Η συσκευή και η αρχή του κλιματιστικού

Ο κατάλογος των κύριων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, που αποτελείται από κάθε κλιματισμό:

 • ελέγχου και ένδειξης πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος
 • αισθητήρες θερμοκρασίας (θερμίστορ)
 • τηλεχειριστήριο
 • φίλτρα
 • ηλεκτροκινητήρες και ανεμογεννήτριες ανεμιστήρων
 • και 4 βαλβίδων
 • επαφών και ρελέ
 • θερμοστάτες
 • πυκνωτές

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Ο μπροστινός πίνακας είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)
 • Το χοντρό φίλτρο είναι ένα πλαστικό ηλεκτροστατικό πλέγμα και έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί μεγάλη σκόνη, ζωικό μαλλί κλπ. Για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού, το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.
 • Ο εξατμιστής είναι ένα ψυγείο στο οποίο ψυχρό φρέον θερμαίνεται και εξατμίζεται. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του ψυγείου, αντίστοιχα, ψύχεται.
 • Οριζόντια ρολά - ρυθμίστε την κατεύθυνση της ροής του αέρα κατά μήκος της κάθετης. Αυτά τα περσίδες έχουν ηλεκτρική κίνηση και η θέση τους μπορεί να ρυθμιστεί από το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, οι περσίδες μπορούν να εκτελούν αυτόματα ταλαντευτικές κινήσεις για να κατανέμουν ομοιόμορφα τη ροή αέρα μέσα από το δωμάτιο.
 • Πίνακας ενδείξεων (οθόνη) - στον μπροστινό πίνακα του κλιματιστικού υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες (LED) που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού και σηματοδοτούν πιθανές δυσλειτουργίες.
 • Το λεπτό φίλτρο μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματιστικού.
 • Ο ανεμιστήρας είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με στρόβιλο, παρέχει εξαέρωση του εξατμιστή και έχει πολλές ταχύτητες περιστροφής.
 • Κάθετες περσίδες - χρησιμεύουν για την οριζόντια ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής αέρα. Σε οικιακά κλιματιστικά, η θέση αυτών των περσίδων μπορεί να ρυθμιστεί μόνο χειροκίνητα. Η δυνατότητα ρύθμισης από το τηλεχειριστήριο είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών υψηλής ποιότητας.
 • Δίσκος συμπυκνωμάτων - βρίσκεται κάτω από τον εξατμιστή και χρησιμεύει για τη συλλογή συμπυκνωμάτων (νερό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του ψυχρού εξατμιστή). Από το δοχείο συλλογής υγρών αποστραγγίζεται το νερό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
 • Η πλακέτα ελέγχου βρίσκεται συνήθως στη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας. Στον πίνακα αυτό υπάρχει μια ηλεκτρονική μονάδα με κεντρικό μικροεπεξεργαστή.
 • Σύνδεσμοι σωλήνων - που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίσω μέρους της εσωτερικής μονάδας. Συνδέουν χάλκινους σωλήνες, συνδέοντας τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συμπιεστές για κλιματιστικά μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συμπιεστές.
 • Βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών - εγκατεστημένη σε αναστρεφόμενα (θερμικά-ψυχρά) κλιματιστικά. Στη λειτουργία θέρμανσης, αυτή η βαλβίδα αλλάζει την κατεύθυνση του φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες αλλάζουν σε ορισμένα σημεία: η εσωτερική μονάδα λειτουργεί για θέρμανση και η εξωτερική μονάδα - για ψύξη.
 • Η πλακέτα ελέγχου εγκαθίσταται συνήθως μόνο σε μετατροπείς, συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού και κλιματιστικά τύπου κασετών ή καναλιών. Σε συμβατικά συστήματα split, όλα τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται μόνο στην εσωτερική μονάδα.
 • Ανεμιστήρας - δημιουργεί μια ροή αέρα που φυσάει τον συμπυκνωτή. Στα μοντέλα slabochnoschnyh έχει μόνο μία ταχύτητα περιστροφής. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει σταθερά σε μια μικρή κλίμακα εξωτερικών θερμοκρασιών. Σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας και ισχύος, σχεδιασμένα για ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών, καθώς και σε όλα τα ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά, ο ανεμιστήρας διαθέτει 2 έως 3 σταθερές ταχύτητες ή ομαλή ρύθμιση.
 • Ο συμπυκνωτής είναι ένα ψυγείο στο οποίο λαμβάνει χώρα ψυκτικό και συμπύκνωση. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του συμπυκνωτή, αντίστοιχα, θερμαίνεται.
 • Φρέον σύστημα φίλτρων - εγκατεστημένο μπροστά από τον συμπιεστή και το προστατεύει από τσιπ χαλκού και άλλα μικρά σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Φυσικά, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί με παραβίαση της τεχνολογίας και ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών εισέρχεται στο σύστημα, το φίλτρο δεν θα βοηθήσει.
 • Συνδέσεις σωληνώσεων - συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.
 • Προστατευτικό κάλυμμα ταχείας αποδέσμευσης - καλύπτει τις συνδέσεις τσοκ και τον συνδετήρα ακροδεκτών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των ηλεκτρικών καλωδίων. Σε ορισμένα μοντέλα, το προστατευτικό κάλυμμα κλείνει μόνο το σύνδεσμο του ακροδέκτη και οι συνδέσεις συνδέσεων παραμένουν έξω.

Αρχή λειτουργίας

Η εργασία οποιουδήποτε κλιματιστικού βασίζεται στην ιδιότητα των υγρών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να το διαχωρίζουν κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Σκεφτείτε πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία στο σύστημα split:

Τα κύρια συστατικά του κάθε κλιματιστικού είναι:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης.
 • Πυκνωτής - καλοριφέρ που βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Το όνομα αντικατοπτρίζει τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού - τη μετάβαση του φρέον από την αέρια φάση στο υγρό (συμπύκνωση).
 • Εξατμιστής - ψυγείο που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. Στον εξατμιστή, το φρέον περνά από την υγρή φάση στο αέριο (εξάτμιση).
 • Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης - μειώνει την πίεση του φρέον πριν από τον εξατμιστή.
 • Ανεμιστήρες - δημιουργήστε ένα ρεύμα αέρα που φυσά τον εξατμιστή και τον συμπυκνωτή. Χρησιμοποιούνται για πιο εντατική εναλλαγή θερμότητας με τον περιβάλλοντα αέρα.

Ο συμπιεστής, συμπυκνωτής, βαλβίδα εκτόνωσης και έναν εξατμιστήρα συνδέεται σε σωλήνες χαλκού και σχηματίζουν το κύκλωμα ψυκτικού μέσου, εντός του οποίου κυκλοφορεί ένα μίγμα φρέον και μια μικρή ποσότητα του ψυκτικού ελαίου. Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, εμφανίζεται η ακόλουθη διαδικασία:

 • Ο συμπιεστής από τον εξατμιστή λαμβάνει αέριο φρέον υπό χαμηλή πίεση σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και θερμοκρασία 10 - 20 ° C.
 • Ο συμπιεστής συμπιέζει το φρέον σε πίεση 15-25 ατμοσφαιρών, ως αποτέλεσμα του οποίου το φρέον θερμαίνεται στους 70-90 ° C και εισέρχεται στον συμπυκνωτή.
 • Πυκνωτής φυσητό αέρα που έχει θερμοκρασία κάτω από τη θερμοκρασία του φρέον, ως αποτέλεσμα της φρέον ψύχει και αλλαγές από ένα αέριο σε υγρή φάση με την απελευθέρωση του επιπλέον θερμότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας που διέρχεται από τον συμπυκνωτή θερμαίνεται. Στην έξοδο του συμπυκνωτή, το Freon είναι σε υγρή κατάσταση, υπό υψηλή πίεση, η θερμοκρασία φρέον είναι 10 - 20 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.
 • Φρέον από τον συμπυκνωτή εισέρχεται το ζεστό βαλβίδα θερμικής διαστολής (TEV), η οποία πραγματοποιείται σε κλιματιστικά οικιακής χρήσης με τη μορφή ενός τριχοειδούς (ένα μακρύ λεπτό σωλήνα χαλκού πληγή σε ένα έλικα). Ως αποτέλεσμα της διέρχεται μέσω του τριχοειδούς πίεσης του ψυκτικού μειώνεται Σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και φρέον ψύχει ψυκτικό τμήμα μπορεί στη συνέχεια να εξατμιστεί.
 • Μετά τη βαλβίδα εκτόνωσης, ένα μίγμα υγρού και αερίου Freon χαμηλής πίεσης και χαμηλής θερμοκρασίας εισέρχεται στον εξατμιστή, ο οποίος διοχετεύεται με αέρα. Στον εξατμιστή ο Freon διέρχεται εντελώς σε αέρια κατάσταση, παίρνοντας θερμότητα από τον αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου ψύχεται ο αέρας μέσα στο δωμάτιο. Κατόπιν, το αέριο φρέον χαμηλής πίεσης εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή και επαναλαμβάνεται ολόκληρος ο κύκλος.

