Εξαγωγή για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ - λεπτομερής περιγραφή, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο

Η επισκευή του αμαξώματος ίσως είναι ο ακριβότερος πρατήριο καυσίμων. Αργά ή αργότερα, η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου χάνει την αρχική του εμφάνιση. Κλίμακες και γρατζουνιές, για να μην αναφέρουμε τη ζημιά στο σώμα σε περίπτωση ατυχήματος, χαλάστε την αισθητική έκκληση οποιουδήποτε οχήματος.

Πολλοί βιοτέχνες προτιμούν να μην πληρώνουν υπερβολικά για τις υπηρεσίες των καταστημάτων επισκευής, ειδικά επειδή οι όροι μιας τέτοιας εργασίας έντασης εργασίας δεν είναι αξιοπρεπής. Ωστόσο, η αυτο-αποκατάσταση του σώματος απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς πώς να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ στο θάλαμο για τη βαφή αυτοκινήτων και πώς θα πρέπει να λειτουργεί κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ.

Κουτί ζωγραφικής - τεχνικές απαιτήσεις για τη διευθέτηση του χώρου του γκαράζ

Από τον εξοπλισμό του θαλάμου βαφής εξαρτάται η ποιότητα της επισκευής του αμαξώματος. Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η βαφή στις συνήθεις συνθήκες του γκαράζ. Πώς στο γκαράζ να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια τους;

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση των θαλάμων βαφής:

 1. Οι διαστάσεις του θαλάμου πρέπει να εξασφαλίζουν την ευελιξία της διαδικασίας εργασίας. Βέλτιστες παράμετροι - ύψος από 2,8 μέτρα, περίμετρο όχι μικρότερο από 6 × 4 μέτρα.
 2. Το κουτί πρέπει να είναι σφραγισμένο και καλά μονωμένο, κατά προτίμηση μέσα και έξω. Αν δεν είναι δυνατή η εξωτερική μόνωση, το εσωτερικό κάλυμμα από άκαυστο υλικό πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Για την τελική επένδυση τοίχων, τα πλαστικά πάνελ θα είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείτε να βάψετε το γυψοσανίδας σε λευκό και να τυλίξετε τους τοίχους με μια μεμβράνη με την επίδραση της μαγνήτισης, θα προσελκύσει και να κρατήσει τη σκόνη.
 3. Το πάτωμα πρέπει να μετατραπεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάτω από αυτό να υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος που να παρέχει την έξοδο αερισμού. Για να γίνει αυτό, κάντε δύο τάφους, ή ένα ορθογώνιο βάθος κοιλάδι 0,5 έως 1 μέτρο, που καλύπτεται από πάνω με μια σχάρα.
 4. Είναι απαραίτητο να έχουν καλά μονωμένες πόρτες, θα αποτρέψουν την εισροή σκόνης και θα διατηρήσουν το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο κουτί.
 5. Εάν υπάρχει ήδη ένα σύστημα θέρμανσης στο γκαράζ, τότε δεν έχει νόημα να επενδύσετε επιπλέον κεφάλαια στη γεννήτρια θερμότητας. Για την ξήρανση του LKP είναι δυνατή η χρήση UFO, θερμαντήρα IR ή συνηθισμένος ηλεκτρικός θερμαντήρας.
 6. Καλός φωτισμός, κοντά στο φυσικό. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε φώτα φθορισμού ή φώτα LED κατά μήκος της οροφής και στους τοίχους. Οι λαμπτήρες πρέπει να προστατεύονται από το να πάρουν χρώμα, γι 'αυτό αρκεί να τεντώσετε την ταινία μπροστά τους και να την αλλάξετε όπως είναι απαραίτητο.
 7. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 8. Το βοηθητικό δωμάτιο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση του τεχνικού εξοπλισμού. Στην ίδια την κάμερα δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, ράφια, εργαλεία και άλλοι "συλλέκτες σκόνης". Το κουτί πρέπει να είναι εύκολο να συντηρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Κατά τη βαφή του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η χειρουργική καθαρότητα του δωματίου. Οποιαδήποτε σκόνη ή σκόνη που πέφτει σε ένα "φρέσκο" LCP θα χαλάσει το αποτέλεσμα της εργασίας. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να εξοπλίσετε την κάμερα από μέσα.

Ξεκινώντας από οργανωτικές στιγμές αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλληλος εξαερισμός είναι το πιο σημαντικό τμήμα της μετατροπής του γκαράζ σε ένα θάλαμο ψεκασμού.

Αερισμός με τα χέρια στο γκαράζ για ζωγραφική

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα αερισμού στο θάλαμο βαφής εγγυάται την υψηλή ποιότητα εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία του ζωγράφου.

Ο εξαερισμός με στοιχεία φίλτρου θα παρέχει όχι μόνο τον καθαρισμό του αέρα, αλλά θα βοηθήσει επίσης να καθιζάνει και να αποσύρει τα ζεύγη χρωμάτων και χρωμάτων. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε το οικονομικό κόστος, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των χώρων. Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού διατίθεται στην αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη και οικονομικότερη επιλογή του εξοπλισμού.

Αερισμός ενός μοτέρ

Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της αναγκαστικής έγχυσης πίεσης, η οποία διέρχεται από ένα φίλτρο τοποθετημένο στην οροφή. Ένα ρεύμα φρέσκου αέρα εισέρχεται στο θάλαμο και, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, πιέζει στο πάτωμα ένα σωματίδιο σκόνης και ένα ζευγάρι βαφής. Τα καρκινογόνα απομακρύνονται μέσω των καναλιών που προβλέπονται για τη διάταξη του δαπέδου. Πρόκειται για μια δημοσιονομική έκδοση του εξαερισμού, η έλλειψη της οποίας είναι υψηλός βαθμός περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο σχεδιασμός ενός μοτέρ δεν μπορεί να λύσει πλήρως το πρόβλημα της πλήρους παροχής καθαρού αέρα. Μια ιδανική επιλογή είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Αερισμός με διπλό κινητήρα

Το σύστημα αναλαμβάνει την παρουσία δύο κινητήρων. Ο ένας βρίσκεται στην κορυφή, αντλεί ένα ρεύμα καθαρού αέρα, η δεύτερη μονάδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του θαλάμου βαφής, εξάγει τα ρεύματα εξαντλημένου αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει αποτελεσματική κυκλοφορία και καθαρισμό του αέρα. Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο και να σχεδιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Εκτός από τους 2 κινητήρες θα χρειαστείτε σωλήνες εξαερισμού, μέσω των οποίων θα εισέλθει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και μετατρέπεται το δάπεδο σε κάλυμμα με εφεδρικό χώρο κάτω από αυτό.

Φίλτρα - ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Ο αέρας που εισέρχεται στο θάλαμο ψεκασμού πρέπει να καθαριστεί. Χωρίς διήθηση, ατμοσφαιρικοί ρύποι εισέρχονται στο δωμάτιο και το μολύνουν με σωματίδια σκόνης. Συνήθως, το υλικό φίλτρου κυλίνδρου τοποθετείται σε ολόκληρη την περίμετρο της οροφής. Τα φίλτρα τσέπης εγκαθίστανται στην είσοδο της δομής εισαγωγής αέρα, διατηρούν μεγάλα στοιχεία σκόνης. Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εξοπλισμένο με φίλτρο - μολύνεται πιο γρήγορα και απαιτεί συχνότερη αντικατάσταση.

Μην αποθηκεύετε τα φίλτρα εξαερισμού. Οι συσκευές δύο φάσεων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το πρώτο στάδιο καθαρισμού "αλιεύει" μεγάλα στοιχεία, τα δεύτερα - μικρότερα.
 • Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η χωρητικότητα του εξοπλισμού (η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μικρότερη από 20 cm / s.
 • Τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται με τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και να έχουν τουλάχιστον 2 φάσεις καθαρισμού.
 • Με καλά εξοπλισμένο αερισμό, η κυκλοφορία του αέρα δεν θα δημιουργήσει ένα φαινόμενο στροβιλισμού.
 • Για ρύθμιση της πίεσης, είναι καλύτερο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής με αυτοματοποίηση.
 • Τοποθετήστε τα φίλτρα σε όλο το μήκος ομοιόμορφα.

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ροή του αέρα. Η βαφή μερών μεγάλου μεγέθους μπορεί αρκετές φορές να υπερβεί τη ροή αέρα για την αποκατάσταση μικρών στοιχείων, όπως προφυλακτήρα, πτέρυγα ή πόρτα. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε προσεκτικά τις προοπτικές της υπόθεσης. Ίσως αυτό το εξοπλισμένο δωμάτιο δεν θα πληρώσει για το κόστος που επενδύεται σε αυτό.

Γιατί χρειάζεστε ένα θάλαμο ζωγραφικής;

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο σχεδιασμός του θαλάμου αερισμού, πρέπει να καταλάβετε για ποιους ειδικούς σκοπούς χρειάζεστε ένα τέτοιο εξειδικευμένο δωμάτιο.

Ο σκοπός του θαλάμου ψεκασμού είναι:

 1. Είστε επαγγελματίας ζωγράφος και αποφασίσατε να εξοπλίσετε μια αίθουσα γκαράζ για μηχανές βαφής εκτός των ωρών εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κιβωτίου χρησιμεύει ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος και πρέπει να διαμορφωθεί με την μέγιστη άνεση, που θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται.
 2. Είστε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ ή του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων και αποφασίσατε να εξοπλίσετε την κάμερα για να νοικιάσετε τις εγκαταστάσεις. Στην περίπτωση αυτή, τα υλικά για τη συσκευή εργασίας θα περιορίζονται στη δημιουργία τεχνικά εγγράψιμων συνθηκών.
 3. Εάν είστε λάτρης των αυτοκινήτων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόνοι του την επισκευή του αυτοκινήτου, οι συνθήκες για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου δημιουργούνται με ένα απλοποιημένο σχήμα. Μέρος του εξοπλισμού μπορεί να ενοικιαστεί.

