Κουκούλα

Για να διατηρήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στην κρύα εποχή, το σπίτι προσπαθεί προσεκτικά να μονώσει. Οι εγκαταστάσεις αερίζονται λιγότερο συχνά. Όταν ο εξαερισμός στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας καταρρέει, δημιουργείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λόγω της κακής κυκλοφορίας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Σκεπτόμενος αερισμός στο λέβητα είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα.

Ανάγκη και λειτουργία αερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας

Ο καθαρός αέρας έχει μεγάλη σημασία για την ποιοτική λειτουργία του λέβητα αερίου. Εάν ο φυσικός τρόπος δεν είναι δυνατό να ρυθμιστεί η παροχή καθαρού αέρα, πραγματοποιείται τεχνητός εξαερισμός.

Χωρίς συστηματικό εξαερισμό, καυστήρες πέφτουν στους σωλήνες, η απόδοση του λέβητα αερίου μειώνεται, το σπίτι θερμαίνεται χειρότερα. Αλλά, ούτε αυτό είναι το χειρότερο πράγμα. Λόγω του ανεπαρκούς αερισμού και της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του εξοπλισμού, η περίσσεια μονοξειδίου του άνθρακα συσσωρεύεται στο δωμάτιο, διακινδυνεύεται η ζωή των ανθρώπων.

Επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας:

 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λειτουργίας.
 • Δημιουργεί καλές κλιματικές συνθήκες για να ζει στο σπίτι.
 • Υπάρχει πάντα αρκετό οξυγόνο στο δωμάτιο.
 • Η υγρασία και το καλούπι δεν εμφανίζονται στους τοίχους.
 • Λιγότερη συγκέντρωση προϊόντων καύσης.
 • Ο λέβητας λειτουργεί με υψηλή απόδοση.

Ο εξαερισμός στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας ρυθμίζει τη συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα, δεν δημιουργεί αντίστροφη ώση. Η υπέρβαση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα είναι επικίνδυνη για την υγεία. Λόγω των διαδικασιών ανταλλαγής στον αέρα, το οξυγόνο εισέρχεται στο δωμάτιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή και τη λειτουργία του εξοπλισμού αερίου.

Απαιτήσεις για αερισμό ενός λέβητα φυσικού αερίου σε ιδιωτική κατοικία και προδιαγραφές σύμφωνα με το SNIP

Εάν δεν τηρούνται οι κανόνες και οι κανόνες, οι υπηρεσίες αερίου εφαρμόζουν κυρώσεις, μέχρι και το κλείσιμο του φυσικού αερίου. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι έχει εγκατασταθεί ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού:

 1. Το απόσπασμα για μια ώρα μπορεί να αλλάξει τον αέρα τρεις φορές.
 2. Η εισροή έρχεται συνολικά στην ίδια ποσότητα όπως στο εκχύλισμα, μαζί με την ανάγκη για καύση αερίου.

Στο πάνω μέρος της οροφής πρέπει να υπάρχει κουκούλα. Συνήθως είναι μια καμινάδα. Η διάμετρος του σωλήνα υποδεικνύεται από τους κατασκευαστές φυσικού αερίου κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδίασης για την κατασκευή. Για όλες τις απαιτήσεις, η διάμετρος είναι 1,3 μέτρα. Ο σωλήνας δημιουργεί συνθήκες για την κανονική είσοδο και έξοδο αέρα.

Για παράδειγμα, η ένταση του δωματίου στο λέβητα είναι 15m 3. Σε μια ώρα, αυτοί οι δεκαπέντε κύβοι πρέπει να βγαίνουν τρεις φορές μέσα από την κουκούλα. Δηλαδή, 45 m 3 ανά ώρα θα πρέπει φυσικά να αφήνουν έξω από το σωλήνα εξάτμισης.

Υπάρχουν απαιτήσεις για καθαρό αέρα. Η είσοδος πρέπει να είναι 45 m 3 ανά δωμάτιο, συν την απαραίτητη ποσότητα αέρα για την καύση αερίου. Οποιοσδήποτε εξοπλισμός λέβητα καταναλώνει οξυγόνο για να διατηρεί την καύση αερίου.

Ένα από τα κανονιστικά έγγραφα στα οποία προσανατολίζονται οι υπηρεσίες αερίου: SniP Παροχή φυσικού αερίου 2.04.08-87 *

Τρόποι διοργάνωσης ανταλλαγής αέρα

Για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς. Υπάρχουν δύο τρόποι οργάνωσης μιας διαδικασίας. Η εισροή και η εκροή πραγματοποιούνται ανεξάρτητα, χωρίς την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού για αναγκαστική ανταλλαγή. Ο αέρας στην περίπτωση αυτή κινείται με φυσικό (φυσικό) τρόπο υπό την επίδραση του ανέμου και άλλων φαινομένων. Μια άλλη επιλογή, χωρίς να ελπίζουμε για τις δυνάμεις της φύσης, είναι ο τεχνητός εξαναγκασμός.

Φυσικός εξαερισμός

Το λέβητο ανήκει στις εγκαταστάσεις αυξημένου κινδύνου. Εάν ο φυσικός αερισμός σε μια εξοχική κατοικία είναι μόνο στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα - αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη. Για το λέβητα ξεχωριστό σύστημα

 • Το μέγιστο ύψος από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι 6 μέτρα. Όσο χαμηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πολλαπλότητα του αέρα. Για κάθε μετρητή η πολλαπλότητα αυξάνεται κατά 25%.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο χώρο του λέβητα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, οι βαλβίδες κατασκευάζονται στο κάτω μέρος της πόρτας. Η περιοχή υπολογίζεται σε αναλογία 8 cm² / 1 kW χωρητικότητας της μονάδας θέρμανσης, από το δωμάτιο - 30 cm²?
 • Η καμινάδα διαθέτει 2 εξόδους. Το άνω έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει τα προϊόντα της καύσης από το κάτω μέρος του λέβητα καθαρίζει συντρίμμια και βρωμιά. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους -. 25 εκατοστά Το κανάλι τροφοδοσίας βρίσκεται στο κάτω μέρος του δωματίου, η εξάτμιση - στην κορυφή.

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί πάντα σε πλήρη λειτουργία. Μεγάλη εξάρτηση από τη δύναμη του ανέμου.

Σύστημα αναγκαστικής κυκλοφορίας αέρα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός χρησιμοποιείται σε αγωγούς με μακρά βάση. Η φυσική έλξη απουσιάζει. Εξαερισμού στο λεβητοστάσιο μιας ιδιωτικής κατοικίας συνδέεται με την διαπνοή του κτιρίου, που έχει το κανάλι εξόδου μιας εξάτμισης έξω.

