Κουκούλες στην κουζίνα: βρύση ή ανακύκλωση;

Φανταστείτε μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα είναι αρκετά δύσκολη. Αυτή η συσκευή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι σε θέση να αφαιρέσει από το δωμάτιο όλα τα προϊόντα καύσης που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας. Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης βοηθά στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων ταυτόχρονα. Πρώτα απ 'όλα, να κάνει τον αέρα στην κουζίνα ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Η συλλογή σε αυτό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καρκινογόνων και άλλων ακαθαρσιών επηρεάζει δυσμενώς την υγεία σας, προκαλώντας πονοκέφαλο και κόπωση.

Δεύτερον, η κουκούλα κουζίνας σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνιση των τοίχων, των οροφών, των υλικών φινιρίσματος και των υφασμάτων, προστατεύοντάς τα από το σχηματισμό μιας δυσάρεστης κολλώδους επίστρωσης που αποτελείται από σωματίδια λίπους και αιθάλης. Αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις σόμπες αερίου, οι οποίες αποτελούν μεγάλο αριθμό προϊόντων καύσης. Εάν δεν οργανώσετε καλό αερισμό στην κουζίνα, οι καλλυντικές επισκευές θα πρέπει να γίνονται κάθε λίγους μήνες.

Προετοιμάζοντας για αγορά, πρέπει να κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες μοντέλα, να μελετήσετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκούλας και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ή άλλου τύπου συσκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξετε το σχεδιασμό της συσκευής, για να υπολογίσετε τις επιδόσεις και άλλες τεχνικές παραμέτρους, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής που θα εγκατασταθεί στην κουζίνα σας - βρύση ή κυκλοφορία. Θα μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς τους τρόπους εργασίας μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Ανάληψη ή κυκλοφορία: ποια είναι η καλύτερη;

Ποια θα πρέπει να είναι η κουκούλα - βρύση ή κυκλοφορία; Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλους τους χρήστες, αλλά η επιλογή είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή σπιτιών με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς σωστά τοποθετημένο αγωγό εξαερισμού, δεν υπάρχει νόημα ακόμα και της πιο ισχυρής συσκευής απόληξης.

Οι κουκούλες εξαγωγής με καθαρή μορφή είναι τώρα πολύ σπάνιες στην πώληση. Κατά κανόνα, κάθε μοντέλο μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν και τις δύο αρχές της εργασίας και να χρησιμοποιήσουν είτε ένα από αυτά, είτε και τα δύο με τη σειρά του, αλλάζοντας, για παράδειγμα, ανάλογα με την εποχή.

Για όσους δεν είναι τυχεροί με τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, το ερώτημα για το είδος του εκχυτήρα που απαιτείται δεν αξίζει τον κόπο. Θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν μόνο ένα μοντέλο κυκλοφορίας που δεν απαιτεί αεραγωγό. Τα σύγχρονα όργανα αυτού του τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσουμε περαιτέρω.

Πλεονεκτήματα των απορροφητών ανακύκλωσης

Μετά την ακρόαση των λαϊκών ωδών για την ισχύ και την αποδοτικότητα των καυσαερίων, μπορεί να αποφασιστεί ότι η κουκούλα με ανακυκλοφορία είναι η χειρότερη επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, την τιμή και άλλες παραμέτρους. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης για την κουζίνα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή, επειδή εκλείπουν από το κύριο μειονέκτημα - την απουσία αεραγωγού και συνεπώς τη δυνατότητα απομάκρυνσης του μολυσμένου αέρα έξω.

Ωστόσο, αν αναλύσουμε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των συσκευών εξάτμισης κυκλοφορίας, αυτό το μείον μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη συσκευή ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εγκατάσταση των φίλτρων αέρα, επειδή δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Τα μοντέλα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι ελαφριά και συμπαγή, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ό, τι τα ανοιχτά. Πολλοί από αυτούς είναι τοποθετημένοι σε ντουλάπια κουζίνας. Ο αγωγός του αγωγού δεν θα διαταράξει το εσωτερικό του δωματίου. Λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα και δεν δροσίζουν τον αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα.

Αφού διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες, θα μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο κυκλοφορίας στην κουκούλα και θα είστε σε θέση να συντάξετε τα δικά σας αντικειμενικά συμπεράσματα σχετικά με τα πραγματικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αρχή λειτουργίας

Αν κοιτάξετε το λεξικό, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η επανακυκλοφορία είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ίδιου όγκου αέρα σε ένα κλειστό σύστημα με την επανεπεξεργασία του. Πώς γίνεται αυτή η αρχή στο κουζινάκι;

Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα, αρχίζει να αναρροφάται στον αέρα που προέρχεται από την κουζίνα με τη βοήθεια ισχυρών στροβίλων και ανεμιστήρων. Είναι κορεσμένο με υδρατμούς, σωματίδια λίπους, προϊόντα καύσης και άλλες ακαθαρσίες. Πριν επιστρέψει ξανά στο δωμάτιο, ο αέρας περνά μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού - χοντρό και λεπτό. Για το πρώτο, το φίλτρο λίπους που είναι εγκατεστημένο αμέσως πίσω από τον πίνακα εργασίας απαντά. Καθιστά τα σωματίδια λίπους και εξάτμιση, δεν τους επιτρέπει να διεισδύσουν μέσα στο μηχανισμό. Οι δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης απορροφούν το στοιχείο φίλτρου άνθρακα. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας μέσα από τις ειδικές οπές στο πάνω μέρος της συσκευής πηγαίνει πίσω στην κουζίνα.

Μιλώντας για την αρχή της λειτουργίας του καλύμματος ανακύκλωσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τα κύρια στοιχεία εργασίας - φίλτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης του αέρα, είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του καθαρισμού του. Τα φυσίγγια συλλογής λίπους είναι κατασκευασμένα για χρήση και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μη υφασμένα, sintepon ή χαρτί στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντάς τα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αντικατάσταση των φίλτρων θα πρέπει να γίνει περίπου μία φορά σε 2-4 μήνες. Αφού εξοικονομούσατε την αγορά κουκούλας, θα ξοδεύετε περιοδικά χρήματα για τη συντήρησή του.

Φίλτρα από ακρυλικό - μια ενδιάμεση επιλογή. Μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία φίλτρου από αλουμινόχαρτο ή ανοξείδωτο χάλυβα θεωρούνται τα καλύτερα. Δεν αλλάζουν, αλλά καθαρίζονται μόνο καθώς λερώνονται. Τα φίλτρα ποιότητας εξυπηρετούν το ίδιο με τον καθαριστή αέρα.

Προηγουμένως, τα φίλτρα άνθρακα ήταν εξαιρετικά αναλώσιμα. Αλλά τώρα άρχισαν να εμφανίζονται στοιχεία που μπορούν να καθαριστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρούμε προς πώληση, και είναι αρκετά ακριβό. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι κάθε λίγους μήνες πρέπει να αλλάξουν οι κασέτες. Πόσο συχνά αυτό γίνεται, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την ποιότητα του στοιχείου, τον κατασκευαστή, το κόστος, την ένταση της εργασίας. Η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα μπορεί να είναι από 3 μήνες έως ένα έτος.

Συμβουλές εγκατάστασης

Ανάλογα με το μοντέλο, η κουκούλα χωρίς βρύση μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή οροφή, ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι κουζίνας ή στον πάγκο. Για την τοποθέτηση οποιωνδήποτε αναρτημένων απορροφητών υπάρχει ένας μόνο κανόνας - η επιφάνεια εργασίας τους πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την εστία. Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φούρνο αερίου, η απόσταση είναι 75-80 cm, αν η ηλεκτρική είναι 65-70 cm. Το πλάτος του φίλτρου αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας, διαφορετικά η απόδοση της λειτουργίας μειώνεται σημαντικά.

Συνδετήρες που απαιτούνται για την τοποθέτηση κουκούλα σειράς, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του, έτσι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα δράπανο (σφυρί), κατσαβίδι, σφυρί, κατσαβίδι, επίπεδο, μολύβι ή μαρκαδόρο.

Στον τοίχο ή στην οροφή, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, η οποία στη συνέχεια να σηματοδοτήσει τα σημεία του τόπου όπου οι πείροι θα είναι φραγμένοι. Εδώ πρέπει να τρυπήσετε τρύπες. Αφού το περίβλημα του φίλτρου αέρα αναρτηθεί στους πείρους, με τη βοήθεια των βιδών αγκύρωσης τραβιέται σφιχτά στον τοίχο ή στην οροφή. Στη συνέχεια παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ηλεκτρικό δίκτυο και έλεγχος της λειτουργίας της.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται σε ειδικό ντουλάπι κουζίνας. Το σώμα του είναι στερεωμένο στο άνω ή στο μέσο ράφι, και στην απουσία τους - στους πλευρικούς τοίχους. Ο καθαριστής αέρα είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε μόνο ο πίνακας εργασίας να παραμένει ορατός.

Σχεδιασμός μοντέλων με επανακυκλοφορία

Ο σχεδιασμός των κουκούλες που λειτουργούν στον τρόπο κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικός. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο σύμφωνα με το γούστο σας: ένα μικρό ενσωματωμένο, περίτεχνα και ασυνήθιστο νησί, μοντέρνα και λιτή κλίση, παραδοσιακό θολωτό, το φως και σοβαρή σε σχήμα Τ. Οι κατασκευαστές παράγουν καθαριστές αέρα σε διάφορα στυλ: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, χώρα, ρετρό, κλασικό, μινιμαλισμό.

Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για την ποικιλία των έγχρωμων λύσεων. Η μετριοφροσύνη από αυτή την άποψη είναι διαφορετική μόνο στα ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία είναι σχεδόν τελείως κρυμμένα. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να επιλέξουν σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αλλά οι σχεδιαστές δεν σταματούν εκεί. Η εμφάνιση ορισμένων αποσπασμάτων θυμίζει διακοσμητικά αντικείμενα ή πίνακες ζωγραφικής. Για φινίρισμα χρησιμοποιεί πλαστικό, γυαλί, ξύλο (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, ακριβών φυλών), μωσαϊκό, ζωγραφική, τεχνική χρωματισμένης υάλου, κρύσταλλα.

Διαφορές στα εκχυλίσματα με εκροή αέρα

Παρά τα πλεονεκτήματα των κυκλοφορούντων μοντέλων, οι κουκούλες με εξαερισμό για εξαερισμό είναι πιο δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απόδοση και την άριστη ποιότητα καθαρισμού του αέρα, καθώς και στην ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του φίλτρου. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγάλους χώρους.

Οι κουκούλες με τον αγωγό είναι πιο αποδοτικές από αυτές που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης. Δεν διαθέτουν φίλτρο άνθρακα ανθεκτικό στη ροή του αέρα. Οποιεσδήποτε ακαθαρσίες, ανεξάρτητα από το πόσο σχηματίζονται, αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, κατά την αγορά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα των καθαριστών αέρα αιμορραγίας. Πρώτον, η τοποθέτησή τους είναι εντάσεως εργασίας, καθώς απαιτεί αεραγωγό. Δεύτερον, η εγκατάσταση της συσκευής απαιτεί αναγκαστικά ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού. Τρίτον, λόγω της διέλευσης του αέρα μέσω του αγωγού, ειδικά κυματοειδούς, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Και τέταρτον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα μειώνεται, κάτι που είναι ανεπιθύμητο στην ψυχρή περίοδο.

Πώς είναι οι κουκούλες με εξάτμιση αέρα;

Η εσωτερική διάταξη των καυσαερίων δεν διαφέρει πρακτικά από τις κυκλοφορητές - μόνο από την ύπαρξη αεραγωγού και από την απουσία φίλτρου άνθρακα, αφού δεν είναι απαραίτητο. Η ποιότητα του καθαρισμού αέρα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού, τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού αέρα και την ισχύ του κινητήρα.

Ο καθαριστής αέρα μπορεί να λειτουργεί σε μία από τις δύο λειτουργίες - παθητική ή ενεργή. Στην πρώτη περίπτωση, η εκκένωση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται εις βάρος του δικού του βυθίσματος του αεραγωγού, στη δεύτερη αυτή η λειτουργία εκτελείται από τον ανεμιστήρα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας με βρύση, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, αλλά ο συλλέκτης λίπους πρέπει να καθαρίζεται αρκετά συχνά. Η ρύπανση από αυτό συσσωρεύεται μάλλον γρήγορα και χωρίς σωστή συντήρηση η συσκευή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήρως όλες τις δυνατότητές της.

Σε φτηνά μοντέλα καθαρισμού αέρα, ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου πρέπει να προσδιορίζεται ανεξάρτητα. Οι πιο εξελιγμένες και δαπανηρές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες, σηματοδοτώντας την ανάγκη για καθαρισμό κασετών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η τοποθέτηση της κουκούλας με βρύση απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την εγκατάσταση ενός καθαριστικού αέρα κυκλοφορίας. Θα χρειαστεί όχι μόνο να στερεώσετε την θήκη της συσκευής σε τοίχο, οροφή ή σε ντουλάπι κουζίνας, αλλά και να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα στον αεραγωγό. Αποστολή του είναι να μεταφέρει τον μολυσμένο αέρα.

Οι αεραγωγοί είναι διαφόρων τύπων και διαφέρουν στο υλικό κατασκευής (πλαστικό, μέταλλο), μέγεθος, σχήμα και ελαστικότητα.

Πολύ δημοφιλείς είναι πλαστικοί σωλήνες στρογγυλής και τετράγωνης διατομής Ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό των σύγχρονων κουζινών και, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να διακοσμηθούν με το κατάλληλο στυλ. Παρά το γεγονός ότι τα τετραγωνικά αγωγοί φαίνονται καλύτερα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμούν το γύρο, καθώς έχουν μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της κουκούλας.

Οι πλαστικοί σωλήνες είναι ομαλοί από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην δημιουργείται υπερβολικός θόρυβος κατά τη ροή του αέρα μέσω αυτών. Είναι εύκολο όχι μόνο να τοποθετήσετε, αλλά και να αποσυναρμολογήσετε για προληπτικό καθαρισμό. Χάρη στους ειδικούς προσαρμογείς, η σύνδεση του αεραγωγού με τον αγωγό εξαερισμού δεν προκαλεί καμία δυσκολία.

Πιο απλή εγκατάσταση και φθηνότερη επιλογή - μεταλλικοί κυματοειδείς αγωγοί αέρα. Λυγίζουν σε κάθε γωνία και απλώνονται εύκολα, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει πολλά πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Πρώτον, η ροή αέρα δεν μπορεί να περάσει σιωπηλά μέσα από τον κυματοειδή σωλήνα. Δεύτερον, ο αγωγός δεν φαίνεται, επομένως πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ντουλάπι ή να τοποθετήσει ένα ψευδο κουτί. Και τρίτον, σε μια ανώμαλη επιφάνεια το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα και είναι σχεδόν αδύνατο να το πλύνετε - ένα λεπτό μέταλλο παραμορφώνεται με την παραμικρή ώθηση.

Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού, σημειώστε ότι η διάμετρος του πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Τοποθετήστε τον σωλήνα έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες κάμψεις. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα.

Βασικές συμβουλές για την φροντίδα των κουζινών κουζίνας

Η φροντίδα του απορροφητήρα, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του, συνίσταται σε τακτικό καθαρισμό του περιβλήματος, αντικατάσταση και πλύση των φυσίγγων φίλτρου.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, μην χρησιμοποιείτε επιθετικά ή αλκαλικά χημικά. Για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, μια ιδανική επιλογή είναι μια ειδική πηκτή καθαρισμού, η οποία σχηματίζει μια προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια. Το πλαστικό είναι λιγότερο απαιτητικό για φροντίδα, αλλά δεν συνιστάται η κατάχρηση της χημείας.

Τα στοιχεία από γυαλί μπορούν να καθαριστούν με τα συνήθη μέσα πλύσης των παραθύρων. Τα ξύλινα έπιπλα πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με συνθέσεις που περιέχουν κεριά και έλαια.

Τα φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης πρέπει να αλλάζουν καθώς μολύνονται. Ο κατά προσέγγιση χρόνος ζωής του στοιχείου καθορίζεται στην εντολή. Οι επαναχρησιμοποιούμενες κασέτες λίπους κάθε 2-3 μήνες πλένονται σε πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας συνταγοποιήσεις που διαλύουν λίπος. Για το σκοπό αυτό, το απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό.

Η τακτική και σωστή φροντίδα της κουκούλας κουζίνας θα συμβάλει στην παράταση της ζωής της κουκούλας. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων εγγυάται την αποτελεσματικότητα των συσκευών και την προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων τους από μολυσματικές ουσίες που τα απενεργοποιούν γρήγορα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα της εγχώριας μάρκας Elikor. Στο ιδιόκτητο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε θολωτά, κεκλιμένα, κεκλιμένα και αναρτημένα φίλτρα αέρα που λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανάσυρσης όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια επιλογή σας ταιριάζει περισσότερο και να την βρείτε στον κατάλογο με τη βοήθεια μιας βολικής μηχανής αναζήτησης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με τους διευθυντές μας τηλεφωνικά.

Όλοι για το έργο των απορροφητών ανακύκλωσης και χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή

Απορροφητήρες απορρόφησης - η πιο φθηνή έκδοση της τεχνολογίας εξαερισμού για την κουζίνα. Αυστηρά μιλώντας, δεν είναι και οι κουκούλες, καθώς δεν αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο, αλλά καθαρίζουν μόνο. Παρά την αντίφαση αυτή, για μερικές κουζίνες οι εγκαταστάσεις φιλτραρίσματος παραμένουν η μόνη επιλογή.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Δεν είναι πάντα δυνατή η σύνδεση του σωλήνα εξαερισμού στον εξαερισμό. Και σε πολυώροφα κτίρια, υπάρχει συχνά πρόβλημα με τους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε δεν έχουν αρκετή πρόσφυση. Για μια τέτοια κουζίνα, η ανακυκλοφορία του αέρα είναι απλώς ένας θεός.

Ο ανεμιστήρας στο περίβλημα της καπνοδόχου διαλύει την ατμόσφαιρα πάνω από την πλάκα λειτουργίας και όλα τα ρεύματα θερμού αέρα, γεμάτα γενναιόδωρα με αρώματα και αρωματισμένα με σταγονίδια λίπους, βυθίζονται σε αυτό. Στο δρόμο, συναντούν ένα σύστημα φίλτρων που παγιδεύουν περίσσεια σωματιδίων στην επιφάνεια τους. Ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει αμέσως στην κουζίνα. Δεν μειώνεται ο όγκος και συνεπώς δεν απαιτεί την οργάνωση νέας εισροής κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ενημερώσετε καθόλου τον αέρα της κουζίνας.

Στο τέλος του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε την κουκούλα και να ανοίξετε το παράθυρο για εξαερισμό για να αποκαταστήσετε την κανονική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Μετά από όλα, τα σύγχρονα σπίτια που επιδιώκουν την ενεργειακή απόδοση έχουν εδώ και καιρό φράξει με παράθυρα με διπλά τζάμια και αεροστεγείς πόρτες. Και χωρίς την εισροή φρέσκου αέρα, η υγρασία από την κουζίνα δεν θα πάει πουθενά και το οξυγόνο θα είναι μικρότερο. Έτσι αξίζει να παρακολουθήσετε την εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα ή ανεμιστήρα με πρόσβαση στο δρόμο.

Κατασκευές

Οι λύσεις για τα φυτά φιλτραρίσματος είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες των παραδοσιακών εκχυλισμάτων. Παρομοίως, μπορούν να είναι:

Αλλά η αυτονομία αυτών των συστημάτων μας επέτρεψε να προχωρήσουμε περισσότερο. Ελλείψει δεσμού με τον αγωγό, οι σχεδιαστές πέτυχαν να κατασκευάσουν συμπαγείς ανασυρόμενες κουκούλες για countertops. Στη θέση εργασίας, δημιουργούν πλευρική πρόσφυση στην πλάκα, χωρίς να επιτρέπουν στον αέρα εξαγωγής να φτάσει στην οροφή. Και μετά το μαγείρεμα, θερμαίνονται σε μια ειδική θέση του τραπεζιού, που γίνεται ένα με αυτό. Συμπαγής και λειτουργική.

Πλεονεκτήματα της συσκευής

Τα φίλτρα κουκούλας μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ισχύ, κάπως λιγότερο από τα μοντέλα με καυσαερίων. Φυσικά, αυτό αντικατοπτρίζεται στο κόστος, και υπέρ του αγοραστή. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός υφίσταται ελάχιστα φορτία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα για πολύ περισσότερο χρόνο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα υπέρ μιας αυτόνομης κουκούλας - δεν δημιουργεί αντίστροφη ώθηση, παρά μερικές φορές αμαρτάνει τα μοντέλα αναρρόφησης. Εάν δεν υπάρχει ειδική βαλβίδα, η τεχνολογία εξαερισμού με καμινάδα που οδηγεί στο δρόμο αφήνει τον αέρα πίσω στην κουζίνα. Ιδιαίτερα αισθάνεται το χειμώνα, όταν ο απορροφητήρας ξαφνικά μετατραπεί σε κλιματιστικό. Με μοντέλα ανακύκλωσης αυτό αποκλείεται.

Η αυτονομία της κουκούλας αφήνει περιθώρια ελιγμών και για την εγκατάσταση της εστίας. Μπορεί να τοποθετηθεί εκεί που θα είναι πιο βολικό να δουλέψει και να μην ψάχνει για ένα μέρος πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Και η εξωτερική εμφάνιση του απορροφητήρα είναι πιο ακριβής και συμπαγής. Η έλλειψη σωλήνα εξαερισμού σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε γρήγορα και χωρίς προβλήματα την εγκατάσταση του εξοπλισμού χωρίς να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας.

Μειονεκτήματα

Ένα από τα μειονεκτήματα της επανακυκλοφορίας είναι η ανάγκη για συχνές αλλαγές φίλτρου. Από τη μία πλευρά, αυτό δεν είναι απολύτως δικαιολογημένο, αφού η αντικατάσταση γίνεται με την ίδια συχνότητα όπως στα μοντέλα που διαθέτουν μία ή δύο φορές το χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνδυασμό διαφόρων τύπων φίλτρων, οπότε η αντικατάσταση θα είναι ακριβότερη.

Όταν αγοράζετε, δώστε μεγαλύτερη προσοχή σε μοντέλα δημοφιλών σειρών και τυποποιημένων μεγεθών. Είναι πιο εύκολο για αυτούς να βρουν αποσπώμενες κασέτες με φίλτρα.

Το μόνο βαρύ μειονέκτημα των αυτόνομων κουκούλες - δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τη σόμπα αερίου. Δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα προϊόντα καύσης φυσικού αερίου, τα οποία καίγονται επίσης με οξυγόνο, καθιστώντας την ανακύκλωση ανεπαρκή και χωρίς νόημα.

Εφαρμόσιμα φίλτρα

Το συμβατικό μεταλλικό πλέγμα στους απορροφητήρες αέρα φιλτράρει έξω από τον αέρα τα μικρότερα σωματίδια λίπους που ανεβαίνουν από την πλάκα. Πάντα συνοδεύονται από τεχνολογία εξαερισμού και αποτελούν απαραίτητο ελάχιστο όριο για κάθε κουζίνα.

Όταν έρχεται σε επαφή με ένα λεπτό πλέγμα, το λίπος δεν περνά πλέον και παραμένει στο φίλτρο. Μετά από λίγο, ο πίνακας μπορεί απλά να αφαιρεθεί, να πλυθεί με ζεστό νερό με απορρυπαντικό και να τοποθετηθεί. Όσο μικρότερη και πιο σύνθετη είναι η μορφή του δικτύου, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δουλειά του. Τα φίλτρα λίπανσης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, έτσι ώστε να φέρουν με ασφάλεια ακόμα και το πλυντήριο πιάτων.

Για πιο καθαρό καθαρισμό του αέρα, αγοράζονται επιπλέον φίλτρα:

 • Ακρυλικό - δεν βρίσκονται συχνά, αλλά επιτρέπουν επίσης πολλαπλές χρήσεις. Πρέπει να πλένονται με το χέρι, πολύ προσεκτικά και χωρίς συμπίεση, έτσι ώστε να μην διαταράσσουν τη θέση των ινών.
 • Με τη σύλληψη του λίπους και την υπερβολική υγρασία, οι φτηνές επενδύσεις μιας χρήσης είναι καλές: χαρτί, sintepon, flizeline. Αλλάζουν όταν το εφαρμοσμένο σχέδιο καλύπτεται με ένα στρώμα βρωμιάς και γίνεται αδιαίρετο.
 • Τα φίλτρα άνθρακα είναι πολύ πυκνότερα και λόγω των υψηλών απορροφητικών ιδιοτήτων του πληρωτικού, μπορούν να διατηρηθούν ακόμη και δυσάρεστες οσμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επαρκούν για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας.

Οι κασέτες με τα εξαντλημένα φίλτρα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, οπότε απορρίπτονται και τοποθετούνται φρέσκα μέσα στην κουκούλα. Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να κάνετε αντικατάσταση εξαρτάται από την ένταση της λειτουργίας του εξοπλισμού.

Οι κατασκευαστές κουκούλες για την κουζίνα συνοδεύουν τα προϊόντα τους με οδηγίες που υποδεικνύουν τη συχνότητα αντικατάστασης των κασετών. Κάποιος έχει 3 μήνες, μερικοί έχουν 6. Τα πιο προηγμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ακόμη και ειδικούς δείκτες που λένε στους ιδιοκτήτες για την κατάσταση των φίλτρων στο σύστημα. Με την πάροδο του χρόνου, θα αναπτύξετε ένα βέλτιστο χρονοδιάγραμμα για την αντικατάστασή τους. Κατά την επιλογή φίλτρων για σχέδιο ανακύκλωσης, είναι απαραίτητο να προσέξετε τον αριθμό και το μέγεθος των εγκοπών κάτω από την κασέτα. Τα κενά είναι απαράδεκτα και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνο το υπερμεγέθη.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Οι αυτόνομες κουκούλες μπορούν να έχουν αρκετά αξιοπρεπή σειρά λειτουργιών. Καθένα από αυτά συνεπάγεται αύξηση του κόστους της τεχνολογίας, αλλά και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της εργασίας:

 • Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με οθόνη για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της κουκούλας.
 • Προγραμματιζόμενο χρονόμετρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.
 • Οι αισθητήρες που αντιδρούν στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, εκκινούν αυτόματα τον ανεμιστήρα.
 • Αυτόματη ρύθμιση της απόδοσης της κουκούλας με εντολή των ίδιων αισθητήρων.
 • Το τηλεχειριστήριο.

Επιλέξτε το μοντέλο που σύμφωνα με τη λειτουργικότητά του ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, αλλά δεν τα ξεπερνάει.

Η κύρια παράμετρος για την επιλογή του σωστού απορροφητήρα ανακύκλωσης είναι το πλάτος και το βάθος του. Οι διαστάσεις του εξοπλισμού πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις της εστίας που είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος και, ιδανικά, να είναι ευρύτερες κατά αρκετά εκατοστά. Έτσι, η εισαγωγή του αέρα εξάτμισης είναι πιο πλήρης και η απόδοση καθαρισμού θα είναι η μέγιστη.

Καθαρισμός αέρα με μέγιστη εξοικονόμηση χώρου: δημοφιλή είδη απορροφητικών κουτιών για την κουζίνα

Απορροφητήρας - μια βολική και πολυλειτουργικό σχεδιασμό κουζίνας στοιχείο: Εκτός από τη βασική λειτουργία καθαρισμό του αέρα σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς και για να φωτίζει την περιοχή εργασίας.

Τα μοντέρνα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας είναι όλο και πιο περίεργα για εμάς με νέα χαρακτηριστικά και πιο εργονομικό σχεδιασμό.

Αυτή η τεχνική μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κουζίνα, χωρίς να στηρίζεται στη συγκεκριμένη θέση των ατράκτων εξαερισμού. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Θα το καταλάβουμε.

Αρχή λειτουργίας

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κρατήσετε έναν αεραγωγό στο δωμάτιό σας, μην ψάχνετε τρόπους να τον εξοπλίσετε σε άλλες περιοχές της κουζίνας. Αρκεί να αγοράσετε μια κουκούλα με ιδιότητες ανακύκλωσης, καθώς θα αντιμετωπίσει απόλυτα το κύριο έργο της ακόμη και σε ένα μικρό απομονωμένο χώρο.

Χαρακτηριστικά αυτού του τύπου εκχυλίσματος είναι η επεξεργασία του αέρα απευθείας μέσα στον αγωγό εξαγωγής.

Αυτό το εκχύλισμα καθαρίζει γρήγορα τον αέρα της ρύπανσης και έχει αρκετή ισχύ για να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες συχνά και συχνά μαγειρεύονται.

Η ποιότητα της ανακυκλοφορίας του αέρα στην κουκούλα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσα φίλτρα έχει εγκαταστήσει. Στα μοντέρνα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο ποικιλιών. Το πρώτο - λίπος - είναι προσαρτημένο έξω εκχυλίσματα: Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και χρησιμεύει για την καθυστέρηση των αποθέσεων λίπους στην επιφάνεια. Τέτοια φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά με τη βοήθεια απορρυπαντικών.

Ο δεύτερος τύπος φίλτρου - άνθρακας - χρησιμεύει άμεσα για καθαρισμό που διεισδύει στον αέρα. Φίλτρα αυτού του τύπου δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως περίπου κάθε 3 μήνες λειτουργίας πρέπει να ενημερώνονται οι κουκούλες. Κατά μέσο όρο, ένα φίλτρο ποιότητας αυτού του τύπου θα κοστίσει περίπου 200 ρούβλια.

Δυσκολίες στη διαδικασία λειτουργίας μπορεί να προκύψουν με την αντικατάσταση των συστημάτων φίλτρων. Η εγκατάστασή τους από μόνες τους θα είναι εύκολη, αλλά όχι πάντα εφικτή εγκαίρως για να προβλέψει την ανάγκη για αντικατάσταση.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες δεν ξεχνούν την αλλαγή των φίλτρων, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν σύγχρονα μοντέλα κουκούλας με ειδικούς αισθητήρες, ενημερώνοντας για τη μόλυνση τους.

Όπως έχετε παρατηρήσει, τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης κουκούλας με την ανακυκλοφορία είναι ότι δεν χρειάζεστε έναν άξονα εξαερισμού. Επιπλέον, κατά τον εξοπλισμό της νησιωτικής κουζίνας μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί η βέλτιστη θέση των κουκούλες με τον αεραγωγό.

Ότι μια τέτοια τεχνική σας έχει εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μην ξεχάσετε τον έγκαιρο καθαρισμό και προσεκτική φροντίδα. Δεδομένου ότι η λειτουργία των κουκούλες με ανακυκλοφορία στο δωμάτιο θα είναι υγρή, υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού καλουπιών στο δωμάτιο. Ο τακτικός αερισμός της κουζίνας θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Μια ισχυρή καμπύλη ανακύκλωσης χωρίς εξαεριστήρα αέρα θα κοστίσει αρκετά ανέξοδα, αλλά θα αντιμετωπίσει το καθήκον του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα σας. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί θεωρούν μια τέτοια παραλλαγή της τεχνολογίας ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μεταξύ όλων των αποσπασμάτων της οικονομικής τάξης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φίλτρα

Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα της κουκούλας, είναι σημαντικό να καθορίσετε τα συστήματα φιλτραρίσματος. Ανάλογα με το υλικό και το σχεδιασμό των φίλτρων, είναι δυνατό να εντοπιστούν εκχυλίσματα διαφόρων ποικιλιών.

Εδώ είναι τα κύρια:

 • μονοβάθμια και δύο στάδια ·
 • 1 και 2 επίπεδα καθαρισμού.

Μονοβάθμιες κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι εξοπλισμένες με ένα μόνο φίλτρο: αυτό είναι είτε ένα φίλτρο μίας χρήσης (για παράδειγμα, ακρυλικό), το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί ή να επαναχρησιμοποιηθεί, στο οποίο αρκεί να αντικατασταθεί μόνο η εσωτερική κασέτα.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα καθαρισμού, το οποίο περιλαμβάνει δύο φίλτρα. Οι στάνταρ απορροφητήρες είναι δύο σταδίων: ο μολυσμένος αέρας όχι μόνο καθαρίζεται από λίπος και καίγεται, αλλά και απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές.

Τα φίλτρα του πρώτου επιπέδου διατηρούν την αποτελεσματικότητά τους λόγω περιοδικού καθαρισμού. Μπορούν να είναι ακρυλικά και κατασκευασμένα από μέταλλο. Φίλτρα του δεύτερου επιπέδου - άνθρακας - δεν καθαρίζονται, αλλά παρέχουν τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο κουκούλα για την κουζίνα, δώστε προσοχή σε μια λεπτομερή μελέτη του συστήματος διήθησης. Το εκχύλισμα άνθρακα θα είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά όχι πάντα στην κουζίνα υπάρχει ανάγκη για χρήση μιας τέτοιας τεχνικής. Επομένως, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ενημερώνοντάς τους για τη συχνότητα του μαγειρέματος και το μέγεθος της κουζίνας σας.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Εγκαταστήσατε τέτοια αποσπάσματα απλά. Πρώτον, κρεμάστε τον εξοπλισμό πάνω από την εστία ή τη σόμπα: οι περισσότερες κουκούλες είναι ήδη εξοπλισμένες με φρέζες. Τα επίπεδη μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε αρθρωτά ερμάρια: προσέξτε τα ειδικά χαρακτηριστικά της εξόδου καθαρισμένου αέρα.

Όταν ο εκσκαφέας είναι σταθερός, είναι δυνατή η εκκίνηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν δεν υπάρχει πρίζα κοντά στο σημείο εγκατάστασης, στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε την κουκούλα - τοποθετήστε το καλώδιο του απαιτούμενου μήκους και συνδέστε τα καλώδια απευθείας από το κιβώτιο ακροδεκτών.

Εάν έχετε επιλέξει αυτόν τον τύπο κουκούλας για τον εξοπλισμό της ζώνης κουζίνας του νησιού - θα πρέπει να τοποθετήσετε την τεχνική όχι στον τοίχο, αλλά στο ανώτατο όριο. Συνεπώς, και η καλωδίωση θα συνδεθεί με την κουκούλα από τη ζώνη οροφής, οπότε σκεφτείτε πώς να την μεταμφίσετε με πυρίμαχα υλικά φινιρίσματος.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Μερικά απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα σας ευχαριστήσει όχι μόνο με πρακτικές ιδιότητες, αλλά και με την εμφάνιση:

 1. Αξιολογήστε τις οικονομικές σας δυνατότητες. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ακριβά μοντέλα - Σκεφτείτε τι λειτουργίες μπορείτε να αρνηθείτε. Για παράδειγμα, αντί για εκδόσεις ανοξείδωτου χάλυβα, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα με λιγότερο μοντέρνο σχεδιασμό. Ή σταματήστε σε ένα επίπεδο φιλτραρίσματος.
 2. Εάν πρόκειται να μαγειρεύετε συχνά και συχνά, επιλέξτε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα. Το φίλτρο αλουμινίου είναι κατάλληλο για εκείνους που μαγειρεύουν σπάνια - και κυρίως με το μαγείρεμα και όχι το τηγάνισμα σε λάδι.
 3. Εκτιμήστε τι είδους κουκούλα θα είναι καταλληλότερο στην κουζίνα σας. Ο χρωματισμός και ο τύπος του υλικού θα επηρεάσουν την αρμονική εμφάνιση του εσωτερικού. Οι απορροφητήρες ανακυκλοφορίας δεν είναι μόνο επίπεδες, αλλά και ογκομετρικές, τρούλο, κεκλιμένες - για τέτοια μοντέλα απαιτείται περισσότερος χώρος.
 4. Εξετάστε το βέλτιστο ποσοστό εισαγωγής και εκροής αέρα. Η ταχύτητα της κυκλοφορίας εξαρτάται από τη συχνότητα ανανέωσης του αέρα στην κουζίνα σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της κουκούλας, τόσο καλύτερα, αν και η αξιοπιστία των φίλτρων θα επηρεάσει επίσης την ποιότητα της λειτουργίας της. Ο βέλτιστος δείκτης απόδοσης είναι ο όγκος δωματίου πολλαπλασιασμένος επί 12 και 1,3.
 5. Βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν είναι θορυβώδης και εάν δημιουργεί ήχους και δονήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας - δεν σας προκαλεί δυσφορία. Οι ισχυροί ανεμιστήρες είναι πάντα οι πιο θορυβώδεις. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με αυτούς τους δείκτες στο τεχνικό διαβατήριο του εξοπλισμού.

Τιμές για μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

Το κόστος των κουκούλες αυτού του τύπου θα εξαρτηθεί από το υλικό, το σχεδιασμό, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, την αξιοπιστία των συστημάτων φίλτρων και το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή. Προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις περισσότερες επιλογές του προϋπολογισμού.

Η επίπεδη καμπίνα ανακύκλωσης Hansa θα σας κοστίσει περίπου 3.000 ρούβλια. Εξόρυξη Base Liberty με παρόμοιες ιδιότητες θα κοστίσει περίπου 4,7 χιλιάδες. Σήμερα, η τεχνική Pyramida είναι δημοφιλής: τα ανακυκλούμενα εκχυλίσματα από αυτόν τον κατασκευαστή υπολογίζονται σε 5.000 ρούβλια και περισσότερο.

Ακόμα περισσότερες επιλογές υψηλής ποιότητας για κουκούλες μπορούν να αγοραστούν από τον κατασκευαστή Ventolux - αυτά τα μοντέλα θα κοστίζουν από 8,5 χιλιάδες ρούβλια. Το ελάχιστο κόστος της κουκούλας Gorenje με τρόπο ανακύκλωσης είναι περίπου 7,5 χιλιάδες ρούβλια.

Πιο διάσημα μοντέλα με υψηλή λειτουργικότητα και μοντέρνο σχεδιασμό θα σας κοστίζουν πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, η κεκλιμένη καυσαερίων ανακύκλωσης Electrolux θα κοστίσει περίπου 40 χιλιάδες, και η τεχνική της Bosch - κατά μέσο όρο από 55 χιλιάδες ρούβλια.

Κριτικές

Εάν δεν είστε ακόμα βέβαιοι ότι έχετε αποφασίσει για το κατάλληλο μοντέλο ή αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες αυτής της τεχνικής, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις κριτικές σχετικά με τους απορροφητήρες ανακύκλωσης.

Oksana, Μόσχα: Για πολύ καιρό προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα της κουκούλας στην κουζίνα. Δεν καταλαβαίνω τις περιπλοκές του έργου αυτής της τεχνικής, αλλά πριν οι γείτονες διαμαρτύρονται συνεχώς: όταν ενεργοποιήσατε την κουκούλα, όλος ο μολυσμένος αέρας ήρθε σε αυτά στο διαμέρισμα.

Συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα να λύσουμε το ζήτημα ριζικά - και άρχισε να αναζητά εναλλακτικές λύσεις. Οι ειδικοί συμβουλεύουν αμέσως τον απορροφητήρα ανακύκλωσης. Όπως αποδείχθηκε, έχει έναν πολύ απλό μηχανισμό λειτουργίας και για τον καθαρισμό του αέρα δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ένα σωλήνα στον άξονα εξαερισμού. Τώρα είμαι ευτυχής, και οι γείτονές μου.

Παρεμπιπτόντως, το νέο μοντέλο μοιάζει πολύ καλύτερα, αφού δεν έχει αρκετό χώρο στην κουζίνα μου.

Αλίνα, Σαρατόφ: Μου αρέσει να μαγειρεύω, το κάνω συχνά - και, φυσικά, μετά τα μαγειρικά αριστουργήματα μου στην κουζίνα, είναι απλά αδύνατο να είμαι: η παλιά κουκούλα δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο κύριο έργο της. Έτσι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ξοδέψετε χρήματα για κάτι πιο λειτουργικό.

Παραδέχομαι αμέσως: έκανα μια επιλογή, εστιάζοντας περισσότερο σε εξωτερικά δεδομένα. Ευτυχώς, οι σύμβουλοι με ενημέρωσαν για την ποιοτική τεχνική: λειτουργεί σε δύο φίλτρα, τα οποία παρέχουν γρήγορα και εύκολα κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο.

Τώρα η κουζίνα μου δεν είναι μόνο κομψή: αμέσως μετά το μαγείρεμα μπορώ να καλέσω τους αγαπημένους μου, αφού δεν υπάρχουν μυρωδιές στο δωμάτιο.

Eugene, Novosibirsk: Σκέφτηκα να αγοράσω μια νέα κουκούλα κατά τη διάρκεια της επισκευής της κουζίνας. Έχω ήδη ακούσει για τα χαρακτηριστικά της ανακύκλωσης, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει περαιτέρω - και, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, άρχισα να ψάχνω για δοκιμασμένα μοντέλα με την πρόσθετη δυνατότητα αφαίρεσης αέρα.

Όταν διάβασα τις κριτικές και έλεγξα απευθείας την ποιότητα του φθηνού εξοπλισμού - ήμουν σίγουρος ότι είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα διάσημα εμπορικά σήματα: τα αποσπάσματα του μέσου κόστους είναι αρκετά θορυβώδη και είναι σημαντικά κατώτερα στην εξουσία.

Μεγάλη συμβουλή και για την εμφάνιση: οι ειδικοί έχουν πειστεί ότι το μοντέλο σχήματος Τ είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή.

Για την κουζίνα του επέλεξε το σύγχρονο μεταλλικό μοντέλο Bosch: λειτουργεί με αρκετές ταχύτητες, τα φίλτρα αφαιρούνται εύκολα για καθαρισμό ή αντικατάσταση, το επίπεδο θορύβου δεν είναι δυνατό. Σε γενικές γραμμές, όλα τα κριτήρια δείχνουν ότι θα με εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο. Μέχρι στιγμής, δεν απογοητευμένος.

Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης μπορεί να είναι μια ποιοτική εναλλακτική λύση στα θορυβώδη και δυσκίνητα μοντέλα, τα οποία επίσης πρέπει να συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Με αυτή τη διάταξη της κουζίνας, δεν μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι για την καθαρότητα του αέρα, επειδή η ποιότητά του θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εσάς. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής - και να αγοράσεις εξοπλισμό που λειτουργεί αυτόνομα: με την εγκατάστασή του και τη χρήση του, θα καταλάβετε και χωρίς βοήθεια, και οι τιμές για τα δημοσιονομικά εκχυλίσματα τύπου ανακύκλωσης θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Σωλήνας ανακύκλωσης χωρίς αεραγωγό - ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της σύγχρονης κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σύγχρονης κουζίνας, που απαιτεί μια υπεύθυνη προσέγγιση. Πριν από την επιλογή πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες: το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας, η ευκολία χρήσης, ο σχεδιασμός της κουκούλας και η συμμόρφωσή της με το εσωτερικό, το κόστος εγκατάστασης και περαιτέρω συντήρηση. Ο απορροφητήρας για την κουζίνα μπορεί να είναι μια βέλτιστη λύση σε αυτό το πρόβλημα, να αυξήσει την άνεση και την ποιότητα ζωής.

Τρέξιμο κουκούλες

Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της ροής

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα - ροή και ανακυκλοφορία. Στην πρώτη περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται προς τα έξω μέσα από τα ανοίγματα εξαερισμού του συστήματος εξάτμισης του κτιρίου ή απευθείας στο δρόμο.

Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια ενός ισχυρού ανεμιστήρα ηλεκτρικού κινητήρα που αναρροφά αέρα στον αγωγό αγωγών που συνδέεται με την έξοδο. Στην φαινομενική απλότητα και την απλότητα της λύσης, αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα.

Χαρακτηριστικά συστημάτων ροής

 • Ο αγωγός εξαγωγής καλύπτει το άνοιγμα καυσαερίων στην κουζίνα με τον απορροφητήρα καυσαερίων απενεργοποιημένο και ο αέρας παραμένει στάσιμος στην κουζίνα. Αυτό το μειονέκτημα είναι μάλλον υπερβολικό και σχετίζεται με την αναλφάβητη εγκατάσταση του συστήματος εξόδου. Συνήθως, κάτω από το σωλήνα εξάτμισης, ο οποίος κλείνει τον αγωγό εξαερισμού, κόβεται μια επιπλέον οπή και κλείνει από ένα πλέγμα.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα των συστημάτων ροής - η έλλειψη καθαρού αέρα στην κουζίνα με τα παράθυρα είναι κλειστά, πράγμα που είναι άβολο όταν σοβαρή παγετούς, όταν ο μικρο-αερισμός μειώνει τη θερμοκρασία στην κουζίνα. καθαρό αέρα δεν είναι πλέον ένα πρόβλημα με χαμηλής ποιότητας διπλά τζάμια στα παράθυρα στην κουζίνα και έχει μια θετική πλευρά - μπορείτε να ενημερώσετε τον αέρα στο σαλόνι, το άνοιγμα των παραθύρων υπάρχει και το πιπίλισμα ένα παλιό απορροφητήρα αέρα.
 • Ένα πιο σοβαρό πρόβλημα μπορεί να είναι η διαφορά των τεχνικών παραμέτρων του καναλιού των αεραγωγών στο σπίτι για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας κουζίνας. Οι άξονες εξαερισμού μπορούν να φράξουν με θραύσματα ή να μειωθούν σε διατομή με παράνομο επανασχεδιασμό (κατασκευή δεξαμενών κουζίνας κάτω από ψυγεία ή έπιπλα κουζίνας από ενοικιαστές σε κατακόρυφη γραμμή).
 • Χρηματοδοτικά έξοδα. Για μια ποιοτική εγκατάσταση ενός συστήματος ροής, θα χρειαστείτε πόρους για να αγοράσετε τα απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα για τον αεραγωγό, αλλά το κύριο κόστος θα σχετίζεται με τις κατασκευαστικές εργασίες. Θα χρειαστεί να κόψετε τρύπες στους τοίχους, και για να κάνετε την κουζίνα αισθητική, το σύστημα αεραγωγού θα πρέπει να κλείσει. Μπορεί να κρύψει σε μια γυψοσανίδα, η οποία μετά από αυτό πρέπει να προσκολληθεί στην οροφή, στόκος και βαφή. Μπορείτε να αποκρύψετε το σύστημα των αεραγωγών κάτω από την ψευδοροφή, ενώ ολόκληρη η οροφή θα πρέπει να χαμηλώσει, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χώρο διαβίωσης στην κουζίνα και η ίδια η κουκούλα μπορεί να προβληθεί μέσα από την οροφή.

Σε πολύ μικρές κουζίνες, το σύστημα ροής, λόγω του δυσκίνητου σχεδιασμού, μπορεί να χαλάσει σημαντικά το εσωτερικό της κουζίνας, γεγονός που καθιστά την τοποθέτησή του ανέφικτη από την άποψη της αισθητικής.

Απορροφητήρες ανακύκλωσης

Σε μας αρκετά δύσκολο να φανταστεί κανείς μια κουζίνα χωρίς τέντωμα. Με αυτή τη ρύθμιση, μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές, περίσσεια ατμού και υγρασίας, οι οποίες σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτή η σύνδεση της συσκευής με το σύστημα εξαερισμού, έτσι ώστε να εγκαταστήσετε αρκετούς απορροφητήρες ανακύκλωσης. Δεν απαιτούν σύνδεση με τον σωλήνα εξαερισμού, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος σε μικρούς χώρους, αδύναμα συστήματα εξαερισμού και ψηλά ταβάνια.

Γιατί είναι αυτά;

Πρώτα απ 'όλα, έχουν σχεδιαστεί για να αναρροφούν τον αέρα χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα, μετά τα οποία διοχετεύονται πίσω στο δωμάτιο. Είναι βολικά για την απλή και υψηλή απόδοση τους, εξυπηρετούν πολύ και είναι εγκατεστημένα ακόμη και σε κουζίνες, όπου δεν υπάρχει καμινάδα και αερισμός.

Κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ο υδράργυρος αυξάνεται, και τα σωματίδια λίπους που περιέχονται σε αυτό και οι πρωτεϊνικές ουσίες εγκατασταθούν στους τοίχους και στην οροφή της κουζίνας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στις ακόλουθες συνέπειες:

 • Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.
 • Σχηματισμός μούχλας, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.
 • Μια ασυνήθιστη θέα στην κουζίνα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να καθαρίσετε το δωμάτιο.
 • Υψηλή υγρασία.
 • Πρόωρη καλλυντικά επισκευές στην κουζίνα?
 • Μια δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και παπούτσια.

Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Εγκαταστήστε τα προϊόντα ανακύκλωσης πολύ πιο εύκολα από τον εξαερισμό.

Χαρακτηριστικά και αρχή λειτουργίας

Πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές; Συνήθως εγκαθίστανται πάνω από μια κουζίνα ή ένα πάνελ. Ο ανασηκωμένος αέρας με σωματίδια βρωμιάς και λίπους έλκεται από τη συσκευή, καθαρίζεται με ειδικά φίλτρα και ανατινάσσεται. Αυτές οι συσκευές δεν είναι κατώτερες από τον εξοπλισμό με εξαερισμό.

Τέτοια εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται συχνά σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εξαερισμού. Ο εξοπλισμός περιέχει φίλτρα λίπους και άνθρακα. Carbon απορροφά όλες τις οσμές και γράσο από τον αέρα απομακρύνει βρωμιά, λίπος, και την υπερβολική υγρασία.

Επιπλέον, έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.
 • Μεγάλη εξυπηρέτηση.
 • Δεν απαιτείται καμινάδα ή εξαεριστήρας.
 • Έχουν υψηλή απόδοση και παραγωγικότητα.

Συχνά οι συσκευές εξαερισμού αποτυγχάνουν πριν από το χρόνο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους εξαιτίας του μεγάλου φορτίου. Επιπροσθέτως, με την πάροδο του χρόνου τα κανάλια εξαέρωσης αέρα φράσσονται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας της συσκευής.

Τύποι συσκευών ανακύκλωσης

Αν και όλοι οι τύποι κουκούλας λειτουργούν με βάση την ίδια αρχή, αλλά ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης, υπάρχουν διάφοροι τύποι:

Οι επίπεδες επιφάνειες είναι πρακτικές επειδή είναι εύκολο να τοποθετηθούν πάνω από τη σόμπα της κουζίνας κάθετα στον τοίχο. Έχουν πολύ κομψή και όμορφη εμφάνιση, και στο σχεδιασμό τους ταιριάζουν οργανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας. Τα πλατέα προϊόντα εξάτμισης είναι τα πλέον κατάλληλα για εγκατάσταση σε μικρά δωμάτια με μικρό φορτίο.

Ο ενσωματωμένος τύπος είναι ελαφρώς πιο σύνθετος σε σχέση με τους επίπεδες. Εγκατασταθεί μαζί με έπιπλα πάνω από τον πίνακα κουζίνας ή τη σόμπα. Συνήθως είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος του ντουλαπιού. Έχουν υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Τα αναρτημένα προϊόντα τοποθετούνται κάτω από το ντουλάπι, αλλά χωριστά από αυτό. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε λίγο χώρο στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η επιφάνεια της συσκευής τραβιέται λίγο προς τα εμπρός, στη συνέχεια συλλέγεται η πλάτη.

Ο κεκλιμένος τύπος καυσαερίων είναι ο πιο συνηθισμένος από όλους τους άλλους και είναι εξοπλισμένος με νέες σύγχρονες τεχνολογίες, χάρη στις οποίες έχει υψηλή παραγωγικότητα. Λειτουργούν χωρίς θόρυβο και εγκαθίστανται εύκολα.

Χαρακτηριστικά προϊόντων χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

Σήμερα, εκτός από το κύριο καθήκον, οι κουκούλες εξάντλησης έχουν και άλλες πρόσθετες δυνατότητες:

 • Αντικατάσταση φίλτρων χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
 • Όμορφη εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό.
 • Ενεργοποιήστε αυτόματα τη συσκευή μόλις αρχίσετε να μαγειρεύετε.
 • Χρονισμός αυτόματου τερματισμού λειτουργίας.
 • Τηλεχειριστήριο;
 • Ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προγραμμάτων.
 • Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα συστήματα χωρίς σύνδεση με τον αεραγωγό έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Συμπαγές και εύχρηστο.
 • Απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Είναι οικονομικά, δεδομένου ότι δεν καταναλώνουν πολλούς πόρους σε σύγκριση με τα προϊόντα αερισμού.
 • Κόστος λιγότερο σε σύγκριση με άλλες συσκευές εξαερισμού.
 • Έχουν όμορφο σχέδιο και ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Προφανώς, υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών σε σύγκριση με άλλα. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε μικρούς χώρους όπου δεν απαιτείται μεγάλη παραγωγικότητα.

Χάρη σε ένα τέτοιο σύστημα, η ποσότητα του καθαρού αέρα και του οξυγόνου στο σπίτι αυξάνεται και το επίπεδο υγρασίας μειώνεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή η υψηλή υγρασία και το ανεπαρκές οξυγόνο αποτελούν την αιτία πολλών ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά;

Πριν εγκαταστήσετε τη συσκευή στην επιλεγμένη θέση, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται σε αρκετά ασφαλή απόσταση από την κουζίνα.
 2. Ελέγξτε την παρουσία φίλτρων: άνθρακα και γράσο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να τηρείτε τους βασικούς κανόνες. Πρώτον, το σύστημα θα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με τη σόμπα, όχι λιγότερο. Δεύτερον, η απόσταση από την κουζίνα στο σύστημα πάνελ πρέπει να είναι περίπου 65 εκ. Τρίτον, ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης (ένα ερμάριο τοίχο ή στο κάτω μέρος) για την τοποθέτηση του εξοπλισμού με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων που βρίσκονται εντός της συσκευασίας του.

Κατά την εγκατάσταση, μην ξεχνάτε να γειώσετε τα συστήματα ανακύκλωσης για να τα προστατέψετε από τις υπερτάσεις.

Χαρακτηριστικά των κουζινών κουζίνας χωρίς αγωγούς: πλεονεκτήματα και τεχνικές λύσεις

Η διαδικασία μαγειρέματος συνδέεται πάντοτε με άφθονα καπνό, που ανεβαίνει από την κουζίνα ή την εστία. Το πρόβλημα δεν είναι καν στην υψηλή τους θερμοκρασία - πρακτικά δεν έχει καμία επίδραση στις λεπτομέρειες του εσωτερικού της κουζίνας.

Τα ανερχόμενα ζεύγη είναι υπερκορεσμένα με λίπη και πρωτεϊνικές ενώσεις, συχνά έχουν μια ισχυρή και όχι και καθόλου ευχάριστη οσμή.

Αυτές οι ουσίες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στην οροφή και στους τοίχους, σε αντικείμενα επίπλων, οδηγώντας το δωμάτιο της κουζίνας σε μια ακαταμάχητη εμφάνιση και να γίνει, επιπλέον, μέσο για την ανάπτυξη αποικιών μικροοργανισμών.

Με λίγα λόγια, η ιδανική επιλογή θα ήταν η συλλογή και απομάκρυνση της εξάτμισης από τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό για έναν ή άλλο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αγωγό έρχονται στη διάσωση.

Όταν η κουκούλα χωρίς αγωγό γίνει η βέλτιστη λύση

Σε γενικές γραμμές, το ίδιο το όνομα της "εξάτμισης" για μοντέλα που λειτουργούν χωρίς αγωγό, είναι κάπως λανθασμένο. Αντίθετα, θα ήταν σωστό να τους ονομάζουμε "μονάδες φίλτρων ανακύκλωσης".

Ο αέρας που ανεβαίνει από την πλάκα δεν έχει τραβηχτεί, αλλά αφού περάσει από μια ορισμένη διήθηση παραμένει στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, το όνομα είναι καθιερωμένο, απλώς σημαίνει μια συσκευή για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας της κουζίνας.

Φυσικά, η αποτελεσματικότητα των κουκούλες, που αφαιρούνται απλά από την κουζίνα που ανεβαίνει από την πλάκα εξάτμισης, είναι πολύ υψηλότερη.

Ωστόσο, μια προϋπόθεση για την εγκατάσταση τους - την ύπαρξη ενός καναλιού εξόδου ή μια τρύπα στον τοίχο στο δρόμο. Αλλά με αυτά τα διάφορα προβλήματα είναι δυνατά ταυτόχρονα.

 1. Πολύ συχνά, ως μια πιθανή επιλογή, θεωρούμε ότι ο τυποποιημένος αγωγός εξαερισμού διατίθεται σε κάθε κουζίνα σε πολυώροφα κτίρια.

Αφενός - γιατί όχι, αλλά από την άλλη - πολλαπλές αποχρώσεις μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος.

 • Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, αυτά τα κανάλια πολύ συχνά ξεπερνούν τις αποθέσεις λιπαρών και λάσπης, γεγονός που μειώνει την κανονική τους διατομή και, ως εκ τούτου, την εκτιμώμενη παραγωγικότητα.

Μπορούν απλά να μην αντεπεξέλθουν στο άμεσο έργο τους - φυσικό αερισμό του αέρα, ειδικά - σε περίπτωση πρόσθετου φορτίου, ειδικά αν στην οροφή σε διαφορετικά πατώματα εγκατασταθούν εξαναγκασμένες συσκευές εξάτμισης.

 • Στην περίπτωση εγκατάστασης στην κουζίνα ενός θερμοσίφωνα ελεύθερης ψύξης αερίου, απαγορεύεται αυστηρά ακόμη και μια ελαφρά μείωση του παραθύρου εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι η έξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι η εγκατάσταση μιας ειδικής, ευρύτερης σχάρας, με ένα σωλήνα διακλάδωσης για τη σύνδεση του αγωγού από την κουκούλα και με ένα παράθυρο για κανονικό αερισμό. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια "έκπληξη" εδώ, ειδικά το χειμώνα, όταν τα παράθυρα είναι συνήθως κλειστά.

Η αναγκαστική ροή αέρα, που δημιουργείται από την κουκούλα στον αγωγό εξαερισμού, οδηγεί σε μια ορισμένη απαλλαγή στην κουζίνα. Δεδομένου ότι η ροή αέρα από το εξωτερικό μπορεί να μην είναι αρκετό, αυτό αρχίζει να ρέει από το κατώτερο τμήμα του καναλιού εξαερισμού - επίδραση ανάστροφη ώση, γεμίζοντας το διάστημα «γεύσεις» κάτω ορόφους.

 1. Η τρύπα στον εξωτερικό τοίχο, φαίνεται ότι λύνει όλα τα προβλήματα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να το κάνουν, ειδικά στους επάνω ορόφους. Επιπλέον, συχνά επιτυγχάνεται αρκετά μακριά από την πλάκα και δεν τους αρέσουν όλοι οι μεγάλοι δίαυλοι αεραγωγών, οι οποίοι ίσως δεν ταιριάζουν στη γενική έννοια του σχεδιασμού της κουζίνας.

Στις αναφερόμενες καταστάσεις, η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσετε την επιλογή σας στην κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά λειτουργίας

Το αρχικό σχέδιο αυτού του τύπου κουκούλας είναι αρκετά απλό. Electric drive με τα απαραίτητα στροφείο δύναμη-ανεμιστήρα δημιουργεί ένα κενό στο χώρο πάνω από την πλάκα, σε ορισμένα μοντέλα - περίπου πλάκα, κατευθύνοντας έτσι τη ροή του θερμαινόμενου αέρα και τις αναθυμιάσεις διαμέσου του περιβλήματος.

Εγκαθίστανται αρκετά φίλτρα, περνώντας διαδοχικά μέσω των οποίων ο αέρας λαμβάνει τον απαιτούμενο καθαρισμό και επιστρέφει ξανά στην κουζίνα. Έτσι, κατά την λειτουργία της κουκούλας, δημιουργείται αναγκαστική κυκλοφορία αέρα με συνεχή καθαρισμό.

Τι προσφέρει καθαρισμό;

 1. Ανεξάρτητα από τον τύπο της κουκούλας, η πρώτη περιέχει πάντα ένα φίλτρο απολίπανσης.

Μπορεί να είναι σε μία από τις τρεις εκδόσεις:

 • Το αλουμίνιο ή το ανοξείδωτο - είναι μια πολυστρωματική αρθρωτή δομή κηρήθρας, όταν διέρχεται διαμέσου των οποίων τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στις επιφάνειές του.

Τέτοια φίλτρα είναι καλά επειδή εξυπηρετούνται - όταν υπερβραστούν με γράσο και αιθάλη, τα πλένετε καλά με τη χρήση λιπαρών διαλυτικών απορρυπαντικών. Οι διαστάσεις των περισσότερων φίλτρων τους επιτρέπουν να καθαρίζονται σε ένα πλυντήριο πιάτων.

 • Φίλτρα από ακρυλικές ίνες.

Επίσης θεωρείται ότι είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και η διάρκεια ζωής τους, φυσικά, είναι μικρότερη. Επιδέχονται περιοδικό χειροκίνητο πλύσιμο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικά. Πιέστε μετά από αυτό δεν πρέπει να είναι - μπορείτε να καταστρέψετε τη γεωμετρική τους διαμόρφωση.

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, χαρτί, μη υφασμένα υφάσματα.

Απαιτούν τακτική αντικατάσταση - όταν η σήμανση πάνω τους καθίσταται δυσδιάκριτη από το στρώμα λίπους και βρωμιάς ή όταν εμφανίζεται μη ικανοποιητική μετάδοση αέρα.

 1. Εάν το πρώτο φίλτρο επαρκεί για την εξαγωγή της εξάτμισης προς τα έξω, τότε για τα μοντέλα χωρίς αγωγό δεν μπορούν να αποφευχθούν ειδικά φίλτρα άνθρακα.

Το καθήκον τους είναι να αφαιρέσουν τις οσμές και τον τελικό καθαρισμό του αέρα που επέστρεψε στο δωμάτιο.

Ο αριθμός των ενοτήτων αυτών μπορεί να είναι διαφορετικός. Η αντικατάσταση των προϊόντων τους, καθώς παράγουν ευεργετικές ιδιότητες τους, και ορισμένα μοντέλα της σύγχρονης κουκούλες είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό σύστημα ελέγχου και φίλτρου απεικόνισης ιδιοκτήτες προειδοποίηση επίπεδο απόφραξη των νέων εγκαταστάσεων που απαιτούνται.

Η ίδια η λειτουργία της κουκούλας είναι εξαιρετικά απλή - συμπεριλαμβάνεται στην αρχή του μαγειρέματος, εγκαθιστά, αν είναι απαραίτητο, την επιθυμητή δύναμη μετάδοσης κίνησης και σβήνει μετά από λίγο στο τέλος του μαγειρέματος. Είναι αλήθεια ότι αυτό ισχύει μόνο για χαμηλού κόστους μοντέλα προϋπολογισμού.

Η ηλεκτρονική εδώ έρχεται επίσης στη διάσωση:

 • Πολλές σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα χειριστήριο επεξεργαστή με την εμφάνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των απαραίτητων προεπιλογών.
 • Η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ρολόι και χρονοδιακόπτη, στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, περιλαμβανομένης της περιοδικής μετάβασης χωρίς τους ιδιοκτήτες για αποτελεσματικό αερισμό του χώρου.
 • Βολική λειτουργία - η παρουσία ειδικών αισθητήρων που θα δώσουν ένα σήμα για να ξεκινήσει η κουκούλα καθώς η θερμοκρασία ή η υγρασία ανέρχεται σε ένα ορισμένο όριο και να την απενεργοποιήσετε ανεξάρτητα όταν κανονικοποιηθούν οι παράμετροι.
 • Ο "έξυπνος" καυσαερίων θα προσδιοριστεί με τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας, επιλέγοντας τη βέλτιστη ταχύτητα μετάδοσης ανάλογα με την ένταση της εξάτμισης.
 • Η συσκευή μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με τηλεχειριστήριο.

Διάφορα σχέδια διαρρύθμισης

Πρακτικά όλες οι κουκούλες που παρουσιάζονται στην πώληση έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας, της αρχής της ανακύκλωσης και της απόσυρσης των καπνών προς τα έξω. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τοποθέτησής τους σε συγκεκριμένες συνθήκες κουζίνας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν από την αρχή της τοποθέτησής τους:

 • Το πιο συνηθισμένο σχέδιο είναι το μοντέλο τοίχου.

Είναι στερεωμένα στον τοίχο πάνω στα στηρίγματα ακριβώς πάνω από την εστία.

Μπορεί να έχει το κλασικό οριζόντια «επίπεδη» δομή, ένα θόλο ( «καμινάδα»), ή να είναι κεκλιμένη όταν επιφάνεια εργασίας τους είναι υπό γωνία, εξοικονομώντας έτσι χώρο πάνω από την πλάκα.

 • Κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στην ντουλάπα - συχνά έρχονται ακόμη και με ακουστικά.

Είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένα από το οπτικό πεδίο από τα πάνελ επίπλων, αφήνοντας μόνο μια οθόνη με χειριστήρια.

Μειονεκτήματα - ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή ήδη έτοιμων επίπλων (σε βάθος και πλάτος ενσωμάτωσης) και κατά την εγκατάσταση. Το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας μπορεί να είναι ανεπαρκές, αλλά αυτό επιλύεται χρησιμοποιώντας μία τηλεσκοπική ανασυρόμενη διάταξη.

 • Οι κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στην επιφάνεια του τραπεζιού ανήκουν στα πιο μοντέρνα μοντέλα.

Η ροή αέρα που δημιουργείται από αυτά δεν επιτρέπει την αύξηση της εξάτμισης προς τα πάνω - αναρροφάται αμέσως στο σύστημα φιλτραρίσματος. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να έχουν μια ολισθαίνουσα επιφάνεια εργασίας που υψώνεται πίσω από την πλάκα όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Μια άλλη επιλογή είναι η θέση των πλεγμάτων αναρρόφησης στο επίπεδο του τραπέζι κατά μήκος της περιμέτρου της εστίας.

Πλεονεκτήματα - η ασυνήθιστη φύση του συστήματος, το μυστικό της τοποθέτησης. Μειονεκτήματα - υψηλές τιμές, εγκατάσταση υψηλής έντασης εργασίας, που απαιτεί την πρόσκληση εξειδικευμένων ειδικών.

 • Μια ειδική περίπτωση είναι οι κουκούλες των νησιών.

Χρησιμοποιούνται όταν μια τολμηρή ιδέα σχεδίασης έχει τοποθετήσει ένα πιάτο στη μέση της κουζίνας. Η κατάσταση είναι σπάνια, αλλά τα αποσπάσματα από τους δημιουργούς. Τέτοιες συσκευές είναι σταθερά στερεωμένες ή αναρτημένες από την οροφή.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η κουκούλα πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχέδιο, ειδικά με τη σόμπα. Και δεν έχει σημασία τι έχετε: μια ηλεκτρική εστία με γυάλινο κεραμικό ή αέριο με επικάλυψη σμάλτου.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο νεροχύτης, αν έχει μεταλλική επιφάνεια - τότε η κουκούλα από το επιχρωμιωμένο μέταλλο θα φαίνεται καλύτερα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουζινών κυκλοφορίας για την κουζίνα

Τι μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα των κουκούλες που λειτουργούν χωρίς αγωγούς αέρα:

 • Σχετική απλότητα εγκατάστασης, δεν χρειάζεται να συμβιβαστεί η εγκατάσταση και να διεξαχθούν επιπρόσθετες εργασίες κατασκευής.
 • Οι πλάκες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, χωρίς να συνδεθούν με τον τόπο του αεραγωγού ή τον εξωτερικό τοίχο.
 • Εξαιρετική απλότητα στη λειτουργία.
 • Ο κανονικός αερισμός δεν διαταράσσεται.

Μειονεκτήματα τέτοιων κουκούλες:

 • Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι πολύ μικρότερη από αυτή των συσκευών που εκκενώνουν την εξάτμιση.
 • Τοποθετημένα στα φίλτρα της κουκούλας δεν μειώνεται το επίπεδο της υψηλής υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Η συσκευή λειτουργεί μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η ηλεκτρική μονάδα - αυτό μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο θόρυβο.
 • Η ανάγκη παρακολούθησης της κατάστασης των φίλτρων και της περιοδικής αντικατάστασης μονάδων μίας χρήσης.

Κόστος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, κατ 'αρχήν, όλες οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους. Έτσι, η διαφορά θα είναι μόνο παρουσία αεραγωγών και ο αριθμός των φίλτρων που χρησιμοποιούνται.