Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό εξαγωγής: σύγκριση των επιλογών

Μετά το κουζινάκι αγοράστηκε και παραδόθηκε σπίτι - πρέπει να εγκατασταθεί. Αν αυτό δεν είναι η επανακυκλοφορία κουκούλα (που εργάζονται χωρίς αφαίρεση) - θα πρέπει να συνδεθούν με το άνοιγμα του άξονα αερισμού.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα. Παρακάτω θα δούμε τις λεπτότητες της επιλογής του αεραγωγού για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τύποι και διαφορές αγωγών για εκχυλίσματα

Ο αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα μπορεί να χωριστεί υπό όρους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Με υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κανάλι: πλαστικό ή μέταλλο.
 2. Σύμφωνα με τη φόρμα : στρογγυλά ή ορθογώνια.
 3. Με ακαμψία : εύκαμπτο ή άκαμπτο.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των μεταλλικών (κυματοειδούς) αεραγωγών

Κυματοειδής μεταλλικός (ή μάλλον - αλουμινένιος) σωλήνας - η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αεραγωγών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση των αυλακώσεων για κουκούλα μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά. Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτήν την παραλλαγή εν συντομία.

Κυματοειδής αγωγός στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην τιμή των αυλακώσεων, θα κοστίσει περίπου (για εξοικείωση, ας αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη):

 1. Διάμετρος 100 mm: περίπου 90 ρούβλια ανά μέτρο.
 2. Διάμετρος 120 mm: περίπου 120-130 ρούβλια ανά μέτρο.
 3. Διάμετρος 150 mm: περίπου 135 ρούβλια ανά μέτρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αεραγωγού περιλαμβάνουν:

 • Ευελιξία (οι αυλακώσεις μπορούν εύκολα να κυρτωθούν, δίνοντας τον αγωγό στο σωστό σχήμα).
 • την ικανότητα να τεντώνει και να διπλώνει (και ως εκ τούτου - την ικανότητα να ρυθμίζει το μήκος του καναλιού)?
 • Απλή σύνδεση (για τις αυλακώσεις δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε τους προσαρμογείς και τα στοιχεία σύνδεσης χωριστά).
 • ένα σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου (ωστόσο, ο θόρυβος του κινητήρα των εξάτμισης εργασίας εξακολουθεί να καλύπτει τον θόρυβο από τον αέρα που διέρχεται από το κανάλι).
 • Ταχύτερη μόλυνση (από τα προϊόντα PVC).
 • άσχημη εμφάνιση (η αυλάκωση είναι χαλασμένη από οποιοδήποτε εσωτερικό, οπότε ο μεταλλικός αγωγός είναι σχεδόν πάντα κλειστός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "κάλυμμα").

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Πλαστικό σωλήνα - το προϊόν είναι άκαμπτο, δεν λυγίζει. Το σχήμα του τμήματος μπορεί να είναι είτε στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ορθογωνικός πλαστικός αγωγός για εξαγωγή

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού (σε σύγκριση με το μέταλλο):

 • Αθόρυβη λειτουργία (η λεία λεία επιφάνεια δεν συμβάλλει στην παραγωγή θορύβου).
 • ευκολία φροντίδας (μια λεία επιφάνεια είναι πολύ πιο αργά μολυσμένη και έτσι πιο εύκολο να καθαριστεί)?
 • Αισθητική εμφάνιση: Στο εσωτερικό ο πλαστικός σωλήνας φαίνεται πιο ακριβής από την αυλάκωση.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η χρήση ενός ορθογώνιου αγωγού. Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί εύκολα να τρέξει κατά μήκος του τοίχου, εξοικονομώντας χώρο. Από την άλλη πλευρά - απαιτείται για μια τέτοια προσαρμογέα καναλιού που θα συνδέει ορθογώνιο σωλήνα με στρογγυλές οπές και άξονος ανασύρσεως. Επίσης, απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης - για να στερεώσετε το σύστημα από διάφορα τμήματα.

 • πιο περίπλοκη εγκατάσταση.
 • yshe το κόστος από εκείνο των πτυχώσεων (οι ίδιοι περισσότερα περίπτερο σωλήνες, και, επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αντάπτορες και γόνατος)?
 • αδυναμία κάμψης, τάνυσης ή συμπίεσης του σωλήνα.

Η πιο περίπλοκη εγκατάσταση είναι το πιο σοβαρό μείον πλαστικό. Κυματοειδές μεταλλικό μανίκι - εύκαμπτο, εύκαμπτο, τεντωμένο και διπλωμένο. Ακόμη και αν έχετε κάνει λάθος στον υπολογισμό - μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαραίτητες συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά με ένα πλαστικό αγωγό αυτό δεν θα λειτουργήσει: πρέπει να μετρηθεί και να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πλαστικά τμήματα αγωγών

Σε μια τιμή - το πλαστικό θα κοστίσει περίπου όπως:

 1. Πλαστικός προσαρμογέας με ορθογώνιο κανάλι 60x120 mm ανά στρογγυλή οπή με διάμετρο 120 mm: περίπου 150 ρούβλια.
 2. Ένας επίπεδος αγωγός, τμήμα 110x55 mm: περίπου 260 ρούβλια ανά 1 μέτρο.
 3. Στρογγυλό αγωγό, διάμετρος 100 mm: περίπου 250-270 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Το ζήτημα ποιο κανάλι επιλογής (κυματοειδές ή πλαστικό) δεν είναι κρίσιμο. Εάν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί σωστά - η κουκούλα θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ασήμαντες διαφορές είναι σε λίγα λεπτά αχ:

 1. Εμφάνιση στο εσωτερικό. Εδώ το πλαστικό προφανώς κερδίζει. Ωστόσο, οι αεραγωγοί είναι συχνά διακοσμημένοι, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μην φτάσουν στο μάτι σας.
 2. Ευκολία εγκατάστασης. Από αυτή την άποψη, είναι προφανώς ευκολότερο να ληφθεί η αυλάκωση.
 3. Η τιμή του αεραγωγού. Gofra θα κοστίσει λίγο φθηνότερα.

Πώς να επιλέξετε διάμετρο;

Η βασική απόχρωση στην τοποθέτηση του αγωγού για το σχέδιο είναι το σωστό μέγεθος (διάμετρος) του σωλήνα.

Η κύρια απόχρωση: η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανοίγματος του άξονα εξαερισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου από την οπή - η ροή αέρα δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας θα μειωθεί αισθητά.

Ο κανόνας επιλογής είναι αυτός: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της οπής που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού.

Κανόνες για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού

Η ποιότητα της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο σωστά τοποθετείται ο αγωγός αέρα στον αεραγωγό.

Κατά τον σχεδιασμό της "διαδρομής" του παρεμβύσματος, θυμηθείτε:

 1. Η γωνία κλίσης πρέπει να είναι αμβλεία (πάνω από 90º). Η κάμψη σε ορθές γωνίες θα απαιτήσει περίπου το 10% της απόδοσης σχεδίασης. Αν ο αγωγός θα έχει καμπύλες μικρότερες από 90º, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πίσω έλξη.
 2. Όσο περισσότερες στροφές - τόσο περισσότερη απόδοση πέφτει. Αν υπάρχουν πολλές στροφές (από 3 ή περισσότερες), θα πρέπει να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλές.
 3. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε μετρητής θα πάρει το 5-10% της παραγωγής της κουκούλας.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής (βίντεο)

Πώς να κρύψετε την κουκούλα: οι τρόποι διακόσμησης

Ένας αεραγωγός που τρέχει από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού είναι απίθανο να φανεί όμορφο στο εσωτερικό (ειδικά αν είναι κυματοειδές). Ως εκ τούτου, συχνά αποφασίζεται να το κρύψει.

Τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

Γυάλινο περίβλημα. Στην περίπτωση αυτή, γύρω από τον αγωγό, τοποθετείται ένα κιβώτιο, πάνω στο οποίο στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα και έπειτα τελειώνει όπως και το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί όμορφα, αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσετε στον αγωγό εάν είναι απαραίτητο.

Πλαστικό κιβώτιο. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά πλαστικά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένα για τη διακόσμηση του αυλακιού στο εσωτερικό. Ένα απλούστερο και φθηνότερο ανάλογο της γυψοσανίδας.

Τοποθέτηση πάνω από το ανώτατο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα ανεβαίνει από την κουκούλα προς τα πάνω και εξαφανίζεται κάτω από τη δομή της οροφής. Ένα κομμάτι από την κουκούλα μέχρι την οροφή είναι είτε καλυμμένο είτε αφημένο χωρίς διακόσμηση. Από τα μείγματα - η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο στο στάδιο της επισκευής των χώρων (δηλαδή εάν αγοράσετε μια κουκούλα μετά την ολοκλήρωση του φινιρίσματος - έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη). Και αν πρέπει να φτάσετε στον αγωγό, μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αποσυναρμολόγηση του ανώτατου ορίου.

Ενσωμάτωση της κουκούλας και του αγωγού στα έπιπλα (κρεμαστά ντουλάπια). Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι είναι κρεμασμένο στον τοίχο (κάτω από την οροφή), και ο αγωγός τρέχει μέσα του. Από τα μείγματα - μειώνει τον ελεύθερο χώρο για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας.

Αρθρωτό "γείσο" στο ντουλάπι. Παραλλαγή προϋπολογισμού της προηγούμενης μεθόδου. Το ντουλάπι δεν είναι κατασκευασμένο στην οροφή, ο αγωγός αφαιρείται από αυτό προς τα πάνω και οδηγείται μέχρι το ventshahta. Στο περίβλημα είναι τοποθετημένη μια προσωπίδα που προεξέχει προς τα πάνω - η οποία θα κρύψει τον αγωγό αέρα.

Τοποθετώντας τον αγωγό αέρα πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο. Αν τα ντουλάπια είναι ψηλά και βαθιά (προεξέχοντα μακριά), τότε ο αγωγός είτε δεν θα είναι καθόλου ορατός είτε δεν θα είναι τόσο εμφανής.

Ζωγραφική. Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρωματίσετε τον σωλήνα με τον τόνο του εσωτερικού, έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι.

Εξαγωγέας για κουζίνα με αγωγό: πώς να κανονίσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με ένα κιβώτιο και χωρίς αυτό

Το ζήτημα του εξοπλισμού του εξαερισμού είναι σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών. Εξάλλου, όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα έργο, αλλά και να το εφαρμόσετε κάνοντας εργασίες εγκατάστασης.

Μια από τις πιο απλές λύσεις είναι μια κουκούλα κουζίνας με αγωγούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας, έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την επιλογή κουκούλας

Στην κουκούλα της κουζίνας δεν χρησιμεύει μόνο ως ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Συχνά είναι μια ανεξάρτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού, μια συγκεκριμένη προφορά ή τελική χορδή της επιλεγμένης λύσης στυλ για μια συγκεκριμένη αίθουσα.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί τέλεια και ήταν ευχαριστημένος με την άψογη εμφάνιση της, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση.

Ποικιλίες δομών κουζίνας

Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, πρόσθετων λειτουργιών και ένα σημαντικό εύρος τιμών καθιστά δύσκολη την επιλογή. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εκχυλιστήρας είναι ένας εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί από τους χώρους τους αέρα εξαγωγής που περιέχει σωματίδια λίπους, σκόνης και έχει δυσάρεστη οσμή.

Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πυρκαγιά ανακατεύει και θέλει να προστατεύσει την υπόλοιπη οικογένεια από αυτή την άσκοπα εμμονή εμμονή, θα ενεργοποιήσει τον εξοπλισμό εξάτμισης. Εάν υπάρχει ένα άρωμα καφέ στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα σχεδιάστηκε για τέτοια φορτία και θα μπορούσε να αφαιρέσει επιτυχώς τις απότομες και δυσάρεστες μυρωδιές στο ακέραιο. Αυτό εξασφαλίζεται με την αγορά της συσκευής με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Μια κατάλληλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τον όγκο του αέρα εξαγωγής, ο οποίος είναι 3 φορές ο όγκος της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 12 m 2 και το ύψος της οροφής είναι 2,7 m, τότε ο όγκος του είναι 12 * 2,7 = 32,4 m 3.

Για να αντιμετωπίσει την κύρια λειτουργία του, ο απορροφητήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 32,4 * 3 + 20% = 117 m 3. Απαιτείται ένα απόθεμα 20% για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν λειτουργεί συνεχώς στο όριο των δυνάμεών της. Διαφορετικά, μια τέτοια εργασία θα την απενεργοποιήσει γρήγορα.

Ανά τύπο εγκατάστασης, όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:

Ο πρώτος τύπος εξοπλισμού έχει πιο μέτρια εμφάνιση. Εγκαθίστανται μέσα σε ερμάρια ή άλλα έπιπλα κουζίνας. Στην μη λειτουργούσα κατάσταση είναι σχεδόν αόρατες.

Ο δεύτερος τύπος κουκούλας μπορεί να έχει τα πιο περίπλοκα σχήματα και μεγέθη. Το κόστος τους μπορεί να είναι συγκλονιστικό, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο σχεδιασμού που υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο.

Ανάλογα με το σχήμα του προϊόντος, διακρίνονται τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Τα τελευταία δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και στη συνέχεια συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού του σπιτιού. Ο σχεδιασμός τους παρέχει διάφορους τύπους φίλτρων που παρέχουν τοπικό καθαρισμό αέρα και όχι απομάκρυνση από το δωμάτιο.

Όλες οι άλλες επιλογές για κουκούλες χρειάζονται ρύθμιση του αγωγού εξαερισμού. Με το μέγεθος, το υλικό που χρησιμοποιείται και το κόστος του προϊόντος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού / διαμερίσματος.

Ορόσημα και αποχρώσεις της επιλογής

Για να εξαγάγετε ήταν μια όμορφη και χρήσιμη λεπτομέρεια του εσωτερικού της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν κατασκευαστή που έχει καλή φήμη. Η τιμή δεν χρειάζεται να είναι υψηλή, το κυριότερο είναι ότι όλα τα έγγραφα ποιότητας, οδηγίες χρήσης και εγγύηση ήταν διαθέσιμα από τον πωλητή. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να εξετάσουμε μια άλλη επιλογή.

Η ιδανική κουκούλα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • για να απομακρύνετε τις οσμές.
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο θόρυβο.
 • εμφάνιση αισθητικά.
 • αρμονικά χωράει στο εσωτερικό.

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και τέλειο ήταν το σχέδιό της, η αποτυχία της να εκπληρώσει το βασικό της καθήκον καθιστά ένα τέτοιο χόμπι άχρηστο μαρκαδόρο. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξουσία κατά την αγορά.

Η κουκούλα, η οποία είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη, δεν δημιουργεί έντονο θόρυβο. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, επιλέγονται εσφαλμένα εξαρτήματα και η ισχύς της ίδιας της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον απαιτούμενο κανόνα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για υψηλό επίπεδο θορύβου - 50 ντεσιμπέλ ή περισσότερο.

Το κύριο πρόβλημα - να ταιριάζει αρμονικά το αγορασμένο κουκούλα στο υπάρχον εσωτερικό της κουζίνας. Ειδικά όταν η είσοδος βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη θέση της. Εδώ, η κατασκευή ενός αγωγού για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην είσοδο του στύλου εξαερισμού του σπιτιού θα έρθει στη διάσωση.

Είναι σημαντικό να δώσετε στο κουτί και την κουκούλα αισθητική εμφάνιση στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό ισχύει τόσο για τον εξοπλισμό που αγοράσατε όσο και για τις αυτοτελείς κατασκευές.

Ειδικότητα της συσκευής απορροφητήρα

Εκτός από τον εξοπλισμό, χρειάζονται επιπλέον υλικά για τη συσκευή του απορροφητήρα κουζίνας - τον αεραγωγό και τους συνδετήρες σε αυτό, το κιβώτιο και τα συνδετικά στοιχεία για την τοποθέτησή του. Συνιστάται αμέσως να αγοράσετε και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για σύνδεση. Είναι πιο βολικό, όταν όλα τα εξαρτήματα θα είναι της ίδιας μάρκας, οπότε θα εξασφαλιστεί ο πλήρης συνδυασμός χρώματος και μεγέθους.

Δυσκολίες στην επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Μεταξύ των αεραγωγών που προσφέρονται στα καταστήματα κατασκευών, μπορείτε να τα βρείτε:

 • κυματοειδές πολυμερές.
 • αλουμινίου;
 • Κυματοειδής κατασκευή από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι.
 • πλαστικό στρογγυλό σωλήνα?
 • πλαστικό ορθογώνιο αγωγό.

Το πιο χρησιμοποιημένο για τη διάταξη του οικιακού εξαερισμού - κυματοειδές αλουμίνιο και πλαστικοί σωλήνες ορθογώνιας και κυκλικής διατομής. Αυτό οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης στο σπίτι.