Πλεονεκτήματα του αναγκαστικού συστήματος:

 • Ο λέβητας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο με τις κατάλληλες διαστάσεις.
 • Το μεγάλο πλεονέκτημα δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα.
 • Ο εξοπλισμός και η διαδικασία εγκατάστασης είναι ακριβότερα από τον φυσικό εξαερισμό.
 • Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, απαιτείται ακριβή αντικατάσταση.

Απαιτήσεις για τη συσκευή της καμινάδας

Η καμινάδα είναι εξίσου σημαντική με τον ίδιο τον λέβητα στη θέρμανση.

Απαιτήσεις για καμινάδες που είναι εγκατεστημένες έξω

 • Από την οδό, η καμινάδα είναι μονωμένη για να αποτρέψει το σχηματισμό συμπύκνωσης.
 • Στον άξονα του λέβητα και μέχρι τον άξονα της καμινάδας από το δρόμο, η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα. Διαφορετικά, η ώθηση θα είναι κακή.
 • Τουλάχιστον ένα μέτρο πρέπει να είναι μια ευθεία τομή από τον λέβητα μέσω του σωλήνα. Μόνο μετά από αυτή την απόσταση γίνεται μια στροφή.
 • Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και αν δεν σχηματιστεί συμπύκνωση, πρέπει να τοποθετηθεί τσέπη για τον καθαρισμό και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.
 • Εάν ο λέβητας είναι δάπεδο, γίνεται ένα άκαυστο υπόστρωμα κατασκευασμένο από αμίαντο και μεταλλικά φύλλα. Ένα καζάνι είναι εγκατεστημένο στο μεταλλικό φύλλο.
 • Όταν η καπνοδόχος περνάει μέσα από τους τοίχους, αν είναι από καύσιμο υλικό, πραγματοποιείται πυρκαγιά 0,5 μέτρα πάνω και κάτω.

Απαιτήσεις για την καμινάδα, η οποία διατρέχει κατακόρυφα μέσω οροφών της οροφής και της οροφής

 • Η απόσταση δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα κατά μήκος του άξονα.
 • Η πυροστεγανωτική σφραγίδα τοποθετείται στην οροφή.
 • Η ζώνη πρόσβασης κρύου αέρα είναι εφοδιασμένη με θερμομόνωση.
 • Η θήκη για συμπύκνωση και καθαρισμό γίνεται σε απόσταση ενός μέτρου.
 • Στην κορυφή του σωλήνα, η θερμομόνωση πρέπει να τερματίζεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 0,1 μέτρα.

Η απόσταση από το κάτω μέρος του λέβητα μέχρι την κορυφή της καμινάδας είναι τουλάχιστον πέντε μέτρα.

Η διάμετρος της καμινάδας στον λέβητα που εγκαθίσταται από τον κατασκευαστή πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο της καμινάδας που φεύγει από το δωμάτιο. Οι λέβητες με μικρότερη διάμετρο, της τάξεως των 80 mm, συναντώνται. Η κανονική εσωτερική διάμετρος της καμινάδας είναι 130 mm.

Στο τέλος των εργασιών τοποθέτησης και τοποθέτησης στα κανάλια του εξωτερικού σωλήνα, στο κάτω μέρος της καπνοδόχου πρέπει να τοποθετηθεί μια καλύπτρα καθαρισμού. Όταν η βρωμιά και τα συντρίμμια συγκεντρώνονται στο επίπεδο της καπνοδόχου, η ώθηση σταματά να λειτουργεί. Για το λόγο αυτό, στο κάτω μέρος τοποθετείται μια τσέπη καθαρισμού.

Υπολογισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Για να επιλέξετε τον εξαερισμό, πρέπει να γνωρίζετε τις απαιτήσεις για το χώρο του λέβητα. Τα κανονιστικά έγγραφα δεν προσδιορίζουν την ακριβή έκταση των χώρων. Αλλά το ελάχιστο ύψος στις οδηγίες για την τοποθέτηση των μονάδων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα. Οι υπηρεσίες αερίου, γενικά, καθοδηγούνται από την Οδηγία MDS 41-2.2000. Ενώ το SNiP συνιστά τη χρήση ενός δωματίου 2,2 μέτρων.

 • 0,7 μετρητή περάσει,
 • συν το πλάτος του ίδιου του λέβητα είναι σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και τους κανόνες.
 • σύμφωνα με την οδηγία 1 μέτρο είναι το πλάτος της διόδου,
 • συν το πλάτος του λέβητα.

Συνολικά 1,5 μέτρα.

Εάν η ένταση του λέβητα είναι 15 m 3 Το ύψος της οροφής από το δάπεδο του λέβητα στο δάπεδο έως το κάτω μέρος της οροφής ή της οροφής είναι 3 μέτρα. Στη συνέχεια, η περιοχή του λέβητα θα είναι 5 m2 15: 3 = 5

Εάν το ύψος του λεβητοστασίου είναι 2,5 μέτρα, 15: 2,5 = 6 m2. Έτσι, η περιοχή του λεβητοστασίου μέσα στο δωμάτιο διαφέρει.

 • Ύψος 2,5 μέτρα.
 • Πλάτος 1,5 μέτρων.
 • Όγκος 15 m 3


Κατά τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού λαμβάνεται υπόψη:

 • Όγκος του λεβητοστασίου.
 • Η ταχύτητα του αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού.
 • Η αναλογικότητα του ύψους του λεβητοστασίου με τον συντελεστή πολλαπλασιασμού ανταλλαγής αέρα.

Παράδειγμα υπολογισμού της ανταλλαγής αέρα

 • Ο όγκος του λέβητα: 33,6 m 3.
 • Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα: (6m -2,8m) x 0,25 + 3 = 3,8, όπου

6 m - βέλτιστο ύψος οροφής:

2.8 m πραγματικό ύψος οροφής.

3m 3 αύξηση της πολλαπλότητας αέρα για κάθε μέτρο μείωσης της οροφής.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τον πίνακα κανόνων και κανόνων, προσδιορίζεται η διάμετρος των σωλήνων που είναι αναγκαίοι για τον αερισμό για ένα φυσικό σύστημα τουλάχιστον 200 mm.

Η σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού

Οι λόγοι για την αποτυχία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απλές. Η καμινάδα δεν καθαρίζεται, το μονοξείδιο του άνθρακα επιστρέφεται στο διαμέρισμα ή η στήλη αερίου έχει τοποθετηθεί λανθασμένα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε και να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση.

Πώς να εγκαταστήσετε καμινάδες

 1. Στον τοίχο μια τρύπα ωθείται προς τα έξω:
 2. Από την πλευρά του δρόμου η δομή ανεβαίνει στην κορυφή.
 3. Συνενώνεται με το τοίχωμα, σφίγγεται με σφιγκτήρες.

Η εσωτερική καμινάδα ανεβαίνει από το λέβητα στην οροφή, χωρίς να βγαίνει από το σπίτι. Περνάει μέσα από όλα τα ανώτατα όρια και πηγαίνει στην οροφή. Μια τέτοια καμινάδα γίνεται συνήθως δύο στρώσεων. Μεταξύ των στρωμάτων τοποθετείται ένα μονωτικό υλικό ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα πυρκαγιάς από τη θέρμανση της καμινάδας και την προστασία της από τη συμπύκνωση.

Εξαερισμός στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας: ποικιλίες, απαιτήσεις, υπολογισμός και επιλογή εξοπλισμού

Ο εξαερισμός στο λέβητα αποτελεί υποχρεωτική απαίτηση για την ασφαλή χρήση των συσκευών θέρμανσης αερίου. Μη συμμόρφωση με ορισμένα προβλήματα, τόσο διοικητικού χαρακτήρα όσο και αυξημένης πιθανότητας έκτακτης ανάγκης.

Δεδομένου ότι η συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα και άλλα προϊόντα καύσης είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την άμεση ιδιοκτήτη του λέβητα φυσικού αερίου, η συμμόρφωση με εξαερισμό SNIP ελέγξτε προσεκτικά την υπηρεσία αερίου κατά το στάδιο της παραλαβής του εξοπλισμού.

Με τη σειρά του, η χρήση ενός λέβητα χωρίς τη δέουσα εξουσιοδότηση μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε διοικητική, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ποινική ευθύνη.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι πολύ επικίνδυνο, οπότε το σύστημα εξαερισμού πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα

Είδη εξαερισμού

Οι κύριοι τύποι εξαερισμού είναι μόνο δύο: αναγκασμένοι και φυσικοί, και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυασμένοι, οι οποίοι μερικές φορές διακρίνονται σε ξεχωριστή κατηγορία.

Όπως υποδηλώνουν τα ονόματα, ο πρώτος τύπος εξαερισμού χρησιμοποιεί τροφοδοσία υπό πίεση, για τον οποίο χρησιμοποιούνται αντλίες αέρα ή ανεμιστήρες. Στη δεύτερη περίπτωση, η εισροή αέρα συμβαίνει λόγω της διαφοράς στη θερμοκρασία και την πίεση του - μέσα και έξω από αυτό. Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα, αρκεί η σωστή τοποθέτηση των οπών εξαερισμού. Επίσης, μέρος του αέρα μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω φυσικών ανοιγμάτων - για παράδειγμα, ρωγμές κάτω από τις πόρτες.

Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, είναι πιο συμφέρουσα η χρήση ενός συνδυασμένου συστήματος - ενώ ο εξαερισμός του αέρα χειρίζεται με φυσικό εξαερισμό, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Φυσικός εξαερισμός

Εάν εξασφαλιστεί μια τριπλή αλλαγή στον όγκο του αέρα ανά ώρα, τότε σε ένα κανονικό δωμάτιο έξι μέτρων (ύψος) μπορείτε να διαχειριστείτε την οργάνωση της φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Για αναφορά! Πρότυπα αναπτύχθηκαν για όλα τα λέβητα - βιομηχανικά και οικιακά, έτσι το πρότυπο είναι αρκετά μεγάλο, όπως για ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα δωμάτιο.

Εάν μειωθεί η οροφή για κάθε μετρητή, θα πρέπει να αυξήσετε τη ροή αέρα κατά 25% τουλάχιστον. Επιπλέον, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχεδιάσετε μια ανταλλαγή αέρα με κάποιο περιθώριο.

Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας

Το σχέδιο είναι εξαιρετικά απλό - μπροστά από το λέβητα, στην πόρτα ή στον τοίχο, οργανώνεται το άνοιγμα εξαερισμού (η διάμετρος εξαρτάται από την ισχύ του λέβητα), η οποία δεν βρίσκεται ψηλότερα από την περιοχή εργασίας. Το δεύτερο άνοιγμα εξαγωγής διατεταγμένη πάνω από το λέβητα, είναι συνήθως προσαρμοσμένο σε αυτό έναν αγωγό με μια βαλβίδα ελέγχου (να Extractor εργαστεί σε μία κατεύθυνση μόνο) και «ομπρέλα» στην εξωτερική πλευρά (προς το σωλήνα δεν είναι πλημμυρισμένο).

Η απόσταση μεταξύ της "εισόδου" και της "εξόδου" του αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερη για να εξασφαλιστεί καλύτερη πρόσφυση.

Μειονεκτήματα φυσικός εξαερισμός:

Εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες. Είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι αεραγωγοί από εξωτερικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Πολυπλοκότητα ακριβείς υπολογισμού κλιματισμό. Ανάλογα με την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου, ένας διαφορετικός όγκος αέρα μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο.

Πολύ είναι δύσκολο να σχεδιαστεί ένα σύστημα εξαερισμού για αρκετούς χώρους - έτσι ώστε μέσα από όλα τα δωμάτια να περάσει ένας σωλήνας. Κυρίως η έξοδος από κάθε δωμάτιο γίνεται αμέσως στο δρόμο.

Αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες σχεδιασμού σπιτιών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η αναγκαστική παροχή αέρα παρέχεται από τις αποκαλούμενες "μηχανικές συσκευές", δηλαδή τους ανεμιστήρες. Αυτός ο τύπος διάταξης ανταλλαγής αέρα είναι βολικός για δύο χαρακτηριστικά:

Μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματιστικού εξοπλισμού, με θερμαντήρες και φίλτρα, τα οποία καθαρίζουν και θερμαίνουν τον εισερχόμενο αέρα.

Φαίνεται επίσης ότι το σύστημα μπορεί να είναι μόνο απαραίτητες στιγμές, που θα εξοικονομήσει ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της, για παράδειγμα, μόνο όταν λειτουργεί ο λέβητας.

Μειονεκτήματα εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι οι εξής:

Κόστος - Πρώτα απ 'όλα, ένα τέτοιο σύστημα θα κοστίσει περισσότερο από τον φυσικό εξαερισμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θόρυβο - για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού εξοπλισμού με κλιματισμό.

Επιλογή ο εξοπλισμός χωρίς κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να είναι γεμάτος με παραβίαση της ασφάλειας: ιδιαίτερα για τους λέβητες αερίου είναι σημαντικό να υπάρχει εξοπλισμός πυροπροστασίας.

