Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αυτόματης εξαγωγής: την αρχή της εργασίας και τον οδηγό βήμα προς βήμα

Η διήθηση αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες οσμές είναι σημαντική σε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων, ιατρικών, διοικητικών και δημόσιων ιδρυμάτων και οικιστικών συγκροτημάτων. Για μεγάλες περιοχές χρησιμοποιούνται βιομηχανικά φίλτρα άνθρακα για καθαρισμό, τα οποία έχουν υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά πώς να είναι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, η αγορά εξοπλισμού είναι δαπανηρή και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο άνθρακα για αυτο-σχεδίαση, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε την αρχή της δράσης και τα χαρακτηριστικά της.

Καθαριστής αέρα και την αρχή της λειτουργίας του

Το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος του εναέριου χώρου περιλαμβάνει έναν απλό ανεμιστήρα και διαδοχικά εγκατεστημένους φραγμούς καθαρισμού. Ανάλογα με την κατηγορία μόλυνσης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απόφραξης της μόλυνσης:

 • μηχανικό χοντρό φίλτρο, συγκρατεί μεγάλα στοιχεία σκόνης τουλάχιστον 0,3 μικρά.
 • ηλεκτροστατική, αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης από 0,01 μm και ένα ζεύγος αερολυμάτων, φορτώνοντας ρύπους.
 • φωτοκαταλυτικά έργα με βάση την αρχή της αποσύνθεσης των χημικών στοιχείων και καταστρέφει τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • με ενεργό άνθρακα, προορίζεται για καθαρισμό από όλες τις αέρια ακαθαρσίες, ενεργώντας με βάση την αρχή της προσρόφησης.
 • βιολογικά φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό από τη ρύπανση από το αέριο.
 • αντιστατικά, κατά κανόνα, αυτά είναι όλα τα είδη ψεκασμών ή προσθέτων στον νεροχύτη αέρα.
 • για πεπιεσμένο αέρα, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι μια καθαρή μορφή άνθρακα, έχει μια πορώδη υδατοαπωθητική επιφάνεια. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών, καθώς δεν απορροφά το νερό. Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει 3 διαφορετικά μεγέθη πόρων, αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες: ξύλο, κοχύλια καρπών ή λιθάνθρακα. Ο μεγαλύτερος αριθμός πόρων είναι ο άνθρακας, ο οποίος λαμβάνεται από το κέλυφος του καρπού.

Πώς να συναρμολογήσετε μια συσκευή φιλτραρίσματος με τα χέρια σας

Προς το παρόν, για να εξοικονομήσουν χρήματα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να θυμούνται στάσιμοι χρόνοι και να κάνουν διαφορετικές συσκευές οι ίδιοι. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το φίλτρο, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ταξινομήσετε κάθε προβολή βήμα προς βήμα.

 1. Το φίλτρο άνθρακα γίνεται με το χέρι πολύ απλά. Είναι απαραίτητο να λάβετε 2 κυλινδρικές δεξαμενές ή σωλήνες αποχέτευσης διαφόρων διαμέτρων. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, κάντε μια διάτρηση. Τυλίξτε το εξωτερικό του καθενός μεμονωμένα με το agrotech, στερεώνοντάς το με σφιγκτήρες. Εισάγετε ένα δοχείο μέσα στο άλλο και γεμίστε τους κόκκους άνθρακα μεταξύ τους, αποκτάτε ένα φίλτρο άνθρακα κυλινδρικό. Σφραγίστε τα άκρα σφιχτά έτσι ώστε η ροή αέρα, που διέρχεται από τις οπές, εξέρχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην άλλη και εξαερίζεται.
 2. Ένα καθαριστικό άνθρακα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο αέρα από ένα φορτηγό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το, αποσυναρμολογήστε το χωρίς να καταστραφεί το πλέγμα, μειώστε την εσωτερική διάμετρο στον απαιτούμενο ανεμιστήρα. Συνήθως λαμβάνεται ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μεταξύ των οθονών, γεμίστε τον ενεργό άνθρακα, καλύψτε το εξωτερικό με ένα πανί.
 3. Το υδροφίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήση ατμογεννήτριας ή συμπαγούς δίσκου, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του δοχείου με νερό και με την προσέλκυση σωματιδίων σκόνης καθαρίζεται και το υγρό σβήνει. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε ξηρούς χώρους.
 4. Το φίλτρο ρολού είναι κατασκευασμένο από ινώδη υλικά. Κάντε το πολύ απλό. Τυλίξτε το ύφασμα με ρολό σε οποιοδήποτε πλέγμα, στριμμένα για τη διάμετρο του ανεμιστήρα και το καθαριστικό είναι έτοιμο για χρήση.
 5. Το φίλτρο καπνού είναι αρκετά απλό στην κατασκευή, μπορεί να γίνει τόσο μικρό ώστε να επιτρέπει τη χρήση του στην επιφάνεια εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ή πλαστικό κουτί ανεμιστήρα, μπορείτε να από τον υπολογιστή. Στο σώμα διαγράφονται ανοίγματα για παροχή αέρα. Στον ανεμιστήρα τοποθετείται φίλτρο υφάσματος από άνθρακα, είναι δυνατόν σε μερικές στρώσεις.

Διάφορα σπιτικά έργα δείχνουν ότι το έργο δεν είναι χειρότερο από τα εργοστασιακά, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσουμε την ασφάλεια στους χώρους σύνδεσης με τον ηλεκτρισμό, ειδικά σε συσκευές που χρησιμοποιούν νερό.

Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή για το σπίτι θα πρέπει να καταλάβετε το σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων:

 • Παράθυρο εγκατεστημένο απευθείας στο πλαίσιο παραθύρου, ανοίγει όπως απαιτείται.
 • κυρίως, χρησιμοποιείται για την απόκτηση καθαρού αέρα στο σπίτι ή στο εξοχικό σπίτι. Είναι εγκατεστημένο στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Τα κύρια φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς χώρους, για σημειακή σύνδεση.
 • για την κουζίνα πάνω από τη σόμπα ή με άλλο τρόπο. Το πιο κοινό είναι το λεπτό φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η κύρια προτίμηση για εγκατάσταση στην κουκούλα δίνεται στα φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό οσμών, ο οποίος υπάρχει πάντα πάνω από τη σόμπα. Τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, καθώς εκτός από την αιθάλη και το λίπος πρέπει να αφαιρεθούν και διάφοροι μικρές μολυσματικές ουσίες.

Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές. Διαθέτοντας μια προσροφητική ιδιότητα, το φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο απομακρύνει όχι μόνο τη μυρωδιά, αλλά και τα μικρότερα σωματίδια αιθάλης και ακαθαρσιών.

Εκτός από την κουκούλα κουζίνας, οι ανιχνευτές καπνού εγκαθίστανται για εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια. Η παρουσία των λεβητοστασίων και των κλιβάνων προκαλεί την παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί διήθηση ενεργού άνθρακα στις περιοχές αυτές για την εξάλειψή του. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής ανόδου κατασκευή, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να θέσουν αγωγούς εξαερισμού. Στη συνέχεια, ένας αυτοτελής αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Συνδέστε το σε μια ξεχωριστή συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι ή ένα κοινό φίλτρο με πλωτό φορτίο.

Εφαρμογή σε βιομηχανικούς χώρους

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στην εργασία. Η περιβαλλοντική κατάσταση στην τοποθεσία της επιχείρησης εξαρτάται από αυτό. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνται τα κύρια φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, τα οποία έχουν υψηλή απόδοση και υψηλό βαθμό καθαρισμού. Τα βιομηχανικά φίλτρα αποτελούνται από ίνες που κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συσσωρεύονται σωματίδια βρωμιάς, περνώντας από τα στρώματα τους. Οι συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σφαίρα παραγωγής μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους:

 • προκαταρκτικά - βαθιά ηλεκτροστατικά και ξηρά ινώδη.
 • πλέγμα - εξοπλισμένο με άρδευση και ικανό για αυτοκαθαρισμό.

Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους, χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο για τη ρύθμιση της πίεσης του αέρα, για τη μείωση της πίεσης του αέρα στον αγωγό και τη διατήρησή του σε ένα ορισμένο εύρος.

Η χρήση φίλτρων από ενεργό άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται πλήρως από την καθαρότητα του αέρα και τις ιδιότητες απορρόφησης είναι αναμφισβήτητη. Ακόμα και το αυτοκίνητο δεν θα πάει χωρίς το καθαρισμένο μέχρι το σωστό επίπεδο οξυγόνου. Η σκόνη και τα επιβλαβή αέρια επιπλέουν συνεχώς στον αέρα, οπότε μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και εγκαθιστάτε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα. Όχι μόνο η κουζίνα χρειάζεται μια κουκούλα, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα φίλτρο αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Σπιτικό φίλτρο άνθρακα από ψύκτη microbox


Ένας ολόκληρος στρατός ερασιτεχνών καλλιεργητών αναπτύσσει τη δική τους κάνναβη στα μικροβόλα: θήκες υπολογιστών, κομοδίνα, ηχεία ομιλίας δαπέδου και ούτω καθεξής.

Σε αυτά τα συστήματα mini-κουκούλα συχνά χρησιμεύει ως δοχείο ψύξης του υπολογιστή, και αυτός τα καταφέρνει με το έργο της - παρέχει μια εισροή CO2, απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, και εξάγει τη θερμότητα από τις λάμπες. Δυστυχώς, με μια τέτοια κουκούλα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της οσμής. Κάνοντας ένα φίλτρο ξυλάνθρακα σε ένα ψυγείο του υπολογιστή, θα διαπιστώσετε ότι η απόδοσή του πέφτει στο μηδέν.

Τι κάνεις λοιπόν;

Σας προτείνουμε να συλλέξετε και να τοποθετήσετε στο κουτί μια ειδική σπιτική συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα των οσμών.


Οδηγίες

Έτσι, όλα ξεκινούν με ένα μεγάλο ψυγείο με διάμετρο 120 mm, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει οριζόντια, στο καπάκι του microbox μας.


Θα χρειαστείτε δύο πλαστικά δοχεία που ταιριάζουν με το μέγεθος του ψυγείου. Στην πρώτη από αυτές κόβουμε το κάτω μέρος, πολύ σύντομα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:


Η δεύτερη επίσης αποκοπεί, αλλά δεν είναι τόσο σύντομη


Βάζουμε ένα μικρό δοχείο στο ψυγείο. Στην άκρη κόβουμε μια σχισμή για καλώδια


Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι πλέγματος, για παράδειγμα, κουνουπιέρα


Βάζουμε το δεύτερο δοχείο στην κορυφή του πρώτου, έτσι ώστε το πλέγμα να είναι σάντουιτς μεταξύ των τοίχων


Με ένα συρραπτικό, στερεώστε τις γλάστρες μεταξύ τους γύρω από τον κύκλο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το πλέγμα δεν γλιστρά έξω


Τώρα χρειάζεστε ενεργό άνθρακα, για παράδειγμα, ένα υλικό πλήρωσης για φίλτρα ενεργού άνθρακα


Ρίξτε άνθρακα στο πλέγμα ένα λεπτό στρώμα, έτσι ώστε το ψυγείο να έχει αρκετή ισχύ για να οδηγεί τον αέρα μέσα από αυτό

Απομένει μόνο να αλλάξει ο άνθρακας μία-δυο εβδομάδες. Απλά χύστε το μεταχειρισμένο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν η μυρωδιά έχει γίνει πολύ ισχυρή και αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο στρώμα άνθρακα, θα χρειαστείτε ένα άλλο ψυγείο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απαραίτητη πρόσφυση.

Πάρτε ένα ακόμα δοχείο και κόψτε το κάτω μέρος του. Όχι τόσο σύντομο όσο το πρώτο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο το δεύτερο. Ωστόσο, το μέγεθος δεν θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.


Βάλτε αυτό το δοχείο στις δύο πρώτες


Στη συνέχεια τοποθετήστε το δεύτερο ψυγείο. Προσοχή παρακαλώ! Και οι δύο ψύκτες θα πρέπει να φυσούν σε μια κατεύθυνση (έξω από το κιβώτιο έξω) και όχι ο ένας προς τον άλλο.


Εάν η λάμπα λάμπει μέσα από τον άνθρακα, μπορείτε να ρίξετε περισσότερο.


Φυσικά, πολλοί βάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης όχι στο καπάκι του κουτιού, αλλά στον τοίχο. Ο σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει ουσιαστικά, αλλά γίνεται πιο περίπλοκος. Θα χρειαστεί να βρούμε κάτι για να πιέσουμε τα κοκκία, μη αφήνοντάς τα να θρυμματιστούν. Επιπλέον, με μια κάθετη ρύθμιση θα είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθεί ο παλιός άνθρακας με ένα νέο.


Πηγή - Grass City

moogoo.ru

Κύριο μενού

Είστε εδώ

Φίλτρο ενεργού άνθρακα για εξαερισμό με καθαρό αέρα

Δημοσιεύτηκε από sjmorozov στις Σάβ, 14/09/2013 - 12:40

Όχι πολύ καιρό πριν συζητήσαμε έναν νέο νόμο για την παύση του καπνίσματος και τι να κάνουμε με εκείνους τους συντρόφους που μερικές φορές δηλητηριάζουν κυριολεκτικά τη ζωή μας. Μετά από να μετακομίσω σε ένα νέο διαμέρισμα, έκανα με μια οργάνωση έναν εξαερισμό. Ξεχωριστή προσοχή αξίζει τις επιχειρήσεις εγκατάστασης που παίρνουν χρήματα, χωρίς να κατανοούν τίποτα που κάνουν. Δεν γνωρίζετε καν τα βασικά πρότυπα κατά περιόδους. Ψάχνω για μια οργάνωση εδώ και πολύ καιρό, αφού ταξίδευα στη μισή πόλη. Ως αποτέλεσμα, όπως φαινόταν, βρήκα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι θα είχα κάνει καλύτερα από το μηδέν. Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι 'αυτό. Μαζί τους κάναμε εξαερισμό, το τροποποίησα λίγο μετά την αποδοχή των έργων και πήρα σχεδόν αυτό που ήθελα: ζεστό φρέσκο ​​αέρα με κλειστά παράθυρα.

Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα άλλο πρόβλημα - γείτονες από το κάτω μέρος. Κινούσαν και άρχισαν να καπνίζουν στο μπαλκόνι. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα όταν ο καπνός εισέρχεται στο ανοιχτό παράθυρο, θα το βρείτε ανόητο σε σύγκριση με το πότε στέκονται και καπνίζουν κάτω από την πρόσληψη αέρα. Απολύτως όλο τον καπνό σε ένα λεπτό στο διαμέρισμά σας.

Ευτυχώς, οι γείτονες αποδείχθηκαν περισσότερο ή λιγότερο υγιείς: τους ζήτησα να μην στέκονται στο μπαλκόνι ακριβώς κάτω από την πρόσληψη αέρα και τώρα καπνίζουν πάντα από την άλλη πλευρά. Αλλά μέρος του καπνού, ειδικά με τον άνεμο, εξακολουθεί να εισέρχεται στο σύστημα. Έπρεπε να βρω μια λύση. Κάλεσα την πολύ εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα. Ποτέ δεν είχαν ακούσει φίλτρα καθαρισμού. Υποσχέθηκαν να καλέσουν, αλλά πέρασε μια εβδομάδα και δεν συνέβη τίποτα. Νομίζω ότι απλά ξέχασαν. Άρχισα να αναζητώ προσωπικά λύσεις. Τα αποκτηθέντα φίλτρα είναι δαπανηρά και δυσκίνητα. Ακόμη και αν αγοράσετε ένα, στο σύστημα μου, υπάρχει απλά πουθενά να το τοποθετήσετε. Αφού έψαχνα τις αρχές της εργασίας στο δίκτυο, αποφάσισα να προσπαθήσω να φτιάξω τον εαυτό μου φίλτρο άνθρακα. Η απλούστερη επιλογή φαινόταν να χρησιμοποιώ ένα κουτί από το χοντρό φίλτρο. Αποφάσισα να προσπαθήσω να συνδυάσω δύο φίλτρα σε αυτό.

Αναζήτησε μακρύς άνθρακας. Για συστήματα εξαερισμού άνθρακα δεν αγοράζουμε. Θα μπορούσα να βρω άνθρακα για φίλτρα επεξεργασίας νερού. Σε σακούλες των 25 κιλών. Έπρεπε να αγοράσω τι να κάνω. Αμέσως θα το πω, δεν είναι η καλύτερη παραλλαγή: ο άνθρακας είναι λεπτός και μειώνει σημαντικά την πίεση του αέρα στο σύστημα. Αλλά κάνει τη δουλειά της. Τι έκανα λοιπόν. Μετά από μια μακρά αναζήτηση για τις παραλλαγές, βρήκα έναν προσαρμογέα που σχεδόν τέλεια ταιριάζει με το ventcannel μου διαμέτρου 125 mm. Στη φωτογραφία, έχω ήδη τραβήξει το πλέγμα του (από το κόσκινο που αγοράστηκε για αυτή την επιχείρηση). Θα το στερεώσω με αυτή την ταινία για τη συσκευασία και την επίστρωση.

Το επόμενο μέρος του φίλτρου μου, πήρα αυτό το είδος σχάρων. Εξαιρετική προσέγγιση στο πρώτο μέρος.

Εδώ, έκοψα ήδη το πλέγμα από το πολύχρωμο κόσκινο κάτω από αυτό. Θα το στερεώσω με τον ίδιο τρόπο. Έτσι εισάγεται ένα κομμάτι στο άλλο.

Χύνουμε κάρβουνο. Το πάχος της γέμισης ήταν λίγο μεγαλύτερο από δύο εκατοστά.

Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το φίλτρο στο σύστημα. Η φωτογραφία δείχνει ότι βρίσκεται μπροστά από το χοντρό φίλτρο. Η επιλογή δεν είναι η καλύτερη, αλλά προσωρινά θα είναι ακριβώς όπως αυτή: ο άνθρακας αποδείχθηκε ότι είναι μάλλον μικρός και μερικά από τα ψίχουλα χύνεται μέσα από το κόσκινο. Το χοντρό φίλτρο προστατεύει έτσι τον ανεμιστήρα.

Όλα φαίνονται ωραία, αλλά ο αέρας μόλις έρχεται. Το φίλτρο είναι πολύ πυκνό. Άρχισα να σκέφτομαι πώς να το καταστήσω λεπτότερο ή κατεστραμμένο. Μια απροσδόκητη λύση ήταν το εντυπωσιακό υλικό πλήρωσης για την τουαλέτα της γάτας!

Ένα νέο υλικό πλήρωσης για το φίλτρο λειτουργεί πολύ καλύτερα. Και ασχολείται με τα καθήκοντά του. Σας ευχαριστώ γείτονες, οι οποίοι εγκατέλειψαν εγκαίρως για να καπνίσουν στο μπαλκόνι - οι δοκιμές έγιναν αμέσως. Όπως και πριν, η πίεση του αέρα δεν μου ταιριάζει πάρα πολύ, θα ήθελα περισσότερο. Θα σκεφτώ πώς να μειώσω το πάχος του στρώματος - θα ψάξω για περισσότερα υλικά στα καταστήματα. Αλλά υπάρχει μια προσωρινή λύση. Και λειτουργεί! Σχετικά με τις ενημερώσεις στο σύστημα θα σας πει πώς θα εμφανίζονται.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Φίλτρο άνθρακα από τα χέρια του: κατασκευή παραλλαγών από αυτοσχέδια υλικά και κανόνες λειτουργίας

Σήμερα, διάφορες ουσίες χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού από τη ρύπανση, αλλά ο ενεργός άνθρακας παραμένει ο πιο απαιτητός.

Αυτό το χρήσιμο στοιχείο είναι υποχρεωτικό σε όλα τα φίλτρα χωρίς εξαίρεση - από τα απλούστερα "κανάτες" έως τα συστήματα πολλαπλών σταδίων με μεμβράνες αντίστροφης ώσμωσης. Είναι δυνατό να φτιάξετε ένα φίλτρο άνθρακα για το νερό με τα χέρια σας;

Αρχή λειτουργίας

Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια που αλληλεπιδρά με τους ρύπους αυξάνεται κατά εκατομμύρια φορές: έτσι σε 1 g ενεργού άνθρακα μπορεί να κυμανθεί από 500 έως 2200 τετραγωνικά μέτρα. m.

Ένα τέτοιο υλικό αποκτά ιδιότητες απορρόφησης, δηλαδή την ικανότητα να συλλαμβάνει και να συγκρατεί ένα μεγάλο αριθμό προσμείξεων εξαιτίας έλξης μεταξύ μορίων.

Οι ρύποι, που αντιμετωπίζουν τον ενεργό άνθρακα, είναι οργανικής φύσης. Πρόκειται για διάφορα πετρελαϊκά προϊόντα, βενζόλιο, φαινόλη, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, φώσφορο και χλωροργανοκτόνα.
Επιπλέον, αφαιρεί τα μόρια του ενεργού χλωρίου (αποχλωρίωση) από το νερό.

Τύποι φίλτρων άνθρακα

Ανάλογα με τη μορφή στην οποία υπάρχει ο άνθρακας στα φίλτρα, διακρίνονται δύο τύποι:

 1. Ταχεία: ο άνθρακας περιέχεται σε μορφή κόκκων. Αυτά τα φίλτρα είναι κατάλληλα για το ότι μπορούν να καθαριστούν με μηχανική απορρόφηση με μηχανική μόλυνση των πόρων.
 2. Ροή: Το στοιχείο άνθρακα έχει τη μορφή κασέτας - χύδην ή συμπιεσμένο. Τα κασέτα με πίεση είναι καλά επειδή δεν περιέχουν σκόνη και χύδην - δυνατότητα αντικατάστασης του άνθρακα (σε αποσυναρμολογούμενα μοντέλα).

Τα φίλτρα άνθρακα οικιακής χρήσης χωρίζονται σε:

 • Αυτόνομο (τύπου κανάρου), στο οποίο το νερό διαπερνά το φυσίγγιο με το δικό του βάρος.
 • Ροή (φίλτρα-ακροφύσια, επιτραπέζια και στατικά).

Το νερό στο τελευταίο πρέπει να τροφοδοτείται υπό πίεση.

Ο καθαρισμός του νερού για τη μετέπειτα χρήση του είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του καταναλωτή. Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο νερού με τα χέρια σας, εάν ξαφνικά το νερό αποδείχθηκε βρώμικο και δεν είναι διαθέσιμο ένα σύγχρονο φίλτρο; Διαβάστε προσεκτικά.

Η ταξινόμηση των φίλτρων και οι συμβουλές για την επιλογή της συσκευής μπορούν να βρεθούν σε αυτήν την αναθεώρηση.

Μεγάλο φίλτρο νερού κάτω από το νεροχύτη - καλύτερη ποιότητα λήψης του πόσιμου νερού. Http://aquacomm.ru/cancliz/mnogokvartirnyie-doma/santehnika/filtry-dlya-vody-pod-mojku-kakoj-luchshe.html Εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή της συσκευής για οικιακή χρήση.

Κατασκευή από τα χέρια

Ένα καλό φίλτρο εταιρείας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό του νερού, αλλά εξακολουθείτε να πρέπει να αγοράσετε ένα φυσίγγιο για αυτό. Για τους χωρικούς και τους κατοίκους της υπαίθρου, αυτή η δυνατότητα είναι σπάνια.

Επίσης, υπάρχουν δυσκολίες στην απουσία ενός σωλήνα νερού: σε τέτοιες συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα φίλτρο τύπου στάμνα, και μπορεί ταυτόχρονα να προετοιμάσει όχι περισσότερο από 1 - 1,5 λίτρα νερού.

Για να έχετε μια παροχή, για παράδειγμα, στα 5 λίτρα, θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το φίλτρο και να ρίχνετε περιοδικά νερό σε αυτό.

Σε τέτοιες καταστάσεις, αντί για φίλτρο προφίλτρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτό-δημιουργημένο φίλτρο που δεν απαιτεί κασέτες που αγοράστηκαν. Θα είναι διατεταγμένο σύμφωνα με την αρχή των φίλτρων-κανάτες, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικόπεδα χωρίς τρεχούμενο νερό.

Φίλτρο από πλαστική φιάλη

Η σειρά κατασκευής είναι εξαιρετικά απλή:

 1. Ως δεξαμενή αποθήκευσης, στην οποία θα συλλεγεί καθαρό νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας πλαστικός κάδος με ένα καπάκι.
 2. Η χωρητικότητα στην οποία θα υπάρχει ένα αυτοσχέδιο φυσίγγιο (το ακατέργαστο νερό θα χυθεί σε αυτό) προτείνεται να κατασκευαστεί από πλαστικό μπουκάλι με προηγουμένως κομμένο πυθμένα.
 3. Για να συνδέσετε και τις δύο δεξαμενές στο κάλυμμα του κάδου, πρέπει να δημιουργήσετε μια τρύπα, η διάμετρος της οποίας αντιστοιχεί στην εξωτερική διάμετρο του λαιμού της φιάλης. Ο λαιμός πρέπει να ταιριάζει καλά στην τρύπα, διαφορετικά το μπουκάλι κάτω από το βάρος του νερού θα ανατραπεί. Εάν η τρύπα είναι πολύ μεγάλη, ο λαιμός μπορεί να τυλιχτεί με ένα πανί ή καουτσούκ.
 4. Το μπουκάλι τοποθετείται διπλωμένο σε διάφορα στρώματα γάζας, πάνω από το οποίο καλύπτονται πολλές εναλλασσόμενες στρώσεις ενεργού άνθρακα και πλυμένη άμμος. Η άμμος θα κρατήσει τον άνθρακα από την αύξουσα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλίκι ή ένα χορτάρι.

Για να ετοιμάσετε ενεργό άνθρακα στο σπίτι, αρκεί να τοποθετήσετε μερικά κομμάτια ξύλου (μόνο κωνοφόρων) ή φρούτων σπόρων σε κονσέρβα, να το κλείσετε σφιχτά και να το βάλετε στη φωτιά για λίγο.

Μια άλλη επιλογή είναι να ψήνετε το ξύλο σε ένα παλιό τηγάνι, αφού το έχετε καλύψει προηγουμένως με άμμο για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να αγοράσετε ξυλάνθρακα, που προορίζεται για σχάρα.

Καθαρίστε το νερό με ένα σπιτικό φίλτρο

Ένα σπιτικό φίλτρο μπορεί να είναι πιο ογκώδες. Η χωρητικότητα φόρτωσης μπορεί να γίνει από πλαστικό βαρέλι για πόσιμο νερό 10 λίτρων. Έχει έναν ευρύτερο λαιμό, στον οποίο η βύθιση θα αποτύχει. Επομένως, η κασέτα φίλτρου πρέπει να είναι κάπως διαφορετική:

 1. Σε ένα κομμάτι από πλαστικό σωλήνα με διάμετρο 40 mm στη μία πλευρά, τοποθετήστε ένα σφιχτό μαξιλάρι από γάζα ή χαρτοπετσέτες.
 2. Στη συνέχεια, κοιμηθείτε σε αυτό το σωληνάριο ενεργού άνθρακα και κλείστε την άλλη πλευρά με την ίδια γέμιση.

Μένει να εισαχθεί η σπιτική φύσιγγα στο λαιμό του δοχείου για ακατέργαστο νερό. Η χρήση σωλήνα διαμέτρου μόλις 40 mm οφείλεται στο γεγονός ότι ταιριάζει ιδανικά στον αυχένα μιας τυπικής πλαστικής φιάλης των 10 λίτρων: το ίδιο το κάθισμα διαθέτει επαρκή τάση, έτσι ώστε να μην απαιτείται στεγανοποίηση.

Λειτουργία του φίλτρου

Στους κανόνες για τη λειτουργία οποιουδήποτε φίλτρου άνθρακα απαγορεύεται συνήθως η κατανάλωση του πρώτου μέρους του φιλτραρισμένου νερού. Μπορεί να περιέχει σωματίδια άνθρακα, επομένως συνιστάται η αποστράγγιση.

Για ένα αυτοδιαμορφωμένο φίλτρο γεμάτο με ενεργό άνθρακα της δικής του κατασκευής, μια τέτοια διαδικασία δεν είναι απαραίτητη: η ουσία αυτή, εάν ελήφθη χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε αντιδραστηρίων, δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

Για ευκολία χρήσης, ένας γερανός από τη συσκευασία κρασιού μπορεί να ενσωματωθεί στη δεξαμενή αποθήκευσης.

Διάρκεια ζωής

Αλλά σε κάθε περίπτωση για ένα δεδομένο υλικό είναι βραχύβια.

Η συμπλήρωση ενός σπιτικού φίλτρου συνήθως αλλάζει κάθε τρεις ημέρες, εκτός εάν υπάρχει αισθητή αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του νερού.

Το νερό της βρύσης για πόση δεν προορίζεται, επομένως είναι βρασμένο, αλλά αυτή η μέθοδος δεν κάνει το νερό απόλυτα καθαρό και χρήσιμο. Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, επιλέγουν φίλτρα για τον καθαρισμό του νερού. Ποια συσκευή να επιλέξει και πόσο κοστίζει, διαβάστε παρακάτω.

Για ό, τι χρειάζεται για να εγκαταστήσετε το κάτω φίλτρο για το πηγάδι, θα μάθετε διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Είδη φίλτρων και συντήρηση.

Πώς να κάνετε ένα καθαριστικό αέρα με τα χέρια σας

Ο αέρας στις αστικές κατοικίες δεν είναι τελείως τέλειος. Η σκόνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, οι τοξικές εκπομπές από τα έπιπλα και τα πλαστικά προϊόντα δεν εξαλείφονται με ένα μόνο αερισμό ή με υγρό καθαρισμό. Βελτιώστε την ατμόσφαιρα μπορεί να είναι με το καθαριστικό αέρα, το οποίο είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι από τον εαυτό σας. Ένα τέτοιο καθαριστικό θα φιλτράρει αποτελεσματικά τον αέρα που εισέρχεται, αφαιρώντας τον από σκόνη, αιθάλη, δυσάρεστη οσμή και μια σειρά από τοξικές ουσίες.

Πώς να κάνετε ένα καθαριστικό με ανεμιστήρα

Περιττό ανεμιστήρα ή ψυγείου από έναν υπολογιστή - αυτό είναι το κύριο συστατικό για την παρασκευή σπιτικό καθαρότερο. Υπάρχουν δύο επιλογές για τη συναρμολόγηση οργάνων με ανεμιστήρα: για τους ξηρούς χώρους και για τα δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Σημαντικό! Προσδιορίστε το επίπεδο της υγρασίας στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ψυχρόμετρο. Για τα σπίτια, ο ρυθμός υγρασίας κυμαίνεται από 35 έως 60%. Εάν η τιμή υγρασίας είναι εκτός των επιτρεπομένων ορίων, πρέπει να χρησιμοποιηθεί καθαριστικό με πρόσθετες λειτουργίες μάζας αέρα ξήρανσης ή ύγρανσης.

Καθαριστής αέρα για ξηρούς χώρους

Η συνεχής εισπνοή ξηρού αέρα οδηγεί σε ξηρότητα των βλεννογόνων της αναπνευστικής οδού. Στο μέλλον, αυτό μειώνει την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται στα βακτηρίδια και τους ιούς που εισέρχονται στο σώμα μαζί με τον αέρα όταν αναπνέει. Η συνεχής ρινική συμφόρηση είναι ένα σημάδι ενός ατόμου που ζει σε ένα πολύ ξηρό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή για τον καθαρισμό και την ταυτόχρονη υγρασία των αέριων μαζών, είναι δυνατό να διευκολυνθεί η πορεία μιας σειράς χρόνιων αναπνευστικών ασθενειών, μειώνοντας την πιθανότητα των παροξυσμών τους.

Για να δημιουργήσετε μια συσκευή για μια στεγνή κατοικία, απαιτούνται τα ακόλουθα εξαρτήματα:

 • πλαστικό δοχείο με καπάκι.
 • ένα μικρό ανεμιστήρα ή ψυγείο από τον υπολογιστή.
 • τροφοδοτικό (συνήθως χρησιμοποιούν τυποποιημένες συσκευές στα 12 V, 4 A).
 • καθαρό νερό.

Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο καπάκι του δοχείου, για τον οποίο είναι απαραίτητο να κόψει μια τρύπα του κατάλληλου μεγέθους σε αυτό.

Για τη συναρμολόγηση του κύριου τμήματος (ψυγείο) χρησιμοποιούνται βίδες ή κομμάτια σύρματος. Αλλά ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη συσκευή με ασφάλεια, διαφορετικά μια πτώση στο νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στο δίκτυο.

Το νερό πρέπει να χύνεται έτσι ώστε η κάτω επιφάνεια του ψυγείου να ήταν σε απόσταση 3-4 cm από αυτήν. Στον ελεύθερο από υγρά χώρο του περιβλήματος, πρέπει να γίνουν μικρές οπές γύρω από την περίμετρο.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στην παροχή ρεύματος και να κλείσετε καλά το καπάκι. Η συσκευή καθαρισμού και ύγρανσης είναι έτοιμη.

Μέσα στη δεξαμενή, θα πρέπει να κολλάτε φίλτρα στη γραμμή, για παράδειγμα, από μικροΐνες. Αυτό είναι απαραίτητο για καλύτερη συλλογή σκόνης.

Σημαντικό! Ο αέρας, που εισέρχεται στη δομή, θα καθαριστεί εγκαθιστώντας στο νερό σκόνη και άλλα επιβλαβή σωματίδια. Η υγρασία αυξάνεται με φυσικό εμπλουτισμό των αέριων μαζών με υγρά μόρια. Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η στάθμη του νερού, διαφορετικά η συσκευή δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Καθαριστικό αέρα για χώρους με υγρασία

Εάν η ένδειξη της υγρασίας στο σπίτι υπερβαίνει το 60%, θα πρέπει να μειωθεί για να δημιουργηθεί ένα πιο ξηρό μικροκλίμα. Το υγρό μέσο ευνοεί ανάπτυξη καλουπιών, που περαιτέρω μολύνουν τον αέρα με απορριπτόμενα σπόρια και προκαλούν αναπνευστικές ασθένειες στους κατοίκους.

Αξεσουάρ για αφυγραντήρα υγρός αέρας λαμβάνεται όπως και για την κατασκευή του υγραντήρα. Σε αυτή την έκδοση της συσκευής χρησιμοποιείται ένα κοινό αλάτι αντί για ένα φίλτρο νερού στο περίβλημα. Επίσης, είναι επιπλέον απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα πορώδες υλικό για ένα σπιτικό στοιχείο φίλτρου. Κατάλληλη γάζα, επίδεσμο ή αφρώδες ελαστικό.

Στο σώμα του προϊόντος είναι απαραίτητο κόψτε 2 τρύπες: για τον ανεμιστήρα και για το φίλτρο. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να τα κόψετε σε απέναντι τοίχους. Η τρύπα για το ψυγείο πρέπει να είναι υψηλότερη. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο όπως για τον καθαριστή νερού.

Στη δεύτερη τρύπα, πρέπει να στερεώσετε το προετοιμασμένο πορώδες υλικό με κόλλα ή ταινία. Το αλάτι κοιμάται για να κλείσετε τελείως την τρύπα του φίλτρου, αλλά δεν χρειάζεται να φέρετε το επίπεδό του στον ανεμιστήρα.

Όταν ενεργοποιηθεί, ο αέρας που εισέρχεται στη συσκευή θα παραλειφθεί μέσω ενός πορώδους φίλτρου, αφήνοντας μεγάλα σωματίδια σκόνης πάνω σε αυτό και μέσω αλατιού, το οποίο επίσης θα παγιδεύει μικρότερα σωματίδια μολυσματικών ουσιών. Χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό με αλάτι, μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με τη διαμονή σας στη θάλασσα.

Σημαντικό! Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα στοιχεία φίλτρου: αλάτι και πορώδες ύφασμα. Εμποτισμένο με υγρασία από τον αέρα, το άλας γίνεται πυκνό και κακώς περνά μέσα από τον εαυτό του νέες μερίδες αέρα.

Εναλλακτικά, αντί για αλάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο υγροσκοπικό υλικό - σίλικα ζελ (διοξείδιο του πυριτίου). Αυτή η ένωση χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ξηρότητας των νέων παπουτσιών.

Το πυριτικό πήγμα είναι πολύ πιο έντονο από το αλάτι, απορροφά την υγρασία και επομένως συνιστάται για χρήση σε πολύ υγρούς χώρους. Για να συμπληρώσετε τη συσκευή, αυτό απαιτεί λιγότερη από αυτήν την ουσία. Επίσης υπάρχουν χρωματιστές ποικιλίες πυριτίας που θα ταιριάζουν ως δείκτη: το ξηρό υλικό είναι μπλε και οι υγροποιημένοι κρύσταλλοι αποκτούν ροζ χρώμα.

Το θετικό σημείο είναι ότι το άλας και το πήγμα πυριτίας μπορεί να ξαναξηθεί. Φτιάξτε γρήγορα το φούρνο μικροκυμάτων ή το φούρνο.

Πώς να φτιάξετε καθαριστικό αέρα με φίλτρο άνθρακα

Ο καθαριστής αέρα με φίλτρο άνθρακα χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την ανανέωση του διαμερίσματος από τον καπνό του τσιγάρου, από τις οσμές της κουζίνας, από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνουν καθημερινά αντικείμενα. Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι ιδανικός ροφητής για τα μόρια των αερίων κλασμάτων. Η χρήση του άνθρακα ως στοιχείου φιλτραρίσματος για τον καθαρισμό του αέρα μπορεί αποτελεσματικά να καταπολεμήσει τη δημιουργία αερίων στις εγκαταστάσεις, τις μυρωδιές καύσης και άλλες βλαβερές αέρια ακαθαρσίες.

Για την κατασκευή ενός φίλτρου αέρα με φίλτρο άνθρακα, θα χρειαστείτε:

 • 2 πλαστικοί σωλήνες (κατάλληλος αποχετευτικός αγωγός) μήκους περίπου 1 μέτρου διαφόρων διαμέτρων: 200/210 mm και 150/160,
 • προσαρμογέας για ανεμιστήρα με διάμετρο 150-200 mm.
 • μεταλλικό δίκτυο με μικρά κελιά.
 • βύσματα 2 τεμαχίων με διάμετρο παρόμοια με εκείνη των σωλήνων.
 • σφιγκτήρες ·
 • agrovolokno;
 • ενεργός άνθρακας (2 kg).
 • στεγανωτικό ·
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • καναλιού.

Οι πλαστικοί σωλήνες πρέπει να αποκόπτονται: το εξωτερικό μέχρι 77 εκατοστά, το εσωτερικό - μέχρι 75 εκ. Στην παχιά πλευρά του σωλήνα κόβεται η άκρη για το κόψιμο του βύσματος.

Στην επιφάνεια και των δύο σωλήνων, πρέπει να κόψετε πολλές τρύπες, χρησιμοποιώντας μια στεφάνη για να διατηρήσετε τους κύκλους. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό τους η διάμετρος των εγκοπών πρέπει να είναι 10 mm, και στην εξωτερική - 30 mm. Οι κύκλοι κοπής θα χρησιμοποιηθούν ως διαχωριστικά.

Επιπλέον, ο εξωτερικός σωλήνας θα πρέπει να τυλίγεται σε ένα συσσωρευμένο κάλυμμα.

Στη συνέχεια, ο σωλήνας πρέπει να είναι καλά σκεπασμένος με μεταλλικό πλέγμα, έχοντας στερεώσει τις άκρες του με σφιγκτήρες. Για πρόσθετη αντοχή του σχεδίου, το δίχτυ πρέπει να ραμμένο με νήμα kapron.

Παρόμοια εργασία πρέπει να γίνει με τον εσωτερικό σωλήνα, με τη διαφορά ότι πρώτα απαιτείται να το τυλίξει γύρω από το δίχτυ, και στη συνέχεια να ράψει στο agrovolokno. Οι άκρες και των δύο σωλήνων πρέπει να κόβονται με ταινία αλουμινίου.

Σημαντικό! Ο εσωτερικός σωλήνας τοποθετείται αυστηρά στο κέντρο του βύσματος και γεμίζει με αφρώδες υλικό. Για να εξασφαλιστεί σταθερή κεντρική θέση, χρησιμοποιούνται οι πλαστικοί κύκλοι που λήφθηκαν προηγουμένως.

Για την τελική συναρμολόγηση της δομής, ο εσωτερικός σωλήνας εισάγεται στον εξωτερικό σωλήνα και ο ενεργός άνθρακας καλύπτεται. Γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο μεταξύ των δύο σωλήνων.

Αφού η κοιλότητα γεμίσει πλήρως με άνθρακα ο προσαρμογέας είναι σταθερός, η οποία θα εκτελέσει επίσης τη λειτουργία του καπακιού. Το κενό μεταξύ του προσαρμογέα και του εσωτερικού σωλήνα επεξεργάζεται με σφραγιστικό σιλικόνης. Αφού στεγνώσει το σφραγισμένο υλικό, ένας ανεμιστήρας καναλιών μπορεί να συνδεθεί στον προσαρμογέα.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντλεί αέρα από το σωλήνα και να πνέει μέσα στο σπίτι. Εάν υπάρχει σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας, τότε είναι δυνατή η εισαγωγή ενός φίλτρου άνθρακα σε αυτό. Στη συνέχεια, η ροή αέρα που εισέρχεται στο περίβλημα θα καθαριστεί.

Ηλεκτροστατική συσκευή καθαρισμού αέρα

Σημαντικό! Το όζον σε χαμηλή συγκέντρωση για το ανθρώπινο σώμα δεν είναι επικίνδυνο, αλλά αν το ποσό του συνεχώς υπερβαίνει το επιτρεπτό επίπεδο (0,03 mg / m 3), θα προκύψουν αναπόφευκτα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αδυναμία ελέγχου της ποσότητας του εκπεμπόμενου όζοντος το καθιστά ανασφαλές ανεξάρτητη κατασκευή ηλεκτροστατικού καθαριστή. Θα πρέπει να προτιμάτε να αγοράζετε συσκευές από αξιόπιστους κατασκευαστές.

Η χρήση καθαριστικών αέρα στα δωμάτια έχει θετική επίδραση στην υγεία, τη διάθεση και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Διαθέσιμοι για παραγωγή από τα δικά τους χέρια και απλοί στη λειτουργία τους, αυτές οι συσκευές είναι ένα πραγματικό εύρημα για να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα των χώρων καθαρή σε σύγχρονες μη ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αυτόνομο φίλτρο κάρβουνου

Τα οφέλη των φίλτρων άνθρακα είναι γνωστά σε πολλούς σήμερα. Για περισσότερο από ένα χρόνο οι επιστήμονες έχουν πει ότι μόνο καθαρό νερό πρέπει να πιει, και πρέπει επίσης να μαγειρευτεί αποκλειστικά σε αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να εργαστείς στην καλλιέργεια φυτών χωρίς τέτοια φίλτρα, γνωρίζουν μόνο ειδικοί ενός στενού κύκλου. Και, εν τω μεταξύ, οι λάτρεις και οι γνώστες των φυτών θα πρέπει να έχουν ακούσει τέτοιες εκτιμήσεις και να αγοράσουν ένα φίλτρο άνθρακα για το growbox. Τι είναι αυτό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε βήμα προς βήμα.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούν από τις ασταθείς βασικές συνθέσεις, οι οποίες συσσωρεύονται στο διάστημα, αν είναι ευκολότερες, τότε - από επιβλαβείς οσμές. Καθαρίζουν επίσης τον αέρα των ρευμάτων σκόνης, που είναι επιβλαβής για όλα τα φυτά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πότε αγοράζετε μια συσκευή όπως μια απόχρωση:
Η απόδοση του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα άνθρακα που χρησιμοποιεί.
Όσο καλύτερος είναι ο άνθρακας, τόσο καλύτερα θα φιλτράρεται ο αέρας.

Τίθεται αμέσως το ερώτημα: ποιος άνθρακας ταιριάζει καλύτερα;


Ιδιότητες του ενεργού άνθρακα

 • ξύλο ·
 • πέτρα και ασφαλτούχο άνθρακα ·
 • καρύδα και καρύδια.

Κάθε είδος έχει τις δικές του ιδιότητες, παρόλο που η επεξεργασία είναι η ίδια: οι πρώτες ύλες αρχικοποιούνται και στη συνέχεια εκτελούν τη διαδικασία ενεργοποίησης: ανοίγουν τους πόρους που υπάρχουν στην ανθρακούχα ύλη. Κάνετε αυτό είτε θερμοχημικά, κορεσμός ενός διαλύματος χλωριούχου ψευδαργύρου είτε ανθρακικού καλίου, με θέρμανση χωρίς εισχώρηση αέρα. Ή αντιμετωπίζεται με υπέρθερμο ατμό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ληφθεί υπόψη μια τέτοια πτυχή όπως τα μεγέθη πόρων:

 • Μικροπόροι - λιγότερο από 1,6 nm. Ιδανικό για την προσρόφηση μικρών μορίων.
 • Μεσοπόρια - έως 200 nm. Για τη θεραπεία μεγάλων μορίων.
 • Μακροπόρια - πάνω από 200 nm.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ποιότητα των πρώτων υλών εξαρτάται από τη σωστή διήθηση, οπότε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο περιεχόμενό του.

Τώρα θα εξετάσουμε ποιοι τύποι άνθρακα στις συσκευές καθαρισμού χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Πιο Βεβαιωθείτε:

 • Αυστραλίας, RC4 / 8. Ενεργοποιείται σε τρία στάδια, συν - επιπλέον, διασχίζεται. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μια πολύ πορώδης πρώτη ύλη με εξαιρετικές προσροφητικές ιδιότητες, η αρχική μορφή με τη μορφή μίας σμάλτου αναστέλλει εξαιρετικά την οργανική ύλη.
 • Αυστραλίας, CKV-3 και CKV-4. Παράγεται από την ίδια πρώτη ύλη με την προηγούμενη σειρά, αλλά ο βαθμός και η ποιότητα της επεξεργασίας θα είναι ασθενέστεροι. Παρόλο που είναι διαθέσιμες οι ιδιότητες της υψηλής διήθησης.
 • Πρεσαρισμένο ή χυτευμένο. Κατασκευάζεται από τη γνωστή γερμανική εταιρεία Silcarbon Aktivkohle GmbH και τον ρώσο ανταγωνιστή της - Sorbent. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η πίεση του αέρα μειώνεται ελαφρά. Μια χαρακτηριστική δομή πόρου και υψηλή δραστηριότητα είναι χαρακτηριστικές.
 • Καρύδα. Οι καρύδες πρώτα ανθρακοποιούνται και στη συνέχεια ενεργοποιείται το προκύπτον υλικό. Αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό προϊόν με μια ποιοτική μικροδομή των πόρων. Αντέχει σε επεξεργασία πολλών βαθμίδων, χωρίς να χάσει τις ιδιότητες καθαρισμού, χάρη στη δομή του.
 • Από καρύδι. Ενώ ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά δεν τηρείται, παρόλο που οι δηλώσεις των κατασκευαστών κάνουν ήδη. Υπάρχει μια έκδοση που ο άνθρακας αυτός θα υπερβεί με την ποιότητα όλα τα ήδη υπάρχοντα. Λοιπόν, ο χρόνος θα πει.

Τρόποι για την εξάλειψη της οσμής


Όπως είναι γνωστό, υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, ιδιαίτερη οσμή σε θερμοκήπια και θερμοκήπια. Οι λάτρεις των φυτών και οι ειδικοί είναι εξοικειωμένοι και ακριβείς, αλλά δεν μοιράζονται όλες αυτές τις δεσμεύσεις. Επιπλέον, το εργοστάσιο αντλεί διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, και από το έδαφος - νερό, απελευθερώνει οξυγόνο, και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να κάνει χωρίς να ρίξει άλλες ουσίες στον αέρα. Μπορείτε, φυσικά, να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αερισμού, αλλά αυτό δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιπλέον, δεν όλα τα φυτά φέρουν τα σχέδια. Ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν;

 • Αρωματικά ραβδιά. Είναι ασύμφορη και ανόητη, επειδή μια μυρωδιά αντικαθιστά μόνο άλλη, αλλά δεν την καταστρέφει. Και να αγοράσετε αυτά τα ραβδιά σε μεγάλες ποσότητες.
 • Εξουδετερωτές: ψεκασμοί, μπλοκ, πηκτές. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά, δουλεύουν με την εξάτμιση μορίων οσμής. Οι ψεκασμοί και τα υγρά πρέπει να ψεκάζονται, εταιρείες όπως Ona, Nioionno και SureAir είναι οι πιο παραγωγικές. Η λειτουργία της μονάδας μπορεί να ρυθμιστεί καλύπτοντας ή αφαιρώντας το καπάκι. Αλλά το πρόβλημα δεν επιλύει τελικά το πρόβλημα, διότι στην πραγματικότητα αποκρύπτει τη μυρωδιά, αλλά δεν το αφαιρεί.
 • Ionizer. Λειτουργεί με την αρχή ενός πολυελαίους: οι ιονιστικές βελόνες υφίστανται ισχυρή τάση, μετά την εκφόρτιση, απελευθερώνονται ηλεκτρόνια. Ο αέρας είναι πραγματικά αναζωογονητικός, αλλά το αποτέλεσμα είναι αισθητό μόνο 3-4 μέτρα από την εύρεση αυτών των βελόνων. Παίρνει πολλή σκόνη και μυρωδιές, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αρκεί μόνο να πλύνετε τις ιοντικές πλάκες περιστασιακά κάτω από ζεστό νερό.
 • Φίλτρο άνθρακα. Μεταξύ όλων των μεθόδων, αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό, επειδή ο άνθρακας απορροφά σωματίδια με δυσάρεστη οσμή και τα διατηρεί. Πώς λειτουργεί; Η ροή αέρα περνάει πρώτα από το προφίλτρο, όπου καθαρίζεται από σκόνη, αυτή η μέθοδος προστατεύει τον άνθρακα στη συσκευή, έτσι διαρκεί περισσότερο. Στη συνέχεια, μια μεγάλη στρώση άνθρακα περνάει μέσα από τους κυλίνδρους καθαρισμού σε μια γωνία, όπου είναι εντελώς απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε ενώσεις, τόσο χημικές όσο και οργανικές.

Πώς να επιλέξετε το σωστό φίλτρο;

Κατά την αγορά αξίζει να δίνετε προσοχή στον κατασκευαστή, τη διάρκεια ζωής του φίλτρου, ποιο υλικό χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό. Οι τοίχοι είναι πολύ σημαντικοί, εξαρτάται από το πόσο λειτουργεί το φίλτρο.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο: η απόδοση του ανεμιστήρα. Πρέπει να ταιριάζει με την απόδοση του φίλτρου, είναι τουλάχιστον. Καλύτερα όμως, για να είναι υψηλότερο, ένα τέτοιο απόθεμα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής κατά σχεδόν 2 φορές. Επιλέξτε το φίλτρο είναι το μέγεθος της φλάντζας προσγείωσης, πρέπει να είναι ίσο με τη φλάντζα του ανεμιστήρα.

Τώρα εξετάστε τη σειρά από τους κατασκευαστές. Τι είδους φίλτρο άνθρακα για το growbox να επιλέξει από τέτοιες παραμέτρους; Εξάλλου, τα μεγέθη των καλλιεργητών είναι διαφορετικά και δεν μπορούν όλα τα μοντέλα να εμφανιστούν, για παράδειγμα, στον καλλιεργητή από το σύστημα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δύο εταιρείες κατέχουν την αγορά στην αγορά, η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα από τα εμπορεύματα.

 • Ρωσικό «Φίλτρο Nano». Έχουν αναπτυχθεί έξι μοντέλα: από το ελάχιστο S έως το XXXL. Εύρος απόδοσης: από 250 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, τα φίλτρα προσαρμόζονται στη δύναμη του ανεμιστήρα. Εξυπηρετεί έως και τρία χρόνια, εξαρτάται από το πόσο ενεργά θα φορτωθεί και θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο. Αλλά ο ενεργός άνθρακας στα φίλτρα χρησιμοποιείται μόνο στα γερμανικά, είναι εύκολο να αγοράσετε σε ειδικά καταστήματα για καλλιεργητές φυτών. Με την ευκαιρία, το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για κάθε τύπο φίλτρου.
 • Γερμανικά «Φρέσκα φίλτρα». Υπάρχει ειδικό άνθρακα - RC4 / 8, από την Αυστραλία, των οποίων οι καταθέσεις είναι ήδη εκατομμυρίων ετών. Αυτά τα μεγάλα σωματίδια ενεργοποιούνται στην αρχική κατάσταση, διατηρώντας έτσι τη φυσική δομή. Αυτό εξασφαλίζει στο φίλτρο μια τεράστια έκταση απορρόφησης: πάνω από χίλια κυβικά μέτρα ανά γραμμάριο. Σε αντίθεση με τον συμβατικό, κυλινδρικό άνθρακα, αυτό καθαρίζει τέλεια τον αέρα. Τα ίδια τα όργανα είναι πολύ ελαφριά, χάρη στο χαμηλό βάρος των φλαντζών αλουμινίου και τη χαμηλή πυκνότητα άνθρακα. Το εύρος δράσης τους είναι πολύ ευρύτερο: έως 3 μέτρα ανά ώρα, υγρασία "οροφής" - 80%, τους ίδιους βαθμούς θερμοκρασίας. Η θήκη είναι επίσης κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.


Όπως μπορείτε να δείτε, τα αγαθά των γερμανών κυρίων είναι πιο ελπιδοφόρα και αξιόπιστα, αλλά τέτοια φίλτρα είναι πιο ιδιότροπα στην εξυπηρέτηση από τα ρωσικά. Και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα ανταλλακτικά. Το κύριο πράγμα - όταν αγοράζουν για να δώσουν προσοχή στη σύνθεση του άνθρακα, γιατί εξαρτάται από αυτό, πόσο καλό θα είναι ο καθαρισμός των χώρων από τις δυσάρεστες οσμές.


Αλλά για πολλούς κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών από την πόλη, όπου η αφθονία των αγαθών είναι περισσότερο ένα όνειρο από ένα δεδομένο, η αγορά ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το κόστος του δεν είναι οικονομικά προσιτό για όλους τους κατοίκους του χωριού, ειδικά επειδή ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι φτηνός στην υπηρεσία. Μόνο η αντικατάσταση του φίλτρου θα τραβήξει πάνω από χίλιους ρούβλους και θα πρέπει να κρατηθεί τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο. Αλλά θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία της καλλιέργειας φυτών. Τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει διέξοδος. Συλλέξτε ένα τέτοιο φίλτρο θα είναι φθηνότερο.


Ενσωματωμένη εκπαίδευση


Για τη βάση, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το σώμα ενός συμβατικού φίλτρου καναλιού με μέγεθος ανοιγμάτων για σύνδεση σε 160 χιλιοστά. Η ουσία διήθησης είναι ενεργός άνθρακας της σειράς AR-B, από το Sorbent, αφαιρεί τις μυρωδιές καλύτερα από άλλες. Οι κόκκοι σε σχήμα κυλίνδρων σε μέγεθος - περίπου 5 χιλιοστά, η πυκνότητα τους σε όγκο - μέσα σε 600 γραμμάρια ανά δεκαδικό τετράγωνο, οπότε το κόστος ενέργειας για την υπέρβαση της αντοχής του στρώματος θα είναι μέτρια. Στην περίπτωση αυτή, τα σφαιρίδια είναι πολύ ισχυρά, αυτό το είδος άνθρακα χρησιμοποιείται σε χημικές εγκαταστάσεις και σε συστήματα κλιματισμού.


Πώς να φτιάξετε ένα ένθετο φίλτρου για να φορτώσετε άνθρακα; Για μια τέτοια περίπτωση, είναι κατάλληλο ένα ορθογώνιο σκελετό από ράβδο σιδήρου, διαμέτρου 3 χιλιοστών. Θεωρητικά, πρέπει να είναι τυλιγμένο με υλικό φιλτραρίσματος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίχτυ κουνουπιών σε αυτή την ικανότητα. Και είναι ακόμα πιο αξιόπιστο μεταλλικό πλέγμα στα κόσκινα κουζίνας, αν αγοράσετε δύο κομμάτια - 175 και 180 χιλιοστά, και σπρώξτε το ένα στο άλλο, τότε θα έχετε ένα εξαιρετικό ένθετο. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαχθεί διαγώνια στο περίβλημα του φίλτρου.


Επόμενο βήμα. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας θα πρέπει να γεμίσει στο πρώτο φίλτρο και ο δεύτερος θα πρέπει να τοποθετηθεί από πάνω, πιέζοντας το σταμάτημα έτσι ώστε το εσωτερικό υλικό να μην κινείται. Για να σφραγιστεί το κενό, θα τοποθετηθεί ένας ελαστικός δακτύλιος από τον θερμαντήρα καναλιών Lissant. Το συναρμολογημένο μοντέλο εισάγεται στο περίβλημα του φίλτρου, πιο κοντά στην έξοδο. Για να αφαιρέσετε την απόσταση μεταξύ της άκρης της οθόνης και του περιβλήματος, μπορείτε να πάρετε ένα παρέμβυσμα από το υπόστρωμα αφρού. Συνήθως τοποθετείται κάτω από το έλασμα, είναι φθηνό.


Και το τελευταίο τσίμπημα. Για να ασφαλίσετε τη δομή με ασφάλεια και να την πιέσετε σφιχτά στο εσωτερικό, είναι δυνατό να εισάγετε κομμάτια πολύ πυκνού αφρώδους ελαστικού στο διάκενο. Το κυριότερο είναι να τα διανείμουν και από τις τέσσερις πλευρές.


Το μοντέλο είναι απλό, εύκολο και πολύ αξιόπιστο. Και το πιο σημαντικό - τα ανταλλακτικά είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθούν.


Προσπάθεια # 2


Υπάρχει μια άλλη έκδοση του συγκροτήματος, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για τον αστικό κάτοχο. Επειδή θα χρειαστείτε φίλτρα οσμής, τα οποία χρησιμοποιούνται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές, θα αφαιρεθούν οι οσμές των παραπροϊόντων της εκτύπωσης. Μην συγχέετε με τα φίλτρα HEPA, αυτά καταστρέφουν τη σκόνη. Και χρειαζόμαστε ένα ανταλλακτικό ψυγείο στον υπολογιστή, ένα τυπικό, στα 120 χιλιοστά και 12 βολτ. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας είναι καλύτερο να αγοράσει σε κόκκους ή ογκώδης, όπως πωλούνται για ενυδρεία.


Προετοιμάστε μια αεροστεγή σακούλα που δεν επιτρέπει τη σκόνη να περιπλανηθεί σε όλο το σώμα. Για να ράψουν ή να κολλήσουν αυτό μπορεί να τους μη υφασμένα συνθετικά χαρτοπετσέτες, είναι στα τμήματα των οικιακών χημικών προϊόντων και αγαθών για μηχανές. Σβήνουν εκεί άνθρακας.


Συνδέστε το ψυγείο στο περίβλημα. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για 12 βολτ και μπορείτε να τον συνδέσετε με τέτοιες παραμέτρους. Εάν υπάρχει έξοδος μόνο 24 βολτ, οι ψύκτες πρέπει να συνδέονται το ένα μετά το άλλο.