Πώς να εξασφαλίσετε τον αερισμό στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Ο αερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι σχεδόν ίσος με τα εργαστήρια παραγωγής με επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον. Οι κύριοι χώροι εργασίας, εκτός από αυτούς που έχουν το αυξημένο επίπεδο υγρασίας, είναι κορεσμένοι με τα εκπληκτικά καυσαέρια της εισόδου και εξόδου από τη μεταφορά και επίσης εξάτμιση της αυτοχημείας.

Φυσικά, το προσωπικό μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, πρέπει να παράσχετε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό με την υψηλής ποιότητας και ισχυρή ανταλλαγή αέρα.

Ποιοι κανόνες και κανόνες θα πρέπει να εφαρμοστούν για την παροχή εγκαταστάσεων πλυσίματος αυτοκινήτων με εξαερισμό και πώς να εξοπλιστεί η λειτουργία του;

Γιατί χρειάζεστε πλυντήριο αυτοκινήτων;

Σε αντίθεση με τις οικιακές συσκευές, το σύστημα εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να οργανώνει μόνο την ανταλλαγή αέρα. Αλλά και για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση των πτητικών τοξικών ουσιών, της υγρασίας, καθώς και της πλεονάζουσας θερμότητας. Επομένως, πριν από την ανταλλαγή αέρα στο πλυντήριο αυτοκινήτων, ορίζονται οι ακόλουθες εργασίες.

 1. Μειώστε την υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τον υπερβολικά υγρό αέρα, ο οποίος είναι πιο στεγνός από το δρόμο.
 2. Εξάλειψη του παράγοντα σκόνης. Μια τέτοια στιγμή παρέχεται μόνο με την εγκατάσταση ισχυρών μονάδων αναγκαστικής σύνταξης, καθώς και την παροχή καθαρού καθαρού αέρα.
 3. Απομάκρυνση από τα κτίρια των καυσαερίων, των καυσαερίων των λιπαντικών καυσίμων και της εξάτμισης της αυτοχημείας. Αυτή η διαδικασία είναι δυνατή μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.
 4. Εξοικονόμηση ενέργειας. Η διαδικασία είναι δυνατή με τη ρύθμιση της ανάκτησης του αναλωμένου θερμού αέρα με ψυχρό δρόμο.

Η εκπλήρωση ενός τέτοιου λειτουργικού φορτίου είναι δυνατή μόνο εάν τηρούνται οι κανόνες και οι κανόνες για τη ρύθμιση του βιομηχανικού εξαερισμού. Διαφορετικά, η ασυμφωνία του συστήματος δεν οδηγεί μόνο σε μείωση της ικανότητας εργασίας του προσωπικού, αλλά και η ίδια η αίθουσα γίνεται επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

Κανονική συνιστώσα του εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων

Όπως κάθε κτίριο, τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα συστήματα αερισμού.

Συγκεκριμένα, για να μελετήσετε τη μηχανική του νεροχύτη, μπορείτε να διαβάσετε τα ακόλουθα ρυθμιστικά έγγραφα.

 • ONTP 01-91. "Πρότυπα τεχνολογικών έργων επιχειρήσεων αυτοκινητοβιομηχανίας".
 • VSN 01-89 "Εταιρείες παροχής υπηρεσιών αυτοκινήτων".
 • SNiP 41-01-2003 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός".

Οι βασικές διατάξεις των απαιτήσεων της καθιερωμένης SNiP έχουν ως εξής:

 1. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με μηχανική κίνηση είναι υποχρεωτικός.
 2. Η παροχή του καθαρού αέρα τροφοδοσίας πραγματοποιείται στη λεγόμενη "καθαρή ζώνη".
 3. Ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να είναι κατά 20% μεγαλύτερος από τον όγκο.
 4. Με εξαερισμό, ο αέρας "εξάτμισης" από την κορυφή των δωματίων εξαλείφεται. Και τα 2/3 της έντασης απομακρύνονται από τη βρώμικη περιοχή εργασίας και 1/3 με καθαρό.
 5. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές την ώρα σε καθαρή και 10 φορές υποκατάσταση σε βρώμικες περιοχές.
 6. Το σύστημα αερισμού του χώρου πλύσης αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένο με έναν τύπο καναλιού με αξονικούς ανεμιστήρες ως οδηγούς. Αν η διαθέσιμη ποσότητα δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, συνιστάται να αυξήσετε την ποσότητα του εξοπλισμού.
 7. Κατά την κρύα εποχή παρατηρείται το μικροκλίμα. Η θερμοκρασία του αέρα που τροφοδοτείται στις εγκαταστάσεις δεν πρέπει να είναι μικρότερη από + 15 μοίρες.
 8. Η συσκευή εξαερισμού επιτρέπει την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων εισόδου και εξάτμισης, σε συνολική ποσότητα που επιτρέπει την πραγματοποίηση 10-πλάσιας ανταλλαγής αέρα για 1 ώρα.

Αυτές είναι οι κυριότερες διατάξεις που πρέπει να τηρούνται χωρίς καθυστέρηση κατά το σχεδιασμό πλυσίματος αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι κίνδυνοι δηλητηρίασης του προσωπικού και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

Βασικά συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Όλες οι συσκευές εξαερισμού στον χώρο πλύσης αυτοκινήτων μπορούν να χωριστούν στους εξής τύπους:

 • Ανεμιστήρας τροφοδοσίας.
 • Εξαερισμός εξαγωγής.
 • Σύστημα ανάκτησης.

Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από το σύστημα τροφοδοσίας σε όλους τους χώρους πλύσης, η θερμοκρασία του δε θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή (όχι μικρότερη από + 15 °). Η ισορροπία αυτή διατηρείται για δύο λόγους: την άνετη εργασία του προσωπικού και την αποφυγή συμπύκνωσης στις επιφάνειες των χώρων.

Αλλά, για να οργανώσει μια ποιοτική θέρμανση του αέρα, αρκετά δαπανηρή επιχείρηση για τους ενεργειακούς πόρους. Γενικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι θέρμανσης του ρεύματος παροχής: ηλεκτρική ή θέρμανση νερού, καθώς και με τη μέθοδο ανάκτησης.

Στην τελευταία παραλλαγή, ο θερμός φρέσκος αέρας θερμαίνεται από τις αφαιρούμενες θερμές μάζες από τις αίθουσες πλύσης. Είναι επίσης δυνατό να αναμειχθεί ένα κρύο ρεύμα με ένα ήδη καθαρισμένο.

Ένα πλήρως συναρμολογημένο σύστημα αποτελείται από τέτοιες βασικές μονάδες:

 • Εισαγωγή αέρα με ισχύ που σας επιτρέπει να πιείτε πολύ αέρα από το δρόμο σε επαρκή ένταση.
 • Σταθμός καθαρισμού με καθαρό αέρα.
 • Η μονάδα ανάκτησης του ρεύματος τροφοδοσίας και η αφυδάτωση του αέρα.
 • Κανάλια εξαερισμού που κατανέμουν τη μάζα αέρα μέσα από τα δωμάτια.
 • Η μονάδα εξάτμισης αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από ολόκληρο το κτίριο.
 • Οι σταθμοί για τον καθαρισμό της μολυσμένης μάζας που αφαιρείται από το πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων θα εξαρτηθεί από τα δομικά του στοιχεία. Συγκεκριμένα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού συστημάτων

Η βασική απαίτηση για συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι η επιβιωσιμότητα και η λειτουργικότητά τους. Στην πρώτη παραλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσεγγίσετε την επιλογή των υλικών για τους αεραγωγούς και τους ίδιους τους ανεμιστήρες, καθώς και να προστατέψετε το ηλεκτρικό στοιχείο των μηχανισμών κίνησης. Μετά από όλα, το σύστημα θα λειτουργήσει άμεσα με το περιβάλλον με πολύ υψηλό επίπεδο επιθετικότητας. υψηλή υγρασία, τοξικές ουσίες και αέρια.

Τι αξίζει να επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην κατασκευή ενός συστήματος εναέριας κυκλοφορίας σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων;

 • Πρώτον, οι ανεμιστήρες καυσαερίων πρέπει να κατασκευάζονται με αντιδιαβρωτικά υλικά ή επιχρίσματα. Όταν η υπηρεσία είναι πολύ έντονη, είναι επιθυμητό οι αγωγοί αερισμού να είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως δείχνει η πρακτική, ακόμη και οι ψεκασμοί ψευδαργύρου δεν αντέχουν στην έκθεση τόσο μολυσμένου αέρα.
 • Δεύτερον, η συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται μόνο με συνδετήρες σχεδιασμένους για επιθετικό περιβάλλον. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να σφραγίσετε όλες τις συνδέσεις με σπείρωμα και φλάντζα.
 • Τρίτον, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη στεγανότητα όλων των συνδέσεων, των προσαρμογέων και των δίδων.
 • Τέταρτον, οι βαλβίδες συμπιεστή, εξαγωγής και τροφοδοσίας πρέπει να είναι κλειστές με αντιθαμβωτικές σχάρες ή περιβλήματα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αποθηκεύσετε αγοράζοντας κανάλια πολυμερούς και άλλα εξαρτήματα. Δεν αντέχουν τα φορτία και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από 1-2 χρόνια λειτουργίας. Ένα άλλο σημείο που είναι σημαντικό για τα συστήματα εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων είναι οι απαγωγείς σταγόνων στους αεραγωγούς και οι δίαυλοι αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υγρού από αυτά.

Υπολογισμός και επιλογή εξοπλισμού

Όταν εξοπλίζετε ποιοτικό αερισμό στις εγκαταστάσεις του πλυσίματος αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον εξοπλισμό που είναι κατάλληλος για χωρητικότητα, ο οποίος μπορεί να παράσχει την απαιτούμενη 10 φορές αντικατάσταση του όγκου αέρα σε 1 ώρα.

Η εξάτμιση παρέχεται από κινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους διαθέτουν έναν συγκεκριμένο πόρο.

Εξαερισμός πλύσης αυτοκινήτων: κανόνες για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα

Ο εξαερισμός, που είναι ένα από τα κύρια υποχρεωτικά συστήματα μηχανικής, είναι σημαντικό όχι μόνο για την οργάνωση ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι. Οι παράμετροι θερμοκρασίας και υγρασίας θα πρέπει να τηρούνται κατά την κατασκευή βιομηχανικών χώρων. Μετά από όλα, ένα άτομο ξοδεύει το τρίτο μέρος της ημέρας στη δουλειά και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ευημερία του, τον αέρα που αναπνέει. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων ανήκουν στις εγκαταστάσεις παραγωγής, η εργασία επί των οποίων αναφέρεται σε επιβλαβείς συνθήκες.

Ο επείγων χαρακτήρας του εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Οι εργασίες πλυσίματος συνεπάγονται την πλύση όλων των ρύπων που έχουν εναποτεθεί στο αυτοκίνητο ως αποτέλεσμα της λειτουργίας. Είναι σαφές ότι η εγκατεστημένη στην επιφάνεια του "σιδήρου άλογο", επιβλαβείς ουσίες ακόμη και δύσκολο να απαριθμήσει. Εξάλλου, τα «συλλέγει» στο δρόμο, επιπλέον, ο ίδιος συνεισφέρει στη ρύπανση του αέρα και της δικής του επιφάνειας.

Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος των μολυσματικών ουσιών, οι οποίες, τελικά, βρίσκονται στο χώρο πλύσης. Για να κάνει το αυτοκίνητο πέρασε από το κουτί, και όπως λένε «έλαμψε σαν ένα νέο δεκάρα», έπλυνε τα διάφορα σαμπουάν, αφρό δημιουργεί μία γεννήτρια αφρού, χρησιμοποιώντας εμποτισμό, Μαστίχα, διάφορα χημικά καλλυντικά για τα αυτοκίνητα.

Ως αποτέλεσμα της σύνδεσης με το νερό, οι βλαβερές ουσίες εισέρχονται στον αέρα, η καθίζηση σε όλες τις επιφάνειες δεν είναι πλέον αυτοκίνητο, αλλά δωμάτιο. Οι εργαζόμενοι που εκτελούν απευθείας πλύσιμο αυτοκινήτων πρέπει να χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό ενώ εργάζονται, προστατεύοντας τους βλεννογόνους και τα αναπνευστικά όργανα.

Εκτός από τις χημικές ενώσεις, ο αέρας του νεροχύτη είναι υπερκορεσμένος με την υγρασία, τα καυσαέρια των μηχανών που πλησιάζουν και αναχωρούν. Αποστραγγίστε και καθαρίστε το από επιβλαβείς πτητικές ουσίες και αέρια μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό σύστημα αερισμού εξαερισμού.

Πλύσιμο αυτοκινήτου: χαρακτηριστικά του συστήματος

Η συσκευή του φυσικού αερισμού για ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ακόμη και αν είναι αυτόνομη παραγωγή άλλες πρόσθετες εγκαταστάσεις, δεν αρκεί. Ο λόγος είναι η αρχή της λειτουργίας του, η οποία βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας δωματίου και δρόμου. Αυτή η ανταλλαγή αέρα δεν είναι ικανή να στεγνώνει και να καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Ως εκ τούτου, στο μπάνιο είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό με μηχανικό κίνητρο.

Λειτουργικό φορτίο

 • Αφαιρέστε τη σκόνη από το κουτί όπου πλένονται τα αυτοκίνητα.
 • Εξαερώστε τον αέρα, μειώνοντας την υγρασία στις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την υγεία των εργαζομένων, καθώς και συμβάλλει στην καταστροφή των δομικών στοιχείων, των υλικών φινιρίσματος. Όταν οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές υγρασίας υπερβαίνουν, το συμπύκνωμα πέφτει στις επιφάνειες.
 • Εκπομπή καυσαερίων του κινητήρα, των χρωμάτων και των ατμών.
 • Εξασφαλίστε μια σταθερή εναλλαγή αέρα. Είναι επιθυμητό ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στα αποχωρητήρια να δουλεύει συνεχώς και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο ρυθμός εναλλαγής αέρα του εκχυλίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 φορές τον κύκλο ανά ώρα, η εισροή - 20% λιγότερο, δηλαδή τουλάχιστον 8 αλλαγές αέρα ανά ώρα.
 • Εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία καταναλώνεται ήδη σε μεγάλες ποσότητες.

Σημαντικό! Ο εξοπλισμός εξαερισμού, οι αεραγωγοί και άλλα μέρη του συστήματος εξαερισμού που εκτίθενται άμεσα στο επιθετικό περιβάλλον πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά ή να προστατεύονται.

Το σωστά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα αερισμού επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των κινδύνων ασθενειών των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτοκινήτων. Αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται εάν οι υφιστάμενοι τύποι ανεμόμυλων (εγκατάσταση, monoblock) συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του SNiP.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Αξίζει να καταλάβουμε ότι το πλύσιμο αυτοκινήτων δεν είναι μόνο ένα κουτί στο οποίο πλένονται τα οχήματα, αλλά και πρόσθετοι και διοικητικοί χώροι. Όλοι τους τροφοδοτούνται με εξαερισμό, αλλά όχι με μια τέτοια πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα, όπως στη λεγόμενη "βρώμικη" ζώνη. Ο υποχρεωτικός εξαερισμός εκτίθεται σε ντους, αποδυτήρια, χώρους αποθήκευσης βρώμικων ρούχων εργασίας. Σε εκείνους τους χώρους όπου αποθηκεύονται βρώμικα ρούχα, απαιτούνται 10 φορές ανταλλαγή αέρα, στα υπόλοιπα - μισό.

Η εξαγωγή είναι το κύριο συστατικό του συστήματος εξαερισμού και είναι διατεταγμένο αποκλειστικά με μηχανική ώθηση. Αυτό προβλέπεται στο SNiP 2.01.57-85. Ρυθμίστε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος και των μερών του ONTP 01-91. Οι κανόνες περιέχουν απαιτήσεις για το σχεδιασμό, τη διάταξη των χώρων και το σύστημα εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων.

Στο κουτί για το πλύσιμο των οχημάτων πρέπει να διατηρείται μια ορισμένη θερμοκρασία - τουλάχιστον 15 ° C. Αυτό στην ψυχρή εποχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη θέρμανση του αέρα. Θερμαινόμενο, καθαρισμένο από σκόνη του δρόμου και επιβλαβείς ουσίες, ο αέρας τροφοδοτείται μόνο από ψηλά, μέσω των πλεγμάτων εξαερισμού του αεραγωγού.

Η κουκούλα βρίσκεται επίσης στο επάνω μέρος του κιβωτίου - ο υγρός και ο θερμός καυσαερίων ανεβαίνει, όπου το συλλέγεται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής, διέρχεται από τα φίλτρα και αφαιρείται στην ατμόσφαιρα.

Σημαντικό! Η καλύτερη λύση για το σύστημα εξαερισμού για πλυντήριο αυτοκινήτων είναι ο ανακτητής. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να θερμάνει τον εισερχόμενο αέρα από το δρόμο. Εκτός από αυτή τη λειτουργία "βολικό", έχει φίλτρα για τον καθαρισμό εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, καθώς και αφυγραντήρες. Και το πιο σημαντικό - εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξαερισμός πλύσης αυτοκινήτων: κανόνες και υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα

Για να δημιουργήσετε αποτελεσματικό αερισμό ενός βλαβερού χώρου παραγωγής, πρέπει να γράψετε με σαφήνεια μια τεχνική ανάθεση. Πρέπει να προσδιορίζει όλες τις αποχρώσεις του κύκλου παραγωγής. Στη συνέχεια, στη βάση του, αναπτύσσεται ένα σχέδιο συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει το σχέδιό του, εκτιμήσεις, λεπτομερή περιγραφή του έργου. Όλοι οι υπολογισμοί εκτελούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του κτιρίου.