Το σύστημα θέρμανσης είναι αρκετά περίπλοκο σύνολο εξοπλισμού, επομένως η επιλογή και η προσαρμογή πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες

Ποιες είναι οι απαιτήσεις

Μετά το στάδιο κατασκευής ή την κατασκευή του λέβητα, πηγαίνουν κατευθείαν στο σχεδιασμό του, και εδώ και πάλι τα πρότυπα της SNiP έρχονται στο προσκήνιο. Υπάρχουν πολλά από αυτά, οπότε εξετάστε μόνο τα πιο σημαντικά, επηρεάζοντας άμεσα το κόστος και το σχεδιασμό:

για κάθε λέβητα, αν υπάρχουν πολλά από αυτά, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το σύστημα αερισμού τους.

απαιτείται λέβητας αερίου ξεχωριστό δωμάτιο, εάν είναι ισχυρότερη από 30 kW, διαφορετικά επιτρέπεται η εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο (για παράδειγμα, κουζίνα), αλλά η περιοχή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 15 m και το ανώτατο όριο - όχι μικρότερο από 2,5 m.

εάν το λέβητα είναι εξοπλισμένο με χωριστό παράρτημα, τότε ο τελευταίος πρέπει να σταθεί στο θεμέλιο.

Απαιτείται να παρέχει προϋποθέσεις για βολικό καθαρισμό εκχυλίσματα ·

ευάερο (οπή εξαερισμού) ανά kW ισχύς θα πρέπει να είναι 8 cm 2 σε περίφραξη από το δρόμο ή 30 cm2 αν ο εξαερισμός παίρνει αέρα από άλλους χώρους.

Η εξαγωγή για ένα λέβητα σε μια ιδιωτική κατοικία πρέπει να είστε στην κορυφή.

Είναι επιθυμητό να συμπληρώσετε το σύστημα εξαερισμού με την κουκούλα πάνω από τον ίδιο τον λέβητα Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με το λέβητα ντίζελ.

Για ένα ιδιωτικό σπίτι καμινάδα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή (υπολογιζόμενη από την κορυφογραμμή) για απόσταση μεγαλύτερη από 2 m.

Στο λεβητοστάσιο πρέπει να υπάρχει άνοιγμα παράθυρο ή φύλλο παραθύρου.

Ύψος οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να είναι χαμηλότερες από 2,2 μ.

Τα τείχη του δωματίου πρέπει συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς πυρκαγιάς (τουλάχιστον τρία τέταρτα μιας ώρας αντοχής στη φωτιά).

Μπορούν να τοποθετηθούν τα οριζόντια τμήματα των καμινάδων μόνο για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει ταχύτητα αέρα όταν μετακινείται κατά μήκος της κύριας (παροχής ή εξάτμισης) τουλάχιστον 1 m / s.

Ο φυσικός φωτισμός αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την κατάλληλη εγκατάσταση λεβητοστάσιου

Λέβητας αερίου για ιδιωτικό σπίτι

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι λέβητες σε υγροποιημένο αέριο δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο υπόγειο κτιρίων ή υπογείων. Αυτή η απαίτηση εξαρτάται από την κοινή λογική: όταν διαρρέει, το καύσιμο αυτού του είδους είναι ικανό να συσσωρεύεται στα χαμηλότερα στρώματα του αέρα και να "στραγγίζεται" προς τα κάτω. Στα υπόλοιπα, ένα τέτοιο λέβητα, σύμφωνα με τους κανόνες, μπορεί να βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό κτίριο ή επέκταση στο σπίτι, ή στη σοφίτα. Αλλά, ταυτόχρονα, ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι για ένα λέβητα φυσικού αερίου επιβάλλει αριθμό υποχρεωτικών απαιτήσεων:

Ο εξαερισμός στο λέβητα μιας ιδιωτικής κατοικίας σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί δύο οριζόντια κανάλια, ένα για την καμινάδα εξαερισμού, βρίσκεται στο επίπεδο του, και το δεύτερο - χαμηλότερο κατά περίπου ένα τέταρτο του μέτρου, χρησιμεύει για τον καθαρισμό.

Ο λέβητας πρέπει να προστατεύεται από τους τοίχους του δωματίου τουλάχιστον 0,1 m.

Το καμινάκι δεν πρέπει να το κάνει περισσότερες από τρεις στροφές.

Περιγραφή βίντεο

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση των καμινάδων είναι ομοαξονική, για την οποία κατασκευάζεται μόνο ένας αγωγός εξαερισμού. παράδειγμα στο βίντεο:

Πώς υπολογίζεται ο εξαερισμός

Κατά τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι οι λέβητες αερίου χαμηλής ισχύος (μέχρι 30 kW), σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπολογίζονται με έναν ελαφρώς διαφορετικό τύπο, επειδή ορισμένες απαιτήσεις για το SNiP είναι διαφορετικές.

Έτσι, για τον φυσικό αερισμό των χώρων μέτρησης 3 έως 5 m, με ανώτατο ύψος των 3 μέτρων, πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ένταση: σε αυτή την περίπτωση είναι 45 m 3 (πολλαπλασιάζονται όλες οι παράμετροι). Τώρα η ανταλλαγή αέρα: 6 (το ύψος που πρέπει να είναι) - 3 μέτρα (η οροφή μας) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με ένα συντελεστή "πρόστιμο" 0,25 και να προσθέσει 3 μέτρα. Θα είναι 3,75. Τώρα πρέπει να γίνει κατανοητό πώς αξία κυκλοφορία αέρα: ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται με τον χώρο αέρα τετραγωνισμού, που ελήφθη στο Παράδειγμα 3 168,75 m - είναι η τιμή που πρέπει να ακολουθείται από ένα ειδικό σκοπό στον πίνακα για να καθοριστεί η διάμετρος του αγωγού. Στην περίπτωσή μας θα είναι 225 mm.

Σύστημα θέρμανσης με λέβητα αερίου

Στην περίπτωση του λέβητες αερίου, που εφαρμόζεται διάγραμμα 0,01 M ρυθμιστικού διαλύματος 2 / 10kW για γραμμές παροχής - δηλ, όταν ο λέβητας είναι 30 kW, ο λέβητας πρέπει να παρέχει αέρα εξαερισμού ροή περίπου 0,03 m3 / sec, συν, είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα απόθεμα 30%. Η εκχύλιση, σύμφωνα με το SNIP, πρέπει να είναι διατομή τουλάχιστον 130 mm. Αν το άνοιγμα του αερισμού τροφοδοσίας δεν παρέχει σωστή εναλλαγή αέρα, τότε εγκαθίσταται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με το είδος του λέβητα που είναι καλύτερο για μια ιδιωτική κατοικία των 100 τ.μ.

Επιλογή και εγκατάσταση εξοπλισμού

Η επιλογή του εξοπλισμού θα εξαρτηθεί, πρώτον, από τους ακόλουθους παράγοντες:

Παραδεκτό αποστάσεις σε εύφλεκτες συσκευές.

Τύπος χώρων (ξεχωριστό δωμάτιο, αυτόνομο δωμάτιο ή ήδη διαθέσιμο - για παράδειγμα, κουζίνα ή σοφίτα).

Από τον προϋπολογισμό (για παράδειγμα, ο εξαερισμός με μονοκύκλωμα είναι πολύ πιο ήσυχος από άλλους τύπους, αλλά θα κοστίσει περισσότερο)

Ταυτόχρονα υπάρχουν λέβητες:

Πελέτες (σε σφαιρίδια, στην πραγματικότητα είναι λέβητες στερεών καυσίμων).

Συνδυασμένο (χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους).

Οι συνδυασμένοι λέβητες είναι μια μεγάλη επιλογή σε ένα σπίτι όπου υπάρχει διακοπή ρεύματος ή παροχή φυσικού αερίου

Επί του παρόντος, συνήθως τα ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούν λέβητες αερίου, και μιλάμε για λέβητες χαμηλής χωρητικότητας. Αυτό οφείλεται στη σχετικά χαμηλή τιμή του αερίου στην αεριοποιημένη περιοχή και στην ευκολία χρήσης μιας τέτοιας μεθόδου θέρμανσης (η θερμοκρασία καύσης είναι χαμηλότερη, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση φθηνότερων υλικών στην παραγωγή). Για να το εγκαταστήσετε χρειάζεστε τεκμηρίωση άδειας. Επιπλέον, ο λέβητας μπορεί να εγκατασταθεί ταυτόχρονα με τη θέρμανση του νερού (με τον λέβητα) μόνο για δωμάτια μέχρι 200 ​​m 2.

Πώς να επιλέξετε το υλικό για το σχέδιο

Η κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά. Παρακάτω είναι μια λίστα με τα κυριότερα.

Τούβλο - χρησιμοποιείται για την άντληση λεβήτων στερεών καυσίμων. Είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστεί, αλλά εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους λέβητες στερεών καυσίμων. Για το φυσικό αέριο και άλλους λέβητες, αυτός ο τύπος δεν θα είναι μια καλή επιλογή, επειδή έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία - έτσι συμπυκνώνονται στο σωλήνα και η επιφάνεια του τούβλου καταστρέφεται γρήγορα.

Κεραμικά - είναι διαφορετικό, για τους λέβητες στερεών καυσίμων που χρησιμοποιούνται κεραμικά, αντέχουν θερμοκρασίες άνω των 650 ° C. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει μια προειδοποίηση για την ανάφλεξη της αιθάλης στην καμινάδα. Για το υγρό καύσιμο (και το αέριο), μπορούν να χρησιμοποιηθούν κεραμικές κουκούλες με λειτουργία χαμηλότερης θερμοκρασίας, αλλά με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η μόνωση του σωλήνα (που συνήθως είναι μονωμένος με ορυκτοβάμβακα).

Χάλυβα - μια καλή επιλογή για θερμαντήρες στερεών καυσίμων, και σε περίπτωση που ο εξαερισμός χρησιμοποιείται σε λέβητα με λέβητα αερίου. Σε περίπτωση υψηλότερης θερμοκρασίας (στερεό καύσιμο), απλά επιλέξτε έναν παχύτερο σωλήνα, μέχρι 1 mm, σε άλλες - 0,6 mm. Ο χάλυβας πρέπει να είναι θερμικός. Το μόνο αρνητικό - τέτοιες σωλήνες δεν μπορεί να ονομαστεί φθηνή, και η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη από, για παράδειγμα, τούβλο.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου υλικού εξαρτάται από το συνδυασμό των παραμέτρων αντοχής στη διάβρωση, την αντίσταση στην αιθάλη (συσσώρευση). Επιπλέον, η κουκούλα επιλεγμένη βάκτρο πίεσης (εξαναγκασμένο αερισμό σημαίνει πίεση μετρητή), ο βαθμός της συμπύκνωσης του καυσίμου, τη θερμοκρασία του καπνού. Αξίζει να γνωρίζει ότι το εκχύλισμα μπορεί να ανακατασκευαστεί - για παράδειγμα, η κουκούλα για ένα λέβητα φυσικού αερίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αν έχετε ήδη ένα σωλήνα κατασκευασμένο από τούβλα, που διοργανώνονται με την εισαγωγή ενός σωλήνα από χάλυβα στην καμινάδα του τούβλου, υπό άλλες συνθήκες.

Περιγραφή βίντεο

Σχετικά με τις καμινάδες από ανοξείδωτο χάλυβα, δείτε στο βίντεο:

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον λέβητα εξοικονόμησης ενέργειας.

Απόσπασμα για λέβητα αερίου - πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια σε ιδιωτικό σπίτι

Οι λέβητες αερίου απαιτούν συσκευή εξάτμισης για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης. Το διαμέρισμα έχει σύστημα προβολής και ιδιωτικό σπίτι είναι εξοπλισμένο σε βάρος του ιδιοκτήτη. Πριν αγοράσετε υλικό για κατασκευή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους τύπους, τα χαρακτηριστικά τους. Υπόκεινται σε ορισμένες απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ενοικιαστών και την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού θέρμανσης.

Όλες οι καμινάδες είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση από τον εαυτό σας. Τα μαζικά σχέδια αντικαταστάθηκαν από μοντέλα σύγχρονων υλικών που συναρμολογούνται γρήγορα, απαιτούν λιγότερα χρήματα και εργασία.

Η παραδοσιακή καμινάδα τούβλο έχει μια μεγάλη μάζα, κάτω από αυτό κατ 'ανάγκη μια σταθερή βάση. Είναι σκόπιμο να προβλεφθεί αυτό στο στάδιο της κατασκευής του σπιτιού, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν με παλιά κτίρια. Οι εσωτερικές επιφάνειες είναι ομαλές.

Κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης, σχηματίζεται πολύ ατμός, ο οποίος καταλήγει στους τοίχους, μετατρέποντας με το χρόνο σε οξύ. Βλάπτει το κανάλι, το οποίο σταδιακά σπάει. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται μια χαλύβδινη ή κεραμική επένδυση. Οι αγωγοί από τούβλα είναι δύσκολοι και χρονοβόροι να κατασκευαστούν, είναι ακριβοί στο κόστος. Οι τεχνικές παράμετροί τους είναι κατώτερες από τα σύγχρονα συστήματα από πολλές απόψεις.

Ο σχεδιασμός καυσαερίων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικός στη χημική και μηχανική καταπόνηση. Είναι διατεταγμένο σύμφωνα με την αρχή ενός σάντουιτς: ένας μικρότερος σωλήνας τοποθετείται σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου. Ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος από άκαυστο υλικό - βασάλτο μαλλί. Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικά μοντέλα συσκευών.

Η κεραμική καμινάδα αποτελείται από ξεχωριστά μπλοκ, τα οποία τοποθετούνται σε πλαίσιο από σκυρόδεμα. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με θερμομόνωση, οπότε δεν φοβάται τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Είναι συμπαγές, δεν φοβάται τη φωτιά και την υγρασία. Κατά την εγκατάσταση απαιτείται η στερέωση των μονάδων ποιοτικά.

Σε μια ομοαξονική κουκούλα, ένας μικρότερος αγωγός εξαερισμού τοποθετείται στο εσωτερικό του μεγαλύτερου. Το ένα φθάνει τον αέρα που είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της διαδικασίας καύσης, από την άλλη - τα προϊόντα καύσης εκτρέπονται. Το σύστημα έχει υψηλά χαρακτηριστικά ασφάλειας, φιλικότητας προς το περιβάλλον, αυξάνει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού.

Η επιλογή καμινάδας εξαρτάται από την ειδική κατάσταση. Κάθε κουκούλα για λέβητα αερίου πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της SniP. Πρέπει να τηρούνται από το σχεδιασμό έως την εγκατάσταση, επειδή ένας λανθασμένα εγκατεστημένος σχεδιασμός απειλεί την ασφάλεια των ανθρώπων. Οι ακόλουθες απαιτήσεις ισχύουν για τα προϊόντα:

 • καλή πρόσφυση, παρέχοντας πλήρη αφαίρεση των καυσαερίων.
 • αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία.
 • στεγανότητα των σημείων σύνδεσης των επιμέρους στοιχείων ·
 • την παρουσία συλλέκτη συμπυκνωμάτων για την αφαίρεση του υγρού.

Σε σχέδια με στροφές σε αυτά τα σημεία, εγκαθίστανται καταπακτές για επιθεώρηση και καθαρισμό. Η διακλάδωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 μέτρο και ο μέγιστος αριθμός στροφών - τρεις. Δεν επιτρέπεται να συνδέονται ξεχωριστά στοιχεία στον τόπο διέλευσης του δαπέδου. Μεταξύ του σωλήνα και μιας μη εύφλεκτης επιφάνειας έχει απομείνει κενό 5 cm και αν είναι επικίνδυνο για πυρκαγιά - 25 cm ή περισσότερο. Η καμινάδα πρέπει να ανέβει πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής για καλή πρόσφυση. Ο εξαερισμός παρέχεται με φυσικό αερισμό του δωματίου.

Για να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα, χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα καναλιών. Αυτός καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε για λόγους οικονομίας τοποθετείται μόνο στην κουκούλα ή στην εισροή. Από τα δύο άκρα του σωλήνα τοποθετήστε πλέγματα για να εμποδίσετε το τρωκτικό και τα ξένα αντικείμενα. Η αυτοματοποίηση θα επιτρέψει την ενεργοποίηση της συσκευής μαζί με την εκκίνηση του λέβητα.

Ένα τέτοιο εκχύλισμα είναι ικανό για μακροχρόνια και αξιόπιστη λειτουργία εάν η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι υψηλή, πράγμα που εμποδίζει το σχηματισμό συμπυκνώματος. Αυτή η συνθήκη πληρούται όταν εργάζεστε με λέβητες στερεών καυσίμων. Η κοινή λειτουργία με εγκαταστάσεις αερίου, η πυρόλυση οδηγεί σε μάλλον γρήγορη καταστροφή εσωτερικών καναλιών. Η καύση από αυτά είναι αργή και χαμηλής έντασης, απελευθερώνεται μια μεγάλη ποσότητα ατμού, η οποία εγκαθίσταται στους τοίχους. Αντιδρά με το θείο στον καπνό, σχηματίζεται οξύ. Τα ίχνη της θεωρούνται σκοτεινά σημεία στην επιφάνεια.

Ένα θεμέλιο ύψους τουλάχιστον 30 εκ. Είναι κατ 'ανάγκη χτισμένο, και αν βρίσκεται στο δρόμο, τότε γίνεται επίπεδο με το βασικό για ολόκληρο το κτίριο. Η περίμετρος προεξέχει πέραν των διαστάσεων της καπνοδόχου κατά τουλάχιστον 15 cm.

Το διάλυμα παρασκευάζεται με τον υπολογισμό της θέσης του τμήματος του σωλήνα. Για εξωτερική χρήση μείγμα άμμο-τσιμέντο. Για αντοχή σε επιθετικό περιβάλλον, προστίθενται πρόσθετα που προσδίδουν πλαστικότητα, ικανότητα αντοχής στο οξύ και αντοχή. Η εσωτερική τοιχοποιία πραγματοποιείται σε πηλό με την προσθήκη αλάτων (120 g ανά κάδο) ή τσιμέντου (1 kg ανά όγκο). Χρησιμοποιούνται επίσης μίγματα.

Για τις ανάγκες των καυσαερίων είναι:

 • Το κανάλι καπνού είναι αυστηρά κάθετο με τις ίδιες διαστάσεις.
 • εσωτερικό τμήμα 14 × 14 cm, σε ύψος μικρότερο από 5 μέτρα, αύξηση έως 14 × 20 cm.
 • Το πάχος της τοιχοποιίας θα πρέπει να αποτρέπει την κατάψυξη.
 • θέση που συνιστάται μεταξύ των ζεστών δωματίων?
 • παρέχουν σφίξιμο με επίδεσμο των αρθρώσεων.
 • οι εσωτερικοί τοίχοι γίνονται ομαλοί.

Η τοιχοποιία είναι κατασκευασμένη από συμπαγή κεραμικά τούβλα, ενώ στο κανάλι γίνεται τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή. Για να διατηρήσετε το ίδιο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο. Το εξωτερικό μέρος του σωλήνα είναι κατασκευασμένο στο ίδιο στυλ με το σπίτι. Για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια εξυπηρέτηση, είναι εγκατεστημένο ένα κουτί από κασσίτερο, για το οποίο τα μεγέθη των διαύλων αυξάνονται σε 20 × 20 cm. Το πάχος τοιχώματος επιτρέπεται στο μισό τούβλο, αλλά αυτή η δομή δεν έχει επαρκή αντοχή, συνιστάται δύο φορές περισσότερο.

Μαζί με την καμινάδα σε ένα κτίριο, έχει ρυθμιστεί αερισμός, γεγονός που καθιστά το κόστος φθηνότερο. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της λειτουργικότητας - τα κανάλια θερμαίνονται αμοιβαία, η ώθηση βελτιώνεται, σχηματίζεται λιγότερο συμπύκνωμα, ο λέβητας λαμβάνει επαρκή ποσότητα οξυγόνου. Το ύψος είναι το ίδιο. Εάν ένας ξεχωριστός ελεύθερος χώρος είναι τοποθετημένος το ένα δίπλα στο άλλο, η απόσταση μεταξύ τους θεωρείται 5 φορές την εσωτερική διάμετρο.

Κατά τη θέρμανση του καναλιού παρατηρείται κακή ώθηση. Έχοντας αυτό υπόψη, συνιστάται η χρήση της εσωτερικής κοιλότητας με ατσάλινες ή κεραμικές σωλήνες. Πρέπει να κινούνται ελεύθερα στο κανάλι, για το οποίο αφήνουν την απαραίτητη απόσταση. Οι επενδύσεις εγκατάστασης γίνονται κατά την ανέγερση δομής.

Οι καμινάδες από χάλυβα κατασκευάζονται σε διάφορες παραλλαγές. Ένας σωλήνας με ένα τοίχωμα τοποθετείται στο πλινθοδομή. Ένα τέτοιο σχήμα χρησιμοποιείται επίσης για την ανακατασκευή ενός καναλιού που λειτουργεί με λέβητα στερεών καυσίμων. Συγκροτείται από έτοιμα εργοστασιακά τμήματα, κάθε ένα από τα οποία αποτελείται από ένα εξωτερικό κέλυφος και ένα εσωτερικό. Ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος με θερμομονωτικό υλικό. Τέτοιες δομές σχεδιάζονται για εγκατάσταση στο σπίτι ή στο εξωτερικό. Δεν απαιτούνται ειδικά κανάλια κατασκευής.

Προκειμένου να προστατευθεί η δομή από καταστροφή από οξύ, που σχηματίζεται από θείο, το οποίο περιέχεται στα απαέρια, χρησιμοποιείται ειδικό ανοξείδωτο μέταλλο. Το κόστος τέτοιων κατασκευών είναι υψηλότερο από το τούβλο και το κεραμικό, αλλά έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Συγκροτούνται από ξεχωριστές μονάδες, οι τοίχοι είναι τέλεια λεία και λεία, εύκολο να καθαριστούν και δεν είναι επιρρεπείς στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το ελαφρύ βάρος δεν απαιτεί συσκευή βάσης. Για τον καθαρισμό των εσωτερικών καναλιών, αποσυναρμολογείται στα συστατικά του στοιχεία.

Το υλικό δεν είναι εύφλεκτο, μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία του εξερχόμενου καπνού. Ο εργοστασιακός εξοπλισμός παρέχει την πιθανή αγορά τσαντών, γόνατων, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση στη σωστή γωνία. Η τοποθέτηση μιας καμινάδας σε μια ήδη ανεγερθείσα κατοικία δεν απαιτεί σημαντικές αλλαγές, ακόμη και αν δεν προβλέπεται από το σχέδιο. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στον τοίχο. Η διάμετρος του εσωτερικού καναλιού επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της εξόδου του λέβητα αερίου.

Η εξωτερική διάταξη μιας δομής με ένα τοίχωμα οδηγεί σε αυξημένο σχηματισμό συμπυκνώματος, το οποίο παρεμβαίνει στο κανονικό ρεύμα. Για να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες συνέπειες, τοποθετείται σε κανάλι τούβλο ή χρησιμοποιείται μοντέλο σάντουιτς με θερμομόνωση. Για να μειωθεί το κόστος αυτών των προϊόντων μαζί με ανοξείδωτο, χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας. Ο εσωτερικός σωλήνας έχει πάχος 0,5-0,6 mm. Οι συσκευές δύο κυκλωμάτων είναι πιο οικονομικές από τις άλλες μεταλλικές κουκούλες λόγω της καλής θερμομόνωσης, δεν απαιτούν την κατασκευή ενός εξωτερικού καναλιού από τούβλα.

Η στήλη εξαερισμού συναρμολογείται με την ακόλουθη σειρά:

 • ξεκινήστε με το χαμηλότερο τμήμα, τοποθετώντας ένα σωλήνα στην άλλη.
 • προβλέπουν επαρκή αριθμό καταπακτών επιθεώρησης ·
 • στηρίγματα για τοποθέτηση σε τοίχο μετά από 1,5 m.
 • Το μήκος των οριζόντιων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα μέτρο χωρίς εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Κατά την αγορά ενός μοντέλου δύο κυκλωμάτων, προσέξτε το υλικό σωλήνων. Για εσωτερική χρήση επιτρέπεται μόνο ανοξείδωτος χάλυβας, το γαλβανισμένο μέταλλο δεν είναι κατάλληλο. Σε θερμοκρασία λίγο μεγαλύτερη από 400 ° C, αρχίζει να οξειδώνεται, σχηματίζονται δηλητηριώδεις ατμοί. Η αυξημένη υγρασία επιδεινώνει την κατάσταση. Μια τέτοια κατασκευή είναι εύκολο να γίνει από τα χέρια κάποιου. Για τη θερμομόνωση, βαμβακερό βαμβακερό μαλλί, διογκωμένο πηλό, πολυουρεθάνη.

Αυτός είναι ο πιο ευέλικτος σχεδιασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους τύπους λεβήτων. Το υλικό είναι ανθεκτικό στα επιθετικά προϊόντα που σχηματίζονται κατά την καύση. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η μέγιστη θερμοκρασία για την οποία υπολογίζονται τα προϊόντα. Για τα στερεά καύσιμα απαιτούνται μοντέλα ικανά να αντέχουν 600 °, για τους λέβητες αερίου 450 °. Αναγκαστικά προβλέπουν την εγκατάσταση παγίδας ατμού.

Κεραμικοί σωλήνες τοποθετούνται κυρίως στην κατασκευή τούβλων ή κοίλων δομικών στοιχείων. Αν έχουν δύο οπές, μία από αυτές χρησιμοποιείται για αερισμό ή παροχή οξυγόνου για έναν καυστήρα με κλειστό θάλαμο καυσίμου. Οι σωληνώσεις είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα για τη μείωση του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, αυξάνοντας την πρόσφυση. Πωλημένα μοντέλα σε θήκη από χάλυβα. Μπορούν να εγκατασταθούν μέσα στο σπίτι χωρίς την κατασκευή ειδικών καναλιών.

Η καμινάδα αποτελείται από επιμέρους στοιχεία μήκους 0,5-1 m. Στο επάνω μέρος υπάρχει ένας συμπλέκτης στον οποίο εισάγεται το επόμενο τμήμα. Παράγονται διάφοροι τύποι προϊόντων:

 1. 1. Γύρος για τοποθέτηση σε τσιμεντόλιθους. Έχουν μια κοιλότητα, όπου τοποθετείται ο σωλήνας και η σφραγίδα αμιάντου. Για να συνδέσετε τα στοιχεία στις οπές, τοποθετείται η βαλβίδα.
 2. 2. Ορθογώνια για τοποθέτηση σε τούβλα. Το μέγεθος τους είναι 20 × 20 cm.
 3. 3. Με περίβλημα από χάλυβα. Οι σωληνώσεις συνδέονται με σφιγκτήρες.
 4. 4. Μονόπλευρη κατασκευή με μανίκι. Διαθέτει αγωγούς εξαερισμού, υπάρχουν τρύπες για την τοποθέτηση του εξαρτήματος κατά την εγκατάσταση.

Η χρήση κεραμικών σωλήνων για την άντληση αερίων χωρίς συμπέρασμα στο σώμα και η θερμομόνωση είναι αδύνατη. Απορροφούν έντονα την υγρασία, επομένως το εξωτερικό κέλυφος είναι υποχρεωτικό.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι παρέχει όχι μόνο την αφαίρεση των αερίων, αλλά και την παροχή οξυγόνου στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτό, δεν απαιτείται επιπλέον αερισμός, ο εξοπλισμός λειτουργεί αποτελεσματικά. Το προϊόν βασίζεται σε δύο σωλήνες, το ένα από το οποίο βρίσκεται μέσα στο άλλο. Τουλάχιστον από αυτά, τα απορρίμματα εξάγονται και ο καθαρός αέρας από το εξωτερικό έλκεται μέσα στο χώρο μεταξύ τους. Ζεσταίνεται από τον εξατμιστή καπνό, ενώ ο τελευταίος κρυώνει. Ο λέβητας λειτουργεί με μεγαλύτερη χωρητικότητα, το αέριο καίγεται εντελώς.

Η ομοαξονική καμινάδα είναι κατασκευασμένη από στρογγυλά σωληνάρια. Εξωτερικά - ένας χάλυβας με διάμετρο 100 mm έχει πάχος 1-2 mm. Εσωτερική - από αλουμίνιο, 60 mm. Ο λόγος αυτός χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα ανεξάρτητα από το σκοπό - για λέβητες αερίου τοίχου και δαπέδου. Το μήκος του βραχυκυκλωτήρα ρυθμίζεται ώστε να δώσει στη δομή την απαραίτητη ακαμψία.

Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται η οριζόντια μέθοδος εγκατάστασης. Αυτή η εγκατάσταση είναι δημοφιλής λόγω της απλότητας της. Ο σχεδιασμός είναι συμπαγής, που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για ανεξάρτητη θέρμανση ενός διαμερίσματος. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ του λέβητα και του εξωτερικού τοίχου (που υπερβαίνει τα 4 μέτρα), η ομοαξονική καπνοδόχος είναι όρθια. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η ασφαλέστερη κουκούλα για ένα λέβητα αερίου, επειδή τα προϊόντα καύσης δεν απελευθερώνονται στον αγωγό αερισμού, αλλά απευθείας στην ατμόσφαιρα.

Πριν από την ανεξάρτητη εγκατάσταση, μελετούν τις απαιτήσεις. Η εγκατάσταση γίνεται χωρίς να καταστραφεί η δομή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμπίεση. Απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • με τον ίδιο τον σωλήνα να έχει φλάντζα.
 • σφιγκτήρες για πτύχωση.
 • γόνατο.
 • προσαρμογέα για σύνδεση με τον λέβητα.
 • μανσέτα επέκτασης και μανσέτες στεγανοποίησης (όχι πάντα απαραίτητα).
 • επένδυση για διακόσμηση.

Στο εξωτερικό τοίχωμα για μια οριζόντια διάτρηση καμινάδα μια τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου. Εάν υπάρχει παράθυρο, η έξοδος βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 0,5 m οριζόντια ή 0,25 m πάνω από αυτό. Αρχικά, συνδέεται ένας προσαρμογέας στον λέβητα και στη συνέχεια τοποθετούνται τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η απαραίτητη προς τα κάτω κλίση παρατηρείται - 3-5 mm ανά μέτρο σωλήνα. Η στερέωση στον τοίχο πραγματοποιείται με σφιγκτήρες. Τα κενά διογκώνονται με αφρώδες υλικό ή καλύπτονται με ορυκτό μαλλί. Αυτές οι θέσεις καλύπτονται με διακοσμητικά μαξιλάρια.

Η οριζόντια καπνοδόχος απαιτεί τη χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού. Είναι επιθυμητό να περιοριστεί ο αριθμός των στροφών κατά δύο.

Η κατακόρυφη δομή περνά μέσα από την οροφή και την οροφή. Χρησιμοποιείται ο προσαρμογέας που παρέχεται για αυτό το προϊόν. Αν το μήκος αυξάνεται, εφαρμόζονται επίσης. Η αεροστεγανότητα παρέχεται από ειδικό τερματικό σταθμό. Χρησιμεύει επίσης στην αποφυγή της εισροής βρομιάς στο σωλήνα.

Λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 1. 1. Θερμοκρασία του καπνού εξάτμισης. Το προϊόν πρέπει να αντέχει τη θερμότητα.
 2. 2. Πίεση στο σύστημα. Η εργασία μερικών δομών είναι δυνατή με το φυσικό βύθισμα, άλλα με αναγκαστική. Υπάρχουν επίσης καθολικά μοντέλα.
 3. 3. Σχηματισμός συμπυκνώματος. Ορισμένες συσκευές χρειάζονται μια σύνταξη γι 'αυτό.
 4. 4. Αντοχή στη διάβρωση. Το υλικό δεν πρέπει να καταστρέφεται υπό την επίδραση του οξέος - ένα υποπροϊόν που σχηματίζεται από καύση αερίου.
 5. 5. Επιτρεπόμενη απόσταση από εύφλεκτες κατασκευές. Απορρίπτεται σε απόσταση που καθορίζεται στην τεκμηρίωση ή είναι μονωμένη με αμίαντο.

Αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του απομακρυσμένου και ενσωματωμένου συστήματος θα επιτρέψει στον πίνακα: