Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για καμινάδες στη Μόσχα

Ducted fan Πάχος, mm 145 mm Επίπεδο θορύβου 44 dB τάσης Supply, V 44 220 κατηγορία προστασίας Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 150 C Ελέγξτε βαλβίδα Όχι Ναι Αδιάβροχη θήκη Timer αριθ Ρύθμιση διαμέτρου 120 mm ανταλλαγής αέρα, m3 / h 205 Ισχύς, βατ 42 βατ.

Το μοντέλο απελευθερώνεται ειδικά για σάουνα και λουτρά. Μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι 140C και υγρασία μέχρι 100%. Τάση 12 βολτ.

Το μοντέλο απελευθερώνεται ειδικά για σάουνα και λουτρά. Μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 140º και υγρασία μέχρι 100%.

Το μοντέλο απελευθερώνεται ειδικά για σάουνα και λουτρά. Μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 140º και υγρασία μέχρι 100%.

Χαρακτηριστικά Πάχος mm 37 mm επίπεδο θορύβου 37 dB Τάση Supply, V 44 220 κλάση προστασίας Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 150 C Ελέγξτε βαλβίδα Όχι Ναι Αδιάβροχη θήκη Timer αριθ Ρύθμιση διαμέτρου 120 mm ανταλλαγής αέρα, m3 / h 150 Ισχύς, W 18 W Prod.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας για τη δημιουργία πρόσθετης πρόσφυσης από σόμπες και τζάκια. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου, με θερμοκρασία λειτουργίας μέχρι 150 ° C, είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας μέσω ενός ρυθμιστή ταχύτητας triac ή μετασχηματιστή.

Ανεμιστήρας υψηλών θερμοκρασιών για σάουνες MM 100-S

BLAGOVEST - ο επίσημος διανομέας της SolerPalau

«High αξονική γενικά ανεμιστήρες ΜΜ -S σειρά 100, 120 είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αφαιρέσετε θερμού αέρα από τους σάουνα, αρτοποιεία, λουτρά, στεγνωτήρια, καθώς και για τον εξαερισμό των άλλων δωματίων με υψηλή εσωτερική θερμοκρασία.

Υψηλή αξονική γενικά ανεμιστήρες ΜΜ -S σειρά 100, 120 είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αφαιρέσετε θερμού αέρα από τους σάουνα, αρτοποιεία, λουτρά, στεγνωτήρια, καθώς και για τον εξαερισμό των άλλων δωματίων με υψηλή εσωτερική θερμοκρασία.

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 7,5 W, ανταλλαγή αέρα 100 cu. m / ώρα

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας για σάουνες MM 100-S Square (ξύλο

BLAGOVEST - ο επίσημος διανομέας της SolerPalau

Οι αξονικοί ανεμιστήρες οροφής υψηλής θερμοκρασίας MM-S 100 είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την απομάκρυνση θερμού αέρα από σάουνες, φούρνους, λουτρά, στεγνωτήρια, καθώς και για τον αερισμό άλλων δωματίων με αυξημένη εσωτερική θερμοκρασία. Η θήκη και η θήκη του ανεμιστήρα κατασκευάζονται.

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 43 W, εναλλαγή αέρα 405 cu. m / ώρα

ακτινικός μηχανισμός, κανάλι, 78 W, ανταλλαγή αέρα 455 cu. m / ώρα

Ανεμιστήρας επιφανείας υψηλής θερμοκρασίας για σάουνες MM 100-S Circle (ξύλο

BLAGOVEST - ο επίσημος διανομέας της SolerPalau

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας BOK 150 120T

BLAGOVEST - ο επίσημος διανομέας της SolerPalau

Συνολικές διαστάσεις, mm 135 * 145Προπαραγωγή, m3 / h 205Προμέτρηση, mm 120/135 Ισχύς, W 42 Πίεση, Ra - 85 Βάρος, kg - 1,2Χρώμα blackMax. η θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα είναι +150 ° C. Οι ανεμιστήρες του περιβλήματος είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου και καλύπτονται με ένα ειδικό ανθεκτικό στη θερμότητα κόκκινο χρώμα.

PPK Lefty - Επίσημη αντιπρόσωπος

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 108 W, ανταλλαγή αέρα 1040 cu. m / ώρα

Ο ανεμιστήρας καναλιών υψηλής θερμοκρασίας VK 200 έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη πρόσφυση και αφαίρεση καυσαερίων από τζάκια, σόμπες και άλλες συσκευές με αυξημένη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται / απενεργοποιείται αυτόματα σε θερμοκρασίες.

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 37 W, ανταλλαγή αέρα 280 cu. m / ώρα

Οι αξονικοί ανεμιστήρες οροφής υψηλών θερμοκρασιών σειρά MM-S έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αφαίρεση οσμών και υγρασίας από χώρους σάουνας και λουτρών, καθώς και για τον αερισμό άλλων χώρων με αυξημένη εσωτερική θερμοκρασία. Ο ανεμιστήρας (σώμα και γρίλια) είναι κατασκευασμένος από γυαλί-n.

Ο ανεμιστήρας καναλιών υψηλής θερμοκρασίας VK 200 έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη πρόσφυση και αφαίρεση καυσαερίων από τζάκια, σόμπες και άλλες συσκευές με αυξημένη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται / απενεργοποιείται αυτόματα σε θερμοκρασίες.

Διαστάσεις, mm 145Proizvoditelnost * 135 m3 / h 205Diametr 120 mm / 135Moschnost W 42Davlenie Ra - 85Ves kg - 1,2Tsvet chernyyMaksimalnaya μεταφέρονται θερμοκρασία +150 ° S.Korpus ανεμιστήρες κατασκευάζονται από κράμα αλουμινίου και επικαλυμμένα με ένα ειδικό θερμοκρασίας-ανθεκτικά.

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας ανθεκτικοί στη θερμότητα

Ανεμιστήρες θερμότητας προορίζονται για τον αερισμό των σάουνων και των λουτρών, καθώς και για την αφαίρεση του αέρα και των καυσαερίων από φούρνους, ψησταριές, τζάκια, λέβητες και άλλες συσκευές που χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοκρασία αέρα. Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λιπαρές βιομηχανίες (cheburets, τηγανίτες, shaurma, κλπ.). Χάρη στην πτερωτή από αλουμίνιο και ειδικά ανθεκτικά στη θερμότητα βαφή, οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν πολύ υψηλή αντοχή στο λίπος, τη βρωμιά και την αιθάλη.

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιών BK 200 για σάουνες, σάουνα, τζάκια

DN 120 mm. Παραγωγικότητα 205 m3, IP 44, + 150 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο, τζάκι, σόμπα, μπάρμπεκιου, ξυριστική μηχανή

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας για σάουνα και λουτρά MM-S 100

DN 100 mm, παραγωγικότητα 105 m3, IP 44, + 140 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο

Ανεμιστήρας θέρμανσης για σάουνα και λουτρά MMotors MMS-100 LV 12 Volt

DN 100 mm, παραγωγικότητα 105 m3, IP 44, + 140 ° C. 12 V; για σάουνα, μπανιέρα

Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα MMotors MM-S 100 με βαλβίδα ελέγχου

Για σάουνα και λουτρά μέχρι 6 m3. ανεμιστήρας MM-S 100; βαλβίδα ελέγχου DN 100 mm. αντοχή στη θερμότητα 140 ° С

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας για σάουνα και λουτρά MM-S 120

DN 120 mm. χωρητικότητα 150 m3, IP 44, + 140 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο

Σετ ανεμιστήρων MMotors JSC MM-S 120 με βαλβίδα ελέγχου

Για σάουνα και λουτρά μέχρι 9 m3. ανεμιστήρας MM-S 120; βαλβίδα ελέγχου DN 120 mm. αντοχή στη θερμότητα 140 ° С

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιών MMotors JSC BOK 120/100 T

DN 100 mm. χωρητικότητα 150 m3 / h. IP 44; κατάλληλο για σάουνα, σάουνα, τζάκι

Ανεμιστήρας MMotors VOK 120/100 T με βαλβίδα ελέγχου

Ανεμιστήρες MOTOR VOK 120/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Σετ αερισμού σάουνα, λουτρό με ανεμιστήρα MMotors VOK 120/100 T

Για σάουνα μέχρι 9 m3. βαλβίδα εξαερισμού και βαλβίδα ασβέστου. ανεμιστήρες MOTOR VOK 120/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιού MMotors JSC BOK 135/100 T

DN 100 mm. παραγωγικότητα 205 m3 / h, IP 44; κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο, τζάκι, μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου, θάλαμο ξήρανσης

Κιτ ανεμιστήρα MOTOR VOK 135/100 T με βαλβίδα ελέγχου

Ανεμιστήρες MOTOR VOK 135/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Σετ εξαερισμού σάουνα, μπάνιο με ανεμιστήρα MMotors VOK 135/100 T

Για σάουνες και μπάνια μέχρι 14 m3. βαλβίδα εξαερισμού και βαλβίδα ασβέστου. ανεμιστήρες MOTOR VOK 135/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Επιλογή ανεμιστήρα ανθεκτικής στη θερμότητα

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να είναι αξονικοί ή φυγοκεντρικοί. Κατά κανόνα, είναι αρκετά ήσυχα και υψηλής απόδοσης, έχουν αυξημένους πόρους. Τα μοντέλα με μεταλλικά πτερύγια έχουν αυξημένη αντοχή σε αιθάλη και γράσο. Οι ανεμιστήρες οροφής είναι κατασκευασμένοι σε ανθεκτικό στη διάβρωση σχεδιασμό.

Ανεμιστήρας για το μπρελόκ. Για τον ιδιοκτήτη του μπάρμπεκιου η έλλειψη έλξης είναι ένα συχνό πρόβλημα. Η πλέον κατάλληλη λύση για το πρόβλημα αυτό είναι ο ανεμιστήρας οροφής O'Erre Turbocamino, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην κεφαλή καπνοδόχου. Ως εναλλακτική λύση για τον προϋπολογισμό, πολλοί ιδιοκτήτες των φούρνων αγοράζουν τους ανεμιστήρες καναλιών BK 200 και VO 150 T από τους Mmotors και τα εγκαθιστούν στο κανάλι καπνού. Παρόλο που οι ανεμιστήρες Mmotors είναι σχεδιασμένοι για αεραγωγούς, η πρακτική δείχνει ότι δουλεύουν στα καμινάκια των μπάρμπεκιου, με αρκετή απόσταση από τον ίδιο τον φούρνο και την απουσία μεγάλης ποσότητας αιθάλης.

Ανεμιστήρας για τζάκι, σόμπα. Το σχέδιο στα τζάκια με ανοιχτές πύλες είναι ιδιότροπο. Αυτό ισχύει επίσης για τζάκια και σόμπες με μακρύ και στενό καπναγωγού κανάλια, ή με πιο dymooborotov. Βέλτιστη για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι ένας απορροφητήρας καπνού για το τζάκι O'Erre Turbocamino, θέτει το ελεύθερο ύψος στην καμινάδα. Ως εναλλακτική λύση, πολλά τζάκια ιδιοκτήτες του προϋπολογισμού και σόμπες αποκτήσουν αγωγούς ανεμιστήρες 200 και ΒΚ Τ VO 150 και να τα τοποθετήσετε μέσα στο καυσαέριο. Όπως συμβαίνει με μπάρμπεκιου εξηγούν ότι Mmotors ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για κανάλια αέρα, αλλά η πρακτική δείχνει ότι λειτουργούν στις στοίβες των τζακιών και θερμαστρών σε επαρκή απόσταση από τον κλίβανο και το καυσαέριο εν απουσία μεγάλων ποσοτήτων αιθάλης.

Ο ανεμιστήρας για μπάνιο, σάουνα. Παράγονται σε φορτωτικές και σχέδια καναλιών. Οι ανεμιστήρες MM-S 100 και MM-S 120 στο σχεδιασμό επιφάνειας είναι οι λιγότερο απαιτητικοί για τη διαδικασία εγκατάστασης και μπορούν να εγκατασταθούν ως βύσμα στον αγωγό εξαερισμού μετά τη συναρμολόγηση της σάουνας, των λουτρών. Ο ανεμιστήρας αγωγών V 120 T μπορεί να εγκατασταθεί από μια αίθουσα σάουνας, ένα λουτρό απευθείας μέσα στο κανάλι εξαέρωσης με DN = 125 mm. Τα μοντέλα VOK 120/100 και 135/120 είναι μοντέλα αυξημένης παραγωγικότητας και εγκαθίστανται σε ένα τμήμα του αεραγωγού. Τα παραπάνω μοντέλα για σάουνα, λουτρά έχουν αυξημένη αντίσταση στην υγρασία.

Ανεμιστήρας για χαμάμ. Η σωστή επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι το μοντέλο του ανεμιστήρα χαμηλής τάσης MM-S 100 LV.

Ανεμιστήρας για θέρμανση αέρα. Κάποιοι ιδιοκτήτες τζακιών, σόμπες θέτουν ως στόχο τη μεταφορά θερμού αέρα από μια πηγή θέρμανσης σε άλλες εγκαταστάσεις. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι ανεμιστήρες KAM 125 και KAM 160 εξοπλισμένοι με ενσωματωμένο θερμοστάτη και με φυγοκεντρικό σχεδιασμό. Τα μοντέλα 135/120 και 150/120 θα αντιμετωπίσουν επίσης αυτό το έργο. Τα μοντέλα VA 12/2 και VA 9/2 εγκαθίστανται συχνά στην επένδυση του τζακιού, για καλύτερη απορρόφηση θερμότητας από αυτό στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το τζάκι.

Ανεμιστήρας για θάλαμο ξήρανσης Τα μοντέλα MM-S 100, MM-S 120, V 120 T και V 135 T είναι κατάλληλα για μια μικρή φωτογραφική μηχανή.

Εξαρτήματα για ανεμιστήρες ανθεκτικούς στη θερμότητα. Κατά την αγορά ανεμιστήρα ανθεκτικού στη θερμότητα, σας συνιστούμε να αγοράσετε έναν ρυθμιστή ταχύτητας. Ο βέλτιστος έλεγχος ταχύτητας στη σάουνα, η σάουνα θα είναι RG 5 AR, καθώς σας επιτρέπει να ελέγχετε όχι μόνο τον ανεμιστήρα αλλά και τον φωτισμό. Η λύση του προϋπολογισμού θα είναι P-1-300. Για το τζάκι, οι κλίβανοι είναι κατάλληλοι για P-1-300, P-1-400 και VRS 1.5. Στον αγωγό μιας σάουνας, σάουνας, με θέρμανση αέρα, μπορεί να χρειαστεί μια βαλβίδα ελέγχου. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ βαλβίδα ελέγχου στις καμινάδες. Για να συνδέσετε έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ανθεκτικό στη θερμό σύρμα για να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις του PUE και να προστατέψετε τους χώρους από τη φωτιά.

Ανεμιστήρες υψηλής αντοχής σε θερμότητα

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για μπανιέρες, σάουνες

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν αέρα και καυσαερίων από φούρνους, τζάκια, λέβητες και άλλες συσκευές που χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοκρασία αέρα.
Μπορούν να εξοπλιστούν με ανιχνευτές θερμοκρασίας που βοηθούν στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Υψηλή θερμοκρασία

οπαδούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λιπαρές βιομηχανίες (cheburechnye, τηγανίτες, shaurma, κλπ.). Χάρη στην πτερωτή από αλουμίνιο και ειδική ανθεκτική στη θερμότητα βαφή, οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν μεγάλη αντοχή σε λίπη, βρωμιά και αιθάλη και η μέγιστη θερμοκρασία τους μπορεί να φτάσει τους 150 βαθμούς Κελσίου. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους +50 μοίρες και σβήνει όταν πέφτει κάτω από 35 μοίρες.

Ανεμιστήρας καναλιών υψηλής θερμοκρασίας VK 200

Σειρά ανεμιστήρων BK 200 εξοπλισμένο με έναν σιωπηλό κινητήρα με έδρανα κάψουλας, που εγγυώνται τη λειτουργία της συσκευής για 30.000 ώρες με τη σωστή εγκατάσταση (σε κάθετη ή οριζόντια θέση).

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας VK 200 έχουν βαθμό προστασίας IP 32, που τους επιτρέπει να εργάζονται σε επιθετικό περιβάλλον και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας MMOTORS και Dospel

Κατάλογοι προϊόντα των εταιρειών ММоторс και

Dospel αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα υψηλών θερμοκρασιών ανεμιστήρων από τις πιο ποικίλες σειρές, από το κανάλι, τη στέγη και το νοικοκυριό στο βιομηχανικό.

Οι φίλοι αυτών των εμπορικών σημάτων εργάζονται απολύτως σιωπηλά, εξαλείφουν τις δυσάρεστες μυρωδιές, εξυπηρετούν αξιόπιστα και για μεγάλο χρονικό διάστημα και χαρακτηρίζονται από χαμηλή τιμή. Αγοράστε ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας Συνιστάται για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού ψησταριάς, σόμπων, τζακιών, συστημάτων θέρμανσης, λουτρών, σάουνων, συσκευών κοπής και συγκόλλησης, ηλεκτρικών φρουρών και άλλων συστημάτων που χαρακτηρίζονται από αυξημένη θερμοκρασία.

Ανεμιστήρες καναλιών υψηλής θερμοκρασίας

Υψηλή ducted ανεμιστήρες VK 200, FOC-120/100 και FO-135/120, FO-150/120 - στρογγυλό πυρίμαχο ανεμιστήρες αποσκοπούν να παράγουν πρόσθετα σχέδια καπνοδόχου καυσαερίων και καυσαερίων τζάκια αερίου, κλιβάνους και άλλες συσκευές με εξερχόμενου αέρα υψηλής θερμοκρασίας.

Ανθεκτικό στη θερμότητα VK 200T αγωγό ανεμιστήρα μπορεί να ολοκληρωθεί με ένα διμεταλλικό θερμοστάτη. Σε περίπτωση που υπάρχει θερμοστάτης, ο ανεμιστήρας ανοίγει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του εξαγόμενου αέρα υπερβαίνει τους + 50 ° C και σβήνει σε θερμοκρασία μικρότερη από 35 ° C. Οι ανεμιστήρες VOK-120 / 100T, VOK-135 / 120T, VOK-150 / 120T είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου.

 • Η μέγιστη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα είναι μέχρι +150 ° C στο VK 200.
 • Ο ανεμιστήρας ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα με ρουλεμάν με διπλή κασέτα NSK (Ιαπωνία), εξασφαλίζοντας χαμηλό επίπεδο θορύβου και χωρίς προβλήματα λειτουργία του ανεμιστήρα για 30.000 ώρες
 • Τοποθέτηση σε οριζόντια ή κάθετη θέση.
 • Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ελέγχεται είτε από ένα τριακ και από έναν ελεγκτή ταχύτητας μετασχηματιστή.
 • Το περίβλημα του ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και καλύπτεται με ειδική θερμοανθεκτική βαφή, η οποία εγγυάται καλή ψύξη και αυξημένη πυρασφάλεια. Οι στροφείς VK 200, VK 200T, VOK 135/120 είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου, σε άλλα μοντέλα πτερυγίων κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πολυαμίδιο.
 • Οι ανεμιστήρες σχεδιάζονται για μακρόχρονη ή διακεκομμένη εξαερισμό μικρών και μεσαίων οικιακών, υγειονομικών και εμπορικών χώρων.
 • Το επίπεδο προστασίας IP 44 επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας και σε επιθετικό περιβάλλον.
 • Οι ανεμιστήρες VOC είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία σε κανονικές κλιματολογικές συνθήκες, όπου η θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα πρέπει να είναι -5 ° C έως + 140 ° C (σειρά T έως + 180 ° C).
 • Οι ανεμιστήρες ανθεκτικοί στη θερμότητα της καναλιού έχουν διαστάσεις τοποθέτησης 100 ή 120 mm για σύνδεση με τους αντίστοιχους αγωγούς εξαερισμού (αεραγωγοί).

Υψηλή παραγωγή ducted ανεμιστήρες MMotors JSC (Βουλγαρία) έχουν μέγιστη χωρητικότητα αέρα των 240 m3 / h. Πιο ισχυρό οπαδοί έχουν ήδη εξειδικευμένο: για παράδειγμα, ανεμιστήρες εξάτμισης για EF Shuft κουζίνα με max. θερμοκρασία έως 120 ° C, συλλέγοντας το λίπος και αέρας ρέει έως 9420 m3 / h, ο ανεμιστήρας οροφής για βελτίωση των επιδόσεων έλξης O.ERRE Turbocamino έως 1200 m3 / h και μία θερμοκρασία των 200 ° C ή βιομηχανική θερμότητα ανθεκτικά VTS ανεμιστήρες Τύπος BP «σαλιγκάρι» με max. θερμοκρασία μέχρι 200 ​​° C και άλλες επιλογές κατόπιν αιτήματος.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας επιλέξτε, πάρτε ΕΚΠΤΩΣΗ και να αγοράσετε ένα στρογγυλό θερμοανθεκτικό ανεμιστήρα καμινάδα ανεμιστήρα τζάκι / σόμπα, χαλί / κουκούλες μπάρμπεκιου στην καλύτερη τιμή στην Αγία Πετρούπολη: (812) 702-76-82.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για μια καμινάδα

Απεριόριστα μπορείτε να δείτε τρία πράγματα, ένα από τα οποία είναι το πώς καίγεται η φωτιά. Πολύ συχνά στη διευθέτηση ιδιωτικών κατοικιών, πολλοί χρησιμοποιούν τζάκια. Και κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί λέβητες στερεών καυσίμων για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων το χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά συνδέονται με τη φωτιά. Δημιουργεί την ηρεμία και προσφέρει ζεστασιά. Ωστόσο, όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει καπνός. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμινάδα. Συμβαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον τους και υπάρχει πάντα μια μυρωδιά καπνού στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, το ρεύμα καμινάδας θα αυξηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Αυτή η αναγκαστική απόσυρση, η οποία θα πρέπει να δαπανήσει μερικά.

Εάν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα, ίσως να ενδιαφέρεστε για απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις: ποια είδη προϊόντων υπάρχουν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους, πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για μια καμινάδα; Όλα αυτά θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Εκτροπείς για το σχέδιο

Αυτή είναι μια αρκετά κοινή μορφή εξαναγκασμένου εξαερισμού. Deflector ονομάζεται αεροδυναμική συσκευή, η οποία είναι εγκατεστημένη πάνω από την καμινάδα. Αυξάνει το ρεύμα της καπνοδόχου λόγω της αλλαγής της ροής αέρα. Η ουσία του έργου του είναι να μειώσει την πίεση όταν ρέει γύρω από τον αέρα φραγμού, καθώς και την αρχή της αλλαγής των ροών του αέρα. Αποδεικνύεται ότι το σχήμα του σάς επιτρέπει να ενισχύσετε το βύθισμα στην καμινάδα. Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, δεν φοβούνται τη διάβρωση, είναι ανθεκτικά στα οξέα και σε υψηλή θερμοκρασία.

Δεν μπορεί να ονομαστεί πλήρης ανεμιστήρας, αφού ο εκτροπέας έχει απλό σχήμα, χωρίς μηχανισμούς λειτουργίας. Αλλά, υπάρχουν ποικιλίες εκτροπείς για την αφαίρεση καπνού, που δημιουργήθηκαν ειδικά για καμινάδες.

 1. Deflector Wolpert.
 2. Εκτροπέας Grigorovich.
 3. Στρογγυλό ή σφαιρικό εκτροπέα.

Είναι ο κυκλικός εκτροπέας που μπορεί να δημιουργήσει περιστροφικές κινήσεις υπό την επίδραση του ανέμου και να αφαιρέσει τον καπνό από το δωμάτιο. Αλλά, και πάλι, το μειονέκτημα του προϊόντος είναι ότι είναι ανεπαρκής αν δεν υπάρχει άνεμος. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του ανεμιστήρα και του ενισχυτή βύθισης καπνοδόχου παρουσιάζεται στο βίντεο *

Επιπλέον, συχνά στις καμινάδες εγκαθίστανται weathervanes, ομπρέλες και παρόμοιες κατασκευές. Αλλά δεν είναι σε θέση να κάνουν ό, τι μπορεί να κάνει ένας ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας για μια καμινάδα. Ας δούμε πώς λειτουργούν και ποια είναι η ειδικότητά τους.

Αναπνευστήρας καπνού

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων για την καμινάδα είναι μια ανθεκτική στη θερμότητα ηλεκτρική συσκευή. Τοποθετείται απευθείας στην καπνοδόχο για να αυξήσει το ρεύμα στην καπνοδόχο. Είναι σημαντικό να μην συγχέεται ο ανεμιστήρας για την καμινάδα με τον ανεμιστήρα για το τζάκι, που απαιτείται για την παροχή αέρα για τη διατήρηση της καύσης. Εδώ η αρχή της εργασίας είναι διαφορετική. Για να το πούμε απλά, ο ανεμιστήρας καμινάδας είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με λεπίδες που σας επιτρέπουν να εξαναγκάσετε τον καπνό από το σωλήνα και να τον κατευθύνετε στο δρόμο. Για πλήρη λειτουργία του ανεμιστήρα απαιτείται τροφοδοσία από το δίκτυο 220V.

Στην πραγματικότητα, ο ανεμιστήρας στην καπνοδόχο για τη βελτίωση της πρόσφυσης είναι κάπως σαν ένας εκτροπέας, μόνο για τη δουλειά του δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για αιολική ενέργεια. Εργάζεται συνεχώς, αντιμετωπίζοντας τέλεια το έργο του. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε οικονομικά μοντέλα στην αγορά. Λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: όταν υπάρχει έντονος άνεμος στο δρόμο, η περιστροφή γίνεται φυσικά, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Και σε καιρικές συνθήκες ο ηλεκτροκινητήρας ξεκινάει. Αυτή είναι η ιδανική λύση για την καμινάδα.

Πεδίο εφαρμογής των ανεμιστήρων καμινάδας

Τέτοιες συσκευές έχουν βρει εφαρμογές σε πολλούς τομείς της ζωής. Οι ανεμιστήρες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος θέρμανσης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μια πλήρως λειτουργούσα και σωστά λειτουργούσα καμινάδα είναι μια αναγκαιότητα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την υγεία σας και την υγεία των μελών της οικογένειάς σας. Εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα για την καμινάδα με τα χέρια σας, θα προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ανεμιστήρες:

 • σε διάταξη τζάκι?
 • για το σύστημα θέρμανσης.
 • όταν δημιουργείτε σάουνα ή μπάνιο.
 • για το σφυρηλάτηση.

Αποδεικνύεται, όπου υπάρχει καμινάδα, συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρα. Αυτό προβλέπεται ότι η ώθηση είναι μικρή.

Χαρακτηριστικά δομών καπνοδόχου

Δεδομένου ότι ο καπνός έχει υψηλή θερμοκρασία και επηρεάζει συνεχώς τον σχεδιασμό, ο ανεμιστήρας καμινάδας είναι ανθεκτικός στη θερμότητα. Το υλικό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 250 μοίρες. Αυτό είναι αρκετό για να υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια με πίστη και αλήθεια. Συνήθως τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από χυτό αλουμίνιο με ειδική επίστρωση. Ο κινητήρας διαθέτει γράσο που φέρει διά βίου και είναι ανθεκτικό στη θερμότητα.

Όσο για τους τύπους των οπαδών, όλα βράζουν σε διαφορές στη μορφή και την ισχύ. Μετά από όλα, οι καμινάδες είναι διαφορετικές, αντίστοιχα, πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που να ταιριάζει στο εσωτερικό και να έχει σχήμα καμινάδας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της επιλογής των προϊόντων για την καμινάδα. Συνήθως ο σχεδιασμός γίνεται σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα.

Κριτικές δημοφιλών οπαδών

MMOTORS JSC BO VO 90/25 Τ (+ 150 ° C)

Ένας ωραίος στρογγυλός ανεμιστήρας, που χρησιμοποιείται για διακοπτόμενη ή μακροχρόνια εργασία. Η χωρητικότητά του είναι 60 m 3 / h, με ισχύ 16 watts. Το προϊόν έχει τάξη προστασίας IP44. Η διάμετρος προσγείωσης είναι 9,9 cm και το βάθος είναι 2,5 cm. Ο ανεμιστήρας παράγει 2,5 χιλιάδες στροφές. Το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί σε κανάλια μικρού μήκους. Λόγω του ηλεκτρικού κινητήρα χαμηλού θορύβου, ο οποίος έχει διπλά ενθυλακωμένα ρουλεμάν, η συσκευή θα μπορεί να λειτουργεί έως και 30 χιλιάδες ώρες. Ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθετη και οριζόντια θέση. Το σώμα αποτελείται από κράμα αλουμινίου, το οποίο γρήγορα κρυώνει και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 150 μοίρες. Εγγύηση - 3 χρόνια. Το κόστος είναι περίπου $ 38.

Η MMOTORS JSC BA VA 9/2 T (+150)

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, ο ανεμιστήρας έχει τετράγωνη μορφή, όσον αφορά τις παραμέτρους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν με κανέναν τρόπο. Ισχύς - όλες οι ίδιες 16 W, επιδόσεις, τάξη προστασίας, ταχύτητα και άλλοι δείκτες είναι οι ίδιοι. Αλλά η διάμετρος προσγείωσης είναι 9,3x9,3, σε βάθος 2,5 εκ. Η εγγύηση είναι 3 χρόνια, το κόστος είναι 38,5 $.

Μικροσκόπια ΒΟΚ 150/120 (+ 150 ° C)

Ο ανεμιστήρας χρησιμοποιείται επίσης για την καπνοδόχο στρογγυλού αγωγού. Είναι πολύ πιο ισχυρό από τις προηγούμενες εκδόσεις. Με ισχύ 18 βατ, η συσκευή έχει χωρητικότητα 240 m 3 / h. Διάμετρος προσγείωσης - 12 cm. Κλάση προστασίας IP44.

Το μοντέλο έχει διαφορετική διατομή κατά μήκος του άξονα του ανεμιστήρα, γεγονός που του επιτρέπει να προσαρμόζεται σε συμβατικούς αγωγούς. Το υλικό είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και ο κινητήρας θα διαρκέσει 30.000 ώρες. Εγγύηση από τον κατασκευαστή - 3 έτη. Το κόστος είναι $ 90. Αφού έχετε αγοράσει έναν τέτοιο ανεμιστήρα εξαγωγής στον σωλήνα καμινάδας, μπορείτε να ξεχάσετε την αδύναμη έλξη.

Συμπέρασμα

Το θέμα της ενίσχυσης της ώθησης στην καμινάδα είναι πολύ σημαντικό. Εξαρτάται όχι μόνο από την άνεσή σας, αλλά και από την ασφάλεια. Επομένως, μην παραμελούν την έλλειψη ανεμιστήρα για την καμινάδα στο σπίτι σας. Είναι καλύτερα να ξοδεύετε χρήματα και να αγοράσετε μια συσκευή από ό, τι να μυρίζετε συνεχώς τον καπνό στο δωμάτιο. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αργότερα δεν θα μετανιώσετε την απόφασή σας.

Μέθοδοι ενίσχυσης της πρόσφυσης σε συσκευές θέρμανσης

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

Από καιρού εις καιρό οι ιδιοκτήτες των τζακιών σημειώνουν την υποβάθμιση του έργου της συσκευής θέρμανσης. Με αυτό που συνδέεται, φυσικά, δεν ξέρουν. Τα πειράματα με την αντικατάσταση του καυσίμου συνήθως δεν οδηγούν σε τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αιτία της κακής απόδοσης του τζακιού είναι μια αδύναμη έλξη.

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

 1. Η διάμετρος του σωλήνα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Ο σωλήνας πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος. Εάν η διάμετρος του υπερβαίνει ορισμένους κανόνες, υπάρχει αντίστροφη ώση. Φέρτε τον ανεμιστήρα στην καπνοδόχο, αν οι λεπίδες του αρχίσουν να κινούνται - τότε έχετε μια αντίστροφη ώση. Πολύ στενός ένας σωλήνας οδηγεί σε μείωση της πίεσης στις κρίσιμες τιμές.
 2. Περιστροφή στοιχείων και στροφές στο σωλήνα. Η καμινάδα πρέπει να είναι ευθεία, διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ενισχυτή τζιπ καπνοδόχου. Οι πρόσθετες στροφές και καμπύλες μειώνουν σημαντικά αυτή την παράμετρο.
 3. Έλλειψη στενότητας. Αυτό το πρόβλημα βρίσκεται συχνά στα τζάκια από τούβλα ως αποτέλεσμα της διακοπής της τεχνολογίας των κτιρίων. Όταν μια μικρή τρύπα εμφανίζεται στον τοίχο, αρχίζει να λειτουργεί με βάση την αρχή μιας μαύρης τρύπας, απορροφώντας αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης. Η παρουσία πρόσθετου αέρα επηρεάζει δυσμενώς τη δύναμη έλξης. Αυτό είναι το ίδιο με την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην πλευρά του προς τα πάνω αέρα.

Εκτροπέας τρεμούσης καυσαερίων

Τύποι ενισχυτών

Deflectors Είναι αεροδυναμικές συσκευές που ειδικεύονται στην εκτροπή των ρευμάτων αέρα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη έλξης στις απαιτούμενες παραμέτρους. Ο αναπνευστήρας του εκτροπέα λειτουργεί με μια πολύ απλή αρχή: απορροφά αέρα από την ατμόσφαιρα και τον κατευθύνει μέσα στην καπνοδόχο. Το μειονέκτημα της συσκευής είναι η απόλυτη αδυναμία της σε μια ήσυχη πεζοπορία χωρίς τον άνεμο.

Οι πιο συνηθισμένοι και αποτελεσματικοί εκτροπείς είναι τα σχέδια του Grigorovich και του Volpert. Στην καρδιά των σύγχρονων βελτιωμένων εκτροπέων βρίσκονται τα πρωτότυπα τους. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια: στρογγυλά ακροφύσια στην καμινάδα ("Vopplers"), σε σχήμα αστεριού ("Shenards") και σε σχήμα H (πολυεπίπεδο). Κατά την επιλογή ενός εκτροπέα, κοιτάξτε προσεκτικά το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα - ένα υλικό που διακρίνεται από τη δύναμη και την αξιοπιστία του.

Περιστροφικοί ανεμογεννήτριες

Περιστροφικοί στρόβιλοι - είναι οι μηχανισμοί που τοποθετούνται πάνω από τις καμινάδες. Ο ανεμιστήρας μοιάζει με την αρχή της λειτουργίας, επειδή χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για να αυξήσει την πίεση μέσα στο σωλήνα. Πλεονεκτήματα των περιστροφικών στροβίλων: καλύπτουν τον σωλήνα καμινάδας και αποτρέπουν την καταβύθιση. Η συσκευή δεν λειτουργεί σε καιρό χωρίς αέρα.

Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία του εξερχόμενου αερίου δεν υπερβαίνει το όριο των 250 μοιρών (αυτό τυπικές απαιτήσεις που μπορεί να διαφέρουν από τα μοντέλα). Οι περιστρεφόμενοι σωλήνες εγκαθίστανται για λέβητες με θέρμανση αερίου.

Καμινάδες Weathervane Είναι μια συσκευή για την προστασία της καμινάδας από την προς τα εμπρός πλευρά. Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από καλή αντίσταση στις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής κατακρημνίσεως, μεγάλη διάρκεια ζωής και την παρουσία προστατευτικών μηχανισμών για την καμινάδα. Κατά τη λειτουργία του weathervanes σημαδεύτηκε από την έλλειψη των οποίων: που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ισχυρούς ανέμους, ανεμοδείκτες και απαιτούν προσεκτική φροντίδα - τακτική λίπανση (ειδικά το χειμώνα) και τον καθαρισμό της αιθάλης και καυσαερίων.

Fan ανεμοδείκτης λειτουργεί βάσει της αρχής της σταθεροποίησης: μείωση των επιπτώσεων ενός ισχυρού ανέμου σχετικά με το σχέδιο καμινάδα ή ενισχύει την απουσία της κίνησης των μαζών αερίων στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο τύπος συσκευής είναι εξαιρετικός για τζάκια που λειτουργούν σε καυσόξυλα.

Εξαντλητής καπνού Είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα για την καμινάδα. Συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτές τις ρυθμίσεις για δύναμη έλξης μόνο για στενούς σωλήνες. Απαιτεί την πρόσβαση στο δίκτυο, η ισχύς των 220 W. Η σύγχρονη Απορροφητήρες είναι αρκετές αναβαθμίσεις, για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αντίστροφο και αδύναμη έλξης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός δεν έχει μειονεκτήματα, λειτουργεί καλά σε ήσυχη και θυελλώδη καιρό.

Καπέλα και ομπρέλες- είναι διακοσμητικά στοιχεία για την καμινάδα, τα οποία δεν επιλύουν το πρόβλημα της ασθενούς πρόσφυσης. Μετά την εγκατάσταση, οι ιδιοκτήτες των συσκευών θέρμανσης σημείωσαν πρόσθετα προβλήματα: τον σχηματισμό συμπύκνωσης στην επιφάνεια των κουζινών και των ομπρελών, με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας των προαναφερθέντων συσκευών να επιδεινωθεί γρήγορα.

Έτσι, μια ευρεία ποικιλία μηχανισμών για την ενίσχυση της πρόσφυσης είναι καλοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που τίθεται. Τα παραπάνω μοντέλα, εκτός από τους απαγωγείς καπνού, συνδυάζουν ένα μειονέκτημα: εξαρτώνται πάρα πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Επομένως, για να αυξηθεί η ώθηση στην καμινάδα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν ηλεκτρικό αναρροφητή καπνού.

Κατασκευή διατάξεων ελέγχου πρόσφυσης

Κατασκευή συσκευών για την ενίσχυση της πρόσφυσης με τα χέρια τους

Λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος έχει χρήματα και να αγοράσει τον εαυτό σας μερικές συμβουλές για την καμινάδα, αλλά τι γίνεται όταν η ευκαιρία για να πάρει το σύγχρονο μηχανισμό δεν έχει, ωστόσο, στο γκαράζ, υπάρχουν εργαλεία και μερικές μεταλλικές πλάκες; Η απάντηση είναι απλή - να κατασκευάσεις τον εαυτό σου.

Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε: τετράγωνο, μέταλλο ψαλίδι, μετροταινία, σφυρί, πένσες, τρυπάνι, βίδες (15 mm), γαλβανισμένη λαμαρίνα με πάχος 0,3-0,5 mm και λίγα ευκόλως διαθέσιμα υλικά για την στερέωση και παλιά ανεμιστήρα, ακριβέστερα, τις λεπίδες του.

Σχεδιάστε μια διάταξη συσκευών για να βελτιώσετε την πρόσφυση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα μοντέλο της μελλοντικής συσκευής. Σχέδια σχεδίων μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Μετά την ακριβή μεταφορά των διαστάσεων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα, οι ενέργειες αυτές εκτελούνται με αυστηρή σειρά:

 1. Με τη βοήθεια ενός βουλγαρικού ή μεταλλικού ψαλιδιού, οι κύριες λεπτομέρειες του κροταφίου κόβονται.
 2. Τα εξαρτήματα του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου συναρμολογούνται σύμφωνα με το σχήμα σε αυστηρή σειρά και στερεώνονται με πριτσίνια ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 3. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να διορθώσουμε αμφότερους τους κώνους (στα περισσότερα σχήματα αυτό το στοιχείο παραλείπεται, αφού οι "κύριοι" πιστεύουν ότι μπορεί να αγνοηθεί). Στην πραγματικότητα, το στοιχείο αυτό αποθαρρύνεται ιδιαίτερα να αγνοηθεί, έτσι ώστε να μην προκληθεί το σχίσιμο των κώνων σε ισχυρούς ανέμους.
 4. Τώρα μένει να βάλεις τα συνδετικά στοιχεία της συσκευής και έναν ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια των συνδετήρων, η συσκευή είναι προσαρτημένη στη βάση καπνοδόχου. Ο ανεμιστήρας εκτελεί τη λειτουργία της ενίσχυσης της ώσης.

Σε αυτό το στάδιο, η κατασκευή του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου θεωρείται τελική, παραμένει μόνο για να συνδεθεί με την καμινάδα. Είναι στερεωμένο με βίδες ή πριτσίνια. Να θυμάστε ότι αυτή η συσκευή απαιτεί τακτική φροντίδα: από καιρό σε καιρό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την αιθάλη και τη συσσωρευμένη συμπυκνώματος, εάν δεν θέλετε να συσσωρεύεται υγρασία παίρνει στο στρώμα στεγανοποίησης στο εσωτερικό του σωλήνα.

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας

Ο ανεμιστήρας μετακινεί τον αέρα σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 180 ° C.
Ο ανεμιστήρας μπορεί.

Ο ανεμιστήρας μετακινεί τον αέρα σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 180 ° C.
Ο ανεμιστήρας μπορεί.

Ο ανεμιστήρας μετακινεί τον αέρα σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 180 ° C.
Ο ανεμιστήρας μπορεί.

Ο ανεμιστήρας μετακινεί τον αέρα σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 180 ° C.
Ο ανεμιστήρας μπορεί.

Ο ανεμιστήρας μετακινεί τον αέρα σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 180 ° C.
Ο ανεμιστήρας μπορεί.

Πώς να επιλέξετε έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα

Η χρήση του ανεμιστήρα είναι απαραίτητη σε χώρους με κακή φυσική βύθιση. Επιλέξτε το μοντέλο ισχύος ανάλογα με την ένταση του δωματίου. Ο ανεπαρκής αερισμός προκαλεί μεγάλη ζημιά στα δωμάτια με υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες - οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του μύκητα και της μούχλας.

Ο ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας δημιουργεί την απαραίτητη θερμορυθμιστική ρύθμιση

Τύποι οπαδών

Οι κατασκευαστές παράγουν διάφορα είδη οικιακών συσκευών:

 1. Σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια, είναι εγκατεστημένοι κυρίως οι αξονικοί ανεμιστήρες. Αυτός ο τύπος μηχανισμού έχει μικρή χωρητικότητα, επαρκή για τις εγχώριες ανάγκες. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για διάφορους λόγους: αποτελεσματικότητα, ευκολία εγκατάστασης και λογική τιμή.
 2. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται για τον αερισμό μεγάλων επιχειρήσεων και τον αερισμό των σηράγγων. Τέτοιες συσκευές είναι μεγάλου μεγέθους, γεγονός που καθιστά αδύνατη την τοποθέτησή τους σε ένα διαμέρισμα. Οι φυγοκεντρικές συσκευές είναι ακριβότερες από τις αξονικές συσκευές 2-3 φορές, αλλά είναι διπλάσιες και η παραγωγικότητά τους.
 3. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι τοποθετημένος απευθείας στον αγωγό αέρα. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή κατάλληλου σχήματος - στρογγυλή ή τετράγωνη. Μια θετική διαφορά από άλλα μοντέλα είναι η παρουσία αισθητήρων υγρασίας και αυτόματου τερματισμού λειτουργίας. Αυτό βοηθάει στη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, επειδή ο ανεμιστήρας αρχίζει μόνο όταν φτάσει το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι προηγμένοι καταναλωτές εγκαθιστούν παρόμοιες συσκευές, κρύβοντας το αδιάβροχο περίβλημα τους. Αυτή η προστασία επιτρέπει τη χρήση ανεμιστήρων για την εξάλειψη του ζεστού αέρα στη σάουνα, τη σάουνα, τα ντους με υψηλή υγρασία.

Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης, αυτοί οι τύποι ανεμιστήρων διακρίνονται:

 • για την κουζίνα?
 • για το μπάνιο?
 • παράθυρο;
 • ανώτατο όριο.
 • ανθεκτικό στη θερμότητα.

Οι οικιακοί ανεμιστήρες λειτουργούν χωρίς ροή, κάτι που είναι καλό για την ανακύκλωση του αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου. Αυτός ο τύπος συσκευών που εγκαθίστανται στην κουζίνα και στο μπάνιο, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των καναλιών αέρα, η διάμετρος των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 cm. Ως υποτύπος των εγχώριων ανεμιστήρων, καθορίστε την αθόρυβη. Αυτό το έργο επιτυγχάνεται λόγω του σχήματος των λεπίδων που έχει ο ψυγείο.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας και ανθεκτικότητας στη θερμότητα

Για μπάνιο, τζάκι και ατμόλουτρα ή σάουνα, ένας ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας, ανθεκτικός στη θερμότητα, ταιριάζει καλύτερα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος για λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 ​​βαθμούς Κελσίου. Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα υψηλής θερμοκρασίας, θα πρέπει να προσέχετε το επίπεδο προστασίας.

Ο θερμοστατικός ανεμιστήρας με προστασία IP χρησιμοποιείται σε σάουνα, λουτρά

Ο σχεδιασμός των συσκευών περιλαμβάνει τοποθέτηση σε οροφή (συμβατική, αναρτημένη) ή στους τοίχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε παρακείμενες αίθουσες.

Εάν το κτίριο χρησιμοποιεί σύστημα θέρμανσης με τζάκι, είναι λογικό να λειτουργείτε ανεμιστήρα ανθεκτικός στη θερμότητα. Η θέρμανση των χώρων οφείλεται στην κίνηση του θερμού αέρα, που εκπέμπεται από το τζάκι, μέσω των αεραγωγών. Ο ανεμιστήρας σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και τις έντονες διαφορές τους.

Χαρακτηριστικά του μοντέλου

Οι ακραίες συνθήκες εργασίας λαμβάνουν το κατάλληλο υλικό για την κατασκευή της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται μεταλλικό (αλουμίνιο) ή ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Μερικές φορές το σώμα είναι κατασκευασμένο από γυάλινο πολυαμίδιο. Ε

ένα συνθετικό υλικό με υψηλή αντοχή, χαμηλό συντελεστή τριβής και μοναδική αντοχή στη θερμότητα - οι πολυαμίδες λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από -60 έως +200 βαθμούς Κελσίου. Κατά την κατασκευή κινητήρων για αυτούς τους ανεμιστήρες χρησιμοποιούν ακτινικά έδρανα, η συνέχεια των οποίων υπερβαίνει τις 25 χιλιάδες ώρες. Ο ίδιος ο κινητήρας έχει επίπεδο προστασίας IP44. Αυτό καθιστά δυνατή τη λειτουργία της συσκευής σε κατάσταση υψηλής υγρασίας.

Το μικρό μέγεθος και η υψηλή απόδοση καθιστούν τους ανεμιστήρες υψηλών θερμοκρασιών απαραίτητο σε μικρούς χώρους, αλλά σε περιοχές παραγωγής (συγκολλήσεις, συντονισμένες εγκαταστάσεις) απαιτούνται επίσης όργανα. Το πλεονέκτημα αυτού του απορροφητήρα, σε σύγκριση με άλλους τύπους ανεμιστήρων, είναι το επίπεδο θορύβου. Η ήρεμη λειτουργία του ψυγείου είναι ένα ωραίο επίδομα στη λειτουργικότητα της συσκευής.

Ο ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα είναι σε θέση να αντέξει τα κολοσσιακά φορτία

Η ικανότητα αντοχής σε τέτοιες θερμοκρασίες καθόριζε τον κύριο τομέα εφαρμογής αυτού του μηχανισμού - τον αερισμό έκτακτης ανάγκης. Η ισχύς και η απόδοση αυτών των γίγαντες μπορούν να καθαρίσουν αμέσως τον χώρο του καπνού και του αερίου, και αυτό είναι απαραίτητο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το πεδίο εφαρμογής των ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων είναι αρκετά ευρύ:

 • εμπορικές αίθουσες όπου χρησιμοποιούνται ψησταριές, σόμπες,
 • στις τραπεζαρίες για την κατάρτιση ατμού και καπνού από αέριο και ηλεκτρικές σόμπες.
 • Εγκαταστάσεις παραγωγής όπου λειτουργούν μηχανές συγκόλλησης, εξοπλισμός κοπής μετάλλων, εγκαταστάσεις ξήρανσης, ηλεκτρικά πάνελ κ.λπ.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται τη στιγμή της συλλογής του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με ένα κοινό περίβλημα ή σύστημα θέρμανσης αέρα.

Υπάρχουν μοντέλα με προστασία από έκρηξη σχεδιασμένα για τον καθαρισμό δωματίων από εκρηκτικά αέρια υψηλών θερμοκρασιών. Χρησιμοποιείται για τον αερισμό βιομηχανικών κτιρίων, οικιστικών κτιρίων, αλλά το κύριο περιβάλλον λειτουργίας - εκρηκτικές εγκαταστάσεις της χημικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας διύλισης πετρελαίου και αερίου. Αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ή ανθρακούχο χάλυβα, το οποίο είναι επικαλυμμένο με βερνίκι, βαφή ή χημικά ανθεκτικές ουσίες. Κατά την κατασκευή της συσκευής χρησιμοποιούνται επίσης στοιχεία από ορείχαλκο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το μέταλλο δεν προκαλεί σπινθήρες.

Το σετ ανεμιστήρων με προστασία από έκρηξη περιλαμβάνει στοιχεία όπως ασύγχρονο κινητήρα, απομονωτή κραδασμών, ορείχαλκο (για να μειωθεί η πιθανότητα διαρροής), ελεγκτή θερμοκρασίας. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίας, οι ανεμιστήρες με αντιεκρηκτική προστασία χωρίζονται σε κατηγορίες θερμοκρασίας T1-T6, οι οποίες είναι ίσες με τις τιμές άνω των 450 και κάτω από τους 85 βαθμούς, αντίστοιχα.

Ένα από τα υποείδη της υψηλής θερμοκρασίας είναι ο ανεμιστήρας για το φούρνο. Μια τέτοια διάταξη εξάτμισης συναρμολογείται στον θόλο της ομπρέλας μαζί με ένα φίλτρο σπινθήρων και ένα φίλτρο λίπους. Ο ίδιος ο θόλος συνδέεται με τον αερισμό του σπιτιού.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα;

Πριν από την αγορά, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε ικανοποιητικά όλα τα χαρακτηριστικά των χώρων, στα οποία έχει ρυθμιστεί η αναγκαστική εξάντληση.

Λάβετε υπόψη κάθε κριτήριο - τον όγκο του δωματίου / συνεργείου, την ένταση του αερισμού, τη θερμοκρασία του αέρα, το επίπεδο θορύβου, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο υψηλής θερμοκρασίας, προσέξτε τη θερμοκρασία και τη χημική σύνθεση του δωματίου. Εάν υπάρχουν στοιχεία στον αέρα που εκθέτουν το μέταλλο στη διάβρωση, επιλέξτε την κουκούλα από το κατάλληλο υλικό.

Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης για φούρνους

Εάν δεν το γνωρίζαμε προηγουμένως, δεν θα είχαμε αντιληφθεί ποτέ ποιες υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή υλικών όπως το χάλυβα, το αλουμίνιο, το γυαλί και η κεραμική. Συνήθως κατά παραγγελία οπαδούς υψηλής θερμοκρασίας για την κυκλοφορία θερμού αερίου από Piller εταιρείες μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε σχεδόν κάθε τεχνολογία παραγωγής υψηλής ποιότητας υλικά σε όλο τον κόσμο. Υψηλή αξιοπιστία, μαζί με μια εντυπωσιακή απόδοση μετατρέψει τους οπαδούς Piller είναι τα πιο σημαντικά συστατικά της σύγχρονης διαδικασίες υψηλής τεχνολογίας.

Για τεχνολογίες με υπεροχή των ακραίων θερμοκρασιών από 800 ° C (1470 ° F) έως 1200 ° C (2190 ° F), υψηλή θερμοκρασία των οπαδών Piller είναι επιλογή εξοπλισμού, δεδομένου ότι ακόμη και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, ανεμιστήρες Piller λειτουργούν αξιόπιστα.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία κλιβάνων για βιομηχανική θερμική επεξεργασία, προκειμένου να βελτιωθεί η μεταφορά θερμότητας από τη μεταφορά και η πιο ομοιόμορφη κατανομή ενέργειας.

Εφαρμογές

Τύποι κλιβάνων εξοπλισμένων με ανεμιστήρες Piller:

 • Συνεχείς καμίνους
 • καμίνους θαλάμου αερίου
 • φούρνους με ανάρτηση ζώνης
 • φούρνους γήρανσης
 • φούρνους ατράκτου
 • φούρνοι υψηλής μεταφοράς
 • φούρνους ώθησης
 • Κύλινδροι φούρνοι
 • σόμπα με περπάτημα δοκάρια

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας χρειάζονται όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές τεχνικές απαιτήσεις για βιομηχανικούς κλιβάνους. Είναι και τα δύο βασικό στοιχείο αυτών των συστημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη γεωμετρία των κυρίων μονάδων των ανεμιστήρων υψηλής θερμοκρασίας για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων. Στην ανάπτυξη ανεμιστήρων υψηλής θερμοκρασίας, η Piller δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον συμπαγή σχεδιασμό και στην ευκολία εγκατάστασης. Κατά το σχεδιασμό του εξοπλισμού, έχετε την ακόλουθη επιλογή διάταξης:

Τύπος μονάδας δίσκου:

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορους τύπους δίσκων. Η επιλογή R επιτρέπει τον έλεγχο της ταχύτητας με ειδικό τρόπο, καθώς η ισχύς του κινητήρα μεταδίδεται μέσω της ζώνης στην πτερωτή. Με τη διάταξη Μ, ο κινητήρας και η πτερωτή συνδέονται απευθείας. επομένως, η ισχύς μεταφέρεται απευθείας από τον κινητήρα στην πτερωτή. Η επιλογή της κίνησης εξαρτάται από τις τεχνικές συνθήκες του πελάτη. Το τμήμα πωλήσεων είναι έτοιμο να σας υποστηρίξει στην επιλογή της καλύτερης τεχνικής λύσης.

Οι πιο έξυπνες λύσεις επιτρέπουν την ασφαλή χρήση των τυποποιημένων τυποποιημένων κινητήρων IEC και NEMA σε θερμοκρασίες έως και 900 ° C, πράγμα που σημαίνει ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται πλέον να κρατάει ακριβούς ειδικούς κινητήρες αντικατάστασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τυποποιημένοι κινητήρες IEC ή NEMA από οποιονδήποτε κατασκευαστή τέτοιων κινητήρων.

Είμαστε επίσης έτοιμοι να προσφέρουμε τις ειδικές λύσεις μας που εξασφαλίζουν αξιόπιστη λειτουργία θερμοκρασιών μέχρι 1200 ° C (2190 ° F).

 • υδρόψυκτους κινητήρες
 • μονωτικά κιβώτια με νερό
 • ψύξη
 • ψύξη σε περίπτωση ανάγκης
 • διακοπή έκτακτης ανάγκης σε υψηλό επίπεδο
 • θερμοκρασίες
 • μοντέλα ασφαλούς αερίου
 • κινητήρες με ειδικά άξονες
 • (π.χ., Inconel 600)
 • κινητήρες δύο ταχυτήτων για κατέβασμα
 • ταχύτητα σε υψηλές θερμοκρασίες

Ρουλεμάν:

Λόγω του ειδικού σχεδιασμού της πλήμνης του άξονα, τα ρουλεμάν του "φυσικού" κινητήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση της παραλλαγής κινητήρα Μ. Για τον κινητήρα της παραλλαγής R, είναι διαθέσιμα ρουλεμάν με γράσο. Δεν απαιτείται πρόσθετη ψύξη του εδράνου, λόγω του πολύπλοκου σχεδιασμού του εδράνου και της ελάχιστης μεταφοράς θερμότητας από τον κλίβανο στην πλάκα συναρμολόγησης του ανεμιστήρα. Αυτό μειώνει το κόστος του ανεμιστήρα, την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την αξιοπιστία

Πτερωτές:

Σε αντίθεση με τους τυπικούς πτερυγίων, οι λύσεις υψηλής θερμοκρασίας απαιτούν μοναδικές λύσεις σχεδιασμού. Οι πτερωτές υψηλής θερμοκρασίας αποτελούν συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης, αντοχής υλικού σε υψηλές θερμοκρασίες και λογικού κόστους. Για να επιτευχθεί αυτό, προσφέρουμε ειδικά σχεδιασμένους πτερωτές που τοποθετούνται σε στάνταρ εξοπλισμό για εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων και ελαχιστοποίηση του κόστους κεφαλαίου. Για περιοχές υψηλότερης πίεσης, το Piller προσφέρει ένα σχέδιο της πτερωτής που επιτρέπει την υψηλότερη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιώντας FEA (ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων), ο Piller ανέπτυξε μια πτερωτή που λειτουργεί σε περιφερική ταχύτητα 170 m / s ακόμη και στους 600 ° C (1110 ° F).

Υλικά στροφείου:

Η επιλογή του υλικού του πτερυγίου, εκτός από την πολυπλοκότητα του μηχανικού σχεδιασμού, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της διάρκειας ζωής και της παραγωγικότητας των πτερωτών.

Τυπικά υλικά:

Μέχρι 600 ° C (1110 ° F) 1.4878 (AISI 248)
Πάνω από 600 ° C (1110 ° F) 1.4876 (Incoloy 800)
AVESTA 253 Ma
Inconel 617

Για άλλες σοβαρές συνθήκες λειτουργίας, προσφέρονται και άλλα εξειδικευμένα υλικά. Αλλά ακόμη και αυτά τα υλικά φθάνουν στο όριο της αντοχής του υλικού τους σε ακραίες θερμοκρασίες και υψηλές περιφερειακές ταχύτητες της πτερωτής. Παραδοσιακοί υπολογισμοί σχεδιασμού που βασίζονται στην ισχύ διαρροής σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργούν, έτσι οι πτερωτές πρέπει να σχεδιάζονται με την τεχνική αντοχής στην κόπωση. Με βάση την εμπειρία του Piller στο σχεδιασμό ανεμιστήρων υψηλής θερμοκρασίας, ορίζεται ένα ελάχιστο όριο 10.000 ωρών συνεχούς αντοχής με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας και ταχύτητας, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα καλή διάρκεια ζωής. Παρά το γεγονός ότι η υπολογιζόμενη μακροβιότητα εξαρτάται πλήρως από τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας και ταχύτητας, σε πραγματική λειτουργία συνήθως δεν συναντούν 24 ώρες την ημέρα. Δηλαδή, μια μικρή μείωση σε αυτές τις παραμέτρους επιτρέπει μια σημαντική αύξηση του ορίου μακροχρόνιας αντοχής. Σε γενικές γραμμές, οι πτερωτές παρουσιάζουν διάρκεια ζωής άνω των δέκα ετών.

Στεγανοποιήσεις άξονα:

Εκτός από τις φθηνές στεγανωτικές συσκευασίες για κανονικές συνθήκες λειτουργίας, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν δακτύλιοι στεγανοποίησης άνθρακα σε αεροστεγείς κατασκευές όπου είναι απαραίτητο να απομονωθεί πλήρως ο κλίβανος από τη γύρω περιοχή. Με τη βοήθεια ενός ρυθμιστικού αερίου είναι δυνατόν να αποφευχθεί η περιττή ροή του αέρα περιβάλλοντος στη γραμμή παραγωγής μέσω του στεγανοποιητικού άξονα (στη λειτουργία κενού) ή για την παραγωγή εκπομπών καυσαερίων (υπό πίεση). Για ειδικές συνθήκες, χρησιμοποιούνται επίσης σφραγισμένοι ηλεκτροκινητήρες.

Θερμομονωτικά υλικά:

Προκειμένου να μειωθεί η μεταφορά θερμότητας στα κρίσιμα συγκροτήματα ανεμιστήρων, ελαχιστοποιώντας έτσι τη διάχυση της θερμότητας και αυξάνοντας την αξιοπιστία των ανεμιστήρων, είναι απαραίτητο να παρέχεται στους ανεμιστήρες ένα αποτελεσματικό σύστημα μόνωσης. Για το σκοπό αυτό, οι ανεμιστήρες Piller χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον (τα οποία επιλέγονται με βάση τις συνθήκες λειτουργίας).

Τοποθέτηση:

Η σύνδεση με το θόλο του κλιβάνου ή τα πλευρικά τοιχώματα γίνεται με φλάντζα (στρογγυλή ή τετράγωνη). Ο ειδικός σχεδιασμός των ανεμιστήρων υψηλής θερμοκρασίας για την κυκλοφορία του αερίου επιτρέπει στον πελάτη να τοποθετεί εύκολα τον ανεμιστήρα στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Το μονωτικό κιβώτιο του ανεμιστήρα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει υπόψη τη θερμότητα που παράγεται από τον κλίβανο, μειώνει τη μεταφορά θερμότητας, προστατεύει το έδρανο και την οδήγηση από υψηλές θερμοκρασίες και χρησιμεύει ως επιφάνεια τοποθέτησης για τον κινητήρα και το έδρανο.

Υψηλή δυνατότητα συντήρησης:

Ο αρθρωτός σχεδιασμός καθιστά εύκολη και γρήγορη την αντικατάσταση ολόκληρης της μονάδας, η οποία εγγυάται τη συνέχεια και την ασφάλεια της λειτουργίας του κλιβάνου και δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας. Οι ειδικοί του κέντρου εξυπηρέτησης θα χαρούν να απαντήσουν σε όλες τις πρόσθετες ερωτήσεις.