Ευφυείς ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο: αρχή λειτουργίας, κριτήρια επιλογής, αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων και το κόστος τους

Σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, για την καταπολέμηση των αρνητικών εκδηλώσεις της υγρασίας κανονικό σύστημα είναι σχεδιασμένο μπάνιο με φυσικό εξαερισμό, αλλά η απόδοση του είναι συχνά δεν επαρκεί για την εξάλειψη των συνεπειών. Ακόμη και ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού μειώνει την παραγωγικότητά του με την πάροδο του χρόνου, επειδή μετακινεί συνεχώς τις μάζες του αέρα. Η σκόνη που περιέχεται στον αέρα ρεύματα τη βρωμιά και τα συντρίμμια εναποτίθενται σταδιακά μέσα κανάλια εξαερισμού και άξονες, μειώνοντας διατομή ροής τους, η οποία μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του συστήματος ως συνόλου. Ο καθαρισμός των αεραγωγών είναι δύσκολος στην πράξη, δεδομένου ότι όλες οι επικοινωνίες βρίσκονται μέσα στη δομή στήριξης και η άμεση πρόσβαση σε αυτές είναι πολύ περιορισμένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για συστήματα εγκατεστημένα σε πολυκατοικίες. Ως εκ τούτου, για την αποτελεσματικότερη αποστράγγιση υγρού αέρα από το δωμάτιο, το κανονικό σύστημα εξαερισμού συμπληρώνεται με ανεμιστήρα.

Τι είναι οι ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

Ανεμιστήρας μπάνιο είναι μια τεχνικά απλή οικιακή συσκευή σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει πρόσθετη ώθηση που κατευθύνει τον αέρα κορεσμένο μόρια του νερού σε τακτά σύστημα εξαερισμού και, ως εκ τούτου, συμβάλλοντας στη μείωση της υγρασίας. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι φθηνός, οικονομικός, διαφέρει από την απλή τοποθέτηση και την ανεπιτήδευτη λειτουργία του. Αλλά η πρακτική αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας οικιακής συσκευής καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο λειτουργίας της.

Δεδομένου ότι η off-label χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πολύ συχνά, αφήστε τον ανεμιστήρα για όλη την ώρα στο επάνω επίπεδο είναι παράλογη: κατανάλωση ενέργειας, το θόρυβο και την εντατική φθορά - προφανείς συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Στην ιδανική περίπτωση, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες, δηλ. στην αυξημένη συντήρηση της υγρασίας σε ένα μπάνιο. Για την οργάνωση της κυκλικής λειτουργίας του ανεμιστήρα, χρησιμοποιούνται διάφορα σχέδια σύνδεσης με τη χρήση του αυτοματισμού, τα οποία θα εξετάσουμε.

Είναι απαραίτητος ένας αισθητήρας υγρασίας;

Η απλούστερη, ακόμη και δυνατόν να πούμε, πρωτόγονη λύση είναι να συνδέσετε τον ανεμιστήρα παράλληλα με την πηγή φωτός. Με την πρώτη ματιά, είναι λογικό: ένας άνθρωπος μπήκε στο μπάνιο, ανάβει το φως, το χρησιμοποιεί για τον προορισμό του - ο ανεμιστήρας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Αλλά όταν οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και η λυχνία είναι σβηστή, ο ανεμιστήρας σταματάει και ο αέρας στο μπάνιο παραμένει κορεσμένος με υγρασία.

Υπάρχουν πιο εξελιγμένα τεχνικά σχήματα που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, τα φωτοκύτταρα ή τους αισθητήρες κίνησης, αλλά η ογκομετρία τους δυσφημεί έντονα την πρακτική σκοπιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο ορθολογική λύση της βέλτιστης λειτουργίας του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο είναι η χρήση ειδικής συσκευής ως στοιχείο ελέγχου - υγρόμετρο. Είναι ένας αισθητήρας που μετρά άμεσα την τρέχουσα υγρασία του δωματίου και δίνει οδηγίες για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τον ανεμιστήρα.

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "έξυπνων" ή έξυπνων συσκευών που εκτελούν τη δική τους εργασία με ελάχιστη συμμετοχή των χρηστών. Δομικά, είναι ένας κινητήρας συναρμολογημένος σε ένα περίβλημα με πτερωτή και ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που ελέγχει τη λειτουργία της συσκευής.

Λαμβάνοντας και αναλύοντας τους δείκτες που μεταδίδει ο αισθητήρας υγρασίας, ο αυτοματισμός κάνει τον ανεμιστήρα να ξεκινήσει και να σταματήσει ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες. Τα όρια υγρασίας μπορούν μερικές φορές να ρυθμιστούν με το χέρι, αλλά συχνά καθορίζονται στη μνήμη της συσκευής σταθερές παραμέτρους υγρασίας σε επίπεδο 70-80%.

Επιπλέον λειτουργικότητα έξυπνων οπαδών

Εκτός από την ήδη αναφερθείσα τεχνική γέμιση, πολλά μοντέλα ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας εξελίχθηκαν σε πιο πολύπλοκες συσκευές εξοπλισμένες με πρόσθετες επιλογές που βελτιστοποιούν τη λειτουργία της συσκευής:

 • Χρονοδιακόπτης - εξασφαλίζει τη λειτουργία της συσκευής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εάν οι παράμετροι "ραμμένου" υγρασίας στην πράξη είναι ανεπαρκείς. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ενσωματωμένο ρολόι.
 • Προστασία από το νερό - λαμβάνοντας υπόψη την ειδική λειτουργία της συσκευής σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, ο ανεμιστήρας στο μπάνιο πρέπει να έχει τον απαραίτητο βαθμό προστασίας από την υγρασία.
 • Λειτουργία εξαερισμού - ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, το κύκλωμα ελέγχου επιτρέπει χειροκίνητη ή αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για τον αερισμό του δωματίου.
 • Βαλβίδα ελέγχου - εμποδίζει την κίνηση των μαζών αέρα από τον άξονα εξαερισμού μέσα στο δωμάτιο.
 • Τηλεχειριστήριο

Κριτικές για έξυπνους ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη: τα υπέρ και τα κατά

Μετά την ανάλυση των πληροφοριών που παρέχονται από τους πραγματικούς χρήστες που εγκατέστησαν ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας στο μπάνιο, θα προσδιορίσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας της συσκευής.

 • Υψηλή απόδοση - η υγρασία στο δωμάτιο διορθώνεται σε λίγα λεπτά μετά την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα.
 • Κομψή εμφάνιση.
 • Οικονομικά αποδοτική - η συσκευή είναι ενεργοποιημένη σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης και ο υπόλοιπος χρόνος δεν καταναλώνει ενέργεια.
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία της συσκευής.
 • Απλή εγκατάσταση - απλά τοποθετήστε το δέκτη του αναπνευστήρα και εφαρμόστε τάση
 • Υψηλό κόστος σε σύγκριση με τους απλούστερους ομολόγους τους.
 • Δεν είναι πάντα η σωστή λειτουργία του αυτοματισμού, η μη γραμμική σχέση μεταξύ των ρυθμίσεων και το πραγματικό κατώτατο όριο λειτουργίας.
 • Μη ενημερωτικότητα - δεν εμφανίζεται με ψηφιακή ένδειξη της τρέχουσας υγρασίας.

Είναι δύσκολο να πούμε τι προκαλεί τέτοιες πολικές απόψεις: τη διασπορά της ποιότητας των εξαρτημάτων, την εσφαλμένη συναρμολόγηση του προϊόντος ή την ασυμφωνία μεταξύ των δηλωμένων αριθμών θορύβου του κατασκευαστή.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Το τμήμα των οικιακών ανεμιστήρων για μπάνια διαφέρει από μια μεγάλη ποικιλία συσκευών. Ας εξετάσουμε μερικά συγκεκριμένα μοντέλα που αποδεικνύονται επίσης αποδεκτά από τον καταναλωτή, έχοντας εξοικειωθεί με τις τεχνικές παραμέτρους, τη λειτουργικότητα και την τιμή τους:

Soler Palau SILENT-100 CHZ

VENTS 100 Kwait TN

Electrolux EAFM-100TN

ERA ERA 4S HT

Blauberg Sileo 100 Η

Blauberg Smart

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος της συσκευής

Η επιλογή ενός ανεμιστήρα οικιακής χρήσης για ένα μπάνιο αρχίζει με τον καθορισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας της συσκευής. Ο δείκτης αυτός δίδεται σε τεχνικές παραμέτρους και εκφράζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα, δηλαδή πόση ποσότητα αέρα μετακινείται από τον ανεμιστήρα ανά μονάδα χρόνου. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής, ο όγκος του αέρα στο μπάνιο πρέπει να ενημερώνεται 6-8 φορές σε μια ώρα. Ωστόσο, πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη ότι η ρυθμιστική τεκμηρίωση ρυθμίζει την ελάχιστη επιτρεπτή τιμή. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να χρησιμοποιούν στην πράξη έναν παράγοντα 1.3-1.5 αυξανόμενο, και στην περίπτωση της έντονης χρήσης του μπάνιου, θα πρέπει να αυξηθεί σε 1.5-1.75.

