Γενικές πληροφορίες για τα κλιματιστικά

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Είδη κλιματιστικών

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter;

  • Η ψύξη του δωματίου είναι πιο γρήγορη.
  • Χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
  • Υψηλότερη διάρκεια ζωής του συμπιεστή.
  • Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά περισσότερο από 35-44%.
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια διατήρησης της ρυθμισμένης θερμοκρασίας από ό, τι στο μη ανεστραμμένο κλιματιστικό (+ - 0,5 С˚ από το καθορισμένο σήμα).
  • Αντίσταση παγετού (καθώς τα κλιματιστικά δεν αλλάζουν ποτέ, δεν υπάρχουν προβλήματα στην εκκίνηση του συμπιεστή σε αρνητικές θερμοκρασίες).

Προδιαγραφές κλιματισμού

Πρόσθετες λειτουργίες του κλιματιστικού

Πρόσφατα, έχουν εμφανιστεί μοντέλα κλιματιστικών που δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν και να θερμάνουν, αλλά και να υγραντήσουν τον αέρα. Λόγω αυτού, είναι δυνατόν να διατηρηθούν άνετες τιμές υγρασίας και θερμοκρασίας αέρα στο δωμάτιο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο όμιλος εταιρειών EuroCholod είναι έτοιμος να εφαρμόσει πολύπλοκες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών μηχανικών συστημάτων και δικτύων κατασκευής. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό που αγοράσαμε από εμάς και για όλες τις εργασίες εγκατάστασης!

Οι διευθυντές μας δωρεάν θα συμβουλευτεί Μπορείτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις:

Περιμένουμε την κλήση σας τηλεφωνικά: +7 (495) 745-01-41

Σχετικά με εμάς, Αναφορές, Αντικείμενα, Επαφές

Πάρτε μια εμπορική προσφορά

Πάρτε μια προσφορά για την ιδιοκτησία σας στέλνοντας μια γρήγορη αίτηση τώρα.

Λεπτομέρειες κλιματιστικών

Η δυνατότητα θέρμανσης (κλιματισμός "ζεστό - κρύο")

Όλοι γνωρίζουν ότι Βόλγα (ιδίως RT, Baskurdistan, Ουντμουρτίγια et αϊ.) Έχει ένα μέτριο ευρωπαϊκό τύπο κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία της την ψυχρή περίοδο του έτους. Ο χειμώνας αρχίζει νωρίς, και την άνοιξη, αντίστοιχα, αργά. Η αλλαγή των εποχών από το ζεστό στο κρύο είναι σταδιακή, αλλά το Σεπτέμβριο υπάρχει ένα ζήτημα θέρμανση χώρου, οφείλεται στο γεγονός ότι η εποχή θέρμανσης στη χώρα αρχίζει το Νοέμβριο, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει κάτω από το μηδέν. Επίσης, η περίοδος άνοιξη-καλοκαίρι μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 40 μοίρες, γεγονός που σε κάθε περίπτωση προκαλεί δυσφορία.

Με βάση τα παραπάνω - προτείνει το συμπέρασμα: ότι εκτός από την ψύξη των δωματίων στο καυτό καλοκαίρι, υπάρχει η ανάγκη για τη θέρμανση διαμερίσματα και γραφεία στο χρόνο ντεμί σεζόν, δηλαδή στη μέση της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχει αρχίσει ακόμη δουλειά. Βοηθήστε σε αυτό μπορούν κλιματιστικά μας.

Προς το παρόν, τα τυποποιημένα μοντέλα της μεσαίας τάξης μπορούν εύκολα να ζεσταίνουν τα δωμάτια σας στους -10 βαθμούς, και τα μοντέλα υψηλής ποιότητας μπορούν επίσης να ζεσταθούν έως και -30 έξω. Αυτό αναμφισβήτητα θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα άνετο σπίτι για το σπίτι σας, όχι μόνο στις ζεστές μέρες, αλλά και κατά τις κρύες εβδομάδες του φθινοπώρου. Επιπλέον, το κλιματιστικό σύστημα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, γεγονός που σίγουρα προσθέτει στα πλεονεκτήματα της αγοράς κλιματιστικού στο διαμέρισμά σας.

Επίσης προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις πληροφορίες σχετικά με τους τύπους, τις κατηγορίες, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών, που αναφέρονται παρακάτω.

Υπάρχουν κλιματιστικά που μπορεί μόνο δροσερό αέρα, που ονομάζεται «κρύο μόνο» και αέρα, με την θέρμανση του αέρα, που ονομάζεται «τη θερμότητα - κρύο», «αντλία θερμότητας», «Αναστρέψιμη κλιματιστικό» ή ένα «ζεστό» conditioner. Τα μοντέλα με δυνατότητα θέρμανσης του αέρα είναι 10-15% ακριβότερα, αλλά εκτός εποχής (το φθινόπωρο και την άνοιξη) μπορούν να αντικαταστήσουν τον θερμαντήρα.

Ένα "ζεστό" κλιματιστικό σύστημα παράγει θερμότητα 3-4 φορές περισσότερο από ό, τι καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, αλλά σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος συνήθως δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το όνομα "αντλία θερμότητας" δίνεται όχι τυχαία. Δείχνει ότι το κλιματιστικό δεν θερμαίνει τον αέρα με ηλεκτρική σπείρα ή ΔΕΔ, όπως ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα, αλλά με θερμότητα που λαμβάνεται από τον εξωτερικό αέρα (θερμότητα αντλείται από το δρόμο προς το δωμάτιο). Έτσι, στη λειτουργία θέρμανσης, γίνεται η ίδια διαδικασία όπως και στην κατάσταση ψύξης, αλλά μόνο οι εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες του κλιματιστικού, αλλάζουν θέσεις. Κατά συνέπεια, στην κατάσταση θέρμανσης, όπως και στη λειτουργία ψύξης, η κατανάλωση ενέργειας είναι 3-4 φορές μικρότερη από την ισχύ θέρμανσης, δηλαδή για 1 kW ενέργειας που καταναλώνεται, το κλιματιστικό παράγει θερμότητα 3-4 kW.

Κλιματισμός - από τα αγγλικά κλιματισμό - "Κλιματισμός". Σύμφωνα με τον κλιματισμό εννοείται η δημιουργία και αυτόματη διατήρηση του κλειστού δωματίου εντός ορισμένων παραμέτρων (θερμοκρασία, σχετική υγρασία, την καθαριότητα, ταχύτητα αέρα), πιο ευνοϊκές για την υγεία των ανθρώπων και άνετο περιβάλλον εργασίας.

1. Νοικοκυριό - Αυτές περιλαμβάνουν συστήματα διαχωρισμού τύπου τοίχου, δαπέδου και οροφής κλπ. (Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους, βλ. "Σχετικά με τους τύπους κλιματιστικών"). Η ισχύς τους είναι περίπου 6-7 kW, και χρησιμοποιούνται για μικρά δωμάτια.
2. Ημι-βιομηχανική - χωρισμένο σύστημα κανάλι, κασέτα και άλλους τύπους. Ασχολούνται με μια ενδιάμεση θέση μεταξύ οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών. Συνήθως, η ισχύς αυτών των κλιματιστικών είναι από 7 kW και άνω (αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιστικά κτίρια όσο και σε κτίρια γραφείων: σε διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κλπ.
3. Βιομηχανική - αυτά είναι πολύ ισχυρά κλιματιστικά, έτσι χρησιμοποιούνται για να ψύξουν μεγάλες περιοχές, για παράδειγμα, για κεντρική ψύξη ολόκληρων κτιρίων. Αυτές περιλαμβάνουν συστήματα κλιματισμού οροφής πολλαπλών ζωνών, ακριβείας, κεντρικής οροφής, σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα.

Πλεονεκτήματα του κλιματιστικού μετατροπέα:
1) Η ψύξη του δωματίου είναι ταχύτερη.
2) Χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
3) Υψηλότερη διάρκεια ζωής του συμπιεστή.
4) Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά περισσότερο από 35-44%.
5) Υψηλότερη ακρίβεια στη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας
6) Αντίσταση παγετού

Κρύα θέρμανση και μόνο κρύο: Τα κλιματιστικά συστήματα μπορούν όχι μόνο να ψύχουν τον αέρα, αλλά και να τα θερμαίνουν (ψύξη με ψύξη). Είναι αποτελεσματικά σε μια μικρή αρνητική θερμοκρασία (έως -10) στο δρόμο κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Στη συνέχεια μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τη θερμάστρα. Τα ίδια κλιματιστικά, τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά σε λειτουργία ψύξης (μόνο κρύο), δεν μπορούν να θερμάνουν τον αέρα. Η λειτουργία τους είναι δυνατή μόνο σε θερμοκρασίες έως 0 ° C, διαφορετικά το κλιματιστικό μπορεί να αποτύχει.

Σύστημα διαχωρισμού προέρχεται από την αγγλική λέξη "split" - split, διαιρεμένη. Αποτελείται από δύο τετράγωνα: το ένα είναι εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους και το άλλο, το πιο θορυβώδες, βγαίνει έξω. Οι εσωτερικές μονάδες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες: κασέτα, τοίχο, το κανάλι, στήλη, δαπέδου, τοίχου, οροφής και underceiling (για λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους των - στο «Σχετικά με τους τύπους των κλιματιστικών» ενότητα). Τα πλεονεκτήματα του συστήματος split περιλαμβάνουν την απλότητα του σχεδιασμού, που σας επιτρέπει να έχετε ένα χαμηλού κόστους κλιματιστικό, υψηλή απόδοση, χαμηλό θόρυβο, γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να θεωρηθεί ως η αδυναμία προσθήκης φρέσκου αέρα στο δωμάτιο.

Σύστημα MultiSplit - Πρόκειται για ένα σύστημα διαχωρισμού, στο οποίο μία εξωτερική μονάδα έχει δύο ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες εγκατεστημένες σε διαφορετικούς χώρους. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ένας μικρότερος αριθμός εξωτερικών μονάδων σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα split, το οποίο εξοικονομεί χώρο στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου και δεν το υπερφορτώνει με μπλοκ. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται, κατά κανόνα, όταν είναι αδύνατο να τοποθετηθούν αρκετές εξωτερικές μονάδες στο εξωτερικό τοίχωμα του αντικειμένου.

