Είναι δυνατή η χρήση πλαστικών σωλήνων για συστήματα εξαερισμού;

Το κύριο καθήκον των αεραγωγών είναι η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στο δωμάτιο. Χάρη σε ένα σωστά τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού, το γραφείο, το διαμέρισμα, το εργοστάσιο, το υπόστεγο θα παρέχονται πάντα με καθαρό αέρα.

Οι περίοδοι που ο γαλβανισμένος χάλυβας ήταν η μόνη επιλογή στην αγορά του εξαερισμού έχουν ήδη περάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο επικερδής η χρήση πλαστικού.

Πού είναι ο εξαερισμός από πλαστικό;

Ο κύριος τομέας εφαρμογής πλαστικών συστημάτων εξαερισμού είναι χαμηλά κτίρια, μέχρι 2 ορόφους. Ένα μονοκατοικία διακοπών είναι ιδανικό για πλαστικό αερισμό, καθώς και τα ακόλουθα είδη χώρων:

 • γκαράζ, υπόστεγα?
 • Αγροτικά κτίρια, υπόστεγα, αχυρώνες, στάβλοι κ.λπ.
 • εργαστήρια (σε ιδιωτικές κατοικίες, γκαράζ).
 • κελάρια.

Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες κατασκευής (SNiP της 31ης Φεβρουαρίου 2001) και τον κώδικα πυρασφάλειας (SP 7.13130.2013), ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί σε χαμηλά δημόσια κτίρια. Έχουν απαιτήσεις για την αντίσταση στη φωτιά του εξαερισμού είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι σε υψηλότερα κτίρια (ανεξάρτητα από το σκοπό τους)

Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό για αγωγούς σε χώρους που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η αντοχή στη θερμότητα του πλαστικού είναι μόνο 166-190º, και η αναφλεξιμότητα είναι 850º. Ακόμα και με την ασθενέστερη πυρκαγιά, οι σωλήνες αυτοί παραμορφώνονται και μπορούν να καούν, απελευθερώνοντας εξαιρετικά επιβλαβείς ουσίες και διακόπτοντας το σύστημα εξαερισμού.

Στοιχεία πλαστικού συστήματος εξαερισμού

Για τον ίδιο λόγο, το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για κουκούλες κουζίνας (καθώς ο αέρας από την εστία αφαιρείται ζεστό). Ωστόσο, πολύ συχνά αυτός ο κανόνας (σχετικά με τα πλαστικά κανάλια για τα αποσπάσματα) είναι σπασμένος.

Αρνητικές και θετικές πλευρές του πλαστικού εξαερισμού

 • ελάχιστη αντίσταση στον αέρα, χάρη στην λεία επιφάνεια του πλαστικού.
 • ελαφρύ υλικό, δεν απαιτεί χοντρά τοιχώματα (από 0,25 mm).
 • πλαστικό για αεραγωγούς δημιουργείται με μια ειδική αντιστατική επιφάνεια, αποτρέποντας την προσκόλληση σκόνης και ακαθαρσιών.
 • κατά την εγκατάσταση είναι εύκολο να ρυθμίσετε κομμάτια ενός σωλήνα για τους συγκεκριμένους σκοπούς: το πλαστικό κόβεται εύκολα με ένα χαλύβδινο εργαλείο και σκύβει εύκολα.
 • αντοχή στην υγρασία (δεν σκουριάζει, όπως τα προϊόντα χάλυβα, για παράδειγμα)?
 • αντοχή σε χημική επίθεση.
 • εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση στη φωτιά.
 • εύκολα διαγραφεί και, κατ 'αρχήν, εύθραυστη.

Μεταξύ των αμφιλεγόμενων σημείων μπορεί να εντοπιστεί το κόστος και η βρωμιά. Αντιστατικό επιφάνεια είναι καλύτερα να αποφευχθεί η σκόνη, αλλά η τιμή των σωλήνων αυτών είναι υψηλότερη από το χάλυβα. Ταυτόχρονα, οι εγγυήσεις είναι πολύ αδύναμες: συχνά το πλαστικό αναφέρεται ως αντιστατικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τι περιλαμβάνει το πλαστικό σύστημα εξαερισμού;

Τα κύρια στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα του πλαστικού εξαερισμού:

Τύποι πλαστικών στοιχείων εξαερισμού

 1. Σωλήνες (αγωγός).
 2. Βαλβίδες ελέγχου.
 3. Στοιχεία των σωλήνων συμπλέκτη: τσιμπήματα, μεταβάσεις, κάμψεις, σταυροί, σχάρες.
 4. Πλέγματα για το κλείσιμο των εξαεριστηρίων, βύσματα για τη στεγανοποίησή τους - εκτελούν επίσης διακοσμητικές λειτουργίες.
 5. Λουκά.
 6. Εκχυλίστρια.

Συχνά, ο αγωγός αέρα είναι επιπλέον εξοπλισμένος με μη τυποποιημένα εξαρτήματα και εξοπλισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός από PVC δεν μπορεί να συνδεθεί με θερμαντήρες και ανακτητές (εναλλάκτης θερμότητας αερίου) σε κάθε περίπτωση. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς θερμοκρασίας του πλαστικού.

Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό;

Το Ventkanal είναι το κύριο σημείο εκκίνησης κατά την επιλογή του σχήματος και της διαμέτρου του σωλήνα.

Στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια - οι κύριοι τύποι σωλήνων σε σχήμα, έχουν πολύ διαφορετική λειτουργικότητα. Το τελευταίο είναι πιο εύκολο να συγκαλυφθεί πίσω από μια ψευδοροφή, ένα διαμέρισμα, για να ενισχυθεί σε έναν τοίχο.

Ορθογωνικός αγωγός PVC στο δωμάτιο

Ο στρογγυλός σωλήνας θα έχει καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες και θα μειωθεί η σκόνη. Μπορεί επίσης να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα αγωγών.

Οι γωνίες των ορθογωνίων και τετραγώνων σωλήνων μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον θόρυβο και να απαιτήσουν την εγκατάσταση ηχομόνωσης.

Υπάρχουν πιο σπάνια και ακριβά επίπεδη ωοειδή σχέδια. Είναι πολύ πιο συμπαγή από τα στρογγυλά, αλλά έχουν παρόμοιες αεροδυναμικές ιδιότητες.

Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο της εξόδου, διαφορετικά μειώνεται η απόδοση και αυξάνεται η φθορά. Η ταχύτητα ροής αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής υπολογίζεται με βάση τον τύπο:

 • S είναι η διάμετρος.
 • L είναι η ταχύτητα του αέρα.

Η τυπική διάμετρος των διαύλων είναι 100-160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο στο δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτείται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μικρότερες, μπορείτε να ξεκινήσετε με 3 m³ ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Ελλείψει φυσικού εξαερισμού, οι αριθμοί διπλασιάζονται. Το πάχος τοιχώματος βασίζεται στην απαίτηση αντοχής και στην τιμή διάμετρο - από 0,5 mm.

Παράδειγμα γραμμής κανονικού μεγέθους ορθογώνιου καναλιού PVC

Ο πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλος για αποτελεσματικό αερισμό. Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κατεργαστεί με αντιστατική ουσία, έχουν διαφορετικό πάχος, διάμετρο, από ότι συνήθως χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού. Λόγω της διαφοράς μεγέθους με τους σωλήνες αποχέτευσης από PVC, δεν είναι δυνατή η σύνδεση επιπρόσθετου εξοπλισμού εξαερισμού.