Αξίζει να γίνει κατανοητό ότι η τιμή του τεύχους και η τελική ποιότητα της επισκευής δεν δικαιολογούνται πάντοτε. Όταν αγοράζετε ακόμη και τον πιο απαραίτητο εξοπλισμό σε μια συμβίωση με το κόστος εργασίας, θα υπερβείτε σημαντικά το κόστος εργασίας ενός επαγγελματία πλοίαρχου στο πρατήριο καυσίμων. Ο προϋπολογισμός της διαρρύθμισης του θαλάμου ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 2000 έως 8000 δολάρια ΗΠΑ.

Μέτρα ασφαλείας

Ένα πραγματικά σημαντικό τμήμα της ζωγραφικής είναι η ασφάλεια. Η εργασία με χρώματα και βερνίκια αναφέρεται σε χειρισμούς επιβλαβείς για την υγεία. Τα καρκινογόνα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της βαφής είναι επικίνδυνα για το αναπνευστικό σύστημα, την βλεννογόνο μεμβράνη και τα ανοικτά σημεία του δέρματος.

Όταν τα έργα βαφής χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα προστασίας:

 • αναπνευστήρα;
 • γυαλιά ή μάσκα.
 • φόρμες;
 • κλειστά παπούτσια ·
 • γάντια.

Ζεύγη διαλυτών και χρωμάτων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Ένα κακώς αεριζόμενο δωμάτιο με ανεπαρκή εξαερισμό μπορεί να είναι εκρηκτικό. Πριν από τη βαφή, βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική καλωδίωση είναι καλά μονωμένη. Απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη ανοιχτών πηγών πυρκαγιάς στην πλησιέστερη διαθεσιμότητα.

Βίντεο: πώς να μετατρέψετε ένα γκαράζ σε έναν θάλαμο ψεκασμού

Προτιμώμενα σχήματα της συσκευής απορροφητήρα για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ εξαρτώνται απόλυτα από τη φαντασία σας και τις δυνατότητες υλικού. Προσπαθήσαμε να αγιάσουμε τις βασικές στιγμές του εκσυγχρονισμού των συνθηκών του γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου. Τολμήστε, όλα είναι στα χέρια σας!

Η συσκευή αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

Η εξάτμιση στο γκαράζ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν μπορεί να παραμεληθεί με κανέναν τρόπο. Ειδικά αν το γκαράζ χρησιμοποιείται για τη βαφή αυτοκινήτων. Η χρήση χημικών ουσιών έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ο σωστός εξαερισμός βοηθά στην επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος με τον καλύτερο τρόπο και μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας.

Τύποι αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

 • Φυσικό, χάρη στο οποίο υπάρχει φυσική παροχή αέρα.
 • Συνδυάζονται, με τη βοήθεια των οποίων ρέει ο εξαντλημένος αέρας από το γκαράζ και λαμβάνει χώρα μια φυσική εισροή καθαρού αέρα.
 • Μηχανική, η οποία πραγματοποιείται μέσω ειδικού εξοπλισμού - ενός δομοστοιχείου ή ενός μονοκόμματος.

Πρότυπα

Το γκαράζ είναι κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση εξαερισμού σε ένα τέτοιο μέρος είναι υποχρεωτική, η οποία ρυθμίζεται από το τρέχον SNIP 21-02-99. Σύμφωνα με αυτή την κανονιστική πράξη, επιβάλλονται οι ακόλουθες απαιτήσεις στο γκαράζ:

 • οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας δεν είναι χαμηλότερες από +5 μοίρες.
 • υποχρεωτική εγκατάσταση εξαερισμού, η οποία θα παρέχει αέρα τουλάχιστον 180 m3 / ώρα.

Σημαντικό! Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες δεν είναι μόνο γραφειοκρατικές απαιτήσεις, αλλά και εγγύηση της ασφάλειας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, επειδή η συσσώρευση αναθυμιάσεων χημικών ουσιών είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους. Και η έλλειψη κατάλληλου συστήματος εξαερισμού οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο γκαράζ, γεγονός που οδηγεί σε διάβρωση και ταχεία καταστροφή των μεταλλικών στοιχείων του οχήματος.

Η κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια σας για ζωγραφική μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εφαρμογής χρωμάτων, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, επιταχύνοντας την ξήρανση των χημικών ενώσεων.

Λειτουργίες εξαερισμού στο γκαράζ με θάλαμο βαφής

Καθαρισμός αέρα στον χώρο και διήθηση

Η βαφή και άλλες χημικές ενώσεις εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν από το γκαράζ. Η άφιξη καθαρού αέρα συμβάλλει στην εκτόπισή τους και στην κατεύθυνση της ειδικής διήθησης.

Εξασφάλιση της ασφάλειας

Τα πτητικά συστατικά των πολύχρωμων υλικών ανεβαίνουν. Το σύστημα εξαερισμού αφαιρεί τα 2/3 των ελαφρών δηλητηριωδών ουσιών που τοποθετούνται στην κορυφή και το 1/3 των παρακάτω. Μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και μειώνει τον κίνδυνο έκρηξης. Επιπλέον, τα εγκατεστημένα φίλτρα καθαρίζουν σημαντικά τον αέρα στο δωμάτιο, καθιστώντας τον ασφαλή για τον άνθρωπο.

Γρήγορη ξήρανση

Χάρη στο σύστημα εξαερισμού και την εμφάνιση θερμού εμφυσήματος, λαμβάνει χώρα η καλύτερη σταθεροποίηση των στρωμάτων του υλικού βαφής και η επιτάχυνση της ξήρανσης του.

Συμβουλές! Τα συστήματα εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά ύψη για την ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών στο χώρο του γκαράζ. Μαζί με αυτά είναι απαραίτητη η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων και συσκευών θέρμανσης. Ο εξαερισμός στο γκαράζ για βαφή, ο οποίος εκτελείται με ανεμιστήρα, είναι τοποθετημένος σε ένα από τα τοιχώματα του χώρου για να παρέχει τεχνητό ρεύμα και ανταλλαγή αέρα.

Διαρρύθμιση του θαλάμου ψεκασμού στο γκαράζ

Για την υλοποίηση του έργου θα χρειαστείτε:

 • Γκαράζ, που θα φιλοξενήσει μια φωτογραφική μηχανή για τη ζωγραφική αυτοκινήτων.
 • Θερμογεννήτρια για γρήγορη ξήρανση πολύχρωμων υλικών.
 • Σύστημα εξαερισμού για ανταλλαγή αέρα.

Συμβουλές! Όταν εγκαθιστάτε το γκαράζ κάτω από την κάμερα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά πυρίμαχων υλικών, τα οποία παρέχουν στο δωμάτιο αεροστεγανότητα. Οι τοίχοι από μόνωση από χάλυβα, το δάπεδο από πλέγμα, οι μεταλλικές πόρτες είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό, το καλύτερο.

Η κουκούλα για το γκαράζ για ζωγραφική αναφέρεται στα βασικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτό το είδος δραστηριότητας. Το σύστημα εξαερισμού με πρόσθετα φίλτρα παρέχει τον καθαρισμό του αέρα και την αφαίρεση μιας πολύχρωμης ομίχλης μέσα στο γκαράζ.

Οι επιλογές εδώ μπορούν να είναι δύο:

 • Αερισμός ενός μοτέρ, μέσω του οποίου αντλείται φρέσκος αέρας από πάνω από μια εγκατεστημένη μονάδα. Στη διαδικασία αυτή, η πολύχρωμη ομίχλη και οι επιβλαβείς πτητικές ουσίες υπό πίεση καθίστανται προς τα κάτω και εξαλείφονται μέσω οπών.
 • Ένας αερισμός δύο κινητήρων στον οποίο χρησιμοποιούνται δύο μονάδες: ο κινητήρας έγχυσης παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, η αναρρόφηση - εξαλείφει τον βρώμικο αέρα στο δρόμο.

Η σπιτική κουκούλα για το γκαράζ θα πρέπει να συμπληρώνεται από ένα φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης. Θα προστατεύει από σωματίδια σκόνης, χημικά πτητικά συστατικά.

Συμβουλές! Για το γκαράζ για τη βαφή αυτοκινήτων χρησιμοποιούν διφασικά φίλτρα, τα οποία στην πρώτη φάση δεσμεύουν μεγάλα σωματίδια, και στη δεύτερη - μικρά.

Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη η απόδοσή του, η οποία είναι τουλάχιστον 20 cm3 / s. Τα εγκατεστημένα φίλτρα πρέπει να καθαρίζουν τον αέρα που τροφοδοτείται και αποφορτίζεται. Με τέτοια καθήκοντα, μόνο τα στοιχεία με φάσεις καθαρισμού πολλαπλών επιπέδων είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν. Κατά την τοποθέτησή τους λαμβάνεται υπόψη η πίεση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φίλτρα πρέπει να εγκατασταθούν στο δάπεδο και στην οροφή καθ 'όλη τη διάρκεια του δωματίου.

Κουκούλα καυσαερίων στο γκαράζ για αυτόματη ζωγραφική: διαγράμματα καλωδίωσης

Μέθοδος # 1

Για την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας τύπου καναλιού, η διάμετρος του οποίου κυμαίνεται από 150 mm έως 250 mm. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού εκπέμπονται όλα τα αέρια και οι πολύχρωμοι ατμοί. Δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά, ο αέρας στο χώρο του γκαράζ αντικαθίσταται εντελώς. Η παρουσία ενός πρόσθετου ανεμιστήρα συμβάλλει στην ισοπέδωση της υγρασίας και στην ταχεία ξήρανση του αυτοκινήτου. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται πάνω από την οροφή, σε αυτή την εκδίκηση η τρύπα εισροής τοποθετείται σε ύψος τουλάχιστον 5 cm από το δάπεδο. Ένας επιπλέον ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος για να δημιουργήσει εσωτερική κυκλοφορία.

