Απορροφητήρες κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η κουζίνα είναι γεμάτη με ατμό και μυρωδιές τροφίμων. Όλα αυτά απορροφάται από τους τοίχους, ακουστικά και επηρεάζει αρνητικά την ευημερία των ανθρώπων στο δωμάτιο pomeschenii.Napolnit κουκούλες φρέσκο ​​οξυγόνο για την κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσει τον εξαερισμό.

Αυτοί, σε αντίθεση με τα μοντέλα ανακύκλωσης, αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο, αντί απλά να το τρέχουν μέσω φίλτρων και να το επιστρέφουν.

Τύποι και χαρακτηριστικά των διατάξεων εξάτμισης

Η ποικιλία που προσφέρουν οι κατασκευαστές κουκούλες είναι μερικές φορές καταπληκτική. Στην αγορά χωρίς προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε το καλύτερο από άποψη κόστους και ποιοτικού μοντέλου. Αλλά για έναν απροετοίμαστο αγοραστή η επιλογή και η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών κουζίνας θα γίνει δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο έργο. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα ή να εγκαταστήσετε την κουκούλα, πρέπει να καταλάβετε απαραίτητα όλες τις λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις.

Υγειονομικά πρότυπα και απαιτήσεις

Οποιοσδήποτε τύπος απορροφητήρα, είτε είναι ανακυκλωμένος είτε αεριζόμενος, πρέπει να λειτουργεί σε μια ώρα με όγκο αέρα 10-12 τόμων.

Πρόκειται για αυστηρή υγειονομική απαίτηση, η οποία πρέπει να εκπληρωθεί. Μετά από όλα, η κουζίνα είναι ενεργά χρησιμοποιούμενες πηγές φωτιάς, συσκευές θέρμανσης. Και η υγρασία στο δωμάτιο είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι σε άλλα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, επιβλαβών ακαθαρσιών και καπνών αυξάνεται διαρκώς, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την ευημερία ενός ατόμου.

Μια άλλη απαίτηση είναι ότι η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην εστία. Αυτό είναι τουλάχιστον 65 cm για μια ηλεκτρική κουζίνα και 75 cm για μια σόμπα αερίου.

Προαπαιτούμενη προϋπόθεση είναι η παρουσία στη συσκευή μιας ειδικής σχάρας, όπου θα καθιζάνουν βρωμιά και λίπος. Λόγω αυτών των αποβλήτων δεν θα εισέλθει στον αγωγό εξαερισμού.

Εξαεριστήρας

Οι κουκούλες που εκτρέπουν τον αέρα εξαγωγής μέσω του άξονα εξαερισμού είναι κλασικά και πιο οικεία στα μοντέλα των περισσότερων ανθρώπων. Χάρη στη συνεχή εισροή καθαρού αέρα, η διάθεση ενός ατόμου αυξάνεται, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και η παραμονή του στην κουζίνα θα γίνει πιο άνετη.

Συνήθως, οι συσκευές εξάτμισης παρέχουν εξαναγκασμένο εξαερισμό, για τον οποίο χρησιμοποιείται ο ανεμιστήρας. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει ένα πολύ σύντομο διάστημα ώστε να αποσύρει από τις εγκαταστάσεις υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να βλάψει τα έπιπλα, δυσάρεστες οσμές, διάφορα ζευγάρια καπνίζουν, περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα, κ.λπ.

Για να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα γύρω από το σπίτι, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο στις κουκούλες, συλλέγοντας το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς.

Το μόνο μειονέκτημα των ενσωματωμένων απορροφητών με εξαερισμό στο εξαερισμό είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασής τους. Μετά από όλα, η συσκευή πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό. Εάν δεν υπάρχει κανάλι αερισμού στο σπίτι, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο.

Τύποι κουκούλες με βρύση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων συσκευών κουζίνας. Οι κουκούλες με εξαερισμό στον εξαερισμό χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής, τον τρόπο τοποθέτησης και τον καθαρισμό.

Ανά τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές διακρίνονται:

 1. Αναρτήθηκε. Είναι χωρισμένα σε τρούλο ή επίπεδη. Και στην αγορά είναι τα προϊόντα με κλίση, τα οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αποσυντεθούν. Η κουκούλα θα χωρέσει αρμονικά σε μια μεγάλη κουζίνα και ένα μικρό δωμάτιο.
 2. Ενσωματωμένο. Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι η ιδανική λύση για μικρά διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι ενσωματωμένα στο ντουλάπι και λειτουργούν ως πυθμένα του. Ορισμένες συσκευές μπορούν να επεκταθούν, πράγμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε την ένταση του συλλαμβανόμενου αέρα.

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κουζινών προτιμούν το ντιζάιν σχεδιασμό της κουκούλας. Χρησιμοποιείται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η πλάκα δεν βρίσκεται σε ένα από τα τοιχώματα της κουζίνας, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Οι κουκούλες των νησιών είναι στερεωμένες απευθείας στο ταβάνι και επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδίου του δωματίου.

Μεταξύ άλλων, η συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κουζίνας. Δεν απορροφά μόνο επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αλλά λειτουργεί και ως διακοσμητικό στοιχείο. Επομένως, επιλέγοντας τον ένα ή τον άλλο τύπο, πρέπει να αξιολογήσετε αν το επιθυμητό μοντέλο συνδυάζεται αρμονικά με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κριτήρια για την επιλογή της κουκούλας

Το εκχύλισμα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία κάθε σύγχρονης κουζίνας. Επομένως, η επιλογή της πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Προκειμένου να μην χάσετε και να αγοράσετε μια βέλτιστη συσκευή, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στα συνολικά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή σε αυτές τις συσκευές.

Μεταξύ των κριτηρίων που επηρεάζουν την επιλογή είναι τα εξής:

 • μέγεθος;
 • τρόπους λειτουργίας ·
 • τύπος φίλτρου που χρησιμοποιείται.
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών ·
 • υλικό του σώματος.
 • επιδόσεις ·
 • ένταση;
 • τρόπο ελέγχου της συσκευής.

Φυσικά, το βέλτιστο μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν επιλέγετε μια συσκευή. Εξαρτάται άμεσα από τις διαστάσεις της εστίας. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα των οικιακών συσκευών, πρέπει να το ξέρετε.

Για να εξαγάγετε τον αέρα με εξαερισμό για να αερίσετε το κύριο έργο του, οι διαστάσεις του πρέπει κατ 'ανάγκη να αντιστοιχούν ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την περιοχή της πλάκας. Χάρη σε αυτό, η συσκευή θα πάρει τη μέγιστη ποσότητα καπνών από την κουζίνα, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητά της.

Όσον αφορά την επιλογή του τρόπου λειτουργίας, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ποια συσκευή είναι απαραίτητη. Το γεγονός είναι ότι οι κουκούλες μπορούν να λειτουργούν στους τρόπους ανακυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού ή να συνδυάζουν τις δύο επιλογές. Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα συνδυασμένο μοντέλο. Εάν η επιλογή έχει πέσει στην τελευταία έκδοση, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε από τον πωλητή το κόστος και τη διαθεσιμότητα των φίλτρων.

Πριν από την αγορά, θα πρέπει να εξετάσετε ποια φίλτρα χρησιμοποιούνται στην αγαπημένη σας κουκούλα. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και των μολυσματικών ουσιών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων. Η καλύτερη λύση είναι τα μεταλλικά πλέγματα. Είναι καθολικά και εύκολο να το φροντίσουν - μπορούν να πλυθούν εύκολα.

Όσον αφορά τις πλάκες από συνθετικό υλικό, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή - δεν μπορούν να πλυθούν. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να αλλάζουν σε τακτική βάση και αυτά είναι πρόσθετα έξοδα. Αφού έχουν υπηρετήσει το χρόνο τους, θα πρέπει να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν καινούρια.

Μεταξύ των πρόσθετων λειτουργιών των κουκούλες, η πιο χρήσιμη και πρακτική είναι η λειτουργία διαστήματος της λειτουργίας της. Πρέπει να είναι σε οποιαδήποτε κουκούλα. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα ανάβει από καιρό σε καιρό, θα καθαρίσει τον αέρα και στη συνέχεια θα απενεργοποιηθεί.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων της μεσαίας κλίμακας τιμών, χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης για την υλοποίηση αυτής της λειτουργίας. Όσο για τα ακριβότερα προϊόντα, ο τρόπος διαστήματος τους βασίζεται στη χρήση αισθητήρων που αναλύουν τη σύνθεση του αέρα. Αλλά ένα τέτοιο highlight θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του σχεδίου. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά είναι απαραίτητο να σκεφτούμε: είναι αυτή η λειτουργία αξίζει τον κόπο;

Όλες οι συσκευές εξάτμισης είναι σημαντικά διαφορετικές. Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές κουζίνας με εξαερισμό αερισμού μέσω εξαερισμού από σμάλτο, γυαλί από σκληρυμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Πριν επιλέξετε ένα υλικό, πρέπει να θυμάστε ότι εξαρτάται από την ανθεκτικότητα, την εμφάνιση και, φυσικά, το κόστος της συσκευής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όλες οι θετικές και αρνητικές πτυχές καθεμιάς από αυτές.

Το κύριο πλεονέκτημα των επιφανειών σμάλτου και μετάλλων είναι το χαμηλό κόστος τους. Επιπλέον, καθαρίζονται και βουρτσίζονται χωρίς προβλήματα. Στον κατάλογο των χαρακτηριστικών των μοντέλων, του οποίου το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα πρέπει να προσθέσετε την εμφανή εμφάνιση τους - αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο περίβλημα.

Όσο για τις κουκούλες από σκληρυμένο γυαλί, αυτά τα μοντέλα φαίνονται απλά κομψά και στέκονται ανάλογα. Για να τα διατηρήσουν καθαρά, θα πρέπει να τα φροντίζουν τακτικά και προσεκτικά. Ναι, και χειριστείτε αυτή την τεχνική είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.

Όχι πάντα η εμφάνιση αντιστοιχεί στην εσωτερική πλήρωση. Αυτή η δήλωση ισχύει για κουκούλες κουζίνας. Μετά από όλα, σήμερα είναι εύκολο να αγοράσετε μια συσκευή με έναν τεράστιο θόλο, η ισχύς του οποίου δεν επαρκεί για τον καθαρισμό του αέρα, ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα σε μέγεθος.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος υπολογισμός με μια επιλογή, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί εκ των προτέρων η βέλτιστη απόδοση της συσκευής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο της κουζίνας - πολλαπλασιάστε την επιφάνεια δαπέδου με το ύψος των οροφών.

Για άνετη εργασία στο δωμάτιο πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα, η οποία σε 5-6 λεπτά μπορεί να ενημερώσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο. Δηλαδή, για μια ώρα η συσκευή πρέπει να είναι σε θέση να κάνει 10-12 τέτοιους κύκλους. Για να μάθετε τι είναι απαραίτητο για την παραγωγικότητα της κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον όγκο του δωματίου με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα (10-12).

Για παράδειγμα, αν πάρουμε ένα μικρό δωμάτιο των 15 m2, όπου το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, στη συνέχεια πολλαπλασιάζοντας αυτές τις τιμές, παίρνουμε ένα όγκο των 45. Έχουμε πολλαπλασιάσει τον αριθμό αυτό με τον αριθμό των αέρα και προσθέτοντας 20% ως περιθώριο, να μάθουν τη βέλτιστη ισχύ αναρρόφησης για τέτοιες κουζίνα. Σε αυτό το παράδειγμα, η παραγωγικότητα της συσκευής πρέπει να είναι ίση με 450-540 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ο θόρυβος της συσκευής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο - η οικοδέσποινα συχνά περνάει αρκετές ώρες μαγειρέματος, και μερικές φορές ακόμη και μισή μέρα. Μερικοί ακόμη εγκαθιστούν τηλεοράσεις στην κουζίνα, ώστε να μην χάσετε την αγαπημένη σας ταινία, σειρά ή μεταφορά.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μια θορυβώδης εξάντληση δεν θα σας επιτρέψει να συγκεντρωθείτε και δεν θα σας αφήσει να ακούσετε τι μιλούν οι ήρωες μελωδράματος. Επομένως, για να καθορίσετε το βέλτιστο μοντέλο για τον εαυτό σας, πρέπει να ασχοληθείτε με ντεσιμπέλ.

Ο όγκος της κανονικής ανθρώπινης ομιλίας είναι 50-60 dB, ενώ για την ήσυχη μουσική αυτή η τιμή δεν υπερβαίνει τα 40 dB. Όσον αφορά την κουκούλα, θα πρέπει να εξετάσετε το επίπεδο θορύβου στο τεχνικό διαβατήριο. Θα πρέπει να είναι στην περιοχή των 40-80 dB.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή αναρρόφησης, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στους τρόπους ελέγχου της. Υπάρχουν τρία είδη κουμπιών - αφής, μηχανικά και συνδυασμένα. Τα φθηνότερα, τα πιο απλά και αξιόπιστα είναι τα μηχανικά μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ισχύς ρυθμίζεται μέσω ενός αριθμού ειδικών κουμπιών ή ενός ρυθμιστικού (κινητό ρυθμιστικό).

Η οθόνη αφής απαιτεί μόνο ένα άγγιγμα φωτός. Αυτά τα αποσπάσματα φαίνονται μοντέρνα. Το πλεονέκτημα των αισθητηριακών μοντέλων είναι η ευκολία φροντίδας για αυτούς. Λόγω της απουσίας των διογκωμένων στοιχείων, η βρωμιά από την οθόνη αφαιρείται εύκολα με ένα υγρό πανί.

Τα υβριδικά μοντέλα, αντίθετα από τα αισθητήρια και τα μηχανικά, δεν είναι τόσο δημοφιλή. Εδώ τα κουμπιά είναι εντελώς εσοχή στο εσωτερικό της θήκης, έτσι ώστε να μπορούν μόνο να σκαρφαλώνουν. Αλλά είναι τόσο εύκολο να φροντίζετε για τις υβριδικές συσκευές όσο και για τις οθόνες αφής.

Κατά την επιλογή αυτού του μοντέλου, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στην επιλογή φωτισμού. Σε φθηνές κουκούλες χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό συνηθισμένοι λαμπτήρες πυρακτώσεως. Αν και είναι φθηνά, καίγονται πολύ πιο συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, ο φωτισμός αυτός καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα στα οποία χρησιμοποιούνται λαμπτήρες αλογόνου. Είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση, και ακόμη και λάμπει πολύ φωτεινότερα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι κάτω από τέτοιο φωτισμό, το φαγητό θα αποκτήσει μια αφύσικη εμφάνιση.

Η ιδανική επιλογή είναι η λυχνία LED. Χρειάζονται ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και εξυπηρετούν εδώ και χρόνια.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των κουκούλες με εξατμισμένο αέρα στον εξαερισμό της κατηγορίας πολυτελείας είναι η παρουσία αισθητήρων κίνησης. Λόγω αυτής της εποικοδομητικής λύσης, το φως ενεργοποιείται αν παρατηρηθεί δραστηριότητα στην περιοχή της επιφάνειας μαγειρέματος.

Εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν είναι καθόλου για να εξοικειωθείτε με τα σχόλια άλλων αγοραστών σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πολλοί χρήστες που έχουν ήδη παραγγείλει αυτήν ή αυτή την κουκούλα και είχαν χρόνο να το χρησιμοποιήσουν, θα επισημάνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει να ζυγίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να έχετε την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κανόνες σύνδεσης κουκούλας

Η παραλαβή και η αγορά κατάλληλης κουκούλας για την κουζίνα σας με εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση της συσκευής. Για να μην κάνετε λάθη, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών.

Πρώτον, αμέσως μετά την αγορά, θα πρέπει να ελέγξετε τον εξοπλισμό της συσκευής. Στο κουτί πρέπει να υπάρχει τεχνικό διαβατήριο, όπου υπάρχει ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης, ένας εξολκέας και ένα σύνολο συνδετήρων (βίδες και αγκύρια για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα).

Έπειτα, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τα πάντα για εργασία - επίπεδο κτιρίου, διάτρηση ή τρυπάνι, μέτρο ταινιών και κατσαβίδι. Επιπλέον, η σειρά εργασιών θα είναι η εξής:

 • Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών, μετρήστε περίπου 70-80 cm πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για να σχεδιάσετε μια οριζόντια γραμμή.
 • στο κέντρο της γραμμής που τραβήχτηκε νωρίτερα, ένα άλλο που είναι κάθετο προς αυτό,
 • χρησιμοποιώντας μια ταινία βαφής για να στερεώσετε το πρότυπο στον τοίχο, έτσι ώστε να μην κινείται κατά τη διάτρηση.
 • στη συνέχεια, με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι, που αντιστοιχεί στις βίδες αυτόματης κοπής, κάνουν τέσσερις τρύπες στον τοίχο.
 • είναι απαραίτητο να περιστρέψετε τις βίδες στον τοίχο με τέτοιο τρόπο ώστε η κεφαλή τους να προεξέχει κατά 0,5 cm.
 • αφαιρέστε τη σχάρα και το κάλυμμα από την κουκούλα και κρεμάστε τα πάνω στα στοιχεία στερέωσης.
 • τώρα θα παραμείνει να βιδώσετε τις βίδες προς το τέλος για να στερεώσετε τη συσκευή με ασφάλεια στον τοίχο.

Η εγκατάσταση του καλύμματος τελειώνει με την τοποθέτηση του καπακιού και της μάσκας. Στη συνέχεια, το πιο σημαντικό και επίπονο στάδιο είναι η οργάνωση του εξαερισμού. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και τις συστάσεις, αυτή η διαδικασία δεν θα προκαλέσει απολύτως καμία δυσκολία.

Επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο - πλαστικά προϊόντα και κυματοειδείς αυλακώσεις. Η τελευταία ποικιλία είναι μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων περιλαμβάνουν:

 1. Εύκολη εγκατάσταση. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από λεπτό αλουμίνιο, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μπορούν να κάμπτονται και να περιστρέφονται όπως απαιτείται.
 2. Η δυνατότητα γρήγορης αλλαγής του μήκους. Εάν ο σωλήνας ήταν πολύ μεγάλος, τότε η περίσσεια μπορεί να αποκοπεί με τη βοήθεια συμβατικών ψαλιδιών. Και όταν οι υπολογισμοί δεν έγιναν σωστά, η αυλάκωση μπορεί να αυξηθεί χωρίς προβλήματα - τα στοιχεία γρήγορα και καλά συνδέονται μεταξύ τους.
 3. Ελαφρύ βάρος. Το υλικό είναι πολύ ελαφρύ, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε πρόσθετους συνδετήρες και να μειώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για την εγκατάσταση του εξαερισμού.
 4. Φτηνότητα. Ο αγοραστής με οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος μπορεί να αντέξει να αγοράσει την αυλάκωση.

Αλλά κατά την εγκατάσταση αυτού του υλικού είναι απαραίτητο να είναι εξαιρετικά ακριβής. Μετά από όλα, η αυλάκωση είναι πολύ εύπλαστο και μια ισχυρή κατάθλιψη μπορεί να αφήσει ένα άσχημο βαθούλωμα στο προϊόν.

Όσον αφορά τους σωλήνες πλαστικού εξαερισμού, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση τους. Αυτός ο τύπος προϊόντος έχει μια λεία εσωτερική επιφάνεια, έτσι ώστε η ροή να μην φρενάρει στους τοίχους και να χάνει την ταχύτητά του. Επιπλέον, το υλικό είναι φθηνό, έλλειψη στοιχείων επιρρεπών στην οξείδωση, καθώς και ασφάλεια για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την πρίζα;

Η εξόρυξη κατά τη διάρκεια των εργασιών της καταναλώνει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη διενέργεια μιας ξεχωριστής γραμμής για τη συσκευή, διότι διαφορετικά ολόκληρο το δίκτυο δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια τάση.

Η έξοδος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ίδια τη συσκευή. Λάβετε υπόψη ότι, εάν μια κουζίνα μαγειρέματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, η πρίζα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτήν σε ασφαλή απόσταση.

Κανόνες για τη φροντίδα της κουκούλας

Προκειμένου η συσκευή να διαρκεί πολύ, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Πριν πλύνετε την κουκούλα, πρέπει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τη σχάρα ή το φίλτρο και να πλύνετε όλα τα μέρη της συσκευής, στα οποία μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη. Για τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό πιάτων ή ειδική συσκευή σχεδιασμένη για προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων υλικών είναι η απλότητα του πλυσίματος τους. Αλλά μερικές φορές, σε περίπτωση σοβαρής ρύπανσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό. Σημειώστε ότι απαγορεύεται η χρήση σκόνης, μεταλλικού σφουγγαριού ή σφουγγαριού με άκαμπτη δομή ινών για καθαρισμό - θα χαράξουν την επιφάνεια της κουκούλας.

Για να πλύνετε τα κουμπιά, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί εμποτισμένο σε διάλυμα απορρυπαντικού. Αφού όλα τα στοιχεία της κουκούλας είναι απόλυτα καθαρά και η επιφάνεια της συσκευής στεγνώσει, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα:

Βίντεο # 2: Λεπτομερής ανάλυση της εγκατάστασης του καλύμματος με τον εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού:

Βίντεο # 3: Εγκατάσταση του αγωγού της κουκούλας:

Το εκχύλισμα για την κουζίνα με τον εξαερισμό του αέρα είναι μια απαραίτητη τεχνική, η αγορά της οποίας πρέπει να σκεφτείτε πρώτα. Μετά από ένα χρόνο για να περάσουν και να γνωρίσουν τα είδη της εξάτμισης μπορεί να εξασφαλίσει ότι το ολοκαίνουργιο ταπετσαρία και η ψευδοροφή δεν απορροφάται μια ποικιλία από οσμές, και η διαδικασία μαγειρέματος φέρνει μόνο χαρά.

Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό: σύνδεση, τοποθέτηση και κάλυψη αεραγωγών

Η εξόρυξη στην κουζίνα έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένα στοιχείο πολυτέλειας. Τώρα είναι ένα πανταχού παρόν, προσιτό και απαραίτητο στοιχείο ενός συνόλου συσκευών κουζίνας, των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξασφάλιση καθαριότητας, άνεσης και δεικτών υγιεινής και υγιεινής. Ωστόσο, ο απορροφητήρας κουζίνας εξακολουθεί να είναι μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή της οποίας η διάρκεια και η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανή και επαγγελματική εγκατάσταση.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο εννοιολογικά διαφορετικές ομάδες. Ο απορροφητήρας φιλτράρει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορήσει μέσω του ενσωματωμένου συστήματος φιλτραρίσματος. Έτσι, τα παραπροϊόντα διατηρούνται στα φίλτρα εκχυλίσματος και ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η ομάδα κουκούλας διακρίνεται από τη χαμηλή τιμή, την απλότητα, τη συμπαγή του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την απλή εγκατάσταση - για να ξεκινήσει η λειτουργία, η κουκούλα μπορεί απλά να στερεωθεί στον τοίχο και να συνδεθεί στο δίκτυο. Μεταξύ των ελλείψεων διαπιστώνουμε τη χαμηλή παραγωγικότητα και τις πρόσθετες προσπάθειες κατά τη συντήρηση, καθώς τα φίλτρα της συσκευής απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και αντικατάσταση. Ο αερισμός με εξαερισμό, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντίθετα, δεν οδηγεί αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά το παίρνει έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ποιοτική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της συσκευής, αλλά απαιτεί ειδική εγκατάσταση του συστήματος αγωγών. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τα βασικά ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό για εξαερισμό.


Τα κανονιστικά έγγραφα απαιτούν την επιλογή και την εγκατάσταση των κουκούτλων σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και απαιτήσεις:

 • Συμμόρφωση της απόδοσης της συσκευής με την ένταση της αίθουσας και την ένταση της εργασίας που εκτελείται σε αυτήν. Η έξοδος του καλύμματος είναι η ποσότητα αέρα που περνάει μέσα από τη συσκευή σε μία ώρα λειτουργίας. Σε ένα κανονικό διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, όπου η κουζίνα χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα για την οικογένεια, ο όγκος του δωματίου σε κυβικά μέτρα είναι απαραίτητος για να καθοριστεί η απαιτούμενη έξοδος της κουκούλας. πολλαπλασιάζουμε με k = 10-12.
 • Το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγική λειτουργία της συσκευής, διότι εάν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά, αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ένταση μόλυνσης της συσκευής με τα προϊόντα εξάτμισης και καύσης. Αντίθετα, τα υπερβολικά υψηλά τοποθετημένα καυσαέρια δεν μπορούν να πιάσουν αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες στον αέρα. Για ηλεκτρικές επιφάνειες μαγειρέματος και σταθερές πλάκες, το ύψος τοποθέτησης ρυθμίζεται σε απόσταση 65-70 cm από το επίπεδο εργασίας και για εστίες αερίου - 75-80 cm.
 • Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρα με εξαερισμό στον εξαερισμό, πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο δίχτυ ή σχάρα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο βρωμιάς και γράσου στον αγωγό εξαερισμού
 • Πρέπει να τηρούνται από την πλευρά του κατασκευαστή και άλλες απαιτήσεις σχετικά με τον θόρυβο της συσκευής και τη χρήση των ανθεκτικών στη φωτιά υλικών, επομένως όταν αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι το τεχνικό δελτίο του προϊόντος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα και GOST.

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην αίθουσα αρχίζει με την προετοιμασία ενός χώρου για την τοποθέτησή της. Σε περίπτωση εφαρμογής κουκούλας, για αυτό είναι απαραίτητο:

 • Αφαιρέστε την κουκούλα από τη συσκευασία, ελέγξτε την πληρότητα σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.

 • Καθορίστε τη θέση πάνω από την εστία όπου θα εγκατασταθεί η κουκούλα, την προετοιμάστε, τον καθαρισμό του χώρου που απαιτείται για την εργασία.
 • Προετοιμάστε τα εργαλεία, τα υλικά και τους συνδετήρες που απαιτούνται για εργασία
 • Με τη βοήθεια ενός επιπέδου, σημειώστε μια γραμμή στον τοίχο που καθορίζει το ύψος της τοποθέτησης του καλύμματος πάνω από την επιφάνεια
 • Εφαρμόζοντας το πρότυπο σήμανσης που συνοδεύει την κουκούλα, σημειώστε στον τοίχο τα σημεία των στοιχείων στερέωσης
 • Τρυπήστε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, σύμφωνα με το πρότυπο, τοποθετήστε τους πείρους που αντιστοιχούν στο υλικό τοίχου και βιδώστε τα στοιχεία στερέωσης.
 • Αφού εκτελέσετε αυτές τις λειτουργίες, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

  Σχεδίαση της θέσης και του μεγέθους του συστήματος

  Αφού στερεώσετε την κουκούλα στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ περίπλοκη και υπεύθυνη, οπότε ας το εξετάσουμε προσεχτικά.

  Οποιοσδήποτε χώρος προορίζεται για το μαγείρεμα, έχει απαραιτήτως μια τρύπα που ανοίγει στον άξονα εξαερισμού του κτιρίου. Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε την έξοδο της ομπρέλας κουζίνας με αυτό το παράθυρο. Αλλά πριν συνδέσετε την κουκούλα με το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσέξετε τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή τέντωμα, αλλά συνιστάται θερμά για την κατάρτιση της προσφοράς ένα ξεχωριστό κανάλι στο οποίο κανένα άλλους καταναλωτές. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, η έξοδος της εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα πάνω από το έδαφος, για να αποφευχθεί η εγκατάστασή του σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος και νεροχύτη, και να είστε βέβαιος να εξοπλίσει το σύστημα γείωσης..

  Επιλογή υλικού του αεραγωγού

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό και η διατομή του σωλήνα. Παρά το γεγονός ότι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το σύστημα εξαερισμού είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιηθούν άλλες επιλογές σε οικιακούς χώρους. Ο εύκαμπτος σωλήνας κυματοειδούς διατομής από αλουμίνιο είναι η οικονομικότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση λύση. Γυρίζει εύκολα, παίρνοντας το απαραίτητο σχήμα, τοποθετείται με τη βοήθεια συνδετικών σφιγκτήρων χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τα μειονεκτήματα της, όπως συμβαίνει συχνά, αποτελούν συνέχεια της αξίας.

  Μια πιο αποτελεσματική λύση είναι η χρήση ως υλικού για το σύστημα εξαερισμού της εξαγωγής πλαστικών σωλήνων και αρμών. Σε αντίθεση με τον αυλακωτό σωλήνα, το λείο πλαστικό τοίχωμα του σωλήνα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα με ελάχιστες αεροδυναμικές απώλειες. Δεδομένου ότι ο πλαστικός σωλήνας έχει μόνο μια ευθεία μορφή, το σύστημα που βασίζεται σε αυτό είναι ένας συνδυασμός ευθύγραμμων τμημάτων και γωνιών σύνδεσης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε γωνιακός σύνδεσμος μειώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά περίπου 10%, οπότε συνιστάται ο αριθμός των γωνιακών συνδέσεων της δομής να μην υπερβαίνει τα τρία. Για να λειτουργεί το σύστημα αερισμού ήσυχα και αποτελεσματικά, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου του καλύμματος. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η παράμετρος, το φορτίο στον ανεμιστήρα της συσκευής θα αυξηθεί και η αποδοτικότητα της λειτουργίας της θα μειωθεί.

  Σύνδεση του απορροφητήρα στον αγωγό εξαερισμού

  Ένας ειδικός προσαρμογέας τοποθετείται στην οπή αερισμού, με το εξωτερικό μέγεθος του ακροφυσίου να αντιστοιχεί στη διάμετρο του συστήματος αγωγών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το άνοιγμα εισαγωγής δεν πρέπει να μπλοκάρεται εντελώς από τον αγωγό για να αποφευχθεί η διατάραξη του φυσικού αερισμού του δωματίου, ενώ η κουκούλα είναι σβηστή. Συνιστάται επίσης να εγκαταστήσετε στη δομή ένα μπλοκ που περιέχει μια βαλβίδα ελέγχου. Αυτή η απλή μηχανική συσκευή θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου αέρα στο σύστημα εξαερισμού από την είσοδο στο δωμάτιο, το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης ώσης. Στη συνέχεια η ίδια η πραγματική κατασκευή συναρμολογείται από ευθύγραμμα τμήματα σωλήνων και στοιχεία σύνδεσης.

  Επιπλέον, εάν, για λόγους διάταξη δίνεται από τις διαστάσεις του δωματίου, το σύστημα γυρίζει δυσκίνητη, με πολλές αρθρώσεις, μεταβάσεις, γωνία αρθρώσεις και μεγάλη ευθεία τμήματα, οι εσωτερικές απώλειες θα μειώσει σημαντικά την απόδοση της εξάτμισης. Για να αντισταθμίσουν τέτοιες απώλειες μπορεί να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μέσα σε ένα ξεχωριστό σύστημα ανεμιστήρα με δική της παροχή ενέργειας.

  Κάλυψη του αγωγού

  Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξάτμισης, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του ίδιου του καπό σηκώθηκε, και στη συνέχεια σε οριζόντια θέση πάνω από τα ανώτερα ενότητες των μονάδων κουζίνας, δεν θα πέσει στο οπτικό πεδίο του άποψη και να χαλάσει την εντύπωση του εσωτερικού. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε, το σύστημα εξαερισμού είναι κλειστό διακοσμητικά κουτιά κατασκευασμένα από πλαστικό ή πλαστικοποιημένο χαρτόνι, που συμπίπτει με ένα άγγιγμα των επίπλων στην κουζίνα.

  Εκτιμήστε το κατά προσέγγιση κόστος εργασίας

  Το κόστος των εξαρτημάτων και των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος επεξεργασίας αέρα για την εξαγωγή σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από τα επιλεγμένα υλικά, το πεδίο εργασίας, την περιοχή, τον βαθμό ευθύνης του εκτελεστή και πολλούς άλλους παράγοντες. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία αναφοράς και τα μέσα στοιχεία για το κόστος των έργων και των υλικών:

  Κόστος εγκατάστασης κουκούλας:

  1. Εγκατάσταση κλασικών κουκούλες 1400 τρίψιμο.
  2. Kozyrykova 1200 ρούβλια.
  3. Δούριο 2000 ρούβλια.
  4. Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες 1800 τρίβετε.
  5. Νήσος που εκτείνεται 6500 τρίβει.
  6. Εγκατάσταση κουκούλας μεγάλου μεγέθους (άνω των 60 cm) 2500 τρίβετε.

  Πρόσθετα έργα, κόστος:

  • Συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 600 τρίψτε.
  • Αποσυναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 500 τρίψτε.
  • Εγκατάσταση της πρίζας από 450 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού 300 τρίβει.
  • Εύκολη τοποθέτηση αγωγών (κυματοειδής) 150 τρίβει.
  • Διάτρηση τρύπες στον άξονα εξαερισμού 500 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση φλάντζας εξαερισμού για εκχυλίσματα 150 τρίψιμο.
  • Gofra 1 m 800
  • Πλαστικό κουτί 1 m 600 τρίβει.
  • Γόνατο (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Γυρίστε το κιβώτιο (πλαστικό) 250 τρίψτε.
  • Προσαρμογέας (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Φλάντζα για τον αεραγωγό 250 τρίψτε.
  • Σφιγκτήρας σύσφιξης 150-200 mm 150 τρίβει.
  • Πίνεται στον ντουλάπι και τα ράφια (ανάλογα με την πολυπλοκότητα) 400 ρούβλια.
  • Η υπηρεσία αποσυναρμολόγησης του παλιού καπνού 400 τρίβει.
  • Εγκατάσταση υπηρεσίας ενός νέου γραφείου 800 ρούβλια.
  • Δοκίμασα 350. Για την επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα.
  • Η τιμή αποσυναρμολόγησης της παλιάς κουκούλας είναι 400 ρούβλια.

  Όπως βλέπετε, η εγκατάσταση μιας κουκούλας κουζίνας με σύστημα αεραγωγών για εξαερισμό δεν είναι η πιο απλή και πολύ σημαντική λειτουργία. Ο κατάλληλος υπολογισμός του σχεδιασμού, η σωστή επιλογή υλικών, η κατάλληλη εγκατάσταση και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα εγγυηθούν τη μακρά και αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας. Παρ 'όλα αυτά, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο δείχνουν ότι αν έχετε βασικές δεξιότητες και ένα απλό εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας μόνοι σας.

  Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα με ένα εξαερισμό στον εξαερισμό;

  Όταν μαγειρεύουν φαγητό στον αέρα, εισέρχονται σωματίδια λίπους, αιθάλης, μυρωδιές. Τα έπιπλα, οι τοίχοι και η οροφή καλύπτονται με κολλητική επίστρωση. Είναι δύσκολο να διαγραφεί. Το πρόβλημα θα επιλυθεί εγκαθιστώντας την κουκούλα. Δύο ποικιλίες είναι γνωστές: ανακυκλοφορία και εξαερισμός. Ο πρώτος καθαρίζει μηχανικά τον αέρα και το επιστρέφει. Ο δεύτερος παίρνει μεγάλες προσμίξεις και απομακρύνει τα χαλασμένα κυβικά μέτρα από το δωμάτιο. Η δουλειά της είναι πιο αποτελεσματική: ο αέρας της κουζίνας καθαρίζεται κατά 99%.

  Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

  Τι περιλαμβάνει η κουκούλα της κουζίνας με ένα άνοιγμα για εξαερισμό και πώς λειτουργεί;

  Στοιχεία της συσκευής:

  1. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο. Είναι εξοπλισμένο με πίνακα ελέγχου με διάφορες λειτουργίες. Ο φωτισμός σάς επιτρέπει να μαγειρεύετε με τον κύριο φωτισμό σβηστό.
  2. Ο ανεμιστήρας (στα ακριβότερα μοντέλα δύο) ρυθμίζει την ταχύτητα αντικατάστασης του αέρα.
  3. Ένα χοντρό φίλτρο (απορροφά λίπος, αιθάλη). Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Εύκολος καθαρισμός και καθαρισμός. Ορισμένα μοντέλα αναλαμβάνουν φίλτρα μιας χρήσης μη υφασμένων υλικών. Αυτό αυξάνει το κόστος λειτουργίας. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.
  4. Σωλήνας για σύνδεση με αγωγό αερισμού (PVC, κυματοειδές αλουμίνιο, μέταλλο, ύφασμα).
  5. Κουτί για την τοποθέτηση του σωλήνα στο άνοιγμα. Απαιτείται για σημαντική απομάκρυνση της πλάκας. Διαβάστε περισσότερα...

  Ο αέρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ωθείται στη μονάδα. Υπάρχει ένας τραχύς μηχανικός καθαρισμός, αφαίρεση οσμών. Στη συνέχεια, η χρησιμοποιούμενη σύνθεση εξαερίζεται. Η οικολογία δεν υποφέρει. Η κουζίνα παραμένει καθαρή.

  Σημαντικό! Για να αποτρέψετε την αντίστροφη έλξη, πρέπει να παρακολουθήσετε την κατάσταση των καναλιών. Ένα ανοιχτό παράθυρο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

  Το πιο απλό είναι μια κουκούλα. Τοποθετείται σε τοίχο πάνω από τη σόμπα ή στο κάτω μέρος του ράφι. Φαίνεται διακριτικό. Συνήθως έχει μία μηχανή. Κατάλληλο για μικρές κουζίνες.

  Η ενσωματωμένη τοποθετείται μέσα στα έπιπλα. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Έχει ένα ειδικό πίνακα. Ενεργοποιείται αυτόματα κατά την επέκταση, αποθηκεύει τον προηγούμενο τρόπο λειτουργίας. Υπάρχουν μοντέλα με έναν, δύο ανεμιστήρες. Καθαρό δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους.

  Το νησί είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα στο κέντρο της αίθουσας. Φαίνεται βιολογικά. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, μέταλλο με έγχρωμη επικάλυψη, σπάνια κατασκευασμένο από πλαστικό. Συμπληρώστε το εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία. Έχει υψηλή απόδοση. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ενός αγωγού για τον αγωγό εξαερισμού.

  Τζάκι - το πιο ισχυρό και ακριβό όλων των ειδών. Εξοπλισμένο με πρόσθετες επιλογές: οπίσθιου φωτισμού αλογόνου, πίνακα ελέγχου αφής, πολλούς ανεμιστήρες με θόρυβο. Πλούσια εκτέλεση: μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά εξευγενισμένα με διακοσμητικά ένθετα. Καθαρίζει τον αέρα μεγάλων δωματίων. Απαιτεί υψηλή απόδοση των περασμάτων αερισμού.

  Σημαντικό! Πριν από την αγορά αυτού του τύπου συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό συντήρησης κτιρίων. Θα αξιολογήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

  Η κεκλιμένη είναι υπό γωνία με την πλάκα. Οι ατμοί και τα απαέρια απορροφούν το κεκλιμένο πλαίσιο. Μορφή προφίλ: ορθογώνιο, τετράγωνο, οβάλ, κύκλος. Υλικό κατασκευής: μέταλλο, πλαστικό διαφόρων χρωμάτων, κεραμικά, γυαλί. Η μονάδα είναι ισχυρή. Ευχαριστεί με αθόρυβη εργασία. Εύκολο στη συντήρηση. Οι ιδιοκτήτες μικρών κουζινών θα το αρέσουν.

  Μια ειδική περίπτωση είναι μια γωνιακή κουκούλα. Σερβίρει ένα πιάτο που βρίσκεται στην άρθρωση των τοίχων. Έχει ένα τριγωνικό ή κατακερματισμένο προφίλ. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, μέταλλο με έγχρωμο σμάλτο, πλαστικό. Υπάρχει θολωτό σχήμα. Χρησιμοποιείται αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε την πλάκα.

  Γιατί να επιλέξετε μια κουκούλα όχι μόνο για σόμπες αερίου;

  Πλεονεκτήματα της συσκευής με εξαερισμό:

  1. Οικολογική συμβατότητα. Η ατμόσφαιρα καθαρίζεται από λίπη, αιθάλη, αδρομερή αέρια με υψηλή περιεκτικότητα σε CO2. Ο κύκλος του άνθρακα στη φύση ολοκληρώνει την εργασία. Το δωμάτιο παραμένει καθαρό. Το περιβάλλον δεν βλάπτεται.
  2. Οικονομικό. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για το χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  3. Διατήρηση της υγείας. Χωρίς επιβλαβείς συνιστώσες του αέρα θα αυξήσει την ποιότητα ζωής.
  4. Ευκολία συντήρησης. Τα φίλτρα για τραχύ καθαρισμό απομακρύνονται και πλένονται εύκολα. Πρόσθετα στοιχεία είναι εύκολο να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.
  5. Συμμόρφωση με όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στο σχεδιαστικό στάδιο, ο σχεδιαστής θα προτείνει μια συσκευή που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πελάτη.
  6. Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η μακρά εργασία δεν ερεθίζει τους ιδιοκτήτες.
  7. Η παρουσία πρόσθετων επιλογών: τηλεχειριστήριο, οπίσθιος φωτισμός, διάφοροι τρόποι λειτουργίας.
  8. Υψηλή ισχύς. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απελευθερώνει γρήγορα το δωμάτιο από τον δυσάρεστο αέρα.

  Μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού θετικών στιγμών υπάρχουν αρνητικά. Συχνά απαιτείται η εγκατάσταση αγωγών αγωγών. Αυτό αυξάνει την τιμή της μονάδας, καθιστά το χώρο οροφής βαρύτερο. Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης περιλαμβάνει πρόσθετες υπηρεσίες ηλεκτρολόγου, μηχανικού συντήρησης κτιρίων. Η αυτόματη συναρμολόγηση οδηγεί σε θραύση. Η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τα μοντέλα ανακύκλωσης. Οι πρόσθετες επιλογές απαιτούν οικονομικά κόστη.

  Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

  Πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας τον τύπο κουκούλας. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η διαδικασία τερματίζεται με την αναζήτηση του κατασκευαστή με βάση τις αρχικές παραμέτρους.

  Σώμα, διαστάσεις και απόδοση

  Η επιλογή του σώματος εκφράζει προσωπικές προτιμήσεις. Το χρώμα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής, τον χρωματισμό του ακουστικού, την απόφαση σχεδιασμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα σε πλάτος από 50 έως 90 εκ. Στην αγορά υπάρχουν εξαρτήματα από 30 έως 120 εκ. Το τελικό μέγεθος εξαρτάται από τις διαστάσεις της πλάκας. Ιδανική λύση - η μονάδα είναι ευρύτερη ή μακρύτερη από την επιφάνεια μαγειρέματος. Το μέγεθος της συσκευής δεν επηρεάζει την ισχύ του.

  Πρέπει να εκτιμήσετε τη συχνότητα του μαγειρέματος. Οι οικογένειες με παιδιά περιλαμβάνουν συχνά μια σόμπα, η ανανέωση του αέρα συμβαίνει συνεχώς. Ένα ή δύο νοικοκυριά που γευματίζουν στην εργασία χρησιμοποιούν τη συσκευή μόνο σπάνια και όχι για πολύ. Η ισχύς της κουκούλας είναι διαφορετική σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο όγκος της κουζίνας (μήκος Χ πλάτος X ύψος), πολλαπλασιασμένος με 12, είναι ίσος με την ελάχιστη παραγωγικότητα της συσκευής.

  Σημαντικό! Συνιστάται η δημιουργία αποθέματος 22-30%, λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία εξάπλωση των αερίων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Τα μεγάλα δωμάτια απαιτούν αποθεματικό 40%.

  Η επιθυμητή χωρητικότητα της μονάδας είναι: η ελάχιστη παραγωγικότητα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή (από 1,2 σε 1,4).

  Επίπεδο θορύβου

  Η εξαγωγή συμπιεσμένου αέρα παρέχεται από τους ανεμιστήρες. Δύο στοιχεία στη δουλειά δημιουργούν περισσότερο θόρυβο, αλλά αερίζουν το δωμάτιο γρηγορότερα. Ο ένας καθαρίζει την κουζίνα πιο αργά, αλλά πιο ήσυχα. Σε διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής, ο όγκος αλλάζει

  Τα υγειονομικά πρότυπα καθορίζουν το μέγιστο επίπεδο θορύβου την ημέρα 55 dB, τη νύχτα - 40. Αυτοί είναι οι ήχοι των φύλλων που σκουριάζουν κατά τη διάρκεια ενός αδύναμου ανέμου, βροχή στον ανοιχτό χώρο. Ένα άτομο αισθάνεται καλά στα 20-35 dB. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον δείκτη. Τα μοντέλα με υψηλή απόδοση και επίπεδο θορύβου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

  Παρουσία φωτισμού

  Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν επισημάνσεις. Αυτή είναι μια βολική επιλογή. Τα πιάτα είναι σαφώς ορατά κατά την προετοιμασία. Οι ανώτεροι πολυέλαιοι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν.

  Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες:

  • λαμπτήρες πυρακτώσεως (αρχαία έκδοση).
  • αλογόνο (εμφανίζονται συχνότερα).
  • LED (καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, δίνει έντονο φως).

  Είναι απαραίτητο να μελετηθεί ο αριθμός και ο τύπος των λαμπτήρων. Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη.

  Σημαντικό! Τα φτηνά μοντέλα δεν διαθέτουν φώτα. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να σκεφτεί τον πρόσθετο φωτισμό του χώρου εργασίας.

  Πώς να διαχειριστείτε;

  Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρεις τύπους διαχείρισης:

  1. Μηχανική. Είναι το πιο απλό, αξιόπιστο, φθηνό. Ο πίνακας περιέχει στοιχεία με επιγραφές. Ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, η ρύθμιση πραγματοποιείται με διακόπτες εναλλαγής, κουμπιά. Πλεονεκτήματα: εύκολο στη χρήση, εύκολο στην επισκευή. Μειονέκτημα: προσωπική παρουσία στη διοίκηση.
  2. Ηλεκτρονικά. Η κουκούλα έχει οθόνη. Ο ιδιοκτήτης επιλέγει τις απαραίτητες εντολές από το μενού. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία τηλεχειρισμού. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια επαφή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβά. Αξιοπρέπεια: βολικό στη χρήση. Μειονέκτημα: οι διακοπές στο δίκτυο απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά, η επισκευή είναι πολύπλοκη, δαπανηρή.
  3. Ηλεκτρομηχανική. Ο συνδυασμένος τύπος συνδυάζει τις δύο πρώτες.

  Συμβουλές! Με δωρεάν προϋπολογισμό, θα πρέπει να επιλέξετε άνεση! Είναι ωραίο να αποσυνδέσετε τη μονάδα από άλλο δωμάτιο.

  Χαρακτηριστικά της λειτουργίας

  Η μακρά λειτουργία της συσκευής απαιτεί την κατάλληλη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε απλούς κανόνες.

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα σε ύψος 80 cm από την επιφάνεια της κουζίνας, 70 cm - από την ηλεκτρική κουζίνα. Ο εξαερισμός θα είναι αποτελεσματικός, ο πίνακας θα διατηρήσει την ακεραιότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  2. Το πλάτος πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Η απορρόφηση του μολυσμένου αέρα θα είναι η βέλτιστη.
  3. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ακεραιότητα του αγωγού. Οι τρύπες παραβιάζουν την εκροή αερίων από την κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τον αγωγό εξαερισμού.
  4. Το κύριο στοιχείο της μονάδας είναι ανεμιστήρας. Πρέπει να ξεκινήσει σε πλήρη ισχύ σταδιακά. Απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής 15 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Απενεργοποιήστε μετά από 20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία καθαρισμού του αέρα θα είναι αποτελεσματική.
  5. Απαιτείται παρακολούθηση της καθαρότητας των φίλτρων. Η ενιαία ανάγκη έγκαιρης αντικατάστασης. Το παγωμένο γράσο, η βρωμιά εμποδίζει την εκροή αέρα.

  Δημοφιλή μοντέλα

  Τύπος καπνού τύπου Kaiser AT 8438F ECO

  • λειτουργία ολοκλήρωσης εξαερισμού + λειτουργία ανακύκλωσης;
  • χωρητικότητα 910 cu. m / h;
  • πλάτος 0,8 m.
  • Έλεγχος αφής
  • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
  • μέγιστο θόρυβο 56 dB.
  • κινητήρα 1;
  • Προβολή: με κλίση.
  • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
  • από μέταλλο και γυαλί.

  Πλεονεκτήματα: αξιόπιστος κατασκευαστής, εγγύηση 1 έτους, υψηλή ισχύς, εκπληκτική θέα. Μειονέκτημα: υψηλή τιμή.

  Ardesia Wind 60 Εξαγωγέας χάλυβα

  Το καθολικό μοντέλο. Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • μια λειτουργία βρύσης + ανακύκλωσης.
  • παραγωγικότητα 190 cu. m / h;
  • 1 κινητήρα.
  • μέγιστος θόρυβος 54 dB.
  • μηχανικός έλεγχος.
  • από μέταλλο και γυαλί.
  • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
  • φωτισμό με λαμπτήρες πυρακτώσεως.

  Όμορφο ανέξοδο μοντέλο. Θα διακοσμήσει το εσωτερικό με στυλ Art Nouveau. Πλεονεκτήματα: ετήσια εγγύηση, 2 τρόποι λειτουργίας, χαμηλό θόρυβο. Λιγότερο: χαμηλή παραγωγικότητα, παλιομοδίτικο φωτισμό.

  Εξολκέας AKPO Nero eco WK-4 50WH

  Νέα στην αγορά. Διακεκριμένα χαρακτηριστικά:

  • 2 τρόποι λειτουργίας - ανακυκλοφορία + εξάτμιση.
  • Παραγωγικότητα 480 κύβος. m / h;
  • μέγιστος θόρυβος 52 dB.
  • 1 κινητήρα.
  • μορφή: κεκλιμένη ·
  • ηλεκτρομηχανικός έλεγχος ·
  • από γυαλί και μέταλλο.
  • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
  • κατασκευαστής: Πολωνία.

  Εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Πλεονεκτήματα: 3 χρόνια εγγύηση, χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση. Μειονέκτημα: έλλειψη ελέγχου από απόσταση.

  Τύποι αεραγωγών και χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους

  Ο αγωγός αέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του εξαερισμού της κουζίνας. Μια αρμόδια συσκευή θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  Υπάρχουν βασικοί τύποι:

  • Πλαστικό (από PVC, πολυουρεθάνη, PVC);
  • ύφασμα (από πολυεστέρα);
  • Μέταλλο (από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο);
  • κυματοειδή (υλικό - φύλλο αλουμινίου).

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή καναλιού αέρα. Απαιτείται να τηρούνται οι βασικοί κανόνες εγκατάστασης:

  1. Κάνετε ελάχιστες στροφές. Mach αριθμός στροφών 3.
  2. Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο του ανοίγματος της συσκευής.
  3. Η στερέωση του αγωγού πρέπει να γίνει αξιόπιστη.
  4. Παρέχετε μια επιλογή για ανάλυση για περιοδικό καθαρισμό.
  5. Ο σωλήνας δεν πρέπει να εμποδίζει τελείως το πλέγμα εξαερισμού. Αυτό θα διαταράξει τη φυσική εκροή αέρα.

  Συμβουλές! Για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, πρέπει να τοποθετηθεί μια ειδική βαλβίδα. Κλείνει με αντίστροφη έλξη.

  Βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με μια βρύση στον εξαερισμό; Έξοδος του κιβωτίου

  Ο εξαγνιστής είναι μια χρήσιμη και απαραίτητη συσκευή. Αναζωογονεί τον αέρα, αφαιρεί δυσάρεστες οσμές, κρατά τους τοίχους και τα έπιπλα καθαρά. Κατά την επιλογή ενός αθροίσματος, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές εργασίες. Απαιτείται να υπολογίσετε την ισχύ, να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις, να σκεφτείτε τον συνδυασμό με το εσωτερικό. Για τη μακρά εργασία της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η καθαρότητα των φίλτρων. Ο κατάλληλα διαρρυθμισμένος αεραγωγός θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής. Πρέπει να πλένεται τακτικά με απολυμαντικό.

  Επισκόπηση των κουζινών κουζίνας με εξαερισμό σε διάμετρο 60cm

  Η κουκούλα είναι το κύριο είδος εξοπλισμού κουζίνας που παρέχει καθαρισμό αέρα πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Η ανάγκη για την εγκατάστασή του συνδέεται με μεγάλη ποσότητα ατμού και τη μυρωδιά του φαγητού όταν μαγειρεύεται. Εάν η κουκούλα δεν είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα, τότε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα υπάρχει πάντα μια μυρωδιά, ένας καπνός κατά το τηγάνισμα και τα ίχνη λίπους θα καλύψουν ολόκληρο το μπροστινό μέρος κοντά στη σόμπα.

  1. Τρισδιάστατα μοντέλα (συχνά χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο σχεδιασμό του εσωτερικού σχεδιασμού)?
  2. Κουκούλες γωνίας 60 cm.
  3. Κουκούλες θόλου για την κουζίνα 60 cm (τυπική έκδοση, όταν το σώμα της τεχνολογίας έχει κωνικό σχήμα)?
  4. Μοντέλα με κέλυφος σε σχήμα νησιού (η βάση της τεχνολογίας μπορεί να γίνει από μέταλλο, και το νησί είναι από γυαλί).
  5. Ενσωματωμένα μοντέλα (κλασική έκδοση, όταν η τεχνολογία είναι ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας)?
  6. Επίπεδη μορφή (ιδανική για μικρές και χαμηλές κουζίνες).

  Ποιες παράμετροι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή;

  Η ποιοτική επιλογή αυτού του εξοπλισμού κουζίνας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το πρώτο από αυτά είναι ο σχεδιασμός του δωματίου και το στυλ γενικής σχεδίασης. Για παράδειγμα, εάν έχετε παραγγείλει μια μοντέρνα κουζίνα χρησιμοποιώντας μια γυαλιστερή πρόσοψη, μια γυάλινη ποδιά, ένα πέτρινο πάγκο, είναι καλύτερο να επιλέξετε από κουκούλες παρόμοιου τύπου. Αυτές περιλαμβάνουν νησιωτικές, κεκλιμένες επιλογές. Επίσης, με μοντέρνο στυλ θα ταιριάζει και ενσωματωμένες συσκευές, και γωνιακή (αν είναι απαραίτητο). Οι θόλοι και οι επίπεδες επιλογές συνδυάζονται καλύτερα με το κλασικό στυλ επίπλων.

  Μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε μορφή κουκούλας με καθορισμένο πλάτος 60 εκατοστών.

  Η δεύτερη παράμετρος για την ορθολογική επιλογή είναι ο δείκτης ισχύος και ο ίδιος ο τύπος του εξοπλισμού. Όπως γνωρίζετε, όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας:

  1. Τεχνική με βρύση σε εξαερισμό.
  2. Τεχνική με αυτόνομο σύστημα φιλτραρίσματος.

  Η πρώτη επιλογή είναι ο συνηθισμένος τρόπος τοποθέτησης της συσκευής όταν ο απορροφητήρας συγκρατεί τον αέρα και βγαίνει από τον αγωγό αερισμού του κτιρίου προς τα έξω. Αυτή η τεχνολογία παρέχει έναν πλήρη καθαρισμό του αέρα. Η συντήρηση του εξοπλισμού δεν απαιτείται, εκτός από τον περιοδικό καθαρισμό της παγίδας λίπους και του κύριου φίλτρου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, αλλά με ένα πλυντήριο πιάτων. Ο σχεδιασμός επιτρέπει την αφαίρεση των φίλτρων - αυτό δεν απαιτεί τη χρήση εργαλείων.

  Ένα αυτόνομο σύστημα φιλτραρίσματος χρησιμοποιείται σήμερα σπάνια. Είναι κατάλληλο για εκείνους τους χώρους όπου ο αγωγός εξαερισμού δεν έχει σχεδιαστεί. Με τη βοήθεια ισχυρών ανεμιστήρων, ο αέρας συλλαμβάνεται στο σύστημα της συσκευής και αφού περάσει από μια σειρά φίλτρων, αποσύρεται και πάλι μέσα στο δωμάτιο μέσω των άνω καναλιών. Ταυτόχρονα, ένα αυτόνομο σύστημα φιλτραρίσματος απαιτεί περιοδική συντήρηση. Η συχνή αντικατάσταση των στοιχείων καθαρισμού απαιτεί κάποιο μηνιαίο κόστος.

  Για μια κατοικία ή ένα διαμέρισμα, οι κουκούλες κουζίνας με έξοδο αερισμού 60 εκατοστών είναι η καλύτερη επιλογή, η οποία εγγυάται την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα και την απομάκρυνση μιας δυσάρεστης οσμής από το δωμάτιο.

  Επιπλέον, κατά την επιλογή, πρέπει να δοθεί προσοχή στο δημοσιευμένο ποσοστό θορύβου. Η ονομαστική παράμετρος είναι μέχρι 50 dB, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους εμπειρογνώμονες και τους ίδιους τους χρήστες. Σε μια περίσσεια των 60 dB, ο ήχος της κουκούλας μπορεί να φράξει τις γύρω συζητήσεις ή την τηλεόραση στην κουζίνα. Για να εξασφαλίσετε διάχυτη λάμψη συνιστάται να επιλέξετε μοντέλα κουκούλας με λαμπτήρες αλογόνου.

  Γνωστοί κατασκευαστές και μοντέλα κουκούλας με εξαερισμό για εξαερισμό (πλάτος 60 εκατοστά)

  Σήμερα, περισσότεροι από 20 κατασκευαστές τέτοιων συσκευών κουζίνας εκπροσωπούνται στην αγορά. Αλλά δεν είναι όλα δημοφιλή και έχουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαφορετικού σχεδιασμού και τύπου. Οι ειδικοί επέλεξαν τέσσερις μάρκες που προσφέρουν την καλύτερη ποικιλία διαφορετικών κατηγοριών τιμών: από προσιτές σε premium.

  Μια αντικειμενική σύγκριση παραμέτρων και μια γενική αξιολόγηση στο τέλος του άρθρου θα σας επιτρέψει να κάνετε μια ορθολογική επιλογή για ένα ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα.

  Τα πιο διάσημα και δημοφιλή εμπορικά σήματα:

  1. Bosch - μια γερμανική μάρκα που είναι γνωστή σε πολλούς από το ευρύ φάσμα εργαλείων και οικιακών συσκευών. Η ιδιαιτερότητα των προϊόντων έγκειται στον τυποποιημένο σχεδιασμό χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Οι κουκούλες Bosch μπορούν να λειτουργήσουν για περισσότερα από 10 χρόνια χωρίς την ανάγκη επισκευής.
  2. Πυραμίδα - ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα, το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στο Κίεβο. Από το 2016 η εταιρεία παρουσιάζει τη συλλογή της στη Ρωσία (ο συνολικός αριθμός των μοντέλων υπερβαίνει τις 130 μονάδες διαφορετικής κατηγορίας τιμών).
  3. MAUNFELD Είναι μια αγγλική μάρκα που εκπροσωπήθηκε στη Ρωσία για περισσότερα από 10 χρόνια. Ορισμένα καταστήματα προσφέρουν περισσότερα από 200 μοντέλα κουκούλας από αυτήν την εταιρεία.
  4. Kaiser - Ρωσική μάρκα, η οποία τοποθετείται ως κατασκευαστής ποιοτικών οικιακών συσκευών.
  5. Hotpoint-Ariston - ένα εμπορικό σήμα που είναι γνωστό στην εγχώρια αγορά λόγω μιας ευρείας γκάμας οικιακών συσκευών. Οι πιστές τιμές και η υψηλή ποιότητα αυξάνουν τη δημοτικότητα του εμπορικού σήματος.
  στον πίνακα περιεχομένων ↑

  Επισκόπηση της σειράς μοντέλων των παραπάνω σημάτων

  Επισημαίνοντας τα πιο δημοφιλή brands στη ρωσική αγορά, είναι αναγκαίο να εξεταστεί η καλύτερη ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα 60 εκατοστών. 2-3 βασική διαφορετική κατηγορία τιμής μοντέλο τεχνική από κάθε κατασκευαστή έχει επιλεγεί ότι ταιριάζει με τις καθορισμένες παραμέτρους (πλάτος και τον τύπο κουκούλα).

  Κουκούλες πυραμίδας (πλάτος 60 εκατοστά)

  KZ 60 BL / U - ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα κουζινών κουζίνας με πλάτος 60 εκατοστών. Έχει φωτεινό ύφος. Ο τύπος κλίσης επιτρέπει τον ορισμό του για διαφορετικές μορφές επίπλων κουζίνας. Η χαμηλή παραγωγικότητα (320 κυβικά μέτρα ανά ώρα) είναι κατάλληλη μόνο για μικρές κουζίνες συνολικής επιφάνειας 10-12 τετραγωνικών μέτρων. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες εδώ. Το φίλτρο λίπους αντιμετωπίζει με σίγουρο τρόπο τις αφρού και τα ίχνη λαδιού. Η παρουσία δύο λαμπτήρων σας επιτρέπει να φωτίσετε με σιγουριά την πλάκα. Αυτή η επιλογή είναι σημαντική για μικρά διαμερίσματα, όπου το μαγείρεμα δεν είναι το κύριο είδος ερασιτέχνη χόμπι ή ιδιοκτήτης.

  HES 30 C-600 ΜΜ SAND / AJ - αυτή η κουκούλα είναι πολύ παρόμοια με το παραπάνω μοντέλο. Ωστόσο, η διαφορά στο κόστος είναι σχεδόν 300 δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η εκδοχή της κεκλιμένης τεχνικής έχει χωρητικότητα 1200 m3 / h. Αυτό είναι αρκετό για να αφαιρέσετε επιτυχώς τις μυρωδιές, τον ατμό, τον καπνό από ένα δωμάτιο 40 τετραγωνικών μέτρων. Η ένδειξη μόλυνσης φίλτρου σας επιτρέπει να την καθαρίσετε εγκαίρως. Τέσσερις τρόποι υψηλής ταχύτητας στοχεύουν στην ενημερωτική διαχείριση.

  TL-60 - μια κλασική ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία δεν φαίνεται να διαφέρει από τα ανάλογα άλλων εμπορικών σημάτων. Παρά τη χαμηλή τιμή, η απόδοση είναι μέχρι 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η ταχύτητα δεν μπορεί να επιλεγεί εδώ - η τεχνική συντονίζεται στη μέγιστη ροή αναρρόφησης. Η θήκη είναι από μέταλλο. Το φίλτρο λίπους μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με το χέρι. Αυτό το μοντέλο είναι βέλτιστο για όσους εκτιμούν την απόδοση για μια μικρή τιμή.

  Απορροφητήρες Bosch με βρύση, 60 εκατοστά

  DHL575C - ένα μοντέλο γερμανικών κουκούλες που ανήκουν στη μέση κατηγορία τιμών. Αυτή η επιλογή είναι ενσωματωμένη στα έπιπλα κουζίνας. Η χωρητικότητα είναι μόλις πάνω από 600 κυβικά μέτρα την ώρα. Αυτό επαρκεί για την εκτροπή του αέρα και την κυκλοφορία του σε εσωτερικούς χώρους για 20-25 τετραγωνικά μέτρα. Τρεις λειτουργίες ταχύτητας αλλάζουν με μηχανικά πλήκτρα. Πολλοί επιλέγουν αυτό το μοντέλο λόγω κομψού σχεδιασμού, υψηλής ισχύος και χαμηλού θορύβου (53 dB).

  DWW06W450 Είναι ένα φτηνό μοντέλο μηχανημάτων με χωρητικότητα 400 m3 / h. Εάν η κουζίνα σας δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα, τότε αυτή η επιλογή είναι η βέλτιστη για τη διατήρηση της καθαρότητας του αέρα κατά τη διάρκεια και μετά το μαγείρεμα. Υπάρχουν τρεις λειτουργίες ταχύτητας που αλλάζουν από το πλήκτρο. Το σχήμα της κουκούλας είναι θολωτό. Δύο ισχυροί ανεμιστήρες είναι μπλοκαρισμένοι από ένα φίλτρο λίπους. Ο οπίσθιος φωτισμός και η ταχύτητα μεταβάλλονται με τα πλήκτρα. Η τιμή του μοντέλου μόλις υπερβαίνει τα 145 δολάρια.

  DFL064A51 - Ένα άλλο μοντέλο κουκούλας από τη γερμανική μάρκα. Η παραγωγή τους βρίσκεται στην Ιταλία. Οι χρήστες για 290 USD ή περισσότερο προσφέρονται με χωρητικότητα 410 m3 / ώρα. Αυτό δεν είναι το υψηλότερο ποσοστό, αλλά για τα μικρά δωμάτια αυτό είναι αρκετά αρκετό. Το ενσωματωμένο μοντέλο διαθέτει φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας.

  Οι κουκούλες Hotpoint-Ariston με βρύση

  RHPN 6.4F AM X - Κομψή θόλος από την εταιρεία Hotpoint-Ariston. Το μοντέλο αυτό παράγεται στην Πολωνία, το οποίο αποτελεί εγγύηση ποιότητας. Για χαμηλό κόστος ο κατασκευαστής προσφέρει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτός ο δείκτης είναι κατάλληλος για κουζίνες σε 15 τετραγωνικά μέτρα. Οι χρήστες σημειώνουν χαμηλό επίπεδο δημοσιευμένου θορύβου στα 51 dB. Η τιμή του πολωνικού εκχυλίσματος είναι 145-150 δολάρια ΗΠΑ.

  HLB 6.7 AT (CF) Χ / ΗΑ - ακριβότερο μοντέλο κουζινών κουζίνας, το οποίο έχει χωρητικότητα 645 m3 / h. Δεδομένης της τιμής των 450 δολαρίων, η δύναμη μπορεί να φαίνεται χαμηλή. Χρησιμοποιεί έλεγχο αφής (με αυτό, μία από τις τρεις ταχύτητες έχει ρυθμιστεί, ο οπίσθιος φωτισμός ενεργοποιείται και απενεργοποιείται).

  Κουκούλες Kaiser

  KAISER Α 6411 - φθηνό μοντέλο, το οποίο χαρακτηρίζεται από σχετικά υψηλή παραγωγικότητα 780 m3 / h. Το κόστος του ξεκινάει από 150 δολάρια ΗΠΑ. Η κλασική μορφή θόλου είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε στυλ επίπλων κουζίνας (η επιφάνεια του δωματίου μπορεί να είναι ακόμη και 30-35 τετραγωνικά μέτρα). Το επίπεδο θορύβου είναι 57 dB υψηλότερο από αυτό ορισμένων ανταγωνιστών. Τρεις ταχύτητες και ένας κινητήρας αποτελούν τη βέλτιστη ισορροπία απόδοσης.

  Α 6419 Ν - ένα νησιωτικό μοντέλο με υψηλότερη τιμή κάτω από $ 300. Η χωρητικότητα είναι 780 cu. m / h. Ο μηχανικός έλεγχος είναι ενημερωτικός και πιο αξιόπιστος από τα πλήκτρα αφής. Αυτό το μοντέλο είναι τοποθετημένο στον τοίχο χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης στο ντουλάπι της κουζίνας. Υπάρχουν μόνο τρεις λειτουργίες υψηλής ταχύτητας. Οι γενικές παράμετροι του μοντέλου δεν διαφέρουν από παρόμοιες παραλλαγές του ίδιου εμπορικού σήματος. Η μόνη διαφορά είναι ο τύπος και ο σχεδιασμός (η θήκη είναι κατασκευασμένη από γυαλί και μέταλλο).

  A 601 NW - ένα από τα πιο μοντέλα κουζινών κουζίνας που υπάρχουν στην κριτική. Το κόστος της είναι μικρότερο από 80 δολάρια ΗΠΑ. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες δεν πρέπει να περιμένουν υψηλές επιδόσεις από αυτό (εδώ ο αριθμός αυτός είναι ίσος με 285 m3 / h). Μια τέτοια λύση σχετίζεται με μικρές κουζίνες με έπιπλα γενικού σχεδιασμού. Ο Εξολκέας A 601 NW διαθέτει έναν κινητήρα και δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο απλός σχεδιασμός είναι αξιόπιστος - ο κατασκευαστής δίνει ένα ολόκληρο έτος εγγύησης.

  Εκχυλίσματα MAUNFELD με βρύση (60 εκατοστά)

  Πύργος C 60 - ένα μοντέλο από το τμήμα μεσαίας τιμής, το οποίο έχει σχετικά υψηλή χωρητικότητα 520 m3 / h. Εδώ, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ρυθμίζεται μέσω μηχανικών κουμπιών. Ο κατάλογος των πρόσθετων λειτουργιών δεν είναι εδώ (λαμβάνοντας υπόψη το κόστος, αυτός ο παράγοντας δεν είναι κρίσιμος). Η ισχύς του κινητήρα είναι 250 Watt.

  MAUNFELD MF 60-1 - μία από τις φθηνότερες κουκούλες, η οποία παρουσιάζεται στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών. Το μοντέλο απόδοσης είναι 330 m3 / h με ισχύ κινητήρα 170 watt. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή πολλών χιλιάδων ρούβλι, ο δείκτης αυτός είναι ο βέλτιστος για μικρές κουζίνες κλασικού ή καθολικού στυλ. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του μοντέλου είναι ένα χαμηλό επίπεδο δημοσιευμένου θορύβου 48 dB. Αυτός είναι ένας από τους χαμηλότερους δείκτες μεταξύ αναλόγων. Υπάρχει μόνο μία λάμπα πυρακτώσεως 40 W που έχει εγκατασταθεί.

  Σύγκριση μοντέλων με καλύτερη βαθμολογία

  Από τη συνολική λίστα των μοντέλων, μόνο τα τέσσερα μοντέλα απονεμήθηκαν με την καλύτερη εκτίμηση. Μεταξύ των εκτιμώμενων παραγόντων ήταν ο λόγος τιμής και χωρητικότητας, η διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, ο σχεδιασμός.

  Πυραμίδα HES 30 C-600 ΜΜ SAND / AJ - ένα από τα πιο δυνατά μοντέλα με φωτεινό μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτή η επιλογή είναι σημαντική για τις σύγχρονες κουζίνες, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων που κατασκευάζονται σε μορφή στούντιο. Ένα απαλό χρώμα και ένα κεκλιμένο σχήμα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με γυαλιστερή ή ματ πρόσοψη. Υψηλή ισχύς και μια βέλτιστη τιμή έως και $ 500 καθιστά το μοντέλο δημοφιλές ανάμεσα στους γνώστες του στυλ και της απόδοσης. Υπάρχουν τέσσερις λειτουργίες ταχύτητας και έλεγχος αφής. Μεταξύ των πρόσθετων λειτουργιών - λειτουργία εντατικής λειτουργίας και εξοικονόμηση ενέργειας.

  Pyramida TL-60-Επιπρόσθετο μοντέλο, το οποίο έχει υψηλή απόδοση. Εάν χρειάζεστε μια ισχυρή κουκούλα για μια κουζίνα 20 τετραγωνικών μέτρων σε τιμή $ 150, τότε αυτή η επιλογή είναι βέλτιστη. Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το Pyramida TL-60 είναι ένα ενσωματωμένο μοντέλο. Μεταξύ αυτού του τύπου, αυτή η επιλογή θεωρείται μία από τις καλύτερες.

  KAISER Α 6411 Πρόκειται για κουκούλα υψηλής ισχύος, το οποίο σε συνδυασμό έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν χρειάζεστε φθηνή τεχνολογία ρωσικού θόλου με εξαερισμό στον εξαερισμό. Μεταξύ των λειτουργιών εδώ, υπάρχουν όλα όσα χρειάζεστε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον αέρα πάνω από τη σόμπα. Ο φωτισμός εξοικονόμησης ενέργειας εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα, αυτό μειώνει το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται.

  Hotpoint-Ariston RHPN 6.4F AM X-Το μοντέλο της κουκούλας συνδυάζει όλους τους επιθυμητούς δείκτες, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την επιλογή. Ένα ισχυρό σύστημα απόσυρσης και χωρητικότητα 420 m3 / h είναι κατάλληλο για λειτουργία σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα.

  Κάθε ένα από τα περιγραφόμενα μοντέλα με μέγιστη αξιολόγηση έχει ένα φωτεινό και μοντέρνο σχέδιο.