Επιλογή και προσδιορισμός βασικών στοιχείων

Ας δούμε τον σκοπό των διαφόρων στοιχείων των συστημάτων εξαερισμού:

 1. Βαλβίδα αντεπιστροφής: χρησιμοποιείται για την αποφυγή της αντίστροφης ώσης. Πρόκειται για ένα πλαίσιο σε ένα σωλήνα με μια λεπίδα που ανοίγει ελεύθερα προς τη μία κατεύθυνση. Με το κανονικό βύθισμα (προς τη σωστή κατεύθυνση), η λεπίδα είναι ανοιχτή και ο αέρας περνά ελεύθερα και αν υπάρχει αντίστροφη ώθηση (προς την άλλη κατεύθυνση), η λεπίδα κλείνει.
 2. Μεταβάσεις: χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση σωλήνων διαφόρων διατομών και διαμέτρων.
 3. Βρύσες: προϊόντα για τη σύνδεση των στροφών των σωλήνων.
 4. Καταπακτές: επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στο σύστημα εξαερισμού για συντήρηση.
 5. Tees και σταυροί: συμμετέχουν στη δημιουργία διακλαδισμένου αγωγού.

Πρόσθετα στοιχεία πλαστικού εξαερισμού

Φίλτρα δώσει όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα παρέχουν επίσης την αποθήκευση όλων των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού. Σωματίδια που εγχύεται μέσω του μολύβδου αέρα (τόσο μικρο-και μακρο) στα επιφανειακά ζημιά. Ιδανικά για την κατασκευή περισσότερο ή να υπονοεί ακαθαρσίες (εργαστήρια, συνεργεία) συνιστάται να βάλει διάφορα είδη φίλτρων - άνθρακα, ίνα, τσάντα, μέταλλο, κ.λπ. Το προ-φίλτρο σχεδιασμένο για μεγάλα στοιχεία..

Η φυσική ανταλλαγή αέρα γίνεται λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο (στο δρόμο η πίεση είναι υψηλότερη, στο κτίριο - χαμηλότερη, λόγω του εξαερισμού και των κουζινών, οπότε ο αέρας θα έρθει από έξω στο εσωτερικό). Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται οι βαλβίδες εισαγωγής.

Για να μην εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι για να παρέχουν ή να εξαγάγουν αέρα με μια ορισμένη ένταση. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται τροφοδοσία ή εξάτμιση (ή τροφοδοσία και εξαγωγή, εάν μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο κατευθύνσεις).

Ο ανεμοστάτης χρησιμοποιείται για να καλύψει τον εξερχόμενο σωλήνα αερισμού στο δωμάτιο. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι σωλήνα με βύσμα σε σχήμα επίπεδου κύκλου, φλάντζα τοποθέτησης που κινείται κάθετα προς τον σωλήνα (στην πραγματικότητα - η ίδια βαλβίδα, γίνεται μόνο διαφορετικά). Χάρη σε αυτό το βύσμα είναι δυνατό να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο περιστρέφοντας ή ξετυλίγοντας τον κύκλο και μειώνοντας ή αυξάνοντας έτσι το άνοιγμα μεταξύ αυτού και του σωλήνα. Επίσης, ο ανεμοστάτης εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία (που καλύπτει το άνοιγμα του αγωγού αερισμού).

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση;

Καταρχήν, καταρτίζεται σχέδιο (σχέδιο) του συστήματος εξαερισμού. Περιλαμβάνει:

 • εκχύλισμα, το οποίο πρέπει να παρέχεται για κάθε δωμάτιο.
 • Στους αγωγούς εξαγωγής είναι απαραίτητο να προβλεφθούν ανοίγματα για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος.
 • εάν πρέπει να κάνετε μεγάλες διατομές, είναι καλύτερο να τους παρέχετε επιπλέον ανεμιστήρες (για να αυξήσετε το κεφάλι).
 • προσδιορισμός θέσεων για βαλβίδες ελέγχου: βελτίωση της απόδοσης των ανεμιστήρων.

Μεταξύ των απαραίτητων εργαλείων πρέπει να είναι:

 1. Πλευρικοί κόπτες.
 2. Βούρτσα για την εφαρμογή σφραγιστικού.
 3. Προστατευτικά γάντια.
 4. Ράβδος για μέταλλο ή πλαστικό, κοφτερό μαχαίρι.
 5. Ρουλέτα, μολύβι.
 6. Σφιγκτήρες για συνδετήρες.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες εγκατάστασης πλαστικών αεραγωγών (video)

Στάδια εγκατάστασης

Το έργο εκτελείται σταδιακά:

 1. Υπολογίστε το μήκος, τη διάμετρο σωλήνων, τον αριθμό των στοιχείων σύνδεσης και τις εξόδους. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις διαστάσεις των σωλήνων, απλώς κόβονται με ένα κοπτικό.
 2. Οι ρωγμές και οι ανωμαλίες αφαιρούνται από το εργαλείο λοξοτομής, το γυαλόχαρτο ή το ειδικό μαχαίρι.
 3. Κατά τη σύνδεση των σωλήνων, εάν δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στοιχεία συμπλέκτη, φορούν το ένα πάνω στο άλλο τουλάχιστον 50 mm σε μήκος και σφραγίζουν με στεγανοποιητικό για στερέωση. Το στεγανοποιητικό για τη συγκόλληση είναι καλύτερο να λαμβάνεται σιλικόνη.
 4. Σωλήνες συνδέονται με την κουκούλα, η οποία βρίσκεται στον τοίχο του κτιρίου.
 5. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε για διαρροές. Για να γίνει αυτό, συνδέστε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και παρακολουθήστε τη ροή του αέρα: για πόσο φθάνει στα σωστά σημεία, εάν υπάρχουν διαρροές στις συνδέσεις, εάν οι βαλβίδες ελέγχου λειτουργούν σωστά.

Συμπλέγματα συστήματα (με μεγάλο αριθμό στροφών, αρμοί και κλαδιά) συναρμολογούνται στο πάτωμα και στη συνέχεια ενσωματώνονται σε ένα κοινό δίκτυο εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για τον συνδυασμό μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων. Για παράδειγμα, αυτό είναι χρήσιμο εάν συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας (με μεταλλικό δίαυλο) σε ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού.

Ευέλικτοι αεραγωγοί

Σε βιομηχανικά και πολιτικά συστήματα κλιματισμού, οι μη μονολιθικοί μεταλλικοί αγωγοί είναι συχνά υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα και ειδικοί εύκαμπτοι αεραγωγοί από πλαστικό. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται διάφορα πολυμερή υλικά, για παράδειγμα πολυουρεθάνη ή χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των υλικών μπορούν να αντέξουν τις επιδράσεις της θερμότητας, του κρύου, του υπεριώδους και του όζοντος. Επιπλέον, εύκαμπτοι αεραγωγοί των πολυμερών έχει αρκετά υψηλή αντοχή στη φθορά και την αντοχή στις κρούσεις.

