Τρόποι καταπολέμησης των λευκών αποθέσεων από τον υγραντήρα

Πολλές κατοικίες έχουν τώρα υγραντήρες αέρα. Μια τέτοια οικιακή συσκευή χρησιμεύει για να διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας. Αποκλείει επίσης αποτελεσματικά τη σκόνη και διάφορους μικροοργανισμούς. Το κύριο καθήκον μιας τέτοιας συσκευής είναι η διατήρηση της υγείας στο σωστό επίπεδο, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια. Ταυτόχρονα, οι υγραντήρες αέρα έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα - μια λευκή επικάλυψη.

Από τη μία πλευρά, η οικογένεια αποκτά μια συσκευή που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα, σε δημοκρατική τιμή και αρκετά θορυβώδη. Από την άλλη πλευρά, σχηματίζεται μια πλάκα, η οποία σταδιακά καλύπτει τις επιφάνειες του διαμερίσματος. Το άρθρο αυτό αφιερώνεται όχι μόνο στη μελέτη της αρχής της δράσης του υγραντήρα, αλλά δίνει επίσης έμφαση στα μέτρα για την πρόληψη αυτής της εκπαίδευσης και πώς να εξαλείψει το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Υγροποιητής υπερήχων - η αρχή της δράσης

Η κύρια αρχή του υγραντήρα υπερήχων είναι η ψεκασμό των μικρότερων σωματιδίων νερού, χρησιμοποιώντας μια ειδική πλάκα υπερήχων. Ως αποτέλεσμα, όλη η μάζα αέρα του χώρου υγραίνεται. Το σύστημα είναι αρκετά αποδοτικό, δεν θερμαίνει τον αέρα, αλλά έχει σημαντικούς περιορισμούς.

Η κύρια προϋπόθεση για την αποφυγή του σχηματισμού λευκής πλάκας είναι η καθημερινή χρήση αυστηρά απεσταγμένου νερού. Σε μια τέτοια ουσία δεν υπάρχουν απολύτως ακαθαρσίες και διάφορα άλατα. Ο αέρας παίρνει μόνο σκόνη νερού και εγκαθίσταται στο δωμάτιο μόνο τίποτα. Η πιο τρομερή συνέπεια είναι η είσοδος μιας τέτοιας επιδρομής στους πνεύμονες ενός ατόμου.

Φωτογραφία 1. Εμφάνιση λευκής πλάκας

Καταρχήν, ο σχηματισμός μιας πλάκας σε πράγματα και επιφάνειες είναι μια κανονική διαδικασία που σχετίζεται με τη διάδοση στον αέρα διαφόρων διαλυμάτων που διαλύονται στο νερό. Το πιο σημαντικό συστατικό που προκαλεί το σχηματισμό λευκής επικάλυψης είναι τα άλατα ασβεστίου. Είναι σε οποιοδήποτε νερό από διαφορετικά μέρη, εκτός από τις αποσταγμένες.

Γιατί παράγεται λευκή επίστρωση;

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ο σχηματισμός μιας λευκής επικάλυψης σε έπιπλα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια προκαλείται από άλατα ασβεστίου. Μια ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση παρατηρείται στο νερό της βρύσης ή σε μια πηγή ορυκτών.

Τις περισσότερες φορές στο σπίτι, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το νερό από τη βρύση για τον υγραντήρα, εντελώς χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες. Το λευκόχρωμο χρώμα των διαζυγίων στις επιφάνειες δείχνει αμέσως ότι το νερό δεν διηθήθηκε ή, σε ακραίες περιπτώσεις, δεν βράστηκε. Ο μηχανισμός εξάτμισης οδηγεί αναγκαστικά στην απόθεση σωματιδίων πλάκας σε οικιακά αντικείμενα.

Πιθανό αρνητικό από τα λευκά διαζύγια στα έπιπλα

Οι περισσότεροι καταναλωτές υγραντήρων είναι ζευγάρια που έχουν παιδιά. Μετά την ανακάλυψη του λευκού διαζυγίου, τίθεται ένα θεμιτό ερώτημα - πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά για το παιδί.

Εξετάστε τις επιλογές για την έκθεση σε λευκή πλάκα.

 1. Στο ανθρώπινο σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνατή μια μικρή αρνητική επίδραση στους πνεύμονες ενός ατόμου. Διαφορετικά, η υγεία δεν πρέπει να υποφέρει. Το μόνο μειονέκτημα είναι η πιθανότητα εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών από τον υγραντήρα, αν δεν καθαριστεί και καθαριστεί εγκαίρως.
 2. Επιρροή στις οικιακές συσκευές. Ολόκληρη η ζωή μας είναι αδύνατη χωρίς ένα σωρό από εξελιγμένα ηλεκτρονικά και οικιακές συσκευές. Άλατα ανεμιστήρων θρόμβου ασβεστίου για ψύξη, που βρίσκονται σε υπολογιστές, τηλεοράσεις και συσκευές κουζίνας. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ο υγραντήρας δεν λειτουργεί σωστά. Δηλαδή, αν το δωμάτιο με τη βοήθειά του διατηρήσει υγρασία περισσότερο από εβδομήντα πέντε τοις εκατό.
 3. Μια τέτοια υγρασία μπορεί να βλάψει τα έπιπλα. Όσον αφορά τη λευκή πλάκα, δεν είναι σχεδόν επικίνδυνο για τα προϊόντα ξύλου. Σκουπίστε ξανά με ένα κουρέλι και έπιπλα σαν καινούργιο χωρίς τις συνέπειες.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της λευκής πλάκας

Εάν υπάρχει σταθερή λευκή επίστρωση επί των επίπλων, η αλλαγή του υγραντήρα αέρα σε ένα νέο δεν έχει νόημα. Πρέπει να διεξάγουμε άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, αλλάξτε το νερό σε απεσταγμένο νερό. Υπάρχει στο πηγαδάκι νερό που χύνεται στη δεξαμενή. Ταυτόχρονα, δεν θα είναι περιττό να εγκαταστήσετε ένα ειδικό φίλτρο ή να εισαγάγετε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης στο σύστημα ύδρευσης. Στις επόμενες παραγράφους, θα εξετάσουμε αυτές και άλλες μεθόδους λεπτομερέστερα.

Μέθοδος αλλαγής νερού

Το νερό της βρύσης σε διάφορες πόλεις, για αντικειμενικούς λόγους, δεν διαφέρει στην ποιότητα. Όταν τα έπιπλα έχουν ήδη εμφανιστεί λευκή επικάλυψη, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βράσει το νερό, χύνεται στη δεξαμενή.

Εάν το πρόβλημα δεν βρει λύση - πρέπει να πάτε στον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων για να αγοράσετε αποσταγμένο νερό. Στην πραγματικότητα, πρέπει να το αγοράσετε λίγο.

Τοποθέτηση του ενσωματωμένου φίλτρου

Για να μην ψάξετε για τέτοιο νερό, μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε ειδικά φίλτρα νερού στο σπίτι. Και μην το κάνετε για χάρη του moisturizer, αλλά για τη δική σας υγεία. Η χρήση αυτού του νερού θα βοηθήσει στην αποφυγή ποικιλίας ασθενειών. Όσον αφορά τον υγραντήρα, η χρήση διηθημένου νερού θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία λευκής επικάλυψης.

 • άνθρακα ·
 • με τη δομή της ρητίνης ανταλλαγής ιόντων ·
 • με βάση το fiberglass.

Και το πιο σημαντικό, η διαφορά δεν είναι στην ποιότητα, αλλά στην τιμή. Για την επίλυση του περιγραφόμενου προβλήματος, οποιαδήποτε παραλλαγή είναι κατάλληλη.

Αγοράζοντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα με αντικαταστάσιμες κασέτες

Για να αποφύγετε τη δημιουργία λευκής πλάκας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο υγραντήρα υπερήχων, στον οποίο μπορούν να αντικατασταθούν περιοδικά οι κασέτες φίλτρων. Σε μια παρόμοια συσκευή, αφού χρησιμοποιήσετε την κασέτα, μετά από δύο έως τρεις μήνες μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο συστατικό σε έναν υγραντήρα υπερήχων. Το πρόβλημα της λευκής πλάκας θα λυθεί.

Μέθοδος εγκατάστασης του συστήματος για αντίστροφη όσμωση

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά ακριβή, αλλά απίστευτα αποτελεσματική. Φυσικά, πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο για να αποκτήσετε πραγματικά υψηλής ποιότητας νερό. Καθαρίζοντας το νερό όλων των πιθανών ακαθαρσιών, το κάνει σχεδόν αποσταγμένο. Και σίγουρα για έναν υγραντήρα αέρα θα είναι μια ιδανική πρώτη ύλη. Το κύριο καθήκον είναι να αλλάξετε τα στοιχεία καθαρισμού.

Φωτογραφία 2. Αρχική τρόπος εγκατάστασης της αντίστροφης όσμωσης.

Μην εγκαταλείπετε τη χρήση υγρασίας αέρα λόγω του σχηματισμού λευκών αποθέσεων. Όπως φαίνεται στο άρθρο μας, υπάρχουν αρκετές επιλογές για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Είναι αρκετά αποτελεσματικές, αλλά μην είστε τεμπέλης για να τις διεξάγετε.

Τι είδους νερό συνιστάται για χρήση σε έναν υγραντήρα

Σήμερα πολλοί άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στα σπίτια τους. Για να γίνει αυτό, οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ρυθμίζονται προσεκτικά. Εάν η θερμοκρασία ρυθμίζει τέλεια το κλιματιστικό, τότε η διατήρηση της υγρασίας είναι η πλέον κατάλληλη για τη χρήση διαφορετικών μοντέλων υγραντήρων.