Συνιστάται η συμμετοχή εξειδικευμένων ειδικών για την ανάπτυξη του έργου, ώστε αργότερα το σύστημα να συντηρείται από εξειδικευμένο οργανισμό. Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα για να επιλέξετε εξοπλισμός εξαερισμού, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες παραμέτρους: το μέγεθος του χώρου (περιοχή πολλαπλασιάζεται με το ύψος), ρυθμός αερισμού (10 - κουκούλα, 8 - εισροή). Επίσης, υπολογίζεται η ανταλλαγή αέρα των επιπρόσθετων δωματίων, γι 'αυτά η συχνότητα της αλλαγής του αέρα ανά ώρα είναι 5.

Παράδειγμα:

Το κουτί για το πλύσιμο αυτοκινήτων έχει τις εξής διαστάσεις: μήκος - 18 m, πλάτος - 12 m, ύψος - 3,5 m.

V - όγκος δωματίου 18x12x3,5 = 756 κυβικά μέτρα.

P = 756χ10 = 7560 κυβικά μέτρα. m

Ακριβώς τέτοιες ποσότητες αέρα πρέπει να αερίζονται με εξαερισμό για 1 ώρα, η εισροή είναι 7560-20% = 6050 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κυκλοφορία αέρα, οι προδιαγραφές των κτιρίων συνιστούν, αν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιηθούν δύο εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ο εξαερισμός στο πλυντήριο αυτοκινήτου

Όταν πραγματοποιείτε τους σωστούς υπολογισμούς, επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό εξαερισμού, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα μόνοι σας. Τέτοια έργα χωρίζονται κατά κανόνα σε διάφορα στάδια.

Βήμα # 1 Προετοιμασία

Σε αυτό το στάδιο, κάνουν υπολογισμούς, αγοράζουν εξοπλισμό και υλικά. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αν το σύστημα εξαερισμού είναι μονομπλόκ και σύνθεση, θα πρέπει να περιέχει σε είσοδο κυκλώματος και εξάτμισης ανεμιστήρα του, ένα σύστημα φίλτρου για την τραχιά και λεπτά φίλτρα, αποξηραντικό και θερμαντήρας αέρα.

Στάδιο # 2 Εγκατάσταση

Στερέωση αεραγωγών και εγκατάσταση εξοπλισμού. Όλα τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αρμών, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά.

Σημαντικό! Ο αγωγός συνιστάται να είναι ορθογώνιος ή τετράγωνος. Εάν είναι συνδεδεμένος ένας ανεμιστήρας καναλιών με κυκλική διατομή, γίνεται προσαρμογέας. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας συνδέεται μέσω φλαντζωτής σύνδεσης, η οποία είναι κατασκευασμένη από υλικά ικανά να αντέχουν σε επιθετικά περιβάλλοντα, υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Στάδιο # 3 Θέση σε λειτουργία

Η κατοχή ενός τέτοιου γεγονότος είναι υποχρεωτική. Η επαλήθευση της λειτουργίας όλων των στοιχείων του συστήματος αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική λειτουργία του στο μέλλον.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Ο εξαερισμός σε πλυντήριο αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική δομή, η οποία σχεδιάζεται και εγκαθίσταται πάντα στη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων για να διασφαλιστεί η ροή του καθαρού αέρα.

Το σύστημα αερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων θα πρέπει να αραιώνει τις ακαθαρσίες που περιέχονται στον αέρα στο επίπεδο συγκέντρωσης που προδιαγράφεται (επιτρέπεται) από την ισχύουσα νομοθεσία και να απαλλαγεί από αυτές.

Ειδικότητα του εξοπλισμού

Η δυσκολία εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων στα σημεία εξυπηρέτησης των οχημάτων είναι ότι στον εναέριο χώρο των εγκαταστάσεων υπάρχουν πάντα:

 • ατμοί καθαριστικών σκονών και πηκτωμάτων.
 • απόβλητα εξάτμισης αυτοκινήτων.
 • αυξημένη υγρασία.
 • αιωρούμενη λάσπη από οχήματα.

Επομένως, όλοι οι ιδιοκτήτες πλυντηρίων αυτοκινήτων θα πρέπει να φροντίζουν για τη διάθεση των χώρων εργασίας από ένα τέτοιο "κροτάλισμα μείγμα", προκειμένου να αποφεύγονται πυρκαγιές και ατυχήματα μεταξύ προσωπικού και πελατών (δηλητηρίαση, απώλεια συνείδησης).

Πρέπει να υπολογίζεται ο εξαερισμός σε πλυντήρια αυτοκινήτων και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων αυτοκινήτων (άφιξη και αναχώρηση). Εάν αυτό δεν γίνει, η περιεκτικότητα σε αέριο θα υπερβεί τον κανόνα, γεγονός που θα επηρεάσει την υγεία του προσωπικού.

Για να εξασφαλιστεί το σωστό επίπεδο αερισμού σε πλυντήριο αυτοκινήτων, είναι κατάλληλα μόνο συστήματα εισαγωγής και εξάτμισης υψηλής απόδοσης με λειτουργίες αφυγραντήσεως και εξαναγκασμού αέρα.

Το σχήμα της κίνησης του αέρα στο σύστημα παροχής και εξαγωγής

Ο προσεκτικά επιλεγμένος, σωστά υπολογισμένος, επαγγελματικά συναρμολογημένος εξοπλισμός θα δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη συνεχή λειτουργία ενός τέτοιου σημείου εξυπηρέτησης ως νεροχύτη.

Τεχνικές απαιτήσεις

Η συσκευή εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων πρέπει να παρέχει μια ανταλλαγή μάζας αέρα 3-5 φορές / ώρα. Εάν έχετε μια εξειδικευμένη θεραπεία (ατμός, αντισηπτικά κτλ.), Τότε η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι 6-10 φορές / ώρα.

Οι κύριες απαιτήσεις για τη λειτουργία του εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων είναι οι ίδιες με εκείνες για τα αντικείμενα υψηλής υγρασίας (μπάνια, πισίνες). Αλλά εδώ και τα χρησιμοποιούμενα σταθμισμένα μέρη ρύπων και καθαριστικών προστίθενται στον εναέριο χώρο.

Ως εκ τούτου, μαζί με συμβατικές συσκευές, πρέπει να υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για την επεξεργασία αυτής της μάζας ακαθαρσιών και την μετέπειτα διάθεσή τους. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση ισχυρών εντατικών συστημάτων καθαρισμού.

Είναι απαραίτητο να αγοράσετε μονάδες παροχής και εξαγωγής καυσαερίων. Τοποθετήστε τον εξοπλισμό και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μόνο ο εξωτερικός (τροφοδοτούμενος) αέρας αντλήθηκε στην "καθαρή" και στην περιοχή εργασίας.
 • αν οι περιοχές "καθαρό" και "βρώμικο" βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση (για παράδειγμα, η πρώτη στο κτίριο διοίκησης, η άλλη σε μια σκηνή ή κάτω από ένα κουβούκλιο), τότε μέρος της μάζας τροφοδοσίας πρέπει να μεταφερθεί στο δεύτερο τμήμα.

Η πρώτη τιμή επιλέγεται από την καθαρή ζώνη, η δεύτερη από την βρώμικη. Για εξαιρετικά αποτελεσματικές εργασίες καθαρισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, η σχετική τιμή του καθαρού αέρα πρέπει να είναι μικρότερη από τα αέρια αναρρόφησης και τα αιωρούμενα στερεά κατά 20%.

Προστατευτικά μέτρα

Υπάρχουν δύο τύποι εξαγωγής αέρα:

 1. Πλαστικά: προπυλένιο, PVC, κλπ.
 • Εύκολη συναρμολόγηση (για 1-3 ώρες)?
 • δεν υπόκεινται σε διάβρωση.
 • χαμηλό κόστος.
 • μέση αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης του αερίου.
 • είναι δύσκολο να πάρετε τα προϊόντα των κατάλληλων μεγεθών, είναι απαραίτητο να το κάνετε στην τάξη.
 1. Μέταλλο (τυπικό).
 • πωλούνται παντού.
 • υψηλή λειτουργική αποτελεσματικότητα ·
 • η εγκατάσταση είναι δύσκολη (σε σύγκριση με τα πλαστικά συστήματα), μερικές φορές χρειάζονται 1-2 ημέρες για τη συναρμολόγηση.
 • μπορεί να σκουριάσει χωρίς ειδικά. προστασία ·
 • υψηλό κόστος.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο πλύσιμο αυτοκινήτων (αερολύματα, σαμπουάν, χημικά, κλπ.) Δεν καταστρέφουν τα αυτοκίνητα, αλλά μπορούν να έχουν δυσμενή επίδραση στο μέταλλο του συστήματος εξαερισμού. Μετά από όλα, ο καθαρισμένος αέρας περιέχει ένα "πτητικό" μίγμα λεπτών σωματιδίων, τα οποία, περνώντας μέσα από τον αγωγό, τρίβουν στα τοιχώματά του.

Μέσα σε αυτές τις γρατζουνιές, οι ατμοί νερού τελειώνουν την θήκη, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο μέταλλο του εξαερισμού. Με την πάροδο του χρόνου, γρατσουνιές, και κατά συνέπεια η περιοχή με σκουριά αυξάνεται ευρύτερα και βαθύτερα. Και, τέλος, η ανακάλυψη του συστήματος.