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στη λειτουργία οποιουδήποτε κλιματιστικού και δεν εξαρτάται από τον τύπο, το μοντέλο ή τον κατασκευαστή του. Οι «ζεστό» κλιματιστικά στο κύκλωμα ψυκτικού είναι επιπλέον εγκατασταθεί τετράοδη βαλβίδα (δεν φαίνεται στο διάγραμμα) η οποία επιτρέπει ψυκτικό να αλλάξει κατεύθυνση, αλλάζοντας τον εξατμιστή και τις θέσεις του συμπυκνωτή. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θερμαίνει τον αέρα και η εξωτερική μονάδα το ψύχει.

Σημειώστε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος προκύπτει αν το Freon δεν έχει χρόνο να μεταφερθεί πλήρως στην αέρια κατάσταση στον εξατμιστή. Στη συνέχεια ένα υγρό εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή, το οποίο, σε αντίθεση με το αέριο, είναι ασυμπίεστο. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάζεται υδραυλική κρούση και ο συμπιεστής σπάει. Οι λόγοι για τους οποίους το freon μπορεί να μην έχει το χρόνο να εξατμιστεί, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί. Τα πιο κοινά - μολυσμένα φίλτρα (επιδεινούμενη έτσι εξατμιστή ψύξης αέρα και μεταφοράς θερμότητας), και το κλιματιστικό σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (σε αυτήν την περίπτωση, η υπερψυχθέν φρέον εισέρχεται στον εξατμιστή).

Θα επιλύσουμε οποιοδήποτε έργο επισκευής και συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού στη Μόσχα και την περιοχή.

Έκπτωση όταν καλείτε από το Internet - 5%. Ονομάστε την κωδική λέξη: "υπηρεσία".

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Υποχρεωτικοί κανόνες για την εγκατάσταση εσωτερικών μονάδων κλιματιστικών

Το πιο κοινό πρόβλημα που συναντάται συχνά στα συστήματα διαχωρισμού των καταναλωτών υπηρεσιών τοίχο, ένα κακό υγρασία εξόδου του έξω από το σύστημα αποχέτευσης, και η εμφάνιση των δυσάρεστων οσμών που αποπνέουν εσωτερική μονάδα. Συχνά παραπονιούνται για το γεγονός ότι το κλιματιστικό είναι συχνά απενεργοποιημένο, και δεν ψύχει τον αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ποιες είναι οι αιτίες αυτών των προβλημάτων;

Κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

 • Το πρώτο σημαντικό σημείο. Η εσωτερική μονάδα της εγχώριας κλιματιστικού τοίχου πρέπει να ανασταλεί έτσι ώστε το ανώτατο όριο στο άνω άκρο των διάκενων μονάδας περιβλήματος δεν ήταν μικρότερη από 10 cm και όχι λιγότερο από 5 cm από τον τοίχο προς τις πλευρικές ακμές του περιβλήματος. Πρώτον, η εισαγωγή αέρα για ψύξη σε κλιματιστικά τοίχου πραγματοποιείται συνήθως στην κορυφή του. Δεύτερον, ο κύριος βοηθός κατά τον καθαρισμό του κλιματιστικού και των διαγνωστικών πρέπει να είναι σε θέση να απομακρύνει ανεπιφύλακτα το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα της εσωτερικής μονάδας. Εάν η περίπτωση της μονάδας ανασταλεί σχεδόν απευθείας από την οροφή, αυτή η λειτουργία θα αντιμετωπίζει πάντα πρόσθετες δυσκολίες και μερικές φορές μπορεί να μην είναι δυνατή η αφαίρεση του εξωτερικού περιβλήματος.
 • Το δεύτερο σημαντικό σημείο. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάτες κρεμάζουν την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, οριζοντίζοντας την οριζόντια θέση του στο επίπεδο. Η υγρασία από την εσχάρα εντός της μονάδας ρέει μέσα στο δίσκο αποστράγγισης, και από εκεί με τη βαρύτητα πέφτει μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης. Εάν η εξωτερική μονάδα είναι λοξή προς τα κάτω στην αντίθετη πλευρά, μερικές από τις υγρασία θα συλλέγουν σε αυτό το τμήμα των λεκανών απορροής που οδηγούν σε στασιμότητα της (εμφάνιση μούχλας, δυσάρεστη οσμή, και τη μεγαλύτερη ρύπανση), και θα πρέπει επίσης να απολυμάνετε την εσωτερική μονάδα, με αποτέλεσμα να αύξηση του κόστους εργασίας.
 • Το τρίτο σημαντικό σημείο. Φροντίστε ώστε η εσωτερική μονάδα του συστήματος τοίχου να μην κρέμεται μακριά από τον εξωτερικό τοίχο (όχι περισσότερο από 1,5 μέτρα). Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε αυτό σε ποια σύνδεση - πιο συχνά η υγρασία από την εσωτερική μονάδα εκκενώνεται μέσω του σωλήνα αποστράγγισης προς τα έξω (χωρίς την πρόσθετη αντλία με βαρύτητα). Εάν η απόσταση από το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης στο λουτρό θα έχει περισσότερο από 1,5 μέτρα, μπορεί να έχει προβλήματα με συνεχή ροή υγρασίας προς τα έξω, καθώς και τον σωλήνα μόνο του θα προκύψουν συχνά μπλοκαρίσματα. Οι συνέπειες από αυτό θα βρείτε γρήγορα - η υγρασία θα στάζει από το δίσκο αποστράγγισης της εσωτερικής μονάδας ακριβώς στο δωμάτιό σας. Αν σωλήνα αποχέτευσης αποστράγγισης εμφανίζεται στο αποχετευτικό δίκτυο, απαιτούν να έχετε εγκαταστήσει σε αυτό ένα ειδικό φυσερό, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο των οσμών λυμάτων μέσω ενός σωλήνα μέσα στο δωμάτιο μέσα από την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού.
 • Για τους λάτρεις των κρυφών επικοινωνιών. Συχνά, μετά από αίτημα της εγκατάστασης χρήστες πραγματοποιούν την εγκατάσταση του σωλήνα διάσπαση του συστήματος σε ειδικές εγκοπές εσωτερικά τοιχώματα τα οποία σφραγίζονται μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού εξωτερικές επενδύσεις τοίχων. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι υποχρεωμένος να σας δώσω ένα φλος σύστημα, το οποίο θα φέρει όλα τα μεγέθη για τον προσανατολισμό όσον αφορά την παρουσία της επικοινωνίας μέσα στον τοίχο χωρίς να ανοίξετε το εξωτερικό φινίρισμα. Και παρόλα αυτά - σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση ειδικής αντλίας στο σωλήνα αποστράγγισης, η οποία θα εξαναγκάσει την υγρασία αποστράγγισης. Με μια τέτοια ορμή θα έχετε πολύ λιγότερο συχνές καταστάσεις στασιμότητας της υγρασίας στο εσωτερικό του σωλήνα. Φυσικά, αν αποστράγγισης ρέει με βαρύτητα μέσω του σωλήνα, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας αποστράγγισης είναι πάντα που σε μια γωνία προς την κατεύθυνση της απόσυρσης, ποτέ δεν είχε διαφορές και στροφές.
 • Τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σε σχέση με τα έπιπλα και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Βεβαιωθείτε ότι ο ψυχρός (ή θερμαινόμενος) αέρας που βγαίνει από το κλιματιστικό αέρα εισέρχεται χωρίς διακυμάνσεις στο χώρο του δωματίου. Δηλαδή, δεν συνιστάται να κρεμάτε τις εσωτερικές μονάδες πάνω από τα ψηλά ντουλάπια (τα οποία συχνά έχουν και διακοσμητικές πλευρές). Το γεγονός είναι ότι ο αισθητήρας μικροκλίματος στην εσωτερική μονάδα είναι προσανατολισμένος στην πραγματική θερμοκρασία του αέρα γύρω από την εσωτερική μονάδα. Εάν ο αέρας που βγαίνει από αυτό συναντά εμπόδια και συσσωρεύεται κυρίως σε αυτή τη ζώνη, δημιουργώντας εκεί μια θερμοκρασία που θέτει ο χρήστης, το κλιματιστικό θα "μετρήσει" ότι έχει εκτελέσει τη δουλειά του και απενεργοποιείται. Την ίδια στιγμή, το μικροκλίμα θερμοκρασίας στο ίδιο το κτίριο θα είναι πολύ μακριά από αυτό που χρειάζεστε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για επικοινωνία με τον αποστολέα ή τους συμβούλους σχετικά με τη συντήρηση του κλιματιστικού σας, μπορείτε να καλέσετε, να στείλετε ένα email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Μονάδα εσωτερικού χώρου Neoclima NS-07W εσωτερικής μονάδας

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,1 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 2,6 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Μονάδα εσωτερικής μονάδας Neoclima NS-09W εσωτερικής εγκατάστασης σε τοίχο

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,6 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 2,8 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερικής μονάδας Shivaki SSH-PM074DC

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,1 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 2,5 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Εσωτερική μονάδα εσωτερικής μονάδας Neoclima NS-12W εσωτερική μονάδα

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 3,5 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 3,8 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερική μονάδα Shivaki SSH-PM094DC

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,6 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 3,0 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Εσωτερική μονάδα Mitsubishi Heavy SΚΜ20ΖSP-S

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,00 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 2,70 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερική μονάδα Shivaki SSH-PM124DC

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 3,2 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 3,7 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερική μονάδα LG MS05SQ

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 1,5 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 1,6 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Mitsubishi Heavy SKM25ZSP-S εσωτερική μονάδα

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,50 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 3,20 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Εσωτερική μονάδα εσωτερικού χώρου Neoclima NS-18W εσωτερική μονάδα

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 5,3 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 5,8 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερική μονάδα Mitsubishi Electric MSZ-HJ25VA ER1

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,5 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 1,9 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Τοποθέτηση σε τοίχο εσωτερική μονάδα LG MS07SQ

 • Λειτουργία λειτουργίας: Ψυχρή / Θερμική
 • Λειτουργία ψύξης: 2,1 kW
 • Λειτουργία θέρμανσης: 2,3 kW
 • Έλεγχος μετατροπέα: Αναστροφέας

Ο κλιματισμός των χώρων είναι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας, το οποίο είναι σχεδόν μπροστά από τον καθένα από εμάς. Οι ηγέτες της κλιματικής τεχνολογίας είναι κλιματιστικά τοίχου, τα οποία θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του διαμερίσματος, της ιδιωτικής κατοικίας ή του γραφείου. Μπορεί να συνδυαστεί άμεσα, ή αγοράζοντας ξεχωριστά την εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Οι σύγχρονες εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών υποστηρίζουν ένα διαφορετικό σύνολο λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας, διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και εξαρτώνται από την ποιότητα και την ευκολία του ότι η άνεση στο δωμάτιο εξαρτάται. Η κύρια λειτουργία του είναι να πάρει ζεστό αέρα από το δωμάτιο, να κρυώσει και να το επιστρέψει στο δωμάτιο. Κατά συνέπεια, όταν εργάζεστε σε λειτουργία θέρμανσης, ενεργεί ως αγωγός θερμότητας.

Πώληση εσωτερικών μονάδων για κλιματιστικά με παράδοση από τον κατασκευαστή

Κατά την επιλογή μιας εσωτερικής μονάδας, οι αγοραστές επιδιώκουν τρεις κύριους στόχους: να αγοράσουν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας με το απαραίτητο σύνολο λειτουργιών και να εξασφαλίσουν την παράδοση και την εγκατάστασή του με ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε μια εσωτερική μονάδα στη Μόσχα για κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως στο ηλεκτρονικό κατάστημα CityClimate, παραγγελία και παράδοση, εγκατάσταση και προσαρμογή. Όλες οι εργασίες εκτελούνται από εξειδικευμένους ειδικούς χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία χωρίς κίνδυνο και ζημιές. Κάθε αγοραστής λαμβάνει εγγύηση τόσο για εξοπλισμό όσο και για εργασία.

Παρουσία μοντέλων εσωτερικών μονάδων για κλιματιστικά γνωστών εμπορικών σημάτων σε ζήτηση. Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με διάφορες λειτουργίες, με ένα διαφορετικό σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο διαφέρει σε μέγεθος, σχέδιο και χρώμα. Αυτή η επιλογή μονάδων υψηλής ποιότητας θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το πιο αποδοτικό για το κλιματιστικό σας. Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε εσωτερική μονάδα για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Ταυτόχρονα, μπορεί κανείς να πάρει πάντα ειδική βοήθεια από τους συμβούλους, γεγονός που θα βοηθήσει στην αποφυγή λαθών.

Προσιτές τιμές για εσωτερικές μονάδες στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Η τιμολόγηση βασίζεται σε πολλές αρχές, πολύ συχνά τα καταστήματα καταχρώνται από την επιθυμία τους να κερδίσουν περισσότερα, θέτοντας υψηλές τιμές για αγαθά. Τώρα, χωρίς προβλήματα, μπορείτε να αγοράσετε μια επώνυμη εσωτερική μονάδα σε προσιτή τιμή και η πραγματικά προσιτή τιμή για εσωτερικές μονάδες στο ηλεκτρονικό κατάστημα "CityClimate" στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετική από τις τιμές των ανταγωνιστών. Μια απλή εξήγηση πάντα εμπνέει εμπιστοσύνη στον αγοραστή - μια διαφανή τιμολογιακή πολιτική και μια έλλειψη υπηρεσιών τρίτων. Οι άμεσες παραδόσεις, το ελάχιστο περιθώριο και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης επέτρεψαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα Cityclimate να δημιουργήσει άριστες συνθήκες για αγοραστές που δεν επιθυμούν να πληρώσουν περισσότερα.

Το κόστος της εσωτερικής μονάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τον κατασκευαστή, την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, το σύνολο λειτουργιών και τρόπων που υποστηρίζονται, την ποιότητα των φίλτρων. Τα μοντέλα που σχετίζονται με τη λειτουργία πολλαπλών λειτουργιών και υποστηρίζουν τη λειτουργία του κλιματιστικού στη λειτουργία του κρύου και της θερμότητας, είναι πιο ακριβά. Ως εκ τούτου, σήμερα κάθε αγοραστής μπορεί ανεξάρτητα να επιλέξει από τις προσωπικές οικονομικές δυνατότητες, να επιλέξει την καλύτερη εσωτερική / εξωτερική μονάδα για το κλιματιστικό σε σχέση με την τιμή / απόδοση. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Cityclimate, μπορείτε να παραγγείλετε μια εσωτερική μονάδα με διαφορετικό σύνολο λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα να λάβετε ένα πρόσθετο επίδομα στην τιμή εάν είστε αγοραστής κατά τη διάρκεια της περιόδου δράσης.

Κάθετη ή οριζόντια; Ποια εσωτερική μονάδα είναι καλύτερη;

Με οποιαδήποτε αναφορά στο σύστημα κλιματισμού, οποιοσδήποτε απλός χρήστης φαντάζεται αμέσως ένα τυπικό σύστημα split με οριζόντια διάταξη της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η στερεοτυπική αναπαράσταση δεν είναι τυχαία, καθώς τα κλιματιστικά που βρίσκονται σε οριζόντια θέση κατέχουν τη μεγαλύτερη θέση στην αγορά εξοπλισμού ψύξης. Υπάρχει εναλλακτική λύση σε έναν τέτοιο παράγοντα; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτή την ερώτηση.

Κάθετο κλιματιστικό, τι είναι;

Όχι πολύ καιρό πριν, νέες προσφορές εμφανίστηκαν στην αγορά, από γνωστούς κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού, που παρουσιάστηκαν από την κατηγορία των κάθετων κλιματιστικών. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες προσφέρονται το ίδιο γνωστό σύστημα split. Το μόνο, και σε αυτό το κλειδί, διαφορά είναι ο προσανατολισμός της εσωτερικής μονάδας. Έχει μια κάθετη διάταξη, διαφορετικά έχει την ίδια εσωτερική "γέμιση", η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ανεμιστήρας-εναλλάκτης θερμότητας
 • Ανεμιστήρας ανεμιστήρα
 • Το σύστημα φιλτραρίσματος
 • Ελεγχόμενες βενετσιάνικες περσίδες

Η λειτουργία μιας τέτοιας εσωτερικής μονάδας είναι παρόμοια με τη λειτουργία μιας τυποποιημένης οριζόντιας μονάδας split-system. Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε ένα κάθετο κλιματιστικό, εάν οι αρχές της λειτουργίας του δεν είναι διαφορετικές;

Τέτοια εσωτερικά τεμάχια είναι κατάλληλα για τον προσανατολισμό τους, πράγμα που επιτρέπει την πλήρωση μιας κενής θέσης ή γωνίας του δωματίου. Τέτοιες λύσεις έχουν διακοσμητικό νόημα και μάλλον, από άλλες απόψεις, η κάθετη εσωτερική μονάδα φέρει όλες τις ίδιες λειτουργίες ψύξης.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές στην εσωτερική διαρρύθμιση - μπορεί να τοποθετηθεί αρκετά οπαδούς της εφαπτομενικής και πλευρικών χρησιμοποιούνται συστήματος περσίδα για την ομαλή και περισσότερο ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα κατά μήκος του τοιχώματος (για να μην αποκλείει την εμφάνιση θυελλώδεις ζώνες και θέσεις δυσφορία).

Προς το παρόν, προσφέρονται διάφορες παραλλαγές κάθετων μονάδων, που αντιπροσωπεύονται από συσκευές μετατροπέων, οι οποίες έχουν το σύνολο των πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου κίνησης. Επίσης, μια κάθετη μονάδα μπορεί να γίνει στοιχείο ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού χρησιμοποιώντας μία εξωτερική μονάδα για τη σύνδεση πολλών εσωτερικών μονάδων που βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες του ίδιου δωματίου ή ακόμα και σε διαφορετικούς χώρους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κάθετων κλιματιστικών

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα τέτοιων συστημάτων είναι:

 • Συμπαγές και αόρατο (τέτοια κλιματιστικά δεν χτυπάνε τόσο πολύ το μάτι ως οριζόντια)
 • Δυνατότητα πλήρωσης κενών ανοιγμάτων και κόγχων
 • Κομψή και μοντέρνα σχεδίαση με βελτιωμένη διακοσμητική γέμιση
 • Είναι δυνατή η γωνιακή εγκατάσταση (με τη χρήση κατάλληλων προσαρμογέων και συνδετήρων)
 • Μικρό επίπεδο θορύβου συγκρίσιμο με τις τυπικές οριζόντιες μονάδες

Η λειτουργικότητα ενός κάθετου κλιματιστικού είναι γενικά παρόμοια με τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού και συνεπάγεται τη δυνατότητα χρήσης όλων των απαραίτητων λειτουργιών, για παράδειγμα:

 • Λειτουργία τηλεχειρισμού
 • Λειτουργία σε λειτουργία οικονομίας
 • Χρήση του χρονομέτρου κ.λπ.

Υπάρχουν τα μειονεκτήματά τους στην κάθετη εγκατάσταση:

 • Το κόστος αυτών των μονάδων είναι αρκετά υψηλό
 • Θα χρειαστεί πιο πολύπλοκη εγκατάσταση (αυτό ισχύει και για την τοποθέτηση ιχνών θερμότητας)
 • Δεν είναι κατάλληλα για χώρους πολύπλοκου σχήματος, με στενά ανοίγματα και εσοχές
 • Τα κατακόρυφα κλιματιστικά δεν είναι πάντοτε σε θέση να δημιουργήσουν ένα βέλτιστο εσωτερικό μικροκλίμα με υψηλή οροφή

Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η αγορά κάθετων μοντέλων δεν είναι τόσο κορεσμένη, δεδομένου ότι τα κλιματιστικά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να κερδίσουν σημαντική δημοτικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή του καταλληλότερου μοντέλου.

Πολλαπλές μονάδες εσωτερικού χώρου

Αγοράστε εσωτερική μονάδα τοίχου χωρισμένου συστήματος Το τοίχωμα είναι η πιο επιτυχημένη λύση για εγκατάσταση σε διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι.

Απαγωμένες εσωτερικές μονάδες Σε δωμάτια με ψευδοροφές, τα κανάλια κλιματισμού είναι συνήθως εγκατεστημένα. Μπορεί να είναι καταστήματα, γραφεία.

Μπορείτε να αγοράσετε μια εσωτερική μονάδα κασέτας εδώ. Https://klimatproff.ru/images/photos/medium/shop6925.jpg Τα συστήματα split κασετών αναφέρονται.

Η εσωτερική μονάδα δαπέδου Η κλιματιστική μηχανή δαπέδου είναι κλιματικός εξοπλισμός, η εσωτερική μονάδα της οποίας βρίσκεται στο σημείο n.

Οροφή κλιματισμού εσωτερικής μονάδας οροφής Ο κλιματισμός του οροφής - αυτή είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για ισχυρό εξοπλισμό απουσία.

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε χώρους χαμηλής οροφής όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικού τύπου κασέτας.

Αν δεν υπάρχει ψευδοροφή στην αίθουσα, μια εναλλακτική λύση σε ένα κλιματιστικό κασετών μπορεί να είναι οροφή κάτω από το δάπεδο (ή απλά.

Τα καθολικά διαχωριστικά συστήματα εγκαθίστανται συνήθως σε δημόσιους χώρους μικρού και μεσαίου μεγέθους: χώρους γραφείων, καταστήματα, σαλόνια.

Εσωτερικές μονάδες τύπου στήλης Στύλο split - σύστημα κλιματισμού, των οποίων οι εσωτερικές μονάδες στήλης βρίσκονται στο πάτωμα. Ισχύει.

Εσωτερικές μονάδες για κλιματισμό σε οποιαδήποτε ποσότητα!

Το split σύστημα είναι κλιματικός εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται πάντα από πολλές μονάδες: μία εξωτερική μονάδα και μία ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες (σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού). Η εσωτερική μονάδα περιέχει μόνο ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα περιστροφής και εναλλάκτη θερμότητας.

Ανάλογα με τον τύπο, η εσωτερική μονάδα του split σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, δάπεδο ή ενσωματωμένο σε ψευδοροφή. Τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες: φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού αέρα, τηλεχειριστήριο, έλεγχος θερμοκρασίας, χρονοδιακόπτη κλπ. Κατά κανόνα, στον πίνακα υπάρχει μια οθόνη που εμφανίζει δεδομένα σχετικά με τις καθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος. Συχνότερα, ένα οικιακό σύστημα σημαίνει κλιματιστικό τοίχου. Οι εσωτερικοί χωρισμοί ενός συστήματος άλλης διάταξης είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένοι.

Το πολλαπλό split σύστημα συνεπάγεται τη σύνδεση από 2 έως 9 εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική μονάδα. Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 2-9 δωματίων στο κτίριο. Η παρουσία μίας μόνο εξωτερικής μονάδας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και να μην χαλάσετε την πρόσοψή του. Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εξοπλισμού είναι ότι οι εσωτερικές μονάδες μπορεί να είναι διαφορετικές σε ισχύ και σε τύπο.

Σήμερα, τα κλιματικά συστήματα inverter είναι πολύ δημοφιλή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για τον κλιματισμό διαμερισμάτων, ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε εσωτερική μονάδα ενός πολυδιάστατου συστήματος έχει το δικό του σύστημα ελέγχου. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία άνεσης σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι η ήρεμη λειτουργία, η οποία παρέχει επιπλέον άνεση στους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Πώς να αγοράσετε μια μονάδα κλιματισμού εσωτερικού χώρου; Αυτή η ερώτηση βασανίζει πολλούς όταν επιλέγει ένα μοντέλο κλιματισμού. Κάθε μάρκα του εξοπλισμού HVAC αποτελείται από δύο μέρη, η εξωτερική μονάδα δεν προκαλεί προβλήματα, δεδομένου ότι είναι έξω από το δωμάτιο, αλλά το δεύτερο μέρος κλίνει προς τη σκέψη, ειδικά εάν επιλέξετε ένα σύστημα για high-end το σπίτι ή το γραφείο. Εδώ, η επιλογή παραθύρου δεν είναι αρκετή, πρέπει να αγοράσετε μια καθολική έκδοση ή αρκετά συγκεκριμένα μοντέλα. Για να ζωγραφίσει την πρόσοψη του σπιτιού με διάφορα εξωτερικά μπλοκ είναι άσχημη, και σε πολλά μέρη αυτό δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω πολλές εσωτερικές μονάδες;

Παραμένει μια επιλογή αγοράς ενός συστήματος split split. Αυτός ο τύπος κλιματισμού δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα από το ότι έχει αρκετές εσωτερικές με μία εξωτερική μονάδα. Εδώ και πάλι, μπορεί να προκύψει το ερώτημα, ποιο σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού για αγορά "σταθερό" ή "set-up"; Θα πρέπει να σταθώ με λίγα λόγια στις ιδιαιτερότητες καθενός. Στην "σταθερή" έκδοση είναι περίπου δύο ή τρεις εσωτερικές μονάδες στην τελική διαμόρφωση, δεν υπάρχει αυτοσχεδιασμός από την πλευρά του αγοραστή δεν μπορεί να είναι. Αγοράζει έτοιμα σκεύη ή επιλέγει μια επιλογή "σετ", στην οποία το μοντέλο των εσωτερικών μονάδων θα είναι μεγαλύτερο, σε 5-7 αντίτυπα. Η τιμή, αντίστοιχα, θα ποικίλει επίσης μεταξύ αυτών των δύο επιλογών για ορισμένες πτυχές.

Εάν ο καταναλωτής έχει σταματήσει για την έκδοση «στοιχειοθεσία», εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να καλέσει τον κύριο σχεδιαστή στον τόπο της χρήσης του συστήματος, ώστε να καθορίσει ακριβώς ποια τύποι για να επιλέξουν από μια σειρά από μοντέλα που υποβλήθηκαν για το σπίτι, διαμέρισμα ή το γραφείο. Ένα χαρακτηριστικό των πολλαπλών διαστάσεων είναι η δυνατότητα επιλογής εσωτερικών μονάδων διαφορετικής χωρητικότητας και διαφορετικών τύπων κλιματισμού: κασέτα, οροφή, τοίχος, στήλη, κανάλι. Οι έμπειροι ειδικοί της εταιρείας θα εγκαταστήσουν, θα δούμε εδώ οποιοδήποτε είδος σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και τόσο περίπλοκο για την εγκατάστασή τους, ως πολλαπλάσιο. Στην περίπτωση αυτή, οι σχεδιαστές και οι σχεδιαστές θα χρειαστούν ειδικές ικανότητες για τη δημιουργία ενός τόσο μοναδικού και διακλαδισμένου κλιματικού συστήματος.

Οποιαδήποτε τεχνική τελικά θα αποτύχει. Εάν ο καταναλωτής έχει συμβόλαιο για την τακτική συντήρηση της εταιρείας, η οποία αγόρασε το κλιματιστικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών η κλήση θα έρθει master, θα διαγνώσουν και θα αναφέρει τους λόγους της αποτυχίας της σύνδεσης. Ίσως η αιτία μιας σοβαρής διάσπασης ή καύσης της μονάδας ήταν η ακατάλληλη προσαρμογή ή προσαρμογή στην αδικαιολόγητη δύναμη ενός μεμονωμένου συνδέσμου από μια μεμονωμένη κονσόλα.

Έχοντας συνάψει σύμβαση με την εταιρεία, ο πελάτης θα πρέπει να καλέσει το γραφείο της εταιρείας ή να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα πωλήσεων, το οποίο ο διαχειριστής θα δεχτεί. Για να εγκαταστήσετε μια νέα εσωτερική μονάδα, ο διαχειριστής θα συμφωνήσει σχετικά με την ώρα παράδοσης και εγκατάστασης. Εάν υπάρχει αντικατάσταση του "καναλιού", τότε είναι επιθυμητό η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί από την ίδια ομάδα πλοίαρχων που διενήργησαν την εγκατάσταση για πρώτη φορά. Εάν η ισχύς του κλιματιστικού είναι μικρό, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή, ένα μεγάλο «kanalnik» δύναμη σε ένα πίσω δωμάτιο, έτσι ώστε να κάνει πολύ θόρυβο, και το κενό παίρνει πολύ γι 'αυτόν.

Κατά την εγκατάσταση, έμπειροι πλοίαρχοι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα αποστράγγισης. Άντληση μια μεγάλη ποσότητα αέρα, η εσωτερική μονάδα κατά τη διάρκεια της ψύξης συσσωρεύει ένα σημαντικό ποσό των συμπυκνωμάτων για την απομάκρυνση απαιτεί μια ειδική αντλία αποστράγγισης. Ορισμένα μοντέλα προχωρούν ήδη με μια ενσωματωμένη αντλία αποστράγγισης, και σε άλλες περιπτώσεις οι εγκαταστάτες το εγκαθιστούν οι ίδιοι. Εδώ είναι επίσης σημαντικό το ύψος του ενδιάμεσου χώρου για τη βολική θέση του σωλήνα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων. Ένα χαρακτηριστικό της μονάδας καναλιού είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μοντέλα με την ίδια δύναμη, αλλά με διαφορετική στατική πίεση έμπειρος εγκαταστάτης πάντα να λαμβάνει υπόψη και να επιλέξετε ένα μοντέλο με τη σωστή πίεση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα μονάδα, εκδίδεται μια περίοδος εγγύησης.

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου τοίχου

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τοίχων σε μάρκες:

Πνευματικά δικαιώματα © AirFull.
Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
(495) 789-86-03. (495) 960-82-03.

HVAC εταιρίες του Ομίλου AirFull: όπου θα είστε σε θέση να αγοράσει ένα κλιματιστικό και Συστήματα διαχωρισμού για σας επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, η Daikin κλιματισμό, VRV, VRF, καθαριστές αέρα, αεροκουρτίνες, υγραντήρες αέρα, mitsubishi κλιματιστικά, συστήματα καθαρισμού του αέρα, κλιματιστικά προς πώληση με την παράδοση και την εγκατάσταση.

Υποχρεωτικοί κανόνες για την εγκατάσταση εσωτερικών μονάδων κλιματιστικών

Το πιο κοινό πρόβλημα που συναντάται συχνά στα συστήματα διαχωρισμού των καταναλωτών υπηρεσιών τοίχο, ένα κακό υγρασία εξόδου του έξω από το σύστημα αποχέτευσης, και η εμφάνιση των δυσάρεστων οσμών που αποπνέουν εσωτερική μονάδα. Συχνά παραπονιούνται για το γεγονός ότι το κλιματιστικό είναι συχνά απενεργοποιημένο, και δεν ψύχει τον αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ποιες είναι οι αιτίες αυτών των προβλημάτων;

Κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

 • Το πρώτο σημαντικό σημείο. Η εσωτερική μονάδα της εγχώριας κλιματιστικού τοίχου πρέπει να ανασταλεί έτσι ώστε το ανώτατο όριο στο άνω άκρο των διάκενων μονάδας περιβλήματος δεν ήταν μικρότερη από 10 cm και όχι λιγότερο από 5 cm από τον τοίχο προς τις πλευρικές ακμές του περιβλήματος. Πρώτον, η εισαγωγή αέρα για ψύξη σε κλιματιστικά τοίχου πραγματοποιείται συνήθως στην κορυφή του. Δεύτερον, ο κύριος βοηθός κατά τον καθαρισμό του κλιματιστικού και των διαγνωστικών πρέπει να είναι σε θέση να απομακρύνει ανεπιφύλακτα το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα της εσωτερικής μονάδας. Εάν η περίπτωση της μονάδας ανασταλεί σχεδόν απευθείας από την οροφή, αυτή η λειτουργία θα αντιμετωπίζει πάντα πρόσθετες δυσκολίες και μερικές φορές μπορεί να μην είναι δυνατή η αφαίρεση του εξωτερικού περιβλήματος.
 • Το δεύτερο σημαντικό σημείο. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάτες κρεμάζουν την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, οριζοντίζοντας την οριζόντια θέση του στο επίπεδο. Η υγρασία από την εσχάρα εντός της μονάδας ρέει μέσα στο δίσκο αποστράγγισης, και από εκεί με τη βαρύτητα πέφτει μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης. Εάν η εξωτερική μονάδα είναι λοξή προς τα κάτω στην αντίθετη πλευρά, μερικές από τις υγρασία θα συλλέγουν σε αυτό το τμήμα των λεκανών απορροής που οδηγούν σε στασιμότητα της (εμφάνιση μούχλας, δυσάρεστη οσμή, και τη μεγαλύτερη ρύπανση), και θα πρέπει επίσης να απολυμάνετε την εσωτερική μονάδα, με αποτέλεσμα να αύξηση του κόστους εργασίας.
 • Το τρίτο σημαντικό σημείο. Φροντίστε ώστε η εσωτερική μονάδα του συστήματος τοίχου να μην κρέμεται μακριά από τον εξωτερικό τοίχο (όχι περισσότερο από 1,5 μέτρα). Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε αυτό σε ποια σύνδεση - πιο συχνά η υγρασία από την εσωτερική μονάδα εκκενώνεται μέσω του σωλήνα αποστράγγισης προς τα έξω (χωρίς την πρόσθετη αντλία με βαρύτητα). Εάν η απόσταση από το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης στο λουτρό θα έχει περισσότερο από 1,5 μέτρα, μπορεί να έχει προβλήματα με συνεχή ροή υγρασίας προς τα έξω, καθώς και τον σωλήνα μόνο του θα προκύψουν συχνά μπλοκαρίσματα. Οι συνέπειες από αυτό θα βρείτε γρήγορα - η υγρασία θα στάζει από το δίσκο αποστράγγισης της εσωτερικής μονάδας ακριβώς στο δωμάτιό σας. Αν σωλήνα αποχέτευσης αποστράγγισης εμφανίζεται στο αποχετευτικό δίκτυο, απαιτούν να έχετε εγκαταστήσει σε αυτό ένα ειδικό φυσερό, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο των οσμών λυμάτων μέσω ενός σωλήνα μέσα στο δωμάτιο μέσα από την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού.
 • Για τους λάτρεις των κρυφών επικοινωνιών. Συχνά, μετά από αίτημα της εγκατάστασης χρήστες πραγματοποιούν την εγκατάσταση του σωλήνα διάσπαση του συστήματος σε ειδικές εγκοπές εσωτερικά τοιχώματα τα οποία σφραγίζονται μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού εξωτερικές επενδύσεις τοίχων. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι υποχρεωμένος να σας δώσω ένα φλος σύστημα, το οποίο θα φέρει όλα τα μεγέθη για τον προσανατολισμό όσον αφορά την παρουσία της επικοινωνίας μέσα στον τοίχο χωρίς να ανοίξετε το εξωτερικό φινίρισμα. Και παρόλα αυτά - σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση ειδικής αντλίας στο σωλήνα αποστράγγισης, η οποία θα εξαναγκάσει την υγρασία αποστράγγισης. Με μια τέτοια ορμή θα έχετε πολύ λιγότερο συχνές καταστάσεις στασιμότητας της υγρασίας στο εσωτερικό του σωλήνα. Φυσικά, αν αποστράγγισης ρέει με βαρύτητα μέσω του σωλήνα, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας αποστράγγισης είναι πάντα που σε μια γωνία προς την κατεύθυνση της απόσυρσης, ποτέ δεν είχε διαφορές και στροφές.
 • Τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σε σχέση με τα έπιπλα και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Βεβαιωθείτε ότι ο ψυχρός (ή θερμαινόμενος) αέρας που βγαίνει από το κλιματιστικό αέρα εισέρχεται χωρίς διακυμάνσεις στο χώρο του δωματίου. Δηλαδή, δεν συνιστάται να κρεμάτε τις εσωτερικές μονάδες πάνω από τα ψηλά ντουλάπια (τα οποία συχνά έχουν και διακοσμητικές πλευρές). Το γεγονός είναι ότι ο αισθητήρας μικροκλίματος στην εσωτερική μονάδα είναι προσανατολισμένος στην πραγματική θερμοκρασία του αέρα γύρω από την εσωτερική μονάδα. Εάν ο αέρας που βγαίνει από αυτό συναντά εμπόδια και συσσωρεύεται κυρίως σε αυτή τη ζώνη, δημιουργώντας εκεί μια θερμοκρασία που θέτει ο χρήστης, το κλιματιστικό θα "μετρήσει" ότι έχει εκτελέσει τη δουλειά του και απενεργοποιείται. Την ίδια στιγμή, το μικροκλίμα θερμοκρασίας στο ίδιο το κτίριο θα είναι πολύ μακριά από αυτό που χρειάζεστε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για επικοινωνία με τον αποστολέα ή τους συμβούλους σχετικά με τη συντήρηση του κλιματιστικού σας, μπορείτε να καλέσετε, να στείλετε ένα email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Πώς να επιλέξετε την τοποθέτηση των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων θεωρείται παραδοσιακά ως πλήρης ελευθερία στην επιλογή των θέσεων για εσωτερικά και εν μέρει εξωτερικά τμήματα. Ωστόσο, στην πράξη, η εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού όπου θέλετε δεν είναι πάντα εφικτή ή εφικτή. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή της θέσης των μπλοκ και των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων.

Διαθέτει σύνδεση της εσωτερικής μονάδας με τη διαδρομή μεταξύ γραμμών

Η εσωτερική μονάδα συνδέεται με το διαχωριστικό κομμάτι χρησιμοποιώντας δύο χάλκινους σωλήνες μήκους περίπου 30 cm με βιδωτούς βιδωτούς συνδετήρες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της μονάδας. Σε όλα τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα, οι σωλήνες αυτοί εξέρχονται στα δεξιά (εάν κοιτάξετε τη μονάδα από την μπροστινή πλευρά) και μπορείτε να λυγίσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγείτε τη διαδρομή προς τα δεξιά, αριστερά ή προς τα κάτω του μπλοκ. Στην απεικόνιση, τα βέλη δείχνουν τη θέση των αγκυλών μέσω των οποίων μπορεί να αφαιρεθεί η τροχιά από την εσωτερική μονάδα (σε μερικά μοντέλα μπορεί να υπάρχει μόνο ένα στέλεχος κάτω από τη διαδρομή από κάτω).

Προκειμένου για τις μελλοντικές εσωτερική μονάδα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί (π.χ., σε περίπτωση θραύσης κοντίσιονερ), θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στις κοινές σωλήνες μεταξύ μονάδων με το κομμάτι, δηλαδή, η διασταύρωση δεν μπορεί να στεγανοποίηση στο τοίχωμα. Αν το κομμάτι θα πάει στη δεξιά πλευρά της μονάδας, το σημείο σύνδεσης θα είναι έξω από το σώμα του κλιματιστικού, και σε αυτή την περίπτωση, αυτό το site κομμάτια μπορεί μόνο κοντά διακοσμητικά κουτιά, και στις αυλακώσεις κοπής (τρύπα στον τοίχο) είναι αδύνατο να κρύψει. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε κοινές επιλογές εσωτερικής διαρρύθμισης που απεικονίζουν το περιγραφόμενο χαρακτηριστικό σχεδιασμού, καθώς και τυπικές επιλογές για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μπλοκ.

Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοιχώματος

Όταν η εσωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου, οι επικοινωνίες εξέρχονται από τη δεξιά πλευρά της μονάδας και το σημείο σύνδεσης βρίσκεται σε απόσταση 20-30 cm από τη δεξιά πλευρά του κλιματιστικού. Δεδομένου ότι η πρόσβαση είναι απαραίτητη στο σημείο σύνδεσης, πρώτον, το μπλοκ δεν πρέπει να τοποθετείται πολύ κοντά στην τρύπα στον τοίχο, αφού στην περίπτωση αυτή οι επικοινωνίες θα είναι μέσα στην τρύπα και δεύτερον, αυτό το τμήμα της διαδρομής δεν μπορεί να κρυφτεί στο κόλπο.

Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος βρίσκεται στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου, τότε η θέση σύνδεσης θα κρύβεται πίσω από την εσωτερική μονάδα, έτσι με αυτή την τοποθέτηση δεν υπάρχουν περιορισμοί στη θέση της διαδρομής.

Τοποθέτηση εξωτερικού μπλοκ

Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται πιο συχνά κάτω από το φύλλο του ανοίγματος - αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να συνεχίσετε τη συντήρηση του κλιματιστικού χωρίς να προσελκύσετε έναν αναρριχητή.

Θεωρήσαμε τις πιο συνηθισμένες επιλογές για την τοποθέτηση μπλοκ ενός διαχωρισμένου συστήματος. Ελπίζουμε ότι τώρα θα μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλες θέσεις για εξοπλισμό και επικοινωνίες, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης του κλιματιστικού με τον αυτοκινητόδρομο.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας παρουσία εκροής ευρείας οθόνης

Ένα ευρύ άνοιγμα παραθύρου (θόλος) μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας μέσω του παραθύρου. Τις περισσότερες φορές μια τέτοια κατάσταση προκύπτει στο επίπεδο τζάμια-σε μπαλκόνια, τζάμια, όταν λαμβάνονται από το μπαλκόνι των συνόρων, στις 30 - 40 εκ. Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η συμμετοχή του βιομηχανικού ορειβάτη και το κόστος 3-4000 ρούβλια περισσότερο. Με μια τέτοια τζάμια, είτε επιλέξετε ένα άλλο τόπο εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας, ή για να προγραμματίσετε το πρόσθετο κόστος μιας προσαρμοσμένης εγκατάστασης.

Τοποθέτηση της διαδρομής αν υπάρχει μακρύς κόλπος

Εάν υπάρχει ένα μακρύ κολπίσκο κατά μήκος του διαμερίσματος, τότε η κατάσταση είναι δυνατή όταν η διαδρομή θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του δαπέδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μαζί με τη διαδρομή τοποθετείται ένας σωλήνας αποστράγγισης, κατά μήκος του οποίου ρέει το συμπύκνωμα από την εσωτερική μονάδα. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας δεν μπορεί να έχει επικεφαλής περιοχές, έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή. Εάν δεν υπάρχει διαχωρισμός στο πλοίο, κατά μήκος του οποίου είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας διαδρομής, ο σωλήνας αποστράγγισης θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του δαπέδου ή, εάν υπάρχει ξύλινο δάπεδο, κάτω από το δάπεδο.

Επιλογή της θέσης της εσωτερικής μονάδας

Ο αέρας στην έξοδο του κλιματιστικού έχει θερμοκρασία περίπου 10 ° C, οπότε πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση της εσωτερικής μονάδας έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να μην φθάνει στους ανθρώπους. Στη λειτουργία ψύξης, οι περσίδες κλιματιστικού κατευθύνουν τη ροή αέρα οριζόντια κατά μήκος της οροφής. Έτσι, οι πιο άνετες συνθήκες θα βρίσκονται στο πλάι της εσωτερικής μονάδας ή ακριβώς κάτω από αυτήν (σημειώστε ότι με τις κάθετες περσίδες είναι δυνατή η οριζόντια ρύθμιση της κατεύθυνσης ροής σε ορισμένα όρια με τη μετατόπιση προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά του κλιματιστικού). Αλλά για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό απέναντι το χώρο εργασίας ή η κεφαλή του κρεβατιού δεν συνιστάται. Είναι καλύτερα να το εγκαταστήσετε όπως φαίνεται στο σχήμα - στην περίπτωση αυτή, η ροή του αέρα θα περάσει πάνω από το κρεβάτι και δεν θα χτυπήσει τους ανθρώπους.

Εγκατάσταση κλιματιστικών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματισμού, το κόστος και τις λειτουργίες του, ανατρέξτε στη σελίδα Εγκατάσταση κλιματιστικών (στην ενότητα Υπηρεσίες).

Κλιματιστικά

Τόπος εγκατάστασης εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων

Αφού αποφασίσατε με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, διαβάστε προσεκτικά τις συστάσεις μας για την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Συστάσεις για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Η ροή αέρα δεν πρέπει να κατευθύνεται απευθείας στους ανθρώπους. Οι 20 μοίρες που καθορίζετε είναι η θερμοκρασία στην είσοδο. Η έξοδος μπορεί να είναι μόλις + 8 μοίρες. Και αν ένας τέτοιος αέρας χτυπήσει το λαιμό σας ακόμα και μία ώρα, δεν θα γυρίσετε το κεφάλι σας το πρωί. Κατά κανόνα, ο αέρας κατευθύνεται έτσι ώστε να περνάει ανάμεσα στους χώρους εργασίας ή σε χώρους όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό. Στην κρεβατοκάμαρα πολύ συχνά είναι απαραίτητο να κάνετε μια επιλογή σε ποιο τοίχο σε σχέση με το κρεβάτι για να κρεμάσει το κλιματιστικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να έχουν μια εσωτερική μονάδα πάνω από τα κεφάλια τους και να τοποθετήσουν τη μονάδα στον τοίχο στον οποίο βρίσκονται τα πόδια. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μπλοκ από το κρεβάτι και να κατευθύνετε τον αέρα προς την άλλη πλευρά, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσετε πάνω από το κεφάλι σας. Ο ψυχρός αέρας δεν φυσάει στο κεφάλι, αλλά στα πόδια, τα οποία, κατά κανόνα, καλύπτονται με μια κουβέρτα.

Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος δεν πρέπει να χαλάσει το εσωτερικό. Φυσικά, κάθε πελάτης είναι ο ίδιος σχεδιαστής, αλλά η υψηλής ποιότητας εγκατάσταση προϋποθέτει μια τέτοια διάταξη της μονάδας, έτσι ώστε το νέο εσωτερικό να είναι ελάχιστα διαφορετικό από το παλιό. Ως εκ τούτου, η σύσταση να μην κρεμάσει το κλιματιστικό στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο.

Εσωτερική μονάδα θα πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε ot από το ανώτατο όριο υπήρχε ένας ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 10cm.

Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των μπλοκ εσωτερικών τοίχων πάνω από ντουλάπια, συρταριέρες, εάν η απόσταση μεταξύ τους μικρότερη 70-100cm εσωτερική μονάδα στο κάτω άκρο. Αυτό οδηγεί σε ξεφούσκωμα του κλιματιστικού είναι ενεργοποιημένη κάθε φορά που η συσσωρευμένη σκόνη επί της άνω επιφανείας του ερμαρίου. Επίσης, η εγγύτητα των οριζόντιων επιφανειών οδηγεί στη δημιουργία της κυκλοφορίας της ροής του αέρα, με αποτέλεσμα τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του συστήματος κλιματισμού. Ένα ρεύμα από το κλιματιστικό ενδιαφέρεται πίσω στο εισαγωγής αέρα, η ανταλλαγή του αέρα στο δωμάτιο επιδεινώνεται κλιματιστικό, συλλέγοντας ο κρύος αέρας αρχίζει να «σκεφτεί» ότι ο χρόνος για να σταματήσει τη λειτουργία του, επειδή ο αισθητήρας θερμοκρασίας βρίσκεται στην είσοδο της ροής.

Το κλιματιστικό δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από χοντρές κουρτίνες ή περσίδες. Σε αυτή την περίπτωση, θα δημιουργήσει άνεση όχι στο δωμάτιο, αλλά στο διάστημα μεταξύ του παραθύρου και των κουρτινών.

Το μήκος της διαδρομής πρέπει να είναι ελάχιστο. Η μεγάλη διαδρομή οδηγεί σε αύξηση του κόστους εγκατάστασης και μειώνει την αποτελεσματικότητα της εργασίας. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι σε ένα κιβώτιο, τότε ένα μακρύ κιβώτιο στον τοίχο υποβαθμίζει έντονα το εσωτερικό.

Εάν κάνετε επισκευές, Συνιστάται η εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού πριν τελειώσει η εργασία στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι επικοινωνίες μεταξύ των μπλοκ μπορούν να αφαιρεθούν στον τοίχο. Επειδή είναι τα κουτιά που κρύβουν τις επικοινωνίες (και όχι το κλιματιστικό) που καταστρέφουν το εσωτερικό. Η έλλειψη πλαστικών κουτιών θα επηρεάσει θετικά το εσωτερικό σχέδιο σας. Αν κρύψετε σωλήνες στον τοίχο μετά από επισκευή, θα πρέπει να ξανακάνετε τους τοίχους. Αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετα απόβλητα.

Εάν οι απαιτήσεις σας για το σχεδιασμό του δωματίου είναι τόσο υψηλές ώστε είναι απαράδεκτο ακόμη και η παρουσία μιας εσωτερικής μονάδας, τότε σας συμβουλεύουμε να εγκαταστήσετε κανάλι. Αλλά αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο ακριβή και κατάλληλη για μεσαία και μεγάλα δωμάτια.

Συστάσεις για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας κλιματισμού

Προηγουμένως, σκεφτείτε πού θα τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Δεν είναι απαραίτητο να ζητήσετε από τους εγκαταστάτες να το εγκαταστήσουν στο γυμνό τοίχωμα ενός ορόφου 16 ορόφων. Αυτό όχι μόνο θα περιπλέξει και θα κάνει την εγκατάσταση ακριβότερη, αλλά και θα περιπλέξει την περαιτέρω συντήρηση της εξωτερικής μονάδας, η οποία δεν επηρεάζεται καθόλου από τον περιοδικό καθαρισμό και την προστασία από την πτώση των αερόσακων. Πολύ καλύτερα θα "αισθανθεί" στο μπαλκόνι ή σε ένα άλλο μικρό μέρος.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας σε μπαλκόνι με τζάμι ή στο κατάστρωμα, γιατί η απομάκρυνση θερμότητας θα είναι πολύ δύσκολη. Η εγκατάσταση είναι δυνατή μόνο εάν μπορείτε να ανοίξετε ευρύτατα τα παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσέξετε το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας του εξωτερικού αέρα. Το ανώτερο όριο θερμοκρασίας για διαφορετικά κλιματιστικά δεν είναι το ίδιο από 40 έως 46 ° C.

Η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα στους γείτονές σας (θόρυβος, στάξιμο συμπύκνωμα).

Οι κατασκευαστές κλιματιστικών συστήνουν την τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας με τέτοιο τρόπο, Οι ακτίνες του ήλιου τον χτύπησαν όσο το δυνατόν λιγότερο, ότι οι άμεσες ακτίνες του ήλιου είναι ικανές να προκαλέσουν προστατευτική απενεργοποίηση της συσκευής λόγω υπερθέρμανσης.

Η εξωτερική μονάδα είναι διαρρυθμισμένη έτσι ώστε κατά την λειτουργία, η θερμότητα που αφαιρείται από το δωμάτιο να μην παρεμποδίζεται από τη θερμότητα «εκφορτωμένη» στο περιβάλλον, δηλ. Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα όπου ο επικρατούμενος άνεμος κατευθύνεται στο κλιματιστικό, καθώς η κανονική λειτουργία του ανεμιστήρα είναι εξασθενημένη.

Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα σε στενή γειτνίαση με το στέμμα δέντρων. Το φύλλωμα φράζει τον εναλλάκτη θερμότητας. Κατά τη διάρκεια των ριπών ανέμου, τα υποκαταστήματα μπορούν να εισέλθουν στον εξοπλισμό, καταστρέφοντας τον ανεμιστήρα ή τα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας. Εάν, ωστόσο, το σπίτι σας είναι θαμμένο στο πράσινο, είναι απαραίτητο να κόψετε ένα μέρος των υποκαταστημάτων που βρίσκονται δίπλα στο κλιματιστικό.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση εξωτερικών μονάδων στο έδαφος και σε μέρη όπου μπορούν να λεκιάζονται με λάσπη, καλυμμένα με χιόνι, πλημμυρισμένα με βροχή ή λυματολάσπη. Τα μπλοκ θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική βάση.

Απαγορεύεται η εγκατάσταση εξωτερικών μονάδων σε χώρους όπου υπάρχει πιθανότητα διαρροής εκρηκτικών αερίων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προετοιμασία του πρώτου και του δεύτερου ορόφου, όπου συνήθως περνούν αγωγοί αερίου αεριοποιημένων κτιρίων.

Σε κάποια νέα σπίτια για να εγκαταστήσετε μια κουκέτα. μπλοκ παρέχονται τεχνολογικές θέσεις. Αυτό απλοποιεί σημαντικά την επιλογή της τοποθεσίας.

Οι πελάτες, τοποθετώντας μια εξωτερική μονάδα στο ισόγειο, συνιστούμε την προστασία της εξωτερικής μονάδας. Αυτό θα αποτρέψει πράξεις βίας και βανδαλισμού.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος. Συνήθως το συμπύκνωμα μεταφέρεται στο δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, Το νερό αποστράγγισης δεν πρέπει να πέφτει στον τοίχο του κτιρίου. Η αποστράγγιση συμπυκνωμάτων είναι προτιμότερη αλλά δαπανηρή. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα μπλοκ πάνω από το πεζοδρόμιο, τότε αυτή είναι η μόνη αποδεκτή επιλογή.

Υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις που πρέπει να συζητηθούν με τον εγκαταστάτη. Αυτό είναι μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος των σωληνώσεων ψυκτικού μέσου, και επίσης neδιαφορά ύψους μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων.

Σε καμία περίπτωση Δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε εύθραυστη βάση, για παράδειγμα σε τοίχο από κοίλα τούβλα ή λεπτό μέταλλο. Η ασάφεια της δομής υποστήριξης προκαλεί σχεδόν πάντα υπερβολικό θόρυβο, η εξάλειψη του οποίου απαιτεί πολλή προσπάθεια και χρήμα. Ναι, και ο κλιματισμός μπορεί απλά να πέσει. Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα προσφέρουν λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ειπωθούν σχετικά με τους εγκαταστάτες δικτύων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σας συμβουλεύουμε να προσδιορίσετε τη σύνδεση του κλιματιστικού στο δίκτυο. ΓΒεβαιωθείτε ότι η διατομή του καλωδίου και οι παράμετροι της προστατευτικής διάταξης που βρίσκεται στο ηλεκτρικό πάνελ του διαμερίσματος αντιστοιχούν στην χωρητικότητα του κλιματιστικού και όλος ο ηλεκτρικός εξοπλισμός είναι γειωμένος.