Είναι σημαντικό για τον υγραντήρα αέρα να επιλέξει το σωστό νερό - αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής

Η αρχή της συσκευής και της λειτουργίας του υγραντήρα

Η παρουσία νερού είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία του υγραντήρα αέρα. Είναι αυτό, που διέρχεται από τη ζώνη θερμικής επεξεργασίας, σχηματίζει ατμό, λόγω του οποίου η υγρασία εξαπλώνεται μέσω του περιβάλλοντος χώρου αέρα. Πριν να ασχοληθείτε με το ζήτημα του υγρού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αξίζει να διευκρινιστεί η συσκευή και η αρχή του υγραντήρα.

Σήμερα χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι υγραντήρων:

 1. "Ψυχρός". Το νερό διοχετεύεται μέσω υγρού φίλτρου με ανεμιστήρα. Μια τέτοια συσκευή καταναλώνει 3-5 λίτρα νερού ανά ημέρα με ισχύ 20-50 watts.
 2. Ατμός. Εργαστείτε με την αρχή της σταθερής βρασμού του νερού και την απελευθέρωση του ατμού, ενυδατώντας τον αέρα. Για τα όργανα αυτού του τύπου είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγροστάτη (όργανο μέτρησης του επιπέδου υγρασίας), δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό επίπεδο περίσσεια υγρασίας, το οποίο είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηριδίων, μυκήτων, μούχλας και άλλων μικροοργανισμών σε ένα δωμάτιο. Κατανάλωση νερού ανά ημέρα - 7-16 λίτρα. Η απαιτούμενη ισχύς είναι 300-600 Watt.
 3. Υπερηχογράφημα. Το πιο αποτελεσματικό όλων των ειδών. Η επίδραση των υπερηχητικών δονήσεων μέσω της ειδικής δυναμικής επιτρέπει τον κορεσμό της υγρασίας με οξυγόνο χωρίς υπερβολική θέρμανση του νερού και την ανάγκη για συνεχή βρασμό του. Κατανάλωση νερού - 7-12 λίτρα την ημέρα με ισχύ 40-50 W.
 4. Τύπος ψεκασμού (ψεκαστήρες). Απλές συσκευές για την περιοδική έγχυση μιας ποσότητας υγρού στον αέρα. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση υγρού, με μικρή απόδοση.

Διάγραμμα της συσκευής υγραντήρα

Τα σύγχρονα μοντέλα υψηλής ποιότητας συνδυάζουν μερικές αρχές υγρασίας ταυτόχρονα. Ένας τυπικός υγραντήρας αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Στέγαση.
 2. Δεξαμενή νερού.
 3. Αντικαθιστούμενο φίλτρο με περιεκτικότητα σε ασήμι.
 4. Σωλήνας θέρμανσης υγρών.
 5. Ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος.
 6. Υπερηχητική μεμβράνη.
 7. Θάλαμος ατμοποίησης.
 8. Η υπεριώδης λάμπα.
 9. Ψεκαστήρας με δυνατότητα ρύθμισης ροών ατμού.

Ο τυπικός υγραντήρας αέρα αποτελείται από 9 εξαρτήματα

Ο υγραντήρας λειτουργεί ως εξής:

 1. Το νερό για τον υγραντήρα είναι σε ειδικό δοχείο και δοσομετρείται μέσω φυσιγγίου φίλτρου. Περνά τον κύριο καθαρισμό, που ρέει μέσα από το φίλτρο. Τα ιόντα αργύρου βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του καθαρισμού από βακτήρια και μικροοργανισμούς.
 2. Στον σωλήνα θέρμανσης, το υγρό θερμαίνεται.
 3. Ο ατμός εισάγεται στον θάλαμο εξάτμισης. Έρχεται καθαρός αέρας, που αντλείται από τον ανεμιστήρα.
 4. Υπό την επίδραση των υπερηχητικών κραδασμών της μεμβράνης, το υγρό εξατμίζεται και πραγματοποιείται υγρασία, που προκαλείται από τον ανεμιστήρα αέρα. Το αέριο, κορεσμένο με την υγρασία, μετακινείται στον ψεκαστήρα και απλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη βοήθειά του.
 5. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, ο αέρας περνά μέσα από την υπεριώδη επεξεργασία, η οποία σκοτώνει τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς.

Πιθανές επιλογές

Γιατί η σύνθεση του υγρού που χρησιμοποιείται για την υγρασία του δωματίου είναι σημαντική; Το υγρό που χρησιμοποιείται στο υγραντήρα, όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος και της υγείας (εισπνοή διαφόρων στοιχείων που αλιεύεται στον αέρα με τον ατμό από τη συσκευή ύγρανσης), έπιπλα (αλατούχο λευκό ίζημα), αλλά επίσης και για την απόδοση της συσκευής.

Όταν διέρχονται τα στοιχεία εργασίας (σωλήνας θέρμανσης, φίλτρο, δοχεία και μπλοκ, υπερηχητικές μεμβράνες), δημιουργείται σχηματισμός κλίμακας και καθίζηση. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευσή τους θα οδηγήσει σε πρόωρη αποτυχία, η οποία θα απαιτήσει επισκευή.

Ένας σημαντικός δείκτης υγρού για τον υγραντήρα είναι η ακαμψία. Αυτή η ιδιότητα χαρακτηρίζει τις παραμέτρους της παρουσίας αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου στο υγρό. Ο δείκτης ακαμψίας αποτελείται από δύο συστατικά: ανθρακικά (προσωρινά) και μη ανθρακικά (μόνιμα) άλατα. Τα προσωρινά άλατα σε ένα υγρό νοούνται ως η συγκέντρωση όξινου ανθρακικού ασβεστίου και μαγνησίου. Τα μη ανθρακικά άλατα σχηματίζουν τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου των ισχυρών οξέων.

Τα άλατα της προσωρινής σκληρότητας καθιζάνουν κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, καθώς τα ανυδρίδια υδρογονανθράκων και διττανθρακικών αποσυντίθενται σε ανθρακικό ασβέστιο, διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Αλάτια σταθερής σκληρότητας δεν καταβυθίζονται μετά το βρασμό του υγρού. Η συγκέντρωση "σκληρών" στοιχείων, όπως χλωριούχα, νιτρικά, πυριτικά, φωσφορικά, θειικά, παραμένει στο νερό.

Ποια είδη υπόβαθρα μπορούν να χωριστούν σε νερό;

 1. Από κάτω από τη βρύση στο διαμέρισμα.
 2. Αποσταγμένο (καθαρισμένο υγρό, το οποίο δεν περιέχει ξένες προσμείξεις και ξένα σώματα).
 3. Αφαλατωμένο (υγρό, καθαρισμένο από διάφορα άλατα).
 4. Από αρτεσιανές πηγές, που έχουν υποστεί πολυβάθμιο καθαρισμό.
 5. Άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας, η ροή του ρευστού σημαντική υγραντήρα, έτσι απεσταγμένο, απιονισμένο, και αρτεσιανό νερό πηγής χρησιμοποιούν συνεχώς είναι προβληματική, απαιτώντας σημαντικές δαπάνες για την αγορά της. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα με τη λειτουργία των συσκευών ενυδάτωσης.

Οι συστάσεις για το νερό, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για έναν συγκεκριμένο υγραντήρα, βρίσκονται στον τεχνικό φάκελο

Η επιλογή του νερού και οι συνέπειες

Οι συνέπειες της χρήσης νερού που δεν πληροί τις απαιτήσεις στον υγραντήρα:

 1. Στα τμήματα της συσκευής με τα οποία έρχονται σε επαφή με το νερό, θα εναποτίθεται μια λευκή επίστρωση, η οποία τελικά θα συγκεντρωθεί και θα σκληρύνει.
 2. Στον σωλήνα θέρμανσης με νερό, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης αλάτων μαγνησίου και ασβεστίου στο υγρό, σχηματίζεται κλίμακα.
 3. Όλες οι ουσίες που περιέχονται στο υγρό, ψεκάζονται σε μια αίθουσα με υγρό αέρα, μετά την οποία εγκαθίστανται σε αντικείμενα και μπαίνουν στο σώμα όταν αναπνέουν.
 4. Η υπερηχητική μεμβράνη σπάει.

Η επιλογή του νερού εξαρτάται από τον τύπο και το μοντέλο του υγραντήρα. Για συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της "ψυχρής" ύγρανσης, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου ή αφαλατωμένου νερού. Διαφορετικά, το φίλτρο θα φράξει γρήγορα και η συσκευή θα αποτύχει.

Παρόμοιες απαιτήσεις για την καθαρότητα και την περιεκτικότητα σε νερό εφαρμόζονται σε υγραντήρες υπερήχων. Σε τέτοιες συσκευές, είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο που μπορεί να καθαρίσει οποιοδήποτε νερό, αλλά εάν η ποιότητα του είναι χαμηλή, αυτό το κασέτα καθαρισμού θα φράξει γρήγορα, πράγμα που απαιτεί υψηλό κόστος για μόνιμη αντικατάσταση.

Η συσκευή υπερήχων μπορεί να γεμίσει με μη αποσταγμένο και μη απομεταλλωμένο υγρό μόνο εάν έχει υποστεί μηχανική διήθηση (φίλτρα από μεταλλικό πλέγμα, αφρώδες πολυπροπυλένιο, πολυεστέρας πετάλου). Το φιλτραρισμένο νερό που έχει καθαριστεί χημικά με φίλτρα που βασίζονται σε πολυφωσφορικά άλατα ή ενεργό άνθρακα δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες συσκευές. Στους υγραντήρες, η ποιότητα του νερού επηρεάζει τον σχηματισμό πλάκας σε έπιπλα και άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο. Άλατα και άλλα στοιχεία, που πέφτουν με τη μορφή επιδρομής, εισπνέονται από ένα άτομο. Παρά την πιθανότητα χρήσης νερού χωρίς να βλάπτετε τη συσκευή, είναι προτιμότερο να φροντίσετε την υγεία σας και να αποθηκεύετε καθαρό νερό.

Η παρουσία στον υγραντήρα ενός αξιόπιστου φυσίγγου μαλάκωσης επιτρέπει τη μείωση των απαιτήσεων στην ποιότητα του χρησιμοποιούμενου υγρού, καθώς το φίλτρο θα απομακρύνει τα περισσότερα από τα άλατα και τα στοιχεία βαρέων μετάλλων.

Η χρήση των προσροφημένων φίλτρων σε ειδικά πλαστικά δοχεία δεν έχει σημαντική αποτελεσματική επίδραση, διότι μέσα από αυτό θα περάσει κάποιο μέρος αλάτων και στοιχείων βαρέων μετάλλων. Αυτά, μετά τη χρήση για την ενυδάτωση, θα εισέλθουν στο σώμα ή εσωτερικά αντικείμενα.

Η συνήθης βρασμός δεν είναι επίσης κρίσιμη. Μια τέτοια θερμική επεξεργασία θα οδηγήσει σε καθίζηση μόνο προσωρινών αλάτων και θα παραμείνουν στο υγρό μόνιμες ενώσεις αλάτων.

Οι μέθοδοι διήθησης και βρασμού στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικές, δευτερογενείς μέθοδοι παρασκευής νερού, ελλείψει άλλων επιλογών. Θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, θα μειώσουν τη βλαβερότητα του όταν χρησιμοποιείται σε έναν υγραντήρα. Η διήθηση και ο βρασμός αφαιρούν ουσίες που περιέχουν χλώριο από το υγρό, λίγο μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, αλλά δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα άλατα.

Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα: γιατί δημιουργείται και πώς να το ξεφορτωθείτε

Ξηρός αέρας στο σπίτι ή μια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα στα έπιπλα; Τι να επιλέξετε;

Ένα περίεργο δίλημμα θα ενδιαφέρει όποιον το βλέπει, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα. Το πράγμα είναι ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι οι καλύτερες συσκευές για θόρυβο, τιμή και ποιότητα, αλλά έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα. Πρόκειται για μια λευκή ασβεστοποιημένη πλάκα που σταδιακά ενεργοποιεί όλα τα αντικείμενα στο σπίτι.

Μπορεί λοιπόν να αλλάξει τίποτα; Είναι ο ξηρός αέρας ένα σοβαρό πρόβλημα;

Στην πραγματικότητα, ναι.

Το ανεπαρκώς υγρό κλίμα στο δωμάτιο επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτή είναι η βλάβη στην υγεία, η ζημιά στα αντικείμενα και η γενική ενόχληση της ζωής στο εσωτερικό. Η έρημη υπερβολικά ξηρανθείσα ατμόσφαιρα έχει αρνητική επίδραση στο σώμα, προκαλώντας:

 • ερεθισμός των οφθαλμών.
 • ευαισθησία του δέρματος.
 • παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών της επιδερμίδας.
 • ξηρότητα του βλεννογόνου,
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Δυσμενείς συνέπειες, έτσι δεν είναι;

Μπορεί επίσης να σημειωθεί ότι ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά τους πίνακες ζωγραφικής, παλιά βιβλία, επενδύσεις δαπέδων, ξύλινα έπιπλα, ελίτ ταπετσαρία και άλλα πολύτιμα στοιχεία του εσωτερικού. Ο υγραντήρας είναι απλά απαραίτητος! Και δεδομένου ότι στην προτεραιότητα των υπερηχητικών μοντέλων θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα της λευκής πλάκας. Πώς;

Λευκή επίστρωση από τον υγραντήρα επί των επίπλων: οι λόγοι εμφάνισης

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της συσκευής, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα: μια λευκή επίστρωση επί των επίπλων από τον υγραντήρα στο σπίτι. Γιατί σχηματίζεται;

Οι παραδοσιακές συσκευές και οι συσκευές ατμού, χάρη στο σχεδιασμό τους, δεν αφήνουν μια επιδρομή. Οι μηχανές υπερήχων διασπούν το νερό στη μικρότερη σκόνη και ψεκάζουν το γύρω από το δωμάτιο. Και το νερό - βρύση και ορυκτό, από πηγές και φρεάτια - περιέχει άλατα ασβεστίου. Είναι μετά την έκθεση υπερήχων και εγκατασταθούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου.

Αποδεικνύεται ότι στους πνεύμονες του ανθρώπου η ίδια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα εγκαθίσταται; Στο εξωτερικό, όπου τέτοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες περιπτώσεων. Οι ειδικοί δεν έχουν εντοπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις των υπερηχητικών υγραντήρων. Αλλά καλύτερα να μην αναλαμβάνετε κινδύνους και να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο αντίκτυπος στις οικιακές συσκευές είναι πιο προφανής: τα άλατα ασβεστίου είναι επιβλαβή για οθόνες LCD - τα σωματίδια τους είναι φραγμένα από τους ανεμιστήρες ψύξης των συσκευών κουζίνας και των υπολογιστών.

Επιπλέον, αυτή η αφή προκαλεί ταλαιπωρία στα μέλη του νοικοκυριού υπό τη μορφή καθημερινής υγρής καθαριότητας. Και κουρτίνες ύφασμα, κλινοσκεπάσματα, χαλιά για να καθαρίσετε από το ακόμα πιο δύσκολο.

Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση πλάκα επί των επίπλων από τον υγραντήρα;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

απόδοσης έναντι φρυγμένων σωματιδίων έως 90%.

Το νερό από τη βρύση είναι πάντα καθαρό.

- Συστηματική αντικατάσταση φίλτρων αυτού του συστήματος.

Όταν επιλέγετε έναν βοηθό στο σπίτι για να υγροποιήσετε το κλίμα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου οργάνων. Αξιολογήστε το κόστος που αναμένεται κατά την αγορά και κατά τη διάρκεια της περιόδου περαιτέρω λειτουργίας.

Εάν η επιλογή σταματήσει σε μια παραδοσιακή συσκευή ή συσκευή ατμού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον υγραντήρα αέρα. Και αν προτιμάτε μια υπερηχητική συσκευή, πρέπει να προετοιμαστείτε για την καταπολέμηση των λευκών σωματιδίων. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, αντικαθιστώντας τακτικά τα φίλτρα και ξεπλένοντας τη δεξαμενή νερού, τα αποτελέσματα της λευκής πλάκας από τον υγραντήρα αέρα ελαχιστοποιούνται εύκολα. Αποκτήστε την πιο υψηλής ποιότητας ενυδάτωση χωρίς να αυξήσετε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Και ένας ακόμη απλός και πολύ φτηνός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα είναι στο βίντεο.

Υγραντήρας αέρα και λευκή επικάλυψη

Το παιδί μου είναι 2 ετών, αγόρασε έναν υπερηχητικό με τον αέρα-υγραντήρα, όπως σας ενημέρωσε στο βιβλίο σας. Όταν χρησιμοποιείται, αφήνει μια λευκή επίστρωση παντού, σε έπιπλα, παράθυρα. Για αυτόν χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό που αγοράσαμε. Πες μου - είναι επιβλαβές για την υγεία; Μετά από όλα, αν μια scurf στα έπιπλα, τότε μπορεί επίσης να εγκατασταθούν στους πνεύμονες. Και περισσότερο - η λειτουργία της οζονισμού του αέρα. πάρα πολλές από τις απόψεις ότι το όζον είναι φερόμενο επικίνδυνο ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Ο κατασκευαστής συμβουλεύει να χρησιμοποιήσει απεσταγμένο νερό. Αυτό πωλείται στα φαρμακεία και στις αγορές αυτοκινήτων. Στο φαρμακείο είχαμε αρνηθεί. Το απεσταγμένο νερό στις αγορές αυτοκινήτων έχει σχεδιαστεί για τεχνικούς σκοπούς (στην ετικέτα είναι γραμμένο). Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χημικώς αποσταγμένου νερού και εκείνης στις αγορές αυτοκινήτων; Και αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο για έναν υγραντήρα αέρα. Τι είδους νερό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει γι 'αυτόν, για καλό, και να μην βλάψει την υγεία;

που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2011 15:41
ενημερώθηκε 16/01/2016
- Άλλο

Υγραντήρας αέρα και λευκή επικάλυψη

Αυτή η "σκόνη νερού" είναι τόσο ρηχή ώστε μοιάζει με έναν συνηθισμένο υδρατμό οπτικά. Αλλά η πραγματική ζευγάρια είναι μια πραγματικότητα αποσταγμένο, αποστειρωμένο νερό και πρακτικά, ενώ το «κρύο ατμό» από την υπερήχων υγραντήρα περιέχει απολύτως όλες οι χημικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων Θεός φυλάξοι βακτήρια με ιούς, αν πέσουν μέσα στο νερό), το οποίο περιέχει το νερό που χύνεται σε αυτό. Αυτή η λευκή επίστρωση εγκαθίσταται στα έπιπλα (ειδικά στην τηλεόραση), και μερικές φορές είναι σαν να χύνεται μια σακούλα αλεύρου στο δωμάτιο.

Είναι επιβλαβές για την υγεία, και ειδικά για τους πνεύμονες, μια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα; -Δεν υπήρξαν ειδικές μελέτες για το θέμα αυτό. Αλλά μπορούμε μόνο να πούμε ότι η πρακτική της χρήσης υπερηχητικών υγροποιητών στη Δύση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποκάλυψε κανένα προφανές γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία, και συγκεκριμένα τα άλατα ασβεστίου. Αλλά για να το ελέγξετε μόνοι σας, είναι σαν κάτι που δεν θέλετε... Στην περίπτωση αυτή, πολύ πιο επιβλαβείς για την υγεία είναι τα παθογόνα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να εισέλθουν στον αέρα υγραντήρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό και να εμποδίζετε τη στασιμότητα και την άνθηση του νερού στη δεξαμενή του υπερηχητικού υγραντήρα.

Σε μας μόνο υπερήχων. Vitek

Ρίχνουμε μεταλλικό νερό σε αυτό, το οποίο αγοράζουμε για να πίνουμε, να μαγειρεύουμε κ.λπ. Πιο συχνά αυτό είναι ο Μικρός Ήλιος, το Λιπάτσκ Αντλία, Motya

Αλλά η τηλεόραση είναι μόλις άσπρο κάθε πρωί!

Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα

Οι οικιακοί υγραντήρες διατηρούν την απαραίτητη υγρασία, κρατούν αποτελεσματικά τη σκόνη και τα μικρόβια. Εγκαθίστανται σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες με σκοπό τη διατήρηση της υγείας, ειδικά όταν η οικογένεια έχει παιδιά. Το μόνο μειονέκτημα της συσκευής - λευκά ίχνη σε έπιπλα, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτά με απλές μεθόδους.

Γιατί υπάρχει ένα λευκό επίχρισμα στα έπιπλα από τον υγραντήρα

Λευκοί λεκέδες στις επιφάνειες (επίπλων, οικιακών συσκευών, παραθύρων) άλατα ασβεστίου. Είναι υποχρεωτική συνιστώσα του νερού της βρύσης ή του μεταλλικού νερού. Εάν η δεξαμενή υγραντήρας είναι γεμάτη με νερό της βρύσης, προηγουμένως prokipyachonnaya και διηθήθηκε, στη συνέχεια, το άλας που απαιτείται για την εξάτμιση και να εγκατασταθούν στο εσωτερικό.

Πιθανή βλάβη από το λευκό επίχρισμα επί των επίπλων που προκαλείται από έναν υγραντήρα

Περισσότερο από το 70% των καταναλωτών που αγοράζουν τη συσκευή για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο - οι γονείς των μικρών παιδιών. Όταν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες παρατηρούν μια λευκή πλάκα στα έπιπλα, το δάπεδο, έχουν μια ερώτηση: δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του μωρού;

Για την ανθρώπινη υγεία

Δεν πραγματοποιήθηκαν μελέτες σχετικά με τη βλάβη των αλάτων ασβεστίου που εγκαταστάθηκαν σε έπιπλα και οικιακές συσκευές μετά την εφαρμογή του υγραντήρα. Στις χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου περίπου το 80% του πληθυσμού τεχνητά υγραίνει τον αέρα στις κατοικίες, οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτα επικίνδυνο στη λευκή επιδρομή. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βλάψει τα αναπνευστικά, ανοσοποιητικά συστήματα - η στασιμότητα του υγρού στη συσκευή, η οποία συσσωρεύει γρήγορα παθογόνα βακτήρια και ιούς και τα απλώνει γύρω από το δωμάτιο σε περίπτωση που δεν καθαρίσετε τη δεξαμενή νερού.

Για έπιπλα και οικιακές συσκευές

Η βλάβη της λευκής επίστρωσης από τον υγραντήρα για έπιπλα και οικιακές συσκευές είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι για την υγεία. Τα άλατα ασβεστίου εμποδίζονται από τους ανεμιστήρες ψύξης των τηλεοράσεων, των υπολογιστών, των συσκευών κουζίνας. Τα έπιπλα επηρεάζονται λιγότερο, η λευκή πλάκα αφαιρείται εύκολα με ένα κουρέλι, υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα.

Η σοβαρή ζημιά στη συσκευή για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο προκαλείται μόνο όταν δεν συντηρείται σωστά. Για παράδειγμα, εάν το νερό στη δεξαμενή δεν αντικατασταθεί έγκαιρα ή όταν διατηρείται κανονική υγρασία (πάνω από 75%). Σε αυτή την περίπτωση, τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών οξειδώνονται, τα έπιπλα από ξύλο (MDF, DSP) χάνουν το σχήμα τους.

Τρόποι για την εξάλειψη του προβλήματος της πτήσης σε έπιπλα από έναν υγραντήρα αέρα

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια νέα συσκευή όταν βρίσκετε μια λευκή επίστρωση σε έπιπλα, παράθυρα και οικιακές συσκευές, είναι απαραίτητο να βρείτε τον λόγο για αυτό. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τύπο του νερού, πλήρωσε την ικανότητα του υγραντήρα. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, πρέπει να εφαρμόσετε άλλες μεθόδους - να εγκαταστήσετε ένα ειδικό φίλτρο ή να εισαγάγετε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης στο σύστημα νερού.

Αλλαγή νερού

Το συνηθισμένο νερό της βρύσης δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας. Όταν στο δωμάτιο λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα για να σχηματίσουν μια λευκή επικάλυψη, αξίζει πρώτα να βράσει νερό και να χύσει σε ένα δοχείο. Εάν το πρόβλημα παραμένει ακόμη και μετά το βρασμό, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό από τη βρύση με απεσταγμένο, το οποίο πωλείται σε καταστήματα αυτοκινήτων.

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου φίλτρου

Για να συγκρατούν τα άλατα ασβεστίου και άλλα επιβλαβή συστατικά στον υγραντήρα και να σταματήσουν την απελευθέρωσή τους στον αέρα βοηθούν ειδικά φίλτρα. Έρχονται σε διάφορες μορφές: άνθρακα, με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, HEPA με βάση το fiberglass. Η διαφορά μεταξύ τους είναι στο κόστος - τα φίλτρα άνθρακα είναι φθηνότερα, και τα συστήματα HEPA μπορούν να παρέχουν νοσοκομεία ή πλούσιους ανθρώπους (η τιμή τους είναι 1-4 χιλιάδες ρούβλια).

Απόκτηση υπερηχητικού υγραντήρα για τον αέρα, στον οποίο οι κασέτες αλλάζουν τακτικά

Υπερηχητικοί υγραντήρες Είναι συσκευές στις οποίες το νερό εξαέρωσης έχει προ-φιλτραριστεί. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η παρουσία ειδικού φίλτρου που φιλτράρει τα επιβλαβή σωματίδια από το νερό, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής προέλευσης (βακτήρια, ιούς). Στον υπερηχητικό υγραντήρα, είναι δυνατό να γεμίσει το νερό της βρύσης. Το φίλτρο πρέπει να αλλάζει κάθε 2-2,5 μήνες, για να αποφεύγονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί που εισέρχονται στον αέρα του δωματίου.

Εγκατάσταση συστήματος αντίστροφης όσμωσης

Δαπανηρή, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε δεν είναι μόνο άσπρο άνθιση, η οποία συμβαίνει λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα, αλλά και καθαρίστε όλο το νερό που έρχεται στο διαμέρισμα (κατοικία) της παροχής νερού.

Ένα ειδικό σύστημα με αφαιρούμενο φίλτρο έχει εγκατασταθεί στην παροχή νερού. Ταυτόχρονα, το νερό καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες (άλατα βαρέων μετάλλων, σιδήρου, φυτοφαρμάκων) και ήδη χύνεται στην ικανότητα του υγροποιητή σε καθαρή μορφή. Για να διασφαλίσετε ότι το σύστημα αντίστροφης όσμωσης λειτουργεί ομαλά, θα πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο κάθε 2-3 μήνες.

Συμπεράσματα

Οποιαδήποτε οικιακή συσκευή θα λειτουργήσει 100% αν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή. Για τον υγραντήρα αέρα, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τη δεξαμενή νερού ή το ειδικό φίλτρο. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα ωφεληθεί μόνο, δεν θα βλάψει τα έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Νερό για τα υγρά του υγραντήρα

Έχω έναν υπερηχητικό υγραντήρα (ήδη το δεύτερο). Το πρόβλημα είναι ότι όταν χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους (όχι μόνο όπου είναι εγκατεστημένο) όλα καλύπτονται με μια λευκή επίστρωση και μια νύχτα. Αναπνεύστε όλα αυτά και ξεπλύνετε ατελείωτα ολόκληρο το διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένων των πιο απρόσιτων θέσεων, για να το πάρετε. Ως προσωρινή επιλογή, αγοράζω distro.vodu στη leroua στα 15 p / l. Για μια νύχτα αφήνει 2,5 λίτρα. Σύμφωνα με τις ακαθάριστες εκτιμήσεις για την εποχή θα είναι περίπου 5-6 tr. Είναι απαραίτητο να αναζητήσετε άλλη παραλλαγή. Η επιλογή με φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης εξαλείφεται, επειδή ήδη εγκατασταθεί ένας διαφορετικός τύπος φίλτρου ροής, αλλά μόνο για χάρη του υγροποιητή για να προσθέσετε "όσμωση" δεν συνιστάται.
Ήρθα στο μυαλό δύο ακόμη επιλογές.

 1. αγορά ενός ηλεκτρικού αποστακτήρα για aliexpress για 4 tr. Υπάρχει κάτι παρόμοιο με το απόσταγμα με ρυθμό 1 λίτρο / ώρα. Το ερώτημα είναι πόσο καθαρίζει αυτή η προσχώρηση της Κίνας.
 2. αγοράζουν Leroy χωρητικότητα 90 λίτρων για 500 ρούβλια, και γεμίστε το με χιόνι, το οποίο στη συνέχεια από το να πνίξει στο γκαράζ. Στο γκαράζ έχω μείον 5. 10 βαθμούς καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στην οροφή του γκαράζ υπάρχει πολύ καθαρό χιόνι. Το ερώτημα είναι, τι μπορεί να λιώσει το χιόνι 90 λίτρα (40 λίτρα θα σκεφτούν νερού). Μάλλον κάτι σαν τη Σοβιετική λέβητα χρειάζεται μόνο πλαστικό δοχείο (μπορεί να κάψει) και χρειάζονται ένα σφραγισμένο λέβητα με πλήρη εμβάπτιση να βάλει πάνω σε ένα σωρό από χιόνι και να φύγει. Ποιες είναι οι ιδέες σας;

και περισσότερο, στο γκαράζ υπάρχει ένας ισχυρός εξαναγκασμός εξαερισμού και να δημιουργήσει θετική θερμοκρασία σε αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.

Μπορώ να τοποθετήσω ακόμα το φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης; Υπάρχει πολύ λιγότερο αλάτι. Και όχι μόνο για τον υγραντήρα, ένα τέτοιο νερό θα πάει.

Ή πάτε σε άλλο τύπο υγραντήρα, φυσική εξάτμιση;

Οι υγραντήρες θέρμανσης και οι πλύσεις αέρα (που χρησιμοποιούνται πριν από τον υπέρηχο) έχουν ασύγκριτα λιγότερη ισχύ. Ένας μετεωρολογικός σταθμός με χαμηλότερη τιμή 20% (δεν μπορεί να μετρήσει λιγότερο από αυτό το επίπεδο υγρασίας) δεν έχει δείξει ποτέ ακόμη και 21% όταν χρησιμοποιείτε νεροχύτη.
Και το νερό μετά την όσμωση είναι "νεκρό" επειδή αρνήθηκαν εγκαίρως από αυτό.

Ρίχνουμε νερό μέσα από το συνηθισμένο φίλτρο "Barrier" για σκληρό νερό - δεν υπάρχει πλάκα.

στη Μόσχα το νερό είναι μαλακότερο. Σε μένα μόνο τριών βημάτων ρέει φράγμα με ένα φυσίγγιο για μαλάκωμα. όλα σε μια επιδρομή. Η κλίμακα στο βραστήρα εμφανίζεται 3-4 εβδομάδες μετά την εγκατάσταση μιας νέας κασέτας. μια επιδρομή στα έπιπλα είναι ακόμη και με μια εντελώς νέα κασέτα.

Ο Dream_ έγραψε:
έχουν ασύγκριτα λιγότερη ισχύ.

Λοιπόν, η θέρμανση μπορεί να δώσει πολύ περισσότερο "νεροχύτη", καθώς και υπερήχους, αλλά υπάρχουν και τα μειονεκτήματα. Αλλά δεν υπάρχουν άλατα ψεκασμού)

Ο Dream_ έγραψε:
ποτέ δεν έδειξε ούτε το 21% όταν χρησιμοποιούσε νεροχύτη.

Το νερό εξατμίστηκε; Και τι ήταν ο νεροχύτης; Σε εμάς την ημέρα περίπου 7-8 λίτρα εξατμίστηκε (Winia AWM-40) με μέση / μικρή ταχύτητα. Και τις τρεις πρώτες ημέρες - η υγρασία δεν άλλαξε. Μου είπαν ότι πρώτα τα έπιπλα, το παρκέ κερδίζουν υγρασία, και μόνο τότε ο αέρας θα αρχίσει να υγραίνει. Ναι, με την παρουσία εισροής, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτό το πλύσιμο. Ωστόσο, υπάρχουν πιο παραγωγικές πλύσεις.

Αλλά το 30-35% το χειμώνα στο odnushke με μια ελάχιστη εισροή (ο αναπνευστήρας αποκοπή, φυσώντας από το σε φυσικό βύθισμα) ήταν δυνατόν να λάβει.

Ο Dream_ έγραψε:
Και το νερό μετά την όσμωση είναι "νεκρό" επειδή αρνήθηκαν εγκαίρως από αυτό.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις)

Παρεμπιπτόντως, έριξα πρώτα την όσμωση στον νεροχύτη πρώτα, στη συνέχεια αρνήθησα υπέρ μιας απλής βρύσης για τον υγραντήρα.

Ο Τζεπαρντ έγραψε:
Το νερό εξατμίστηκε; Και τι ήταν ο νεροχύτης;

πλύσιμο ρωσικά, fanline 500 φαίνεται. Εξατμίζεται ανά ημέρα τουλάχιστον 5 λίτρα. χρησιμοποιούνται 2 χρόνια. κουρασμένος να πλύνετε ειλικρινά

Έτσι από το να λιώσει το χιόνι στο γκαράζ σε μια πλαστική δεξαμενή;

Ο Dream_ έγραψε:
Ποιες είναι οι ιδέες σας;

Για τον υγραντήρα υπερήχων, μετά την αντίστροφη όσμωση (πριν από την τομή ανοργανοποίησης), η ολική ανοργανοποίηση πρέπει να είναι το πολύ 10 ppm. Επιπλέον, εξακολουθεί να εξαρτάται από το νερό σας, αφού κάποια αντίστροφη όσμωση είναι μικρή και μετά την χρήση ιοντοανταλλακτικής ρητίνης. Κατά συνέπεια, η ιδέα σας θα λειτουργήσει μόνο αν, μπορεί να δώσει μια παρόμοια ποιότητα καθαρισμού.

Ο Dream_ έγραψε:
Μετεωρολογικός σταθμός με χαμηλότερη τιμή 20% (δεν μπορεί να μετρήσει λιγότερο από αυτό το επίπεδο υγρασίας)

Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει έναν φτηνό αισθητήρα υγρασίας αντιστάσεως, ο οποίος με τη σειρά του σημαίνει ότι έχει ένα σφάλμα σε ολόκληρο το εύρος κάπου +/- 20%. Δηλαδή, αυτό το πράγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αξιολόγηση: η υγρασία έχει αυξηθεί ή η υγρασία έχει μειωθεί. Για να αφαιρέσετε απόλυτες τιμές, για παράδειγμα, για να τις συγκρίνετε με τους κανόνες υγιεινής (συνιστάται 30% -45%), αυτή η συσκευή δεν είναι κατάλληλη.

Ο Dream_ έγραψε:
Και το νερό μετά την όσμωση είναι "νεκρό" επειδή αρνήθηκαν εγκαίρως από αυτό.

Συνεπώς, μετά την ωσμωτική μεμβράνη, τοποθετείται ένα τμήμα ανοργανοποίησης. Και έτσι, ο "νεκρός" μπορεί να ονομαστεί νερό, το οποίο πέρασε από οποιοδήποτε φίλτρο.

ColonelTY έγραψε:
η πλάκα δεν υπάρχει.

Και αερόλυμα στον αέρα, τον οποίο αναπνέετε;

Ο Τζεπαρντ έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, έριξα πρώτα την όσμωση στον νεροχύτη πρώτα, στη συνέχεια αρνήθησα υπέρ μιας απλής βρύσης για τον υγραντήρα

Φυσικά, σε ένα νεροχύτη, εάν δεν χρησιμοποιείτε ειδική χημεία, το νερό από την όσμωση ανθίζει πολύ γρήγορα και στο νερό της βρύσης με λευκαντικό είναι αισθητά πιο αργό.

Ο Dream_ έγραψε:
κουρασμένος να πλύνετε ειλικρινά

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ ένα νεροχύτη με ένα υγιεινό πρόσθετο (αν και το προσθέτω λιγότερο από το συνιστώμενο). Κάθε βράδυ προσθέτω νερό από τη βρύση, μία φορά το μήνα ή δύο πλένω τα πλυντήρια ζεστού νερού (60 βαθμούς) με νερό στο μπάνιο και ενημερώνω το νερό και το πρόσθετο. Το πλαστικό πλύσης διατηρεί αυτή τη θερμοκρασία και πλένεται εύκολα χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε χημείας.

dimonml έγραψε:
Συνεπώς, μετά την ωσμωτική μεμβράνη, τοποθετείται ένα τμήμα ανοργανοποίησης.

Υπάρχουν απόψεις ότι αυτό είναι επίσης ένα μισό μέτρο, επειδή η ρέουσα ανοργανοποίηση δεν αντικαθιστά το πλήρες μεταλλικό νερό.
Δεν βάλαμε το μεταλλικό στοιχείο.

dimonml έγραψε:
το νερό από την όσμωση ανθίζει πολύ γρήγορα, και στο νερό της βρύσης με λευκαντικό είναι αισθητά πιο αργή.

Ναι, η βλέννα εμφανίστηκε πιο γρήγορα, αν και το νερό ανανεώθηκε καθημερινά.

dimonml έγραψε:
με φυσικό υγιεινό πρόσθετο

Και από ό, τι μπορεί να αντικατασταθεί;

Σε Winia, δίσκοι από τέτοιο υλικό (πλαστικό), ότι αν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, το λυγίζετε και στρίβετε. Μην κινδυνεύετε το πλύσιμο σε ζεστό. Από την πλάκα (τύπος κλίμακας) μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Έπλυσα μια φορά την εβδομάδα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο νεροχύτης ξεπέρασε με μια πέτρα νερού. Δεν πρόκειται για μικρόβια, αλλά για άλατα σκληρότητας.
Βάλτε την όσμωση με μεταλλοποιητή για τον υγραντήρα ποιο είναι το σημείο;
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω, από τη χρήση του νερού στο νερό μετά την όσμωση αρνήθηκαν και αυτό είναι ένα θέμα για μια ξεχωριστή συζήτηση. Βάλτε όσμωση για τον υγραντήρα (χωρίς ορυκτοποιητές) δεν είναι ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε το επιθυμητό "καθαρό" νερό.
Άλλοι τύποι υγραντήρων δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα + προσθέτουν προβλήματα με τον καθαρισμό από την πέτρα νερού + δεν είναι επίσης ο φθηνότερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματός μου ειδικά.

2 υπερηχητικοί υγραντήρες λειτουργούν για περίπου 4 χρόνια σχεδόν όλο το χρόνο. Βάζω το νερό από το φίλτρο OO. Δεν υπάρχει πλάκα και κοντά, οι εκπομποί στους υγραντήρες ιδανικά. Μόλις πήγα στο σπίτι αγόρασα ένα φιαλίδιο 0,5 στο σταθμό καθαρισμού νερού, στο σπίτι μετρητής TDS έδειξε 2 μονάδες. (το σύστημα μου δίνει 5 έως 10 ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού). Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το είδος νερού, θα είναι φθηνότερο από ένα dccillant;

dimonml, "Και αερόλυμα στον αέρα που αναπνέετε;"

Εννοώ; Πίνουμε αυτό το νερό.

Ο Τζεπαρντ έγραψε:
Υπάρχουν απόψεις ότι αυτό είναι επίσης ένα μισό μέτρο, επειδή η ρέουσα ανοργανοποίηση δεν αντικαθιστά το πλήρες μεταλλικό νερό.
Δεν βάλαμε το μεταλλικό στοιχείο.

Προσωπικά, έχω προσπαθήσει να κατανοήσει το θέμα του νερού, αλλά κάτι που πραγματικά καθόλου δύσκολο να δείξει (το σύστημα πρέπει να είναι όχι μόνο μια φορά για να παραδώσει, αλλά και συνεχώς να εξυπηρετήσει, όπως η αλλαγή των φίλτρων, βαρέλι επέκταση, παρακολουθείται συνεχώς στο πουθενά δεν λυγίζει), ώστε να χρησιμοποιήσει Στο εσωτερικό μεταφέρω σε ένα σακίδιο νερό σε φιάλες των 5 λίτρων από το κατάστημα, την υψηλότερη κατηγορία.

Ο Τζεπαρντ έγραψε:
Και από ό, τι μπορεί να αντικατασταθεί;

Δεν ξέρω. Το θέμα στον κορμό, ένας σύνδεσμος στον οποίο έδωσα, οι άνθρωποι περιγράφονται τα άλλα πράγματα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το πώς το συμπλήρωμα ventovskaya με ventovskimi υγραντήρες.

Ο Τζεπαρντ έγραψε:
Σε Winia, δίσκοι από τέτοιο υλικό (πλαστικό), ότι αν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, το λυγίζετε και στρίβετε. Μην κινδυνεύετε το πλύσιμο σε ζεστό. Από την πλάκα (τύπος κλίμακας) μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Σας καταλαβαίνω. Το πρώτο μου πλύσιμο αέρα ήταν ένα λαγουδάκι (Electrolux EHAW-7525D). Περιλάμβανε μια ράβδο "αργύρου", η οποία συνιστάται να αλλάζεται μία φορά το χρόνο και η οποία κοστίζει περίπου σαν ένα μπουκάλι πρόσθετο υγιεινής. Δεν έβλεπα πολλά οφέλη από αυτό: το νερό στη δεξαμενή έπεφτε, όλα ήταν καλυμμένα με άγγιγμα αλάτων. Για να πλυθεί αυτή η θήκη, ακόμα και με την ανάλυση του τροχού δίσκου στις πλάκες, είναι μια άλλη κατοχή, ακόμη και με τη χημεία από την κλίμακα. Η λειτουργία του υγραντήρα με τη δεξαμενή αποδείχθηκε άλλη μια μανία. Εάν οι δίσκοι πλένονται με ζεστό νερό, είναι επίσης, όπως περιγράψατε, πολύ εμφανείς (μετατρέπονται σε σχήμα οκτώ). Προσπάθησα να χρησιμοποιήσετε Electrolux τους με την προσθήκη των αεραγωγών: το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εκεί, βότανα δεν αυξάνονται, ένα μεγάλο μέρος του αλμυρού νερού μετατρέπεται σε νιφάδες, αλλά και άλλες πλαστικές εδώ. Για παράδειγμα, ένας μήνας (ή δύο, δεν θυμάμαι πια) που λειτουργούν με ηλεκτρολύτη με συμπλήρωμα VENTA:

Ξεπλύνουμε με ζεστό (όχι καυτό!) Νερό, προσπαθήστε να το σκουπίσετε μηχανικά, με αποτέλεσμα να έχουμε κάτι σαν αυτό:

Οι δίσκοι μοιάζουν επίσης με κάτι τέτοιο - οι αποθέσεις αλάτων είναι εκεί, αλλά δεν είναι κρίσιμες, δεν υπάρχει πράσινο. Ως αποτέλεσμα, μέχρι που έδωσε τον ηλεκτρολύτη σε φίλους, το χρησιμοποίησε με ένα πρόσθετο Ventsky.

Δεν υπάρχουν πράσινες αποθέσεις αλάτων: μετατρέπονται σε αμμώδη εναιώρηση στο νερό. Τότε είναι όλα σχετικά με το μπάνιο ντους με ζεστό νερό (60 βαθμούς) χωρίς οποιαδήποτε χημεία του ορυχείου και σκουπίστε το μακριά. Αποδεικνύεται έτσι:

Άκουσα στο Διαδίκτυο ότι τα μπλοκ των δίσκων των Ventsky στο πλυντήριο πιάτων πλένονται. Στη συνέχεια, μόλις δίσκοι και ένα δίσκο πλένονται με ένα πλυντήριο υψηλής πίεσης με ένα ακροφύσιο 15 μοίρες ζεστό νερό (60 βαθμούς) - οι δίσκοι είναι πραγματικά αρκετά ισχυρή. Κάποτε αγόρασα ένα δείγμα υγρού βάζο ventovskoy για νεροχύτες πλύσιμο, όπως μία φορά το χρόνο: έκανα και δεν χρησιμοποίησε, έτσι ώστε οι βαλβίδες, χρησιμοποιώντας τη μητρική συμπληρωμάτων τέλεια πλυθούν απλό ζεστό νερό.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό για τον υγραντήρα και πού πρέπει να αποσταχθεί;

Το γεγονός ότι πολύ ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υγραντήρες αέρα πριν από λίγα χρόνια έγιναν δημοφιλείς και έγιναν οι συνηθισμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση της συσκευής δεν μπορεί μόνο να εξουδετερώσει το σύνολο της επίδρασης της υγείας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και σε καταστροφή της συσκευής. Ιδιαίτερη σημασία έχει το υγρό που χρησιμοποιείται για την υγρασία του αέρα.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα και γιατί - διαβάστε στο άρθρο μας.

Τι είδους νερό είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τον υγραντήρα;

Για διαφορετικούς τύπους υγραντήρων

Τα πιο ανεπιτήδευτα σε σχέση με τις συσκευές νερού είναι υγραντήρες ατμού. Δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα της δράσης ενός τέτοιου οργάνου είναι ατμός, η φύση του υδατικού συστατικού δεν έχει ουσιώδη σημασία.

Στους αποκαλούμενους "ψυχρούς" υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα με ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο βοηθά στην ψύξη του αέρα και την κορεσμό του με υγρασία. Η χρήση του συνηθισμένου νερού της βρύσης συμβάλλει στην ταχεία απόφραξη του φυσιγγίου και, κατά συνέπεια, στην ανάγκη για την πρόωρη αντικατάστασή του.

Από την άποψη αυτή, συμπληρώστε τέτοιους εξατμιστές θα πρέπει να είναι καλά φιλτραρισμένο, και καλύτερα - απεσταγμένο νερό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε ειδικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη σκληρότητα του συστατικού νερού.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία για έναν υπερηχητικό υγραντήρα;

Οι υπερυογενείς εξατμιστές είναι οι πιο προηγμένοι και παραγωγικοί, αλλά ταυτόχρονα οι πιο φινετσάτοι στην φροντίδα.

Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού συχνότητας σε μηχανικές δονήσεις και τη μετατροπή της υγρασίας σε λεπτή «υδατικό σκόνης», η οποία είναι υπό την επίδραση του ανεμιστήρα εκκενώνεται στον αέρα και διαποτίζει το με υγρασία.

Έτσι, η διαδικασία λειτουργίας τέτοιων υγροποιητών είναι μάλλον πολύπλοκη και συνεπώς το νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο απομεταλλωμένο και αποσταγμένο. Διαφορετικά, θα πρέπει συχνά να αλλάξετε τις ήδη ακριβές κασέτες.

Τι νερό πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μην υπάρχει επιδρομή;

Η εμφάνιση μιας λευκής επίστρωσης στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα συχνά διαμαρτύρονται από τους ιδιοκτήτες των υπερηχητικών εξατμιστήρων. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το έργο τους βασίζεται στις δονήσεις μιας ειδικής μεμβράνης, σπάζοντας την υγρασία σε μικρά σωματίδια. Εάν ο κατασκευαστής δεν συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού, στη συνέχεια, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο υγρό θα είναι επίσης να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ρίχνονται στον αέρα, και στη συνέχεια - κατάθεση σε κοντινή επιφάνειες.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία πλάκας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθαρό (ιδανικά - απεσταγμένο) νερό.

Είναι καλύτερα από το συνηθισμένο ή βρασμένο;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της συνήθους και βρασμένο νερό για υπερηχητική υγραντήρες δεν είναι - ακαθαρσίες παραμένουν στο υγρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο περιβάλλον (στη δεύτερη περίπτωση, μόνο ελαφρώς λιγότερο). Ως εκ τούτου, η χρήση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά και απιονισμένο νερό, και στη συνέχεια η ποιότητα της λειτουργίας του υγραντήρα θα είναι πολύ υψηλότερο.

Αποσταγμένο νερό για τον υγραντήρα αέρα

Τι χρειάζεται και τι είναι καλύτερο;

Οι κατασκευαστές της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγραντήρων αέρα συνιστούν έντονα τη χρήση μόνο απεσταγμένου νερού.


Εάν χρησιμοποιείτε το ακατέργαστο υγρό, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό θα πρέπει να σπάσει με υπερήχους μεμβράνης και απελευθερώνεται στον αέρα, ταυτόχρονα εγκαθιστά σε περιβάλλουσες επιφάνειες και να πάρει στο σώμα είναι κοντά στους ανθρώπους.

Πού μπορώ να το αγοράσω;

Μπορείτε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό σε:

 • φαρμακεία ·
 • καταστήματα αυτοκινήτων ·
 • online καταστήματα που ειδικεύονται στην παράδοση αποστάγματος.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας: βίντεο

Η διαδικασία δημιουργίας αποσταγμένου νερού - καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες (βακτήρια, ιούς, άλατα και πρόσθετα ορυκτών) μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε τρία στάδια:

 • παρασκευή συνηθισμένου νερού.
 • παραγωγή αποσταγμένων ·
 • παρέχοντας συνθήκες αποθήκευσης για το παραγόμενο υγρό.

Η προετοιμασία του νερού είναι να την υπερασπιστεί. Μετά νερό «ανάπαυση» δύο ώρες σε ατμόσφαιρα έρχονται χλωρίου και θειούχου ένωσης, και ένα άλλο πέντε ή έξι εγκατασταθούν στον πυθμένα των βαρέων μετάλλων.

Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετηθεί ένα δοχείο στο δοχείο για να εκφράσει: ένα από τα άκρα του είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος και το άλλο - για να εκφράσει το χαμηλότερο τρίτο.

Η παραγωγή αποστάγματος στο σπίτι είναι μέσω της εξάτμισης του νερού. Για να γίνει αυτό, το εμαγιέ δοχείο πρέπει να γεμιστεί με νερό που έχει παρασκευαστεί σε ημι-προετοιμασία και να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο. Στην περίπτωση αυτή, το νερό πρέπει να τοποθετούνται επί των φούρνους σχάρα, και σε αυτό - το γυαλί ή πορσελάνη πιάτο, που καλύπτεται με ένα θολωτό καπάκι (κυρτό τμήμα του καπακιού μακριά από το κάτω μέρος).

Όταν φτάσει το κρύο κάλυμμα, ο ατμός θα μετατραπεί σε σταγονίδια καθαρισμένου νερού, τα οποία στη συνέχεια θα εισέλθουν στο γυάλινο δοχείο μέσω του καπακιού.

Το έτοιμο νερό θα πρέπει να φυλάσσεται κατεψυγμένο. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, γεμίστε το με απεσταγμένο υγρό και το βάζετε στην κατάψυξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του νερού θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά - δεν θα πρέπει να είναι εντελώς κατεψυγμένα. Για τη χρήση, μόνο ο πάγος είναι κατάλληλος, δεδομένου ότι τα χημικά και τα άλατα συσσωρεύονται σε παγωμένο νερό.

Εάν είναι απαραίτητο, ο πάγος θα πρέπει να αποψυχθεί και να εφαρμοστεί όπου είναι απαραίτητο - δηλαδή να γεμίσει η χωρητικότητα του υγραντήρα.

Σχετικά με το πώς θα γίνει σωστά το απόσταγμα, περιγράφεται λεπτομερώς εδώ:

Τι μπορεί να προστεθεί στο νερό για τον υγραντήρα;

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στον υγραντήρα καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη εξάπλωση ενός ευχάριστου αρώματος σε όλο το δωμάτιο και επίσης να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι συσκευές τη λειτουργία της αρωματοποίησης - αυτή η δυνατότητα παρέχεται μόνο σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων. Εάν παραβιάσετε τους κανόνες λειτουργίας της συσκευής και προσθέσετε λάδι σε αυτό, ο ψεκαστήρας θα γίνει πολύ γρήγορα ακατάλληλος.

Αν δεν υπάρχει στη συσκευή η δυνατότητα χρήσης αρωμάτων, τότε το λάδι θα παραμείνει στη δεξαμενή νερού, δηλαδή:

 • Τα φίλτρα και η μεμβράνη της συσκευής θα μολυνθούν.
 • στη συσκευή σχηματίζονται επιβλαβή βακτήρια.
 • η διάρκεια ζωής του υγραντήρα θα μειωθεί σημαντικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο στη δεξαμενή νερού είναι απολύτως απαγορευμένο να προσθέσει.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό;

Τρόποι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό, συμπεριλαμβανομένων:

Επιπλέον, οι έμπειροι χρήστες συνιστώνται συχνά να μαλακώσουν το νερό προσθέτοντας τρόφιμα και σόδα, επιτραπέζιο αλάτι ή κιτρικό / οξικό οξύ. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά φίλτρα.

Κασέτα για την αποσκλήρυνση του νερού στον υγραντήρα

Τα φίλτρα μαλάκυνσης νερού στον υγραντήρα αέρα είναι ένα αναλώσιμο υλικό που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το υγρό από ξένες ακαθαρσίες και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Κατά κανόνα, η τυπική διάρκεια ζωής των περισσότερων φίλτρων είναι 2-3 μήνες, αλλά στην περίπτωση της χρήσης της συσκευής στο φυτώριο ή την χρήση του ακατέργαστου νερού να αλλάξει το φυσίγγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα.

Πού να ρίχνουμε νερό στον υγραντήρα;

Ρίξτε νερό απευθείας στη δεξαμενή, σχεδιασμένο για νερό. Ωστόσο, σε κάθε μεμονωμένο μοντέλο, η μέθοδος εφαρμογής της πλήρωσης της δεξαμενής μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους.

Υγραντήρας με σύνδεση με το νερό και αυτόματη παροχή νερού

Στα γραφεία, στα εμπορικά κέντρα και σε άλλους δημόσιους χώρους, η απόδοση των οικιακών συσκευών υγρασίας δεν αρκεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ορισμένοι κατασκευαστές ανησυχούν για την απελευθέρωση βιομηχανικού εξοπλισμού. Χάρη στη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το νερό στον υγραντήρα τροφοδοτείται αυτόματα και δεν απαιτείται η συμμετοχή του χρήστη στην καθημερινή εργασία.

Οι πιο γνωστοί υγραντήρες με αυτόματη παροχή νερού είναι:

 • BRUNE B 500 Professional:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 50 l;
  • εξυπηρέτηση περιοχή: 330 m2?
  • Απόδοση εξάτμισης: 2,6 l / h.
  • επίπεδο θορύβου: 44 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 312 χιλιάδες ρούβλια.
 • Venta LW81:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 18,5 l.
  • συντηρημένη περιοχή: 800 m2.
  • Απόδοση εξάτμισης: 780 m3 / h.
  • Επίπεδο θορύβου: 48 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 201 χιλιάδες ρούβλια.
 • Euro Fog ΗΠΑ 1.6:
  • τύπος: υπερήχων;
  • συντηρημένη περιοχή: 300 m2.
  • απόδοση εξάτμισης: 1,6 l / h;
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: κατόπιν αιτήματος.

Εάν έγινε κακό να εξατμιστεί το νερό: οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ο λόγος για την κακή εξάτμιση της υγρασίας στον υγραντήρα αέρα μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη του ψυγείου (σε συσκευές υπερήχων).

Για να καταλάβουμε αν η γεννήτρια λειτουργεί, είναι δυνατόν με τον ακόλουθο τρόπο:

 • αφαιρέστε το πίσω / κάτω κάλυμμα από τον υγραντήρα.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για 1-2 λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το ψυγείο είναι θερμό, τότε η γεννήτρια είναι εντάξει και πρέπει να ελεγχθεί το ψυγείο.

Εάν η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Η απουσία τάσης στις περιελίξεις του στροβίλου υποδεικνύει δυσλειτουργία της πλακέτας ισχύος. Εάν υπάρχει τάση, αλλά οι λεπίδες δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε περίπτωση που τόσο η μεμβράνη όσο και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, το πρόβλημα βρίσκεται στο φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Έτσι, τι είδους νερό για να ρίξει μέσα στον υγραντήρα - εξαρτάται από τον τύπο του κλιματικού εξοπλισμού. Ωστόσο, όσο καθαρότερο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο του εξατμιστή, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να προτιμούν ένα καθαρισμένο και φιλτραρισμένο υγρό.

Χρήσιμα άρθρα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους υγραντήρες

Μπορεί ένας υγραντήρας αέρα να βοηθήσει στη ζέστη του καλοκαιριού;

Φυσικά, για να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα, όπως κάνει το κλιματιστικό, ο υγραντήρας αέρα δεν μπορεί. Ωστόσο, για να συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι, είναι αρκετά ικανός. Το πιο άνετη σχετικής υγρασίας για την ανθρώπινη αέρα το καλοκαίρι είναι περίπου 50-65%, το χειμώνα, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο εύρος 40-60%. Στο αποπνικτικός καιρικές συνθήκες ξηρά υγρασία, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 20-30%, η οποία είναι ο λόγος για ακόμη πιο ξηρό δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, και τα σπίτια μας μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα επίθεση σκόνη του δρόμου, που επιπλέει σε μια μυριάδα ξηρού αέρα.

Λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα αέρα, οι δυσάρεστες εντυπώσεις από την ξηρότητα του αέρα εξαφανίζονται και η βρεγμένη σκόνη ακουμπά αμέσως στο πάτωμα, σταματώντας στις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης, ερεθίζοντας τις.

Γιατί εμφανίζεται λευκή επικάλυψη στα έπιπλα όταν λειτουργούν οι υγραντήρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πώς να το αποφύγετε;

Λευκό πλάκα ασβέστιο εμφανίζεται όταν οι υπερήχων υγραντήρες στην οποία το φυσίγγιο δεν έχει εγκατασταθεί κατά ασβεστίου: ασβέστιο μικρότερα σωματίδια μαζί με ένα ομίχλη νερό τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Άμεση κίνδυνο για τον άνθρωπο ένα τέτοιο ίζημα είναι, ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής επαφή με τους βλεννογόνους πλάκα αεραγωγούς του παιδιού (αν η συσκευή είναι στην περιοχή της κούνιας) μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως το άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία...

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, στα δωμάτια των παιδιών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους. Τύποι υγραντήρες, για παράδειγμα, τον καθαρισμό του αέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η οποία πλάκα ασβεστίου στο δωμάτιο δεν σχηματίζεται, ή, αν έχετε ήδη αποκτήσει υπερήχων υγραντήρα γεμίζουν μόνο αποσταγμένο νερό μέσα στη συσκευή, η οποία δεν έχει ξένες ακαθαρσίες.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα: υγραντήρας υπερήχων, υγραντήρας ατμού και πλύσιμο αέρα. Πώς λειτουργούν;

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα: τα ειδικά στοιχεία θερμαίνονται σε αυτό, έτσι ώστε ο ατμός να βγαίνει από τη συσκευή, με τη βοήθεια της οποίας γίνεται υγρασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος υγραντήρα δεν είναι πολύ δημοφιλής τώρα, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων κοντά, και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστά ασύμφορο σε μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού. Μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, έχει υψηλή υγρασία ικανότητα, μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καταναλώνει ένα ελάχιστο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Η υγρασία συμβαίνει λόγω της ομίχλης του νερού, η οποία σχηματίζεται λόγω της θραύσης του νερού σε λεπτά σωματίδια με ειδική μεμβράνη μέσα στη συσκευή. Ωστόσο, χωρίς την ενσωματωμένη υγρασία στη λειτουργία μη σταματήματος λειτουργίας, ο υγραντήρας υπερήχων είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα χώρου. Επιπλέον, εάν το νερό που χρησιμοποιείτε είναι δύσκαμπτο, ένα λευκό ίζημα (το οποίο θα καλύψει την επιφάνεια των αντικειμένων γύρω από τη συσκευή) μπορεί να βγει από τη συσκευή με ομίχλη νερού.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι η πιο τέλεια επιλογή ανάμεσα στους υγραντήρες αέρα. Επιπλέον, εκτός από την κύρια λειτουργία του, η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τα πιο ρυπογόνα σωματίδια: οικιακή σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Η αρχή του πλυσίματος αέρα είναι ότι ο αέρας του δωματίου αντλείται επανειλημμένα μέσω της συσκευής, ειδικά μέσω των πλακών που περιστρέφονται στο νερό. Στην επιφάνεια των πλακών, ο αέρας υγραίνεται στο μοριακό επίπεδο και τα σωματίδια βρωμιάς, τα οποία μαζί με αυτά εισέρχονται στον νεροχύτη, εγκαθίστανται στην παλέτα της συσκευής. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας αέρα αποκλείει την υπερχείλιση και τη συμπύκνωσή του στα έπιπλα. Τα πλυντήρια αέρα καθώς και οι υγραντήρες με υπερήχους καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα και δουλεύουν πολύ ήσυχα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κρεβατοκάμαρα.

Γιατί μερικοί υγροποιητές έχουν ενσωματωμένα υγραμερή και υγροστάτες, και άλλοι δεν το κάνουν;

Το υγρόμετρο είναι μια συσκευή που μετρά τη σχετική υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο. hygrostat - μια συσκευή που μπορεί να απενεργοποιήσει τον υγραντήρα όταν επιτευχθεί συγκεκριμένη σχετική υγρασία αέρα.

Αυτά τα όργανα μέτρησης είναι απαραίτητα για τους υγραντήρες αέρα τύπου υπερήχων και ατμού για τον έλεγχο της διαδικασίας υγρασίας, επειδή λόγω της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης ατμού και της λεπτής διασκορπισμένης ύδατος, αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να υγροποιήσουν γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο. Επομένως, στους υγραντήρες ατμού και υπερήχων, το υγρόμετρο και η υγροστάτη ενεργούν ως έλεγχοι.

Για υγραντήρες αέρα παραδοσιακού τύπου (το οποίο αναφέρεται αέρα και πλύση) υγρόμετρο και υγροστάτη και δεν απαιτείται, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές προοδευτικά υγραίνεται αέρα σε μοριακό επίπεδο, εξαιρουμένων υπεράρδευση του. Οι υγροστάτες παρουσία και υγρόμετρα για τα ύφαλα των υγραντήρες παραδοσιακού τύπου είναι απλώς διακοσμητικό.

Εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο χωριστά και να το εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2-3 μέτρα από τον υγραντήρα, μόνο σε τέτοιες συνθήκες το όργανο μέτρησης θα δείξει την ακριβή τιμή για ολόκληρο το δωμάτιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν υγραντήρα αέρα;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει στους περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται την ανάγκη υγρασίας του αέρα. Η αρχή της χρήσης και συντήρησης του υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο του. Ας δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο κύριους τύπους υγραντήρων αέρα: έναν υγραντήρα υπερήχων και έναν νεροχύτη αέρα.

Για να υπερήχων υγραντήρα σας λειτούργησε σωστά, είναι απαραίτητο τακτικά για να το γεμίσει με νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό, ότι μαζί με την ομίχλη νερό σε ένα δωμάτιο δεν εισέρχεται στο επίχρισμα ασβεστίου. Ή, εάν υπάρχει, χρησιμοποιήστε μια ιδιόκτητη κασέτα έναντι σκληρού νερού. Εκτός από την ξεπλύνετε τακτικά τη βάση της συσκευής, όπου η μεμβράνη (το κύριο στοιχείο εργασίας) και μια δεξαμενή νερού με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, αραιώνεται με νερό, για την πρόληψη της εναπόθεσης του ασβεστίου εντός του μέσου.

Ένας υγραντήρας υπερήχων συνιστάται να εγκατασταθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια, περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συμπύκνωση στα γύρω αντικείμενα και η ομίχλη νερού έχει χρόνο να διαλυθεί στον αέρα.

Καθαρισμός του αέρα, αντίθετα, είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα, επειδή δεν αφήνει κανένα συμπύκνωσης στο πάτωμα και είναι πιο αποτελεσματική ως καθαριστής αέρα, όσο το δυνατόν περισσότερο ο σχηματισμός συλλαμβάνει το πιο βρώμικο αέρα των νοικοκυριών στο μέτρο από το πάτωμα. Είναι πολύ απλό να φροντίζετε το πλύσιμο με αέρα - αρκεί να ρίχνετε τακτικά νερό στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο νερό της βρύσης. Η αρχή της εξάτμισης κρύου, που χρησιμοποιείται στη συσκευή, εξαλείφει το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στα έπιπλα δίπλα στη συσκευή. Συνιστάται κάθε λίγους μήνες, καθαρίζετε τη συσκευή με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, ή με τη βοήθεια του αρχικού καθαριστής για τη συσκευή Venta για την αφαίρεση πλάκας ασβεστίου στο εσωτερικό της συσκευής. Και επίσης μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τη συσκευή με κάθε αλλαγή νερού (συνήθως κάθε 1-2 ημέρες).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες αέρα

Στις συνθήκες της μητρόπολης, όταν ζούμε μισό χρόνο σε κρύο κλίμα με κεντρική θέρμανση, το ζήτημα του εάν χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα ή όχι δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί. Φυσικά, είναι απαραίτητο, αφού απλώς δεν είναι δυνατόν να αντισταθούμε την έλλειψη υγρασίας με άλλο τρόπο. Οι αρχαίοι τρόποι με την ύπαρξη κλινοσκεπασμάτων στο δωμάτιο και η τοποθέτηση δοχείων με νερό κάτω από τη θέρμανση των μπαταριών είναι αναποτελεσματικοί και, κυρίως, δεν είναι αισθητικοί και όχι υγιεινοί. Για ένα σύγχρονο άτομο που νοιάζεται για την υγεία του και για την υγεία των αγαπημένων του, η απάντηση είναι προφανής: ένας υγραντήρας αέρα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό σε κάθε σπίτι.