Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Υγραντήρας: χρήση και βλάβη για τον άνθρωπο, υγραντήρες υπερήχων

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα.
Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Σχετικά με τα οφέλη των υγραντήρων αέρα

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των moisturizers

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.

Από τους επιβλαβείς υπερηχητικούς υγραντήρες

• Καθώς η διαδικασία θέρμανσης δεν συμβαίνει σε υπερηχητικούς υγραντήρες, ευδοκιμούν μικροβιακά μέσα στη συσκευή, τα οποία τελικά ψεκάζονται με υγρασία.

• Οι γονείς συχνά χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του βήχα και του κρυολογήματος στα μικρά παιδιά τους, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι οι μολυντές μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος ή σοβαρά πνευμονικά προβλήματα.

Οι υγραντήρες υπερήχων διατηρούν ένα άνετο επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας υπερηχητικές δονήσεις. Ωστόσο, η χρήση τους συνδέεται με ορισμένους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Οι υγραντήρες, ιδιαίτερα οι υπερήχους, χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλά σπίτια για να διατηρήσουν έναν συγγενή υγρασία στο δωμάτιο ή σε ολόκληρο το σπίτι σε επίπεδο μεταξύ 30% και 50%. Αυτή η σειρά θεωρείται ιδανική για τον εσωτερικό αέρα. Με τη βελτιστοποίηση του επιπέδου υγρασίας του αέρα, οι υγραντήρες υπερήχων εμποδίζουν την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων υγείας λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα, όπως ξηρό δέρμα, φαγούρα, βήχας κλπ. Επιπλέον, μειώνουν επίσης σημαντικά τον αριθμό άλλων προβλημάτων, όπως στέγνωμα επίπλων, σπάσιμο του χρώματος και καθυστέρηση ταπετσαρίας.

Σε αντίθεση με άλλες υγραντήρες, υπερήχων υγραντήρες να δημιουργήσει μικροσκοπικά σωματίδια της υγρασίας που ψεκάζονται μέσα στον αέρα του περιβάλλοντος, αυξάνοντας έτσι περιεκτικότητά του σε υγρασία, με τη χρήση υπερηχητικών δονήσεων. Ορισμένα ενυδατωτικά με την ίδια σειρά να βράσει το νερό, ωστόσο, υπερήχων υγραντήρες ομίχλη μορφή λόγω των διακυμάνσεων στην μεταλλική μεμβράνη με ένα υπερηχητικό συχνότητα η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί. Δεδομένου ότι το νερό που χρησιμοποιείται σε τέτοιες υγραντήρες δεν φέρονται σε σημείο βρασμού, προσμείξεις αυτό εισέρχονται μέσα στη συσκευή, το οποίο διανέμεται μαζί με το νερό που δημιουργείται σκόνη.

Κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση υγραντήρων υπερήχων

Ο λόγος για τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση υπερηχητικών υγραντήρες είναι μολυντές που εισέρχονται τον αέρα του κλειστού δωματίου μαζί με την υγρασία. Αυτές οι μολυσματικές ουσίες - τίποτα όπως μετάλλων που υπάρχουν στο νερό της βρύσης, το οποίο χρησιμοποιείται σε υγραντήρες, και μικροοργανισμούς πολλαπλασιάζονται στη συσκευή λόγω της στασιμότητας του νερού. Τα ορυκτά που περιέχονται σε νερό σχηματίζουν, με τη διασπορά τους, ένα στρώμα λευκής σκόνης στις επιφάνειες του δωματίου. Αυτό το στρώμα σκόνης γίνεται ένα εξαιρετικό μέρος για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Δεδομένου ότι η διαδικασία θέρμανσης δεν συμβαίνει σε υπερηχητικούς υγραντήρες, μικροοργανισμοί ανθίζουν στη συσκευή, τα οποία ως αποτέλεσμα ψεκάζονται μαζί με την υγρασία. Οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται παρουσία κατοίκων που έρχονται σε άμεση επαφή με αυτούς τους ρύπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ. Οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα και άλλες πνευμονικές παθήσεις είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στις βλαβερές επιδράσεις των υπερηχητικών υγραντήρων. Οι γονείς συχνά χρησιμοποιούν συσκευές ύγρανσης για την ανακούφιση του βήχα και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος στα παιδιά τους, δεν συνειδητοποιούν ότι οι ρύποι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού, ή σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονες.

Όταν αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος, αυξάνεται επίσης η πιθανότητα εξάπλωσης του καλουπιού στο δωμάτιο. Αυτό, πάλι, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Ένας άλλος κοινός κίνδυνος που σχετίζεται με οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Η αιτία ηλεκτροπληξίας μπορεί να είναι η ρύθμιση μιας μόνιμα συνδεδεμένης συσκευής με βρεγμένα χέρια. Ως προφύλαξη κατά τέτοιων συμβάντων, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα να εισέλθουν στη συσκευή. Επίσης, ένας από τους κινδύνους που πρέπει να προσέξετε είναι τα εγκαύματα. Δεδομένου ότι η μεμβράνη που περιέχει σκόνη νερού ταλαντώνεται με υπερηχητική συχνότητα, το όργανο μπορεί να γίνει πολύ ζεστό.

Εάν αγγίξετε τη συσκευή όταν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα ενδέχεται να προκληθούν εγκαύματα.

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος και η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών διεξήγαγαν μια μελέτη για να διαπιστώσουν αν οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πραγματικά κίνδυνο για την υγεία. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν επιβεβαιώνουν το γεγονός του ψεκασμού των ορυκτών και των μικροβίων στον αέρα, το οποίο αναμφίβολα προκαλεί ανησυχίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα είναι περιορισμένες και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.

Συμβουλές για τη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση υγραντήρων υπερήχων

 • Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε νερό της βρύσης για να υγροποιήσετε τον αέρα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό ή νερό που δεν περιέχει ορυκτά, έτσι ώστε να μην υπάρχει λευκή σκόνη στο σπίτι.
 • Μάθετε πώς να καθαρίζετε τον υπερηχητικό υγραντήρα και να το καθαρίζετε τακτικά για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων που τελικά καταλήγουν στο περιβάλλον.

Μην αφήνετε το νερό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς γίνεται βρώμικο. Η χρήση μολυσμένου νερού για τη δημιουργία σκόνης νερού οδηγεί τελικά σε ρύπανση του εσωτερικού αέρα.

 • Διατηρήστε σχετική υγρασία τουλάχιστον 50%. Οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από αυτό το σήμα μπορεί να κάνει τον αέρα πολύ υγρό και να συμβάλει στην εμφάνιση μούχλας στο σπίτι.
 • Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο επένδυσης με τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή για να καθαρίσετε σωστά τη συσκευή και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση λειτουργίας.
 • Να είστε προσεκτικοί σε άτομα με άσθμα που είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα υγείας λόγω της χρήσης moisturizers.
 • Και το τελευταίο πράγμα - συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν έχετε συμπτώματα προβλημάτων με το αναπνευστικό σύστημα ή άλλα προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με υπερηχητικούς υγραντήρες. Ωστόσο, η χρήση αυτών των συσκευών δεν είναι περιορισμένη. Παρατηρώντας ορισμένες προφυλάξεις, όπως ο τακτικός καθαρισμός της συσκευής και η χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για να διατηρήσετε άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι.

Υγραντήρας: Ζημία ή όφελος

Σχετικά πρόσφατα, ένας υγραντήρας αέρα εμφανίστηκε στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της συσκευής συζητούνται ευρέως, αλλά η έρευνά μας, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, έχει βρει πολύ περισσότερα επιχειρήματα παρά παρά. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα, αξίζει να σταματήσετε να λέτε πώς αναπτύσσεται η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα και από τι εξαρτάται.

Φυσική υγρασίας

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την απόλυτη και τη σχετική υγρασία του αέρα. Η πρώτη είναι η ίδια περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα και μετράται σε γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η σχετική υγρασία είναι η ποσότητα υγρασίας ως ποσοστό του μέγιστου δυνατού. Είναι αυτή που συχνά αναφέρεται, αναφερόμενη στην υγρασία του αέρα ως παράμετρο του μικροκλίματος. Η υγρασία επηρεάζεται έντονα από τη θερμοκρασία του αέρα, τόσο υψηλότερη είναι - τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να περιέχει. Γι 'αυτό και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι μπαταρίες και οι θερμαντήρες ξηραίνονται. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές θέρμανσης αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ενώ απουσία πηγών υγρασίας, η περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα (απόλυτη υγρασία) παραμένει αμετάβλητη και η σχετική υγρασία μειώνεται.

Επιπλέον, η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από την παρουσία καθαρού αέρα. Το χειμώνα ο αέρας χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που προέρχεται από τον δρόμο αντικαθιστά τον αέρα ζεστού και υγρού χώρου, μειώνοντας έτσι την απόλυτη και ως εκ τούτου τη σχετική υγρασία. Το καλοκαίρι, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή η βροχή έχει μόλις περάσει, η διαδικασία θα αντιστραφεί και ο πιο υγρός αέρας από το δρόμο θα αντικατασταθεί από ξηρό αέρα δωματίου κατά τον αερισμό.

Φυσικά, ένα άτομο δεν μπορεί να αρνηθεί τον αερισμό ή τη θέρμανση το χειμώνα, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα για πολλούς γίνεται η βέλτιστη λύση, με τα πλεονεκτήματα και τα μείοντά του.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Η χρήση του υγραντήρα και η βλάβη από αυτό έχουν συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά με την ίδια την υγρασία του αέρα και τη σημασία του για τον άνθρωπο, έχουμε πει πολλές φορές. Τα οφέλη που προσφέρει ο υγραντήρας αέρα είναι προφανή και ευρέως γνωστά. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτήν σε ένα blog πολλές φορές, οπότε δεν θα επαναλάβουμε αυτό το άρθρο, αλλά επικεντρωθούμε σε αυτά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός υγραντήρα που δεν έχουν καλυφθεί πριν.

Τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας διευκολύνει όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά προωθεί επίσης την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου και την ευημερία των ζώων συντροφιάς. Το τελευταίο να δέχεται την επιρροή του ξηρού αέρα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο από έναν άνδρα, καθώς λόγω των μαλλιών πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση και αφυδάτωση. Η χρήση των υγραντήρες αέρα για φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης προφανές - η πλειοψηφία των εκπροσώπων του «πράσινου κόσμου» απαιτούν καθημερινή ψεκασμό, αλλά με καλή υγρασία αέρα 50% και υψηλότερο ποσοστό ψεκασμού μπορεί να μειωθεί χωρίς να βλάπτουν τα λουλούδια.

Όσο για την κατάσταση στο διαμέρισμα, ξηρός αέρας βλάπτει την κατάσταση των ξύλινων επίπλων, τα δάπεδα, επηρεάζει άσχημα την κατάσταση των έργων ζωγραφικής και των πλαισίων τους, βιβλία και έγγραφα. Σχεδόν όλα τα έπιπλα από φυσικά υλικά χρειάζονται υγραμένο αέρα για να διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση του υγραντήρα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ξηρός αέρας πριν, η υγρασία του ίδιου του αέρα δεν αυξάνεται αμέσως - πρώτα απ 'όλα το νερό απορροφά τα πατώματα, ντουλάπια ή άλλα έπιπλα. Και μόνο αφού «μεθυσθούν», η υγρασία παραμένει στον αέρα και αισθάνεται από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την βλάβη και το όφελος του υγραντήρα αέρα, σημειώνεται συχνά ότι αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Η σκόνη, που πέφτει υπό την επίδραση ενός πίδακα υδρατμών, βρέχεται και εγκαθίσταται στο δάπεδο και σε άλλες επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Είναι απίθανο ότι αυτό ήταν πραγματικά έτσι, εκτός από το ότι τα σταγονίδια ατμού από τον υγραντήρα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να εγκατασταθούν στο πάτωμα, ή στην περίπτωση αυτή ο υγραντήρας ονομάζεται νεροχύτης. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου καθαρισμού απέχει πολύ από έναν καθαριστή αέρα ποιότητας, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο επίδομα ενυδάτωσης.

Βλάβη στον υγραντήρα;

Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει ζημιά από τους υγραντήρες του αέρα, αξίζει να διευκρινίσετε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του υγραντήρα που χρησιμοποιείτε και από το πού θα εγκατασταθεί. Τι είδους υγραντήρα θα επιλέξει, τα οφέλη και τις βλάβες αυτής της συσκευής και η θέση της εγκατάστασής της είναι στενά συνδεδεμένες, συνεπώς, και συζητώντας τα μειονεκτήματα των συσκευών αυτών, θα μιλήσουμε για τα πάντα στο συγκρότημα.

Ο υγραντήρας ατμού, η βλάβη του οποίου συζητείται κυρίως στο δίκτυο, λειτουργεί με την αρχή του βρασμού ύδατος για την παραγωγή θερμού ατμού. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες συσκευές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη θερμοκρασία τους - όταν αγγιχτούν από ένα πίδακα ατμού μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια και να μην είναι προσβάσιμα σε παιδιά και ζώα, έτσι ώστε το μέγιστο όφελος του υγραντήρα να είναι διαθέσιμο και η βλάβη να μειώνεται στο ελάχιστο. Ο ατμός είναι επιβλαβής τόσο για τις ταπετσαρίες όσο και για τα ξύλινα έπιπλα, οπότε αξίζει να τα βγάλουμε μακριά από αυτά. Επίσης οι υγραντήρες ατμού αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, οπότε μην τις χρησιμοποιήσετε εάν το διαμέρισμα είναι ήδη πολύ ζεστό.

Ο δεύτερος υγραντήρας, η βλάβη ή το όφελος του οποίου συζητείται ενεργά - υπερήχων. Αφαίρεση από τους μύθους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των υπερήχων (αφήστε που στο φύλλο οπαδούς καπέλα), δηλαδή ότι το κύριο αρνητικό της - λευκό ταινία που αφήνει τον ατμό για τα έπιπλα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, αρκεί η χρήση διηθημένου ή απεσταγμένου νερού.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες με την αρχή της ψυχρής εξάτμισης δεν έχουν ιδιαίτερες καταγγελίες. Ίσως το κύριο μειονέκτημα τους είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών σε υγρό περιβάλλον. Αποφεύγοντας αυτό είναι απλό - αλλάξτε το νερό τακτικά και φροντίστε να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Η υγρασία σχετίζεται στενά με όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος, οπότε είναι καλύτερο να παρακολουθείτε το επίπεδό του μαζί με τη θερμοκρασία και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τη χρήση του σταθμού βάσης MagicAir για τον έλεγχο του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, και της αυτόματης ρύθμισής του. Σε κάθε περίπτωση, μην παραμελίνετε την ανησυχία σχετικά με το επίπεδο υγρασίας και άλλες παραμέτρους μικροκλίματος, καθώς επηρεάζουν τελικά την υγεία μας και από πολλές απόψεις - την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υγιές μικροκλίμα και καλή διάθεση!

Ωφέλεια ή βλάβη

Οφέλη και βλάβες από τον υγραντήρα

Ο υγραντήρας είναι απαραίτητο πράγμα. Ιδιαίτερα αισθάνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, όταν ο αέρας στο σπίτι στεγνώνει με θέρμανση. Αλλά είναι το όφελος αυτής της συσκευής τόσο μεγάλη; Εξετάσαμε πιο προσεκτικά τον υγραντήρα του αέρα και είμαστε έτοιμοι να πούμε την αλήθεια.

Υγραντήρας: γενικές πληροφορίες

Κανονική και άνετη για ένα άτομο είναι η υγρασία του δωματίου από 40 έως 60%. Συνήθως, οι δείκτες αυτοί μπορούν να παρατηρηθούν στα σπίτια το καλοκαίρι. Αλλά με την αρχή της περιόδου θέρμανσης, η κατάσταση αλλάζει δραματικά, η υγρασία του αέρα μειώνεται αισθητά. Αισθάνεστε αυτό σχεδόν με το δέρμα σας: τα χέρια σας καλύπτονται με μικροκονήματα, τα χείλη στεγνά, η μύτη σας στεγνώνει. Υπάρχει η επιθυμία εξαερισμού και υγρασίας του δωματίου. Ήταν για να κορεστεί ο ξηρός αέρας με την υγρασία και να λύσει τα σχετικά προβλήματα και εφευρέθηκε έναν υγραντήρα αέρα.

Τρέχουσα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες λειτουργούν με βάση την ακόλουθη αρχή: με τη χρήση υπερήχων διασπά το νερό ως πρόστιμο σταγονίδια που, να πάρει στον αέρα, κρέμονται εκεί έξω, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της κίνησης Brown των μορίων του αέρα.

Οφέλη για το σπίτι

Την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, τα κρυολογήματα επιδεινώνονται. Και όσο πιο στεγνό είναι ο αέρας στο δωμάτιο, τόσο πιο ευνοϊκό είναι το περιβάλλον για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων. Έτσι, η ταχύτητα εξάπλωσης μικροβίων και ιών θα είναι αρκετά υψηλή. Δηλαδή, όλα τα νοικοκυριά απειλούνται. Σε αυτή την περίπτωση, το όφελος του υγραντήρα αέρα είναι προφανές.

Σε ένα σπίτι όπου η υγρασία του αέρα είναι βέλτιστη, τα φυτά ξεθωριάζουν με πράσινα και λάμπει από το εσωτερικό. Ωστόσο, απαιτούν πολύ λιγότερη φροντίδα, λίπανση και ψεκασμό. Στον ξηρό αέρα, όχι μόνο οι άνθρωποι και τα φυτά υποφέρουν, αλλά και τα έπιπλα. Το ξύλινο συρτάρι ή το ντουλάπι αρχίζει να σπάει, το παρκέ σκασμένο και το πλαίσιο στην εικόνα - που καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ τα οφέλη της κανονικής υγρασίας του αέρα είναι επίσης τεράστια.

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν τον απλούστερο τρόπο να υγρανθεί ο αέρας κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής: κρεμώντας υγρά ρούχα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν και άλλοι «λαϊκοί» τρόποι: να οργανώνετε ενυδρεία με ψάρι, λεκάνες και τηγάνια με νερό. Ωστόσο, η υγρασία του αέρα μπορεί να αφιερώσει μια ζωή. Αλλά γιατί; Μετά από όλα, υπάρχουν σύγχρονα moisturizers, τα οφέλη των οποίων είναι προφανή, και σχεδόν καμία προσπάθεια είναι απαραίτητη.

Οφέλη για την υγεία

Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι ένας υγραντήρας αέρα για παιδιά, επειδή είναι οι πιο ευαίσθητοι. Ο οργανισμός http://archivis.ru για ένα μωρό χάνει πολύ υγρό σε σύγκριση με έναν ενήλικα, ως αποτέλεσμα του οποίου υπάρχει αυξημένη εφίδρωση, το αίμα συμπυκνώνεται και, μερικές φορές, εμφανίζονται ανωμαλίες στο σώμα. Ως εκ τούτου, τα παιδιά μπορούν να κοιμηθούν άσχημα και είναι πολύ νευρικοί. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο υγραντήρας δεν αντικαθιστά τον κανονικό αερισμό του δωματίου και την τήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας κοντά στους 20-22 βαθμούς. Επομένως, αναμένετε ότι τα οφέλη του υγραντήρα θα είναι πολύπλευρα, δεν αξίζει τον κόπο.

Είναι πολύ σημαντικό ο υγραντήρας αέρα να είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα που σχετίζεται με τα ξηρά μάτια. Όσο υψηλότερη είναι η ξηρότητα του αέρα στην αίθουσα, τόσο πιο συχνά είναι απαραίτητο να ενσταλάξετε τα μάτια για να τα υγραίνετε. Και τελικά, βρίσκεστε ακόμα σε μια οφθαλμική κλινική. Αλλά γιατί ξοδεύετε χρήματα για ακριβά σταγόνες, αν απλά βρεθείτε στον αέρα;

Ζημία και όφελος από τους υγραντήρες αέρα

Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο την ευεξία και την υγεία ενός ατόμου, αλλά και το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια. Με την έλλειψη υγρασίας, όλες οι βλεννώδεις μεμβράνες υποφέρουν, η ασυλία εξασθενεί. Ως εκ τούτου, πιο συχνά οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν υγραντήρες στα διαμερίσματα και τα σπίτια τους. Ήρθε η ώρα να εξοικειωθούν με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της συσκευής.

Κάτοικοι της μεσαίας ζώνης της Ρωσίας είναι ήδη εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι διαμερίσματα και σπίτια για έξι έως επτά μήνες το χρόνο περιλαμβάνουν κεντρική θέρμανση. Ο αέρας γίνεται βαριά και ξηρός ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών μηνών οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες και το σώμα πάσχει πολύ: η κόπωση έρχεται γρήγορα, οι συχνές πονοκέφαλοι συμβαίνουν και οι χρόνιες ασθένειες επιδεινώνονται. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.

Οφέλη από τους υγραντήρες αέρα

Οι ειδικοί συστήνουν να αποκτήσετε έναν υγραντήρα, εάν η οικογένειά σας έχει παιδιά προσχολικής ή πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας. Εξάλλου, το σώμα των παιδιών δεν είναι ακόμη τόσο ισχυρό όσο ο ενήλικας, οπότε ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Λόγω της αποξήρανσης του ρινοφαρυγγικού βλεννογόνου, όλοι οι ιοί και τα παθογόνα βακτήρια διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες του παιδιού, αρχίζει να αρρωσταίνεται συχνότερα. Τοποθετώντας μια ενυδατική κρέμα στο παιδικό δωμάτιο, θα δείτε ότι το μωρό σας είναι πιο χαρούμενο, λιγότερο πιθανό να πιάσει κρύο και βήχα, κοιμάται πιο σφιχτά και είναι λιγότερο άτακτο. Πρέπει να προσέξουμε όχι μόνο το παιδί του, αλλά και τον εαυτό του.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι κάθε δέντρο με έλλειψη υγρασίας αρχίζει να στεγνώνει και να παραμορφώνεται. Με την αγορά ενός υγραντήρα αέρα, μπορείτε να διατηρήσετε τα έπιπλα και τις πόρτες σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή είναι απλά απαραίτητη για καλλιεργητές λουλουδιών και ανθρώπους που καλλιεργούν φυτά για εξοχικές κατοικίες. Χαμηλή υγρασία στεγνώνει τα φύλλα των φυτών, καθώς και το δέρμα σας. Μπορείτε να αποκαταστήσετε τη ζωή σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα. Τα φύλλα αμέσως κορεσμένα με υγρασία, θα είναι χυμώδη και πράσινα. Η συσκευή όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά το καθιστά καινούργιο. Σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού - αυτό είναι ένα αναπόφευκτο πράγμα.

Λόγω του ξηρού αέρα στη μονάδα αυξάνεται το στατικό ηλεκτρισμό, η επαφή με αντικείμενα μπορεί να συγκλονιστεί. Αυτό δεν είναι μόνο δυσάρεστο, αλλά και επιβλαβές. Σε αυτή την περίπτωση, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις συσκευές του σπιτιού αυξάνεται. Χάρη στον υγραντήρα αέρα, θα αισθανθείτε ασφαλείς.

Βλάβη στον υγραντήρα

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία βλάβη από τη χρήση ενός υγραντήρα αέρα. Το μόνο που μπορεί να προκύψει κατά τη χρήση αυτής της συσκευής είναι η εμφάνιση λευκής επικάλυψης με τη μορφή αλατιού, η οποία εγκαθίσταται σε έπιπλα και οικιακές συσκευές και εισπνέεται από ανθρώπινους πνεύμονες. Η χρήση αποσταγμένου νερού ή ειδικού φίλτρου για τον καθαρισμό του νερού θα μειώσει τις "αρνητικές" αρνητικές συνέπειες. Επομένως, πρέπει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά ότι η βλάβη από τον υγραντήρα αέρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μύθο.

Υγραντήρας: όφελος ή βλάβη; Υγραντήρας: οδηγίες, κριτικές, τιμή

Η καλή υγεία είναι απλώς αδύνατη χωρίς φρέσκο ​​φρέσκο ​​αέρα. Σήμερα, ένα μείγμα αερίων με σκόνη και ρύπους εισέρχεται στις κατοικίες μας μέσω παραθύρων και παραθύρων, τα οποία δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν χρήσιμα. Ως πρόσθετες πηγές ρύπανσης στα σπίτια, χρησιμοποιούνται συχνά σύγχρονα υλικά για κατασκευή και διακόσμηση, οικιακές χημικές ουσίες και συσκευές αερίου. Για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό καθαρισμό, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα καθαριστικό σπιτιού και έναν υγραντήρα, ο οποίος όχι μόνο εξαλείφει τις περιττές ακαθαρσίες αλλά και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στη βέλτιστη τιμή. Πρόκειται για ειδικές κλιματικές συσκευές, χωρίς τις οποίες η ζωή ενός σύγχρονου ατόμου είναι πολύ περίπλοκη.

Αρχική καθαριστές αέρα

Ο καθαριστής αέρα είναι σχεδιασμένος για την απόρριψη αέρα εσωτερικού χώρου από χνούδι λεύκας, σκόνη, καπνό καπνού, επικίνδυνα βακτήρια, αλλεργιογόνα, ξένες οσμές και επιβλαβείς ακαθαρσίες. Από την εποικοδομητική πλευρά, αυτή είναι συνήθως μια συσκευή που περιλαμβάνει έναν κινητήρα και ένα σύνολο φίλτρων που επιτρέπουν την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας καθαρισμού του αέρα από κάθε είδους ακαθαρσίες. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να έχουν πολλές ταχύτητες του ανεμιστήρα, έτσι ώστε η απόδοση να ρυθμίζεται αρκετά ευέλικτα. Το καθαριστικό μπορεί να είναι δαπέδου ή να είναι αναρτημένο. Ο υγραντήρας-ιονιστής αέρα, σε αντίθεση με αυτό, έχει μόνο μια επιφάνεια εργασίας έκδοση.

Τύποι συσκευών

Οι συσκευές που είναι εγκατεστημένες κάτω από την οροφή, επικεντρώνονται περισσότερο στον καθαρισμό του αέρα από κάθε είδους πτητικές μολυσματικές ουσίες, για παράδειγμα καπνό καπνού, και με τη συνηθισμένη σκόνη δεν λειτουργούν πολύ καλά. Η ισχύς μπορεί να φτάσει τα 2000 watts και είναι ένας αρκετά σημαντικός δείκτης απόδοσης. Αυτή η παράμετρος πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Το καθαριστικό και ο υγραντήρας δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ισχυροί, καθώς αυτό θα προκαλέσει αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην περίπτωση της συσκευής υπάρχει μια σειρά φίλτρων, η ποιότητα και η ποσότητα των οποίων επηρεάζουν άμεσα τον βαθμό απόδοσης και κόστους. Στα καθαριστικά χρησιμοποιούνται τέτοια φίλτρα.

Μηχανική διήθηση

Δηλαδή, προκαταρκτικός καθαρισμός. Αυτός είναι ο απλούστερος τύπος, δεδομένου ότι είναι ένα λεπτό πλέγμα στο οποίο εγκαθίστανται μεγάλα σωματίδια σκόνης, χνούδι λεύκας, ζώο μαλλί. Αυτή είναι η απαραίτητη προστασία του κινητήρα της συσκευής από κάθε είδους ρύπανση. Το φίλτρο δεν χρειάζεται αντικατάσταση, χρειάζεται μόνο να πλένεται περιοδικά σε κρύο νερό.

Καύση άνθρακα

Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για απορρόφηση οσμών, καθαρισμό από καπνό τσιγάρου και όλα τα είδη ρύπων. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους, αφού σε ένα μέσο με υψηλή υγρασία είναι συνήθως αναποτελεσματικές. Η αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα πραγματοποιείται κάθε 4-6 μήνες, διαφορετικά γίνεται πηγή ρύπανσης στο δωμάτιο.

Συγκριτικές συσκευές

- Τα λεπτά φίλτρα HEPA καθυστερούν περίπου το 99% των σωματιδίων που πέφτουν πάνω τους. Αυτός ο τύπος είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός, ειδικά για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. Καθώς το φίλτρο γίνεται βρώμικο, το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί.

- Τα ηλεκτροστατικά (ιονιστικά) φίλτρα είναι μεταλλικές πλάκες στις οποίες εφαρμόζεται τάση για τη δημιουργία ηλεκτροστατικού πεδίου. Με παρόμοια αρχή, ο υγραντήρας-ιονιστής του αέρα λειτουργεί. Τα σωματίδια σκόνης λαμβάνουν ένα θετικό φορτίο και στη συνέχεια καθίστανται σε θετικά φορτισμένες πλάκες.

- Οι λαμπτήρες με υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιούνται ως πρόσθετος καθαρισμός, με τη βοήθεια τους να καταστρέφουν αποτελεσματικά τους ιούς, τα βακτηρίδια και τους μύκητες.

Υγρασία στο σπίτι

Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας στο σπίτι μπορεί να διατηρηθεί από τον υγραντήρα. Ωφέλεια ή βλάβη από αυτή τη συσκευή - τι επικρατεί; Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε. Η κανονική τιμή υγρασίας είναι 40-60% για το δωμάτιο, αλλά το χειμώνα μειώνεται στο 20% λόγω του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Αυτό προκαλεί ισχυρή πτώση στην ανθρώπινη ανοσία και επίσης μειώνει την ανθεκτικότητά του στις ιογενείς λοιμώξεις. Επιπλέον, η μείωση της υγρασίας οδηγεί σε ρωγμές ξύλινων επίπλων και παρκέ. Γι 'αυτό αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα αέρα. Ωφέλεια ή βλάβη από αυτή τη συσκευή - τι κυριαρχεί; Αυτό είναι ένα μάλλον σημαντικό ζήτημα, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυτών των συσκευών, αντίστοιχα, και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό. Οι οικιακοί υγραντήρες χρησιμοποιούνται συχνά σε θερμοκήπια, θερμοκήπια και χειμωνιάτικους κήπους για να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες.

Τώρα η ρωσική αγορά προσφέρει διάφορους τύπους αυτών των συσκευών.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Το έργο τους βασίζεται στην αρχή της "ψυχρής" εξάτμισης, η οποία είναι φυσική. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή της συσκευής, μετά από την οποία πέφτει σε ειδικά εξατμιστικά στοιχεία. Ο ανεμιστήρας φυσάει στον αέρα μέσω του αέρα στο δωμάτιο και ο υγροποίηση γίνεται φυσικά. Πρόκειται για πολύ οικονομικές συσκευές με χαμηλό επίπεδο θορύβου, όσο το δυνατόν πιο απλό στη λειτουργία. Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος εξάτμισης είναι μια διαδικασία αυτορρύθμισης, η σχετική υγρασία φθάνει ένα συγκεκριμένο δείκτη για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Σε υψηλότερη θερμοκρασία, η ένταση της εξάτμισης αυξάνεται. Η αύξηση της αποδοτικότητας του κλασικού εξατμιστή μπορεί να οφείλεται στην τοποθέτησή του δίπλα σε κάποια πηγή θερμότητας.

Υγραντήρες ατμού

Αυτός ο τύπος οργάνου λειτουργεί με βάση την αρχή της "θερμής" εξάτμισης. Με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων, το νερό στον υγραντήρα θερμαίνεται στη μέγιστη θερμοκρασία, μετά από το οποίο περνάει στην κατάσταση του ατμού. Όταν το νερό εξατμιστεί τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα. Αυτός ο τύπος συσκευής έχει το πλεονέκτημα της υψηλής απόδοσης και της δυνατότητας αύξησης της υγρασίας έως 60% ή περισσότερο. Ταυτόχρονα, ο υγραντήρας ατμού, η εντολή που λέει για την ανάγκη να το γεμίζει τακτικά με νερό, έτσι ώστε η εργασία να διεξάγεται συνεχώς, δεν έχει ενσωματωμένη υγρασία και καταναλώνει αρκετή ισχύ. Καθώς η έξοδος είναι πολύ ζεστός ατμός, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια συσκευή στο δωμάτιο των παιδιών. Ωστόσο, μια τέτοια συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση για εισπνοή και αρωματοθεραπεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετηθούν μερικές σταγόνες αρωματικού λαδιού στο στόμιο υγραντήρα.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Αυτές είναι οι πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς συσκευές αυτής της κατηγορίας. Εδώ, το νερό τροφοδοτείται σε μια πλάκα που δονείται σε υψηλή συχνότητα, με αποτέλεσμα ένα σύννεφο πάνω από αυτό. Και ο ανεμιστήρας περνά μέσα από τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Μέσω ενός τέτοιου συνόλου είναι δυνατό να δημιουργηθεί υγρή και ψυχρή ομίχλη στο σπίτι. Σκεφτείτε έναν τέτοιο υγραντήρα. Είναι το όφελος ή η βλάβη που απορρέει από τη χρήση του; Το ενσωματωμένο gyrostat έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας και να το διατηρεί εντός ορισμένων ορίων. Είναι πιο κατάλληλο για αυτόν να χρησιμοποιεί απεσταγμένο νερό. Αυτός ο τύπος χαρακτηρίζεται από μέγιστη απόδοση, ασφάλεια, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό θόρυβο. Οι περισσότεροι αγοραστές λένε ότι γι 'αυτούς το βέλτιστο είναι ακριβώς ένας τέτοιος υγραντήρας αέρα, η τιμή του οποίου υπερβαίνει σημαντικά το κόστος άλλων τύπων. Συνήθως τα πιο απλά μοντέλα κοστίζουν 500 ρούβλια ή και περισσότερο.

Κλιματικά σύμπλοκα και "πλύσεις αέρα"

Αυτός είναι ένας συνδυασμός ενός υγραντήρα με ένα καθαριστικό σε ένα περίβλημα. Η λειτουργία και των δύο συσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί ξεχωριστά ή ταυτόχρονα. Καθαρισμός επιτρέπει στον αέρα για να απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβλαβών ακαθαρσιών, καπνό, σωματίδια μαλλί και οικιακής σκόνης, και ενυδάτωση κάνει πιο άνετο κλίμα μέσα στο δωμάτιο που παρέχεται από το «κρύο» εξάτμιση. Συχνά, τέτοια σύμπλοκα ονομάζονται "νεροχύτες". Μεταξύ των χαρακτηριστικών τους μπορεί να σημειωθεί καλή απόδοση, οικονομία, αθόρυβη λειτουργία, δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα. Με τη βοήθειά τους, όπως λένε τα σχόλια, μπορείτε να παράγετε αρώματα σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά οι καταναλωτές εντοπίζουν και αρνητικά σημεία. Μεταξύ των μειονεκτημάτων ενός τέτοιου υγραντήρα αέρα: η τιμή, αρκετές φορές υψηλότερη από το κόστος των παραδοσιακών μοντέλων, μεγάλες διαστάσεις, καθώς και η αδυναμία να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας πάνω από 60%.

Διακυβέρνηση

Έτσι, τώρα είναι σαφές τι είδους συσκευή είναι ένας υγραντήρας αέρα. Το όφελος ή η βλάβη από τη χρήση του είναι αποφασισμένο ζήτημα. Τα θετικά αποτελέσματα παρατηρούνται αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να είναι μηχανικός ή ηλεκτρονικός. Στην πρώτη παραλλαγή παρέχονται πολλά περιστροφικά κουμπιά, τα οποία ρυθμίζουν τον χρονοδιακόπτη ή τον τρόπο λειτουργίας. Τα ακριβότερα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτρονικό χειριστήριο, μια μικρή οθόνη και μερικά κουμπιά. Αυτός ο τύπος σάς επιτρέπει να ορίζετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το πρόγραμμα εργασίας της συσκευής, αλλάζοντας την ένταση της εξάτμισης ή την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, ο υγραντήρας Boneco ελέγχεται ηλεκτρονικά με ένα βολικό και διαισθητικό σύστημα.

Τα κλιματικά όργανα θα πρέπει να διαθέτουν δείκτες ισχύος, ανάγκη αντικατάστασης ή καθαρισμού φίλτρων, καθώς και χαμηλές στάθμες νερού. Ο υγραντήρας αέρα Polaris Puh παρέχει, για παράδειγμα, ένα υπέρυθρο τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι πολύ βολικό αν θέλετε να αλλάζετε συχνά το καθεστώς υγρασίας ή καθαρισμού του αέρα.

Ο ελβετικός υγραντήρας αέρα, ο οποίος παρέχει όλες τις συνθήκες για την ευημερία των ανθρώπων σε σπίτια και διαμερίσματα, είναι πολύ δημοφιλής στους πελάτες σήμερα. Όπως προκύπτει από τις αναθεωρήσεις, όταν η οικογένεια έχει άτομα με άσθμα ή αλλεργίες, είναι καλύτερα να επιλέξετε όργανα με ένα ευρύ φάσμα φίλτρων. Οι καταναλωτές λένε ότι ο υγραντήρας Boneco είναι καλός στην αντιμετώπιση των καθηκόντων του, δημιουργώντας τις πιο άνετες συνθήκες στο σπίτι.

Υγροποιητής υπερήχων: σχόλια, οφέλη και βλάβες

Τα πρώτα εμφανίστηκαν μοντέλα των υγραντήρων αέρα δεν έγινε ένα χτύπημα της αγοράς. Το γεγονός είναι ότι αρχικά συσκευές σχεδιασμένες να ρυθμίζουν την υγρασία στις εγκαταστάσεις, απλά ψεκάζονται νερό. Αυτή η αρχή της λειτουργίας είναι, φυσικά, πολύ απλή. Αλλά συνδέεται με ένα σοβαρό πρόβλημα - στις επιφάνειες όλων των αντικειμένων της αίθουσας εμφανίστηκε ένα λευκό ίζημα, το οποίο αλλοίωσε τα υλικά και τα υλικά φινιρίσματος. Οι σύγχρονοι υπερηχητικοί υγραντήρες μιας τέτοιας έλλειψης στερούνται, ως εκ τούτου καταγράφουν σταδιακά το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών κατοικιών.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας

Το ζήτημα αν μια τέτοια συσκευή είναι επιβλαβής ή χρήσιμη για τα μέλη του νοικοκυριού είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους τους πελάτες των οποίων οι οικογένειες έχουν παιδιά. Για να καταλάβετε τι είδους αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από τον υγραντήρα υπεριώδους ακτινοβολίας, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του. Σε αυτό το σχέδιο, υπάρχει μια ειδική πλάκα, που δονείται κάτω από την επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων και "χτυπώντας" μικρές σταγόνες νερού στον αέρα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του υγραντήρα UV και άλλων είναι η ανικανότητά του να αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα. Άλλες συσκευές που λειτουργούν με βάση την εξάτμιση του νερού απελευθερώνουν ζεστό ατμό στον αέρα. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, λόγω του οποίου δεν προκαλούν επίσης ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην αγορά.

Υπερηχητικός υγραντήρας: Όφελος και βλάβη

Δεν είναι δύσκολο να ονομάσουμε τις θετικές και αρνητικές πλευρές τέτοιων συσκευών. Εξίσου χρήσιμη θα είναι και η ανατροφοδότηση σε συσκευές αυτού του τύπου. Αν σκεφτείτε τι είδους υπερηχητικός υγραντήρας αέρα παίρνει ανάδραση, τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της σύγχρονης συσκευής θα γίνει πολύ πιο σαφής. Όσον αφορά τα αποδεδειγμένα οφέλη που υπάρχουν σε έναν τέτοιο υγραντήρα, συνίσταται στα εξής:

 • η συσκευή πρακτικά δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία του αέρα, επομένως δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει δυσφορία στους επιβάτες.
 • ο υγραντήρας επιτρέπει την εξάλειψη της υπερβολικής ξηρότητας του αέρα, εξαιτίας της οποίας μπορεί να σχηματιστεί αλλεργία.
 • Η υψηλή υγρασία επιταχύνει τη θεραπεία των αναπνευστικών ασθενειών, η οποία διευκολύνεται από αυτή τη συσκευή.
 • αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα, επιπλέον ιονίζοντα αέρα.

Κατ 'αρχήν, η χρήση ενός υγραντήρα αυτού του τύπου είναι αρκετά συνηθισμένη. Σχεδόν οι ίδιες ιδιότητες έχουν άλλα moisturizers. Σε κάποιο βαθμό, ο Almag λέει για τα ίδια αποτελέσματα. Η διαφορά, πρώτα απ 'όλα, στην ευκολία χρήσης. Οι υγραντήρες UV είναι εύκολο να χειριστούν και κάπως ασφαλέστεροι από τα "τυποποιημένα" μοντέλα. Ωστόσο, κατά την εφαρμογή τους, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πιθανές αρνητικές συνέπειες. Τι είναι;

Με τη σωστή χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ζημιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι η υγρασία δεν αυξάνεται πάνω από 55-60%. Για να παρακολουθείτε το επίπεδό του, είναι καλύτερο να αγοράσετε συσκευές με ειδικό υγρόμετρο. Αλλά υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα που σχετίζεται με τη λειτουργία της συσκευής. Η κύρια δυνατή βλάβη οφείλεται στο γεγονός ότι ο υπερηχητικός υγραντήρας ψεκάζει νερό μαζί με όλες τις ακαθαρσίες που υπάρχουν σε αυτό. Έτσι, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη συσκευή με καθαρό νερό. Η ανατροφοδότηση θα επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας συσκευής; Για να μάθετε, αξίζει να γνωρίσετε την εμπειρία των ιδιοκτητών αυτού του ενδιαφέροντος προϊόντος.

Υπερηχητικός υγραντήρας: Κριτικές

"Εξαιρετική αντιμετώπιση του στόχου της ενυδάτωσης"

Είναι απολύτως ευτυχής που μια μέρα αγοράσαμε έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Είναι τόσο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα παιδί να το αντιμετωπίσει. Χρειάζονται μόνο μερικές ώρες για να γίνει ο άνεμος στο δωμάτιο για άνετη αναπνοή. Ακόμη και κατά την αγορά, μας ειδοποιήθηκε να γεμίσουμε έναν τέτοιο υγραντήρα με αποκλειστικά φιλτραρισμένο νερό. Αυτό το κάνουμε. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα για μερικούς μήνες λειτουργίας. Για έναν τέτοιο υγραντήρα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετα εξαρτήματα. Μπορεί να αγοραστεί και να ενεργοποιηθεί αμέσως. Απλά ένα παραμύθι! Μερικές φορές φεύγουμε ακόμα και όλη τη νύχτα στο δωμάτιο του παιδιού, επειδή η συσκευή δεν δημιουργεί θόρυβο. Σε γενικές γραμμές, τα σχόλιά μου είναι απολύτως θετικά. Συνιστώ σε όλους να αγοράσουν αυτή τη συσκευή.

"Χρήση μόνο με καθαρό νερό"

Στην αρχή, δεν μπορούσαμε να πάρουμε αρκετό από το UV-moisturizer μας. Αγοράστε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κόρη του το χειμώνα άρχισε να πιάνεται συνεχώς τη μύτη του. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό οφείλεται στην υπερβολικά χαμηλή υγρασία. Στις συμβουλές των φίλων αγόρασε ένα ενυδατικό, που εργάζονται για υπερήχους. Και στις πρώτες μέρες όλα ήταν καλά... Αλλά τότε άρχισα να παρατηρώ ότι τα αντικείμενα στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιήθηκε ο υγραντήρας είναι καλυμμένα με μια λευκή άνθηση. Αποδεικνύεται ότι ξένα σωματίδια μπαίνουν στους πνεύμονες! Αποδείχθηκε ότι το νερό για τον υγραντήρα πρέπει να φιλτραριστεί εκ των προτέρων. Όταν άρχισαν να το κάνουν, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Επομένως, να είστε πιο προσεκτικοί.

Υγραντήρας για παιδιά: ποιο είναι το καλύτερο, η τιμή, η βλάβη

Η υπερβολικά υψηλή ξηρότητα στον αέρα είναι ένα από τα αίτια της ανάπτυξης πνευμονικών παθήσεων. Ειδικά από μια τέτοια αρνητική κατάσταση, τα παιδιά υποφέρουν. Υπάρχουν μέθοδοι πολλών ανθρώπων για την υγρασία του αέρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε σε ένα δωμάτιο μια λεκάνη γεμάτη με νερό, ή να βάλετε μια πετσέτα στη μπαταρία. Αλλά αυτές οι μέθοδοι δεν σας επιτρέπουν να ελέγχετε με ακρίβεια την υγρασία. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικούς υγραντήρες για το δωμάτιο των παιδιών.

Οι συσκευές, που ονομάζονται υγραντήρες αέρα, είναι αρκετά γνωστές σήμερα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εμφανίστηκαν πρόσφατα στην αγορά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, επειδή οι πρώτες συσκευές αυτού του είδους εμφανίστηκαν στην αγορά πριν από μισό αιώνα. Και μόνο πρόσφατα, οι καταναλωτές άρχισαν να καταλαβαίνουν πόσο χρήσιμο είναι, ειδικά για τα μωρά. Η επιλογή ενός υγραντήρα για τα παιδιά, που είναι καλύτερα κατανοητή είναι πολύ σημαντική. Ακόμα, υπάρχουν πολλές μορφές αυτών των προσαρμογών. Αλλά τα περισσότερα μοντέλα τους οδηγούν στα ίδια αποτελέσματα. Τα πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα για τα παιδιά είναι τα εξής.

 1. Η κατάλληλη χρήση του υγραντήρα σας επιτρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας από την αφυδάτωση του σώματος του παιδιού. Πρώτα απ 'όλα, ένας τέτοιος κίνδυνος έγκειται στα μωρά. Αλλά ακόμη μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να υποφέρουν από ξηρό αέρα.
 2. Πολλοί υγραντήρες αέρα μπορούν να απαλλαγούν από τα μικρόβια που υπάρχουν στο παιδικό δωμάτιο. Δηλαδή, χάρη στις συσκευές αυτού του είδους θα είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού. Τα μικρόβια και οι ιοί προκαλούν την ανάπτυξη αναπνευστικών παθήσεων, συμβάλλουν στη ρινική συμφόρηση, τον σχηματισμό ενός χρόνιου και πολύ δυσάρεστου βήχα.
 3. Η επαρκής υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών προστατεύει από την αποξήρανση του δέρματος και συνεπώς σας επιτρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας από πολλά δερματικά προβλήματα.
 4. Η ενίσχυση της ανοσίας είναι ένα άλλο αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα. Ως αποτέλεσμα, το μωρό προστατεύεται καλύτερα πριν από το κρυολόγημα. Οι ασθένειες εμφανίζονται σημαντικά λιγότερο συχνά και διαρκούν λιγότερο.
 5. Ο ύπνος ενός παιδιού σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει μια ενυδατική κρέμα γίνεται ισχυρότερη και πιο χρήσιμη.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα από τη χρήση ενός υγραντήρα αέρα. Αλλά αυτό ισχύει μόνο αν η συσκευή είναι σωστά επιλεγμένη. Κάντε μια επιλογή, με τη σειρά του, δεν είναι τόσο απλό. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχουν και άλλες συσκευές. Για παράδειγμα - τα σχόλια Almag είναι αρκετά καλά.

Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος για τα παιδιά

Υπάρχουν πολλοί τύποι moisturizers στην αγορά αυτή τη στιγμή. Οι γονείς μπορούν να αγοράσουν τα πιο απλά ή τα λεγόμενα παραδοσιακά moisturizers, πιο μοντέρνα και ακριβή πλυντήρια αέρα, καθώς και συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή υπερήχων. Πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη ότι δεν υπάρχουν καθολικές λύσεις στην περίπτωση αυτή. Κατά την απόκτηση μιας τέτοιας μονάδας είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να βασίζεται σε δικές της απαιτήσεις. Για να αγοράσετε την καλύτερη έκδοση του υγραντήρα, θα πρέπει να βασιστείτε σε τέτοιες συστάσεις.

 1. Τα πιο οικονομικά είναι τα παραδοσιακά μοντέλα υγραντήρα που λειτουργούν με την αρχή του ατμού. Ως λύση προϋπολογισμού για το δωμάτιο των παιδιών, αυτή η συσκευή είναι μια καλή εφαρμογή, αν και δεν μπορεί να ονομαστεί το καλύτερο. Αλλά είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικές κασέτες για υγραντήρες ατμού. Είναι επίσης πολύ οικονομικό.
 2. Το έργο της ταυτόχρονης ύγρανσης και καθαρισμού του αέρα μπορεί να λυθεί αν αγοράσετε ένα σύγχρονο πλύσιμο αέρα. Είναι ακριβότερο, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο όπου κοιμάται το παιδί.
 3. Στα παιδικά δωμάτια μικρού μεγέθους, η περιοχή θα είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής είναι κατάλληλος και με την προϋπόθεση ότι το παιδί ξυπνάει συχνά τη νύχτα. Το γεγονός είναι ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες δεν δημιουργούν θόρυβο κατά τη λειτουργία, επομένως αυτό το μοντέλο δεν θα παρεμβαίνει στο μωρό.
 4. Για χώρους μεγάλης έκτασης, ο κλιματισμός καθαριστής υγραντήρα είναι τέλειος. Έχει υψηλή ισχύ, έτσι ώστε χωρίς προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρύχωρου δωματίου.

Η βέλτιστη επιλογή, κατάλληλη σχεδόν σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ονομαστεί κλιματικός υγραντήρας. Στο παιδικό δωμάτιο, θα δείξει τον εαυτό του τέλεια, επειδή έχει διαφορετική ικανότητα και να αυξήσει την υγρασία του αέρα και να τον απαλλάξει από τα βακτηρίδια. Αυτό το μοντέλο είναι επίσης κατάλληλο για παιδιά που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες ή άσθμα. Εάν το κόστος αγοράς αυτής της συσκευής φαίνεται υπερβολικά υψηλό, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε έναν υγραντήρα υπερήχων.

Αλλά πρέπει να κάνουμε μια ακόμη παρατήρηση. Κατά τον προσδιορισμό ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας αέρα για παιδιά, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η τιμή. Παρ 'όλα αυτά, κάθε μοντέλο που παρουσιάζεται έχει τη δική του αξία. Και οι γονείς πρέπει να μάθουν εκ των προτέρων ποια αγορά των παραπάνω μονάδων δεν θα είναι υπερβολικά δαπανηρή για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ποια είναι η τιμή των υγραντήρων για παιδιά

Ο αριθμός των παραγόντων επηρεάζει το κόστος του υγραντήρα. Πρώτα απ 'όλα, η αρχή της λειτουργίας της συσκευής, δηλαδή του τύπου της, είναι σημαντική. Υπάρχουν και άλλες πτυχές που καθορίζουν την τιμή τέτοιων μονάδων. Αλλά ο τύπος είναι ο κύριος, διότι καθορίζει την ιδιαιτερότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου, των λειτουργιών και της ισχύος του. Ανάλογα με τον τύπο, οι υγραντήρες αέρα για παιδιά έχουν την ακόλουθη τιμή.

 1. Υγραντήρες ατμού. Όπως προαναφέρθηκε, οι υγραντήρες ατμού είναι φθηνότεροι από τους άλλους. Αλλά το φάσμα αυτών των συσκευών για την ενυδάτωση είναι αρκετά μεγάλο. Ως εκ τούτου, η διαφορά στο κόστος μπορεί να είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε προϊόντα αυτού του είδους, αξίας μόλις 3500-4000 ρούβλια. Υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυρά, αντίστοιχα, ακριβά μοντέλα. Η τιμή τους είναι μέχρι 20.000 ρούβλια. Βέλτιστη για τα παιδιά θα είναι ένα μοντέλο αξίας περίπου 6.000 ρούβλια.
 2. Κλιματικοί υγραντήρες. Σε σχέση με το γεγονός ότι συνδυάζουν πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα, οι συσκευές αυτές είναι ακριβότερες. Τα κλιματικά μοντέλα είναι ικανά για ενυδάτωση και καθαρισμό του αέρα. Ως εκ τούτου, για να αγοράσει μια τέτοια συσκευή είναι φθηνότερη από ό, τι για 10.000 ρούβλια, δεν πρέπει να ελπίζουμε. Οι πιο αποτελεσματικοί τύποι κλιματικών υγραντήρων, οι οποίοι έχουν πολλούς τρόπους λειτουργίας, κοστίζουν 25.000-4.000 ρούβλια. Αλλά για να αγοράσουν τα παιδιά δεν είναι υπερβολικά δικαιολογημένη.
 3. Πλύση αέρα. Διαφέρει ελαφρώς από την προηγούμενη έκδοση. Απλώς ο κύριος σκοπός τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα στο δωμάτιο του παιδιού. Η τιμή τους είναι περίπου η ίδια όπως για τους υγραντήρες του κλίματος. Αν και μπορείτε να βρείτε φθηνά μοντέλα για 6000-7000 ρούβλια.
 4. Υπερήχων καθαριστικά. Θεωρούνται βέλτιστα για τα παιδιά, επειδή εργάζονται ήσυχα αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτά τα μοντέλα δεν είναι τόσο πολύ σε σύγκριση με κάποια που προηγουμένως ονομάστηκαν. Οι τιμές σε αυτή την περίπτωση κυμαίνονται από 2000 έως 8000 ρούβλια κατά μέσο όρο. Επομένως, τέτοια μοντέλα είναι επίσης αρκετά κερδοφόρα.

Οι περισσότεροι γονείς σταματούν την επιλογή τους σε έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Τέτοιες συσκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, γεγονός που τα κάνει τα καλύτερα. Αλλά μερικές μαμάδες και μπαμπάδες αμφιβάλλουν για το αν θα αγοράσουν αυτή τη συσκευή. Μπορείτε να βρείτε μια άποψη σχετικά με την ύπαρξη κινδύνου από υπερηχητικούς υγραντήρες. Μπορούν να προκαλέσουν βλάβη; Αξίζει να το αναφέρουμε χωριστά.

Ζημία του υγραντήρα υπερήχων για παιδιά

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να μάθετε σε ποια αρχή λειτουργεί αυτή η συσκευή. Στη συνέχεια, μάθετε ότι η βλάβη του θα είναι πολύ πιο εύκολη. Το κύριο στοιχείο του υπερηχητικού υγραντήρα είναι μια πιεζοηλεκτρική πλάκα. Όταν παρέχεται τροφοδοσία στην πλάκα, η τελευταία αρχίζει να δονείται και να αλλάζει την πίεση στο νερό.

Ως αποτέλεσμα, το υγρό "βράζει", αλλά όχι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, δηλαδή λόγω της διαφοράς πίεσης στις γειτονικές περιοχές. Αυτό οδηγεί στον σχηματισμό ομίχλης νερού, που αυξάνει την υγρασία του αέρα. Γνωρίζοντας ακριβώς πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας αέρα, θα είναι δυνατό να ανακαλύψουμε πολύ περισσότερο την βλάβη για τα παιδιά. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αρνητική επίδραση της συσκευής είναι η εξής.

 1. Ένας υπερηχητικός υγραντήρας μπορεί να δημιουργήσει ακτινοβολία που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση ή προκαλεί την ανάπτυξη νεοπλασμάτων. Αυτό είναι πόσοι γονείς σκέφτονται. Αλλά, αν κοιτάξετε ξανά την αρχή της συσκευής, γίνεται σαφές ότι δεν παράγει κατ 'αρχήν ακτινοβολία. Επομένως, αυτός ο φόβος φαίνεται πιο γελοίο από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα.
 2. Ο ακατάλληλος χειρισμός ενός υγραντήρα υπερήχων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πραγματικά, αξίζει τον κόπο να είστε επιφυλακτικοί. Οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι υγραίνουν τον αέρα χωρίς φανατισμό. Η υπερβολική υγρασία αποτελεί κίνδυνο για το παιδί. Επομένως, το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε τις οδηγίες για τον υπερηχητικό υγραντήρα. Είναι επίσης επιθυμητό να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτό είναι το όνομα της συσκευής που καθορίζει την υγρασία στο δωμάτιο. Η μέγιστη επιτρεπτή τιμή υγρασίας είναι 60%.
 3. Όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο νερό εισέρχονται στον αέρα. Σε αντίθεση με άλλους υγραντήρες, οι υπερήχους «εκτοξεύουν» τα άλατα και άλλες ουσίες που υπάρχουν στο υγρό. Για να μειωθεί η βλάβη του παιδιού από τη χρήση ενός τέτοιου αδρανούς, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί καθαρό νερό.

Τίποτα επικίνδυνο στον υπερηχητικό υγραντήρα, αν είναι καλό να καταλάβεις, όχι. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται πλήρως οι συστάσεις για τη χρήση. Τότε θα είναι δυνατό να διατηρηθεί η υγεία του μωρού και να γίνει χωρίς αρνητικές συνέπειες. Στην πραγματικότητα, από οποιονδήποτε υγραντήρα είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα με την κατάλληλη εφαρμογή.