Εξόρυξη για τα ίδια χέρια: σχέδια, οδηγίες, επιλογές

Αν έχετε μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου στη βίλα, μπορείτε να το καταστήσετε πιο βολικό - να αφαιρέσετε τον καπνό από αυτό και να βελτιώσετε την καύση. Ένα εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου με τα χέρια σας είναι ένα χρήσιμο και πρακτικό έργο για κάθε dacha. Αν το σπιτικό μπάρμπεκιου, χωρίς να τραβήξετε στον αέρα, δημιουργεί ακόμα μερικές ευχάριστες εντυπώσεις, τότε το κιόσκι με μπάρμπεκιου είναι απλά αδύνατο χωρίς σχεδίαση. Οι εργασίες σχετικά με ένα απορροφητήρα για μπάρμπεκιου απαιτεί από εσάς με το μέσο επίπεδο της εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας ορισμένων μέσων που μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο. Αλλά στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε τόσο ελαφρές εκδόσεις της ίδιας κουκούλας, όσο και πιο προηγμένες. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά σχέδια και σχέδια που σχεδιάζουν κουκούλες για το μπρελόκ.

Εξαγωγή για το μπάρμπεκιου. Εργαλεία και υλικά.

 • Φύλλο από σίδηρο 3 mm.
 • Μεταλλικές γωνίες 20x20x3 mm.
 • Νύχια, βίδες, ανθεκτικά στη θερμότητα βαφή.
 • Γωνιακός μύλος (Βουλγαρική) με δίσκους για κοπή μετάλλου.
 • Συγκολλητική μηχανή, ηλεκτρόδια, μάσκα.
 • Τρυπάνι με ακροφύσια για σκυρόδεμα.
 • Το πριτσίνι.

Η ομπρέλα αποτελείται από ένα πλαίσιο από μεταλλικές γωνίες, με επένδυση από μέταλλο. Το ύψος της κουκούλας 2 m, έχει οριστεί να σχάρα ένα cm ομπρέλα μέγεθος 105h60 αποτελείται από τρία μέρη: μία βάση η οποία συναρμολογείται στη σχάρα ;. Θόλοι με εσωτερικό βραχίονα για βελτιωμένη πρόσφυση και σωλήνα.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για το φούρνο με τα χέρια σας.

Πριν ξεκινήσετε τη δουλειά, μετρήστε το μπρουζάκι σας, αν οι διαστάσεις σας είναι διαφορετικές, τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε τις διαστάσεις της κουκούλας.

 1. Συγκολλούμε από τις μεταλλικές γωνίες τις 2 πλευρές της βάσης εξαγωγής:
 2. Τότε τα συγκολώνουμε στις γωνίες για την πίσω επιφάνεια της βάσης μπάρμπεκιου:
 3. Συλλέγουμε το κάτω μέρος του τρούλου της κουκούλας για το φούρνο:
 4. Συνδέουμε σε αυτό τις γωνίες του οπίσθιου τρούλου του βαρελιού:
 5. Συλλέγουμε τα πλευρικά τμήματα του θόλου του εκχυλίσματος για το φούρνο:
 6. Συλλέγουμε το σωλήνα:
 7. Μετά τη συγκόλληση, επεξεργαζόμαστε τις ραφές της κουκούλας με ένα δίσκο λείανσης. Για να προστατέψουμε το μέταλλο, επεξεργαζόμαστε το πλαίσιο με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.
 8. Σηματοδοτούμε το μέταλλο για το δέρμα της κουκούλας:
 9. Διπλώστε τις άκρες και τις γραμμές δίπλωσης, στερεώνοντας το φύλλο στην άκρη του πάγκου εργασίας:
 10. Καλύπτουμε τη βάση του μεταλλικού σχεδίου με τη βοήθεια των καρφιών και του εργαλείου ρύθμισης (πριτσίνι):
 11. Πριν από την επένδυση του θόλου, προσθέτουμε μια μεταλλική πλάκα διαγώνια προς τα μέσα, η οποία θα βελτιώσει την ώθηση. Αυτή η πλάκα είναι ένα μεταλλικό φύλλο μήκους 99x34 cm με ακμές 2 cm κατά μήκος των άκρων, για το οποίο είναι στερεωμένο στο κάτω μέρος του θόλου.
 12. Σημειώνουμε και κόβουμε το μέταλλο για το κάλυμμα του θόλου:
 13. Καλύπτουμε τον σωλήνα της κουκούλας για το φούρνο:
 14. Βαπτίζουμε το σχέδιο του μπάρμπεκιου με θερμοκόλληση.
 15. Εγκαθιστούμε τη βάση στο μπαστούνι, στερεώνοντάς την στο τούβλο με βίδες με αυτοεπιπεδούμενα σκυρόδεμα (τούβλο).
 16. Τοποθετούμε τον τρούλο, στερεώνοντάς τον με πριτσίνια στην άκρη της βάσης.
 17. Εγκαθιστούμε τον σωλήνα, τοποθετώντας τον στο θόλο, χρησιμοποιούμε πριτσίνια για στερέωση.

Εξόρυξη για μπάρμπεκιου: επιλογές για δομές

Μπορείτε να τροποποιήσετε τη βασική έκδοση της κουκούλας κάνοντας άλλες επιλογές καπακιού. Συχνά η βάση είναι από τούβλα και έπειτα ένας θόλος με σωλήνα είναι εγκατεστημένος σε αυτό.

Ο σωλήνας μπορεί να είναι τόσο τελειωμένο μέταλλο όσο και τούβλο.

Επιπλέον, αντί της βάσης σχήματος U, μπορεί κανείς να κάνει μια γωνία:

Οι ομπρέλες εξάτμισης από τούβλα κατασκευάζονται με την ίδια αρχή - ένα μεταλλικό σκεύος παρασκευάζεται, το οποίο είναι εγκιβωτισμένο με πυρότουβλο.

Εκτός από τα τούβλα, η κουκούλα είναι συχνά διακοσμημένη με άγρια ​​πέτρα.

Το εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με ξύλο - η μεταλλική κουκούλα είναι επενδεδυμένη με ξύλο με θερμομονωτικά μαξιλάρια.

Απορροφητήρας για μπάρμπεκιου με τα χέρια του θα σας δώσει μια μεγαλύτερη άνεση, να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά καπνού στο μάτι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αφήνοντας ανοιχτό το άρωμα φλόγα για έτοιμα γεύματα.

Εάν αρχίζετε ακριβώς να σκέφτεστε πώς να φτιάξετε ένα μπρελόκ από εσάς, θα σας ενδιέφερε το άρθρο μας. Θέλετε να φτιάξετε ένα μπρελόκ: 25 φωτογραφίες και σχέδια

Ποια πρέπει να είναι η κουκούλα για το μπάρμπεκιου;

Το μπάρμπεκιου είναι απαραίτητο πράγμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία σπιτιών. Αυτή η χρήσιμη συσκευή μπορεί να είναι όλων των μεγεθών. Για μεγάλες σταθερές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε περίπτερα ή σε άλλους χώρους, απαιτείται καλή εξαγωγή.

Χαρακτηριστικά

Τα μαγγάλια μπορούν να είναι φορητά και ακίνητα. Η έκδοση για κινητά είναι ένα απλό σχέδιο που μπορείτε να δημιουργήσετε. Κάνοντας αυτή τη συσκευή δεν απαιτείται καπό.

Σταθερή μπρούτζινα είναι μια πιο μνημειώδης δομή, η οποία καταλαμβάνει ένα μεγάλο όγκο στο δωμάτιο.

Ένα τέτοιο σύνολο είναι σχεδιασμένο για μαγειρικά πιάτα για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το καύσιμο για την κανονική λειτουργία του είναι πολύ πιο απαραίτητο. Χωρίς καλή κουκούλα, αυτός ο τύπος κατασκευής δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Σε τέτοιες προσαρμογές, με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Ωστόσο, υπάρχουν αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Ένα μεγάλο πλυντήριο θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό, το οποίο θα επέτρεπε την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Τέτοιες συσκευές, όπως μπάρμπεκιου, πωλούνται συχνά με έτοιμες κουκούλες.

Η ίδια η συσκευή κατασκευάζεται με βάση την κουκούλα. Είναι ένας μικρός θόλος με τη μορφή ημισφαιρίου, κομμένης πυραμίδας ή παραλληλεπιπέδου. Συχνά, τέτοιες κουκούλες είναι διακοσμημένες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συνολικού εσωτερικού χώρου. Φαίνονται φυσικά και βιολογικά.

Η υποχρεωτική προϋπόθεση: η περιοχή του θόλου του ποσοστού στις 30 θα πρέπει να υπερβαίνει την επιφάνεια του εξοπλισμού. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η αποτελεσματική συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Μια απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η παρουσία ενός υψηλού σωλήνα και ενός ανεμιστήρα.

Εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • Η καμινάδα έχει απαραιτήτως μια συστολή και μια κάμψη, η οποία θα δημιουργήσει καλή πρόσφυση. Βέλτιστη είναι η απόσταση μεταξύ του εδάφους και της κορυφής του σωλήνα τουλάχιστον 2,8 μέτρα. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση.
 • Ένας ανθεκτικός στη θερμότητα διακόπτης σπινθήρων τοποθετείται στην κορυφή του σωλήνα. Με το σχέδιο, μοιάζει με ένα κόσκινο μέσω του οποίου ο καπνός περνά ελεύθερα.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια παγίδα λίπους με τη μορφή πλαισίου με αφαιρούμενη χωρητικότητα. Συσσωρεύει λίπος από το ζεστό κρέας. Αυτή η χωρητικότητα μεταβάλλεται ή καθαρίζεται περιοδικά, ανάλογα με το σχέδιο.
 • Πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ένας ανεμιστήρας καπνού, ο οποίος δημιουργεί πρόσθετη ανταλλαγή αέρα και αυξάνει την αφαίρεση καπνού.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία στη συσκευή τους είναι απλά.

Είναι σημαντικό να προσαρμόζονται σωστά.

Στα εξειδικευμένα καταστήματα πωλούνται έτοιμες ομπρέλες από μέταλλο, στις οποίες υπάρχει αγωγός αγωγών. Μπορούν να τοποθετηθούν σε σπιτικό εξοπλισμό.

Συχνά τα εκχυλίσματα σε μεγάλες μπρασελέ είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, και έναν αναγκαστικό ανεμιστήρα, ο οποίος παρέχει πρόσθετη πρόσφυση. Η ίδια η συσκευή έχει τυπικές παραμέτρους και δεν είναι τεχνικά δύσκολη. Εάν ο εξοπλισμός είναι μη τυποποιημένος, τότε μπορεί να παραγγελθεί από έναν εξειδικευμένο οργανισμό. Για παράδειγμα, υπάρχουν εταιρείες που παράγουν κουκούλες ακόμη και με σύνθετες στροφές σωλήνων ή ανοικτή δομή.

Η εκτέλεση μιας μεμονωμένης παραγγελίας με πρόσθετες επιλογές μπορεί να είναι αρκετά ακριβή. Για να μην ξοδέψετε πάρα πολλά, μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.

Τυπικές παράμετροι ενός σχεδίου τεσσάρων γηπέδων για ένα χαλί που εργάζεται πάνω σε ξύλο:

 • το μέταλλο, το οποίο είναι κατάλληλο για τέτοια αντικείμενα, έχει πάχος 1 έως 3 mm.
 • μήκος του κιβωτίου καπνού 855-1550 mm.
 • πλάτος - 660-950 μ.
 • ύψος σωλήνα τουλάχιστον 3 μέτρα.
 • τμήμα σωλήνα από 255 mm.

Ανεξάρτητη κατασκευή μεταλλικών και εκχυλισμάτων από τούβλα για μπάρμπεκιου

Το μπάρμπεκιου είναι ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καλοκαιρινής ξεκούρασης. Στην προαστιακή κατασκευή σήμερα, μια ιδιαίτερη δημοτικότητα έχει αποκτηθεί με την εγκατάσταση ενός μπάρμπεκιου σε κληματαριά ή σε βεράντες. Και αν η έκδοση του δρόμου δεν απαιτεί πρόσθετες συσκευές, τότε σε κατασκευές με στέγη είναι απαραίτητο να φτιάξετε μια κουκούλα για το μπάρμπεκιου.

Το εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου μπορεί να είναι από μέταλλο ή τούβλα:

 • Ο πρώτος τύπος έχει μια ελαφρύτερη κατασκευή, μια τέτοια καμινάδα μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με το χέρι από μεταλλικά φύλλα. Ωστόσο, αυτή η εξαγωγή απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα, πρώτα απ 'όλα, τακτικό καθαρισμό από αιθάλη και σκουριά. Διαφορετικά, τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών θα πέσουν απευθείας στα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 • Ο δεύτερος τύπος διακρίνεται από την ασφάλεια, την ελκυστική εμφάνιση και την αντοχή του. Οι αδυναμίες του είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και το ακριβό υλικό.
 • Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε λεπτομερώς πώς να επιλέξετε σωστά και να παράγετε μια κουκούλα για να χρησιμοποιήσετε ένα μπάρμπεκιου σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

  Μεταλλική κουκούλα για τζάκι

  Ο εξαεριστήρας από μέταλλο έχει πολύ απλό σχεδιασμό. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε είδος μπάρμπεκιου. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το μοντέλο στο κατάστημα ή να το κάνετε μόνοι σας.

  Πλεονεκτήματα της μεταλλικής κουκούλας:

  • Συμπαγές μέγεθος.
  • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε κιόσκι ή σε εξωτερικούς χώρους.
  • Απλή τεχνολογία της εξόδου της καμινάδας στην οροφή και συνδέσεις με άλλες οικιακές επικοινωνίες.

  Στα καταστήματα τέντες συχνά παρουσιάζονται με ενσωματωμένο πρόσθετες λειτουργίες -. Mangala ανεμιστήρα για τον καθαρισμό του αέρα, κλπ Τέτοια μοντέλα πετάξει σκόπιμο για τακτική χρήση σε εσωτερικούς χώρους (για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου ή στο σπίτι). Για την υπόλοιπη χώρα είναι μια χαρά και εκχύλιση με μια πολύ απλή διαμόρφωση.

  Τα μειονεκτήματα της μεταλλικής κουκούλας αποτελούνται από πολλά σημεία:

  • Κανονικός καθαρισμός.
  • Κατά τη χρήση μπορεί να προκληθεί θέρμανση.

  Εξάτμιση από σίδερο με τα χέρια σας

  Αν έχετε τις δεξιότητες για να δουλέψετε με μέταλλο και να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να φτιάξετε μια απλή έκδοση της κουκούλας για τον εαυτό σας μπάρμπεκιου. Εδώ δίνουμε τις πιο απλές οδηγίες για την κατασκευή του.

  Το κουτί καπνού για το μπάρμπεκιου αποτελείται από τρία μέρη: μια βάση, έναν θόλο με εσωτερικό βραχίονα και ένα σωλήνα. Για να κάνετε αυτό το σχέδιο μόνοι σας, θα χρειαστείτε:

  • μεταλλικά φύλλα πάχους 2-3 mm.
  • γωνίες σιδήρου 20x20, παρόμοιου πάχους.
  • βίδες.
  • πριτσίνια.
  • ανθεκτική στη θερμότητα βαφή?
  • το βουλγαρικό με ακροφύσια για κοπή μετάλλου?
  • μηχανή συγκόλλησης?
  • τρυπάνι με ακροφύσια για σκυρόδεμα.
  • πριτσίνια.

  Πρώτα είναι απαραίτητο να γίνουν γωνίες και να κατασκευαστεί από αυτούς ένας σκελετός, ο οποίος αργότερα θα είναι επενδεδυμένος με σιδερένια φύλλα.

  1. Το πλαίσιο πρέπει να ξεκινά από το κάτω μέρος, το οποίο θα χρησιμεύσει ως στήριγμα για την κουκούλα και θα κλείσει τη θέση της φριτέζας από τρεις πλευρές. Το μέγεθός του θα πρέπει να προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του φούρνου. Συνήθως, αυτό το τμήμα αποτελείται από ένα πίσω και δύο πλευρικά τοιχώματα. Το βέλτιστο ύψος της βάσης είναι 50-60 cm.
  2. Το επόμενο στοιχείο είναι ο θόλος, που είναι μια κολοβωμένη πυραμίδα. Το μέγεθός του πρέπει να υπολογίζονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε το κάτω μέρος είναι εντελώς κρεμασμένα πάνω από τη φωτιά, και ο όγκος του θόλου είναι αρκετές φορές ο όγκος του μπάρμπεκιου.
  3. Μέσα στον τρούλο θα πρέπει να συγκολληθεί μια μεταλλική πλάκα προς τα πίσω κάτω από την κλίση, πράγμα που θα συμβάλει στην καλύτερη πρόσφυση.
  4. Ο σωλήνας καμινάδας μπορεί να είναι ένα απλό ορθογώνιο ή κυκλικό σχήμα. Πρέπει να έχει αρκετό ύψος, ώστε ο καπνός να μην εισέρχεται στο δωμάτιο, αλλά να αφαιρείται στην κορυφή.
  5. Αφού δημιουργήσετε το πλαίσιο, θα πρέπει να το καλύψετε με μεταλλικά φύλλα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να καλύπτονται τα μέρη της δομής με πυρίμαχο χρώμα.
  6. Όλα τα στοιχεία τοποθετούνται διαδοχικά στη βάση και στερεώνονται με πριτσίνια.

  Με την έναρξη της χρήσης σπιτικό μπάρμπεκιου με ένα σωλήνα, οι κηπουροί μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα που προκαλούνται από την ανεπαρκή επεξεργασία του μοντέλου προϊόντος:

  • Ο καπνός αφαιρείται πολύ χαμηλά και αποτρέπει την εύρεση κοντά στην εστία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος της κουκούλας έτσι ώστε το πάνω μέρος του σωλήνα να βρίσκεται σε ύψος τριών μέτρων από το έδαφος.
  • Η καυσαερίων δεν αντλεί καπνό από το φούρνο, αιωρείται γύρω από το δωμάτιο. Για την σωστή λειτουργία της καμινάδας, είναι απαραίτητο η θερμοκρασία του καπνού να είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα (αρχικά είναι σχεδόν ίση). Απλά πρέπει να περιμένετε έως ότου τα κάρβουνα ξεπλυθούν επαρκώς.

  Κουκούλα από τούβλα

  Ένα μπάρμπεκιου τούβλο με μια καμινάδα έχει αισθητική εμφάνιση και υψηλό δείκτη ασφαλείας. Θερμαίνει όχι τόσο πολύ όσο εξάτμιση μετάλλων και απομονώνει πλήρως τους τοίχους και την οροφή των χώρων από ζεστό αέρα.

  Πλεονεκτήματα του μπάρμπεκιου τούβλου είναι προφανή:

  • Πλήρης μόνωση από τον καπνό.
  • Συμβατότητα με οικιακές επικοινωνίες.
  • Χαμηλή επιφανειακή θέρμανση.
  • Όμορφη εμφάνιση.

  Απαιτείται η τοποθέτηση κουρτίνας κοντά στον τοίχο του σπιτιού. Ένα τέτοιο μπαστούνι μπορεί να γίνει ανεξάρτητο στοιχείο του τοπίου της ντάκας εάν εγκαθίσταται σε αυλή ή ευρύχωρο κιόσκι.

  Τα μειονεκτήματα του τύπου κατασκευής τούβλων μπορούν να αποδοθούν:

  • Ακριβά υλικό.
  • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • Μεγάλες διαστάσεις.

  Χτίζουμε μόνο ένα τούβλο χαλίκι

  Για να οικοδομήσουμε ένα μπάρμπεκιου τούβλο με μια κουκούλα με τα χέρια σας είναι πιο δύσκολο από το να γίνει ένα μεταλλικό αναλογικό. Ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων υλικών, ένας αντιεπαγγελματικός οικοδόμος μπορεί να χειριστεί αυτό το έργο.

  Η κατασκευή ενός μπριγιάν τούβλο είναι παρόμοια με ένα σιδερένιο, αποτελείται από τοίχους από υπόγειο, θόλο και σωλήνα. Η διαφορά έγκειται στην παρουσία του εμπρόσθιου τοίχου με ένα τόξο πάνω από το μπρεζέρ, παρόμοιο με αυτό που έγινε στις παραδοσιακές ρωσικές σόμπες.

  Για την ανέγερση είναι απαραίτητο να επιλέξετε το πιο πυρίμαχο τούβλο και να προετοιμάσετε το μίγμα τσιμέντου-άμμου. Και θα απαιτηθούν επίσης τα ακόλουθα εργαλεία:

  Στο site μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια για την ανέγερση μπάρμπεκιου με κουκούλα. Τούβλα πρέπει να προβλεφθούν στρώματα, ακολουθώντας πρότυπους κανόνες της κατασκευής - η πρώτη σειρά είναι τοποθετημένη κάθετα στον τοίχο, το δεύτερο - παράλληλα.

  Στο κέντρο της αψίδας πάνω από το μπάρμπεκιου θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα τούβλο κάστρο, το οποίο θα διανείμει το φορτίο στους πλευρικούς τοίχους. Για να ενισχύσετε περαιτέρω τη δομή και να μην κάνετε λάθη στους υπολογισμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό πλαίσιο της βάσης και να το επικαλύψετε με ένα τούβλο.
  Δρώντας σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πάρετε μια εξαιρετική και ανθεκτική χαλιά.

  Παραλλαγές της διαμονής στο εσωτερικό ή το τοπίο της δίνοντας

  Κατά την οικοδόμηση ενός φούρνου με κουκούλα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασης του - επειδή μια τέτοια κατασκευή δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να μετακινηθεί. Θα πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει με τους κηπουρούς τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας στον κήπο, όσο και σε ηρεμία.

  Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα αισθητικά χαρακτηριστικά της καμινάδας. Θα πρέπει να είναι όμορφο και κατάλληλο για να ταιριάζει στο εσωτερικό του κιόσκι ή το τοπίο της προαστιακής περιοχής.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα για το μπάρμπεκιου θα πρέπει να επιλέγεται, εστιάζοντας στην κατασκευή ενός συγκεκριμένου κιόσκι ή βεράντα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί βασικοί κανόνες για την τοποθέτησή του.

  Stretching για ψησταριά στον arbor ή στη βεράντα μπορεί να ρυθμιστεί μόνο μετά από προκατεργασία ενσωματωμένο πυρίμαχες συνθέσεις. Από αυτή την άποψη, η ιδανική τοποθέτηση θα είναι τούβλο ή ένα μεταλλικό κιόσκι, όμως, και ξύλινες κατασκευές μπορούν να προστατεύονται από τη φωτιά με ένα ειδικό χρώμα ή βερνίκι.

  Η καμινάδα σιδερώματος εγκαθίσταται συνήθως στο κέντρο του κιόσκι ή σε ανοιχτό χώρο, έτσι ώστε οι τοίχοι και η οροφή του κτιρίου να μην ζεσταίνονται. Το μπρικέτο τούβλων τοποθετείται κοντά στον τοίχο, για την ευκολία της τοποθέτησης του σωλήνα στην οροφή και για εξοικονόμηση χώρου. Σε κλειστές βεράντες, χάρη στην κουκούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου ακόμα και στην κρύα εποχή. Θα θερμαίνει επίσης το δωμάτιο.

  Η κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί και στην περίπτωση που το μπρουζερ βρίσκεται σε μια αυλή χωριστά από άλλα κτίρια. Ο καπνός δεν θα φτάσει στα μάτια σας, κάτι που συμβαίνει συχνά εάν έχει εγκατασταθεί ένα ανοιχτό μπρελόκ. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες χώρο εργασίας για το μαγείρεμα και να οργανώσετε ένα γεύμα σε εξωτερικούς χώρους.

  Το απόσπασμα είναι η πιο σημαντική συσκευή για ένα μπάρμπεκιου. Χάρη σε αυτήν, όλη η οικογένεια μπορεί να συμμετέχει στη μαγείρεμα αγαπημένα πιάτα στα κάρβουνα, χωρίς να υποφέρει από τον πανταχού παρόντα καπνό. Ένα μπάρμπεκιου με μια καμινάδα είναι μια λειτουργική και κομψή λύση για ένα εξοχικό σπίτι.

  Χρειαζόμαστε μια κουκούλα για το μπάρμπεκιου, ποιο είναι το πλεονέκτημα του μετάλλου και της πέτρας;

  Τα νόστιμα και στομαχικά φαγητά πρέπει να είναι ζεστά, σερβίρονται απευθείας από τη φωτιά, με μια μοναδική οσμή και κόκκινη κρούστα. Γι 'αυτό, για να προετοιμάσετε αυτά τα πιάτα, χρειάζεστε απλά ένα μπρελόκ.
  Αλλά ότι ο κακός καιρός και ο ενοχλητικός καπνός δεν χαλάσουν την ευχαρίστηση μιας ευχάριστης διαμονής, η κουκούλα θα έρθει στη διάσωση.

  Συσκευή

  Ο κύριος σκοπός της κουκούλας είναι να αφαιρέσει τον καπνό και την αιθάλη μακριά από τη θέση των ανθρώπων. Η αρχή της συσκευής εξαγωγής είναι αρκετά απλή και αποτελείται από δύο στοιχεία:

  1. Η βάση είναι μια κουκούλα, ένας θόλος που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη μαγειρέματος. Μοιάζει με μια κολοβωμένη πυραμίδα, όπου καπνίζουν, καπνοί και σπινθήρες από την φωτιά. Η περιοχή αυτής της καλύπτρας πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι μεγαλύτερη από την εστία.
  2. Καμινάδα, που είναι ένας σωλήνας, όπου ο καπνός τραβιέται από τον θόλο. Το ύψος της καμινάδας πάνω από τη δομή της στέγης πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,5 m.

  Το μέγεθος της κουκούλας εξαρτάται από τη συσκευή του ίδιου του φούρνου. Τα μαγγάλια είναι:

  • Σταθερό ή ημι-στατικό. Τέτοια μπρασελέ συνήθως έχουν μεγάλες διαστάσεις και έχουν τη δική τους μόνιμη ή εποχιακή θέση.
  • Κινητό. Μανγκάλια μικρών μεγεθών, τα οποία είναι εύκολα μεταφερόμενα, αποσυναρμολογημένα ή διπλωμένα.

  Τα κινητά μπράιζερ, κατά κανόνα, δεν χρειάζονται συσκευή κουκούλας. Επειδή τα στάσιμα και ημι-μόνιμα μπάρμπεκιου βρίσκονται πάντα κοντά σε μια θέση ανάπαυσης, πρέπει απαραίτητα να έχουν κουκούλα.

  Από τι να τραβήξετε την κουκούλα;

  Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της κουκούλας είναι μέταλλο ή τούβλο (πέτρα). Το τούβλο για τη συσκευή της καλύπτρας χρησιμοποιείται μόνο για σταθερά μπρεζιέρες. Οι κουκούλες από μέταλλο χρησιμοποιούνται και για τους δύο τύπους μπρεζιέρες. Ποιο υλικό να επιλέξετε εξαρτάται από εσάς.

  Μεταλλική κουκούλα

  Τα πιο δημοφιλή είναι οι κουκούλες από μέταλλο. Είναι βολικά και έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • Καταλαμβάνουν λίγο χώρο, έχουν μικρό βάρος.
  • Είναι καθολικά. Κατάλληλο για οποιαδήποτε μπρασελέ.
  • Απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
  • Εύκολο στη συντήρηση;
  • Έχουν μια ελκυστική εμφάνιση. Το μέταλλο μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα και χρώμα.
  • Επισκευή. Αν και η διάρκεια ζωής του μεταλλικού καλύμματος είναι μικρότερη από εκείνη του τούβλου, είναι ευκολότερο να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί.
  • Η δυνατότητα λήψης των δικών σας χεριών.

  Κατασκευή μεταλλικών κουκούλες

  Ο μεταλλικός θόλος εξάτμισης μπορεί να αγοραστεί ή να παραγγελθεί κατά παραγγελία, αλλά μπορεί να γίνει με δική του δύναμη. Εξόρυξη του μετάλλου για την κατασκευή ευκολότερη από τούβλο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε πάχος λαμαρίνας από 2 έως 4 mm. Συχνότερα χρησιμοποιούν δύο χιλιοστά μέταλλο, είναι πιο εύκολο να το δουλέψετε και είναι πιο εύκολο. Με τη βοήθεια των «Βουλγάρων» κόβουν τις λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδίου, σύμφωνα με ένα προηγούμενο σκίτσο. Είναι συγκολλημένα με τη μορφή κολοβωμένης πυραμίδας, στο επάνω μέρος δημιουργούν μια οπή για την καμινάδα με την επιθυμητή διάμετρο. Η κουκούλα είναι στερεωμένη στο μπαστούνι μέσω ραφιών ή αναρτημένη πάνω από αυτό, χρησιμοποιώντας ειδικά συνδετικά στοιχεία ή αλυσίδες.

  Σημείωση: η παραγωγή της καμινάδας διαμέσου των ξύλινων κατασκευών στην Arbor ή βεράντα να αποκλείσει την επαφή με τα θερμά σωλήνα καύσιμων στοιχείων στέγης από τα πυρίμαχα υλικά, όπως διογκωμένης αργίλου. Η απόσταση από το πλησιέστερο ξύλινο τμήμα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20 εκατοστά.

  Στο επάνω μέρος της καμινάδας βάλτε ένα στέλεχος ομπρελών, εμποδίζοντας την είσοδο υγρασίας.

  Κουκούλα από τούβλα

  Brick braziers γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Έχουν τις δικές τους αρετές. Είναι ένα μνημειώδες, ανθεκτικό κτίριο. Με τη σωστή ρύθμιση και δεξιότητα του πλοιάρχου - ένα τέτοιο μπαστούνι θα ευχαριστήσει και θα διακοσμήσει την περιοχή για πολλά χρόνια.

  Πλεονεκτήματα των καυσαερίων:

  • Αντοχή;
  • Μικρή θέρμανση της επιφάνειας του τούβλου.
  • Αισθητική εμφάνιση, με τη βοήθεια ενός μπάρμπεκιου τούβλο με κουκούλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρακτική αρχιτεκτονική μινιατούρα στον ιστότοπό σας.
  • Συνδυάζει τις λειτουργίες της φριτέζας και του απορροφητήρα.

  Κατασκευή κουφωμάτων από τούβλα

  Με την επιθυμία και την καλή εμπειρία στην οικοδόμηση, είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένα χαλί με ένα εκχύλισμα από τούβλο με το δικό του χέρι. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

  • Τούβλο;
  • Ένα μείγμα για την τοποθέτηση ενός τούβλου ή ενός διαλύματος πηλού και άμμου, σε αναλογία 7 μερών αργίλου σε 3 μέρη άμμου.
  • Μεταλλικές γωνίες, για απλοποίηση της εγκατάστασης της κουκούλας.
  • Εργαλεία τοιχοποιίας, κοπής και συγκόλλησης μεταλλικών γωνιών.

  Σημαντικό: Για την ανέγερση της κουκούλας και του μπολ, χρησιμοποιείτε μόνο πυρίμαχα τούβλα (chamotte) και μείγματα. Διαφορετικά, υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών ολόκληρη η δομή θα καταρρεύσει. Αντί για ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μίγμα, επιτρέπεται η χρήση διαλύματος αργίλου και άμμου.

  1. Σημειώστε τη θέση της κουκούλας, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και όγκο του ίδιου του μπρεζιρίσματος.
  2. Πρώτα βάλτε τα τοιχώματα στήριξης πάνω στα οποία θα ακουμπήσει το κουτί καπνού. Πίσω και δύο πλευρές.
  3. Στα υποστηρίγματα από τούβλα τοποθετείται μεταλλικό πλαίσιο από τις γωνίες. Σε αναλογία με το μεταλλικό κάλυμμα, έχει επίσης σχήμα κολοβωμένης πυραμίδας. Πρώτα απ 'όλα, το κάτω μέρος είναι συγκολλημένο, τότε το ανώτερο στενό τμήμα του πλαισίου και συνδέονται με γωνίες, επίσης με συγκόλληση. Για την ευκολία τοποθέτησης, μπορείτε να συλλέξετε από τις γωνίες της καμινάδας καμινάδας, συγκολλώντας το στο πλαίσιο της κουκούλας.
  4. Το τελικό πλαίσιο είναι τούβλο. Η πρώτη σειρά εκτείνεται από τούβλο κάθετα στον οπίσθιο τοίχο στήριξης, η δεύτερη σειρά και η επόμενη είναι παράλληλες, με μετατόπιση 17 mm, δημιουργώντας την απαραίτητη πυραμίδα.
  5. Η διάταξη της καμινάδας πραγματοποιείται στο πλαίσιο ή χωρίς αυτό, με ελάχιστη εσωτερική διάμετρο 120 mm.
  6. Τοποθετήστε μια ομπρέλα που προστατεύει από τη βροχή.

  Χρήσιμα πρόσθετα

  • Sparker. Τοποθετείται στην κορυφή της καμινάδας, μπροστά ή μαζί με μια ομπρέλα. Είναι ένα μεταλλικό πλέγμα λεπτού πλέγματος που εμποδίζει τους σπινθήρες να πετάξουν έξω από το σωλήνα, βελτιώνοντας την πυρασφάλεια. Μπορείτε να το αγοράσετε ή να το κάνετε μόνοι σας.
  • Ανεμιστήρας ή αναγκαστική εξάτμιση. Θα είναι χρήσιμο για κιόσκι, βεράντα, μπαλκόνι. Λειτουργεί από ηλεκτρισμό, εγκαθίσταται στην καμινάδα.
  • Λιπάνετε. Βοηθά στη διατήρηση λίπους, καπνών και αιθάλης. Αυτό το φίλτρο προστατεύει την καμινάδα από τη μόλυνση, με τη μορφή πλαισίου με αφαιρούμενα φυσίγγια, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο: αλλάζουν ή πλένονται.

  Είναι σημαντικό: μετά τη συσκευή εξαγωγής, κατά τη διάρκεια της χρήσης του φούρνου, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε την εσωτερική του επιφάνεια από μόλυνση, μην καίτε τα σκουπίδια ή τα καπνιστά υλικά στο μπαστούνι. Αυτό μπορεί να χαλάσει τα πιάτα που θα μαγειρέψετε.

  Γιατί δεν λειτουργεί ο απορροφητήρας;

  • Όταν η φωτιά αναφλέγεται, ο καπνός δεν διαφεύγει στον θόλο εξαγωγής.

  Αυτό οφείλεται στη χαμηλή αρχική πυκνότητα και τη θερμοκρασία του καπνού, μόλις η φλόγα φλεγεί, ο καπνός θα βγει στην κουκούλα. Υπό την προϋπόθεση ότι ολόκληρη η κατασκευή γίνεται σωστά.

  • Ο καπνός διαχέεται στις πλευρές με φλεγόμενη φωτιά, δεν πηγαίνει στην κουκούλα.

  Πιθανότατα, η έλλειψη του ίδιου του συστήματος εξαγωγής καπνού. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε διάφορες συνθήκες για την κανονική λειτουργία της κουκούλας.

  1. Είναι επαρκής ο όγκος του θόλου εξαγωγής;
  2. Το ύψος της καμινάδας πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα από το έδαφος.
  3. Η αρχική διάμετρος της καπνοδόχου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 150 mm.
  4. Μην περιορίσετε την καπνοδόχο λόγω μόλυνσης, ελέγξτε το φίλτρο λίπους.

  Εάν η υπόθεση είναι στο σχεδιασμό της κουκούλας, τότε, χωρίς τη διάλυση και την ανακατασκευή, μόνο η εγκατάσταση του αναγκαστικού σχεδίου μπορεί να βοηθήσει.

  Το απόσπασμα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κάθε μπρεζερ. Κατασκευασμένο σωστά, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την ευχαρίστηση ενός καλού χρόνου και ένα υπέροχο γεύμα. Και με ένα καλλιτεχνικό σχέδιο, θα προσθέσετε μπαχαρικά στην περιοχή αναψυχής σας.

  Εξόρυξη για μπάρμπεκιου σε μεταλλικό κιόσκι με τα χέρια του

  Η προετοιμασία του κρέατος σε κάρβουνα γίνεται ένα παραδοσιακό χόμπι με φίλους ή συγγενείς. Μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, αλλά δεν είναι όλες οι μέθοδοι άνετες. Ένα από τα καλύτερα είναι η σχάρα. Είναι καλό όταν είναι κάτω από ένα θόλο ή σε κιόσκι. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και ο κακός καιρός δεν θα είναι εμπόδιο για ένα γευστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Στο κιόσκι πρέπει να είστε κοντά στο μπάρμπεκιου, αυτό οδηγεί σε μια δυσάρεστη γειτονιά με τον καπνό από τα κάρβουνα. Για να το ξεφορτωθείτε, θα χρειαστεί να χτίσετε μια κουκούλα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από λαμαρίνα; Αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο.

  Χρειάζομαι μια κουκούλα;

  Ένα εκχύλισμα για ένα μπρεζέ είναι απαραίτητο όχι μόνο λόγω μιας δυσάρεστης μυρωδιάς καπνού, αν και αυτός είναι ο κύριος λόγος. Άλλα επιχειρήματα υπέρ της ανάγκης για ένα τέτοιο σχέδιο είναι τα εξής:

  • ελεγχόμενη φωτιά.
  • απουσία αιθάλης ·
  • λιγότερη επίθεση από τον άνεμο.
  • τελειωμένη εμφάνιση του μπάρμπεκιου.

  Λόγω της παρουσίας ενός εκχυλίσματος από το μπαστούνι, δεν μπορείτε να ανησυχήσετε ότι η φωτιά μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να μετατραπεί σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Με ανοιχτό καπνό φωτιάς και αιθάλη ανεβαίνει στην οροφή του κορμού. Ταυτόχρονα, η αιθάλη διευθετείται σε όλες τις επιφάνειες. Η συνέπεια αυτού είναι η ανάγκη για συνεχή καθαρισμό ή φθορά των υλικών. Η κουκούλα δίνει την ευκαιρία να πετάξει η αιθάλη κατευθύνεται, οπότε δεν προκαλεί τέτοια βλάβη. Λόγω της παρουσίας του καλύμματος στο σωστό ύψος, δημιουργείται μια κατευθυντική ώθηση. Επιτρέπει την ταχύτερη ανάφλεξη άνθρακα και επίσης μειώνει την επίδραση των ριπών του ανέμου. Με την κουκούλα, το φούρνο έχει τελειωμένο σχέδιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την αρμονία στο εσωτερικό.

  Ποιο υλικό πρέπει να επιλέξετε

  Για την κατασκευή κουκούλες σε περίπτερα, χρησιμοποιούνται δύο κύριοι τύποι υλικών:

  Το τούβλο χρησιμοποιείται συχνότερα σε σταθερές δομές ψησταριάς, οι οποίες επίσης κατασκευάζονται από τούβλα. Αυτά τα εκχυλίσματα έχουν μια ευχάριστη εμφάνιση, αλλά έχουν πολλά μειονεκτήματα, τα οποία μπορούν να αποδοθούν σε μια ορισμένη πολυπλοκότητα στον καθαρισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ιδανική καθαρότητα μιας τέτοιας καμινάδας. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου αποσπάσματος είναι μάλλον δυσκίνητο και απαιτεί ορισμένες δεξιότητες για σωστή κατασκευή. Επιπλέον, το κόστος ενός τέτοιου έργου είναι αρκετές φορές υψηλότερο από αυτό ενός μεταλλικού καλύμματος. Λόγω αυτών των μειονεκτημάτων, η επιλογή συχνά πέφτει σε μεταλλικούς απορροφητήρες. Ο τελευταίος μπορεί εύκολα να διακρίνει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης.
  • συγκριτική ευκολία εγκατάστασης.
  • ελαφρύ βάρος.
  • διαθεσιμότητα υλικών ·
  • λεία εσωτερικά τοιχώματα.
  • ευκολία καθαρισμού.
  • δυνατότητα επιλογής της μορφής.

  Ένας εξολκέας λαμαρίνας μπορεί να συναρμολογηθεί από οποιονδήποτε έχει ορισμένες δεξιότητες στην εργασία με ένα ηλεκτρικό εργαλείο και μια μηχανή συγκόλλησης. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του εντύπου ή της μεθόδου εγγραφής. Η εγκατάσταση μιας μεταλλικής κατασκευής είναι απλούστερη από την κατασκευή ενός τούβλου. Ταυτόχρονα, το συνολικό κόστος του έργου είναι αρκετές φορές φθηνότερο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό που ίσως είναι άχρηστο για τον χρήστη. Η μεταλλική εξάτμιση δεν ασκεί καμία πίεση στη βάση του κορμού. Ο καθαρισμός μιας τέτοιας ομπρέλας είναι ευκολότερος από τον καθαρισμό των τούβλων. Αυτό εξηγείται από τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων μέσων, τα οποία στην πλινθοδομή θα είχαν μείνει ψηλά.

  Επιπλέον, τα μεταλλικά τοιχώματα έχουν μια λεία επιφάνεια. Αυτό μειώνει την πιθανότητα να κολλήσουν αιθάλη επάνω τους, η οποία δεν μπορεί να ειπωθεί για την έκδοση τούβλου του σχεδίου. Βάλτε εύκολα το μεταλλικό κάλυμμα σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική χρωστική ουσία που είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι μεταλλικές εξάτμιση μπορούν να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

  Απαιτήσεις σχεδιασμού

  Πάνω από αυτό λέγεται ότι τα μεταλλικά τοιχώματα θα πρέπει να είναι ομαλά, έτσι ώστε να μην κάθονται σε αιθάλη. Άλλες απαιτήσεις για υψηλής ποιότητας σχέδια από μέταλλο είναι:

  • αντοχή στη διάβρωση.
  • επαρκή επιφάνεια του χωνιού.
  • το σωστό πάχος του μετάλλου.

  Το ιδανικό μέταλλο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας τέτοιας ομπρέλας είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Ανακουφίζει απόλυτα τις επιδράσεις της υγρασίας, καθώς και διάφορες επιθετικές ουσίες που μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια μαζί με τον καπνό. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται γαλβανισμένο μέταλλο για τη διευκόλυνση της κατασκευής, αλλά η διάρκεια ζωής της είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του χάλυβα. Το ελάχιστο πάχος του μετάλλου πρέπει να είναι 2 mm. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορείτε να είστε σίγουροι για μια μεγάλη διάρκεια ζωής. Η περιοχή του ευρύτερου τμήματος της κουκούλας πρέπει να είναι δύο ή περισσότερες φορές μεγαλύτερη από την περιοχή του φούρνου, που θα βρίσκεται κάτω από αυτό.

  Όταν χρησιμοποιείτε το σχέδιο μόνο το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετες μονάδες. Εάν τα σχέδια είναι να προετοιμάσουν τα γεύματα στην κρύα εποχή, τότε είναι λογικό να σκεφτούμε επιπλέον τους οπαδούς που θα επιταχύνουν την εκπομπή καπνού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε φίλτρα. Ολοκληρωμένες μεταλλικές κουκούλες πωλούνται, οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λογικό να αγοραστούν αυτές. Όταν φτιάχνετε τον εαυτό σας, το τελικό έργο μπορεί να μην ταιριάζει με το μέγεθος.

  Δημιουργήστε τη δική σας έκδοση

  Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία ολόκληρο το έργο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εξαρτήματα της κουκούλας:

  • μεταλλικά φύλλα.
  • γωνίες μεγέθους 25 × 25 × 2 mm ·
  • πριτσίνια και βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  • πυρίμαχο χρώμα?
  • μηχανή συγκόλλησης?
  • το βουλγαρικό.
  • τρυπάνι?
  • πριτσίνια.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συναρμολογήσετε την κουκούλα της κουκούλας, ώστε να την τελειώσετε με μέταλλο. Οι διαστάσεις του προϊόντος θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του χρησιμοποιούμενου μπάρμπεκιου. Συνολικά, θα χρειαστούν τρία μέρη σκελετού:

  Η βάση είναι απαραίτητη, ώστε όλη η δομή να διατηρείται στη σχάρα ή να καλύπτει τους πλευρικούς τοίχους από τις ριπές του ανέμου. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε το μπρεζέρ με ένα μέτρο ταινιών για να ορίσετε σωστά το μέγεθος της κουκούλας. Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε τη γωνία για επεξεργασία. Για να γίνει αυτό, καθαρίζεται από σκουριά ή πλένεται από το γράσο συντήρησης του εργοστασίου. Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε τα προμορφώματα της κουκούλας από τη μεταλλική γωνία.

  Η πρώτη μονάδα που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι η βάση. Η βάση του είναι ένα ορθογώνιο. Η μικρότερη πλευρά είναι ίση με το ύψος της βάσης, και η μεγαλύτερη πλευρά είναι το μήκος της λεκάνης. Λοιπόν, αν τα άκρα των κενών αυτού του τριγώνου θα έχουν γωνία 45 μοιρών. Στη συνέχεια, τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια και οι συγκολλήσεις κόλλησης συγκολλώνται σε μια κοινή κατασκευή. Μετά το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις γωνίες και να εκτελέσετε μια πλήρη ραφή συγκόλλησης. Όταν το ορθογώνιο είναι έτοιμο, μπορείτε να συγκολλήσετε τα πλευρικά τοιχώματα σε αυτό. Το ύψος τους είναι ίσο με το ύψος του ορθογωνίου και το πλάτος με το βάθος του φούρνου. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα κουτί χωρίς έναν από τους τοίχους.

  Η επόμενη συναρμολογημένη μονάδα είναι η βάση της κουκούλας. Συλλέγεται σύμφωνα με το μοντέλο του προηγούμενου προϊόντος, μόνο που περιέχει όλους τους τοίχους και το ύψος του είναι ελαφρώς μικρότερο από εκείνο της βάσης στήριξης. Ένα παράδειγμα μπορεί να φανεί στην παραπάνω εικόνα. Τώρα πρέπει να βάλετε τη βάση του προσαρμογέα στον σωλήνα. Είναι ένα μικρό τετράγωνο. Επίσης συναρμολογείται με συγκόλληση από μεταλλική γωνία, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  Όταν είναι έτοιμη, μπορείτε να πάτε για να διορθώσετε τους βραχυκυκλωτήρες, οι οποίοι θα είναι υπό γωνία. Το επιθυμητό ύψος της κουκούλας μετράται και τα τεμάχια κοπεί. Μετά από αυτό, είναι συγκολλημένα μία πλευρά στη βάση της κουκούλας, και η άλλη στην πλατεία προετοιμασμένη.

  Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του παραλληλεπίπεδου, ο οποίος θα λειτουργεί ως σωλήνας. Οι διαστάσεις του ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον σχεδιασμό, αλλά ο σχεδιασμός παραμένει όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Σχετικά με την ετοιμότητα όλων των στοιχείων μπορούν να βαφτούν με γκρι ή άλλο χρώμα. Η βασική απαίτηση είναι η αντοχή του χρώματος σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν όλα τα συστατικά έχουν στεγνώσει, μπορείτε να προχωρήσετε στο δέρμα τους. Για αυτό, χρησιμοποιείται γαλβανισμένο μέταλλο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Για κάθε ενότητα, γίνεται η διαμόρφωση των τοίχων, αν είναι δυνατόν, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να καλύπτει όλες τις πλευρές της μονάδας και να στερεώνεται μόνο στη μία πλευρά.

  Η επένδυση είναι στερεωμένη με πριτσίνια. Για να γίνει αυτό, οι τρύπες κόβονται και τρυπιούνται τόσο στο δέρμα όσο και στο πλαίσιο. Οι οπές συνδυάζονται και εισάγεται ένα πριτσίνι, μετά το οποίο γίνεται η στερέωση με ένα πριτσίνι. Μετά την επένδυση, η βάση μπορεί να στερεωθεί στη σχάρα και οι υπόλοιπες μονάδες της δομής μπορούν να στερεωθούν σε αυτήν. Το βίντεο σχετικά με τη συναρμολόγηση της δομής από γαλβανισμένο μέταλλο χωρίς πλαίσιο είναι κάτω.

  Συμβουλές λειτουργίας

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και μετά την εγκατάσταση της κουκούλας, ο καπνός μπορεί να παραμείνει στο κιόσκι. Συνήθως αυτό δεν υποδεικνύει λανθασμένο σχέδιο ή λανθασμένη εγκατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μειονέκτημα του τράβηγμα στην κουκούλα προκαλείται από χαμηλή θερμοκρασία καπνού. Αυτό συμβαίνει συνήθως στην αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος. Η κατάσταση επιλύεται με την θέρμανση του αέρα και την εξαγωγή του καθώς η φωτιά αναβλύζει. Εάν μετά την επίτευξη της καλής θερμοκρασίας, τα προϊόντα καύσης παραμένουν στο κέλυφος, είναι απαραίτητο να αναλυθεί αν το ύψος των σωλήνων εξαγωγής έχει επιλεγεί σωστά.

  Το ακραίο σημείο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Επίσης κοντά δεν πρέπει να υπάρχουν υψηλά αντικείμενα που θα μπορούσαν να μειώσουν το βύθισμα στην κουκούλα της κουκούλας. Συνήθως, για το σωλήνα εξάτμισης υπάρχει ύψος τριών μέτρων από το επίπεδο του εδάφους. Όχι πάντα το πρόβλημα έγκειται στο ύψος του σωλήνα για το σχέδιο. Μπορεί να είναι σε ενότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σχεδιασμός της διάταξης πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το βέλτιστο μέγεθος του πλευρά για ένα τετράγωνο κουκούλα είναι 26 εκατοστά. Γύρος σωλήνα που πηγαίνει πέρα ​​από τη στέγη του απορροφητήρα πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο 15 cm.

  Περίληψη

  Όπως μπορείτε να δείτε, ο απορροφητήρας για το μπάρμπεκιου είναι μια εξαιρετική προσθήκη, η οποία αυξάνει την άνεση να φτάνει στο κιόσκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Το εργαλείο που λείπει μπορεί να ζητηθεί από τους φίλους ή να διατάξει να κάνει ένα πλαίσιο σύμφωνα με τα παρεχόμενα σχέδια. Η επένδυση πραγματοποιείται ανεξάρτητα. Βολικό στο κιόσκι είναι η χρήση ενός πτυσσόμενου φούρνου και κουκούλα κυκλώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, η καμινάδα μπορεί να παραμείνει στη θέση της και η ίδια η χοάνη αποσυναρμολογείται κατά τους χειμερινούς μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, οι μεμονωμένες μονάδες του καλύμματος πρέπει να είναι βιδωμένες μαζί καλύτερα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την κατασκευή στο γκαράζ ή στην αποθήκη. Η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει επίσης από τον εαυτό σας ή να αγοράσετε μια έτοιμη έκδοση. Κατά την επιλογή μιας ιδιαίτερης προσοχής θα πρέπει να δοθεί στο πάχος του μετάλλου, τόσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερο το σχέδιο του μπρελόκ θα διαρκέσει. Εάν ο εκχυλιστήρας αποθηκεύεται σε σταθερή θερμοκρασία, τότε μειώνεται η πιθανότητα διεργασιών διάβρωσης.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για το μπάρμπεκιου;

  Η εξόρυξη του χαλιού με τα χέρια σας μπορεί εύκολα να γίνει σε λίγες μέρες. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα για πώληση, αλλά για λόγους οικονομίας συνιστάται να δημιουργήσετε μια ομπρέλα για μπάρμπεκιου με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε υλικό εκ των προτέρων και να προετοιμάσετε εργαλεία.

  Γιατί χρειάζεται η κουκούλα

  Το μπρούτζινο χωρίς σχεδίαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κατά την τοποθέτησή του σε κληρονομιά χωρίς καμινάδα να μην διαχειριστεί. Οι αρχάριοι κατασκευαστές, έχοντας αποφασίσει να φτιάξουν ένα φούρνο με τα χέρια τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα απλούστερα σχέδια. Η ομπρέλα από χαλκό φαίνεται πολύ όμορφη, αλλά η κατασκευή της είναι δυνατή μόνο από έμπειρους πλοιάρχους.

  Ο απορροφητήρας είναι απαραίτητος για την εκτέλεση των ακόλουθων λειτουργιών:

  • για την προστασία του βραστήρα από την καθίζηση.
  • για την απομάκρυνση των πτητικών ενώσεων.

  Ο φούρνος που είναι εγκατεστημένος στο κιόσκι προστατεύεται από τη βροχόπτωση από ένα θόλο. Αλλά η καπνοδόχος καθιστά δυνατή την τοποθέτηση του φούρνου όχι μόνο κάτω από τη στέγη, αλλά και στην περιοχή κοντά στο σπίτι. Η μπρασελέ από ένα τούβλο από τα ίδια τα χέρια μπορεί να γίνει για μερικές ημέρες.

  Στη δεύτερη περίπτωση, ο εκχυλιστής συλλαμβάνει τα αέρια που σχηματίζονται κατά την καύση και τα τραβάει. Το έργο της παγίδας καπνού βασίζεται στην δύναμη ωθήσεως και είναι παρόμοιο με ένα φούρνο μπάρμπεκιου. Όταν το καύσιμο καίει έντονα, παράγεται καπνός. Είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα, έτσι φιλοδοξεί στον ουρανό. Όταν εγκαθίσταται ο απορροφητήρας, ο καπνός δεν διαλύεται. Πηγαίνει στον σωλήνα, απελευθερώνεται μόνο στο τέλος της καμινάδας. Όλες οι επιβλαβείς ενώσεις απομακρύνονται χωρίς να βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.

  Τα μανγκάλια με καπνοδόχο μπορούν να τοποθετηθούν σε κλειστά δωμάτια, για παράδειγμα, για την τοποθέτησή τους είναι κατάλληλη τρούλο κιόσκι με τζάμια. Κάντε μια τέτοια σόμπα επιτρέπεται στο γκαράζ. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φούρνο με μια κουκούλα με ένα υδροφίλτρο. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της οσμής από το δωμάτιο. Η δομή είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, η παροχή νερού ελέγχεται χειροκίνητα ή αυτόματα.

  Περνώντας μέσα από το φίλτρο της καπνοδόχου, η ροή του αέρα ψύχεται σε θερμοκρασία +40... + 50 ° С. Επιπλέον, το φίλτρο για τον αερισμό εμποδίζει την εναπόθεση λίπους στους ανεμιστήρες και στους τοίχους των αεραγωγών. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαρ, εστιατόρια και ιδιωτικές κατοικίες, όπου σχεδιάζεται να εκτραφεί φωτιά. Μαζί με το φίλτρο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί καπνού για το μπάρμπεκιου.

  Θεωρητικά, αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο ακόμη και για κατοικίες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ακόμα μια ανοιχτή φλόγα με προσοχή. Το μπρεζιέρικο στο διαμέρισμα κάτω από την κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί εάν είναι πολύ ισχυρό. Αλλά μην ξεχνάτε την πυρασφάλεια και την ηρεμία των γειτόνων.

  Σε αυτό το διαμέρισμα είναι απαραίτητο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό των χώρων. Τα προϊόντα καύσης καυσίμων πρέπει να αφαιρούνται από τα δωμάτια. Εάν υπάρχει η επιθυμία να ψήνεται το κρέας, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό tandyr.

  Σχεδιάζοντας την κατασκευή του site, πρέπει να προ-αγοράσετε ένα σχέδιο για το μπάρμπεκιου. Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να φτιάξετε μια δομή.

  Το σχέδιο από τον εαυτό σας θα απαιτήσει χρόνο και υπομονή. Εάν σχεδιάζεται η χρήση ενός φύλλου χαλκού στη δουλειά, είναι καλύτερο για τον οικοδόμο αρχής να μην κάνει τα πάντα με τα δικά του χέρια, αλλά να παραγγείλει την κατασκευή των καυσαερίων στον κύριο.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα από μεταλλικά φύλλα

  Πώς να κάνετε μια κουκούλα για ένα μπρεζέ χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήματα σε αυτό; Μια ελαφριά και ισχυρή κουκούλα πάνω από το μπάρμπεκιου στο κιόσκι θα προέρχεται από τα ακόλουθα υλικά:

  1. Σίδερο. Πάχος φύλλου 3 mm.
  2. Αρκετές μεταλλικές γωνίες.
  3. Μην κάνετε χωρίς μια μηχανή συγκόλλησης. Για να προστατέψετε τα μάτια και το πρόσωπο, θα χρειαστείτε μια μάσκα.
  4. Ένα τρυπάνι εξοπλισμένο με ακροφύσια για την ανάμειξη σκυροδέματος.
  5. Βίδες.
  6. Ένας riveter και ένας βούλγαρος με δίσκους κατάλληλους για κοπή μεταλλικών φύλλων.
  7. Ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.

  Οι εξαντλητικές ομπρέλες για ένα μπρουζ είναι κατασκευασμένες από μεταλλικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, το πλαίσιο είναι συγκολλημένο και έπειτα είναι επενδεδυμένο με μεταλλικό φύλλο. Για ένα μεσαίου μεγέθους κιόσκι, αρκεί να φτιάξετε ένα καπάκι ύψους 1,5-2 m. Είναι κατάλληλο για ένα μπαστούνι μεγέθους 105x60 cm Για τη συγκόλληση απαιτείται μια συσκευή. Επιπλέον, για αυτόν τον εξοπλισμό πρέπει να ετοιμάσετε ηλεκτρόδια.

  Αν μιλάμε για το σχεδιασμό, τότε η κουκούλα αποτελείται από 3 μέρη, μεταξύ των οποίων:

  1. Σωλήνας για την αφαίρεση καπνού.
  2. Θόλος εξαγωγής για τη σχάρα, ο οποίος έχει εσωτερικό βραχίονα. Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η πρόσφυση.
  3. Η βάση. Είναι τοποθετημένο στο μπρελόκ.

  Πολύ ωραίο τρούλο ματιά για σχέδιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φύλλο χαλκού. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η κατασκευή ενός χάλκινου θόλου θα είναι δύσκολη αν το παίρνει ένας νεοφερμένος. Αλλά για να κάνετε μια κουκούλα με τα χέρια σας από ένα απλό φύλλο, ο σίδηρος μπορεί να είναι χωρίς βοηθός, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

  Απαγορεύεται η χρήση αμιαντοτσιμέντων στην κατασκευή. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι θερμικά σταθερό, αλλά είναι επικίνδυνο για την υγεία. Ένας κάθετος μεταλλικός σωλήνας για το σχέδιο μπορεί να εγκατασταθεί στην περιοχή.

  Ακόμη και πριν από την έναρξη της κατασκευής, είναι απαραίτητο να καθοριστεί πώς θα εγκατασταθεί ο απορροφητήρας μεταλλικών καυσαερίων. Μπορεί να ανασταλεί από το ανώτατο όριο του κιόσκι, στην περίπτωση αυτή οι αλυσίδες θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε την κουκούλα στα ράφια πάνω από την εστία. Ο σωλήνας εξάτμισης θα περάσει από το κέντρο της οροφής του κιόσκι. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί στο καλοριφέρ μια κουκούλα. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν βοηθό, τότε η εργασία θα γίνει πιο γρήγορα.

  Εγκαθιστώντας τον καπνό της καπνοδόχου, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό της οροφής. Σε εκείνα τα σημεία όπου είναι δίπλα στον αγωγό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πυρίμαχα υλικά. Για παράδειγμα, μια καλή επιλογή θα είναι μια γαλβανισμένη οροφή.

  Το μεταλλικό skimmer μπορεί να είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο σε διατομή. Είναι λειτουργικό, έχει άριστη αεροδυναμική, ώστε να καπνίζει καλά.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα από ένα μεταλλικό φύλλο, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Καθαρίστε τις μεταλλικές γωνίες, γι 'αυτό πρέπει να αφαιρέσετε το γράσο από αυτά με ένα κουρέλι.
  2. Με βάση τα σχέδια, κάντε τη διάταξη του υλικού.
  3. Το Bolgarke έκοψε τις γωνίες σε μέρη. Πρέπει να εργαστείτε σε γυαλιά ασφαλείας.
  4. Συναρμολογήστε όλα τα εξαρτήματα και συγκολλήστε τα μέρη της δομής.

  Η σπιτική κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χάλυβα ή άλλο υλικό. Πριν από τη χρήση, ο σίδηρος πρέπει να καλύπτεται με ανθεκτική στη θερμότητα αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Συνιστάται να τοποθετείτε μια κουκούλα πάνω από το σωλήνα.

  Πέτρινο φράχτη

  Πρώτα πρέπει να βρείτε μια θέση στο χώρο για την κατασκευή του κλιβάνου. Είναι σημαντικό ότι η tandyr δεν βρίσκεται κοντά στην βίλα και άλλα κτίρια από ξύλο. Είναι απαραίτητο να βγάλουμε τον φούρνο για καζάν για πράσινες φυτεύσεις.

  Η κουκούλα πάνω από το φούρνο μπορεί να κατασκευαστεί από τούβλο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή σόμπων. Είναι σημαντικό να αναμιγνύετε σωστά το κονίαμα άμμου. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο πώς το τελικό μίγμα διατηρείται σε μια ομαλή επιφάνεια. Αν η λύση δεν εξαπλωθεί στο τούβλο, τότε είναι έτοιμη.

  Ανυψώνοντας την κουκούλα για το μπάρμπεκιου στο κιόσκι, θα πρέπει να κάνετε σωστά τη βάση. Η τοιχοποιία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε τις γωνίες και τις βάλετε στους τοίχους του μπάρμπεκιου. Θα διατεθούν στην πρώτη σειρά από τούβλα. Σε αυτή την περίπτωση, τα μπλοκ πρέπει να τοποθετηθούν κατά μήκος των τοίχων, που κλίνει με το άκρο. Διανέμοντας τις υπόλοιπες σειρές, το τούβλο τοποθετείται κατά μήκος. Πρέπει να αγοράσετε αμέσως αρκετό υλικό, επειδή θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 σειρές.

  Διανέμοντας την κορυφή του κώνου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην πλαγιά. Μια κλίση των 35 mm θεωρείται κανονική για τις πλευρές και 17 mm στην μπροστινή πλευρά. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις μπορούν να αλλάξουν λόγω του σχεδιασμού της καμινάδας.

  Κατά την τοποθέτηση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να προσέξετε ότι οι διαστάσεις της τελευταίας σειράς αντιστοιχούν στις διαστάσεις της καμινάδας. Το οπίσθιο τοίχωμα του σωλήνα πρέπει να έχει "δόντι", αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Προκειμένου να προστατευτεί ο σωλήνας από τη βροχή, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί επάνω του μια γάζα από γαλβανισμένο χάλυβα. Σε κλειστά δωμάτια, η δομή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα και φίλτρα.

  Ποια επιλογή κλιβάνου προτιμάται

  Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών συχνά κάνουν ένα καπνό στην περιοχή. Είναι κατασκευασμένο από τούβλο ή εξοπλίζεται σε μεταλλικό βαρέλι. Ποιος καπνιστής είναι καλύτερος; Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, αλλά τα κτίρια από τούβλα θα διαρκούν περισσότερο. Επιπλέον, έχουν μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένα μπάρμπεκιου τούβλο με καμινάδα θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου.

  Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα tandoor στην περιοχή, αλλά χρειάζεστε μια οριζόντια πλατφόρμα. Προηγουμένως, αυτοί οι φούρνοι για να μαγειρέψουν το κρέας και το ψωμί, τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κάπνισμα των ψαριών και ούτω καθεξής. Πριν, καπνιστά προϊόντα σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικές συσκευές, αλλά σήμερα μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα φαγητά και στη χώρα υπαίθρια φούρνους.

  Συμπέρασμα

  Η κουκούλα πάνω από το μπάρμπεκιου μπορεί να κατασκευαστεί από τούβλα ή από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 3 mm. Στην τελική δομή του μετάλλου πρέπει να εφαρμοστεί αντιδιαβρωτική επίστρωση. Η εκχύλιση με τα χέρια τους με την παρουσία όλων των απαραίτητων υλικών και ηλεκτροδίων για τη μηχανή συγκόλλησης θα γίνει σε λίγες μέρες.

  Εκτοξευτή Μανχάταν με τα χέρια του

  Οι σύγχρονοι άνθρωποι σπάνια έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν έξω από την πόλη, απολαμβάνοντας μια σχάρα ή μπάρμπεκιου. Ως εκ τούτου, κάθε σκιά στη φύση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και βολική. Πρόκειται για το μπαστούνι, εξοπλισμένο με καμινάδα, το οποίο προστατεύει τον κλειστό χώρο από τη συσσώρευση προϊόντων καύσης σε αυτό. Απαιτεί μακριά από τους σπινθήρες κατά τη διάρκεια της καύσης των κορμών, με αποτέλεσμα να σας εξοικονομούμε από τις πυρκαγιές.

  Για να αποφύγετε τον κακό καιρό, προτιμάτε τα τρόφιμα στη σχάρα να μαγειρεύουν σε γκαράζ ή κλειστό κιόσκι. Αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει μια κουκούλα για μπάρμπεκιου δική του (και είναι ακριβά για να αγοράσει), ή υποφέρουν από τον καπνό και την αιθάλη, γεμίζοντας το διάστημα, ή παραμένουν χωρίς καλούδια. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί καπνού με τα χέρια σας. Είναι αρκετά εύκολο να το καταφέρετε (και είναι πολύ φθηνότερο) και τώρα θα μάθετε πώς. Θα σας προσφέρουμε εύκολες επιλογές για να το κάνετε και οι επιλογές πιο περίπλοκες.

  Σταθερά μπάρμπεκιου είναι παραδοσιακά διακοσμημένα με δομές από τούβλα και η μεταλλική κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τη σχάρα ή το φορητό χαλίκι. Όμως, κάθε τύπος έχει ελαττώματα: οι μεταλλικές κατασκευές είναι βραχείας διάρκειας και απαιτούν συνεχή συντήρηση, αν και έχουν εξαιρετική αεροδυναμική.

  Οι συλλέκτες σκόνης από τούβλα χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν και να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

  Προσοχή παρακαλώ! Εξαγάγετε δύο φορές περισσότερο από το ίδιο το μπρελόκ. Εξετάστε επίσης το μέγεθος του δωματίου στο οποίο σχεδιάζετε να το εγκαταστήσετε.

  Στάδιο κατασκευής μιας καμινάδας από ένα τούβλο

  1. Προετοιμάστε ένα διάλυμα, αναμεμειγμένο με νερό, η αναλογία πηλού και άμμου 7: 3. Ο κατάλληλος πυρίμαχος πηλός (ή απολαύστε το νερό για τουλάχιστον 2 ημέρες). Αναμείξτε σχολαστικά τον πηλό με άμμο μέχρι την κατάσταση ομοιογενούς μάζας, έτσι ώστε το προκύπτον διάλυμα να τοποθετηθεί καλά πάνω στο τούβλο.
  2. Τοποθετήστε τα πάνω από τα ράφια ή τους τοίχους από τούβλα. Το τελευταίο πρέπει να είναι ανθεκτικό σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τούβλο φούρνου. Μια κουκούλα από τούβλα αποτελείται συνήθως από 10 στρώματα, οι διαστάσεις των οποίων το τελευταίο αντιστοιχεί στο μέγεθος της καμινάδας. Ένα γείσο τοποθετείται πάνω από την τρύπα και ένας ειδικός αποσβεστήρας ρυθμίζει το πρώτο.
  3. Συλλέξτε το πλαίσιο του σωλήνα για εξαγωγή από τις μεταλλικές γωνίες. Κάνετε το πλαίσιο συνδεδεμένο στη σχάρα.
  4. Συνδέστε το πλαίσιο με ένα τούβλο. Τοποθετήστε την πρώτη σειρά τούβλο κάθετα στην επιφάνεια του τοίχου, άλλα - παράλληλα. Διαστάσεις εξαρτώνται από τα μεγέθη καπνοδόχου Mangala, αλλά συνιστάται να κάνουν τις συμπλέκτη προεξοχές, οι οποίες μειώνονται με το άνω μέρος του καλύμματος (μπροστινή πλευρά - στην προεξοχή 17 χιλιοστά, τοίχου - 35 mm).
  5. Τοποθετήστε το σωλήνα του καλύμματος.

  Πώς να φτιάξετε μια καμινάδα από μέταλλο

  Με τα χέρια τους για να κάνουν μια μεταλλική κουκούλα για το μπάρμπεκιου είναι αρκετά απλή. Αλλά μην ξεχάσετε τα σχέδια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα της δουλειάς σας να γίνει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

  • φύλλο σίδηρο (πάχος - 2 χιλιοστά)?
  • μεταλλικές γωνίες 20 × 20 × 3 mm.
  • zaklepochnik, πυρίμαχο χρώμα?
  • ένα βουλγαρικό και μια άσκηση.
  • συγκόλλησης.

  Η ομπρέλα ομπρέλλας της απλούστερης έκδοσης θα αποτελείται από έναν σωλήνα και έναν θόλο με μια γέφυρα, η οποία βελτιώνει την πρόσφυση. που έχει διάμετρο περίπου ενάμιση μέτρα, είναι προσαρμοσμένη σε μπάρμπεκιου μήκους 100 × 60 εκατοστών. Τις περισσότερες φορές, το υλικό σχεδίασης, κατασκευασμένο με τα δικά σας χέρια, επιλέγει χάλυβα με τη μορφή φύλλων πάχους 2 mm ή φύλλου χαλκού.

  Η μεταλλική καμινάδα είναι φτιαγμένη με ύψος δύο ή τριών μέτρων, με τη μορφή θολωτού θόλου με τρύπα ή κωνικό κόψιμο. Η οπή του κιβωτίου καπνού πρέπει να είναι σφιχτά και χωρίς κενά για σύνδεση με το μήκος του σωλήνα τουλάχιστον δύο μέτρων. Ο σωλήνας βγαίνει στο κέντρο του κορμού. Ότι δεν συσσωρεύεται καθίζηση, επισυνάπτεται ένα προστατευτικό κάλυμμα από πάνω.

  Προσοχή παρακαλώ! Εάν αυτό το είδος κουκούλας είναι εγκατεστημένο στην πέργκολα, βεβαιωθείτε ότι στο σημείο όπου ο σωλήνας συναντά την οροφή, το υλικό της κουκούλας είναι ανθεκτικό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείτε αμιαντοτσιμέντο, γιατί όταν θερμαίνεται απειλεί την υγεία.

  Κουκούλα για μπάρμπεκιου

  Σχεδόν κάθε εξοχική κατοικία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς μπάρμπεκιου. Και ένα πικνίκ με κέβυβες είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας. Αρμόδιοι οικοδεσπότες οικοδομούν πάνω από τα υπόστεγα μπάρμπεκιου. Και για να αφαιρέσετε τον καπνό κάνετε κουκούλες.

  Υπάρχουν μόνο δύο ποικιλίες: κινητές και σταθερές. Το πρώτο είναι συνήθως κατασκευασμένο από μέταλλο και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Το δεύτερο πρέπει να κατασκευαστεί διεξοδικά.

  Κατηγορίες κουκούλες

  Συνήθως το εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου ομαδοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Τα πράγματα τους. Κατά κανόνα, είναι μέταλλο ή τούβλο.
  • Οι λειτουργίες τους. Υπάρχουν απλές συσκευές, υπάρχουν συσκευές με πρόσθετα εξαρτήματα. Οι πιο σύνθετες κουκούλες διατίθενται στις πωλήσεις ή γίνονται σύμφωνα με τις παραγγελίες.

  Συσκευή εξαγωγής

  Ο σχεδιασμός της κουκούλας δεν είναι δύσκολος. Δεν έχει περίπλοκους κόμβους. Στην εμφάνιση είναι μια ειδική κουκούλα για το μπάρμπεκιου, το οποίο συλλέγει καπνό, λίπος και καπνούς. Η κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί σε άλλες γεωμετρικές λύσεις: έναν θόλο, ένα παραλληλεπίπεδο, μια περικομμένη πυραμίδα. Αυτά τα τζάκια μπορούν να έχουν σφυρηλατηθεί εξαρτήματα. Και τα τέντες καθίστανται συχνά στοιχείο του σχεδιασμού του κιόσκι.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Η κύρια πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η εξής: ο θόλος της κουκούλας είναι αναγκαστικά μεγαλύτερος από τον εξοπλισμό πάνω από τον οποίο βρίσκεται. Έτσι ο καπνός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Η καμινάδα πρέπει να στενεύει και να λυγίζει. Αυτό βελτιώνει τη δυναμική της εξάτμισης των προϊόντων καύσης και δεν παράγει αντίστροφη ώση. Η άνω πλευρά του σωλήνα τοποθετείται συνήθως σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων από το έδαφος. Αυτό παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες εξάτμισης. Αν ο υπολογισμός της στοίβας καμινάδας είναι λανθασμένος, επιτυγχάνεται μη αποδοτική απόσυρση των αποτελεσμάτων καύσης.

  Χάρη σε ένα πρόσθετο εξάρτημα, αναπτύσσεται η αποτελεσματικότητα της κουκούλας. Αλλά αυτό απαιτεί επιπλέον κόστος. Αυτά τα στοιχεία είναι:

  • Καταστολέας σπινθήρων. Η θέση είναι η κορυφή της καμινάδας. Αυτό είναι ένα σωληνοειδές μεταλλικό κόσκινο. Μέσα από αυτό πηγαίνει εύκολα καπνός, και οι σπινθήρες σβήνουν.
  • Παγίδα λίπους. Αυτό το πλαίσιο με μια ειδική κασέτα (κασέτα - αφαιρούμενη) για πιάσιμο λίπους. Όταν η συσκευή αυτή είναι βρώμικη, πρέπει να ξεπλυθεί ή να αντικατασταθεί πλήρως. Είναι σημαντικό εδώ το πώς τοποθετείται το μοντέλο, ποιος είναι ο παράγοντας φιλτραρίσματος.
  • Ο ανεμιστήρας. Αυτός αναπτύσσει σοβαρά την ισχύ εξάτμισης της πρόσφυσης. Κατά την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να γίνουν οι αρμόδιοι υπολογισμοί με την παράμετρο του απαραίτητου εξοπλισμού.

  Δημιουργώντας μια μεταλλική έκδοση με τα χέρια σας

  Για τα μαγγάλα με τα χέρια τους, πιο συγκεκριμένα, τη συνέχισή της, το οπλοστάσιο των απαραίτητων εργαλείων και υλικών είναι αυτό:

  • Φύλλο σιδήρου. Πάχος -3 mm.
  • Γωνίες από μέταλλο. Παράμετροι: 2 x 2 x 0,3 cm.
  • Στοιχεία στερέωσης: πριτσίνια, βίδες.
  • Ανθεκτικό στη θερμότητα σμάλτο.
  • Βουλγαρικά με δίσκους κοπής μετάλλου.
  • Τεχνολογία συγκόλλησης.
  • Ηλεκτρόδια.
  • Προστατευτική μάσκα.
  • Τρυπάνι. Χρησιμοποιούνται ακροφύσια για τη διάνοιξη σκυροδέματος.
  • Το πριτσίνι.

  Η ομπρέλα σχηματίζεται από ένα πλαίσιο. Μεταλλικά πλαίσια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του πλαισίου. Έτσι, το πλαίσιο τελειώνει με μέταλλο. Η ομπρέλα φτάνει τα 2 μ. Οι παράμετροι του μπρεζιρίσματος, στην οποία τοποθετείται η ομπρέλα: 105 x 60 cm.

  Η ομπρέλα αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  1. Η βάση. Είναι τοποθετημένο στο μπρελόκ.
  2. Ο θόλος.
  3. Εσωτερικός βραχυκυκλωτήρας. Ενισχύει το ρεύμα και το σωλήνα.

  1. Προκαταρκτική. Μετράει το φούρνο με καμινάδα ή μάλλον μελλοντικές παραμέτρους. Εάν υπάρχουν διαφορές στο μέγεθος του, τότε ο σχεδιασμός κάτω από τη βάση αλλάζει.

  2. Εργασία με μεταλλικές γωνίες. Με αυτά, το εργοστασιακό λίπος εξαλείφεται. Κόβονται από το βουλγαρικό (οι παράμετροι για κάθε στοιχείο του μπάρμπεκιου εισάγονται στο σχέδιο). Πριν από την εφαρμογή του βουλγαρικού, μην ξεχάσετε να προστατέψετε τα μάτια σας με ειδικά γυαλιά.

  3. Συγκόλληση γωνιών. Από αυτά, μαγειρεύονται 2 πλευρικά επίπεδα της βάσης εκχύλισης.

  4. Αυτές οι γωνίες συγκολλούνται στις γωνίες για την πίσω πλευρά της βάσης του φούρνου.

  5. Συναρμολόγηση της κάτω πλευράς του θόλου της ομπρέλας εργασίας.

  6. Από αυτή την πλευρά οι γωνίες του οπίσθιου επιπέδου του θόλου είναι συγκολλημένες.

  7. Συναρμολόγηση των πλευρών του θόλου.

  9. Μετά τη συγκόλληση, γίνεται η επεξεργασία του ράμματος του καλύμματος. Χρησιμοποιείται μια συσκευή λείανσης. Για την προστασία του μετάλλου από επιθετικούς παράγοντες, το πλαίσιο καλύπτεται με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.

  10. Στο σιδερένιο φύλλο γίνονται ενδείξεις για το φινίρισμα της ομπρέλας.

  11. Τα χαρακτηριστικά και τα άκρα της πτυχής είναι λυγισμένα. Το φύλλο βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και σταθεροποιείται εκεί.

  12. Η βάση της καλύπτρας καλύπτεται με αυτό το φύλλο. Χρησιμοποιούνται πριτσίνια και πριτσίνια.

  13. Πριν από την ολοκλήρωση του θόλου, τοποθετήστε μια μεταλλική πλάκα. Τοποθετείται διαγώνια. Η λειτουργία του είναι η ανάπτυξη έλξης. Μια τέτοια πλάκα μπορεί να γίνει φύλλο σιδήρου με παραμέτρους 99x34 εκ. Συν 2 εκατοστά κατά μήκος των άκρων για τα άκρα. Για αυτές τις άκρες, η πλάκα είναι τοποθετημένη στην κάτω πλευρά του θόλου.

  14. Στον σίδερο για φινίρισμα των σημάτων θόλου γίνονται. Στη συνέχεια, το φύλλο κόβεται.

  15. Κατασκευάζεται ο σωλήνας της ομπρέλας εργασίας.

  16. Η κουκούλα είναι καλυμμένη με θερμο-βαφή.

  17. Η βάση τοποθετείται στο βραχίονα. Τοποθετούνται στο τούβλο με τις αντίστοιχες βίδες.

  18. Ο θόλος είναι εγκατεστημένος. Η στερέωση του γίνεται στην άκρη της βάσης. Χρησιμοποιούνται σειρές.

  19. Ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος. Βιδώνεται πάνω στον θόλο. Τα στοιχεία στερέωσης εδώ είναι και πάλι με πριτσίνια.

  Συχνά είναι χάλυβας και σίδηρος που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν κουκούλες σε ένα γκαράζ ή σε άλλο μη οικιστικό πέτρινο κτίριο.

  Δημιουργία έκδοσης τούβλου

  Για να εκτελέσετε αυτό το έργο χρειάζεστε ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις. Οι κουκούλες από τούβλα δημιουργούνται συνήθως για στάβλους κουρέλια ή μπάρμπεκιου, τα οποία επίσης κατασκευάζονται από τούβλα.

  Πώς να το κάνετε σωστά; Ας ξεκινήσουμε με την πέτρα. Ένα κατάλληλο είδος τούβλου είναι πυρίμαχο, πυρίμαχο. Η σύνθεση εργασίας σχηματίζεται από πηλό και άμμο. Ο πηλός είναι εμποτισμένος για δύο ημέρες. Η μέγιστη δόση άμμου στη σύνθεση είναι 30%.

  Υλικά και εργαλεία

  • για να ελέγξετε την ομαλότητα της τοιχοποιίας: σχοινί, βέργες, επίπεδο,
  • για την εφαρμογή της σύνθεσης: σπάτουλα,
  • Η χωρητικότητα στην οποία θα αναμιχθεί η σύνθεση.

  Για τη βάση μιας έκδοσης τούβλου, ένα πλαίσιο είναι υποχρεωτικό. Θα ακολουθήσει η κατασκευή της τοιχοποιίας. Επεξεργάζεται με ανθεκτικό στη φωτιά βαφή. Είναι συγκολλημένο με τον οπλισμό του βραστήρα.

  Τοιχοποιία

  1. Η γραμμή εκκίνησης είναι διατεταγμένη με τσίμπημα, δηλαδή με τις βραχύτερες πλευρές του τούβλου. Άλλες γραμμές τοποθετούνται μακριά πλευρά.
  2. Εάν δημιουργήσετε μια τυπική κουκούλα, τότε αρκετές και 10 γραμμές. Και η ίδια η τοιχοποιία πραγματοποιείται με στενό. Στην μπροστινή πλευρά, η σειρά μπορεί να μετατοπιστεί κατά 1,7 εκατοστά σε ένα επίπεδο, στην μπροστινή πλευρά - κατά 3,5 εκ.
  3. Στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτηση του τετραγώνου σωλήνα: χρειάζεστε 5 γραμμές μακριών πλευρικών τοιχωμάτων. Η επάνω πλευρά θα πρέπει να φθάνει σε διατομή 26 x 26 cm. Με αυτές τις παραμέτρους, η απόδοση του καλύμματος ενισχύεται.
  4. Είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετηθεί μια βαλβίδα. Ένα προστατευτικό κάλυμμα τοποθετείται προς τα πάνω για να προστατεύσει τη δομή από την καθίζηση.
  5. Μετά την τοιχοποιία όλη η τοιχοποιία πρέπει να στεγνώσει καλά. Αυτό είναι τουλάχιστον 24 ώρες.
  6. Στη συνέχεια, όλη η τοιχοποιία καλύπτεται με πυρίμαχο βερνίκι σε τουλάχιστον 2 στρώματα. Καλύτερα σε τρία στρώματα. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.

  Πλεονεκτήματα των καυσαερίων:

  • Ανθεκτική κατασκευή.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Προβλήματα με την έλξη.
  • Η πολυπλοκότητα της κατασκευής.

  Τέτοιες τοιχοποιίες είναι η καλύτερη επιλογή για ένα λεωφορείο δρόμου, καθώς δεν υπάρχει περιορισμένος χώρος και υπάρχουν διλήμματα με έλξη.

  Διαθέτει επιλογή κουκούλας για κιόσκι

  • Κατά κανόνα, τα μαγγάλια είναι συνήθως διατεταγμένα σε κληματαριά. Συνεπώς, τα εκχυλίσματα για τα μπράτσα λαμβάνονται επίσης εκεί.
  • Ο ίδιος ο κιόσκι, τα εξαρτήματά του και η μπρουζ πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη φωτιά. Τα ξύλινα στοιχεία είναι εμποτισμένα με πυρίμαχα βερνίκια.
  • Εδώ μπορείτε να έχετε ένα δίλημμα: τι είδους κουκούλα πρέπει να κανονίσετε; Εάν η μπρούτζινα είναι τούβλο, στις περισσότερες περιπτώσεις η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από τούβλα. Χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή περίοδο λειτουργίας, αλλά απαιτεί πολύ χώρο για διαμονή. Δηλαδή, αν το κιόσκι σας έχει μεγάλες παραμέτρους και μια τούβλο σχάρα, τότε η επιλογή δίνεται σε μια κουκούλα τούβλο.
  • Εάν ο κιόσκι είναι μικρός και υπάρχει μια μπρούτζινη μέτρια παράμετροι σε αυτό, τότε μια κουκούλα μέταλλο θα κάνει.

  Αυτή είναι η βάση επιλογής. Αλλά δεν πρέπει πάντα να τηρούνται. Μόνο μια μεταλλική έκδοση της κουκούλας γίνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική από μια τούβλο. Και προτιμάται για οποιεσδήποτε παράμετροι του κληματαριού και μπάρμπεκιου.

  Άλλες παραλλαγές

  Κανείς δεν σας περιορίζει στη δημιουργικότητα στο έργο της κουκούλας. Φυσικά, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες.

  Αλλά μπορείτε να κάνετε ένα θεμέλιο τούβλο, αυτή είναι η βάση για το μπέρτζερ με την καμινάδα. Ο σωλήνας μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από τούβλα ή μπορεί να είναι κατασκευασμένος από μέταλλο.

  Χαρακτηριστικά της οργάνωσης κουκούλες στο δωμάτιο

  • Κατά κανόνα, στις εγκαταστάσεις κάνουν μεταλλικές κατασκευές. Τα μαγγάλια που τοποθετούνται στις εγκαταστάσεις πρέπει να λειτουργούν με κάρβουνα και στερεά καύσιμα και να κλείνουν. Είναι επικίνδυνο και παράνομο να βάζεις ένα ανοιχτό μπρελόκ.
  • Η οργάνωση της κουκούλας δεν πρέπει να παραβιάζει το SNiP 41-01-203, σημείο 6.2.5. - 6.27.
  • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την κουκούλα και να τοποθετήσετε έναν ξεχωριστό αγωγό στην κάθετη εκτέλεση. Ο τίτλος του θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την κορυφογραμμή της οροφής κατά 2 μέτρα.
  • Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με καταπακτές ώστε να καθαρίζεται εύκολα με αιθάλη.
  • Η κουκούλα τοποθετείται πάνω από τη σχάρα ψησταριάς. Υπάρχουν προσθήκες: ένας λαβύρινθος καταστολέας σπινθήρων και μια παγίδα λίπους. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στην οροφή.
  • Αν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κάθετης βρύσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υδροφίλτρο μετά την κουκούλα. Μετά από αυτό, εγκαταστήστε μια βαλβίδα ελέγχου και μια ισχυρή τεχνολογία καθαρισμού του αέρα.

  Αποτελέσματα

  Με δική τους για να πάρουν την κουκούλα για περιστασιακή χρήση είναι δυνατή, αλλά για Postojna χρήση του μπάρμπεκιου είναι καλύτερα να μην μικρός και να προσλάβει έναν οικοδόμο, αν πρόκειται για ιδιωτική αστική περιοχή.