Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

Ενσωματωμένη κουκούλα - εξαιρετική επιλογή για κουζίνες με περιορισμένο χώρο μυρωδιά του μαγειρέματος - είναι ένα από τα σύμβολα της άνεσης στο σπίτι. Αλλά «οιωνός νόστιμο γεύμα» μπορεί να απορροφούν όλο το διαμέρισμα έως και προσωπικά αντικείμενα. Άλλωστε, όλοι οι οικοδεσπότες είναι γνωστή ως δύσκολο να πραγματοποιήσει την τελική πιάτα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου καθαρισμού, τα έπιπλα και τις συσκευές από την συσσωρευμένη αιθάλη και τα λιπαρά πλάκα, αναμειγνύεται με τη σκόνη. Και οι πρόσφατες επισκευές, ίσως, σύντομα θα χρειαστεί να επαναληφθούν. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα - μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Σήμερα, η ζήτηση για απορροφητήρες κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο, καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων στην αγορά των οικιακών συσκευών. Και, για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια της.

Ποια είναι η κουκούλα και πώς λειτουργεί;

Πριν αποκτήσετε κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε κατ 'αρχήν το έργο του και κάποια χαρακτηριστικά της επιλογής. Είναι μοναδικό στο είδος εφεύρεση του είναι ικανή να παγιδεύει την αιθάλη, αναθυμιάσεις, τα λίπη και τις οσμές κατά το μαγείρεμα χωρίς να αφήσει να εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα και να εγκατασταθούν στα έπιπλα και τους τοίχους.

Με την εγκατάσταση των συρταρωτών, ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα καθαρός και ο καθαρισμός της κουζίνας δεν θα φέρει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνει από την εξάτμιση του αέρα, το λίπος, τις δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα. Μέσα στην κουκούλα υπάρχουν φίλτρα που συλλαμβάνουν αιθάλη και βρωμιά, ώστε να βγαίνει ήδη καθαρός αέρας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της θήκης, στο οποίο είναι κλεισμένο το σύστημα φίλτρου, είναι ορατή μια μονάδα ελέγχου με μηχανικό, ολισθητήρα ή ηλεκτρονικό πάνελ.

Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές της παραμέτρους

Εάν έχετε μια ενσωματωμένη κουζίνα, είναι λογικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι κουζίνας.

Ενσωματωμένη κουκούλα: σύντομη εισαγωγή

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 1. Ρέει. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από αιθάλη και γράσο και εκκενώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.
 2. Ανακύκλωση. Ο βρώμικος αέρας καθαρίζεται μέσω συστήματος φίλτρου και ρέει πίσω στο δωμάτιο.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι ανακυκλωμένοι, τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται ότι η ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά αισθητική, καθώς κρύβεται εντελώς. Το σώμα της ενσωματωμένης καλύπτρας έχει κυβοειδές σχήμα, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως για την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα.

Ο απορροφητήρας τύπου ροής τοποθετείται εύκολα στον πίνακα κουζίνας πάνω από την εστία

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η πιο συμπαγής λύση σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Η κρεμαστή επίπεδη καλύπτρα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ενσωματωμένα συστήματα του απλούστερου σχεδιασμού. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ένα αναρτημένο περίβλημα που βρίσκεται πάνω από την πλάκα στην περιοχή του κάτω μέρους του. Οι επίπεδες κουκούλες θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή με ικανοποιητικές επιδόσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Αφαιρούν όλους τους επιπλέον ατμούς και τις ξένες μυρωδιές από την κουζίνα μαζί με άλλα μοντέλα.

Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

 • Μέγεθος και σχεδιασμός της μονάδας καυσαερίων.
 • Αριθμός φίλτρων και τύπος τους.
 • Απόδοση ανεμιστήρων
 • Ευκολία προσαρμογής ισχύος συστήματος
 • Τύπος εγκατάστασης.
 • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Για να επιλέξετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

Διαστάσεις και σχεδιασμός της κουκούλας

Η ενσωματωμένη μονάδα εξάτμισης είναι τόσο συμπαγής ώστε η τοποθέτησή της να μπορεί να γίνει σε κρεμαστό ντουλάπι με έναν ανοικτό πυθμένα τοποθετημένο πάνω από την πλάκα. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης αυξάνεται λόγω της συρόμενης οθόνης.

Η κρεμαστή ντουλάπα κρύβει πλήρως την ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση μη λειτουργίας, χωρίς να διαταράσσει τη συνολική σχεδίαση της κουζίνας.

Η ενσωματωμένη κουκούλα του κάθετου τύπου είναι πολύ συμπαγής, αλλά δεν λειτουργεί χειρότερα από το σύστημα εξάτμισης θόλου

Η εμφάνιση της μονάδας εξάτμισης, καθώς και ο χρωματισμός της - οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο σημαντικές κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου μοντέλου, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής και στις διαστάσεις της. Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί το σετ κουζίνας, επιλέγεται ο απορροφητήρας, σύμφωνα με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει κρεμαστό ντουλάπι. Θα εγκατασταθεί σε αυτό. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη (από 45 έως 90 cm), επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στην επιλογή.

Η επιλογή της ενσωματωμένης κουκούλας πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εστία. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την πλάκα.

Το πλάτος των τυποποιημένων ελασμάτων και των πλακών είναι από 60 έως 90 cm. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή: αφήστε την επιφάνεια καυσαερίων να καλύψει καλύτερα την περιοχή μαγειρέματος παρά το αντίστροφο.

Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα αυξάνει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

Η τοποθέτηση του δομοστοιχείου εξάτμισης πραγματοποιείται σε κρεμαστό ντουλάπι σε απόσταση:

 • Για τις σόμπες αερίου - τουλάχιστον 75 cm.
 • Για ηλεκτρικές σόμπες - όχι λιγότερο από 65 cm.

Παραλείποντας αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο είναι εγκατεστημένο το δομοστοιχείο εξαγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής και στη φωτιά - ως συνέπεια.

Σύστημα φίλτρου

Στα συστήματα καυσαερίων, οι ροές καθαρισμένου αέρα διέρχονται από διπλό διήθημα:

 1. Εξωτερικές οσμές εξουδετερωμένο από φίλτρα ξυλάνθρακα μίας χρήσης.
 2. Προϊόντα καύσης, λίπη και αιθάλη καθυστερούν από ένα σύστημα που φιλτράρει λιπαρά σωματίδια. Τα φίλτρα αυτού του συστήματος είναι αντικαταστάσιμες πλαστικές κασέτες με μη υφασμένο ή συνθετικό φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται φίλτρα από χάλυβα ή αλουμίνιο, τα οποία απαιτούν καθαρισμό καθώς μολύνονται.

Τα φίλτρα μίας χρήσης χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία φίλτρου άνθρακα. Η παρουσία φίλτρου λίπους σε τέτοιες συνθήκες είναι υποχρεωτική, καθώς η μη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του εσωτερικού μηχανισμού της μονάδας καυσαερίων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη. Η παρουσία του πάνω από τη σόμπα μπορεί να καθοριστεί μόνο κοιτάζοντας κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας

Πολύ σπάνια στην πώληση υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού που λειτουργούν χωρίς φίλτρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι να αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, σε αντάλλαγμα για τον οποίο προέρχεται καθαρός αέρας από το δρόμο. Η εγκατάσταση τους γίνεται επίσης με κρυφό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο κατά 95% σε 6 λεπτά, αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την ισχύ του κινούμενου στοιχείου.

Δύναμη των οπαδών

Η έξοδος της κουκούλας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ισχύ και την ποσότητα των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν. Το επίπεδο απόδοσης καθορίζει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης μπορούν να καθαρίσουν από 180 έως 700 κυβικά μέτρα μολυσμένου αέρα ανά ώρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγεται κατά την εργασία.

Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για την κουζίνα σας, πρέπει να αφαιρέσετε το συνολικό ποσό των επίπλων και των οικιακών συσκευών από τον συνολικό όγκο της κουζίνας και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή κατά 10.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αντικατασταθεί από 10 έως 12 φορές την ώρα.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τοποθετημένη σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την κουζίνα ή την εστία.Για μια κουζίνα σε νησιωτικό στυλ που χρησιμοποιεί πάνελ ντόμινο, η βέλτιστη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη καμπύλη κάθετου τύπου

Πίνακας ελέγχου και ρύθμιση ισχύος

Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος εξάτμισης παράγεται από ηλεκτρονικό δομοστοιχείο του οποίου ο πίνακας είναι ορατός στο μπροστινό μέρος της κουκούλας.

Με τον τύπο του χειροκίνητου ελέγχου, ο πίνακας γίνεται:

 • Κουμπί. Σε αυτό, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • Ολισθητήρας. Ο απαιτούμενος τρόπος λειτουργίας του καλύμματος επιλέγεται μέσω ενός μηχανικού ολισθητήρα που κινείται κατά μήκος του επιπέδου του πίνακα.
 • Αισθητήρια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται αγγίζοντας την επιθυμητή περιοχή του πίνακα με το δάκτυλό σας. Το γεγονός ότι η εντολή γίνεται δεκτή θα εμφανίζεται με ένα αναμμένο LED.

Ο πίνακας ελέγχου αφής είναι προτιμότερος για πολλούς όταν επιλέγετε την κουκούλα, ωστόσο το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλότερο.

Ο θάλαμος στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η καλύπτρα θα καλύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου πίσω από την πρόσοψή του.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων συστημάτων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

 1. Περιεχόμενα διαστήματος. Η συσκευή εξατμίσεως ανάβει κατά διαστήματα ανεξάρτητα, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
 2. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (από 5 έως 15 λεπτά), επιτυγχάνοντας έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα.

Μια λειτουργία όπως ένα μετεωρολογικό σύστημα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε την πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα ημέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη

Τα συστήματα εξαγωγής των νεώτερων μοντέλων και της υψηλότερης κατηγορίας τιμών μπορούν να εξοπλιστούν με "άτυπες" λειτουργίες:

 • LCD οθόνη με τη δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή ή CD - DVD player.
 • Το σύστημα Meteo. Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με έναν μετεωρολογικό σταθμό εγκατεστημένο έξω από το σπίτι και μεταδίδει την πρόγνωση καιρού στην οθόνη.

Συμπέρασμα

Επιλέγοντας ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα - το έργο είναι απλό μόνο με την πρώτη ματιά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του ανεμιστήρα ή το επίπεδο απόδοσης, για να μάθετε ποια ειδική κουκούλα θα πάτε στο κατάστημα της συσκευής. Και όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στον πίνακα και την ευκολία διαχείρισης, την περιοχή του επιπέδου εξάτμισης, καθώς και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πρόσθετων λειτουργιών. Τοποθετήστε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας με τα χέρια σας, καθοδηγούμενη από τις οδηγίες.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόση 0-0-24 για εξοπλισμό Bosch και Siemens


Δόση για την αγορά οικιακών συσκευών Bosch και Siemens από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις φορές περισσότερα μπόνους για τις παραγγελίες των συσκευών Bosch, Siemens, NEFF στο Refrigerator.com

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. διάθεση κάθε εξοπλισμό BOSCH, SIEMENS, NEFF από αυτή τη σελίδα και να πάρει τρεις φορές περισσότερα μπόνους Mnogo.ru για ολόκληρη την παραγγελία σας. Απλά εισάγετε τον 8-ψήφιο αριθμό της κάρτας σας * Mnogo.ru στη φάση της παραγγελίας ή παρουσιάσει μια κάρτα Mnogo.Ru ταμείο σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατά το χρόνο της αγοράς, να είστε σίγουροι, πριν να ελέγξετε απεργίες.

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκπτωση για κουκούλες κατά την αγορά ενός κιτ Kuppersberg

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μια έκπτωση στην κουκούλα όταν αγοράζετε 2 ή περισσότερες ενσωματωμένες συσκευές KUPPERSBERG. Το σύνολο της KUPPERSBERG συμμετέχει στην εκστρατεία, εκτός από αξεσουάρ, νεροχύτες και μίξερ.

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πιστοποιητικά δώρου για την αγορά συσκευών της Electrolux

Αφήστε μια κριτική για την Electrolux και λάβετε 2 πιστοποιητικά ως δώρο:
1) Πιστοποιητικό για το ποσό των 1.000 ρούβλια για την αγορά εξοπλισμού οποιουδήποτε εμπορικού σήματος
2) Πιστοποιητικό για έκπτωση 50% κατά την αγορά τριών εξαρτημάτων για μεγάλες οικιακές συσκευές Electrolux

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση.
Η έκπτωση δεν χορηγείται κατά την αγορά με πίστωση.

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

Ενσωματωμένη κουκούλα - εξαιρετική επιλογή για κουζίνες με περιορισμένο χώρο μυρωδιά του μαγειρέματος - είναι ένα από τα σύμβολα της άνεσης στο σπίτι. Αλλά «οιωνός νόστιμο γεύμα» μπορεί να απορροφούν όλο το διαμέρισμα έως και προσωπικά αντικείμενα. Άλλωστε, όλοι οι οικοδεσπότες είναι γνωστή ως δύσκολο να πραγματοποιήσει την τελική πιάτα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου καθαρισμού, τα έπιπλα και τις συσκευές από την συσσωρευμένη αιθάλη και τα λιπαρά πλάκα, αναμειγνύεται με τη σκόνη. Και οι πρόσφατες επισκευές, ίσως, σύντομα θα χρειαστεί να επαναληφθούν. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα - μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Σήμερα, η ζήτηση για απορροφητήρες κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο, καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων στην αγορά των οικιακών συσκευών. Και, για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια της.

Ποια είναι η κουκούλα και πώς λειτουργεί;

Πριν αποκτήσετε κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε κατ 'αρχήν το έργο του και κάποια χαρακτηριστικά της επιλογής. Είναι μοναδικό στο είδος εφεύρεση του είναι ικανή να παγιδεύει την αιθάλη, αναθυμιάσεις, τα λίπη και τις οσμές κατά το μαγείρεμα χωρίς να αφήσει να εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα και να εγκατασταθούν στα έπιπλα και τους τοίχους.

Με την εγκατάσταση των συρταρωτών, ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα καθαρός και ο καθαρισμός της κουζίνας δεν θα φέρει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνει από την εξάτμιση του αέρα, το λίπος, τις δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα. Μέσα στην κουκούλα υπάρχουν φίλτρα που συλλαμβάνουν αιθάλη και βρωμιά, ώστε να βγαίνει ήδη καθαρός αέρας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της θήκης, στο οποίο είναι κλεισμένο το σύστημα φίλτρου, είναι ορατή μια μονάδα ελέγχου με μηχανικό, ολισθητήρα ή ηλεκτρονικό πάνελ.

Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές της παραμέτρους

Εάν έχετε μια ενσωματωμένη κουζίνα, είναι λογικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι κουζίνας.

Ενσωματωμένη κουκούλα: σύντομη εισαγωγή

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 1. Ρέει. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από αιθάλη και γράσο και εκκενώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.
 2. Ανακύκλωση. Ο βρώμικος αέρας καθαρίζεται μέσω συστήματος φίλτρου και ρέει πίσω στο δωμάτιο.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι ανακυκλωμένοι, τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται ότι η ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά αισθητική, καθώς κρύβεται εντελώς. Το σώμα της ενσωματωμένης καλύπτρας έχει κυβοειδές σχήμα, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως για την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα.

Ο απορροφητήρας τύπου ροής τοποθετείται εύκολα στον πίνακα κουζίνας πάνω από την εστία

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η πιο συμπαγής λύση σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Η κρεμαστή επίπεδη καλύπτρα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ενσωματωμένα συστήματα του απλούστερου σχεδιασμού. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ένα αναρτημένο περίβλημα που βρίσκεται πάνω από την πλάκα στην περιοχή του κάτω μέρους του. Οι επίπεδες κουκούλες θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή με ικανοποιητικές επιδόσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Αφαιρούν όλους τους επιπλέον ατμούς και τις ξένες μυρωδιές από την κουζίνα μαζί με άλλα μοντέλα.

Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

 • Μέγεθος και σχεδιασμός της μονάδας καυσαερίων.
 • Αριθμός φίλτρων και τύπος τους.
 • Απόδοση ανεμιστήρων
 • Ευκολία προσαρμογής ισχύος συστήματος
 • Τύπος εγκατάστασης.
 • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Για να επιλέξετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

Διαστάσεις και σχεδιασμός της κουκούλας

Η ενσωματωμένη μονάδα εξάτμισης είναι τόσο συμπαγής ώστε η τοποθέτησή της να μπορεί να γίνει σε κρεμαστό ντουλάπι με έναν ανοικτό πυθμένα τοποθετημένο πάνω από την πλάκα. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης αυξάνεται λόγω της συρόμενης οθόνης.

Η κρεμαστή ντουλάπα κρύβει πλήρως την ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση μη λειτουργίας, χωρίς να διαταράσσει τη συνολική σχεδίαση της κουζίνας.

Η ενσωματωμένη κουκούλα του κάθετου τύπου είναι πολύ συμπαγής, αλλά δεν λειτουργεί χειρότερα από το σύστημα εξάτμισης θόλου

Η εμφάνιση της μονάδας εξάτμισης, καθώς και ο χρωματισμός της - οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο σημαντικές κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου μοντέλου, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής και στις διαστάσεις της. Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί το σετ κουζίνας, επιλέγεται ο απορροφητήρας, σύμφωνα με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει κρεμαστό ντουλάπι. Θα εγκατασταθεί σε αυτό. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη (από 45 έως 90 cm), επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στην επιλογή.

Η επιλογή της ενσωματωμένης κουκούλας πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εστία. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την πλάκα.

Το πλάτος των τυποποιημένων ελασμάτων και των πλακών είναι από 60 έως 90 cm. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή: αφήστε την επιφάνεια καυσαερίων να καλύψει καλύτερα την περιοχή μαγειρέματος παρά το αντίστροφο.

Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα αυξάνει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

Η τοποθέτηση του δομοστοιχείου εξάτμισης πραγματοποιείται σε κρεμαστό ντουλάπι σε απόσταση:

 • Για τις σόμπες αερίου - τουλάχιστον 75 cm.
 • Για ηλεκτρικές σόμπες - όχι λιγότερο από 65 cm.

Παραλείποντας αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο είναι εγκατεστημένο το δομοστοιχείο εξαγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής και στη φωτιά - ως συνέπεια.

Σύστημα φίλτρου

Στα συστήματα καυσαερίων, οι ροές καθαρισμένου αέρα διέρχονται από διπλό διήθημα:

 1. Εξωτερικές οσμές εξουδετερωμένο από φίλτρα ξυλάνθρακα μίας χρήσης.
 2. Προϊόντα καύσης, λίπη και αιθάλη καθυστερούν από ένα σύστημα που φιλτράρει λιπαρά σωματίδια. Τα φίλτρα αυτού του συστήματος είναι αντικαταστάσιμες πλαστικές κασέτες με μη υφασμένο ή συνθετικό φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται φίλτρα από χάλυβα ή αλουμίνιο, τα οποία απαιτούν καθαρισμό καθώς μολύνονται.

Τα φίλτρα μίας χρήσης χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία φίλτρου άνθρακα. Η παρουσία φίλτρου λίπους σε τέτοιες συνθήκες είναι υποχρεωτική, καθώς η μη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του εσωτερικού μηχανισμού της μονάδας καυσαερίων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη. Η παρουσία του πάνω από τη σόμπα μπορεί να καθοριστεί μόνο κοιτάζοντας κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας

Πολύ σπάνια στην πώληση υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού που λειτουργούν χωρίς φίλτρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι να αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, σε αντάλλαγμα για τον οποίο προέρχεται καθαρός αέρας από το δρόμο. Η εγκατάσταση τους γίνεται επίσης με κρυφό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο κατά 95% σε 6 λεπτά, αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την ισχύ του κινούμενου στοιχείου.

Δύναμη των οπαδών

Η έξοδος της κουκούλας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ισχύ και την ποσότητα των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν. Το επίπεδο απόδοσης καθορίζει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης μπορούν να καθαρίσουν από 180 έως 700 κυβικά μέτρα μολυσμένου αέρα ανά ώρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγεται κατά την εργασία.

Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για την κουζίνα σας, πρέπει να αφαιρέσετε το συνολικό ποσό των επίπλων και των οικιακών συσκευών από τον συνολικό όγκο της κουζίνας και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή κατά 10.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αντικατασταθεί από 10 έως 12 φορές την ώρα.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τοποθετημένη σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την κουζίνα ή την εστία.Για μια κουζίνα σε νησιωτικό στυλ που χρησιμοποιεί πάνελ ντόμινο, η βέλτιστη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη καμπύλη κάθετου τύπου

Πίνακας ελέγχου και ρύθμιση ισχύος

Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος εξάτμισης παράγεται από ηλεκτρονικό δομοστοιχείο του οποίου ο πίνακας είναι ορατός στο μπροστινό μέρος της κουκούλας.

Με τον τύπο του χειροκίνητου ελέγχου, ο πίνακας γίνεται:

 • Κουμπί. Σε αυτό, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • Ολισθητήρας. Ο απαιτούμενος τρόπος λειτουργίας του καλύμματος επιλέγεται μέσω ενός μηχανικού ολισθητήρα που κινείται κατά μήκος του επιπέδου του πίνακα.
 • Αισθητήρια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται αγγίζοντας την επιθυμητή περιοχή του πίνακα με το δάκτυλό σας. Το γεγονός ότι η εντολή γίνεται δεκτή θα εμφανίζεται με ένα αναμμένο LED.

Ο πίνακας ελέγχου αφής είναι προτιμότερος για πολλούς όταν επιλέγετε την κουκούλα, ωστόσο το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλότερο.

Ο θάλαμος στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η καλύπτρα θα καλύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου πίσω από την πρόσοψή του.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων συστημάτων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

 1. Περιεχόμενα διαστήματος. Η συσκευή εξατμίσεως ανάβει κατά διαστήματα ανεξάρτητα, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
 2. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (από 5 έως 15 λεπτά), επιτυγχάνοντας έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα.

Μια λειτουργία όπως ένα μετεωρολογικό σύστημα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε την πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα ημέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη

Τα συστήματα εξαγωγής των νεώτερων μοντέλων και της υψηλότερης κατηγορίας τιμών μπορούν να εξοπλιστούν με "άτυπες" λειτουργίες:

 • LCD οθόνη με τη δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή ή CD - DVD player.
 • Το σύστημα Meteo. Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με έναν μετεωρολογικό σταθμό εγκατεστημένο έξω από το σπίτι και μεταδίδει την πρόγνωση καιρού στην οθόνη.

Συμπέρασμα

Επιλέγοντας ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα - το έργο είναι απλό μόνο με την πρώτη ματιά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του ανεμιστήρα ή το επίπεδο απόδοσης, για να μάθετε ποια ειδική κουκούλα θα πάτε στο κατάστημα της συσκευής. Και όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στον πίνακα και την ευκολία διαχείρισης, την περιοχή του επιπέδου εξάτμισης, καθώς και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πρόσθετων λειτουργιών. Τοποθετήστε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας με τα χέρια σας, καθοδηγούμενη από τις οδηγίες.

