Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Ενισχυτής βύθισης καμινάδας

Όταν λειτουργεί ο φούρνος, το τζάκι ή ο λέβητας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών κατοικιών σημειώνουν σημαντική υποβάθμιση της διαδικασίας καύσης.

Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε αλλαγή στις παραμέτρους έλξης. Για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά ποιότητας, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή τάσης καμινάδας, ο οποίος, χάρη στην απλότητα του σχεδιασμού, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Οι λόγοι για την υποβάθμιση της έλξης

Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της υποβάθμισης της έλξης. Επομένως, πρώτα από όλα, ελέγχεται η γενική κατάσταση της καπνοδόχου και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία του συστήματος.

Αυτό γίνεται πολύ εύκολα. Κατ 'αρχάς, ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης είναι εντελώς απενεργοποιημένο, μετά από το οποίο η ποσότητα αιθάλης μετριέται στην καπνοδόχο μέσω ενός μακριού καθετήρα. Αυτή η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 mm.

Οι αιτίες ανεπαρκούς βυθίσματος στην καμινάδα υποδιαιρούνται υπό όρους σε 2 ομάδες: εξωτερικοί παράγοντες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του σχεδιασμού:

 • τη χρήση των δίδων, των αγκώνων κατά μήκος του καναλιού καπνού, παρακάμπτοντας τους φραγμούς που δημιουργούν αεροδυναμική αντίσταση.
 • λανθασμένη εγκατάσταση και ρύθμιση του αποσβεστήρα.
 • λανθασμένο ύψος και διάμετρος της καμινάδας, η οποία δεν πληροί τις απαιτήσεις των κατασκευαστών λέβητων θέρμανσης ή θέρμανσης νερού.

Οι εξωτερικοί παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • την τοποθέτηση της έξοδο ρεύματος κάτω από την κορυφογραμμή της οροφής, η οποία υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε έλξη "ανατροπής".
 • η παρουσία κοντά στην καπνοδόχο μεγάλων αντικειμένων που σχηματίζουν μια περιοχή αυξημένης πίεσης ή αντίστροφα.
 • επικράτηση στην περιοχή των ανέμων με μεγάλη δύναμη ή το αντίστροφο της ηρεμίας,

Όλα αυτά μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στη δύναμη έλξης και να δημιουργήσουν πρόσθετη αντίσταση, μειώνοντας έτσι το επίπεδό του. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα μέτρα για να ενισχυθεί ή να σταθεροποιηθεί το σχέδιο έτσι ώστε ο κλίβανος ή ο λέβητας να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Μέθοδοι και συσκευές

Για την κανονική λειτουργία της καμινάδας, η ανερχόμενη ροή πρέπει να έχει πίεση της τάξης των 10-20 Ρα. Για να προσδιοριστεί το επίπεδο έλξης, χρησιμοποιούνται ανεμόμετρα και με βάση τις αναγνώσεις τους και τα αποτελέσματα της καύσης καυσίμου, λαμβάνεται απόφαση για αύξηση ή μείωση του βυθίσματος.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το πώς να φέρετε τον πόθο σε συμμόρφωση με τους κανόνες:

 1. την επιμήκυνση της καμινάδας.
 2. χρήση ειδικών εργαλείων ·
 3. τη χρήση ηλεκτρικών εξαντλητών καπνού ·
 4. σταθεροποιητές έλξης.

Επέκταση καμινάδας

Ο ευκολότερος τρόπος για την εξάλειψη μιας χαμηλότερης ώσης είναι η επιμήκυνση του σωλήνα καμινάδας. Λόγω της αύξησης της διαφοράς μεταξύ των επιπέδων της εξόδου της καμινάδας και του λέβητα, η διαφορά στην προς τα πάνω ροή αυξάνεται επίσης. Για παιπάλη σωληνάριο συλλογής το πιο κατάλληλο ύψος είναι 5-6 μέτρα σε συμμόρφωση με μια ελάχιστη απόσταση μεταξύ του κατακόρυφου τμήματος της καμινάδας και του κλιβάνου ή λέβητα, και την απουσία όλων των πιθανών περιορισμών γόνατο και προκαταλήψεις άξονες.

Με την παρουσία υψηλών στεγών ή την παρουσία μεγάλων αντικειμένων κοντά στο σπίτι, που επιδεινώνουν σημαντικά την πρόσφυση, αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Ωστόσο, σε πολύ υψηλό επίπεδο ώσης καμινάδα μπορεί να υπερβαίνει κατά πολύ την επιθυμητή τιμή, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας θα απελευθερωθεί στο περιβάλλον, αντί να δαπανάται για τη θέρμανση χώρων. Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιούνται ειδικοί αποσβεστήρες, μέσω των οποίων μειώνεται ο όγκος του αποσυρόμενου αερίου.

Deflectors

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των ροών αέρα για την ενίσχυση του βύθισης στον σωλήνα καπνού ή αεραγωγού. Ο εκτροπέας μεταφράζεται ως διάταξη καθοδήγησης, ένας ανακλαστήρας. Το όνομα καταρχήν περιγράφει πλήρως τον σκοπό και τη λειτουργικότητά του.

Όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός, τόσο πιο αποδοτικό, καθώς τα ρεύματα που αντανακλώνται από την οροφή και τον πλευρικό άνεμο αυξάνουν την πρόσφυση και απορροφούν τον καπνό από το σωλήνα. Ο εκτροπέας, ακόμα και στον αέρα, δεν αποκλείει την ανατροπή της ώσης, αλλά είναι αναποτελεσματική στην ηρεμία. Το μοντέλο του ενισχυτή ρεύματος καπνοδόχου θα πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο για το μέγεθος του καναλιού καπνού, αλλά και για το αναμενόμενο φορτίο ανέμου.

Εάν υπάρχει μια επιθυμία, ένα φύλλο από γαλβανισμένο σίδερο, ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων, αυτοσχέδια υλικά και ακόμη και δευτερεύουσες δεξιότητες στην εργασία με μέταλλο, μπορείτε να κάνετε μια τέτοια συσκευή μόνοι σας.

Για την κατασκευή της συσκευής που χρειάζεστε:

 1. gon;
 2. ρουλέτα;
 3. ψαλίδια για μέταλλο ή βουλγαρικά.
 4. ξύλινο σφυρί?
 5. πριτσίνια.
 6. ηλεκτρικό τρυπάνι χειρός
 7. σύνολο ασκήσεων ·
 8. κοχλιωτές βίδες με αυτοκόλλητη βίδα με πρέσα 15 mm.
 9. κασσίτερο ή ψευδάργυρο 0,3-0,5 mm.
 10. υλικό εργαλείων για συνδετήρες.

Μετά από υπολογισμούς και εφαρμογή στα μεταλλικά περιγράμματα των εξαρτημάτων, εκτελούμε τα εξής:

 1. κόψτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.
 2. σβήστε το σώμα του ακροφυσίου και στερεώστε τις άκρες χρησιμοποιώντας βίδες ή πριτσίνια.
 3. Συλλέξτε και συνδέστε τους δύο κώνους της συσκευής.
 4. πριν τη συναρμολόγηση της ομπρέλας πρέπει να εγκατασταθεί στις χαμηλότερες καρφιά κώνου για την προσάρτηση αυτό στο γενικό σώμα, και αν η εγκατάσταση θα πρέπει να διενεργείται στα πόδια, που μπορεί να κλειδωθεί από έξω με τα καρφιά.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι συνδέσεις του ενισχυτή ώσης στην καπνοδόχο πρέπει να είναι ισχυρές, καθώς μπορεί να εκτεθούν σε ισχυρούς ανέμους. Το βίντεο δείχνει πλήρως τη διαδικασία δημιουργίας του εκτροπέα με τα χέρια του.

Τέτοιοι ενισχυτές ρεύματος καμινάδας όχι μόνο ανέχονται καλά τα καπναέρια και τις υψηλές θερμοκρασίες καλά, αλλά και έχουν αντοχή στη διάβρωση και ανθεκτικότητα.

Weathervane

Ο weathervane είναι ένας άλλος ενισχυτής έλξης με αρκετά απλό σχεδιασμό χωρίς επιμήκυνση του σωλήνα καπνού και επίσης ανάλογα με τη δύναμη του ανέμου. Παρ 'όλα αυτά, αυτή η συσκευή, σε αντίθεση με αυτή που περιγράφηκε παραπάνω, πρακτικά δεν δημιουργεί αντίσταση στην ηρεμία. Μια μικρή πτέρυγα τοποθετείται στην κεφαλή, η οποία προστατεύει την άκρη της καμινάδας από τον άνεμο μόνο από την μία άκρη.

Χάρη στη βοηθητική λεπίδα και τοποθετώντας το απέναντι από το καθορισμό ανεμοδείκτη στην καμινάδα, η συσκευή κλείνει πάντοτε το στόμα των ρευμάτων αέρα, τα οποία ρέουν γύρω από αυτό, δημιουργεί αρνητική πίεση στην έξοδο, υπάρχει βελτιώνοντας έτσι σημαντικά ώσης. Οι κατασκευαστές προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές για τζάκια καύση ξύλου καμινάδες με ανεπαρκή ή ασταθή ώθηση σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή στη διαμόρφωση των δινών αέρα πάνω από dymovyvodyaschim καναλιού λόγω της δυσμενούς θέσης του σωλήνα.

Περιστροφικοί στρόβιλοι

Οι περιστρεφόμενοι στρόβιλοι είναι μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για να αυξήσει την ώθηση στην καμινάδα. Το ακροφύσιο στροβίλου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, περιστρέφεται μέχρι τη μία πλευρά, δημιουργώντας ένα κενό πάνω από το κανάλι καπνού, το οποίο αυξάνει την ώση.

Ο σχεδιασμός αυτού του ενισχυτή έλξης σας επιτρέπει να προστατεύσετε την καμινάδα από το να εισχωρήσει σε αυτό συντρίμμια, φύλλα, ιζήματα και άλλα πράγματα. Ένα χαρακτηριστικό του στροβίλου είναι ότι σε ήρεμο καιρικές συνθήκες δεν λειτουργεί στην εποχή μη-θέρμανσης εκτελείται εξόδου αέρα του αγωγού καυσαερίων, και υπό την παρουσία υψηλής ανέμου δημιουργεί αραίωσης και να αυξήσει ώση.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση παρόμοιων ενισχυτών ώσης στις καμινάδες καμίνων με καύση άνθρακα και τζάκια καύσης ξύλου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η θερμοκρασία των καυσαερίων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 150-250 ° C. Μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική για τα συστήματα φυσικού αερισμού και τους σωλήνες καπνού των λεβήτων θέρμανσης που λειτουργούν με καύσιμο αερίου.

Εξαντλητής καπνού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε σόμπες ή τζάκια καύσης ξύλου, επιτρέπεται η εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρικών αναρροφητών καπνού. Οι συσκευές αυτές είναι σχεδιασμένες για χρήση σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, την παρουσία τέφρας, συμπυκνωμάτων και άλλων προϊόντων καύσης. Παρόλα αυτά, απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτησή τους σε σωλήνες εξάτμισης καπνού από λέβητες στερεών καυσίμων, στους οποίους η θερμοκρασία των αερίων μπορεί να φτάσει τους 650-800˚C.

Τέτοιες συσκευές επιτρέπουν την πλήρη αυτοματοποίηση του καναλιού καπνοδόχου. Οι αισθητήρες ροής και θερμοκρασίας ρυθμίζουν την ένταση της περιστροφής της ηλεκτρικής κίνησης, διατηρώντας έτσι τη βέλτιστη πρόσφυση στο σύστημα.

Η επιλογή του τρόπου αύξησης της πρόσφυσης εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του καναλιού καπνού. Η χρήση όλων των παραπάνω συσκευών για την αύξηση του βυθίσματος στην καμινάδα είναι σχετική μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ήτοι: ο επιπολασμός των καιρικών συνθηκών στην περιοχή ή η αδυναμία εγκατάστασης ενός σωλήνα καπνού του απαιτούμενου μήκους.

Αναγκαστική εξάτμιση για το τζάκι με τα χέρια σας

Πώς να αυξήσετε την πρόσφυση στην καμινάδα με τα χέρια σας

Περιεχόμενο του άρθρου

Χαιρετώ τους ιδιοκτήτες των σόμπων, των τζακιών και άλλου εξοπλισμού θέρμανσης εξοπλισμένου με κλασική καμινάδα. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στους λόγους της ανεπαρκούς πρόσφυσης και του τρόπου εξάλειψής τους.

Το βύθισμα στην καμινάδα παρέχεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο σπίτι και στο δρόμο και επίσης λόγω της διαφοράς πίεσης στο κατώτερο και το πάνω μέρος του σωλήνα καμινάδας. Εάν δεν διαθέτετε ακριβό και ακριβές όργανο για τέτοιες μετρήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ανεμόμετρο, αλλά ο ελάχιστος ρυθμός ροής αερίου που μπορεί να μετρήσει είναι 1 m / s.

Στην ώθηση επιστροφής (είσοδος στην καμινάδα αέρα από το δρόμο) δείχνει τον καπνό από τη σόμπα στο σπίτι. Σε περίπτωση ανεπαρκούς χρώμα έλξης της φλόγας στον κλίβανο ενός σκούρο πορτοκαλί, και ο καπνός από την καύση και έσβησε αγώνα ή κερί δύσκολα πηγαίνει στην καμινάδα του τζακιού ή σόμπα είναι κρύα. Το χρυσό χρώμα της φλόγας αποτελεί ένδειξη της κανονικής ώθησης. Εάν το καύσιμο καίει με θόρυβο και με λευκή φλόγα - το βύθισμα είναι υπερβολικό.

Αιτίες κακής έλξης

Υπάρχουν αρκετοί κύριοι λόγοι για την κακή έλξη:

 • φράξει την καμινάδα (ένα στρώμα αιθάλης στους τοίχους κάνει το κανάλι πολύ στενό).
 • σφάλματα σχεδιασμού στην κατασκευή του κλιβάνου (πολλά εσωτερικά καμπύλα κανάλια για τη διέλευση προϊόντων καύσης, υπερβολικά μεγάλη καπνοδόχος, ανεπαρκές ύψος σωλήνων κ.λπ.) ·
 • απώλεια της στεγανότητας της καμινάδας.
 • "Αέρας" κάτω από μια ορισμένη κατεύθυνση του ανέμου, λόγω του γεγονότος ότι η άνω άκρη του σωλήνα είναι κάτω από την κορυφογραμμή ή κοντά σε ένα ψηλό κτίριο.
 • ατμοσφαιρικά φαινόμενα (χαμηλή πίεση, βροχόπτωση, ομίχλη κ.λπ.) ·
 • βύθισμα στο σπίτι.

Η εξάλειψη της κακής ώθησης εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος. Εάν ο καθαρισμός καυσαερίων και σφράγιση των τοίχων του δεν παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο σωλήνας μπορεί να εκτείνεται ελαφρά (με την επιφύλαξη των συνιστώμενες παραμέτρους για έναν υπάρχοντα κλίβανο), ή μία ειδική συσκευή αέρος καθοδήγησης, η οποία βοηθά στην αύξηση της πρόσφυσης - εκτροπέα περιστροφική πτερύγιο στροβίλου για ειδικές καμινάδα.

Η αρχή της λειτουργίας των αεροδυναμικών συσκευών είναι αρκετά απλή - χάρη σε αυτές, σχηματίζεται μια ζώνη χαμηλής πίεσης στο άνω άκρο του σωλήνα. Ο εκκενωμένος αέρας συμβάλλει στη δημιουργία της απαραίτητης πτώσης πίεσης για καλό εξαερισμό ακόμη και σε πολύ αδύναμους ανέμους. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές εμποδίζουν την εμφύσηση του αέρα και τη διείσδυση των ιζημάτων στην καπνοδόχο.

Εργαλεία και υλικά

Ωστόσο, το πιο συχνό πρόβλημα με την έλξη είναι η μόλυνση της καπνοδόχου και το γεγονός ότι θα πρέπει να την εξαλείψουμε:

 • ένα πινέλο από σκληρές τρίχες, με διάμετρο 50-300 mm (το μέγεθος επιλέγεται με βάση το εσωτερικό τμήμα του σωλήνα).
 • φορτίο για χαλάζι?
 • λεπτό μεταλλικό σχοινί.

Εάν η καμινάδα είναι κατασκευασμένο από τούβλα και την ανάγκη του να αποκαταστήσει την ακεραιότητα, θα πρέπει zagilzovat (εισάγεται μέσα στο σωλήνα από λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα με πλήρωση των κενών μεταξύ των τοιχωμάτων από τούβλα και την επένδυση μονωτή ανθεκτικά στη θερμότητα) ή μετατόπιση εντελώς. Στη δεύτερη περίπτωση θα απαιτηθεί:

 • τούβλο?
 • τσιμέντο, πηλό, άμμο.
 • δοχείο για την προετοιμασία κονιάματος τοιχοποιίας.
 • ικανότητα προ-εμποτισμού τούβλων.
 • σπάτουλες ·
 • επίπεδο ·
 • γραμμή.

Για να εγκαταστήσετε την αεροδυναμική συσκευή στον σωλήνα, ίσως χρειαστεί:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι με μια σειρά από τρυπάνια?
 • Στοιχεία στερέωσης (βίδες με αυτοκόλλητο για τούβλο ή μέταλλο, ανάλογα με το υλικό σωλήνων).
 • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.

Προσοχή παρακαλώ! Όλες οι εργασίες στην οροφή απαιτούν συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας! Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σχοινί ασφαλείας! Για να μην προκαλέσετε ζημιά στην επικάλυψη της στέγης, χρησιμοποιήστε ξύλινες σκάλες που προσκολλώνται στο πατίνι.

Καθαρίστε την καμινάδα με μια βούρτσα

Ο καθαρισμός της καμινάδας πραγματοποιείται σε καιρικές συνθήκες. Συνιστώ να κάνετε αυτή την εργασία στο τέλος της περιόδου θέρμανσης ή λίγο πριν ξεκινήσει.

Πρώτα απ 'όλα, τα ανοίγματα επιθεώρησης της καπνοδόχου ανοίγουν και καθαρίζονται. Είναι επιθυμητό να αφαιρεθούν από τα τοιχώματα μέγιστη αιθάλη στις ζώνες πρόσβασης. Στη συνέχεια, οι τρύπες θα πρέπει να είναι κλειστές, να αφαιρέσετε τους αποσβεστήρες και να πάτε στην οροφή για να καθαρίσετε το χείλος του σωλήνα.

Ένα φορτίο είναι αναρτημένο από το κάτω μέρος του χείλους, στερεωμένο σε μεταλλικό καλώδιο. Ολόκληρη η δομή χαμηλώνει στον σωλήνα καμινάδας και με τη βοήθεια των τοίχων καθαρίζονται από αιθάλη. Το καλύτερο είναι να συνεργαστείτε με έναν βοηθό, ο οποίος θα πει πότε η αιθάλη σταματά να ρίχνει στο φούρνο.

Εγκατάσταση αεροδυναμικής συσκευής

Οι εκτροπείς, οι ομπρέλες και άλλες συσκευές για την ενίσχυση της πρόσφυσης είναι συνήθως κατασκευασμένες από λεπτό φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα και είναι εξοπλισμένες με τυποποιημένες οπές για συνδετήρες. Για να τοποθετήσετε τη συσκευή, αρκεί να σημειώσετε τα σημεία τοποθέτησης, να ανοίξετε οπές στο επάνω μέρος μιας καμινάδας τούβλο ή μεταλλικό σωλήνα με ένα τρυπάνι και να τοποθετήσετε τους συνδετήρες.

Είναι κάπως πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα καπνού. Η ίδια η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην ίδια αρχή - στερεώνεται με βίδες στα τούβλα καμινάδας. Αλλά επιπλέον, απαιτείται η διεξαγωγή ενός ηλεκτρικού καλωδίου ανεμιστήρα μέσω της οροφής μέσω όλων των στρωμάτων του κέικ στέγης. Για να αποκαταστήσετε τη σφράγιση του στρώματος φραγμού ατμών, χρησιμοποιήστε μια κολλητική ταινία, στα σημεία όπου το καλώδιο περνά μέσα από τη στεγανοποίηση και το υλικό κατασκευής σκεπής, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε σφραγιστικό σιλικόνης που προορίζεται για υπαίθρια εργασία.

Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε μια καμινάδα φούρνου για να αυξήσετε το σχέδιο, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου η συσκευή θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά: μέταλλο ομπρέλα ή εκτροπής μπορεί πάγο επάνω, να φράξει την καμινάδα, με αποτέλεσμα το μονοξείδιο του άνθρακα θα πάει μέσα στο δωμάτιο.

Δεν θα σταθούμε στην αναδιάταξη του κλιβάνου στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, επειδή αυτό το θέμα είναι πολύ εκτεταμένο και η τεχνολογία για την τοποθέτηση του κλιβάνου για ένα σπίτι μπορεί να διαβαστεί εδώ.

Σχετικά βίντεο Πώς να αυξήσετε την πρόσφυση στην καμινάδα με τα χέρια σας :

Εξαερισμός στο σπίτι με τζάκι εξοπλισμένο με επένδυση

Τζάκι εξοπλισμένο με επένδυση - τη δυνατότητα συνδυασμού διαφόρων συστημάτων εξαερισμού ή τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων συστημάτων.

Θέλω να εγκαταστήσω ένα τζάκι στο σπίτι με μια επένδυση. Χρειάζεται να φοβόμαστε προβλήματα αερισμού (για παράδειγμα, η διείσδυση καπνού από το τζάκι στο δωμάτιο) ή κάτι παρόμοιο, το οποίο μπορεί να συμβεί σε σπίτια με ανοιχτά τζάκια; Πρέπει ο εξαερισμός να είναι ειδικός; Είναι δυνατόν να συνδυάσουμε τον εξαναγκασμό εξαναγκασμένου αέρα και τον εξαερισμό με την ανάκτηση θερμότητας και ένα σύστημα διανομής για ζεστό αέρα σε ένα ενιαίο σύστημα;

Τα σύγχρονα τζάκια με κλειστό φούρνο, εξοπλισμένα με επένδυση ή κασέτα (καθώς και τζάκια με ανοιχτό καυστήρα) μπορούν να εγκατασταθούν σε σπίτια όπως φυσικό. και με τις απαραίτητες συνδυασμένο εξαερισμό και εξαερισμό εισόδου. Δεδομένου ότι ούτε η επένδυση ούτε η κασέτα δεν παρέχουν πλήρη ερμητικότητα του κλιβάνου, χρησιμοποιήστε εξαναγκασμένο εξαερισμό (που δημιουργεί κενό στο δωμάτιο) δεν μπορεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διείσδυση των προϊόντων καύσης από τον κλίβανο στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το τζάκι.

Σε περίπτωση φυσικού αερισμού (καθώς και για τζάκια με ανοιχτό καυστήρα), πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση πρόσθετης εισροής αέρα που απαιτείται για την καύση. Ο αέρας παρέχεται στο κανάλι φωτιά, που στο πάτωμα, ο πιο συχνά (λαμβάνοντας υπόψη τα ένθετα συσκευής και κασέτες) όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τον κλίβανο, τουλάχιστον - απευθείας εντός του κλιβάνου. Το κανάλι είναι καλυμμένο με θερμομόνωση και είναι εφοδιασμένο με γκάζι αποκοπής.

Σε ένα σπίτι με φυσικό εξαερισμό, θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός αγωγός εξαερισμού στο δωμάτιο με τζάκι. Αποτελεί πρόσθετη προστασία αν ο καπνός ή το μονοξείδιο του άνθρακα διεισδύει από το τζάκι και η πόρτα που χωρίζει το δωμάτιο με το τζάκι από άλλους χώρους όπου βρίσκονται οι αγωγοί εξαγωγής είναι κλειστός.

Εάν είναι διαθέσιμο εξαναγκασμένη τροφοδοσία και εξαγωγή Κατ 'αρχήν, δεν απαιτούνται ειδικές λύσεις, αν και ορισμένοι σχεδιαστές προτείνουν την εγκατάσταση επιπλέον αγωγού εξαγωγής στο δωμάτιο με τζάκι (σε ​​περίπτωση διακοπής ρεύματος).

Τζάκι και ανάκτηση ενέργειας. Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αποφασίζει για τον εξοπλισμό του σπιτιού τους με ένα σύστημα συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού εισόδου με ανάκτηση θερμότητας. Φυσικά, τίθεται το ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα συνδυασμού του με το σύστημα διανομής θερμού αέρα (WGW) από το τζάκι.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης είναι δυνατή, αν και δεν είναι αρκετά εύκολο να γίνει αυτό. Η απόφαση συγχώνευσης των δύο συστημάτων λαμβάνεται καλύτερα πριν την εγκατάσταση ενός από αυτά. Αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα εξαερισμού και στο σύστημα WGE να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο για την ολοκλήρωση.

Η κύρια δυσκολία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ομόσπονδα συστήματος βρίσκεται στο αντίστοιχο προετοιμασία του δικτύου αγωγού, έτσι ώστε να μπορούν να αναμιχθούν (σε ορισμένες αναλογίες), και να μετακινηθεί από την παροχή φρέσκου αέρα και τον εξαερισμό των καυσαερίων και αέρα που θερμαίνεται από το τζάκι. Για να ελαχιστοποιηθεί η αεροδυναμική οπισθέλκουσα, οι διαμέτρους των αγωγών πρέπει να είναι μεγάλες. Είναι επίσης απαραίτητο να εγκαταστήσετε βαλβίδες στραγγαλισμού, οι οποίες ρυθμίζουν την ένταση διαφορετικών ρευμάτων αέρα.

Το κύριο κανάλι, μέσω του οποίου τροφοδοτείται θερμός αέρας από το τζάκι, συνδυάζεται με τον αγωγό παροχής αέρα. Και στα δύο κανάλια, πριν από τον τόπο ενοποίησης, εγκαταστήστε στη βαλβίδα στραγγαλισμού: στον αγωγό που φέρνει ζεστό αέρα - για να ρυθμίσετε την ποσότητα θερμού αέρα που τροφοδοτείται στον αγωγό αερισμού. στο κανάλι τροφοδοσίας - για να ρυθμίσετε την ποσότητα του φρέσκου αέρα που τροφοδοτείται από τη μονάδα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Σε τέτοια συστήματα, είναι πολύ σημαντικό να λάβει τη σωστή κάτω από τη δύναμη του ανεμιστήρα (χωρητικότητα και η πίεση που δημιουργείται από αυτούς), αγωγούς, καθώς και να προσαρμόσει σωστά ολόκληρο το σύστημα ρυθμίζοντας τις βαλβίδες γκαζιού στη σωστή θέση.

Είναι πιο αξιόπιστη η λειτουργία δύο ανεξάρτητων συστημάτων, ειδικά εάν υπάρχει ήδη ένα από τα συστήματα. Το κόστος του συστήματος θα αυξηθεί κατά το κόστος αγοράς και εγκατάστασης πρόσθετων καναλιών, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσει σωστά.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με:

Θέμα: να σπάσει τον τοίχο - δεν είναι μια ερώτηση. Ποιος ξέρει, απαντήστε μου, παρακαλώ! Είναι πολύ απαραίτητο! Είναι δυνατόν να πάρετε το σπίτι σε λειτουργία μόνο του.

Θέμα: Θέρμανση με αφρό πολυουρεθάνης Κίεβο Η εταιρεία Advance προσφέρει υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό, γρήγορο και πάνω από όλα ασφαλή για την υγεία των ψεκάζονται αφρό πολυουρεθάνης μόνωση του σπιτιού.

Θέμα: χρειάζονται συμβουλές επισκευής Εδώ μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο επισκευής ενός διαμερίσματος μόνο στο σπίτι; σε αυτό το νήμα.

Θέμα: Θέλω να οικοδομήσω ένα λουτρό Και δίπλα στο λουτρό στην περιοχή δεν υπάρχουν άλλα σπίτια; Εάν υπάρχει, τότε μπορείτε γενικά να αρνηθείτε.

Θέμα: Θερμομόνωση των προσόψεων με πλαστικό αφρού στο Ντνιεπροπετρόβσκ. Θα εκτελέσει την ποιότητα μόνωση των προσόψεων με αφρώδες πλαστικό και βασάλτο μαλλί στο Ντνιεπροπετρόβσκ. Διακοσμητικό σοβάτισμα με σκαθάρι φλοιού.

Θέμα: Επισκευή στέγης σε συγκρότημα διαμερισμάτων Ζούμε στον τελευταίο όροφο ενός παλαιού σπιτιού πολλαπλών μονάδων. Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την επισκευή της κουζίνας γιατί.

Θέμα: Οι τοίχοι σπάζουν. Πώς να λύσετε αυτό το πρόβλημα; Αχ, καλό είναι να ρυθμίσετε το σύστημα θέρμανσης του έξυπνου σπιτιού για τον εαυτό αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα http://domodel.net//09/29/otopljeni.

Θέμα: Πού αγοράζετε; Από τον Ιούνιο έχω κάνει επισκευές στη ντάκα μου. Όπως πάντα, όλα τα προβλήματα στηρίζονται.

Αυτόματη μηχανή συγκόλλησης για Linoleum Flooron Αυτόματη μηχανή συγκόλλησης για λινέλαιο FLOORON, HERZ Γερμανία Προορίζεται για.

Αφρός γυαλί Granular Crumb Αφρός γυαλί Αγορά Κίεβο Αφρός σκόνη Τιμή Ουκρανία Αφρός Αφρώδες γυαλί κοκκοποιημένο, αφρώδες γυαλί σε κόκκους, μαζική μόνωση, αφρώδες γυαλί. Χρησιμοποιείται.

Προφίλ Simferopol από τον κατασκευαστή Προσφέρουμε κυματοειδές χαρτόνι από ένα εργοστάσιο στην Simferopol εξαιρετικής ποιότητας πάρα πολύ.

Σε σχέση με την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου, μειώσαμε τις τιμές για εσάς κατά 10%. Η πρότασή μας απευθύνεται στους ηγέτες της κατασκευαστικής εταιρείας, για τους οποίους είναι σημαντικό να μειωθούν.

Καταπακτές επιθεώρησης Σας προσφέρουμε κρυφές καταπακτές επιθεώρησης οποιουδήποτε μεγέθους για οροφή, τοίχους.

Ενοικίαση μπουλντόζας Τ-130 Ενοικίαση μπουλντόζα T-130. Εκτελούμε εργασίες για το σχεδιασμό του εδάφους, χαλίκι, άμμο, καθώς και.

Υγρή θερμομόνωση Κεραμοϊζόλη - μόνωση №1 Keramoizol - μόνωση προσόψεων και μη οικιστικών χώρων (τιμή με εργασία.

Πώς να βελτιώσετε το βύθισμα στην καμινάδα

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των οικιακών καμινάδων, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την ποσότητα ώσης που αναπτύσσεται σε αυτά, είναι η τιμή της διατομής του καναλιού. Με τη μείωση της σωλήνας ράβδος διαμέτρου μειώνεται σημαντικά και σε ορισμένη (κρίσιμη) τμήμα αξία των προϊόντων καύσης αφήνουν έξω σταματήσει και να αρχίσει να συσσωρεύεται στην καπνοδόχο και εισάγετε πίσω στο δωμάτιο.

Από την άλλη πλευρά υπερβολικά υψηλό τμήμα καμινάδα οδηγεί στο γεγονός ότι ο σωλήνας θα αρχίσει να ρέει ελεύθερα κρύο αέρα, εμποδίζει την πρόσβαση στο περιβάλλον των προϊόντων καύσης. Έτσι, το ζήτημα του πώς μπορεί να βελτιωθεί το σχέδιο στην καπνοδόχο, θα πρέπει να αρχίσει με την κατάλληλη επιλογή των διαμετρικά μέγεθός του.

Λόγοι για τη μείωση της έλξης

Επιπλέον, η ποσότητα έλξης που αναπτύσσεται από την καμινάδα μπορεί να εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • η κατάσταση των τοίχων του σωλήνα καμινάδας (βαριά λερωμένα τοιχώματα επιδεινώνουν σημαντικά τις συνθήκες πρόκλησης καπνού μέσω του σωλήνα).
 • χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση.
 • υψηλό επίπεδο υγρασίας.
 • ισχυρές ριπές ανέμου.
 • χαμηλή πίεση σε εσωτερικούς χώρους.

Οι έμπειροι κηπουροί καιρό παρατηρήσει ότι σε χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση ή σε ένα βροχερό καιρό, η ώση μειώνεται ελαφρώς και γίνεται απαράμιλλη με το μέγεθός του σε μια σαφή ημέρα (για μια κρύα ημέρα, για παράδειγμα). Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι μπορεί να συσσωρευτεί υγρός αέρας στην καμινάδα μετά από μακρά διακοπή λειτουργίας.

Αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας, μπορείτε, αν σε περιόδους απουσίας σας στο σπίτι θα κρατήσετε το αποσβεστήρα ελαφρώς ανοιχτό.

Η αιτία του ανεπαρκούς βυθίσματος στους σωλήνες καπνοδόχου μπορεί να είναι χαμηλή πίεση αέρα στο ίδιο το σπίτι. Ταυτόχρονα, αρκεί να ανοίξετε ελαφρά το φύλλο παραθύρου για να εξαλείψετε αυτόν τον λόγο για τη μείωση της ώσης. Μερικές φορές η πίεση στο εσωτερικό του κτιρίου μπορεί να μειωθεί λόγω της εργασίας του συστήματος εξαερισμού ή της εξάτμισης σε αυτό. σε μια παρόμοια κατάσταση, είναι επιθυμητό να τα απενεργοποιήσετε για το χρόνο ανάφλεξης του κλιβάνου ή του τζακιού.

Τεχνικά μέσα

Το ζήτημα του τρόπου βελτίωσης της πρόσφυσης στην καπνοδόχο μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα τεχνικά μέσα:

 • deflector;
 • περιστρεφόμενο στρόβιλο.
 • καπνοδόχος για τις καιρικές συνθήκες.
 • ανεμιστήρας καπνού (εξάτμιση καπνού).

Αν ο σχεδιασμός της καμινάδας σας έγινε δεκτή λάθος υπολογισμός, εξαιτίας των οποίων η διατομή του έχει ανεπαρκή αξία, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθωθεί η κατάσταση με την εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής - το εκτροπής.

Αυτή η αεροδυναμική συσκευή είναι τοποθετημένη ακριβώς επάνω από την καμινάδα και σας επιτρέπει να αυξήσετε την ώση μέσα από αυτήν, πιέζοντας τη ροή του αέρα (χρησιμοποιώντας το αποτέλεσμα της μείωσης της πίεσης στην περιοχή γύρω από τις μάζες του αέρα των εμποδίων).

Οι περιστροφικοί στροβίλοι τοποθετούνται πάνω από την κεφαλή της καμινάδας και αντιπροσωπεύουν μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ανέμου για να ανυψώσει την ώθηση στο κανάλι. Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της ροής του αέρα (αιολική), το ακροφύσιο στρόβιλος πάντα περιστρέφεται σε μία προκαθορισμένη κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα καλό κενό και αυξάνοντας έτσι το σωλήνα ώθησης.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του αλεξίσφαιρου ανεμοθαλάμου καμινάδας παρέχουν συνθήκες ελεύθερης διαφυγής καπνού από την προς τα πίσω πλευρά του σωλήνα, γεγονός που αυξάνει επίσης το ρεύμα στο κανάλι καπνού. Ο ανεμοδείκτης είναι πάντα στραμμένος προς τον άνεμο και κλείνει την έξοδο καμινάδας από τη ροή του αέρα. Ο καπνός είναι ανεμπόδιστος από την προς τα πίσω πλευρά της συσκευής και η ροή γύρω από αυτό δημιουργεί ένα κενό απαραίτητο για την ενίσχυση του βυθίσματος.

Τα πτερύγια του καιρού μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ροών του αέρα στη λειτουργία του συστήματος, να σταθεροποιήσουν την πρόσφυση και να αποκλείσουν την πιθανότητα «ανατροπής» του σε ισχυρές ριπές ανέμου.

Ο ανεμιστήρας καπνού ή η "εξάτμιση καπνού" είναι ένας συνηθισμένος ηλεκτροκινητήρας με ανεμιστήρα, μέσω του οποίου η εξαναγκασμένη έξοδος καπνού από το κανάλι οδηγεί σε αυξημένη πρόσφυση. Τέτοιες συσκευές απαιτούν για τη δουλειά τους μια ξεχωριστή γραμμή τροφοδοσίας 220 volt.

Βίντεο

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει σαφώς πώς λειτουργεί το πτερύγιο καιρού, βελτιώνοντας την πρόσφυση.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε έναν εξαντλητή καπνού για ένα λέβητα στερεών καυσίμων ή ένα τζάκι

Προηγουμένως, οι ανεμιστήρες έλξης και ολίσθησης χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε βιομηχανικούς λέβητες. Τα πρώτα τοποθετούνται μέσα στην καπνοδόχο και δημιουργούν ένα κενό, το δεύτερο - αντλώντας αέρα στον κλίβανο. Σταδιακά, οι μονάδες μεταφέρθηκαν στην εγχώρια σφαίρα - οι κατασκευαστές άρχισαν να εξοπλίζουν τους στροβίλους με κλειστό θάλαμο καύσης. Η ιδέα λήφθηκε από τους εγχώριους τεχνίτες, επειδή ο αναρροφητήρας καπνού για ένα λέβητα στερεών καυσίμων είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα του ανεπαρκούς βυθίσματος στον αγωγό εκροής. Ας δούμε αν είναι πάντα απαραίτητο να εξαγάγετε τα προϊόντα καύσης.

Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής της εργοστασιακής κατασκευής περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία (η συσκευή εμφανίζεται στο σχήμα, οι θέσεις συμπίπτουν με τα σημεία):

 1. Μεταλλικός ανθεκτικός σε θερμότητα μεταλλικός στροφέας με λεπίδες καμπυλωμένες κατά 90 ° προς την πτερωτή.
 2. Πλάκα συναρμολόγησης.
 3. Ηλεκτροκινητήρας μικρής χωρητικότητας (20... 50 W).
 4. Υποδοχή καλωδίου ισχύος.
 5. Τηλεχειριστήριο και έλεγχος.
 6. Ο λαμπτήρας και ο τριχοειδής σωλήνας του αισθητήρα θερμοκρασίας που συνδέεται με τον θερμοστάτη έκτακτης ανάγκης.
 7. Καλώδιο τροφοδοσίας με βύσμα.

Σημείωση: Για παράδειγμα, ελήφθη ένας ανεμιστήρας καυσαερίων DM-01 από τον Kalvis. Ο σχεδιασμός άλλων τύπων ανεμιστήρων διαφέρει στο σχήμα του σώματος - ένα σαλιγκάρι, ένα κιβώτιο, ένα ημισφαιρικό προσγείωσης. Ένα σύνολο στοιχείων είναι παρόμοιο.

Η μονάδα είναι τοποθετημένη σε ειδικό κιβώτιο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του λέβητα οικιακής χρήσης TT δίπλα στον σωλήνα διακλάδωσης καπνοδόχου. Ο βολβός του αισθητήρα θερμοκρασίας εισάγεται στο χιτώνιο βύθισης του υαλοπίνακα, το τηλεχειριστήριο τοποθετείται ξεχωριστά.

Η αρχή του απορροφητήρα καπνού είναι να απομακρύνει με βίαιο τρόπο τα αέρια υψηλής θερμοκρασίας από τον εναλλάκτη θερμότητας του λέβητα στον καυστήρα. Ο αλγόριθμος μοιάζει με αυτό:

 1. Το πυροσβεστικό κουτί είναι γεμάτο με καυσόξυλα και αναφλέγεται.
 2. Η πόρτα φόρτωσης είναι κλειδωμένη, ανοίγει η πόρτα του φυσητήρα. Ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος από το πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο και στη συνέχεια ρυθμίζεται η απόδοση.
 3. Όταν θερμαίνεται το σύστημα θέρμανσης και η καμινάδα, η ταχύτητα της πτερωτής μειώνεται χειροκίνητα στο ελάχιστο. Εάν η γεννήτρια θερμότητας έχει αρκετό φυσικό βύθισμα, ο αναρροφητήρας καπνού πρέπει να απενεργοποιηθεί.
 4. Όταν το θερμαντικό μέσο θερμαίνεται σε κρίσιμη θερμοκρασία 100 ° C ή περισσότερο, ένας θερμοστάτης έκτακτης ανάγκης ενεργοποιείται αυτόματα όταν δοθεί εντολή στον αισθητήρα.
Σχέδιο του ανεμιστήρα καυσαερίων του λέβητα

Βοήθεια. Στους λέβητες ΤΤ, εξοπλισμένους με αυτόματο έλεγχο πρόσφυσης, δεν χρειάζεται να ανοίξει η πόρτα τέφρας. Ο θερμοστάτης θα ανοίξει το πτερύγιο παροχής αέρα στην απαιτούμενη γωνία μέσω αλυσίδας.

Μια μεγάλη ή μικρή χωρητικότητα του ανεμιστήρα έλξης ρυθμίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με την ποιότητα του στερεού καυσίμου, το καθεστώς καύσης και τον βαθμό θέρμανσης της καμινάδας. Το κύριο πράγμα είναι να αποφευχθεί η συσσώρευση και η διαρροή καπνού μέσα στο δωμάτιο.

Παράκαμψη με στροφές είναι επίσης αδύνατο - το μερίδιο της ίντσας της θερμότητας θα αφήσει σε ένα σωλήνα. Πριν ανοίξετε την πόρτα και πριν τη φόρτωση, η ταχύτητα περιστροφής πρέπει να αυξηθεί στο μέγιστο.

Η έτοιμη μονάδα ανεμιστήρα της γνωστής ρωσικής μάρκας Zota είναι τοποθετημένη σε θερμαντήρες ξύλου με οπίσθια έξοδο αερίων

Τύποι ανεμιστήρων έλξης

Για τους λέβητες με στερεά καύσιμα και ξύλινα τζάκια πωλούνται διάφοροι τύποι εξαντλητών καπνού:

 • Ο λέβητας (η κατασκευή αναλύεται παραπάνω).
 • φυγοκεντρικό κανάλι.
 • τιμολόγιο ·
 • τζάκι / σόμπα (γνωστός και ως οροφή).

Δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούμε σε απορροφητήρες καπνού διάφορα ακροφύσια που βελτιώνουν την φυσική έλξη, - εκτροπείς, στρογγυλά περιστροφικά στοιχεία και περιστρεφόμενα πτερύγια. Η αποτελεσματικότητα αυτών των καπακιών εξαρτάται από το φορτίο ανέμου, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ποικιλίες εξαντλητών καπνού αγωγών, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες θερμοκρασίας

Ο ανεμιστήρας αγωγών έχει το δικό του περίβλημα με δύο συνδετικές φλάντζες ή σωλήνες διακλάδωσης. Η μονάδα είναι εγκατεστημένη κάθετα ή οριζόντια στην έκρηξη της καμινάδας. Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοιες με τη λειτουργία του καυστήρα του λέβητα.

Ο εξωτερικός απορροφητήρας καπνού για τον οικιακό λέβητα είναι εφοδιασμένος με ημικυκλική πλατφόρμα και σταθεροποιητές - επιχρίσματα. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στο κατακόρυφο τμήμα της καμινάδας (χωρίς καύση):

 1. Στο πρότυπο χαρτιού στον σωλήνα κόβεται ένα άνοιγμα.
 2. Η πτερωτή της μηχανής έλξης εισάγεται στην οπή, η πλατφόρμα με τον ηλεκτρικό κινητήρα πιέζεται στην επιφάνεια από τις κλειδαριές.
 3. Η σύνδεση είναι σφραγισμένη με ένα καλώδιο αμιάντου, κολλημένο στο εσωτερικό της περιοχής εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαγωγής.

Σημείωση: Το στοιχείο σύσφιξης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο του σωλήνα καπναγωγού. Η διαδικασία εγκατάστασης επιδεικνύεται σε βίντεο.

Ηλεκτρικές κουκούλες για τζάκια τοποθετούνται στο κεφάλι μιας καμινάδας τούβλο και στερεώνονται με διαχωριστικά μπουλόνια. Το καλώδιο τροφοδοσίας τοποθετείται κατά μήκος του σωλήνα και εισάγεται στο δωμάτιο δίπλα στον οικιακό φούρνο.

Για να επιλέξετε μια μηχανή έλξης, πρέπει να πλοηγηθείτε με 3 κριτήρια:

 • ισχύς της γεννήτριας θερμότητας, μοντέλα εξαντλητών καπνού, υπολογίζεται η χωρητικότητα των λέβητων μέχρι 20, 30, 50 και 100 kW.
 • σημείο τοποθέτησης - στον ίδιο τον λέβητα, τον σωλήνα ή το κεφάλι.
 • για εναέρια μοντέλα - διάμετρος του μη μονωμένου καπναγωγού.
Φορτωτής (αριστερά) και εξαντλητής καπνού οροφής (δεξιά)

Όταν χρειάζεστε έναν εξαντλητή καπνού

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού θέρμανσης ολοκληρώνουν τα προϊόντα τους με ανεμιστήρες έλξης λόγω της αυξημένης αντίστασης του εναλλάκτη θερμότητας, όπου τα αέρια αλλάζουν την κατεύθυνση της κίνησης αρκετές φορές πάνω από τους σωλήνες φλόγας. Ο στόχος είναι να ληφθεί η μέγιστη θερμότητα από τα προϊόντα καύσης και να αυξηθεί η απόδοση του λέβητα.

Nuance: Η λειτουργία του απορροφητήρα καπνού στο λέβητα του εργοστασιακού εξοπλισμού συντονίζεται με τη διαδικασία καύσης και ελέγχεται από μια ηλεκτρονική μονάδα. Όταν εγκαθιστάτε ένα συγκρότημα ανεμιστήρων σε ένα "χωρίς εγκέφαλο" θερμάστρα, μια τέτοια συνέπεια αποκλείεται, πρέπει να αγοράσετε μια μονάδα αυτοματισμού ή να ρυθμίσετε την ταχύτητα χειροκίνητα.

Οργανώστε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στο χώρο του λέβητα και μόνο τότε σκεφτείτε να αγοράσετε καυσαέρια

Ας απαριθμήσουμε τις περιπτώσεις όπου ένας αναρροφητήρας καπνού θα βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας και της συντήρησης μιας γεννήτριας θερμότητας στερεού καυσίμου:

 • προβλήματα με έλξη - πνεύμα αέρα, μπλοκάρισμα αέρα στον καπναγωγό, πολλές στροφές, στένωση της διάμετρος,
 • λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, ο λέβητας καπνίζει στο δωμάτιο όταν ανοίξει η πόρτα.
 • το ύψος της καμινάδας δεν επαρκεί ή η τομή του σωλήνα έχει πέσει στη ζώνη της κολόνας του ανέμου πίσω από την κορυφογραμμή στέγης ή άλλο κτίριο.
 • Παρουσιάστηκαν ρωγμές στον σωλήνα τούβλου, από τον οποίο βγαίνει ο καπνός.

Ένα σημαντικό σημείο. Κανένας ανεμιστήρας δεν θα εξοικονομήσει την κατάσταση εάν δεν υπάρχει εισροή από το δρόμο στο λεβητοστάσιο. Αρχικά, η πτερωτή εργασίας θα δημιουργήσει ένα ελαφρύ κενό, αλλά στη συνέχεια οι λεπίδες θα αναμίξουν τον αέρα στη θέση του. Ο αερισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία οποιουδήποτε θερμαντήρα.

Η γεννήτρια θερμότητας ορυχείων VG Kholmov καλύτερα να λειτουργεί με ανεμιστήρα έλξης

Ορισμένα σχέδια λέβητα καύσης ξύλου (για παράδειγμα, τύπου ορυχείου) έχουν την τάση να ρίχνουν καπνό μέσω μιας ανοιχτής σκάφης φόρτωσης. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται σε γεννήτριες θερμότητας με εναλλάκτη θερμότητας τριών καναλιών με αυξημένη αντίσταση. Η λύση στο πρόβλημα είναι η εγκατάσταση μηχανής έλξης ή εμφύσησης που ελέγχεται από ελεγκτή.

Η ενίσχυση του φυσικού βυθίσματος μέσω του αναρροφητή καπνού έχει επίσης την αντίθετη πλευρά. Εάν μετά τη θέρμανση του σωλήνα δεν αποκατασταθεί η φυσική εξάτμιση, η μονάδα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί - είναι δυνατόν να ζεσταθεί. Τώρα φανταστείτε ότι στη μέση της νύχτας διακοπεί η παροχή ρεύματος, ο ανεμιστήρας σταμάτησε. Ενώ ο θερμοστάτης αλυσίδας θα καλύψει τον αποσβεστήρα, ο καπνός θα γεμίσει το χώρο του λέβητα.

Σύσταση. Ο εξάτμισης καπνού δεν πρέπει να γίνει πανάκεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ώθησης - επισκευής ή επανακατασκευής του καπναγωγού σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καθορίζονται στις οδηγίες του λέβητα.

Ποια είναι η καλύτερη - μια εξάτμιση καπνού ή ένας υπερτροφοδότης;

Όταν ο στροβίλος έλξης είναι ενσωματωμένος στη γεννήτρια θερμότητας από τον κατασκευαστή, δεν προκύπτουν παρόμοιες ερωτήσεις. Ένα άλλο θέμα είναι η προσθήκη ενός ανεμιστήρα εξάτμισης σε ένα συμβατικό λέβητα άμεσης καύσης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην περίπτωση αυτή ο εξαντλητής καπνού λύνει μόνο μία εργασία - δημιουργώντας ένα κενό στον κλίβανο και αυξάνοντας την ώση. Εδώ υπάρχουν διάφορες αρνητικές πτυχές:

 1. Χωρίς την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η απόδοση πρέπει να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Η αυτόματη συντήρηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού αποκλείεται.
 2. Όταν ο αέρας τροφοδοτείται μέσω μιας πόρτας ανοιχτής τέφρας, ο ανεμιστήρας θα κάνει το λέβητα να λειτουργεί στο μέγιστο. Η ρύθμιση της λειτουργίας μακράς καύσης δεν θα είναι εύκολη.
 3. Σε περίπτωση έκτακτης διακοπής της πτερωτής, η καύση του καυσίμου δεν θα σταματήσει, καθώς τα αέρια περνούν ελεύθερα μέσω του σαλιγκαριού ή του σώματος του ανεμιστήρα εξαγωγής. Ο αέρας εισέρχεται στον κλίβανο και αυξάνεται η πιθανότητα υπερθέρμανσης.
 4. Η πτερωτή και οι εσωτερικές επιφάνειες της μονάδας είναι επικαλυμμένες με αιθάλη, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί. Ο ρυθμός συγκόλλησης εξαρτάται από την υγρασία και τη ρητίνη του ξύλου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Δεν αναφέρουμε την κατανάλωση ηλεκτρισμού από τον ανεμιστήρα. Το κόστος είναι σχετικά μικρό και δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στο συνολικό κόστος θέρμανσης.

Τα μειονεκτήματα που περιγράφονται στις παραγράφους 1 και 2 εξαλείφονται με τη μεταγωγή του ανεμιστήρα καυσαερίων σε έναν ελεγκτή που ελέγχει την ταχύτητα της πτερωτής και τη θερμοκρασία του υαλοπίνακα. Τα ηλεκτρονικά μπλοκ μπορούν να αγοραστούν σε τιμή 50-100 γρ. ε.

Οι μηχανές εμφύσησης λειτουργούν πάντα μαζί με τον ελεγκτή, επομένως τα παραπάνω προβλήματα απουσιάζουν:

 • ο υπερτροφοδότης αλλάζει την παραγωγικότητα και απενεργοποιείται κατά την εντολή της μονάδας ελέγχου, το ψυκτικό θερμαίνεται στη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • κατά τη διαδικασία καύσης, η πόρτα της τέφρας σφραγίζεται ερμητικά, ο αέρας τροφοδοτείται μέσω ξεχωριστού διαύλου.
 • Όταν διακοπεί η τροφοδοσία, το κανάλι αέρα κλείνει αυτόματα από τον αποσβεστήρα βαρύτητας.
 • τα πτερύγια της πτερωτής δεν έρχονται σε επαφή με ζεστό καπνό και αιθάλη.

Βοήθεια. Στους λέβητες πυρόλυσης χρησιμοποιείται πάντοτε υπερτροφοδότηση, δεδομένου ότι η εργασία αυτού του τύπου θερμαντήρα είναι κατασκευασμένη με έγχυση αέρα.

Τώρα ας συγκρίνουμε το κόστος του ανεμιστήρα έλξης και του φυσητήρα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την τιμή του ελεγκτή. Ένας απαγωγέας καπνού για ένα λέβητα TT μέχρι 30 kW θα κοστίσει 90 u. Ο υπερσυμπιεστής είναι 60-65 y.. Ε διαφορά που προκαλείται από μονάδα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά απαγωγέας - θερμών αερίων δεν πρέπει να υπερθερμανθεί συν πτερωτή κινητήρα από μέταλλο (για υπερπλήρωσης - πλαστικό).

Πίσω από τη φλάντζα στερέωσης της μονάδας υπάρχει μια μικρή πτερωτή, σχεδιασμένη να ψύχει τον κινητήρα

Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης των μονάδων είναι περίπου η ίδια. Η τοποθέτηση του κοχλία έγχυσης συνεπάγεται την κοπή του ανοίγματος στην πόρτα της τέφρας, τον αναρροφητήρα καπνού - αποσυναρμολόγηση ή κοπή του σωλήνα. Η κουκούλα στέγης είναι πιο εύκολη, αλλά πρέπει να τραβήξετε ένα μακρύ καλώδιο.

Σύντομο συμπέρασμα: τοποθετήστε τον απορροφητήρα καπνού μόνο εάν είναι απαραίτητο και καλύτερα - διορθώστε τα λάθη που έγιναν κατά την κατασκευή του καπναγωγού. Ο υπερσυμπιεστής με ηλεκτρονικό έλεγχο προσθέτει κατά βούληση - το σύστημα θα αυτοματοποιήσει και θα εξασφαλίσει τη διαδικασία καύσης.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα

Η κύρια δυσκολία στη συναρμολόγηση ενός εξαντλητή καπνού με τα δικά σας χέρια είναι η παραγωγή ενός ισορροπημένου πτερωτή, τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν είναι δύσκολα για έναν τεχνίτη σπιτιού που κατέχει τη συγκόλληση. Εάν τα πτερύγια του πτερωτή έχουν διαφορετικό βάρος, ο κανονικός θόρυβος του ανεμιστήρα θα μετατραπεί σε σύγκρουση λόγω κραδασμών.

Εκτός από τις λεπίδες θα χρειαστείτε αυτά τα στοιχεία:

 • ηλεκτρική ισχύς κινητήρα έως 150 W, μέγιστη ταχύτητα άξονα - 1400 σ.α.λ.,
 • ένα σαλιγκάρι ή ένα αυτο-κατασκευασμένο κουτί, που φαίνεται στο σχέδιο.
 • έναν άξονα με οπές εξαερισμού ή πρόσθετη πτερωτή ψύξης.
 • Καρφίτσες με παξιμάδια M8 και τους υπόλοιπους συνδετήρες.
 • καλώδιο τροφοδοσίας.

Τακτική ιδιοκτήτες ακινήτων, σας προσφέρουμε το λιγότερο δύσκολη διαδρομή - αγοράσουν τον κινητήρα εργοστάσιο με το στροφείο και το στροφείο της ψύξης, μαγειρέψτε το πλαίσιο και να συλλέγουν αρκετά αποδοτικό ανεμιστήρα αναγνωριστικό καναλιού. Πώς να το κάνετε σωστά, κοιτάξτε το βίντεο.

Συμπέρασμα

Η δημιουργία τεχνητής αραίωσης με τη βοήθεια ενός εξαντλητή καπνού δεν εφαρμόζεται συχνά σε οικιακούς λέβητες που καίουν στερεά καύσιμα. Η τεχνική λύση οδηγεί σε αύξηση του κόστους κατασκευής και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας. Πριν τοποθετήσετε τη μονάδα έλξης, θυμηθείτε ποιο καύσιμο χρησιμοποιήσατε νωρίτερα. Αν σχεδιάζετε να καίτε υγρό ξύλο, αγροτικά απόβλητα ή χαμηλής ποιότητας μπρικέτες, ξεχάστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής - θα πρέπει να το καθαρίζετε εβδομαδιαίως. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε έναν υπερτροφοδότη με μια μονάδα ελέγχου.