Για να καταπολεμηθεί αυτό το πλύσιμο αυτοκινήτων, τηρούνται ορισμένα μέτρα:

 1. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προσπαθούν να σφραγίσουν όλες τις αρθρώσεις, τις ραφές των διαμορφωμένων στοιχείων και τις εξόδους αέρα, σφίξτε και σφίξτε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ακροδέκτες και τις συνδέσεις με φλάντζες και σπειρώματα.
 2. Εφαρμόστε προστατευτικές επικαλύψεις, ασπίδες, οθόνες που εισάγονται και δεν σας επιτρέπουν να έρθετε σε επαφή με ολόκληρη τη ροή (ή το μεγαλύτερο μέρος της) με τη μεταλλική επιφάνεια.
 3. Αποκτήστε στοιχεία από τον "ανοξείδωτο χάλυβα".
 4. Τοποθετήστε μπροστά στον αέρα στην αποστράγγιση ένα ειδικό σύστημα αποστράγγισης για να αποφορτίσετε τους περισσότερους ατμούς και συμπυκνώστε το στο αποχετευτικό δίκτυο.
 5. Εφαρμόζονται ειδικοί μηχανισμοί, κόμβοι, ανεμιστήρες και αεραγωγοί με ένα προστατευτικό στρώμα πολυμερούς, που γίνεται με την τεχνολογία ηλεκτροστατικού ψεκασμού.

Ένα προστατευτικό στρώμα πολυμερούς, κατασκευασμένο με τεχνολογία ηλεκτροστατικού ψεκασμού, θα προστατεύει την εκροή αέρα από τη σκουριά

Αν δεν μπορείτε να πάρετε αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από "ανοξείδωτο χάλυβα", πλαστικά ή επικαλυμμένα μέρη - απλά βαφή όλων των στοιχείων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με το χρώμα. Αυτό θα αυξήσει την αντοχή τους στη διάβρωση κατά μία τάξη μεγέθους.

Για την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις και μονάδες τύπου ακτινωτού ή καναλιού. Σε πολύ μεγάλους νεροχύτες, οι οποίοι διεξάγουν μια 24ωρη λειτουργία καθαρισμού αυτοκινήτων, συνιστάται να εγκατασταθούν δύο παράλληλα συστήματα εξαερισμού.

Ενεργοποιούνται εναλλάξ (για παράδειγμα, ένας κύκλος 8-12 ωρών). Αυτό είναι απαραίτητο για την αύξηση της διάρκειας λειτουργίας των αεραγωγών και για την παροχή ψύξης ηλεκτρικών κινητήρων, ανεμιστήρων, μειωτήρων κλπ.

Σύστημα εξαερισμού πλυσίματος αυτοκινήτου

Εργασία οποιουδήποτε αυτοκινήτου είναι η χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού και της αυτοκινητοβιομηχανίας χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων πηκτών αφρού, καθαριστικά, διάβρωση στίλβωση, και αυτό σημαίνει αυτόματα την υπερβολική υγρασία, και τοξικών χημικών αερίου μολυντές που απελευθερώνεται μέσα στον χώρο αέρα των εγκαταστάσεων πλυσίματος αυτοκινήτων. Επιπλέον, ένα ζεύγος των προϊόντων πετρελαίου και χημικών έρθουν σε μια μη αναστρέψιμη αντίδραση με τα καυσαέρια των οχημάτων, η οποία οδηγεί σε υπέρβαση του αποδεκτού συγκέντρωση κατωφλίου των ρύπων που απειλούν την ανθρώπινη υγεία.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ανταλλαγή αέρα, η οποία είναι σύμφωνη με τους κανόνες και τις απαιτήσεις του SNiP, σε εγκαταστάσεις αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα μόνο ισχυρά και αποδοτικά συστήματα εξαερισμού και τροφοδοσίας, εξοπλισμένα με συσκευές που φιλτράρουν και αφύγρανση του αέρα.

Ειδικότητα αερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Η ατμόσφαιρα στα κιβώτια πλυσίματος αυτοκινήτων είναι ένα "πτητικό μίγμα" που αποτελείται από μικροσωματίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε μηχανές πλυσίματος και στίλβωσης, βρωμιές και καυσαέρια. Επιπλέον, τα πάντα περιπλέκονται από την αυξημένη στάθμη υγρασίας που υπάρχει στον αέρα.

Η σκόνη νερού δυσκολεύει σημαντικά την ορατότητα στο πλυντήριο αυτοκινήτων, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες όχι μόνο για τους πελάτες πλυσίματος αυτοκινήτων αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Επιπλέον, ο παράγοντας αυτός επιδεινώνει την ποιότητα της ξήρανσης του οχήματος, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η υγρασία στο σώμα προκαλεί τη γήρανση και την ταχύτερη διάβρωση στα μεταλλικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Η ιδιαιτερότητα του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι να παρέχει την απαιτούμενη εισροή καθαρού αέρα και αποτελεσματική απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας και επιβλαβών συστατικών από το δωμάτιο.

Σχεδιασμός και υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Κατά τη δημιουργία ενός έργου για τον αερισμό των πλυντηρίων αυτοκινήτων που λειτουργούν με τον κανονικό τρόπο, λαμβάνονται ως βάση τα βιομηχανικά πρότυπα για τεχνολογικό σχεδιασμό (ONTP) - 01.91 και SNiP 2.04.05-91.

Η τιμή της ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα πλυσίματος αυτοκινήτων υπολογίζεται με την αφομοίωση της μόλυνσης αερίου και ελέγχεται για την αφομοίωση των εκπομπών θερμότητας και υγρασίας. Στην περίπτωση αυτή, πέντε φορές την ανταλλαγή αέρα.

Συστήματα εξαερισμού για πλυντήρια αυτοκινήτων, που λειτουργούν σε μια ειδική κατάσταση της επεξεργασίας μεταφοράς σύμφωνα SNP 2.01.57-85 χρήση χειρισμού εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου, η οποία θα πρέπει να παρέχει όχι λιγότερο από δέκα φορές ανταλλαγή αέρα στο χώρο όπου λαμβάνει χώρα η έκπλυση των αυτοκινήτων αέρα.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα ζεύγος αέρα τροφοδοσίας και ένα ζεύγος συστημάτων εξαερισμού, τα οποία συνολικά μπορούν να παρέχουν τουλάχιστον δέκα φορές την ανταλλαγή αέρα στην "βρώμικη ζώνη".

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι μάζες του αέρα τροφοδοσίας παρέχονται αποκλειστικά στην "καθαρή ζώνη". Η εξαγωγή αέρα συγκεντρώνεται στην ανώτερη περιοχή του δωματίου, με βάση την αναλογία: το ένα τρίτο της "καθαρής ζώνης" και τα δύο τρίτα του "βρώμικου". Ταυτόχρονα, ο όγκος των μαζών αέρα για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι κατά 20% υψηλότερος από τον όγκο εισροής.


Στην περίπτωση όπου το πλυντήριο αυτοκινήτων βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός μη οικιστικού κτηρίου, τα πρότυπα επιτρέπουν τη σύνδεση της εισροής αέριων μαζών στον εξαερισμό του χώρου πλύσης από το γενικό σύστημα ανταλλαγής αυτού του κτιρίου. Ταυτόχρονα, η εξαγωγή αέρα επιτρέπεται μόνο αφού αποστραγγισθεί και καθαριστεί με ανεμιστήρα οροφής.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων για υγειονομικούς σκοπούς διεξάγεται βάσει των προτύπων SNiP 2.04.05-91 και 2.01.57-85:

 • Η εξαγωγή αέρα παρέχεται από τα αποδυτήρια, τις ντουζιέρες και άλλους χώρους της "βρώμικης ζώνης", η ροή του νωπού αέρα στην "καθαρή ζώνη".
 • Πολλαπλασιασμός της ανταλλαγής αέρα: 10 φορές στις εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύονται βρώμικα ρούχα και 5 φορές σε άλλες εγκαταστάσεις της "βρώμικης ζώνης".

Μπορείτε να πάρετε ένα δωρεάν σχέδιο σκίτσου και το κόστος του αερισμού του πλυσίματος αυτοκινήτου σας

Πρότυπα για την αποστράγγιση του αέρα στο αυτοκίνητό χώρο πλύσης παρόμοια με τις απαιτήσεις που ισχύουν για το λεκάνες, μπανιέρες και μαγειρεία. Η διαφορά έγκειται μόνο στο γεγονός ότι ένα βασικό καθήκον για τις παραπάνω εγκαταστάσεις γίνεται διατηρώντας το επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας, ενώ για αυτόματη πρωταρχικός στόχος είναι σε διήθηση αέρα και μια εντατική ανταλλαγή αέρα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ταχεία απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Λαμβανομένου υπόψη του αυξημένου επιπέδου βλαπτικότητας που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα των εγκαταστάσεων, επιβάλλονται ορισμένες απαιτήσεις στην οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων:

 1. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην αίθουσα πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο +15 C, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρύου περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα.
 2. Οι αγωγοί εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στο σύστημα εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, με αυξημένη αντοχή στις επιπτώσεις των χημικών ουσιών.
 3. Υποχρεωτική στεγανοποίηση όλων των ραφών, των βαλβίδων, των καναλιών και της στεγανοποίησης των φλαντζωτών συνδέσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή όταν το συμπύκνωμα υγρασίας αποστραγγίζεται μέσα στον αγωγό εξαερισμού.
 4. Όλες οι εξωτερικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με συστήματα αποστράγγισης που αποτρέπουν την εσωτερική συσσώρευση υγρασίας. Η τοποθέτηση σε συστήματα αγωγών θαλάμων με εξουδετερώσεις μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της προστασίας από την υγρασία.
 5. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία και τα στοιχεία του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής προστατεύονται από ειδικά προστατευτικά κιβώτια, ασπίδες και ασπίδες για την αποτροπή της καταστροφής τους και την πρόληψη της πρόωρης αποτυχίας τους.

Για λόγους ασφαλείας, δεν συνιστάται η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών. Αν και αυτή είναι μια επιλογή προϋπολογισμού, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού πλυσίματος αυτοκινήτων, δεν είναι αρκετά αξιόπιστο. Τα έντονα φορτία, τα αιχμηρά άλματα θερμοκρασίας, οι καταστροφικές επιπτώσεις της υγρασίας μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία "γήρανση" των πολυμερών συστατικών και ακόμη και στην πλήρη καταστροφή τους, μετά από μερικά χρόνια λειτουργίας σε λειτουργία χωρίς διακοπή.

Ειδικότητα συντήρησης των συστημάτων εξαερισμού

Η λειτουργία εντατικής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων, υπό την προϋπόθεση αυξημένης επιθετικότητας του περιβάλλοντος, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Για να αποφευχθεί η μη αναστρέψιμη ζημιά στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, η επιθεώρηση και η συντήρηση πρέπει να εκτελούνται όσο το δυνατόν συχνότερα. Η ανάγκη για μια τέτοια επαλήθευση προσδιορίζεται αφού ληφθούν και εξεταστούν δείγματα αέρα για την MPC ρυπογόνων και τοξικών ουσιών.

Το σχέδιο δραστηριοτήτων επαλήθευσης του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει:

 1. Μέτρηση του βαθμού μόλυνσης των αερίων στους θαλάμους πλύσης και των παρακείμενων χώρων για οικιακούς σκοπούς.
 2. Διεξαγωγή λεπτομερούς ελέγχου, έλεγχος της ικανότητας λειτουργίας και καθαρισμός του ventsseti. Εάν είναι απαραίτητο, οι λεπίδες των ανεμιστήρων και οι αεραγωγοί είναι ενισχυμένες με μια επίστρωση ανθεκτική στη διάβρωση.

Η διεξαγωγή εργασιών για τον σχεδιασμό, τον υπολογισμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις. Μην αποθηκεύσετε το βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης επιχείρησης - αναθέστε αυτήν την εργασία σε ειδικευμένους επαγγελματίες.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή μηχανικού για τον εξαερισμό του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Вентпортал

Κύριο μενού

Είστε εδώ

Μήνυμα σφάλματος

Εξαερισμός πλυντηρίων αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε Τετ, 04/16/2008 - 16:08 από τον χρήστη εντάξει

Ποια είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα που χρησιμοποιείται σε πλυντήρια αυτοκινήτων; Σε SNiPah τίποτα για αυτό δεν λέγεται Πώς να υπολογίσει τη διάχυση θερμότητας Ευχαριστώ.

 • Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια

Υπάρχει α

Δημοσιεύτηκε στις Τετ, 04/17/2008 - 14:41 από συντάκτη

Και εδώ είναι ένα απόσπασμα από εσάς "Συστάσεις για την ανάπτυξη έργων πλυσίματος αυτοκινήτων,
προσαρμοσμένο για ειδική επεξεργασία οχημάτων "

4.4. Λύσεις για μηχανικό εξοπλισμό και συστήματα

 • Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια

Τεράστια

Δημοσιεύτηκε στις Παρ, 04/18/2008 - 13:20 από το χρήστη ok

Ανταλλαγή αέρα σε πλυντήριο αυτοκινήτων

Ή, συνδεθείτε μέσω μιας από αυτές τις υπηρεσίες

 • Αρχική σελίδα
 • Πλύσιμο αυτοκινήτου
 • Γενικές ερωτήσεις για το πλύσιμο των χεριών
 • Εξαερισμός και καυσαερίων με θέρμανση στα κουτιά στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Γραπτή από τον δικαστή52, 19 Νοεμβρίου 2008

508 δημοσιεύσεις σε αυτό το νήμα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να αφήσετε ένα σχόλιο

Τα σχόλια μπορούν να αφεθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Εγγραφείτε έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εξαερισμός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων σχεδιάζεται και δημιουργείται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες εργασίας, την ποσότητα επικίνδυνων ουσιών και άλλα χαρακτηριστικά αυτού του είδους δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις που εξυπηρετούν αυτοκίνητα, όπως οι χώροι στάθμευσης και οι χώροι στάθμευσης, ανήκουν σε έναν ειδικό τύπο εγκαταστάσεων που έχουν διάφορες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χρειάζονται μια κατάλληλη προσέγγιση στην οργάνωση της ανταλλαγής αέρα.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων ή υπηρεσίας αυτοκινήτου;

Οι εγκαταστάσεις ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων και ενός κέντρου φροντίδας αυτοκινήτων είναι συνεχώς γεμάτες με προϊόντα βιομηχανικής δραστηριότητας:


Η παρουσία επιβλαβών και επιθετικών συστατικών στον αέρα επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων, επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων. Παραγωγή των υδρατμών, πτητικές ενώσεις και αιωρούμενα στερεά που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας, που εκτελούνται από την προσφορά και εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού, υπολογίζεται σωστά και οργανωμένα ρυθμίσεις με βάση τις επιχειρήσεις, την παραγωγική ικανότητα, και άλλο εξοπλισμό σύνθεση χαρακτηριστικά που να επηρεάζουν τη λειτουργία αερισμού.

Τιμές εξοπλισμού

Συνιστώμενοι ανεμιστήρες:

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 80-75 №4

Τα καθήκοντα του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνουν:


Για την πλήρη εφαρμογή αυτών των καθηκόντων απαιτείται ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει όλα τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα και απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις και κανόνες

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για την ανταλλαγή αερίων των πλυντηρίων αυτοκινήτων πλησιάζουν τις υγειονομικές και τεχνικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό των πισίνων, του χαμάμ και των θερμών καταστημάτων στον τομέα της δημόσιας εστίασης.

Ταυτόχρονα, εάν οι συνήθεις απαιτήσεις για δωμάτια με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία βασίζονται στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και υγρασίας, τότε για πλύσιμο αυτοκινήτων, απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς SanPiN, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη την παρουσία διαβρωτικών και επιβλαβών ουσιών στη σύνθεση του εσωτερικού αέρα, είναι απαραίτητο:


Για πλύσεις αυτοκινήτων, επιλέγεται εξοπλισμός εξαερισμού, η απόδοση του οποίου επιτρέπει την παροχή δεκαπλάσιας ανταλλαγής αέρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο αποστράγγιση και διήθηση ροής αέρα εξόδου, προκειμένου να αποφευχθεί η αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιείται το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, με εισροή στην "καθαρή" ζώνη και ένα τρίτο απόσπασμα από τα "καθαρά, τα δύο τρίτα της" βρώμικης "ζώνης. Ο αέρας εισαγωγής αντλείται από την ανώτερη βαθμίδα των χώρων.

Για αυτοκίνητα πλύσεις αυτοκινήτων

Η ανταλλαγή αέρα στην αίθουσα πλυσίματος αυτοκινήτων για αυτοκίνητα οργανώνεται σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Συνήθως για πλύσιμο αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας Ένας μεγάλος αριθμός σαμπουάν αυτοκινήτου, προϊόντα χωρίς επαφή, φάρμακα που σχηματίζουν ενεργό αφρό κλπ. Η προέλευση αυτών των κινδύνων πραγματοποιείται παράλληλα με την αφυδάτωση του αέρα. Το ρεύμα εκχύλισης αντλείται από την κορυφή του δωματίου.

Για βαριά οχήματα πλυσίματος αυτοκινήτων

Ένα χαρακτηριστικό του πλυντηρίου αυτοκινήτων για τα μεγάλα οχήματα είναι την παρουσία μιας μεγάλης πύλης, επιτρέποντας στις μάζες του αέρα να κινούνται ελεύθερα σε παρακείμενες αίθουσες. Αποκλείστε την απέλαση του μολυσμένου αέρα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι όγκοι των καυσαερίων, παρέχοντας ένα αρνητικό υπόλοιπο με τα παρακείμενα δωμάτια.

Συστήματα αφαίρεσης καυσαερίων

Για την αφαίρεση των καυσαερίων χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα συστήματα με αγωγούς που συνδέονται απευθείας με τον αγωγό εξαγωγής του αυτοκινήτου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κατασκευών παρόμοιων συστημάτων:


Για την αφαίρεση των καυσαερίων χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες ανθεκτικοί στη θερμότητα με ακροφύσια, εξασφαλίζοντας στεγανότητα της σύνδεσης.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων είναι η δυνατότητα των κινούμενων οχημάτων μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος με τις συνδεδεμένες με σωλήνες, επιτρέποντας πιο αποδοτικές τεχνικές και διαιτητής εξασφαλίζει την απομάκρυνση των καυσαερίων από την παραλαβή στο κατάστημα.

Για συνεργεία αυτοκινήτων και πρατήρια καυσίμων

Σύνθεση του αέρα σε πρατήρια καυσίμων και πρατήρια καυσίμων δεν περιέχει υπερβολική υγρασία με ανακυκλωμένα απορρυπαντικά, αλλά κορεσμένα με προϊόντα συγκόλλησης, ατμούς καυσίμων και πετρελαίου, λιπαντικά και χρώματα και βερνίκια. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας είναι δυνατή στο SRT, όπου η διαδικασία συντήρησης αυτοκινήτων ολοκληρώνεται με πλύσιμο, αλλά αυτό συμβαίνει σε ξεχωριστούς χώρους.

Τιμές εξοπλισμού

Συνιστώμενοι ανεμιστήρες:

Εξαερισμός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Στους σταθμούς πλύσης αυτοκινήτων, τα πλεονάσματα νερού και χημικών αντιδραστηρίων εξαφανίζονται, γεγονός που οδηγεί στην ταχεία επιδείνωση και αύξηση του κόστους για τη διατήρηση της επιχείρησης.

 • Συντήρηση συστημάτων εξαερισμού

Κριτικές, συστάσεις, έργα, υπηρεσίες

Η βέλτιστη λύση για την αύξηση της διάρκειας ζωής των πλυντηρίων ρούχων και του εξοπλισμού για στεγνό καθάρισμα των αυτοκινήτων είναι η εγκατάσταση αξιόπιστου συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Η λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού σχετίζεται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα συντήρησης.

Συντήρηση του εξαερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Προετοιμασία συντήρησης

Το πρώτο στάδιο - σχεδιασμός. Ένα παράδειγμα της εργασίας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αερισμού στο εμπορικό κέντρο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την εξαερισμό του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Το έργο προβλέπει ανεμιστήρες (αυτόματη περιστροφή από την κίνηση μηχανών) και εξαναγκασμένο αερισμό χωρίς θέρμανση, με αυξημένη παροχή αέρα.
Συνθήκες. Στο τέλος του χώρου στάθμευσης δημιουργήθηκε μια εμπορική αίθουσα πλυντηρίου αυτοκινήτων. Οι διαστάσεις του νεροχύτη είναι 16x12x5 m για 2 θέσεις.
Στόχοι της επιχείρησης. Ενώ οι επισκέπτες ψωνίζουν - τα μηχανήματά τους καθαρίζονται και διευθετούνται. Ερώτηση: πώς να διεξάγετε την κυκλοφορία του αέρα και την αποστράγγιση σε ένα έτοιμο υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων;

 1. Η πρώτη επιλογή να εισαχθεί στο γενικό σχέδιο του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν μηχανισμό αφυγραντήρα, μηχανικό κίνητρο. Δεδομένου ότι το δωμάτιο υπηρεσίας βρίσκεται μέσα στο θερμαινόμενο κτίριο - δεν χρειάζεται να το εξοπλίσετε με ένα σύστημα θέρμανσης.
 2. Η δεύτερη επιλογή είναι να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό αυτόνομο σύστημα με την παραγωγή ατμών στο δρόμο και την εξωτερική εισαγωγή αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η θέρμανση είναι υποχρεωτική, για τη θέρμανση του εξωτερικού αέρα σε ελάχιστο όριο + 15 ° C.

Υπολογισμός. Οι υπολογισμοί έδειξαν αύξηση κατά 30% του κόστους του έργου στην περίπτωση της δεύτερης επιλογής (με εξωτερική πρόσληψη αέρα). Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του εμπορικού κέντρου, ελήφθη άδεια για τη σύνδεση του πλυντηρίου αυτοκινήτου με τον γενικό αερισμό του εμπορικού κέντρου. Ο εξαερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων συνδέθηκε με το σύστημα ανταλλαγής αέρα του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Η εισροή αέρα έρεε κατά μήκος των καναλιών που τροφοδοτούσαν τον χώρο στάθμευσης με καθαρό αέρα και ο απορροφητήρας (αφύγρανση) μετατόπισε τους υδρατμούς στον χώρο στάθμευσης. Η άδεια πλύσης παραλήφθηκε από το νομικό μας σύμβουλο βάσει νόμων που προβλέπουν την ύπαρξη αυτόματης πλύσης στο ITS στον χώρο στάθμευσης και συντήρησης οχημάτων.

Λογιστική για τα χαρακτηριστικά της εργασίας πλύσης κατά τη δημιουργία ενός έργου

Εξαερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων μετά την επισκευή
Φωτογραφία: αερισμός στο πλυντήριο αυτοκινήτων κάτω από το εμπορικό κέντρο

Το δεύτερο στάδιο - επιλογή εξοπλισμού. Ειδικότερα, το έργο της πλύσης αυτοκινήτων περιλαμβάνει τη χρήση χημικών καθαρισμού. Σαμπουάν, καθαριστικά, γέλες, αφρός, διάβρωση στίλβωση και ούτω καθεξής. Auto δημιουργήσει μια υπεραφθονία των χημικών δομών και τοξικά αέρια σε πλυντήριο αυτοκινήτων εσωτερική. Τα οποία μαζί με τα καυσαέρια, αυτή η «χημεία» μπορεί να υπερβαίνει τα MPC και το μονοξείδιο του άνθρακα, αλκοόλες, αμμωνία, και άλλες. Κίνδυνοι. Ως εκ τούτου, στο πρόγραμμα εξαερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων απαιτείται ένα σύστημα που εξασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία ισχυρών ανεμιστήρων εξαγωγής.
Ακαθαρσίες, αιθάλη, αντιδραστήρια χειμώνα, έλαια και ούτω καθεξής. Λάδι, αφαιρείται από την επιφάνεια του αυτοκινήτου, πλύθηκε διαχωριστή νερού υπό πίεση. Μέσω αυτών, το νερό που διέρχεται από τη διήθηση εισέρχεται στο δίκτυο αποχέτευσης μηχανικής. Επιπλέον συστήματα αποστράγγισης, αερισμού έχει σχεδιαστεί με αποστράγγιση και καθαρισμό βιομηχανικών αέρα (σχάρες, διαχυτήρες, Valium και ινώδη φίλτρα), νερό και εάν είναι απαραίτητο με θέρμανση (για μεμονωμένα κτίρια και ξεχωριστά συστήματα εξαερισμού).

Σχεδιαστές STROYENGINEERING συλλογή «Lego» συστήματα μηχανικής μαζί, και παρέδωσε το τελικό σχέδιο για τους εγκαταστάτες μας. Οι σχεδιαστικές απαιτήσεις ικανοποιήθηκαν απόκομμα ρυθμός εξαερισμού που αντιστοιχεί εγκαταστάσεις βιομηχανικών συστημάτων σε καταστήματα γραφεία, αποθήκες, γκαράζ, με υψηλή συγκέντρωση των ρύπων. Συνδετήρες και εξαρτήματα (σύνολα κοχλία-περικοχλίου, κυκλική κλιπ διατομή, ομπρέλες, αεραγωγών, αποσβεστήρες, βαλβίδες γκαζιού, σταυροί, ταφ, κάμψεις, καλύμματα, ένθετα, σύνδεσμοι, θηλές) υπολογίστηκαν δουλεύοντας σε εχθρικά περιβάλλοντα. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο έλαση παραγγέλθηκαν από τους πιστοποιημένους κατασκευαστές GOST.

Συντήρηση των αεραγωγών

Το τρίτο στάδιο - συντήρηση. Οι απαιτήσεις για αφύγρανση του αέρα σε πλυντήρια αυτοκινήτων αντιστοιχούν σε παρόμοιες κατασκευές σε πισίνες, λουτρά, κουζίνες εστιατορίου. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία μας - αυτό πτερύγια του ανεμιστήρα και σήραγγες αγωγών με ειδικές επικαλύψεις (βαφές σε σκόνη και αντιδιαβρωτικά, αλκυδικό αστάρι για μεταλλικές), εφαρμόζονται με ηλεκτρόλυση, στο δικό αίθουσα παραγωγής της εταιρείας με την Dmitrov.
Ελάχιστη διάρκεια ζωής αυτών των χρωμάτων (επιχρίσματα) για τουλάχιστον 5 χρόνια, αλλά με την ετήσια προγραμματισμένη εξέταση και συντήρηση συστημάτων εξαερισμού σε ειδικούς υπηρεσία πλυσίματος αυτοκινήτων STROYENGINEERING προσεκτικά επιθεωρήσει τα μέρη εργασίας. Εάν είναι απαραίτητο, μετά από τη διάγνωση και τον εντοπισμό των προβλημάτων στα τμήματα του εξοπλισμού HVAC - στοιχεία αποσυναρμολογηθεί, που αποστέλλονται για επισκευή, βαφή σε σκόνη, και after sales service πίσω στη θέση του.
Σκοπός της προγραμματισμένης επιθεώρησης είναι η αύξηση της διάρκειας ζωής και της παραγωγικότητας των συστημάτων εξαερισμού, εμποδίζοντας τη διάβρωση. Επιπλέον, στόχος είναι να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία όλων των μηχανικών μονάδων και των διαμορφωμένων προϊόντων. Μια επιθεώρηση επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική επιθεώρηση των συγκολλήσεων αγωγών διαρρέουν σωλήνες αποχέτευσης μολυσμένα φίλτρα, περιβλήματα και φτερωτή. Οι χειριστές ελέγχουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των λιπαντικών σε μονάδες και μονάδες εξαερισμού (κινητήρες ανεμιστήρα, κινητήρες αντλιών, συμπιεστές).

