Εξαερισμοί εξαερισμού - εξαερισμός στέγης

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στην κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών είναι Ανεμιστήρας οροφής και χώρο κάτω από την οροφή. Η σωστή οργάνωση της εξαγωγής αερισμού - το πέρασμα του εξαερισμού μέσω της οροφής θα επιτρέψει στο σπίτι να διαρκέσει πολύ περισσότερο χωρίς πρόσθετες οικονομικές επενδύσεις για επισκευές. Σε αυτή την περίπτωση, το σπίτι θα είναι πολύ πιο άνετα να ζήσουν και να αναπνέουν ευκολότερα.

Κατασκευαστές και τιμές

Εξαεριστήρες Vilpe
Η μονάδα για το πέρασμα του εξαερισμού μεταξύ των δωματίων και της οροφής. Τα εξαεριστήρια του Vilpe Vent κατασκευάζονται από τη φινλανδική εταιρεία SK Tuote. Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στοιχεία διέλευσης Wilpe έχουν ένα μοντέρνο σχέδιο, μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Εξαεριστήρες Wirplast
Ο εξαερισμός WIRPLAST όχι μόνο δεν είναι κατώτερος σε σχέση με τα ανάλογά του, αλλά και τα ξεπερνά σε αισθητική μορφή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χαμηλές κατοικίες και τις εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί Shingle Vent II. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του εξαερισμού κορυφογραμμή βότσαλα Vent II (δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης - Bernoulli αποτέλεσμα) Rod ροή αέρα κατά μήκος ολόκληρης της περιοχής των ακτίνες από τα κτίριο μαρκίζες στην κορυφογραμμή / νευρώσεων αυξάνει σημαντικά.

Ανεμιστήρας οροφής Tehnonikol Πρόκειται για ένα καθολικό στοιχείο κεραίας, το οποίο διαθέτει ειδικό φίλτρο για την προστασία από την είσοδο των συντριμμιών. Χρησιμοποιείται στην κορυφογραμμή στέγης των εύκαμπτων πλακιδίων.

Σύστημα εξαερισμού οροφής

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου συστήματος στέγης είναι η έξοδος εξαερισμού (έξοδος εξαερισμού), η οποία συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρασίας και σκόνης στο χώρο κάτω από την οροφή. Επίσης, ένα τέτοιο σύστημα αερισμού σας επιτρέπει να οργανώσετε στο οικιακό περιβάλλον αποτελεσματικό αερισμό, υγιές μικροκλίμα και άνετες συνθήκες διαβίωσης. Είναι απαραίτητο να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου.

Επιπλέον, σωστά τοποθετημένες εξόδους εξαερισμού στην οροφή μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά τη θέρμανση και τον κλιματισμό και επίσης να διευρύνουν τη διάρκεια ζωής της οροφής.

Πλεονεκτήματα της χρήσης εξόδων εξαερισμού

 • Παρέχει κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή.
 • παρατείνει τη διάρκεια ζωής του καλύμματος οροφής.
 • εμποδίζει το σχηματισμό υγρασίας κάτω από τα υλικά κατασκευής στέγης.
 • εμποδίζει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στον θερμαντήρα.
 • εμποδίζει τη διαδικασία παγοποίησης της οροφής.
 • εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.
 • εξαλείφει τη σκόνη, δυσάρεστες οσμές, υπερβολική θερμότητα στις εγκαταστάσεις,
 • ρυθμίζει την υγρασία στο υπόγειο.

Εξαεριστήρας στέγης και άλλα αξεσουάρ

Οι κατάλληλα επιλεγμένες εξόδους στέγης για τον αερισμό - εγγυώνται τη σωστή τεχνική εγκατάσταση και αντοχή της οροφής. Επίσης, τα αξεσουάρ για τη στέγη, με σωστή χρήση, αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για ιδέες σχεδίασης και υλοποιούν τα πιο τολμηρά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Εξόδους εξαερισμού στέγης - απαραίτητο στοιχείο των σύγχρονων εξοχικών κατοικιών και κτιρίων χαμηλού ύψους. Αποφεύγουν τη διαρροή και την υγρασία στο χώρο κάτω από την οροφή, οργανώνουν αποτελεσματικό αερισμό του εσωτερικού χώρου, δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα και μειώνουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού.

Εξόδους εξαερισμού στην οροφή

Ποικιλία και σκοπός των στοιχείων για την επίλυση διαφόρων καθηκόντων σχετικά με την οργάνωση του αερισμού των χώρων στην κατασκευή εξοχικών σπιτιών.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την αρμόδια κατασκευή του σπιτιού δεν είναι μόνο η κατασκευή του ιδρύματος, τους τοίχους και την οροφή, αλλά η συσκευή είναι κατάλληλο εξαερισμό στο δωμάτιο. Μοντέρνο σπίτι με άριστη αρχές θερμική απόδοση, την εξοικονόμηση ενέργειας και, είναι αρκετά ερμητική σχεδιασμό που πραγματικά σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε στον τομέα της ενέργειας για τη θέρμανση στο κρύο σεζόν ή κλιματισμού κατά τη διάρκεια της πιο hot εποχή του χρόνου.

Αλλά για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα, ή, με άλλα λόγια, ο εξαερισμός του σπιτιού. Κατά κανόνα, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος και έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε χώρους κουζίνας, μπάνια και υπόγεια. Κατά την εγκατάσταση του αναπνευσιμότητα εξόδους αερισμού σε αυτούς τους τομείς αρχίζει να συμβεί υπό την προϋπόθεση ενός ανοικτού παραθύρου, μέσω του οποίου παρέχεται καθαρό αέρα, και παρέχεται μέσω αγωγών αερισμού και σωλήνες υγρό αέρα εξάτμισης απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Επιλογή σωλήνων εξαερισμού στην οροφή.


Τιμή (τεμάχιο): από 1200 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 2400 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 900 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 3600 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 8000 rub


Τιμή (τεμάχιο): από 17000 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 16000 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 18000 rub


Τιμή (τεμάχιο): από 40000 rub

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (τεμάχιο): ξεκινώντας από 1390 rub

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (κομμάτι): ξεκινώντας από 2300 τρίβει

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (τεμάχιο): από 870 τρίψιμο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυσικού αερισμού στο σπίτι:

Μη οργανωμένο σύστημα εξαερισμού. (Αυτό συμβαίνει όταν το σπίτι δεν παρέχει καμία αεραγωγούς ή ορυχεία και, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αερίζετε το δωμάτιο μόλις ανοίξει ένα παράθυρο. Ταυτόχρονα, θα παρατηρήσετε ότι όταν ανοίγετε τα παράθυρα στον πρώτο και δεύτερο όροφο, την ίδια στιγμή, το σπίτι είναι αερίζεται γρήγορα και πιο αποτελεσματική).

Οργανωμένο σύστημα εξαερισμού. (Όταν οι αγωγοί εξαερισμού είναι χτισμένοι σε τοίχους και οροφές, οι οποίες εξέρχονται από ένα ειδικό σωλήνα ενσωματωμένο στην οροφή, η μέθοδος εξασφαλίζει μέγιστο αποτελεσματικό αερισμό λόγω έλξης).

Αναγκαστικός εξαερισμός σας επιτρέπει να στείλετε στο σπίτι τις ροές του αέρα έτσι ώστε ο αέρας από τους χώρους διαβίωσης και ύπνου να εισρέει στους χώρους με μολυσμένο και υγρό αέρα και από εκεί προς τα έξω.

Με αυτή τη διάταξη, ο αέρας της τουαλέτας, της κουζίνας, του μπάνιου, των αποθηκών δεν θα διανεμηθεί στα σαλόνια.

Για το σκοπό αυτό, οι βαλβίδες εξαγωγής εγκαθίστανται στην οροφή των δωματίων με υγρό και βρώμικο αέρα και εξαερίζονται στον ανεμιστήρα με αγωγούς.

Ως αποτέλεσμα, η χαμηλότερη πίεση στο σπίτι δημιουργείται στα δωμάτια με βαλβίδες εξαγωγής.

Το πιο τεχνικά ευάλωτες μονάδας στην οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του σπιτιού είναι το συμπέρασμα του σωλήνα εξαερισμού με την κατασκευή στέγης, δεδομένου ότι είναι σημαντικό όχι μόνο για να συμμορφωθούν με την αισθητική πλευρά του θέματος, αλλά και για να εξασφαλίσει στεγανοποίηση το πέρασμα, και από την άποψη της διατήρησης ιδιότητες αδιαβροχοποίησης καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της στέγης.

Έτσι, η συνεχής στοιχεία που κατασκευάζονται από ένα μη-υν-πλαστικό ή καουτσούκ για το σκοπό αυτό δεν είναι κατάλληλα επειδή κατά τη διάρκεια 2-3 έτη της δραστηριότητάς τους ραγισμένο και στη συνέχεια θα περάσει υγρασία στην δομή της στέγης, με αποτέλεσμα τη διαρροή και παραβιάζουν την ακεραιότητα της οροφής.

Ως βέλτιστη λύση, ο φινλανδός κατασκευαστής εξαρτημάτων στεγών SK-TUOTE υπό την επωνυμία VILPE προσφέρει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων οροφής και σωλήνων εξαερισμού διαφόρων δυνατοτήτων και κατάλληλο για όλα τα υλικά στέγης που υπάρχουν στη σημερινή αγορά.

Κατασκευασμένα από ανθεκτικό στην κρούση ανθεκτικό στη θερμότητα πολυπροπυλένιο, οι σωλήνες εξαερισμού VILPE ​​δεν είναι διαβρωμένοι, ανθεκτικοί στην έντονη υπεριώδη ακτινοβολία και χημικώς ουδέτεροι. Τα στοιχεία του εξαερισμού Vilpe λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -55 ° C έως +120 ° C για τουλάχιστον 20 χρόνια (όπως αποδεικνύεται από τη γραπτή εγγύηση του κατασκευαστή).

Οι έξοδοι εξαερισμού του Vilpe παρουσιάζονται σε διάφορους τύπους:

 • εξόδους αερισμού δωματίου για εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας ή ανεμιστήρα κανάλι (στην καθομιλουμένη - με έναν ανεμιστήρα, η εσωτερική, για παράδειγμα, η εξωτερική ανεμιστήρα στο μπάνιο που μετατρέπει βίαια)
 • Εξαερισμός εξαερισμού χώρων με ενσωματωμένο ανεμιστήρα στην κουκούλα, που παρέχει ρεύμα καυσαερίων και συνεχή εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Επίσης ειδικά διευρυμένη προϊόντα Vilpe εξόδους για riser λυμάτων, μια κεντρική ηλεκτρική σκούπα εξόδους στην κεραία εδάφους συσκευές αερισμού, καθώς και στοιχεία για τη συσκευή οροφής χώρου εξαερισμού.

Εξαερώστε τον εξαερισμό στην οροφή

Σύμφωνα με τις κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις, όλοι οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με σύστημα ανταλλαγής αέρα. Ο σωλήνας εξαγωγής για να εξασφαλίσει ότι η κανονική έλξη θα πρέπει να καταλήγει πάνω από την κορυφογραμμή του σπιτιού. Κατά συνέπεια, απαιτείται να εξοπλιστεί η έξοδος αερισμού στην οροφή του κτιρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η στέγη και ο σωλήνας εξαγωγής της μονάδας εξαερισμού έχουν διάφορα στοιχεία στη δομή και είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού στην οροφή απαιτεί την τήρηση ορισμένων κανόνων. Ένας από αυτούς είναι η επίτευξη της μέγιστης στεγανότητας όλων των συνδέσεων, καθώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια της λειτουργίας του σπιτιού στο σύνολό του.

