Από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εκχυλισμάτων χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (ανακυκλοφορία)

Η κουκούλα κουζίνας είναι ένα αναντικατάστατο πράγμα. Ωστόσο, η τυποποιημένη έκδοση, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον αγωγό και αντλεί αέρα στον άξονα εξαερισμού - μπορεί να μην χρησιμοποιείται πάντοτε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική λύση: τώρα υπάρχουν κουκούλες με λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι οποίες δεν χρειάζεται να συνδεθούν με τον αγωγό αερισμού.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά της συσκευής

Σχετικά με την κουκούλα της κουζίνας είναι ένας ανεμιστήρας που απορροφά τον αέρα και τον αντλεί στον αεραγωγό. Αγωγός - συνδέεται με τον άξονα αερισμού του σπιτιού (λιγότερο συχνά - κατευθείαν στο δρόμο).

Η κουκούλα χωρίς κλαδιά στον αγωγό αέρα δεν είναι συνδεδεμένη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι συσκευή αναρρόφησης, αλλά συσκευή φιλτραρίσματος, δηλαδή καθαριστής αέρα. Ο αέρας σε αυτή την περίπτωση δεν αφαιρείται από την κουζίνα, αλλά επανακυκλοφορεί στο ίδιο δωμάτιο, έτσι ώστε τέτοιες συσκευές ονομάζονται ανακυκλοφορία.

Ένα σύστημα διήθησης δύο σταδίων εγκαθίσταται στο περίβλημα (περισσότερα γι 'αυτό - κάτω). Μετά τη διέλευση από τα 2 φίλτρα, ο καθαρισμένος αέρας δεν αφαιρείται μέσω του αναπνευστήρα, αλλά ανατινάζεται πίσω στην κουζίνα. Εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από οπές που μπορούν να τοποθετηθούν στις πλευρές, από πάνω, ή στο μπροστινό άκρο της θήκης.

Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα κυρτό κουτί πάνω από το σώμα, στο οποίο βρίσκονται οι τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξερχόμενος αέρας θα πέσει στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου τίποτα δεν εμποδίζει (τίποτα δεν θα σβήσει από το τραπέζι ή τα ράφια).

Διαφορετικά, τα μοντέλα ανακυκλοφορίας έχουν την ίδια συσκευή με τους συμβατικούς απορροφητήρες. Μπορούν να έχουν οπίσθιο φωτισμό, ρύθμιση ταχύτητας. Τα μοντέλα μπορεί να διαφέρουν ως προς τη διάταξη τους:

Τοποθετημένο. Μια τέτοια συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο πάνω από την πλάκα.

Ενσωματωμένο. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν "κρύβεται" στο ντουλάπι, το οποίο κρέμεται πάνω από τη σόμπα.

Νησί. Δεν συνδέονται με τον τοίχο, αλλά με την οροφή. Σχετικό εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο.

Γωνία. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία του δωματίου.

Αρχή λειτουργίας (βίντεο)

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα: αξίζει να επιλέξετε;

Αυτός ο τύπος δομής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

τη δυνατότητα χρήσης της κουκούλας όπου δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τον αγωγό ή να κάνετε βρύση στο δρόμο.

συγκριτική φτήνια: μοντέλα ανακύκλωσης είναι φθηνότερα από τα συμβατικά κουκούλες (αγωγό), και δεν χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα για επιπλέον τμήματα (γραμμή αέρα και ντουλάπια για την απόκρυψη του, παρένθεση)?

Οι διαστάσεις τέτοιων μοντέλων είναι συνήθως μικρότερες από αυτές των συμβατικών εκχυλισμάτων.

n η σύνδεση είναι πολύ απλή: δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον αγωγό αέρα, γι 'αυτό είναι πιο εύκολο να τα εγκαταστήσετε και πιο γρήγορα και τοποθετείτε λιγότερα (περίπου εγκατάσταση - ξεχωριστά παρακάτω).

για μακροπρόθεσμη λειτουργία αυτής της ροής αέρα εξαγωγής δεν απαιτείται, δεδομένου ότι δεν απομακρύνεται από την αίθουσα (φυσιολογικό εύρος κουκούλα αφαιρεί τον αέρα, έτσι ώστε - να είναι παραπόταμό του, η οποία μπορεί να είναι προβληματική στο κρύο σεζόν).

Το τελευταίο πλεονέκτημα είναι αμφιλεγόμενο, μπορεί να αποδοθεί στις ελλείψεις: η ροή του αέρα στο δωμάτιο (για αναπνοή ενός ατόμου) εξακολουθεί να απαιτείται ακόμη και το χειμώνα. Επιπλέον, με τη συνεχή ανακυκλοφορία του αέρα (που περιέχει σωματίδια υγρασίας), η υγρασία στο δωμάτιο θα αυξηθεί.

Εκχυλίστε χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ως αποτέλεσμα, αν μόνο "κυνηγούν" τον αέρα με μια απορροφητήρα, και δεν αφήνουν να έρθει φρέσκο ​​- το δωμάτιο θα είναι βουλωμένη. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστεί μούχλα.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές έχουν κάποια μειονεκτήματα:

είναι συχνά απαραίτητο να αντικατασταθούν τα φίλτρα που είναι ακριβά και δεν μπορούν να καθαριστούν (περισσότερα για τα φίλτρα - παρακάτω).

μια μικρή επιλογή μοντέλων: οι απορροφητήρες ανακύκλωσης στην αγορά είναι αρκετές φορές μικρότεροι από τους συμβατικούς.

ισχυρότερος θόρυβος: για να «σπρώξετε» τον αέρα μέσω του φίλτρου άνθρακα, χρειάζεστε έναν πιο ισχυρό (και συνεπώς πιο θορυβώδη) κινητήρα.

αν τα φίλτρα χαμηλής ποιότητας - να παραμείνουν στο δωμάτιο μπορεί όχι μόνο μυρίζει, αλλά επίσης και σωματίδια λίπους (καθώς και ο αέρας εμφυσάται υπό πίεση - λίπος μπορούν να εγκατασταθούν σε όλη την κουζίνα, στα έπιπλα, τοίχοι και το δάπεδο)?

όχι μια ιδανική απόδοση: ακόμη και ένα νεοεγκατεστημένο φίλτρο δεν θα καθαρίσει πλήρως τον αέρα των οσμών εάν είναι πολύ ισχυροί.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμη η χρήση;

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται καλύτερα σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εκτροπής μολυσμένου αέρα στο ορυχείο:

το άνοιγμα του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά από το σημείο εγκατάστασης της κουκούλας.

το έργο του φυσικού αερισμού διαταράσσεται, λόγω του οποίου ο αέρας (και οσμές) που αφαιρούνται από το εκχύλισμα μπορεί να φτάσει στους γείτονες (ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι ασυνήθιστο στα παλιά σπίτια).

Ο άξονας εξαερισμού στο σπίτι απουσιάζει εντελώς (ή δεν υπάρχει τρύπα στο σωστό δωμάτιο).

δεν υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση του αγωγού.

Μια μεγάλη κουκούλα ή ένας αγωγός δεν ταιριάζει στο σχέδιο της κουζίνας.

Το συμπέρασμα μπορεί να γίνει: η επιλογή των απορροφητών ανακύκλωσης κοστίζει μόνο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης συνήθων μοντέλων (με αεροπορική γραμμή). Η συμβατική λειτουργία εξάτμισης είναι πολύ πιο αποτελεσματική και απλούστερη από τη λειτουργία ανακυκλοφορίας.

