Πώς να βελτιώσετε σημαντικά το βύθισμα στην καμινάδα - από τον καθαρισμό σε έναν ανεμιστήρα

Η πιο σημαντική παράμετρος της λειτουργίας του συστήματος καπνοδόχου είναι η πρόσφυση. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του κλιβάνου ή του λέβητα, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν - και τι είναι η λαχτάρα; Αυτή η παράμετρος καθορίζει την ταχύτητα και την ποσότητα της κίνησης καυσαερίων κατά μήκος της καμινάδας. Είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των αερίων και την εισροή οξυγόνου να διατηρηθεί η διαδικασία καύσης. Το ίδιο το φαινόμενο της ώθησης προκύπτει λόγω της διαφορετικής πυκνότητας κρύου και ζεστού αέρα. Το καυτό είναι λιγότερο πυκνό και, κατά συνέπεια, αντικαθίσταται από ένα κρύο. Έτσι οι καυτές ροές κινούνται από κάτω προς τα πάνω.

Η αποτελεσματικότητα της πρόσφυσης μπορεί να εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους:

Η μη συμμόρφωση με τις προηγούμενες συνθήκες είναι συχνά η αιτία της κακής έλξης. Αλλά πώς μπορείτε να καθορίσετε αυτόν τον δείκτη χωρίς ειδικές συσκευές και συσκευές;

Προσδιορισμός ώθησης από τον εαυτό σας

Εάν η απόδοση του κλιβάνου (λέβητα) έχει επιδεινωθεί αξιοσημείωτα, τότε υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε την πρόσφυση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η αγορά της για οικιακή χρήση είναι αναποτελεσματική από οικονομική άποψη. Είναι καλύτερα να καταφύγετε σε αποδεδειγμένες λαϊκές μεθόδους:

 1. Κερί. Εάν ανάψετε ένα κερί, το φέρετε στην καμινάδα και αμέσως την σβήσετε, μπορείτε να δείτε στην κατεύθυνση της κίνησης του καπνού - αν υπάρχει ώθηση.
 2. Ο βαθμός καπνού στο δωμάτιο.
 3. Λεπτό φύλλο. Ο βαθμός απόκλισης μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη έλξης.

Αφού προσδιοριστεί το πρόβλημα, είναι δυνατό να προχωρήσουμε με τη λύση του.

Τρόποι βελτίωσης της πρόσφυσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης της πρόσφυσης και κάθε ένας από αυτούς είναι αποτελεσματικός με τον δικό του τρόπο. Αλλά προτού προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός από αυτά, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες προληπτικές διαδικασίες με τον ίδιο τον σχεδιασμό της καμινάδας:

 • Καθαρισμός από αιθάλη (διαβάστε εδώ για αυτό). Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σετ που αποτελείται από χνούδι, βύσμα και χαλύβδινο κορδόνι.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αναρριχηθεί στην οροφή και να χαμηλώσει το χείλος σε όλο το μήκος του σωλήνα στο τμήμα εξόδου της καμινάδας. Επιπλέον, με προοδευτικές κινήσεις, ξεκινήστε να καθαρίζετε τους τοίχους της καμινάδας. Ταυτόχρονα, τα στρώματα αιθάλης αρχίζουν να πέφτουν στον κλίβανο, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούνται.

 • Πλήρης ερμητική σφράγιση της καμινάδας. Χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το σχέδιο για την απουσία ρωγμών ή τρυπών. Αυτό το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό για τις καμινάδες τούβλων, όταν στη διαδικασία της λειτουργίας υπάρχει μερική καταστροφή της τοιχοποιίας.

Εάν η έλξη δεν βελτιωθεί μετά από αυτά τα μέτρα, τότε πρέπει να καταφύγουμε σε πιο ριζοσπαστικές μεθόδους.

Ρυθμιστής ώσης

Αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη στον σωλήνα εξόδου της καμινάδας.

Μετά από προκαταρκτική ρύθμιση, αντισταθμίζει την πίεση στον αγωγό με εξωτερική πίεση. Σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται μόνο η κανονικοποίηση της εργασίας της συσκευής θέρμανσης, αλλά και η ταχύτητα έλξης είναι η ίδια ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Deflector

Αυτό το επιπρόσθετο δομικό στοιχείο τοποθετείται επίσης στο εξωτερικό της καμινάδας.

Η εξωτερική του διάμετρος είναι πολύ μεγαλύτερη από το τμήμα της ίδιας της καμινάδας. Αυτό είναι απαραίτητο για την εμφάνιση μιας πτώσης πίεσης όταν η ροή του αέρα εμποδίζεται από μια ροή αέρα. Δηλαδή. Όταν ο σχεδιασμός του εκτροπέα ρέει από τη ροή του αέρα, δημιουργείται μέσα του μια περιοχή χαμηλής πίεσης, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση συνθηκών για καλύτερη ταχύτητα ωθήσεως.

Καμινάδα

Ο αρχικός σχεδιασμός, ο οποίος όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την πρόσφυση, αλλά και να προστατεύσει την καμινάδα από το να πέσει σε αυτήν την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Στην καρδιά του έργου του είναι η αρχή του εκτροπέα και η έξοδος των καυσαερίων μόνο από την προς τα εμπρός πλευρά. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την εξωτερική αντίσταση αέρα και επομένως να ομαλοποιήσετε την ταχύτητα έλξης.

Αναπνευστήρας καπνού

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, που είναι η εγκατάσταση ενός ειδικού ανεμιστήρα στην καμινάδα.

Μέσα σε αυτή τη δομή υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού που δημιουργεί μια τεχνητή ροή αέρα στην καμινάδα. Δημιουργεί μια εκκενωμένη περιοχή αέρα μέσα στην καπνοδόχο, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες για την εμφάνιση καλής πρόσφυσης. Αλλά για να το εγκαταστήσετε θα χρειαστεί να συνδέσετε μια ηλεκτρική γραμμή, η οποία δεν είναι πολύ βολική, καθώς θα χρειαστεί να συμμορφωθείτε με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Όπως μπορεί να φανεί από όλα τα παραπάνω, είναι δυνατή η βελτίωση της πρόσφυσης στην καμινάδα και αυτό γίνεται αποτελεσματικά και γρήγορα. Αλλά για να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών που θα αναλύσουν προσεκτικά την κατάσταση της καμινάδας.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για μια κουζίνα: σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Αν μια κουζίνα μαγειρέματος είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα, τότε μια τέτοια συσκευή ως κουκούλα είναι υποχρεωτικό στοιχείο. Εκτός από την εξάλειψη των καπνών και των οσμών μετά το μαγείρεμα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της καύσης. Για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και άνετη λειτουργία, η εγκατάσταση της κουκούλας για τη σόμπα πρέπει να πραγματοποιείται υπό ορισμένες συνθήκες.