Οι αιτίες του αερισμού στην οροφή

Το τέλος του συστήματος εξαερισμού πάνω από την οροφή του σπιτιού εξηγείται από τους ακόλουθους λόγους:

 • η ανάγκη δημιουργίας έλξης για την εξασφάλιση της πλήρους ανταλλαγής αέρα των εσωτερικών χώρων ·
 • εγκατάσταση ενός κατάλληλου συστήματος εξαερισμού.

Οι οικοδομικοί κανονισμοί απαιτούν πλήρη αερισμό των χώρων διαβίωσης. Εάν στο έργο κατασκευής τα πάντα ελήφθησαν σωστά υπόψη, είναι δυνατό να ανιχνευθούν πάνελ εξαερισμού στους τοίχους της τουαλέτας, του μπάνιου, της ντουλάπας ή του ντουλαπιού, καθώς και των κουζινών. Είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, των προϊόντων καύσης και της υπερβολικής υγρασίας από τις εγκαταστάσεις. Για όλους τους αρνητικούς παράγοντες που αποσύρθηκαν από το σπίτι, απαιτείται να οργανωθεί το τέλος της εισόδου στο εξωτερικό του κτιρίου πάνω από την οροφή. Διαφορετικά, πάλι πέφτουν στο σπίτι με ένα ρεύμα εισερχόμενου αέρα.

Τύποι σωλήνων εξαερισμού

Ο ίδιος ο σωλήνας εξαερισμού χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες. Πρώτα απ 'όλα, το σχήμα του τμήματος των αγωγών αερισμού διαφέρει:

Στην παραγωγή αεραγωγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικών. Τα πιο δημοφιλή είναι όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα, ύφασμα με βάση πολυεστέρα και πλαστικό.

Βασικές απαιτήσεις

Ορισμένες απαιτήσεις παρουσιάζονται στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν παρακάμπτει τον ίδιο τον αγωγό. Μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω λίστα.

 1. Η ελάχιστη διάμετρος του τμήματος, που έχει εξαερισμό, είναι δεκαπέντε εκατοστά. Ο αγωγός αεραγωγών με τέτοιες παραμέτρους δείχνει καλή απόδοση.
 2. Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι απαραίτητο να ελέγχεται η αυξημένη δακτυλιοειδής ακαμψία του αγωγού στο σχεδιασμό του τμήματος κλάδου. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος - σε ένα τμήμα που υψώνεται πάνω από την οροφή, ο σωλήνας συναντά συνεχώς ένα σημαντικό φορτίο ανέμου. Επομένως, το σχέδιο πρέπει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
 3. Ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να έχει αυξημένο περιθώριο ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα έχει ελάχιστο πάχος τοιχώματος. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης πάχους, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική απόδοση.
 4. Τα μεταλλικά κανάλια δεν καλύπτονται με το πέρασμα του χρόνου με ένα στρώμα σκουριάς. Το δωμάτιο περιέχει ατμό υγρασίας που εγκαθίσταται στο εσωτερικό του αγωγού. Δεν πρέπει να προκαλούν την ανάπτυξη διεργασιών διάβρωσης.
 5. Ο ίδιος ο σωλήνας εξάτμισης δεν πρέπει να εκπέμπει επιβλαβή αέρια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και να μην αποτελεί πηγή πυρκαγιάς.
 6. Ο σχεδιασμός πρέπει να έχει ελάχιστο βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα και γαλβανιστές αντιστοιχούν πλήρως σε όλες σχεδόν τις ιδιότητες που αναφέρονται παραπάνω. Ο σωλήνας από τούβλα έχει βάρος που πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις. Ένας μεταλλικός σωλήνας κατά τη λειτουργία είναι ικανός να προσελκύει σκόνη στον εαυτό του, καθώς το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στους τοίχους.

Στάδια εργασιών εγκατάστασης

Πριν εξαερώσετε τους σωλήνες αερισμού στην οροφή, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τις εργασίες εγκατάστασης των καλωδίων του συστήματος εξαερισμού μέσα στο κτίριο. Ο αγωγός πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια. Ο κατάλογος εργαλείων εξαρτάται από το υλικό της οροφής του σπιτιού. Για μια άνετη δουλειά, θα απαιτηθεί ο ακόλουθος βασικός κατάλογος εργαλείων και υλικών:

 • σμίλη?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • παζλ (ιδιαίτερα επιθυμητή - ηλεκτρική)?
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • θερμαντικό υλικό ·
 • ψαλίδι για μέταλλο ή "βουλγαρικά"?
 • ένα δείκτη?
 • υλικό για τη σταθεροποίηση.
 • στεγανωτικό ·
 • κουρέλια?
 • διέλευση κόμβου?
 • μέσα ατομικής προστασίας.

Όταν πραγματοποιείτε ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξόδων εξαερισμού στην οροφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συναρμολογημένο συγκρότημα διέλευσης, απλοποιώντας έτσι σημαντικά την εργασία σας. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Μαρκάρισμα. Χρησιμοποιώντας το δείκτη, σημειώστε στο πρότυπο (ανάλογα με την διατομή και το μέγεθος του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή) στον τόπο όπου θα εξαερώνεται ο εξαερισμός.
 2. Δημιουργία μιας υποδοχής. Στην οροφή είναι απαραίτητο να κόψετε μια τρύπα με τη βοήθεια εργαλείου για την επεξεργασία ενός συγκεκριμένου υλικού στέγης (συνήθως "βουλγαρικό").
 3. Αφαίρεση του πάνω στρώματος της οροφής.
 4. Τρύπες για τη στερέωση του τμήματος εξόδου του εξαερισμού.
 5. Σημείωση για την τοποθέτηση του συγκροτήματος διόδου.
 6. Δημιουργία αυλακώσεων στις οποίες οι βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις προηγούμενες σημάνσεις.
 7. Εγκατάσταση της μονάδας διέλευσης.
 8. Η στερέωση του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 9. Εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού, στερεώνοντας το με το κατάλληλο υλικό.
 10. Απομόνωση όλων των ρωγμών και τρυπών.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει πρώτα να ελέγξετε τους υπολογισμούς συμμόρφωσης με τους τεχνικούς κανονισμούς. Συνιστάται θερμά να εμπιστευτείτε το σχέδιο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές αποχρώσεις του κτιρίου.

Στην είσοδο και την έξοδο του αεραγωγού υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των τιμών θερμοκρασίας. Μέσα στο κανάλι υπάρχει αύξηση της ώσης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για το γεγονός ότι το χειμώνα, ο εξαερισμός είναι ιδιόμορφος για να εργάζεται με υψηλότερη παραγωγικότητα από ό, τι το καλοκαίρι.

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να σκεφτείτε τη θερμομόνωση των καναλιών που περνούν κάτω από την οροφή. Αυτό είναι απαραίτητο για να μειωθεί το ρεύμα αέρα σε εύθετο χρόνο. Αυτό το διάλυμα επηρεάζει αποτελεσματικά την προστασία των αγωγών από τη συσσώρευση υγρασίας. Αν ο σωλήνας εξαερισμού είναι τοποθετημένος κατά μήκος της καπνοδόχου, πρέπει να προσέξετε να είναι ζεστή (η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού συνολικά αλλάζει θετικά). Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα αρνητικό σημείο εδώ. Σε αυτά τα κανάλια, η ώθηση είναι διαφορετική, οπότε αν ο υπολογισμός είναι λανθασμένος, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσλειτουργία του εξαερισμού.

Ο σωστά σχεδιασμένος εξαερισμός οδηγεί σε αποδοτικό εσωτερικό κλιματισμό. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά της εργασίας.

Συνέπειες των σφαλμάτων εγκατάστασης

Η σωστή εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή είναι το κλειδί για την πλήρη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Εάν τα συνιστώμενα πρότυπα εγκατάστασης δεν πληρούν τις ακόλουθες αρνητικές συνέπειες:

 • διευκολύνει την ώθηση.
 • παρουσία δυσάρεστων οσμών σε χώρους διαβίωσης.
 • τη συσσώρευση υγρασίας στα δωμάτια.
 • συμπύκνωμα στο εσωτερικό του συστήματος.
 • έλλειψη οξυγόνου.
 • εμφάνιση μύκητα στην επιφάνεια των τοίχων.
 • Κάθαρση αιθάλης σε υλικά περιβλήματος εγκατεστημένα στην κουζίνα.
 • αύξηση της έντασης της νόσου σε όλους τους κατοίκους ·
 • την κατάψυξη ορισμένων δομικών στοιχείων.

Η σωστή εγκατάσταση είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει τη χρησιμότητα της ανταλλαγής αέρα και την άνεση ζωής.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση της εξόδου σωλήνα εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού χαμηλής ανόδου, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά όλα τα μηχανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού ή του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι. Χωρίς αυτό, η έτοιμη στέγαση δεν πληροί υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, κατάλληλη για τους ανθρώπους που ζουν.

Για το σκοπό αυτό, είναι εγκατεστημένη μια έξοδος στην οροφή

Κατά κανόνα, σε μονοήμη ή διώροφη κατοικία, οι αγωγοί εξαερισμού από καθιστικά, κουζίνες και μπάνια βγαίνουν στην οροφή.

Η κατακόρυφη έξοδος εξαερισμού, που τελειώνει με τη μορφή σωλήνα που υψώνεται πάνω από την οροφή, παρέχει μέγιστο ρεύμα αέρα. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των εξαεριστηρίων καθιστά τον αέρα καθαρό, καθώς όλες οι οσμές - από το μπάνιο, την κουζίνα και τα καθιστικά - αφαιρούνται με τον αέρα μέσα από τον άξονα προς τα έξω.

Το φυσικό βύθισμα σχηματίζεται από τη δράση φυσικών νόμων - λόγω της διαφοράς στις πιέσεις αέρα από το εξωτερικό και μέσα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, είναι απαραίτητη η σύναψη σωλήνων αερισμού μέσω της οροφής:

 • για την παροχή καθαρού αέρα, κορεσμένου με οξυγόνο, μέσα στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του μέρους ανεμιστήρα του αγωγού αποχέτευσης (ο αγωγός ανεμιστήρα συνδέει τον σωλήνα αποχέτευσης με εξαερισμό για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών).
 • ανταλλαγή αέρα στην σοφίτα ή στο σοφίτα μέρος του σπιτιού.

Σχεδιασμός των περασμάτων αερισμού

Ιδανικά, ο προγραμματισμός της διέλευσης των αεραγωγών θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου κατοικιών ή κατά τη διαδικασία κατασκευής, πριν κλείσει το περίγραμμα του κτιρίου (παράθυρα, πόρτες και στέγες).

Αλλά στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να αναλάβουμε την ανακατασκευή των μηχανικών συστημάτων σε μια ήδη έτοιμη κατοικία και να βασιστούμε στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά σχεδίασης και διαρρύθμισης οικιστικών και τεχνικών χώρων.