Εναλλακτικά, εάν δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσετε μια συμβατική κουκούλα - μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με ανακύκλωση και να βελτιώσετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο που θα χρησιμοποιήσετε:

βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου ή εγκατάσταση (για καθαρό αέρα να ρέει)?

στον ανεμιστήρα εξαγωγής (στον τοίχο, φυσώντας απευθείας στο δρόμο ή στον εξαερισμό) και συνιστάται να το τοποθετείτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον καπό, ώστε να συμπεριλαμβάνεται ταυτόχρονα με αυτόν.

Ντουλάπα (οροφή) χωρίς βρύση

Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για όσους έχουν ήδη βάλει την κουκούλα χωρίς πρόκληση, αλλά απογοητεύτηκε από την αποτελεσματικότητά της.

Περιγραφή των φίλτρων και των κανόνων περίθαλψης

Υπάρχουν δύο φίλτρα στους απορροφητήρες ανακύκλωσης:

Παγίδα λίπους. Ένα τυποποιημένο φίλτρο για κάθε κουκούλα είναι ένα μεταλλικό πλέγμα μέσω του οποίου ο αέρας περνάει πρώτα. Εξυπηρετεί να καθυστερήσει μεγάλα σωματίδια. Απαιτείται περιοδικά καθαρισμός. Λιγότερο συχνά (συνήθως στα φθηνότερα μοντέλα) υπάρχουν φίλτρα αντι-γράσου από άλλα υλικά.

Φίλτρο άνθρακα (απορρόφηση, αντι-μυρωδιά). Εξυπηρετεί τον καθαρισμό του αέρα από μικρά σωματίδια και οσμές. Δεν μπορείτε να το καθαρίσετε, απλώς να το αντικαταστήσετε με ένα νέο.

Το φίλτρο αντι-γράσου καθαρίζεται καθώς λεκιάζει. Περιοδικά είναι επιθυμητό να εξετάσουμε την κατάστασή του και, εάν είναι απαραίτητο, να αφαιρέσετε και να πλύνετε.

Δεδομένου ότι το φίλτρο άνθρακα δεν μπορεί να δει, αντικαθίσταται:

Μετά από μια ορισμένη περίοδο.

Εάν το έργο της κουκούλας έχει υποβαθμιστεί (έχει γίνει χειρότερο από το "τράβηγμα" του αέρα, είναι χειρότερο να το καθαρίσετε, να παράγετε περισσότερο θόρυβο).

Σε ορισμένα μοντέλα (από πιο ακριβά) υπάρχει ένας αισθητήρας που δείχνει πότε το φίλτρο είναι βρώμικο και πρέπει να αντικατασταθεί.

Φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα

Οι όροι για την αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα είναι πάντα ατομικοί και εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

από την ποιότητα του στοιχείου φίλτρου (τα φθηνά μοντέλα θα σφυρηλατούνται ταχύτερα από τα καλύτερα).

από ποιο είδος φαγητού προετοιμάζεται και πόσο συχνά: εάν μαγειρεύετε μπορς κάθε δεύτερη μέρα και τηγανίζετε το κρέας, τότε το φίλτρο θα φράσσεται γρήγορα.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός συνόλου φίλτρων άνθρακα είναι μεταξύ 2-3 εβδομάδων (αν συχνά προετοιμάσει μια «βαριά» τρόφιμα) και 3-4 μήνες (με λιγότερο συχνή χρήση και η παρασκευή δεν είναι πολύ λιπαρά και flavorful πιάτα).

Με κόστος : 1 φίλτρο άνθρακα μπορεί να κοστίσει περίπου 250 έως 700 ρούβλια (μεσαία κλίμακα). Είναι εύκολο να υπολογίσετε ότι αν το αλλάξετε μία φορά το μήνα και αγοράσετε τη φθηνότερη επιλογή, τότε σε ένα χρόνο θα κοστίσει επιπλέον 3000 ρούβλια.

2 β1 - κουκούλες με λειτουργία αεραγωγού και λειτουργία ανακύκλωσης

Τώρα στην αγορά μπορείτε να βρείτε 3 τύπους μοντέλων:

Συμβατικές κουκούλες με αεραγωγούς, οι οποίες αφαιρούν αέρα από την κουζίνα.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα και την τροφοδοτούν πίσω στην κουζίνα.

Μοντέλα με αγωγούς που έχουν λειτουργία ανακυκλοφορίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως συμβατική καλύπτρα (η οποία θα αφαιρέσει τον αέρα) όσο και ως ανακυκλοφορία.

Η διαφορά μεταξύ του απορροφητήρα και της εξόδου από το μοντέλο με επανακυκλοφορία

Η τρίτη επιλογή εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και το φάσμα αυτών των συσκευών δεν είναι πολύ ευρύ. Η σύνδεση του αγωγού αέρα είναι απαραίτητη μόνο για την αφαίρεση του αέρα - δηλαδή εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης, δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση της βρύσης.

Τα μοντέλα αυτού του τύπου δεν είναι πολύ δημοφιλή και στην πραγματικότητα δεν χρησιμεύουν για τους εξής λόγους:

είναι ακριβότερα από τα προϊόντα με μία μόνο λειτουργία.

Το καθεστώς ανακύκλωσης είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τα συμβατικά καυσαέρια, επομένως στην πράξη είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω - η εγκατάσταση των απορροφητών φίλτρων είναι πολλές φορές απλούστερη και ταχύτερη από τα προϊόντα με αγωγούς.

Για να ξεκινήσετε, επιλέγεται ένας χώρος για τη θέση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα. Συνιστώμενο ύψος: για σόμπες αερίου: 75-85 cm. για ηλεκτρικές εστίες: 65-75 cm.

Στο επιλεγμένο σημείο το σώμα είναι κρεμασμένο στον τοίχο (ή στην οροφή - αν το μοντέλο του νησιού) πάνω στα μπουλόνια.

Τα πάντα - δεν υπάρχει τοποθέτηση αεραγωγών, εγκατάσταση σχάρων, εγκατάσταση διακοσμητικών θυρίδων - δεν απαιτείται.

Κατάλογος μοντέλων χωρίς βρύση και μοντέλα με δύο τρόπους (εξάτμιση / ανακυκλοφορία)

Δεδομένου ότι ο αριθμός των μοντέλων είναι αρκετά μεγάλος, θα δώσουμε μόνο μερικά παραδείγματα, για παράδειγμα.

Μοντέλα με ανακυκλοφορία μόνο - είναι τα λιγότερο κοινά, και όχι για κάθε κατασκευαστή. Συνήθως είναι φτηνά, ακριβά προϊόντα σε αυτή την κατηγορία είναι λίγα.

Μερικά παραδείγματα ( το Ο παραγωγός, ένα από τα μοντέλα, και η τιμή σε ρούβλια ):

 1. Electrolux (EFP 6411 - περίπου 4600 ρούβλια).
 2. Cata (F 2050 - περίπου 3500).
 3. Πυραμίδα (WH 10-50 - περίπου 2100).
 4. Kaiser (Α 6413 - περίπου 10300).
 5. Faber (Flexa HIP Α 50 - περίπου 5400).
 6. Elica (Concorde F / 50 - περίπου 3000).
 7. Perfelli (DNS 6521 είναι περίπου 16500).
 8. Falmec (Mimosa Parete 60 600 - περίπου 20.000).
 9. Siemens (LI 28030 - περίπου 17500).

Ardo (Basic F60 - περίπου 3300).