Ας προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε σε συγκεκριμένο παράδειγμα την απαραίτητη απόδοση ενός ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με μήκος 2 m, πλάτος 1,6 και ύψος οροφής 2,5 m. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται από τον τύπο:

Έχοντας υιοθετήσει έναν δείκτη υγείας με αυξημένο συντελεστή 1,4, λαμβάνουμε:

(6-8) * 8 * 1.4 = (67-90)

Έτσι, διαπιστώνεται ότι ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με χωρητικότητα από 67 έως 90 κυβικά μέτρα ανά ώρα είναι κατάλληλος για δωμάτιο με παρόμοιες διαστάσεις.

Τι άλλο πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή μιας συσκευής;

Η απόδοση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο είναι το πιο σημαντικό, αλλά το μόνο κριτήριο. Ως εκ τούτου, για τη σωστή επιλογή, συνιστάται να ληφθούν υπόψη και οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Καθορίστε εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα υγρασίας. Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για τη χρήση εξωτερικής πηγής και έχουν μόνο έναν σύνδεσμο για τη σύνδεση του αισθητήρα.
 • Επίπεδο θορύβου. Για οικιακές συσκευές αυτού του τύπου, ένα αποδεκτό επίπεδο θορύβου θα πρέπει να κυμαίνεται από 32-36 dB. Όπως δείχνουν οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δίνονται σε αυτό το άρθρο, δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές πολύ προσεκτικοί όταν δηλώνουν αυτήν την παράμετρο. Ως εκ τούτου, μπορούμε να προτείνουμε (βεβαίως, αν η αγορά δεν γίνεται στο Διαδίκτυο), ζητήστε από τον υπάλληλο της πρίζας να ενεργοποιήσει τη συσκευή για να ελέγξει το θόρυβο.
 • Η εφαρμογή στο σχεδιασμό των ρουλεμάν επηρεάζει την τιμή, αλλά μειώνει το επίπεδο θορύβου και αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα.
 • Υπάρχει ρύθμιση του κατωφλίου υγρασίας και του εύρους των τιμών χρονομέτρου συσκευών που ρυθμίσατε;
 • Διαθεσιμότητα των πιστοποιητικών και της τάξης ασφαλείας στην οποία αντιστοιχεί η συσκευή.
 • Τα περισσότερα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για καθολική εγκατάσταση, αλλά ορισμένα είναι σχεδιασμένα μόνο για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
 • Ανάλογα με την απροσπέλαστη θέση του χώρου εγκατάστασης του ανεμιστήρα (τη θέση του άξονα εξαερισμού), μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μοντέλο εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.

 • Ενσωματωμένη βαλβίδα αντεπιστροφής θα πρέπει να εμποδίζει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο, αλλά εντιμότητα πρέπει να σημειωθεί ότι μαργαρίτα βαλβίδα τύπου που χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευές δεν μπορεί να εγγυηθεί το απαιτούμενο επίπεδο της σφράγισης και είναι παρούσες σε πολύ τυπική δομή.
 • 3 καλύτερα μοντέλα

  Από τον κατάλογο των ηγετών των πωλήσεων στον τομέα των οικιακών ανεμιστήρων εξαγωγής εξοπλισμένων με αισθητήρα υγρασίας, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα καλύτερα, κατά τη γνώμη μας, μοντέλα:

  1. Soler Palau SILENT-100 CHZ

  Χτυπήστε τις πωλήσεις του ισπανικού κατασκευαστή - μια σειρά ανεμιστήρων χαμηλού θορύβου Silent - έχουν κερδίσει τη φήμη για την αξιοπιστία, την απλότητα και την επαρκή τιμή.

 • ΘΕΜΑΤΑ Kwait TN-100

  Αυτό το μοντέλο διατηρεί ένα αξιοζήλευτο μερίδιο των προτιμήσεων των καταναλωτών στον τομέα του προϋπολογισμού λόγω ενός καλού λόγου τιμής / ποιότητας, μιας πενταετούς εγγύησης κατασκευαστή και μιας ποικιλίας χρωμάτων.

  Διπλασιάζοντας την τιμή των ανταγωνιστών αναλόγων, το μοντέλο τοποθετείται ως συσκευή για πνευματικό έλεγχο της υγρασίας στο δωμάτιο. Αυτό διευκολύνεται από αποδοτικό DC-κινητήρα με έναν πόρο άνω των 50 000 ωρών, τρεις διαφορετικές χρονόμετρα, δύο τρόπους λειτουργίας με συνεχώς μεταβλητό ανεμιστήρα ταχύτητας, πίνακας ελέγχου πολλαπλών λειτουργιών με τηλεχειριστήριο και μια εντυπωσιακή λίστα επιλογών.

 • Κόστος

  Με βάση την παρακολούθηση των πλατφορμών συναλλαγών, είναι δυνατόν να δομηθούν τα μοντέλα που προτείνονται στην αγορά στις ακόλουθες ομάδες:

  1100 - 2000 ρούβλια - μοντέλα προϋπολογισμού χαμηλής παραγωγικότητας για μικρά δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ένα ελάχιστο σύνολο λειτουργιών.

  2200 - 3500 ρούβλια - η ευρύτερη ομάδα συσκευών με ισορροπημένα χαρακτηριστικά, ευρεία λειτουργικότητα και εντυπωσιακό πόρο.

  3600 - 7000 - μια ελίτ ομάδα μοντέλων από κατασκευαστές με παγκόσμια φήμη, εξοπλισμένο με όλες τις λειτουργίες και χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές λύσεις.

  • Blauberg Smart 5550 р.
  • Soler Palau SILENT-100 CHZ 5350 ρ.
  • VENTS 100 Квайт ТН 2900 р.
  • Electrolux EAFM-100TN 3720 r.
  • ERA ERA 4S ΗΤ 1820 р.
  • Blauberg Sileo 100 Η 2820 ρ.

  Πού να αγοράσετε ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

  Στη Μόσχα:

  1. AllInstrumenty.ru LLC

  109451, Μόσχα, Μπρατισλάβα Street, Κτίριο 16, Κτίριο 1, Pom 3, +7 (499) 681-23-57, [email protected]

 • OOO Kastorama RUS

  115114, Μόσχα, ανάκτορα Derbenevskaya, κτίριο 7, +7 495 777-2555, [email protected]

 • Hypermarket Kolimar.ru

  Μόσχα, st. Παραγωγή, 6, +7 (495) 308-91-21, [email protected]

 • Στην Αγία Πετρούπολη:

  1. OOO "MAXIDOM"

  Αγία Πετρούπολη, Favorsky St., 12, 8 (812) 534-14-33, [email protected]

 • LLC "Μηχανικός-κλίμα"

  196084, Αγία Πετρούπολη, ul. Smolenskaya, 33 Επιχειρηματικό κέντρο "Smolensky", γραφείο 204, +7 (812) 337-20-54, [email protected]

 • VENTS North-West LLC

  92019, Αγία Πετρούπολη, ul. Sedov, 12
  Επιχειρηματικό κέντρο T-4, γραφείο 406, (812) 327-32-47, [email protected]

 • Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και σύνδεσης

  Με την φαινομενική απλότητα της συσκευής, μια μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση και σύνδεση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο θόρυβο και δονήσεις κατά τη λειτουργία της συσκευής και στη γρήγορη αποτυχία της. Όταν συναρμολογείτε τον εαυτό σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες πτυχές:

  • Πριν από την εγκατάσταση, καθορίστε τον τύπο εγκατάστασης της συσκευής (μέσα ή μέσα στον άξονα) και, όσο είναι δυνατόν, καθαρίστε τον αγωγό αερισμού των συσσωρευμένων συντριμμιών.
  • Προσδιορίστε τη βατότητα του αγωγού χρησιμοποιώντας έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα τσιγάρων. Η ένταση της εκτροπής της γλώσσας της φλόγας θα δείξει σαφώς την παρουσία ώσης στο σύστημα.
  • Όταν συνδέετε τη συσκευή στο δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις προστατεύονται από την υγρασία

  Η χρήση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη είναι η βέλτιστη λύση για την ομαλοποίηση της υγρασίας στο μπάνιο. Οι δαπάνες λίγο χρόνο για την αρχική ευθυγράμμιση της συσκευής με το επίπεδο της υγρασίας ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι δυνατόν να αυτοματοποιήσει πλήρως τη διαδικασία του εξαερισμού και να αποφύγει πολλές από τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Για τη σωστή επιλογή του μοντέλου αρκεί να παρατηρήσετε αρκετές απλές συνθήκες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

  Ανεμιστήρας μπάνιου με αισθητήρα υγρασίας

  Η μάλλον υψηλή υγρασία ενός λουτρού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει ο λόγος εμφάνισης σε μια προϋπόθεση για ένα καλούπι και έντομα. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να αποτρέψει συχνές δαπανηρές επισκευές. Και η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια συσκευή για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο είναι ένας ανεμιστήρας στον οποίο υπάρχει αισθητήρας υγρασίας.

  Χαρακτηριστικά

  Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο μπορεί να ελεγχθεί είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Με χειροκίνητο έλεγχο, παρέχεται ένας διακόπτης στη συσκευή. Θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά δεν είναι σε θέση να αλλάξει την ένταση του έργου της κουκούλας και να ελέγξει την υγρασία.

  Μια πιο συμφέρουσα λύση είναι ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Με αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να περιμένετε το τέλος του εξαερισμού του μπάνιου, αλλά εξακολουθεί να έχει τα ίδια μειονεκτήματα με το χειροκίνητο έλεγχο.

  Η παρουσία αισθητήρα κίνησης στον ανεμιστήρα εξασφαλίζει ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο. Ωστόσο, αυτή η έκδοση του ανεμιστήρα δεν μπορεί επίσης να αλλάξει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εσωτερικού χώρου. Στην πραγματικότητα, ο αισθητήρας κίνησης είναι απλά υποκατάστατο του διακόπτη.

  Όλα τα μειονεκτήματα των προηγούμενων μεθόδων ελέγχου άνευ ανεμιστήρα, η οποία έχει ένα υδροστάτη - αισθητήρα υγρασίας που εκτελεί μια ανάλυση του κορεσμού αέρα με υδρατμό στο μπάνιο. Μια τέτοια συσκευή θα ενεργοποιηθεί μόνο σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας στο δωμάτιο.

  Άλλα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα με αυτόν τον αισθητήρα είναι:

  • Το σχέδιο, το οποίο εγκαθίσταται εύκολα στον άξονα εξαερισμού τοίχου και οροφής.
  • Αδιάβροχα υλικά ανεμιστήρα, καθώς και προσεκτική μόνωση όλων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.
  • Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη σκόνη και τις οσμές να εισέλθουν στο μπάνιο όταν σταματήσει ο ανεμιστήρας.

  Πλεονεκτήματα

  • Η λειτουργία του ανεμιστήρα με τον αισθητήρα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.
  • Η ηλεκτρική ενέργεια θα δαπανηθεί πιο οικονομικά, αφού ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας.

  Μειονεκτήματα

  Πολλά μοντέλα διαφέρουν αρκετά θορυβώδη εργασία.

  Αρχή λειτουργίας

  Καθώς η εσωτερική δομή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα με έναν αισθητήρα υγρασίας είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη των συμβατικών τους οπαδούς - όταν ο κινητήρας ξεκινά χαλάρωση λεπίδες που οδηγεί τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

  Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου ανεμιστήρα για το λουτρό είναι το γεγονός ότι μια τέτοια συσκευή δεν κινείται τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, και έχει σχεδιαστεί για να εμφανιστεί στο σχέδιο του άξονα. Με τον αέρα, αιωρούμενα σταγονίδια υγρασίας μπαίνουν στον αγωγό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του ανεμιστήρα να μπορεί να αλλάξει την υγρασία στο μπάνιο.

  Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα για μπάνιο μπορεί να είναι:

  • Αξονική. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας επιλέγεται συνήθως για το μπάνιο.
  • Φυγόκεντρο. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα επιλέγεται συνήθως για προβλήματα με τον αγωγό εξαερισμού.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Σε ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων, εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα ελέγχου, υπάρχουν:

  • Το χρονόμετρο. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συσκευή να λειτουργεί για 2-30 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της τροφοδοσίας.
  • Αισθητήρας κίνησης. Αντιδρώντας στην κίνηση ενός ατόμου, ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ξεκινήσει αυτόματα.
  • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Παρέχει μακροχρόνια λειτουργία ανεμιστήρα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
  • Φωτισμός.
  • Δυνατότητα προσαρμογής της ισχύος.
  • Ενσωματωμένο ρολόι.

  Κατασκευαστές

  Στην αγορά μας οι πιο συνηθισμένοι είναι οι οπαδοί με υδροστατική από τέτοιες εταιρείες:

  • Soler Palau. Αυτή η ισπανική μάρκα προσφέρει μοντέλα χαμηλού θορύβου Silent ανεμιστήρων που μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε θέση και διαθέτουν επίσης βαλβίδα αντεπιστροφής. Οι συσκευές είναι πολύ απαιτητικές στη χώρα μας λόγω της ανεξερεύνησής τους, της αξιοπιστίας και της μέσης τιμής.
  • Maico ECA Πιάνο. Προϊόντα από αυτό το σήμα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα κομψό σχεδιασμό, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μια ποικιλία από επιλογές, αλλά το υψηλό κόστος μιας αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα των οπαδών.
  • Elicent Elegance. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας ταξινομούνται ως δημοσιονομικά. Εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχει ένας κινητήρας με έδρανα και ένας μικροεπεξεργαστής σε αυτούς τους ανεμιστήρες.

  Συμβουλές για την επιλογή

  Ο ανεμιστήρας, εξοπλισμένος με υδροστατική, ταιριάζει απόλυτα με τις λειτουργίες του, αν επιλέγετε σωστά μια τέτοια συσκευή.

  Επιλέγοντας έναν παρόμοιο ανεμιστήρα, είναι σημαντικό να εξετάσετε:

  1. Ποια είναι η ισχύς της συσκευής; Για να το προσδιορίσετε, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο του μπάνιου, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το 3-8 (αυτό σημαίνει την αλλαγή αέρα στον χώρο). Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα είναι ένα πιο ισχυρό μοντέλο.
  2. Πού βρίσκεται ο αγωγός και με ποιο τρόπο συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα; Πολλοί ανεμιστήρες λειτουργούν τόσο στην τοποθέτηση σε τοίχο όσο και στη θέση οροφής, αλλά κατά την αγορά θα πρέπει να διευκρινιστεί πού είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
  3. Ποια είναι η πληρότητα του επιλεγμένου ανεμιστήρα; Το hydrostat μπορεί να είναι ενσωματωμένο (εσωτερικά και σε κανάλι) ή μπορεί να αγοραστεί και να συνδεθεί ξεχωριστά.

  Εγκατάσταση και συναρμολόγηση

  Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του άξονα εξαερισμού και καθορίστε αν είναι δυνατόν να στερεωθεί ο ανεμιστήρας μέσα στον αγωγό ή καλύτερα να το κάνετε πριν το άνοιγμά του. Είναι επίσης σημαντικό, πριν από την εγκατάσταση, να ελέγξετε τη βατότητα του αγωγού. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αγώνα που παρουσιάζεται στην οπή στον άξονα. Η κάμψη προς την κατεύθυνση του αγωγού θα είναι ένδειξη καλής έλξης.

  Αν έχετε εντοπίσει ένα μπλοκάρισμα, θα πρέπει να εξαλειφθεί είτε με δική σας ή με τη βοήθεια ειδικού. Μόνο τότε προχωρήστε στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη ροή του αέρα στο μπάνιο, το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα με μια μικρή σχισμή κάτω από την πόρτα του δωματίου.

  Συνδέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα στους πείρους ή την ειδική κόλλα. Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένος με ένα δίκτυο μέσω ενός συμβατικού εξόδου, εναλλαγή ή κουτί σύνδεσης από τον λαμπτήρα, και στη συνέχεια τοποθετείται επί του εξωτερικού δικτύου.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα στην οροφή, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Οι καλύτεροι ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για μπάνιο - Рейтинг 2018

  Όταν επιλέγετε μοντέλο ανεμιστήρα καυσαερίων με αισθητήρα υγρασίας, τα επίπεδα θορύβου που παράγονται κατά τη λειτουργία, η εμφάνιση της συσκευής και η κατανάλωση ενέργειας και το κόστος καθίστανται καθοριστικοί παράγοντες. Σε κάθε κατηγορία, μπορείτε να προσδιορίσετε τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

  Φίλοι χαμηλού θορύβου

  Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Επίσης σημαντική είναι η επιλογή του υλικού της σχάρας - αυτό επηρεάζει την αντίσταση του αέρα, - και τον ειδικό σχεδιασμό των εδράνων. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

  SolerPalau Silent-100 CHZ

  Μοντέλο SolerPalau Silent-CHZ 100 εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό υγροστάτη η οποία μπορεί να ρυθμίζεται σε μία σχετική υγρασία 60% έως 90%, και ένα χρονόμετρο, ο χρόνος καθυστέρησης είναι ρυθμιζόμενο από 1 έως 30 λεπτά.
  Το SILENT-100 χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο θορύβου μόνο 26,5 dB. Εκτός από την έλλειψη θορύβου, ο ανεμιστήρας είναι οικονομικός όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Η κατανάλωση ρεύματος του ανεμιστήρα SolerPalau Silent-100 είναι 8W.

  Η σειρά μοντέλων αποτελείται από τρία τυπικά μεγέθη: SILENT-100, SILENT-200 και SILENT-300. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο κατά τη διακοπή λειτουργίας της συσκευής. Η εγγύηση είναι 1 έτος.

  Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο: 4 τύπους αισθητήρων

  Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα στο μπάνιο, πολλοί άνθρωποι αντιμέτωποι με μια ποικιλία από μάρκες, καθένα από τα οποία έχει πολλά αξεσουάρ Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας βρίσκεται στα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη, αναφαίρετο ανθρώπινο σύντροφο της ζωής είναι η υψηλή υγρασία στο σπίτι, το γραφείο και τεχνικές εγκαταστάσεις. Ακόμα κι αν η υγρασία φαίνεται ασήμαντο, και δεν αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την επισκευή ή την αναγέννηση των σχετικών εγκαταστάσεων, πολύ στενά την παρουσία του θα αποτύχει. Δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να είναι syreyuschie τοίχους και τα πατώματα, η οποία θα είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό των διαφόρων μικροχλωρίδας (μούχλα, μύκητες), το οποίο, με τη σειρά του, θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία, ειδικά σε ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις.

  Γιατί χρειάζεστε ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας

  Όταν η ανάγκη για αποφασιστικά μέτρα για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας έχει ήδη ωριμάσει, οι απαραίτητες συσκευές μπορούν να συναρμολογηθούν με τα χέρια τους ή μπορεί κανείς να επιλέξει από την ποικιλία που παρουσιάζεται στην αγορά. Διαφορετικές κουκούλες και ανεμιστήρες, ανάλογα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται, έχουν διαφορετική διαμόρφωση, τεχνικά χαρακτηριστικά, για να μην αναφέρουμε τη λύση χρώματος και το εύρος τιμών. Επιπλέον, η επιλογή τους εξαρτάται από το τι προβλέπεται στο σχέδιο εξαερισμού χώρου.

  Στην αγορά υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων ανεμιστήρων με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητο πλεονέκτημα και πλεονέκτημα

  Κατ 'αρχήν, μια νέα εξέλιξη για δυνητικά υγρές περιοχές, πλυντήρια, πισίνες ενδο-house κολύμβηση, μπάνιο, ντους και τουαλέτες, φυτώρια, θερμοκήπια, όχι πολύ καιρό πριν εμφανιστεί στην αγορά.

  Ο ανεμιστήρας με τον αισθητήρα υγρασίας επιλέγεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τη συνολική ροή αέρα.

  Ένα χαρακτηριστικό ενός τέτοιου ανεμιστήρα είναι ένα στοιχείο όπως ένα υγροστάτη. Ο αισθητήρας υγρασίας είναι ενσωματωμένος σε ανεμιστήρα ή απορροφητήρα, αλλά είναι σε θέση να λειτουργεί αυτόνομα. Το έργο του είναι παρόμοιο με αυτό ενός ανιχνευτή καπνού.

  Οι ίδιοι οι αισθητήρες υγρασίας, ανάλογα με τον αριθμό των ανεμιστήρων που ελέγχονται από αυτά και ανάλογα με το πού μετριούνται οι παράμετροι, είναι:

  • Μονοκύκλωμα.
  • Πολυεπίπεδο;
  • Δωμάτιο;
  • Το κανάλι.

  Ανάλογα με τον όγκο του ατμού στο δωμάτιο, το hydrostat κλείνει αυτόματα και ανοίγει τις επαφές του ανεμιστήρα, ελέγχοντας τη λειτουργία του. Με απλά λόγια, χάρη σε έναν τέτοιο αισθητήρα, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί όταν η υγρασία στο δωμάτιο υπερβαίνει τις παραμέτρους που ορίζει ο ιδιοκτήτης.

  Οι κατασκευαστές φροντίζουν επίσης για τη μακροζωία της συσκευής, εξοπλίζοντας τους ανεμιστήρες με στοιχεία αισθητήρα υγρασίας που προστατεύουν τη συσκευή από την εκτόξευση από οποιαδήποτε πλευρά. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν στον κώδικα IPx4. Επιπλέον, ένας τέτοιος ανεμιστήρας καταναλώνει πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που καθιστά μια αναμφισβήτητα κερδοφόρα εξαγορά.

  Τοποθετούμε το ρελέ υγρασίας της υγρασίας

  Μια τέτοια συσκευή, όπως ένας ηλεκτρονόμος, ο οποίος είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός διακόπτης που έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει και να κλείνει διάφορα μέρη του ηλεκτρικού κυκλώματος, είναι επίσης ένα αναπόσπαστο μέρος του κυκλώματος αερισμού.

  Ρελέ για την υγρασία του αέρα για να επιτρέψει τον εξαναγκασμένο αερισμό του δωματίου με υψηλή υγρασία

  Εκτός από τους χώρους κατοικίας, ο ηλεκτρονόμος υγρασίας αέρα είναι ιδιαίτερα απαραίτητος σε βιομηχανικούς χώρους και εγκαταστάσεις με περίπλοκο σύστημα εξαερισμού πολλαπλών επιπέδων.

  Η συσκευή παρέχει μια συγκεκριμένη συχνότητα σήματος στον αισθητήρα υγρασίας και αναλύει τα ληφθέντα δεδομένα. Το hydrostat, ανάλογα με την ποσότητα των ατμών στον αέρα, κλείνει και ανοίγει τις επαφές, ενεργοποιώντας τη λειτουργία του ρελέ, ελέγχοντας και εκκινώντας τους ανεμιστήρες σε βρεγμένους χώρους.

  Με τον τύπο της σύνδεσης και την αλλαγή των παραμέτρων στα ηλεκτρικά κυκλώματα (ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, αλλαγή των επιμέρους τμημάτων τους) στην αγορά αντιπροσωπεύονται από ρελέ:

  Η υγρασία του ρελέ είναι μια αρκετά ανθεκτική συσκευή, η οποία παράγει απρόσκοπτη λειτουργία, ο μέσος αριθμός λειτουργιών είναι περίπου 100.000 φορές.

  Άνετη κουκούλα με αισθητήρα υγρασίας

  Σε χώρους με υψηλή υγρασία, το φυσικό σύστημα εξαερισμού συχνά δεν διαθέτει την απαραίτητη δύναμη εξαγωγής, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση της περιττής υγρασίας μέσω των αεραγωγών. Το καπό εξάτμισης έρχεται στη διάσωση.

  Επιλέγοντας μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να ξεχάσετε τη χειροκίνητη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της κουκούλας. Ο ανεμιστήρας σας θα το κάνει μόνοι σας

  Ένας σημαντικός παράγοντας για την άριστη λειτουργία των υπαρχόντων αγωγών εξαερισμού είναι η σωστή επιλογή της συσκευής εξαγωγής.

  Ο εξαερισμός, ο οποίος πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα σε όλο το δωμάτιο, ονομάζεται γενική ανταλλαγή, αλλά είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από τον αεριζόμενο χώρο - τοπικός (για παράδειγμα, μια κουκούλα). Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, είναι συνήθως απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια έξυπνη κουκούλα μικτού τύπου, δηλαδή ένα σύστημα παροχής και εξαγωγής.

  Με τη σειρά τους, οι κουκούλες χωρίζονται σε τύπους και τροποποιήσεις:

  • Αυτόματη?
  • Δεν είναι αυτόματη.
  • Εμφάνιση οροφής.
  • Διπλωματική άποψη.
  • Αξονική όψη.
  • Ακτινική όψη.
  • Με αισθητήρα υγρασίας.
  • Με αισθητήρα κίνησης.
  • Με χρονοδιακόπτη.
  • Με βαλβίδα ελέγχου.

  Μια κουκούλα εξοπλισμένη με αισθητήρα υγρασίας αναφέρεται συνήθως ως αυτόματη κουκούλα, στην οποία το έργο ελέγχεται από ηλεκτρονικά. Ανάβει στο σήμα ενός αισθητήρα που ελέγχει την υγρασία στο μπάνιο. Μόλις ο αισθητήρας καταγράψει αύξηση της υγρασίας σε τιμή υψηλότερη από την προκαθορισμένη τιμή, οι λεπίδες του ανεμιστήρα στην καπνοδόχο ξεκινούν τη δουλειά τους και η καπνοδόχος σταματά να λειτουργεί αφού επανέλθει η υγρασία στο φυσιολογικό.

  Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες με ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας στην αγορά, αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αγοράζοντας ξεχωριστά έναν αισθητήρα υγρασίας και ολοκληρώνοντας τη συνήθη κουκούλα.
  Ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη και ανεμιστήρα με αισθητήρα κίνησης είναι οι δύο πιο συνηθισμένες τροποποιήσεις των οπαδών σε μοντέρνα σαλόνια. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν απαιτεί πρόσθετο τύπο υπηρεσίας - αυτή είναι η κύρια διαφορά τους.

  Εύκολη εγκατάσταση και σύνδεση χωρίς την εμπλοκή επαγγελματιών, που εγγυώνται καθαρό αέρα σε ένα μικρό, κλειστό χώρο και επαρκές κόστος είναι οι κύριοι παράγοντες. Προκειμένου να πάρει μια σωστή και λογική απόφαση για την αγορά και την εγκατάσταση μιας συσκευής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ιδιοκτήτη μιας κατοικίας, είναι απαραίτητο να εξετάσει και τις δύο εκδοχές των οπαδών.

  Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη για το μπάνιο

  Οι αγωγοί εξαερισμού των πολυώροφων κατοικιών συχνά δεν δικαιολογούν τις προσδοκίες που επιβάλλουν, επιπλέον, τα τυπικά μπάνια δεν διαφέρουν ως προς την ευρυχωρία. Όσο πιο ήσυχο σαν ηλεκτρικός ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, είναι πιο συνηθισμένο στην τουαλέτα, αλλά δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό για ένα μπάνιο.

  Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στο τροφοδοτικό

  Στο σχέδιο ελέγχου, ο χρονοδιακόπτης στον ανεμιστήρα είναι πολύ βολικός, αφού ο ανεμιστήρας κλείσει από την κύρια πηγή τροφοδοσίας, η συσκευή θα λειτουργήσει σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

  Όταν εγκαθιστάτε τον ανεμιστήρα, τροφοδοτείται από το ίδιο κιβώτιο όπου παρέχεται ο διακόπτης φωτισμού στο μπάνιο.

  Με τη μέθοδο εγκατάστασης, συμβαίνει:

  Εάν η οροφή ή οι τοίχοι συναρμολογούνται από πλαίσια δοκών ή ραβδώσεων, τότε η εγκατάσταση αγωγών είναι προτιμότερη, εάν υπάρχουν λείες επιφάνειες, στη συνέχεια τοποθετήστε μια δελτίο.

  Σύγχρονος ανεμιστήρας μπάνιου με αισθητήρα υγρασίας

  Για μια βαθύτερη κατανόηση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υγρασία από τον αέρα αφαιρείται κυρίως περισσότερο από ό, τι μπαίνει σε αυτό.

  Ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας - αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά από τους άλλους ανεμιστήρες.

  Ο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά και ανεξάρτητα (και καλύτερα με τη βοήθεια ειδικού) για να συνδεθεί με έναν ανεμιστήρα

  Έχοντας ένα τέτοιο μείον ως θορυβώδη δουλειά, ο ανεμιστήρας έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

  • Ο αέρας που είναι κορεσμένος με υγρούς ατμούς δεν κινείται μέσα στο δωμάτιο, αλλά εκχέεται αμέσως στον αγωγό εξαερισμού.
  • Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας διαθέτει βαλβίδα ελέγχου, η οποία εμποδίζει τη σκόνη και τις οσμές να εισέλθουν στον αγωγό εξαερισμού, ακόμη και όταν δεν κινείται.
  • Ενεργοποιείται μόνο αφού ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας υγρασίας, παρέχοντας απτή εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος.

  Τύποι ανεμιστήρων για το μπάνιο (βίντεο)

  Η περιττή υγρασία προκαλεί βλάβη και διακόσμηση των χώρων, συμβάλλει στην εμφάνιση και εξάπλωση δυσάρεστων οσμών, για να μην αναφέρουμε ότι αποτελεί συνεχή συντροφιά διάβρωσης και διάβρωσης. Η διόγκωση των τοίχων κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού παγώνει πιο γρήγορα, γεγονός που οδηγεί στην καταστροφή των δομικών υλικών. Ως εκ τούτου, ένας ανεμιστήρας είναι απλά απαραίτητος.

  Επισκόπηση μοντέλων ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

  Για να αποφύγετε την αύξηση της υγρασίας, ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί κανονικά στο δωμάτιο.

  Ο φυσικός εξαερισμός δεν αντιμετωπίζει τέλεια, επομένως είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν ανεμιστήρες καυσαερίων σε "υγρούς" χώρους. Για να μην τις ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε μόνοι σας - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με αισθητήρα υγρασίας.

  Τι είναι ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας: τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας

  Σε αυτήν την περίπτωση, μια τέτοια συσκευή μοιάζει με ένα συμβατικό αξονικό ανεμιστήρα καναλιού. Η ταχύτητα σε αυτό μπορεί να είναι και 1, και λίγο.

  Στην περίπτωση υπάρχει ένας μικρός (σε βάρος σε 3 0-70 g και περίπου 6x4 cm σε μέγεθος) αισθητήρας πλακέτας - υγρασίας. Έχει δύο προεπιλογές - πάνω και κάτω.

  Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα αν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει στην ανώτερη τιμή του αισθητήρα. Όταν ο υγρός αέρας αφαιρείται μέσω του εξαερισμού και η υγρασία πέφτει στο ελάχιστο, η συσκευή θα σβήσει αυτόματα.

  Το όριο απόκρισης για διαφορετικά μοντέλα είναι διαφορετικό, στην περιοχή 40-90%. Σε ορισμένες συσκευές, οι ενδείξεις αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν - είναι εγκατεστημένες στο εργοστάσιο. Σε μερικές περιπτώσεις - το επίπεδο υγρασίας είναι ρυθμιζόμενο: μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα, με ποιες τιμές θα ξεκινήσει ο ανεμιστήρας και με τον οποίο θα απενεργοποιηθεί. Το σφάλμα στις μετρήσεις μπορεί να είναι περίπου + -3%.

  Ο αισθητήρας μπορεί να είναι πολλών τύπων, που διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης:

  1. Διηλεκτρικό: χρησιμοποιείται πυκνωτής μεταξύ των πλακών των οποίων η διηλεκτρική σταθερά του μέσου ποικίλει ανάλογα με τη συγκέντρωση της υγρασίας.
  2. Ανθεκτική: ένας αισθητήρας χρησιμοποιείται από ένα υλικό που μεταβάλλει την αντίσταση όταν αλλάζει η συγκέντρωση υγρασίας (οξείδιο του αργιλίου).
  3. Οπτική: η υγρασία καθορίζεται από τη διαφάνεια του αέρα.
  4. Μηχανικά: χρησιμοποιείται ένα υλικό που αλλάζει το μήκος ανάλογα με τη συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα e.
  5. Θερμοστάτες: μια πιο περίπλοκη και ακριβής έκδοση της αντίστασης.

  Όταν επιτευχθεί η στάθμη υγρασίας, ο αισθητήρας λειτουργεί στον ηλεκτρονόμο, ο οποίος κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητήρα και ο απορροφητήρας ανάβει ή σβήνει.

  Ποιες λειτουργίες μπορεί να υπάρχουν εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας;

  Ορισμένα μοντέλα ενδέχεται να έχουν πρόσθετες λειτουργίες:

  1. Αισθητήρας φωτός. Ο ανεμιστήρας ανάβει και σβήνει όταν ανάβει και σβήνει η λυχνία στο δωμάτιο. Στην πράξη, αυτό χρησιμοποιείται σπάνια, δεδομένου ότι είναι φθηνότερο και πιο εύκολο να ξεκινήσει η συσκευή με τη συμπερίληψη του φωτός (με το πάτημα του διακόπτη).
  2. Βαλβίδα ελέγχου. Προστατεύει από την πλάτη: όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο αέρας δεν μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από τη θύρα εξαερισμού (αυτό συμβαίνει με έναν άσχημα σχεδιασμένο άξονα ή με υπερβολική κουκούλα από τους γείτονες). Οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται συνήθως σε όλα σχεδόν τα μοντέλα, εκτός από τα φθηνότερα.
  3. Το χρονόμετρο. Μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες λειτουργίες. Τις περισσότερες φορές μοιάζει με αυτό: ο ανεμιστήρας ανάβει μαζί με το φως στο δωμάτιο και σβήνει μετά από λίγα λεπτά αφού σβήσει η λυχνία. Δηλαδή, ένα άτομο αφήνει το δωμάτιο, απενεργοποιεί το φως και ο ανεμιστήρας - αντλεί αέρα για 3-5 λεπτά. Ο αισθητήρας υγρασίας ταυτόχρονα "ασφαλίζει": θα ξεκινήσει την κουκούλα, αν μετά την πάροδο του χρόνου η αίθουσα είναι ακόμα υγρή.
  4. Αισθητήρας κίνησης. Η κουκούλα θα ξεκινήσει αν υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο (υπάρχει ένα άτομο).

  Σε ακριβές κουκούλες, όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να συνδυαστούν.

  Πού είναι πραγματικά να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας;

  Τέτοιες συσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους όπου η υγρασία είναι συχνά:

  1. Κουζίνα (ατμός από την προετοιμασία των τροφίμων, ξήρανση πράγματα).
  2. Το μπάνιο.
  3. Κελάρι.
  4. Πισίνα.
  5. Μπάνιο.
  6. Αττική.

  Εκτός από τις εγκαταστάσεις "σπίτι", τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε άλλα κτίρια - στο γκαράζ, το υπόστεγο, το σπίτι χοίρων / το κτηνοτροφείο / τον αχυρώνα.

  Χρειάζεστε πραγματικά έναν αισθητήρα: τα πλεονεκτήματα της χρήσης του

  Όχι, ακόμη και για χώρους "υγρών" ο αισθητήρας δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αν είναι στον ανεμιστήρα - θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τους ιδιοκτήτες: δεν χρειάζεται να προσέχουν ότι το μπάνιο δεν είναι πολύ υγρό.

  Ρύθμιση του αισθητήρα υγρασίας και του χρονοδιακόπτη

  Αν δεν ακολουθήσετε αυτό, και το μπάνιο θα είναι συχνά υγρό - με το χρόνο (και πολύ γρήγορα) θα εμφανιστεί μούχλα. Αυτό είναι επιβλαβές για ένα άτομο, για υλικά τελικής επεξεργασίας και για ένα κτίριο και γενικά φαίνεται δυσάρεστο. Είναι δυνατόν να πάρει μούχλα έξω από το μπάνιο μετά από πολύ καιρό, και όχι το γεγονός ότι θα είναι δυνατό να το κάνουμε.

  Ως εκ τούτου, εάν πρόκειται να αγοράσετε μια κουκούλα στο μπάνιο - είναι καλύτερο να πάρετε ένα μοντέλο με έναν αισθητήρα αμέσως.

  Επισκόπηση ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας (με χαρακτηριστικά και κόστος)

  Κατ 'αρχήν, μια τέτοια συσκευή - είναι μια απλή τεχνική με 1 εργασία, έτσι ειδικά με την επιλογή του ενοχλεί δεν αξίζει τον κόπο.

  Επίσης, δεν πρέπει να ψάχνετε για εξαιρετική απόδοση - τα μπάνια στα περισσότερα διαμερίσματα είναι μικρά, με όγκο περίπου 20-25 "κύβους". Ακόμη και αν επιλέξετε ένα μοντέλο με μεγάλο περιθώριο και με αναλογία έλξης 3-4 φορές - αρκετή συσκευή χωρητικότητας 75-100 m³ / h.

  Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να κατανοήσουν το φάσμα - σκεφτείτε τους λάτρεις της εξάτμισης πολλών κατασκευαστών.

  Cata (+ βίντεο)

  Οι αισθητήρες υγρασίας Cata είναι εξοπλισμένοι με 3 μοντέλα της σειράς E:

  Ποικιλίες και εγκατάσταση ανεμιστήρα για την εξόρυξη στο μπάνιο

  Το μπάνιο αναφέρεται σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να λάβουν μέτρα για τη συνεχή υποστήριξη στην αίθουσα καθαρού και καθαρού αέρα.

  Πρώτον, μετά από κάθε κολυμβητικής είναι αναγκαίο να ανοίξει την πόρτα και αερίστε το μπάνιο, επειδή η συσσωρευμένη υγρός αέρας έχει δυσμενή επίδραση τόσο στο ανθρώπινο σώμα, και σε φινίρισμα των υλικών. Η σύγχρονη τεχνολογία αερισμού σας επιτρέπει να μην χρησιμοποιείτε αυτοσχέδιες μεθόδους, αλλά χρησιμοποιείτε ένα καθολικό μέσο - έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο.

  Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

  Η απουσία ή ο ανεπαρκής αερισμός του θαλάμου μπάνιου συνεπάγονται σοβαρές συνέπειες, όπως η υψηλή υγρασία και η στάσιμη μορφή αέρα. Ως αποτέλεσμα, σπόρια διαφόρων μυκήτων αναπτύσσονται στις επιφάνειες του δωματίου.

  Για προφανείς λόγους, η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του σπιτιού. Υπάρχουν διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις, μυκητιακές ασθένειες του δέρματος, αναπνευστικά όργανα και πολλά άλλα.

  Επιβλαβές είναι η έλλειψη αερισμού στο υγρό δωμάτιο και τα οικοδομικά υλικά που απορρίφθηκε. Το κεραμικό πλακίδιο καθίσταται βραχύβιο, το πλαστικό σαπίζει, η ταπετσαρία και το πετρέλαιο λάμπουν.

  Για να αποφύγετε προβλήματα από συμπιεσμένο και υγρό αέρα στο μπάνιο, απαιτείται αποτελεσματικός αερισμός.

  Προσδιορίζοντας με το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να γνωρίζετε τους τύπους τους, με βάση τις ακόλουθες αρχές εργασίας:

  1. Οι μάζες αέρα εισέρχονται και εξέρχονται κατά μήκος των διαδρομών των φρεατίων εξαερισμού.
  2. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας μετακινεί το παλιό, φεύγοντας από τον απορροφητήρα.
  3. Μικτή διαδικασία εξαερισμού.
  4. Beskanalny αρχή, όταν οι μάζες υποχωρούν μέσω των ειδικών οπών αερισμού.
  5. Ειδικές διαδικασίες εξαερισμού καναλιών.

  Αφού καθορίσετε τον τύπο του συστήματος εξαερισμού, αξίζει να επιλέξετε τη μέθοδο αερισμού του μπάνιου:

  1. Δημιουργία συνθηκών φυσικής κυκλοφορίας του αέρα.
  2. Αγοράστε έναν ειδικό ανεμιστήρα.
  3. Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού.

  Ποια είναι τα κριτήρια για μια συσκευή εξαγωγής;

  Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο, πρέπει να γνωρίζετε μια σειρά συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο ποιότητας και τη συμμόρφωσή σας με τις δηλωμένες απαιτήσεις.

  Οι ειδικές διατάξεις εξαγωγής υγρών χώρων πρέπει να έχουν τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Ασφάλεια. Ο ανεμιστήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή και επομένως πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να λειτουργεί σε υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, όλα τα εξαρτήματα της συσκευής πρέπει να απομονώνονται για να προστατεύουν τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί τους από ηλεκτροπληξία.
  2. Συμμόρφωση με τα καθιερωμένα πρότυπα ποιότητας. Κάθε ανεμιστήρας πρέπει να συνοδεύεται από ειδικό πιστοποιητικό και έγγραφα εγγύησης. Κάθε συσκευή είναι υποχρεωτικά επισημασμένη, έτσι ώστε να καθορίζεται η κατηγορία προστασίας της. Η τιμή του πρέπει να είναι τουλάχιστον IP34.
  3. Παραγωγικότητα. Αυτό το κριτήριο επηρεάζει άμεσα την απόδοση του ανεμιστήρα. Πρώτα απ 'όλα, καθορίζει τον όγκο του εξαεριζόμενου αέρα. Είναι βέλτιστο να εξαχθούν εκατό κυβικά μέτρα σε μία ώρα.
  4. Μέτρηση της συμπαγούς και ισχύος. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ενσωματωμένες συσκευές εξάτμισης.
  5. Επίπεδο θορύβου. Η πλήρης απουσία θορύβου στις συνθήκες της λειτουργίας του ανεμιστήρα είναι μη ρεαλιστική, αλλά είναι δυνατό να επιλέξετε μια συσκευή με ελάχιστο θόρυβο, περίπου 25 dB.
  6. Ποιότητα και τιμή. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια συσκευή ποιότητας δεν είναι πάντα ιδιαίτερα δαπανηρή. Ένας φτηνός αλλά συμβατός ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για τουλάχιστον τρία χρόνια.

  Ποικιλίες

  Οι ποικιλίες των κουκούλες για το μπάνιο είναι τεράστιες.

  Υπάρχουν οπαδοί για τους εξής λόγους:

  1. Στη θέση του κύριου παραγωγικού στοιχείου:
   • Επικάλυψη, προσαρμοσμένο στην είσοδο του άξονα.
   • κανάλι, ένα σύστημα καναλιών για την αφαίρεση των αέριων μαζών, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
  2. Στη θέση του ανεμιστήρα:
   • ανώτατο όριο.
   • τοίχο?
   • υπό-στέγη;
  3. Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της εργασίας:
   • λεπίδα, κυκλοφορία του αέρα με τη βοήθεια των λεπίδων?
   • Φυγοκεντρική, δημιουργώντας τη δύναμη της ανταλλαγής αέρα μέσα στον ανεμιστήρα.
  4. Για εξοπλισμένες πρόσθετες συσκευές:
   • με υγρόμετρο.
   • με χρονοδιακόπτη.
   • με αισθητήρα κίνησης και άλλους?
  5. Με τα χαρακτηριστικά της ένταξης:
   • πρότυπο.
   • αυτόματη?

  Standard

  Οι συνήθεις διατάξεις εξάτμισης περιλαμβάνουν ανεμιστήρες, η αρχή της οποίας βασίζεται στην έκθεση του ανθρώπου. Με άλλα λόγια, τέτοιες συσκευές θα λειτουργούν μόνο με τη συμμετοχή ενός ατόμου.

  Τέτοιες συσκευές μπορούν να αλλάξουν με δύο τρόπους:

  1. Πατώντας ένα ξεχωριστό κουμπί τροφοδοσίας.
  2. Ταυτόχρονα με τον διακόπτη φώτων.

  Οι τυπικοί ανεμιστήρες είναι αξονικά συστήματα, εξοπλισμένα κατά κανόνα με βαλβίδες ελέγχου και σχεδιασμένα για μπάνια με μικρή επιφάνεια. Ελέγξτε την βαλβίδα - μια βαλβίδα διακοπής εγκατεστημένη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καθυστερήσει τις ήδη εξαντληθείσες μάζες αέρα.

  Αυτόματη

  Ο ανθρώπινος παράγοντας δεν επηρεάζει τους αυτόματους ανεμιστήρες. Λειτουργούν υπό πλήρη αυτοματοποίηση και είναι πολυλειτουργικές. Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες συσκευές που ελέγχουν την ενεργοποίησή τους και την απενεργοποίηση τους.

  Οι αυτόματοι ανεμιστήρες θεωρούνται πολύπλοκες και δαπανηρές συσκευές. Αλλά ταυτόχρονα είναι πιο βολικοί και πρακτικοί πριν από τις τυποποιημένες.

  Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων αερισμού είναι αυτόματη:

  1. Ενσωμάτωση στο σχηματισμό υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο.
  2. Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν επιτευχθεί η επιτρεπόμενη στάθμη υγρασίας.

  Λειτουργικότητα των οπαδών

  Οι περισσότερες ποικιλίες μοντέρνων ανεμιστήρων είναι εξοπλισμένες με μια ποικιλία πρόσθετων λειτουργιών.

  Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι ένα πλήρες σύνολο της συσκευής με ενσωματωμένες πρόσθετες συσκευές:

  1. Υγρόμετρο, παρέχοντας έλεγχο του επιπέδου υγρασίας. Η αρχή των ανεμιστήρων που είναι εξοπλισμένα με αυτό είναι να ενεργοποιήσετε αυτόματα την κουκούλα όταν σχηματίζετε μπάνιο στο μπάνιο με την καθορισμένη τιμή υγρασίας.
  2. Χρονοδιακόπτης, παρέχοντας τη δυνατότητα καθορισμού συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για τον ανεμιστήρα. Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας, επειδή ο ανεμιστήρας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από τον καθορισμένο χρόνο.
  3. Ο αισθητήρας κίνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός ανεμιστήρα στην είσοδο ενός ατόμου μέσα στο δωμάτιο και απενεργοποίηση λίγα λεπτά μετά την επίσκεψη στο μπάνιο σε αυτόματη λειτουργία και άλλες συσκευές.

  Εμφάνιση

  Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν στους κατασκευαστές να παράγουν ανεμιστήρες για μπάνια όχι μόνο με μια ποικιλία λειτουργιών και συστηματοποίησης της εργασίας, αλλά και μια διαφορετική εμφάνιση. Στα ράφια εξειδικευμένων καταστημάτων μπορείτε να δείτε τις συσκευές εξαγωγής διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, καθώς και χρώματα.

  Μια τεράστια γκάμα ανεμιστήρων για δωμάτια με υψηλή υγρασία σας επιτρέπει να επιλέξετε συσκευές που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό και αισθητικό γούστο του καταναλωτή.

  Δεν είναι απαραίτητο να βιαστείτε και να επιλέξετε τον πρώτο ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο και να βρείτε μια κουκούλα, η οποία δεν θα είναι μόνο μια πρακτική συσκευή, αλλά και ένα στολίδι του μπάνιου.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα;

  Για να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που θα ικανοποιεί τις συνθήκες του δωματίου και για να ικανοποιήσει το έργο του των κατοίκων του, είναι σημαντικό να καθορίσετε σωστά την κατάλληλη έκδοση της συσκευής και να εκτελέσετε μερικούς υπολογισμούς.

  Εκτός από την αισθητική εμφάνιση και το επίπεδο αυτοματισμού, είναι σημαντικό να συγκρίνετε τις λειτουργίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα με το μέγεθος του δωματίου.

  1. Πρώτον, απαιτείται ο σωστός υπολογισμός της ισχύος της διάταξης εξαγωγής:
   • Πάρτε τον αριθμό των κατοίκων του μπάνιου σε διπλό μέγεθος?
   • η αποκτηθείσα τιμή πολλαπλασιάζεται με τον όγκο του δωματίου.
  2. Ο δεύτερος όχι λιγότερο σημαντικός δείκτης που απαιτεί σωστές ψηφιακές αντιστοιχίες είναι το μέγεθος των ταλαντώσεων θορύβου. Συνήθως ο ανεμιστήρας παράγει δύο τύπους θορύβου: από την κίνηση των λεπίδων ή από τη φυγόκεντρη δύναμη και από τη δόνηση της συσκευής. Σε ένα μικρό δωμάτιο, ο θόρυβος στα 30-40 dB θα αποτελέσει έναν ερεθιστικό παράγοντα, έτσι ώστε οι ανεμιστήρες με τιμές θορύβου 20-25 dB είναι κατάλληλες για στάνταρντ λουτρά.

  Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα για ένα μπάνιο, μην ξεχνάτε την ασφάλειά του, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη επιλογή είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες προστασίας από την υγρασία και τις πιτσιλιές.

  Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην αγνοηθεί η τάση της συσκευής. Οι κουκούλες για τους υγρούς χώρους πρέπει να λειτουργούν κάτω από χαμηλή τάση, η οποία προστατεύει σε περίπτωση βραχυκυκλώματος από ηλεκτροπληξία. Η συνιστώμενη μέση τιμή του δείκτη είναι 25W.

  Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην κουκούλα

  Το πιο βολικό στην εγκατάσταση, και ως εκ τούτου τα πιο κοινά είναι ανεμιστήρες λεπίδα. Για την εγκατάστασή τους, η συσκευή τοποθετείται πίσω από το πλέγμα του συστήματος εξαερισμού και συνδέεται με ηλεκτρισμό και όλα τα καλώδια τοποθετούνται σε μονωτικό κουτί.

  Κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε απορροφητήρα στο μπάνιο, πρέπει να τηρείτε ορισμένες προτάσεις:

  1. Εγκαταστήστε ανεμιστήρες μπροστά από την πόρτα και σε μεγάλο υψόμετρο από το πάτωμα.
  2. Τοποθετήστε τις συσκευές μόνο σε έναν άξονα εξαερισμού που μπορεί να λειτουργήσει.
  3. Σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σημαντικό η έξοδος αέρα να παράγεται στο δρόμο και όχι κάτω από τη στέγη.
  4. Για να μειώσετε το θόρυβο, μπορείτε να εφαρμόσετε στεγανωτικό σιλικόνης ή να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο εκ των προτέρων.
  5. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητες βίδες.
  6. Η βέλτιστη επιλογή για μπάνια με οποιοδήποτε επίπεδο υγρασίας της κουκούλας είναι οι ανεμιστήρες εξοπλισμένοι με βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την αγορά ενός ανεμιστήρα λουτρών είναι η επιλογή ενός κουκούλα, αυστηρά σχεδιασμένο για μπάνια.

  Με έναν σωστά επιλεγμένο ανεμιστήρα ποιότητας για ένα υγρό δωμάτιο, οι κάτοικοι είναι εγγυημένοι:

  1. Ομαλοποίηση της ανταλλαγής αέριων μαζών.
  2. Εξάλειψη της υψηλής υγρασίας.
  3. Πρόληψη δυσάρεστων οσμών και αναπαραγωγή επιβλαβών μικροοργανισμών.
  4. Εξάλειψη της πιθανότητας βραχυκύκλωσης της καλωδίωσης λόγω της υψηλής υγρασίας.

  Ανεμιστήρας για τον απορροφητήρα στο μπάνιο: αισθητήρας υγρασίας και χρονοδιακόπτης

  Συνεχής παρουσία συμπυκνωμάτων στο πάτωμα και στους τοίχους του μπάνιου, υψηλή υγρασία - το είδος που είναι γνωστό σε πολλούς από εμάς. Εάν παρακολουθείτε συνεχώς αυτό, τότε ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικά μέτρα. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλα στο μπάνιο. Πώς να επιλέξετε ένα ενεργό σύστημα καθαρισμού του αέρα για το μπάνιο που θα εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Γιατί εξαερώστε το μπάνιο

  Κατά κανόνα, τα κανονικά μπάνια δεν διαφέρουν ως προς την ευρυχωρία. Πιθανώς, όλοι παρατήρησα πολλές φορές ότι ο ατμός συσσωρεύεται σε ένα μικρό δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται συμπύκνωση στο πάτωμα, το κεραμίδι και στην οροφή. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μούχλα, τα υλικά περιβλήματος στο δωμάτιο είναι κατεστραμμένα. Ως εκ τούτου, η φυσιολογική επιθυμία οποιουδήποτε ατόμου θα είναι να εξασφαλίσει τη βέλτιστη στάθμη θερμοκρασίας και υγρασίας του μπάνιου.

  Μια αποδεκτή μέθοδος επίλυσης αυτού του προβλήματος, φυσικά, είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα συνδεδεμένου με την τροφοδοσία ρεύματος. Στη συντριπτική πλειοψηφία των οικιστικών κτιρίων στη Ρωσία, τα συστήματα εξαερισμού είναι καλά φραγμένα με διάφορα συντρίμμια και σκόνη, οπότε παρέχοντάς τους το απαιτούμενο επίπεδο εξαερισμού είναι ένα μακροχρόνιο καθήκον. Όπως δείχνει η πρακτική, ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη για το μπάνιο είναι σε θέση να επιλύσει αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω προβλήματα.

  Και όμως, δεδομένου ότι το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο στο οποίο συσσωρεύεται συνεχώς η υγρασία, όλα τα καλώδια και οι συσκευές μέσα σε αυτό πρέπει να στερεώνονται σε περιπτώσεις που έχουν επίπεδο προστασίας τουλάχιστον IP44.

  Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

  Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε έναν ανεμιστήρα με ένα χρονοδιακόπτη, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την παλιά μονάδα. Συνιστάται επίσης να καθαρίσετε τον αγωγό για εξαερισμό. Στη συνέχεια, πρέπει να μετρήσετε την ένταση του δωματίου σε m2 και τις παραμέτρους του εξαερισμού, που θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις της συσκευής.

  Υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον όγκο του μπάνιου με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Εάν το μπάνιο χρησιμοποιείται από τρία άτομα, τότε η πολλαπλότητα θα είναι 3. Εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, η πολλαπλότητα είναι 4. Ως αποτέλεσμα αυτών των απλών μαθηματικών υπολογισμών, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ισχύς του προϊόντος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή την τιμή. Ακόμα καλύτερα, αν η ισχύς της συσκευής είναι υψηλότερη από το πρότυπο. Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο με τον αισθητήρα υγρασίας πρέπει κατ 'ανάγκη να ταιριάζει με το μέγεθος του εξαερισμού.

  Χρήσιμες λειτουργίες μιας παρόμοιας συσκευής

  Εκτός από το χρονοδιακόπτη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τους ανεμιστήρες για το μπάνιο με αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος θα επιτρέψει στη συσκευή να ξεκινήσει αυτόματα, δηλαδή όταν οι δείκτες φτάσουν σε ορισμένες τιμές.