Εάν υπάρχουν ελλείψεις στη συσκευή του συστήματος, είναι γεμάτη με συσσώρευση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του άνθρακα, εμφάνιση αντίστροφης ώσης κατά τη διάρκεια της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Συναρμολόγηση αγωγού αερισμού: δομικά χαρακτηριστικά

Το πέρασμα του εξαερισμού της στέγης είναι ένας μεταλλικός, πλαστικός ή συνδυασμένος αγωγός. Τοποθετείται στη διαμπερή οπή της οροφής και στερεώνεται σε μεταλλικό κύπελλο. Η οπή μετά την εγκατάσταση της μονάδας είναι σφραγισμένη και μονωμένη από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Από τον πυθμένα στον κόμβο τροφοδοτείται ο αγωγός αέρα του συστήματος εξαερισμού και από πάνω τοποθετείται ένα προστατευτικό στάγδην ή εκτροπέας.

Για να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τελειωμένο προϊόν που προορίζεται για τον εξαερισμό της στέγης. Πρόκειται για ένα συνδυασμένο σωλήνα που αποτελείται από εσωτερικό γαλβανισμένο ατσάλινο σωλήνα και εξωτερικό στρώμα πολυπροπυλενίου. Στο κάτω μέρος του προϊόντος, το οποίο εισάγεται στον αγωγό, υπάρχει μια σφράγιση, και στο πάνω μέρος της κατασκευής υπάρχει μια κουκούλα με έναν εκτροπέα.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση της διάταξης διόδου αεραγωγού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • τύπος στέγης - επίπεδο, στύλος, μονόχρωμο, σύνθετο.
 • τύπος υλικού στέγης - κυματοειδές χαρτόνι, εύκαμπτο πλακίδιο, κεραμικό πλακίδιο?
 • γωνιακή κεκλιμένη οροφή.

Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη στεγανοποίηση και τη θέρμανση του τμήματος οροφής στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο το πέρασμα.

Δεδομένου ότι η ανάγκη για την εγκατάσταση στέγες σωλήνα κομμένο τεμάχιο, που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κέλυφος, ένα στρώμα μόνωσης και στεγάνωσης, μετά μηχανολογικό σχεδιασμό εγκατάστασης πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά και θερμαίνεται κόμβο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μέσω του σωλήνα εξαερισμού στην αίθουσα θα πάρει το καθεστώς της υγρασίας και της θερμοκρασίας έχει σπάσει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Βασικές απαιτήσεις για τον κόμβο του περάσματος:

 • οι μηχανικές δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κατακόρυφες, χωρίς να στροβιλίζονται, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.
 • είναι προτιμότερο να μην συνδυάζονται πολλές διαβάσεις εξαερισμού σε ένα και για κάθε τμήμα του δωματίου (κουκούλα κουζίνας, αποθήκη υπονόμων, κατοικίες, σοφίτα) για να γίνει ξεχωριστή κάθετη δίοδος στην οροφή.
 • ιδανικά οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να διέρχονται από την κορυφογραμμή στέγης στο κέντρο της δομής ή όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν.
 • για τη διευθέτηση των αεραγωγών, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη κίνηση αέρα και αεροστεγανότητα.

Σημαντικό! Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού μέσα από την οροφή ή κοντά στην οροφή - η βέλτιστη λύση για στέγαστρο, ανεπεξέργαστο σύστημα κεραμιδιών με ακτίνα κορυφογραμμής.

Το κύριο στοιχείο του συγκροτήματος διόδου αερισμού είναι η έξοδος - ένα εξειδικευμένο κομμάτι με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης που έχει μια επίπεδη βάση που αντιστοιχεί στο υλικό και τη μορφή της οροφής. Για διαφορετικά συστήματα μηχανικής αερισμού, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι προϊόντων με μορφή σχήματος: την έξοδο για το σχέδιο, την αποχέτευση και το στοιχείο διόδου για σωλήνες.

Ξεχωριστά σε καταστήματα κατασκευών υπάρχουν ειδικά προϊόντα για την διπλωμένη και μαλακή οροφή, για κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο, καθώς και για γενική παραγωγή. Τα περισσότερα διαμορφωμένα προϊόντα αντιστοιχούν στη γεωμετρία των υλικών στεγών, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιόπιστη σφράγιση του συγκροτήματος όταν τοποθετείται στην οροφή.

Συστάσεις εγκατάστασης

Τοποθετήστε την έξοδο εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας είναι εύκολη. Είναι απαραίτητο να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και να εκτελούμε το έργο σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και σε μια ορισμένη σειρά.

Επιλογή της θέσης του σωλήνα

Η τοποθέτηση της εξόδου σωλήνα στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ελάχιστη κλίση ή καμπή.

Στην ιδανική περίπτωση, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά πάνω από τον εσωτερικό σωλήνα ανόδου του αγωγού εξαερισμού. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας για τη σύνδεση των συγκροτημάτων.

Ύψος σωλήνα

Το μέγεθος του σωλήνα πάνω από την οροφή υποδεικνύεται από το SNiP:

 • Κατά την εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού κοντά στην καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι ίσο με αυτό.
 • Σε επίπεδη οροφή, το ύψος του σωλήνα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του, αλλά σε απόσταση 50 cm.
 • Για μια κεκλιμένη οροφή, η απόσταση της εξόδου εξαερισμού από την κορυφογραμμή έχει σημασία: αν ο σωλήνας βρίσκεται πάνω από 1,5 μέτρα, το ύψος του πρέπει να είναι 50 cm ή περισσότερο.
 • Με μεγάλη απόσταση από τη μονάδα εξαερισμού από την κορυφογραμμή στέγης (από 3 μέτρα και περισσότερο) είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια φανταστική γραμμή από την κορυφή της οροφής κατά μήκος της οροφής προς τα κάτω. Η άκρη του σωλήνα πρέπει να αγγίζει την υπό όρους γραμμή διασταύρωσης από την κορυφογραμμή στον ορίζοντα.

Προαιρετικές συσκευές

Για να αυξηθεί η απόδοση του εξαερισμού στην οροφή, είναι εγκατεστημένα πρόσθετα στοιχεία. Χρησιμεύουν στη δημιουργία μιας περιοχής χαμηλής πίεσης, καθώς και στην προστασία από τις βροχοπτώσεις και την ατμοσφαιρική υγρασία:

 • Τα πτερύγια είναι ειδικά μεταλλικά ή πλαστικά ακροφύσια που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εισόδου βροχής και τήξης νερού στο σωλήνα.
 • Οι αεριστήρες - χρησιμεύουν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ του στρώματος θερμομόνωσης της οροφής και του εξωτερικού καλύμματος.
 • Οι εκτροπείς είναι ειδικά ακροφύσια που αραιώνουν το αέρα στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα λόγω της δράσης του ανέμου. Χάρη σε αυτές, δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης, η οποία ενισχύει την πρόσφυση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την έξοδο από την έξοδο

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες. Το σχήμα της οροφής είναι σημαντικό, το οποίο μπορεί να είναι στάσιμο και επίπεδο.

Στην πρώτη περίπτωση, οι μηχανικοί προτείνουν να ρυθμιστεί η έξοδος αερισμού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ζεστή θέρμανση του εσωτερικού του σωλήνα εξαερισμού, και το εξωτερικό μέρος θα είναι πιο ανθεκτικό στην πίεση του ανέμου και του χιονιού το χειμώνα.

Για μια επίπεδη οροφή, η γεωμετρία του ανοίγματος ανύψωσης έρχεται στο προσκήνιο: θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σωλήνα εξάτμισης της οροφής, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει ελεύθερα.

Το ύψος του άξονα εξαερισμού πάνω από την οροφή έχει επίσης αξία: αν ο σωλήνας δεν είναι αρκετά ψηλός, η δύναμη πρόσφυσης θα είναι πολύ μικρή και ο αερισμός δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο υπερβολικά υψηλός σωλήνας μειώνει επίσης την πρόσφυση, επειδή Ο σχεδιασμός μπορεί να υποστεί ισχυρές ριπές ανέμου, επομένως απαιτείται πρόσθετη στερέωση.

Δώστε προσοχή! Σε μια κεκλιμένη στέγη συνιστάται να ρυθμίζετε την έξοδο σωλήνα σε ύψος 50 cm, σε επίπεδη οροφή - από 30 έως 50 cm.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το άνοιγμα

Η εγκατάσταση της εξόδου αερισμού απαιτεί την κοπή της οπής στην οροφή σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διάταξη των εξόδων. Η ακολουθία των ενεργειών σε ένα παράδειγμα της δίρριχτη στέγη φυλλοποίηση με την εγκατάσταση των εξόδους εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή:

 1. Μια σήμανση που αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου πραγματοποιείται στη θέση της προβλεπόμενης εξόδου του σωλήνα.
 2. Ένα ειδικό εργαλείο στην οροφή κόβει μια τρύπα, πρώτα στο εξωτερικό κάλυμμα, στη συνέχεια στο στρώμα μόνωσης και μόνωσης.
 3. Το παρέμβυσμα σφραγίζεται χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφραγιστικό.
 4. Ένα παρέμβυσμα τοποθετείται πάνω από το παρέμβυσμα, το οποίο είναι στερεωμένο στην οροφή με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 5. Μετά την εγκατάσταση του στοιχείου διόδου, ένας αγωγός του αγωγού είναι σταθερός, στερεωμένος με βίδες.

Σημαντικό! Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος αυστηρά κάθετα, αν είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Από τη σοφίτα πλευρά, είναι απαραίτητο να σφραγίσει την έξοδο του αγωγού στην οροφή προκειμένου να αποφευχθεί η εισροή βροχής και το νερό τήξης μέσα στο δωμάτιο.

Σωλήνας εξαερισμού στην οροφή: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης

Ο σωλήνας εξαερισμού είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του συστήματος παροχής αέρα του περιβλήματος. Η απόσυρση αυτών των σωλήνων εκτελείται συχνότερα μέσω της οροφής. Η εγκατάσταση θα πρέπει να εφαρμοστούν, καθοδηγείται από τις οικοδομικούς κανονισμούς (SNIP), γιατί αν ο σωλήνας εξαερισμού στην οροφή έχει εγκατασταθεί σωστά, όλοι οι δυσάρεστες οσμές και επιβλαβείς ουσίες συσσωρεύονται στην περιοχή.

Οι σωλήνες εξαερισμού απομακρύνονται συνήθως στην οροφή και η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Χαρακτηριστικά της εξόδου σωλήνα για εξαερισμό στην οροφή

Το κύριο καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι η δημιουργία και η διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο σπίτι. Ο αέρας στους αεριζόμενους χώρους πρέπει κατ 'ανάγκη να πληροί τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα. Ο αέρας δεν πρέπει να είναι πολύ υγρός, μολυσμένος με σκόνη και επικίνδυνες ουσίες.

Η εγκατάσταση της δομής αερισμού είναι αρκετά εύκολη, ωστόσο, πριν από την εγκατάσταση, ένα υποχρεωτικό στοιχείο είναι η δημιουργία του έργου. Πρέπει να περιλαμβάνει ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση και τη θέση της τοποθέτησής τους.

Η εγκατάσταση των εξαρτημάτων εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τους κανόνες κατασκευής (SNiP) και να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σημεία ασφαλείας. Επιπλέον, η σωστή θέση των σωλήνων εξαερισμού σας επιτρέπει να έχετε τον πιο παραγωγικό εξαερισμό. Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η θέση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή. Η παραγωγή του προέρχεται από τον κύριο εξοπλισμό ή από τον τοίχο. Ο αριθμός των εξαρτημάτων μπορεί να είναι διαφορετικός. Εξαρτάται από τη συγκεκριμένη περίπτωση και από το σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου.

Η έξοδος του σωλήνα εξαερισμού μέσω της οροφής είναι κατασκευασμένη για:

 • η εισροή οξυγόνου στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του τμήματος της βρύσης του αγωγού ανύψωσης.
 • κυκλοφορία αέρα στη σοφίτα.

Η επιλογή της θέσης του σωλήνα όταν εγκαθίσταται στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Το ύψος και η διάμετρος αυτών των προϊόντων καθορίζεται λαμβανομένων υπόψη των λειτουργικών τους χαρακτηριστικών.

Το ύψος και η διάμετρος του σωλήνα εξαρτάται από τον τύπο του εξαερισμού, τον όγκο του δωματίου και άλλους παράγοντες

Δώστε προσοχή! Ο ευκολότερος τρόπος να βγάλετε το σωλήνα από την οροφή είναι να το εγκαταστήσετε μέσα από ένα πέταλο. Ωστόσο, αυτή η εγκατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο εάν οι δοκοί στέγης δεν είναι εξοπλισμένοι με ράγες ράχης. Επιπλέον, με αυτή την παράδοση του καναλιού είναι πολύ εύκολο να μονωθεί.

Για έναν τύπο κεκλιμένης οροφής, η σωστή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια δομή εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή. Η διάταξη αυτή δεν απαιτεί πρόσθετη στερέωση του αγωγού.

Τύποι σωλήνων εξαερισμού

Το φάσμα αυτών των προϊόντων είναι αρκετά εκτεταμένο και περιλαμβάνει μια ποικιλία υλικών και χαρακτηριστικών των λεπτομερειών. Κάθε είδος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η μελέτη των χαρακτηριστικών του προϊόντος θα επιτρέψει την επιλογή του καταλληλότερου σωλήνα για ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Απαιτήσεις σχεδιασμού:

 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντοχή στη διάβρωση.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος συσσωρεύεται συμπύκνωμα στα τοιχώματα του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη δομή στο μέλλον.

Σημαντικοί δείκτες που πρέπει να έχει ένας σωλήνας:

 • το πάχος των τοίχων πρέπει να είναι μικρό ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή απόδοση του ορυχείου.
 • λεία επιφάνεια των τοίχων, λόγω της οποίας μειώνεται η αντίσταση της κίνησης του αέρα.
 • ο αριθμός των συνδέσεων πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο προκειμένου να αυξηθεί η κυκλοφοριακή ικανότητα ·
 • Ο εξαερισμός πρέπει να είναι ελαφρύς σε βάρος, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και, εάν χρειάζεται, να αναβαθμιστεί.

Το σύστημα εξαερισμού τμήματος μπορεί να έχει διάφορες μορφές: ορθογώνιο, στρογγυλό, τετράγωνο. αυτό επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα του συστήματος. Οι καλύτεροι είναι οι σωλήνες στρογγυλής μορφής, επιτρέπουν την απρόσκοπτη εκκένωση του αέρα.

Σε συστήματα εξαερισμού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες με κυκλική διατομή

Τα πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή στοιχείων εξαερισμού που απελευθερώνονται στην οροφή:

Γαλβανισμένο. Οι περισσότερες δημοσιονομικές επιλογές θεωρούνται προϊόντα γαλβανισμένου χάλυβα. Η προστατευτική επίστρωση αυτού του υλικού έχει καλή αντίσταση στη διάβρωση. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά έχουν καλό συντελεστή αντοχής. Το μειονέκτημα αυτών των σωλήνων εξαερισμού για την τοποθέτηση στην οροφή είναι το βάρος τους.

Πλαστικά. Αυτά τα προϊόντα είναι τα πιο δημοφιλή για το σύστημα εξαερισμού. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το πλαστικό έχει πολλές θετικές ιδιότητες και δεν έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα. Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού για εγκατάσταση στην οροφή: χαμηλό βάρος, χαμηλό κόστος, εύκολη εγκατάσταση. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να παράγει οποιοδήποτε πρόσωπο. Για αυτό, δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες οικοδόμησης. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και η ομαλότητα των τοίχων επιτρέπει την πιο παραγωγική χρήση του συστήματος.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Βγείτε από τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή έτσι ώστε το νερό να μην πέσει κάτω από την στέγη. Μια αξιόπιστη στεγανοποίηση του συνδέσμου είναι πολύ σημαντική. Αν είναι λάθος να το εφαρμόσετε, στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι το νερό θα ρέει κάτω από τη δομή εξαερισμού στο σπίτι. Απαραίτητο στην περίπτωση αυτή, τα σφραγιστικά μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη στεγανοποίηση του σωλήνα στην έξοδο μέσω της οροφής

Σημαντικό! Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει πάντοτε να καλύπτεται με προστατευτικό πώμα, το οποίο εμποδίζει την εισχώρηση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων στο σύστημα. Υπάρχει ένας πιο λειτουργικός τρόπος - το άκρο του σωλήνα είναι εξοπλισμένο με έναν εκτροπέα.

Το κάτω άκρο της δομής εξαερισμού, που ανοίγει στην οροφή, ενώνει τον αγωγό. Η σύνδεση, κατά κανόνα, πραγματοποιείται με τη βοήθεια φλαντζών σύνδεσης. Για να βελτιωθεί η στεγανότητα, είναι δυνατή η παροχή εξόδου με ειδικό δακτύλιο στήριξης. Επιπλέον, εγκαθίσταται μια βαλβίδα απευθείας στο σώμα του σωλήνα, η οποία θα ρυθμίζει την κίνηση του αέρα.

Οι σωλήνες εξαερισμού στην οροφή είναι τοποθετημένοι με τη βοήθεια βοηθητικών στοιχείων, τα οποία προσφέρονται σε τεράστια ποικιλία. Αν θέλετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς που θα σας ζητήσουν ποια εξαρτήματα θα επιλέξετε, ώστε να απλοποιήσετε το έργο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συστάσεις για την επιλογή της θέσης για την έξοδο εξαερισμού

Οι μάγοι συνιστούν να επιλέγεται μια έξοδος στην οροφή έτσι ώστε το κανάλι να λειτουργεί χωρίς καμπύλες. Στη συνέχεια, η απόδοση του συστήματος θα είναι η μέγιστη. Σε περίπτωση που μια τέτοια επιλογή δεν είναι εφικτή λόγω ορισμένων περιστάσεων, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κυματοειδές προϊόν. Η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα θα επιτρέψει την εύκολη συναρμολόγηση των δομών του απαιτούμενου σχήματος.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, στις στέγες με διείσδυση στέγης στέγης τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Σε αυτή την περίπτωση, η αξιοπιστία του συστήματος αυξάνεται, καθώς ένα μεγαλύτερο τμήμα του σωλήνα θα βρίσκεται στο δωμάτιο και θα προστατεύεται από αλλαγές θερμοκρασίας και άλλα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Το κοντό άκρο του αγωγού, που βγαίνει έξω, θα είναι πιο ανθεκτικό στις ριπές του ανέμου.

Οι σωληνώσεις πρέπει να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή της οροφής

Με οποιαδήποτε παραλλαγή τοποθέτησης του σωλήνα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι δείκτες της πίεσης του ανέμου. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να επηρεάσει την κανονική ροή αέρα ή ακόμα και να τον κατευθύνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ύψος του σωλήνα αερισμού πάνω από την οροφή

Κατά την επιλογή του ύψους του σωλήνα, που θα είναι στην οροφή, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τη διάμετρο του. Σύμφωνα με το SNiP, το ύψος των σωλήνων αερισμού πάνω από τις στέγες πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν αριθμό κανόνων, ανάλογα με τον τύπο της οροφής και άλλες συνθήκες. Τα κυριότερα είναι:

 1. Όταν η δομή εξαερισμού βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι παρόμοιο με την καμινάδα.
 2. Αν η οροφή είναι επίπεδη, τότε το συνιστώμενο ύψος της εξόδου εξαερισμού πρέπει να αντιστοιχεί σε μια παράμετρο όχι μικρότερη του μισού μέτρου.
 3. Εάν ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος σε απόσταση 1,5 μέτρων από την κορυφογραμμή, τότε το ύψος του πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50 cm.
 4. Εάν η απόσταση από την κορυφογραμμή μέχρι τον σωλήνα εξαερισμού είναι από ένα και μισό μέτρα ή περισσότερο, το ύψος του πρέπει να αντιστοιχεί στην κορυφογραμμή ή να είναι υψηλότερο από αυτό.
 5. Αν ο σωλήνας βρίσκεται μακριά από την ράχη της οροφής (3 m ή περισσότερο), τότε το ύψος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται ως εξής: μια γραμμή υπό όρους τραβιέται από την κορυφογραμμή σε μια γωνία 10 μοιρών προς την κατεύθυνση του ορίζοντα. Το ύψος του σωλήνα δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό της γραμμής.

Πρόσθετες συσκευές που αυξάνουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού

Για να βελτιωθεί η απόδοση του συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα στοιχεία. Η πιο δημοφιλής συσκευή αυτού του τύπου είναι ο εκτροπέας, μοιάζει με ακροφύσιο και συνδέεται με την άκρη του σωλήνα.

Στην άκρη του σωλήνα τοποθετείται σε μια ειδική συσκευή - ένας εκτροπέας

Σημαντικό! Η εγκατάσταση του εκτροπέα, κατά κανόνα, πραγματοποιείται στους σωλήνες εξαερισμού ή στα ανοίγματα εξαγωγής. Αυτό εξαρτάται από την ιδιαίτερη περίπτωση και τον τύπο κατασκευής.

Ο εκτροπέας λειτουργεί με τη δύναμη του ανέμου. Το στοιχείο είναι εφοδιασμένο με μια ειδική συσκευή που εκκενώνει το διαχύτη αέρα. Ανάλογα με το μέγεθος αυτής της συσκευής, η απόδοσή της επίσης αυξάνεται.

Για να αποφύγετε την είσοδο των συντριμμιών και των βροχοπτώσεων (βροχή, χιόνι), χρησιμοποιήστε ειδικά καπάκια. Κατά κανόνα, μια τέτοια συσκευή αποτελείται από δύο μέρη:

 • Κάλυμμα που καλύπτει την οπή εξαερισμού της δομής εξαερισμού.
 • Kapelnik, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του νερού από την κορυφή της κορυφής.

Εκτός από τον εξαερισμό, η οροφή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ειδικές συσκευές - αεριστήρες. Αυτά κυκλοφορούν αέρα μεταξύ του θερμομονωτικού στρώματος και του εξωτερικού καλύμματος οροφής. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου το μήκος της ράμπας υπερβαίνει τα 3 μ. Και δεν υπάρχει αρκετό φυσικό ρεύμα για την κανονική κυκλοφορία του αέρα.

Τι είναι απαραίτητο για τη συναρμολόγηση της εξόδου εξαερισμού στην οροφή

Για να εκτελέσετε τις εργασίες εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού πάνω από την οροφή, πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Συνιστάται να προετοιμαστούν εκ των προτέρων, έτσι ώστε κατά την εγκατάσταση να μην υπάρχουν απρόβλεπτες περιστάσεις.

Η εγκατάσταση των σωλήνων γίνεται με τα πιο απλά εργαλεία

Μια λίστα με τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού:

 • Ψαλίδια για κοπή μετάλλων.
 • θερμαντήρας?
 • σύνολο κατσαβιδιών.
 • δείκτης (για την εκτέλεση σήμανσης).
 • ειδικό σφραγιστικό ·
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • στοιχεία στεγανοποίησης.
 • κόμβος του περάσματος.
 • γάντια εργασίας.
 • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
 • επίπεδο ·
 • ηλεκτρικό ή χειροκίνητο πριόνι.

Εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή

Η εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού από διαφορετικά υλικά στην οροφή πραγματοποιείται σταδιακά. Συνιστάται η εκτέλεση της κατασκευής της κατασκευής στην οροφή με τη χρήση ενός συγκροτήματος διόδου. Η εγκατάσταση αυτού του στοιχείου έχει ως εξής:

 1. Πρώτον, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο τόπος στον οποίο θα βρίσκεται ο κόμβος διέλευσης. Η επιλογή πρέπει να αντιστοιχεί σε κανόνες και κανόνες κατασκευής (SNiP).
 2. Στο δεύτερο στάδιο, τα περιγράμματα επισημαίνονται στον τόπο όπου θα περάσει ο σωλήνας εξαερισμού.
 3. Στην οροφή κόβεται μια τρύπα, η οποία ορίζεται για τη διάμετρο ενός συγκεκριμένου σωλήνα και για το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
 4. Σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες, γίνονται τρύπες στη στεγανοποίηση και τη μόνωση.
 5. Η σήμανση πραγματοποιείται για τη συναρμολόγηση και τα συνδετικά στοιχεία.

Σημαντικό! Η επιφάνεια εργασίας δεν πρέπει να περιέχει ξένα στοιχεία. Συνιστάται να καθαρίζετε από τη σκόνη και τη βρωμιά. Επιπλέον, η οροφή πρέπει να είναι απολύτως στεγνή. Εάν είναι απαραίτητο, η υπερβολική υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί με ένα πανί.

 1. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να στερεωθεί το παρέμβυσμα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα προετοιμασμένο σφραγιστικό.
 2. Ένα συγκρότημα φλάντζας συναρμολογείται επί της φλάντζας. Ο σχεδιασμός στερεώνεται με βίδες αυτοεπιπεδότητας.
 3. Στο τέλος, ο σωλήνας εξαερισμού οδηγείται μέσω του συγκροτήματος διόδου και στερεώνεται με βίδες. Είναι πολύ σημαντικό η δομή να είναι αυστηρά κάθετη. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο σφιχτά η βάση του συγκροτήματος διέλευσης προσαρμόζεται άνετα, και επίσης να εργαστείτε για τη στεγανοποίηση του αγωγού από μέσα.

Η εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού μπορεί να γίνει χειροκίνητα

Η εγκατάσταση σωλήνων μπορεί να έχει κάποιες διαφορές ανάλογα με το υλικό της οροφής. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού για μεταλλικές οροφές συνεπάγεται τη χρήση ενός πολύ εύκαμπτου φύλλου για στεγανοποίηση της εξόδου του σωλήνα. Μόνο ένα πλαστικό υλικό θα γεμίσει όλες τις ανωμαλίες και θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας.

Εάν ο αγωγός εξαγωγής είναι ήδη εγκατεστημένος, αξίζει να εξεταστεί η μόνωση του. Τα στοιχεία αερισμού έχουν άμεση έξοδο στο δρόμο και είναι ευαίσθητα σε όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να απενεργοποιήσουν τον αγωγό. Υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται με θερμομόνωση. Αυτό είναι πολύ βολικό, ωστόσο, το κόστος τέτοιων σωλήνων είναι τάξη μεγέθους υψηλότερο από το συνηθισμένο. Αν δεν έχετε πλεονάζοντα κονδύλια, είναι καλύτερο να κάνετε μόνοι σας τη μόνωση της δομής εξαερισμού.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά για τη μόνωση τέτοιων σωλήνων είναι ο ορυκτός. Είναι αρκετά φτηνό, ωστόσο, μπορεί εύκολα να αναφλεγεί και χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις η χρήση του απαγορεύεται αυστηρά. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, τα μεταλλικά μαλλί κέικ και χάνει τα χαρακτηριστικά του.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην σώσουν το υλικό και να επιλέξουν προϊόντα που πληρούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θερμομόνωσης. Μια εξαιρετική επιλογή για τη μόνωση της δομής αερισμού είναι το κέλυφος αφρού-προπυλενίου. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κέλυφος, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε στους σωλήνες και να το στερεώσετε στη θέση των ραφών με σύρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ραφές είναι εξοπλισμένες με ειδικές κλειδαριές που ασφαλίζουν στη θέση τους και σχηματίζουν μια δομή προστασίας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα κέλυφος από πολυστυρένιο.

Δώστε προσοχή! Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα υλικά, για την εγκατάσταση που επαρκεί για την αφαίρεση της προστατευτικής μεμβράνης και για την στερέωση της στο σωλήνα. Αυτή η μόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά στρώματα.

Μετά την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με στεγανωτικά. Διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σφραγίδες. Στη συνέχεια, πρέπει να κρατήσετε μια ασφαλή στερέωση της μόνωσης έτσι ώστε ο άνεμος και η βροχή να μην προκαλέσουν βλάβη σε αυτό.

Ανεμιστήρας οροφής: συστάσεις για υπολογισμό και σχεδιασμό

Τα υλικά στέγης προστατεύουν την κατασκευή από το χιόνι και τη βροχή, εξασφαλίζοντας την ξηρότητα και την άνεση στο εσωτερικό. Αλλά το τέχνασμα είναι ότι η υγρασία επιτίθεται όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό. Στη δεύτερη περίπτωση, ο αρνητικός αντίκτυπός της μπορεί να εξουδετερωθεί μόνο με αερισμό στέγης.

Γιατί χρειάζομαι αερισμό στέγης;

Η φροντίδα της συσκευής του εξαερισμού στέγης προκαλείται από δύο περιπτώσεις:

 1. Σε κατοικημένες περιοχές περιέχει πάντοτε μία σημαντική ποσότητα υδρατμών που σχηματίζει ως αποτέλεσμα της αναπνοής και της εφίδρωσης επιβαίνοντες και τα κατοικίδια ζώα, το μαγείρεμα, διαδικασίες υγιεινής και άλλες διαδικασίες που συνδέονται με την χρήση του νερού (πλύσιμο, καθάρισμα, πλύσιμο πιάτων και t. D.).
 2. Το κάλυμμα στέγης είναι εξ ορισμού αδιάβροχο, οπότε δεν είναι δυνατή η παροχή ατμού.

Χωρίς ειδικά μέτρα, ο ανερχόμενος ατμός με ζεστό αέρα θα συμπυκνώσει στην εσωτερική επιφάνεια της κρύας στέγης, ακολουθούμενη από την εμφάνιση πολλών αρνητικών διεργασιών:

 • Οι ξύλινες κατασκευές ως αποτέλεσμα της διαβροχής θα είχαν σήψη.
 • θερμομονωτικό υλικό, εάν χρησιμοποιείται ορυκτή μαλλιά ή άλλο υγροσκοπικό υλικό σε αυτή την ποιότητα, θα εμποτιστεί με υγρασία, θα χάσει τις θερμομονωτικές ιδιότητες.
 • Το ίδιο το υλικό στέγης θα υποστεί βλάβη είτε λόγω σκουριάς, εάν πρόκειται για μεταλλική επικάλυψη είτε λόγω καλούπι εάν η οροφή είναι καλυμμένη με κεραμικά πλακίδια.
 • νερό θα σχηματιζόταν το χειμώνα πάγο, καταστρέφοντας τα διάφορα στοιχεία της οροφής και διεξάγεται μέσω αυτής σωλήνες, ορυχεία και ούτω καθεξής. Ελλείψει αερισμού των στοιχείων του συστήματος χώρο σοφίτα δένω μεγαλώνει πάγου

Για την αποτροπή όλων των αναφερθέντων φαινομένων, ο αερισμός της οροφής είναι διατεταγμένος, πράγμα που υποδηλώνει την ύπαρξη ενός αεραγωγού και τον εξαερισμό του αττικού χώρου.

Το φουσκωμένο χάσμα ονομάζεται εξαερισμός. Η κίνηση του εξωτερικού αέρα σε αυτό το κενό θα αφαιρέσει όλους τους ατμούς που διεισδύουν στην επίστρωση προς τα έξω. Κατά μήκος του δρόμου, εκτελεί δύο ακόμα λειτουργίες:

 1. Το θερμό καλοκαίρι δεν επιτρέπει τη θερμότητα από τη θερμαινόμενη στέγη να διεισδύσει στον αττικό χώρο (ιδιαίτερα σημαντική για τα mansards).
 2. Winter διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα κατά μήκος της ράμπας, και ως εκ τούτου αποτρέπει μια κατάσταση όπου λόγω της τήξης του χιονιού σε ένα από οροφή, σχηματίζεται νερό, και από την άλλη παγώνει και γίνεται ένα βαρύ πάγου και icicles. Η κυκλοφορία του αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή παρέχεται από κενά εξαερισμού στα ράφια, κάτω από την κορυφογραμμή και στα παράθυρα των θυρών

Το κενό εξαερισμού είναι διατεταγμένο ως εξής:

 • Ένα στεγανωτικό φύλλο απλώνεται πάνω στα δοκάρια.
 • στην κορυφή του κάθε σκέλος δοκών γεμίζεται μια σανίδα πάχους περίπου 30 mm - ένα αντίβαρο (θα σταθεροποιήσει το φιλμ στεγανοποίησης)?
 • για reshrebreshchku πέρα ​​από τα δοκάρια είναι γεμιστό τον αχυρώνα, και πάνω του η στέγες είναι που.

Έτσι, η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ του στεγανοποιητικού φύλλου και της επικάλυψης στέγης. Το ύψος του θα είναι ίσο με το άθροισμα των υψών του αντίβαρου και του κιβωτίου, και αυτό είναι περίπου 50 mm.

Για να διασφαλιστεί η κίνηση του εξωτερικού αέρα στο κενό εξαερισμού, καθώς και για να αφαιρεθεί ο υγρός αέρας από τη σοφίτα, χρησιμοποιούνται διάφορες συσκευές.

Στοιχεία εξαερισμού στέγης

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος οροφής αερισμού περιλαμβάνουν:

 1. Οι τρύπες κάτω από την προεξοχή της στέγης, οι οποίες συνήθως καλύπτονται με τα αποκαλούμενα πλέγματα σοφίτας (προστασία από τα πουλιά, τα έντομα και τα τρωκτικά), καθώς και κατά μήκος της κορυφογραμμής. Αυτά τα δομικά στοιχεία εξασφαλίζουν την εμφύσηση της ελεύθερης οροφής λόγω του ανέμου και της μεταφοράς (που θερμαίνεται κάτω από την οροφή, ο αέρας βγαίνει προς τα πάνω). Οι τρύπες κάτω από την προεξοχή της οροφής προστατεύονται από τα τρωκτικά και τα πτηνά από πλέγματα σοφίτας: μπορούν να αντικατασταθούν από αρχειοθέτηση με μικρά κενά μεταξύ των σανίδων
 2. Τα παράθυρα του Dormer. Τοποθετείται στα φράγματα και χρησιμεύει για την εξαερισμό του χώρου. Το παράθυρο του Dormer είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία του εξαερισμού της οροφής
 3. Εξόδους εξαερισμού. Καθώς και συσκευές αερισμού, είναι κομμάτια των σωλήνων, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για τον εξαερισμό του διακένου οροφής, και για τη σύνδεσή τους με τον εξαερισμό των καναλιών αναρρόφησης obschedomovoy ή να αερίζεται το σοφίτα. Στην έξοδο εξαερισμού, μπορείτε να συνδέσετε το σύστημα εξάτμισης ή να το χρησιμοποιήσετε για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή
 4. Αεριστήρες, επίσης αναφερόμενοι ως εκτροπείς και flywags. Κόβουν στην επικάλυψη στέγης κοντά στην κορυφογραμμή και χρησιμεύουν για να αφαιρέσουν αέρα από το χώρο κάτω από την οροφή, δηλαδή, εκτελούν την ίδια λειτουργία με την τρύπα κάτω από την κορυφογραμμή. Χρησιμοποιούνται σε συνθήκες όπου το πάχος του καλύμματος χιονιού στην οροφή μπορεί να υπερβαίνει τα 2-3 cm (για μικρές κλίσεις), έτσι ώστε το κενό εξαερισμού κάτω από την κορυφογραμμή να πνιγεί. Ο αεριστήρας στέγης χρησιμεύει για την απομάκρυνση αέρα από το χώρο κάτω από την οροφή στις περιπτώσεις που η οροφή χιονίζει

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των αεριστών

Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού:

 • σημείο.
 • γραμμική ή συνεχής (σε ολόκληρο το μήκος της ράμπας ή της πατινάζ).

Επιπλέον, διαφέρουν επίσης στον τόπο εγκατάστασης - είναι κορυφογραμμή και ψηλά.

Η δομή του αεριστήρα μπορεί να γίνει με τη μορφή:

Ο αεριστήρας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις το υλικό για τέτοια προϊόντα είναι πολυπροπυλένιο. Κοστίζει λιγότερο, και επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να δώσει οποιοδήποτε χρώμα. Ταυτόχρονα, έχει αρκετή δύναμη για να αντέξει το βάρος ενός ατόμου, έτσι ώστε οι εργασίες εγκατάστασης ή επισκευής στην οροφή να μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς δυσκολία.

Ο αεριστήρας έχει ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο - μια διείσδυση, η κατασκευή του οποίου επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της στέγης.

Οι αεριστήρες μπορούν να εξοπλιστούν με μια συσκευή για τη διέλευση από τη στέγη, προσαρμοσμένη για έναν συγκεκριμένο τύπο επικάλυψης

Το προϊόν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με έναν ανεμιστήρα - είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια αναγκαστική σχέδιο σε στέγες με μικρή κλίση (συναγωγή εκδηλώνεται σε αυτά είναι αδύναμη οφείλεται στο μικρό ύψος διαφορά) ή με πολύπλοκες καμπύλες, όπου ένα φυσικό σχέδιο δεν είναι αρκετή για να ξεπεραστεί η αεροδυναμική οπισθέλκουσα του συστροφές.

Για να αποφευχθεί η είσοδος ιζημάτων και εντόμων, το άνοιγμα ανοίγματος προστατεύεται από ένα φίλτρο. Η διάμετρος των αεριστών κυμαίνεται από 63 έως 110 mm.

Υπολογισμός του εξαερισμού της οροφής

Το καθήκον του υπολογισμού του εξαερισμού είναι ο προσδιορισμός των απαραίτητων παραμέτρων, όπου ο όγκος του εισερχόμενου αέρα επαρκεί για την αποτελεσματική απομάκρυνση του ατμού.

 1. Για να δεχτεί εξωτερικό αέρα στο χώρο κάτω από την οροφή στο σκελετό, ραμμένο πάνω από την προεξοχή του γείσου, πρέπει να τοποθετηθεί ένα κενό πλήρους μήκους πλάτους 20-25 mm ή μια σειρά οπών. Η διάμετρος των οπών εξαρτάται από την κλίση της οροφής:
  • μέχρι 15 - 25 mm.
  • περισσότερο από 15 o - 10 mm.
 2. Η συνολική επιφάνεια των οπών εισόδου καθορίζεται από τον υπολογισμό των 200 mm2 ανά μέτρο μήκους.
 3. Το διάκενο εξαερισμού κάτω από την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 mm ύψος.
 4. Η περιοχή των εξόδων (κάτω από την κορυφογραμμή ή στους αεριστήρες) πρέπει να είναι 10-15% μεγαλύτερη από την περιοχή των ανοιγμάτων εισόδου.
 5. Η συνολική επιφάνεια οπών για τον αερισμό της σοφίτας πρέπει να είναι περίπου 0,02-0,03% της επιφάνειας του δαπέδου.
 6. Οι αεριστήρες βημάτων πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από την κορυφογραμμή. Η βέλτιστη απόσταση είναι 15 εκ. Οι τοίχοι αερισμού πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 εκατοστά από την κορυφογραμμή

Το ύψος των αγωγών εξαερισμού πάνω από την οροφή καθορίζεται λαμβανομένης υπόψη της εγγύτητάς τους με την κορυφογραμμή ή το παραπέτασμα:

 • 1,5 m ή πιο κοντά - 0,5 m πάνω από αυτά τα στοιχεία.
 • μεταξύ 1,5 και 3 m - επίπεδο μαζί τους.
 • άλλα 3 m - κάτω από αυτά τα στοιχεία, στο επίπεδο της γραμμής υπό όρους που έλκεται από αυτά με κλίση 10 ° προς τον ορίζοντα. Το ύψος των σωλήνων εξαερισμού εξαρτάται από την απόσταση τους από την κορυφογραμμή ή το παραπέτασμα

Η συσκευή του εξαερισμού στέγης

Το σύστημα εξαερισμού στέγης είναι διατεταγμένο σύμφωνα με τον τύπο της οροφής.

Εγκατάσταση εξαερισμού στέγης

Η οροφή της σοφίτας είναι μονωμένη. Το σχήμα του διακένου αέρα σε μια τέτοια στέγη εξαρτάται από το τι υλικό χρησιμοποιείται ως στεγάνωση.

Οροφή με στεγανωτική επένδυση κατασκευασμένη από πολυμερές με στεγανές ατμούς

Αν η μόνωση είναι καλυμμένο με ένα συμβατικό φιλμ, το οποίο δεν περνά καθόλου νερό ή ατμό, οι διάκενα αέρα διατάσσονται στις δύο πλευρές του αυτό: την κορυφή - έως στέγες και κάτω - μεταξύ της μεμβράνης και της μόνωσης. Λόγω του χάσματος μεταξύ της στεγάνωσης και μόνωσης εξαλείφονται διαβροχή της τελευταίας σε περίπτωση που η υγρασία συμπυκνώνεται για την ταινία.

Οι κατώτερες και οι ανώτερες αποστάσεις εξαερισμού πρέπει να επικοινωνούν στην περιοχή της κορυφογραμμής, οπότε η μεμβράνη στεγανοποίησης δεν φέρεται μέχρι 5 cm.

Για να μην τοποθετήσετε κατά λάθος τις πλάκες θερμομονωτικού υλικού κοντά στο φράγμα στεγανοποίησης, συνιστάται να σφίγγετε τους σφιγκτήρες στα δοκάρια.

Όταν χρησιμοποιείτε απλή ταινία στεγανοποίησης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε κενά εξαερισμού και στις δύο πλευρές

Οροφή με μεμβράνη υπερδιήθησης ως στεγάνωση

Η μεμβράνη υπερδιήθησης είναι μια μεμβράνη πολυμερούς στην οποία κατασκευάζονται μικροσκοπικές κωνικές οπές. Η μεμβράνη ατμού περνάει μόνο προς μία κατεύθυνση, οπότε είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε με τη δεξιά πλευρά. Η απόσταση κάτω από αυτό δεν χρειάζεται να γίνει - ο θερμαντήρας τοποθετείται κοντά στη μεμβράνη.

Το ύψος του διακένου εξαερισμού στην οροφή της σοφίτας εξαρτάται από τη γωνία κλίσης της ράμπας και το μήκος της.

Πίνακας: ύψος του διακένου εξαερισμού για διαφορετικές κλίσεις στέγης (σε cm)

Βίντεο: συσκευή αεριζόμενων σκαφών στην οροφή της σοφίτας

Εξαερισμός της οροφής ισχίου

Η οροφή του ισχίου διαφέρει από τη συνηθισμένη οροφή με την απουσία αετωμάτων, αντί των οποίων υπάρχουν δύο ατελείωτες πλαγιές τριγωνικού σχήματος. Η γραμμή τομής των ακραίων και διαμήκων ακτίνων ονομάζεται κορυφογραμμή. Η συσκευή του εξαερισμού στέγης εκτελείται σύμφωνα με τις ίδιες αρχές όπως και για μια οροφή τύπου gable, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κίνηση του αέρα κατά μήκος της κορυφογραμμής στις εξόδους της κορυφογραμμής.
 2. Αν η στέγασή σας εξασφαλίζει την εγκατάσταση ενός συνεχούς κιβωτίου (καταστρώματα από κόντρα πλακέ ή σανίδες), διακόπτεται η αντεστραμμένη επιφάνεια στην περιοχή της κορυφογραμμής. Μέσω της ρήξης, ο αέρας από την ελεύθερη οροφή της τελικής ράμπας θα έρθει στην κορυφογραμμή. Μια τέτοια λύση οδηγεί σε αύξηση του εύρους μεταξύ των κεκλιμένων αξόνων. Για να αντισταθμιστεί αυτό, τοποθετούνται επιπλέον ράφια μεταξύ της ατράκτου και της ράβδου ανάκαμψης.
 3. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική: δημιουργείται κενό στο κιβώτιο, το οποίο παίζει ρόλο σπονδυλικής στήλης. Η ροή αέρα μπορεί έτσι να κινηθεί διαμέσου της κορυφογραμμής μέσα στο διάκενο εξαερισμού της γειτονικής ράμπας και από εκεί στην κορυφογραμμή ή τον αεριστήρα.
 4. Για να εξασφαλιστεί η μετακίνηση του αέρα κατά μήκος της κορυφογραμμής, γίνεται μια αποκοπή μήκους περίπου 20 cm και ένα βάθος ίσο με το πάχος του περιβλήματος στο πόδι του ποδιού. Η αντοχή σε αυτή την περίπτωση παραμένει επαρκής, δεδομένου ότι οι δοκοί αυτοί διπλασιάζονται, δηλαδή η διατομή τους είναι διπλάσια σε σύγκριση με τα συμβατικά δοκάρια.
 5. Εναλλακτικά, είναι δυνατή η πρόσδεση πρόσθετων φρένων στις ραβδώσεις κορυφογραμμής παράλληλα με την κορυφογραμμή, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή απόσταση. Είναι απαραίτητο να τυλίξετε το στεγανωτικό φιλμ σε αυτό το μπλοκ έτσι ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη μέσω της κορυφογραμμής και στη συνέχεια να το στερεώσετε. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την κίνηση αέρα στο χαμηλότερο κενό εξαερισμού.
 6. Για να εξασφαλιστεί η μετακίνηση του αέρα στο χαμηλότερο κενό εξαερισμού των ακραίων πλαγιών της οροφής ισχίου σε μέρη επικαλυπτόμενων λωρίδων στεγανοποιητικών μεμβρανών τοποθετούνται πλαστικά πλέγματα με εξογκώματα. Μέσα από αυτά, ο αέρας θα ρέει στο ανώτερο κενό και περαιτέρω στις οπές εκκένωσης και το νερό που εμφανίζεται στην ταινία, αυτά τα πλέγματα θα ρέουν γύρω από τις φούστες τους. Το κύριο καθήκον του εξαερισμού της στέγης του ισχίου είναι να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα κατά μήκος της διαδρομής της κορυφογραμμής, η οποία συνήθως γίνεται σε ένα κενό στο τσιμεντοκονίαμα ή το αντίβαρο

Τοποθέτηση του αεριστήρα σε διάφορες επιφάνειες στέγης

Οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού κατασκευής στέγης.

Τοποθέτηση του αεριστήρα στο μεταλλικό πλακίδιο

Η εγκατάσταση του αεριστήρα ή της εξαγωγής εξαερισμού στην οροφή με επίστρωση μεταλλικών πλακιδίων γίνεται ως εξής:

 1. Στην οροφή υπάρχουν θέσεις για την εγκατάσταση αεριστήρων. Δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο από 60 cm από την κορυφογραμμή. Η συχνότητα εγκατάστασης εξαρτάται από τη μάρκα του αεριστήρα και αναφέρεται στο διαβατήριο.
 2. Στο σημειωμένο σημείο, ένα εξάρτημα επισυνάπτεται στο εξώφυλλο (περιλαμβάνεται), το οποίο πρέπει να περιβάλλεται με κιμωλία ή δείκτη. Για να χαρτογραφήσετε το περίγραμμα της εντομής, χρησιμοποιήστε το πρότυπο που βρίσκεται στο κιτ αερισμού
 3. Το κομμάτι της στέγης που έχει υπογραμμιστεί έχει αποκοπεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρυπήσετε μια σειρά από τρύπες μικρής διαμέτρου κατά μήκος του περιγράμματος και στη συνέχεια να κόψετε τα κενά μεταξύ τους. Μπορείτε να το κάνετε με μεταλλικό ψαλίδι ή ηλεκτρικό παζλ. Στο σχεδιαζόμενο περίγραμμα διαγράφεται μία διαμπερής οπή
 4. Η περιοχή της επίστρωσης δίπλα στην λαμβανόμενη οπή καθαρίζεται από βρωμιά και σκόνη και στη συνέχεια επεξεργάζεται με μια ένωση απολίπανσης.
 5. Μια οπή με διάμετρο 20% μικρότερη από τη διάμετρο σωλήνα του στοιχείου κόβεται στο περίβλημα (το τμήμα από το σύνολο αερισμού). Έτσι, το περίβλημα θα τοποθετηθεί στο σωλήνα με παρεμβολές, έτσι η σύνδεση θα σφραγιστεί.
 6. Ο σωλήνας εισάγεται στο περίβλημα, μετά τον οποίο ο αεριστήρας είναι πλήρως συναρμολογημένος.
 7. Οι άκρες των οπών στο κάλυμμα, στις οποίες θα εγκατασταθεί το περίβλημα του περιβλήματος, λιπάνονται με στεγανωτικό για εξωτερικές εργασίες.
 8. Ο μύκητας είναι εγκατεστημένος στη θέση του, με το περίβλημα να βιδώνεται στην οροφή με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες. Το κάλυμμα του αεριστήρα είναι στερεωμένο στο κιβώτιο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό
 9. Ο σωλήνας φέρεται σε κάθετη θέση στο επίπεδο και σταθεροποιείται. Ως αποτέλεσμα, ο εκτροπέας που είναι στερεωμένος σε αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 cm πάνω από την οροφή. Η κεφαλή του αεριστήρα πρέπει να ανέβει πάνω από την κορυφογραμμή κατά 50 cm
 10. Απομένει να επαληθευτεί η σωστή προσάρτηση όλων των στοιχείων από το εσωτερικό, δηλαδή από την πλευρά της σοφίτας. Τα εντοπισμένα ελαττώματα ή οι μη ορθολογικές ρυθμίσεις πρέπει να διορθωθούν.

Η εγκατάσταση του αεριστήρα δεν συνιστάται σε βροχερούς καιρούς.

Εγκατάσταση του αεριστήρα στην οροφή των μαλακών πλακιδίων

Γενικά, η διαδικασία εγκατάστασης του μύκητα αερισμού στην οροφή των μαλακών πλακιδίων μοιάζει με εκείνη του μεταλλικού κεραμιδιού. Οι διαφορές είναι σε μερικές λεπτομέρειες. Εδώ πρέπει να κάνετε:

 1. Το περίγραμμα της οπής τραβιέται από το πρότυπο που παρέχεται στο σετ.
 2. Μία περικοπή γίνεται στο φράγμα στεγάνωσης.
 3. Ο συλλεγόμενος μύκητας τοποθετείται στην οπή, οι άκρες των οποίων είχαν προηγουμένως επικαλυφθεί με στεγανωτικό. Το περίβλημα βιδώνεται με βίδες.
 4. Το περίβλημα είναι λερωμένο με πίσσα, και στη συνέχεια είναι επικολλημένο με μαλακά πλακάκια. Το περίβλημα του αεριστήρα είναι στερεωμένο στο πηχάκι και στη συνέχεια τοποθετείται πάνω του η μαλακή οροφή

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης του αεριστήρα στο κυματοειδές χαρτόνι

Για να εγκαταστήσετε τον αεριστήρα στην οροφή με επίστρωση κυματοειδούς χαρτονιού, συνήθως χρησιμοποιείται ξύλινο κιβώτιο. Η διαδικασία εγκατάστασης φαίνεται ως εξής:

 1. Μετά την εφαρμογή της σήμανσης στη θέση εγκατάστασης του αεριστήρα στην κυματοειδή σανίδα γίνεται μια εγκάρσια τομή.
 2. Τα προκύπτοντα τριγωνικά πέταλα λυγίζουν και καρφώνονται στα δοκάρια και άλλα ξύλινα στοιχεία.
 3. Σύμφωνα με τις διαστάσεις της πόρτας, ένα κιβώτιο χτυπάται μαζί από τις σανίδες. Στη συνέχεια τυλίγεται στο άνοιγμα και βιδώνεται με βίδες στα στοιχεία του συστήματος δοκών.
 4. Στο κουτί είναι εγκατεστημένο και σταθερό σωλήνα αερισμού-μύκητα, μετά από το οποίο όλες οι σχισμές είναι γεμάτες με σφραγιστικό.

Αεροζόλ για τη στέγαση της ονδουλίνης

Οι κατασκευαστές του οντουλίου παράγουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία τόσο για τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή όσο και για τη διευθέτηση της πρόσβασης στην οροφή διαφόρων καναλιών εξαερισμού. Εδώ είναι ο κατάλογός τους:

 1. Αεριστήρες.
 2. Εξαεριστήρες με μόνωση. Σε αυτές τις εξόδους συνδέουμε κανάλια εξαερισμού από την κουζίνα (η κουκούλα πάνω από τη σόμπα μπορεί να συνδεθεί και εδώ) και ένα μπάνιο. Ο σωλήνας έχει διάμετρο 125 mm και είναι εφοδιασμένος με ειδική επίστρωση, η οποία αντισταθμίζει το σχηματισμό επίστρωσης γράσου και ακαθαρσιών. Στην κορυφή της εξόδου είναι εξοπλισμένο με έναν εκτροπέα, ο οποίος προστατεύει την εσωτερική κοιλότητα από τις βροχοπτώσεις και βελτιώνει την πρόσφυση. Οι αγωγοί αερισμού λουτρών και κουζινών είναι βαμμένοι στα βασικά χρώματα της ondulin
 3. Εξαερισμός λυμάτων χωρίς μόνωση. Σε αυτές τις εξόδους, συνδέστε τους σωλήνες των σωλήνων καυσαερίων. Χωρίς επικοινωνία με την ατμόσφαιρα στο σύστημα αποχέτευσης, θα υπάρξει πτώση πίεσης κατά την κάθοδο νερού βόλτα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των σιφωνίων και στη συνέχεια διείσδυση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο. Η διάμετρος της εξαγωγής λυμάτων είναι 110 mm.
 4. Ο αγωγός εξαερισμού εξέρχεται με μόνωση. Τέτοιες εξόδους διαφέρουν από την προηγούμενη έκδοση από την παρουσία κελύφους πολυουρεθάνης ή άλλου πολυμερούς (πάχος 25 mm), που συμβάλλει στη μείωση της απώλειας θερμότητας και έτσι ελαχιστοποιεί τον όγκο σχηματισμού συμπυκνωμάτων στην εσωτερική επιφάνεια. Η έξοδος εξαερισμού για το σύστημα αποχέτευσης μπορεί να έχει προστατευτική θήκη πολυμερούς υλικού για τη μείωση της ποσότητας συμπυκνώματος που σχηματίζεται

Για να συνδέσετε τις εξόδους εξαερισμού στα αντίστοιχα κανάλια, συνήθως χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες. Το μήκος της εξόδου είναι 86 cm, και μετά την τοποθέτηση το μήκος του εξωτερικού τμήματος, δηλαδή το ύψος της εξόδου πάνω από την οροφή, είναι 48 cm.

Η εγκατάσταση των εξόδων εξαερισμού και αερισμού πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Ο τόπος όπου βρίσκεται το τοποθετημένο στοιχείο, σύμφωνα με το συνηθισμένο σχήμα, καλύπτεται με φύλλα οντουλίνης εκτός από εκείνη την πλευρά που βλέπει την κορυφογραμμή.
 2. Έπειτα, στη θέση εξόδου τοποθετείται μια ειδική βάση φύλλων, στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα, ένα περίβλημα και ένα περίβλημα για την έξοδο εξαερισμού ή τον αεριστήρα.
 3. Εγκαθίσταται ένα στοιχείο, το οποίο πρέπει να σταθεροποιηθεί για κάθε κύμα. Το στοιχείο διόδου είναι τοποθετημένο σε ένα στοιβαγμένο φύλλο υφαδιού με επικάλυψη 17 cm και στερεώνεται με ειδικά καρφιά σε κάθε κύμα
 4. Στη συνέχεια, το συνηθισμένο φύλλο οντουλίνης τοποθετείται από την πλευρά της κορυφογραμμής έτσι ώστε το κάτω άκρο του να βρίσκεται στο φύλλο βάσης με επικάλυψη 10 cm.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα φύλλο βάσης με τελικό άνοιγμα και στοιχείο στεγανοποίησης. Στη συνέχεια, το άνοιγμα στο κάλυμμα κόβεται από μόνοι τους, και το χάσμα μεταξύ των άκρων της και την συναγόμενη σωλήνα σφραγισμένο με στεγάνωσης σύστημα Enkryl, το οποίο έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια για να σφραγίσει προβληματική αρθρώσεις. Χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο:

 1. Η περιοχή γύρω από το άνοιγμα επεξεργάζεται με μια απολιπαντική ουσία.
 2. Στη συνέχεια, το πρώτο στρώμα του στεγανωτικού Enkryl εφαρμόζεται σε αυτό και στον σωλήνα, ο οποίος έχει αφαιρεθεί στο άνοιγμα, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.
 3. Ο σωλήνας ή ο αεριστήρας περιελίσσεται με ένα ενισχυτικό ύφασμα, για παράδειγμα, το βισκόζη Polyflexvlies Roll. Εδώ είναι απαραίτητο να διατηρήσετε μια παύση - το σφραγιστικό πρέπει να εμποτίσει καλά το ύφασμα.
 4. Η περιέλιξη του υφάσματος καλύπτεται με ένα δεύτερο στρώμα Enkryl, το οποίο εφαρμόζεται επίσης με μια βούρτσα.

Αυτός ο τρόπος στεγανοποίησης της διόδου μέσω της οροφής είναι σχεδιασμένος για 10 χρόνια. Μετά από αυτή την περίοδο, η στεγάνωση θα πρέπει να ενημερωθεί.

Για να σφραγίσετε τις αρθρώσεις και τις εγκοπές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία "Onduflesh-Super" αντί για πανί και στεγανοποιητικό που μοιάζει με πάστα.

Βίντεο: Εγκατάσταση εξαερισμού στην ondulin

Εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού στην οροφή ραφών

Για την τοποθέτηση των στοιχείων εξαερισμού οροφής κατά την παραμονή ραφή οροφή (κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό φύλλο) είναι καλύτερο να εφαρμόσει τις καθολικές περάσματα στέγες σφραγίδα. Αποτελείται από μια επένδυση φλάντζας σιλικόνης τετράγωνο αλουμίνιο και επισυνάπτονται σε αυτήν ένα βαθμιδωτό πυραμίδα κατασκευασμένη από το ίδιο σιλικόνης ή ένα ειδικό ελαστικό, ανθεκτικό σε UV και άλλες ατμοσφαιρικές επιδράσεις. Το μέγεθος της σφραγίδας θα πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε η εσωτερική διάμετρος της πυραμίδας να είναι περίπου 20% μικρότερη από την εξωτερική διάμετρο του αεριστήρα ή της εξαγωγής εξαερισμού.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Στην εσωτερική διάσταση της φλάντζας, κόβεται ένα άνοιγμα στο κάλυμμα της στέγης.
 2. Ο σωλήνας (έξοδος εξαερισμού ή αεριστήρας) είναι κοχλιωτός μέσα στην καθολική σφράγιση. Με διαφορά διαμέτρου 20%, ο σωλήνας είναι αρκετά σφιχτός, οπότε είναι λογικό να το λιπάνετε με σαμπουάν ή σαπουνάδα.
 3. Οι άκρες του ανοίγματος, χαραγμένες στην οροφή της ραφής, είναι επικαλυμμένες με στεγανοποιητικό για εξωτερική εργασία.
 4. Το στοιχείο εξαερισμού με το σφράγισμα που εφαρμόζεται σε αυτό εγκαθίσταται στο άνοιγμα, με τη φλάντζα να πιέζεται σφιχτά στα άκρα του.
 5. Η φλάντζα στεγανοποίησης είναι βιδωμένη στο κάλυμμα της οροφής με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες σε βήματα των 35 mm. Η σειρά εργασιών για την εγκατάσταση του αεριστήρα στην οροφή ραφής επαναλαμβάνει μια παρόμοια διαδικασία για μέταλλο ή κυματοειδές χαρτόνι

Η φλάντζα αλουμινίου της καθολικής σφράγισης είναι εύκαμπτη, έτσι μπορεί να δοθεί οποιοδήποτε σχήμα. Χάρη σε αυτό το στοιχείο μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο σε επίπεδες στέγες, όπως ραφές, αλλά και σε κυματιστές, όπως ondulin, σχιστόλιθο, κυματοειδές χαρτόνι και μέταλλο.

Εγκατάσταση της εξαγωγής αερισμού στην οροφή

Στον τόπο όπου υπάρχει έξοδος εξαερισμού στην οροφή, εγκαθίσταται ένα λεγόμενο συγκρότημα διέλευσης, το κύριο καθήκον του οποίου είναι να σφραγίσει το διάκενο μεταξύ του σωλήνα και της στέγης. Οι κόμβοι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί τόσο εποικοδομητικά όσο και ως εμφάνιση. Γενικά, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι:

 1. Εξοπλισμένο με βαλβίδα και χωρίς ένα: Η παρουσία μιας βαλβίδας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Εξοπλισμένα με αυτό το στοιχείο, οι κόμβοι διέλευσης εγκαθίστανται κυρίως στις στέγες των διοικητικών και βιομηχανικών κτιρίων. Οι κόμβοι χωρίς βαλβίδα ρύθμισης δεν παρέχουν, αλλά είναι φθηνότερες.
 2. Με μόνωση και χωρίς: η πρώτη στο σχεδιασμό της έχει ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί (αυτή η μόνωση είναι άκαυστη) και χρησιμοποιείται σε περιοχές με κρύο κλίμα. Η παρουσία θερμομόνωσης εμποδίζει τη συμπύκνωση υγρασίας στις εσωτερικές επιφάνειες της μονάδας.
 3. Με χειροκίνητο (μηχανικό) και αυτόματο έλεγχο: στην πρώτη περίπτωση, το πτερύγιο μετακινείται σε αυτή ή τη θέση από το χρήστη, τραβώντας το καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με αυτό. Στο δεύτερο - το πτερύγιο οδηγείται από ένα σερβο, το οποίο ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό ελεγκτή. Ένα τέτοιο σύστημα με τη βοήθεια κατάλληλων αισθητήρων μπορεί να αναλύσει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο και, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους, ρυθμίζει την ικανότητα των αεραγωγών.

Το τμήμα του κόμβου μπορεί να είναι ορθογώνιο, στρογγυλό και οβάλ. Όταν επιλέγετε αυτό το στοιχείο, εξετάστε τις ακόλουθες παραμέτρους του μικροκλίματος:

 • σχετική υγρασία.
 • το περιεχόμενο σκόνης και χημικών ρύπων στον αέρα (μόλυνση αερίων) ·
 • αλλαγές θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Ρύθμιση της εξόδου εξαερισμού που παράγεται με τον ίδιο τρόπο όπως και η διάταξη εξαερισμού, με τη μόνη διαφορά ότι πρέπει να πραγματοποιείται όχι μόνο μέσω της στέγης, αλλά επίσης και μέσω της αδιάβροχης και ατμούς μεμβράνη φραγμού. Για να γίνει αυτό, προχωρήστε ως εξής:

 1. Στα φιλμ γίνεται μια εγκάρσια τομή.
 2. Ο αγωγός αερισμού ανοίγει μέσα στο άνοιγμα.
 3. Τα τριγωνικά πέταλα στα σημεία κοπής των μεμβρανών πιέζονται πάνω στο σωλήνα και στερεώνονται με κολλητική ταινία. Σε αυτή την περίπτωση, τα πέταλα της μεμβράνης στεγανοποίησης πρέπει να καμφθούν προς τα επάνω, και το φράγμα ατμών - προς τα κάτω. Ορισμένα στοιχεία εξαερισμού διαθέτουν ειδικό στοιχείο - έναν υδροφράκτη, ο οποίος είναι στερεωμένος από το εσωτερικό και στερεώνει τις κομμένες ακμές των μονωτικών μεμβρανών στο περίβλημα

Βίντεο: Εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού στην οροφή

Τοποθέτηση του αεριστήρα κορυφογραμμής

Οι αεριστήρες Ridge μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση έχει ως εξής:

 1. Το παλιό κάλυμμα αφαιρείται από τη ζώνη κορυφογραμμής (αν η στέγη είναι καινούργια, πρέπει να παραλείψετε αυτό το βήμα).
 2. Αν το κάλυμμα είναι τοποθετημένο σε στερεό περίβλημα, πάνω του σχηματίζεται μια γραμμή παράλληλη προς την κορυφογραμμή, σε απόσταση 13 mm (και στις δύο πλαγιές).
 3. Μια περικοπή σύρεται κατά μήκος των γραμμών με ένα κυκλικό πριόνι με εσοχή 300 mm από τους εξωτερικούς τοίχους. Το τμήμα εξαερισμού είναι κατασκευασμένο και στις δύο πλευρές καθ 'όλο το μήκος της οροφής και δεν φτάνει τα 30 cm στα αετώματα
 4. Στις άκρες της οροφής στερεώνονται δύο έρπητα ζωστήρα.
 5. Οι αεριστήρες στέγης κάμπτονται στην επιθυμητή γωνία, ανάλογα με τη γωνία της οροφής.
 6. Οι αεριστήρες εγκαθίστανται με μια επικάλυψη στη θέση τους. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα καλύμματα και τα καλυμμένα άκρα είναι δομικά διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο να σφραγίζετε τις θέσεις των ποδιών. Τα χωρίσματα που διαθέτουν οι αεριστήρες πρέπει να βρίσκονται στο κάλυμμα. Εάν δεν τηρείται αυτός ο κανόνας, μπορεί να διαρρεύσει νερό κάτω από την οροφή.
 7. Οι αεριστήρες στερεώνονται με καρφιά, τα οποία πρέπει να οδηγούνται σε ειδικά κατασκευασμένες τρύπες. Τα συμβαλλόμενα μέρη στη διαδικασία της σφυρηλάτησης των νυχιών πρέπει να εναλλάσσονται. Ο αεριστήρας της κορυφογραμμής στερεώνεται με καρφιά μέσα από ειδικές οπές
 8. Ο τελευταίος αεριστήρας κόβεται σε μήκος με ένα περιθώριο 13 mm. Οι άκρες της τοποθετούνται πάνω στο προηγούμενο τμήμα.
 9. Το κάλυμμα στέγης είναι τοποθετημένο, το οποίο πρέπει να στερεωθεί με καρφιά ή βίδες με αυτοκόλλητο. Για να εισάγετε ή να σφίξετε τους συνδέσμους, είναι απαραίτητο σε μια περιοχή με ειδική σήμανση στον αεριστήρα κορυφογραμμής. Είναι τόσο έντονη: "η ζώνη στερέωσης της στέγης". Ο αεριστήρας της κορυφογραμμής καλύπτεται με υλικό στέγης, το οποίο στερεώνεται μέσω ειδικά σημειωμένων οπών
 10. Τοποθεσίες όπου τα άκρα της αλυσίδας αεριστήρων γειτνιάζουν με την οροφή σφραγίζονται με μια ειδική μαστίχα, η οποία συνήθως παρέχεται μαζί με έναν αεριστήρα. Για να γίνει αυτό, ετοιμάστε το όπλο τοποθέτησης.

Βίντεο: εγκατάσταση ενός αεριστήρα κορυφογραμμής

Παραμέληση της συσκευής του εξαερισμού οροφής σε κάθε περίπτωση αδύνατη. Η δομή της οροφής δεν έχει στοιχεία, εκτός από το ότι η ταινία, η οποία θα ήταν άθικτη από τις δυσμενείς επιδράσεις της υγρασίας, και αυτό είναι η απουσία αερισμού υψηλής ποιότητας θα εμφανιστεί σίγουρα. Μετά που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο συστάσεις, που θα εξασφαλίσει μια μακρά διάρκεια ζωής της οροφής και ένα ζεστό κλίμα, όχι μόνο στη σοφίτα, αλλά και σε άλλες περιοχές του σπιτιού.