Χαρακτηριστικά κλιματισμού:

1. Κατανάλωση ενέργειας - αυτό δεν είναι η ισχύς ψύξης (αναφέρθηκε παραπάνω). Είναι περίπου 3 φορές μικρότερη από την ικανότητα ψύξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κλιματιστικό μπορεί να συνδεθεί σε μια κανονική έξοδο χωρίς φόβο.
2. Επίπεδο θορύβου μετράται σε ντεσιμπέλ (dB) - μια μονάδα που δείχνει πόσες φορές ένας ήχος είναι πιο δυνατός από τον άλλο. Για τα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά, το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας είναι 26-36 dB, η εξωτερική μονάδα είναι 38-54 dB. Ο θόρυβος της εσωτερικής μονάδας δεν υπερβαίνει το επίπεδο θορύβου του χώρου γραφείων, οπότε η προσοχή στο επίπεδο θορύβου έχει νόημα εάν σχεδιάζετε να το εγκαταστήσετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο (υπνοδωμάτιο, ιδιωτικό γραφείο κ.λπ.). Οποιοσδήποτε κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει σε αρκετές δεκάδες λειτουργίες, και κάθε λειτουργία έχει το δικό του επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι η κύρια πηγή θορύβου της εσωτερικής μονάδας είναι η ροή του αέρα μέσω του ανεμιστήρα, του ψυγείου και των καλυμμάτων διανομής, είναι λογικό να μετράτε το επίπεδο θορύβου στη χαμηλότερη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

3. Κατανάλωση αέρα. Ο εσωτερικός ανεμιστήρας περιστρέφεται με διαφορετική ταχύτητα, αλλάζοντας έτσι την ποσότητα του αέρα που περνά μέσα από το εσωτερικό τεμάχιο (αυτή η παράμετρος ονομάζεται η ροή του αέρα, ικανότητα αέρα, ή «άντληση» του κλιματιστικού, η οποία μετράται σε m3. / Ώρα). Στην αυτόματη λειτουργία, η ταχύτητα του ανεμιστήρα επιλέγεται με βάση την τρέχουσα και τη ρυθμισμένη θερμοκρασία - όσο περισσότερο διαφέρει η τρέχουσα θερμοκρασία από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Πρόσθετες λειτουργίες του κλιματιστικού
Εκτός από την ψύξη και τη θέρμανση, το κλιματιστικό έχει και άλλες λειτουργίες:
1. Κατάσταση αναστολής λειτουργίας -χρονοδιακόπτη ύπνου. Δημιουργεί άριστες συνθήκες για ξεκούραση και εξοικονομεί ενέργεια. Σε αυτή τη λειτουργία, η ταχύτητα του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας διατηρείται στην ελάχιστη τιμή για να μειωθεί η στάθμη θορύβου. Και η θερμοκρασία μειώνεται σταδιακά (λειτουργία ψύξης) ή αυξάνεται (λειτουργία θέρμανσης) κατά 2-3 μοίρες για αρκετές ώρες.
2. "Νιώθω". Όταν η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη, το κλιματιστικό θα διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου. Σε αυτή την περίπτωση, η κατεύθυνση της ροής αέρα δεν αλλάζει. Αυτή η λειτουργία του κλιματιστικού θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν το άτομο παραμένει μόνο του στο δωμάτιο. Διαφορετικά, μπορείτε να παγώσετε όλους όσους βρίσκονται πιο κοντά στην εσωτερική μονάδα (υπάρχει μια ζώνη χαμηλότερων θερμοκρασιών).
3. "Swing" - Κατεύθυνση ροής αέρα Αυτή η λειτουργία μετατρέπει κάθετα τους καταπακτές διανομής αέρα ή τα παραθυρόφυλλα εσωτερικής μονάδας (πάνω και κάτω). Αυτό συμβάλλει σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα μέσα από το δωμάτιο.
4. Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Με τη βοήθεια ενός χρονιστή 24 ωρών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κλιματιστικού. Ας πούμε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό μια ώρα πριν επιστρέψετε από την εργασία. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης για 12 ώρες και ένας χρονοδιακόπτης για ενεργοποίηση και άλλος για απενεργοποίηση.
5. «Turbo» ή Ισχυρό. Αυτή η λειτουργία του κλιματιστικού σας επιτρέπει να λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης / θέρμανσης με μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
6. Διήθηση ή καθαρισμός του αέρα. Στα κλιματιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ένα ή περισσότερα φίλτρα: αέρας, ηλεκτροστατική και άνθρακας. Το πρώτο είναι διαθέσιμο σε όλα σχεδόν τα κλιματιστικά και είναι ένα λεπτό πλέγμα που απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και μηχανικές ακαθαρσίες (ονομάζεται επίσης και χοντρό φίλτρο). Ηλεκτροστατικό φίλτρο - ένα πλέγμα ινών. Διατηρεί μικρά φορτισμένα σωματίδια, μικροοργανισμούς, γύρη. Το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τις οσμές, τον καπνό και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης. Τα δύο τελευταία φίλτρα ταξινομούνται ως λεπτά φίλτρα. Τώρα οι κατασκευαστές της κλιματικής τεχνολογίας χρησιμοποιούν άλλα μέσα φιλτραρίσματος αέρα, νεότερα. Κατεχίνη φίλτρο από Panasonic, για παράδειγμα, η οποία εκτός από λεπτά σωματίδια της φωτιάς, καπνού και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων συμβατικές παγίδες και «εξουδετερώνει» μικροσκοπική τους ιούς και τα βακτήρια. Ή ο ιονιστής φίλτρου στο LG (σύστημα καθαρισμού αέρα "Plasma"). Καταστρέφει οργανικές μολυσματικές ουσίες (ιοί, μικρόβια κλπ.), Ενώ μεγαλύτερα ιονίζονται και συσσωρεύονται στο καταλυτικό φίλτρο. Η Samsung ανέπτυξε ενεργά την κατεύθυνση των βιοσυσκευασιών των οικιακών συσκευών (η "αντιβακτηριακή φόρμουλα" των κλιματιστικών συσκευών αυτού του εμπορικού σήματος).
7. "Αυτόματη επανεκκίνηση". Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό σύστημα ξαναρχίζει την λειτουργία του στην προηγούμενη λειτουργία με μια σύντομη διακοπή ρεύματος (οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στη μνήμη για 48 ώρες).
8. "Hot Start". Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρνητική, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν ανάβει για τα πρώτα λεπτά για να μην εισέλθει κρύος αέρας στο δωμάτιο.
9. "Deice ή Απόψυξη ". Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να ξεπαγώσετε την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα. Αυτό γίνεται για να αφαιρεθεί ο παγετός από τον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Διαφορετικά, θα συσσωρευτεί και θα εμποδίσει τη ροή του αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, η εξωτερική μονάδα θα σταματήσει τη λήψη θερμότητας μακριά από τον υπαίθριο αέρα.
10. Αυτόματη λειτουργία. Το κλιματιστικό ελέγχει από μόνο του την επιλογή του τρόπου λειτουργίας (ψύξη, θέρμανση, κλπ.) Για να διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία.
11. Εξαερισμός. Σε αυτή τη λειτουργία, μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί χωρίς να ενεργοποιεί τον συμπιεστή, ο οποίος επιτρέπει την ομαλή διανομή του αέρα πάνω από το δωμάτιο. Αυτό είναι απαραίτητο το χειμώνα, όταν ο ζεστός αέρας από μπαταρίες και θερμαντήρες συσσωρεύεται κάτω από την οροφή, και κρύο - από κάτω.
12. Υγρασία. Πρόσφατα, έχουν εμφανιστεί μοντέλα κλιματιστικών που δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν και να θερμάνουν, αλλά και να υγραντήσουν τον αέρα. Λόγω αυτού, είναι δυνατόν να διατηρηθούν άνετες τιμές υγρασίας και θερμοκρασίας αέρα στο δωμάτιο.

Η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε παράσχει πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στην επιλογή των οικιακών και ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών.

Όλα για κλιματιστικά. Τι μπορεί να κλιματισμό;

Λοιπόν, ας πάμε εντάξει. Φυσικά, το κύριο καθήκον του κλιματιστικού είναι η ψύξη του αέρα. Τουλάχιστον επειδή η θέρμανση, η αφυδάτωση και ο καθαρισμός του μπορούν να παρέχουν άλλες, συχνά πιο απλές και φθηνότερες συσκευές, αλλά μόνο δροσερές είναι σε θέση να δώσει μια δροσιστική δροσιά. la Και είναι πολύ οικονομικό - για ένα κιλοβατώριο καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας παράγονται περίπου 3 kW κρύου! Παραβίαση των νόμων της φύσης δεν είναι εδώ, επειδή η ενέργεια δαπανάται όχι στη δημιουργία δροσιάς, αλλά στη μεταφορά της από το δρόμο προς το δωμάτιο. Στο ίδιο πνεύμα, ο ξάδελφος του κλιματιστικού λειτουργεί, το ψυγείο, το οποίο παγώνει τη μήτρα του, και απελευθερώνει την υπερβολική θερμότητα από τον πίσω τοίχο.

Ωστόσο, είναι δυνατό να μειωθεί η θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο μόνο μέχρι ένα ορισμένο όριο. Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να ψύξουν τον αέρα στους + 17-18 βαθμούς Κελσίου. Θέλετε να χαμηλώσετε, να βρεθείτε κάτω από το τζετ που φεύγει από το κλιματιστικό - η θερμοκρασία του είναι 10-12 βαθμοί χαμηλότερα, ρυθμισμένη στο τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, με υψηλή κινητικότητα, ο αέρας φαίνεται ακόμα πιο κρύος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψευδαίσθηση της δροσιάς μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα ή να επιταχυνθεί σε ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, να ασχοληθείτε με το παιχνίδι "σε εκτροφείς ταράνδων" δεν αξίζει τον κόπο, μπορείτε εύκολα να πάρει ένα κρύο.

Γκρι

Εκτός από την ευχάριστη δροσιά, πολλά σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να θερμάνουν τον αέρα. Επιπλέον, είναι δυνατό να γίνει το κλιματιστικό έργο για θέρμανση με δύο διαφορετικούς τρόπους. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας λεγόμενης αντλίας θερμότητας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αντλία στο κλιματιστικό? Σε αυτή τη λειτουργία, παγώνει το δρόμο και θερμαίνει το δωμάτιο. Σε εξωτερικές θερμοκρασίες άνω των -10 βαθμών Κελσίου, η θέρμανση είναι πολύ αποτελεσματική. Για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να ληφθεί από 2,5 έως 3,5 kW θερμότητας.

Η αλήθεια είναι "να θέσει σε κλιματισμό" στους παγετούς των σαράντα βαθμών, τελικά, δεν αξίζει τον κόπο - δεν έχει νόημα σε αυτό. Όσο πιο ψυχρός είναι στο δρόμο, τόσο λιγότερη θερμότητα δίνει. Αλλά η φθορά σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνεται πολλές φορές. Το γράσο γίνεται παχύτερο, χάνει τις ιδιότητές του και η καρδιά του κλιματιστικού - ο συμπιεστής κινείται αναπόφευκτα προς μια "καρδιακή προσβολή".

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να ζεστάνετε το κλιματιστικό σε έντονο κρύο, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με ηλεκτρική θέρμανση. Ο συμπιεστής ενός τέτοιου κλιματιστικού λειτουργεί σε διακοπές το χειμώνα και δημιουργούνται θερμοσίφωνες. Ηλεκτρισμός τρώνε άθελα, αλλά θα ζεσταίνουν σε κάθε καιρό.

Ξήρανση

Εκτός από την ψύξη και θέρμανση του αέρα, όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να αφύγρανουν τον αέρα. Μειώνοντας τη θερμοκρασία του αέρα, αφαιρούν από αυτό υπερβολική υγρασία. Όταν ο αέρας που έρχεται από το δωμάτιο ρέει γύρω από τον ψυχρό εξατμιστή, συμβαίνει συμπύκνωση στην επιφάνεια του. Και σωστά! Υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να αναπνεύσει και η θερμότητα μεταφέρεται χειρότερα. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί πριν από μια καταιγίδα, όταν σε συν 23 και τον ουρανό συννεφιά, αρχίστε να ιδρώνετε μετά. Δεν υπάρχει "Rexon" δεν θα βοηθήσει - μόνο κλιματισμό. Σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα, υπάρχει ακόμη ένα τέτοιο καθεστώς "αποστράγγισης". Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του αέρα σχεδόν δεν αλλάξει και η υγρασία πέσει. Αλλά για να διατηρηθεί σε ένα δεδομένο επίπεδο, το κλιματιστικό απλά δεν μπορεί.

Δεν θα το αποθηκεύσετε σε μια άλλη περίπτωση, εάν υπάρχει μια πισίνα στο διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι. Απαιτούνται ειδικοί αφυγραντήρες, διαφορετικά το σπίτι θα καλύπτεται αναπόφευκτα με μούχλα.

Εξαερώστε

Στη λειτουργία εξαερισμού, δεν υπάρχει ψύξη ή θέρμανση και ο αέρας κυκλοφορεί στο δωμάτιο και καθαρίζεται (εάν υπάρχουν κατάλληλα φίλτρα). Ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας είναι απενεργοποιημένοι και ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί με την ταχύτητα που έχει ρυθμιστεί με το τηλεχειριστήριο.

Καθαρίστε

Τέλος, η τέταρτη λειτουργία του κλιματιστικού είναι ο καθαρισμός του αέρα. Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού και παράθυρα έχουν μόνο ένα φίλτρο - ηλεκτροστατικό αέρα. Προστατεύει τους πνεύμονες και τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας από τη σκόνη, το χνούδι από λεύκες και άλλα σκουπίδια που κρέμονται στον αέρα. Το φίλτρο αέρα αντικατάστασης δεν χρειάζεται, ωστόσο, από καιρό σε καιρό πρέπει να πλένεται με ζεστό νερό ή να καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα. Εάν αυτό δεν γίνει, η κανονική κυκλοφορία του αέρα είναι διαταραγμένη, το κλιματιστικό δεν είναι σχεδόν κρύο.

Αλλά πρόστιμο φίλτρα ικανά να παγιδεύουν το μικρότερο σκόνη, γύρη, οσμές, ο καπνός του τσιγάρου, πολλά μοντέλα δεν έρχονται ως πρότυπο και πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά. Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από ενεργό άνθρακα, που λαμβάνεται από καρύδα, και επομένως καλούνται άνθρακας (άνθρακας) ή αποσμητικό. Ο χρόνος κατά τον οποίο τα λεπτά φίλτρα παραμένουν σε λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες λειτουργίας. Ωστόσο, στις μεγάλες πόλεις σπάνια επιβιώνουν περισσότερο από 3-4 μήνες. Μετά από αυτό, πρέπει να πεταχτούν, καθώς το παλιό φίλτρο γίνεται πραγματική εστία μικροβίων. Εξαίρεση - Φωτοκαταλυτική (ζεόλιθος) φίλτρα τα οποία εν μέρει αποκατασταθεί από τις υπεριώδεις ακτίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ 'επανάληψη.

Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι με μια μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι λογικότερο και πιο κερδοφόρο να χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά αέρα.

Τύποι φίλτρων

Πλάσμα. Αντί του συνήθους φίλτρου-αποσμητικού, με βάση τον ενεργοποιημένο άνθρακα, χρησιμοποιείται ένας ιονιστής πλάσματος, δημιουργώντας μια τάση 4800 βολτ. Αυτό το είδος ηλεκτρικής καρέκλας καταστρέφει κάθε οργανικό που έχει πέσει μέσα στο κλιματιστικό, για παράδειγμα, μικρόβια, ιούς, μύκητες, γύρη φυτών. Μεγαλύτερες μηχανικές ακαθαρσίες, όπως σκόνη, ιονίζονται και προσκολλώνται σε ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Εξαλείφει επίσης μερικώς τον αέρα που ιονίζεται όταν διέρχεται από το σύστημα πλάσματος.

Αυτό το σύστημα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το παραδοσιακό. Για παράδειγμα, όταν καθαρίζετε τον αέρα από τον καπνό του καπνού, αυτό το κλιματιστικό θα αφαιρέσει το 70% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων σε 30 λεπτά - διπλάσια από το παραδοσιακό φίλτρο. Επιπλέον, ο τύπος συστήματος "Plasma" δεν απαιτεί περιοδική αντικατάσταση, και κατά συνέπεια φθηνότερη λειτουργία. Συστήματα φιλτραρίσματος βασισμένα στην αρχή αυτή προσφέρονται στη ρωσική αγορά από την LG, τη Fujitsu General και την Toshiba.

Φίλτρο Catechin. Ηλεκτροστατικό φίλτρο με επίστρωση κατεχίνης - κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανάπτυξη της Panasonic. Το Catechin είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισηπτικό που βρίσκεται στα φύλλα τσαγιού και σε πολλά άλλα φυτά. Δεν είναι τίποτε που το τσάι έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχαία ιατρική ως φαρμακευτικό φυτό από την αρχαιότητα. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει το μηχανισμό δράσης της κατεχίνης: να αποδίδουν τα υγιή κύτταρα, οι περισσότεροι ιοί χρησιμοποιούν ειδικές αιχμές και κατεχίνη περιβάλλεται παθογόνα από τους στερήσει την ικανότητα. Τα πειράματα έχουν δείξει ότι το 98% των ιών που έχουν εισχωρήσει στο φίλτρο μετά από 6 ώρες δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για τον άνθρωπο. Το 2003, εκτός από την Panasonic, το φίλτρο κατεχίνης προτάθηκε από τη Samsung.

Φίλτρο Wasabi. Η πατενταρισμένη σχεδίαση Fujitsu General ηλεκτροστατικό φίλτρο ειδικά επεξεργασμένο ουσία που προέρχεται από χρένο «wasabi», εξοικειωμένοι με τους οπαδούς της ιαπωνικής κουζίνας. Αυτός, όπως και ο ρωσικός μας συγγενής, έχει ισχυρές βακτηριοκτόνες ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στη λαϊκή ιατρική.

Ζεόλιθος (φωτοκαταλυτικό) φίλτρο. Ένα τέτοιο φίλτρο άνθρακα απορροφά μυρωδιές όπως κάθε άλλο, αλλά σε αντίθεση με τα ανάλογα, δεν χρειάζεται να αλλάζει κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες. Μετά το φράξιμο, είναι απαραίτητο να κρατήσετε αρκετές ώρες κάτω από το άμεσο ηλιακό φως και αποκαθιστά την ικανότητα αποσμητικής κατά 95%.

Η αρχή της αναγέννησης βασίζεται στην ικανότητα του διοξειδίου του τιτανίου TiO2 (γνωστή ως λευκό τιτάνιο) για να διασπάσει οποιαδήποτε οργανική ύλη, οξείδια του άνθρακα, νερό και άλλες αβλαβείς ενώσεις υπό την επίδραση άμεσου ηλιακού φωτός. Όπου το διοξείδιο του τιτανίου δεν καταναλώνεται, και χρησιμεύει ως καταλύτης.

Στις αρχές του 2003, παρουσιάζονται στα ρωσικά κλιματιστικά έχουν να αναγεννάται φίλτρα με διοξείδιο του τιτανίου έχουν εξοπλιστεί με: Toshiba, Panasonic, Daikin, Mitsubishi Heavy, LG, Carrier, Tadiran, Toyo, Ballu.

Bio. Κοιτάζοντας στο κλιματιστικό Samsung Bio, θέλω να παίξω ένα παιδικό τραγούδι από το κινούμενο σχέδιο πριν από 20 χρόνια: "τι όλοι όμορφες, ό, τι πράσινο!". Πράγματι, το εσωτερικό του κλιματιστικού της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων, του εναλλάκτη θερμότητας, του δίσκου συλλογής συμπυκνωμάτων και του ανεμιστήρα, αντιμετωπίζεται με κάποιο είδος πράσινης σύνθεσης. Υποστηρίζεται ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων, αλλά η αρχή της δράσης δεν έχει αποκαλυφθεί.

«Αντιβακτηριακή τύπου» βελτιωτικά Samsung (Εικ. 2.11) περιλαμβάνει ένα προφίλτρο 1 με αντιβιοτική αγωγή, να διατηρήσουν μεγάλα σωματίδια σκόνης, biodeodoriruyuschy φίλτρο 2 καταστρέφοντας τις οσμές, αέρα βιοφίλτρο 3, διατηρώντας λεπτά σωματίδια και μικροοργανισμούς. Μετά το πέρασμα αυτό το σύνολο των φίλτρων, αέρας εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας 4, η οποία επιφάνεια υποβάλλεται σε αντιβακτηριακή θεραπεία για καταστροφή των βακτηρίων και μούχλας, και στη συνέχεια να το στροφείο του ανεμιστήρα 5.

Σε ορισμένα μοντέλα σύγχρονων κλιματιστικών, υπάρχει ένας δείκτης της κατάστασης του φίλτρου εσωτερικής μονάδας (Εικόνα 2.12). Η ένταξη ενός φωτεινού δείκτη στην πρόσοψη της μονάδας υποδεικνύει την ανάγκη καθαρισμού του φίλτρου. Είναι αλήθεια ότι αυτός ο αισθητήρας αντιδρά όχι στο πραγματικό φράξιμο του φίλτρου αλλά στον αναμενόμενο χρόνο συντήρησης και ανάβει κάθε δύο έως τρεις μήνες.

Ιονίζω

Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ιονιστή αέρα. Το 2003, πέντε κατασκευαστές παρουσίασαν τέτοια κλιματιστικά στη Ρωσική αγορά: Electra, Haier, Panasonic, Samsung και Toshiba.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι σε μέρη όπου οι άνθρωποι αισθάνονται τη μεγαλύτερη έκρηξη ενέργειας: κοντά σε καταρράκτες, στην ακτή της θάλασσας, στα βουνά, η συγκέντρωση αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων - αεροσκαφών είναι μέγιστη. Την ίδια στιγμή, σε κατοικίες και γραφεία είναι εκατοντάδες φορές χαμηλότερες.

Όλα τα κλιματιστικά: μύθοι και παρανοήσεις, επιλογή και εγκατάσταση

Φυσικά για την περιοχή μας αυτό δεν είναι σχετικό, αλλά για τους αναγνώστες μας από τα γεωγραφικά πλάτη είναι εξυπνότερος, και εκείνοι που πηγαίνουν σε διακοπές σε καυτές χώρες, χρήσιμο.

Όπως πάντα, ο Alexei Nadezhin λέει με μεγάλη λεπτομέρεια: Τι κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων όταν ενεργοποιούν τον κλιματισμό και θέλουν να δροσίσει το δωμάτιο πιο γρήγορα; Βάζει τη χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να ρυθμιστεί στο τηλεχειριστήριο. Σήμερα θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί δεν είναι απαραίτητο.

Εάν το δωμάτιο είναι 28, και θέλετε το κλιματιστικό ψύξη του αέρα προς τα κάτω έως 23, ο χρόνος που χρειάζεται το κλιματιστικό, προκειμένου να επιτευχθεί η θερμοκρασία αυτή, δεν εξαρτάται από το πόσους βαθμούς έχετε θέσει για τον απομακρυσμένο - 16, 18 ή 23.

Το γεγονός είναι ότι η θερμοκρασία στην κονσόλα στο κλιματιστικό είναι μόνο ο έλεγχος του θερμοστάτη, ο οποίος πρέπει να απενεργοποιήσει την ψύξη (ή να μειώσει την ισχύ του κλιματιστικού μετατροπέα) όταν φτάσει η επιθυμητή θερμοκρασία. Και η ισχύς ψύξης δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία που έχει οριστεί στον πίνακα.

Επομένως, όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό, τοποθετείτε πάντοτε τη θερμοκρασία που χρειάζεστε, όχι το ελάχιστο.

Εάν η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπερνά τις 30 μοίρες, σας συνιστώ να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του δωματίου δεν είναι πάνω από 5 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία (ώστε να υπάρχει μια δραματική μετάβαση από το ζεστό στο κρύο όταν περπατάτε σε ένα δωμάτιο και δεν θα πιάσει ένα κρύο).

Μια άλλη σημαντική συμβουλή: Μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο στο οποίο λειτουργεί το κλιματιστικό.

Βαθμολόγηση των μύθων για τα κλιματιστικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω συναντήσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι σίγουροι ότι ένα συμβατικό κλιματιστικό παίρνει φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο και αερίζεται το δωμάτιο. Και όταν είπα στους ανθρώπους ότι δεν ήταν έτσι, ήταν πολύ έκπληκτοι και ρώτησαν, αλλά γιατί να πάνε στους σωλήνες του δρόμου;

Στην πραγματικότητα, το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί το ψυκτικό

Στην πραγματικότητα, το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μέσω των χάλκινων σωλήνων - freon. Όταν διέρχεται από την κατάσταση υγρού στην αέρια κατάσταση, λαμβάνει χώρα ψύξη.

Στην εξωτερική μονάδα υπάρχει ένας συμπιεστής που συμπιέζει το ψυκτικό μέσο και το μετατρέπει σε υγρό. Σε ένα λεπτό χάλκινο σωλήνα εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα, εξατμίζεται εκεί (το ψυγείο ψύχεται) και επιστρέφει στον συμπιεστή εξωτερικής μονάδας σε αέρια μορφή μέσω ενός παχύτερου σωλήνα. Ο αέρας του δωματίου κυνηγάται από έναν ανεμιστήρα μέσω ψυχρού ψυγείου και ψύχεται. Ταυτόχρονα είναι ο ίδιος αέρας στο δωμάτιο, όχι καθαρός αέρας.

Υπάρχουν αρκετά ακριβά μοντέλα κλιματιστικών που έχουν αναρροφήσει αέρα από το δρόμο μέσω ενός ξεχωριστού σωλήνα χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό ανεμιστήρα. Εγώ, ως ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κλιματιστικού, με πλήρη ευθύνη, λέω ότι αυτό είναι απολύτως άσκοπο μάρκετινγκ μαλακίες: ο ανεμιστήρας buzzes δυνατά, ο σωλήνας είναι λεπτός, οπότε ο αέρας τροφοδοτείται γελοία λίγο. Πραγματικά, αυτή η λειτουργία δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται από κανέναν.

Ένας άλλος μύθος: "Όταν τελειώσει ο φρέον, το κλιματιστικό θα σταματήσει να λειτουργεί, οπότε θα πρέπει να τον ανεφοδιάσει." Στην πραγματικότητα, εάν το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σωστά και όλες οι συνδέσεις είναι απολύτως αεροστεγείς, το Freon δεν θα πάει πουθενά - κυκλοφορεί σε κλειστό βρόχο.

Ένας άλλος μύθος: "Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί, είναι απαραίτητο να στεγανοποιηθούν τα παράθυρα σφιχτά, αλλιώς θα σπάσει". Μην το κάνετε! Αντίθετα, είναι καλύτερο να ανοίξετε το παράθυρο ή να ανοίξετε το παράθυρο έτσι ώστε να εισέλθει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο. Ναι, ενώ το κλιματιστικό θα καταναλώνει περισσότερο ηλεκτρισμό, αλλά ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο.

Ένας άλλος μύθος: "Για να ψύχετε το κλιματιστικό πιο γρήγορα, θα πρέπει να ρυθμίσετε την ελάχιστη θερμοκρασία." Ο ρυθμός ψύξης όλων των ανεμιστήρων κλιματισμού δεν εξαρτάται από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης απενεργοποιεί απλώς τον συμπιεστή όταν η θερμοκρασία φτάσει στην καθορισμένη τιμή.

"Από το κοντίσιονερ όλα τα κρύα." Αυτό δεν είναι μύθος, αλλά μια εσφαλμένη αντίληψη που προκαλείται από την ακατάλληλη χρήση του κλιματιστικού. Στο δωμάτιο ήταν άνετο δεν χρειάζεται να βάλει +18, όταν στο δρόμο +30. Βάλτε το 3-4 μοίρες κάτω από αυτό στο δρόμο. Μην φοβάστε να βάζετε μεγάλο αριθμό από την πρώτη ματιά, όπως +27. Πιστέψτε με, όταν στο δρόμο +31, +27 στο δωμάτιο θα είναι ακριβώς σωστό και κανείς δεν θα πάρει ένα κρύο.

Είδη κλιματιστικών

Μετά από μια συνομιλία 40 λεπτών στο κινητό τηλέφωνο το Σάββατο και την κατανάλωση ξινών kebab την Κυριακή με τον Μεγάλο Ρώσο Συγγραφέα, αποφάσισε να γράψει για κλιματιστικά.

Το απλούστερο και φθηνότερο κλιματιστικό είναι ένα μονοκόμματο (κλιματιστικό παραθύρου).

Στις πωλήσεις υπάρχουν 2500 ρούβλια. Δυστυχώς, η τιμή, αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα του παραθύρου. Μειονεκτήματα - ένα πολύ υψηλό επίπεδο θορύβου (κοιμάται με το παράθυρο που περιλαμβάνεται δεν είναι ρεαλιστικό, και απλά είναι μαζί του σε ένα δωμάτιο είναι άβολα), πολύ λίγη δύναμη. Το συνηθισμένο παράθυρο - το "πέντε" μπορεί να μην είναι αρκετό ακόμη και για το μικρότερο δωμάτιο.

Προσθέτοντας από τις 18 Ιουλίου: Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το κλιματιστικό παράθυρο παίρνει καθαρό αέρα από το δρόμο. Στην πραγματικότητα, το σώμα του παραθύρου χωρίζεται σε δύο τμήματα - δρόμο και εσωτερικό. Ο δροσερός αέρας λαμβάνεται μόνο μέσα από το δωμάτιο. Συχνά ο πρόσθετος θόρυβος των παραθύρων προκαλείται από το κροτάλισμα των τμημάτων στο εσωτερικό του και μπορεί να εξαλειφθεί με αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος και διαπιστώνοντας ότι το κτυπά.

Η ευκολότερη εγκατάσταση - ένα κινητό κλιματιστικό.

Πέρυσι αγόρασα ένα κινητό τηλέφωνο Celcia για 4.000 ρούβλια στη Leroy Merlin και μέχρι το τέλος Αυγούστου πωλούσαν ήδη 5.200 ρούβλια για 2 από αυτούς.
Το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσετε είναι να βγάλετε το σωλήνα από το παράθυρο. Το κύριο πλεονέκτημα ενός κινητού κλιματιστικού είναι η ευκολία εγκατάστασης και, στην πραγματικότητα, η κινητικότητα. Μια μικρή πρόσθετη ευκολία είναι το τηλεχειριστήριο. Χαρακτηριστικό - η εισροή αέρα. Δεδομένου ότι το κινητό τηλέφωνο φυσάει με ζεστό αέρα, η έλλειψη αέρα στο δωμάτιο συμπληρώνεται μέσω όλων των πιθανών υποδοχών. Τα μειονεκτήματα είναι τα ίδια: πολύ υψηλό επίπεδο θορύβου (ίσως ακόμη πιο δυνατά από το παράθυρο), εντυπωσιακό μέγεθος και βάρος (και πρέπει να αποθηκευτεί κάπου από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο). Η ισχύς δεν είναι επίσης πολύ υψηλή - για ένα δωμάτιο των 15m2 ήδη λίγο δεν είναι αρκετό.

Προσθέτοντας από τις 18 Ιουλίου: Όπως δείχνει η πρακτική, συχνά ένα κινητό κλιματιστικό με φυσικό κρύο αέρα, αλλά δεν μειώνει τη θερμοκρασία χώρου κατά ένα βαθμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κλιματιστικό φούρνει ένα μεγάλο όγκο θερμού αέρα, το οποίο αναπόφευκτα αντικαθίσταται από τον αέρα από άλλους χώρους. Και το κλιματιστικό απλά δεν έχει αρκετή ισχύ για να ψύξει όλο αυτό τον αέρα (η επίδραση της ταχείας ψύξης στο παράθυρο ή η διάσπαση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολλαπλή ψύξη του ίδιου αέρα).

Ο μόνος υψηλής ποιότητας κλιματισμός είναι ένα σύστημα split.

Το Split αποτελείται από δύο ξεχωριστά μπλοκ, που συνδέονται με ένα ηλεκτρικό καλώδιο 5 συρμάτων και δύο χάλκινους σωλήνες. Επιπλέον, αποστραγγίζεται η αποστράγγιση από την εσωτερική μονάδα, μέσα από την οποία στάζει το συμπύκνωμα (νερό που σχηματίζεται από τον αέρα του δωματίου όταν ψύχεται). Ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας ψύξης βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Στο εσωτερικό - μόνο ηλεκτρονικά, ένας ανεμιστήρας και ένα ψυγείο ψύξης από το οποίο περνάνε ο αέρας. Το Split μπορεί να είναι πολύ ήσυχο, επειδή η εξωτερική μονάδα είναι δυνατά βουημένη στο δρόμο και ο μόνος θόρυβος στην εσωτερική μονάδα είναι ένας ανεμιστήρας που μπορεί να περιστρέφεται πολύ αργά και ήσυχα.
Τα κλιματιστικά διαφέρουν στην ικανότητα ψύξης. Η ισχύς μετράται σε Watt και BTU (1BTU = 0.2931W). Και, αυτό δεν είναι η κατανάλωση ενέργειας, αλλά η ικανότητα ψύξης. Για παράδειγμα, το μοντέλο Samsung AQ07CM έχει μια ψυκτική 7000BTU χωρητικότητα, 2050Vt και καταναλώνει δικτύου 680Vt. Η ισχύς στο BTU είναι σχεδόν πάντα γραμμένη στο όνομα του μοντέλου. Τα ψηφία "07" στο παραπάνω παράδειγμα είναι μόνο 7000BTU. Κλιματιστικά συχνά nvzyvayut αυτής της εξουσίας: "πέντε" - 5000 η BTU - για χώρους έως 15m2, "Seven" - 7000BTU - έως και 20 m2, "Nine" - 9000BTU - μέχρι 26m2. Ο ευκολότερος υπολογισμός της χωρητικότητας ενός δωματίου είναι 10m2 ανά 1KW.
Σχεδόν όλος ο χωρισμός δεν μπορεί μόνο να δροσίσει, αλλά και να θερμάνει τον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει θερμαντήρας εκεί - μόνο το κλιματιστικό αρχίζει να λειτουργεί "προς τα έξω", ψύοντας το δρόμο, και, λόγω αυτού, θέρμανση του δωματίου. Παραδόξως, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου θερμαντήρα είναι περισσότερο από 100%, και με εφαρμοζόμενη ισχύ 650W, η ισχύς θέρμανσης είναι 2200W. Ωστόσο, αυτή η ισχύς εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Το ψυχρότερο χειρότερο. Σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο, η ισχύς θέρμανσης μειώνεται σημαντικά, σε θερμοκρασία μικρότερη από -15, η απόδοση καθίσταται μηδενική και το κλιματιστικό δεν μπορεί να θερμανθεί.

Ένα τυπικό σχίσιμο δεν μπορεί να αλλάξει την ικανότητα ψύξης. Μια κοινή παρανόηση: αν βάζετε +18, το κλιματιστικό θα δροσιστεί περισσότερο από ό, τι αν ήταν +27. Δεν θα το κάνει. Η ρυθμισμένη θερμοκρασία από τον πίνακα ελέγχει τον θερμοστάτη: το κλιματιστικό θα κρυώσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και στη συνέχεια ο συμπιεστής θα τερματιστεί. Όταν η θερμοκρασία αυξηθεί, θα ανάψει ξανά. Η Panasonic εφευρέθηκε πολλές διαφορετικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών που ελέγχονται από τον μετατροπέα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, κλιματιστικά inverter άρχισαν να παράγουν άλλους κατασκευαστές. Σε αυτά η χωρητικότητα ψύξης μπορεί να αλλάξει ομαλά λόγω της ρύθμισης της ισχύος του συμπιεστή.

Μόνο μερικά μοντέλα ακριβά κλιματιστικά μπορούν να αναρροφήσουν φρέσκο ​​αέρα μέσω ενός ξεχωριστού σωλήνα από το δρόμο. Όλοι οι άλλοι κυνηγούν τον αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Οι χωρίσματα πωλούνται χωρίς τους σωλήνες και το καλώδιο που απαιτείται για τη σύνδεση των μονάδων. Δεν περιλαμβάνονται επίσης στηρίγματα για την τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας. Το ψυκτικό αερίου βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, ενώ η ποσότητα αυτού του αερίου υπολογίζεται για μια τυπική εγκατάσταση - έναν σωλήνα έως 5 μέτρα. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερους σωλήνες, πρέπει να εγκαταστήσετε το ψυκτικό μέσο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
"Στα δεξιά" κατά την εγκατάσταση, ο αέρας από την εσωτερική μονάδα και οι σωλήνες πρέπει να εκκενωθούν με αντλία κενού. Στις ρωσικές πραγματικότητες, αυτό συνήθως δεν γίνεται, αλλά απλώς ο αέρας αντικαθίσταται από ένα ψυκτικό από ένα από τα σωληνάρια.

Εν κατακλείδι, μια καθαρά πρακτική συμβουλή. Για μια άνετη διαμονή σε ένα δωμάτιο με κλιματισμό και στη συνέχεια να μην αρρωσταίνουν, ορίστε τη θερμοκρασία 2-3 μοίρες κάτω από το δρόμο, και όχι +18, όπως πολλοί κάνουν. Φαίνεται ότι το +28 είναι πολύ ζεστό, αλλά όταν το εξωτερικό είναι +31, σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία +28 θα είναι δροσερό και άνετο. Δοκιμάστε το!

Τι είδους κλιματιστικό είναι καλύτερο

Η κατάργηση των μύθων σχετικά με τα κλιματιστικά μηχανήματα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, γι 'αυτό αποφάσισα να κάνω μια σειρά από θέσεις στις οποίες θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που προέρχονται από αγοραστές και ιδιοκτήτες κλιματιστικών. Προηγούμενη είναι η ιστορία για τα κλιματιστικά inverter, για την επιλογή της χωρητικότητας του κλιματιστικού, για την εγκατάσταση και τη συντήρηση των κλιματιστικών και σήμερα θα σας πω τι διαφορετικοί τύποι κλιματιστικών διαφέρουν μεταξύ τους.

Σύστημα διαχωρισμού

Τα πιο συνηθισμένα, αποτελεσματικά και ήσυχα κλιματιστικά σήμερα είναι "χωρισμένα". Κάτω από τη λέξη "κλιματισμό", οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν το διαχωρισμένο σύστημα.

Το διαχωρισμό αποτελείται από δύο ξεχωριστά μπλοκ, που συνδέονται με ένα ηλεκτρικό καλώδιο 5 συρμάτων και δύο χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το φρέον. Επιπλέον, αποστραγγίζεται η αποστράγγιση από την εσωτερική μονάδα, μέσα από την οποία στάζει το συμπύκνωμα (νερό που σχηματίζεται από τον αέρα του δωματίου όταν ψύχεται). Στην εξωτερική μονάδα υπάρχει ένας συμπιεστής και ένας ανεμιστήρας ψύξης. Στο εσωτερικό - ηλεκτρονικά, ένας ανεμιστήρας και ένα ψυγείο μέσω του οποίου κινείται ο αέρας. Το Split μπορεί να είναι πολύ ήσυχο, επειδή η εξωτερική μονάδα είναι δυνατά βουημένη στο δρόμο και ο μόνος θόρυβος στην εσωτερική μονάδα είναι ένας ανεμιστήρας που μπορεί να περιστρέφεται πολύ αργά και ήσυχα.

Η συντριπτική πλειονότητα των διαχωρισμένων συστημάτων κυνηγούν τον εσωτερικό αέρα. Μόνο μερικά μοντέλα ακριβά κλιματιστικά μπορούν να αναρροφήσουν φρέσκο ​​αέρα μέσω ενός ξεχωριστού σωλήνα από το δρόμο. Αυτή η λειτουργία δεν δικαιολογείται - ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται πολύ λίγο. Εγκαταστήστε ένα συμβατικό κλιματιστικό και ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού θα είναι πολύ φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό.

Σχεδόν όλα τα συστήματα διαχωρισμού δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν, αλλά και να θερμάνουν τον αέρα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, δεν διαθέτουν θερμαντήρα: στη λειτουργία θέρμανσης το κλιματιστικό αρχίζει να λειτουργεί "αντίθετα", ψύοντας το δρόμο και θερμαίνοντας το δωμάτιο. Η απόδοση αυτής της θέρμανσης μπορεί να είναι πολύ υψηλή - σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 650 W, η ισχύς θέρμανσης μπορεί να φτάσει τα 2200 W. Ωστόσο, αυτή η ισχύς εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Το ψυχρότερο χειρότερο. Σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο, η ισχύς θέρμανσης μειώνεται σημαντικά. Τα περισσότερα κλιματιστικά δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των -10 °.

Τα συστήματα Split σήμερα κοστίζουν από 7.000 ρούβλια, η μέση τιμή ενός φθηνού διαχωρισμού είναι 9500 ρούβλια. Σε αυτό, πρέπει να προσθέσετε το κόστος εγκατάστασης, το οποίο σήμερα είναι από 7.000 ρούβλια.

Τα πλεονεκτήματα του διαχωρισμένου συστήματος - η αποδοτικότητα, η αθόρυβη λειτουργία, η λειτουργία θέρμανσης, δεν πραγματοποιούνται.
Μειονεκτήματα - σταθερή εγκατάσταση, πολυπλοκότητα και υψηλό κόστος εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης.

Multisplit

Multisplit - ένα σύστημα με μία εξωτερική μονάδα και δύο ή τρεις εσωτερικές μονάδες.

Για κάποιο λόγο, κάθε multisplit είναι ακριβότερο από δύο ή τρία χωριστά συστήματα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η τιμή των πολυάριθμων με δύο εσωτερικές μονάδες ξεκινά από 27.500 ρούβλια, κάτι που κοστίζει περίπου 40.000 ρούβλια. Πολλαπλαίσια με τρία εσωτερικά μπλοκ ξεκινούν με 58000 ρούβλια. Εκτός από μια πολύ υψηλή τιμή, το multisplit έχει πολλές ελλείψεις. Πρώτα απ 'όλα, η αξιοπιστία ολόκληρου του συστήματος είναι πολύ μικρότερη. Εάν το διαμέρισμα έχει τρία συμβατικά χωρισμένα και ένα σπάσιμο, τα άλλα δύο θα δουλέψουν. Αν το multisplit σπάσει, τίποτα δεν θα λειτουργήσει.

Το πλεονέκτημα ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού είναι μια εξωτερική μονάδα.
Μειονεκτήματα - πολύ υψηλή τιμή, χαμηλή αξιοπιστία του συστήματος.

Κλιματιστικά παραθύρων

Κλιματιστικά παραθύρου (μονομπλόκ «αέρα παράθυρο») είναι διατεταγμένη με τον ίδιο τρόπο όπως ένα σύστημα split, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες που έχουν χωριστεί συστήματα στεγάζεται σε δύο κτίρια, εδώ τοποθετούνται σε μία και ο ανεμιστήρας χρησιμοποιείται ένα με δύο στροφεία (το ένα από το δρόμο, ο άλλος από την πλευρά του δωματίου).

Μερικά από τα παράθυρα έχουν ένα αποσβεστήρα για να πιουν φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.
Το κύριο μειονέκτημα του παραθύρου - ένα πολύ υψηλό επίπεδο θορύβου (κοιμάται με το παράθυρο που περιλαμβάνεται είναι μη ρεαλιστικό, και απλά να είναι μαζί του σε ένα δωμάτιο είναι άβολα). Φτηνά μοντέλα έχουν πολύ χαμηλή ισχύ, η οποία δεν επιτρέπει την αποτελεσματική ψύξη ακόμη και ένα μικρό δωμάτιο. Τα περισσότερα μοντέλα δεν έχουν λειτουργία θέρμανσης. Παράθυρα παραθύρων είναι ένα είδος απειλούμενων ειδών κλιματιστικών, δεν θα συμβουλεύσω κανέναν να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τα κλιματιστικά παράθυρα κοστίζουν από 4700 ρούβλια, ένα παράθυρο χωρητικότητας 7000 btu, το οποίο είναι αρκετό για ένα δωμάτιο 20μ² - από 7200 ρούβλια.

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών παραθύρων - σχετική ευκολία εγκατάστασης, χαμηλή τιμή, αναρρόφηση αέρα από το δρόμο σε ορισμένα μοντέλα.
Μειονεκτήματα - υψηλό επίπεδο θορύβου, χαμηλή ισχύς των φθηνών μοντέλων, στα περισσότερα μοντέλα δεν υπάρχει λειτουργία θέρμανσης, μειώνοντας την αποτελεσματική περιοχή του παραθύρου, μη αισθητική.

Κινητά κλιματιστικά

Το κινητό κλιματιστικό ("καπάκι") είναι μια αρκετά μεγάλη "κομοδίνα" σε τροχούς. Για την απομάκρυνση της θερμότητας χρησιμοποιείται εύκαμπτος σωλήνας μεγάλης διαμέτρου, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί στο παράθυρο.

Η αρχή της ψύξης είναι η ίδια - ο συμπιεστής, το ψυκτικό, ο ανεμιστήρας. Αλλά η απόδοση της ψύξης είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο των άλλων τύπων, για τα κινητά συστήματα κλιματισμού ρίχνει συνεχώς στο δρόμο μια μεγάλη ποσότητα θερμού αέρα, αντίστοιχα, μέσα στο δωμάτιο συνεχώς φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται από όλες τις πιθανές εγκοπές. Από τη μία πλευρά είναι καλό, από την άλλη πλευρά ο εισερχόμενος αέρας και ζεστό κλιματιστικό δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό με ψύξη (split-σύστημα είναι αποτελεσματικό οφείλεται σε πολλαπλές εκτελέσεις του ίδιου αέρα μέσω της εσωτερικής μονάδας). Επιπλέον, τα κινητά κλιματιστικά είναι γενικά πολύ θορυβώδη.
Σε πολλές περιπτώσεις (για παράδειγμα, όταν διατίθεται αφαιρούμενο περίβλημα), ένα κινητό κλιματιστικό είναι η μόνη δυνατή λύση, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε σαφώς ότι αυτή η λύση είναι ανεπαρκής. Εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα split, είναι πολύ καλύτερα.

Τα κινητά κλιματιστικά κοστίζουν από 8000 ρούβλια

Πλεονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών - δεν απαιτείται εγκατάσταση, γρήγορη μεταφορά σε μια νέα θέση.
Μειονεκτήματα - ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, χαμηλή απόδοση, η ανάγκη να βγει ο σωλήνας έξω από το παράθυρο, καταλαμβάνει πολύ χώρο, πολύ βαρύ.

Ψύκτες αέρα και κλιματιστικά

Αυτές οι συσκευές μοιάζουν να μοιάζουν με κινητά κλιματιστικά, και πολλά τα συγχέουν. Ο ψυγείο δεν είναι κλιματιζόμενος και λειτουργεί με την αρχή ενός υγρού κουρέματος μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας φυσάει.

Αυτή η αρχή σας επιτρέπει να μειώσετε ελαφρά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αλλά δεν πρόκειται για σοβαρή ψύξη. Στα κλιματιστικά εγκαθίσταται επίσης ένας συνηθισμένος θερμαντήρας.

Πλεονεκτήματα των ψύκτρων και των κλιματιστικών αέρα - χαμηλή τιμή, καμία εγκατάσταση δεν απαιτείται, γρήγορη μεταφορά σε μια νέα θέση.
Το μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση ψύξης.

Η καλύτερη παραλλαγή του κλιματιστικού είναι ένα σύστημα split. Δώστε προσοχή σε όλους τους άλλους τύπους κλιματιστικών έχει νόημα μόνο αν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα split.

Σχετικά με την εγκατάσταση των κλιματιστικών

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε ένα split-conditioner στο σπίτι. Το πρώτο είναι απλούστερο, αλλά είναι συνήθως πιο ακριβό να έρθετε σε επαφή με μια εξειδικευμένη εταιρεία που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε και να πουλήσετε ένα κλιματιστικό και να το εγκαταστήσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να επιλέξετε και να αγοράσετε ένα κλιματιστικό τον εαυτό σας, και για εγκατάσταση για να καλέσετε τους εγκαταστάτες.

Υπάρχει ένας τρίτος τρόπος - να τοποθετήσετε τον κλιματισμό στον εαυτό σας. Αυτό απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και δεξιότητες. Ξέρω μόνο ένα άτομο που έχει μάθει την εγκατάσταση κλιματιστικών ο ίδιος - αυτός είναι ο Leonid Kaganov. Οι θέσεις του σχετικά με την εγκατάσταση κλιματιστικών:

Η μόνη ηλεκτρονική εξήγηση για την εγκατάσταση του κλιματιστικού: http://lleo.me/dnevnik/2010/08/03-KONDICIONER.html
Κλιματιστικά - μέρος 2 (εγκατάσταση, ανεφοδιασμός, αναλώσιμα) http://lleo.me/dnevnik/2013/05/15.html
Πώς να γεμίσετε τον εαυτό σας αυτόματα και γιατί δεν πρέπει να το κάνετε http://lleo.me/dnevnik/2013/08/05_avtokond.html
Κλιματιζόμενη επιχείρηση: το μυστήριο της τροχαίας http://lleo.me/dnevnik/2014/08/21_kondicioner.html.

Το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικού στη Μόσχα ξεκινάει από 6.000 ρούβλια. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει πάντα όλα τα απαραίτητα υλικά που δεν περιλαμβάνονται ποτέ στην παράδοση του κλιματιστικού. Πρόκειται για χάλκινους σωλήνες για τη σύνδεση εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, για θερμομόνωση τους, για μπλοκ σύνδεσης ηλεκτρικών καλωδίων, σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων και στηρίγματα για την εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας.

Η ποιότητα της εγκατάστασης εξαρτάται όχι μόνο από τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού για πρώτη φορά, αλλά και από το πώς θα λειτουργήσει αρκετά χρόνια μετά την εγκατάσταση. Το γεγονός είναι ότι, εάν εγκατασταθεί σωστά, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντλία κενού, το οποίο εκκενώνεται από τους σωλήνες που συνδέουν τα μπλοκ και από την εσωτερική μονάδα. Οι εγκαταστάτες, οι εργάτες του hack, κάνουν χωρίς αντλία κενού, αφήνοντας το freon σε έναν σωλήνα με ανοιχτό δευτερόλεπτο για να απελευθερώσει τον freon αέρα. Ταυτόχρονα, λίγος αέρας παραμένει αναπόφευκτα στο σύστημα και μετά από λίγο τα μόρια του νερού από τον αέρα εισέρχονται στο λάδι του συμπιεστή και επιδεινώνουν τις ιδιότητές του.

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού υπάρχει η έννοια της "κανονικής εγκατάστασης". Η εγκατάσταση αυτή προϋποθέτει διαδρομή μέχρι 5 μέτρα, τοποθέτηση εξωτερικού μπλοκ κάτω από το παράθυρο, πάχος τοιχώματος όχι μεγαλύτερο από 800 mm, απόσταση από μια οπή στον τοίχο έως την εσωτερική μονάδα δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει στο πρότυπο, η εγκατάσταση κοστίζει περισσότερο. Όταν το μήκος της διαδρομής υπερβαίνει τα 5-15 μέτρα (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού), ο ανεφοδιασμός είναι απαραίτητος.

Με το νέο κλιματιστικό, όλο το ψυκτικό μέσο αντλείται στην εξωτερική μονάδα. Σε αυτό υπάρχουν δύο αγωγούς με γερανούς. Μετά την εγκατάσταση, οι βαλβίδες ανοίγουν και το ψυκτικό γεμίζει το σύστημα.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι κατά την αποσυναρμολόγηση είναι αδύνατο να εξοικονομηθεί φρέον και θα πρέπει να ανεφοδιαστεί με καύσιμο το κλιματιστικό. Στην πραγματικότητα, όλα είναι απλούστερα. Το ίδιο το κλιματιστικό σύστημα είναι σε θέση να αντλεί φρέον πίσω στην εξωτερική μονάδα. Απλά κλείστε μια βρύση και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό. Σε λίγα λεπτά, όλα τα freon θα βρίσκονται στο εξωτερικό μπλοκ, θα χρειαστεί μόνο να κλείσετε τη δεύτερη βρύση.

Ένα σημαντικό σημείο σχετικά με την εγγύηση. Οι διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν διαφορετικές πολιτικές εγγύησης. Για παράδειγμα, η Samsung εγκατέστησε εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη, η εγγύηση για κλιματιστικά είναι 3 χρόνια και για εγκατάσταση από οποιονδήποτε άλλο εγκαταστάτη - 1 έτος. Αυτό γράφεται στην κάρτα εγγύησης, αλλά σε πολύ μικρή εκτύπωση.

Αυτό είναι πιθανώς "όλα όσα θέλατε να μάθετε για την εγκατάσταση κλιματιστικών, αλλά φοβήσατε να ρωτήσετε".

Επιλογή της ισχύος του κλιματιστικού

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν η εξουσία δεν είναι αρκετό, το κλιματιστικό δεν θα αντιμετωπίσουν και δεν θα είναι σε θέση να κρυώσει αρκετά για το δωμάτιο, αλλά όχι ο καθένας καταλαβαίνει ότι, όταν η ισχύς του κλιματιστικού είναι υπερβολικό, είναι πάρα πολύ κακό - το κλιματιστικό είναι πολύ συχνά ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συμπιεστή, η θερμοκρασία πέφτει στο δωμάτιο θα είναι πιο δραματική από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό με την απαιτούμενη ισχύ. Αυτό ισχύει για τα συμβατικά κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά Inverter μπορούν να αγοραστούν και με ένα περιθώριο ισχύος - θα λειτουργούν πάντα με μειωμένη ισχύ.

Το κλιματιστικό σύστημα δείχνει διαφορετικούς τύπους ισχύος σε διαφορετικές μονάδες. Ας ασχοληθούμε με όλα αυτά τα στοιχεία.

Πρώτα απ 'όλα, στα κλιματιστικά, η ισχύς ψύξης και θέρμανσης είναι πολύ μεγαλύτερη από την κατανάλωση ενέργειας.

Για παράδειγμα, αυτό το κλιματιστικό έχει χωρητικότητα ψύξης 2650 watt και η κατανάλωση ισχύος σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι μόνο 820 Watt. Σε λειτουργία θέρμανσης, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη - 2900 W και 800 W.

Μια άλλη μονάδα ισχύος κλιματιστικών είναι BTU / ώρα. (Βρετανική θερμική μονάδα). Για κάποιο λόγο, ορισμένα κλιματιστικά γράφουν BTE (Όπως και η Βρετανική θερμική μονάδα, 1 kW ≈ 3412 BTU / ώρα.

Η αξία σε χιλιάδες BTU / h χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα ονόματα των μοντέλων κλιματιστικών. Σε αυτά τα παραδείγματα, το πρώτο κλιματιστικό είχε χωρητικότητα 10.000 BTU / ώρα, και η ονομασία του αριθμού μοντέλου είναι 10, το δεύτερο ρυθμιστή ισχύος 7000 BTU / hr και το όνομα του μοντέλου είναι το σχήμα 7.

Τα κλιματιστικά ονομάζονται "επτά", "εννέα", "δέκα" και ούτω καθεξής.

7000 BTU / h είναι η ελάχιστη τυπική χωρητικότητα του διαχωρισμένου συστήματος. Συνήθως αρκεί για ένα καθιστικό ή ένα μικρό γραφείο.

Για τον ακριβή υπολογισμό της ισχύος, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες - ο όγκος του δωματίου, το κλίμα, η πλευρά του φωτός, από την οποία βγαίνουν τα παράθυρα, ο αριθμός των ατόμων και των οικιακών συσκευών στο δωμάτιο. Στις τοποθεσίες των εταιρειών που ασχολούνται με την τεχνολογία του κλίματος, μπορείτε να βρείτε αριθμομηχανές για ακριβή υπολογισμό της ισχύος. Εδώ, για παράδειγμα, υπάρχουν δύο τέτοιοι υπολογιστές:
http://www.rfclimat.ru/htm/con_calc.htm
http://www.xiron.ru/content/view/30460/127.

Για έναν κατά προσέγγιση υπολογισμό της ισχύος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σήμα.

Μετατροπείς οικιακών συσκευών

Πολλοί γνωρίζουν ότι τα ακριβά μοντέλα κλιματιστικών, φούρνων μικροκυμάτων και ακόμη και των ψυγείων είναι εξοπλισμένα με μετατροπέα (inverter, DC inverter), αλλά δεν γνωρίζουν όλοι τι είναι και ποια πλεονεκτήματα προσφέρει.

Σε ένα συμβατικό κλιματιστικό, ο συμπιεστής λειτουργεί πάντα στην ίδια στάθμη ισχύος και η θερμοκρασία του αέρα που εξέρχεται από την εσωτερική μονάδα εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο πέσει στην επιθυμητή στάθμη, ο συμπιεστής απλώς σβήνει, και όταν η θερμοκρασία αυξηθεί, θα ανάψει ξανά. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται εκκίνηση.

Σε ένα συνηθισμένο φούρνο μικροκυμάτων, τα πάντα είναι τα ίδια - το magnetron λειτουργεί πάντα στο ίδιο επίπεδο ισχύος και ο καθορισμός της στάθμης ισχύος ελέγχει πόσο συχνά ενεργοποιείται και απενεργοποιείται το magnetron.

Ο μετατροπέας σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε ομαλά την ισχύ. Στο κλιματιστικό ή ψυγείο inverter, ο συμπιεστής λειτουργεί πάντα, αλλά η ισχύς του μεταβάλλεται ομαλά ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στην αντιστροφέα, η ισχύς μικροκυμάτων του μετατροπέα magnetron, εάν είναι απαραίτητο, μειώνεται σταδιακά.

Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

Το κλιματιστικό του μετατροπέα λειτουργεί πιο αθόρυβα, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και χτυπά όχι με παγωμένο αέρα, αλλά με τον αέρα της θερμοκρασίας που απαιτείται αυτή τη στιγμή.

Το κρέας, που θερμαίνεται σε ένα μικροκυματικό μετατροπέα με χαμηλή ισχύ, είναι πιο νόστιμο λόγω της μικρότερης ισχύος του μάγνητρον όταν θερμαίνεται.

Παρεμπιπτόντως, η λέξη "μετατροπέας" σημαίνει "μετατροπέα" και το ίδιο το κύκλωμα ελέγχου, που ονομάζεται μετατροπέας, μπορεί να εφαρμοστεί με εντελώς διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές συσκευές.

Εγκατάσταση κλιματιστικού σε εικόνες

Όλοι λένε ότι είναι αδύνατο να αγοράσουν και να βάλουν κλιματιστικό στη Μόσχα. Στην πραγματικότητα, με κάποια επιμέλεια με τη βοήθεια της price.ru μπορείτε πάντα να βρείτε, και στις πιο συνηθισμένες τιμές. Αλλά με τα αναλώσιμα για την εγκατάσταση των κλιματιστικών στο Μόσχα πρόβλημα: σωλήνες χαλκού και αγκύλες δεν είναι πουθενά. Σήμερα, με τη χρήση του τελευταίου σωλήνα δύο μέτρων παραμένει, και οι βραχίονες, που αγοράζονται με μια φουσκωμένη τιμή τέσσερις φορές (800 ρούβλια αντί των 200), βάζουν το κλιματιστικό στην κουζίνα.

Θα σου πω και θα δείξω πώς ήταν.

Το πρώτο πράγμα είναι να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλα τα πιθανά φιλμ, καθώς κατά τη διάτρηση σκυροδέματος η λεπτότερη σκόνη σκυροδέματος καλύπτει τα πάντα.

Οι εγκαταστάτες έρχονται με τεράστιες βαριές σακούλες εργαλείων και αναλώσιμων.

Με την ευκαιρία, σχετικά με τα αναλώσιμα. Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό χρειάζεστε:
Δύο χάλκινοι σωλήνες - ένα πάχος 9,52mm (3/8 ") και ένα λεπτό 6,35mm (1/4").
Καλώδιο πέντε καναλιών.
Σωλήνας αποστράγγισης
Προστατευτικό αφρώδες πλαστικό σωληνάριο

Όλα ξεκινούν με μια τρύπα 40mm.

Στη συνέχεια, οι βραχίονες είναι συνδεδεμένοι και μια εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη σε αυτά.

Η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας στα στηρίγματα δεν είναι εύκολη.

Οι σωλήνες της εσωτερικής μονάδας αφαιρούν τα βύσματα και απελευθερώνουν αδρανές αέριο.

Σωλήνες και σύρματα περνούν στο δρόμο.

Περαιτέρω, εισάγονται ειδικά εργαλεία: ένας κύλινδρος και ένας κοπτήρας σωλήνων.

Οι σωλήνες κόβονται στο επιθυμητό μήκος και διογκώνονται.

Το ακουστικό και το καλώδιο σύνδεσης 5 πυρήνων συνδέονται στην εξωτερική μονάδα.

Περαιτέρω, το εσωτερικό μπλοκ είναι αναρτημένο και για ευκολία εγκατάστασης τίθεται κάτω από αυτό ένα κομμάτι αφρού.

Για να κόβουμε τους σωλήνες σε τέτοιες συνθήκες, χρησιμοποιούνται μικροσωληνίσκοι.

Τόσο το φορητό ακουστικό, το καλώδιο σύνδεσης, το καλώδιο τροφοδοσίας και ο σωλήνας αποστράγγισης συνδέονται στην εσωτερική μονάδα.

Το εσωτερικό μπλοκ έχει πάρει τη θέση του.

Ο Freon ξεκινάει. Μετακινεί τον αέρα από τους σωλήνες και την εσωτερική μονάδα.
Η βαλβίδα κλείνει και η βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας ανοίγει.

Ενημερώθηκε το 2017: τα σύγχρονα κλιματιστικά χρησιμοποιούν άλλα freons και ξεκινούν freon χωρίς να αντλούν αέρα έξω από την τροχιά δεν μπορεί να είναι, έτσι τώρα εγκαταστάτες πριν από την εκκίνηση freon αντλία αέρα με μια ειδική αντλία.

Το τελευταίο άγγιγμα είναι η στερέωση των σωλήνων και των καλωδίων της διαδρομής με σφιγκτήρες.

Κλιματισμός με κόστος εγκατάστασης 14000 ρούβλια (κατά τη στιγμή της εγκατάστασης στην αυλή ήταν το 2010. Ed.). Ίσως όχι όλα γίνονται τέλεια, εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τόσο την ηλεκτρική σκούπα της διαδρομής και τα καλωδιακά κανάλια στους εξωτερικούς τοίχους, αλλά έχω μια απλή επιλογή του προϋπολογισμού. Και το κύριο πράγμα στην κουζίνα και στον διάδρομο είναι τώρα δροσερό.

Εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι έχοντας τα απαραίτητα εργαλεία, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί το κλιματιστικό στην ίδια τη ντέκα. Αλλά όχι στο διαμέρισμα της Μόσχας, όπου είναι απαραίτητο να τρυπάνι τεράστιες τρύπες στο σκυρόδεμα και τη διεξαγωγή της εγκατάστασης, το μισό κρέμεται από το παράθυρο.

Όλα τα κλιματιστικά: τύποι, λειτουργίες, επεξεργασία σε σελιδοδείκτες 2

Το κλιματιστικό παύει σταδιακά να είναι ένα στοιχείο πολυτελείας, καθώς πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ξοδεύουν χρήματα για την εγκατάσταση της συσκευής μία φορά και δεν διακινδυνεύουν πλέον την υγεία τους στη φωτιά. Δεν είναι ένα μυστικό ότι σε ζεστό καιρό, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις καρδιακών προσβολών. Αν και το θέμα, φυσικά, δεν είναι μόνο στην υγεία, αλλά και στην άνεση, το οποίο είναι αδύνατο το καλοκαίρι στη θερμότητα χωρίς κλιματιστικό. Ειδικά σήμερα το μοντέλο από την οικονομική γραμμή μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί εντός των ορίων μόνο 600-700 δολάρια.

Σχεδόν κάθε σημαντικό κατάστημα διαθέτει ένα τμήμα κλιματικής τεχνολογίας, το οποίο περιλαμβάνει κλιματιστικά. Στην πώληση και την εγκατάσταση ειδικών ειδικών "κλιματικών" εταιρειών. Όσο περισσότερες προσφορές, τόσο πιο δύσκολη είναι η επιλογή. Πώς να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό; Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε, πρέπει να προσδιορίσετε τις λειτουργίες που πρέπει να εκτελέσει το κλιματιστικό.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό: τύπους κλιματιστικών

Ανάλογα με το σχεδιασμό, τα κλιματιστικά χωρίζονται σε παράθυρο, κινητά, χωριστά συστήματα.

Τα μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στο άνοιγμα των παραθύρων είναι τα φθηνότερα, αλλά χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο. Επιπλέον, καλύπτουν μέρος του παραθύρου, είναι δύσκολο να τοποθετηθούν σε σύγχρονα παράθυρα με παράθυρα με διπλά τζάμια. Λειτουργούν πολύ δυνατά, οπότε ακόμη και στην αυστηρότητα δεν είναι η καλύτερη αγορά για το σπίτι.

Τα κινητά κλιματιστικά δεν έχουν ειδικά προβλήματα εγκατάστασης, αρκεί να αφαιρέσει τον εξωτερικό σωλήνα ζεστού αέρα. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου μοντέλου είναι ότι μπορεί να μετακινηθεί από ένα δωμάτιο σε άλλο, αλλά είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια τρύπα για τον σωλήνα σε κάθε δωμάτιο, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συμπιεστής παραμένει κλειστός, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία είναι προφανές.

Ως εκ τούτου, τα πιο δημοφιλή συστήματα split, Είναι ξεχωριστά κλιματιστικά, στα οποία ο συμπιεστής βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος, έτσι ώστε να λειτουργούν όσο πιο ήσυχα γίνεται. Τα πιο απλά μοντέλα λειτουργούν μόνο με ψύξη, αλλά είναι λογικότερο να αγοράζονται συστήματα που μπορούν επίσης να θερμάνουν τον αέρα. Θα βοηθήσει στην εκτός εποχής για να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ελπίζουμε ότι το χειμώνα το κλιματιστικό θα αντικαταστήσει τον θερμαντήρα. Το κλιματιστικό θερμαίνει αποτελεσματικά το δωμάτιο μόνο όταν υπάρχει θετική θερμοκρασία στο δρόμο. Τα θερμά κλιματιστικά αγοράζονται πιο συχνά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ενδεδειγμένο: για τα υπερπληρωμένα χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες σύστημα θέρμανσης για το σπίτι και να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο εκτός εποχής αλλά και το χειμώνα.

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για το επίπεδο θορύβου. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα οξύ όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό υπνοδωματίου. Το επίπεδο θορύβου των κλιματιστικών μετριέται σε ντεσιμπέλ. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρονται στα συνοδευτικά έγγραφα. Το επίπεδο θορύβου στα σύγχρονα κλιματιστικά είναι εντός 30 dB. Για ένα υπνοδωμάτιο είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με τη χαμηλότερη τιμή του DB. Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι το κλιματιστικό με το δηλωμένο χαμηλό επίπεδο θορύβου μπορεί να κάνει περισσότερο θόρυβο από εκείνο στα έγγραφα στα οποία υποδεικνύεται το υψηλότερο σχήμα DB. Η συμβουλή εδώ είναι μία: ακριβώς στο κατάστημα για να ακούσετε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό (σε εκθεσιακούς χώρους που δείχνουν κλιματιστικά σε λειτουργία) ή επιλέξτε ένα ιαπωνικό μοντέλο (συνήθως ιαπωνικά κλιματιστικά είναι πάντα ήσυχα).

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό: τυπικές λειτουργίες

Καθαρισμός και ιονισμός του αέρα. Φίλτρα καθαρισμού υπάρχουν σε κάθε μοντέλο, αλλά μόνο σε πιο ακριβά μοντέλα ο αέρας εμπλουτίζεται περαιτέρω με ιόντα. Δηλαδή, το κλιματιστικό λειτουργεί ως πολυέλαιο του Chizhevsky. Ο ιονισμός του αέρα έχει αντιστατικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ο ιονισμός καθαρίζει τον αέρα, ο οποίος ευνοεί άμεσα την υγεία. Κατά συνέπεια, ο ιονιστής στο κλιματιστικό είναι μια χρήσιμη, αλλά όχι απαραίτητα υποχρεωτική λειτουργία.

Εξαιρετικά λεπτό καθάρισμα. Επιπρόσθετα φίλτρα πρόστιμο υπάρχουν σε πιο ακριβά μοντέλα. Αυτά τα κλιματιστικά μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα καπνού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα δωμάτια καπνιστών. Καθαρίζουν επίσης τη λεπτή σκόνη, η οποία είναι χρήσιμη σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργικός ή ασθματικός στο σπίτι.

Υποστηρίξτε αυτόματα τη λειτουργία θερμοκρασίας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη για οποιοδήποτε μοντέλο. Είναι απαραίτητο.

Νυχτερινή λειτουργία. Σε αυτή τη λειτουργία, η ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα διατηρείται για τον επιλεγμένο χρόνο, μετά την οποία το κλιματιστικό απενεργοποιείται αυτόματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ανεμιστήρας λειτουργεί λιγότερο εντατικά από το συνηθισμένο, επομένως το κλιματιστικό δεν είναι σχεδόν ακουστικό. Μια χρήσιμη και πολύ βολική λειτουργία.

Ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Για να γίνει αυτό, το κλιματιστικό έχει κουρτίνες που ανοίγουν αυτόματα. Αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής του αέρα μπορεί να γίνει με ένα τηλεχειριστήριο ή με το ίδιο το κλιματιστικό - η τελευταία μέθοδος δεν είναι πάρα πολύ βολική. Η λειτουργία είναι σε ζήτηση.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού, τι πρέπει να αναζητήσετε

Η εγκατάσταση κλιματισμού πραγματοποιείται από επαγγελματίες, αλλά προτού αποφασίσετε για μια εταιρεία που μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση, πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε.

Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση του κλιματιστικού: μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση όπου, σε περίπτωση προβλημάτων με τον κλιματισμό, απλά δεν θα υπάρχει κανείς να έρθει σε επαφή. Στην πράξη, αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν από τον εγκαταστάτη (αν, βεβαίως, προκύψουν προβλήματα λόγω παραβίασης των κανόνων εγκατάστασης). Οι επιχειρήσεις - μια μέρα εμφανίζονται και εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα, κυνηγώντας τον αριθμό, όχι την ποιότητα.

Κατά τη συζήτηση των συνθηκών εγκατάστασης, πρέπει να θυμόμαστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η διαδρομή που διέρχεται από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος στην εσωτερική μονάδα παραμένει ανοικτή. Επομένως, η δυνατότητα τοποθέτησης της διαδρομής στο stroba, που την καθιστά αόρατη ή στο κουτί διακόσμησης, πρέπει να ορίζεται ξεχωριστά. Αυτό ισχύει για την προστατευτική μάσκα στην εξωτερική μονάδα, χωρίς την οποία είναι επικίνδυνη η τοποθέτηση της συσκευής στους κάτω ορόφους λόγω βανδαλισμού.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάσταση ανάλογα με την εποχή. Επιπλέον, κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι δυνατή η αγορά και εγκατάσταση χωρίς ιδιαίτερη στροφή, ενώ το καλοκαίρι, ο αυξημένος ενθουσιασμός μπορεί να προκαλέσει αύξηση των τιμών και περιορισμούς στην επιλογή. Ωστόσο, θα είναι δυνατή η δοκιμή της νέας συσκευής μόνο μετά την υπέρβαση του παγετού.

Οι απόψεις σχετικά με το κατώτατο όριο στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διαχωρισμένο σύστημα διαφέρουν. Ορισμένοι πιστεύουν ότι μέχρι -5 κλιματιστικό δεν είναι σε κίνδυνο. Αλλά πολλοί εγκαταστάτες λένε ότι για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και βλάβες, είναι καλύτερο να μην ενεργοποιήσετε τη συσκευή σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Τι μπορώ να εξοικονομήσω για την αγορά ενός κλιματιστικού

Για να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά κλιματισμού είναι πιθανό ένα κύμα. Δεν είναι τόσο διαφημισμένες μάρκες φθηνότερες από τις γνωστές. Μερικές φορές μπορείτε να αποθηκεύσετε σε κλιματιστικά με μικρά εξωτερικά ελαττώματα (οι πωλητές συχνά κάνουν έκπτωση, ορισμένες φορές σημαντικές, λόγω μικρών μαρκών, γρατζουνιών κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, δεν αξίζει να ακολουθήσουμε αμφίβολη φθηνότητα: ένα μοντέλο από έναν απολύτως άγνωστο παραγωγό μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο, αλλά είναι απίθανο να διαρκέσει πολύ.

Σύμφωνα με την παλιά ρωσική παροιμία, το έλκηθρο θα πρέπει να μαγειρεύεται το καλοκαίρι, και το καροτσάκι το χειμώνα. Αξίζει επίσης να κάνει με τον κλιματισμό: μην περιμένετε το καλοκαίρι και σκεφτείτε να αγοράσετε εξοπλισμό κλιματισμού το φθινόπωρο, το χειμώνα ή την άνοιξη. Φθηνότερο θα κάνει τα πάντα: αγορά και εγκατάσταση. Εξοικονόμηση κατά την αγορά ενός κλιματιστικού είναι δυνατό και σε περίπτωση που μια παραγγελία γίνει σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν δημιουργεί υψηλά περιθώρια κέρδους για να επιστρέψει το κόστος του για τους συμβούλους εμπορικών χώρων και πωλήσεων (το έργο των εξ αποστάσεως συμβούλων είναι πάντοτε φθηνότερο).