Δυστυχώς, η χρήση πλαστικών αγωγών που μειώνουν το κόστος του συστήματος εξαερισμού δεν είναι πάντοτε δυνατή για λόγους ασφάλειας. Βαρύ φορτίο δασμού, διαφορές θερμοκρασίας, ο αντίκτυπος καταστρέφοντας συμπυκνώματα στο «πλαστικό» εξαερισμού στο πλύσιμο αυτοκινήτων για να προκαλέσει ταχεία «γήρανση» του πολυμερικού τμημάτων του συστήματος και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους κατά τη διάρκεια 1-2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Για να αποφευχθεί η μη αναστρέψιμη σύστημα εξαερισμού βλάβη (με θέρμανση, κλιματισμό) είναι αναγκαίες για να συμμορφωθούν με την τακτική παρακολούθηση και τη συχνότητα των επιθεωρήσεων. Σχέδιο για έλεγχο ασφαλείας σε «STROYENGINEERING» περιλαμβάνει μετρήσεις της συγκέντρωσης αερίου και δειγματοληψία αέρα για εργαστηριακή ανάλυση (για συστάσεις εξοπλισμό).
Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, εγκαθίστανται αισθητήρες αερίου για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση της κατάστασης του "εξαερισμού αερίου" στις αίθουσες πλυσίματος αυτοκινήτων. Είναι σημαντικό οι φορείς εκμετάλλευσης επαγγελματικών εταιρειών, όπως η LLC Stroyinzhiniring, να είναι έτοιμοι όλο το εικοσιτετράωρο για επιτόπιες επισκέψεις για την εξάλειψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και έκτακτης ανάγκης.

Τέταρτο στάδιο - σύμβαση συντήρησης. Αφού τεθεί σε λειτουργία το πλυντήριο αυτοκινήτων σύμφωνα με την κανονιστική πράξη αποδοχής και θέσης σε λειτουργία, ο πελάτης λαμβάνει σύμβαση. Η σύμβαση καθορίζει το χρονοδιάγραμμα συντήρησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας όλων των δικτύων μηχανικής (ηλεκτρικό ρεύμα, διάθεση νερού, εξαερισμός κ.λπ.).

Ευρύ φάσμα των υπηρεσιών μας

Στο Stroyinzhiniring προσεγγίζουν υπεύθυνα το στάδιο της παραγγελίας ενός συστήματος εξαερισμού σε turn-key βάση. Επαγγελματική εγκατάσταση αποτελεσματικών συστημάτων βιομηχανικής εξαερισμού μικρές δομές παροχής υπηρεσιών (λεβητοστάσια, εργαστήρια, δεξαμενές αποθήκευσης, ατμού, κ.λπ.) που παρασκευάζονται στα SRO άδεια επαγγελματίες.

Καλά σχεδιασμένα έργα, που εκτελούνται επακριβώς και εγκαίρως:

 • ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο με χώρο στάθμευσης.
 • κτίριο γραφείων με μηχανικές εγκαταστάσεις και δίκτυα.
 • αρχιτεκτονικά άψογη εξοχικό σπίτι με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτρικό και βοηθητικά προγράμματα νερού.

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα λάβουν στον οργανισμό μας τον πιο απαιτητικό πελάτη. Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τους κανόνες της SniP.
Οι διευθυντές των «STROYENGINEERING» θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή, τον υπολογισμό, την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού και να εξασφαλίσει την παράδοσή του στις εγκαταστάσεις - γκαράζ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα αυτοκινήτων και άλλες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των οχημάτων.. Κατά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού και των εξαρτημάτων για την εγκατάστασή του, λαμβάνονται υπόψη τα διακριτικά χαρακτηριστικά των χώρων (σκοπός) και το κόστος του έργου.

Τα αντικείμενα αποστέλλονται απευθείας από το εργοστάσιο σε τιμές παραγωγού. Κάθε έργο υπολογίζεται ξεχωριστά!

Μετά την παράδοση των αντικειμένων, ο πελάτης λαμβάνει τη σύμβαση παροχής εγγύησης για περίοδο ενός έτους (βάσει της σύμβασης). Οι επιχειρησιακές υπηρεσίες του "StroyEngineering" περιλαμβάνουν: διαγνωστικά; Προγραμματισμένη συντήρηση. επισκευή και αντικατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών μηχανημάτων, ανεμιστήρων, θερμαντικών σωμάτων - βάσει συμβάσεων συντήρησης και μακροχρόνιας διάρκειας.
Η ομάδα των επαγγελματιών μας είναι έτοιμη να σας προσφέρει πολλές επιλογές: προμήθεια καθαρού αέρα για παραγγελία. έτοιμες τεχνικές λύσεις για συστήματα εξάτμισης. διαβουλεύσεις (απαντήσεις σε ερωτήσεις) σχετικά με την οργάνωση οικιακών και βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού σε γραφεία, διαμερίσματα, μίνι-ξενοδοχεία, ξενοδοχεία κλπ.

Εξαερισμός σε δωμάτιο πλυντηρίου αυτοκινήτων

Τα κτίρια στα οποία πραγματοποιείται ο καθαρισμός των αυτοκινήτων ή άλλου εξοπλισμού δεν είναι εύκολη κατασκευή, αλλά και χώρος ασφαλείας για το προσωπικό. Ο εξαερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι ένα ξεχωριστό αυτόνομο σύστημα που ελέγχει την ανταλλαγή αέρα σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

Η υγεία του προσωπικού της εταιρείας και των πελατών πλύσης αυτοκινήτων εξαρτάται άμεσα από την καλή λειτουργία του εξαερισμού

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό σε πλυντήριο αυτοκινήτων;

Σε ένα πλύσιμο αυτοκινήτων οποιουδήποτε μεγέθους και απόδοσης, οργανώνονται αυτόνομα συστήματα που δεν συνδέονται με αστικά συστήματα. Γιατί χρειάζομαι σταθερή ανταλλαγή αέρα για ένα πλυντήριο αυτοκινήτων;

Η αρχή της πλύσης απλά - από το αυτοκίνητο ή άλλα οχήματα που χρησιμοποιούν νερό και χημικές ουσίες που πλένονται βρωμιά. Δεν μπορεί να αποδειχθεί η προέλευση των σωματιδίων που έχουν εγκατασταθεί στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. Σε πλυντήρια αυτοκινήτων με καλό εξαερισμό ή χωρίς αυτό δεν υπάρχουν σχεδόν καθαρά αυτοκίνητα.

Με τον τύπο των ρύπων που καλύπτουν το μηχάνημα με ένα παχύ στρώμα, αντιμετωπίζει ειδικές χημικές ουσίες, πηκτώματα πλυσίματος και σαμπουάν. Η διαδικασία καθαρισμού του αυτοκινήτου είναι πολλαπλών σταδίων. Για τον καθαρισμό αυτοκινήτων, το προσωπικό του πλυντηρίου αυτοκινήτων χρησιμοποιεί:

 • σαμπουάν?
 • αφρός, ο οποίος δημιουργεί μία γεννήτρια αφρού.
 • εμποτισμός ·
 • μαστίχα.
 • αερολύματα.

Κάθε χημική ουσία αραιώνεται με νερό. Ως αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης, διάφορες ακαθαρσίες και ουσίες ανεβαίνουν στον αέρα, οι οποίες μπορεί να βλάψουν τους αεραγωγούς του ατόμου. Οι ουσίες που ανεβαίνουν δεν εγκατασταθούν στο αυτοκίνητο, αλλά καλύπτουν τους τοίχους. Μετά τον καθαρισμό του οχήματος, ο ιδιοκτήτης εγκαταλείπει το πλυντήριο αυτοκινήτων και το προσωπικό εργασίας συνεχίζει να αναπνέει επικίνδυνες ουσίες.

Σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από το νόμο, έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ένα άτομο έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει την προστασία του προσωπικού της εταιρείας. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύει το βλεννογόνο, το δέρμα και τις εκτεθειμένες περιοχές από τις χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον εργαζόμενο σώμα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα ανθρώπινα αναπνευστικών οδών, οι πρώτοι που υποφέρουν από αόρατα σωματίδια διακανονισμό στον αέρα.

Επικίνδυνο για τους εργαζόμενους στο πλυντήριο αυτοκινήτων είναι ο υγρός αέρας, από τον οποίο είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από απλό αερισμό. Ο σωστός εξαερισμός, ο οποίος καθαρίζει τον αέρα στους λάκκους και σε διαφορετικές περιοχές του κτιρίου, θα διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της εταιρείας. Πώς να εξοπλίσετε τον αερισμό με τα χέρια σας, χωρίς να παραβιάσετε το νομοθετικό κανόνα;

Η ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους πελάτες του πλυντηρίου αυτοκινήτων παρέχει κατάλληλα εξοπλισμένο εξαερισμό

Η δομή του συστήματος εξαερισμού στους νεροχύτες

Σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει το κράτος, ο εξαερισμός στον νεροχύτη πρέπει να είναι ξεχωριστός σχεδιασμός μηχανικής. Το σχέδιο παράδοσης χωρίς τήρηση τεχνικών κανόνων σε χώρους με αυξημένη υγρασία δεν γίνεται αποδεκτό.

Πλύσιμο αυτοκινήτου με ένα κακό σύστημα αερισμού για να τεθεί σε λειτουργία σε κάθε περίπτωση αδύνατο. Οι κύριοι ρύποι για τον καθαρισμό οχημάτων είναι:

 1. Αέρια καυσαερίων. Το έργο ενός αυτοκινήτου σε κλειστά κιβώτια είναι επικίνδυνο επειδή οι καπνοί εξαντλούνται γρήγορα και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο νεροχύτη υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα. Η συστηματική έκθεση τέτοιων αερίων μπορεί να οδηγήσει σε παθολογία των πνευμόνων του ανθρώπου.
 2. Βρωμιά από το αυτοκίνητο και τους τροχούς. Αυτοκίνητα με βαριά ρύπανση φτάσουμε στο νεροχύτη, και μετά από ενδελεχή καθαρισμό των τοίχων και του δαπέδου του μποξ δεν κολλάει μόνο βρωμιά, αλλά και την ουσία άγνωστης προέλευσης. Οι εργαζόμενοι σε υπηρεσία αυτοκινήτων πλένουν το κεραμίδι, αλλά κάποια από τη μόλυνση μετά από αλληλεπίδραση με το νερό παραμένει στα κοιλώματα. Δεν αρκεί μόνο να αεριστεί το κτίριο, είναι απαραίτητο ένα κατευθυνόμενο ρεύμα καθαρού αέρα για την εξάλειψη των αόρατων επιβλαβών σωματιδίων.
 3. Καθαριστικά. Η κύρια απειλή σε ένα κτίριο με κακό αεραγωγό είναι οι χημικοί παράγοντες για το πλύσιμο της επιφάνειας και του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Μαστίχα για γυάλισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν διαβρώνεται, έτσι χωρίς κατάλληλο εξαερισμό πλύσιμο αυτοκινήτων έλξης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Οι χημικές ουσίες για το πλύσιμο της επιφάνειας και του εσωτερικού του αυτοκινήτου είναι η κύρια απειλή

Τέτοια σχέδια απαλλάσσουν την κατασκευή υπερβολικής υγρασίας και στη συνέχεια φιλτράρουν τον αέρα, ο οποίος επανέρχεται στο νεροχύτη. Για τον κατάλληλο εξοπλισμό, χρησιμοποιούνται ολόκληρα συστήματα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν ή, με βάση ακριβείς υπολογισμούς, να κατασκευαστούν ανεξάρτητα.

Τα συστήματα βιομηχανικού εξαερισμού έχουν μεγάλη ισχύ, οπότε η ανταλλαγή αέρα είναι ανεπαίσθητη σε άλλους. Οι βασικές απαιτήσεις για το σχεδιασμό είναι η ξήρανση με αέρα και η διήθηση του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά επειδή εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων στον καθαρισμό και του κάθε πελάτη που έρχεται στο νεροχύτη με ένα σκοπό - τον καθαρισμό του αυτοκινήτου από τη μόλυνση.

Απαιτήσεις συστήματος για πλύσιμο

Οι ανεπτυγμένοι και καθιερωμένοι κανόνες, που πρέπει να τηρούνται σε κτίρια με υψηλή υγρασία, εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του νεροχύτη. Κτίρια χωρίς σύστημα εξαερισμού - ένα ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή παθογόνων και βακτηρίων.

Εάν διαπιστωθεί μόλυνση με τη μορφή σκόνης ή σκόνης, η παθογόνος μικροχλωρίδα επηρεάζει ένα άτομο χωρίς εμφανή σημεία. Σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, εγκαθίσταται υποχρεωτικά ένα πλήρες σύστημα καθαρισμού και στεγνώματος του αέρα.

Οι βασικές απαιτήσεις - τα πρότυπα που πρέπει να πληροί ο εξαερισμός, θα βοηθήσουν στον εξοπλισμό ενός αυτο-κατασκευασμένου συστήματος κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Το σχέδιο μιας παραγωγικής και φθηνής (για μια φτηνή αυτοεξυπηρέτηση) δομή εξαερισμού:

 1. Σφράγιση ρωγμών. Όλες οι αρθρώσεις των συστατικών μερών αντιμετωπίζονται με ερμητικό αφρό. Οι σφραγίδες γύρω από τις ραφές θα εξασφαλίσουν σωστή κυκλοφορία αέρα.
 2. Η παρουσία προστατευτικών κιβωτίων. Το προστατευτικό πλαίσιο παρέχεται στον αρχικό σχεδιασμό. Αυτά τα κιβώτια προστατεύουν την υγρασία και τη βρωμιά, τα οποία εισέρχονται στην επιφάνεια των σωλήνων εξαερισμού. Τα μεταλλικά μέρη της δομής πρέπει να προστατεύονται πρώτα.
 3. Συστήματα αποστράγγισης. Όλες οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με αποχετεύσεις για την αποστράγγιση της υπερβολικής υγρασίας. Το συσσωρευμένο νερό πρέπει να αποδίδεται συστηματικά, διαφορετικά η κατασκευή θα υποστεί και η όλη ροή αέρα θα διαταραχθεί.
 4. Επεξεργασία λεπτομερειών μιας διαδρομής εξαερισμού. Τα τμήματα του σχεδιασμού, τα οποία αλληλεπιδρούν συνεχώς με το περιβάλλον, χρειάζονται πρόσθετη επεξεργασία. Για προστασία, χρησιμοποιούνται πολυμερείς ουσίες που παρέχουν αντιδιαβρωτική επικάλυψη.
 5. Υλικό των κύριων τμημάτων του αγωγού. Οι σωλήνες για την αποστράγγιση του υγρού αέρα είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Το υλικό αυτό δεν σκουριάζει και δεν διατηρεί την υπερβολική υγρασία.

Ο φθηνότερος αγωγός συναρμολογείται από πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι είναι εύκολο να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Αν χρειαστεί να κάνετε έναν αεραγωγό γρήγορα και οικονομικά, αξίζει να αγοράσετε πλαστικούς σωλήνες

Έτοιμο σχέδιο αγωγού για την εγκατάσταση σε ένα νεροχύτη περιλαμβάνει πολλαπλές εισόδους, μέσω των οποίων εισέρχεται αέρας στο φίλτρο και μέσω των οποίων ο υγρός αέρας αφήνοντας τα κουτιά. Όλες οι ραφές και τις αρθρώσεις θα πρέπει να καλύπτονται με προστατευτικά πλαίσια εξαερισμού, ή η αντικατάσταση των τμημάτων του αγωγού θα πρέπει να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα. Τα κουτιά στα οποία βρίσκονται οι σωλήνες είναι εύκολο να διακοσμηθούν κάτω από τους τοίχους και να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Συντήρηση του συστήματος

Κάθε αυτόνομο σύστημα χρειάζεται τη σωστή φροντίδα. Χωρίς συντήρηση, ακόμη και ο πιο αξιόπιστος αγωγός αέρα στον νεροχύτη θα αποτύχει. Το πιο σημαντικό σύστημα σε ολόκληρο το κτίριο - οι σωλήνες για την αποστράγγιση βρώμικου αέρα, πρέπει να καθαρίζονται εγκαίρως. Το φορτίο στον αεραγωγό του νεροχύτη είναι πάντα εξαιρετικό, επειδή η μόλυνση και η αυξημένη υγρασία σχηματίζονται συνεχώς στο κτίριο.

Η μείωση του επιπέδου των ρύπων οφείλεται στην έγκαιρη απομάκρυνση του αέρα από τα κιβώτια. Ο εξαερισμός στον νεροχύτη εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από την κύρια αίθουσα και καθαρίζει τον αέρα που επιστρέφει στο κουτί. Ένα μεγάλο και πολύπλοκο σύστημα θα χρειαστεί για τον καθαρισμό μεγάλων ποσοτήτων αέρα. Ο απλός εξαερισμός, ο οποίος παρέχεται στο κτίριο, δεν θα λειτουργήσει.

Κάθε ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια του προσωπικού και να αποφεύγει τις απειλές που προκύπτουν από τον συχνό καθαρισμό των μολυσμένων οχημάτων. Η παραμέληση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών δεν είναι καθόλου αδύνατη. Η διευθέτηση ενός συστήματος εξαερισμού που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα βαρύ φορτίο είναι η μόνη λογική διέξοδος, η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία.