Πείτε μου τα μειονεκτήματα του συστήματος εξαερισμού από το μπάνιο μέσω της τουαλέτας

Προϋπόθεση: Σκυρόδεμα santehkabiny στον 4ο όροφο του σπιτιού τούβλο 5 ορόφων, μια σειρά από σπίτι δεν μπορεί να προσδιορίσει την κατασκευή φαίνεται να είναι της δεκαετίας του '60, Townhouse CATF για γνωστό ότι σε αυτές τις πόλεις η πλειοψηφία των σπιτιών που σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Λένινγκραντ.
Από το μπάνιο μέχρι την τουαλέτα ορθογώνιο παράθυρο 20x20 περίπου. Από την τουαλέτα στο ventshahtu είναι το ίδιο. Δηλαδή. τώρα ο εξαερισμός περνάει από την τουαλέτα.

Απαιτείται: να αφαιρεθεί ο καπνός από την τουαλέτα, ώστε να μην υπάρχει έλξη πίσω στο μπάνιο, για να αφαιρεθεί ο υγρός αέρας από το μπάνιο παρακάμπτοντας την τουαλέτα.
Σύμφωνα με το σχέδιο: Σκοπεύω να κάνω την καλωδίωση των αεραγωγών με ένα πλαστικό κουτί από PVC 60x120 κάτω από ψευδοροφές. Οι φίλοι θέλουν να εγκαταστήσουν στην ψευδοροφή στο κέντρο κάθε δωματίου. Στην τουαλέτα υπάρχει ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Στο μπάνιο υπάρχει ανεμιστήρας με ξεχωριστό διακόπτη.
Στις εισόδους του ΤΕ είναι βαλβίδες ελέγχου.
Επιπλέον σημεία: Όταν λαμβάνονται μπανιέρες και ντους - ο καθρέφτης είναι ομίχλη, δεν υπάρχει μούχλα στο μπάνιο, αλλά είναι πολύ βουλωμένη σχεδόν πάντα.

 1. Δεδομένου ότι οι οπαδοί δεν θα λειτουργήσει όλη την ώρα, αν η φυσική λειτουργία κουκούλα πάνω από τον ανεμιστήρα μακριά και να ελέγξει βαλβίδες (αν υπάρχει αρκετό, θα το εν λόγω τμήμα ορθογώνιο κουτί για αυτό);
 2. Οι οπαδοί θα αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα;
 3. Θα χρειαστεί να βάλω την πόρτα στο μπάνιο με τη σχάρα στο κάτω μέρος;
 4. Είναι δυνατόν να κάνετε χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο, αφήνοντας μια βαλβίδα ελέγχου έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίστροφη βύθιση στο μπάνιο όταν ο ανεμιστήρας είναι στην τουαλέτα;
 5. Γενικά, ποια είναι τα σφάλματα / παραλείψεις στο υπάρχον σύστημα;

Αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα: η αρχή της λειτουργίας, τα τυπικά σχήματα και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το μπάνιο και η τουαλέτα είναι δωμάτια, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει πρώτα να σκεφτείτε την οργάνωση της εντατικής ανταλλαγής αέρα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των χώρων.

Ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής του κτιρίου, εγκαθίσταται αερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα, η οποία παρέχει καθαρό αέρα και αέρα εξαγωγής.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Η άποψη ότι η έλλειψη ενός αεραγωγού στο μπάνιο και την τουαλέτα θα οδηγήσει μόνο σε θόλωση των καθρεπτών, είναι λανθασμένη. Το κύριο πρόβλημα είναι η εμφάνιση του μύκητα (συνήθως παρατηρείται στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων) και η σκουριά στην επιφάνεια των μηχανημάτων και των επίπλων.

Συχνά οφείλεται στο μη σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού ότι η διάβρωση επηρεάζει τα τμήματα εργασίας του πλυντηρίου, τα οποία αποτελούν την αιτία της βλάβης.

Αυτός ο κατάλογος προβλημάτων, ο οποίος οδηγεί στην έλλειψη εντατικής ανταλλαγής αέρα, δεν τελειώνει. Ως αποτέλεσμα, ο ανεπαρκής αερισμός θα έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία των κατοίκων.

Υγειονομικές απαιτήσεις και προδιαγραφές

Υπάρχουν ειδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την οργάνωση της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Τουλάχιστον είναι απαραίτητο να παρέχεται καθαρός αέρας ύψους 6-7 m 3 / ώρα για κάθε κυβικό μέτρο του μπάνιου και περίπου 8-10 m 3 / ώρα για μια τουαλέτα ή ένα συνδυασμένο μπάνιο.

Η διαφορά μεταξύ του φυσικού αερισμού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Υπάρχει φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός. Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα εξασφαλίζεται από την κυκλοφορία των αέριων μαζών μέσα από τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων. Περίπου έναν αιώνα πριν, ο φυσικός αερισμός θεωρήθηκε ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Σήμερα δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκές επίπεδο ανταλλαγής αέρα, επομένως χρησιμοποιείται μόνο για εισροή. Για να αερίσετε πλήρως το δωμάτιο, επιλέξτε την επιλογή με εξαναγκασμό. Μετά από όλα, κανείς δεν θα θελήσει να ανοίξει το παράθυρο για μεγάλο χρονικό διάστημα το χειμώνα και να απελευθερώσει θερμότητα.

Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού συνεπάγεται την εγκατάσταση ανεμιστήρα εξαγωγής. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμη θερμότητα, να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία και να γεμίσετε το δωμάτιο με φρέσκο ​​και καθαρό αέρα μέσα σε λίγα λεπτά.

Υπολογισμός της βέλτιστης απόδοσης

Πριν πάτε στο κατάστημα και αγοράζετε εξοπλισμό για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στην τουαλέτα και στο μπάνιο, πρέπει να κάνετε κάποιους υπολογισμούς. Για να επιλέξετε τον βέλτιστο εξοπλισμό για την απόδοση, πρέπει να γνωρίζετε τον ακριβή όγκο και τον τύπο του δωματίου.

Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσες φορές ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να ανανεωθεί εντελώς ανά μονάδα χρόνου (συνήθως λαμβάνεται μία ώρα). Δεδομένου ότι το μπάνιο και η τουαλέτα θεωρούνται ένα από τα πιο βρεγμένα μέρη σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή σπίτι, συνιστάται η μέγιστη συναλλαγματική ισοτιμία 10.

Για τον υπολογισμό της βέλτιστης απόδοσης του συστήματος εξάτμισης, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο όγκος του χώρου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή του δωματίου με το ύψος των οροφών. Επιπλέον, η ληφθείσα τιμή πολλαπλασιάζεται με τον δείκτη της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα. Το αποτέλεσμα του υπολογισμού είναι η ελάχιστη ισχύς του συστήματος εξάτμισης για το μπάνιο και την τουαλέτα (m 3 / h).

Επίσης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αμέσως ανοίγματα εισαγωγής αέρα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αφήσετε ένα κενό έως 2 cm μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, να τοποθετήσετε ειδικές γρίλιες στο κάτω μέρος των θυρών στο μπάνιο και την τουαλέτα ή να τρυπήσετε τις τρύπες μόνοι σας. Αλλά η τελευταία επιλογή δεν φαίνεται πολύ ελκυστική.

Ταξινόμηση των ανεμιστήρων εξαγωγής

Σχεδιάζοντας τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή της λειτουργίας του και στις επιμέρους συνιστώσες του. Εξάλλου, αυτό επηρεάζει την απόδοση, το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού, το κόστος εγκατάστασης και την ανθεκτικότητα.

Για την εξαναγκασμένη εκκένωση του αέρα από το δωμάτιο, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι ανεμιστήρων:

Η πρώτη έκδοση των συσκευών έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε θερμικά όπλα και συστήματα κλιματισμού. Ως εκ τούτου, για την οργάνωση του εξαερισμού στο μπάνιο και τουαλέτα δεν είναι κατάλληλο. Παραμένει να επιλέξετε από δύο άλλους τύπους.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αξονικών μοντέλων και ακτινικών μοντέλων είναι το χαμηλό κόστος και η υψηλή τους ισχύς. Αλλά η συσκευή θα κάνει πολύ θόρυβο. Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι μια πτερωτή, στην οποία συνδέονται τα πτερύγια. Το σύστημα οδηγείται από ηλεκτρικό κινητήρα.

Όσον αφορά τα ακτινικά συσσωματώματα, η λειτουργία τους βασίζεται στη δράση της φυγόκεντρης δύναμης. Λόγω της περιστροφής της πτερωτής, οι μάζες του αέρα κινούνται μαζί με τις λεπίδες. Σε αυτή την περίπτωση, η κλίση των λεπίδων μπορεί να μεταβάλλεται, μειώνοντας έτσι την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται από τη συσκευή και μειώνοντας το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτήν.

Βασικά κριτήρια επιλογής εξοπλισμού

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια γκάμα ανεμιστήρων για συστήματα εξάτμισης. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε απροετοίμαστος αγοραστής πέφτει σε μια στοργή και δεν υποψιάζεται καν ότι είναι καλύτερα για τον ίδιο να παραγγείλει.

Αγοράζοντας κουκούλα για το μπάνιο και την τουαλέτα, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Διάμετρος αγωγού. Ανάλογα με αυτό το χαρακτηριστικό, επιλέγεται το ακροφύσιο ανεμιστήρα. Τυπικά, τα πρότυπα μοντέλα έχουν διάμετρο 150, 125 ή 100 mm.
 2. Παρουσία / απουσία αεραγωγών, καθώς και η θέση τους στο δωμάτιο. Αυτά τα κριτήρια επηρεάζουν τη θέση του ανεμιστήρα.
 3. Κατανάλωση ισχύος. Το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για την επιλογή, έτσι ώστε στο μέλλον ο εξοπλισμός εξόρυξης να αντιμετωπίσει τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.
 4. Διαθεσιμότητα προστασίας από την υγρασία. Αυτός ο δείκτης επισημαίνεται με λατινικά γράμματα IP. Η ελάχιστη απαραίτητη τιμή για την μονάδα υγιεινής είναι IP30, αλλά είναι καλύτερα να ξοδέψετε λίγο και να παραγγείλετε τη συσκευή με IP44. Στην τελευταία περίπτωση, θα βρίσκεται σε ειδική σφραγισμένη θήκη, προστατευμένη από υγρασία και ψεκασμό.
 5. Επίπεδο θορύβου. Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό δεν δίνεται μεγάλη προσοχή, αλλά μάταια. Μετά από όλα, ένα αθόρυβο σύστημα εξάτμισης θα κάνει την εύρεση ενός μπάνιου και τουαλέτας πιο άνετα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις λεπτότητες, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα κοστίσει φθηνά και θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες.

Πρόσθετες λειτουργίες υλικού

Μια εξαιρετική λύση είναι να παραγγείλετε έναν ανεμιστήρα με πρόσθετες λειτουργίες. Τις περισσότερες φορές, οι πελάτες προτιμούν μοντέλα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης μπορεί να αφήσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή για να προγραμματίσετε τη λειτουργία της συσκευής ανεξάρτητα από την αλλαγή της λειτουργίας, εκκίνηση καθυστέρηση, και ούτω καθεξής. D. Αυτό καθιστά δυνατή την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εξαερισμού η τουαλέτα και μπάνιο.

Οι συσκευές με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη είναι αρκετά ακριβές. Ως εκ τούτου, η επιλογή τους θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε ευθύνη. Τα καλύτερα προϊόντα προέρχονται από το Maico. Αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει διάφορα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με χρονοδιακόπτη, αλλά και με άλλες πρόσθετες λειτουργίες.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, επιτρέποντας την αλλαγή του βασικού φορτίου. Δηλαδή, η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: το ήμισυ της ισχύος της και πλήρης, όταν είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τον αέρα στο δωμάτιο στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Χάρη σε μια τέτοια λειτουργία, ο θόρυβος του συστήματος εξαερισμού μειώνεται σημαντικά και εξοικονομείται ενέργεια.

Οποιοσδήποτε ειδικός προτιμά μια συσκευή με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ενεργοποιείται μόνο με το σήμα του ενσωματωμένου υγραμέτρου. Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια και εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή ηλεκτρική έξοδο για τον ανεμιστήρα ή για τη σύνδεση της συσκευής με τον διακόπτη φωτισμού.

Εξαρτήματα και υλικά του συστήματος

Μέχρι σήμερα, ο εξαερισμός συναρμολογείται από αγωγούς αέρα κυκλικής ή ορθογώνιας διατομής. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Αυτά τα στοιχεία είναι τοποθετημένα πίσω από ψευδοροφή.

Εάν είναι ένα μπάνιο και μια τουαλέτα σε ένα μικρό διαμέρισμα, τότε σε αυτό το περίβλημα ο αγωγός εξαερισμού είναι μια τρύπα στον τοίχο όπου εισάγεται ο ανεμιστήρας. Σε αυτή την περίπτωση, για να σχεδιάσουμε ένα σύνθετο, διακλαδισμένο σύστημα, δεν υπάρχει καμία λογική και ανάγκη.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σπίτια, ο αερισμός τους κατασκευάζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Αεραγωγοί. Είναι πολύ πιο βολικό να εγκαταστήσετε ορθογώνια αγωγούς αέρα. Είναι τοποθετημένα κάτω από το ταβάνι και δεν καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο. Αυτοί είναι σωλήνες, το μήκος των οποίων μπορεί να είναι 2, 1 και 0,5 m.
 • Ανεμιστήρας. Χρησιμοποιείται μια φορτωτική ή μια ενσωματωμένη συσκευή. Το τελευταίο χρησιμοποιείται καλύτερα σε διακλαδισμένα και σύνθετα συστήματα. Απαιτείται η χρήση εναέριων μοντέλων για τον αερισμό ενός δωματίου.
 • Περιστρέψτε τα γόνατα. Στην περίπτωση των ορθογώνιων σωλήνων, τα περιστροφικά γόνατα μπορούν να είναι κάθετα και οριζόντια.
 • Σύνδεσμοι. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των ευθύγραμμων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού.
 • Ελέγξτε βαλβίδες. Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τον αέρα και τα έντομα να εισέλθουν στο ορυχείο.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα χρειαστείτε επίσης ένα συνδετήρα. Είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε έτοιμα στοιχεία. Θα απλοποιήσουν σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης και θα επιταχύνουν την εργασία.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο μπάνιο και στην τουαλέτα

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συγκρίνετε τη διάμετρο της κουκούλας με το μέγεθος του άξονα.

Αν η οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, τότε εισάγεται μέσα σε αυτό ένας πλαστικός σωλήνας ή ένας κυματοειδής σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, τα κενά θα πρέπει να σφραγιστούν με αφρώδες υλικό. Εάν η είσοδος στον άξονα εξαερισμού είναι μικρότερη, τότε μπορεί να επεκταθεί με ένα διάτρητο.

Επιλογή θέσης για εγκατάσταση

Για να είναι ο πιο αποτελεσματικός εξαερισμός, δεν αρκεί να αγοράσετε μόνο ισχυρό εξοπλισμό. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για εγκατάσταση.

Δεδομένου ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ζεστό, υγρό αέρα, η καλύτερη λύση είναι να το εγκαταστήσετε στο πάνω μέρος του τοίχου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την πόρτα.

Σημαντική είναι η οργάνωση της εισροής στο δωμάτιο - είναι απαραίτητο να χτιστεί μια ειδική σχάρα στο κάτω μέρος της πόρτας ή να αφήσει τη συνηθισμένη σχισμή κάτω από την πόρτα (με πιο οικονομικό τρόπο). Τέτοιες επιλογές θα επιτρέψουν τη ροή καθαρού αέρα από το σαλόνι στο μπάνιο.

Διάγνωση της κατάστασης του αεραγωγού

Εάν σκέφτεστε να επανατοποθετήσετε ένα μπάνιο ή μια τουαλέτα, τότε προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, θα πρέπει να διαγνώσετε τους αγωγούς εξαερισμού.

Πρώτα απ 'όλα, ελέγχεται η πρόσφυση, για την οποία απλώνεται ένα φύλλο από απλό χαρτί, ένα αναμμένο μαχαίρι ή ένας αναπτήρας προς το ορυχείο. Εάν το χαρτί προσκολλάται στην σχάρα εξαερισμού και η φλόγα κλίνει προς το κανάλι, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Επιλογή σχεδίου σύνδεσης της συσκευής

Εάν εξετάσουμε ένα τυποποιημένο διαμέρισμα σε ένα νέο κτίριο, τότε στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο φυσικός εξαερισμός δεν αρκεί για να απομακρύνει όλη την υπερβολική υγρασία από το μπάνιο. Η μόνη εξαίρεση είναι μια ιδιωτική κατοικία με παράθυρο στην τουαλέτα.

Αλλά με τη ρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, το ερώτημα είναι: πόσο καιρό θα έπρεπε να λειτουργήσει η συσκευή εξάτμισης; Συχνά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το συνδέουν με έναν διακόπτη φώτων. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ακριβώς όπως το άτομο θα είναι στο μπάνιο. Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Η δεύτερη μέθοδος βασίζεται στη σύνδεση του ανεμιστήρα με έναν ξεχωριστό διακόπτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης θα ξεχάσει να ενεργοποιήσει / απενεργοποιήσει τη συσκευή. Ως εκ τούτου, μια κατάλληλη λύση θα ήταν η εγκατάσταση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς τη βοήθεια ενός ατόμου απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία από το μπάνιο.

Λεπτότητα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα

Πριν προχωρήσετε στη ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού, είναι υποχρεωτικό να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες που συνοδεύουν τις συσκευές. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης περιγράφεται λεπτομερώς στο ένθετο. Αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά και θα επιταχύνει το έργο.

Το πιο επίπονο στάδιο είναι η εγκατάσταση και σύνδεση του ανεμιστήρα. Εάν δεν υπάρχουν συστάσεις κατασκευαστή ή δεν υπάρχει μετάφραση στη μητρική γλώσσα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
 2. Στις περιοχές όπου ο ανεμιστήρας είναι δίπλα στον τοίχο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί κόλλα πολυμερούς, σιλικόνη ή υγρά καρφιά. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι στερέωσης ταιριάζουν τέλεια, αφού οι συσκευές εξάτμισης κατασκευάζονται συχνότερα από πλαστικό και συνεπώς έχουν μικρό βάρος. Επομένως, τα υγρά καρφιά θα είναι αρκετά.
 3. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε το τμήμα εργασίας του (ηλεκτροκινητήρας και τροχός με λεπίδες) να «πνίξουν» εντελώς στον τοίχο.
 4. Σφίξτε το σώμα της μονάδας σφιχτά, ώστε να μπορεί να συγκρατηθεί η κόλλα.
 5. Εγκαταστήστε ένα δίχτυ κουνουπιών. Αυτό το στοιχείο θα προστατεύει από τη διείσδυση από τον αγωγό εξαερισμού στην αίθουσα διαφόρων εντόμων και συντριμμιών.
 6. Ασφαλίστε το μπροστινό κάλυμμα με βίδες ή πείρους που συνοδεύουν το κιτ.

Το τελικό στάδιο είναι η τοποθέτηση του καλωδίου και η σύνδεση του συστήματος εξαερισμού στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός αυξάνει σημαντικά την ποσότητα αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο. Αλλά επειδή το μπροστινό κάλυμμα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του καναλιού, όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ο ρυθμός ροής μειώνεται αρκετές φορές. Εξαιτίας αυτού, η απόδοσή του μειώνεται σημαντικά.

Το παραπάνω πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας μια σχάρα εισαγωγής αέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κανονικής απόδοσης. Η δεύτερη μέθοδος είναι να αφήσετε ένα μικρό διάκενο (1-3 cm) μεταξύ του μπροστινού καλύμματος και του τοίχου. Το προκύπτον χάσμα θα αντλήσει αέρα και ο εξαερισμός θα λειτουργήσει σε κανονική λειτουργία.

Κοινά σφάλματα εγκατάστασης

Εάν ο άπειρος πλοίαρχος ασχολείται με τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όπου, μετά το τέλος της εργασίας, η απόδοσή του δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες των ενοικιαστών ή δεν είναι αποτελεσματική.

Ο λόγος για αυτό είναι η παραδοχή σφαλμάτων κατά την εγκατάσταση. Για να αποφύγετε την εμφάνιση των στοιχειωδών προβλημάτων, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες αποχρώσεις.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τέτοια σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού:

 • το κανάλι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ την κίνηση του αέρα.
 • οι οπαδοί είναι πολύ θορυβώδεις όταν δουλεύουν.
 • η σφικτότητα της σύνδεσης του άξονα είναι σπασμένη.
 • Το σύστημα εξαερισμού περνάει από τα καθιστικά και ο θόρυβός του παρεμβαίνει στην κανονική ζωή της οικογένειας.

Εάν ο σχεδιασμός δεν εκτελέστηκε σωστά, τα παραπάνω προβλήματα θα εμφανιστούν αναγκαστικά. Ταυτόχρονα, είναι συχνά απαραίτητο να επανασχεδιαστεί πλήρως το σύστημα εξαερισμού για τη διόρθωσή τους.

Μπορείτε να πάτε με τον εύκολο τρόπο. Για παράδειγμα, συνιστώνται οι καταστολείς θορύβου για τη μείωση του θορύβου. Όσον αφορά την αύξηση της ικανότητας εξαερισμού, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια νέα πιο ισχυρή κουκούλα και να ελέγξετε την ποιότητα της ροής του αέρα στο μπάνιο και την τουαλέτα.