Συμβουλές! Για να αποφύγετε τις στάσιμες ζώνες, η είσοδος και η έξοδος αέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν διαγώνια σε όλο το δωμάτιο.

Μέθοδος # 2

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης χρησιμοποιείται για χώρους γκαράζ με ράφι ή κελάρι. Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, ο εξαερισμός λαμβάνεται σε ένα ξεχωριστό ορυχείο. Για την διάταξη του συστήματος αερισμού που χρησιμοποιείται σε σωλήνες διαμέτρου 100 mm και μήκος που δεν υπερβαίνει τα 1,5 m, τα οποία είναι μονωμένα με τη βοήθεια των ορυκτών ινών σε πάχος των 5 εκ. Το αποφεύγει το σχηματισμό συμπύκνωσης στο σύστημα και να γίνει μια αξιόπιστη προστάτης κατά της σκουριάς.

Ο αγωγός αέρα είναι εγκατεστημένος στο άνω μέρος της κοιλότητας επιθεώρησης και η οπή εισροής είναι τοποθετημένη στο αντίθετο τοίχωμα. Το κανάλι είναι καλυμμένο με κουκούλα, το οποίο πρέπει να ανυψωθεί πάνω από το έδαφος όχι περισσότερο από 50 εκ. Η κουκούλα μπορεί να είναι από χάλυβα. Ο καθαρός αέρας, που μπαίνει στο γκαράζ μέσω της τρύπας εισροής, εξαπλώνεται μέσω του δωματίου και εξαερίζεται μέσω του εξαερισμού.

Σημαντικό! Οι εργασίες στο λάκκο επιθεώρησης με τη χρήση χημικών εξαρτημάτων δεν είναι ασφαλείς. Για να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες της βαφής, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής για καθαρό αέρα. Σύμφωνα με φυσικά φαινόμενα, ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από κάτω, επειδή είναι ψυχρότερος από τον αέρα στο δωμάτιο. Όταν θερμαίνεται, κινείται, αναμειγνύεται με αέρα στον χώρο, μέχρι τον ανεμιστήρα και έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανεμιστήρες τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο.

Για μεγάλα ή εντατικά χρησιμοποιούμενα δωμάτια απαιτούνται δύο ανεμιστήρες, οι οποίοι τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm το ένα από το άλλο.

Υπολογισμοί των διαστάσεων του αγωγού εξαερισμού

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Σε 1 τετραγωνικό. m τετράγωνο είναι απαραίτητο να υπάρχει κανάλι αερισμού 1,5 εκ. Δηλαδή, για ένα γκαράζ 15 m2 είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός εξαερισμού με διάμετρο 22,5 cm, αλλά υπάρχουν και πρόσθετες προϋποθέσεις:

 • Σε γκαράζ με εντατική χρήση είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν εξαναγκασμένο ανεμιστήρα.
 • Οι αεραγωγοί αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μικρότερη διάμετρο, αλλά πρέπει να υπάρχουν αρκετοί. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κανάλια από κάθε διάμετρο που είναι 11,5 cm.
 • Τα σημεία εισροής και εκροής πρέπει να είναι ανοικτά. Είναι απαραίτητο να τους επιθεωρήσετε μία φορά το χρόνο για βρωμιά και θραύσματα, εάν είναι απαραίτητο, καθαρά.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με δύο κανάλια:

 • για την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, που είναι τοποθετημένο κάτω?
 • για την εξάλειψη του βρώμικου που δημιουργείται στο ανώτατο όριο.

Συμβουλές! Οι τρύπες θα πρέπει να σχεδιάζονται καλύτερα κατά την κατασκευή ενός γκαράζ. Εάν χρησιμοποιείται προκατασκευασμένο παρασκήνιο, οι οπές είναι κατασκευασμένες με ένα διάτρητο σε ύψος μεγαλύτερο από 5 cm από το μηδενικό σημείο του δαπέδου.

Η κουκούλα τοποθετείται στην αντίθετη πλευρά του τοίχου εισροής όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο ανεμιστήρας πρέπει να παρέχει ταχύτητα ροής αέρα σε επίπεδο 25 cm / s. Έτσι, για παράδειγμα, για ένα θάλαμο βαφής με έκταση 28 m2, ο εξοπλισμός χρειάζεται 2500 m3 / h.

Η ανάγκη για κουκούλες για την οργάνωση της ζωγραφικής και τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησής της

Κάθε webmaster ξέρει ότι για να ολοκληρωθεί το έργο το θάλαμο ψεκασμού είναι απαραίτητη για να αρμοδίως σχεδιασμένη κουκούλα για τη ζωγραφική. Ωστόσο, πολλοί θα αναρωτιούνται: «Τι κάνει το θάλαμο για τη ζωγραφική, αν η βαφή μηχάνημα πραγματοποιείται στο γκαράζ ή συνεργείο,» Στην πραγματικότητα, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να ζωγραφισμένο - είναι κάθε χώρος όπου τα έργα με βαφή, έτσι ώστε το γκαράζ και εργαστήριο κατά το χρόνο της να γίνει μια φωτογραφική μηχανή, και πρέπει να φροντίσετε την κουκούλα.

Ποια είναι τα συστήματα εξάτμισης

Πολλοί αποφάσισαν να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητό τους με σμάλτο νερού θα σκεφτούν ότι η κουκούλα στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητη, επειδή οι βαφές νερού είναι μη τοξικές και δεν μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη. Εάν ο χρωματισμός πραγματοποιήθηκε σε θάλαμο χωρίς συσκευή εξάτμισης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ εξαιρετικό - το βερνίκι θα βρεθεί σε ένα ανώμαλο στρώμα και η ξήρανση θα είναι ανομοιογενής.

Ποιες είναι οι παράμετροι για την επιλογή κουκούλας; Για να γίνει αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής.

Δύο κινητήρες

Τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού, στον οποίο εισάγεται και αφαιρείται αέρας με ειδικά ανεμιστήρες. Κατάλληλο για μεγάλα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ή βαμμένα καταστήματα. Μπορεί να εγκατασταθεί ως εξολκέας για ένα γκαράζ για τη βαφή του μηχανήματος, αλλά η υπερβολική χωρητικότητα του ανεμιστήρα θα οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρισμού. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα σύστημα εξάτμισης με διπλό μοτέρ, εγκαθιστώντας ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος.

Μονοκινητήρας

Ο αέρας εισάγεται στον θάλαμο υπό πίεση και η απομάκρυνσή του γίνεται φυσικά μέσα από τις οπές εξαερισμού. Εξοπλισμένοι με φυσητήρες μεσαίας και χαμηλής ισχύος, τέτοια σχέδια είναι βέλτιστα για μικρά συνεργεία και γκαράζ, όπου η εργασία πραγματοποιείται με διάφορες βαφές.

Γενική ανταλλαγή, προμήθεια και εξάτμιση

Ο αέρας εισέρχεται και αφαιρείται ανεξάρτητα εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας και μιας μικρής διαφοράς στην πίεση της μάζας αέρα. Μια καλή επιλογή για τον αερισμό των χώρων, αλλά δεν είναι κατάλληλη για εργασίες ζωγραφικής, διότι με τη θερμότητα και τον καιρό χωρίς αέρα, ο σχεδιασμός καυσαερίων δεν θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι διατάξεις εξάτμισης συναρμολογούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής αμέσως μετά το τέλος της επένδυσης τοίχου και η ηλεκτρική καλωδίωση έχει τοποθετηθεί. Η οπή για την αφαίρεση των αέριων μαζών πρέπει να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα (ιδανική - στο πάτωμα) από ό, τι προέρχεται ο αέρας. Αυτό το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όχι μόνο τον αέρα εξαγωγής, αλλά και τα λεπτά σωματίδια που εμφανίζονται όταν εργάζεστε με ψεκαστήρες βαφής.

Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή η επανακατασκευή των τελικών χώρων. Ο σωλήνας εξάτμισης εγκαθίσταται σχεδόν στο επίπεδο του δαπέδου και το άνοιγμα αναρρόφησης - κάτω από την οροφή.

Η εξάτμιση στο γκαράζ ή το συνεργείο μπορεί να συναρμολογηθεί από προκατασκευασμένα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν δυσκολίες: απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και θα γίνει μια ποιοτική εγκατάσταση. Αλλά οι έτοιμες συσκευές εξάτμισης είναι δαπανηρές και δεν μπορούν όλοι να τους αντέξουν οικονομικά. Αν δεν υπάρχουν μέσα και είναι απαραίτητο να χρωματίσετε, είναι τελείως δυνατό να φτιάξετε την κουκούλα ανεξάρτητα.

Υλικά για την αυτοπαραγωγή της διάταξης εξαγωγής

Για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εξάτμισης στο γκαράζ με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

 • ανεμιστήρα καναλιών.
 • συνδετήρες και σφιγκτήρες.
 • φλάντζες, σφραγιστικά ·
 • τσιμέντο, αφρό συναρμολόγησης και στόκος ·
 • σωλήνες αεραγωγού. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα, και μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες για τα λύματα της κατάλληλης διαμέτρου. Το μειονέκτημα των σωλήνων αποχέτευσης είναι το μη τυποποιημένο και η ανάγκη για έναν πρόσθετο προσαρμογέα για τη σύνδεση του ανεμιστήρα.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε εργαλεία για τη διάτρηση και την περιστροφή βιδών, διάφορες σπάτουλες.

Ο ανεμιστήρας έχει ειδικές απαιτήσεις. Οι παράμετροι του πρέπει να αντιστοιχούν στους ακόλουθους δείκτες:

 • ισχύς 20-50 W.
 • τροφοδοσία ισχύος από 220 V;
 • Διάμετρος του καναλιού αέρα - 120-150 mm.
 • η ποσότητα του όγκου απεσταγμένου αέρα είναι 150-300 m3 / h.
 • Η ατμοσφαιρική πίεση που δημιουργείται στον αγωγό είναι 50-100 Ρα.

Αυτές οι παράμετροι είναι απαραίτητες για τη βαφή του αυτοκινήτου, για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και η υγεία του πλοιάρχου δεν απειλεί τίποτα.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας

Όλα τα υλικά που αγοράστηκαν, μένει να καταλάβουμε πώς να σχεδιάσουμε την κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Ανοίγματα διάτρησης για αεραγωγούς. Το άνοιγμα εισαγωγής πρέπει να είναι τοποθετημένο στον τοίχο όσο το δυνατόν ψηλότερα και το άνοιγμα εξαγωγής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τρύπες σε έναν τοίχο, πρέπει να είναι απέναντι ο ένας από τον άλλο έτσι ώστε διανοητικά μεταξύ τους μπορείτε να κρατήσετε μια διαγώνιο σε όλο το δωμάτιο.
 2. Συλλέξτε τους αεραγωγούς, συνδέοντας τα τμήματα του σωλήνα με τους σφιγκτήρες. Συνιστάται η τοποθέτηση λεπτών μεταλλικών πλεγμάτων για προστασία από τα τρωκτικά στους σωλήνες. Ένα από τα κατασκευασμένα προστατευτικά μάτια είναι πάντοτε μικρό, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πλέγματα με κάθε σύνδεση των σωλήνων. Η κίνηση του αέρα δεν αποτελεί πρόβλημα και η πιθανότητα διείσδυσης τρωκτικών θα είναι ελάχιστη. Ο ανώτερος αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με μια "στέγη", η οποία δεν παρεμβαίνει στην κίνηση των μαζών του αέρα, αλλά χρησιμεύει ως προστασία έναντι εισροής νερού μέσα στον αγωγό. Από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να καρφώσετε μόνοι σας τον προστατευτικό κώνο, και για σωλήνες αποχέτευσης, αγοράστε το κατάλληλο ακροφύσιο στο κατάστημα.
 3. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται στις οπές για αυτούς και στερεώνονται με αφρώδες υλικό και τσιμέντο. Αφού στεγνώσει το υλικό τοποθέτησης, ο τοίχος ισοπεδώνεται με γύψο.
 4. Ένας αξονικός ανεμιστήρας προσαρτάται στον αγωγό εμφύσησης αέρα μέσω προσαρμογέα και συνδέεται με το δίκτυο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό με δύο μοτέρ, τοποθετώντας μια παρόμοια συσκευή εξαερισμού στον αγωγό εξαγωγής.
 5. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής.

Αυτή η σπιτική κουκούλα για να εκτελέσει το χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα από κατάστημα-αγόρασε, και ανεμιστήρες εξαερισμού εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αέρα για την προμήθεια και τον τύπο της εξάτμισης. Με αυτόν τον εξαερισμό χρωματισμός αποτέλεσμα θα είναι καλό, και τοξικές βαφές δεν θα βλάψει την υγεία του πλοιάρχου.

Βεβαιώνοντας ότι κάθε δωμάτιο όπου γίνεται η ζωγραφική είναι ένας θάλαμος ζωγραφικής, κάθε πλοίαρχος θα φροντίσει να εξοπλίσει το εργαστήριο με κουκούλα. Κάποιος θα ετοιμαστεί και θα πληρώσει την εγκατάσταση σε επαγγελματίες, και κάποιος θα θέλει να σώσει λίγο και να κάνει όλη την εργασία τους οι ίδιοι.

Κάνουμε κουκούλα στο γκαράζ με δικά μας χέρια για ζωγραφική και περίπτερο ψεκασμού: υλικά φωτογραφίας

Τα αυτοκίνητα χρειάζονται ένα άνετο περιβάλλον όχι λιγότερο από ένα άτομο.

Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους σε δύο ή τρεις φορές. Τις περισσότερες φορές τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμα στο γκαράζ και η υγρασία του αέρα είναι πολύ σημαντική.

Για να ρυθμίσετε την υγρασία στο γκαράζ υπάρχει μόνο ένας τρόπος - ο σωστός εξαερισμού.

Ο εξαερισμός απομακρύνει επίσης τα καυσαέρια και τους ατμούς του διαλύτη από το γκαράζ κατά τη συντήρηση και τη βαφή του αυτοκινήτου.

Και ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος εξαερισμός - υποχρεωτική. Στο άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να το κάνουμε σωστά κουκούλα στο γκαράζ.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο γκαράζ: τα οφέλη

Για να αξιολογήσει τα οφέλη της εξαναγκαστικής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη βασική ουσία του τι συμβαίνει στη σύνθεση του αέρα του γκαράζ. Εκτός από τα ατμοσφαιρικά αέρια, το οξυγόνο, το άζωτο και άλλες φυσικές ακαθαρσίες, υπάρχει υγρασία. Σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλές πιέσεις, η υγρασία από την αέρια κατάσταση περνά στο υγρό (ομίχλη, δροσιά).

Διάφορα αέρια τεχνητής προέλευσης, για παράδειγμα, εξάτμιση, αναμιγνύεται με τον αέρα, μπορεί εν μέρει να διαλυθεί σε νερό. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν σωματίδια σκόνης και αιθάλης από την ατελή καύση καυσίμου, ειδικά όταν εκκινούνται κρύοι κινητήρες.

Επιπλέον, ο αέρας στο γκαράζ περιέχει ατμούς βενζίνης, διαλυτών, λιπαντικών ελαίων, διαχωρισμό από καουτσούκ και πλαστικά υλικά. Είναι ένα μίγμα που δίνει στο γκαράζ μια χαρακτηριστική οσμή και δεν είναι καθόλου χρήσιμη για την υγεία και την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Εξολκέας στο γκαράζ με τα χέρια σας - φωτογραφία:

Εργασίες ζωγραφικής μέσα θάλαμοι (και ένα γκαράζ είναι ένα τυπικό παράδειγμα κάμερας), πρέπει απαραίτητα να πραγματοποιείται σε μάσκα αερίων, με καθαρό αέρα, αλλά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δρουν σαν καμικάζι. Ως εκ τούτου, η αυτοκατευθυνόμενη κουκούλα στο γκαράζ για ζωγραφική, ακριβώς διατηρεί λίγους μήνες ζωής ανά μπογιά.

Συχνά χρησιμοποιείται για το γκαράζ είναι αρκετά ανεπαρκής την ένταση του δωματίου. Η φτώχεια δεν είναι αντίρρηση, αλλά, πράγματι, ένας μεγάλος χοίρος. Απλώς δηλώνουμε, μην απαντήσετε στην ερώτηση "ποιος φταίει" σε αυτό στη χώρα μας και προχωρούμε περαιτέρω. Ακόμα και ένα μεγάλο γκαράζ χρειάζεται εξαερισμού, είναι απολύτως απαραίτητο για το μικρό.

Φυσικά εξαερισμού συμβαίνει μέσω της διαφυγής του αέρα από το γκαράζ μέσω του ανοικτού την πόρτα και πύλες. Λόγω της μεγάλης έκτασης των θυρών του γκαράζ, η αλλαγή του αέρα δεν είναι κακή εάν το γκαράζ χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος στάθμευσης για ένα επιβατικό αυτοκίνητο: ξεκίνησε, αριστερά, σταμάτησε, σταμάτησε.

Αλλά το ιδιωτικό γκαράζ αυτοκινήτων είναι σχεδόν πάντα εργαστήριο, στην οποία ασχολούνται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τη σχεδόν χύτευση μετάλλου. Δεν υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός εδώ, και πρέπει να κάνουμε τεχνητό.

Τεχνητός εξαερισμός, που υπάρχει στο 60-70% garage κτίρια, λύνει το πρόβλημα για το οποίο προορίζεται, όχι εντελώς. Η συσκευή της παρέχει μια καμινάδα με έναν εκτροπέα. Ένας σωλήνας σχηματίζεται ώθηση, που επιπλέον βοηθά τον εκτροπέα, καλύπτει επίσης τον σωλήνα του με ένα καπάκι από τη λήψη βροχοπτώσεων από την ατμόσφαιρα.

Τα ανοίγματα τροφοδοσίας σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος, στο επίπεδο του δαπέδου του γκαράζ και καλύπτονται με πλέγματα από τρωκτικά και μικρά οικόσιτα ζώα. Το έργο τέτοιων εξαερισμού εξαρτάται έντονα από τη διαφορά θερμοκρασίας στο γκαράζ και πέραν αυτού.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω συνεργείων ανησυχούν πάντα για τη θέρμανση, και αυτή είναι μια πολύ δαπανηρή επιλογή για τη ρύθμιση της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα. Επιπλέον, και εύφλεκτο, δεδομένου ότι τα συνεργεία δεν θερμαίνονται συχνά με νερό, αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα ή φούρνο.

Αναγκασμένος εξαερισμού Χρησιμοποιήστε μηχανική ενέργεια για να επιταχύνετε τις ροές του αέρα, με τη βοήθεια ενός πτερωτή ή ενός τροχού με λεπίδες που κινούνται σε περιστροφή ηλεκτρικό μοτέρ. Με μια μικρή κατανάλωση ισχύος, που υπολογίζεται μόνο σε δεκάδες βατ (για ένα γκαράζ για ένα αυτοκίνητο), ο εξαναγκασμένος αερισμός είναι πολύ αποτελεσματικός. Στη Ρωσία εξακολουθεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο λόγος για αυτό, επί του παρόντος, είναι ακόμα σοβιετικά στερεότυπα και ιδέες για τη συσκευή εξαερισμού, όταν οι ηλεκτροκινητήρες ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. Οι πλούσιοι κάνουν τα γκαράζ στο σύγχρονο επίπεδο, με συστήματα κλιματισμό, αλλά το μερίδιο των εν λόγω συνεργείων είναι πολύ μικρό στο συνολικό αριθμό στη Ρωσία.

