Αυτόματη εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Απορροφητήρας - οικιακών συσκευών, των οποίων κύριος στόχος είναι να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο της κουζίνας, καθώς και για την προστασία της επιφάνειας των τοίχων, οροφές, δάπεδα και έπιπλα από βρωμιά, γράσο και λάδι καταθέσεις. Με την αποστολή του, η συσκευή εξαγωγής κάνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά αυτή η συσκευή έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα - την ευκολία εγκατάστασης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προσεγγίσετε σωστά τη διαδικασία εγκατάστασης, έχοντας μελετήσει προηγουμένως τις οδηγίες εγκατάστασης. Ο εξαερισμός στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν είναι πάντα παρών. Και σε αντίθεση με το διαμέρισμα της πόλης, όπου ο άξονας εξαερισμού περνά μέσα από την κουζίνα, σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να σκεφτείτε επιπλέον τρόπους εγκατάστασης της κουκούλας. Αλλά μάλλον, ο αγωγός καλωδίωσης μέσο με το οποίο ο μολυσμένος αέρας θα εμφανιστεί στο δρόμο ή σε μη οικιστικά κτίρια και ανεπίσημες τύπου.

Επιλογή της κουκούλας

Το εκχύλισμα θα πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να αντιστοιχεί στον όγκο του χώρου και τα φορτία από την πλάκα. Ως εκ τούτου, τα κύρια κριτήρια επιλογής μιας συσκευής είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • Απόδοση, μετρούμενη σε κυβικά μέτρα ανά ώρα (m³ / h). Για να γίνει αυτό, υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας, πολλαπλασιάζοντας την έκταση της με το ύψος των οροφών. Και τότε το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 12, ο οποίος καθορίζει την ισοτιμία ανταλλαγής αέρα ανά ώρα. Για μια εστία αερίου λαμβάνεται ένας συντελεστής 15 έως 20.
 • Διαστάσεις της συσκευής. Δεν πρέπει να είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της εστίας.
 • Επίπεδο δημοσιευμένου θορύβου. Αυτός ο δείκτης υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στο διαβατήριο προϊόντος. Και κάθε καταναλωτής το επιλέγει σύμφωνα με τα συναισθήματά τους. Για παράδειγμα, 50 dB ομιλείται γλώσσα, οπότε τόσο λιγότερο το επίπεδο του δημοσιευμένου θορύβου, τόσο το καλύτερο.
 • Διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας. Υπάρχουν δύο θέσεις: ένα σύστημα ροής για την εκπομπή μολυσμένου αέρα, ένα σύστημα ανακύκλωσης. Η πρώτη είναι μια άμεση σύνδεση της συσκευής με έναν αγωγό οδών ή αερισμού μέσω ενός αγωγού αέρα, ο δεύτερος είναι η διήθηση του αέρα και με την επακόλουθη επιστροφή της καθαρισμένης μάζας αέρα πίσω στην κουζίνα.
 • Διαχείριση. Ο πίνακας, μέσω του οποίου γίνονται οι ρυθμίσεις λειτουργίας και φωτισμού, μπορεί να είναι: κουμπί, ηλεκτρονικό ή touch. Από αυτή την άποψη, ο καθένας επιλέγει κατά την κρίση του. Όσο πιο μοντέρνο είναι το μοντέλο, τόσο πιο ακριβό είναι.
 • Σχεδιασμός. Οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που χαρακτηρίζονται από ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών. Οι διατάξεις εξάτμισης είναι δύο μορφών: επίπεδη και θόλος. Τα τελευταία είναι ένα κωνικό σχήμα που στενεύει στην οροφή. Έτσι, αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της διέλευσης του μολυσμένου αέρα διαμέσου των εσωτερικών καναλιών της συσκευής.

Όλες οι συσκευές εξάτμισης χωρίζονται σε ομάδες σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • Ο τοίχος. Συνδέονται στο επίπεδο των τοίχων με βίδες και πείρους.
 • Αναρτήθηκε. Τοποθετημένο στο κάτω επίπεδο του τοίχου της μονάδας κουζίνας, αναρτημένο πάνω από την εστία.
 • Ενσωματωμένο. Εγκατεστημένο στο ίδιο ντουλάπι, στο οποίο δεν υπάρχει κατώτερο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, ο πίνακας ελέγχου του καλύμματος είναι επίσης ορατός.
 • Γωνιακές κατασκευές. Τοποθετείται στη γωνία του δωματίου, με την προϋπόθεση ότι η εστία είναι εγκατεστημένη εκεί.
 • Νησί. Αναρτήθηκε στην οροφή πάνω από το νησί της κουζίνας, αν διαθέτει ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος.

Προσοχή παρακαλώ! Σε περίπτωση που αγοράζεται ένας απορροφητήρας τύπου ανακύκλωσης στο σπίτι, τα χαρακτηριστικά ισχύος του επιλέγονται κατά 30% περισσότερο από την ικανότητα ροής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μονάδα ανακύκλωσης όχι μόνο αντλεί αέρα, αλλά ανακυκλώνει, οδηγώντας μέσω συστημάτων φίλτρων. Και αυτό αφαιρεί μέρος της δύναμης του ανεμιστήρα.

Κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας σε ιδιωτική κατοικία

Κατ 'αρχήν, η διαδικασία εγκατάστασης δεν διαφέρει από τα κανονικά έργα. Αυτό είναι, καταρχάς, ότι διεξάγονται προπαρασκευαστικές εργασίες.

 • Επιλέξτε τον τόπο όπου θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός εξαγωγής.
 • Καθορίζεται το ύψος της εγκατάστασης. Εάν μια σόμπα αερίου είναι εγκατεστημένη στο σπίτι, τότε είναι 85 εκατοστά, αν η ηλεκτρική κουζίνα είναι είτε επαγωγή είτε 75 εκατοστά.
 • Προσδιορίζονται τα σημεία στερέωσης στον τοίχο ή στην οροφή. Προαπαιτούμενο είναι η ακριβής θέση των οπών στον τοίχο ή στην οροφή με οπές στερέωσης στο σώμα της συσκευής. Το κύριο πράγμα είναι να κρατήσετε τις τρύπες στον τοίχο οριζόντια, για τις οποίες χρησιμοποιείται το επίπεδο του κτιρίου.
 • Το ενσωματωμένο μοντέλο κουκούλας τοποθετείται στο κρεμαστό ντουλάπι, έτσι ώστε η πόρτα του να κλείνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, κόβεται μια οπή στο ντουλάπι κάτω από τον αγωγό σύνδεσης.
 • Προβλέπεται προκαταρκτικό σχέδιο για την τοποθέτηση μιας γραμμής αεραγωγών, η διάρκεια της οποίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, όσο μικρότερες είναι οι στροφές από την ευθεία του συστήματος, τόσο το καλύτερο.
 • Σε πολλά μοντέλα, ο κυματοειδής σωλήνας πωλείται μαζί με την κουκούλα. Οι πλαστικοί αγωγοί διατίθενται ξεχωριστά. Και αν το καθήκον είναι να τα χρησιμοποιήσετε, τότε αποκτώνται ανάλογα με το μήκος του συστήματος και τη δύναμη της κουκούλας η ίδια. Οι αρχάριοι συνιστάται να δοκιμάσουν την εγκατάσταση κυματοειδούς.

