Εξαερισμοί εξαερισμού - εξαερισμός στέγης

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στην κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών είναι Ανεμιστήρας οροφής και χώρο κάτω από την οροφή. Η σωστή οργάνωση της εξαγωγής αερισμού - το πέρασμα του εξαερισμού μέσω της οροφής θα επιτρέψει στο σπίτι να διαρκέσει πολύ περισσότερο χωρίς πρόσθετες οικονομικές επενδύσεις για επισκευές. Σε αυτή την περίπτωση, το σπίτι θα είναι πολύ πιο άνετα να ζήσουν και να αναπνέουν ευκολότερα.

Κατασκευαστές και τιμές

Εξαεριστήρες Vilpe
Η μονάδα για το πέρασμα του εξαερισμού μεταξύ των δωματίων και της οροφής. Τα εξαεριστήρια του Vilpe Vent κατασκευάζονται από τη φινλανδική εταιρεία SK Tuote. Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στοιχεία διέλευσης Wilpe έχουν ένα μοντέρνο σχέδιο, μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Εξαεριστήρες Wirplast
Ο εξαερισμός WIRPLAST όχι μόνο δεν είναι κατώτερος σε σχέση με τα ανάλογά του, αλλά και τα ξεπερνά σε αισθητική μορφή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χαμηλές κατοικίες και τις εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί Shingle Vent II. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του εξαερισμού κορυφογραμμή βότσαλα Vent II (δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης - Bernoulli αποτέλεσμα) Rod ροή αέρα κατά μήκος ολόκληρης της περιοχής των ακτίνες από τα κτίριο μαρκίζες στην κορυφογραμμή / νευρώσεων αυξάνει σημαντικά.

Ανεμιστήρας οροφής Tehnonikol Πρόκειται για ένα καθολικό στοιχείο κεραίας, το οποίο διαθέτει ειδικό φίλτρο για την προστασία από την είσοδο των συντριμμιών. Χρησιμοποιείται στην κορυφογραμμή στέγης των εύκαμπτων πλακιδίων.

Σύστημα εξαερισμού οροφής

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου συστήματος στέγης είναι η έξοδος εξαερισμού (έξοδος εξαερισμού), η οποία συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρασίας και σκόνης στο χώρο κάτω από την οροφή. Επίσης, ένα τέτοιο σύστημα αερισμού σας επιτρέπει να οργανώσετε στο οικιακό περιβάλλον αποτελεσματικό αερισμό, υγιές μικροκλίμα και άνετες συνθήκες διαβίωσης. Είναι απαραίτητο να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου.

Επιπλέον, σωστά τοποθετημένες εξόδους εξαερισμού στην οροφή μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά τη θέρμανση και τον κλιματισμό και επίσης να διευρύνουν τη διάρκεια ζωής της οροφής.

Πλεονεκτήματα της χρήσης εξόδων εξαερισμού

 • Παρέχει κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή.
 • παρατείνει τη διάρκεια ζωής του καλύμματος οροφής.
 • εμποδίζει το σχηματισμό υγρασίας κάτω από τα υλικά κατασκευής στέγης.
 • εμποδίζει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στον θερμαντήρα.
 • εμποδίζει τη διαδικασία παγοποίησης της οροφής.
 • εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.
 • εξαλείφει τη σκόνη, δυσάρεστες οσμές, υπερβολική θερμότητα στις εγκαταστάσεις,
 • ρυθμίζει την υγρασία στο υπόγειο.

Εξαεριστήρας στέγης και άλλα αξεσουάρ

Οι κατάλληλα επιλεγμένες εξόδους στέγης για τον αερισμό - εγγυώνται τη σωστή τεχνική εγκατάσταση και αντοχή της οροφής. Επίσης, τα αξεσουάρ για τη στέγη, με σωστή χρήση, αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για ιδέες σχεδίασης και υλοποιούν τα πιο τολμηρά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Εξόδους εξαερισμού στέγης - απαραίτητο στοιχείο των σύγχρονων εξοχικών κατοικιών και κτιρίων χαμηλού ύψους. Αποφεύγουν τη διαρροή και την υγρασία στο χώρο κάτω από την οροφή, οργανώνουν αποτελεσματικό αερισμό του εσωτερικού χώρου, δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα και μειώνουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού.

Εξόδους εξαερισμού στην οροφή

Ποικιλία και σκοπός των στοιχείων για την επίλυση διαφόρων καθηκόντων σχετικά με την οργάνωση του αερισμού των χώρων στην κατασκευή εξοχικών σπιτιών.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την αρμόδια κατασκευή του σπιτιού δεν είναι μόνο η κατασκευή του ιδρύματος, τους τοίχους και την οροφή, αλλά η συσκευή είναι κατάλληλο εξαερισμό στο δωμάτιο. Μοντέρνο σπίτι με άριστη αρχές θερμική απόδοση, την εξοικονόμηση ενέργειας και, είναι αρκετά ερμητική σχεδιασμό που πραγματικά σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε στον τομέα της ενέργειας για τη θέρμανση στο κρύο σεζόν ή κλιματισμού κατά τη διάρκεια της πιο hot εποχή του χρόνου.

Αλλά για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα, ή, με άλλα λόγια, ο εξαερισμός του σπιτιού. Κατά κανόνα, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος και έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε χώρους κουζίνας, μπάνια και υπόγεια. Κατά την εγκατάσταση του αναπνευσιμότητα εξόδους αερισμού σε αυτούς τους τομείς αρχίζει να συμβεί υπό την προϋπόθεση ενός ανοικτού παραθύρου, μέσω του οποίου παρέχεται καθαρό αέρα, και παρέχεται μέσω αγωγών αερισμού και σωλήνες υγρό αέρα εξάτμισης απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Επιλογή σωλήνων εξαερισμού στην οροφή.


Τιμή (τεμάχιο): από 1200 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 2400 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 900 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 3600 ρούβλια


Τιμή (τεμάχιο): από 8000 rub


Τιμή (τεμάχιο): από 17000 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 16000 τρίβει


Τιμή (τεμάχιο): από 18000 rub


Τιμή (τεμάχιο): από 40000 rub

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (τεμάχιο): ξεκινώντας από 1390 rub

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (κομμάτι): ξεκινώντας από 2300 τρίβει

υλικό: σταθεροποιημένο πλαστικό
Κατασκευαστής: Vilpe, Φινλανδία
Στοιχείο διέλευσης για την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή


Τιμή (τεμάχιο): από 870 τρίψιμο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυσικού αερισμού στο σπίτι:

Μη οργανωμένο σύστημα εξαερισμού. (Αυτό συμβαίνει όταν το σπίτι δεν παρέχει καμία αεραγωγούς ή ορυχεία και, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αερίζετε το δωμάτιο μόλις ανοίξει ένα παράθυρο. Ταυτόχρονα, θα παρατηρήσετε ότι όταν ανοίγετε τα παράθυρα στον πρώτο και δεύτερο όροφο, την ίδια στιγμή, το σπίτι είναι αερίζεται γρήγορα και πιο αποτελεσματική).

Οργανωμένο σύστημα εξαερισμού. (Όταν οι αγωγοί εξαερισμού είναι χτισμένοι σε τοίχους και οροφές, οι οποίες εξέρχονται από ένα ειδικό σωλήνα ενσωματωμένο στην οροφή, η μέθοδος εξασφαλίζει μέγιστο αποτελεσματικό αερισμό λόγω έλξης).

Αναγκαστικός εξαερισμός σας επιτρέπει να στείλετε στο σπίτι τις ροές του αέρα έτσι ώστε ο αέρας από τους χώρους διαβίωσης και ύπνου να εισρέει στους χώρους με μολυσμένο και υγρό αέρα και από εκεί προς τα έξω.

Με αυτή τη διάταξη, ο αέρας της τουαλέτας, της κουζίνας, του μπάνιου, των αποθηκών δεν θα διανεμηθεί στα σαλόνια.

Για το σκοπό αυτό, οι βαλβίδες εξαγωγής εγκαθίστανται στην οροφή των δωματίων με υγρό και βρώμικο αέρα και εξαερίζονται στον ανεμιστήρα με αγωγούς.

Ως αποτέλεσμα, η χαμηλότερη πίεση στο σπίτι δημιουργείται στα δωμάτια με βαλβίδες εξαγωγής.

Το πιο τεχνικά ευάλωτες μονάδας στην οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του σπιτιού είναι το συμπέρασμα του σωλήνα εξαερισμού με την κατασκευή στέγης, δεδομένου ότι είναι σημαντικό όχι μόνο για να συμμορφωθούν με την αισθητική πλευρά του θέματος, αλλά και για να εξασφαλίσει στεγανοποίηση το πέρασμα, και από την άποψη της διατήρησης ιδιότητες αδιαβροχοποίησης καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της στέγης.

Έτσι, η συνεχής στοιχεία που κατασκευάζονται από ένα μη-υν-πλαστικό ή καουτσούκ για το σκοπό αυτό δεν είναι κατάλληλα επειδή κατά τη διάρκεια 2-3 έτη της δραστηριότητάς τους ραγισμένο και στη συνέχεια θα περάσει υγρασία στην δομή της στέγης, με αποτέλεσμα τη διαρροή και παραβιάζουν την ακεραιότητα της οροφής.

Ως βέλτιστη λύση, ο φινλανδός κατασκευαστής εξαρτημάτων στεγών SK-TUOTE υπό την επωνυμία VILPE προσφέρει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων οροφής και σωλήνων εξαερισμού διαφόρων δυνατοτήτων και κατάλληλο για όλα τα υλικά στέγης που υπάρχουν στη σημερινή αγορά.

Κατασκευασμένα από ανθεκτικό στην κρούση ανθεκτικό στη θερμότητα πολυπροπυλένιο, οι σωλήνες εξαερισμού VILPE ​​δεν είναι διαβρωμένοι, ανθεκτικοί στην έντονη υπεριώδη ακτινοβολία και χημικώς ουδέτεροι. Τα στοιχεία του εξαερισμού Vilpe λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -55 ° C έως +120 ° C για τουλάχιστον 20 χρόνια (όπως αποδεικνύεται από τη γραπτή εγγύηση του κατασκευαστή).

Οι έξοδοι εξαερισμού του Vilpe παρουσιάζονται σε διάφορους τύπους:

 • εξόδους αερισμού δωματίου για εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας ή ανεμιστήρα κανάλι (στην καθομιλουμένη - με έναν ανεμιστήρα, η εσωτερική, για παράδειγμα, η εξωτερική ανεμιστήρα στο μπάνιο που μετατρέπει βίαια)
 • Εξαερισμός εξαερισμού χώρων με ενσωματωμένο ανεμιστήρα στην κουκούλα, που παρέχει ρεύμα καυσαερίων και συνεχή εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Επίσης ειδικά διευρυμένη προϊόντα Vilpe εξόδους για riser λυμάτων, μια κεντρική ηλεκτρική σκούπα εξόδους στην κεραία εδάφους συσκευές αερισμού, καθώς και στοιχεία για τη συσκευή οροφής χώρου εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση της εξόδου σωλήνα εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού χαμηλής ανόδου, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά όλα τα μηχανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού ή του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι. Χωρίς αυτό, η έτοιμη στέγαση δεν πληροί υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, κατάλληλη για τους ανθρώπους που ζουν.

Για το σκοπό αυτό, είναι εγκατεστημένη μια έξοδος στην οροφή

Κατά κανόνα, σε μονοήμη ή διώροφη κατοικία, οι αγωγοί εξαερισμού από καθιστικά, κουζίνες και μπάνια βγαίνουν στην οροφή.

Η κατακόρυφη έξοδος εξαερισμού, που τελειώνει με τη μορφή σωλήνα που υψώνεται πάνω από την οροφή, παρέχει μέγιστο ρεύμα αέρα. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των εξαεριστηρίων καθιστά τον αέρα καθαρό, καθώς όλες οι οσμές - από το μπάνιο, την κουζίνα και τα καθιστικά - αφαιρούνται με τον αέρα μέσα από τον άξονα προς τα έξω.

Το φυσικό βύθισμα σχηματίζεται από τη δράση φυσικών νόμων - λόγω της διαφοράς στις πιέσεις αέρα από το εξωτερικό και μέσα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, είναι απαραίτητη η σύναψη σωλήνων αερισμού μέσω της οροφής:

 • για την παροχή καθαρού αέρα, κορεσμένου με οξυγόνο, μέσα στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του μέρους ανεμιστήρα του αγωγού αποχέτευσης (ο αγωγός ανεμιστήρα συνδέει τον σωλήνα αποχέτευσης με εξαερισμό για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών).
 • ανταλλαγή αέρα στην σοφίτα ή στο σοφίτα μέρος του σπιτιού.

Σχεδιασμός των περασμάτων αερισμού

Ιδανικά, ο προγραμματισμός της διέλευσης των αεραγωγών θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου κατοικιών ή κατά τη διαδικασία κατασκευής, πριν κλείσει το περίγραμμα του κτιρίου (παράθυρα, πόρτες και στέγες).

Αλλά στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να αναλάβουμε την ανακατασκευή των μηχανικών συστημάτων σε μια ήδη έτοιμη κατοικία και να βασιστούμε στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά σχεδίασης και διαρρύθμισης οικιστικών και τεχνικών χώρων.

Εάν υπάρχουν ελλείψεις στη συσκευή του συστήματος, είναι γεμάτη με συσσώρευση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του άνθρακα, εμφάνιση αντίστροφης ώσης κατά τη διάρκεια της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Συναρμολόγηση αγωγού αερισμού: δομικά χαρακτηριστικά

Το πέρασμα του εξαερισμού της στέγης είναι ένας μεταλλικός, πλαστικός ή συνδυασμένος αγωγός. Τοποθετείται στη διαμπερή οπή της οροφής και στερεώνεται σε μεταλλικό κύπελλο. Η οπή μετά την εγκατάσταση της μονάδας είναι σφραγισμένη και μονωμένη από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Από τον πυθμένα στον κόμβο τροφοδοτείται ο αγωγός αέρα του συστήματος εξαερισμού και από πάνω τοποθετείται ένα προστατευτικό στάγδην ή εκτροπέας.

Για να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τελειωμένο προϊόν που προορίζεται για τον εξαερισμό της στέγης. Πρόκειται για ένα συνδυασμένο σωλήνα που αποτελείται από εσωτερικό γαλβανισμένο ατσάλινο σωλήνα και εξωτερικό στρώμα πολυπροπυλενίου. Στο κάτω μέρος του προϊόντος, το οποίο εισάγεται στον αγωγό, υπάρχει μια σφράγιση, και στο πάνω μέρος της κατασκευής υπάρχει μια κουκούλα με έναν εκτροπέα.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση της διάταξης διόδου αεραγωγού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • τύπος στέγης - επίπεδο, στύλος, μονόχρωμο, σύνθετο.
 • τύπος υλικού στέγης - κυματοειδές χαρτόνι, εύκαμπτο πλακίδιο, κεραμικό πλακίδιο?
 • γωνιακή κεκλιμένη οροφή.

Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη στεγανοποίηση και τη θέρμανση του τμήματος οροφής στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο το πέρασμα.

Δεδομένου ότι η ανάγκη για την εγκατάσταση στέγες σωλήνα κομμένο τεμάχιο, που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κέλυφος, ένα στρώμα μόνωσης και στεγάνωσης, μετά μηχανολογικό σχεδιασμό εγκατάστασης πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά και θερμαίνεται κόμβο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μέσω του σωλήνα εξαερισμού στην αίθουσα θα πάρει το καθεστώς της υγρασίας και της θερμοκρασίας έχει σπάσει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Βασικές απαιτήσεις για τον κόμβο του περάσματος:

 • οι μηχανικές δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κατακόρυφες, χωρίς να στροβιλίζονται, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.
 • είναι προτιμότερο να μην συνδυάζονται πολλές διαβάσεις εξαερισμού σε ένα και για κάθε τμήμα του δωματίου (κουκούλα κουζίνας, αποθήκη υπονόμων, κατοικίες, σοφίτα) για να γίνει ξεχωριστή κάθετη δίοδος στην οροφή.
 • ιδανικά οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να διέρχονται από την κορυφογραμμή στέγης στο κέντρο της δομής ή όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν.
 • για τη διευθέτηση των αεραγωγών, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη κίνηση αέρα και αεροστεγανότητα.

Σημαντικό! Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού μέσα από την οροφή ή κοντά στην οροφή - η βέλτιστη λύση για στέγαστρο, ανεπεξέργαστο σύστημα κεραμιδιών με ακτίνα κορυφογραμμής.

Το κύριο στοιχείο του συγκροτήματος διόδου αερισμού είναι η έξοδος - ένα εξειδικευμένο κομμάτι με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης που έχει μια επίπεδη βάση που αντιστοιχεί στο υλικό και τη μορφή της οροφής. Για διαφορετικά συστήματα μηχανικής αερισμού, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι προϊόντων με μορφή σχήματος: την έξοδο για το σχέδιο, την αποχέτευση και το στοιχείο διόδου για σωλήνες.

Ξεχωριστά σε καταστήματα κατασκευών υπάρχουν ειδικά προϊόντα για την διπλωμένη και μαλακή οροφή, για κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο, καθώς και για γενική παραγωγή. Τα περισσότερα διαμορφωμένα προϊόντα αντιστοιχούν στη γεωμετρία των υλικών στεγών, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιόπιστη σφράγιση του συγκροτήματος όταν τοποθετείται στην οροφή.

Συστάσεις εγκατάστασης

Τοποθετήστε την έξοδο εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας είναι εύκολη. Είναι απαραίτητο να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και να εκτελούμε το έργο σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και σε μια ορισμένη σειρά.

Επιλογή της θέσης του σωλήνα

Η τοποθέτηση της εξόδου σωλήνα στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ελάχιστη κλίση ή καμπή.

Στην ιδανική περίπτωση, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά πάνω από τον εσωτερικό σωλήνα ανόδου του αγωγού εξαερισμού. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας για τη σύνδεση των συγκροτημάτων.

Ύψος σωλήνα

Το μέγεθος του σωλήνα πάνω από την οροφή υποδεικνύεται από το SNiP:

 • Κατά την εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού κοντά στην καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι ίσο με αυτό.
 • Σε επίπεδη οροφή, το ύψος του σωλήνα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του, αλλά σε απόσταση 50 cm.
 • Για μια κεκλιμένη οροφή, η απόσταση της εξόδου εξαερισμού από την κορυφογραμμή έχει σημασία: αν ο σωλήνας βρίσκεται πάνω από 1,5 μέτρα, το ύψος του πρέπει να είναι 50 cm ή περισσότερο.
 • Με μεγάλη απόσταση από τη μονάδα εξαερισμού από την κορυφογραμμή στέγης (από 3 μέτρα και περισσότερο) είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια φανταστική γραμμή από την κορυφή της οροφής κατά μήκος της οροφής προς τα κάτω. Η άκρη του σωλήνα πρέπει να αγγίζει την υπό όρους γραμμή διασταύρωσης από την κορυφογραμμή στον ορίζοντα.

Προαιρετικές συσκευές

Για να αυξηθεί η απόδοση του εξαερισμού στην οροφή, είναι εγκατεστημένα πρόσθετα στοιχεία. Χρησιμεύουν στη δημιουργία μιας περιοχής χαμηλής πίεσης, καθώς και στην προστασία από τις βροχοπτώσεις και την ατμοσφαιρική υγρασία:

 • Τα πτερύγια είναι ειδικά μεταλλικά ή πλαστικά ακροφύσια που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εισόδου βροχής και τήξης νερού στο σωλήνα.
 • Οι αεριστήρες - χρησιμεύουν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ του στρώματος θερμομόνωσης της οροφής και του εξωτερικού καλύμματος.
 • Οι εκτροπείς είναι ειδικά ακροφύσια που αραιώνουν το αέρα στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα λόγω της δράσης του ανέμου. Χάρη σε αυτές, δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης, η οποία ενισχύει την πρόσφυση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την έξοδο από την έξοδο

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες. Το σχήμα της οροφής είναι σημαντικό, το οποίο μπορεί να είναι στάσιμο και επίπεδο.

Στην πρώτη περίπτωση, οι μηχανικοί προτείνουν να ρυθμιστεί η έξοδος αερισμού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ζεστή θέρμανση του εσωτερικού του σωλήνα εξαερισμού, και το εξωτερικό μέρος θα είναι πιο ανθεκτικό στην πίεση του ανέμου και του χιονιού το χειμώνα.

Για μια επίπεδη οροφή, η γεωμετρία του ανοίγματος ανύψωσης έρχεται στο προσκήνιο: θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σωλήνα εξάτμισης της οροφής, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει ελεύθερα.

Το ύψος του άξονα εξαερισμού πάνω από την οροφή έχει επίσης αξία: αν ο σωλήνας δεν είναι αρκετά ψηλός, η δύναμη πρόσφυσης θα είναι πολύ μικρή και ο αερισμός δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο υπερβολικά υψηλός σωλήνας μειώνει επίσης την πρόσφυση, επειδή Ο σχεδιασμός μπορεί να υποστεί ισχυρές ριπές ανέμου, επομένως απαιτείται πρόσθετη στερέωση.

Δώστε προσοχή! Σε μια κεκλιμένη στέγη συνιστάται να ρυθμίζετε την έξοδο σωλήνα σε ύψος 50 cm, σε επίπεδη οροφή - από 30 έως 50 cm.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το άνοιγμα

Η εγκατάσταση της εξόδου αερισμού απαιτεί την κοπή της οπής στην οροφή σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διάταξη των εξόδων. Η ακολουθία των ενεργειών σε ένα παράδειγμα της δίρριχτη στέγη φυλλοποίηση με την εγκατάσταση των εξόδους εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή:

 1. Μια σήμανση που αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου πραγματοποιείται στη θέση της προβλεπόμενης εξόδου του σωλήνα.
 2. Ένα ειδικό εργαλείο στην οροφή κόβει μια τρύπα, πρώτα στο εξωτερικό κάλυμμα, στη συνέχεια στο στρώμα μόνωσης και μόνωσης.
 3. Το παρέμβυσμα σφραγίζεται χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφραγιστικό.
 4. Ένα παρέμβυσμα τοποθετείται πάνω από το παρέμβυσμα, το οποίο είναι στερεωμένο στην οροφή με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 5. Μετά την εγκατάσταση του στοιχείου διόδου, ένας αγωγός του αγωγού είναι σταθερός, στερεωμένος με βίδες.

Σημαντικό! Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος αυστηρά κάθετα, αν είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Από τη σοφίτα πλευρά, είναι απαραίτητο να σφραγίσει την έξοδο του αγωγού στην οροφή προκειμένου να αποφευχθεί η εισροή βροχής και το νερό τήξης μέσα στο δωμάτιο.

Σωλήνας εξαερισμού στην οροφή: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης

Ο σωλήνας εξαερισμού είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του συστήματος παροχής αέρα του περιβλήματος. Η απόσυρση αυτών των σωλήνων εκτελείται συχνότερα μέσω της οροφής. Η εγκατάσταση θα πρέπει να εφαρμοστούν, καθοδηγείται από τις οικοδομικούς κανονισμούς (SNIP), γιατί αν ο σωλήνας εξαερισμού στην οροφή έχει εγκατασταθεί σωστά, όλοι οι δυσάρεστες οσμές και επιβλαβείς ουσίες συσσωρεύονται στην περιοχή.

Οι σωλήνες εξαερισμού απομακρύνονται συνήθως στην οροφή και η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Χαρακτηριστικά της εξόδου σωλήνα για εξαερισμό στην οροφή

Το κύριο καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι η δημιουργία και η διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο σπίτι. Ο αέρας στους αεριζόμενους χώρους πρέπει κατ 'ανάγκη να πληροί τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα. Ο αέρας δεν πρέπει να είναι πολύ υγρός, μολυσμένος με σκόνη και επικίνδυνες ουσίες.

