Παροχή αέρα εξαερισμού στον τοίχο: χαρακτηριστικά της διάταξης

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το σπίτι από το κρύο, το θόρυβο, τη σκόνη και άλλες αρνητικές εξωτερικές επιρροές, ένα άτομο σφραγίζει οικοδομικές δομές. Μαζί με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών μόνωσης, η ποιότητα του αερισμού μειώνεται - η πρόσληψη καθαρού αέρα μειώνεται.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους. Μία από τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στον τοίχο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη παροχή καθαρού αέρα.

Τα καθήκοντα του τείχους "παράσιτο"

Η κύρια λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να εξασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα ή στο σπίτι.

Ο ανεμιστήρας τοίχου ομαλοποιεί το μικροκλίμα του δωματίου, όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του.

Ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας εξαερισμού

Με τη μαζική αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με προϊόντα PVC, ο φυσικός εξαερισμός έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του - η εισροή αέρα από το εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της στεγανότητας των σύγχρονων δομών. Η ταχύτητα κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα σε έναν κλειστό χώρο τείνει στο μηδέν, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του μικροκλίματος.

Εάν δεν λάβετε μέτρα για τη βελτίωση του εξαερισμού, τότε με την πάροδο του χρόνου μικρού προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές συνέπειες:

 1. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται, γεγονός που έχει κακή επίδραση στην υγεία του ατόμου. Η ταχεία κόπωση, η υπνηλία, ο πονοκέφαλος, η μειωμένη απόδοση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου.
 2. Υψηλή υγρασία και έλλειψη κυκλοφορίας αέρα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων. Τα σπόρια της μήτρας είναι ικανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να προκαλέσουν εμφάνιση βρογχικού άσθματος. Στη ζώνη κινδύνου - μικρά παιδιά και άτομα με χαμηλή ασυλία.
 3. Ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς με χαμηλή ροή αέρα - δυσάρεστες οσμές, ρύπανση, βλαβερές ουσίες δεν εξαλείφονται φυσικά.
 4. Σε συνθήκες σταθερής υψηλής υγρασίας, τα δομικά στοιχεία του κτιρίου φθείρονται ταχύτερα.

Η λειτουργία του παραθύρου στη λειτουργία εξαερισμού είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρονται, αλλά ταυτόχρονα μειώνονται τα κύρια πλεονεκτήματα του "πλαστικού" υαλοπίνακα: μόνωση θερμότητας και θορύβου.

Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αέρα παροχής είναι αρκετά πρωτόγονος. Η συσκευή αποτελείται από ένα κυλινδρικό σώμα, με διάμετρο 6-14 εκ. Στο εσωτερικό της βαλβίδας υπάρχει θερμομόνωση και θόρυβος, καθώς και ένα φίλτρο.

Μεμονωμένα στοιχεία ενός τυπικού σχεδιασμού βαλβίδων εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Αεραγωγός. Στον σωλήνα, οι μάζες αέρα προέρχονται από το εξωτερικό προς το δωμάτιο. Η διάμετρος του αγωγού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ροής της βαλβίδας παροχής. Κατά κανόνα, το στοιχείο αυτό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.
 2. Μάσκα εξαερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής από μικρά ζώα, βροχοπτώσεις και συντρίμμια. Το βέλτιστο υλικό για την κατασκευή είναι το αλουμίνιο. Σε μερικά μοντέλα υπάρχει ένα ένθετο κουνουπιού από πολυμερή νήματα.
 3. Θερμομονωτικό παρένθεμα. Διασχίζει ολόκληρο τον αγωγό και προστατεύει τον τοίχο από την κατάψυξη, παρέχοντας μείωση του θορύβου του δρόμου.
 4. Στοιχείο φίλτρου. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από τη σκόνη.
 5. Διακοσμητικό κάλυμμα. Εγκαθίσταται από το εσωτερικό του τοίχου. Το πλαστικό κάλυμμα είναι εφοδιασμένο με λαβή για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη βαλβίδα με δακτύλιο στεγανοποίησης με αποσβεστήρα. Και τα δύο μέρη τοποθετούνται στο εσωτερικό του τοίχου και συγκρατούν τις ριπές ανέμου.

Το σύστημα λειτουργεί με απλή αρχή. Ο αέρας, που διέρχεται από τη σχάρα και το φίλτρο, καθαρίζεται, κινείται κατά μήκος του θερμομονωτικού καναλιού και θερμαίνεται λίγο. Στον περιορισμένο χώρο του σωλήνα μειώνεται η ταχύτητα ροής του αέρα, εισέρχεται στον ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα και στη συνέχεια μέσα από τις τεχνολογικές οπές - στο εσωτερικό του δωματίου.

Ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεχώς με κλειστά παράθυρα. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο δεν ψύχεται. Ωστόσο, για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • παρουσία κάσας εργασίας.
 • η κίνηση των αέριων μαζών, ακόμα και με κλειστές πόρτες μέσα στις εγκαταστάσεις - είναι απαραίτητο να υπάρχει απόσταση μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας των 1,5 cm ή να εξοπλίζονται οι γρίλιες εξαερισμού.

Το έργο της κουκούλας μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά. Ανοίξτε το παράθυρο και φέρτε το λεπτό χαρτί στη σχάρα. Με καλό βύθισμα, το φύλλο θα προσελκύεται από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα επιχειρήματα "για" και "κατά"

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, όπως και κάθε άλλη συσκευή, έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επιχειρήματα υπέρ του αναπνευστήρα:

 1. Η συχνότητα ανοίγματος / κλεισίματος του παραθύρου μειώνεται. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υλικού παραθύρου και εξοικονομεί χρόνο.
 2. Η ισχύς των βαλβίδων εξαερισμού που είναι εγκατεστημένες στον τοίχο υπερβαίνει τη χωρητικότητα των "εξόδων" του παραθύρου και μπορεί να φθάσει τα 60-70 m3 / h.
 3. Η συσκευή εξαλείφει εν μέρει τη ρύπανση και φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα.
 4. Η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα με βάση την εποχή και τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου σπιτιού.
 5. Η συσκευή έχει ένα συμπαγές μέγεθος - το εσωτερικό κουτί είναι σχεδόν αόρατο στον τοίχο, μπορεί να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.
 6. Σε σύγκριση με τον κανονικό αερισμό μέσω του παραθύρου, η λειτουργία της βαλβίδας τοίχου δεν συνοδεύεται από απώλεια θερμότητας.
 7. Η μονάδα τροφοδοσίας βελτιώνει την απόδοση της εξάτμισης - ο υγρός αέρας απομακρύνεται πιο γρήγορα.

Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα - η βαλβίδα λειτουργεί λόγω διαφορών πίεσης στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αρνητικές στιγμές χρήσης του εξοπλισμού τροφοδοσίας:

 • η ανάγκη να γίνει μια διαμπερή οπή στον τοίχο - η ακεραιότητα της δομής έχει κατά κάποιο τρόπο σπάσει?
 • Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασης είναι γεμάτη με κατάψυξη του τοίχου ή του αγωγού.
 • Σε σοβαρούς παγετούς, ο καθαρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο.

Ορισμένοι αρνούνται να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα τοίχου εξαιτίας της ανάγκης να τρυπήσει τη δομή. Το έργο απαιτεί από τον καλλιτέχνη να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες. Για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός, το φίλτρο της συσκευής πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από συσσωρευμένα υπολείμματα.

Πώς είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα τροφοδοσίας και πώς να την εγκαταστήσετε στον τοίχο;

Για την οργάνωση εισροής καθαρού αέρα στο κτίριο (κατοικίες και μη κατοικίες), σήμερα, οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου (ανεμιστήρες) επιλέγονται συχνά.

Στη θέση των πιο συνηθισμένων είναι τα μοντέλα τοίχων - τοποθετημένα στον εξωτερικό τοίχο.

Περιγραφή κατασκευής

Οι υποδοχές τοίχου, ανεξάρτητα από το μοντέλο, αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Αεραγωγός. Ένας σωλήνας μέσω του οποίου ο αέρας ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων έχει πλαστικό αγωγό.