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

Ενσωματωμένη κουκούλα για κουζίνα

Σχεδόν καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Αυτό το αξεσουάρ δεν ταιριάζει μόνο στο εσωτερικό και θέτει το στυλ κάθε κουζίνας όπως "υψηλής τεχνολογίας". Η κύρια λειτουργία του είναι να εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη κυκλοφορία αέρα στην περιοχή της πλάκας εργασίας. Χάρη σε αυτόν τον εξοπλισμό, όλες οι μυρωδιές εξαλείφονται αμέσως, χωρίς να έχουν χρόνο να εμποτίσουν έπιπλα ή ταπετσαρίες.

Δεν είναι περίεργο ότι η επιλογή κουκούλας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όχι μόνο τον εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και εγκατάστασης και την τεχνολογία ελέγχου. Ωστόσο, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μάθετε όλες αυτές τις λεπτότητες. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι πρακτικές ενσωματωμένες κουκούλες, οπότε είναι οι πρώτοι που δίνουν προσοχή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά τη χρήση

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ανάλογο ενός τέτοιου εσωτερικού στοιχείου. Ένα τυπικό σύστημα εξαερισμού, εξοπλισμένο σε εσωτερικούς χώρους, είναι σε θέση να παρέχει κυκλοφορία αέρα, ωστόσο δεν θα είναι αρκετά στην περίπτωση της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν γρήγορα οι ατμοί και οι οσμές και μόνο εξειδικευμένος εξοπλισμός μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον.

Παρ 'όλα αυτά, οι κουκούλες κουζίνας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, τα οποία μπορούν να εκφράζονται σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με το μοντέλο, τον κατασκευαστή, την ποιότητα των προϊόντων. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων επιλογών για κουκούλες; Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Στην περίπτωση μιας ενσωματωμένης καλύπτρας, μόνο η επιφάνεια εργασίας παραμένει ανοιχτή, δηλαδή το τμήμα αποσυμπίεσης. Οι κλασικές επιλογές, για παράδειγμα, κουκούλες με νησιά ή θόλους, φαίνονται πολύ ογκώδεις και ξεχωρίζουν από το γενικό υπόβαθρο. Επιπλέον, μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ενώ το ενσωματωμένο μοντέλο κρύβεται εύκολα στο ντουλάπι.
 • Η επιφάνεια συστολής μπορεί να είναι ρυθμιζόμενη. Οι περισσότερες σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ, οπότε υπάρχει πάντα η δυνατότητα αύξησης ή μείωσης του τμήματος εργασίας.
 • Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση των κουκούλες. Οι ενσωματωμένες εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν με δύο ή περισσότερους κινητήρες που δημιουργούν πιο ισχυρή ροή αέρα και αυξάνουν την κυκλοφορία του. Σε αυτή την περίπτωση, οι κινητήρες μπορούν να συνδεθούν για να λειτουργούν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, εάν είναι απαραίτητο.
 • Οι οριζόντιες ενσωματωμένες κουκούλες εξοικονομούν πολύ χώρο στην κουζίνα. Αυτό δίνει περισσότερο χώρο για τη διάταξη και τη δυνατότητα επιλογής του καταλληλότερου σχεδίου.
 • Ο σχεδιασμός και η σχεδίαση αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλή και συνοπτική. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε σύγχρονο εσωτερικό χώρο.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τεχνική είναι εξοπλισμένη με ειδικό φίλτρο αλουμινίου, που επιτρέπει την έγκαιρη σύλληψη σωματιδίων λίπους.

Τα μειονεκτήματα παρουσιάζονται μόνο από τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και εγκατάστασης παρόμοιων εκχυλισμάτων. Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά θα πρέπει να προβλεφθούν πολλές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος και τις διαστάσεις της τεχνολογίας όταν επιλέγετε ένα ακουστικό ή ένα ντουλάπι κουζίνας στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες είναι οι συμπαγείς διαστάσεις και η εργονομία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες μας επέτρεψαν να υιοθετήσουμε την καταλληλότερη λύση σχεδιασμού, συνδυάζουμε πολλές λειτουργίες σε μια αρκετά απλή και βολική μορφή.

Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλες διαστάσεις της επιφάνειας εργασίας. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές καθοδηγούνται πλήρως από τα πρότυπα των κουζινών που έχουν γίνει στάνταρ. Βρείτε μια κουκούλα για 50, για 60, 80 ή 90 cm δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση. Συνήθως, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του μοντέλου, οι οποίες διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος.

Όταν επιλέγετε μια τεχνική, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στα χαρακτηριστικά της θέσης και της εργασίας της. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν ανάλογα με τον τύπο του θόλου: ανάμεσα σε δύο ντουλάπια ή ράφια πάνω από τη σόμπα. Η μπροστινή πλευρά μιας τέτοιας απλής επιλογής συνήθως κρύβεται πίσω από ένα ειδικό πλαίσιο που μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο υλικό με το άλλο σετ κουζίνας.

Ένα άλλο αρκετά δημοφιλές μοντέλο είναι ένας ενσωματωμένος πάγκος. Είναι σχετικά ακριβό και η τοποθέτησή του μπορεί να απαιτεί ειδικές δεξιότητες, οπότε είναι ευκολότερο να επικοινωνήσετε με ένα εξειδικευμένο κέντρο εξυπηρέτησης. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων κουκούλες είναι, φυσικά, μια αθόρυβη λειτουργία. Ενώ η τεχνολογία δεν εκπέμπει κανένα εξωτερικό θόρυβο, επιδεικνύει επίσης επαρκώς υψηλή απόδοση καθαρισμού του αέρα.

Η επιλογή που είναι πιο κατάλληλη για μικρές κουζίνες είναι, φυσικά, μια πλήρως τοποθετημένη κουκούλα. Το επιπλέον τμήμα μπορεί να ανασυρθεί πλήρως στο περίβλημα και η επιφάνεια εργασίας είναι ένα σχεδόν αόρατο οριζόντιο επίπεδο. Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι γενικά εγκατεστημένα απευθείας στην οροφή, αλλά είναι κατάλληλα μόνο αν το ύψος της κουζίνας επιτρέπει στην κουκούλα να ολοκληρώσει την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τη σόμπα.

Η στάνταρ κουκούλα εξάτμισης εξοικονομεί επίσης μεγάλο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι κρυμμένη στο ίδιο ντουλάπι ή πάγκο, πράγμα που εξοικονομεί πολύ χώρο. Εάν απαιτείται επιπλέον αερισμός, ο εκχυλιστήρας εκτείνεται πάνω από την πλάκα και ανάβει.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει τις αποκαλούμενες τηλεσκοπικές κουκούλες. Συχνά ονομάζονται "νησί", επειδή χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κουζίνες, όπου η εστία μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο, λόγω της οποίας η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς επάνω από αυτήν, τοποθετημένη σε οροφή ή κρεμαστό ντουλάπι. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μοντέλα:

 • Δείξτε μια πολύ μεγαλύτερη ισχύ, σε σύγκριση με άλλους τύπους, συμπεριλαμβανομένου του τυποποιημένου θόλου.
 • Εκτός από την αυξημένη ροή αέρα, έχουν επίσης ευρύ πεδίο δράσης. Φυσικά, λόγω αυτού, η κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό, τι στις περισσότερες κουκούλες, ακόμη και με δύο ή τρεις κινητήρες.
 • Έχουν έντονη συμπαγή και εργονομία. Σχεδόν όλα τα τηλεσκοπικά μοντέλα παρέχονται για τοποθέτηση σε έναν τοίχο ή μια οροφή. Χαρακτηρίζονται από ανασυρόμενα πλαίσια εργασίας που εύκολα κρύβονται μέσα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, παρά τη λειτουργικότητά τους.
 • Ιδανικό για κάθε εσωτερικό χώρο. Λόγω της συντομογραφίας της, η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για κάθε σχεδιασμό κουζίνας με το ύφος της "υψηλής τεχνολογίας", και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν πειράματα.

Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμή. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες, σε αντίθεση με άλλα ανάλογα, είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, η τιμή αυτή δικαιολογείται πλήρως, αν ενδιαφέρεστε πρωτίστως για αποτελεσματικότητα, ποιότητα και πρακτικότητα.

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους τρόπους λειτουργίας του. Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε κουκούλα μπορεί να παρέχει κυκλοφορία αέρα ή την αφαίρεσή του. Ο εξαερισμός του αέρα και, συνεπώς, όλων των οσμών από την κουζίνα υπονοεί την απελευθέρωσή τους στο εξωτερικό. Δηλαδή, για τη λειτουργία του καλύμματος σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού και πρόσβαση σε αυτόν.

Με ένα τέτοιο σύστημα, η απομάκρυνση των οσμών και των ατμών πραγματοποιείται αποκλειστικά με το σχέδιο και την εξαγωγή αέρα με την κουκούλα. Εάν έχετε πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού, τότε αυτή η επιλογή είναι αρκετά καλή, επειδή δεν απαιτεί την παρουσία φίλτρων και συνεπώς πιο οικονομικό.

Η εξαγωγή αέρα με κυκλοφορία αέρα είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται πρόσβαση στο ορυχείο ή στο δρόμο, όλος ο αναρροφούμενος αέρας επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο και ο καθαρισμός του πραγματοποιείται μέσω ειδικών εσωτερικών φίλτρων.

Ένα εξωτερικό μεταλλικό φίλτρο, το οποίο είναι επίσης συχνά κατασκευασμένο από αλουμίνιο, είναι απαραίτητο, μάλλον, για προστασία. Με τη βοήθειά του, τα σταγονίδια λίπους καθυστερούν, τα οποία μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια των κινητήρων και, εν τω μεταξύ, να διαταράξουν τη λειτουργία της κουκούλας. Ένα τέτοιο φίλτρο αφαιρείται εύκολα και καθαρίζεται με το χέρι. με τη βοήθεια ζεστού νερού και οποιουδήποτε κατάλληλου απορρυπαντικού.

Πολύ πιο σημαντικά είναι τα φίλτρα άνθρακα. Αυτά, κατά κανόνα, βρίσκονται μέσα στη συσκευή, η οποία λειτουργεί με βάση την αρχή της κυκλοφορίας του αέρα. Τα φίλτρα άνθρακα λειτουργούν ως συνάρτηση της καθυστέρησης και της εξάλειψης των οσμών, δηλαδή του καθαρισμού του αέρα ως έχει.

Φυσικά, τα φίλτρα άνθρακα τελικά "φθείρονται" και απαιτούν αντικατάσταση. Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι σε θέση να ενημερώσουν σχετικά με αυτό με τη βοήθεια των φωτεινών ενδείξεων στον πίνακα εργασίας. Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με δύο φίλτρα, δηλαδή προστατευτικά λιπαρά και άνθρακα, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις ίδιες τηλεσκοπικές επιλογές.

Χαρακτηριστικά διαχείρισης

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για τη διαχείριση της κουκούλας: μηχανική και ηλεκτρονική.

Ο μηχανικός τύπος θεωρείται ότι είναι ο απλούστερος, ως εκ τούτου είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται στην κλασσική μηχανική, ενώ είναι επίσης πολύ οικονομικό. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται μόνο μερικά κουμπιά στο πλαίσιο εργασίας. Χειροκίνητα μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα, να ρυθμίσετε την ισχύ της με μηχανικό ρυθμιστικό ή να ελέγξετε ξεχωριστά κάθε κινητήρα.

Όσο για τα μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι ακριβότερα, αλλά προσελκύουν με την πρακτικότητα και την εργονομία τους. Τέτοιες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με μια μικρή οθόνη με ενδείξεις. Μπορούν πάντα να δουν την τρέχουσα θερμοκρασία του αέρα, το επίπεδο λειτουργίας των φίλτρων άνθρακα ή την ανάγκη αντικατάστασής τους, το επίπεδο ισχύος και άλλα δεδομένα.

Η χρήση ηλεκτρονικού ελέγχου επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της κουκούλας και της δίνει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Η δυνατότητα εύκολης και ακριβούς εναλλαγής πολλαπλών τρόπων λειτουργίας.
 • Σύστημα κοινοποίησης ·
 • Τηλεχειριστήριο για τηλεχειριστήριο.
 • Λειτουργία του τρόπου λειτουργίας του αισθητήρα, λόγω του οποίου η κουκούλα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα κατά την καταγραφή μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας αέρα πάνω από την πλάκα ή θα απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τον χρονοδιακόπτη που είχε ρυθμιστεί προηγουμένως.

Τοποθετήστε την κουκούλα

Δεν αρκεί μόνο να επιλέξετε τη σωστή τεχνική. Πρέπει να εγκατασταθεί στο εσωτερικό έτσι ώστε να φαίνεται όχι μόνο κατάλληλη, αλλά και να λειτουργεί πλήρως. Πώς να εγκαταστήσετε τον καπό σας; Η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολη, γιατί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της τεχνολογίας, αλλά δεν αρκεί να γνωρίζουμε πώς να προσαρμόζουμε σωστά ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Μπορούν να επισημανθούν οι παρακάτω συμβουλές τοποθέτησης:

 • Αν επιλέξετε μια κουκούλα με λειτουργία αποστράγγισης, τότε σκεφτείτε αμέσως τι είδους αεραγωγός θα χωρέσει και πού θα βρίσκεται. Οι αεραγωγοί από πλαστικό και PVC είναι ελαφρύτεροι και πιο συμπαγής, ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό. Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε έναν αεραγωγό από κυματοειδή αλουμίνιο, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί του, αφού μπορεί να δοθεί σχεδόν οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα.
 • Κατά την επιλογή ενός αγωγού, καθώς και τη διαμόρφωση και εγκατάσταση του, αποφύγετε τη δημιουργία υπερβολικού αριθμού στροφών. Εάν ο αγωγός είναι πολύ "δύσκολος", τότε αυτό θα μειώσει σημαντικά τη δύναμη του αεραγωγού και, συνεπώς, την αποτελεσματικότητα του σχεδίου.
 • Εκτός από τον αγωγό, στην περίπτωση μιας παραλλαγής διαρροής, απαιτείται μηχανισμός αντιστροφής. Εγκαθίσταται πριν από την έξοδο από τον άξονα εξαερισμού, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ανάστροφης ροής αέρα. Εάν εγκαταστήσετε ένα τμήμα του αεραγωγού μέσα στο θάλαμο, θα πρέπει να κάνετε αμέσως μια σήμανση για τον μηχανισμό αντιστροφής.
 • Αν σχεδιάσατε μια κουκούλα με κουκούλα ή θέλετε να το στερεώσετε σε έναν τοίχο, οι τυπικοί πείροι δεν είναι πάντα κατάλληλοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο αγωγός αερίου από το πλακάκι περνάει στο σημείο εγκατάστασης του εξοπλισμού. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την αγορά ειδικών βιδών στερέωσης. Είναι βιδωμένοι στον τοίχο σχεδόν σαν τυποποιημένους πείρους, αλλά στην πίσω πλευρά έχουν ρυθμιζόμενες ροδέλες που θα συγκρατούν την κουκούλα στη σωστή απόσταση από τον τοίχο.
 • Η εγκατάσταση του ενσωματωμένου εξοπλισμού απαιτεί πάντοτε προσεκτική προκαταρκτική σήμανση στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, στον πάγκο, στον τοίχο ή στην οροφή. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια των γραμμών περίγραμμα στο κουτί από την τεχνολογία που εφαρμόζονται στην παραγωγή. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κόψετε τη "διάταξη", η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια για να αξιολογήσει τις διαστάσεις του εξοπλισμού.

Φυσικά, η ανεξάρτητη εγκατάσταση δεν ταιριάζει σε όλους. Τα περισσότερα προβλήματα με ενσωματωμένες κουκούλες, οπότε κάποτε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να λύσετε όλες τις αποχρώσεις της εγκατάστασης εξοπλισμού.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Η επιλογή των μοντέλων των κουκούλες στα καταστήματα είναι απλά τεράστια. Ακόμη και αν επιλέξετε με βάση τα προσωπικά σας αιτήματα και παραμέτρους, εξακολουθείτε να έχετε μια σημαντική ερώτηση: σε ποιον κατασκευαστή πρέπει να εμπιστευτείτε; Στο τέλος, η ποιότητα της τεχνολογίας αποφασίζει πολύ. Οι πιο δημοφιλείς και αποδεδειγμένοι κατασκευαστές είναι οι ακόλουθες μάρκες:

Falmec

Η Falmec είναι μία από τις κορυφαίες ιταλικές εταιρείες, το κύριο πλεονέκτημα της οποίας είναι η μοναδική ποιότητα κατασκευής. Κατά τη δημιουργία των κουκούλες, χρησιμοποιείται ένας ειδικός χάλυβας, ο οποίος καλύπτεται επίσης με ένα υλικό μόνωσης θορύβου και είναι ανθεκτικός στη σκόνη, το λίπος, τη βρωμιά. Η εταιρεία ειδικεύεται σε ενσωματωμένες και νησιωτικές τηλεσκοπικές κουκούλες, οι οποίες περιλαμβάνουν πάντα φίλτρα άνθρακα, καθώς και πιο αξιόπιστη οροφή και εσωτερικό πλαίσιο που διευκολύνει την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Κουκούλες

 • Χώρα Τουρκία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 230
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Διαχειριστικό ρυθμιστικό
 • Χώρα Τουρκία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 230
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Χρώμα από ανοξείδωτο ατσάλι
 • Χώρα Τουρκία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Διαχείριση Μηχανικών
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 526 ρούβλια το μήνα
 • Χώρα Τουρκία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Διαχείριση Μηχανικών
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 602 ρούβλια / μήνα
 • Χώρα Τουρκία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 350
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Διαχείριση Μηχανικών
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 633 ρούβλια το μήνα
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 500
 • Πλάτος κουκούλας, cm 60
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 627 ρούβλια το μήνα
 • Χώρα Ρωσία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 1000
 • Αριθμός ταχυτήτων 4
 • Ηλεκτρονική διαχείριση
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 788 ρούβλια το μήνα
 • Χώρα Ρωσία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
 • Αριθμός ταχυτήτων 2
 • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
 • Αριθμός ταχυτήτων 2
 • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης
 • Χώρα Ρουμανία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 610
 • Πλάτος κουκούλας, cm 60
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Ηλεκτρονικό δάνειο από 646 ρούβλια ανά μήνα
 • Χώρα Ρωσία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 430
 • Πλάτος κουκούλας, cm 60
 • Αριθμός ταχυτήτων 3
 • Χώρα Ρωσία
 • Παραγωγικότητα, cu. m / h 400
 • Αριθμός ταχυτήτων 2
 • Κουμπί διαχείρισης κουμπιών διαχείρισης

Σημαντικά μετασχηματισμένα κουζίνες κουζίνας μικροκλιματικής κουζίνας. Χάρη σε αυτά, το λίπος και η αιθάλη εξαφανίστηκαν από τις επιφάνειες, η διαδικασία καθαρισμού απλοποιήθηκε. Ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκομαγειρεμένου φαγητού δεν φεύγει από την κουζίνα.

Πώς να επιλέξετε την ιδανική κουκούλα;

Δεν υπάρχει καμία ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα αντιμετωπίσει επαρκώς τα καθήκοντα. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά και παράμετροι. Για παράδειγμα, ο πίνακας εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι ευρύτερος από την εστία.

Η διαμόρφωση επιλέγεται ξεκινώντας από τη θέση της πλάκας. Η βασική επιλογή είναι μια συμπαγής ενσωματωμένη κουκούλα. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής είναι ενσωματωμένο στο θάλαμο, μόνο η είσοδος αέρα είναι ορατή. Ένα νησί, κλίση ή αλεξήλιο μοντέλο, που ταιριάζει με το σχέδιο, εξυπηρετεί ταυτόχρονα ως διακοσμητική λεπτομέρεια του εσωτερικού.

Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να είναι επαρκής για την περιοχή του δωματίου που σερβίρεται. Οι σύγχρονες οικονομικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με διακόπτες ταχύτητας.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει ένα φίλτρο. Συνθετικά καθαριστικά αέρα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά. Μια πρακτική λύση είναι να αγοράσετε ένα μοντέλο με αποσπώμενα πάνελ φίλτρου από αλουμίνιο που θα πλένονται και θα εξυπηρετούν ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Ποια άλλα δωμάτια χρειάζονται κουκούλα;

Ένα ξεχωριστό υποκατάστημα είναι μια κουκούλα τζάκι, εγκατεστημένο σε καθιστικά. Χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό σχεδιασμό και αυξημένη ισχύ, σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο εξοπλισμένο με τζάκι.

12 καλύτερες ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας

Κουκούλες κουζίνας - μια υπόσχεση καθαριότητας και άνεσης στην κουζίνα, επειδή αυτή η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα του δωματίου από αιθάλη, προϊόντα αερίου και οσμές μαγείρεμα. Οι σύγχρονες νοικοκυρές προσπαθούν να φτάσουν στην κουζίνα τους όχι μόνο αξιόπιστες και αποτελεσματικές κουκούλες, αλλά και οργανικά το ταιριάζουν στο στυλ της αίθουσας. Εάν για εσάς είναι σημαντικό όχι μόνο η απόδοση, αλλά και η αόρατο του κουζινέτα - προτείνουμε να κάνετε μια επιλογή βάσει της βαθμολογίας μας για τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα για το προηγούμενο έτος. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί - ποια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη;

Κατάλογος των καλύτερων κατασκευαστών κουκούλες για την κουζίνα

Σίγουρα, όσοι ισχυρίζονται ότι η μάρκα των οικιακών συσκευών δεν είναι καθοριστικός παράγοντας είναι πονηρές. Ακόμη και ως καθορισμός, διότι αυτό εξαρτάται άμεσα από την καλά σχεδιασμένη συσκευή και την ποιότητα του συγκροτήματος, καθώς και την ανθεκτικότητα και τη συντηρησιμότητα της συσκευής. Και στην περίπτωσή μας - επίσης σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, και εμφάνιση.

Στο φάσμα των αποδεδειγμένων κατασκευαστών οικιακών συσκευών, όπως η Bosch, η Smeg ή η Gorenje, μπορείτε πάντα να βρείτε μια καλή και υψηλής ποιότητας συσκευή. Οι κουκούλες κουζίνας δεν αποτελούν εξαίρεση. Από τα πλεονεκτήματα - η αξιοπιστία και η δημοτικότητα του εμπορικού σήματος εγγυώνται την ποιότητα των επιδόσεων, τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών, κάθε είδους καινοτόμες προσθήκες. Από τα μειονεκτήματα - δεν είναι πολύ εντυπωσιακή ποικιλία κουκούλες κουζίνας και ενσωματωμένα μοντέλα ειδικότερα. Επιπλέον, είστε σίγουροι ότι θα πληρώσετε επιπλέον για το εμπορικό όνομα της αγοράς σας.

Αν μιλάμε για εξειδικευμένες εταιρείες που παράγουν κουκούλες για κουζίνες, αξίζει να αναφέρουμε τους κατασκευαστές όπως οι Jetair και Kronasteel. Πρόκειται για ευρωπαϊκές εταιρείες που προσελκύουν πάντα την προσοχή των καταναλωτών με υψηλή ποιότητα, αποδοτικότητα και κομψό σχεδιασμό. Κατ 'αρχάς, Jetair, πιο έμπειρους (που παρουσιάζονται το 1984, η αγορά έργων τέχνης), και η δεύτερη, Kronasteel, αντίθετα, νέα και δυναμική (έχει εισέλθει στην εγχώρια αγορά στη δεκαετία του 2000). Στην κατάταξη μας παρουσιάζεται και ένα αξιοπρεπές εγχώρια μάρκα - Elikor, ο οποίος ανέπτυξε μια σειρά επιτυχημένων και αξιόπιστα μοντέλα των ενσωματωμένων απορροφητήρες με διαφορετικά πλάτη, τη συσκευή, ακόμα και χρωστικές. Ένας άλλος δημοφιλής ευρωπαίος παραγωγός, Maunfeld, παράγει όχι μόνο κουκούλες, αλλά και την υπόλοιπη κουζίνα "γέμιση". Εντυπωσιακά ιδιαίτερα ισχυρά μοντέλα κουκούλας - στα 700 και 1000 m³ / h.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια ενσωματωμένη κουκούλα;

Τα κορυφαία μας 12 καλύτερα μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλες για κουζίνες βασίζονται όχι μόνο στη βαθμολογία δημοτικότητας και τις αναθεωρήσεις πελατών. Προσπαθήσαμε να δώσουμε προσοχή στις τεχνικές παραμέτρους των συσκευών που επιλέχθηκαν. Δώστε προσοχή στον τύπο, τη δύναμη, τα χαρακτηριστικά σχεδίασης αυτών ή άλλων μοντέλων και στη συνέχεια η αγορά της κουκούλας θα σας εκπλήξει ευχάριστα και η ίδια η συσκευή θα γίνει αξιόπιστος βοηθός και αρμονική διακόσμηση της κουζίνας σας.

Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε για τον τύπο της συσκευής αυτής της συσκευής. Οι κουκούλες εκτρέπονται και ανακυκλώνουν.

Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια - οι απορροφητήρες καυσαερίων συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού και "αλλάζουν" τον μολυσμένο αέρα για καθαρισμό από το δρόμο. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια μέθοδος για την εξαγωγή φρέσκου αέρα από έξω και την αφαίρεση του "εξαντλημένου" αέρα από την κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, θυμηθείτε - όσο πιο σύντομα είναι το κυματοειδές κανάλι, τόσο λιγότερο επιπρόσθετος θόρυβος παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης απλώς περνούν τον μολυσμένο αέρα μέσω των ενσωματωμένων φίλτρων και το επιστρέφουν στην κουζίνα. Από τους επαγγελματίες - η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε ελεύθερο μέρος. Από τα μείγματα - η ανάγκη για τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, καθώς και - ο συνεχής αερισμός του δωματίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερκορεσμός του αέρα με διοξείδιο του άνθρακα.

Ορισμένες από τις μοντέρνες κουκούλες είναι μια συσκευή 2 σε 1, δουλεύουν για να αφαιρούν τον αέρα και τις οσμές και για να τρέξουν τις μάζες του αέρα μέσω ενός συστήματος φιλτραρίσματος. Αυτά είναι αξιόλογα μοντέλα, τα οποία δείχνουν καλά και έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Αν αγοράσετε ένα "αδύναμο" μοντέλο, τότε τα οφέλη της δουλειάς του απλά δεν αισθάνονται. Αλλά μια υπερβολικά ισχυρή κουκούλα θα κάνει πολύ θόρυβο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τηρήσουν έναν τέτοιο τύπο: ο όγκος της κουζίνας, που αυξάνεται κατά 10 φορές - είναι ένας ενδεικτικός δείκτης του όγκου του αέρα, ο οποίος θα πρέπει να "επεξεργάζεται" την κουκούλα για μια ώρα εργασίας.

Ως πρόσθετα κριτήρια για την επιλογή συνιστάται να δώσουν προσοχή στο φωτισμό (λαμπτήρες LED ή αλογόνου), σχετικά με λερωμένα κουκούλες (ορισμένα μοντέλα είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσει την αιθάλη και το λίπος, και το παραμικρό λεκέ πιάνει αμέσως το μάτι), σχετικά με το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (είναι επιθυμητό ο αριθμός αυτός δεν ήταν πολύ υψηλότερος από το σήμα των 60 dB). Μπορείτε να φτιάξετε τις κουκούλες τόσο στο ντουλάπι της κουζίνας όσο και στον πάγκο, ενώ ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη οθόνη για την τοποθέτηση ψευδών τοίχων από την πρόσοψη επίπλων.

Με βάση αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα με τις απαιτήσεις για μια καλή κουκούλα. Και τώρα θα επανεξετάσουμε λεπτομερώς τη βαθμολογία των καλύτερων απορροφητικών κουκούλες για την κουζίνα το 2018, σύμφωνα με τη γνώμη. τους ειδικούς και τα σχόλια των πελατών.

Οι καλύτερες κουκούλες με πλάτος 45 εκ

Κατάταξη των καλύτερων Αποροφητήρες εντοιχισμένοι αρχίσει στενό μοντέλο, το πλάτος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 45 εκ. Αυτά τα κουκούλες είναι ιδανικά για μικρή κουζίνα, εξοπλισμένη με δύο καυστήρες.

Κρέμα ELIKOR Integra 45

Στενό μοντέλο, σχεδιασμός ντόμινο. Ο εγχώριος κατασκευαστής προσέφερε το αρχικό μοντέλο στους αγοραστές για την πιο δημοκρατική τιμή (περίπου 2800 ρούβλια). Η ισχύς της συσκευής είναι 400 m³, δύο ταχύτητες λειτουργίας και δύο λειτουργίες - για φιλτράρισμα και εξαγωγή αέρα και δυσάρεστες οσμές. Η κουκούλα λειτουργεί πολύ ήσυχα (ο κατασκευαστής ισχυρίζεται 55dB), κάνει εξαιρετική δουλειά της λειτουργίας του, ευχαριστεί το μάτι με ένα ευχάριστο σχέδιο.

Kronasteel Kamilla 1Μ 450 inox

Συμπαγές πρότυπο μοντέλο για μια μικρή κουζίνα. Διαφέρει αρκετά ένα κόστος προϋπολογισμού (περίπου 4000 ρούβλια.), Χαμηλή ισχύς (390 m³), ​​ήσυχη λειτουργία του κινητήρα. Έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί τόσο η ανακυκλοφορία όσο και η εξαγωγή αέρα από την κουζίνα. Οι πελάτες επαινέσουν το μοντέλο για παραγωγική εργασία, ποιοτικές επιδόσεις, βολική και απλή εγκατάσταση. Από τα μειονεκτήματα - πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την καθαριότητα της επιφάνειας.

Zigmund Shtain K 005.41 Β

το πνευματικό τέκνο μιας γερμανικής εταιρείας για την παραγωγή ενσωματωμένων και μικρών συσκευών κουζίνας. Το μοντέλο έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα - 550 m³, λειτουργία διπλής λειτουργίας της συσκευής, οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (έως και 55 dB). Γενικά, αυτό είναι ένα πρακτικό και ανθεκτικό κουκούλα, που είναι ενσωματωμένο στο ντουλάπι της κουζίνας. Εξαιρετικό για μικρά στούντιο κουζίνας. Το κόστος της συσκευής είναι από 5500 ρούβλια.

Τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν πλάτος 50 cm

Τα τρία κορυφαία μοντέλα, πλάτους 50 cm, τοποθετούνται πάνω από τις ίδιες μικρές επιφάνειες μαγειρέματος και ενσωματώνονται σε ευρύτερα ντουλάπια και countertops. Επιπλέον 5 εκατοστά επηρεάζουν την απόδοση της κουκούλας και την ποικιλία της περιοχής.

Kronasteel Kamilla Slim 500 inox

Καινοτόμο μοντέλο, με λεπτότερη μπάρα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (έως και 38 dB). Η ισχύς της συσκευής είναι 400 m³. Οι αγοραστές πιστεύουν ότι αυτή η κουκούλα είναι βέλτιστη όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα, κομψή και αξιόπιστη. Και ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε πειραματικά την ανθεκτικότητα του μοντέλου - η κουκούλα δεν απενεργοποιήθηκε για 7 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Είναι βολικό, ότι η συσκευή ξεκινάει από την έξοδο και έχει επίσης τη λειτουργία της απομνημόνευσης του τελευταίου τρόπου λειτουργίας. Το κόστος των κουκούλες είναι από 3800 r.

Jetair Aurora LX 50 ΙΧ

Μηχανική ενσωματωμένη κουκούλα, με χωρητικότητα λειτουργίας 500 m³. Λίγο πιο θορυβώδες (έως 53 dB), εξοπλισμένο με τρεις ταχύτητες, δύο τρόπους λειτουργίας, μια ένδειξη μόλυνσης φίλτρου. Προσελκύει την προσοχή των αγοραστών με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, προσεγμένη και υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση, υψηλή αποδοτικότητα εργασίας. Πληρώστε για μια τέτοια συσκευή που χρειάζεστε περίπου 4000 ρούβλια.

Maunfeld Crosby Push 50

Πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα με την υψηλότερη απόδοση - 750 m³. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με δύο σιωπηλές, αλλά ισχυρές μηχανές, μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους και σε τρεις ταχύτητες. Φωτισμός - ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες αλογόνου, πολύ πρακτικοί και ανεπιτήδευτοι στη φροντίδα. Μια εξαιρετική επιλογή για διαμερίσματα στούντιο, το επίπεδο θορύβου δεν ξεπερνά τα 52 dB, ο έλεγχος είναι αρκετά απλός και αξιόπιστος, μηχανικός. Η τιμή για αυτό το μοντέλο είναι επίσης το υψηλότερο στον κατάλογο των κουκούλες στα 50 cm - από τα 6500 r.

Κορυφαίες 3 κουκούλες 60 cm

Το πιο δημοφιλές τμήμα των κουζινών κουζίνας έχει πλάτος 60 εκ. Αυτά είναι τα τυποποιημένα μεγέθη των μαγειρικών σκευών και των καυστήρων αερίου, οπότε οι αγοραστές έχουν μια τεράστια επιλογή μεταξύ μοντέλων με αυτό το πλάτος. Παρουσιάζουμε τα τρία καλύτερα μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλες 60 εκατοστών για την κουζίνα.

Kronasteel Mini 600 λευκό

Πλήρως ενσωματωμένο, συμπαγές και κομψό μοντέλο, σχεδιασμένο για εγκατάσταση πάνω από μια τυπική πλάκα. Ο κατασκευαστής προσπάθησε να εκπλήξει τους οπαδούς του και ήταν αρκετά πιθανό - η ισχύς αναρρόφησης του μοντέλου είναι 650 m³, ενώ η κατανάλωση του κινητήρα είναι περίπου 150 W. Η κουκούλα συμπληρώνεται με ένα ηλεκτρονικό κουμπί ελέγχου κουμπιού, ένα χρονοδιακόπτη και μια οθόνη. Υπάρχει ένας δείκτης ρύπανσης. Από την πρακτική εμπειρία των αγοραστών - η κουκούλα είναι πολύ βολική στη χρήση, είναι αρκετά ανεπιτήδευτη στη φροντίδα, καλύπτει τέλεια τις λειτουργίες της.

Korting KHI 6673 GN

Η συσκευή είναι μια άλλη γερμανική εταιρεία που προσφέρει στους εγχώριους πελάτες εξαιρετικές ενσωματωμένες λύσεις για σύγχρονο και άνετο εξοπλισμό κουζίνας. Αυτό το μοντέλο είναι αρκετά ενδιαφέρον από τεχνική άποψη - υψηλή παραγωγικότητα (650 m³), ​​3 τρόποι λειτουργίας υψηλής ταχύτητας, χαμηλό επίπεδο θορύβου (έως 51 dB), χρονοδιακόπτης, φωτισμός οικονομίας LED. Ο απορροφητήρας μπορεί να ελεγχθεί από την οθόνη αφής ή μέσω του τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξαλείφει τις οσμές από τον εξαερισμό στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας.

Bosch DFM 064 A 51 IX

Ένα αρκετά οικονομικό, αλλά αποτελεσματικό μοντέλο. Με πλάτος 60 cm, η παραγωγικότητα της εργασίας είναι σχετικά χαμηλή - 420 m³, ωστόσο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελάχιστη - μόνο 76 W. Ταυτόχρονα, οι αγοραστές χειροκροτούν τη συσκευή για την αξιοπιστία, την αντοχή, την υψηλότερη ποιότητα απόδοσης, την ησυχία, τη σταθερή λειτουργία, την κομψή εμφάνιση. Η κουκούλα διαφέρει από την παρουσία ενός εντατικού καθεστώτος και ενός επιπλέον συρόμενου οθόνης για επένδυση.

Τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα με πλάτος 90 cm

Οι πιο γενικές και τεχνικά "καταλαβαίνω" κουκούλες - 90 εκατοστά. Είναι κατάλληλα για μεγάλες τρισδιάστατες κουζίνες και εκπλήσσουν τους ιδιοκτήτες τους με μια πλήρη γκάμα άνετων προσθηκών και λειτουργιών.

Elica ELITE26 ΙΧ / Α / 90

Ένα πρότυπο και μοντέλο προϋπολογισμού με πλάτος πλάτους 90 cm είναι αρκετό. Η παραγωγικότητα του έργου είναι 800 m³, ηλεκτρονικός έλεγχος αφής, τρεις τρόποι υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένων των εντατικών. Στο μοντέλο - τίποτα περιττό, όλα με καλό λόγο. Οι ιδιοκτήτες του αρέσουν για το μέτριο σχεδιασμό, την αξιοπιστία, την εξαιρετική πρόσφυση.

Kronasteel Monika 900

Ενδιαφέρουσα, ισχυρή και εύκολη στη χρήση μοντέλο. Παραγωγικότητα - 1000 m³, δύο τρόποι λειτουργίας, 4 ταχύτητες. Εξοπλισμένο με οθόνη, δείκτη ρύπανσης, αισθητήρες ταχύτητας, αυξημένο αεραγωγό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, με αισθητήρα. Το μοντέλο ικανοποιεί την παρουσία περιμετρικής απορρόφησης, χαμηλού θορύβου, υψηλής παραγωγικότητας και απόδοσης.

Smeg KDD 90 VXE

Premium μοντέλο, ενσωματωμένο πάγκο. Αμέσως αισθάνεστε την "ευγενή σχεδιαστική προέλευση" της συσκευής - κομψό σχεδιασμό, ακριβή γεωμετρία, στοχαστική λεπτομέρεια. Απόδοση αναρρόφησης - 750 m³, ηλεκτρονικός έλεγχος αφής, λειτουργίες 4 ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων των πιο εντατικών και η δυνατότητα εργασίας με διαστήματα. Η συσκευή συμπληρώνεται με οθόνη, χρονοδιακόπτη, αναρρόφηση περιμέτρου, ισχυρή λυχνία LED, δείκτες ρύπανσης. Πρόκειται για ένα αρκετά ακριβό, αλλά πολύ δημοφιλές μοντέλο, το οποίο προτιμάται ακριβώς λόγω του σχεδιασμού των ντόμινο και της πλούσιας λειτουργικότητας. Ο ισχυρός κινητήρας αντιλαμβάνεται τέλεια την αφαίρεση των μυρωδιών και της αιθάλης από τη μεγάλη κουζίνα, αλλά δεν εμποδίζει τη συνομιλία ή την ξεκούραση.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, ο σύγχρονος αγοραστής έχει την ευκαιρία να κάνει μια επιλογή από κουκούλες κουζίνας με πολλά κριτήρια. Συμπεριλαμβανομένων μεταξύ του προϋπολογισμού και των δαπανηρών μοντέλων. Μια τέτοια ποικιλία επιλογής καθιστά δυνατό για τον καθένα μας να επιλέξει ακριβώς τι θα διακοσμήσει και θα συμπληρώσει το ατομικό περιβάλλον της κουζίνας. Και αν και φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές, όλα τα αποσπάσματα είναι περισσότερο ή λιγότερο παρόμοιες, πιστέψτε με, για μια πιο προσεκτική εξέταση, σίγουρα θα είναι σε θέση να το αγοράσουν μοντέλο «τους», το οποίο θα κάνει το χρόνο που δαπανάται στην κουζίνα - ευχάριστη και άνετη.