Σε μερικά φθηνά μοντέλα κουκούλες στο σετ υπάρχει μια κυματοειδής αυλάκωση από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε το ή όχι - εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας, πάνω από το οποίο τοποθετείτε τον εξοπλισμό εξαγωγής. Εάν υπάρχει μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, τότε οι πλοίαρχοι προτιμούν να αγοράζουν μια καλή μεταλλική κυματοειδή από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή αντί του πλαστικού που έρχεται στο κιτ.

Για να οργανώσετε έναν εσωτερικό αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Οι πολύ λεπτές και ευαίσθητες πτυχώσεις από το φύλλο μπορούν να σπάσουν από τον απρόσεκτο χειρισμό κατά την εγκατάσταση.

Ο μεταλλικός κυματοειδής σωλήνας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους εναρμονίζεται αρμονικά χωρίς να χρειάζεται να επινοεί παραλλαγές του καμουφλάζ του. Αν και συχνά πρέπει να κρύβεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του χώρου της κουζίνας.

Η αυλάκωση δημιουργείται απλά - το ένα άκρο της αρκεί για να συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του καλύμματος και το δεύτερο εισάγεται στην σχάρα του άξονα εξαερισμού. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες, ταινία αλουμινίου, σφραγιστικό.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Δεν κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εγκατάσταση τους δεν είναι επίσης δύσκολη - όλες οι λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους ως σχεδιαστές. Για να συμμετάσχουν, αγοράζουν ειδικούς προσαρμογείς. Είναι ενοχλητικό ότι οι στροφές εδώ θα είναι πιο απότομες, παρά ομαλές, όπως στην περίπτωση ενός κυματοειδούς σωλήνα.

Επιλέξτε για την κουζίνα σας πρέπει να είναι η επιλογή που ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Εάν ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τη χρήση ενός πολύ μικρού ποσού για την αγορά ενός αγωγού, τότε μπορείτε να αγοράσετε φθηνές πτυχώσεις από αλουμίνιο και να το αποκρύψετε με επιδεξιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαιτούμενη απόσταση του κυματοειδούς σωλήνα μετριέται σε τεντωμένη μορφή. Και το απαραίτητο μήκος ενός πλαστικού σωλήνα θα πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια στο σπίτι, δεδομένου ότι οι στροφές θα είναι ξεκάθαρες. Αμέσως πρέπει να αγοράσετε όλους τους προσαρμογείς για σωλήνες και κατά προτίμηση από τον ίδιο κατασκευαστή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο κατά την αγορά ενός αεραγωγού - την επιλογή της σωστής διαμέτρου, που συνιστάται από τον κατασκευαστή της κουκούλας. Το μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σωλήνων θα συμβάλει στην κακή απόδοση του εξοπλισμού. Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε όλους τους συνδετήρες μιας επιχείρησης.

Επιλογές τοποθέτησης

Όταν η κουκούλα και όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αγοράζονται, παραμένει να τα τοποθετήσετε και να τα συνδέσετε με το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτόν τον τύπο εργασίας:

 • ίδια χέρια;
 • τα χέρια ενός επαγγελματία.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η ακολουθία εργασιών για την κατασκευή κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό θα επιδείξει μια επιλογή φωτογραφιών:

Πώς είναι εγκατεστημένο το αγωγό για την κουκούλα;

Η κουκούλα έχει από καιρό θεωρηθεί απαραίτητο συστατικό της κουζίνας. Είναι ένας μηχανισμός σχεδιασμένος να εξαναγκάζει τις μυρωδιές και τους ατμούς από την περιοχή μαγειρέματος.

Εξαρτήματα σύνδεσης πλαστικών αγωγών.

Με μια τέτοια συσκευή, είναι δυνατόν να μειώσει σημαντικά την ομίχλη στο παράθυρο από τις εγκαταστάσεις κουζίνας, καθώς και να απαλλαγούμε από την εξάπλωση της «γεύσεις» (ιδιαίτερα δυσάρεστη) από την προετοιμασία των γευμάτων και έκαψαν γύρω από το σπίτι. Κουκούλες έχει την ίδια λειτουργικότητα και περισσότερο, όχι λιγότερο σημαντικό, το οποίο εκτιμάται από πολλές νοικοκυρές, τονίζοντας την επιφάνεια εστία.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα κουζίνας.

Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του αγωγού με την κουκούλα είναι ακόμη δυνατή στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκευής στην κουζίνα. Το έργο όμως φαίνεται λίγο επίπονο, αλλά είναι απλό. Πρέπει να εξετάσουμε πώς τα πράγματα λειτουργούν στην πράξη.

Όταν η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα γίνεται με ποιοτικό τρόπο και σύμφωνα με όλους τους κανόνες, προβλέπεται η εγκατάσταση κουτιού εξαερισμού που θα τρέχει από την κουκούλα στην έξοδο εξαερισμού από την κουζίνα.

Εγκατάσταση κουζίνας χωρίς αγωγό

Όλοι οι απορροφητήρες δεν χρειάζονται είσοδο αέρα. Επίπεδες συσκευές που έχουν ξεχωριστό βλέφαρο, καθαρίστε τις μυρωδιές στην κουζίνα μέσω ειδικών εσωτερικών φίλτρων.

Όλες οι άλλες συσκευές απαιτούν σύνδεση αγωγού.

Η τοποθέτηση μιας επίπεδης κουκούλας αποτελείται από την τοποθέτηση της κρεμάστρας κάτω από την κουκούλα στην επιφάνεια του τοίχου και την κρεμάστρα της ίδιας της συσκευής.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας και αγωγού εξαγωγής

Για την προσωπική συμπεριφορά όλων των εργασιών θα απαιτηθεί:

Διάγραμμα του αγωγού για την εξάτμιση.

 • τρυπάνι?
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • μολύβι με ένα μέτρο ταινιών?
 • κατσαβίδι.

Η σύνδεση του καλύμματος εντός του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού συνεπάγεται την προετοιμασία εργαλείων ή την προσφυγή σε εξειδικευμένη βοήθεια σε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Η εγκατάσταση της εξάτμισης γίνεται είτε στην επιφάνεια του τοίχου ή στο κάτω άκρο του ντουλαπιού κουζίνας. Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτείται να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός αέρα κατευθύνεται από τον απορροφητήρα στην είσοδο του γενικού συστήματος εξαερισμού. Στην κουζίνα των πολυκατοικιών, ένα τέτοιο πρέπει να έχει. Εάν η κουκούλα πρόκειται να εγκατασταθεί στον επιμέρους τομέα, απαιτείται εκ των προτέρων ένας αεραγωγός. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό τόσο μέσα από το εξωτερικό τοίχωμα, όσο και μέσω του εσωτερικού χώρου που επικαλύπτει τη σοφίτα και την οροφή.

Προετοιμασία του αγωγού για τον αγωγό αέρα

Σχέδιο του αγωγού κάτω από τον αγωγό.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα μαλακό κουτί (όπως κυματοειδές αλουμίνιο) ή σκληρό (πλαστικό). Η τοποθέτηση πλαστικών κιβωτίων με τη βοήθεια στοιχείων σύνδεσης, που επιτρέπουν την αλλαγή κατεύθυνσης του αγωγού και την επέκτασή του, θεωρείται πιο αξιόπιστη επιλογή.

Η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μπορούν να κοπούν, όπως κάθε πλαστικό αντικείμενο, συνδεδεμένο με εξαρτήματα στερέωσης, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη μέρα. Για να αποφύγετε λάθη, στο χαρτί εκ των προτέρων ορίστε το σχέδιο διαδρομής του αγωγού, υποδεικνύοντας την ακριβή διάσταση των γόνατων. Το γόνατο είναι το μέρος του αγωγού να στρέφεται προς τη στροφή. Αξίζει αμέσως να δοθεί προσοχή σε αυτό το μέγεθος και το σχήμα έχει ένα εξαερισμό στην κουζίνα. Για να το εξετάσετε, αφαιρέστε το πλέγμα προστασίας πριν από την προβολή. Πρέπει να μελετήσετε την οπή εξόδου, επειδή συχνά το πλέγμα είναι ορθογώνιο και η ίδια η οπή είναι στρογγυλή. Στη συνέχεια, πρέπει να προσέξετε να αγοράσετε τον προσαρμογέα από το πλαίσιο ορθογωνίου στην κυκλική τρύπα εξαερισμού.

Η διάταξη των υποδοχών για την ενσωματωμένη κουκούλα.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει μόνο μία έξοδος εξαερισμού στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι η τρύπα δεν είναι εντελώς κλειστή με ένα κουτί. Ο υπόλοιπος χώρος θα χρειαστεί για την παροχή του χώρου της κουζίνας με φυσικό εξαερισμό. Καλύπτεται με επιπλέον σχάρα. Εάν ο φυσικός εξαερισμός μπορεί να επιλυθεί διαφορετικά, τότε η διάσταση του κιβωτίου, σε σύγκριση με το κανάλι εξαερισμού, δεν θα έχει καμία διαφορά.

Οι συνδέσεις μεταξύ των καμπυλών πρέπει να είναι απόλυτα σφιχτές. Για να σφραγίσετε τις οπές των αεραγωγών χρησιμοποιήστε ακρυλικό ή σιλικόνη. Αυτό το στεγανωτικό εφαρμόζεται στις άκρες του κουτιού, πριν εισαχθεί το μήκος του κουτιού στη δομή.

Συμβουλή: προτού καθορίσετε τελικά τον αεραγωγό, πρέπει να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ολόκληρη τη δομή με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε στοιχείο να έχει τη δική του "διαδρομή". Μετά από αυτό, το σύστημα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να κατασκευαστεί με τη βοήθεια ενός στεγανοποιητικού.

Βήμα-βήμα οδηγίες: ανεξάρτητη εγκατάσταση αεραγωγού

Η εγκατάσταση του αγωγού περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Παραδείγματα εγκατάστασης με κατακόρυφη διάταξη αέρα.

 1. Το πρώτο πράγμα που καθορίζεται με την τοποθεσία εγκατάστασης και την προετοιμασία. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη στη θέση της, ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε. Για το σκοπό αυτό, οι μετρήσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας μια ρουλέτα με το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Εφαρμόστε την σήμανση. Σε μια κατάσταση όπου η επιφάνεια του θαλάμου που τοποθετείται πάνω από την εστία δεν σας επιτρέπει να εκτελέσετε το απαιτούμενο επίπεδο σήμανσης, είναι ελαφρώς καταγεγραμμένα. Γενικά, το απαιτούμενο ύψος του κατώτερου τμήματος της διάταξης εξάτμισης πάνω από την πλάκα καθορίζεται εξ ολοκλήρου από την ισχύ του εγκατεστημένου κινητήρα. Κατά μέσο όρο, η τιμή αυτή φθάνει τα 50-70 εκατοστά.
 2. Αφού γίνει ο έλεγχος στάθμης της συσκευής και γίνουν οι απαραίτητες σημάνσεις, κόψτε τις πλευρές του ντουλαπιού στο επιθυμητό μήκος. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ που έχει ένα πριόνι για το δέντρο "καθαρή περικοπή" θα ταιριάζει. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο ηλεκτρικό εργαλείο, μπορείτε να έχετε μια αρκετά υψηλή ποιότητα πριονίσματος. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο εργαλείο, τότε μπορεί να αντικατασταθεί από ένα εργαλείο ξυλουργού του ξυλουργού.
 3. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται μετά την αποσυναρμολόγηση του πίνακα από την επιφάνεια του τοίχου και η μέγιστη σταθερότητα δίνεται στο αντικείμενο επίπλων κουζίνας. Για να έχετε την καλύτερη ποιότητα επιφάνειας, όταν εργάζεστε με ένα εργαλείο χειρός, προσπαθήστε να δώσετε μια γωνία μεταξύ της λεπίδας εργασίας του εργαλείου και της επιφάνειας του ερμάριου στην περιοχή των 20-30 °. Διαφορετικά, στην απέναντι πλευρά θα υπάρξει αποκοπή, η οποία δεν θα αποτύχει να χαλάσει την εμφάνιση του αντικειμένου της επίπλωσης.
 4. Το επόμενο βήμα είναι να σχηματιστεί μια τρύπα με ένα μεγάλο d για την τοποθέτηση ενός διαμπερούς αγωγού από μέταλλο. Ο τελευταίος είναι ένας κυματοειδής σωλήνας ή ένας σωλήνας με λείους τοίχους. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζεται μια φλάντζα στη θέση της σχεδιαζόμενης τοποθέτησης οπών. Χρησιμεύει ως πρότυπο για τη σήμανση τρυπών.
 5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με κατάλληλο τρυπάνι (d - τουλάχιστον 8 mm), τρυπείται μια οπή μέσα από το ξύλο μέσα στη σήμανση.
 6. Στην διαμορφωμένη οπή, το πριόνι εισάγεται από το παζλ και κόβει προσεκτικά το απαιτούμενο στοιχείο σύμφωνα με τη σήμανση.
 7. Εάν ο φάκελος επιλέχθηκε κατάλληλος, τότε παρέχει υψηλό βαθμό ποιότητας κοπής. Αν δεν υπήρχαν τέτοια αρχεία, οι άκρες αντιμετωπίζονται επίσης με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, ετοιμάστε το ντουλάπι με τις τρύπες που έχουν ρυθμιστεί στην ίδια θέση.
 8. Για την παροχή ισχύος στον κινητήρα της συσκευής και του συστήματος φωτισμού, τα σύρματα εξάτμισης συνδέονται με την τροφοδοσία ρεύματος.
 9. Το προτελευταίο βήμα είναι η στερέωση του συστήματος εξαερισμού στη θέση. Τοποθετήστε το σώμα της συσκευής και εκτελέστε τη σήμανση των συνδετήρων. Περαιτέρω, ανοίξτε τρύπες στα σημειωμένα σημεία, d τα οποία αντιστοιχούν σε 2/3 d βίδες. Στη συνέχεια, κρεμάστε το σώμα.
 10. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του καλύμματος, ένας αγωγός αέρα συνδέεται σε αυτό χρησιμοποιώντας χαλύβδινα σφιγκτήρες.
 11. Εν κατακλείδι, το σύστημα ελέγχεται για λειτουργικότητα.

Εάν δεν υπάρχουν παρατηρήσεις, η συσκευή είναι εντελώς έτοιμη για τη διαδικασία λειτουργίας σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά εύκολο να συναρμολογήσετε τον αγωγό αέρα και να το συνδέσετε. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά όλες τις μετρήσεις και να μην κάνετε λάθη στους υπολογισμούς.

Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό: σύνδεση, τοποθέτηση και κάλυψη αεραγωγών

Η εξόρυξη στην κουζίνα έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένα στοιχείο πολυτέλειας. Τώρα είναι ένα πανταχού παρόν, προσιτό και απαραίτητο στοιχείο ενός συνόλου συσκευών κουζίνας, των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξασφάλιση καθαριότητας, άνεσης και δεικτών υγιεινής και υγιεινής. Ωστόσο, ο απορροφητήρας κουζίνας εξακολουθεί να είναι μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή της οποίας η διάρκεια και η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανή και επαγγελματική εγκατάσταση.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο εννοιολογικά διαφορετικές ομάδες. Ο απορροφητήρας φιλτράρει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορήσει μέσω του ενσωματωμένου συστήματος φιλτραρίσματος. Έτσι, τα παραπροϊόντα διατηρούνται στα φίλτρα εκχυλίσματος και ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η ομάδα κουκούλας διακρίνεται από τη χαμηλή τιμή, την απλότητα, τη συμπαγή του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την απλή εγκατάσταση - για να ξεκινήσει η λειτουργία, η κουκούλα μπορεί απλά να στερεωθεί στον τοίχο και να συνδεθεί στο δίκτυο. Μεταξύ των ελλείψεων διαπιστώνουμε τη χαμηλή παραγωγικότητα και τις πρόσθετες προσπάθειες κατά τη συντήρηση, καθώς τα φίλτρα της συσκευής απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και αντικατάσταση. Ο αερισμός με εξαερισμό, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντίθετα, δεν οδηγεί αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά το παίρνει έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ποιοτική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της συσκευής, αλλά απαιτεί ειδική εγκατάσταση του συστήματος αγωγών. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τα βασικά ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό για εξαερισμό.


Τα κανονιστικά έγγραφα απαιτούν την επιλογή και την εγκατάσταση των κουκούτλων σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και απαιτήσεις:

 • Συμμόρφωση της απόδοσης της συσκευής με την ένταση της αίθουσας και την ένταση της εργασίας που εκτελείται σε αυτήν. Η έξοδος του καλύμματος είναι η ποσότητα αέρα που περνάει μέσα από τη συσκευή σε μία ώρα λειτουργίας. Σε ένα κανονικό διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, όπου η κουζίνα χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα για την οικογένεια, ο όγκος του δωματίου σε κυβικά μέτρα είναι απαραίτητος για να καθοριστεί η απαιτούμενη έξοδος της κουκούλας. πολλαπλασιάζουμε με k = 10-12.
 • Το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγική λειτουργία της συσκευής, διότι εάν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά, αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ένταση μόλυνσης της συσκευής με τα προϊόντα εξάτμισης και καύσης. Αντίθετα, τα υπερβολικά υψηλά τοποθετημένα καυσαέρια δεν μπορούν να πιάσουν αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες στον αέρα. Για ηλεκτρικές επιφάνειες μαγειρέματος και σταθερές πλάκες, το ύψος τοποθέτησης ρυθμίζεται σε απόσταση 65-70 cm από το επίπεδο εργασίας και για εστίες αερίου - 75-80 cm.
 • Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρα με εξαερισμό στον εξαερισμό, πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο δίχτυ ή σχάρα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο βρωμιάς και γράσου στον αγωγό εξαερισμού
 • Πρέπει να τηρούνται από την πλευρά του κατασκευαστή και άλλες απαιτήσεις σχετικά με τον θόρυβο της συσκευής και τη χρήση των ανθεκτικών στη φωτιά υλικών, επομένως όταν αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι το τεχνικό δελτίο του προϊόντος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα και GOST.

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην αίθουσα αρχίζει με την προετοιμασία ενός χώρου για την τοποθέτησή της. Σε περίπτωση εφαρμογής κουκούλας, για αυτό είναι απαραίτητο:

 • Αφαιρέστε την κουκούλα από τη συσκευασία, ελέγξτε την πληρότητα σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.

 • Καθορίστε τη θέση πάνω από την εστία όπου θα εγκατασταθεί η κουκούλα, την προετοιμάστε, τον καθαρισμό του χώρου που απαιτείται για την εργασία.
 • Προετοιμάστε τα εργαλεία, τα υλικά και τους συνδετήρες που απαιτούνται για εργασία
 • Με τη βοήθεια ενός επιπέδου, σημειώστε μια γραμμή στον τοίχο που καθορίζει το ύψος της τοποθέτησης του καλύμματος πάνω από την επιφάνεια
 • Εφαρμόζοντας το πρότυπο σήμανσης που συνοδεύει την κουκούλα, σημειώστε στον τοίχο τα σημεία των στοιχείων στερέωσης
 • Τρυπήστε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, σύμφωνα με το πρότυπο, τοποθετήστε τους πείρους που αντιστοιχούν στο υλικό τοίχου και βιδώστε τα στοιχεία στερέωσης.
 • Αφού εκτελέσετε αυτές τις λειτουργίες, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

  Σχεδίαση της θέσης και του μεγέθους του συστήματος

  Αφού στερεώσετε την κουκούλα στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ περίπλοκη και υπεύθυνη, οπότε ας το εξετάσουμε προσεχτικά.

  Οποιοσδήποτε χώρος προορίζεται για το μαγείρεμα, έχει απαραιτήτως μια τρύπα που ανοίγει στον άξονα εξαερισμού του κτιρίου. Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε την έξοδο της ομπρέλας κουζίνας με αυτό το παράθυρο. Αλλά πριν συνδέσετε την κουκούλα με το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσέξετε τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή τέντωμα, αλλά συνιστάται θερμά για την κατάρτιση της προσφοράς ένα ξεχωριστό κανάλι στο οποίο κανένα άλλους καταναλωτές. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, η έξοδος της εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα πάνω από το έδαφος, για να αποφευχθεί η εγκατάστασή του σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος και νεροχύτη, και να είστε βέβαιος να εξοπλίσει το σύστημα γείωσης..

  Επιλογή υλικού του αεραγωγού

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό και η διατομή του σωλήνα. Παρά το γεγονός ότι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το σύστημα εξαερισμού είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιηθούν άλλες επιλογές σε οικιακούς χώρους. Ο εύκαμπτος σωλήνας κυματοειδούς διατομής από αλουμίνιο είναι η οικονομικότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση λύση. Γυρίζει εύκολα, παίρνοντας το απαραίτητο σχήμα, τοποθετείται με τη βοήθεια συνδετικών σφιγκτήρων χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τα μειονεκτήματα της, όπως συμβαίνει συχνά, αποτελούν συνέχεια της αξίας.

  Μια πιο αποτελεσματική λύση είναι η χρήση ως υλικού για το σύστημα εξαερισμού της εξαγωγής πλαστικών σωλήνων και αρμών. Σε αντίθεση με τον αυλακωτό σωλήνα, το λείο πλαστικό τοίχωμα του σωλήνα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα με ελάχιστες αεροδυναμικές απώλειες. Δεδομένου ότι ο πλαστικός σωλήνας έχει μόνο μια ευθεία μορφή, το σύστημα που βασίζεται σε αυτό είναι ένας συνδυασμός ευθύγραμμων τμημάτων και γωνιών σύνδεσης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε γωνιακός σύνδεσμος μειώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά περίπου 10%, οπότε συνιστάται ο αριθμός των γωνιακών συνδέσεων της δομής να μην υπερβαίνει τα τρία. Για να λειτουργεί το σύστημα αερισμού ήσυχα και αποτελεσματικά, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου του καλύμματος. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η παράμετρος, το φορτίο στον ανεμιστήρα της συσκευής θα αυξηθεί και η αποδοτικότητα της λειτουργίας της θα μειωθεί.

  Σύνδεση του απορροφητήρα στον αγωγό εξαερισμού

  Ένας ειδικός προσαρμογέας τοποθετείται στην οπή αερισμού, με το εξωτερικό μέγεθος του ακροφυσίου να αντιστοιχεί στη διάμετρο του συστήματος αγωγών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το άνοιγμα εισαγωγής δεν πρέπει να μπλοκάρεται εντελώς από τον αγωγό για να αποφευχθεί η διατάραξη του φυσικού αερισμού του δωματίου, ενώ η κουκούλα είναι σβηστή. Συνιστάται επίσης να εγκαταστήσετε στη δομή ένα μπλοκ που περιέχει μια βαλβίδα ελέγχου. Αυτή η απλή μηχανική συσκευή θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου αέρα στο σύστημα εξαερισμού από την είσοδο στο δωμάτιο, το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης ώσης. Στη συνέχεια η ίδια η πραγματική κατασκευή συναρμολογείται από ευθύγραμμα τμήματα σωλήνων και στοιχεία σύνδεσης.

  Επιπλέον, εάν, για λόγους διάταξη δίνεται από τις διαστάσεις του δωματίου, το σύστημα γυρίζει δυσκίνητη, με πολλές αρθρώσεις, μεταβάσεις, γωνία αρθρώσεις και μεγάλη ευθεία τμήματα, οι εσωτερικές απώλειες θα μειώσει σημαντικά την απόδοση της εξάτμισης. Για να αντισταθμίσουν τέτοιες απώλειες μπορεί να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μέσα σε ένα ξεχωριστό σύστημα ανεμιστήρα με δική της παροχή ενέργειας.

  Κάλυψη του αγωγού

  Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξάτμισης, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του ίδιου του καπό σηκώθηκε, και στη συνέχεια σε οριζόντια θέση πάνω από τα ανώτερα ενότητες των μονάδων κουζίνας, δεν θα πέσει στο οπτικό πεδίο του άποψη και να χαλάσει την εντύπωση του εσωτερικού. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε, το σύστημα εξαερισμού είναι κλειστό διακοσμητικά κουτιά κατασκευασμένα από πλαστικό ή πλαστικοποιημένο χαρτόνι, που συμπίπτει με ένα άγγιγμα των επίπλων στην κουζίνα.

  Εκτιμήστε το κατά προσέγγιση κόστος εργασίας

  Το κόστος των εξαρτημάτων και των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος επεξεργασίας αέρα για την εξαγωγή σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από τα επιλεγμένα υλικά, το πεδίο εργασίας, την περιοχή, τον βαθμό ευθύνης του εκτελεστή και πολλούς άλλους παράγοντες. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία αναφοράς και τα μέσα στοιχεία για το κόστος των έργων και των υλικών:

  Κόστος εγκατάστασης κουκούλας:

  1. Εγκατάσταση κλασικών κουκούλες 1400 τρίψιμο.
  2. Kozyrykova 1200 ρούβλια.
  3. Δούριο 2000 ρούβλια.
  4. Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες 1800 τρίβετε.
  5. Νήσος που εκτείνεται 6500 τρίβει.
  6. Εγκατάσταση κουκούλας μεγάλου μεγέθους (άνω των 60 cm) 2500 τρίβετε.

  Πρόσθετα έργα, κόστος:

  • Συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 600 τρίψτε.
  • Αποσυναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 500 τρίψτε.
  • Εγκατάσταση της πρίζας από 450 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού 300 τρίβει.
  • Εύκολη τοποθέτηση αγωγών (κυματοειδής) 150 τρίβει.
  • Διάτρηση τρύπες στον άξονα εξαερισμού 500 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση φλάντζας εξαερισμού για εκχυλίσματα 150 τρίψιμο.
  • Gofra 1 m 800
  • Πλαστικό κουτί 1 m 600 τρίβει.
  • Γόνατο (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Γυρίστε το κιβώτιο (πλαστικό) 250 τρίψτε.
  • Προσαρμογέας (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Φλάντζα για τον αεραγωγό 250 τρίψτε.
  • Σφιγκτήρας σύσφιξης 150-200 mm 150 τρίβει.
  • Πίνεται στον ντουλάπι και τα ράφια (ανάλογα με την πολυπλοκότητα) 400 ρούβλια.
  • Η υπηρεσία αποσυναρμολόγησης του παλιού καπνού 400 τρίβει.
  • Εγκατάσταση υπηρεσίας ενός νέου γραφείου 800 ρούβλια.
  • Δοκίμασα 350. Για την επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα.
  • Η τιμή αποσυναρμολόγησης της παλιάς κουκούλας είναι 400 ρούβλια.

  Όπως βλέπετε, η εγκατάσταση μιας κουκούλας κουζίνας με σύστημα αεραγωγών για εξαερισμό δεν είναι η πιο απλή και πολύ σημαντική λειτουργία. Ο κατάλληλος υπολογισμός του σχεδιασμού, η σωστή επιλογή υλικών, η κατάλληλη εγκατάσταση και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα εγγυηθούν τη μακρά και αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας. Παρ 'όλα αυτά, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο δείχνουν ότι αν έχετε βασικές δεξιότητες και ένα απλό εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας μόνοι σας.

  Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

  Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

  Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

  Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

  Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

  Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

  Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

  Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

  Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

  • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
  • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

  Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

  Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

  • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

  Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

  • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
  • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
  • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

  Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

  Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
  • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
  • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

  Υλικά

  Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

  Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

  • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
  • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
  • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
  • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
  • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
  • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

  Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

  • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
  • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

  Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

  • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
  • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
  • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
  • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

  Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

  • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
  • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
  • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

  Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

  Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

  • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
  • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
  • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

  Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

  • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
  • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
  • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
  • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
  • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

  Πώς να επιλέξετε;

  Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
  • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
  • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
  • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
  • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
  • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

  Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

  • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
  • κάνουν λίγο θόρυβο?
  • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

  Τοποθέτηση

  Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

  Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

  Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

  Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

  • ένα είδος ταινίας?
  • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

  Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

  Πώς να κρύψει την τεχνική;

  Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

  Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

  • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
  • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
  • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

  Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

  Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

  Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

  Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

  Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.