Συστάσεις έμπειρων ειδικών

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρώτα την οργάνωση του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα, θα είναι χρήσιμο να εξοικειωθούν με τις συμβουλές έμπειρων πλοιάρχων. Πρώτα απ 'όλα, συνιστούν να εξασφαλιστεί μια κανονική ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Σε τελική ανάλυση, διαφορετικά η λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής δεν θα έχει νόημα.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε ακριβά και συνολικά συστήματα. Η δαπάνη των μυθικών ποσών δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αρκεί η σωστή και σωστή ανάληψη συσκευών, και ακόμη και τα φτηνά μοντέλα θα αντιμετωπίσουν απόλυτα τον αερισμό του δωματίου.

Αν το σπίτι έχει κλιματισμό, ιονιστή, καθαριστικό, υγραντήρα και τα παρόμοια, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό. Μετά από όλα, καμία από τις συσκευές που αναφέρονται παραπάνω, δεν εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα στα σπίτια.

Κανόνες λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης

Για να εξασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να πραγματοποιείται τακτική προληπτική συντήρηση. Μετά από όλα, τα πτερύγια του ανεμιστήρα με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύουν τη σκόνη και τη βρωμιά. Αυτό δεν επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητά της και να παρέχει μια αξιοπρεπή ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, αν ο καθαρισμός δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως, η συσκευή μπορεί να αποτύχει.

Τα προληπτικά έργα περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού για το φράξιμο και το πλύσιμο των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει πάντα να αναπνέετε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα ακόμη και σε ένα σύγχρονο σπίτι, το οποίο είναι εξαιρετικά στεγανό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Τα μυστικά της τοποθέτησης της κουκούλας στο μπάνιο και την τουαλέτα:

Βίντεο # 2: Κάνοντας ξεχωριστό αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα:

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος του αερισμού των χώρων, το οποίο ισχύει για τα σύγχρονα σπίτια και διαμερίσματα. Στα μπάνια και στις τουαλέτες, το παράθυρο σπάνια τοποθετείται, οπότε η μόνη σωστή και λογική λύση θα είναι η τεχνητή ανταλλαγή αέρα με την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στο σύστημα.

Εξαερισμός στην τουαλέτα και στο μπάνιο - μια επισκόπηση των πραγματικών σχημάτων και μεθόδων για την εφαρμογή τους

Χαιρετισμούς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις επιλογές για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού για την εγκατάσταση ενός μπάνιου. Επιπλέον, θα μιλήσω για το πώς θα οικοδομήσουμε αυτά τα συστήματα με τα δικά τους χέρια στο σπίτι. Το θέμα του άρθρου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το μπάνιο είναι ο τόπος όπου συσσωρεύεται θερμός υγρός αέρας και δυσάρεστες μυρωδιές.

Αν το καλά λειτουργούμενο σύστημα εξαερισμού δεν είναι εγκατεστημένο έγκαιρα, η διαμονή σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι δυσάρεστη.

Εδώ μέσα από αυτό το πλέγμα από ένα δωμάτιο δυσάρεστες μυρωδιές αφήνουν

Το αποτέλεσμα της έλλειψης αποτελεσματικού εξαερισμού στο μπάνιο

Συστήματα εξαερισμού με τα οποία ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο

Ο ζεστός και υγρός αέρας είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη ζωτική δραστηριότητα διαφόρων παθογόνων και κυρίως για τη μούχλα. Η υπερβολική υγρασία του αέρα οδηγεί σε σήψη ξύλινων μερών στην εσωτερική διακόσμηση και στη διάβρωση σε μεταλλικά μέρη ειδών υγιεινής.

Ο εξαναγκασμένος ανεμιστήρας εξάτμισης τοποθετείται πάνω από το μπάνιο

Ανάλογα με τον βαθμό της μηχανικής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Σχέδια φυσικής παθητικής δράσης - η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο.
 • Τα συστήματα υποχρεωτικής δράσης βασίζονται στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών που μεταφέρουν αέρα.

Σύμφωνα με την αρχή του συστήματος εξαερισμού, τα μπάνια χωρίζονται στις ακόλουθες τροποποιήσεις:

 • Κύκλωμα καυσαερίων

Σύστημα εξάτμισης στα μπάνια των πολυκατοικιών

Η απλούστερη από την άποψη της εφαρμογής, αλλά όχι η πιο αποτελεσματική λύση. Αυτό το σχέδιο λειτουργεί με την αποστράγγιση του αέρα εξαγωγής μέσω του αναπνευστήρα ή του εξαερισμού. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς αντικατάσταση ενός τμήματος νέου αέρα, ο εξαντλημένος ζεστός αέρας έξω αποκτάται σε μικρούς όγκους.

 • Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Σε αυτό το σχήμα, ο ψυχρός αέρας τροφοδοτείται ταυτόχρονα, για παράδειγμα, από κάτω από την πόρτα και ο αέρας εξαγωγής ανατρέπεται αναλογικά διαμέσου της οπής.

Η απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών πραγματοποιείται μέσω του εξαερισμού στον άξονα εξαερισμού

Αυτό το σχήμα προτιμάται, καθώς επιτρέπει την εντατική εναλλαγή αέρα. Ωστόσο, επιβάλλονται ιδιαίτερες απαιτήσεις στο σχεδιασμό των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης, καθώς τα σφάλματα οδηγούν σε ρεύματα.

 • Εξαναγκαστικό κύκλωμα εξαγωγής

Παρά το υψηλό επίπεδο θορύβου, οι δυσάρεστες οσμές εξέρχονται γρήγορα

Μια κοινή παραλλαγή είναι μια έξοδος σε μια τουαλέτα ή σε ένα μπάνιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Η αποδοτικότητα του σχεδίου είναι κάπως υψηλότερη από εκείνη του φυσικού εκχυλίσματος, αλλά είναι χαμηλότερη από εκείνη ενός παθητικού συστήματος παροχής και εξάτμισης.

 • Εξαναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης

Μια αποτελεσματική επιλογή, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο ρυθμός και η ένταση της εκκένωσης και της παροχής αέρα.

Μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού αυτού του τύπου, η υπερβολική υγρασία και οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να ξεχαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Τα συστήματα αυτού του τύπου είναι μια τροποποιημένη έκδοση του συστήματος παροχής και εξάτμισης, όπου η εξαγωγή και η παροχή αέρα ενισχύεται από ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος απευθείας στο άνοιγμα και ενεργοποιείται είτε σε χειροκίνητη λειτουργία είτε αυτόματα, για παράδειγμα, όταν ανάβετε το φως στο μπάνιο.

Μια τέτοια λύση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο, η ένταση εξαερισμού είναι δύο φορές χαμηλότερη από ό, τι στα φυσικά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού

 1. Εξωτερική μάσκα εισαγωγής αέρα

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της γκάμας εξωτερικών πλεγμάτων

Η εξωτερική μάσκα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την διέλευση του αέρα από το εξωτερικό. Τα σχάρες παράγονται σε στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα, το οποίο όμως δεν επηρεάζει την απόδοσή τους.

Η εξωτερική μάσκα εκτελεί διακοσμητική λειτουργία και λειτουργία συγκράτησης σκόνης. Για τους σκοπούς αυτούς, οι σχάρες σχάρας έχουν κλίση προς τα κάτω.

Διακοσμητικές γρίλιες για τοποθέτηση σε εσωτερικούς χώρους

Αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη στον αγωγό του δωματίου και παράγει διακοσμητικές και προστατευτικές λειτουργίες. Για να αποφύγετε την είσοδο εντόμων και σκόνης στο δωμάτιο μέσω του αγωγού, από το πίσω μέρος της σχάρας προσκολλάται ένα πλέγμα λεπτών ματιών.

Καθώς λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού, το πλέγμα του πλέγματος είναι βουλωμένο. Επομένως, μια φορά κάθε έξι μήνες αποσυναρμολογείται η αποσπώμενη επένδυση από την σχάρα και το πλέγμα πλένεται από ακαθαρσίες ή μετατρέπεται σε νέο πλέγμα που κόβεται στις απαιτούμενες διαστάσεις.

Οι γρίλιες εξαερισμού αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με κινητές πλάκες, οι οποίες λειτουργούν ως παντζούρια

Για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, η εσωτερική σχάρα είναι εξοπλισμένη με κινητές λαβίδες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους και δοσολογούνται μέσω του αέρα.

Οι σχάρες με κυκλικό σχήμα είναι εφοδιασμένες με ένα κινητό ένθετο, το οποίο περιστρέφεται σε σχέση με ένα κυκλικό αποσπώμενο ακροφύσιο. Σε μία θέση, οι εγκοπές στο κινητό ένθετο συμπίπτουν με τις σχισμές στην σχάρα και εξασφαλίζεται η πλήρης διέλευση του αέρα. Σε άλλη θέση, οι εγκοπές στο ένθετο και στο εξωτερικό κάλυμμα δεν ταιριάζουν και ο αέρας δεν περνά.

Το ανάλογο της περιγραφείσας συσκευής σε βιομηχανικά συστήματα ονομάζεται βαλβίδα αέρα. Αυτή είναι μια βαλβίδα διακοπής, η οποία βρίσκεται ακριβώς στον αγωγό. Σε βιομηχανικά συστήματα, η βαλβίδα στρέφεται αυτόματα όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος και στο οικιακό σύστημα, η παροχή αέρα μπορεί να μπλοκαριστεί χειροκίνητα.

Στη φωτογραφία, μια απλή και ανέξοδη σχάρα με μια διάμετρο προσγείωσης για ένα εκατοστά σωλήνα

Η επιλογή εσωτερικών και εξωτερικών πλεγμάτων για την τοποθέτηση του μπάνιου γίνεται σύμφωνα με την εσωτερική διάμετρο και διαμόρφωση του αγωγού και σύμφωνα με τις αισθητικές προτιμήσεις. Οι πιο δημοφιλείς οικιακές μάσκες είναι στρογγυλές με μέγεθος προσγείωσης 100 και 50 mm.

Από αυτά τα εξαρτήματα είναι δυνατή η συναρμολόγηση του καναλιού εξαερισμού σχεδόν οποιασδήποτε διαμόρφωσης

Για να συνδέσετε την εσωτερική σχάρα προς τα έξω ή για να εξασφαλίσετε την παροχή καθαρού αέρα χρειάζεστε έναν αγωγό αέρα. Ο αγωγός αέρα είναι ένας κοίλος σωλήνας με λείους εσωτερικούς τοίχους και με εσωτερικές διαμέτρους της διατομής που αντιστοιχούν στη διάμετρο προσαρμογής των χρησιμοποιούμενων πλεγμάτων.

Πίνακας με παραμέτρους αεραγωγού

Οι βιομηχανικοί αγωγοί αέρα, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον αερισμό δωματίων από 300 m² ή περισσότερο, είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο με επιφανειακό στρώμα θερμικής και θορύβου. Με τη διάταξη του μπάνιου, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, και επομένως χρησιμοποιούνται σωλήνες από PVC ή πολυαιθυλένιο.

Στην αγορά, οι πλαστικοί αγωγοί είναι ορθογώνιες και στρογγυλές. Το σχήμα και οι διαστάσεις της διατομής των αγωγών αντιστοιχούν στο μέγεθος και στο σχήμα της σχάρας.

Οι πλαστικοί σωλήνες χαρακτηρίζονται από χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επομένως το συμπύκνωμα πέφτει σε περιορισμένες ποσότητες. Εν πάση περιπτώσει, στο σχέδιο της συσκευής εξαερισμού στο εξωτερικό τμήμα του αγωγού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα για την αποστράγγιση του νερού.

Ο ανεμιστήρας προορίζεται για εγκατάσταση σε μια κοιλότητα μιας γραμμής αέρα

Η επιλογή των ανεμιστήρων για την αναγκαστική διάταξη του συστήματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τη δύναμη και τη διάμετρο προσγείωσής τους.

Οι ανεμιστήρες είναι ένας συμπαγής ηλεκτροκινητήρας με πτερωτή. Το σύνολο του συγκροτήματος είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο ή είναι προσαρμοσμένο να εγκαθίσταται στον αεραγωγό.

Ανεμιστήρας τοίχου με διακοσμητική λάμπα

Στην καθιερωμένη μορφή, το πλέγμα με τον ανεμιστήρα φαίνεται λίγο διαφορετικό από τα πλέγματα που χρησιμοποιούνται στα παθητικά συστήματα. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες, που μπορούν να αγοραστούν στην αγορά ή σε ειδικά καταστήματα, είναι σχεδιασμένοι για χρήση στην κουκούλα.

Εάν ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν αντιμετωπίσει υπερβολική υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμπαγές φορητό αφυγραντήρα

Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης δεν ανήκουν στο σύστημα αερισμού, αλλά μπορούν προαιρετικά να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο. Δηλαδή, ο αφυγραντήρας θα παρέχει το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, ενώ ο εξαερισμός ανανεώνει τον αέρα εξαγωγής.

Η χρήση των αφυγραντικών οικιακών συσκευών επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της καθίζησης του συμπυκνώματος στην επιφάνεια του τοίχου. Ως αποτέλεσμα, η πιθανότητα μούχλας μειώνεται, ακόμη και με ανεπαρκώς αποτελεσματικό εξαερισμό.

Υπολογισμός απόδοσης

Πίνακας με παραμέτρους εξαερισμού για διαφορετικούς χώρους

Στα πρότυπα του SNiP ρυθμίζονται δύο παράμετροι των συστημάτων αερισμού:

 • ένταση της ανταλλαγής αέρα - όγκος μεταφερόμενου αέρα.
 • πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα - αριθμός κύκλων αέρα εξαγωγής.

Για να στεγάσει ένα μπάνιο, ο μέσος συντελεστής πολλαπλασιασμού είναι 4-8 κύκλοι. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα για ένα ξεχωριστό μπάνιο αναφέρεται σε 25 m³ ανά ώρα. Για ένα συνδυασμένο μπάνιο αυτή η παράμετρος είναι διπλάσια.

Οι παραπάνω παράμετροι αφορούν κυρίως τον ανεμιστήρα. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα καθορίζεται από τη δύναμη του ανεμιστήρα.

Η συχνότητα λειτουργίας του εξοπλισμού σε φθηνά συστήματα αναγκαστικού τύπου προσδιορίζεται με το χέρι. Δηλαδή, εσείς ο ίδιος θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα το σωστό αριθμό φορές για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε πιο προοδευτικά συστήματα, των οποίων η τιμή θα είναι υψηλότερη, μαζί με τον ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται μια ειδική μονάδα ισχύος για την αυτοματοποίηση της αιμορραγίας στον αέρα.

Η συσκευή του παθητικού συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αμέσως σημειώνω ότι για την αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού αερισμού, οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να εγκατασταθούν όπως στο προτεινόμενο σχήμα.

Το διάγραμμα δείχνει τα κενά που είναι απαραίτητα για την κανονική κυκλοφορία ψυχρού αέρα

Λόγω του χάσματος στο κάτω μέρος του υφάσματος, είναι δυνατή η εντατική ανταλλαγή αέρα μεταξύ του εξαερισμού σε όλο το σπίτι και της κουκούλας στο μπάνιο. Με την ευκαιρία, οι περισσότερες σύγχρονες εσωτερικές πόρτες έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, και ως εκ τούτου εγκαθίστανται με ένα κενό στο κατώφλι.

Ας πούμε ότι οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού έχουν εγκατασταθεί σωστά, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της κουκούλας. Η τοποθέτηση του καλύμματος γίνεται στο πάνω μέρος του τοίχου, κάτω από τη γραμμή οροφής κατά 10-15 cm.

Οι οδηγίες εγκατάστασης για την κουκούλα είναι οι εξής:

 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του ιδιωτικού σπιτιού γίνεται σήμανση - σχεδιάζεται κύκλος, η περίμετρος του οποίου είναι 5 mm μεγαλύτερη από την περίμετρο του αγωγού, η οποία υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται για να περάσει τον τοίχο.
 • Στην έντονη περίμετρο το τείχος διατρυπάται.

Εάν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα, θα είναι σωστό να παραγγείλετε διαμαντένια κοπή σκυροδέματος. Παρόλο που η τιμή της υπηρεσίας είναι υψηλή, αλλά η τρύπα θα έχει τελείως ομαλές άκρες και η εργασία θα γίνει γρήγορα. Εάν ο τοίχος είναι τούβλο, μπορείτε να τρυπήσετε τον εαυτό σας, κάνοντας τρύπες στον τοίχο κατά μήκος της περιμέτρου του σημειωμένου κύκλου. Αφού τρυπηθούν οι οπές, παραμένει να χτυπήσει έξω από τον κύκλο ό, τι είναι περιττό.

 • Σκουπίζουμε τη σκόνη από την τρύπα και υγραίνουμε την οπή που σχηματίζεται από το άνοιγμα.

Για την κανονική αποστράγγιση του συμπυκνώματος, η κλίση του σωλήνα πρέπει να γίνει υπό γωνία 5-10 °

 • Εισάγουμε στην τρύπα έναν προετοιμασμένο αγωγό αέρα και το τοποθετούμε στο επίπεδο, έτσι ώστε το εξωτερικό άκρο του σωλήνα να βρίσκεται κάτω από το άκρο που είναι μέσα.

Η κλίση του αγωγού κατά τη διέλευση από τον τοίχο είναι υποχρεωτική για να εξασφαλιστεί φυσική αποστράγγιση του συμπυκνώματος προς τα έξω.

 • Στο διάστημα μεταξύ της άκρης της οπής και του σωλήνα, εφαρμόζουμε έναν αφρό στερεώσεως.
 • Στο εσωτερικό, στο άκρο του σωλήνα συνδέεται ένα πλέγμα.
 • Στο εξωτερικό μέρος, ο σωλήνας τοποθετείται σε ένα τσάι με το άλλο να πιέζει προς τα κάτω.

Το σχήμα δείχνει πώς να κάνετε μια αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

 • Στον κατώτερο κλάδο, τοποθετούμε το βύσμα, τρυπάμε μέσα του μια διαμπερή οπή με διάμετρο 10 mm.

Μέσω αυτής της τρύπας στην κρύα εποχή θα στραγγίξει το συμπύκνωμα. Αν η αποστράγγιση κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώσει, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το φις και να καθαρίσετε την αποστράγγιση.

Σχέδιο με ξεχωριστό αγωγό από το μπάνιο

 • Από τον ανώτερο κλάδο του τσάι, οδηγούμε το σωλήνα προς τα πάνω, όπως φαίνεται σε αυτό το διάγραμμα.
 • Στο επάνω μέρος του σωλήνα, το άνοιγμα καλύπτεται με ένα άκρο καμινάδας - ένα αδιάβροχο.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εξαερισμού, θα έχετε ένα παραγωγικό σύστημα που θα παρέχει στο μπάνιο το φρέσκο ​​αέρα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι η πιθανότητα ενός βυθίσματος στη διαδρομή των ροών του αέρα.

Σε αυτό το σχήμα, οι αγωγοί από διαφορετικούς χώρους συνδυάζονται

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το σχήμα μπορείτε να δείτε πώς οι κουκούλες από το μπάνιο και από την κουζίνα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες σε ένα σωλήνα χωρίς καμία ζημιά στην ανταλλαγή αέρα.

Η συσκευή του συστήματος εξαναγκασμένης εξάτμισης

Στο σύστημα, παρέχεται απαγωγή αέρα από περιοχές με την υψηλότερη υγρασία

Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε ένα αποτελεσματικό σύστημα αναγκαστικής επιλογής ζεστού υγρού αέρα σε όλο το σπίτι. Για τους σκοπούς αυτούς, οι αγωγοί αέρα που συνδέονται με έναν ισχυρό ανεμιστήρα συνδέονται με το μπάνιο και την κουζίνα.

Ο αέρας εξέρχεται μέσω των αγωγών που βρίσκονται στην οροφή πάνω από εκείνα τα μέρη του δωματίου όπου υπάρχει πιθανώς η μεγαλύτερη συσσώρευση υγρού αέρα.

Όπως και στο φυσικό σχέδιο της εκκένωσης του αέρα εξαγωγής, οι θύρες στο κάτω μέρος του ανοίγματος πρέπει να έχουν ένα κενό για να εξασφαλίσουν μια κανονική εναλλαγή αέρα λόγω των κυκλοφοριακών ροών.

Πώς να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Εάν η ροή του αέρα αισθάνεται σαν βύθισμα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανταλλαγή αέρα - είναι περισσότερο από αρκετό.

Παλιά αποδεδειγμένη μέθοδος καθορισμού του βυθίσματος στην κουκούλα

Σε άλλες περιπτώσεις, ένας φωτισμένος αγώνας ή ένα λεπτό φύλλο χαρτιού φέρεται στην κουκούλα. Με ταλάντευση χαρτιού ή φωτιάς, θα καθορίσετε με ακρίβεια πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η κουκούλα.

Παρεμπιπτόντως, οι αεραγωγοί, ειδικά αν είναι παλιοί, έχουν συνήθεια να φράζουν. Επομένως, ο παραπάνω έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται ετησίως. Εάν η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα εξασθενεί, ήρθε η ώρα να επιθεωρήσετε τον αεραγωγό και να εκτελέσετε τον καθαρισμό του.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα, και πώς να το κάνετε μόνοι σας. Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Είμαι βέβαιος ότι, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες οδηγίες και να κάνετε τον αέρα στο μπάνιο πιο φρέσκο. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα μπορεί να είναι στα σχόλια.

Εξαερισμός στο μπάνιο μέσω της τουαλέτας

Δημοσιεύτηκε από EricJohns, 25 Σεπτεμβρίου 2007 στον τομέα Εξαερισμός και κλιματισμός

Συνιστώμενα μηνύματα

Για να δημοσιεύσετε μηνύματα, δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένος χρήστης για να αφήσετε ένα σχόλιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας. Είναι πολύ απλό!

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε στο σύστημα.

Ή συνδεθείτε χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις υπηρεσίες

Η Google συνιστά

Οι συστάσεις μας

Φορτηγό τοποθέτησης αερίου HILTI GX 120

Ο Sano δημοσίευσε ένα άρθρο στο άρθρο Εργαλείο και Εξοπλισμός, 11 Μαρτίου 2012, άρθρο

Δοκιμαστικές δοκιμές πριόνια SCW 22-A και SCM 22-A

Ο Sano δημοσίευσε ένα άρθρο στον τομέα Εργαλεία και εξοπλισμός, 24 Δεκεμβρίου 2012, άρθρο

Εγκατάσταση οροφής γυψοσανίδας

andral δημοσίευσε ένα θέμα στα γυψοσανίδες, 17 Ιανουαρίου 2005, θέμα

Dacha στο δάσος: ως καλλιτέχνης Igor Shubin μεταμόρφωσε την δασική περιοχή. Το Λιμχάκι για τους καλοκαιρινούς κατοίκους

Το KGB δημοσίευσε ένα άρθρο στο Country House, εξοχικό, την Τρίτη στις 11:49, άρθρο

Πώς να κόψετε τους μεντεσέδες στις εσωτερικές πόρτες.

Ο Σάνο δημοσίευσε ένα άρθρο στο σχολείο επισκευής, 15 Ιουνίου 2007, άρθρο

Πώς είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας

Sander δημοσίευσε ένα θέμα στην εργασία με γυψοσανίδες, 3 Μαρτίου 2005, θέμα

Σπιτικό καρότσι σε βουλγαρικό για ένα διαμάντι κύπελλο ή βούρτσα

Ο FugenFührer δημοσίευσε μια καταχώρηση ιστολογίου στο Blog FugenFührer, 13 Φεβρουαρίου 2017, καταχώρηση ιστολογίου

Επαναφορτιζόμενο τρυπάνι TE 30-A36

Ο Sano δημοσίευσε ένα άρθρο στον τομέα Εργαλεία και Εξοπλισμό, 29 Απριλίου 2013, άρθρο

Εξαερισμός σε μπάνιο και τουαλέτα - τύποι και απαιτήσεις

Σε κάθε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα πρέπει να παρέχεται αερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Αυτά τα δύο δωμάτια, τα οποία έχουν υγειονομικό και υγειονομικό σκοπό, έχουν ένα υγρό μικροκλίμα, ζυγισμένο από αιχμηρές αλλαγές θερμοκρασίας και την παρουσία δυσάρεστων οσμών.

Δεδομένης της έλλειψης παραθύρων και μιας μικρής επιφάνειας δωματίων, ο αέρας μέσα τους σταματούν, οδηγώντας σε φθορά, σχηματισμό υγρασίας, εξάπλωση μυκήτων. Αυτά τα προβλήματα επιλύονται με την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, ο οποίος θα αναγκάσει τον αέρα να κυκλοφορήσει βίαια. Αυτό το άρθρο θα σας πει τι είναι το σύστημα εξαερισμού, ποιες είναι οι απαιτήσεις γι 'αυτό, και πώς να το κάνετε σωστά.

Ανάγκη εξαερισμού

Το μπάνιο και η τουαλέτα σε κάθε διαμέρισμα είναι προβληματικές περιοχές, το μικροκλίμα του οποίου συχνά οδηγεί σε εντατική φθορά της εσωτερικής διακόσμησης. Όταν κάνετε μπάνιο ή χρησιμοποιείτε το ντους μέσα σε ένα λουτρό, σχηματίζεται μια μεγάλη ποσότητα θερμού ατμού, κορεσμένη με υγρασία, η οποία συμπυκνώνεται στην επιφάνεια της οροφής, στους τοίχους ή στα έπιπλα.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί στο σχηματισμό υψηλής υγρασίας μέσα στο μπάνιο και την τουαλέτα, η οποία μπορεί να αποκλειστεί μόνο με τον κατάλληλο εξοπλισμό εξαερισμού. Εάν το σύστημα υπάρχει και λειτουργεί σωστά, οι ροές αέρα από το δωμάτιο μεταφέρονται στο δρόμο μέσω ενός καναλιού ή ενός ορυχείου. Η συσκευή εξαερισμού αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Κανάλι εξαερισμού. Αυτό το ορυχείο είναι ένα στρογγυλό ή τετράγωνο τμήμα, το οποίο αφαιρείται από το μπάνιο ή την τουαλέτα στην οροφή του σπιτιού. Πρέπει να είναι επίπεδο και ευθύγραμμο, έτσι ώστε να μην αποτρέπεται η πρόοδος της ροής του αέρα. Συνήθως το κανάλι είναι κατακόρυφο, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οριζόντιο κανάλι, εάν το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 1-2 μέτρα.

Δώστε προσοχή! Το σχέδιο αερισμού στο μπάνιο ή το μπάνιο μπορεί να είναι φυσικό ή αναγκασμένο. Εάν δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες συσκευές για την αφαίρεση του αέρα, το σύστημα εξαερισμού ονομάζεται φυσικό. Θα πρέπει να παρέχει αποτελεσματικό αερισμό του δωματίου λόγω ώθησης στο κανάλι, αν αυτό δεν συμβεί, μπορείτε να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες με τα χέρια σας, αυξάνοντας την πρόσφυση.

Ο εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι εξάτμιση, τροφοδοσία και συνδυασμός. Το κύκλωμα εξάτμισης παρέχει ένα κανάλι, το οποίο εξάγει "εξαντλημένο" αέρα με αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία προς τα έξω. Η συσκευή του συστήματος παροχής αέρα χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι παίρνει την πρόσληψη ατμοσφαιρικού αέρα, η οποία αυξάνει την πίεση μέσα στο χώρο, μετακινώντας τον ζεστό και υγρό ατμό.

Το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού συνδυάζει την εισαγωγή αέρα από το δρόμο με τον εξερχόμενο αγωγό εξαερισμού. Το σύνηθες σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι εξοπλισμένο με διαμερίσματα σε στάνταρ πολυώροφα κτίρια, είναι εξάτμιση. Έχει τις ακόλουθες ποικιλίες:

 • Φυσικά. Το φυσικό σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο περί μεταφοράς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το θερμαινόμενο αέριο έχει την ιδιότητα να ανεβαίνει προς τα πάνω. Η συσκευή του αποτελείται από έναν αγωγό εξαερισμού, μια οπή εξαερισμού και μια προστατευτική μάσκα. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης, ο θερμός αέρας από το μπάνιο εισέρχεται στο εσωτερικό του φρεατίου και βγαίνει έξω, κάνοντας χώρο για φρέσκο. Η δύναμη που οδηγεί τη ροή ονομάζεται έλξη. Μερικές φορές η ώθηση στο κανάλι δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του αέρα λόγω του ανεπαρκούς ύψους του ορυχείου ή του μπλοκαρίσματος. Για να εξαλείψετε αυτό το ελάττωμα, μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το κανάλι ή να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι ισχυρίζονται ότι ανεξάρτητα από το σχήμα του εξαερισμού του δωματίου που χρησιμοποιείται, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η κατάστασή του. Για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα, πρέπει να κάνετε ένα απλό τεστ: να φέρει σε μια σχάρα εξαερισμού άναψε ένα κερί εάν η φλόγα δεν αποκλίνει προς την κατεύθυνση του καναλιού, οπότε δεν υπάρχει σχέδιο στο σύστημα. Για να αυξήσετε την πρόσφυση, μπορείτε να κάνετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μόνοι σας.

Απαιτήσεις

Ο εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύστημα, βάσει του οποίου εξαρτάται το μικροκλίμα αυτών των χώρων. Η αιτία των προβλημάτων στη λειτουργία του εξοπλισμού είναι συχνά σφάλματα στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση των δικών τους χεριών. Οι έμπειροι πλοίαρχοι σας συμβουλεύουν να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού πριν αλλάξετε τη συσκευή του συστήματος. Για τον σχεδιασμό του εξαερισμού σε ένα δωμάτιο υγιεινής επιβάλλονται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο σε κτίρια κατοικιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 dB. Επομένως, μόνο οικιακοί ανεμιστήρες χαμηλού θορύβου είναι κατάλληλοι για μπάνιο.

Οι απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου ρυθμίζονται από το SNiP 41-01-2003. Αυτό το κανονιστικό έγγραφο περιγράφει τη μέγιστη περιεκτικότητα σε σκόνη, διοξείδιο του άνθρακα και τον ρυθμό ανταλλαγής αέρα. Εάν ο αέρας στις εγκαταστάσεις υγιεινής δεν πληροί τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού και να αξιολογήσετε εάν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός.

Στο μπάνιο, εξαερισμός μέσα από την τουαλέτα

Πείτε μου τα μειονεκτήματα του συστήματος εξαερισμού από το μπάνιο μέσω της τουαλέτας

Προϋπόθεση: Σκυρόδεμα santehkabiny στον 4ο όροφο του σπιτιού τούβλο 5 ορόφων, μια σειρά από σπίτι δεν μπορεί να προσδιορίσει την κατασκευή φαίνεται να είναι της δεκαετίας του '60, Townhouse CATF για γνωστό ότι σε αυτές τις πόλεις η πλειοψηφία των σπιτιών που σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Λένινγκραντ.
Από το μπάνιο μέχρι την τουαλέτα ορθογώνιο παράθυρο 20x20 περίπου. Από την τουαλέτα στο ventshahtu είναι το ίδιο. Δηλαδή. τώρα ο εξαερισμός περνάει από την τουαλέτα.

Απαιτείται: να αφαιρεθεί ο καπνός από την τουαλέτα, ώστε να μην υπάρχει έλξη πίσω στο μπάνιο, για να αφαιρεθεί ο υγρός αέρας από το μπάνιο παρακάμπτοντας την τουαλέτα.
Σύμφωνα με το σχέδιο: Σκοπεύω να κάνω την καλωδίωση των αεραγωγών με ένα πλαστικό κουτί από PVC 60x120 κάτω από ψευδοροφές. Οι φίλοι θέλουν να εγκαταστήσουν στην ψευδοροφή στο κέντρο κάθε δωματίου. Στην τουαλέτα υπάρχει ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Στο μπάνιο υπάρχει ανεμιστήρας με ξεχωριστό διακόπτη.
Στις εισόδους του ΤΕ είναι βαλβίδες ελέγχου.
Επιπλέον σημεία: Όταν λαμβάνονται μπανιέρες και ντους - ο καθρέφτης είναι ομίχλη, δεν υπάρχει μούχλα στο μπάνιο, αλλά είναι πολύ βουλωμένη σχεδόν πάντα.

 1. Δεδομένου ότι οι οπαδοί δεν θα λειτουργήσει όλη την ώρα, αν η φυσική λειτουργία κουκούλα πάνω από τον ανεμιστήρα μακριά και να ελέγξει βαλβίδες (αν υπάρχει αρκετό, θα το εν λόγω τμήμα ορθογώνιο κουτί για αυτό);
 2. Οι οπαδοί θα αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα;
 3. Θα χρειαστεί να βάλω την πόρτα στο μπάνιο με τη σχάρα στο κάτω μέρος;
 4. Είναι δυνατόν να κάνετε χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο, αφήνοντας μια βαλβίδα ελέγχου έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίστροφη βύθιση στο μπάνιο όταν ο ανεμιστήρας είναι στην τουαλέτα;
 5. Γενικά, ποια είναι τα σφάλματα / παραλείψεις στο υπάρχον σύστημα;

Ομάδα μελών: Μέλη:

Αυτό το σχέδιο εξαερισμού δεν είναι ένα μειονέκτημα, αλλά η παραδοσιακή υπανάπτυξη των οικοδόμων, και όχι μόνο στη σοβιετική εποχή: Είχα το ίδιο στο νέο κτίριο. Μια παρόμοια περίπτωση συζητήθηκε. Δώστε προσοχή. Και αυτό είναι στον τελευταίο όροφο το καλοκαίρι (κρίνοντας από την ημερομηνία της θέσης), όταν το σχέδιο είναι αδύναμο. Χωρίς ανεμιστήρα, θα ήταν ακόμα καλύτερο. Η ώθηση δεν θα σπαταλούσε στην περιστροφή του ανεμιστήρα.

Εξαερισμός του αποχετευτικού δικτύου ιδιωτικής κατοικίας: μπάνιο και τουαλέτα

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πιστεύουν συχνά ότι η κατασκευή του εξαερισμού λυμάτων μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί το κενό στους σωλήνες αποχέτευσης.

Η συσκευή αερισμού του αποχετευτικού δικτύου της ιδιωτικής κατοικίας

Πρόγραμμα εξαερισμού για μπάνιο και τουαλέτα

Ο εξωτερικός αερισμός του αποχετευτικού αγωγού μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι τοποθετημένος από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης:

 • Ένας σωλήνας διαμέτρου 100 - 150 mm εισάγεται στην καταπακτή της κοιλότητας εκκένωσης έτσι ώστε να μην διεισδύει στην ατμοσφαιρική καταβύθιση.
 • Ο δεύτερος σωλήνας με διάμετρο 50 mm εισάγεται στον προσαρμογέα. Αυτό το απλό σύστημα καθιστά δυνατή την εξάλειψη της δυσοσμίας από την κοιλότητα νεροχύτη.

Για αρκετά μπάνια είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα κοινό σύστημα εξαερισμού. Για να αποφευχθεί η αναρρόφηση μιας δυσάρεστης οσμής από τη δεξαμενή στο σπίτι μέσω σιφωνίων, ο αγωγός αποχέτευσης πρέπει να έχει μια έξοδο μέσω της οροφής προς το δρόμο. Από το έδαφος μέχρι το τέλος του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα μέτρα. Το αποτέλεσμα αυτού του μέτρου:

 • Η δυσωδία δεν εξαπλώνεται γύρω από το σπίτι.
 • Οι υδραυλικές κλειδαριές δεν παραβιάζονται.
 • Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νερού (ανεξάρτητα από τον αριθμό των λουτρών και των ορνιθών στο σπίτι) δεν σχηματίζουν φελλό αέρα.

Ο εξαερισμός της τουαλέτας ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι τοποθετημένος από πλαστικούς σωλήνες. Απλά στερεώνουν, ζυγίζουν λίγο και δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό για να τους συνδέουν. Επομένως, κάθε αρχηγός του σπιτιού μπορεί να χειριστεί την επεξεργασία.

Για την απόσυρση του σωλήνα κατά την κατασκευή, τοποθετείται ένας σωλήνας εξαερισμού. Ο σωλήνας μπορεί να απομακρυνθεί οριζόντια μέσω του τοίχου προς το δρόμο. Για τον αερισμό της τουαλέτας μιας ιδιωτικής μονοκατοικίας αρκεί να υπάρχει διάμετρος σωλήνα 50 mm, για δύο ή περισσότερους ορόφους από 110 mm. Εάν υπάρχουν σοβαροί παγετοί στην περιοχή σας, ο σωλήνας πρέπει να είναι μονωμένος.

Σε κάθε βαλβίδα ανύψωσης αποχέτευσης τοποθετούνται βαλβίδες κενού.

Εξαερισμός τουαλέτα και μπάνιο ιδιωτική κατοικία

Ο εξαερισμός της τουαλέτας μιας ιδιωτικής κατοικίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με φυσικές μεθόδους ή με βία.

Η δεύτερη επιλογή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν την επίδραση της κουκούλας. Στην τουαλέτα και το μπάνιο παρέχεται ένας σωλήνας εξαερισμού στον οποίο είναι τοποθετημένος ο ανεμιστήρας εξαγωγής. Εάν το μπάνιο συνορεύει με τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, μπορείτε να το κάνετε χωρίς τον αγωγό εξαερισμού. Ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας εξάτμισης, ο οποίος αγοράζεται σε ένα κατάστημα οικοδομών, θα λύσει το πρόβλημα του εξαερισμού στο μπάνιο σε μια ιδιωτική κατοικία.

Συνδέοντας τον ανεμιστήρα με τον διακόπτη φωτισμού, ο ιδιοκτήτης εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί το σύστημα με χρονοδιακόπτη: μετά την απενεργοποίηση του φωτός, ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει για προκαθορισμένο αριθμό λεπτών και θα απενεργοποιηθεί μόνος του. Για τον αερισμό στο μπάνιο σε μια ιδιωτική κατοικία, συσκευές με υγρασία είναι βολικές: ανάβουν όταν αυξάνεται η υγρασία στο δωμάτιο.

Υποθέσεις Dacha

Απορροφητήρας για μπάνιο και τουαλέτα

Τώρα οι κουκούλες εγκαθίστανται όχι μόνο στην κουζίνα, όπου βρίσκονται πάντα σε κάθε ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα στο σπίτι, αλλά και σε άλλες κατοικημένες και μη οικιστικές εγκαταστάσεις του σπιτιού.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε ο καθαρός αέρας να αλλάζει τα μολυσμένα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά και να αποβάλει τις δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο.

Ειδικά συχνά, πρόσφατα άρχισαν να κάνουν τα εκχυλίσματα στην τουαλέτα και στο μπάνιο. Το εκχύλισμα για το μπάνιο και την τουαλέτα είναι ιδιαίτερα απαραίτητο αφού δεν κάνει μόνο την ανταλλαγή αέρα από το μολυσμένο στον καθαρό αέρα, αλλά επίσης εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, ειδικά στην τουαλέτα.

Μια κουκούλα στην τουαλέτα.

Είναι καλύτερο όταν κάνετε ένα σύστημα εξάτμισης στην τουαλέτα για να το κάνετε έτσι ώστε όταν εισέρχεται μόνο ένα άτομο στην τουαλέτα και ανάβει το φως, ο εξαερισμός θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Και όταν ένα άτομο φεύγει από την τουαλέτα, τι θα έπαυε αυτομάτως αυτή η κουζίνα. Υπάρχουν επίσης πολύ μοντέρνες κουκούλες που είναι εξοπλισμένες με ένα χρονοδιακόπτη και όταν η λυχνία είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό δευτερολέπτων ή λεπτών που ο εκσκαφέας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Αυτό είναι πολύ βολικό αν λάβετε υπόψη το γεγονός ότι ένα άτομο δεν θα πρέπει να επιστρέψει για να απενεργοποιήσετε την κουκούλα.
Αλλά υπάρχουν τέτοια τμήματα λίγο περισσότερο από τη συνηθισμένη κουκούλα.

Σύνδεση της κουκούλας στην τουαλέτα:

1) Πρώτον, πρέπει να σχεδιάσετε μια παράλληλη σύνδεση μεταξύ του φωτισμού και του ανεμιστήρα.
2) Στη συνέχεια, το μηδέν, το οποίο βρίσκεται στο κουτί διακλάδωσης, πρέπει να κατευθύνεται προς τον φωτισμό και την ίδια τη φάση μέσω του διακόπτη.
3) Από το κιβώτιο διανομής απευθείας στον ανεμιστήρα θα πάει η φάση, καθώς και το μηδέν
4) Ο λαμπτήρας θα είναι αποκλειστικά μηδέν
5) Πριν από τη λάμπα μέσω του διακόπτη θα πάει η φάση
6) Η φάση που θα περάσει από τον ανεμιστήρα πριν από το διακόπτη θα πρέπει να συνδεθεί στο τερματικό
7) Στο τέλος, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ώρα στον χρονοδιακόπτη με τη βοήθεια ειδικής συσκευής, μετά την οποία ο ανεμιστήρας εξάτμισης θα σβήσει.

Απορροφητήρας στο μπάνιο

Η πιο δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται όταν συνδέετε μια κουκούλα στο μπάνιο είναι να φτιάξετε αυτόν τον τύπο κουκούλας όταν ο ανεμιστήρας αλληλεπιδρά με έναν εξωτερικό διακόπτη.

Συνήθως χρησιμεύει ως ρυθμιστής για την αλλαγή ταχύτητας. Η ουσία του έργου είναι ότι αυτός ο ανεμιστήρας και, κατά συνέπεια, η κουκούλα δεν λειτουργούν σε συνεχή βάση. Ενεργοποιεί το άτομο μόνο όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Τις περισσότερες φορές, ένας τέτοιος διακόπτης χρησιμοποιεί ένα καλώδιο που χρειάζεται μόνο να τροποποιηθεί για να ενεργοποιήσει την κουκούλα ή να αλλάξει την ταχύτητά του.
Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα είναι αρκετά πρακτικός επειδή είναι στο λουτρό ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τον εκτοξευτήρα να εργάζεται σε συνεχή βάση.

Υπάρχει επίσης ένας παρόμοιος τρόπος για να το ξεχωρίσετε μόνο για να ενεργοποιήσετε έναν ανεμιστήρα ή να τον απενεργοποιήσετε στο διάδρομο, γίνεται ένας διακόπτης για δύο πλήκτρα. Ένα από αυτά τα πλήκτρα, όταν πατηθεί, θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φως στο μπάνιο και το άλλο για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα εξάτμισης.

Απορροφητήρας από το μπάνιο μέσω της τουαλέτας

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε την ακόλουθη δουλειά:

1) Στον τοίχο που βρίσκεται ανάμεσα στο μπάνιο και την τουαλέτα, γίνεται μια οπή εξαγωγής, η οποία πρέπει να είναι 1-2 cm μεγαλύτερη από το ίδιο το εκχύλισμα
2) Αφαιρέστε την κορυφή του ανεμιστήρα, δηλαδή το κάλυμμα του
3) Συγκολλήστε την πίσω πλευρά του ανεμιστήρα
4) Πιέστε έντονα προς τον τοίχο και κρατήστε περίπου ένα λεπτό
5) Τοποθετήστε τη σχάρα στο επάνω μέρος της κουκούλας

Φωτογραφία μιας κουκούλας σε ένα λουτρό

Αποσπάστε από την τουαλέτα μέσα από το μπάνιο

Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σύστημα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να γίνουν τα ακόλουθα στάδια εργασίας:

1) Πρώτα θα πρέπει να στεγνώσει τελείως ολόκληρη την περιοχή της οροφής στο μπάνιο
2) Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να πάρετε μια επίπεδη αυλάκωση
3) Μετά από αυτό, γίνεται μια τρύπα στον τοίχο στην τουαλέτα, η οποία πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο του σωλήνα
4) Στη συνέχεια, ο κυματοειδής σωλήνας τρυπιέται μέσα στην οπή αυτή
5) Το κουτί θα πρέπει να τοποθετηθεί στον απέναντι τοίχο, μέσα στον τοίχο όπου θα τοποθετηθεί ο άξονας εξαερισμού
6) Στο τέλος θα είναι απαραίτητο να επισκευαστούν όλες οι τρύπες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια αυτών των έργων στον τοίχο. Για να το κάνετε αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε είτε ένα συμβατικό σοβά είτε έναν αφρό στερεώσεως

Εξόρυξη στο μπάνιο και την τουαλέτα: ποιο είναι το καλύτερο, τι πρέπει να ψάξετε κατά την επιλογή και πώς να εγκαταστήσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού

Ο εξαερισμός του μπάνιου και της τουαλέτας πραγματοποιείται με δύο τρόπους: μέσω αγωγών εξαερισμού στον τοίχο και κατά το άνοιγμα των θυρών. Καθώς υπάρχουν ξένες μυρωδιές σε αυτούς τους χώρους και η υγρασία αυξάνεται περιοδικά, η φυσική ροή αέρα δεν αρκεί. Για την εξάλειψη των προβλημάτων, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Παρέχει την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Χρειάζομαι εξαναγκασμένο εξαερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα;

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι απαραίτητος μόνο εάν το φυσικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εργασίες. Δηλαδή: δεν αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο τόσο γρήγορα όσο απαιτείται.

Όλοι όσοι ζουν δεν είναι μόνοι, είναι γνωστό πόσο άβολα είναι στο μπάνιο, όπου έχουν μόλις ληφθεί οι διαδικασίες νερού, υπάρχουν ατμοί και αρώματα απορρυπαντικών. Ακόμη και ο πιο αποτελεσματικός φυσικός εξαερισμός δεν είναι σε θέση να τους βγάλει γρήγορα από το δωμάτιο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με βία. Επομένως για τη συσκευή της υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

 1. Γρήγορη αντικατάσταση του αέρα.
 2. Πρόληψη ζημιών στην επιφάνεια από μούχλα και μύκητες.
 3. Ελαχιστοποίηση του κινδύνου απόσβεσης των τοίχων και των οροφών.

Κριτήρια επιλογής εξοπλισμού

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού για τη συσκευή φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού. Για το μπάνιο και την τουαλέτα είναι κατάλληλο μόνο ένας τύπος συστήματος εξάτμισης: μικροί ανεμιστήρες οικιακής χρήσης. Η ποικιλία αυτών των συσκευών είναι μεγάλη. Μεταξύ αυτών υπάρχει μια διαβάθμιση με τη μέθοδο της εγκατάστασης, της κατασκευής και της αρχής της έγχυσης αέρα, της λειτουργικότητας. Αλλά το πρώτο και κύριο κριτήριο επιλογής είναι η παραγωγικότητα.

Αυτή είναι μια ένδειξη που καθορίζει τις δυνατότητες της συσκευής. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, μέσω του οποίου ρέει μέσω του αγωγού εξαερισμού. Η απόδοση της συσκευής αναφέρει πόση ποσότητα μάζας αέρα μπορεί να αντλήσει για μία ώρα. Ο τρόπος για τον σωστό προσδιορισμό της απαιτούμενης ένδειξης για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο εξηγείται παρακάτω.

Τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκτός από τις επιδόσεις, είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή στα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα όπως:

 • Η διάμετρος εγκατάστασης (με άλλα λόγια: η διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης).
 • ισχύ (ή κατανάλωση ενέργειας) ·
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κατηγορία ηλεκτρικής ασφάλειας.

Υπάρχουν επίσης δευτερεύοντα χαρακτηριστικά: στυλ και σχεδιασμός. Είναι επίσης σημαντικές, αλλά όχι αρκετές για να καθορίσουν την επιλογή. Μια όμορφη, αλλά χαμηλής ισχύος συσκευή, είναι άχρηστη.

Η διάμετρος εγκατάστασης υποδεικνύει το μέγεθος της οπής στον τοίχο για να επιτρέπεται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα σε αυτό. Ο σωλήνας διακλάδωσης είναι το πίσω, προεξέχον τμήμα της συσκευής. Είναι τυλιγμένο μέσα στην οπή και πρέπει να αντιστοιχεί στη διατομή του.

Η ισχύς υποδεικνύει πόσο ισχυρή είναι η ροή αέρα που ενεργοποιείται από τον ανεμιστήρα. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο περισσότερο ηλεκτρικό καταναλώνει. Επομένως, οι δύο αυτές παράμετροι εξαρτώνται και είναι ίδιες.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από έναν ανεμιστήρα εργασίας. Για τέτοιους μικρούς χώρους όπως τουαλέτα και μπάνιο, ο αριθμός αυτός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB. Οι δυνατοί ήχοι προκαλούν ερεθισμό και ελαστικό.

Η κατηγορία ηλεκτρικής ασφάλειας αναφέρει το βαθμό προστασίας του μέρους της συσκευής που λειτουργεί με ηλεκτρισμό - τον κινητήρα (ή τον κινητήρα). Ο ψεκασμός και η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, το οποίο είναι γεμάτο με φωτιά. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, υιοθετήθηκαν πρότυπα, τα οποία πρέπει να τηρούνται από όλα τα προϊόντα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Για οικιακούς οπαδούς είναι κλάσης IP44.

Επιλογές που αυξάνουν τη λειτουργικότητα των οπαδών

Ο πιο απλός ανεμιστήρας αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

 • κινητήρα;
 • άξονες ή τροχοί με λεπίδες ·
 • πρόσοψη τύπου πλέγματος ή στερεά.

Μια τέτοια συσκευή εκπληρώνει πλήρως τη λειτουργία της: παρέχει ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Αλλά τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες επιλογές που παρέχουν στους ιδιοκτήτες ευρείες ευκαιρίες να παρακολουθούν τη λειτουργία της συσκευής και τον προγραμματισμό της. Οι ακριβείς κουκούλες σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε πλήρως τη διαδικασία, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

 1. Ρυθμιστής ισχύος. Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Αισθητήρας υγρασίας για τον αέρα. Απαιτείται για τον προγραμματισμό του οργάνου.
 3. Αισθητήρας κίνησης. Παρέχει λειτουργία ανεμιστήρα σε αυτόματο τρόπο υπό ορισμένες συνθήκες.
 4. Το χρονόμετρο. Απαιτείται για τον προγραμματισμό του οργάνου.
 5. Βαλβίδα ελέγχου. Αποτρέπει την είσοδο αέρα στην οπή εξαερισμού στον τοίχο ή την οροφή. Μια ηλεκτρική κουκούλα για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιλογές εγκατάστασης

Υπάρχουν τρεις επιλογές για την εγκατάσταση οικιακών ανεμιστήρων, ανάλογα με το ποια είδη συσκευών αυτού του τύπου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 • τοίχο?
 • ενσωματωμένο;
 • ανώτατο όριο.

Ο σχεδιασμός των διατάξεων εξάτμισης της πρώτης κατηγορίας είναι τέτοιος ώστε να τοποθετούνται επάνω στην πίσω πλευρά από τον τοίχο και να καλύπτουν τον αγωγό εξαερισμού. Επομένως, στηρίζουν το επίπεδο του τοίχου, το οποίο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τον σχεδιασμό του δωματίου.

Όσοι θέλουν να κρύψουν την παρουσία της συσκευής όσο το δυνατόν περισσότερο, επιλέξτε ενσωματωμένα μοντέλα. Προβαίνουν από τον τοίχο μόνο από το πάχος του μπροστινού τους πίνακα, το οποίο μπορεί να είναι μόνο μερικά χιλιοστά.

Τα μοντέλα οροφής είναι ένα από τα πιο κομψά, καθώς βρίσκονται σε ένα περίοπτο, καλά φωτισμένο μέρος. Εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των τεντωμένων οροφών.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος

Για να υπολογίσετε σωστά τις τεχνικές παραμέτρους της κουκούλας, πρέπει να ξέρετε τι είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Αυτή η ένδειξη αναφέρει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο "παλιός" αέρας θα πρέπει να αντικατασταθεί με έναν νέο. Αυτές οι προδιαγραφές καθορίζονται στο SNiP. Για τα μπάνια και τα μπάνια, η πολλαπλότητα πρέπει να αντιστοιχεί σε 6 ή 8, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας.

Εάν το δωμάτιο χρησιμοποιείται τακτικά από λιγότερα από 3 άτομα, αρκεί μια αντικατάσταση 6 φορές. Αν το διαμέρισμα ή το ιδιωτικό σπίτι κατοικείται από μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, επιλέξτε ένα 8 φορές.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα, βρείτε πρώτα την ένταση του δωματίου. Για αυτό, τρεις τιμές πολλαπλασιάζονται διαδοχικά: το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου. Στη συνέχεια, ο αριθμός που λαμβάνεται πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα που βρέθηκε. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής.

Τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για μπάνιο και τουαλέτα

Στην ποικιλία των μοντέλων που προσφέρονται από τους κατασκευαστές δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό. Ο κατάλογος των πιο επιτυχημένων θα διευκολύνει το έργο, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του από την πρακτική της εφαρμογής.

