Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας (βίντεο)

  Η συσκευή εξάτμισης είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της καθαριότητας και της άνεσης στην κουζίνα. Μετά την απόκτηση αυτής της οικιακής συσκευής, τίθεται το ερώτημα της ποιοτικής εγκατάστασής της. Έτσι, μπορεί να υπάρχει κουκούλα κουζίνας με τα δικά μας χέρια ή καλύτερα να μεταβιβαστεί το έργο σε ειδικούς;

  Ηλεκτροτεχνικές λεπτομέρειες

  Πριν εγκαταστήσετε μια οικιακή συσκευή, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών. Το καθήκον πρωταρχικής σημασίας είναι η γείωση της συσκευής.

  Στο εσωτερικό της θήκης καθυστερεί πολλή υγρασία, λίπος παφλασμούς, η οποία αυξάνει αυτόματα τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος, ηλεκτροπληξία, ειδικά εάν η μονάδα συλλέγεται σωστά και στη συνέχεια την ενεργοποίηση του πλέγματος.

  Οι ειδικοί εστιάζουν την προσοχή: η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια τους αρχίζει με τη σύνδεση 3 συρμάτων (είναι μια φάση, ένα μηδέν και ένα έδαφος). Παραδοσιακά, η γείωση υποδεικνύεται με κίτρινο-πράσινο χρώμα. Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν πραγματικά ασφαλής για την υγεία, συνδέεται με το "έδαφος".

  Δώστε προσοχή! Η τοποθέτηση της κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν το αντικείμενο έχει βρόχο γείωσης. Αρκεί να συνδέσετε το καλώδιο στο κατάλληλο τερματικό (GND). Η γείωση μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο μεταλλικό σύρμα συνδεδεμένο με το σώμα μιας συσκευής κουζίνας.

  Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν μια φυσική ερώτηση: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, με τον απουσία του βρόχου γείωσης; Από τη συμβουλή των λαϊκών τεχνιτών να ρίξουν ένα σύρμα σε μια μπαταρία ή σωλήνα, είναι καλύτερα να αρνηθείτε. Θα πρέπει να κάνετε τα πάντα με το δικό σας χέρι και με τη μόνη σωστή επιλογή - ένα χαζό ουδέτερο.

  Συμβουλή! Αρκεί να κοιτάξουμε το κιβώτιο ασπίδας και να βρούμε μέσα του τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μεταλλικό λεωφορείο (pin). Αυτό θα είναι το επιθυμητό κενό ουδέτερο. Ένα καλώδιο συνδέεται με αυτό, με ένα τμήμα της τάξης των 2,5-3 mm.kv. Στη συνέχεια συνδέεται στον αυτόματο διανομέα από 6.3Α.

  Συνιστούμε να εξετάσετε μία από τις επιλογές σύνδεσης της κουκούλας στην παροχή ρεύματος στο παρακάτω βίντεο

  Εξαερισμός σε διαμέρισμα και κουζίνα

  Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στο 90% των περιπτώσεων, η εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με τα χέρια του συνεπάγεται μια ακούσια διακοπή της λειτουργίας του εξαερισμού που διατίθεται στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να γίνει μια μικρή τρύπα, στην οποία θα αφαιρεθεί η αιθάλη, τα προϊόντα καύσης, οι κόκκοι του λίπους. Ανεξάρτητα από αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς η διατομή του αγωγού αερισμού παραμένει η ίδια, δεν υπάρχει βελτίωση στην ανταλλαγή του αέρα του λόγου.

  Ωστόσο, αρκεί να εξοπλιστεί ένα μικρό κιβώτιο, συμπληρωμένο με μια "βαλβίδα κλαπέτου" και η κατάσταση κανονικοποιείται. Η αντίστοιχη συσκευή εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του μηχανισμού είναι απλή:

  • στην κατασκευή κατοικιών υπάρχουν 2 τρύπες.
  • Το κόκκινο δείχνει το σύστημα βαλβίδων.
  • στην κλειστή κατάσταση, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω του παραθύρου, λόγω του οποίου λαμβάνει χώρα φυσικός αερισμός πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Στην ενεργή λειτουργία, ο ανεμιστήρας δημιουργεί πίεση, η θέση της βαλβίδας διορθώνεται και το πρώτο παράθυρο είναι κλειστό, ο φυσικός αερισμός συνδέεται με το κύκλωμα. Αυτό το σχέδιο συμπερίληψης είναι αξιοσημείωτο στο ότι η κουκούλα κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία στο off state θα λειτουργήσει χάρη στη φυσική ανταλλαγή αέρα.

  Η ρύθμιση της βαλβίδας πραγματοποιείται μέσω του ενσωματωμένου ελατηρίου, το οποίο είναι επαρκώς αξιόπιστο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κατασκευάσουν μια βαλβίδα από ελαφρύ υλικό, πλαστικό, αλουμίνιο.

  Συστάσεις για την επιλογή ενός αγωγού

  Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αεραγωγών με τις οποίες μπορείτε να οργανώσετε τον αερισμό του σπιτιού.

  • Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο. Διαθέσιμο και αξιόπιστο υλικό για την εφαρμογή κουκούλας κουζίνας. Τοποθετήστε το απλά, επειδή μπορείτε να κάμψετε σε οποιοδήποτε μέγεθος. Κατά τη λειτουργία, η αυλάκωση δεν εκπέμπει κραδασμούς, ένα buzz, το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί για άκαμπτα κιβώτια. Πριν κρεμάσετε την κουκούλα με αυτό το σωλήνα, θα πρέπει να παράσχετε μια παραλλαγή της πρόσθετης διακόσμησης, επειδή φαίνεται οπτικά άσχημη.
  • PVC αεραγωγούς. Φως, αξιόπιστα και συγχρόνως αθόρυβες πλαστικές λύσεις. Η ομαλή επιφάνεια αυτού του υλικού εμποδίζει τον σχηματισμό αντοχής στον αέρα. Για να στερεώσετε την κουκούλα στην κουζίνα στο διαμέρισμα συνιστάται όταν χρησιμοποιείτε ελαστικούς σωλήνες.

  Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα

  Είναι προφανές ότι η τοποθέτηση του απορροφητήρα κουζίνας με τα χέρια του πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, τον τύπο της, τη θέση του καναλιού. Ας εξετάσουμε την πιο κοινή παραλλαγή. Έτσι, πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας στην ντουλάπα; Για να ξεκινήσουμε θα προετοιμάσουμε το απαραίτητο εργαλείο.

  Προετοιμασία μηχανισμού κατά της περιστροφής

  Σχεδιάζετε να κάνετε τα πάντα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας; Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να αρχίσετε να εργάζεστε με την προετοιμασία του κιβωτίου κάτω από τον πυροσβεστήρα αέρα. Εάν υπάρχουν οικονομικά μέσα, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να αγοραστεί σε έτοιμη μορφή, ελλείψει αυτών - να κατασκευαστεί με το χέρι. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από άκαμπτα, γαλβανισμένα φύλλα ή αλουμίνιο.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βαλβίδα ελέγχου υπάρχουν στο παρακάτω βίντεο.

  Δώστε προσοχή! Μεταλλική "πεταλούδα" είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού.

  1. Για να συνδέσετε την κουκούλα της κουζίνας δεν παίρνει περιττές δυνάμεις, το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο σε έναν τοίχο, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Στο μέλλον, μπορεί να στερεωθεί πιο σφιχτά, χρησιμοποιώντας έναν αφρώδη τοίχο και μια πρόσθετη στερέωση στο περίβλημα.
  2. Το επόμενο βήμα είναι να συγκρίνουμε το κέλυφος της κροτίδας με το περίβλημα. Σύμφωνα με το μέγεθός του, σημειώστε σήμανση για τις μελλοντικές τρύπες. Η σωστή εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική αφαίρεση από τον τοίχο του θαλάμου στο οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η οικιακή συσκευή. Το επιθυμητό σχήμα σύμφωνα με τη σήμανση είναι διαμορφωμένο με παζλ, πρώτα απ 'όλα στην περιοχή του κάτω πλαισίου.
  3. Αν οι κουκούλες σύνδεση της κουζίνας εκτελούν τις προβλεπόμενες για κυματοειδή σωλήνα, τα ράφια έφεραν επίσης οπές του οποίου η διάμετρος αντιστοιχεί στις διαστάσεις του αγωγού. Στο επάνω τοίχωμα συνιστούμε την προετοιμασία μιας τετράγωνης τρύπας με επιπλέον 3-5 mm σε κάθε πλευρά. Εάν επικεντρωθείτε στους κανόνες εγκατάστασης της κουκούλας στην κουζίνα, τότε αυτή η υποδοχή χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του πυροκροτητή.

  Συμβουλές! Για να κόψετε μια κυκλική τρύπα κάτω από την αυλάκωση αλουμινίου στα ράφια του ντουλαπιού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αρχή του κατσαβιδιού με ένα μεγάλο τρυπάνι. Στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού στην τρυπημένη οπή και στη συνέχεια κόψτε τον κύκλο.

  Παρακολουθήστε βίντεο πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στο περίβλημα

  Κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο πώς να διεξάγετε την κυματοειδή πτυχή μέσα από το περίβλημα

  Η όλη πολυπλοκότητα της τοποθέτησης της κουκούλας για την κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία από τα χέρια του μειώνεται στην ανάγκη προκαταρκτικής εργασίας με έπιπλα. Για μια εγκατάσταση θόλου, η κατάσταση απλοποιείται κατά καιρούς, αφού όλα αυτά απαιτούνται για την ασφαλή τοποθέτηση της συσκευής στον αεραγωγό και τον αγωγό αερισμού.

  Σύνδεση αγωγού

  Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τον αεραγωγό της κουκούλας στην τρύπα στον τοίχο της κουζίνας (κεντρική κουκούλα στο σπίτι). Εάν χρησιμοποιείτε κυματοειδές χαρτί, τότε, αφού το αφαιρέσετε από το περίβλημα, συνδέεται με τον κεντρικό άξονα εξαγωγής χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κάλυμμα με μια τρύπα και έναν σφιγκτήρα.

  Συμβουλές! Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει φυσικός αερισμός στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό κάλυμμα με οπές (υπό τον όρο ότι δεν υπάρχει πρόσθετη πηγή αέρα στο δωμάτιο).

  Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται - πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, εάν υπάρχουν μόνο πλαστικοί σωλήνες, στοιχεία; Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να συνδέσετε όλους τους σωλήνες, τα γωνιακά μέρη, τους προσαρμογείς και να τα φέρετε στον εξαερισμό.

  Δώστε προσοχή! Πριν τραβήξετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, υπολογίστε το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των πηδών και των στροφών, ώστε να έχετε επαρκή πρόσφυση.

  Ένας άλλος τρόπος να διατηρηθεί ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα, μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω

  Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα της κουζίνας και με ποια σειρά να εκτελέσετε την απαραίτητη εργασία.

  Τοποθέτηση της συσκευής στον τοίχο χωρίς ντουλάπι

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια τους τοποθετείται χωρίς προβλήματα. Εάν η οικιακή συσκευή αγοράζεται με έπιπλα, τότε το μόνο που απαιτείται από τον ιδιοκτήτη είναι η τοποθέτηση της μονάδας μέσα στο ντουλάπι, η τοποθέτηση και η σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα σε περίπτωση που το σπίτι επίπλωση δεν περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε οποιοδήποτε εξοπλισμό;

  Προφανώς, δεν είναι κάθε ιδιοκτήτης έτοιμος να θυσιάσει ένα ντουλάπι κουζίνας για χάρη μιας όμορφης εμφάνισης. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υψηλή υγρασία θα επηρεάσει συνεχώς αυτό το κομμάτι των επίπλων, η ζημιά του είναι μόνο θέμα χρόνου. Και το ζήτημα του πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας παίρνει πρόσθετη επείγουσα ανάγκη. Για να αντιμετωπίσετε την εργασία, θα βοηθήσετε το απλούστερο σχήμα και τη σειρά των ενεργειών.

  1. Ετοιμάζουμε τη μεταλλική δομή σχήματος U από πείρους και γωνίες.
  2. Τοποθετήστε τα δομικά στοιχεία κοντά στον τοίχο, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.
  3. Το σώμα της συσκευής κουζίνας είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο σχήματος U (η μονάδα στην περίπτωση της "πυραμίδας" στερεώνεται με παρόμοιο τρόπο).

  Πολλοί από τους συμπατριώτες μας έχουν δυσκολίες στη στερέωση της εγκατάστασης με πείρους (όταν ο σωλήνας που βρίσκεται δίπλα σε αυτό παρεμβαίνει στην κατάλληλη τοποθέτηση). Πώς μπορώ να εγκαταστήσω την κουκούλα στην κουζίνα; Για τέτοιες καταστάσεις παρέχονται βίδες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Είναι αρκετά μακριά για να βιδώσετε την κουκούλα στο μπάνιο, στην κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

  Τώρα ξέρετε πώς να τραβήξετε σωστά την κουκούλα από μόνοι σας, σε ποια σειρά για να εκτελέσετε τις εργασίες εγκατάστασης, τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση προβλημάτων με τη στερέωση. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε αυτό το είδος εργασίας, ειδικά εάν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία και όλες τις λεπτομέρειες στο χέρι.

  Δώστε προσοχή! Για γενίκευση της θεωρητικής βάσης για την εγκατάσταση κουκούλες κουζίνας, σας συνιστούμε να δείτε τα θεματικά βίντεο για αυτό το άρθρο.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο. Συνιστούμε την τοποθέτηση του απορροφητήρα με τα χέρια μας με μια συσκευή ασφαλείας, και όχι απευθείας στην πρίζα. Σε περίπτωση πτώσης τάσης, αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της λειτουργίας της συσκευής. Μην ξεχάσετε τη γείωση της θήκης.

  Αφού βεβαιωθείτε για τη λειτουργικότητα της συσκευής, μπορεί να καλύπτεται με προστατευτικό διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα, το άρωμα των ετοιμοπαράδοτων πιάτων.

  Συνοψίζοντας

  Η κουκούλα κουζίνας από τα χέρια του μπορεί να εγκατασταθεί σε 1-2 ώρες χωρίς την παραμικρή εμπειρία στις εργασίες εγκατάστασης. Ανεξάρτητα από την εμπειρία σας, σας συνιστούμε να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας και τις προφυλάξεις κατά την εργασία με ηλεκτρικές συσκευές, καλωδίωση.

  Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

  Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

  Περιεχόμενα:

  Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

  Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

  • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
  • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

  Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

  Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

  Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

  • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
  • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
  • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
  • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
  • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

  Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

  Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

  Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

  Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

  Κατανάλωση ισχύος

  • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
  • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
  • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Τρόποι λειτουργίας

  • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

  Επίπεδο θορύβου

  • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
  • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

  Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

  Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

  • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

  Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

  • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
  • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
  • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
  • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
  • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

  • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

  • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
  • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
  • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
  • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

  • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

  Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

  • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
  • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
  • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

  • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
  • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
  • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
  • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
  • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
  • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

  Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

  • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

  Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

  • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
  • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
  • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

  Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

  • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
  • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

  Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

  Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

  Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

  • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
  • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
  • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
  • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλες στην κουζίνα

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα έχει εδώ και καιρό συμπεριληφθεί στο εσωτερικό σχεδόν όλων των διαμερισμάτων. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή για την υγεία προϊόντα της καύσης στον αέρα. Επιπλέον, οι κουκούλες προστατεύουν τα περιβάλλοντα έπιπλα από ίχνη αιθάλης και λίπους. Σχεδιασμός και διαστάσεις, το κόστος αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι διαφορετικό. Η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις του αγοραστή.

  Σχεδιαστής μεταλλική κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Τι κάνει τα κουκούλα κουζίνας διαφορετικά από τα συστήματα κλιματισμού

  Τα συστήματα εξαερισμού χρειάζονται όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εγγυώνται ομαλή λειτουργία:

  • Ροή αέρα με σταθερή απόσταξη.
  • Καθαρισμός φίλτρων από υγρό.
  • Ένας αεραγωγός στον οποίο δεν υπάρχει μόλυνση.
  Μια απλή συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο.

  Οι κουκούλες δεν είναι τρύπες στον τοίχο για να παρέχουν όλους αυτούς τους παράγοντες. Ανήκουν σε μια ομάδα απλών συσκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Τα κυριότερα στοιχεία της κουκούλας δεν είναι κυματοειδές και κουκούλες. Αυτά είναι μόνο τα διακοσμητικά στολίδια, το ορατό μέρος. Βρίσκεται στον άξονα εξαερισμού.

  Οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό είναι πιο σημαντικές. Μεταξύ αυτών είναι:

  1. Ο ανεμιστήρας.
  2. Φίλτρα.
  3. Δευτερεύοντα δομικά στοιχεία. Χωρίς αυτούς δεν δημιουργείται αγωγός αέρα.
  Εντοιχισμένη ντουλάπα για την κουζίνα.

  Αυτές οι προσαρμογές απλά γίνονται το μέρος που κάνει το έργο των κουκούλες αποδεκτό. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι τοποθετημένος χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες, τότε θα εισέρχονται επιπλέον στοιχεία. Και η όλη εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πάει στραβά.

  Μοντέρνο σχεδιασμό κουκούλες στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Εάν η κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά για το μαγείρεμα με τα δικά της χέρια, τότε θα πρέπει να υπάρχει και συμβατικός εξαερισμός και καυσαερίων. Στο παράθυρο του καναλιού προστίθενται άλλες συσκευές που εκτελούν εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ανεμιστήρας εξαγωγής. Σε σπίτια, αρχίζουν συχνά να κατασκευάζουν απορροφητήρες τζακιού. Στον άξονα εξαερισμού κάνουν χωρίς αυτά.

  Σχεδιασμός κουκούλες μπορούν να επιλεγούν για κάθε κουζίνα.

  Το κυριότερο είναι να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο αγωγός βγαίνει σε ένα μόνο άνοιγμα. Και το υπόλοιπο σύστημα απλώς επικαλύπτεται. Το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καθημερινά. Είναι επιθυμητό - τουλάχιστον δύο φορές. Ακόμη και αν ο αγωγός στο παράθυρο είναι υψηλής ποιότητας.

  Η εξάτμιση δεν χρησιμεύει για τον αερισμό του δωματίου.

  Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί από τα χέρια του, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Ένα φίλτρο από μέταλλο ή άλλο υλικό θα αποτελέσει το κύριο εμπόδιο για τη διείσδυση επιβλαβών ουσιών στον αέρα, στα έπιπλα που περιβάλλονται. Μία ή δύο φορές το χρόνο, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται ή να αλλάζονται σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση. Είναι απαραίτητο να πλένετε και ένα μεταλλικό πλέγμα, χρησιμοποιώντας ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού. Διαφορετικά, θα είναι αδύνατο να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα.

  Ποιο είναι το σχέδιο κουκούλα

  • Κυκλοφορία και εκκένωση.

  Διακρίνονται από την αρχή της δράσης. Ένα είδος δημιουργήθηκε για να κατευθύνει τον αέρα μέσω των απορροφητών αρώματος στην κουζίνα και στη συνέχεια να το επιστρέψει. Το άλλο είναι απαραίτητο μόνο για να αφαιρέσετε τη φωτιά, δεν περνάει αρκετά από το παράθυρο. Μερικές φορές οι δομές εκκένωσης μετατρέπονται σε κυκλοφοριακές. Για να το κάνετε αυτό, απλά εγκαταστήστε ένα πρόσθετο φίλτρο άνθρακα. Εγκαταστήστε την κουκούλα στην κουζίνα δεν είναι δύσκολη.

  Εξολκέας με πρόσθετο φίλτρο κάρβουνου.

  • Ο τύπος τοποθέτησης της κουκούλας εξαρτάται από τον τόπο και τις μεθόδους εγκατάστασης. Τα σχέδια είναι ενσωματωμένα και επιφάνεια εργασίας, τοίχου και οροφής.
  1. Οι ποικιλίες νησιού ή οροφής είναι πολύ βολικές για μικρά στούντιο κουζίνας. Αυτό γίνεται όταν η ίδια η πλάκα είναι κεντραρισμένη. Ονομάζεται "νησί" σε αυτή την κατάσταση. Λειτουργεί για να σας παρέχει μια γενική έξοδο αέρα, χωρίς τη χρήση αναγκαστικής κυκλοφορίας. Αλλά η διαδικασία εγκατάστασης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.
  2. Στον τοίχο τοποθετούνται λεγόμενες ομπρέλες ή ποικιλίες τοίχων. Ο σχεδιασμός γίνεται σημαντικό εδώ, αφού σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες είναι ορατές με το μάτι.
  3. Οι κουκούλες τραπέζι χρησιμοποιούνται συχνά σε δημόσιους χώρους. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει παράθυρο.
  4. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα μοντέλα που εγκαθίστανται από τα χέρια τους απευθείας μέσα στα έπιπλα.
  Σύστημα τοποθέτησης οροφής.

  Το ολοκληρωμένο έχει τις δικές του υποομάδες. Για παράδειγμα, γωνιακή. Στην κουζίνα είναι κατώτερες από τα ανάλογα από την άποψη της ευκολίας. Ορισμένα προϊόντα τοποθετούνται μεταξύ των κρεμασμένων τραπεζιών. Ένας αεραγωγός δεν θα είναι δύσκολος για σας.

  Οι κουκούλες τζακιού έχουν πολλά κοινά με την κοινή κουζίνα. Οι επιλογές τζάκι είναι μεγάλες από μόνες τους. Και είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν να αντισταθούν στην πυρκαγιά. Στον πυρήνα του, πρόκειται για ανοιχτές καμινάδες που είναι εγκατεστημένες εντός των χώρων. Είναι σε θέση να ταιριάζουν τέλεια σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και δεν υπάρχει ανάγκη για ένα κυματοειδές σωλήνα.

  • Όταν επιλέγετε την ελάχιστη προσοχή θα πρέπει να πληρώσετε στο μέγεθος.
  Σχεδιασμός της κουκούλας στην κουζίνα.

  Οι μεγάλες κατασκευές δεν είναι απαραίτητες για εσάς, όταν στην κουζίνα χρησιμοποιούνται φούρνοι με δύο καμίνους ή συμπαγείς ηλεκτρικές σόμπες. Διαφορετικά, η κατασκευή θα παρέμβει, θα προεξέχει έντονα. Η προσοχή απαιτεί ύψος τοποθέτησης. Το τυπικό πλάτος για τις συσκευές είναι πλάτος από 50 έως 120 εκατοστά. Η πλάκα και η υποδοχή πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Διαφορετικά, ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει ούτε.

  Πάνω από τις πλάκες το ύψος της τοποθέτησης είναι 70-80 εκατοστά. Μια χαμηλή θέση δεν θα κάνει τη λειτουργία άνετη. Και η εγκατάσταση της κουκούλας δεν θα είναι τόσο άνετη.

  • Η απόδοση σας σημαίνει την ποσότητα αέρα που απορροφάται από τη συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Μονάδες μέτρησης - κύβος / ώρα. Για μικρούς χώρους, η χωρητικότητα είναι επαρκής μέχρι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα της τάξης των 600-800 κυβικών μέτρων ανά ώρα χρειάζεται ήδη για πιο ευρύχωρα δωμάτια. Οι οδηγίες δείχνουν τη μέγιστη απόδοση όταν εξαντληθεί ο αέρας. Αυτό είναι σημαντικό. Ένα πρόσθετο φορτίο στον ανεμιστήρα θεωρείται όταν ενεργοποιείται η λειτουργία ανακύκλωσης. Η απόδοση της συσκευής μειώνεται στο 60%. Δεν εξαρτάται από τον κυματοειδή σωλήνα.
  Κουζίνα με κουκούλα υψηλής τεχνολογίας.

  Αφού γνωρίσετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε τη σωστή επιλογή. Τότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για την όμορφη εμφάνιση και τις λειτουργίες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ανεπιθύμητες στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα. Εξάλλου, η αποτελεσματικότητα του αγωγού δεν εξαρτάται από αυτά.

  Πρόσθετες συμβουλές για αγορά

  • Εάν η συσκευή είναι φθηνή, τότε για την παραγωγή της χρησιμοποιεί φθηνό μέταλλο, το οποίο απλώς κλείνει με άλλα υλικά. Ακριβά και υψηλής ποιότητας συσκευές κουζίνας δημιουργούνται χρησιμοποιώντας γυαλί πυρίμαχων υλικών ή κράματα αλουμινίου και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Οι παραγωγοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για το κύρος, αλλά και για το κέρδος. Παρόλο που η τοποθέτηση του καλύμματος είναι σημαντική.
  Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα.

