Ενσωματωμένοι κουκούλες

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόση 0-0-24 για εξοπλισμό Bosch και Siemens


Δόση για την αγορά οικιακών συσκευών Bosch και Siemens από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις φορές περισσότερα μπόνους για τις παραγγελίες των συσκευών Bosch, Siemens, NEFF στο Refrigerator.com

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. διάθεση κάθε εξοπλισμό BOSCH, SIEMENS, NEFF από αυτή τη σελίδα και να πάρει τρεις φορές περισσότερα μπόνους Mnogo.ru για ολόκληρη την παραγγελία σας. Απλά εισάγετε τον 8-ψήφιο αριθμό της κάρτας σας * Mnogo.ru στη φάση της παραγγελίας ή παρουσιάσει μια κάρτα Mnogo.Ru ταμείο σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατά το χρόνο της αγοράς, να είστε σίγουροι, πριν να ελέγξετε απεργίες.

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκπτωση για κουκούλες κατά την αγορά ενός κιτ Kuppersberg

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μια έκπτωση στην κουκούλα όταν αγοράζετε 2 ή περισσότερες ενσωματωμένες συσκευές KUPPERSBERG. Το σύνολο της KUPPERSBERG συμμετέχει στην εκστρατεία, εκτός από αξεσουάρ, νεροχύτες και μίξερ.

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πιστοποιητικά δώρου για την αγορά συσκευών της Electrolux

Αφήστε μια κριτική για την Electrolux και λάβετε 2 πιστοποιητικά ως δώρο:
1) Πιστοποιητικό για το ποσό των 1.000 ρούβλια για την αγορά εξοπλισμού οποιουδήποτε εμπορικού σήματος
2) Πιστοποιητικό για έκπτωση 50% κατά την αγορά τριών εξαρτημάτων για μεγάλες οικιακές συσκευές Electrolux

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση.
Η έκπτωση δεν χορηγείται κατά την αγορά με πίστωση.

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα στην κουζίνα

Μερικοί άνθρωποι υποβαθμίζουν συχνά το ρόλο και τη σημασία μιας τέτοιας συσκευής ως κουκούλα.

Και μάταια, επειδή είναι εκείνη που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα, για την ελαχιστοποίηση όλων των ειδών τις οσμές, καθώς και την απορρόφηση του μεριδίου του λέοντος των υγρών και άλλων ατμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας συμβουλεύουμε να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία επιλογής της, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.

Λοιπόν, ας μάθουμε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κύριες παράμετροι

Ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, κάθε μοντέλο της κουκούλας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία είναι άμεσα δύσκολα κατανοητά.

Για να μην σφυρηλατήσετε το κεφάλι σας με περιττές πληροφορίες, συνιστούμε να δώσετε πρώτα προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους.

Καλυπτόμενη περιοχή

Είναι πολύ σημαντικό το μοντέλο που επιλέξατε να «τραβήξετε» την περιοχή της κουζίνας σας. Με άλλα λόγια, συνιστάται να δίνετε προτίμηση σε εκείνη την κουκούλα, η δύναμη της οποίας θα είναι αρκετή για να "οδηγήσει" τον αέρα στο δωμάτιο για 5-10 λεπτά.

Για το σκοπό αυτό, παραγγείλετε ένα μοντέλο στο οποίο η συνιστώμενη περιοχή είναι 10-20% υψηλότερη από το τετράγωνο της κουζίνας.

Πολλοί κατασκευαστές στην περιγραφή προϊόντος ήδη δείχνουν αμέσως αυτό το μέγεθος, επομένως δεν χρειάζεται να το υπολογίζετε χειροκίνητα.

Πλάτος κουκούλας

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τους ακόλουθους λόγους.

Πρώτον, η νέα σας κουκούλα δεν πρέπει να είναι στενότερη από την αντίστοιχη εστία επάνω από την οποία θα εγκατασταθεί.

Αν είναι ήδη, τότε όλα τα σωματίδια υγρασίας και λίπους που θα έπρεπε να έχουν φτάσει στην κουκούλα θα εγκατασταθούν κάπου στα πλευρικά τοιχώματα ή ακόμα και στις προσόψεις των επίπλων.

Δεύτερον, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του με ακρίβεια ενός χιλιοστού και να το δώσετε στον σχεδιαστή που προετοιμάζει το σχέδιο της κουζίνας.

Ρύθμιση ισχύος

Μπορεί να έρθει σε πρακτικό σε μια ευρεία ποικιλία καταστάσεων. Είναι πολύ βολικό όταν είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε την κουκούλα σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μαγειρέματος αυγών ή κάτι άλλο και ελαφρώς "πιάτα".

Με τη σειρά σας, εάν τηγανίζετε το κρέας ή τις κοτολέτες, οποιοδήποτε πιάτο κρέατος με σκόρδο ή κρεμμύδια, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε την πλήρη ισχύ του εξαερισμού. Επομένως, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια διαβάθμιση των τρόπων λειτουργίας, τα οποία, πιστεύετε, δεν θα είναι άχρηστα.

Φωτισμός

Αυτή η επιλογή, κατ 'αρχήν, υπάρχουν ήδη σε κάθε μοντέλο, αλλά μπορεί να διαφέρουν στη φωτεινότητα, τη σειρά θέσης ή τον αριθμό των λαμπτήρων.

Πόσο καλά λειτουργεί, αν αρκεί να ανάβει η εστία, μπορείτε να μάθετε πότε έρχεστε σε ένα κατάστημα υλικού ή ένα σούπερ μάρκετ.

Επίπεδο θορύβου

Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να γίνει προκαθοριστικός στην τελική επιλογή. Το γεγονός είναι ότι ο θόρυβος της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της.

Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα, τόσο πιο θορυβώδης θα λειτουργήσει. Για ιδιαίτερα μεγάλα μοντέλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε μια επιλογή, όπως η αθόρυβη λειτουργία.

Διαφορετικά, όλοι οι γείτονές σας θα γνωρίζουν ότι μαγειρεύετε κάτι και η διαδικασία μαγειρέματος θα μετατραπεί σε αλεύρι. Επομένως, δώστε προσοχή στο σχήμα θορύβου.

Στην ιδανική περίπτωση, το επίπεδο θορύβου της ενσωματωμένης καλύπτρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ντεσιμπέλ.

Τύπος καθαρισμού αέρα

Υπάρχουν δύο τύποι: εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση. Η πρώτη περίπτωση είναι κλασική, η οποία συνίσταται στο ότι ο βρώμικος αέρας αναρροφάται και αποστέλλεται αμετάκλητα μέσω της βρύσης στο σύστημα εξαερισμού.

Όταν ανακυκλώνεται, αυτός ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων και μετά τον καθαρισμό τροφοδοτείται πίσω στην κουζίνα.

Κουκούλες με τον πρώτο τύπο είναι φθηνότερα, το δεύτερο πιο ακριβό στο στάδιο της αγοράς, όσο και στο στάδιο της υπηρεσίας, διότι πρέπει να αλλάξουν τα φίλτρα περιοδικά.

Άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός από τους βασικούς δείκτες, οι προαιρετικές επιλογές δεν πρέπει να παραμεληθούν, κάθε μία από τις οποίες μπορεί τελικά να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Επομένως, προτού επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σας, ρωτήστε τι άλλο θέλετε για το προϊόν που σας αρέσει:

 • Το χρώμα της πρόσοψης - μπορείτε να επιλέξετε αμέσως μια κουκούλα που θα συγχωνευτεί με τις προσόψεις των ακουστικών της κουζίνας σας ή απλώς θα είναι σε αρμονία με αυτά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν την πρόσοψη της κουκούλας και να την αντικαταστήσουν με εκείνη που θα είναι η σωστή σκιά για εσάς. Είναι εξαιρετικά βολικό και πολύ πρακτικό, και κάνει μια τέτοια κουκούλα αόρατη και πραγματικά ενσωματωμένη στο ντουλάπι?

 • Τα φίλτρα καθαρισμού είναι ουσιαστικά σημαντικά μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ανακυκλώνει τον επιλεγμένο αέρα. Για εκχυλίσματα με συμβατική βρύση, αυτό είναι ενδεικτικό απολύτως όχι με βάση την αρχή.
 • Αυτοματισμοί - σε μοντέλα υψηλής ποιότητας, υπάρχουν πολλά νεοσυσταθέντα gadget που μπορούν να απολαύσουν ορισμένοι καταναλωτές.

  Για παράδειγμα, η κουκούλα μπορεί να προσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας που θα χρησιμοποιήσει. Επίσης, είναι σε θέση να αντιδράσει ενεργοποιώντας το φωτισμό κατά την προσέγγισή σας ή ξεκινώντας αυτόματα να εργάζεται στο παραμικρό σημάδι βρασμού κλπ.

 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου κουκούλας, γιατί να επιλέγετε αυτό το είδος συσκευής, αντί για θόλο ανάλογα.

  • Αισθητικός παράγοντας - λόγω της μηχανικής δυνατότητας μετακίνησης, ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να συγχωνευθεί με το εσωτερικό και να είναι αόρατο, αφήστε τους επισκέπτες.
  • Αποθήκευση χώρου - όπως κάθε ενσωματωμένη συσκευή χρειάζεται ελάχιστο χώρο και συνιστάται για εγκατάσταση σε μικρές κουζίνες.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και ηρεμία. Δεν καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πολύ θόρυβο σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.
  • Λιγότερη ισχύς - υπάρχουν, φυσικά, μεγάλες τροποποιήσεις, αλλά οι περισσότερες ενσωματωμένες κουκούλες είναι ακόμα αρκετά συμπαγείς.
  • Περιορισμένη εμβέλεια - για κάποιο λόγο η ποικιλία μοντέλων για αυτόν τον τύπο συσκευής είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των λεγόμενων θολωτών αναλόγων.

  Όποια επιλογή και αν κάνετε, θυμηθείτε ότι η ποιότητα εκτέλεσης και συναρμολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για οικιακές συσκευές.

  Σας συνιστούμε να μην αγοράζετε φθηνά μοντέλα άγνωστων σημάτων, αλλά να δούμε τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Επίσης, πολλοί καλούνται να διαβάσουν κριτικές σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

  Ενσωματωμένη κουκούλα - εξαιρετική επιλογή για κουζίνες με περιορισμένο χώρο μυρωδιά του μαγειρέματος - είναι ένα από τα σύμβολα της άνεσης στο σπίτι. Αλλά «οιωνός νόστιμο γεύμα» μπορεί να απορροφούν όλο το διαμέρισμα έως και προσωπικά αντικείμενα. Άλλωστε, όλοι οι οικοδεσπότες είναι γνωστή ως δύσκολο να πραγματοποιήσει την τελική πιάτα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου καθαρισμού, τα έπιπλα και τις συσκευές από την συσσωρευμένη αιθάλη και τα λιπαρά πλάκα, αναμειγνύεται με τη σκόνη. Και οι πρόσφατες επισκευές, ίσως, σύντομα θα χρειαστεί να επαναληφθούν. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα - μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Σήμερα, η ζήτηση για απορροφητήρες κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο, καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων στην αγορά των οικιακών συσκευών. Και, για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια της.

  Ποια είναι η κουκούλα και πώς λειτουργεί;

  Πριν αποκτήσετε κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε κατ 'αρχήν το έργο του και κάποια χαρακτηριστικά της επιλογής. Είναι μοναδικό στο είδος εφεύρεση του είναι ικανή να παγιδεύει την αιθάλη, αναθυμιάσεις, τα λίπη και τις οσμές κατά το μαγείρεμα χωρίς να αφήσει να εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα και να εγκατασταθούν στα έπιπλα και τους τοίχους.

  Με την εγκατάσταση των συρταρωτών, ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα καθαρός και ο καθαρισμός της κουζίνας δεν θα φέρει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

  Το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνει από την εξάτμιση του αέρα, το λίπος, τις δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα. Μέσα στην κουκούλα υπάρχουν φίλτρα που συλλαμβάνουν αιθάλη και βρωμιά, ώστε να βγαίνει ήδη καθαρός αέρας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της θήκης, στο οποίο είναι κλεισμένο το σύστημα φίλτρου, είναι ορατή μια μονάδα ελέγχου με μηχανικό, ολισθητήρα ή ηλεκτρονικό πάνελ.

  Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές της παραμέτρους

  Εάν έχετε μια ενσωματωμένη κουζίνα, είναι λογικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι κουζίνας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα: σύντομη εισαγωγή

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

  1. Ρέει. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από αιθάλη και γράσο και εκκενώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.
  2. Ανακύκλωση. Ο βρώμικος αέρας καθαρίζεται μέσω συστήματος φίλτρου και ρέει πίσω στο δωμάτιο.

  Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι ανακυκλωμένοι, τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται ότι η ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά αισθητική, καθώς κρύβεται εντελώς. Το σώμα της ενσωματωμένης καλύπτρας έχει κυβοειδές σχήμα, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως για την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα.

  Ο απορροφητήρας τύπου ροής τοποθετείται εύκολα στον πίνακα κουζίνας πάνω από την εστία

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η πιο συμπαγής λύση σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

  Η κρεμαστή επίπεδη καλύπτρα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ενσωματωμένα συστήματα του απλούστερου σχεδιασμού. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ένα αναρτημένο περίβλημα που βρίσκεται πάνω από την πλάκα στην περιοχή του κάτω μέρους του. Οι επίπεδες κουκούλες θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή με ικανοποιητικές επιδόσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Αφαιρούν όλους τους επιπλέον ατμούς και τις ξένες μυρωδιές από την κουζίνα μαζί με άλλα μοντέλα.

  Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

  Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

  • Μέγεθος και σχεδιασμός της μονάδας καυσαερίων.
  • Αριθμός φίλτρων και τύπος τους.
  • Απόδοση ανεμιστήρων
  • Ευκολία προσαρμογής ισχύος συστήματος
  • Τύπος εγκατάστασης.
  • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

  Για να επιλέξετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

  Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

  Διαστάσεις και σχεδιασμός της κουκούλας

  Η ενσωματωμένη μονάδα εξάτμισης είναι τόσο συμπαγής ώστε η τοποθέτησή της να μπορεί να γίνει σε κρεμαστό ντουλάπι με έναν ανοικτό πυθμένα τοποθετημένο πάνω από την πλάκα. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης αυξάνεται λόγω της συρόμενης οθόνης.

  Η κρεμαστή ντουλάπα κρύβει πλήρως την ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση μη λειτουργίας, χωρίς να διαταράσσει τη συνολική σχεδίαση της κουζίνας.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα του κάθετου τύπου είναι πολύ συμπαγής, αλλά δεν λειτουργεί χειρότερα από το σύστημα εξάτμισης θόλου

  Η εμφάνιση της μονάδας εξάτμισης, καθώς και ο χρωματισμός της - οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο σημαντικές κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου μοντέλου, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής και στις διαστάσεις της. Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί το σετ κουζίνας, επιλέγεται ο απορροφητήρας, σύμφωνα με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει κρεμαστό ντουλάπι. Θα εγκατασταθεί σε αυτό. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη (από 45 έως 90 cm), επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στην επιλογή.

  Η επιλογή της ενσωματωμένης κουκούλας πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εστία. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την πλάκα.

  Το πλάτος των τυποποιημένων ελασμάτων και των πλακών είναι από 60 έως 90 cm. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή: αφήστε την επιφάνεια καυσαερίων να καλύψει καλύτερα την περιοχή μαγειρέματος παρά το αντίστροφο.

  Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα αυξάνει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

  Η τοποθέτηση του δομοστοιχείου εξάτμισης πραγματοποιείται σε κρεμαστό ντουλάπι σε απόσταση:

  • Για τις σόμπες αερίου - τουλάχιστον 75 cm.
  • Για ηλεκτρικές σόμπες - όχι λιγότερο από 65 cm.

  Παραλείποντας αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο είναι εγκατεστημένο το δομοστοιχείο εξαγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής και στη φωτιά - ως συνέπεια.

  Σύστημα φίλτρου

  Στα συστήματα καυσαερίων, οι ροές καθαρισμένου αέρα διέρχονται από διπλό διήθημα:

  1. Εξωτερικές οσμές εξουδετερωμένο από φίλτρα ξυλάνθρακα μίας χρήσης.
  2. Προϊόντα καύσης, λίπη και αιθάλη καθυστερούν από ένα σύστημα που φιλτράρει λιπαρά σωματίδια. Τα φίλτρα αυτού του συστήματος είναι αντικαταστάσιμες πλαστικές κασέτες με μη υφασμένο ή συνθετικό φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται φίλτρα από χάλυβα ή αλουμίνιο, τα οποία απαιτούν καθαρισμό καθώς μολύνονται.

  Τα φίλτρα μίας χρήσης χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία φίλτρου άνθρακα. Η παρουσία φίλτρου λίπους σε τέτοιες συνθήκες είναι υποχρεωτική, καθώς η μη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του εσωτερικού μηχανισμού της μονάδας καυσαερίων.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη. Η παρουσία του πάνω από τη σόμπα μπορεί να καθοριστεί μόνο κοιτάζοντας κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας

  Πολύ σπάνια στην πώληση υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού που λειτουργούν χωρίς φίλτρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι να αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, σε αντάλλαγμα για τον οποίο προέρχεται καθαρός αέρας από το δρόμο. Η εγκατάσταση τους γίνεται επίσης με κρυφό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

  Το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο κατά 95% σε 6 λεπτά, αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την ισχύ του κινούμενου στοιχείου.

  Δύναμη των οπαδών

  Η έξοδος της κουκούλας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ισχύ και την ποσότητα των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν. Το επίπεδο απόδοσης καθορίζει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης μπορούν να καθαρίσουν από 180 έως 700 κυβικά μέτρα μολυσμένου αέρα ανά ώρα.

  Όσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγεται κατά την εργασία.

  Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για την κουζίνα σας, πρέπει να αφαιρέσετε το συνολικό ποσό των επίπλων και των οικιακών συσκευών από τον συνολικό όγκο της κουζίνας και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή κατά 10.

  Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αντικατασταθεί από 10 έως 12 φορές την ώρα.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τοποθετημένη σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την κουζίνα ή την εστία.Για μια κουζίνα σε νησιωτικό στυλ που χρησιμοποιεί πάνελ ντόμινο, η βέλτιστη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη καμπύλη κάθετου τύπου

  Πίνακας ελέγχου και ρύθμιση ισχύος

  Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος εξάτμισης παράγεται από ηλεκτρονικό δομοστοιχείο του οποίου ο πίνακας είναι ορατός στο μπροστινό μέρος της κουκούλας.

  Με τον τύπο του χειροκίνητου ελέγχου, ο πίνακας γίνεται:

  • Κουμπί. Σε αυτό, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
  • Ολισθητήρας. Ο απαιτούμενος τρόπος λειτουργίας του καλύμματος επιλέγεται μέσω ενός μηχανικού ολισθητήρα που κινείται κατά μήκος του επιπέδου του πίνακα.
  • Αισθητήρια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται αγγίζοντας την επιθυμητή περιοχή του πίνακα με το δάκτυλό σας. Το γεγονός ότι η εντολή γίνεται δεκτή θα εμφανίζεται με ένα αναμμένο LED.

  Ο πίνακας ελέγχου αφής είναι προτιμότερος για πολλούς όταν επιλέγετε την κουκούλα, ωστόσο το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλότερο.

  Ο θάλαμος στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η καλύπτρα θα καλύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου πίσω από την πρόσοψή του.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων συστημάτων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

  1. Περιεχόμενα διαστήματος. Η συσκευή εξατμίσεως ανάβει κατά διαστήματα ανεξάρτητα, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
  2. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (από 5 έως 15 λεπτά), επιτυγχάνοντας έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα.

  Μια λειτουργία όπως ένα μετεωρολογικό σύστημα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε την πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα ημέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη

  Τα συστήματα εξαγωγής των νεώτερων μοντέλων και της υψηλότερης κατηγορίας τιμών μπορούν να εξοπλιστούν με "άτυπες" λειτουργίες:

  • LCD οθόνη με τη δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή ή CD - DVD player.
  • Το σύστημα Meteo. Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με έναν μετεωρολογικό σταθμό εγκατεστημένο έξω από το σπίτι και μεταδίδει την πρόγνωση καιρού στην οθόνη.

  Συμπέρασμα

  Επιλέγοντας ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα - το έργο είναι απλό μόνο με την πρώτη ματιά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του ανεμιστήρα ή το επίπεδο απόδοσης, για να μάθετε ποια ειδική κουκούλα θα πάτε στο κατάστημα της συσκευής. Και όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στον πίνακα και την ευκολία διαχείρισης, την περιοχή του επιπέδου εξάτμισης, καθώς και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πρόσθετων λειτουργιών. Τοποθετήστε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας με τα χέρια σας, καθοδηγούμενη από τις οδηγίες.

  Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

  Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

  Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

  Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

  Κουκούλα κυκλοφορίας

  Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

  Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

  Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

  + Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

  1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
  2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
  3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
  5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

  - Κυκλοφορούν κουκούλες

  1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
  2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
  3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

  Σχέδιο ροής

  Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

  Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

  Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

  Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

  + Οφέλη από το σχέδιο ροής

  1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
  2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
  3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
  4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

  - Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

  1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
  2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
  3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

  Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

  Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

  Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

  Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

  Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

  1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

  2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

  3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

  Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

  Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

  Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


  Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


  Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

  Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

  Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

  Κουκούλες

  • Χώρα Τουρκία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 230
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Διαχειριστικό ρυθμιστικό
  • Χώρα Τουρκία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 230
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Χρώμα από ανοξείδωτο ατσάλι
  • Χώρα Τουρκία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Διαχείριση Μηχανικών
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 526 ρούβλια το μήνα
  • Χώρα Τουρκία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Διαχείριση Μηχανικών
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 602 ρούβλια / μήνα
  • Χώρα Τουρκία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Διαχείριση Μηχανικών
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 633 ρούβλια το μήνα
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 500
  • Πλάτος κουκούλας, cm 60
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 627 ρούβλια το μήνα
  • Χώρα Ρωσία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 1000
  • Αριθμός ταχυτήτων 4
  • Ηλεκτρονική διαχείριση
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 788 ρούβλια το μήνα
  • Χώρα Ρωσία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
  • Αριθμός ταχυτήτων 2
  • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
  • Αριθμός ταχυτήτων 2
  • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης
  • Χώρα Ρουμανία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 610
  • Πλάτος κουκούλας, cm 60
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Ηλεκτρονικό δάνειο από 646 ρούβλια ανά μήνα
  • Χώρα Ρωσία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 430
  • Πλάτος κουκούλας, cm 60
  • Αριθμός ταχυτήτων 3
  • Χώρα Ρωσία
  • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
  • Αριθμός ταχυτήτων 2
  • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης

  Σημαντικά μετασχηματισμένα κουζίνες κουζίνας μικροκλιματικής κουζίνας. Χάρη σε αυτά, το λίπος και η αιθάλη εξαφανίστηκαν από τις επιφάνειες, η διαδικασία καθαρισμού απλοποιήθηκε. Ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκομαγειρεμένου φαγητού δεν φεύγει από την κουζίνα.

  Πώς να επιλέξετε την ιδανική κουκούλα;

  Δεν υπάρχει καμία ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα αντιμετωπίσει επαρκώς τα καθήκοντα. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά και παράμετροι. Για παράδειγμα, ο πίνακας εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι ευρύτερος από την εστία.

  Η διαμόρφωση επιλέγεται ξεκινώντας από τη θέση της πλάκας. Η βασική επιλογή είναι μια συμπαγής ενσωματωμένη κουκούλα. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής είναι ενσωματωμένο στο θάλαμο, μόνο η είσοδος αέρα είναι ορατή. Ένα νησί, κλίση ή αλεξήλιο μοντέλο, που ταιριάζει με το σχέδιο, εξυπηρετεί ταυτόχρονα ως διακοσμητική λεπτομέρεια του εσωτερικού.

  Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να είναι επαρκής για την περιοχή του δωματίου που σερβίρεται. Οι σύγχρονες οικονομικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με διακόπτες ταχύτητας.

  Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει ένα φίλτρο. Συνθετικά καθαριστικά αέρα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά. Μια πρακτική λύση είναι να αγοράσετε ένα μοντέλο με αποσπώμενα πάνελ φίλτρου από αλουμίνιο που θα πλένονται και θα εξυπηρετούν ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

  Ποια άλλα δωμάτια χρειάζονται κουκούλα;

  Ένα ξεχωριστό υποκατάστημα είναι μια κουκούλα τζάκι, εγκατεστημένο σε καθιστικά. Χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό σχεδιασμό και αυξημένη ισχύ, σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο εξοπλισμένο με τζάκι.

  8 βήματα επιλογής κουκούλας και 40 φωτογραφίες

  Πρώτον, ας δούμε γιατί χρειαζόμαστε κουκούλα στην κουζίνα και το χρειαζόμαστε καθόλου; Αυτή η συσκευή εκτελεί δύο σημαντικές λειτουργίες:

  • Προστατεύει τα έπιπλα, τους τοίχους, την οροφή και τα υφάσματα από την εμφάνιση λίπους και αιθάλης.
  • Αφαιρεί και καθαρίζει τον αέρα από τον καπνό, τις οσμές, τα προϊόντα καύσης, τους καπνούς και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες που προέρχονται από το μαγείρεμα στη σόμπα.

  Με τον τρόπο, ο αέρας στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων γίνεται το πιο βρώμικο στο σπίτι. Επομένως, εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα σας δεν είναι η μικρότερη ή / και χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου και στήλη, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς κουκούλα κουζίνας.

  Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα; Η απάντησή μας είναι ναι, είναι πραγματικά απαραίτητη εάν μαγειρεύετε τακτικά, χρησιμοποιείτε μια σόμπα φυσικού αερίου και επίσης εάν η κουζίνα σας έχει έκταση μεγαλύτερη από 10 τετραγωνικά μέτρα ή συνδυάζεται με σαλόνι / διάδρομο

  Ωστόσο, για να ωφεληθεί πραγματικά η κουκούλα, αντί να σταθεί σε αδράνεια, πρέπει να επιλεγεί σωστά: όσον αφορά την παραγωγικότητα, τον τρόπο λειτουργίας, το μέγεθος της ομπρέλας και το σχεδιασμό. Για να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις της επιλογής κουκούλας κουζίνας θα σας βοηθήσει τον οδηγό μας 8 βημάτων με φωτογραφίες συσκευών στο εσωτερικό.

  Βήμα 1. Καθορίστε τον τύπο κουκούλας

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν χρειάζεστε μια ροή ή μια κουκούλα κυκλοφορίας.

  • Ο απορροφητήρας είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού του σπιτιού και αποστραγγίζει τον αέρα εξαγωγής. Τα μοντέλα που ρέουν δεν μπορούν μόνο εντελώς (!) Απογυμνώστε τον αέρα εξαγωγής στη λειτουργία ανάσυρσης, αλλά επίσης λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας και τρέχετε καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Εάν η κουζίνα σας είναι σε θέση να συνδέσετε την κουκούλα στην πόρτα εξαερισμού του κτιρίου, τότε αξίζει να το κάνετε, ειδικά εάν η κουζίνα δεν είναι μικρή ή σε συνδυασμό.

  Τρέξιμο κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

  • Ο απορροφητήρας δεν είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού και λειτουργεί μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης - περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω των φίλτρων και στη συνέχεια ο καθαρισμένος αέρας ρίχνεται και πάλι μέσα στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο αποτελεσματικός, από πολλές απόψεις η απόδοσή του εξαρτάται από την ποιότητα των φίλτρων, επομένως πρέπει να αλλάξουν / καθαριστούν εγκαίρως (θα μιλήσουμε λίγο αργότερα για τα φίλτρα). Αλλά η κυκλοφορία βοηθά έξω όταν δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό. Για παράδειγμα, εάν το τραπέζι του νησιού με τη σόμπα βρίσκεται πολύ μακριά από τον αγωγό εξαερισμού και δεν θέλετε να τραβήξετε τον αγωγό αέρα μέσω της κουζίνας.

  Κουκούλα κυκλοφορίας στο εσωτερικό της κουζίνας

  Και οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι φθηνότερες από το τρέξιμο, οπότε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και η κουζίνα σας δεν είναι μεγάλη, τότε η κουκούλα κυκλοφορίας είναι αρκετά κατάλληλη.

  Τώρα ας μιλήσουμε λίγο για τα φίλτρα.

  • Τα φίλτρα για κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: άνθρακας και λίπος. Τα όργανα κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα και με ροή με φίλτρα λίπους. Το πρώτο κρατά σωματίδια λίπους, αιθάλης, καπνού, εξάτμιση. Χρησιμοποιούνται σε οποιονδήποτε τρόπο λειτουργίας της κουκούλας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να ξαναχρησιμοποιηθούν.

  Βήμα 2. Αποφασίστε ποια συσκευή χρειαζόμαστε - ενσωματωμένο, κρεμασμένο ή τρούλο;

  1. Οι κουκούλες αναστολής (από 2300 ρούβλια) είναι πάντα μόνο κυκλοφορούν, συμπαγή και πιο φθηνή. Τις περισσότερες φορές συνδέονται με το ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα ή τοποθετούνται στον τοίχο.

  Παράδειγμα παρατεταμένου τύπου συσκευής

  1. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη με ομπρέλα και σωλήνα και μοιάζει με τζάκι με καμινάδα (γι 'αυτό συχνά αποκαλούνται τζάκια). Τέτοια μοντέλα απαιτούν πάντα σύνδεση με τον αγωγό και είναι πιο ακριβά, αλλά φαίνονται πιο κομψά. Και, κατά κανόνα, έχουν μεγάλη παραγωγικότητα. Εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα / κουζίνα σας είναι μεγάλη και θέλετε το κουκούλα να διακοσμήσει το εσωτερικό, τότε το μοντέλο τζάκι είναι αυτό που χρειάζεστε.

  Κουκούλα στο εσωτερικό της κλασικής κουζίνας

  1. Ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι χτισμένοι στο περίβλημα πάνω από τη σόμπα ή στον διακοσμητικό θόλο και συνδέονται με τον αγωγό. Είναι καλά επειδή απλά δεν μπορούν να δουν, επιπλέον, λόγω της έλλειψης διακοσμητικών τελειωμάτων, τα ενσωματωμένα μοντέλα κοστίζουν λιγότερο από τον θόλο.
  • Εκτός από τις στατικές ενσωματωμένες κουκούλες, υπάρχουν τηλεσκοπικά (αναδιπλούμενα) μοντέλα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν στο μέγεθος της πλάκας, αν είναι απαραίτητο.

  Τόσο η θολωτή όσο και η ενσωματωμένη κουκούλα μπορούν να γωνιώσουν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία...

  ... ή νησιωτικό. Οι κουκούλες του νησιού είναι τοποθετημένες στην οροφή πάνω από τη σόμπα στο τραπέζι του νησιού, είναι όμορφες από όλες τις πλευρές. Σε αυτήν την κατηγορία κουκούλες, μπορείτε να βρείτε τόσο συσκευές κυκλοφορίας όσο και συσκευές ροής που λειτουργούν για την αφαίρεση του αέρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κουκούτσια νησιού - ορισμένα μοντέλα μπορούν να μειωθούν στη σόμπα μόνο εάν είναι απαραίτητο (τέτοια κουκούλες ονομάζονται κινητά).

  Βήμα 3. Ορίζουμε τις διαστάσεις της πλάκας και της κουκούλας

  Η βασική αρχή της επιλογής ενός κουκούλα σε μέγεθος είναι απλή: το πλάτος της ομπρέλας πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας ή να είναι μεγαλύτερο από αυτό (αλλά όχι λιγότερο!).

  • Για το λόγο αυτό, τα πιο καυτά όργανα είναι κουκούλες με πλάτος 50 cm, 60 cm και 90 cm.

  Για πολύ μεγάλες πλάκες, μπορείτε να επιλέξετε κουκούλα με πλάτος 120 cm ή 100 cm, αν και η επιλογή τους δεν είναι πολύ μεγάλη.

  • Το βάθος μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 50 cm. Αυτή η παράμετρος δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε τη συσκευή έτσι ώστε το προστατευτικό κάλυμμα να μην προεξέχει πολύ πάνω από την πλάκα, αλλιώς μπορεί να χτυπηθεί.

  Αν επιλέξετε μια καλύπτρα τζάκι, τότε το ύψος της συσκευής έχει επίσης μια τιμή. Εξάλλου, μιλάει για τη μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ της κάτω επιφάνειας της ομπρέλας και της οπής εξαερισμού που επιτρέπει. Ορισμένοι κουκούλες έχουν ύψος 1,5 μ., Ενώ άλλοι έχουν μόνο 1 μέτρο.

  • Με την ευκαιρία, σημαντικές πληροφορίες: η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών από την πλάκα.

  Βήμα 4. Αναμείνετε τη βέλτιστη απόδοση

  Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή κουκούλας κουζίνας - για την απόδοση.

  • Η έξοδος του καλύμματος είναι ένας δείκτης της μέγιστης ποσότητας αέρα που μπορεί να πάρει τη συσκευή σε μια ώρα λειτουργίας. Η χωρητικότητα της πιο αδύναμης κουκούλας μπορεί να φτάσει τα 150 m 3 / ώρα, και η πιο ισχυρή - 2500 m 3 / ώρα.

  Ο βαθμός στον οποίο η κουκούλα σας πρέπει να είναι ισχυρή εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας (συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των συνδεδεμένων δωματίων, αν υπάρχουν).

  Για να μάθετε την ελάχιστη απόδοση της συσκευής, εκτελέστε τους παρακάτω υπολογισμούς:

  1. Πολλαπλασιάστε την κουζίνα με το ύψος των τοίχων.
  2. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν κατά 12 (αυτό είναι το ποσοστό ανταλλαγής αέρα ανά ώρα σύμφωνα με το SES).
  3. Τελικά πολλαπλασιάστε αυτή την τιμή με συντελεστή 1,5 ή 1,7 (για μια ηλεκτρική επιφάνεια μαγειρέματος) ή με 2 (σε περίπτωση που έχετε μια κουζίνα φυσικού αερίου).
  4. Τώρα που έχετε μάθει την ελάχιστη απαιτούμενη κουκούλα απόδοση για την κουζίνα σας, να προσθέσει σε αυτό ένα άλλο 10% για κάθε καμπή του αγωγού και για κάθε μέτρο μήκους του (από ventkanala πριν από το τέντωμα), και ένα άλλο 10% σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - την ανάγκη για την απομάκρυνση του καπνού, τη μυρωδιά της καύσης ή, ας πούμε, των ψαριών.

  Βήμα 5. Δώστε προσοχή στο επίπεδο θορύβου

  Θέλετε να μαγειρέψετε με σχετική σιωπή; Επιλέξτε μια κουκούλα με επίπεδο θορύβου μέχρι 45 ντεσιμπέλ. Είναι αλήθεια ότι οι ήσυχοι κουκούλες είναι πολύ ακριβότερες και μερικές φορές η σιωπή τους επιτυγχάνεται μειώνοντας την ισχύ του κινητήρα.

  • Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο - με ένα υπερ-ισχυρό κινητήρα ή με δύο ελαφρώς λιγότερο ισχυρούς; Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού επιτρέπει στην κουκούλα να μην λειτουργεί πολύ δυνατά και ταυτόχρονα είναι αρκετά αποτελεσματική.
  • Οι φθηνές κουκούλες είναι πάντα θορυβώδεις. Τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου άνω των 50 dB μπορούν να κάνουν το θόρυβο σχεδόν τόσο δυνατό και ενοχλητικό όσο ένα στεγνωτήρα μαλλιών ή μια ηλεκτρική σκούπα.

  Βήμα 6. Επιλέξτε τον τύπο ελέγχου

  Οι διαφορετικές κουκούλες έχουν διαφορετικά χειριστήρια: πλήκτρο, επαφή, ηλεκτρονικό (με τηλεχειριστήριο) ή ρυθμιστικό (βλ. Φωτογραφία).

  • Κατά την άποψή μας, αξίζει να προτιμάτε μια συσκευή με ένα πίνακα ελέγχου αφής με οπίσθιο φωτισμό - είναι πολύ πιο εύκολο να κρατηθεί καθαρό από τα προεξέχοντα κουμπιά που απειλούν ξανά και ξανά να "κολλήσει" στο λίπος.

  Βήμα 7. Κατανόηση των πρόσθετων λειτουργιών

  • Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με λάμπες. Αυτή η απλή προσθήκη βοηθά συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οπότε στο κατάστημα έχει νόημα να δοκιμάσετε τον οπίσθιο φωτισμό για εύκολη ενεργοποίηση και αντικατάσταση της λυχνίας. Στην ιδανική περίπτωση, οι βολβοί στην κουκούλα πρέπει να είναι LED - είναι ασφαλείς, δεν καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θερμαίνονται και εύκολα απορρίπτονται.
  • Ανάλογα με το «ξεγέλασε» μπορείτε να δείτε τα μοντέλα με ταχύτητα πρόσληψη 1-2 αέρα, ακόμα και 10. Κατά τη γνώμη μας, να πληρώσει για την αφθονία των ταχυτήτων έχει νόημα, λειτουργίες 3-4 θα είναι αρκετό για τους περισσότερους μη-επαγγελματίες μάγειρες.
  • Επίσης, οι σύγχρονες κουκούλες είναι σχεδόν πάντοτε εξοπλισμένες με ένα χρονοδιακόπτη ή ένα κουμπί υπολειπόμενης διαδρομής, το οποίο καθιστά δυνατή τη συγχρονισμό της λειτουργίας του με τη σόμπα.
  • Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αισθητήρα υπολειμμάτων ρεύματος και αισθητήρα που σας υπενθυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε / καθαρίσετε το φίλτρο λίπους.
  • Ορισμένοι κατασκευαστές (για παράδειγμα, Siemens) χτίστηκαν στην κουκούλα ακόμη και τηλεοράσεις.

  Βήμα 8. Σχεδιάζουμε το σχέδιο της κουκούλας

  Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ενσωματωμένο ή κρεμαστό μοντέλο, τότε η ανάγκη να επιλέξετε ένα σχέδιο εξαφανίζεται από μόνο του. Αλλά όταν επιλέγετε τζάκι τύπου τζάκι, η εμφάνιση της υπόθεσης παίζει μεγάλο ρόλο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε:

  • Γιατί κλασική και "Αγροτικός" εσωτερικός χώρος Αξίζει να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα-αόρατο ή θόλο σε στυλ ρετρό ή χώρα. Η σκάλισμα, το τεχνητό φινίρισμα της θήκης, τα ένθετα από ορείχαλκο ή αντίκες από ασήμι - όλα αυτά θα είναι πολύ κατάλληλα στις παραδοσιακές κουζίνες. Τα οφέλη των μοντέλων ρετρό στυλ είναι τώρα στην αγορά από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές. Με την ευκαιρία, η τυπική κουκούλα μπορεί να καλυφθεί με ένα διακοσμητικό τρούλο.

  Επιλέξτε μια κουκούλα για την κουζίνα 60 cm - κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής

  Οι καλύτερες κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm το 2016 - ποια είναι τα πιο δημοφιλή και φθηνά μοντέλα κουκούλας των 60 cm; Ειδικά για εσάς, πραγματοποιήσαμε μια ανάλυση από τις κορυφαίες βαθμολογίες της αγοράς και τις πωλήσεις στο διαδίκτυο είναι από τα πιο δημοφιλή ρωσική πόρων και τον κατάλογο των οικιακών συσκευών, και προσπάθησε να κάνει αίσθηση του τι είναι η κουκούλα και πώς να επιλέξετε και τι είδους κουκούλα σειράς στην κουζίνα 60 εκατοστά καλύτερα.

  Κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm - ανάλυση αγοράς το 2016

  Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της πραγματικής ζήτησης και των καταναλωτικών προτιμήσεων των χρηστών του Διαδικτύου μπορεί να είναι ασφαλές να πούμε ότι από την ποικιλία των εμπορικών σημάτων στην αγορά, ο Ρώσος καταναλωτής για την κουζίνα του προτιμά την κατάρτιση τέτοιων γνωστές μάρκες, όπως η (μερίδιο των πωλήσεων στην αγορά,% / εμπορικό σήμα κατασκευαστής):

  • 34% - Elikor (Ομάδα "Elikor", Kaluga) ·
  • 9% - Κρόνα (KRONAsteel, LLC "CaventDom", συνέλευση Τουρκίας / Κίνας) ·
  • 7% - Cata (Ισπανία, Torreyo, επίσημη ιστοσελίδα στη Ρωσία) ·
  • 6% - Hansa (AMICA WRONKI S.A., μονάδες συναρμολόγησης στην Πολωνία).

  Πίσω από αυτούς, σε ίσο ποσοστό 5%, ακολουθείτε:

  • Gorenje (Σλοβενία, Velenje) ·
  • JETAIR (Elica Italy).

  Περίπου ίσες θέσεις, με μερίδιο 3-4%, είναι:

  • Lex (Ρωσία).
  • Bosch (Robert Bosch GmbH, συνέλευση της Γερμανίας και της Σλοβενίας) ·
  • Akpo (Πολωνία, Isobelin).
  • Maunfeld (Ηνωμένο Βασίλειο, Middlesbrough).
  • Gefest (JV OJSC Brestgazoapparat, Brest, Λευκορωσία).
  • 17% - άλλοι παραγωγοί.

  Ταυτόχρονα, κατά τα τελευταία 5 χρόνια, υπήρξε μια σταθερή τάση - ένα καλό μισό της εγχώριας αγοράς (47-53%) καλύπτεται πλήρως από τα προϊόντα των εγχώριων εμπορικών σημάτων, και αυτό ισχύει τόσο για τα κλασικά πρότυπα, και προηγμένες, αιχμής (συμπεριλαμβανομένου ενός ενσωματωμένη εγκατάσταση).

  Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

  Οι ηγέτες των κορυφαίων αξιολογήσεων μεταξύ κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm, από το τέλος Απριλίου του τρέχοντος έτους (χωρητικότητα, W / χωρητικότητα, m 3 / ώρα / επίπεδο θορύβου, dB / εύρος τιμών, ρούβλια):

  • Elikor:
  1. Epsilon 60 (225/430/54 / 4179-10970) - τοίχο, θόλος 60 cm, τοίχου?
  2. Αμέθυστος 60 (6510-12440) με παρόμοιες παραμέτρους, με γυαλί.
  3. Elikor Integra 60 (220/400/55/3360-7940) - με συρόμενο πάνελ, ενσωματωμένη κρεμαστή συρταριέρα στην κουζίνα, το κορυφαίο μοντέλο ανάμεσα στις φτηνές κουκούλες κουζίνας 60 cm.
  4. Agat 60 (280/1000/59 / 11590-14990) - Τ-σχήματος, τριών ταχυτήτων.
  5. Pergola 60 (225/650/56 / 8000-10290) - τοίχος, χώρα; και το θόλο Silver Storm 60 (4180-6150).
  • Κρόνα:
  1. Kamilla 1M 600 (125/390/56 / 6510-8645) - ενσωματωμένο στο καπό 60 cm, με συρόμενο πάνελ.
  2. Gala 600 3P (* / 800/55 / ​​5829-7982) - ο θόλος, η βαλβίδα επιστροφής στην πλήρη σειρά.
  • Lex Mini 600 (180/420/54 / 7790-9190) - αρθρωτό (υπό γωνία).
  • Hansa OSC611 (135/335/45 / 2220-4270) - προϋπολογισμός, γείσο, εγκατάσταση σε αναρτημένο θάλαμο, δύο τρόποι λειτουργίας και ρύθμιση σε τρία στάδια.

  Αγοράστε απόσπασμα από το άρθρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο RBT.ru

  Προτιμήσεις καταναλωτών

  Μεταξύ άλλων κριτηρίων που καθοδηγούν τους καταναλωτές όταν επιλέγουν μια κουκούλα για κουζίνα 60 εκατοστών, οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • τύπος προσάρτησης: τοίχος (63%), και ενσωματωμένο στο ντουλάπι (36%), νησί και άλλα λιγότερο από 1%?
  • χώρος κουζίνας (m 2): έως 10 (14%), ≤ 15 (33%), ≤ 20 (34%), ≤ 25 (9%) και άνω (8%) ·
  • παραγωγικότητα (m 3 / ώρα): έως 300 (6%), ≤ 500 (40%), ≤ 700 (34%), μέχρι 900 (10%) και υψηλότερες (6%);
  • σχεδιασμός και κατασκευή:

  - τα αιώνια κλασικά - επίπεδη κρέμονται (αρθρωτά) και θολωτά (20% έκαστο).

  - στυλ χώρας (10%) ·

  - πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα, με γυαλί, και σχήμα Τ (εξίσου, κάθε 5% έκαστο).

  • που αξιώνεται σε πλάτος: 50 cm (29%), 60 cm (61%) και 90 cm (7%).
  • τρόπος ελέγχου: μηχανική - κουμπιά (54%) και ολισθητήρας (29%), αφής (16%).
  • φωτισμός: λαμπτήρες αλογόνου και LED (59%), φωταύγειας (35%).

  Εξόρυξη στην κουζίνα 60 cm: Ποια είναι η επιλογή του καταναλωτή με βάση

  Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα είναι 60 εκατοστά - αυτή είναι αυτή Παραγωγικότητα (m 3 / h). Είναι αυτός που καθορίζει αν αυτή η κουκούλα μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της ή όχι. Στο παραστατικό προϊόντος, ο κατασκευαστής δηλώνει την περιοχή του χώρου για τον οποίο έχει σχεδιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο του. Γνωρίζοντας την περιοχή και το ύψος του δωματίου, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την ένταση της κουζίνας σας. Και δεδομένου: αριθμός των αεροπορικών - 10-12 κύκλους ανά ώρα, και το απαιτούμενο απόθεμα ενέργειας της τάξης του 25-30% θα πρέπει απλά πολλαπλασιάστε την τιμή του όγκου έως 10 και 1.3 - αυτή είναι η βέλτιστη τιμή της επιθυμητής απόδοσης. Οι αδύναμοι απαγωγείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ανταλλαγής και της εκτροπής του αέρα. Και πιο ισχυρό - αδικαιολόγητα ακριβό από την άποψη της οικονομίας και της σκοπιμότητας.

  Κατανάλωση ενέργειας και ενεργειακή απόδοση - στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι δύο κύριες παράμετροι που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Δεν είναι μυστικό ότι για την εκτροπή του ίδιου όγκου αέρα, διαφορετικές συσκευές ξοδεύουν μια διαφορετική ποσότητα ενέργειας. Για παράδειγμα, και τα δύο μοντέλα τοίχου θόλου της ίδιας παραγωγής Elikor Epsilon 60 και Ασημένια καταιγίδα 60 εξίσου καταναλώνουν 225 βατ, ενώ το πρώτο 430 ξεπερνά κύβους ανά ώρα, και το άλλο - 650. Αυτή η παραλλαγή προκαλείται από τις διαφορές των παραμέτρων λειτουργίας που χρησιμοποιείται εποικοδομητικές λύσεις, μεθόδους της σύλληψης και δημιουργίας μιας ροής. Ως εκ τούτου, ο συντελεστής της χρησιμότητάς τους είναι σημαντικά διαφορετικός, αν και η τιμή είναι περίπου η ίδια.

  Επίπεδο θορύβου - όσο χαμηλότερη είναι η αξία του, τόσο πιο άνετα αισθάνεστε. Ο συνεχής θόρυβος, ακόμη και ασήμαντος, εμποδίζει, αποσπά την προσοχή και ερεθίζει. Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν εντελώς σιωπηλοί ή απολύτως σιωπηλοί κουκούλες, για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς. Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν την επιλογή κουκούλας, του οποίου ο θόρυβος υπερβαίνει το όριο των 70 dB, ακόμα κι αν έχει επιλεγεί ένας εσωτερικός απορροφητήρας.

  Λειτουργίες λειτουργίας - Υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή είναι η εκκένωση του αέρα προς τα έξω ή η ανακύκλωσή του σε εσωτερικούς χώρους. Στην πρώτη παραλλαγή, ένας αγωγός αέρα συνδέεται με την κουκούλα, η οποία αγοράζεται και τοποθετείται ξεχωριστά. Και στη δεύτερη - η κουκούλα στην κουζίνα χωρίς τον αγωγό αέρα σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς να το αφαιρέσετε έξω. Σε αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για έναν αγωγό εξαφανίζεται και στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα οικονομικό στην κρύα περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Η αφαίρεση μεγάλων όγκων ζεστού αέρα απαιτεί επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του κρύου, που προέρχεται από το δρόμο. Κάθε λειτουργία έχει το δικό της σύστημα φιλτραρίσματος.

  Γι 'αυτό φίλτρα - αυτό είναι ίσως ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού, επηρεάζοντας την απόδοση ολόκληρης της μονάδας και την άνεση στην περιοχή εργασίας. Σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι: ένα κύριο χοντρό (mesh από χάλυβα ή αλουμίνιο) απορροφά λίπη και αντικαταστάσιμες άνθρακα Hepa (με δραστική απορροφητικές ιδιότητες) που πρέπει να ανακτηθεί, αφαιρεί τις οσμές και τα λεπτά σωματίδια. Τα μάτια πρέπει περιοδικά να καθαρίζονται από μόλυνση, και ο άνθρακας - αντικαθίσταται μόνο με νέα μετά την ανάπτυξη του πόρου.

  Όταν συνδέετε τον αγωγό εξαγωγής στο σύστημα εξαερισμού ή όταν βγαίνετε έξω, την εγκατάσταση βαλβίδα αντεπιστροφής, εμποδίζοντας τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο όταν είναι απενεργοποιημένος. Δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα τους αυτή τη συσκευή.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγοραστές συχνά ξεχνούν και παραβλέπουν εντελώς την ερώτηση Ασφάλεια συνεργασίας με ήδη διαθέσιμους θερμοσίφωνες με ανοικτό θάλαμο καύσης: ροή (στήλες) και χωρητικό (λέβητες). Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι η κοινή λειτουργία του καλύμματος με αυτόν τον εξοπλισμό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό ανάστροφης ώσης και στην είσοδο του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) από την καμινάδα πίσω στο δωμάτιο. Αυτές οι απαιτήσεις πρέπει να επισημαίνονται από τον κατασκευαστή στο διαβατήριο προϊόντων, αλλά συχνά, δυστυχώς, συχνά αγνοούνται και παρουσιάζονται σε σιωπηρή ή συγκαλυμμένη μορφή.

  Σχεδίαση, μορφή και σχεδιασμός οι κουκούλες αντιπροσωπεύονται σε μια μεγάλη ποικιλία: κλασικοί θόλοι, σε σχήμα Τ, με γυαλί, αρθρωτοί, πλήρως εξοπλισμένοι, με γείσο και country (country style). Το χρωματικό σχέδιο είναι αρκετά εκτεταμένο και ποικίλο και σας επιτρέπει να εφαρμόσετε με επιτυχία στο εσωτερικό. Τα πιο δημοφιλή χρώματα:

  • δεν γήρανση κλασικά - λευκό, μπεζ, ελεφαντόδοντο, κόκκινο, καφέ και μαύρο?
  • μοντέρνο στυλ techno - γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, ασήμι, χρώμιο, ματ γραφίτη, χάλκινο, χαλκό και χρυσό.

  Είδη κουκούλες τοποθέτησης και τοποθέτησης

  Ανά τύπο στερέωσης και τοποθέτηση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται ως εξής:

  • Πλήρως χτισμένο - τοποθετημένο σε κρεμαστό ντουλάπι ή θόλο διακοσμητικού τρούλου τζάκι, σε σπάνιες περιπτώσεις στην επιφάνεια εργασίας σε κοντινή απόσταση από την εστία. Εξοπλισμένο με αναδιπλούμενη ή σταθερή πλάκα πυθμένα, η οποία αυξάνει σημαντικά την περιοχή της εγκάρσιας τομής της εισαγωγής αέρα και διευκολύνει τον έλεγχο.
  • Τοίχος - με διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης στον τοίχο.
  • Επίπεδη κρέμονται - τοποθετήστε κάτω από ένα ντουλάπι τοίχου ή ένα ράφι πάνω από τη σόμπα.
  • Γωνία - αρχικά σχεδιασμένο για λειτουργία στη γωνιακή ζώνη.
  • Island - είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο στην περιοχή του λεγόμενου "νησιού" (όταν ένας αυτόνομος σόμπα και ένα γραφείο βρίσκονται στο κέντρο της κουζίνας και έχουν ελεύθερη πρόσβαση από τις δύο πλευρές).

  Διαστάσεις και τύπος ελέγχου εξάτμισης

  Πλάτος και βάθος ζώνες κάλυψης (cm) - σωστή επιλογή κουκούλας, όταν οι γεωμετρικές διαστάσεις συμπίπτουν πλήρως ή ελαφρώς επικαλύπτουν τις διαστάσεις της πλάκας. Και η πραγματική απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας μαγειρέματος για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, για το αέριο - 80 cm.

  Διακυβέρνηση - μηχανικό (κουμπί ή ρυθμιστικό) ή ηλεκτρονικό (touch). Η πρώτη επιλογή είναι η απλούστερη, φθηνότερη και πιο κοινή. Ωστόσο, οι "μηχανικοί", με την πάροδο του χρόνου, είναι επιρρεπείς σε μόλυνση και κολλήσει. Ηλεκτρονική - πιο κομψή και μοντέρνα, καθώς και η παρουσία του μικροεπεξεργαστή και της οθόνης επιτρέπουν την εφαρμογή πρόσθετων επιλογών: (Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα 50 cm)

  • αυτόματο έλεγχο των τρόπων λειτουργίας, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες που αντιδρούν στη θερμοκρασία της εστίας και της υγρασίας.
  • τον έλεγχο και την ένδειξη της μόλυνσης των φίλτρων ·
  • Τηλεχειριστήριο με τηλεχειριστήριο.

  Υλικό στέγασης

  • Αναμφισβήτητα, η ακριβότερη, κομψή και ταυτόχρονα πρακτική λύση ειδικά για ενσωματωμένο στο ντουλάπι είναι ο γυαλισμένος χάλυβας από ανοξείδωτο χάλυβα. Λόγω της υψηλής χημικής αντοχής του χάλυβα και του προστατευτικού στρώματος - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια καθαρισμού των επιφανειών εργασίας.
  • Η επίστρωση με εμαγιέ ή σκόνη είναι μια προσιτή επιλογή προϋπολογισμού, αν και λιγότερο ανθεκτική, αλλά και αρκετά πρακτική, εάν η βαφή και η εφαρμογή πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας.
  • Βαμμένη φιμέ γυαλί - αναμφισβήτητα όμορφο, μοντέρνο και καλαίσθητο από μόνη της, αλλά απαιτεί προσεκτική συντήρηση: θα πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς λεκέδες, χρωματισμένο, πελεκημένη και γδαρμένο.

  Οι επαγγελματίες προτείνουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διαδικασία επιλογής για κουκούλες κουζίνας. Μην βασίζεστε εξ ολοκλήρου σε αξιολογήσεις, σχόλια και σχόλια, επειδή σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις για την επιλογή κουκούλας είναι ατομικές και αυτοί οι «δείκτες» της αγοράς αλλάζουν διαρκώς.