Πώς να εξοπλίσετε τον εξαερισμό στην κουζίνα: τρόποι για διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια

Η εισροή καθαρού αέρα είναι απαραίτητη όχι μόνο για σαλόνια - στην κουζίνα, επίσης, πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο εξαερισμό. Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα - στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα επιπλέον: το έτοιμο σύστημα είναι ήδη εκεί. Μια άλλη επιλογή είναι ότι μπορεί να μην λειτουργούν ή να δουλεύουν, αλλά είναι κακό - τότε πρέπει να ενεργήσετε.

Σε ιδιωτικά σπίτια, η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα διαμερίσματα - ωστόσο υπάρχουν πιο βολικές επιλογές (ειδικά αν το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί). Παρακάτω, θα ασχοληθούμε με τους βασικούς κανόνες και μεθόδους για την οργάνωση της κανονικής ανταλλαγής αέρα.

Χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της κουζίνας: γιατί είναι ο σωστός αερισμός σημαντικό;

P ανησυχείτε για τον κανονικό εξαερισμό για αυτό το δωμάτιο που χρειάζεστε, γιατί:

 • εδώ τα τρόφιμα είναι έτοιμη, η μυρωδιά από την οποία μπορεί να "φάει" στο εσωτερικό (ειδικά σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - κουρτίνες, πετσέτες) και εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα, αν δεν απομακρύνεται γρήγορα?
 • Η κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά ως "δωμάτιο καπνιστών" και ο καπνός πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
 • λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας (κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και της υγρασίας στα παράθυρα το χειμώνα, οι συμπυκνωμένες μορφές γίνονται ταχύτερα.
 • Λόγω της αυξημένης υγρασίας και της θερμότητας, μπορεί να εμφανιστεί μόνιμα μούχλα αέρα.

Επίσης, στην κουζίνα υπάρχουν τρύπες στους άξονες εξαερισμού σχεδόν πάντα. Το Ventshahta χρησιμεύει για την απομάκρυνση του "εξαντλημένου" αέρα από το διαμέρισμα - και ως εκ τούτου η δουλειά του δεν θα πρέπει να παραβιάζεται.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού;

Πολύ συχνά ο αερισμός σε ολόκληρο το διαμέρισμα διαταράσσεται σοβαρά ακριβώς εξαιτίας του κοινού (για τον ανελκυστήρα) άξονα - σε περίπτωση που σφυρηλατηθεί ή αν η ώθηση σε αυτό σπάσει για άλλους λόγους. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα απομάκρυνσης αέρα δεν λειτουργεί κανονικά.

Η έξοδος του άξονα εξαερισμού με μια οπή καλυμμένη με σχάρες

Επομένως, πρώτα απ 'όλα πρέπει να ελέγξετε ότι ο αγωγός εξαερισμού λειτουργεί κανονικά.

Για έλεγχο, αποκόψτε μια λεπτή λωρίδα μαλακού χαρτιού (το χαρτί υγείας είναι κατάλληλο). Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα παράθυρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανοίξτε τις πόρτες ανάμεσα σε αυτό το δωμάτιο και την κουζίνα και μεταφέρετε τη λωρίδα χαρτιού στο άνοιγμα.

Εάν η λωρίδα προσελκύεται αισθητά από το ventrillette - όλα είναι εντάξει: το σύστημα λειτουργεί. Εάν δεν προσελκύεται καθόλου, ή να σχεδιάσετε ένα ορυχείο εξάτμισης ή δεν λειτουργεί καθόλου (δεν δημιουργεί έλξη) ή λειτουργεί, αλλά είναι κακό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο στέγασης (ή έναν οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες στο σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σας), για να λύσει το πρόβλημα - θα πρέπει να διοχετεύσουν θα καθαριστεί ή να επισκευαστεί.

Σημαντική απόχρωση: Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με κουκούλα που συνδέεται απευθείας με τη θύρα εξαερισμού και η τρύπα στον άξονα καλύπτει πλήρως την αποστράγγισή της, αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αφαιρεθεί μόνο όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας.

Για να μην διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος, η έξοδος του καλύμματος κουζίνας πρέπει να συνδεθεί μέσω ενός στοιχείου που έχει μια σχάρα κάτω από το άνοιγμα του αγωγού, με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα διαφύγει φυσικά μέσω αυτής της σχάρας, όταν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα - αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο και η βαλβίδα ελέγχου - δεν επιτρέπει την ροή του.

Έλεγχος της απόδοσης του εξαερισμού (βίντεο)

Μέθοδοι ρύθμισης

Αν μιλάμε για την κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι - συστήματα εξαερισμού υπάρχει ένα μικρό ποσό. Παρακάτω θα εξετάσουμε κάθε μέθοδο λεπτομερέστερα.

Το φυσικό σύστημα

Η απλούστερη επιλογή, αλλά και αναποτελεσματική. Η ανταλλαγή των συστημάτων αυτών εξαρτάται από τον καιρό (ταχύτητα ανέμου, πίεση, θερμοκρασία), τον συνολικό αριθμό ορόφων του σπιτιού και το πάτωμα στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμά σας.

Το κύκλωμα μοιάζει με αυτό:

 1. Η εισροή πραγματοποιείται σε άλλους χώρους - μέσω ανοιχτών παραθύρων / αεραγωγών ή μέσω μικροεγχύσεως (εάν υπάρχει) ή μέσω βαλβίδων (τοίχος ή παράθυρο).
 2. Η αφαίρεση του αέρα γίνεται μέσω του ανοίγματος της κουζίνας (δηλαδή μέσω του άξονα εξαερισμού).
 3. Για να επιτρέψει στον αέρα να περάσει μέσα από τα παράθυρα / βαλβίδες στο δωμάτιο, από εκεί πήρε στην κουζίνα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με εξαερισμό - είναι απαραίτητο να υπάρχουν ρωγμές κάτω από την πόρτα. Αν δεν είναι (τώρα μερικές βάζουν τις εσωτερικές πόρτες με κατώφλια, χωρίς ρωγμές) - είτε πρέπει να βάλετε τις γρίλιες φύλλων πόρτας, είτε πρέπει να κρατήσετε τις πόρτες ανοιχτές.

Κατ 'αρχήν, εάν το σπίτι είναι καινούργιο ή / και ο άξονας εξαερισμού στο κτίριο λειτουργεί όπως πρέπει - τότε αυτή η μέθοδος είναι αρκετή για την κανονική ανταλλαγή αέρα. Ωστόσο, στην πράξη, σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από 10 χρόνια, ο εξαερισμός μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση και να μην συντηρείται όπως απαιτείται.

Η ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος είναι είτε δωρεάν (εάν έχετε τα παράθυρα με μικρο-εξαερισμό), ή θα κοστίσει έως και 10-15 χιλιάδες ρούβλια. Αυτό το ποσό είναι αρκετό για να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε 2-3 βαλβίδες τροφοδοσίας (που αρκεί για ένα διαμέρισμα 1-3 δωματίων). Εάν πάρετε περισσότερα και peretochnye πλέγμα - 1 κομμάτι θα κοστίσει αρκετές εκατοντάδες ρούβλια.

Αναγκαστικό σύστημα

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι όταν τόσο η εισροή όσο και η αφαίρεση του αέρα (ή μόνο η αφαίρεση) πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ανεμιστήρων. Η απόδοση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να ρυθμιστεί: εάν χρειάζεται να αερίσετε γρήγορα το δωμάτιο - απλά ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα ή ενεργοποιήστε μια υψηλότερη ταχύτητα (εάν λειτουργεί ήδη). Επιπλέον, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δεν εξαρτάται από τον καιρό ή τον αριθμό των ορόφων.

Λειτουργία της κουκούλας + φυσικός αερισμός με βαλβίδα ελέγχου και χωρίς βαλβίδα

Πώς φαίνεται και λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα:

 1. Ο αέρας τροφοδοτείται εσωτερικά από μια μονάδα τροφοδοσίας. Στην πραγματικότητα, είναι ένας σωλήνας που εισάγεται σε μια τρύπα διάτρητη στο δρόμο. Μέσα στον σωλήνα υπάρχει ένας ανεμιστήρας, ο οποίος θα παρέχει αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 2. Η απομάκρυνση του αέρα γίνεται μέσα από την κουκούλα στην κουζίνα (πάνω από τη σόμπα ή στον τοίχο - θα μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες).
 3. Η ροή πραγματοποιείται όπως στο φυσικό σύστημα - είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες, είτε μέσα από τις γρίλιες στις πόρτες.

Στην πραγματικότητα, αξίζει να τοποθετήσετε εγκαταστάσεις σε κάθε δωμάτιο, μόνο αν πρόκειται για ένα μεγάλο δωμάτιο (σχετικά 15 πλατείες) και / ή αν ζουν 2+ άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να εγκαταστήσετε στα δωμάτια εισόδους αέρα ή παράθυρα μικροεμβολιασμού και τοποθετήστε κουκούλα κουζίνας. Δηλαδή, δεν θα έχουμε ένα πλήρως υποχρεωτικό σύστημα, αλλά φυσικά-υποχρεωτικό: ο αέρας δεν θα τροφοδοτείται από τους οπαδούς.

Αν συγκρίνετε το κόστος των συστημάτων - αυτή η επιλογή θα είναι πιο δαπανηρή. Το κόστος μιας κουκούλας ξεκινά με μέσο όρο 5000 ρούβλια. Το κατά προσέγγιση κόστος ενός σταθμού προμήθειας είναι περίπου 10 χιλιάδες. Σε γενικές γραμμές, για "odnushki" μπορείτε να διατηρήσετε έως και 20 χιλιάδες, δεδομένου του κόστους των υπηρεσιών εγκατάστασης για αυτές τις συσκευές.

Παράδειγμα σχεδίου για ιδιωτική κατοικία, με κουκούλα και εξαερισμό (βίντεο)

Πού μπορώ να πάρω την κουκούλα;

 1. Συνδέστε την κουκούλα με το ventshahta - αυτό ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.
 2. Προσανατολίστε την έξοδο της κουκούλας προς το δρόμο, μέσα από τον τοίχο.
 3. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο.
 4. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο παράθυρο.

Σύνδεση του απορροφητήρα στο ventshahte - μια κοινή επιλογή, αλλά όχι πάντα βολική:

 1. Μερικές φορές από την πλάκα προς την προεξοχή εξαερισμού μακριά. Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να τραβήξετε τον αεραγωγό μακριά. Αυτό είναι απλό και εφικτό, αλλά ένας τέτοιος σωλήνας θα χαλάσει το εσωτερικό, και ο τόπος θα καταλάβει (το οποίο συχνά λείπει στην κουζίνα και έτσι).
 2. Μερικές φορές στην κουζίνα υπάρχει απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος, και για χάρη της οικονομίας, δεν μπορείτε να κρεμάσετε μια κουκούλα κουζίνας.

Η απόσυρση του σωλήνα από την καλύπτρα από τον τοίχο (απευθείας στο δρόμο) είναι πιο βολική εάν η πλάκα είναι πιο κοντά στον τοίχο από ό, τι στη θύρα εξαερισμού και πιο κοντά στη ράγα του αγωγού αέρα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πιο ακριβή και πιο δύσκολη, επειδή πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, την οποία δεν μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Επίσης, δεν είναι κατάλληλο αν δίπλα σε ένα κατάλληλο μέρος (για έξοδο) υπάρχει ένα γειτονικό μπαλκόνι ή κοντά βρίσκεται μια βαλβίδα προμήθειας γειτόνων. Σε αυτή την περίπτωση, οι μυρωδιές από την κουζίνα σας μπορούν να έρθουν σε τους στο διαμέρισμα - που δύσκολα τους αρέσει.

Διάγραμμα του αγωγού αέρα για την εξαγωγή στο μπάνιο και στην κουζίνα και την έξοδο στο δρόμο

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο είναι πραγματική, εάν υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στην κουζίνα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη εάν η κουζίνα βρίσκεται δίπλα σε έναν τοίχο του δρόμου - στην περίπτωση αυτή ο ανεμιστήρας θα τραβήξει αμέσως τις μυρωδιές από το φαγητό που ετοιμάζεται. Η ίδια η συσκευή θα κοστίσει λιγότερο από τη "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας.

Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο παράθυρο είναι μια σχετικά παλιά μέθοδος και τώρα σπάνια ασκείται. Βάλτε τη συσκευή σε ένα σύγχρονο πλαστικό παράθυρο, αν το κάνει, τότε θα είναι δύσκολο.

Πρέπει να βάλω ένα πρίνο στην κουζίνα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις στην κουζίνα βάζουμε την κουκούλα, και η εισροή - παρέχεται από άλλους χώρους.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στην κουζίνα επιτρέπεται, αλλά αυτό δεν συνιστάται: εξαιτίας της, η πρόσφυση από άλλους χώρους μπορεί να επιδεινωθεί. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε απλά να ανοίξετε το παράθυρο μέσω του οποίου θα ρέει καθαρός αέρας.

Αυτό μπορεί να απαιτείται όταν βρίσκεστε στην κουζίνα:

 • καπνός;
 • να ετοιμάσετε ένα έντονα μυρωδάτο φαγητό.

Εάν η κουζίνα έχει σημείο εισροής μέσω του οποίου θα ρέει αέρας από το δρόμο, τότε το δωμάτιο θα αερίζεται πολύ πιο γρήγορα (απ 'ότι αν ο αέρας έρχεται από άλλους χώρους).

Ποιο είναι το καλύτερο: τα πιο βολικά σχέδια για μια ιδιωτική κατοικία και για ένα διαμέρισμα

Ας πάρουμε μια σύντομη περίληψη και να περιγράψουμε τους πιο βολικούς τρόπους για τη διευθέτηση του εξαερισμού της κουζίνας.

 1. Εάν η περιοχή είναι μικρή, και ο εξαερισμός λειτουργεί καλά - δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα καθόλου (εκτός από το ότι μπορείτε να βάλετε κουκούλα κουζίνας).
 2. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη ή / και ο ανεμιστήρας λειτουργεί ανεπαρκώς / δεν λειτουργεί καθόλου: είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις βαλβίδες εισαγωγής και να τραβήξετε την κουκούλα στον τοίχο στο δρόμο (αν είναι δυνατόν). Αν όχι - στον τοίχο μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής, τοποθετώντας το όσο το δυνατόν περισσότερο από τα παράθυρα των γειτόνων.

Για ένα ιδιωτικό σπίτι:

 1. Εάν η περιοχή είναι μικρή και υπάρχει κουζίνα σόμπα στην κουζίνα - ο αέρας μπορεί να αφαιρεθεί μέσω της καμινάδας. Εισροή - οργανώνεται μέσω βαλβίδων από άλλα δωμάτια. Για να βελτιώσετε το βύθισμα στο κανάλι καπνού, μπορείτε να βάλετε καυσαέρια.
 2. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη, και / ή μια σόμπα ξύλου στην κουζίνα δεν είναι - μπορείτε να βάλετε κουκούλα κουζίνας. Ως γείτονες που θα ενοχληθούν από μια μυρωδιά - σε μια ιδιωτική κατοικία δεν υπάρχει, τότε μπορείτε να πάρετε την απόσυρσή της μέσω του τείχους στο δρόμο.
 3. Εναλλακτικά, είναι δυνατό να εγκατασταθεί τόσο ένας απορροφητήρας κουζίνας όσο και ένας συμβατικός ανεμιστήρας εξαγωγής στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα μπορεί να ανάψει μόνο όταν μαγειρεύει φαγητό και ο ανεμιστήρας αφήνεται να λειτουργεί συνεχώς, σε χαμηλές ταχύτητες, ώστε να υπάρχει πάντα έλξη. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν η περιοχή του σπιτιού είναι μεγάλη ή / και πρέπει να παρέχετε ταχύτερη εναλλαγή αέρα.

Εξαερισμός στην κουζίνα

Δεν είναι μυστικό ότι ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι σημαντικός για οποιοδήποτε σπίτι. Για την αποτελεσματική απομάκρυνση των καυσαερίων και την παροχή φρέσκου αέρα, εκτός από τις υπάρχουσες επικοινωνίες, οι ενοικιαστές προσθέτουν κουκούλα. Αμέσως σημειώστε ότι μια λανθασμένα εγκατεστημένη συσκευή δεν δημιουργεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, μάλλον επιδεινώνει το έργο του υφιστάμενου φυσικού αερισμού. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε γιατί χρειάζεται εξαερισμός στην κουζίνα, καθώς και να γνωρίσουμε τις ποικιλίες τέτοιων συστημάτων.

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό στην κουζίνα


Όταν μαγειρεύετε φαγητό στην κουζίνα, συσσωρεύονται διάφορες βλαβερές ουσίες. Ορισμένες από αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Ένα από αυτά είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο συσσωρεύεται στον αέρα μετά την καύση του "μπλε καυσίμου" ή όταν μαγειρεύει το φαγητό σε μια σόμπα ξύλου. Η μυρωδιά του δεν είναι αισθητή και η ίδια η ουσία δεν μπορεί να επιλεγεί ποιοτικά από φίλτρα άνθρακα. Υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα οδηγούν σε δηλητηρίαση, και στη συνέχεια σε θάνατο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την ανταλλαγή αερίων των κουζινών και να αφαιρεθεί αυτό το επικίνδυνο προϊόν.

Όταν ενεργοποιείται η εστία, καθώς και όταν λειτουργεί ο θερμοσίφωνας, εισέρχεται στο δωμάτιο μια ορισμένη ποσότητα φυσικού αερίου που δεν έχει καεί ακόμα στο εσωτερικό του δωματίου. Ο σωστός φυσικός εξαερισμός, εγκατεστημένος στην κουζίνα, θα αντιμετωπίσει εύκολα μια τέτοια απελευθέρωση, αλλά η χωρητικότητά του δεν θα είναι αρκετή με τη διαρροή καυσίμου από τους αγωγούς. Εάν εντοπίσετε μια επίμονη μυρωδιά της μερκαπτάνης του αιθυλίου, θα πρέπει να καλέσετε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Υπάρχουν και άλλες ουσίες που μολύνουν τον αέρα στην κουζίνα:

 1. Τσαντ από το τηγάνισμα τρόφιμα απελευθερώνεται με τη μορφή ελαίου και λίπους σωματιδίων εξευγενισμένα ηλιέλαιο λόγω της υψηλής θερμότητας τέτοιες ουσίες είναι επικίνδυνες για τους κατοίκους του σπιτιού, που εναποτίθεται επί των τοιχωμάτων του δωματίου, σκεύη και έπιπλα, καθώς και τους πνεύμονές μας. Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τέτοια σωματίδια, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος αερισμού στην κουζίνα.
 2. Εκτός από το παιδί, εκπέμπεται υδρατμός στο δωμάτιο. Είναι σχετικά αβλαβές, αλλά μπορεί να επηρεάσει το μικροκλίμα στο δωμάτιο.


Από τα παραπάνω, μπορείτε να κάνετε το μόνο σωστό συμπέρασμα σχετικά με την ανάγκη χρήσης ενός ποιοτικού συστήματος εξαερισμού. Θα αφαιρέσει τις οσμές της κουζίνας και την υπερβολική υγρασία.

Συστήματα εξαερισμού κουζίνας: φυσικά ή αναγκαστικά

Όχι ο καθένας ξέρει τι σχήμα αερισμού για την κουζίνα είναι καλύτερο, το πρότυπο είναι φυσικό, όταν τα καυσαέρια περνούν από το κανάλι στο δρόμο ή αναγκάζονται να αφαιρέσουν μολυσμένο οξυγόνο, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αυτό, διότι κάθε μία από τις κουκούλες εκπληρώνει τις λειτουργίες της, έχει εγγενή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στην κουζίνα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του (σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι), η ύπαρξη ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι υποχρεωτική. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη λειτουργικότητα του εξοπλισμού, και ειδικότερα εάν υπάρχει μια σόμπα αερίου στο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, οι βλαβερές εκπομπές θα εξάγονται στην έξοδο μέσω ενός κατακόρυφου διαύλου φυσικού αερισμού. Κανόνες σχεδίασης δεν θεωρούν υποχρεωτική εξαερισμού υποχρεωτικές μηχανικές επικοινωνίες, παρέχει μόνο την άνεση των κατοίκων. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε λεπτομερέστερα κάθε τύπο ανταλλαγής αέρα, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

Φυσικός αερισμός στην κουζίνα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι οικείος σε όλους τους κατοίκους σε κάθετα ορυχεία, τα οποία έχουν έξοδο στην οροφή ενός κτιρίου κατοικιών. Οι επιβλαβείς ουσίες και οι ατμοί απομακρύνονται με τέτοιες κινήσεις και φρέσκος αέρας εισέρχεται στα δωμάτια μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα ή τις ειδικές βαλβίδες των πλαισίων. Η ζεστή, θερμαινόμενη εστία κουζίνας τείνει προς τα πάνω, συγκεντρώνεται στην οροφή και αφήνει μέσα από μια τρύπα εξαερισμού έξω από το σπίτι. Στη θέση του έρχεται φρέσκο ​​οξυγόνο από το δρόμο.


Ο σωστός, υψηλής ποιότητας αερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα διαθέτει μικρή ποσότητα καυσαερίων, αλλά το κάνει σε συνεχή λειτουργία. Ο καθαρισμένος σκουπιδοτενεμένος αέρας είναι ικανός να απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα και μικρές διαρροές καυσίμου από τον εξοπλισμό κουζίνας. Για την ποιοτική απομάκρυνση των ξένων οσμών, πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την πλάκα ένας καυσαερίων.

Ο εξαερισμός παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα?
 • την αφαίρεση επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
 • την απομάκρυνση των οσμών και την αυξημένη υγρασία του αέρα με τη συμπερίληψη πολλών καυστήρων.
 • έλλειψη χρηματοοικονομικών επενδύσεων για το σύστημα ·
 • αθόρυβη λειτουργία.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα με τον απορροφητήρα έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • μείωση της αποτελεσματικότητας της εργασίας παρουσία ζεστού καιρού.
 • η πιθανότητα ανάστροφης ροής αέρα από το δρόμο προς την κουζίνα.
 • σχετικά μικρό όγκο επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου.
 • Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συνεχώς το ρεύμα του αγωγού αερισμού.

Όλοι οι ιδιοκτήτες προαστιακών ακινήτων δεν ξέρουν πώς να οργανώσουν σωστά ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία. Στην περίπτωση αυτή, τα κανάλια θα γίνουν στους τοίχους των χώρων χρησιμότητας, όπως μπάνιο, τουαλέτα και κουζίνα. Για έναν ποιοτικό αερισμό ολόκληρου του σπιτιού, και όχι μόνο αυτών των δωματίων, είναι απαραίτητο να αφήσετε τη ροή του αέρα από το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή την τραπεζαρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά.

Εάν η κουζίνα έχει τέσσερις εστίες αερίου, τότε η ωριαία ποσότητα ανακυκλωμένου αέρα πρέπει να είναι εντός 90m3. Για αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κανάλι με διατομή 0,02m2. Αυτή η παράμετρος αντιστοιχεί σε διάμετρο σωλήνα 16 εκατοστών ή ορυχείο, που είναι κατασκευασμένο από τούβλο σε μορφή τετραγώνου με πλευρική διάσταση 14 εκατοστών. Η είσοδος στο κανάλι βρίσκεται στην οροφή ή σε απόσταση 20-30 εκατοστά από αυτό. Για να εξασφαλίσετε ένα σταθερό βύθισμα, χρειάζεστε έναν αγωγό εξαερισμού μήκους 5 μέτρων.

Εξαναγκαστικό σύστημα εξάτμισης

Ο όρος εξαναγκασμένος εξαερισμός αναφέρεται σε ένα μηχανικό σύστημα στο οποίο οι μολυσμένες ροές αέρα εξαερίζονται προς τα έξω χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα. Στην κουζίνα, οι συσκευές αυτές τοποθετούνται με διαφορετικές μεθόδους:

 • Σε κάθετο άξονα εξαερισμού.
 • Στην τρύπα που γίνεται στον τοίχο του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας θα διαφύγει από την κουζίνα έξω, παρακάμπτοντας τους αεραγωγούς εξαερισμού.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας από την κουκούλα της κουζίνας μπορεί να εισαχθεί στο παράθυρο.
 • Μερικοί καταναλωτές εγκαθιστούν μια ειδική συσκευή, μια κουκούλα, πάνω από τη σόμπα αερίου. Ο μολυσμένος αέρας μπορεί να διαφύγει από την κουζίνα στους φυσικούς αεραγωγούς ή απευθείας στο δρόμο μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης ενός ανεμιστήρα εξάτμισης ή του απορροφητήρα είναι:

 1. Βελτιωμένη απόδοση. Ο αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα τις μυρωδιές και τις συσσωρευμένες επιβλαβείς ουσίες στον αέρα.
 2. Η κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα αφαιρεί τις βλαβερές ουσίες πριν μπουν στο δωμάτιο.

Το μειονέκτημα του συρταριού είναι:

 1. Ο βρώμικος αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο μόνο όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 2. Ένα τέτοιο σύστημα απαιτεί οικονομικές επενδύσεις. Εκτός από το κόστος της ίδιας της κουκούλας, θα πρέπει να πληρώνετε συνεχώς για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.


Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ανεμιστήρα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μερικά σημαντικά σημεία στον άξονα. Το γεγονός είναι ότι μια τέτοια συσκευή διαθέτει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την εισαγωγή βρώμικου αέρα όταν η κουκούλα δεν έχει εξαντληθεί. Αυτή η βαλβίδα πρέπει να αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τη λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόδοση της συσκευής θα συμπίπτει με τα δεδομένα διαβατηρίου μόνο στην περίπτωση μιας οριζόντιας συσκευής καναλιού μικρού μήκους. Μια σύγχρονη κουκούλα που συνδέεται με ένα κοινό ορυχείο θα έχει λιγότερες επιδόσεις από ό, τι οι ισχυρισμένες προδιαγραφές.

Ποιο αερισμό είναι η καλύτερη επιλογή;

Για ανθρώπους που χτίζουν ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή επισκευάζουν σε ένα ελίτ διαμέρισμα, μπορείτε να συμβουλεύσετε ένα ακριβό, υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Οι ιδιοκτήτες ακριβά ακίνητα εγκαθιστούν μια ισχυρή κουκούλα, και η έξοδος για τον αέρα εξάτμισης πρέπει να γίνει στον τοίχο. Αντί για μια σόμπα αερίου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οικιακή συσκευή μέσω μικρότερων εκπομπών καρκινογόνων ουσιών.

Για τους προγραμματιστές που έχουν περιορισμένα οικονομικά μέσα, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τον φυσικό εξαερισμό, ο οποίος μεταφέρεται στην κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα, καθώς και τα βοηθητικά δωμάτια. Εάν το έργο της κουκούλας, που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα της κουζίνας, χρησιμοποιείται σε ιδιωτικό σπίτι, το κανάλι για την αφαίρεση των μαζών του αναλωμένου αέρα δεν γίνεται στην κατακόρυφη κατεύθυνση προς την οροφή, αλλά στον τοίχο. Στην βαλβίδα αντεπιστροφής που εγκαθίσταται στον ανεμιστήρα, αποτρέπει τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο μέσα στο δωμάτιο.

Η καλύτερη επιλογή για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων υπάρχει ήδη στον φυσικό αερισμό του σπιτιού. Επιπλέον, πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα βάζουμε την κουκούλα και με την αφαίρεση του αέρα μέσα από την τρύπα στον τοίχο. Εάν η επιλογή αυτή δεν περάσει, ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στην ανυψωτική γραμμή του υπάρχοντος καναλιού, αλλά η βαλβίδα ελέγχου έχει αφαιρεθεί.

Τι είδους αερισμό θα επιλέξετε στην κουζίνα

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος για μια άνετη διαμονή. Ο εξαερισμός της κουζίνας εμποδίζει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών σε όλο το διαμέρισμα και σε όλους τους χώρους καθιστικού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος για μια άνετη διαμονή είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού

Σχετικά με την ποικιλία των τύπων συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα έχει διάφορα σχήματα και διαφέρει στη διάταξη τους. Για την κουζίνα η εγκατάσταση είναι κατάλληλη:

 • εξαερισμού, ο οποίος λειτουργεί με βάση την αρχή της εξαγωγής αέρα από το δωμάτιο, ενώ εμφανίζεται νέος αέρας, με βάση την πτώση της πίεσης.
 • Το φυσικό σύστημα εξαερισμού, το έργο του οποίου συνίσταται στην πραγματοποίηση της εισροής νωπού οξυγόνου και στην απομάκρυνση του εσωτερικού οξυγόνου μέσω των επιπέδων πίεσης.
 • εξαερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα, χάρη στην οποία τοποθετείται νέος αέρας, και η παλιά αποβάλλεται. σύστημα τροφοδοσίας καυσαερίων.

Σε περίπτωση αερισμού κουζίνας, εγκαθίστανται ειδικές συσκευές (η διαίρεσή τους γίνεται σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης).

 1. Ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία έχει μια μη τυποποιημένη στερέωση, η οποία είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε ένα τραπέζι κουζίνας ή σε ένα ντουλάπι τοίχου. Αυτό το χαρακτηριστικό έκανε την κουκούλα αρκετά δημοφιλής.
 2. Το σύστημα καυσαερίων ονομάζεται επίπεδο και είναι αρκετά υψηλό. Η εγκατάσταση στο δωμάτιο πραγματοποιείται στην περιοχή ενός κρεμασμένου ντουλαπιού και μιας σόμπας αερίου.
 3. Η κουκούλα του νησιού αναρτάται στην οροφή και είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε διαμέρισμα πολυώροφου κτιρίου.
 4. Το γωνιακό σύστημα τοποθετείται στις γωνίες.
 5. Ο τοίχος είναι τοποθετημένος στον τοίχο - πάνω από τη σόμπα.

Η κουκούλα τοίχου στην κουζίνα είναι τοποθετημένη πάνω από τη σόμπα

Το δωμάτιο για φαγητό μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τοπικό και γενικό αερισμό. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τον εξαερισμό, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην περιοχή των πιο προβληματικών χώρων (επιφάνεια μαγειρέματος, ατμοκατασκευαστής, μπάρμπεκιου) σε μια ιδιωτική κατοικία / διαμέρισμα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε την κουκούλα με όλες τις απαραίτητες διαστάσεις και να ρυθμίσετε την ταχύτητα του αέρα. Το μόνο, αλλά σημαντικό μείον είναι ο θόρυβος του μοντέλου, ανεξάρτητα από την τιμή του.

Μια άλλη, όσο δύσκολη επιλογή, είναι η εγκατάσταση ενός μεμονωμένου κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία. Η κατασκευή του είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη ενός μοναδικού σχεδίου. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει την εγκατάσταση ομπρέλας κουζίνας με ένθετα που συλλαμβάνουν αποθέσεις λίπους. Οι απαιτήσεις για τον εξαερισμό, όσον αφορά την τοποθεσία, πρόκειται να εγκατασταθούν στο πίσω δωμάτιο ή στη σοφίτα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αθόρυβη λειτουργία.

Μιλώντας για τον γενικό αερισμό ανταλλαγής / τροφοδοσίας και εξαγωγής, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ασχολείται με την παραγωγή ανταλλαγής αέρα σε όλη την κουζίνα, αλλά διαφέρει ελάχιστα από την παραγωγικότητα σε σχέση με το τοπικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη να παρέχεται μια κουκούλα σε διάφορες ζώνες. Εάν η κουζίνα σας δεν υπερβαίνει το μέγεθος των 7 τ.μ., τότε ο εξαερισμός με υποχρεωτική παροχή αέρα είναι ιδανικός - μπορεί να τοποθετηθεί ή όχι.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και πολλαπλούς κανόνες.

Ο εξαερισμός της κουζίνας έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με καθορισμένους κανόνες και πολλαπλούς κανόνες

Πώς να αποφασίσετε κατά την επιλογή μιας κουκούλας και ενός ανεμιστήρα;

Πριν από την εγκατάσταση αυτού ή εκείνου του συστήματος στην κουζίνα στο διαμέρισμα, είναι σημαντικό να εξεταστεί όχι μόνο η εμφάνιση, αλλά και άλλοι παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την κανονική ζωή. Αρχικά, προσδιορίζεται το μέγεθος / διάμετρος των συστημάτων εξαερισμού.

Για να γίνει αυτό σωστά, θα πρέπει να μετρήσετε τον άξονα εξαερισμού - το μέγεθος του ανεμιστήρα θα είναι μεγαλύτερο κατά 10-15 cm. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απόδοση της συσκευής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε διάφορες μαθηματικές ενέργειες: πολλαπλασιάστε το μήκος με το πλάτος και το ύψος και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον όγκο που καταλαμβάνει το έπιπλο. Το προκύπτον ψηφίο πολλαπλασιάζεται επί 6 και ξεχωριστά κατά 12. Κατά τον υπολογισμό αυτών των ορίων, μπορείτε να επιλέξετε σωστά τον ανεμιστήρα στην κουζίνα.

Αν οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο συνδυάζεται με την κουζίνα, και τα δύο δωμάτια λαμβάνονται υπόψη. Μην ξεχνάτε την ένταση της ισχυρής συσκευής. Γενικά, μια κουζίνα μεγέθους 6 μέτρων θα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, η χωρητικότητα της οποίας φτάνει τα 180 κυβικά μέτρα την ώρα. Εγκαταστήστε τον εξαερισμό στην κουζίνα που μετρά 10 μέτρα δοχείο με χωρητικότητα 220 έως 300 κυβικά μέτρα.

Στην περίπτωση που ο φρεάτιο φρέατος είναι μικρότερος από τον ανεμιστήρα, πρέπει να δοθεί προσοχή σε υπερσυμπιεστές με υψηλότερη ισχύ.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού για κουζίνες

Κατά την επιλογή των οπαδών, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το μέγεθος και η απόδοση. Ο εξαερισμός στην κουζίνα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ένα ειδικό δίχτυ, αποτρέποντας την επίσκεψη του σπιτιού από έντομα από τον άξονα εξαερισμού.

Μια σημαντική απαίτηση των πελατών είναι η αφαίρεση του μπροστινού πίνακα για εύκολο καθαρισμό. Στο διαμέρισμα μέσω των αγωγών αερισμού δεν διείσδυσαν τις μυρωδιές από την κουζίνα ενός άλλου, είναι απαραίτητο να επιλέξει μια συσκευή που έχει μια βαλβίδα ελέγχου, με στόχο την αποτροπή της αντίθετης έλξης.

Ο αυτοεπιπεδούμενος εξαερισμός στην κουζίνα μπορεί να συμπληρωθεί με ένα διακόπτη στο καλώδιο.

Σχετικά με τον φυσικό εξαερισμό

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού έγινε δημοφιλές ακόμα και όταν κατασκευάζονταν ιδιωτικές κατοικίες παλαιού τύπου. Λεπτά του συστήματος υπό ένα τέτοιο σχήμα στην ανάγκη για συνεχή έλεγχο των ρευμάτων των καναλιών εξαερισμού. Δύο επιλογές χρησιμοποιούνται για τη σωστή επαλήθευση.

 1. Εάν η φυσική συσκευή είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή, τότε είναι αρκετό ένα φύλλο χαρτιού: όταν κλείνετε τον εξαερισμό, το φύλλο θα κολλήσει και θα δείξει την κατάσταση λειτουργίας του εξαερισμού στην ιδιωτική κατοικία.
 2. Εκτός από το φύλλο, το σύστημα ελέγχεται με ένα αναμμένο ταιριάζει ή έναν αναπτήρα τσιγάρων. Με ένα λειτουργικό σύστημα εξαερισμού, η φλόγα θα αλλάξει κατεύθυνση.

Ελέγξτε το ρεύμα των αγωγών αερισμού με έναν αναπτήρα τσιγάρων

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το φυσικό σύστημα εξαερισμού, ολόκληρος ο άξονας και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται.

Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, μόνο ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Με την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας φυσικά συστήματα εξαερισμού, μπορείτε να "ανταμείψετε" τον εαυτό σας με πολλά προβλήματα λόγω των ελλείψεων των συσκευών και της αναποτελεσματικής λειτουργίας.

Το μειονέκτημα του συστήματος φυσικού αερισμού με ελλείποντα βοηθητικά ανεμιστήρες είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της ώσης λόγω εξωτερικών παραγόντων ή αλλαγών στην κατεύθυνση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να παρέχετε κανάλια στην οδό - για παράδειγμα, στην οροφή.

Ένα σημαντικό στάδιο αυτής της διαδικασίας είναι η μόνωση των σωλήνων και των αγωγών, που διέρχονται από κρύα μέρη. Με τους αεραγωγούς που εκτείνονται στο δρόμο, η εργασία τους θα εκτελείται μόνο όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος.

Σχετικά με το Forced System

Ο αναγκαστικός εξαερισμός δεν μοιάζει με φυσικό εξαερισμό, διότι είναι πραγματικά το πιο αποτελεσματικό σύστημα που συμμετέχει σε επαρκή αεροπορική ανταλλαγή ιδιωτικής κατοικίας, κουζίνας κλπ. Με τη σωστή επιλογή των παραμέτρων, όταν λαμβάνεται υπόψη η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, το έργο του εξαναγκασμένου εξαερισμού της κουζίνας θα είναι αποτελεσματικό και μακροπρόθεσμα.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με μια προβληματική οργάνωση του φυσικού τύπου και την αναποτελεσματικότητα άλλων συσκευών εξαερισμού. Η μονάδα κουζίνας είναι εξοπλισμένη με μια αναγκαστική συσκευή σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν οι βαλβίδες εισαγωγής εγκαθίστανται ξεχωριστά, οι οποίες παρέχουν εναλλάκτη αέρα, και οι ανεμιστήρες εξαγωγής τοποθετούνται στην είσοδο του παρμπρίζ. Τόσο αυτό όσο και άλλες συσκευές λειτουργούν με την αρχή μιας μηχανικής έγχυσης αέρα.

Αν διεξάγει ένα υποχρεωτικό σύστημα, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου μια ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών, ορισμένες από αυτές είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ ορισμένα έχουν ειδικούς αισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να προσδιοριστεί το επίπεδο της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Μια τέτοια πρόσθετη ρύθμιση είναι απαραίτητη για οικονομικότερο υπολογισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιλέγοντας την τεχνική στην γωνιά του σπιτιού, εξετάστε ορισμένους παράγοντες.

 1. Κατά την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η καλύτερη επιλογή είναι ο αερισμός. Θα οργανώσει όχι μόνο μια ιδιωτική κατοικία, αλλά και άλλες μεγάλες περιοχές. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μικρότερες επιλογές, για χαμηλά ανώτατα όρια, κανένας από αυτούς δεν θα κάνει.
 2. Μπορείτε να διακόψετε την επιλογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού μονομπλόκ. Μία τέτοια συσκευή εξαερισμού είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, και έχει ένα φύσημα ανεμιστήρας αναρροφά αέρα φίλτρα σχεδιάζονται για χονδρόκοκκων και λεπτόκοκκων καθαρισμό και την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, ενός θερμαντήρα και ένα τμήμα ψύξης.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό, συνοψίζοντας το έργο του αναγκαστικού συστήματος. Απαιτείται μηχανισμός εξαναγκασμού εξαερισμού για σπίτια με μη λειτουργικό φυσικό σύστημα. Η ανάγκη για συσκευή εξαερισμού είναι υποχρεωτική για όσους δεν παίρνουν αέρα από το δρόμο προς το σπίτι, δεν υποβάλλονται σε καθαρισμό, μην βγαίνουν στο δρόμο.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξάτμισης

Μιλώντας για κουκούλες, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα για την κουζίνα. Εγκαταστήστε ένα σύστημα εξαερισμού αυτού του επιπέδου μπορεί να είναι είτε γενικό είτε τοπικό.

Στην πρώτη περίπτωση παρέχεται ανεμιστήρας με σχάρα, ο οποίος πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εγκαθίσταται εξοπλισμός εξάτμισης, ο οποίος αντλεί οποιεσδήποτε γεύσεις. Η εγκατάσταση σε κουζίνες κουζίνας είναι κοινή και πιο σύγχρονη. Κυρίως, το σύστημα μοιάζει με τρούλο και συνδέεται με ένα λογικό σύστημα.

Βεβαιωθείτε ότι η σωστή διάταξη της κουκούλας στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο αφού συνδέσετε την υπάρχουσα κουκούλα σε ένα ξεχωριστό κανάλι φλέβας. Εάν το συνδέσετε σε ένα κοινό κανάλι ή καμινάδα, τότε υπάρχει πιθανότητα το μονοξείδιο του άνθρακα να επιστρέψει στις αίθουσες φαγητού.

Το διαμέρισμα, το οποίο έχει ξεπερασμένο τύπο αερισμού, δεν είναι εξοπλισμένο με απομονωμένους αγωγούς για κουκούλες, οπότε πρέπει να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον σύστημα. Ένας επιπλέον αγωγός αερισμού δημιουργείται πάντα ξεχωριστά, επειδή δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί η κουκούλα σε μια κοινή φλέβα.

Στην περίπτωση αυτή, είναι κατάλληλη μια μονάδα ανακύκλωσης, η οποία είναι αναποτελεσματική. Αν δεν φοβούνται να αμαυρώσει επιφάνεια εγχώρια λίπος, ατμού και άλλα σημεία, ο απαγωγέας διαμέρισμα μπορεί να ενσωματωθεί με ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι, η έξοδος του οποίου θα βρίσκεται έξω από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα ή μάσκα.

Σχετικά με το κύκλωμα παροχής αέρα

Το σύστημα αερισμού ανεφοδιασμού για κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια και σε ιδιωτικό σπίτι δεν είναι σε ζήτηση και υπάρχει η δυνατότητα αποτελεσματικής εφαρμογής της κίνησης του αέρα στα δωμάτια.

Ένα τέτοιο σύστημα κουζίνας μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε περίπτωση πλήρους έλλειψης σχεδίου, προ-ελέγχου του συστήματος πρόσφυσης, κλείσιμο του αέρα με γυψοσανίδες. Διαφορετικά, δεν θα λειτουργήσει με τέτοιο αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, και δυσάρεστες οσμές θα εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους. Τις περισσότερες φορές, ως βοηθητικό στοιχείο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Συχνότερα ως βοηθητικό στοιχείο στο κύκλωμα παροχής αέρα είναι ένας ανεμιστήρας

Τι πρέπει να ξέρετε για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα;

Ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό σημείο. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, είναι σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση των αγωγών στο δωμάτιο.

Για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των αεραγωγών (γι 'αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες αρχές καθαρισμού των ορυχείων). Ποιοι είναι οι κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα:

 • ορίζει τον επιλεγμένο χώρο για τη μελλοντική συσκευή, με τη βοήθεια των οπών στον τοίχο: ο υπολογισμός του εξαερισμού γίνεται με βάση τη διάμετρο του σωλήνα.
 • Η συσκευή είναι ενσωματωμένη και ο υπόλοιπος ανοικτός χώρος είναι παγωμένος.
 • κλείνουμε τον εξοπλισμό με ένα πλέγμα έξω.
 • Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σε μια πρίζα.

Με έναν άξονα αερισμού εκτός λειτουργίας, είναι εγκατεστημένο το ισχυρότερο σύστημα - ένα φυγοκεντρικό σύστημα που εκπέμπει αέρα μέσω των ρωγμών.

Όπως αποδείχθηκε, ο εξαερισμός στην κουζίνα απέχει πολύ από το να είναι η μόνη επιλογή. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το σύστημα εξαερισμού, ειδικά σε πολυώροφο κτίριο, είναι σημαντικό για την παροχή άνετης διαμονής. Απομένει μόνο να κατανοήσουμε τους υπολογισμούς, να επιλέξουμε το κατάλληλο σχέδιο και να εγκαταστήσουμε και να κλείσουμε τον αερισμό στην κουζίνα.

Κάνουμε τον σωστό εξαερισμό εξαερισμού στην κουζίνα

Ο φυσικός αερισμός είναι η απλούστερη, αλλά ταυτόχρονα έξυπνη λύση για τη δημιουργία ανταλλαγής αέρα σε χώρους διαβίωσης. Παρά την απλότητα του, το σύστημα αυτό λειτουργεί σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένους κανόνες και η παραβίαση τους απειλεί αρκετά σοβαρά προβλήματα.

 • Κανόνας 1 - για να απομακρύνετε αποτελεσματικά τον εξαγνισμένο αέρα, πρέπει να εισέλθετε στο δωμάτιο ένα καινούργιο, καθαρό αέρα.

Επί του παρόντος, αυτός ο κανόνας παραβιάζεται παντού, "φράσσοντας" τα σπίτια τους με αεροστεγή πλαστικά παράθυρα. Αλλά μέσα από τα ξύλινα παράθυρα εισερχόταν μια εισροή αέριων μαζών στα διαμερίσματά μας.

 • Ο δεύτερος κανόνας είναι οποιαδήποτε ανεξάρτητη παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, μπορεί όχι μόνο να μειώσει την επίδραση της εξαγωγής αέρα, αλλά και να μετατρέψει τις ροές αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο τέλος: αντί να σχεδιάζετε στην κουζίνα σας θα υπάρχει μια εισροή αέρα, μόνο από άλλα διαμερίσματα, ή ακόμα χειρότερα - από την τουαλέτα. Για να μην συμβεί αυτό, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τη συσκευή εξαερισμού στην τουαλέτα.

Πολύ συχνά, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει το καλοκαίρι και στην κουζίνα, επειδή κάθε σεβαστή οικοδέσποινα θεωρεί απαραίτητο να εγκαταστήσει μια κουκούλα στην κουζίνα της. Δεν θέλουμε να πούμε ότι τα προβλήματα προκύπτουν ακριβώς εξαιτίας αυτού. Προβλήματα προκύπτουν επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την κουκούλα για να αντικαταστήσουν τον φυσικό εξαερισμό. Αυτό, και μερικές κοινές παρανοήσεις, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πώς λειτουργεί ο φυσικός αερισμός

Ο φυσικός αερισμός στα διαμερίσματά μας είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ροές του αέρα να μπορούν να ρέουν ελεύθερα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μετακινώντας από την περιοχή υψηλής πίεσης στην περιοχή χαμηλότερης πίεσης, δηλ. από τη θερμότητα στο κρύο. Ένας αέρας βγαίνει και στη θέση του μπαίνει άλλο. Αυτή είναι η φυσική ή ο νόμος της φύσης, και απέναντί ​​της είμαστε ανίσχυροι.

Με την έλευση της στα σπίτια μας όμορφο και σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες μέταλλο με υψηλής ποιότητας σφραγίδες, αέρα τροφοδοσίας δεν μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα και την φυσική κίνηση του αέρα ή εξαερισμού στάσεις. Ο καθαρός αέρας στις κατοικίες δεν είναι πια, το διαμέρισμα είναι βουλωμένο και η υγρασία είναι υψηλή. Και τότε ο άνθρωπος μας έρχεται με ένα πρόσθετο πρόβλημα - αυτό είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων καυσαερίων και ομπρέλες πάνω από τις σόμπες κουζίνας.

Ανεμιστήρας και κουκούλα

Σε κάθε διαμέρισμα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί αγωγοί εξαγωγής: Ένας στο μπάνιο και ο άλλος στην κουζίνα. Φανταστείτε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα με πολύ υψηλής ποιότητας πλαστικά παράθυρα και τις ίδιες πόρτες στις οποίες η οικοδέσποινα στην κουζίνα στράφηκε στην κουκούλα. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κουκούλα είναι επώνυμη, ποιοτική και πολύ ισχυρή, και ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι παλαιός, κατασκευασμένος σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τους κανόνες, αλλά για τα ξύλινα παράθυρα.

Έχοντας συμπεριλάβει ένα τέτοιο απόσπασμα σε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα στο οποίο ολόκληρος ο όγκος αέρα είναι 130m3 - 150m3, η "ομπρέλα" εξάτμισης με χωρητικότητα 500-1000m3 θα οδηγεί όλο τον αέρα μέσα από τον εαυτό της μέσα σε λίγα λεπτά. Ως αποτέλεσμα: Στην κουζίνα, η κουκούλα θα δημιουργήσει ένα κενό, και χωρίς φυσική εισροή αέρα, τραβούν αναπόφευκτα τα ελλείποντα κυβικά μέτρα των μαζών αέρα από το δεύτερο άνοιγμα του διαμερίσματος - από την τουαλέτα. Και δεδομένου ότι οι αγωγοί εξαερισμού στη σοφίτα συνδυάζονται, η μυρωδιά μπορεί να αντλήσει όχι μόνο από το μπάνιο σας, αλλά από τους γείτονες. Σε αυτό το μικρό παράδειγμα, σας δείξαμε την αλληλεπίδραση της κουκούλας στην κουζίνα και τον εξαερισμό.

Πώς να οργανώσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με μια σόμπα αερίου

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλες οι κουζίνες σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα είναι εξοπλισμένες με κουκούλες, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι στην ίδια την κουκούλα, αλλά στο γεγονός ότι οι αεραγωγοί δεν είναι πάντα σχεδιασμένοι για τη χρήση του. Τυποποιημένοι αγωγοί στα σπίτια μας έχουν ένα τμήμα 130x130mm, και η μέγιστη χωρητικότητα τους είναι 180m3 / h. Αλλά οι σύγχρονες "ομπρέλες" έχουν χωρητικότητα που υπερβαίνει τη χωρητικότητα σε καιρούς, και αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του γενικού συστήματος εξαερισμού, καθώς και στον αερισμό του διαμερίσματος.

Για να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός της κουζίνας με μια σόμπα αερίου, πρέπει να το κάνετε ανάμεικτο, δηλ. συνδυάζουν σωστά το έργο της "ομπρέλας" εξάτμισης και του φυσικού αερισμού. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

 1. Συνδέστε τον αγωγό του απορροφητήρα στο κανάλι εξαερισμού, πάνω από την σχάρα του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, ο αγωγός πρέπει να κατευθύνεται στον άξονα με μια στροφή προς τα πάνω.

Σημαντικό!
Με αυτή την εγκατάσταση, ο αγωγός εξαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μισό τμήμα του άξονα εξαερισμού για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του φυσικού αερισμού.

 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη σύνδεση του αγωγού του απορροφητήρα, πάνω από το φυσικό άνοιγμα εξαερισμού, χωρίς να τον ανεφοδιάζεται στον άξονα. Αλλά την ίδια μάσκα αερισμού πρέπει να είναι εφοδιασμένα με βαλβίδα ελέγχου, έτσι ώστε να επικαλύπτει το πλέγμα κατά τη στιγμή της λειτουργίας της εξάτμισης «ομπρέλα».
 • Φυσική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού

  • Θέση των πλεγμάτων εξαερισμού. Με όλους τους κανόνες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά. από την οροφή, διότι μέσω αυτών πρέπει να εκπέμπεται ένας θερμός, εξερχόμενος αέρας, που μετατοπίζεται από τον ψυχρότερο - τον αέρα τροφοδοσίας. Αλλά στην πράξη, τα πράγματα δεν είναι τόσο ροζ: Σε πολλές κουζίνες, οι σχάρες εξαγωγής είναι πολύ χαμηλότερες και ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια ζώνη στασιμότητας που είναι πάνω από την σχάρα.
  • Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι, συχνά, τα παρακείμενα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με έναν ενιαίο άξονα εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αέρας, και με αυτό μυρίζει, μπορεί να μετακινηθεί από την κουζίνα προς το δωμάτιο, και όχι μέσω του άξονα εξαερισμού. Από την άποψη των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων, αυτό είναι λάθος.
  • Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος στο σχεδιασμό ενός φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων εξαερισμού. Λόγω της μικρής διαφοράς πίεσης, ο εξαερισμός αυτός μπορεί να μην λειτουργεί.
  • Στην κουζίνα του εξοχικού σπιτιού πρέπει να υπάρχει ένα φυσικό σύστημα αερισμού, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν το θεωρούν απαραίτητο και εγκαθιστούν μόνο εξαναγκασμένο εξαερισμό, το οποίο εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν, οι μάζες του αέρα εξαγωγής δεν εξάγονται.
  • Πολύ συχνά κάνει το σύστημα εξαερισμού να λειτουργεί εσφαλμένα, αρκετά περίεργα - ένα τζάκι. Όταν καίει το καύσιμο, καίει οξυγόνο και συλλέγει αέρα από τους αεραγωγούς.

  Αυτά είναι μόνο τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται ακόμα και όταν σχεδιάζετε ένα φυσικό αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού. Αλλά πώς να κάνετε τον αερισμό στην κουζίνα πιο αποτελεσματικό;

  Αποτελεσματικός αυτοεξοπλισμός

  Εάν ο εξαερισμός στο σπίτι σας δεν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί καλά, τότε έχοντας απλή γνώση ή ακολουθώντας τις συμβουλές μας, ακόμη και ένας ερασιτέχνης μπορεί να το αναβιώσει. Γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις αρχές της κίνησης των ρευμάτων αέρα και λίγους βασικούς κανόνες.

  1. Η κουζίνα ανήκει σε ένα δωμάτιο με εντατική ανταλλαγή αέρα. Σύμφωνα με τους κανόνες, η ανταλλαγή αέρα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90 m3 / ώρα. Μεταφρασμένο σε μια πιο κατανοητή γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι σε μια ώρα πρέπει να αφαιρεθούν από την κουζίνα σας 90 κύβοι αποβλήτων αέρα. Αλλά σύμφωνα με την εξίσωση ισορροπίας Σ Lpr. = Σ Χαμηλή, για επαρκή εναλλαγή αέρα απαιτείται εισροή 90 m3 / h.
  2. Οπλισμένοι με γνώση, τώρα για να αποκαταστήσετε τον αερισμό στην κουζίνα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, στον αγωγό εξαερισμού, με χωρητικότητα τουλάχιστον 90 m3 / h. Αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι μόνο εάν η φυσική εξαγωγή αέρα από αυτό το δωμάτιο δεν λειτουργεί.
  3. Τώρα πρέπει να φροντίσουμε τον καθαρό αέρα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χρόνο στην κουζίνα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια απουσία. Για καλή ανταλλαγή αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας στον τοίχο, που πηγαίνει στο δρόμο. Κατά κανόνα, τοποθετούνται πίσω από το ψυγείο και οι εισερχόμενες μάζες ψυχρού αέρα θερμαίνονται αμέσως. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ του όγκου της παροχής και του αέρα εξαγωγής.

  Το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού σας, που εκτελείται από όλους τους κανόνες, θα σας παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα και θα σας ευχαριστήσει με την απουσία ξένων μυρωδιών και την υψηλή ενεργειακή απόδοση.

  Το κλίμα

  Ο εξαερισμός της κουζίνας στο σαλόνι είναι απαραίτητο πράγμα. Χωρίς εξαερισμό, η μυρωδιά προέρχεται από την κουζίνα σε άλλα καθιστικά - ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο, ένα σαλόνι. Επίσης, χωρίς σωστή τοποθέτηση ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, είναι δυνατή η τακτοποίηση των αποθέσεων λίπους σε όλες τις πιθανές επιφάνειες - τοίχους, έπιπλα, συσκευές, τρόφιμα.

  Πίνακας περιεχομένων:

  Τύποι συστημάτων εξαερισμού

  Πριν αποφασίσετε ποιο σύστημα αερισμού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε στην κουζίνα, συνιστάται να κατανοήσετε τα κυκλώματα και τη συσκευή τους. Πρώτα από όλα, διακρίνονται τέσσερις τύποι:

  • ο φυσικός εξαερισμός φέρει μια παροχή φρέσκου αέρα και αφαιρεί τον εσωτερικό αέρα, χρησιμοποιώντας επίπεδα πίεσης στην κουζίνα.
  • η παροχή αέρα παρέχει φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, ενώ η παλιά βγαίνει έξω.
  • αερισμός βασίζεται στην αρχή της αέρα που εκτείνεται από το δωμάτιο, και την εισροή των νέων θεωρηθεί με πίεση εκκενώσεως ορμή?
  • το σύστημα παροχής και εξάτμισης προβλέπει την κυκλοφορία του αέρα και την ανταλλαγή του με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

  Φυσικό σχέδιο

  Στην αρχή, ας δούμε τις ιδιαιτερότητες του φυσικού αερισμού στην κουζίνα. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή παλαιών κατοικιών. Σε αυτό το σχήμα, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς όλα τα ρεύματα στους αεραγωγούς.

  Είναι δυνατό να ελέγξετε ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιώντας δύο επιλογές:

  1. Ο αερισμός αυτός, κατά κανόνα, τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εάν τοποθετήσετε ένα φύλλο χαρτιού στο πλέγμα, τότε στην κατάσταση λειτουργίας του συστήματος, θα κολλήσει στην επιφάνεια.

  2. Διαφορετικά, μπορείτε να ανάψετε τον αγώνα ή τον αναπτήρα. Αν ο αερισμός λειτουργεί, τότε η φλόγα θα αποκλίνει προς την σχάρα.

  Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, ολόκληρος ο άξονας εξαερισμού πρέπει να καθαρίζεται από ρύπους και σκόνη. Αξίζει επίσης να προσέξετε τον καθαρισμό του αγωγού. Εάν, μετά τον καθαρισμό ολόκληρου του συστήματος, δεν λειτουργεί, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Ωστόσο, αυτή η αερισμός έχει πολλές ελλείψεις, επειδή δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην λειτουργία, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση περισσότερο εξοπλισμό εξαερισμού για το συμπλήρωμα του.

  Κύκλωμα καυσαερίων

  Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα για χρήση στην κουζίνα. Κατά κανόνα, μπορεί να είναι δύο τύπων:

  • Γενικά - προβλέπει την εγκατάσταση ανεμιστήρα με σχάρα που εκτελεί ανταλλαγή αέρα.
  • το τοπικό σύστημα βασίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού, όπως ο απορροφητήρας, ο οποίος βοηθά στην ανάληψη όλων των οσμών, των ατμών και του αερίου μέσω της λειτουργίας του ανεμιστήρα.

  Το πιο κοινό και σύγχρονο σύστημα είναι η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα. Κατά κανόνα, έχει σχήμα θόλου και συνδέεται απευθείας με το σύστημα εξαερισμού με τον εγκατεστημένο αγωγό αέρα.

  Σχέδιο εξαερισμού εφοδιασμού

  Αυτό το σύστημα εγκαθίσταται πολύ σπάνια. Βεβαίως, αποτελεί μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο επιτρέπει πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε περίπτωση έλλειψης σχεδίου, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία του συστήματος έλξης. Διαφορετικά, ο εξαερισμός αυτός δεν θα λειτουργήσει και ο μολυσμένος αέρας μαζί με τον καθαρό αέρα θα διανεμηθούν σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Τις περισσότερες φορές, το βοηθητικό στοιχείο είναι ένας ανεμιστήρας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές προσφέρουν σύγχρονα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην κουζίνα. Επομένως, η δουλειά τους είναι εντελώς αυτόματη. Αυτός ο εξοπλισμός δεν προέρχεται από φθηνές επιλογές, δεν δικαιολογείται πλήρως στην εργασία.

  Ο εξαερισμός στην κουζίνα χωρίζεται σε τοπική και γενική ανταλλαγή.

  Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα το σύστημα εξαερισμού, καθώς είναι το πιο δημοφιλές στην εγκατάσταση, δηλαδή στην κουζίνα. Πρώτα απ 'όλα, ας δώσουμε προσοχή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων και περιγράφουμε επίσης τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

  Ο τοπικός αερισμός είναι ο εξαερισμός που βρίσκεται πάνω από τα πιο προβληματικά σημεία της κουζίνας. Αν μιλάμε για χώρους διαβίωσης, τότε φυσικά θα συναντήσουμε σπάνια ένα συμπιεστή ατμού και ένα φούρνο. Αυτό σημαίνει ότι μια τοπική κουκούλα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι απαραίτητη μόνο πάνω από την εστία.

  Η ευκολότερη επιλογή είναι η χρήση αερισμού στην κουζίνα με κουκούλα, ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, οι απαραίτητες διαστάσεις έχουν ήδη επιλεγεί εκ των προτέρων και έχουν ρυθμιστεί οι απαιτούμενες ταχύτητες αέρα. Το μείον αυτού του συστήματος είναι ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβό ή φθηνό.

  Μια άλλη, πιο περίπλοκη, αλλά ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία της δικής της, μοναδικής κουκούλας. Αυτό είναι απαραίτητο εάν αναπτύσσεται ένα μοναδικό σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, η κουζίνα είναι τοποθετημένη μόνο μια ομπρέλα κουζίνας με ένθετα που πιάσουν λίπος. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να βρίσκεται στο βοηθητικό δωμάτιο ή στη σοφίτα. Με αυτήν την έννοια, η κουκούλα σας θα είναι - αθόρυβη.

  Ο γενικός εξαερισμός είναι ένας εξαερισμός με παροχή και εξαγωγή, ο οποίος παράγει μια ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρη την κουζίνα. Ο γενικός αερισμός είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός από τον τοπικό εξαερισμό, καθώς πρέπει να παρέχει κάλυμμα πάνω από την περιοχή κοπής, πλύσιμο πιάτων και ακριβώς πάνω από τον πίνακα τροφίμων. Η εισροή υπολογίζεται ως αντιστάθμιση για την κουκούλα.

  Εάν το διαμέρισμά σας διαθέτει μικρή κουζίνα (5-7 τετραγωνικά μέτρα), τότε θα υπάρχει αρκετός εξαερισμός. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού της κουζίνας με τη σόμπα αερίου απαιτείται η απαραίτητη παροχή αέρα τροφοδοσίας. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί, αλλά μην ξεπεράσετε τις μάζες του αέρα. Πού να πάρετε αυτή την εισροή; Για κουζίνες για εμπορικούς σκοπούς είναι ειδικά τοποθετημένη, ή λαμβάνεται από την τραπεζαρία. Στην περίπτωσή μας, πέφτει φυσικά μέσω μικροεπεξεργασίας των παραθύρων. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.

  Κουκούλα

  Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

  • Το πρώτο παρέχεται ως καθαριστής αέρα, ένα είδος φίλτρου.
  • Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται κουκούλα.

  Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, το εγκατεστημένο φίλτρο αντλεί φρέσκο ​​αέρα, ενώ όλη η αιθάλη, η σκόνη και το λίπος παγιδεύονται στο εσωτερικό του και καθαρός αέρας εισέρχεται ήδη στο κτίριο. Ένας άλλος τύπος είναι πιο αποτελεσματικός από το σημείο κατασκευής ενός συστήματος εξαερισμού για την κουζίνα. Μετά από όλα, όλος ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από το κτίριο μέσω του άξονα εξαερισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, η κουκούλα δεν μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα για κάποιους λόγους. Μπορεί να είναι λάθος σχεδιασμός της κουζίνας, μικρός χώρος και ούτω καθεξής. Σε αυτή την έκδοση, θα επωφεληθείτε από τον αερισμό οικιακής κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία.

  Πολλοί πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των συστημάτων εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη και άνετη, αλλά εκτός από τα τυποποιημένα μοντέλα της «πλαστικό κουτί που θορυβώδεις εργασίες» υπάρχουν μικροσκοπικά οπαδούς. Εκτελούν μόνο το καθήκον τους - για να τραβήξει αέρα από την κουζίνα σας, αλλά και να διακοσμήσετε την εμφάνισή της - προσόψεις όπως ανεμιστήρες μπορεί να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή εντελώς κατασκευασμένα από πλαστικό ή λευκό με φωτεινές πινελιές.

  Πώς να επιλέξετε κουκούλα ή ανεμιστήρα στην κουζίνα;

  Ας υποθέσουμε ότι έχετε ορίσει την εμφάνιση. Τι θα ακολουθήσει; Μετά από όλα, κατά κανόνα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες ή αποσπάσματα ενός είδους με μια ολόκληρη λίστα με ασυνήθιστες σημάνσεις. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεστε.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι μέγεθος (διάμετρος) χρειάζεστε για ανεμιστήρα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην κουζίνα και μετρήστε το μέγεθος του άξονα εξαερισμού. Συνήθως θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από 10 12,5 ή 15 εκατοστά. Περάστε τα ψηφία στην μικρότερη πλευρά και λάβετε την απαιτούμενη διάμετρο του ανεμιστήρα σας.

  Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Για να γίνει αυτό, εκτελούμε απλές μαθηματικές ενέργειες: πρώτα πολλαπλασιάζουμε το πλάτος της κουζίνας με το μήκος και το ύψος. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε την ένταση, να καταλάβετε τα έπιπλα. Ο προκύπτων όγκος πολλαπλασιάζεται πρώτα με 6 - αυτό είναι το χαμηλότερο όριο της απόδοσης του ανεμιστήρα. Ξεχωριστά πολλαπλασιάστε την ένταση κατά 12 - αυτό είναι το ανώτατο όριο της απόδοσης του εξοπλισμού. Αυτά τα όρια είναι απαραίτητα για να επιλέξετε το δικό σας μοντέλο ανεμιστήρα για την κουζίνα. Λάβετε υπόψη σας - εάν η κουζίνα σας συνδυάζεται με ένα δωμάτιο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε και τα δύο δωμάτια. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε, όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει.

  Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο 6-μετρητή πιάτα είναι πιθανό να χωρέσει την ικανότητα του ανεμιστήρα του 120-180 κυβικά μέτρα ανά ώρα, και για 10 μέτρα - 220-300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και τι εάν το μέγεθος του άξονα εξαερισμού είναι μικρότερο από το μέγεθος του ανεμιστήρα, έχει την απαιτούμενη ισχύ; Δώστε προσοχή στους οπαδούς με ένα πρόθεμα "turbo" στον τίτλο. Συνήθως είναι 30% πιο ισχυροί από τα μοντέλα τους με την ίδια διάμετρο.

  Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του εξοπλισμού για τον εξαερισμό της κουζίνας

  Εκτός από το μέγεθος και την απόδοση υπάρχουν μερικές ακόμη αποχρώσεις για την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Αν οι ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τον άξονα εξαερισμού μέσω του άξονα εξαερισμού, αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ενάντια στα έντομα. Από την άποψη του καθαρισμού - οι συσκευές στις οποίες αφαιρείται ο μπροστινός πίνακας θα είναι βολικές. Μην θέλετε τη μυρωδιά από τη γειτονική κουζίνα να εισέλθει μέσα από το σύστημα εξαερισμού, τότε πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό με βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την αντίθετη έλξη.

  Η ευκολία χρήσης δεν είναι και ο τελευταίος παράγοντας κατά την επιλογή του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ο αερισμός στην κουζίνα με τα χέρια σας είναι τοποθετημένος στον τοίχο και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα διακόπτη καλωδίου - τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε με ένα καλώδιο. Ένα άλλο χρήσιμο πράγμα είναι η παρουσία χρονοδιακόπτη στον ανεμιστήρα - ο ενσωματωμένος ρυθμιζόμενος χρονοδιακόπτης καθυστέρησης επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί για 2 - 30 λεπτά μετά τη διακοπή του με έναν διακόπτη.

  Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα

  Πριν κάνετε αερισμό στην κουζίνα, ελέγξτε πόσο φράσσονται οι αεραγωγοί που παρατηρούνται στο κτίριο. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Στέγασης και Σέρβις ή άλλη αρχή για να καθαρίσετε τον άξονά σας.

  1. Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο όπου θα έχετε τον ανεμιστήρα, πριν κάνετε την τρύπα στο τοίχωμα της επιθυμητής διαμέτρου για το σωλήνα.

  2. Αφού εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, πρέπει να σημειωθεί ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του και του τοίχου.

  3. Από έξω, εγκαταστήστε τη σχάρα.

  4. Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, ο εξοπλισμός μπορεί να συνδεθεί στην πρίζα.

  Αν άξονα εξαερισμού δεν λειτουργεί, μπορείτε να βάλετε πιο ισχυρό εξοπλισμό, όπως φυγόκεντρες - χωρητικότητα του είναι αρκετή για να διαθέσει στον αέρα μέσα από τις ρωγμές στο σύστημα εξαερισμού. Αλλά, με την απόκτηση ενός εξαιρετικά ισχυρού ανεμιστήρα, δεν μπορείς να έχεις μικρή σημασία για να δώσεις προβλήματα σε εκείνους που ζουν πάνω σου. Περιορισμός τεράστια ποσότητα αέρα τροφοδοτείται στον κεντρικό αγωγό, τις μετατρέψει σε ανατίναξη σχάρες εξάτμισης, και κατά συνέπεια σε γειτονικές διαμερίσματα αναβλύζουν οσμών κουζίνας σας μαζί με τη σκόνη και βρωμιά που συσσωρεύεται στο φρέαρ εξαερισμού.

  Η παρουσία της κουκούλας δεν είναι η μόνη επιλογή

  Σε αντίθεση με άλλα δωμάτια, στην κουζίνα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όχι μόνο μια κουκούλα, αλλά και τον εξοπλισμό για ροή αέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες απευθείας στο παράθυρο. Μια πιο σύγχρονη επιλογή είναι οι ανεμιστήρες παραθύρων ή τοίχων.

  Μετά από όλα, υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα που είναι ένας ισορροπημένος αγωγός εξαγωγής αέρα από την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι εάν φυσάτε αέρα μέσα από μια κουκούλα ή έναν ανεμιστήρα, τότε πρέπει να προέρχεται από κάπου. Κατά το σχεδιασμό κτιρίων, χρησιμοποιήθηκε η αξία της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Και με τις τελευταίες συσκευές και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (αεροστεγή πόρτες και παράθυρα), μια τέτοια δίψα αρχίζει να εξαφανίζεται - εξ ου και το μύκητα στα παράθυρα και τους τοίχους, τα αυξημένα επίπεδα της υγρασίας στο κτίριο και πολλές άλλες εκπλήξεις αντιπάθεια για τους κατοίκους. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο, αλλά αυτό δεν είναι μια επιλογή. Εκτός από τις μυρωδιές της δικής σας κουζίνας, έχετε περισσότερη σκόνη και πολλή βρωμιά από το δρόμο και το ρεύμα.

  Ο αναπνευστήρας είναι μια μικρή επικάλυψη στο παράθυρο (αν και υπάρχουν και τοίχοι), επιτρέποντας την είσοδο ενός περιορισμένου ποσού αέρα στο δωμάτιο. Συνήθως αποτελείται από δύο μέρη:

  • ένα εξωτερικό - μια οθόνη εντόμων και ένα φίλτρο.
  • το δεύτερο είναι εσωτερικό, εξοπλισμένο με βαλβίδα ρύθμισης αέρα.

  Μπορεί να είναι με χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο. Τοποθετείται με την τοποθέτηση σε πλαστικό ή ξύλινο παράθυρο για να διασφαλιστεί η ροή του αέρα. Το άνοιγμα τοίχου, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι τοποθετημένο στον τοίχο. Αυτή η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με μια σχάρα, έναν ρυθμιστή, αν και υπάρχει ένας ανεμιστήρας τοίχου στην ηλιακή μπαταρία στην οποία είναι τοποθετημένος ένας μικρός ανεμιστήρας. Αυτές οι μικρές συσκευές θα σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε το μικροκλίμα στην κουζίνα σας.

  Φυσικά, η τιμή τέτοιων συσκευών θα είναι πολύ υψηλότερη, αλλά αυτό θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος στην αίθουσα. Με τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, θα λειτουργεί για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Μια λογική επιλογή και επαγγελματική εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος εξαερισμού θα απομακρύνει με ασφάλεια και τακτικά τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις.