Ο σωστός εξαερισμός στο μπάνιο: τονίζει

Ο ποιοτικός αερισμός στο λουτρό προσφέρει άνετη βολή. Όσο πιο υπεύθυνη είναι η προσέγγιση της δημιουργίας της, τόσο λιγότερη δυσκολία και περισσότερα οφέλη που προσφέρει. Κατά την κατασκευή συστημάτων κυκλοφορίας αέρα, πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για τη δημιουργία τους.

Χρειάζεστε αερισμό στη σάουνα και τη σάουνα;

Για να προσδιορίσετε την τιμή του εξαερισμού στο λουτρό πρέπει να γνωρίζει το σκοπό της:

 1. Γρήγορη προθέρμανση του δωματίου, ομοιόμορφη εξάπλωση θερμότητας. Εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης.
 2. Συνεχής ανανέωση αέρα κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Αυτό είναι απαραίτητο για την άνεση και την υγεία των παραθεριστών.
 3. Γρήγορη απόσυρση υγρού αέρα. Εφαρμογή υποχρεωτικής ξήρανσης των χώρων.
 4. Αποθηκεύστε το κτίριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην εμφανίζετε μύκητες ή μούχλα. Τα αντικείμενα δεν παραμορφώνονται, δεν αλλάζουν χρώμα κάτω από την επίδραση της υγρασίας.

Το σωστό σύστημα εξαερισμού στα λουτρά

Στα λουτρά των φυσικών κορμών κάθε κοπή οπών για να εξασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός θεωρείται περιττός. Οι κάτω χείλους των τοίχων τοποθετούνται με την τοποθέτηση οπών μέσω των οποίων περνάει μια μέτρια ποσότητα καθαρού αέρα. Εάν υπάρχει ένας θερμαντήρας σόμπας, στον οποίο το δοχείο είναι ταυτόχρονα σχεδιασμένο για να εκκενώνει τον αέρα έξω, μπορείτε να το περιορίσετε στην παρουσία. Αφήστε τον αέρα μέσα από την ανοιχτή πόρτα, αρκετές σχισμές 5-7 mm.

Ο εξαερισμός σχεδιάζεται για την τακτική πρόσληψη καθαρού αέρα στη σάουνα, την εκροή ψυχρού και υγρού. Για ροή καθαρού αέρα ανάγκη να κατασκευαστεί εξαερισμός. Εάν δεν είναι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες. Απορροφητήρας συμβαίνει μέσω ειδικών οπών, κλίβανος πηγάδι τέφρας, μεγάλη αξία στην καμινάδα εκροής έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ζεύγος. Αυτό κατέστη δυνατό τον πλήρη έλεγχο του αερισμού, οι οπές είναι εξοπλισμένα με παντζούρια, προσαρμόζοντας ότι μπορεί να σταματήσει ή να συνεχίσετε την είσοδο και την έξοδο του αέρα.

Υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος συστημάτων εξαερισμού:

 1. Για τις οπές εισόδου και εξόδου που βρίσκονται απέναντι από το άλλο, χρησιμοποιείται ένα επίπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χαμηλή τοποθέτηση της εισόδου βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή αέρα, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός αέρα ή ένας εκτροπέας. Μην τοποθετείτε τρύπες με ακριβή αντιστοίχιση ανάλογα με το επίπεδο. Ως αποτέλεσμα της ταχείας απελευθέρωσης του αέρα, μπορεί να σχηματιστούν συστάδες ψυχρού κάτω και θερμό στο υπόλοιπο μπάνιο.
 2. Οι ροές αέρα που κατευθύνονται από τη συσκευή λειτουργίας για εξαερισμό μειώνουν την πίεση μέσα στον αγωγό. Ο εξαγόμενος αέρας εξέρχεται λόγω της μείωσης της πίεσης μέσα στο λουτρό. Προκειμένου να αυξηθεί ξανά η πίεση, εισάγεται φρέσκος αέρας.
 3. Στόμια μπορούν να διαταχθούν έτσι ώστε: η εισροή απέχουν μεταξύ τους κατά 30 cm από το δάπεδο που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο δεν φτάνει την οροφή 30 εκατοστά φρέσκο ​​αέρα μία φορά θερμαίνεται από τον φούρνο, αυξάνεται σταδιακά εγκαταλείπουν το δωμάτιο..

Για να διασφαλιστεί ένας συνεχής έλεγχος της ταχύτητας και της έντασης του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, δημιουργούνται αποσβεστήρες. Συνιστάται να τα κάνετε αναδιπλούμενα, ανοίγοντάς τα ελαφρά στην απαιτούμενη απόσταση. Το μήκος του αγωγού καθορίζεται από το μέγεθος του λουτρού, καθώς και από τον μέγιστο όγκο του εισερχόμενου αέρα.

Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται μόνο με προθερμασμένο φούρνο, πρέπει να καλύπτονται όλα τα ανοίγματα. Όταν η θερμοκρασία είναι η βέλτιστη για να αιωρείται, τα μάνδαλα ανοίγουν ελαφρά, ρυθμίζονται αμέσως έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα να μην αλλάζει τη θερμοκρασία χώρου. Τόσο τα ανοίγματα τροφοδοσίας όσο και τα ανοίγματα εξόδου πρέπει να έχουν έναν περίπου συνδετήρα. Ότι η εισροή καθαρού αέρα έγινε ισχυρότερη, είναι δυνατό να αυξηθεί ένα μικρό άνοιγμα.

Και εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με την οικοδόμηση ενός λουτρού αφρού μπλοκ με τα χέρια σας.

Εξαερισμός σε ρωσικό λουτρό

Σε μια κλασική λουτρό που δημιουργήθηκε στο ρωσικό μοντέλο, Δεν δημιουργούνται ειδικές οπές, επομένως, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να γίνεται με πιο φυσικό τρόπο. Συνήθως, ο καθαρός αέρας χρησιμοποιείται για τον κανονικό αερισμό. Μπορείτε να ανοίξετε ελαφρά την πόρτα που οδηγεί στο δρόμο και το αντίθετο παράθυρο σε αυτό. Μερικές φορές αναγκαστική εξάντληση χρησιμοποιείται με την πόρτα ανοιχτή. Για να ξεφορτωθείτε καλύτερα τη συσσώρευση υγρασίας, είναι σκόπιμο να σκουπιστούν τα φύλλα από τη σκούπα. Οι πάγκοι και άλλα ξύλινα αντικείμενα μπορούν να στεγνώσουν με ισχυρή ενυδάτωση, μερικές φορές εφαρμόζονται από φύλλα φύλλων. Αυτές οι διαδικασίες δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός βαρύ ζευγάρι, θα οδηγήσει από το δωμάτιο δυσάρεστες οσμές, προϊόντα της αποσύνθεσης.

Μετά το toga καθώς το λουτρό αερίζεται και στεγνώνει, πρέπει να αρχίσετε το μαγείρεμα ατμού. Για αυτό, μικρές μερίδες ρίχνουν νερό στις πέτρες. Ο παρασκευασμένος ατμός ανεβαίνει γρήγορα και παραμένει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ήδη ζεστό ήδη στην κορυφή και ότι ο πυθμένας είναι ακόμα δροσερός. Με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει ο ατμός ή να χρησιμοποιήσετε τις τεχνητές μεθόδους για να το χαμηλώσετε.

Αρκεί να εργάζονται σκούπες που δημιουργούν μια κίνηση στο ατμόλουτρο, ο αέρας αμέσως αναμιγνύεται. Ένα σκούπισμα μιας πετσέτας ή μιας σκούπας πρέπει να μεταφέρεται πιο κοντά στην οροφή.

Στο ατμόλουτρο

Σε κλασικά συστήματα εξαερισμού λουτρών εισροή αέρα στο ατμόλουτρο του πυθμένα. Η τρύπα είναι συνήθως κάτω από μισό μέτρο από το πάτωμα. Η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην οροφή με τον εξοπλισμό της οπής στον απέναντι τοίχο. Η ρύθμιση της υγρασίας και της θερμότητας του αέρα πραγματοποιείται με την επέκταση ή το κλείσιμο των βαλβίδων.

Η καλύτερη επιλογή, ειδικά για ένα μικρό ατμόλουτρο, είναι να δημιουργήσετε μια έξοδο αέρα τροφοδοσίας δίπλα στο φούρνο. Αυτό είναι απαραίτητο για την άμεση θέρμανση του εισερχόμενου καθαρού αέρα. Αυτή η διάταξη δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό ισχυρών ρευμάτων, βοηθά στην αποφυγή μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας σε διάφορα μέρη του ατμού. Η θερμότητα από το χαμάμ δεν μπορεί να βγει μόνο στο δρόμο, αλλά μεταφέρθηκε και σε άλλες εγκαταστάσεις για την υψηλής ποιότητας θέρμανση τους.

Ο κατάλληλος αερισμός λειτουργεί με χρήση καθαρού αέρα κάτω από το κιβώτιο. Οι μάζες αέρα εξέρχονται από τη συσκευή μέσω του άνω ανοίγματος. Ο ατμός θερμαίνεται αρκετά ομοιόμορφα, μέχρι ο θερμός αέρας να φτάσει στο κάτω μέρος του κιβωτίου. Ο ζεστός αέρας θα μετατοπίσει σταδιακά το ψυχρότερο, παρέχοντας προθέρμανση πριν εγκαταλείψει το δωμάτιο. Ο ατμός θερμαίνεται ταυτόχρονα και στεγνώνει.