 • Hansa (OKC 5662 - περίπου 7100).
 • Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων φίλτρων μπορεί να βρεθεί στα Cata, Electrolux, Pyramida, Kaiser, Falmec.

  Μοντέλα με 2 τρόπους (βρύση και ανακυκλοφορία) είναι πιο συνηθισμένα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται από σχεδόν κάθε κατασκευαστή (μερικά σήματα έχουν περισσότερα τέτοια μοντέλα, άλλα έχουν λιγότερα). Μπορούν να διακριθούν από έναν τρόπο λειτουργίας στον οποίο ενδείκνυται η "απόσυρση / ανακύκλωση" ή "εξάτμιση / ανακύκλωση".

  Επιλέξτε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

  Ο απορροφητήρας κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι καλύτερο να ρέει (με αεραγωγό) σε αισθητικούς και πρακτικούς όρους. Μετά από όλα, με αυτόνομο μηχανισμό εργασίας δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται οι επικοινωνίες. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς αγωγό εξαερισμού και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε την κουζίνα χωρίς να χρειάζεται να δέσετε τη θέση της πλάκας.

  Σε μια ευρύχωρη κουζίνα ή σαλόνι-κουζίνα με τέτοιο εξοπλισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού. Για παράδειγμα, ρυθμίστε την εστία και την κουκούλα ακριβώς στη μέση του δωματίου.

  Κουζινέζικη κουζίνα με κατακόρυφη κουκούλα χωρίς αγωγό στερεωμένη στην οροφή Αναρτήθηκε στην οροφή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

  Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού είναι χτισμένος σε σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

  1. το πρώτο επίπεδο (εξωτερικό) είναι μια παγίδα λίπους μιας χρήσης ή μιας επαναχρησιμοποιούμενης. Σε αυτό το στάδιο, η σύλληψη σωματιδίων λίπους και αιθάλης. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα που δεν χρειάζονται αντικατάσταση είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά πλέγματα από αλουμίνιο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αντικατάσταση μιας χρήσης - από μη υφασμένα, χαρτί, sintepon, ακρυλικό.
  1. δεύτερο επίπεδο - φίλτρο άνθρακα. Εξαιρετικός απορροφητικός - ενεργοποιημένος άνθρακας, εκτελεί το καθήκον του καθαρισμού του αέρα από ξένες οσμές.

  Μηχανισμός καθαρισμού αέρα (ανακύκλωσης)

  Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, αρκεί να το συνδέσετε στο δίκτυο.

  Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακα αφής, όπου οι δείκτες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας, την κατάσταση του φίλτρου και την ανάγκη αντικατάστασης.

  IKEA κουκούλα με τη δυνατότητα να χτυπήσει στο κανάλι ή την ανακυκλοφορία

  TOP-3 καλύτερα μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

  Δώστε προτίμηση σε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα. Οι ακόλουθες μάρκες έχουν καλά χαρακτηριστικά και κριτικές:

  Η εταιρεία προμηθεύει την αγορά με κουκούλες από το 1995 και σήμερα το μερίδιο της προμήθειας από την Elikor στο συνολικό όγκο είναι ήδη περίπου 25%. Η ποιότητα των προϊόντων τους υποστηρίζεται από το πιστοποιητικό GOST.

  • Weissgauff
  Κουζίνα ενσωματωμένη κουκούλα Weissgauff TEL 06 TC WH. Η τιμή είναι 6 990 ρούβλια.

  Η γερμανική ποιότητα των προϊόντων αυτής της μάρκας μιλάει για τον εαυτό της. Οι αγοραστές προσελκύονται από μια λογική τιμή για αυτή την ποιότητα, καθώς και την υπηρεσία. Η εταιρεία διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο κέντρων εξυπηρέτησης στη Ρωσία και την ΚΑΚ.

  • Gorenje
  Μοντέλο Gorenje WHT 621 E5X. Η τιμή είναι 15 590 ρούβλια.

  Αυτό το εμπορικό σήμα από τη Σλοβενία ​​πωλεί τον εξοπλισμό του σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  1. Προωθεί τη διατήρηση της ισορροπίας της ανταλλαγής αέρα.

  Όταν υπάρχουν αγωγοί αέρα, εισάγεται αέρας στον άξονα εξαερισμού, αλλά δεν υπάρχει ανάκρουση του καθαρού αέρα. Ως εκ τούτου, η προϋπόθεση για το σχέδιο με μια βρύση στον εξαερισμό είναι η πιθανότητα καθαρού αέρα από το δρόμο.

  1. Διατηρεί το καθεστώς θερμοκρασίας. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα με σφραγισμένα διπλά τζάμια, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για τους κατοίκους των ψυχρών περιοχών.
  1. Μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να μεταφέρετε το ηλεκτρικό πλακίδιο σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, χωρίς να συνδέεται με τη θέση της εξόδου αερισμού.
  1. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αγωγό αερισμού.
  2. Ορισμένες επιλογές είναι πολύ συμπαγείς, όχι ογκώδεις και θα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.
  1. Εύκολη συναρμολόγηση χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  1. Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα άνθρακα και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα. Ανάλογα με τη συχνότητα του μαγειρέματος, η ένταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η συχνότητα αντικατάστασης είναι 3-6 μήνες, όλα ανεξάρτητα.

  Μεταξύ των ανασκοπήσεων στα μοντέλα κυκλοφορίας των αποσπασμάτων, μπορεί κανείς να βρει καταγγελίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Στην πραγματικότητα, με μια κοινή βάση σύγκρισης (ίση ισχύ, αποδοτικότητα κ.λπ.), και τα δύο μοντέλα αντικειμενικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Άλλες αιτίες ψευδούς δυσαρέσκειας μπορεί να είναι οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες (με ανεπαρκείς επιδόσεις) ή η ακατάλληλη εγκατάσταση (μακριά από τη σόμπα).

  Το μειονέκτημα έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα, τα οποία μετά τη λήξη της ωφέλιμης ζωής τους απλώς απορρίπτονται, συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βγει ότι η κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό, λαμβάνοντας υπόψη τη συντήρησή του, θα είναι ακριβότερη στο μέλλον, αν και αρχικά η τιμή του είναι πάντα χαμηλότερη από την κουκούλα με το σωλήνα.

  1. Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι πιο θορυβώδες από μια κουκούλα με ένα σωλήνα.

  Τύποι κουκούλες χωρίς βρύση

  Ανά τύπο κατασκευής:

  • ενσωματωμένο. Ο εξοπλισμός είναι κρυμμένος στο περίβλημα, και πάνω από την πλάκα είναι μόνο το κάτω μέρος του. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης αρκετός χώρος στο ντουλάπι για την αποθήκευση πιάτων.

  Οι συμβατικές κουκούλες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και τύπο

  • επίπεδη οριζόντια ή γείσο. Τέτοιες επιλογές είναι μικρές σε μέγεθος, λακωνικές. Εργονομική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.
  Οι αυτόνομες κουκούλες χωρίς σωλήνα είναι σχεδόν αόρατες στο εσωτερικό

  • θολωτό. Αυτά είναι, κατά κανόνα, τρισδιάστατα μοντέλα που θα φαίνονται καλά σε μια μεγάλη κουζίνα.
  • με κλίση. Τέτοια μοντέλα είναι στερεωμένα στο τοίχωμα υπό γωνία. Μεταξύ της ανακύκλωσης είναι σπάνια, αλλά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
  • γωνιακό. Αμέσως τονίζει την προσοχή, αλλά έχει υψηλό κόστος.