Electrolux EAF-150

Η εξαγωγή από τη γνωστή μάρκα Electrolux προσελκύει την ποιότητα της απόδοσης και την δυνατότητα επιλογής του χρώματος του μπροστινού πίνακα: χάλυβα, μπλε ή κόκκινο. Η συσκευή αντιστοιχεί στην κλάση IPX4, έχει προστασία από πιτσιλιές. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων:

 • ρύθμιση ισχύος.
 • ένδειξη ενεργοποίησης.
 • οικονομία ·
 • ευελιξία (δυνατότητα τοποθέτησης σε τοίχο και οροφή).
 • εύκολο να καθαρίσετε τις επιφάνειες, το οποίο είναι σημαντικό για την αφαίρεση της σκόνης.

Ο κατασκευαστής προσφέρει μια σειρά συσκευών εξάτμισης MAGIC EAF με αποκλειστικό σχεδιασμό, που διακρίνει αυτές τις συσκευές από τα προϊόντα των ανταγωνιστών.

 • παραγωγικότητα - 320 m 3 / h;
 • κατανάλωση ρεύματος - 25 W;
 • επίπεδο θορύβου - 35 dB.
 • διάμετρος εγκατάστασης -150 mm.

Τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου δεν βρέθηκαν. Η μέση τιμή είναι 2080 ρούβλια.

SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C

Μια αξιόπιστη και χαμηλού θορύβου εξάτμιση από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές του εξοπλισμού εξαερισμού διακρίνεται από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του. Η συσκευή είναι μεσαίου μεγέθους: 188x188x84 mm, τύπου τοίχου. Είναι εξοπλισμένο με προστασία από κραδασμούς και υπερθέρμανση, έχει αντίστροφη στάλα. Είναι δυνατή η τοποθέτηση σε κάθετα και οριζόντια επίπεδα. Συμπληρώνεται με στοιχεία στερέωσης. Ο μπροστινός πίνακας είναι λευκός.

 • κομψό σχέδιο?
 • καθολικότητα ·
 • ποιότητας.
 • παραγωγικότητα - 80 m 3 / h;
 • κατανάλωση ενέργειας - 8 W;
 • το επίπεδο θορύβου είναι 26,6 dB.
 • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.

Σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών, το επίπεδο θορύβου είναι υψηλότερο από αυτό που δηλώνει ο κατασκευαστής, αλλά βρίσκεται εντός της κανονικής κλίμακας. Η μέση τιμή είναι 2200 ρούβλια.

CATA E-100GTH

Αυτός ο κομψός ισπανικός ανεμιστήρας είναι μια "έξυπνη" συσκευή. Εξοπλισμένο με χρονοδιακόπτη, ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Όταν ξεπεραστούν τα σημεία ρύθμισης, τίθεται αυτόματα σε λειτουργία και λειτουργεί έως ότου γίνει πλήρης αλλαγή αέρα. Σε συνεχή λειτουργία λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα, γεγονός που εγγυάται σταθερό αερισμό.

Ο μπροστινός πίνακας είναι κατασκευασμένος από ματ γυαλί ανθεκτικό στην κρούση, πάνω στον οποίο βρίσκεται η οθόνη, αντανακλώντας τις παραμέτρους της οθόνης. Ο σχεδιασμός της συσκευής παρέχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο ανεμιστήρας ανήκει στην κατηγορία των εναέριων συσκευών, μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο και στην οροφή.

 • ενημερωτικό;
 • ηλεκτρονική διαχείριση ·
 • οικονομία.
 • παραγωγικότητα - 210 m 3 / h;
 • κατανάλωση ενέργειας - 15 W;
 • επίπεδο θορύβου - 33 dB.
 • διάμετρος εγκατάστασης -120 mm.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 6350 ρούβλια.

ΦΟΥΡΝΟΙ 125 Μ3

Ένα από τα πιο δημοφιλή κουκούλες. Η μεγάλη ζήτηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε χαμηλές τιμές και ελκυστική εμφάνιση. Η κουκούλα λειτουργεί καλά για το έργο της, λειτουργεί αξιόπιστα για πολλά χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των οργάνων τύπου τοίχου.

 • σχεδιασμός χαμηλού κλειδιού.
 • διαθεσιμότητα μιας βαλβίδας αντεπιστροφής ·
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • παραγωγικότητα - 185 m 3 / h;
 • κατανάλωση ενέργειας - 16 W;
 • επίπεδο θορύβου - 35 dB.
 • διάμετρος εγκατάστασης -125 mm.

Τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν τον θόρυβο της εργασίας και την ευθραυστότητα του πλαστικού. Η μέση τιμή είναι 540 ρούβλια.

Ballu Classic BN-150T

Οικονομικό ανεμιστήρα τύπου τοίχου, με λεπτό μπροστινό πίνακα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ABS. Η προστασία της φτερωτής από βραχυκυκλώματα παρέχεται από ασφάλειες που λειτουργούν ως δείκτες υπερθέρμανσης. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με χρονοδιακόπτη καθυστέρησης στην περιοχή 1-20 λεπτών. Η τοποθέτηση είναι δυνατή σε κατακόρυφες, οριζόντιες, κεκλιμένες επιφάνειες. Η μέση τιμή είναι 840 ρούβλια.

 • καθολικότητα ·
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • Προσιτή τιμή.
 • παραγωγικότητα - 320 m 3 / h;
 • κατανάλωση ρεύματος - 25 W;
 • επίπεδο θορύβου - 37 dB.
 • διάμετρος εγκατάστασης -150 mm.

Ποιος θα προτιμήσει ο ανεμιστήρας;

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του. Οι διαστάσεις του δωματίου είναι επίσης σημαντικές. Για τα μικρά μπάνια και τα μπάνια υπάρχουν αρκετά όργανα με διάμετρο εγκατάστασης 100-120 cm. Πρόκειται για μικρούς και μεσαίους ανεμιστήρες ισχύος, αλλά οι ικανότητές τους επαρκούν για την έγκαιρη και ταχεία αντικατάσταση του αέρα.

Οι έμπειροι πλοιάρχες, οι οποίοι επανειλημμένα πραγματοποιούσαν επισκευές στα μπάνια και στις τουαλέτες, σημείωσαν την ταλαιπωρία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των κουκούλες από το διάδρομο. Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ελέγχεται η λειτουργία των συσκευών. Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση αυτόματων ανεμιστήρων ή μεταφέρουν το διακόπτη στο εσωτερικό τοίχωμα του δωματίου.

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, πρέπει να μετρήσετε την διατομή του καναλιού, που θα σας επιτρέψει να καθορίσετε τη διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, πρέπει να καταλάβετε ότι η κουκούλα δεν είναι στοιχείο εσωτερικής διακόσμησης, αλλά μπορεί να χωρέσει αρμονικά σε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συσκευές με διακριτικό σχεδιασμό είναι κατάλληλες για το μπάνιο και την τουαλέτα.

Σωστή και κατάλληλη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού

Αφού εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο ή την τουαλέτα, θα έχετε εξαερισμό, ο οποίος λειτουργεί μόνο στην εκροή αέρα. Προκειμένου να είναι εφοδιασμένος και εξάτμιση, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσληψη καθαρού αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: όταν εγκαθιστάτε την πόρτα, δώστε μια μικρή σχισμή κάτω από αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η γρήγορη αντικατάσταση του αέρα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να δοθεί προσοχή πριν από την έναρξη της εργασίας είναι η παρουσία έλξης στον αεραγωγό. Εάν είναι αδύναμη ή εντελώς απούσα, είναι πιθανό να υποψιαστεί η απόφραξη ή η κατάρρευση του ορυχείου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα σύνολο έργων για τον καθαρισμό ή την αποκατάστασή του. Αφού δώσατε αυτές τις δύο σημαντικές συνθήκες, προχωρήστε στην εγκατάσταση της συσκευής εξαγωγής.

Επιλογή σχεδίου σύνδεσης με ηλεκτρισμό

Το πρώτο στάδιο των εργασιών εγκατάστασης είναι η εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της κουκούλας στο δίκτυο.

 1. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια αλυσίδα πηγών φωτός και θα ενεργοποιηθεί μαζί.
 2. Εγκαταστήστε ένα διακόπτη δύο κουμπιών, ένα κουμπί του οποίου θα τροφοδοτεί την παροχή απορροής, και το δεύτερο - με συσκευές φωτισμού.
 3. Μια ξεχωριστή γραμμή καλωδίωσης συνδέεται στον αγωγό εξαερισμού για αυτόματη εναλλαγή μέσω του αισθητήρα κίνησης ή του προγραμματισμού του οργάνου. Είναι επίσης δυνατή η μηχανική ενεργοποίηση με ένα καλώδιο (εάν υπάρχει σε αυτό το μοντέλο)

Η εγκατάσταση της καλωδίωσης συνιστάται όχι με τις συνηθισμένες ανατροπές, αλλά με τη χρήση τερματικών μπλοκ.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

 • Βήμα 1. Βεβαιωθείτε ότι η διατομή του σωλήνα διακλάδωσης αντιστοιχεί στο τμήμα του καναλιού.
 • Βήμα 2. Εγκαταστήστε τον αεραγωγό στο άνοιγμα. Αυτό είναι το όνομα του πλαστικού σωλήνα, που περιλαμβάνεται στο πλήρες σετ των μοντέλων κουκούλας. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, πάρτε ένα κομμάτι γκρίζου εξαερισμού. Το μήκος του πρέπει να είναι 5-10 mm μεγαλύτερο από το μήκος του σωλήνα διακλάδωσης.
 • Βήμα 3. Στερεώστε τον αγωγό αέρα στο άνοιγμα, γεμίζοντας τα κενά γύρω του με το αφρώδες υλικό.
 • Βήμα 4. Εγκαταστήστε την κουκούλα. Εάν ο αγωγός είναι ευρύτερος από το ακροφύσιο, τοποθετείται πάνω του ένας δακτύλιος στεγανοποίησης μαλακού καουτσούκ.
 • Βήμα 5. Συνδέστε τη συσκευή στα καλώδια δικτύου.
 • Βήμα 6. Εγκαταστήστε τον μπροστινό πίνακα. Εάν υπάρχουν τρύπες για αυτοκόλλητη τοποθέτηση, βιδώστε τις. Αν ο πίνακας δεν έχει τρύπες, ασφαλίστε τον ή στερεώστε τον στον τοίχο πάνω σε στεγανωτικό ή υγρά καρφιά.

Με τη βοήθεια των παρεχόμενων πληροφοριών είναι δυνατή η εκτέλεση του συνόλου των εργασιών στη συσκευή εξαερισμού στην τουαλέτα και το μπάνιο: υπολογίστε την παραγωγικότητα και επιλέξτε το μοντέλο, πραγματοποιήστε την καλωδίωση και συνδέστε τον ανεμιστήρα. Ταυτόχρονα, όχι μόνο εξοικονομούν την πληρωμή των υπηρεσιών των ειδικών, αλλά και λαμβάνουν χρήσιμη εμπειρία.