Προτιμώμενα διαγράμματα συσκευών

Πώς να το κάνετε κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια τους; Για ένα τυπικό μικρό γκαράζ συνιστάται να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού, που φαίνεται στο σχήμα 1 κατωτέρω:

Αυτή είναι μια απλή και αρκετά αποτελεσματική επιλογή. Στα γκαράζ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων μπορείτε συχνά να δείτε σωλήνα, όπως σε ένα πραγματικό δίκτυο εξαερισμού για μεγάλους χώρους. Στην ερώτηση «Γιατί το κάνατε αυτό, θέλετε επιπλέον εργασία;» Απαντούν: «Και πώς αλλιώς;» Δηλαδή, οι άνθρωποι απλά αντιγράφουν αυτό που βλέπουν στα βιομηχανικά κτίρια και ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία.

Ο ανεμιστήρας για το γκαράζ μπορεί να ληφθεί με διάμετρο από 150 mm και μέχρι 250, κατά προτίμηση τύπου καναλιού (με φλάντζες για τοποθέτηση σε σωλήνα), οι ανεμιστήρες έχουν καλή πρόσφυση. Δημιουργεί ένα κατάλληλο κενό και εξάγει όλα τα αέρια και τους ατμούς που είναι ελαφρύτεροι από τον αέρα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Βαρύ συστατικά καπνός και αερίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για να διασκορπιστούν κατά μήκος του εδάφους, αραιώνονται με τον αέρα που ρέει μέσω της οπής εισόδου που βρίσκεται κάτω ή με ένα διάκενο μεταξύ του δαπέδου και της πύλης και επίσης ανεβαίνει. Κατά τη διάρκεια του 10-15 λεπτά Ο αέρας στο γκαράζ θα αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​από το δρόμο.

Στο σχήμα μπορείτε να δείτε ότι η είσοδος αέρα και η έξοδος του βρίσκονται σχεδόν διαγώνια παραλληλεπίπεδο, το σχήμα του οποίου έχει ένα γκαράζ. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν στάσιμες ζώνες εδώ.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα πρόσθετα αναπνευστήρα. Δεν μπορεί να αγοραστεί, αλλά αν είναι, είναι πολύ κερδοφόρα. Είναι τέλεια επίπεδα υγρασίας στην αίθουσα γκαράζ. Με αυτό, μπορείτε να στεγνώσετε γρήγορα το μηχάνημα και να παρεμβαίνετε σε μεγάλο βαθμό σκουριά μέταλλο.

Αυτός ο ανεμιστήρας, ακόμα και χωρίς θέρμανση, θα στεγνώσει το μηχάνημα για μερικές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, το κάλυμμα του εξωτερικού ανεμιστήρα μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό, δεν έχει σημασία. Το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, η ξήρανση είναι πιο σημαντική από ό, τι το καλοκαίρι. Ο εσωτερικός ανεμιστήρας πρέπει να είναι φορητός, είναι πιο βολικό.

Πού στο γκαράζ για να σχεδιάσετε μια κουκούλα; Αν το γκαράζ έχει υπόγειο ή pit, τότε ο εξαερισμός τους είναι υποχρεωτικός. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται μια περιοχή όπου ο μολυσμένος αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος. Ένα γκαράζ με ένα υπόγειο ή ένα λάκκο δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να χειριστεί ένα φτυάρι ή έχει πρόσβαση σε υψηλές τεχνολογίες σκάψιμο της γης.

Σε αυτή την περίπτωση, για να μην μπλοκάρει το γκαράζ με σωλήνες, εξαερισμού μπορεί να μεταφερθεί σε ξεχωριστό άξονα που βρίσκεται δίπλα στο γκαράζ, όπως φαίνεται στο σχήμα 2:

Η διάμετρος των σωλήνων πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mm. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι μονωμένες με ορυκτοβάμβακα από τις επιπτώσεις του παγετού και της συμπύκνωσης, το πάχος της μόνωσης λαμβάνεται 3-5 cm. Οι ίδιοι οι σωλήνες είναι καλύτερα να επιλέξουν από πλαστικό, δεν σκουριάζει. Όπως μπορεί να φανεί στο σχήμα, ένας τέτοιος σύντομος αγωγός δεν θα παρέχει μεγάλη αντίσταση στη ροή του αέρα. Το μήκος του δεν υπερβαίνει 1,5 μέτρα.

Ο αγωγός αέρα καλύπτεται με κάλυμμα από τις περσίδες, από τους οποίους μπορεί εύκολα να συγκολληθούν σίδηρο, και προετοιμασμένη από σκουριά. Μπορείτε να το κάνετε και από ξύλο, και στη συνέχεια να περικυκλώνετε με ένα γαλβανισμένο φύλλο. Το ύψος της κουκούλας πάνω από το έδαφος είναι αρκετό μέσα 30-50 εκ. Για την προστασία από τρωκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα στο σωλήνα, ωστόσο, αυτά τα πλάσματα θα σέρνονται, οπουδήποτε. Ο αέρας εισέρχεται στο υπόγειο ή τη σχισμή μέσω της εισροής και των οπών για το λάκκο και τις σκάλες.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αντιστρεπτή και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εισροή φρέσκου αέρα από κάτω. Κατά κανόνα, η εισροή αέρα γίνεται από κάτω, επειδή στην αίθουσα ο αέρας είναι θερμότερος από ό, τι στο δρόμο. Όταν θερμαίνεται, θα αναμειχθεί με τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και θα ανέβει μέχρι την οροφή.

Ως εκ τούτου, οι κουκούλες βρίσκονται συνήθως στην κορυφή. Όμως, όπως έχουμε ήδη δει, υπάρχουν και περιπτώσεις ανάγκης να πάρουμε βρώμικο αέρα από κάτω. Σε αυτή την περίπτωση, για τον καθαρισμό του καναλιού ανεμιστήρα πρέπει να δημιουργήσετε μεγάλη πίεση, και δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια, ορίστε δύο σε σειρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 50 cm. Το σχήμα 3 απεικονίζει αυτή την παραλλαγή.

Στην τελευταία περίπτωση, ο αέρας λαμβάνεται από κάτω. Αν οι οπαδοί αντιστρεπτή, τότε καθαρός αέρας μπορεί να αντληθεί στο λάκκο από το δρόμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο τρόπος αερισμού μπορεί να είναι μεγαλύτερος αποτελεσματική. Υπάρχει συνδυασμός επιλογών 2 και 3, όταν χρησιμοποιείτε τους αποσβεστήρες, μπορείτε να επιλέξετε το σημείο εισαγωγής αέρα.

Στην τρίτη παραλλαγή, ο σωλήνας μπορεί να διακοσμηθεί με μια θέση με ράφια εργαλείων. Έτσι, οι σωλήνες δεν θα είναι ορατοί και κάθε εκατοστό του χώρου θα χρησιμοποιηθεί σωστά. Μην ξεχάσετε αυτό συντηρησιμότητα - Όλα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποσυναρμολογούνται εύκολα, να αντικαθίστανται και να συλλέγονται πίσω.

Υλικά για τη συσκευή

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανεμιστήρες αξονικοί (κανάλι);
 • αεραγωγούς ·
 • σφιγκτήρες και συνδετήρες.
 • σφραγιστικά, ταινίες στεγανοποίησης και φύλλα φλαντζών.
 • τσιμέντα, στόκοι, αφρός συναρμολόγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα, κατάλληλο για γκαράζ:

 • τάση τροφοδοσίας: 220 (230) V, 50 Hz;
 • κατανάλωση ενέργειας: 20 - 50 W;
 • κατανάλωση αέρα: 150 - 300 m3 / h.
 • πίεση: 50-100 Ρα.
 • διάμετρος του καναλιού: 120 - 150 mm.

Οι αγωγοί που βρίσκονται επί του παρόντος στην πώληση είναι μέταλλο και πλαστικό. Το μέταλλο χωρίζεται σε γαλβανισμένο χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα με περιτύλιγμα. Το πλαστικό είναι λείο και κυματοειδές. Στη μορφή, οι αγωγοί του αέρα χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Για τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών μορφών, υπάρχουν υποδοχές προσαρμογέα.

Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποιώντας κυματοειδείς αγωγούς αέρα, πρέπει να θυμόμαστε ότι στροβιλίζουν πολύ τον αέρα και αναστέλλουν τη ροή. Μπορούν να εφαρμοστούν σε σύντομες ενότητες και για συνδέσεις. Θα πρέπει να προτιμάτε τους αεραγωγούς όσο το δυνατόν πιο ομαλά μέσα. Τα παρακάτω

Η χρήση άλλων υλικών είναι προφανής. Μαζί με το πρότυπο αεραγωγών Μπορείτε να αγοράσετε όλους τους σφιγκτήρες, τις συνδέσεις και τις μεταβάσεις. Το τσιμέντο μπορεί να απαιτηθεί για να ενσωματώσει τις βάσεις των ανεμιστήρων και τις μεταβάσεις τοίχων, καθώς και το στεγανωτικό και τον αφρό στερεώσεως για τη στεγανοποίηση των αρμών σε ξεχωριστές θέσεις.

Οργάνωση εξαναγκασμένων καυσαερίων εξαερισμού Το γκαράζ έχει ένα τέτοιο προφανές όφελος που δεν μπορεί να χάσει. Λειτουργεί σε κάθε καιρό, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας, στην οποία δεν υπάρχει άλλη εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει. Εκτός από την εξοικονόμηση αυτοκινήτου και άλλου εξοπλισμού, οι ιδιοκτήτες αυτών των συνεργείων θα εξοικονομήσουν ακόμη πιο πολύτιμο πράγμα - την υγεία.

Λοιπόν, και εκτός αυτού, η αυτο-φτιαγμένη κουκούλα για το γκαράζ είναι αρκετά προσιτό πράγμα για κανέναν, ακόμα και για τον εαυτό σας μέτριο προϋπολογισμό.

Χρήσιμο βίντεο

Παρακολουθήστε ένα βίντεο σχετικά με την κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ με τα χέρια τους:

Το σύστημα εξαερισμού του βαφείου

Η σωστή οργάνωση του εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Στον εσωτερικό αέρα τέτοιων εργαστηρίων ζωγραφικής, περιέχεται μεγάλος αριθμός τοξικών ατμών διαλυτών και αραιωτικών, καθώς και σκόνη χρώματος (λείανση και άλλη μηχανική επεξεργασία επιφανειών πριν από τη βαφή). Η συγκέντρωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο έκρηξης ή πυρκαγιάς στο χώρο εργασίας και επίσης να προκαλέσει βλάβη στην υγεία ή να δημιουργήσει δυσάρεστες συνθήκες για τους εργαζόμενους στην παραγωγή.

Απομάκρυνση αυτών των βλαβερών ουσιών από τις μάζες του αέρα και είναι ο κύριος στόχος για τον σχεδιασμό του εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, χρησιμοποιείται ένα σύστημα μεγάλου δυναμικού παροχής και εξάτμισης, δεδομένου ότι η ανταλλαγή αέρα για το βαμπού πρέπει να υπερβαίνει την ανταλλαγή αέρα σε άλλους τομείς παραγωγής για να εξασφαλιστεί η σωστή ασφάλεια.

Μια φωτογραφία από τον Andrew με το κατάστημα βαφής (θάλαμος ψεκασμού, τοπική αναρρόφηση και όλα τα υπόλοιπα σε μια εικόνα σε γενική μορφή)

Αλληλεπίδραση εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής και στη μέθοδο ζωγραφικής

Ωστόσο, κατά την οργάνωση του εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο τρόπος βαφής των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εργοστάσιο.

Βυθίζοντας στο λουτρό: Ρυθμός εξαερισμού (ο αριθμός των φορών αλλαγή αέρα) θα είναι μικρός (5-6 ανταλλαγές ανά ώρα), δεδομένου ότι η συγκέντρωση των καρκινογόνων ουσιών στο βαφείο μάζες αέρα θα είναι μικρή.

Βαφή με ψεκαστήρα: τότε η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα κυμαίνεται από 20 έως 200 φορές ή περισσότερο λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ουσίες στον αέρα.

Συχνά, το σύστημα βαφής είναι αυτοματοποιημένο ώστε να εγγυάται όχι μόνο την πλήρη ασφάλεια των πυρκαγιών και των εκρήξεων, αλλά και την ασφάλεια ζωής των εργαζομένων στην παραγωγή.

Σχήμα 2 - Παράδειγμα της οργάνωσης του εξαερισμού στο εργαστήριο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με αυτόματο σύστημα βαφής

Αλληλεπίδραση του εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής και των τύπων ατμών

Η θέση του αερισμού των καταστημάτων ζωγραφικής, δηλαδή η τοποθέτηση αεραγωγών για εισροή και εξαγωγή, εξαρτάται άμεσα από τους τύπους τοξικών αναθυμιάσεων που εκπέμπουν έγχρωμα προϊόντα. Όλα τα ζεύγη έχουν διαφορετική πυκνότητα, η οποία μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την πυκνότητα του αέρα.

Πυκνότητα ατμών πάνω από τον αέρα: σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας τροφοδοτείται μέσω αγωγών που βρίσκονται στην κορυφή και διοχετεύονται μέσω ειδικών διανομέων αέρα, οι οποίοι τοποθετούνται από τον πυθμένα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ζεύγη είναι καρφωμένα στο έδαφος.

Πυκνότητα ατμών κάτω από τον αέρα: Σε αυτή την περίπτωση, οι αγωγοί του αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται από τον πυθμένα και οι εξατμίσεις αέρα τοποθετούνται από πάνω. Έτσι ο εξαερισμός βοηθά στην ανύψωση των ατμών μέχρι την κουκούλα. Τα ανοίγματα για την αφαίρεση αέρα βρίσκονται σε χώρους όπου δεν υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουν και να βγουν σπίθες.

Εισάγετε δύο εικόνες - που αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους τρόπους παροχής και αφαίρεσης του αέρα.

Μικτός αερισμός στο εργαστήριο βαφής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο του συστήματος εξαερισμού σε βαφείο αποτελείται από ένα γενικό εξαερισμό αραίωσης και τοπικές εξατμίσεις (τοπική εξάτμιση). Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο με απόλυτο τρόπο και διανέμεται σε ολόκληρη την περιοχή του εργαστηρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού παράγεται έτσι ώστε ο όγκος του αέρα που τροφοδοτείται ήταν περισσότερο από τον όγκο του αέρα απομακρύνονται από τον θάλαμο (φρέσκο ​​αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 80% των κουκούλες αέρα εξαγωγής).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ο αέρας εξαγωγής πρέπει να εκπέμπεται 2 μέτρα πάνω από την οροφή.

Κατά τον σχεδιασμό και ως επακόλουθο της λειτουργίας ενός συστήματος γενικής ανταλλαγής ανεφοδιασμού και εξαερισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικά δίκτυα αεραγωγών και διαφορετικών ατράκτων. Δεν επιτρέπεται η διοχέτευση αεραγωγών εξαερισμού κάτω από το δάπεδο. Επιπλέον, το σύστημα εξαερισμού της βαφής είναι εξοπλισμένο με ειδικές βαλβίδες αντεπιστροφής που βρίσκονται στους αεραγωγούς.

Τα επίπεδα σχεδίασης και εισροής θα πρέπει να τοποθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμφανίζονται νεκρές ζώνες και ζώνες στροβίλων όταν ζωγραφίζονται σε αεραγωγούς. Και για να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιων ζωνών επιτρέπει μια κατάλληλη διακλάδωση του δικτύου των αεραγωγών.

Εικόνα 1 - Παράδειγμα της οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού στο εργαστήριο που σχεδιάστηκε για τη βαφή αυτοκινήτων

Στο τέλος κάθε διαδικασίας, είναι απαραίτητο να γίνει "καθαρισμός" του θαλάμου βαφής. Για να φιλτράρετε τον αέρα από τα σωματίδια βαφής στους αγωγούς εξαγωγής, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ψεκαστήρες (υδροηλεκτρικά φίλτρα). Είναι επίσης απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τις γρίλιες, τους αεραγωγούς κλπ.

Τοπικός αερισμός του εργαστηρίου βαφής

Όταν σχεδιάζετε τοπικούς μηχανικούς αερισμού προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι η ανταλλαγή αέρα γίνεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Για το σκοπό αυτό, οι αέριες μάζες από το κατάστημα εκτρέπονται στις ακόλουθες αναλογίες (από τον όγκο του αέρα) σύμφωνα με την τοποθέτηση του καταστήματος:

 • 2/3 - από την πάνω ζώνη
 • 1/3 - από την κάτω ζώνη

Ανάλογα με τον βαθμό εξάτμισης των διαλυτών και των αραιωτικών, ο λόγος μπορεί να ποικίλει.

Ορισμένοι τύποι εξοπλισμού πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τοπική κουκούλα, όπως:

 • Μονάδες ψεκασμού με ψεκασμό.
 • Εγκαταστάσεις απολίπανσης.
 • Κάμερες χρωματισμού.
 • Ξηραντήρια
 • Βυρσοδεψία
 • Πίνακες Ζωγραφικής

Εδώ χρειαζόμαστε μια φωτογραφία από τον Αντρέι στο πρόγραμμα του "Τοπική εξάτμιση για το ζωγραφείο"

Εάν είναι απαραίτητο, η παροχή καθαρού αέρα πραγματοποιείται απευθείας στο θάλαμο βαφής, συνιστάται να το τροφοδοτείτε σε μια ψευδοροφή που είναι εξοπλισμένη με κασέτες φίλτρων.

Απαγορεύεται αυστηρά να συνδέουμε τοπικό σύστημα αναρροφά αέρα από τους θαλάμους βαφής με άλλο εξοπλισμό για να παρέχει ένα ενιαίο σύστημα αγωγών, δεδομένου ότι είναι δυνατόν καταβύθιση ή συμπύκνωση της έκρηξης - και εύφλεκτες ουσίες σε αγωγούς ή εξοπλισμό. Περαιτέρω, οι ενώσεις αυτών των ουσιών μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα ή παράγεται περισσότερο επικίνδυνων και επιβλαβών ουσιών. Η δυνατότητα συνδυασμού της τοπικής αναρρόφησης εύφλεκτων ή επιβλαβών ουσιών στα γενικά συστήματα πρέπει να αναφέρεται στο σχεδιαστικό έργο.

Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού στο εργαστήριο βαφής, συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων σκόνης και η προστασία τους από σπινθήρες, όπως το στόκο χύτευσης, η σκόνη, το χρώμα μπορεί να κολλήσει στις λεπίδες του πτερωτή ανεμιστήρα.

Για τους υπαλλήλους των βαγονιών διενεργούνται αεριωθούμενα, που συνίστανται στην τοπική παροχή ρεύματος αέρα σε περιορισμένο χώρο εργασίας ή απευθείας στον υπάλληλο της επιχείρησης.

Επίσης, για να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας των εργαζομένων στα βαφεία, τους δίνεται ένα ειδικό προστατευτικό. ρούχα και αναπνευστήρες με μπαλόνια.

Απαιτήσεις και παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για τον αερισμό του εργαστηρίου βαφής

σύστημα εξαερισμού βαφείο σχεδιαστεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς (SNIP 41-01-2003) και τις απαιτήσεις (GOST 12.1.005-76). αερισμός Οργάνωση επιχειρήσεις της βιομηχανίας μασκαρίσματος, εκτός από την εξασφάλιση της συμμόρφωσης των εσωτερικών θερμοκρασιών επιθυμητές θερμοκρασίες, πρέπει να εξασφαλίζει ότι το επίπεδο υγρασίας, το περιεχόμενο των επιβλαβών αερίων και ατμών, καθώς και η συγκέντρωση της σκόνης σε ένα εργαστήριο και στους χώρους εργασίας θα διατηρηθεί στις επιτρεπόμενες περιοχές. Επιπλέον, όχι μόνο η συγκεκριμένη εξειδίκευση των επιχειρήσεων και των μεταχειρισμένων μονάδες, αλλά και τα χαρακτηριστικά των κτιρίων, που βρίσκονται τα δεδομένα της παραγωγής, τη δημιουργία ειδικών κανόνων για το σχεδιασμό των συστημάτων αερισμού σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατά τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού του βαμβακιού, πρέπει να υπολογίζονται ορισμένα χαρακτηριστικά. Για αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Η περιοχή του χώρου εργασίας.
 • Όγκος του εργαστηρίου.
 • Αριθμός και τύπος επικίνδυνων ουσιών που απελευθερώνονται κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού.
 • Υγρασία;
 • Θερμοκρασία.
 • Αριθμός εργαζομένων που εκτελούν χρωματισμό.