Στην περίπτωση αυτή, εύκαμπτοι αεραγωγοί των πολυμερών υλικών έχει σημαντικά μικρότερο βάρος σε σύγκριση με τα ανάλογα αλουμινίου ή γαλβανισμένου χάλυβα. Επιπροσθέτως, τα πολυμερή δεν υπόκεινται σε τόσο ισχυρή επίδραση διάβρωσης όπως τα κράματα χάλυβα, λόγω των οποίων ο χρόνος ζωής των πολλαπλών τους αυξήσεων. Μαζί, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν πλαστικό εύκαμπτο αγωγό εύκαμπτο σωλήνα επαρκούς απόδοσης για κυκλοφορία αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανίες:

 • Εξόρυξη
 • Ξυλουργική
 • Πετρέλαιο και αέριο
 • Χημικός
 • Γεωργία
 • Διατροφική

Οι βιομηχανικοί εύκαμπτοι αγωγοί εγκαθίστανται στα ορυχεία, στα εργαστήρια, στα εργαστήρια, στις αποθήκες και στις αποθήκες. Νοικοκυριό σωλήνες αεραγωγών βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, σε χώρους γραφείων, δημόσιες τροφοδοσίες, σε κτίρια κατοικιών. Με τη βοήθειά τους, γίνεται εξαγωγή καπνού, αερίων και διαφόρων καπνών. Εκτός από αυτό μανίκια αγωγών αέρα χρησιμοποιούνται για την αναρρόφηση, δηλαδή την ταχεία αφαίρεση λειαντικών σωματιδίων, αιωρούμενων ακαθαρσιών ή διαφόρων χαλαρών υλικών, όπως τσιπς, απευθείας από το χώρο εργασίας.

Πολυμερές εύκαμπτοι αεραγωγοί έχουν ένα κυματοειδές πλαίσιο με ραβδώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, για την αύξηση της αντοχής στη μηχανική καταπόνηση, ενισχύονται είτε με μεταλλική σπείρα είτε με σπείρα από PVC. Κυματοειδής σωλήνας εξαερισμού, κατά κανόνα, έχει σχήμα κυκλικής διατομής. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, παράγουν ορθογώνια προϊόντα, και μερικές φορές μπορείτε να βρείτε ένα ωοειδές κυματοειδές σωλήνα. Ανάλογα με το σκοπό και τις συνθήκες λειτουργίας, ο κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά υλικά για την κατασκευή αεραγωγών, αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούνται

Αγωγοί

Ανθεκτική στην τριβή ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ "TECH" από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο με χαλύβδινο σύρμα χαλκού)

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο)

Αεραγωγός ανθεκτικός στην εκτριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή από πολυουρεθάνη με σπειροειδή χαλύβδινη σπείρα

Αγωγός αερισμού υψηλής αντοχής στην τριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Ο τοίχος από γυαλί, επικαλυμμένο με σιλικόνη, δύο στρώσεων.

Ευέλικτες αγωγός του πολυμερικού ύφασμα εμποτισμένο με πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) με τεχνολογία στερέωσης CLIP παρέχοντας υψηλή αντοχή σφιγκτήρα και βελτιωμένη αντοχή στην τριβή.

Ευέλικτος αγωγός από γυαλί, με επίστρωση σιλικόνης. Ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικά περιβάλλοντα, την τριβή και την υγρασία.

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Ελαφρύς αγωγός πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Ελαφρύς αγωγός με αυξημένη αντοχή στη φθορά από πολυεστερικό ύφασμα εμποτισμένο με PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με πρόσθετη προστατευτική ταινία και εμποτισμό PVC.

Οι αεραγωγοί Tex κατασκευάζονται από διάφορα σύγχρονα υλικά και παρουσιάζονται στις ακόλουθες σειρές:

 • PU σειρά - εύκαμπτοι αεραγωγοί πολυουρεθάνης.
 • Σειρά E - μανίκια από χημικά ανθεκτικό ελαστικό.
 • Σειρά PVC - αεραγωγοί από PVC.
 • σειρά PVC-F - εύκαμπτοι σωλήνες από πολυεστερικό ύφασμα με εμποτισμό PVC.

Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης κατασκευάζονται σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και η χρήση σύγχρονων τεχνικών εξελίξεων και υλικών επιτρέπει την επίτευξη μέγιστης αντοχής και αξιοπιστίας των προϊόντων.

Αν θέλετε να δείτε που σας ενδιαφέρει ευέλικτο αγωγό, πριν να το αγοράσει, στη Μόσχα, είναι το γραφείο μας με εκθεσιακό χώρο στην 9η οδό Park House 39. Έλα, θα χαρούμε να σας δούμε!

Αεραγωγοί από πλαστικό (PVC) 60x204

Το σύστημα ορθογώνιων διαύλων PVC 60x204

Το σύστημα επίπεδων καναλιών PVC είναι πρακτικά ιδανικό μέσο για την οργάνωση του εξαερισμού μικρών και μεσαίων χώρων, κατοικιών, γραφείων και εμπορικών χώρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού των χαρακτηριστικών των συστημάτων πλαστικών αγωγών.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οι αεραγωγοί από πλαστικό είναι ένα σύστημα από πλαστικούς σωλήνες συναρμολογημένους σε ένα χώρο αερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι φυσική ή αναγκαστική, δηλαδή, με τη βοήθεια των οπαδών. Οι αεραγωγοί χωρίζονται σε δύο τύπους, ορθογώνια και κυκλική διατομή. Για τη σύνδεση ειδικών εξαρτημάτων χρησιμοποιούνται εξαρτήματα.

Απλοί αγωγοί χρειάζονται για τον αερισμό του αέρα σε χώρους σχεδόν οποιουδήποτε σκοπού, δηλαδή:

 • Εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία
 • Εξαερισμός ιδιωτικών κατοικιών, εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων
 • Εξαερισμός κέντρων αγορών και ψυχαγωγίας
 • Για όλους τους τύπους παραγωγής, εργαστήρια
 • Καλή μόνωση
 • Χαμηλή αντίσταση αέρα
 • Φιλικό προς το περιβάλλον
 • Προσιτή τιμή
 • Ισχυρή και ανθεκτική
 • Ευκολία εγκατάστασης
 • Ανθεκτικότητα σε χημικά
 • Δεν υπόκεινται σε διάβρωση
 • Μην χρειάζεστε συχνή φροντίδα

Όλα σχετικά με τους πλαστικούς αεραγωγούς (PVC): επισκόπηση των ποικιλιών και των κανόνων εγκατάστασης

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη!

Και σκεφτόμαστε συχνά το γεγονός ότι το συνηθισμένο αέριο στις πινακίδες μας δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος φίλος και βοηθός, αλλά και πηγή θανάσιμου κινδύνου; Δεν είναι περίεργο που ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος. Ακόμα και μια μικρή διαρροή εγχώριου αερίου, η οποία σημειώθηκε τη νύχτα, μπορεί να συγκρατήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού σε μία ώρα. Ή να είναι η αιτία μιας έκρηξης που μπορεί να μεταφέρει δεκάδες ζωές. Ειδικά αν υπάρχει στο δωμάτιό σας μια στήλη. Και παρεμπιπτόντως, ξέρετε πόσο καιρό η υπηρεσία αερίου σας καθαρίζει τις καμινάδες;

Αλλά για να αποφύγετε τις τραγικές συνέπειες δεν είναι δύσκολο, αν εγκαταστήσετε το σύστημα εξάτμισης στην κουζίνα. Και στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς μια από τις σύγχρονες λύσεις σε αυτό το επείγον πρόβλημα, δηλαδή πλαστικούς αγωγούς αερισμού.

Επισκόπηση και προδιαγραφές

Πλαστικοί αγωγοί - ένα σύγχρονο σύστημα τεχνικών λύσεων, που εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα για τη δημιουργία κουκούλας, καθώς και σε βιομηχανικές και πολιτικές εγκαταστάσεις για την παροχή του απαραίτητου εξαερισμού.

Τι είναι οι πλαστικοί αγωγοί

Οι πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού, καθώς και οι κάμψεις και τα εξαρτήματά τους, κατασκευάζονται από διάφορους τύπους πλαστικών:

 • Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Οι αεραγωγοί από PVC χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες από -30 έως +70 ° C. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αερισμό μη θερμαινόμενων ή αντίστροφα καυτών χώρων.
 • Το φθοριοπλαστικό (PFVD) είναι ένα υλικό με ακόμη μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασίας, αλλά σε αντίθεση με το προηγούμενο, είναι ανθεκτικό στο οξύ.
 • Το πολυπροπυλένιο (PP) - ανεχτά καλά τις επιδράσεις των αλκαλίων, των οξέων, των οργανικών ενώσεων,
 • Το πολυαιθυλένιο χαμηλής πίεσης (HDPE) είναι ένα πλαστικό που δεν ανέχεται χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι πιο ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται είναι πιο εύκαμπτα από όλα τα άλλα είδη πλαστικών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολλοί άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος εξαερισμού από πλαστικό, δεδομένου ότι το ίδιο το υλικό δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, θεωρείται επιβλαβές και τοξικό. Αμέσως θα πω, αυτό είναι προκατάληψη.

Το πλαστικό που χρησιμοποιείται για σύγχρονη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αεραγωγών, είναι εξαιρετικά τεχνολογικό, ασφαλές και αξιοπρεπές για να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τις αρνητικές επιπτώσεις.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Ευκολία εγκατάστασης. Η παρουσία διαφόρων εξαρτημάτων και πρόσθετων στοιχείων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση του συστήματος εξάτμισης. Επιπλέον, το πλαστικό είναι πιο βολικό να σφραγίσει?
 • Αντοχή;
 • Ευελιξία.
 • Αισθητική εμφάνιση.

Υπάρχουν όμως σημαντικά μειονεκτήματα:

 1. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο. Η χαμηλή ευφλεκτότητα διακρίνει μόνο ορισμένους τύπους πλαστικών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα πρόσθετα. Αλλά είναι υψηλού κόστους, ακόμη και τα μεταλλικά τους αντίστοιχα θα είναι φθηνότερα.
 2. Τα πλαστικά συσσωρεύουν ένα στατικό φορτίο, το οποίο οδηγεί σε αυξημένη συγκόλληση της σκόνης. Επιπλέον, οι πλαστικοί αγωγοί είναι συχνά εξοπλισμένοι με κυματοειδή στοιχεία που συλλέγουν όλη τη βρωμιά. Επομένως, ο εξαερισμός πρέπει να εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των σκονισμένων εργασιών κατασκευής.

Πού να ισχύσει

Οι πλαστικοί αγωγοί χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλους τους τύπους συστημάτων εξαερισμού. Εξετάστε την αρχή του έργου του κύριου.

Φυσικός εξαερισμός

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι η απλούστερη και δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος. Αέρα, εισέρχεται στα δωμάτια μέσω των βαλβίδων εισαγωγής των παραθύρων, το στροβιλίζει και εξέρχεται μέσω ενός ειδικού αγωγού εξαερισμού, ο οποίος πηγαίνει κάτω από την οροφή.

Για αυτό το σύστημα, οποιοδήποτε πλαστικό είναι κατάλληλο.

Παροχή αέρα

Είναι μηχανικό. Είναι μια προκατασκευασμένη δομή, μέσω της οποίας η απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα από το δρόμο ωθείται στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο εισερχόμενος κρύος αέρας θερμαίνεται σε μια άνετη θερμοκρασία δωματίου με ειδικές συσκευές.

Εδώ χρειαζόμαστε μέρη ανθεκτικά στη θερμότητα.

Εξόρυξη

Σε σπίτια με σόμπες αερίου, καθώς και οποιεσδήποτε (εκτός από το νερό), θέρμανση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα ή οικιακού αερίου.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού του χώρου. Μπορεί να είναι ξεχωριστή - με τη μορφή κουκούλες πάνω από τη σόμπα, τόσο κοινή - διατεταγμένη γύρω από το σπίτι. Ο πλαστικός αγωγός για εξαγωγή πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στη θερμότητα και μη διαβρωτικό υλικό.

Διαστάσεις και διατομή τυποποιημένων πλαστικών αγωγών

Οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι τριών τύπων διατομών με τα κατάλληλα μεγέθη. Οι διαστάσεις των πλαστικών αγωγών αερισμού υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά πρότυπα, τις διαστάσεις του χώρου, καθώς και τις συνθήκες λειτουργίας του.

Γύρω

Οι πιο δημοφιλείς και συνήθως χρησιμοποιούμενες διαμέτρους είναι:

Για βιομηχανικές επιχειρήσεις, προϊόντα πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου έως 2,5 m

Τετράγωνο και ορθογώνιο

Με τα ακόλουθα τυπικά τμήματα των σωλήνων εξαερισμού:

 1. Ύψος - 55, 60, 110, 122, 204 mm.
 2. Πλάτος - 55, 60, 110, 122, 204 mm.
 3. Μήκος - 350, 500, 1000, 1500, 2000, 2500 mm.
 4. Το πάχος του τοιχώματος είναι από 2 έως 8 mm.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κατασκευαστούν κουτιά μεγάλων διαστάσεων.

Κάθε τύπος πλαστικών αγωγών μπορεί να είναι άκαμπτος και εύκαμπτος. Hard - κατασκευάζονται με χύτευση και σκλήρυνση σε ειδικά κουτιά χύτευσης. Το πάχος του τοίχου του άκαμπτου κιβωτίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 mm.

Οι εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί είναι ένα καλώδιο οποιασδήποτε μορφής, καλυμμένο με ένα πλαστικό στρώμα. Τέτοια προϊόντα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την κινητικότητά τους.

Ένας ξεχωριστός τύπος εύκαμπτων αγωγών - κυματοειδείς ημίσκληρες κατασκευές. Το μήκος τους φτάνει τα 2,5 μ. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να τεντώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μια πλαστική πτυχή για ένα εκχύλισμα.

Flat

Οι σωλήνες επίπεδου εξαερισμού χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χώρου.

Τυπικά μεγέθη διατομών:

 1. Ύψος 55, 60mm;
 2. Πλάτος 110, 122, 204 mm.
 3. Το μήκος είναι από 350mm.
 4. Το πάχος του τοιχώματος είναι από 2 έως 5 mm.

Συνδέσεις και εξαρτήματα

Για να συνδέσετε αγωγούς εξαερισμού διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών στοιχείων σύνδεσης. Ας εξετάσουμε τους κύριους τύπους εξαρτημάτων.

Υπάρχουν και άλλα είδη πρόσθετων στοιχείων. Είναι οι ποικιλίες των παραπάνω.

Κατασκευαστές και κατά προσέγγιση τιμές

Η τιμή των πλαστικών αεραγωγών εξαρτάται από το σχήμα και το μήκος του προϊόντος. Το μέσο κόστος ενός επίπεδου αεραγωγού ξεκινάει από 95 ρούβλια, εύκαμπτο από 300 ρούβλια. Ο μετρητής ενός κυκλικού αγωγού αέρα με διάμετρο 100 mm θα κοστίσει τον αγοραστή 350-700 ρούβλια. Μπορούν να αγοραστούν σε οποιαδήποτε υπεραγορά κατασκευής ή να παραγγελθούν από τον κατασκευαστή.

Τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα και κατασκευαστές στην αγορά μας είναι NAIM, ERA, VENTS, "PLAST" ΠΡΟΪΟΝ "," Ειδικό PolyPlast ", NPO" Πρόοδος "," Οικολογικό εμπόριο "

Η τιμή των προϊόντων τους είναι περίπου στο ίδιο εύρος.

Ποιο καλώδιο είναι καλύτερο, στρογγυλό ή τετράγωνο;

Ο αγωγός αεραγωγού στρογγυλού αγωγού έχει μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας για να εξασφαλίσει τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης αέρα. Η κίνηση του αέρα μέσα τους είναι ταχύτερη από ό, τι σε ορθογώνια. Ως εκ τούτου, οι στρογγυλές καμινάδες σημαίνουν μικρότερο τμήμα σωλήνων εξαερισμού.

Ορθογωνικός αγωγός αέρα

Έχει τη χειρότερη απόδοση, αλλά είναι πιο βολικό στη διαδικασία εγκατάστασης και χρησιμοποιείται συχνότερα. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, είναι πιο βολικό να τους κρύψετε με μια ψευδοροφή ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία του διαμερίσματος.

Πόσο σωστά μπορείτε να υπολογίσετε τα μεγέθη και μια ενότητα;

Κανονισμοί

Όλοι οι υπολογισμοί των συστημάτων εξαερισμού αρχίζουν με τον προσδιορισμό του όγκου αέρα στον χώρο. Ως δωμάτιο μπορεί να θεωρηθεί ως ξεχωριστό δωμάτιο, και διαμέρισμα ή σπίτι ως σύνολο. Αυτά τα δεδομένα είναι τα κύρια, στη βάση τους, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες από το SNIP και λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους τρόπους αερισμού των χώρων, υπολογίζουν όλες τις απαραίτητες παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού. Συμπεριλαμβανομένης της διατομής του αγωγού.

Σε σχέδια με ορθογώνια διατομή επιλέγονται τμήματα με αναλογίες μήκους προς πλάτος 3 προς 1. Αυτή η αναλογία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου όταν ο αέρας διέρχεται από το κανάλι. Η ταχύτητα μετακίνησης των μαζών αέρα πρέπει να είναι περίπου 5 m / h στην κύρια γραμμή και έως 3 m / h στα κλαδιά.

Για να δημιουργήσετε ένα υγιές μικροκλίμα σε ένα κτίριο κατοικιών, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια συναλλαγματική ισοτιμία αέρα τουλάχιστον 30 κυβικών μέτρων. ανά ώρα ανά άτομο. Αυτό αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που διαμένουν στο σπίτι όλη την ώρα.

Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την ισχύ του συστήματος εξαερισμού με οποιονδήποτε από τους τύπους που δίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Επισκόπηση των πλαστικών αγωγών αερισμού: τύποι και εγκατάσταση

Οι αεραγωγοί είναι σωλήνες που είναι τοποθετημένοι σε ένα χώρο για την οργάνωση ενός συστήματος αερισμού. Αυτοί οι σωλήνες μπορούν να είναι τόσο μέταλλο όσο και πλαστικό. Το πλαστικό ως υλικό για τους αεραγωγούς έχει γίνει πιο δημοφιλές, διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του μετάλλου.

Στη φωτογραφία: πλαστικοί αγωγοί αερισμού διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών

Τεχνικές προδιαγραφές

 • Οι αγωγοί είναι ελαφριές λόγω του χαμηλού βάρους του πλαστικού ABS. Η χαλάρωση είναι 4%.
 • Το μέγεθος μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα: Το PVC κόβεται καλά.
 • Η διάβρωση ενός πλαστικού αγωγού δεν είναι συμφυής, σε αντίθεση με ένα μεταλλικό ανάλογο.
 • Τμήμα: στρογγυλά, ορθογώνια.
 • Μην χρειάζεστε πρόσθετη μόνωση στην περιοχή της οροφής.
 • Μέσα στους σωλήνες είναι λεία, ο αέρας περνά μέσα από αυτά με πρακτικά καμία στατική αντίσταση - λιγότερη απώλεια αέρα και θόρυβο.
 • Διάρκεια ζωής του πλαστικού αγωγού - τουλάχιστον 20 έτη.

Διαστάσεις

Οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού μπορούν να έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις:

 • Στη διάμετρο, οι πιο δημοφιλείς στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι 1 cm, 1,25 cm και 1,5 cm, αλλά ο όγκος της διατομής τους μπορεί να είναι σύμφωνα με την GOST και 200 ​​cm.
 • Οι τυπικές διαστάσεις ορθογωνίου: 55 έως 110 mm, 60 έως 120 mm, 60 έως 204 mm.
 • Ευέλικτοι αγωγοί μήκους - έως 20 μέτρα.
 1. Γύρω. Συνήθως χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του μήκους των διαδρομών του συστήματος αερισμού. Στη διάμετρο 1 cm, 1,25 cm και 1,5 cm.
 2. Ορθογώνιο. Αυτός ο τύπος αγωγού χρησιμοποιείται συχνά στην καθημερινή ζωή. Μπορούν να κρύβονται κάτω από μια ψευδοροφή. Τυπικά μεγέθη: 60 έως 120 mm, 60 έως 204 mm.
 3. Ευέλικτο. Μπορούν να υπάρχουν τόσο στρογγυλά όσο και ορθογώνια τμήματα. Με μήκος - έως 20 μέτρα.
 • Ορθογώνιο

  Οι πλαστικοί ορθογώνιοι σωλήνες για εξαερισμό μπορούν να συνδεθούν εύκολα στους τοίχους ή στην οροφή: έχουν μια βολική μορφή για αυτό. Είναι αλήθεια ότι η κυκλική διατομή παρέχει μεγαλύτερη απόδοση.

  Επίπεδα και ορθογώνια πλαστικά αγωγοί

  Flat

  Οι ορθογώνιοι αγωγοί ονομάζονται επίσης επίπεδες, καθώς ο σωλήνας είναι πολύ μικρότερος σε ύψος από το πλάτος. Για να το χτίσετε χρειάζεστε ειδικά στοιχεία. Το μήκος του καναλιού μπορεί να κυμαίνεται από 35 cm έως 2,5 m.

  Ευέλικτο

  Οι εύκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό είναι κατασκευασμένοι από PVC με εξώθηση. Ο εξοπλισμός για αυτή τη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένος, οπότε η τιμή του αεραγωγού δεν είναι πολύ υψηλή.

  Ποικιλίες εύκαμπτων πλαστικών αγωγών

  Το PVC έχει μικρή αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους + 5 βαθμούς Κελσίου, οι σωλήνες αυτοί γίνονται εύθραυστοι. Παρομοίως το πλαστικό δεν είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, το οποίο επιλύεται χρησιμοποιώντας κατασταλτικά αγωγό συστήματα: http://ventilsystem.ru/ventilyaciya/elementy/truby/vozduxovody/ognezashhita.html

  Οι εύκαμπτοι αγωγοί κατασκευάζονται από βινυλοουρεθάνη. Το πολυμερές υλικό συγκολλάται με σπείρα από χάλυβα.

  Γύρω

  Στρογγυλοί (κυλινδρικοί) σωλήνες για εξαερισμό μπορούν να δουν τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε εγκαταστάσεις παραγωγής.