Εξωτερική μάσκα εξαερισμού. Αποτρέπει την είσοδο των αγωγών βροχής στον αγωγό. Κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο.

Εσωτερικό περίβλημα - κεφαλή (πλαστικό, συνήθως αποστέλλονται σε αποσυναρμολογημένη μορφή). Περιέχει φίλτρο, κατευθύνει τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Διαμόρφωση βαλβίδας αερίου τοίχου τροφοδοσίας

Εντός του αγωγού μπορεί να υπάρχει μόνωση ή θόρυβος. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι ο τοίχος γύρω από το σωλήνα δεν παγώσει και επίσης να μειωθεί ο θόρυβος του δρόμου.

Ως θερμαντήρας είναι συνήθως ένα polyphobe. Τα εξαρτήματα που περιγράφονται παραπάνω μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά και να κατασκευάσουν μια αυτόματη μηχανή αερισμού με τα δικά σας χέρια, η οποία θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά ενός τελικού προϊόντος.

Εάν η βαλβίδα του τοίχου εξαερισμού είναι ρυθμιζόμενη, ο ρυθμιστής βρίσκεται στο εσωτερικό περίβλημα (κεφαλή). Ορισμένα μοντέλα (Aereco EHT) είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με σύστημα υγρασίας. Αντιδρά με την υγρασία μέσα στο δωμάτιο και ανοίγει τη βαλβίδα όταν ξεπεραστεί κάποια τιμή.

Οι πιο σύνθετες μονάδες αερισμού (για παράδειγμα, η γραμμή Eco Fresh) μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ανακλαστήρας (θερμαντήρας αέρα).

Αισθητήρες θερμοκρασίας υγρασίας και / ή αέρα - για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της συσκευής.

Απομακρυσμένος ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας και / ή ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι).

Σκοπός του προϊόντος

Το καθήκον της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να παρέχει ένα άτομο (καθώς και ζώα και φυτά) με αρκετό αέρα για αναπνοή και να εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας στο δωμάτιο.

Σετ βαλβίδας

Εάν δεν υπάρχει σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο (και για ένα άτομο χρειάζονται περίπου 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα) - το σώμα δεν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα οξυγόνου. Επιπλέον, η κορεσμού οδηγεί σε συμπύκνωση της υγρασίας στις πλαγιές των παραθύρων, το πλαίσιο και το περβάζι παραθύρων, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Η βαλβίδα αέρα τοίχου μπορεί να παρέχει επαρκή ποσότητα καθαρού αέρα: υπό κανονικές συνθήκες (εάν η διαφορά πίεσης είναι 10 Pa), τα περισσότερα μοντέλα λαμβάνουν περίπου 25-30 m³ / h. Ακριβώς όπως τα υγειονομικά πρότυπα για 1 άτομο απαιτούν. Αν η πτώση πίεσης είναι μεγαλύτερη, η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα αυξηθεί επίσης.

Αρχή λειτουργίας και δοκιμών των αεραγωγών

Ο αέρας από το δρόμο περνάει από τον αναπνευστήρα, επειδή η πίεση στο δωμάτιο είναι χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο. Τέτοιες συνθήκες (πτώση πίεσης) δημιουργούνται με τη λειτουργία εξαερισμού στον χώρο: κουκούλα ή απλό αγωγό εξαερισμού.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να εξετάσετε: εάν ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς, τότε ο αναπνευστήρας θα δώσει επίσης λιγóτερο αέρα (αφού η διαφορά είναι λιγóτερη απó τον κανóνα ή δεν θα είναι καθόλου). Επομένως, προτού σχεδιάσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά.

Κανονικό ρεύμα του αεραγωγού

Για να ελέγξτε τη λειτουργία του αγωγού εξαερισμού, χρειάζεστε:

Ανοίξτε το παράθυρο (ή το παράθυρο, ή το μπαλκόνι, το κύριο πράγμα - αυτό ήταν η εισροή καθαρού αέρα).

Φέρτε ένα αναμμένο ταιριάζει ή ένα αναπτήρα στην μάσκα.

Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά, η φλόγα πρέπει να "σφίγγεται" στο κανάλι. Εάν αυτό δεν συμβεί, ή εάν η φλόγα αντίθετα αποκλίνει από τη μάσκα - τότε δεν υπάρχει έλξη και ο αερισμός στο διαμέρισμα είναι σπασμένος.

Αντί για ανοικτή φωτιά, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του αεραγωγού και ένα κανονικό κομμάτι χαρτιού (το καλύτερο από όλα - τουαλέτα, επειδή είναι λεπτό και ελαφρύ). Μία μικρή τομή πρέπει να εφαρμοστεί στη μάσκα εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση - το χαρτί πρέπει να προσελκύσει: στην περίπτωση αυτή, ο εξαερισμός λειτουργεί τέλεια.

Οι μέθοδοι επαλήθευσης που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άχρηστες το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό. Ο αέρας στη θερμότητα είναι βαρύτερος από τον ψυχρό και έτσι η πίεση στον αγωγό εξαερισμού πέφτει. Συνεπώς, ακόμη και ο κανονικός αερισμός λειτουργίας δεν μπορεί να προσελκύσει φωτιά (ή χαρτί).

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αίτησης

Η χρήση ενός ανεμιστήρα τοίχου είναι μια χρήσιμη λύση για διάφορους λόγους:

δεν υπάρχει λόγος να ανοίγετε και να κλείνετε συχνά το παράθυρο (πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό δεν φθείρεται, υπολογιζόμενο κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις).

Η βαλβίδα λαμβάνει λιγότερο θόρυβο παρά μέσω του ανοικτού παραθύρου (χάρη στο φίλτρο και τη μόνωση στον αγωγό).

είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας εισερχόμενου αέρα (δεν υπάρχουν ρυθμιστές βασικά μόνο στα φθηνότερα μοντέλα).

η εγκατάσταση κοντά στην μπαταρία ή στην κορυφή του τοίχου αποτρέπει τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 • μέσα στο δωμάτιο το προϊόν είναι αόρατο (με οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης είναι εύκολο να καλύψει με κουρτίνες), και αν είναι αισθητό, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και δεν χτυπά το μάτι?
 • Η κεφαλή της βαλβίδας αέρα παροχής στο δωμάτιο

  σχετική φθηνότητα (1 σύνολο της βαλβίδας και την εγκατάσταση της από ειδικούς στο ποσό θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες ρούβλια).

  Όσον αφορά το τελευταίο σημείο: κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαέρωσης κοντά στην μπαταρία - ο αέρας θα ζεσταθεί από αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση (αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τοίχου) ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο από ψηλά και θα αναμειχθεί με το δωμάτιο (θερμότερο).

  Τα πιο ακριβά μοντέλα εισροών μπορούν να εξοπλιστούν με επανακτήτες (θερμαντήρες) και ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι εξάτμιση ή αέρας τροφοδοσίας. Τέτοια φυτά είναι πιο αποτελεσματική, ωστόσο, και είναι τουλάχιστον 8-10 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά ανεμιστήρες-βαλβίδα (π.χ., τέλη για Eco φρεσκάδα που έχει ένα ανεμιστήρα και θερμαντήρα, ξεκινώντας από 15 000).

  Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

  η ανάγκη να γίνει μια τρύπα στον τοίχο (εάν η εισροή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα θέλετε να αφαιρεθεί - θα υπάρχει μια διαμπερή τρύπα στο δρόμο)?

  τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση μπορούν να οδηγήσουν στο πάγωμα του τοίχου (το τμήμα ανάμεσα στην τρύπα και την κλίση) ή κάποιο μέρος του αγωγού θα παγώσει το χειμώνα.

  σε πολύ κρύες περιοχές (όπου η θερμοκρασία πέφτει για πολύ καιρό κάτω από -10 °) το χειμώνα η εισροή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς το δωμάτιο θα είναι πολύ κρύο.

  τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα μπορούν να έχουν περίπου 30 m³ / h αέρα (κάτι που είναι φυσιολογικό για ένα άτομο σε ένα δωμάτιο).

