VRF συστήματα, χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Για να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο εσωτερικό μικροκλίμα, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διαχωρισμένα συστήματα. Αλλά, πρώτον, είναι ήδη χθες, από τη σκοπιά της μηχανικής σκέψης, δεύτερον, δεν μπορούν όλες αυτές οι συσκευές να αντεπεξέλθουν στο έργο. Σήμερα εμφανίζονται νέες εξελίξεις στην αγορά - συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών. Αυτά τα συστήματα τύπου VRF είναι απόλυτα κατάλληλα για την εξυπηρέτηση ενός οικιστικού συγκροτήματος ή μιας επιχείρησης.

Το κύριο πλεονέκτημά τους έγκειται στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Το συνηθισμένο σύστημα split βασίζεται στο εξωτερικό και εσωτερικό μπλοκ δράσης. Το προτεινόμενο σύστημα κλιματισμού VRF αποτελείται από μία ή δύο ισχυρές εξωτερικές μονάδες και ένα μεγάλο αριθμό εσωτερικών μονάδων. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να μειώσετε σημαντικά το οικονομικό κόστος εγκατάστασης δεκάδων περιττών εξωτερικών εξαρτημάτων και της συντήρησής τους. Ταυτόχρονα, τα συστήματα vrf διαφέρουν σε εξαιρετικό σχεδιασμό επιφάνειας, λόγω της απουσίας όλων των ίδιων εξωτερικών μονάδων.

Τεχνική περιγραφή και χαρακτηριστικά των συστημάτων VRF

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του συστήματος VRF πολλαπλών ζωνών είναι η δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος όχι σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά σε πολλά γραφεία ή δωμάτια ταυτόχρονα. Θα αναλύσουμε τα πιο δημοφιλή μέρη για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων.

 1. Πολυώροφο κτίριο.
 2. Επιχειρήσεις οποιουδήποτε τύπου.
 3. Χώρος γραφείου, που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο.
 4. Ξενοδοχεία πολλαπλών δωματίων.
 5. Άλλες κατάλληλες επιλογές.

Τα συστήματα VRF μπορούν να χρησιμεύσουν όχι μόνο για την ψύξη του αέρα σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, αλλά για τη θέρμανση του ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι αλήθεια ότι για την εκτέλεση τέτοιων διαφορετικών λειτουργιών, τα μοντέλα δεν μπορούν όλοι οι κατασκευαστές. Ταυτόχρονα, αξίζει να επικεντρωθεί η προσοχή στη δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο λειτουργιών σε μεγάλους χώρους εργασίας των συστημάτων κλιματισμού VRF. Η περιοχή κάλυψης μιας τέτοιας συσκευής, ανάλογα με τον προμηθευτή, κυμαίνεται από εκατόν πενήντα έως πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα.

Γιατί είναι η λέξη "πολυζωνικό" στον τίτλο; Επειδή κάθε επιμέρους γραφείο θα λάβει το δικό του μικροκλίμα. Οι εργαζόμενοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να διαμαρτύρονται για παραβιάσεις των όρων εργασίας. Όλοι θα έχουν άνετες συνθήκες για την ύπαρξή του.

Με την αυτόματη ανακατανομή της θερμοκρασίας, η ηλιακή πλευρά του κτιρίου και το κρύο υπόγειο θα είναι εξίσου αποδεκτό ότι αποτελεί ιδανικό χώρο εργασίας ή αναψυχής. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώς λειτουργεί το σύστημα VRF;

Η συντομογραφία VRF στην αποκωδικοποίηση και μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "μεταβλητές ροές ψυκτικού μέσου". Αυτό δίνει έμφαση στην ικανότητά του να ψύχει έως και πενήντα δωμάτια τη φορά. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα κλιματισμού, αυτή η μονάδα έχει την ικανότητα να εργάζεται σε είκοσι βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η ίδια η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη δράση μεταβαλλόμενων ροών ψυκτικού μέσου, στην οποία το όνομά περικλείεται. Υπάρχει μια ενέργεια έτσι. Η εξωτερική μονάδα παρακολουθεί τον απαιτούμενο αριθμό ψυκτικών μέσων για όλες τις εσωτερικές μονάδες που είναι συνδεδεμένες με αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές μονάδες δίνουν εντολές στο επιλεγμένο καθεστώς θερμοκρασίας. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα διαχωρισμού, εδώ κάθε εσωτερικό στοιχείο έχει τις δικές του γραμμές υγρών και αερίων που τροφοδοτούν το ψυκτικό από την εξωτερική μονάδα.

Φωτογραφία 1. Αρχή λειτουργίας του συστήματος VRF

Μια τέτοια αρχική αρχή λειτουργίας επιτρέπει τη διαμόρφωση διαφορετικών παραμέτρων μικροκλίματος σε ξεχωριστούς χώρους.

Χαρακτηριστικά και οφέλη ενός τέτοιου συστήματος

Φυσικά, οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και χρηματοδότησης κατά την εγκατάσταση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της υγρασίας σε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό συμβαίνει με την αυτόματη λειτουργία. Η εσωτερική μονάδα θα αξιολογήσει ανεξάρτητα τον κλιματισμό στο δωμάτιο και θα εκκινήσει τη συσκευή εάν είναι απαραίτητο ή αντίστροφα. Αυτή η επιλογή παρέχεται επίσης σε περίπτωση μη φυσιολογικής κατάστασης.

Οι ευκαιρίες που σχετίζονται με τον επιμέρους έλεγχο σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε και να διορθώνετε τη δραστηριότητα οποιασδήποτε μονάδας χρησιμοποιώντας έναν πίνακα ελέγχου ή έναν υπολογιστή.

Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι η δημιουργία ενός μοναδικού μικροκλίματος σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Ας αναλύσουμε όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα.

 1. Εξαιρετική οικονομία. Ακόμη και με ένα πλήρες φορτίο WPF, το σύστημα κλιματισμού θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει χρήματα σε σύγκριση με τη χρήση διαχωρισμένων συστημάτων.
 2. Ένας μεγάλος αριθμός λειτουργιών σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη θερμοκρασία σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 3. Με τη λειτουργία ενός τέτοιου συνόλου, ο θόρυβος είναι απολύτως ελάχιστος.
 4. Ανθεκτικότητα κατά τη λειτουργία. Τουλάχιστον δέκα χρόνια γόνιμης εργασίας.
 5. Όπως ήδη περιγράφηκε, μια μονάδα συνδέει με την ίδια πολλές εσωτερικές μονάδες. Ταυτόχρονα, ένα συμβατικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει να συνδέει περισσότερες από δύο μονάδες την ίδια στιγμή.
 6. Η εμφάνιση του κτιρίου δεν διαταράσσεται λόγω των πολλών κλιματιστικών μονάδων που είναι εγγενείς στα παλαιά συστήματα.
 7. Θα είναι πολύ φθηνότερη η εγκατάσταση. Ευκολία εγκατάστασης.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί το αυξημένο κόστος. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα πολύ γρήγορα πληρώνει για τον εαυτό του και αρχίζει να κερδίζει.

Εγκατάσταση συστημάτων VRF

Για να πραγματοποιήσετε εργασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ειδικούς που έχουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, πρακτική εμπειρία και σλαβική κατανόηση για να ξεπεράσουν τα δύσκολα τεχνικά προβλήματα. Το πρώτο βήμα της εγκατάστασης είναι η εγκατάσταση ενός εξωτερικού στοιχείου. Ας εξετάσουμε ενέργειες βήμα προς βήμα.

 • Θα επιλεγεί ο τόπος όπου θα βρίσκεται το αντικείμενο. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες για τη μελλοντική εξυπηρέτησή του
 • Οι συναρμολογήσεις πραγματοποιούνται σε ειδική πλατφόρμα με οριζόντια στερέωση του συγκροτήματος.
 • Το παρέμβυσμα παρεμποδίζεται από τη δημιουργία δονήσεων.
 • Το μπλοκ πρέπει να ενισχυθεί επιπλέον, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.
 • Εγκαθίσταται κανάλια αποστράγγισης που εξυπηρετούν την αποστράγγιση της υγρασίας του συμπυκνώματος.

Φωτογραφία 2. Η εξωτερική μονάδα αυτού του συστήματος.

Τώρα μπορείτε να δώσετε προσοχή στο δεύτερο στάδιο - την εγκατάσταση μιας ξεχωριστής εσωτερικής μονάδας.

 1. Επιλέγουμε ένα κατάλληλο μέρος στο δωμάτιο, με τη δυνατότητα να διατηρούμε το βάρος του αντικειμένου.
 2. Ένα τέτοιο μέρος πρέπει να προσαρμοστεί στο κανάλι αποστράγγισης.
 3. Πρέπει να υπάρχει έλλειψη πηγών αυξημένης θερμότητας. Διαφορετικά, η εργασία και των δύο συσκευών θα διακοπεί.
 4. Τουλάχιστον ένα μέτρο πρέπει να είναι η απόσταση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.
 5. Τα ρεύματα του συστήματος VRF δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από κανένα εμπόδιο.
 6. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή για πιθανή συντήρηση του συστήματος στο μέλλον.

Το τρίτο στάδιο. Εγκατάσταση αγωγού φρέον σε κάθε μονάδα.

 • Καθαρίζουμε τον αγωγό.
 • Η φλόγα εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε ένα ειδικό εργαλείο.
 • Ένα ειδικό πετρέλαιο εφαρμόζεται στο τμήμα που έχει διογκωθεί.
 • Το κουδούνι συνδέεται με το εσωτερικό μπλοκ και στερεώνεται από ένα κωνικό παξιμάδι.
 • Η ίδια ενέργεια εκτελείται με την εξωτερική μονάδα.
 • Διεξάγουμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο.

Εναλλακτικές λύσεις

Ως εναλλακτική λύση, σε αυτή την αγορά εμφανίστηκε ένα πηνίο ψυκτικού ανεμιστήρα. Εάν συγκρίνετε τα δύο συστήματα, μπορείτε να βρείτε τα πλεονεκτήματα του VRF σε πολλά σημεία.

 • Με χαμηλότερο κόστος, η εναλλακτική λύση καταναλώνει περισσότερη ενέργεια κατά 100%.
 • Η παρουσία μόνιμου προσωπικού απαιτείται για τη λειτουργία του.
 • Όλες οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και δημιουργίας έργων απαιτούν τεράστιες δαπάνες ανθρώπινης εργασίας και χρηματοδότησης.
 • Όσον αφορά το σύστημα ελέγχου, οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν έχουν αποδείξει την αξιοπιστία του συστήματος VRF.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύστημα είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό και εύκολο στη συντήρησή του. Το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε ότι μια τέτοια εξαγορά είναι κατάλληλη μόνο για μεγάλα γραφεία, κτίρια και επιχειρήσεις.

Συστήματα πολλαπλών ζωνών VRV και VRF

Τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού πολλαπλών και διαχωρισμένων με πλούσιο κατάλογο των θετικών τους ιδιοτήτων έχουν κάποια μειονεκτήματα. Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά τους είναι το ανεπαρκές μήκος των αλληλεπιδρών μηνυμάτων (δεν υπερβαίνει τα 25 μέτρα). Αλλά ακόμη και σε αυτό το μήκος δεν μειώνεται η συνολική ισχύς του συστήματος. Ο παράγοντας απώλειας είναι περίπου 30%, ή ακόμα περισσότερο. Ένα άλλο αρκετά σοβαρό μειονέκτημα είναι ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων. Μερικές φορές πρέπει να εγκαταστήσετε έως και τέσσερα κομμάτια ανά διαμέρισμα. Και μερικές φορές αυτό επηρεάζει αρνητικά την αρχιτεκτονική ολόκληρου του κτιρίου.

Μέχρι πρόσφατα, η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν να εγκαταστήσει ένα ειδικό σύστημα καναλιών διανομής με ψύχθηκε ροής αέρα καθ 'όλη τη δομή, και σε όλες τις κατευθύνσεις με τη βοήθεια των αγωγών. Τέτοια συστήματα εγκαθίστανται πάνω από ψευδοροφές σε γραφεία ή χώρους διαβίωσης. Φυσικά, το ύψος του ρεύματος μειώνεται κατά τουλάχιστον 20 cm.

Αλλά αυτό το σύστημα έχει ένα άλλο μειονέκτημα, δεν είναι πολλαπλών ζωνών. Δηλαδή, η ρύθμιση της θερμοκρασίας σε ένα μεμονωμένο δωμάτιο (για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού) είναι αδύνατη. Και αν ένα τέτοιο σύστημα έχει σχεδιαστεί για ολόκληρο το κτίριο κατοικιών, είναι αδύνατο όχι μόνο να ρυθμιστεί η θερμοκρασία σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά και σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε μια θερμοκρασία για ολόκληρο το κτίριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα κλιματισμού VRV και VRF έχουν γίνει τόσο δημοφιλή σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνισή τους στην αγορά.

Συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών VRV και VRF

Το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δημιουργήσει ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε περισσότερα από ένα ξεχωριστά δωμάτια ή διαμερίσματα, αλλά σε πολλά. Για παράδειγμα, σε πολυώροφο κτίριο ή γραφείο. Αυτά τα κλιματιστικά είναι συχνά εγκατεστημένα:

 • Σε κτίρια γραφείων.
 • Στις επιχειρήσεις.
 • Στα γραφεία.
 • Σε ξενοδοχεία?
 • Άλλο.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα συστήματα ικανά να θερμαίνουν ή να ψύχουν όλους τους χώρους ταυτόχρονα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή και το μοντέλο.

Τα συστήματα Multizone είναι δύο τύπων: VRV και VRF:

 • Το πρώτο αποκωδικοποιείται ως όγκος μεταβλητού ψυκτικού που αναπτύχθηκε το 1982. Αν μεταφράσουμε ότι προκύπτει «ένας μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου».
 • Την αποκρυπτογράφηση της δεύτερης ροής μεταβλητού ψυκτικού μέσου, η οποία σε μετάφραση σημαίνει "μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου". Το Sense είναι περίπου το ίδιο με το πρώτο σύστημα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη εταιρεία έχει ήδη καταχωρίσει τη συντομογραφία της. Ως εκ τούτου, πρέπει να εφεύρουν κάτι νέο.

Τέτοια συστήματα υποθέτουν τη χρήση αγωγών κοινής γραμμής freon. Αυτό μπορεί να είναι ένα σύστημα κλιματισμού τριών σωλήνων. Οι εσωτερικές μονάδες διαθέτουν ειδική βαλβίδα ρύθμισης θερμότητας. Ο κύριος σκοπός του είναι να ελέγξει την ποσότητα ψυκτικού που προέρχεται από τον αγωγό, λαμβάνοντας υπόψη το απαιτούμενο φορτίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα αυτά διαφέρουν σε αυτή την ακρίβεια και αποτελεσματικότητα όσον αφορά τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας. Ειδικά αν τα συγκρίνουμε με κλασικά συστήματα στα οποία μπορούν να εμφανιστούν διάφορες διαφορές θερμοκρασίας κατά την προσαρμογή, προκαλώντας δυσφορία στο δωμάτιο.

Τι είναι το σύστημα κλιματισμού VRV

Πολλοί δεν γνωρίζουν πώς φαίνονται διαφορετικά συστήματα, οπότε όταν επιλέγετε, συχνά ρωτούν για τον κλιματισμό του υγραερίου τι είναι. Με την αρχή της εγκατάστασης, το σύστημα VRV είναι πολύ παρόμοιο με όλα τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού.

Εδώ, όπως συμβαίνει στον συμβατικό εξοπλισμό, η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στη διαδικασία κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου στη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Η διαφορά στα κλιματιστικά VRV εξακολουθεί να υπάρχει. Μπορεί να έχουν αρκετές εσωτερικές μονάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ειδικές γρίλιες οροφής που συνδέονται με τις γραμμές κορμού λειτουργούν ως μπλοκ. Στην εξωτερική μονάδα, αρκετοί εξατμιστές έχουν αμέσως έναν συμπυκνωτή.

Ο εξοπλισμός του συστήματος VRV είναι αρκετά ισχυρός, απορροφώντας δεκάδες κιλοβάτ ενέργειας ανά ώρα λειτουργίας. Από τον ανεμιστήρα απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα θερμότητας. Ο ήχος ενός κλιματιστικού πολλαπλών ζωνών που λειτουργεί υπερβαίνει κατά αρκετές φορές τον αριθμό των dB τον ισχυρότερο οικιακό εξοπλισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος VRV τοποθετείται συχνά σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το κτίριο.

Η συσκευή του κλιματικού εξοπλισμού πολλαπλών ζωνών έχει πολλές παραλλαγές. Συνδέονται συχνά με τον τύπο της εσωτερικής μονάδας. Το ίδιο το μπλοκ μπορεί να είναι:

Επιλέγοντας ποια επιλογή είναι πιο κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, συνήθως καθοδηγείται από το χώρο κάτω από τον κλιματισμό. Η ζήτηση χρησιμοποιείται από συστήματα με εσωτερική μονάδα κασέτας. Αυτός ο χώρος δεν χρειάζεται πολύ χώρο, επειδή είναι κατασκευασμένος με τη μορφή ενός "stub". Όμως, παρά το γεγονός αυτό, ο μηχανισμός της εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Για παράδειγμα, το ψυκτικό με κύριο σώμα ως αράχνη πέφτει σε ολόκληρο το κτίριο ή το δάπεδο.

Τι είναι το σύστημα κλιματισμού VRF

Το σύστημα σε μια μέση τιμή αγοράς χωρίς πρόσθετες μονάδες εξαερισμού δεν μπορεί να παράσχει όλες τις κλιματολογικές παραμέτρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια πολύπλοκα συστήματα αποκτώνται συχνά για την πολύπλοκη λύση ενός, αλλά για ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Το σύστημα κλιματισμού vrv είναι πραγματικά ένα σύστημα πολλαπλών ζωνών. Μόνο περισσότερο πεδίο εφαρμογής. Μετά από όλα, είναι σε θέση να οργανώσει μεμονωμένες ζώνες θερμοκρασίας σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο ολόκληρου του κτιρίου.

Το σύστημα αναδιανέμει αυτόματα το φορτίο θερμοκρασίας, το οποίο καθιστά δυνατή την άνετη λειτουργία σε κάθε ξεχωριστό χώρο, ανεξάρτητα από το αν το δωμάτιο βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά του κτιρίου. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος ρύθμισης της ισορροπίας θερμοκρασίας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια.

Διαφορές και ομοιότητες των συστημάτων VRV / VRF

Η κύρια διαφορά όπως ήδη γράφτηκε παραπάνω είναι η συντομογραφία. Η ονομασία VRV έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Daikin. Άλλες εταιρείες που ασχολούνταν με την παραγωγή κλιματιστικών συσκευών έπρεπε να χρησιμοποιούν τη συντομογραφία VRF. Αλλά αυτό δεν αλλάζει πολύ. Το σύστημα πολλαπλών σπαστών κλιματισμού VRV και VRF πρακτικά δεν διαφέρουν. Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει έναν αυτοκινητόδρομο Freon, στον οποίο συνδέονται οι μηχανισμοί εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Όχι πολύ καιρό πριν, προκειμένου να οργανωθεί ένα κατάλληλο κλίμα στην αίθουσα, χρησιμοποιήθηκαν κεντρικά κλιματιστικά. Τώρα όλα επιλύονται από το συνηθισμένο σύστημα ανεμιστήρων ψύξης-ανεμιστήρα. Αυτό είναι πολύ πιο κερδοφόρο από την άποψη του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη δημιουργία ενός τεχνολογικού έργου. Επιπλέον, υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα κόστους. Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την υγρασία στο δωμάτιο. Και όλο αυτό το ειδικό πρόγραμμα παράγει αυτόματα. Οι μονάδες είναι σε θέση να πραγματοποιούν ανεξάρτητα τη διάγνωση και, αν είναι απαραίτητο, να απενεργοποιούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ένας ειδικός μηχανισμός ελέγχου μπορεί να παρακολουθεί και να διορθώνει τη λειτουργία του μπλοκ δεδομένων μέσω της καταναγκαστικής επέμβασης από το τηλεχειριστήριο ή τον υπολογιστή. Κανονικά, αυτό το κύκλωμα είναι σε θέση να λειτουργεί ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες (για παράδειγμα -200 βαθμούς Κελσίου). Αν και σήμερα υπάρχουν ήδη μοντέλα ικανά να λειτουργούν στους-350 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μηχανισμού είναι η δυνατότητα δημιουργίας για κάθε επιμέρους δωμάτιο διαφορετικού καθεστώτος θερμοκρασίας. Κανένα παραδοσιακό κλιματιστικό με αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό είναι ένα από τα κύρια επιχειρήματα υπέρ των συστημάτων VRV και VRF.

Άλλα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων περιλαμβάνουν:

 • Οικονομικό. Ακόμα και με την αύξηση των τιμών αυτού του εξοπλισμού, με την άμεση χρήση των μπλοκ, είναι δυνατόν να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό κόστος. Η παραγωγικότητα δεν μειώνεται.
 • Πολλοί τρόποι σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • Μειωμένο επίπεδο θορύβου. Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε το επίπεδο θορύβου να είναι ελάχιστο.
 • Μακροχρόνια χρήση. Ο υπολογισμός του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών από πλευράς όρων υπερβαίνει άλλα παρόμοια συστήματα. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται για τουλάχιστον 10 έτη.
 • Ένα πολυσύστημα κλιματισμού σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλά μπλοκ (δεκάδες). Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί σας επιτρέπουν να συνδέσετε δύο μπλοκ.
 • Εξωτερικά μοιάζει πολύ καλύτερα.
 • Προτιμότερο από την άποψη της ευκολίας εγκατάστασης και του κόστους εγκατάστασης.

Υπάρχουν όμως ορισμένα μειονεκτήματα. Ένα από τα κύρια είναι το ακριβότερο κόστος του κλιματιστικού. Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα που έχει 3-5 δωμάτια, τότε η χρήση ενός τέτοιου συστήματος σε αυτό δεν μπορεί να έχει νόημα. Πολύ διαφορετική κατάσταση όταν πρέπει να προσαρμόσετε το κλίμα σε μεγάλα πολυώροφα κτίρια.

Εργαστείτε το χειμώνα

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία του κατασκευαστή, το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει. Ούτε και τα πιο σύγχρονα συστήματα έχουν γίνει μια εξαίρεση. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια τα συστήματα του τύπου πολλαπλών ζωνών έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς σε εκείνες τις χώρες όπου το θερμόμετρο σηματοδοτεί πρακτικά όλο το χρόνο δεν υπερβαίνει τα 10 και έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις. Ειδικά για ένα σύστημα κλιματισμού τριών σωλήνων. Κατά κύριο λόγο, ολοκληρώθηκαν σύνθετες ενότητες. Αυτό επέτρεψε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών στον πυκνωτή. Αλλά, όπως γνωρίζετε, ο πυκνωτής είναι ο πιο "ήπιος" χώρος αυτών των κλιματικών συστημάτων.

