Οφέλη και βλάβες των οικιακών συσκευών υγρασίας

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο οικιακό αντικείμενο ως υγραντήρα αέρα. Αυτό δεν είναι καινοτομία, επειδή αυτή η συσκευή εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό. Αλλά εδώ είναι μια μεγάλη δημοτικότητα μόνο πρόσφατα. Και τότε μόνο επειδή συστήνεται από τους γιατρούς. Όπως, ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβής για την υγεία. Και σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί... Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακό; Ή μήπως είναι θεωρία συνωμοσίας; Ας καταλάβουμε.

Επιχειρήματα για τον υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι επιβλαβής. Ειδικά για τα παιδιά. Όπως θυμάστε από την πορεία της ανατομίας, στα μωρά η μεταβολική διαδικασία περνά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε έναν ενήλικα. Από την άποψη αυτή, παράγουν περισσότερη θερμότητα. Η ρύθμιση του καθεστώτος θερμοκρασίας, ως επί το πλείστον, γίνεται με τη βοήθεια των πνευμόνων και εν μέρει μέσω του δέρματος.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα, τι θα πρέπει να ρυθμίζουν αυτές οι αρχές; Εδώ είναι τα εξής. Το παιδί χάνει πολύ υγρό με ιδρώτα, το αίμα συμπυκνώνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Οι κάτοικοι ενός "ξηρού" διαμερίσματος μπορούν επίσης να κερδίσουν άσθμα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φλεγμονή των πνευμόνων κ.λπ.

Για να είστε υγιείς και εσείς και το παιδί σας, οι γιατροί συνιστούν την εγκατάσταση υγραντήρων. Φυσικά, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά είναι οι μονάδες που το υποστηρίζουν τόσο χρήσιμες;

Επιχειρήματα "κατά" του υγραντήρα

Γιατί να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα; Οι αναφορές λένε ότι υπάρχει κάποιο όφελος. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Αυτό είναι για αυτούς και θα μιλήσουμε.

 • Υγραντήρες ατμού. Εξαιρετικά επικίνδυνο θέμα. Πρώτον, μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Δεύτερον, εκπέμπει ζεστό αέρα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον θερμαντήρα αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου, καθιστώντας τον "ζεστό" και "υγρό". Στους τοίχους του διαμερίσματός σας δημιουργείται κάτι που μοιάζει με τροπικό κλίμα. Και αυτό μπορεί να βλάψει και εσάς και την οικογένειά σας. Τρίτον. Ένα τέτοιο συγκρότημα απαιτεί ειδική τοποθέτηση. Εάν το βάλετε κοντά στον τοίχο, μπορείτε να πείτε αμέσως το αντίο στην ταπετσαρία σας.
 • Κρύοι υγραντήρες. Αυτό είναι ένα κλασικό του είδους. Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μια τέτοια συσκευή αέρα και ενυδατώνει, και καθαρό. Η λειτουργία της μονάδας μοιάζει με αυτό. Η συσκευή παίρνει αέρα δωματίου, περνάει μέσα από τα φίλτρα και με ένα ανεμιστήρα δίνει πίσω ήδη υγρό. Ωστόσο, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τέτοιων συσκευών ξεχνάμε ότι τα φίλτρα πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι ζωντανοί οργανισμοί που αυτό υγρό αέρα αποτίθενται στο βλεννογόνο μεμβράνη και εισέρχονται στους πνεύμονες. Επομένως, τα ίδια αυτά φίλτρα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Πόσο συχνά; Αλλά αυτό είναι γραμμένο στο διαβατήριο της συσκευής.
 • Υγραντήρες υπερήχων. Αυτό είναι γενικά μια μοναδική σειρά συσκευών, οι οποίες, ειλικρινά, εκπλήσσουν με την άσκοπη χρήση τους. Επιπλέον, ένας υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βλάψει. Και γι 'αυτό. Η υγρασία πραγματοποιείται με την εκτόξευση νερού από τη μονάδα. Ναι, ναι. Και μαζί με τα σωματίδια νερού που διασκορπίζονται, όλα όσα βρίσκονται σε αυτό το νερό είναι στον αέρα. Μετά από όλα, στη συσκευή που ρίχνετε νερό από κάτω από τη βρύση, η οποία ακόμη και να πλύνετε είναι ανεπιθύμητη, και ακόμα περισσότερο να πίνετε.

Αφού έχετε δανειστεί έναν υγραντήρα στο σπίτι, έχετε αποκτήσει έναν άλλο «πονοκέφαλο», ο οποίος απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας είναι καλός, αλλά μόνο μέτρια υγρός. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, αλλιώς το διαμέρισμά σας θα μετατραπεί σε εστία μανιταριών (και αυτό είναι τουλάχιστον).

Μύθοι για τους υγραντήρες του αέρα

Για να αγοράσετε ή να μην αγοράσετε έναν υγραντήρα; Ποια είναι η χρήση και η βλάβη αυτής της συσκευής; Κριτικές και απόψεις των γιατρών σχετικά με τη συσκευή και την ανάγκη της; Αυτά τα ερωτήματα συνεχώς στρέφονται στο μυαλό του καθενός που νοιάζεται για την υγεία τους. Και αν τα οφέλη και τους κινδύνους της συσκευής είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής, εδώ είναι μια αναθεώρηση των ειδικών... Ας δούμε ποιες είναι οι μύθοι του υγραντήρα είναι γεμάτη με τον τομέα των πληροφοριών και ό, τι λέγεται σε αυτό το θέμα ειδικούς.

Μύθος 1. Ο υγραντήρας προκαλεί στηθάγχη

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν προκαλεί πονόλαιμο. Αλλά η υγρασία είναι πάνω από 80% - ναι. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 45-60% για έναν ενήλικα και 50-70% για ένα παιδί.

Μύθος 2. Η μονάδα δεν το κάνει διαχειρίζεται με την εργασία

Φυσικά, ο υγραντήρας δεν θα κάνει τίποτα καλό εάν δεν έχει επιλεγεί σωστά. Επιλέξτε τη συσκευή για τροφοδοσία και συγκρίνετε την με την περιοχή που θέλετε να υγραίνετε. Εάν το διαβατήριο λέει ότι βελτιστοποιεί το κλίμα σε μια έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε σε ένα δωμάτιο των 25 τετραγωνικών μέτρων θα είναι εντελώς άχρηστο.

Μύθος 3. Οι υγραντήρες είναι επικίνδυνοι για detth

Μόνο ένας τύπος υγραντήρα είναι επικίνδυνος - ατμός. Ένα παιδί μπορεί να καεί από ζεστό ατμό. Επομένως, ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να βρίσκεται σε μια ζώνη μη προσπελάσιμη για τα παιδιά.

Μύθος 4. Ο υγραντήρας δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση

Η ίδια η συσκευή δεν είναι ακριβή, αλλά τα αναλώσιμα (φίλτρα) μπορούν να σας πετάξουν σε μια δεκάρα. Ναι, ναι. Από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν. Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο συχνά. Διαβάστε τις οδηγίες και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας εκ των προτέρων. Θυμηθείτε, η υγεία είναι πάνω απ 'όλα.

Υγραντήρας και παιδί

Η υγρασία του αέρα είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα των καλών γονέων. Εξάλλου, για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, το μωρό χρειάζεται ένα βέλτιστο καθεστώς υγρασίας αέρα. Αλλά πολλοί γονείς αρνούνται αυτή τη συσκευή, θεωρώντας ότι είναι μια άχρηστη και επικίνδυνη απόκτηση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να μην βλάψετε

Εάν αγοράσατε έναν υγραντήρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες. Μόλις μελετήσετε λεπτομερώς τα συνοδευτικά έγγραφα, ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε το όργανο. Και μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο, ξεχάστε ξαφνικά τους βασικούς κανόνες λειτουργίας. Με την ευκαιρία, εδώ είναι:

 • εξοικειωθείτε με την τεκμηρίωση.
 • συσκευές νέας γενιάς, συνήθως εξοπλισμένες με υγρασία - μια συσκευή που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Αν όχι, πάρτε ένα υγρόμετρο. Και θυμηθείτε, η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%.
 • ακόμη και αν έχετε έναν υγραντήρα, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο. Και, φυσικά, να διατηρήσουμε ένα καθεστώς θερμοκρασίας 20-24 βαθμών.
 • πρέπει να φροντίσετε τον υγραντήρα. Σκουπίστε καθαρά από τη σκόνη, αλλάξτε τα φίλτρα.
 • Οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα για τα παιδιά.

Σε αυτό, ίσως, όλα. Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακός - το ζήτημα έχει διευθετηθεί. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κατάλληλη μονάδα για τον εαυτό σας, μην κάνετε μια επιλογή, με βάση την ανατροφοδότηση από τους χρήστες. Αν και κάτι μπορείτε να μάθετε από τον εαυτό σας. Ευχάριστο ψώνια.

Όλοι για τους υγραντήρες αέρα

Το φυσιολογικό επίπεδο υγρασίας για την κεντρική Ρωσία είναι 50-80%. Αλλά, κατά κανόνα, στα διαμερίσματα μας (ειδικά το χειμώνα) αυτός ο δείκτης είναι 2-3 φορές χαμηλότερος και είναι κατά μέσο όρο 25% χαμηλότερος από ό, τι στην έρημο της Σαχάρας. Εγκαθιστώντας στο διαμέρισμά μας κλιματιστικά, πλαστικά παράθυρα και ισχυρές μπαταρίες, δεν σκέφτομαι το γεγονός ότι ο αέρας υπό την επίδραση τέτοιων μεθόδων θέρμανσης στεγνώνει. Ωστόσο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα σήμερα είναι η ξηρότητα του αέρα στην αίθουσα. Τι είναι τόσο τρομερό γι 'αυτό; Και εδώ είναι...

Τι αναπνέουμε;
Καθημερινά αναπνεύοντας ξηρό αέρα, βλάπτουμε τους πνεύμονές μας. Η ξηρότητα τους ερεθίζει και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο βήχα. Η βλεννογόνος μεμβράνη της μύτης αντιδρά επίσης αρνητικά σε χαμηλό επίπεδο υγρασίας. Μπορεί να αρχίσει να ραγίζει, στη μύτη θα υπάρξουν δυσάρεστες αισθήσεις. Οι αποξεραμένες βλεννώδεις μεμβράνες δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση πολλών βακτηριδίων, η ανοσία μειώνεται, το άτομο αρχίζει να αρρωσταίνεται συχνότερα. Το δέρμα γίνεται ξηρό, με φόντο μειωμένης ανοσίας, μπορεί να αναπτυχθούν αλλεργίες.
Ο οργανισμός του ανήσυχου παιδιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην επίδραση των επιθετικών επιθέσεων του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο οργανισμός των ψίχουλα είναι χειρότερα προσαρμοσμένος, είναι πιο απαιτητικοί από τους όρους της "κατοίκησης". Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές λοσιόν και σταγόνες στη μύτη με την περιεκτικότητα σε θαλασσινό αλάτι, αλλά αυτό είναι ενοχλητικό. Επιπλέον, πολλά προϊόντα προστασίας των παιδιών απλώς δεν ταιριάζουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αντενδείκνυνται. Τι να κάνετε σε αυτή την κατάσταση;

Μικρό, ναι, διαγράψτε!
Για να βοηθήσει τη φροντίδα μητέρα θα έρθει σύγχρονη τεχνολογία. Τώρα το πρόβλημα της ξηρότητας του αέρα μπορεί εύκολα να λυθεί - εγκαταστήστε έναν υγραντήρα αέρα στο διαμέρισμα. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εφεύρεση, η οποία επιτρέπει για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας στο βέλτιστο για το σήμα ενός ατόμου 50-60%. Υπάρχουν 5 κύριοι τύποι υγραντήρες αέρα - ατμός, παραδοσιακός, υπερήχων, "πλύσεις αέρα" και κλιματικά συγκροτήματα.
Το πιο απλό και φθηνό - υγραντήρες ατμού. Δουλεύουν με την αρχή της θερμής εξάτμισης, ενώ ο αέρας γεμίζει με αποστειρωμένο ατμό. Σε ορισμένες συσκευές αυτού του τύπου παρέχονται οι λειτουργίες της εισπνοής και της αρωματοποίησης. Η εισπνοή θερμού υγρού ατμού με αρωματικά έλαια έχει ευεργετική επίδραση στην βλεννογόνο μεμβράνη της αναπνευστικής οδού. Οι εν λόγω υγραντήρες πρέπει να τοποθετούνται σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 50 τ.μ.
Το έργο του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα βασίζεται στην αρχή της αυτορύθμισης της "ψυχρής" εξάτμισης. Ο αέρας που τρέχει από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο ενυδάτωσης και εξαερώνεται στο δωμάτιο που έχει ήδη βρεθεί. Ένα τέτοιο σύστημα, εκτός από την ύγρανση, καθαρίζει φυσικά τον αέρα με την εναπόθεση αιωρούμενων μικροσωματιδίων σε οριζόντιες επιφάνειες. Η προκύπτουσα επίδραση μοιάζει με πρόσφατο υγρό καθαρισμό στο δωμάτιο. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι σχεδιασμένοι για χώρο δωματίου 85-110 τ.μ.
Αρχή λειτουργίας υγραντήρα υπερήχων με βάση το γεγονός ότι το νερό από τη δεξαμενή, που πέφτει σε μια πλάκα που δονείται με υψηλή συχνότητα, χωρίζεται στον μικρότερο ψεκασμό. Οι μικροσκοπικές σταγόνες σχηματίζουν ένα είδος νέφους, περνώντας μέσα από το οποίο ο ξηρός αέρας υγραίνεται και τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Έτσι, ο υγραντήρας υπερήχων παράγει μια "ομίχλη" στο σπίτι. Μια τέτοια συσκευή θα πρέπει να τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις των 60-80 τετραγωνικών μέτρων. Σε πολλούς υγραντήρες αυτού του τύπου υπάρχει μια λειτουργία παρακολούθησης της στάθμης υγρασίας, η οποία, υποστηρίζοντας την υγρασία στο βέλτιστο σημάδι. Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να μιλάμε για μια μοναδική συσκευή - "πλύσιμο με αέρα". Η συσκευή συνδυάζει τις λειτουργίες υγρασίας και καθαρισμού του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής βασίζεται σε πλαστικούς δίσκους, οι οποίοι, περιστρεφόμενοι, αντλούν από τον εαυτό τους σταγόνες νερού από τη λεκάνη και ο αέρας, που διέρχεται από αυτά, υγραίνεται και καθαρίζεται φυσικά. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το πλύσιμο του αέρα, που συμβαίνει στη φύση κατά τη διάρκεια της βροχής. Το "Air Wash" θα είναι σχετικό στο δωμάτιο μέχρι 50 τ.μ.

Με την ευκαιρία, ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο είναι απολύτως όλους τους υγραντήρες, - αυτό είναι μια μείωση της σκόνης του δωματίου. Συνήθως μια πολύ λεπτή σκόνη, αόρατα με γυμνό μάτι, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεισδύσει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια: κουρτίνες, ταπετσαρίες καναπέ, μικρο-ρωγμές στα έπιπλα, καθώς το δέρμα και τους πνεύμονες. Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από μια τέτοια σκονισμένη σκόνη - απλά δεν μπορεί να δει. Η ηλεκτρική σκούπα εδώ δεν είναι βοηθός: οδηγεί μόνο τη σκόνη από τόπο σε τόπο. Λόγω των υγραντήρων αέρα, τα σωματίδια σκόνης απορροφούν την υγρασία, γίνονται βαρύτερα και πέφτουν επίπεδα σε οριζόντια επιφάνεια. Απομένει μόνο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό! Μερικοί κατασκευαστές επέτρεψαν τη χρήση ειδικής ασημένιας ράβδου στους υγραντήρες. Με τη βοήθειά του υπάρχει αποτελεσματική απολύμανση του νερού και θάνατος των ιών, των βακτηριδίων και άλλων παθογόνων παραγόντων (περισσότερα από 650 είδη). Επιπλέον, χάρη σε μια τέτοια ραβδί, το νερό στον υγραντήρα δεν ανθίζει και, κατά συνέπεια, δεν θα μυρίσει.
Οι υγραντήρες αέρα είναι αρκετά συμπαγής, ελαφρύς και κινητός - μπορούν να κινηθούν γύρω από το διαμέρισμα και να ληφθούν μαζί τους (για παράδειγμα, σε μια ντάκα). Τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα - απλά χρειαστεί να ρίξετε νερό σε ειδική δεξαμενή.

Wet business!
Χρειάζεται μόνο να προσθέσουμε ότι η κανονική υγρασία απαιτείται όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για ό, τι τους περιβάλλει: φυτά, έπιπλα, παρκέ. Θέλετε να διατηρήσετε την υγεία ολόκληρης της οικογένειας και την άνεση στο σπίτι - σκεφτείτε σοβαρά την εγκατάσταση ενός υγραντήρα αέρα!
Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Χρήσιμα άρθρα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους υγραντήρες

Μπορεί ένας υγραντήρας αέρα να βοηθήσει στη ζέστη του καλοκαιριού;

Φυσικά, για να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα, όπως κάνει το κλιματιστικό, ο υγραντήρας αέρα δεν μπορεί. Ωστόσο, για να συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι, είναι αρκετά ικανός. Το πιο άνετη σχετικής υγρασίας για την ανθρώπινη αέρα το καλοκαίρι είναι περίπου 50-65%, το χειμώνα, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο εύρος 40-60%. Στο αποπνικτικός καιρικές συνθήκες ξηρά υγρασία, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 20-30%, η οποία είναι ο λόγος για ακόμη πιο ξηρό δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, και τα σπίτια μας μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα επίθεση σκόνη του δρόμου, που επιπλέει σε μια μυριάδα ξηρού αέρα.

Λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα αέρα, οι δυσάρεστες εντυπώσεις από την ξηρότητα του αέρα εξαφανίζονται και η βρεγμένη σκόνη ακουμπά αμέσως στο πάτωμα, σταματώντας στις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης, ερεθίζοντας τις.

Γιατί εμφανίζεται λευκή επικάλυψη στα έπιπλα όταν λειτουργούν οι υγραντήρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πώς να το αποφύγετε;

Λευκό πλάκα ασβέστιο εμφανίζεται όταν οι υπερήχων υγραντήρες στην οποία το φυσίγγιο δεν έχει εγκατασταθεί κατά ασβεστίου: ασβέστιο μικρότερα σωματίδια μαζί με ένα ομίχλη νερό τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Άμεση κίνδυνο για τον άνθρωπο ένα τέτοιο ίζημα είναι, ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής επαφή με τους βλεννογόνους πλάκα αεραγωγούς του παιδιού (αν η συσκευή είναι στην περιοχή της κούνιας) μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως το άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία...

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, στα δωμάτια των παιδιών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους. Τύποι υγραντήρες, για παράδειγμα, τον καθαρισμό του αέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η οποία πλάκα ασβεστίου στο δωμάτιο δεν σχηματίζεται, ή, αν έχετε ήδη αποκτήσει υπερήχων υγραντήρα γεμίζουν μόνο αποσταγμένο νερό μέσα στη συσκευή, η οποία δεν έχει ξένες ακαθαρσίες.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα: υγραντήρας υπερήχων, υγραντήρας ατμού και πλύσιμο αέρα. Πώς λειτουργούν;

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα: τα ειδικά στοιχεία θερμαίνονται σε αυτό, έτσι ώστε ο ατμός να βγαίνει από τη συσκευή, με τη βοήθεια της οποίας γίνεται υγρασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος υγραντήρα δεν είναι πολύ δημοφιλής τώρα, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων κοντά, και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστά ασύμφορο σε μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού. Μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, έχει υψηλή υγρασία ικανότητα, μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καταναλώνει ένα ελάχιστο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Η υγρασία συμβαίνει λόγω της ομίχλης του νερού, η οποία σχηματίζεται λόγω της θραύσης του νερού σε λεπτά σωματίδια με ειδική μεμβράνη μέσα στη συσκευή. Ωστόσο, χωρίς την ενσωματωμένη υγρασία στη λειτουργία μη σταματήματος λειτουργίας, ο υγραντήρας υπερήχων είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα χώρου. Επιπλέον, εάν το νερό που χρησιμοποιείτε είναι δύσκαμπτο, ένα λευκό ίζημα (το οποίο θα καλύψει την επιφάνεια των αντικειμένων γύρω από τη συσκευή) μπορεί να βγει από τη συσκευή με ομίχλη νερού.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι η πιο τέλεια επιλογή ανάμεσα στους υγραντήρες αέρα. Επιπλέον, εκτός από την κύρια λειτουργία του, η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τα πιο ρυπογόνα σωματίδια: οικιακή σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Η αρχή του πλυσίματος αέρα είναι ότι ο αέρας του δωματίου αντλείται επανειλημμένα μέσω της συσκευής, ειδικά μέσω των πλακών που περιστρέφονται στο νερό. Στην επιφάνεια των πλακών, ο αέρας υγραίνεται στο μοριακό επίπεδο και τα σωματίδια βρωμιάς, τα οποία μαζί με αυτά εισέρχονται στον νεροχύτη, εγκαθίστανται στην παλέτα της συσκευής. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας αέρα αποκλείει την υπερχείλιση και τη συμπύκνωσή του στα έπιπλα. Τα πλυντήρια αέρα καθώς και οι υγραντήρες με υπερήχους καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα και δουλεύουν πολύ ήσυχα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κρεβατοκάμαρα.

Γιατί μερικοί υγροποιητές έχουν ενσωματωμένα υγραμερή και υγροστάτες, και άλλοι δεν το κάνουν;

Το υγρόμετρο είναι μια συσκευή που μετρά τη σχετική υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο. hygrostat - μια συσκευή που μπορεί να απενεργοποιήσει τον υγραντήρα όταν επιτευχθεί συγκεκριμένη σχετική υγρασία αέρα.

Αυτά τα όργανα μέτρησης είναι απαραίτητα για τους υγραντήρες αέρα τύπου υπερήχων και ατμού για τον έλεγχο της διαδικασίας υγρασίας, επειδή λόγω της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης ατμού και της λεπτής διασκορπισμένης ύδατος, αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να υγροποιήσουν γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο. Επομένως, στους υγραντήρες ατμού και υπερήχων, το υγρόμετρο και η υγροστάτη ενεργούν ως έλεγχοι.

Για υγραντήρες αέρα παραδοσιακού τύπου (το οποίο αναφέρεται αέρα και πλύση) υγρόμετρο και υγροστάτη και δεν απαιτείται, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές προοδευτικά υγραίνεται αέρα σε μοριακό επίπεδο, εξαιρουμένων υπεράρδευση του. Οι υγροστάτες παρουσία και υγρόμετρα για τα ύφαλα των υγραντήρες παραδοσιακού τύπου είναι απλώς διακοσμητικό.

Εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο χωριστά και να το εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2-3 μέτρα από τον υγραντήρα, μόνο σε τέτοιες συνθήκες το όργανο μέτρησης θα δείξει την ακριβή τιμή για ολόκληρο το δωμάτιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν υγραντήρα αέρα;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει στους περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται την ανάγκη υγρασίας του αέρα. Η αρχή της χρήσης και συντήρησης του υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο του. Ας δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο κύριους τύπους υγραντήρων αέρα: έναν υγραντήρα υπερήχων και έναν νεροχύτη αέρα.

Για να υπερήχων υγραντήρα σας λειτούργησε σωστά, είναι απαραίτητο τακτικά για να το γεμίσει με νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό, ότι μαζί με την ομίχλη νερό σε ένα δωμάτιο δεν εισέρχεται στο επίχρισμα ασβεστίου. Ή, εάν υπάρχει, χρησιμοποιήστε μια ιδιόκτητη κασέτα έναντι σκληρού νερού. Εκτός από την ξεπλύνετε τακτικά τη βάση της συσκευής, όπου η μεμβράνη (το κύριο στοιχείο εργασίας) και μια δεξαμενή νερού με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, αραιώνεται με νερό, για την πρόληψη της εναπόθεσης του ασβεστίου εντός του μέσου.

Ένας υγραντήρας υπερήχων συνιστάται να εγκατασταθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια, περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συμπύκνωση στα γύρω αντικείμενα και η ομίχλη νερού έχει χρόνο να διαλυθεί στον αέρα.

Καθαρισμός του αέρα, αντίθετα, είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα, επειδή δεν αφήνει κανένα συμπύκνωσης στο πάτωμα και είναι πιο αποτελεσματική ως καθαριστής αέρα, όσο το δυνατόν περισσότερο ο σχηματισμός συλλαμβάνει το πιο βρώμικο αέρα των νοικοκυριών στο μέτρο από το πάτωμα. Είναι πολύ απλό να φροντίζετε το πλύσιμο με αέρα - αρκεί να ρίχνετε τακτικά νερό στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο νερό της βρύσης. Η αρχή της εξάτμισης κρύου, που χρησιμοποιείται στη συσκευή, εξαλείφει το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στα έπιπλα δίπλα στη συσκευή. Συνιστάται κάθε λίγους μήνες, καθαρίζετε τη συσκευή με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, ή με τη βοήθεια του αρχικού καθαριστής για τη συσκευή Venta για την αφαίρεση πλάκας ασβεστίου στο εσωτερικό της συσκευής. Και επίσης μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τη συσκευή με κάθε αλλαγή νερού (συνήθως κάθε 1-2 ημέρες).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες αέρα

Στις συνθήκες της μητρόπολης, όταν ζούμε μισό χρόνο σε κρύο κλίμα με κεντρική θέρμανση, το ζήτημα του εάν χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα ή όχι δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί. Φυσικά, είναι απαραίτητο, αφού απλώς δεν είναι δυνατόν να αντισταθούμε την έλλειψη υγρασίας με άλλο τρόπο. Οι αρχαίοι τρόποι με την ύπαρξη κλινοσκεπασμάτων στο δωμάτιο και η τοποθέτηση δοχείων με νερό κάτω από τη θέρμανση των μπαταριών είναι αναποτελεσματικοί και, κυρίως, δεν είναι αισθητικοί και όχι υγιεινοί. Για ένα σύγχρονο άτομο που νοιάζεται για την υγεία του και για την υγεία των αγαπημένων του, η απάντηση είναι προφανής: ένας υγραντήρας αέρα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό σε κάθε σπίτι.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους υγραντήρες αέρα

Λεπτομέρειες σχετικά με τους υγραντήρες αέρα.

1. Υγρασία αέρα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την υγρασία στον αέρα στο διαμέρισμά σας, ανταποκρίνεται στις φυσικές και υγειονομικές προδιαγραφές;

Η κανονική περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα είναι περίπου 60%. Όσο πιο ψυχρός είναι ο αέρας, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό υγρασίας. Οι αγωγοί και τα θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης στα διαμερίσματά μας στεγνώνουν το ήδη χαμηλό ποσοστό υγρασίας του χειμώνα στο 25-30%. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που καθιστούν ανεπαρκή την υγρασία του αέρα, δυστυχώς, η αστικοποιημένη ζωή δεν σπαταλά την ατμόσφαιρα και η υγρασία του αέρα δεν είναι καθόλου ιδανική.

Προσδιορίστε εάν υπάρχει αρκετός αέρας στο διαμέρισμά σας για υγρασία, μπορείτε και χωρίς συσκευές. Η πιο ακριβής ένδειξη της έλλειψης υγρασίας - φυτών. Όταν λένε ότι τα φυτά χρειάζονται υγρασία, συνήθως σημαίνει τακτική πότισμα, ξεχνώντας έναν τέτοιο παράγοντα όπως η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τροπικά είδη, συνηθισμένα στην αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα. Ανεξάρτητα από το πόσο νερό, πείτε, μια φτέρη, η πιθανότητα ότι το φυτό θα μαραθεί στον ξηρό χειμερινό αέρα δεν θα μειωθεί.

Ένας άλλος δείκτης ανεπαρκούς υγρασίας είναι η ευημερία. Εάν συχνά αισθάνεστε κουρασμένοι και συγκλονισμένοι, είναι δύσκολο να εστιάσετε σε ένα πράγμα - υπάρχουν σαφή σημάδια ξηρού αέρα. Επίσης, λόγω του ξηρού αέρα στο δωμάτιο, το παρκέ και τα έπιπλα στεγνώνουν.

2. Μειωμένη υγρασία.

Τι απειλεί την υγεία μας με μειωμένη υγρασία; Από ιατρική άποψη, ο υπερβολικά ξηρός αέρας είναι κακός στο ότι εμποδίζει την είσοδο οξυγόνου στο κυκλοφορικό σύστημα. Ως εκ τούτου κόπωση, ανεπαρκής συγκέντρωση της προσοχής, δυσφορία.

Η ξηρότητα της βλεννώδους μεμβράνης του στόματος και του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλείται επίσης από την έλλειψη υγρασίας στον αέρα, αυξάνει τον κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων και μειώνει την αντίσταση του σώματος στις λοιμώξεις. Ειδικά από την ξηρότητα του αέρα, τα παιδιά υποφέρουν - απλά λόγω ενός αδύναμου σώματος.

Ένα άλλο ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα του ξηρού αέρα είναι η γήρανση του δέρματος. Το δέρμα μας περιέχει περίπου 10-15% νερό. Ο ξηρός αέρας, όπως ένα σφουγγάρι, απορροφά την υγρασία από το δέρμα, το οποίο γίνεται ξηρό, ξεφλουδίζεται, ραγισμένο, χάνει την ελαστικότητά του.

Εδώ βρίσκεται ο λόγος εμφάνισης των ρυτίδων. Καλλυντικές εταιρείες με δύναμη και κύριο σκοπό να διαφημίζουν ενυδατικά σουπερ-κρεμ και θαυματουργικά πηκτώματα. Είναι κατανοητό - είναι πολύ πιο αποδοτικό να ασχοληθούμε με την έρευνα παρά με την αιτία. Εν τω μεταξύ, για τις γυναίκες που ζουν σε ένα κλίμα με κανονική περιεκτικότητα σε υγρασία, το δέρμα παραμένει ομαλό και εύπλαστο ακόμα και στα γηρατειά, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τους πολίτες που ζουν σε ξηρό κλίμα.

3. Πώς μπορώ να αυξήσω την υγρασία στο διαμέρισμα;

Η παλαιότερη και πιο γνωστή μέθοδος είναι η τοποθέτηση βάζων σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή η ύπαρξη υγρών πετσετών στις μπαταρίες, αλλά αυτό δημιουργεί πολλές ενοχλήσεις και χαλάει την εμφάνιση του διαμερίσματος και είναι επίσης αναποτελεσματικό, επειδή Το νερό από τα δοχεία εξατμίζεται πολύ αργά, και οι πετσέτες πρέπει να είναι συνεχώς ενυδατωμένες, καθώς στεγνώνουν. Όπως πολλοί είναι λάθος, πιστεύοντας ότι εάν αγοράσουν ένα διακοσμητικό σιντριβάνι, τότε θα έχουν αρκετό υγρό αέρα στο δωμάτιο στο οποίο στέκεται. Αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη, επειδή αυτή η βρύση δεν μπορεί να υγραίνει ακόμη και μια μικρή περιοχή, ενώ οι υγραντήρες είναι σχεδιασμένοι για μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων. έως 70 τ.μ. Και, επιπλέον, αν νομίζετε λογικά, τότε ένα λίτρο νερού στο σιντριβάνι είναι αρκετό για αρκετές ημέρες και οι υγραντήρες αέρα εξατμίζονται 200-600 (ανάλογα με το μοντέλο) νερού ανά ώρα.

4. Τι είναι οι υγραντήρες;


Οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

1. Με "κρύα" εξάτμιση (υγραντήρα εξαερισμού),

2. Υγραντήρες ατμού (με ζεστό ατμό),

3. Υγραντήρες υπερήχων.

Ο απλούστερος σχεδιασμός είναι για εξατμιστές υγραντήρες. Για παράδειγμα, Air Comfort υγραντήρες επιχείρηση εξατμιστική λειτουργούν ως εξής: στη δεξαμενή συσκευή γεμίζεται με νερό το οποίο σταδιακά εξατμίζεται, αλλά προκειμένου η διαδικασία να είναι πιο αποτελεσματική και το νερό εξατμίζεται γρήγορα στην συσκευή είναι ένας ανεμιστήρας που έχει δύο τρόπους λειτουργίας: ημερήσια και νυχτερινή. Ο ρυθμός εξάτμισης του νερού σε μια τέτοια συσκευή είναι 200-300 ml. ανά ώρα. Επίσης σε αυτή την υγραντήρα έχει ένα καουτσούκ φίλτρο με αντιβακτηριακή εμποτισμού, με την οποία μπορεί κανείς να απαλλαγούμε από τη σκόνη, ο καπνός του τσιγάρου και τα βακτήρια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της συσκευής είναι ότι μπορεί να προστεθούν και αρωματικά έλαια και δεν έχει καμία ανάγκη νερού. (το μέσο κόστος ενός φίλτρου για μια τέτοια συσκευή είναι 500 ρούβλια)

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του εξατμιστή αέρα υγραντήρα - ως εξάτμιση πραγματοποιείται χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο, τότε η υγρασία του αέρα ρυθμίζεται από μόνη της, και δεν υπερβαίνει το βέλτιστο επίπεδο. Κατά συνέπεια, η διαδικασία εξάτμισης σε τέτοιους υγραντήρες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο - τόσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο πιο αργή είναι η εξάτμιση και αντίστροφα.

Πλεονεκτήματα ενός "κρύου" υγραντήρα:

 χαμηλό επίπεδο θορύβου,

 ακραία οικονομία - η κατανάλωση ενέργειας δεν υπερβαίνει τα 10-20 W.

Η κατασκευή του υγραντήρα ατμού περιπλέκεται από την παρουσία ενός θερμαντικού στοιχείου. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής αυτού του τύπου είναι επίσης απλή και μοιάζει με την αρχή της δράσης. συνηθισμένη τσαγιέρα! Το νερό θερμαίνεται, ο διαμορφωμένος ατμός υγραίνει τον αέρα. Αυτό είναι όλο.

Η ισχύς ενός τέτοιου υγραντήρα, αντίστοιχα, είναι πολύ υψηλότερη από αυτή ενός «κρύου». Η συσκευή αυξάνει εύκολα την υγρασία σε οποιοδήποτε επιθυμητό επίπεδο. Κατά κανόνα, ένας ειδικός αισθητήρας περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό των υγραντήρων ατμού - ενός υγραστικού, ο οποίος απενεργοποιεί τη συσκευή αφού φθάσει σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Χωρίς μια τέτοια συσκευή, μια ισχυρή συσκευή θα εμποδίσει εύκολα την απαραίτητη συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα.

Με τη σχετική έλλειψη υγραντήρες ατμού μπορεί πιθανώς να αποδοθεί μεγαλύτερη από τις αναθυμιάσεων συσκευές, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας - περίπου 300-500 watts. Αυξάνει και η ροή νερού - περίπου 7-16 λίτρα την ημέρα, ανάλογα με την ισχύ της συσκευής. Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία του υγραντήρα ατμού και διαφορετικές απαιτήσεις - εκτός από την τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας, θα πρέπει περιοδικά καθαρίσετε την κλίμακα (όπως σε μια τσαγιέρα), καθώς και για να τον κρατήσει μακριά από την ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα παιδιά.

Τελευταίες εξελίξεις!
Το τελευταίο "τσιμπάκι" των σύγχρονων τεχνολογιών είναι οι υπερηχητικοί υγραντήρες. Η αρχή της λειτουργίας εδώ, φυσικά, είναι ασύγκριτη με την εργασία του βραστήρα. Αν δεν πηγαίνετε στους επιστημονικούς όρους, τότε

Ο υγραντήρας υπερήχων λειτουργεί ως εξής. Ειδικά στοιχεία που βυθίζονται στο νερό - πιεζοηλεκτρικά - υπό την επίδραση των υψηλής συχνότητας ήχων (υπερήχων) δονήσεις μετατρέπουν τις ηλεκτρικές δονήσεις σε μηχανικούς κραδασμούς. Ένας πολτός σχηματίζεται από μικροσκοπικά σωματίδια νερού και αέρα -

ένα είδος ομίχλης ή ένα σύννεφο. Ένας μικρός ανεμιστήρας τροφοδοτεί το προκύπτον μίγμα σε ένα δωμάτιο όπου μετατρέπεται σε κρύο ατμό.

Πλεονεκτήματα συσκευών υπερήχων:

??? Διατηρήστε αυτόματα το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας

??? Χαμηλό επίπεδο θορύβου

??? Αυτόματη απενεργοποίηση όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ενός τέτοιου υγραντήρα είναι το μοντέλο B-740. Αυτή η συσκευή έχει τη λειτουργία "Υγειονομική περίθαλψη", στην οποία η συσκευή λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία και εκθέτει και διατηρεί αυτόματα (ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο) το πιο ευνοϊκό επίπεδο υγρασίας για το σώμα σας. Επιπλέον, για να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα σε αυτό το μοντέλο, υπάρχει μια λειτουργία της «Αρωματοθεραπείας»: μπορείτε να στάξετε σε ένα ειδικό δοχείο οποιωνδήποτε αρωματικών ελαίων και να απολαύσετε τη μυρωδιά των τροπικών φρούτων και λουλουδιών.

Τέλος, θέλω να πω ότι υγραντήρες σήμερα καταλαμβάνουν ένα όλο και πιο σημαντική θέση στην αγορά HVAC, μια κατάσταση που είναι απόλυτα δικαιολογημένο, διότι Αυτές οι συσκευές είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες και η αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους είναι αισθητή "με την αφή". Η υγρασία του αέρα και η θετική επίδρασή του γίνονται πολύ γρήγορα αισθητές και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν υγραντήρες παραμένουν ικανοποιημένοι. Συχνά αποκτούν επιπλέον moisturizers για όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος, η οποία είναι μια πολύ αποκαλυπτική στιγμή.

Blog Rn21.ru

Stihanov Roman - όλα όσα είναι ενδιαφέροντα

Η όλη αλήθεια για τους υπερηχητικούς υγραντήρες στην προσωπική εμπειρία.

Με την ευκαιρία. Εδώ ζήτησε από ένα κοινωνικό δίκτυο, πριν από ένα μήνα, για συμβουλές σχετικά με τους υγραντήρες του αέρα. Στο τέλος, αγόρασα ένα υπερηχογράφημα. Επειδή το κλασικό (το οποίο το πλοίο ενυδατώνει στην πραγματικότητα), μου άρεσε ανόητο για τα χρήματα. Για το κόστος υπερήχων κατά μέσο όρο 3-8 χιλιάδες, και η κλασική - 20-40 χιλιάδες ρούβλια...

Εν ολίγοις, θα διαλύσω μερικούς μύθους σχετικά με τους υγραντήρες αέρα:

- Οι υπερηχητικοί υγραντήρες λειτουργούν δυνατά. Λοιπόν, για όλα που δεν μπορώ να εγγυηθώ, αλλά εδώ τα έργα μου QUIETLY. Ο ήχος είναι περίπου ο ίδιος με την τρέχουσα μονάδα συστήματος PC. Πολύ αδύναμη βουίζει. Από ένα μικρό ανεμιστήρα στο σύνολό του.

- Υγροποιητικά υπερήχων προκαλούν πονοκεφάλους από υπερήχους. Λοιπόν, εδώ, νομίζω, και ο ανόητος είναι σαφής ότι αυτό είναι πλήρης ανοησία)) Essno τίποτα δεν πονάει.

- Από υπερήχους υγραντήρες επί των επίπλων εμφανίζεται μια λευκή πλάκα. Είναι μόνο από προσωπική εμπειρία. Έχω χρησιμοποιήσει το moisturizer για ένα μήνα τώρα, το δωμάτιο είναι μικρό, τα έπιπλα είναι γεμάτα. Δεν υπάρχει λευκό επίχρισμα στα έπιπλα. Ούτε κοντά στον υγραντήρα ούτε μακριά. Ακόμα και λίγο. Η σκόνη σχηματίζεται, η πλάκα δεν είναι. Το νερό στον υγραντήρα χύνεται από κάτω από τη βρύση, αλλά φιλτράρεται (το συνηθισμένο φίλτρο "Barrier" για 400 ρούβλια). Και όλα είναι εντάξει.

- Κακή ενυδάτωση. Και πάλι, υποκειμενικά. Δεν έχω υγρόμετρο. Και δεν εμπιστεύομαι τις παραμέτρους του υγραντήρα, είναι πολύ απίθανο να υπάρχουν ακριβείς τιμές. Αλλά εμπιστεύομαι τα προσωπικά μου συναισθήματα. Μετά από πλήρη εργασία του υγραντήρα για 2-3 ώρες, ο αέρας στο κλειστό δωμάτιο (η πόρτα στο δωμάτιο είναι κλειστή, τα παράθυρα είναι κλειστά) γίνεται πολύ πιο ενυδατωμένη. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα καλά όταν αφήνετε το δωμάτιο. Ή όταν μπαίνετε στο δωμάτιο από άλλο δωμάτιο. Οπτικά υπάρχει η εντύπωση μιας πολύ ελαφριάς ομίχλης. Η διαφορική υγρασία δεν μπορεί να παραβλεφθεί απλώς από τη μύτη.

Συνοψίζοντας. Δεν ξέρω πώς άλλοι άνθρωποι είναι υπερήχων υγραντήρα, ιδιαίτερα στη δική μου περίπτωση, τυχόν κοινά προβλήματα που έχουν γραφτεί πάρα πολύ στα σχόλια σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Yandex.Market και σε απευθείας σύνδεση καταστήματα - δεν υπάρχει. Σε με AnyName ο υγραντήρας των χιλιάδων για 5 ρούβλια, ονομάζεται Timberk THU UL 11.

Σύμφωνα με την υγραντήρα - υπάρχει 3 καθεστώς έντασης άσκηση έχει δυνατότητα ιονισμού (ειδικά δεν το χρησιμοποιούν ως σημαντική διαφορά δεν παρατηρείται στο τέλος), είναι μια συνάρτηση του «ζεστό ατμών», αν και ο ατμός θερμαίνεται ακόμα αρκετά αδύναμη, στην πραγματικότητα, αντί το κρύο γίνεται ελαφρώς ζεστό? Υπάρχει επίσης μια λειτουργία από τη διακοπή, όταν μια ορισμένη υγρασία% υγρασία (δεν χρησιμοποιούν, επειδή η συσκευή δεν είναι σαφώς πολύ καλά καθορισμένη υγρασία, αλλά ό, τι θέλετε από τα παιχνίδια για το 5000 ρούβλια). δεξαμενή υγραντήρα 4 λίτρα, η δέσμη περιλαμβάνει 2 φίλτρο φυσιγγίου (που χρειάζονται για να ρίξει τον εαυτό μου δεξιά στη δεξαμενή, δεν θα εισαχθεί). Πίσω υπάρχει ένα σφουγγάρι για τη χρήση αρωματικών ελαίων, έτσι ώστε ο ατμός μπορεί να είναι αρωματικός - δεν ξέρω, δεν το χρησιμοποίησα. Το κύριο πράγμα είναι ότι με την υγρασία του αέρα η συσκευή αντιμετωπίζει με τη γνώμη μου περισσότερο από καλά.

Μια ενδιαφέρουσα στιγμή, υπάρχει επίσης ένας οπίσθιος φωτισμός οθόνης. Εδώ είναι σαφώς AMOLED, χρώμα, πολύχρωμο, φωτεινό, αλλά είναι ωραίο, απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 15-20 δευτερόλεπτα όπως μετά να μην αγγίξετε οτιδήποτε στο κουμπί ελέγχου. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν θα υπάρξει φωτισμός το βράδυ.... Αλλά όχι! Το κουμπί λειτουργίας όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην πρίζα (ακόμα και σε κατάσταση αναμονής) φωτίζεται πάντα με λαμπρό μπλε φως. Και εδώ ο φωτισμός του μπορεί να απενεργοποιηθεί, δυστυχώς, είναι αδύνατο. Δεν με νοιάζει πολύ, αλλά για κάποιον μπορεί να είναι κρίσιμο, το κουμπί λάμπει έντονα τη νύχτα. Αν και, μπορείτε να το κολλήσετε και να το χτυπήσετε, πιθανώς, σε ποιον είναι σημαντικό.

Η όλη αλήθεια για τα καθαριστικά και τους υγραντήρες

Σκεφτείτε για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι είναι πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί το καθαρό υγρός αέρας έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τη γενική υγεία, παλεύει ενάντια SARS και οι αλλεργίες, και η αναπνοή γίνεται εύκολη και ευχάριστη. Από μόνη της, ο αέρας δεν θα είναι καλύτερο, αλλά έξυπνα gadgets θα έρθουν στην βοήθεια, την οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Καθαριστές αέρα

Φαίνεται ο αέρας και ο αέρας, τι υπάρχει για να καθαρίσετε και γιατί; Στην πραγματικότητα, δεν αναπνέετε αρκετά ελεύθερα αν συμφωνείτε με τουλάχιστον ένα από αυτά τα σημεία:

 • ζείτε στην πόλη.
 • Κοντά στο σπίτι υπάρχει χώρος στάθμευσης, δρόμος, βιομηχανικό φυτό?
 • έχετε κατοικίδια ζώα?
 • στο διαμέρισμα υπάρχουν χαλιά, κουρτίνες, μαλακά παιχνίδια.

Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι από εμάς εμπίπτουν σε τουλάχιστον μία ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι διατρέχουν κίνδυνο υγείας. Η σκόνη οικιακής χρήσης, ο αερισμός του δρόμου, τα μαλλιά των ζώων και η γύρη καθιστούν τους πνεύμονες δύσκολο να λειτουργούν, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και να παρεμποδίσουν τον ύπνο. Ευτυχώς, ο καθαριστής αέρα θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, μένει μόνο να επιλέξει το σωστό.

Το κύριο πράγμα στο καθαριστικό είναι τα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο πιο αποδοτική θα είναι η συσκευή. Ανάλογα με τα φίλτρα και την οργάνωσή τους, τα καθαριστικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

Μηχανικά καθαριστικά

Αυτό το σύστημα φίλτρου λειτουργεί ως κόσκινο:

 • προκαταρκτικό φίλτρο υπό μορφή πλέγματος, του οποίου η αποστολή είναι να σταματήσει μεγάλα σωματίδια σκόνης, μαλλιού, χνούδι.
 • άνθρακας: στη σύνθεση του ενεργού άνθρακα, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσάρεστες οσμές, καπνό τσιγάρου και ορισμένες τοξικές ακαθαρσίες, αλλά είναι αποτελεσματική μόνο σε συνδυασμό με άλλα φίλτρα.
 • Φίλτρο HEPA, το οποίο είναι σε θέση να συγκρατεί σωματίδια έως 0,3 μικρά και να παρέχει καθαρισμό αέρα υψηλής ποιότητας, επαρκή και για τους ασθματικούς.

Τέτοια καθαριστικά μπορεί να είναι πιο θορυβώδη από τα αντίστοιχά τους και τα φίλτρα απαιτούν τακτική αντικατάσταση, αλλά με μια ποικιλία μοντέλων για να επιλέξετε το βέλτιστο δεν θα είναι δύσκολο.

Ηλεκτροστατικά καθαριστικά

Λειτουργούν με την αλληλεπίδραση αρνητικών και θετικών ηλεκτρικών φορτίων: τα σωματίδια σκόνης περνούν μέσα από το θάλαμο ιονισμού, δέχονται φορτίο και έλκονται από τις πλάκες μέσα στο καθαριστικό. Το ηλεκτροστατικό φίλτρο είναι ικανό να συγκρατεί σωματίδια τόσο χαμηλά όσο 0,01 μικρά και οι πλάκες πρέπει να πλένονται μόνο με νερό καθώς μολύνονται. Αυτά τα φίλτρα είναι πιο ήσυχα από τα μηχανικά, αλλά δεν αντιμετωπίζουν μερικές τοξίνες και κορεσμό του αέρα με όζον, η συγκέντρωση των οποίων παρακολουθείται καλύτερα.

Φωτοκαταλυτικά καθαριστικά

Αυτό, ίσως, είναι τα πιο αποτελεσματικά και σύγχρονα φίλτρα. Η τεχνολογία βασίζεται στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία διασπά τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών ακόμα και μέχρι 0,001 μm και τα μετατρέπει σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Με μεγάλη σκόνη, τέτοια φίλτρα αντιμετωπίζουν χειρότερα, συχνά συμπληρώνουν τα μηχανικά. Ο μόνος μείος των καθαριστικών με ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο είναι μια υψηλή τιμή σε σχέση με άλλους, αλλά ένα τέτοιο φίλτρο δεν απαιτεί πλύσιμο ή αντικατάσταση.

Επιλέξτε ένα καθαριστικό είναι απαραίτητο, ανάλογα με την περιοχή του δωματίου και την προθυμία σας να το φροντίσετε: αλλάξτε και πλύνετε τα φίλτρα. Χρησιμοποιήστε ευχάριστες και ενδιαφέρουσες διάφορες μάρκες: τηλεχειριστήριο και λειτουργία νύχτας, ανιχνευτής στάθμης ρύπανσης και άλλους δείκτες.

Υγραντήρες αέρα

Ο αέρας έχει γίνει καθαρός, αλλά με την αναπνοή εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, και το δέρμα και οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Είναι όλα σχετικά με το επίπεδο υγρασίας, το οποίο το χειμώνα στο διαμέρισμα μπορεί να είναι μόνο 10-20% με ρυθμό 40-60%. Επομένως, εάν θέλετε να νιώσετε άνετα, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, ρίξτε μια ματιά στους υγραντήρες αέρα.

Όλοι τους έχουν μέσα στη δεξαμενή νερού και διαφέρουν ανάλογα με το πώς εισέρχεται αυτό το νερό στο δωμάτιο.

Παραδοσιακοί υγραντήρες


Εδώ, το νερό εμποτίζει ειδικές κασέτες μέσω των οποίων διοχετεύεται αέρας μέσω του ανεμιστήρα. Αυτοί οι ίδιοι οι υγραντήρες καθορίζουν το επίπεδο υγρασίας και ρυθμίζουν την ένταση της εξάτμισης, ενώ είναι απολύτως ασφαλείς, επειδή το νερό δεν θερμαίνεται. Ωστόσο, διακρίνονται από μάλλον αργή εργασία: συμβαίνει ότι η επίδραση έρχεται μόνο μετά από 2-3 ημέρες.

Υγραντήρες ατμού

Το νερό θερμαίνεται μέχρι να βράσει και εξατμίζεται, υγροποιώντας τον αέρα και η συσκευή σβήνει αφού η πλήρης λειτουργία βρασμού μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός λόγω της θερμοκρασίας του ατμού που φθάνει τους 60 ° C και της έλλειψης αυτορρύθμισης: απαιτείται ένας ειδικός αισθητήρας για να αποφευχθεί η υπερβολική εμφάνιση του χώρου. Αλλά με το καθήκον του, ο υγραντήρας ατμού είναι ο ταχύτερος από όλους: ο αέρας αλλάζει σχεδόν αμέσως.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Λειτουργούν έτσι: στο νερό που δονείται με μια υπερηχητική συχνότητα, σχηματίζεται ένα σύννεφο, μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα. Το επίπεδο υγρασίας ρυθμίζεται από τον ενσωματωμένο αισθητήρα ή υγρόμετρο. Στην κασέτα υγραντήρα υπερήχων δεν χρειάζεται να αλλάξει ως φόβος της καυτό ατμό, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: ανάγκη να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό, επειδή συνήθως περιέχει μία πλειάδα αλάτων και ακαθαρσιών που αποτίθενται επί των επιφανειών υπό τη μορφή λευκής πλάκας.

Σε κάθε υγραντήρα θα είναι χρήσιμος δείκτης της συμπληρωματικής κάλυψης, νυχτερινή λειτουργία, περιορισμός της εργασίας υπό την απουσία νερού ή χαλαρά το καπάκι κλειστό, και ακόμη περισσότερες δυνατότητες όπως ιονισμό ή αρτυματικών αέρα τηλεχειριστήριο.

Πλυντήρια αέρα

Συνδυάζουν ένα καθαριστικό και έναν υγραντήρα: μέσα στο σώμα είναι ένα περιστρεφόμενο τύμπανο, μισό βυθισμένο στο νερό, πάνω στο οποίο εγκαθίστανται μεγάλες μολυσματικές ουσίες. Αέρας τροφοδοτείται προς και διοχετεύεται έξω από τον ανεμιστήρα, όπως στις παραδοσιακές ενυδατικά, αλλά απαιτεί μια δεξαμενή καθαρισμού κάθε λίγες ημέρες, επειδή βρωμιά συσσωρεύεται στο εσωτερικό, μειώνοντας την εργασία στο τέλος της. Δυστυχώς, το πλύσιμο με αέρα δεν μπορεί να δώσει έναν πλήρη καθαρισμό λόγω της έλλειψης ειδικών φίλτρων, οπότε αν ξεφορτωθείτε τη σκόνη για εσάς, είναι καλύτερα να κοιτάξετε ποιοτικά καθαριστικά.

Όλοι για τους υγραντήρες αέρα

Το φυσιολογικό επίπεδο υγρασίας για την κεντρική Ρωσία είναι 50-80%. Αλλά, κατά κανόνα, στα διαμερίσματα μας (ειδικά το χειμώνα) αυτός ο δείκτης είναι 2-3 φορές χαμηλότερος και είναι κατά μέσο όρο 25% χαμηλότερος από ό, τι στην έρημο της Σαχάρας. Εγκαθιστώντας στο διαμέρισμά μας κλιματιστικά, πλαστικά παράθυρα και ισχυρές μπαταρίες, δεν σκέφτομαι το γεγονός ότι ο αέρας υπό την επίδραση τέτοιων μεθόδων θέρμανσης στεγνώνει. Ωστόσο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα σήμερα είναι η ξηρότητα του αέρα στην αίθουσα. Τι είναι τόσο τρομερό γι 'αυτό; Και εδώ.

Τι αναπνέουμε;

Καθημερινά αναπνεύοντας ξηρό αέρα, βλάπτουμε τους πνεύμονές μας. Η ξηρότητα τους ερεθίζει και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο βήχα. Η βλεννογόνος μεμβράνη της μύτης αντιδρά επίσης αρνητικά σε χαμηλό επίπεδο υγρασίας. Μπορεί να αρχίσει να ραγίζει, στη μύτη θα υπάρξουν δυσάρεστες αισθήσεις. Οι αποξεραμένες βλεννώδεις μεμβράνες δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση πολλών βακτηριδίων, η ανοσία μειώνεται, το άτομο αρχίζει να αρρωσταίνεται συχνότερα. Το δέρμα γίνεται ξηρό, με φόντο μειωμένης ανοσίας, μπορεί να αναπτυχθούν αλλεργίες.
Ο οργανισμός του ανήσυχου παιδιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην επίδραση των επιθετικών επιθέσεων του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο οργανισμός των ψίχουλα είναι χειρότερα προσαρμοσμένος, είναι πιο απαιτητικοί από τους όρους της "κατοίκησης". Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές λοσιόν και σταγόνες στη μύτη με την περιεκτικότητα σε θαλασσινό αλάτι, αλλά αυτό είναι ενοχλητικό. Επιπλέον, πολλά προϊόντα προστασίας των παιδιών απλώς δεν ταιριάζουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αντενδείκνυνται. Τι να κάνετε σε αυτή την κατάσταση;

Μικρό, ναι, διαγράψτε!
Για να βοηθήσει τη φροντίδα μητέρα θα έρθει σύγχρονη τεχνολογία. Τώρα το πρόβλημα της ξηρότητας του αέρα μπορεί εύκολα να λυθεί - εγκαταστήστε έναν υγραντήρα αέρα στο διαμέρισμα. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εφεύρεση, η οποία επιτρέπει για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας στο βέλτιστο για το σήμα ενός ατόμου 50-60%. Υπάρχουν 5 κύριοι τύποι υγραντήρες αέρα - ατμός, παραδοσιακός, υπερήχων, "πλύσεις αέρα" και κλιματικά συγκροτήματα.
Τα πιο απλά και φθηνά είναι υγραντήρες ατμού. Δουλεύουν με την αρχή της θερμής εξάτμισης, ενώ ο αέρας γεμίζει με αποστειρωμένο ατμό. Σε ορισμένες συσκευές αυτού του τύπου παρέχονται οι λειτουργίες της εισπνοής και της αρωματοποίησης. Η εισπνοή θερμού υγρού ατμού με αρωματικά έλαια έχει ευεργετική επίδραση στην βλεννογόνο μεμβράνη της αναπνευστικής οδού. Οι εν λόγω υγραντήρες πρέπει να τοποθετούνται σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 50 τ.μ.
Εργασία ένα παραδοσιακό υγραντήρα αέρα βασίζεται στην αρχή της αυτορύθμισης της "ψυχρής" εξάτμισης. Ο αέρας που τρέχει από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο ενυδάτωσης και εξαερώνεται στο δωμάτιο που έχει ήδη βρεθεί. Ένα τέτοιο σύστημα, εκτός από την ύγρανση, καθαρίζει φυσικά τον αέρα με την εναπόθεση αιωρούμενων μικροσωματιδίων σε οριζόντιες επιφάνειες. Η προκύπτουσα επίδραση μοιάζει με πρόσφατο υγρό καθαρισμό στο δωμάτιο. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι σχεδιασμένοι για χώρο δωματίου 85-110 τ.μ.
Αρχή λειτουργίας υγραντήρα υπερήχων με βάση το γεγονός ότι το νερό από τη δεξαμενή, που πέφτει σε μια πλάκα που δονείται με υψηλή συχνότητα, χωρίζεται στον μικρότερο ψεκασμό. Οι μικροσκοπικές σταγόνες σχηματίζουν ένα είδος νέφους, περνώντας μέσα από το οποίο ο ξηρός αέρας υγραίνεται και τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Έτσι, ο υγραντήρας υπερήχων παράγει μια "ομίχλη" στο σπίτι. Μια τέτοια συσκευή θα πρέπει να τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις των 60-80 τετραγωνικών μέτρων. Σε πολλούς υγραντήρες αυτού του τύπου υπάρχει μια λειτουργία παρακολούθησης της στάθμης υγρασίας, η οποία, υποστηρίζοντας την υγρασία στο βέλτιστο σημάδι. Ξεχωριστά, πρέπει να μιλάμε για μια μοναδική συσκευή - "Πλύσιμο αέρα". Η συσκευή συνδυάζει τις λειτουργίες υγρασίας και καθαρισμού του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής βασίζεται σε πλαστικούς δίσκους, οι οποίοι, περιστρεφόμενοι, αντλούν από τον εαυτό τους σταγόνες νερού από τη λεκάνη και ο αέρας, που διέρχεται από αυτά, υγραίνεται και καθαρίζεται φυσικά. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το πλύσιμο του αέρα, που συμβαίνει στη φύση κατά τη διάρκεια της βροχής. Το "Air Wash" θα είναι σχετικό στο δωμάτιο μέχρι 50 τ.μ.
Με την ευκαιρία, ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο είναι απολύτως όλους τους υγραντήρες, - αυτή η μείωση της σκόνης στο δωμάτιο. Συνήθως μια πολύ λεπτή σκόνη, αόρατα με γυμνό μάτι, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεισδύσει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια: κουρτίνες, ταπετσαρίες καναπέ, μικρο-ρωγμές στα έπιπλα, καθώς το δέρμα και τους πνεύμονες. Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από μια τέτοια σκονισμένη σκόνη - απλά δεν μπορεί να δει. Η ηλεκτρική σκούπα εδώ δεν είναι βοηθός: οδηγεί μόνο τη σκόνη από τόπο σε τόπο. Λόγω των υγραντήρων αέρα, τα σωματίδια σκόνης απορροφούν την υγρασία, γίνονται βαρύτερα και πέφτουν επίπεδα σε οριζόντια επιφάνεια. Απομένει μόνο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό! Μερικοί κατασκευαστές επέτρεψαν τη χρήση ειδικής ασημένιας ράβδου στους υγραντήρες. Με τη βοήθειά του υπάρχει αποτελεσματική απολύμανση του νερού και θάνατος των ιών, των βακτηριδίων και άλλων παθογόνων παραγόντων (περισσότερα από 650 είδη). Επιπλέον, χάρη σε μια τέτοια ραβδί, το νερό στον υγραντήρα δεν ανθίζει και, κατά συνέπεια, δεν θα μυρίσει.
Οι υγραντήρες αέρα είναι αρκετά συμπαγής, ελαφρύς και κινητός - μπορούν να κινηθούν γύρω από το διαμέρισμα και να ληφθούν μαζί τους (για παράδειγμα, σε μια ντάκα). Τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα - απλά χρειαστεί να ρίξετε νερό σε ειδική δεξαμενή.

Wet business!
Χρειάζεται μόνο να προσθέσουμε ότι η κανονική υγρασία απαιτείται όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για ό, τι τους περιβάλλει: φυτά, έπιπλα, παρκέ. Θέλετε να διατηρήσετε την υγεία ολόκληρης της οικογένειας και την άνεση στο σπίτι - σκεφτείτε σοβαρά την εγκατάσταση ενός υγραντήρα αέρα!
Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Υγραντήρες αέρα: αλήθεια και υπερβολή

Ξέρατε ότι σε ένα δωμάτιο με εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεόρασης, όταν η υγρασία του αέρα θέρμανσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%; Για λόγους σύγκρισης, η υγρασία στην έρημο - περίπου 25%. Και μετά αναρωτιέστε ξηρό δέρμα και τα μαλλιά, τις βλεννογόνους τα μάτια και τη μύτη, καθώς και την περίεργη ραγισμένα πατώματα και έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία και ξηρά φυτά εσωτερικού χώρου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η "σωστή" υγρασία για τα παιδιά. Αποξηραμένα βλεννώδεις κακή Μεταγλώττιση προστατευτική του λειτουργία, ως εκ τούτου, τα συχνά κρυολογήματα και διάφορες ιικές ασθένειες.

Μην πανικοβληθείτε, πετάτε συσκευές και θερμαντήρες. Όπως βεβαιώνουν οι περιβαλλοντολόγοι, η άνετη υγρασία σε ένα κτίριο κατοικιών πρέπει να είναι από 40 έως 60%. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τον τακτικό αερισμό και τον υγρό καθαρισμό, θα πρέπει να εξοπλίσετε τους τεχνητούς τροπικούς. Εξετάστε ποιοι είναι οι υγραντήρες, αλλά ποιο από αυτά είναι το καλύτερο, εξαρτάται από εσάς.

Απλή λύση

Η πιο βασική είναι, βέβαια, μια υγρή πετσέτα ή πλαστικά δοχεία σε ένα θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης. Σχετικά με το σχέδιο δεν πηγαίνει, αλλά με τα χέρια τους και από αυτοσχέδια μέσα. Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Αν και... σήμερα είναι ήδη δυνατό να βρεθούν διακοσμητικές δεξαμενές-υγραντήρες, ειδικά για επίπεδη θερμαντικά σώματα. Το σύστημα είναι απλό: γεμίζετε τη δεξαμενή με νερό που εξατμίζεται από την καυτή μπαταρία. Η διαδικασία είναι μάλλον αργή, οπότε μην περιμένετε για μια άμεση βελτίωση. Αλλά δεν υπάρχουν αρνητικές ιδιότητες. Επιπλέον, ίσως, η γάτα μπορεί να γυρίσει ή να προσθέσει το χρώμα των παιδιών.

Οι αγαπημένοι υγραντήρες της δεκαετίας του '90 είναι οι βρύσες. Και μην γκρινιάζετε. Δεν είναι απαραίτητα πλαστικές πέτρες και πλαστικά λουλούδια! Κανείς δεν ακύρωσε τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό βρύσης από φυσική πέτρα ή, για παράδειγμα, από γυαλί. Είναι εύκολο να παραλάβετε τα φυσικά moisturizers σε στυλ της χώρας, και ακόμη και τα απαιτητικά κλασικά. Το πιο σημαντικό, πραγματικά ενυδατώνουν πραγματικά τον αέρα με φυσική υγρασία, χωρίς ομίχλη και πίεση. Επομένως δεν αναμένεται λευκή επίστρωση, υγρό χαλί και καίει ζεστό ατμό.

Κλασικά του είδους

Όλοι θυμόμαστε τους ηλεκτρικούς υγραντήρες που δουλεύουν στο σύστημα: το νερό χύνεται στη δεξαμενή, ο ανεμιστήρας απορροφά τον αέρα και ο εξατμιστής εκπέμπει ομίχλη. Συχνά, τα σωματίδια του είναι αρκετά μεγάλα και εγκαθίστανται γρήγορα σε έπιπλα και δάπεδα. Επομένως, προσπαθήστε να μην το κρατάτε μακρυά σε ένα μέρος ή να το τοποθετείτε κοντά στα θερμαντικά σώματα.

Για να δικαιολογήσετε την αγορά ενός τέτοιου υγραντήρα, βεβαιωθείτε ότι έχει μια αντιβακτηριακή κασέτα καθαρισμού αέρα. Πολλά σύγχρονα μοντέλα είναι ευχαριστημένα με τον ηλεκτρονικό έλεγχο. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα της εξάτμισης. Προσέξτε ότι η τιμή των προϊόντων είναι υπεύθυνη για το αποτέλεσμα, και όχι για την παρουσία, για παράδειγμα, του πίνακα ελέγχου.

Ποιος είναι καυτός

Οι υγραντήρες με ζεστό ατμό δεν είναι πολύ δημοφιλείς, αλλά αξίζουν σεβασμό. Συχνά τα αγοράζουν για την πρόληψη ορισμένων αναπνευστικών ασθενειών, καθώς ο ατμός του βραστό νερό είναι αποστειρωμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες συσκευές δεν μπορούν να λειτουργήσουν από καλώδια επέκτασης παλιών ηλεκτρικών καλωδίων - καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Και επίσης να τα εγκαταστήσετε αποκλειστικά σε ασφαλές μέρος για παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μερικά μοντέλα μπορούν να παρέχουν υγρασία αέρα έως και 100% - μπορείτε να φανταστείτε ένα μπάνιο που απειλεί τα έπιπλα σας. Αλλά για να βάλει ένα moisturizer στο δωμάτιο των παιδιών, όταν το παιδί είναι στην τάξη, είναι πολύ χρήσιμο. Ειδικά μετά τον καθαρισμό. Ο αέρας με μικρά σωματίδια σκόνης και βλαβερών ουσιών προσέλκυσε και καθαρίστηκε με ατμό. Γίνεται ευκολότερο να αναπνέει, ειδικά σε κρύο καιρό, όταν οι αεραγωγοί και ο βλεννώδης λαιμός και η μύτη είναι επιρρεπείς σε φλεγμονή.

Υπερηχογράφημα

Τα πιο δημοφιλή είναι οι υπερηχητικοί υγραντήρες. Cunning μηχανισμό για να εξηγήσει πάρα πολύ, αλλά το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δίνουν μια πολύ λεπτή ομίχλη ψεκάζεται πάνω από ένα αρκετά μεγάλη περιοχή, καθώς και ρυθμιζόμενη τροφοδοσία ρεύματος τους ψυχρού ατμού και ούτω καθεξής.

Πολλοί για διάφορους λόγους αποφεύγουν υπερήχους. Εάν ανήκετε και σε αυτήν την κατηγορία, τότε πεισσεις πλήρους ασφάλειας για όλα τα ζωντανά πράγματα και όχι σε τίποτα. Το μόνο πράγμα που αξίζει να μελετηθεί - με καθημερινή χρήση, οι ενυδατικές κρέμες αφήνουν μια αξιοσημείωτη επίστρωση λευκού αλατιού σε όλες τις επιφάνειες της ζώνης ψεκασμού. Δεν υπάρχει σωτηρία; Στην πραγματικότητα, οι κατασκευαστές προσπαθούν και στα ακριβά μοντέλα να εγκαταστήσουν φίλτρα ανταλλαγής κασετών. Αυτά ειλικρινά, περισσότερο ή λιγότερο αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον, αλλά δεν μπορούν να ονομάζονται πανάκεια. Επομένως, προσέξτε να μην τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά σε ακριβά αντικείμενα, από τα οποία θα είναι δύσκολο να αφαιρέσετε την επίστρωση αλατιού.

Η κύρια θετική ποιότητα των υπερήχων υγραντήρες, είναι πρακτικά ασφαλής για τα παιδιά. Μπορείτε να αφήσετε με ασφάλεια τη συσκευή ενεργοποιημένη για τη νύχτα. Ωστόσο, μόνο κατόπιν σύστασης ενός γιατρού που θα καθορίσει το απαραίτητο ποσοστό υγρασίας για το μωρό σας.

Μπορείτε να βρείτε σφάλμα με τα πάντα. Οι υγραντήρες δεν αποτελούν εξαίρεση. Αλλά για να εγκαταλείψει την άνετη υγρασία του αέρα δεν αξίζει τον κόπο. Κάνουμε ήδη αρκετή βλάβη στην υγεία μας. Έτσι προβαίνει τακτικά υγρό καθαρισμού, αερίστε το διαμέρισμα, ακόμα και σε ένα μολυσμένο μητρόπολη, χρησιμοποιούν συστήματα καθαρισμού του αέρα, αν είναι απαραίτητο, ιονιστές και πάντα τουλάχιστον μία φορά κάθε λίγες ημέρες υγροποιείται το δωμάτιο, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Ένα ακόμα βήμα

Συμπληρώστε τον έλεγχο ασφαλείας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο blog.comfy.ua

Γιατί πρέπει να ολοκληρώσω ένα CAPTCHA;

Η ολοκλήρωση του CAPTCHA αποδεικνύει ότι είστε άνθρωπος και σας δίνει προσωρινή πρόσβαση στην ιδιοκτησία ιστού.

Τι μπορώ να κάνω για να αποφευχθεί αυτό στο μέλλον;

Αν βρίσκεστε σε προσωπική σύνδεση, όπως στο σπίτι, μπορείτε να εκτελέσετε μια ανίχνευση κατά της λοίμωξης στη συσκευή σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Εάν βρίσκεστε σε ένα γραφείο ή σε κοινόχρηστο δίκτυο, μπορείτε να ζητήσετε από τον διαχειριστή του δικτύου μια λανθασμένη ή μολυσμένη συσκευή.

Cloudflare Ray ID: 453f920a566f8f0f • Η IP σας: 193.124.184.176 • Απόδοση ασφάλεια από την Cloudflare

Όλα σχετικά με την υγρασία του αέρα

Η κανονική υγρασία του αέρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του μικροκλίματος. Κάθε μέρα αισθανόμαστε τη διαφορά μεταξύ υψηλής και χαμηλής υγρασίας. Μόνο λίγα γραμμάρια νερού ανά κυβικό μέτρο αέρα δημιουργούν τη διαφορά μεταξύ μιας ξεκάθαρης κρύας χειμερινής ημέρας και μιας ομίχλης στην οποία σχεδόν τίποτα δεν είναι ορατό.

Γιατί είναι απαραίτητο να υγραίνουμε τον αέρα;


Οι άνθρωποι, τα υλικά και τα προϊόντα απαιτούν ειδική υγρασία. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή, το νερό από τα επιφανειακά στρώματα θα περάσει στον αέρα. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι θα έχουν υπερβολικά αποξηραμένα χείλη και δέρμα, λιγότερη αντίσταση σε διάφορους ιούς, το δέντρο θα στεγνώσει και θα σπάσει, το χαρτί θα παραμορφωθεί. Αυτή η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Είναι πολύ σημαντικό οι πελάτες μας να γνωρίζουν την επίδραση που μπορεί να έχει ο ανεπαρκής υγρασία του αέρα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Επειδή συχνά δεν το συνειδητοποιούν αυτό!

Η σχετική υγρασία (RH%) δεν μετράται συχνότερα. Δεν σχετίζεται με ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης. Να δώσουμε στον πελάτη μια ιδέα για το πόσο θα κερδίσει μέσα από την κατάλληλη υγρασία του αέρα - το πρώτο βήμα για μας στη διαδικασία της επικοινωνίας.

Το δεύτερο βήμα είναι να δείξουμε στον πελάτη ότι, δεδομένου ότι το σύστημα υγρασίας δίνει πρακτικά αποτελέσματα, μην αγοράζετε το φθηνότερο σύστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να λάβει μια δίκαιη επιστροφή των χρημάτων του: χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αξιοπιστία και υψηλή απόδοση. Τα περισσότερα οικιακά συστήματα χαμηλού κόστους δεν είναι φυσικά σε θέση να αντεπεξέλθουν στο έργο λόγω χαμηλής παραγωγικότητας, μερικές φορές μικρότερες εκτιμήσεις σχεδιασμού.

Το τρίτο βήμα είναι να ενημερώσετε τον πελάτη σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο για το οποίο ένα κακώς σχεδιασμένο σύστημα εκθέτει την υγεία (μύκητας, Legionella και άλλους μικροοργανισμούς). Οι περιστροφικοί μηχανισμοί και τα συστήματα υπερήχων που συμβάλλουν στην ταχεία ανάπτυξη μικροοργανισμών δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό είναι το τρίτο επιχείρημα, γιατί ο αγοραστής πρέπει να δώσει προσοχή στα ασφαλή συστήματα.