Επιλέγουμε μια αθόρυβη κουκούλα: τη βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Υπερβολικά δυνατός εκτοξευτής μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, τα ηχητικά επίπεδα στα περισσότερα μοντέλα είναι περίπου 55-60 dB, τα οποία είναι αισθητά και είναι δύσκολο ακόμη και να μείνετε στην κουζίνα (για να μην αναφέρουμε την επικοινωνία ή την παρακολούθηση της τηλεόρασης).

Για να μην χαλάσετε τη δική σας άνεση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλα με το χαμηλότερο επίπεδο ήχου κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος των κουκούλες και οι τρόποι μείωσης του μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά και κάτω - θα μάθουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο "ήσυχα".

Ποιο είναι το μέσο επίπεδο θορύβου στην κουκούλα;

Το μέσο επίπεδο, το οποίο δημιουργεί μια κουκούλα μεσαίας ισχύος (περίπου 500-800 m³ / h) - περίπου 50-60 dB. Αν αυτός ο δείκτης στο τεχνικό διαβατήριο είναι υψηλότερος από 60 dB - αυτό δεν είναι επιθυμητό. Λοιπόν, αν το ποσοστό είναι κάτω από 50, αυτό είναι εξαιρετικό.

Απλά πείτε: Η στάθμη ήχου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά λειτουργεί. Και αντίστροφα: οι λιγότερο ισχυροί κουκούλες είναι πολύ πιο θορυβώδεις.

Για παράδειγμα, μεταξύ των μονάδων εξάτμισης χαμηλής ισχύος (μέχρι 300-500 "κύβους" ανά ώρα) μπορείτε να βρείτε ήσυχα μοντέλα - μέχρι 49-50 dB. Εάν το μοντέλο έχει μέση ισχύ (υπό όρους από 500 έως 800 "κύβους" ανά ώρα), τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι πιο δυνατά από 52 dB.

Οι πιο ισχυρές εγκαταστάσεις (με χωρητικότητα 800 κύβους και άνω) είναι απίθανο να έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 53-55 dB. Πιθανότατα στη μέγιστη ισχύ θα ακούγονται αρκετά δυνατά, περίπου 57-60 dB, πνίγοντας την τηλεόραση εργασίας.

Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ήσυχες κουκούλες

Τα αθόρυβα μοντέλα (στα οποία ο "ήχος" είναι μικρότερος από τον μέσο όρο) βρίσκονται στη γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζουν επειδή έχουν "πιο ήσυχα" μοντέλα από τα υπόλοιπα.

Κατάλογος κατασκευαστών που έχουν τις πιο "ήσυχες" κουκούλες:

Τεχνολογίες για τη μείωση του θορύβου

Για να εξασφαλίσουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες:

Εγκαταστήστε δύο ανεμιστήρες αντί για ένα. Κατά συνέπεια, η ταχύτητα του κινητήρα μειώνεται και ακούγεται πιο ήσυχη. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν μεγαλύτερο αποθεματικό ισχύος.

Αυξήστε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Εάν ο τοίχος της θήκης είναι πολύ λεπτός - ο ήχος θα είναι ισχυρός. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα "συγκρατήσει τον εαυτό του", έτσι και ο τοίχος θα αντηχεί. Και αντίστροφα: ένας πυκνός τοίχος "σβήνει" τον ήχο και δεν αντηχεί. Έλλειψη - αυξάνει το βάρος του προϊόντος, έτσι μπορείτε να αυξήσετε το πάχος σε μια ορισμένη τιμή.

Η θέση του ανεμιστήρα απέχει πολύ από την είσοδο αέρα.

Εγκατάσταση ακουστικών "παγίδων" (ηχοαπορροφητών) μέσα στην θήκη.

Ασύρματοι κουκούλες: η βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Θα συνθέσουμε μια σύντομη αξιολόγηση μοντέλων που λειτουργούν χωρίς θόρυβο (με ένα ελάχιστο επίπεδο) - αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει το "πιο ήπιο" κουκούλα. Τα δεδομένα ισχύουν στο τέλος του 2017.

Σημειώστε ότι όλες οι προδιαγραφές (συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου θορύβου) έχουν ληφθεί από τις περιγραφές των καταστημάτων, επομένως μπορεί να υπάρχουν σφάλματα σε αυτά.

Για ευκολία, θα διανείμουμε τα μοντέλα στην περιοχή ισχύος.

Οι πιο "ήσυχοι" κουκούλες με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους":

Krona Steel Bella (πλάτος 60 cm): χωρητικότητα έως 390 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 46 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 8500 ρούβλια.

Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): τραβάει μέχρι 420 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 6 500 ρούβλια.

Maunfeld Aire 60 (60 cm): ανέλθει σε 500 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 5000 ρούβλια.

Ardesia Basic-F (5 0 cm): τραβάει μέχρι 190 m³ / h, ακούγεται έως 49 dB. Είναι κατά μέσο όρο 3500 ρούβλια.

Indesit H 161 IX (60 cm): Παραγωγικότητα 230 m³ / h. Ακούγεται έως 50 dB. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι μέχρι 4500 ρούβλια.

Μεταξύ των κουκούλες με παραγωγικότητα από 500 έως 800 "κύβους" ο μικρότερος θόρυβος γίνεται από τέτοια μοντέλα:

Krona Irida Sensor 600: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 500 m³ / h, μέγιστο "ήχο" έως 50-52 dB. Είναι περίπου 15500.

Elikor Ruby S4 (60 cm): εκτείνεται σε 700 m³ / h. Δεν ακούγεται πιο δυνατά από 52 dB. Το κόστος είναι μέχρι 9000.

Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): αντλεί μέχρι 520 m³ / h. Ο μέγιστος θόρυβος είναι μέχρι 48 dB. Κοστίζει περίπου 6000.

Αισθητήρας Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): αντλεί έως 760 m³ / h. Μπορεί να ηχήσει έως και 52 dB. Μπορείτε να αγοράσετε για 23-24 χιλιάδες.

Korting KHC 6957 X (60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 750 m³ / h. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 52 dB. Υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες.

Hansa OKC 613 RBH (60 cm): αντλεί μέχρι 500 m³ / h. Το όριο έντασης είναι 53 dB. Κοστίζει περίπου 12 χιλιάδες.

Teka DJE 60 inox (60 cm): παραγωγικότητα έως 700 m³ / h. Δαχτυλίδια έως 54 dB. Αξίζει περίπου 15 χιλιάδες.

Τα πιο ισχυρά και "ήσυχα" μοντέλα των νοικοκυριών με χωρητικότητα πάνω από 800 "κύβους":

Το Kuppersberg F 660 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, εκτείνεται σε 900 m³ / h. Ο θόρυβος θα είναι μέχρι 47 dB. Κοστίζει περίπου 22 χιλιάδες.

Maunfeld Retro Quadr 60 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 950 m³ / h. Ακούγεται έως 48 dB. Το κόστος είναι από 26 χιλιάδες.

Kaiser AT 6400 Eco: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 910 m³ / h. Δαχτυλίδια έως και 56 dB. Είναι περίπου 23 χιλιάδες.

Οι πιο χαλαρές κουκούλες για την κουζίνα: τα καλύτερα σχεδόν αθόρυβα μοντέλα, κριτικές και τιμές για αυτά

Συχνά οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο θόρυβο που εκπέμπεται από τις συσκευές που λειτουργούν. Βασικά, οι πιο ευαίσθητοι σε αυτόν είναι γυναίκες. Ξοδεύουν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου τους στην κουζίνα, και ο δυνατός εκκεντροφόρος μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία.

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έλαβαν υπόψη αυτή τη στιγμή και προσφέρουν μια σειρά αθόρυβων μοντέλων που διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό, μοντέρνα διαχείριση και ένα σύνολο επιλογών που διευκολύνουν την ευκολία.

Ποιες είναι οι πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας;

Η κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να διακρίνεται από την υψηλή ισχύ. Αλλά οι ικανότητές του είναι αρκετές για να εκπληρώσουν το καθήκον του: αφαιρώντας τον ατμό και τα αέρια από την περιοχή εργασίας.

Στο φάσμα κάθε κατασκευαστή αυτής της τεχνολογίας υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για να παρέχεται αυτό το αποτέλεσμα, ενώ διατηρούνται οι δυνατότητες της συσκευής, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι:

 • συμπληρώστε την κουκούλα με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης αντί για δύο.
 • χρησιμοποιήστε περιβλήματα με παχύ τοίχωμα.
 • μείωση του επιπέδου των κραδασμών μέσω συνδέσεων υψηλής ποιότητας.
 • εγκαταστήστε διάφορα απορροφητικά ηχοσυστήματα, τα οποία άλλως ονομάζονται "ακουστικές παγίδες".

Είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου της συσκευής σημαντικό;

Ο δυνατός μονοτονικός θόρυβος μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για ένα άτομο ευαίσθητο σε τέτοιες διαταραχές. Η τακτική εμπειρία δυσφορίας οδηγεί σε αυξημένη κόπωση, ευερεθιστότητα και νευρικές βλάβες. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί αϋπνία.

Αναπτύσσεται στο πλαίσιο συστηματικής έκθεσης σε δυνατούς ήχους στην ψυχή και την ανθρώπινη φυσιολογία. Αποδεικνύεται ότι οι ήχοι έχουν σημαντική επίδραση στο υποσυνείδητο. Επί του παρόντος, καθορίζονται οι κανόνες του μέγιστου επιτρεπτού επιπέδου θορύβου στην καθημερινή ζωή και στην εργασία.

Οι οικιακές συσκευές που παράγουν παράγουν ακουστικό θόρυβο, μετρούμενο σε ντεσιμπέλ (dB).

Είναι πολύ δυνατός ήχος. Για να είναι πιο σαφής, μπορείτε να συγκρίνετε παρόμοιους δείκτες σε διαφορετικές καταστάσεις:

 • ψιθυριστό, ρολόι - 30 dB.
 • ηρεμία - 40 dB.
 • δυνατή συνομιλία - 60 dB.
 • φωνάζω, γέλιο - 75 dB.
 • rock συναυλία - 105 dB?
 • αλυσοπρίονο εργασίας - 110 dB.
 • αεροσκάφους απογείωσης - 130 dB.

Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει υγιή άνεση στην καθημερινή ζωή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές οικιακών συσκευών φροντίζουν για την υγεία του καταναλωτή και προσφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη ευκολία λειτουργίας.

Μπορεί ο απορροφητήρας να είναι αθόρυβος: καινοτόμες εξελίξεις

Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος που εκπέμπεται από την κουκούλα κουζίνας, έχουν αναπτυχθεί συστήματα μείωσης θορύβου. Ένας από αυτούς - η NRS από την ιταλική εταιρεία Falmec. Χάρη σε αυτήν, ήταν δυνατό να παραχθούν ήσυχα και ισχυρά εκχυλίσματα. Δημοσιεύουν 85% λιγότερες πληροφορίες από ό, τι τα αναλογικά χωρίς NRS.

Για τη μείωση του θορύβου, χρησιμοποιούνται επίσης ακουστικές παγίδες σχήματος V κατασκευασμένες από υλικό απορρόφησης ήχου. Βοηθάει στη μείωση της έντασης ήχου που ρυθμίζει τον ανεμιστήρα εξαγωγής στη μέγιστη δυνατή απόσταση από το κανάλι εισαγωγής αέρα.

Κριτικές για τις πιο ήσυχες συσκευές: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σύμφωνα με κριτικές των χρηστών που εγκατέστησαν στην κουζίνα μια σύγχρονη κουκούλα χαμηλού θορύβου, αυτή η τεχνική έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

 1. Κομψή σχεδίαση.
 2. Ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
 3. Βολική διαχείριση.
 4. Πολλαπλές λειτουργίες παροχής ενέργειας.
 5. Χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Έλλειψη ενός: μια σχετικά υψηλή τιμή.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Όλοι οι κατασκευαστές που ειδικεύονται στην ανάπτυξη και κατασκευή οικιακών συσκευών, προσφέρουν μια σειρά από κουκούλες κουζίνας με χαμηλό θόρυβο.

Dach Santa 60


Μια από τις πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι τέτοιες ώστε να είναι κατάλληλες για εγκατάσταση πάνω από τις πιο σύγχρονες κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας. Το κατώτερο πάνελ της κουκούλας είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό σε κρούση και ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί. Είναι δυνατό να το ανοίξετε, να πλύνετε ή να αντικαταστήσετε το φίλτρο λίπους, αφαιρέστε τη σκόνη. Η επιφάνεια του σώματος είναι εύκολη στην πλύση, ανθεκτική στη διάβρωση και την οξείδωση.

Ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός, ο οποίος πραγματοποιείται μέσω του πίνακα αφής. Οι χρήστες σημειώνουν ισχυρό οπίσθιο φωτισμό, χάρη στο οποίο η πλάκα και η επιφάνεια εργασίας είναι καλά φωτισμένες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα.

 • παραγωγικότητα - 600 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
 • διαστάσεις - 370x620x440 mm.
 • βάρος - 12 κιλά.

Η μέση τιμή των 7069 ρούβλια.

Εκτοξευτή Krona Betty 600


Μοντέλο τύπου τοίχου, σχήμα θόλου. Η θήκη είναι από μέταλλο, είναι δυνατές δύο επιλογές χρωμάτων: μαύρο και χρυσό. Τοποθετείται ανάμεσα σε ντουλάπια κουζίνας, η απαιτούμενη απόσταση είναι 60 εκ. Είναι εξοπλισμένη με φίλτρο λίπους, είναι δυνατό να εγκατασταθεί άνθρακας (λεπτός καθαρισμός).

Θύρα εξάτμισης με βαλβίδα αντεπιστροφής για την αποφυγή εισόδου ξένων οσμών στη στοίβα εξαερισμού. Ο οπίσθιος φωτισμός με μία ισχύ λαμπτήρα 40 watt. Η συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης δεν υπερβαίνει τα 10 m 2.

 • ισχύς - 150 W?
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 34 dB.
 • διαστάσεις - 600χ902х450 mm.
 • βάρος - 6 κιλά.

Μέση τιμή: 9750 τρίβει.

Αισθητήρας Shindo Avior 60


Κομψή καυστήρα τύπου εξαγωγής, εξοπλισμένη με αξιόπιστο χαλύβδινο κινητήρα με γαλβανισμένο πτερωτή. Το κυρίαρχο χρώμα της θήκης είναι μαύρο, τα τελειωτικά στοιχεία είναι χρώμιο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των χρηστών, η κουκούλα είναι ήσυχη μόνο στην πρώτη ταχύτητα. Το δεύτερο και το τρίτο είναι αρκετά θορυβώδη.

Λόγω της υψηλής απόδοσης (800 m 3 / h), απομακρύνει αποτελεσματικά τον ατμό και τις οσμές. Εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους. LED οπίσθιο φωτισμό, με δύο λαμπτήρες, το καθένα από τους οποίους είναι 1W.

 • ισχύς κινητήρα - 200 W;
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 56 dB.
 • διαστάσεις - 600х835х546 mm.
 • βάρος - 19,4 kg.

Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Αθόρυβη εξάτμιση Cata CN 600


Ένα εντυπωσιακό τζάκι με ένα πρωτότυπο σχέδιο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση της σύγχρονης κουζίνας. Το σώμα του ανιχνευτή είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί και λαμαρίνα. Το χρώμα του μοντέλου είναι ασημένιο. Η διάμετρος του αγωγού είναι 150 mm.

Η συσκευή είναι ενσωματωμένη, μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους και βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειριστήριο είναι μηχανικό, με κουμπί. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι μια λάμπα αλογόνου 40 W.

 • παραγωγικότητα - 583 m 3 / ώρα.
 • το ελάχιστο επίπεδο θορύβου είναι 38 dB.
 • τρεις ταχύτητες.
 • διαστάσεις - 600х576х470 mm.

Μέση τιμή: 6779 τρίβει.

Συσκευή εξαγωγής Lex Mini 500


Το μοντέλο είναι κεκλιμένο, εξαιρετικά σταθερό και χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα συναρμολόγησης. Ο λακωνικός σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε δωμάτια με οποιαδήποτε λύση στυλ του εσωτερικού χώρου. Χρώμα της θήκης μαύρο, γυαλιστερό. Το εκχύλισμα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και εξαερισμό. Συμπληρώνεται με φίλτρα λίπους και άνθρακα. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, πραγματοποιούμενος με διακόπτες ρολογιού. Τρεις ταχύτητες εργασίας.

 • παραγωγικότητα - 420 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 58 dB.
 • διαστάσεις - 496x660x300 mm.

Η μέση τιμή είναι 6559 ρούβλια.

Elikor Integra Glass 60


Η άνετη κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό έχει έναν τρόπο κυκλοφορίας αέρα. Ενσωματωμένο μοντέλο με δύο ταχύτητες λειτουργίας. Εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο στρόβιλο που παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για την οργάνωση του φωτισμού που χρησιμοποιείται στους ενσωματωμένους δύο λαμπτήρες αλογόνου, κάθε 20 watts.

 • παραγωγικότητα - 400 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 55 dB.
 • διαστάσεις - 600x175x284 mm.

Η μέση τιμή των 5290 ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα κουζίνας, πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Τα προϊόντα των εταιρειών Lex, Kuppersberg, Electrolux, Bauknecht, Falmec, Teka, Bosch αποδείχθηκαν πολύ καλά.

Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από την απόδοση του καλύμματος;

Η ένταση του θορύβου που εκπέμπεται από την κουκούλα της κουζίνας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της. Κατά μέσο όρο, για όργανα με χωρητικότητα 500-800 m³ / h, είναι 50-55 dB.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος του συστήματος εξάτμισης

Η απαιτούμενη χωρητικότητα της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της κουζίνας που είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα. Εξετάζονται τα πρότυπα που ρυθμίζουν τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις μαγειρέματος.

Παράδειγμα υπολογισμού για δωμάτιο με διαστάσεις 3x4 m με ύψος οροφής 2,5 m:

 • βρείτε τον όγκο της κουζίνας, πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος: 3x4x2.5 = 30 m3;
 • πολλαπλασιάστε την διαπιστωμένη τιμή με την απαιτούμενη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα: 30x12 = 360 m3 / h.

Έτσι, η ελάχιστη ισχύς εξόδου για αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι 360 m 3 / h.

3 καλύτερα μοντέλα

Στη σειρά χαμηλών θορύβων, μπορούν να διακριθούν τα τρία καλύτερα μοντέλα:

 • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.

 • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?


  Οι αναφερόμενες συσκευές έχουν αρκετές λειτουργίες ισχύος, διαφέρουν σε θεαματικό σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα λίπους. Πιθανή εγκατάσταση άνθρακα.

  Κόστος

  Η μέση τιμή των καλύτερων μοντέλων εκχυλισμάτων χαμηλού θορύβου:

  • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?
  • Κρόνα Betty 600 - 9750 ρούβλια?
  • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.
  • Cata CN 600 - 6779 ρούβλια?
  • Lex Mini 500 - 6559 ρούβλια.
  • Elikor Integra Glass 60 - 5290 τρίψτε.

  Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την απόδοσή τους, τον αριθμό των τρόπων λειτουργίας, τη μέθοδο ελέγχου.

  Πού να αγοράσετε μια σχεδόν αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα;

  Στη Μόσχα

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα FABER, +7 (495) 191-37-58.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "RayBT", 8 495 983-59-83.
  3. Κατάστημα "Technokaravan", Pyatnickoe αυτοκινητόδρομο 18, +7 (495) 920-51-00.
  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα «Empire of Techno», +7 (812) 200-49-00.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Citylink", (812) 332 84 84.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα TORMART.RU, 8 (800) 511-39-90.

  Μια κουκούλα κουζίνας με χαμηλό επίπεδο θορύβου θα σας προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα σας ευχαριστήσει με τον κομψό σχεδιασμό της. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, συνιστάται πρώτα απ 'όλα να δώσετε προσοχή στα προϊόντα των γνωστών κατασκευαστών.

  Ήσυχο κουκούλες κουζίνας

  Χαρακτηριστικά & Οφέλη

  Οι κουκούλες για την κουζίνα είναι σύγχρονες οικιακές συσκευές που βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο. Επιλέγοντας μια κουκούλα για την κουζίνα, πολλοί δίνουν προσοχή, πρώτα απ 'όλα, στο σχεδιασμό, το μέγεθος, το σχήμα, την δύναμη, το χρώμα, το υλικό, αλλά και τον πιο σημαντικό παράγοντα - τον θόρυβο του.

  Για πολλούς, είναι επίσης σημαντικό να έχουμε μια λειτουργία φωτισμού, την παρουσία αισθητήρων που ανταποκρίνονται στην υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας και την παρουσία πίνακα ή συσκευής τηλεχειρισμού. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η τιμή αυτής της συσκευής.

  Αλλά όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του θορύβου, αφού ένα τέτοιο απόσπασμα θα κάνει τη διαμονή στην κουζίνα ευχάριστη για κάθε ερωμένη.

  Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει όχι μόνο να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα οσμές, αλλά και να δώσει την ευκαιρία χωρίς περιττά εμπόδια για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική στην κουζίνα, βλέποντας τηλεόραση ή απλά να μιλούν μεταξύ τους ή στο τηλέφωνο, η φωνή του αυξάνεται. Επιπλέον, η οικοδέσποινα, ο οποίος έχει ένα μωρό στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει μια σιωπηλή κουκούλα, χωρίς να ανησυχείτε ότι ο ήχος της ξυπνήσει το μωρό κοιμάται, ώστε να μπορείτε με ασφάλεια να μαγειρέψουν το γεύμα ή το δείπνο, ενώ το μωρό κοιμάται. Επιπλέον, μια ήσυχη κουκούλα - μια εξαιρετική λύση για την κουζίνα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο σαλόνι. Οι υπερβολικές μυρωδιές δεν θα πέσουν σε ένα τέτοιο σαλόνι και τα μέλη της οικογένειας ή οι φιλοξενούμενοι που είναι παρόντες δεν θα ενοχλούνται από το θόρυβο μιας τέτοιας κουκούλας.

  Για τη σωστή επιλογή κουκούλας, πρέπει να έχετε πληροφορίες σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Γνωρίζοντας τους, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό το είδος κουκούλας, το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς και θα είναι λιγότερο θορυβώδες. Με βάση το κριτήριο της αρχής της εργασίας, εξάγονται αποσπάσματα που απομακρύνουν πλήρως τον εξαγόμενο αέρα, ρίχνοντάς τον έξω από την κουζίνα. Αυτό το μοντέλο εξόρυξης ονομάζεται βρύση. Ο αγωγός αέρα αυτού του σχεδιασμού κατευθύνεται προς τον κοινό χώρο αερισμού του σπιτιού ή προς το δρόμο μέσω του τοίχου του σπιτιού.

  Ο δεύτερος τύπος καλύμματος με βάση την αρχή λειτουργίας είναι ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης. Αυτή η συσκευή δεν αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο, αλλά, αντίθετα, το απορροφά μέσα, όπου ο αέρας διέρχεται από δύο επίπεδα διήθησης και έχει ήδη επιστραφεί στην κουζίνα σε καθαρισμένη μορφή χωρίς περιττές οσμές. Ένα τέτοιο εκχύλισμα ονομάζεται διήθηση.

  Οι θόρυβοι της κουζίνας είναι επίσης διαφορετικοί στους τύπους της στερέωσης τους. Έτσι, η πιο κλασική μορφή αυτών των αποσπασμάτων είναι καμινάδα κουκούλες, που έλαβε το όνομά της οφείλεται στο γεγονός ότι νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση του καπνού καμινάδα, αλλά τώρα είναι πολύ δημοφιλής για τις σύγχρονες κουζίνες και κουζίνα είναι ξεχωριστές συσκευές. Οι κουκούλες τζάκι για την κουζίνα, ανάλογα με τον μηχανισμό, μπορούν να είναι πολύ ήσυχοι και, κατά κανόνα, έχουν τη μορφή ενός κόλουρου κώνου. Με άλλα λόγια, ονομάζονται θολωτά, είναι αρκετά μεγάλα και, λόγω αυτού, αυτός ο τύπος κουκούλας απαιτεί ένα ειδικό μέρος και έναν αξιόπιστο τρόπο για τον καθορισμό τους.

  Ένας άλλος τύπος είναι οι κρέμονται κουκούλες. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα των σιωπηλών κουκούλες, είναι πιο συμπαγή, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτή η κουκούλα μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας ή να αναρτηθεί κάτω από ένα ντουλάπι κουζίνας. Μια τέτοια σιωπηρή κουκούλα έχει ένα μικρό μέγεθος και μια πιο δημοκρατική τιμή, είναι ιδανική για ακόμη και τη μικρότερη κουζίνα και θα προσφέρει καλή μόνωση θορύβου. Επιπλέον, αυτές οι ήσυχες κουκούλες είναι επίσης αρκετά αόρατες στην κουζίνα και καταλαμβάνουν το ελάχιστο ποσό χώρου.

  Ένας άλλος τύπος αθόρυβης κουκούλας κουζίνας είναι οι κουκούλες των νησιών, οι οποίες είναι μια τεχνική με τη μορφή ενός πίνακα - ενός νησιού. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη για μια μεγάλη, ευρύχωρη κουζίνα. Εκτός από το σχήμα του τραπέζι, οι κουκούλες μπορούν να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εμφάνιση, μπορούν ακόμη και να ενσωματωθούν στην οροφή.

  Από αυτό το στοιχείο της κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο και είναι ακόμα δύσκολο να κρύψει, πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα με διάφορα σχέδια και στοιχεία, τα εν λόγω αποσπάσματα έχουν διακόσμηση κάτω στο παλαιό σχεδιασμό, έτσι ώστε αυτή η κουκούλα μπορεί να γίνει ανεξάρτητη και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του εσωτερικού. Αυτές οι κουκούλες είναι αρκετά ακριβές, αλλά πολύ ισχυρές, καθαρίζουν απόλυτα τον αέρα και δεν κάνουν πολύ θόρυβο.

  Ανάλογα με τη θέση των κουζινών κουζίνας, διακρίνονται τα μετωπικά και τα γωνιακά σχέδια. Οι γωνιακοί κουκούλες είναι πιο κατάλληλοι για κουζίνες με μικρό χώρο, καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και είναι ιδανικοί για δωμάτια στα οποία η σόμπα ή η επιφάνεια μαγειρέματος έχουν γωνιακή διάταξη. Επιπλέον, η γωνιακή τοποθέτηση θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και να γίνει πιο ήσυχο. Η γωνιακή αθόρυβη κουκούλα λόγω της συμπαγούς λειτουργίας της θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την απόδοση της χρήσης της κουζίνας, η οποία είναι πολύ βολική και λειτουργική.

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας χωρίς θόρυβο, δώστε προσοχή και στο μέγεθός της, θα πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της πλάκας. Η υπερβολικά μεγάλη κουκούλα θα φανεί γελοία και θα μοιάζει με γείσο πάνω από την εστία, ώστε να μπορεί να χαλάσει το σχέδιο της κουζίνας. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουζίνες χωρίς θόρυβο, κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μέγεθος της πλάκας, οπότε τώρα η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής είναι πολύ απλή.

  Από τι εξαρτάται ο θόρυβος;

  Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό της κουκούλας εξαρτάται κυρίως από τη δύναμή της. Δηλαδή, όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος επηρεάζεται επίσης από την απόδοση της κουκούλας κουζίνας.

  Η απόδοση είναι ένας δείκτης που καθορίζει τον όγκο του αέρα σε κυβικά μέτρα που η συσκευή αυτή θα περάσει μέσα από τον εαυτό του και το φίλτρο σε ωριαία ώρα. Η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την κουκούλα με την οποία ο δείκτης απόδοσης είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας. Λάβετε υπόψη ότι για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια κουκούλα με μεγάλη χωρητικότητα, αφού είναι αρκετή και μικρή, ειδικά επειδή ένα τέτοιο απόσπασμα θα είναι θορυβώδες.

  Πρέπει να κάνετε τον ακόλουθο υπολογισμό: πολλαπλασιάστε τις παραμέτρους του μήκους, του πλάτους και του ύψους του δωματίου, ο όγκος που προκύπτει πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί δώδεκα. Ο λαμβανόμενος δείκτης χαρακτηρίζει την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από την κουκούλα ανά ώρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στην κουζίνα σας.

  Ο τύπος εκτροπής της κουκούλας μπορεί να επιλεγεί με παρόμοιο υπολογισμό, πολλαπλασιάζοντας μόνο τον αριθμό κατά 1,3, πράγμα που είναι απαραίτητο για να ληφθεί υπόψη το μήκος του εξαερισμού και του άξονα εξαερισμού. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε την απόδοση της κουκούλας, η οποία επηρεάζει άμεσα τον θόρυβο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εξάτμισης, ο θόρυβος προέρχεται από τον κινητήρα του, επομένως όσο υψηλότερη είναι η ισχύς της καπό, τόσο πιο ισχυρό είναι ο κινητήρας που διαθέτει και ο ισχυρότερος κινητήρας με τη σειρά του παράγει υψηλότερο επίπεδο θορύβου.

  Το πιο ήσυχο

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν να δημιουργήσουν την πιο σιωπηρή κουκούλα, γι 'αυτό χρησιμοποιούν πολύ ήσυχους οπαδούς που δεν αντιλαμβάνονται καθόλου τα αυτιά ενός συνηθισμένου ατόμου. Οι πιο ήσυχοι κουκούλες είναι συσκευές εξοπλισμένες με ειδικά ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά. Για τους κατασκευαστές απομόνωσης θορύβου χρησιμοποιούν πάνελ περίπτωσης, τα οποία σχεδόν δεν μεταδίδουν ήχο. Αυτά τα εκχυλίσματα είναι πιο άνετα για την ανθρώπινη αντίληψη.

  Μια άλλη τακτική των κατασκευαστών κουκούλες για την απομόνωση θορύβου του μηχανισμού τους είναι η χρήση παρεμβυσμάτων με αντι-δονητική δράση.

  Πολλοί κατασκευαστές στη δημιουργία αυτής της συσκευής προτιμούν μόνο τα πιο σύγχρονα και υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία επηρεάζουν την τιμή αυτών των κουζινών κουζίνας και, κατά συνέπεια, τέτοιες συσκευές είναι πιο ήσυχες. Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος της κουκούλας είναι να εγκατασταθούν δύο ανεμιστήρες ταυτόχρονα, καθώς η κοινή τους λειτουργία μειώνει την ταχύτητα του κινητήρα και, στη συνέχεια, μειώνεται το επίπεδο θορύβου του συνολικού σχεδιασμού της κουκούλας κουζίνας. Οι κατασκευαστές προσελκύονται να δουλεύουν σε αυτές τις συσκευές από τους επιστήμονες-aerohydrodynamics, οι οποίοι υπολογίζουν τη δύναμη και το θόρυβο των καυσαερίων βελτιστοποιώντας τις ροές αέρα. Αυτές οι μέθοδοι καθιστούν τη χρήση κουκούλας κουζίνας πιο ήσυχη και επομένως άνετη.

  Μύθος ή πραγματικότητα;

  Πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι κουκούλες τους είναι απόλυτα σιωπηλή, αλλά είναι απλά ένα διαφημιστικό κόλπο, σαν να μάθετε σχόλια αυτού του χρήστες συσκευών, είναι της μόδας να συμπεράνουμε ότι εντελώς αθόρυβο κουκούλες δεν συμβαίνει. Όλες οι ποικιλίες κουκούλες παράγουν έναν ήχο, θόρυβο, τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών κουκούλες μόνο σε πόσο ισχυρό θόρυβο. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα επίπεδα θορύβου με διάφορους τρόπους, αλλά δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτό εντελώς.

  Τώρα, σχεδόν κάθε είδος οικιακών συσκευών που παράγει θόρυβο, δείχνει έναν δείκτη που χαρακτηρίζει το επίπεδό του. Αλλά κάθε άτομο με τον δικό του τρόπο είναι δεκτικό σε αυτόν τον δείκτη, έτσι μια κουκούλα για κάποιον θα φαίνεται πολύ ήσυχη, αλλά για ένα άλλο αρκετά θορυβώδες. Όταν βρίσκεστε στην κουζίνα σας ή στο σαλόνι όπου είναι εγκατεστημένη η κουκούλα, υπάρχει απόλυτη σιωπή, δηλαδή όλες οι τεχνικές συσκευές είναι απενεργοποιημένες, τότε το επίπεδο θορύβου έχει ακόμα μια θέση. Ειδικά για τους κατοίκους της πόλης, κατά κανόνα, το ηχητικό υπόβαθρο ενός τυπικού διαμερίσματος πόλης είναι περίπου τριάντα ντεσιμπέλ. Το κρίσιμο επίπεδο θορύβου, το οποίο προκαλεί δυσφορία σε κάθε άτομο, είναι το επίπεδο θορύβου περίπου εκατόν είκοσι ντεσιμπέλ.

  Τώρα, οι εταιρείες που παράγουν κουκούλες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και τεχνολογίες, έτσι ώστε το επίπεδο θορύβου των κουκούλες να είναι χαμηλότερο. Η κουκούλα θεωρείται η πιο ήσυχη, η μηχανή της οποίας τοποθετείται σε ειδική θήκη, η οποία εξασφαλίζει την ηχομόνωση της. Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών κουζίνας υπάρχει ένας πίνακας με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία θορύβου αυτής της συσκευής. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη μετριοφροσύνη αυτής της συσκευής, η οποία σας ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και, κατά συνέπεια, μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο της κουκούλας. Όταν δεν χρειάζεστε κουκούλα υψηλής ισχύος, μπορείτε να το μειώσετε, μειώνοντας έτσι τον θόρυβο.

  Κανόνες επιλογής

  Για να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία εκδίδει το ελάχιστο επίπεδο θορύβου, θα πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές σημαντικές συμβουλές. Μην αγοράζετε υπερβολικά ισχυρή κουκούλα, ειδικά αν δεν απαιτεί το μέγεθος της κουζίνας σας, θα είναι όμως αποτελεσματική, αλλά πολύ θορυβώδης για μικρό όγκο δωματίου. Το πιο βέλτιστο για το αυτί ενός ατόμου είναι ένα επίπεδο θορύβου περίπου σαράντα ντεσιμπέλ, οπότε προσπαθήστε να αγοράσετε ένα κάλυμμα του οποίου το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει αυτό το ποσοστό. Προσπαθήστε να αγοράσετε μια κουκούλα που θα διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο ή ένα πίνακα ελέγχου, με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας, να ρυθμίσετε την ισχύ και, συνεπώς, το επίπεδο θορύβου αυτής της οικιακής συσκευής.

  Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ένταση ήχου του καλύμματος είναι το επίπεδο μόλυνσής του. Τα φιλτραρισμένα στοιχεία φίλτρου αυτής της συσκευής λειτουργούν αρκετές φορές πιο δυνατά από τα καθαρισμένα. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις εξόδους αέρα, επειδή η μόλυνση τους μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση του θορύβου της κουκούλας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την αγορά αυτής της συσκευής, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά προϊόντα και συσκευές καθαρισμού μαζί με αυτό. Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν αθόρυβες κουκούλες, κάθε τέτοια συσκευή κάνει ήχους, οπότε προτιμήστε τη συσκευή με το πιο άνετο άτομο για σας επίπεδο θορύβου.

  10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

  Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

  Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

  Κατανάλωση ισχύος

  Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

  Λειτουργία λειτουργίας

  Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
  Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

  Διαστάσεις

  Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

  Επίπεδο θορύβου

  Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

  Φωτισμός

  Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

  Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

  Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

  Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

  Οι πιο ήσυχοι κουκούλες του ενσωματωμένου τύπου

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καλή κουκούλα μπορεί να είναι ένα πολύ απαραίτητο πράγμα για την κουζίνα. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να κρύψει όλα τα ίχνη μαγειρέματος και να αφήσει τον αέρα στην κουζίνα καθαρό και φρέσκο. Ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία του καλύμματος είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει. Είναι δυσάρεστο να καθίσετε στην παρέα των επισκεπτών κάτω από τη συνεχή βουτιά των οπαδών. Ως εκ τούτου, η βαθμολογία των πιο χαλαρών κουκούλες για την κουζίνα θα βοηθήσει τον χρήστη να αποφασίσει και να κάνει τη σωστή επιλογή.

  Siemens LI 67SA530 IX

  Θεωρείται ένα από τα πιο πρακτικά και υψηλής ποιότητας μοντέλα. Αυτή η συσκευή μπορεί να ονομαστεί χρυσή μέση μεταξύ μιας μέτριας πολιτικής τιμών και μιας μεγάλης διάρκειας ζωής. Η Siemens LI 67SA530 IX είναι εκπρόσωπος ενός γερμανικού κατασκευαστή που παράγει συσκευές και συσκευές που δεν είναι κατώτερες από τη Bosch.

  Υπάρχουν δύο κινητήρες IQDrive, οι οποίοι είναι ένα ποιοτικό αναλογικό του EcoSilenceDrive (κινητήρες της Bosch). Έχουν υψηλή παραγωγικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η εταιρεία παρέχει επίσης μια περίοδο εγγύησης για την εργασία των προϊόντων.

  Δεν έχει touchpad, αλλά η συσκευή ελέγχεται μέσω των κουμπιών. Η κουκούλα είναι αρκετά απλή στη λειτουργία.

  Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις βασικές λειτουργίες. Ένας επιπλέον τρόπος παρέχει εντατική κυκλοφορία αέρα. Κατά τη λειτουργία εντατικής λειτουργίας, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας.

  Η ισχύς εξάτμισης είναι μόνο 146 W. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς τη συσκευή, να απολαμβάνετε καθαρό αέρα στην κουζίνα και να μην ανησυχείτε για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Η περίπτωση του μοντέλου είναι από μέταλλο σε ασημί χρώμα. Επίσης, η συσκευή διαθέτει έναν ανεξέλεγκτο οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος παρέχεται από δύο λυχνίες LED, 3 watts το καθένα.

  Το Siemens LI 67SA530 IX είναι εξοπλισμένο μόνο με τις απαραίτητες λειτουργίες για την απρόσκοπτη λειτουργία. Ταυτόχρονα, η συσκευή ξεπερνά τα διάφορα μοντέλα άλλων εταιρειών. Η τιμή για το Siemens LI 67SA530 IX ξεκινά από 19400 ρούβλια, γεγονός που αποτελεί αποδεκτή επιλογή για τους περισσότερους χρήστες.

  Elikor Integra 60

  Προϋπολογισμός και προσιτή επιλογή από τον ρώσο κατασκευαστή. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας, καθώς και για την κυκλοφορία του αέρα (εάν είναι αδύνατο να συνδεθεί κανείς με ένα θάλαμο εξαερισμού).

  Η λειτουργία ενός κινητήρα αποτελείται από δύο τρόπους, αυτό επιτρέπει την επίτευξη παραγωγικότητας 400 κυβικών μέτρων. m / h. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη για μικρά δωμάτια, ιδανικά για διαμέρισμα ενός δωματίου με μικρή κουζίνα, λειτουργεί αθόρυβα.

  Κουμπί ελέγχου, η συσκευή έχει μόνο την απαραίτητη λειτουργικότητα, χωρίς την παρουσία πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων.

  Ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου (κάθε ισχύς είναι 20 W), δημιουργεί ένα υψηλής ποιότητας φωτισμό της επιφάνειας εργασίας της συσκευής.

  Η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η επιφάνεια εργασίας είναι εκτεταμένη. Επίσης, σβήνει αυτόματα μετά την επιστροφή στην αρχική του θέση.

  Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, έχει ματ επιφάνεια. Το σώμα είναι από μέταλλο και ο σχεδιασμός δεν έχει επιπλέον στοιχεία.

  Το Elikor Integra 60 είναι πολύ δημοφιλές στην αγορά, καθώς έχει μια θετική τιμολογιακή πολιτική, η οποία ξεκινά από 3.300 ρούβλια. Το επίπεδο θορύβου της συσκευής είναι 55 dB, γεγονός που καθιστά δυνατή την αυτόματη λήψη της κουκούλας στην κατηγορία σχεδόν αθόρυβων μοντέλων. Σε αρνητικές στιγμές, μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη δύναμη της συσκευής, η οποία είναι 200 ​​Watt. Για έναν μόνο κινητήρα με δύο τρόπους ταχύτητας, αυτή η ισχύς είναι αρκετά εντατική.

  Kronasteel Kamilla Sensor 600

  Πολύ βολική συσκευή με καλή λειτουργικότητα. Αγοράζεται από πολλούς χρήστες λόγω της διαθεσιμότητας και της πρακτικότητας. Έχει ένα κομψό σχέδιο που ικανοποιεί όλα τα σύγχρονα κριτήρια. Η θήκη και το χείλος, που είναι κατασκευασμένα με μαύρο χρώμα, δίνουν στη συσκευή μια ακριβή εμφάνιση.

  Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει 2 κινητήρες. Οι ανεμιστήρες έχουν 3 επίπεδα ισχύος, τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας για τον χρήστη. Η χωρητικότητα εξαγωγής είναι 550 m³ / h. Αυτό είναι ιδανικό για μεσαίου μεγέθους δωμάτια. Η συσκευή έχει αρκετή ισχύ, η οποία είναι 200 ​​Watt.

  Η κουκούλα ελέγχεται μέσω του πίνακα αφής. Η παρουσία ενός τέτοιου ηλεκτρονικού στοιχείου είναι μια σπανιότητα για συσκευές με μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική.

  Το φίλτρο γράσου έχει έναν ειδικό δείκτη στο σώμα, ο οποίος σας επιτρέπει να καθορίσετε το επίπεδο ρύπανσης του στοιχείου και να το αντικαταστήσετε εγκαίρως. Ο σχεδιασμός του φίλτρου επιτρέπει τον καθαρισμό του.

  Ο οπίσθιος φωτισμός της συσκευής είναι πολύ υψηλής ποιότητας και φωτεινό. Αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας με ισχύ 50 watt το καθένα. Είναι επίσης δυνατή η ρύθμιση της φωτεινής ροής.

  Τα μοντέλα διαθέτουν έναν πολύ βολικό και εύχρηστο χρονοδιακόπτη που απενεργοποιεί τη συσκευή μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

  Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο με γυάλινη πρόσοψη.

  Ο θόρυβος της συσκευής είναι αρκετά χαμηλός όταν λειτουργεί τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ταχύτητα.

  Ο αισθητήρας Kronasteel Kamilla Sensor 600 αξίζει ένα μεγάλο αριθμό θετικών αναθεωρήσεων. Όλες οι παραπάνω ευκαιρίες και ιδιότητες συνδυάζονται καλά με προσιτές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 9.000 ρούβλια.

  Bosch DFS 067K50

  Η συσκευή προέρχεται από έναν δημοφιλή γερμανό κατασκευαστή ο οποίος απολαμβάνει σεβασμό και σεβασμό. Χάρη στα γερμανικά εξαρτήματα, η διάρκεια ζωής της κουκούλας είναι αρκετά μεγάλη. Μεγάλη λειτουργικότητα, ωραία εμφάνιση και υψηλή ποιότητα εργασίας καθιστούν αυτό το μοντέλο πολύ δημοφιλές και σε ζήτηση.

  Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα πάνελ αφής, μέσω του οποίου η συσκευή ελέγχεται πλήρως. Το υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα την επιθυμητή λειτουργία. Επίσης, η οθόνη αφής προειδοποιεί με μια ένδειξη και ένα ηχητικό σήμα για την πλήρωση των φίλτρων.

  Η παρουσία ειδικού αισθητήρα (EcoSensor), ο οποίος επιλέγει τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας, μετά την ανάλυση της εξάτμισης. Ένα τέτοιο στοιχείο επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της παρουσίας του χρήστη, η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργεί ανεξάρτητα.

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργεί στη λειτουργία μέγιστης χωρητικότητας, η οποία είναι 700 m³ / h. Η κουκούλα μεταβαίνει αυτόματα σε πιο οικονομικό τρόπο μετά από 6 λεπτά εντατικής λειτουργίας.

  Υπάρχει ένας υπολειπόμενος τρόπος λειτουργίας, ο οποίος εξασφαλίζει τη λειτουργία της συσκευής στην ελάχιστη λειτουργία εντός 10 λεπτών μετά το κλείσιμο.

  Εκτός από την πρόσθετη μόνωση θορύβου, η λειτουργία δύο κινητήρων EcoSilenceDrive δεν είναι σχεδόν ακουστική.

  2 μικρές λυχνίες LED, η κάθε μία με ισχύ 3 W, παρέχουν μια συσκευή φωτισμού υψηλής ποιότητας, η οποία μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dimm. Η προαιρετική λειτουργία SoftLine σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτεινότητας αυξάνοντας ή μειώνοντας σταδιακά το επίπεδο φωτεινότητας.

  Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, η συσκευή έχει αυστηρή και κομψή σχεδίαση.

  Το κύριο μειονέκτημα του Bosch DFS 067K50 είναι ότι πολλοί χρήστες θεωρούν την τιμή του, η οποία ξεκινά από 34.000 ρούβλια. Η πολιτική τιμών υπερεκτιμάται, αλλά η συσκευή δικαιολογεί τα μέσα που επενδύονται σε αυτήν. Η αδιάλειπτη εργασία και η προηγμένη λειτουργικότητα επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν συνεχώς την ευχάριστη ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

  KORTING KHI 9751Χ

  Η συσκευή έχει ένα ασυνήθιστο πλάτος εγκατάστασης, το οποίο είναι 90 εκατοστά. Τέτοιες διαστάσεις επιτρέπουν να αερίζεται ποιοτικά ο αέρας στο δωμάτιο, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη οσμή ή καπνό.

  Ο αξιόπιστος έλεγχος με κουμπιά σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Η συσκευή διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο, το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί συνεχώς και χωρίς διακοπή.

  Μεταξύ των κουζινών κουζίνας, αυτό το μοντέλο έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, η οποία είναι 750 κυβικά μέτρα. m / h. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε δωμάτια με μέση επιφάνεια.

  Ο φωτισμός παρέχεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας 20 W το καθένα.

  Η μεταλλική θήκη διαθέτει πρακτικό σχεδιασμό που σας επιτρέπει να πλένετε γρήγορα τη συσκευή.

  Στο κύριο πλαίσιο υπάρχει ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου λίπους.

  KORTING Το KHI 9751 X έχει μάλλον μεγάλες διαστάσεις και βάρος, που είναι 12 κιλά. 4 τρόποι λειτουργίας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας κυκλοφορία αέρα και εξαερισμό. Σε μειωμένες ταχύτητες, το μοντέλο δεν δημιουργεί ροή θορύβου. Στη μέγιστη απόδοση, η συσκευή λειτουργεί σε επίπεδο θορύβου 51 dB. Η τιμολογιακή πολιτική του σχεδίου αρχίζει από 14900 ρούβλια.

  PERFELLI TL 6102 Ι

  Μια απλή κουκούλα που σχεδιάζεται για να κυκλοφορεί και να αερίζεται τον αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο (συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μια περιοχή από 16,5 έως 20,5 m2). Απλός σχεδιασμός κατάλληλος για κουζίνες με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Η συσκευή ελέγχεται από τα πλήκτρα που βρίσκονται στον μπροστινό πίνακα. Δεν έχει εκτεταμένη λειτουργικότητα.

  Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: κυκλοφορία και εξαερισμό. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο χάρη σε ένα σχέδιο που προϋποθέτει την ενσωμάτωση.

  Το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό, με όλες τις επιλογές 53 dB.

  2 λαμπτήρες, 20 W το καθένα, δημιουργούν μια ομοιόμορφη φωτεινή ροή που φωτίζει τον πίνακα εργασίας της συσκευής.

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το PERFELLI TL 6102 I είναι μια συσκευή που έχει ιδανική σχέση τιμής-απόδοσης. Η πολιτική τιμών του μοντέλου ξεκινάει από 4000 ρούβλια.

  PYRAMIDA WH 22-60

  Μια συσκευή σχεδιασμένη για συνεχή και υψηλής ποιότητας εργασία. Πολύ συχνά αγοράζονται από τους χρήστες και έχει έναν καλό αριθμό πωλήσεων. Σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τα πιο τολμηρά μαγειρικά πειράματα.

  Τα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με τρεις ταχύτητες. Στην τελευταία ταχύτητα, το εύρος θορύβου φθάνει τα 58 dB, το οποίο δεν θεωρείται ο καλύτερος δείκτης.

  Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα εάν είναι απαραίτητο. Υπάρχει επίσης ένα γυάλινο προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί να πεταχτεί.

  Ο σχεδιασμός είναι απλός, κατάλληλο για κάθε κουζίνα. Η κουκούλα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

  Όλα για μια ισχυρή και ήσυχη κουκούλα για την κουζίνα

  Οι σύγχρονες νοικοκυρές για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα χρησιμοποιούν εξειδικευμένες οικιακές συσκευές. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση της οσμής σε όλο το διαμέρισμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα. Κατατάσσονται ανάλογα με το μέγεθος, το σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό κριτήριο κατά την αγορά αυτού του εξοπλισμού είναι το επίπεδο θορύβου που δημιουργεί στη διαδικασία της εργασίας. Μπορείτε πάντα να βρείτε αυτή την παράμετρο από τον πωλητή-σύμβουλο ή από την περιγραφή. Για τη δική σας άνεση είναι καλύτερο να επιλέγετε αθόρυβους απορροφητήρες.

  Κουκούλες κουζίνας

  Λειτουργικότητα των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα

  Ορισμένος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης δημιουργείται από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία και την περιστροφή του ανεμιστήρα. Από αυτό γίνεται σαφές ότι γενικά δεν υπάρχουν σιωπηλά σύνολα. Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν τη δημιουργία θορύβου από το σύστημα εξάτμισης:

  1. Έξοδος - η τιμή αυτή δείχνει την ποσότητα κυβικών μέτρων αέρα που διέρχεται από τη δομή της εξάτμισης ανά ώρα λειτουργίας.
  2. Το μέγεθος της κουζίνας (για μεγάλες κουζίνες πρέπει να υπάρχει μεγάλη απόδοση).
  3. Η ισχύς της κουκούλας (για μεγαλύτερα δωμάτια, η χωρητικότητα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ό, τι για τα μεσαία και μικρά).

  Όλες οι παραπάνω παράμετροι διασταυρώνονται μεταξύ τους και για τον υπολογισμό τους βασίζεται σε μια απλή φόρμουλα - το ύψος και η κουζίνα πολλαπλασιάζεται με 12. Οι κανόνες που ανέφερε ότι το ποσό του αέρα που πρέπει να ενημερωθεί πλήρως μέχρι την κουζίνα θα ετοιμάσει φαγητό.

  Υπολογισμός της βέλτιστης απόδοσης της κουκούλας

  Συνήθως οι πιο δυνατές κουκούλες έχουν υψηλή ισχύ και απόδοση. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τη βρώμικη ροή αέρα, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1,3. Αυτό λαμβάνει υπόψη το μήκος του τυποποιημένου αγωγού, το βάθος του ορυχείου και τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο.

  Παράδειγμα: για ένα τυπικό πενταόροφο σπίτι με κουζίνα 6 τετραγωνικών μέτρων. m, το ύψος των οροφών - 2,25 m όταν επιλέγουμε μια κουκούλα με μια βρύση στον εξαερισμό, ο υπολογισμός θα είναι ως εξής: 6 x 2,25 x 12 x 1,3 = 210,6 κυβικά ανά ώρα. Δηλαδή, χρειάζεστε μια κουκούλα χωρητικότητας τουλάχιστον 250 κυβικών μέτρων. m. Με την εγκατάσταση του συστήματος ανακύκλωσης, το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι 162 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Αυτοί οι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι για να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία είναι ιδανική για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Κατά τη διαδικασία αγοράς, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την παραγωγή της και το επίπεδο θορύβου που δημιουργεί.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν επιλέγετε ένα ήσυχο μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε συσκευές με μεγαλύτερη χωρητικότητα για να εξασφαλίσετε την κανονική κυκλοφορία.

  Από όλα τα παραπάνω, μπορεί να συναχθεί ότι η κουκούλα δεν μπορεί να παράγει θόρυβο. Αλλά οι κατασκευαστές λαμβάνουν μέτρα ώστε κατά τη διάρκεια της εργασίας τους οι ήχοι να μην ήταν τόσο δυσάρεστοι για ένα άτομο.

  Ποια είναι τα επίπεδα θορύβου;

  Στις οικιακές συσκευές επισυνάπτεται πάντοτε ένα φύλλο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, στο οποίο υποδεικνύεται η στάθμη θορύβου της κουκούλας. Ωστόσο, κάθε άτομο έχει τη δική του αντίληψη. Το ίδιο επίπεδο ήχου για κάποιον μπορεί να είναι πολύ δυνατό, και για ένα άλλο μέσα στα όρια του κανόνα. Στη ζωή μας υπάρχουν οι εξής θόρυβοι:

  1. Με τη μουσική απενεργοποιημένη και τις οικιακές συσκευές στο δωμάτιο, εξακολουθεί να υπάρχει θόρυβος. Η απόλυτη σιωπή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά για τους κατοίκους μεγάλων οικισμών. Όταν ένα άτομο εισέρχεται σε ένα χώρο μακριά από τον πολιτισμό, πρώτα απ 'όλα παρατηρείται μια ασυνήθιστη σιωπή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτόν τον τομέα ο θόρυβος του περιβάλλοντος είναι σημαντικά χαμηλότερος από ό, τι στην πόλη. Έτσι, σε ένα δωμάτιο με συσκευές που είναι απενεργοποιημένες, ο ήχος φόντου είναι 30 dB.
  2. Όταν δύο άνθρωποι μιλούν με δυνατά ψιθυρίσματα, η ηχητική στάθμη σε απόσταση πέντε μέτρων θα είναι 35 dB.
  3. Η συνομιλία με κανονική φωνή μέσα σε ακτίνα 10 μέτρων ή μουσική που ενεργοποιείται ήσυχα δημιουργεί θόρυβο 45 dB. Ταυτόχρονα, αυτός ο δείκτης είναι χαρακτηριστικός για τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης.
  4. Η συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων σε μια συνηθισμένη φωνή (όχι πολύ χαμηλή) σε απόσταση 5 μέτρων είναι 50 dB. Για πολλούς ανθρώπους, αυτός ο ήχος δεν προκαλεί ενόχληση και θεωρείται κανονικός για την αντίληψη. Ο εγκέφαλος συχνά θεωρεί ότι αυτό είναι θόρυβος περιβάλλοντος. Ωστόσο, για τα άτομα με ένα έντονο αυτί, ή για εκείνους που έχουν την υπερφόρτωση νεύρο, συνιστάται να επιλέξει την κουκούλα με χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, όπως 50 dB μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
  5. Ήχοι που δημιουργούν θόρυβο πάνω από 50 dB, η ανθρώπινη ακοή θεωρείται αρκετά δυνατός. Αν δύο άτομα μιλούν σε ανυψωμένους τόνους σε απόσταση 5 μέτρων, τότε αυτό ισοδυναμεί με 55 - 60 dB.
  6. Το επίπεδο θορύβου από 110 έως 130 dB, ανάλογα με την ατομική αντίληψη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νευρικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό πόνο.

  Από το όριο του πόνου ένα υγιές άτομο με φυσιολογική ακοή κυμαίνεται 110 με 130 dB, και τα συστήματα εξάτμισης κουζίνα δημιουργούν έναν ήχο όλων από 55 έως 65 dB, το ισχυρότερο αντίκτυπο στο ακουστικό όργανο των ανθρώπων στο δωμάτιο, δεν παρέχεται. Επιπλέον, λειτουργεί μόνο κατά το μαγείρεμα.

  Τι τεχνολογίες συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου;

  Ασυναγώνιστες σύγχρονες κουκούλες στους λάτρεις της κουζίνας που εκπλήσσουν να μαγειρεύουν με τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, την καλή δύναμη και την απόδοση. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας οικιακής συσκευής, γίνεται δυνατή η δημιουργία γαστρονομικών αριστουργημάτων υπό την προβολή αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, ακρόασης μουσικών προγραμμάτων ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στο διαμέρισμα, οι ήσυχοι κουκούλες κατά τη διάρκεια της εργασίας δεν θα διαταράξουν τον ευαίσθητο ύπνο τους. Εξαιτίας αυτού, μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε κουζίνες σε συνδυασμό με ένα άλλο δωμάτιο.

  Για να εξασφαλιστεί χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης, οι κατασκευαστές εφάρμοσαν τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Αυξήθηκε ο αριθμός των οπαδών - υπήρχε ένα, και υπήρχαν δύο. Λόγω αυτού, ο κινητήρας μειώνει την ταχύτητα και αρχίζει να ακούγεται πιο ήσυχο. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν σημαντικό αποθεματικό ισχύος.
  2. Επέκλυσε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Σε πολύ λεπτά τοιχώματα της θήκης, το ηχητικό επίπεδο θα είναι πιο έντονο. Επιπλέον, ότι δεν θα προληφθεί από τίποτα, έτσι ώστε τα ίδια τα τείχη να αντηχούν. Με πυκνούς τοίχους, ο ήχος θα είναι πολύ πιο ήσυχος. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος οδήγησε σε αύξηση του βάρους της οικιακής συσκευής, οπότε το πάχος μπορεί να αυξηθεί μόνο σε λογική βάση.
  3. Ο ανεμιστήρας ήταν τοποθετημένος πιο μακριά από την εισαγωγή αέρα.
  4. Εγκατεστημένες ακουστικές "παγίδες" (απορροφητές ήχου) στο εσωτερικό μέρος της θήκης.

  Επισκόπηση των ισχυρών και ήσυχων κουκούλες κουζίνας

  Οι σύγχρονοι πελάτες στη διαδικασία επιλογής και αγοράς ενός συστήματος εξάτμισης της κουζίνας δίνουν προσοχή πρώτα σε συσκευές με χαμηλό θόρυβο, υψηλή ισχύ και αποδεκτή τιμή.

  Παρακάτω είναι μια βαθμολογία των καλύτερων κουκούλες για τον καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Bosch DFS 067K50

  Αυτό το εκχύλισμα του μοντέλου πριμοδότησης, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, το πλάτος του οποίου είναι 60 εκ. Έχει μια αναδιπλούμενη οθόνη και ένα διακοσμητικό μεταλλικό πλαίσιο. Τα φίλτρα αλουμινίου χωρίς λίπος μπορούν να πλυθούν σε ένα πλυντήριο πιάτων. Οι κύριες παράμετροι περιλαμβάνουν:

  1. Δυνατότητα ελέγχου αφής.
  2. Ο σχεδιασμός των δύο κινητήρων, η οποία έχει πρόσθετη μόνωση θορύβου.
  3. Ο κινητήρας χωρίς ψήκτρες καθιστά δυνατή την οικονομική και ήσυχη λειτουργία της κουκούλας.
  4. Χαμηλό θόρυβο. Σε κανονική λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι από 40 έως 54 dB, και σε εντατική λειτουργία - από 61 έως 66.

  Επιπλέον, ο απορροφητήρας έχει έναν αισθητήρα ο οποίος αναλύει πόσες εξάτρες έχουν ληφθεί και ενεργοποιεί την ίδια την κατάλληλη λειτουργία. Αν λειτουργεί σε εντατική λειτουργία για περισσότερο από 6 λεπτά, τότε μετά από αυτό το διάστημα θα αλλάξει αυτόματα σε χαμηλότερη. Η τιμή για αυτό το μοντέλο κυμαίνεται από 35.000 έως 38.000 ρούβλια.

  Bosch DFS 067K50

  Elica Shire BL / Α / 90

  Το σύστημα εξάτμισης της σειράς Elica είναι κατασκευασμένο σε κεκλιμένο σχεδιασμό, το οποίο το καθιστά κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η μέγιστη απόδοση σε λειτουργία 3 φτάνει τα 1200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ντουλάπι 90 εκατοστών. Επωφελείται όχι μόνο η ανακυκλοφορία, αλλά και η λειτουργία αποστράγγισης. Η διάμετρος του αεραγωγού είναι 15 εκ. Η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής δεν υπερβαίνει τα 68 dB. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος αφής. Η μέση τιμή είναι 17.900 ρούβλια.

  Elica Shire BL / Α / 90

  ΕΛΙΚΟΡ Λαζουρίτ 60

  Αυτό το μοντέλο έχει μοντέρνο σχεδιασμό και ευρεία λειτουργικότητα. Απομακρύνει ποιοτικά τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο και επισημαίνει επιπροσθέτως την κουζίνα. Το σύστημα εξάτμισης είναι εξοπλισμένο όχι μόνο με τη λειτουργία εξαερισμού αλλά και με την επανακυκλοφορία. Η απόδοση μπορεί να φτάσει τα 430 κυβικά μέτρα ανά ώρα στην τρίτη λειτουργία. Το ελάχιστο επίπεδο θορύβου είναι 34 dB και η μέγιστη στάθμη θορύβου είναι 54 dB. Έχει επίσης ένα φίλτρο λίπους και ένα μέρος για την εγκατάσταση ενός ενεργού φίλτρου. Κατά τη λειτουργία καταναλώνει 225 watts. Η μέση τιμή για αυτό κυμαίνεται από 10.100 έως 10.600 ρούβλια.

  ΕΛΙΚΟΡ Λαζουρίτ 60

  Krona χάλυβα Bella 600

  Οι κουκούλες αυτής της εταιρείας παράγονται στη Γερμανία σε διάφορα χρώματα. Ο χάλυβας Krona Bella 600 είναι κατασκευασμένος σε κομψό σχεδιασμό και είναι υψηλής ποιότητας. Έχει ένα φίλτρο λίπους και μια ξεχωριστή θέση για τον άνθρακα, αλλά πρέπει να το αγοράσετε μόνοι σας. Η κουκούλα έχει τρεις ταχύτητες, οι οποίες πρέπει να αλλάξουν χειροκίνητα. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι 390 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ταυτόχρονα, είναι ισχυρό και καταναλώνει 110 watt κατά τη λειτουργία. Το επίπεδο θορύβου μπορεί να κυμαίνεται από 39 έως 46 dB. Η τιμή ξεκινάει από 8500 τρίβει.

  Krona χάλυβα Bella 600

  Cata TF 2003 Duralum

  Πρόκειται για μια κινεζική κουκούλα με δύο τρόπους ταχύτητας, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν μόνο με κουμπιά. Επίσης, αυτό το μοντέλο έχει έναν οπίσθιο φωτισμό με τη μορφή δύο λαμπτήρων, πυρακτώσεως έως 40 W το καθένα. Η λειτουργία κυκλοφορίας και φιλτραρίσματος απουσιάζει. Η διάμετρος της ένωσης είναι 120 mm. Απόδοση, που μπορεί να δώσει έως και 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η μέση τιμή για αυτό το μοντέλο ξεκινά από 7200 ρούβλια.