Στο dressing room του λουτρού

Ο αγωγός εξαερισμού συνδέεται απευθείας με το κιβώτιο, η διάμετρος του οποίου υπερβαίνει κατά κανόνα την καμινάδα όχι περισσότερο από 20%. Με τέτοιες παραμέτρους, το οξυγόνο γεμίζει το δωμάτιο, αλλά δεν βγαίνει από αυτό. Η ροή του αέρα από το υπόγειο δεν είναι απαραίτητη.

Οι τοίχοι της σόμπας, αν είναι στο σαλόνι, θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο πάτωμα. Τα ράφια δεν τοποθετούνται απαραιτήτως σε μια αυστηρά οριζόντια θέση. Είναι σε θέση να επιβραδύνουν την αύξηση της θερμότητας στην οροφή. Για καλύτερη απορρόφηση του θερμού αέρα είναι προτιμότερο να εξοπλιστεί ο φούρνος με αρκετές καμινάδες.

Και αυτό το άρθρο λέει για τα ράφια για το μπάνιο.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Ο εξαερισμός στο λουτρό με τη βοήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων πραγματοποιείται, Εάν είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα με φυσικά μέσα. Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν και στις θύρες τροφοδοσίας και εξαγωγής. Επιταχύνουν την κίνηση των αέριων μαζών, παρέχοντας χώρο με καθαρό αέρα, απομακρύνοντας γρήγορα το υγρό.

Εξαερισμός εξαγωγής

Ο σχεδιασμός αυτού του εξαερισμού είναι πάντα διαθέσιμος ανεμιστήρα εξάτμισης. Για την κυκλοφορία του αέρα, πρέπει επίσης να κατασκευαστεί ένας αέρας τροφοδοσίας. Μερικές φορές για την άφιξη του φρέσκου αέρα χρησιμοποιήστε τις ρωγμές στους τοίχους, ανοίξτε ελαφρά τα παράθυρα ή τις πόρτες. Το πλεονέκτημα του εξαερισμού είναι η μείωση της πίεσης στο λουτρό. Η ενέργεια πρέπει να αντισταθμίζεται από μια συνεχή ροή αέρα από το εξωτερικό.

Ο εξαερισμός με ένα ισχυρό απορροφητήρα απομακρύνει τέλεια τα επιβλαβή αέρια, τον υγρό αέρα με μια δυσάρεστη οσμή. Είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού όχι μόνο στο ατμόλουτρο, αλλά και στα ντους, τα δωμάτια καθαρισμού, τα τμήματα με πισίνα ή στα μπάνια. Συνήθως το βασικό σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει ανεμιστήρα και κουτί. Εάν η συσκευή είναι πολύ θορυβώδης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σιγαστήρα.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Εγκατεστημένο στην αρχή της εξάτμισης, ωστόσο ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο. Όταν ενεργοποιείται το σύστημα εξαερισμού, αυξάνεται η πίεση του δωματίου, η οποία θα πρέπει να αντισταθμίζεται εγκαίρως από την έξοδο αέρα μέσω της κουκούλας ή τα κενά στους τοίχους, το δάπεδο, την οροφή, μέσω των παραθύρων, της πόρτας.

Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας δεν θεωρούνται άνετοι αν λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμώνα, παρέχουν παγωμένο αέρα, ο οποίος θα πρέπει να θερμαίνεται περαιτέρω με προεγκατεστημένους θερμαντήρες αέρα. Εάν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε μια μεγάλη ποσότητα εισερχόμενου αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Συνδυασμός τεχνητής εισροής και εξάτμισης ο αέρας είναι συχνά εξοπλισμένος με ανακτητές, σιγαστήρες, φίλτρα. Οι πρόσθετες συσκευές παρέχουν άνεση κατά την παραμονή τους στο μπάνιο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σταθερή και καλή κυκλοφορία αέρα. Για να μην νοιάζεται για τον εξαερισμό, είναι δυνατό να το εξοπλίσετε με μια αυτόματη μονάδα ελέγχου.

Η δημιουργία του σχεδιασμού του τεχνητού αερισμού προσφοράς και εξαγωγής προκαλεί συχνά δυσκολίες. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα σε όλους τους χώρους του λουτρού στο στάδιο του σχεδιασμού του. Η ποσότητα του αέρα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τον εισερχόμενο αέρα. Μερικές φορές οι ροές αέρα δεν είναι ειδικά ισορροπημένες. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση υπερβολικής υγρασίας ή δυσάρεστη οσμή από ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, μειώνει τεχνητά την πίεση. Για το σκοπό αυτό, η εξαγωγή είναι εγκατεστημένη με μεγαλύτερη ένταση από ό, τι στους άλλους χώρους.

Και αυτό το άρθρο λέει για τις πέτρες για λουτρά και σάουνες.

Εξαερισμός στο λουτρό: μια επισκόπηση των παραδοσιακών κυκλωμάτων και αποχρώσεων της συσκευής

Το υπόβαθρο της θερμοκρασίας και το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο λουτρό - ευνοϊκές συνθήκες για τη διασπορά όλων των ειδών επιβλαβών μικροοργανισμών. Μεταξύ αυτών, τα βακτηρίδια, οι ιοί, τα καλούπια, καταστρέφουν τους λάτρεις του ξύλου και του πνευμονικού συστήματος των διαδικασιών λουτρού. Ο κατάλληλος εξαερισμός στο μπάνιο θα εξοικονομήσει από τα αρνητικά που αναφέρονται. Ωστόσο, για την αποτελεσματική λειτουργία του είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συσκευής. Δεν είναι έτσι;

Προτείνουμε να γνωρίσετε τις επαληθευμένες πληροφορίες, εξηγώντας τους κανόνες οργάνωσης των συστημάτων εξαερισμού, που προορίζονται για την ξήρανση των υγρών χώρων. Η χρήση αξιόπιστων πληροφοριών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός άψογου έργου εξαερισμού, το οποίο ανταποκρίνεται άριστα στις ευθύνες. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται για εξέταση βασίζονται σε κτιριακές προδιαγραφές και στην πρακτική εμπειρία κατασκευαστών.

Το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους κατασκευής συστημάτων εξαερισμού που προορίζονται για την αφαίρεση αιωρούμενων υδάτων στον αέρα, για την ξήρανση των διακοσμητικών στοιχείων και των φέροντων δομών. Αναφέρονται τα υλικά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη διαρρύθμισή τους. Η αποτελεσματική συνδρομή στην αντιμετώπιση ενός δύσκολου θέματος θα έχει φωτογραφικές εφαρμογές και βίντεο-οδηγούς.

Ειδικότητα των συστημάτων εξαερισμού για μπάνιο

Η σάουνα χρειάζεται τακτική ανανέωση αέρα. Αυτή είναι μια απαίτηση ασφάλειας για τους ανθρώπους που κάνουν διαδικασίες μπάνιου. Επίσης, ο κατάλληλος αερισμός σας επιτρέπει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής έως 50 ετών ή περισσότερο. Ο τύπος του συστήματος εξαερισμού επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται από την τοποθεσία, τις διαστάσεις της δομής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Συστήματα εξαερισμού για το λουτρό

Όλα τα υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε φυσικά, αναγκαστικά και σε συνδυασμό. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός συμβαίνει λόγω της αυθαίρετης πρόσληψης του υπαίθριου αέρα, της ανάμειξής του στο δωμάτιο και της μετατόπισης των αποβλήτων μέσω των οπών με φυσικό τρόπο.

Δεύτερον, μια πρόσθετη συσκευή, ένας ανεμιστήρας, είναι ενεργοποιημένη. Τις περισσότερες φορές τοποθετείται στην κουκούλα, αλλά μπορείτε και στην εισροή. Ο ανεμιστήρας χρησιμοποιεί σε κάθε δωμάτιο μπάνιο. Στην τρίτη - μια συμβίωση των πρώτων και δεύτερων επιλογών.

Μεταξύ των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στα λουτρά, το πιο δημοφιλές είναι το basta. Αυτό σημαίνει τη συσκευή της τρύπας εισροής με μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται πίσω / κάτω από τον κλίβανο. Επιπλέον, ο κλίβανος μπορεί να έχει εξαεριστήρες ελεγχόμενους από βαλβίδα ή βαλβίδα. Μέσα από αυτά έρχεται ο αέρας από το υπόγειο, διεισδύοντας από το δρόμο μέσω των καθαρισμών στο ίδρυμα.

Το άνω άνοιγμα αυτού του κουτιού κλείνει μέχρι τον απαιτούμενο χρόνο. Μόλις χρειαστεί να στεγνώσετε το δωμάτιο, ανοίξτε αμέσως 2 βαλβίδες εξαγωγής.

Ένα τέτοιο φαινομενικά ιδανικό σχήμα δεν λειτουργεί πάντοτε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια εξαναγκασμένη έκδοση εξαερισμού. Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης προστεθεί σε αυτό το κύκλωμα στο κάτω μέρος στην είσοδο του κιβωτίου εξαέρωσης, τότε θα ληφθεί το σύστημα εξάτμισης. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στη θύρα τροφοδοσίας πίσω / πάνω από το φούρνο, έχουμε ένα σχέδιο εξαερισμού για το ατμόλουτρο.

Ένα άλλο καθεστώς που χρησιμοποιήθηκε στην λουτρά, όταν η εισροή γίνεται μέσω αεραγωγών στο δάπεδο, κάτω από το φούρνο, και την απομάκρυνση - μέσω του ανώτερου και του κατώτερου ανοίγματος ορίζονται εκεί με μια διέξοδο.

Έξω από αυτά τα ανοίγματα συνδέονται με έναν κοινό αεραγωγό που ανεβαίνει σε ένα συγκεκριμένο ύψος. Το ύψος της κατώτερης βαλβίδας εξαγωγής είναι περίπου 50-60 cm από το δάπεδο και το ανώτερο - 30-40 από την οροφή.

Το σχήμα εξαερισμού, στο οποίο ένα κανάλι χρησιμοποιείται για εισροή και ένα για την αφαίρεση των αέριων μαζών, χρησιμοποιείται επίσης σε λουτρά. Και αυτές οι 2 τρύπες βρίσκονται στο ίδιο ύψος από το πάτωμα. Ο πρώτος πίσω από τη σόμπα, και ο δεύτερος στον απέναντι τοίχο. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εδώ έναν ανεμιστήρα εξαγωγής έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Η πιο ατυχής επιλογή, όταν η εισροή και η εξάτμιση είναι τοποθετημένα σε έναν τοίχο, ακριβώς απέναντι από τον κλίβανο. Δυστυχώς, μια τέτοια εικόνα δεν είναι επίσης ασυνήθιστη, όταν άλλα σχήματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Με αυτό το σχέδιο, ο καθαρός αέρας, που εισέρχεται στο δωμάτιο, ψάχνει για έναν τρόπο στο φούρνο, παρεμπιπτόντως σκοντάφτοντας στα πόδια εκείνων που ανεβαίνουν. Στη συνέχεια, είναι στη σωστή θέση και θερμαίνεται, ανυψώνεται, αναμιγνύεται με τον ατμό και πετάει έξω στην τρύπα που βρίσκεται 20-30 cm από την οροφή. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί πλήρως, αφού έχει κορεστεί με τον απαραίτητο βαθμό με το διοξείδιο του άνθρακα.

Κατασκευαστικά στοιχεία του συστήματος

Στο λουτρό, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των ανθρώπων και για την εξασφάλιση αποδεκτών συνθηκών λειτουργίας για τα υλικά των χώρων. Η ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε τεράστια χρήματα για την υλοποίηση έργων που κανείς δεν χρειάζεται.

Ο ποιοτικός αερισμός που εφαρμόζεται στο λουτρό περιλαμβάνει τον αερισμό και την ξήρανση:

 • όλες τις εγκαταστάσεις.
 • κατασκευές τοίχων.
 • Ξήρανση δαπέδων.
 • Εξαερισμός του σοφίτα και του χώρου κάτω από την οροφή.

Καθώς οι οπές εξαερισμού στη σοφίτα παράγουν ειδικά παράθυρα, πλαϊνές ταπετσαρίες ή αεριστήρες - όλα εξαρτώνται από τον τύπο της οροφής και των υλικών. Εάν υπάρχει μια υπερθέρμανση, τότε βάζουν μια ελεγχόμενη σχάρα για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός μεταξύ του θερμαντήρα και των άλλων στρωμάτων της οροφής. Χρησιμοποιείται επίσης για τον αερισμό δομών τοίχου έτσι ώστε να μην σχηματίζεται συμπύκνωση στο πάχος των στρωμάτων.

Για να στεγνώσετε τα δάπεδα, χρησιμοποιήστε αερισμό βόλλεϋ ή εξοπλίστε το αεριζόμενο δάπεδο. Η επιλογή αυτή πρέπει να εξεταστεί κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Για να γίνει αυτό, εκτελέστε το τραχύ δάπεδο, χύνοντας προσεκτικά το σκυρόδεμα κάτω από την πλαγιά, και το φινίρισμα είναι κατασκευασμένο από σανίδες από σκληρό ξύλο, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους. Ένας τέτοιος πάτος παρέχει μια γρήγορη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.

 • ατμόλουτρο;
 • πλύσιμο;
 • γκαρνταρόμπα / χώρος ανάπαυσης;
 • άλλα δωμάτια.

Για να οργανωθεί ο κατάλληλος αερισμός, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το βέλτιστο σχέδιο, κατάλληλο για τις απαιτήσεις και τις συνθήκες ενός συγκεκριμένου λουτρού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλα τα δωμάτια και να αφαιρείται από όλους.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι δεν συστήνουν να εγκαθίστανται σύνθετα συστήματα αεραγωγών, προτιμώντας να σταματήσουν στην απλούστερη λύση, κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κανόνας λειτουργεί εδώ - το απλούστερο, τόσο το καλύτερο. Ναι, και για την τιμή μιας απλής επιλογής θα κοστίσει αρκετές φορές φθηνότερα.

Η εξάρτηση του αερισμού από το υλικό των τοίχων του λουτρού

Το σύστημα αερισμού για λουτρό εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του ίδιου του δωματίου και το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε. Μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό κτίριο ή πολλά δωμάτια σε ένα μακρόστενο σπίτι. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη - εδώ είναι βολικό να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το σύστημα αερισμού, επιλέγοντας τον πιο οικονομικό τρόπο.

Εάν το λουτρό γειτνιάζει με τους χώρους διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγνώσει για να προστατεύσει τους τοίχους του σπιτιού από τη φθορά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο θα είναι υψηλή, έτσι ώστε οι γειτονικοί τοίχοι πρέπει να είναι επιπρόσθετα ανθεκτικοί στη θερμότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού θα αναγκαστεί μόνο. Πρέπει κατ 'ανάγκη να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια των τοίχων και των φερόντων δομών ενός κτιρίου κατοικιών. Το σύστημα εξαερισμού ενός τέτοιου λουτρού θα αποτελεί μέρος ολόκληρου του οικιακού συστήματος. Ventkanaly ίδια μπορεί να συνδεθεί με obschedomovymi ή ξεχωριστά πηγαίνετε στην οροφή ή μέσω του τείχους στο δρόμο.

Ανάλογα με τον τύπο του υλικού λουτρά είναι:

 • από τούβλα.
 • κούτσουρα.
 • από μπλοκ αερίου.
 • ξυλεία ·
 • ξύλινο πλαίσιο με μόνωση.

Σε τούβλα και πλαίσια λουτρών, οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους, οδηγώντας τους στην οροφή ή υψηλότερα. Για τον αγωγό εισροής εισόδου, χρησιμοποιήστε μια βαλβίδα εξαερισμού ή χτύπημα στο θεμέλιο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για να αφαιρέσετε καλύτερα τον αέρα εξαγωγής.

Λουτρά από μονάδες αερίου λόγω των ιδιοτήτων του υλικού τοίχου είναι εξοπλισμένα με γαλβανισμένους αεραγωγούς, αγοράζοντας έτοιμους σωλήνες. Μερικές φορές τακτοποιούν ένα εξαερισμό από γαλβανισμένα φύλλα, δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα και σφραγισμένα με ασφάλεια όλες τις αρθρώσεις. Οι αγωγοί πρέπει να περάσουν από τον τοίχο.

Εάν τα κούτσουρα χρησιμοποιούνται ως υλικό, ο φυσικός εξαερισμός είναι δυνατός λόγω των χαρακτηριστικών του δέντρου και της τεχνολογίας της δομής. Όταν το δέντρο αναπνέει, διαθέτει τα απαραίτητα διάκενα μεταξύ των κορμών παρέχονται παράθυρα σε όλα τα δωμάτια λουτρά, διατεταγμένα κάθαρση από το δάπεδο έως το κάτω άκρο της πόρτας 2-3 cm, κατασκευή πρόσθετων καναλιών αερισμού μπορεί να μην είναι αναγκαία.

Αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μια βέλτιστη αναλογία μεταξύ εισερχόμενου αέρα και εξόδου ατμού. Για να αποφύγετε τα ρεύματα και να μην πνίξετε ολόκληρο το δρόμο, συχνά προτιμάτε να ζεστάνετε το ξύλινο λουτρό, οργανώνοντας μέσα τις οπές με βαλβίδες για να αφαιρέσετε / εισάγετε αέρα.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού της συσκευής

Ένας μεγάλος ρόλος στην επιλογή του βέλτιστου συστήματος εξαερισμού παίζεται από το υλικό του μπάνιου, τη θέση του, ανεξάρτητα από το αν είναι αποσπασμένο ή όχι. Όλα αυτά βοηθούν στη σωστή απόφαση στη συσκευή ενός εντατικού συστήματος.

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους εξαερισμού είναι ο εξαερισμός βόλλεϋ - όταν χρειάζεστε γρήγορα όλους να αερίσετε, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρχουν παράθυρα.

Κατά τον αερισμό των λουτρών λαμβάνουν μέρος:

 • παράθυρα?
 • πτώση στο ίδρυμα?
 • ειδικές οπές στον τοίχο / οροφή.
 • πόρτες και διάκενα κάτω από αυτά.

Η απόφαση να εγκαταστήσετε ένα παράθυρο στο ατμόλουτρο είναι πολύ καλή, ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν είναι πάντα εφικτό να το υλοποιήσετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια άλλη παραλλαγή της οργάνωσης του εξαερισμού των χώρων.

Ο αέρας στο ίδρυμα επίσης δεν χρησιμοποιείται συχνά. Ειδικά αν κάτω από τη θερμάδα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να επιλέξει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, το θεμέλιο του οποίου δεν είναι εξοπλισμένο με ειδικές τρύπες. Εδώ, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός θα έρθει στη διάσωση με μια προσεκτικά επιλεγμένη διάταξη των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το πόσο κάποιος θέλει να προστατεύσει το δωμάτιο από τη διαρροή ατμού, καλύπτοντας προσεκτικά με υλικά που δεν μοιάζουν με ατμούς και εφαρμόζοντας στενά τις πόρτες, δεν αξίζει να το κάνετε αυτό. Κάτω από την πόρτα στο ατμόλουτρο, θα πρέπει πάντα να αφήσετε ένα κενό 2-3 cm και τίποτα άλλο.

Για τη ροή αέρα είναι επιθυμητό να γίνονται οπές στο κάτω μέρος του δωματίου, επικοινωνώντας με το δρόμο. Μετά από όλα, το δωμάτιο χρειάζεται καθαρό και καθαρό αέρα, ειδικά αν το λουτρό βρίσκεται έξω από την πόλη κοντά στο κωνοφόρο ή φυλλοβόλο δάσος.

Οι οπές που προορίζονται για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής βρίσκονται στο άνω μέρος των τοιχωμάτων απέναντι από τα τοιχώματα με τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Και το ύψος τους εξαρτάται από το επιλεγμένο σχέδιο εξαερισμού και ξεκινά από 80 cm από το επίπεδο του δαπέδου και περισσότερο. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαγωγής στην οροφή με το ventcap στην οροφή.

Εξαρτήματα εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες στο ατμόλουτρο, τα λουτρά και σε όλους τους επιπρόσθετους χώρους, είναι απαραίτητο να κανονίσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει άνεση. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευή αερισμού έχουν ως εξής:

 • βαλβίδα εξαερισμού.
 • βαλβίδα πύλης;
 • σχάρα;
 • κουνουπιέρα / προστατευτικό?
 • κουτί εξαερισμού.
 • αεραγωγός γαλβανισμένος ή κυματοειδής?
 • ανεμιστήρας;
 • υγρόμετρο, θερμόμετρο.
 • μεταλλική κόλλα, σφιγκτήρα, αφρός συναρμολόγησης, σφραγιστικό, συνδετήρες και άλλα αναλώσιμα για την εγκατάσταση και το σχεδιασμό οπών εισόδου και εξόδου.

Βαλβίδες εξαερισμού για τον εξαερισμό στο λουτρό που τοποθετείται στα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια βαλβίδα, ιδανική για το χρώμα.

Κλείσματα βρίσκονται επίσης σε διάφορα σχέδια. Χρειάζονται για να ανοίξουν / κλείσουν τρύπες εάν είναι απαραίτητο. Συχνά οι βιοτέχνες κατασκευάζουν αυτοτελή κατασκευή, η οποία δεν αντιμετωπίζει τη λειτουργία απομάκρυνσης / εισροής αέριων μαζών από τις εγκαταστάσεις.

Πλέγματα και πλέγματα είναι απαραίτητα για την προστασία της τρύπας εξαερισμού από την είσοδο στο εσωτερικό τρωκτικών, νυχτερινών πεταλούδων, κουνούπι και άλλων ζωντανών πλασμάτων. Τα σχάρες επιλέγονται από ξύλο, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, και το πλέγμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από μέταλλο.

Ο αγωγός εξαερισμού εγκαθίσταται σε έναν τοίχο εξειδικευμένης χρήσης ή, εάν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, απλώνεται, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείται πορώδες σκυρόδεμα ως υλικό τοιχώματος. Το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά ή να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή γαλβανισμένος σωλήνας ως αεραγωγός. Τα πλαστικά ανάλογα για το ατμόλουτρο δεν λειτουργούν - πρέπει να εξετάσετε τη θερμοκρασία στην οποία θερμαίνεται ο χώρος.

Ο ανεμιστήρας στο λουτρό χρησιμοποιείται τόσο για την εισροή όσο και για την εξάτμιση. Θεωρείται βέλτιστο να χρησιμοποιείται μόνο σε μια κατεύθυνση - για εισροή ή αφαίρεση των αέριων μαζών. Πρέπει να αγοράσετε μια ανθεκτική στη θερμότητα συσκευή, ειδικά σχεδιασμένη για μπάνια και σάουνες με IP 44 και άνω. Μην ξεχάσετε τις ιδιαιτερότητες του δωματίου - υπάρχει πολύ ατμός και υψηλή θερμοκρασία.

Τα αναλώσιμα χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση για τη στερέωση αεραγωγών, για την τοποθέτηση αγωγών αερισμού και την εγκατάσταση βαλβίδων, ανεμιστήρων. Για την αποτελεσματική χρήση του συστήματος εξαερισμού απαιτείται υγρόμετρο και θερμόμετρο.

Εάν υπάρχει μηχανικός αερισμός με τη χρήση της τεχνολογίας κλιματισμού, υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και έλεγχος στάθμης υγρασίας. Με βάση πραγματικούς δείκτες συσκευών, το σύστημα εκκινεί τον ανεμιστήρα εξαγωγής ή ανοίγει τη βαλβίδα παροχής.

Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός εξασφαλίζει μια άνετη διαμονή σε όλους τους χώρους του λουτρού, που δεν επισκιάζεται από οσμές και σταγόνες νερού, ρέει κάτω από τους τοίχους και πέφτει πάνω από το κολάρο από την οροφή.

Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση για μεγάλη διάρκεια ζωής είναι η έγκαιρη και πλήρης ξήρανση μετά τη χρήση. Είναι από την εφαρμογή αυτού του στοιχείου που εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα διαρκέσει το λουτρό και αν η αντικατάσταση των αποσυνδεδεμένων σανίδων θα απαιτηθεί για τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αποτελεσματικά σχέδια για την οργάνωση του εξαερισμού στην ατμόλουτρο:

Παραλλαγές της συσκευής εξαερισμού στο νέο μπάνιο:

Σε ξεχωριστό λουτρό, πραγματοποιείται ο εξαερισμός όλων των εσωτερικών χώρων και μια σοφίτα. Επίσης στο ίδρυμα υπάρχουν μερικοί αέριοι, και για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα μεταξύ της θέρμανσης και του χώρου ανάπαυσης χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας - όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο:

Η έλλειψη αεραγωγών στο λουτρό μπορεί να μετατραπεί σε δαπανηρά προβλήματα:

Για την ορθολογική και μακροχρόνια χρήση του λουτρού, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, κατάλληλη για συγκεκριμένες συνθήκες, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα και απομάκρυνση του απαιτούμενου όγκου. Εάν σε ένα μη λουτρό εργασίας είναι ξηρό, αλλά σε θερμό άνετα και τίποτα δεν στάζει στο κεφάλι, τότε το έργο του εξαερισμού διαχειρίζεται πολύ καλά.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε ένα μπάνιο - Σχεδιασμός και εγκατάσταση του εξαερισμού

Ο ατμός χρησιμοποιείται στο λουτρό πιο έντονα, διότι αυξάνει συνεχώς το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας σε αυτό το δωμάτιο δεν παραμένει στάσιμος και οι επιφάνειες δεν αναπτύσσονται μύκητες και μούχλα, πρέπει να προσέξετε να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό. Σε αυτό το άρθρο, λεπτομέρεια, με φωτογραφίες και υλικό βίντεο, θα μιλήσουμε για το πώς να κάνει το απόσπασμα στο μπάνιο με διαδικασίες μπάνιο δεν ήταν μόνο χρήσιμη αλλά και ευχάριστη.

Γιατί είναι ένα εκχύλισμα σε ένα λουτρό

Σε παραδοσιακές ξύλινες καμπίνες, κατανεμημένες στα χωριά και προοριζόμενες για δικές τους ανάγκες, κατά κανόνα, δεν έγιναν ανοίγματα εξαερισμού. Το γεγονός είναι ότι ένα τέτοιο λουτρό αερίζεται φυσικά μέσα από τις ρωγμές στην πόρτα, τα παράθυρα ή το πάτωμα και δεν χρησιμοποιείται πολύ έντονα.

Αλλά στην περίπτωση των μεγάλων δωματίων, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από τούβλα, πρέπει να φροντίσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό του ατμού.

Η κουκούλα εξυπηρετεί για τέτοιους σκοπούς:

 • αντικατάσταση του αέρα μέσα στο ατμόλουτρο και απόσυρση διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά εάν η σάουνα χρησιμοποιείται αρκετές φορές στη σειρά.
 • στεγνώνοντας το δωμάτιο, αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία, έτσι ώστε να μην σχηματίζεται μούχλα, και δεν εμφανίζεται μούχλα.
 • η σωστή κυκλοφορία του θερμού αέρα μέσα στο ατμόλουτρο, η οποία εμποδίζει τη στασιμότητα.

Εάν κάνετε την εγκατάσταση του εξαερισμού στο μπάνιο με τα χέρια σας, προσπαθήστε να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα όπως:

 • μείωση της θερμοκρασίας κατά τη χρήση του ατμού.
 • λανθασμένη κατανομή του αέρα - σύμφωνα με τους κανόνες, το ψυχρότερο στρώμα αέρα βρίσκεται στο κάτω μέρος.
 • συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και καθαρού αέρα.

Ο σχεδιασμός της κουκούλας στο ατμόλουτρο

Το σχέδιο της κουκούλας στο λουτρό αναπτύσσεται στο στάδιο της διάταξης του ατμού. Σύμφωνα με αυτό, ο εξαερισμός εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής. Αλλά στο τέλος της κατασκευής των λουτρών mount κουκούλα στο διπλό με τα χέρια τους θα είναι αρκετά δύσκολο, διότι η ανάγκη να prodelyvat επιπλέον τρύπα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να βλάψει τον τοίχο.

