Απόσπασμα χωρίς σωλήνα: πώς να επιλέξετε το σωστό

Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα θα είναι ιδανική αν δεν υπάρχει κανένας αγωγός αέρα στην κουζίνα και η δημιουργία του δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά σας. Η κουκούλα είναι απαραίτητο για τη σύγχρονη κουζίνα. Δεν έχει νόημα να τοποθετηθεί με αιθάλη, ξένες δυσάρεστες μυρωδιές και χαλάρωση λίπους στους τοίχους, αν υπάρχει η ευκαιρία να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. Ωστόσο, πώς να επιλέξετε μια κουκούλα, αν δεν υπάρχει τρόπος να φτιάξετε ένα άνοιγμα;

Τύποι κουκούλες

Ένα τέτοιο απόσπασμα θα συνδυάζεται τέλεια με τη σουίτα, επειδή το κάλυμμα χρωμίου θεωρείται καθολικό σε συνδυασμό με άλλα χρώματα και το σχήμα είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερο στον τύπο των άνω θυρίδων

Το εκχύλισμα αποτελείται από έναν κινητήρα, έναν ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρων που συλλαμβάνουν λίπη, αιθάλη, οσμές. Ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα ρεύμα αέρα. Όλη η ποικιλία των κουκούλες μπορεί να χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Συνάφεια

Εάν η διαμόρφωση του χώρου είναι τέτοια ώστε η σόμπα αερίου απέχει πολύ από τον άξονα εξαερισμού, οι απορροφητήρες καυσαερίων καθίστανται άσχετοι. Τραβήξτε τον αγωγό και χαλάστε την εμφάνιση της κουζίνας λίγες θέλουν. Ως εκ τούτου, το πραγματικό εκχύλισμα χωρίς αγωγό, δηλαδή ένα κυκλοφοριακό.

Ομοίως, τέτοιες κουκούλες κουζίνας είναι σχετικές με διαμερίσματα στούντιο, όπου οι κουζίνες δεν διαχωρίζονται από το καθιστικό.

Εάν η κουζίνα δεν είχε αρχικά έναν αεραγωγό, τότε η κουκούλα χωρίς αυτή θα είναι μια πολύ κερδοφόρα εξαγορά. Ορισμένα μοντέλα κουκούλες χωρίς αγωγό είναι τόσο συμπαγή ώστε να μπορείτε να μαντέψετε αμέσως ότι πριν από σας η κουκούλα είναι σχεδόν αδύνατη

Τα μοντέλα καυσαερίων αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω του αγωγού στον άξονα αερισμού ή στον δρόμο. Ένα τέτοιο σύστημα απαιτεί την παρουσία ενός αεραγωγού, ο οποίος δεν μπορεί πάντα να διευθετηθεί.

Οι κουκούλες κουζίνας που κυκλοφορούν δεν διαθέτουν αεραγωγό. Είναι εξοπλισμένα με φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα εισαγωγής και τα επιστρέφουν στην κουζίνα.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα χωρίς αγωγό

Στο κάλυμμα κυκλοφορίας χωρίς αγωγό χρησιμοποιούνται δύο τύποι φίλτρων:

Ο άνθρακας καλείται να καθαρίσει τον αέρα της κουζίνας από αιθάλη, βρωμιά, οσμές και παγίδες λίπους - από το λίπος. Η αρχή του αποσπάσματος βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα του ο αέρας κυκλοφορεί συνεχώς, καθαρίζεται και τροφοδοτείται και πάλι στην κουζίνα.

Κουκούλες χωρίς αγωγό: πλεονεκτήματα

Αυτός ο τύπος κουκούλας χωρίς αγωγό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το πρώτο και το κυριότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την οργάνωση του αγωγού και τους τρόπους απομάκρυνσης του αέρα εξαγωγής. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει κανένας αγωγός εξαερισμού.

Λόγω του γεγονότος ότι οι απορροφητήρες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς δεν χρειάζονται πρόσβαση στο δρόμο, δεν υπάρχει ανάγκη να κρατάτε συνεχώς ένα ανοιχτό παράθυρο, εάν μέσα από αυτό είναι οργανωμένη η έξοδος αέρα. Συνεπώς, δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας και η θερμότητα αποθηκεύεται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές με κρύο κλίμα.

Οι κουκούλες χωρίς σωλήνα σήμερα παρουσιάζονται αρκετά ευρέως, γεγονός που καθιστά εύκολο το να βρεθεί ένα μοντέλο που ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό της κουζίνας. Τα μεμονωμένα μοντέλα θα είναι ένα πραγματικό συμπλήρωμα του σχεδιασμού, ικανό να το μεταμορφώσει σημαντικά. Αλλά τέτοια μοντέλα δεν είναι φθηνά: για παράδειγμα, ως μοντέλο στη φωτογραφία BEST SUN - περίπου 90000 τρίψτε

Αυτή η κουκούλα είναι πολύ απλή στην εγκατάσταση. Εγκαταστήστε ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει γνώση στον τομέα των μηχανικών επικοινωνιών, επειδή δεν χρειάζεται να σκεφτεί την οργάνωση του αγωγού. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγοράσετε την κουκούλα, κρεμάστε την πάνω από τη σόμπα και τοποθετήστε το φις στην πρίζα. Δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τις οπές εξαερισμού, να τραβήξετε τους σωλήνες, να αλλάξετε τις αποφάσεις σχεδιασμού.

Κουκούλες κυκλοφορίας

Οι απορροφητήρες κυκλοφορίας μπορούν να εγκατασταθούν σε παλαιά σπίτια, όπου οι αεραγωγοί δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Ομοίως, μπορεί να εγκατασταθεί στην κουζίνα, όπου ο χώρος εργασίας γίνεται με τη μορφή νησιού στο κέντρο του δωματίου. Αρκεί απλώς να κρεμάσετε την κουκούλα και να μην χαλάσετε την εμφάνιση του δωματίου από τους αεραγωγούς που προέρχονται από το κέντρο του δωματίου.

Οι κουκούλες κυκλοφορίας χωρίς αεραγωγούς έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συστήματα εξάτμισης, ειδικά εάν στην τελευταία η απόσυρση και η εισαγωγή αέρα γίνεται μέσα από τους αεραγωγούς εξαερισμού, και το διαμέρισμα έχει παράθυρα με διπλά τζάμια. Όταν τα παράθυρα είναι κλειστά, σχηματίζεται μια ζώνη χαμηλής πίεσης και ο αέρας εισέρχεται στο διαμέρισμα από τους αεραγωγούς ολόκληρου του αγωγού και των λουτρών. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να μιλήσουμε για καθαρό αέρα. Το σύστημα κυκλοφορίας απλά καθαρίζει τον αέρα και δεν το αναμιγνύει με αέρα από άλλες εγκαταστάσεις.

Σημαντικό: Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, το σύστημα εξάτμισης δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή, διότι μπορεί να διακόψει το ρεύμα στο φρεάτιο εξαερισμού και την καμινάδα και να το οδηγήσει στην άλλη πλευρά.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, τα συστήματα εξάτμισης είναι δικαιολογημένα και έχουν πλεονεκτήματα, αφού μπορούν να ενσωματωθούν τέλεια στο σύστημα εξαερισμού. Σε σπίτια με κοινούς αγωγούς αέρα, οι οποίοι είναι συχνά φραγμένοι, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η κουκούλα κουζίνας χωρίς αγωγό αέρα.

Μειονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αεραγωγούς

Η απόδοση κυκλοφορίας του απορροφητήρα κουζίνας δεν είναι τόσο υψηλή όσο αυτή της καπνοδόχου. Κατά κανόνα, αντιμετωπίζει τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μέσο επίπεδο - περίπου το 70% της συνολικής ποσότητας αέρα στην κουζίνα καθαρίζεται. Αυτό οφείλεται στη φυσική αντίσταση των φίλτρων στη ροή του αέρα που προκαλείται από τους φυσικούς νόμους. Αλλά για τις περισσότερες τυπικές κουζίνες είναι κάτι παραπάνω από αρκετό.

Η υψηλή στάθμη θορύβου είναι ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα. Οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς είναι σύγχρονοι στο σχεδιασμό, αλλά έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τις παραδοσιακές κουκούλες

Η συντήρηση του καλύμματος κυκλοφορίας είναι πιο ενοχλητική: μία φορά σε 3 μήνες υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων άνθρακα.

Από την υγρασία στην κουζίνα, ο απορροφητήρας χωρίς τον αεραγωγό δεν προστατεύει - δεν αφαιρεί τον ατμό.

Ένα άλλο σχετικό μειονέκτημα - αυτές οι κουκούλες κουζίνας δημιουργούν περισσότερο θόρυβο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το κενό αρκετά χαριτωμένα - κουκούλες κουζίνας μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Κατά το υπόλοιπο διάστημα, ο θόρυβος δεν θα ενοχλεί κανέναν, αφού η κουκούλα θα απενεργοποιηθεί.

Τύποι κουκούλες χωρίς αγωγό

Οριζόντια κουκούλα χωρίς σωλήνα θα είναι μια εξαιρετική λύση αν η κουζίνα είναι μικρή και οι τοίχοι κρεμασμένοι με τα πάνω ντουλάπια Οι κατακόρυφες κουκούλες είναι οι καλύτερες για μια μεγάλη κουζίνα

Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν από γυαλί, μέταλλο και άλλα υλικά. Εξαιρετικά αισθητική εμφάνιση χρωμίου.

Το σχήμα της κουκούλας μπορεί να είναι οριζόντια και κάθετη. αρθρωτή και ενσωματωμένη. Ενσωματωμένα είναι βολικά στο ότι καθιστούν δυνατή την απόκρυψη τους από τα μάτια και να μην χαλάσει την εμφάνιση του εσωτερικού, ειδικά όταν πρόκειται για στυλιζαρισμένες αρχαιότητες. Πολύ βολικό από αυτή την άποψη είναι η τηλεσκοπική κουκούλα, η οποία μπορεί να παραταθεί για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και αφαιρείται και πάλι από τα μάτια.

Πώς να επιλέξετε σωστά μια κουκούλα χωρίς αγωγό

Μπορείτε να σηκώσετε την κουκούλα της κουζίνας σας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι το ίδιο με το πλάτος της πλάκας.
 • Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ισχύ - είναι σημαντικό ότι η κουκούλα μπορεί να κάνει 6 ανταλλαγές αέρα ανά ώρα. Υπολογίστε την απαιτούμενη ισχύ μπορεί να είναι ανεξάρτητα - γι 'αυτό ο όγκος της κουζίνας πολλαπλασιάζεται με 6-10.

Οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς επιτρέπουν, με ελάχιστη προσπάθεια, να παρέχεται καθαρός αέρας κουζίνας. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε το σωστό μοντέλο που ταιριάζει στο εσωτερικό και το ικανοποιεί από πλευράς ισχύος.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

 • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
 • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
 • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
 • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
 • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
 • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

 • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
 • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
 • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

Πώς να επιλέξετε;

Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

 • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
 • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
 • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
 • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
 • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
 • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Κουκούλες χωρίς βρύση: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο με φίλτρο άνθρακα

  Οι κουκούλες είναι χρήσιμες στις συσκευές κουζίνας που βοηθούν να απαλλαγούμε από αιθάλη, καπνό και οσμές. Μπορούν να είναι με ή χωρίς τρύπημα, με φίλτρο άνθρακα ή λίπους. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για τη δημοτικότητά του, αλλά και για ανατροφοδότηση πελατών.

  Η κουκούλα στο σπίτι είναι συχνά εγκατεστημένη στην κουζίνα: βοηθά να απαλλαγούμε από τον ατμό, τον καπνό και τη μυρωδιά, τον καθαρισμό του αέρα. Με αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και ανοιγμένα παράθυρα, αλλά οι κουκούλες είναι πιο βολικό και λειτουργικό.

  Ποιες είναι οι κουκούλες

  Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

  1. Πατήστε ή ρέει: αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα, τραβώντας τον προς το δρόμο ή στον αεραγωγό. Ο νωπός αέρας προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις.
  2. Ανακύκλωση: περνούν τον αέρα μέσω φίλτρων, καθαρίζουν και "δίνουν" πίσω. Ο αέρας περνά μέσα από έναν κύκλο.

  Προσοχή παρακαλώ! Παρόλο που οι απογυμνωτές είναι αποτελεσματικότεροι, δεν μπορούν πάντοτε να εγκατασταθούν λόγω της αδυναμίας να ενταχθούν στον αγωγό.

  Πλέον συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε κουκούλες με δύο τρόπους λειτουργίας - βρύση και κυκλοφορία. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις επιλογές εφαρμογής για κάθε μοντέλο.

  Το εκχύλισμα αφαιρεί αποτελεσματικά τον ατμό, τον καπνό και την οσμή

  Η μέθοδος καθαρισμού διακρίνει:

  1. Φίλτρα λίπους: αυτό είναι ένας τραχύς καθαρισμός του αέρα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από αιθάλη και βρωμιά. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την κουκούλα και τον αγωγό από τη βρωμιά. Μπορούν να είναι μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα, διαφορετικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής - ακρυλικό, χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα.
  2. Φίλτρα άνθρακα: αυτός είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός του αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, δηλαδή η δράση τους δεν έχει ως στόχο την προστασία της συσκευής, αλλά στον καθαρισμό του αέρα. Σε αντίθεση με το λίπος, τα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: αντικαθίστανται πλήρως όταν λήξει η διάρκεια ζωής.

  Μπορούν επίσης να συνδυαστούν.

  Οι επιλογές διαμονής είναι:

  1. Οριζόντια: συνήθως στερεώνεται πάνω από το ίδιο το πιάτο.
  2. Κάθετα: βρίσκονται στον τοίχο.

  Με το σχεδιασμό, τα μοντέλα χωρίζονται σε:

  1. Ενσωματωμένο: το πιο βολικό και οικονομικό?
  2. Αναρτήθηκε: μπορεί να έχει συρόμενα πλαίσια που αυξάνουν την επιφάνεια εργασίας.
  3. Νησί: είναι σταθερά στην οροφή και "κολλάει" κάτω.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης με ένα φίλτρο άνθρακα

  Αυτά τα μοντέλα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

  1. Δυνατότητα εγκατάστασης της κουκούλας σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς δεν απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με τον αγωγό.
  2. Η ικανότητα να καθαρίσετε εντελώς τον αέρα από τον καπνό και τις οσμές.
  3. Η απουσία της ανάγκης για νέες μερίδες αέρα: οι επιλογές εκτροπής απομακρύνονται εντελώς από τον αέρα, χωρίς να δίνουν σε αντάλλαγμα.
  4. Εξοικονόμηση χώρου, η δυνατότητα να χτίσει σε έπιπλα, για παράδειγμα, να επισυνάψετε στο κάτω μέρος του ντουλαπιού?
  5. Διατήρηση της θερμότητας και, ως εκ τούτου, εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση: ο αέρας δεν πηγαίνει έξω και δεν αντικαθίσταται από ένα κρύο, που απαιτεί θέρμανση.
  6. Εύκολη εγκατάσταση: αυτό συνδέεται επίσης με την έλλειψη της ανάγκης σύνδεσης με τον αγωγό.
  7. Χαμηλό κόστος.

  Η αντικατάσταση φίλτρων κάθε 3-5 μήνες απαιτείται

  Τα μειονεκτήματα είναι η πιο θορυβώδης εργασία και η ανάγκη αλλαγής φίλτρων. Το τελευταίο πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 μήνες, ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της συστάσεις: για παράδειγμα, η Bosch, η Falmec και άλλοι προσφέρουν αντικατάσταση μόνο μία φορά το χρόνο.

  Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

  Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

  1. Διαστάσεις της "περιοχής εργασίας" μέσω της οποίας θα περάσει ο αέρας: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μια πλάκα. Είναι καλύτερα αν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
  2. Παραγωγικότητα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο αέρας διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Ο κανόνας είναι 12 περάσματα. Υπολογίστε αυτήν την τιμή με τον τύπο: (ο όγκος της κουζίνας) * (ύψος οροφής) * 12.

  Παράδειγμα: με κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,7 μέτρων, η ελάχιστη ισχύς εξόδου θα είναι: 12 * 2,7 * 12 = 388,8 κύβος / ώρα.

  Προσοχή παρακαλώ! Αυτός ο τύπος θεωρεί την ελάχιστη επιτρεπτή ισχύ, για να προσδιορίσει το βέλτιστο είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά 30%.

  1. Απαιτήσεις για την αντικατάσταση φίλτρων: πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν. Εάν το απόσπασμα χρησιμοποιείται σπάνια, για παράδειγμα, είναι εγκατεστημένο στη χώρα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περίοδο, αλλά όχι πολύ?
  2. Η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας: αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν 2-3 τρόποι λειτουργίας.
  3. Παρουσία φωτισμού: θα βοηθήσει να φωτίσει μόνο ένα πιάτο?
  4. Πρόσθετες λειτουργίες: αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική οθόνη, η οποία εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ότι το χρονόμετρο και έξω από το καπό (επιτρέπει την τακτική «αερισμό» κουζίνα), έναν αισθητήρα φίλτρου (έκθεση για την ανάγκη αντικατάστασης)?
  5. Κατασκευαστής: καλύτερα να παραμείνετε σε δημοφιλείς και κοινοί κατασκευαστές, έτσι ώστε αν έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης ή να βρείτε μέρη.
  6. Κόστος: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η κουκούλα, αλλά εάν δεν χρειάζονται, μην πληρώνετε υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, τα φτηνά μοντέλα είναι συχνά κατασκευασμένα από υλικά κακής ποιότητας και είναι γρήγορα φραγμένα.
  7. Κριτικές: έχοντας σταματήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε εκ των προτέρων τις κριτικές των ιδιοκτητών. Είναι πιθανό αυτή η έκδοση να έχει "υποβρύχιες" πέτρες.

  Όσο περισσότερες λειτουργίες στην κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή

  Δημοφιλή μοντέλα

  Μεταξύ όλων των επιλογών, τα ακόλουθα είναι δημοφιλή:

  1. "Jetair Aurora LX / GPX / F / 60": αυτό είναι ένα φθηνό ενσωματωμένο μοντέλο. Διαθέτει δύο τύπους επεξεργασίας αέρα (κυκλοφορία και ανάσυρση), έχει μάλλον υψηλή απόδοση, παρά έναν κινητήρα - 700 m3 / h. Τα φίλτρα είναι επίσης δύο - κάρβουνο και λίπος, υπάρχουν λαμπτήρες φωτισμού αλογόνου, ένας δείκτης μόλυνσης φίλτρου?
  2. "Gorenje BHP623E10W": η σλοβενική εταιρεία προσφέρει τη φθηνή επιλογή της. Προσφέρει δύο επιλογές επεξεργασίας και δύο φίλτρα, έναν κινητήρα και τρεις ταχύτητες. Ωστόσο, η απόδοση του μοντέλου είναι πολύ χαμηλότερη - μόνο 325 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας.
  3. «Ζιγκμούντ Shtain K61 B ": Πρόκειται για μια κεκλιμένη κουκούλα, η οποία πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα (650 κυβικά μέτρα την ώρα), χειριστήριο αφής, 3 ταχύτητες και λάμπες, και υπάρχει επίσης μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την ροή αέρα. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου (σχεδόν 10 dB λιγότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά δεν υπάρχει δείκτης ρύπανσης φίλτρου.
  4. "Elikor Davoline 60": ένα άλλο ήσυχο, αλλά χαμηλής ισχύος μοντέλο (χωρητικότητα 290 κυβικών μέτρων ανά ώρα). Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας και μία λάμπα. Το σύνολο του συστήματος κρέμεται, πάχους 15 cm.
  5. "Korting KHC 61080 GW": ένα πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο με χωρητικότητα 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι ιδανικό για τον αερισμό μεγάλων, διασυνδεδεμένων δωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, η "χρήσιμη περιοχή" είναι υπό γωνία. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες, λαμπτήρες, βαλβίδα αντεπιστροφής, δείκτης ρύπανσης. Ο έλεγχος γίνεται με οθόνη αφής και πίνακα ελέγχου.
  6. "Beko CWB 9610 X": ένα άλλο μοντέλο τοίχου, αλλά ήδη "προεξέχον" πάνω από τη σόμπα. Η παραγωγικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα την ώρα, η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή, ο έλεγχος είναι μηχανικός. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες και δύο λάμπες, το μοντέλο δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.

  Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης με φίλτρο άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ευκολίας εγκατάστασης και αποδοτικότητας τους. Όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τιμή και τις επιδόσεις, αλλά και στα σχόλια των πελατών. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του μοντέλου πριν από την αγορά.

  Επιλέξτε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

  Ο απορροφητήρας κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι καλύτερο να ρέει (με αεραγωγό) σε αισθητικούς και πρακτικούς όρους. Μετά από όλα, με αυτόνομο μηχανισμό εργασίας δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται οι επικοινωνίες. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς αγωγό εξαερισμού και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε την κουζίνα χωρίς να χρειάζεται να δέσετε τη θέση της πλάκας.

  Σε μια ευρύχωρη κουζίνα ή σαλόνι-κουζίνα με τέτοιο εξοπλισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού. Για παράδειγμα, ρυθμίστε την εστία και την κουκούλα ακριβώς στη μέση του δωματίου.

  Κουζινέζικη κουζίνα με κατακόρυφη κουκούλα χωρίς αγωγό στερεωμένη στην οροφή Αναρτήθηκε στην οροφή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

  Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού είναι χτισμένος σε σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

  1. το πρώτο επίπεδο (εξωτερικό) είναι μια παγίδα λίπους μιας χρήσης ή μιας επαναχρησιμοποιούμενης. Σε αυτό το στάδιο, η σύλληψη σωματιδίων λίπους και αιθάλης. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα που δεν χρειάζονται αντικατάσταση είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά πλέγματα από αλουμίνιο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αντικατάσταση μιας χρήσης - από μη υφασμένα, χαρτί, sintepon, ακρυλικό.
  1. δεύτερο επίπεδο - φίλτρο άνθρακα. Εξαιρετικός απορροφητικός - ενεργοποιημένος άνθρακας, εκτελεί το καθήκον του καθαρισμού του αέρα από ξένες οσμές.

  Μηχανισμός καθαρισμού αέρα (ανακύκλωσης)

  Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, αρκεί να το συνδέσετε στο δίκτυο.

  Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακα αφής, όπου οι δείκτες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας, την κατάσταση του φίλτρου και την ανάγκη αντικατάστασης.

  IKEA κουκούλα με τη δυνατότητα να χτυπήσει στο κανάλι ή την ανακυκλοφορία

  TOP-3 καλύτερα μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

  Δώστε προτίμηση σε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα. Οι ακόλουθες μάρκες έχουν καλά χαρακτηριστικά και κριτικές:

  Η εταιρεία προμηθεύει την αγορά με κουκούλες από το 1995 και σήμερα το μερίδιο της προμήθειας από την Elikor στο συνολικό όγκο είναι ήδη περίπου 25%. Η ποιότητα των προϊόντων τους υποστηρίζεται από το πιστοποιητικό GOST.

  • Weissgauff
  Κουζίνα ενσωματωμένη κουκούλα Weissgauff TEL 06 TC WH. Η τιμή είναι 6 990 ρούβλια.

  Η γερμανική ποιότητα των προϊόντων αυτής της μάρκας μιλάει για τον εαυτό της. Οι αγοραστές προσελκύονται από μια λογική τιμή για αυτή την ποιότητα, καθώς και την υπηρεσία. Η εταιρεία διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο κέντρων εξυπηρέτησης στη Ρωσία και την ΚΑΚ.

  • Gorenje
  Μοντέλο Gorenje WHT 621 E5X. Η τιμή είναι 15 590 ρούβλια.

  Αυτό το εμπορικό σήμα από τη Σλοβενία ​​πωλεί τον εξοπλισμό του σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  1. Προωθεί τη διατήρηση της ισορροπίας της ανταλλαγής αέρα.

  Όταν υπάρχουν αγωγοί αέρα, εισάγεται αέρας στον άξονα εξαερισμού, αλλά δεν υπάρχει ανάκρουση του καθαρού αέρα. Ως εκ τούτου, η προϋπόθεση για το σχέδιο με μια βρύση στον εξαερισμό είναι η πιθανότητα καθαρού αέρα από το δρόμο.

  1. Διατηρεί το καθεστώς θερμοκρασίας. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα με σφραγισμένα διπλά τζάμια, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για τους κατοίκους των ψυχρών περιοχών.
  1. Μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να μεταφέρετε το ηλεκτρικό πλακίδιο σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, χωρίς να συνδέεται με τη θέση της εξόδου αερισμού.
  1. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αγωγό αερισμού.
  2. Ορισμένες επιλογές είναι πολύ συμπαγείς, όχι ογκώδεις και θα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.
  1. Εύκολη συναρμολόγηση χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  1. Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα άνθρακα και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα. Ανάλογα με τη συχνότητα του μαγειρέματος, η ένταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η συχνότητα αντικατάστασης είναι 3-6 μήνες, όλα ανεξάρτητα.

  Μεταξύ των ανασκοπήσεων στα μοντέλα κυκλοφορίας των αποσπασμάτων, μπορεί κανείς να βρει καταγγελίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Στην πραγματικότητα, με μια κοινή βάση σύγκρισης (ίση ισχύ, αποδοτικότητα κ.λπ.), και τα δύο μοντέλα αντικειμενικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Άλλες αιτίες ψευδούς δυσαρέσκειας μπορεί να είναι οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες (με ανεπαρκείς επιδόσεις) ή η ακατάλληλη εγκατάσταση (μακριά από τη σόμπα).

  Το μειονέκτημα έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα, τα οποία μετά τη λήξη της ωφέλιμης ζωής τους απλώς απορρίπτονται, συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βγει ότι η κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό, λαμβάνοντας υπόψη τη συντήρησή του, θα είναι ακριβότερη στο μέλλον, αν και αρχικά η τιμή του είναι πάντα χαμηλότερη από την κουκούλα με το σωλήνα.

  1. Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι πιο θορυβώδες από μια κουκούλα με ένα σωλήνα.

  Τύποι κουκούλες χωρίς βρύση

  Ανά τύπο κατασκευής:

  • ενσωματωμένο. Ο εξοπλισμός είναι κρυμμένος στο περίβλημα, και πάνω από την πλάκα είναι μόνο το κάτω μέρος του. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης αρκετός χώρος στο ντουλάπι για την αποθήκευση πιάτων.

  Οι συμβατικές κουκούλες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και τύπο

  • επίπεδη οριζόντια ή γείσο. Τέτοιες επιλογές είναι μικρές σε μέγεθος, λακωνικές. Εργονομική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.
  Οι αυτόνομες κουκούλες χωρίς σωλήνα είναι σχεδόν αόρατες στο εσωτερικό

  • θολωτό. Αυτά είναι, κατά κανόνα, τρισδιάστατα μοντέλα που θα φαίνονται καλά σε μια μεγάλη κουζίνα.
  • με κλίση. Τέτοια μοντέλα είναι στερεωμένα στο τοίχωμα υπό γωνία. Μεταξύ της ανακύκλωσης είναι σπάνια, αλλά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
  • γωνιακό. Αμέσως τονίζει την προσοχή, αλλά έχει υψηλό κόστος.

  Με τη μέθοδο στερέωσης:

  • τοίχο. Είναι στερεωμένα στον τοίχο.
  • ανώτατο όριο. Τοποθετείται στην οροφή και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στη μέση του δωματίου, για παράδειγμα, με τη διάταξη του νησιού της κουζίνας.

  Μέσω της διοίκησης:

  • κουμπί?
  • με απομακρυσμένη ενεργοποίηση. Σε αυτά τα μοντέλα υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο.
  • με την αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της αυτόματης μεταγωγής και χρονισμού.

  Τρεις λόγοι για την επιλογή μοντέλων χωρίς αγωγό

  1. αισθητικής είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο η κουζίνα χωρίς επικοινωνίες φαίνεται πιο ελκυστική.
  2. αν θέλετε μια ασυνήθιστη διάταξη, για παράδειγμα, μια διάταξη νησιού και η σόμπα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μακριά από τον αγωγό εξαερισμού.
  3. αν στο σπίτι για κάποιο λόγο ο αέρας εξαερισμού δεν λειτουργεί καλά ή δεν λειτουργεί καθόλου, δεν υπάρχει κανάλι, η κανονική ανταλλαγή μολυσμένου και καθαρός αέρας διαταράσσεται.

  Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε.

  1. Η κουκούλα στις διαστάσεις της πρέπει να καλύπτει την εστία

  Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι 50 cm, 60 cm, τα οποία αντιστοιχούν στο τυποποιημένο πλάτος της πλάκας.

  Αλλά μπορείτε να βρείτε επιλογές για τις συνολικές εστίες 90 cm, 120 cm.

  Ευρεία καυσαερίων με μηχανισμό ανακύκλωσης

  1. Πριν από την αγορά, υπολογίστε την απαιτούμενη παραγωγικότητα για την κουζίνα σας: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας, το ύψος του δωματίου και το συντελεστή 12 (εάν υπάρχει συντελεστής εστίας αερίου 20). Με την υπολογισμένη παράμετρο, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει σωστά τους όγκους μαγειρέματος και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα.

  Υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον υπολογισμό της βέλτιστης ισχύος (φωτογραφία παρακάτω).

  2. Άνετο επίπεδο ήχου της κουκούλας - 40 dB

  Όσο ισχυρότερη είναι η ανάσυρση, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του θορύβου. Αυτή η παράμετρος μπορεί να βρεθεί στα έγγραφα στη συσκευή ή να διευκρινιστεί από τον πωλητή-σύμβουλο κατά την αγορά.

  1. Επιλέξτε κουκούλες με ένα πλέγμα μεταλλικών φίλτρων που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

  Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία μπορούν να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω.

  Πώς να το κάνετε αποτελεσματικά χωρίς χημεία, δείτε στο βίντεο:

  Θα εξυπηρετούν εξίσου με την κουκούλα.

  Το χαρτί, τα μη υφασμένα και άλλα φίλτρα μίας χρήσης είναι βραχύβια, δεν μπορούν να πλυθούν και να εφαρμοστούν ξανά. Επομένως, η πρώτη επιλογή είναι πιο πρακτική και οικονομικότερη.

  Χαρακτηριστικά κουζινών κουζίνας που δεν διαθέτουν σωλήνα για την αφαίρεση του αέρα

  Η ανακυκλοφορία της σύγχρονης κουκούλας χωρίς αγωγό εντυπωσιάζει με την ευελιξία της. Η αρχή της λειτουργίας του περιλαμβάνει τον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα μετά την αναρρόφηση μέσω της διόδου μέσω των φίλτρων.

  Σύστημα φιλτραρίσματος

  Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με δύο τύπους φίλτρων.

  Ο άνθρακας βασίζεται στη χρήση ενεργού άνθρακα με τη μορφή κόκκων, τα οποία απορροφούν ξένες γεύσεις. Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για περίπου δύο μήνες, και στη συνέχεια απαιτείται αντικατάσταση.

  Η κατανάλωση λίπους παρέχει καθυστέρηση σε μικροσκοπικά σωματίδια λίπους και αιθάλης, εμποδίζοντας τους να διεισδύσουν άμεσα στον μηχανισμό. Η παρουσία του επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του σχεδίου. Η λειτουργική κουκούλα χωρίς βρύση είναι εξοπλισμένη με διαφορετικούς τύπους τέτοιων φίλτρων:

  • επαναχρησιμοποιήσιμα από διάτρητο λεπτό αλουμίνιο, αρκετά ιδιότροπο και απαιτούν φροντίδα στη φροντίδα. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά με λειαντικά υλικά πλήρωσης.
  • τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα από ακρυλικές ίνες πρέπει να πλένονται, να μην συμπιέζονται έντονα για να αποφευχθούν παραμορφώσεις.
  • προϊόντα μιας χρήσεως φίλτρο - Οι από βάτες πολυεστέρα, χαρτί ή μη υφασμένο ύφασμα πάνω στην επιφάνεια σημειώνονται επί της οποίας και μόνο μπορεί να καθορίσει την καλύτερη διάστημα λειτουργίας του, να αντικαταστήσει το χρόνο.

  Κριτήρια επιλογής

  Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση μιας κουκούλας χωρίς σωλήνα για να το στερεώσετε ανεξάρτητα χωρίς πρόβλημα, τότε στο προκαταρκτικό στάδιο είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ποιος τύπος είναι προτιμότερος.

  1. Οι επίπεδες κουκούλες μπορούν να είναι κάθετες και οριζόντιες.
  2. Κομψά μοντέλα εμφάνιση χρώμιο, και επίσης από αλουμίνιο ή γυαλί.
  3. Ενσωματωμένοι τύποι κουκούλες είναι τοποθετημένοι σε ένα ντουλάπι του ακουστικού ανώτερης βαθμίδας ή σε μια θέση πίσω από το διακοσμητικό μπροστινό πλαίσιο.
  4. Τηλεσκοπικό είδους ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση λειτουργίας είναι κρυμμένο στο ντουλάπι, και προβάλλουν μόνο όταν η ανάγκη για αυτό.

  Εφιστάται η προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς βρύση, ορισμένες παράμετροι της οποίας επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τις διαστάσεις της εστίας.

  • Το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τις διαστάσεις της πλάκας.
  • Ο μέσος συντελεστής ισχύος με ένα υποχρεωτικό αποθεματικό απόθεμα μπορεί να υπολογιστεί, δεδομένου του δωδεκαπλάσιου κύκλου εργασιών της ανταλλαγής αέρα. Για να γίνει αυτό, ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται επί δώδεκα.
  • Για να μην υποφέρετε από ενοχλητικό θόρυβο του καλύμματος εργασίας, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι η έντασή του είναι άμεσα ανάλογη με την ισχύ. Ως εκ τούτου, σε ένα μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να προσπαθήσει να θέσει μια υπερβολικά ισχυρή συσκευή. Μπορείτε να βρείτε όλες τις παραμέτρους από έναν σύμβουλο στο κατάστημα ή μελετώντας προσεκτικά τις οδηγίες. Το αποδεκτό επίπεδο θορύβου περιβάλλοντος είναι 40 dB.

  Οι πιο λειτουργικοί είναι οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς, με οπίσθιο φωτισμό και εξοπλισμένο με διακόπτη ταχύτητας. Τα πιο διάσημα και ακριβά προϊόντα διακρίνονται από μια κομψή οθόνη που αντικατοπτρίζει τη λειτουργία απόδοσης. Επίσης, ρυθμίζουν το ενσωματωμένο ρολόι, τους αισθητήρες αυτόματης απενεργοποίησης και το χρονοδιακόπτη.

  Πλεονεκτήματα και πιθανά μειονεκτήματα

  Μεταξύ των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων της σχεδίασης χωρίς βρύση στην κουζίνα υπάρχουν διάφοροι δείκτες:

  • δεν παράγει πρόσθετα φορτία στο σύστημα εξαερισμού.
  • δεν απαιτεί διάτρηση ειδικών οπών κατά την εγκατάσταση.
  • λειτουργεί τέλεια σε σπίτια όπου ο εξαερισμός είναι αδύναμος ή καθόλου ·
  • σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μια σόμπα ή μια καινοτόμο εστία οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νησιού.
  • πολλοί προσελκύονται από την απλή εγκατάσταση μιας κουκούλας χωρίς σωλήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι απαραίτητο μόνο να το στερεώσετε στη σωστή θέση και να το ενεργοποιήσετε.
  • προβλέπει τη δυνατότητα απλής συντήρησης φίλτρων επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων και αντικατάστασης των εφάπαξ αναλόγων που εξυπηρετούν την κανονιστική περίοδο.
  • Μην δημιουργείτε ενοχλητικό υπόβαθρο θορύβου στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • να ταιριάζει απόλυτα στις ποικίλες στιλιστικές λύσεις του χώρου της κουζίνας.
  • Το μικρό βάρος της συσκευής εξαλείφει σημαντικά φορτία στις επιφάνειες στις οποίες είναι συνδεδεμένες.
  • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνότερα από τα απορροφητικά και ταυτόχρονα καθαρίζουν τον αέρα της κουζίνας, δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα.

  Το κύριο μειονέκτημα της κουκούλας χωρίς αγωγό είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν συχνή αντικατάσταση φίλτρων, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος.

  Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η απόδοση καθαρισμού σε σχέση με το σύστημα ροής σε αυτό το είδος είναι χαμηλότερη. Παρέχει κυρίως απορρόφηση σωματιδίων αιθάλης και λίπους, χωρίς να επηρεάζεται η μείωση της υγρασίας, και σημειώνεται επίσης η ομοιομορφία των εξωτερικών μορφών.

  Οι πιο γνωστές μάρκες των κουκούλες

  Οι ποιοτικοί κουκούλες χωρίς βρύση προσφέρουν πολλές αξιόπιστες και μακράς διαρκείας εταιρείες:

  • Τα προϊόντα της Ariston κατακτά γρήγορα την καταναλωτική αγορά, εξασφαλίζοντας άψογη λειτουργική ανθεκτικότητα.
  • Οι σύγχρονες λειτουργικές επιλογές που παρέχονται στις κουκούλες "Integra" επιτρέπουν να μην απογοητευτείτε από την εργασία τους στον καθαρισμό του αέρα.
  • Η γνωστή και πολύτιμη γερμανική ποιότητα των προϊόντων Bosch σε ολόκληρο τον κόσμο γίνεται η εγγύηση για συνεχή παροχή καθαρού αέρα στην κουζίνα.
  • Δεν είναι κατώτερη από τη μεγαλοπρέπεια του σχεδιασμού και της αξιοπιστίας της κατασκευής, καθώς και από έναν άλλο γερμανό κατασκευαστή "Zigmund-Shtain".

  Η σειρά των μοντέρνων κουζινών για κουζίνες χωρίς αεραγωγούς διευρύνεται συνεχώς και στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε προϊόντα άλλων αξιόπιστων εταιρειών. Αυτό επιτρέπει την επιλογή μιας κατάλληλης συσκευής.