Εξαερισμός στο μπαλκόνι και την ταράτσα και τρόποι οργάνωσης

Αρχικά, το μπαλκόνι ήταν ένας ανοιχτός χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ξήρανση ρούχων στην ύπαιθρο, ανάπαυσης, καλλιέργεια φυτών. Η τάση να γυαλί μεμονωμένα μπαλκόνια, και αργότερα - και ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού, ήρθε στη μόδα πολύ αργότερα. Αλλά σήμερα τα αδιάλλακτα μπαλκόνια συναντώνται ολοένα και λιγότερο: ένα κλειστό δωμάτιο επιτρέπει την αύξηση του χρήσιμου χώρου ενός διαμερίσματος, μπορεί να συνδεθεί σε ένα δωμάτιο ή να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. Και ένα από τα κύρια σημεία σε αυτή την περίπτωση - αρμόδια εξαερισμό στο μπαλκόνι.

Σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι είναι φυσικό, ενώ ένα κλειστό έδαφος, χωρίς μονοπάτια εισροής και εκροής αέρα, γίνεται γρήγορα ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων. Ήδη σύντομα το τζάμι μπαλκόνι χωρίς εξαερισμό "θα ευχαριστήσει" συνεχώς θολό παράθυρα. Για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να θυμηθούμε τον όρο από τη φυσική του σχολείου - το σημείο δρόσου.

Ο υγρός αέρας, όταν έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια με χαμηλότερη θερμοκρασία, φθάνει γρήγορα στο σημείο δρόσου. Ως αποτέλεσμα, οι υδρατμοί εγκαθίστανται με τη μορφή συμπυκνώματος στο γυαλί και στους τοίχους. Μόνο αν το γυαλί είναι αμέσως αισθητή και δεν φαίνεται τόσο κρίσιμη (μπορείτε να τρίψετε το παράθυρο - και το ζήτημα έχει επιλυθεί), στη συνέχεια, στους τοίχους, αυτό μεταφράζεται σε ένα καλούπι, η οποία είναι επιβλαβής για την υγεία, και ότι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Ως αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης αερισμού στο γυάλινο μπαλκόνι, δημιουργείται ένα λανθασμένο μικροκλίμα, στο οποίο είναι απλώς επικίνδυνο.

Η σωστή μόνωση του μπαλκονιού - τι πρέπει να είναι;

Το συμπύκνωμα σχηματίζεται σε επιφάνειες που είναι λιγότερο μονωμένες ή μη μονωμένες καθόλου λόγω της έντονης αντίθεσης του ψυχρού και του θερμού αέρα. Για να αποφευχθεί αυτό, η θέρμανση και η υαλοποίηση του μπαλκονιού ή της loggia πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου.

Οι κύριες κατασκευές στο μπαλκόνι είναι:

Και το καθένα από αυτά πρέπει να είναι μονωμένο - μόνο στην περίπτωση αυτή ο εξαερισμός στο μπαλκόνι θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα και θα τον απαλλάξει από τη συμπύκνωση και την υγρασία.

Σημείωση: Η πιο αποτελεσματική είναι η εξωτερική μόνωση, η οποία μετατοπίζει το σημείο δρόσου πέρα ​​από το μπαλκόνι. Αλλά αυτός ο τύπος μόνωσης δεν είναι πάντοτε δυνατός λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας και του κόστους τέτοιων έργων.

Το πρώτο είναι παράθυρα με διπλά τζάμια. Δεδομένου ότι η περιοχή που είναι τζάμια είναι αρκετά μεγάλη και οι οικονομικές ευκαιρίες είναι συχνά περιορισμένες, πολλοί επιλέγουν παράθυρα μονής υάλου ως την πιο δημοσιονομική επιλογή. Αλλά σε μια μονάδα με διπλά τζάμια, ο κρύος αέρας από το δρόμο έχει δύο φράγματα και το γυαλί στο δωμάτιο είναι πολύ πιο δύσκολο να κρυώσει. Δηλαδή, η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος σε αυτή τη γυάλινη επιφάνεια μειώνεται σημαντικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε φθηνά, αλλά παράθυρα με διπλά τζάμια, παρά καλό, αλλά μονόχωρο.

Σημείο δρόσου ανάλογα με τον τύπο μόνωσης

Εκτός από τα παράθυρα, σχηματίζονται συμπυκνώματα στους τοίχους. Και επίσης - στο πάτωμα και στην οροφή, ειδικά όταν οι γείτονες έχουν μπαλκόνια ανοιχτό: αν από την πίσω πλευρά του δαπέδου υπάρχει δρόμος, κρύος αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία πόσο ζεστό είναι το δωμάτιο, θα εξακολουθεί να υπάρχει συμπύκνωση. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στη μόνωση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου.

Κατά κύριο λόγο, το μπαλκόνι είναι χτισμένο ως μια ανοικτή δομή, επειδή τα χωρίσματα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις για θερμορύθμιση. Εάν αποφασιστεί να κλείσει το μπαλκόνι, η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί ανεξάρτητα: οι τοίχοι, η οροφή και το δάπεδο είναι μονωμένοι με θερμομονωτικά υλικά. Για παράδειγμα, αφρό πολυστερίνης ή αφρός αφρού - έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επειδή σχεδόν ποτέ δεν κρυώνουν εντελώς. Στο πάτωμα το μονωτικό υλικό τοποθετείται πριν από το δάπεδο από λινέλαιο, πολυστρωματικό υλικό ή άλλο υλικό φινιρίσματος. το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Η μονωμένη οροφή μπορεί επίσης να είναι γυψοσανίδα ή κατασκευή τάνυσης εάν είναι επιθυμητό.

Ως πρόσθετη μόνωση και φράγμα για τη συμπύκνωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρός αφρού ή άλλη μεμβράνη φραγμού ατμού. Εφαρμόζεται πάνω από αφρό (penopolix) και η εφαρμογή του είναι προϋπόθεση για την απουσία συμπύκνωσης στο κύριο θερμομονωτικό υλικό.

Κλείνουμε τη μόνωση με το penofol

Συνιστάται επίσης να μετακινήσετε το θερμαντικό σώμα θέρμανσης στον τοίχο που συνορεύει με τη λεκάνη, αυξάνοντας τον αριθμό των τμημάτων του. Ή μπορείτε να βάλετε ένα ηλεκτρικό convector στο μπαλκόνι, οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης που θα θερμαίνει το μπαλκόνι - η θερμότητα που προέρχεται από το παρακείμενο δωμάτιο δεν θα είναι αρκετή.

Μια τέτοια μόνωση θα επιτρέψει να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία μέσα στις εγκαταστάσεις, και να μην δώσει θερμότητα στο δρόμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το μπαλκόνι είναι όχι μόνο τζάμια, αλλά και επισυνάπτεται στο δωμάτιο - μέσα από τα λεπτά τοιχώματα της θερμότητας θα πρέπει να ληφθούν γρήγορα έξω από το δωμάτιο, και επειδή, ειδικά το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε μια άνετη θερμοκρασία.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μόνωσης του μπαλκονιού με πλαστικό αφρού από το εξωτερικό και το εσωτερικό του θα βρείτε σε ξεχωριστό άρθρο στην ιστοσελίδα μας.

Σχετικά με τη χρήση θερμαντικών συσκευών υπέρυθρων τοίχων για μπαλκόνια και λότζες, διαβάστε εδώ. Αρχή λειτουργίας, τύποι και συμβουλές για την εγκατάσταση.

Και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του penofol, μπορείτε να μάθετε σε αυτή τη σελίδα.

Η οργάνωση του εξαερισμού στο μπαλκόνι

Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών παραθύρων, δεν υπήρχε πρόβλημα όπως ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι: ξύλινα κουφώματα, λόγω της δομής του υλικού, παρέχοντας φυσική ανταλλαγή αέρα. Αλλά τα πλαστικά παράθυρα με ορισμένα κριτήρια θεωρούνται τα καλύτερα (συμπεριλαμβανομένης της ηχομόνωσης, εν όψει όλου του ίδιου υψηλού πορώδους ενός δέντρου). Λόγω ορισμένων μειονεκτημάτων πρέπει να τοποθετηθούν. Συγκεκριμένα, μάθετε πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι.

Φυσικός εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο είναι να ανοίξει το παράθυρο για αερισμό. Ιδανική για αυτά τα διπλά τζάμια με πολλές ανοιγόμενες θέσεις:

 • εάν ο αέρας είναι μούχλα ή θα πρέπει να αερίσετε γρήγορα το μπαλκόνι, η πόρτα ανοίγει τελείως (αλλά αυτό δεν είναι πάντα βολικό, ειδικά όταν το μπαλκόνι είναι παιδιά ή κατοικίδια ζώα).
 • εάν είναι απλώς απαραίτητο να επιταχυνθεί η ανταλλαγή αέρα, το κινητό πτερύγιο αναπηδά, εξασφαλίζοντας έτσι μια μαλακή ροή αέρα κατευθυνόμενη κυρίως στο ανώτερο τμήμα του δωματίου.
 • για μόνιμη χαγιάτι εξαερισμού μπορεί να αφήσει το παράθυρο για mikroprovetrivaniya - γυαλί εκτείνεται από το πλαίσιο από 2-4 mm, αυτές οι υποδοχές δεν είναι αρκετό για να κάνει ένα σχέδιο, αλλά αρκετά για να οργανώσει την ανταλλαγή αέρα.