Αλλαγές επηρέασαν επίσης τον ελεγκτή. Επιπλέον, ήταν εξοπλισμένος με αισθητήρες θερμοκρασίας και απέκλεισε πλήρως την κατάσταση της πτώσης πίεσης συμπύκνωσης. Αλλά είναι η πτώση πίεσης που είναι ιδιόμορφη σε αυτό τον κλιματικό εξοπλισμό όταν λειτουργούν σε ένα μη αποδεκτό εύρος θερμοκρασιών.

Εφαρμογή

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και τρόποι λειτουργίας τέτοιων συστημάτων.

Η παραλλαγή του συστήματος, που μπορεί ταυτόχρονα να θερμαίνει και να ψύχει τη θερμοκρασία, είναι βολική για κτίρια με παράθυρα που βλέπουν στη σκιασμένη και ηλιόλουστη πλευρά. Επίσης λειτουργούν τέλεια σε ένα απομονωμένο δωμάτιο καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα αποθήκες ή δωμάτια με τηλεπικοινωνίες.

Τα κλιματιστικά VRV και VRF επιτρέπουν την εγκατάσταση εξωτερικών μονάδων όχι μόνο στην πρόσοψη του κτιρίου, αλλά και στο υπόγειο και τη σοφίτα.

Το σύστημα πολλαπλών ζωνών είναι ιδανικό για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού δωματίων σε ένα μεγάλο κτίριο, για διαμερίσματα σε πολυκατοικία, για μεγάλα γραφεία.

Τι είναι αυτό;

Περισσότερο από εκατό χρόνια πρακτικής χρήσης κλιματιστικών εγκαταστάσεων τις έχει καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμένου τρόπου ζωής. Ωστόσο, με την αύξηση του μεγέθους των οικιστικών και των διοικητικών κτιρίων, η ανάγκη για μείωση του ενεργειακού κόστους έχει έρθει στο προσκήνιο. Οι απαιτήσεις για το επίπεδο άνεσης έχουν αυξηθεί - μια ατομική προσέγγιση στο σχηματισμό ενός μικροκλίματος σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο θεωρήθηκε ως η προτιμώμενη. Τα κλιματικά συστήματα VRV / VRF πολλαπλών ζωνών ικανοποιούν πλήρως αυτές τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τι είναι το VRF;

Για περιβλήματα με πολλούς ξεχωριστούς χώρους, η πλέον συμφέρουσα επιλογή είναι το σύστημα κλιματισμού VRF, η αρχή της οποίας βασίζεται στην ικανότητα ρύθμισης της ροής ψυκτικού μέσου. Από τον εξωτερικό συμπιεστή τροφοδοτείται τόσο πολύ ουσία εργασίας όσο χρειάζεται για τη διατήρηση ενός δεδομένου καθεστώτος θερμοκρασίας - όχι περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο.

Δομικά, αυτή η λύση εκτελείται συνδυάζοντας όλους τους αγωγούς σε ένα διακλαδισμένο δίκτυο. Η σύνδεση κάθε εσωτερικής μονάδας γίνεται μέσω βαλβίδας με ηλεκτρονικό θερμορυθμιστή. Από αυτό, αποστέλλεται σήμα στην κεντρική κονσόλα, η οποία καθορίζει την ποσότητα εισερχόμενου ψυκτικού. Η διαδικασία εργασίας ελέγχεται και ελέγχεται χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ένα κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση συστημάτων VRF πολλαπλών ζωνών είναι:

 • κατοικίες: διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, ελίτ οικισμούς και συγκυριαρχίες.
 • κτίρια γραφείων, επιχειρηματικά κέντρα, ξενοδοχεία,
 • των αποθηκών, της διαχείρισης και του βιομηχανικού τομέα των βιομηχανικών επιχειρήσεων.
 • εμπορικά κέντρα και χώρους δημόσιας εστίασης ·
 • αθλητικά και ιατρικά ιδρύματα.

  Χαρακτηριστικά των συστημάτων VRF

  Ένα σύγχρονο, αλλά ακριβά σύστημα VRF πολλαπλών ζωνών - τι είναι αυτό, ποιο είναι το πλεονέκτημά του σε σύγκριση με τους ανεμιστήρες ψυκτικών ανεμιστήρων και τα διαχωρισμένα συστήματα; Η κερδοφορία ενός νέου τύπου οικιακών συσκευών καθορίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ένα μεγάλο μήκος γραμμών επικοινωνίας σας επιτρέπει να τοποθετήσετε εσωτερικές μονάδες σε απόσταση μεγαλύτερη από 100 μέτρα από μια εξωτερική συσκευή, απελευθερώνοντας τις προσόψεις των κτιρίων από αρθρωτά κλιματιστικά κιβώτια.
 • μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτοματοποιημένης διαχείρισης ανακατανέμει το ψυκτικό μέσο με στοχοθετημένο τρόπο, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.
 • μια εξωτερική συσκευή εξυπηρετεί αρκετές δεκάδες δωμάτια, ο τύπος και η ισχύς των μονάδων που είναι τοποθετημένες σε αυτά δεν έχουν σημασία.
 • η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μονάδων βελτιώνει την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων VRF - σε περίπτωση αποτυχίας μιας εξωτερικής μονάδας διατηρείται η συνολική λειτουργικότητα.
 • Η ρύθμιση του μετατροπέα διατηρεί την καθορισμένη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,5º, η οποία είναι σημαντική για αίθουσες μουσείων, εργαστηρίων και νοσοκομείων.
 • ο έλεγχος πραγματοποιείται από κεντρική κονσόλα ή υπολογιστή. αλλαγή του καθεστώτος κλιματισμού σε ορισμένες περιοχές δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος στο σύνολό του και μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή με μια συμβατική συσκευή ελέγχου?
 • το λογισμικό παρέχει αυτόματη επανεκκίνηση, αυτοδιάγνωση, προστασία από βλάβες, υπερθέρμανση, πτώσεις πίεσης,
 • modular σχεδιασμός επιτρέπει να αλλάξετε γρήγορα τη διαμόρφωση του εξοπλισμού - να σχεδιάσει την καλωδίωση κάτω από την εντολή, αντικαταστήστε και συνδέστε το νέο μπλοκ?
 • η διάρκεια ζωής είναι 20-30 χρόνια.
 • τα συγκροτήματα VRF εναρμονίζονται αρμονικά στην έννοια της υψηλής τεχνολογίας του "Smart Home".

  Χαρακτηριστικά των συστημάτων κλιματισμού VRF IGC

  Η μάρκα IGC δημιουργήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Industrial Global Climate ειδικά για τη ρωσική αγορά. Ο αγοραστής προσφέρει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή τεχνολογία κλιματισμού για κάθε τύπο χώρου - από ιδιωτικές κατοικίες έως βιομηχανικές εγκαταστάσεις. σύστημα VRF από ΔΔ προσαρμοσμένο ρωσικά κλίμα και λειτουργούν στην εξωτερική θερμοκρασία από -20 ° C έως + 50º C.

  Κλιματικός εξοπλισμός Η IGC διακρίνεται από την "λογική" δουλειά, τον καλό σχεδιασμό, τη συμπαγεια, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, την εύκολη συντήρηση, τις προσιτές τιμές για τον ρώσο καταναλωτή.

  Η χρήση ενός μετατροπέα συνεχούς ρεύματος έχει επιτρέψει τον έλεγχο του συμπιεστή με μεγάλη ακρίβεια και την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας πρώτης κατηγορίας σε όλους τους τρόπους λειτουργίας.

  Ο αλγόριθμος ελέγχου που εφαρμόζεται σε συστήματα IGC πολλαπλών ζωνών επιτρέπει την γρήγορη επίτευξη των παραμέτρων της θερμοκρασίας κατά τη θέρμανση και την ψύξη και την εισαγωγή της λειτουργίας της πνευματικής απόψυξης.

  Με τη δική της βάση έρευνας και ανάπτυξης, οι ειδικοί της εταιρείας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση του επιπέδου θορύβου τόσο του εξοπλισμού όσο και των γραμμών σύνδεσης.

  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πληρούν τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Τα έτοιμα συστήματα VRF συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ΕΕ που διέπουν τη χρήση ουσιών που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

  Συστήματα VRV και VRF - ποια είναι η διαφορά

  Ο πρωτοπόρος στη δημιουργία κεντρικού κλιματισμού πολλαπλών ζωνών ήταν η ιαπωνική εταιρεία Daikin Industries. Καταχώρησε το εμπορικό σήμα VRV (Variable Refrigerant Volume), υπογραμμίζοντας την κύρια διαφορά στο όνομα της καινοτομίας από τα παραδοσιακά διαχωρισμένα συστήματα - τον μεταβλητό όγκο του ψυκτικού μέσου. Για να υποδηλώσουμε παρόμοια προϊόντα από άλλους κατασκευαστές, χρησιμοποιείται η συντομογραφία VRF, η οποία επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τη λέξη "όγκος" με μια στενή "ροή".

  Πολυζωνικό VRV / VRF κεντρικό σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού - η καλύτερη επιλογή για εκείνους που δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με ένα ελάχιστο επίπεδο άνεσης και να μην ρίχνουν χρήματα κάτω από τον αγωγό, επιλέξτε φιλικά προς το περιβάλλον, αξιόπιστες συσκευές.

  Συστήματα VRF - η αρχή της λειτουργίας

  Πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού ή, όπως ονομάζονται, VRF συστημάτων είναι ουσιαστικά πιο ισχυρό multi-split σύστημα: επίσης σε μία εξωτερική μονάδα μπορεί να έχει πολλαπλές εσωτερικές μονάδες, και ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει δεκάδες μονάδες. Έτσι, στα συστήματα VRF που παράγει η IGC, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων μπορεί να φθάσει σε 80 κομμάτια.

  Πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε και να περιμένετε τη θεραπεία σας. Αφήστε τις επαφές και θα σας καλέσουμε πίσω για διαβουλεύσεις.

  Η αρχιτεκτονική του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών

  Θεμελιωδώς σημαντικά συστήματα διαφορά πολυζωνικού κλιματισμού των συστημάτων πολλαπλών-split είναι ότι η τελευταία σε κάθε εσωτερική μονάδα από το εξωτερικό έρχεται ξεχωριστό αερίου και υγρού γραμμής φρέον, ενώ στα VRF-συστήματα με ένα μόνον κύριο ατμού αγωγό που προέρχονται από την εξωτερική μονάδα.

  Περαιτέρω, ο κύριος αγωγός κλαδεύει σε 2 ή περισσότερες γραμμές εκροής, καθένα από τα οποία μπορεί επίσης να διακλαδωθεί. Η γενική αρχιτεκτονική των συστημάτων VRF φαίνεται στο σχήμα 1.

  Τα πυρίμαχα ή οι συλλέκτες εγκαθίστανται στα σημεία διακλάδωσης των αγωγών. Εάν ο αγωγός κλαδεύεται σε 2 αγωγούς, τότε χρησιμοποιείται ένα αντανακλαστικό (ονομάζονται επίσης διαχωριστές σχήματος Υ, βλέπε σχήμα 2). Εάν ο αγωγός κλαδεύει σε 3 ή 4 γραμμές, τότε χρησιμοποιείται ο συλλέκτης (βλ. Σχήμα 3). Σημειώστε ότι σε κάθε κλάδο απαιτείται να εγκαταστήσετε 2 επαναλήψεις ή συλλέκτες: το ένα στη γραμμή αερίου, το δεύτερο στη γραμμή του υγρού.

  Αλλά αυτό δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά των συστημάτων VRF. Για παράδειγμα, διάφορες εξωτερικές μονάδες μπορούν επίσης να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο σύστημα. Κατά κανόνα, ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τα 4 τεμάχια. Σε αυτή την περίπτωση, οι εξωτερικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια σειρά κοντά μεταξύ τους και οι συνδέσεις των διαδρομών φρέον εκτελούνται με τη βοήθεια των δίδων (βλέπε σχήμα 4).

  Η αρχή της λειτουργίας των κλιματιστικών συστημάτων πολλαπλών ζωνών

  Στην καρδιά του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών είναι η αρχή της μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου. Έτσι, η αυτοματοποίηση της εξωτερικής μονάδας του συστήματος πολλαπλών ζωνών ρυθμίζει την έξοδο του συμπιεστή, αλλάζοντας έτσι τη ροή ψυκτικού στο κύκλωμα ψύξης, ανάλογα με την ανάγκη για ψύξη.

  Έτσι, η εξωτερική μονάδα μεταφέρει ακριβώς το ίδιο ποσό ψυκτικού μέσου στις εσωτερικές μονάδες, όπως είναι απαραίτητο για την ψύξη του αέρα στους κλιματιζόμενους χώρους σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.

  Μπλοκ των συστημάτων VRF

  Το σύστημα VRF, καθώς και το συνηθισμένο σύστημα κλιματισμού, αποτελούνται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.

  Η εμφάνιση των εξωτερικών μονάδων εξαρτάται από την χωρητικότητά τους. Τα μπλοκ χαμηλής ισχύος (μέχρι 20 kW) είναι παρόμοια με τις εξωτερικές μονάδες των συστημάτων διαχωρισμού. Τα μπλοκ υψηλής ισχύος εξωτερικά ουσιαστικά διαφέρουν από αυτά (βλ. Σχήμα 5.)

  Οι εσωτερικές μονάδες των συστημάτων VRF γενικά είναι οι ίδιες με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού. Είναι επίσης τύποι τοίχου, οροφής, κασέτας και καναλιών και επιλέγονται με βάση τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου που ψύχεται.

  Χαρακτηριστικά των συστημάτων κλιματισμού VRF-IGC

  Στον εξοπλισμό της IGC χρησιμοποιείται μια νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία βελτιώνει την αποδοτικότητα της μετατροπής ενέργειας και του συντελεστή ψύξης του συστήματος, η οποία είναι ιδιαίτερα αισθητή με μερική υπερφόρτωση. Η τιμή του μερικού δείκτη απόδοσης στο μερικό φορτίο (IPLV) του συστήματος φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο στη βιομηχανία, η σειρά προϊόντων έχει περάσει την πιστοποίηση της Εθνικής Κατηγορίας Ι στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα, σε μια αρθρωτή εξωτερική μονάδα ισχύος 28 kW, το IPLV μπορεί να φθάσει το 4,35.

  Επίσης, οι κλιματιστικές συσκευές πολλαπλών ζωνών IGC είναι εξοπλισμένες με λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης. Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα, σε μια κατάσταση χωρίς επίβλεψη δωμάτια με κλιματισμό, αν υπάρχει διακοπή ρεύματος κατά τη λειτουργία, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, μετά την αποκατάσταση της τροφοδοσίας, η συσκευή δεν απαιτεί χειροκίνητη επαναφορά και μπορεί να τρέξει αυτόματα στην επιλεγμένη λειτουργία πριν από τη διακοπή ρεύματος.

  Έχουν γίνει ορισμένες τροποποιήσεις για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών θορύβου των κλιματιστικών. Με βάση την εργαστηριακή ακρίβεια μελέτη και ανάλυση του θορύβου που παράγεται από το φάσμα θορύβου ενδελεχή έλεγχο και την επιλογή των μερών της συσκευής, όπως τον κινητήρα και ανεμιστήρα, και επαγγελματικό σχεδιασμό των συσκευών και των σωλήνων προκειμένου να καταστείλει θορύβους, μειώνοντας έτσι σημαντικά το θόρυβο της συσκευής.

  Επιπλέον, το σύστημα IGC VRF χρησιμοποιεί τεχνολογία γρήγορης ψύξης / θέρμανσης. Ανάλογα με την τάση αλλαγής θερμοκρασίας στο δωμάτιο, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο PI για να υπολογίσει το απαιτούμενο κλάσμα της ισχύος της εσωτερικής μονάδας και να ελέγξει τη συχνότητα λειτουργίας του συμπιεστή σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, η χρήση ενός μεγάλου μέρους της ισχύος της εσωτερικής μονάδας κατά την εκκίνηση θα επιτρέψει ταχύτερη ψύξη ή θέρμανση.

  Τα συστήματα πολλαπλών ζωνών για τη ρύθμιση της IGC έχουν επίσης τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • συμπιεστές αντιστροφέα Hitachi
  • πλάκα εναλλάκτη θερμότητας
  • ρύθμιση στάθμης λαδιού
  • βελτιστοποιημένη κατανομή ψυκτικού μέσου
  • ανθεκτικό στη διάβρωση και βελτιωμένο πυκνωτή.

  MPLS στη Cisco

  Από το Xgu.com

  Αν νομίζετε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

  Περιεχόμενα

  [edit] Γενικές πληροφορίες

  • Προώθηση βάσης πληροφοριών (FIB) - χρησιμοποιείται για εισερχόμενα πακέτα χωρίς ετικέτα. Η διεύθυνση προορισμού ελέγχεται για την καλύτερη αντιστοιχία του προθέματος στο FIB και το πακέτο μεταδίδεται με βάση την αντίστοιχη καταχώρηση.
  • Μνήμη προώθησης ετικετών MPLS (LFIB) - χρησιμοποιείται για εισερχόμενα πακέτα με ετικέτα. Το πακέτο μεταδίδεται με βάση την εγγραφή στο LFIB, η οποία αντιστοιχεί στην ετικέτα.
  • Βάση πληροφοριών ετικετών MPLS (LIB) - περιέχει όλες τις ετικέτες που είναι γνωστές στο LSR, ανεξάρτητα από το αν η ετικέτα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά δεδομένων ή όχι.

  [επεξεργασία] Πρωτόκολλο διανομής ετικετών (LDP)

  Για να στείλετε μηνύματα, το LDP χρησιμοποιεί:

  • UDP, θύρα 646, για μηνύματα Hello,
  • TCP, θύρα 646, για ενημερώσεις.

  Διεύθυνση πολυεκπομπής για αποστολή μηνυμάτων hello 224.0.0.2. Τα αποστέλλονται κάθε 5 δευτερόλεπτα.

  Ξεκινήστε μια σύνδεση δρομολογητή TCP με το υψηλότερο αναγνωριστικό LDP. Η διεύθυνση του αποστολέα είναι η διεύθυνση μεταφοράς (αν έχει διαμορφωθεί) ή το αναγνωριστικό LDP, εάν δεν έχει ρυθμιστεί η διεύθυνση μεταφοράς.

  Κανόνες για την επιλογή αναγνωριστικού LDP:

  1. Διορίζεται διοικητικά.
  2. Η μεγαλύτερη διεύθυνση IP που αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε από τις διεπαφές loopback.
  3. Η μεγαλύτερη διεύθυνση IP όλων των ενεργών διεπαφών.

  Δημιουργούνται ετικέτες για όλες τις διαδρομές στον πίνακα δρομολόγησης που δεν λήφθηκαν με χρήση του BGP. Όλες οι τοπικές ετικέτες αποθηκεύονται στο LIB.

  Η αλληλογραφία μεταξύ της ετικέτας και του δικτύου αποστέλλεται σε όλους τους γείτονες LDP.

  Βασικές ρυθμίσεις MPLS

  Ενεργοποιήστε το MPLS παγκοσμίως στο δρομολογητή:

  Ενεργοποιήστε το MPLS σε διεπαφές:

  [επεξεργασία] Αναγνωριστικό δρομολόγησης LDP

  [επεξεργασία] Εγκατάσταση μιας περιόδου λειτουργίας LDP από μια συγκεκριμένη διεπαφή

  [επεξεργασία] Ανίχνευση γειτόνων σε άλλα δίκτυα

  Από προεπιλογή, ο δρομολογητής θα ανιχνεύσει αυτόματα τους γείτονες που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με αυτόν. Γεια σας μηνύματα αποστέλλονται σε μια διεύθυνση multicast.

  Για να ανιχνεύσετε γείτονες που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένοι, μπορείτε να διαμορφώσετε την αποστολή μηνυμάτων hello unicast:

  Αυτά τα μηνύματα καλούντος καλούνται Το LDP στοχεύει γεια.

  [επεξεργασία] Επαλήθευση ταυτότητας MPLS

  [επεξεργασία] Ρύθμιση του MPLS σε όλες τις διεπαφές OSPF

  Διαμόρφωση του MPLS σε όλες τις διεπαφές στις οποίες έχει διαμορφωθεί το OSPF:

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη διεπαφή:

  [επεξεργασία] φιλτράρισμα ετικετών MPLS

  Από προεπιλογή, το LDP δημιουργεί και διαφημίζει ετικέτες για κάθε πρόθεμα στον τοπικό πίνακα δρομολόγησης. Χρησιμοποιώντας το ACL, μπορείτε να καθορίσετε τα προθέματα για την παραγωγή ετικετών για:

  [επεξεργασία] Διάδοση TTL

  Απενεργοποίηση αλλαγής TTL κατά την αποστολή πακέτων:

  [επεξεργασία] Προβολή ρυθμίσεων

  Προβολή πληροφοριών σχετικά με τους γείτονες:

  [επεξεργασία] Μηχανική κυκλοφορίας

  [επεξεργασία] MPLS γρήγορη αναδρομολόγηση (FRR)

  • Υποστήριξη Firebird
  • Προστασία εύρους ζώνης ασφαλείας
  • Πρωτόκολλο Reservation Resource (RSVP) Γεια σας

  [επεξεργασία] MPLS VPN

  • Περιθώριο πελάτη (CE) - Ένας δρομολογητής που δεν έχει ενεργοποιημένο το MPLS, οπότε δεν αποστέλλει πακέτα με ετικέτες, αλλά αυτός ο δρομολογητής συνδέεται απευθείας με τον δρομολογητή LSR (PE) στο VPN MPLS.
  • Άκρη παροχέα (PE) - LSR, η οποία είναι απευθείας συνδεδεμένη με τουλάχιστον έναν δρομολογητή CE. Αυτός ο δρομολογητής είναι το όριο του VPN MPLS. Έχει διαμορφωθεί VRF και IBGP.
  • Παροχέας (Ρ) - LSR, η οποία δεν είναι απευθείας συνδεδεμένη με το δρομολογητή CE, η οποία επιτρέπει στον δρομολογητή να αποστέλλει πακέτα αποκλειστικά βάσει ετικετών και να αγνοεί τις διαδρομές των χρηστών.

  Το PE προσθέτει δύο ετικέτες στη συσκευασία:

  • Η εξωτερική κεφαλίδα MPLS (S-bit = 0), με μια ετικέτα που σας επιτρέπει να στείλετε το πακέτο στην έξοδο PE,
  • Η εσωτερική κεφαλίδα MPLS (S-bit = 1), με μια ετικέτα που αναγνωρίζει την έξοδο VRF.

  [επεξεργασία] Εικονική δρομολόγηση και προώθηση (VRF)

  Κάθε VRF αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  • πίνακα δρομολόγησης (RIB),
  • CEF FIB, γεμισμένο με βάση το RIB αυτού του VRF,
  • Μια ενιαία διαδικασία πρωτοκόλλου ή δρομολόγησης που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή δρομολογίων με το CE που πρέπει να υποστηρίζεται από αυτό το VRF.

  Το LFIB είναι ένα ανά δρομολογητή.

  Διαδρομές εισαγωγής και εξαγωγής:

  • εξαγωγή αναδιανομής δρομολογίων από VRF σε BGP
  • αναδιανομή της διαδρομής εισαγωγής από το BGP στο VRF

  [edit] Διαχωριστές διαδρομής (RD)

  • Διευθυντές διαδρομής (RD) -- Υποδεικνύει από ποιον πελάτη έχει μάθει τη διαδρομή.

  Το MP-BGP χρησιμοποιείται για τη μετάδοση διαδρομών διαφορετικών πελατών και ταυτόχρονα για τον εντοπισμό σε ποιον πελάτη ανήκει η διαδρομή. Για να υποδείξει σε ποιον πελάτη σχετίζεται η διαδρομή, επισημαίνεται ένας επιπλέον αριθμός στο NLRI.

  Το νέο σχήμα NLRI ονομάζεται VPN-V4 και αποτελείται από δύο μέρη:

  • 64 bit ανά RD
  • 32 bit για το πρόθεμα IPv4

  Κάθε VRF πρέπει να διαμορφωθεί με RD.

  Ένα συγκεκριμένο πρόθεμα μπορεί να έχει μόνο ένα RD.

  [επεξεργασία] Στόχοι διαδρομής (RT)

  • Στόχοι διαδρομής (RT) -- για να προσδιορίσετε ποιος δρομολογητής VRF PE θα τοποθετήσει τη διαδρομή iBGP.

  Το RT ανακοινώνεται στις ενημερώσεις BGP καθώς το BGP επεκτείνει το κοινοτικό χαρακτηριστικό.

  Ένα συγκεκριμένο πρόθεμα μπορεί να έχει περισσότερες από μία RT.

  [επεξεργασία] Ρύθμιση του VRF

  [επεξεργασία] Προβολή πληροφοριών VRF

  [επεξεργασία] Διασταυρούμενες στατικές διαδρομές VRF

  Εάν χρησιμοποιείτε μια στατική διαδρομή με μια διεπαφή, μπορείτε να καθορίσετε μια διεπαφή από άλλο VRF. Για διεπαφές με πολλαπλή πρόσβαση, πρέπει επίσης να καθορίσετε το επόμενο hop στο δίκτυο αυτής της διασύνδεσης. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το IOS ορίζει την καταχώρηση CEF στο VRF πηγής χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται στη διαδρομή και δεν θα επιχειρήσει να κάνει μια αναδρομική αναζήτηση για το next-hop.

  Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε δύο στατικές διαδρομές για να διαφημίσετε κάθε πρόθεμα μεταξύ των VRF, επειδή αυτή η μέθοδος δεν υποστηρίζεται. Τα πακέτα δεν θα δρομολογούνται από το δρομολογητή. Για να επιτύχετε διαρροή διαδρομής μεταξύ VRFs, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εισαγωγής του στόχου διαδρομής και να ενεργοποιήσετε το πρωτόκολλο Border Gateway Protocol (BGP) στο δρομολογητή. Δεν απαιτείται γείτονας BGP

  Προηγούμενη επίσκεψη

  Προληπτική απόκλιση hop - εκτελεί μια ποπ δράση στον προτελευταίο δρομολογητή. Χωρίς αυτή τη λειτουργία, ο τελευταίος δρομολογητής πρέπει να σαρώσει διπλά τις ετικέτες των πακέτων. Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία, ο προτελευταίος δρομολογητής αφαιρεί την εξωτερική ετικέτα και ο τελευταίος φέρει εσωτερική ετικέτα.

  Στους δρομολογητές της Cisco, η PHP είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

  Ο δρομολογητής ανακοινώνει στους γείτονες ετικέτα 3 implicit-null.

  [επεξεργασία] MPLS L3vpn

  Το MPLS σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα Layer 3, χωρίς να καταφεύγετε σε σήραγγες (GRE) και κρυπτογράφηση (IPsec).

  Δίκτυα VPN που βασίζονται στην τεχνολογία MPLS

  Τεχνολογίες VPN και MPLS

  Το VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή ένα λογικό δίκτυο που δημιουργείται σε μη ασφαλισμένα δίκτυα (δίκτυα του τηλεπικοινωνιακού φορέα ή παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου). Το VPN είναι μια τεχνολογία που προστατεύει τα δεδομένα όταν μεταδίδεται μέσω μη προστατευμένων δικτύων. Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο επιτρέπει την οργάνωση μιας σήραγγας σε μη προστατευμένα δίκτυα (μεταξύ δύο σημείων του δικτύου), για παράδειγμα στα δίκτυα ΑΤΜ, FR ή IP.

  Με το VPN, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνδέσεις: δίκτυο-προς-δίκτυο, κόμβος δικτύου ή κόμβος κόμβου. Τέτοιες ιδιότητες της τεχνολογίας VPN παρέχουν την ευκαιρία να ενοποιηθούν τοπικά τοπικά δίκτυα γραφείων της εταιρείας σε ένα ενιαίο εταιρικό δίκτυο πληροφοριών. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα εταιρικά δίκτυα υπολογιστών (PIC) μπορούν να οργανωθούν με βάση ειδικά (ιδιωτικά ή μισθωμένα) κανάλια επικοινωνίας. Αυτά τα οργανωτικά κεφάλαια χρησιμοποιούνται για μικρούς PIC (επιχειρήσεις με γραφικά γραφεία) με αμετάβλητη κίνηση.

  Οι κύριοι τύποι VPN και οι συνδυασμοί τους είναι γνωστοί:

  • Intranet VPN (VPN intranet).
  • Extranet VPN (ενδοεταιρικό VPN);
  • VPN απομακρυσμένης πρόσβασης (VPN με απομακρυσμένη πρόσβαση);
  • VPN πελάτη / διακομιστή (VPN μεταξύ δύο κόμβων του εταιρικού δικτύου).

  Επί του παρόντος, οι ακόλουθες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εταιρικών γεωγραφικά κατανεμημένων δικτύων στην κοινή υποδομή των παρόχων υπηρεσιών και των τηλεπικοινωνιακών φορέων:

  • Οι σήραγγες IP που χρησιμοποιούν τεχνολογίες GRE ή IPSec VPN.
  • SSL, που περιλαμβάνει το OpenVPN και το SSL VPN (SSL / TLS VPN) για την οργάνωση ασφαλών καναλιών επικοινωνίας.
  • MPLS στο δίκτυο του φορέα εκμετάλλευσης (L3 VPN) ή VPN στο δίκτυο BGP / MPLS.
  • Metro Ethernet VPN στο δίκτυο του φορέα εκμετάλλευσης (L2 VPN). Η πιο ελπιδοφόρα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Metro Ethernet VPN είναι ένα VPLS με βάση το MPLS (MPLS L2 VPN) ή το VPLS.

  Όσον αφορά τη χρήση μισθωμένων γραμμών και Frame Relay, τεχνολογίες ΑΤΜ για την οργάνωση εταιρικών γεωγραφικά κατανεμημένων δικτύων, δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για τους σκοπούς αυτούς. Σήμερα, κατά κανόνα, η FAC βασίζονται στο δίκτυο επικάλυψης (client-server και peer δίκτυα), οι οποίες λειτουργούν σε κοινόχρηστο εκμετάλλευσης των υποδομών, και είναι το «εποικοδόμημα» πάνω από την κλασική πρωτοκόλλων δικτύου.

  Για την οργάνωση τοπικά κατανεμημένων εταιρικών δικτύων, οι πάροχοι παρέχουν στους πελάτες τα ακόλουθα βασικά μοντέλα VPN στο περιβάλλον του Διαδικτύου:

  • IP VPN (GRE, IPSec VPN, OpenVPN) μέσω δικτύου WAN, όπου η διαμόρφωση VPN παρέχεται από τον πελάτη.
  • ένα μοντέλο L 3 VPN ή MPLS L3 VPN μέσω δικτύου WAN στο οποίο η ρύθμιση VPN παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών ή τον φορέα τηλεπικοινωνιών.
  • το μοντέλο L2 VPN μέσω του δικτύου ΜΑΝ στο οποίο η ρύθμιση VPN παρέχεται από τον πάροχο ή τον μεταφορέα:
   • από σημείο σε σημείο (AToM, 802.1Q, L2TPv3).
   • πολλαπλών σημείων (VPLS και H-VPLS).

  Οι τεχνολογίες VPN μπορούν επίσης να ταξινομηθούν με τον τρόπο που υλοποιούνται χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα: έλεγχος ταυτότητας, σήραγγα και κρυπτογράφηση πακέτων IP. Για παράδειγμα, κρυπτογράφηση δεδομένων VPN (IPSec, OpenVPN, PPTP) με βάση τους πελάτες, VPN (L2TP και MPLS) με βάση τον διαχωρισμό των ροών δεδομένων μεταξύ των πελατών VPN και SSL VPN βασίζεται στην κρυπτογραφία και την κυκλοφορία ελέγχου ταυτότητας. Ωστόσο, κατά κανόνα, τα VPN χρησιμοποιούν μικτές εκδόσεις όταν μοιράζονται τεχνολογίες όπως η πιστοποίηση ταυτότητας, η σήραγγα και η κρυπτογράφηση. Βασικά, η οργάνωση δικτύων VPN βασίζεται στο πρωτόκολλο των καναλιών και των επιπέδων δικτύου του μοντέλου OSI.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι για τους απομακρυσμένους χρήστες κινητής τηλεφωνίας αναπτύχθηκε η τεχνολογία SSL VPN (Secure Socket Layer), η οποία βασίζεται σε διαφορετική αρχή μεταφοράς δεδομένων ιδιωτικού περιεχομένου μέσω του Διαδικτύου. Για το SSL VPN, χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο επιπέδου εφαρμογής HTTPS. Για το HTTPS, χρησιμοποιείται θύρα 443, η οποία δημιουργεί σύνδεση χρησιμοποιώντας το TLS (Security Layer Security).

  TLS και SSL (TLS και SSL- OSI πρωτόκολλα μοντέλο στρώμα 6) - είναι κρυπτογραφικά πρωτόκολλα που παρέχουν αξιόπιστη προστασία των δεδομένων σε επίπεδο εφαρμογής, καθώς χρησιμοποιούν ασύμμετρη κρυπτογραφία, συμμετρική κρυπτογράφηση και την αυθεντικότητα των κωδικών μηνύματος. Επειδή όμως υπάρχουν 4 επίπεδα στη στοίβα TCP / IP, δηλ. δεν υπάρχουν επίπεδα συνόδου και αντιπροσωπευτικά, αυτά τα πρωτόκολλα λειτουργούν στο επίπεδο μεταφοράς στη στοίβα TCP / IP, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των κόμβων του Διαδικτύου.

  Το μοντέλο IP VPN, στο οποίο η διαμόρφωση VPN παρέχεται από τον πελάτη

  Το μοντέλο IP VPN μπορεί να υλοποιηθεί με βάση τα πρότυπα IPSec ή άλλα πρωτόκολλα VPN (PPTP, L2TP, OpenVPN). Σε αυτό το μοντέλο, η αλληλεπίδραση μεταξύ των δρομολογητών του πελάτη δημιουργείται μέσω του WAN του παροχέα υπηρεσιών. Στην περίπτωση αυτή, ο παροχέας δεν συμμετέχει στη δημιουργία του VPN, αλλά παρέχει μόνο τα δικά του μη προστατευμένα δίκτυα για τη μεταφορά της κίνησης των πελατών. Τα δίκτυα παροχέα προορίζονται μόνο για μια ενσωματωμένη (διαφανή) σύνδεση VPN μεταξύ των γραφείων του πελάτη.

  Το VPN διαμορφώνεται από τις τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις του πελάτη, δηλ. Ο ίδιος ο πελάτης διαχειρίζεται τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας. VPN σύνδεσης - σύνδεση πάνω από ένα σημείο σε σημείο ανασφαλή δίκτυο: «VPN Gateway - VPN πύλη» για τη σύνδεση απομακρυσμένων τοπικών δικτύων γραφεία, «VPN χρήστη - VPN πύλη» για τη σύνδεση απομακρυσμένων εργαζομένων στο κεντρικό γραφείο.

  Για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο VPN, εγκαθίσταται σε κάθε γραφείο της εταιρείας δρομολογητής, ο οποίος εξασφαλίζει την αλληλεπίδραση του δικτύου γραφείου με το δίκτυο VPN. Στους δρομολογητές, εγκαθίσταται λογισμικό για την κατασκευή ασφαλών VPN, για παράδειγμα, το δωρεάν δημοφιλές πακέτο OpenVPN (στην περίπτωση αυτή το πακέτο OpenVPN πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί σε λειτουργία δρομολόγησης). Η τεχνολογία OpenVPN βασίζεται στο πρότυπο SSL για την ασφαλή επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου.

  Το OpenVPN παρέχει ασφαλείς συνδέσεις βάσει του 2ου και 3ου επιπέδου του OSI. Εάν το OpenVPN έχει ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί στη λειτουργία γέφυρας, παρέχει ασφαλείς συνδέσεις με βάση το επίπεδο OSI 2, εάν στη λειτουργία δρομολόγησης βασίζεται στο Layer 3. Το OpenVPN, σε αντίθεση με το SSL VPN, δεν υποστηρίζει την πρόσβαση στο δίκτυο VPN μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Το OpenVPN απαιτεί μια πρόσθετη εφαρμογή (πελάτης VPN).

  Ο δρομολογητής της έδρας της εταιρείας έχει διαμορφωθεί ως διακομιστής VPN και οι δρομολογητές των απομακρυσμένων γραφείων ως πελάτες VPN. Routers Οι διακομιστές VPN και οι πελάτες VPN συνδέονται στο Internet μέσω του δικτύου του παροχέα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε έναν υπολογιστή απομακρυσμένου χρήστη στο κεντρικό γραφείο ρυθμίζοντας το πρόγραμμα VPN client στον υπολογιστή. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε το μοντέλο IP VPN (το στιγμιότυπο οθόνης φαίνεται στο σχήμα 1).

  Το μοντέλο VPN MPLS L3 VPN ή L3 VPN, στο οποίο η ρύθμιση VPN παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών ή τον φορέα εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών (πάροχος υπηρεσιών)

  Εξετάστε τη διαδικασία οργάνωσης του VPN δικτύου για τρία απομακρυσμένα τοπικά δίκτυα εξυπηρέτησης πελατών γραφείου (π.χ. εταιρεία SC-3) βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, με τη χρήση παροχής υπηρεσιών MPLS VPN, χτισμένο με βάση την ραχοκοκαλιά της τεχνολογίας MPLS L3 VPN. Επιπλέον, ο υπολογιστής του απομακρυσμένου σταθμού εργασίας και ο φορητός υπολογιστής του χρήστη κινητού συνδέονται με το δίκτυο SC-3. Στο πάροχο μοντέλο εξοπλισμού MPLS L3 VPN που ασχολούνται με τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας των πελατών πάνω από το WAN.

  Στην περίπτωση αυτή, η παράδοση της κυκλοφορίας των πελατών από το LAN με το δίκτυο κορμού του φορέα παροχής υπηρεσιών γραφεία εξυπηρέτησης πελατών MPLS VPN με τη χρήση της τεχνολογίας IP. Για την οργάνωση του VPN δικτύου σε κάθε γραφείο ή εγκατεστημένη περιφερική σύνορα (router Edge Πελατών) CE-Router, το οποίο συνδέεται με το φυσικό κανάλι με ένα από τα σύνορα PE δρομολογητές (Provider Edge router) παροχέα δικτύου MPLS (χειριστή). Σε αυτή την περίπτωση, ένα από τα πρωτόκολλα στρώματος συνδέσμων (PPP, Ethernet, FDDI, FR, ATM κ.λπ.) μπορεί να λειτουργήσει στο φυσικό κανάλι που συνδέει τους δρομολογητές CE και PE.

  δίκτυο παροχέα υπηρεσίας (πάροχος υπηρεσιών ή φορέα) αποτελείται από περιφερικών PE δρομολογητές και του κεντρικού δικτύου (core δικτύου) με πυρήνα καθημερινή μετακίνηση Ετικέτα δρομολογητή P (δρομολογητής Provider). Έτσι, MPLS L3 VPN αποτελείται από ένα τοπικό IP δίκτυα πελάτη γραφείου και του δικτύου του φορέα παροχής κορμού MPLS (MPLS τομέα), το οποίο περιλαμβάνει διανέμονται τοπικά δίκτυα των γραφείων του πελάτη σε ένα δίκτυο.

  Απομακρυσμένη τοπικά γραφεία ανταλλαγής των δικτύων των πελατών IP πακέτα μέσω του δικτύου του φορέα παροχής MPLS, όπου οι σήραγγες MPLS έχει συσταθεί για τη μετάδοση κίνησης του πελάτη για τον πάροχο οικιακό δίκτυο. Ένα στιγμιότυπο οθόνης του μοντέλου δικτύου VPN MPLS VPN (Intranet VPN + Απομακρυσμένης Πρόσβασης VPN) φαίνεται στο Σχ. 2. Προκειμένου να απλοποιηθεί το σχεδιασμό του δικτύου, οι ακόλουθες αρχικές συνθήκες: όλα τα γραφεία LAN ανήκουν στον ίδιο VPN, και την υποστήριξη του δικτύου (backbone) είναι ένας τομέας MPLS (MPLS τομέα), η οποία είναι υπό τον έλεγχο ενός ενιαίου εθνικού φορέα παροχής υπηρεσιών (χειριστή).

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το VPN MPLS L3 μπορεί να οργανωθεί χρησιμοποιώντας αρκετούς τομείς MPLS διαφόρων παρόχων υπηρεσιών. Το σχήμα 2 δείχνει μια πλήρως συνδεδεμένη τοπολογία VPN.

  Περιφερική δρομολογητές CE και PE (ο πελάτης και παροχής υπηρεσιών) για την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης μεταξύ τους μια από τις εσωτερικές IGP πρωτόκολλο δρομολόγησης (RIP, OSPF ή IS-IS). Η ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης, κάθε δρομολογητής PE δημιουργεί ένα ξεχωριστό πίνακα (εξωτερική) δρομολόγηση VRF (VPN δρομολόγησης και Forwarding) για το γραφείο του πελάτη LAN συνδέεται με αυτό μέσω CE-router. Έτσι, οι πληροφορίες δρομολόγησης που λαμβάνονται από το CE καταγράφονται στον πίνακα VRF PE.

  Ο πίνακας VRF ονομάζεται εικονικός πίνακας δρομολόγησης και προώθησης. Μόνο οι δρομολογητές PE γνωρίζουν ότι ένα VPN για τον πελάτη είναι οργανωμένο στο δίκτυο MPLS. Από το μοντέλο του δικτύου MPLS L3 VPN θα πρέπει αυτή μεταξύ CE-router πελάτης δεν ανταλλάσσονται πληροφορίες δρομολόγησης, έτσι ώστε ο πελάτης δεν εμπλέκεται στη δρομολόγηση της κυκλοφορίας μέσω της γραμμής MPLS, διαμόρφωση VPN (PE δρομολογητές και δρομολογητές P) φέρει πάροχος (διαχειριστής).

  Αρκετά δίκτυα VPN διαφόρων πελατών μπορούν να συνδεθούν στον ΡΕ-δρομολογητή (Εικ. 3). Σε αυτή την περίπτωση, εγκαθίσταται ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο δρομολόγησης για κάθε διεπαφή (int1, int2, κλπ.) Του δρομολογητή PE στον οποίο είναι συνδεδεμένο το τοπικό δίκτυο του πελάτη. Για κάθε διεπαφή ΡΕ-δρομολογητή, ένα από τα πρωτόκολλα IGP δημιουργεί έναν πίνακα δρομολόγησης VRF και κάθε πίνακας δρομολόγησης VRF αντιστοιχεί σε διαδρομές VPN για κάθε πελάτη.

  Για παράδειγμα, για έναν πελάτη SC-3 και το δίκτυο LAN0 του (κεντρικό γραφείο) συνδέονται μέσω CE0 να PE0, για PE0 θα διαμορφωθεί πίνακα VRF1 SC-3, για LAN1 πελάτη SC 3-σε PE1 δημιουργείται vrf2 SC-3, για LAN2 να PE2 - vrf3 SC3, κλπ, και ανήκουν στον ίδιο VPN SC3. Πίνακας VRF1 SC-3 είναι κοινά για CE0 CE4 και πληροφορίες δρομολόγησης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πίνακας VRF αναπληρώνονται διεύθυνση τοπικά δίκτυα πληροφοριών όλων των άλλων υπηρεσιών του πελάτη μέσω της MP-BGP (πολλαπλών πρωτοκόλλων BGP) πρωτόκολλο. πρωτόκολλο MP-BGP χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή διαδρομές μεταξύ αυτού και των δρομολογητών ΡΕ μπορεί να φέρει πληροφορίες δρομολόγησης σε διευθύνσεις VPN-IPv4.

  Οι διευθύνσεις VPN-IPv4 αποτελούνται από τις διευθύνσεις IPv4 πηγής και το πρόθεμα RD (Distinguisher διαδρομής) ή διακριτικό διαδρομής που αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο VPN. Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθούν πίνακες VRF με ίδιες διαδρομές για ένα δίκτυο VPN σε δρομολογητές PE. Μόνο οι δρομολογητές PE που συμμετέχουν στην οργάνωση του ίδιου δικτύου VPN του πελάτη, ανταλλάσσουν μεταξύ τους τις πληροφορίες διαδρομής στο πρωτόκολλο MP-BGP. Το πρόθεμα RD έχει διαμορφωθεί για κάθε πίνακα VRF.

  Πληροφορίες διαδρομής που ανταλλάσσονται μεταξύ των δρομολογητών PE μέσω του πρωτοκόλλου MP-BGP μέσω της παγκόσμιας ή της εσωτερικής διεπαφής:

  • Διεύθυνση δικτύου προορισμού (VPN-IPv4).
  • Η διεύθυνση του επόμενου δρομολογητή για το πρωτόκολλο (επόμενο hop).
  • Η ετικέτα Lvpn ορίζεται από τον αριθμό διεπαφής (int) του δρομολογητή PE στον οποίο είναι συνδεδεμένο ένα από τα LAN του γραφείου του πελάτη.
  • Το χαρακτηριστικό του μηνύματος RT (στόχος-στόχος) είναι ένα χαρακτηριστικό VPN που προσδιορίζει όλα τα LAN των γραφείων που ανήκουν στο ίδιο εταιρικό δίκτυο πελατών ή ένα VPN.

  Επιπλέον, το καθένα PE δρομολογητή ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης με δρομολογητές κορμού P-ένα από τα πρωτόκολλα εσωτερικής δρομολόγησης (OSPF ή IS-IS) και επίσης δημιουργεί ένα ξεχωριστό (εσωτερικό) παγκόσμιο πίνακα δρομολόγησης (GTM) για το δίκτυο κορμού MPLS. Εξωτερικές (VRF) τραπέζι και εσωτερικό (GTO) παγκόσμιο πίνακα δρομολόγησης των δρομολογητών PE απομονώνονται το ένα από το άλλο. ανταλλαγή P-routers πληροφορίες δρομολόγησης μεταξύ τους και δρομολογητές PE χρήση συμβατικών πρωτοκόλλων εσωτερική IP-δρομολόγησης (IGP), όπως OSPF ή IS-IS, και να δημιουργήσουν το δικό τους πίνακα δρομολόγησης.

  Βάσει των πινάκων δρομολόγησης χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο διανομής ετικέτα LDP ή πρωτόκολλα RSVP με βάση την ετικέτα Μηχανικών Κυκλοφορίας μεταγωγής τεχνολογίες βασίζονται σε έναν πίνακα όλων των δρομολογητών P (PE δημιουργήθηκε στις FTN), σχηματίζοντας ένα συγκεκριμένο LSP διαδρομής (Label Switched διαδρομές). Ως ένα αποτέλεσμα της διαδρομές σχηματίζονται με Label Switching LSP, κατά την οποία προωθούνται IP-πακέτα με βάση τις τιμές κεφαλίδα και ετικέτα MPLS των τοπικών πινάκων μεταγωγής αντί του IP-διευθύνσεις και πίνακες δρομολόγησης.

  Η επικεφαλίδα MPLS προστίθεται σε κάθε πακέτο IP που φθάνει στον δρομολογητή PE εισόδου και αφαιρείται από το router εξόδου PE όταν τα πακέτα εξέρχονται από το δίκτυο MPLS. Στην κεφαλίδα MPLS, δεν χρησιμοποιείται ετικέτα, αλλά μια στοίβα από δύο ετικέτες, δηλ. Η είσοδος PE εκχωρεί δύο ετικέτες στο πακέτο. Ένας από αυτούς είναι ένας εξωτερικός L, ο άλλος είναι ένας εσωτερικός Lvpn. Μια εξωτερική ετικέτα ή επάνω ετικέτα χρησιμοποιείται απευθείας για τη μεταγωγή πακέτων μέσω του LSP από την είσοδο στην έξοδο PE.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το PE κατευθύνει την κίνηση εισόδου σε ένα συγκεκριμένο εικονικό μονοπάτι LSP με βάση την FEC (Class Forward Equivalence Class). Η FEC είναι μια ομάδα συσκευασιών για τις συνθήκες, η μεταφορά των οποίων υπόκειται στις ίδιες απαιτήσεις. Τα πακέτα που ανήκουν στον ίδιο FEC μετακινούνται ένα LSP. Η ταξινόμηση του FEC μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα: από τη διεύθυνση IP του δικτύου (το πρόθεμα δικτύου), τον τύπο κίνησης, τις τεχνικές απαιτήσεις κ.λπ.

  Αν χρησιμοποιείτε την ταξινόμηση κατά τη διεύθυνση IP του δικτύου προορισμού, δημιουργείται μια ξεχωριστή κλάση για κάθε πρόθεμα δικτύου προορισμού. Σε αυτή την περίπτωση, το πρωτόκολλο LDP αυτοματοποιεί πλήρως τη διαδικασία της δημιουργίας τάξεων και την ανάθεση των τιμών των ετικετών τους (Πίνακας 1). Κάθε εισερχόμενο πακέτο που δρομολογείται από το δρομολογητή PE σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP του δικτύου γραφείου έχει εκχωρηθεί μια συγκεκριμένη ετικέτα με βάση τον πίνακα FTN.

  Από τον Πίνακα 1 προκύπτει ότι η αξία της εξωτερικής εισόδου εκχωρεί ετικέτες router ΠΕ1 με βάση διευθύνσεις IP office LAN. Εσωτερική ετικέτα ή ετικέτα κάτω στοίβα στρώμα κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των πακέτων LSP από την είσοδο στην έξοδο ΡΕ δεν συμμετέχει, και καθορίζει το VRF ή PE για τη διασύνδεση εξόδου, με το οποίο συνδέεται το LAN του γραφείου του πελάτη.

  Ανταλλαγή πληροφοριών για διαδρομές VPN χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο MP-BGP

  Πληροφορίες διαδρομής (πληροφορίες σχετικά με διαδρομές VPN) που ο δρομολογητής PE1 μεταδίδει στον δρομολογητή PE2 μέσω BGP (κόκκινες γραμμές):

  • Η διεύθυνση VPN-IPv4 είναι: 46.115.25.1:106:192.168.1.0;
  • Επόμενη Hop = 46.115.25.1;
  • Lvpn = 3;
  • RT = SC-3.

  Διευκρινιστά RD = 46.115.25.1 δρομολόγια: 106 προστίθενται στο δίκτυο IPv4 διεύθυνση LAN1 Περιφερειακό Γραφείο 1. Όταν 46.115.25.1 - είναι μια παγκόσμια διεύθυνση IP του ΠΕ1 router interface μέσω του οποίου PE1 αλληλεπιδρά με Ρ-routers. Για μια δεδομένη διαδρομή VPN SC-3, ο διαχειριστής δικτύου του παροχέα στον δρομολογητή PE1 ή PE1 εκχωρεί μια ετικέτα (αριθμός), για παράδειγμα, 106.

  Όταν PE2 δρομολογητής λαμβάνει από τη διεύθυνση PE1 VPN-IPv4 δίκτυο προορισμού, το απορρίπτει τις διαδρομές RD οριοθέτησης, τοποθετεί το 192.168.1.0 διεύθυνση στο τραπέζι vrf3 SC-3, και σημειώνει ότι η έναρξη έγινε το πρωτόκολλο BGP. Επιπλέον, διαφημίζει αυτή τη διαδρομή, συνδεδεμένη με αυτόν από τον πελάτη CE2 router για αυτό το VPN SC-3.

  Ο πίνακας VRF3 SC-3 συμπληρώνεται επίσης με το πρωτόκολλο MP-BGP - για τις διευθύνσεις δικτύων άλλων LAN σε αυτό το γραφείο VPN SC-3. Ο δρομολογητής PE1 στέλνει πληροφορίες δρομολόγησης μέσω MP-BGP σε άλλους δρομολογητές: PE0 και PE3. Ως αποτέλεσμα, όλες οι διαδρομές στους πίνακες δρομολογητών VRF (PE0, PE1, PE2 και PE3) περιέχουν τις διευθύνσεις όλων των LAN του LAN του πελάτη σε μορφή IPv4.

  Οι πληροφορίες δρομολόγησης που μεταδίδει ο δρομολογητής PE2 στον δρομολογητή PE1 μέσω του πρωτοκόλλου MP-BGP (κόκκινες γραμμές):

  • Η διεύθυνση VPN-IPv4 είναι: 46.115.25.2:116:192.168.2.0;
  • Επόμενη Hop = 46.115.25.2;
  • Lvpn = 5;
  • RT = SC-3.

  Σκεφτείτε πώς ανταλλάσσονται δεδομένα μεταξύ του PC 2 (IP: 192.168.1.2) του LAN1 και του PC 1 (IP: 192.168.3.1) του LAN. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία που βρίσκονται σε καταλόγους ή λογικούς δίσκους του PC 1 (LAN) με κοινόχρηστη πρόσβαση, πληκτρολογήστε \ 192.168.3.1 στη γραμμή "Εύρεση προγραμμάτων και αρχείων" (για Win 7 OS) στο PC 2 (LAN1) Πληκτρολογήστε. Ως αποτέλεσμα, οι κοινόχρηστοι φάκελοι ("κοινόχρηστοι" κατάλογοι ή φάκελοι) που βρίσκονται στον υπολογιστή 1 θα εμφανίζονται στον υπολογιστή 2. Πώς συμβαίνει αυτό;

  Όταν πατήσετε το πλήκτρο Enter στο PC 2 (LAN1) στο επίπεδο δικτύου για να σχηματίσουν ένα πακέτο με το 192.168.3.1 προορισμό IP-διεύθυνση. Το πρώτο πακέτο φθάνει σε ένα δρομολογητή CE1 (Εικ. 5), το οποίο κατευθύνει σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης στη διεπαφή του δρομολογητή int3 ΡΕ1, δεδομένου ότι είναι η επόμενη δρομολογητή για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 192.168.3.0/24, το οποίο περιέχει το PC 1 ( LAN GO) με τη διεύθυνση IP 192.168.3.1. Με τη διασύνδεση int3, ο πίνακας δρομολόγησης VRF2 SC-3 συνδέεται, οπότε η περαιτέρω εξέλιξη της συσκευασίας βασίζεται στις παραμέτρους της.

  Όπως προκύπτει από τον πίνακα VRF2 SC-3, ο επόμενος δρομολογητής για την προώθηση του πακέτου στο δίκτυο 192.168.3 / 24 είναι PE0 και αυτή η εγγραφή εκτελέστηκε από το πρωτόκολλο BGP. Επιπλέον, ο πίνακας δείχνει την τιμή της ετικέτας Lvpn = 2, η οποία καθορίζει τη διεπαφή του δρομολογητή εξόδου PE0. Συνεπώς, η περαιτέρω πρόοδος του πακέτου στο δίκτυο 192.168.3 / 24 καθορίζεται από τις παραμέτρους του παγκόσμιου πίνακα δρομολόγησης ΡΕ1.

  Στον γενικό πίνακα (PE1 PE1) η διεύθυνση του επόμενου δρομολογητή (NH - Next Hop) PE0 αντιστοιχεί στην αρχική τιμή της εξωτερικής ετικέτας L = 105, η οποία καθορίζει τη διαδρομή του LSP σε PE0. Το πακέτο LSP προωθείται με βάση την ετικέτα L της στοίβας ανώτατου επιπέδου (L = 105). Όταν το πακέτο διέρχεται μέσω του δρομολογητή P3 και μετά μέσω του δρομολογητή P1, η ετικέτα L αναλύεται και αντικαθίσταται με νέες τιμές. Αφού το πακέτο φθάσει στο τελικό σημείο LSP, ο δρομολογητής PE0 αφαιρεί την εξωτερική ετικέτα L από τη στοίβα MPLS.

  Στη συνέχεια PE0 router ωθεί το χαμηλότερο ετικέτα επίπεδο στοίβα Lvpn = 2, το οποίο καθορίζει INT2 περιβάλλον στο οποίο είναι συνδεδεμένο ένα τοπικό δρομολογητή πελάτη CE0 κεντρικό δίκτυο του γραφείου (LAN GO). Στη συνέχεια, από τον πίνακα (VRF1 SC3), η οποία περιλαμβάνει όλες τις διαδρομές VPN SC3, PE0 δρομολογητής ανακτά το αρχείο των ετικετών αξίας Lvpn = 2 και το δίκτυο δρομολόγησης 192.168.3 / 24 που συνδέονται με αυτό το οποίο υποδεικνύει σε CE0 Ως επόμενο δρομολογητή. Ο πίνακας δείχνει ότι η καταγραφή της διαδρομής έχει τοποθετηθεί σε έναν πίνακα VRF1 SC-3 πρωτόκολλο του IGP, έτσι ώστε η διαδρομή του ταξιδιού των πακέτων από PE0 να CE0 φέρεται επί ΙΡ-πρωτόκολλο.

  Η περαιτέρω μεταφορά των πακέτων CE0 στον υπολογιστή 1 από το 192.168.3.1 διεύθυνση IP πραγματοποιείται από MAC διεύθυνση, όπως CE0 και το PC 1 (192.168.3.1) βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο. Μετά την παραλαβή της αίτησης από το πακέτο PC 2 λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή PC 1 για να στείλετε αντίγραφα των καταλόγων τους κοινόχρηστο υπολογιστή 2. Λειτουργικό σύστημα υπολογιστή 2, έχοντας λάβει ένα αντίγραφο του καταλόγου από κοινού από το PC 1, τα εμφανίζει στην οθόνη. Έτσι, μέσω των δημόσιων δικτύων του παρόχου MPLS μέσω εικονικών καναλιών LSP, ανταλλάσσονται δεδομένα μεταξύ δύο υπολογιστών που ανήκουν σε διαφορετικά LAN των γραφείων του ίδιου πελάτη.

  Όσο για τη σύνδεση ενός απομακρυσμένου χρήστη κινητής τηλεφωνίας με τους πόρους ενός τοπικά κατανεμημένου εταιρικού δικτύου, μπορεί να υλοποιηθεί χρησιμοποιώντας μία από τις τεχνολογίες Remote Access VPN (Remote Access IPSec VPN και SSL VPN). Πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία SSL VPN υποστηρίζει δύο τύπους πρόσβασης: πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο και χωρίς πελάτη. Η τεχνολογία SSL VPN χωρίς πελάτη παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο μέσω ενός τυπικού προγράμματος περιήγησης ιστού, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι διαθέσιμες μόνο εφαρμογές δικτύου με διεπαφή ιστού. Η τεχνολογία SSL VPN με πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο, αφού εγκαταστήσει μια πρόσθετη εφαρμογή (πελάτης VPN) στον υπολογιστή, παρέχει πρόσβαση σε όλους τους πόρους του τοπικά κατανεμημένου εταιρικού δικτύου.

  Συνήθως, ένας απομακρυσμένος χρήστης συνδέεται στο VPN MPLS L3 μέσω ενός διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης (RAS) που συνδέεται με έναν από τους ΡΕ-δρομολογητές στο δίκτυο MPLS. Στην περίπτωσή μας, ένας χρήστης κινητής τηλεφωνίας μέσω ενός δικτύου πρόσβασης (Internet) συνδέεται χρησιμοποιώντας το VPN απομακρυσμένης πρόσβασης IPSec στο RAS, το οποίο είναι συνδεδεμένο στον δρομολογητή PE0. Έτσι, ένας φορητός χρήστης μέσω του IPSec VPN συνδέεται με το εταιρικό του δίκτυο (SC-3 Corporation), οργανωμένο με βάση το VPN MPLS L3.

  Το μοντέλο MPLS L2 VPN, στο οποίο η ρύθμιση VPN παρέχεται από τον πάροχο ή τον μεταφορέα (φορέα παροχής υπηρεσιών)

  Οργάνωση ενός ενιαίου χώρου πληροφοριών σε τρία γραφεία (για παράδειγμα, εταιρίες SC-3) που βρίσκονται στην ίδια πόλη μπορεί να βασιστεί στον ευρυζωνικό πάροχο δικτύου Metro Ethernet (L2 VPN). Μία από τις υπηρεσίες των δικτύων Metro Ethernet είναι η οργάνωση εταιρικών δικτύων μέσω των δικτύων ραχοκοκαλιάς του MAN (το δίκτυο του φορέα επικοινωνίας στην κλίμακα της πόλης). Για την οργάνωση της Metro Ethernet VPN (L2 VPN) με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, όπως το άτομο (κυρίως EoMPLS), 802.1Q, L2TPv3, και ούτω καθεξής, αλλά η πιο πολλά υποσχόμενη τεχνολογία MPLS VPN L2 ή VPLS. Σε αυτή την περίπτωση, η παράδοση της κίνησης πελατών από τα τοπικά δίκτυα των γραφείων του πελάτη στο δίκτυο κορμού VPN του παρόχου MPLS πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τεχνολογία δευτέρου επιπέδου (Ethernet, Frame Relay ή ATM).

  φορείς παρέχουν δύο τύπους δικτύων υπηρεσιών Ethernet για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα στο δεύτερο στρώμα του μοντέλου OSI, τα οποία διαμορφώνονται με βάση την τεχνολογία MPLS - το VPWS (Virtual Private Wire Υπηρεσίες) και VPLS (Virtual Private LAN Services). Αυτά τα VPN είναι κατασκευασμένα με βάση το pseudowire (pseudowire), το οποίο συνδέει τους περιφερειακούς δρομολογητές PE του δικτύου παροχέα (τομέα MPLS). Οι σήραγγες LSP ή τα λογικά κανάλια δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ετικέτες εντός των οποίων τοποθετούνται ψευδο-κανάλια (εξομοιωμένα VC) και πακέτα MPLS μεταδίδονται μέσω αυτών των ψευδο-καναλιών. Το VPWS βασίζεται σε Ethernet μέσω MPLS (EoMPLS). Αλλά στο VPLS, σε αντίθεση με τα δίκτυα VPWS από σημείο σε σημείο (P2P), τα ψευδο-κανάλια οργανώνονται χρησιμοποιώντας συνδέσεις πολλαπλών σημείων (P2M).

  Σε VPLS, υπάρχουν δύο τρόποι για να διαπιστωθεί pseudowires μεταξύ οποιωνδήποτε δύο ΡΕ, τα οποία αποτελούν μέρος ενός δεδομένου VPLS (μέσω πρωτοκόλλου BGP και το πρωτόκολλο διανομής ετικέτα LDP). Σύνθετη BGP πρωτόκολλο (MP-BGP) παρέχει αυτόματο προσδιορισμό των PE, η οποία συνεργάζεται με την κατασκευή ενός γεωγραφικά κατανεμημένα τοπικά δίκτυα της παροχής υπηρεσίας VPLS, και την ετικέτα σήμανσης (VC-ετικέτες) VCs. Για τη σηματοδότηση των ετικετών vc, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκτεταμένο πρωτόκολλο LDP. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι οι δρομολογητές PE που αποτελούν μέρος αυτού του VPLS εντοπίζονται στη λειτουργία χειροκίνητης διαμόρφωσης.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συστήματα διαχείρισης που αυτοματοποιούν την αναζήτηση και διαμόρφωση συσκευών PE για την οργάνωση των υπηρεσιών VPLS. Για τη μεταφορά πλαισίου χρησιμοποιείται μια στοίβα ετικετών, η επάνω ετικέτα αφορά τις σήραγγες LSP, η οποία χρησιμοποιείται για την επίτευξη της απόδοσης PE. Η κατώτερη ετικέτα είναι η ετικέτα VC Label, η οποία χρησιμοποιείται για την αποπολυπλεξία εικονικών καναλιών (pseudowires) που μεταδίδονται μέσα σε μία σήραγγα. Πολλαπλά ψευδο-κανάλια για διαφορετικές περιπτώσεις VPLS μπορούν να τοποθετηθούν σε μία σήραγγα.

  Για κάθε περίπτωση VPLS σε PE, δημιουργούνται ξεχωριστοί εικονικοί διακόπτες VSI. Οι διακόπτες VSI εξετάζουν διευθύνσεις MAC και δημιουργούν πίνακες προώθησης πακέτων MPLS. Με βάση τα στοιχεία στην προώθηση Πίνακα VSI διακόπτες λάβει τα πλαίσια στα πακέτα MPLS έγκλειστα, τα διαβιβάζει στα σύνορα που οδηγούν σε pseudowires PE, τα οποία συνδέονται με σύνορα CE διακόπτες LAN γραφεία κατηγορίες πελατών.

  Με βάση το VPWS (point-to-point), μπορείτε να συνδυάσετε δύο υποδίκτυα εταιρικών γραφείων σε ένα ενιαίο δίκτυο, με μια ενιαία διεύθυνση IP από άκρο σε άκρο. Το VPLS είναι μια τεχνολογία που παρέχει συνδέσεις πολλαπλών σημείων μέσω μιας υποδομής δικτύου που βασίζεται σε πακέτα IP / MPLS. Το VPLS σας επιτρέπει να συγχωνεύσετε πολλά τοπικά κατανεμημένα τοπικά δίκτυα εταιρικών γραφείων σε ένα ενιαίο τοπικό δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση παροχής υπηρεσιών δικτύου κορμού MPLS είναι μια εικονική Ethernet-διακόπτης (L2-διακόπτη), η οποία προωθεί τα Ethernet-πλαισίων μεταξύ LAN τμήματα ξεχωριστά γραφεία του πελάτη. Το σχήμα τοπικώς κατανεμημένου (εντός πόλης) τοπικού δικτύου της εταιρείας παρουσιάζεται στο Σχ. 6.

  Η ουσία της έννοιας έγκειται στο διαφανή μετάδοση VPLS των Ethernet-πλαισίων PC τοπικά δίκτυα γραφείων (γραφεία τμήματα του δικτύου του πελάτη) του πελάτη του παρόχου δίκτυο κορμού MPLS. Οι οριακές συσκευές στην πλευρά του πελάτη VPLS 1 είναι οι διακόπτες CE0, CE1, CE2 που συνδέονται με τις συσκευές PE0, PE1, PE2. Οι δρομολογητές PE επικοινωνούν μεταξύ τους για να αναγνωρίζουν όλους τους συνδέσμους PE που είναι συνδεδεμένοι με το VPLS 1. Οι συσκευές PE και P δημιουργούν πίνακες δρομολόγησης από τους οποίους δημιουργούνται κανάλια LSP και ψευδο-κανάλια.

  Τόσο το BGP όσο και το LDP μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρωτόκολλα σηματοδότησης. Οι εικονικοί διακόπτες VSI 1 των συσκευών PE0, PE1, PE2 κατασκευάζουν πίνακες προώθησης πακέτων MPLS. Για παράδειγμα, το VSI 1 της συσκευής ΡΕΟ παράγει τον πίνακα μεταγωγής που φαίνεται στο Σχ. 6. Όταν λάβετε Ethernet-πλαισίου c ενός δικτύου PC LAN από τα κεντρικά της γραφεία στη συσκευή εισόδου PE0 να ενθυλακώνει Ethernet-πλαισίου στο πακέτο MPLS και, χρησιμοποιώντας έναν πίνακα μεταγωγής, στέλνει στη σήραγγα, ένα πακέτο φτάνει σε συσκευή εξόδου PE1.

  Για την προώθηση του πακέτου μέσω του δικτύου MPLS (μέσω pseudowires σε LSP σήραγγες) στοίβα ετικετών χρησιμοποιείται η οποία αποτελείται από ένα ετικετών και ετικέτες σήραγγας LSP pseudochannel Label VC, για παράδειγμα, 15. στη συσκευή εξόδου πακέτα ΡΕ1 MPLS μετατρέπονται σε Ethernet-πλαίσια και αποστέλλεται στο C1 διακόπτη. στην οποία συνδέεται ο υπολογιστής προορισμού με διεύθυνση MAC 90: 5C: E7: C8: 56: 93. Στο RFC 4761 και RFC 4762 είναι αναλυτικές μέθοδοι σηματοδότησης με βάση την BGP και LDP πρωτόκολλα για τοπικά δίκτυα οργανώνονται με τη βοήθεια των υπηρεσιών VPLS.

  Λίστα πηγών πληροφοριών:

  1. Δίκτυα υπολογιστών. Αρχές, τεχνολογίες, πρωτόκολλα: Βιβλίο για τα γυμνάσια. 4η έκδ. / V.G. Olifer, Ν.Α. Olifer-το PSP. Peter, 2010. - 944 p.

  2. Olwyne, Vivec. Δομή και εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας MPLS: Per. με τα Αγγλικά. - Μ.: Εκδοτικός οίκος "Ουίλιαμς", 2004. - 480 σ.