  Στους φωτοπλαστικούς αγωγούς αέρα για αερισμό

  Η φόρμα για την εγκατάσταση δεν είναι πολύ βολική, αλλά οι σωλήνες είναι καλύτεροι από την ορθογώνια ροή αέρα ροής: χάρη στη μορφή δημιουργείται λιγότερη αντίσταση στη ροή.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα, τόσο περισσότεροι κύβοι αέρα μπορεί να περάσει. Για παράδειγμα, Ο αγωγός αέρα με διατομή 100 mm έχει διακίνηση 300 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Η μικρή διάμετρος του σωλήνα θα προκαλέσει θόρυβο από το σύστημα εξαερισμού. Πολλές εταιρείες προσφέρουν μια τέτοια υπηρεσία όπως η κατασκευή αγωγών τέτοιων διαστάσεων που χρειάζεται ο πελάτης, για παράδειγμα - στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί για εξαερισμό στα 120 mm.

Κατασκευαστές

 • «SpecPolyPlast». Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε έναν στρογγυλό ή ορθογώνιο αγωγό ως τυποποιημένα μεγέθη και σύμφωνα με το σκίτσο.
 • Η "Polex Group" παράγει πλαστικούς σωλήνες για εξαερισμό.
 • Οικολογικό εμπόριο. Αγωγοί αέρα πολυπροπυλενίου, ανθεκτικοί σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
 • NPO "Πρόοδος". Το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών αγωγών. Εκτέλεση του αγωγού σύμφωνα με το σχέδιο του πελάτη ή ειδικού της εταιρείας.

Αεραγωγοί

Οι εύκαμπτοι αγωγοί αερισμού χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σε κτίρια γραφείων. Βασίζονται σε μεταλλική σπείρα. Από πάνω, η σπείρα είναι τυλιγμένη σε PVC.

Ποικιλία πλαστικών αγωγών από τους κατασκευαστές

Μεταξύ των αεραγωγών της εποχής εμφανίστηκαν σωλήνες με νέες διαστάσεις: 55 ανά 110 mm. Το μήκος των σωλήνων είναι 50 - 200 cm. Οι στρογγυλοί αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε συνθήκες θερμοκρασίας -40 - +60 βαθμών Κελσίου.

Στοιχεία πλαστικών αγωγών η εταιρεία Era

 • 10VP, διάμετρος 100 mm, μήκος 500 mm, 1000 mm, 1500 mm ή 2000 mm.
 • 12,5 VP, διάμετρος 125 mm, οι επιλογές μήκους είναι οι ίδιες με αυτές των 10 VP.
 • Το 16VP με παρόμοιο μήκος έχει διάμετρο 16 mm.

Τοποθέτηση

Ο αγωγός αέρα είναι εύκολα πριονισμένος ακόμη και με ένα σιαγόνα και συναρμολογείται γρήγορα. Απομονώστε το σύστημα χρησιμοποιώντας στεγανωτικό. Μαζί με τους σωλήνες, αν είναι απαραίτητο, αγοράζονται στοιχεία για τη σύνδεση θραυσμάτων.

Σχετικά με την εγκατάσταση εύκαμπτων αεραγωγών εξαερισμού, διαβάστε εδώ.

Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, η ροή του αέρα μέσω των σωλήνων μπορεί να επιταχυνθεί.

Η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να ληφθεί υπόψη, όσο περισσότερο στροφές εμπλέκονται, τόσο χειρότερη είναι η ώθηση. Η στροφή μειώνει την ισχύ εξαερισμού κατά 10%.

Βίντεο: Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού

Ενσωμάτωση στην ντουλάπα

Η κουκούλα και ο αγωγός αέρα στην κουζίνα μπορούν να ενσωματωθούν στο ντουλάπι:

 1. Μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται μπροστά από την έξοδο.
 2. Στους τοίχους και τα ράφια του θαλάμου κατασκευάζονται τρύπες για τον αεραγωγό.
 3. Ο σωλήνας εισάγεται στις οπές, ενώ οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.
 4. Κρεμάσαμε τον πίνακα στον τοίχο, συνδέσαμε τον αγωγό αέρα με το σύστημα εξαερισμού, στερεώσαμε την κουκούλα με βίδες.

Κόστος

1 μέτρο ορθογώνιο αγωγό από πολυπροπυλένιο μεγέθους 125 έως 100 mm είναι στη Μόσχα 1200 - 1300 ρούβλια. 1 μέτρο στρογγυλού πλαστικού αγωγού διαμέτρου 200 mm - 1500 - 1700 ρούβλια.

Συνδέσεις πλαστικών αγωγών

Πού να αγοράσετε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό;

Ο αεραγωγός μπορεί να αγοραστεί χωριστά, σε ένα κοντινό κατάστημα ή σε ένα σύστημα αερισμού. Μπορεί επίσης να παραγγελθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα, υποδεικνύοντας τις απαιτούμενες παραμέτρους. Το κύριο πράγμα είναι ότι η τρύπα στην κουκούλα συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα, διαφορετικά το σύστημα δεν θα λειτουργήσει καλά.

 • Σχέδιο πόλης
 • Plast | Προϊόν
 • StroyShopper

Για την κουζίνα είναι βολικό να χρησιμοποιείτε μια κουκούλα ενσωματωμένη στο σύστημα εξαερισμού. Σχετικά με την επιλογή των φίλτρων για κουκούλες που διαβάζονται στο άρθρο μας.

Βίντεο

Οι αγωγοί από πλαστικό είναι εγκατεστημένοι για εξαερισμό σε διαμερίσματα, σε εξοχικές κατοικίες, σε χώρους εστίασης, σε εμπορικά κέντρα. Τέτοιοι σωλήνες δεν είναι αγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, δεν φοβούνται τη διάβρωση, εκτός από την κύρια λειτουργία τους - για τον αερισμό του αέρα - μπορούν να εκτελέσουν διακοσμητική λειτουργία. Οι πλαστικοί αγωγοί, χάρη στην απολύτως ομαλή εσωτερική επιφάνεια, παρέχουν σιωπηλά καθαρό αέρα στο δωμάτιο και αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από αυτό.

Πλαστικοί αγωγοί και εξαρτήματα

Οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού, ο κατάλογος των οποίων μπορείτε να σπουδάσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stroykateka και να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, εμφανίστηκαν στην αγορά αργότερα από τους μεταλλικούς. Κάθε μέρα, τα πλαστικά προϊόντα κερδίζουν δημοτικότητα και ο κατάλογος των πλαστικών αγωγών ανανεώνεται συνεχώς.

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών είναι πολλά. Τα κυριότερα από αυτά - δύναμη και ελαφρότητα των προϊόντων, καθώς και εξαιρετική ευκολία εγκατάστασης. Οι πλαστικοί αεραγωγοί είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικοί σε βλαβερές ουσίες, σε αλκάλια και σε οξέα, δεν σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι αεραγωγοί από πλαστικό συνήθως έχουν μια λεία επιφάνεια - αυτό εξασφαλίζει γρήγορη εναλλαγή αέρα. Η τιμή ενός αεραγωγού από πλαστικό είναι 10-15 τοις εκατό χαμηλότερη από την τιμή ενός μεταλλικού αγωγού. Το μόνο μειονέκτημα των πλαστικών προϊόντων - ασήμαντη πυραντίσταση.

Ένας αγωγός αέρα για την κατασκευή πλαστικού είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε κατοικημένη περιοχή και για εγκατάσταση σε επιχείρηση. Επιλέξτε ένα κατάλληλο μοντέλο στο "Stroykateke" - και αγοράστε!