Η έλλειψη αυτού του εξαερισμού - μαζί με τον καθαρό αέρα στην αίθουσα διεισδύουν θόρυβο και σκόνη δρόμου.

Εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής

Για την εξασφάλιση εξαερισμού στο μπαλκόνι του καλουπιού μπορούν να εγκατασταθούν συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής - ειδικές βαλβίδες. Τοποθετούνται σε πλαστικά παράθυρα ή σε τοίχους. Είναι μια λεπτή επιμήκης δομή που δεν χτυπά αμέσως το μάτι. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοιες βαλβίδες παροχής και εξαγωγής που δεν διαταράσσουν το εσωτερικό του μπαλκονιού.

Η ιδιαιτερότητα των βαλβίδων είναι ότι παρέχουν ανταλλαγή αέρα, αλλά δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και ρύπων. Τα σύγχρονα μοντέλα εγκαθίστανται από ειδικούς για μία ημέρα, διαφέρουν στην παραγωγικότητα και την ένταση της εργασίας, δεν δημιουργούν ρεύματα και έχουν μηχανικό έλεγχο (δεν εξαρτώνται από το ηλεκτρικό δίκτυο).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά του αερισμού τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα στο ξεχωριστό άρθρο μας.

Εάν στο σπίτι σας υπάρχουν μικρά παιδιά και ανοίγετε τα παράθυρα για εξαερισμό, σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις κλειδαριές παιδιών στα παράθυρα. Θα σας επιτρέψουν ταυτόχρονα και θα διατηρήσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και θα είστε σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων στον εξωτερικό τοίχο είναι επίσης μία από τις γενικά διαθέσιμες και αποτελεσματικές μεθόδους αερισμού του δωματίου. Για ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, ο οποίος λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις: τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο αέρα. Αν η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες - ένα για την εισροή, το άλλο για την κουκούλα.

Κατά την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το συρτάρι στην κορυφή, για την εισροή - στο κάτω μέρος. Αυτό αντιστοιχεί στη φυσική κυκλοφορία του αέρα και συνεπώς η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού θα είναι υψηλότερη.

Αυτός ο αερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια τους γίνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 • ανεμιστήρες;
 • διατρητής;
 • τρυπάνι για σκυρόδεμα
 • σφραγιστικό.

Για τον αερισμό του μπαλκόνι, μπορείτε να πάρετε έναν ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή: λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς σύνδεση με το δίκτυο. Χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο, μια τρύπα της ίδιας διαμέτρου με τον ανεμιστήρα κόβεται στον τοίχο. Στη συνέχεια, η συσκευή τοποθετείται, στερεώνεται με σφραγιστικό - και η εγκατάσταση ολοκληρώνεται.

Αν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που τροφοδοτείται από το δίκτυο, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τα καλώδια και να σκεφτείτε τη βέλτιστη διάταξη του διακόπτη. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει μόνο εάν είναι απαραίτητο. Στα σύγχρονα μοντέλα υπάρχει ένα διακοσμητικό πάνελ που καλύπτει το άσχημο εσωτερικό του ανεμιστήρα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού το χειμώνα

Στο τεύχος του χειμώνα του χώρου εξαερισμού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ζήτημα της διατήρησης της θερμότητας: μέσα από το άνοιγμα μεταξύ των πτερύγια του ανεμιστήρα στο μπαλκόνι κρυώνει (κατά τη χειμερινή περίοδο αιχμής - πολύ cool) αέρα, επειδή η θερμοκρασία στο μπαλκόνι γίνεται άβολα.

Για τον αερισμό του πλοίου το χειμώνα, η καλύτερη επιλογή είναι να αποφευχθεί η χρήση ανεμιστήρων που έχουν κατασκευαστεί από μόνη της και να αποφεύγεται μόνο ο φυσικός αερισμός - το άνοιγμα του φύλλου παραθύρου. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας συνιστάται να αφαιρέσετε και να κλείσετε τη θέση όπου ήταν ένα αυτοσχέδιο βύσμα. Για παράδειγμα, ένα φύλλο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες, το μέγεθος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της οπής. Τέτοιες πόρτες είναι προσαρτημένες σε βίδες με αυτοκόλλητες βίδες και αποτρέπουν μια συνεχή ροή ψυχρού αέρα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον ανεμιστήρα και τοποθετήστε το βύσμα πάνω του.

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες αμέσως με τις πόρτες - για ένα μπαλκόνι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο εξαερισμός στο μπαλκόνι είναι σημαντικός. Και ένα αρκετά ευρύ φάσμα ευκαιριών για την υλοποίησή του δεν το καθιστά πρόβλημα αλλά απλώς ένα άλλο καθήκον που δεν μπορεί να επιλυθεί εύκολα.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά σας χέρια βίντεο

Αυτό το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού σε ένα πλαστικό παράθυρο. Μετά την προβολή του, θα μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας αυτή τη διαδικασία.

Όταν απαιτείται αερισμός στο μπαλκόνι και πώς μπορεί να οργανωθεί σωστά;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη όχι μόνο για διαμερίσματα, αλλά και για μπαλκόνια. Φυσικά, απαιτείται μόνο για τζάμια.

Υπάρχουν σχετικά λίγες επιλογές για τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού - επειδή είναι σχετικά απλές (από την άποψη της εγκατάστασης) και φθηνές. Παρακάτω θα εξετάσουμε τους κανόνες και τις μεθόδους εγκατάστασης συστημάτων αερισμού τόσο για τα μπαλκόνια όσο και για τα καταλύματα - δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε ποιες περιπτώσεις το μπαλκόνι χρειάζεται εξαερισμό;

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τέτοια προβλήματα:

 1. Όταν το μπαλκόνι είναι γυαλισμένο και πλήρως σφραγισμένο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό αν ο χώρος με τον οποίο συνδυάζεται είναι ανιχνευμένος με ζεστό αέρα (με κλειστά μπαλκονόπορτα).
 2. Εάν η συμπύκνωση ενεργεί στο μπαλκόνι το χειμώνα, η υγρασία γίνεται αισθητή και / ή εμφανίζεται μούχλα.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν προβλήματα που αναγράφονται ή δεν προκαλούν σοβαρή ταλαιπωρία - θα πρέπει να κάνετε αερισμό αν βρίσκεστε στο μπαλκόνι:

 • συχνά τα πράγματα στεγνώνουν.
 • αποθηκεύονται μερικά πράγματα / προϊόντα που δεν ανέχονται υψηλή υγρασία.
 • υπάρχει ένας χώρος εργασίας / χώρος ανάπαυσης / σαλόνι.
 • συχνά καπνίζουν?
 • Υπάρχει ένα brazier (ναι, συμβαίνει και τέτοια)?
 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.

Τι θα είναι χωρίς αυτό;

Εάν το μπαλκόνι δεν έχει κανονική δυνατότητα εξαερισμού, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα (με κλειστά παράθυρα):

 • σε κάθε εποχή του χρόνου και στο μπαλκόνι, και μέσα στο σαλόνι που βγαίνει πάνω του - θα υπάρχει ζεστός αέρας.
 • το χειμώνα, η υγρασία θα αυξηθεί - πράγμα που θα προκαλέσει μούχλα και φθορά των αποθηκευμένων αντικειμένων (τρόφιμα, ξύλο, μέταλλα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).
 • τα πλυμένα πλυντήρια θα στεγνώσουν πολύ περισσότερο και όχι το γεγονός ότι μπορούν να στεγνώσουν εντελώς (εάν υπάρχουν πλήρως κλειστά παράθυρα με διπλά τζάμια).
 • λόγω υγρασίας μπορεί να επιδεινωθεί κτιρίου και υλικά τελειώματος (διαβρώσουν μεταλλικές επιφάνειες, και σαπίζουν syret σανίδες, σοβά καταρρέουν, νιφάδα ταπετσαρία)?
 • αν θα υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης, θα υπάρξει ισχυρότερη πτώση, και επιπλέον μπορεί να καταστεί άχρηστη λόγω υγρασίας (το χειμώνα) και συμπυκνωμάτων.

Μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα - εάν μούχλα παίρνει στο μπαλκόνι, στη συνέχεια, μέσω της ξήρανσης τα πράγματα, μπορεί να "μετακινηθεί" σε άλλα δωμάτια.

Πώς να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα αέρα;

Δεδομένου ότι τα μπαλκόνια και οι λότζες έχουν συνήθως μια μικρή περιοχή - δεν υπάρχει λόγος να κάνετε περίπλοκους υπολογισμούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κανόνα: για 1 άτομο πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον 30 m³ / h καθαρού αέρα. Αποδεικνύεται ότι εάν δύο άτομα ζουν στην κρεβατοκάμαρα που συνορεύει με το μπαλκόνι, τότε είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί εισροή τουλάχιστον 60 m³ / h.

Μέθοδοι εφαρμογής

Σε συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα - θα τροφοδοτηθεί ή θα αφαιρεθεί ο αέρας;
 2. Με την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα - θα χρησιμοποιηθούν οι ανεμιστήρες (αναγκαστικό σύστημα) ή όχι (φυσικό σύστημα);

Παρακάτω περιγράφουμε σύντομα τις αρχές κάθε επιλογής. Για λεπτομερή σχέδια εγκατάστασης, ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα.

