Απορροφητήρας για μπάνιο και τουαλέτα

Το μπάνιο είναι ένας χώρος με συνεχώς υψηλή υγρασία, συνήθως χωρίς παράθυρα. Για να αποφευχθεί η δημιουργία μύκητας και μούχλας στους τοίχους, η φθορά των εσωτερικών αντικειμένων απαιτεί εξαερισμό υψηλής ποιότητας, απομακρύνοντας την υπερβολική υγρασία έξω από το σπίτι.

Είδη εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο μπάνιο μπορεί να είναι φυσικός ή αναγκασμένος. Παρακάτω αναλύονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των τύπων εξαερισμού.

Φυσικά

Στα παλιά σοβιετικά σπίτια και στα κτίρια της σύγχρονης οικονομικής τάξης, κατά κανόνα χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Η ροή αέρα σε αυτό προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού. Ο εκτροπέας ενισχύει το βύθισμα στο σύστημα εξαερισμού σε καιρό με αέρα λόγω του εφέ Bernoulli.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι φθηνό, εύκολο στην εγκατάσταση, ουσιαστικά χωρίς συντήρηση, χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για λειτουργία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τις αδυναμίες του φυσικού αερισμού - δεν λειτουργεί καλά σε ζεστό καιρό (δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας) και, επιπλέον, είναι πολύ ευαίσθητο στην καθαριότητα των αεραγωγών.

Αναγκασμένος

Ο αναγκαστικός εξαερισμός παρέχεται από ανεμιστήρες ή άλλες μηχανικές συσκευές. Είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες και μπορεί, με τη σωστή επιλογή των ανεμιστήρων, να παρέχει οποιοδήποτε απαραίτητο τρόπο αερισμού. Μείον εξαναγκασμένο εξαερισμό - χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε καλώδια σε κάθε ανεμιστήρα.

Το υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού είναι σκόπιμο να γίνει, αν φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή σχεδιάζεται να εγκαταστήσει μια γεννήτρια ατμού, μια ηλεκτρική σάουνα.

Διάγνωση του συστήματος εξαερισμού

Για να εκτελέσετε μια απλή διάγνωση του συστήματος εξαερισμού θα χρειαστείτε ένα κερί. Φέρτε ένα καίγοντας κερί στο άνοιγμα. Αν υπάρχει ρεύμα αέρα - η φλόγα θα εκτραπεί, δείχνοντας την κατεύθυνση της. Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, η φλόγα θα παραμείνει κάθετη.

Συχνά ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά λόγω των φραγμένων καναλιών, αλλά λόγω της έλλειψης καθαρού αέρα. Για παράδειγμα, αυτό το πρόβλημα συμβαίνει σε παλιά σπίτια όταν αντικαθιστάτε ξύλινα παράθυρα με πλαστικά. Για να αποφύγετε αυτό, επιλέξτε παράθυρα με ειδικά ανεμιστήρες.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα

Τα μπάνια συνήθως εγκαθιστούν μικρούς αξονικούς ανεμιστήρες για μπάνιο και τουαλέτα χωρητικότητας 60-250 m 3 / ώρα.

Εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη σε υπάρχοντα αγωγό αερισμού, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το σχήμα της ταιριάζει με το σχήμα και το μέγεθος του αγωγού. Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί εντελώς στον αγωγό εξαερισμού. Έξω, υπάρχει μόνο μια διακοσμητική μάσκα, το σχήμα και το μέγεθος των οποίων μπορεί να επιλεγεί για το εσωτερικό του μπάνιου.

Ασφάλεια

Η κουκούλα, όπως και κάθε ηλεκτρικός εξοπλισμός για το μπάνιο, πρέπει να έχει αδιάβροχο περίβλημα που εμποδίζει την είσοδο νερού στα ηλεκτρικά μέρη. Η τυπική ένδειξη του βαθμού προστασίας της συσκευής είναι ο κωδικός IP. Ο κώδικας αποτελείται από τα γράμματα IP και δύο ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το βαθμό προστασίας από την πρόσβαση σε ξένα αντικείμενα, το δεύτερο - ο βαθμός προστασίας από την υγρασία.

Για μπάνιο συνιστάται η χρήση συσκευών με βαθμό προστασίας IP45 και άνω. Τέτοιες συσκευές προστατεύονται από πίδακες νερού.

Παραγωγικότητα

Για το μπάνιο χρειάζεστε 6-8 φορές την κυκλοφορία του αέρα. ΠΗ χωρητικότητα του επιλεγμένου καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερη από έξι φορές από τον όγκο του μπάνιου σας.

Για παράδειγμα: το μέγεθος του μπάνιου σας είναι 2x2x2.5m, ο όγκος του είναι 10 m 3. Χρειάζεστε χωρητικότητα τουλάχιστον 60 m 3 / h.

Επίπεδο θορύβου

Σε ένα μικρό δωμάτιο στο μπάνιο, ο θόρυβος του ανεμιστήρα ακούγεται καλά. Ένας θόρυβος πάνω από 35 ντεσιμπέλ μπορεί να ερεθίσει την ανθρώπινη ψυχή. Επομένως, προτιμήστε μοντέλα χαμηλού θορύβου.

Ο θόρυβος του ανεμιστήρα εξαρτάται από το σχήμα των λεπίδων του και την ταχύτητα περιστροφής του. Αν υπάρχει επιλογή - πάρετε έναν ανεμιστήρα μεγάλης διαμέτρου με μικρή ταχύτητα περιστροφής. Με την ίδια απόδοση, θα κάνει τον θόρυβο λιγότερο από μικρό και γρήγορο.

Κατά την εγκατάσταση, μην ξεχάσετε να χειρίζεστε όλες τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης για να αποφύγετε τις δονήσεις και το κροτάλισμα κατά τη λειτουργία.

Λειτουργικότητα

Τα μοντέρνα μοντέλα των ανεμιστήρων είναι εφοδιασμένα με διάφορες πρόσθετες συσκευές που κάνουν τη χρήση τους πιο άνετη και οικονομική:

 • Βαλβίδα αντεπιστροφής - εμποδίζει τη ροή αέρα από τους αεραγωγούς αερισμού στο δωμάτιο ακόμα και όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί. Είναι απαραίτητο εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι κοινός για αρκετούς χώρους.
 • Αισθητήρας υγρασίας - καθορίζει την παρουσία περίσσειας αέρα στον αέρα και επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.
 • Αισθητήρας κίνησης - περιλαμβάνει κουκούλα και φωτισμό όταν οι άνθρωποι είναι στο δωμάτιο.
 • Χρονοδιακόπτης - επιτρέπει τη λειτουργία της κουκούλας για λίγο, αφού απενεργοποιηθεί από το διακόπτη.
 • Ο εξασθενητής ήχου είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον ανεμιστήρα και μειώνει τον θόρυβο από αυτό.

Απορροφητήρας για μπάνια και τουαλέτες

Σε ιδιωτικές κατοικίες

Σε μια ιδιωτική κατοικία, θα πρέπει να σχεδιάσετε τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, πριν τοποθετήσετε τους αεραγωγούς αερισμού και τους διαύλους ηλεκτρικής καλωδίωσης. Εάν ο όγκος του μπάνιου είναι μικρός και χρησιμοποιείται από 1-2 άτομα, μπορείτε να περάσετε με φυσικό αερισμό. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την κουκούλα.

Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού, θυμηθείτε:

 • Τα κανάλια τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος, εξάτμιση στην κορυφή του δωματίου.
 • είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την κουκούλα στον τοίχο της απέναντι πόρτας.
 • η εσωτερική επιφάνεια των αγωγών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
 • Οι αεραγωγοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευθερμένοι ή με ομαλές στροφές.
 • για τα δωμάτια που βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί αεραγωγοί.

Σε ξύλινα σπίτια

Σε ένα ξύλινο σπίτι, η υπερβολική υγρασία όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει φέροντες δομές κτιρίων. Ως εκ τούτου, απαιτείται επιπλέον αερισμός σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα).

Οι τιμές για κουκούλες εξαρτώνται από την απόδοσή τους, τον θόρυβο, το σωματικό υλικό και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Τα φθηνότερα μοντέλα κοστίζουν από 500 ρούβλια. Η τιμή των ακριβών μοντέλων μπορεί να φτάσει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

Αν παραγγείλετε την εγκατάσταση ενός πλοιάρχου, τότε θα πρέπει να πληρώσετε άλλα 2-3 χιλιάδες ρούβλια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου.

Αυτοσυναρμολόγηση - στάδια της εργασίας

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα κανάλια για την καλωδίωση στους τοίχους εκ των προτέρων (μέχρι το φινίρισμα). Μην ανοίξετε το μπάνιο.

Η κουκούλα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ξεχωριστό διακόπτη ή να ανάβει ταυτόχρονα με το φως. Υπάρχουν μοντέλα που ενεργοποιούνται από αισθητήρα υγρασίας ή κίνησης. Εκ των προτέρων, εξετάστε το διάγραμμα καλωδίωσης και ρυθμίστε την καλωδίωση σύμφωνα με αυτήν.

Όταν συνδέετε την κουκούλα, θυμηθείτε ότι ο διακόπτης πρέπει να ρυθμιστεί στη φάση, όχι στο μηδέν. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Η εγκατάσταση του απορροφητήρα είναι πολύ απλή. Σε πολυκατοικίες, εισάγεται συνήθως σε υπάρχον εξαερισμό. Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες. Δεν απαιτείται πρόσθετη εργασία.

Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί μετά την τοποθέτηση του κεραμιδιού, στη συνέχεια να μην τρυπήσετε το κεραμίδι, μπορείτε να κολλήσετε την κουκούλα με σφραγιστικό σιλικόνης. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να στάξει η σιλικόνη στις γωνίες της κουκούλας (δίπλα στις οπές για τις βίδες) και να την τοποθετήσετε στην επιθυμητή θέση. Εάν η περίσσεια σιλικόνης διαρρεύσει, μετά τη σκλήρυνση, κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Εξαγωγή στο μπάνιο: κανόνες επιλογής και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το μπάνιο χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία. Ο ατμός συμπυκνώνεται στην οροφή και στους τοίχους, με αποτέλεσμα το σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Για να αποφευχθούν αυτές οι διαδικασίες, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στα ζητήματα αερισμού και επιλογής ενός ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η κουκούλα ποιότητας στο μπάνιο θα πρέπει να παρέχεται από φρέσκο ​​αέρα 25 m 3 / h για ξεχωριστό δωμάτιο, από 50 m 3 σε περίπτωση συνδυασμένου μπάνιου.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Σύγχρονοι κουκούλες που προορίζονται για τοποθέτηση στο μπάνιο, χωριστά χωρισμένα σε 2 τύπους: απλά και αυτόματα. Διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών και το κόστος.