Αεραγωγοί PVC

σειρά 1610_N

Ελαφρύς, εύκαμπτος σωλήνας αναρρόφησης για εξαερισμό, απομάκρυνση σκόνης και καπνού (ακόμα και διαβρωτικός) χρησιμοποιούνται σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Χρησιμοποιείται ευρέως για "χωρίς άμεσο σκοπό" (ιδιαίτερα για την τοποθέτηση τηλεφωνικών καλωδίων). Διαφανής τοίχος, λευκή έλικα. Είναι λειτουργικός: από -10 ° C έως + 60 ° С.

σειρά 1610_L

Λιγότερο από "σειρά 1610_N" σωλήνες αναρρόφησης για καπνό (ακόμη και διαβρωτικό), σκόνη, χρησιμοποιούνται σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους βιομηχανικούς σκοπούς (ιδιαίτερα για καλώδια τηλεφώνου). Διαφανής τοίχος, λευκή έλικα. Κατάλληλο: από -5 ° C έως + 60 ° С.

Αγωγοί

Ανθεκτική στην τριβή ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ "TECH" από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο με χαλύβδινο σύρμα χαλκού)

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο)

Αεραγωγός ανθεκτικός στην εκτριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή από πολυουρεθάνη με σπειροειδή χαλύβδινη σπείρα

Αγωγός αερισμού υψηλής αντοχής στην τριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Ο τοίχος από γυαλί, επικαλυμμένο με σιλικόνη, δύο στρώσεων.

Ευέλικτες αγωγός του πολυμερικού ύφασμα εμποτισμένο με πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) με τεχνολογία στερέωσης CLIP παρέχοντας υψηλή αντοχή σφιγκτήρα και βελτιωμένη αντοχή στην τριβή.

Ευέλικτος αγωγός από γυαλί, με επίστρωση σιλικόνης. Ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικά περιβάλλοντα, την τριβή και την υγρασία.

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Ελαφρύς αγωγός πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Ελαφρύς αγωγός με αυξημένη αντοχή στη φθορά από πολυεστερικό ύφασμα εμποτισμένο με PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με πρόσθετη προστατευτική ταινία και εμποτισμό PVC.

Οι αεραγωγοί Tex κατασκευάζονται από διάφορα σύγχρονα υλικά και παρουσιάζονται στις ακόλουθες σειρές:

 • PU σειρά - εύκαμπτοι αεραγωγοί πολυουρεθάνης.
 • Σειρά E - μανίκια από χημικά ανθεκτικό ελαστικό.
 • Σειρά PVC - αεραγωγοί από PVC.
 • σειρά PVC-F - εύκαμπτοι σωλήνες από πολυεστερικό ύφασμα με εμποτισμό PVC.

Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης κατασκευάζονται σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και η χρήση σύγχρονων τεχνικών εξελίξεων και υλικών επιτρέπει την επίτευξη μέγιστης αντοχής και αξιοπιστίας των προϊόντων.

Αν θέλετε να δείτε που σας ενδιαφέρει ευέλικτο αγωγό, πριν να το αγοράσει, στη Μόσχα, είναι το γραφείο μας με εκθεσιακό χώρο στην 9η οδό Park House 39. Έλα, θα χαρούμε να σας δούμε!

Όλα σχετικά με τους πλαστικούς αεραγωγούς (PVC): επισκόπηση των ποικιλιών και των κανόνων εγκατάστασης

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη!

Και σκεφτόμαστε συχνά το γεγονός ότι το συνηθισμένο αέριο στις πινακίδες μας δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος φίλος και βοηθός, αλλά και πηγή θανάσιμου κινδύνου; Δεν είναι περίεργο που ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος. Ακόμα και μια μικρή διαρροή εγχώριου αερίου, η οποία σημειώθηκε τη νύχτα, μπορεί να συγκρατήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού σε μία ώρα. Ή να είναι η αιτία μιας έκρηξης που μπορεί να μεταφέρει δεκάδες ζωές. Ειδικά αν υπάρχει στο δωμάτιό σας μια στήλη. Και παρεμπιπτόντως, ξέρετε πόσο καιρό η υπηρεσία αερίου σας καθαρίζει τις καμινάδες;

Αλλά για να αποφύγετε τις τραγικές συνέπειες δεν είναι δύσκολο, αν εγκαταστήσετε το σύστημα εξάτμισης στην κουζίνα. Και στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς μια από τις σύγχρονες λύσεις σε αυτό το επείγον πρόβλημα, δηλαδή πλαστικούς αγωγούς αερισμού.

Επισκόπηση και προδιαγραφές

Πλαστικοί αγωγοί - ένα σύγχρονο σύστημα τεχνικών λύσεων, που εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα για τη δημιουργία κουκούλας, καθώς και σε βιομηχανικές και πολιτικές εγκαταστάσεις για την παροχή του απαραίτητου εξαερισμού.

Τι είναι οι πλαστικοί αγωγοί

Οι πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού, καθώς και οι κάμψεις και τα εξαρτήματά τους, κατασκευάζονται από διάφορους τύπους πλαστικών:

 • Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Οι αεραγωγοί από PVC χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες από -30 έως +70 ° C. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αερισμό μη θερμαινόμενων ή αντίστροφα καυτών χώρων.
 • Το φθοριοπλαστικό (PFVD) είναι ένα υλικό με ακόμη μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασίας, αλλά σε αντίθεση με το προηγούμενο, είναι ανθεκτικό στο οξύ.
 • Το πολυπροπυλένιο (PP) - ανεχτά καλά τις επιδράσεις των αλκαλίων, των οξέων, των οργανικών ενώσεων,
 • Το πολυαιθυλένιο χαμηλής πίεσης (HDPE) είναι ένα πλαστικό που δεν ανέχεται χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι πιο ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται είναι πιο εύκαμπτα από όλα τα άλλα είδη πλαστικών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολλοί άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος εξαερισμού από πλαστικό, δεδομένου ότι το ίδιο το υλικό δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, θεωρείται επιβλαβές και τοξικό. Αμέσως θα πω, αυτό είναι προκατάληψη.

Το πλαστικό που χρησιμοποιείται για σύγχρονη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αεραγωγών, είναι εξαιρετικά τεχνολογικό, ασφαλές και αξιοπρεπές για να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τις αρνητικές επιπτώσεις.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Ευκολία εγκατάστασης. Η παρουσία διαφόρων εξαρτημάτων και πρόσθετων στοιχείων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση του συστήματος εξάτμισης. Επιπλέον, το πλαστικό είναι πιο βολικό να σφραγίσει?
 • Αντοχή;
 • Ευελιξία.
 • Αισθητική εμφάνιση.

Υπάρχουν όμως σημαντικά μειονεκτήματα:

 1. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο. Η χαμηλή ευφλεκτότητα διακρίνει μόνο ορισμένους τύπους πλαστικών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα πρόσθετα. Αλλά είναι υψηλού κόστους, ακόμη και τα μεταλλικά τους αντίστοιχα θα είναι φθηνότερα.
 2. Τα πλαστικά συσσωρεύουν ένα στατικό φορτίο, το οποίο οδηγεί σε αυξημένη συγκόλληση της σκόνης. Επιπλέον, οι πλαστικοί αγωγοί είναι συχνά εξοπλισμένοι με κυματοειδή στοιχεία που συλλέγουν όλη τη βρωμιά. Επομένως, ο εξαερισμός πρέπει να εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των σκονισμένων εργασιών κατασκευής.

Πού να ισχύσει

Οι πλαστικοί αγωγοί χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλους τους τύπους συστημάτων εξαερισμού. Εξετάστε την αρχή του έργου του κύριου.

Φυσικός εξαερισμός

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι η απλούστερη και δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος. Αέρα, εισέρχεται στα δωμάτια μέσω των βαλβίδων εισαγωγής των παραθύρων, το στροβιλίζει και εξέρχεται μέσω ενός ειδικού αγωγού εξαερισμού, ο οποίος πηγαίνει κάτω από την οροφή.

Για αυτό το σύστημα, οποιοδήποτε πλαστικό είναι κατάλληλο.

Παροχή αέρα

Είναι μηχανικό. Είναι μια προκατασκευασμένη δομή, μέσω της οποίας η απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα από το δρόμο ωθείται στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο εισερχόμενος κρύος αέρας θερμαίνεται σε μια άνετη θερμοκρασία δωματίου με ειδικές συσκευές.

Εδώ χρειαζόμαστε μέρη ανθεκτικά στη θερμότητα.

Εξόρυξη

Σε σπίτια με σόμπες αερίου, καθώς και οποιεσδήποτε (εκτός από το νερό), θέρμανση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα ή οικιακού αερίου.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού του χώρου. Μπορεί να είναι ξεχωριστή - με τη μορφή κουκούλες πάνω από τη σόμπα, τόσο κοινή - διατεταγμένη γύρω από το σπίτι. Ο πλαστικός αγωγός για εξαγωγή πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στη θερμότητα και μη διαβρωτικό υλικό.

Διαστάσεις και διατομή τυποποιημένων πλαστικών αγωγών

Οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι τριών τύπων διατομών με τα κατάλληλα μεγέθη. Οι διαστάσεις των πλαστικών αγωγών αερισμού υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά πρότυπα, τις διαστάσεις του χώρου, καθώς και τις συνθήκες λειτουργίας του.

Γύρω

Οι πιο δημοφιλείς και συνήθως χρησιμοποιούμενες διαμέτρους είναι:

Για βιομηχανικές επιχειρήσεις, προϊόντα πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου έως 2,5 m

Τετράγωνο και ορθογώνιο

Με τα ακόλουθα τυπικά τμήματα των σωλήνων εξαερισμού:

 1. Ύψος - 55, 60, 110, 122, 204 mm.
 2. Πλάτος - 55, 60, 110, 122, 204 mm.
 3. Μήκος - 350, 500, 1000, 1500, 2000, 2500 mm.
 4. Το πάχος του τοιχώματος είναι από 2 έως 8 mm.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κατασκευαστούν κουτιά μεγάλων διαστάσεων.

Κάθε τύπος πλαστικών αγωγών μπορεί να είναι άκαμπτος και εύκαμπτος. Hard - κατασκευάζονται με χύτευση και σκλήρυνση σε ειδικά κουτιά χύτευσης. Το πάχος του τοίχου του άκαμπτου κιβωτίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 mm.

Οι εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί είναι ένα καλώδιο οποιασδήποτε μορφής, καλυμμένο με ένα πλαστικό στρώμα. Τέτοια προϊόντα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την κινητικότητά τους.

Ένας ξεχωριστός τύπος εύκαμπτων αγωγών - κυματοειδείς ημίσκληρες κατασκευές. Το μήκος τους φτάνει τα 2,5 μ. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να τεντώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μια πλαστική πτυχή για ένα εκχύλισμα.

Flat

Οι σωλήνες επίπεδου εξαερισμού χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χώρου.

Τυπικά μεγέθη διατομών:

 1. Ύψος 55, 60mm;
 2. Πλάτος 110, 122, 204 mm.
 3. Το μήκος είναι από 350mm.
 4. Το πάχος του τοιχώματος είναι από 2 έως 5 mm.

Συνδέσεις και εξαρτήματα

Για να συνδέσετε αγωγούς εξαερισμού διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών στοιχείων σύνδεσης. Ας εξετάσουμε τους κύριους τύπους εξαρτημάτων.

Υπάρχουν και άλλα είδη πρόσθετων στοιχείων. Είναι οι ποικιλίες των παραπάνω.

Κατασκευαστές και κατά προσέγγιση τιμές

Η τιμή των πλαστικών αεραγωγών εξαρτάται από το σχήμα και το μήκος του προϊόντος. Το μέσο κόστος ενός επίπεδου αεραγωγού ξεκινάει από 95 ρούβλια, εύκαμπτο από 300 ρούβλια. Ο μετρητής ενός κυκλικού αγωγού αέρα με διάμετρο 100 mm θα κοστίσει τον αγοραστή 350-700 ρούβλια. Μπορούν να αγοραστούν σε οποιαδήποτε υπεραγορά κατασκευής ή να παραγγελθούν από τον κατασκευαστή.

Τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα και κατασκευαστές στην αγορά μας είναι NAIM, ERA, VENTS, "PLAST" ΠΡΟΪΟΝ "," Ειδικό PolyPlast ", NPO" Πρόοδος "," Οικολογικό εμπόριο "

Η τιμή των προϊόντων τους είναι περίπου στο ίδιο εύρος.

Ποιο καλώδιο είναι καλύτερο, στρογγυλό ή τετράγωνο;

Ο αγωγός αεραγωγού στρογγυλού αγωγού έχει μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας για να εξασφαλίσει τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης αέρα. Η κίνηση του αέρα μέσα τους είναι ταχύτερη από ό, τι σε ορθογώνια. Ως εκ τούτου, οι στρογγυλές καμινάδες σημαίνουν μικρότερο τμήμα σωλήνων εξαερισμού.

Ορθογωνικός αγωγός αέρα

Έχει τη χειρότερη απόδοση, αλλά είναι πιο βολικό στη διαδικασία εγκατάστασης και χρησιμοποιείται συχνότερα. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, είναι πιο βολικό να τους κρύψετε με μια ψευδοροφή ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία του διαμερίσματος.

Πόσο σωστά μπορείτε να υπολογίσετε τα μεγέθη και μια ενότητα;

Κανονισμοί

Όλοι οι υπολογισμοί των συστημάτων εξαερισμού αρχίζουν με τον προσδιορισμό του όγκου αέρα στον χώρο. Ως δωμάτιο μπορεί να θεωρηθεί ως ξεχωριστό δωμάτιο, και διαμέρισμα ή σπίτι ως σύνολο. Αυτά τα δεδομένα είναι τα κύρια, στη βάση τους, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες από το SNIP και λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους τρόπους αερισμού των χώρων, υπολογίζουν όλες τις απαραίτητες παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού. Συμπεριλαμβανομένης της διατομής του αγωγού.

Σε σχέδια με ορθογώνια διατομή επιλέγονται τμήματα με αναλογίες μήκους προς πλάτος 3 προς 1. Αυτή η αναλογία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου όταν ο αέρας διέρχεται από το κανάλι. Η ταχύτητα μετακίνησης των μαζών αέρα πρέπει να είναι περίπου 5 m / h στην κύρια γραμμή και έως 3 m / h στα κλαδιά.

Για να δημιουργήσετε ένα υγιές μικροκλίμα σε ένα κτίριο κατοικιών, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια συναλλαγματική ισοτιμία αέρα τουλάχιστον 30 κυβικών μέτρων. ανά ώρα ανά άτομο. Αυτό αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που διαμένουν στο σπίτι όλη την ώρα.

Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την ισχύ του συστήματος εξαερισμού με οποιονδήποτε από τους τύπους που δίνονται στον παρακάτω πίνακα.