Τύποι συσκευών

Για να βρείτε μια καλή κουκούλα για μια κουζίνα φυσικού αερίου, θα πρέπει να καταλάβετε τους τύπους και τις αρχές της εργασίας. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα στην κουζίνα από διάφορες ακαθαρσίες και αναθυμιάσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Αφαιρεί επίσης τις οσμές και ανανεώνει τον αέρα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο καθαρισμού των αέριων μαζών, τα εκχυλίσματα χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους - εξάτμιση και ανακυκλοφορία. Η πρώτη ονομάζεται επίσης ροή, καθώς η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στη ροή του αέρα μέσω του αγωγού. Απαιτείται σύστημα εξαερισμού για την εγκατάσταση του καπό. Η συσκευή αντλεί βρώμικο αέρα μέσω της εισαγωγής αέρα και την τραβά έξω, αντικαθιστώντας την με φρέσκο.

Στις συσκευές κυκλοφορίας, οι μάζες του αέρα περνούν μέσω του συστήματος διήθησης και, μετά τον καθαρισμό, επιστρέφουν στο δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές δεν χρειάζεται να συνδεθούν με τις επικοινωνίες, γεγονός που καθιστά εύκολη την εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος λειτουργίας απαιτεί αυξημένη ισχύ της συσκευής και αυξάνει τον χρόνο καθαρισμού.

Πολλές κουκούλες λειτουργούν αμέσως σε δύο τρόπους, πράγμα που αυξάνει την απόδοση καθαρισμού του αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι πιο παραγωγικές και, κατά συνέπεια, πιο θορυβώδεις.

Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα μπορεί να είναι:

 • ενσωματωμένο,
 • ανασταλεί (επίπεδη),
 • τύπου θόλου.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες είναι συνήθως τοποθετημένοι στις θήκες των επίπλων κουζίνας. Είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς μόνο ένα στενό πλαίσιο μπορεί να δει από έξω. Βολική επιλογή είναι τα τηλεσκοπικά καλύμματα, τα οποία εκτείνονται για τη διάρκεια της λειτουργίας, και στη συνέχεια αποσύρονται πίσω. Το πλεονέκτημά τους έγκειται στο γεγονός ότι η περιοχή εργασίας της συσκευής αυξάνεται σημαντικά στην εκτεταμένη θέση. Αυτό επιτρέπει τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των χώρων.

Οι ενσωματωμένες συσκευές έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • συμπαγές,
 • την απλότητα του σχεδιασμού,
 • ευκολία φροντίδας.

Τα αναρτημένα μοντέλα, κατά κανόνα, έχουν ένα επίπεδο σχήμα. Είναι επίσης αρκετά συμπαγή και καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην κουζίνα. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για μικρά δωμάτια. Βασικά, τέτοιες συσκευές λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης. Αυτές είναι πρακτικές και απλές συσκευές που έχουν χαμηλό κόστος.

Οι συσκευές εξαγωγής θόλων (καμινάδων) είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος και ισχύ από τους δύο προηγούμενους τύπους. Στον κλασικό σχεδιασμό, μοιάζουν με έναν ευρύ σωλήνα, που καταλήγει σε έναν θόλο. Βασικά είναι εξοπλισμένα με δύο συστήματα διήθησης αέρα. Αυτές οι συσκευές καταλαμβάνουν πολύ χώρο, επομένως είναι σκόπιμο να εγκατασταθούν σε μεγάλους χώρους. Οι κουκούλες τζάκι είναι:

 • Επίτοιχο στον τοίχο πάνω από τη σόμπα.
 • Γωνία - χρησιμοποιείται όταν η εστία βρίσκεται στη γωνία.
 • νησί - χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κουζίνες, όπου η σόμπα τοποθετείται στο συγκρότημα του νησιού.

Οι επιλογές τζάκι για κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς, καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μοντέλα. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • όμορφη εμφάνιση.
 • μια μεγάλη σειρά μοντέλων?
 • πολλές πρόσθετες λειτουργίες.
 • την ευκαιρία να επιλέξετε ένα μοντέλο στο στυλ του εσωτερικού της κουζίνας.

Οι κατασκευαστές παρέχουν τέτοια μοντέλα με ένα καλό λειτουργικό μέρος. Τέτοια συστήματα εξάτμισης έχουν διάφορα προγράμματα, διάφορες χρήσιμες λειτουργίες, αισθητήρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης και φίλτρα. Σας επιτρέπουν να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα και τα παρακείμενα δωμάτια. Το μόνο μειονέκτημα τέτοιων συσκευών μπορεί να θεωρηθεί υψηλή τιμή.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Η χρήση της κουκούλας στην κουζίνα με μια σόμπα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Πριν εγκαταστήσετε τη συσκευή, πρέπει να υπολογίσετε τη βέλτιστη απόσταση με την οποία μπορεί να τοποθετηθεί ο καπό. Το ύψος εγκατάστασης της κουκούλας για κουζίνες φυσικού αερίου διαφέρει από αυτή την παράμετρο για τις ηλεκτρικές εστίες.

Στην πρώτη περίπτωση, η απόσταση από την είσοδο αέρα από την εστία πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ανοικτή φωτιά στο φούρνο αερίου. Για να αποκλειστεί η πιθανότητα ανάφλεξης εξαρτημάτων του καλύμματος, υπολογίζεται το επιτρεπόμενο όριο της απόστασης μεταξύ αυτών των συσκευών.

Στις οδηγίες για τις κουκούλες προδιαγράφονται καθορισμένοι κανόνες για την απόσταση πάνω από το αέριο και τις ηλεκτρικές πλάκες. Δεν μπορείτε να τα παραμελήσετε, για να αποφύγετε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Τα ελάχιστα επιτρεπτά όρια είναι:

 • 75 εκατοστά από την επιφάνεια εργασίας της άμεσης έλξης προς τη σόμπα αερίου.
 • 55 εκατοστά από το κάτω άκρο του κεκλιμένου σχεδίου.
 • 65 cm από την είσοδο αέρα της άμεσης συσκευής στην ηλεκτρική κουζίνα.
 • 45 cm στην ηλεκτρική κουζίνα από το κάτω μέρος της κεκλιμένης κουκούλας.

Η μέγιστη απόσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι 85-90 εκατοστά. Με υψηλότερη θέση, οι ατμοί και οι ακαθαρσίες θα καταγραφούν λιγότερο εύκολα από την εισαγωγή αέρα και ο καθαρισμός του αέρα θα γίνει λιγότερο αποτελεσματικός. Επίσης, κατά τον υπολογισμό της βέλτιστης θέσης της κουκούλας, πρέπει να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ανάπτυξη των χρηστών και οι διαστάσεις της κουκούλας.