Ο απλός εξοπλισμός είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας, ο οποίος βρίσκεται σε σωληνωτό πλαστικό περίβλημα. Μπορεί να είναι δύο ειδών - ενσωματωμένο ή αυτόνομο.

Ένας δημοφιλής τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή είναι πατώντας το διακόπτη που παρέχει φωτισμό στο μπάνιο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από το μπάνιο το μολυσμένο αέρα που εμφανίζεται όταν το άτομο βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ο αυτόματος εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία ελέγχουν αποτελεσματικά τη λειτουργία της συσκευής.

Οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες:

 • off timer?
 • αισθητήρες υγρασίας.
 • έγχρωμο φωτισμό.

Ο ανεμιστήρας ανάβει όταν ξεπεραστεί η επιτρεπτή τιμή υγρασίας. Μόλις αυτή η παράμετρος επανέλθει σε κανονική κατάσταση, η συσκευή απενεργοποιείται.

Τα αυτόματα προϊόντα μπορούν να εξοπλιστούν με άλλες λειτουργίες. Σε ιδιωτικές κατοικίες, το σύστημα εξαερισμού οριοθετεί το δρόμο, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην υποστούν βλάβη από ανεμιστήρα με ρυθμιζόμενο διαχύτη.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα ελέγχου, η οποία δεν επιτρέπει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για τους κατοίκους διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια για να προστατευθούν από τις μυρωδιές του γειτονικού μπάνιου.

Ο σύγχρονος απορροφητήρας, σχεδιασμένος για εγκατάσταση στο μπάνιο, έχει μια υποχρεωτική αρχή δράσης. Η συσκευή αποτελείται από έναν ανεμιστήρα και έναν αγωγό αέρα συνδεδεμένο με τον αγωγό εξαερισμού του κτιρίου.

Για να επιλέξετε τη βέλτιστη κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του μπάνιου και την ποικιλία των υπαρχόντων συστημάτων εξαερισμού. Οι συσκευές μπορεί να διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, την αρχή λειτουργίας, την ισχύ και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Είδη αερισμού στο μπάνιο

Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικός ή εξαναγκασμένος εξαερισμός. Η πρώτη επιλογή δεν απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που εκτελεί ορισμένες λειτουργίες.

Η δεύτερη αφορά τη χρήση ανεμιστήρων, θερμαντικών συσκευών, κινητήρων, συσκευών ψύξης αέρα και άλλων πρόσθετων συσκευών.

Φυσική επιλογή ανανέωσης αέρα

Οι ροές αέρα αναμιγνύονται και στη συνέχεια μετατοπίζονται λόγω διαφόρων παραμέτρων θερμοκρασίας και πίεσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ελεύθερη κυκλοφορία ανοίγοντας ελαφρά την πόρτα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση κάποιο μέρος του υγρού αέρα θα παραμείνει στο δωμάτιο.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο άξονας εξαερισμού εξυπηρετεί όλα τα διαμερίσματα στην οροφή. Η είσοδος σε αυτό κλείνει με σχάρα και η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη γενική κατάσταση. Στα κτίρια εκτός πόλης, οι αγωγοί εξαερισμού αφαιρούνται κατά τη φάση κατασκευής.

Κατά την εγκατάσταση μιας φυσικής κουκούλας πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η σχάρα στο μπάνιο / μπάνιο πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου - στον τοίχο ή στην οροφή.
 2. Η εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή.
 3. Οι προβολές και οι περιστροφές του αγωγού μειώνουν την απόδοση της κυκλοφορίας κατά 5%.

Ο φυσικός αερισμός δεν θεωρείται πολύ αποτελεσματικός, γι 'αυτό και σπάνια χρησιμοποιείται σε πολυκατοικίες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε προαστιακά κτίρια που χρησιμοποιούνται για εποχική διαβίωση, για παράδειγμα, ως dacha.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Στο μπάνιο, χρησιμοποιείται συχνότερα η μηχανική εκκένωση του αέρα εξαγωγής με τη χρήση μηχανικών συσκευών. Μπορεί να είναι μια φορτωτική ή ένας ανεμιστήρας καναλιών. Ενεργοποιείται εάν είναι απαραίτητο και δημιουργεί πρόσφυση.

Σε ιδιωτικά κτίρια, εγκαθίστανται συχνά κανάλια, τα οποία εξάγουν την εξαντλημένη ροή αέρα μέσω της σοφίτας του σπιτιού. Ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αποτελεσματικά μολυσμένο αέρα, και φρέσκο ​​μπορεί να μπει στο μπάνιο μέσω μιας ανοιχτής πόρτας.

Τύποι ανεμιστήρων για κλειστούς χώρους

Υπάρχουν 2 τύποι εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε μπάνια, τουαλέτες και συνδυασμένα μπάνια. Αυτές είναι οι αξονικές και ακτινικές διατάξεις εξάτμισης. Τα τελευταία ονομάζονται επίσης φυγοκεντρικά.

Οι αξονικές συσκευές είναι ένας άξονας στον οποίο έχει τοποθετηθεί μια κλασική πτερωτή. Τα πτερύγιά του γίνονται υπό γωνία. Όταν περιστρέφεται ο άξονας, εισέρχεται ροή αέρα. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας χρησιμοποιείται εάν η πίεση που δημιουργείται από αυτό είναι επαρκής για να εξασφαλίσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα.

Σε ακτινωτές συσκευές η ροή του αέρα τραβιέται στο κέντρο, μετά από την οποία βρίσκεται στο περίβλημα με λεπίδες. Λόγω της θέσης τους στο κεντρικό τμήμα υπάρχει ένα κενό, και φυγόκεντρη δύναμη ωθεί τη μάζα αέρα προς τα άκρα του σώματος που μπορούν να εξαχθούν διαμέσου του σωλήνα αποστράγγισης στο ventkanal.

Τα πιο απαιτητικά μοντέλα εναέριας κυκλοφορίας - λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά και ήσυχα, είναι σε θέση να εκκενώσουν όγκους που δεν μπορούν να είναι αξονικοί.

Με τον βαθμό πληρότητας, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες αρχής λειτουργίας χωρίζονται σε βασικές και με πρόσθετες επιλογές. Το δεύτερο μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόματη λειτουργία.

Βασικές παράμετροι της κουκούλας για μπάνιο

Η ιδιαιτερότητα του μπάνιου ώθησε τους κατασκευαστές να παράγουν συσκευές προσαρμοσμένες σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το περίβλημα του ανεμιστήρα, που τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό, πρέπει να σφραγιστεί. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του εξοπλισμού προστατεύεται αξιόπιστα από όλες τις πλευρές με τη δράση υγρού ατμού.

Προσοχή στα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για τους καταναλωτές, η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρότυπο για την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών συσκευών. Δηλώνεται με IP και αποτελείται από δύο ψηφία. Η τιμή του πρώτου μπορεί να είναι από 0 έως 6 και υποδεικνύει τον βαθμό προστασίας από τη διείσδυση ακαθαρσιών.

Ο δεύτερος αριθμός προσδιορίζει το επίπεδο προστασίας από την υγρασία. Για να χρησιμοποιήσετε το προϊόν στο μπάνιο, η ένδειξη πρέπει να είναι τουλάχιστον 4.

Η ισχύς και η παραγωγικότητα είναι στενά αλληλένδετες. Όσο υψηλότερη είναι η πρώτη ένδειξη, τόσο μεγαλύτερη είναι η δεύτερη. Μπορείτε να ανακαλύψετε τον δείκτη απόδοσης πολλαπλασιάζοντας τα footage του μπάνιου με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι.

Εάν ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με πολλές πρόσθετες λειτουργίες, η ισχύς του μπορεί να είναι κατά 10% υψηλότερη από την υπολογιζόμενη. Τα πιο δημοφιλή είναι οικονομικά και σχεδόν αθόρυβα συσκευές, που καταναλώνουν από 7 έως 20 watt.

Όταν λειτουργούν συσκευές με μεγάλο συντελεστή ισχύος, υπάρχει ένα ρεύμα στο δωμάτιο, εκτός αυτού, δεν μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τις λεπίδες της συσκευής που δημιουργούνται κατά τη λειτουργία. Είναι πολύ πιο ήσυχο από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε την κουκούλα κουζίνας. Ο κανόνας, αποδεκτός για τον εκχυτήρα, είναι ένας ήχος 30 dB ή χαμηλότερος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα άτομο αντιλαμβάνεται όλους τους ήχους πάνω από 35 dB, ως δυσάρεστο και ενοχλητικό.

Χρονοδιακόπτης, υγροστάτης, βαλβίδα ελέγχου

Οι τυπικές συσκευές εξαερισμού του μπάνιου ελέγχονται μηχανικά ή λειτουργούν σε αργή, σταθερή λειτουργία. Ένας χρονοδιακόπτης είναι μια πρόσθετη συσκευή που σας επιτρέπει να μισο αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία.

Αφού το άτομο έφυγε από το μπάνιο, ο ανεμιστήρας, χάρη στον χρονοδιακόπτη, συνεχίζει να εκκενώνει τον αέρα εξαγωγής για αρκετό καιρό. Όταν τελειώσει, απενεργοποιείται.

Η παρουσία αισθητήρα υγρασίας είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνιο. Το υγρόμετρο θεωρείται η καλύτερη μέθοδος ελέγχου, καθώς σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το κατώφλι υγρασίας από 40 έως 100%, οπότε ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα. Μαζί χρησιμοποιείται η υγρασία και ο χρονοδιακόπτης σπάνια. Κανονικά, ένας αισθητήρας υγρασίας δεν απαιτεί χρονοδιακόπτη.

Όταν εξοπλίζετε τον εξαερισμό σε μια εξοχική κατοικία, πρέπει να μετρήσετε την τρύπα στο μπάνιο ή στο μπάνιο, που θα καθορίσει τη διάμετρο του αγωγού. Το πρότυπο μέγεθος προσγείωσης της κουκούλας είναι από 100 έως 130 mm. Εάν είναι απαραίτητο, η τρύπα στον τοίχο του μπάνιου μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας ένα puncher.

Η βαλβίδα ελέγχου είναι μια μικρή και απλή συσκευή που δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων μυρωδιών από τους γείτονες στο έδαφος του διαμερίσματός σας. Είναι πρακτικά απαραίτητο σε αστικά λουτρά και μπάνια συνδεδεμένα σε κοινό αγωγό εξαερισμού.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Κατά την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο, θα πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν οι ικανότητές του, οι οποίες είναι η ικανότητα οδήγησης ενός συγκεκριμένου όγκου αέρα. Αυτό το σχήμα εξαρτάται από τη διάμετρο της συσκευής.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με διατομή σωλήνων 80, 100, 120, 150 mm. Για τον Χρουστσόφ η βέλτιστη διάμετρος θα είναι 80 mm ή 100 mm. Σε νέα κτίρια διαμερίσματα έχουν μια βελτιωμένη διάταξη, είναι καλύτερα να μείνετε σε ένα τμήμα των 120 mm.

Εξίσου σημαντική είναι η εμφάνιση. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουκούλες με ένα αντικαταστάσιμο εξωτερικό πάνελ. Οι ανεμιστήρες Elicent, Electrolux, Ballu, Timberk και άλλα εμπορικά σήματα έρχονται σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.

Μια ελκυστική και κομψή συσκευή μπορεί να γίνει ένα έντονο στοιχείο του εσωτερικού χώρου ή να το χωρέσει έτσι ώστε να μην αγγίζει τα μάτια σας.

Κατά την επιλογή, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ηλεκτρική ενέργεια - ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Για να αποφύγετε προβλήματα με την καλωδίωση, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός προϊόντος σχεδιασμένου για μακροχρόνια χρήση σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Είναι περιττό να ελέγχετε τα επίπεδα θορύβου της συσκευής - οι περιττοί και δυσάρεστοι ήχοι παίζουν το ρόλο του ερεθίσματος της ακοής. Όταν ένας ανεμιστήρας ποιότητας στο μπάνιο λειτουργεί, είναι σχεδόν σιωπηλός.

Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στη δύναμη και την αξιοπιστία της συσκευής. Ένας μικρός αριθμός εταιρειών που ειδικεύονται στην κατασκευή ανεμιστήρων μπάνιου μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα λειτουργήσουν για αρκετά χρόνια. Η υψηλή ποιότητα υποδεικνύεται από την περίοδο εγγύησης από τον κατασκευαστή. Αν είναι λιγότερο από 1 έτος, η συσκευή αυτή είναι προτιμότερο να μην αγοράσει.

Προετοιμασία ενός χώρου για έναν ανεμιστήρα εξαγωγής

Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί ο αγωγός εξαερισμού, υποβάλλοντας ένα αναμμένο σπίρτο ή ένα κερί στην είσοδο. Η φλόγα πρέπει να λυγίσει υπό γωνία προς την κατεύθυνση της σχάρας.

Εάν η διάμετρος της οπής μεγαλύτερης τμήματος ανεμιστήρα ventkanala, τότε είναι δυνατόν να εισαχθεί ένα πλαστικό ή κυματοειδή σωλήνα του επιθυμητού διάμετρο και να σφραγίσει τα κενά με αφρό, κόψτε την περίσσεια διαλύματος κοφτερό μαχαίρι μετά τη ρύθμιση.

Στην περίπτωση αυτή, η οπή στην είσοδο του άξονα έχει μικρότερη διάμετρο, διογκώνεται με διάτρητο.

Επιλέγοντας το καλύτερο σχέδιο σύνδεσης

Πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε μοντέλο του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο, θα πρέπει να καθορίσετε πώς θα συνδεθεί με την πηγή ενέργειας.

Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της κουκούλας:

 1. Ο διακόπτης βρίσκεται στο σώμα της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί με το κουμπί ή τη δαντέλα στο σώμα.
 2. Συνδέστε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη. Πριν από το μπάνιο ρυθμίσετε το διακόπτη, στο οποίο ένα από τα πλήκτρα ενεργοποιεί τον εξαερισμό, και το δεύτερο - το φωτισμό.
 3. Αυτόματη ενεργοποίηση του ανεμιστήρα από τον αισθητήρα υγρασίας ή κίνησης. Αρχίζει να λειτουργεί αν η επιτρεπτή στάθμη υγρασίας υπερβεί ή κινηθεί.
 4. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διακόπτη φωτισμού. Μπορεί να εξοπλιστεί με χρονοδιακόπτη και να συνδεθεί παράλληλα με το φωτιστικό. Ανάβει ταυτόχρονα με το φωτισμό και απενεργοποιείται όταν η φωτεινή ένδειξη σβήνει.

Ο τελευταίος τρόπος σύνδεσης της συσκευής είναι λιγότερο απαιτητικός, επειδή οι ενοικιαστές διαμερισμάτων πηγαίνουν συχνά στο μπάνιο για μικρό χρονικό διάστημα για να πλύνουν γρήγορα τα χέρια τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους ή να πλύνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κουκούλα που περιλαμβάνεται θα απορρίψει μάταια την ηλεκτρική ενέργεια.

Τοποθετήστε την καλωδίωση για καλύτερο κάτω από το κεραμίδι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να συγκαλύψετε το καλώδιο με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών κουτιών.

Η σειρά των εργασιών εγκατάστασης

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, θα πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες που περιγράφουν τη λεπτομερή διαδικασία εγκατάστασης. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το επιλεγμένο μοντέλο της κουκούλας τοποθετείται στο μπάνιο ή στο μπάνιο.

Οι ενέργειες εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά:

 1. Αρχικά, αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα και εφαρμόστε όλα τα καρφιά στην επιφάνεια του τοίχου με υγρά καρφιά, σιλικόνη ή κόλλα πολυμερούς. Αυτά τα υλικά θα παρέχουν ισχυρή στερέωση ενός σχετικά ελαφρού πλαστικού.
 2. Εισάγουμε τη συσκευή έτσι ώστε το τμήμα εργασίας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται εντελώς στον τοίχο. Πιέστε σταθερά το σημείο προσάρτησης για αρκετά λεπτά.
 3. Βάζουμε ένα δίχτυ κουνουπιών, το οποίο δεν θα επιτρέψει σε διαφορετικά έντομα και μικρά κομμάτια να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 4. Συνδέστε το μπροστινό κάλυμμα με τις βίδες που περιλαμβάνονται στο κιτ. αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται στην τελευταία στροφή.

Κατά τη σύνδεση με την παροχή ρεύματος σε ένα δωμάτιο, δεν πρέπει να υπάρχουν ανοικτά καλώδια χωρίς μόνωση. Τοποθετούνται σε εσοχές σε εσοχή, χρησιμοποιώντας ένα κυματοειδές περίβλημα.

Πολλοί χρήστες συνδέουν τους ανεμιστήρες μέσω ενός ζεύγους επαφών με το διακόπτη φώτων. Ο διακόπτης έχει ρυθμιστεί σε φάση.

Για ευκολία, όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο μέλλον, μπορείτε να βάλετε ένα ξεχωριστό πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την κουκούλα. Εάν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο όταν επισκέπτεστε το μπάνιο, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε μόνο το κουμπί ελέγχου φωτός. τότε ο χρόνος στο δωμάτιο δεν θα επισκιάζεται από το χτύπημα των περιστρεφόμενων λεπίδων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Video # 1 πώς να επιλέξετε τον εξοπλισμό και να οργανώσετε τα πάντα σωστά:

Βίντεο # 2 γιατί χρειαζόμαστε μια κουκούλα για το μπάνιο και πώς να το εγκαταστήσετε:

Το εκχύλισμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο και να εξαλείφετε τις οσμές που εισχωρούν στο δωμάτιο. Αυτό είναι σε ζήτηση και φθηνό εξοπλισμό, το οποίο είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Δημοφιλή μοντέλα ανεμιστήρων παράγονται από τους παραγωγούς Ballu, Timberk, Elicent, Electrolux και άλλους.

Παρά το γεγονός ότι τα έργα εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν μεγάλη προσπάθεια, χρήματα και χρόνο, η συσκευή θα γίνει ένας απαραίτητος βοηθός στον αγώνα για τον καθαρό αέρα και το άνετο μικροκλίμα.

Εξόρυξη στην τουαλέτα: υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας του συστήματος, επιλογή της καλύτερης δυνατότητας εξαερισμού και κατάλληλη εγκατάσταση του εξοπλισμού

Το κακό μυρίζει στην τουαλέτα και η υγρασία στο μπάνιο είναι κάτι που κανένας δεν του αρέσει. Λόγω του ανεπαρκούς αερισμού στον αέρα, πολύ διαφορετικοί μικροοργανισμοί εκτρέφονται πολύ γρήγορα, οι οποίοι είναι πολύ επιβλαβείς για την υγεία. Η εξόρυξη στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Χρειάζομαι κουκούλα στην τουαλέτα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι αδιαμφισβήτητη - ναι. Μετά από όλα, αν δεν υπάρχει, το μπάνιο και η τουαλέτα σας θα γίνει μια εστία μικροβίων και διάφορα επιβλαβή βακτήρια, για να μην αναφέρουμε τον μύκητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα κανονικό δωμάτιο με μια πόρτα και παράθυρα. Οι άνθρωποι συχνά φελλοί στα σπίτια τους για το χειμώνα και δεν σκέφτονται για τη δυνατότητα αερισμού των χώρων τους. Αλλά μάταια.

Φυσικά ή αναγκαστικά;

Ένα φυσικό εκχύλισμα ονομάζεται εξολκέας, ο οποίος δεν είναι εφοδιασμένος με ειδικά στοιχεία. Ένα τέτοιο εκχύλισμα λειτουργεί χάρη στις αρχές της ανταλλαγής θερμότητας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Η ουσία αυτών των αρχών είναι ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει πάντα πάνω από τον πιο δροσερό αέρα και η ατμοσφαιρική πίεση τείνει πάντα να συγκρίνει. Μετά από όλα, σίγουρα παρατηρήσατε ότι η οροφή είναι πάντα πιο ζεστή και πιο ξερά από το πάτωμα. Και ο αέρας από την περιοχή με υψηλή πίεση τείνει πάντα στην περιοχή χαμηλής πίεσης, προσπαθώντας να συνθέσει και να εξισώσει τη διαφορά.

Η φυσική μας εξάτμιση είναι ένα προφανές παράδειγμα. Στο διαμέρισμα, ο αέρας είναι θερμότερος από ό, τι στο δρόμο, και προσπαθεί σκληρά να ξεσπάσει. Στην πραγματικότητα, η κουκούλα είναι απλά ένα κανάλι για την έξοδο αυτού του αέρα. Μέσω αυτού του καναλιού, η αυξημένη πίεση μέσα στο σπίτι τείνει να ισούται με την εξωτερική πίεση. Αλλά με τη φυσική εξάντληση, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Το γεγονός είναι ότι το καυτό καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή και, κατά συνέπεια, η πίεση, προσπαθούμε να ψύξουμε τον αέρα στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, μειώνουμε την ατμοσφαιρική πίεση. Συνεπώς, η διαφορά στην πίεση δεν είναι πλέον υπέρ μας.

Σε τέτοιες συνθήκες, δεν παίρνουμε κουκούλα, αλλά τραβάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μια τέτοια αντίστροφη διαδικασία δεν είναι κάτι που δεν αερίζεται το σπίτι μας, αλλά, αντίθετα, φέρνει σκόνη και μυρωδιές από το δρόμο προς το λουτρό. Επιπλέον, η φυσική εξάντληση γίνεται συχνά ένα για πολλά διαμερίσματα, γεγονός που επιδεινώνει τις λειτουργικές του ιδιότητες και μολύνει περισσότερο. Ο φυσικός εξαερισμός χωρίς θόρυβο δεν θα είναι πάντα αποτελεσματικός.

Με την εξαναγκασμένη εξόρυξη όλα είναι πολύ απλούστερα και καλύτερα. Με το όνομα είναι ξεκάθαρο ότι μια τέτοια εξάντληση αποσύρει βίαια τον φτωχό αέρα έξω, καθαρίζοντας το δωμάτιο. Εκτελεί τη λειτουργία του χάρη στον ενσωματωμένο ανεμιστήρα, ο οποίος εκλύει σκόπιμα αέρα από το λουτρό ή την τουαλέτα. Η αναγκαστική εξάντληση είναι πολύ καλύτερη από την φυσική, αν και θα πρέπει να υποστείτε δαπάνες για το κόστος της ίδιας της κατασκευής, συν το κόστος της αναλωμένης ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά δεν σώζουν την υγεία, και ο καθαρός αέρας είναι εγγύηση της υγείας σας. Η ηλεκτρική εξάτμιση στην τουαλέτα με ανεμιστήρα θα αφαιρέσει μια δυσάρεστη οσμή και υγρασία.

Κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου και ποιοτικότερου εξοπλισμού

Επιλέξτε το σωστό εξοπλισμό δεν είναι τόσο δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται να εξετάσετε είναι η περιοχή των χώρων που σκοπεύετε να εξοπλίσετε με την κουκούλα και το σχέδιό τους. Ανάλογα με την περιοχή, αντίστοιχα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την πίεση αέρα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα εκχύλισμα. Εάν το μπάνιο σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε προφανώς δεν ταιριάζει σε ένα απλό σχέδιο, σχεδιασμένο για ένα μικρό δωμάτιο.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι το επίπεδο θορύβου. Μετά από όλα, δεν είναι απολύτως άνετο εάν η κουκούλα θα βουίζει σαν ηλεκτρική σκούπα. Αν και είναι δύσκολο να βρεθεί μια θορυβώδης κουκούλα. Στην πώληση τέτοιων σχεδόν δεν συμβαίνει. Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται για τη λειτουργία του συστήματος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και σε σύγκριση με τις οικιακές συσκευές δεν έχει σημασία. Μια κουκούλα ποιότητας μπορεί να αγοραστεί σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα. Τα καταστήματα αυτά διαθέτουν πάντα όλα τα δεδομένα προϊόντων και τα πιστοποιητικά ποιότητας.

Υλικό καναλιού αέρα

Το υλικό του αγωγού αέρα μπορεί να είναι πλαστικό και σιλικόνη. Συχνά πωλούσε πλαστικό, αν και σιλικόνη - όχι ασυνήθιστο. Δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ τους, οπότε δεν αξίζει να επικεντρωθεί στην επιλογή. Το κυριότερο είναι ότι η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει με το επίπεδο ισχύος και θορύβου. Αν μιλάμε για την ίδια την γραμμή αέρα, τότε η επιλογή του υλικού θα είναι σχετική σε περίπτωση που πρόκειται να χτίσετε μόνο ένα σπίτι. Μετά από όλα, στην ήδη προετοιμασμένη κουκούλα, η οποία περνά μέσα από τους τοίχους από διαφορετικές γωνίες, δεν εισάγετε την ίδια αυλάκωση με κανέναν τρόπο.

Λοιπόν, αν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα σπίτι και έχουμε ήδη φτάσει στο επίπεδο της τοποθέτησης της κουκούλας, τότε είναι λογικό να σκεφτείτε τι θα ταιριάζει καλύτερα. Μετά από όλα, μπορείτε να κάνετε έναν αεραγωγό από τις αυλακώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου ή απλά να τσιμπήσετε τον απαιτούμενο άξονα. Εδώ όλα είναι σύμφωνα με τη φαντασία, την επιθυμία και τις δυνατότητές σας. Σε κάθε περίπτωση, το υλικό του καναλιού αέρα θα έχει μικρή επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα, οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ, υπάρχει ένας ειδικός τύπος.

Γνωρίζοντας την απαιτούμενη ισχύ της κουκούλας, σίγουρα δεν θα χάσετε με την τιμή και την αποδοτικότητα. Ως αποτελεσματική συμβουλή, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα ισχύ με συντελεστή 1,3. Αυτή η αύξηση της ισχύος θα σας δώσει ένα αποθεματικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, με αυτόν τον υπολογισμό, ο θόρυβος του καπό θα μειωθεί με την απαιτούμενη ταχύτητα.

Επιλογή ανεμιστήρων - γενικές συστάσεις

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα αξίζει να εξεταστεί η λειτουργικότητα και η ισχύς του. Πώς να επιλέξετε την ισχύ, που έχουμε ήδη εξετάσει, αλλά όσον αφορά τη λειτουργικότητα, υπάρχει κάτι να καταλάβουμε. Η λειτουργικότητα αυτών των ανεμιστήρων είναι αρκετά εκτεταμένη, όπως για παρόμοιες συσκευές. Είναι δυνατή η αγορά ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας ή φωτός, με αισθητήρα κίνησης ή με χρονοδιακόπτη. Ο αισθητήρας υγρασίας είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα, γιατί με τη βοήθειά του μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το μπάνιο είναι εντελώς και ποιοτικά αεριζόμενο. Τέτοιοι αισθητήρες αναγκάζουν την κουκούλα να λειτουργεί μόνο υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας στο μπάνιο.

Ο αισθητήρας φωτός και ο αισθητήρας κίνησης έχουν περισσότερη ερασιτεχνική λειτουργία από ό, τι είναι απαραίτητο. Μετά από όλα, αν δεν υπάρχει κυκλοφορία ή φωτισμός, η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει, κατά συνέπεια, η υγρασία δεν θα βγει. Χρησιμοποιώντας το χρονοδιακόπτη, μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο για τον περιοδικό αερισμό. Αυτό είναι ένα καλό υποκατάστατο για έναν αισθητήρα υγρασίας, αλλά δεν είναι τόσο αξιόπιστο. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα με συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας δεν θα είναι περιττός εάν η κουκούλα λειτουργεί συνεχώς. Θα μειώσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και, κατά συνέπεια, το επίπεδο θορύβου.

Οι καλύτερες επιλογές για κουκούλες για την τουαλέτα

Θα περιγράψουμε τις τρεις κορυφαίες κουκούλες για την τουαλέτα και το μπάνιο, θα δώσουμε το κατά προσέγγιση κόστος τους και θα εξετάσουμε τις βασικές ιδιότητες.

Maico ECA 100 iPro.

Αυτό το απόσπασμα γίνεται στη Γερμανία. Όπως όλες οι γερμανικές συσκευές, διακρίνεται για την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα και, φυσικά, την υψηλή τιμή. Αν και η συσκευή αξίζει τα χρήματα. Αυτός ο ανεμιστήρας έχει ένα κομψό αλλά κομψό σχέδιο. Είναι πολύ ήσυχο και διαθέτει 4 λειτουργίες υψηλής ταχύτητας. Έχει επίσης προστασία από τον εκτοξευτήρα νερού και έναν αισθητήρα υγρασίας. Όπως και οι περισσότεροι ανεμιστήρες, είναι εξοπλισμένος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία προστατεύει από την είσοδο αέρα από το δρόμο όταν η εξάτμιση απενεργοποιείται. Η τιμή θα είναι περίπου 7000 ρούβλια

SOLAR PALAU ECOAIR.

Αυτό το μοντέλο κατασκευάζεται στην Ισπανία. Ο απορροφητήρας χρησιμοποιεί φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Αυτό το μοντέλο δεν είναι σχεδόν χειρότερο από το προηγούμενο, αν και χωρίς αισθητήρες, αλλά έχει ένα χρονοδιακόπτη. Είναι πολύ ήσυχο και ο σχεδιασμός του ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Όπως και ο προηγούμενος ανεμιστήρας, αυτό είναι πολύ οικονομικό και δεν καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό. Η τιμή του είναι περίπου 8000 ρούβλια.

Blauberg Quatro 100

Αυτός ο ανεμιστήρας κατασκευάζεται από ειδικούς από την Ουκρανία. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, πολύ οικονομικό. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με προστασία από πιτσιλιές και υγρασία, γεγονός που δεν θα επιτρέψει την αποτυχία. Ο πόρος αυτού του εκχυλίσματος είναι πολύ μεγάλος και έχει σχεδιαστεί για μακρά και συνεχή λειτουργία. Το κόστος θα είναι περίπου 4500 ρούβλια.

Εγκατάσταση συστήματος κυκλοφορίας αέρα

Βασικά, το σύστημα κυκλοφορίας αέρα αποτελείται από πολλά μέρη. Περιλαμβάνει τον ίδιο τον μηχανισμό κυκλοφορίας (ανεμιστήρα εξάτμισης), τα ειδικά φίλτρα και την εισαγωγή αέρα. Η εισαγωγή αέρα βρίσκεται από έξω. Εξασφαλίζει την είσοδο φρέσκου αέρα στο σπίτι. Η είσοδος αέρα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ειδικές βαλβίδες που μπορούν να προστατευθούν από τον άνεμο, τη σκόνη ή την εξάτμιση αέρα από το σπίτι.

Μετά την εισαγωγή αέρα, ο αέρας εισέρχεται στο σύστημα φίλτρου, όπου καθαρίζεται. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σταδιακά. Πρώτα από τη χοντρή σκόνη, στη συνέχεια από μέτρια και λεπτή σκόνη. Ο αέρας καθαρίζεται επίσης από δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον, μπορούν να εγκατασταθούν ειδικοί υγραντήρες και οζονιστές για τον εμπλουτισμό του αέρα. Αφού περάσουμε από όλους τους βαθμούς επεξεργασίας, εισέρχεται καθαρό και φρέσκο ​​αέρα στο διαμέρισμά μας. Εγκαταστήστε αυτό το σύστημα τόσο εύκολα όσο και η ίδια η κουκούλα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο καθαρός και καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για την υγεία μας. Τα συστήματα κουκούλας και εξαερισμού όχι μόνο μας απαλλάσσουν από τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και δημιουργούν άνετες συνθήκες ζωής. Σε ένα σπίτι με καθαρό και εμπλουτισμένο αέρα, οι ενοικιαστές του αισθάνονται πιο άνετα.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στο μπάνιο και την τουαλέτα

Στον ανεμιστήρα εξάτμισης του μπάνιου υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, καθώς η λειτουργία του πραγματοποιείται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Πρέπει να έχει:

 • βαλβίδα ελέγχου, ειδικά εάν η τουαλέτα και το μπάνιο αερίζονται μέσω ενός καναλιού.
 • αδιάβροχο περίβλημα με προστασία από πιτσίλισμα με τάξη προστασίας τουλάχιστον IP 34.
 • Η τάση του κινητήρα δεν υπερβαίνει τα 36 βολτ για ασφαλή και αθόρυβη λειτουργία.

Η παραγωγικότητα της κουκούλας πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του χώρου, δηλαδή 6-8 m3 / ώρα ανά 1 κυβικό μέτρο. Στα περισσότερα μοντέλα ο αριθμός αυτός είναι 100 m3 / h.

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα, πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα εξής:

 • εμφάνιση του προϊόντος ·
 • επίπεδο θορύβου (όχι περισσότερο από 40 dB) ·
 • την παρουσία αισθητήρων για διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.
 • η διάμετρος της συσκευής αντιστοιχεί στις διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού.
Πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, διαβάστε το φυλλάδιο οδηγιών, το οποίο περιγράφει τη λεπτομερή διαδικασία εγκατάστασης. Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην εγκατάσταση. Εγκαταστήστε τη συσκευή με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
 2. Στις θέσεις στήριξης της συσκευής στον τοίχο, εφαρμόζουμε κόλλα πολυμερούς, υγρά καρφιά ή σιλικόνη (τέτοια στερέωση θα είναι αρκετή, καθώς οι πλαστικοί ανεμιστήρες είναι πολύ ελαφροί).
 3. Εισάγουμε τη συσκευή εξαερισμού έτσι ώστε το τμήμα εργασίας με τον ηλεκτροκινητήρα να «πνίξει» εντελώς στον τοίχο.
 4. Πιέστε σταθερά για αρκετά λεπτά. Εγκαθιστούμε ένα δίχτυ κουνουπιών για να αποτρέψουμε την εισχώρηση των εντόμων στο δωμάτιο.
 5. Συνδέστε το μπροστινό κάλυμμα στις βίδες (πηγαίνετε στο κιτ).

Κουκούλα στην τουαλέτα: σχεδιασμός και εγκατάσταση

Στη φωτογραφία - η κουκούλα στην τουαλέτα μετά το τέλος όλων των εργασιών.

Πρόσφατα, ο πρώην συμμαθητής μου (πόσο καιρό φοίτησα στο σχολείο!) Έμαθα πόσο σημαντική είναι η καλή λειτουργία της κουκούλας στην τουαλέτα.

Ήταν έτσι. Αγόρασε ένα νέο διαμέρισμα. Λοιπόν, σαν καινούργιο, έβαλα μόνο odnushku μου και μερικούς γονείς, μετά από τον οποίο αγόρασα ένα διαμέρισμα τριών δωματίων. Το νέο κτίριο δεν είχε αρκετά χρήματα, οπότε το νέο του σπίτι βρισκόταν στο συνηθισμένο κτίριο 16 ορόφων, εκ των οποίων υπάρχουν πολλά στους χώρους ύπνου οποιασδήποτε πόλης.

Και όλα είναι καλά, αλλά άρχισε να παρατηρήσετε ότι στο μπάνιο υπήρχε μια δυσάρεστη μυρωδιά, τοίχοι καλύπτονται με μούχλα, και σε ορισμένα σημεία που έχουν ήδη και μύκητες (που κατά τα λεγόμενά του, δεν ξέρω πώς διακρίνει μεταξύ τους). Καλά, όλοι εδώ καταλαβαίνουν ότι η κουκούλα στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι φταίει. Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης απουσία αυτού.

Και αφού όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου γνωρίζουν ότι ασχολούμαι με τις επισκευές, όλη μου η συνειδητή ζωή (είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε για ιδιωτικό σπίτι), ένας συμμαθητής μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να λύσω το πρόβλημα.

Επωφελούμενοι από την περίεργη θήκη, αποφάσισα να σας πω πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην τουαλέτα. Εφαρμόζοντας όχι τόσο μεγάλη προσπάθεια και χρησιμοποιώντας τις οδηγίες μου, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τα χέρια σας.

Ορίστε το μέτωπο εργασίας

Αμέσως θα το πω ότι ως παράδειγμα θα είμαι καθοδηγούμενος από το πώς έχουν εξοπλιστεί οι κουκούλες για ένα μπάνιο και μια τουαλέτα στον συμμαθητή μου. Αλλά δεδομένου ότι το διαμέρισμά του είναι τυπικό, είναι απίθανο να έχετε οποιεσδήποτε βασικές διαφορές. Αν βρείτε κάτι ακατανόητο, διαβάστε προσεκτικά τις συμβουλές μου ή επικοινωνήστε μαζί μου στα σχόλια του άρθρου. Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω.

Τρύπες στον κεντρικό αγωγό αερισμού στην τουαλέτα.

Ας επιστρέψουμε στα πρόβατά μας. Φυσικά, ο εξαερισμός της τουαλέτας στο διαμέρισμα παρέχεται με τη βοήθεια της λεγόμενης φυσικής έλξης. Δηλαδή, το ρεύμα του αέρα εξασφαλίζεται από τη θερμοκρασία μάζας του αέρα και διαφορική πίεση στην τουαλέτα και στην οροφή, όπου το εξωτερικό στόμιο του κεντρικού σωλήνων αερισμού.

Μετά την αφαίρεση της παλιάς γρίλια εξαερισμού, είδα ότι όλη η τρύπα μέσα από την οποία ο αέρας είχε βγει, αλείφεται με ένα διάλυμα και παρέμεινε ελεύθερη διάμετρο αυλού περίπου 5 cm. Φυσικά, κανένα από τα οποία δεν θα μπορούσαν να εξαχθούν έξω από το θέμα. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τουαλέτα ήταν τόσο υγρή.

Το απόσπασμα από την τουαλέτα στο μπάνιο, το οποίο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, ήταν μόνο μια τρύπα που κόπηκε μέσα από ένα τσιμεντένιο χώρισμα μεταξύ των γειτονικών υδραυλικών. Ως εκ τούτου, ο υγρός αέρας όχι μόνο δεν άφησε το μπάνιο, αλλά, αντιστρόφως, όλα τα ανόργανα αρώματα από την τουαλέτα διαπέρασαν εκεί.

Το διαμέρισμα ενός συμμαθητή ήταν τριών δωματίων, έτσι ώστε η κουζίνα χωρίστηκε από τη μονάδα υγιεινής και είχε το δικό του αγωγό εξαγωγής. Εάν έχετε μια περιοχή μαγειρέματος δίπλα στο μπάνιο, συνιστούμε να ενσωματώσετε αμέσως όλα τα συστήματα εξαερισμού σε ένα. Στην περίπτωση αυτή, η τελική τιμή για όλες τις εργασίες θα είναι φθηνότερη και η ίδια η διαδικασία θα είναι ταχύτερη.

Σχεδιάζουμε την κουκούλα

Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, είπα ένα συμμαθητή που καλύτερη επιλογή του για ένα διαμέρισμα της πόλης - ηλεκτρικό απορροφητήρα στην τουαλέτα με έναν ανεμιστήρα που αφαιρεί υγρό αέρα με μια δυσάρεστη οσμή στο κεντρικό εξαερισμού. Μπορεί να λειτουργεί σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες:

 • ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φωτός στην τουαλέτα.
 • τρέχει με ξεχωριστό διακόπτη.
 • ενεργοποιήστε την με τη φωτεινή ένδειξη και απενεργοποιήστε τη λειτουργία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (στον ανεμιστήρα για αυτόν τον ενσωματωμένο αυτόματο χρονοδιακόπτη).

Σχεδιασμός

Πριν εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, συνιστάται να σχεδιάσετε το μελλοντικό σύστημα.

Θέλω να σημειώσω, δεδομένου ότι δεν σας το είπα νωρίτερα, ότι εργάστηκα σε ένα διαμέρισμα ενός συμμαθητή σε μια εποχή που πραγματοποιούνταν επισκευές εκεί. Στην πραγματικότητα, προχωρώντας μπροστά μπορώ να πω ότι έχω κάνει πολλή χρήσιμη δουλειά, αλλά τώρα δεν είναι γι 'αυτό. Καλύτερα χρονομετρήσατε την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην γενική επισκευή. Έτσι, στο τέλος, θα αποδειχθεί καθαρά, φθηνά και όμορφα.

Πριν από την εγκατάσταση των αεραγωγών και των ανεμιστήρων, συνιστάται να ελέγχετε τη διαπερατότητα του κεντρικού αεραγωγού. Για να το κάνετε αυτό, ανάψτε έναν αγώνα και τοποθετήστε το κοντά στην οπή.
Αν βγεί, είναι εντάξει. Εάν όχι - καλέστε τον οδηγό από το μάγουλο, αφήστε τον να καθαρίσει το κανάλι. Στο τέλος, πληρώνεται για αυτό.

Στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των οπαδών. Η εξαναγκασμένη εξάτμιση απαιτεί τουλάχιστον δύο συσκευές αναρρόφησης (στην τουαλέτα και στο μπάνιο). Μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα, αλλά συνήθως υπάρχει αρκετό σωρό πάνω από τη σόμπα. Πήραμε δύο.

Στη συνέχεια, περιέγραψα τη διαμόρφωση των αγωγών εξαερισμού. Στο μέλλον, σχεδιάστηκε να εγκατασταθεί στους τοίχους και το ταβάνι οροφής και να ράψει όλα τα γυψοσανίδες. Ως εκ τούτου, δεν ήμουν περιορισμένος με κανέναν τρόπο (εκτός από τη διάμετρο των σωλήνων).

Θα επιτρέψω στον εαυτό μου μερικές περισσότερες συμβουλές που θα κάνουν τον αερισμό σας πιο αποτελεσματικό. Πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του σχεδιασμού, τότε είναι απίθανο να αλλάξει:

 1. Η κουκούλα πρέπει να είναι στην κορυφή της αίθουσας. Είναι εκεί που συλλέγεται ζεστός, υγρός αέρας, ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οπή εξαερισμού του κεντρικού άξονα βρίσκεται τόσο ψηλά.

Η κουκούλα στην τουαλέτα πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 1. Ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να μην εισέρχεται νερό. Φυσικά, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό στην τουαλέτα, αλλά στο μπάνιο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την κατάσταση.
 2. Οι οπές αναρρόφησης είναι καλύτερα τοποθετημένες απέναντι από την πόρτα εισόδου, δεδομένου ότι είναι όπου προέρχεται ο αέρας. Με την ευκαιρία, αν δεν έχετε μια υποδοχή για την εισαγωγή αέρα κάτω από την πόρτα τουαλέτας, θα πρέπει να το κόψετε στην πόρτα, διακοσμώντας την τρύπα με ένα ειδικό πλέγμα.
 3. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τους ανεμιστήρες, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εσωτερική συσκευή αναρρόφησης στο σωλήνα και στο μπάνιο και την τουαλέτα να συνδέσετε τις γρίλιες. Αλλά δεν είναι δυνατόν να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού σε δύο δωμάτια χωριστά.

Απαιτούμενα υλικά

Το έργο ολοκληρώθηκε, πήγε στο κατάστημα για την αγορά υλικών. Για τη σημαντική ζωή μου και την εργασία μου ως επισκευαστής διαμερισμάτων, έπρεπε να σχεδιάσω τις κουκούλες στην τουαλέτα από διαφορετικά υλικά:

 • κουτιά από κασσίτερο διαφόρων διαμέτρων (αυτό εγκαταστήσαμε εξαερισμό σε ένα μικρό κατάστημα, για ένα σπίτι δεν θα το συνιστούσα αυτό)?
 • πλαστικά άκαμπτα κιβώτια (μεγάλη επιλογή, ειδικά όταν η φλάντζα είναι ανοικτή, δεδομένου ότι τα μέρη έχουν μια ελκυστική εμφάνιση)?
 • Ευέλικτοι αεραγωγοί από αλουμίνιο ή πλαστικό (κατάλληλοι για κρυφή και ανοιχτή τοποθέτηση, επιτρέπουν στο κανάλι να τοποθετηθεί οποιαδήποτε διαμόρφωση).
 • κυματοειδείς πλαστικούς σωλήνες (διαφέρουν από την προηγούμενη έκδοση αυξημένης αντοχής).

Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού.

Για τον εαυτό σας, μπορείτε να επιλέξετε για τον εαυτό σας, και θα απαριθμήσω όλα όσα αγοράσαμε με έναν συμμαθητή στο κατάστημα:

 1. Αεραγωγοί ορθογώνιου σχήματος 100 έως 60 mm (είναι ευκολότερο να συνδεθούν και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο πίσω από την γυψοσανίδα.
 2. Τα τελικά τμήματα του στρογγυλού σχήματος, τα οποία τοποθετούνται κάτω από το κεραμίδι και στα οποία θα τοποθετηθούν οι ανεμιστήρες (αυτό γίνεται στο τελευταίο στάδιο της εργασίας).
 3. Προσαρμογείς από στρογγυλό σε τετράγωνο.
 4. Οι γρίλιες εξαερισμού στους αεραγωγούς δεν είχα ανάγκη, καθώς ο ίδιος ο ανεμιστήρας διαθέτει διακοσμητικό μπροστινό πίνακα.

Προκειμένου ο εξαερισμός να λειτουργεί σωστά, δεν απαιτείται μόνο εξαγωγή υψηλής ποιότητας, αλλά και παροχή αέρα. Ένας φίλος άλλαξε τα παράθυρα σε πλαστικό, γι 'αυτό τους παραγγείλαμε αμέσως να φτιάξουν τα κανάλια τροφοδοσίας με μια βαλβίδα. Θα εξασφαλίσουν την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, η οποία στη συνέχεια θα απομακρυνθεί μέσω εξαερισμού.

Επιλογή των οπαδών

Θέλω να σας πω ξεχωριστά για τους ανεμιστήρες. Πιο συγκεκριμένα, όχι για αυτό που αγοράσαμε, αλλά πώς να τα επιλέξετε σωστά για εσάς κατά την αγορά. Το ακριβές όνομα των μοντέλων δεν θα σας δώσω, αλλά θα σας πω τα κριτήρια βάσει των οποίων θα πρέπει να επιλέγονται σε ένα σούπερ μάρκετ κατασκευής.

Ανεμιστήρας για τουαλέτα.

 1. Ασφάλεια κατά τη λειτουργία. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε βρεγμένους χώρους, πρέπει να προστατεύεται από βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άτομο στην τουαλέτα ή στο μπάνιο δεν έχει ηλεκτροπληξία.
  Είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα που τροφοδοτείται από τάση 24 Volt και συνδέστε τον μέσω ενός μετασχηματιστή.
 2. Αποτελεσματικότητα της εργασίας. Αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος, μετά την ασφάλεια. Για να καθορίσετε τι χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα, πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα αέρα στην τουαλέτα (πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου). Στη συνέχεια, δείτε στην τεκμηρίωση, πόσες αντλίες τη συσκευή ανά ώρα.
  Είναι καλύτερα ο ανεμιστήρας να μπορεί να απορροφήσει 10 φορές την ποσότητα του μολυσμένου και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Για τον εαυτό μας επιλέξαμε ανεμιστήρες εξαγωγής που αντλούν 100 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα.
 3. Επίπεδο θορύβου. Μια άνετη τιμή για ένα άτομο είναι 25 dB. Αν είναι υψηλότερη, τότε οι δονήσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη ψυχή.
  Ωστόσο, δεν έχω δει μια συσκευή στο κατάστημα που κάνει περισσότερο θόρυβο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε ανεμιστήρα. Για εφησυχασμό, συνιστάται να εξετάσετε τις οδηγίες σε αυτό.
 4. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Εδώ όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και τη διαθεσιμότητα επιπλέον χρημάτων. Μπορείτε να αγοράσετε όμορφους οπαδούς, οπίσθιο φωτισμό, με τηλεχειριστήριο και ούτω καθεξής. Δεν θα σας δώσω καμία συμβουλή σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα πριν την επανεγκαταστήσετε. Μόλις δεν ακολούθησα αυτή τη συμβουλή και έπειτα κατάλαβα γιατί ο μηχανικός αερισμός δεν θέλει να λειτουργήσει.

Εσωτερικός ανεμιστήρας για την τουαλέτα.

Τοποθέτηση

Δεν έχει νόημα να μιλάτε για το πώς να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το σχέδιο και ο κατάλογος των απαραίτητων έργων καθορίζονται μεμονωμένα. Το κύριο καθήκον είναι να στερεώσετε τους αγωγούς εξαερισμού στους τοίχους και να πάρετε τα κυκλικά ακραία τεμάχια στις θέσεις όπου θα εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες στο μέλλον.

Απλά σκεφτείτε πώς να κάνετε ηλεκτρική ενέργεια. Αν ο ανεμιστήρας είναι εφοδιασμένος με χρονοδιακόπτη, πρέπει να μεταβεί σε αυτό ένα ξεχωριστό καλώδιο. Συνδέστε τη συσκευή στο ίδιο κύκλωμα με έναν λαμπτήρα.

Για να μειωθεί ο θόρυβος από τη δόνηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας, συνιστάται η χρήση βραχιόνων με μαξιλάρια μαξιλαριών και ο ίδιος ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό σφραγιστικό που απορροφά τους κραδασμούς.

Εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην τουαλέτα.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εξαερισμού σε ιδιωτικές κατοικίες

Ήθελα να πω λίγα λόγια σε όσους ζουν σε μια ιδιωτική εξοχική κατοικία. Εδώ, ο εξαερισμός στην τουαλέτα είναι εγκατεστημένος σχεδόν ο ίδιος, εκτός από το ότι το εξερχόμενο κάθετο κανάλι πρέπει να κατασκευάζεται ξεχωριστά ή να ενσωματώνεται στο σχέδιο κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού.


Στην τελευταία περίπτωση, όλα είναι σαφή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά εδώ στην πρώτη πρέπει να προσέξετε τη θέρμανση του καναλιού αέρα. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει ώθηση στον κεντρικό εξαερισμό και όλες οι προσπάθειές σας για το σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού θα εξαλειφθούν.

Το σχέδιο εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλη η εργασία για την κατασκευή της κουκούλας στην τουαλέτα δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται. Το κύριο πράγμα, προτού εγκαταστήσετε όλες τις λεπτομέρειες, ξαναδιαβάστε προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Και επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Και εκεί θα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Απορροφητήρας για μπάνιο σε ιδιωτικό σπίτι: τύποι, βαλβίδα ελέγχου, εγκατάσταση και εγκατάσταση

Η υγεία και η ευημερία των κατοίκων μιας ιδιωτικής κατοικίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αέρα που αναπνέουν. Σε πολυκατοικίες, ο εξαερισμός των χώρων διαβίωσης σχεδιάζεται και εγκαθίσταται από την εταιρεία ανάπτυξης. Στο σπίτι σας, πρέπει να ανησυχείτε για τον εαυτό σας. Το σύστημα εξαερισμού, τοποθετημένο στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού, μπορεί να είναι φυσικό και αναγκασμένο. Ποιο από αυτά θα επιλέξετε, σκεφτείτε για σας.

Ο φυσικός αερισμός είναι κατάλληλος για σπίτια κατασκευασμένα από υλικά «αναπνοής». Ο υποχρεωτικός εξαερισμός είναι υποχρεωτικός για σπίτια κατασκευασμένα με σύγχρονα ερμητικά υλικά. Απαιτείται αναγκαστική επιλογή για μπάνιο σε ιδιωτικό σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη την πλατεία του μπάνιου και τον αριθμό των κατοίκων.

Το σχήμα της ρύθμισης του φυσικού αερισμού

Για την αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού σε μια εξοχική κατοικία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η εισροή φρέσκου εξωτερικού αέρα και η εκροή αέριων μαζών μέσω των αξόνων εξαερισμού. Σε ένα σπίτι με ξύλινα παράθυρα, ο καθαρός αέρας μπορεί να διαχέει μικροσκοπικές ρωγμές στα πλαίσια.

Το βέλτιστο ύψος αερισμού διάταξη βαλβίδας σε ένα εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού είναι η απόσταση από 2 έως 2,1 METRAN πλαστικό κουτί με πολλαπλών θαλάμων Fiberglass είναι επιθυμητό να ενσωματώσετε μια τακτική εισροή εκτός βαλβίδων κλιματικών αέρα. Αντικαταστήστε αυτές τις συσκευές στα παράθυρα μπορούν να τροφοδοτήσουν τις βαλβίδες που είναι εγκατεστημένες στους τοίχους στήριξης κάτω από τα περβάζια πάνω από τις μπαταρίες ή στην πλευρά των ανοιγμάτων παραθύρων.

Ταυτόχρονα, τα ρεύματα κρύου αέρα που προέρχονται από το δρόμο θα αναμιχθούν με ζεστό αέρα, θερμαινόμενες μπαταρίες. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι δεν θα έχει δυσάρεστα και επικίνδυνα σχέδια.

Πώς μπαίνει ο αέρας στο μπάνιο;

Στο μπάνιο, μερίδες καθαρού αέρα προέρχονται από άλλες κατοικίες στο σπίτι μέσα από ένα διάκενο 2-2,5 εκατοστών μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας, που προβλέπεται για την εγκατάσταση της πόρτας στο μπάνιο. Μια άλλη επιλογή για είσοδο αέρα στο μπάνιο είναι η αγορά και η εγκατάσταση ειδικών θυρών, στον καμβά των οποίων υπάρχουν οπές αερισμού στο κάτω μέρος με τη μορφή πλέγματος ή στρογγυλών παραθύρων. Μερικές φορές, για τους σκοπούς αυτούς, η πόρτα του μπάνιου δεν καλύπτεται καλά, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείται.

Πού ο ατμός και οι μυρωδιές φεύγουν από το μπάνιο;

Οι άξονες εξαερισμού που κατευθύνονται κάθετα προς τα πάνω χρησιμεύουν ως κανάλια εξαγωγής. Στο μπάνιο θα πρέπει να υπάρχει ένας ξεχωριστός αγωγός εξαερισμού, ένας πλευρικός αγωγός στον οποίο προβάλλεται στο πάνω μέρος του τοίχου σε ένα δωμάτιο υγιεινής και υγιεινής.

Μια απευθείας έξοδος στον αγωγό εξαερισμού κόβεται απευθείας στην οροφή του μπάνιου. Σε αυτά τα κανάλια εισέρχεται ο ατμός, καθώς και όλες οι ξένες μυρωδιές. Το παράθυρο εξαερισμού καλύπτεται με διακοσμητικό πλέγμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κολλήσετε τα παράθυρα για εξαερισμό με ταπετσαρία ή άλλα υλικά φινιρίσματος.

Με σωστή εγκατάσταση του φυσικού αερισμού στο μπάνιο θα υπάρχει ξηρός αέρας. Χάρη στην έγκαιρη απομάκρυνση του υγρού αέρα, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εμφάνιση μούχλας και την σήψη των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το σπίτι σας.

Συσκευή εξαερισμού για δύο δωμάτια

Σε διώροφο εξοχικό σπίτι μέσω του φρεατίου εξαερισμού που προέρχεται από το μπάνιο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της εγκατάστασης, μπορείτε να οργανώσετε την εξαγωγή αέρα από τον δεύτερο όροφο.

Αποδεικνύεται ότι ο αέρας έλκεται μέσω της οπής που βρίσκεται κάτω από την είσοδο του άξονα εξαερισμού. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η απορρόφηση επιμήκους υγρού αέρα από το μπάνιο στο σαλόνι στον δεύτερο όροφο.

Εγκατάσταση αγωγού αερισμού

Συγκεντρώστε και εγκατάσταση σε ένα ιδιωτικό αγωγό εξαερισμού σπίτι, εκκένωση του αέρα εξαγωγής απευθείας στο δρόμο, είναι δυνατόν από την προ-μονωμένα στοιχεία. Αυτά τα συστήματα αερισμού κατασκευάζονται από γνωστούς κατασκευαστές και συναρμολογούνται ως σχεδιαστές. Το κόστος τους είναι υψηλό.

Επιλογή κατάλληλων υλικών

Λύστε το πρόβλημα με φθηνότερο τρόπο βοηθήστε τους σωλήνες αποχέτευσης πορτοκαλί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή του εξωτερικού δικτύου του αυτόνομου αποχετευτικού δικτύου. Τα τοιχώματα των σωλήνων αυτών δεν σπάνε στον παγετό.

Η διάμετρος του σωλήνα επιλέγεται από την περιοχή του δωματίου: 100 ή 150 mm. Το μήκος ολόκληρου του σωλήνα υπολογίζεται βάσει του ότι ο αγωγός αερισμού πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή κατά μισό μέτρο. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο ισχυρότερη είναι η έλξη.

Βγάλτε τις οπές εξαερισμού

Στο επάνω άκρο του σωλήνα, τοποθετήστε ένα βύσμα έτσι ώστε τα ιζήματα να μην εισέρχονται στον αγωγό αερισμού. Για να αφαιρέσετε τον αέρα στο πάνω μέρος του πλαστικού σωλήνα, κάντε μια κυκλική επιμήκη σχισμή, το πλάτος της οποίας είναι 20 mm και η απόσταση μεταξύ των παρακείμενων οπών είναι 30 mm. Το μήκος των πριονισμένων ορθογώνων παραθύρων πρέπει να φθάνει τα 250 mm.

Θερμομόνωση των τοίχων των σωλήνων εξαερισμού

Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία συμπυκνώματος στον εγκατεστημένο αγωγό εξαερισμού λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στη σοφίτα και στο εξωτερικό, είναι απαραίτητο να θερμανθούν οι τοίχοι της καλά. Κατάλληλο μαλλί βασάλτη ή ισονονόνη.

 • Ολόκληρος ο σωλήνας είναι τυλιγμένος με επένδυση από φύλλο αλουμινίου με λαμπερή πλευρά στους τοίχους.
 • Η ραφή σύνδεσης είναι επικολλημένη με αλουμινόχαρτο.
 • Στη συνέχεια τυλίξτε ξανά τον θερμαντήρα έτσι ώστε η ραφή να πέσει στην άλλη πλευρά του σωλήνα.
 • Και πάλι επικολλάται με κολλητική ταινία.
 • Μετά από αυτό, ο αυτοκατευθυνόμενος άξονας του σωλήνα εξαερισμού τυλίγεται γύρω από το σύνολο με όλη την ταινία scotch.

Συσκευή εξαερισμού

Στην οροφή του μπάνιου σε μια ιδιωτική κατοικία γίνεται μια τρύπα, ίση με τη διάμετρο του μονωμένου σωλήνα. Ο σωλήνας εξάτμισης εισάγεται στο άνοιγμα που γίνεται στην οροφή από το ανώτερο άκρο και εισάγεται από το κάτω άκρο στο παράθυρο εξαερισμού που κόβεται στην οροφή.

Σπιτική ventkanal πρέπει να ασφαλίζεται σε όρθια θέση με σφιγκτήρες στις δοκούς της στέγης ή σε άλλες δομές, που διατίθεται στη σοφίτα. Στο μπάνιο, μια τρύπα στην οροφή είναι διακοσμημένη με πλέγμα, προσαρμοσμένη στο μέγεθος και το χρώμα. Για τη στερέωση χρησιμοποιείτε βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά καρφιά.

Εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία λειτουργεί με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μόνο εάν ληφθεί υπόψη ο τρόπος για να διασφαλιστεί μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο. Αυτό το έργο επιλύεται τέλεια με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας στον τοίχο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο σπίτι ακόμα και με καλά κλειστά πλαστικά παράθυρα, διέρχεται από όλα τα δωμάτια και εκκενώνεται μέσω της θύρας εξάτμισης στο μπάνιο, που καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα.

Έτσι, υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για την εξάλειψη οσμών από την τουαλέτα, τον κλειστό χώρο κορεσμού εκτροπή οξυγόνου του βαρέος υγρού αέρα έξω από το σπίτι στο δρόμο.

Για να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας σε κούτσουρο, θα χρειαστείτε:

 • συμβατικό τρυπάνι.
 • Κορώνα με διάμετρο 133 mm με τρυπάνι κεντραρίσματος.
 • σμίλη?
 • σφυρί?
 • ρυμουλκούμενα ή μονωτικά αφρό
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • κατσαβίδι?
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • κατσαβίδι.

Στο σαλόνι του ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα εξοχικό στη κορυφή του τοιχώματος καταγραφής χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και συσκευασίας δυαδικών ψηφίων με οπή κεντρικό τρύπανο διανοίγεται με διάμετρο 133 mm. Οι εργασίες διεξάγονται με διάφορους τρόπους, τσιμπώντας το διάτρητο τμήμα του δέντρου με μια σμίλη και ένα σφυρί. Η οπή στο εξωτερικό τοίχωμα δέχεται μια μικρή κλίση προς το δρόμο για να στραγγίξει το συμπύκνωμα.

Στο σύνολο της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας υπάρχει ένας μετρητής μεταλλικού-πλαστικού σωλήνα, τα εσωτερικά τοιχώματα του οποίου είναι μονωμένα με βασικό θερμομονωτικό υλικό. Ο θερμαντήρας δεν επιτρέπει στον πάγκο να παγώσει στην περιοχή της τρυπημένης οπής. Από αυτό το κοπτικό κομμάτι σωλήνα, το μήκος του οποίου αντιστοιχεί στο πάχος του κορμού.

Ο σωλήνας εισάγεται στην οπή στον τοίχο. Τα μικρά διάκενα είναι μονωμένα με παλέτες, που είναι φραγμένες με ρωγμές όλο το πάχος του τοίχου. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το έμπλαστρο με αφρώδες υλικό. Στη συνέχεια, από την πλευρά του δρόμου, τοποθετείται ένα πλέγμα στο σωλήνα, εξοπλισμένο με ένα δίχτυ από έντομα. Η διακοσμητική μάσκα συνοδεύεται από βαλβίδα.

Η ίδια η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη τελευταία. Για να γίνει η τοποθέτησή του, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κεφαλή ζώνης και να απελευθερώσετε πρόσβαση στις ωτίδες στερέωσης. Η βαλβίδα αποτελείται από δύο πέταλα, που ανοίγουν σε διάφορες γωνίες κλίσης. Το σώμα έχει βέλος, η κατεύθυνση του οποίου λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας σε πλαστικό σωλήνα.

Επιπλέον, η βαλβίδα στον τοίχο είναι στερεωμένη με βίδες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κεφαλή, τραβώντας την πάνω στο σταθερό τμήμα. Επιστρέφουμε στη θέση που ο τροχός ρυθμίζει το βαθμό ανοίγματος των πετάλων της βαλβίδας.

Αναγκαστικός εξαερισμός του μπάνιου

Αν το ρεύμα του αγωγού εξαερισμού είναι αδύναμο, τότε η εκροή βαρέως υγρού αέρα από το μπάνιο μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση ηλεκτρικού ανεμιστήρα εξαγωγής. Ελέγξτε την πρόσφυση χρησιμοποιώντας ένα φύλλο λεπτού χαρτιού ή ένα αναμμένο σύμπτωμα. Εάν το φύλλο κολλάει στο παράθυρο εξάτμισης και η φλόγα εκτείνεται στην πλευρά του σχεδίου, τότε το βύθισμα είναι καλό.

Με ελάχιστο ή καθόλου σχέδιο, η μόνη διέξοδος είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής. Προς το παρόν μπορείτε να επιλέξετε ανεμιστήρες εξαγωγής για διάφορες καταστάσεις, διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Συνιστάται να υπολογίσετε και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα της σωστής δύναμης, τότε ο χρόνος που περνάτε στο μπάνιο θα είναι άνετος.

Πολύ δημοφιλή μοντέλα ανεμιστήρων με βαλβίδα αντεπιστροφής στον εξαερισμό. Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου παρέχεται ήδη στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα. Τα παντζουράκια της βαλβίδας ανοίγουν αυτόματα με ακόμη και μια μικρή ροή αέρα από το δωμάτιο και κλείνουν όταν υπάρχει αντίστροφος αέρας - μέσα στο δωμάτιο.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός στην περίπτωση όπου, λόγω σφαλμάτων στον υπολογισμό και την εγκατάσταση, είναι δυνατό να αντιστραφεί η ροή του αέρα από τον εξαερισμό στον χώρο. Και τα παραθυρόφυλλα είναι αυτόνομα και λειτουργούν όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος.

Επιλογή ανεμιστήρα οικιακής χρήσης με βαλβίδα αντεπιστροφής

Πριν από την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να ξεβιδώσετε το διακοσμητικό πάνελ και να μετρήσετε τις διαστάσεις της τρύπας, αν είχε προβλεφθεί για την κατασκευή ενός ιδιωτικού σπιτιού. Με τα ληφθέντα δεδομένα που αποστέλλονται στο κατάστημα, εκεί μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε μια κατάλληλη συσκευή με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αν επιλέξετε, πάρτε τις μικρότερες από τις μετρήσεις για να μπορέσει η στρογγυλή θήκη να εισέλθει στο παράθυρο.

Μεταξύ των μοντέλων που ταιριάζουν στο μέγεθος, ο ανεμιστήρας έχει ήδη επιλεγεί για ορισμένα άλλα κριτήρια:

 • σχεδιασμός.
 • ηλεκτρική ισχύς κινητήρα;
 • τάξη κατανάλωσης ρεύματος ·
 • διαθεσιμότητα μιας βαλβίδας αντεπιστροφής ·
 • αθόρυβη λειτουργία.
 • κινητικότητα των κουρτινών κ.λπ.

Επιλογές σύνδεσης για τον ανεμιστήρα εξαγωγής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδέσετε την κουκούλα στο δίκτυο. Η συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί από αισθητήρες (κίνηση ή υγρασία), καθώς και ταυτόχρονα με το φως. Καταγγελία του ανεμιστήρα μπορεί επίσης να οριστεί με διάφορους τρόπους - με το χρονόμετρο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ή ο διακόπτης, το οποίο είναι απαραίτητο για να έχει το μπάνιο μέσα. Η βαλβίδα ελέγχου είναι αυτόματη και η λειτουργία της είναι ανεξάρτητη από τον ηλεκτρισμό.

Η σύνδεση του καλύμματος στο κύκλωμα φωτός εξασφαλίζει την έναρξη της λειτουργίας του κατά τη στιγμή που ανάβει το φως. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει το δικό του ξεχωριστό διακόπτη, με τον οποίο θα είναι δυνατόν να διαχωριστεί, εάν είναι απαραίτητο, ο φωτισμός και ο εξαερισμός του μπάνιου. Ο διακόπτης μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή να τοποθετηθεί στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Στην τελευταία περίπτωση, η συσκευή αποσυνδέεται τραβώντας μια χορδή ή αλυσίδα. Επιλέξτε ένα μοντέλο με ένα μακρύ καλώδιο, έτσι ώστε η κουκούλα να μπορεί να σβήσει με ασφάλεια τα μέλη της οικογένειας που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Κατ 'αρχήν, μια σύντομη δαντέλα μπορεί πάντα να γίνει μακρά με την κατασκευή της.

Η απενεργοποίηση του χρονοδιακόπτη έχει τα υπέρ και τα κατά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε να ξεχνάτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Εάν είναι απαραίτητο να μειωθεί ο χρόνος εργασίας του καλύμματος ή, αντίθετα, να αυξηθεί, σε σύγκριση με την καθορισμένη τιμή, τότε υπάρχουν δυσχέρειες. Επομένως, επιλέξτε ένα μοντέλο με διακόπτη, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε.

Τοποθετώντας τον ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Πριν από την εγκατάσταση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης για τον αξονικό ανεμιστήρα. Βγάλτε από τη συσκευασία τη συσκευή και όλα τα αξεσουάρ που διατίθενται μαζί της. Αυτό, κατά κανόνα, στοιχεία στερέωσης με τη μορφή τεσσάρων καρφιών-καρφιών. Για να μην τρυπήσετε ένα πλακίδιο, μπορείτε να αντικαταστήσετε την αγκύρωση του πείρου με μια κολλημένη άρθρωση. Ωστόσο, η αφαίρεση του κολλημένου ανεμιστήρα για καθαρισμό και επισκευή θα είναι πολύ δύσκολη.

Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς να φτιάξουμε μια αναγκαστική κουκούλα από ένα λουτρό στο σπίτι με τη βοήθεια ενός μικροαυτόματος ανεμιστήρα τοίχου στερεωμένου με βίδες.

 • αφαιρέστε το διακοσμητικό πλέγμα από τη συσκευή, ξεβιδώστε τη βίδα ή απλώς αποσπάστε (σε διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικούς τρόπους).
 • Τοποθετήστε το κυλινδρικό τμήμα του περιβλήματος του ανεμιστήρα στη θύρα εξαγωγής.
 • σημειώστε τη θέση των κεραμιδιών διάτρησης για πείρους ή βίδες, ανάλογα με το υλικό του τοίχου?
 • Αφαιρούμε τη συσκευή στην άκρη και προχωρούμε στη διάτρηση του κεραμιδιού.
 • Τρυπήστε το πλακίδιο με ένα τρυπάνι, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τρυπάνι ή ένα διάτρητο, το οποίο είναι λίγο πιο δύσκολο.
 • πλαστικά βύσματα εισάγονται στις οπές.
 • σε ειδικό άνοιγμα, που παρέχεται από τον κατασκευαστή, καλώδια για τη σύνδεση του κινητήρα στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • εάν η θέση αυτού του ανοίγματος δεν σας ταιριάζει, τότε τρυπάμε μια νέα τρύπα στο πλαίσιο της θήκης.
 • εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα οικιακής χρήσης, συνδυάζοντας τα μάτια στο σώμα με τρυπημένες οπές.
 • Βιδώστε τις βίδες στη διαγώνιο, ώστε να μην στρεβλώσετε την πλαστική θήκη της συσκευής.
 • αφαιρέστε την πτερωτή του ανεμιστήρα, ελευθερώνοντας την πρόσβαση στις επαφές μέσα στη συσκευή.
 • στο μπλοκ ακροδεκτών ξεκινάμε τα απογυμνωμένα άκρα των συρμάτων και τα σφίγγουμε με βίδες.
 • Βάζουμε το μπλοκ ακροδεκτών στη θέση του τοποθετώντας τα καλώδια σε ειδική αυλάκωση.
 • Ελέγξτε την απόδοση του εγκατεστημένου ανεμιστήρα ενεργοποιώντας το φως όταν είναι συνδεδεμένο παράλληλα ή πατώντας τον διακόπτη της συσκευής.
 • Αφού ελέγξετε, κουμπώστε τη διακοσμητική μάσκα στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Οι εξαναγκασμένες καυσαερίων τοποθετούνται και είναι έτοιμες να πολεμήσουν με υγρασία και μολυσμένο αέρα στο μπάνιο.

Σημείωση! Τα καλώδια πρέπει να επιτρέπονται εκ των προτέρων κάτω από τα κεραμίδια κατά την επένδυση τοίχων σε περίπτωση εγκατάστασης εξαναγκασμένου εξαερισμού. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε η καλωδίωση μεταφέρεται στα κεραμίδια σε πλαστικά κουτιά, τα οποία είναι κολλημένα στο πλακίδιο με κόλλα πολυμερούς.

Αυτό το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής στο μπάνιο, που βρίσκεται στον κάτω όροφο ενός ιδιωτικού διώροφου κτιρίου.

Τρόποι συνδυασμού δύο τύπων εξαερισμού

Όταν ο καπό είναι ενεργοποιημένος, αυξάνεται ο όγκος του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης της συσκευής, δεν υπάρχει ουσιαστικά εξαερισμός των καθισμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το περίβλημα του ανεμιστήρα καλύπτει πλήρως τον αυλό του παραθύρου εξαερισμού. Τα πτερύγια της έλικας παρεμποδίζουν τη φυσική εκροή αέρα από το μπάνιο. Το πρόβλημα επιλύεται με δύο τρόπους.

Σε μια μεγάλη οπή εξαερισμού, εισάγουμε μια διπλή σχάρα, στην οποία υπάρχει ένα στρογγυλό παράθυρο για τον ανεμιστήρα και μερικές επιπλέον σχισμές κουρτίνας για μια φυσική εκροή αέρα.

Για την πώληση υπάρχουν ανεμιστήρες με διαφορετικές διαμέτρους στέγης, ώστε να μπορείτε να παραλάβετε μια μικρότερη συσκευή από την είσοδο. Όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο αέρας θα διαφύγει μέσα από μια απλή σχάρα που βρίσκεται κάτω από τη συσκευή.

Εάν το παράθυρο εξαερισμού είναι μικρό, τότε για να εξασφαλίσετε φυσική εκροή αέρα, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στα πόδια στα πόδια 1,5-2 cm, μην αφήνετε τη σχάρα της συσκευής να ταιριάζει άνετα στον τοίχο. Στον διαμορφωμένο χώρο, ο αέρας έλκεται υπό την επίδραση της δυνάμεως έλξης που δημιουργείται στον άξονα και φεύγει από τα ανοίγματα τα οποία δεν καλύπτονται από το περίβλημα του κυκλικού ανεμιστήρα.

Τα πόδια κατασκευάζονται με τα χέρια τους από απλό αφρό. Οι αυτόματες βίδες περνούν καλά μέσα από αυτό το υλικό. Τα πλαστικά πόδια από αφρό χρησιμεύουν επίσης ως αποσβεστήρες κραδασμών, γεγονός που μειώνει το επίπεδο κραδασμών του καλύμματος εργασίας.

Έχοντας μάθει λεπτομερώς πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας - είτε είστε σε θέση να κάνετε αυτό το έργο είτε όχι. Ίσως η καλύτερη λύση θα είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στην περιοχή σας για την εγκατάσταση όλων των γνωστών τύπων εξαερισμού.