  Οι κατασκευαστικές αδυναμίες και οι αδύναμες εγγυήσεις κρύβονται μερικές φορές πίσω από την εξωτερική λάμψη του υπουργικού συμβουλίου. Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα. Η αγορά προσφέρει μια ποικιλία γνωστών και όχι πολύ εμπορικών σημάτων. Όλες οι τεχνικές περιγραφές παρουσιάζονται στους ιστότοπους. Είναι καλύτερα να μην ακούσετε τους συμβούλους, αλλά επιλέξτε τον εαυτό σας. Αυτός ο κανόνας υπακούει στον αγωγό αέρα, στον σχεδιασμό του υπουργικού συμβουλίου.

  • Συνιστάται να μελετήσετε τις οδηγίες που παρέχονται στον εξοπλισμό όσο το δυνατόν προσεκτικά. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται όχι μόνο οι συστάσεις για τους καταναλωτές αλλά και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επίσης, επηρεάζουν τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας. Επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές.
  Ξύλινη διακόσμηση για κουκούλα στην κουζίνα.

  Επίλυση ζητημάτων με ηλεκτρική ασφάλεια

  Πρέπει να προσέχετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Για κουκούλες κουζίνας, παρέχεται συνήθως μια ξεχωριστή έξοδος, επειδή τα κορδόνια αυτά είναι σύντομα. Και όλα βρίσκονται δίπλα στον τρούλο. Για να κόψετε το ίδιο το κορδόνι, κόψτε το. Ειδικά αν ο αριθμός και η διατομή των συρμάτων δεν ταιριάζουν μεταξύ τους όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Εξαιτίας αυτού, η εγκατάσταση της κουκούλας γίνεται πιο περίπλοκη.

  Πολυλειτουργική κουκούλα σε μοντέρνα κουζίνα.

  Επίσης απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικής ταινίας και αυτοτροφοδοτήσεων. Διαφορετικά, υπάρχει απειλή για τη συνολική ασφάλεια. Και η πιθανότητα να χάσει μια εγγύηση για αυτό ή εκείνη την κουκούλα είναι μεγάλη. Αν και ο αγωγός δεν θα υποφέρει.

  Συνιστάται να φροντίσετε να δημιουργήσετε εκ των προτέρων πρόσθετες εξόδους και καλώδια επέκτασης στην κουζίνα, εάν είναι απαραίτητο. Δεδομένου ότι η κατασκευή των σπιτιών αρχικά για τέτοια μικρά πράγματα σχεδόν δεν σκέφτονται. Το πρόβλημα είναι καλύτερα να λυθεί ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Και συνιστάται να εφαρμόζεται μόνο σε επαγγελματίες στον τομέα αυτό. Με αυτά, η εγκατάσταση της κουκούλας θα είναι ευκολότερη.

  Ντουλάπα καταλύματα στην κουζίνα.

  Το θέμα της γείωσης λύνεται επίσης. Με τα καλώδια είναι υποχρεωτική.

  Σχετικά με τις κουκούλες και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού

  Για τον αγοραστή της κουκούλας, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά θα γίνουν σημαντικά.

  1. Ο κινητήρας στο εσωτερικό γίνεται η βάση για οποιαδήποτε τέτοια συσκευή. Εάν η περιέλιξη του είναι αεροστεγής, τότε ο πόρος εργασίας αυξάνεται. Ο θόρυβος και οι δονήσεις στην εργασία, αντίθετα, μειώνονται.
  2. Η πτερωτή παρέχει αέρα που πιάνεται με τη φωτιά. Είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών.
  3. Για το κιτ απαιτείται φίλτρο αλουμινίου πολλαπλών στρώσεων. Αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την αναστολή των λιπών. Αλλά χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Τα πλυντήρια πιάτων αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον.
  4. Όλα τα μέρη τοποθετούνται σε ένα περίβλημα που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή άλλα υλικά. Ο χάλυβας θεωρείται ως η πιο ποιοτική βάση για μια κουζίνα και μια ντουλάπα.
  Χώρος εργασίας στο κέντρο της κουζίνας με κουκούλα.

  Σχετικά με την εξουδετέρωση της οσμής κατά την ανακύκλωση

  Οι κουκούλες κουζίνας πάνω από τη σόμπα συχνά παρέχονται με αποκαλούμενους εξουδετερωτές οσμών. Είναι ιονισμός, άνθρακας, υπεριώδης ή χημικός.

  • Το φίλτρο άνθρακα θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε από επιβλαβείς ουσίες στο υπουργικό συμβούλιο.
  • Οι εξουδετερωτές με υπεριώδη ακτινοβολία έχουν την ακτινοβολία τους, αλλά είναι μικρές, δεν βλάπτουν την υγεία μας. Περιοδικά, οι εσωτερικοί λαμπτήρες πρέπει να καθαρίζονται από την επικάλυψη.
  • Οι εξουδετερωτές ιονισμού είναι ουσιαστικά συνήθεις ιονιστές αέρα. Αλλά έχουν ένα μικρό πόρο εργασίας. Αν και σχεδόν δεν χρειάζονται καλώδια.
  • Οι συλλέκτες χημικών ουσιών είναι επίσης αποτελεσματικοί, αν και πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά.
  Μοντέρνο σχέδιο για την κουζίνα και τις κουκούλες.

  Προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από την εγκατάσταση

  Τοποθέτηση πάνω από τη σόμπα, στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις κουρτίνες είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Η δυνατότητα απόκρυψης του σωλήνα εξόδου και η πρόσβαση στην πρίζα είναι τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να εξετάσετε. Οι πρώην ιδιοκτήτες σκέφτονται για αυτούς, τόσο το καλύτερο. Πρέπει επίσης να φροντίσετε τα καλώδια εκ των προτέρων.

  Ενσωματωμένο μοντέλο κουκούλας στην κουζίνα.

  • Προηγουμένως, πρέπει να σκεφτείτε την ποιότητα του εξαερισμού. Η εγκατάσταση της κουκούλας θα αλλάξει ελαφρώς τις παραμέτρους που ήταν χαρακτηριστικές για το σπίτι. Η διάνοιξη μιας νέας οπής προς τα έξω θα είναι η καλύτερη λύση. Η επίδραση της ώθησης επιστροφής από τον γενικό εξαερισμό δημιουργείται συχνά στους ισχυρούς ανέμους ή στην αυξημένη έλξη από τους κάτω ορόφους. Μερικές φορές συμβαίνει αντίστροφα. Ο Gar μεταβαίνει στους γείτονες λόγω του έργου της κουκούλας. Αλλά η αρμόδια εγκατάσταση θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν σε αυτόν τον τομέα. Αξίζει να σκεφτείτε πώς να τροφοδοτήσετε τη δομή με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.
  • Θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις μεθόδους τοποθέτησης στους τοίχους, που είναι διαθέσιμες στους αγοραστές. Μερικές φορές ενσωματωμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα, τα οποία τοποθετούνται μέσα στα έπιπλα, εξοικονομώντας χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον πλαίσια για να αποκρύψετε την υπόθεση. Ή ένα ειδικό κουτί που προσομοιώνει τις πόρτες. Είναι απαραίτητο σε μια τέτοια διαδικασία όπως η εγκατάσταση της κουκούλας.
  • Η διαφορά στη διάμετρο των αγωγών και των αυλακώσεων οδηγεί σε προβλήματα. Η εμφάνιση ελαττωμάτων και ζημιών στην επιφάνεια είναι απαράδεκτη. Τότε οι θόρυβοι, οι δονήσεις. Η βαλβίδα ελέγχου θα προστατεύεται επίσης.
  • Τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα για την εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας, που βρίσκεται σε πλαγιά. Για το μαγείρεμα αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο βολικό. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε την προτεινόμενη οδηγία.

  Τοποθέτηση. Σχετικά με τα εργαλεία και τα υλικά

  Θα πρέπει να μελετήσετε τις συσκευές που έρχονται στο κιτ. Απαιτούνται εργαλεία:

  1. Τοποθέτηση αφρού με σιλικόνη. Χωρίς αυτούς, με αυλακώσεις σπάνια δουλεύουν.
  2. Ένα ηλεκτρικό παζλ που βοηθά στη διάνοιξη οπών στους τοίχους.
  3. Σκάλα βημάτων ή σκαμνί.
  4. Πλέγμα για την προστασία του δωματίου από έντομα και νυχτερίδες.
  5. Πλέγμα για να δημιουργήσετε μια τρύπα αναρρόφησης κοντά στο ντουλάπι, στους τοίχους.
  6. Scotch, με την προσθήκη με τη μορφή αφρού από πολυπροπυλένιο. Χωρίς αυτό, η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι δυνατή.
  7. Περίβλημα και σφιγκτήρας για στερέωση, καθώς και σφιγκτήρες, που έχουν την ίδια διατομή.
  8. Κυματοειδής εξαερισμός, με τομή 150 mm.
  9. Καλώδιο προέκτασης για διάτρηση, με εξωτερική υποδοχή.
  10. Επίπεδα και γραμμές για το περίβλημα.
  11. Μολύβια, τρίγωνα.
  12. Κατσαβίδια με σφυριά και ψαλίδια.
  13. Βίδες, βίδες και πείροι. Επιλέγονται ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά.
  14. Διατρητικά και τρυπάνια, στα οποία υπάρχει ένα σύνολο Boers. Με αυτούς, η καυσαερίων θα είναι πιο επιτυχημένη.
  Σήμανση των συνδέσεων για την τοποθέτηση ενός εκχυλίσματος.

  Οδηγίες εγκατάστασης για κουκούλες

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται. Αυτό το έγγραφο δίνει συστάσεις, περιγράφει τα χαρακτηριστικά της ίδιας της συσκευής. Εκεί γράφεται για τη βαλβίδα.

  Διαστάσεις για τυπικές κουκούλες.

  Είναι απαραίτητο να μελετήσετε χωριστά τα προϊόντα για ελαττώματα. Το προϊόν θα χάσει το δικαίωμα εγγύησης, εάν κατά την εγκατάσταση, τότε προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Η εργασία των ανεμιστήρων και του φωτισμού ελέγχεται ξεχωριστά. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε το επίπεδο, οριζόντια και κάθετα. Η ισχύς στην κουζίνα πρέπει να απενεργοποιηθεί πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα της κουζίνας.

  Τα ηλεκτρικά εργαλεία τροφοδοτούνται από εξωτερικές πρίζες με καλώδια επέκτασης.

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να προετοιμάσετε έναν αγωγό με βάση κυματοειδούς αλουμινίου. Σε αυτό φαίνεται η ελάχιστη απήχηση. Το υλικό κόβεται εύκολα με ψαλίδι εάν είναι απαραίτητο. Θα είναι βολικό να δημιουργηθεί μια είσοδος. Μερικές φορές στην κατασκευή κασσίτερου, ή λεπτό φύλλο χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου. Αλλά τέτοιοι σωλήνες είναι σε θέση να παράγουν ισχυρό θόρυβο.

  Κλασική κουκούλα σε λευκό για την κουζίνα.

  1. Το πρώτο βήμα στην εγκατάσταση θα είναι η κατασκευή ενός κιβωτίου για τη βαλβίδα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως flapper ή flap. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λεπτό μεταλλικό υλικό καλυμμένο με πρόσθετο στρώμα για προστασία.
  2. Το τελειωμένο κουτί είναι προσαρτημένο στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας έναν αφρό συναρμολόγησης. Αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε μια τοποθέτηση, ενώ η εγκατάσταση κουκούλα κουζίνας δεν γίνεται.
  3. Πηγαίνετε στην εγκατάσταση του ίδιου του θόλου. Τοποθετείται σε κρεμασμένα ντουλάπια, ή στερεώνεται στους τοίχους, χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα. Ένα ηλεκτρικό παζλ πρέπει να κόψει ένα άνοιγμα στο άνω επίπεδο του θαλάμου.
  4. Αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να αποσυναρμολογήσετε πλήρως τα επάνω καλύμματα, χωρίς το σωλήνα.
  5. Στον τοίχο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης απαιτείται να δημιουργούνται ειδικές τρύπες, σύμφωνα με το προηγούμενο σήμα.
  6. Επιπρόσθετα, είναι στερεωμένοι οι πείροι για τις αγκύλες ή τα στηρίγματα. Μην ξεχνάτε την ανάγκη να δημιουργήσετε τσέπες για σκόνη κοντά στο ντουλάπι.
  7. Για να διορθώσετε το κουτί στην κορυφή, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα τρίγωνο. Το ψαλίδι κόβει κομμάτια υλικού που αποδείχτηκε περιττό.
  8. Ο αφρός συναρμολόγησης είναι κλειστός κυματοειδής, στερεωμένος στις αρθρώσεις. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται επίσης σιλικόνη. Είναι καλύτερο για τον φυσικό εξαερισμό.

  Το σφικτήρα πρέπει να τοποθετηθεί με τους άνω συνδετήρες. Δίχτυα εντόμων υπάρχουν επίσης. Ένα κουτί εισάγεται στο παράθυρο φυσικού αερισμού. Η στερέωση γίνεται με τοποθέτηση αφρού. Κάτω από το υλικό δεν προκαλεί. Και οι σωλήνες δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία.

  Σχεδιασμός για αυτο-σχεδίαση.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αυλάκωση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα στο ντουλάπι στην τελευταία θέση. Πριν από αυτό, συνιστάται να εγκαταστήσετε μια διακοσμητική σχάρα στην οπή εξαερισμού. Η προσκόλλησή του πρέπει να είναι αξιόπιστη. Όπως και στην αυλάκωση.

  Στο τέλος, μόνο η συμπερίληψη του απορροφητήρα κουζίνας στην πρίζα θα παραμείνει, αν και υπάρχουν επιπλέον αποχρώσεις. Χωρίς τουλάχιστον μία έξοδο στο διαμέρισμα σόμπας τώρα δεν μπορεί να κάνει. Τα ροζέτες τοποθετούνται σε μεγάλες ποσότητες. Το μήκος του σύρματος δεν σας επιτρέπει να υπολογίζετε σε άλλη ισχύ. Αλλά υπάρχει αρκετή ενέργεια για να φτάσετε σε μια τέτοια πρίζα. Αλλά όταν η πλησιέστερη πρίζα είναι τουλάχιστον στην αντίθετη πλευρά, τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κορδόνια επέκτασης, επιλέγοντας τη διαδρομή για το σωλήνα.