Σχολή "Οικολογία και διαλεκτική"

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Υγειονομικών κανόνων (SanPiN στις 15 Μάη του 2013 Ν 26 για την έγκριση SANPIN 2.4.1.3049-13 «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις των συσκευών, το περιεχόμενο και την οργάνωση τρόπους σε ιδρύματα προσχολικής ηλικίας), καθορίζεται ότι η ημερήσια διάρκεια των παιδιών με τα πόδια δεν είναι λιγότερο από 3-4 ώρες.

Ο περίπατος διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: στο πρώτο μισό - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και στο δεύτερο μισό - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά πάνε σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Το βάδισμα δεν πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες κάτω των -15 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών σε θερμοκρασίες κάτω των -20 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, η κινητική δραστηριότητα των μαθητών και τα λογικά ρούχα παρέχονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής περιόδου.

Ο λόγος για την συχνή εμφάνιση ενός παιδιού δεν μπορεί να σχετίζεται άμεσα με το περπάτημα στο νηπιαγωγείο. Αντίθετα, στο νηπιαγωγείο υλοποιούνται δραστηριότητες φυσικής κουλτούρας και υγείας με στόχο την ενίσχυση της υγείας κάθε παιδιού.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό του εδάφους του νηπιαγωγείου:
1. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείτε τις τοποθεσίες καθημερινά πριν από μια βόλτα:
όλος ο εξοπλισμός στον τόπο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (χωρίς αιχμηρές προεξοχές γωνιών, καρφιών, τραχύτητας και προεξέχοντες μπουλόνια),
οι μικρές μορφές παιχνιδιών, τα επιδόματα σωματικής αγωγής κ.λπ. πρέπει να πληρούν την ηλικία των παιδιών και τις απαιτήσεις του SanPiN.
2. Το απομακρυσμένο και διδακτικό υλικό για παιχνίδια παιδιών πρέπει να αντιστοιχεί στην περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι υγιεινά, όχι σπασμένα, για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών, επιτρέποντας την εξισορρόπηση του φορτίου του κινητήρα σύμφωνα με την εποχή του έτους και την ηλικία των παιδιών.
3. Οι περιφράξεις παιδικών σταθμών δεν πρέπει να έχουν οπές, ανοίγματα για να αποφεύγεται η διείσδυση αδέσποτων σκύλων και μη εξουσιοδοτημένη φροντίδα των παιδιών.
4. Οι κοιλότητες στο έδαφος πρέπει να καλύπτονται, τα πηγάδια κλείνονται με βαριά καλύμματα.
5. Εάν υπάρχουν επικίνδυνα και ύποπτα αντικείμενα στον τόπο, ενημερώστε αμέσως τη διοίκηση (φύλακας), τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή στις εγκαταστάσεις.
6. Η πύλη του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι κλειστή στον μπουλόνι.
7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών για λογαριασμό του, να στείλει αμέσως έναν υπάλληλο και να αναφέρει το περιστατικό στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.
8. Πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις για την κατασκευή κατασκευών χιονιού (διαφάνειες, πίστες για ολίσθηση, χιόνι κ.λπ.).

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια της βόλτας
1. Δεν επιτρέπεται η οργάνωση περιπάτου, η εργασία σε ένα χώρο παιχνιδιού ταυτόχρονα 2 ομάδες μαθητών, η παρουσία γονέων σε βραδινή βόλτα
2. Ο πάροχος παρέχει την παρακολούθηση, τον έλεγχο της ηρεμίας των μαθητών έξοδο του δωματίου και κατεβαίνοντας την βεράντα, δεν τρέχουν, δεν ωθεί, στην κάθοδο και την άνοδο στο 2ο όροφο για να κρατήσουμε την κουπαστή, δεν θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα μεγάλα παιχνίδια και αντικείμενα μακριά από την αναθεώρηση των τρόπων και άλλο
Πρόσθετες απαιτήσεις ασφαλείας κατά τους χειμερινούς περιπάτους:
1. Παροχή ελέγχου και άμεσης ασφάλισης στο δάσκαλο των μαθητών κατά τη διάρκεια της ολίσθησης κατά μήκος των διαδρομών πάγου, έλκηθρο?
2. Βεβαιωθείτε ότι όταν το έλκηθρο, το επόμενο παιδί περίμενε υπομονετικά μέχρι το παιδί να γλιστρήσει μπροστά του φτάνει στο τέλος της ράμπας, το λόφο.
3. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να κάθονται με τις πλάτες τους στην κλίση όταν ολισθαίνουν από μια ολίσθηση σε ένα έλκηθρο.
4. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν παίρνουν βρώμικο χιόνι στα στόματά τους, τα αλεξίπτωτα.
5. Με την αύξηση του παγετού και του ανέμου, τα παιδιά πρέπει να οδηγηθούν σε νηπιαγωγείο.

Είδη βόλτες στο νηπιαγωγείο

1. Ανά τόπο:

• στην επικράτεια του νηπιαγωγείου ·

• Έξω από το νηπιαγωγείο (πιθανό σε ηλικιωμένες ομάδες, για μικρές αποστάσεις).

2. Ανά περιεχόμενο:

• παραδοσιακά, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής δραστηριότητας των παιδιών (συλλογή φύλλων, χιόνι κ.λπ.), κινούμενα και ήσυχα παιχνίδια κ.λπ.

• θεματικές που αποτελείται από τις παρατηρήσεις και τις συζητήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα (τα ζώα, τα σύννεφα, τα δέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ), μπορεί να είναι ένας δρόμος θεατρική παράσταση, η προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια απλή - απαιτεί προσχεδιασμένο σενάριο?

• στόχος: οργανωμένη έξοδος έξω από το νηπιαγωγείο, σε μικρή απόσταση (έως 2 χλμ.).

• Εκδρομή (κατά κανόνα, μουσείο): μία φορά το μήνα, ξεκινώντας από τη μεσαία ομάδα.

• Πεζοπορία: μπορεί να πραγματοποιηθεί 1-2 φορές το χρόνο σε μεγαλύτερες ομάδες.

SanPin για νηπιαγωγεία με αλλαγές το 2018

Προκειμένου να εξασφαλιστεί σε κάθε παιδί οι κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και ανατροφής, καθώς και η εξασφάλιση προσωπικής ασφάλειας κατά τη διαμονή σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν αναπτυχθεί γενικοί κανόνες που είναι υποχρεωτικοί για κάθε νηπιαγωγείο. Αυτές οι απαιτήσεις το 2018 θεσπίζονται από υγειονομικά-επιδημιολογικά ιδρύματα και τεκμηριώνονται σε ένα έγγραφο που ονομάζεται SanPin.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να συμβουλευτείτε δωρεάν έναν δικηγόρο στο κάτω μέρος της οθόνης ή καλέστε: +7 (499) 938-51-29 Μόσχα; +7 (812) 467-30-52 Αγία Πετρούπολη; +7 (800) 350-83-47 Δωρεάν κλήση για ολόκληρη τη Ρωσία.

Τι είναι το SanPin;

Αυτό το σύνολο προτύπων είναι ένας κατάλογος βασικών απαιτήσεων που ισχύουν για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα που εμπλέκονται στην ανατροφή και την εκπαίδευση παιδιών. Δηλαδή, σε αυτή την ομάδα των οργανώσεων δεν υπάρχουν μόνο νηπιαγωγεία, αλλά και προσχολικά κέντρα ανάπτυξης, κύκλοι τέχνης και άλλοι.

Η δράση SanPin το 2018 δεν ισχύει για τους κήπους κατοικίας, οι οποίοι οργανώνονται από γονείς ανεξάρτητα και διαμορφώνονται σε πολυώροφα σπίτια και οικιστικά συγκροτήματα.

Επιπλέον, το κείμενο του εγγράφου περιέχει συστάσεις που δεν χρειάζεται να τηρηθούν. Αλλά συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος σε ομάδες και επίσης βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της διδακτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία.

Τώρα υπάρχει μια έκδοση του εγγράφου SanPin για νηπιαγωγεία, το οποίο εγκρίθηκε τον Μάιο του 2013, αλλά με συνοδευτικές αλλαγές, μερικές από τις οποίες επικυρώθηκαν το 2017 και το 2018.

Κατεβάστε το SanPiN για το νηπιαγωγείο το 2018 μπορείτε εδώ.

Οι τελευταίες καινοτομίες στο SanPin για νηπιαγωγεία

Τα ινστιτούτα υγειονομικής επιδημιολογίας εκτελούν τακτικά εργασίες για τη βελτίωση της λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τέτοιες δραστηριότητες στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των παιδιών, καθώς και στη βελτίωση της εκμάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η τρέχουσα έκδοση του SanPin υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές.

Πίνακας 1 "Οι κυριότερες αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ για το SanPin για νηπιαγωγεία το 2018"

Επιπλέον, μέχρι το 2018, έγιναν τροποποιήσεις στην SanPin για νηπιαγωγεία σχετικά με τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν. Τώρα κάθε παιδί πρέπει να έχει ένα προσωπικό σύνολο βασικών αξεσουάρ επίπλων. Και δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε κουκέτες.

Ποσοστά διατροφής το 2018

Κάθε προϊόν που θα σερβίρεται στο τραπέζι από μαθητές νηπιαγωγείων πρέπει να έχει ένα έγγραφο άδειας που πιστοποιεί την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με το SanPin το 2018. Επιπλέον, ξεχωριστή κατηγορία προτύπων είναι οι κανόνες αποθήκευσης των συστατικών και η σειρά παρασκευής τους.

Το μενού των πιάτων διαμορφώνεται με βάση τις βασικές ανάγκες του οργανισμού του παιδιού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή φυσιολογική ανάπτυξη. Τι σχετίζεται άμεσα με την ηλικία των παιδιών.

Πίνακας 2 "Διατροφική αξία τροφίμων"

Προβλέπονται ορισμένες διαφορές για τους μαθητές που συμμετέχουν σε συνδυασμένο θηλασμό, δηλαδή με συνδυασμό μαστού και συμπληρωματικής διατροφής.

Δεν υπάρχουν ομοιόμορφες απαιτήσεις για το σχεδιασμό του μενού SanPin για νηπιαγωγεία το 2018, καθώς η ανάγκη κατανάλωσης διαφορετικών προϊόντων συνδέεται με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Αλλά το πρόγραμμα γεύματος βασίζεται στο χρονοδιάγραμμα της ημέρας στο νηπιαγωγείο. Με 24ωρη διαμονή σε προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ορίζεται:

Αν ο χρόνος στον κήπο δεν είναι μεγαλύτερος από 8 ώρες, τότε πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν τέσσερα γεύματα. Και είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε χρονικά διαστήματα που δύσκολα μπορούν να υπερβούν 4 ώρες.

Τεχνολογικοί χάρτες πιάτων σε νηπιαγωγεία

Η διατροφή των νηπίων στα νηπιαγωγεία δίδεται ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι τα προϊόντα αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Έτσι, το εκπαιδευτικό ίδρυμα το 2018 αναλαμβάνει τέτοια καθήκοντα:

 • επιλέγοντας έναν αξιόπιστο προμηθευτή.
 • την τήρηση των κανόνων παράδοσης ·
 • έλεγχο της εκφόρτωσης και της ποιότητας συσκευασίας των προϊόντων ·
 • συμμόρφωση με τα πρότυπα για την αποθήκευση των πρώτων υλών τροφίμων ·
 • τήρηση συνταγών μαγειρέματος.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Κάθε έτοιμο στοιχείο μενού πρέπει να διαθέτει τεχνολογικό χάρτη. Πρόκειται για ένα έγγραφο που αντικατοπτρίζει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς και τη θρεπτική του αξία.

Η έκθεση πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • το όνομα του πιάτου.
 • τον αριθμό συνταγής που χρησιμοποιείται στο παρασκεύασμα.
 • την πηγή όπου λήφθηκε η συνταγή.
 • το βάρος και τον κατάλογο των εξερχόμενων προϊόντων ·
 • την τελική μάζα του παρασκευασμένου πιάτου ·
 • την ποσότητα υδατανθράκων, θερμίδων, λιπών, πρωτεϊνών και βιταμίνης C σε μία δόση.
Για πληροφορίες:

Τέτοια έγγραφα συστηματοποιούνται και παρέχονται ως αναφορά στην Υγειονομική και Επιδημιολογική Υπηρεσία.

Απαιτήσεις για το έδαφος του νηπιαγωγείου

Στο SanPin το 2018, εφαρμόζονται αυστηρά οι κανονισμοί, σύμφωνα με τους οποίους επιλέγονται οικόπεδα για την κατασκευή ενός προσχολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Τα κυριότερα είναι:

 • θέση εντός του συγκροτήματος κατοικιών ή στον χώρο ύπνου.
 • απουσία βιομηχανικών επιχειρήσεων κοντά ·
 • το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κανόνα.
 • μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του αέρα ·
 • Η δυνατότητα φυσικού φωτισμού παιδικών χαρών στον καθαρό αέρα.
Προσοχή

Στις περιοχές του Άπω Βορρά απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για την προστασία του τόπου από τον άνεμο και το χιόνι.

Μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για το σχεδιασμό μιας αυλής ενός νηπιαγωγείου στο SanPin το 2018 είναι ένας επαρκής αριθμός χώρων πρασίνου. Έτσι, το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο δένδρων και θάμνων στην περιοχή είναι το ένα πέμπτο της συνολικής έκτασης της περιοχής, η οποία δεν συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Συνήθως, αυτές οι φυτεύσεις χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν περιοχές παιχνιδιού ή τοποθετούνται κατά μήκος της περιμέτρου της αυλής κατά μήκος του φράχτη, η παρουσία του οποίου είναι επίσης υποχρεωτική. Απαγορεύεται αυστηρά η καλλιέργεια φρούτων ή δηλητηριωδών φυτών στην επικράτεια.

Επιπλέον, το 2018 υπάρχουν ξεχωριστές απαιτήσεις για την SanPin για το σχεδιασμό παιδικών χαρών για νηπιαγωγεία. Τα κυριότερα είναι:

Όσον αφορά την καθαριότητα, το χειμώνα είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το χιόνι στα οικόπεδα. Το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός, θα πρέπει να το πότισμα της βλάστησης τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ο καθαρισμός του χώρου πραγματοποιείται το πρωί και το βράδυ (πριν και μετά την αναχώρηση των μαθητών, αντίστοιχα).

Η σειρά της ημέρας και η ώρα του έργου του φροντιστή

Η είσοδος παιδιών στο νηπιαγωγείο πραγματοποιείται προσωπικά από εκπαιδευτικό ή ιατρικό προσωπικό. Αυτή η ανάγκη σχετίζεται με την πρόληψη της εισαγωγής παιδιών με οποιεσδήποτε μολυσματικές ή μολυσματικές ασθένειες. Εάν ένας εργαζόμενος στον κήπο υποψιάζεται μια ανεπαρκή κατάσταση υγείας, το παιδί δεν επιτρέπεται να σπουδάσει.

Όσον αφορά την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και το υπόλοιπο καθεστώς, τα περισσότερα πρότυπα είναι συνιστώμενα. Τα κυριότερα είναι:

 • μια συνεχής περίοδος δραστηριότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 6 ώρες σε ομάδες με παιδιά μεγαλύτερα των τριών ετών.
 • είναι επιθυμητό οι εξωτερικοί περίπατοι να διαρκούν τρεις έως τέσσερις ώρες την ημέρα.
 • Δεν συνιστάται η οδήγηση των μαθητών στο δρόμο σε θερμοκρασία μικρότερη από 15 μοίρες.
 • Είναι επιθυμητό να χωριστεί ο χρόνος των πεζοδρομίων σε δύο περιόδους.
 • ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στο νηπιαγωγείο, ο αριθμός των γευμάτων και η διαθεσιμότητα της ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καθορισμένοι.
 • η διάρκεια του ύπνου του μεσημεριανού διαφέρει μέσα σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ηλικία του μαθητή.
Πρόσθετες πληροφορίες

Το 2018, η SanPin κατέγραψε επιπλέον τον μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών συναντήσεων για παιδιά, τα οποία εξαρτώνται από την ηλικία των μικρών παιδιών. Υποχρεωτικός υπολογισμός και του γενικού εκπαιδευτικού χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και της εφάπαξ συνεχούς δραστηριότητας.

Πόσα παιδιά μπορεί να βρίσκονται στην ομάδα SanPin;

Τα περισσότερα από τα υιοθετημένα πρότυπα βασίζονται στην ηλικία των μικρών παιδιών και είναι συνηθισμένο να γίνεται διάκριση μεταξύ δύο κατηγοριών προσχολικών παιδιών:

 • παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών ·
 • μετά από τρία χρόνια.
Προσοχή

Επίσης, το 2018, λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές σωματικές και πνευματικές ικανότητες των μικρών παιδιών. Από αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτάται ο επιτρεπτός αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας σε μια ομάδα παιδικών σταθμών.

Πίνακας 3: "Κατηγορίες παιδιών και μέγιστος αριθμός μαθητών στην ομάδα"

Ο πίνακας περιέχει πληροφορίες μόνο για τις συνδυασμένες ομάδες και τις ομάδες αποζημίωσης (οι δραστηριότητες των οποίων σχετίζονται με την ανατροφή παιδιών με ψυχικές ή σωματικές διαταραχές). Όσον αφορά τις ομάδες μόνο με υγιή μωρά, ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος των εγκαταστάσεων και τις δυνατότητες για την οργάνωση μιας αποτελεσματικής διαδικασίας εκμάθησης.

Συνθήκες θερμοκρασίας

Ο έλεγχος για τον σχηματισμό άνετων συνθηκών για ανάπαυση και ανάπτυξη παιδιών στηρίζεται στους ώμους των εκπαιδευτικών που θα πρέπει να παρακολουθούν τον σωστό καθαρισμό και την προετοιμασία παιδικών και υπνοδωματίων για την υποδοχή των παιδιών. Έτσι, εκτός από τη συμμόρφωση με το καθεστώς θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η υγρασία και ο αερισμός των χώρων.

Σύμφωνα με το SanPin, όλοι οι χώροι στους οποίους τα παιδιά παίζουν, εξασκούν ή χαλαρώνουν υπόκεινται σε αερισμό. Και η διαδικασία διεξάγεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για μέγιστο διάστημα 30 λεπτών με το σχηματισμό ενός βυθίσματος, αλλά απουσία παιδιών.
 • τελειώνει μισή ώρα πριν από την άφιξη των μαθητών.
 • μονόπλευρη παρουσία παιδιών και μόνο σε ζεστό, ξηρό καιρό.

Η υγρασία στους χώρους του νηπιαγωγείου στο SanPin το 2018 δεν πρέπει να υπερβεί το 60% και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, επιτρέπονται οι ακόλουθες οριακές τιμές:

 • παιχνίδι μέσα στα όρια των 21-24, το πιο βέλτιστο - 24 μοίρες?
 • ο ύπνος ποικίλλει από 18 έως 22, αλλά το καλύτερο από όλα - 22.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Μια μικρή απόκλιση από τα καθορισμένα πρότυπα επιτρέπεται, αλλά μόνο προς την κατεύθυνση της μείωσης των δεικτών. Η υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ψηφίων απαγορεύεται αυστηρά.

Ανάπτυξη παιδιών

Το νηπιαγωγείο είναι το πρώτο βήμα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού, επομένως είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί μια σωστή προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών. Έτσι, σύμφωνα με τους καθιερωμένους κανόνες του SanPin το 2018, η καθημερινή ρουτίνα σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να περιλαμβάνει τέτοιες δραστηριότητες:

 • γυμναστική στις εγκαταστάσεις της ομάδας (θα πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον δύο φορές και η διάρκεια των ασκήσεων εξαρτάται από την ηλικία των μικρών παιδιών και θα πρέπει να διαφέρει μέσα σε 5-15 λεπτά).
 • σωματική δραστηριότητα στην ύπαιθρο (η οποία περιλαμβάνει επίσης αθλητικά παιχνίδια) ·
 • Παιχνίδια ρόλων σε ομάδες που απαιτούν ενεργό συμμετοχή.
 • κολύμπι (εάν υπάρχουν πισίνες στο νηπιαγωγείο)?
 • εκπαιδευτικές συνεδριάσεις (η διάρκεια μιας δραστηριότητας ανάπτυξης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλες δραστηριότητες) ·
 • Φυσικές ασκήσεις (περιλαμβάνουν αρκετές απλές ασκήσεις).

Όσον αφορά τα μαθήματα διδασκαλίας, περιλαμβάνουν:

 • εξοικείωση με αριθμούς και γράμματα.
 • τάξεις τέχνης.
 • μουσική και χορογραφία.
 • μοντελοποίηση πλαστελίνης.
 • Κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων από φυσικά υλικά.
 • την ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης.

Από τον δάσκαλο απαιτείται να είναι σε θέση να διανέμει σωστά όλα τα είδη απασχόλησης, ώστε να δίνεται εξίσου προσοχή σε όλους τους τύπους δραστηριότητας.

Κατάλογος απορρυπαντικών και απολυμαντικών

Η τήρηση της τάξης σε ομάδες αποτελεί μία από τις κύριες κατευθύνσεις, η οποία εποπτεύεται από την Υγειονομική και Επιδημιολογική Υπηρεσία το 2018 στα νηπιαγωγεία, ειδικά κατά την περίοδο της ευρείας διάδοσης των διαφόρων λοιμώξεων. Έτσι, ως απορρυπαντικό χρησιμοποιημένο διάλυμα σαπουνιού-σόδας, εάν είναι απαραίτητο να παρέχεται πρόσθετη απολύμανση. Επιτρέπεται η χρήση απορρυπαντικών, αλλά μόνο εκείνων που δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία.

Τις περισσότερες φορές, για τον καθαρισμό και το πλύσιμο παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται σαπούνι μωρών. Εφαρμόζεται:

 • για το πλύσιμο των δαπέδων.
 • όταν καθαρίζετε τις λαβές, τα τραπέζια και τις καρέκλες των θυρών.
 • κατά την πλύση των παραθύρων.
 • σε περιπτώσεις πλύσης ρούχων και παιχνιδιών.

Επιπλέον, τα κενά αέρα και πλύσης χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό χαλιών, στρώσεων και μαξιλαριών.

Για την απολύμανση των χώρων χρησιμοποιούνται βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες. Ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας είναι το σιδέρωμα με ζεστό σίδερο.

Πίνακας αριθ. 4 "Κατάλογος απορρυπαντικών και απολυμαντικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα"

"Οι απαιτήσεις του SanPin για την οργάνωση περιπάτων." Καθηγητές

Bagautdinova Aygul Minnixovna
"Οι απαιτήσεις του SanPin για την οργάνωση περιπάτων." Καθηγητές

Απαιτήσεις στη συντήρηση του εξοπλισμού και της υγιεινής του βόλτες

1. Ο εξοπλισμός και η υγιεινή συντήρηση των οικοπέδων πρέπει να συμμορφώνονται με το τμήμα III. Απαιτήσεις στον εξοπλισμό και τη συντήρηση του προσχολικού εκπαιδευτικού συστήματος Οργανώσεις του SanPiN 2.4.1.3049-13.

2. Το παιχνίδι και οι οικονομικές ζώνες διατίθενται στην επικράτεια του DOW. Η ζώνη του εδάφους του παιχνιδιού περιλαμβάνει ομαδικές τοποθεσίες - μεμονωμένες για κάθε ομάδα και ασφάλτου.

3. Εκτελείται καθαρισμός των χώρων κάθε μέρα: το πρωί 1-2 ώρες πριν από την άφιξη των παιδιών ή το βράδυ μετά την αναχώρηση των παιδιών, καθώς και στη διαδικασία μόλυνσης της επικράτειας.

4. Στη ζεστή περίοδο του έτους, το πλύσιμο των βεράντας πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα πριν από την ημέρα με τα πόδια από το 8.30 με 9.00 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 14.30.

5. Ο εξοπλισμός τυχερών παιχνιδιών στις προσχολικές ομάδες καθαρίζεται από τον καθηγητή το βράδυ μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας από τις 18:00 έως τις 18:25. 6. Το πότισμα των sandboxes εκτελείται 2 φορές την ημέρα πριν από την είσοδο των παιδιών από τις 6.30 έως τις 6.45 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 13.45.

7. Σε ξηρό και ζεστό καιρό, οι αρδεύσεις πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα πριν από την είσοδο των παιδιών από τις 6.00 έως τις 7.00 και σε μια ήσυχη ώρα από τις 13.00 έως τις 14.30.

8. Στην καυτή περίοδο της ομάδας χρησιμοποιούνται οι τοποθεσίες βόλτες με βεράντα, τοποθέτηση πτυσσόμενων σκηνών για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο.

9. Για την αποθήκευση των παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται στο έδαφος του DOW, υπάρχει μια αποθήκη για περπατώντας τμήμα κάθε ομάδας.

10. Η πλήρης αλλαγή άμμου στις ομάδες ομάδας πραγματοποιείται ετησίως, κατά την περίοδο της άνοιξης (Μάιος τον μήνα).

11. Απουσία παιδιών, τα sandboxes κλείνουν με προστατευτικές συσκευές για να αποφεύγεται η μόλυνση από άμμο. Όταν υπάρχουν παθογόνοι παρασιτικές ασθένειες, πραγματοποιείται μια εξαιρετική αλλαγή άμμου.

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά την οργάνωση περιπάτων σε τμήματα του νηπιαγωγείου.

1. Κάθε μέρα 2 φορές την ημέρα πριν την άφιξη των παιδιών στις 6.30 και στις 14.30, οι εκπαιδευτές επιθεωρούν το έδαφος των οικοπέδων για συμμόρφωση απαιτήσεις ασφάλειας. Οι δάσκαλοι αφήνουν ένα σημάδι στην εξέταση του εδάφους στο "Περιοδικό της επιθεώρησης του εδάφους της ΜΒΔΕ"

2. Πριν φύγετε με τα πόδια DOW εργαζομένων, απασχολημένος ντύσιμο των παιδιών, φροντίζοντας οι μαθητές δεν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ντυμένος στην αίθουσα προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, και η λειτουργικότητα και ασορτί ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών καιρικές συνθήκες.

3. Κατά την εκτέλεση Περπατήστε ο θεατής ακολουθεί, έτσι ώστε τα παιδιά να μην πηγαίνουν έξω από το έδαφος του DOW.

4. Στη διαδικασία βόλτες ο εκπαιδευτικός διδάσκει στα παιδιά τις δεξιότητες ασφαλούς συμπεριφοράς, τους κανόνες για τον ασφαλή χειρισμό διαφόρων ειδών.

5. Κατά την επιλογή των παιχνιδιών, ο εκπαιδευτικός λαμβάνει υπόψη τα ψυχοφυσιολογικά χαρακτηριστικά των παιδιών μιας δεδομένης ηλικίας, της περιοχής μια περιοχή πεζοπορίας, τις καιρικές συνθήκες.

6. Καθηγητές απαγορεύεται να αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, να χρησιμοποιείτε αιχμηρά, μαχαίρια, κοπτικά αντικείμενα, σπασμένα παιχνίδια στα παιδικά παιχνίδια.

7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών, ο δάσκαλος ενημερώνει αμέσως τον επικεφαλής του DOW ή το άτομο που τον αντικαθιστά.

8. Σε κάθε ατύχημα με το παιδί, ο εκπαιδευτικός ενημερώνει αμέσως τον ιατρικό προσωπικό, τον επικεφαλής της DPU ή τον αναπληρωτή του.

Απαιτήσεις για το περιεχόμενο των περιπάτων

1. Περπάτημα με τους φοιτητές αποτελείται από τις ακόλουθες δομικές στοιχεία: παρατήρηση; κινητήρα δραστηριότητα: κινητά, αθλητικά παιχνίδια, αθλητικές ασκήσεις κ.λπ. ατομική εργασία · εργασία; ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών. 2. Ακολουθία δομικών στοιχείων βόλτες ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του προηγούμενου οργανωμένη εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

3. Εάν τα παιδιά ήταν στην τάξη, απαιτώντας η αυξημένη γνωστική δραστηριότητα και το ψυχικό στρες, τότε πραγματοποιούνται πρώτα κινητά παιχνίδια και στη συνέχεια - παρατηρήσεις. Αν προηγουμένως βόλτες υπήρχε φυσική ή μουσική δραστηριότητα εκδρομή αρχίζει με παρατήρηση ή ηρεμία.

4. Πίνακας περιεχομένων βόλτες Καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιήθηκε στο προσχολικό Τα προγράμματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας για κάθε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

5. Ανάλογα με το περιεχόμενο των προσεχών βόλτες ο δάσκαλος προετοιμάζει εκ των προτέρων το απαραίτητο απομακρυσμένο υλικό, τα οφέλη για διάφορους τύπους παιδικών δραστηριοτήτων, κατάλληλα υγειονομικά απαιτήσεις.

6. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οργανωμένη από κινητική δραστηριότητα των παιδιών σε βόλτα έχει διαφορετική ένταση έτσι ώστε να μην υπερψυχθεί ή να υπερθερμανθεί.

7. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. περπατήστε χωρίς κίνηση. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε μαθητές με μειωμένη κινητικότητα, ελάχιστη πρωτοβουλία, η οποία θα πρέπει να συμμετέχει σε παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους.

8. Στη ψυχρή περίοδο του έτους, σε χαμηλές θερμοκρασίες αέρα, οργανώνονται από παιχνίδια μεγάλης κινητικότητας.

9. Σε όλο το βόλτες ο εκπαιδευτικός ασκεί συνεχή έλεγχο στις δραστηριότητες των παιδιών.

Απαιτήσεις στη διάρκεια βόλτες.

1. Το περπάτημα διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγετε από το σπίτι των παιδιών. Σε μια ζεστή περίοδο - 3 φορές.

2. Ο χρόνος για να φύγουν τα παιδιά εκδρομή καθορίζεται από το καθεστώς της ημέρας κάθε ηλικιακής ομάδας, που εγκρίνεται με εντολή του επικεφαλής της DOW.

3. Η συνολική διάρκεια των καθημερινών περιπάτους είναι 3-4 ώρες.

4. Διάρκεια βόλτες καθορίζεται από το DOW ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και τις καιρικές συνθήκες.

5. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, η διάρκεια οι περιπάτους είναι συντομότερες.

6. Για να επιτύχει ένα αποτέλεσμα βελτίωσης της υγείας το καλοκαίρι, το καθημερινό καθεστώς προβλέπει τη μέγιστη διαμονή των παιδιών στην ύπαιθρο με διακοπές για φαγητό και ύπνο.

7. Σε περίπτωση ακύρωσης βόλτες στις τοποθεσίες του DOW λόγω των καιρικών συνθηκών με τα παιδιά οργανώνονται από μορφές εργασίας με παιδιά, αντισταθμίζοντας την έλλειψη κινητικής δραστηριότητας, στις εγκαταστάσεις του DOW.

Περίληψη της οργάνωσης και διεξαγωγή ανοιχτής διαδρομής στην ανώτερη ομάδα. Ώρα: απογευματινή βόλτα (11.00 - 12.10). Τοποθεσία: ένας ιστότοπος ομάδας. Διάρκεια: 1 ώρα 10 λεπτά. Υλικό και εξοπλισμός:.

Συμβουλές για το ρόλο των φροντιστών στη ζωή των παιδιών προσχολικής ηλικίας βόλτες, οργάνωσης στην ομάδα για παιδιά 3-4 ετών «Περπατώντας στον καθαρό αέρα έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη της κόπωσης του κάθε ατόμου και φυσικά μικρό.

Συμβουλές για την εικονική βόλτα φροντιστών στην οργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά “1 slaydMunitsipalnoe κρατικών προσχολικής εκπαιδευτικό ίδρυμα” Νηπιαγωγείο № 11 συνδυασμένου τύπου «συμβουλές για τους φροντιστές.

Ο εξοπλισμός ενός χώρου νηπιαγωγείου για την οργάνωση περιπάτου το χειμώνα Οι εκπαιδευτικοί πρότειναν στους γονείς να βοηθήσουν στην καταχώρηση των χώρων ενός νηπιαγωγείου για την οργάνωση περιπάτου το χειμώνα. Χιόνι στο χώρο.

Χαρακτηριστικά της οργάνωσης μιας βόλτας για παιδιά με HIA Αγαπητοί συνάδελφοι! Δουλεύω ως δάσκαλος στην άνιση ηλικιακή ομάδα της αποζημίωσης "Funny Guys" MBDOU "Νηπιαγωγείο σε συνδυασμό.

Χαρακτηριστικά της οργάνωσης που αναπτύσσει το θέμα-χωρικό περιβάλλον στον προσχολικό εκπαιδευτικό οργανισμό Η πνευματική και υλική κατάσταση της κοινωνίας εξαρτάται από εκείνα τα θεμέλια που είναι ενσωματωμένα στα μυαλά των παιδιών. Ψυχολόγοι λένε ότι η ανάπτυξη.

Αναφορά "Βραβεία στους καλύτερους εκπαιδευτικούς"! Στις 29 Δεκεμβρίου, την παραμονή του νέου έτους, οι παιδαγωγικοί εργάτες έλαβαν τα βραβεία τους στην Amber Territory. Στον Λύκειο πραγματοποιήθηκε πανηγυρική γιορτή.

Γονική λέσχη για να βοηθήσει τους δασκάλους Στη σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, ένας σημαντικός ρόλος παίζει η συνεργασία με τους γονείς. Νέες και δημιουργικές μητέρες και μπαμπάδες συμμετέχουν πρόθυμα στη ζωή.

Καταρτίζουμε μια μαθηματική ιστορία. Συστάσεις για δασκάλους Βασίλισσα Μαθηματικών. Γεια σας, παιδιά! Δεν ήρθα σε σας τυχαία. Άκουσα ότι θέλετε να συνθέσετε παραμύθια, και γι 'αυτό σας ζητώ να σκεφτείτε.

Η δημιουργία των συνθηκών για την οργάνωση μιας βόλτας στο χώρο το χειμώνα στο Dow Health είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει ένα άτομο. (NA Semashko) Το πιο σημαντικό καθήκον των προσχολικών ιδρυμάτων είναι η διατήρηση και η ενίσχυση.

SanPiN για Dow με αλλαγές για το 2018

Η ανατροφή και συντήρηση των ανηλίκων στα νηπιαγωγεία δεν πρέπει να παραμεληθεί. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, ο νομοθέτης έχει αναπτύξει ένα σύνολο λεπτομερών κανόνων που είναι υποχρεωτικοί για όλες τις προσχολικές οργανώσεις. Το έγγραφο περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση, το καθεστώς των μαθητών και το προσωπικό.

Κανονιστική ρύθμιση της δραστηριότητας των νηπιαγωγείων

SanPin 2.4.1. 3049-13 είναι οι υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για το DOW.

Η Sanpin για τους νηπιαγωγούς περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο των απαιτήσεων για τους οργανισμούς προσχολικής αγωγής:

 • απαιτήσεις για την τοποθέτηση του DOW ·
 • συνθήκες συντήρησης και εξοπλισμού του εδάφους ·
 • τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των εσωτερικών χώρων.
 • φωτισμός χώρων (φυσικών και τεχνητών) ·
 • κανόνες για την παροχή, τον εξοπλισμό και την επισκευή του εξαερισμού, της θέρμανσης, της ύδρευσης και αποχέτευσης ·
 • τις συνθήκες μαγειρέματος και τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • εισδοχή ανηλίκων στην ομάδα ·
 • ύπνος και εγρήγορση.
 • φυσική αγωγή.
 • κανόνες υγιεινής των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι από τους κανόνες που διέπονται από το SanPiN είναι υποχρεωτικοί για εκτέλεση. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά συνιστώνται για χρήση ή επεκτείνονται σε νηπιαγωγεία, που χτίζονται ή ανακατασκευάζονται μετά το 2013.

Στη Μόσχα, το SanPiN θα πρέπει να τοποθετείται σε επίσημες ιστοσελίδες κάθε οργανισμού.

Πλήρες κείμενο SanPiN 2.4.1.3049-13 "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών" (όπως τροποποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2015):

Οι τελευταίες καινοτομίες στο SanPiN για το Dow

Το νέο SanPiN τέθηκε σε ισχύ το 2013. Περιέχει έναν κατάλογο απαιτήσεων και συστάσεων για τα νηπιαγωγεία. Το 2015, έγιναν οι ακόλουθες προσθήκες:

 • Εξαίρεση από τους κανόνες του SanPiN DOW που βρίσκεται στα διαμερίσματα των πολιτών ή άλλων χώρων του οικιστικού αποθέματος.
 • Διανομή κανόνων σε οργανώσεις και ομάδες για παιδιά κάτω των 3 ετών.
 • Η ηλικία των μαθητών των παιδικών σταθμών μπορεί να υπερβεί τα 7 έτη, εάν κατά την επίτευξη του ανηλίκου της συγκεκριμένης ηλικίας δεν έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση στο πλαίσιο του απαραίτητου προγράμματος.
 • Αλληλογραφία του αριθμού των αγκυροβόλων με τον αριθμό των μαθητών της ομάδας.
 • Ενίσχυση της ανάγκης για τακτικές αεροπορικές ομάδες.
 • Δημιουργήστε μια δίαιτα.
 • Καθορισμός απαιτήσεων για θερμοκρασία, εισροή και εκροή αέρα, ανάλογα με το σκοπό του χώρου.
 • Καθορισμός του συστήματος διατροφής των ανηλίκων έως 2 μήνες έως 1 έτος.

Οι κανόνες του SanPiN τροποποιήθηκαν και επεκτάθηκαν. Σήμερα, το SanPiN στα νηπιαγωγεία περιέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και την ανατροφή των παιδιών από 2 μήνες έως το τέλος του DOW.

Ημερήσια αγωγή

Πριν από την παραλαβή ενός ανήλικου σε νηπιαγωγείο, πρέπει να πάρετε ένα ιατρικό πιστοποιητικό που θα αποτελέσει τη βάση για τον προσδιορισμό του παιδιού στην ομάδα. Η απουσία του εγγράφου δίνει στον επικεφαλής του οργανισμού το δικαίωμα να αρνηθεί την εισαγωγή ανηλίκου στον κατάλογο των μαθητών.

Οι υπάλληλοι της οργάνωσης (εκπαιδευτικοί) είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή υποδοχή των παιδιών στην ομάδα. Διεξάγουν την εξέταση ανηλίκων ανεξάρτητα ή με τη συμμετοχή ιατρικού προσωπικού.

Στην περίπτωση υποψίας ασθένειας, ένα ανήλικος μετράται με τη θερμοκρασία. Μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να επεξεργαστούν τα θερμόμετρα. Τα επεξεργασμένα θερμόμετρα αποθηκεύονται ξεχωριστά από τα χρησιμοποιημένα. Ο επεξεργασμένος εξοπλισμός δεν πρέπει να είναι προσβάσιμος από παιδιά.

Εάν το παιδί απουσίαζε από την ομάδα για περισσότερο από 5 ημέρες, η αποδοχή του είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχει πιστοποιητικό από τον παιδίατρο με τη σφραγίδα για την απουσία μολυσματικών επαφών. Ο αριθμός των ημερών δεν περιλαμβάνει αργίες και Σαββατοκύριακα.

Ο ύπνος καθορίζεται ανάλογα με την ηλικία. Για τους ανήλικους από 0 έως 3 ετών, η ερώτηση αυτή τίθεται από το γιατρό, από 3 έως 7 έτη - ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είναι 2 - 2,5 ώρες, 5,5 - 6 ώρες μετά την προσχολική ηλικία.

Δικηγόρος Anisimov

Εκπροσώπηση και υπεράσπιση στο δικαστήριο

Ο Sanpin περπατά στο νηπιαγωγείο

Απαιτήσεις για το καθεστώς της ημέρας - Απόσπασμα από το SanPin

Απόσπασμα από 2.4.1.3049-13 SanPiN «Είδη επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας της προσχολικής εκπαιδευτικά ιδρύματα», «εγκρίνεται από τον Αρχηγό κράτος Υγειονομικής Γιατρός της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ημερομηνία 15 Μαΐου 2013 Ν '26 Μόσχα.

XI. Απαιτήσεις για την εισαγωγή παιδιών σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, το καθεστώς της ημέρας και την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

11.1. Η είσοδος παιδιών που εισέρχονται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς προσχολικής ηλικίας πραγματοποιείται βάσει ιατρικού πιστοποιητικού.

11.2. Η καθημερινή πρωινή υποδοχή των παιδιών πραγματοποιείται από φροντιστές και / ή ιατρούς που συνεντεύουν τους γονείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Σύμφωνα με τις ενδείξεις (παρουσία καταρροϊκών φαινομένων, φαινόμενα δηλητηρίασης) το παιδί υποβάλλεται σε θερμόμετρο.

Τα αναγνωρισμένα άρρωστα παιδιά ή τα παιδιά με υποψία ασθενείας σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν γίνονται αποδεκτά. τα άρρωστα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας απομονώνονται από υγιή παιδιά (προσωρινά τοποθετημένα στις εγκαταστάσεις της ιατρικής μονάδας) έως ότου φθάσουν οι γονείς ή νοσηλεύονται στην οργάνωση θεραπείας και πρόληψης με τους γονείς να ενημερώνονται.

11.3. Μετά από αυτή την ασθένεια και την έλλειψη περισσότερο από 5 ημέρες (εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις μόνο με αναφορά υποδεικνύει τη διάρκεια της νόσου διάγνωση, πληροφορίες σχετικά με την απουσία επαφής με μολυσματικές ασθενείς.

11.4. Το καθεστώς της ημέρας πρέπει να αντιστοιχεί στα ηλικιακά χαρακτηριστικά των παιδιών και να προάγει την αρμονική ανάπτυξή τους. Η μέγιστη διάρκεια της συνεχιζόμενης εγρήγορσης των παιδιών 3 έως 7 ετών είναι 5,5-6 ώρες, έως 3 έτη - σύμφωνα με ιατρικές συστάσεις.

11.5. Η συνιστώμενη διάρκεια των ημερήσιων περιπάτων είναι 3-4 ώρες. Η διάρκεια της βόλτας καθορίζεται από την προσχολική εκπαιδευτική οργάνωση, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, συνιστάται η διάρκεια της βόλτας να μειώνεται.

11.6. Συνιστάται η οργάνωση περιπάτων 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά να πάνε σπίτι.

11.7. Κατά την οργάνωση της παραμονής των παιδιών σε προσχολικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (ομάδες) για περισσότερο από 5 ώρες, τα γεύματα διοργανώνονται με ένα διάστημα 3-4 ωρών και τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. κατά την οργάνωση του καθεστώτος διαμονής των παιδιών μέχρι 5 ώρες - οργανώνεται ένα μόνο γεύμα.

Η συνολική διάρκεια του ημερήσιου ύπνου για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι 12 - 12,5 ώρες, εκ των οποίων 2 - 2,5 ώρες κατανέμονται για τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παιδιά ηλικίας από 1 έως 1,5 ετών, ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας διοργανώνεται δύο φορές το πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας με συνολική διάρκεια έως και 3,5 ώρες. Βέλτιστη είναι η οργάνωση ενός ύπνου στον αέρα (βεράντες). Για παιδιά ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών, ένας υπνάκο οργανώνεται μία φορά με διάρκεια τουλάχιστον 3 ωρών. Πριν πάτε για ύπνο, δεν συνιστάται η διεξαγωγή κινητών συναισθηματικών παιχνιδιών, διαδικασίες σκλήρυνσης. Κατά τη διάρκεια του ύπνου των παιδιών, η παρουσία του δασκάλου (ή του βοηθού του) στην κρεβατοκάμαρα είναι υποχρεωτική.

11.8. Η ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών 3-7 ετών (παιχνίδια, προετοιμασία για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προσωπική υγιεινή) κατά τον τρόπο της ημέρας θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον 3-4 ώρες.

11.9. Για παιδιά νεαρής ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών, η διάρκεια της συνεχούς άμεσης εκπαιδευτικής δραστηριότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά το πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας (για 8-10 λεπτά). Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην παιδική χαρά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

11.10. Συνεχής άμεσα εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών - όχι περισσότερο από 15 λεπτά, για από 4 έως 5 χρόνια - όχι περισσότερο από 20 λεπτά, από 5 έως 6 χρόνια - όχι περισσότερο από 25 λεπτά, και για παιδιά από 6 έως 7 χρόνια - όχι περισσότερο από 30 λεπτά.

11.11. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος όγκος εκπαιδευτικού φορτίου κατά το πρώτο εξάμηνο της ημέρας στις κατώτερες και μεσαίες ομάδες δεν υπερβαίνει τα 30 και 40 λεπτά, αντίστοιχα, και στους ανώτερους και προπαρασκευαστικούς - 45 λεπτά και 1,5 ώρες αντίστοιχα. Στη μέση του χρόνου που διατίθεται για συνεχή εκπαιδευτική δραστηριότητα, περάστε λεπτά φυσικής κουλτούρας. Διαλείμματα μεταξύ περιόδων συνεχούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας - τουλάχιστον 10 λεπτά.

11.12. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά ηλικιωμένων ηλικιωμένων προσχολικής ηλικίας μπορούν να πραγματοποιηθούν το απόγευμα μετά από έναν ύπνο ημέρας. Η διάρκειά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 - 30 λεπτά την ημέρα. Στη μέση των άμεσα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μιας στατικής φύσης, λαμβάνει χώρα η φυσική κουλτούρα.

11.13. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη γνωστική δραστηριότητα και διανοητική ένταση των παιδιών πρέπει να οργανώνονται κατά το πρώτο ήμισυ της ημέρας. Προκειμένου να αποφευχθεί η κόπωση των παιδιών, συνιστάται η διεξαγωγή της φυσικής κουλτούρας, της μουσικής, του ρυθμού κλπ.

Απαιτήσεις για το καθεστώς ημέρας

Περπάτημα το χειμώνα

όλες οι μητέρες γνωρίζουν ότι ένα παιδί πρέπει να περπατήσει, αλλά όχι όλοι ξέρουν γιατί!

 • Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία όλων των ζωτικών συστημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.
 • Ο καθαρός αέρας καθαρίζει τους πνεύμονες από σκόνη και αλλεργιογόνα
 • Το κόστος ενέργειας κατά τη διάρκεια του περπατήματος αυξάνει την καρδιακή δραστηριότητα
 • Η υπεριώδης ακτινοβολία παράγει βιταμίνη "D"

Η ημερήσια διάρκεια της παιδικής πορείας είναι τουλάχιστον 4-4, 5 ώρες.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε: Απαιτήσεις SanPiN 2.4.1.2660-10 2010 σε νηπιαγωγεία

Περπατήστε διοργάνωσε 2 φορές την ημέρα: κατά το πρώτο εξάμηνο - πριν από το γεύμα και κατά το δεύτερο εξάμηνο - μετά από έναν υπνάκο ή για τα παιδιά φύγουν από το σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Περπάτημα δεν διεξάγεται σε θερμοκρασίες κάτω από -15 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών σε θερμοκρασίες κάτω από -20 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 15 m / s (για μεσαία ζώνη)

Πώς να ντύσει ένα παιδί

Η βασική απαίτηση για παιδικά ρούχα - την ικανότητα να κινούνται ενεργά, να τρέχουν, να στρίβουν το κεφάλι σας, να σηκώνονται μόνοι σας μετά από πτώση, άλμα, αναρρίχηση στον αθλητικό εξοπλισμό

Το περπάτημα δίνει στο παιδί νέες εντυπώσεις και θετικά συναισθήματα και από αυτό εξαρτάται η πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σας

περιεχόμενα.. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30..

ΥΓΕΙΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά χαρακτηρίζονται από αυξημένη κινητική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί στη διαδικασία πεζοπορίας και εκδρομών. Το περπάτημα στον καθαρό αέρα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όρεξη, τον ύπνο, τη διάθεση, αυξάνει τον συνολικό τόνο της ζωής του παιδιού. Στις συνθήκες των προσχολικών ιδρυμάτων, ένας περίπατος χρησιμοποιείται ως μέσο συνολικής ανατροφής και εκπαίδευσης. Το περπάτημα είναι επίσης ένα μέσο σκλήρυνσης. Το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών πρέπει να είναι στον αέρα. Το χειμώνα, περπατήστε 2 φορές την ημέρα σε μια ειδική στιγμή. Μόνο για παιδιά ηλικίας κάτω των 1,5 ετών οι βόλτες αντικαθίστανται από ύπνο με ευρεία πρόσβαση σε καθαρό αέρα.

Πριν από το περπάτημα, είναι σημαντικό να ντυθείτε και να υποβάλετε σωστά το παιδί σύμφωνα με τον καιρό και την εποχή, γεγονός που θα του προσφέρει ελευθερία κινήσεων και θερμικής άνεσης, αποφεύγοντας την υπερψύξη ή την υπερθέρμανση (Πίνακας 10).

Συνιστώμενο ρουχισμό σε διαφορετικές θερμοκρασίες κατά την ψυχρή περίοδο

Θερμοκρασία εξωτερικού αέρα

Συνιστώμενα ρούχα

Ένδυμα τεσσάρων επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ, καλσόν, παντελόνι, σακάκι ή πανωφόρι, μπότες. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 0 ° C, βάλτε σε χειμωνιάτικο παλτό χωρίς πλεκτό πουλόβερ

Ένδυμα τεσσάρων επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ, καλσόν, παντελόνι, χειμώνα, ζεστές μπότες

Ρούχα πέντε επιπέδων: εσώρουχα, φόρεμα, πλεκτό πουλόβερ (πουλόβερ), καλσόν, παντελόνι, παλτό χειμώνα, ζεστές μπότες

Τα παιδιά κάτω των 3 ετών το χειμώνα πηγαίνουν για μια βόλτα σε καιρό χωρίς αέρα σε θερμοκρασία αέρα τουλάχιστον -15C, μεγαλύτερης ηλικίας (4-7 ετών) - σε θερμοκρασία -18... -22 ° C. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι περιπάτες πρέπει να μειωθούν.

Το περπάτημα πρέπει να ξεκινά με μια ήρεμη δραστηριότητα. Η προσοχή των παιδιών δίνεται σε αλλαγές στη φύση, τις καιρικές συνθήκες.

Από την πρώιμη παιδική ηλικία (η πρώτη νεαρή ομάδα) τα παιδιά διδάσκονται να ντυθούν και να γδύνονται. Αρχικά, ο δάσκαλος δείχνει πώς να το κάνει αυτό και βοηθά κάθε παιδί. Οι ηλικιωμένοι βοηθούν να φορούν τα παιδιά. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, τα ντυμένα παιδιά μεταφέρονται αμέσως στο δρόμο.

Το όφελος του περπατήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη συναισθηματική διάθεση των μαθητών. Τα παιδιά λαμβάνουν πολλές εντυπώσεις από τη φύση και, το σημαντικότερο, την ευκαιρία να κινηθούν ενεργά. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τον καιρό, οργανώνονται διάφορα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της βόλτας (παιχνίδια με κανόνες, δημιουργικά, παιχνίδια κατασκευής), αθλητικές δραστηριότητες (έλκηθρο, σκι και πατινάζ), εργασίες στο χώρο. Το περπάτημα μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός του παιδικού ιδρύματος, ενώ τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να περιηγούνται στο περιβάλλον. Εκτός από τη γνωστική σημασία, τέτοιοι βόλτες εκπαιδεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και τη συσκευή κινητήρα.

Το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό με παιδιά προσχολικής ηλικίας, κάνουν εκδρομές (το πρωί, μετά το πρωινό ή μετά από μεσημεριανή αναβολή, δηλαδή σε μια εποχή που ο ήλιος δεν ψήνει πάρα πολύ). Τα παιδιά που αποδυναμώνουν ή έχουν επίπεδα πόδια στην εκδρομή δεν πρέπει να ληφθούν. Τα ρούχα των προσχολικών πρέπει να είναι άνετα, ελαφριά και σε μια ηλιόλουστη μέρα - φως: στο κεφάλι - ένας παναμάς, στα πόδια - κάλτσες και ελαφρά παπούτσια ή ειδικά παπούτσια για τουρισμό. Είναι σημαντικό τα παπούτσια να είναι ελεύθερα, δεδομένου ότι τα σφιχτά παπούτσια κάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα δύσκολη, γεγονός που προκαλεί ταχεία κόπωση του παιδιού. Τα σανδάλια και τα σανδάλια δεν πρέπει να φοριούνται για εκδρομή: μέσα από τις τρύπες μέσα τους η άμμος θα συσκευάζεται, μικρά βότσαλα που μπορεί να βλάψουν το δέρμα.

Βασικές διατάξεις του SanPiN 2.4.1.2660-10

Δεν συνιστάται να φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσες, καθώς οι κάλτσες απορροφούν την υγρασία, προστατεύουν τα πόδια από τη σκόνη, την άμμο και αποτρέπουν την τριβή.

Τα παιδιά 3-4 ετών βγαίνουν από το οικόπεδο πρώτα για 5-10 λεπτά, και στη συνέχεια για 20 λεπτά. Οι μαθητές 4-5 ετών με τη σωστή οργάνωση της εκδρομής σε μια καλή καλοκαιρινή μέρα μπορούν να κάνουν βόλτες στην απόσταση (εκεί και πίσω), 6-7 χρόνια - για 3 χλμ. (Εκεί και πίσω).

Κάθε 10-15 λεπτά περπάτημα, τα παιδιά πρέπει να έχουν μια μικρή (5 λεπτά) ανάπαυσης, και στη μέση της εκδρομής σε ένα ξηρό μέρος - μια στάση για 20-30 λεπτά. Όταν σταματήσουν, μπορούν να καθίσουν, να ξαπλώσουν, να παίξουν ήσυχα παιχνίδια.

Στις εκδρομές για την εξοικείωση των προσχολικών με τις δυσκολίες των ενηλίκων, ο εκπαιδευτικός λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα όταν παρατηρεί το έργο διαφόρων μηχανισμών και γεωργικών μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα παιδιά πρέπει να συνοδεύουν τουλάχιστον δύο ενήλικες.

Το χειμώνα οι μαθητές των ανώτερων ομάδων μπορούν να κάνουν βόλτες με διάρκεια 40-60 λεπτών (για αρχάριους 30 λεπτά). Κατά την οργάνωση αυτών των περιπάτων είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ατομικές δυνατότητες των παιδιών, ο καιρός, ο δρόμος.

περιεχόμενα.. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30..

Πώς πηγαίνετε στο νηπιαγωγείο;

Ένα χαρούμενο πλήθος, θόρυβος, κραυγές και απεριόριστο γέλιο - αυτό είναι που οι κάτοικοι των σπιτιών δίπλα στο νηπιαγωγείο ακούν όταν τα παιδιά χύνονται για μια βόλτα. Και αυτό είναι κατανοητό: όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αγαπούν να περπατούν, ανεξάρτητα από τον καιρό και την εποχή.

Καθημερινές βόλτες

Για τα παιδιά, η διαμονή στον αέρα είναι ένα συναρπαστικό χόμπι, παιχνίδια, επικοινωνία, για τους εκπαιδευτικούς ο ίδιος περίπατος είναι μια ειδικά οργανωμένη εκπαιδευτική και εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, Κατά τη διάρκεια της παραμονής των προσχολικής ηλικίας έξω από τις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, ο εκπαιδευτικός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της ζωής και της υγείας των περιβλημάτων τους, Καθώς η δράση των παραγόντων κινδύνου στο δρόμο αυξάνεται κατά περιόδους. Αυτά είναι ολισθηρά χειμωνιάτικα μονοπάτια και άγνωστα έντομα που εμφανίστηκαν στον θάμνο της περιοχής και ένα σκληρό ασφάλτινο κάλυμμα για το οποίο τα γόνατα των μωρών είναι τόσο συχνά σπασμένα.

Συνήθως μια βόλτα αποτελείται από διάφορα μέρη:

 • οργανωμένη παρατήρηση φαινομένων και αντικειμένων του γύρω κόσμου. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του δασκάλου για να παρατηρήσει την αλλαγή του καιρού, με το φρέσκο ​​χιόνι, για βόλτες μέσα από την ιστοσελίδα αυλή ενός σκύλου για επιστάτη εργασίας. Ο δάσκαλος εφιστά την προσοχή των παιδιών που πικραλίδα αλλάξει κίτρινη στολή του στον αέρα μια λευκή ρόμπα, τον τρόπο περιστέρια συμπεριφέρονται όταν κάνει κρύο έξω, όπως η μηχανή είναι άδειο με προϊόντα από το πλησιέστερο κατάστημα. Κάθε βόλτα είναι μια νέα εμπειρία, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των παιδιών με τη γνώση του κόσμου στον οποίο μεγαλώνουν.
 • διαφορετικούς τύπους εργασίας. Οι εργασίες σε ένα ομαδικό χώρο μπορεί να είναι ποικίλες - συλλογή φύλλων που πέφτουν από τα δέντρα το φθινόπωρο, οικοδόμηση διαφανειών και εκκαθάρισης μονοπατιών από το χιόνι, πότισμα φυτών στις κηπευτικές κλίνες ενός νηπιαγωγείου.
 • υπαίθρια παιχνίδια. Μπορούν να συμμετάσχουν ως όλα τα παιδιά της ομάδας, καθώς και μεμονωμένες υποομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ο δάσκαλος προτείνει την εκμάθηση των κανόνων του νέου παιχνιδιού ή την επανάληψη του ήδη οικείου παιχνιδιού που αρέσουν τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια.
 • ανεξάρτητη παιδική δραστηριότητα των παιδιών. Αυτό το λεγόμενο ελεύθερο χρόνο, όταν τα παιδιά οργανώνονται σε μικρές επιχειρήσεις με τα ίδια ενδιαφέροντα και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα σας χόμπι - στα παιχνίδια sandbox, αθλητικά παιχνίδια, οι οικόπεδο-παιχνίδια ρόλων (στην οικογένεια, το κατάστημα στο νοσοκομείο). Για την ανεξάρτητη δράση για τα πόδια ήταν έντονη και ενδιαφέρουσα, οι καθηγητές μαζί με τους γονείς και την καθοδήγηση του νηπιαγωγείου πριν αναλάβει τη φροντίδα της παρουσίας του υλικού παιχνιδιού (μπάλες, μπαστούνια του γκολφ, ποδήλατα, μηχανάκια, θέτει για sandboxes, χαρτί σχεδίασης, αποδίδει την πλοκή των παιχνιδιών), και ως τμήμα διάταξη (καθαρότητα φράχτη βεράντα στερεώνεται ασφαλώς, σταθερό και κατάλληλο swing μέγεθος, σπίτια, τρένο, λαβύρινθοι, λόφος πάγου).
 • ατομική εργασία του εκπαιδευτικού με συγκεκριμένα παιδιά για την εδραίωση και βελτίωση ορισμένων φυσικών δεξιοτήτων.

Δεν είναι όλα τα παιδιά να αποκτήσουν επιτυχία εκείνους ή άλλα είδη κινήσεων σε μαθήματα φυσικής αγωγής και φόρτιση στο νηπιαγωγείο, ο δάσκαλος σχεδιάζει να λειτουργήσει γιατί μερικά παιδιά μεμονωμένα, εξάσκηση των δεξιοτήτων των περπάτημα, το άλμα, το τρέξιμο, σέρνεται, αναρρίχηση.

Ειδικοί τύποι περιπάτων

Εκτός από τις συνηθισμένες καθημερινές εξόδους στο δρόμο, άλλες μορφές περιπάτων μπορούν να πραγματοποιηθούν στο νηπιαγωγείο - εκδρομές, πεζοπορίες-στόχους, πεζοπορίες, θεματικές περιπάτους.

Οι εκδρομές για παιδιά απαιτούν προσεκτική προετοιμασία. Ανάλογα με το σκοπό της εκδήλωσης, αναπτύσσεται μια ειδική διαδρομή, ο τρόπος μεταφοράς παιδιών (με τα πόδια, με λεωφορείο), ο αριθμός των συνοδών ενηλίκων από τους φροντιστές ή άλλους υπαλλήλους του νηπιαγωγείου και οι γονείς της ομάδας καθορίζεται.

Σε αντίθεση με τις εκδρομές, οι στοχευμένες βόλτες δεν απέχουν πολύ από το νηπιαγωγείο (όχι περισσότερο από 2 χλμ.) Και βραχυπρόθεσμα. Οι πεζοπορίες πραγματοποιούνται σπάνια - μία ή δύο φορές το χρόνο, με υποχρεωτική προκαταρκτική δρομολόγηση της διαδρομής και δοκιμές για την ασφάλεια των παιδιών.

Θεματικές βόλτες συνδυασμένο σύνολο των δραστηριοτήτων (περιπέτεια, δράμα Κοιμήσεως, την ψυχαγωγία, το καλοκαίρι στην πισίνα ή στην παιδική χαρά), κατά την οποία τα παιδιά φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο: να οργανώσει μια συναυλία για τα παιδιά ξεπεραστούν τα εμπόδια δουλειά αποστολές, ανταγωνίζονται στην ευελιξία και την ταχύτητα στα παιχνίδια του νερού ή το γήπεδο.

Λειτουργία περπατήματος

Η διάρκεια και ο αριθμός των περιπάτων στο νηπιαγωγείο ρυθμίζονται από την SanPin.

Ερώτηση για μια βόλτα στον κήπο στο SanPin και στην πραγματικότητα

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, μετά τα μαθήματα πριν από το γεύμα και το απόγευμα. Η συνολική διάρκεια διαμονής στον αέρα είναι τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, τον καιρό (βροχή, παγετό, ισχυρό άνεμο), η διάρκεια του περπατήματος μπορεί να μειωθεί. Σε διαφορετικές περιοχές, οι περιορισμοί της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τη δύναμη του ανέμου μπορεί να διαφέρουν.

Η διάρκεια της βόλτας εξαρτάται από την ηλικία των μαθητών του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών βρίσκονται στο δρόμο λιγότερο από τα παιδιά των ανώτερων και των προπαρασκευαστικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος χρόνος καθορίζεται από τη λειτουργία της ομάδας ηλικιών.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά είναι ντυμένα με τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε τα παπούτσια να μην είναι ολισθηρά και τα μπουφάν και τα μπουφάν να είναι καλά στερεωμένα. Πριν βγείτε για μια βόλτα, οι δάσκαλοι ελέγχουν για να διαπιστώσουν εάν έχουν βάλει όλα τα παιδιά, αν έχουν όλα τα γάντια, τα γάντια, τα κασκόλ, όλα τα ρούχα και τα παπούτσια είναι κουμπωμένα και δεμένα. Εάν εντοπιστούν προβλήματα, το παιδί παραμένει στην ομάδα υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα και οι γονείς αναφέρονται στην ενορία κατά την άφιξη.

Γυναικεία πύλη Flero

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ίσως είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία του περπατήματος σε ένα νηπιαγωγείο. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τα παιδιά κινούνται ενεργά, αναπνέουν καθαρό αέρα, γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, συνηθίζουν να εργάζονται. Όλα αυτά είναι χρήσιμα για την υγεία, τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Υγειονομικών κανόνων (SanPiN στις 15 Μάη του 2013 Ν 26 για την έγκριση SANPIN 2.4.1.3049-13 «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις των συσκευών, το περιεχόμενο και την οργάνωση τρόπους σε ιδρύματα προσχολικής ηλικίας), καθορίζεται ότι η ημερήσια διάρκεια των παιδιών με τα πόδια δεν είναι λιγότερο από 3-4 ώρες.

Ο περίπατος διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: στο πρώτο μισό - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και στο δεύτερο μισό - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά πάνε σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Το βάδισμα δεν πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες κάτω των -15 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών σε θερμοκρασίες κάτω των -20 ° C και ταχύτητες ανέμου άνω των 15 m / s.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, η κινητική δραστηριότητα των μαθητών και τα λογικά ρούχα παρέχονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής περιόδου.

Ο λόγος για την συχνή εμφάνιση ενός παιδιού δεν μπορεί να σχετίζεται άμεσα με το περπάτημα στο νηπιαγωγείο. Αντίθετα, στο νηπιαγωγείο υλοποιούνται δραστηριότητες φυσικής κουλτούρας και υγείας με στόχο την ενίσχυση της υγείας κάθε παιδιού.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό του εδάφους του νηπιαγωγείου:
1. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείτε τις τοποθεσίες καθημερινά πριν από μια βόλτα:
όλος ο εξοπλισμός στον τόπο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (χωρίς αιχμηρές προεξοχές γωνιών, καρφιών, τραχύτητας και προεξέχοντες μπουλόνια),
οι μικρές μορφές παιχνιδιών, τα επιδόματα σωματικής αγωγής κ.λπ. πρέπει να πληρούν την ηλικία των παιδιών και τις απαιτήσεις του SanPiN.
2. Το απομακρυσμένο και διδακτικό υλικό για παιχνίδια παιδιών πρέπει να αντιστοιχεί στην περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι υγιεινά, όχι σπασμένα, για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών, επιτρέποντας την εξισορρόπηση του φορτίου του κινητήρα σύμφωνα με την εποχή του έτους και την ηλικία των παιδιών.
3. Οι περιφράξεις παιδικών σταθμών δεν πρέπει να έχουν οπές, ανοίγματα για να αποφεύγεται η διείσδυση αδέσποτων σκύλων και μη εξουσιοδοτημένη φροντίδα των παιδιών.
4. Οι κοιλότητες στο έδαφος πρέπει να καλύπτονται, τα πηγάδια κλείνονται με βαριά καλύμματα.
5. Εάν υπάρχουν επικίνδυνα και ύποπτα αντικείμενα στον τόπο, ενημερώστε αμέσως τη διοίκηση (φύλακας), τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή στις εγκαταστάσεις.
6. Η πύλη του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι κλειστή στον μπουλόνι.
7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών για λογαριασμό του, να στείλει αμέσως έναν υπάλληλο και να αναφέρει το περιστατικό στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.
8. Πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις για την κατασκευή κατασκευών χιονιού (διαφάνειες, πίστες για ολίσθηση, χιόνι κ.λπ.).

Κατά την οργάνωση περιπάτων την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, πρέπει:
1. Φορέστε τα παιδιά σύμφωνα με τις συνθήκες θερμοκρασίας, μην επιτρέψετε:
- κρυοπαγήματα, υποθερμία ή υπερθέρμανση του σώματος του παιδιού.
- διαβροχή παιδικών ρούχων, παπουτσιών.
2. Προστατεύστε τα παιδιά από τους ακόλουθους επικίνδυνους παράγοντες, χαρακτηριστικούς της περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα:
- τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των αγώνων στον πάγο, δεν εκκαθαρίζονται από το χιόνι, τον πάγο?
- οι τραυματισμοί από τα κρημνίσματα που πέφτουν από τις στέγες, τα κρεμαστά κομμάτια του χιονιού κατά την περίοδο απόψυξης.
- να πέσει από τις διαφάνειες, σε περίπτωση απουσίας της ασφάλισης του φροντιστή
(Για να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η άμεση ασφάλιση δάσκαλο, ενώ τροχαίο κάτω από τους λόφους, αναρρίχηση, πηδώντας από ένα λόφο, αθλητικό εξοπλισμό, ρίχνοντας)?
- τραυματισμό. να βγαίνει από το μέταλλο του εδάφους ή ξύλινα ράφια αντικείμενα, πρέμνα χαμηλή σε λόγοι για υπαίθρια παιχνίδια, ενέσεις σπασμένα γυαλιά, ξερά κλαδιά, κλαδιά των δέντρων, θάμνων, θραύσματα από μπαστούνια, σανίδες, ξύλινα παιχνίδια, κλπ?
- τραύμα στα πόδια των μαθητών: παρουσία κάδων και λακκούβων στην περιοχή, όταν πηδούν από σταθερό εξοπλισμό χωρίς την ασφάλιση του δασκάλου.
- τραυματισμούς κατά την ολίσθηση κατά μήκος της διαδρομής πάγου?
- κατά την οργάνωση του έργου των προσχολικών παιδιών.
- τραυματισμοί, μώλωπες κατά τη διάρκεια παιχνιδιών με αθλητικά στοιχεία.
- τραυματισμοί, μώλωπες κατά τη διάρκεια παιχνιδιών σε υγρό και ολισθηρό έδαφος.
- τραυματισμούς, μώλωπες στα πόδια κατά την οδήγηση με διαφάνειες πάγο, σε ένα έλκηθρο, ενώ κινείται σε συνθήκες πάγου σε ολισθηρό διάδρομοι, σκάλες εξωτερικό, τακάκια, δεν είναι απαλλαγμένες από το χιόνι, πάγο και την άμμο?
- τραύμα από την επαφή σε μια παγωμένη μέρα με μεταλλικές κατασκευές με ανοικτά μέρη του σώματος (πρόσωπο, χέρια, γλώσσα, χείλη)?
Μην επιτρέπετε:
- λοίμωξη με γαστρεντερικές παθήσεις, ασθένεια ARD, εάν το παιδί παίρνει βρώμικο και κρύο χιόνι στο στόμα, κρότωνες.
- Οι στέγες όλων των κτιρίων θα πρέπει να καθαρίζονται από χιόνι, τα παγοκρύσταλλα - πασπαλισμένα με άμμο.

Κάθε εκπαιδευτικός και όλοι οι εκπαιδευτικοί που τον αντικαθιστούν θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις σε απεικονίσεις, να εξηγήσουν στα παιδιά.
Συντονιστείτε με τον ανώτερο νοσηλευτή, τον διευθυντή της ευκαιρίας να κάνετε μια βόλτα, ανάλογα με την κατάσταση των καιρικών συνθηκών, τη θερμοκρασία του αέρα.
Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να επιθεωρήσει τα ρούχα, τα υποδήματα των μαθητών για συμμόρφωση με τις καιρικές συνθήκες.
Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να διαθέτουν εφεδρικά αντικείμενα σε περίπτωση κακοκαιρίας, τα οποία οι γονείς προβαίνουν εκ των προτέρων για αυτό.

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια της βόλτας
1. Δεν επιτρέπεται η οργάνωση περιπάτου, η εργασία σε ένα χώρο παιχνιδιού ταυτόχρονα 2 ομάδες μαθητών, η παρουσία γονέων σε βραδινή βόλτα
2. Ο πάροχος παρέχει την παρακολούθηση, τον έλεγχο της ηρεμίας των μαθητών έξοδο του δωματίου και κατεβαίνοντας την βεράντα, δεν τρέχουν, δεν ωθεί, στην κάθοδο και την άνοδο στο 2ο όροφο για να κρατήσουμε την κουπαστή, δεν θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα μεγάλα παιχνίδια και αντικείμενα μακριά από την αναθεώρηση των τρόπων και άλλο
Πρόσθετες απαιτήσεις ασφαλείας κατά τους χειμερινούς περιπάτους:
1. Παροχή ελέγχου και άμεσης ασφάλισης στο δάσκαλο των μαθητών κατά τη διάρκεια της ολίσθησης κατά μήκος των διαδρομών πάγου, έλκηθρο?
2. Βεβαιωθείτε ότι όταν το έλκηθρο, το επόμενο παιδί περίμενε υπομονετικά μέχρι το παιδί να γλιστρήσει μπροστά του φτάνει στο τέλος της ράμπας, το λόφο.
3. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να κάθονται με τις πλάτες τους στην κλίση όταν ολισθαίνουν από μια ολίσθηση σε ένα έλκηθρο.
4. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν παίρνουν βρώμικο χιόνι στα στόματά τους, τα αλεξίπτωτα.
5. Με την αύξηση του παγετού και του ανέμου, τα παιδιά πρέπει να οδηγηθούν σε νηπιαγωγείο.

Απαιτήσεις ασφάλειας σε καταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας βόλτας:
1. Όλοι οι εργαζόμενοι που αντικαθιστούν προσωρινά μια ομάδα φροντιστών αναλαμβάνουν τη λειτουργία της σωτηρίας παιδιών.
2. Σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων είναι απαραίτητο:
- εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών ·
- βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επικίνδυνη κατάσταση.
- ενημέρωση της διοίκησης σχετικά με το συμβάν, παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος,
- αναφέρετε στην υπηρεσία διάσωσης μέσω τηλεφώνου, εάν το απαιτεί η κατάσταση.

Απαιτήσεις ασφαλείας μετά το περίπατο
1. Οργανώστε μια ήσυχη είσοδο των μαθητών στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου (η 1 η υποομάδα περνάει και συντρίβεται υπό την επίβλεψη του βοηθού καθηγητή, ο δεύτερος εποπτεύεται από τον δάσκαλο).
2. Καθαρίστε τα εξωτερικά ρούχα των παιδιών, τα παπούτσια από το χιόνι, τη βρωμιά, την άμμο.
3. Για να ελέγξετε, πώς οι μαθητές έχουν βάλει ρούχα σε θυρίδες. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τους μαθητές σε στεγνά ρούχα και σεντόνια.
4. Οργανώστε την εφαρμογή των διαδικασιών υγιεινής: επισκεφθείτε την τουαλέτα, πλένοντας τα χέρια με σαπούνι.
5. Εξασφαλίστε την ξήρανση υγρών ρούχων, παπουτσιών μετά από βροχή ή το χειμώνα

Είδη βόλτες στο νηπιαγωγείο

1. Ανά τόπο:

Στο έδαφος του νηπιαγωγείου.

Έξω από το νηπιαγωγείο (πιθανό σε ηλικιωμένες ομάδες, για μικρές αποστάσεις).

2. Ανά περιεχόμενο:

Παραδοσιακά, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής δραστηριότητας των παιδιών (συλλογή φύλλων, χιόνι κ.λπ.), κινούμενα και ήσυχα παιχνίδια κ.λπ.

Θέμα: αποτελείται από συνεντεύξεις και παρατηρήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα (τα ζώα, τα σύννεφα, τα δέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ), μπορεί να είναι ένας δρόμος θεατρική παράσταση, η προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια απλή - απαιτεί προσχεδιασμένο σενάριο?

Στόχος: οργανωμένη έξοδος έξω από το νηπιαγωγείο, για μικρή απόσταση (μέχρι 2 χλμ.).

Εκδρομή (κατά κανόνα, μουσείο): μία φορά το μήνα, ξεκινώντας από τη μεσαία ομάδα.

Εκστρατεία: μπορεί να πραγματοποιηθεί 1-2 φορές το χρόνο σε ομάδες υψηλού επιπέδου.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΘΙΝΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

SanPin 2.4.1.3049 - 13

Το περπάτημα είναι η βασική στιγμή του καθεστώτος της ζωής των παιδιών στο DOW. Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται καθημερινά βόλτες. Το χειμώνα, μια βόλτα πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα με συνολική διάρκεια έως και 4 ώρες, με τα κατάλληλα υγειονομικά πρότυπα (θερμοκρασία και δύναμη του ανέμου). Σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, ο περίπατος μπορεί να μειωθεί ή να ακυρωθεί.

Ο σκοπός της βόλτας είναι να προωθήσει την υγεία, τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, να αποκαταστήσει τους λειτουργικούς πόρους του σώματος που είναι χαμηλότερα στη διαδικασία της δραστηριότητας και να σκληρύνει.

Οι στόχοι στόχου είναι η σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Το περπάτημα είναι το πιο προσιτό μέσο σκλήρυνσης του οργανισμού ενός παιδιού, συμβάλλει στην αντοχή του και στην αντίσταση στις δυσμενείς περιβαλλοντικές επιρροές, ειδικά στα κρυολογήματα. - βελτιστοποίηση της κινητικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τα παιδιά κινούνται πολύ, και η κίνηση αυξάνει το μεταβολισμό, την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την όρεξη. Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να γίνουν πιο δραστήριοι, επιδέξια, τολμηροί και διαρκείς. Αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες και ικανότητες, ενισχύουν το μυϊκό σύστημα, αυξάνουν τη ζωτικότητα.

Υγειονομικά πρότυπα SanPin από τις 15 Μαΐου 2013. 2.4.1.3049-13 στο συμπέρασμα ότι η ημερήσια διάρκεια των παιδιών με τα πόδια δεν είναι λιγότερο από 3-4 ώρες. μια βόλτα οργανώνεται 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό - το μεσημεριανό γεύμα και το δεύτερο μισό - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά πάνε σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από-15 ° και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7m / s, η διάρκεια της βόλτας μειώνεται. Περπάτημα δεν διεξάγεται σε θερμοκρασίες κάτω από μείον 15 βαθμούς και μια ταχύτητα ανέμου 15m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών - σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από μείον 20 βαθμούς και μια ταχύτητα ανέμου 15m / s.

Κατά τον σχεδιασμό μιας βόλτας, ο εκπαιδευτικός προβλέπει μια ομοιόμορφη εναλλαγή της ησυχίας και κινητικής δραστηριότητας των παιδιών, τη σωστή κατανομή της σωματικής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια της βόλτας.

Στη χειμερινή περίοδο συνιστάται να συστήνετε στους γονείς το λεγόμενο στρώμα επίδεσμου ρούχων, δηλ. top tank> πουκάμισο (μπλούζα)> πουλόβερ> σακάκι. Σε αυτό το πουκάμισο μπαίνει σε εσώρουχα, ένα πουκάμισο σε καλσόν, ένα πουλόβερ σε παντελόνι. Αυτή η μέθοδος προστατεύει από την υποθερμία του παιδιού στην περίπτωση που ιδρώνει ή όταν βρέχεται από το χιόνι. Κάθε επόμενο στρώμα ρούχων προστατεύει από το εμποτισμό (εμποτισμένο ιδρώτα).

Όταν επιλέγετε ρούχα (ειδικά εσώρουχα), οι γονείς ενθαρρύνονται να προτιμούν τα φυσικά υφάσματα. Εάν είναι δυνατόν, αποκλείστε την αγορά εξωτερικού ρουχισμού σε επένδυση με τρίχωμα. Οι συνθετικοί ιστοί συμβάλλουν στην αύξηση της μεταφοράς θερμότητας του σώματος, ενώ δεν απορροφούν τον ιδρώτα ενός παιδιού που ακουμπάει.

Κατά τη διάρκεια των περιπάτων, ο δάσκαλος θα πρέπει:

 1. Προστατεύστε τα παιδιά από το να παίζουν παιχνίδια με πάγο, που δεν εκκαθαρίζονται από το χιόνι.
 2. Προβλέψτε την πιθανότητα να πέσουν οι σκισίματα από τις στέγες, να κρεμαστούν μπλοκ του χιονιού κατά τη διάρκεια της απόψυξης (από τη βεράντα, από τις διαφάνειες κ.λπ.).
 3. Μην επιτρέπετε την πτώση από τις διαφάνειες, ελλείψει ασφάλισης εκπαιδευτή.
 4. Εξασφαλίστε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης στο λούστρο σε ολισθηρές διαδρομές, εξωτερικά σκαλοπάτια, περιοχές που δεν έχουν καθαριστεί από χιόνι, πάγο και δεν έχουν λειανθεί.
 5. Μην επιτρέπετε να αγγίζετε τα ανοικτά μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια της παγωμένης ημέρας σε μεταλλικές κατασκευές (πρόσωπο, χέρια, γλώσσα, χείλη).
 6. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν παίρνουν το χιόνι στα στόματά τους, τους κρότες, τα βρώμικα γάντια.
 7. Πριν από κάθε έξοδο στην περιοχή, ελέγξτε για λόγους ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας δεν επιτρέπεται η παρουσία γονέων. Φροντιστής παρέχει εποπτεία και τον έλεγχο των ήσυχη μαθητές έξοδο του δωματίου και κατεβαίνοντας την βεράντα, για να μην τρέχουν, να μην πιέσει, κατά τη διάρκεια της καθόδου και ανόδου στο δεύτερο όροφο για να κρατήσουμε την κουπαστή, δεν θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα μεγάλα παιχνίδια και αντικείμενα που καλύπτουν την αναθεώρηση του τρόπου.

Στο τέλος της βόλτας:

 1. Για την οργάνωση μιας ήσυχης εισόδου μαθητών ενός νηπιαγωγείου (η πρώτη υποομάδα περνάει και ξετυλίγεται υπό την επίβλεψη του βοηθού του δασκάλου, το 2 ο υπό την επίβλεψη του δασκάλου).
 2. Καθαρίστε τα εξωτερικά ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών από το χιόνι και την άμμο.
 3. Ελέγξτε πώς τα παιδιά βάζουν τα ρούχα τους στα ντουλάπια τους. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τα παιδιά σε στεγνά ρούχα.
 4. Για να οργανώσετε την εφαρμογή των διαδικασιών υγιεινής: επισκεφθείτε την τουαλέτα, πλένοντας τα χέρια με σαπούνι, πλένοντας τη ρινική κοιλότητα.
 5. Εξασφαλίστε την ξήρανση υγρών ρούχων, παπουτσιών.

Norms 2015-2016

Το SanPin είναι ένα κανονιστικό έγγραφο που ρυθμίζει τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα που έχει θεσπίσει το κράτος. Στην περίπτωση αυτή, θα μιλήσουμε για τους κανόνες για τα προσχολικά ιδρύματα. Το έγγραφο SanPin 2.4.1.3049-13 περιγράφει τις απαιτήσεις που καθορίζουν το περιεχόμενο των ομάδων, το μικροκλίμα και τον φωτισμό στις εγκαταστάσεις τυχερών παιχνιδιών, καθώς και τους κανόνες για τη διατροφή των παιδιών και πολλά άλλα. Στη Ρωσία, σήμερα υπάρχει το SanPin, το οποίο εγκρίθηκε το 2013. Οι κανόνες και οι κανονισμοί που προβλέπονται στο παρόν έγγραφο ισχύουν για το τρέχον έτος 2015.

Σύμφωνα με τις γενικές απαιτήσεις της SanPin για τα νηπιαγωγεία, όλοι οι κανόνες και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της οργανωτικής νομικής μορφής του ιδρύματος ή του τύπου του προσχολικού ιδρύματος. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να καθοδηγούνται από τους συγκεκριμένους κανόνες για τις ομάδες των παιδιών που τοποθετούνται σε διαμερίσματα διαμερισμάτων ή θραύσεις, αποκαλούμενες οικογενειακές ομάδες.

Ένας από τους κύριους ελέγχους που επιβλέπουν την εφαρμογή των κανόνων και των κανόνων του SanPin είναι ο Rospotrebnadzor. Επιπλέον, οι περιφερειακές και ομοσπονδιακές εκπαιδευτικές επιτροπές και η εισαγγελία.

Η ηλικία των παιδιών που εγγράφονται σε νηπιαγωγεία σύμφωνα με το SanPin είναι μεταξύ 0,2 και 7 ετών. Η ποσοτική συμπλήρωση των ομάδων σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα υπολογίζεται με βάση την περιοχή του δωματίου στην οποία θα συμμετέχει και θα παίζει ο όμιλος. Για διαφορετικές ηλικίες των παιδιών καθορίζονται διαφορετικά πρότυπα:

 • Για ομάδες μέχρι τριών ετών, τουλάχιστον 2,5 τετραγωνικά μέτρα μέτρα ανά παιδί.
 • Για ομάδες με ηλικιακή κατηγορία τριών έως επτά ετών τουλάχιστον 2 τετραγωνικά μέτρα ανά παιδί.

Ο υπολογισμός βασίζεται στον πραγματικό αριθμό των παιδιών της ομάδας.

Ημερήσια αγωγή

Στις τελευταίες αλλαγές του SanPin, οι κανόνες και οι κανονισμοί σχετικά με την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών στα προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ. Η συνεχής εγρήγορση του παιδιού από 3 έως 7 ετών δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 6 ώρες, ενώ για παιδιά κάτω των 3 ετών τα πρότυπα καθορίζονται ανάλογα με τις ιατρικές ενδείξεις. Οι καθημερινές βόλτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 3-4 ώρες, μόνο δύο φορές την ημέρα - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και μετά από έναν ύπνο. Για κάθε ηλικία στο SanPin, ενδείκνυται ο κανόνας της διάρκειας του ύπνου ανά ημέρα, ο οποίος είναι κατά μέσο όρο 12 ώρες την ημέρα, εκ των οποίων τουλάχιστον 2,5 ώρες πρέπει να είναι μία ημέρα.

Η ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει τα παιχνίδια, την προετοιμασία για μελέτες, την προσωπική υγιεινή. Αυτές οι απαιτήσεις ισχύουν για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών. Για παιδιά ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών, η συνεχής ανεξάρτητη δραστηριότητα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, δηλαδή 10 λεπτά στο πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας. Το εκπαιδευτικό φορτίο για παιδιά διαφορετικών ηλικιών ρυθμίζεται επίσης στο έγγραφο. Το κυριότερο είναι ότι αυτές οι δραστηριότητες θα πρέπει να διεξάγονται καθημερινά κατά το πρώτο και το δεύτερο μισό της ημέρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν υψηλότερη δραστηριότητα και ψυχική ένταση, πρέπει να οργανώνονται κατά το πρώτο εξάμηνο της ημέρας.

Οι απαιτήσεις σχετικά με τη διάρκεια του παιδικού περιπάτου είναι τώρα συνιστώμενες στη φύση και καθορίζονται με βάση τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές σε όλη τη χώρα μας. Με ένα σωστά οργανωμένο περίπατο, τα παιδιά λαμβάνουν περισσότερο από το ήμισυ της ανάγκης για κινήσεις την ημέρα. Η SanPin συνιστά τα παρακάτω ως μια παροδική δραστηριότητα για παιδιά:

 • Πρωινή γυμναστική;
 • Φυσική αγωγή τόσο στον αέρα όσο και στον εσωτερικό χώρο.
 • Φυσικά πηγάδια.
 • Διάφορα ενεργά παιχνίδια.
 • Ρυθμική;
 • Ειδικές αθλητικές δραστηριότητες.
 • Εκπαιδευτικές συσκευές.
 • Κολύμπι.

Περπατώντας τα παιδιά στο νηπιαγωγείο.

Για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, η απαιτούμενη σωματική άσκηση πρέπει να παρέχεται μέχρι και 8 ώρες ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων την εβδομάδα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί ένα συγκρότημα για την ανόρθωση των μαθητών, το οποίο συνίσταται στον αερισμό των χώρων, το πλύσιμο με κρύο νερό, την άσκηση και το περπάτημα στον καθαρό αέρα.

Οι ακριβείς κανόνες για την εύρεση ομάδων διαφορετικών ηλικιών στη λεκάνη απορροής μπορούν να διαβαστούν στο κείμενο του κανονιστικού εγγράφου. Μετά την επίσκεψη στην πισίνα, τα παιδιά μπορούν να βγουν για μια βόλτα όχι νωρίτερα από 50 λεπτά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποθερμία.

Επεξεργασία

Σύμφωνα με την SanPin, ο αερισμός των χώρων των παιδικών ομάδων πρέπει να πραγματοποιείται επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της απουσίας παιδιών. Η διάρκεια του αερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του αέρα έξω από το παράθυρο και την ποιότητα της θέρμανσης στο δωμάτιο. Μισή ώρα πριν τα παιδιά επιστρέψουν στις ομάδες, ο αερισμός πρέπει να διακοπεί. Στη θερμή περίοδο επιτρέπεται να αερίζεται με την παρουσία των μαθητών, στην περίπτωση αυτή είναι επιθυμητό να αποφεύγεται το ρεύμα. Το έγγραφο έχει έναν πίνακα, ο οποίος δείχνει σαφώς τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών στο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με το SanPin, οι ομάδες χαλαζία στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να διεξάγονται δύο φορές την ημέρα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και στη συνέχεια να αερίζονται.

Το πλύσιμο και η επεξεργασία παιχνιδιών στο νηπιαγωγείο από το SanPin πρέπει να γίνονται καθημερινά μετά την αποχώρηση των παιδιών από το σπίτι. Στις νεώτερες ομάδες - δύο φορές την ημέρα. Τα παιχνίδια που προορίζονται για υπαίθρια παιχνίδια πλένονται αμέσως μετά την επιστροφή τους από το δρόμο. Είναι επίσης απαραίτητο να χειριστείτε τα παιχνίδια που μόλις αγοράσατε, πρέπει να γίνει με ένα διάλυμα σαπουνιού για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Τα επεξεργασμένα με απορρυπαντικά παιχνίδια πρέπει να είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPin, τα κλινοσκεπάσματα στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να αλλάζονται καθώς είναι μολυσμένα, αλλά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το πλύσιμο σεντονιών και πετσετών πραγματοποιείται είτε στο πλυντήριο προσχολικής εκπαίδευσης είτε σε ειδική οργάνωση με την οποία συντάσσεται σύμβαση παροχής υπηρεσιών πλυντηρίου.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές προδιαγραφές για κάθε παιδί στην ομάδα νηπιαγωγείο θα πρέπει να είναι ένα άτομο κατσαρόλα, καθώς και για παιδιά άνω των 5 ετών - στις τουαλέτες τοποθετούνται προσωπικές εξαρτήσεις από ασφαλή υλικά. Η επεξεργασία των γλάστρων θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τη χρήση με απορρυπαντικά και απολυμαντικά. Καθαρίστε τις λεκάνες τουαλέτας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Foodblock

Σε κάθε ομάδα νηπιαγωγείου πρέπει να υπάρχει πλυντήριο πιάτων με ζεστό και κρύο νερό σύμφωνα με το SanPin. Τα πιάτα πρώτα καθαρίζονται από υπολείμματα τροφίμων, στη συνέχεια πλένονται με ένα σφουγγάρι με την προσθήκη μουστάρδας και σόδα. Στη συνέχεια, πλύνετε σε νερό σε θερμοκρασία 50 μοίρες με την προσθήκη χλωρίου, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό τουλάχιστον 70 μοίρες και στεγνώστε το στην σχάρα. Κάθε μέρα, μόλις τα πιάτα υποβληθούν σε βρασμό σε καθαρό νερό.

Εάν μια υποψία εμφάνισης της ασθένειας, που μεταδίδονται από τα τρόφιμα, επιτραπέζια σκεύη πρέπει στη συνέχεια μετά τον καθαρισμό και το πλύσιμο να υποβληθούν σε επεξεργασία και να απολυμαίνονται σε λευκαντικό χλώριο ή λευκαντικό διάλυμα για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύθηκαν τελείως και ξηραίνεται.

Όλα τα πιάτα στο DOW πρέπει να επισημαίνονται σύμφωνα με το SanPin. Σε κάθε κατσαρόλα πρέπει να υπάρχει μια επιγραφή για την οποία προορίζεται το πιάτο, η σήμανση εφαρμόζεται με βαφή πετρελαίου.

Η βιταμίνωση στο νηπιαγωγείο στο SanPin πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του μαθητή, με τον υποχρεωτικό έλεγχο του ιατρού και με την ειδοποίηση των γονέων.

Αν το μενού δεν περιλαμβάνει βιταμινούχα ποτά, τότε οι βιταμίνες προστίθενται στα τρίτα γεύματα - κομπόστα ή φιλέτο, σε μια ορισμένη θερμοκρασία

Πρότυπα εγκαταστάσεων και εξοπλισμού

Στο SanPin, η πισίνα στο νηπιαγωγείο καθορίζει σαφώς ποιες θα πρέπει να είναι οι εγκαταστάσεις κοντά στην πισίνα και τι εξοπλίζεται, καθώς και ποιο προσωπικό χρειάζεται στην πισίνα. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό και την απολύμανση της δεξαμενής. Με καλή κυκλοφορία νερού στην πισίνα, πρέπει να γίνει πλήρης αντικατάσταση του νερού μέσα σε 8 ώρες. Σε περίπτωση απουσίας κυκλοφορίας, πρέπει να γίνεται καθημερινή εκροή νερού. Ο καθαρισμός του ίδιου μπολ για κολύμβηση θα πρέπει να διεξάγεται από τους υπεύθυνους εργαζόμενους. Κάθε μέρα, η επεξεργασία ντους, τουαλέτες και αποδυτήρια. Γενικός καθαρισμός κάθε μήνα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την ποιότητα του νερού στη λεκάνη μία φορά την ημέρα.

Τα λουλούδια φυτεύονται στην αυλή του νηπιαγωγείου για να χωρίσουν τις παιδικές χαρές από τις οικονομικές ζώνες. Σύμφωνα με το SanPin, δεν μπορείτε να φυτέψετε φρούτα, δηλητηριώδη και ακανθώδη φυτά.

Τα έπιπλα Rostovka στο νηπιαγωγείο του SanPin πρέπει να είναι μία ομάδα και να αντιστοιχούν στον πίνακα που δίνεται στο διάταγμα. Κάθε ομάδα ανάπτυξης των παιδιών θα πρέπει να συνδυάζεται με έπιπλα.

Η σήμανση των επίπλων στο νηπιαγωγείο σύμφωνα με το SanPin πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το χρώμα, ανάλογα με την ανάπτυξη των επίπλων.

SanPin για το προσωπικό

Όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των παιδαγωγών, πρέπει να λαμβάνει μέλι κατά την υποβολή αίτησης για εργασία. επιθεώρηση και βεβαίωση της γνώσης των υγειονομικών κανόνων. Περαιτέρω κάθε δύο χρόνια, διεξάγεται έλεγχος σχετικά με τη γνώση των ίδιων κανόνων και διενεργείται επίσης τακτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών. Για παράδειγμα, δοκιμάστε την "προσχολική εκπαίδευση του GEF". Όλοι οι δάσκαλοι του νηπιαγωγείου είναι εφοδιασμένοι με φόρμες.

Μια νοσοκόμα ενός νηπιαγωγείου για ένα νέο SanPin πρέπει να έχει ελάχιστη ιατρική εκπαίδευση και να έχει τουλάχιστον 3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Η παρουσία ιατρικού βιβλίου είναι υποχρεωτική, κάθε τρεις μήνες πρέπει να διεξάγεται ιατρική εξέταση. Στην εργασία βασίζεται σε έγγραφο με τις κατάλληλες οδηγίες και κανόνες των εσωτερικών κανόνων εργασίας

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες του SanPin για το Dow μπορούν να βρεθούν κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο.

Βέρα Kostikova
Περπάτημα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες

Περπάτημα παίρνει τη λειτουργία της ημέρας των παιδιών προσχολικής ηλικίας ηλικία ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και έχει τεράστια παιδαγωγική σημασία. Σύμφωνα με το SanPiN 2.4.1.3049-13 "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για την οργάνωση, συντήρηση και οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών", την απόφαση του επικεφαλής κρατικού υγειονομικού γιατρού της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 15ης Μαΐου 2013 αριθ. 26, η συνιστώμενη διάρκεια της καθημερινής βόλτες αποτελούν 3-4 ώρες. Διάρκεια βόλτες καθορισμένη προσχολική εκπαιδευτική οργάνωση, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Χρόνος που έχει διατεθεί για εκδρομή, πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Οργανωμένη από περπατήστε δύο φορές την ημέρα : το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγετε από το σπίτι των παιδιών.

Δομικά στοιχεία βόλτες είναι : μια ποικιλία παρατηρήσεων.

κινητική δραστηριότητα : κινητά, αθλητικά παιχνίδια και ασκήσεις παιχνιδιών.

Ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών.

Ατομική εργασία για διαφορετικά κατευθύνσεις ανάπτυξης των μαθητών.

Αυτά τα στοιχεία δεν λειτουργούν ως χωριστά παιδαγωγικά μέτρα, αλλά ως λογικά τεκμηριωμένα τμήματα του κύριου που σχεδιάζεται από τον δάσκαλο σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα για μια βόλτα, και να επιτρέψει να γίνει πιο αποτελεσματική και ενδιαφέρουσα.

Η σειρά των δομικών στοιχείων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της προηγούμενης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, αν τα παιδιά ήταν σε μια τάξη που απαιτεί αυξημένη νοητική δραστηριότητα και ψυχικό στρες, τότε πρώτα βόλτες τρέξιμο παιχνίδια, jogs, τότε - παρατηρήσεις. Αν προηγουμένως βόλτες υπήρχε φυσική ή μουσική δραστηριότητα εκδρομή αρχίζει με παρατήρηση ή ηρεμία.

Κάθε ένα από τα απαιτούμενα στοιχεία βόλτες διαρκεί από 7 έως 15 λεπτά και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανεξάρτητης δραστηριότητας των παιδιών.

Στην κινητική δραστηριότητα των παιδιών στην Ελλάδα τα πόδια θα πρέπει να περιλαμβάνει :

Μετακίνηση παιχνιδιών και άσκηση το πρωί βόλτα : στους νεότερους ομάδα - 6-10 λεπτά, στη μέση ομάδα - 10-15 λεπτά ομάδες - 20-25 λεπτά. Το βράδυ βόλτα : στα νεότερα και στη μέση ομάδες - 10-15 λεπτά, στο ανώτερο και προπαρασκευαστικό ομάδες - 12-15 λεπτά. Τα κινητά παιχνίδια μπορούν να συμπληρωθούν ή να αντικατασταθούν, αθλητικές ασκήσεις ή στο ανώτερο προσχολικό αθλητικά παιχνίδια ηλικίας, παιχνίδια με στοιχεία ανταγωνισμού.

Απαιτήσεις για ρούχα παιδιά :

Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να ταιριάζουν με τον καιρό αυτή τη στιγμή και δεν πρέπει να υπερθερμαίνονται ή να πασπαλίζουν τα παιδιά.

Με διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από +3 σε -3 ° C και χαμηλό ανέμου, τα παιδικά ρούχα πρέπει να αποτελούνται από τρία στρώματα, όπως εσώρουχα. Τα εξωτερικά ενδύματα αποτελούνται από ένα ζεστό σακάκι, παντελόνια ή γκέτες. ζεστές μπότες στα πόδια.

Σε θερμοκρασία -4 έως -10 ° C, τα παιδιά φορούν χειμωνιάτικο σακάκι ή σακάκι με τρία στρώματα ρούχων. - Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες συνιστάται η αύξηση του αριθμού των στρώσεων ρούχων σε τέσσερα ή πέντε, ανάλογα με τις θερμικές προστατευτικές ιδιότητες του εξωτερικού ρουχισμού. - Το καλοκαίρι, φορούν φως καπέλα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση των παιδιών.

Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση των παιδιών, είναι απαραίτητο να τηρείτε την παραγγελία σάλτσα : στην αρχή, τα παιδιά φορούν εσώρουχα, γκέτες, και μετά πουλόβερ, φόρμες, παπούτσια και μόνο στα καπέλα της τελευταίας στιγμής, τα εξωτερικά ρούχα και το μαντήλι.

Τα παιδιά επιστρέφουν με περπατάει επίσης από υποομάδες. Ο νεότερος δάσκαλος παίρνει το πρώτο υποομάδα των παιδιών. Τα παιδιά της δεύτερης υποομάδες συνεχίστε να περπατάτε για άλλα 10-15 λεπτά με τον δάσκαλο.

Διάρκεια βόλτες το χειμώνα, στο δρόμο μειώνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα και η ταχύτητα του ανέμου είναι μεγαλύτερη από τους δείκτες των αντίστοιχων ηλικία των παιδιών.

1 νεώτερο ομάδες σε -15 C ήσυχη - τουλάχιστον 1 ώρα

από -12 C ανέμου έως 5 m / s - τουλάχιστον 30 λεπτά

2 νεότεροι ομάδες σε -20 C ήσυχη - τουλάχιστον 1 ώρα

από -18 ° C έως 5 m / s - τουλάχιστον 30 λεπτά

Μεσαίο ομάδες μέχρι -25 C ήσυχη - τουλάχιστον 1 ώρα

από -20 ο άνεμος έως 7 m / s έως-24С άνεμος έως 2 m / s (συμπεριλαμβανομένης) - τουλάχιστον 30 λεπτά

Ανώτερο, προπαρασκευαστικό ομάδες σε -30 C ήσυχη - τουλάχιστον 1 ώρα

από -25 C ανέμου έως 10 m / s έως -29 C ανέμου έως 3 m / s (συμπεριλαμβανομένης) - τουλάχιστον 30 λεπτά

Σχεδιασμός βόλτες off-site έναρξη με 2 νεότερους ομάδες.

Προετοιμασία για βόλτα ο εκπαιδευτής πρέπει πρώτα να εξετάσει τον τόπο βόλτες, διαδρομή, συντονίστε με τον διαχειριστή. Διαδρομή κίνησης ομάδες πρέπει να προβλέπει όσο το δυνατόν λιγότερες διασταυρώσεις και, ει δυνατόν, να χρησιμοποιεί μόνο ελεγχόμενες μεταβάσεις.

Το κεφάλι ή τον αναπληρωτή επικεφαλής της εκπαιδευτικής και μεθοδική δουλειά ανατεθεί από τη σειρά, διεξάγει μια εντολή στόχο με την έναρξη της διδασκαλίας στόχο για την οργάνωση της Εφημερίδας βόλτες και εκδρομές έξω από το Νηπιαγωγείο με όλους τους υπαλλήλους που συνοδεύουν παιδιά, συμφωνούν με τον συνολικό αριθμό των παιδιών που ταξιδεύουν εκδρομή.

Στην περίπτωση του βόλτες Είναι σημαντικό να παρέχεται ο απαραίτητος αριθμός ενηλίκων με ποσοστό ενός ενήλικα ανά 15 παιδιά. Ο δάσκαλος πρέπει πρώτα να εξετάσει τη διαδρομή και να το συντονίσει με τον επικεφαλής του νηπιαγωγείου.

Αν, για κάποιο λόγο, παιδιά από ομάδες έμειναν στο Νηπιαγωγείο, είναι υπό την εποπτεία του επικεφαλής του νηπιαγωγείου υπό την εποπτεία ενός συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή και την υγεία των παιδιών.

Παιδιά με τα πόδια βόλτες, Οι εκδρομές εκτός του νηπιαγωγείου πρέπει να συνοδεύονται από τουλάχιστον δύο ενήλικες. Ένας από τους συνοδούς διορίζεται ανώτερος.

Τα παιδιά είναι χτισμένα σε μια στήλη δύο και παίρνουν το χέρι του άλλου. Κατά τη διάρκεια της κίνησης της στήλης στα χέρια των παιδιών δεν πρέπει να είναι αντικείμενα ή παιχνίδια.

Μια από τις συνοδευτικές στήλες είναι μπροστά ομάδες, το δεύτερο είναι πίσω.

Κάθε ένα από τα συνοδεύοντα πρόσωπα πρέπει να έχει κόκκινη σημαία. Η ομάδα πρέπει να σημειώνονται με κόκκινες σημαίες, οι οποίες φέρουν το πρώτο και τελευταίο ζεύγος παιδιών.

Μορφές εργασίας με παιδιά μια βόλτα το χειμώνα.

Στο βόλτα με τα παιδιά το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω φόρμες της εργασίας :

Παρατηρήσεις για τη διαβίωση και την άψυχη φύση, τη διατροφή των πτηνών.

Συζητήσεις με παιδιά για οποιοδήποτε θέμα.

Ιστορίες του δασκάλου και των μαθητών από την προσωπική εμπειρία.

Δημιουργία φύλλων πάγου και σχεδίαση μοτίβων, διακόσμηση του χώρου.

Σχεδιάζοντας το χιόνι?

Εργασίες στον ιστότοπο.

Πραγματοποίηση κινητών παιχνιδιών σε καθένα ηλικιακή ομάδα.

Ανάγνωση μυθοπλασίας και παίζοντας παραμύθια.

Παιχνίδια ρόλων ιστοριών χρησιμοποιώντας κτίρια χιονιού.

Ανάπτυξη παιχνιδιών για την ανάπτυξη μνήμης, προσοχής, σκέψης.

ποικίλη κινητήρα δραστηριότητες : Η σωματική άσκηση (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το σκι, έλκηθρο ledyankah, snowmobiling, και αναμεταδίδει διάφορα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το έλκηθρο και σκι, παιχνίδια με χιονόμπαλες, ολίσθηση σε παγωμένους δρόμους.

Έτσι, κατά τη διάρκεια βόλτες μπορείτε να καλέσετε τα παιδιά να παρακολουθήσουν πώς χιονίζει, να κοιτάξουν τις νιφάδες χιονιού στα ρούχα. Τα θέματα παρατήρησης θα είναι δέντρα, πουλιά. Για να μπορεί να παρατηρεί τα πουλιά κάθε μέρα, ο δάσκαλος με τα παιδιά κρέμεται από τους προκατασκευασμένους τροφοδότες στην περιοχή και βγάζει ψίχουλα ψωμιού για αυτούς.

Εάν ο δρόμος παγώνει, ο δάσκαλος προσελκύει την προσοχή των μαθητών στον τρόπο που το χιόνι τρυπώνει κάτω από τα πόδια σας και εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσετε τα σχέδια στο γυαλί. Μαζί με τον δάσκαλο, τα παιδιά μπορούν να ονειρευτούν και να βρουν φίλους σχήμα : ψαροκόκαλο, χιονισμένα βουνά, λευκό λαγουδάκι, κλπ. Κατά τη διάρκεια της βόλτες τα παιδιά αναλύουν τον καιρό και στη συνέχεια ομάδα Καταγράψτε τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων στο ημερολόγιο της φύσης.

Γνωστικές θα είναι η διεξαγωγή πειραμάτων με νερό. Για παράδειγμα, ένας κόλπος με χρωματισμένο νερό, έγχρωμο νερό, τα παιδιά θα λάβουν χρωματιστά φύλλα πάγου, που μπορεί να διακοσμήσει την περιοχή.

Εάν το χιόνι είναι κολλώδες, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό και να χτίσει ένα λόφο, ένα φρούριο ή απλά να παίξει χιονόμπαλες. Πάρτε ένα μικρό χιόνι με τον εαυτό σας μέσα ομάδα, οι μαθητές θα μπορούν να παρατηρούν τη μετατροπή τους σε νερό.

Σύνδεση παιδιά να εργαστούν, ο δάσκαλος μπορεί να τους προσφέρει σε λόφο δέντρων χιόνι και τους θάμνους, για να επισκευάσει τα κτίρια του χιονιού (αν είναι απαραίτητο, για να λάβουν μέρος στην οικοδόμηση μιας χιόνι φρούριο. Με την οργάνωση σε Περπατήστε το παιχνίδι, Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα.

Προγραμματισμός του περιεχομένου των δραστηριοτήτων των παιδιών στο βόλτα εξαρτάται από την εποχή του χρόνου, τον καιρό, τα προηγούμενα είδη άμεσων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα ενδιαφέροντα, ηλικία και είναι χτισμένο λαμβάνοντας υπόψη τα κύρια στοιχεία βόλτες.

Η επιλογή του παιχνιδιού εξαρτάται από την εποχή του χρόνου, τον καιρό, τη θερμοκρασία του αέρα. Στις κρύες μέρες καλό είναι να ξεκινήσετε μια βόλτα με παιχνίδια μεγαλύτερης κινητικότητας που συνδέονται με το τρέξιμο, τη ρίψη, το άλμα. Σε υγρούς, βροχερούς καιρούς (ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο) θα πρέπει να οργανώνονται αδρανή παιχνίδια που δεν απαιτούν πολύ χώρο.

Στη ζεστή άνοιξη, τις καλοκαιρινές μέρες και τις αρχές του φθινοπώρου, οργανώνονται παιχνίδια με άλματα, τζόκινγκ, ρίψη, ασκήσεις ισορροπίας. Σε ζεστό καιρό τα παιχνίδια με νερό γίνονται πραγματικά. Κατά τη διάρκεια του βόλτες δημοφιλή παιχνίδια οικόπεδο με αντικείμενα, παιχνίδια με στοιχεία αθλητικών παιχνιδιών χρησιμοποιούνται ευρέως.

Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην εργασιακή δραστηριότητα των παιδιών, η οργάνωση των οποίων εξαρτάται από τον καιρό και την εποχή. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο οι μαθητές μπορούν να συλλέγουν σπόρους λουλουδιών, μια καλλιέργεια σε έναν κήπο της κουζίνας, το χειμώνα - τσουγκρίσουν ένα χιόνι, για να το κάνουν διαφορετικές κατασκευές. Τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας μπορούν να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την καλύτερη κατασκευή χιονιού στην επικράτεια ενός προσχολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για έναν δάσκαλο να λαμβάνει υπόψη ότι οι εργασίες εργασίας πρέπει να είναι εφικτές για τα παιδιά.

Ένα εξαιρετικό μέρος στο βόλτες δίνεται στις παρατηρήσεις (προγραμματισμένο εκ των προτέρων) για τα φυσικά φαινόμενα και την κοινωνική ζωή (συμπεριλαμβανομένου του έργου των ενηλίκων που εργάζονται στο έδαφος του DOW ή έξω). Παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν με ομάδα, υποομάδα μαθητών, καθώς και μεμονωμένα.

Επιπλέον, το βόλτες γίνονται εργασίες για την ανάπτυξη της ομιλίας των παιδιών. Μαζί με τον καθηγητή, οι μαθητές μαθαίνουν τα μικρά ποιήματα, παροιμίες, γνωμικά, παιδικά τραγούδια, στίχους, καθώς και να ενισχύσει την προφορά σας «δύσκολο» ακούγεται. Ο κύριος τόπος κατά τη διάρκεια βόλτες δίνεται ανεξάρτητο παιχνίδι των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια του περπατά σημαντικά, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν. Ο δάσκαλος πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μαθητές δεν είναι παγωμένοι, δεν υπερθερμαίνονται. Περίπου μισή ώρα πριν το τέλος βόλτες ο δάσκαλος οργανώνει ήσυχα παιχνίδια. Στη συνέχεια τα παιδιά συλλέγουν παιχνίδια και εξοπλισμό.

Οργάνωση και διεξαγωγή περιπάτου στο νηπιαγωγείο.

Το περπάτημα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής των παιδιών στο DOW.

Στόχος στόχου - την ενίσχυση της υγείας, την πρόληψη της κόπωσης, τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, την αποκατάσταση λειτουργικών πόρων που μειώνονται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.

Φυσική ανάπτυξη παιδιών - μια βόλτα είναι το πιο προσιτό μέσο για την ανόρθωση του σώματος ενός παιδιού, συμβάλλει στην αντοχή του και την αντίσταση στις δυσμενείς εξωτερικές επιρροές, ειδικά στο κρυολόγημα.

Βελτιστοποίηση της κινητικής δραστηριότητας - σε μια βόλτα τα παιδιά κινούνται πολύ, και οι κινήσεις αυξάνουν το μεταβολισμό, την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν την όρεξη. Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να γίνουν πιο κινητά, επιδέξια, τολμηρά και ανθεκτικά. Αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες και ικανότητες, ενισχύουν το μυϊκό σύστημα, αυξάνουν τη ζωτικότητα.

Ψυχική ανάπτυξη παιδιών - τα παιδιά λαμβάνουν πολλές νέες εντυπώσεις και γνώσεις σχετικά με το περιβάλλον: το έργο των ενηλίκων, τις μεταφορές, τους κανόνες κυκλοφορίας κλπ. από τις παρατηρήσεις που μαθαίνουν για τις ιδιαιτερότητες των εποχιακών αλλαγών στη φύση, σημειώνουν τις συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων φαινομένων, δημιουργούν μια στοιχειώδη εξάρτηση. Οι παρατηρήσεις εγείρουν ενδιαφέρον, ερωτήσεις στις οποίες επιδιώκουν να βρουν μια απάντηση. Όλα αυτά αναπτύσσουν παρατήρηση, επεκτείνουν τις ιδέες για το περιβάλλον, ξυπνούν τη σκέψη και τη φαντασία των παιδιών.

Επίλυση Προβλημάτων ηθική εκπαίδευση - τη γνωριμία με την πόλη, τα αξιοθέατα της, το έργο των ενηλίκων, την αξία της εργασίας για τη ζωή των παιδιών. Η εξοικείωση με το περιβάλλον συμβάλλει στην ανατροφή της αγάπης των παιδιών για την πατρίδα τους. Τα μωρά δουλεύουν σε έναν ανθισμένο κήπο - καλλιεργούν επιμέλεια, αγάπη και σεβασμό στη φύση. Μαθαίνουν να παρατηρούν την ομορφιά τους. Η αφθονία στη φύση των χρωμάτων, των μορφών, των ήχων, του συνδυασμού τους, της επαναληψιμότητάς τους και της μεταβλητότητάς τους - όλα αυτά προκαλούν στις παιδιά χαρούμενες εμπειρίες.

Έτσι, σωστά οργανωμένες και προσεγμένες βόλτες βοηθούν στην εκτέλεση των καθηκόντων της ολοκληρωμένης ανάπτυξης των παιδιών. Για τα παιδιά να παραμείνουν στην ύπαιθρο παίρνει περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα. Το καθεστώς του νηπιαγωγείου προβλέπει ημερήσια βόλτα πριν από το γεύμα μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και το βράδυ - μετά από ένα μεσημεριανό σνακ. Προκειμένου να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα το καλοκαίρι, το καθεστώς της ημέρας προβλέπει τη μέγιστη διαμονή των παιδιών στην ύπαιθρο με διακοπές για φαγητό και ύπνο.

Σχεδιάζοντας μια βόλτα. Κατά τον σχεδιασμό μιας βόλτας, το κύριο καθήκον του εκπαιδευτικού είναι να εξασφαλίσει μια ενεργό, ουσιαστική, ποικίλη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά: παιχνίδι, εργασία, παρατήρηση. Κατά τον σχεδιασμό του περιεχομένου της βόλτας, ο εκπαιδευτικός παρέχει μια ομοιόμορφη εναλλαγή της ηρεμίας και της κινητικής δραστηριότητας των παιδιών, τη σωστή κατανομή της σωματικής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια της βόλτας. Η σειρά και η διάρκεια των διαφόρων δραστηριοτήτων ποικίλλουν ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες: την εποχή του χρόνου, τον καιρό, την ηλικία των παιδιών και τη φύση των προηγούμενων δραστηριοτήτων τους. Το περιεχόμενο των βραδινών περιπάτων προγραμματίζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προηγούμενες δραστηριότητες των παιδιών.

 • Παρατήρηση.
 • Δραστηριότητα των μοτοσικλετών: υπαίθρια παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, αθλητικές ασκήσεις
 • Εργασία των παιδιών στο χώρο.
 • Ατομική εργασία με παιδιά.
 • Ανεξάρτητη δραστηριότητα παιχνιδιού.

Παρατήρηση. Ένα μεγάλο μέρος δίνεται στις παρατηρήσεις (προγραμματισμένες εκ των προτέρων) των φυσικών φαινομένων και της κοινωνικής ζωής. Η παρατήρηση μπορεί να γίνει με μια ολόκληρη ομάδα παιδιών, με υποομάδες, καθώς και με μεμονωμένα μωρά. Ο εκπαιδευτικός προσελκύει παιδιά σε παρατηρήσεις για να αναπτύξουν την προσοχή, το ενδιαφέρον για τη φύση και τα κοινωνικά φαινόμενα. Το περιβάλλον και η φύση δίνουν την ευκαιρία να οργανωθούν ενδιαφέρουσες και ποικίλες παρατηρήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα σύννεφα, το σχήμα τους, το χρώμα, να τα συγκρίνετε με διάσημες εικόνες για παιδιά. Είναι απαραίτητο να οργανώσετε και να παρακολουθήσετε το έργο των ενηλίκων που εργάζονται κοντά στο νηπιαγωγείο, για παράδειγμα, για τους οικοδόμους.

Δραστηριότητα κινητήρα. Το κορυφαίο μέρος για μια βόλτα δίνεται σε παιχνίδια, κυρίως κινητά. Αναπτύσσουν βασικές κινήσεις, ανακουφίζουν από το ψυχικό στρες, αναδεικνύουν ηθικές ιδιότητες.

Σε μια βόλτα συμπεριλάβετε παιχνίδια στην ύπαιθρο:

2-3 παιχνίδια με μεγάλη κινητικότητα.

2-3 παιχνίδια μικρής και μεσαίας κινητικότητας.

Παιχνίδια για να επιλέξετε παιδιά.

Ένα κινητό παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αρχή μιας βόλτας, αν η εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετίζεται με τη μακρά συνεδρίαση των παιδιών. Εάν πάνε για μια βόλτα μετά από μια μουσική ή φυσική αγωγή, το παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί στη μέση μιας βόλτας ή μισή ώρα πριν το τέλος.

Η επιλογή του παιχνιδιού εξαρτάται από την εποχή του χρόνου, τον καιρό και τη θερμοκρασία του αέρα.

Στις κρύες μέρες είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε μια βόλτα με παιχνίδια μεγάλης κινητικότητας, που συνδέονται με το τρέξιμο, το ρίξιμο, το άλμα. Αυτά τα παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να ανέχονται καλύτερα τον κρύο καιρό.

Σε υγρούς και βροχερούς καιρούς (το φθινόπωρο, την άνοιξη) είναι απαραίτητο να οργανώσετε αδρανή παιχνίδια, τα οποία δεν απαιτούν πολύ χώρο.

Στη ζεστή άνοιξη, τις καλοκαιρινές μέρες και τις αρχές του φθινοπώρου, πρέπει να παίζετε παιχνίδια με άλματα, τζόκινγκ, ρίψη, ασκήσεις ισορροπίας.

Σε ζεστό καιρό, τα παιχνίδια παίζονται με νερό.

Η χρήση παιχνιδιών χωρίς έπιπλα με αντικείμενα: ring-ring, μπόουλινγκ. στοιχεία αθλητικών παιχνιδιών: δήμοι, μπάντμιντον, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χόκεϊ κ.λπ.

Χρήσιμα παιχνίδια, με τα οποία οι γνώσεις και οι ιδέες των παιδιών για το περιβάλλον επεκτείνονται. Αυτά τα παιχνίδια διδασκαλίας (κύβοι, lotto) και παιχνίδια ρόλων (παιχνίδια στην οικογένεια, κοσμοναύτες, νοσοκομεία κλπ.). Ο δάσκαλος βοηθά στην ανάπτυξη της πλοκής του παιχνιδιού, επιλέγει ή δημιουργεί το υλικό που είναι απαραίτητο για το παιχνίδι.

Τα κινητά παιχνίδια μπορούν να συμπληρωθούν ή να αντικατασταθούν με αθλητικές ασκήσεις, αθλητικά παιχνίδια, παιχνίδια με στοιχεία ανταγωνισμού. Για να διεξάγετε αθλητικές δραστηριότητες. (Στο νηπιαγωγείο μας, σύμφωνα με το σχέδιο, μια φορά την εβδομάδα η αθλητική δραστηριότητα βγαίνει στο δρόμο).

Δραστηριότητα παιδικής εργασίας. Το περιεχόμενο και οι μορφές της οργάνωσής του εξαρτώνται από τον καιρό και τον

Έτσι, το φθινόπωρο τα παιδιά συλλέγουν σπόρους λουλουδιών, συγκομιδή στον κήπο? Το χειμώνα, το χιόνι μπορεί να κροκέται, κάνοντας διαφορετικές δομές από αυτό.

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να περιλαμβάνει παιδιά στη συλλογή παιχνιδιών, παρέχοντας την εφικτή βοήθεια για την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή.

Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να κάνουμε την παιδική εργασία χαρούμενη, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και ικανότητες. Οι εργασιακές εργασίες πρέπει να είναι εφικτές για τα παιδιά και, ταυτόχρονα, να απαιτούν από αυτές να καταβάλουν ορισμένες προσπάθειες. Ο δάσκαλος τους παρακολουθεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους, φέρνουν την υπόθεση στο τέλος.

Ατομική εργασία με παιδιά. Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τον προγραμματισμό (βάσει των αποτελεσμάτων της διάγνωσης των παιδιών) διεξάγει ατομική εργασία σχετικά με τη γνωσιακή-ομιλία, την κοινωνική-προσωπική, τη σωματική ή την καλλιτεχνική-αισθητική ανάπτυξη των παιδιών. Για παράδειγμα, για ορισμένους διοργανώνει παιχνίδια με μπάλα, ρίχνοντας το στόχο, για άλλους - ασκήσεις για ισορροπία, για το τρίτο άλμα από την κάνναβη, περπατώντας πάνω στα αντικείμενα. Η ίδια δουλειά διεξάγεται στην ανάπτυξη του λόγου του παιδιού: η εκμάθηση των ποιημάτων των παιδιών ή ένα μικρό ποίημα, η καθιέρωση ενός δύσκολου ήχου για προφορά κ.λπ. Μπορείτε να εργαστείτε για την ισοδυναμία, τη θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, κλπ.

Κάθε ένα από τα υποχρεωτικά συστατικά του περπατήματος διαρκεί από 7 έως 15 λεπτά και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανεξάρτητης δραστηριότητας των παιδιών

Ο δάσκαλος πρέπει να καθοδηγήσει ανεξάρτητη δραστηριότητα των παιδιών: να τους παρέχει πλήρη ασφάλεια, να τους διδάσκει πώς να χρησιμοποιούν τα οφέλη σύμφωνα με το σκοπό τους, να παρακολουθεί συνεχώς τις δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του περιπάτου. Ο εκπαιδευτικός φροντίζει ώστε όλα τα παιδιά να είναι απασχολημένα, μην βαρεθείτε, έτσι ώστε κανείς να μην είναι παγωμένος ή υπερθερμανθείς. Τα παιδιά που τρέχουν πολύ, προσελκύει να συμμετέχει σε πιο ήσυχα παιχνίδια.

Η αποτελεσματικότητα των περιπάτων σε ένα προσχολικό ίδρυμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατανόηση της σημασίας τους, η οποία συνίσταται:

Εξασφαλίστε τη φυσική βιολογική ανάγκη του παιδιού για κίνηση.

Να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την κατάρτιση όλων των συστημάτων και λειτουργιών του οργανισμού του παιδιού μέσω μιας κινητικής δραστηριότητας και σωματικών δραστηριοτήτων ειδικά οργανωμένων για μια δεδομένη ηλικία.

Μορφή δεξιοτήτων σε διαφορετικούς τύπους κινήσεων.

Προώθηση της ανάπτυξης των κινητικών ικανοτήτων και ικανοτήτων του παιδιού.

Τόνωση των λειτουργικών δυνατοτήτων κάθε παιδιού και ενεργοποίηση της ανεξαρτησίας του παιδιού.

Να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τη διαφοροποιημένη ανάπτυξη των παιδιών: η ενεργοποίηση της σκέψης, η αναζήτηση κατάλληλων μορφών συμπεριφοράς, ο σχηματισμός θετικών συναισθηματικών και ηθικών φωνητικών εκδηλώσεων των παιδιών.

Για να εξασφαλιστεί ποιοτική οργάνωση περπατά το χειμώνα είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ορισμένες προϋποθέσεις: εκκαθάριση του χώρου του χιονιού, κατασκευή κτιρίων για την ανάπτυξη βασικών κινήσεων (περπάτημα, τρέξιμο, άσκηση σε ισορροπία, αναρρίχηση, άλμα, ρίψη).

Εγγραφή των χειμερινών οικοπέδων - η εργασία δεν είναι απλή, απαιτεί μεγάλο κόστος. Ως εκ τούτου, η συμμετοχή της γονικής κοινότητας αποτελεί προϋπόθεση.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε έναν διαγωνισμό αναθεώρησης των χειμερινών ορόφων "Best design of the winter plot". Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια: προπαρασκευαστική και τελική. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο διεξάγονται διαβουλεύσεις για την προετοιμασία του χώρου, ένα master class για τη διακόσμηση και τη διακόσμηση του χώρου με τις κατασκευές χιονιού. Ένα μήνα αργότερα πραγματοποιείται η τελική φάση: επιθεώρηση οικοπέδων, κατασκευές χιονιού, διακοσμήσεις βεράντας, συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για την κατηγορία ηλικίας των παιδιών, συμμόρφωση με τις προφυλάξεις ασφαλείας

 • στοιχεία για την εδραίωση των ικανοτήτων ισορροπίας.
 • στοιχεία για την υπέρβαση.
 • αριθμοί ασκήσεων κατά τη ρίψη.
 • στοιχεία για αναρρίχηση.
 • διαφάνειες για κύλιση προς τα κάτω.

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην πρόληψη τραυματισμών κατά τη διάρκεια περιπάτων. Τα κτίρια πρέπει να είναι ισχυρά, ομαλά. Κατά την κατασκευή διαφανειών, πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Στην νεώτερη ομάδα 1 - ύψος 70-80 cm με ράμπα των 3 m, είναι κατ 'ανάγκη κορυφή ελικοδρόμιο μέτρησης 1,5 m * 1,5 m από τη δεξιά κλίση -. Σκάλα (σκάλες ύψος 12-14 cm, πλάτος 25 cm πλάτος 50 διαφάνειες. -60 cm με σύνορα στην άκρη της ράμπας έως 10 cm) + slide για κούκλες.

Σε 2 ml. ομάδα - ύψος 80-90cm.

Στη μεσαία ομάδα - ύψος 90-100 cm, με κλίση 4-5 m, άλλες παράμετροι είναι οι ίδιες.

Στις ανώτερες και προπαρασκευαστικές ομάδες - το ύψος είναι 1-1,2 μέτρα, με ράμπα 5-6 μέτρα, το ύψος των βημάτων είναι 14 cm, οι άλλες παράμετροι είναι οι ίδιες.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Ίσως είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία του περπατήματος σε ένα νηπιαγωγείο. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τα παιδιά κινούνται ενεργά, αναπνέουν καθαρό αέρα, γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, συνηθίζουν να εργάζονται. Όλα αυτά είναι χρήσιμα για την υγεία, τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Υγειονομικών κανόνων (SanPiN στις 15 Μάη του 2013 Ν 26 για την έγκριση SANPIN 2.4.1.3049-13 «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις των συσκευών, το περιεχόμενο και την οργάνωση τρόπους σε ιδρύματα προσχολικής ηλικίας), καθορίζεται ότι η ημερήσια διάρκεια των παιδιών με τα πόδια δεν είναι λιγότερο από 3-4 ώρες.

Ο περίπατος διοργανώνεται 2 φορές την ημέρα: στο πρώτο μισό - πριν από το μεσημεριανό γεύμα και στο δεύτερο μισό - μετά από έναν ύπνο ή πριν τα παιδιά πάνε σπίτι. Σε θερμοκρασία αέρα κάτω από -15 ° C και ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη από 7 m / s, ο χρόνος περπατήματος μειώνεται. Περπάτημα δεν εκτελείται σε μία θερμοκρασία κάτω από -15 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 15 m / s για παιδιά κάτω των 4 ετών και για παιδιά 5-7 ετών - σε θερμοκρασίες κάτω από μείον 20 ° C και μια ταχύτητα ανέμου 15 m / s?

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, η κινητική δραστηριότητα των μαθητών και τα λογικά ρούχα παρέχονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής περιόδου.

Ο λόγος για την συχνή εμφάνιση ενός παιδιού δεν μπορεί να σχετίζεται άμεσα με το περπάτημα στο νηπιαγωγείο. Αντίθετα, στο νηπιαγωγείο υλοποιούνται δραστηριότητες φυσικής κουλτούρας και υγείας με στόχο την ενίσχυση της υγείας κάθε παιδιού.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό του εδάφους του νηπιαγωγείου:
1. Είναι απαραίτητο να επιθεωρείτε τις τοποθεσίες καθημερινά πριν από μια βόλτα:
όλος ο εξοπλισμός στον τόπο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (χωρίς αιχμηρές προεξοχές γωνιών, καρφιών, τραχύτητας και προεξέχοντες μπουλόνια),
οι μικρές μορφές παιχνιδιών, τα επιδόματα σωματικής αγωγής κ.λπ. πρέπει να πληρούν την ηλικία των παιδιών και τις απαιτήσεις του SanPiN.
2. Το απομακρυσμένο και διδακτικό υλικό για παιχνίδια παιδιών πρέπει να αντιστοιχεί στην περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι υγιεινά, όχι σπασμένα, για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών, επιτρέποντας την εξισορρόπηση του φορτίου του κινητήρα σύμφωνα με την εποχή του έτους και την ηλικία των παιδιών.
3. Οι περιφράξεις παιδικών σταθμών δεν πρέπει να έχουν οπές, ανοίγματα για να αποφεύγεται η διείσδυση αδέσποτων σκύλων και μη εξουσιοδοτημένη φροντίδα των παιδιών.
4. Οι κοιλότητες στο έδαφος πρέπει να καλύπτονται, τα πηγάδια κλείνονται με βαριά καλύμματα.
5. Εάν υπάρχουν επικίνδυνα και ύποπτα αντικείμενα στον τόπο, ενημερώστε αμέσως τη διοίκηση (φύλακας), τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή στις εγκαταστάσεις.
6. Η πύλη του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι κλειστή στον μπουλόνι.
7. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης φροντίδας παιδιών για λογαριασμό του, να στείλει αμέσως έναν υπάλληλο και να αναφέρει το περιστατικό στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.
8. Πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις για την κατασκευή κατασκευών χιονιού (διαφάνειες, πίστες για ολίσθηση, χιόνι κ.λπ.).

Κατά την οργάνωση περιπάτων την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, πρέπει:
1. Φορέστε τα παιδιά σύμφωνα με τις συνθήκες θερμοκρασίας, μην επιτρέψετε:
- κρυοπαγήματα, υποθερμία ή υπερθέρμανση του σώματος του παιδιού.
- διαβροχή παιδικών ρούχων, παπουτσιών.
2. Προστατεύστε τα παιδιά από τους ακόλουθους επικίνδυνους παράγοντες, χαρακτηριστικούς της περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα:
- τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των αγώνων στον πάγο, δεν εκκαθαρίζονται από το χιόνι, τον πάγο?
- οι τραυματισμοί από τα κρημνίσματα που πέφτουν από τις στέγες, τα κρεμαστά κομμάτια του χιονιού κατά την περίοδο απόψυξης.
- να πέσει από τις διαφάνειες, σε περίπτωση απουσίας της ασφάλισης του φροντιστή
(Για να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η άμεση ασφάλιση δάσκαλο, ενώ τροχαίο κάτω από τους λόφους, αναρρίχηση, πηδώντας από ένα λόφο, αθλητικό εξοπλισμό, ρίχνοντας)?
- τραυματισμό. να βγαίνει από το μέταλλο του εδάφους ή ξύλινα ράφια αντικείμενα, πρέμνα χαμηλή σε λόγοι για υπαίθρια παιχνίδια, ενέσεις σπασμένα γυαλιά, ξερά κλαδιά, κλαδιά των δέντρων, θάμνων, θραύσματα από μπαστούνια, σανίδες, ξύλινα παιχνίδια, κλπ?
- τραύμα στα πόδια των μαθητών: παρουσία κάδων και λακκούβων στην περιοχή, όταν πηδούν από σταθερό εξοπλισμό χωρίς την ασφάλιση του δασκάλου.
- τραυματισμούς κατά την ολίσθηση κατά μήκος της διαδρομής πάγου?
- κατά την οργάνωση του έργου των προσχολικών παιδιών.
- τραυματισμοί, μώλωπες κατά τη διάρκεια παιχνιδιών με αθλητικά στοιχεία.
- τραυματισμοί, μώλωπες κατά τη διάρκεια παιχνιδιών σε υγρό και ολισθηρό έδαφος.
- τραυματισμούς, μώλωπες στα πόδια κατά την οδήγηση με διαφάνειες πάγο, σε ένα έλκηθρο, ενώ κινείται σε συνθήκες πάγου σε ολισθηρό διάδρομοι, σκάλες εξωτερικό, τακάκια, δεν είναι απαλλαγμένες από το χιόνι, πάγο και την άμμο?
- τραύμα από την επαφή σε μια παγωμένη μέρα με μεταλλικές κατασκευές με ανοικτά μέρη του σώματος (πρόσωπο, χέρια, γλώσσα, χείλη)?
Μην επιτρέπετε:
- λοίμωξη με γαστρεντερικές παθήσεις, ασθένεια ARD, εάν το παιδί παίρνει βρώμικο και κρύο χιόνι στο στόμα, κρότωνες.
- Οι στέγες όλων των κτιρίων θα πρέπει να καθαρίζονται από χιόνι, τα παγοκρύσταλλα - πασπαλισμένα με άμμο.

Κάθε εκπαιδευτικός και όλοι οι εκπαιδευτικοί που τον αντικαθιστούν θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις σε απεικονίσεις, να εξηγήσουν στα παιδιά.
Συντονιστείτε με τον ανώτερο νοσηλευτή, τον διευθυντή της ευκαιρίας να κάνετε μια βόλτα, ανάλογα με την κατάσταση των καιρικών συνθηκών, τη θερμοκρασία του αέρα.
Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να επιθεωρήσει τα ρούχα, τα υποδήματα των μαθητών για συμμόρφωση με τις καιρικές συνθήκες.
Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να διαθέτουν εφεδρικά αντικείμενα σε περίπτωση κακοκαιρίας, τα οποία οι γονείς προβαίνουν εκ των προτέρων για αυτό.

Απαιτήσεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια της βόλτας
1. Δεν επιτρέπεται η οργάνωση περιπάτου, η εργασία σε ένα χώρο παιχνιδιού ταυτόχρονα 2 ομάδες μαθητών, η παρουσία γονέων σε βραδινή βόλτα
2. Ο πάροχος παρέχει την παρακολούθηση, τον έλεγχο της ηρεμίας των μαθητών έξοδο του δωματίου και κατεβαίνοντας την βεράντα, δεν τρέχουν, δεν ωθεί, στην κάθοδο και την άνοδο στο 2ο όροφο για να κρατήσουμε την κουπαστή, δεν θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα μεγάλα παιχνίδια και αντικείμενα μακριά από την αναθεώρηση των τρόπων και άλλο
Πρόσθετες απαιτήσεις ασφαλείας κατά τους χειμερινούς περιπάτους:
1. Παροχή ελέγχου και άμεσης ασφάλισης στο δάσκαλο των μαθητών κατά τη διάρκεια της ολίσθησης κατά μήκος των διαδρομών πάγου, έλκηθρο?
2. Βεβαιωθείτε ότι όταν το έλκηθρο, το επόμενο παιδί περίμενε υπομονετικά μέχρι το παιδί να γλιστρήσει μπροστά του φτάνει στο τέλος της ράμπας, το λόφο.
3. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να κάθονται με τις πλάτες τους στην κλίση όταν ολισθαίνουν από μια ολίσθηση σε ένα έλκηθρο.
4. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν παίρνουν βρώμικο χιόνι στα στόματά τους, τα αλεξίπτωτα.
5. Με την αύξηση του παγετού και του ανέμου, τα παιδιά πρέπει να οδηγηθούν σε νηπιαγωγείο.

Απαιτήσεις ασφάλειας σε καταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας βόλτας:
1. Όλοι οι εργαζόμενοι που αντικαθιστούν προσωρινά μια ομάδα φροντιστών αναλαμβάνουν τη λειτουργία της σωτηρίας παιδιών.
2. Σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων είναι απαραίτητο:
- εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών ·
- βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επικίνδυνη κατάσταση.
- ενημέρωση της διοίκησης σχετικά με το συμβάν, παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος,
- αναφέρετε στην υπηρεσία διάσωσης μέσω τηλεφώνου, εάν το απαιτεί η κατάσταση.

Απαιτήσεις ασφαλείας μετά το περίπατο
1. Οργανώστε μια ήσυχη είσοδο των μαθητών στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου (η 1 η υποομάδα περνάει και συντρίβεται υπό την επίβλεψη του βοηθού καθηγητή, ο δεύτερος εποπτεύεται από τον δάσκαλο).
2. Καθαρίστε τα εξωτερικά ρούχα των παιδιών, τα παπούτσια από το χιόνι, τη βρωμιά, την άμμο.
3. Για να ελέγξετε, πώς οι μαθητές έχουν βάλει ρούχα σε θυρίδες. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τους μαθητές σε στεγνά ρούχα και σεντόνια.
4. Οργανώστε την εφαρμογή των διαδικασιών υγιεινής: επισκεφθείτε την τουαλέτα, πλένοντας τα χέρια με σαπούνι.
5. Εξασφαλίστε την ξήρανση υγρών ρούχων, παπουτσιών μετά από βροχή ή το χειμώνα

Είδη βόλτες στο νηπιαγωγείο

1. Ανά τόπο:

Στο έδαφος του νηπιαγωγείου.

Έξω από το νηπιαγωγείο (πιθανό σε ηλικιωμένες ομάδες, για μικρές αποστάσεις).

2. Ανά περιεχόμενο:

Παραδοσιακά, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής δραστηριότητας των παιδιών (συλλογή φύλλων, χιόνι κ.λπ.), κινούμενα και ήσυχα παιχνίδια κ.λπ.

Θέμα: αποτελείται από συνεντεύξεις και παρατηρήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα (τα ζώα, τα σύννεφα, τα δέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ), μπορεί να είναι ένας δρόμος θεατρική παράσταση, η προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια απλή - απαιτεί προσχεδιασμένο σενάριο?

Στόχος: οργανωμένη έξοδος έξω από το νηπιαγωγείο, για μικρή απόσταση (μέχρι 2 χλμ.).

Εκδρομή (κατά κανόνα, μουσείο): μία φορά το μήνα, ξεκινώντας από τη μεσαία ομάδα.

Εκστρατεία: μπορεί να πραγματοποιηθεί 1-2 φορές το χρόνο σε ομάδες υψηλού επιπέδου.

Το συμπέρασμα. Έτσι, η διαδικασία της ανατροφής των παιδιών είναι συνεχής. Μεγάλες δυνατότητες για την ολόπλευρη αρμονική ανάπτυξη του παιδιού που προβλέπονται στη διαδικασία της ανατροφής και εκπαιδευτικό έργο με τα παιδιά σε συνθήκες με τα πόδια. Εδώ, είναι όπως πουθενά αλλού παιδιά παρέχεται ένα μοναδικό σκηνικό για ολόπλευρη ανάπτυξη, να ικανοποιήσει πλήρως την ανάγκη του για ενεργό κινήσεις, σε ξεχωριστές δράσεις σε σχέση με τον έξω κόσμο, σε ένα νέο φωτεινό εντυπώσεις στο ελεύθερο παιχνίδι ως φυσικό υλικό και παιχνίδια. Ωστόσο, λόγω των χαρακτηριστικών ηλικία των παιδιών οι ίδιοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλη την ώρα με τα πόδια με το μέγιστο όφελος για την ανάπτυξή τους. Ο ενήλικας πρέπει να εποπτεύει σωστά παιδαγωγικά τη δραστηριότητά του.

Στη διαδικασία της καθημερινής διεξαγωγής παιχνιδιών πεζοπορίας και σωματικών ασκήσεων, η κινητική εμπειρία των παιδιών διευρύνεται, βελτιώνονται οι δεξιότητές τους στις βασικές κινήσεις. αναπτύξουν ευκινησία, ταχύτητα, αντοχή. αναπτύσσονται ανεξάρτητες, ενεργές, θετικές σχέσεις με συμμαθητές.