  Με τη μέθοδο στερέωσης:

  • τοίχο. Είναι στερεωμένα στον τοίχο.
  • ανώτατο όριο. Τοποθετείται στην οροφή και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στη μέση του δωματίου, για παράδειγμα, με τη διάταξη του νησιού της κουζίνας.

  Μέσω της διοίκησης:

  • κουμπί?
  • με απομακρυσμένη ενεργοποίηση. Σε αυτά τα μοντέλα υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο.
  • με την αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της αυτόματης μεταγωγής και χρονισμού.

  Τρεις λόγοι για την επιλογή μοντέλων χωρίς αγωγό

  1. αισθητικής είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο η κουζίνα χωρίς επικοινωνίες φαίνεται πιο ελκυστική.
  2. αν θέλετε μια ασυνήθιστη διάταξη, για παράδειγμα, μια διάταξη νησιού και η σόμπα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μακριά από τον αγωγό εξαερισμού.
  3. αν στο σπίτι για κάποιο λόγο ο αέρας εξαερισμού δεν λειτουργεί καλά ή δεν λειτουργεί καθόλου, δεν υπάρχει κανάλι, η κανονική ανταλλαγή μολυσμένου και καθαρός αέρας διαταράσσεται.

  Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε.

  1. Η κουκούλα στις διαστάσεις της πρέπει να καλύπτει την εστία

  Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι 50 cm, 60 cm, τα οποία αντιστοιχούν στο τυποποιημένο πλάτος της πλάκας.

  Αλλά μπορείτε να βρείτε επιλογές για τις συνολικές εστίες 90 cm, 120 cm.

  Ευρεία καυσαερίων με μηχανισμό ανακύκλωσης

  1. Πριν από την αγορά, υπολογίστε την απαιτούμενη παραγωγικότητα για την κουζίνα σας: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας, το ύψος του δωματίου και το συντελεστή 12 (εάν υπάρχει συντελεστής εστίας αερίου 20). Με την υπολογισμένη παράμετρο, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει σωστά τους όγκους μαγειρέματος και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα.

  Υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον υπολογισμό της βέλτιστης ισχύος (φωτογραφία παρακάτω).

  2. Άνετο επίπεδο ήχου της κουκούλας - 40 dB

  Όσο ισχυρότερη είναι η ανάσυρση, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του θορύβου. Αυτή η παράμετρος μπορεί να βρεθεί στα έγγραφα στη συσκευή ή να διευκρινιστεί από τον πωλητή-σύμβουλο κατά την αγορά.

  1. Επιλέξτε κουκούλες με ένα πλέγμα μεταλλικών φίλτρων που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

  Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία μπορούν να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω.

  Πώς να το κάνετε αποτελεσματικά χωρίς χημεία, δείτε στο βίντεο:

  Θα εξυπηρετούν εξίσου με την κουκούλα.

  Το χαρτί, τα μη υφασμένα και άλλα φίλτρα μίας χρήσης είναι βραχύβια, δεν μπορούν να πλυθούν και να εφαρμοστούν ξανά. Επομένως, η πρώτη επιλογή είναι πιο πρακτική και οικονομικότερη.

  Κουκούλες χωρίς βρύση: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο με φίλτρο άνθρακα

  Οι κουκούλες είναι χρήσιμες στις συσκευές κουζίνας που βοηθούν να απαλλαγούμε από αιθάλη, καπνό και οσμές. Μπορούν να είναι με ή χωρίς τρύπημα, με φίλτρο άνθρακα ή λίπους. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για τη δημοτικότητά του, αλλά και για ανατροφοδότηση πελατών.

  Η κουκούλα στο σπίτι είναι συχνά εγκατεστημένη στην κουζίνα: βοηθά να απαλλαγούμε από τον ατμό, τον καπνό και τη μυρωδιά, τον καθαρισμό του αέρα. Με αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και ανοιγμένα παράθυρα, αλλά οι κουκούλες είναι πιο βολικό και λειτουργικό.

  Ποιες είναι οι κουκούλες

  Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

  1. Πατήστε ή ρέει: αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα, τραβώντας τον προς το δρόμο ή στον αεραγωγό. Ο νωπός αέρας προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις.
  2. Ανακύκλωση: περνούν τον αέρα μέσω φίλτρων, καθαρίζουν και "δίνουν" πίσω. Ο αέρας περνά μέσα από έναν κύκλο.

  Προσοχή παρακαλώ! Παρόλο που οι απογυμνωτές είναι αποτελεσματικότεροι, δεν μπορούν πάντοτε να εγκατασταθούν λόγω της αδυναμίας να ενταχθούν στον αγωγό.

  Πλέον συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε κουκούλες με δύο τρόπους λειτουργίας - βρύση και κυκλοφορία. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις επιλογές εφαρμογής για κάθε μοντέλο.

  Το εκχύλισμα αφαιρεί αποτελεσματικά τον ατμό, τον καπνό και την οσμή

  Η μέθοδος καθαρισμού διακρίνει:

  1. Φίλτρα λίπους: αυτό είναι ένας τραχύς καθαρισμός του αέρα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από αιθάλη και βρωμιά. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την κουκούλα και τον αγωγό από τη βρωμιά. Μπορούν να είναι μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα, διαφορετικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής - ακρυλικό, χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα.
  2. Φίλτρα άνθρακα: αυτός είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός του αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, δηλαδή η δράση τους δεν έχει ως στόχο την προστασία της συσκευής, αλλά στον καθαρισμό του αέρα. Σε αντίθεση με το λίπος, τα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: αντικαθίστανται πλήρως όταν λήξει η διάρκεια ζωής.

  Μπορούν επίσης να συνδυαστούν.

  Οι επιλογές διαμονής είναι:

  1. Οριζόντια: συνήθως στερεώνεται πάνω από το ίδιο το πιάτο.
  2. Κάθετα: βρίσκονται στον τοίχο.

  Με το σχεδιασμό, τα μοντέλα χωρίζονται σε:

  1. Ενσωματωμένο: το πιο βολικό και οικονομικό?
  2. Αναρτήθηκε: μπορεί να έχει συρόμενα πλαίσια που αυξάνουν την επιφάνεια εργασίας.
  3. Νησί: είναι σταθερά στην οροφή και "κολλάει" κάτω.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης με ένα φίλτρο άνθρακα

  Αυτά τα μοντέλα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

  1. Δυνατότητα εγκατάστασης της κουκούλας σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς δεν απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με τον αγωγό.
  2. Η ικανότητα να καθαρίσετε εντελώς τον αέρα από τον καπνό και τις οσμές.
  3. Η απουσία της ανάγκης για νέες μερίδες αέρα: οι επιλογές εκτροπής απομακρύνονται εντελώς από τον αέρα, χωρίς να δίνουν σε αντάλλαγμα.
  4. Εξοικονόμηση χώρου, η δυνατότητα να χτίσει σε έπιπλα, για παράδειγμα, να επισυνάψετε στο κάτω μέρος του ντουλαπιού?
  5. Διατήρηση της θερμότητας και, ως εκ τούτου, εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση: ο αέρας δεν πηγαίνει έξω και δεν αντικαθίσταται από ένα κρύο, που απαιτεί θέρμανση.
  6. Εύκολη εγκατάσταση: αυτό συνδέεται επίσης με την έλλειψη της ανάγκης σύνδεσης με τον αγωγό.
  7. Χαμηλό κόστος.

  Η αντικατάσταση φίλτρων κάθε 3-5 μήνες απαιτείται

  Τα μειονεκτήματα είναι η πιο θορυβώδης εργασία και η ανάγκη αλλαγής φίλτρων. Το τελευταίο πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 μήνες, ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της συστάσεις: για παράδειγμα, η Bosch, η Falmec και άλλοι προσφέρουν αντικατάσταση μόνο μία φορά το χρόνο.

  Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

  Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

  1. Διαστάσεις της "περιοχής εργασίας" μέσω της οποίας θα περάσει ο αέρας: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μια πλάκα. Είναι καλύτερα αν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
  2. Παραγωγικότητα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο αέρας διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Ο κανόνας είναι 12 περάσματα. Υπολογίστε αυτήν την τιμή με τον τύπο: (ο όγκος της κουζίνας) * (ύψος οροφής) * 12.

  Παράδειγμα: με κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,7 μέτρων, η ελάχιστη ισχύς εξόδου θα είναι: 12 * 2,7 * 12 = 388,8 κύβος / ώρα.

  Προσοχή παρακαλώ! Αυτός ο τύπος θεωρεί την ελάχιστη επιτρεπτή ισχύ, για να προσδιορίσει το βέλτιστο είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά 30%.

  1. Απαιτήσεις για την αντικατάσταση φίλτρων: πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν. Εάν το απόσπασμα χρησιμοποιείται σπάνια, για παράδειγμα, είναι εγκατεστημένο στη χώρα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περίοδο, αλλά όχι πολύ?
  2. Η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας: αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν 2-3 τρόποι λειτουργίας.
  3. Παρουσία φωτισμού: θα βοηθήσει να φωτίσει μόνο ένα πιάτο?
  4. Πρόσθετες λειτουργίες: αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική οθόνη, η οποία εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ότι το χρονόμετρο και έξω από το καπό (επιτρέπει την τακτική «αερισμό» κουζίνα), έναν αισθητήρα φίλτρου (έκθεση για την ανάγκη αντικατάστασης)?
  5. Κατασκευαστής: καλύτερα να παραμείνετε σε δημοφιλείς και κοινοί κατασκευαστές, έτσι ώστε αν έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης ή να βρείτε μέρη.
  6. Κόστος: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η κουκούλα, αλλά εάν δεν χρειάζονται, μην πληρώνετε υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, τα φτηνά μοντέλα είναι συχνά κατασκευασμένα από υλικά κακής ποιότητας και είναι γρήγορα φραγμένα.
  7. Κριτικές: έχοντας σταματήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε εκ των προτέρων τις κριτικές των ιδιοκτητών. Είναι πιθανό αυτή η έκδοση να έχει "υποβρύχιες" πέτρες.

  Όσο περισσότερες λειτουργίες στην κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή

  Δημοφιλή μοντέλα

  Μεταξύ όλων των επιλογών, τα ακόλουθα είναι δημοφιλή:

  1. "Jetair Aurora LX / GPX / F / 60": αυτό είναι ένα φθηνό ενσωματωμένο μοντέλο. Διαθέτει δύο τύπους επεξεργασίας αέρα (κυκλοφορία και ανάσυρση), έχει μάλλον υψηλή απόδοση, παρά έναν κινητήρα - 700 m3 / h. Τα φίλτρα είναι επίσης δύο - κάρβουνο και λίπος, υπάρχουν λαμπτήρες φωτισμού αλογόνου, ένας δείκτης μόλυνσης φίλτρου?
  2. "Gorenje BHP623E10W": η σλοβενική εταιρεία προσφέρει τη φθηνή επιλογή της. Προσφέρει δύο επιλογές επεξεργασίας και δύο φίλτρα, έναν κινητήρα και τρεις ταχύτητες. Ωστόσο, η απόδοση του μοντέλου είναι πολύ χαμηλότερη - μόνο 325 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας.
  3. «Ζιγκμούντ Shtain K61 B ": Πρόκειται για μια κεκλιμένη κουκούλα, η οποία πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα (650 κυβικά μέτρα την ώρα), χειριστήριο αφής, 3 ταχύτητες και λάμπες, και υπάρχει επίσης μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την ροή αέρα. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου (σχεδόν 10 dB λιγότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά δεν υπάρχει δείκτης ρύπανσης φίλτρου.
  4. "Elikor Davoline 60": ένα άλλο ήσυχο, αλλά χαμηλής ισχύος μοντέλο (χωρητικότητα 290 κυβικών μέτρων ανά ώρα). Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας και μία λάμπα. Το σύνολο του συστήματος κρέμεται, πάχους 15 cm.
  5. "Korting KHC 61080 GW": ένα πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο με χωρητικότητα 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι ιδανικό για τον αερισμό μεγάλων, διασυνδεδεμένων δωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, η "χρήσιμη περιοχή" είναι υπό γωνία. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες, λαμπτήρες, βαλβίδα αντεπιστροφής, δείκτης ρύπανσης. Ο έλεγχος γίνεται με οθόνη αφής και πίνακα ελέγχου.
  6. "Beko CWB 9610 X": ένα άλλο μοντέλο τοίχου, αλλά ήδη "προεξέχον" πάνω από τη σόμπα. Η παραγωγικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα την ώρα, η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή, ο έλεγχος είναι μηχανικός. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες και δύο λάμπες, το μοντέλο δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.

  Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης με φίλτρο άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ευκολίας εγκατάστασης και αποδοτικότητας τους. Όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τιμή και τις επιδόσεις, αλλά και στα σχόλια των πελατών. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του μοντέλου πριν από την αγορά.

  Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

  Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

  Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

  Πώς λειτουργεί

  Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

  Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

  Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

  Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

  Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

  Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

  Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

  Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

  Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

  • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
  • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
  • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
  • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
  • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
  • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
  • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

  Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

  • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
  • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
  • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
  • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

  Πώς να επιλέξετε;

  Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

  • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
  • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
  • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
  • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
  • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
  • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

  Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

  Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

  Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

  Κουκούλες χωρίς βρύση στη Μόσχα

  σε 44 ηλεκτρονικά καταστήματα

  σε 57 ηλεκτρονικά καταστήματα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  σε 40 ηλεκτρονικά καταστήματα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  σε 48 ηλεκτρονικά καταστήματα

  Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

  Η τιμή των κουκούλες χωρίς βρύση στα καταστήματα στη Μόσχα

  Στο site μπορείτε να επιλέξετε κουκούλες χωρίς βρύση στα χαρακτηριστικά, να δείτε λεπτομερείς φωτογραφίες, να διαβάσετε κριτικές και να συγκρίνετε τις τιμές σε ηλεκτρονικά καταστήματα στη Μόσχα. Η αγορά κουκούλες χωρίς βρύση είναι ανέξοδη (συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης) απλά! Απλά πρέπει να πάτε στην προσφορά σας, να εξοικειωθείτε με τους όρους πληρωμής και να αφήσετε μια αίτηση παράδοσης στη Μόσχα.

  Πλεονεκτήματα του σχεδίου άνθρακα στην κουζίνα: ποιότητα, στυλ και υψηλή παραγωγικότητα σε προσιτή τιμή

  Οι κουκούλες καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα είναι διαφορετικές: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο;

  Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε ποια αρχή του συστήματος εξάτμισης θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας: αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και από την υγεία των υφιστάμενων συστημάτων εξαερισμού.

  Ας μάθουμε όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά του έργου τους και κατανοούμε τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για μερικές κριτικές σχετικά με την κουκούλα για την κουζίνα.

  Διαδικασίες καθαρισμού

  Η ονομασία απορροφητήρες κουζίνας άνθρακα έλαβε χάρη στο Η παρουσία φίλτρων άνθρακα που βρίσκονται μέσα στη δομή: αν το εξωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος εξασφαλίζει την εξάλειψη του λίπους, αυτά τα φίλτρα είναι υπεύθυνα για την πολύπλοκη επεξεργασία του μολυσμένου αέρα.

  Η λειτουργία των σύγχρονων απορροφητών άνθρακα για την κουζίνα χωρίς βρύση έχει πολλά χαρακτηριστικά. Στη λειτουργία ενεργοποίησης, ο απορροφητής αρχίζει να απορροφά τον μολυσμένο αέρα που περνάει δύο στάδια επεξεργασίας σε εξωτερικά και εσωτερικά φίλτρα. Εκτός από την απομάκρυνση καπνών, αιθάλης και άλλων υπολειμμάτων, ο αέρας καθαρίζεται από δυσάρεστες οσμές, κάτι που θεωρείται ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην κουζίνα.

  Τα εξωτερικά φίλτρα προορίζονται για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση, οπότε όταν μολυνθεί, αρκεί να τα πλένετε με οικιακές χημικές ουσίες. Τα φίλτρα άνθρακα (φίλτρα πρόστιμο) δεν μπορούν να καθαριστούν: τους είναι απαραίτητο να αλλάζουμε περιοδικά.

  Εάν μαγειρεύετε συχνά και οι διαδικασίες μαγειρέματος βασίζονται στο τηγάνισμα - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον κάθε 3 μήνες. Οι φίλοι της υγιεινής διατροφής θα αντιμετωπίσουν την ανάγκη να αλλάξουν τα φίλτρα πολύ λιγότερο συχνά.

  Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα φίλτρα χωρίς επαγγελματική βοήθεια, δεδομένου ότι τα σχέδια των μοντέρνων κουκούλες έχουν μια μάλλον απλή φόρμα. Ακόμη και τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 10 λεπτά.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εκχυλισμάτων με φίλτρα άνθρακα

  Έχετε ήδη σημειώσει ένα από τα πλεονεκτήματα των κουζινών για την κουζίνα: Ο βρώμικος αέρας δεν αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις, αλλά καθαρίζεται, έτσι αυτή η τεχνική μπορεί να σας εγγυηθεί περισσότερη ασφάλεια από άλλα μοντέλα.

  Για να διαλύσετε όλους τους μύθους σχετικά με την ποιότητα των συστημάτων φίλτρου άνθρακα, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με άλλα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής:

  1. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά - συμπαγής και εύκολη εγκατάσταση λόγω μικρών διαστάσεων εκχυλίσματα άνθρακα. Αυτή η τεχνική δεν θα γίνει μόνο βοηθός στην καθημερινή ζωή, αλλά θα βοηθήσει επίσης να τονίσει την αρμονία του εσωτερικού και την παρουσία ενός εξαιρετικού γούστου στην οικοδέσποινα. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε τρόπους για να καλύψετε τους αεραγωγούς ή να σχεδιάσετε την τοποθέτηση των επίπλων με τη μέγιστη ευκολία για την τοποθέτηση των συσκευών εξάτμισης.
  2. Επειδή οι κουκούλες αυτού του τύπου δεν εμποδίζουν τον αεραγωγό, Το δωμάτιο θα διατηρήσει μια φυσική κυκλοφορία καθαρού αέρα: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν συνηθίζετε να συναντάτε στην κουζίνα με όλη την οικογένεια.
  3. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κουκούλες, Τα μοντέλα άνθρακα δεν απαιτούν πρόσθετη ροή αέρα για πλήρη εργασία.
  4. Κόστος Αυτός ο εξοπλισμός, παρά την ποιότητα και τη λειτουργικότητα, παραμένει μικρό χάρη στην εξοικονόμηση πόρων. Πολλοί πιστεύουν ότι η περιοδική αγορά φίλτρων θα κοστίσει περισσότερο: ακόμη και με την απόκτηση κουκούλας υψηλής ισχύος, η συνολική εξοικονόμηση θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε φίλτρα για 10 χρόνια.
  5. Σε αντίθεση με τις κουκούλες με εξαερισμό, που πρέπει απαραίτητα να συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού, μοντέλα άνθρακα μπορεί να τοποθετηθεί απολύτως οπουδήποτε στην κουζίνα, παρέχοντας μόνο πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο.
  6. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της εγκατάστασης αυτής της τεχνικής - δυνατότητα τοποθέτησης σε έπιπλα κουζίνας. Παρέχετε όχι μόνο έναν κομψό, αλλά εργονομικό σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

  Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι καθολικές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μαντέψετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα στο στυλ της κουζίνας ή το χρωματισμό της.

  Όταν αναζητάτε ένα κατάλληλο μοντέλο, μπορείτε να σημειώσετε την ποικιλία των μεγεθών αυτού του εξοπλισμού.

  Υπάρχει η άποψη ότι η χρήση απορροφητήρων άνθρακα είναι ακατάλληλη λόγω της ανάγκης να αναζητηθούν αυστηρά φίλτρα από τον κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν οποιοδήποτε είδος φίλτρου άνθρακα έχει ανάλογα, και πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται από ποιοτική ανωτερότητα.

  Εάν αμφιβάλλετε για την καλύτερη απόδοση των κουκούλες με καθεστώς καθαρισμού ανακύκλωσης, τότε και εσείς μπορείτε να το κάνετε λάθος, Η αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί από την ισχύ, όχι από τα χαρακτηριστικά καθαρισμού. Επιπλέον, το χρήσιμο αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη συχνότητα αλλαγής φίλτρου και τη σωστή φροντίδα του εξοπλισμού.

  Φυσικά, ακόμη και η καλύτερη ποιότητα κουκούλα αυτού του τύπου δεν μπορεί να καθαρίσει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές κατά 100%. Ωστόσο, Όταν λειτουργεί το σύστημα καθαρισμού διήθησης, θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί μέγιστη άνεση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η λύση του προβλήματος με την παραλαβή όλων των οσμών στους γείτονες μέσω του αεραγωγού.

  Το μόνο αρνητικό που μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή σας είναι υψηλές δαπάνες ενέργειας. Παρόλα αυτά, οι κουκούλες με φίλτρα άνθρακα κατά τη λειτουργία δεν επηρεάζουν το καθεστώς θερμοκρασίας της κουζίνας, σε αντίθεση με τα μοντέλα με ανοιχτό εξαερισμό, τα οποία συμβάλλουν στην είσοδο ζεστού ή κρύου αέρα από το δρόμο.

  Δεν χρειάζεται να ενεργοποιείτε κλιματιστικά ή θερμαντήρες για να αποκαταστήσετε το μικροκλίμα στην αίθουσα - και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

  Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο

  Πολλοί στη διαδικασία αγοράς ξεχνούν να ρωτούν για τα πρακτικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων και, στη συνέχεια, χωρίς να κατανοούν τις οδηγίες, ζητήστε βοήθεια από ειδικούς. Στην πραγματικότητα, αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ απλές, οπότε μην βιαστείτε στα συμπεράσματα. Αν και στο σπίτι δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα άνθρακα, ακόμα και τα παιδιά μπορούν να τα αντικαταστήσουν: αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη και ασφαλής.

  Στο πρώτο στάδιο, αφαιρέστε προσεκτικά τα εξωτερικά φίλτρα λίπους. Κατά κανόνα, συνεχίζουν να παγιδεύουν ή απομακρύνονται με ελαφρά πίεση από το χέρι. Κατά τη διαδικασία καθαρισμού αυτών των φίλτρων, δεν συνιστάται η χρήση σόδας ή λειαντικών καθαριστικών: θα χαλάσουν την εμφάνιση της επιφάνειας.
  Στο στάδιο της ξήρανσης αυτών των φίλτρων, μπορείτε να προχωρήσετε στον καθαρισμό των παρακάτω.

  Στη συνέχεια, αντικαταστήστε τα φίλτρα απορρόφησης λίπους και συνδέστε την κουκούλα για να ελέγξετε ότι λειτουργεί. Η απουσία δυνατών θορύβων που δεν είναι χαρακτηριστικές για το έργο της επιλεγμένης κουκούλας θα πιστοποιήσει την επιτυχή εγκατάσταση νέων φίλτρων.

  Δημοφιλή μοντέλα

  Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο σχεδίασης άνθρακα, πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η ισχύς και οι διαστάσεις του. Σημαντικό είναι το σχέδιο, αλλά και διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες: αφής ή τηλεχειριστήριο, οπίσθιο φωτισμό, αισθητήρες φωνής, πολλοί τρόποι λειτουργίας.

  Ας υπολογίσουμε πόσο σημαντικό θα είναι ο αντίκτυπος της ποιότητας και της μάρκας στο κόστος των συσκευών εξάτμισης.

  Φτηνές, αλλά υψηλής ποιότητας κουκούλες που παράγονται από τον κατασκευαστή Korting: μια επίπεδη ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα με χωρητικότητα 275 m3 ανά ώρα θα κοστίσει περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια.

  Από δημοφιλή μοντέλα, δώστε προσοχή σε μια πιο κομψή κουκούλα με μια βρύση από την Krona με στοιχεία από χάλυβα και γυαλί, 5 τρόπους λειτουργίας και ηλεκτρονικό έλεγχο: αυτή η επιλογή θα σας κοστίσει περίπου 11.000.

  Οι πιο γνωστές μάρκες παράγουν ακριβή μοντέλα κουκούλας άνθρακα. Ένα παράδειγμα συνδυασμού στυλ και λειτουργικότητας είναι η κουκούλα Hotpoint-Ariston με λειτουργία εξάτμισης αέρα και ανακύκλωσης, εξοπλισμένη με φίλτρο άνθρακα. Με κόστος 18,5 χιλ., Αυτό το εκχύλισμα παρέχει καθαρισμό αέρα με χωρητικότητα άνω των 760 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Για σύγκριση: η κουκούλα Gorenje με χωρητικότητα 630 κυβικών μέτρων που αγοράζετε για 27 χιλιάδες.

  Άλλα μοντέλα και μάρκες δεν έχουν λιγότερη ζήτηση στην καταναλωτική αγορά. Οι κουκούλες Bosch, Hansa, Siemens και πολλοί άλλοι είναι δημοφιλείς. Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του έργου τους που διαβάζονται στις αναθεωρήσεις σχετικά με τους απορροφητήρες άνθρακα.

  Κριτικές

  Σεργκέι, Κρασνογιάρσκ: Πάντα προτιμούσε συμπαγείς αλλά ισχυρές κουκούλες - και ήταν έτοιμη να υπομείνει υπερβολικό θόρυβο, καθώς η υγεία ήταν πάντα προτεραιότητα. Αποφάσισα να αναβαθμίσω την κουζίνα - και ταυτόχρονα έβλεπα τον καινούργιο εξοπλισμό. Χαιρόμαστε που τα σύγχρονα μοντέλα είναι πιο λειτουργικά και είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας καθαρισμός του αέρα χωρίς να θυσιάζεται η άνεση του καθενός.

  Η επιλογή που σταμάτησα στην κουκούλα Hansa με ένα φίλτρο άνθρακα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης. Σε σχετικά χαμηλή τιμή, η απόδοση μιας τέτοιας κουκούλας ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου: ο αέρας καθαρίζεται σε λίγα λεπτά - και το πιο σημαντικό, αυτή η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο ήσυχα από τους προκατόχους της. Είναι ευχάριστο έκπληξη το γεγονός ότι πολλά οφέλη μπορούν να αποκτηθούν με το κατάλληλο κόστος.

  Άννα, Αγία Πετρούπολη: Αλλάζει τον τόπο διαμονής της - και τα αποσπάσματα, όπως η τύχη θα το είχαν, δεν ήταν στην κουζίνα. Μαγειρεύω πολύ, οπότε δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτό: από προηγούμενη εμπειρία μπορώ να πω ότι ο φυσικός εξαερισμός σπάνια συμβάλλει στην ταχεία απομάκρυνση των οσμών από το διαμέρισμα.

  Δεδομένου ότι δεν ήθελα να αλλάξω πλήρως την κουζίνα, αποφάσισα αποφασιστικά ότι θα ξοδέψω λίγο περισσότερο, αλλά θα βρω μια κουκούλα που θα μπορούσα να χωρέσω στο ήδη εγκατεστημένο σετ. Ευτυχώς, δεν βρήκα μόνο ένα κατάλληλο μέγεθος, αλλά και μια αρκετά ισχυρή κουκούλα με 4 τρόπους λειτουργίας από τη Bosch. Μου κόστισαν περίπου 25 χιλιάδες, αλλά αυτό το κόστος αξίζει τον κόπο: είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσει και φαίνεται υπέροχο.

  Τώρα το μαγείρεμα έγινε πολύ πιο βολικό, αφού οι μυρωδιές της τηγανισμένης τροφής δεν έχουν πλέον χρόνο να εξαπλωθούν σε όλη την κουζίνα.

  Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι κουκούλες τύπου άνθρακα προορίζονται μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών: αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές κουζίνες - και να λύσετε το πρόβλημα με τον καθαρισμό του αέρα, ανεξάρτητα από το πώς συνηθίζετε να μαγειρεύετε.

  Χάρη στη νέα τεχνολογία τεχνολογικές λύσεις με φίλτρα άνθρακα είναι όλο και βελτιώνεται, και τώρα - κομψή εμφάνιση μοντέλα απεικονίζεται κουκούλες άνθρακα για την κουζίνα, καθώς και να πάρετε το χρόνο για να δείτε ένα βίντεο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της φροντίδας.

  Χαρακτηριστικά των κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό της κουζίνας

  Ποιος δεν θέλει να καθίσει στην κουζίνα για ένα φλιτζάνι τσάι; Και αν η αγαπημένη γυναίκα θα μαγειρέψει εκεί, τότε θα το παρακολουθήσετε και θα μιλήσουμε για την ημέρα που περάσαμε. Στην κουζίνα πρέπει να υπάρχει ένα άνετο περιβάλλον. Οι δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα αποσύνθεσης φυσικού αερίου μπορούν να χαλάσουν το χόμπι σε αυτό. Και αν οι άνθρωποι έχουν ένα διαμέρισμα στούντιο; Η ζωή σε αυτό χωρίς σχεδίαση είναι απλά αδιανόητη! Ο απλός αερισμός (φυσικός εξαερισμός) δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Για τον σκοπό της εξάλειψης της δυσφορίας, θα πρέπει να εξυπηρετεί κάποιος εξολκέας, ο οποίος θα διευκολύνει την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής.

  Όλες οι κουζίνες εξάτμισης χωρίζονται σε τρεις τύπους.

  • Κυκλοφορούν (κατανομή). Είναι απευθείας συνδεδεμένοι με τον αγωγό του αγωγού.
  • Ανακύκλωση. Η αρχή λειτουργίας τους συνίσταται στον καθαρισμό του αέρα με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων.
  • Συνδυασμένη. Εξοπλισμένο με φίλτρα και αεραγωγό, που τους επιτρέπει να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες. Σπάνια χρησιμοποιείται.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία και το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού. Συμβαίνει ότι ο αγωγός είναι πολύ μακριά ή ψηλά από την εστία. Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να τοποθετήσουν μια αυλάκωση που μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό λίγο. Σε ψηλό εγκατάσταση του κτιρίου που κυκλοφορούν μοντέλο εξάτμισης μπορεί να προκαλέσει μια καταγγελία από τους γείτονες με τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα σας σε αερισμό τους. Σε αυτό το σενάριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αυτόνομη κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό.

  Αρχή λειτουργίας

  Με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου συστήματος φιλτραρίσματος πολλαπλών σταδίων, αυτή η συσκευή καθαρίζει τον αέρα από διάφορους μολυντές κουζίνας: οσμές, λίπη, καμένα. Στον πυρήνα του, η συσκευή δεν αντλεί αέρα από το δωμάτιο, αλλά είναι το φίλτρο του. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης αποτελείται από ένα σώμα, τον πραγματικό κινητήρα και τους ανεμιστήρες, που είναι πάντα δύο. Βρίσκονται στην κορυφή των φίλτρων ή μεταξύ τους. Η λειτουργική ικανότητα εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πλησιέστερη θέση της πρίζας 220 volt. Τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας κατασκευάζονται από μη οξειδωτικά υλικά.

  Οι κουκούλες ανακυκλοφορίας για την κουζίνα χρησιμοποιούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Η εστία βρίσκεται πολύ μακριά από τον αεραγωγό και δεν είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση των σωλήνων.
  • Ο εξαερισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα λόγω της αλλοίωσής του.
  • ανεπιτυχής, υπερβολικά υψηλή διάταξη ενός ανοίγματος εξαερισμού.

  Δεδομένου ότι η συσκευή διαθέτει ένα πλήρες σύνολο προστατευτικών φίλτρων, η κουκούλα ονομάζεται επίσης φιλτράρισμα. Αποτελείται από δύο επίπεδα προστασίας. Το πρώτο επίπεδο σκληρού καθαρισμού είναι ένα ειδικό ακρυλικό καθαριστικό. Το κύριο συστατικό τους είναι ένα φίλτρο ακρυλικού. Εδώ μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μοντέλα με χαρτί ή μη υφασμένες κασέτες μίας χρήσης. Τα μειονεκτήματα των φίλτρων ακρυλικού και χαρτιού είναι ότι είναι σχεδιασμένα για μία μόνο χρήση. Η διάρκεια ζωής τους δεν υπερβαίνει το μισό έτος. Επίσης στο πρώτο επίπεδο των καθαριστικών είναι δυνατό να συμπεριληφθούν φίλτρα από μέταλλο (αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα). Είναι οικονομικά πιο επικερδείς, δεδομένου ότι δεν απαιτούν αντικατάσταση. Θα πρέπει να πλυθούν καλά με ζεστό νερό και σαπούνι μία φορά το μήνα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε εκείνες τις κουκούλες που έχουν τουλάχιστον 5 στρώματα από μεταλλικά πλέγματα. Ένας μικρότερος αριθμός θα είναι αναποτελεσματικός. Το δεύτερο επίπεδο χαρακτηρίζεται από εκχύλιση με φίλτρα άνθρακα. Ο άνθρακας είναι ένα πολύ γνωστό οικολογικό φυσικό απορροφητικό υλικό.

  Δυστυχώς, οι κασέτες άνθρακα είναι επίσης διαθέσιμες.

  Με τον τύπο του περιβλήματος, οι ηλεκτρικές κουκούλες είναι διαφορετικές.

  • Οριζόντια. Η γεωμετρία τους είναι ο παραλληλισμός της εστίας.
  • Κάθετη. Η επιφάνεια του φίλτρου είναι κάθετη στην πλάκα, η οποία καταλαμβάνει πολύ χώρο. Για τέτοια συστήματα είναι απαραίτητο να υπάρχει μια πολύ μεγάλη κουζίνα.
  • Έχει κλίση. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τοποθετούνται υπό γωνία προς την πλάκα. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα, καθώς λειτουργούν αποτελεσματικά και σιωπηλά, αλλά και εξοικονομούν πολύ χώρο.
  • Τηλεσκοπικό (κασέτα). Ένα είδος ενσωματωμένης κουκούλας, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, επεκτείνεται, αυξάνοντας την επιφάνεια αναρρόφησης. Μετά το μαγείρεμα, μπορεί να ωθηθεί.

  Η μέθοδος εγκατάστασης μπορεί να είναι η εξής.

  • Αναρτήθηκε. Τοποθετημένο στον τοίχο και συνήθως περιέχει ένα πρόσθετο πλαίσιο με αρμούς για να αυξήσει τη χρήσιμη περιοχή διήθησης.
  • Ενσωματωμένο. Τοποθετείται μέσα στην κουζίνα. Πολύ συμπαγές, αλλά όχι πολύ παραγωγικό.
  • Νησί. Σερβίρεται για εκείνες τις πλάκες που δεν βρίσκονται κοντά στον τοίχο, αλλά σε κάποια απόσταση.

  Στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα, υπάρχει και η διαφορά.

  • Μέταλλο (ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο) Εκτελούνται συνήθως σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Όταν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τονίσετε το μοντέρνο στυλ του εσωτερικού.
  • Σμάλτο. Τέτοιες συσκευές είναι εύκολο να πλυθούν και να τις φροντίσουν. Οι πιο φθηνοί εκπρόσωποι της οικογένειας των κουκούλες.
  • Θερμαινόμενο γυαλί. Πολύ όμορφα μοντέλα που απαιτούν προσεκτική φροντίδα. Εύκολα πολεμήστε, γεγονός που δημιουργεί κάποια ταλαιπωρία στη χρήση αυτής της τεχνικής.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Βασίζεται σε πολυάριθμες κριτικές σχετικά με τη λειτουργία των μηχανών εξαγωγής χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό Μπορείτε να προσδιορίσετε τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου συστήματος.

  • Η διήθηση αέρα δύο επιπέδων το καθαρίζει πολύ από διάφορες εγχώριες ρύπανση.
  • Αυτός ο τύπος εξολκέα λειτουργεί σε εξαιρετικά χαμηλές στάθμες θορύβου και κραδασμών.
  • Οι συμβατικοί απορροφητήρες εμποδίζουν εν μέρει τους αεραγωγούς. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης θα καθαρίσει τον αέρα χωρίς να τον σταματήσει. Θα συμπληρώσει το σύστημα εξαερισμού.
  • Εάν υπάρχει μια στήλη αερίου στο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό καπό θα δημιουργήσει μια πίσω έλξη, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον απορροφητήρα χωρίς αφαίρεση αέρα.
  • Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, αυτή η κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και σε οποιοδήποτε δωμάτιο, για παράδειγμα, σε ένα γκαράζ.
  • Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, που εξοικονομεί χώρο για άλλα αναντικατάστατα στοιχεία του εσωτερικού της κουζίνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρές κουζίνες σε μοντέρνα διαμερίσματα.
  • Αυτές οι συσκευές είναι πολύ ελαφρές, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα τόσο για την παράδοση όσο και για την εγκατάσταση.