Στην κατεύθυνση του αέρα: παροχή ή εξάτμιση;

Τα μπαλκόνια και οι λότζες πολύ σπάνια βάζουν κουκούλες - είναι συνήθως απαραίτητο αν αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιείται για κάπνισμα ή εάν είναι ένα χαλί. Στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις, μια εισροή διοργανώνεται στο μπαλκόνι.

Από το μπαλκόνι ο δροσερός υπαίθριος αέρας θα περάσει μέσα στο δωμάτιο και θα απομακρυνθεί ήδη από αυτό - μέσα από τις τρύπες αερισμού ή τις κουκούλες (κουζίνα, στο μπάνιο).

Με την οργάνωση της ανταλλαγής αερίων: αναγκαστική ή φυσική;

 1. Το φυσικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτηθεί και θα αφαιρεθεί χωρίς ανεμιστήρες, μέσα από τις τρύπες.
 2. Αναγκαστικό σύστημα - ο αέρας θα τροφοδοτείται και / ή αφαιρείται με ανεμιστήρες.

Ο φυσικός αερισμός είναι καλός για την απλότητα του - δεν απαιτεί ηλεκτρικό εξοπλισμό. Αλλά τα μειονεκτήματα της είναι σημαντικά:

 • η ανταλλαγή αέρα στο σύστημα αυτό είναι ασταθής και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και από την απόδοση των αεραγωγών (που συχνά λειτουργούν ανεπαρκώς όταν πρόκειται για πολυώροφα κτίρια) ·
 • η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στερείται και των δύο αυτών μειονεκτημάτων - ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, είναι δυνατόν να παρέχεται η απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα. Στη ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος θα κοστίσει περισσότερο, και από την άποψη της εγκατάστασης - πιο σύνθετο από το φυσικό.

Σχετικά με την απαραίτητη χροιά: τη ροή μεταξύ του μπαλκονιού και του δωματίου

Ένας υποχρεωτικός κανόνας για κάθε σχέδιο: ανάμεσα στο μπαλκόνι και την επόμενη αίθουσα ο αέρας πρέπει να περάσει χωρίς εμπόδια. Δηλαδή, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε μια εισροή στη λεωφόρο, αλλά κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες σφιχτά και μην ανησυχείτε για τη ροή του αέρα με άλλο τρόπο - σε αυτή την περίπτωση, όλα τα προβλήματα θα παραμείνουν.

Οπίσθια μάσκα στην πόρτα

Οργάνωση της ροής μπορεί να είναι με τέτοιο τρόπο:

 1. Μέσα από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα.
 2. Μέσα από τη μάσκα στην πόρτα.
 3. Μέσα από την υποδοχή κάτω από το φύλλο της πόρτας (μια ανεπιθύμητη επιλογή, αφού το χάσμα δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα εάν είναι απαραίτητο), σε αντίθεση με τα άλλα στοιχεία).
 4. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου / τοίχου.
 5. Μέσα από την εγκατάσταση στον τοίχο (σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας του δρόμου προς το μπαλκόνι θα είναι πολύ καλύτερο, λόγω του ανεμιστήρα εγκατάστασης).

Έτοιμα σχέδια

Τώρα ας αναλύσουμε τα σχέδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Μερικά από αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με τα χέρια τους, άλλα - απαιτούν ειδικές δεξιότητες και εξοπλισμό.

Θα εξετάσουμε τέτοιες παραλλαγές:

 1. Φυσικό σύστημα τροφοδοσίας.
 2. Αναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας.
 3. Εξαναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Παρακάτω θα ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα για να κατανοήσουμε πώς κάθε σχέδιο γίνεται σωστά.

Φυσικό, μόνο η εισροή

Η απλούστερη επιλογή που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας. Η εισροή εξωτερικού αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Μέσα από το ανοιχτό παράθυρο / παράθυρο.
 2. Μέσω ανοιχτού παραθύρου με χτένα.
 3. Μέσω κλειστού παραθύρου με σύστημα μικροεπεξεργασίας.
 4. Μέσω της βαλβίδας τοίχου.
 5. Μέσω της βαλβίδας παραθύρου.

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Στη συνέχεια, εξετάστε κάθε επιλογή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μέθοδος είναι η απλούστερη και φθηνότερη, αλλά όχι πάντα βολική. Μαζί με τον καθαρό αέρα μέσα μπορεί να πετάξει έντομα, χνουδωτά χνουδωτά, βροχή και χιόνι. Επιπλέον, θα ακουστεί απόλυτα ο θόρυβος του δρόμου (και οι ήχοι από το διαμέρισμά σας).

Μπορείτε να μειώσετε εν μέρει το πρόβλημα αν δεν ανοίξετε τα παράθυρα για να είναι γεμάτα, αλλά να τα ανοίξετε ελαφρά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο θόρυβος θα ακουστεί ακόμα (αν και λιγότερο), αλλά ο εσωτερικός αέρας θα έρθει σε λιγότερο. Επομένως, τα ανοιχτά παράθυρα είναι κατάλληλα εκτός από τον εξαερισμό σε ζεστό ξηρό καιρό και αν ζείτε σε ένα ήσυχο μέρος ή / και σε ψηλό πάτωμα.

Μια χτένα ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό συγκρατητήρα που συνδέει το φύλλο και το πλαίσιο, εμποδίζοντας τους να ανοίγουν περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το παράθυρο ανοίγει μόνο εντελώς ή αν δεν ανοίξει στην επιθυμητή τιμή. Διαφορετικά, αυτή η επιλογή έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τον αερισμό μέσω ενός ανοιχτού παραθύρου.

Μια πιο επιτυχημένη επιλογή είναι το σύστημα μικροεπεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο είναι κλειστό, αλλά μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου υπάρχει ένα μικρό κενό - λίγα χιλιοστά. Αρκεί για την πρόσληψη αέρα, αλλά δεν θα βρέξει μέσα από αυτό, και τα έντομα δεν μπορούν να πετάξουν. Το μειονέκτημα είναι ότι το κενό είναι πολύ μικρό και ακόμα και αν υπάρχει μικρός αερισμός σε κάθε παράθυρο, αυτό δεν είναι αρκετό για τη σωστή ποσότητα εισερχόμενου αέρα.

Η βαλβίδα τοίχου είναι ουσιαστικά ένας πλαστικός σωλήνας με ένα φίλτρο και μια μικρή κεφαλή (η οποία μπορεί να κλείσει όπως είναι απαραίτητο, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το πάχος του τοίχου του μπαλκονιού είναι αρκετά μεγάλο. Σε ένα πολύ λεπτό σχέδιο, απλά δεν μπορεί να εισαχθεί (ή πρέπει να το ενισχύσετε κάπως). Το πλεονέκτημα είναι ότι το προϊόν παρέχει αρκετό αέρα - ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να είναι 30 m³ / h, και περισσότερο.

Η βαλβίδα παραθύρου είναι μια ειδική συσκευή που κόβει το κιβώτιο των παραθύρων και το πλαίσιο. Το ίδιο το παράθυρο παραμένει κλειστό, αλλά δημιουργείται μια οπή στο πλαίσιο και το φύλλο, μέσω του οποίου το εξωτερικό θα δέχεται αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η τρύπα είναι μικρή, λόγω της οποίας η εισροή μπορεί να είναι αδύναμη (τα περισσότερα μοντέλα έχουν λιγότερο από 30 m³ / h). Ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά συνιστάται να βάλουν μερικά (τουλάχιστον 2).

Αναγκασμένη, μόνο η εισροή

Για να εξοπλίσει ένα τέτοιο σύστημα είναι δυνατή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί (σπάνια) ή το τοίχωμα (συχνότερα). Η επιλογή είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική ροή - επειδή σας επιτρέπει να περάσει περισσότερος αέρας δεν έχει σημασία τι ο καιρός είναι στο δρόμο (που επηρεάζει το φυσικό αερισμό).

Δεδομένου ότι ο αέρας χρειάζεται ένα σχετικά μικρό ποσό - για το μπαλκόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλούστερο και μικρότερο ανεμιστήρα - τα μοντέλα με διάμετρο 100 mm θα κάνουν.

Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν ακόμα πιο βολική - ιδανικά ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει:

 1. Αισθητήρας υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα ξεκινήσει όταν αυξηθεί η υγρασία στο μπαλκόνι. Ωστόσο, ένας τέτοιος αισθητήρας είναι πιο χρήσιμος στο σύστημα εξαναγκασμού τροφοδοσίας και εξάτμισης - εάν οδηγεί μόνο τον αέρα μέσα, δεν θα είναι δυνατόν να εξαλειφθεί αποτελεσματικά η υγρασία ούτως ή άλλως.
 2. Πολλές ταχύτητες.

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε τοίχο μπαλκονιού

Η ροή οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από την παραπάνω ενότητα. Αφαίρεση αέρα - μέσω του άξονα εξαερισμού και / ή του απορροφητήρα (στην κουζίνα ή στο μπάνιο / τουαλέτα).

Αναγκασμένος, εξαναγκασμένος αέρας

Αυτή η επιλογή θα πρέπει να γίνει, αν στο μπαλκόνι:

 • υπάρχει μια εκμετάλλευση εξόρυξης.
 • συχνά υπάρχουν καπνιστές.
 • Θα υπάρξει μια μπρασελέ?
 • η υγρασία αυξάνεται πάρα πολύ.

Η εισροή σε ένα τέτοιο σύστημα οργανώνεται με οποιονδήποτε τρόπο από 2 σημεία παραπάνω (δηλαδή μέσω του ανεμιστήρα τροφοδοσίας ή μέσω οποιασδήποτε δυνατότητας φυσικής εισροής).

Για να αφαιρέσετε τον αέρα - ένας ακόμα ανεμιστήρας κόβει στο παράθυρο ή στον τοίχο, μόνο στην κουκούλα (θα οδηγήσει τον αέρα από μέσα προς το δρόμο).

Ένας υποχρεωτικός κανόνας: η εισροή και η εξάτμιση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά. Και η εισροή βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο χαμηλή, και ο απορροφητήρας όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι στην πολυπλοκότητά του. Εάν η κουκούλα είναι πολύ ισχυρή - θα βγάλει την ανταλλαγή αέρα μόνο μέσα στο μπαλκόνι. Δηλαδή, ο αέρας είτε δεν εισέρχεται καθόλου στο δωμάτιο, είτε θα ρέει, αλλά σε μικρό ποσό (ειδικά αν ο άξονας αερισμού λειτουργεί ανεπαρκώς).

Δεδομένου ότι οι μπαλκονόπορτες συνήθως δεν βρίσκονται στο κέντρο αλλά μετατοπίζονται προς τα πλάγια, το βέλτιστο σχέδιο μοιάζει με αυτό:

 1. Το σημείο εισροής είναι πιο κοντά στην άκρη στην πλευρά όπου βρίσκεται η πόρτα του μπαλκονιού.
 2. Στο αντίθετο άκρο του μπαλκονιού είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας εξαγωγής.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με την εισροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Οι επιλογές είναι:

 1. Τοποθετήστε έναν αεραγωγό με ανεμιστήρα από το δρόμο προς το δωμάτιο, μέσα από το μπαλκόνι. Δηλαδή, το μπαλκόνι θα έχει δικό του σύστημα εξαερισμού και το δωμάτιο θα τροφοδοτείται με αέρα ανεξάρτητα από αυτό, απευθείας από το δρόμο.
 2. Συμπεριλάβετε μια κουκούλα μπαλκόνι δεν είναι πάντα, αλλά αν είναι απαραίτητο - για παράδειγμα, όταν κάποιος βγαίνει να καπνίσει, ή χρησιμοποιεί ένα μπρασελέ (ο καλύτερος τρόπος).
 3. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί σε περιόδους - ενεργοποιείται / απενεργοποιείται αυτόματα με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα υγρασίας.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι και το μπαλκόνι μόνοι σας

Δεν είναι χωρίς λόγο τρία συστήματα μηχανικής - η θέρμανση, ο εξαερισμός και ο κλιματισμός στις εκτιμήσεις κατασκευών ομαδοποιούνται σε ένα τμήμα. Ναι, και οι SNiPs συνδυάζουν επίσης περιγραφές των απαιτήσεων για την κατασκευή και την εγκατάστασή τους. Οι σωστά εγκατεστημένες συσκευές θέρμανσης, η παρουσία φρέσκου αέρα και η έγκαιρη πρόσληψη κουκούλας - η απόδοση της δουλειάς τους, επιτρέποντας να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Και τι γίνεται με το μπαλκόνι ή / και το μπαλκόνι; Σε αυτά τα μη θερμαινόμενα δωμάτια υπάρχουν προβλήματα που θα προσπαθήσουμε να αποσυναρμολογήσουμε.

Σε τι εξαρτάται το σωστό μικροκλίμα του μπαλκονιού / μπαλκόνι;

Πιθανότατα, κάθε άτομο έδωσε προσοχή στις σύγχρονες υπό κατασκευή κατοικίες. Όμορφη πρόσοψη, μεγάλα μπαλκόνια, η παρουσία λότζια - ωραία στο μάτι! Αλλά, βασικά, το σχέδιο κατασκευής δεν περιλαμβάνει υαλοπίνακες και μόνωση αυτών των χώρων. Οι ιδιοκτήτες, αν το επιθυμούν, το κάνουν και ξεκινούν με το τζάμι, πιστεύοντας ότι με αυτό έχουν λύσει όλα τα προβλήματα - τη διατήρηση της θέρμανσης και της ηχομόνωσης. Αλλά για κάποιο λόγο τα παράθυρα άρχισαν να "κλαίνε", και το κλειστό, σφικτά κλειστό δωμάτιο έγινε αρκετά βρεγμένο. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει σε παλαιά σπίτια, όπου τοποθετούνται νέα σφραγισμένα μεταλλικά πλαστικά αντί για μπαλκόνια ξύλινα κουφώματα.

Από τη μία πλευρά, το ζήτημα της απώλειας θερμότητας έχει επιλυθεί. Αλλά εδώ εμφανίστηκε η υγρασία, η μούχλα, η ομίχλη των παραθύρων, η μούχλα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η δομή του δέντρου και οι φυσικές ρωγμές στα σκελετά δεν εμπόδισαν τη διέλευση του αέρα στο μπαλκόνι ή τη λογγαία. Πλαστικά παράθυρα δεν επιτρέπουν τον καθαρό αέρα, αλλά υγρό, που δαπανάται, κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα, πέφτει σε αυτό το δωμάτιο από άλλα δωμάτια, κουζίνες. Η συμπύκνωση πέφτει λόγω των πλυντηρίων, τα οποία στεγνώνουν στο μπαλκόνι, λουλούδια.

Αυτή η συγκέντρωση επιβλαβούς αέρα, σε ένα δωμάτιο που πρέπει να αερίζεται "από προεπιλογή", είναι απαράδεκτο. Επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο κτιριακές κατασκευές, έπιπλα και άλλα αντικείμενα, αλλά και ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μονώσετε και να αερίσετε σωστά το μπαλκόνι ή το μπαλκόνι.

Πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός του πλοίου;

Επομένως, όταν κάνετε μια απόφαση επισκευής στην πλατφόρμα (μονωτική, αντικατάσταση υαλοπινάκων), είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη συσκευή εξαερισμού. Εάν κάποιος σκέφτεται ότι ανοίγει το παράθυρο για αερισμό, θα λύσει το πρόβλημα, είναι βαθιά λανθασμένη. Το χειμώνα, το συχνό άνοιγμα του αναπνευστήρα σε ένα δωμάτιο που είναι ήδη πολύ κρύο, θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος αερισμού του πλοίου. Η επιλογή πρέπει να εμπίπτει σε ένα από τα τρία υπάρχοντα συστήματα:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • μικτή (παροχή ή εξάτμιση).

Φυσικός εξαερισμός

Δεν περιλαμβάνει την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξοπλισμού. Αλλά για τη λειτουργία του είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη κάποιες στιγμές:

 • όταν το μπαλκόνι είναι μονωμένο χωρίς θέρμανση, δεν μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς την πρόσβαση στον αέρα στους τοίχους του δωματίου. Γι 'αυτό, κατά την τοποθέτηση των μονωτικών και προσανατολισμένων στρώσεων στους τοίχους, στην οροφή και στο πάτωμα, αφήστε ένα κενό τουλάχιστον 50 mm.
 • όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση πρέπει να είναι ανθεκτικά στο νερό.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξαερισμού είναι η εισροή φρέσκου αέρα από το εξωτερικό και η διάθεση των αποβλήτων μέσω αγωγών εξαερισμού που βρίσκονται στους χώρους υγιεινής και στην κουζίνα. Είναι προφανές ότι αυτή η ανταλλαγή αέρα είναι απαράδεκτη, καθώς ο αέρας, κορεσμένος με υγρασία από τα στεγνά ρούχα ή, για παράδειγμα, ο καπνός τσιγάρου, δεν πρέπει να εισέλθει στα σαλόνια.

Σημαντικό! Ένα άλλο "μείον" αυτού του εξαερισμού - η κίνηση του αέρα του φυσικού εξαερισμού συμβαίνει όταν υπάρχει διαφορά στις θερμοκρασίες στο δρόμο και στο δωμάτιο. Αυτή η διαφορά είναι δυνατή μόνο κατά την κρύα εποχή. Στη ζεστή, η διαφορά απουσιάζει ή η θερμοκρασία είναι υψηλότερη - στο μπαλκόνι, το οποίο θερμαίνεται από τις ακτίνες του ήλιου.

Εξαναγκασμένη ανταλλαγή αέρα

Εάν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το μπαλκόνι για το κάπνισμα, τότε χωρίς αναγκαστική κατάρτιση δεν μπορεί να κάνει. Η εισροή μπορεί να ρυθμιστεί εγκαθιστώντας τις βαλβίδες παραθύρου στις κινούμενες πόρτες. Λοιπόν, αν ένα loggia ή ένα μεγάλο μπαλκόνι και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ενεργά, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα recuperator. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός, αλλά αρκετά ακριβός εξοπλισμός.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Λόγω του ότι χρησιμοποιούνται μπαλκονόπορτες, όπως βεράντες σε ιδιωτικές κατοικίες, ο αέρας τους πρέπει να είναι καθαρός, όχι υπερκορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα ή υγρασία. Για τους σκοπούς αυτούς, υπολογίζεται ένας εξαερισμός των μπαλκονιών και των λότζιών. Τι σημαίνει αυτό; Κατά τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού, λάβετε υπόψη:

 • Η ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού.
 • Ο όγκος της δομής των μπαλκονιών.
 • Πολλαπλασιασμός, αυξημένος κατά 25% λόγω του ορίου οροφής (εγκατεστημένο για αυτό το δωμάτιο - 6 μέτρα).

Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση λάβετε τα ακόλουθα δεδομένα: μήκος (α) - 3,5 m, πλάτος (b) - 1,5 m, ύψος (h) - 3,0 m, ταχύτητα αέρα, κατασκευές - 1 m / s.

Έτσι, ο όγκος του δωματίου V = abh = 3,5χ1,5χ3 = 15,75 m3;

Η συναλλαγματική ισοτιμία (6-3) x0.25 + 3 = 3.75.

Κυκλοφορία, με αυξημένη πολλαπλότητα, για αυτό το δωμάτιο - 15,75x3,75 = 59,06 κυβικά μέτρα.

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα ροής αέρα με δεδομένη ταχύτητα, μπορείτε να βρείτε τη διάμετρο του αεραγωγού. Για αυτό το παράδειγμα, είναι 160 mm. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογισμό υπολογισμού των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων που διατίθενται στην ιστοσελίδα μας.

Σημαντικό! Ο σωστά υπολογισμένος και εγκατεστημένος εξαερισμός στο μπαλκόνι, προστατεύει το δωμάτιο από τη φόρμα, την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, τη συμπύκνωση. Φυσικά, αυτός ο υπολογισμός είναι κατάλληλος για την εγκατάσταση εξαερισμού αγωγών, χρησιμοποιείται αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το μπαλκόνι ως βοηθητικό δωμάτιο, για παράδειγμα, ένα γραφείο.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Η απλούστερη μέθοδος υπερ-αποδοτικού εξαερισμού αναμειγνύεται. Η εισροή θα πρέπει να παρέχεται από μια βαλβίδα παροχής παράθυρο. Αυτό το στοιχείο δεν θα σπάσει τη σφράγιση του πλαστικού παραθύρου, αλλά θα επιτρέψει στον καθαρό αέρα να ρέει συνεχώς στο μπαλκόνι. Η κουκούλα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα εξαγωγής.

Σημαντικό! Πριν κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα και να κλείσετε προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασής του. Διαφορετικά, το δωμάτιο θα διαπεράσει παγωμένο αέρα.

Κάνετε κουκούλα στο μπαλκόνι, το οποίο θα λειτουργήσει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και σε κάθε καιρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εγκατάσταση αποκατάστασης. Αυτή η μονάδα συνδυάζει τις λειτουργίες πρόσληψης καθαρού αέρα, απομάκρυνσης αποβλήτων, θέρμανσης αερίων μαζών.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τον εξαερισμό με την ανάκτηση

 • Περιορισμοί για την εγκατάσταση - συσκευές θέρμανσης που βρίσκονται κοντά.
 • Παρέχει ταυτόχρονη εισροή υγρού και εξερχόμενου αέρα εξάτμισης.
 • Καθαρισμός εισερχόμενου αέρα από σκόνη και εξωτερική μόλυνση.
 • Οι μάζες του αέρα που εισέρχονται στο δωμάτιο θερμαίνονται στους 23 ° C λόγω της εξόδου και της παρουσίας ενός θερμαντήρα στη δομή. Αυτό επιτρέπει σε δωμάτια όπως μπαλκόνι ή loggia να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία το χειμώνα.
 • Το σύστημα αποστραγγίζει τον αέρα και το φέρνει στο φυσιολογικό επίπεδο.
 • Η απλότητα του σχεδιασμού και της εγκατάστασης επιτρέπει τον αερισμό σε μια loggia με ανάκτηση ακόμα και για τους μη επαγγελματίες.

Διάγραμμα εγκατάστασης

 1. Χρησιμοποιώντας ένα puncher, κάντε μια τρύπα για την τοποθέτηση της συσκευής.
 2. Αφαιρέστε την εξωτερική προστατευτική μάσκα και τη συσκευή, η οποία είναι συνδεδεμένη μέσα στο δωμάτιο.
 3. Τοποθετήστε το τηλεσκοπικό ή κυματοειδές σωλήνα μέσα στην τρύπημα (ανάλογα με το μοντέλο), που έχει προηγουμένως περιτυλιχθεί με μονωτικό υλικό πάχους τουλάχιστον 10 mm. Ασφαλίστε με αφρό που τοποθετείται.
 4. Ενισχύστε την προστατευτική μάσκα από την πλευρά του δρόμου.
 5. Τοποθετήστε στον τοίχο, από μέσα, τη συσκευή.
 6. Συνδέστε στο τροφοδοτικό. Ο ανακτητής είναι έτοιμος για λειτουργία.

Με απλά λόγια, το σύστημα εξαερισμού στο μπαλκόνι / loggia χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές λύσεις και τεχνολογικές μεθόδους όπως οποιοδήποτε άλλο διαμέρισμα στο διαμέρισμα.

Αποσπάσματα για το κάπνισμα - ξεφορτωθείτε τον καπνό του τσιγάρου

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τους κινδύνους του καπνίσματος: όλοι οι οπαδοί του καπνού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κάπνισμα σκοτώνει και τις δυνατές κλήσεις να εγκαταλείψουν αυτόν τον εθισμό - δεν αντιδρούν. Οι μη καπνιστές, γενικά, ιστορίες σχετικά με τους κινδύνους της νικοτίνης δεν ενδιαφέρουν.

Στη χώρα μας, μετά τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε πολυσύχναστους χώρους, ο όγκος των καπνιστών μεταφέρθηκε στα μπαλκόνια και τις κουζίνες των διαμερισμάτων τους, δηλητηρίαζοντας τα μέλη των νοικοκυριών τους.

Οι ιδιοκτήτες καφέ, εστιατορίων και ξενοδοχείων, προκειμένου να μην χάσουν τους πελάτες του καπνίσματος, άρχισαν να εξοπλίζουν δωμάτια καπνιστών, ο εξαερισμός των οποίων θεωρητικά μειώνει τον κίνδυνο εξάπλωσης του καπνού τσιγάρων σε άλλες εγκαταστάσεις. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξετάσει τρόπους μείωσης του αντίκτυπου του καπνού στον καπνιστή με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και καλά οργανωμένου συστήματος εξαερισμού.

Πώς να απαλλαγείτε από τον καπνό του τσιγάρου

Στην πράξη, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι για τη δημιουργία ενός φυσιολογικού μικροκλίματος για άτομα που αναγκάζονται να παραμείνουν κοντά στους καπνιστές.

 • Εφαρμογή εξοπλισμού καθαρισμού αέρα.
 • Περιφράξεις χώρου για το κάπνισμα.
 • Εφαρμογή εκχυλισμάτων με την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στο σύστημα εξαερισμού.
 • Δημιουργία εξειδικευμένων συστημάτων εξαερισμού χώρων.

Κάθε ένας από τους τρόπους δοκιμάζεται στην πράξη και έχει το δικαίωμα στη ζωή. Στη συνέχεια, εξετάστε με κάθε λεπτομέρεια κάθε μέθοδο, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Καθαριστές αέρα

Ο καθαρός αέρας σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο μπορεί να εξοπλιστεί με συσκευές εξοπλισμένες με εξειδικευμένα στοιχεία φίλτρου, συσκευές που καθαρίζουν το μίγμα αέρα σε μοριακό επίπεδο. Στον εξοπλισμό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καπνού, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια συμβατική καυτή εξάτμιση, καθώς και μια φορητή κουκούλα για το κάπνισμα ενός σπιτιού.

 • Τα καθαριστικά αέρα εξοπλισμένα με ηλεκτροστατικά φίλτρα άνθρακα θα καθαρίζουν αποτελεσματικά το μίγμα αέρα από τη μυρωδιά του καπνού μόνο στην περίπτωση συνεχούς λειτουργίας σε περιορισμένο χώρο. Το κόστος των στοιχείων φίλτρου άνθρακα, ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, είναι αρκετά υψηλό, επομένως η τακτική αντικατάσταση θα ευχαριστήσει τον καπνιστή.
 • Ο ιονιστής αέρα μπορεί να καθαρίσει τις μάζες του αέρα ενός μικρού και κλειστού χώρου από τους ρύπους. Χωρίς να βρεθούν σε τεχνικές λεπτομέρειες, η πίσσα και η νικοτίνη, που βρίσκονται στον αέρα, χάνουν την πτητικότητα τους κάτω από τη δράση των ιόντων και εγκαθίστανται στο πάτωμα. Τι συμβαίνει στη συνέχεια: μετά την απενεργοποίηση της συσκευής, όλη η ρύπανση, λόγω των ρευμάτων αέρα που υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο, θα εισέλθει αναπόφευκτα στους πνεύμονες και στο αίμα.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Κουκούλες

Οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι η χρήση κουκούλας εξαλείφει εντελώς τις επιπτώσεις του καπνίσματος στο σπίτι.

 • Η κουκούλα για την αφαίρεση καπνού θα είναι κατάλληλη μόνο εάν ο καπνιστής βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό. Και τότε, ο καπνός, εν μέρει θα είναι σε θέση να αναμειγνύεται με τις μάζες του αέρα που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • Φορητές κουκούλες ενσωματωμένες στα σταχτοδοχεία - μια ιδιοφυΐα στην άχρηστη εφεύρεση των επιχειρηματιών από το Μεσαίο Βασίλειο. Η περιγραφή της λειτουργίας της συσκευής δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι η περιοχή του φίλτρου άνθρακα και η απόδοση του ανεμιστήρα αυτής της συσκευής είναι πολύ μικρή, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάμειξη καπνού τσιγάρου με τις μάζες αέρα του χώρου.

Επιπλέον, η σύγχρονη βιομηχανία παράγει πολλά περισσότερα προϊόντα, με την επιγραφή "Εξαλείφει τη μυρωδιά του καπνού". Στην πραγματικότητα, το μερίδιο του λέοντος αυτών των κεφαλαίων δεν απομακρύνεται, αλλά καλύπτει μόνο μια δυσάρεστη οσμή, γεμίζοντας τις μάζες του αέρα με ευχάριστα αρώματα.

Δημιουργία φράχτη

Η προστασία του χώρου του καπνιστή είναι η πιο αποτελεσματική λύση, ειδικά σε συνδυασμό με το έργο του σωστά εφαρμοζόμενου εξαερισμού. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η πολυπλοκότητα στην πρακτική εφαρμογή στο σπίτι. Η περίφραξη των καπνιστών από ανθρώπους που δεν έχουν τη συνήθεια να εισπνέουν τα προϊόντα καύσης νικοτίνης έχει εμπορική ονομασία - δωμάτια καπνιστών. Κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό καπό για το δωμάτιο καπνιστών, το οποίο παίρνει τον μολυσμένο αέρα στην ατμόσφαιρα μέσω ενός ξεχωριστού αγωγού αέρα.

Δημιουργήστε ένα impromptu φράχτη μπορεί να χρησιμοποιεί κουρτίνες αέρα. Πρόκειται για μια αρκετά αποτελεσματική λύση που απαιτεί ακριβείς και αρκετά δαπανηρούς υπολογισμούς της απαιτούμενης ποσότητας και ικανότητας εξοπλισμού, της αεροδυναμικής των ροών του αέρα και της από κοινού λειτουργίας του εξαερισμού με θέρμανση. Επιπλέον, ο χώρος χωρισμού με κουρτίνες αέρα είναι πιο ακριβός σε λειτουργία από τη δημιουργία ενός φυσικού φράχτη από πλαστικά και διπλά τζάμια.

Ο κατάλληλος εξαερισμός των χώρων καπνίσματος

Το κύριο λάθος όλων όσων προσπαθούν ανεξάρτητα να δημιουργήσουν δωμάτια καπνιστών σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία είναι να εξοπλίσουν τις εγκαταστάσεις με μια ισχυρή κουκούλα, ξεχνώντας εντελώς την επαρκή εισροή αέρα. Ένα ισχυρό κενό που δημιουργείται από τις συσκευές εξάτμισης κάνει τη διαμονή του ατόμου στο δωμάτιο καπνιστών άβολα.

Με βάση τα υπάρχοντα πρότυπα, το εντατικό κάπνισμα στο δωμάτιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από 70 έως 140 m 3 / h φρέσκο ​​αέρα ανά άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στα δωμάτια καπνιστών πρέπει να εγκατασταθεί εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με μηχανικό κίνητρο. Για να αποφευχθεί η ροή του μίγματος μολυσμένου αέρα σε καθαρούς χώρους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια μειωμένη πίεση στο δωμάτιο καπνίσματος μεταξύ 5 και 10 Pa, σε σχέση με τους παρακείμενους χώρους.

Η πιο κατάλληλη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια κουκούλα για το δωμάτιο καπνιστών, η παραγωγικότητα του οποίου θα είναι κατά 10-15% υψηλότερη από την εισροή. Ο αέρας τροφοδοσίας στον απαιτούμενο όγκο τροφοδοτείται καλύτερα μέσω των σχάρων στο δάπεδο.

Λειτουργεί όπως το σύστημα αερισμού: ενώ ο καπνός του τσιγάρου έχει μία υψηλότερη θερμοκρασία από ότι βρίσκεται στον αέρα καπνίσματος-δωματίου, αυξάνεται προς τα πάνω. Στη συνέχεια έρχεται η ζώνη της "ισορροπίας θερμοκρασίας" και ο καπνός του καπνού παγώνει στον αέρα. Φυσώντας μάζας αέρα τροφοδοτείται με ρυθμό 0,5 - 0,7 m / s, μέσα από τα κάγκελα, τοποθετημένη στο κάτω μέρος του δωματίου θα είναι μετατοπίσει ομοιόμορφα τον καπνό έξω από το δωμάτιο διαμέσου των ανοιγμάτων εξαγωγής διατεταγμένα στην οροφή του δωματίου καπνίσματος.

Η κατάρτιση και ο ακριβής υπολογισμός του εξαερισμού στο δωμάτιο καπνίσματος απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εμπιστευτείτε τη δημιουργία ενός κατάλληλου συστήματος εξαερισμού σε τέτοιες εγκαταστάσεις μόνο για επαγγελματίες. Βίντεο σχετικά με τη συναρμολόγηση των δωματίων για κάπνισμα:

Εξαερισμός μπαλκονιού και loggia

Για να αποφευχθεί η διαταραχή της συμπύκνωσης στο μπαλκονόπορτα και η φυσική ανταλλαγή αέρα, πρέπει να γίνει εξαερισμός. Στα ανοιχτά μπαλκόνια υπάρχει φυσικός αερισμός. Ο τεχνητός αερισμός στο μπαλκόνι με τα δικά του χέρια γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του μπαλκονιού και τη δύναμη των ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής.

Συνέπειες της έλλειψης αερισμού

Αν δεν ληφθεί υπόψη η ανάγκη για εξοπλισμό εξαερισμού κατάλληλη αίθουσα, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας και δυσάρεστων οσμών, και στο μέλλον, λόγω της υγρασίας μειώσει τη διάρκεια ζωής των δομικών υλικών και να επιδεινωθεί η εξωτερική θέα στη θάλασσα. Μούχλα χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου, είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Πολλοί πιστεύουν ότι αρκεί να αερίσετε το μπαλκόνι ή το μπαλκόνι σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο αερισμός είναι ένα προσωρινό μέτρο όταν κλείνουν τα παράθυρα. Με μεγάλη διαφορά στον αέρα, τα παράθυρα θα διαρρεύσουν με νερό, επομένως, η υγρασία θα είναι υψηλότερη από όλες τις επιτρεπόμενες προδιαγραφές. Στα τζάμια μπαλκόνια είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο εξαερισμό ή διαχύτη, μπορείτε να κάνετε το σύστημα ανταλλαγής αέρα μόνοι σας.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Για τον εξοπλισμό της σωστής κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα ή να κάνετε αερισμό μόνοι σας. Ο εξαερισμός στην loggia, που εκτελείται σωστά, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πολλά προβλήματα. Αμέσως τίθεται το ερώτημα πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια αναλογία της δύναμης των ανεμιστήρων και της περιοχής του δωματίου, επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για τη μόνωση του μπαλκονιού.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπαλκόνι με τα χέρια σας

Μην ξεχνάτε ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στο ανώτατο όριο. Επομένως, το τμήμα εξάτμισης του εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του δωματίου.

Στάδια εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού:

 • Δύο θαυμαστές της ίδιας δύναμης θα χρειαστούν. Κάποιος θα εργαστεί για την εισροή αέρα, η δεύτερη θα συμβάλει στην εκροή υγρού αέρα.
 • Για να εγκαταστήσετε αερισμό στο δωμάτιο πρέπει να φέρετε ηλεκτρική καλωδίωση και να εγκαταστήσετε πρίζες.
 • Κάντε το πάνω και το κάτω μέρος του εξωτερικού τοίχου να κάνουν τρύπες για τους ανεμιστήρες. Με ένα διάτρητο κατά μήκος του περιγράμματος του ανεμιστήρα γεμίζουμε τρύπες, τότε κόβουμε τον κύκλο του σκυροδέματος. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα, στερεώστε το με σιλικόνη, το φέρουμε στην καλωδίωση.
Η τελική κουκούλα είναι εύκολη στη χρήση

Όταν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες χωρίς καλύμματα, θα πρέπει να τα αφαιρείτε, διαφορετικά θα διαρρέει ψυχρός αέρας κατά τη διάρκεια παγωμένων ημερών. Για το χειμώνα οι ανεμιστήρες αφαιρούνται και οι τρύπες καλύπτονται με πλαστικό αφρού.

Η δεύτερη επιλογή είναι η καρφιά κόντρα πλακέ, αυτό θα εμποδίσει την είσοδο ψυχρού αέρα στο δωμάτιο.

Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα και να το εγκαταστήσετε στο μπαλκόνι. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, πολύ εύκολη στην εγκατάσταση.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε έτοιμους ανεμιστήρες με καλύμματα.

Φυσικός εξαερισμός

Το χειμώνα, θα είναι αρκετό μόνο για να αερίσετε το μπαλκόνι, ανοίγοντας τα παράθυρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια η συμπύκνωση θα διαβρωθεί μέσα σε 5-10 λεπτά.

Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό εξαερισμό. Για να είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παράθυρα με ενσωματωμένο τρόπο μικροδιακοπής, είναι φθηνό και το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι καλό. Ο μικρός αερισμός είναι ότι όταν γυρίζετε τη λαβή, σχηματίζεται ένα μικρό διάκενο μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και του φύλλου. Χάρη σε αυτόν τον τρόπο, ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται κυκλοφορία αέρα.

Παράγονται επίσης παράθυρα με εξαερισμό βήμα-βήμα, περιλαμβάνει τρία βήματα κλίσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το βαθμό ανοίγματος του παραθύρου ανάλογα με την εποχή.

Εξόρυξη στο μπαλκόνι

Με τη μορφή κουκούλας στο μπαλκόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχύτη που ρυθμίζει την παροχή αέρα ή τη σχάρα. Το μειονέκτημα της σχάρας είναι ότι το χειμώνα θα περάσει από τον κρύο αέρα, θα πρέπει να σφραγιστεί για το χειμώνα. Με τη βοήθεια ενός διαχύτη, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το βαθμό διέλευσης του αέρα ή να σταματήσετε εντελώς τη ροή. Σχετικά με το πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπαλκόνι ή την κοίλη θέα σε αυτό το βίντεο:

Οι διαχυτές παράγουν αέρα εξάτμισης και εξαγωγής, ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμιζόμενοι. Στα ρυθμιζόμενα διαχυτικά υπάρχει μια συσκευή που λειτουργεί ως τυφλός. Ανάλογα με την κλίση των πλακών, ρυθμίζεται ο βαθμός διέλευσης του αέρα. Οι καυσαερίων συνιστώνται για τους καπνιστές, αφαιρούν γρήγορα τον καπνό από το μπαλκόνι, σε περίπτωση που το κάπνισμα βρίσκεται δίπλα στο διαχύτη.

Η κουκούλα στο μπαλκόνι θα δημιουργήσει μια ροή αέρα, και θα βοηθήσει να κρατήσει το εξωτερικό του δωματίου σε άριστη κατάσταση.

Βαλβίδες εξαερισμού

Υπάρχουν έτοιμες βαλβίδες εξαγωγής αέρα εισαγωγής, οι οποίες είναι μια λεπτή, μεγάλη δομή, τοποθετημένη σε παράθυρα ή τοίχους. Δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, ελέγχονται χειροκίνητα, διασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα.

 1. Παρέχετε καλή κυκλοφορία αέρα, μην αφήνετε το δωμάτιο και το θόρυβο να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 2. Προωθούν τη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη καλουπιών και μυκήτων που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη αναπνευστική οδό.
 3. Αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση ισχυρών ρευμάτων ψυχρού αέρα.
 4. Το δωμάτιο αερίζεται όταν το παράθυρο είναι κλειστό, αυτό είναι πραγματικό στον πρώτο όροφο. Με κλειστά παράθυρα, ο κίνδυνος διείσδυσης εισβολέων στο σπίτι μειώνεται.
 5. Λόγω της μείωσης της υγρασίας, όλα τα τελειώματα, τα δομικά υλικά, τα έπιπλα στο μπαλκόνι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Οι βαλβίδες χωρίζονται σε τύπους, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και διαχείρισης. Ανάλογα με τη συσκευή τους μπορεί να είναι ηλεκτρικές και μηχανικές.

 • Οι πτυσσόμενες βαλβίδες εγκαθίστανται σε ένα προηγουμένως εγκατεστημένο πλαίσιο μπαλκονιού, περνάνε μια μικρή ποσότητα αέρα, μην αφήνουν το κρύο και θόρυβο στο δωμάτιο. Εγκαθίστανται σε περικοπές παραθύρων και έχουν αρκετά χαμηλό κόστος.
 • Οι βαλβίδες υποδοχής κατασκευάζονται με μηχανικό και αυτόματο έλεγχο. Το πέρασμα του αέρα παρέχεται από ένα κανάλι μεγέθους 170 mm χ 400 mm, μπορεί να είναι καθολικό ή μπορεί να περιέχει εσωτερικούς και εξωτερικούς όγκους. Η εξωτερική μονάδα επιτρέπει την είσοδο αέρα στην αίθουσα και η εσωτερική μονάδα απελευθερώνει υγρό αέρα στο δρόμο. Παρέχει ποιοτική κυκλοφορία αέρα, κατάλληλη για εγκατάσταση σε τελικό παράθυρο.

Οι βαλβίδες αέρα τροφοδοσίας χρησιμοποιούνται για να αναρροφήσουν αέρα μέσα στο δωμάτιο, ρυθμίζονται μηχανικά και αυτόματα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της βαλβίδας στο παράθυρο, δείτε αυτό το βίντεο:

Οι βαλβίδες εξαγωγής χρησιμεύουν για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στο δρόμο, αποτρέποντας την εισχώρηση αέρα πίσω στο δωμάτιο, αποτελούν εμπόδιο για τη λήψη σκόνης, χνούδι, έντομα.

Βαλβίδες AEREKO

Οι βαλβίδες εξαερισμού Aereko τοποθετούνται στις εγκοπές του παραθύρου ή στον τοίχο, εξασφαλίζοντας καλή κυκλοφορία αέρα. Ρυθμιζόμενο με αισθητήρα υγρασίας που αποτελείται από πλάκες, η ροή αέρα ρυθμίζεται με αλλαγή του βαθμού περιστροφής του μηχανισμού τροφοδοσίας.

Αυτό που συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Εάν υπάρχει παραβίαση της φυσικής ανταλλαγής αέρα, ο αέρας υψηλής υγρασίας όταν έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια πέφτει με τη μορφή σημείου δρόσου και μετατρέπεται σε σταγόνες νερού. Αυτό εμποδίζει τον αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο, να δούμε αυτό το βίντεο: Η συμπύκνωση εμφανίζεται στο κρύο, μη μονωμένες επιφάνειες, αν ζεστό, εξαερισμού στο μπαλκόνι θα βοηθήσει να διατηρήσει ένα υγιές περιβάλλον. Μπορείτε να περάσετε στη θέρμανση loggia, τοποθετώντας την μπαταρία στον εξωτερικό τοίχο.

Διπλό τζάμι με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας

 • Διπλά τζάμια. Είναι καλύτερα να παραγγείλετε διπλά τζάμια με επένδυση εξοικονόμησης ενέργειας, θα είναι πολύ πιο ζεστά από ό, τι με τα συνηθισμένα γυαλιά. Σε γυαλιά εξοικονόμησης ενέργειας, το συμπύκνωμα θα είναι πολύ λιγότερο σχηματισμένο. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια καταλαμβάνουν μια σημαντική περιοχή και το γυαλί στις φυσικές του ιδιότητες είναι ένα κρύο υλικό.
 • Τοίχοι και οροφή. Το συμπύκνωμα σχηματίζεται συχνά σε τοίχους και οροφή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μόνωση τους. Η θέρμανση πραγματοποιείται με αφρό πολυστερίνης ή αφρό. Επίσης, το στρώμα θέρμανσης τοποθετείται στο πάτωμα, κάτω από την πλάκα OSB, και μια ταινία φραγμού ατμού είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Με το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού, ένα υγιές μικροκλίμα θα παραμείνει στο μπαλκόνι και οι ιδιοκτήτες δεν θα γνωρίζουν τα προβλήματα με υγρασία και παράθυρα κλάμα.

Καπνιστήριο στο μπαλκόνι - όλα ήταν βολικά!

Η σύγχρονη ρωσική νομοθεσία απαγορεύει στους πολίτες να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ομοσπονδιακού νόμου της 23/2/13 N 15-FZ «Περί προστασίας της υγείας των πολιτών από την έκθεση στον καπνό του περιβάλλοντος και τις συνέπειες της κατανάλωσης καπνού», το κάπνισμα απαγορεύεται σε ανελκυστήρες και κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών. Και μπορείτε να καπνίσετε στο μπαλκόνι σας εάν ακολουθείτε ορισμένους κανόνες.

Διαμόρφωση αίθουσας καπνιστών στο μπαλκόνι

Πώς να κάνετε το κάπνισμα στο μπαλκόνι άνετο για σας και ακίνδυνο για τους άλλους;

Εξαερισμός

Δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο όταν καπνίζετε. Λοιπόν, και να βάλει την κουκούλα κανείς δεν θα απαγορεύσει

Φυσικά, αν το μπαλκόνι δεν είναι τζάμια, τότε μπορείτε να καπνίσετε εκεί. Ωστόσο, αν οι γείτονες δεν τους αρέσει, τότε μπορούν να σας προσφέρουν πρόστιμο.

Αν καπνίζετε σε γυάλινο μπαλκόνι, είναι πιο αποτελεσματικό και πιο βολικό να εγκαταστήσετε εκεί ένα σύστημα εξάτμισης.

Για μπαλκόνια, υπάρχουν εξειδικευμένα συστήματα καθαρισμού αέρα της Breeeth. Αυτό το εκχύλισμα κάνει γρήγορο αερισμό και διατηρεί τη θερμότητα στο μπαλκόνι κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει συμπύκνωση.

Μόνωση του δωματίου-καπνιστών

Για τον καπνό τσιγάρου "δεν περπατούσε" σε όλο το διαμέρισμα, θα πρέπει να απομονώσετε το μπαλκόνι. Ο καλύτερος τρόπος είναι μια πλαστική πόρτα με μια σφραγισμένη βεράντα. Αυτό μπορεί να παραγγελθεί από μια εταιρεία που κατασκευάζει και εγκαθιστά PVC.

Αντί να καπνίζετε σε μια λότζια, μπορείτε να φτιάξετε, για παράδειγμα, ένα γραφείο. Φωτογραφία με το σχέδιο του χώρου εργασίας στο μπαλκόνι μπορείτε να δείτε εδώ.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το χαγιάτι, πρέπει να υπάρχουν για να κρατήσει το φωτισμό. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να κάνει το ηλεκτρολόγο στο μπαλκόνι: http://oknanagoda.com/balkony-lodzhii/remont-otdelka/kak-provesti-svet-na-balkon.html

Τελειώνοντας το μπαλκόνι-δωμάτιο καπνιστών

Ξύλινη επένδυση - ιδανική για μπαλκόνι-δωμάτιο καπνιστών

Πριν από το διακοσμητικό φινίρισμα του δωματίου για καπνιστές μπαλκόνι, σκεφτείτε τα υλικά. Επιλέξτε το πιο ανθεκτικό στον καπνό του τσιγάρου. Διαφορετικά, θα υπάρχει πάντα μούχλα μυρωδιά, τοίχοι και οροφή θα γίνει κίτρινο.

Τασάκι και πυροσβεστήρας

Στην εποχή μας δεν υπάρχει ακόμα σαφής απόφαση για το πώς να τιμωρήσετε ένα μοσχαράκι που ρίχτηκε από το μπαλκόνι. Σε ορισμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιβάλλονται πρόστιμα 1.000 ρούβλια, ενώ σε άλλα δεν υπάρχει.

Σταχτοδοχείο σε κεραμικό ή μέταλλο - ένα υποχρεωτικό στοιχείο για την ασφάλεια του καπνίσματος

Ακόμη και σε εκείνους όπου η ποινή για ένα ριγμένο τσιγάρικο άκρο καθορίζεται από το νόμο, η παράβαση τιμωρείται εξαιρετικά σπάνια. Τα πραγματικά προβλήματα προκύπτουν μόνο όταν ένας ταύρος πέφτει στο κεφάλι κάποιου.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες είναι η εσωτερική κουλτούρα του ιδιοκτήτη. Αυτό συνεπάγεται την παρουσία ενός τασικιού, κατάλληλο για το συνολικό εσωτερικό του μπαλκονιού. Πλέον πυροσβεστήρα - δεν είναι αρκετό...

Εσωτερικό της αίθουσας καπνιστών

Δωμάτια καπνιστών - ένα αναπόσπαστο κομμάτι των κοσμικών σαλόνια. Η τοποθέτηση του μπαλκονιού-καπνιστηρίου θα αποδείξει τη φινέτσα του γούστου σας.

Πολυτελή επιλογή: διακοσμήστε το μπαλκόνι με επένδυση από βερνικωμένο κέδρο κατηγορίας "0" (έξτρα).

Στο ανώτατο όριο, μπορείτε να κρεμάσετε 2-3 λυχνίες με αμπαζούρα, μειώνοντας το φως. Στο πάτωμα βρισκόταν ένα χαλί, τυποποιημένο για το αφαιρούμενο δέρμα. Από έπιπλα για δωμάτιο καπνιστών θα κάνουν δύο μικρές δερμάτινες πολυθρόνες που δεν μυρίζουν, σε αντίθεση με τις υφασμάτινες. Και ένα μικροσκοπικό σκαλιστό τραπέζι ξύλου μεταξύ τους.

Στη μια πλευρά του μπαλκονιού υπάρχει μίνι μπαρ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα νυχτερινό δωμάτιο πάνω στο οποίο είναι κομψός αναπτήρας, χαρτί και μηχανή για roll-up. Και ένα πακέτο από σπάνια τσιγάρα, ταμπάκο, μια συλλογή σωλήνων και ένα σύνολο για ναργιλές.

Εξαερισμός στο μπαλκόνι: οφέλη, επιλογές, εγκατάσταση

Ακόμη και κατά τη σοβιετική εποχή, πολλοί είχαν ανεμπόδιστα μπαλκόνια - ως επί το πλείστον χρησιμοποιήθηκαν είτε για να αποθηκεύσουν παλιά πράγματα είτε για να στεγνώσουν τα ρούχα κατά τη ζεστή εποχή. Τώρα πλαστικά παράθυρα και θερμομονωτικά υλικά έχουν γίνει διαθέσιμα σε όλους σχεδόν. Έχουμε τζάμια και μόνωση των μπαλκονιών, ώστε να μπορούμε να βγαίνουμε άνετα έξω εκεί το χειμώνα ή ακόμα και να το χρησιμοποιούμε ως ξεχωριστό δωμάτιο. Αλλά για ένα ιδανικό μικροκλίμα των παραθύρων από PVC και των μονωμένων τοίχων δεν είναι αρκετό: απαιτείται επίσης αποτελεσματικός αερισμός.

Βεβαιωθείτε ότι η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι μια ποικιλία τρόπων - από τον προϋπολογισμό και απλό σε δαπανηρό, αλλά το πιο αποτελεσματικό. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους τύπους εξαερισμού, ας δούμε τι συμβαίνει με το μπαλκόνι χωρίς αυτό.

Οι συνέπειες του ανεπαρκούς εξαερισμού στο μπαλκόνι

Αν τα παράθυρα είναι σφραγισμένα και δεν υπάρχουν συσκευές αερισμού, είναι δύσκολος ο καθαρός αέρας στο μπαλκόνι. Μια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία μπορεί να διαμορφωθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Συνέπεια - τα παράθυρα με διπλά τζάμια αρχίζουν να "ιδρώνουν", δηλαδή υπάρχει συμπύκνωση. Η υπερβολική υγρασία είναι ένας άμεσος τρόπος για την εμφάνιση υγρασίας, μύκητα και μούχλα. Αυτοί, με τη σειρά τους, προκαλούν πρόσθετες συνέπειες:

 • Υπάρχει μια μυρωδιά της μούσμωσης. Η αίσθηση της ακαμψίας αέρα εμφανίζεται τόσο από το καλούπι όσο και από την έλλειψη εξαερισμού.
 • Η κατάσταση του μπαλκονιού επιδεινώνεται. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης το χρησιμοποιεί σπάνια, να είναι ο ιδιοκτήτης της οροφής και οι τοίχοι με μούχλα είναι τουλάχιστον δυσάρεστο.
 • Θα χαλάσουν τα πράγματα που είναι αποθηκευμένα στο μπαλκόνι. Εάν είστε συνηθισμένοι να κρατάτε φαγητό στο μπαλκόνι, εάν η υγρασία είναι υπερβολική και η εναλλάκτη αέρα έχει σπάσει, θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα. Τα πράγματα μπορούν επίσης να επιδεινωθούν από ξύλο, δέρμα, χαρτί.
 • Η υγεία μπορεί να υποφέρει. Για πολύ καιρό, όταν βρίσκεστε σε ένα "καλουπωμένο" δωμάτιο με υγρό και ζεστό αέρα, ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί αδυναμία, επιδείνωση της διάθεσης ή πονοκέφαλο. Τα παιδιά και τα άτομα με αναπνευστικά νοσήματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις δυσμενείς επιπτώσεις.

Με την ευκαιρία, ένας εξαερισμός στο μπαλκόνι του καλουπιού μπορεί να μην βοηθήσει. Για την προστασία του δωματίου από την υγρασία, ισχυροί άνεμοι και άλλα φυσικά αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να ασχοληθούν με θέρμανση και μπαλκόνι στον μόνωση όλων των δομών της: την οροφή, το δάπεδο, τους τοίχους και τα πλαστικά παράθυρα. Θα πρέπει να μονώσει το καθένα από αυτά τα στοιχεία - αλλιώς η καθυστέρηση θα πάψει να ισχύει.

Ας συνοψίσουμε. Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος εάν σε ένα μπαλκόνι ή μια loggia:

 • υπάρχει υαλοπίνακας και θερμομόνωση.
 • πολύ υγρός αέρας.
 • Συμπύκνωση σχηματίζεται ή μούχλα έχει ήδη εμφανιστεί?
 • τακτικά αποξηραμένα πράγματα.
 • συχνά καπνίζουν.

Τύποι αερισμού στο μπαλκόνι

Φυσικά, μπορείτε να διαχειριστείτε στο μπαλκόνι και φυσικό εξαερισμό, δηλαδή, απλά ανοίξτε τα παράθυρα. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο: δεν μπορείτε πάντα να τα ανοίξετε. Επιπλέον, ο θόρυβος, η βρωμιά και οι ξένες οσμές, που διεισδύουν από το δρόμο, θα επηρεάσουν τους ενοικιαστές. Καλύτερο για χρήση εξαναγκασμένο εξαερισμό. Περιλαμβάνει διάφορους τύπους.