Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Το βέλτιστο μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα: το συνιστώμενο πλάτος, βάθος και ύψος της συσκευής

Για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο επίπλων και εξοπλισμού στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος κάθε στοιχείου του εσωτερικού με το πλησιέστερο χιλιοστό.

Η κουκούλα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης κουζίνας. Απαιτείται η αφαίρεση ατμού και αερίων από το μαγείρεμα. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν σε λειτουργία αερισμού δωματίου.

Πρότυπα και απαιτήσεις για συστήματα αναρρόφησης της κουζίνας

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης είναι η παραγωγικότητα. Αγοράζοντας ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για σχεδιασμό αλλά χαμηλής κατανάλωσης εξοπλισμού είναι σπατάλη χρημάτων. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να γίνει μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε την απαραίτητη απόδοση του εξοπλισμού. Για το σκοπό αυτό, καθοδηγούνται από τους κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SES και εγκρίθηκαν στο SNiP.

Προσανατολίζονται στο σημείο 9.2 του SNiP 31-01-2003, σύμφωνα με το οποίο η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα πρέπει να αντιστοιχεί σε:

 • με ηλεκτρική κουζίνα δύο θέσεων - 60 m 3 / ώρα.
 • με ηλεκτρική κουζίνα με τρία πιάτα - 75 m 3 / ώρα%
 • με 4 καυστήρες - 90 m 3 / ώρα.
 • με αέριο - 100 m 3 / ώρα.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόση ώρα ανά ημέρα θα καταλαμβάνεται από το μαγείρεμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαιτηθεί η λειτουργία της κουκούλας. Τη στιγμή της συγκομιδής το φθινόπωρο και την παραμονή των αργιών μπορεί να είναι 10-12 ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα, θα απαιτείται σύστημα εξάτμισης χωρητικότητας τουλάχιστον 600 m 3 / h για την εκτροπή ατμών και αερίων από την ηλεκτρική κουζίνα δύο δίσκων. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ένα μέσο εύρος τιμών.

Η δεύτερη μέθοδος υπολογισμού της απόδοσης της συσκευής είναι πιο ακριβής:

Ο απαιτούμενος δείκτης προκύπτει από τον τύπο

 • P - απόδοση συσκευής.
 • S είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί.
 • H - το ύψος του δωματίου.
 • 12 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα, καθιερώθηκε SES.

Όσον αφορά τις γεωμετρικές διαστάσεις και το σχεδιασμό των συστημάτων εξάτμισης, δεν υπάρχουν απαιτήσεις και κανόνες. Κατά τον καθορισμό αυτών των παραμέτρων, καθοδηγούνται από κανόνες πυρασφάλειας και συστάσεις ειδικών.

Επιλέξτε το βέλτιστο πλάτος της κουκούλας

Οι διαστάσεις της κουκούλας είναι πιο σημαντικές για τον σχεδιασμό του χώρου και δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για να βρείτε το βέλτιστο πλάτος της τεχνολογίας μπορεί να συνδυαστεί μόνο με τις διαστάσεις της πλάκας μαγειρέματος και κουζίνα.

Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να έχουν πλάτος από 35 έως 120 εκ. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι οι διαστάσεις της πλάκας. Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με πλάτος:

Το φάσμα των ενσωματωμένων καυσαερίων έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως, οι πλήρεις αερόβιες ή ηλεκτρικές σόμπες παράγουν συχνότερα πλάτος 50-60 cm. Οι κουκούλες με τέτοιες παραμέτρους είναι οι πιο δημοφιλείς. Κατά μέσο όρο, για τη σωστή επιλογή του εξοπλισμού καθοδηγούνται από δύο συστάσεις:

 1. Οι διαστάσεις της εξάτμισης, της επιφάνειας εργασίας της συσκευής είναι σημαντικές και όχι οι διαστάσεις του περιβλήματος της.
 2. Το πλάτος της επιφάνειας εξάτμισης πρέπει να αντιστοιχεί στον αντίστοιχο γεωμετρικό δείκτη της πλάκας.

Λόγω του συρόμενου πλαισίου αυξάνεται η περιοχή της συσκευής. Όσον αφορά το κρεμαστό, το κανονικό πλάτος της κουκούλας για την κουζίνα είναι 60 εκ. Είναι ιδανικό για χώρους με χώρο 12-18 μ 2. Τεχνική με τέτοιες παραμέτρους εναρμονίζεται αρμονικά στο ακουστικό, καθώς το κανονικό πλάτος των βάθρων και των κρεμαστών ντουλαπιών είναι επίσης 60 cm.

Στις συμπαγείς κουζίνες, η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη εστία δύο θέσεων και ένας θόλος ή επίπεδη κουκούλα πλάτους 45 εκατοστών πάνω από αυτό.

Βάθος της συσκευής

Μια άλλη παράμετρος, την οποία πρέπει να προσέξετε είναι το βάθος της συσκευής. Είναι πολύ σημαντικό για θόλο και ενσωματωμένα μοντέλα. Το πρώτο έχει μια τετραγωνική διατομή και μια τέτοια επιλογή δεν είναι τυχαία. Όταν το βάθος είναι ίσο με το πλάτος, η περιοχή της επιφάνειας καυσαερίων ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις του επάνω πλαισίου της ηλεκτρικής εστίας ή της κουζίνας αερίου.

Με τα ενσωματωμένα μοντέλα, μια διαφορετική κατάσταση. Το βάθος αυτών των συσκευών μπορεί να αλλάξει λόγω του στοιχείου ολίσθησης της συσκευής.

Τα μεγάλα συστήματα εξάτμισης με πλάτος 90 cm είναι τα πλέον κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια. Για παράδειγμα, κουζίνες σε συνδυασμό με τραπεζαρία. Εδώ, κατά κανόνα, έχουν καθοριστεί σύνολα, αποτελούμενα από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών. Στο πλαίσιο της αφθονίας των επίπλων, οι εντυπωσιακές διαστάσεις μιας ισχυρής διάταξης εξάτμισης καθίστανται λιγότερο αισθητές.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της συσκευής;


Το ύψος της κουκούλας εξετάζεται σε δύο όψεις:

 • ως άμεση γεωμετρική παράμετρος της συσκευής.
 • ως ύψος εγκατάστασης πάνω από την πλάκα.

Στην πρώτη περίπτωση, εστιάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και αποφασίζουν ποιο μοντέλο θα είναι πιο επιτυχημένο: θόλος ή νησί. Λάβετε υπόψη την απόσταση από τον αεραγωγό, στην οποία θα χρειαστεί να συνδέσετε τον αεραγωγό της συσκευής.

Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης στον οποίο εξαρτώνται τέτοια χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως η απόδοση της αφαίρεσης ατμού και αερίου και η ευκολία χρήσης του χώρου εργασίας.

Οι κανόνες για την επιλογή του ύψους του συστήματος εξάτμισης επικυρώνονται και συνιστώνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

 1. Τα ενσωματωμένα και αρθρωτά μοντέλα εγκαθίστανται πάνω από τις ηλεκτρικές κουζίνες σε απόσταση 65 cm.
 2. Πάνω από το αέριο - σε απόσταση 75 cm.
 3. Για εκχυλίσματα κεκλιμένου τύπου (ρυθμιζόμενα οριζόντια) - σε επίπεδο 50-55 cm.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ύψους της θέσης του εξοπλισμού εξάτμισης. Αυτή είναι η αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πιο συχνά το σόμπα και το χώρο εργασίας στην κουζίνα. Είναι σημαντικό η συσκευή να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των ματιών. Για άτομα με ύψος έως 180 εκατοστά, τα παραπάνω μεγέθη στήριξης είναι τα βέλτιστα.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του μοντέλου επηρεάζουν επίσης την επιλογή της θέσης της κουκούλας. Συσκευές για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή τοποθετούνται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Οι ενσωματωμένες κουκούλες απαιτούν επαρκή έπιπλα. Μην ξεχνάτε ότι για τη σύνδεση της συσκευής θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση και να εγκαταστήσετε την πρίζα.

Κατά την επιλογή του ύψους της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης, λαμβάνεται υπόψη η μέθοδος ελέγχου. Για μοντέλα με οθόνη αφής είναι σημαντικό να είναι σε ένα επίπεδο κατάλληλο για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι βέλτιστες διαστάσεις των ενσωματωμένων και ανασταλτικών κουκούλες για την κουζίνα

Πλάτος εκχύλισης 60 cm - η βέλτιστη λύση για τυπικές κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια. Το δίκτυο λιανικής πώλησης προσφέρει πολλά μοντέλα κρεμαστών και εγκοπών με πλάτος 60 εκ. Ο σχεδιασμός των συσκευών είναι πολύ διαφορετικός και επιτρέπει την εύρεση του καταλληλότερου σχεδιασμού.

Κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου καπό λαμβάνετε υπόψη τις παραμέτρους των επιλεγμένων ακουστικών κουζίνας. Τα τυποποιημένα σύνολα επίπλων μπορεί να μην είναι κατάλληλα. Με την κουζίνα για να διατάξει τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν.

Αν το σύστημα εξάτμισης πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και με τον αερισμό του δωματίου, επιλέξτε ισχυρά μοντέλα. Κατά κανόνα, διαφέρουν σε εντυπωσιακές διαστάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλές συσκευές υψηλής απόδοσης με μικρές γεωμετρικές παραμέτρους. Το καλύτερο μοντέλο θα είναι αυτό που εναρμονίζεται αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Προσδιορίστε το βέλτιστο μέγεθος των αγωγών

Μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης έχει ένα τμήμα του αγωγού αέρα, μέσω του οποίου η έξοδος ατμών και αερίων στην αύλακα εξαερισμού. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή απευθείας κάτω από την οπή εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδρομή του αγωγού θα είναι σύντομη και η λειτουργία της εξάτμισης είναι η πιο αποτελεσματική. Αλλά τέτοια τοποθέτηση δεν είναι πάντοτε εφικτό.

 • κυματοειδές πλαστικό ή αλουμίνιο με διάμετρο 80, 100 και 120 mm.
 • πλαστικό κυκλικό (125 και 150 mm) ή ορθογώνιο (55h110, 60h122, 60h204 mm) με τα συστατικά (στοιχεία σύζευξης).

Η διαδρομή μπορεί να ανοίξει ή να κρυφτεί. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού παρέχει ευκολία στη συντήρηση του συστήματος.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να στερεώνεται στον τοίχο ή στην οροφή κάθε 100-150 cm. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες (για κυματοειδείς σωλήνες) ή ειδικές αγκύλες (για πλαστικούς σωλήνες). Για να αποφύγετε την εισχώρηση οσμών από το σωλήνα εξαερισμού, τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Για να έχετε πάντοτε φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ του συστήματος εξάτμισης. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε μια συσκευή με τέτοιες διαστάσεις ώστε η εναλλάξιμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο να είναι μέγιστη αποτελεσματική. Κατά την τοποθέτηση του καλύμματος λαμβάνετε υπόψη το συνιστώμενο ύψος των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο αερίου.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόση 0-0-24 για εξοπλισμό Bosch και Siemens


Δόση για την αγορά οικιακών συσκευών Bosch και Siemens από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις φορές περισσότερα μπόνους για τις παραγγελίες των συσκευών Bosch, Siemens, NEFF στο Refrigerator.com

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. διάθεση κάθε εξοπλισμό BOSCH, SIEMENS, NEFF από αυτή τη σελίδα και να πάρει τρεις φορές περισσότερα μπόνους Mnogo.ru για ολόκληρη την παραγγελία σας. Απλά εισάγετε τον 8-ψήφιο αριθμό της κάρτας σας * Mnogo.ru στη φάση της παραγγελίας ή παρουσιάσει μια κάρτα Mnogo.Ru ταμείο σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατά το χρόνο της αγοράς, να είστε σίγουροι, πριν να ελέγξετε απεργίες.

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκπτωση για κουκούλες κατά την αγορά ενός κιτ Kuppersberg

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μια έκπτωση στην κουκούλα όταν αγοράζετε 2 ή περισσότερες ενσωματωμένες συσκευές KUPPERSBERG. Το σύνολο της KUPPERSBERG συμμετέχει στην εκστρατεία, εκτός από αξεσουάρ, νεροχύτες και μίξερ.

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πιστοποιητικά δώρου για την αγορά συσκευών της Electrolux

Αφήστε μια κριτική για την Electrolux και λάβετε 2 πιστοποιητικά ως δώρο:
1) Πιστοποιητικό για το ποσό των 1.000 ρούβλια για την αγορά εξοπλισμού οποιουδήποτε εμπορικού σήματος
2) Πιστοποιητικό για έκπτωση 50% κατά την αγορά τριών εξαρτημάτων για μεγάλες οικιακές συσκευές Electrolux

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση.
Η έκπτωση δεν χορηγείται κατά την αγορά με πίστωση.

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Διαστάσεις κουκούλες στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του απορροφητήρα της κουζίνας, έτσι όχι μόνο τα καθήκοντά τους, αλλά και αρμονικά ταιριάζει στο εσωτερικό σύνολο - μια ερώτηση που οι αγοραστές ορίζεται με βάση μια ευρεία επιλογή των μοντέλων.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το επιλέξετε, επειδή η αγορά κουκούλες είναι λιγότερο συχνή από την αγορά άλλων οικιακών συσκευών, αλλά αυτό είναι ένα εφικτό έργο, αρκεί μόνο να εξοικειωθούν με ορισμένες αποχρώσεις επιλογής.

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή των οικιακών συσκευών για την ολοκλήρωση της κουζίνας. Στην περίπτωση του προ-φίλτρου, αυτό είναι:

 • Λειτουργία λειτουργίας της συσκευής. Το περιβάλλον της κουζίνας καθαρίζεται με δύο τρόπους: αφαιρώντας αέριο και προϊόντα καύσης από το χώρο και με φιλτράρισμα, που σημαίνει ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από την κουζίνα, η οποία καθαρίζεται μέσω ειδικών φίλτρων. Αν οι εγκαταστάσεις του δωματίου επιτρέπουν, αξίζει να προτιμάτε τη λειτουργία εξάτμισης.
 • Παραγωγικότητα. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι η περιοχή εργασίας της οικοδέσποινας, το μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι μολυσμένο, συσσωρεύονται οσμές, οι οποίες είναι δύσκολο να εξαλειφθούν με τον αερισμό. Για να διατηρείται καθαρό και φρέσκο ​​περισσότερο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με καλή απόδοση.

Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από τον όγκο του αέρα που περνάει η συσκευή μέσα από τον εαυτό της για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Τα υγειονομικά πρότυπα ορίζουν ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα πρέπει να αντικατασταθεί σε μια ώρα.

 • Διαστάσεις. Η πιο σημαντική παράμετρος εδώ είναι το πλάτος. Η απόδοση της συσκευής εξαρτάται από αυτήν, καθώς και η ικανότητα να συλλαμβάνει την εξάτμιση, τις οσμές, το λίπος.

Η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με το πλάτος της εστίας, ή καλύτερα να την υπερβαίνετε κατά μερικά εκατοστά.

 • Ενεργειακή απόδοση. Η κατανάλωση ενέργειας είναι εξίσου σημαντική με την απόδοση. Όσον αφορά την ενέργεια που χρειάζεται η συσκευή για εργασία, εξαρτάται η οικονομία της.
 • Μέθοδος προσάρτησης. Τα κλασικά του είδους εδώ είναι ανασταλμένα κουκούλες. Τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ύψος 60-70cm.

Επίσης πιθανή επιλογή ενσωματωμένο τεχνικές. Τοποθετείται απευθείας στο ακουστικό του ντουλαπιού πάνω από τη σόμπα. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο διευρύνει την περιοχή εισαγωγής αέρα πάνω από την επιφάνεια εργασίας.

Ο τρίτος τύπος - τζάκι ή τρούλο Οι κουκούλες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες όχι στον τοίχο, αλλά στην οροφή και στο σχήμα τους μοιάζουν με τρούλο.

Λιγότερο συχνές είναι γωνιακό, πολύ σπάνια περίπτωση για το μαγείρεμα στο σπίτι - νησί κουκούλα σειράς, παρόμοιας κατασκευής με κουκούλα στην κουζίνα του εστιατορίου - σε ένα μεγάλο πιάτο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου?

 • Τύπος διαχείρισης. Μπορεί να είναι το κουμπί, το άγγιγμα ή το ρυθμιστικό, το οποίο εκτελείται μέσω ενός μηχανικού διακόπτη.
 • Επίπεδο θορύβου. Δυστυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν έχουν κινηθεί ακόμη μέχρι στιγμής, ώστε η τεχνολογία να λειτουργούσε απολύτως σιωπηλά. Από τις υπάρχουσες επιλογές, θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή από 35 έως 70 dB. Δεν είναι 100% αθόρυβες, αλλά δεν προκαλούν ενόχληση.
 • Υλικό στέγασης. Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα είναι ο πιο ακριβός και ταυτόχρονα ο πιο εύκολος στη συντήρηση και την μακρόχρονη απόκτηση. Οι επιστρώσεις σμάλτου και σκόνης ζουν λιγότερο, αλλά σε τιμή πολύ κατώτερη από τα προϊόντα χάλυβα. Φωτεινό έγχρωμο γυαλί είναι ίσως το πιο κομψό και αποτελεσματικό των υλικών, αλλά είναι πολύ ιδιοτροπία στη φροντίδα.

Διαστάσεις

Με όρους, μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: μικρό, μεσαίο, μεγάλο.

Μικρή

Το ελάχιστο μήκος ενός διαμερίσματος δεν αποτελεί δικαιολογία για να εγκαταλείψει την κουζίνα χωρίς καθαρισμό και προστασία από καπνούς και αιθάλη. Εάν έχει μια συμπαγή εστία με αριθμό καυστήρων που δεν υπερβαίνει τα δύο, η επιλογή γίνεται από μια παρόμοια επιφάνεια καυσαερίων.

Η απλούστερη παραλλαγή είναι από πλάτος 30 cm. Το βάθος αντιστοιχεί στις τυπικές παραμέτρους πλάτους - από 30 cm και θα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος.

Επόμενο σε μέγεθος σε αυτό το τμήμα της κουκούλας ευρείας 40 cm. Ελαφρώς ευρύτερες δυνατότητες της για τα μινιμαλιστικό μοντέλα, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ποσότητα ατμών, προϊόντων καύσης και λίπους που παράγονται μεγάλες εστίες. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες και στενές θέσεις για έπιπλα.

Φίλτρα συμπληρώματος 45 cm είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Τέτοιου είδους εκχυλίσματα θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της επισκευής σε νέα μορφή, θα κάνουν τον αέρα καθαρό, δεν επιτρέπουν τις μυρωδιές τροφίμων να πάνε έξω από την κουζίνα. Η χωρητικότητά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετή για λειτουργία στο διαμέρισμα στούντιο και μια ευρεία γκάμα μοντέλων θα κάνει την επιλογή εύκολη και ευχάριστη.

Μεσαίο

Οι συσκευές, των οποίων το πλάτος είναι από 50 cm και άνω, μπορούν να ταξινομηθούν ως στάνταρ. Είναι πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας χρήσης, της ποικιλίας μοντέλων, της υψηλής απόδοσης και της ελκυστικής εμφάνισης, που ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Κατάλληλο για κουζίνα 6-9 μέτρων με επαρκή ισχύ.

Τα τυποποιημένα φίλτρα προφίλτρου διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις.

Έχει κλίση. Πρόκειται για μια κομψή και επίπεδη εναλλακτική λύση για το περίπλοκο σχέδιο ενός παλιού δείγματος. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μοντέλου είναι η ταχεία μετακίνηση του μολυσμένου αέρα κατά μήκος του στενού χώρου του φίλτρου αέρα μακριά από το δωμάτιο. Επίσης στα πλεονεκτήματα των μοντέλων αυτού του τύπου είναι:

 • Σύγχρονος σχεδιασμός.
 • Υψηλή απόδοση. Χαρακτηριστικά της εσωτερικής συσκευής της συσκευής παρέχουν ένα υψηλής ποιότητας καθαρισμό του αέρα από αιθάλη και οσμές?
 • Οικονομικό. Η αναρρόφηση πραγματοποιείται χωρίς αυξημένη απόδοση του κινητήρα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 • Ασύμμετρος. Η βελτιωμένη απόδοση του κινητήρα μετατρέπει το φίλτρο αέρα σε αξιόπιστο βοηθό, του οποίου το έργο πρακτικά δεν παρεμποδίζει την ακοή του ιδιοκτήτη.
 • Έξυπνες λειτουργίες. Ο χειρισμός αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και την ώρα, να ελέγξετε την κατάσταση των φίλτρων, να ορίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Για παράδειγμα, καθυστέρηση στην έναρξη της εργασίας, αύξηση της διάρκειας σε μισή ώρα και άλλες χρήσιμες ευκαιρίες.
 • Λαμπτήρες αλογόνου. Δώστε ένα απαλό φως πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και φέρτε το στοιχείο διακόσμησης στο εσωτερικό.
 • Μια υπερυψωμένη σχάρα που προστατεύει τη μηχανή από τη συσσώρευση λίπους.

Πόσο μεγάλη θα είναι η κουκούλα κουζίνας;

Ένα από τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα είναι το μέγεθός της. Είναι διαφορετικά, αλλά δεδομένου ότι είναι τυποποιημένα, η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν σας βοηθάει ένας αρμόδιος πωλητής συμβούλων. Και όμως, ορισμένοι κανόνες και αποχρώσεις είναι καλύτερα να γνωρίζετε πριν κάνετε μια αγορά.

Πλάτος θόλου = πλάτος πλάκας;

Πλάτος - αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του μεγέθους της κουκούλας, έτσι ακριβώς πώς αυτή επηρεάζει σημαντικά την αποδοτικότητα της συλλογής των σωματιδίων λίπους, μυρωδιές, αναθυμιάσεις. Τι θα πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος απορροφητήρα ότι ακόμα και όταν εργάζονται σε χαμηλή λειτουργία, και ως εκ τούτου σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, τη φθορά και το θόρυβο, ήταν ακόμα αποτελεσματικό;

 • Εστίαση στον κανόνα: η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με τη σόμπα, και ιδανικά - ευρύτερη. Εάν το πλάτος της κουκούλας είναι μικρότερο από την εστία, ή δεν θα βρίσκεται πάνω από τη σόμπα, αλλά θα μετατοπιστεί ελαφρά, τότε η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί αισθητά.
 • Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα μια πλάκα, τότε πρέπει να καθοδηγηθείτε από την απόσταση μεταξύ των αρθρωτών ερμάκων ή των διαστάσεων της αρθρωτής μονάδας, στην οποία θα τοποθετηθεί η ενσωματωμένη κουκούλα. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, επιλέξτε μια κουκούλα 60, 80 ή 90 cm.

Οι κουκούλες κουζίνας έχουν την ακόλουθη σειρά μεγέθους: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm και 120 cm πλάτος. Είναι λογικό το εύρος μεγέθους της πλάκας ή της ενσωματωμένης εστίας να είναι περίπου το ίδιο. Το πιο συνηθισμένο πλάτος του θόλου είναι 60 και 90 cm, διότι σε αυτό το μέγεθος ταιριάζουν καλύτερα σε μια τυποποιημένη πλάκα με τέσσερις καυστήρες. Αλλά οι συνολικές κουκούλες με ομπρέλα 100 και 120 cm θα πρέπει να αναζητηθούν, καθώς η ζήτηση για αυτούς είναι μικρή, επειδή δεν είναι κουζίνα, αλλά επαγγελματικά μοντέλα.

Πρέπει να εστιάσετε στο μέγεθος της επιφάνειας εργασίας της εξάτμισης, και όχι στο μέγεθος της κουκούλας. Συχνά συμβαίνει ότι ο ίδιος ο θόλος είναι ευρύς, αλλά η επιφάνεια εργασίας της εξάτμισης είναι μικρή. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου αποσπάσματος στα δεξιά.

Το ενσωματωμένο μοντέλο, στην περίπτωση αυτή, θα είναι πιο πρακτικό λόγω του στοιχείου ολίσθησης, το οποίο αυξάνει την περιοχή αλίευσης.

Και στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλη είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα στα αριστερά - ένα μοντέλο πλάτους 30 cm.

Βάθος θόλου και ενσωματωμένο μοντέλο

αντλώντας βάθος είναι σημαντική, καθώς το πλάτος του, γιατί όπως έχει ήδη αναφερθεί, όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της επιφάνειας εργασίας του pull-in, ο αέρας της κουζίνας καθαρίσει πιο παραγωγικά. Πρότυπο παράμετροι αντιστοιχούν στις τυπικές πλάτη βάθος είναι :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, επιφάνεια εργασίας 120 εκατοστά Βάθος καυσαερίων θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το βάθος ή πλάκες ενσωματωμένο εστίες. Ο θόλος μπορεί επίσης να είναι μεγαλύτερο από το βάθος της συναρμολογημένα ενότητες, αλλά όχι μεγαλύτερο από το βάθος πάγκο.

Αλλά το βάθος της κουκούλας για εγκατάσταση είναι ρυθμιζόμενο, αλλά το κύτος του, φυσικά, πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών που κρεμούν την κουζίνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος;

Οι κουκούλες για την κουζίνα είναι διαφορετικές και σε ύψος. Το μέγιστο ύψος του μοντέλου θόλου είναι 125 cm.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν παραδείγματα συσκευών διαφορετικού ύψους (μετακινηθείτε προς τα δεξιά).

Το ύψος της συσκευής επιλέγεται απαραίτητα ανάλογα με το συνολικό ύψος του δωματίου και το ύψος της κουζίνας. Η απόσταση ασφαλείας ρυθμίζεται από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας καυσαερίων και της πλάκας. Κατά κανόνα, αυτή η τιμή είναι ίση με 65-75 cm. Η μείωση αυτής της τιμής είναι γεμάτη με ανάφλεξη και φθορά της τεχνικής λόγω των σταθερών υψηλών θερμοκρασιών. Η ενσωματωμένη κουκούλα ή η θόλος πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 65 cm από την ηλεκτρική κουζίνα, ενώ για τις εστίες αερίου αυτή η τιμή είναι 75 cm.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η επιλογή του χώρου εγκατάστασης επηρεάζεται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου που σας αρέσει. Οι κατασκευές τοίχου ή οροφής δεν αποκρύπτονται από ερμάρια και εγκαθίστανται ακριβώς πάνω από την πλάκα, με ειδικά κουτιά κάλυψης που χρησιμοποιούνται συχνά για τον αεραγωγό. Αλλά το μοντέλο για την ενσωμάτωση θα απαιτήσει την κατασκευή των κατάλληλων επίπλων.

Λάβετε υπόψη ότι για την εγκατάσταση του καλύμματος, οι σωλήνες, η πρίζα και το ηλεκτρικό καλώδιο χρειάζονται αγωγοί, υλικό τοποθέτησης και στοιχεία στερέωσης. Μην κάνετε χωρίς έναν αγωγό - μπορεί να είναι ένα κυματοειδές σωλήνα ή ένα λείο τοίχωμα μανίκι.

Οι κυματοειδείς σωλήνες διαφέρουν επειδή μπορούν να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία.

Λάβετε υπόψη ότι η κάμψη του αγωγού κατά 90 μοίρες δεν επιτρέπεται.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν ειδικά κιβώτια που επιτρέπουν την απόκρυψη του αεραγωγού, για να ενσωματώσετε τις επικοινωνίες σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας.

Η διάμετρος του αγωγού εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής της εξόδου στο σπίτι και το μήκος του σωλήνα καθορίζεται ανάλογα με την απόσταση της συσκευής από το άνοιγμα στον τοίχο ή από τον άξονα εξαερισμού.

Εάν πρόκειται για εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης καλύπτρας, τότε όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης. Τα βασικά κριτήρια για την εγκατάσταση της συσκευής για εγκατάσταση είναι:

 1. Το συρτάρι της συσκευής παραμένει πάντα ορατό.
 2. Η πρίζα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον εξαερισμό.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας σύνδεσης ή δεν μπορούν να τοποθετηθούν οι σωλήνες εκκένωσης αέρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα μοντέλο ανακύκλωσης - μεταξύ αυτών υπάρχουν και επιλογές για ενσωμάτωση.

Διαστάσεις σχεδίασης

Αναθεώρηση των διαστάσεων των κουκούλες, κανόνες για τον υπολογισμό των απαιτούμενων μεγεθών και συμβουλές για την επιλογή

Σύγχρονοι καθαριστές αέρα είναι απαραίτητοι στο χώρο της κουζίνας. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν αυτό, και είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια συσκευή καθαρισμού στην περιοχή του χώρου εργασίας μαζί με ένα φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.

Η κουκούλα είναι μια πολυλειτουργική συσκευή. Για να λειτουργήσει η συσκευή στη βέλτιστη λειτουργία, δεν αρκεί να τη συνδέσετε σωστά. Αρχικά, πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή και οι διαστάσεις είναι ουσιαστικές.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια κουκούλα

Εκτός από την κύρια λειτουργία του (καθαρισμός του αέρα στον χώρο της κουζίνας), η συσκευή εκτελεί πολλές ακόμα εργασίες. Η ηλεκτρική συσκευή είναι ένα στοιχείο σχεδιασμού και μια πρόσθετη πηγή φωτισμού της επιφάνειας εργασίας πάνω από τη ζώνη μαγειρέματος. Αλλά για να λειτουργήσει καλύτερα η κουκούλα, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά το ζήτημα επιλογής.

Κατά την επιλογή ενός φίλτρου αέρα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Η απόδοση είναι το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής. Πρέπει να επιλέξετε μια τεχνική, δεδομένου του μεγέθους του χώρου της κουζίνας, διαφορετικά η συσκευή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κύριο έργο της.
 • Τύπος φίλτρου αέρα: κυκλοφορία ή εξάτμιση. Το τελευταίο, φυσικά, είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να το εγκαταστήσετε.
 • Τρόποι σύνδεσης και σύνδεσης: ενσωματωμένοι κουκούλες ή ανοιχτή εγκατάσταση. Και σε αντίθεση με την άποψη, μπορεί να τοποθετηθεί απλά στον τοίχο (κυκλοφορεί), ή η εγκατάσταση ενός αεραγωγού απαιτείται επιπλέον, γεγονός που περιπλέκει τον σχεδιασμό.
 • Η εμφάνιση της συσκευής και οι διαστάσεις της. Ο σχεδιασμός και το σχήμα επιλέγονται σύμφωνα με τη γενική έννοια του χώρου της κουζίνας. Αλλά το μέγεθος πρέπει να επιλεγεί, δεδομένου του μεγέθους της επιφάνειας εργασίας της πλάκας, διαφορετικά μπορεί να χάσετε την απόδοση.

Κατά την αγορά κουκούλες υπάρχουν πολλά κριτήρια επιλογής, αλλά τα κύρια σημεία - η απόδοση και το μέγεθος της συσκευής. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων κάποιες παραμέτρους:

 1. Διαστάσεις της επιφάνειας εργασίας της πλάκας.
 2. Ο χώρος του ελεύθερου χώρου της κουζίνας (ή τουλάχιστον της περιοχής του δωματίου).
 3. Η απόσταση μεταξύ των ντουλαπιών στα οποία πρόκειται να εγκατασταθεί το καθαριστικό.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης αεραγωγού ή είναι απαραίτητο να σταματήσετε την επιλογή σε μια έκδοση που κυκλοφορεί. Αυτή η ερώτηση θα πρέπει κατά προτίμηση να απευθύνεται σε ειδικό. Πρέπει να καταλάβετε τι θέλετε να πάρετε από την τεχνολογία: την πιο απλή έκδοση, πολυλειτουργική συσκευή ή εσωτερική διακόσμηση.

Παραλλαγές στις διαστάσεις των κουκούλες

Οι σύγχρονες ιδέες σχεδίασης για το σχεδιασμό της κουζίνας απαιτούν μια ποικιλία συσκευών κουζίνας. Και οι καθαριστές αέρα δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι παραγωγοί προσφέρουν στους καταναλωτές μια ποικιλία επιλογών, όχι μόνο το σχεδιασμό, αλλά και το εύρος μεγέθους των καθαριστών αέρα.

Κατά την επιλογή του καθοριστικού ρόλου, κατά κανόνα, το πλάτος της συσκευής παίζει. Από αυτό το σχήμα εξαρτάται η ικανότητα μιας τεχνικής συσκευής να συλλάβει σωματίδια εξάτμισης λίπους και, γενικά, η παραγωγικότητα των μηχανημάτων. Η αγορά προσφέρει στους καταναλωτές καθαριστές αέρα που κυμαίνονται από 30 εκατοστά έως πολύ ευρύ - 120 εκ. Αλλά τα πιο δημοφιλή μοντέλα που είναι δημοφιλή είναι 45-90 εκ.

Είναι δύσκολο να πούμε αν ένα συγκεκριμένο μέγεθος είναι καλό ή κακό. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε το μικρό πλάτος της κουκούλας θεωρείται πλεονέκτημα, ακόμη και αν η παραγωγικότητα της συσκευής είναι μικρή. Και σε ένα μεγάλο χώρο οι ίδιες διαστάσεις θα θεωρούνται ως μειονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο κατάλληλο να υπάρχει μια μεγάλη ηλεκτρική συσκευή με υψηλότερες επιδόσεις.

Πώς να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για την κουκούλα;

Πλάτος κουκούλας

Ο κύριος κανόνας στη διαδικασία επιλογής - η συσκευή πρέπει να είναι ευρύτερη από την περιοχή εργασίας του κεραμιδιού. Είναι απαραίτητο και οι δύο συσκευές να έχουν το ίδιο πλάτος. Στην ιδανική περίπτωση, το φίλτρο αέρα επιλέγεται ελαφρώς ευρύτερο από το χώρο εργασίας του κεραμιδιού. Η προσέγγιση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η μονάδα εξατμίσεως απαιτείται να αντλεί όλες τις εξάτμιση και τις δυσάρεστες οσμές.

Ο καθαριστής είναι σε θέση να εκτελέσει την κύρια λειτουργία του μόνο εάν η επιφάνεια του καλύπτει ολόκληρη την περιοχή εργασίας του κεραμιδιού. Με μικρότερο πλάτος, ο τεχνικός δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί αποτελεσματικά, η παραγωγικότητά του θα μειωθεί σημαντικά.

Το πλάτος της κλασικής εστίας είναι 50 ή 60 cm, αντίστοιχα, και οι κουκούλες στα ράφια είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ιδίου μεγέθους. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καθαριστής αέρα είναι εγκατεστημένος καθαρά ανάμεσα στα έπιπλα κουζίνας. Αυτή η στιγμή λαμβάνεται επίσης υπόψη. Για παράδειγμα, το πλάτος της πλάκας είναι 60 εκατοστά. Στη συνέχεια, το ιδανικό θα είναι το πλάτος μιας ηλεκτρικής αντιστοιχεί σε 80 cm. Σε αυτήν την κατάσταση, η ισχύς, και την απόδοση της συσκευής θα είναι αρκετή με περιθώριο, η κουκούλα μπορεί να μετατραπεί σε χαμηλότερη ταχύτητα, μειώνοντας έτσι καθαριστής αέρα τοις εκατό φθορά να μειώσει το επίπεδο της θόρυβος και κατανάλωση ενέργειας.

Άλλες διαστάσεις της κουκούλας

Το πλάτος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη άλλες διαστάσεις - βάθος και ύψος. Η πρώτη διάσταση είναι σημαντική σε περίπτωση που η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μη τυποποιημένο σύστημα στερέωσης. Παραδείγματα είναι τα εκχυλίσματα νησιού, εγκατεστημένα στο κέντρο του δωματίου, επίσης υπό γωνία και οροφή.

Προκειμένου να εκπληρώσει τη βασική του λειτουργία με καλή πίστη, ο καθαριστής αέρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη ζώνη μαγειρέματος και η περιοχή του πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις της πλάκας. Τα ενσωματωμένα μοντέλα τεχνολογίας είναι εξοπλισμένα με ένα επιπλέον πτυσσόμενο τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται κατά το ήμισυ η χρήσιμη περιοχή του καλύμματος. Χάρη σε αυτό το ακίνητο, οι ενσωματωμένοι καθαριστές διαφέρουν ευνοϊκά από τους κλασικούς ομολόγους τους.

Το ύψος του καθαριστή αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά ενός μοντέλου θόλου με μακρύ αεραγωγό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τα επιτρεπόμενα μεγέθη. Η επιλογή πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της οροφής και την απόσταση στην οποία είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Η συνιστώμενη χάσμα μεταξύ του καυστήρα και τον καθαρότερο θα πρέπει να είναι μέσα σε 60-75 εκ. Η μείωση του διαστήματος θα οδηγήσει σε επιδείνωση του σχεδίου και τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Και η αύξηση του θα μειώσει την απόδοση της ηλεκτρικής συσκευής.

Αφού βρεθούν οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, μπορείτε να μεταβείτε με ασφάλεια στην έξοδο μετά την αγορά. Μια κατάλληλη προσέγγιση στην επιλογή θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κουζίνα χτισμένη σε εκχύλισμα

Η ενσωματωμένη κουκούλα, όπως και άλλες οικιακές συσκευές αυτού του σχεδίου, προσελκύει τους καταναλωτές όχι μόνο με μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και με ευκολία στη χρήση. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εμφάνιση καπνού και δυσάρεστων οσμών στην κουζίνα.

Το εκχύλισμα δεν επιτρέπει την εμφάνιση στα ίχνη αιθάλης στους τοίχους, την οροφή, τα ακουστικά. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ενσωματωμένων συσκευών. Μπορούν να διαφέρουν στον τρόπο εγκατάστασης, ισχύος και τύπου κατασκευής.

Πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

Μια κουκούλα που έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση τοποθετείται στο ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Η συσκευή φαίνεται κομψή και τακτοποιημένη, καθώς μόνο η επιφάνεια εργασίας της είναι ορατή. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συρόμενα πλαίσια, τα οποία αυξάνουν τη λειτουργική περιοχή. Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις ενσωματωμένες συσκευές καθαρισμού:

 1. Εξοπλισμένο με περισσότερους από έναν κινητήρες. Το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής είναι κρυμμένο από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να τοποθετείται αρκετοί ηλεκτροκινητήρες. Η χωρητικότητα καθενός από αυτά είναι 400-500 m³ / h.
 2. Αποθήκευση χώρου. Ο χώρος στο ντουλάπι πάνω από τη συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση σκευών κουζίνας ή φαγητού. Αυτή η λύση είναι ιδανική για κουζίνες με μικρό χώρο.
 3. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ του εσωτερικού. Η συσκευή είναι πλήρως ενσωματωμένη στο περίβλημα, που αντιστοιχεί στο συνολικό σχέδιο του δωματίου.
 4. Η παρουσία ενός συρόμενου πλαισίου συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.
 5. Η τεχνική είναι εξοπλισμένη με φίλτρα αλουμινίου, τα οποία συγκρατούν λίπος.

Η ενσωματωμένη κουκούλα έχει κάποια μειονεκτήματα. Σε μεγάλες κουζίνες, η ισχύς τέτοιων μοντέλων μπορεί να μην είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να πλένετε τα φίλτρα από καιρό σε καιρό, διαφορετικά η συσκευή θα σταματήσει να λειτουργεί.

Διαστάσεις κουκούλας κουζίνας

Οι διαστάσεις του μηχανισμού εξαερισμού επηρεάζουν άμεσα την περιοχή της περιοχής εξάτμισης. Επομένως, όταν επιλέγετε μια τεχνική, πρέπει να θυμάστε ότι η ενσωματωμένη κουκούλα πρέπει να έχει πλάτος ίσο με τις παραμέτρους της πλάκας. Εάν είναι μικρότερη από τις διαστάσεις της εστίας, η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί.

Εάν η κουζίνα δεν έχει αγοραστεί ακόμα, τότε κατά την επιλογή των διαστάσεων της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στο χώρο ανάμεσα στις αρθρωτές μονάδες του σετ κουζίνας στις οποίες θα κατασκευαστεί.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: το βάθος της επιφάνειας εργασίας της εξάτμισης θα πρέπει να είναι ίσο με το βάθος της πλάκας ή την ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος.

50 εκατοστά

Το πλάτος της ενσωματωμένης κουκούλας είναι 50 εκατοστά - το πρότυπο, επομένως αυτή η τεχνολογία καθαρισμού είναι η μεγαλύτερη στην αγορά. Αυτές οι διαστάσεις καθιστούν δυνατή την απόκρυψη της συσκευής εντελώς σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να αλλάξουν την ένταση του αερισμένου χώρου.

Η συσκευή των τυποποιημένων μεγεθών μπορεί να εισαχθεί με τον καλύτερο τρόπο σε οποιοδήποτε σετ κουζίνας. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών κάνουν κουκούλες αυτού του μεγέθους. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να επιλέξετε το μοντέλο της επιθυμητής μάρκας, την ικανότητα και την τιμή.

90 εκατοστά

Η ενσωματωμένη κουκούλα 90 cm έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση και ισχύ. Αυτή η συσκευή είναι κατάλληλη για μια ευρύχωρη κουζίνα με μια μεγάλη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας ειδικά για την κουκούλα, και όχι αντίστροφα.

Σε μικρές κουζίνες δεν συνιστάται η εγκατάσταση του εξωλέμβιου εξοπλισμού.

60 εκατοστά

Η ενσωματωμένη κουκούλα των 60 cm είναι επίσης εφαρμόσιμη σε συσκευές τυποποιημένων μεγεθών. Η αγορά οικιακών συσκευών είναι γεμάτη από ποικίλες συσκευές αυτού του πλάτους.

Αναμφισβήτητα συν - η συσκευή είναι εύκολα τοποθετημένη σε οποιοδήποτε σετ κουζίνας.

Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα;

Επιλέξτε σωστά τον ενσωματωμένο καπό, προσέχοντας τον τύπο, το μέγεθος, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα φίλτρων. Οι σύμβουλοι πωλήσεων θα πρέπει να ρωτήσουν ποιους τρόπους μπορεί να λειτουργήσει η συσκευή για τον εξαερισμό.

Υπάρχουν 2 λειτουργίες: εξάτμιση και διήθηση. Στην πρώτη περίπτωση, ο μηχανισμός απορροφά τις μάζες του αέρα πάνω από την πλάκα και τις βγάζει από το διαμέρισμα. Ο τρόπος φιλτραρίσματος παρέχει τον καθαρισμό του αέρα με τη βοήθεια αρκετών φίλτρων και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόση 0-0-24 για εξοπλισμό Bosch και Siemens


Δόση για την αγορά οικιακών συσκευών Bosch και Siemens από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις φορές περισσότερα μπόνους για τις παραγγελίες των συσκευών Bosch, Siemens, NEFF στο Refrigerator.com

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. διάθεση κάθε εξοπλισμό BOSCH, SIEMENS, NEFF από αυτή τη σελίδα και να πάρει τρεις φορές περισσότερα μπόνους Mnogo.ru για ολόκληρη την παραγγελία σας. Απλά εισάγετε τον 8-ψήφιο αριθμό της κάρτας σας * Mnogo.ru στη φάση της παραγγελίας ή παρουσιάσει μια κάρτα Mnogo.Ru ταμείο σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατά το χρόνο της αγοράς, να είστε σίγουροι, πριν να ελέγξετε απεργίες.

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκπτωση για κουκούλες κατά την αγορά ενός κιτ Kuppersberg

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μια έκπτωση στην κουκούλα όταν αγοράζετε 2 ή περισσότερες ενσωματωμένες συσκευές KUPPERSBERG. Το σύνολο της KUPPERSBERG συμμετέχει στην εκστρατεία, εκτός από αξεσουάρ, νεροχύτες και μίξερ.

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πιστοποιητικά δώρου για την αγορά συσκευών της Electrolux

Αφήστε μια κριτική για την Electrolux και λάβετε 2 πιστοποιητικά ως δώρο:
1) Πιστοποιητικό για το ποσό των 1.000 ρούβλια για την αγορά εξοπλισμού οποιουδήποτε εμπορικού σήματος
2) Πιστοποιητικό για έκπτωση 50% κατά την αγορά τριών εξαρτημάτων για μεγάλες οικιακές συσκευές Electrolux

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση.
Η έκπτωση δεν χορηγείται κατά την αγορά με πίστωση.

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Ενσωματωμένοι κουκούλες: συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση

Οι ενσωματωμένες οικιακές συσκευές μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χώρο και να κάνουν το εσωτερικό πολύ πιο συνοπτικό. Δεν αποτελεί εξαίρεση η κουζίνα του δωματίου. Οι κουκούλες κουζίνας έγιναν πρόσφατα πολύ δημοφιλείς, επειδή αυτή η συσκευή καθαρίζει τον αέρα, εξαλείφει τις μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να είναι ενσωματωμένο, το οποίο δεν θα χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας με ένα δυσκίνητο οπτικώς προεξέχον σχέδιο.

Χαρακτηριστικά

Αναμφισβήτητα, η μυρωδιά των νόστιμα σπιτικά φαγητά φέρνει την ηρεμία στην ατμόσφαιρα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, με τη συνεχή και συχνή μαγειρική, αυτή η μυρωδιά συχνά γεμίζει σχεδόν όλα τα δωμάτια. Κυριολεκτικά μοιάζει με έπιπλα κοντά στη σόμπα, κουρτίνες κουζίνας, ταπετσαρίες. Οι αιθάλη από βρασμένα προϊόντα και υγρά, καθώς και μικρά σωματίδια λίπους με την πάροδο του χρόνου, καλύπτουν την ίδια την πλάκα, τους γειτονικούς πίνακες και τους τοίχους. Τα σημεία λίπους είναι ένα καλό έδαφος αναπαραγωγής για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και βακτηρίων μούχλας.

Δεν είναι τόσο απλό να καθαρίσετε μια τέτοια ρύπανση. Οι κυρίες συχνά πρέπει να κάνουν τον καθαρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία προϊόντων καθαρισμού και να περάσετε πολλές προσπάθειες για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας. Αλλά το πιο δυσάρεστο είναι ότι μετά από λίγο, αιθάλη, καπνοί, λίπος και οσμές συσσωρεύονται και πάλι σε αντικείμενα και έπιπλα στην κουζίνα.

Ένα από τα λόγια είναι: "Δεν είναι όπου καθαρίζουν συχνά, αλλά όπου δεν γεμίζουν". Μπορείτε να μεταφέρετε την ουσία αυτής της φράσης στο παραπάνω πρόβλημα. Τότε αποδεικνύεται ότι θα πρέπει κάπως να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε εντελώς τον σχηματισμό και τη συσσώρευση ρύπων που προκύπτουν κατά την προετοιμασία των πιάτων στη σόμπα.

Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

Ένα σπίτι κατοικίας συνδέεται πάντα με άνεση και ζεστασιά. Η αμετάβλητη ιδιότητα του σπιτιού είναι νόστιμο μαγειρεμένο φαγητό. Για να εντοπίσετε την εξάπλωση των οσμών, δεν υπάρχει καλύτερη συσκευή από μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα. Οι νοικοκυρές γνωρίζουν πόσο πολύτιμη είναι αυτή η μονάδα όχι μόνο στην καταπολέμηση των γεύσεων, αλλά και στο πλαίσιο του καθαρισμού επίπλων, οροφών και άλλων συσκευών από ένα στρώμα αιθάλης, σταγονιδίων λίπους και σκόνης.

Για να μην χρειάζεται να κάνετε ξανά τις επισκευές, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε σωστά. Σήμερα, η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα οικιακών συσκευών. Για μια αρμόδια επιλογή, είναι απαραίτητο πριν από την ίδια την αγορά να συντάξετε μια σειρά κριτηρίων, από τα οποία αξίζει να ξεκινήσετε κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Πώς είναι ενσωματωμένο κουκούλα κουζίνα κατασκευασμένο στην κουζίνα

Οποιαδήποτε αγορά προηγείται από μια λεπτομερή ανάλυση του αντικειμένου της συναλλαγής, της ρύθμισής της και της αρχής της λειτουργίας. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Αυτή η συσκευή οικιακής χρήσης έχει σχεδιαστεί για την ταχεία απομάκρυνση μικρών σωματιδίων λίπους, αιθάλης, αναθυμιάσεων και δυσάρεστων οσμών. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οι οσμές δεν θα εξαπλωθούν μέσω του διαμερίσματος, καλύπτοντας ένα δυσάρεστο στρώμα επίπλων και τοίχων.

Η εγκατάσταση των ενσωματωμένων απορροφητών θα εξασφαλίσει καθαριότητα στο δωμάτιο, ο καθαρισμός θα πάρει πολύ λιγότερο χρόνο και θα περάσει χωρίς περιττές ταλαιπωρία.

Τα συστήματα λειτουργούν βάσει της αρχής της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Απομακρύνουν από το δωμάτιο δυσάρεστες οσμές, μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, καθώς και προϊόντα καύσης, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα. Μια πλήρως απορροφημένη κουκούλα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα σύστημα φίλτρων που συλλαμβάνει τη ρύπανση, αλλά μια ήδη καθαρισμένη ροή αέρα βγαίνει ήδη.

Το μπροστινό μέρος του περιβλήματος περιλαμβάνει μια ειδική μονάδα ελέγχου για τη συσκευή. Μπορεί να αντιπροσωπεύεται από ένα ηλεκτρονικό πάνελ, ένα ρυθμιστικό ή ένα μηχανικό πάνελ.

Χτισμένο στην κουκούλα κουζίνας - ιδανική λύση για μικρά δωμάτια με καλά σχεδιασμένη και κομψή σουίτα.

Εν συντομία για το κύριο πράγμα: την αρχή της εργασίας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι οικιακές συσκευές είναι δύο τύπων:

 1. Παροχή αέρα. Τα ρυπανθέντα ρεύματα αέρα μετά από καθαρισμό από λίπος και αιθάλη διοχετεύονται στον αγωγό αγωγών και αποστέλλονται στο εξωτερικό σύστημα εξαερισμού.
 2. Ανακύκλωση. Ο αέρας μετά τον καθαρισμό από το σύστημα φιλτραρίσματος αποστέλλεται πίσω στο δωμάτιο.

Πλήρως εξοπλισμένες κουκούλες - μονάδες τύπου ανακύκλωσης, ενσωματωμένες στην κουζίνα, πάνω από την εστία ή πάνω από τη σόμπα στο ντουλάπι. Οι οικιακές συσκευές φαίνονται αισθητικά ευχάριστες και πολύ ωραίες, καθώς κρύβονται εντελώς από τα αδιάκριτα μάτια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενσωματωμένη κουκούλα πραγματοποιείται υπό μορφή ορθογωνίου ή κύβου. Ορισμένα μοντέλα έχουν ανασυρόμενα πλαίσια, γεγονός που καθιστά δυνατή την αύξηση της περιοχής εισαγωγής μολυσμένου αέρα.

Το κύριο πλεονέκτημα των ενσωματωμένων μονάδων είναι οι συμπαγείς διαστάσεις τους, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, ειδικά εάν κάνουμε συγκριτικό παράλληλο με άλλους τύπους συσκευών.

Οι αναρτημένες κουκούλες σε ένα επίπεδο ντουλάπι διαθέτουν επίσης ένα απλό σχέδιο. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στην θήκη επίπλων πάνω από την εστία. Τα επίπεδη μοντέλα είναι τα πιο προσιτά μοντέλα του τομέα του προϋπολογισμού με καλές επιδόσεις. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους ατμούς, δυσάρεστες οσμές, που συχνά "εγκαθίστανται" στις κουζίνες.

Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα: τα κριτήρια

Πολλοί άπειροι ιδιοκτήτες δοθεί μια φυσική ερώτηση - πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα, και τα οποία διαθέτει για να αναζητήσετε στην πρώτη θέση, ποια κριτήρια καθοδηγείται;

Οι ειδικοί εντοπίζουν ορισμένες πτυχές:

 • διαστάσεις του κύτους και δομικά χαρακτηριστικά του καλύμματος ·
 • τύπος φίλτρων, συνολικός αριθμός μονάδων καθαρισμού.
 • σύστημα ελέγχου ισχύος της διάταξης εξαγωγής ·
 • την απόδοση και τη δύναμη των οπαδών.
 • χαρακτηριστικά κατασκευής.
 • διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός ενσωματωμένου καπό:

Σχεδιασμός και διαστάσεις της κουκούλας

Έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω ότι μια πλήρως ενσωματωμένη κουκούλα είναι μια συμπαγής οικιακή συσκευή, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα αναρτημένο ντουλάπι. Συχνά τοποθετείται πάνω από την επιφάνεια της πλάκας ή της εστίας. Το ανασυρόμενο εκχύλισμα επιτρέπει την αύξηση της ποσότητας απορροφημένου βρώμικου αέρα μέσω πρόσθετης περιοχής φράχτη.

Κατά την επιλογή της μονάδας εξάτμισης, δίνεται προσοχή στο χρωματισμό, καθώς και στην εμφάνιση της μονάδας. Θα πρέπει να συνδυάζεται οργανικά με το εσωτερικό της κουζίνας. Επιπλέον, χωρίς προσοχή, δεν είναι απαραίτητο να αφήνετε τόσο σημαντικές πτυχές όσο και τη λειτουργικότητα και τις διαστάσεις της συσκευής.

Αν το σετ κουζίνας δεν έχει ακόμη επιλεγεί, η ενσωματωμένη κουκούλα μπορεί να είναι απολύτως οποιαδήποτε. Με την παρουσία επίπλων, η συσκευή επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τον υπάρχοντα εσωτερικό χώρο, τη θέση του θαλάμου. Οι οικιακές συσκευές διαφέρουν σε μέγεθος (από 45 έως 90 cm), επομένως, η ανάληψη της συσκευής δεν θα είναι δύσκολη.

Η ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της εστίας. Η περιοχή εισαγωγής βρώμικου αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την επιφάνεια της πλάκας.

Τα τυποποιημένα μοντέλα του πλάτους των πλακών και παρόμοιες επιφάνειες μαγειρέματος - 60-90 cm βασικός κανόνας που θα πρέπει να καθοδηγεί την επιλογή του: η περιοχή οικιακής συσκευής θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την περιοχή μαγειρέματος αλλά όχι το αντίστροφο..

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στο σχεδιασμό του περιβλήματος πραγματοποιείται με τις ακόλουθες συστάσεις για αποστάσεις:

 • για ηλεκτρικές και επαγωγικές εστίες - από 65 cm.
 • για εγκαταστάσεις αερίου - τουλάχιστον 75 cm.

Εάν δεν τηρείτε τις προτεινόμενες τιμές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ή βλάβης της συσκευής αυξάνεται κατά περιόδους. Υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της συσκευής.

Απόδοση των οπαδών

Η χωρητικότητα της κουκούλας, ενσωματωμένη στην επιφάνεια εργασίας, καθορίζεται από τη δύναμη των ανεμιστήρων. Ως αποτέλεσμα, ο όγκος καθαρισμένου αέρα εξαρτάται από την παραγωγικότητα για μικρό χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα παρέχουν καθαρισμό από 180 έως 750 κυβικά μέτρα βρώμικου αέρα ανά ώρα ενεργού εργασίας.

Όσο πιο αποτελεσματικά είναι τα τηλεσκοπικά όργανα, τόσο περισσότερο θόρυβος δημιουργείται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Για τον υπολογισμό αρμόδια δύναμη σχεδίασης, είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό του όγκου των τροφίμων αφαιρώντας από την τιμή αυτή την περιοχή του επίπλου, και η προκύπτουσα τιμή πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12/10 (10 ή 12 όπου - το επίπεδο της ανταλλαγής αέρος εντός 1 h).

Χαρακτηριστικά του συστήματος φίλτρου

Τα ενσωματωμένα εκχυλίσματα εξασφαλίζουν τον καθαρισμό μολυσμένων αέριων μαζών λόγω ειδικών συστημάτων φιλτραρίσματος. Ως επί το πλείστον, μιλάμε για τον 2ο μηχανισμό καθαρισμού.

 1. Απομάκρυνση ξένων οσμών. Συχνά εξουδετερώνονται από φίλτρα άνθρακα ενός τύπου ενός χρόνου.
 2. Πλαστικό ή μέταλλο ταινίες, ή Vlies ίνα πολυεστέρα συμπληρωμένο συγκράτησης αιθάλης φίλτρου, τα σωματίδια λίπους και υπολειμματικά προϊόντα της καύσης.

Τα εφάπαξ φίλτρα απαιτούν τακτική αντικατάσταση, χωρίς τα οποία η συσκευή απλά δεν μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες της.

Σε ορισμένα μοντέλα δεν παρέχεται φίλτρο άνθρακα. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την εργασία τους είναι η παρουσία ενός μηχανισμού συλλογής λίπους. Χωρίς αυτό, μικρά σωματίδια λίπους θα περιβάλλουν όλα τα εσωτερικά στοιχεία του μηχανισμού και της μονάδας καυσαερίων. Τα μοντέλα προϋπολογισμού χωρίς φίλτρα μιας χρήσης είναι σπάνια διαθέσιμα προς πώληση.

Πίνακας ελέγχου

Οι εργασίες και οι πρόσθετες λειτουργίες της μονάδας εξάτμισης ελέγχονται από ειδική ηλεκτρονική μονάδα. Ο αντίστοιχος πίνακας εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χειροκίνητη ρύθμιση, οι πίνακες είναι:

 • Αισθητήρια. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, απλώς αγγίξτε το δάχτυλό σας σε μια ειδική περιοχή του πίνακα. Αφού το σύστημα δεχθεί την εντολή, η φωτεινή ένδειξη φωτίζεται.
 • Ολισθητήρας. Το σύστημα τροφοδοτείται από ένα μικρό ρυθμιστικό.
 • Πλήκτρα κουμπιών. Για έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, ένα συγκεκριμένο κουμπί στον πίνακα ελέγχου της οικιακής συσκευής αποκρίνεται.

Η βαθμολογία των πιο ακριβών και λειτουργικών συσκευών βασίζεται σε μοντέλα με χειριστήρια αφής. Πριν από την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, πρέπει να προβλεφθεί ότι η πρόσοψη των επίπλων θα αποκρύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες ενσωματωμένες κουκούλες είναι συχνά εξοπλισμένες με πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

 1. Υπολειμματικό απόθεμα. Μετά την απενεργοποίηση της συσκευής, οι έλικες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για ορισμένο χρόνο (κατά μέσο όρο από 5 έως 10 λεπτά), εξασφαλίζοντας έτσι έναν σχεδόν τέλειο και πλήρη καθαρισμό οξυγόνου.
 2. Διακοπή διαστήματος. Η συσκευή μπορεί να αποσυνδεθεί από καιρό σε καιρό χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια σταθερή παροχή φρέσκου οξυγόνου.

Εγκαθιστώντας κουκούλες στην κουζίνα με τα χέρια τους χωρίς εξωτερική βοήθεια είναι αρκετά δύσκολη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσελκύσει την υποστήριξη ενός έμπειρου ειδικού, έχοντας προηγουμένως μελετήσει αρκετές θεματικές συλλογές βίντεο.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται καλύτερα σε ένα προκαθορισμένο σετ επίπλων. Στην πώληση είναι ένα τεράστιο ποσό των επίπλων, ιδανικό για αυτό το σκοπό. Όποια εγκατάσταση και αν επιλέξετε, θα πρέπει να συγκρίνετε τις διαστάσεις της μονάδας με τις διαστάσεις των επίπλων.