Για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα στα βαφεία λαμβάνεται υπόψη ποσότητα αέρα:

 • απομακρύνονται με τοπική αναρρόφηση.
 • αποσυρθεί από το κάτω μέρος του καταστήματος.
 • αποσύρθηκε από την κορυφή του καταστήματος.

Ελέγχεται η ανταλλαγή αέρα για να αντισταθμιστεί η υπερβολική θερμότητα. Εάν είναι απαραίτητο, αυξάνεται με μηχανικό σχέδιο από το πάνω μέρος του καταστήματος σε θερμικές πηγές.

Ποσότητα καθαρού αέρα υπολογίζεται για την επιστροφή του όγκου αέρα (συνολικά):

 • που δεν φθάνει στους θαλάμους και τις εγκαταστάσεις ξήρανσης και προπαρασκευής,
 • απομακρύνεται από τις γρίλιες δαπέδου.
 • από την ανώτερη ζώνη του καταστήματος.

Εν κατακλείδι, πρέπει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού των βαφών, καθώς και του συστήματος κλιματισμού, είναι ένα δύσκολο έργο. Ως εκ τούτου, στην αρχή του σχεδιασμού του ίδιου του εργαστηρίου, είναι απαραίτητο να ζητηθεί η συμβουλή του σχετικού εμπειρογνώμονα στον κλάδο. Εξάλλου, ο βαθμός αλφαβητισμού στην οργάνωση και τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα επηρεάζει όχι μόνο τη διάρκεια ζωής και την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού αλλά και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή του μηχανικού αερισμού για το κατάστημα βαφής

KrasymAvto.ru

Υπολογισμός και διάταξη εξαερισμού στον θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια τους

Χρώμα θαλάμου - ένα ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο, σχεδιασμένο για τη βαφή μεταλλικών προϊόντων, αυτοκινήτων. Ζωγραφική - μια περίπλοκη διαδικασία, και για την απόκτηση ποιοτικών προϊόντων καλύπτουν κουτί σχεδιασμένο σύμφωνα με τις σχετικές παραμέτρους. Ένας από τους κύριους δείκτες που εξασφαλίζουν την κανονική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος είναι ο αερισμός στο θάλαμο βαφής.

Το κύριο πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός θαλάμους βαφής μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων για το ανθρώπινο σώμα και το περιβάλλον των ατμών διαλύτη και ομίχλη βαφής. Επομένως, η οργάνωση του κατάλληλου αερισμού του χώρου εργασίας του δωματίου είναι το πιο σημαντικό καθήκον, το οποίο απαιτεί ακριβείς υπολογισμούς. Αερισμού πρέπει να είναι obshcheobmennoj προσφοράς και εξάτμισης, και στο κάτω μέρος του θαλάμου, δηλ. E. Στο πάτωμα, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του απορροφητήρα με τα στοιχεία φίλτρου.

Συχνά, η κάτω κουκούλα είναι ένα εσοχικό δάπεδο με βάση πλέγματος σε απόσταση 10-15 εκατοστών πάνω από το δάπεδο. Μεταξύ του δαπέδου και της σχάρας σε αυτή τη δομή υπάρχουν εξαερισμένα ακροφύσια εξαγωγής με φίλτρα.

Η αρχή του θαλάμου ζωγραφικής

Κίνηση ροής αέρα στον θάλαμο

Από την άποψη του αερισμού, ο θάλαμος βαφής είναι ένα πολύπλοκο σύστημα. Για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής στα προϊόντα, η απουσία διαζυγίου και η πρόληψη άλλων ελαττωμάτων στη βαφή, πρέπει να δημιουργηθούν σωστά σχεδιασμένες ροές αέρα στο κουτί. Επομένως, ο εξαερισμός και η διήθηση της εκτίναξης του χρώματος είναι σημαντικά στοιχεία για κάθε θάλαμο ψεκασμού.

Η χρήση τους εξασφαλίζει τον καθαρισμό του αέρα και του αέρα που αντλούνται από το εξωτερικό του χώρου εργασίας, καθώς και την εναπόθεση και την εκροή της νέφωσης βαφής. Η αρχή της λειτουργίας του θαλάμου ψεκασμού στη λειτουργία χρώσης είναι η ταυτόχρονη εκτέλεση ορισμένων ενεργειών:

 • Παροχή αέρα στον χώρο εργασίας σε θερμοκρασία μέχρι 30 μοίρες.
 • Συλλογή αέριου αέρα από την περιοχή εργασίας και καθαρό αέρα από το δρόμο.
 • Εκπομπή αναλωμένου και καθαρού αέρα από το θάλαμο.

εξωτερικός αέρας καθαρίζεται από πέρασμα της σκόνης μέσω του φίλτρου σκόνης και αναρροφάται από τον εξερχόμενο αέρα θάλαμο καθαρίζεται πριν από την απόρριψή προς τα έξω από τα σωματίδια βαφής και των ατμών του διαλύτη, τα φίλτρα kraskozaderzhivayuschie χρησιμοποιούνται για αυτά. Όταν αυτός ο αριθμός του αέρα στο κουτί μπογιά, δηλ. Ε Αναλογία εξάτμισης ή παροχής αέρα για μία ώρα με τον εσωτερικό όγκο του χώρου εργασίας, μπορεί να φτάσει μέχρι 130-200 φορές ανά ώρα.

Αποδεικνύεται ότι ο αέρας στον χώρο εργασίας μπορεί να κυκλοφορήσει, να εκτοξευθεί ή να τροφοδοτηθεί ευθεία.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο θάλαμο μπογιάς μπορεί να είναι μονοκινητήριο, με διπλό κινητήρα και εισαγωγής-εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν δωμάτια με ροή αέρα, με αυξημένη πίεση και με αραίωση.

Μέθοδοι διαρρύθμισης του εξαερισμού στο θάλαμο βαφής

Ο αέρας μονού θαλάμου μπαίνει στο δωμάτιο από πάνω, ο χώρος εργασίας είναι υπό πίεση και η ομίχλη βαφής χαμηλώνει προς τα κάτω και εκκενώνεται προς τα έξω μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου για αυτήν την ανοίγματος στο δάπεδο. Στους θαλάμους με δύο κινητήρες, παρέχεται επίσης αέρας από πάνω. Επιπλέον, εγκατέστησαν ένα χαμηλότερο μοτέρ, απορροφώντας αέρα από το χώρο εργασίας στο δρόμο.

Σε τέτοια κουτιά, ο εξαερισμός είναι αποτελεσματικότερος, αλλά από οικονομικής απόψεως δεν είναι πάντοτε σκόπιμη η χρήση θαλάμου με διπλό κινητήρα. Για παράδειγμα, με μικρές ποσότητες εργασιών βαφής, μικρές ροές μηχανών, είναι συχνά πιο συμφέρουσα η εγκατάσταση θαλάμου μονού κινητήρα. Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής του θαλάμου βαφής λειτουργεί σε τρεις βασικές λειτουργίες:

 1. Ο τρόπος ενεργού κυκλοφορίας αέρα με συνεχή διήθηση, το καθαρίζετε από σκόνη πριν ξεκινήσετε την εργασία
 2. εκτός λειτουργία εισαγωγής αέρα με επακόλουθη διήθηση, θέρμανση στους 30 βαθμούς τροφοδοτείται στον χώρο εργασίας και τον έξω τερματικό χωρίς φιλτράρισμα μέσα από τα ανοίγματα στο πάτωμα (t. ε. τη λειτουργία, διατηρώντας σταθερή θερμοκρασία στον θάλαμο κατά τη λειτουργία)
 3. Ο τρόπος έγχυσης του φιλτραρισμένου και θερμαινόμενου σε 60 μοίρες αέρα από τον θάλαμο (δηλαδή, ξήρανση των προϊόντων μετά την χρώση)

Εξαερισμός υπολογίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η περιοχή εργασίας δεν φαίνεται «νεκρές ζώνες» στις οποίες δεν παρείχε επαρκή κυκλοφορία του αέρα και μετά τον ψεκασμό του χρώματος λεπτή σκόνη του δεν αποβάλλεται προς τα έξω και κρέμεται στον αέρα.

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι θάλαμοι με αυξημένη πίεση, στους οποίους λειτουργούν δύο ανεμιστήρες - αναγκάζοντας και πιπιλίζοντας. Ταυτόχρονα, η χωρητικότητα του εγχυτήρα είναι μεγαλύτερη και ο υπερβολικός αέρας που δημιουργείται από τη διαφορά στην απόδοση των ανεμιστήρων δημιουργεί αυξημένη πίεση στο θάλαμο. Η εξωτερική σκόνη στον χώρο εργασίας δεν μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αντικαθίσταται από αέρα.

Σε θαλάμους με ροή αέρα που διέρχεται, εγκαθίστανται δύο ανεμιστήρες με την ίδια χωρητικότητα, με αποτέλεσμα η εξωτερική πίεση να είναι ίση με την εσωτερική πίεση στο χώρο εργασίας. Σε αντίθεση με το κιβώτιο με αυξημένη πίεση, ένας τέτοιος θάλαμος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτός για να αποτραπεί η είσοδος της σκόνης στο εσωτερικό. Και σε δωμάτια με κενό υπάρχουν δύο ανεμιστήρες με διαφορετικές χωρητικότητες: ο εξαερισμός από την κάμερα ο ανεμιστήρας έχει εξαιρετική απόδοση.

Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού

Για σωστή λειτουργία και ασφαλή λειτουργία, είναι σημαντικό να γίνει ο σωστός υπολογισμός του εξαερισμού μέσα στις εγκαταστάσεις όπου γίνεται η βαφή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων συσσώρευσης σκόνης βαφής και δηλητηριωδών ατμών στο δωμάτιο, στην ασφάλεια του χειριστή της κάμερας, αλλά και στην παροχή υψηλής ποιότητας βαφής του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο σωστός υπολογισμός του εξαερισμού είναι επίσης απαραίτητος όσον αφορά την πρόληψη της εμφάνισης πυρκαγιάς και ακόμη και έκρηξης.

Ο υπολογισμός περιπλέκεται από το γεγονός ότι η ροή αέρα για τα προϊόντα βαφής εξαρτάται από το μέγεθός τους. Για παράδειγμα, για τη βαφή μικρών προϊόντων πολλαπλότητα αέρα πρέπει να είναι περίπου 5 φορές ανά ώρα, και για τη ζωγραφική αυτοκίνητο χρειάζεται ήδη ένα μεγάλο αριθμό αέρα - έως 100 ή περισσότερες φορές την ώρα, αλλά όχι λιγότερο από 40. Αποδεικνύεται ότι για τα μεγάλα ζωγραφική θάλαμοι των μικρών προϊόντων που δεν λεκιάζει είναι οικονομικά συμφέρουσα.

Την ίδια στιγμή ένας μεγάλος αριθμός αέρα απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας ενός ζωγράφου, καθώς αυτό καθορίζει τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, και μολυσματικούς παράγοντες στο χώρο εργασίας δεν συσσωρεύεται. Επομένως, στα σύγχρονα κύτταρα, οι διαδικασίες εργασίας συχνά αυτοματοποιούνται και αποκλείεται η βλάβη στην υγεία των χειριστών.

εξαερισμού Σχήμα κάθε θάλαμο ψεκασμού του τύπου είναι πρακτικά ταυτόσημα βρίσκεται στις βασικές λειτουργίες του αερισμού στο χειρουργείο - την παροχή αέρα μέσα στο θάλαμο, αφήστε το προς τα έξω και ανακύκλωσης. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται πάντοτε με τη χρήση δύο ανεμιστήρων ορισμένης ισχύος. Ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού συνίσταται στη σωστή επιλογή των παραμέτρων των ανεμιστήρων σύμφωνα με την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα στον χώρο.

Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα και των επιδόσεων των ανεμιστήρων

Κατά μέσο όρο, ο τυπικός θάλαμος ψεκασμού χαρακτηρίζεται από ικανότητα ανταλλαγής αέρα περίπου 20.000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή η απόδοση εγγυάται συγχρόνως την εκπλήρωση δύο πιο σημαντικών προϋποθέσεων:

 1. Υψηλής ποιότητας προϊόντα ζωγραφικής
 2. Ασφαλείς συνθήκες για ανθρώπινη εργασία

Για κάθε συγκεκριμένο χώρο εργασίας, η ονομαστική ροή αέρα μπορεί να υπολογιστεί ξεχωριστά. Θα πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος του χώρου και τη μέση τιμή της συνιστώμενης ρυθμό αερισμού (τουλάχιστον 40 φορές ανά ώρα). Με πολλαπλασιασμό αυτών των δύο παραμέτρων, μπορείτε να λάβετε την τιμή της ονομαστικής ροής αέρα για την κάμερα.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ένας ανεμιστήρας για την τοποθέτηση ενός χρώματος δεν χρειάζεται κανένας, αλλά δύο είδη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Για καθένα από αυτά πρέπει να γνωρίζετε την απόδοση και την πίεση. Η πτώση πίεσης του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας υπολογίζεται σύμφωνα με την περιοχή του φίλτρου οροφής και η πίεση εξάτμισης του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι σύμφωνη με την περιοχή φίλτρου δαπέδου.

Η απόδοση των ανεμιστήρων που απαιτείται για την κανονική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος θα πρέπει να επιλέγεται από τα γραφήματα της εξάρτησης από την πίεση στην ικανότητα ανταλλαγής αέρα στον χώρο εργασίας του θαλάμου. Συνήθως τέτοια γραφικά παρέχονται από κατασκευαστές ανεμιστήρων.

Το πάτωμα του θαλάμου ψεκασμού είναι ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Το πάτωμα του χώρου βαφής είναι επίσης ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού του. Για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής στο πάτωμα, δημιουργήστε τάφους, οι οποίες στη συνέχεια κλείνουν με μεταλλικές γρίλιες.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής και τα φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα στην τάφρο. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε έναν ανελκυστήρα δαπέδου 15-20 εκατοστών αντί για τάφους. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο κυματοειδές-κοίλο δάπεδο από φύλλα χάλυβα. Στο χώρο που δημιουργείται με την ανύψωση του δαπέδου, εγκαθίστανται ένας ανεμιστήρας εξαγωγής και φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα εξαγωγής από ατμούς διαλύτη και μικρά σωματίδια βαφής.

Οι οπές εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να μην σχηματίζονται "νεκρές ζώνες" στο δωμάτιο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να παρέχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα φίλτρα δαπέδου για την έγκαιρη αντικατάστασή τους.

Σύστημα εξαερισμού με δικά του χέρια

Με αυτο-κατασκευή του θαλάμου ζωγραφικής καθορισμό των βασικών στοιχείων του συστήματος εξαερισμού αρχίζει μετά από δύο κλειστούς χώρους σωστή επένδυση στους τοίχους και να εγκατασταθεί φωτιστικά στοιχεία. Οι τοίχοι συνήθως καλύπτονται με πλαστική επένδυση, μεταλλικά φύλλα. Συνιστάται η χρήση λαμπτήρων LED ή λαμπτήρων φθορισμού ως διατάξεων φωτισμού. Το ρεύμα φωτός πρέπει να είναι τουλάχιστον εξακόσιοι lumens. Μετά από αυτό, στον πάτωμα του γκαράζ εγκαθίσταται ένας εξαγνιστής με βάση ανεμιστήρες. Και με τη βοήθεια αρκετών ανεμιστήρων κάτω από την οροφή είναι εγκατεστημένη μια εισαγωγή αέρα με ένα πιστόλι θερμότητας.

Ο αέρας με τη βοήθεια αεραγωγών διαζευγνύεται από το πυροβόλο όπλο κατά μήκος της περιμέτρου του χώρου εργασίας στο κέντρο. Το πιστόλι θερμότητας είναι ανεμιστήρας που οδηγεί τον αέρα μέσω θερμαινόμενων σπειρών. Αν το πιστόλι θερμότητας παράγεται ανεξάρτητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σύρμα νοχαιμίου αντί για σπείρα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πυροβόλο όπλο με άλλο τρόπο. Συνίσταται στην εκτέλεση των κυματισμών από τους ανεμιστήρες.

Υπάρχουν έξι ή οκτώ τόνοι για εγκατάσταση. Πρόκειται για ηλεκτρικές θερμάστρες κατασκευασμένες με τη μορφή μεταλλικών σωλήνων, οι οποίες είναι γεμάτες με ένα ηλεκτρικό μονωτικό θερμότητας. Στο κέντρο του σωλήνα εισάγεται ένα αγώγιμο σπείρωμα με τη μορφή σύρματος αλουμινίου. Αυτό το νήμα έχει κάποια ηλεκτρική αντίσταση και είναι απαραίτητο να μεταφερθεί η απαιτούμενη ειδική ισχύς στην επιφάνεια των δέκα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια θερμότητας αντί για μια γεννήτρια, η οποία λειτουργεί σε ηλιακό πετρέλαιο.

Ωστόσο, θεωρούνται ασφαλέστερα, οπότε είναι προτιμότερο να τα εγκαταστήσετε. Έτσι, πραγματοποιείται επαρκής ανταλλαγή αέρα στο κιβώτιο βαφής που γίνεται ανεξάρτητα.

Ασφάλεια του συστήματος εξαερισμού


Ο ακριβής υπολογισμός και η ανάπτυξη αποτελεσματικής εγκατάστασης στοιχείων εξαερισμού είναι απαραίτητες όχι μόνο για την επίτευξη άριστης ποιότητας βαφής αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων αλλά και για την ασφαλή λειτουργία των χειριστών κάμερας. Η ασφάλεια του συστήματος εξαερισμού του κουτιού μπογιάς μπορεί να παρασχεθεί με τρεις τρόπους:

 1. Εγκατάσταση βαλβίδων αντίστροφης έκρηξης σε αγωγούς.
 2. Λογιστική του είδους των προσμείξεων που απελευθερώνονται κατά τη λειτουργία.
 3. Εγκατάσταση πρόσθετων τοπικών συσκευών εξάτμισης σε ορισμένα σημεία.

Έτσι, αν, ως αποτέλεσμα των χορηγούμενων ζεύγους προσμείξεων που είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, ο εξαερισμός είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε το ένα τρίτο του αέρα εκκενώνεται από τον κατώτερο θάλαμο, το υπόλοιπο του αέρα - από την κορυφή. Αντίστροφη σειρά του εξαερισμού που απαιτούνται στην περίπτωση όπου το ζεύγος των ακαθαρσίας είναι βαρύτερο από τον αέρα και κατά συνέπεια, μεγαλύτερος αριθμός τους κατακάθεται στο κάτω μέρος.

Έκρηξη-απόδειξη τοπική καυσαερίων μπορεί να απαιτούνται σε χώρους όπου η εγκατάσταση βαφή τζετ, πίνακες ζωγραφικής και περίπτερα, λουτρά ζωγραφική. Υπολογισμός του συστήματος αερισμού του θαλάμου ζωγραφικής - μια υπεύθυνη και δύσκολο έργο των αρμόδιων απόδοση που εξαρτάται από την καλή λειτουργία του ίδιου του συστήματος, καθώς και την προστασία της υγείας του ανθρώπου.