Ο αέρας στο σπίτι Ο ορισμός, η σύνθεση και το SanPiN

Ο αέρας είναι ένα φυσικό μείγμα αερίων, κυρίως αζώτου και οξυγόνου, που αποτελούν την ατμόσφαιρα της γης. Ο αέρας που απαιτείται για την κανονική ύπαρξη συντριπτική αριθμός των επίγειων οργανισμών: το οξυγόνο που περιέχεται στον αέρα κατά τη διαδικασία της αναπνοής εισέρχεται στα κύτταρα και χρησιμοποιούνται στη διαδικασία οξείδωσης, η οποία οδηγεί στην κατανομή της ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη ζωή. Στη βιομηχανία και στο σπίτι, το οξυγόνο του αέρα χρησιμοποιείται για την καύση καυσίμων προκειμένου να παράγει θερμότητα και μηχανική ενέργεια σε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ευγενή αέρια λαμβάνονται από τον αέρα με υγροποίηση. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο «Περί προστασίας αέρα» σύμφωνα με τον ατμοσφαιρικό αέρα ορίζεται ως «ένα ζωτικό στοιχείο του περιβάλλοντος, το οποίο είναι ένα φυσικό μίγμα από ατμοσφαιρικά αέρια, που βρίσκονται έξω από κατοικίες, βιομηχανικές και άλλες εγκαταστάσεις.»

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την καταλληλότητα για ανθρώπινη κατοίκηση, το περιβάλλον αέρα είναι η χημική σύνθεση, ο βαθμός ιονισμού, η σχετική υγρασία, η πίεση, η θερμοκρασία και η ταχύτητα κίνησης. Ας εξετάσουμε ξεχωριστά όλους αυτούς τους παράγοντες.

Χημική σύνθεση του αέρα

Το 1754, ο Joseph Black απέδειξε πειραματικά ότι ο αέρας είναι μίγμα αερίων και όχι ομοιογενής ουσία.

Κανονική σύνθεση αέρα

Κάθε κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης αισθάνεται ότι ο αέρας είναι βαριά μολυσμένος. Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων, εργοστασίων και εργοστασίων ρίχνουν τόνους αποβλήτων στην ατμόσφαιρα τους. Στον μολυσμένο αέρα υπάρχουν μη χαρακτηριστικές φυσικές, χημικές και βιολογικές ουσίες. Οι κύριοι ρύποι μητρόπολη ατμοσφαιρικό αέρα είναι: αλδεΰδες, αμμωνία, ατμοσφαιρική σκόνη, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, διοξείδιο του θείου, υδρογονάνθρακες, βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάδμιο, χρώμιο).

Τα πιο επικίνδυνα συστατικά του νέφους είναι μικροσκοπικά σωματίδια επιβλαβών ουσιών. Περίπου το 60% είναι προϊόντα καύσης κινητήρων αυτοκινήτων. Είναι αυτά τα σωματίδια που αναπνέουμε στους δρόμους των πόλεων μας και συσσωρεύονται στους πνεύμονές μας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι πνεύμονες μιας μητρόπολης υπενθυμίζουν πολύ το βαθμό μόλυνσης των πνευμόνων ενός μόνιμου καπνιστή.

Πρώτα από τη συμβολή στην ατμοσφαιρική ρύπανση υπάρχουν καυσαέρια αυτοκινήτων, εκπομπές θερμοηλεκτρικών σταθμών - στη δεύτερη θέση, χημική βιομηχανία - στην τρίτη.

Βαθμός ιονισμού αέρα

Ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι πάντα ιονισμένος και περιέχει περισσότερα ή λιγότερα ιόντα αέρα. Η διαδικασία της φυσικής ιονισμό του αέρα λαμβάνει χώρα υπό τη δράση ενός αριθμού παραγόντων, εκ των οποίων η ραδιενέργεια του εδάφους είναι πρωτοταγείς, βράχια, θάλασσα και υπόγεια ύδατα, κοσμικές ακτίνες, κεραυνούς, ψεκασμός με νερό (Lenard επιδράσεις) καταρράκτες, ένα κύμα Lamb, και τα παρόμοια, υπεριώδες ακτινοβολία του ήλιου, φλόγα δασικών πυρκαγιών, μερικές αρωματικές ουσίες κ.λπ. Υπό την επίδραση αυτών των παραγόντων, δημιουργούνται τόσο θετικά όσο και αρνητικά αεροδιαδρόμια. Στα σχηματισμένα ιόντα τα στιγμιαία ουδέτερα μόρια του αέρα καθιζάνουν, γεννούν τα λεγόμενα κανονικά και ελαφρά ατμοσφαιρικά ιόντα. Συνάντηση για τον τρόπο αερομεταφερόμενα σωματίδια σκόνης, σωματιδίων αιθάλης, μικροσκοπικά σταγονίδια νερού, τα φως ιόντα εναποτίθενται πάνω τους και να γίνει βαρύ. Κατά μέσο όρο, πάνω από την επιφάνεια του εδάφους 1 cm 3 περιέχεται μέχρι 1500 ιόντα τα οποία κυριαρχούνται από θετικά φορτισμένα, η οποία είναι, όπως θα δειχθεί στη συνέχεια, δεν είναι επιθυμητό για την ανθρώπινη υγεία.

Σε ορισμένες περιοχές, ο ιονισμός του αέρα χαρακτηρίζεται από ευνοϊκότερους δείκτες. Μεταξύ των περιοχών όπου ο ατμοσφαιρικός ιονισμός είναι ιδιαίτερα, είναι οι πλαγιές υψηλών βουνών, βουνοπλαγιών, καταρρακτών, ακτών των θαλασσών και των ωκεανών. Χρησιμοποιούνται συχνά για την οργάνωση της αναψυχής και της θεραπείας θέρετρου.

Έτσι, τα ιόντα αέρα αποτελούν έναν ενεργό παράγοντα του εξωτερικού περιβάλλοντος, όπως η θερμοκρασία, η σχετική υγρασία και η ταχύτητα του αέρα.

Η μεταβολή του βαθμού ιονισμού του εισπνεόμενου αέρα οδηγεί αναπόφευκτα σε μετατοπίσεις σε διάφορα όργανα και συστήματα. Ως εκ τούτου, η φυσική επιθυμία για χρήση ιονισμένου αέρα για θεραπευτικούς και προληπτικούς σκοπούς, αφενός, και η ανάγκη να αναπτυχθούν συσκευές και συσκευές για την τεχνητή αλλαγή της συγκέντρωσης και της αναλογίας των ιόντων στον ατμοσφαιρικό αέρα, από την άλλη. Σήμερα, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, είναι δυνατό να αυξηθεί ο βαθμός ιονισμού του αέρα, αυξάνοντας κατά χιλιάδες τον αριθμό των ιόντων σε 1 cm3.

Οι κανόνες και οι κανόνες υγιεινής-επιδημιολογικής SanPiN 2.2.4.1294-03 δοθεί απαιτήσεις υγιεινής για τον τύπο ιόντων αέρα για βιομηχανικά και δημόσια κτίρια. Σημειώστε ότι είναι σημαντικό όχι μόνο ο αριθμός των αρνητικά και θετικά φορτισμένα ιόντα, αλλά και η αναλογία συγκέντρωσης του θετικό σε αρνητικό συγκέντρωση, η οποία ονομάζεται συντελεστής μονοπολικότητα (βλ. Παρακάτω πίνακα).

Ανάλυση του αέρα στο διαμέρισμα: πότε είναι απαραίτητο;

Όταν το ερώτημα είναι γιατί ο καθαρός αέρας στο διαμέρισμα είναι τόσο σημαντικό, πολλοί δυσκολεύονται να βρουν μια απάντηση σε αυτό το φαινομενικά απλό ερώτημα. Η δημοσίευση αυτή θα ασχοληθεί με την καθαρότητα του αέρα, τη σύνθεσή του και την ανάλυση του αέρα για την παρουσία επιβλαβών ουσιών.

Γιατί είναι σημαντικό να αναπνέετε καθαρό αέρα

Πρέπει να αναπνέετε καθαρό αέρα

Το σώμα μας λαμβάνει οξυγόνο, το οποίο μέσω των ερυθροκυττάρων, το οποίο είναι στο αίμα, μεταφέρεται σε όλο το σώμα, τροφοδοτώντας τον εγκέφαλο. Είναι οξυγόνο που μας επιτρέπει να ζούμε και να λειτουργεί κανονικά.

Εκτός από το οξυγόνο, μέσω των πνευμόνων, διάφορες επιβλαβείς χημικές ουσίες και ενώσεις εισέρχονται στο σώμα μας. Μέρα με τη μέρα, την εισπνοή του μείγματος οξυγόνου και τοξικών ουσιών στο σώμα παραβίασε την μεταβολικές διεργασίες, υπάρχει αναστολή του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, και προχωρώντας θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Αλλά αν ο εγκέφαλος είναι, στην εποχή μας, δεν πρέπει για όλους, από την έλλειψη της ασυλίας, ένα άτομο γίνεται ευάλωτο σε μολύνσεις από ιούς που προκαλούν σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες ασθένειες.

Το χειρότερο είναι ότι τα παιδιά μας αναπνέουν μια τέτοια ρύπανση. Πολλά μωρά που γεννιούνται σε βιομηχανικές περιοχές, ήδη από τη βρεφική ηλικία, έχουν σοβαρές μορφές αλλεργίας, άσθματος, διαφόρων δερματικών παθήσεων και δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς. Διαβάστε λεπτομερώς πώς να επιλέξετε έναν καθαριστή αέρα για τους ασθματικούς σε αυτό το άρθρο.

Η χημική ανάλυση του αέρα σε πολλές κατοικίες που βρίσκονται σε βιομηχανικές περιοχές δείχνει την παρουσία φορμαλδεΰδης, μονοξειδίου του άνθρακα, αμμωνίας στον αέρα σε συγκεντρώσεις πάνω από τις επιτρεπόμενες πολλές φορές.

Η ζωή σε καθαρές περιοχές της πόλης εκτίθεται επίσης σε επιβλαβείς ουσίες.

 • Η φορμαλδεΰδη διαθέτει ενεργά έπιπλα από μοριοσανίδες χαμηλής ποιότητας.
 • Το μονοξείδιο του άνθρακα, σε τεράστιες συγκεντρώσεις, απελευθερώνεται από την καύση οργανικής ύλης, απορριμμάτων απορριμμάτων.
 • Πολλή ρύπανση στα διαμερίσματά μας προέρχεται από ακατάλληλο λειτουργικό σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού.

"Χρήσιμα" και "επιβλαβή" χημικά στοιχεία

Η χημική σύνθεση του αέρα παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωτικές λειτουργίες του σώματός μας.

 • Άζωτο - 79%.
 • Το οξυγόνο είναι 20%.
 • Το διοξείδιο του άνθρακα είναι 0,04%.
 • Αργό, υδρογόνο, ήλιο, νέον, κρυπτόν, ξένον, όζον και ραδόνιο - 0,94%.

Οι ουσίες αυτές υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, αλλά η συγκέντρωσή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Εάν σημειωθεί υπέρβαση της ημερήσιας μέγιστης επιτρεπόμενης συγκέντρωσης, τα προαναφερθέντα σύνδρομα παρατηρούνται στο άτομο, ο εμετός και τα σημάδια δηλητηρίασης είναι πιθανά.

Μέθοδοι ανάλυσης του αέρα σε κλειστό (οικιστικό) δωμάτιο

Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας και άλλες μεγάλες πόλεις ενδιαφέρονται για το πώς να ελέγξει τον αέρα στο διαμέρισμα για την παρουσία επιβλαβών ουσιών. Για να εκτιμήσετε την κατάσταση του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών καθορίστε:

 1. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Η συγκέντρωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,1%.
 2. Συγκέντρωση αμμωνίας.
 3. Παρουσία οργανικών ουσιών και ενώσεων.
 4. Ουσίες που εισέρχονται στο περιβάλλον του αέρα ως αποτέλεσμα της καταστροφής της δομής των πολυμερών υλικών.

Αναλυτής αερίων Wohler A 550

Μελέτες σχετικά με τα προϊόντα αποικοδόμησης πολυμερών έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικές, με απότομη αύξηση της χρήσης τους στην καθημερινή ζωή. Από πολυμερή υλικά, έπιπλα, πιάτα, πολυμερή γίνονται σε υλικά κατασκευής και φινιρίσματος, ρούχα.

Εκτός από τη χημική μόλυνση των αέριων μαζών, μπορεί να υπάρχει βακτηριολογική μόλυνση. για την εξάλειψή του, σας συνιστούμε να διαβάσετε άρθρα σχετικά με τον καθαρισμό του αέρα.

Η περιεκτικότητα ορισμένων ουσιών στον αέρα μπορεί να προσδιοριστεί από έναν αναλυτή αερίου. Οι αναλυτές αερίων λειτουργούν χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους ανάλυσης αέρα:

 • Φασματική ανάλυση των αερίων, χάρη στην οποία η συσκευή μπορεί να προσδιορίσει ποιοτικά τη σύνθεση μειγμάτων αερίων.
 • Ηλεκτροχημικό, το οποίο βασίζεται στη χρήση αισθητήρων αισθητήρων με συγκεκριμένη χημική επικάλυψη.
 • Ιονισμός πλάσματος, που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης υδρογονανθράκων.
 • Χημειοφωταύγεια, που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης όζοντος.
 • Ο υπεριώδης φθορισμός χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του Ο2 και Η2.
 • Gravimetric, χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης στερεών σωματιδίων σε αέρια μέσα.

Για τον προσδιορισμό των οργανικών ουσιών, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πιο εξελιγμένες συσκευές και το μείγμα αέρα να ληφθεί για ανάλυση. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την ανάλυση του αέρα είναι αέριο χρωματογράφο με φασματομετρική ανίχνευση μάζας. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να προσδιορίσει τη συγκέντρωση των επικίνδυνων αερομεταφερόμενων πτητικών όπως φορμαλδεΰδη, φαινόλη, ξυλόλιο, βενζόλιο, και ακόμη περισσότερο χημικά στοιχεία 400, τα οποία είναι οι κύριοι ρύποι.

Για τη δειγματοληψία για ανάλυση, η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος αναρρόφησης. Αυτή η μέθοδος συνίσταται στην άντληση ορισμένου όγκου αέριων μαζών με ένα αναρροφητήρα, μέσω απορροφητών, απορροφητών, οι οποίοι παγιδεύουν ορισμένες ενώσεις από μόνες τους. Η διαδικασία δειγματοληψίας περιγράφεται στο GOST R ISO 16000-2-2007 "Αέρας κλειστών χώρων".

Για τον προσδιορισμό του βαθμού της βακτηριακής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια μικροβιολογική ανάλυση του αέρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε 4 στάδια:

 • Δειγματοληψία για βακτηριακή μόλυνση του δωματίου.
 • Αποθήκευση δειγμάτων αέρα που λαμβάνονται για ανάλυση.
 • Σπορά και καλλιέργεια μικροοργανισμών.
 • Προσδιορισμός της ποσοτικής κατάστασης της βακτηριακής μόλυνσης του αέρα.

Η δειγματοληψία εκτελείται με τη μέθοδο αναρρόφησης που περιγράφεται παραπάνω. Δειγματοληψία από διαφορετικές επιφάνειες του δωματίου (περβάζι παραθύρου, τραπέζια, έπιπλα με ταπετσαρία) κατασκευάζονται με μεθόδους: φλος, δακτυλικών αποτυπωμάτων και άγαρ έκχυσης.

Οδηγίες για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης ανάλυσης

Αν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας πάσχει από κρίσεις δύσπνοιας, απρόκλητα επεισόδια ιλίγγου, ανεξήγητη ασθένεια του αναπνευστικού ή αλλεργιών, για να καθορίσει τους λόγους για την ανάγκη για τη διεξαγωγή της διαδικασίας ανάλυσης της κατάστασης του αέρα στο διαμέρισμα.

 1. Αποκτήστε κιτ για χημική ανάλυση του περιβάλλοντος αέρα. Το κιτ αποτελείται από διάφορες ταχείες δοκιμές, τον προσδιορισμό των πιο κοινών μολυντών.

Κιτ ανάλυσης χημικού αέρα

Αφού λάβετε τα ευρήματα, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και να εξαλείψετε πηγές μόλυνσης.

Δεν μπορώ να υποστηρίζουν τις προηγούμενες σχολιαστές, εντάξει, και είμαι πολύ, πολύ συχνά αναρωτιέμαι: κάνουν επισκευές στο διαμέρισμα, όλα εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις, και αν όλα αυτά κακό; πλαστικά παράθυρα, τέντες τέντωμα, λινέλαιο στο πάτωμα, παντού είναι στερεά χημεία, και μαζί με μας ζουν τα παιδιά μας, αναπνέουν όλα αυτά. Η εργαστηριακή έρευνα πρέπει να διεξάγεται αναγκαστικά, αν δεν θέλετε να αρρωστήσετε και τα παιδιά μας ήταν υγιή. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει από ειδικούς.

Ένα μεγάλο άρθρο που βοηθά τέλεια την κατανόηση της κατάστασης. Κατά τη γνώμη μου, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε πολύ και να είμαστε υγιείς. Προς το παρόν, έδωσα τα δείγματα δοκιμών στο εργαστήριο και περίμενα τα αποτελέσματα. Είναι πιο εύκολο να εξαλείψετε την αιτία του άγχους με τη βοήθεια ειδικών και να βελτιώσετε το μικροκλίμα του σπιτιού σας, αντί να πάσχετε από ασθένειες για άγνωστο λόγο. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, ένας τέτοιος έλεγχος πρέπει να γίνει κατ 'ανάγκην. Εύχομαι σε όλους να ζήσουν στην πιο φιλική προς το περιβάλλον κατοικία και εγκαίρως να διεξαγάγουν μια ανάλυση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

Σε αυτή την περίπτωση, μην αγοράσετε ένα διαμέρισμα δίπλα στα εργοστάσια και τα φυτά, ο σύζυγός μου και εγώ μετακόμισε σε ένα άλλο διαμέρισμα, επειδή ο σταθερός καπνός και ο καπνός από το εργοστάσιο δίπλα στην πόρτα το πήρε.

Φυσικά, δεν είναι νέο για κανέναν ότι η βάση της μακροζωίας είναι η τροφή, ο καθαρός αέρας και ο τρόπος ζωής. Ως εκ τούτου, σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου όπου η οικολογία δεν είναι κατεστραμμένη και ζουν μακριά. Στις πόλεις, αναγκάζουμε να αναπνέουμε καπνούς και προϊόντα καύσης των χώρων υγειονομικής ταφής και των καυσαερίων. Και μερικές φορές δεν σκεφτόμαστε την ποιότητα των επίπλων και το φινίρισμα του διαμερίσματος. Όταν ο σύζυγός μου ξαφνικά άρχισε να παρακολουθεί επιθέσεις ασφυξίας, νόμιζαν ότι ήταν συνδεδεμένη με την καρδιά. Ο καρδιολόγος διαβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά. Αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Οι φίλοι έχουν προτρέψει να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της ανάλυσης του αέρα στο διαμέρισμα. Κάλεσα έναν ειδικό και ανακάλυψα τον λόγο με τη βοήθεια των ταχέων δοκιμών. Αποδείχθηκε ότι ήταν σπόρια μούχλας. Εγκαταστήσαμε επιπλέον αερισμό και τα πάντα κανονικοποιήθηκαν.

Στην πραγματικότητα, πολύ σωστό και απαραίτητο πράγμα. Εάν ο αέρας στις κεντρικές περιοχές της πόλης αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​τότε στα κουτιά μας είναι ακόμα πιο ακατανόητο από την αναπνοή. Επιπλέον, αναρωτιέμαι τι αποτέλεσμα έχουν τα υλικά φινιρίσματος που χρησιμοποιήθηκαν στην επισκευή για την ποιότητα του αέρα. Νομίζω ότι δεν είναι και πάλι το πιο ευνοϊκό. Και πάλι για μένα, νομίζω ότι είναι δυνατό να κάνουμε κάποιου είδους αναλυτή γενικού αερίου, όχι μόνο για το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο θα έδειχνε το περιεχόμενο διαφόρων ουσιών στον αέρα του διαμερίσματος. Και σήμανε πότε να αερίζεται. Η απαίτηση για την εξαγορά της θα ήταν τεράστια!

Ακόμη και δεν θα το συζητήσω με τον συγγραφέα - η κατάσταση και η σύνθεση του αέρα σε ένα διαμέρισμα σημαίνει πολλά για την υγεία, την υγεία και μερικές φορές ακόμη και τη ζωή ενός ατόμου. Μετά την προσθήκη εξωτερικών παραγόντων, οι οποίες περιγράφονται στο υλικό υπάρχει ο κίνδυνος της ρύπανσης του αέρα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις από εσωτερικές πηγές - κακή έπιπλα ποιότητας, mikroutechki αέριο που χρησιμοποιείται για χημικά καθαρότητα καθοδήγηση αν χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα. Ως εκ τούτου, η ανάλυση του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι πολύ σημαντική.

Συνηθίζω συχνά με ένα πονόλαιμο κεφάλι, αν και όταν πάω για ύπνο, το κεφάλι μου δεν βλάπτει. Μόνο δεν το ένωσα με τον αερισμό, αλλά δεν το έχω καθόλου. Έχω ένα μικρό δωμάτιο χωρίς κουζίνα, χωρίς αερισμό.

Και πράγματι, μερικές φορές δεν σκέφτομαι καν τον αέρα που αναπνέουμε. Αλλά αυτό είναι σχεδόν ο θεμελιώδης παράγοντας της υγείας μας. Γιατί ένα άτομο γερνά τόσο γρήγορα; Ναι, όλα εξαιτίας του γεγονότος ότι το περιβάλλον αφήνει τώρα πολλά να είναι επιθυμητό. Η βιομηχανία αναπτύσσεται και η φύση πεθαίνει. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού και πόσες αλλεργίες. Το ίδιο μυαλό δεν είναι κατανοητό! Φυσικά, ανεξάρτητα, χωρίς όργανα, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο διαμέρισμα δεν μπορεί να μετρηθεί. Είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Ο αέρας στο δωμάτιο αποτελείται από ένα μείγμα αερίων: υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, υδρατμούς, διοξείδιο του άνθρακα και άλλα. σε θερμική ισορροπία όλα αυτά τα αέρια έχουν τις ίδιες τιμές: 1. μερική πίεση 2. θερμοκρασία 3. συγκέντρωση μορίων 4. πυκνότητες

Απάντηση αριστερά Επισκέπτης

2. Θερμοκρασία, λέγεται ότι η ισορροπία θερμοκρασίας, δηλ. είναι το ίδιο και δεν αλλάζει

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση ή δεν είναι, τότε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση στον ιστότοπο και να βρείτε παρόμοιες απαντήσεις στο θέμα Φυσική.

Ο αέρας στο δωμάτιο αποτελείται από ένα μείγμα αερίων: υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, υδρατμούς, διοξείδιο του άνθρακα και άλλα. σε θερμική ισορροπία όλα αυτά τα αέρια έχουν τις ίδιες τιμές: 1. μερική πίεση 2. θερμοκρασία 3. συγκέντρωση μορίων 4. πυκνότητες

Ο αέρας στο δωμάτιο αποτελείται από ένα μείγμα αερίων: υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, υδρατμούς, διοξείδιο του άνθρακα και άλλα. σε θερμική ισορροπία όλα αυτά τα αέρια έχουν τις ίδιες τιμές: 1. μερική πίεση 2. θερμοκρασία 3. συγκέντρωση μορίων 4. πυκνότητες

2. Θερμοκρασία, λέγεται ότι η ισορροπία θερμοκρασίας, δηλ. είναι το ίδιο και δεν αλλάζει

Σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο και η επίδρασή του στον άνθρωπο

Πόσο χρόνο περνάτε στην ύπαιθρο; Πιθανότατα, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν θα είναι υπερβολικά αισιόδοξη. Οι περισσότεροι από εμάς περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα σε διαφορετικά κτίρια (ιδρύματα, δικά τους σπίτια και τα παρόμοια). Στην καλύτερη περίπτωση, αυτές οι αναλογίες μπορούν να είναι 50/50, αλλά πιο συχνά μοιάζουν με 80/20. Όταν μια τέτοια ποσότητα του χρόνου που δαπανάται σε εσωτερικούς χώρους σε ένα ανθρώπινο σώμα αέρα περιβάλλοντος θα επηρεάσει σημαντικά την υγεία του, και ακόμη και μια μικρή συγκέντρωση των επιβλαβών ουσιών εντός αυτού να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Το πρόβλημα του εσωτερικού αέρα site Eco-life δεν ενδιαφέρονται για πρώτη φορά. Η σημερινή δημοσίευση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Επιστημονικά δεδομένα

Ερευνητές επιστήμονες που μελέτησαν τη σύνθεση του αέρα σε μη αεριζόμενους χώρους βοήθησαν να ανοίξει ένας κοινός άνθρωπος στο δρόμο ένας ολόκληρος κατάλογος βλαβερών ουσιών που βρέθηκαν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, οι ουσίες της ομάδας των άκρως επικίνδυνων ουσιών (η δεύτερη κατηγορία κινδύνου) ονομάστηκαν - διμεθυλαμίνη, διοξείδιο του αζώτου, βενζόλιο, υδρόθειο, αιθυλενοξείδιο. καθώς και ουσίες χαμηλού κινδύνου (τρίτη κατηγορία κινδύνου) - φαινόλη, τολουόλιο, οξικό βινύλιο, οξικό οξύ, μεθυλοστυρόλιο, μεθανόλη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση της δεμεθυλαμίνης και του υδρόθειου σε αυτές τις αίθουσες ήταν αρκετές φορές υψηλότερη από τη μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση για τον ατμοσφαιρικό αέρα. Και ακόμη και οι επιτρεπτές συγκεντρώσεις άλλων βλαβερών ουσιών στη συνολική μάζα ήταν μια πηγή σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία. Ακόμη και λίγες ώρες σε μια τέτοια κατάσταση είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της ψυχικής εργασίας των θεμάτων.

Πολυμερή

Πολυμερή οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση και την κατασκευή των κτιρίων, που ονομάζεται η κύρια πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης κλειδωμένα δωμάτια. Συνολικά, υπάρχουν έως και 100 διαφορετικοί τύποι.

Η εμφάνιση πολυμερών υλικών φινιρίσματος έχει γίνει μια πραγματική πρόοδος στην κατασκευή. Λόγω της χρήσης τους, οι επισκευές εκτελούνται σε υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και το κόστος τους μειώνεται σημαντικά. Αλλά εκτός από αυτές τις θετικές ιδιότητες, οι ερευνητές επιβεβαιώνουν πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωση αυτών των ενώσεων στην ατμόσφαιρα διαφόρων ενώσεων που επηρεάζουν την ευημερία ενός ατόμου. Και όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται τέτοιες πολυμερείς βάσεις στο φινίρισμα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η πιο σημαντική επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα αυξανόμενο σώμα ενός παιδιού, και στο σώμα, η ασθένεια αποδυναμωθεί. Επιπλέον, ακόμη και ένα υγιές άτομο, που διαμένουν σε ένα κλειστό δωμάτιο, όπου πολλοί πολυμερών υλικών που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση, είναι επιρρεπής σε κρυολογήματα και αλλεργικών παθήσεων σε περιόδους λιγότερο από ό, τι εκείνοι που δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες θέσεις.

Από εγκαταλείψουν τη χρήση των πλαστικών υλικών φινιρίσματος στη σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να, μπορούμε να καθορίσουμε μόνο τις επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις επιβλαβών ουσιών σε αυτά τα υλικά, τα οποία δεν θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο σε ένα πρόσωπο. Μέχρι σήμερα, τα όρια συσσώρευσης επιβλαβών ενώσεων προσδιορίζονται για 100 ονόματα ουσιών που διαχωρίζονται από τις βάσεις πολυμερών.

Το άτομο

Ένα συγκεκριμένο μερίδιο στη διαδικασία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ένα μη αεριζόμενη αίθουσα γίνεται από τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι ανθρωποτοξίνες που απελευθερώνονται από το σώμα του μπορούν να "εμπλουτίσουν" τον περιβάλλοντα χώρο με περισσότερες από 400 ενώσεις.

Έτσι, ένα άτομο αναγκάζεται συνεχώς να μένει σε μολυσμένο περιβάλλον, για να αποφύγει την επιρροή του, όμως, είναι πραγματικά πραγματική. Προσπαθήστε να αερίζετε το δωμάτιο πιο συχνά, να απαιτείτε αποτελεσματικό αερισμό στο χώρο εργασίας, να χρησιμοποιείτε καθαριστές αέρα. Η καλλιέργεια εσωτερικών φυτών θα αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της καθαρότητας του αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, δείτε το άρθρο «Πώς να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα με φυσικούς τρόπους» - όχι μόνο αερισμό... «καθαρίζει τα φυτά του αέρα: πράσινη γωνία σε ένα διαμέρισμα της πόλης» - απλά φυτά κάνουν το φίλτρο αέρα.

Και το πιο σημαντικό - όσο πιο συχνά γίνεται, πηγαίνετε στον καθαρό αέρα! Σε κάθε καιρό οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου! Και τότε η κατάσταση της υγείας σας θα είναι πάντα τέλεια.

Το δωμάτιο είναι βουλωμένο - τι μπορώ να κάνω;

Αισθάνεται ότι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται βουλωμένοι σε ένα δωμάτιο. Σαν να υπάρχει μια επιδημία ταλαιπωρίας. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε ποια είναι η λειτουργία και πώς εγγύτητα μπορεί να εξαλειφθεί με τη χρήση σύγχρονων συμπαγείς συσκευές των καταναλωτών - ανάσες.

Αν το διαμέρισμα είναι κλειστό όλα τα παράθυρα και οι πόρτες, τότε μετά από λίγο θα είναι βουλωμένη στο δωμάτιο. Το θέμα είναι ότι τα πρότυπα των σύγχρονων παραθύρων σημαίνουν υψηλό βαθμό προστασίας του διαμερίσματος από το εξωτερικό περιβάλλον. Αντιμετωπίζουν καλά αυτό το έργο. Πάρα πολύ. Εκτός από τη βρωμιά και το θόρυβο, πλαστικά παράθυρα δεν αφήνουν στο διαμέρισμα και καθαρό αέρα, έτσι ώστε τελικά να πάρουμε ένα βουλωμένο δωμάτιο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία στο Διαδίκτυο. Όλοι τους έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και κάποιοι είναι είτε εντελώς γελοιοί, είτε είναι ειλικρινείς προσπάθειες να πουλήσουν κάτι.

Η απλούστερη λύση φαίνεται να βρίσκεται στην επιφάνεια. Αρκεί να ανοίξουμε τα παράθυρα - και τώρα έχουμε απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία στην αίθουσα. Υπάρχει όμως ένα επιχείρημα κατά του σχεδίου μεθόδου, το οποίο είναι δύσκολο να αντικρούσει. "Όσο για μένα, είναι καλύτερο να είμαι ζεστός και βουλωμένος από το βύθισμα, το θόρυβο και τη βρωμιά", - ακούγονται αντιρρήσεις και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να διαφωνήσουμε με αυτή τη γνώμη, ειδικά το χειμώνα. Αλλά εάν πλησιάζετε θεμελιωδώς το πρόβλημα, τότε η επιλογή ανάμεσα στη σιωπή και την καθαρότητα αφενός και στην ταλαιπωρία από την άλλη δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρη.

Προκειμένου να μην αγωνιστεί με τυφλότητα, πρέπει να γνωρίζουμε κάτι σχετικά με τα χαρακτηριστικά του.

Ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο είναι βουλωμένο αποτελείται από τρία συστατικά: θερμότητα, υψηλή υγρασία και υπερβολική κατανάλωση διοξειδίου του άνθρακα. Στα ισημερινά γεωγραφικά πλάτη, όπου είναι ζεστό και υγρό, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αναπνεύσουμε. Παρά το γεγονός ότι ο καθαρός αέρας και το οξυγόνο υπερβαίνουν. Δηλαδή, η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία δίνουν μια αίσθηση δυσκαμψίας και ζοφείας στο διαμέρισμα. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα συναίσθημα.

Παρόλα αυτά, στρέφονται προς το κλιματιστικό ή το διακόπτη ανεμιστήρα. Η επιθυμία να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας ή η θερμοκρασία του αέρα φυσικά, επειδή ως αποτέλεσμα έχουμε πραγματικά κάποια ανακούφιση. Αλλά για να σκεφτεί κανείς ότι η ταλαιπωρία έρχεται μόνο στη θερμότητα είναι να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.

Αξίζει να περιοριστεί το γεγονός ότι η θερμοκρασία στο δωμάτιο πέφτει;

Ο αέρας μπορεί να είναι ξηρός και δροσερός, αλλά ακόμα ζεστός, κακός για την υγεία. Σε ένα κλειστό και βουλωμένο περιβάλλον, το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται και δηλητηριάζει το σώμα μας. Ο αέρας στον δρόμο περιέχει περίπου 400 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) διοξειδίου του άνθρακα, ή 0,04%. Αυτές είναι φυσικές παράμετροι, το ανθρώπινο σώμα είναι "σχεδιασμένο" γι 'αυτούς.

Εάν 2 άτομα βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα, τότε σε μία ώρα η συγκέντρωση του CO2 μπορεί να ξεπεράσει τα 2000 ppm. Αυτό είναι 5 φορές περισσότερο από ό, τι στο δρόμο! Αυτός είναι ένας πολύ υψηλός αριθμός. Με τέτοιες υπερβολές, ο εγκέφαλος πάσχει πρώτα, παίρνοντας διοξείδιο του άνθρακα αντί του οξυγόνου. Είμαστε χειρότεροι στο να σκεφτόμαστε, είμαστε χειρότεροι στην αντιμετώπιση του έργου μας, στα βάρη των κεφαλών και στο "βαμβάκι". Τα προβλήματα ξεκινούν μετά από 1000 ppm. Αυτό το όριο, σύμφωνα με το GOST 30494 - 2011 και τις συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο για κλειστούς χώρους.

Και πόσο διοξείδιο του άνθρακα έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας, όπου κοιμάστε 8 ώρες με ένα κλειστό παράθυρο; Ή στο νηπιαγωγείο, όπου το αναπτυσσόμενο σώμα του παιδιού χρειάζεται τόσο φρέσκο ​​αέρα; Ή στην εργασία, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, όπου φορτώνετε τον εγκέφαλό σας με δουλειά; Εάν τα παράθυρα είναι κλειστά, τότε πιθανώς πάρα πολύ, γιατί γίνεται αποπνικτικά και άβολα στο δωμάτιο.

Έτσι, το κύριο συστατικό της ταλαιπωρίας στο δωμάτιο είναι η ανθυγιεινή ποιότητα του αέρα - μας στοιχειώνει στα περισσότερα κλειστά δωμάτια. Σε αυτή την περίπτωση, σε αντίθεση με τη θερμοκρασία και την υγρασία, δεν μπορούμε αμέσως να αισθανόμαστε ότι υπάρχει υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα. Το σώμα μας θα δώσει το σήμα SOS μόνο σε λίγες ώρες, έχοντας μας αποπληρώσει με πονοκέφαλο, απογοήτευση και απάθεια για δουλειά ή ύπνο σε ένα βουλωμένο δωμάτιο. Και, δυστυχώς, ο κλιματισμός και ο ανεμιστήρας δεν μπορούν να κάνουν εδώ - οι αισθήσεις της δροσιάς είναι παραπλανητικές, καλύπτουν μόνο την «κρυφή απειλή» του διοξειδίου του άνθρακα, που δεν έχει ούτε χρώμα ούτε μυρωδιά. Τότε ποια είναι η λύση; Αν όχι το κλιματιστικό και όχι το "παράθυρο του παππού", τότε τι;

Είναι σημαντικό να οργανωθεί μια σταθερή ροή καθαρού αέρα

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ένα άτομο χρειάζεται τουλάχιστον τουλάχιστον τριάντα κυβικά μέτρα καθαρού αέρα κάθε ώρα. Εάν υπάρχουν δύο άτομα στο δωμάτιο, τότε αυτό το ποσοστό διπλασιάζεται, και ούτω καθεξής. Μόνο από την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο μπορείτε να απαλλαγείτε από την περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά ακόμα και ακριβά κλιματιστικά, τα οποία έχουν ροή αέρα από το εξωτερικό, φτάνουν μόλις σε αυτό το μπαρ. Η εξαερισμός, αντίστοιχα, δεν θα αντικαταστήσει. Και τα περισσότερα κλιματιστικά στερούνται αυτού.

Οι καθαριστές αέρα, όπως τα κλιματιστικά, οδηγούν μόνο τον αέρα του δωματίου μέσα από τον εαυτό τους. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμα οικιακά φίλτρα που θα παγιδεύουν μόρια CO2. Για να βγείτε από τον βουλωμένο και κλειστό χώρο του διαμερίσματός σας, κορεσμένο με αέριο διοξείδιο του άνθρακα, ο καθαρός αέρας από το δρόμο πρέπει να τον αντικαταστήσει. Αποδεικνύεται ότι η μόνη λύση είναι ένας συνεχής αερισμός του διαμερίσματος. Έτσι, αν το δωμάτιο είναι βουλωμένο - πρέπει να παραβιάσετε την προστασία του;

Για να μην εγκαταλείψουμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα σφραγισμένα παράθυρα, η βέλτιστη λύση πρέπει να αποτελείται από τρία ενσωματωμένα στοιχεία. Ο πρώτος είναι μια τακτική εξαναγκασμένη ροή αέρα σε ένα βουλωμένο κλειστό χώρο. Το δεύτερο συστατικό είναι ένας αξιόπιστος σύνθετος καθαρισμός του αέρα. Και, τέλος, θέρμανση του αέρα.

θα πρέπει να ληφθούν Αυτές οι τρεις λειτουργίες υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ των διαφόρων τύπων των συσκευών αερισμού που διατίθενται στην αγορά (βαλβίδες αέρα παροχής, ανεμιστήρες, εφοδιασμού και καθαρισμό multicomplex, ανακτητών, κεντρική αερισμός, κλπ).

Για παράδειγμα, οι βαλβίδες και όλα τα "ζεστά παράθυρα" κάνουν κακή δουλειά παροχής ροής αέρα. Χωρίς ανεμιστήρα που δεν βρίσκεται στη βαλβίδα, δεν μπορείτε να επιτύχετε σταθερή εισροή. Ο αέρας, ο οποίος εξακολουθεί να διεισδύει στο διαμέρισμα, παραμένει ο ίδιος βρώμικος και κρύος αέρας από το δρόμο.

Από την άλλη πλευρά, δυσκίνητα και δαπανηρά συστήματα εξαερισμού. Ένα τέτοιο επαγγελματικό σύστημα, φυσικά, είναι καλό. Έχει και τα τρία συστατικά που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, η εγκατάστασή της σε σχέση με την πολυπλοκότητα είναι συγκρίσιμη με μια σημαντική αναθεώρηση, και η τιμή είναι σαν το "δάγκωμα".

Υπάρχει μια λύση που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο επιλογών - συμπαγή και λειτουργική. Η κατηγορία τέτοιων "μεμονωμένων συσκευών εξαερισμού" ονομάζεται αναπνευστήρες. Αυτή η συσκευή, η οποία είναι κρεμασμένα στον τοίχο και να αντικαταστήσει το σύνολο του συστήματος εξαερισμού: χρησιμοποιώντας ένα διάλειμμα ανεμιστήρας αναρροφά αέρα από το δρόμο, περνάει μέσα από το ισχυρό σύστημα φίλτρων, θερμαίνει και τροφοδοτεί μέσα στο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, οι αναπνευστήρες, κατά κανόνα, έχουν τις διαστάσεις ενός κλιματιστικού και εγκαθίστανται απλούστερα.

Ο αέρας στο δωμάτιο αποτελείται από ένα μείγμα αερίων: υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, υδρατμούς, διοξείδιο του άνθρακα και άλλα. σε θερμική ισορροπία όλα αυτά τα αέρια έχουν τις ίδιες τιμές: 1. μερική πίεση 2. θερμοκρασία 3. συγκέντρωση μορίων 4. πυκνότητες

Απάντηση αριστερά Επισκέπτης

2. Θερμοκρασία, λέγεται ότι η ισορροπία θερμοκρασίας, δηλ. είναι το ίδιο και δεν αλλάζει

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση ή δεν είναι, τότε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση στον ιστότοπο και να βρείτε παρόμοιες απαντήσεις στο θέμα Φυσική.

Πώς ελέγχαμε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Πώς ελέγχαμε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Έπιπλα, ανοιχτά παράθυρα και κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δηλητηριάσετε τη ζωή σας.

Δυστυχώς, η ιστορία, όταν οι εργαζόμενοι γραφείου παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και μετά τον έλεγχο των εμπειρογνωμόνων αποδείχθηκε ότι η ψευδοροφή στο γραφείο διαθέτει επιβλαβείς ουσίες, δεν είναι ασυνήθιστο τώρα. Στο σπίτι μερικές φορές η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Οι άνθρωποι πραγματοποιούν δαπανηρές επισκευές και, στη συνέχεια, υπάρχουν προβλήματα υγείας. Και αποφάσισα να ελέγξω τον αέρα στο διαμέρισμά μου.

Έγραψα μια αίτηση στο κέντρο υγιεινής και επιδημιολογίας της περιφέρειας Frunzensky και περίμενα να έρθω με έλεγχο. Μια εβδομάδα αργότερα ήρθα πίσω από το εργαστήριο:

- Λάβαμε την αίτησή σας, θα ήθελα να μάθω για τι παραπονιέμαι;

Σας είπα για τον πονοκέφαλο. Και το επόμενο πρωί ήρθαν σε με με έλεγχο. Οι ειδικοί με εντυπωσιακές τσάντες των οργάνων για εξέταση ονομάζονται πόρτα.

Μετά το τράβηγμα της συσκευής, που μου θύμισε το παλιό κασετόφωνο, από την θήκη, οι γυναίκες άρχισαν να διανέμουν λαστιχένια καλώδια που έβγαιναν από αυτήν. Σε κάθε καλωδίωση δόθηκε ο κώνος της.

- Σε κάθε μία από τις φιάλες υπάρχει ένα αντιδραστήριο και μέσω των σωλήνων περνά μόνο ο αέρας του διαμερίσματος. Η ίδια συσκευή είναι τώρα στο δρόμο. Ελέγχουμε ταυτόχρονα τον αέρα στο διαμέρισμα και στο δρόμο ", εξηγεί ο εργαστηριακός εργάτης.

Η όλη διαδικασία χρειάστηκε περίπου σαράντα λεπτά.

Κατά τον έλεγχο του διαμερίσματός μου, αποφάσισα να μάθω από τους ειδικούς τι μπορούσαν να βρουν στον αέρα.

- Ελέγχουμε για φορμαλδεΰδη, αμμωνία, άζωτο, άνθρακα, φαινόλη και υδρόθειο. Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα υπάρχει μια περίσσεια φορμαλδεΰδης. Αυτό το πράγμα έρχεται στα διαμερίσματα από το δρόμο. Στα διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στους αυτοκινητοδρόμους, υπάρχει μια περίσσεια αυτής της ουσίας. Αλλά αμμωνία - αυτή είναι η ουσία που διαμορφώνεται απευθείας στο διαμέρισμα, κυρίως από εκείνους που έχουν ζώα. Οι γάτες και τα σκυλιά, ακόμη και τα πιο καλοσχηματισμένα και συνηθισμένα στην τουαλέτα, σηματοδοτούν το δωμάτιο. Ακόμη και αν το ζώο δεν έχει ζήσει στο διαμέρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθούν να υπάρχουν υπολείμματα μορίων αμμωνίας στον αέρα. Κανένα απορρυπαντικό δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή την επιβλαβή ουσία. Πετάξτε τα παλιά έπιπλα, ξεκουραστείτε στα δάπεδα - μόνο για να μπορείτε να πετύχετε την απόλυτη καθαριότητα του αέρα στο διαμέρισμα ", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

- Έτσι, στην πραγματικότητα είναι ένα έπιπλα οίκτο!

-Αλλά κυρίως εκείνοι που αγόρασαν ένα καινούργιο διαμέρισμα και θέλουν να ελέγξουν αν όλα είναι εντάξει μας απευθύνονται. Επίσης, όσοι αγόρασαν έπιπλα χαμηλής ποιότητας και αγωνίζονται τώρα στον κατασκευαστή καλούνται συχνά να ελέγξουν τον αέρα.

Μια εβδομάδα αργότερα, στο γραμματοκιβώτιό μου βρέθηκε το συμπέρασμα της εξέτασης: δεν βρέθηκε τίποτα, εκτός από την περίσσεια φορμαλδεΰδης.

- Δεν ζείτε μακριά από τη λεωφόρο, οπότε η περίσσεια φορμαλδεΰδης οφείλεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση στους αυτοκινητοδρόμους ", εξηγεί το εργαστήριο.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

- Η πηγή της χημικής μόλυνσης του αέρα στο δωμάτιο εκτός από τον άνθρωπο μπορεί να είναι υλικά, έπιπλα, χαλιά, κουζίνα και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οικιακές συσκευές, προϊόντα οικιακής χρήσης, ρούχα, παπούτσια, ακόμα και το σύστημα κλιματισμού κτιρίων. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες ενώσεις που μπορεί να είναι δυνητικοί ρύποι εσωτερικού αέρα. Προβαίνοντας στο γεγονός ότι διαμαρτύρονται, οι ειδικοί επιλέγουν τα σωστά αντιδραστήρια για επαλήθευση. Φορμαλδεΰδη, φαινόλη, αμμωνία, άζωτο, άνθρακα και υδρόθειο - είναι το σύνολο από τις πιο κοινές ουσίες που ψάχνουν και βρίσκονται στο διαμέρισμα, - λέει ο επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου έξω από το Μινσκ City Center Υγιεινής και Επιδημιολογίας Tamara Savenko.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ!

Φορμαλδεΰδη - ισχυρό ερέθισμα των ματιών, του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος, επηρεάζει επίσης το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλεί πονοκεφάλους, κόπωση και κατάθλιψη. Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών, μοριοσανίδων και άλλων υλικών από μοριοσανίδες. Σε αυτά, η ρητίνη φαινολ-φορμαλδεΰδης είναι 6-18% της μάζας των τσιπς. Μία τέτοια σύνθεση μειώνει σημαντικά το κόστος τέτοιων επίπλων.

Φαινόλη ή το ζευγάρι του, αποτελεί πραγματική απειλή όχι μόνο για την υγεία αλλά και για τη ζωή ενός ατόμου. Οι αθέμιτοι κατασκευαστές επίπλων, υλικών κατασκευής και φινιρίσματος, χρωμάτων και βερνικιών, διακοσμητικών καλλυντικών και ακόμη παιδικών παιχνιδιών μπορούν να παραμελούν τις απαιτήσεις ασφάλειας και να παράγουν προϊόντα με απαράδεκτα υψηλό περιεχόμενο αυτής της ουσίας. Πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό εάν ανησυχείτε για τη δυσάρεστη μυρωδιά ενός πρόσφατα αποκτηθέντος αντικειμένου.

Οξείδια άνθρακα, αζώτου και υδρογονάνθρακα - αυτά είναι τα κύρια τοξικά συστατικά των κινητήρων καυσαερίων. Εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με αέρια καυσαερίων.

Αμμωνία μπορεί να υπάρχει στον αέρα κατά την σήψη, την αποσύνθεση και την ξηρή απόσταξη των οργανικών ενώσεων που περιέχουν άζωτο, για παράδειγμα της ουρίας ή των πρωτεϊνών. Για την καταπολέμηση του, το δωμάτιο συνιστάται να αερίζεται, πρέπει να πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός τοίχων, επιφανειών, δαπέδων με απορρυπαντικά.

Σουλφίδιο του υδρογόνου - Πρόκειται για ένα άχρωμο, θερμικά ασταθές αέριο που μυρίζει τα σάπια αυγά. Η υπέρβαση της επιτρεπόμενης συγκέντρωσης υδρόθειου προκαλεί ερεθισμό του επιπεφυκότα, επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Ανάλυση του αέρα για επιβλαβείς ουσίες.

Διευκρινίστε τη λίστα των δεικτών και
ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TESTEKO ΠΙΘΑΝΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο, χωρίς ημέρες
Οι ειδικοί θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Ζάλη

Αλλεργία

Ερεθισμός του βλεννογόνου

Κόπωση

Ευερεθιστότητα

Τα παιδιά συχνά αρρωσταίνουν

Αϋπνία

Διαταραχή της αναπνοής

Άσθμα

ΠΗΓΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΕΡΑ

Διάφορα ταπετσαρίες και οικοδομικά υλικά, το λινέλαιο και το παρκέ συχνά εκπέμπουν ξυλόλιο. Το 50% των οικοδομικών υλικών στην αγορά δεν ανταποκρίνεται στα περιβαλλοντικά πρότυπα ποιότητας και μπορεί να βλάψει την υγεία.

Τα έπιπλα μπορούν να διατεθούν επικίνδυνες ουσίες - φαινόλη και φορμαλδεΰδη. Στην παραγωγή επίπλων χρησιμοποιούνται παράγωγα φαινόλης και φορμαλδεΰδης. Αυτές οι ρητίνες απελευθερώνουν σταδιακά τα πτητικά παράγωγα φαινόλης και φορμαλδεΰδη, και αυτό γίνεται κίνδυνο για εσάς, προκαλώντας άσθμα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, αϋπνία.

Δεν είναι υψηλής ποιότητας υλικά φινιρίσματος, χρώματα και ταπετσαρίες, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, και στη χειρότερη περίπτωση - βλάβη στο ήπαρ, στα νεφρά, στο νευρικό σύστημα.

Υποτυπώδες πλαστικό.

Επιβλαβείς εκπομπές και νέφος που αναγκάζουμε να αναπνέουμε ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕΡΑ;

Ποιος πρέπει να είναι ο αέρας στο σπίτι; Συστάσεις από ειδικούς TESTECO στο κανάλι "TDC"

Διεξάγουμε δειγματοληψία αέρα και πραγματοποιούμε χημική και μικροβιολογική ανάλυση για τους ρύπους.
Καλέστε μας και θα σας κάνουμε αμέσως μια μελέτη για την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΠΤΗΤΙΚΑ) ΣΤΟ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ;

FORMALDEHYDE

Η φορμαλδεΰδη χαρακτηρίζεται από οξεία οσμή και οδηγεί σε μεταβολή της πρωτεΐνης στο σώμα. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία στην παραγωγή πλαστικών μονωτικού υλικού σε κτίρια, επίσης ως ατμός φορμαλδεΰδη formalina.Vdyhanie προκαλεί σοβαρή φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, οίδημα λάρυγγα, της αναπνευστικής οδού και των πνευμόνων φλεγμονή.

ΦΕΝΕΛ

Οι φαινόλες και τα παράγωγά τους χρησιμοποιούνται συχνά στις πετρελαϊκές, χημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες, στην κατασκευή χρωμάτων, καουτσούκ, πλαστικών και στη γεωργία.
Χρησιμοποιούνται ως απολυμαντικά για τουαλέτες, στυλό για βοοειδή, βόθρους και σωλήνες αποχέτευσης.
Η φαινόλη διαπερνά εύκολα το δέρμα και ο ατμός φαινόλης απορροφάται εύκολα στους πνεύμονες και εισέρχεται γρήγορα στο αίμα. Η φαινόλη στο σώμα αλληλεπιδρά με τις πρωτεΐνες και οδηγεί στην πήξη τους, το υπόλοιπο οξειδώνεται.

Δηλητηρίαση με φαινόλη που εκδηλώνεται με τη μορφή δονήσεων, σοβαρών κρίσεων, αυξημένου αυλού αιμοφόρων αγγείων, καρδιακής ανεπάρκειας, μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία, κώμα και αναπνευστική ανακοπή. Τα θύματα συχνά σημειώνουν πόνο στον οισοφάγο και στο στομάχι. Σχεδόν κάθε 2η καταγεγραμμένη περίπτωση οξείας δηλητηρίασης με φαινόλη έχει ως αποτέλεσμα θάνατο.

ΜΕΘΥΛΟ ΑΛΚΟΟΛ

Η μεθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων, για την παραγωγή μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, φορμαλδεΰδης. Η μεθανόλη είναι το ισχυρότερο νευροαγγειακό δηλητήριο. Οι τοξικές επιδράσεις σχετίζονται με την ανάπτυξη της μεταβολικής οξέωσης, των αλλοιώσεων του αμφιβληστροειδούς και της δυστροφίας του οπτικού νεύρου.

Ακετόνη

Η ακετόνη (διμεθυλοκετόνη, προπανόνη) χρησιμοποιείται στη βιομηχανία βαφών. είναι ένας καλός διαλύτης στην παραγωγή καουτσούκ, οξικής τεχνητής ίνας. Η οξεία δηλητηρίαση είναι δυνατή με εισπνοή ατμών με υψηλή συγκέντρωση. Όταν η δηλητηρίαση επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, διαταράσσει το ήπαρ και τους νεφρούς.

TOLUENE

Το τολουόλιο είναι ένας αρωματικός υδρογονάνθρακας, που χρησιμοποιείται ως διαλύτης και ένα αραιωτικό για υλικά βαφής, αποτελεί μέρος συγκολλητικών ουσιών. Η δηλητηρίαση γίνεται με εισπνοή των ατμών και με επαφή με το δέρμα. Προκαλεί πονοκεφάλους, ναυτία, αδυναμία, μειωμένο συντονισμό κίνησης και απώλεια μνήμης.

XYLENE

Το ξυλόλιο είναι ένα μέρος των χρωμάτων, των βερνικιών, των καθαριστικών παραγόντων, των φυτοφαρμάκων, που περιέχεται στη βενζίνη και την κηροζίνη. Το ξυλόλιο απορροφάται εύκολα όταν εισπνέεται και σε επαφή με το δέρμα. Προκαλεί ερεθισμό των βλεννογόνων, ναυτία, έμετο, ζάλη και μειωμένο συντονισμό.

Χλωροφόρμιο

Άχρωμο υγρό με έντονη γλυκιά μυρωδιά. Χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία για την παραγωγή πλαστικών και τεχνητών μετάξι, σε φαρμακευτικά προϊόντα για την παραγωγή αντιβιοτικών, ορμονών, βιταμινών. Όταν δηλητηρίαση, υπάρχουν συμπτώματα τοξικομανίας, τα αναπνευστικά όργανα ενοχλούνται, ο παλμός γίνεται ταχύτερος, δημιουργείται αρρυθμία και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή. Όταν παρατηρηθεί επαφή με το δέρμα, παρατηρείται ερυθρότητα και διαταραχή του δέρματος. Η έκθεση σε χαμηλές συγκεντρώσεις οδηγεί σε εξασθενημένη ηπατική λειτουργία.