  Τύποι και διακρίσεις

  Όλες οι εισροές τοίχων διαφέρουν σε διάφορες παραμέτρους:

  Πώς ο ανεμιστήρας κοιτάζει έξω (από το δρόμο) και από μέσα (από το δωμάτιο)

  Με χειροκίνητη ρύθμιση της ποσότητας του αέρα που περνάει ή χωρίς ρύθμιση.

  Με την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος αυτόματης ρύθμισης.

  Με την παρουσία ή την απουσία θωρακικού αγωγού.

  Εάν είναι δυνατή ή αδύνατη η εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων.

  Εάν είναι δυνατόν ή αδύνατο να κλείσετε εντελώς τη βαλβίδα.

  Με τη διάμετρο του αγωγού.

  Με την ποσότητα αέρα που διέρχεται.

  Διαφορετικά, οι διαφορές είναι μόνο στο εσωτερικό της συσκευής (που βρίσκεται στο διαμέρισμα) και την εμφάνιση των στοιχείων.

  Ως ειδική περίπτωση - υπάρχουν διαφορές στη μορφή και το υλικό του αγωγού. Για όλα τα μοντέλα είναι ένας πλαστικός σωλήνας. Μόνο το SVK V-75 M διαφέρει - αυτή η βαλβίδα αεραγωγού είναι κατασκευασμένη από διογκωμένο πολυστυρένιο και έχει ορθογώνιο σχήμα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περβάζι.

  Μοντέλα αερισμού

  Ο αριθμός των μοντέλων είναι πλέον σημαντικός. Ας δώσουμε συγκεκριμένα ονόματα:

  Χρωματικές αποχρώσεις

  Εκτός από το προαναφερθέν μοντέλο SV-75 M, οι υπόλοιπες βαλβίδες εξαερισμού τοίχου μπορούν να εγκατασταθούν σε μια αυθαίρετη θέση στο εξωτερικό τοίχωμα. Ωστόσο, Οι πιο επιτυχημένες είναι οι ακόλουθες ενότητες:

  Κάτω από το περβάζι, δίπλα στην μπαταρία.

  Σε επίπεδο 2/3 του ύψους του ανοίγματος παραθύρου (για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα - σε υψόμετρο περίπου 1,8-2 μέτρα από το πάτωμα).

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως από την μπαταρία. Στο δεύτερο - εισέρχεται στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου αναμιγνύεται με ζεστό αέρα. Και οι δύο επιλογές είναι καλές, καθώς αυτή η διάταξη σας επιτρέπει να κρύψετε τη βαλβίδα τοίχου πίσω από τις κουρτίνες.

  Η μόνη απαίτηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη δεύτερη περίπτωση: από τη θέση της βαλβίδας παροχής στον τοίχο μέχρι την κλίση του παραθύρου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Διαφορετικά, αυτή η τοποθεσία το χειμώνα μπορεί να παγώσει.

  Στη συσκευή και την εγκατάσταση της βαλβίδας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του KPV 125 (βίντεο)

  Στάδια εγκατάστασης

  Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα παροχής στον τοίχο (θα εξετάσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης βαλβίδων με κυκλικό αγωγό, για την εγκατάσταση του SVK V-75 M - είναι δυνατή η ανάγνωση ξεχωριστά):

  Εγκατάσταση διάτρησης με διαμάντια.

  Αλυσοπρίονο (για κοπή του αεραγωγού ανάλογα με τις ανάγκες).

  Κόλλα (εάν η εξωτερική μάσκα προσκολληθεί στον αγωγό) ή ένα κατσαβίδι (εάν είναι βιδωμένο).

  Περιττές ράβδους ή μεμβράνες από πολυαιθυλένιο - για να τοποθετήσετε το πάτωμα στην εργασία.

  Μέσα προστασίας των οφθαλμών και των αναπνευστικών οργάνων (από τη σκόνη που πετάει κατά τη διάτρηση).

  Στάδια εγκατάστασης της βαλβίδας εξαερισμού σε τοίχο

  Εγκατάσταση εκτελείται στην ακόλουθη ακολουθία:

  Η θέση εγκατάστασης του αναπνευστήρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες.

  Μια διαμπερής οπή είναι διάτρητη στον τοίχο. Θα πρέπει να έχει μια μικρή κλίση (3-4 μοίρες) στην κατεύθυνση του δρόμου - για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στον αγωγό.

  Τρυπήστε τις οπές για βίδες με αυτοκόλλητη βίδα (για την τοποθέτηση της εσωτερικής θήκης).

  Χρησιμοποιείται ο αγωγός αέρα: ο σωλήνας εισάγεται στην οπή και σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.

  Πλεόνασμα σωλήνα - κόψτε το σήμα.

  Μέσα στον αγωγό είναι εγκατεστημένος ένας απομονωτής θορύβου (εάν περιλαμβάνεται, αν όχι, συνιστάται να αγοράσετε ένα θερμότερο σωλήνα - το "κέλυφος" της επιθυμητής διαμέτρου) και να το χρησιμοποιήσετε ως μόνωση από θόρυβο.

  Ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.

  Στο εξωτερικό μέρος, η σχάρα εξαερισμού στερεώνεται στον αγωγό (για κόλλα ή μπουλόνια). Τα blinds θα πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να είναι οριζόντια.

  Η εσωτερική θήκη είναι στερεωμένη στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

  Η εσωτερική θήκη συναρμολογείται.

  Βήματα εγκατάστασης στο παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

  Φροντίδα και συντήρηση

  Η βαλβίδα εξαερισμού του τροφοδοτικού στον τοίχο συνιστάται να καθαρίζεται περιοδικά - σκόνη και μικρά υπολείμματα μπορούν να γεμιστούν στον αεραγωγό. Η σκόνη μπορεί επίσης να φράξει το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου.

  Για τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική θήκη και να αφαιρέσετε το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου. Αυτό συνιστάται στη ζεστή εποχή, έτσι ώστε ο κρύος άνεμος να μην σβήσει στο δωμάτιο (ή η τρύπα πρέπει να σφραγιστεί).

  Φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού τοίχου

  Εάν το φίλτρο και ο μονωτήρας είναι κατασκευασμένα από συνθετικά (και στα περισσότερα μοντέλα ακριβώς έτσι) - μπορούν να πλυθούν σε σαπουνόνερο. Μετά από αυτό, πρέπει να στεγνώσουν χωρίς διακοπή.

  Δώστε προσοχή στην καθαρότητα του αγωγού μέσα: μπορείτε να κοιτάξετε μέσα, ενώ το φίλτρο και ο θερμαντήρας στεγνώνουν. Εάν υπάρχει σκόνη ή μικρά συντρίμμια μέσα σε ένα μεγάλο στρώμα, μπορείτε να το κάνετε κενό. Προαιρετικά μπορείτε να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα και να φυσήξετε το σωλήνα με μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο το χειμώνα αρχίσει να πέφτει αισθητά (συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από -10º και / ή σε ισχυρούς ανέμους) - συνιστάται η μείωση της ροής του αέρα μέσω της βαλβίδας (αν είναι δυνατόν, προσαρμογή).

  Εισαγωγές αέρα εξαερισμού - επίλυση του προβλήματος της ροής του αέρα μέσα στο σπίτι

  Ένας από τους κύριους παράγοντες άνεσης στα δωμάτια του σπιτιού είναι η βέλτιστη θερμοκρασία και ο καθαρός, άοσμος αέρας.

  Σύγχρονη κατασκευή περιλαμβάνει τη χρήση των υψηλής απόδοσης, υλικά εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες οδηγούν σε υψηλό επίπεδο στεγανότητας των κτιρίων και εγκαταστάσεων. Συχνά σε αυτές τις περιοχές εντατικά αρχίζουν να κουτί ιδρώτα (συμπύκνωση) στην εσωτερική επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων εμφανίζονται μούχλας και μυκήτων εξαπλώνεται μια δυσάρεστη οσμή, η οποία δημιουργεί μεγάλη δυσφορία και θαλπωρή στο δωμάτιο, φωτογραφία 1.

  Φωτογραφία 1. Σημάδια έλλειψης κανονικού αερισμού στο δωμάτιο

  Λόγω αυτού του μικροκλίματος στο δωμάτιο, οι κάτοικοι έχουν συχνά πονοκέφαλο, υπνηλία, κόπωση και ταλαιπωρία. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων με καθαρό αέρα, το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού, ειδικότερα - για φυσικό ή εξαναγκασμένο αερισμό χρήση λεγόμενων βαλβίδων τροφοδοσίας, φωτογραφία 2.

  Φωτογραφία 2. Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού

  Βαλβίδες αέρα παροχής για εξαερισμό

  Ανεμιστήρας τροφοδοσίας - αυτό το σύστημα παρέχει την εισροή φρέσκου υπαίθριου αέρα στο δωμάτιο φυσικά ή υποχρεωτικά με τη βοήθεια ειδικών συσκευών οι οποίες, λόγω της υπερβολικής πίεσης, οδηγούν στη συμπίεση του μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού εξαγωγής.

  Μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του εξαερισμού στο δωμάτιο είναι η ακόλουθη συνθήκη: Ο όγκος του αέρα παροχής που τροφοδοτείται στο δωμάτιο πρέπει να είναι ίσος με τον όγκο του αέρα που εξάγεται μέσω του συστήματος των εκχυλισμάτων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της κατάστασης, η αποτελεσματικότητα ακόμη και του πιο ακριβού συστήματος εξαερισμού θα μειωθεί αρκετές φορές ή γενικά ένα τέτοιο σύστημα δεν θα λειτουργήσει.

  Προηγουμένως, προβλεπόταν το απλούστερο σύστημα αερισμού (φυσικός εξαερισμός), το οποίο περιελάμβανε μόνο την εγκατάσταση και την εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής. Η εισροή φρέσκου αέρα από το εξωτερικό παρέχεται μέσω των υφιστάμενων ρωγμών στα ξύλινα παράθυρα και τις πόρτες, φωτογραφία 3.

  Προς το παρόν κατά την αντικατάσταση παλαιών παράθυρα και τις πόρτες σε μια νέα σχεδίαση υψηλής τεχνολογίας των σφραγισμένων πόρτες και παράθυρα (πλαστικά παράθυρα με γυαλί ή ξύλο ξυλουργική με αποτελεσματικές σφραγίσεις), έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού πρακτικά δεν λειτουργεί.

  Φωτογραφία 3. Σύστημα εξαερισμού

  Υπάρχουν τα ακόλουθα βασικά συστήματα εξαερισμού:

  • σύστημα εξαερισμού ·
  • σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.
  • σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής ·
  • σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού με προθέρμανση του αέρα (ανάκτηση θερμότητας).

  Σήμερα, τα ποιοτικά συστήματα εξαερισμού στην κατασκευαστική αγορά αντιπροσωπεύονται από τις εταιρείες Aereco (Γαλλία), Renson και Titon (Βέλγιο), Siegenia (Γερμανία) και άλλες.

  Εξετάστε ένα σύστημα αερισμού τροφοδοσίας, το οποίο αποτελείται κυρίως από βαλβίδες τροφοδοσίας. Οι βαλβίδες εισαγωγής εγκαθίστανται σε χώρους όπου έχει εγκατασταθεί και χρησιμοποιηθεί φυσικός ή εξαναγκασμένος εξαερισμός.

  Σήμερα, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ειδών βαλβίδων τροφοδοσίας που παρέχουν αποτελεσματικό αερισμό των χώρων. Εξετάστε εν συντομία καθένα από τα είδη εξαερισμού του εφοδιασμού τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι βαλβίδων τροφοδοσίας:

  • βαλβίδες εισαγωγής παραθύρων.
  • βαλβίδες εισαγωγής με σταθερή διατομή.
  • βαλβίδες εισαγωγής με ρύθμιση διατομής (ένταση εισροής αέρα).
  • βαλβίδες εισαγωγής με αναγκαστική παροχή αέρα.

  Βαλβίδες εισαγωγής παραθύρων

  Μία από τις κοινές και απλές βαλβίδες τροφοδοσίας είναι οι βαλβίδες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στα πλαίσια παραθύρων και είναι σχεδιασμένες για τον αυτόματο καθαρισμό του εσωτερικού αέρα για 24 ώρες την ημέρα, δηλ. συνεχώς, φωτογραφία 4.

  Οι βαλβίδες παραθύρων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σχισμή στο σχεδιασμό ενός παραθύρου με φτερά. Η παραγωγικότητα τέτοιων βαλβίδων είναι 3... 7 m 3 / h. Οι βαλβίδες εισαγωγής παραθύρων μπορούν να τοποθετηθούν σε ξύλινα, πλαστικά και αλουμινένια παράθυρα. Σήμερα, παράθυρα με ήδη εγκατεστημένες βαλβίδες τροφοδοσίας πωλούνται επίσης, ή μπορείτε να παραγγείλετε την εγκατάσταση του σωστού τύπου βαλβίδας τροφοδοσίας επιπλέον της παραγωγής παραθύρων του απαιτούμενου μεγέθους. Ο αποσβεστήρας παραθύρου είναι τοποθετημένος στην κορυφή του παραθύρου, φωτογραφία 4, 5.

  Φωτογραφία 4. Ποικιλίες εισόδων αέρα παραθύρων: α) - γ) - κοινή βαλβίδα από το SINAX AIR 01, d) - ε) συμβατική βαλβίδα από την Renson

  Πλεονεκτήματα των εισόδων αέρα παραθύρων:
  • δεν καταστρέφει την αισθητική εμφάνιση, αφού η βαλβίδα είναι πρακτικά αόρατη.
  • εύκολη, γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση της βαλβίδας (η εγκατάσταση διαρκεί 0,5... 1 ώρα).
  • διατηρεί την υπάρχουσα ηχομόνωση των τοίχων και των παραθύρων (μέχρι 32... 42 dB).
  • Η ροή του αέρα τροφοδοσίας κατευθύνεται προς τα πάνω στην οροφή, γεγονός που δεν δημιουργεί έλξη και ψυχρή αίσθηση.
  • σε μοντέλα με αυτόματη συσκευή, με βάση υγρόμετρο, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την υγρασία στο δωμάτιο χωρίς να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια. Όταν αυξάνεται η υγρασία στο δωμάτιο, ο αισθητήρας απόσβεσης, που είναι κατασκευασμένος από ειδικό υγροσκοπικό ύφασμα πολυαμιδίου (9... 18 λωρίδες), ελέγχει την ταχύτητα παροχής αέρα ανοίγοντας ή κλείνοντας τα παραθυρόφυλλα, φωτογραφία 5. Η αυτόματη υγρομετρική βαλβίδα αέρα αντίστασης αντιδρά στην υγρασία μέσα στο δωμάτιο και, ανάλογα με την αξία της, κλείνει ή ανοίγει:
  1. σε σχετική υγρασία μικρότερη από 35% - τα φύλλα βαλβίδων είναι κλειστά.
  2. σε σχετική υγρασία αέρα 35... 70% - τα πτερύγια της βαλβίδας ανοίγουν καθώς η υγρασία αυξάνεται.
  3. Όταν η υγρασία του αέρα φθάσει το 70% ή περισσότερο, τα πτερύγια της βαλβίδας ανοίγουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Σε ορισμένα μοντέλα, ο ρυθμός ροής αέρα ρυθμίζεται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το χειριστήριο χειρός, φωτογραφία 6;

  • η μέγιστη ισχύς της βαλβίδας παραθύρου είναι μέχρι 30 m 3 / h καθαρού αέρα και το ελάχιστο - 5 m 3 / h.
  • σχετικά χαμηλό κόστος του τύπου αερισμού του παραθύρου (το κόστος των βαλβίδων παραθύρων κυμαίνεται μεταξύ 11 και 45 $).