  Ο αισθητήρας υγρασίας είναι το πιο σημαντικό μέρος του σχεδιασμού οποιουδήποτε ανεμιστήρα. Με άλλο τρόπο, η συσκευή αυτή ονομάζεται επίσης υγροστάτης. Μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό της κουκούλας ή να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη μονάδα. Όλα εξαρτώνται από το πού θα πραγματοποιηθεί η μέτρηση της υγρασίας.

  Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με μια εργασία θερμοστάτη υγροστάτη, αλλά με τη διαφορά ότι η κύρια λειτουργία του - το κλείσιμο και το άνοιγμα των επαφών, ανάλογα με την παρουσία των ατμών στον αέρα και την ποσότητα του. Οι αισθητήρες συμβάλλουν στο γεγονός ότι ο μηχανισμός ξεκινά μόνο αφού φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας.

  Τα υπάρχοντα υγροστάστα υποδιαιρούνται σε μονοκύκλωμα ή σε δύο κύκλους. Κάθε ένα από τα κυκλώματα είναι ένα ρελέ που ελέγχει μόνο μία συσκευή. Φυσικά, όσο περισσότερες περιγράμματα έχει η υγρασία, τόσο περισσότερες συσκευές μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του μικροκλίματος του δωματίου.

  Σε συνδυασμό με το χρονοδιακόπτη, το υγροστάτης καθιστά τη μονάδα εξαερισμού πλήρως αυτοματοποιημένη. Αν τη συγκρίνετε με άλλους τύπους συσκευών, τότε το όργανο που διαθέτει αισθητήρα υγρασίας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η χρήση του εξοικονομεί ηλεκτρισμό λόγω του γεγονότος ότι ενεργοποιείται μόνο όταν ο δείκτης στάθμης υγρασίας έχει αυξηθεί στην καθορισμένη τιμή.

  Η πιο σωστή επιλογή είναι ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας στο μπάνιο. Επιλέγοντας μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να ξεχάσετε τη χειροκίνητη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της κουκούλας. Ο ανεμιστήρας σας θα το κάνει μόνοι σας. Μόλις αυξηθεί η υγρασία - θα λειτουργήσει, αφού θα μειώσει τον αριθμό αυτό στο κανονικό - θα κλείσει.

  Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα μέσα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τον σχεδιασμό της κουκούλας με αισθητήρα κίνησης, ρυθμίζοντας την ισχύ και τον φωτισμό. Ωστόσο, αν παραμείνετε στην πιο συνηθισμένη και δημοσιονομική έκδοση, τότε είναι αρκετό και η συνηθισμένη κουκούλα, το κυριότερο είναι ότι ο ανεμιστήρας μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό που προορίζεται.

  Και, επιτέλους, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην εμφάνιση της κουκούλας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια κουκούλα μπάνιου με όμορφη, ιδιόκτητη μάσκα ή ακόμα και αφαιρούμενο πάνελ. Αυτό θα του επιτρέψει να ταιριάζει βιολογικά στο εσωτερικό του μπάνιου.

  Πώς να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο

  Θεωρητικά, ο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να συναρμολογηθεί μόνος του, αλλά για αυτό δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό: αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασία και συσκευές για την επεξεργασία πληροφοριών. Παρόλο που, δεδομένης της διαθεσιμότητας υγροστασίων προς πώληση και των δύσκολων συνθηκών εργασίας τους, είναι πολύ ευκολότερο και ευκολότερο να αγοραστεί ένα συμβατικό μοντέλο με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας:

  • ο αισθητήρας κίνησης θα θέσει σε λειτουργία τον ανεμιστήρα όταν ανοίξει η πόρτα.
  • μια βαλβίδα αντεπιστροφής θα επιτρέπει στον αέρα να ρέει μέσω του αγωγού αερισμού προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  • Η λειτουργία εξαερισμού θα παρέχει ένα επίπεδο αερισμού σε χαμηλές στροφές.

  Απαιτήσεις για την εγκατάσταση των προϊόντων

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία της. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του αεραγωγού. Αν έχει συσσωρευτεί μια ποικιλία απορριμμάτων ή εάν το κανάλι είναι πολύ μακρύ, τότε η κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα σε αυτό θα είναι δύσκολη. Για να ελέγξετε την κατάσταση του αγωγού εξαερισμού, απλά ρυθμίστε το παιχνίδι στη φωτιά και φέρετέ το στο άνοιγμα.

  Η φωτιά αποκλίνει προς την πλευρά - όλα είναι φυσιολογικά. Αν όχι, το κανάλι πρέπει να καθαριστεί. Ο ανεμιστήρας, βγάζοντας τον υγρό αέρα, τον αντικαθιστά με καθαρό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο πρέπει απαραίτητα να παρέχει επιπλέον ροή αέρα. Για να γίνει αυτό, ακόμη και η συνηθισμένη υποδοχή κάτω από την πόρτα μπορεί να έρθει σε πρακτικό. Αρκεί να υπάρχει πλάτος από 2 έως 3 εκ. Αυτό αρκεί για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη κυκλοφορία.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα

  Τοποθετήστε τη δομή για την ανταλλαγή αέρα στον τοίχο απέναντι από την πόρτα. Έτσι μπορείτε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη κυκλοφορία αέρα. Για τον ίδιο σκοπό, θα πρέπει να εγκατασταθεί στο υψηλότερο δυνατό ύψος από το δάπεδο. Επίσης, η αρχή της ασφάλειας επηρεάζει την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Με άλλα λόγια, όσο πιο μακριά γίνεται από το μίξερ, τόσο καλύτερα, αλλά όχι πολύ μακριά από τον τόπο έντονης εξάτμισης.

  Αφού επιλέξετε ένα μέρος, πρέπει να κάνετε μια θέση στον τοίχο ή σε μια αυλάκωση. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε έναν προκαταρκτικό υπολογισμό της θέσης στο κανάλι στέγασης για εξαερισμό. Μετά από όλα, είναι σε αυτό θα εξατμιστεί από το μπάνιο σας.

  Κατά τη σωστή εγκατάσταση, χρησιμοποιούνται ειδικά παρεμβύσματα και στεγανοποιητικά μέσα στον απορροφητήρα, ο οποίος επιτρέπει τη σημαντική μείωση του θορύβου των κραδασμών και τη στεγανότητα.

  Το βάθος και οι διαστάσεις της θέσης πρέπει απαραίτητα να γίνονται όπως απαιτείται. Εξωτερικά, θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια διακοσμητική μάσκα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα από τη συσκευή και, στη συνέχεια, το πλέγμα. Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης είναι τοποθετημένοι είτε με πείρους είτε με ειδική κόλλα. Μόνο μετά από αυτό η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Μετά το τέλος της εγκατάστασης, το πλέγμα και το πλέγμα τοποθετούνται πίσω.

  Πώς να τροφοδοτήσετε σωστά τη συσκευή

  Οι ενσωματωμένοι οικιακοί ανεμιστήρες για το μπάνιο συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο με διάφορους τρόπους. Για την παροχή ρεύματος σε μια απλή συσκευή χωρίς την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών μπορεί, για παράδειγμα, από ένα φωτιστικό. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός στο μπάνιο. Αν έχετε ανεμιστήρα για μπάνιο με αισθητήρα υγρασίας και άλλους ελεγκτές, συνήθως χρησιμοποιούνται απλοί διακόπτες οικιακής χρήσης, καθώς η ισχύς της συσκευής είναι μικρή.

  Λόγω του γεγονότος ότι ο οικιακός ηλεκτρικός εξοπλισμός καταναλώνει λίγο, δεν χρειάζεται να τραβήξουμε μια ξεχωριστή γραμμή σε αυτό.

  Πώς να συνδεθείτε

  Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί από το κουτί διακλάδωσης, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να τροφοδοτήσετε το σύστημα από την κοντινή πρίζα. Καλωδίωση στη συσκευή, είναι καλύτερο να κρυφτεί μέσα στον τοίχο ή να το τοποθετήσετε σε ειδικά σφραγισμένα καλωδιακά κανάλια.

  Τρόπος ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας

  Βασικά ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το επίπεδο υγρασίας. Φυσικά, αυτή η αρχή πρέπει να πραγματοποιήσει την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε αυτόματη λειτουργία. Ως εκ τούτου, η υγρασία στο μπάνιο θα είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά στην τουαλέτα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συσκευής είναι καλύτερα προσαρμοσμένο αισθητήρα κίνησης. Αυτό θα επιτρέψει την αφαίρεση των δυσάρεστων μυρωδιών στο χρόνο. Στον χρονοδιακόπτη, πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο, επαρκές για να μπορέσει ο ανεμιστήρας να μειώσει την υγρασία του δωματίου στο κανονικό. Οι οδηγίες, φυσικά, υποδεικνύουν τις βέλτιστες παραμέτρους, αλλά είναι καλύτερο να καθορίσουμε την απαραίτητη περίοδο με πειράματα για κάθε συγκεκριμένο χώρο.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία επιλογής του ανεμιστήρα εξαγωγής για το μπάνιο δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες. Φυσικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεριστήρα μόνοι σας, χωρίς βοήθεια, αλλά πρέπει να συμμορφώνεστε αυστηρά με όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις εγκατάστασης.