DICHLOROETHANE

Άχρωμο ελαιώδες υγρό. Χρησιμοποιείται ως διαλύτης, στα κλωστοϋφαντουργικά και βαφής βιομηχανίες, χρησιμοποιείται για την εκχύλιση λιπών, ελαίων, ρητίνες, κηροί, μέρος της κόλλας για πλαστικά προϊόντα. Δηλητηρίαση συνοδεύεται από οξεία αναπνευστική και καρδιαγγειακή ανεπάρκεια, το συκώτι και της γαστρεντερικής οδού.

BENZENE

Διαφανές άχρωμο ή ανοικτό κίτρινο υγρό με γλυκιά αρωματική οσμή. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή χρωμάτων, διαλυτών, πλαστικών και καουτσούκ. Μερικές φορές βρίσκεται στο πόσιμο νερό και στον καπνό τσιγάρων. Σε κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους, μπορεί να προκαλέσει ασφυξία. Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος, κερατοειδείς οφθαλμούς, αναπνευστική οδό, κατάθλιψη του κεντρικού νευρικού συστήματος και αρρυθμία. Χρόνιες επιδράσεις προκαλούν αναιμία, αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, λευχαιμία.

Διεξάγετε μια ανάλυση αέρα στο σπίτι σας και μάθετε τι αναπνέετε. Απαλλαγείτε από την αιτία μιας δυσάρεστης οσμής, καθαρίστε ή καταστρέψτε πηγές επιβλαβών ουσιών. Αφήστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας να ζήσουν σε άνετες συνθήκες!

Οι εμπειρογνώμονες του TestEx θα εκτελέσουν μια εμπεριστατωμένη ανάλυση αέρα, θα καθορίσουν τις πηγές, θα δώσουν συστάσεις για τον τρόπο βελτίωσης της κατάστασης

Χημική σύνθεση αέρα στον χώρο

Η χημική σύνθεση του αέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι ο κύριος λόγος για την κακή υγεία ενός ατόμου σε ένα βουλωμένο δωμάτιο είναι η έλλειψη οξυγόνου. Ωστόσο, πιο εμπεριστατωμένες μελέτες των υγιεινεργών έχουν δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει. Οι φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα εμφανίζονται όταν η περιεκτικότητα σε οξυγόνο μειώνεται από 20% έως 17%. Η μείωση της περιεκτικότητας σε οξυγόνο τουλάχιστον κατά 1% δεν συμβαίνει ούτε σε ένα πολύ θορυβώδες δωμάτιο.

Το σώμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Με αύξηση της συγκέντρωσης από 0,04 σε 1-1,5%, παρατηρείται σημαντική υποβάθμιση της ευημερίας και σε συγκέντρωση 10-12% μπορεί να συμβεί θάνατος. Εδώ ήταν ένα ζήτημα της επίδρασης στο σώμα του καθαρού διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά με τη συσσώρευση ανθρώπων δεν είναι μόνο αυτός που ενεργεί. Οι ιδρώτες και ο ιδρώτας εξατμίζονται. Υπάρχουν κακή μυρωδιά ουσίες στο δωμάτιο. Όλα αυτά μαζί επηρεάζουν πολύ περισσότερο το ανθρώπινο σώμα. Όσο οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται στο δωμάτιο, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και άλλες ενώσεις απελευθερώνονται, μια ανάλυση που δεν απέχει πολύ απλά. Ως εκ τούτου, σχεδόν ο βαθμός θερμότητας κρίνεται από την ποσότητα απελευθερούμενου CO2. Εάν η συγκέντρωσή της υπερβαίνει το 0,1%, ο αέρας στο δωμάτιο θεωρείται κακής ποιότητας.

Ο οργανισμός είναι επίσης πολύ ευαίσθητος στη συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα (II) - μονοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το αέριο συνδυάζεται εύκολα με την αιμοσφαιρίνη του αίματος, σχηματίζοντας καρβοξυαιμοσφαιρίνη. Είναι μια σταθερή ένωση που δεν αποσυντίθεται για πολύ. Επιπλέον, το μονοξείδιο του άνθρακα (II) συνδυάζεται με την αιμοσφαιρίνη πολύ πιο ενεργά από το οξυγόνο. Στους πνεύμονες, η αιμοσφαιρίνη που δεσμεύεται από το μονοξείδιο του άνθρακα (II) δεν μπορεί να προσκολλάται στο οξυγόνο και τα ερυθρά αιμοσφαίρια φτάνουν από τους πνεύμονες στους ιστούς χωρίς όφελος. Συνήθως, η καρβοξυαιμοσφαιρίνη δεν αποσυντίθεται εκεί, αλλά εάν το μονοξείδιο του άνθρακα (II) απομακρυνθεί από αυτό, θα συλλεχθεί από τα ένζυμα των αναπνευστικών ιστών και θα αποτύχουν καθώς εξήλθε η αιμοσφαιρίνη.

Η περίσσεια μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβλαβών προσμείξεων στον αέρα επηρεάζει κυρίως την εργασία του εγκεφάλου και των ρυθμιστικών κέντρων του. Ένα άτομο υπό αυτές τις συνθήκες έχει πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, παραβίαση της αντίληψης χρώματος, σπασμούς, απώλεια συνείδησης και λιποθυμία.

Για την παροχή πρώτων βοηθειών, το θύμα πρέπει να τραβηχτεί στον καθαρό αέρα, να του δώσει ένα μυρωδιά αμμωνίας, να τρίβει το στήθος του, να βάλει θερμότητα στα πόδια του, να θέσει μουστάρδες στο στήθος και στην πλάτη του. Συνιστάται να έχετε ζεστό τσάι και καφέ. Εάν το θύμα έχει χάσει τη συνείδησή του και δεν αναπνέει, είναι απαραίτητη η τεχνητή αναπνοή.

Πρόσφατα, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην πρόληψη της δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα. Πρώτα απ 'όλα, πηγαίνουν κατά μήκος της γραμμής στεγανοποίησης των χώρων εργασίας. Για παράδειγμα, πριν ο ελκυστήρας είχε ανοιχτή καμπίνα και ο οδηγός του τρακτέρ έπρεπε να εισπνεύσει τον καπνιστό αέρα. Τώρα οι ελκυστήρες, οι μηχανές συγκομιδής έχουν ερμητικά κλειστές καμπίνες, είναι εξοπλισμένες με κλιματιστικό, το οποίο συγκρατεί το αέριο και τη σκόνη. Στις πόλεις τα λεωφορεία αντικαθίστανται από τρόλεϊ. Αυτό όχι μόνο φέρνει οικονομικά οφέλη (η λειτουργία του τρόλεϊ είναι φθηνότερη από το λεωφορείο), αλλά συμβάλλει και στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Στους σιδηρόδρομους, οι ηλεκτρικές μηχανές αντικαθίστανται από μηχανές, η θέρμανση της καμίνου αφήνει τη ζωή μας. Οι σόμπες αερίου αντικατέστησαν την κηροζίνη και το πρωτεύον, αλλά προέκυψαν νέα προβλήματα. Μετά από όλα, το φυσικό αέριο είναι αρκετά τοξικό. Εκτός από το μονοξείδιο του άνθρακα (II), περιέχει μεθάνιο, προπάνιο και άλλες ενώσεις. Οι σόμπες αερίου που παραμένουν χωρίς επίβλεψη μπορούν να σβήνουν με βύθισμα και στη συνέχεια το αέριο, που πέφτει στα δωμάτια, θα προκαλέσει δηλητηρίαση στους ανθρώπους. Η παρουσία αερίου προσδιορίζεται εύκολα από ειδικά πρόσθετα που έχουν οξεία οσμή. Τα μέτρα πρώτων βοηθειών για δηλητηρίαση με οικιακό φυσικό αέριο είναι τα ίδια με αυτά για δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.