Εξαγωγή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, τυπικά κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται από τους κανόνες της διάταξης αερισμού στο καθιστικό. Εάν δεν είναι δυνατή η σύνδεση της συσκευής με το γενικό σύστημα εξαερισμού, ο απορροφητήρας εγκαθίσταται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (άλλα ονόματα είναι ανακυκλοφορία, άνθρακας).

Χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτα αυτόνομη δουλειά και η παρουσία ενός συστήματος διήθησης δύο βαθμίδων καθαρισμού.

Τυπικά σχέδια εξαερισμού στην κουζίνα

Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια για τη συσκευή εξαερισμού κουζίνας: φυσικά και αναγκαστικά. Στην πρώτη περίπτωση, ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω οπών στους τοίχους και ανοιχτών αεραγωγών αφενός και γενικών αγωγών εξαερισμού από την άλλη.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο αέρας ανταλλάσσεται μηχανικά, εγκαθιστώντας πτητικές συσκευές. Η πιο επιτυχημένη είναι η τρίτη, συνδυασμένη έκδοση, η οποία ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα φυσικό σχήμα πρόσληψης, σύμφωνα με το οποίο ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο και αναγκάζεται να αποσυρθεί μέσω των κουζινών κουζίνας.

Υπάρχει επίσης ένα τρίτο είδος - τα συνδυασμένα όργανα που είναι εξοπλισμένα με διπλά φίλτρα και αεραγωγούς, μπορούν να λειτουργήσουν με ή χωρίς σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού.

Ο φυσικός αερισμός έχει το μοναδικό πλεονέκτημα: για να προσφέρει ένα άνετο μικροκλίμα στην κουζίνα (όπως σε άλλους χώρους), δεν απαιτείται πρόσθετη επένδυση υλικών.

Αλλά έχει χαμηλή απόδοση. Όταν η διαδικασία μαγειρέματος πραγματοποιείται σε ηλεκτρική κουζίνα ή αερίου, οι βαριές οσμές εξαπλώνονται γρήγορα εξαιτίας της αργής ανταλλαγής αέρα.

Οι συσκευές για την παροχή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, αλλά ο εξοπλισμός για την εφαρμογή του μηχανικού συστήματος εξαρτάται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιείται ένα συνδυασμένο σχήμα που συνδυάζει τη λειτουργία των συσκευών εξάτμισης και το φυσικό σύστημα εξαερισμού.

Τύποι κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Εάν συγκρίνετε τα δύο είδη κουκούλας - με μια βρύση στο αερισμό και χωρίς αυτό - τα πλεονάσματα είναι περισσότερο στην πρώτη κατηγορία. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χάρη στην οποία η ανταλλαγή αέρα είναι πολύ πιο γρήγορη.

Μερικές φορές ορισμένα τεχνικά ζητήματα εμποδίζουν την εγκατάσταση της συσκευής με αγωγό εξαερισμού και πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα για την κουζίνα χωρίς να χτυπάτε και να συνδέεστε με τον αερισμό, δηλαδή την ανακυκλοφορία.

Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το σχεδιασμό, τις τεχνικές δυνατότητες.

Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την τεχνική "πλήρωση", την ποιότητα των στοιχείων φίλτρου, το σχεδιασμό και το εμπορικό σήμα. Αλλά θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά: κατά καιρούς μοντέλα μη εμποτισμένων σημάτων δεν διαφέρουν από τους ελάχιστα γνωστούς παραγωγούς, αλλά κοστίζουν 2-3 φορές πιο ακριβά.

Αρχή λειτουργίας μοντέλων ανακυκλοφορίας

Σε αντίθεση με την κουκούλα με εξαερισμό για εξαερισμό, τα μοντέλα άνθρακα δεν "αντλούν" αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού, αλλά κυκλοφορούν με καθαρισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης.

Τα κύρια στοιχεία λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης, που παρέχουν ανακύκλωση, είναι ο κινητήρας και ο ανεμιστήρας. Υπάρχουν παραλλαγές με 2 κινητήρες ή 1 κινητήρα, αλλά με 2 ανεμιστήρες στα πλάγια. Βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, πάνω από τα φίλτρα (στα μοντέλα θόλου) ή μεταξύ τους (στις ενσωματωμένες ποικιλίες).

Η απόδοση εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα, η οποία λειτουργεί σε δίκτυο 220 volt. Αυτό σημαίνει ότι πριν εγκαταστήσετε το μοντέλο άνθρακα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή έξοδο για σύνδεση.

Μερικοί πιστεύουν λανθασμένα ότι για να παρέχουν την απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα, μόνο οι αναρροφητήρες με βρύση απαιτούν εξαναγκασμό εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα ανακύκλωσης χρειάζονται συνεχή ενημέρωση της ροής του αέρα, επειδή ο καθαρισμός του αέρα με τα φίλτρα δεν το καθιστά φρέσκο ​​- απλά αφαιρεί τους λιπαρούς ατμούς και τα μικροσκοπικά σωματίδια ρύπων. Συνεπώς, ο φυσικός αερισμός πρέπει επίσης να γίνεται καθημερινά.

Επισκόπηση προδιαγραφών

Όταν αγοράζετε μια νέα κουκούλα ή αντικαθιστάτε την παλιά, πρέπει να μάθετε τα ειδικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων μοντέλων. Πρέπει να δίδεται προσοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στον σχεδιασμό και, κυρίως, στα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία εξαρτάται η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση μιας συσκευής

Για να πλοηγηθείτε σωστά με την επιλογή μιας αποτελεσματικής συσκευής, πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή περιοχή του δωματίου. Συνήθως τόσο η παραγωγικότητα όσο και το επιθυμητό μέγεθος της κουζίνας αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Για παράδειγμα, το Krone Camilla 600 έχει χωρητικότητα 550 m³ / h (σε λειτουργία ανακυκλοφορίας - 385 m³ / h), επομένως συνιστάται για συντήρηση του δωματίου μέχρι 11 m ² (ύψος οροφής 2,5-2,7 m).

Για να υπολογίσετε μόνοι σας την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με τον αριθμό των κύκλων ανακύκλωσης και να λάβετε υπόψη τον παράγοντα σφάλματος. Για την κουζίνα, ο ελάχιστος αριθμός κύκλων ανακύκλωσης είναι 12, KP - 1.3. Επομένως, για να μάθετε την απαιτούμενη απόδοση, εξετάζουμε:

11 x 2,5 x 12 x 1,3 = 429 m³ / h

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όταν χρησιμοποιείτε το εκχύλισμα Camilla 600 Crown για επαρκή ανταλλαγή αέρα σε μια έκταση 11 m², είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τον τρόπο με τον εξαερισμό και τον αερισμό και να χρησιμοποιείτε την επανακυκλοφορία μόνο ως πρόσθετη λειτουργία.

Ο συντελεστής σφάλματος 1,3 χρησιμοποιείται συνήθως στον υπολογισμό της παραγωγικότητας των κουζινών με βρύση, ενώ για τα μοντέλα ανακύκλωσης είναι ελαφρώς υψηλότερο - 1,7.

Είναι το επίπεδο θορύβου τόσο σημαντικό;

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η στάθμη θορύβου. Εάν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού ξοδεύουν πολύ χρόνο στην κουζίνα, είναι επιθυμητό να είναι ελάχιστο. Επίσης, αυτή η στιγμή είναι σημαντική για εκείνους που ζουν σε στούντιο όπου το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα.

Οι σύγχρονες συσκευές λειτουργούν αρκετά ήσυχα, καθώς είναι εξοπλισμένες με ειδική ακουστική προστασία από τον θόρυβο. Στα εκχυλίσματα άνθρακα, οι ήχοι μπορούν να εκπέμπουν έναν ανεμιστήρα, έναν κινητήρα και τον αέρα που κινείται μέσα στη δομή.

Σε συσκευές με βρύση στο θόρυβο εξαερισμού εμφανίζεται συχνά και λόγω κακοσυνδεδεμένων καναλιών εξαερισμού.

Το υψηλό κόστος του μοντέλου δεν αποτελεί ένδειξη ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει ήσυχα. Αντίθετα, ο ακριβός εξοπλισμός είναι πιο αποδοτικός από φθηνός, έτσι συχνά συσκευές με υψηλή τιμή δημιουργούν πολλούς ήχους φόντου - πάνω από 60 dB. Ας υποθέσουμε ότι το μοντέλο Neff D55ML66N0 (36 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 72 dB, ενώ το Elica Hidden HT (51,5 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 62 dB.

Βολική λειτουργία και ρύθμιση

Χρησιμοποιήστε την κουκούλα καθημερινά, επομένως είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα μοντέλο με προσιτή, κατανοητή και βολική διαχείριση. Όλες οι επιλογές διαχείρισης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: χειροκίνητη και απομακρυσμένη.

Το εγχειρίδιο (ή μηχανικό) έχει μια ποικιλία:

 • ρυθμιστικό (συμβαίνει όλο και πιο σπάνια).
 • πατήστε το κουμπί (η πιο κοινή μορφή).

Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές συσκευές ελέγχου με πάνελ επαφής ευαίσθητα στην αφή για τη μετάδοση εντολών.

Μοντέλα του μεσαίου τμήματος τιμών είναι παραδοσιακά διακοσμημένα: στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν διάφορα κουμπιά με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία (βρύση ή ανακυκλοφορία), να αλλάξετε την ταχύτητα και να ανάψετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Για τα μοντέλα με L / V, σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την κονσόλα, αλλά στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν επίσης κουμπιά ή οθόνη αφής για την επιλογή του τρόπου λειτουργίας. Όσο πιο βολικό είναι ο τρόπος λειτουργίας, τόσο πιο ακριβό είναι ο εξοπλισμός.

Σημαντικές λειτουργίες και επιλογές

Εκτός από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και πολλές ιδιότητες που μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμες στη διαδικασία λειτουργίας. Αλλά αν δεν χρειάζεστε πρόσθετες λειτουργίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά για την αγορά, επειδή η ηλεκτρονική γέμιση, διάφορες λειτουργίες, προγραμματισμός αυξάνουν το κόστος αρκετές φορές.

Ο ανταγωνισμός των συσκευών εξάτμισης στην αγορά των οικιακών συσκευών είναι μεγάλη, συνεπώς οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται στην εφεύρεση νέων λειτουργιών. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα είναι δυνατό να ρυθμιστεί όχι μόνο η ένταση της αναρρόφησης αέρα, αλλά και ο βαθμός φωτισμού του χώρου, αλλά και η ρύθμιση της αλλαγής ταχύτητας στην αυτόματη λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα εξαγωγής

Συσκευές που λειτουργούν χωρίς βρύση στον άξονα εξαερισμού ονομάζονται άνθρακες λόγω της παρουσίας φίλτρων άνθρακα, τα οποία καθαρίζουν τον αέρα από συγκεκριμένες οσμές κουζίνας. Πιο συχνά αυτές είναι πλαστικές κασέτες, με διαφορετικό σχήμα και γεμάτες με ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επιπλέον τεμάχια από συνθετικό υλικό, εμποτισμένα επίσης με ενεργό άνθρακα.

Εκτός από το φίλτρο άνθρακα, υπάρχει ένα φίλτρο αντι-γράσου. Στα ενσωματωμένα μοντέλα, βρίσκεται στον κάτω πίνακα και είναι μεταλλικό πλέγμα ή πλέγμα.

Φυσικά, η μυρωδιά δεν πιάζει το δίχτυ, αλλά με τα μέρη του διαλυμένου λίπους που υψώνονται με τον ατμό, κάνει καλά. Από αυτή την άποψη, το φίλτρο αντι-γράσου συνιστάται να πλένεται με μη λειαντικές ουσίες περίπου κάθε 30-40 ημέρες.

Όταν αγοράζετε προϊόντα αντικατάστασης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι τα πρωτότυπα και τα μη πρωτότυπα (καθολικά) φίλτρα είναι διαθέσιμα προς πώληση. Η δεύτερη ομάδα είναι κατάλληλη για πολλά μοντέλα και με κόστος χαμηλότερο από τα εξαρτήματα που κατασκευάζει ο κατασκευαστής.

Τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, διαρκούν για 3-4 μήνες ενεργούς χρήσης, αλλά τα ακριβή δεδομένα καθορίζονται στις οδηγίες.

Κανόνες για την τοποθέτηση ενός μοντέλου ανακύκλωσης

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις, και για το ενσωματωμένο μοντέλο, ετοιμάστε ένα ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Εάν ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος σε μια οροφή ή σε έναν τοίχο, ελέγξτε τη δύναμη της βάσης.

Η κουκούλα εγκαθίσταται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, αφού η λειτουργικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες ποιότητας και εγκατάστασης. Για να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα με εσφαλμένη εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες:

 • Διατηρήστε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και της σόμπας. Υπάρχουν σαφώς καθορισμένα πρότυπα: μέχρι μια σόμπα αερίου - 0,75 μ., Σε μια ηλεκτρική - 0,65 μ. Αλλά στις οδηγίες μπορείτε να συναντήσετε άλλα στοιχεία - 0,6 μ και 0,5 μ αντίστοιχα.
 • Προετοιμάστε τον απαραίτητο χώρο εκ των προτέρων. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των ενσωματωμένων συσκευών είναι 50 και 60 cm (παρόμοια με την πλάκα), αλλά μπορούν να βρεθούν αλλαγές στο τζάκι και στο νησί 80 cm, 90 cm και άνω.
 • Παρέχετε (εάν είναι απαραίτητο) ελεύθερο χώρο στην έξοδο του καθαρισμένου αέρα.
 • Τοποθετήστε ένα ξεχωριστό σημείο ισχύος με τη γείωση. Ελέγξτε ότι οι παράμετροι τάσης του καλύμματος και της τροφοδοσίας είναι ίδιες.

Οι αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον τύπο του μοντέλου. Για παράδειγμα, εξετάστε τη σειρά εγκατάστασης του ενσωματωμένου απορροφητήρα ανακύκλωσης.

Επιλέξτε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ο απορροφητήρας κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι καλύτερο να ρέει (με αεραγωγό) σε αισθητικούς και πρακτικούς όρους. Μετά από όλα, με αυτόνομο μηχανισμό εργασίας δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται οι επικοινωνίες. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς αγωγό εξαερισμού και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε την κουζίνα χωρίς να χρειάζεται να δέσετε τη θέση της πλάκας.

Σε μια ευρύχωρη κουζίνα ή σαλόνι-κουζίνα με τέτοιο εξοπλισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού. Για παράδειγμα, ρυθμίστε την εστία και την κουκούλα ακριβώς στη μέση του δωματίου.

Κουζινέζικη κουζίνα με κατακόρυφη κουκούλα χωρίς αγωγό στερεωμένη στην οροφή Αναρτήθηκε στην οροφή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού είναι χτισμένος σε σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

 1. το πρώτο επίπεδο (εξωτερικό) είναι μια παγίδα λίπους μιας χρήσης ή μιας επαναχρησιμοποιούμενης. Σε αυτό το στάδιο, η σύλληψη σωματιδίων λίπους και αιθάλης. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα που δεν χρειάζονται αντικατάσταση είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά πλέγματα από αλουμίνιο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αντικατάσταση μιας χρήσης - από μη υφασμένα, χαρτί, sintepon, ακρυλικό.
 1. δεύτερο επίπεδο - φίλτρο άνθρακα. Εξαιρετικός απορροφητικός - ενεργοποιημένος άνθρακας, εκτελεί το καθήκον του καθαρισμού του αέρα από ξένες οσμές.

Μηχανισμός καθαρισμού αέρα (ανακύκλωσης)

Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, αρκεί να το συνδέσετε στο δίκτυο.

Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακα αφής, όπου οι δείκτες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας, την κατάσταση του φίλτρου και την ανάγκη αντικατάστασης.

IKEA κουκούλα με τη δυνατότητα να χτυπήσει στο κανάλι ή την ανακυκλοφορία

TOP-3 καλύτερα μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

Δώστε προτίμηση σε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα. Οι ακόλουθες μάρκες έχουν καλά χαρακτηριστικά και κριτικές:

Η εταιρεία προμηθεύει την αγορά με κουκούλες από το 1995 και σήμερα το μερίδιο της προμήθειας από την Elikor στο συνολικό όγκο είναι ήδη περίπου 25%. Η ποιότητα των προϊόντων τους υποστηρίζεται από το πιστοποιητικό GOST.

 • Weissgauff
Κουζίνα ενσωματωμένη κουκούλα Weissgauff TEL 06 TC WH. Η τιμή είναι 6 990 ρούβλια.

Η γερμανική ποιότητα των προϊόντων αυτής της μάρκας μιλάει για τον εαυτό της. Οι αγοραστές προσελκύονται από μια λογική τιμή για αυτή την ποιότητα, καθώς και την υπηρεσία. Η εταιρεία διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο κέντρων εξυπηρέτησης στη Ρωσία και την ΚΑΚ.

 • Gorenje
Μοντέλο Gorenje WHT 621 E5X. Η τιμή είναι 15 590 ρούβλια.

Αυτό το εμπορικό σήμα από τη Σλοβενία ​​πωλεί τον εξοπλισμό του σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 1. Προωθεί τη διατήρηση της ισορροπίας της ανταλλαγής αέρα.

Όταν υπάρχουν αγωγοί αέρα, εισάγεται αέρας στον άξονα εξαερισμού, αλλά δεν υπάρχει ανάκρουση του καθαρού αέρα. Ως εκ τούτου, η προϋπόθεση για το σχέδιο με μια βρύση στον εξαερισμό είναι η πιθανότητα καθαρού αέρα από το δρόμο.

 1. Διατηρεί το καθεστώς θερμοκρασίας. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα με σφραγισμένα διπλά τζάμια, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για τους κατοίκους των ψυχρών περιοχών.
 1. Μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να μεταφέρετε το ηλεκτρικό πλακίδιο σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, χωρίς να συνδέεται με τη θέση της εξόδου αερισμού.
 1. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αγωγό αερισμού.
 2. Ορισμένες επιλογές είναι πολύ συμπαγείς, όχι ογκώδεις και θα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.
 1. Εύκολη συναρμολόγηση χωρίς ειδικές δεξιότητες.
 1. Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα άνθρακα και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα. Ανάλογα με τη συχνότητα του μαγειρέματος, η ένταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η συχνότητα αντικατάστασης είναι 3-6 μήνες, όλα ανεξάρτητα.

Μεταξύ των ανασκοπήσεων στα μοντέλα κυκλοφορίας των αποσπασμάτων, μπορεί κανείς να βρει καταγγελίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Στην πραγματικότητα, με μια κοινή βάση σύγκρισης (ίση ισχύ, αποδοτικότητα κ.λπ.), και τα δύο μοντέλα αντικειμενικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Άλλες αιτίες ψευδούς δυσαρέσκειας μπορεί να είναι οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες (με ανεπαρκείς επιδόσεις) ή η ακατάλληλη εγκατάσταση (μακριά από τη σόμπα).

Το μειονέκτημα έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα, τα οποία μετά τη λήξη της ωφέλιμης ζωής τους απλώς απορρίπτονται, συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βγει ότι η κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό, λαμβάνοντας υπόψη τη συντήρησή του, θα είναι ακριβότερη στο μέλλον, αν και αρχικά η τιμή του είναι πάντα χαμηλότερη από την κουκούλα με το σωλήνα.

 1. Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι πιο θορυβώδες από μια κουκούλα με ένα σωλήνα.

Τύποι κουκούλες χωρίς βρύση

Ανά τύπο κατασκευής:

 • ενσωματωμένο. Ο εξοπλισμός είναι κρυμμένος στο περίβλημα, και πάνω από την πλάκα είναι μόνο το κάτω μέρος του. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης αρκετός χώρος στο ντουλάπι για την αποθήκευση πιάτων.

Οι συμβατικές κουκούλες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και τύπο

 • επίπεδη οριζόντια ή γείσο. Τέτοιες επιλογές είναι μικρές σε μέγεθος, λακωνικές. Εργονομική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.
Οι αυτόνομες κουκούλες χωρίς σωλήνα είναι σχεδόν αόρατες στο εσωτερικό

 • θολωτό. Αυτά είναι, κατά κανόνα, τρισδιάστατα μοντέλα που θα φαίνονται καλά σε μια μεγάλη κουζίνα.
 • με κλίση. Τέτοια μοντέλα είναι στερεωμένα στο τοίχωμα υπό γωνία. Μεταξύ της ανακύκλωσης είναι σπάνια, αλλά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
 • γωνιακό. Αμέσως τονίζει την προσοχή, αλλά έχει υψηλό κόστος.

Με τη μέθοδο στερέωσης:

 • τοίχο. Είναι στερεωμένα στον τοίχο.
 • ανώτατο όριο. Τοποθετείται στην οροφή και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στη μέση του δωματίου, για παράδειγμα, με τη διάταξη του νησιού της κουζίνας.

Μέσω της διοίκησης:

 • κουμπί?
 • με απομακρυσμένη ενεργοποίηση. Σε αυτά τα μοντέλα υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο.
 • με την αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της αυτόματης μεταγωγής και χρονισμού.

Τρεις λόγοι για την επιλογή μοντέλων χωρίς αγωγό

 1. αισθητικής είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο η κουζίνα χωρίς επικοινωνίες φαίνεται πιο ελκυστική.
 2. αν θέλετε μια ασυνήθιστη διάταξη, για παράδειγμα, μια διάταξη νησιού και η σόμπα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μακριά από τον αγωγό εξαερισμού.
 3. αν στο σπίτι για κάποιο λόγο ο αέρας εξαερισμού δεν λειτουργεί καλά ή δεν λειτουργεί καθόλου, δεν υπάρχει κανάλι, η κανονική ανταλλαγή μολυσμένου και καθαρός αέρας διαταράσσεται.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε.

1. Η κουκούλα στις διαστάσεις της πρέπει να καλύπτει την εστία

Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι 50 cm, 60 cm, τα οποία αντιστοιχούν στο τυποποιημένο πλάτος της πλάκας.

Αλλά μπορείτε να βρείτε επιλογές για τις συνολικές εστίες 90 cm, 120 cm.

Ευρεία καυσαερίων με μηχανισμό ανακύκλωσης

 1. Πριν από την αγορά, υπολογίστε την απαιτούμενη παραγωγικότητα για την κουζίνα σας: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας, το ύψος του δωματίου και το συντελεστή 12 (εάν υπάρχει συντελεστής εστίας αερίου 20). Με την υπολογισμένη παράμετρο, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει σωστά τους όγκους μαγειρέματος και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον υπολογισμό της βέλτιστης ισχύος (φωτογραφία παρακάτω).

2. Άνετο επίπεδο ήχου της κουκούλας - 40 dB

Όσο ισχυρότερη είναι η ανάσυρση, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του θορύβου. Αυτή η παράμετρος μπορεί να βρεθεί στα έγγραφα στη συσκευή ή να διευκρινιστεί από τον πωλητή-σύμβουλο κατά την αγορά.

 1. Επιλέξτε κουκούλες με ένα πλέγμα μεταλλικών φίλτρων που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία μπορούν να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω.

Πώς να το κάνετε αποτελεσματικά χωρίς χημεία, δείτε στο βίντεο:

Θα εξυπηρετούν εξίσου με την κουκούλα.

Το χαρτί, τα μη υφασμένα και άλλα φίλτρα μίας χρήσης είναι βραχύβια, δεν μπορούν να πλυθούν και να εφαρμοστούν ξανά. Επομένως, η πρώτη επιλογή είναι πιο πρακτική και οικονομικότερη.

Από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εκχυλισμάτων χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (ανακυκλοφορία)

Η κουκούλα κουζίνας είναι ένα αναντικατάστατο πράγμα. Ωστόσο, η τυποποιημένη έκδοση, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον αγωγό και αντλεί αέρα στον άξονα εξαερισμού - μπορεί να μην χρησιμοποιείται πάντοτε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική λύση: τώρα υπάρχουν κουκούλες με λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι οποίες δεν χρειάζεται να συνδεθούν με τον αγωγό αερισμού.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά της συσκευής

Σχετικά με την κουκούλα της κουζίνας είναι ένας ανεμιστήρας που απορροφά τον αέρα και τον αντλεί στον αεραγωγό. Αγωγός - συνδέεται με τον άξονα αερισμού του σπιτιού (λιγότερο συχνά - κατευθείαν στο δρόμο).

Η κουκούλα χωρίς κλαδιά στον αγωγό αέρα δεν είναι συνδεδεμένη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι συσκευή αναρρόφησης, αλλά συσκευή φιλτραρίσματος, δηλαδή καθαριστής αέρα. Ο αέρας σε αυτή την περίπτωση δεν αφαιρείται από την κουζίνα, αλλά επανακυκλοφορεί στο ίδιο δωμάτιο, έτσι ώστε τέτοιες συσκευές ονομάζονται ανακυκλοφορία.

Ένα σύστημα διήθησης δύο σταδίων εγκαθίσταται στο περίβλημα (περισσότερα γι 'αυτό - κάτω). Μετά τη διέλευση από τα 2 φίλτρα, ο καθαρισμένος αέρας δεν αφαιρείται μέσω του αναπνευστήρα, αλλά ανατινάζεται πίσω στην κουζίνα. Εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από οπές που μπορούν να τοποθετηθούν στις πλευρές, από πάνω, ή στο μπροστινό άκρο της θήκης.

Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα κυρτό κουτί πάνω από το σώμα, στο οποίο βρίσκονται οι τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξερχόμενος αέρας θα πέσει στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου τίποτα δεν εμποδίζει (τίποτα δεν θα σβήσει από το τραπέζι ή τα ράφια).

Διαφορετικά, τα μοντέλα ανακυκλοφορίας έχουν την ίδια συσκευή με τους συμβατικούς απορροφητήρες. Μπορούν να έχουν οπίσθιο φωτισμό, ρύθμιση ταχύτητας. Τα μοντέλα μπορεί να διαφέρουν ως προς τη διάταξη τους:

Τοποθετημένο. Μια τέτοια συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο πάνω από την πλάκα.

Ενσωματωμένο. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν "κρύβεται" στο ντουλάπι, το οποίο κρέμεται πάνω από τη σόμπα.

Νησί. Δεν συνδέονται με τον τοίχο, αλλά με την οροφή. Σχετικό εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο.

Γωνία. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία του δωματίου.

Αρχή λειτουργίας (βίντεο)

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα: αξίζει να επιλέξετε;

Αυτός ο τύπος δομής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

τη δυνατότητα χρήσης της κουκούλας όπου δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τον αγωγό ή να κάνετε βρύση στο δρόμο.

συγκριτική φτήνια: μοντέλα ανακύκλωσης είναι φθηνότερα από τα συμβατικά κουκούλες (αγωγό), και δεν χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα για επιπλέον τμήματα (γραμμή αέρα και ντουλάπια για την απόκρυψη του, παρένθεση)?

Οι διαστάσεις τέτοιων μοντέλων είναι συνήθως μικρότερες από αυτές των συμβατικών εκχυλισμάτων.

n η σύνδεση είναι πολύ απλή: δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον αγωγό αέρα, γι 'αυτό είναι πιο εύκολο να τα εγκαταστήσετε και πιο γρήγορα και τοποθετείτε λιγότερα (περίπου εγκατάσταση - ξεχωριστά παρακάτω).

για μακροπρόθεσμη λειτουργία αυτής της ροής αέρα εξαγωγής δεν απαιτείται, δεδομένου ότι δεν απομακρύνεται από την αίθουσα (φυσιολογικό εύρος κουκούλα αφαιρεί τον αέρα, έτσι ώστε - να είναι παραπόταμό του, η οποία μπορεί να είναι προβληματική στο κρύο σεζόν).

Το τελευταίο πλεονέκτημα είναι αμφιλεγόμενο, μπορεί να αποδοθεί στις ελλείψεις: η ροή του αέρα στο δωμάτιο (για αναπνοή ενός ατόμου) εξακολουθεί να απαιτείται ακόμη και το χειμώνα. Επιπλέον, με τη συνεχή ανακυκλοφορία του αέρα (που περιέχει σωματίδια υγρασίας), η υγρασία στο δωμάτιο θα αυξηθεί.

Εκχυλίστε χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ως αποτέλεσμα, αν μόνο "κυνηγούν" τον αέρα με μια απορροφητήρα, και δεν αφήνουν να έρθει φρέσκο ​​- το δωμάτιο θα είναι βουλωμένη. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστεί μούχλα.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές έχουν κάποια μειονεκτήματα:

είναι συχνά απαραίτητο να αντικατασταθούν τα φίλτρα που είναι ακριβά και δεν μπορούν να καθαριστούν (περισσότερα για τα φίλτρα - παρακάτω).

μια μικρή επιλογή μοντέλων: οι απορροφητήρες ανακύκλωσης στην αγορά είναι αρκετές φορές μικρότεροι από τους συμβατικούς.

ισχυρότερος θόρυβος: για να «σπρώξετε» τον αέρα μέσω του φίλτρου άνθρακα, χρειάζεστε έναν πιο ισχυρό (και συνεπώς πιο θορυβώδη) κινητήρα.

αν τα φίλτρα χαμηλής ποιότητας - να παραμείνουν στο δωμάτιο μπορεί όχι μόνο μυρίζει, αλλά επίσης και σωματίδια λίπους (καθώς και ο αέρας εμφυσάται υπό πίεση - λίπος μπορούν να εγκατασταθούν σε όλη την κουζίνα, στα έπιπλα, τοίχοι και το δάπεδο)?

όχι μια ιδανική απόδοση: ακόμη και ένα νεοεγκατεστημένο φίλτρο δεν θα καθαρίσει πλήρως τον αέρα των οσμών εάν είναι πολύ ισχυροί.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμη η χρήση;

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται καλύτερα σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εκτροπής μολυσμένου αέρα στο ορυχείο:

το άνοιγμα του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά από το σημείο εγκατάστασης της κουκούλας.

το έργο του φυσικού αερισμού διαταράσσεται, λόγω του οποίου ο αέρας (και οσμές) που αφαιρούνται από το εκχύλισμα μπορεί να φτάσει στους γείτονες (ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι ασυνήθιστο στα παλιά σπίτια).

Ο άξονας εξαερισμού στο σπίτι απουσιάζει εντελώς (ή δεν υπάρχει τρύπα στο σωστό δωμάτιο).

δεν υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση του αγωγού.

Μια μεγάλη κουκούλα ή ένας αγωγός δεν ταιριάζει στο σχέδιο της κουζίνας.

Το συμπέρασμα μπορεί να γίνει: η επιλογή των απορροφητών ανακύκλωσης κοστίζει μόνο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης συνήθων μοντέλων (με αεροπορική γραμμή). Η συμβατική λειτουργία εξάτμισης είναι πολύ πιο αποτελεσματική και απλούστερη από τη λειτουργία ανακυκλοφορίας.

Εναλλακτικά, εάν δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσετε μια συμβατική κουκούλα - μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με ανακύκλωση και να βελτιώσετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο που θα χρησιμοποιήσετε:

βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου ή εγκατάσταση (για καθαρό αέρα να ρέει)?

στον ανεμιστήρα εξαγωγής (στον τοίχο, φυσώντας απευθείας στο δρόμο ή στον εξαερισμό) και συνιστάται να το τοποθετείτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον καπό, ώστε να συμπεριλαμβάνεται ταυτόχρονα με αυτόν.

Ντουλάπα (οροφή) χωρίς βρύση

Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για όσους έχουν ήδη βάλει την κουκούλα χωρίς πρόκληση, αλλά απογοητεύτηκε από την αποτελεσματικότητά της.

Περιγραφή των φίλτρων και των κανόνων περίθαλψης

Υπάρχουν δύο φίλτρα στους απορροφητήρες ανακύκλωσης:

Παγίδα λίπους. Ένα τυποποιημένο φίλτρο για κάθε κουκούλα είναι ένα μεταλλικό πλέγμα μέσω του οποίου ο αέρας περνάει πρώτα. Εξυπηρετεί να καθυστερήσει μεγάλα σωματίδια. Απαιτείται περιοδικά καθαρισμός. Λιγότερο συχνά (συνήθως στα φθηνότερα μοντέλα) υπάρχουν φίλτρα αντι-γράσου από άλλα υλικά.

Φίλτρο άνθρακα (απορρόφηση, αντι-μυρωδιά). Εξυπηρετεί τον καθαρισμό του αέρα από μικρά σωματίδια και οσμές. Δεν μπορείτε να το καθαρίσετε, απλώς να το αντικαταστήσετε με ένα νέο.

Το φίλτρο αντι-γράσου καθαρίζεται καθώς λεκιάζει. Περιοδικά είναι επιθυμητό να εξετάσουμε την κατάστασή του και, εάν είναι απαραίτητο, να αφαιρέσετε και να πλύνετε.

Δεδομένου ότι το φίλτρο άνθρακα δεν μπορεί να δει, αντικαθίσταται:

Μετά από μια ορισμένη περίοδο.

Εάν το έργο της κουκούλας έχει υποβαθμιστεί (έχει γίνει χειρότερο από το "τράβηγμα" του αέρα, είναι χειρότερο να το καθαρίσετε, να παράγετε περισσότερο θόρυβο).

Σε ορισμένα μοντέλα (από πιο ακριβά) υπάρχει ένας αισθητήρας που δείχνει πότε το φίλτρο είναι βρώμικο και πρέπει να αντικατασταθεί.

Φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα

Οι όροι για την αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα είναι πάντα ατομικοί και εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

από την ποιότητα του στοιχείου φίλτρου (τα φθηνά μοντέλα θα σφυρηλατούνται ταχύτερα από τα καλύτερα).

από ποιο είδος φαγητού προετοιμάζεται και πόσο συχνά: εάν μαγειρεύετε μπορς κάθε δεύτερη μέρα και τηγανίζετε το κρέας, τότε το φίλτρο θα φράσσεται γρήγορα.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός συνόλου φίλτρων άνθρακα είναι μεταξύ 2-3 εβδομάδων (αν συχνά προετοιμάσει μια «βαριά» τρόφιμα) και 3-4 μήνες (με λιγότερο συχνή χρήση και η παρασκευή δεν είναι πολύ λιπαρά και flavorful πιάτα).

Με κόστος : 1 φίλτρο άνθρακα μπορεί να κοστίσει περίπου 250 έως 700 ρούβλια (μεσαία κλίμακα). Είναι εύκολο να υπολογίσετε ότι αν το αλλάξετε μία φορά το μήνα και αγοράσετε τη φθηνότερη επιλογή, τότε σε ένα χρόνο θα κοστίσει επιπλέον 3000 ρούβλια.

2 β1 - κουκούλες με λειτουργία αεραγωγού και λειτουργία ανακύκλωσης

Τώρα στην αγορά μπορείτε να βρείτε 3 τύπους μοντέλων:

Συμβατικές κουκούλες με αεραγωγούς, οι οποίες αφαιρούν αέρα από την κουζίνα.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα και την τροφοδοτούν πίσω στην κουζίνα.

Μοντέλα με αγωγούς που έχουν λειτουργία ανακυκλοφορίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως συμβατική καλύπτρα (η οποία θα αφαιρέσει τον αέρα) όσο και ως ανακυκλοφορία.

Η διαφορά μεταξύ του απορροφητήρα και της εξόδου από το μοντέλο με επανακυκλοφορία

Η τρίτη επιλογή εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και το φάσμα αυτών των συσκευών δεν είναι πολύ ευρύ. Η σύνδεση του αγωγού αέρα είναι απαραίτητη μόνο για την αφαίρεση του αέρα - δηλαδή εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης, δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση της βρύσης.

Τα μοντέλα αυτού του τύπου δεν είναι πολύ δημοφιλή και στην πραγματικότητα δεν χρησιμεύουν για τους εξής λόγους:

είναι ακριβότερα από τα προϊόντα με μία μόνο λειτουργία.

Το καθεστώς ανακύκλωσης είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τα συμβατικά καυσαέρια, επομένως στην πράξη είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω - η εγκατάσταση των απορροφητών φίλτρων είναι πολλές φορές απλούστερη και ταχύτερη από τα προϊόντα με αγωγούς.

Για να ξεκινήσετε, επιλέγεται ένας χώρος για τη θέση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα. Συνιστώμενο ύψος: για σόμπες αερίου: 75-85 cm. για ηλεκτρικές εστίες: 65-75 cm.

Στο επιλεγμένο σημείο το σώμα είναι κρεμασμένο στον τοίχο (ή στην οροφή - αν το μοντέλο του νησιού) πάνω στα μπουλόνια.

Τα πάντα - δεν υπάρχει τοποθέτηση αεραγωγών, εγκατάσταση σχάρων, εγκατάσταση διακοσμητικών θυρίδων - δεν απαιτείται.

Κατάλογος μοντέλων χωρίς βρύση και μοντέλα με δύο τρόπους (εξάτμιση / ανακυκλοφορία)

Δεδομένου ότι ο αριθμός των μοντέλων είναι αρκετά μεγάλος, θα δώσουμε μόνο μερικά παραδείγματα, για παράδειγμα.

Μοντέλα με ανακυκλοφορία μόνο - είναι τα λιγότερο κοινά, και όχι για κάθε κατασκευαστή. Συνήθως είναι φτηνά, ακριβά προϊόντα σε αυτή την κατηγορία είναι λίγα.

Μερικά παραδείγματα ( το Ο παραγωγός, ένα από τα μοντέλα, και η τιμή σε ρούβλια ):

 1. Electrolux (EFP 6411 - περίπου 4600 ρούβλια).
 2. Cata (F 2050 - περίπου 3500).
 3. Πυραμίδα (WH 10-50 - περίπου 2100).
 4. Kaiser (Α 6413 - περίπου 10300).
 5. Faber (Flexa HIP Α 50 - περίπου 5400).
 6. Elica (Concorde F / 50 - περίπου 3000).
 7. Perfelli (DNS 6521 είναι περίπου 16500).
 8. Falmec (Mimosa Parete 60 600 - περίπου 20.000).
 9. Siemens (LI 28030 - περίπου 17500).

Ardo (Basic F60 - περίπου 3300).

 • Hansa (OKC 5662 - περίπου 7100).
 • Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων φίλτρων μπορεί να βρεθεί στα Cata, Electrolux, Pyramida, Kaiser, Falmec.

  Μοντέλα με 2 τρόπους (βρύση και ανακυκλοφορία) είναι πιο συνηθισμένα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται από σχεδόν κάθε κατασκευαστή (μερικά σήματα έχουν περισσότερα τέτοια μοντέλα, άλλα έχουν λιγότερα). Μπορούν να διακριθούν από έναν τρόπο λειτουργίας στον οποίο ενδείκνυται η "απόσυρση / ανακύκλωση" ή "εξάτμιση / ανακύκλωση".

  Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

  Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

  Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

  Πώς λειτουργεί

  Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

  Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

  Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

  Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

  Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

  Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

  Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

  Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

  Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

  • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
  • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
  • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
  • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
  • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
  • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
  • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

  Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

  • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
  • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
  • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
  • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

  Πώς να επιλέξετε;

  Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

  • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
  • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
  • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
  • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
  • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
  • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

  Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

  Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

  Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

  Κουκούλες χωρίς εξαερισμό για εξαερισμό

  Οι συνθήκες πολλών διαμερισμάτων δεν επιτρέπουν πάντοτε την εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας στο σύστημα εξαερισμού ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Μερικές φορές ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ένας αδύναμος αγωγός εξαερισμού στο σπίτι ή ένα μη κανονικό ύψος οροφής, το οποίο δεν επιτρέπει την επέκταση των σωλήνων. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ξοδεύουν τόσο μικρό χώρο της κουζίνας στο σύστημα εξαερισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι απορροφητήρες έρχονται στη διάσωση χωρίς εξαερισμό.

  Αρχές λειτουργίας αυτών των αποσπασμάτων

  Ο καθένας καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η συνήθης κουκούλα: οι μολυσμένοι ατμοί εισέρχονται στην κουκούλα και μέσα από τον αεραγωγό φεύγουν έξω από το σπίτι. Και πώς διαφεύγει ο αέρας χωρίς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό;

  Όλα είναι αρκετά απλά. Κάθε κουκούλα που δεν έχει πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού, λειτουργεί με ανακύκλωση. Σε μια τέτοια διάταξη, ο βρόμικος αέρας διεισδύει στο εσωτερικό, όπου καθαρίζεται από το ενσωματωμένο σύστημα φίλτρου και οδηγείται πίσω στο δωμάτιο. Δηλαδή, το έργο τέτοιων αποσπασμάτων είναι ένας κλειστός κύκλος.

  Τύποι συστημάτων διήθησης

  Δεδομένου ότι η κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αγωγό είναι εξοπλισμένο με ένα ολόκληρο σύστημα φίλτρων, οπότε αυτός ο τύπος συσκευής ονομάζεται φιλτράρισμα. Προσδιορίστε διαφορετικούς τύπους υλικών καθαρισμού και συστημάτων φίλτρων. Τα πιο απλά στο σχεδιασμό τους και φτηνά είναι οι ακρυλικές ποικιλίες τους. Έχουν σχεδιαστεί μόνο για μία μόνο χρήση και μετά την ανάπτυξη των πόρων τους πρέπει να υποστούν πλήρη αντικατάσταση.

  Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με σύστημα φίλτρου δύο σταδίων. Σε αυτό, ο αέρας κατευθύνεται πρώτα προς το διαμέρισμα λίπους, στο οποίο καθαρίζεται από λίπος, αιθάλη και άλλα χονδροειδή σωματίδια. Στη συνέχεια, ο αέρας εισέρχεται στο μικρό τμήμα καθαρισμού, στο οποίο απελευθερώνεται από εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος αέρας μπαίνει ξανά στον χώρο της κουζίνας.

  Επιπλέον, τα συστήματα καθαρισμού είναι του πρώτου και δεύτερου επιπέδου. Τα μοντέλα του πρώτου επιπέδου, τα οποία περιλαμβάνουν ακρυλικά καθαριστικά, είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Τέτοιες συσκευές περιλαμβάνουν μεταλλικά φίλτρα που έχουν μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αντίστοιχα ακρυλικά. Τα φίλτρα από μέταλλο μπορούν να καθαριστούν απλά ξεβγάζοντάς τα με νερό με απορρυπαντικό ή χαμηλώνοντας τα σε πλυντήριο πιάτων.

  Στα φίλτρα του δεύτερου επιπέδου είναι δυνατή η ταξινόμηση μοντέλων άνθρακα που καθαρίζουν πολύ τον αέρα με τη βοήθεια προσροφητικών ουσιών που περιέχονται στον άνθρακα. Το μειονέκτημα αυτών των καθαριστικών είναι ότι είναι μόνο μίας χρήσης. Οι περισσότερες φορές είναι αρκετές για 3 μήνες, αλλά υπάρχουν και ποικιλίες που μπορούν να εξυπηρετηθούν για έξι μήνες. Επίσης, η διάρκεια ζωής εξαρτάται από παράγοντες όπως η συχνότητα μαγειρέματος στην κουζίνα και το αν οι κάτοικοι του σπιτιού καπνίζουν.

  Είδη απορροφητικών φίλτρων

  Παρόλο που οποιαδήποτε κουκούλα με φίλτρο χωρίς βρύση λειτουργεί σε μία μόνο αρχή, αλλά εξακολουθεί να χωρίζεται σε διάφορους τύπους. Με τον τύπο της συσκευής συσκευών κουζίνας εξαρτήματα χωρίζονται σε:

  1. Συσκευές επίπεδου τύπου, οι οποίες είναι πάνελ που είναι προσαρτημένα κάθετα στην επιφάνεια του τοίχου πάνω από την πλάκα. Αυτό το είδος κουκούλας είναι σωστά θεωρείται κλασικό και η απλούστερη επιλογή. Τα μειονεκτήματα τέτοιων μοντέλων είναι ένας ασθενής κινητήρας και ελάχιστα σχεδιαστικές λύσεις. Οι επίπεδες κουκούλες είναι μια καλή επιλογή για μια μικρή κουζίνα, η οποία δεν χρειάζεται μεγάλη απόδοση.
  2. Ενσωματωμένος τύπος οργάνου. Αυτά τα είδη συσκευών ενσωματώνονται σε έπιπλα, τα οποία είναι κρεμασμένα πάνω από την εστία. Αυτά τα μοντέλα είναι συμπαγή και σχεδόν αόρατα μετά την εγκατάσταση. Μπορούν να παρατηρηθούν μόνο αν εξετάσετε το κάτω μέρος των κρεμασμένων ντουλαπιών. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας έχει πιο ισχυρή απόδοση από τα επίπεδη μοντέλα.
  3. Τύπος αναστολής οργάνων. Ένα τέτοιο εκχύλισμα χωρίς αγωγό, σε αντίθεση με το ενσωματωμένο, δεν είναι τοποθετημένο σε έπιπλα, αλλά βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα και να τοποθετήσετε ορθολογικά το σετ κουζίνας. Υπάρχουν επίσης εκδόσεις τύπου slider των αναρτημένων κουκούλες. Διαφέρουν ως προς το ότι η επιφάνεια εργασίας τους μπορεί να ωθηθεί προς τα εμπρός, αυξάνοντας ταυτόχρονα δύο φορές.
  4. Τύπος κεκλιμένων συσκευών. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο σύγχρονες και προηγμένες σήμερα. Είναι πολύ σπάνια στην έκδοση φιλτραρίσματος. Αυτά τα μοντέλα τοποθετούνται σε οξεία γωνία από τον τοίχο. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης εξοικονομεί χώρο και παρέχει ευκολία στη χρήση. Οι κεκλιμνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με πολύ ισχυρό κινητήρα και έχουν εξαιρετική ισορροπία απόδοσης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς θόρυβο.

  Επίσης, οι κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι διαφορετικές και ανάλογα με το σύνολο της εγκατάστασής τους.

  • Αίθουσα με κουκούλες. Αυτά τα μοντέλα τοποθετούνται μετωπικά, κοντά στην επιφάνεια του τοίχου. Χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό του τριγώνου εργασίας της κουζίνας.
  • Κουκούλες τύπου νησιού. Τέτοια μοντέλα είναι κατάλληλα για ευρύχωρες κουζίνες, στις οποίες είναι δυνατή η εγκατάσταση ξεχωριστής μονάδας με επιφάνεια μαγειρέματος.
  • Κουκούλες τύπου γωνίας. Τα γωνιακά μοντέλα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για μια μικρή κουζίνα, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν στις αρθρώσεις των τοίχων, γεγονός που εξοικονομεί χώρο στην κουζίνα.

  Επίσης, οι κουκούλες φιλτραρίσματος μπορούν να εξοπλιστούν με ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

  1. Ένας ασυνήθιστος φωτισμός, ο οποίος όχι μόνο θα φωτίζει τον χώρο εργασίας της κουζίνας, αλλά θα του δώσει και ένα πρωτότυπο σχέδιο. Για φωτισμό χρησιμοποιήστε λαμπτήρες αλογόνου, φθορισμού ή LED.
  2. Η λειτουργία της αυτόματης ενεργοποίησης, στην οποία ο απορροφητήρας είναι ενεργοποιημένος αμέσως, μόλις αρχίσει να λειτουργεί η εστία.
  3. Χρονισμός κατά το κλείσιμο, που καθιστά δυνατό να μην περιμένουμε τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα.
  4. Σύστημα τηλεχειρισμού. Βοηθά στον έλεγχο της συσκευής πατώντας ένα κουμπί σε ένα ειδικό πίνακα. Μερικές φορές εγκαθιστάτε ένα σύστημα αισθητήρων.

  Πλεονεκτήματα των κουκούλες διήθησης

  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας κουκούλας κουζίνας χωρίς αποχέτευση πριν από τις συνήθεις κουκούλες; Πρώτον, είναι η οικονομία του χώρου της κουζίνας, η οποία είναι πολύ σημαντική για μικρά διαμερίσματα. Αυτός ο τύπος καλύμματα ή συμπαγές προσκολλημένο σε έπιπλα και τοίχο, ή ακόμα και ενσωματωμένο στην κουζίνα και, επομένως, δεν καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση.

  Δεύτερον, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης. Όλα τα μοντέλα αυτών των κουκούτλων δεν απαιτούν την εγκατάσταση πολύπλοκων συστημάτων για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα, με το να χωράει το μισό μέρος της κουζίνας. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν με τη βοήθεια συνηθισμένων αγκυρών και βιδών.

  Τρίτον, οι απορροφητήρες φίλτρων συμβάλλουν στη διατήρηση του συνήθους θερμοκρασιακού καθεστώτος του χώρου της κουζίνας και καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές κουκούλες.

  Τέταρτον, τέτοιες συσκευές είναι φθηνές. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν μια κουκούλα με μια έξοδο αέρα, έτσι ώστε η κουζίνα τους παραμένει χωρίς τέντωμα. Για τέτοιες περιπτώσεις, τα μοντέλα φιλτραρίσματος είναι η καλύτερη επιλογή.

  Μειονεκτήματα των απορροφητικών φίλτρων

  Τα κύρια μειονεκτήματα αυτών των κουκούλες είναι ότι τα φίλτρα σε αυτά πρέπει να αντικαθίστανται. Αλλά μην φοβηθείτε, καθώς η αντικατάσταση του φίλτρου δεν θα κοστίσει περισσότερο από τα χρήματα που εξοικονομούνται στην ηλεκτρική ενέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα φίλτρο είναι αρκετό για 3-5 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα και τη διάρκεια χρήσης της συσκευής, καθώς και τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επίσης, οι κουκούλες είναι πιο θορυβώδεις από τις συσκευές με εξαερισμό. Για πολλούς ιδιοκτήτες, ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτών των κουκούλες είναι μια μικρή ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων για το σχεδιασμό τους.

  Πώς να επιλέξετε το σωστό καπό

  Πρώτα απ 'όλα, πριν από την αγορά, θα πρέπει να υπολογίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις της συσκευής. Είναι αρκετά εύκολο. Απλά πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της και να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με 12. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η επιθυμητή τιμή απόδοσης.

  Στις διαστάσεις του, η κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τις διαστάσεις της εστίας.

  Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της συσκευής, τόσο ισχυρότερος παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, για ένα πολύ μικρό δωμάτιο δεν είναι κατάλληλο για τα πιο ισχυρά μοντέλα. Συνήθως το επίπεδο θορύβου που παράγεται αναγράφεται στα έγγραφα για την κουκούλα. Μια τιμή που δεν υπερβαίνει τα 40 dB θεωρείται φυσιολογική.

  Είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση σε εκείνα τα μοντέλα που έχουν μεγάλο εύρος προσαρμογής. Ένας μεγάλος αριθμός λειτουργιών καθιστά δυνατή την πιο ακριβή ρύθμιση της λειτουργίας της κουκούλας.

  Επιλέγουμε μια κουκούλα στην κουζίνα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό: φίλτρα ακρυλικού, μετάλλου και άνθρακα

  Σε σύγχρονες κουζίνες και σπίτια δεν είναι πάντα εφικτή η τοποθέτηση κουκούλας στην κουζίνα, η οποία συνδέεται με έναν κοινό αερισμό στο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, για παράδειγμα, όταν το σύστημα εξαερισμού είναι ασθενές ή οι τοίχοι είναι πολύ μικρόι, πράγμα που εμποδίζει την κατασκευή των σωληνώσεων. Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να γεμίσουν τον χώρο της κουζίνας με σωλήνες εξαερισμού. Μετά από όλα, στο διαμέρισμα εξαφανίζεται η γενική τρύπα εξαερισμού η οποία δίνει κυκλοφορία αέρα σε όλες τις προϋποθέσεις. Επιπλέον, ο σωλήνας που οδηγεί στον εξαερισμό δεν φαίνεται πολύ αισθητικά στον τοίχο της κουζίνας.

  Βοήθεια σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξάγει συσκευές που δεν έχουν βρύση στους αγωγούς αερισμού.

  Αρχή λειτουργίας

  Πώς οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν με εξαερισμό μέσω του ανοίγματος εξαερισμού είναι κατανοητό: ο αέρας που μολύνεται από τους ατμούς συσφίγγεται από μια ειδική αντλία μέσα στην κουκούλα και φεύγει από την κουζίνα μέσω του αεραγωγού. Και ποια είναι η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής, όπως μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό μέσω του αεραγωγού;

  Όλα είναι επίσης στοιχειώδη. Οποιοδήποτε σύστημα εξάτμισης, το οποίο δεν διαθέτει έξοδο στο σύστημα αερισμού, λειτουργεί ως μέθοδος ανακυκλοφορίας. Σε αυτή τη συσκευή βγαίνει ο βρόμικος αέρας, όπου το σύστημα φιλτραρίσματος εκτελεί τον καθαρισμό του και το παίρνει πίσω στο δωμάτιο. Έτσι λειτουργεί κάθε κουκούλα χωρίς εξαερισμό, σε κλειστό βρόχο.

  Τέτοιες εξαντλητικές κατασκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • ο χώρος αποθηκεύεται.
  • Η θερμότητα από το διαμέρισμα δεν απορρίπτεται, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση των χώρων.
  • προσιτή τιμή ·
  • εύκολη εγκατάσταση.

  Τύποι συστημάτων διήθησης

  Δεδομένου ότι η συσκευή εξαγωγής χωρίς αγωγό έχει στη δομή του ένα ολόκληρο σύστημα φίλτρων, αυτό το είδος μορφής καλείται φιλτράρισμα.

  Οι περισσότερες από τις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης έχουν μια βήμα-προς-βήμα διαμόρφωση των φίλτρων. Εδώ, ο αέρας πρώτα αποστέλλεται στο διαμέρισμα, όπου καθαρίζεται από αιθάλη και λιπαρά συστατικά. Τότε τραβιέται στο δεύτερο διαμέρισμα, όπου ήδη άλλες δομές διήθησης απελευθερώνουν αέρα από δυσάρεστες "αρώματα" και άλλες ακαθαρσίες. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Η απλούστερη διαμόρφωση και το φθηνότερο κόστος θεωρούνται δομές αναρρόφησης με ακρυλικά φίλτρα. Είναι σχεδιασμένα για μία φορά χρήση. Μετά την επεξεργασία, πρέπει να αντικατασταθεί ένα τέτοιο φίλτρο.

  Επιπλέον, οι συσκευές εξάτμισης που διαθέτουν συστήματα καθαρισμού αυτού του επιπέδου είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμες. Τέτοιες συσκευές είναι αυτές που στη δομή τους περιέχουν συστήματα φιλτραρίσματος μετάλλων. Οι συσκευές φιλτραρίσματος από μέταλλο είναι πολύ αποτελεσματικές και διαρκούν περισσότερο από τα ακρυλικά ανάλογα. Τα μεταλλικά συστήματα μπορούν να καθαριστούν απλά με το πλύσιμο τους με νερό αναμεμειγμένο με απορρυπαντικό ή καθαριστικό. Μερικές φορές κατεβαίνουν και πλένονται σε ένα πλυντήριο πιάτων.

  Οι συσκευές φιλτραρίσματος του δεύτερου επιπέδου εξακολουθούν να παράγονται από τον άνθρακα. Δουλεύουν καλά όταν καθαρίζετε τον αέρα. Αυτό είναι δυνατό λόγω των απορροφητικών ιδιοτήτων του άνθρακα, που απορροφά όλη την περίσσεια από τον αέρα. Το μειονέκτημα αυτών των φίλτρων καθαρισμού είναι το γεγονός ότι δεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Εξυπηρετούν κατ 'ανώτατο όριο 5 μήνες, αν και υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να δουλέψουν περισσότερο. Εξάλλου, η διάρκεια της εργασίας τους εξαρτάται από το πόσο μαγειρεύουν στη σόμπα και αν καπνίζουν εκεί.

  Κουκούλες κατά τύπο εγκατάστασης

  Όλες οι κουκούλες με συστήματα φιλτραρίσματος λειτουργούν με την ίδια αρχή, αν και εξακολουθούν να χωρίζονται σε διάφορα υποείδη. Ανά τύπο εγκατάστασης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Η συσκευή είναι επίπεδη, είναι ένα πάνελ που είναι στερεωμένο πάνω από την επιφάνεια της πλάκας κάθετα στον τοίχο. Αυτή είναι η κλασική έκδοση και η πιο απλή. Το μειονέκτημα είναι ένας ασθενής κινητήρας. Αυτός ο τύπος εξάτμισης είναι ο πλέον κατάλληλος για μικρές κουζίνες, οι οποίες δεν απαιτούν μακρά λειτουργία της συσκευής. Τέτοια εκχυλίσματα περιλαμβάνουν Minola HPL 511 Ι, Liberton LHW 53-1 IX, FREGGIA CHX15X και άλλα.

  Οι ενσωματωμένες συσκευές είναι τοποθετημένες μέσα στα ντουλάπια επίπλων και κρεμασμένα πάνω από τη σόμπα. Τέτοιοι τύποι δομών εξάτμισης, κατά κανόνα, είναι συμπαγείς και δύσκολα αισθητοί. Μπορούν να φαίνονται μόνο κοιτάζοντας από το κάτω μέρος προς το κάτω μέρος του θαλάμου που αναρτάται πάνω από τη σόμπα. Τέτοιες κουκούλες έχουν πιο ισχυρό κινητήρα. Εδώ είναι ένα παράδειγμα του σχεδιασμού της κουζίνας του ενσωματωμένου κουκούλα ως Cata TF-2003 inox.

  Οι συσκευές τύπου αναρτήσεως χωρίς αγωγό διαφέρουν από την ενσωματωμένη έτσι ώστε αυτές οι δομές να μην τοποθετούνται μέσα στο έπιπλο, αλλά βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτό. Αυτό εξοικονομεί χώρο στην κουζίνα και την ορθολογική τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας. Η διαφορά τους είναι ότι το τμήμα εργασίας της επιφάνειας σχεδίασης μπορεί να αυξηθεί με την επέκταση. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής είναι το KRONA MILA 500 λευκό / χρυσό 3P. Στη φωτογραφία, εμφανίζεται ένα τέτοιο απόσπασμα.

  Οι κεκλιμένες συσκευές είναι οι πιο προηγμένες τώρα. Ωστόσο, σπάνια βρίσκονται σε αυτή την έκδοση. Σπάνια απελευθερώνονται με φίλτρα. Αυτές οι συσκευές ήταν ενωμένες υπό οξεία γωνία προς τους τοίχους. Η αξιοπρέπειά τους είναι ένα ήσυχο έργο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κουκούλες στην κουζίνα χωρίς μια εκτροπή στον εξαερισμό γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αυτός είναι ο τρόπος που η κεκλιμένη κουκούλα στο εσωτερικό φαίνεται όμορφη.

  Ταξινόμηση κατά τύπο εγκατάστασης

  Εγκαταστήστε συσκευές εξαερισμού με πολλούς τρόπους.

  Μοντέλα τοίχου τοποθετούνται στον τοίχο.

  Οι κουκούλες των νησιών εγκαθίστανται από μια ξεχωριστή μονάδα πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Είναι πιο κατάλληλα για μεγάλες κουζίνες. Ή ακόμα και σε καφετέριες, εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις. Και στα διαμερίσματα, οι συσκευές εξάτμισης νησιού εγκαθίστανται πολύ σπάνια. Αλλά μια τέτοια κουκούλα έχει τα πλεονεκτήματα σε μεγάλα σπίτια στο ότι μπορεί να εγκατασταθεί μαζί με τη σόμπα οπουδήποτε στην κουζίνα.

  Οι γωνιακές διατάξεις εξάτμισης είναι πιο κατάλληλες για μικρές κουζίνες, καθώς συχνά ενισχύονται σε αρμούς τοίχων και γωνίες για εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα. Το μοντέλο και ο σχεδιασμός επιλέγονται έτσι ώστε τα πάντα να μοιάζουν με ένα ενιαίο σύνολο.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Οι κουκούλες έχουν συχνά βοηθητικές δυνατότητες. Οι περισσότερες φορές είναι εγκατεστημένες σε:

  • οπίσθιο φωτισμό;
  • αυτόματη, ώστε η συσκευή να είναι ενεργοποιημένη μόλις ενεργοποιηθεί ο φούρνος.
  • χρονοδιακόπτη, ώστε να μην περιμένουμε έναν πλήρη καθαρισμό του αέρα.
  • τηλεχειριστήριο.

  Στις σύγχρονες κουκούλες, εγκαθίστανται συχνά αισθητήρες, μετεωρολογικές οθόνες, αισθητήρες, δείχνοντας τις παραμέτρους της εργασίας της κουκούλας κλπ. Σε μερικές κουκούλες υπάρχουν ηλεκτρονικές "υπενθυμίσεις" για τις νοικοκυρές.

  Πώς να επιλέξετε το σωστό

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να εξετάσετε τι είδους εξουσία χρειάζεται. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο όγκος του αέρα στην κουζίνα, πολλαπλασιάζοντας το ύψος, το μήκος και το πλάτος. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με 12. Αυτό είναι ο δείκτης της απαιτούμενης παραγωγικότητας.

  Σε μέγεθος, η κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την επιφάνεια της πλάκας. Λοιπόν, πρέπει να λάβετε υπόψη τον παραγόμενο θόρυβο.

  Έτσι, η επιλογή της συσκευής εξάτμισης εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τα χρήματα των ιδιοκτητών κατοικιών, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της κουκούλας.