Ποικιλίες ανεμιστήρων σαλιγκαριών

Ανεμιστήρες σαλιγκάρι όνομά του ήταν σχετικά με το σχήμα του σώματος, το οποίο μοιάζει με το κέλυφος του μαλάκιο. Σήμερα, αυτό το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία και στις κατασκευές κατοικιών στα συστήματα εξαερισμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα διάφορα μοντέλα σαλιγκαριών για αερισμό. Αλλά όλες οι εργασίες στην ίδια αρχή - η φυγόκεντρος δύναμη που παράγεται από την περιστροφή των πτερυγίων στροφείου, συλλαμβάνει αέρα μέσα από σαλιγκάρι εισόδου και το ωθεί μέσω της γραμμικής θυρίδας εξόδου που βρίσκεται σε 90 ° σε ένα διαφορετικό επίπεδο στην είσοδο.

Γενικά δεδομένα σχετικά με τους φυγοκεντρικούς (ακτινικούς) ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες του κοχλία έχουν διπλή ονομασία (σήμανση): BP και VC, δηλαδή, ακτινική και φυγοκεντρική. Ο πρώτος λέει ότι οι λεπίδες του οργάνου εργασίας του εξοπλισμού είναι τοποθετημένες ακτινικά σε σχέση με τον ρότορα τους. Ο δεύτερος είναι ο προσδιορισμός της φυσικής αρχής της συσκευής, δηλαδή η διαδικασία πρόσληψης και μετατόπισης των αέριων μαζών οφείλεται σε φυγοκεντρική δύναμη.

Είναι οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες στα συστήματα εξαερισμού που έχουν αποδειχθεί στην θετική πλευρά λόγω της υψηλής απόδοσης αφαίρεσης αέρα.

Αρχή λειτουργίας


Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι οπαδοί αυτής της τροποποίησης εργάζονται με βάση τη φυγοκεντρική δύναμη.

 1. Οι λεπίδες που είναι προσαρτημένες στον δρομέα της συσκευής περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας στροφές μέσα στο περίβλημα.
 2. Η πίεση στην είσοδο πέφτει, η οποία γίνεται ο λόγος για την απορρόφηση κοντά στον εντοπισμένο αέρα, ο οποίος βγαίνει προς τα μέσα.
 3. Κάτω από τη δράση των λεπίδων, ρίχνεται στην περιφέρεια του χώρου όπου δημιουργείται υψηλή πίεση.
 4. Κάτω από τη δράση του, το ρεύμα αέρα εισέρχεται στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.

Έτσι λειτουργούν όλα τα φυγοκεντρικά μοντέλα, τα οποία εγκαθίστανται όχι μόνο σε συστήματα εξαερισμού αλλά και στην αφαίρεση καπνού. Τα τελευταία πρέπει να ειπωθούν ότι είναι κατασκευασμένα από θήκη από κράμα αλουμινίου ή χάλυβα, καλυμμένη με ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά, και είναι εφοδιασμένα με ηλεκτροκινητήρα με προστασία από εκρήξεις.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδίου είναι το σαλιγκάρι. Είναι απαραίτητο να ορίσετε το σχήμα των λεπίδων. Σε οπαδούς αυτού του σήματος ισχύουν τρεις από τις ποικιλίες τους:

 • με ευθεία κλίση,
 • με μια προς τα πίσω κλίση,
 • με τη μορφή μιας πτέρυγας.

Η πρώτη θέση είναι μικροί ανεμιστήρες με υψηλή ισχύ και απόδοση. Δηλαδή, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες υπό τις οποίες άλλα μοντέλα απαιτούν την παρουσία ενός μεγάλου περιβόλου. Ταυτόχρονα, λειτουργούν με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η δεύτερη θέση είναι μια οικονομική επιλογή, η οποία καταναλώνει 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από άλλες θέσεις. Οι ανεμιστήρες αυτοί ανέχονται εύκολα τα φορτία.


Όσον αφορά τις επιδόσεις που σχετίζονται με τον ηλεκτροκινητήρα, υπάρχουν και τρεις θέσεις:

 • Ο ρότορας στερεώνεται απευθείας στον άξονα του κινητήρα μέσω του συνδέσμου και των εδράνων.
 • μέσω ενός ιμάντα με τροχαλίες?
 • η φτερωτή τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα.

Και ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι τα σημεία όπου ο ανεμιστήρας συνδέεται με τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού. Ο κλάδος εισόδου έχει σχήμα ορθογώνιας οπής, κυκλική έξοδο.

Οι τύποι των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων των σαλιγκαριών είναι τρεις θέσεις, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε χωρητικότητα. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα και ανάλογα τον ρότορα καθώς και από τον αριθμό των λεπίδων στο σχεδιασμό της συσκευής. Εδώ είναι τρεις τύποι:

 1. Ανεμιστήρες σαλιγκαριού χαμηλής πίεσης, η παράμετρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 100 kg / cm². Συχνά χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού πολυκατοικιών. Τοποθετήστε τα σαλιγκάρια στις στέγες.
 2. Μοντέλα μέσης πίεσης - 100-300 kg / cm². Εγκατασταθεί σε συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
 3. Ο τύπος της υψηλής πίεσης είναι 300-1200 kg / cm². Αυτό το ισχυρό εγκατάστασης ανεμιστήρα που γενικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα εξαερισμού βαφεία, σε κλάδους όπου πνευματικό εγκατασταθεί σε αποθήκες με καύσιμα, λιπαντικά και άλλα κτίρια.

Υπάρχει μια άλλη διαίρεση των ανεμιστήρων σαλιγκαριών - ανάλογα με το σκοπό τους. Πρόκειται κυρίως για ένα μέσο γενικού σκοπού. Τρεις ακόμη θέσεις: ανθεκτικές στην έκρηξη, ανθεκτικές στη θερμότητα και ανθεκτικές στη διάβρωση.

Περιορισμοί στη χρήση

Οι κατασκευαστές και οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση σαλιγκαριών στα συστήματα εξαερισμού που δεν χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αέρα:

 • με κολλώδη εναιωρήματα με συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 mg / m³.
 • με ινώδη υλικά στον αέρα.
 • με εκρηκτικές εγκλείσεις.
 • με διαβρωτικά σωματίδια.
 • και σε αποθήκες όπου αποθηκεύονται εκρηκτικά.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς. Και ένα ακόμα πράγμα, που ρυθμίζει τις συνθήκες λειτουργίας τους, είναι το καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο δεν μπορεί να παραβιαστεί: από -45C έως + 45C.

Δημοφιλή μοντέλα


Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει πρότυπο για τον διαχωρισμό των σαλιγκαριών. Υπάρχουν ορισμένες μάρκες που παράγονται από όλους τους κατασκευαστές. Και χωρίζονται κυρίως για τον προορισμό τους. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας GRP, όπου το γράμμα "P" σημαίνει ότι είναι ένα μοντέλο σκόνης, το οποίο χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης, για να απομακρύνει τον αέρα με υψηλή συγκέντρωση σκόνης. Δηλαδή, πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Φυσικά, αυτή η συσκευή μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον συνηθισμένο αέρα, αλλά είναι πιο ακριβό από το κανονικό BP ή VC, επειδή ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί παχύ μέταλλο για την κατασκευή του σώματος και των λεπίδων, εξ ου και η υψηλότερη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα.

Το ίδιο ισχύει για τους οπαδούς της μάρκας BP BP, δηλαδή για την αφαίρεση καπνού. Είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας με την εγκατάσταση ενός κινητήρα με προστασία από εκρήξεις. Εξ ου και η υψηλή τιμή τους. Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, η BP χωρίζεται στους τύπους που έχουν ήδη αναφερθεί και κάθε ομάδα έχει τα δικά της μοντέλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Η ερώτηση που τίθεται από τον τίτλο αυτού του τμήματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρητορική. Αυτό είναι, κατ 'αρχήν, μπορείτε να κάνετε ένα σαλιγκάρι με τα χέρια σας αν έχετε τις δεξιότητες ενός ταμπελίκι ή ενός οξυγονοκολλητή. Επειδή θα χρειαστεί να συλλέξετε τη συσκευή από λαμαρίνα. Και, ανάλογα με την χωρητικότητα και την απόδοση της συσκευής, το μέταλλο θα έχει διαφορετικά πάχη.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να γίνουν τα πτερύγια των ώμων ανεξάρτητα και να τα προσαρτήσετε ποιοτικά στο ρότορα. Επειδή ο ρότορας θα περιστρέφεται με τεράστια ταχύτητα και εάν η εξισορρόπηση της δομής είναι σπασμένη, ο ανεμιστήρας θα φυσάει στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα λειτουργίας. Ναι, και σωστά επιλέξτε το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ισχύ και την ταχύτητα, καθώς και την κατάλληλη σύνδεση με τον ανεμιστήρα του ανεμιστήρα. Επομένως μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα με τα χέρια σας - είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας.

Ανεμιστήρες - "σαλιγκάρια": τροποποιήσεις, μεγέθη, σκοπός, εκτέλεση

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες (ακτινικοί). Γενικές πληροφορίες

Όλες οι συσκευές, ανεξάρτητα από το σκοπό τους, έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια ροή αέρα (καθαρή ή που περιέχει ακαθαρσίες από άλλα αέρια ή μικρά ομοιογενή σωματίδια) διαφορετικών πιέσεων. Ο εξοπλισμός χωρίζεται σε κλάσεις για τη δημιουργία χαμηλής, μέσης και υψηλής πίεσης.

Τα συσσωματώματα ονομάζονται φυγοκεντρικά (καθώς και ακτινωτά) εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο παράγεται η ροή αέρα περιστρέφοντας μια ακτινική πτερωτή τύπου πτερυγίου (σχήμα τυμπάνου ή κυλίνδρου) εντός του σπειροειδούς θαλάμου. Το προφίλ της λεπίδας μπορεί να είναι ένα ευθύ, καμπύλο, "προφίλ πτέρυγας". Ανάλογα με την ταχύτητα περιστροφής, τον τύπο και τον αριθμό των λεπίδων, η πίεση ροής αέρα μπορεί να κυμαίνεται από 0,1 έως 12 kPa. Η περιστροφή σε μια κατεύθυνση απομακρύνει τα μίγματα αερίων, προς την αντίθετη κατεύθυνση - αντλεί καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η αλλαγή της περιστροφής μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός διακόπτη εναλλαγής, αλλάζοντας τη φάση του ρεύματος σε μέρη στους ακροδέκτες του ηλεκτροκινητήρα.

Ερμάριο εξοπλισμός γενικής χρήσης για να λειτουργούν σε ένα μη διαβρωτικό μείγματα αερίου (αέρα ή καθαρό καπνιστή, η περιεκτικότητα σε σωματίδια μικρότερη από 0,1 g / m3) είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα γαλβανισμένο χάλυβα άνθρακα ή διαφορετικού πάχους. Για πιο επιθετικά μίγματα αερίων (υπάρχουν ενεργά αέρια ή ατμοί οξέων και αλκαλίων) χρησιμοποιούνται ανθεκτικοί στη διάβρωση (ανοξείδωτοι) χάλυβες. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μέχρι 200 ​​βαθμούς Κελσίου. Στην κατασκευή των αντιαναφλεκτικών παραλλαγής για λειτουργία σε επικίνδυνες συνθήκες (μηχανήματα εξόρυξης, μια μεγάλη περιεκτικότητα σε εκρηκτική σκόνη) ισχύει περισσότερο όλκιμο μέταλλα (Cu) και κράματα αλουμινίου. Ο εξοπλισμός για εκρηκτικές συνθήκες χαρακτηρίζεται από αυξημένη μαζικότητα και αποκλείει τη δημιουργία σπινθήρων κατά τη λειτουργία (η κύρια αιτία εκρήξεων σκόνης και αερίου).

Το τύμπανο (πτερωτή) με λεπίδες είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ποιότητες που δεν είναι διαβρωμένες και επαρκώς πλαστική για να αντέξει τα μεγάλα φορτία δονήσεων. Το σχήμα και ο αριθμός των λεπίδων σχεδιάζονται από τον υπολογισμό των αεροδυναμικών φορτίων σε μια ορισμένη ταχύτητα περιστροφής. Ένας μεγάλος αριθμός λεπίδων, ίσιας ή ελαφρώς καμπυλωμένης, που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργούν μια πιο σταθερή ροή αέρα και παράγουν λιγότερο θόρυβο. Όμως, η πίεση της ροής αέρα παραμένει χαμηλότερη από εκείνη του τυμπάνου επί του οποίου εγκαθίστανται οι λεπίδες με ένα αεροδυναμικό "προφίλ πτέρυγας".

Το "σαλιγκάρι" αναφέρεται σε εξοπλισμό με αυξημένη δόνηση, οι αιτίες των οποίων είναι ακριβώς το χαμηλό επίπεδο ισορροπίας της περιστρεφόμενης πτερωτής. Η δόνηση προκαλεί δύο συνέπειες: αυξημένο επίπεδο θορύβου και καταστροφή της βάσης στην οποία είναι εγκατεστημένη η μονάδα. Για να μειώσετε το επίπεδο δόνησης βοηθήστε τα ελατήρια που εισάγονται μεταξύ της βάσης του σώματος και του χώρου εγκατάστασης. Κατά την εγκατάσταση ορισμένων μοντέλων χρησιμοποιούνται ελαστικά μαξιλάρια αντί για ελατήρια.

Οι μονάδες εξαερισμού - "σαλιγκάρι" είναι εξοπλισμένες με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι μπορούν να εξοπλιστούν με προστατευτικά καλύμματα και καλύμματα, με βελτιωμένο χρώμα για εργασία σε επιθετικά περιβάλλοντα αερίου. Βασικά, αυτά είναι ασύγχρονοι κινητήρες με κάποια ταχύτητα περιστροφής. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία από μονοφασικό δίκτυο (220 V) ή τριφασικό (380 V). (Η ισχύς των μονοφασικών ηλεκτρικών κινητήρων δεν υπερβαίνει τα 5 - 6 kW). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να εγκατασταθεί κινητήρας με ελεγχόμενη ταχύτητα περιστροφής και έλεγχο θυρίστορ.

Υπάρχουν τρεις τρόποι σύνδεσης του κινητήρα με τον άξονα του τυμπάνου:

 1. Άμεση σύνδεση. Οι άξονες συνδέονται μέσω ενός κλειστού δακτυλίου. "Κατασκευαστικό σχέδιο αριθ. 1".
 2. Μέσω του μειωτήρα. Ο μειωτήρας μπορεί να έχει πολλές ταχύτητες. "Αριθμός εποικοδομητικού σχεδίου 3".
 3. Ζώνη μετάδοσης ζωνών. Η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να αλλάξει αν αλλάξετε τις τροχαλίες. "Σχέδιο αριθ. 5 κατασκευής".

Το πιο ασφαλή σύνδεση με τον κινητήρα σε περίπτωση αιφνίδιας παρεμβολών ένα λουράκι - τροχαλία (όταν η άτρακτος πτερωτή είναι ξαφνικά και απότομα σταματά να καταστραφεί ζώνες).

Το περίβλημα κατασκευάζεται σε 8 θέσεις της οπής εξόδου σε σχέση με την κάθετη, από 0 έως 315 έως 45 μοίρες. Αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση της μονάδας στον αγωγό. Για να αποφευχθεί η μετάδοση κραδασμών, οι φλάντζες του αεραγωγού και του σώματος της μονάδας συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα κατασκευασμένου από παχύ καουτσούκ καμβά ή συνθετικό ύφασμα.

Ο εξοπλισμός είναι βαμμένος με ισχυρά χρώματα σε σκόνη με αυξημένη αντοχή στην κρούση.

Δημοφιλή μοντέλα VR και VC

1. Ανεμιστήρας BP 80 75 χαμηλής πίεσης

Σχεδιασμένο για συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών και δημόσιων κτιρίων. Συνθήκες εργασίας: μέτριο και υποτροπικό κλίμα, σε μη επιθετικές συνθήκες. Το εύρος θερμοκρασίας είναι κατάλληλο για τη λειτουργία εξοπλισμού γενικής χρήσης (OH) από -40 έως +40. Τα μοντέλα ανθεκτικά στη θερμότητα αντέχουν έως +200. Υλικό: ανθρακούχο χάλυβα. Μέση στάθμη υγρασίας: 30-40%. Οι ανιχνευτές καπνού μπορούν να λειτουργούν για 1,5 ώρες σε θερμοκρασία +600.

Η πτερωτή φέρει 12 καμπύλες λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα μοντέλα ανθεκτικά στη διάβρωση είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προστασία από εκρήξεις - κατασκευασμένη από ανθρακοχάλυβα και ορείχαλκο (για κανονική υγρασία), ανοξείδωτο χάλυβα και ορείχαλκο (για υψηλή υγρασία). Υλικό για τα πιο προστατευμένα μοντέλα: κράματα αλουμινίου.

Ο εξοπλισμός κατασκευάζεται σύμφωνα με τα διαγράμματα σχεδίασης αριθ. 1 και αριθ. 5. Η ισχύς των κινητήρων που παραδίδονται στο κιτ είναι από 0,2 έως 75 kW. Κινητήρες έως 7.5 με ταχύτητα έως 750 έως 3000 σ.α.λ., ισχυρότερη - από 356 έως 1000.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια.

Ο αριθμός μοντέλου αντικατοπτρίζει τη διάμετρο της πτερωτής: από τον αριθμό 2,5 - 0,25 m. έως 20-2 m. (Σύμφωνα με το GOST 10616-90).

Παράμετροι ορισμένων λειτουργιών που εκτελούνται:

1. ВР 80-75 №2,5: κινητήρες (Dv) από 0,12 έως 0,75 kW. 1500 και 3000 rpm. πίεση (Ρ) - από 0,1 έως 0,8 kPa. Η παραγωγικότητα (Pr) είναι από 450 έως 1700 m3 / h. Vibroisolators (V) - καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. ВР 80-75 №4: Дв από 0,18 έως 7,5 kW. 1500 και 3000 rpm. P - από 0,1 έως 2,8 kPa. Pr - από 1400 έως 8800 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. ВР 80-75 №6,3: Дв από 1,1 έως 11 kW. 1000 και 1500 σ.α.λ. P - από 0,35 έως 1,7 kPa. Pr - από 450 έως 1700 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. ВР 80-75 №10: Dv 5,5-22 kW; 750 και 1000 σ.α.λ. Ρ - από 0,38 έως 1,8 kPa. Pr - από 14600 έως 46800 m3-h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) K.C. №1.

5. ВР 80-75 №12,5: Дв από 11 έως 33 kW. 536 και 685 rpm. P - από 0,25 έως 1,4 κα; Pr - από 22000 έως 63000 m3 / h. W - ελαστικό (6 τεμ.). K.S. №5.

6. Αναπνευστήρας VTS 14 46 με μέση πίεση.

Οι επιδόσεις και τα υλικά για την κατασκευή είναι όμοια με την BP εκτός από τον αριθμό των λεπίδων (32 τεμάχια).

Δωμάτια - από 2 έως 8. Κατασκευαστικά σχήματα 1 και 5.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια. Ο αριθμός ωρών εγγύησης είναι 8000.

Παράμετροι και απόδοση:

1. CC 14 46 Νο. 2: Dw από 0,18 έως 2,2 kW. 1330 και 2850rpm. Ρ - από 0,26 έως 1,2 kPa. Pr - από 300 έως 2500 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. EC 14 46 Αριθ. 3,15: Dv από 0,55 έως 2,2 kW. 1330 και 2850 rpm. P - από 0,37 έως 0,8 kPa. Pr - από 1500 έως 5100 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. CC 14 46 № 4: Dv 1,5 έως 7,5 kW. 930 και 1430 rpm. P - από 0,55 έως 1,32 kPa. Pr - από 3500 έως 8400 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. CC 14-46 No.6,3: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 0,89 έως 1,58 kPa. Pr - από 9200 έως 28000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

5. CC 14-46 Νο. 8: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 1,43 έως 2,85 kPa. Pr - από 19000 έως 37000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

Ανεμιστήρας σκόνης "σαλιγκάρι"

Οι ανεμιστήρες σκόνης που έχει σχεδιαστεί για συνθήκες σκληρές εργασίας, σκοπός τους - για να απομακρυνθεί ο αέρας από τον τόπο εργασίας με μια αρκετά μεγάλα σωματίδια (χαλίκι, σκουπίδια, γρέζια, ροκανίδια, πριονίδια). Η πτερωτή φέρει 5 ή 6 λεπίδες από χοντρό ανθρακούχο χάλυβα. Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε αποσπάσματα από εργαλειομηχανές. Δημοφιλή μοντέλα του VCP 7-40. Εκτέλεση από τον K.C. №5.

Δημιουργούν πίεση από 970 έως 4000 Pa, μπορούν να ταξινομηθούν ως "μεσαία και υψηλή πίεση". Οι αριθμοί των πτερωτών είναι 5, 6,3 και 8. Η ισχύς του DW είναι από 5,5 έως 45 kW.

Άλλο

Υπάρχουν συσκευές ειδικής κλάσης - για εμφύσηση σε λέβητες στερεών καυσίμων. Παράγεται στην Πολωνία. Ειδικός εξοπλισμός για συστήματα θέρμανσης (ιδιωτικό).

Το κέλυφος - "σαλιγκάρι" χυτεύεται από κράμα αλουμινίου. Ένα ειδικό πτερύγιο με σύστημα βάρους εξαλείφει την εισροή αέρα στον κλίβανο όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση. Ένας μικρός κινητήρας με αισθητήρα θερμοκρασίας 0,8 kW. Σε μοντέλα πώλησης WPA-117k, WPA-120k, που διαφέρουν στα μεγέθη της βάσης.

Πού θα χρησιμοποιηθεί το εκχύλισμα "σαλιγκάρι";

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων είναι μια ανάγκη που επιτρέπει τη διατήρηση της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου του εργαστηρίου. Για να καθαρίσετε τον αέρα από διάφορες ακαθαρσίες, ροκανίδια μετάλλων και ξύλου, σκόνη και βρωμιά, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα ισχυρά συστήματα εξαερισμού "κοχλία". Ο σχεδιασμός αυτών των εγκαταστάσεων περιλαμβάνει αρκετούς ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος και ως εκ τούτου το "σαλιγκάρι" μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε ρύπανση.

Αρχή λειτουργίας

Το όνομα της κουκούλας "σαλιγκάρι" προέρχεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την εμφάνιση του εξαερισμού. Με τη μορφή του, μοιάζει πραγματικά με ένα στριμμένο πεζοδρόμιο. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι εξαιρετικά απλή. Βασίζεται στη φυγόκεντρη δύναμη, η οποία καθορίζεται από τον τροχό στροβίλου. Ως αποτέλεσμα, μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στον αγωγό αναρρόφησης, διέρχονται από το σύστημα καθαρισμού, επιστρέφουν στο δωμάτιο ή εκφορτώνονται έξω.

Είδη σαλιγκαριών

Οι κουκούλες - τα σαλιγκάρια μπορούν να διαφέρουν από την άποψη της πίεσης εργασίας. Κάθε είδος έχει τις δικές του συστάσεις για χρήση, συγκεκριμένα:

Ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης - μέχρι 100 kg / m2. Αυτές οι κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους. Είναι συμπαγή και δεν απαιτούν πρόσθετη εργασία για εγκατάσταση.
Ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης - μέχρι 300 kg / m2. Για τέτοια συστήματα, η βιομηχανική χρήση είναι πραγματική. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τις διάφορες ακαθαρσίες.
Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης - μέχρι 1200 kg / m2. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι σε επικίνδυνες βιομηχανίες, σε εργαστήρια και βαφεία.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, είναι δυνατή η αγορά μοντέλων πυρόσβεσης, ανθεκτικών στη διάβρωση ή ακόμη και έκρηξης. Η τιμή για τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη, αλλά η ασφάλεια στην παραγωγή πρέπει να είναι στην πρώτη θέση.


Επίσης, τα "σαλιγκάρια" μπορούν να χωριστούν σε εισροή και εκροή. Συνδυάζοντας δύο σαλιγκάρια διαφόρων τύπων σε ένα σύστημα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης που όχι μόνο θα αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα, αλλά και θα παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, αυτό το σύστημα εξάτμισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Περιορισμοί στη λειτουργία

Παρά τη δύναμη και την αξιοπιστία των βιομηχανικών "σαλιγκαριών", υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση τους. Έτσι, φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, στην καθημερινή ζωή που ονομάζονται "σαλιγκάρια", δεν συνιστώνται να εγκατασταθούν εάν:

 • Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν εναιωρήματα με κολλώδη σύσταση μεγαλύτερη από 10 mg / m3.
 • Στο δωμάτιο υπάρχουν σωματίδια εκρηκτικών ουσιών.
 • Η θερμοκρασία δωματίου είναι εκτός του εύρους -40 έως +45 ° C.

Επιπλέον, η αποτελεσματική χρήση του εξαερισμού «σαλιγκάρι» σε μεγάλους χώρους, στην καθημερινή ζωή, τέτοιες συσκευές είναι καλύτερα να βάλει στα φρέατα εξαερισμού, όπου έρχεται όλος ο αέρας εξαγωγής από το σπίτι.

Σκοπιμότητα της οικιακής χρήσης

Τις περισσότερες φορές για εξαερισμό «σαλιγκάρι» χρησιμοποιείται όλοι το ίδιο σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή στα εργαστήρια σπίτι κουφώματα, θάλαμοι ψεκασμού και ούτω καθεξής. Δ Άμεσα σε κατοικημένες περιοχές για την εγκατάσταση επαρκούς αερισμού δεν είναι σκόπιμο. Μετά από όλα, «σαλιγκάρι» - είναι άσχημο να δούμε και αρκετά διαστάσεων συσκευή, η οποία μπορεί να χαλάσει το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας. Επιπλέον, αυτό το είδος του εξαερισμού είναι αρκετά δυνατά και οικιακή χρήση μπορεί να δημιουργήσει σημαντική δυσφορία.

Σαλιγκάρι με τα χέρια του

Για οικιακή χρήση, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Φυσικά, ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι διαφορετικό από μια βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά να εξοικονομήσει χρήματα για την αγορά του εξαερισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποιοτικό σαλιγκάρι μέσης χωρητικότητας σε εξειδικευμένα καταστήματα κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.Γι 'αυτό, για πολλούς, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό.
Ο σχεδιασμός του σώματος ενός αυτο-κατασκευασμένου σαλιγκαριού περιλαμβάνει συχνά δύο μέρη - μια ζώνη για την τοποθέτηση του κινητήρα και μια ζώνη με φυσημένους λοβούς. Τα περισσότερα ανταλλακτικά θα πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά αυτά τα έξοδα θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι αν αγοράσετε έτοιμο αερισμό. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 1. Στέγαση. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευών. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μεταλλικό προϊόν.
 2. Ο κινητήρας. Πωλείται στις αγορές και στα ηλεκτρικά καταστήματα.
 3. Πτερωτή. Μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα ανταλλακτικών για ηλεκτρικές συσκευές.
 4. Ο ανεμιστήρας. Πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού.

Η δημιουργία μιας μονάδας αερισμού με τα χέρια σας αρχίζει με υπολογισμούς. Για να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό του σαλιγκαριού, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ισχύ και το μέγεθος του κινητήρα. Κατά την εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία της βάσης του ανεμιστήρα και του πτερωτή. Με ισχυρά ρεύματα αέρα, αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χαλαρώσουν και να βγουν, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εξαερισμού. Όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αυτοσυναρμολόγηση μιας τέτοιας κουκούλας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες γνώσεις. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η αυτοσυναρμολογημένη συσκευή είναι απολύτως ασφαλής, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την ορθότητα της συναρμολόγησης σας. Αν δεν έχετε τις δεξιότητες συναρμολόγησης ηλεκτρικών δομών, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή.

Ισχυρός σχεδιασμός εξαερισμού για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες: εξόρυξη σαλιγκαριών και χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στα σαλόνια δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στις συνθήκες παραγωγής, όπου είναι δυνατή η εμφάνιση υπολειμμάτων ξύλου και μετάλλων, σκόνης και άλλων ακαθαρσιών. Το σαλιγκάρι εκχύλισης μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και με τέτοια καθήκοντα.

Στις περισσότερες κουκούλες, η κίνηση του αέρα γίνεται από ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος.

Ένας ακτινικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου εγκαθίσταται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, πριονίδι, καύση, άμμο και άλλα βιομηχανικά απόβλητα. Ένα παρόμοιο σύστημα επεξεργασίας αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφη κατοικία, για παράδειγμα σε έναν άξονα εξαερισμού.

Ας δούμε την αρχή της λειτουργίας της και να εξετάσουμε τα βασικά στάδια του σχεδιασμού του εκχυλίσματος σαλιγκαριού με τα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν σε δομή από τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες. Οι ροές του αέρα σε τέτοιους εξοπλισμούς κινούνται από την φυγόκεντρη δύναμη που προκύπτει από την περιστροφή του τροχού με μικρές λεπίδες ειδικού σχήματος. Η ταχύτητα και η ισχύς εξόδου τέτοιων εκχυλισμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και τις παραμέτρους του κινητήρα.

Σχήμα καθαρισμού αέρα σε φυγόκεντρη ακτινική εκχυλίσματα είναι απλή: όταν καταπίνεται απορροφητήρες αέρα ξεκινά αναρροφάται εντός του ρότορα αρχίζει να περιστρέφεται, και όπου εκτίθενται σε πίεση, σταδιακά κινείται προς την έξοδο και καθαρίζεται από ξένα στοιχεία. Το συνολικό σχήμα του καναλιού εισόδου και εξόδου μοιάζει με σαλιγκάρι - εξ ου και το όνομα αυτού του σχεδίου.

Επειδή η επεξεργασία αέρα μπορεί να γίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, το περίβλημα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό χρώμα, ουσίες ανθεκτικές στις χημικές ουσίες και επίσης επικαλυμμένες με πολυμερή.

Οι περιστροφικοί μηχανισμοί σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι απλοί και μπορούν να περιλαμβάνουν δύο δίσκους με λεπίδες σωστού μεγέθους. Τόσο η ακτινική όσο και η κυκλική τοποθέτηση των λεπίδων εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα της συσκευής.

Παρά το ομοιόμορφο σχήμα, αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για πολλές συνθήκες λειτουργίας, καθώς διαφέρουν ως προς τον προσανατολισμό προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά και σε γενικές διαστάσεις. Μέσος όρος η διάμετρος του κύριου σώματος ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να είναι από 25 έως 150 cm.

Για την ευκολία εγκατάστασης για βιομηχανικούς σκοπούς, πολλές δομές αυτού του τύπου δημιουργούνται αρθρωτά και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε τόσο τη γωνία κλίσης όσο και τις λεπτομέρειες ορισμένων τμημάτων αυτού του σχεδίου για μεγαλύτερη απόδοση: είναι προτιμότερο να προ-υπολογιστούν όλες οι παράμετροι με ειδικούς.

Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στους δείκτες μεγέθους και ισχύος. Δείτε τις ποικιλίες τους - και κάνετε μια επιλογή, στηριζόμενη σε μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας.

Είδη εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν ως προς τους δείκτες πίεσης. Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες συνθήκες:

 • χαμηλή πίεση - έως 100 kg / m2.
 • μέσος όρος - από 100 έως 300 kg / m2.
 • υψηλή πίεση - περισσότερο από 300 kg / m2 (μπορεί να φθάσει τα 1200 kg / m2).

Ο πρώτος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος για χρήση τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό περιβάλλον. Κατά κανόνα, μια τέτοια τεχνική είναι αρκετά συμπαγής, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

Οι ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτός ο εξοπλισμός ευνοεί ευκολότερα τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις βασικές πυρκαγιές και τις τεχνικές απαιτήσεις στην παραγωγή.

Η τρίτη επιλογή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε εργαστήρια, αποθήκες, εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται ζωγραφική κλπ. Μπορούν να εγκατασταθούν για την εμφύσηση συστημάτων κλιματισμού ή μηχανών εργασίας, καθώς και για την έγχυση αέρα στα συστήματα λέβητα.

Ανάλογα με την ποιότητα και τον βαθμό υποβάθμισης της κατασκευής, ξεχωρίζουν τα γενικά εκχυλίσματα-σαλιγκάρια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση συστήματα, καθώς και εξοπλισμός βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει ακόμη και εκρηκτικές αντιδράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήματα εξαερισμού με τη μορφή σαλιγκαριών χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βότσαλα από το δωμάτιο, ξύλινα και μεταλλικά ρινίσματα, τσιπς και άλλα υπολείμματα παραγωγής. Η εγκατάστασή τους θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ασφάλειας και της προστασίας της εργασίας.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των σαλιγκαριών είναι ένα διαφορετικό εύρος τιμών. Η ελάχιστη τιμή για την εξαγωγή ενός κοχλία θα είναι περίπου 3.000, αλλά αυτές οι συσκευές συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρές και πολύ περιορισμένες σε μέγεθος. Η μέση τιμή μιας μονάδας ποιότητας θα υπερβαίνει τα 20 χιλιάδες ρούβλια.

Ως εκ τούτου, για τις εγχώριες ανάγκες, είναι πιο σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα αυτο-φτιαγμένο σαλιγκάρι για ζωγραφική. Standard Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σώματος θα αποτελείται από δύο μέρη: σε μία ζώνη ο κινητήρας θα βρίσκεται, στις άλλες - φουσκωτές λεπίδες.

Το κέλυφος για τον κοχλία μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών. Εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας - προηγουμένως πάρτε τον κινητήρα και άλλα εξαρτήματα, αφού οι διαστάσεις θα πρέπει να ρυθμιστούν. Το σώμα είναι καλύτερα κατασκευασμένο από μέταλλα (για παράδειγμα, αλουμίνιο και χάλυβα). Το πλαστικό θα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και το δέντρο θα ενεργοποιηθεί γρήγορα σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο ανεμιστήρας σε ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, ο λανθασμένος σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να έχει κακές συνέπειες. Ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όχι μόνο της βάσης και των συνδετήρων, αλλά και του κινητήρα, του στροφείου και του ανεμιστήρα.

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή και τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Τα βιομηχανικά σχέδια είναι μεγάλα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εσωτερικών υλικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την ισχύ της ροής του αέρα, την ποσότητα σκόνης και θραυσμάτων.

Όταν αναρροφάτε αέρα με μεγάλες ακαθαρσίες, τα πτερύγια του δρομέα μπορεί να υποστούν ζημιά. Και για να καθαρίσετε καλά τον αέρα, η μονάδα πρέπει να λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα και υπό υψηλή πίεση - αυτό δημιουργεί πρόσθετη πίεση σε ολόκληρη την εσωτερική δομή. Ως εκ τούτου, Είναι καλύτερα να επιλέξετε εξαρτήματα από ισχυρά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η συμμόρφωση με τις ακόλουθες συστάσεις θα δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας και ασφαλή καπό με μεγάλη διάρκεια ζωής:

 • σωστά επιλέξτε το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα: εξετάστε το μέγιστο φορτίο στη δομή, καθώς και την απαιτούμενη ταχύτητα της εξάτμισης.
 • τοποθετώντας ένα τέτοιο σύστημα κάθετα, προσεκτικά ελέγξτε την αξιοπιστία του στηρίγματος ανεμιστήρα και τροχού: με ταχείες ροές αέρα, μπορούν να πηδήξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.
 • Τα υλικά που είναι παρακείμενα σε ένα τέτοιο εκχύλισμα πρέπει να είναι ανθεκτικά, όπως όλα τα μέρη που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγησή του.
 • παρατηρήστε τις αναλογίες μεταξύ των επιμέρους ζωνών έλξης: στα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρονται στα καταστήματα, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη αναλογία του μήκους και του πλάτους της κατασκευής.
 • Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η καυτή έξοδος είναι ασφαλής - επικοινωνήστε με έναν ειδικό θα ελέγξει τη λειτουργικότητα του.

Ένας σημαντικός ρόλος στα σαλόνια θα παίξει ο σχεδιασμός τέτοιων δομών, και δεν διαφέρει σε ποικιλία και δεν εναρμονίζεται πάντα με το εσωτερικό.

Εκχυλίσματα αερισμού-σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Σε οικιακό περιβάλλον, είναι εξαιρετικές Αντιμετωπίστε τη θέρμανση του δωματίου και επίσης επηρεάστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Το κόστος του εξοπλισμού που προορίζεται για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες θα είναι σημαντικά διαφορετικό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες αυτές διαθέτουν επαρκή ισχύ για πλήρη λειτουργία.

Ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός εκχυλίσματος σαλιγκαριού είναι στο συνημμένο βίντεο.

Σαλιγκάρι για σχεδίαση

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις εργασίες, μπορούν να εγκατασταθούν αξονικές ή ακτινικές συσκευές ικανές να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Ο σκοπός και τα χαρακτηριστικά τους είναι ιδανικά κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Ας εξετάσουμε το ζήτημα πιο προσεκτικά.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών

Ακτινοβολούντες οπαδοί, σε κοινή γλώσσα που ονομάζεται "σαλιγκάρι", είναι συσκευές με άξονες αναρρόφησης και εκτόξευσης πολλαπλών κατεύθυνσης. Σε αντίθεση με τις αξονικές δομές, όπου ο πίδακας αέρα κινείται παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής της πτερωτής, η λειτουργία ακτινικών ανεμιστήρων χρησιμοποιεί φυγόκεντρο δύναμη, κάνοντας τέτοιες συσκευές καλείται ακόμα και φυγοκεντρικά.

Το σώμα εργασίας ενός τέτοιου ανεμιστήρα μοιάζει περισσότερο με έναν τροχό σκίουρου. Οι λεπίδες, οι οποίες είναι παράλληλες προς τον άξονα περιστροφής, αιχμαλωτίζουν τμήματα του αέρα και, περιστρέφοντας, τις εξαναγκάζουν σε κάθετη κατεύθυνση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της φυγόκεντρης δύναμης. Το περίβλημα του ανεμιστήρα έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα του κοχλία, λόγω του οποίου όλα τα μεμονωμένα ρεύματα που εκτοξεύονται από τα πτερύγια του πτερυγίου συναρμολογούνται σε μία απλή ελαστική ροή που βγαίνει προς τα έξω από το ακροφύσιο εξόδου. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζεται κενό, το οποίο αμέσως γεμίζει με εξωτερικό αέρα που εισέρχεται μέσω του ανοίγματος αναρρόφησης. Βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της θήκης. Έτσι, λαμβάνεται ότι η αναρρόφηση και η εκτόξευση της ροής πραγματοποιούνται κατά την εγκάρσια κατεύθυνση μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα σαλιγκαριών είναι το δικό του υψηλή πίεση εξόδου. Οι αξονικές δομές έχουν υψηλή παραγωγικότητα, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν πίεση. Επομένως, για να δουλέψετε με ένα σύνθετο σύστημα αεραγωγών, το οποίο έχει υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, είναι κατάλληλα μόνο τα "σαλιγκάρια".

Με το μέγεθος της δημιουργούμενης πίεσης, εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες:


Κάθε κατηγορία ανεμιστήρων χρησιμοποιείται σε κατάλληλες συνθήκες και εκτελεί εργασίες που απαιτούν ορισμένες λειτουργικές παραμέτρους.
Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό των οπαδών "σαλιγκάρι" είναι η ικανότητα όχι μόνο να δημιουργήσει πίεση αλλά και να παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα - δημιουργία κενού. Αυτή είναι η καθολικότητα της δράσης του κοχλία - είναι εξίσου αποτελεσματική εργασία για ένεση και απορρόφηση. Τέτοιες ευκαιρίες διευρύνουν σημαντικά το πεδίο χρήσης των ανεμιστήρων "σαλιγκαριών" και σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση λειτουργίας τους επιτρέπουν να εκτελούν πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν τα λεγόμενα. οι οπαδοί της σκόνης μπορούν για τη μεταφορά χύδην υλικών μέσω του συστήματος αεραγωγών. Επιπλέον, η ικανότητα δημιουργίας αρνητικής πίεσης χρησιμοποιείται σε διάφορες μονάδες παραγωγής για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης (ανεμιστήρες ανεμιστήρων).

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των οπαδών "σαλιγκάρι" είναι BP και CC (Fan Radial και Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας). Κάποια επιπλοκή της κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον ορισμό των οπαδών και ότι κάθε κατασκευαστής έχει το δικαίωμα να ονομάζει τα προϊόντα του κατά την κρίση του. Ως εκ τούτου, συχνά υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων - "σαλιγκάρια", που έχουν απόλυτα πανομοιότυπες παραμέτρους, αλλά διαφορετικές ονομασίες.

Η ενότητα των τυποποιημένων μεγεθών είναι απαραίτητη για σύνδεση με άλλο εξοπλισμό - θερμαντήρες αέρα, αεραγωγοί, διαμορφωμένα προϊόντα κ.λπ. Από αυτή την άποψη, η κατάσταση είναι πιο επιτυχημένη, οι οπαδοί προσεγγίζουν εντελώς τα παρακείμενα στοιχεία του συστήματος. Εάν χρησιμοποιούνται μοντέλα και στοιχεία διαφορετικών μεγεθών, τότε χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχοι προσαρμογείς για να τα ταιριάζουν.

Τύποι και πεδίο εφαρμογής

Οι ανεμιστήρες - τα "σαλιγκάρια" έχουν διαφορετικούς τύπους μεγεθών, πράγμα που σας επιτρέπει να επιλέξετε τη συσκευή που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους λειτουργίας με τις απαιτήσεις του συστήματος. Όλα τα δείγματα των "σαλιγκαριών" έχουν αριθμούς που υποδεικνύουν τη διάμετρο της πτερωτής σε δεκατίμετρα. Για παράδειγμα, №5 σημαίνει, που έχει η πτερωτή 0,5 m σε διάμετρο.

Ανεμιστήρες σκόνης BP 100-45

Fan σκόνη BP 140-45 με τη στέγαση «Σαλιγκάρι» για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη και το ξύλο πριονίδι κουκούλες και ροκανίδια πριονιστήριο στο «φυσητήρες Chip.» Βιομηχανικοί ανεμιστήρες BP 140 - 45 χρησιμοποιείται για την εκχύλιση σκόνης από ξύλο, πριονιστήριο, πλάνισμα και μηχανές πολλαπλών λεπίδων. "

 • Τεχνικές προδιαγραφές
 • Συνολικές διαστάσεις
 • Πληρωμή και παράδοση
 • Περιγραφή

Προδιαγραφές ανεμιστήρων BP 100-45

Σκουλήκι ανεμιστήρα BP 100-45 Έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής και χρησιμοποιείται επίσης σε συστήματα θέρμανσης αέρα και κλιματισμού οικιακών, δημόσιων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού της πτερωτής ανεμιστήρας BP 100-45 - ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί με αέρα και μίγματα μη-εκρηκτικό αέριο, το ειδικό σκόνης που φτάνει ένα χιλιόγραμμο σκόνης και αιωρούμενων στερεών ανά κυβικό μέτρο (1 kg / κυβικό μέτρο.). Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται με επιτυχία σε συστήματα γενικής αραίωσης και τοπικό εξαερισμό στις εγκαταστάσεις, οι οποίες απαιτούν εντατικό καθαρισμό της περιοχής εργασίας του αέρα: σε μέταλλο και ξύλο καταστήματα, στις γραμμές μεταφοράς, καλλιέργειες, κλπ

Συνολικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45

Η θέση του περιβλήματος ανεμιστήρα BP 100-45, έκδοση 1

Συνολικές διαστάσεις των ανεμιστήρων BP 100-45, έκδοση 1

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №2,5, №3,15, №4, έκδοση 1

Συνολικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №2,5, №3,15, №4, έκδοση 1

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №5, №6,3, №8, έκδοση 1

Συνολικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №5, №6,3, №8, έκδοση 1

Η θέση του περιβλήματος ανεμιστήρα BP 100-45 έκδοση 5

Συνολικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №5, №6,3, №8 εκτέλεση 5

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №5, №6,3, №8, έκδοση 5

Συνολικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №5, №6,3, №8, έκδοση 5

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №10, έκδοση 1

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 No.12, έκδοση 1

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις ανεμιστήρων BP 100-45 №10, έκδοση 5

 • Μη χρηματικός διακανονισμός για νομικά πρόσωπα με ΦΠΑ.

Παράδοση στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας:

 • Εταιρείες μεταφορών Επιχειρησιακές γραμμές ή PEC, άλλοι κατόπιν συμφωνίας. Παράδοση στο τερματικό TK - ΔΩΡΕΑΝ. (3 φορές την εβδομάδα).
 • Η αυτοκινητιστική μας μεταφορά στο συντομότερο δυνατόν. Το κόστος παράδοσης υπολογίζεται με βάση τον όγκο και το βάρος των εμπορευμάτων.
 • Τα εμπορεύματα "σε απόθεμα" μπορούν να ληφθούν από την αποθήκη την ημέρα της πίστωσης κεφαλαίων στον τρέχοντα λογαριασμό μας.
 • Η παράδοση πραγματοποιείται εντός 1-2 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της ετοιμότητας της παραγγελίας σας.

Παράδοση στη Ρωσία:

 • Εταιρείες μεταφορών (TC) Επιχειρήσεις ή PEC, άλλοι κατόπιν συμφωνίας. Παράδοση στο τερματικό TK - ΔΩΡΕΑΝ. (3 φορές την εβδομάδα).
 • Το κόστος παράδοσης TC εξαρτάται από την περιοχή. Οι διαχειριστές μας θα υπολογίζουν όλες τις επιλογές και θα προσφέρουν τον πιο βολικό και κερδοφόρο τρόπο παράδοσης για εσάς.
 • Η αυτοκινητιστική μας μεταφορά στο συντομότερο δυνατόν. Το κόστος παράδοσης υπολογίζεται με βάση τον όγκο και το βάρος των εμπορευμάτων.
 • Η εταιρεία μας πωλεί αποκλειστικά νέα προϊόντα, τα οποία καλύπτονται από την εγγύηση εργοστασίου από 12 μήνες έως 36 μήνες.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Η διάταξη του ανεμιστήρα σκόνης BP 100-45 είναι μονοκόμματο. Το προϊόν παραδίδεται στον πελάτη σε συναρμολογημένη μορφή στην αρχική του συσκευασία. Ανεμιστήρα BP 100-45 αποτελείται από τις ακόλουθες δομικές μονάδες.

Το πλαίσιο είναι μια μεταλλική συγκόλληση που υποστηρίζει ένα σπειροειδές περίβλημα ανεμιστήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το πλαίσιο του ανεμιστήρα είναι προσαρμοσμένο στις βάσεις, το πάτωμα ή άλλη βάση στήριξης με αγκύρια. Για να μειώσετε τα φορτία των κραδασμών και να βελτιώσετε την απόδοση του θορύβου, συνιστάται η τοποθέτηση του πλαισίου στην επιφάνεια στήριξης χρησιμοποιώντας αποσβεστήρες κραδασμών ελατηρίου ή καουτσούκ.

λειτουργία του σώματος εκτελεί σπιράλ σαλιγκάρι στέγαση-Chip φυσητήρες που κατά την διάρκεια συναρμολόγησης μπορεί να περιστραφεί στην επιθυμητή γωνία προς το οριζόντιο υπό γωνία από 0 έως 315 μοίρες (σε βήματα των 45 μοιρών) για ευκολότερη αγωγό εξόδου σύζευξη.

Η ακτινική πτερωτή του ανεμιστήρα BP 100-45, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να είναι εξοπλισμένη με 6 ή 8 λεπίδες και τοποθετείται ομοαξονικά με τον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου του κυκλικού τμήματος. Ο κλάδος εξόδου έχει ορθογωνική διατομή και είναι τοποθετημένος κάθετα στον άξονα περιστροφής της πτερωτής. Και οι δύο σωλήνες είναι εφοδιασμένοι με φλάντζες για διασύνδεση με τον αεραγωγό (απευθείας σύνδεση μέσω του στοιχείου σφράγισης ή μέσω εύκαμπτων παρεμβυσμάτων του αντίστοιχου τμήματος).

Παραγωγικές επιλογές

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45 παράγεται από τον κατασκευαστή σε 9 μεγέθη. Η επιλογή του εξοπλισμού για την απόδοση πραγματοποιείται με βάση το σκοπό και τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Οι ανεμιστήρες BP 100-45 έχουν δύο επιλογές για τη διάταξη της μονάδας: - άμεση σύνδεση με το χιτώνιο του στροφείου, - με τη μετάδοση του ιμάντα V.

Επίσης, οι ακτινικοί ανεμιστήρες BP 100-45 μπορούν να τροφοδοτηθούν σε δύο εκδόσεις για την εκτέλεση της πτερωτής:

- εκτέλεση 1 - η παρουσία ινωδών ουσιών δεν επιτρέπεται στο περιβάλλον εργασίας.
- έκδοση 2 - στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να υπάρξει μια μικρή ποσότητα του ινώδους εγκλείσματα (χρήση του εξοπλισμού σε εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας όπου σε ένα εργασιακό περιβάλλον παρούσα βισκόζης ίνες, βαμβάκι, μαλλί, κλπ).

Ανάλογα με το σκοπό, ο κατασκευαστής παράγει τους ανεμιστήρες ακτινική VR 100-45:

- γενική βιομηχανική (βασική έκδοση);
- αντιδιαβρωτική;
- αντιεκρηκτική προστασία.

Συνθήκες λειτουργίας

Ο εξοπλισμός αυτός τάξη αερισμού σχεδιαστεί για χρήση σε μέτρια κλίματα (t = -45... + 40 ° C), μέτρια και κρύα (t = -60... + 40 ° C) και σε τροπικές (t = -10... + 50 ° C).

Τοποθέτηση κατηγοριών - 2 και 3. Επιτρέπεται η λειτουργία ακτινωτών ανεμιστήρων BP 100-45 για 1 κατηγορία τοποθέτησης, με την προϋπόθεση ότι ο ηλεκτροκινητήρας προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως και τις βροχοπτώσεις.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Οι ανεμιστήρες σκόνης

VTSP 6-46, VCP 7-40, VR 100-45, GRP 115-45

Ο επίσημος αντιπρόσωπος και ο εκπρόσωπος των κυριότερων ρωσικών κατασκευαστών οπαδών. Άμεσες χονδρικές παραδόσεις.

Σχεδιασμένο για να εργάζεται στο σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών και βιομηχανικών χώρων. Η κύρια λειτουργία τους - απομάκρυνση των μικρών σωματιδίων και της σκόνης από την μεταλλική σκόνη αναρρόφησης αέρα που κινείται συγκόλλησης σκουριές και πριονίδι σε ένα ρεύμα αέρα, η επιλογή των σκονισμένο αέρα στην παρασκευή τσιμέντου και σκυροδέματος προϊόντα.

Μαζί με την υψηλή ισχύ και την απόδοση, οι ανεμιστήρες σκόνης χαρακτηρίζουν:

 • ευκολία συντήρησης,
 • εύκολη εγκατάσταση,
 • αξιόπιστη λειτουργία.

Κατά τη λειτουργία, οι ανεμιστήρες σχηματίζουν μια ισχυρή ροή αέρα, η πίεση της οποίας επαρκεί για την αποτελεσματική αφαίρεση σκόνης και μικρών σωματιδίων από το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η σειρά μοντέλων είναι αρκετά μεγάλη και σας επιτρέπει να επιλέξετε τον εξοπλισμό εξαερισμού σε απόλυτη συμφωνία με τις πιο αυστηρές ή ειδικές απαιτήσεις.

Οι ανεμιστήρες σκόνης είναι εξοπλισμένοι με διάφορους ηλεκτροκινητήρες και ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, οι πτερωτές έχουν ταχύτητα 1450-2800 σ.α.λ. και ελάχιστη ισχύ 1,2 (ανεμιστήρες σκόνης χαμηλής κατανάλωσης) έως 25 m3 / h (το πιο ισχυρό). Η ελάχιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 1,5 kW, η μέγιστη ισχύς είναι 2800 kW.

Οι ρωσικοί ανεμιστήρες σκόνης ακτινοειδείς (φυγοκεντρικές), που προσφέρει η εταιρεία μας, πληρούν τα εγχώρια πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας, γεγονός που εγγυάται την καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας χωρίς επιπλέον κόστος. Το κόστος του εξοπλισμού δεν είναι ανταγωνιστικό για αυτή τη γραμμή εξοπλισμού.

Εναλλάξιμοι ανεμιστήρες VTSP 6-46, VTSP 7-40, VR 100-45, VRP-115-45

Ανεμιστήρες για σκόνη TDC και ΑΝΣ 6-46 7-40 λειτουργούν με και έχουν ένα μόνο είσοδο σπειροειδή περιστροφικό σώμα και διμερή κατεύθυνση περιστροφής. Ο σκοπός αυτών των συσκευών - η κίνηση των αερίων και σκονισμένο μη διαβρωτικές μείγματα ουσιών που δεν περιέχουν συστήματα συστήματα προσκολλώνται Αποκονίωσης, αερισμού και των αεροπορικών μεταφορών, για την εξάλειψη ροκανίδια ξύλου και μετάλλου και σκόνη από εργαλειομηχανές, κλπ Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων σκόνης μέσης πίεσης είναι η υψηλή απόδοση και η ισχύς, η αξιοπιστία και η ευκολία εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης.

Ανεμιστήρες για σκόνη σειρά BP 100-45 σχεδιαστεί για τη μεταφορά μη-λειαντικά και εκρηκτικά μίγματα αερίου και σκόνης-αέρα στους 80 ° C με τη συμπερίληψη των μηχανικών στερεά και σκόνης δεν είναι περισσότερο από 1 kg / m3 υπό την απουσία ίνας και κολλώδεις ουσίες. Ο ανεμιστήρας BP 100-45 είναι εφοδιασμένος με συγκρότημα ρουλεμάν αποσπώμενου τύπου, λόγω του οποίου είναι δυνατή η αντικατάσταση των εδράνων χωρίς την αφαίρεση της πτερωτής. Οι ανεμιστήρες σκόνης αυτής της σειράς έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τον σκονισμένο αέρα στην κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος και τσιμέντου, την κίνηση των αποβλήτων σιτηρών, του μαλλιού και άλλων προϊόντων παραγωγής.

Ανεμιστήρες για σκόνη GRP-115 - 45 - μια σειρά που χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση της σκόνης και μάρκες από εργαλειομηχανές, που περιλαμβάνονται στο πνευματικό σύστημα των δημητριακών και σπόρων, κλιματισμό στα καταστήματα, καθώς και την αναρρόφηση της σκονισμένο αερίων μαζών στα εργοστάσια τσιμέντου και άλλους βιομηχανικούς σκοπούς.

Οπαδοί σκόνης εγχώριας παραγωγής

Διαφέρουν σε απλή εγκατάσταση και υψηλή παραγωγικότητα, προσαρμόζονται στις ρωσικές συνθήκες.

Περιοχές εφαρμογής ανεμιστήρων σκόνης BP, GRP, VCP:

 • την απομάκρυνση πριονιδιών και ροκανιδιών στην ξυλουργική παραγωγή,
 • αφαίρεση σκόνης και σκωρίας από τον εξοπλισμό συγκόλλησης.
 • αναρρόφηση μεταλλικής σκόνης (αναρρόφηση) στη βιομηχανική παραγωγή ·
 • τον καθαρισμό του σκονισμένου αέρα κατά την παραγωγή μάζας δημητριακών και την μεταφορά με αέρα των αποβλήτων σιτηρών και σιτηρών,
 • επιλογή ατμοσφαιρικού αέρα στην παραγωγή τσιμέντου και οπλισμένου σκυροδέματος ·
 • αντικατάσταση ανεμιστήρων BP, GRP, VCP. Η εναλλαξιμότητα των ανεμιστήρων σκόνης αυτών των σειρών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ελκυστικό για τον καταναλωτή.

Οι ανεμιστήρες σκόνης πληρούν πλήρως τις ρωσικές συνθήκες λειτουργίας στην παραγωγή και τα αποδεκτά πρότυπα ποιότητας. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης και προστατεύονται από τις εγγυήσεις του κατασκευαστή.

Μπορούμε να επιλέξουμε και να αγοράσουμε οπαδούς αρκετών σειρών:

 • BP - μέση πίεση.
 • GRP - μέση και χαμηλή πίεση.
 • VCP - μέση πίεση.

Όλα τα μοντέλα των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων σκόνης - μονόπλευρη αναρρόφηση, με περιστροφή δεξιά και αριστερά. Απόδοση σε δύο εκδόσεις: ανθρακούχο χάλυβα, ανοξείδωτο (ανθεκτικό στη διάβρωση).

Χαρακτηριστικά της γκάμας ανεμιστήρων BP, GRP, VCP

Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει τέσσερις δημοφιλείς σειρές εναλλάξιμων, αποτελεσματικών σε διάφορες βιομηχανίες παραγωγής ανεμιστήρων ακτινικής σκόνης:

Ανεμιστήρας σκόνης BP 100-45. Μια σειρά που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του σκονισμένου αέρα στις επιχειρήσεις παραγωγής τσιμέντου και προϊόντων οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς και για τη μεταφορά σκονισμένων προϊόντων, στα καταστήματα που παράγουν δημητριακά και σιτηρά. Αυτή η σειρά είναι εφοδιασμένη με συγκρότημα εδράνου που έχει αποσπώμενο σχέδιο και μεγαλύτερο έδρανο στην πλευρά του πτερυγίου. Αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν σημαντικά την αξιοπιστία της λειτουργίας.

GRP-115-45. Μια σειρά σχεδιασμένη για την απορρόφηση μεταλλικής σκόνης και τσιπς σε μεταλλουργικές επιχειρήσεις. Οι ανεμιστήρες σκόνης είναι αποτελεσματικοί στο σύστημα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα σε σιτηρά, δημητριακά, αναρρόφηση σκόνης αέριων μαζών σε επιχειρήσεις παραγωγής τσιμέντου κ.α. Μοντέλα εργασίας μεσαίας πίεσης σε μία μονόπλευρη αναρρόφηση και έχουν περιστρεφόμενο σπειροειδές σώμα κατασκευασμένο από ανθρακούχο χάλυβα ή διαβρωτικό "ανοξείδωτο χάλυβα". Εξοπλισμένο με αποσπώμενη μονάδα έδρασης που βελτιώνει τη δυνατότητα συντήρησης - αντικατάσταση των εδράνων χωρίς την αφαίρεση της πτερωτής.

ВЦП 6-46, ВРП 7-40. Μια σειρά ανεμιστήρων σκόνης που έχουν σχεδιαστεί για τη μετακίνηση μη επιθετικών μειγμάτων σκόνης και αερίου που δεν περιέχουν κολλώδη ουσία στα συστήματα καθαρισμού, εξαερισμού και αναρρόφησης της σκόνης της βιομηχανίας. Χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, αξιοπιστία, καθώς και απλή εγκατάσταση και συντήρηση. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα τμηματικού εδράνου παρέχει μία αλλαγή των εδράνων στο περίβλημα χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί η πτερωτή του ανεμιστήρα.

Προσφέρουμε ανεμιστήρες σκόνης από έναν ρωσικό κατασκευαστή σε μια ποικιλία επαρκή για να επιλέξετε ένα μοντέλο κατάλληλο για ορισμένες συνθήκες χρήσης. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των οπαδών είναι η τιμή, χαμηλή για εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Οι ειδικοί μας θα σας δώσουν πιο ολοκληρωμένες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε και να αγοράσετε ανεμιστήρες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης παραγωγής.