Η εγκατάσταση της δομής αερισμού είναι αρκετά εύκολη, ωστόσο, πριν από την εγκατάσταση, ένα υποχρεωτικό στοιχείο είναι η δημιουργία του έργου. Πρέπει να περιλαμβάνει ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση και τη θέση της τοποθέτησής τους.

Η εγκατάσταση των εξαρτημάτων εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τους κανόνες κατασκευής (SNiP) και να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σημεία ασφαλείας. Επιπλέον, η σωστή θέση των σωλήνων εξαερισμού σας επιτρέπει να έχετε τον πιο παραγωγικό εξαερισμό. Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η θέση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή. Η παραγωγή του προέρχεται από τον κύριο εξοπλισμό ή από τον τοίχο. Ο αριθμός των εξαρτημάτων μπορεί να είναι διαφορετικός. Εξαρτάται από τη συγκεκριμένη περίπτωση και από το σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου.

Η έξοδος του σωλήνα εξαερισμού μέσω της οροφής είναι κατασκευασμένη για:

 • η εισροή οξυγόνου στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του τμήματος της βρύσης του αγωγού ανύψωσης.
 • κυκλοφορία αέρα στη σοφίτα.

Η επιλογή της θέσης του σωλήνα όταν εγκαθίσταται στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Το ύψος και η διάμετρος αυτών των προϊόντων καθορίζεται λαμβανομένων υπόψη των λειτουργικών τους χαρακτηριστικών.

Το ύψος και η διάμετρος του σωλήνα εξαρτάται από τον τύπο του εξαερισμού, τον όγκο του δωματίου και άλλους παράγοντες

Δώστε προσοχή! Ο ευκολότερος τρόπος να βγάλετε το σωλήνα από την οροφή είναι να το εγκαταστήσετε μέσα από ένα πέταλο. Ωστόσο, αυτή η εγκατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο εάν οι δοκοί στέγης δεν είναι εξοπλισμένοι με ράγες ράχης. Επιπλέον, με αυτή την παράδοση του καναλιού είναι πολύ εύκολο να μονωθεί.

Για έναν τύπο κεκλιμένης οροφής, η σωστή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια δομή εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή. Η διάταξη αυτή δεν απαιτεί πρόσθετη στερέωση του αγωγού.

Τύποι σωλήνων εξαερισμού

Το φάσμα αυτών των προϊόντων είναι αρκετά εκτεταμένο και περιλαμβάνει μια ποικιλία υλικών και χαρακτηριστικών των λεπτομερειών. Κάθε είδος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η μελέτη των χαρακτηριστικών του προϊόντος θα επιτρέψει την επιλογή του καταλληλότερου σωλήνα για ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Απαιτήσεις σχεδιασμού:

 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντοχή στη διάβρωση.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος συσσωρεύεται συμπύκνωμα στα τοιχώματα του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη δομή στο μέλλον.

Σημαντικοί δείκτες που πρέπει να έχει ένας σωλήνας:

 • το πάχος των τοίχων πρέπει να είναι μικρό ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή απόδοση του ορυχείου.
 • λεία επιφάνεια των τοίχων, λόγω της οποίας μειώνεται η αντίσταση της κίνησης του αέρα.
 • ο αριθμός των συνδέσεων πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο προκειμένου να αυξηθεί η κυκλοφοριακή ικανότητα ·
 • Ο εξαερισμός πρέπει να είναι ελαφρύς σε βάρος, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και, εάν χρειάζεται, να αναβαθμιστεί.

Το σύστημα εξαερισμού τμήματος μπορεί να έχει διάφορες μορφές: ορθογώνιο, στρογγυλό, τετράγωνο. αυτό επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα του συστήματος. Οι καλύτεροι είναι οι σωλήνες στρογγυλής μορφής, επιτρέπουν την απρόσκοπτη εκκένωση του αέρα.

Σε συστήματα εξαερισμού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες με κυκλική διατομή

Τα πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή στοιχείων εξαερισμού που απελευθερώνονται στην οροφή:

Γαλβανισμένο. Οι περισσότερες δημοσιονομικές επιλογές θεωρούνται προϊόντα γαλβανισμένου χάλυβα. Η προστατευτική επίστρωση αυτού του υλικού έχει καλή αντίσταση στη διάβρωση. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά έχουν καλό συντελεστή αντοχής. Το μειονέκτημα αυτών των σωλήνων εξαερισμού για την τοποθέτηση στην οροφή είναι το βάρος τους.

Πλαστικά. Αυτά τα προϊόντα είναι τα πιο δημοφιλή για το σύστημα εξαερισμού. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το πλαστικό έχει πολλές θετικές ιδιότητες και δεν έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα. Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού για εγκατάσταση στην οροφή: χαμηλό βάρος, χαμηλό κόστος, εύκολη εγκατάσταση. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να παράγει οποιοδήποτε πρόσωπο. Για αυτό, δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες οικοδόμησης. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και η ομαλότητα των τοίχων επιτρέπει την πιο παραγωγική χρήση του συστήματος.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Βγείτε από τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή έτσι ώστε το νερό να μην πέσει κάτω από την στέγη. Μια αξιόπιστη στεγανοποίηση του συνδέσμου είναι πολύ σημαντική. Αν είναι λάθος να το εφαρμόσετε, στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι το νερό θα ρέει κάτω από τη δομή εξαερισμού στο σπίτι. Απαραίτητο στην περίπτωση αυτή, τα σφραγιστικά μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη στεγανοποίηση του σωλήνα στην έξοδο μέσω της οροφής

Σημαντικό! Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει πάντοτε να καλύπτεται με προστατευτικό πώμα, το οποίο εμποδίζει την εισχώρηση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων στο σύστημα. Υπάρχει ένας πιο λειτουργικός τρόπος - το άκρο του σωλήνα είναι εξοπλισμένο με έναν εκτροπέα.

Το κάτω άκρο της δομής εξαερισμού, που ανοίγει στην οροφή, ενώνει τον αγωγό. Η σύνδεση, κατά κανόνα, πραγματοποιείται με τη βοήθεια φλαντζών σύνδεσης. Για να βελτιωθεί η στεγανότητα, είναι δυνατή η παροχή εξόδου με ειδικό δακτύλιο στήριξης. Επιπλέον, εγκαθίσταται μια βαλβίδα απευθείας στο σώμα του σωλήνα, η οποία θα ρυθμίζει την κίνηση του αέρα.

Οι σωλήνες εξαερισμού στην οροφή είναι τοποθετημένοι με τη βοήθεια βοηθητικών στοιχείων, τα οποία προσφέρονται σε τεράστια ποικιλία. Αν θέλετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς που θα σας ζητήσουν ποια εξαρτήματα θα επιλέξετε, ώστε να απλοποιήσετε το έργο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συστάσεις για την επιλογή της θέσης για την έξοδο εξαερισμού

Οι μάγοι συνιστούν να επιλέγεται μια έξοδος στην οροφή έτσι ώστε το κανάλι να λειτουργεί χωρίς καμπύλες. Στη συνέχεια, η απόδοση του συστήματος θα είναι η μέγιστη. Σε περίπτωση που μια τέτοια επιλογή δεν είναι εφικτή λόγω ορισμένων περιστάσεων, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κυματοειδές προϊόν. Η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα θα επιτρέψει την εύκολη συναρμολόγηση των δομών του απαιτούμενου σχήματος.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, στις στέγες με διείσδυση στέγης στέγης τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Σε αυτή την περίπτωση, η αξιοπιστία του συστήματος αυξάνεται, καθώς ένα μεγαλύτερο τμήμα του σωλήνα θα βρίσκεται στο δωμάτιο και θα προστατεύεται από αλλαγές θερμοκρασίας και άλλα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Το κοντό άκρο του αγωγού, που βγαίνει έξω, θα είναι πιο ανθεκτικό στις ριπές του ανέμου.

Οι σωληνώσεις πρέπει να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή της οροφής

Με οποιαδήποτε παραλλαγή τοποθέτησης του σωλήνα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι δείκτες της πίεσης του ανέμου. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να επηρεάσει την κανονική ροή αέρα ή ακόμα και να τον κατευθύνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ύψος του σωλήνα αερισμού πάνω από την οροφή

Κατά την επιλογή του ύψους του σωλήνα, που θα είναι στην οροφή, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τη διάμετρο του. Σύμφωνα με το SNiP, το ύψος των σωλήνων αερισμού πάνω από τις στέγες πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν αριθμό κανόνων, ανάλογα με τον τύπο της οροφής και άλλες συνθήκες. Τα κυριότερα είναι:

 1. Όταν η δομή εξαερισμού βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι παρόμοιο με την καμινάδα.
 2. Αν η οροφή είναι επίπεδη, τότε το συνιστώμενο ύψος της εξόδου εξαερισμού πρέπει να αντιστοιχεί σε μια παράμετρο όχι μικρότερη του μισού μέτρου.
 3. Εάν ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος σε απόσταση 1,5 μέτρων από την κορυφογραμμή, τότε το ύψος του πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50 cm.
 4. Εάν η απόσταση από την κορυφογραμμή μέχρι τον σωλήνα εξαερισμού είναι από ένα και μισό μέτρα ή περισσότερο, το ύψος του πρέπει να αντιστοιχεί στην κορυφογραμμή ή να είναι υψηλότερο από αυτό.
 5. Αν ο σωλήνας βρίσκεται μακριά από την ράχη της οροφής (3 m ή περισσότερο), τότε το ύψος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται ως εξής: μια γραμμή υπό όρους τραβιέται από την κορυφογραμμή σε μια γωνία 10 μοιρών προς την κατεύθυνση του ορίζοντα. Το ύψος του σωλήνα δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό της γραμμής.

Πρόσθετες συσκευές που αυξάνουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού

Για να βελτιωθεί η απόδοση του συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα στοιχεία. Η πιο δημοφιλής συσκευή αυτού του τύπου είναι ο εκτροπέας, μοιάζει με ακροφύσιο και συνδέεται με την άκρη του σωλήνα.

Στην άκρη του σωλήνα τοποθετείται σε μια ειδική συσκευή - ένας εκτροπέας

Σημαντικό! Η εγκατάσταση του εκτροπέα, κατά κανόνα, πραγματοποιείται στους σωλήνες εξαερισμού ή στα ανοίγματα εξαγωγής. Αυτό εξαρτάται από την ιδιαίτερη περίπτωση και τον τύπο κατασκευής.

Ο εκτροπέας λειτουργεί με τη δύναμη του ανέμου. Το στοιχείο είναι εφοδιασμένο με μια ειδική συσκευή που εκκενώνει το διαχύτη αέρα. Ανάλογα με το μέγεθος αυτής της συσκευής, η απόδοσή της επίσης αυξάνεται.

Για να αποφύγετε την είσοδο των συντριμμιών και των βροχοπτώσεων (βροχή, χιόνι), χρησιμοποιήστε ειδικά καπάκια. Κατά κανόνα, μια τέτοια συσκευή αποτελείται από δύο μέρη:

 • Κάλυμμα που καλύπτει την οπή εξαερισμού της δομής εξαερισμού.
 • Kapelnik, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του νερού από την κορυφή της κορυφής.

Εκτός από τον εξαερισμό, η οροφή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ειδικές συσκευές - αεριστήρες. Αυτά κυκλοφορούν αέρα μεταξύ του θερμομονωτικού στρώματος και του εξωτερικού καλύμματος οροφής. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου το μήκος της ράμπας υπερβαίνει τα 3 μ. Και δεν υπάρχει αρκετό φυσικό ρεύμα για την κανονική κυκλοφορία του αέρα.

Τι είναι απαραίτητο για τη συναρμολόγηση της εξόδου εξαερισμού στην οροφή

Για να εκτελέσετε τις εργασίες εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού πάνω από την οροφή, πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Συνιστάται να προετοιμαστούν εκ των προτέρων, έτσι ώστε κατά την εγκατάσταση να μην υπάρχουν απρόβλεπτες περιστάσεις.

Η εγκατάσταση των σωλήνων γίνεται με τα πιο απλά εργαλεία

Μια λίστα με τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού:

 • Ψαλίδια για κοπή μετάλλων.
 • θερμαντήρας?
 • σύνολο κατσαβιδιών.
 • δείκτης (για την εκτέλεση σήμανσης).
 • ειδικό σφραγιστικό ·
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • στοιχεία στεγανοποίησης.
 • κόμβος του περάσματος.
 • γάντια εργασίας.
 • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
 • επίπεδο ·
 • ηλεκτρικό ή χειροκίνητο πριόνι.

Εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην οροφή

Η εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού από διαφορετικά υλικά στην οροφή πραγματοποιείται σταδιακά. Συνιστάται η εκτέλεση της κατασκευής της κατασκευής στην οροφή με τη χρήση ενός συγκροτήματος διόδου. Η εγκατάσταση αυτού του στοιχείου έχει ως εξής:

 1. Πρώτον, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο τόπος στον οποίο θα βρίσκεται ο κόμβος διέλευσης. Η επιλογή πρέπει να αντιστοιχεί σε κανόνες και κανόνες κατασκευής (SNiP).
 2. Στο δεύτερο στάδιο, τα περιγράμματα επισημαίνονται στον τόπο όπου θα περάσει ο σωλήνας εξαερισμού.
 3. Στην οροφή κόβεται μια τρύπα, η οποία ορίζεται για τη διάμετρο ενός συγκεκριμένου σωλήνα και για το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
 4. Σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες, γίνονται τρύπες στη στεγανοποίηση και τη μόνωση.
 5. Η σήμανση πραγματοποιείται για τη συναρμολόγηση και τα συνδετικά στοιχεία.

Σημαντικό! Η επιφάνεια εργασίας δεν πρέπει να περιέχει ξένα στοιχεία. Συνιστάται να καθαρίζετε από τη σκόνη και τη βρωμιά. Επιπλέον, η οροφή πρέπει να είναι απολύτως στεγνή. Εάν είναι απαραίτητο, η υπερβολική υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί με ένα πανί.

 1. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να στερεωθεί το παρέμβυσμα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα προετοιμασμένο σφραγιστικό.
 2. Ένα συγκρότημα φλάντζας συναρμολογείται επί της φλάντζας. Ο σχεδιασμός στερεώνεται με βίδες αυτοεπιπεδότητας.
 3. Στο τέλος, ο σωλήνας εξαερισμού οδηγείται μέσω του συγκροτήματος διόδου και στερεώνεται με βίδες. Είναι πολύ σημαντικό η δομή να είναι αυστηρά κάθετη. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο σφιχτά η βάση του συγκροτήματος διέλευσης προσαρμόζεται άνετα, και επίσης να εργαστείτε για τη στεγανοποίηση του αγωγού από μέσα.

Η εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού μπορεί να γίνει χειροκίνητα

Η εγκατάσταση σωλήνων μπορεί να έχει κάποιες διαφορές ανάλογα με το υλικό της οροφής. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού για μεταλλικές οροφές συνεπάγεται τη χρήση ενός πολύ εύκαμπτου φύλλου για στεγανοποίηση της εξόδου του σωλήνα. Μόνο ένα πλαστικό υλικό θα γεμίσει όλες τις ανωμαλίες και θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας.

Εάν ο αγωγός εξαγωγής είναι ήδη εγκατεστημένος, αξίζει να εξεταστεί η μόνωση του. Τα στοιχεία αερισμού έχουν άμεση έξοδο στο δρόμο και είναι ευαίσθητα σε όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να απενεργοποιήσουν τον αγωγό. Υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται με θερμομόνωση. Αυτό είναι πολύ βολικό, ωστόσο, το κόστος τέτοιων σωλήνων είναι τάξη μεγέθους υψηλότερο από το συνηθισμένο. Αν δεν έχετε πλεονάζοντα κονδύλια, είναι καλύτερο να κάνετε μόνοι σας τη μόνωση της δομής εξαερισμού.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά για τη μόνωση τέτοιων σωλήνων είναι ο ορυκτός. Είναι αρκετά φτηνό, ωστόσο, μπορεί εύκολα να αναφλεγεί και χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις η χρήση του απαγορεύεται αυστηρά. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, τα μεταλλικά μαλλί κέικ και χάνει τα χαρακτηριστικά του.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην σώσουν το υλικό και να επιλέξουν προϊόντα που πληρούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θερμομόνωσης. Μια εξαιρετική επιλογή για τη μόνωση της δομής αερισμού είναι το κέλυφος αφρού-προπυλενίου. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κέλυφος, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε στους σωλήνες και να το στερεώσετε στη θέση των ραφών με σύρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ραφές είναι εξοπλισμένες με ειδικές κλειδαριές που ασφαλίζουν στη θέση τους και σχηματίζουν μια δομή προστασίας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα κέλυφος από πολυστυρένιο.

Δώστε προσοχή! Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα υλικά, για την εγκατάσταση που επαρκεί για την αφαίρεση της προστατευτικής μεμβράνης και για την στερέωση της στο σωλήνα. Αυτή η μόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά στρώματα.

Μετά την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με στεγανωτικά. Διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σφραγίδες. Στη συνέχεια, πρέπει να κρατήσετε μια ασφαλή στερέωση της μόνωσης έτσι ώστε ο άνεμος και η βροχή να μην προκαλέσουν βλάβη σε αυτό.

Μύκητες για εξαερισμό στην οροφή

Εξαερισμοί εξαερισμού - εξαερισμός στέγης

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στην κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών είναι Ανεμιστήρας οροφής και χώρο κάτω από την οροφή. Η σωστή οργάνωση της εξαγωγής αερισμού - το πέρασμα του εξαερισμού μέσω της οροφής θα επιτρέψει στο σπίτι να διαρκέσει πολύ περισσότερο χωρίς πρόσθετες οικονομικές επενδύσεις για επισκευές. Σε αυτή την περίπτωση, το σπίτι θα είναι πολύ πιο άνετα να ζήσουν και να αναπνέουν ευκολότερα.

Κατασκευαστές και τιμές

Η μονάδα για το πέρασμα του εξαερισμού μεταξύ των δωματίων και της οροφής. Τα εξαεριστήρια του Vilpe Vent κατασκευάζονται από τη φινλανδική εταιρεία SK Tuote. Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στοιχεία διέλευσης Wilpe έχουν ένα μοντέρνο σχέδιο, μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Ο εξαερισμός WIRPLAST όχι μόνο δεν είναι κατώτερος σε σχέση με τα ανάλογά του, αλλά και τα ξεπερνά σε αισθητική μορφή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χαμηλές κατοικίες και τις εξοχικές κατοικίες.

Το σύστημα εξαερισμού στέγης KROVENT θα παρέχει την απαραίτητη κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή, αποτρέπει τον σχηματισμό υγρασίας, την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων και χρωμάτων θα σας βοηθήσει να δώσετε στο κτίριο μια ελκυστική εμφάνιση.

Αεραγωγοί Shingle Vent II. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του εξαερισμού κορυφογραμμή βότσαλα Vent II (δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης - Bernoulli αποτέλεσμα) Rod ροή αέρα κατά μήκος ολόκληρης της περιοχής των ακτίνες από τα κτίριο μαρκίζες στην κορυφογραμμή / νευρώσεων αυξάνει σημαντικά.

Ανεμιστήρας οροφής Tehnonikol Πρόκειται για ένα καθολικό στοιχείο κεραίας, το οποίο διαθέτει ειδικό φίλτρο για την προστασία από την είσοδο των συντριμμιών. Χρησιμοποιείται στην κορυφογραμμή στέγης των εύκαμπτων πλακιδίων.

Σύστημα εξαερισμού οροφής

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου συστήματος στέγης είναι η έξοδος εξαερισμού (έξοδος εξαερισμού), η οποία συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρασίας και σκόνης στο χώρο κάτω από την οροφή. Επίσης, ένα τέτοιο σύστημα αερισμού σας επιτρέπει να οργανώσετε στο οικιακό περιβάλλον αποτελεσματικό αερισμό, υγιές μικροκλίμα και άνετες συνθήκες διαβίωσης. Είναι απαραίτητο να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου.

Επιπλέον, σωστά τοποθετημένες εξόδους εξαερισμού στην οροφή μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά τη θέρμανση και τον κλιματισμό και επίσης να διευρύνουν τη διάρκεια ζωής της οροφής.

Πλεονεκτήματα της χρήσης εξόδων εξαερισμού

 • Παρέχει κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή.
 • παρατείνει τη διάρκεια ζωής του καλύμματος οροφής.
 • εμποδίζει το σχηματισμό υγρασίας κάτω από τα υλικά κατασκευής στέγης.
 • εμποδίζει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στον θερμαντήρα.
 • εμποδίζει τη διαδικασία παγοποίησης της οροφής.
 • εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.
 • εξαλείφει τη σκόνη, δυσάρεστες οσμές, υπερβολική θερμότητα στις εγκαταστάσεις,
 • ρυθμίζει την υγρασία στο υπόγειο.

Εξαεριστήρας στέγης και άλλα αξεσουάρ

Οι κατάλληλα επιλεγμένες εξόδους στέγης για τον αερισμό - εγγυώνται τη σωστή τεχνική εγκατάσταση και αντοχή της οροφής. Επίσης, τα αξεσουάρ για τη στέγη, με σωστή χρήση, αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για ιδέες σχεδίασης και υλοποιούν τα πιο τολμηρά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Εξόδους εξαερισμού στέγης - ένα ουσιαστικό στοιχείο των σύγχρονων εξοχικών κατοικιών και κτιρίων χαμηλού ύψους. Αποφεύγουν τη διαρροή και την υγρασία στο χώρο κάτω από την οροφή, οργανώνουν αποτελεσματικό αερισμό του εσωτερικού χώρου, δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα και μειώνουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού.

Εξαερισμός της οροφής από μεταλλικές οροφές - εγκατάσταση εξαερισμού

Ακόμα και το καλύτερο υλικό κατασκευής σκεπής, το άριστα συναρμολογημένο σύστημα στερέωσης και η αυστηρή τήρηση όλων των βασικών τεχνολογικών λειτουργιών εγκατάστασης δεν εγγυώνται ότι η οροφή θα προστατεύει αξιόπιστα το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λειτουργικότητα της οροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς λειτουργούν τα στρώματα μονωτικών υδρατμών και ατμών, καθώς και από το σύστημα εξαερισμού. Εξαιρετικά συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται από τις εταιρείες Vilpe, Aquasystem και Ridge Master.

Ανεμιστήρας οροφής

Γιατί χρειαζόμαστε έναν καλό αερισμό, ας πούμε, ένα δωμάτιο, ξέρουν τα πάντα. Όμως δεν γνωρίζουν όλοι ότι ο καλός εξαερισμός της στέγης είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας μέσα στο σπίτι και στον χώρο κάτω από την οροφή.

Αεριζόμενο στέγη διαρκούν πολύ περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι το υλικό κατασκευής σκεπής δεν εκτίθεται στην καταστρεπτική δράση του νερού, το οποίο συσσωρεύεται με τη μορφή συμπυκνώσεως σε οποιοδήποτε (ξύλο, τούβλα ή μέταλλο) επιφάνειες. Η σταθερή ροή αέρα από το εξωτερικό προστατεύει τον αττικό χώρο από τους καπνούς που προκύπτουν από την πτώση της θερμοκρασίας.

Εξαερισμός αποτρέπει σήψη ξύλινα στοιχεία οροφής και στέγες μέταλλο από τη διάβρωση, εμποδίζει το σχηματισμό πάγου πάνω στην επιφάνεια της οροφής και icicles στις μαρκίζες, ένας θερμαντήρας δεν επιτρέπει να βραχεί (δηλ, αποφεύγει τις απώλειες θερμότητας). Το καλοκαίρι, οι αεριζόμενες οροφές δεν υπερθερμαίνονται. Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε - η οροφή χρειάζεται ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού.

Η πίτα στέγης και η συσκευή της

Ένα από τα στοιχεία του γενικού αερισμού της οροφής είναι τα κενά εξαερισμού στο "κέικ στέγης", το οποίο αποτελείται από:

 • Η στρώση φραγμού ατμών.
 • Ένα στρώμα (ή πολλά στρώματα) ενός θερμαντήρα.
 • Ένα στρώμα στεγάνωσης?
 • Φρένα και θήκες.
 • Επικάλυψη οροφής (μεταλλικά πλακίδια κ.λπ.).

Σύστημα εξαερισμού για μονωμένες και μη μονωμένες στέγες

Τα κενά (κενά) είναι διατεταγμένα και στις δύο πλευρές του θερμαντήρα (δεν πρέπει να αγγίξει τις παρακείμενες στρώσεις, πρέπει να υπάρχει μια ελεύθερη απόσταση περίπου 5 cm μεταξύ τους). Παρεμβαίνουν σε ένα ζευγάρι που έχει μεγάλη ικανότητα διείσδυσης, μπαίνει στον θερμαντήρα και επιτρέπει στην οροφή να "αναπνεύσει" (να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στον αέρα για τα χτυπήματα στο πατίνι).

Συσκευή εξαερισμού στο χώρο κάτω από την οροφή

Ο εξαερισμός ενός κρύου σοφίτα ή σοφίτας παρέχει τη διάταξη ενός συστήματος ανοιγμάτων και κενών μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται μια σταθερή ανταλλαγή αέρα. Τα πιο αποτελεσματικά είναι οι έξοδοι εξαερισμού στα γείσα (κάτω από τις μαρκίζες) και στα πατίνια. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας κυκλοφορεί σε όλη την επιφάνεια της στέγης κάτω από το χαλί οροφής από τις μαρκίζες μέχρι την κορυφογραμμή.

Τα κτυπήματα των σκακιέρας και των γείσων μπορούν να είναι σημειακά (στρογγυλά) ή να έχουν ένα επιμήκη σχήμα. Στα παγοπέδιλα, οι εκρήξεις εκτελούνται συχνά με τη μορφή ενός κενού σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα, η συνολική επιφάνεια των οπών εξαερισμού πρέπει να είναι 0,3-0,5% της συνολικής επιφάνειας της οροφής. Και η περιοχή των οπών εξαερισμού στην κορυφογραμμή και τα πατίνια θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την περιοχή των εκρήξεων γείσο με 10-15 τοις εκατό.

Στοιχεία αερισμού κάτω από την οροφή

Η στέγη των μεταλλικών σκεπών παρέχει στοιχεία σκέλη και γείσο με έτοιμες τρύπες εξαερισμού, οι οποίες πωλούνται με στέγες.

Οι αεραγωγοί αερισμού είναι διατεταγμένοι όχι μόνο ως τρύπες στην κορυφογραμμή, αλλά και ως ξεχωριστά στοιχεία. Οι αεριστήρες έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν την εξάτμιση από τον χώρο κάτω από την οροφή. Είναι κατάλληλα για σχεδόν όλους τους τύπους οροφών.

Ο αριθμός αυτών των συσκευών εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Σκοπός του κτιρίου και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του.
 • Συνθέσεις στέγης.
 • Η περιοχή της οροφής.
 • Επικάλυψη οροφής.

Οι αεριστήρες σημείων έχουν συνήθως σχήμα μύκητα και είναι εγκατεστημένοι στα πατίνια, κοντά στην κορυφογραμμή. Εκτός από τους παθητικούς αεριστήρες, εάν είναι απαραίτητο, οι ανεμογεννήτριες και οι εκτροπείς είναι εγκατεστημένοι στην οροφή. Αυτές οι συσκευές δημιουργούν ένα αναγκαστικό βύθισμα, το οποίο επιταχύνει σημαντικά την κίνηση του αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή.

Εγκατάσταση εξαγωγής εξαερισμού σε μεταλλικό πλακίδιο

Ο φυσικός αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή παρέχεται μέσω εξόδων αερισμού, τα οποία είναι μεταλλικοί σωλήνες σε πλαστικό περίβλημα. Στο επάνω μέρος του αεριστήρα, τοποθετείται ένας εκτροπέας απορροφητήρα, ενισχύοντας το ρεύμα και προστατεύοντας τον αγωγό από το να πέσει σε ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Η τοποθέτηση αυτού του στοιχείου του συστήματος πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην διαταραχθεί η ακεραιότητα της οροφής. Ακολουθία λειτουργιών:

 • Κατασκευάζεται σήμανση για την οπή στο φύλλο μετάλλου.
 • Η τρύπα κόβεται με μεταλλικό ψαλίδι.
 • Η τομή είναι ζωγραφισμένη με ειδική βαφή προστασίας με τη βοήθεια μιας βούρτσας ή αεροζόλ.
 • Αφαιρέστε προσεκτικά ένα μέρος της "πίτας στέγης", έτσι ώστε η τρύπα να διέρχεται από το πέρασμα.
 • Στην οπή εισάγεται ένα στοιχείο διόδου, σφραγισμένο με σφραγιστικό σιλικόνης και στερεωμένο με βίδες.
 • Η έξοδος εξαερισμού έχει εγκατασταθεί και είναι εγκατεστημένη κάθετα με τη βοήθεια του επιπέδου του κτιρίου. Βιδώνεται με βίδες.
 • Όλες οι συνδέσεις είναι κολλημένες με κολλητική ταινία και σφραγίζονται με στεγανωτικό.

Εργασίες εγκατάστασης

Με μια μικρή πλαγιά κλίσης εγκαθίστανται ειδικοί σωλήνες εξαερισμού, των οποίων το ύψος είναι τουλάχιστον 50 cm (πάνω από την οροφή). Οι σωλήνες εξαερισμού εγκαθίστανται από τον υπολογισμό ενός σωλήνα ανά 60 τετραγωνικά μέτρα. μ. στέγη. Τώρα στις στέγες των μεταλλικών πλακιδίων τοποθετούνται ολοένα και περισσότερο οι πλαστικοί σωλήνες. Είναι ανθεκτικά, εύκολο να εγκατασταθούν και να φαίνονται καλά.

Η οροφή, καλυμμένη με μέταλλο, μπορεί εύκολα να αντέξει μισό αιώνα. Και η διάρκεια ζωής της εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού. Αφού παρέχετε την οροφή του σπιτιού σας με συνεχή ροή καθαρού αέρα, μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα τον εαυτό σας και να ξεχάσετε τα προβλήματα με την οροφή για αρκετές δεκαετίες.

Εξαερώστε τον εξαερισμό στην οροφή

Σύμφωνα με τις κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις, όλοι οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με σύστημα ανταλλαγής αέρα. Ο σωλήνας εξαγωγής για να εξασφαλίσει ότι η κανονική έλξη θα πρέπει να καταλήγει πάνω από την κορυφογραμμή του σπιτιού. Κατά συνέπεια, απαιτείται να εξοπλιστεί η έξοδος αερισμού στην οροφή του κτιρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η στέγη και ο σωλήνας εξαγωγής της μονάδας εξαερισμού έχουν διάφορα στοιχεία στη δομή και είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού στην οροφή απαιτεί την τήρηση ορισμένων κανόνων. Ένας από αυτούς είναι η επίτευξη της μέγιστης στεγανότητας όλων των συνδέσεων, καθώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια της λειτουργίας του σπιτιού στο σύνολό του.

Οι αιτίες του αερισμού στην οροφή

Το τέλος του συστήματος εξαερισμού πάνω από την οροφή του σπιτιού εξηγείται από τους ακόλουθους λόγους:

 • η ανάγκη δημιουργίας έλξης για την εξασφάλιση της πλήρους ανταλλαγής αέρα των εσωτερικών χώρων ·
 • εγκατάσταση ενός κατάλληλου συστήματος εξαερισμού.

Οι οικοδομικοί κανονισμοί απαιτούν πλήρη αερισμό των χώρων διαβίωσης. Εάν στο έργο κατασκευής τα πάντα ελήφθησαν σωστά υπόψη, είναι δυνατό να ανιχνευθούν πάνελ εξαερισμού στους τοίχους της τουαλέτας, του μπάνιου, της ντουλάπας ή του ντουλαπιού, καθώς και των κουζινών. Είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, των προϊόντων καύσης και της υπερβολικής υγρασίας από τις εγκαταστάσεις. Για όλους τους αρνητικούς παράγοντες που αποσύρθηκαν από το σπίτι, απαιτείται να οργανωθεί το τέλος της εισόδου στο εξωτερικό του κτιρίου πάνω από την οροφή. Διαφορετικά, πάλι πέφτουν στο σπίτι με ένα ρεύμα εισερχόμενου αέρα.

Τύποι σωλήνων εξαερισμού

Ο ίδιος ο σωλήνας εξαερισμού χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες. Πρώτα απ 'όλα, το σχήμα του τμήματος των αγωγών αερισμού διαφέρει:

Στην παραγωγή αεραγωγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικών. Τα πιο δημοφιλή είναι όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα, ύφασμα με βάση πολυεστέρα και πλαστικό.

Βασικές απαιτήσεις

Ορισμένες απαιτήσεις παρουσιάζονται στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν παρακάμπτει τον ίδιο τον αγωγό. Μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω λίστα.

 1. Η ελάχιστη διάμετρος του τμήματος, που έχει εξαερισμό, είναι δεκαπέντε εκατοστά. Ο αγωγός αεραγωγών με τέτοιες παραμέτρους δείχνει καλή απόδοση.
 2. Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι απαραίτητο να ελέγχεται η αυξημένη δακτυλιοειδής ακαμψία του αγωγού στο σχεδιασμό του τμήματος κλάδου. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος - σε ένα τμήμα που υψώνεται πάνω από την οροφή, ο σωλήνας συναντά συνεχώς ένα σημαντικό φορτίο ανέμου. Επομένως, το σχέδιο πρέπει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
 3. Ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να έχει αυξημένο περιθώριο ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα έχει ελάχιστο πάχος τοιχώματος. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης πάχους, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική απόδοση.
 4. Τα μεταλλικά κανάλια δεν καλύπτονται με το πέρασμα του χρόνου με ένα στρώμα σκουριάς. Το δωμάτιο περιέχει ατμό υγρασίας που εγκαθίσταται στο εσωτερικό του αγωγού. Δεν πρέπει να προκαλούν την ανάπτυξη διεργασιών διάβρωσης.
 5. Ο ίδιος ο σωλήνας εξάτμισης δεν πρέπει να εκπέμπει επιβλαβή αέρια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και να μην αποτελεί πηγή πυρκαγιάς.
 6. Ο σχεδιασμός πρέπει να έχει ελάχιστο βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα και γαλβανιστές αντιστοιχούν πλήρως σε όλες σχεδόν τις ιδιότητες που αναφέρονται παραπάνω. Ο σωλήνας από τούβλα έχει βάρος που πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις. Ένας μεταλλικός σωλήνας κατά τη λειτουργία είναι ικανός να προσελκύει σκόνη στον εαυτό του, καθώς το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στους τοίχους.

Στάδια εργασιών εγκατάστασης

Πριν εξαερώσετε τους σωλήνες αερισμού στην οροφή, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τις εργασίες εγκατάστασης των καλωδίων του συστήματος εξαερισμού μέσα στο κτίριο. Ο αγωγός πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια. Ο κατάλογος εργαλείων εξαρτάται από το υλικό της οροφής του σπιτιού. Για μια άνετη δουλειά, θα απαιτηθεί ο ακόλουθος βασικός κατάλογος εργαλείων και υλικών:

 • σμίλη?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • παζλ (ιδιαίτερα επιθυμητή - ηλεκτρική)?
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • θερμαντικό υλικό ·
 • ψαλίδι για μέταλλο ή "βουλγαρικά"?
 • ένα δείκτη?
 • υλικό για τη σταθεροποίηση.
 • στεγανωτικό ·
 • κουρέλια?
 • διέλευση κόμβου?
 • μέσα ατομικής προστασίας.

Όταν πραγματοποιείτε ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξόδων εξαερισμού στην οροφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συναρμολογημένο συγκρότημα διέλευσης, απλοποιώντας έτσι σημαντικά την εργασία σας. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Μαρκάρισμα. Χρησιμοποιώντας το δείκτη, σημειώστε στο πρότυπο (ανάλογα με την διατομή και το μέγεθος του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή) στον τόπο όπου θα εξαερώνεται ο εξαερισμός.
 2. Δημιουργία μιας υποδοχής. Στην οροφή είναι απαραίτητο να κόψετε μια τρύπα με τη βοήθεια εργαλείου για την επεξεργασία ενός συγκεκριμένου υλικού στέγης (συνήθως "βουλγαρικό").
 3. Αφαίρεση του πάνω στρώματος της οροφής.
 4. Τρύπες για τη στερέωση του τμήματος εξόδου του εξαερισμού.
 5. Σημείωση για την τοποθέτηση του συγκροτήματος διόδου.
 6. Δημιουργία αυλακώσεων στις οποίες οι βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις προηγούμενες σημάνσεις.
 7. Εγκατάσταση της μονάδας διέλευσης.
 8. Η στερέωση του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 9. Εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού, στερεώνοντας το με το κατάλληλο υλικό.
 10. Απομόνωση όλων των ρωγμών και τρυπών.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει πρώτα να ελέγξετε τους υπολογισμούς συμμόρφωσης με τους τεχνικούς κανονισμούς. Συνιστάται θερμά να εμπιστευτείτε το σχέδιο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές αποχρώσεις του κτιρίου.

Στην είσοδο και την έξοδο του αεραγωγού υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των τιμών θερμοκρασίας. Μέσα στο κανάλι υπάρχει αύξηση της ώσης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για το γεγονός ότι το χειμώνα, ο εξαερισμός είναι ιδιόμορφος για να εργάζεται με υψηλότερη παραγωγικότητα από ό, τι το καλοκαίρι.

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να σκεφτείτε τη θερμομόνωση των καναλιών που περνούν κάτω από την οροφή. Αυτό είναι απαραίτητο για να μειωθεί το ρεύμα αέρα σε εύθετο χρόνο. Αυτό το διάλυμα επηρεάζει αποτελεσματικά την προστασία των αγωγών από τη συσσώρευση υγρασίας. Αν ο σωλήνας εξαερισμού είναι τοποθετημένος κατά μήκος της καπνοδόχου, πρέπει να προσέξετε να είναι ζεστή (η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού συνολικά αλλάζει θετικά). Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα αρνητικό σημείο εδώ. Σε αυτά τα κανάλια, η ώθηση είναι διαφορετική, οπότε αν ο υπολογισμός είναι λανθασμένος, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσλειτουργία του εξαερισμού.

Ο σωστά σχεδιασμένος εξαερισμός οδηγεί σε αποδοτικό εσωτερικό κλιματισμό. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά της εργασίας.

Συνέπειες των σφαλμάτων εγκατάστασης

Η σωστή εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή είναι το κλειδί για την πλήρη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Εάν τα συνιστώμενα πρότυπα εγκατάστασης δεν πληρούν τις ακόλουθες αρνητικές συνέπειες:

 • διευκολύνει την ώθηση.
 • παρουσία δυσάρεστων οσμών σε χώρους διαβίωσης.
 • τη συσσώρευση υγρασίας στα δωμάτια.
 • συμπύκνωμα στο εσωτερικό του συστήματος.
 • έλλειψη οξυγόνου.
 • εμφάνιση μύκητα στην επιφάνεια των τοίχων.
 • Κάθαρση αιθάλης σε υλικά περιβλήματος εγκατεστημένα στην κουζίνα.
 • αύξηση της έντασης της νόσου σε όλους τους κατοίκους ·
 • την κατάψυξη ορισμένων δομικών στοιχείων.

Η σωστή εγκατάσταση είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει τη χρησιμότητα της ανταλλαγής αέρα και την άνεση ζωής.