Μια ξεχωριστή διαδικασία είναι η προετοιμασία μιας οπής για την εξαγωγή αέρα. Εάν υπάρχει ήδη ένα σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα στην κουζίνα, η τρύπα απλοποιείται στο ελάχιστο, επειδή υπάρχει ήδη ένα άνοιγμα στον αγωγό εξαερισμού, στον οποίο εισάγεται η σχάρα. Εκτελεί τις λειτουργίες της εκροής αέρα με φυσικό ή τεχνητό τρόπο. Για να συνδέσετε τον αγωγό, η σχάρα αφαιρείται και στη θέση του εγκαθίσταται ένα χιτώνιο αερισμού. Οι εγκοπές ανάμεσα στον τοίχο και την αυλάκωση καλύπτονται με ένα στόκο. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ειδικούς προσαρμογείς από πλαστικό, στο σχεδιασμό των οποίων υπάρχει ένα εξωτερικό περίβλημα, που αντιστοιχεί στο σχήμα και τη διάμετρο του αγωγού. Τοποθετούνται στην τρύπα και συνδέονται στον τοίχο, καθώς και η σχάρα, οι βίδες στα πείρους. Ο κυματοειδής σωλήνας στερεώνεται στο σωλήνα διακλάδωσης με έναν πλαστικό σφιγκτήρα, ένας σωλήνας με ένα σωλήνα διακλάδωσης συνδέεται με έναν αμφίδρομο συμπλέκτη.

Αν δεν υπάρχει κανένας αεραγωγός στην κουζίνα, μια τρύπα τρυπιέται στον τοίχο. Σε μια ξύλινη κατοικία ή σκηνή, αυτό είναι πιο εύκολο να το κάνετε. Σε ένα σπίτι από τούβλα, αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει την παρουσία μιας κορώνας διαμαντιού, επειδή μόνο αυτό το συμπαγές εργαλείο μπορεί να τρυπήσει μια τρύπα στον τοίχο χωρίς να βλάψει το τούβλο. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι δαπανηρό και η αγορά του για τη διάνοιξη μιας τρύπας δεν έχει νόημα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των οικοδόμων, καλώντας τους να κάνουν ένα άνοιγμα στον τοίχο.

Αλλά σε ένα τούβλο σπίτι ο αγωγός αέρα μεταφέρεται επίσης μέσω της οροφής, σοφίτα και υλικό στέγης. Παρόλο που το τελευταίο δεν μπορεί να αγγιχτεί, έχοντας πραγματοποιήσει απόσυρση, και να περάσει τον αγωγό αέρα μέσα από τα καλύμματα στέγης, διατηρώντας έτσι την ακεραιότητα ενός μόνο επιπέδου της κλίσης της στέγης. Αυτή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, γιατί θα είναι δύσκολο να γίνουν τρύπες μέσα από την "στρωματοποιημένη πίτα" της επικάλυψης. Ξεκινήστε στο κάτω μέρος του χώρου της κουζίνας, κάνοντας τρύπες στο φινίρισμα της οροφής. Εάν η επικάλυψη είναι μια πλάκα από σκυρόδεμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς από αυτή την επιλογή τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού από την κουκούλα, επειδή είναι δύσκολο να κατασκευαστεί σωστά μια τρύπα σε ένα ισχυρό υλικό. Για να γίνει αυτό, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα jackhammer, το οποίο σε ένα τελειωμένο σπίτι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε.

Εάν η επικάλυψη συναρμολογηθεί κατά μήκος των δοκών, τότε η διαδικασία δημιουργίας οπών απλοποιείται. Από την αττική πλευρά, ακριβώς στη θέση της προγραμματισμένης τοποθέτησης του σωλήνα, αποσυναρμολογείται ένα τμήμα της μαύρης οροφής, αφαιρούνται τα μονωτικά και θερμικά μονωτικά στρώματα. Στη συνέχεια, τοποθετείται στην οπή ένας πλαστικός σωλήνας, ο οποίος περιβάλλεται από έναν αφρό συναρμολόγησης κατά μήκος της περιμέτρου και σφραγίζεται με οποιοδήποτε διάλυμα πρόσδεσης. Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για την πυρασφάλεια, επειδή η θερμοκρασία του εξαγόμενου αέρα μέσα στον αγωγό δεν θα υπερβαίνει τους +60C.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα, που διέρχεται από τη μη θερμαινόμενη σοφίτα, συνιστάται να είναι μονωμένος με οποιοδήποτε μέσο. Σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικοί κύλινδροι από συνθετικά θερμομονωτικά υλικά.

Ένας αγωγός εξαερισμού μέσω μιας στέγης ή ενός τοίχου δεν ρυθμίζεται από το SNiPom, ως διαδικασία που σχετίζεται με τη διεξαγωγή μιας καμινάδας από ένα λέβητα κλιβάνου. Ένας λέβητας θέρμανσης είναι μια συσκευή που ρίχνει μάζα αέρα με υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο. Ως εκ τούτου, υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για αυτό, όχι μόνο τα πρότυπα πυρασφάλειας, αλλά και τις αποχρώσεις της θέρμανσης σε όλο το μήκος της εθνικής οδού. Για να φέρετε την καμινάδα στο δρόμο, εκτείνεται πάνω από την κορυφογραμμή στέγης τουλάχιστον μισό μέτρο. Από αυτή την άποψη, ο σωλήνας από την κουκούλα της κουζίνας δεν ρυθμίζεται από κανέναν κανόνα. Είναι σημαντικό να τραβήξετε σωστά τον αγωγό και να παρατηρήσετε με ακρίβεια τις παραμέτρους του αγωγού με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ίδιας της συσκευής.

Εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής

Και ένα ακόμη πράγμα για τη σωστή εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Συνδέεται με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου στο ακραίο τέλος του αγωγού, ο οποίος βρισκόταν στο δρόμο. Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου είναι να αποτρέψει την κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται πάντα.

