Εξαερισμός σε μέρη. σπίτι για κουκούλα

Καλησπέρα!
Χρειάζεστε βοήθεια για τον έλεγχο της μεθόδου εγκατάστασης εξαερισμού στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Σε σχέση με αυτό, μια σειρά ερωτήσεων:
-είναι ο πλαστικός αγωγός αέρα 612VP1.5 60x120 κατάλληλος για αυτούς τους σκοπούς;
-αν είναι απαραίτητο να βγάλετε έναν σωλήνα ειδικά στο δρόμο (τώρα η τρύπα πηγαίνει μόνο στη σοφίτα), αν ναι, τι πρέπει να γίνει για να μην φυσήξει το χειμώνα και να φανεί αισθητική.
-γιατί χρειάζεται μια βαλβίδα ελέγχου.
-Ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στο άλλο άκρο της κουζίνας, η εγκατάσταση θα γίνεται ξεχωριστά.
-εάν υπάρχει ένα παράδειγμα επίδειξης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται οι ίδιοι
Ο P.S Sam έζησε ολόκληρη τη ζωή του σε ένα διαμέρισμα και τώρα άρχισε να μαθαίνει όλη τη γοητεία της ζωής σε ένα ιδιωτικό σπίτι))

Αν θέλετε να το κάνετε σωστά και σωστά, τοποθετήστε δύο ξεχωριστούς αεραγωγούς - έναν για την εξαγωγή κουκούλας από την κουζίνα και τον άλλο για την κουκούλα. Κάτω από τον αγωγό ομπρέλας με εμβαδόν διατομής τουλάχιστον ισοδύναμο D160mm

Ο Μαράεφ έγραψε:
-Είτε είναι απαραίτητο να εξαχθεί ειδικά ένας σωλήνας στο δρόμο.

Εάν δεν βάζετε τον ανεμιστήρα του καναλιού (δεν πρέπει να συγχέεται με μικρούς "carlsons"), τότε πρέπει να περάσετε από την οροφή. Και όσο πιο ομαλός ο ανερχόμενος, τόσο το καλύτερο. Αν βάζετε τους ανεμιστήρες, μπορείτε να αποσύρετε τον αγωγό αέρα κάπου από το πλάι (μέσω του ίδιου αέρος).

 • γιατί χρειάζεται μια βαλβίδα ελέγχου.

Όλα εξαρτώνται από αυτό που "γλυπτάτε". Αν κάνετε ξεχωριστά κανάλια και η έξοδος πάνω από την οροφή δεν είναι απαραίτητο.

 • εάν υπάρχει ένα παράδειγμα επίδειξης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται οι ίδιοι

Με τη μορφή σχεδίων, υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν περικοπές σε αυτά. Όλα τα ιδιωτικά σπίτια έχουν κάνει πάντα με δύο κανάλια, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ο Μαράεφ έγραψε:
. Έζησε όλη τη ζωή του στο διαμέρισμα και τώρα άρχισε να μαθαίνει όλη τη γοητεία της ζωής σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Τυχερός. Δεν είναι όνειρο πωλήσεων.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Αν θέλετε να το κάνετε σωστά και σωστά, τοποθετήστε δύο ξεχωριστούς αεραγωγούς - έναν για την εξαγωγή κουκούλας από την κουζίνα και τον άλλο για την κουκούλα. Κάτω από τον αγωγό ομπρέλας με εμβαδόν διατομής τουλάχιστον ισοδύναμο D160mm

Έχω ένα ορυχείο, με μια έξοδο από την οροφή, κάνω ακριβώς κάτω από την κουκούλα, που είναι μια κουκούλα ανεμιστήρα χτισμένη στην κουζίνα.

Εάν δεν βάζετε τον ανεμιστήρα του καναλιού (δεν πρέπει να συγχέεται με μικρούς "carlsons"), τότε πρέπει να περάσετε από την οροφή. Και όσο πιο ομαλός ο ανερχόμενος, τόσο το καλύτερο. Αν βάζετε τους ανεμιστήρες, μπορείτε να αποσύρετε τον αγωγό αέρα κάπου από το πλάι (μέσω του ίδιου αέρος).

ήταν η ιδέα να τραβήξουμε απλά το αέτωμα, αλλά η τρύπα στην πλάκα οροφής έχει υπερβολικό τύπο, τι είδους ανεμιστήρας χρειάζεται για να μην τραβήξει τον αγωγό στο πλήρες ύψος της οροφής;

Όλα εξαρτώνται από αυτό που "γλυπτάτε". Αν κάνετε ξεχωριστά κανάλια και η έξοδος πάνω από την οροφή δεν είναι απαραίτητο.

Με ποιον τρόπο υπολογίζεται το ύψος του σωλήνα από την επιφάνεια της κεκλιμένης οροφής;

Με τη μορφή σχεδίων, υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν περικοπές σε αυτά. Όλα τα ιδιωτικά σπίτια έχουν κάνει πάντα με δύο κανάλια, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ευχαριστώ για απαντήσεις

Τυχερός. Δεν είναι όνειρο πωλήσεων.

Εγώ ο ίδιος σκέφτηκα ότι στα αδύνατα όνειρα και θα παραμείνει, αλλά το όνειρο παράξενα υλοποιηθεί))

Το κλίμα

Η ανάγκη να μόνωση της σοφίτας για να εξασφαλιστεί μια άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι το χειμώνα είναι απίθανο να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αλλά για κάποιο λόγο, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τον εξαερισμό για να διατηρήσουν τη σταθερότητα του καθεστώτος θερμοκρασίας. Εν τω μεταξύ, ο σωστός εξαερισμός της σοφίτας όχι μόνο διατηρεί ένα σταθερό μικροκλίμα, αλλά και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της στέγης, αποτρέπει την εμφάνιση εστιών μούχλας και μύκητα. Ο καλά σχεδιασμένος εξαερισμός είναι εξίσου σημαντικός με την καλή θερμομόνωση.

Περιεχόμενα:

Τι είναι ο εξαερισμός της σοφίτας;

Εξαερισμός - ένα σημαντικό στάδιο σχεδιασμού, που επιτρέπει τη ρύθμιση της μεταφοράς θερμότητας. Το καλοκαίρι, η οροφή θερμαίνεται έως και 160 μοίρες και ο καυτός αέρας εισέρχεται στο σπίτι. Αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος ανησυχίας. Στην ψυχρή περίοδο στα μονωμένα δάπεδα, συσσωρεύεται συμπύκνωση, καταστρέφοντας το δέντρο. Η αποφυγή πρόωρης φθοράς των δοκών θα βοηθήσει τον αερισμό.

Το σύστημα εξαερισμού στοχεύει στην ανάμειξη της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος και της οροφής και εμποδίζει την εμφάνιση κατά τη διάρκεια του λιωμένου χιονιού του πάγου, των τεράστιων αεραγωγών και της κάμψης της "χιονοστιβάδας". Όπως μπορείτε να δείτε, το θέμα της δημιουργίας ενός αξιόπιστου συστήματος ανταλλαγής αερίων είναι πραγματικά σημαντικό.

Πώς να κάνετε εξαερισμό στη σοφίτα;

Η σοφίτα μπορεί να είναι κρύα και ζεστά. Η πρώτη επιλογή είναι παραδοσιακή. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα δοκών δεν προστατεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, επειδή μόνο η μόνωση είναι μονωμένη. Το δεύτερο είναι μια ηχώ της σοβιετικής περιόδου, επιδιώκοντας ένα μόνο στόχο - την προστασία των επικοινωνιών μηχανικής.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο αερισμός των κρύων σοφίτα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενος. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να μην κλείσετε το κιβώτιο και τα δοκάρια. Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να παρέχεται ένα μαξιλάρι με κενά που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη κυκλοφορία αέρα. Αν η οροφή είναι που ή σχιστόλιθο Επικαλύψεις στεγών (απουσία αέρα και ατμού ταινίες φράγμα) δεν μπορεί να ανησυχείτε - χωρίς αέρα εισχωρεί ανάμεσα στα κύματα της στέγης μέσα στο πατάρι και έξω.

Αυτό είναι σημαντικό!
Το μεταλλικό πλακίδιο αερίζεται επίσης, αλλά μπορεί να σχηματίσει συμπύκνωμα, πράγμα που σημαίνει ότι το δάπεδο φιλμ γίνεται υποχρεωτικό.

Αν η στέγη είναι στύλος, οι αγωγοί εξαερισμού βρίσκονται στα φράγματα. Μια αρκετά αποτελεσματική λύση - χαλαρά τοποθέτηση ξύλινες προεξοχές zashivka. Η ομοιόμορφη κατανομή των στενών σχισμών συμβάλλει στον αποτελεσματικό εξαερισμό ολόκληρης της σοφίτας.

Ωστόσο, εάν τα πέλματα και το ράψιμο τοποθετούνται σφιχτά ή τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε είναι απαραίτητο να γίνουν τρύπες στους τοίχους. Θα πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές, οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των στάσιμων πυρκαγιών.

Αυτό είναι σημαντικό!
Η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών υπολογίζεται με βάση το 0,2% της συνολικής επιφάνειας δαπέδου.

Υπάρχει επίσης μια πιο οικονομική επιλογή - η εγκατάσταση τυπικών πινάκων εξαερισμού. Μια σχάρα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη, η άλλη - γυρισμένη ανάποδα. Η διείσδυση εντόμων προστατεύεται από ένα δίχτυ κουνουπιών.

Για τη στέγη ισχίου, ο εξαερισμός θα ρυθμιστεί σε διαφορετικό σενάριο. Η οπή εισόδου είναι κατασκευασμένη από κάτω (στο αρχείο) και την έξοδο από πάνω, στην κορυφογραμμή. Εάν η προεξοχή των στεγών είναι κατασκευασμένη από ξύλο, τότε οι ράβδοι μπορούν να τοποθετηθούν όχι αρκετά σφιχτά, με ένα διάστημα αρκετών χιλιοστών. Όταν ράβετε με πλαστικό, τα μεμονωμένα εξαρτήματα πρέπει να έχουν οπές. Τέτοια πλαίσια ονομάζονται προβολείς.

Και τι εάν το αρχείο είναι ήδη συναρμολογημένο και συσκευασμένο σφιχτά; Από την κατάσταση αυτή, επίσης, υπάρχει ένας τρόπος -. Σχάρες Έκδοση με διάμετρο πλέγμα 5 εκατοστών συνήθως τους τοποθετεί σε όλο το μήκος της προεξοχής παρμπρίζ σε βήματα 80 cm Για να κάνετε τρύπες θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι με ένα γύρο τρυπάνι.. Το άνω τερματικό είναι πάνω. Σημειώστε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον τύπο της οροφής.

Για μια ευέλικτη οροφή τοποθετήστε μια βαλβίδα (χελώνα) ή ένα αεριζόμενο χόμπι. Για σχιστόλιθο και Euroshift - ένα κλασικό άλογο. Για τα κεραμικά πλακίδια - μια ειδική βαλβίδα. Το μέταλλο μπορεί να αερίζεται με ένα τυπικό πατίνι. Πρέπει να σημειωθεί ότι το άλογο δεν είναι μόνο οικονομικά κερδοφόρο υποκατάστατο της βαλβίδας, αλλά και η δυνατότητα εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Ορισμένες πρακτικές εγκαθιστούν τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων (μπορείτε να γυαλίσετε, ή μπορείτε να βάλετε τα πλέγματα σε αυτά), αλλά αυτό το έργο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και απαιτεί θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

Εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας

Η φυσική κυκλοφορία στα συστήματα θέρμανσης πρακτικά δεν εφαρμόζεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι όταν σχεδιάζετε τη μετατροπή μιας σοφίτας σε μια κατοικημένη σοφίτα, η οροφή πρέπει να αερίζεται πλήρως. Για τα λαμαρίνα και τα εύκαμπτα πλακάκια, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένας αεριζόμενος χώρος - ραμμένος ένα αντίθετο ράφι πάνω στα δοκάρια. Για τις μεταλλικές στέγες προτιμώνται τα φιλμ αέρος. Για μια οροφή σχιστόλιθου, οι αντίθετες ράγες είναι προαιρετικές, επειδή ο αέρας πρέπει να ρέει ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω. Η είσοδος γίνεται σε ένα αρχείο και η έξοδος γίνεται μέσω πατίνι.

Η αερισμένη σοφίτα θα είναι ακριβώς η ίδια με τις άλλες αίθουσες. Ο αέρας εισέρχεται μέσω των παραθύρων (επιτρέπεται η εγκατάσταση βαλβίδων VTK), περνάει από τις οπές εξαερισμού. Εάν δεν βρίσκονται στους τοίχους, τότε οι αεριστήρες (μύκητες) τοποθετούνται στην οροφή (στο σημείο της κουκούλας).

Εξαερισμός της σοφίτας στο σπίτι: μύθοι και γεγονότα

Το πρόβλημα του αερισμού του αττικού χώρου προκάλεσε πολλούς μύθους. Λοιπόν, ποια στοιχεία πρέπει να γνωρίζετε για να εξασφαλίσετε έναν πλήρη αερισμό;

Μύθος αριθμός 1. Μέσω των αεραγωγών το χειμώνα, ο ζεστός αέρας εγκαταλείπει το δωμάτιο. Πιστεύεται ευρέως ότι ο εξαερισμός κατά τη χειμερινή περίοδο παρεμποδίζει τη θέρμανση. Ωστόσο, είναι απίθανο το θέμα εδώ να είναι παρουσία τρυπών. Εάν το σπίτι θερμαίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ψύχεται γρήγορα, τότε το πρόβλημα είναι σε απομόνωση, παρά στον εξαερισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κακή ποιότητα μόνωσης περνά πάντα υγρό αέρα στη σοφίτα, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για συμπύκνωση και επακόλουθη σήψη ξύλινων δαπέδων.

Μύθος 2. Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος μόνο κατά την καυτή περίοδο. Πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο μόνο για να εξασφαλιστεί ο αερισμός του κτιρίου το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Ανεπαρκής αερισμός το χειμώνα - η αιτία της ανάπτυξης των κροσσών, η εμφάνιση μούχλας και μύκητας.

Μύθος 3. Η περιοχή των οπών εξαερισμού δεν έχει σημασία. Και πάλι, μια αυταπάτη. Βασιστείτε στην ευκαιρία, έχοντας κανάλια με το μάτι, φυσικά, δεν αξίζει τον κόπο. Η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού είναι μηδενική. Ο αέρας είναι σε αναλογία 1: 500 (όπου για κάθε 500 m2 υπάρχει 1 m2 αερισμού).

Σημαντικές συμβουλές από επαγγελματίες

 • Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να είναι ισχυρό και να αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις οπές στην κορυφογραμμή της οροφής. Κατά παράδοση, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • κάτω από τις μαρκίζες μπορούν να εγκατασταθούν συνεχείς σοφίτες. Πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ένα λεπτό πλέγμα. Οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή αλουμίνιο, το οποίο εξαλείφει τη διάβρωση.
 • μία από τις προϋποθέσεις για αποτελεσματικό αερισμό είναι η εγκατάσταση φυσαλίδων μέσα στη σοφίτα (μεταξύ των δοκών). Οι οπές πρέπει να είναι διατεταγμένες κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η απόφραξη ή η απόφραξη του αέρα.
 • επιλέξτε προσεκτικά μια θέση για τη μονάδα διαχείρισης αέρα. Αυτή θα πρέπει να είναι η καθαρότερη ζώνη στη σοφίτα.
 • βάλτε έναν ανεμιστήρα στο εξωτερικό της οροφής που θα τραβά αέρα. Η απόσταση μεταξύ του συστήματος τροφοδοσίας και του ανεμιστήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 μέτρα.
 • μην ξεχνάτε την εγκατάσταση ενός ανακτητή για τη θέρμανση και την ψύξη του αέρα.
 • Τα παράθυρα Dormer φέρουν όχι μόνο πρακτικά οφέλη, αλλά είναι επίσης ικανά να δώσουν στο κτίριο μια μοναδική εμφάνιση.
 • Παρέχετε σωλήνες εξαερισμού με σχάρες ή διαχυτήρες.

Τώρα δεν ξέρετε μόνο πώς να εξοπλίσετε τον αερισμό με τα χέρια σας, αλλά πώς να το κάνετε σωστά και να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα!

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας: σημαντικές αποχρώσεις ποιότητας

Μοντελοποιώντας μια σοφίτα σε μια ιδιωτική κατοικία, θα πρέπει να δημιουργήσετε καλό εξαερισμό. Ο σωστά εγκατεστημένος εξαερισμός της κρύας σοφίτας είναι σημαντικός για να εξασφαλιστεί ένα υγιές μικροκλίμα κάτω από την οροφή του σπιτιού. Με ανεπαρκή αερισμό, η διάρκεια ζωής της δομής μειώνεται σημαντικά.

Χρειάζομαι έναν εξαερισμό κρύου σοφίτα;

Η σφράγιση του σπιτιού δεν μπορεί να απομονώνει πλήρως τον ατμό από το σπίτι στη σοφίτα. Σύμφωνα με το νόμο της θερμοδυναμικής, ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω και ο ατμός βρίσκει μια έξοδο σε κάθε περίπτωση. Οι επικαλύψεις αποτελούνται κυρίως από ξύλο. Στις ξύλινες επιφάνειες, με τη συσσώρευση της υγρασίας, σχηματίζεται ένα φυσικό περιβάλλον για την ανάπτυξη διαφόρων επιβλαβών μικροοργανισμών, μούχλας. Εμφανίζονται δυσάρεστες μυρωδιές μούχλα, μια αίσθηση υγρασίας. Δημιουργείται ένα ανθυγιεινό μικροκλίμα του δωματίου ως συνόλου.

Οι σταγόνες θερμοκρασίας συμβάλλουν σε ένα σταθερό συμπύκνωμα και, εάν δεν υπάρχει εξαερισμός της κρύας σοφίτας, υπάρχει γρήγορη φθορά της κατασκευής.

Αιτίες συμπύκνωσης:

 • έλλειψη καλού εξαερισμού.
 • παραβίαση της μόνωσης οροφής.
 • ανεπαρκής στεγανοποίηση.
 • έλλειψη αεραγωγών.
 • γάμος σε οικοδομικά υλικά.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, προστατεύει τη δομή από ζημιές.

Κρύα σοφίτα - μη οικιστικές εγκαταστάσεις κάτω από την οροφή του κτιρίου χωρίς διακοσμητικά τελειώματα. Το θέμα του εξαερισμού είναι σημαντικό να αποφασιστεί κατά τη στιγμή της δημιουργίας ενός σπιτιού έργου, κατά το σχεδιασμό της διαμόρφωσης της οροφής.

Λειτουργία εξαερισμού - εξάρτηση από επιλεγμένα υλικά

Το κύριο καθήκον του εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας είναι μια συνεχής ανταλλαγή αέρα. Προκειμένου να ρυθμιστεί με τον καλύτερο τρόπο ο στόχος, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η ποιότητα και ο τύπος του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κάθε ένα από αυτά έχει χαρακτηριστικά.

Εάν ο σχιστόλιθος ή η οντουλίνη επιλέγεται για την τοποθέτηση της οροφής, ο αέρας μετακινείται εύκολα ανάμεσα σε κυματιστές στροφές στην περιοχή της σοφίτας και επίσης αφήνει ελεύθερα έξω.

Όταν δημιουργείτε τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας από ένα μεταλλικό πλακίδιο, είναι σημαντικό να τοποθετείτε μια μεμβράνη φραγμού ατμών, καθώς σχηματίζεται συμπύκνωμα. Το μεταλλικό πλακίδιο αερίζεται μέσω της σφραγίδας της κορυφογραμμής. Για μια οροφή με κεραμίδια, οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται σε φράγματα. Ο ποιοτικός αερισμός πραγματοποιείται με ομοιόμορφη κατανομή των κενών.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση οροφής ισχίου. Σε αυτή την περίπτωση, η είσοδος θα πρέπει να τοποθετηθεί στο αρχείο, και η έξοδος - κοντά στην κορυφογραμμή. Αυτό το είδος οροφής είναι τεσσάρων βημάτων και δεν υπάρχουν αετώματα.

Όταν εργάζεστε με εύκαμπτα πλακάκια πρέπει να εγκαταστήσετε έναν αεριζόμενο εύκαμπτο σωλήνα, για μια κλασσική "αγγειοπλαστική" - μια βαλβίδα στέγης.

Χρησιμοποιώντας στις προεξοχές των ράβδων ξύλου, πρέπει να παρατηρήσετε ένα διάστημα πολλών χιλιοστών. Όταν ράψιμο πλαστικών κάνετε τρύπες στα στοιχεία. Το ράψιμο ονομάζεται σοφίτα.

Είναι δυνατόν να εξαεριστεί ο αερισμός - μια κρύα σοφίτα

Η κατάλληλη ανταλλαγή αερίων είναι απαραίτητη για:

 • Αποφύγετε τη συσσώρευση ατμών που προέρχονται από το σπίτι.
 • Προστατέψτε το ξύλινο πλαίσιο της σοφίτας από την υγρασία.
 • να εξουδετερώσουν τον σχηματισμό του μύκητα.
 • διατηρεί σταθερή θερμοκρασία.

Υπό την προϋπόθεση ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου δημιουργείται - μια κρύα σοφίτα
από το σπίτι, η συσσώρευση υγρασίας δεν μπορεί να αποφευχθεί. Στις μη θερμαινόμενες στέγες, σχηματίζεται γρήγορα ένα παχύ στρώμα συμπυκνωμάτων. Ακόμη και αν η στέγη ήταν μονωμένη, η συμπύκνωση δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι τοίχοι του σπιτιού θα γίνουν υγροί.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση: είναι δυνατόν να οδηγήσετε τον εξαερισμό σε μια κρύα σοφίτα;

Μπορείτε να αποσυρθείτε, αλλά αυτό το είδος αερισμού είναι λάθος απόφαση και οδηγεί σε διαταραχή του μικροκλίματος του αττικού χώρου, βλάβη στη δομή του ξύλου, σταδιακή αποσύνθεση, αναπόφευκτη φθορά.

Σημαντικές συστάσεις ότι ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας είναι ποιοτικός και ανθεκτικός:

 1. Εγκαταστήστε τα απαραίτητα στοιχεία εξαερισμού για να προστατεύσετε τον αέρα από τα υπολείμματα, τα φύλλα των κλαδιών και τα έντομα - σε πατίνια, γείσα, κορυφογραμμές, κοιλάδες.
 2. Προστατέψτε τα διάκενα εξαερισμού από τη σκόνη.
 3. Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της οροφής, η περιοχή των αεραγωγών είναι 400-500 cm2 / m.
 4. Ελέγξτε αν τα αεριζόμενα κανάλια στενεύουν για να αποφύγετε τη συμπύκνωση λόγω ανεπαρκούς κυκλοφορίας αέρα.
 5. Χρησιμοποιήστε βοηθητικές δομές αερισμού αν το μήκος της στέγης είναι μεγαλύτερο από 10 μέτρα.
 6. Αποφύγετε μια σημαντική επέκταση του διακένου, επειδή η προκύπτουσα αναταραχή μειώνει την ανταλλαγή αέρα κάτω από την οροφή.
 7. Παροχή αερισμού θέρμανσης στη σοφίτα έτσι ώστε οι σωληνώσεις του συστήματος εξαερισμού να μην υπόκεινται σε αλλαγές θερμοκρασίας και να λειτουργούν ομαλά.

Εξαερισμός του αττικού χώρου κρύα σοφίτα

Πώς να κάνετε έναν εξαερισμό στο σπίτι σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Στο στάδιο σχεδιασμού του μελλοντικού σπιτιού είναι σημαντικό να σκεφτούμε όχι μόνο την βολική διάταξη των χώρων. Η άνεση στο σπίτι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αν δεν δίνετε προσοχή σε τόσο σημαντικό σημείο, όπως ο εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό από τη μόνωση της σοφίτας, επειδή η έλλειψη κατάλληλα σχεδιασμένου εξαερισμού θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η ζωή σε ένα σπίτι σύντομα θα είναι άβολη και η διάρκεια ζωής του σπιτιού θα μειωθεί δραστικά.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της διάρκειας ζωής της στέγης λόγω της εμφάνισης μούχλας σε αυτό, και στο ίδιο το σπίτι δεν μπορεί κανείς να ελπίζει για μια άνετη διαμονή. Το καλοκαίρι, όταν η στέγη θερμαίνεται και η θερμοκρασία της γίνεται πάνω από 100 μοίρες, το σπίτι θα είναι πολύ ζεστό, και σε χαμηλές θερμοκρασίες στη σοφίτα θα σχηματιστεί συμπύκνωση. λόγω του οποίου οι ξύλινες κατασκευές στέγης θα σαπίσουν.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι η διασφάλιση της μεταφοράς θερμότητας. Η θερμοκρασία του αέρα και της οροφής αναμειγνύονται και ως αποτέλεσμα δημιουργείται ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι.

Εξετάστε την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες όταν ο εξαερισμός της σοφίτας είναι φτωχός ή δεν υπάρχει καθόλου.

Το χειμώνα, κάποια από τη θερμότητα από το δωμάτιο εξακολουθεί να αφήνει, ακόμη και μέσω ενός θερμαντήρα ποιότητας. Ταυτόχρονα, η οροφή θερμαίνεται και ανομοιογενώς, μόνο πάνω από το δωμάτιο. Εδώ, το χιόνι αρχίζει να λιώσει και να στραγγίξει μέχρι την άκρη της οροφής, όπου παραμένει κρύο πάνω από την προεξοχή. Ο πάγος που σχηματίζεται στις μαρκίζες της οροφής δεν επιτρέπει την αποστράγγιση του αποψυγμένου χιονιού και αρχίζει να διεισδύει στην οροφή. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία σε όλη τη στέγη ισοπέδωσε και η παροχή υγρασίας θα γίνει - αυτό απαιτεί εξαερισμό της σοφίτας.

Παρανοήσεις σχετικά με τον εξαερισμό

Δεν αρκεί να κάνετε αερισμό του αττικού χώρου, είναι σημαντικό να γίνει σωστά. Ωστόσο, μεταξύ των ανθρώπων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, υπάρχουν πολλές κοινές παρανοήσεις. Θα πρέπει να συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

 1. Η ανάγκη για εξαερισμό είναι μόνο το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, η σοφίτα δεν χρειάζεται μόνο να αερίζεται στη θερμότητα, αλλά και να εξομαλύνει τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στη σοφίτα και έξω από αυτήν το χειμώνα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε η υγρασία θα αυξηθεί αναπόφευκτα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ύπαρξη μούχλας, μύκητα. Η καταπολέμηση αυτών των φαινομένων είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε παραμελημένες περιπτώσεις, η μούχλα μπορεί να διεισδύσει στα δωμάτια - τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για οποιαδήποτε άνεση.
 2. Ο εξαερισμός αφαιρεί ζεστό αέρα από το δωμάτιο το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, εάν η θερμότητα είναι κακώς αποθηκευμένη στο σπίτι, τότε δεν είναι ο εξαερισμός, αλλά η κακή ποιότητα θερμομόνωση. Λόγω αυτού δημιουργούνται συνθήκες στις οποίες ο υγρός και κρύος αέρας μπαίνει στη σοφίτα.
 3. Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού δεν είναι σημαντικές. Στην πραγματικότητα, η περιοχή αυτών των τρυπών είναι σημαντική. Με μια μικρή περιοχή εξαερισμού, το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι πρακτικά μηδέν. Για να διασφαλιστεί ότι το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο και δεν επιτρέπεται διαρροή θερμότητας, 500 τ.μ. Απαιτείται 1 τετραγωνικό μέτρο. τρύπες αερισμού.

Διευθέτηση εξαερισμού κρύου σοφίτα

Δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό ο αερισμός της κρύας σοφίτας να ρυθμίζεται, δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε το πλέγμα και τα δοκάρια. Μπορείτε να το διασφαλίσετε, για παράδειγμα, εάν φτιάξετε ένα φερμουάρ με άδεια. Αν το υλικό στέγης χρησιμοποιείται onduline ή σχιστόλιθος, και δεν εφαρμόζονται φιλμ για την ατμόσφαιρα και την αιολική μόνωση, τότε τίποτα άλλο για τον αερισμό δεν χρειάζεται να, επειδή ο αέρας θα περάσει μεταξύ των κυμάτων της οροφής.

Το σχήμα της κίνησης του αέρα σε μια μη θερμαινόμενη σοφίτα

Εάν η στέγη είναι στύλος, τότε οι οπές εξαερισμού γίνονται στα φτερά. Εδώ μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή εφαρμογή του ράψιμου των ξύλινων προεξοχών, με τις τρύπες να γίνονται ομοιόμορφα. Εάν τα μαξιλάρια τοποθετηθούν σφιχτά ή τα μέτωπα είναι πέτρινα, τότε σε αυτή την περίπτωση κάνετε τρύπες στον τοίχο. Η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι ίση με το 0,2% της επιφάνειας του δαπέδου.

Υπάρχει ένας άλλος, πιο οικονομικός τρόπος - να τοποθετήσετε συμβατικές μάσκες εξαερισμού. Μια σχάρα είναι στραμμένη προς τα κάτω με οπές, και η άλλη γίνεται με δυνατότητα ρύθμισης.

Η διάταξη εξαερισμού της οροφής ισχίου διαφέρει. Εδώ, κάντε μια είσοδο στο κάτω μέρος του αρχείου και την έξοδο στην κορυφή της κορυφογραμμής. Σε περίπτωση που οι προεξοχές είναι ξύλινες. Δεν αρκεί να τοποθετήσετε τις δοκούς με κενό αρκετών χιλιοστών. Σε πλαστικές ραφές πρέπει να υπάρχουν οπές.

Ο εξαερισμός της σοφίτας μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της οροφής. Έτσι, εάν χρησιμοποιηθούν σχιστόλιθο και Euroshift, είναι εγκατεστημένο ένα κλασικό άλογο με μια εύκαμπτη οροφή - μια χελώνα (βαλβίδα). Μια ειδική βαλβίδα είναι επίσης απαραίτητη όταν χρησιμοποιείτε κεραμική στέγη. Η χρήση μεταλλικών πλακιδίων προβλέπει τη χρήση μιας συμβατικής ράχης, η οποία θα εξοικονομήσει τη βαλβίδα.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Εάν υπάρχουν σχέδια για τον εξοπλισμό της σοφίτας, τότε απαιτείται ποιοτικός αερισμός στη σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η επίτευξη της άνετης κατάστασής του. Εάν χρησιμοποιούνται μεταλλικά φύλλα ή εύκαμπτα έρπητα, τότε με ένα έμπλαστρο στα δοκάρια, οι ράγες στήριξης δημιουργούν έναν αεριζόμενο χώρο. Όταν χρησιμοποιείτε σχιστόλιθο, οι αντίθετες δέσμες δεν είναι απαραίτητες, καθώς ο αέρας πρέπει να διέρχεται ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω.

Το σχέδιο της κίνησης του αέρα μιας θερμαινόμενης σοφίτας

Εάν το μέταλλο χρησιμοποιείται ως υλικό κατασκευής στέγης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φιλμ αέρος. Η κατοικημένη σοφίτα θα αερίζεται όπως κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού - ο αέρας θα ρέει μέσα από τα παράθυρα και θα βγαίνει από τις οπές εξαερισμού.

Συστάσεις σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού

 • Δώστε προσοχή στη δύναμη του εξαερισμού, πρέπει να αντέχει σε τυχόν διακυμάνσεις καιρού.
 • μπορείτε να βάλετε συνεχείς σοφίτες κάτω από τα γείσα με ένα λεπτό πλέγμα. Για να αποφευχθεί η διάβρωση, οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή πλαστικό.
 • Για να αποφύγετε τον σχηματισμό παγετού στη σοφίτα, τοποθετήστε το εσωτερικό του δωματίου ανάμεσα στα στέγαστρα στέγης και δημιουργήστε τρύπες για να μην φράξουν τα σκουπίδια.
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα στην οροφή για καλύτερη εξαγωγή αέρα. Η απόσταση μεταξύ του συστήματος και του συστήματος παροχής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 8 μέτρα.
 • Η μονάδα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί στην καθαρότερη θέση στη σοφίτα.
 • εγκαταστήστε έναν ανακτητή που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα εμποδίζοντας έτσι τη συμπύκνωση στην κρύα σοφίτα.
 • εξοπλίστε τους αεραγωγούς με σχάρες ή διαχυτήρες.

Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη ρύθμιση του εξαερισμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλύτερο να προσεγγίσουμε σοβαρά αυτό το θέμα και να συμβουλευτούμε τους ειδικούς. Λόγω της ποιότητάς του εξαρτάται από το μικροκλίμα στο σπίτι και την υγεία σας, καθώς και την ανθεκτικότητα του ίδιου του κτιρίου.

Συσκευή εξαερισμού της σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού: αέρας, κλιμακοστάσιο, σχάρες

Οι ιδιοκτήτες συχνά φοβούνται να εξοπλίσουν τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας στα σπίτια τους, με γνώμονα τις ακόλουθες παραδοχές.

 • Μέσα από τις σχάρες εξαερισμού της σοφίτας, η θερμότητα αφήνει το σπίτι. Υπάρχει μια άποψη ότι το κτίριο θα δροσιστεί πιο γρήγορα. Αλλά το πιο συχνά το πρόβλημα έγκειται στην κακή θερμομόνωση των τοίχων ή οροφών οροφής. Παρεμπιπτόντως, μέσα από μια ανεπαρκώς μονωμένη οροφή στη σοφίτα διεισδύει ο υγρός θερμός αέρας. Ποιος είναι ο κίνδυνος που θα συζητήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο;
 • Ο εξαερισμός μιας κρύου σοφίτας στέγης ισχίου ή μιας στέγης με γκάζι είναι απαραίτητος μόνο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πολλούς, οι σχάρες εξαερισμού και τα παράθυρα στη σοφίτα χρειάζονται μόνο για τον εξαερισμό στην ταλαιπωρία. Στην πραγματικότητα, το χειμώνα το ανώτατο όριο της μη θερμαινόμενης και μη αεριζόμενης σοφίτας θα μετατραπεί σε σπήλαιο που έχει υπερβούμε με σταλακτίτες πάγου.
 • Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι ο εξαερισμός. Η περιοχή των παραθύρων αερισμού και ο καθαρισμός του αέρα στη σοφίτα πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά. Πώς να το κάνετε σωστά - διαβάστε το.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θερμορύθμισης. Ορθώς οργανωμένη, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου διαβίωσης και να διατηρήσετε την ίδια τη δομή ανέπαφη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Εξαερισμός της σοφίτας

Η σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι χρειάζεται εξαερισμό τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Έτσι, στην καυτή εποχή, η θερμαινόμενη στέγη θερμαίνει τον αέρα στη σοφίτα στους 150 βαθμούς. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θερμότητας δίνεται στην οροφή του επάνω ορόφου, το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί με αυξημένο φορτίο για την εξάλειψη της υπερβολικής θερμότητας. Εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό, οι ιδιοκτήτες εξαντλούνται από τη ζέστη και την ταλαιπωρία.

Το χειμώνα, η ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και της σοφίτας πρέπει να είναι 4 μοίρες ή λιγότερο. Οι διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του οικιστικού δαπέδου και του δρόμου συμβάλλουν στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα στέγαστρα. Η υγρασία σταματά βαθμιαία, δημιουργώντας ολόκληρες αλλεπάλληλες σφαίρες. Στην απόψυξη, ξεπαγώνονται και η υγρασία στάζει στο πάτωμα της σοφίτας. Οι δομές στήριξης της οροφής και της οροφής καταστρέφονται. Στα ξύλινα δοκάρια αναπτύσσεται το καλούπι.

Παρεμπιπτόντως, ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας της κρύας σοφίτας εμποδίζει τη συσσώρευση χιονιού και πάγου στην οροφή του σπιτιού.

Τι είναι ο αερισμός του σοφίτα

Η σημασία του εξαερισμού πατάρι

Η ελεύθερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ του χώρου κάτω από την οροφή και του δρόμου πραγματοποιείται μέσω κενών και ανοιγμάτων. Οι τρύπες στα πατίνια και κάτω από την προεξοχή της οροφής λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Βρίσκονται έτσι, χρησιμοποιούν την πίεση του ανέμου και της θερμότητας που εκπέμπεται από το ανώτατο όριο του σπιτιού.

Αν ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι κατάλληλα εξοπλισμένος, σε μία ώρα ο αέρας κυκλοφορεί ολόκληρη τη στέγη δύο φορές από μέσα. Η ροή των ρευμάτων κατευθύνεται από κάτω κάτω από τις μαρκίζες κάτω από τις μαρκίζες μέχρι τις τελικές πλάκες με ειδικές οπές. Αν η στέγη είναι μονωμένη, αφήνεται κενό πλάτους έως 5 cm για ελεύθερη διέλευση αέρα μεταξύ του υλικού κατασκευής στέγης και της μόνωσης.

Η καλύτερη κουκούλα παρέχεται από ένα συνδυασμό χτυπήματος στο πατίνι και κεκλιμένων στοιχείων που είναι χτισμένα κοντά στην κορυφογραμμή. Οι κεραμοσκεπές παράγουν πλακάκια με καθαρισμό αέρα για ανταλλαγή αέρα.

Και ένας ακόμη τρόπος αερισμού των σοφίτες σε ιδιωτικά σπίτια είναι η εγκατάσταση εκτροπέων (στροβίλων αερισμού) που παρέχουν μηχανική πρόσφυση. Η μέθοδος είναι καλή για τον εξαερισμό μιας θερμαινόμενης σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Μια μικρή κλίση της οροφής θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τον προγραμματισμό του εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας. Οι έξοδοι στην κορυφογραμμή μπορούν να καλύπτονται με χιόνι, επομένως αντικαθίστανται από σωλήνες, το ύψος των οποίων πρέπει να είναι πάνω από το χιόνι.

Ροή αέρα στη σοφίτα

Ο αρχαιότερος τρόπος εξαερισμού είναι το παράθυρο εξαερισμού στη σοφίτα. Για να εξασφαλιστεί μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα στην κρύα σοφίτα, ένας αρκετά συνδυασμός αερίων κάτω από το γείσο, στα παράθυρα της κορυφογραμμής και των παραθύρων.

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας των σπιτιών με στέγη ισχίου διαφέρει στο ότι το σπίτι δεν έχει αετώματα. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα εξαερισμού στη σοφίτα δεν υπάρχουν πουθενά να εγκατασταθούν. Έτσι, κρύες σοφίτες κάτω από οροφές ισχίου αερίζονται με τη βοήθεια της κορυφογραμμής και των στεκαριών.

Είναι πιο δύσκολο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα. Εδώ, τα χτυπήματα παρέχονται από σχισμές στο κέικ στέγης και μηχανικά μέσα έλξης. Το κλείσιμο του εξαερισμού στη σοφίτα είναι κρυμμένο στις στήλες.

Εξαερισμός της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων

Εξαερισμός με παράθυρα παραθύρων

Ως εξαερισμός της σοφίτας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων, χωρίς να εξοπλιστεί με σύστημα εκρήξεων και εξαερισμού. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αφού κάτω από τα παράθυρα και πάνω τους ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος.

Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα και να μειωθεί ο όγκος των στάσιμων περιοχών, το μέγεθος των ακουστικών παραθύρων είναι 60 cm x 80 cm. Τοποθετήστε τα σε αντίθετα αετώματα. Πρώτον, κατασκευάζονται ξύλινα κουφώματα, προσαρτημένα στις σχάρες με ράφια. Το υλικό πλαισίου στερεώνεται στο υλικό κατασκευής σκεπής. Καλύτερα να δούμε τα παράθυρα, διακοσμημένα με τα ίδια υλικά με την οροφή. Ως φινίρισμα των ανοιγμάτων γύρω από τα παράθυρα μια επένδυση είναι πολύ κατάλληλη. Παράθυρο παραθύρου στο άνοιγμα εγκαθίσταται στην τελευταία στροφή. Όλες οι ρωγμές μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και της οροφής πρέπει να κλείνονται προσεκτικά.

Κανόνες για την τοποθέτηση παραθύρων εξαερισμού:

 • τα παράθυρα τοποθετούνται σε ίσες αποστάσεις από την κορυφογραμμή, τις μαρκίζες και τις πλευρές.
 • μεταξύ των παραθύρων θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη από ένα μέτρο.
 • Ο σχεδιασμός του παραθύρου πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στη γενική άποψη της δομής.
 • στο παράθυρο μπορείτε να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού στη σοφίτα, ζωγραφίζοντας το με τον τόνο της οροφής.

Αέρας στην οροφή και στην οροφή

Οι αέρας είναι οπές στην οροφή για τον εξαερισμό μιας κρύας ή ζεστής σοφίτας. Οι αέρος είναι κορυφογραμμή ή γείσο, ανάλογα με τη θέση τους. Οι κορνίζες είναι διατεταγμένες και στις δύο πλευρές των γείσων και αντιπροσωπεύουν κενά μεταξύ της οροφής και του τοίχου πλάτους περίπου 2 cm. Αν τα κτυπήματα γίνονται με τη μορφή ανοιγμάτων, καλούνται σημεία. Όσο μικρότερη είναι η κλίση των πατίνων, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος ή το πλάτος των βλαστών, αλλά όχι περισσότερο από 2,5 εκατοστά.

Τα προϊόντα Ridge κατασκευάζονται υπό μορφή σχισμών πλάτους έως 5 εκατοστών ή με τη μορφή πτερυγίων σε διαστήματα έως 8 μέτρων. Τα χτυπήματα στα παγοπέδιλα είναι εξοπλισμένα και σε στέγες με επίχρισμα, για παράδειγμα, με πλακάκια. Ειδικά κεραμίδια με οπές τοποθετούνται σε μια σειρά από την κορυφογραμμή.

Οι οπές εξαερισμού για το ανώτερο τμήμα της οροφής κατασκευάζονται υπό μορφή αεριστήρων, πτερυγίων αεραγωγοί ή ανασυρόμενων εξόδων στέγης. Οι αεριωθούμενοι ράγες και οι προεξέχοντες έξοδοι μπορούν να αγοραστούν μαζί με το υλικό για την οροφή.

Αναδιπλώνεται - Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαερώσετε τη σοφίτα χωρίς τα παράθυρα των παραθύρων.

Αεριστήρες εξαερισμού

Διαρρύθμιση των αεριστών στέγης

Ο αεριστήρας στέγης είναι ένας σύγχρονος και άνετος τύπος καθαρισμού του αέρα. Είναι ένας σωλήνας καλυμμένος με ένα καπάκι από πάνω. Οι αεριστές απομακρύνουν τον ατμό, την υγρασία και τον στάσιμο αέρα, παρέχοντας τον εξαερισμό της κρύας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Οι αεριστήρες εγκαθίστανται στις πλαγιές στέγης, όπου η κίνηση του αέρα παρέχεται από τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης, αντικαθιστώντας τα προϊόντα κορυφογραμμής. Οι αεριστήρες είναι συνεχείς και ομοιάζοντες με το σημείο. Οι αεριστήρες σημείου είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες και εξασφαλίζουν καλή κίνηση αέρα. Εξωτερικά μοιάζουν με μύκητες.

Οι συνεχείς αεριστήρες είναι μια πλάκα κατά μήκος μιας κορυφογραμμής με οπές. Είναι καλυμμένοι από πάνω από μια στέγη, είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και παρέχουν εντατική κίνηση αέρα χάρη στη μεγάλη περιοχή των οπών.

Διαφορετικοί τύποι αεριστών δημιουργούνται ειδικά για στέγες από:

 • βότσαλα βότσαλα?
 • επίπεδη οροφή.
 • cermets;
 • κεραμικά.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται μόνο όταν παρέχονται εγκληματικά εσώρουχα. Υπάρχουν και άλλοι όροι για την εγκατάστασή τους:

 • Μόνο μια στέγη με κλίση 15 έως 45 μοίρες είναι κατάλληλη.
 • από καμινάδα ή τοίχο, διατηρείται απόσταση τουλάχιστον 30 cm.
 • Οι αεριστήρες βλέπουν την σχισμή για 25 cm από τα δύο άκρα της κορυφογραμμής.
 • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται όχι περισσότερο από 50 cm από την κορυφογραμμή.

Υπολογισμός του εξαερισμού στο πάτωμα

Όσοι αποφάσισαν να εξοπλίσουν τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια τους πριν αρχίσουν να εργάζονται, είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί. Μόνο ο ειδικός μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Και για τους πιο γενναίους, ετοιμάσαμε μια ιδέα:

Συνοπτικός πίνακας εξαερισμού οροφής

Ο λόγος της περιοχής του αέρα προς τη σοφίτα είναι 1: 500.

Στα 500 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα του χώρου σοφίτα θα πρέπει να είναι 1 τετραγωνικό. μέτρο των ανοιγμάτων εξαερισμού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να καθοδηγήσετε με αναλογία 1: 300, 200 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα της σοφίτας θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 0,4 τετραγωνικά μέτρα. μέτρο των προϊόντων. Οι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη την περιοχή του πραγματικού εξαερισμού, δηλαδή, ακόμη και το πλάτος των πλεγμάτων, των οποίων τα άκρα διαταράσσουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα, αποκλείεται.

Η περίσσεια της περιοχής του αέρα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς και ένα μειονέκτημα. Το χιόνι και η βροχή μπορούν να εισέλθουν σε πολύ μεγάλες τρύπες, επειδή αυτές είναι οι πιο ευάλωτες θέσεις της στέγης, οι οποίες πρέπει να θυμούνται.

Η περιοχή της κουκούλας (skate και pitched grills) πρέπει να είναι 12-15% υψηλότερη από την περιοχή εισροής (χτυπήματα γείσο).

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας με τα χέρια σας

Διαμονή αεριζόμενου αέρα ανάλογα με το σχήμα της οροφής

Πολλοί ιδιοκτήτες σκέφτονται πώς να κάνουν τον εξαερισμό της σοφίτας, μετά από λίγα μόνο χρόνια ζωής στο σπίτι. Μια μούχλα μυρωδιά και υγρασία το χειμώνα σας κάνουν να πάρετε τα εργαλεία. Θα μιλήσουμε για την κατασκευή εξαερισμού οποιασδήποτε σοφίτας με τα δικά μας χέρια.

Με μια στέγη πλατύφυλλων, είναι ευκολότερο να εξοπλίσετε τον αερισμό της σοφίτας με τα δικά σας χέρια, δημιουργώντας ένα άνοιγμα στα φράγματα. Το Fronton, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από ξύλο και αυτό διευκολύνει πολύ το έργο. Το δέντρο που προεξέχει στις πλευρές της οροφής κλείνει επίσης το δέντρο. Όλες οι ρωγμές πρέπει να γίνονται ομοιόμορφα, εξασφαλίζοντας τον εξαερισμό ολόκληρης της περιοχής της σοφίτας.

Δεν υπάρχουν σχισμές στα πέτρινα αετώματα, οπότε θα χρειαστεί να οπλίσετε τον εαυτό σας με ένα εργαλείο και να τρυπήσετε δύο παράθυρα. Είναι καλυμμένα με ράβδους και κουνουπιέρες.

Όταν εξοπλίζετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, η τοποθέτηση του αέρα από πολλές απόψεις εξαρτάται από το σχήμα της οροφής. Διάφορες επιλογές προτείνονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το πώς να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας εάν χρησιμοποιείται σαν υλικό στέγης σχιστόλιθος, κεραμίδι ή οντουλίνη. Η κυματοειδής μορφή παρέχει αρκετά κενά για τη διέλευση του αέρα. Και τα φύλλα είναι επενδεδυμένα στο κιβώτιο με κενά, μέσω των οποίων ρέει ο αέρας. Το μεταλλικό πλακίδιο, αν και έχει κυματιστή μορφή, συγκεντρώνει το συμπύκνωμα στις σταγόνες θερμοκρασίας, επομένως καλύπτεται με ταινία φραγμού ατμών από κάτω.

Μια κατάλληλη έξοδος εξαερισμού στη σοφίτα δεν είναι λιγότερο σημαντική από την τοποθέτησή της. Και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση των σωλήνων.

Θέρμανση σωλήνων εξαερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι μονωμένοι στη σοφίτα και πάνω από το επίπεδο της οροφής. Αυτή η διαδικασία εκτελείται για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνώματος, η οποία θα συσσωρευτεί στα εσωτερικά τοιχώματα και θα αποστραγγιστεί. Δεδομένου ότι οι αρμοί των σωλήνων εξαερισμού δεν είναι στεγανά, η υγρασία θα διεισδύσει στις φέροντες δομές, θα χαλάσει το φινίρισμα και θα οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή του κτιρίου. Και οι ίδιοι οι αεραγωγοί υφίστανται επαφή με την υγρασία αν είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο σωλήνα.

Τον χειμώνα, το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού ξετυλίγεται με παγετό και κυριολεκτικά μέσα σε ένα μήνα ο κανονικός σωλήνας διαμέτρου 15 cm θα κλείσει τελείως.

Η εμφάνιση συμπυκνωμάτων στους αεραγωγούς είναι αναπόφευκτη: οι άνθρωποι εκπνέουν υδρατμούς, πλύσιμο πιάτων, μπάνιο και πλύση. Ταυτόχρονα, η υγρασία απελευθερώνεται στον αέρα. Η υγρασία του ζεστού αέρα ενός διαμερίσματος μπορεί να φτάσει το 100%. Σε επαφή με την ψυχρή επιφάνεια των φρεατίων εξαερισμού, το νερό αποκαθίσταται.

Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία και τη διεξαγωγή μόνωσης των σωλήνων εξαερισμού στη σοφίτα. Εδώ βρίσκεται το όριο μεταξύ του ζεστού αέρα του σπιτιού και της κρύου, μη θερμαινόμενης σοφίτας.

Η φθηνότερη έκδοση της μόνωσης: ορυκτοβάμβακα. Δεν καίγεται, αλλά όταν είναι βρεγμένο, χάνει εντελώς τις ιδιότητές του. Ευκολότερο να τοποθετηθεί κυματοειδές με ζεστασιά από ορυκτό μαλλί.

Το στυροπρίονο με τη μορφή ειδικών αφαιρούμενων "κελυφών" είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και φθηνά. Αλλά καίει τέλεια, απελευθερώνοντας δηλητηριώδη καπνό, οπότε δεν συνιστάται για οικιστικά κτίρια.

Τα καλύτερα υλικά για μόνωση σωλήνων εξαερισμού: αφρός πολυουρεθάνης, διογκωμένο πολυαιθυλένιο, διογκωμένο πολυπροπυλένιο.

Συστάσεις επαγγελματιών

Και, κάτω από την κουρτίνα, μερικές σημαντικές συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται για το πώς να κάνει σωστά τον εξαερισμό της σοφίτας:

 • Όλα τα στοιχεία αερισμού πρέπει να είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • Πολύ προσεκτικά αναφερθείτε στη θέση των εκρήξεων της κορυφογραμμής. Τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • Οι συνεχείς σοφίτες λειτουργούν αποτελεσματικά ως ράβδοι κουρτινών. Τα καλύτερα υλικά για αυτά είναι μη σκουριά αλουμίνιο ή πλαστικό. Η επιφάνεια των προβολέων καλύπτεται από ένα λεπτό πλέγμα.
 • Όταν εξοπλίζεται ο εξαερισμός σε μια σοφίτα χωρίς παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ρυθμίσεις μεταξύ των δοκών. Είναι σημαντικό κατά τη λειτουργία τους να μην είναι φραγμένες με συντρίμμια και σκόνη.
 • Για τους υπολογισμούς εξαερισμού της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα, προσελκύστε έναν επαγγελματία?
 • Εγκαταστήστε στα σοφίτα διακοσμητικά παράθυρα αερισμού, δίνοντας μια γοητεία και ένα ιδιαίτερο στυλ στο σπίτι σας.
 • Η ολοκλήρωση του εξαερισμού της προσφοράς στη σοφίτα είναι εξοπλισμένη σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Τοποθετήστε τη μονάδα διαχείρισης αέρα στον καθαρότερο χώρο, όχι σε απόσταση μεγαλύτερη από 8 μέτρα από το σωλήνα εξαγωγής.

Εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι: το κάνουμε σωστά

Ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο μικροκλίμα κάτω από την οροφή. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή και μακροχρόνια χρήση ολόκληρης της κατασκευής στέγης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά του εξαερισμού. Οι πιο αποτελεσματικοί και συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό συζητούνται εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητο να ανοίξει μια σοφίτα

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με τα δικά τους χέρια, ώστε να μπορείτε να εξουδετερώσετε τη συμπύκνωση στα στοιχεία του κέικ στέγης. Κατά τον εξαερισμό, παρέχεται παροχή αέρα, η οποία απλώς εξαλείφει την παραμένουσα υγρασία. Λόγω της απομάκρυνσης αυτής της υγρασίας, αυξάνεται η διάρκεια ζωής όλων των ξύλινων κατασκευών, με τις οποίες η πάστα της στέγης είναι πολύ πλούσια.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμα εποχιακά χαρακτηριστικά κατά τον αερισμό :

 1. Τον χειμώνα, ο σωστά οργανωμένος αερισμός μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το naledami, ειδικά πάνω στα γείσα. Το Naledi μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς αερισμού, ως αποτέλεσμα, η υπερβολική θερμότητα θα μετατραπεί σε συμπύκνωμα, και, με τη σειρά του, σε εκρήξεις πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, η ροή του κινούμενου αέρα θα προωθήσει κάποια ψύξη υλικών στέγης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα υλικά που περιέχουν πίσσα.

Τρόποι δημιουργίας εξαερισμού στο πάτωμα

Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα παρέχεται, κατά κανόνα, στο τμήμα γείσο της οροφής. Για να κάνετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Εγκαθίστανται στο κάτω μέρος του γείσου της στέγης και η διάτρηση επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα, αλλά καθυστερεί την πιθανή είσοδο διαφόρων εντόμων.

Οι Sofitas συνδυάζουν την κατάλληλη διακοσμητικότητα και λειτουργικότητα, γεγονός που τους έκανε τη δημοφιλέστερη λύση για ροή αέρα στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία χρειάζεται επίσης μια εκροή αέρα. Γι 'αυτό, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία :

 • αεριζόμενο χόμπι?
 • αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • ηλεκτρικοί ανεμιστήρες;
 • ανεμιστήρες στέγης.

Η οροφή σε ολόκληρη την περίμετρο πρέπει να έχει κενό εξαερισμού τουλάχιστον 40-50 mm. Αυτή η απόσταση συχνά παρέχει το πλάτος των σιδηροτροχιών του κιβωτίου, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτω από την οροφή. Αυτή η μέθοδος, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στέγες από μέταλλο, προφίλ ή ονδουλίνη. Το σχήμα αυτών των υλικών στέγης καθιστά δυνατή την εύκολη διέλευση του αέρα κάτω από αυτά και την παροχή εξαερισμού.

Η περιοχή των αεραγωγών πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας του αεριζόμενου χώρου.

Όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υλικά για τη στέγη, η σχάρα δεν είναι συνεχής, αλλά με ρήξη. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον αέρα τις πιο προβληματικές και σύνθετες περιοχές της υπερκατασκευής πίτας.

Στα πιο προβληματικά σημεία της οροφής, για παράδειγμα, για την κοιλάδα ή το ισχίο, είναι απαραίτητο να γίνει αερισμός του σημείου, ο οποίος παρέχεται από αεριστήρες ή στρόβιλους.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γνώση μιας μικρής θεωρίας και κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων. Η επαρκής εξαερισμός στην κρύα σοφίτα δεν θα προκαλέσει ειδικές δυσκολίες λόγω της μεγάλης ποσότητας αέρα και της απουσίας εμποδίων για την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προεξοχής του γείσου, της κορυφογραμμής και της κορυφογραμμής της οροφής, καθώς και των παραθύρων και των πλεγμάτων.

Για τις κεκλιμένες στέγες, ο εξαερισμός των κρύων σοφών γίνεται είτε μέσω των κεφαλών, είτε μέσω ενός χαλαρά προσκολλημένου ξύλινου συνδετικού φύλλου. Εάν τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε μπορούν να γίνουν οπές για τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων με σχάρες εξαερισμού.

Τα παράθυρα Dormer θα πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος αερισμός της σοφίτας.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική, πιο οικονομική επιλογή. Για το σκοπό αυτό, εγκαταστήστε τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού (αεραγωγοί), ένα από τα οποία είναι ρυθμιζόμενο και το άλλο περιστρέφεται προς τα κάτω. Για την προστασία από τα έντομα, αυτό το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρικο.

Οι οροφές ισχίου δεν έχουν αετώματα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κατασκευής τους, οπότε υπάρχει και μια άλλη επιλογή για να παρέχουν αερισμό στη σοφίτα - με τη βοήθεια στεφανών. Η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης της οροφής και η έξοδος της θα είναι στην κορυφή της κορυφογραμμής. Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από ξύλο με τα χέρια του, τότε ανάμεσα στις ράβδους αφήνουν μικρά κενά για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Όταν το γείσο είναι πλαστικοποιημένο με πλαστικά πλακάκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη, λόγω της παρουσίας στα στοιχεία των προκατασκευασμένων οπών - διατρήσεων.

Η έξοδος αέρα είναι κατασκευασμένη από πάνω, μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, κάθε κατασκευαστής υλικών στεγών έχει τις δικές του έτοιμες και πρακτικές λύσεις !

Endovy (razzhelobki) ένα από τα προβληματικά και σύνθετα σημεία της οροφής. Για να κάνετε κανονικό αερισμό του αττικού χώρου κατά μήκος της διόδου των αεριστήρων ρύθμισης της κοιλάδας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποδεκτή για στέγες με κλίση κλίσης από 45 ° και άνω. Στις ήπιες στέγες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στην περιοχή της κοιλάδας και επομένως ο αερισμός αυτός καθίσταται αναποτελεσματικός το χειμώνα. Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αυτό με την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού - αδρανειακών στροβίλων, ανεμιστήρων οροφής ή με τη χρήση υψηλών ακροφυσίων που δεν θα καλύπτονται με χιόνι.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Πιο δύσκολο είναι ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας (σοφίτα). Τα στρώματα εξαερισμού περνούν μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού μεταξύ της κάτω επιφάνειας του στεγανοποιητικού και του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 mm.

Εάν χρησιμοποιείται υλικό από ορυκτοβάμβακα ως θερμομονωτικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη η μελλοντική αύξηση του όγκου κατά 10-30% της αρχικής κατάστασης.

Εάν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση μεταξύ του θερμομονωτικού και του στεγανοποιητικού, τότε το ύψος τους αυξάνεται με τη βοήθεια σανίδων ή ράβδων. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτός ο τρόπος αερισμού είναι δύσκολο να εκτελεστεί για στέγες με σύνθετα σχήματα. Επομένως, πρόσφατα, οι ειδικοί προτιμούν τις μεμβράνες διάχυσης (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον θερμαντήρα και να επιτρέψουν την υγρασία να ρέει μόνο σε μία κατεύθυνση.

Ο χώρος για τον αερισμό δημιουργείται με την εγκατάσταση ενός κιβωτίου, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40-50 mm. Ο αέρας για εξαερισμό λαμβάνεται μέσω σκελετών ή άλλων στοιχείων στο γείσο της στέγης και η φυσική του απόδοση είναι μέσω της κορυφογραμμής της οροφής.

Συστάσεις του σύγχρονου κεραμοσκεπή για τον εξαερισμό της σοφίτας

Για να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στη σοφίτα με τα δικά σας χέρια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για έμπειρους στερολόγους :

 • σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής η περιοχή των καναλιών εξαερισμού πρέπει να είναι 400-500 cm 2 / m. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο ύψος του διακένου 40-50 mm.
 • η σκόνη, η οποία διοχετεύεται στο κενό εξαερισμού, έχει μια ορισμένη υγροσκοπικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος ύγρανσης του θερμαντήρα.
 • οι εξαερισμοί αερισμού στις κοιλάδες, τα πατίνια, το γείσο και οι κορυφογραμμές πρέπει να προστατεύονται από το να πέφτουν σε αυτά φύλλωμα, έντομα και πουλιά. Με αυτό, ειδικά στοιχεία εξαερισμού που είναι διαθέσιμα στο φάσμα των κατασκευαστών στέγης επιτρέπουν την καταπολέμηση?
 • η στένωση των αεριζόμενων διαύλων ή των δομικών εμποδίων μπορεί να συμβάλει στον ανεπαρκή αερισμό και στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • αν το μήκος του καλύμματος στέγης υπερβαίνει τα 10 μέτρα, συνιστάται η χρήση βοηθητικών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού.
 • Μια σημαντική αύξηση στο ύψος αποφυγής δεν βελτιώνει τον εξαερισμό. Αντίθετα, λόγω της αναδυόμενης αναταραχής, η αντίσταση στη ροή αέρα αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου είναι ένας από τους σημαντικότερους και βασικούς παράγοντες. Με τη διευθέτηση του με τα χέρια σας, πάρτε με κάθε σοβαρότητα για να αποφύγετε τα τυπικά λάθη και τις αποτυχίες.

Εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι: το κάνουμε σωστά

Ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο μικροκλίμα κάτω από την οροφή. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή και μακροχρόνια χρήση ολόκληρης της κατασκευής στέγης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά του εξαερισμού. Οι πιο αποτελεσματικοί και συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό συζητούνται εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητο να ανοίξει μια σοφίτα

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με τα δικά τους χέρια, ώστε να μπορείτε να εξουδετερώσετε τη συμπύκνωση στα στοιχεία του κέικ στέγης. Κατά τον εξαερισμό, παρέχεται παροχή αέρα, η οποία απλώς εξαλείφει την παραμένουσα υγρασία. Λόγω της απομάκρυνσης αυτής της υγρασίας, αυξάνεται η διάρκεια ζωής όλων των ξύλινων κατασκευών, με τις οποίες η πάστα της στέγης είναι πολύ πλούσια.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμα εποχιακά χαρακτηριστικά κατά τον αερισμό:

 1. Τον χειμώνα, ο σωστά οργανωμένος αερισμός μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το naledami, ειδικά πάνω στα γείσα. Το Naledi μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς αερισμού, ως αποτέλεσμα, η υπερβολική θερμότητα θα μετατραπεί σε συμπύκνωμα, και, με τη σειρά του, σε εκρήξεις πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, η ροή του κινούμενου αέρα θα προωθήσει κάποια ψύξη υλικών στέγης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα υλικά που περιέχουν πίσσα.

Τρόποι δημιουργίας εξαερισμού στο πάτωμα

Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα παρέχεται, κατά κανόνα, στο τμήμα γείσο της οροφής. Για να κάνετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Εγκαθίστανται στο κάτω μέρος του γείσου της στέγης και η διάτρηση επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα, αλλά καθυστερεί την πιθανή είσοδο διαφόρων εντόμων.

Οι Sofitas συνδυάζουν την κατάλληλη διακοσμητικότητα και λειτουργικότητα, γεγονός που τους έκανε τη δημοφιλέστερη λύση για ροή αέρα στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία χρειάζεται επίσης μια εκροή αέρα. Γι 'αυτό, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αεριζόμενο χόμπι?
 • αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • ηλεκτρικοί ανεμιστήρες;
 • ανεμιστήρες στέγης.

Η οροφή σε ολόκληρη την περίμετρο πρέπει να έχει κενό εξαερισμού τουλάχιστον 40-50 mm. Αυτή η απόσταση συχνά παρέχει το πλάτος των σιδηροτροχιών του κιβωτίου, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτω από την οροφή. Αυτή η μέθοδος, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στέγες από μέταλλο, προφίλ ή ονδουλίνη. Το σχήμα αυτών των υλικών στέγης καθιστά δυνατή την εύκολη διέλευση του αέρα κάτω από αυτά και την παροχή εξαερισμού.

Η περιοχή των αεραγωγών πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας του αεριζόμενου χώρου.

Όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υλικά για τη στέγη, η σχάρα δεν είναι συνεχής, αλλά με ρήξη. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον αέρα τις πιο προβληματικές και σύνθετες περιοχές της υπερκατασκευής πίτας.

Στα πιο προβληματικά σημεία της οροφής, για παράδειγμα, για την κοιλάδα ή το ισχίο, είναι απαραίτητο να γίνει αερισμός του σημείου, ο οποίος παρέχεται από αεριστήρες ή στρόβιλους.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γνώση μιας μικρής θεωρίας και κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων. Η επαρκής εξαερισμός στην κρύα σοφίτα δεν θα προκαλέσει ειδικές δυσκολίες λόγω της μεγάλης ποσότητας αέρα και της απουσίας εμποδίων για την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προεξοχής του γείσου, της κορυφογραμμής και της κορυφογραμμής της οροφής, καθώς και των παραθύρων και των πλεγμάτων.

Για τις κεκλιμένες στέγες, ο εξαερισμός των κρύων σοφών γίνεται είτε μέσω των κεφαλών, είτε μέσω ενός χαλαρά προσκολλημένου ξύλινου συνδετικού φύλλου. Εάν τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε μπορούν να γίνουν οπές για τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων με σχάρες εξαερισμού.

Τα παράθυρα Dormer θα πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος αερισμός της σοφίτας.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική, πιο οικονομική επιλογή. Για το σκοπό αυτό, εγκαταστήστε τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού (αεραγωγοί), ένα από τα οποία είναι ρυθμιζόμενο και το άλλο περιστρέφεται προς τα κάτω. Για την προστασία από τα έντομα, αυτό το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρικο.

Οι οροφές ισχίου δεν έχουν αετώματα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κατασκευής τους, οπότε υπάρχει και μια άλλη επιλογή για να παρέχουν αερισμό στη σοφίτα - με τη βοήθεια στεφανών. Η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης της οροφής και η έξοδος της θα είναι στην κορυφή της κορυφογραμμής. Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από ξύλο με τα χέρια του, τότε ανάμεσα στις ράβδους αφήνουν μικρά κενά για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Όταν το γείσο είναι πλαστικοποιημένο με πλαστικά πλακάκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη, λόγω της παρουσίας στα στοιχεία των προκατασκευασμένων οπών - διατρήσεων.

Η έξοδος αέρα είναι κατασκευασμένη από πάνω, μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, κάθε κατασκευαστής υλικών στεγών έχει τις δικές του έτοιμες και πρακτικές λύσεις!

Endovy (razzhelobki) ένα από τα προβληματικά και σύνθετα σημεία της οροφής. Για να κάνετε κανονικό αερισμό του αττικού χώρου κατά μήκος της διόδου των αεριστήρων ρύθμισης της κοιλάδας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποδεκτή για στέγες με κλίση κλίσης από 45 ° και άνω. Στις ήπιες στέγες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στην περιοχή της κοιλάδας και επομένως ο αερισμός αυτός καθίσταται αναποτελεσματικός το χειμώνα. Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αυτό με την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού - αδρανειακών στροβίλων, ανεμιστήρων οροφής ή με τη χρήση υψηλών ακροφυσίων που δεν θα καλύπτονται με χιόνι.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Πιο δύσκολο είναι ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας (σοφίτα). Τα στρώματα εξαερισμού περνούν μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού μεταξύ της κάτω επιφάνειας του στεγανοποιητικού και του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 mm.

Αν η θερμομόνωση χρησιμοποιείται πετροβάμβακας, είναι απαραίτητο να εξεταστεί το μέλλον αύξηση της στον όγκο των 10-30% της αρχικής κατάστασης.

Εάν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση μεταξύ του θερμομονωτικού και του στεγανοποιητικού, τότε το ύψος τους αυξάνεται με τη βοήθεια σανίδων ή ράβδων. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτός ο τρόπος αερισμού είναι δύσκολο να εκτελεστεί για στέγες με σύνθετα σχήματα. Επομένως, πρόσφατα, οι ειδικοί προτιμούν τις μεμβράνες διάχυσης (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον θερμαντήρα και να επιτρέψουν την υγρασία να ρέει μόνο σε μία κατεύθυνση.

Ο χώρος για τον αερισμό δημιουργείται με την εγκατάσταση ενός κιβωτίου, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40-50 mm. Ο αέρας για εξαερισμό λαμβάνεται μέσω σκελετών ή άλλων στοιχείων στο γείσο της στέγης και η φυσική του απόδοση είναι μέσω της κορυφογραμμής της οροφής.

Συστάσεις του σύγχρονου κεραμοσκεπή για τον εξαερισμό της σοφίτας

Για να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στη σοφίτα με τα δικά σας χέρια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για έμπειρους στερολόγους:

 • σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής η περιοχή των καναλιών εξαερισμού πρέπει να είναι 400-500 cm 2 / m. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο ύψος του διακένου 40-50 mm.
 • η σκόνη, η οποία διοχετεύεται στο κενό εξαερισμού, έχει μια ορισμένη υγροσκοπικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος ύγρανσης του θερμαντήρα.
 • οι εξαερισμοί αερισμού στις κοιλάδες, τα πατίνια, το γείσο και οι κορυφογραμμές πρέπει να προστατεύονται από το να πέφτουν σε αυτά φύλλωμα, έντομα και πουλιά. Με αυτό, ειδικά στοιχεία εξαερισμού που είναι διαθέσιμα στο φάσμα των κατασκευαστών στέγης επιτρέπουν την καταπολέμηση?
 • η στένωση των αεριζόμενων διαύλων ή των δομικών εμποδίων μπορεί να συμβάλει στον ανεπαρκή αερισμό και στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • αν το μήκος του καλύμματος στέγης υπερβαίνει τα 10 μέτρα, συνιστάται η χρήση βοηθητικών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού.
 • Μια σημαντική αύξηση στο ύψος αποφυγής δεν βελτιώνει τον εξαερισμό. Αντίθετα, λόγω της αναδυόμενης αναταραχής, η αντίσταση στη ροή αέρα αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου είναι ένας από τους σημαντικότερους και βασικούς παράγοντες. Με τη διευθέτηση του με τα χέρια σας, πάρτε με κάθε σοβαρότητα για να αποφύγετε τα τυπικά λάθη και τις αποτυχίες.