Η συσκευή θα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε η οικοδέσποινα να μπορεί εύκολα να φτάσει στον πίνακα ελέγχου της. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα προεξέχοντα μέρη της συσκευής δεν παρεμποδίζουν τη μαγειρική της. Από αυτή την άποψη, οι κουκούλες με κεκλιμένα πάνελ είναι πολύ άνετα. Μπορούν να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφούν αποτελεσματικά τους ρύπους και να μην παρεμβαίνουν στο μαγείρεμα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το πλάτος της εισαγωγής αέρα. Θα πρέπει να είναι ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από την εστία. Εάν το πλάτος της κουκούλας είναι μικρότερο από τη σόμπα, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να πιάσει όλους τους επιβλαβείς καπνούς.

Οι κουκούλες παράγονται σε τυποποιημένα μεγέθη, ανάλογα με το πλάτος των πλακών: 50, 60, 90 και 120 εκατοστά. Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν να έχουν στρογγυλή μορφή της εισαγωγής αέρα, τότε η διάμετρος του τμήματος εργασίας θα αναφέρεται στο διαβατήριο.

Στην περίπτωση όπου το μέγεθος του σχεδίου συμπίπτει με το πλάτος του εστία, για να μην mount η συσκευή είναι πολύ υψηλή για να εξατμισθεί καλοσχεδιασμένη. Εάν το πλάτος (ή η διάμετρος) της κουκούλας είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της εστίας, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη μονάδα ελαφρώς υψηλότερα. Συνιστάται για κουζίνες αερίου με πλάτος 60 cm πάρει κουκούλες με επιφάνεια εργασίας 90 cm. Αυτό θα παρέχει υψηλής ποιότητας καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά την κουκούλα, διαβάστε πάντοτε τις οδηγίες. Μην παραβλέπετε τους ασφαλείς κανόνες εγκατάστασης που συνιστώνται από τον κατασκευαστή. Πριν αγοράσετε τη συσκευή, υπολογίστε σε ποιο ύψος θα την τοποθετήσετε.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Τα λουτρά ήταν πάντα γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αλλά για να αποκτήσετε μια επίδραση στην υγεία, είναι απαραίτητο όχι μόνο να ακούσετε τις συμβουλές των γιατρών αλλά και να οργανώσετε στο λουτρό σας το σωστό σύστημα εξαερισμού.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πλεονεκτήματα των κουκούλες στο λουτρό

Όσοι έχουν βρεθεί στα κλασικά λουτρά του χωριού από ξύλο, είναι απίθανο να θυμούνται την παρουσία τέτοιων ανοιγμάτων εξαγωγής ατμού. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν. Πράγματι, μια μικρή ποσότητα καθαρού αέρα που εισέρχεται στο λουτρό από τις ρωγμές στο πάτωμα, το παράθυρο ή την πόρτα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 2-3 ατόμων.

Σε μικροσκοπικά λουτρά, ο εξαερισμός γίνεται μέσω του δαπέδου

Αλλά το λουτρό, που έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χωρητικότητα και ακόμα περισσότερα τούβλα, πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού για τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • πρόσληψη καθαρού αέρα, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στο ατμόλουτρο και διατηρεί την υγεία των ανθρώπων στο μπάνιο.
 • κυκλοφορία αέρα, η οποία επιτρέπει την ξήρανση του δωματίου μετά τις διαδικασίες λουτρού. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών στο λουτρό, την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης στοιχείων από το ξύλο.
 • ομοιόμορφη κατανομή θερμού αέρα στο ατμόλουτρο του λουτρού.

Ατμόσφαιρα στο ατμόλουτρο

Σε αυτή την περίπτωση, εάν η κουκούλα έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν πρέπει να οδηγήσει στις ακόλουθες δυσάρεστες συνέπειες:

 • σε μια πτώση της θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λουτρού.
 • παραβίαση της σωστής διαστρωμάτωσης του αέρα πάνω από τη θερμοκρασία - το πιο cool στρώμα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος.
 • Η αφαίρεση ατμού καθαρό αέρα, αντί να κορεστεί με διοξείδιο του άνθρακα.

Σε ένα ατμόλουτρο με καλό εξαερισμό είναι εύκολο να αναπνεύσετε και να χαλαρώσετε είναι ευχάριστο

Πώς είναι ο εξαερισμός του μπάνιου

Το σύστημα εξαερισμού του λουτρού θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής, επειδή σε αυτό το σημείο είναι δυνατό να τραβήξετε την κουκούλα σωστά και ανεξάρτητα με το μικρότερο κόστος εργασίας και υλικού. Επιπλέον, η διαδικασία κατασκευής οπών στην τελική κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αντοχής των τοίχων.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό παρέχεται με δύο οπές.

 1. Η είσοδος βρίσκεται στο κάτω μέρος και παρέχει καθαρό αέρα στο λουτρό.
 2. Η οπή εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφή του απέναντι τοίχου στο άνοιγμα εισαγωγής. Λόγω της εκχύλισης, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το χώρο ατμού. Ωστόσο, αν η τρύπα βρίσκεται πολύ κοντά στην οροφή, αφαιρείται γρήγορα ο θερμός αέρας από το δωμάτιο, γεγονός που οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας του ατμού.

Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί συστήνουν να κατασκευαστούν δύο τρύπες εξάτμισης σε διαφορετικά ύψη: το ένα κάτω από το ανώτατο όριο και το άλλο περίπου ένα μέτρο κάτω. Συνδέονται με ένα κυματοειδές σωλήνα.

Έκδοση του εξαερισμού στο ρωσικό ατμόλουτρο

Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Τη στιγμή που θερμαίνεται η σάουνα, και οι τρεις τρύπες είναι κλειστές. Όταν οι άνθρωποι εκτοξεύονται, υπάρχει μια ανοικτή εισροή και ένα χαμηλότερο εξαερισμό. Μετά τις διαδικασίες λουτρού, όλος ο εξαερισμός είναι ανοιχτός, πράγμα που σας επιτρέπει να στεγνώσετε καλά τη σάουνα.

Ένα κοινό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο λουτρό μπορεί να είναι μηχανικός. Σε αυτό ο αέρας κυκλοφορεί στην ατμόλουτρο χάρη στον εξοπλισμό έγχυσης. Σε μια πιο περίπλοκη και ακριβή έκδοση, παρακολουθούνται ειδικές συσκευές μετά τη διαδικασία παροχής αέρα, η οποία, αν είναι απαραίτητο, ξεκινάει το σύστημα εξαερισμού. Η χρήση μηχανικής σχεδίασης σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τρύπες σε οποιοδήποτε από τους τοίχους, καθώς και να διορθώσετε λάθη στην οργάνωση του φυσικού αερισμού.

Ένα πιο ορθολογικό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό, υπάρχουν διάφορα σχέδια σχεδίασης, που διαφέρουν μεταξύ τους στη θέση των οπών.

Video - Εξαερισμός σε λουτρό με φούρνο - κλιματιστικό

Τρόποι αερισμού στο λουτρό

Ας περιγράψουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και απλούς τρόπους να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο ατμόλουτρο. Μπορούν να είναι και με τη χρήση ανεμιστήρων, και μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο.

Μέθοδος 1

Αυτό είναι το παραπάνω σχέδιο φυσικού εξαερισμού με μία παροχή και δύο έξοδοι. Η οπή εισόδου σε ένα τέτοιο σύστημα γίνεται στον τοίχο αμέσως πίσω από τη σόμπα σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια του δαπέδου.

Για να συνδεθούν οι έξοδοι μεταξύ τους, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες, τοποθετείται σε αυτό ένα κυματοειδές σωλήνα μήκους περίπου ενός μέτρου. Τα ίδια τα ανοίγματα είναι εφοδιασμένα με βύσματα, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση των ροών αέρα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εκτός από τα βύσματα, θα χρειαστείτε και πλέγματα για να αποτρέψετε την είσοδο εντόμων και τρωκτικών στο λουτρό μέσω εξαερισμού.

Ένα τέτοιο σύστημα ισχύει για μικρά λουτρά.

Μέθοδος 2

Αυτό είναι ένα άλλο απλό και πιο κοινό σχέδιο για τον αερισμό του χώρου ενός λουτρού. Σε αυτό, η τρύπα εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,3 μ.). Η εξάτμιση βρίσκεται στο ίδιο ύψος, αλλά στον απέναντι τοίχο και εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, εξαναγκάζοντας τον αέρα εξαγωγής με βίαιο τρόπο.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο

Μέθοδος 3

Η μέθοδος 3 είναι κάπως παρόμοια με την προηγούμενη. Μόνο η είσοδος αέρα είναι τοποθετημένη σε ύψος μισού μέτρου από τον θερμαντήρα και η έξοδος είναι ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,2 μ.). Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα.

Μέθοδος 4

Η μέθοδος 4 χρησιμοποιείται για λουτρά, στα οποία το ατμόλουτρο διαθέτει μόνο ένα τοίχο απέναντι από το δρόμο. Σε αυτό το σύστημα, τα ανοίγματα εισροής και εκροής βρίσκονται σε ένα τοίχωμα απέναντι από τον κλίβανο. Ο αέρας εισέρχεται στο κάτω άνοιγμα, το οποίο είναι 30 cm πάνω από το δάπεδο, και πηγαίνει στο ανώτερο, το οποίο βρίσκεται 30 cm κάτω από την οροφή και είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα.

Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, συγκρούεται με το φούρνο, θερμαίνεται, ανεβαίνει και αποστέλλεται μέσω της πρίζας προς τα έξω.

Μέθοδος 5

Η μέθοδος 5 είναι κατάλληλη για λουτρά, στα οποία μεταξύ των σανίδων δαπέδου υπάρχουν μικρά κενά σε μισό εκατοστό. Η οπή εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα. Το ψυχθέν εξερχόμενος αέρας και κατεβαίνει στο πάτωμα και έξω μέσω σχισμών στο υπόγειο, όπου το άνοιγμα των καυσαερίων σε μια πρίζα συνδέεται με ένα σωλήνα εξαερισμού που οδηγεί έξω από αέρα ρέει πάνω από την οροφή.

Τα κενά στο πάτωμα επιτρέπουν την είσοδο φρέσκου αέρα στο δωμάτιο του ατμού

Μέθοδος 6

Εάν στη σόμπα η σόμπα θερμαίνεται για όλη την περίοδο του λουτρού, η σέσουλα μπορεί να εκτελέσει η ίδια τη λειτουργία του εξαερισμού ή μάλλον την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται μόνο το άνοιγμα εισαγωγής αέρα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο δάπεδο απέναντι από τη σόμπα. Το κάρτερ πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από το πάτωμα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση εξαερισμού

Κατά την εγκατάσταση μιας σάουνας με εξαερισμό είναι σημαντικό να τηρούνται οι ακόλουθες συνθήκες:

 • Εάν το λουτρό γειτνιάζει με μια κατοικημένη δομή, τότε η ροή του αέρα πρέπει να πάει από το σπίτι στο ατμόλουτρο.
 • η θυρίδα εξάτμισης συνδέεται με έναν αγωγό ή σωλήνα, ο οποίος αφαιρείται απαραιτήτως από την οροφή του λουτρού.
 • η κουκούλα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από τα ράφια για να αποκλείσει τις συνέπειες ενός βυθίσματος στους ατμοποιημένους ανθρώπους.

Η γενίκευση της διαδικασίας εγκατάστασης εξαερισμού μπορεί να περιγραφεί ως εξής.

Βήμα 1

Στα επιλεγμένα σημεία, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου, των οποίων το τμήμα πρέπει να είναι 10-20 cm, παρέχονται στο στάδιο κατασκευής ή προετοιμάζονται μετά την κατασκευή.

Βήμα 2

Εξοπλίστε κουτιά από μεταλλικές, πλαστικές ή ξύλινες τρύπες.

Βήμα 3

Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στην κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο.

Δώστε προσοχή! Για τα λουτρά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό εξαερισμού κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό και με τάξη προστασίας τουλάχιστον IP-44.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις οπές στις γρίλιες και τα βύσματα.

Βήμα 5

Η έξοδος συνδέεται με ένα σωλήνα που οδηγείται έξω από την οροφή.

Δώστε προσοχή! Εκτός από τον εξαερισμό του χώρου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα κάτω από το δάπεδο. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής στο πέλμα στις αντίθετες πλευρές, δημιουργήστε οπές που καλύπτονται με ράβδους για προστασία από τα τρωκτικά.

Αυτό είναι τόσο απλός τρόπος για να μπορέσετε να οργανώσετε τον εξαερισμό του μπάνιου, εξασφαλίζοντας μια μακρά διάρκεια ζωής του ατμού και μια άνετη διαμονή σε αυτό.

Αφήστε το ατμόλουμ σας να είναι πάντα άνετο!

Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Κουκούλα για το δικό σας φούρνο

Συχνά, κατά το μαγείρεμα των τροφίμων στη σόμπα, ο ατμός από το βραστό νερό συμπυκνώνεται στους τοίχους. Εδώ χρειάζεται εξαερισμός. Δυνατότητα τοποθέτησης παγίδας με τη μορφή κώνου, που συνδέεται με ένα σωλήνα διακλάδωσης με μια οπή εξαερισμού στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Για να γίνει ο απορρόφηση του αέρα πιο αποτελεσματικός, μπορεί να εγκατασταθεί ένας οικιακός ανεμιστήρας εξαγωγής στη διασταύρωση του κώνου με το ακροφύσιο.

Ο συλλέκτης είναι κατασκευασμένος από λεπτό μεταλλικό φύλλο (σίδερο στέγης).

Εμφανίζεται ένα λεπτομερές σχέδιο της συσκευής εξαερισμού, το οποίο θα σας βοηθήσει να το κάνετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά του εργοστασιακού εξαερισμού.

Έτσι φαίνονται οι λεπτομέρειες της κουκούλας πριν από τη συναρμολόγηση: τον πίσω πίνακα, το μπροστινό μέρος και την διακοσμητική ταινία.

Γενική άποψη του πίσω καλύμματος και του καλύμματος του επίδεσμου πάνω στον κώνο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να εισαχθεί ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας στο κάλυμμα.

Μέθοδοι ενίσχυσης της πρόσφυσης σε συσκευές θέρμανσης

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

Από καιρού εις καιρό οι ιδιοκτήτες των τζακιών σημειώνουν την υποβάθμιση του έργου της συσκευής θέρμανσης. Με αυτό που συνδέεται, φυσικά, δεν ξέρουν. Τα πειράματα με την αντικατάσταση του καυσίμου συνήθως δεν οδηγούν σε τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αιτία της κακής απόδοσης του τζακιού είναι μια αδύναμη έλξη.

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

 1. Η διάμετρος του σωλήνα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Ο σωλήνας πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος. Εάν η διάμετρος του υπερβαίνει ορισμένους κανόνες, υπάρχει αντίστροφη ώση. Φέρτε τον ανεμιστήρα στην καπνοδόχο, αν οι λεπίδες του αρχίσουν να κινούνται - τότε έχετε μια αντίστροφη ώση. Πολύ στενός ένας σωλήνας οδηγεί σε μείωση της πίεσης στις κρίσιμες τιμές.
 2. Περιστροφή στοιχείων και στροφές στο σωλήνα. Η καμινάδα πρέπει να είναι ευθεία, διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ενισχυτή τζιπ καπνοδόχου. Οι πρόσθετες στροφές και καμπύλες μειώνουν σημαντικά αυτή την παράμετρο.
 3. Έλλειψη στενότητας. Αυτό το πρόβλημα βρίσκεται συχνά στα τζάκια από τούβλα ως αποτέλεσμα της διακοπής της τεχνολογίας των κτιρίων. Όταν μια μικρή τρύπα εμφανίζεται στον τοίχο, αρχίζει να λειτουργεί με βάση την αρχή μιας μαύρης τρύπας, απορροφώντας αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης. Η παρουσία πρόσθετου αέρα επηρεάζει δυσμενώς τη δύναμη έλξης. Αυτό είναι το ίδιο με την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην πλευρά του προς τα πάνω αέρα.

Εκτροπέας τρεμούσης καυσαερίων

Τύποι ενισχυτών

Deflectors Είναι αεροδυναμικές συσκευές που ειδικεύονται στην εκτροπή των ρευμάτων αέρα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη έλξης στις απαιτούμενες παραμέτρους. Ο αναπνευστήρας του εκτροπέα λειτουργεί με μια πολύ απλή αρχή: απορροφά αέρα από την ατμόσφαιρα και τον κατευθύνει μέσα στην καπνοδόχο. Το μειονέκτημα της συσκευής είναι η απόλυτη αδυναμία της σε μια ήσυχη πεζοπορία χωρίς τον άνεμο.

Οι πιο συνηθισμένοι και αποτελεσματικοί εκτροπείς είναι τα σχέδια του Grigorovich και του Volpert. Στην καρδιά των σύγχρονων βελτιωμένων εκτροπέων βρίσκονται τα πρωτότυπα τους. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια: στρογγυλά ακροφύσια στην καμινάδα ("Vopplers"), σε σχήμα αστεριού ("Shenards") και σε σχήμα H (πολυεπίπεδο). Κατά την επιλογή ενός εκτροπέα, κοιτάξτε προσεκτικά το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα - ένα υλικό που διακρίνεται από τη δύναμη και την αξιοπιστία του.

Περιστροφικοί ανεμογεννήτριες

Περιστροφικοί στρόβιλοι - είναι οι μηχανισμοί που τοποθετούνται πάνω από τις καμινάδες. Ο ανεμιστήρας μοιάζει με την αρχή της λειτουργίας, επειδή χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για να αυξήσει την πίεση μέσα στο σωλήνα. Πλεονεκτήματα των περιστροφικών στροβίλων: καλύπτουν τον σωλήνα καμινάδας και αποτρέπουν την καταβύθιση. Η συσκευή δεν λειτουργεί σε καιρό χωρίς αέρα.

Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία του εξερχόμενου αερίου δεν υπερβαίνει το όριο των 250 μοιρών (αυτό τυπικές απαιτήσεις που μπορεί να διαφέρουν από τα μοντέλα). Οι περιστρεφόμενοι σωλήνες εγκαθίστανται για λέβητες με θέρμανση αερίου.

Καμινάδες Weathervane Είναι μια συσκευή για την προστασία της καμινάδας από την προς τα εμπρός πλευρά. Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από καλή αντίσταση στις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής κατακρημνίσεως, μεγάλη διάρκεια ζωής και την παρουσία προστατευτικών μηχανισμών για την καμινάδα. Κατά τη λειτουργία του weathervanes σημαδεύτηκε από την έλλειψη των οποίων: που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ισχυρούς ανέμους, ανεμοδείκτες και απαιτούν προσεκτική φροντίδα - τακτική λίπανση (ειδικά το χειμώνα) και τον καθαρισμό της αιθάλης και καυσαερίων.

Fan ανεμοδείκτης λειτουργεί βάσει της αρχής της σταθεροποίησης: μείωση των επιπτώσεων ενός ισχυρού ανέμου σχετικά με το σχέδιο καμινάδα ή ενισχύει την απουσία της κίνησης των μαζών αερίων στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο τύπος συσκευής είναι εξαιρετικός για τζάκια που λειτουργούν σε καυσόξυλα.

Εξαντλητής καπνού Είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα για την καμινάδα. Συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτές τις ρυθμίσεις για δύναμη έλξης μόνο για στενούς σωλήνες. Απαιτεί την πρόσβαση στο δίκτυο, η ισχύς των 220 W. Η σύγχρονη Απορροφητήρες είναι αρκετές αναβαθμίσεις, για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αντίστροφο και αδύναμη έλξης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός δεν έχει μειονεκτήματα, λειτουργεί καλά σε ήσυχη και θυελλώδη καιρό.

Καπέλα και ομπρέλες- είναι διακοσμητικά στοιχεία για την καμινάδα, τα οποία δεν επιλύουν το πρόβλημα της ασθενούς πρόσφυσης. Μετά την εγκατάσταση, οι ιδιοκτήτες των συσκευών θέρμανσης σημείωσαν πρόσθετα προβλήματα: τον σχηματισμό συμπύκνωσης στην επιφάνεια των κουζινών και των ομπρελών, με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας των προαναφερθέντων συσκευών να επιδεινωθεί γρήγορα.

Έτσι, μια ευρεία ποικιλία μηχανισμών για την ενίσχυση της πρόσφυσης είναι καλοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που τίθεται. Τα παραπάνω μοντέλα, εκτός από τους απαγωγείς καπνού, συνδυάζουν ένα μειονέκτημα: εξαρτώνται πάρα πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Επομένως, για να αυξηθεί η ώθηση στην καμινάδα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν ηλεκτρικό αναρροφητή καπνού.

Κατασκευή διατάξεων ελέγχου πρόσφυσης

Κατασκευή συσκευών για την ενίσχυση της πρόσφυσης με τα χέρια τους

Λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος έχει χρήματα και να αγοράσει τον εαυτό σας μερικές συμβουλές για την καμινάδα, αλλά τι γίνεται όταν η ευκαιρία για να πάρει το σύγχρονο μηχανισμό δεν έχει, ωστόσο, στο γκαράζ, υπάρχουν εργαλεία και μερικές μεταλλικές πλάκες; Η απάντηση είναι απλή - να κατασκευάσεις τον εαυτό σου.

Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε: τετράγωνο, μέταλλο ψαλίδι, μετροταινία, σφυρί, πένσες, τρυπάνι, βίδες (15 mm), γαλβανισμένη λαμαρίνα με πάχος 0,3-0,5 mm και λίγα ευκόλως διαθέσιμα υλικά για την στερέωση και παλιά ανεμιστήρα, ακριβέστερα, τις λεπίδες του.

Σχεδιάστε μια διάταξη συσκευών για να βελτιώσετε την πρόσφυση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα μοντέλο της μελλοντικής συσκευής. Σχέδια σχεδίων μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Μετά την ακριβή μεταφορά των διαστάσεων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα, οι ενέργειες αυτές εκτελούνται με αυστηρή σειρά:

 1. Με τη βοήθεια ενός βουλγαρικού ή μεταλλικού ψαλιδιού, οι κύριες λεπτομέρειες του κροταφίου κόβονται.
 2. Τα εξαρτήματα του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου συναρμολογούνται σύμφωνα με το σχήμα σε αυστηρή σειρά και στερεώνονται με πριτσίνια ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 3. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να διορθώσουμε αμφότερους τους κώνους (στα περισσότερα σχήματα αυτό το στοιχείο παραλείπεται, αφού οι "κύριοι" πιστεύουν ότι μπορεί να αγνοηθεί). Στην πραγματικότητα, το στοιχείο αυτό αποθαρρύνεται ιδιαίτερα να αγνοηθεί, έτσι ώστε να μην προκληθεί το σχίσιμο των κώνων σε ισχυρούς ανέμους.
 4. Τώρα μένει να βάλεις τα συνδετικά στοιχεία της συσκευής και έναν ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια των συνδετήρων, η συσκευή είναι προσαρτημένη στη βάση καπνοδόχου. Ο ανεμιστήρας εκτελεί τη λειτουργία της ενίσχυσης της ώσης.

Σε αυτό το στάδιο, η κατασκευή του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου θεωρείται τελική, παραμένει μόνο για να συνδεθεί με την καμινάδα. Είναι στερεωμένο με βίδες ή πριτσίνια. Να θυμάστε ότι αυτή η συσκευή απαιτεί τακτική φροντίδα: από καιρό σε καιρό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την αιθάλη και τη συσσωρευμένη συμπυκνώματος, εάν δεν θέλετε να συσσωρεύεται υγρασία παίρνει στο στρώμα στεγανοποίησης στο εσωτερικό του σωλήνα.

Εξολκέας για tandyr - σκοπό και τύπους συσκευών

Ο απορροφητής για το tandyr είναι μια βολική, όμορφη και χρήσιμη συσκευή για την εξασφάλιση της απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από τις εγκαταστάσεις. Παράγονται από διαφορετικά υλικά και μπορούν να προσφερθούν σε διαφορετικά μεγέθη. Η κουκούλα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί με το χέρι.

Διορισμός

Απαιτείται εξαγωγή για την πλήρη λειτουργία του tandyr. Ο κύριος σκοπός του είναι η ταχεία απομάκρυνση του καπνού από το δωμάτιο που δημιουργείται από τη συσκευή.

Η κουκούλα επιτρέπει επίσης τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας. Και το τελευταίο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργία συνθηκών για καλύτερη έλξη. Έτσι, tandyr λειτουργεί καλύτερα με μια ομπρέλα, η οποία προσελκύει τέλεια τον καθαρό αέρα, αφαιρώντας τον καπνό, που βελτιώνει τη λειτουργία του φούρνου.

Όσο για το σχεδιασμό, η κουκούλα για το tandoor μπορεί να είναι απλή ή πολύ όμορφη, διακοσμημένη σε ανατολίτικο στυλ. Αν επιλεχθεί ένα τυποποιημένο μοντέλο, βοηθά επίσης να αραιωθεί ο σχεδιασμός, να δημιουργηθεί μια έμφαση, να επιστήσει την προσοχή σε ένα μοναδικό ανατολικό χαρακτηριστικό.

Ποικιλίες

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις των αποσπασμάτων.

Υλικό

Τα υλικά μπορούν να δοθούν τα εξής:

 • κουκούλες από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • κουκούλες από μαύρο ατσάλι.
 • Ομπρέλες από χαλκό.
 • γαλβανισμένο χαλκό και χάλυβα.

Συνδυασμοί αυτών των υλικών είναι πιο συνηθισμένοι. Ο χαλκός φαίνεται καλός, ακριβός, κομψός, αλλά συχνά καλύπτει μόνο το ανώτερο στρώμα της συσκευής.

Διαφορετικές μορφές απορροφητήρες από ανοξείδωτο χάλυβα

Μέθοδος προσάρτησης

Η ακόλουθη ταξινόμηση βασίζεται στη μέθοδο τοποθέτησης της ομπρέλας:

Το νησί είναι στερεωμένο από πάνω, η σταθεροποίηση οδηγεί στην οροφή. Τοποθετημένα στο τοίχωμα, αντίστοιχα, στερεωμένα στο επίπεδο τοποθέτησης της ομπρέλας στον πλησιέστερο τοίχο.

Μορφή

Η ομπρέλα μπορεί να έχει διάφορες μορφές

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Οι κουκούλες για tandyr παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Οι ομπρέλες προσφέρονται με διαφορετικά μεγέθη και από διαφορετικά υλικά. Εάν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα ορισμένο σχέδιο και μέγεθος της συσκευής, είναι δυνατό να διατάξετε την κατασκευή της κουκούλας με μεμονωμένα μέτρα. Επίσης, μπορείτε να βρείτε όμορφες, διακοσμημένες συσκευές από ιδιώτες επιχειρηματίες, μικρούς πωλητές, τεχνίτες στην πόλη σας.

Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε:

 1. Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του tandoor - να μην υπερβαίνει την περιοχή του, αλλά να μην είναι μικρό. Εάν πρέπει να κάνετε μια επιλογή σε ένα από τα μέρη, τότε πάρτε την κουκούλα λίγο περισσότερο.
 2. Τύπος νησί σύνολα one-tandyr σε ένα δωμάτιο με τη δυνατότητα να αποσύρει το σωλήνα μέσα από την οροφή, ή για να το συνδέσει με το υπάρχον σύστημα αποστράγγισης, την καύση των αποβλήτων. Για άλλες περιπτώσεις, θα είναι πιο βολικό να τοποθετήσετε στον τοίχο - έναν τύπο τοίχου.
 3. Ανοξείδωτο χάλυβα κατά προτεραιότητα. Αυτό το υλικό, αν και βαρύ, αλλά αξιόπιστο και ανθεκτικό. Μερικοί κατασκευαστές κατασκευάζουν πιο οικονομικά μοντέλα ομπρέλες από εύθραυστα υλικά. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της λειτουργίας παρατηρούνται παραμορφώσεις, γεγονός που εξηγείται από τη συνεχή επίδραση των ουσιών υψηλής θερμοκρασίας που περιέχονται στον καπνό. Το αποτέλεσμα είναι ότι η κατάσταση της κουκούλας επιδεινώνεται, η επιφάνεια παραμορφώνεται (ακόμη και αν δεν υπάρχει μηχανική βλάβη), η λειτουργικότητα επιδεινώνεται.
 4. Κατάλληλο για χρήση ως τελική επίστρωση είναι ο χαλκός. Με τη βοήθειά του δημιουργεί ένα όμορφο διακοσμητικό στρώμα, είναι αρκετά σταθερό και καθαρίζεται εύκολα. Τέτοια μοντέλα είναι επίσης αρκετά κατάλληλα για επιλογή.

Κατασκευαστές και τιμές

Ακολουθούν παραδείγματα ομπρέλες που πωλούνται στην αγορά εξοπλισμού κλιβάνου.

Εξάτμιση ομπρέλας D100:

 • Η τιμή: 1 430 ρούβλια.
 • Κατασκευαστής: Alfa-Stal (Ρωσία).
 • Τύπος συναρμολόγησης: αρθρωτό.
 • Διαστάσεις: ύψος 50 cm, διάμετρος 50-60 cm.

Ομπρέλα θόλο ZVNK:

 • Η τιμή: 4200 ρούβλια.
 • Κατασκευαστής: Gamart (Ρωσία).
 • Υλικό: ανοξείδωτο ατσάλι.
 • Τύπος: θολωτός.
 • Διαστάσεις: διάμετρος 40 cm, ύψος 40 cm.

Εξάτμιση ομπρέλας AISI:

 • Η τιμή: 9 000 ρούβλια.
 • Κατασκευαστής: Ρωσία.
 • Υλικό: ανοξείδωτο ατσάλι AISI 430 γυαλιστερό 0,5 mm.
 • Τύπος: θολωτός.
 • Διαστάσεις: πλάτος 1 m, μήκος 1 m, ύψος 40 cm.
 • Ισχυρό μεγάλο μοντέλο. Συνιστάται να εγκαταστήσετε για μεγάλους tandyrs, που λειτουργούν σε ιδιωτικές κουζίνες, καφετέριες, εστιατόρια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.
στο περιεχόμενο ↑

Παραγωγή της κουκούλας από τα χέρια του

Για να μην φτάνει η κουκούλα είναι δύσκολο, γι 'αυτό αρκεί να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. Εξετάστε την τεχνολογία συλλογής κουκούλες για tandyr.

Υλικά και εργαλεία

Τι θα χρειαστεί στην εργασία:

 • ένα φύλλο από μέταλλο (ανοξείδωτο χάλυβα) πάχους 2 mm - 2-3 τετραγωνικά μέτρα?
 • γωνίες.
 • το βουλγαρικό.
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • επίπεδο μέτρησης ·
 • συγκολλητικό για μέταλλο, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Βερνίκωμα για μέταλλο, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • στεγανωτικό ·
 • αστάρωμα;
 • βαφή για να καλύψει την επιφάνεια των μεταλλικών στοιχείων?
 • βούρτσες.

Όλοι οι τύποι χρωμάτων, στεγανωτικών και βερνικιών που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα.

Βήμα-βήμα οδηγίες

Κατά την παραγωγή της κουκούλας, πρέπει να καταλάβετε ποια μορφή σας ταιριάζει. Τα φύλλα είναι το πιο εύκολο να κόψετε το ίδιο σε μέγεθος, πρέπει επίσης να εξετάσετε την τρύπα στο κέντρο της κουκούλας, η οποία θα ταιριάζει με το μέγεθος του σωλήνα. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να φτιάξετε μια τελείως επίπεδη μορφή, κάντε το άνοιγμα μεγαλύτερο και ο κενός χώρος στο μέλλον μπορεί να καλυφθεί με στεγανωτικό.

Κατά την κοπή μεταλλικών φύλλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω διάγραμμα.

Σχέδιο σχεδίασης για tandyr

Συστάσεις για την κατασκευή ομπρέλας για tandoor:

 • Επεξεργασία μεταλλικών γωνιών. Συνήθως λιπαίνονται στο εργοστάσιο, γεγονός που δεν επιτρέπει αξιόπιστη στερέωση. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα υγρό πανί και κατεργαστείτε την επιφάνεια του μετάλλου.
 • Κάντε τη σήμανση του μετάλλου, με βάση τα δεδομένα που καθορίζονται στο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο είναι γενικευμένο, η μορφή μπορεί να διαφέρει από αυτή που χρειάζεστε. Σκεφτείτε το σχέδιο του θόλου, επιλέξτε τις παραμέτρους. Σχεδιάστε το σχέδιο σε χαρτί και μεταφέρετε τις μετρήσεις σας.
 • Το υλικό κόβεται από Βούλγαρο. Μην ξεχάσετε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά πριν από την εργασία. Η κοπή πραγματοποιείται σε διάφορα στοιχεία, τα οποία στο μέλλον θα συνδέονται μεταξύ τους σύμφωνα με το καθορισμένο σχήμα. Κατά την επιλογή του μεγέθους των συνδετήρων με τον σωλήνα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διατομή και η διάμετρος του.
 • Συλλέξτε όλα τα στοιχεία του καλύμματος που χρειάζεστε με συνέπεια, όπως τακτοποιημένα, συμμετρικά και με ακρίβεια. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείτε μια μηχανή συγκόλλησης.

Το διάγραμμα υποδηλώνει λυγισμένα μεταλλικά στοιχεία. Πώς να το κάνετε αυτό προσεκτικά:

 1. Τοποθετήστε το μεταλλικό φύλλο έτσι ώστε να μην κινείται - μπορείτε να το τοποθετήσετε οριζόντια και να βάλετε ένα βαρύ αντικείμενο στο φύλλο.
 2. καθορίστε την υποστήριξη στην οποία θα εκτελέσετε την πτυχή.
 3. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, λυγίστε το φύλλο, ισιώνοντας ομοιόμορφα ολόκληρη την περίμετρο του φύλλου.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, διαβάστε τις αρχές λειτουργίας της μηχανής συγκόλλησης, εάν δεν είχατε εμπειρία στο παρελθόν με αυτή τη συσκευή.

Εγκατάσταση και σύνδεση

Ο απορροφητήρας για το tandoor είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο ανάλογα με τον τύπο της προσάρτησης. Αυτό μπορεί να είναι νησί ή αρθρωτός τύπος. Κατ 'αρχάς, η προ-μαγειρεμένη κουκούλα είναι στερεωμένη στο σωλήνα με σταθεροποιητές, από την άλλη πλευρά ο σωλήνας είναι στερεωμένος στο κανάλι καυσαερίων του τοίχου. Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σωλήνων και τη δομή της προσάρτησης τους, η ομπρέλα μπορεί να εγκατασταθεί σε προσωρινή ανύψωση μέχρις ότου παρέχεται πλήρης στερέωση.

Μια σημαντική αρχή του έργου είναι η παροχή ελεύθερης κίνησης του αέρα. Για να ελέγξετε τον τελικό εγκατεστημένο σχεδιασμό, μπορείτε να ανάψετε έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα και να τον φέρετε στον σωλήνα. Αν το φως κουνηθεί, η εγκατάσταση λειτουργεί, αν όχι, πρέπει να ελέγξετε το σωστό συνημμένο.

Κατά την εγκατάσταση και τη σύνδεση, δεν πρέπει να υπάρχουν κενά και ζημιές στα στοιχεία του συστήματος (όλα είναι γεμάτα με σφραγιστικό).

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της εγκατάστασης καπό μπορεί να βρεθεί σε αυτό το βίντεο:

Συμπέρασμα

Επιλέξτε μια έτοιμη κουκούλα είναι εύκολη - το κύριο πράγμα είναι να παραμείνετε σε ένα στερεό, αξιόπιστο χάλυβα, ενδεχομένως γαλβανισμένο ή καλυμμένο με στρώμα χαλκού. Σχεδιασμός ομπρέλα για tandoor μοιάζει με ένα συνηθισμένο απορροφητήρα, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα πλήρως κλειστό χώρο, και στο δρόμο (για παράδειγμα, στο κιόσκι δίπλα στο σπίτι).

Κατά την επιλογή της κουκούλας, προσέξτε τις διαστάσεις, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, την αντιστοιχία του τμήματος του υπάρχοντος σωλήνα εξαγωγής.

Πώς να επιλέξετε ένα χρησιμοποιημένο κουκούλα

Τι να ψάξετε στη χρησιμοποιημένη κουκούλα

Η κατοχή και διαχείριση ενός εστιατορίου μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστη, αλλά απαιτεί τεράστια επένδυση χρόνου και ενέργειας για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη απόδοση. Η διαχείριση του εστιατορίου απαιτεί επίσης την εξέταση μεγάλου αριθμού λεπτομερειών, συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής τήρησης των προτύπων υγείας και των κτιρίων. Η ευημερία των πελατών, καθώς και των εργαζομένων, είναι υψίστης σημασίας. Κάθε παραβίαση του κώδικα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό ή μόνιμο κλείσιμο της επιχείρησης. Μία από τις νομικές απαιτήσεις για όλα τα δημόσια εστιατόρια είναι η εγκατάσταση καπνού για καπνό πάνω από κάθε φούρνο και πλυντήριο πιάτων. Εάν ο ιδιοκτήτης έχει περιορισμένο προϋπολογισμό ή προτιμά να χρησιμοποιήσει μια πράσινη προσέγγιση στον εξοπλισμό κουζίνας, μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε μια εμπορική κουκούλα δεύτερης χρήσης. Ανεξάρτητα από το αν η κουκούλα είναι ένα καινούριο ή χρησιμοποιείται εξοπλισμός, ορισμένες λειτουργίες πρέπει αναγκαστικά να υπάρχουν στη δομή. Πριν κάνετε μια αγορά, οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε κουκούλα ως εμπορική αποσπάσματα διαφέρουν από το τυπικό, κουκούλες των νοικοκυριών, που έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, και τι απαιτείται από την εμπορική εξόρυξη. στην περιοχή μπορείτε να επιλέξετε μηχανικά συστήματα εξαερισμού.

Εμπορικοί απορροφητήρες ενάντια στους απορροφητήρες οικιακού φούρνου
Ενώ οι κουζίνες σπιτιού και οικιακής κουζίνας εκτελούν ουσιαστικά τις ίδιες λειτουργίες, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Μία από αυτές τις διαφορές είναι ότι οι βιομηχανικές κουκούλες ταξινομούνται ανά τύπο. Δύο διαφορετικοί τύποι καυσαερίων αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Από αυτόν τον πίνακα μπορούμε να πούμε ότι η εξάτμιση τύπου Ι είναι πιο αποτελεσματική από τον τύπο ΙΙ, απλώς και μόνο λόγω των εκτεταμένων δυνατοτήτων καπνού και λίπανσης. Για το λόγο αυτό, τις περισσότερες φορές απαιτείται τύπο απορροφητήρα I. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένα σημεία μπορεί να υπάρχει ένας νόμος σε έναν συγκεκριμένο τύπο της βιομηχανικής εκχυλίσματα, παρέχοντας τύπου Ι, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο εστιάτορας που εφαρμόζονται ειδικά και εγκρίθηκε για τον τύπο ΙΙ. Το Hood τύπου II, κατά κανόνα, είναι κατάλληλο για συμβατικούς φούρνους, πλυντήρια πιάτων και συσκευές κουζίνας χαμηλής χωρητικότητας και έργα όπως ατμομηχανές και τυροκομικά. Αυτές οι συσκευές είναι ελάχιστα κατάλληλες για μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Σας προσφέρουμε ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.