  Φωτογραφία 5. Βαλβίδες ροής: α) με χειροκίνητη ρύθμιση της έντασης της ροής αέρα. β) αυτόματη υδρομετρική βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας, γ), δ) το κύκλωμα και την περιοχή τοποθέτησης της βαλβίδας

  Μειονεκτήματα των εισόδων αέρα παραθύρων:
  • Σε κρύες εποχές εισέρχεται ψυχρός αέρας στις εγκαταστάσεις, γεγονός που οδηγεί σε επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του δωματίου ή του κτιρίου.
  • λειτουργεί μόνο εάν η κουκούλα λειτουργεί.
  • πολύ μικρό εύρος ζώνης?
  • σε τέτοιες βαλβίδες (χωρίς εξαναγκασμένη παροχή αέρα) δεν υπάρχουν πρόσθετα φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη και άλλες ουσίες, κάτι που είναι εξαιρετικά άβολο όταν χρησιμοποιείτε βαλβίδες σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.
  • σε ορισμένες περιπτώσεις, η πιθανότητα κατάψυξης των εισόδων αέρα των βαλβίδων είναι πιο πιθανή.

  Βαλβίδες εισόδου τοίχου

  Αυτό το είδος βαλβίδων είναι ένας σωλήνας με ηχομόνωση και θερμομόνωση που τοποθετείται στον τοίχο. Στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα υπάρχει ένα πλέγμα με ένα κουνουπιέρα και στο εσωτερικό υπάρχει μια βαλβίδα με ένα σύστημα ρύθμισης για την ένταση της παροχής αέρα. Ένα βελτιωμένο μοντέλο είναι οι βαλβίδες εισαγωγής με ρυθμιζόμενη ένταση ροής αέρα, οι οποίες είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητη ή αυτόματη διάταξη ρύθμισης της διατομής βαλβίδων, φωτογραφία 6. Η αυτόματη συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

  • αντιδρά στο επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ·
  • αλλαγές στην υγρασία στο δωμάτιο.
  • διαφορική πίεση.

  Φωτογραφία 6. Εμφάνιση και διάταξη των βαλβίδων τοίχου εισαγωγής αέρα με ρυθμιζόμενο ρυθμό ροής αέρα

  Στην πραγματικότητα, οι βαλβίδες αερισμού εισόδου στο τοίχο είναι παρόμοιες κατ 'αρχήν με τις παράθυρες, έχουν τα ίδια plus και τα μείγματα, εκτός από τα εξής:

  • το πάχος των βαλβίδων τοίχου είναι πολύ μεγαλύτερο και μπορεί να φτάσει έως 60... 70 m 3 / s;
  • στη συσκευή παρέχεται ένα χοντρό φίλτρο.
  • σε σύγκριση με το παράθυρο, η βαλβίδα τοίχου είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκατασταθεί.

  Βαλβίδες αέρα παροχής με εξαναγκασμένη παροχή αέρα

  Η βαλβίδα αέρα παροχής με εξαναγκασμένη παροχή αέρα διαφέρει από τη συνηθισμένη με φυσική τροφοδοσία, καθώς έχει επιπλέον:

  • ανεμιστήρας με ηλεκτρική κίνηση.
  • πρόσθετα φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα.
  • μια συσκευή για την προθέρμανση του αέρα.
  • η σύνθεση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα φίλτρο άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβή αέρια, φωτογραφία 7.

  Τέτοιες βαλβίδες έχουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση - έως 120 m 3 / h.

  Φωτογραφία 7. Βαλβίδες αέρα παροχής με εξαναγκασμένη παροχή αέρα

  Πλεονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα:
  • η λειτουργία μιας τέτοιας βαλβίδας είναι δυνατή, ακόμη και με ένα σύστημα καυσαερίων που λειτουργεί ελάχιστα.
  • πρόσθετος καθαρισμός του αέρα.
  • μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του CO2 και σκόνη.
  • ομαλοποιεί το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο.
  Μειονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα:
  • σε πολλές βαλβίδες αυτού του τύπου δεν υπάρχει καμία λειτουργία θέρμανσης του αέρα, η οποία είναι σημαντική το χειμώνα?
  • υψηλό κόστος.

  Επίσης, ως εξαερισμός, μπορεί να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας τοίχου, φωτογραφία 8.

  Η λειτουργία του αναπνευστήρα είναι παρόμοια με τη λειτουργία βαλβίδων τροφοδοσίας αέρα, μόνο στην περίπτωση αυτή εγκαθίστανται φίλτρα καθαρότερου αέρα. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, που παράγεται με χωρητικότητα από 2 έως 30 Wh / h.

  Πλεονεκτήματα ενός ανεμιστήρα τοίχου:
  • Λειτουργία χωρίς θόρυβο.
  • αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο.

  Φωτογραφία 8. Αεραγωγοί τοίχου

  Βασικές συμβουλές και συστάσεις σχετικά με το σύστημα εξαερισμού

  Σύμφωνα με το SNIP 2.08.01-89 και άλλα υπάρχοντα κανονιστικά έγγραφα, είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια ο απαιτούμενος αριθμός βαλβίδων εισαγωγής και η χωρητικότητά τους.

  Ας δώσουμε μερικές βασικές διατάξεις και συστάσεις για το σύστημα εξαερισμού από τα πρότυπα:

  1. Οι βαλβίδες παροχής πρέπει να εγκαθίστανται σε όλους τους χώρους (κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, υπνοδωμάτιο, καθιστικό).
  2. Ο αριθμός των βαλβίδων εισόδου ρυθμίζεται με τον υπολογισμό της χωρητικότητας ροής αέρα και την ποσότητα του μολυσμένου αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί μέσω των αγωγών εξαγωγής. Ο όγκος παροχής και ο εξαγόμενος αέρας πρέπει να είναι ίσοι.
  3. Στην κουζίνα με σόμπα αερίου, συνιστάται να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αέρα ρύθμισης. Στην κουζίνα με μια ηλεκτρική κουζίνα, είναι πιθανό να μην εγκατασταθεί μια βαλβίδα τροφοδοσίας, αν και είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα μέσα από τις σχισμές και τα κενά στις πόρτες από τους παρακείμενους χώρους.
  4. Για μέγιστη άνεση, οι βαλβίδες τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετούνται σε ύψος 2 m ή περισσότερο από το δάπεδο κοντά στα ανοίγματα των παραθύρων.
  5. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας εγκαθίστανται μόνο σε δωμάτια με παράθυρα.
  6. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας σε χώρους με υψηλή υγρασία, συμπεριλαμβανομένων των λουτρών και τουαλέτας. Διαφορετικά, κατά τη χειμερινή περίοδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σημαντικής συμπύκνωσης και κατάψυξης στις βαλβίδες τροφοδοσίας το χειμώνα, γεγονός που οδηγεί σε παραβίαση της κανονικής λειτουργίας του εξαερισμού, φωτογραφία 9.

  Φωτογραφία 9. Κατάψυξη βαλβίδων τροφοδοσίας λόγω κακής εγκατάστασης ή λειτουργίας, καθώς και χρήση χαμηλής ποιότητας (φτηνής) βαλβίδας

  7. Για να αποφύγετε την κατάψυξη των βαλβίδων τροφοδοσίας, πρέπει να χρησιμοποιηθούν βαλβίδες με λειτουργία θέρμανσης.

  8. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας εγκαθίστανται σε χώρους με παράθυρα, όπου ο συντελεστής διείσδυσης είναι μικρότερος από 0,3 m 3 / (m · h · ΔP2 / 3).

  Για αναφορά: συντελεστής διείσδυσης - δείχνει την ποσότητα αέρα που διεισδύει στο δωμάτιο μέσα από ένα κενό μήκους 1 m για 1 ώρα.

  Ωστόσο, συχνά, ακόμη και με το συντελεστή διείσδυσης των παραθύρων 0,5... 1,0 m 3 / (m · h · ΔP2 / 3), δεν υπάρχει αρκετή ροή αέρα από τις σχισμές των παραθύρων και επομένως είναι επιθυμητή η εγκατάσταση επιπλέον αερισμού.

  1. Το ποσοστό ανά άτομο ανταλλαγής αέρα είναι 30 m 3 / h (SNiP 31-01-2003)
  2. Εάν ο τοίχος ή το παράθυρο, που παρέχεται για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας, πηγαίνει στην θορυβώδη πλευρά του δρόμου, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ειδικές βαλβίδες καταστολής θορύβου. Η εγκατάσταση συμβατικών βαλβίδων εισαγωγής θα οδηγήσει σε απότομη μείωση της ηχομόνωσης του τοίχου ή του παραθύρου.
  3. Οι βαλβίδες παροχής αέρα συνιστώνται να τοποθετούνται, ει δυνατόν, κοντά στα θερμαντικά σώματα, καθώς το χειμώνα επιτρέπει την πρόσθετη θέρμανση του εισερχόμενου ψυχρού αέρα, φωτογραφία 10.

  Φωτογραφία 10 Συνιστώμενη θέση των βαλβίδων τροφοδοσίας

  12. Κατά την επιλογή των βαλβίδων εισαγωγής, είναι επίσης απαραίτητο να προσέξετε τη διαθεσιμότητα των φίλτρων καθαρισμού και την ποιότητά τους. Όταν χρησιμοποιείτε βαλβίδες χωρίς αέρα χωρίς φίλτρα στις μολυσμένες περιοχές, εισέρχεται πολλή σκόνη μαζί με τον αέρα.

  Εδώ είναι οι πιο κοινές κατηγορίες φίλτρων:

  • χοντρά φίλτρα: G1 (EU1), G2 (EU2), G3 (EU3), G4 (EU4),
  • λεπτά φίλτρα: F5 (EU5), F6 (EU6), F7 (ΕΕ7), F8 (EU8), F9 (EU9),
  • φίλτρα υψηλής καθαρότητας: Η11, Η12, Η13, Η14.
  • φίλτρα, των οποίων η εργασία βασίζεται στη διαδικασία προσρόφησης, για παράδειγμα στον άνθρακα.

  Κύρια χαρακτηριστικά των κύριων συστημάτων εξαερισμού

  Στον Πίνακα. 1 δείχνει τα κύρια χαρακτηριστικά των κύριων συστημάτων εξαερισμού, τα οποία θα επιλέξουν γρήγορα τη σωστή βαλβίδα τροφοδοσίας για τις απαιτούμενες συνθήκες λειτουργίας.

  Πίνακας 1 - Βασικά χαρακτηριστικά των κύριων συστημάτων εξαερισμού

  Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο και πώς λειτουργεί

  Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών προϋποθέτουν τη χρήση αποτελεσματικών υλικών εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των χώρων στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως ο θόρυβος των παραθύρων, και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός συμπυκνώματος. Όπως είναι γνωστό, η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας και στη γενική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί συχνά καταφεύγουν στην εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής που ονομάζεται "βαλβίδα εξαερισμού εισόδου". Σχετικά με αυτό που χρειάζεται και με ποια αρχή εργάζεται, θα μιλήσουμε σήμερα.

  Τι είναι αυτό;

  Αρχή λειτουργίας

  Η κύρια λειτουργία των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι η εξασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα από το δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω μέσω της βαλβίδας θα έχει ήδη προ-καθαριστεί.

  Επιπλέον, η βαλβίδα τροφοδοσίας προστατεύει τον χώρο από τον θόρυβο, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ανοικτούς πυλώνες. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην ειδική επένδυση με θόρυβο στο εσωτερικό της δομής.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ειδική διάταξη της βαλβίδας (πάνω από το ψυγείο), η παροχή αέρα στην ψυχρή εποχή δεν συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

  Η σωστή εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής μπορεί να είναι μόνο με μια σαφή ιδέα του μηχανισμού της συσκευής.

  Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας από το δρόμο θα αναρροφηθεί στις εγκαταστάσεις και ο θερμός αέρας θα βγει έξω από τους αγωγούς εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφοράς πίεσης.

  Προειδοποίηση: Η φυσική ανταλλαγή αέρα παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν υπερβαίνει τους +5 βαθμούς. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ο εξαερισμός θα λειτουργεί μόνο όταν ο εξαναγκασμένος τύπος εξάγεται.

  Τύποι και συσκευή

  Οι κύριοι τύποι βαλβίδων εισόδου είναι μόνο δύο τοίχοι και παράθυρο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

  Βαλβίδα εξαερισμού τοίχου στο διαμέρισμα

  Η βαλβίδα εισόδου του τύπου τοίχου είναι ένας σωλήνας ηχομόνωσης και θερμομόνωσης τοποθετημένος στον τοίχο. Στο εξωτερικό του σωλήνα υπάρχει μια μάσκα με ένα κουνουπιέρα, και μέσα του υπάρχει μια βαλβίδα που ρυθμίζει τη δύναμη της παροχής αέρα.

  Τα βελτιωμένα μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή αυτόματα.

  Η αυτόματη συσκευή ανταποκρίνεται σε παράγοντες όπως:

  • μολυσμένο αέρα.
  • πτώση υγρασίας.
  • πτώση πίεσης.

  Τα χαρακτηριστικά των βαλβίδων εισόδου του τύπου τοίχου είναι τα εξής:

  • το μέγιστο επίπεδο ισχύος είναι 60-72 m3 / ώρα.
  • στη βαλβίδα τοποθετείται ένα φίλτρο για βαθύ καθαρισμό.
  • μάλλον περίπλοκη εγκατάσταση της συσκευής.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι η βαλβίδα τοίχου παρέχει χώρο για αυξημένη κυκλοφορία αέρα και επίσης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον βαθμό παροχής αέρα. Ακριβώς ο σχεδιασμός της βαλβίδας εμποδίζει την εισροή υγρασίας μέσα στο δωμάτιο και επίσης έχει υψηλά επίπεδα θορύβου.

  Τα μειονεκτήματα των μοντέλων τοίχων είναι:

  • ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
  • τάση να παγώσει;
  • υψηλό κόστος.

  Για πλαστικά παράθυρα

  Το πιο συνηθισμένο και συχνά χρησιμοποιούμενο είδος βαλβίδων εισαγωγής αέρα είναι οι συσκευές παραθύρων. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι:

  • απλότητα σχεδιασμού.
  • αυτόματο καθαρισμό του αέρα 24 ώρες την ημέρα.

  Αυτή είναι μια σχισμή βαλβίδας στο παράθυρο με πτερύγια. Το επίπεδο απόδοσης της συσκευής κυμαίνεται γύρω στα 3-7 m3 / h.

  Οι βαλβίδες εισαγωγής του τύπου παραθύρου μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστικά, ξύλινα και αλουμινένια παράθυρα. Η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.

  Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής τύπου παραθύρου, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

  • εξοπλίζοντας το δωμάτιο με φυσικό εκχύλισμα.
  • η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από +5 μοίρες.
  • την παρουσία μίας ερμητικά κλειστής μπροστινής πόρτας για την αποφυγή της εισροής αέρα.

  Επιπλέον, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί μεταξύ των δωματίων. Γι 'αυτό, οι πόρτες πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτές. Ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, το χάσμα μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά.

  Βαλβίδες παραθύρου για εξαναγκασμένο εξαερισμό

  Τα βασικά πλεονεκτήματα των μοντέλων παραθύρων είναι:

  • αόρατο.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • ηχομόνωση;
  • Κατεύθυνση παροχής αέρα στην οροφή, η οποία αποκλείει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.
  • προσβασιμότητα των τιμών.

  Αρνητικές πτυχές της χρήσης βαλβίδων παραθύρων είναι:

  • χτύπησε τη ροή του κρύου αέρα κατά την κρύα εποχή, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
  • λειτουργία των συσκευών μόνο με την παρουσία μιας κουκούλας εργασίας ·
  • χαμηλή απόδοση ·
  • Δεν υπάρχουν φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη.
  • κίνδυνος κατάψυξης της συσκευής.

  Dovent

  Η βαλβίδα εξαερισμού "Domvent" είναι μια συσκευή τύπου τοίχου, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από την μπαταρία.

  Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής αυτής της μάρκας έχει ως εξής: Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στον σιγαστήρα της βαλβίδας μέσω της εξωτερικής σχάρας. Λόγω του σχήματος του λαβυρίνθου, η συσκευή εκτελεί ένα ακατέργαστο φιλτράρισμα του αέρα και εξασφαλίζει πλήρη απουσία σκόνης και θορύβου στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, ο αέρας ρέει κατά τη διαμήκη κατεύθυνση προς το ψυγείο, όπου θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η συσκευή της συσκευής επιτρέπει τη ρύθμιση του βαθμού παροχής αέρα με τη μετακίνηση ενός εξειδικευμένου αποσβεστήρα.

  Το μοντέλο φίλτρου δεν απαιτεί ένα τέτοιο μοντέλο βαλβίδας αέρα - είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, μία φορά κάθε έξι μήνες, αφαιρέστε το κάλυμμα από το περίβλημα του οργάνου, αφαιρέστε τον απορροφητήρα και ανακινήστε καλά. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από μια μικρή κεφαλή νερού, και στη συνέχεια να στεγνώσει. Μετά από πλήρη ξήρανση, το φίλτρο μπορεί να εισαχθεί στη θέση του και η βαλβίδα μπορεί να κλείσει με ένα καπάκι.

  Το μέσο κόστος μιας τέτοιας βαλβίδας είναι στο επίπεδο ενός και μισού ρουβλίου.

  CPV 125

  Το μοντέλο βαλβίδων τοίχου εισόδου KPV 125 είναι αρκετά απαιτητικό από τους συμπατριώτες μας λόγω της υψηλής λειτουργικότητάς του. Το μοντέλο αυτό είναι ένα πλαστικό μήκος σωλήνα από 40 έως 1 μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος τοιχώματος για το πάχος τοιχώματος.

  Από την πλευρά του δρόμου, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με ένα στρογγυλό πλέγμα αλουμινίου και πίσω από τα πτερύγιά του υπάρχει ένα μικρό δίκτυο κουνουπιών.

  Στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, από την πλευρά του δωματίου, υπάρχει μόνωση από ορυκτοβάμβακα, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η μείωση του θορύβου και η αποφυγή της κατάψυξης του τοίχου.

  Από την πλευρά του δωματίου, τοποθετείται ένα αποσπώμενο πλαστικό ακροφύσιο στον αεραγωγό, μέσα του οποίου υπάρχει ένα φίλτρο σκόνης και ένα ρυθμιστικό ρυθμιστικό.

  Το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου βαλβίδας εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή. Ενώ τα κινεζικά μοντέλα μπορούν να βρεθούν για 1.5 χιλιάδες ρούβλια, οι οικιακές συσκευές κοστίζουν περίπου 3.000 ρούβλια. Ταυτόχρονα, βαλβίδες από τη Φινλανδία είναι πολύ πιο ακριβά - περίπου 4,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει: σχόλια

  Στην απεραντοσύνη του δικτύου, μπορείτε να βρείτε πολλές αντιπαραθέσεις σχετικά με το θέμα "Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει." Όπως δείχνει η πρακτική, κατά την επιλογή μιας συσκευής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δικές σας επιθυμίες και οικονομικές δυνατότητες. Και τα μοντέλα των παραθύρων και των τοίχων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ πιο ισχυρές, σε σύγκριση με τις συσκευές παραθύρων, ωστόσο κοστίζουν μια τάξη μεγέθους περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση των βαλβίδων παραθύρων είναι πολύ λιγότερο επίπονη από την εγκατάσταση της συσκευής στον τοίχο.

  Η πιο λειτουργική έκδοση των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι μια συσκευή με σύστημα αναγκαστικού αέρα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι η διαθεσιμότητα:

  • ανεμιστήρας με ηλεκτρική κίνηση.
  • πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού.
  • συσκευή για προθέρμανση του αέρα.

  Τα πλεονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα είναι:

  • λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καλό εξαερισμό.
  • την παρουσία ενός επιπλέον συστήματος καθαρισμού του αέρα ·
  • μείωση της σκόνης και του διοξειδίου του άνθρακα ·
  • κανονικοποίηση των δεικτών υγρασίας αέρα στην αίθουσα.

  Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα της υλοποίησης μιας τέτοιας λύσης είναι το υψηλό κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της εγκατάστασής της.

  Τρόπος εγκατάστασης: κανόνες εγκατάστασης

  Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από τον τύπο του.

  Για τα μοντέλα τοίχων, η διαδικασία θα μοιάζει με αυτή:

  • η θέση εγκατάστασης βαλβίδας έχει επιλεγεί.
  • στον τοίχο διατρυπάται μια διαμπερής οπή με μια ελαφρά κλίση 3-4 βαθμών προς το δρόμο (για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας).
  • οπές διάτρησης για βίδες αυτοεπιπεδώματος (για τη στερέωση του εσωτερικού του περιβλήματος).
  • "Χρησιμοποιείται ένας αγωγός αέρα" - ο σωλήνας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή, σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.
  • οι υπερβολικοί σωλήνες αποκόπτονται στο σήμα.
  • Ο απομονωτής θορύβου είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό τμήμα του αγωγού.
  • ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.
  • η μάσκα αερισμού είναι στερεωμένη προς τα έξω (οι περσίδες πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να στερεώνονται σε οριζόντια θέση).
  • Το εσωτερικό περίβλημα είναι στερεωμένο στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα και συναρμολογείται σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Στο πλάι του δωματίου, τοποθετείται ένα πορτάκι στον αεραγωγό.

  Βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα:

  Στην περίπτωση μοντέλων παραθύρων, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας θα συνίσταται στη διαδοχική εκτέλεση των ακόλουθων βημάτων:

  • εφαρμογή του περιγράμματος θέσης βαλβίδας.
  • τρύπες τρύπες μέσα από το περιγραφόμενο περίγραμμα?
  • Κοπή του υπόλοιπου υλικού με παζλ.
  • επεξεργασία της πλάκας στήριξης της βαλβίδας με στεγανωτικό, τοποθέτηση της στην επιφάνεια επικάλυψης του πτερυγίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες,
  • άλεση της αύλακας στην επιφάνεια επίστρωσης του πλαισίου.
  • τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της κλιματικής βαλβίδας με ένα προστατευτικό κάλυμμα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, στεγανοποίηση με στεγανωτικό υλικό,
  • συλλογή του φύλλου και της εγκατάστασής του στη θέση του ·
  • Έλεγχος της θέσης των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  • τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης με τη βοήθεια κλιπ και μανδάλων.
  • ρύθμιση της βαλβίδας.

  Διαβάστε το βίντεο για αυτό το θέμα μπορεί να είναι περαιτέρω:

  Το κόστος της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου, της απόδοσης, του τρόπου λειτουργίας, της διαθεσιμότητας πρόσθετων φίλτρων και άλλων. Κατά κανόνα, το μέσο κόστος των εν λόγω συσκευών ξεκινά από 1,5 χιλιάδες ρούβλια και φτάνει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε τη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας;

  Στη Μόσχα

  Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βαλβίδες αέρα σε οργανισμούς όπως:

  • "Σπίτι του αέρα":
   • τοποθεσία: http://www.kupitvozduha.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, 3η οδός Karacharovskaya, σπίτι 18Α, κτίριο 1?
   • τηλέφωνο: +7 (495) 782-74-87.
  • "Profkomfort":
   • site: https://prof-komfort.ru/;
   • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Entuziastov, κτίριο 2;
   • τηλέφωνο: +7 (499) 391-33-84.
  • "Φρέσκος αέρας":
   • site: http://air-fresh.biz;
   • διεύθυνση: Μόσχα, Sevastopolsky Prospekt, 10, κτίριο 4?
   • τηλέφωνο: 8 (800) 770-06-53.
  • "TBM-Market":
   • site: http://www.tbmmarket.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
   • τηλέφωνο: +7 (495) 995-40-39.
  • Σύστημα αέρα:
   • τοποθεσία: http://www.air-sistema.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshoy Volokolamsky πέρασμα, σπίτι 5, γραφείο 2?
   • τηλέφωνο: +7 (495) 155-45-91.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των βαλβίδων τροφοδοσίας:

  • STD "Petrovich":
   • site: https://petrovich.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, 6η Άνω Λωρίδα, 12Α.
   • τηλέφωνο: +7 (812) 334-88-88.
  • "Ice-Petri":
   • site: http://icepetri.ru/;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambovskaya, σπίτι 8, επιστολή B, γραφείο 26 ·
   • τηλέφωνο: 8 (800) 555-84-70.
  • VerticalVentProject:
   • τοποθεσία: http://ventairbox.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, πλατεία Συντάγματος, κτίριο 7,
   • τηλέφωνο: +7 (812) 449-90-17.
  • Έρως:
   • site: http://spb.aeros.su;
   • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, επαναστατική οδό, σπίτι 114, γραφεία 105-109;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 301-22-62.
  • Winsord:
   • site: http://okonremont.spb.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Polevaya Sabirovskaya street, 3B house;
   • τηλέφωνο: +7 (812) 642-21-07.

  Έτσι, η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή - με μια κατάλληλη προσέγγιση για την εγκατάσταση, το σύστημα δεν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτό που εγκαθίσταται από επαγγελματίες.

  Βαλβίδες τροφοδοσίας

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας αέρα είναι σχεδιασμένες για τον αερισμό των χώρων χωρίς το άνοιγμα του παραθύρου. Η βαλβίδα δεν είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα και ένα θερμαντήρα, αλλά εκτελεί βασικές φιλτράρισμα της σκόνης, χνούδια, τα έντομα και ούτω καθεξής. Ν, θερμική και ηχομόνωση περίβλημα του που επιτρέπει το σπίτι να αναπνέει καθαρό αέρα χωρίς θόρυβο και σκόνη. Τοίχος αερισμός - αυτό είναι μια οικονομική λύση τόσο για διαμερίσματα και δημόσιους χώρους: το κόστος της βαλβίδας ξεκινά από 1750r. Εάν είναι απαραίτητο, το δωμάτιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με αρκετές βαλβίδες, έτσι ώστε η ποσότητα του αέρα να είναι επαρκής για όλους. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη μέσα στον τοίχο και δεν καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή.


  Φυσητήρας εισόδου στο τοίχο με ανεμιστήρα - μια βολική επιλογή για δωμάτια όπου το κανονικό καπό λειτουργεί ανεπαρκώς ή είναι μπλοκαρισμένο. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του σωλήνα βαλβίδας και αντλείται με δύναμη ο αέρας μέσα στο σπίτι.


  Για την εγκατάσταση του εξαερισμού είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια οπή με διάμετρο 62-132mm στον τοίχο. Αυτό είναι νόμιμο και δεν απαιτεί συμφωνία. Στην εταιρεία Fresh Air μπορείτε να αγοράσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας στη χαμηλότερη τιμή και να παραγγείλετε εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι.

  Βαλβίδα αέρα παροχής ή κοινή λογική. Πώς να αναπνέετε ένα νέο κτίριο;

  Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα αερισμού στα παλιά σπίτια και σε νέα. Αλλά υπάρχουν ορισμένες σειρές σπιτιών στις οποίες τα προβλήματα αερισμού συμβαίνουν συχνότερα από άλλα. Γιατί;

  Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ακαθαρσίας μέσω της βαλβίδας προμήθειας, γιατί δεν λειτουργεί πάντα και τι πρέπει να κάνει.


  Τυπική στέγαση χαρακτηρίζεται από τα ίδια σχέδια για επικοινωνίες μηχανικής, και ως εκ τούτου τα ίδια προβλήματα. Τυπική στέγαση στη χώρα μας έχει κατασκευαστεί πάντα και έχει χτιστεί μέχρι τώρα. Πολύ συχνά στα φόρουμ στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε το θέμα με τίτλο «Προβλήματα με εξαερισμό στα σπίτια της σειράς...» Κατά κανόνα, αυτό το σπίτι της σειράς Ρ-44, Ρ-3M, Kope, Ρ-46, Ρ-55, Ρ-30, Ρ 42, P-43, 13, IP-46-C και άλλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αερισμός του έργου δεν λαμβάνει υπόψη τη στεγανότητα των παραθύρων των σύγχρονων υλικών, είτε από PVC ή ξύλο: δεν διαρροή αέρα μέσα στο σπίτι! Εξαερισμού στο διαμέρισμα ήταν ακόμα που φυσικά, όπως τις παλιές καλές ημέρες, όταν υπήρχαν τεράστιες ρωγμές και τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα για το χειμώνα και μέσα από την προγραμματισμένη ροή φρέσκου αέρα στο διαμέρισμα. Αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και η κατάσταση έχει αλλάξει: τα παράθυρα δεν παρέχουν πλέον οξυγόνο. Το αποτέλεσμα: το διαμέρισμα είναι αποπνικτική, και ο αερισμός και είναι φυσικό - με την προσδοκία της ροής του αέρα μέσα από τις σχισμές παράθυρο και εκροής μέσω των αεραγωγών στο μπάνιο και στην κουζίνα. Δεν είναι σπάνια και η κατάσταση, όταν οι κάτοικοι στην επισκευή οι ίδιοι παραβιάζουν obschedomovyh σύστημα εξαερισμού, και μετά την επισκευή ζουν καλά, αλλά για να ζήσει γείτονες αποτρέπει δυσάρεστη οσμή από την εξάτμιση.

  Σχεδόν όλοι οι προγραμματιστές γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά «κλείνουν τα μάτια» τους, κρύβοντας πίσω από ατελή πρότυπα στον φυσικό εξαερισμό. Μερικοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κατάσταση. Αλλά πόσο καλό είναι;

  Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε ποιες πόρτες τοποθετούνται από κατασκευαστές, ποια παράθυρα, ποιες επισκευές γίνονται... Αυτό είναι με τον αερισμό που προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τον απλούστερο και φθηνότερο τρόπο. Τι κάνουν λοιπόν; Προσπαθούν να εγκαταστήσουν εισόδους αέρα (για παράδειγμα, στην P-44-T, σπίτια δημοφιλή στη Μόσχα και τη Μόσχα).

  Για παραπομπή: Οι βαλβίδες εισόδου (εξαερισμού) αποτελούνται από σωλήνα με θόρυβο και θερμομόνωση, τοποθετημένοι στην τρύπα στον τοίχο. Στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, τοποθετείται πάνω στον αγωγό εξωτερική μάσκα, αποτρέποντας τα συντρίμμια και τις βροχοπτώσεις, και από μέσα - βαλβίδα με αποσβεστήρα. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν ένα κενό στο φύλλο ή στο πλαίσιο του παραθύρου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η ροή του αέρα από το δρόμο.

  Ωστόσο, παράδοξα, το πρόβλημα του αερισμού δεν το λύει. Δεδομένου ότι οι βαλβίδες είναι δεν ανεμιστήρα, η παροχή αέρα είναι λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε η προϋπόθεση για την εργασία αυτής της ομάδας των συσκευών είναι η παρουσία στην αίθουσα θα λειτουργεί αποτελεσματικά εξαναγκασμένο αερισμό. Με άλλα λόγια, εάν ο απαγωγέας δεν λειτουργεί, τότε η ροή του αέρα μέσω τέτοιας συσκευής δεν θα. Και στην πραγματικότητα σε μια τέτοια σειρά σπιτιών μόνο και υπάρχουν προβλήματα με ένα απόσπασμα. Επιπλέον, βαλβίδες και άλλα αεραγωγούς τοιχώματος συχνά παγώσει το χειμώνα, λόγω της έλλειψης αέρα προσαγωγής θέρμανσης, δεν υπάρχει σχεδόν καμία καθαρισμένου αέρα που εισέρχεται στο σπίτι και να έχουν χαμηλή παραγωγικότητα (ρυθμός αέρα για να παρέχει την καλύτερη περίπτωση, είναι επαρκής for 1 - 30 m3 / ώρα).

  Όπως βλέπουμε, το πρόβλημα της εισροής, της απομάκρυνσης και της ποιότητας του αέρα παραμένει. Και, φυσικά, το πάγωμα...