Υπόγεια ύδατα στο κελάρι του γκαράζ - τι να κάνετε; Στεγανοποίηση υπογείου από το εσωτερικό

Το άρθρο θα εξετάσει τρόπους για την προστασία των υπόγειων γκαράζ από το νερό και την υγρασία. Η βέλτιστη λύση είναι να δημιουργήσετε αξιόπιστη προστασία ήδη στην αρχή της κατασκευής. Γι 'αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε αποστράγγισης και να το κάνετε στεγανοποίηση των κύριων τμημάτων του υπογείου.

Αν δεν έχει αποφευχθεί η πλημμύρα, θα χρειαστείτε στραγγίστε το κελάρι. Η διαρροή μπορεί να εξαλειφθεί χρησιμοποιώντας εσωτερική αποστράγγιση. Αποστραγγίστε το κελάρι της υγρασίας θα βοηθήσει σπιτικό μαστίγιο. Στην πιο ακραία περίπτωση (με συνεχή υποπληθυσμό) το υπόγειο είναι απαραίτητο κοιμηθείτε.

Νερό στο γκαράζ: τι να κάνετε;

Για πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το υπόγειο δωμάτιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του γκαράζ. Αυξάνει σημαντικά τη λειτουργικότητα του γκαράζ. Το λάκκο επιθεώρησης σας επιτρέπει να εκτελείτε σύνθετες επισκευές και το κελάρι να αποθηκεύετε τα απαραίτητα αντικείμενα.

Αλλά οι υπόγειες αίθουσες χρειάζονται σε ειδική προστασία, καθώς η υγρασία μπορεί να βλάψει το αυτοκίνητό σας, να προκαλέσει διάβρωση. Ως εκ τούτου, στην ερώτηση αδιαβροχοποίηση υπογείου του γκαράζ από το εσωτερικό των υπόγειων υδάτων πρέπει να προσεγγιστεί με αυξημένη προσοχή.

Κατά τη δημιουργία στεγανοποίηση εφαρμόστε μια ποικιλία υλικών. Τα υλικά στεγάνωσης ποικίλλουν ως προς την τιμή, τη διάρκεια ζωής και άλλα χαρακτηριστικά. Δημοφιλή οικοδομικά υλικά - διεισδυτικά στεγανωτικά, ασφάλτου και ρολού, μεμβράνες από πολυμερή.

Έτσι φαίνεται σχηματικά στεγανοποίηση υπογείου γκαράζ:

Ας εξετάσουμε δύο κύριες περιπτώσεις: δημιουργία στεγάνωσης στην κατασκευή γκαράζ και επισκευή στο τελειωμένο κτίριο.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής

Τα πιο σημαντικά μέρη του κελαριού με τα οποία πρέπει να δουλέψετε - την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια των τοίχων, το δάπεδο που καλύπτει το καπάκι. Καλύτερα να σχεδιάσετε στεγανοποίηση υπογείου γκαράζ στην αρχή της κατασκευής. Αυτό θα διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά σας.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μάθουμε υπόγεια ύδατα. Αν το περιβάλλον δεν είναι πολύ επιθετικό και μπορεί να κατασκευαστεί γκαράζ με υπόγειο χώρο στην περιοχή, τότε θα πρέπει να γίνει ανέγερση αποστράγγισης. Στην απλούστερη περίπτωση, μπορείτε να κάνετε χωρίς σωλήνες. Στην περίμετρο του μελλοντικού κτιρίου, το μίγμα καλύπτεται. Το μείγμα αποτελείται από χώμα, άμμο και πέτρες.

Ένα πιο περίπλοκο σύστημα αποστράγγισης βρίσκεται υπό κατασκευή με σωλήνες. Κατ 'αρχάς, πρέπει να σκάψετε μια τάφρο κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου. Το βάθος της τάφρου είναι ίσο με το βάθος του κελάρι + 40 εκατοστά. Στην τάφρο κάθετα θαμμένα πλαστικά σωληνάρια. Θα αφήσουν στο νερό.

Για να αποφευχθεί η απόφραξη, οι σωλήνες καλύπτονται σχάρα. Στη συνέχεια, η τάφρο καλύπτεται με γεωυφάσματα και ένα στρώμα ερείπιας. Αλλά ακόμα και με ένα σύστημα αποστράγγισης, η προστασία πρέπει να ενισχυθεί με στεγανοποίηση στο ίδιο το υπόγειο.

Για την εσωτερική επιφάνεια των τοίχων, η τέλεια λύση είναι διεισδυτική στεγανοποίηση.

Η σύνθεση είναι κυριολεκτικά "Διεισδύει" Μέσα στους τοίχους και παρέχει προστασία από την υγρασία. Η ουσία είναι κατάλληλη για τριχοειδείς πορώδεις δομές. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι τοίχοι σε βάση σκυροδέματος και τσιμέντου, ένα τούβλο. Διεισδυτική στεγανοποίηση πέφτει στα μικρο-κενά και κρυσταλλώνει εκεί.

Κρύσταλλα μην αφήνετε την υγρασία, προστατέψτε το κελάρι σας από τα επιβλαβή αποτελέσματα. Η διεισδυτική στεγανοποίηση μπορεί να επιδεινωθεί μόνο λόγω της καταστροφής των τοίχων. Με άλλα λόγια, θα εξυπηρετήσει πολύ καιρό. Η ουσία πρέπει να εφαρμόζεται σε μια ελαφρώς υγρή επιφάνεια, έτσι ώστε να απορροφάται καλύτερα.

Διεισδυτική στεγανοποίηση αναμειγνύεται με νερό και εφαρμόζεται στην επιφάνεια με μια βούρτσα. Το πάχος του στρώματος είναι περίπου δύο χιλιοστά. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι η ουσία διεισδύει βαθύτερα κατά σχεδόν ένα εκατοστό. Η διαδικασία αίτησης είναι απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Αντί να διεισδύσουν στη στεγανοποίηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι, για παράδειγμα, υγρό ελαστικό. Η ουσία τοποθετείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια - ξηρή, υγρή ή απλά υγρή. Για ένα τούβλο, είναι κατάλληλο ο σοβάς με υψηλή προστασία από την υγρασία.

Η διαδικασία αποκτάται από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη αυτοκινήτων, δεν απαιτούνται ειδικευμένοι υπάλληλοι. Για να αντιμετωπίσετε το σοβάτισμα, καθαρίστε πρώτα τον τοίχο και εφαρμόστε ένα αστάρι. Στη συνέχεια εφαρμόζεται γύψος σε τρία στρώματα. Ο πρώτος είναι ένας εκκινητής, ο δεύτερος είναι η βάση, και ο τρίτος εφαρμόζεται για να ισοπέχει η επιφάνεια.

Μια από τις πιο συνηθισμένες λύσεις για την εξωτερική επιφάνεια των τοίχων του υπογείου είναι η χρήση μαστίχας ασφάλτου και υλικού στέγης - σπιτική πολυστρωματική επικάλυψη. Τα δομικά υλικά χαρακτηρίζονται από χαμηλή τιμή και καλά χαρακτηριστικά. Αντί για υλικό στέγης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχιστόλιθος, είναι επίσης "ενισχυμένο" ασφαλτομίγματος.

Το επόμενο βήμα - προστασία δαπέδου. Για το πάτωμα ενός υπόγειου δωματίου είναι ιδανικό οπλισμένο σκυρόδεμα. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ρολά και υλικά φύλλου. Η μέθοδος είναι απλή και αποτελεσματική. Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσετε ένα αστάρι. Τοποθετείται πάνω στο προστατευτικό υλικό. Πιο πολύπλοκες και ακριβές επιλογές - χύτευση, εμποτισμένη επικάλυψη στεγάνωσης.

Το τελευταίο στάδιο στη δημιουργία προστασίας από την υγρασία - εγκατάσταση καπακιού. Αποτρέπει τη διείσδυση υγρασίας στο υπερκείμενο τμήμα του γκαράζ. Ακόμη και αν το υπόγειο πλημμυρίσει, το καπάκι θα παρέχει προσωρινή προστασία από τη διάβρωση. Το καπάκι μπορεί να είναι από ξύλο, το πάχος πρέπει να είναι τουλάχιστον 10-15 εκατοστά.

Πώς να κάνετε μια στεγάνωση στο κελάρι στο γκαράζ, δείτε παρακάτω:

Επισκευές

Δυστυχώς, το υπόγειο μπορεί πλημμύρα. Τότε τίθεται το ερώτημα - πώς να απαλλαγείτε από το νερό και να κάνετε το κελάρι στο γκαράζ ξηρό; Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε εσωτερική αποστράγγιση. Αν το γκαράζ έχει δάπεδα, θα πρέπει να ανοίξουν. Στην περίμετρο του υπογείου σκάβουν μια τάφρο, με βάθος 30-50 εκατοστά. Ο πυθμένας θα πρέπει να χύνεται και να χύνεται πάνω του ένα στρώμα θρυμματισμένης πέτρας (15-20 εκατοστά).

Στην τάφρο τίθενται πλαστικοί σωλήνες, που ονομάζονται αποχετεύσεις. Πρέπει να τα στοιβάζετε κάτω από την πλαγιά, έτσι ώστε το νερό να είναι ευκολότερο να μπει μέσα. Στη συνέχεια οι σωλήνες αποστράγγισης καλύπτονται με γεωυφάσματα και ερείπια, η άμμος χύνεται από πάνω.

Η αποστράγγιση βοηθά στην αποστράγγιση του νερού στο γκαράζ στο υπόγειο, αλλά πρέπει να συνεχίσει αποστράγγιση. Η πρώτη φάση είναι μια φυσική αποστράγγιση. Πρώτα πρέπει να καθαρίσετε το κελάρι όλων των πραγμάτων, καθώς και να αφαιρέσετε τα ράφια, τα σκουπίδια, τα ράφια. Μετά τον καθαρισμό του γκαράζ είναι απαραίτητο αφήστε για δύο ή τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε brazier. Μπορεί να γίνει με τα χέρια του - η βάση θα είναι ένας κάδος από μέταλλο. Σημειώστε ότι ο κάδος πρέπει να είναι δεν είναι χρωματισμένο.

Το σπιτικό μαρσπιέ είναι στοιβαγμένο με καυσόξυλα και φωτιά. Η θερμότητα επιταχύνει την κυκλοφορία του αέρα στο υπόγειο, οι τοίχοι στεγνώνουν γρήγορα και ζεσταίνονται.

Όταν το κελάρι στο γκαράζ στεγνώσει, πρέπει να το κάνεις την αποφυγή ζημιών στη στεγανοποίηση, για να αποφευχθεί η εκ νέου πλημμύρα.

Εάν δεν βοηθά τίποτα, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που απομένει - κοιμηθείτε. Πώς να γεμίσετε το κελάρι στο γκαράζ; Καλό για αυτό το καθήκον, χαλίκι, άργιλος, λεπτής άμμου, συντρίμμια κατασκευής. Για να γεμίσετε το υπόγειο στρώση ανά στρώμα. Το πρώτο στρώμα είναι πηλό, και το δεύτερο είναι άμμος. Αυτά τα υλικά είναι φθηνά και προσιτά.

Συμπέρασμα

Σήμερα υπάρχει μεγάλη επιλογή στην αγορά στεγανωτικά υλικά. Μια από τις πιο βολικές και δημοφιλείς λύσεις είναι διεισδυτική στεγανοποίηση. Η ουσία εφαρμόζεται στην επιφάνεια των τοίχων, διεισδύει σε κενά και κρυσταλλώνει. Κρύσταλλα μην χάσετε υγρασία και παρέχουν μακροχρόνια προστασία. Η διάρκεια ζωής της προστατευτικής επικάλυψης περιορίζεται από τη διάρκεια ζωής των τοιχωμάτων.

Εκτός από τους τοίχους, οι ανάγκες στεγανοποίησης κελάρι δάπεδο. Η ποικιλία είναι επίσης πολύ μεγάλη. Οι φτηνότερες επιλογές είναι τα έλαστρα και τα υλικά κατασκευής φύλλων. Πρώτον, εφαρμόζεται ένα αστάρι στην επιφάνεια του δαπέδου και στη συνέχεια τοποθετείται ένα προστατευτικό στρώμα. Μια άξια αντικατάσταση είναι χυτή ή εμποτισμένη στεγανοποίηση, γίνεται με βάση άλλες ουσίες. Το τελευταίο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το κάλυμμα.

Πώς να απαλλαγείτε από το νερό στο κελάρι του γκαράζ

Από τη στιγμή που έρχεται κάποια στιγμή της άφιξης της πολυαναμενόμενη άνοιξη, δεν πρέπει να περιμένουμε προβλήματα. Πολλοί garazhniki αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της διείσδυσης της υγρασίας σε υπόγεια, κελάρια και λάκκους ελέγχου. Αυτό οφείλεται στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Γη απορροφά το νερό, αλλά η στάθμη του νερού αυξάνοντας βαθμιαία διαρροή της υγρασίας μέσα στο ίδρυμα, για παράδειγμα, μέσα από τις ρωγμές και ραφές.

Πού είναι η διέξοδος από την κατάσταση; Πώς να απαλλαγούμε από τα υπόγεια ύδατα στο υπόγειο του γκαράζ για πάντα; Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα σήμερα.

Θα εξετάσουμε διάφορες αποτελεσματικές τεχνολογίες για την εξομάλυνση των εποχιακών πλημμυρών. Δίνουμε προσοχή στα χαρακτηριστικά των μεθόδων, αλγορίθμων, θα υποδείξουμε πώς θα χρησιμοποιηθούν τα υλικά. Τότε ο καθένας θα είναι σε θέση να βρει τον πιο κατάλληλο τρόπο για τον εαυτό του.

Πώς να απαλλαγείτε από το νερό στο κελάρι του γκαράζ: αποτελεσματικές τεχνικές

Η κύρια αιτία της πλημμύρας είναι ο πρώτος υδροφόρος ορίζοντας. Συνήθως τροφοδοτείται με νερό από λίμνες, ποτάμια, υπόγειες πηγές, που βρίσκονται κάπου κοντά. Μεγάλη επίδραση στο επίπεδο των υπόγειων υδάτων έχει κατακρήμνιση, καθώς και λιωμένο χιόνι. Υπάρχουν αρκετές απλές και αποτελεσματικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτές τις εποχιακές πλημμύρες στο κελάρι του γκαράζ.

Όταν διαβάζετε χρήσιμες συμβουλές, μάθετε ποια υλικά χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε και γνωρίζετε επίσης τον αλγόριθμο της εργασίας, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε μόνοι σας το έργο. Και με την επόμενη αύξηση των υπόγειων υδάτων, η υγρασία δεν θα είναι πλέον τρομακτική για το γκαράζ σας. Προσέξτε.

Σύστημα αποστράγγισης για αξιόπιστη προστασία του κελάριου γκαράζ

Η αποστράγγιση είναι ένα ειδικά προετοιμασμένο σύστημα για την αποστράγγιση του νερού. Αποτελείται από πηγάδι, σωληνώσεις και χαρακώματα. Εάν το σύστημα είναι σωστά εξοπλισμένο, θα αποτρέψει την πλημμυρίδα του κελάριου του γκαράζ, ακόμη και με σημαντική αύξηση της στάθμης των υπόγειων υδάτων.

Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο: για την εγκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης θα πρέπει να είναι άμεσα στη διαδικασία της κατασκευής ενός γκαράζ. Στη συνέχεια δεν θα υπάρξουν πλημμύρες στο γκαράζ, και το ίδρυμα θα λάβει αξιόπιστη προστασία από την καταστροφή, την εμφάνιση ρωγμών.

Η αρχή της αποστράγγισης

Το βασικό στοιχείο του αποχετευτικού συστήματος είναι ένας σωλήνας με μεγάλη διάμετρο του τμήματος. Η διάμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mm. Ο σωλήνας πρέπει επίσης να συμπληρώνεται με οπές σε όλη την επιφάνεια. Μέσω αυτών των οπών στον σωλήνα το νερό πέφτει μέσα στο σωλήνα και από αυτό ήδη κατευθύνεται κατευθείαν στον συλλέκτη.

Φυσικά, για μια αποτελεσματική αποστράγγιση είναι πολύ σημαντικό να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

 • Βγάζοντας μια τάφρο με υποχρεωτική προκατάληψη κάτω από το δάπεδο, κατά μήκος της περιμέτρου του γκαράζ. Στη συνέχεια, το νερό θα συλλεχθεί τέλεια, θα μεταφερθεί στο αποχετευτικό δίκτυο.
 • Η αποστράγγιση πρέπει να πραγματοποιείται απευθείας στον αποχετευτικό αγωγό, καθώς μεγάλοι όγκοι υπογείων υδάτων συσσωρεύονται εκεί.
 • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικά υλικά για διήθηση. Κατάλληλη θρυμματισμένη πέτρα, γεωύφασμα. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του σωλήνα από την πλημμύρα, απόφραξη.

Αποθηκεύστε εκ των προτέρων όλα τα υλικά για την εκτέλεση του αποχετευτικού συστήματος στο υπόγειο του γκαράζ. Θα χρειαστείτε άμμο, γεωυφάσματα, καθώς και μικρό πλυμένο χαλίκι, έναν ευρύ σωλήνα αποστράγγισης.

Βυθίστε την αποστράγγιση

Τώρα είναι καιρός να εξετάσετε έναν σύντομο αλγόριθμο εργασίας. Ας ξεκαθαρίσουμε πώς να κάνουμε σωστά ένα σύστημα αποστράγγισης για να απαλλαγούμε από τα υπόγεια ύδατα στο κελάρι του γκαράζ. Παρατηρήστε την ακολουθία των ενεργειών.

 1. Στο πρώτο στάδιο, μια τάφρο σκάει. Πρέπει να διαθέτει επαρκή κλίση για την αποστράγγιση του νερού. Το επίπεδο της τάφρου γίνεται κάτω από το δάπεδο και το σκάβουμε κατά μήκος της περίμετρου του υπογείου. Επίσης θα χρειαστεί ένα αρκετά βαθύ φρέαρ. Είναι σκάψιμο περίπου 10-15 μέτρα μακριά από το γκαράζ.
 2. Πρέπει να τοποθετήσετε την τάφρο με γεωυφάσματα.
 3. Στο γεωυφάγιο, ένα στρώμα θρυμματισμένου βράχου χύνεται με πάχος περίπου 10 cm. Αυτό είναι το κύριο στρώμα για τη διήθηση του νερού.
 4. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του κύριου σωλήνα αποστράγγισης. Μια καλή λύση είναι να τυλίξετε το σωλήνα στο γεωύφασμα πριν το βάλτε σε ένα στρώμα θρυμματισμένου βράχου.
 5. Δώστε προσοχή! Η κλίση πρέπει απαραίτητα να διατηρείται σε όλο το μήκος του σωλήνα, την τάφρο. Ο σωλήνας εξόδου τοποθετείται απευθείας στο φρεάτιο χρησιμοποιώντας ένα τσάι.
 6. Όταν ο σωλήνας έχει ήδη τοποθετηθεί, πρέπει να καλύπτεται πλήρως με χαλίκι. Μόνο 20 εκατοστά παραμένουν στο άνω όριο της τάφρου.
 7. Τα γεωυφάσματα έχουν ελεύθερα άκρα. Πρέπει να τοποθετηθούν στα απορρίμματα των ερειπίων. Στη συνέχεια, το αποχετευτικό σύστημα θα απομονωθεί πλήρως από το έδαφος.
 8. Μπορείτε να γεμίσετε την τάφρο με μείγμα άμμου.

Έχετε μια αποτελεσματική αποστράγγιση για το κελάρι του γκαράζ. Το χαλίκι γεωύφασμα έχει μεγάλη σημασία, καθώς γίνονται αξιόπιστα φίλτρα για να αποφευχθεί η απόφραξη ενός διάτρητου σωλήνα αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, η άμμος επιτρέπει τη μεταφορά υγρασίας στο κανάλι αποστράγγισης απευθείας από την επιφάνεια του εδάφους.

Φυσικά, το σύστημα αποχέτευσης από μόνο του είναι αρκετά ικανό να αποτρέψει την είσοδο των υπόγειων υδάτων στο υπόγειο, το κελάρι του γκαράζ. Ως αποτέλεσμα, οι χώροι θα είναι στεγνοί, καθαροί, άνετοι και εντελώς ασφαλείς, κατάλληλοι για αποθήκευση και εργασία. Υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα: τα κανάλια αποστράγγισης πρέπει να εγκατασταθούν έξω από το γκαράζ σύμφωνα με την τεχνολογία και αυτός ο εξοπλισμός δεν είναι πάντα δυνατός.

Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα και απευθείας μέσα στο γκαράζ. Αλλά στη συνέχεια το υπόγειο θα χάσει περίπου 30 cm ύψος μετά από τον εξοπλισμό του εσωτερικού συστήματος για την αποστράγγιση του νερού. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό δεν είναι πολύ λογικό.

Παρέχουμε αξιόπιστη στεγάνωση στο υπόγειο του γκαράζ

Μπορείτε να κάνετε μια υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση στο υπόγειο του γκαράζ. Εάν όλα τα έργα γίνονται σωστά, η υγρασία δεν μπορεί να βυθιστεί μέσω ασφαλούς αδιαπέρατου φραγμού. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση τριών στρώσεων στεγανοποίησης: διεισδυτικής, ασφαλτικής και γύψου. Τα στρώματα στοιβάζονται πάνω από το επίπεδο πλημμύρας με μικρό περιθώριο σε περίπτωση αύξησης της στάθμης των υπόγειων υδάτων.

Ετοιμάζοντας για εργασία

Για να γίνει στεγάνωση του δαπέδου, οι τοίχοι στο υπόγειο του γκαράζ πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι.

 • Συλλέξτε όλα τα εργαλεία που θα είναι χρήσιμα: σπάτουλα για την εφαρμογή των μειγμάτων και άκαμπτο βούρτσα, και ένα μίκτη για την ανάμιξη διαλυμάτων συστατικών χωρητικότητα και βούρτσες για αρμολόγηση, ρωγμών και αρμών.
 • Απαιτεί υλικό για διείσδυση στη στεγάνωση.
 • Αποθηκεύστε με άμμο και πίσσα, μεταλλικά πλέγματα και αδιάβροχο τσιμέντο. Οι ειδικοί, οι εργαζόμενοι γκαράζ με μεγάλη εμπειρία σημειώνουν τα πλεονεκτήματα της πεντερίνης και της hydrotex.
 • Το υπόγειο στο γκαράζ είναι προ-αποξηραμένο, καλά καθαρισμένο.
 • Όλες οι ρωγμές, οι γωνίες και οι ραφές σκουπίζονται.

Τώρα όλα είναι έτοιμα για στεγανοποίηση.

Τοποθετήστε το προστατευτικό στρώμα

Αρχίζουμε να εξοπλίζουμε το στεγανοποιητικό στρώμα για να προστατεύουμε το υπόγειο του γκαράζ από την πλημμύρα.

 1. Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιείται διεισδυτική στεγανοποίηση. Εφαρμόζεται στο δάπεδο και στους τοίχους. Το μείγμα απορροφάται βαθιά, συνδέοντας όλες τις ρωγμές, τους πόρους.
 2. Στο επόμενο βήμα, η ασφαλτική μαστίχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λίπανση ρωγμών, γωνιών, αλλά και για επεξεργασία δαπέδου και τοίχου. Το στρώμα έχει πάχος τουλάχιστον 2 cm.
 3. Για να γίνει το στρώμα του σοβά σκληρό, οι τοίχοι ενισχύονται με μεταλλικά δίκτυα.
 4. Ένα τσιμεντοκονία μεσαίου ιξώδους εφαρμόζεται με στρώμα πάχους 3 cm.
 5. Το πάτωμα είναι επίσης ενισχυμένο και τσιμεντοειδές.

Όταν όλα τα στρώματα στεγάνωσης στεγνώνουν, μπορείτε να θεωρήσετε ότι η εργασία ολοκληρώθηκε.

Αυτή η μέθοδος στεγανοποίησης όχι μόνο εμποδίζει την είσοδο νερού στο κελάρι του γκαράζ αλλά επίσης αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του δωματίου, εξασφαλίζει την ενίσχυση του δαπέδου και των τοίχων.

Αυτόματη άντληση νερού

Η κλίση για αποτελεσματική αποστράγγιση του νερού δεν μπορεί να παρασχεθεί σε κάθε κάβα του γκαράζ. Στη συνέχεια, αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη: εγκαθίσταται ένα ειδικό αυτόματο σύστημα για την άντληση νερού.

Θα πρέπει να εμβαθύνετε στο κελάρι. Ο λάκκος θα πρέπει να μετρά περίπου 50 με 50 με 50 εκατοστά. Στη συνέχεια, αυτός ο μικρός πυθμένας είναι ενισχυμένος με σκυρόδεμα για να αποφευχθεί η καταστροφή των τοίχων. Το λάκκο καλύπτεται με ένα στρώμα από χαλίκι πάχους 10 cm. Είναι απαραίτητο να έχετε μια ειδική αξιόπιστη αντλία: πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα όταν το νερό φτάσει σε κάποιο επίπεδο.

Τοποθετούμε ένα αυτόματο σύστημα

Βάλτε μια αντλία στο λάκκο. Οι εύκαμπτοι σωλήνες είναι προσαρτημένοι σε αυτό. Θα πρέπει να αφαιρούνται από το γκαράζ όσο το δυνατόν περισσότερο. Η βέλτιστη λύση είναι να οργανωθεί η αποστράγγιση του νερού απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης.

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι απλή και αποτελεσματική: οι όγκοι των υπόγειων υδάτων θα αυξηθούν, πράγμα που θα προκαλέσει τη συσσώρευση υγρού στο λάκκο. Η αντλία θα αντιδράσει στο νερό που θα φτάσει στο καθορισμένο επίπεδο, μετά από το οποίο θα ξεκινήσει και θα την εξάγει. Όλα τα περίσσεια νερού θα εξαλειφθούν. Το σύστημα θα παρέχει τέτοια αυτόματη εκτροπή για ολόκληρη την περίοδο πλημμύρας.

Βίντεο: μαθαίνουμε με τα χέρια μας να αφαιρούμε νερό από το κελάρι του γκαράζ

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε αποτελεσματική αποστράγγιση μόνοι σας, ώστε το νερό να μην συσσωρεύεται στο υπόγειο του γκαράζ; Δείτε το χρήσιμο βίντεο του βίντεο.

Εδώ όλα είναι σαφή, απλά και προσβάσιμα. Βλέπετε τον εαυτό σας πώς πηγαίνει η δουλειά. Εσείς, επίσης, θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από το νερό στο κελάρι του γκαράζ για πάντα. Και για τη διάταξη του λάκκου στο γκαράζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ σε αυτό το άρθρο.

Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο υπόγειο του γκαράζ

Κατά κανόνα, η υγρασία στο υπόγειο του γκαράζ προκύπτει από σφάλματα και ελλείψεις κατά την κατασκευή της δομής.

Αλλά εκ των προτέρων για να προβλέψει την εμφάνιση των ατόμων ή για άλλους λόγους, η υγρασία στο κελάρι είναι μάλλον δύσκολο και μερικές φορές ακόμα και αδύνατο, τότε είναι απαραίτητο να λύσει το πρόβλημα του πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο υπόγειο γκαράζ.

Μόνο που αρχίζει να κατασκευάζει ένα γκαράζ για να εκτελέσει εργασίες για να εξασφαλίσει την ξηρότητα του δωματίου είναι πολύ πιο εύκολη από τη διευθέτηση των ήδη εκμεταλλεύονται υπόγεια. Το εκτιμώμενο εύρος των εργασιών περιλαμβάνει την προστασία από το στεγανωτικό και τον εξαερισμό.

Στεγανοποίηση στην κατασκευή γκαράζ

Κατά την κατασκευή του υπόγειου χώρου κάτω από το γκαράζ, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν πλάκες από σκυρόδεμα ή μάζες πλημμυρισμένων σκυροδέματος, τόσο για τοίχους όσο και για το δάπεδο. Μην χρησιμοποιείτε υλικά που έχουν πορώδη δομή - μπλοκ αφρού, τούβλα και διογκωμένη πηλό.

Επιλέγοντας μεταξύ της κατασκευής κορδέλας και της μονολιθικής κατασκευής, πρέπει να ξεκινήσετε από τις οικονομικές δυνατότητες και τους όρους κατασκευής.

Ο μονολιθικός τρόπος είναι πιο ακριβός και πιο δύσκολος, αλλά πολύ πιο ισχυρός και πιο ανθεκτικός. Για να αποφύγετε τα υπόγεια ύδατα στο λάκκο, όλες οι εργασίες πρέπει να αρχίσουν το καλοκαίρι, σε ξηρούς καιρούς. Τα κενά μεταξύ του λάκκου θεμελίωσης και των τοίχων του υπογείου είναι φραγμένα με ένα στρώμα πηλού 20 εκατοστών.

Εάν τα υπόγεια ύδατα περνούν πάνω από το δάπεδο στο υπόγειο, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε το υλικό στεγών σε πολλά στρώματα κάτω από το δάπεδο των δαπέδων. Σε αυτή την περίπτωση, κάντε ένα μαξιλάρι πηλού ή ασβεστοκονιάματος.

Σε οποιοδήποτε σκυρόδεμα χρησιμοποιείται στα έργα στο υπόγειο, προσθέστε ειδικά αδιάβροχα εξαρτήματα. Ναι, η κατασκευή θα είναι ακριβότερη σε αυτή την περίπτωση, αλλά αυτή η μέθοδος είναι πιο λογική. Η μόνωση με θερμή άσφαλτο γίνεται και κατά μήκος των πλευρικών επιφανειών της βάσης, οι οποίες κατεβαίνουν βαθιά στο έδαφος.

Αν το έδαφος είναι υγρό, παρόλο που δεν υπάρχουν πηγές κάτω από το έδαφος, η στεγανοποίηση γίνεται με υπόστρωμα, χρησιμοποιώντας υλικό ασφάλτου ασφάλτου.

Τα τοιχώματα εκτίθενται στη θεραπεία στο υπόγειο τμήμα τους και η κορυφή είναι από πηλό, σφιχτά γεμάτη. Σε όλη την περίμετρο, είναι σχεδιασμένο ένα σύστημα αποστράγγισης για την εκτροπή του νερού από την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

Από τα σύγχρονα αδιάβροχα υλικά, μπορείτε να συστήσετε τη χρήση μεμβράνης PVC, στρώμα τουλάχιστον 1,5 mm. Στην κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος επεκτείνεται με διάλυμα με στεγανωτικές ακαθαρσίες.

Στραγγίστε το υπόγειο στο γκαράζ

Πριν από την τοποθέτηση της στεγάνωσης στο υπόγειο, πρέπει να αποστραγγιστεί. Αυτό γίνεται στην καλοκαιρινή σεζόν χωρίς την καθίζηση. Το δωμάτιο απελευθερώνεται από όλα τα αντικείμενα μέσα σε αυτό. Το πάτωμα καθαρίζεται από συντρίμμια και το υπόγειο αερίζεται στο γκαράζ (κελάρι) για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια αρχίστε να στεγνώνετε το δωμάτιο.

Η χρήση ενός βραστήρα για ξήρανση είναι μία από τις απλούστερες μεθόδους που δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες και εξοπλισμό.

Οποιοσδήποτε περιττός κάδος τοποθετείται στο κέντρο της αίθουσας, τοποθετείται η φωτιά σε ένα δοχείο και διατηρείται για αρκετές ώρες για την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας. Για να καταστήσετε τη φωτιά πιο σταθερή, κάντε τρύπες στο κάτω μέρος και τοποθετήστε την σε μια ανθεκτική στη θερμότητα παλέτα, έτσι ώστε η ώθηση να είναι κάτω.

Όταν ο αέρας καύσεως θερμαίνεται στο υπόγειο και παρέχονται ενισχυμένη εξαερισμού και καπνού εξαλείφει επιφάνειας από μούχλα και τους μύκητες, καθώς και τα τρωκτικά και έντομα.

Ο τρόπος με ένα κερί δεν είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά εξίσου αποτελεσματικό. Για να γίνει αυτό, ο σωλήνας από το ίδιο το δάπεδο εκτίθεται έξω. Το κερί είναι στερεωμένο σε ένα δοχείο και τοποθετείται στο άκρο του σωλήνα, για την αρχική έλξη, το χαρτί αναφλέγεται και μετά το κερί θα παρέχει φυσικό βύθισμα.

Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να στεγνώσει το υπόγειο για τρεις ημέρες, μέχρι το κελάρι να φτάσει σε πλήρη ξήρανση. Αντί για ένα κερί, μερικές φορές χρησιμοποιείται ένα δισκίο οιασδήποτε ουσίας ξηρού καυσίμου με παρόμοιο αποτέλεσμα.

Εξωτερική αποστράγγιση

Αποτελεσματική στην καταπολέμηση της υγρασίας και της αποστράγγισης, αποστράγγιση της υγρασίας πέρα ​​από το γκαράζ ή τα λύματα. Αλλά αυτή η ρύθμιση είναι δυνατή μόνο με ένα ανεξάρτητο γκαράζ. Είναι καλύτερο να παρέχετε ένα τέτοιο σύστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά αν αυτό δεν έγινε, μπορείτε να το κάνετε σε ένα λειτουργικό γκαράζ.

 • Στο πάτωμα του υπογείου κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου, γίνεται σήμανση και εκσκαφές σε ύψος 40-50 cm και παρόμοιο βάθος.
 • Κάνετε τα φρέατα στο πρώτο στρώμα άμμου κάθε 2 μέτρα. Οι σωλήνες PVC εισάγονται στις γεωτρήσεις και καλύπτονται με πλέγματα με λεπτόκοκκο πλέγμα έτσι ώστε το έδαφος να μην πέφτει μέσα σε αυτά.
 • Στον πυθμένα της τάφρου, πηγαίνετε στους τοίχους της, τοποθετήστε ένα στρώμα γεωυφάσματος και γεμίστε το με χαλίκι ή μπάζα ακριβώς πάνω από τον πυθμένα του τοίχου του υπογείου. Καλή πρόσκρουση.
 • Οι άκρες του καμβά τυλίγονται σε χαλίκι, το οποίο μοιάζει με ένα είδος σωλήνα αποστράγγισης.
 • Καλύψτε με ένα στρώμα εδάφους και συμπαγή.

Εσωτερική αποστράγγιση

Μπορείτε να κάνετε και να αποστραγγίσετε μέσα στο υπόγειο, γι 'αυτό, σε όλη την περίμετρο του υπόγειου υπογείου, οι σωληνώσεις που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους θαμμένοι. Αυτές είναι αποχετεύσεις που θα συλλέγουν το συσσωρευμένο νερό.

Κατά κανόνα, πάρτε μια διάμετρο περίπου 110 mm. Σε όλες τις σωληνώσεις στην ίδια απόσταση πραγματοποιήστε τρύπες, εάν το πάτωμα έχει ήδη τοποθετηθεί, πρέπει να σπάσει και στη συνέχεια να το βάλετε νέο.

 • Κατ 'αρχάς, σκάβουμε μια τάφρο 0,5 μ βάθος, ο πυθμένας καλύπτεται με ένα υλικό που απορροφά την υγρασία και δεν είναι ευαίσθητο στον μύκητα.
 • Η τάφρο είναι καλυμμένη με χαλίκι για 15-20 cm, οι αποχετεύσεις τοποθετούνται με κλίση 0,03 cm ανά μέτρο μήκους.
 • Το κανάλι είναι θαμμένο στην άκρη του χαλικιού του μεσαίου κλάσματος. Από πάνω καλύψτε με ένα στρώμα υφασμάτων, καλύψτε με χώμα ή άμμο και γερά συμπαγής.
 • Υπολογίστε το χαμηλό σημείο του υπογείου και εξοπλίστε καλά εκεί, τη λεκάνη απορροής. Μπορείτε να το αγοράσετε σε έτοιμη μορφή ή να το κάνετε μόνοι σας.
 • Στο πηγάδι τοποθετήστε μια αντλία με αισθητήρα υπερχείλισης, ο οποίος συνδέεται όταν το σύστημα γεμίσει με νερό. Αρχίζει αυτόματα τη διαδικασία άντλησης του νερού που αποστέλλεται από τον χώρο ή στον αγωγό αποχέτευσης.

Στεγανοποίηση με έγχυση

Η νέα, αλλά ήδη αποδεδειγμένη, μέθοδος καταπολέμησης της υγρασίας είναι η προστασία από την ένεση. Η μέθοδος είναι δαπανηρή και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα σε οποιεσδήποτε επιφάνειες, ακόμη και από μπλοκ τούβλου ή αφρού.

 • Στα τοιχώματα του υπογείου γύρω από την περίμετρο της βάσης, ανοίγματα τρυπιούνται με διάμετρο 1,5-4 mm κάθε 20-80 cm (ανάλογα με το πάχος των τοίχων και την πυκνότητα του εδάφους)?
 • Εγκαταστήστε συσκευασίες επέκτασης στις οποίες εγχύεται διάλυμα μόνωσης με πολυμερή κάτω από αντλία πίεσης.
 • Η σύνθεση αναδεύεται μέχρι να βγει από το εξωτερικό ένα υγρό σημείο. Η τρύπα είναι κλειστή μέσα σε μια μέρα.

Η προστασία από την έγχυση μπορεί να γίνει όλο το χρόνο χωρίς να καταστραφεί η δομή του υπογείου. Σύνθεση με ακαθαρσίες πολυμερών - τα πιο ανθεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον μεταξύ όλων των προϊόντων στεγανοποίησης.

Γεμίζει πυκνά όλα τα ελαττώματα στην επίστρωση. Μεταξύ των υλικών μπορούν να διακριθούν τέσσερις τύποι: μικρο τσιμέντο, εποξικό, ακρυλικό και πολυουρεθάνιο.

Οι δύο τελευταίες ομάδες θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές λόγω της αντοχής και της σταθερότητας σε υψηλά φορτία. Κατά συνέπεια, είναι κοντά στο νερό, επομένως διεισδύουν ελεύθερα στο υλικό βάσης.

Διεισδυτική στεγανοποίηση

Η αρχή της διεισδυτικής στεγανοποίησης βασίζεται στην εμφάνιση νέων μοριακών δεσμών στο βασικό υλικό. Όταν εμποτίζονται με τη σύνθεση, όλοι οι πόροι της δομής αποκλείονται. Ο ανακαλύπτης ήταν η δανέζικη εταιρεία Vandex. Εγχώριοι ομολόγοι - "Hydrohit", "Lakhta", "Coral", "Aquatron", "Kalmatron", κλπ.

Η σύνθεση εφαρμόζεται στους τοίχους από σκυρόδεμα ή τούβλο και δεν χρειάζεται να τα σκάβουμε για στεγανοποίηση. Οι επιφάνειες καθαρίζονται από ακαθαρσίες, απολιπάνετε. Το καλούπι και ο μύκητας αφαιρούνται πρώτα.

Στις ραφές δημιουργούνται αυλακώσεις 2 cm, όλες οι ρωγμές διογκώνονται κατά 20 mm και βαθαίνουν κατά 25 mm. Το μίγμα αραιώνεται με νερό και εφαρμόζεται σε μια υγρή επιφάνεια.

Το νερό προωθεί τη διείσδυση του διαλύματος στη δομή του βασικού υλικού. Ένα στρώμα διεισδύει σε βάθος 2 cm. Για να αυξηθεί η διείσδυση είναι απαραίτητο να επαναληφθεί η θεραπεία, διαλύοντας τη νέα λύση.

Μόλις τελειώσουν οι εργασίες στεγάνωσης, όλα τα στοιχεία που βγαίνουν για να στεγνώσουν επιστρέφουν, αντιμετωπίζονται με αντισηπτικό.

Αερισμός στο υπόγειο στο γκαράζ

Προκειμένου να αποφευχθούν εστίες μυκητιασικής λοίμωξης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία του αέρα. Αυτό καθιστά το σύστημα εξαερισμού φυσικού ή αναγκαστικού τύπου.

Για την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού χρειάζεστε 2 σωλήνες από πλαστικό, προσαρτημένοι σε διαφορετικά ύψη. Ο πυθμένας του σωλήνα τροφοδοσίας βρίσκεται στο δάπεδο του υπογείου και η κορυφή αφαιρείται στην οροφή.

Η κουκούλα κατασκευάζεται κάτω από την οροφή και η έξοδος γίνεται επίσης στην οροφή, σε ύψος 0,8 μ. Η θέση των σωλήνων πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου, με κορυφές στα άκρα. Η διαφορά πίεσης μέσα στους σωλήνες θα εξασφαλίσει σωστή εναλλαγή αέρα.

Το καλοκαίρι, επειδή δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και του υπογείου του φυσικού συστήματος, μπορεί να υπάρχει έλλειψη αερισμού και ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει.

Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται ένα αναγκαστικό κύκλωμα, το οποίο διαφέρει στην τοποθέτηση των ανεμιστήρων μέσα στους δύο αγωγούς. Στον σωλήνα τροφοδοσίας ο εξοπλισμός αυτός θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη ροή του καθαρού αέρα, ενώ ο ανεμιστήρας στον απορροφητήρα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το υπόγειο.

Μαθαίνοντας τρόπους για να στεγνώσει το υπόγειο δωμάτιο, στεγάνωση και την κατασκευή από τις λεπτές αποχρώσεις του αέρα στο δωμάτιο, μπορείτε να δείτε πώς να κάνει ένα κελάρι κάτω από το γκαράζ άνετο στη χρήση, ότι ήταν ένα στεγνό και ασφαλές.

Πώς να απαλλαγείτε από τα υπόγεια ύδατα στο υπόγειο

Με την έλευση του νερού στο υπόγειο, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοικιών συχνά αντιμετωπίζουν. Αυτό το φαινόμενο όχι μόνο καθιστά αδύνατη τη χρήση υπογείων για οικιακές ανάγκες αλλά και επιζήμια για ολόκληρη τη δομή. Συχνά πλημμύρες προκαλούνται από υπόγεια ύδατα - θα εξετάσουμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να απαλλαγούμε από περιττό υγρό στο υπόγειο και τους λόγους εμφάνισής του.

Υπόγεια ύδατα

Ο πλησιέστερος υδροφόρος ορίζοντας από την επιφάνεια της γης, που συνήθως συναντάται σε εύθραυστα διαπερατά πετρώματα, ονομάζεται υπόγεια ύδατα. Συνήθως σχηματίζεται από την επίδραση της καθίζησης και της εισροής νερού από τα επιφανειακά υδάτινα σώματα.

Ο ορίζοντας των υπόγειων υδάτων είναι ασταθής και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • ποσότητα κατακρημνίσεων, νερό με τήξη.
 • Αλλαγές σε δεξαμενές που τροφοδοτούν υπόγεια ύδατα.
 • τεχνολογικής δραστηριότητας του ανθρώπου (υδροηλεκτρικοί σταθμοί, κανάλια και δεξαμενές, εξόρυξη μεταλλευμάτων, βιομηχανικά λύματα κ.λπ.).

Η υπόγεια ύδατα απομονώνεται είδη όπως σκαρφαλωμένο, - ένα υγρό το οποίο συσσωρεύεται στο ανώτερο στρώμα του εδάφους ανωτέρω vodonenasyschennom αδιαπέραστο εδάφους (άργιλος μάργες). Ότι επρόκειτο να πεδινά, διαβρώνοντας δρόμους και πάνω από όλα εξαρτάται από την βροχόπτωση.

Το έδαφος στρώμα νερού, σε αντίθεση με αρτεσιανό, δεν έχει κεφάλι. Επιπλέον, το νερό αυτό είναι συνήθως ακατάλληλο για κατανάλωση και μολυσμένο από διάφορα απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπογενών αποβλήτων, συχνά έχει επιθετικές ακαθαρσίες.

Τα υπόγεια ύδατα μπορούν να έχουν τέτοια επιθετικότητα:

 • κοινό οξύ;
 • απόπλυση ·
 • μαγνησία.
 • θειικό άλας.
 • διοξείδιο του άνθρακα.

Όλοι τους σε κάποιο βαθμό διαλύουν το ανθρακικό ασβέστιο και οδηγούν στην καταστροφή του σκυροδέματος.

Ποιος είναι ο κίνδυνος για το σπίτι;

Ένα υψηλό επίπεδο νερού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υπάρχουσα δομή:

 • στο υπόγειο μπορεί να εμφανιστεί ανεπιθύμητο υγρό, υγρασία και μούχλα, θα καταστεί ακατάλληλο για χρήση?
 • οι επιθετικές προσμείξεις των υπόγειων υδάτων καταστρέφουν το σκυρόδεμα και το ίδρυμα μπορεί να χάσει τη φέρουσα ικανότητα του.
 • συσσωρεύοντας κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, μπορεί να διαβρώσει τα κομμάτια στην περιοχή, να πλύνει τους τοίχους, να καταστρέψει τις πράσινες φυτείες.

Υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων θεωρείται ότι υπερβαίνει τα 2 μέτρα βάθος. Αλλά η εμφάνισή τους κάτω από 2 μέτρα θεωρείται χαμηλή και χαιρετίζεται από τους κατασκευαστές.

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, καθορίστε πάντα το επίπεδο των υπόγειων υδάτων στο οικόπεδο. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι η γεωλογική εξερεύνηση. Αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες τρίτου μέρους, μπορείτε να καθορίσετε πόσο μακριά βρίσκεται το υπόγειο νερό, από το επίπεδο του υγρού στο πηγάδι στην περιοχή σας (ή κοντά σας).

Και για να μετρήσει αυτό το επίπεδο είναι καλύτερο το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια των εποχιακών βροχών, ή την άνοιξη, όταν υπάρχει πολύ λιωμένο χιόνι. Κατά την κατασκευή ενός ακριβού εξοχικού σπιτιού, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η προσφυγή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η γεωλογική εμπειρογνωμοσύνη θα συστήσει την καλύτερη θέση της κατασκευής, τη βέλτιστη επιλογή του συστήματος θεμελίωσης και αποστράγγισης.

Υπόγεια ύδατα στο υπόγειο και πώς να τα αντιμετωπίσουμε: βίντεο

Αιτίες του ύδατος

Πριν ξεκινήσει η αφυγρανση του υπογείου, θα πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία του νερού και να το αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό. Μόνο τότε μπορείτε να αποστραγγίσετε τα πλημμυρισμένα μέρη.

Το ανεπιθύμητο υγρό μπορεί να εμφανιστεί στο υπόγειο για διάφορους λόγους:

 • στενά υπόγεια ύδατα. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της πλημμύρας των υπογείων.
 • συσσώρευση βροχοπτώσεων μετά από βροχή με ανεπαρκώς προσαρμοσμένο σύστημα αφυδάτωσης ή απουσία του ·
 • εισροή αποψυγμένου νερού. Η κατάσταση αυτή συχνά αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει επαρκής στεγανοποίηση της κατασκευής και δεν υπάρχει αποστράγγιση για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων βροχοπτώσεων. Αυτό παρατηρείται συχνά σε πεδινές και άλλες περιοχές συσσώρευσης υγρών.
 • ρωγμές στο ίδρυμα λόγω παραβίασης της τεχνολογίας κατασκευών?
 • να σπάσουν οι σωλήνες στο υπόγειο?
 • απώλεια συμπύκνωσης σε περίπτωση ανεπαρκούς αερισμού.

Πώς να αφαιρέσετε το νερό από το κελάρι

Εάν υπάρχει πλημμύρα στο υπόγειο, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες μέθοδοι για την εξάλειψή του:

 1. Για μία μόνο εκκένωση ανεπιθύμητου υγρού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαμηλού κόστους αντλία δόνησης. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν η κλίμακα της πλημμύρας είναι μικρή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα στο νερό.
 2. Αντλία νερού με αντλία αποστράγγισης. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κατάλληλη εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες άντλησης υγρών ή να αγοράσετε αντλία και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η άντληση με χρήση αντλίας.

Για να αφαιρέσετε ανεξάρτητα την περίσσεια υγρού από το υπόγειο με αντλία, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 • στο κέντρο του υπογείου κάνει μια εσοχή και να εγκαταστήσετε μια πλαστική δεξαμενή, η οποία παίζει το ρόλο της αποθήκευσης. Στην περίπτωση μιας τέτοιας δεξαμενής κάνει τρύπες?
 • Η δεξαμενή είναι τυλιγμένη σε γεωυφάσματα για να την προστατεύει από τις πλημμύρες. Στο κάτω μέρος χύνεται λεπτό χαλίκι για την εγκατάσταση της αντλίας.
 • τότε τοποθετείται μια αντλία αποστράγγισης στη δεξαμενή που προετοιμάζεται έτσι. Το χάσμα μεταξύ του και του λάκκου γεμίζει με ένα μίγμα σκυροδέματος. Ο πλωτήρας που βρίσκεται στην αντλία καθορίζει την απαιτούμενη στάθμη νερού και το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα την αντλία για την άντληση του υγρού. Μετά τη διαδικασία άντλησης, το σύστημα απενεργοποιείται.
 • Για να αφαιρέσετε το περιττό υγρό από το υπόγειο, ένας σωλήνας ή ειδικοί σωλήνες είναι συνδεδεμένοι σε ένα τέτοιο σύστημα.

Η αντλία για την εκκένωση είναι δύο τύπων - υποβρύχια και εξωτερική. Όταν επιλέγετε μια υποβρύχια αντλία, τοποθετείται σε υγρό μέσο, ​​όπου βρίσκεται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας. Οι αντλίες εξωτερικής εμφάνισης στερεώνονται στο νερό από το σώμα στο κάτω μέρος του, ενώ το πάνω μέρος είναι στην επιφάνεια.

Έτσι, η αναρρόφηση των λυμάτων είναι ένα βυθισμένο μέρος. Για να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπογείου, είναι απαραίτητο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διευθέτηση ενός καλού συστήματος διάθεσης νερού.

Τι πρέπει να κάνετε: πώς να αποτρέψετε τη διείσδυση νερού

Για να απαλλαγούμε από την άφιξη υγρασίας στο υπόγειο, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, ανάλογα κυρίως με την αιτία της εμφάνισής του.

Διάταξη του λάκκου

Η ευκολότερη μέθοδος εξάλειψης της εμφάνισης των λυμάτων στο υπόγειο από τις δικές τους δυνάμεις είναι η διευθέτηση του λάκκου. Αυτή η μέθοδος είναι φθηνή για την τιμή και δεν απαιτεί υπερβολική δαπάνη χρόνου, επομένως χρησιμοποιείται συχνά σε ιδιωτικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

Για να εξοπλίσετε σωστά το λάκκο, θα πρέπει να λάβετε τα εξής βήματα:

 • στο κέντρο του υπογείου, για να σκάψει μια τρύπα με τη μορφή κύβου περίπου 1 m³ σε όγκο. Αλλά αξίζει να εξεταστεί - όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο είναι το ψάρεμα?
 • στην ίδια τη μέση της τρύπας εκσκαφής γίνεται μια κατάθλιψη στην οποία τοποθετείται ένας κάδος από ανοξείδωτο χάλυβα. Η γη γύρω από αυτόν τον κάδο είναι καλά συμπιεσμένη.
 • βγάλτε το λάκκο σκαμμένο με τούβλο και στη συνέχεια καλύψτε με ένα στρώμα τσιμέντου περίπου 2-3 ​​cm.
 • Στην κορυφή τοποθετούμε ένα μεταλλικό πλέγμα. Η απόσταση μεταξύ των ράβδων πρέπει να επιτρέπει στην αντλία να εξαγνίσει το υγρό.
 • στο λάκκο, σκάβουμε μικρά τάφους και επιβάλλουμε κεραμίδια για να σχηματίσουμε αποχετεύσεις.

Συνδέσεις μεταξύ κεραμιδιών και θα εκτελέσει τη λειτουργία της διάθεσης του νερού.

Αποχέτευση για αποστράγγιση

Πρόκειται για μια πιο σύνθετη αλλά αποτελεσματική μέθοδο για την εξάλειψη ανεπιθύμητων υγρών από το υπόγειο. Χρειάζεται περισσότερο κόστος υλικών, και επίσης χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι αποστράγγισης του ιδρύματος.

Αποστράγγιση με τα χέρια σας: βίντεο

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου συστήματος αποχέτευσης εξαρτάται από τα ακόλουθα σημεία: το έδαφος, το βάθος των υπόγειων υδάτων, το έδαφος και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αποχετευτικών συστημάτων, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ιδιαιτερότητα:

 1. Επίτοιχο. Μια τέτοια αποχέτευση εγκαθίσταται για κτίρια με υπόγειο ή υπόγειο. Η εγκατάστασή του πραγματοποιείται αμέσως μετά την κατασκευή του ιδρύματος.
 2. Σχηματισμός. Αυτό το σύστημα αποστράγγισης είναι εγκατεστημένο κατά τη στιγμή της εκσκαφής του λάκκου για το υπό κατασκευή αντικείμενο. Έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πλακών, επομένως χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά.
 3. Δακτυλίδι (δακτύλιος). Ένα τέτοιο σύστημα αποστράγγισης μπορεί να εγκατασταθεί μόνο του. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός τάφρου που σκάθηκε γύρω από τους τοίχους του σπιτιού.

Για να κάνετε αποστράγγιση για αποστράγγιση, θα πρέπει να ακολουθείτε τέτοιες συστάσεις:

 • κατά μήκος των τειχών της κυκλικής διασταύρωσης σπίτι σκάψει μια τάφρο σε πλάτος όχι μικρότερο από 1 m 20 cm με τη βοήθεια των φτυαριών ή ειδικού εξοπλισμού?
 • Στις 4 πλευρές του κύριου χαντάκι πρέπει να εγκατασταθούν επιπλέον κάμψεις μήκους περίπου 5 m. Επίσης, για αυτόν τον σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό εξοπλισμό για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Στο τέλος αυτών των κλάδων, εκβάλλεται μια οπή, η οποία πρέπει, σε διάμετρο, να αντιστοιχεί σε ένα δακτύλιο από σκυρόδεμα.
 • Το γεωτεμάχιο τοποθετείται στον πυθμένα της τάφρου και πάνω του τοποθετείται ένας κυματοειδής σωλήνας για αποστράγγιση. Μετά από 7 μέτρα, εγκαθίστανται φρεάτια επιθεώρησης, όπου διακόπτεται ο αγωγός αποστράγγισης.
 • μετά την τοποθέτηση από την τάφρο σωλήνα γεμίζεται με χαλίκι, και 10 cm από το υπόγειο - άμμο, που ακολουθείται από ένα στρώμα από χαλίκι ενός μεγάλου, περίπου 15 cm από το έδαφος, και στο τέλος στην κορυφή είναι γεμάτη με σκυρόδεμα.

Στεγάνωση

Για την προστασία του σπιτιού από το νερό στο υπόγειο, χρησιμοποιείται στεγανοποίηση. Η στεγανοποίηση των υπογείων χωρίζεται σε δύο τύπους - εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Η εξωτερική στεγάνωση είναι καλύτερα να εγκατασταθεί κατά την κατασκευή του σπιτιού, επειδή ένα τέτοιο σύστημα για κτίρια που έχουν ήδη κατασκευαστεί απαιτεί πολύ περισσότερη εργασία και χρήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαίο να σκάψουν τα θεμέλια και να εφαρμόσει διάφορα στρώματα της στεγάνωσης, και στη συνέχεια θα πρέπει να παράγουν στοίβαγμα γύρο έδαφος κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του διάφορα στρώματα - άμμο, χαλίκι και χύνει μπετόν από πάνω.

Συνήθως, σε τέτοιες εργασίες, εγκαθίσταται ταυτόχρονα ένα κυκλικό αποχετευτικό σύστημα, το οποίο αυξάνει σημαντικά το κόστος τους.

Η εξωτερική στεγανοποίηση γίνεται με δύο μεθόδους:

 1. Oaklechny. Προβλέπει τη χρήση υλικών κυλίνδρων.
 2. Γύψιμο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί πολυμερή υλικά, καθώς και μαστίχα από πίσσα.

Η εξωτερική στεγανοποίηση είναι η εφαρμογή επικάλυψης στην προετοιμασμένη επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετούνται κύλινδροι οικοδομικού υλικού πάνω από διάφορα στρώματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν τα υπόγεια ύδατα προσεγγίζουν αρκετά το έδαφος, απαιτείται πρόσθετη προστασία για τη στεγανοποίηση με τη μορφή τούβλων.

Μερικές φορές, αντί για μια τέτοια τοιχοποιία, εφαρμόζονται μεμβράνες προφίλ με την προσθήκη γεωυφασμάτων. Αυτή η μέθοδος προστατεύει αξιόπιστα τους τοίχους από το νερό. Το ειδικό γεωύφασμα παρέχει ένα κενό κενό μεταξύ των σπονδύλων της μεμβράνης, το οποίο χρησιμεύει ως κανάλι αποστράγγισης.

Η εξωτερική στεγανοποίηση μπορεί να εγκατασταθεί με τα χέρια σας, τηρώντας την ακόλουθη σειρά:

 • Πρώτον, η μάσκα εφαρμόζεται στο εξωτερικό τοίχωμα.
 • Το υλικό κυλίνδρου τοποθετείται στην μαστίχα. Στερεά στο ρολό κατά τη στοίβαξη, μην πιέζετε, δεν μαστίζετε και έτσι θα στερεώσετε το υλικό. Για τον καμβά να είναι επίπεδη, πρέπει να το κυλήσετε με ένα ρολό.
 • Στη συνέχεια, η επόμενη επιφάνεια επεξεργάζεται με μαστίχα και εφαρμόζεται το επόμενο ρολό υλικού. Η προσέγγιση των κυλίνδρων μεταξύ τους θα πρέπει να είναι περίπου 10 cm, οπότε όταν εφαρμόζεται στο τοίχωμα του υλικού ρολού, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένα ειδικό συγκολλητικό μίγμα 15 cm από την άκρη.
 • κάθε εφαρμοζόμενος καμβάς τυλίγεται με έναν κύλινδρο, συμπεριλαμβανομένων των ραφών. Η σειρά τοποθέτησης κυλίνδρων (ξεκινώντας από κάτω ή από πάνω) δεν έχει σημασία.
 • η περίσσεια υλικού στις αρθρώσεις μπορεί να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Η εσωτερική στεγανοποίηση αποτελείται κυρίως από ειδικές συνθέσεις με διεισδυτικό αποτέλεσμα, το οποίο εφαρμόζεται καλύτερα στο φρέσκο ​​σκυρόδεμα. Είναι καλά προστατευμένο έναντι της εισόδου υγρασίας: σε επαφή με μια πορώδη επιφάνεια του σκυροδέματος, τα οποία αλληλεπιδρούν με το νερό, συμβάλλουν στον σχηματισμό των κρυστάλλων που γεμίζουν όλα τα μικρορωγμές.

Η εσωτερική στεγανοποίηση μπορεί να γίνει με μεταλλικές συνθέσεις πολυμερούς-τσιμέντου, οι οποίες εφαρμόζονται σε ξύλινες, σκυροδετικές και κεραμικές επιφάνειες. Τέτοιες ενώσεις αραιώνονται απλά με νερό και είναι έτοιμες για χρήση.

Αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι μια τέτοια στεγανοποίηση δεν είναι πολύ ανθεκτική στις μεταβολές της θερμοκρασίας, οπότε είναι ακόμα απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ελαστικά στεγανωτικά.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, μπορείτε να κάνετε εσωτερική στεγανοποίηση του υπόγειου χώρου με τα δικά σας χέρια. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να στραγγίξει το υπόγειο, και όλοι οι τοίχοι και το δάπεδο είναι καλά καθαρισμένο από βρωμιά.

Στη συνέχεια εκτελούνται τα ακόλουθα έργα:

 • Όλες οι επιφάνειες επεξεργάζονται με αδιάβροχη ένωση που προστατεύει από την υγρασία.
 • μαστίχα γωνίες λίπους, ραφές και ρωγμές, καθώς και όλες οι επιφάνειες με ένα στρώμα 2-3 cm?
 • Στους τοίχους, καθώς και το πάτωμα, έχει εγκατασταθεί ένα μεταλλικό δίχτυ.
 • Το δάπεδο χύνεται με σκυρόδεμα, και οι τοίχοι είναι επίσης λειοτριβούνται με ένα μείγμα σκυροδέματος?
 • τότε σοβάστε τους τοίχους (πάχους περίπου 3 cm).

Όταν εμφανίζεται ανεπιθύμητη υγρασία στο κελάρι σας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την προέλευση της εμφάνισής της και, στη συνέχεια, να λάβετε μέτρα για την εξάλειψη του υπερβολικού υγρού και την αποφυγή της εμφάνισής της. Εάν η έγκαιρη και σωστή εγκατάσταση των αποχετευτικών επικοινωνιών και στεγανοποίηση του υπογείου, θα είναι ξηρό και στις πιο βροχερές περιόδους.

Ανατροφοδότηση από χρήστες δικτύου

Ένας φίλος πολέμησε για πολλά χρόνια με την πλημμύρα του υπογείου. Δεν βοήθησε η στεγανοποίηση - βρήκα μια τρύπα στο νερό. Πήγα αρκετά ριζοσπαστικά μέτρα - γύρω από το σπίτι έσκαψαν ένα χαντάκι πάνω από 2 μέτρα βάθος, που σωλήνες αποχέτευσης, και οδήγησε τους στις 4 γωνίες της και, αποκοιμήθηκε χαλίκι τάφρο. Και στο κάτω μέρος των φρεατίων έβαλα 4 αντλίες, οι οποίες ενεργοποιούνται οι ίδιοι όταν εμφανίζεται νερό.

Νερό στο υπόγειο του γκαράζ

Καλησπέρα! Συμβουλές, pliz πώς μου πιο πιθανό να λύσει ένα πρόβλημα. Η ουσία της υπόθεσης: αγόρασα ένα γκαράζ από τούβλα σε έναν συνεταιρισμό γκαράζ. Αφού η βροχή στο υπόγειο είναι υγρή. Προφανώς, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν έκανε την αποστράγγιση. Πώς μπορώ να κάνω το υπόγειο ξηρό; Σας ευχαριστώ!

Τατιάνα, Μόσχα.

Γεια σας, η Τατιάνα από τη Μόσχα!

Νομίζω ότι δεν αποκλείεται η δυνατότητα πώλησης του γκαράζ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων για τον προαναφερθέντα λόγο. Επειδή αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πρώτα απ 'όλα, ρωτήστε τους γείτονες και στις δύο πλευρές του γκαράζ σας και πώς κάνουν; Έχουν υγρασία στα κελάρια μετά τις βροχές. Επιθεωρήστε προσεκτικά όλη την γειτονιά γύρω από το γκαράζ, την παρουσία όλων των ειδών των αποχετεύσεων, των σχισμών, των αποχετεύσεων κλπ. Κατάσταση της οροφής κ.λπ.

Μια μικρή απόσπαση της προσοχής και θα θυμηθώ μερικές περιπτώσεις από τη ζωή των συνεταιρισμών γκαράζ με τους οποίους ασχολήθηκε και που έχουν παρόμοια προβλήματα.

Στο υπόγειο του γκαράζ είναι συνεχώς στάσιμο νερό και το επίπεδο του - μισό μέτρο πάνω από το πάτωμα. Ο λόγος είναι σε μια κοντινή πλωτή οδό που παρέχει πολυώροφα σπίτια. Μέχρι να αντικατασταθεί ο αγωγός νερού (λίγες εκατοστόμετρα σε διάμετρο), η κατάσταση δεν άλλαξε.

Ακριβώς την ίδια επιλογή. Αλλά εκεί οι διαρροές της παλιάς εθνικής οδού είναι μικρότερες και κανείς δεν αλλάζει σωλήνες. Στο υπόγειο υπάρχει σταθερή υγρασία.

Ένα συγκρότημα γκαράζ μερικές εκατοντάδες κουτιά. Τα υπόγεια ύδατα είναι περίπου μισό μέτρο από την επιφάνεια του εδάφους. Δεν υπάρχει ζήτημα υποθηκών. Παρόλο που ένα τοπικό κούμπλιν φτιάχνει ένα σίδερο από δέκα χιλιοστά σιδήρου, προετοιμάστηκε και κατάφερε να κάνει βάθος βάθους περίπου δύο μέτρων. Το έχει χρησιμοποιήσει για δύο δεκαετίες. Πόσο χρόνο θα περάσει πριν χαθεί το κιβώτιο, κανείς δεν ξέρει.

Γκαράζ, στα οποία η απορροή των ομβρίων από την κλίση της στέγης κατευθύνεται προς το πίσω μέρος των τοίχων. Πίσω από τα γκαράζ δεν υπάρχει τυφλή περιοχή, η υγρασία εισέρχεται στα κελάρια. Έχουν κάνει μια τυφλή, αποστράγγιση. Το νερό έχει φύγει.

Ναι, και εγώ στο υπόγειο του γκαράζ υπήρχε μια τέτοια κατάσταση, όταν ο υπόγειος σωλήνας έσπευσε, ο οποίος αποστραγγίζει το βρόχινο νερό από την οροφή. Στο υπόγειο υπήρχε μια ολόκληρη λίμνη μετά τις βροχές. Η κατάσταση το πήρε. Αναρριχήθηκε στο χώρο του υπερχειλιστή και γεμίζει με σκυρόδεμα. Το νερό βρισκόταν τώρα στις λακκούβες στην οροφή. Αλλά στο υπόγειο εξαφανίστηκε.

Ξέρω μια δωδεκάδα άλλων ιστοριών, αλλά δεν θα πάρω το χρόνο σου για να επαναλάβω.

Ως εκ τούτου, μόνο μετά από να ανακαλύψει τον λόγο θα είναι δυνατόν να προσπαθήσει να εξαλείψει την υγρασία στο υπόγειο.

Εάν η αιτία είναι η ροή του νερού από την οροφή και η συσσώρευσή του στην περιοχή του υπογείου, τότε αυτά τα λύματα οργανώνονται έτσι ώστε το νερό να απομακρύνεται όσο το δυνατόν περισσότερο από το γκαράζ. Μην παρεμβαίνετε στο ανατρεπόμενο όχημα από οπλισμένο σκυρόδεμα, γίνεται ανάλογα με το σημείο διείσδυσης της υγρασίας είτε μπροστά είτε πίσω από το κιβώτιο γκαράζ.

Για παράδειγμα, έχουμε ποτέ πριν από την πραγματοποίηση τέτοιων otmostku μπροστά από το γκαράζ, προ σκάβουν μέσα στο έδαφος σχεδόν στο μετρητή, αντικαταστήστε το με τον πηλό για να δημιουργήσουν τη στεγανοποίηση του νερού, και μόνο τότε κάνει το οπλισμένο σκυρόδεμα δέσει πάχους 15 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ - βοήθησε και υγρασία στο υπόγειο σχεδόν δεν έγινε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα προσεγγίζεται δραστικά. Κατά την εκσκαφή του εδάφους στο βάθος της θεμελίωσης, το υπόγειο τμήμα του θεμελίου επεξεργάζεται με ένα θερμό αστάρι, ως προαιρετικό - με μια αγορά μαστίχας ασφάλτου. Για ό, τι για την ήδη στεγνή κατακόρυφη επιφάνεια βάλτε ένα ζευγάρι των στρωμάτων τους, μερικές φορές με τη βοήθεια ενός φακού αερίου.

Μερικές φορές η ίδια λειτουργία λειτουργεί και στους εσωτερικούς τοίχους του κελάριου.

Αν η υγρασία έρχεται από κάτω, από το δάπεδο του υπογείου, συνήθως λαμβάνεται και στεγανοποιείται από ένα στρώμα υλικού στέγης ή βουρτσίσματος. Τοποθετούνται στο πάτωμα του υπογείου και οι άκρες του κυλίνδρου τυλίγονται επάνω στα τοιχώματα του κελάρι στο επιθυμητό ύψος, έτσι ώστε η εξωτερική υγρασία να μην μπορεί να εισέλθει στο υπόγειο.

Η αποστράγγιση γίνεται στη θέση του, χωρίς όμως να βλέπετε το γκαράζ σας, μην διακινδυνεύετε να δώσετε συμβουλές, καθώς τα πάντα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά στην εκτέλεση.

Λοιπόν, πολύ κρίσιμη επιλογή, όταν κανένα από τα μέτρα αυτά δεν καθορίζουν την υγρασία στο υπόγειο και κάθε φορά που το νερό γίνεται όλο και περισσότερο, ότι έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζουν την κατάσταση του αυτοκινήτου στο γκαράζ, το υπόγειο καλύπτεται πλήρως με άμμο ή άλλο υλικό.

Δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσουν οι ιστορίες μου, αλλά δεν μπορώ να προσθέσω άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, καλή τύχη!

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των γκαράζ:

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των κελαριών και του υπόγειου χώρου:

Πώς να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ σας: τις αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση της υγρασίας και της συμπύκνωσης

Μουχλιασμένη μυρωδιά, μούχλας και μυκήτων σχηματισμό στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής του κελάρι, συμπύκνωση υγρασίας με τη μορφή σταγονιδίων και γλυκύτατος αίσθημα υγρασίας - όλες σαφείς ενδείξεις της ανεπαρκούς υπόγειο εξαερισμού. Η κάβα μπορεί να κατασκευαστεί στο ίδιο ή στο σπίτι, αλλά συχνά την ιστοσελίδα πιο άνετα να το κάνει στο γκαράζ. Παρά τις διαρθρωτικές απλότητά του, κελάρι μέχρι σήμερα μπορεί να ανταγωνιστεί με τον πιο σύγχρονο ψυγείο. Ωστόσο, η πραγματική πλοίαρχος του τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε όχι μόνο για το πώς να οικοδομήσουμε σωστά ένα υπόγειο, αλλά και ως ένα ξηρό υπόγειο στο γκαράζ για να διατηρηθεί η ποιότητα των προϊόντων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από ό, τι ανεβαίνει το κελάρι στο γκαράζ

Αρχικά, η κατασκευή του υπογείου καθορίζεται ανάλογα με την εγγύτητα των υπόγειων υδάτων.. Είναι επιθυμητό ότι δεν έχουν φθάσει στο κατώτατο σημείο από το κελάρι περίπου 0,5 εκατ σταθερό επίπεδο των υπόγειων υδάτων θα πρέπει να είναι σε περιόδους μέγιστες τιμές την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, ή το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια των μεγάλων βροχών. Φυσικά, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε το κελάρι σε ένα υψηλό και ξηρό μέρος, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των στεγανοποιήσεων. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η πιο άνετη θέση για το υπόγειο δεν πληροί όλες τις απαιτήσεις ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού Pogrebnoy, οπότε θα πρέπει να ρυθμίσετε την κατασκευή των διαφόρων πρόσθετων μέτρων.

Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι εδάφους, όπως ο πηλός, η αμμώδης αργίλου και η αργιλική, έχουν μια ιδιότητα που puchitsya σε χαμηλές θερμοκρασίες, καταστρέφοντας το θεμέλιο του υπογείου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τέτοια εδάφη με αμμώδη εδάφη. Επιπλέον, το κελάρι, το οποίο είναι χτισμένο σε πηλό έδαφος με πυκνή υφή, υπόκειται σε συνεχή επιρροή του στάσιμου νερού που συσσωρεύεται από την πίσω πλευρά της ανασκαφής.

Το στάσιμο νερό είναι μια από τις κύριες αιτίες της υγρασίας σε μια κάβα γκαράζ.

Για να απαλλαγούμε από τη συσσώρευση των λιμναζόντων υδάτων και, αντίστοιχα, από την υγρασία στο κελάρι, είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί η απομάκρυνση της ατμοσφαιρικής νερό και λιώσει βρύσης μέσω της τάφρου, δακτυλιοειδή αποστράγγιση. Και οι τοίχοι του κελάριου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότεροι για να αντέχουν την υδροστατική πίεση των στάσιμων νερών.

Εάν η οροφή του υπογείου δεν είναι επαρκώς μονωμένη, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση και στάξιμο.

Ο λόγος για τα αυξημένα κελάρια υγρασίας, φυσικά, δεν είναι η σωστή τεχνολογία των εργασιών στέγης και της περιοχής τυφλών γκαράζ. Το πρόβλημα επιδεινώνεται κατά την περίοδο του φθινοπώρου-άνοιξης, όταν σε σχέση με τα υπόγεια ύδατα και την ποσότητα βροχής είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί η πλημμύρα στο υπόγειο. Και με την προσέγγιση της καλλιέργειας σε επείγουσα τάξη, είναι απαραίτητο να λύσουμε το δυσάρεστο ερώτημα για το πώς να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ γρήγορα, ποιοτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, το ζήτημα της επαρκούς ξήρανσης με ένα γκαράζ θα πρέπει να είναι σε στάδιο κατασκευής έργων του γκαράζ με ένα κελάρι, είναι πολύ πιο εύκολο από το να λάβει πρόσθετα μέτρα για την εξάλειψη της υγρασίας στο ήδη τελειώσει την κατασκευή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία σε μια ξύλινη δομή, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην υγρασία, μέχρι την καταστροφή.

Μυστικά ενός ξηρού κελάρι στο γκαράζ

Για να ξεχάσετε μόνιμα το καθήκον της ξήρανσης του υπογείου στο γκαράζ, θα πρέπει να φροντίσετε για τις υποχρεωτικές ιδιότητες του κελάριου όπως και πριν:

 1. επαρκή στεγανοποίηση.
 2. καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας.
 3. απόλυτη απολύμανση.

Στεγανωτικό κελάρι

Η αντοχή στην υγρασία του κελάριου του γκαράζ σχηματίζεται από τη στεγανοποίηση των δομικών υλικών του. Ανάλογα με τη μέθοδο εφαρμογής, η στεγάνωση χωρίζεται στους παρακάτω τύπους:

 1. εξωτερική αποστράγγιση.
 2. εσωτερική αποστράγγιση.
 3. ένεση ·
 4. διάτρηση

Εξωτερικά-αποστράγγιση σύστημα υπόγειο γκαράζ στεγάνωσης είναι αρκετά απλή, οικονομική, αλλά αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από το κελάρι υπερβολική υγρασία. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί στεγανοποίηση του υπογείου γκαράζ στην περίπτωση ενός μεγάλου σπιτιού ή το γκαράζ συνεταιρισμός, επειδή η μέθοδος βασίζεται στην παραγωγή της απορροής του νερού έξω από το γκαράζ. Εξωτερικά στεγάνωσης και το σύστημα αποχέτευσης είναι ένα σχηματισμό γύρω από το πλάτος κελάρι τάφρου των 50 cm και ένα βάθος κάτω από τον πυθμένα του κελάρι, με διάτρητοι κάθε 2 m φρεάτια (βάθος όχι χαμηλότερο από το πρώτο στρώμα άμμου) και εισάγεται εντός αυτού με πλαστικούς σωλήνες. Η τάφρος γεμίζεται με ένα στρώμα από γεωύφασμα, χαλίκι και γεωύφασμα και πάλι, και στη συνέχεια συμπιέζεται επιμελώς. Τα στρώματα γεμίσματος πρέπει να βρίσκονται πάνω από το πάτωμα του κελάριου. Για να σωλήνα δεν μολυσμένο έδαφος, κάλυψη μεταλλικό σουρωτήρι τους.

Το εσωτερικό σύστημα στεγανοποίησης αποχέτευσης είναι σε θέση να στεγνώσει τα κελάρια μεγάλων περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η μέθοδος βασίζεται στον σχηματισμό δακτυλιοειδούς αποχέτευσης στη μέση της δομής του υπογείου. Αποχέτευση είναι κατασκευασμένη από διασυνδεδεμένων ειδικών σωλήνων με διατρήσεις διατεταγμένες με κλίση 3 mm ανά μέτρο μήκους του σωλήνα στην προ-σκαμμένο τάφρο (50 cm βάθος). Ο πυθμένας της τάφρου καλύπτεται με γεωσυνθετικό υλικό απορρόφησης υγρασίας, χαλίκι και ερείπια. Μετά την τοποθέτησή τους σε μια τάφρο γεμίζουν οι σωληνίσκοι, με σχιστοποίηση, χαλίκι, χαλίκι, γεωύφασμα και στη συνέχεια άμμο ή χώμα. Συλλέξτε την αποστράγγιση του νερού με τη βοήθεια μιας ειδικής αντλίας για την άντληση των υπόγειων υδάτων σε μια ειδική πηγάδι, το οποίο μπορεί να αγοραστεί (PVC-φρεατίων) έχει κατασκευαστεί από σκυρόδεμα ή με τη μορφή μιας οπής αποστράγγισης.

Αποτελεσματική, αλλά πολύ δαπανηρή είναι η στεγανοποίηση με ένεση, επειδή απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και επαγγελματική απόδοση. Αυτή η τεχνική στεγανοποίησης περιλαμβάνει σχηματισμό ειδικές τρύπες με διάμετρο 2-4 mm σε μία ορισμένη απόσταση (20-80 cm), υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που επηρεάζουν την υγρασία δωματίου (πυκνότητα του εδάφους, πάχος τοιχώματος, κλπ). Στους λάκκους εγκαθίστανται οι συσκευαστές επέκτασης, με τη βοήθεια των οποίων εισάγονται φιλικά προς το περιβάλλον πολυμερή ή άλλοι μονωτήρες υπό υψηλή πίεση.

Τα πολυμερή υλικά έχουν επαρκή αντοχή και είναι ικανά να γεμίσουν όλα τα κενά του κελάριου, ακόμη και από μπλοκ από τούβλα και αφρό.

Η μέθοδος διείσδυσης της στεγάνωσης είναι η απλούστερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Αρχή επίδραση προστασία κελάρι έναντι της υγρασίας σε αυτήν την περίπτωση είναι μια ειδική επίστρωση υγρασία στους τοίχους με ένα υδατικό διάλυμα το οποίο σε επαφή με νερό κρυσταλλώνεται, σφιχτά πλήρωση της πορώδους επιφάνειας των τοιχωμάτων υπογείου.

Θερμοκρασία-υγρασία

Το καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας του κυττάρου γκαράζ συσχετίζεται με τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος, κυρίως το έδαφος. Ένα πυκνό έδαφος, όπως ο πηλός, είναι ένας πολύ καλός αγωγός θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν θερμομονωτικά υλικά για να αποφευχθεί το πάγωμα των προϊόντων το χειμώνα και η υπερθέρμανση τους κατά τη διάρκεια ενός ζεστού χρόνου.

Τα αμμώδη εδάφη και τα αμμώδη εδάφη είναι κακοί αγωγοί θερμότητας και ένα ιδανικό έδαφος για τη διατήρηση ενός σταθερού βέλτιστου καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι του γκαράζ.

Για μακροχρόνια συντήρηση των προϊόντων στο κελάρι, η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται στο εύρος +2 έως +4 μοίρες και η σχετική υγρασία να είναι 85-95%. Εάν η υγρασία στο υπόγειο είναι μικρότερη από 85%, τότε τα λαχανικά θα αρχίσουν να στεγνώνουν, με υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο - σάπια και μούχλα. Επομένως, για να παρακολουθήσετε τον δείκτη θερμοκρασίας-υγρασίας, είναι χρήσιμο να έχετε ένα θερμόμετρο και ένα ψυχρόμετρο στο κελάρι.

Βεβαίως, για να διατηρηθεί το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας στο υπόγειο του γκαράζ, είναι απαραίτητο και επαρκής εξαερισμός. Η απλούστερη συσκευή εξαερισμού είναι η εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας (κάτω από την οροφή) και η εξάτμιση (σε ύψος 50 cm από το δάπεδο) σωλήνων στις απέναντι πλευρές του κελάριου. Μέρος του σωλήνα, που βρίσκεται έξω από το δωμάτιο, συνιστάται να μονώνεται και να κλείνεται με μεταλλικό φίλτρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας σωλήνας εξαερισμού, αλλά θα πρέπει να αυξηθεί σε 15x15 εκ. Με τον φυσικό εξαερισμό, η ταχύτητα βυθίσματος εξαρτάται κυρίως από τη διαφορά θερμοκρασίας στο κελάρι και στο δρόμο.

Μερικές φορές για τη μείωση της υγρασίας στο κελάρι βάλτε ένα κιβώτιο αλάτι ή κάρβουνο, και να σηκώσετε - ένα κουτί με υγρή άμμο.

Απολύμανση

Πολλοί αγνοούν όπως φροντίδας ως απολύμανσης κελάρι από ό, τι κάνει ένα τεράστιο λάθος, μούχλα και μύκητες δεν δημιουργούν μόνο αντιαισθητική χώρους, αλλά και σε θέση, εκτός από την παραβίαση της θερμοκρασίας και της υγρασίας συγκομιδής απώλειες, να οδηγήσει στην καταστροφή των δομών. Ως εκ τούτου, κάθε χρόνο, ένα μήνα πριν, για τη συγκομιδή, κελάρι χρειάζεται ένα σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Όλες οι εσωτερικές ράφια λαμβάνονται έξω, καθαρίζονται και απολυμαίνονται με ένα διάλυμα χλωριούχου χαλκού ή σιδήρου θειικό. Επίσης διεξάγει συγκάλυψη τους τοίχους υπόγειο με ασβέστη πρόσμιξη θειικού χαλκού ή υπερμαγγανικό κάλιο.

Μέθοδοι ξήρανσης του κελάριου

Φυσικά, κάθε κελάρι έχει τα δικά του μεμονωμένα χαρακτηριστικά και ακόμη και με την τήρηση όλων των τεχνολογικών μεθόδων, την εμφάνιση συνθηκών υψηλής υγρασίας. Το κελάρι πεθαίνει και πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την πλήρη στέγνωμα των χώρων.

ξηρό τεχνολογία κελάρι στο γκαράζ περιλαμβάνει: προετοιμασία των χώρων (αφαίρεση όλων των ειδών και ραφιών), cross-εξαερισμού για λίγες ημέρες (με την πόρτα ανοιχτή), και στη συνέχεια ξήρανση πραγματοποιείται.

Μπορείτε να στεγνώσετε το κελάρι με:

 • Θέρμανση των τειχών του κελαριού για να ολοκληρωθεί η ξήρανση με θέρμανση της σόμπας σιδήρου.
 • Φριτέζες - κάθε μεταλλικό δοχείο στο οποίο τοποθετούνται τα τσιπς και θερμαίνεται για να θερμανθεί. Στη συνέχεια, βάλτε το μπρεζιέρα στο υπόγειο, το οποίο αμέσως θερμαίνει, να απαλλαγούμε από τον υγρό υγρό αέρα, τα έντομα και το καλούπι.
 • Ένα καίγοντας κερί τοποθετημένο κάτω από έναν επιμήκη σωλήνα εξαερισμού. Η φλόγα ενός κεριού, ανεξάρτητα από το βύθισμα, για τρεις μέρες θα στεγνώσει ένα κελάρι.

Έτσι, η καλή στεγάνωση, ο εξαερισμός και η απολύμανση του κελάριου γκαράζ σας θα προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για την αποθήκευση των διαφόρων γεωργικών προϊόντων (λαχανικά, φρούτα), τη συντήρηση. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα δεν θα χαλάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα στεγνώσει και δεν θα χάσει τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση του. Λοιπόν, ξέρουμε πώς να φτιάξουμε μια καλή σκάλα στη στάση.