Το σχέδιο αερισμού στο ατμόλουτρο με τα χέρια του έχει ως εξής:

 1. Στο κάτω μέρος του λουτρού, στον τοίχο ή στο δάπεδο, έχετε μια τρύπα για καθαρό αέρα.
 2. Στην αντίθετη πλευρά του ατμού στο πάνω μέρος των τοίχων, όπου συλλέγεται ο θερμός αέρας, βγάζετε μια έξοδο. Ωστόσο, πολύ κοντά στην οροφή δεν πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε η σάουνα να μην κρυώσει πολύ γρήγορα.

Πολύ συχνά στο ατμόλουτρο, είναι τοποθετημένα δύο παράθυρα εξάτμισης, το ένα πάνω από το άλλο σε απόσταση 1 m, τα οποία συνδέουν με ένα κυματοειδές σωλήνα. Έτσι, είναι δυνατόν να ελέγχεται η εκροή αέρα από το λουτρό. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του φούρνου στο ατμόλουτρο, αφήστε τα παράθυρα εισόδου και κάτω ανοίγματα να ανοίξουν. Και όταν χρειάζεται να στεγνώσετε το ατμόλουτρο, ανοίξτε τους αποσβεστήρες και στο επάνω παράθυρο εξαερισμού.

Μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα του πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα σε ένα λουτρό μπορεί να είναι η εγκατάσταση ενός μηχανικού συστήματος εξαερισμού. Αναγκάζει τον αέρα να κυκλοφορήσει δυναμικά στο δωμάτιο και μερικά αναβαθμισμένα μοντέλα, εάν είναι απαραίτητο, ανοίγουν οι ίδιοι τα κενά εξαερισμού και η θέση τους δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επιπλέον, οι μηχανικοί σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις ατέλειες του φυσικού αερισμού του ατμού.

Υπάρχουν μερικά πρότυπα σχέδια για την οργάνωση της κουκούλας στο μπάνιο με τα χέρια τους. Η διαφορά τους έγκειται κυρίως στη θέση των παραθύρων εξαερισμού.

Πώς να κάνετε αερισμό στο ατμόλουτρο

Μεταξύ των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε μια κουκούλα στο μπάνιο με τα χέρια σας, προτείνουμε να εξετάσετε τις πιο αποδεκτές επιλογές για να κάνετε στο σπίτι τις φυσικές και τεχνητές εξαερισμού.

Επιλογή 1

Αυτή είναι η πιο κοινή μέθοδος αερισμού, η οποία παρέχει μία είσοδο και δύο ανοίγματα εξόδου. Στα 30 εκατοστά από το πάτωμα ακριβώς πίσω από τη σόμπα στον τοίχο κάνουν μια είσοδο. Τα παράθυρα εξόδου συνδέονται με ξύλινο κουτί με ενσωματωμένο κυματοειδές σωλήνα μήκους 1 m και εξοπλισμένο με βύσματα. Επιπλέον, γρίλιες τοποθετούνται στα παράθυρα εξαερισμού για να αποτρέψουν την είσοδο εντόμων ή τρωκτικών στο λουτρό.

Αυτός ο τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται συχνότερα για μικρά ιδιωτικά λουτρά.

Επιλογή 2

Οι διαδρομές εξαερισμού μπορούν να τοποθετηθούν στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η έκδοση του εξαερισμού περιλαμβάνει την κατασκευή μιας εισόδου 30 cm από το δάπεδο πίσω από τη σόμπα. Και το παράθυρο εξάτμισης πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα που τραβά έξω το διοξείδιο του άνθρακα.

Επιλογή 3

Σύμφωνα με αυτό το σχήμα, δύο τρύπες κόβονται μέσα από το ατμόλουτρο. Η είσοδος κόβεται σε απόσταση 0,5 m πάνω από τη σόμπα και η έξοδος εξαερισμού βρίσκεται στο κάτω μέρος, 20 cm από το δάπεδο. Για εμφύσηση εξαναγκασμένου αέρα, εγκαταστήστε ανεμιστήρα.

Επιλογή 4

Εάν λουτρά σχεδιασμός παρέχει μόνο ένα τοίχωμα το οποίο πηγαίνει απευθείας στο δρόμο, τότε το κύκλωμα αναλαμβάνει συσκευή αερισμού δύο διόδους τοποθετημένα σε ένα τοίχωμα απέναντι από τον κλίβανο. Στο κάτω παράθυρο 30 cm από το δάπεδο έρχεται φρέσκο ​​δροσερό αέρα, η οποία, βυθίζοντας σε έναν κλίβανο και θερμαίνεται σταδιακά ανεβαίνει και εξέρχεται διαμέσου της θύρας εξόδου προς τα έξω. Η οπή εξάτμισης βρίσκεται 30 cm από την οροφή και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα σε αυτό για καλή κυκλοφορία αέρα.

Επιλογή 5

καθεστώς εξαερισμός πάτωμα είναι χρήσιμη στο λουτρό, αν το ζεύγος είναι διευθετημένο ξύλινο πάτωμα με ανοίγματα μεταξύ των σανίδων και τον υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα παράθυρο για ροή αέρα τοποθετείται πίσω από τον κλίβανο. Καθώς ο αέρας ψύξης χαμηλώνεται κάτω και έξω διαμέσου της σχισμής στο υπόγειο, και από εκεί - προς τα έξω μέσω του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της πρίζα συζευγμένο στο σωλήνα για τον εξαερισμό της στέγης.

Επιλογή 6

Τέλος, ο αγωγός εξαερισμού για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής μπορεί να είναι μια κοιλότητα τέφρας στο φούρνο, εάν βρίσκεται σε ένα ατμόλουτρο. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα, κόβοντας μέσα στον τοίχο μπροστά από τον κλίβανο ένα ειδικό κενό.

Μέθοδος τοποθέτησης της κουκούλας

Η σωστή οργάνωση της κουκούλας στο μπάνιο προϋποθέτει την τήρηση ορισμένων αρχών:

 • στο λουτρό που είναι προσαρτημένο στο σπίτι, ο αέρας πρέπει να ρέει προς την κατεύθυνση από τα καθιστικά έως το ατμόλουτρο.
 • Η εξαεριστήρας για την έξοδο αέρα πρέπει να συνδέεται με ένα σωλήνα που εξέρχεται προς τα έξω πάνω από την οροφή του λουτρού.
 • κάτω από το ανώτατο όριο για να εξοπλίσει το εγκεφαλικό επεισόδιο δεν συνιστάται, έτσι ώστε το σχέδιο δεν εμπίπτει στους ανθρώπους που ανεβαίνουν.

Έτσι, εάν εξετάσουμε τη διαδικασία της συσκευής εξαερισμού στο σύνολό της, περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 • Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε τις θέσεις για τις διόδους εξαερισμού και τα κομμένα ανοίγματα με διάμετρο 10-20 cm.
 • Περαιτέρω στα παράθυρα τοποθετούνται μεταλλικά, ξύλινα ή πλαστικά κουτιά.
 • Εάν είναι απαραίτητο, ένας αναπνευστήρας για αναγκαστική εμφύσηση συναρμολογείται στη θυρίδα εξάτμισης. Και ο ηλεκτρικός εξοπλισμός για τα λουτρά πρέπει να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και, με την κατηγορία ασφαλείας IP-44 (διαβάστε επίσης: «Ποια είναι η ανάγκη για ένα καλώδιο ανθεκτικό θερμοκρασία λουτρού και πώς να το εγκαταστήσετε»).
 • Κλείστε τα σχάρες αερισμού και τα βύσματα.
 • Ένας σωλήνας συνδέεται στην έξοδο και βγαίνει στην οροφή.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο αέρας δεν πρέπει μόνο να ενημερώνεται, αλλά να κυκλοφορεί ελεύθερα πάνω από το πάτωμα. Για το σκοπό αυτό, στην οροφή του λουτρού στους αντίθετους τοίχους κόβονται μικρά παράθυρα με ράβδους για προστασία από τα τρωκτικά.

Παρατηρώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να αναλάβετε με ασφάλεια τη διάταξη της κουκούλας στο λουτρό έτσι ώστε η παραμονή στο ατμόλουτρο να φέρει μόνο ευχαρίστηση.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Τα λουτρά ήταν πάντα γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αλλά για να αποκτήσετε μια επίδραση στην υγεία, είναι απαραίτητο όχι μόνο να ακούσετε τις συμβουλές των γιατρών αλλά και να οργανώσετε στο λουτρό σας το σωστό σύστημα εξαερισμού.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πλεονεκτήματα των κουκούλες στο λουτρό

Όσοι έχουν βρεθεί στα κλασικά λουτρά του χωριού από ξύλο, είναι απίθανο να θυμούνται την παρουσία τέτοιων ανοιγμάτων εξαγωγής ατμού. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν. Πράγματι, μια μικρή ποσότητα καθαρού αέρα που εισέρχεται στο λουτρό από τις ρωγμές στο πάτωμα, το παράθυρο ή την πόρτα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 2-3 ατόμων.