Συμπέρασμα σχετικά με το θέμα

Πρόσφατα, η κουκούλα κουζίνας έχει γίνει η ίδια δημοφιλής συσκευή με ψυγείο ή εστία μαγειρέματος. Επομένως, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση έτσι ώστε η μονάδα να λειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση, δεν δημιουργεί προβλήματα και δεν μειώνει την άνεση των ανθρώπων στην κουζίνα. Συνεπώς, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση της συσκευής. Και ανεξάρτητα από το είδος της κουκούλας που επιλέξατε, η διαδικασία εγκατάστασης πραγματοποιείται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή.

Πώς να κάνετε σωστά τη δική σας κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Προκειμένου να φέρετε καθαρό αέρα στην ιδιωτική κατοικία και να απομακρυνθεί ήδη μολυσμένο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού - ένα εξολκέα που μπορεί να είναι φυσικό, αναγκασμένο ή συνδυασμένο. Αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή, ο εξαερισμός θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν γίνουν προκαταρκτικοί υπολογισμοί, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού συστήματος.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Φυσικός εξαερισμός

Στο σχεδιαστικό στάδιο του σπιτιού, υποχρεωτικά καταρτίζεται ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Η αρχή της δράσης της είναι η εκτόνωση του σπιτιού λόγω της φυσικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί σωστά, η εισροή καθαρού αέρα και η ανάσυρση του ήδη υγρού πρέπει να πραγματοποιείται μέσω διαφορετικών χώρων. Συνήθως ο χώρος μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας ονομάζεται ξηρός και ο χώρος εξόδου είναι υγρός.

Μπορείτε να αερίσετε ένα σπίτι με τέσσερις τρόπους:

 • όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με κατακόρυφα διατεταγμένα κανάλια.
 • μη κανάλι. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίρια κατοικιών, αλλά είναι πιο κατάλληλη για βιομηχανικά κτίρια.
 • σταθερή. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μια σημαντική εισροή αέρα που ρέει μέσα από τα κανάλια αέρα.
 • περιοδικά, όταν ο "νέος" αέρας έρχεται σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Για να αυξηθεί το επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, ειδικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται στους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν μόνιμα και σε καθορισμένο χρόνο. Συνεπώς, για τέτοιου είδους εξοπλισμό απαιτείται σύνδεση με το δίκτυο.

Πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ακριβού εξοπλισμού, η κατανομή του συστήματος αποκλείεται αυτόματα. Αλλά ακόμα και όταν οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους αγωγούς εξαγωγής, το σύστημα κυκλοφορίας φυσικά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια σε μικρές ποσότητες. Κατά συνέπεια, εξοικονομούνται χρήματα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η συμβατότητά του με άλλους τύπους ανταλλαγής αέρα.

Μειονεκτήματα

Αυτό το είδος του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα τον αερισμό του κτιρίου. Σε γενικές γραμμές, η ανεπαρκής παροχή φρέσκου αέρα εκδηλώνεται ως την εμφάνιση του μύκητα, καθώς και η συσσώρευση τοξικών ουσιών που μπορεί να προέρχονται από οικοδομικά υλικά. Έτσι, δεν συνδυάζεται με άλλα συστήματα, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να παρέχει κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι.

Αναγκαστικό σχέδιο

Δεδομένου ότι η εξάρτηση του φυσικού αερισμού από τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπει τον πλήρη αερισμό των εγκαταστάσεων, απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα στην ιδιωτική κατοικία. Η ανταλλαγή αέρα, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών εγκατεστημένων συσκευών, καθώς και αξεσουάρ σε αυτά, ονομάζεται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, χωρίζεται σε:

 • την παροχή και την εξάτμιση, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Επίσης, μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού για ανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εξαγωγής περνάει μέσα από τα φίλτρα, αναμιγνύεται εν μέρει με το δρόμο και μετά ο καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • με δυνατότητα θέρμανσης. Για να λειτουργήσει το σύστημα βάσει αυτής της αρχής, απαιτείται ένας ανακτητής, ο οποίος χρησιμοποιεί εξαντλημένο, αλλά ήδη θερμαινόμενο αέρα.
 • παροχή με ψύξη. Εδώ, ο κλιματισμός είναι υποχρεωτικός.
 • Προμήθεια και εξάτμιση. Το πιο κοινό σύστημα για ιδιωτικές κατοικίες. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών παρέχει εγκατεστημένο εξοπλισμό σε συνδυασμό με στοιχεία φυσικής κυκλοφορίας. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί και αρκετά αποτελεσματικό.

Ωστόσο, η λειτουργία του αναγκαστικού συστήματος πραγματοποιείται συνδέοντας τις συσκευές του με το δίκτυο. Επιπλέον, ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί του συστήματος γίνονται στο στάδιο της σύνταξης ενός σχεδίου για την ανέγερση του σπιτιού. Όλα τα συστατικά του εξαναγκασμένου εξαερισμού εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες, αλλά το κύριο και μοναδικό καθήκον όλων των στοιχείων είναι η πρόσληψη καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις και η απόσυρση των ήδη χρησιμοποιημένων στο δρόμο.

Τα ακόλουθα στοιχεία και εξοπλισμός περιλαμβάνονται στο σύστημα υποχρεωτικής φύσεως:

 • Πλέγματα για την προστασία των αεραγωγών από τα τρωκτικά, τα έντομα και τα συντρίμμια.
 • φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης και γύρης στο σπίτι.
 • βαλβίδες αέρα που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα προς το σπίτι. Το χειμώνα, προστατεύστε το σύστημα από τις παγωμένες ριπές του ανέμου.
 • ανεμιστήρες, που χρησιμεύουν για τη δημιουργία συνεχούς ροής στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Ηχητικά απορροφητικά συστήματα που παρέχουν σιωπηλή λειτουργία του συστήματος.
 • θερμαντήρες που θερμαίνουν τον εισερχόμενο αέρα.
 • οι αεραγωγοί που παρέχουν κίνηση αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα αρχίζουν με τις μετρήσεις του δωματίου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την εγκατάσταση σε αυτό το άρθρο και πώς να επιλέξετε σωστά - σε αυτό). Μετά από όλα, οι τιμές που λαμβάνονται θα επηρεάσουν την επιλογή του μοντέλου της συσκευής.

Πρώτα απ 'όλα, ο κυβικός όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας. Τότε το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί δέκα. Αυτή η τιμή καθορίζει την ποσότητα της αλλαγής του αέρα ανά ώρα, που καθορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς. Το αποτέλεσμα θα είναι η ελάχιστη ισχύς που απαιτείται για τη μέτρηση της κουζίνας.

Δεδομένου ότι όλες οι κουκούλες χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, οι θέσεις όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με πρίζες.

