Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Οι κουκούλες κουζίνας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών κουζίνας, επειδή η κύρια λειτουργία του είναι ο καθαρισμός του αέρα από καπνό, καπνούς, καπνούς, οσμές και άλλα παρόμοια αποτελέσματα θερμικής επεξεργασίας. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε την καθαριότητα στην κουζίνα. Ας εξετάσουμε ποια είναι η κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό, την αρχή της λειτουργίας της, αλλά και πώς να την επιλέξετε.

Εκχυλίσματα για πλάκα χωρίς αγωγό

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών μας προσφέρει μια τεράστια γκάμα όλων των ειδών συσκευές που μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή μας. Μια τέτοια συσκευή είναι η κουκούλα κουζίνας - διαφορετικοί κατασκευαστές μας προσφέρουν μοντέλα που διαφέρουν σε ποιότητα, αρχή λειτουργίας, εμφάνιση και, φυσικά, κόστος.

Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, εξετάστε λεπτομερώς ένα από τα είδη αυτού του εξοπλισμού - κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς ή απορροφητήρες διήθησης, οι οποίοι εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα στη σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών.

Σημαντικό! Υπάρχουν και άλλες καινοτόμες λύσεις για τη συσκευή εξάτμισης. Διαβάστε ξεχωριστή επισκόπηση σχετικά με τους απορροφητήρες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό και τα καλύτερα μοντέλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων της κουκούλας χωρίς αεραγωγό είναι τα εξής:

 • Απλή εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια γραμμή αέρα και να την συνδέσετε με τον αερισμό του σπιτιού.
 • Με τη λειτουργία σύγχρονων απορροφητικών καπνών, παράγεται πολύ λιγότερος θόρυβος σε σύγκριση με μοντέλα που διαθέτουν αεραγωγό.
 • Μια κουκούλα χωρίς κανάλι είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε σχέδιο και για οποιαδήποτε διάταξη της κουζίνας. Αυτό το μοντέλο δεν θα χαλάσει το εσωτερικό, καθώς δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε και να αφαιρέσετε τον αγωγό αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας.
 • Τα εκχυλίσματα αυτά καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.
 • Έχουν ένα υψηλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο, ακόμη και να είναι κατάλληλα για την κουζίνα στο σπίτι με μια σόμπα.

Σημαντικό! Το κύριο μειονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ένα αρκετά υψηλό κόστος αναλώσιμων, το οποίο πρέπει να μεταβάλλεται περιοδικά (φίλτρα λίπους και άνθρακα). Αλλά σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται πλήρως από την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, αλλά και από την ευκολία εγκατάστασης της συσκευής.

 • Προς το παρόν, κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένες από γυαλί, μέταλλο και άλλα σύγχρονα υλικά.
 • Ανάλογα με το σχήμα, οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος μπορούν να είναι οριζόντιοι (ιδανικοί για μικρές κουζίνες) και κάθετοι (πιο κατάλληλοι για μεγαλύτερα δωμάτια).
 • Επίσης οι κουκούλες μπορούν να είναι αρθρωτές ή ενσωματωμένες, οι οποίες μπορούν να κρύβονται έτσι ώστε να μην σπάει η ακεραιότητα του εσωτερικού της κουζίνας.

Σημαντικό! Τα τηλεσκοπικά μοντέλα έχουν την ίδια ποιότητα.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή όταν αγοράζετε κουκούλες χωρίς αγωγό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι είναι:

 • Η ισχύς της συσκευής, η οποία θα πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας.
 • Εμφάνιση, σχήμα και διαστάσεις της συσκευής, η σωστή επιλογή του οποίου θα του επιτρέψει να εναρμονιστεί αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας σας.

Κατανάλωση ισχύος

Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να καθορίσετε την απαιτούμενη απόδοση, η οποία εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Για να υπολογίσετε την απόδοση:

 1. Πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου κατά το ύψος του, ως αποτέλεσμα του οποίου θα γνωρίζετε τον όγκο της κουζίνας.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα κατά 10 ή 12 - αυτό θα είναι ένας αριθμός που ισούται με το ποσό της απαιτούμενης ισχύος της συσκευής.

Αγοράζοντας μια κουκούλα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενο εύρος ισχύος, το οποίο θα επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο της λειτουργίας του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι της κουκούλας πρέπει να αντιστοιχούν ή να μην είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της εστίας και του φούρνου.

Σημαντικό! Αξίζει να γνωρίζουμε ότι για μια μικρή κουζίνα δεν χρειάζεται μια κουκούλα με τη μέγιστη ισχύ, επειδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της, τόσο περισσότερο θα κάνει θόρυβο κατά την εργασία. Μέχρι σήμερα, οι βέλτιστοι δείκτες για την ισχύ αυτής της συσκευής είναι μια ισχύς περίπου 300-600 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Φίλτρα

Οι κουκούλες στην κουζίνα χωρίς αγωγό περιέχουν δύο επιλογές για φίλτρα:

 • Άνθρακας, του οποίου η λειτουργία είναι να καθαρίσει τον αέρα από καπνό, αιθάλη, καμένα, οσμές και ατμούς.
 • Λιπάσματα, τα οποία προορίζονται για τον καθαρισμό του αέρα του λίπους.

Η αρχή της λειτουργίας του απορροφητήρα με αυτούς τους τύπους φίλτρων είναι η συνεχής κυκλοφορία του αέρα, η οποία καθαρίζεται και εγκαταλείπει πάλι το δωμάτιο.

Σημαντικό! Αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτά τα φίλτρα χρειάζονται τακτική αντικατάσταση με συχνότητα που καθορίζεται από τον κατασκευαστή στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.

Υλικό επιφάνειας σώματος

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η κουκούλα επηρεάζει σημαντικά την εμφάνισή του και φυσικά το κόστος. Μέχρι σήμερα, η παραγωγή αυτών των συσκευών οικιακής χρήσης χρησιμοποιεί τα πιο κάτω υλικά:

 • Μέταλλο (ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο) Τα εκχυλίσματα αυτά είναι πρακτικά και έχουν άψογη εμφάνιση. Η μεταλλική συσκευή θα γίνει ένα στολίδι οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου.
 • Σμάλτο. Το πιο φθηνό και πολύ ανθεκτικό υλικό. Οι εμαγιέ κουκούλες είναι εύκολο να καθαριστούν και αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών και σοβαρών προσπαθειών.
 • Θερμαινόμενο γυαλί. Παρόμοια προϊόντα έχουν κομψή και εξαίσια εμφάνιση. Ωστόσο, πίσω από τις κουκούλες γυαλιού απαιτείται μια περίπλοκη ειδική φροντίδα, καθώς και ο ήπιος χειρισμός.

Σημαντικό! Έτσι, οποιοδήποτε υλικό από το οποίο κατασκευάζονται κουκούλες έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι κουκούλες φιλτραρίσματος που προσφέρονται σήμερα στην αγορά οικιακών συσκευών μπορούν να έχουν επιπλέον λειτουργίες, για παράδειγμα:

 • Φωτισμός. Οι λειτουργίες του δεν είναι μόνο ο φωτισμός του χώρου εργασίας, αλλά και η προσθήκη του σχεδιασμού της κουζίνας.
 • Λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης. Με αυτό, η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η εστία λειτουργεί.
 • Τηλεχειριστήριο. Η επιλογή σας επιτρέπει να ελέγχετε το όργανο χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου.
 • Ένδειξη μόλυνσης των φίλτρων. Βοηθάει τον χρήστη να καταλάβει ότι τα φίλτρα έχουν χρόνο να αλλάξουν.

Σημαντικό! Αξίζει να καταλάβουμε ότι όσο περισσότερες πρόσθετες λειτουργίες έχει ο εκχυλιστής, τόσο περισσότερο θα είναι το κόστος του.

Βαθμολογία των λαϊκών παραγωγών

Επί του παρόντος, στα καταστήματα μπορείτε να δείτε μια μεγάλη ποικιλία από αποσπάσματα φίλτρων κουζίνας από τους κατασκευαστές παγκοσμίως, τα οποία παρέχουν εγγύηση για την ποιότητα των προϊόντων τους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σήματα σήμερα είναι:

 • HOTPOINT ARISTON. Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα και ποιοτικά.
 • GATA. Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας είναι γνωστά για την αντοχή και την άψογη δουλειά τους.
 • BOSCH. Οι κουκούλες αυτού του γερμανικού κατασκευαστή παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα και έχουν αποδειχθεί από τη θετική πλευρά.
 • VENTOLUX. Η εταιρεία είναι γνωστή για τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
 • ELEKTROLUX. Τα μέσα αυτής της εταιρείας είναι η ατομικότητα, η ποικιλομορφία, η ποιότητα και η ομορφιά.

Σημαντικό! Οι κουκούλες κουζίνας των προαναφερθέντων κατασκευαστών έχουν ήδη οδηγήσει σε διάφορες βαθμολογίες τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια.

Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση της κουκούλας για μια κουζίνα χωρίς αγωγό είναι πολύ πιο εύκολη και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από άλλα μοντέλα κουκούλας, αφού δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και ο αγωγός αέρα πρέπει να εγκατασταθεί για εξαερισμό.

Κατά την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού ο χρήστης χρειάζεται μόνο σε απόσταση περίπου 75 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος του περιβλήματος ώστε να στερεώνεται πάνω στον τοίχο με ένα ζεύγος κοχλιών, αν τοποθετηθεί, ή να πραγματοποιήσει τη συναρμολόγηση του ίδιου δίπλα στην εσωτερική έπιπλα, εάν είναι χτισμένο.

Σημαντικό! Αμέσως μετά την εγκατάσταση του περιβλήματος, η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση για τον προορισμό της.

 • Η κύρια φροντίδα του καλύμματος φιλτραρίσματος μειώνεται στην τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα της λειτουργίας του.
 • Είναι επίσης αναγκαία η φροντίδα του σώματος της συσκευής, η οποία συνίσταται στην τακτική πλύση της με τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών, που αντιπροσωπεύονται σε ένα ευρύ φάσμα στη σύγχρονη αγορά οικιακών χημικών ουσιών.
 • Με την τακτική και ευσυνείδητη φροντίδα, η κουκούλα της κουζίνας θα σας κρατήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Συνοψίζει αυτό το άρθρο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν η κουζίνα εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα και έναν αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα, μόνο μία, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ακριβώς τον απορροφητήρα στην κουζίνα χωρίς αεραγωγό σε ένα σύστημα αγωγών εξαερισμού παρέμεινε πάντοτε ανοιχτή για να ρυθμίσετε τον αέρα, ακόμα και όταν η κουκούλα δεν είναι έργα.

Φρέσκια κουζίνα: πώς να επιλέξετε κουκούλα χωρίς αγωγό

Οι κουκούλες κουζίνας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών κουζίνας, καθώς η κύρια λειτουργία τους είναι ο καθαρισμός του αέρα της κουζίνας από τους καπνούς, τον καπνό, τις οσμές, τους καπνούς και άλλα παρόμοια αποτελέσματα θερμικής επεξεργασίας. Χάρη στην κουκούλα κουζίνας, μπορείτε να κρατήσετε αβίαστα την κουζίνα καθαρή.

Κουκούλες χωρίς αεραγωγό για το πιάτο

Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι η ιδανική λύση αν χρειαστεί να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα

Επί του παρόντος, η αγορά προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων κουζινών κουζίνας διαφόρων κατασκευαστών, οι οποίες διαφέρουν στην αρχή της εργασίας, της ποιότητας, της εμφάνισής τους και φυσικά του κόστους.

Πώς να επιλέξετε τον απορροφητήρα, θα προσπαθήσουμε να σας πω σε αυτό το άρθρο, να εξετάσει λεπτομερώς ένα τύπο της κουζίνας απορροφητήρες κουζίνας - απορροφητήρες, χωρίς αέρα, διήθηση ή εκχύλιση, η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά των οικιακών συσκευών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αεραγωγό είναι:

 • Εύκολη εγκατάσταση, Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια γραμμή αέρα και να την συνδέσετε με τον αερισμό του σπιτιού,
 • σύγχρονες κουκούλες φιλτραρίσματος στην εργασία δημιουργούν πολύ λιγότερους θορύβους σε σύγκριση με τις παρακρατήσεις με αεροπορική γραμμή.
 • κουκούλες χωρίς αεραγωγούς θα ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε σχέδιο και για κάθε παραλλαγή της κουζίνας της κουζίνας σας και μην χαλάσετε το εσωτερικό, αφού δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης και εγγραφής στο σχεδιασμό του αεραγωγού της κουζίνας.
 • τέτοια εκχυλίσματα χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια στην εργασία, από κουκούλες με αεραγωγούς.
 • ένα υψηλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο, και ακόμη και κατάλληλο για την κουζίνα στο σπίτι με μια σόμπα.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των αποσπασμάτων είναι η αντικατάσταση και το κόστος των αναλώσιμων (φίλτρα λίπους και άνθρακα), τα οποία πρέπει να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανά τρίμηνο έως έξι μήνες. Αλλά στην περίπτωση αυτή, το γεγονός αυτό δικαιολογεί πλήρως την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, καθώς και την ευκολία εγκατάστασης, που καθιστά δυνατή την ανεξάρτητη εγκατάσταση και τοποθέτηση της κουκούλας και έτσι εξοικονομείται το κόστος αυτών των έργων.


Προς το παρόν, οι απορροφητήρες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικούς τύπους υλικών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, γυαλί και άλλα σύγχρονα υλικά.

Ανάλογα με το σχήμα, αυτές οι κουκούλες μπορούν να είναι οριζόντια, η οποία είναι ιδανική για μια μικρή κουζίνα και κάθετη, καλύτερα προσαρμοσμένη για μεγαλύτερα δωμάτια.
Οι κουκούλες χωρίς αγωγό μπορούν να αρθρωθούν, καθώς και ενσωματωμένες, οι οποίες μπορούν να κρυφτούν, μη παραβιάζοντας έτσι την ακεραιότητα του εσωτερικού της κουζίνας σας με την τοποθέτησή του.
Η ίδια ποιότητα απολαμβάνουν οι τηλεσκοπικές κουκούλες.

Πώς να επιλέξετε το σωστό


Για να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή και την αγορά κουκούλας χωρίς αγωγό για την κουζίνα σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι:

 1. Απαιτούμενη ισχύς εκχύλισμα, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας.
 2. Εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα της κουκούλας, η σωστή επιλογή του οποίου θα επιτρέψει στην κουκούλα να εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό της κουζίνας σας.

Σε ποιες παραμέτρους πρέπει να επιλέξετε ένα ψυγείο για το σπίτι, τι να ψάξετε, διαβάστε εδώ.

Κατανάλωση ισχύος

Η ισχύς της κουκούλας είναι μια από τις κύριες παραμέτρους για την επιλογή

Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει πρώτα να καθορίσετε την επιθυμητή απόδοση, η οποία εξαρτάται από τον όγκο της κουζίνας σας. Για να υπολογίσετε την απόδοση, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου κατά το ύψος του, ως αποτέλεσμα, θα γνωρίζουμε τον όγκο της κουζίνας, στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κατά 10 ή 12.
Αυτός είναι ο αριθμός που είναι ίσος με την τιμή της απαιτούμενης ισχύος εξόδου για την κουζίνα.

Όταν αγοράζετε κουκούλες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενο εύρος ισχύος, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου της λειτουργίας του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι του καλύμματος χωρίς κανάλι πρέπει να αντιστοιχούν ή να μην είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος του φούρνου.
Και ξέρετε ποιο πλυντήριο πιάτων είναι καλύτερο - η απάντηση είναι εδώ.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι για ένα μικρό δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη για κουκούλα με μέγιστη χωρητικότητα, δεδομένου ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της κουκούλας, τόσο περισσότερο παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μέχρι σήμερα, η βέλτιστη απόδοση για την έξοδο ισχύος είναι τρία έως εξακόσια κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Φίλτρα


Οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς περιέχουν δύο τύπους φίλτρων:

 • άνθρακα, του οποίου η λειτουργία είναι να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών, του καπνού, των καπνών, της αιθάλης, των αναθυμιάσεων.
 • συλλογή λίπους, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τον αέρα του λίπους.

Η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας με τέτοια φίλτρα είναι η συνεχής κυκλοφορία του αέρα, η οποία καθαρίζεται και πάλι αφήνει το δωμάτιο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα φίλτρα υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση με τη συχνότητα που καθορίζει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλύμματος.

Υλικό επιφάνειας σώματος

Τα φίλτρα για κουκούλες πρέπει να αλλάζονται τακτικά

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σκάφος επηρεάζει σημαντικά την εμφάνισή του και φυσικά το κόστος. Εάν έχετε εγκαταστήσει falshalki, είναι επιθυμητό να επιλέξετε την κουκούλα, σε έναν τόνο σε αυτό.
Μέχρι σήμερα, τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκχυλισμάτων:

 • Μέταλλο (αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι
 • σμάλτο;
 • σκληρυμένο γυαλί.

Το πιο φθηνό υλικό για την κουκούλα είναι το σμάλτο, το οποίο είναι ένα ανθεκτικό υλικό. Αυτό το σώμα είναι εύκολο να καθαριστεί και αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών και ιδιαίτερων προσπαθειών.

Τα εκχυλίσματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο είναι πρακτικά και έχουν άψογη εμφάνιση. Τέτοιες κουκούλες θα γίνουν διακοσμητικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα εκχυλίσματα από σκληρυμένο γυαλί έχουν κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Αλλά πίσω από αυτές τις κουκούλες χρειάζεστε μια περίπλοκη ειδική φροντίδα, καθώς και προσεκτική θεραπεία μαζί τους.

Έτσι, κάθε υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι κουκούλες έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι απορροφητήρες διήθησης, οι οποίοι προσφέρονται επί του παρόντος από την αγορά οικιακών συσκευών, ενδέχεται να έχουν πρόσθετες λειτουργίες. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • φωτισμό, οι λειτουργίες των οποίων δεν είναι μόνο ο φωτισμός του χώρου εργασίας, αλλά και η προσθήκη του σχεδιασμού κουζίνας.
 • αυτόματη ενεργοποίηση, Όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα όταν η εστία λειτουργεί και απενεργοποιείται.
 • τηλεχειριστήριο Εξαγωγή, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία του με τον πίνακα ελέγχου.
 • δείκτη μόλυνσης φίλτρου εκχυλίσματα.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερες λειτουργίες έχει ο εξολκέας, τόσο περισσότερο κοστίζει.

Δείτε συμβουλές για το πώς να επιλέξετε κουκούλα στην κουζίνα:

Βαθμολογία

Επί του παρόντος, η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κουκούλες κουζίνας από παγκοσμίου φήμης κατασκευαστές που εγγυώνται την ποιότητά τους.
Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές κουζινών κουζίνας σήμερα είναι:

 • εταιρεία HOTPOINT ARISTON, των οποίων τα προϊόντα έχουν αποδειχθεί ότι είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία τους ·
 • μάρκα GATA, τα εκχυλίσματα των οποίων είναι γνωστά για την άψογη δουλειά τους και την αντοχή τους.
 • γνωστή γερμανική εταιρεία BOSH, οι κουκούλες των οποίων παρουσιάζονται σε τεράστια ποικιλία και έχουν αποδείξει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά από τη θετική πλευρά.
 • την εταιρεία VENTOLUX, η οποία είναι γνωστή για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην κατασκευή των προϊόντων της.
 • εταιρεία ELEKTROLUX, τα αποσπάσματα της οποίας είναι η ποικιλομορφία, η ατομικότητα, η ομορφιά και η ποιότητα.

Οι κουκούλες αυτών των κατασκευαστών παγκοσμίως για αρκετά χρόνια σε σειρά κατέχουν την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες αξιολογήσεων τόσο στην ΚΑΚ όσο και στο εξωτερικό.


Η κουζίνα με κόκκινο χρώμα είναι παθιασμένη, εκκεντρική και πολυτελής.

Πώς να κάνετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι για μια μικρή κουζίνα, διαβάστε.

Τοποθέτηση


Η εγκατάσταση των απορροφητικών φίλτρων είναι πολύ απλούστερη και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από την εγκατάσταση κουκούλες με αεραγωγούς, επειδή για την τοποθέτησή τους δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και η παροχή αέρα στον εξαερισμό.
Κατά την εγκατάσταση απορροφητήρα με την έξοδο εντός του καταναλωτή εξαερισμού χρειάζεται μόνο μια απόσταση περίπου 75 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος (π.χ., ενσωματωμένη ηλεκτρική πλάκα) να καθορίζουν τη στέγαση του στον τοίχο με τη βοήθεια δύο κοχλιών, αν τοποθετηθεί, ή που με τον ίδιο τρόπο μέσα στο περίβλημα, αν είναι ενσωματωμένο.

Αφού στερεωθεί το σώμα, η κουκούλα είναι έτοιμη για χρήση για τον προορισμό της.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το πώς γίνεται η κουκούλα του νησιού και για έξυπνα gadgets για το σπίτι.

 • η κύρια φροντίδα για την κουκούλα χωρίς αγωγό μειώνει την τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα της εργασίας της.
 • είναι απαραίτητο να φροντίσουμε το σώμα της κουκούλας, το οποίο συνίσταται στο κανονικό πλύσιμο του με τη βοήθεια ειδικών απορρυπαντικών που διατίθενται σε ευρύ φάσμα στην αγορά οικιακής χημείας και δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες.
 • Με τη συνείδηση ​​και την τακτική φροντίδα, η κουκούλα της κουζίνας θα σας κρατήσει πολύ καιρό.

Συμβουλές βίντεο για τη φροντίδα του καλύμματος:

Κριτικές πελατών

Πολλοί καταναλωτές σήμερα έχουν εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αγωγούς αέρα.
Αυτά τα αποσπάσματα που παράγονται από παγκοσμίου φήμης εταιρείες έχουν πολλές θετικές κριτικές, γεγονός που έχει μεγάλη επιρροή όταν οι χρήστες επιλέγουν απορροφητήρες.
Πριν επιλέξετε και αγοράσετε μια κουκούλα, φροντίστε να μελετήσετε την ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, από την οποία, αν και υποκειμενικά, μπορείτε να μάθετε τις απόψεις άλλων ανθρώπων για το έργο αυτής ή αυτής της κουκούλας. Διαβάστε κριτικές για το τι είναι το καλύτερο elektromyasubka.
Αυτό θα σας βοηθήσει στην επιλογή μιας τόσο σημαντικής συσκευής για συσκευές κουζίνας.

Επιλέξτε ποιοτικό εξοπλισμό και απολαύστε τον καθαρό αέρα της κουζίνας

Θυμηθείτε ότι είναι αδύνατο να εξοικονομήσετε χρήματα για την απόκτηση αυτού του εξοπλισμού, καθώς η ποιότητα και η ανθεκτική εργασία του εξαρτώνται από αυτό.

Έτσι, αναλύοντας τις υποβολές άρθρου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, αν η κουζίνα σας είναι πλαστικά παράθυρα και ένας αγωγός εξαερισμού στην κουζίνα μόνη της, στη συνέχεια, επιλέξτε την αξία ακριβώς κουκούλα χωρίς αεραγωγό σε ένα σύστημα αγωγών εξαερισμού παραμένει ανοικτή για την προσαρμογή του εξαερισμού στην κουζίνα, ακόμα και όταν ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

 • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
 • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
 • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
 • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
 • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
 • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

 • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
 • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
 • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

Πώς να επιλέξετε;

Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

 • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
 • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
 • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
 • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
 • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
 • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

Χαρακτηριστικά κουζινών κουζίνας που δεν διαθέτουν σωλήνα για την αφαίρεση του αέρα

Η ανακυκλοφορία της σύγχρονης κουκούλας χωρίς αγωγό εντυπωσιάζει με την ευελιξία της. Η αρχή της λειτουργίας του περιλαμβάνει τον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα μετά την αναρρόφηση μέσω της διόδου μέσω των φίλτρων.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με δύο τύπους φίλτρων.

Ο άνθρακας βασίζεται στη χρήση ενεργού άνθρακα με τη μορφή κόκκων, τα οποία απορροφούν ξένες γεύσεις. Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για περίπου δύο μήνες, και στη συνέχεια απαιτείται αντικατάσταση.

Η κατανάλωση λίπους παρέχει καθυστέρηση σε μικροσκοπικά σωματίδια λίπους και αιθάλης, εμποδίζοντας τους να διεισδύσουν άμεσα στον μηχανισμό. Η παρουσία του επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του σχεδίου. Η λειτουργική κουκούλα χωρίς βρύση είναι εξοπλισμένη με διαφορετικούς τύπους τέτοιων φίλτρων:

 • επαναχρησιμοποιήσιμα από διάτρητο λεπτό αλουμίνιο, αρκετά ιδιότροπο και απαιτούν φροντίδα στη φροντίδα. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά με λειαντικά υλικά πλήρωσης.
 • τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα από ακρυλικές ίνες πρέπει να πλένονται, να μην συμπιέζονται έντονα για να αποφευχθούν παραμορφώσεις.
 • προϊόντα μιας χρήσεως φίλτρο - Οι από βάτες πολυεστέρα, χαρτί ή μη υφασμένο ύφασμα πάνω στην επιφάνεια σημειώνονται επί της οποίας και μόνο μπορεί να καθορίσει την καλύτερη διάστημα λειτουργίας του, να αντικαταστήσει το χρόνο.

Κριτήρια επιλογής

Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση μιας κουκούλας χωρίς σωλήνα για να το στερεώσετε ανεξάρτητα χωρίς πρόβλημα, τότε στο προκαταρκτικό στάδιο είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ποιος τύπος είναι προτιμότερος.

 1. Οι επίπεδες κουκούλες μπορούν να είναι κάθετες και οριζόντιες.
 2. Κομψά μοντέλα εμφάνιση χρώμιο, και επίσης από αλουμίνιο ή γυαλί.
 3. Ενσωματωμένοι τύποι κουκούλες είναι τοποθετημένοι σε ένα ντουλάπι του ακουστικού ανώτερης βαθμίδας ή σε μια θέση πίσω από το διακοσμητικό μπροστινό πλαίσιο.
 4. Τηλεσκοπικό είδους ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση λειτουργίας είναι κρυμμένο στο ντουλάπι, και προβάλλουν μόνο όταν η ανάγκη για αυτό.

Εφιστάται η προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς βρύση, ορισμένες παράμετροι της οποίας επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τις διαστάσεις της εστίας.

 • Το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τις διαστάσεις της πλάκας.
 • Ο μέσος συντελεστής ισχύος με ένα υποχρεωτικό αποθεματικό απόθεμα μπορεί να υπολογιστεί, δεδομένου του δωδεκαπλάσιου κύκλου εργασιών της ανταλλαγής αέρα. Για να γίνει αυτό, ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται επί δώδεκα.
 • Για να μην υποφέρετε από ενοχλητικό θόρυβο του καλύμματος εργασίας, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι η έντασή του είναι άμεσα ανάλογη με την ισχύ. Ως εκ τούτου, σε ένα μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να προσπαθήσει να θέσει μια υπερβολικά ισχυρή συσκευή. Μπορείτε να βρείτε όλες τις παραμέτρους από έναν σύμβουλο στο κατάστημα ή μελετώντας προσεκτικά τις οδηγίες. Το αποδεκτό επίπεδο θορύβου περιβάλλοντος είναι 40 dB.

Οι πιο λειτουργικοί είναι οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς, με οπίσθιο φωτισμό και εξοπλισμένο με διακόπτη ταχύτητας. Τα πιο διάσημα και ακριβά προϊόντα διακρίνονται από μια κομψή οθόνη που αντικατοπτρίζει τη λειτουργία απόδοσης. Επίσης, ρυθμίζουν το ενσωματωμένο ρολόι, τους αισθητήρες αυτόματης απενεργοποίησης και το χρονοδιακόπτη.

Πλεονεκτήματα και πιθανά μειονεκτήματα

Μεταξύ των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων της σχεδίασης χωρίς βρύση στην κουζίνα υπάρχουν διάφοροι δείκτες:

 • δεν παράγει πρόσθετα φορτία στο σύστημα εξαερισμού.
 • δεν απαιτεί διάτρηση ειδικών οπών κατά την εγκατάσταση.
 • λειτουργεί τέλεια σε σπίτια όπου ο εξαερισμός είναι αδύναμος ή καθόλου ·
 • σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μια σόμπα ή μια καινοτόμο εστία οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νησιού.
 • πολλοί προσελκύονται από την απλή εγκατάσταση μιας κουκούλας χωρίς σωλήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι απαραίτητο μόνο να το στερεώσετε στη σωστή θέση και να το ενεργοποιήσετε.
 • προβλέπει τη δυνατότητα απλής συντήρησης φίλτρων επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων και αντικατάστασης των εφάπαξ αναλόγων που εξυπηρετούν την κανονιστική περίοδο.
 • Μην δημιουργείτε ενοχλητικό υπόβαθρο θορύβου στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 • να ταιριάζει απόλυτα στις ποικίλες στιλιστικές λύσεις του χώρου της κουζίνας.
 • Το μικρό βάρος της συσκευής εξαλείφει σημαντικά φορτία στις επιφάνειες στις οποίες είναι συνδεδεμένες.
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνότερα από τα απορροφητικά και ταυτόχρονα καθαρίζουν τον αέρα της κουζίνας, δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα.

Το κύριο μειονέκτημα της κουκούλας χωρίς αγωγό είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν συχνή αντικατάσταση φίλτρων, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η απόδοση καθαρισμού σε σχέση με το σύστημα ροής σε αυτό το είδος είναι χαμηλότερη. Παρέχει κυρίως απορρόφηση σωματιδίων αιθάλης και λίπους, χωρίς να επηρεάζεται η μείωση της υγρασίας, και σημειώνεται επίσης η ομοιομορφία των εξωτερικών μορφών.

Οι πιο γνωστές μάρκες των κουκούλες

Οι ποιοτικοί κουκούλες χωρίς βρύση προσφέρουν πολλές αξιόπιστες και μακράς διαρκείας εταιρείες:

 • Τα προϊόντα της Ariston κατακτά γρήγορα την καταναλωτική αγορά, εξασφαλίζοντας άψογη λειτουργική ανθεκτικότητα.
 • Οι σύγχρονες λειτουργικές επιλογές που παρέχονται στις κουκούλες "Integra" επιτρέπουν να μην απογοητευτείτε από την εργασία τους στον καθαρισμό του αέρα.
 • Η γνωστή και πολύτιμη γερμανική ποιότητα των προϊόντων Bosch σε ολόκληρο τον κόσμο γίνεται η εγγύηση για συνεχή παροχή καθαρού αέρα στην κουζίνα.
 • Δεν είναι κατώτερη από τη μεγαλοπρέπεια του σχεδιασμού και της αξιοπιστίας της κατασκευής, καθώς και από έναν άλλο γερμανό κατασκευαστή "Zigmund-Shtain".

Η σειρά των μοντέρνων κουζινών για κουζίνες χωρίς αεραγωγούς διευρύνεται συνεχώς και στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε προϊόντα άλλων αξιόπιστων εταιρειών. Αυτό επιτρέπει την επιλογή μιας κατάλληλης συσκευής.

Πώς να επιλέξετε κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό: τα κριτήρια επιλογής μοντέλων ανακυκλοφορίας

Ο καθαρός αέρας στο διαμέρισμα είναι ένας από τους παράγοντες που χαρακτηρίζουν το επίπεδο άνετης διαβίωσης. Κουζίνα - ένα είδος κρίσιμης ζώνης, μέσα στο οποίο η συμπυκνωμένη ρύπανση που προκύπτει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα στο δωμάτιο, χρησιμοποιήστε ειδικές συσκευές καθαρισμού. Μια από τις γενικές επιλογές θεωρείται κουκούλα στην κουζίνα χωρίς αγωγό - μια βολική και φθηνή σύγχρονη συσκευή με αντικαταστάσιμα φίλτρα.

Περιεχόμενα

Αυτό που προσελκύει κουκούλες χωρίς αεραγωγούς ↑

Αν αποφασίσετε πρώτα να αγοράσετε μια κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μόνο δύο τύποι λειτουργίας:

 • ροή?
 • κυκλοφορία (επανακυκλοφορία).

Για να εγκαταστήσετε την πρώτη επιλογή, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η βρύση στον εξαερισμό, έτσι ώστε η εξάτμιση από το μαγείρεμα και οι δυσάρεστες οσμές να πάνε στο ορυχείο, και από εκεί - στο δρόμο.

Μη επιτυχημένη λύση για τοποθέτηση αγωγών

Η εγκατάσταση των κουζινών κυκλοφορίας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν απαιτεί πρόσθετα εξαρτήματα και δεν απαιτεί κατασκευαστικά μέτρα. Η διαδικασία καθαρισμού του αέρα είναι αυτόνομη, με τη βοήθεια ενός συνόλου φίλτρων.

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της δεύτερης επιλογής, που χαρακτηρίζονται από τους χρήστες:

 • ευκολία εγκατάστασης (δυνατότητα αυτοεγκατάστασης).
 • συμπαγές (απουσία πλαστικών ή μεταλλικών σωλήνων που οδηγούν στο άνοιγμα εξαερισμού).
 • φροντίδα που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής (7-10 χρόνια).

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα επεκτείνει τις δυνατότητες του εσωτερικού σχεδιασμού. Ένα χαρακτηριστικό των κουζινών κουζίνας με εξαερισμό σε εξαερισμό είναι η "προσκόλλησή τους" στον αγωγό εξαερισμού, επομένως, η επιλογή των σχεδίων επίπλων καταψυκτών μειώνεται ουσιαστικά. Οι αυτόνομες συσκευές δεν εξαρτώνται από τη θέση του εξαερισμού, οπότε η πλάκα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Η κουζίνα χωρίς πρόσθετες επικοινωνίες φαίνεται πολύ πιο κομψή

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλότερη απόδοση από τα μοντέλα ροής, εξάρτηση από την ηλεκτρική ισχύ και τον θόρυβο.

Τι είδους εγκατάσταση είναι καλύτερη ↑

Και οι δύο συσκευές ροής και κυκλοφορίας μπορούν να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους - ανάλογα με τη θέση των στοιχείων στερέωσης και σχεδιασμού. Για ένα τυποποιημένο σετ κουζίνας, οι παλαιότεροι συνηθέστεροι μηχανισμοί είναι κατάλληλοι. Ο τόπος τους - πάνω από τη σόμπα, κάτω από το ράφι ή ένα μικρό ντουλάπι. Η κουκούλα είναι εντελώς θέαμα, αλλά καταλαμβάνει λίγο χρήσιμο χώρο.

Τώρα όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν ενσωματωμένες συσκευές. Είναι πιο παραγωγικό και φαίνεται πιο ελκυστικό: ο μηχανισμός εργασίας είναι μεταμφιεσμένος στο ντουλάπι και μόνο μια όμορφη κάτω επιφάνεια με έναν πίνακα ελέγχου στο μπροστινό μέρος φεύγει από το εξωτερικό. Το ντουλάπι δεν είναι ψεύτικο, αφού η τεχνική πλήρωση καταλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι του, και ο υπόλοιπος χώρος είναι κατάλληλος για την αποθήκευση πιάτων ή χαλαρών προϊόντων.

Ενσωματωμένη κουκούλα στο κλασικό εσωτερικό

Ο τελευταίος τύπος περιλαμβάνει γωνιακές λύσεις, ειδικά σχεδιασμένες για να κρέμονται στη γωνία. Η επιλογή τους είναι μικρή, επειδή η γωνία δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για την εγκατάσταση της εστίας, και επομένως δεν υπάρχει ενεργή ζήτηση.

Γωνιακό μοντέλο στο εσωτερικό

Μαζί με τον τοίχο υπάρχουν απορροφητήρες νησιού, χωρίς την οποία δεν μπορεί να κάνει χωρίς αέρα, αν η επιφάνεια εργασίας με μια πλάκα κινείται προς το κέντρο του δωματίου, το λεγόμενο «νησί». Οι αυτόνομες συσκευές δεν απαιτούν ψευδοροφές για να καλύψουν τις επικοινωνίες, τόσο πολλοί επιλέγουν.

Νησί κουκούλα σε μοντέρνο στιλ

Επιλέξτε ένα σύγχρονο κουκούλα: τεχνικά χαρακτηριστικά ↑

Η εξωτερική ελκυστικότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη ποιότητα που επηρεάζει την επιλογή. Αν μιλάμε για οικιακές συσκευές εν γένει, τότε η πρώτη θέση πρέπει να τεθεί σε λειτουργία, η οποία εξαρτάται πλήρως από τις τεχνικές ιδιότητες. Πριν επιλέξετε μια αγαπημένη κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες και βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο ταιριάζει με τις απαιτήσεις σας.

Η παραγωγικότητα αποτελεί εγγύηση για την άνεση και την καθαριότητα ↑

Ο κανόνας είναι πολύ απλός: όσο υψηλότερη είναι η παραγωγικότητα, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο καθαρισμός του αέρα, τόσο πιο άνετο είναι το μικροκλίμα στο σπίτι. Αλλά θυμόμαστε ότι τα δείγματα φιλτραρίσματος έχουν χαμηλότερο δείκτη από τα ανάλογα ροής. Πώς να το ορίσετε;

Τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης

Υπολογίζουμε την απαραίτητη αξία, στηριζόμενοι στα ρωσικά υγειονομικά πρότυπα. Γενικός τύπος για όλες τις διατάξεις εξάτμισης:

όγκος χώρου (ύψος οροφής περιοχής x) x 12 x 1,3 (1,7)

Ο αριθμός 12 υποδεικνύει τον αριθμό των αλλαγών στην ένταση του αέρα για 1 ώρα. Για τα μοντέλα ροής, το αποτέλεσμα που λαμβάνεται πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή σφάλματος 1,3, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας παραγωγικότητας λόγω της κίνησης μέσω του αεραγωγού, του άξονα εξαερισμού κ.λπ. Για αυτόνομη - πολλαπλασιάστε με 1, 7, δεδομένου ότι λαμβάνουμε υπόψη την αντίσταση του εξοπλισμού διήθησης.

Πίνακας με ελάχιστες απαιτήσεις απόδοσης

Ας υποθέσουμε, κουζίνα 8 τ.μ., ύψος οροφής - 2,7 m, έτσι ώστε, όταν επιλέγουν ένα προϊόν χωρίς την αφαίρεση του φίλτρου αναζητούν συσκευές με χωρητικότητα όχι μικρότερη από 367 m³ / h, με τον αέρα - όχι λιγότερο από 337 m³ / h.

Πώς να καθορίσετε το επίπεδο θορύβου ↑

Το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από μια λειτουργική συσκευή καθαρισμού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την απόδοσή της: όσο πιο ισχυρή είναι η τεχνική, τόσο περισσότερο θόρυβος παρεμβάλλεται με ανάπαυση. Η μόνη διέξοδος είναι να βρούμε το μεσαίο έδαφος.

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν τον θόρυβο με διάφορους τρόπους: εξοπλίζουν τους ανεμιστήρες με ακουστική προστασία, ενισχύουν την θήκη με πρόσθετα παρεμβύσματα, δημιουργούν σχέδια που επιτρέπουν στον αέρα να κινείται ελεύθερα μέσα στις επικοινωνίες.

Extractor MaunfeldTowerRound 6 με κανονικό επίπεδο θορύβου - 54 dB

Τα σύγχρονα μοντέλα πρέπει να έχουν θόρυβο που δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Εάν οι οδηγίες υποδεικνύουν τιμές 40-45 db, είστε πολύ τυχεροί - αυτή η τεχνική είναι σχεδόν αθόρυβη, σχεδόν αθόρυβη.

Βέλτιστο μέγεθος σε σχέση με την πλάκα ↑

Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα από τα είδη κουκούλας για την κουζίνα χωρίς αγωγό στο στάδιο της σύνταξης, καθώς απαιτούνται οι παρακάτω διαστάσεις για το σχεδιασμό:

 • πλάτος;
 • βάθος ·
 • ύψος;
 • την ελάχιστη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος.

Το πλάτος του προϊόντος επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού: όσο ευρύτερη είναι η επιφάνεια εργασίας, τόσο περισσότερο αέρα θα συλλέξει. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα, ελαφρά ευρύτερη από την πλάκα, πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πλάκα, χωρίς να μετατοπίζεται προς τα πλάγια. Τα κοινά πρότυπα είναι 50-60 cm, αλλά δείγματα από 30 έως 120 cm μπορούν να βρεθούν.

Βέλτιστες διαστάσεις της κουκούλας

Το βάθος είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ενσωματωμένα μοντέλα, καθώς επηρεάζει το μέγεθος τουλάχιστον μιας μονάδας, μερικές φορές όλα τα αρθρωτά έπιπλα. Οι τιμές βάθους είναι επίσης τυπικές - από 30 έως 120 cm (το μεγαλύτερο - για λύσεις σε νησιά). Υπάρχει ένας κανόνας για την επιλογή ενός τοίχου θόλου: δεν πρέπει να είναι ευρύτερη από τον πάγκο.

Ύψος εστιάζεται με τον τύπο της συσκευής: ενσωματωμένα μοντέλα είναι ελάχιστη, συμβατικό ρου 125 εκατοστά Πάρα ογκώδη αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα για στενές χώρων 5-μετρητή, ενώ φαινόταν περισσότερο από κατάλληλα στο στούντιο..

Σχέδιο εγκατάστασης για την πλάκα

Η απόσταση από τη συσκευή στην πλάκα ρυθμίζεται από υγειονομικά πρότυπα και είναι 65 cm για ηλεκτρικά και 75 cm για σόμπες αερίου.

Τύποι φίλτρων και φροντίδα για αυτά ↑

Το σύστημα διήθησης παρέχει μία διαδικασία ανακύκλωσης του αέρα, επανειλημμένα διέρχεται από πολλές στρώσεις διαφορετικών υλικών, αφήνει τα φίλτρα μικρότερα σωματίδια λίπους και άλλων προσμίξεων που εισέρχονται σε αυτό κατά το μαγείρεμα. Ανάλογα με το υλικό και τις λειτουργίες, όλα τα φίλτρα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

 • λίπος, αποτρέποντας τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους από το να εγκατασταθούν σε έπιπλα και τοίχους.
 • Άνθρακας, απορροφώντας μικροσκοπική ρύπανση και απορροφώντας οσμές.

Λιπώδη προστασία διαιρούνται περαιτέρω σε δύο τύπους: εφάπαξ φωτός πολυμερών υλικών (παραγεμίσματος πολυεστέρα, φλις, ακρυλικό) και επαναχρησιμοποιήσιμα μεταλλικό σκελετό διάτρητο. Τα συνθετικά παρεμβύσματα μετά τη χρήση πρέπει να απορριφθούν, αφού μετά το πλύσιμο χάνουν εντελώς όλες τις λειτουργίες του φραγμού, το μέταλλο μπορεί να πλυθεί.

Το μεταλλικό πλέγμα - ένα φίλτρο του πρώτου επιπέδου - μπορεί να φαίνεται καθαρά από έξω

Τα ανθεκτικά αλουμινένια ή χαλύβδινα πλέγματα απομακρύνονται εύκολα και για τον καθαρισμό συνιστούν τη χρήση των ίδιων απορρυπαντικών όπως και για τα μεταλλικά πιάτα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν υγρά και ζυμαρικά σκευάσματα, καθώς οι λειαντικές σκόνες καλύπτουν την επιφάνεια με γρατζουνιές.

Φίλτρα άνθρακα είναι κασέτες που περιέχουν ενεργό άνθρακα μέσα στο οποίο είναι το πιο κατάλληλο συστατικό για τον καθαρό καθαρισμό. Μετά από μια ορισμένη περίοδο χρήσης (που καθορίζεται στο εγχειρίδιο), οι κασέτες πρέπει να αντικαθίστανται από καινούργιες. Τα παλιά μολυσμένα μέρη όχι μόνο χάνουν τη λειτουργία καθαρισμού, αλλά και μειώνουν την παραγωγικότητα, καθώς αυξάνουν την αντίσταση.

Εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα

Ένα σύνολο πρόσθετων χρήσιμων λειτουργιών ↑

Τα μοντέλα με ελάχιστο εξοπλισμό είναι φθηνότερα, διαθέτουν μηχανικό έλεγχο και απλοποιημένο σχεδιασμό. Οι ακριβές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ευχάριστα μπόνους, χρήσιμα για τις νοικοκυρές που περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα και για όσους σπάνια κοιτάζουν εκεί.

Οι λάτρεις της σύγχρονης τεχνολογίας θα εκτιμήσουν τον έλεγχο αφής, στον οποίο δεν χρειάζεται να πιέζετε κουμπιά ή ρυθμιστικά, αλλά μάλλον ελαφριά αφή. Τα αισθητήρια προϊόντα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονική γέμιση, η οποία σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη λειτουργία της συσκευής. Οι παράμετροι της λειτουργίας εμφανίζονται στην ηλεκτρονική οθόνη που είναι ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Για εξοικονόμηση χρόνου και πρόσθετη ευκολία χρήσης, παρέχεται ένα τηλεχειριστήριο.

Extractor Elikor με φωτισμό και ηλεκτρονικό έλεγχο

Μια άλλη ωραία προσθήκη - ο φωτισμός με τη λειτουργία Dimm (πιο συχνά - λευκό, κόκκινο ή μπλε), που φωτίζει τις πληροφορίες στην οθόνη και μερικές φορές είναι μια πρόσθετη πηγή φωτός. Η ρύθμιση ισχύος είναι επίσης χρήσιμη.

Βίντεο: Συμβουλές για την επιλογή μοντέλου κουκούλας και επιλογών σχεδίασης ↑

Χρήσιμα βίντεο θα επεκτείνουν τις γνώσεις σας για συσκευές κουζίνας.

Βίντεο με φωτογραφίες μοντέρνων μοντέλων:

Συσκευές στο εσωτερικό της κουζίνας:

Συμβουλές για την επιλογή από τον κατασκευαστή:

Η επιλογή του καλύμματος ανακύκλωσης για το σπίτι θα πρέπει να βασίζεται σε χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τεχνικά χαρακτηριστικά. Εάν αγοράζετε μια συσκευή που ταιριάζει με το μέγεθος και την απόδοση του δωματίου και μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα φίλτρα εγκαίρως, μπορείτε να ξεχάσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές και το διαζύγιο λιπαρών στην οροφή για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Τι φαίνεται η ονειρική κουζίνα; Κομψό σετ, καλή επισκευή, λειτουργική και αξιόπιστη τεχνολογία, όχι ασυγκράτητη με το στυλ του δωματίου. Ενσωματωμένα κιτ.

Πώς να επιλέξετε ενσωματωμένες συσκευές για την κουζίνα: κριτήρια επιλογής και πραγματικές αξιολογήσεις των παραγωγών

Πριν να μάθετε πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, θα αναφέρουμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αφαίρεση ενός παιδιού κουζίνας.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: τη σωστή εγκατάσταση του αεραγωγού

Ποιο θα πρέπει να είναι το πάτωμα στην κουζίνα; Όπως σε κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμά σας - τέλεια επίπεδη. Αλλά η κουζίνα είναι το κέντρο ενός σύγχρονου διαμερίσματος, της πιο επισκέψιμης περιοχής..

Χαρακτηριστικά των κουζινών κουζίνας χωρίς αγωγούς: πλεονεκτήματα και τεχνικές λύσεις

Η διαδικασία μαγειρέματος συνδέεται πάντοτε με άφθονα καπνό, που ανεβαίνει από την κουζίνα ή την εστία. Το πρόβλημα δεν είναι καν στην υψηλή τους θερμοκρασία - πρακτικά δεν έχει καμία επίδραση στις λεπτομέρειες του εσωτερικού της κουζίνας.

Τα ανερχόμενα ζεύγη είναι υπερκορεσμένα με λίπη και πρωτεϊνικές ενώσεις, συχνά έχουν μια ισχυρή και όχι και καθόλου ευχάριστη οσμή.

Αυτές οι ουσίες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στην οροφή και στους τοίχους, σε αντικείμενα επίπλων, οδηγώντας το δωμάτιο της κουζίνας σε μια ακαταμάχητη εμφάνιση και να γίνει, επιπλέον, μέσο για την ανάπτυξη αποικιών μικροοργανισμών.

Με λίγα λόγια, η ιδανική επιλογή θα ήταν η συλλογή και απομάκρυνση της εξάτμισης από τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό για έναν ή άλλο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αγωγό έρχονται στη διάσωση.

Όταν η κουκούλα χωρίς αγωγό γίνει η βέλτιστη λύση

Σε γενικές γραμμές, το ίδιο το όνομα της "εξάτμισης" για μοντέλα που λειτουργούν χωρίς αγωγό, είναι κάπως λανθασμένο. Αντίθετα, θα ήταν σωστό να τους ονομάζουμε "μονάδες φίλτρων ανακύκλωσης".

Ο αέρας που ανεβαίνει από την πλάκα δεν έχει τραβηχτεί, αλλά αφού περάσει από μια ορισμένη διήθηση παραμένει στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, το όνομα είναι καθιερωμένο, απλώς σημαίνει μια συσκευή για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας της κουζίνας.

Φυσικά, η αποτελεσματικότητα των κουκούλες, που αφαιρούνται απλά από την κουζίνα που ανεβαίνει από την πλάκα εξάτμισης, είναι πολύ υψηλότερη.

Ωστόσο, μια προϋπόθεση για την εγκατάσταση τους - την ύπαρξη ενός καναλιού εξόδου ή μια τρύπα στον τοίχο στο δρόμο. Αλλά με αυτά τα διάφορα προβλήματα είναι δυνατά ταυτόχρονα.

 1. Πολύ συχνά, ως μια πιθανή επιλογή, θεωρούμε ότι ο τυποποιημένος αγωγός εξαερισμού διατίθεται σε κάθε κουζίνα σε πολυώροφα κτίρια.

Αφενός - γιατί όχι, αλλά από την άλλη - πολλαπλές αποχρώσεις μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος.

 • Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, αυτά τα κανάλια πολύ συχνά ξεπερνούν τις αποθέσεις λιπαρών και λάσπης, γεγονός που μειώνει την κανονική τους διατομή και, ως εκ τούτου, την εκτιμώμενη παραγωγικότητα.

Μπορούν απλά να μην αντεπεξέλθουν στο άμεσο έργο τους - φυσικό αερισμό του αέρα, ειδικά - σε περίπτωση πρόσθετου φορτίου, ειδικά αν στην οροφή σε διαφορετικά πατώματα εγκατασταθούν εξαναγκασμένες συσκευές εξάτμισης.

 • Στην περίπτωση εγκατάστασης στην κουζίνα ενός θερμοσίφωνα ελεύθερης ψύξης αερίου, απαγορεύεται αυστηρά ακόμη και μια ελαφρά μείωση του παραθύρου εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι η έξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι η εγκατάσταση μιας ειδικής, ευρύτερης σχάρας, με ένα σωλήνα διακλάδωσης για τη σύνδεση του αγωγού από την κουκούλα και με ένα παράθυρο για κανονικό αερισμό. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια "έκπληξη" εδώ, ειδικά το χειμώνα, όταν τα παράθυρα είναι συνήθως κλειστά.

Η αναγκαστική ροή αέρα, που δημιουργείται από την κουκούλα στον αγωγό εξαερισμού, οδηγεί σε μια ορισμένη απαλλαγή στην κουζίνα. Δεδομένου ότι η ροή αέρα από το εξωτερικό μπορεί να μην είναι αρκετό, αυτό αρχίζει να ρέει από το κατώτερο τμήμα του καναλιού εξαερισμού - επίδραση ανάστροφη ώση, γεμίζοντας το διάστημα «γεύσεις» κάτω ορόφους.

 1. Η τρύπα στον εξωτερικό τοίχο, φαίνεται ότι λύνει όλα τα προβλήματα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να το κάνουν, ειδικά στους επάνω ορόφους. Επιπλέον, συχνά επιτυγχάνεται αρκετά μακριά από την πλάκα και δεν τους αρέσουν όλοι οι μεγάλοι δίαυλοι αεραγωγών, οι οποίοι ίσως δεν ταιριάζουν στη γενική έννοια του σχεδιασμού της κουζίνας.

Στις αναφερόμενες καταστάσεις, η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσετε την επιλογή σας στην κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά λειτουργίας

Το αρχικό σχέδιο αυτού του τύπου κουκούλας είναι αρκετά απλό. Electric drive με τα απαραίτητα στροφείο δύναμη-ανεμιστήρα δημιουργεί ένα κενό στο χώρο πάνω από την πλάκα, σε ορισμένα μοντέλα - περίπου πλάκα, κατευθύνοντας έτσι τη ροή του θερμαινόμενου αέρα και τις αναθυμιάσεις διαμέσου του περιβλήματος.

Εγκαθίστανται αρκετά φίλτρα, περνώντας διαδοχικά μέσω των οποίων ο αέρας λαμβάνει τον απαιτούμενο καθαρισμό και επιστρέφει ξανά στην κουζίνα. Έτσι, κατά την λειτουργία της κουκούλας, δημιουργείται αναγκαστική κυκλοφορία αέρα με συνεχή καθαρισμό.

Τι προσφέρει καθαρισμό;

 1. Ανεξάρτητα από τον τύπο της κουκούλας, η πρώτη περιέχει πάντα ένα φίλτρο απολίπανσης.

Μπορεί να είναι σε μία από τις τρεις εκδόσεις:

 • Το αλουμίνιο ή το ανοξείδωτο - είναι μια πολυστρωματική αρθρωτή δομή κηρήθρας, όταν διέρχεται διαμέσου των οποίων τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στις επιφάνειές του.

Τέτοια φίλτρα είναι καλά επειδή εξυπηρετούνται - όταν υπερβραστούν με γράσο και αιθάλη, τα πλένετε καλά με τη χρήση λιπαρών διαλυτικών απορρυπαντικών. Οι διαστάσεις των περισσότερων φίλτρων τους επιτρέπουν να καθαρίζονται σε ένα πλυντήριο πιάτων.

 • Φίλτρα από ακρυλικές ίνες.

Επίσης θεωρείται ότι είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και η διάρκεια ζωής τους, φυσικά, είναι μικρότερη. Επιδέχονται περιοδικό χειροκίνητο πλύσιμο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικά. Πιέστε μετά από αυτό δεν πρέπει να είναι - μπορείτε να καταστρέψετε τη γεωμετρική τους διαμόρφωση.

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, χαρτί, μη υφασμένα υφάσματα.

Απαιτούν τακτική αντικατάσταση - όταν η σήμανση πάνω τους καθίσταται δυσδιάκριτη από το στρώμα λίπους και βρωμιάς ή όταν εμφανίζεται μη ικανοποιητική μετάδοση αέρα.

 1. Εάν το πρώτο φίλτρο επαρκεί για την εξαγωγή της εξάτμισης προς τα έξω, τότε για τα μοντέλα χωρίς αγωγό δεν μπορούν να αποφευχθούν ειδικά φίλτρα άνθρακα.

Το καθήκον τους είναι να αφαιρέσουν τις οσμές και τον τελικό καθαρισμό του αέρα που επέστρεψε στο δωμάτιο.

Ο αριθμός των ενοτήτων αυτών μπορεί να είναι διαφορετικός. Η αντικατάσταση των προϊόντων τους, καθώς παράγουν ευεργετικές ιδιότητες τους, και ορισμένα μοντέλα της σύγχρονης κουκούλες είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό σύστημα ελέγχου και φίλτρου απεικόνισης ιδιοκτήτες προειδοποίηση επίπεδο απόφραξη των νέων εγκαταστάσεων που απαιτούνται.

Η ίδια η λειτουργία της κουκούλας είναι εξαιρετικά απλή - συμπεριλαμβάνεται στην αρχή του μαγειρέματος, εγκαθιστά, αν είναι απαραίτητο, την επιθυμητή δύναμη μετάδοσης κίνησης και σβήνει μετά από λίγο στο τέλος του μαγειρέματος. Είναι αλήθεια ότι αυτό ισχύει μόνο για χαμηλού κόστους μοντέλα προϋπολογισμού.

Η ηλεκτρονική εδώ έρχεται επίσης στη διάσωση:

 • Πολλές σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα χειριστήριο επεξεργαστή με την εμφάνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των απαραίτητων προεπιλογών.
 • Η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ρολόι και χρονοδιακόπτη, στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, περιλαμβανομένης της περιοδικής μετάβασης χωρίς τους ιδιοκτήτες για αποτελεσματικό αερισμό του χώρου.
 • Βολική λειτουργία - η παρουσία ειδικών αισθητήρων που θα δώσουν ένα σήμα για να ξεκινήσει η κουκούλα καθώς η θερμοκρασία ή η υγρασία ανέρχεται σε ένα ορισμένο όριο και να την απενεργοποιήσετε ανεξάρτητα όταν κανονικοποιηθούν οι παράμετροι.
 • Ο "έξυπνος" καυσαερίων θα προσδιοριστεί με τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας, επιλέγοντας τη βέλτιστη ταχύτητα μετάδοσης ανάλογα με την ένταση της εξάτμισης.
 • Η συσκευή μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με τηλεχειριστήριο.

Διάφορα σχέδια διαρρύθμισης

Πρακτικά όλες οι κουκούλες που παρουσιάζονται στην πώληση έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας, της αρχής της ανακύκλωσης και της απόσυρσης των καπνών προς τα έξω. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τοποθέτησής τους σε συγκεκριμένες συνθήκες κουζίνας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν από την αρχή της τοποθέτησής τους:

 • Το πιο συνηθισμένο σχέδιο είναι το μοντέλο τοίχου.

Είναι στερεωμένα στον τοίχο πάνω στα στηρίγματα ακριβώς πάνω από την εστία.

Μπορεί να έχει το κλασικό οριζόντια «επίπεδη» δομή, ένα θόλο ( «καμινάδα»), ή να είναι κεκλιμένη όταν επιφάνεια εργασίας τους είναι υπό γωνία, εξοικονομώντας έτσι χώρο πάνω από την πλάκα.

 • Κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στην ντουλάπα - συχνά έρχονται ακόμη και με ακουστικά.

Είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένα από το οπτικό πεδίο από τα πάνελ επίπλων, αφήνοντας μόνο μια οθόνη με χειριστήρια.

Μειονεκτήματα - ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή ήδη έτοιμων επίπλων (σε βάθος και πλάτος ενσωμάτωσης) και κατά την εγκατάσταση. Το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας μπορεί να είναι ανεπαρκές, αλλά αυτό επιλύεται χρησιμοποιώντας μία τηλεσκοπική ανασυρόμενη διάταξη.

 • Οι κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στην επιφάνεια του τραπεζιού ανήκουν στα πιο μοντέρνα μοντέλα.

Η ροή αέρα που δημιουργείται από αυτά δεν επιτρέπει την αύξηση της εξάτμισης προς τα πάνω - αναρροφάται αμέσως στο σύστημα φιλτραρίσματος. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να έχουν μια ολισθαίνουσα επιφάνεια εργασίας που υψώνεται πίσω από την πλάκα όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Μια άλλη επιλογή είναι η θέση των πλεγμάτων αναρρόφησης στο επίπεδο του τραπέζι κατά μήκος της περιμέτρου της εστίας.

Πλεονεκτήματα - η ασυνήθιστη φύση του συστήματος, το μυστικό της τοποθέτησης. Μειονεκτήματα - υψηλές τιμές, εγκατάσταση υψηλής έντασης εργασίας, που απαιτεί την πρόσκληση εξειδικευμένων ειδικών.

 • Μια ειδική περίπτωση είναι οι κουκούλες των νησιών.

Χρησιμοποιούνται όταν μια τολμηρή ιδέα σχεδίασης έχει τοποθετήσει ένα πιάτο στη μέση της κουζίνας. Η κατάσταση είναι σπάνια, αλλά τα αποσπάσματα από τους δημιουργούς. Τέτοιες συσκευές είναι σταθερά στερεωμένες ή αναρτημένες από την οροφή.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η κουκούλα πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχέδιο, ειδικά με τη σόμπα. Και δεν έχει σημασία τι έχετε: μια ηλεκτρική εστία με γυάλινο κεραμικό ή αέριο με επικάλυψη σμάλτου.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο νεροχύτης, αν έχει μεταλλική επιφάνεια - τότε η κουκούλα από το επιχρωμιωμένο μέταλλο θα φαίνεται καλύτερα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουζινών κυκλοφορίας για την κουζίνα

Τι μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα των κουκούλες που λειτουργούν χωρίς αγωγούς αέρα:

 • Σχετική απλότητα εγκατάστασης, δεν χρειάζεται να συμβιβαστεί η εγκατάσταση και να διεξαχθούν επιπρόσθετες εργασίες κατασκευής.
 • Οι πλάκες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, χωρίς να συνδεθούν με τον τόπο του αεραγωγού ή τον εξωτερικό τοίχο.
 • Εξαιρετική απλότητα στη λειτουργία.
 • Ο κανονικός αερισμός δεν διαταράσσεται.

Μειονεκτήματα τέτοιων κουκούλες:

 • Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι πολύ μικρότερη από αυτή των συσκευών που εκκενώνουν την εξάτμιση.
 • Τοποθετημένα στα φίλτρα της κουκούλας δεν μειώνεται το επίπεδο της υψηλής υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Η συσκευή λειτουργεί μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η ηλεκτρική μονάδα - αυτό μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο θόρυβο.
 • Η ανάγκη παρακολούθησης της κατάστασης των φίλτρων και της περιοδικής αντικατάστασης μονάδων μίας χρήσης.

Κόστος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, κατ 'αρχήν, όλες οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους. Έτσι, η διαφορά θα είναι μόνο παρουσία αεραγωγών και ο αριθμός των φίλτρων που χρησιμοποιούνται.