Σε μικροσκοπικά λουτρά, ο εξαερισμός γίνεται μέσω του δαπέδου

Αλλά το λουτρό, που έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χωρητικότητα και ακόμα περισσότερα τούβλα, πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού για τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • πρόσληψη καθαρού αέρα, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στο ατμόλουτρο και διατηρεί την υγεία των ανθρώπων στο μπάνιο.
 • κυκλοφορία αέρα, η οποία επιτρέπει την ξήρανση του δωματίου μετά τις διαδικασίες λουτρού. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών στο λουτρό, την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης στοιχείων από το ξύλο.
 • ομοιόμορφη κατανομή θερμού αέρα στο ατμόλουτρο του λουτρού.

Ατμόσφαιρα στο ατμόλουτρο

Σε αυτή την περίπτωση, εάν η κουκούλα έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν πρέπει να οδηγήσει στις ακόλουθες δυσάρεστες συνέπειες:

 • σε μια πτώση της θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λουτρού.
 • παραβίαση της σωστής διαστρωμάτωσης του αέρα πάνω από τη θερμοκρασία - το πιο cool στρώμα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος.
 • Η αφαίρεση ατμού καθαρό αέρα, αντί να κορεστεί με διοξείδιο του άνθρακα.

Σε ένα ατμόλουτρο με καλό εξαερισμό είναι εύκολο να αναπνεύσετε και να χαλαρώσετε είναι ευχάριστο

Πώς είναι ο εξαερισμός του μπάνιου

Το σύστημα εξαερισμού του λουτρού θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής, επειδή σε αυτό το σημείο είναι δυνατό να τραβήξετε την κουκούλα σωστά και ανεξάρτητα με το μικρότερο κόστος εργασίας και υλικού. Επιπλέον, η διαδικασία κατασκευής οπών στην τελική κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αντοχής των τοίχων.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό παρέχεται με δύο οπές.

 1. Η είσοδος βρίσκεται στο κάτω μέρος και παρέχει καθαρό αέρα στο λουτρό.
 2. Η οπή εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφή του απέναντι τοίχου στο άνοιγμα εισαγωγής. Λόγω της εκχύλισης, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το χώρο ατμού. Ωστόσο, αν η τρύπα βρίσκεται πολύ κοντά στην οροφή, αφαιρείται γρήγορα ο θερμός αέρας από το δωμάτιο, γεγονός που οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας του ατμού.

Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί συστήνουν να κατασκευαστούν δύο τρύπες εξάτμισης σε διαφορετικά ύψη: το ένα κάτω από το ανώτατο όριο και το άλλο περίπου ένα μέτρο κάτω. Συνδέονται με ένα κυματοειδές σωλήνα.

Έκδοση του εξαερισμού στο ρωσικό ατμόλουτρο

Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Τη στιγμή που θερμαίνεται η σάουνα, και οι τρεις τρύπες είναι κλειστές. Όταν οι άνθρωποι εκτοξεύονται, υπάρχει μια ανοικτή εισροή και ένα χαμηλότερο εξαερισμό. Μετά τις διαδικασίες λουτρού, όλος ο εξαερισμός είναι ανοιχτός, πράγμα που σας επιτρέπει να στεγνώσετε καλά τη σάουνα.

Ένα κοινό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο λουτρό μπορεί να είναι μηχανικός. Σε αυτό ο αέρας κυκλοφορεί στην ατμόλουτρο χάρη στον εξοπλισμό έγχυσης. Σε μια πιο περίπλοκη και ακριβή έκδοση, παρακολουθούνται ειδικές συσκευές μετά τη διαδικασία παροχής αέρα, η οποία, αν είναι απαραίτητο, ξεκινάει το σύστημα εξαερισμού. Η χρήση μηχανικής σχεδίασης σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τρύπες σε οποιοδήποτε από τους τοίχους, καθώς και να διορθώσετε λάθη στην οργάνωση του φυσικού αερισμού.

Ένα πιο ορθολογικό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό, υπάρχουν διάφορα σχέδια σχεδίασης, που διαφέρουν μεταξύ τους στη θέση των οπών.

Video - Εξαερισμός σε λουτρό με φούρνο - κλιματιστικό

Τρόποι αερισμού στο λουτρό

Ας περιγράψουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και απλούς τρόπους να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο ατμόλουτρο. Μπορούν να είναι και με τη χρήση ανεμιστήρων, και μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο.

Μέθοδος 1

Αυτό είναι το παραπάνω σχέδιο φυσικού εξαερισμού με μία παροχή και δύο έξοδοι. Η οπή εισόδου σε ένα τέτοιο σύστημα γίνεται στον τοίχο αμέσως πίσω από τη σόμπα σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια του δαπέδου.

Για να συνδεθούν οι έξοδοι μεταξύ τους, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες, τοποθετείται σε αυτό ένα κυματοειδές σωλήνα μήκους περίπου ενός μέτρου. Τα ίδια τα ανοίγματα είναι εφοδιασμένα με βύσματα, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση των ροών αέρα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εκτός από τα βύσματα, θα χρειαστείτε και πλέγματα για να αποτρέψετε την είσοδο εντόμων και τρωκτικών στο λουτρό μέσω εξαερισμού.

Ένα τέτοιο σύστημα ισχύει για μικρά λουτρά.

Μέθοδος 2

Αυτό είναι ένα άλλο απλό και πιο κοινό σχέδιο για τον αερισμό του χώρου ενός λουτρού. Σε αυτό, η τρύπα εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,3 μ.). Η εξάτμιση βρίσκεται στο ίδιο ύψος, αλλά στον απέναντι τοίχο και εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, εξαναγκάζοντας τον αέρα εξαγωγής με βίαιο τρόπο.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο

Μέθοδος 3

Η μέθοδος 3 είναι κάπως παρόμοια με την προηγούμενη. Μόνο η είσοδος αέρα είναι τοποθετημένη σε ύψος μισού μέτρου από τον θερμαντήρα και η έξοδος είναι ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,2 μ.). Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα.

Μέθοδος 4

Η μέθοδος 4 χρησιμοποιείται για λουτρά, στα οποία το ατμόλουτρο διαθέτει μόνο ένα τοίχο απέναντι από το δρόμο. Σε αυτό το σύστημα, τα ανοίγματα εισροής και εκροής βρίσκονται σε ένα τοίχωμα απέναντι από τον κλίβανο. Ο αέρας εισέρχεται στο κάτω άνοιγμα, το οποίο είναι 30 cm πάνω από το δάπεδο, και πηγαίνει στο ανώτερο, το οποίο βρίσκεται 30 cm κάτω από την οροφή και είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα.

Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, συγκρούεται με το φούρνο, θερμαίνεται, ανεβαίνει και αποστέλλεται μέσω της πρίζας προς τα έξω.

Μέθοδος 5

Η μέθοδος 5 είναι κατάλληλη για λουτρά, στα οποία μεταξύ των σανίδων δαπέδου υπάρχουν μικρά κενά σε μισό εκατοστό. Η οπή εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα. Το ψυχθέν εξερχόμενος αέρας και κατεβαίνει στο πάτωμα και έξω μέσω σχισμών στο υπόγειο, όπου το άνοιγμα των καυσαερίων σε μια πρίζα συνδέεται με ένα σωλήνα εξαερισμού που οδηγεί έξω από αέρα ρέει πάνω από την οροφή.

Τα κενά στο πάτωμα επιτρέπουν την είσοδο φρέσκου αέρα στο δωμάτιο του ατμού

Μέθοδος 6

Εάν στη σόμπα η σόμπα θερμαίνεται για όλη την περίοδο του λουτρού, η σέσουλα μπορεί να εκτελέσει η ίδια τη λειτουργία του εξαερισμού ή μάλλον την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται μόνο το άνοιγμα εισαγωγής αέρα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο δάπεδο απέναντι από τη σόμπα. Το κάρτερ πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από το πάτωμα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση εξαερισμού

Κατά την εγκατάσταση μιας σάουνας με εξαερισμό είναι σημαντικό να τηρούνται οι ακόλουθες συνθήκες:

 • Εάν το λουτρό γειτνιάζει με μια κατοικημένη δομή, τότε η ροή του αέρα πρέπει να πάει από το σπίτι στο ατμόλουτρο.
 • η θυρίδα εξάτμισης συνδέεται με έναν αγωγό ή σωλήνα, ο οποίος αφαιρείται απαραιτήτως από την οροφή του λουτρού.
 • η κουκούλα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από τα ράφια για να αποκλείσει τις συνέπειες ενός βυθίσματος στους ατμοποιημένους ανθρώπους.

Η γενίκευση της διαδικασίας εγκατάστασης εξαερισμού μπορεί να περιγραφεί ως εξής.

Βήμα 1

Στα επιλεγμένα σημεία, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου, των οποίων το τμήμα πρέπει να είναι 10-20 cm, παρέχονται στο στάδιο κατασκευής ή προετοιμάζονται μετά την κατασκευή.

Βήμα 2

Εξοπλίστε κουτιά από μεταλλικές, πλαστικές ή ξύλινες τρύπες.

Βήμα 3

Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στην κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο.

Δώστε προσοχή! Για τα λουτρά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό εξαερισμού κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό και με τάξη προστασίας τουλάχιστον IP-44.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις οπές στις γρίλιες και τα βύσματα.

Βήμα 5

Η έξοδος συνδέεται με ένα σωλήνα που οδηγείται έξω από την οροφή.

Δώστε προσοχή! Εκτός από τον εξαερισμό του χώρου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα κάτω από το δάπεδο. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής στο πέλμα στις αντίθετες πλευρές, δημιουργήστε οπές που καλύπτονται με ράβδους για προστασία από τα τρωκτικά.

Αυτό είναι τόσο απλός τρόπος για να μπορέσετε να οργανώσετε τον εξαερισμό του μπάνιου, εξασφαλίζοντας μια μακρά διάρκεια ζωής του ατμού και μια άνετη διαμονή σε αυτό.

Αφήστε το ατμόλουμ σας να είναι πάντα άνετο!

Φυσική και εξαναγκασμένη εξαγωγή στο λουτρό

Η έγκαιρη αλλαγή των μαζών του αέρα - μια υπόσχεση άνετης ευημερίας, αποτελεσματική ανθρώπινη απόδοση. Αυτό ισχύει για κτίρια για διάφορους σκοπούς, αλλά για ορισμένα από αυτά διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, μια σάουνα και μια σάουνα λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο υπό την προϋπόθεση ενός σωστά οργανωμένου συστήματος εξαερισμού που επιτρέπει τη διατήρηση της απαραίτητης ισορροπίας θερμοκρασιών και υγρασίας δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πόσο σημαντική είναι η κουκούλα στο μπάνιο και η εισροή, καθώς και πώς να σχεδιάζετε την κουκούλα στο μπάνιο με τα χέρια σας.

Χρειάζομαι μια κουκούλα στο μπάνιο;

Το αν είναι απαραίτητο να εξάγεται η κουκούλα σε ένα λουτρό, ατμόλουτρο ή άλλα τμήματα αυτής της δομής καθορίζεται από τις παραμέτρους της. Για μικρές κατασκευές, σχεδιασμένες για 2-3 άτομα, δεν παρέχονται οπές για την αφαίρεση του ζεστού αέρα.

Η εισροή καθαρού αέρα συμβαίνει μέσω της διαρροής του πλαισίου, της πόρτας, των κενών παραθύρων. Στην αρχαιότητα το λουτρό συγκροτήθηκε με ένα συγκεκριμένο τρόπο: τα κατώτερα στεφάνια δεν ήταν στενά τοποθετημένα, υπήρχαν ρωγμές μέσω των οποίων τροφοδοτείται εισερχόμενος αέρας. Το πάτωμα τοποθετήθηκε με κενά, έτσι ώστε να εκπέμπεται αερισμός μέσω των ρωγμών και του ανοίγματος θεμελίωσης.

Καυτός καυσαερίων βγήκε από το ατμόλουτρο, πλένοντας όταν άνοιγαν πόρτες, παράθυρα. Επιπλέον, οι καμινάδες του κλιβάνου τραβήχτηκαν σε ένα τράβηγμα. Για ένα μικρό λουτρό αυτό ήταν αρκετό.

Τα μεγάλα κτίρια πρέπει να είναι προσχεδιασμένα για τον αερισμό όλων των γραφείων. Ειδικά αυτό ισχύει για μπανιέρες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από αφρώδες τεμάχια, τούβλα.

Το σωστό σύστημα αερισμού εξασφαλίζει:

 • θα αποτρέψει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα σε συγκέντρωση που είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας θερμαίνεται σταδιακά, ανεβαίνοντας προς τα πάνω μετατοπίζει τα καυτά καυσαέρια μέσα από τα ανοίγματα εξάτμισης εξαερισμού.
 • η ζεστή ροή αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο ατμού, δημιουργώντας το απαραίτητο μικροκλίμα, διατηρώντας το επίπεδο θερμοκρασίας.
 • η προσαρμοσμένη αλλαγή αέρα επιτρέπει να στεγνώσει εντελώς το λουτρό μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, έτσι ώστε το καλούπι να μην σχηματίζεται μέσα, ένας μύκητας δεν σχηματίζεται μέσα, η εσωτερική ξύλινη επένδυση δεν σαπίζει,
 • ο αέρας μέσα στις εγκαταστάσεις, χάρη στην κυκλοφορία, θα παραμείνει ελαφρύ, ευχάριστο, αφού δεν θα υπάρξει υπερβολική υγρασία, μούχλα.
 • σταθερή συντήρηση θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο,
 • σωστή διαστρωμάτωση των αέριων μαζών με παραμέτρους θερμοκρασίας.
 • Η αφαίρεση από τις εγκαταστάσεις θα δαπανηθεί ροή αέρα, κορεσμένη με διοξείδιο του άνθρακα, και φρέσκα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα.

Μια κουκούλα σε μια ξύλινη καμπίνα

Ας δούμε αν το εκχύλισμα σε λουτρό από ένα κτίριο είναι απαραίτητο. Σε ένα ξύλινο, ή με διαφορετικό τρόπο στα ρωσικά, ένα μικρό μέγεθος, ο εξαερισμός οργανώνεται με φυσικό τρόπο. Η εισροή αέρα προέρχεται από τις ρωγμές, τα κενά του πλαισίου, την πόρτα, τα ανοίγματα των παραθύρων. Η απομάκρυνση του αέρα γίνεται μέσω της καμινάδας, όταν η σόμπα εξακολουθεί να θερμαίνεται. Μια νέα εισροή για τον φούρνο είναι απαραίτητα οργανωμένη. Για να γίνει αυτό, η σόμπα τέφρας τοποθετείται ελαφρώς κάτω από το επίπεδο του δαπέδου. Η ροή αέρα περνά μέσα από τον εξαερισμό του υπογείου στον κλίβανο. Η ξήρανση του κτιρίου πραγματοποιείται με ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, μέσω αεριζόμενου δαπέδου.

Σε μια μεγάλη ξύλινη καμπίνα, πρέπει να κατασκευαστούν αρκετά ανοίγματα εξαερισμού για να βελτιωθεί ο φυσικός αερισμός. Η ξύλινη κατασκευή του μπάνιου εκτίθεται σε νερό, σε υψηλές θερμοκρασίες. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, πρέπει να στεγνώσει καλά.

Για να βελτιωθεί αυτή η διαδικασία, δημιουργείται μια τρύπα εισροής, η οποία παρέχει αέρα στον περιποιητή και στον φούρνο μέσα στο ατμόλουτρο. Η οπή εξάτμισης εγκαθίσταται στην κορυφή, στον απέναντι τοίχο του ατμού. Αυτό παρέχει την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα, η οποία σας επιτρέπει να απομακρύνετε την ζεστή, ζεστή ροή εγκαίρως.

Ένα παράδειγμα αερισμού μπορεί να δει στη φωτογραφία

Εξαερισμός στη σάουνα

Η σάουνα χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρότερη, ο ζεστός αέρας στο ατμόλουτρο είναι ξηρός. Η θερμοκρασία εδώ ανέρχεται στους 130 ° C. Χρειάζομαι μια κουκούλα σε ένα μπάνιο; Απαιτείται! Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και υγιεινής για τις εγκαταστάσεις λουτρών με ξηρό ατμό, οι μάζες αέρα στο ατμόλουτρο πρέπει να αλλάζονται 6-8 φορές σε μία ώρα. Αυτό απαιτεί ένα καλά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού ικανό να αφαιρέσει ένα μολυσμένο θερμικό ρεύμα και να το αντικαταστήσει με ένα φρέσκο ​​ένα κάθε 10 λεπτά.

Η βέλτιστη εκδοχή της κυκλοφορίας των ροών του αέρα για τη σάουνα είναι μια επιλογή μεταφοράς. Αποτελείται από τα εξής: Στη διαγώνια αντίθετη γωνία από το φούρνο έχει εγκατασταθεί ένας αγωγός εξαγωγής, ο οποίος αφαιρεί αέρα από το κατώτερο επίπεδο του ατμού, βγαίνει από την οροφή ή το τοίχωμα.

Κοντά στη σόμπα υπάρχει ένα άνοιγμα εισροής που τροφοδοτεί αέρα μέσα στο δωμάτιο, που το θερμαίνει. Το φρέσκο ​​θερμαινόμενο ρεύμα ανεβαίνει, διασκορπίζοντας ομοιόμορφα τη σάουνα. Ο κλίβανος λειτουργεί έτσι συνεχώς, καθώς σε αυτή την κατάσταση εκπληρώνει τη λειτουργία του μηχανισμού εμφύσησης. Ο έλεγχος της ροής εκτελείται από τα φράγματα αέρα εισαγωγής και εξαγωγής αέρα.

Κατά την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού, η εναλλακτική λύση είναι η ίδια: για να εξασφαλιστεί η τακτική κυκλοφορία των αέριων μαζών χωρίς ρεύματα, με ποιοτική προθέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Εξαερισμός του κτιρίου από το μπλοκ αφρού

Το ερώτημα κατά πόσο μια κουκούλα είναι απαραίτητη σε ένα λουτρό από ένα μπλοκ αφρού συνοδεύεται πάντα από μια θετική απάντηση. Διαφορετικά από το ξύλο, το κυψελοειδές σκυρόδεμα δεν έχει τέτοια υγροσκοπικότητα και το εκχύλισμα είναι απλά απαραίτητο εδώ.

Η δομή του συγκροτήματος αφρού χαρακτηρίζεται από στεγανότητα, επομένως ξηραίνεται προσεκτικά. Το σκυρόδεμα υφίσταται καταστρεπτικές επιδράσεις υγρασίας, υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχουν καλούπια που συνυπάρχουν τέλεια στις επιφάνειες του σκυροδέματος. Εάν έχουν παρουσιαστεί καλούπια, οι μυκητιακές αποικίες, η απέκκριση τους θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Για τον αερισμό της κατασκευής του μπλοκ αφρού, στο στάδιο της τοποθέτησής του, κατασκευάζονται εσωτερικές οπές. Μέσα στο πλαίσιο, σε μια ορισμένη απόσταση, τοποθετούνται πλαστικοί σωλήνες γεμάτοι με άμμο. Αυτό εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα κάτω από τις εγκαταστάσεις και κατά μήκος της κατώτερης βαθμίδας τους.

Τα ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στην κορυφή των τοίχων, κάτω από την οροφή. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ανοίγματα εξαερισμού οροφής θα δημιουργήσουν μια γρήγορη εξάλειψη της ροής θερμού αέρα, η οποία θα μοιάζει με ένα συνεχές ρεύμα, μια μειωμένη θερμοκρασία του ατμού. Οι τρύπες πρέπει να γίνονται 30-50 cm κάτω από την οροφή.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε να αερίζετε τη στέγη, τη σοφίτα, όπου θα συσσωρεύεται συμπύκνωμα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ των εξωτερικών και εισερχόμενων ροών.

Παραλλαγές του συστήματος εξαερισμού

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές, πώς η κουκούλα σε ένα μπάνιο είναι διατεταγμένη με τα χέρια:

 1. Φυσικός αερισμός με θύρα τροφοδοσίας και δύο εξόδους. Μια είσοδος εγκαθίσταται πίσω από τη σόμπα σε υψόμετρο 0,3 μ. Από το δάπεδο. Οι έξοδοι ζεστού αέρα συνδέονται μεταξύ τους με έναν αγωγό. Μέσα στον αγωγό υπάρχει ένας αγωγός αέρα μήκους 1 μ. Το πάνω μέρος βρίσκεται κάτω από την οροφή, το χαμηλότερο είναι περίπου 1 μ. Χαμηλότερο. Η αφαίρεση της ροής αέρα αφαιρείται από τη δομή.

Οι έξοδοι είναι εξοπλισμένες με βύσματα για τη ρύθμιση της ταχύτητας, την ποσότητα των μαζών αέρα που τροφοδοτούνται.

Κατά τη θέρμανση όλα τα ανοίγματα είναι κλειστά. Κατά την υιοθέτηση των διαδικασιών στο ατμόλουτρο, η εισροή, το χαμηλότερο άνοιγμα καυσαερίων είναι ανοιχτό. Για το στέγνωμα και οι τρεις εξόδους αερισμού είναι ανοιχτές.

 1. Επιλογή με αναγκαστική απόσυρση της ροής θερμού αέρα. Η τρύπα εισροής βρίσκεται κάτω από το φούρνο (30 cm από το δάπεδο) και η εξαγωγή στο αντίθετο τοίχωμα στο ίδιο επίπεδο. Εκεί υπάρχει ενσωματωμένος ένας αξονικός ή κανάλι ανεμιστήρας (εξαρτάται από τη δομή του αγωγού αερισμού), ο οποίος απομακρύνει βίαια τις εξαντλημένες μάζες αέρα.

Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι η τοποθέτηση της εισροής ελαφρώς πάνω από τον κλίβανο, η έξοδος πάνω από το δάπεδο (20 cm), τότε ο ανεμιστήρας τοποθετείται στο άνοιγμα. Η εισερχόμενη ροή θερμαίνεται από το φούρνο, εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο, απομακρύνεται δυναμικά από τον ανεμιστήρα.

 1. Επίσης μηχανικό αερισμό. Πραγματικό για ζευγάρια. Στην οποία μόνο ένας τοίχος αφήνει στο δρόμο. Ως εκ τούτου ventproemy κάντε ένα αντίθετο τοίχωμα του κλιβάνου: την προμήθεια από το δάπεδο (30 cm), την εξάτμιση από την οροφή (30 cm από την οροφή). Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην οπή εξαγωγής. Ένα φρέσκο ​​ρεύμα θερμαίνεται από τη σόμπα και τραβάει έξω από την κουκούλα.
 2. Επιλογή, όπου ο κλίβανος βρίσκεται μέσα στο ατμόλουτρο και θερμαίνεται όλο το χρόνο. Η σέσουλα εκτελεί μια λειτουργία εξάτμισης. Μόνο η εισροή απέναντι από τον κλίβανο είναι απαραίτητη. Ταυτόχρονα, η σέσουλα τοποθετείται κάτω από το επίπεδο της τελικής επένδυσης δαπέδου.

Εκχυλίστε το ατμόλουτρο του μπάνιου

 • έγκαιρη απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από το διαμέρισμα ατμού ·
 • απομάκρυνση θερμού καυσαερίου με πολλή υγρασία.
 • τη διατήρηση ενός βέλτιστου ειδικού μικροκλίματος που δεν βλάπτει την ανθρώπινη υγεία ·
 • η σωστή διασπορά της θερμοκρασίας των στρωμάτων των αέριων μαζών, όταν η ψυχρή ροή παραμένει κάτω, το θερμό ρεύμα ανεβαίνει.
 • ισορροπία των στιβάδων θερμοκρασίας, όταν η διαφορά μεταξύ τους είναι ασήμαντη, άνετα στις αισθήσεις?
 • βέλτιστη ροή ροής αέρα, όταν υπάρχει μια έγκαιρη αλλαγή των ροών αέρα χωρίς ρεύματα.

Εξαερισμός στο πλύσιμο

Η εγκατεστημένη κουκούλα για το μπάνιο με τα δικά σας χέρια σας επιτρέπει να στεγνώσετε το δωμάτιο πλύσης. Εδώ είναι η μεγαλύτερη ποσότητα νερού που προορίζεται για το λουτρό. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, η θυρίδα εξαγωγής είναι κλειστή. Μετά τις διαδικασίες, ανοίγει για εξαερισμό.

Μέσα στο πλύσιμο είναι σημαντικό να διατηρείτε έναν άνετο δείκτη θερμοκρασίας. Πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι ζεστό. Ταυτόχρονα, η κατώτερη βαθμίδα αέριων μαζών παραμένει αρκετά δροσερή ώστε να μην δημιουργεί δυσφορία.

Εξαερισμός του δωματίου

Όταν εξετάζετε αν μια κουκούλα είναι απαραίτητη σε ένα λουτρό, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να αερίσετε το ντουλάπι, ειδικά εάν συνδυάζεται με χώρο ανάπαυσης. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου και του δωματίου ατμού μπορεί να προκαλέσει τη συλλογή συμπυκνωμάτων, την εμφάνιση της καθίζησης της τελείως διασκορπισμένης υγρασίας με τη μορφή μικρής ομίχλης.

Εδώ, το άνοιγμα εξάτμισης τοποθετείται στην κορυφή κάτω από την οροφή, απέναντι από την πόρτα του ατμού, προκειμένου να αφαιρεθεί εγκαίρως η ροή του αέρα. Βρίσκεται σε απόσταση 15-20 cm από την οροφή, αλλά όχι μέσα σε αυτό. Ένας αγωγός αερισμού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή των μαζών του αέρα. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική.

Αν ο φυσικός εξαερισμός είναι ανεπαρκής, μπορεί να εγκατασταθεί ανεμιστήρας για τεχνητό κίνητρο.

Πώς να κάνετε μια κουκούλα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Είναι εξοπλισμένο με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • κατεύθυνση ροής αέρα - από το κτίριο κατοικιών μέχρι το ατμόλουτρο (όταν το λουτρό γειτνιάζει με την κατοικία).
 • η απομακρυσμένη ροή είναι αναγκαστικά προς τα έξω, οι σωλήνες εγκαθίστανται πάνω από την οροφή.
 • Δεν συνιστάται η τοποθέτηση ανοιγμάτων εξαγωγής αμέσως πάνω από τα ράφια, για να αποφευχθεί το ρεύμα.

Προβληματισμός για το αν απορροφητήρα στο μπάνιο είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο εσωτερικό ο ατμός μπορεί να δημιουργήσει το μονοξείδιο του άνθρακα, δεν ορίζει ένα πρόσωπο εκ των προτέρων. Για να αποφύγετε ατύχημα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

Ας εξετάσουμε εν συντομία πώς να εγκαταστήσετε την εξαγωγή και τον εξαερισμό στο λουτρό:

 • καλύτερα από όλα, εάν ρωτήσατε τον εαυτό σας για το αν χρειάζεστε μια κουκούλα στο μπάνιο, ξεκινήστε την εγκατάσταση ακόμη και κατά την ανέγερση του κτιρίου. Στη συνέχεια, είναι δυνατή η σωστή διανομή των ανοιγμάτων εξαερισμού, των καναλιών, για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα.
 • εκ των προτέρων σχεδιάζεται η τοποθέτηση ατμού, αίθουσας πλυσίματος, γκαρνταρόμπα,
 • τότε καθορίζονται τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου εξαερισμού.
 • η διατομή των ανοιγμάτων εξαερισμού είναι 10-20 cm.
 • προετοιμασμένα ανοίγματα, εάν είναι απαραίτητο, εξοπλισμένα με κιβώτια από ξύλο, πλαστικό, γαλβανισμένο ατσάλι.
 • αν είναι απαραίτητο, έχει εγκατασταθεί ανεμιστήρας για την απομάκρυνση του αέρα μέσα στο ατμόλουτρο, στο δωμάτιο πλύσης, στο δωμάτιο του δωματίου.
 • τα ανοίγματα είναι κλειστά με γρίλιες, βύσματα για τη ρύθμιση της ποσότητας ροής αέρα, την ταχύτητά του.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται πάνω από την οροφή.