Η προετοιμασία μιας θέσης για μια κουκούλα κουζίνας είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Μετά από όλα, ένας κεντρικός σωλήνας αερίου μπορεί να κατασκευαστεί έτσι ώστε στο μέλλον να παρεμβαίνει στην εγκατάσταση εξοπλισμού στον τοίχο. Η έξοδος από την κατάσταση θα είναι η εγκατάσταση αγκυλών, η οποία θα σας επιτρέψει να αφήσετε ένα διάστημα μεταξύ του τοίχου και του απορροφητήρα. Επιπλέον, ο τοίχος δεν πρέπει να έχει εμφανή ελαττώματα, πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός ώστε να αντέχει το σύστημα κουζίνας εξάτμισης.

Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε:

 • επίπεδο κτιρίου ·
 • ρουλέτα;
 • διατρητής;
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • ένα παζλ?
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Οι κατασκευαστές κουκούλας παρέχουν στους καταναλωτές τρεις βασικές τροποποιήσεις των συσκευών:

 • ανασταλεί ·
 • ενσωματωμένο;
 • τρούλο ή τζάκι.

Επίσης, με τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα χωρίζονται σε συσκευές που αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο και τα μοντέλα που λειτουργούν στη λειτουργία ανακύκλωσης.

Όταν η μονάδα λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, η καυσαερίων δεν ρίχνει ρύπανση στο δρόμο, αλλά αντλεί αέρα μέσω του φίλτρου και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Επειδή τα μοντέλα ανάρτησης λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης (λεπτομερέστερα), είναι πιο κατάλληλα για μικρές κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συμβατική διήθηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα σε μεγαλύτερους χώρους.

Ανάρτηση καπό Είναι εξοπλισμένα με φίλτρα που πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η συχνότητα αντικατάστασης αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής.

Από τις θετικές ιδιότητες των συσκευών είναι η χαμηλή τιμή, η δυνατότητα σύνδεσης με το ντουλάπι της κουζίνας, καθώς και η έλλειψη πρόσθετων εξαρτημάτων, καθώς ο εξοπλισμός ανάρτησης δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού.

Ενσωματωμένες συσκευές σχεδόν κρυμμένο από τα μάτια και εκτελεί τη λειτουργία της ροής του αέρα. Η περίπτωση μιας τέτοιας συσκευής είναι τοποθετημένη απευθείας στο ντουλάπι της κουζίνας, ενώ εκτός από την είσοδο αέρα, η οποία έχει βασικά ένα συρόμενο πάνελ, παραμένει.

Ο αγωγός αέρα της ενσωματωμένης κουκούλας μπορεί να βγει από το δρόμο είτε μέσω του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού στο σπίτι είτε μέσω ενός τοίχου ή οροφής.

Η πιο ακριβή σειρά μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα η πιο ισχυρή, θεωρείται μια κατηγορία τζακιού ή θόλου. Τα εκχυλίσματα αυτής της σειράς όχι μόνο παρέχουν ένα σταθερό καθαρισμό του αέρα, αλλά και γίνονται έντονα στοιχεία του σχεδιασμού του δωματίου. Εκτός από την κατασκευή στο εργοστάσιο, τα μοντέλα θόλου μπορούν να είναι μεμονωμένα σχεδιασμένα.

Εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

Πώς να κάνετε σωστά μια κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα με τα δικά σας χέρια σε μια ιδιωτική κατοικία εξαρτάται από το σχήμα και το μέγεθος της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση της συσκευής επηρεάζεται επίσης από τη θέση και το μέγεθος των μονάδων της μονάδας κουζίνας.

Υπάρχουν τρεις επιλογές τοποθέτησης:

 • ενσωματωμένο;
 • με τη στερέωση στον πυθμένα του ντουλαπιού.
 • με τη στερέωση στον τοίχο.

Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή στον πίνακα, αφαιρέστε πρώτα το κάτω ράφι της μονάδας κουζίνας. Στο μέλλον, είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε σε αυτό γίνεται μια τρύπα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού παζλ, κατάλληλο για διαστάσεις με τέντωμα.

Στο ράφι που βρίσκεται στη μέση του θαλάμου, γίνονται οπές για το ηλεκτρικό καλώδιο και τον αγωγό αέρα. Στη συνέχεια, το σώμα της συσκευής είναι στερεωμένο στο σταθερό ράφι και τα σημεία προσάρτησης σημειώνονται με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

Η συσκευή που στερεώνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας διαφέρει από την ενσωματωμένη επιλογή μόνο στο ότι το σώμα της κουκούλας παραμένει έξω. Εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι κλειστό με ένα πλαστό πάνελ ή οποιοδήποτε άλλο υλικό φινιρίσματος με κολλητική ταινία ή κόλλα διπλής όψεως.

Κατά την προσάρτηση τον απορροφητήρα στον τοίχο, πρώτα απ 'όλα, σημειώνονται τα σημεία στερέωσης από την πίσω πλευρά της συσκευής. Με σήματα διάτρητοι τρύπες, οι διασυνδετικοί πείροι εισάγονται εντός αυτού και ένα μήκος όχι μικρότερο από 5 cm. Στη συνέχεια, στις δύο άνω οπές βίδες βιδώνονται σε αυτά κρεμασμένα ελεύθερα εξολκέα. Μετά τον έλεγχο της αξιοπιστίας ενός σχεδιασμού χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει τη συσκευή, οι υπόλοιπες βίδες βιδώνονται και να σφίγγονται επάνω.

Σύνδεση αγωγού

Πριν συνδέσετε τον αγωγό με την κουκούλα, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή του υλικού κατασκευής. Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων για την αφαίρεση του αέρα από το δωμάτιο (για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ):

 • κυματοειδή, τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Αν και η εγκατάσταση αυτού του τύπου σωλήνα δεν απαιτεί πρόσθετους προσαρμογείς, η ιδιότητα θωράκισης θορύβου των κυματοειδών προϊόντων είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο, ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του καλύμματος μπορεί να μειωθεί με την τάνυση του σωλήνα.
 • Πλαστικό, που έχει ένα τμήμα τόσο ορθογώνιο, όσο και στρογγυλό. Στην τελευταία κατά τη λειτουργία, συσσωρεύεται πολύ λιγότερη ρύπανση, η αντίσταση είναι χαμηλότερη από ό, τι σε ορθογώνια σωλήνες. Για να εγκαταστήσετε αυτήν την κλάση θα χρειαστείτε προσαρμογείς σχήματος L.

Όμως, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής και το τμήμα, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να συμπίπτει με το άνοιγμα εισόδου του καλύμματος. Με μικρότερο μέγεθος σωλήνα, ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία, πράγμα που θα οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του κινητήρα.

Ο εγκατεστημένος αγωγός δεν πρέπει να καλύπτει πλήρως το άνοιγμα του φυσικού άξονα εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, αγοράζεται και εγκαθίσταται μια ειδική μάσκα, η βαλβίδα της οποίας κλείνει όταν ανοίγει η κουκούλα και ανοίγει μετά το άνοιγμα της συσκευής. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά δυνατή την πλήρη λειτουργία του συστήματος φυσικής κυκλοφορίας αέρα.

Εξαερισμός σε μπάνιο και τουαλέτα

Το καθήκον του εγκαταστημένου εξαερισμού στο μπάνιο είναι να καθαρίσει αυτό το δωμάτιο με διάφορες οσμές και να εξαλείψει την υψηλή υγρασία.

Δεδομένου ότι το έργο της φυσικής εξόρυξης εξαρτάται εντελώς από εξωτερικούς κλιματολογικούς παράγοντες, δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Επιπλέον, η απουσία ειδικών σχάρων από το εξωτερικό των αγωγών εξαερισμού καθιστά δυνατή την είσοδο στο σπίτι μικρών τρωκτικών και εντόμων. Ωστόσο, το σύστημα της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα έχει τα πλεονεκτήματά του, τα οποία συνίστανται στην απλότητα της κατασκευής και τη σχετικά χαμηλή τιμή. Η απουσία πολύπλοκων μηχανικών στοιχείων στο φυσικό αγωγό προβλέπει μια μακρά και αδιάκοπη λειτουργία.

Τα κανάλια εξαερισμού για το μπάνιο επιλέγονται με διάμετρο όχι μικρότερο από 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα, ενώ για την τουαλέτα είναι κατάλληλος ένας αγωγός αέρα με πλάτος 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η δυνατότητα απομάκρυνσης οσμών και υγρού αέρα στο μπάνιο παρέχεται από ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Η εργασία του πραγματοποιείται με τη χρήση ανεμιστήρων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν με έδρανα ή δακτυλίους. Οι συσκευές με δακτυλίους είναι πολύ φθηνότερες από τους ανεμιστήρες με έδρανα.

Οι ανεμιστήρες με εξαναγκασμένο σχέδιο, εγκατεστημένοι στο μπάνιο, μπορούν να λειτουργήσουν ως διακόπτης φωτισμού και να έχουν ξεχωριστό σημείο ισχύος. Επίσης, οι κατασκευαστές συσκευών προσφέρουν ανεμιστήρες με ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα ξεκινά όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αέρα όταν ένα άτομο εισέρχεται στο δωμάτιο.

Αερισμός στο υπόγειο

Για τον αερισμό του υπογείου, μπορείτε να περιορίσετε την εγκατάσταση αρκετών οπών στο υπόγειο του σπιτιού. Τοποθετήστε τα ανοίγματα στα αντίθετα μέρη του δωματίου. Επιπλέον, οι οπές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ειδικά πλέγματα ή πλέγματα.

Αυτή η μέθοδος αερισμού είναι αρκετά απλή στην οργάνωσή της, αλλά όπως το όλο σύστημα φυσικού αερισμού, εξαρτώμενο άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι ένα σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες πλάτους 8-15 cm. Στην περίπτωση αυτή, ο αγωγός τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε το κάτω μέρος του σωλήνα να βρίσκεται σε ύψος 20-40 cm από το δάπεδο. Το ανώτερο άκρο πρέπει να στερεωθεί στο δρόμο, έτσι ώστε το κενό στο έδαφος να είναι 40-60 cm.

Το κάτω άκρο του σωλήνα εξαγωγής τοποθετείται απευθείας κάτω από την οροφή και το εξωτερικό τμήμα μέσω των δαπέδων αφαιρείται στην οροφή και στερεώνεται σε απόσταση 30-60 cm από αυτό.

Πώς να φτιάξετε ένα κιβώτιο αγωγών

Μερικά μοντέλα αεραγωγού δεν ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να αποκρύψετε το κανάλι σε ένα ειδικό κουτί. Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνα με το υλικό παραγωγής, οι διακοσμητικές κατασκευές μπορούν να είναι:

 • πλαστικό;
 • ξύλινα?
 • χάλυβα;
 • από MDF, μοριοσανίδες ή γυψοσανίδες.

Ωστόσο, κατά την τοποθέτηση του κουτιού, λαμβάνεται υπόψη ότι θα εκτίθεται συνεχώς σε καύση, λίπος και άλλα υποπροϊόντα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, ο σχεδιασμός πρέπει να πλένεται καλά και να καθαρίζεται. Μόνο στην περίπτωση αυτή το διακοσμητικό κουτί θα ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου.

Βίντεο: πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα και τον εξαερισμό μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό (συμπεριλαμβανομένων ξύλινων) σπίτι με τα χέρια τους

Ο εξαερισμός, τόσο αναγκασμένος όσο και φυσικός, θα εκτελέσει τη λειτουργία του μόνο εάν το σύνολο του συστήματος είναι σωστά οργανωμένο. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου και οι κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει το σύστημα.

Πώς να σχεδιάσετε σωστά μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια σας

Ο σύγχρονος εξοπλισμός επιταχύνει και διευκολύνει τη διαδικασία μαγειρέματος και το κάνει πιο άνετο. Απορροφητήρας κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι και διαμέρισμα της πόλης εδώ και καιρό ένα σημαντικό στοιχείο του τεχνικού εξοπλισμού της κουζίνας: παρέχει προστασία για το σύνολο της κατοικίας από τη μυρωδιά των τροφίμων, και της ίδιας της κουζίνας - από λίπη και αιθάλη εναποτίθεται στα τοιχώματα, οροφή και έπιπλα. Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής δεν ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη και για έναν αρχάριο, και μόνο ένα έμπειρο ιδιοκτήτη, συνηθίσει να εξοπλίσει ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του, και έκανε στον ώμο.

Περιεχόμενα

Επιλογή της κουκούλας - ποιες παράμετροι πρέπει να πλοηγηθείτε ↑

Για να εξαγάγετε την κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία για να αντιμετωπίσετε το φορτίο και να εργαστείτε αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το μέγεθος και την εμφάνιση της συσκευής αλλά και τις τεχνικές της δυνατότητες. Επομένως, διαβάστε προσεκτικά τις παραμέτρους που θα είναι χρήσιμες κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Η εξόρυξη σε μια μοντέρνα κουζίνα μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του εσωτερικού

 1. Η παραγωγικότητα της κουκούλας είναι ο όγκος του αέρα που καθαρίζεται ανά ώρα. Υπολογίζεται απλώς: ο όγκος της κουζίνας (έκταση σε ύψος) πολλαπλασιασμένος επί 12 (ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα), ο αριθμός που προκύπτει πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο ελάχιστος δείκτης μετοχών).

Ο τύπος για τον υπολογισμό της ελάχιστης απόδοσης της κουκούλας

 1. Διαστάσεις. Η περιοχή της εισόδου αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη (ιδανικά - μερικά εκατοστά περισσότερο) της επιφάνειας εργασίας της πλάκας.
 2. Επίπεδο θορύβου. Συνήθως αυτή η παράμετρος υποδεικνύεται ξεχωριστά για κάθε μοντέλο, αλλά μόνο για τη συσχέτιση των μονάδων μέτρησης με τις αισθήσεις τους.

Για τη σημείωση! 20 ντεσιμπέλ εκπέμπουν ένα θρόισμα σελίδες 25-35 μπορούν να συγκριθούν με έναν δυνατό ψίθυρο ή χτυπάει τοίχο εκκρεμές, 50 dB πάρουμε ένα συνηθισμένο συζήτηση, 80-90 - τον ήχο ενός περνώντας μοτοσικλέτα ή ένα πιστολάκι για τα μαλλιά περιλαμβάνονται, 110 - puncher ή την εργασία τρυπάνι, αλλά σε 130 dB και πάνω από αυτό έρχεται ένα οδυνηρό όριο.

 1. Τρόποι λειτουργίας. Στη σύγχρονη συνδυασμένα εκχυλίσματα δύο αρχής - απαλλαγή του μολυσμένου αέρα στο σύστημα εξαερισμού και διήθησης (ανακύκλωσης) με επακόλουθη επιστροφή του στην αίθουσα.

Η αρχή της λειτουργίας των κουζινών ροής και κυκλοφορίας

 1. Φωτισμός και έλεγχος της συσκευής. Επιλέξτε τη δική σας γούστο και πορτοφόλι - υπάρχουν μοντέλα με προεξέχοντα κουμπιά, μία οθόνη αφής, με αυτόματο on / off (φυσικά, το πιο τεχνική «γέμισμα», το πιο ακριβό της συσκευής). Αλλά με τον κύριο σκοπό της κουκούλας - την αφαίρεση καπνού και την καύση - ακόμα και η απλούστερη συσκευή μπορεί να αντιμετωπίσει.
 2. Σχεδιασμός κουκούλας. Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας, είναι σημαντικό η συσκευή να χωράει στο εσωτερικό της κουζίνας και να είναι σε αρμονία με άλλες συσκευές.

Μοντέλο αισθητήρα καπό με σχεδίαση υψηλής τεχνολογίας

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να θεωρείται ένα άλλο σημαντικό σημείο: αν το σπίτι είναι συχνές διακοπές ρεύματος και υπερτάσεις, να αγοράσετε μια συσκευή με ενσωματωμένο ή ξεχωριστά συνδεόμενο ασφάλεια.

Σημαντικό! Όταν αγοράζετε ένα μοντέλο ανακύκλωσης, σημειώστε ότι η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι 30% υψηλότερο από το πρότυπο καυσαερίων, επειδή η συσκευή δεν είναι μόνο τραβάει και και ανακυκλώνει τον αέρα. Επίσης, πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη (τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο) αντικατάσταση των φίλτρων. Αλλά μια τέτοια κουκούλα έχει ένα παγκόσμιο πλεονέκτημα: μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα σπίτι όπου η πρόσβαση στον αεραγωγό είναι δύσκολη.

Σύγχρονο μοντέλο που εργάζεται στο φίλτρο

Είδη κουκούλας - εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά ↑

Η σημερινή αγορά οικιακών συσκευών μας προσφέρει τρία βασικά μοντέλα κουκούλας. Αφού μελετήσετε τις πληροφορίες σχετικά με αυτές, θα είναι δυνατό να αποφασίσετε ποιος τύπος εξολκέα στην κουζίνα στην ιδιωτική κατοικία θα είναι πιο αποτελεσματικός.

Επίπεδη (κλασική) κουκούλα ανάρτησης ↑

Η κουκούλα αναστολής μπορεί να κρυφτεί σε ένα κρεμαστό ντουλάπι

Ο κύριος τρόπος λειτουργίας είναι η λειτουργία ανακυκλοφορίας. Συνιστάται για μικρές κουζίνες, καθώς είναι η λιγότερο ισχυρή και με μεγάλους όγκους αέρα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι η σταθερή (και όχι η φθηνή στην ίδια) αντικατάσταση φίλτρων - άνθρακα ή ακρυλικού. Αλλά αυτός ο σχεδιασμός δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει έναν επιπλέον αγωγό και μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο ντουλάπι της κουζίνας.

Ενσωματωμένη κουκούλα ↑

Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι εύκολο να κρυφτούν

Η συσκευή είναι ελεύθερα τοποθετημένη σε ένα αναρτημένο περίβλημα, από κάτω υπάρχει μόνο ένας δέκτης αέρα, που είναι πιο συχνά εξοπλισμένος με ένα πρόσθετο συρόμενο πάνελ. Με τον τρόπο αυτό είναι απολύτως μασκοφόρο και μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αλλά απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση του αγωγού, η οποία μπορεί να εμφανίζεται στο τελικό εξαερισμού διαμέσου ενός τοιχώματος ή της οροφής. Η ίδια η συσκευή δεν είναι πολύ πιο ισχυρή από την προηγούμενη έκδοση, αλλά αντιμετωπίζει καλύτερα με την αφαίρεση του καπνού και των οσμών λόγω της αναγκαστικής εκφόρτωσης του μολυσμένου αέρα έξω.

Θόλος ή τζάκι ↑

Οι συσκευές θόλου φαίνονται κομψές και μοντέρνες

Τα πιο δυνατά και μοντέρνα μοντέλα. Δεν χρειάζεται μεταμφίεση, αντίθετα, ο σχεδιασμός τους μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση της κουζίνας. Χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε θέση της πλάκας - στη γωνία, στον τοίχο ή στη μέση (έκδοση σε νησί). Ο κλασικός αγωγός εξόδου - επάνω, στην οροφή, αν και μπορείτε να κανονίσετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι και μέσα από τον τοίχο.

Σημαντικό! Με ένα σημαντικό μέγεθος της κουζίνας και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων συσκευών για θέρμανση ή μαγείρεμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πραγματικά ισχυρή κουκούλα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ιδιωτικές κατοικίες, όπου, εκτός από τη σόμπα και το φούρνο, υπάρχει επίσης ένας λέβητας αερίου / στερεού καυσίμου στο δωμάτιο.

Εγκατάσταση ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα ↑

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς την εγκατάσταση της ενσωματωμένης συσκευής - το πιο διαδεδομένο μοντέλο το οποίο προσεγγίζει σχεδόν κάθε τύπο θέσης. Για να οργανώσετε τις κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά τους χέρια, το σύστημα εγκατάστασης λαμβάνει διάφορα στάδια.

Προπαρασκευαστικές εργασίες ↑

Η σωστή προετοιμασία για την εγκατάσταση της κουκούλας είναι το πιο σημαντικό στάδιο, το οποίο παίρνει τον περισσότερο χρόνο.

 • Επιλέγουμε ένα σημείο για το σχέδιο, καθοδηγούμενοι από τη θέση της πλάκας και τις διαστάσεις του σώματος της συσκευής.
 • Κάνουμε σημάνσεις στον τοίχο κάτω από τους συνδετήρες, χρησιμοποιώντας το επίπεδο. Όταν εγκαθίσταται πάνω από μια σόμπα αερίου, ο πίνακας εισαγωγής αέρα βρίσκεται σε ύψος 75-85 cm, για μια ηλεκτρική εστία η απόσταση μπορεί να μειωθεί στα 65-75 cm.
 • Εστιάζοντας στα σημάδια, χτυπήσαμε τις τρύπες και σπρώξαμε τους πείρους μέσα τους.
 • Για να ενσωματώσετε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι απαραίτητο να κόψετε μια τρύπα κάτω από το περίβλημα (συνήθως αφαιρείται το κάτω μέρος ή μέρος του) και για τον αγωγό εξαγωγής αέρα στην πίσω πλευρά ή στην οροφή.
 • Υπολογίζουμε τη διαδρομή του αγωγού από τον απορροφητήρα στην έξοδο αερισμού. Λαμβάνουμε υπόψη ότι το μήκος του σωλήνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα και ο αριθμός των στροφών του πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.

Σημαντικό! Κάθε στροφή του σωλήνα κατά 90 μοίρες μειώνει την ικανότητα εξαερισμού κατά τουλάχιστον 10%.

 • Αγοράζουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αφαίρεση του αέρα, καθώς το εκχύλισμα δεν πωλείται. Τα πιο προσιτά τώρα είναι πλαστικοί σωλήνες (στρογγυλοί ή επίπεδες) ή μεταλλικοί εύκαμπτοι σωλήνες - αυλακώσεις. Όχι πολύ έμπειρος εγκαταστάτης θα είναι πιο βολικό την τελευταία επιλογή - έχει λιγότερες περιστροφικές συνδέσεις. Είναι αλήθεια ότι στην ανοιχτή μορφή η κυματοειδής όψη δεν είναι πολύ αισθητική, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί, το οποίο μπορείτε να το κλείσετε.

Ο αγωγός αέρα του ενσωματωμένου μοντέλου ταιριάζει εύκολα σε ένα συμβατικό ντουλάπι

 • Ετοιμάζουμε την έξοδο αερισμού. Όταν συνδέετε με ένα υπάρχον σύστημα εξαερισμού, απλά αφαιρούμε το προστατευτικό πλέγμα και ανεβάζουμε την αυλάκωση ή το σωλήνα. Εάν στο ξύλινο σπίτι έχει τοποθετηθεί η κουκούλα στην κουζίνα με την έξοδο προς το δρόμο μέσω ενός τοίχου ή οροφής, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια οπή της επιθυμητής διαμέτρου (όχι μικρότερη από 120 mm) για τον αγωγό αέρα. Σε ένα κτίριο κατασκευασμένο από τούβλα ή μπλοκ αερίου, μια τέτοια απόσυρση θα είναι πιο δύσκολη, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος βλάβης της τοιχοποιίας, οπότε είναι προτιμότερο να παραμείνετε στην έκδοση με ένα σωλήνα εξαερισμού.

Έξοδος καπνού με πρίζα τοίχου

Σχέδιο εξόδου εξωτερικού ανεμιστήρα

 • Τοποθετούμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που δεν επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής να επιστρέψει στο δωμάτιο. Εξωτερικά, το άνοιγμα καλύπτεται με μια μάσκα αερισμού.
 • Εξοπλίζουμε τη σύνδεση στο τροφοδοτικό. Η έξοδος θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από την κουκούλα ή τον αγωγό του αγωγού και πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι γειωμένη.

Το πιο δύσκολο στάδιο έχει ολοκληρωθεί, η επόμενη είναι η εγκατάσταση της κουκούλας.

Εγκατάσταση του περιβλήματος της κουκούλας ↑

Για ενσωματωμένους απορροφητήρες, πρέπει απλώς να στερεώσετε την θήκη (ή το ντουλάπι με το κιβώτιο της συσκευής που είναι εγκατεστημένη σε αυτό) στον τοίχο της κουζίνας. Γι 'αυτό χρησιμοποιούμε ένα ζευγάρι βιδών, στριμμένο σε προετοιμασμένους πείρους. Για να βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν ακτινοβολεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μπορείτε να την κολλήσετε στο ντουλάπι για τα υγρά καρφιά. Εάν υπάρχουν ράφια μέσα στο έπιπλο, πρέπει να κάνετε τρύπες για τον αεραγωγό σε κάθε ένα από αυτά. Και τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση μιας βρύσης για μολυσμένο αέρα.

Για να κάνετε σωστά τρύπες στο ντουλάπι, το κυριότερο είναι να γνωρίζετε τη διάμετρο του αγωγού του αεραγωγού

Εγκατάσταση αγωγού ↑

Διεξάγουμε τον αγωγό του αεραγωγού στον χώρο εγκατάστασης του σώματος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου. Ανάλογα με τα επιλεγμένα υλικά, αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους.

 • Σε περίπτωση εξοπλισμού με πλαστικούς σωλήνες, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά όλα τα στοιχεία - τους σωλήνες, τις περιστροφικές γωνίες και τους προσαρμογείς για σύνδεση με την έξοδο εξαερισμού και εξαγωγής. Θυμηθείτε ότι η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι η ίδια καθ 'όλο το μήκος, καθώς οι συστολές και οι προεκτάσεις μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία ολόκληρου του συστήματος. Με την ευκαιρία, αν το μήκος του σωλήνα είναι περισσότερο από ένα μέτρο, αξίζει να παρακολουθήσετε επιπλέον συνημμένα. Μετά από πλήρη συναρμολόγηση, όλες οι αρθρώσεις πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό.

Ο αεραγωγός από πλαστικό είναι εύκολο να μεταμφιεστεί

 • Όταν επιλέγετε έναν αγωγό αυλάκωσης ως σωλήνα, η εργασία δεν είναι πολύ μικρότερη. Είναι απαραίτητο μόνο να στερεώσετε τα άκρα του χιτωνίου στην οπή και την κουκούλα με ενισχυμένη ταινία, παρέχοντας επαρκή τάση για να μειώσετε την αντίσταση. Ωστόσο, αν θέλετε να διατηρήσετε το εσωτερικό της κουζίνας σε μια ενιαία λύση σχεδιασμού, πρέπει επίσης να συγκαλυφθεί η αυλάκωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να το τοποθετήσετε πίσω από τις ντουλάπες της κουζίνας που είναι πολύ ενοχλητικό. Ευκολότερο να διακοσμήσετε με διακοσμητικά πάνελ ή να αγοράσετε ένα έτοιμο κουτί για επικοινωνίες.

Αεραγωγός από κυματοειδές - εύκολο στην τοποθέτηση, κρύβει - πιο δύσκολο

Παραμένει μόνο για να επαληθευτεί η υγεία του πλήρως συναρμολογημένου συστήματος, γι 'αυτό συνδέουμε τη συσκευή σε μια πρίζα και πατάμε το κουμπί "Έναρξη".

Πώς να φτιάξετε ένα αγωγό αγωγών ↑

Εάν η τρύπα εξαερισμού βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πλάκα, η κυματοειδής αυλάκωση που δημιουργείται από την μισή κουζίνα θα διαταράξει ολόκληρο το σχέδιο του δωματίου. Ένα επίπεδο πλαστικό αγωγό, το οποίο είναι τόσο εύκολο να διακοσμήσει το χρώμα των τοίχων ή των ντουλαπιών, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε ένα μεγάλο δωμάτιο, όπου απαιτείται ένα ισχυρό εκχύλισμα.

Εξαιρέσεις, βέβαια, είναι - η κουζίνα, διακοσμημένη με στιλ λουκάνικων υψηλής τεχνολογίας, όπου οι αυλακώσεις, οι σωλήνες, τα καλώδια και οι άλλες επικοινωνίες γίνονται ένα θεματικό συμπλήρωμα στο εσωτερικό. Εάν το δωμάτιο δεν είναι διακοσμημένο σε ένα αστικό πνεύμα, τέτοιες διακοσμήσεις δεν έχουν καμία χρησιμότητα σε αυτό. Και ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος διακόσμησης θα είναι το περίβλημα του χώρου ανάμεσα στα ανώτερα γραφεία και το ανώτατο όριο των γυψοσανίδων.

Σημαντικό! Για την κουζίνα είναι η πλέον κατάλληλη γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία, και ιδανικά - και με επιβραδυντικό φωτιάς εμποτισμό.

 1. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από μια σήμανση για το πλαίσιο του μεταλλικού προφίλ. Kicking συμφωνία με το επίπεδο, χρησιμεύει ως ακμή αναφοράς των καταψυκτών - το επόμενο κιβώτιο θα πρέπει να είναι εντελώς ακολουθεί απόλυτα κάθε καμπύλη του τοιχώματος εργασίας. Και η κατασκευή μόνο του μπορεί να βρίσκεται είτε στο ίδιο επίπεδο με θυρίδες (αποδεικνύεται η τέλεια μεταμφίεση, αν επιλέξετε το χρώμα του φινιρίσματος γυψοσανίδας για να ταιριάζει με τα έπιπλα) ή να ενεργεί στην επιφάνειά τους, προκειμένου να επιτευχθεί μια δύο επιπέδων αποτέλεσμα την οροφή.

Κουτί κατασκευασμένο κάτω από οροφή δύο επιπέδων

 1. Το προφίλ κόβεται στα απαραίτητα θραύσματα, στερεώνεται στην οροφή και στα ράφια με τη βοήθεια πείρων / βιδών.
 2. Η δομή ενισχύεται από κάθετες αντηρίδες κάθε 80-100 cm.
 3. Στη συνέχεια τα φύλλα κόβονται γυψοσανίδας και σκελετός είναι επενδυμένα με κοχλίες περίμετρο βήμα των 30 mm (και πρέπει να βιδώνεται έτσι ώστε τα καπάκια έχουν εσοχή από 0,5-1 mm στο εσωτερικό του υλικού). Με τρύπες εξαερισμού πρέπει να κάνετε την καταπακτή επιθεώρησης, προκειμένου να μην διαλύσει το σύνολο της δομής εάν είναι απαραίτητο. Γι 'αυτό το τμήμα της γυψοσανίδας πριόνισε με το μέγεθος, αλλά όχι δεμένα στις βίδες (τελεία μπορεί να καθορίσει τον πίνακα με στεγανοποιητικό υλικό, και στη συνέχεια απομακρύνονται από το κτίριο μέσω κορόιδα ή ρυθμισθεί μικρή πόρτα).
 1. Τώρα μένει να επεξεργαστούν τα σημάδια από τους συνδετήρες και τις αρθρώσεις των φύλλων με στόκος για να οριοθετήσουν την επιφάνεια και να διακοσμήσουν με διακόσμηση κατάλληλο για το εσωτερικό. Μπορεί να είναι ταπετσαρία, κεραμίδι, μεμβράνη από PVC ή άλλο κατάλληλο υλικό.

Πλαίσιο γυψοσανίδας για σχεδίαση

Για τη σημείωση! Σε προβάλλοντας το πλαίσιο μπορεί να είναι περαιτέρω συσσώρευση στρέφει τα φώτα - φαίνεται ωραίο, και θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για νοικοκυρές, επειδή η κουζίνα δεν είναι πολύ φως.

Κουτί κάτω από τον αγωγό αέρα με φωτισμό - αποτελεσματικά και λειτουργικά

Βίντεο μαθήματα και συμβουλές εμπειρογνωμόνων ↑

Κανόνες για την εγκατάσταση του καλύμματος:

Τώρα ξέρετε πώς να σχεδιάσετε σωστά μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία και να λύσετε το θέμα της διακόσμησης της. Όπως μπορείτε να δείτε, οι κύριες στιγμές εγκατάστασης δεν διαφέρουν ιδιαίτερα πολύπλοκες και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο. Αλλά με την προετοιμασία δεν είναι πάντα καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους, ειδικά όταν πρόκειται για κουκούλα σε έναν τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Ως εκ τούτου, για τη διάνοιξη μιας εξωτερικής τρύπας, θα πρέπει να νοικιάσετε ειδικό εξοπλισμό ή να προσκαλέσετε επαγγελματίες που θα κάνουν τα πάντα γρήγορα, καθαρά και αποτελεσματικά.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών: