Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

  Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

  Περιεχόμενα:

  Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

  Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

  • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
  • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

  Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

  Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

  Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

  • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
  • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
  • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
  • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
  • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

  Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

  Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

  Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

  Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

  Κατανάλωση ισχύος

  • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
  • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
  • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Τρόποι λειτουργίας

  • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

  Επίπεδο θορύβου

  • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
  • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

  Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

  Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

  • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

  Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

  • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
  • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
  • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
  • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
  • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

  • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

  • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
  • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
  • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
  • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

  • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

  Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

  • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
  • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
  • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

  • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
  • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
  • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
  • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
  • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
  • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

  Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

  • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

  Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

  • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
  • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
  • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

  Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

  • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
  • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

  Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

  Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

  Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

  • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
  • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
  • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
  • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλες στην κουζίνα

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα έχει εδώ και καιρό συμπεριληφθεί στο εσωτερικό σχεδόν όλων των διαμερισμάτων. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή για την υγεία προϊόντα της καύσης στον αέρα. Επιπλέον, οι κουκούλες προστατεύουν τα περιβάλλοντα έπιπλα από ίχνη αιθάλης και λίπους. Σχεδιασμός και διαστάσεις, το κόστος αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι διαφορετικό. Η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις του αγοραστή.

  Σχεδιαστής μεταλλική κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Τι κάνει τα κουκούλα κουζίνας διαφορετικά από τα συστήματα κλιματισμού

  Τα συστήματα εξαερισμού χρειάζονται όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εγγυώνται ομαλή λειτουργία:

  • Ροή αέρα με σταθερή απόσταξη.
  • Καθαρισμός φίλτρων από υγρό.
  • Ένας αεραγωγός στον οποίο δεν υπάρχει μόλυνση.
  Μια απλή συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο.

  Οι κουκούλες δεν είναι τρύπες στον τοίχο για να παρέχουν όλους αυτούς τους παράγοντες. Ανήκουν σε μια ομάδα απλών συσκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Τα κυριότερα στοιχεία της κουκούλας δεν είναι κυματοειδές και κουκούλες. Αυτά είναι μόνο τα διακοσμητικά στολίδια, το ορατό μέρος. Βρίσκεται στον άξονα εξαερισμού.

  Οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό είναι πιο σημαντικές. Μεταξύ αυτών είναι:

  1. Ο ανεμιστήρας.
  2. Φίλτρα.
  3. Δευτερεύοντα δομικά στοιχεία. Χωρίς αυτούς δεν δημιουργείται αγωγός αέρα.
  Εντοιχισμένη ντουλάπα για την κουζίνα.

  Αυτές οι προσαρμογές απλά γίνονται το μέρος που κάνει το έργο των κουκούλες αποδεκτό. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι τοποθετημένος χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες, τότε θα εισέρχονται επιπλέον στοιχεία. Και η όλη εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πάει στραβά.

  Μοντέρνο σχεδιασμό κουκούλες στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Εάν η κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά για το μαγείρεμα με τα δικά της χέρια, τότε θα πρέπει να υπάρχει και συμβατικός εξαερισμός και καυσαερίων. Στο παράθυρο του καναλιού προστίθενται άλλες συσκευές που εκτελούν εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ανεμιστήρας εξαγωγής. Σε σπίτια, αρχίζουν συχνά να κατασκευάζουν απορροφητήρες τζακιού. Στον άξονα εξαερισμού κάνουν χωρίς αυτά.

  Σχεδιασμός κουκούλες μπορούν να επιλεγούν για κάθε κουζίνα.

  Το κυριότερο είναι να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο αγωγός βγαίνει σε ένα μόνο άνοιγμα. Και το υπόλοιπο σύστημα απλώς επικαλύπτεται. Το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καθημερινά. Είναι επιθυμητό - τουλάχιστον δύο φορές. Ακόμη και αν ο αγωγός στο παράθυρο είναι υψηλής ποιότητας.

  Η εξάτμιση δεν χρησιμεύει για τον αερισμό του δωματίου.

  Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί από τα χέρια του, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Ένα φίλτρο από μέταλλο ή άλλο υλικό θα αποτελέσει το κύριο εμπόδιο για τη διείσδυση επιβλαβών ουσιών στον αέρα, στα έπιπλα που περιβάλλονται. Μία ή δύο φορές το χρόνο, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται ή να αλλάζονται σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση. Είναι απαραίτητο να πλένετε και ένα μεταλλικό πλέγμα, χρησιμοποιώντας ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού. Διαφορετικά, θα είναι αδύνατο να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα.

  Ποιο είναι το σχέδιο κουκούλα

  • Κυκλοφορία και εκκένωση.

  Διακρίνονται από την αρχή της δράσης. Ένα είδος δημιουργήθηκε για να κατευθύνει τον αέρα μέσω των απορροφητών αρώματος στην κουζίνα και στη συνέχεια να το επιστρέψει. Το άλλο είναι απαραίτητο μόνο για να αφαιρέσετε τη φωτιά, δεν περνάει αρκετά από το παράθυρο. Μερικές φορές οι δομές εκκένωσης μετατρέπονται σε κυκλοφοριακές. Για να το κάνετε αυτό, απλά εγκαταστήστε ένα πρόσθετο φίλτρο άνθρακα. Εγκαταστήστε την κουκούλα στην κουζίνα δεν είναι δύσκολη.

  Εξολκέας με πρόσθετο φίλτρο κάρβουνου.

  • Ο τύπος τοποθέτησης της κουκούλας εξαρτάται από τον τόπο και τις μεθόδους εγκατάστασης. Τα σχέδια είναι ενσωματωμένα και επιφάνεια εργασίας, τοίχου και οροφής.
  1. Οι ποικιλίες νησιού ή οροφής είναι πολύ βολικές για μικρά στούντιο κουζίνας. Αυτό γίνεται όταν η ίδια η πλάκα είναι κεντραρισμένη. Ονομάζεται "νησί" σε αυτή την κατάσταση. Λειτουργεί για να σας παρέχει μια γενική έξοδο αέρα, χωρίς τη χρήση αναγκαστικής κυκλοφορίας. Αλλά η διαδικασία εγκατάστασης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.
  2. Στον τοίχο τοποθετούνται λεγόμενες ομπρέλες ή ποικιλίες τοίχων. Ο σχεδιασμός γίνεται σημαντικό εδώ, αφού σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες είναι ορατές με το μάτι.
  3. Οι κουκούλες τραπέζι χρησιμοποιούνται συχνά σε δημόσιους χώρους. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει παράθυρο.
  4. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα μοντέλα που εγκαθίστανται από τα χέρια τους απευθείας μέσα στα έπιπλα.
  Σύστημα τοποθέτησης οροφής.

  Το ολοκληρωμένο έχει τις δικές του υποομάδες. Για παράδειγμα, γωνιακή. Στην κουζίνα είναι κατώτερες από τα ανάλογα από την άποψη της ευκολίας. Ορισμένα προϊόντα τοποθετούνται μεταξύ των κρεμασμένων τραπεζιών. Ένας αεραγωγός δεν θα είναι δύσκολος για σας.

  Οι κουκούλες τζακιού έχουν πολλά κοινά με την κοινή κουζίνα. Οι επιλογές τζάκι είναι μεγάλες από μόνες τους. Και είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν να αντισταθούν στην πυρκαγιά. Στον πυρήνα του, πρόκειται για ανοιχτές καμινάδες που είναι εγκατεστημένες εντός των χώρων. Είναι σε θέση να ταιριάζουν τέλεια σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και δεν υπάρχει ανάγκη για ένα κυματοειδές σωλήνα.

  • Όταν επιλέγετε την ελάχιστη προσοχή θα πρέπει να πληρώσετε στο μέγεθος.
  Σχεδιασμός της κουκούλας στην κουζίνα.

  Οι μεγάλες κατασκευές δεν είναι απαραίτητες για εσάς, όταν στην κουζίνα χρησιμοποιούνται φούρνοι με δύο καμίνους ή συμπαγείς ηλεκτρικές σόμπες. Διαφορετικά, η κατασκευή θα παρέμβει, θα προεξέχει έντονα. Η προσοχή απαιτεί ύψος τοποθέτησης. Το τυπικό πλάτος για τις συσκευές είναι πλάτος από 50 έως 120 εκατοστά. Η πλάκα και η υποδοχή πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Διαφορετικά, ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει ούτε.

  Πάνω από τις πλάκες το ύψος της τοποθέτησης είναι 70-80 εκατοστά. Μια χαμηλή θέση δεν θα κάνει τη λειτουργία άνετη. Και η εγκατάσταση της κουκούλας δεν θα είναι τόσο άνετη.

  • Η απόδοση σας σημαίνει την ποσότητα αέρα που απορροφάται από τη συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Μονάδες μέτρησης - κύβος / ώρα. Για μικρούς χώρους, η χωρητικότητα είναι επαρκής μέχρι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα της τάξης των 600-800 κυβικών μέτρων ανά ώρα χρειάζεται ήδη για πιο ευρύχωρα δωμάτια. Οι οδηγίες δείχνουν τη μέγιστη απόδοση όταν εξαντληθεί ο αέρας. Αυτό είναι σημαντικό. Ένα πρόσθετο φορτίο στον ανεμιστήρα θεωρείται όταν ενεργοποιείται η λειτουργία ανακύκλωσης. Η απόδοση της συσκευής μειώνεται στο 60%. Δεν εξαρτάται από τον κυματοειδή σωλήνα.
  Κουζίνα με κουκούλα υψηλής τεχνολογίας.

  Αφού γνωρίσετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε τη σωστή επιλογή. Τότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για την όμορφη εμφάνιση και τις λειτουργίες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ανεπιθύμητες στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα. Εξάλλου, η αποτελεσματικότητα του αγωγού δεν εξαρτάται από αυτά.

  Πρόσθετες συμβουλές για αγορά

  • Εάν η συσκευή είναι φθηνή, τότε για την παραγωγή της χρησιμοποιεί φθηνό μέταλλο, το οποίο απλώς κλείνει με άλλα υλικά. Ακριβά και υψηλής ποιότητας συσκευές κουζίνας δημιουργούνται χρησιμοποιώντας γυαλί πυρίμαχων υλικών ή κράματα αλουμινίου και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Οι παραγωγοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για το κύρος, αλλά και για το κέρδος. Παρόλο που η τοποθέτηση του καλύμματος είναι σημαντική.
  Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα.

  Οι κατασκευαστικές αδυναμίες και οι αδύναμες εγγυήσεις κρύβονται μερικές φορές πίσω από την εξωτερική λάμψη του υπουργικού συμβουλίου. Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα. Η αγορά προσφέρει μια ποικιλία γνωστών και όχι πολύ εμπορικών σημάτων. Όλες οι τεχνικές περιγραφές παρουσιάζονται στους ιστότοπους. Είναι καλύτερα να μην ακούσετε τους συμβούλους, αλλά επιλέξτε τον εαυτό σας. Αυτός ο κανόνας υπακούει στον αγωγό αέρα, στον σχεδιασμό του υπουργικού συμβουλίου.

  • Συνιστάται να μελετήσετε τις οδηγίες που παρέχονται στον εξοπλισμό όσο το δυνατόν προσεκτικά. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται όχι μόνο οι συστάσεις για τους καταναλωτές αλλά και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επίσης, επηρεάζουν τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας. Επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές.
  Ξύλινη διακόσμηση για κουκούλα στην κουζίνα.

  Επίλυση ζητημάτων με ηλεκτρική ασφάλεια

  Πρέπει να προσέχετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Για κουκούλες κουζίνας, παρέχεται συνήθως μια ξεχωριστή έξοδος, επειδή τα κορδόνια αυτά είναι σύντομα. Και όλα βρίσκονται δίπλα στον τρούλο. Για να κόψετε το ίδιο το κορδόνι, κόψτε το. Ειδικά αν ο αριθμός και η διατομή των συρμάτων δεν ταιριάζουν μεταξύ τους όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Εξαιτίας αυτού, η εγκατάσταση της κουκούλας γίνεται πιο περίπλοκη.

  Πολυλειτουργική κουκούλα σε μοντέρνα κουζίνα.

  Επίσης απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικής ταινίας και αυτοτροφοδοτήσεων. Διαφορετικά, υπάρχει απειλή για τη συνολική ασφάλεια. Και η πιθανότητα να χάσει μια εγγύηση για αυτό ή εκείνη την κουκούλα είναι μεγάλη. Αν και ο αγωγός δεν θα υποφέρει.

  Συνιστάται να φροντίσετε να δημιουργήσετε εκ των προτέρων πρόσθετες εξόδους και καλώδια επέκτασης στην κουζίνα, εάν είναι απαραίτητο. Δεδομένου ότι η κατασκευή των σπιτιών αρχικά για τέτοια μικρά πράγματα σχεδόν δεν σκέφτονται. Το πρόβλημα είναι καλύτερα να λυθεί ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Και συνιστάται να εφαρμόζεται μόνο σε επαγγελματίες στον τομέα αυτό. Με αυτά, η εγκατάσταση της κουκούλας θα είναι ευκολότερη.

  Ντουλάπα καταλύματα στην κουζίνα.

  Το θέμα της γείωσης λύνεται επίσης. Με τα καλώδια είναι υποχρεωτική.

  Σχετικά με τις κουκούλες και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού

  Για τον αγοραστή της κουκούλας, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά θα γίνουν σημαντικά.

  1. Ο κινητήρας στο εσωτερικό γίνεται η βάση για οποιαδήποτε τέτοια συσκευή. Εάν η περιέλιξη του είναι αεροστεγής, τότε ο πόρος εργασίας αυξάνεται. Ο θόρυβος και οι δονήσεις στην εργασία, αντίθετα, μειώνονται.
  2. Η πτερωτή παρέχει αέρα που πιάνεται με τη φωτιά. Είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών.
  3. Για το κιτ απαιτείται φίλτρο αλουμινίου πολλαπλών στρώσεων. Αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την αναστολή των λιπών. Αλλά χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Τα πλυντήρια πιάτων αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον.
  4. Όλα τα μέρη τοποθετούνται σε ένα περίβλημα που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή άλλα υλικά. Ο χάλυβας θεωρείται ως η πιο ποιοτική βάση για μια κουζίνα και μια ντουλάπα.
  Χώρος εργασίας στο κέντρο της κουζίνας με κουκούλα.

  Σχετικά με την εξουδετέρωση της οσμής κατά την ανακύκλωση

  Οι κουκούλες κουζίνας πάνω από τη σόμπα συχνά παρέχονται με αποκαλούμενους εξουδετερωτές οσμών. Είναι ιονισμός, άνθρακας, υπεριώδης ή χημικός.

  • Το φίλτρο άνθρακα θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε από επιβλαβείς ουσίες στο υπουργικό συμβούλιο.
  • Οι εξουδετερωτές με υπεριώδη ακτινοβολία έχουν την ακτινοβολία τους, αλλά είναι μικρές, δεν βλάπτουν την υγεία μας. Περιοδικά, οι εσωτερικοί λαμπτήρες πρέπει να καθαρίζονται από την επικάλυψη.
  • Οι εξουδετερωτές ιονισμού είναι ουσιαστικά συνήθεις ιονιστές αέρα. Αλλά έχουν ένα μικρό πόρο εργασίας. Αν και σχεδόν δεν χρειάζονται καλώδια.
  • Οι συλλέκτες χημικών ουσιών είναι επίσης αποτελεσματικοί, αν και πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά.
  Μοντέρνο σχέδιο για την κουζίνα και τις κουκούλες.

  Προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από την εγκατάσταση

  Τοποθέτηση πάνω από τη σόμπα, στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις κουρτίνες είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Η δυνατότητα απόκρυψης του σωλήνα εξόδου και η πρόσβαση στην πρίζα είναι τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να εξετάσετε. Οι πρώην ιδιοκτήτες σκέφτονται για αυτούς, τόσο το καλύτερο. Πρέπει επίσης να φροντίσετε τα καλώδια εκ των προτέρων.

  Ενσωματωμένο μοντέλο κουκούλας στην κουζίνα.

  • Προηγουμένως, πρέπει να σκεφτείτε την ποιότητα του εξαερισμού. Η εγκατάσταση της κουκούλας θα αλλάξει ελαφρώς τις παραμέτρους που ήταν χαρακτηριστικές για το σπίτι. Η διάνοιξη μιας νέας οπής προς τα έξω θα είναι η καλύτερη λύση. Η επίδραση της ώθησης επιστροφής από τον γενικό εξαερισμό δημιουργείται συχνά στους ισχυρούς ανέμους ή στην αυξημένη έλξη από τους κάτω ορόφους. Μερικές φορές συμβαίνει αντίστροφα. Ο Gar μεταβαίνει στους γείτονες λόγω του έργου της κουκούλας. Αλλά η αρμόδια εγκατάσταση θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν σε αυτόν τον τομέα. Αξίζει να σκεφτείτε πώς να τροφοδοτήσετε τη δομή με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.
  • Θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις μεθόδους τοποθέτησης στους τοίχους, που είναι διαθέσιμες στους αγοραστές. Μερικές φορές ενσωματωμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα, τα οποία τοποθετούνται μέσα στα έπιπλα, εξοικονομώντας χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον πλαίσια για να αποκρύψετε την υπόθεση. Ή ένα ειδικό κουτί που προσομοιώνει τις πόρτες. Είναι απαραίτητο σε μια τέτοια διαδικασία όπως η εγκατάσταση της κουκούλας.
  • Η διαφορά στη διάμετρο των αγωγών και των αυλακώσεων οδηγεί σε προβλήματα. Η εμφάνιση ελαττωμάτων και ζημιών στην επιφάνεια είναι απαράδεκτη. Τότε οι θόρυβοι, οι δονήσεις. Η βαλβίδα ελέγχου θα προστατεύεται επίσης.
  • Τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα για την εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας, που βρίσκεται σε πλαγιά. Για το μαγείρεμα αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο βολικό. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε την προτεινόμενη οδηγία.

  Τοποθέτηση. Σχετικά με τα εργαλεία και τα υλικά

  Θα πρέπει να μελετήσετε τις συσκευές που έρχονται στο κιτ. Απαιτούνται εργαλεία:

  1. Τοποθέτηση αφρού με σιλικόνη. Χωρίς αυτούς, με αυλακώσεις σπάνια δουλεύουν.
  2. Ένα ηλεκτρικό παζλ που βοηθά στη διάνοιξη οπών στους τοίχους.
  3. Σκάλα βημάτων ή σκαμνί.
  4. Πλέγμα για την προστασία του δωματίου από έντομα και νυχτερίδες.
  5. Πλέγμα για να δημιουργήσετε μια τρύπα αναρρόφησης κοντά στο ντουλάπι, στους τοίχους.
  6. Scotch, με την προσθήκη με τη μορφή αφρού από πολυπροπυλένιο. Χωρίς αυτό, η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι δυνατή.
  7. Περίβλημα και σφιγκτήρας για στερέωση, καθώς και σφιγκτήρες, που έχουν την ίδια διατομή.
  8. Κυματοειδής εξαερισμός, με τομή 150 mm.
  9. Καλώδιο προέκτασης για διάτρηση, με εξωτερική υποδοχή.
  10. Επίπεδα και γραμμές για το περίβλημα.
  11. Μολύβια, τρίγωνα.
  12. Κατσαβίδια με σφυριά και ψαλίδια.
  13. Βίδες, βίδες και πείροι. Επιλέγονται ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά.
  14. Διατρητικά και τρυπάνια, στα οποία υπάρχει ένα σύνολο Boers. Με αυτούς, η καυσαερίων θα είναι πιο επιτυχημένη.
  Σήμανση των συνδέσεων για την τοποθέτηση ενός εκχυλίσματος.

  Οδηγίες εγκατάστασης για κουκούλες

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται. Αυτό το έγγραφο δίνει συστάσεις, περιγράφει τα χαρακτηριστικά της ίδιας της συσκευής. Εκεί γράφεται για τη βαλβίδα.

  Διαστάσεις για τυπικές κουκούλες.

  Είναι απαραίτητο να μελετήσετε χωριστά τα προϊόντα για ελαττώματα. Το προϊόν θα χάσει το δικαίωμα εγγύησης, εάν κατά την εγκατάσταση, τότε προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Η εργασία των ανεμιστήρων και του φωτισμού ελέγχεται ξεχωριστά. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε το επίπεδο, οριζόντια και κάθετα. Η ισχύς στην κουζίνα πρέπει να απενεργοποιηθεί πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα της κουζίνας.

  Τα ηλεκτρικά εργαλεία τροφοδοτούνται από εξωτερικές πρίζες με καλώδια επέκτασης.

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να προετοιμάσετε έναν αγωγό με βάση κυματοειδούς αλουμινίου. Σε αυτό φαίνεται η ελάχιστη απήχηση. Το υλικό κόβεται εύκολα με ψαλίδι εάν είναι απαραίτητο. Θα είναι βολικό να δημιουργηθεί μια είσοδος. Μερικές φορές στην κατασκευή κασσίτερου, ή λεπτό φύλλο χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου. Αλλά τέτοιοι σωλήνες είναι σε θέση να παράγουν ισχυρό θόρυβο.

  Κλασική κουκούλα σε λευκό για την κουζίνα.

  1. Το πρώτο βήμα στην εγκατάσταση θα είναι η κατασκευή ενός κιβωτίου για τη βαλβίδα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως flapper ή flap. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λεπτό μεταλλικό υλικό καλυμμένο με πρόσθετο στρώμα για προστασία.
  2. Το τελειωμένο κουτί είναι προσαρτημένο στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας έναν αφρό συναρμολόγησης. Αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε μια τοποθέτηση, ενώ η εγκατάσταση κουκούλα κουζίνας δεν γίνεται.
  3. Πηγαίνετε στην εγκατάσταση του ίδιου του θόλου. Τοποθετείται σε κρεμασμένα ντουλάπια, ή στερεώνεται στους τοίχους, χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα. Ένα ηλεκτρικό παζλ πρέπει να κόψει ένα άνοιγμα στο άνω επίπεδο του θαλάμου.
  4. Αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να αποσυναρμολογήσετε πλήρως τα επάνω καλύμματα, χωρίς το σωλήνα.
  5. Στον τοίχο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης απαιτείται να δημιουργούνται ειδικές τρύπες, σύμφωνα με το προηγούμενο σήμα.
  6. Επιπρόσθετα, είναι στερεωμένοι οι πείροι για τις αγκύλες ή τα στηρίγματα. Μην ξεχνάτε την ανάγκη να δημιουργήσετε τσέπες για σκόνη κοντά στο ντουλάπι.
  7. Για να διορθώσετε το κουτί στην κορυφή, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα τρίγωνο. Το ψαλίδι κόβει κομμάτια υλικού που αποδείχτηκε περιττό.
  8. Ο αφρός συναρμολόγησης είναι κλειστός κυματοειδής, στερεωμένος στις αρθρώσεις. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται επίσης σιλικόνη. Είναι καλύτερο για τον φυσικό εξαερισμό.

  Το σφικτήρα πρέπει να τοποθετηθεί με τους άνω συνδετήρες. Δίχτυα εντόμων υπάρχουν επίσης. Ένα κουτί εισάγεται στο παράθυρο φυσικού αερισμού. Η στερέωση γίνεται με τοποθέτηση αφρού. Κάτω από το υλικό δεν προκαλεί. Και οι σωλήνες δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία.

  Σχεδιασμός για αυτο-σχεδίαση.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αυλάκωση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα στο ντουλάπι στην τελευταία θέση. Πριν από αυτό, συνιστάται να εγκαταστήσετε μια διακοσμητική σχάρα στην οπή εξαερισμού. Η προσκόλλησή του πρέπει να είναι αξιόπιστη. Όπως και στην αυλάκωση.

  Στο τέλος, μόνο η συμπερίληψη του απορροφητήρα κουζίνας στην πρίζα θα παραμείνει, αν και υπάρχουν επιπλέον αποχρώσεις. Χωρίς τουλάχιστον μία έξοδο στο διαμέρισμα σόμπας τώρα δεν μπορεί να κάνει. Τα ροζέτες τοποθετούνται σε μεγάλες ποσότητες. Το μήκος του σύρματος δεν σας επιτρέπει να υπολογίζετε σε άλλη ισχύ. Αλλά υπάρχει αρκετή ενέργεια για να φτάσετε σε μια τέτοια πρίζα. Αλλά όταν η πλησιέστερη πρίζα είναι τουλάχιστον στην αντίθετη πλευρά, τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κορδόνια επέκτασης, επιλέγοντας τη διαδρομή για το σωλήνα.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα

  • Αρχική σελίδα
  • Εγκατάσταση οικιακών συσκευών
  • Απορροφητήρας

  Ο ιστότοπός μας θα σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα έναν έμπειρο πλοίαρχο για την παραγγελία οποιασδήποτε υπηρεσίας επισκευής οικιακών συσκευών. Τοποθετήστε την αίτησή σας και οι εμπειρογνώμονες θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις τιμές τους.

  1. Συγκρίνετε τις τιμές και επιλέξτε τις καλύτερες συνθήκες
  2. Ανατροφοδότηση από ενδιαφερόμενους ειδικούς μόνο
  3. Μην χάσετε χρόνο επικοινωνώντας με τους μεσάζοντες

  Εάν χρειάζεστε μια φθηνή εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα ή σε άλλο δωμάτιο, επικοινωνήστε με τους αξιόπιστους επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένοι στον ιστότοπο Yudu. Εδώ μπορείτε εύκολα να βρείτε έναν έμπειρο ειδικό σε θέματα που σχετίζονται με κουκούλες κουζίνας και εξαερισμό. Μπορείτε να παραγγείλετε την υπηρεσία ανά πάσα στιγμή.

  Τι υπηρεσίες προσφέρονται από τους καλλιτέχνες Yudu

  Οι ιδιωτικοί τεχνίτες και υπάλληλοι των εταιρειών που είναι εγγεγραμμένοι στο Yuda έχουν μεγάλη εμπειρία και διαθέτουν επαγγελματικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ποιοτική εκτέλεση των παραγγελιών. Οι ειδικοί μπορούν να εγκαθιστούν γρήγορα και με ακρίβεια την κουκούλα κουζίνας στον τοίχο ή την οροφή, συνδέοντάς την με ηλεκτρικό ρεύμα. Λειτουργούν με οποιαδήποτε μοντέλα και μάρκες συσκευών:

  • Maan Vertical
  • Fox F88 60
  • Ο Ήφαιστος
  • BO-2601 K41 και άλλα.

  Η πιο απαιτητική εξυπηρέτηση είναι η εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας (ενσωματωμένο, κεκλιμένο, επίπεδο, νησί) με βάση το κλειδί στο χέρι. Η πολύπλοκη εγκατάσταση περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • ο συντονισμός του κόστους, της ημερομηνίας και της ώρας εργασίας μέσω τηλεφώνου, στην εσωτερική αίθουσα συνομιλίας ή με άλλο βολικό τρόπο
  • μέτρησης
  • σήμανση σε πλακάκι, πάγκο, ντουλάπι κουζίνας από την Scavolini ή άλλο κατασκευαστή
  • Προετοιμασία οπών για τοποθέτηση σε τοίχο
  • κατασκευή καπνοδόχου και πυροτεχνημάτων
  • βιδωτές συνδέσεις
  • κρέμασμα της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου
  • Συνδέσεις με την κουκούλα
  • σύνδεση του εξοπλισμού με την ηλεκτρική ενέργεια και τον εξαερισμό στο διαμέρισμα
  • δοκιμές επιδόσεων συσκευών
  • καθαρισμός των απορριμμάτων που απομένουν μετά από εργασία με την κουκούλα

  Αφήστε την εφαρμογή για Yuda και επιλέξτε τον καλύτερο κύριο, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότητα και την ποιότητα της εγκατάστασης των κουζινών, τυποποιημένων, χωνευτών, γωνιακών, τοίχων, κρυφών, τραβηκτικών ή οροφής. Για να μάθετε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση μιας κουκούλας, ελέγξτε τα προσωπικά προφίλ των εκτελεστών (πολλές από αυτές υποδεικνύουν τις μέσες τιμές για τις υπηρεσίες) ή τους τιμοκαταλόγους στην ιστοσελίδα του Yudu.

  Πραγματοποιήστε την κλήση του εγκαταστάτη - ο κύριος επιλεγμένος από εσάς θα φτάσει γρήγορα στο διαμέρισμά σας ή σε ιδιωτικό σπίτι για να καταρτίσει την εκτίμηση και να εκτελέσει τις εργασίες εγκατάστασης.

  Σε ποιους επιθεωρητές τιμών τοποθετείται ο εξοπλισμός εξάτμισης

  Τοποθετήστε την εργασία σε αυτή τη σελίδα και περιμένετε για απαντήσεις ή επικοινωνήστε απευθείας με έναν από τους εγκαταστάτες, έχοντας διαβάσει τον τιμοκατάλογο και την αξιολόγησή του στο σύστημα. Οι τελικές τιμές συμφωνούνται τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως, αφού εγκαταλείψουν τον ειδικό για το σπίτι. Η τιμή επηρεάζεται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • τύπος κουκούλας κουζίνας (η εγκατάσταση κουκούλας και τζάκι είναι ακριβότερη)
  • το κόστος των σχάρων εξαερισμού, των αυλακώσεων, των σωλήνων εξαγωγής και άλλων αναλωσίμων
  • μήκος αγωγού
  • το μέγεθος της πρόσθετης εργασίας (τοποθέτηση οπών στον τοίχο για τη σύνδεση των επικοινωνιών, φινίρισμα του κρεμασμένου ντουλαπιού, εάν πραγματοποιηθεί εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα κ.λπ.)
  • την απομάκρυνση ενός διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού, την ανάγκη ταξιδιού εκτός των ορίων της πόλης
  • την ημερομηνία και την ώρα της παροχής υπηρεσιών (μπορείτε να αντιστοιχίσετε την εργασία για οποιαδήποτε βολική ώρα, αλλά στις διακοπές και τους δασκάλους του Σαββατοκύριακου εγκαθιστούν κουκούλες κουζίνας σε υψηλότερα τιμολόγια)

  Η ευκαιρία να παραγγείλετε βοήθεια για την τοποθέτηση κουκούλας σε χαμηλές τιμές δεν αντιβαίνει στην ποιότητα των υπηρεσιών. Οι ευνοϊκές τιμές εξηγούνται εύκολα από την απουσία μεσάζοντων μεταξύ πελατών και εκτελεστών. Η εγκατάσταση μιας νέας κουκούλας για τους καλλιτέχνες Yudu είναι φθηνότερη από ό, τι σε εξειδικευμένες εταιρείες.

  Χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης

  Οι αναγνωρισμένοι εκτελεστές που έχουν εγγραφεί στο YouDo έχουν μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση διαφόρων κουκούλες. Οι πλοίαρχοι είναι πολύ έμπειροι στα καλύτερα σημεία επιλογής εξοπλισμού, καθώς και στη σύνδεση και λειτουργία πλακών και άλλων οικιακών συσκευών στην κουζίνα.

  Κατά τους μηχανισμούς στερέωσης και την εργασία με αναλώσιμα, οι επαγγελματίες της Yudu συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλείας και όλα τα τεχνικά πρότυπα. Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές λεπτομέρειες:

  • βέλτιστη απόσταση μεταξύ των κουζινών και των κουζινών κουζίνας
  • συμμόρφωση των χαρακτηριστικών του αγωγού με τις συστάσεις των κατασκευαστών απορροφητήρων κουζίνας κλπ.

  Αν δεν έχετε αγοράσει την κουκούλα, επαγγελματίες Yuda θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο εξοπλισμό (γωνιακό, ενσωματωμένα σε ένα γραφείο, νησί, πλάγια, κρυμμένο, επίπεδη), λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση του λογαριασμού, χαρακτηριστικά θορύβου του δωματίου. Πριν ή μετά την εγκατάσταση του νέου κουκούλες οι ειδικοί μιλούν για τη φροντίδα των συσκευών, ιδιαίτερα την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό από την καύση.

  Κάντε την κλήση "σύζυγος για μια ώρα" για να πάρετε υπηρεσίες ποιότητας και φθηνές. Η εγκατάσταση των κουκούλες στην κουζίνα θα είναι επαγγελματική και άμεση.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πολλοί, επιλέγοντας την κουκούλα, αμφιβάλλουν αν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ή καλύτερα να καλέσετε έναν ειδικό. Αυτό το έργο δεν είναι καθόλου δύσκολο και κάθε άτομο που κρατάει τουλάχιστον μία φορά στα χέρια του ένα τρυπάνι και ξέρει τουλάχιστον κάτι για την ηλεκτρική ενέργεια θα το αντιμετωπίσει.

  Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα, την κατάλληλη ένταση για την κουζίνα σας. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την κυβική χωρητικότητα του δωματίου, δηλαδή πολλαπλασιάστε την περιοχή κατά το ύψος και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 10 φορές. Ως αποτέλεσμα, πάρτε το εύρος ζώνης που απαιτείται για τις εγκαταστάσεις σας. Ο σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός: ευθεία, θόλος, κλίση και εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

  Απλή κουκούλα είναι συνήθως ενσωματωμένο στο ντουλάπι, δηλαδή, είναι συνδεδεμένο με αυτό. Βολικό, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, προτείνεται εάν είναι απαραίτητο. Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη με τζάκι, μαζική, κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια. Συνδέεται στον τοίχο.

  Έξω κουκούλα. Η πιο καινοτόμος συσκευή. Τοποθετήθηκε στον τοίχο. Έχει μια πολύ εμφανή, μοντέρνα εμφάνιση. Παίρνει τον αέρα όχι μέσω της σχάρας, αλλά μέσα από μικρές τρύπες, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα στοιχεία του πλέγματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Επιπλέον, οι κουκούλες είναι συχνά εξοπλισμένες με εξουδετερώσεις. Είναι τριών ειδών.

  • Υπεριώδη. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι καθαρίζουν τον αέρα. Ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι απολύτως ασφαλής και το φως των λαμπτήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός, αν και η τιμή αυτών των λαμπτήρων δεν είναι μικρή και θα πρέπει να αλλάξουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο χρόνια.
  • Χημικός. Εκτοξεύουν ουσίες που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, να απαιτεί συχνή αντικατάσταση
  • Ιονισμός. Λειτουργούν με τη μέθοδο των συμβατικών ιονιστών, αλλά η απόρριψη παράγει ένα υψηλότερο, το οποίο είναι επιβλαβές για ένα άτομο που μαγειρεύει κοντά σε μια κουζίνα επειδή είναι σε ένα σταθερό ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από τα πρότυπα.

  Αφού έχετε αποφασίσει για τον τύπο της κουκούλας και τη διακίνηση της, αξίζει να δούμε τι αρχή της εργασίας χρειάζεστε.

  Εάν το σπίτι έχει εξαερισμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα με αρχή εκκένωσης της λειτουργίας. Δηλαδή, παίρνει αέρα από την κουζίνα, και με τον αερισμό τον βγάζει έξω στο δρόμο.

  Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο σπίτι, τότε να μην το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε μια κουκούλα με καθαρισμό ανακυκλοφορίας. Παίρνει αέρα από την κουζίνα, αφήνει το μέσα από μια σειρά φίλτρων και τον ωθεί πίσω στο δωμάτιο.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Οι κανόνες εγκατάστασης των κουκούλες είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε.

  Δεδομένου ότι ο απορροφητήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή στην οποία συσσωρεύεται λίπος και υγρασία, μπορεί να συμβεί βλάβη του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του περιβλήματος. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να το γειώσετε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Η καλωδίωση στα σύγχρονα σπίτια είναι εφοδιασμένη με έναν βρόχο γείωσης και εδώ πρέπει να προκύψουν προβλήματα. Συνδέστε το φις στην πρίζα και τα πάντα είναι έτοιμα.

  Εάν ο βρόχος γείωσης δεν είναι στο σπίτι σας, πρέπει να γίνει. Μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να τεντώσει το καλώδιο και να το θάψει βαθιά στο έδαφος. Αλλά και να το διορθώσετε τις σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα δεν είναι απαραίτητη, είναι γεμάτη με τα ίδια πρόκλησης τραυματισμών, καθώς αφήσει την κουκούλα χωρίς λόγο σε όλα, επιπλέον, μια ηλεκτρική εκκένωση στις μετώπες μπορεί να πάει στους γείτονες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Για να οργανώσετε τον βρόχο γείωσης, πρέπει απλά να συνδέσετε τον πίνακα σας, όπου υπάρχει ένας σωλήνας από τον οποίο φεύγει μια δέσμη καλωδίων. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο, στο οποίο πρέπει να συνδέσετε το έδαφος. Εάν έχει ήδη καλώδια, μην τα αποσυνδέετε, απλά το διορθώστε στην κορυφή, χωρίς να ξεχνάτε να τα καθαρίζετε εκ των προτέρων. Για τη γείωση είναι κατάλληλο ένα καλώδιο τριών καλωδίων με διατομή 2,5 kV. mm.

  Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του καλύμματος είναι η απόσταση από αυτό στην εστία. Δεδομένου ότι η επιφάνεια πάνω από την κουκούλα θερμαίνεται, ο ατμός προέρχεται από τις κατσαρόλες και ψεκάζει το λάδι, υπάρχουν κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.

  Το ύψος από την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 70 cm και υπό την προϋπόθεση της κουζίνας αερίου αυτό το μέγεθος αυξάνεται στα 80 cm.

  Επίσης, για να εξαγάγετε ο εξαερισμός κουζίνα για να λειτουργήσει σωστά, αν σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να συμμορφώνονται, δηλαδή το εύρος ζώνης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την κουκούλα, διαφορετικά όλοι μολυσμένος αέρας θα επιστρέψει το διαμέρισμά σας μέσα από άλλα ανοίγματα για εξαερισμό, ή να τους γείτονές τους, που δεν είναι επίσης καλό.

  Η τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο θα πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Από τη στιγμή που μαγειρεύετε, αν ο καυσαερίων είναι εγκατεστημένος εσφαλμένα, μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας και να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν ο τοίχος, όπου πρόκειται να συνδεθεί ο απορροφητήρας, είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το σημείο στερέωσης του εκχυλίσματος με ξύλινα τεμάχια πριν ξεκινήσει η επισκευή.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα από μόνοι σας θα χρειαστείτε το ακόλουθο εργαλείο, το οποίο είναι κατ 'αρχήν σε οποιοδήποτε σπίτι:

  • μολύβι;
  • ρουλέτα;
  • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
  • ηλεκτρικό παζλ με ένα "καθαρό κόψιμο" πριόνι?
  • κατσαβίδι.

  Επίσης, πρέπει να αγοράσετε πείρους, βίδες, αυλακώσεις ή πλαστικό αεραγωγό για να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό.

  Αν σκοπεύετε να αποκρύψετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού, τότε πρέπει αμέσως να αγοράσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας, οδηγούς, στόκος, μπογιά.

  Τοποθέτηση κεκλιμένου ή θόλου κουκούλας

  Κατ 'αρχήν, τα στάδια εγκατάστασης του καλύμματος από το ότι είναι θολωτό ή κεκλιμένο, δεν είναι πολύ διαφορετικά. Το έργο δεν είναι δύσκολο και όλοι μπορούν να το κάνουν. Σκεφτείτε τα πάντα και μην ξεχνάτε το ύψος της τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία.

  Στάδια εγκατάστασης

  Αν έχετε αγοράσει σύστημα ανακύκλωσης αέρα ανακύκλωσης, τότε δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού. Απλά το τοποθετήστε στον τοίχο πάνω από την εστία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία χωρίς σύστημα εξαερισμού ή σε διαμερίσματα όπου η κουζίνα έχει απομακρυνθεί από το σύστημα εξαερισμού του δωματίου.

  Αλλά αν εγκαταστήσετε την κουκούλα με σύστημα αερισμού εκκένωσης, πρώτα απ 'όλα πρέπει να οργανώσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

  Το πιο δημοφιλές είναι η έξοδος αερισμού μέσω του τοίχου. Μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους.

  • Φυσική εκροή. Αυτός ο εξαερισμός, ο οποίος λειτουργεί με βάση τους νόμους της φυσικής, λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα, μέσω ενός βυθίσματος.
  • Μηχανική εκροή. Εδώ εφαρμόζεται εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω του ανεμιστήρα. Εδώ, τα ανοίγματα εξαερισμού που βλέπουν στο δρόμο είναι πολύ μικρότερα από την πρώτη επιλογή.
  • Συνδυάζει και τους δύο τρόπους. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, ο εξαερισμός πραγματοποιείται φυσικά, όταν δεν υπάρχει έλξη, ο ανεμιστήρας ανάβει.

  Όταν ο εξαερισμός του σπιτιού είναι εξοπλισμένος, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  1. Κάνουμε μια κλειστή βαλβίδα, η οποία δεν θα αφήσει τον αέρα πίσω στην κουζίνα.
  2. Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο.
  3. Τοποθετούμε τη βαλβίδα ελέγχου βαλβίδας στην οπή εξαερισμού.
  4. Συνδέουμε το κυματοειδές σωλήνα με κουκούλα και κροτίδα.
  5. Κλείνουμε τον αγωγό με κουτί.
  6. Συνδέουμε την κουκούλα στον ηλεκτρισμό.
  7. Ρυθμίστε το χειριστήριο αφής.

  Σύνδεση στον εξαερισμό

  Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, ή, κοινά, μια πυροκροτητή. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο δεν θα επιτρέψει αέρα από αυτό να επιστρέψει στο διαμέρισμα.

  Για να γίνει αυτό, από ένα κομμάτι κασσίτερου κάνουμε ένα κουτί με τις διαστάσεις της οπής 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Επομένως, λαμβάνουμε υπόψη ότι η περιοχή της διατομής του είναι ίση με την περιοχή του ανοίγματος αερισμού.

  Στη συνέχεια, από λεπτό αλουμίνιο πάχους 0,5 cm, κάνουμε φράγμα. Είναι τοποθετημένα σε ελατήριο με το κύριο σώμα έτσι ώστε όταν ο αέρας επιστρέφει από το σύστημα αερισμού, η ροή του είναι κλειστό, και όταν ο αέρας που βγαίνει από το διαμέρισμα ήταν σε θέση να ανοίξει το ρεύμα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ένα μαλακό λεπτό ελατήριο, η διάμετρος του σύρματος από το οποίο είναι κατασκευασμένο, δεν πρέπει να υπερβαίνει 0,3 mm, το μήκος 12 cm, πλάτος -. Όχι άκαμπτο περισσότερο από 0,5 cm ελατηρίου δεν είναι κατάλληλο για τους σκοπούς αυτούς. Σφίξιμο του ελατηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε η πόρτα είναι αναγκασμένοι ανοιχτό από το χέρι και να απελευθερώνεται σιγά-σιγά πίσω στη θέση του. Λεπτομέρειες μπορούν να προβληθούν στο διάγραμμα.

  Εάν τοποθετηθεί ένα ντουλάπι πάνω από την εστία όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο απορροφητήρας, τότε πρέπει πρώτα να κόψει το άνοιγμα του σωλήνα εξαερισμού στο πάνω και στο κάτω τοίχωμα. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ τρυπάνι μια αντίστοιχη σχισμή στο τοίχωμα του πυθμένα και το ράφι. Στο επάνω μέρος, κάντε μια τρύπα τετράγωνο για να εγκαταστήσετε ένα κουτί με ένα cracker.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών, προχωράμε στη συλλογή της κατασκευής.

  Δεδομένου ότι ο αγωγός αέρα δεν περιλαμβάνεται στις κουκούλες, η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε (κόβεται με συνηθισμένο ψαλίδι, στροφές χωρίς εργαλεία) και, επιπλέον, δεν κάνει θόρυβο και δεν κουδουνίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί για ένα άκαμπτο κιβώτιο. Έχει επίσης καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Πρώτα βγάζουμε την αυλάκωση στις οπές του ντουλαπιού. Πριν τραβήξουμε την κορυφή, σχηματίζουμε ένα τετράγωνο από το σωλήνα. Είναι εύκολο να το κάνετε, απλά κάμπτεται στα χέρια σας. Στην κορυφή, ο σωλήνας είναι ελαφρώς τεντωμένος και λυγισμένος. Στη συνέχεια, κόψτε το στην άκρη του κουτιού με σιλικόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κουτί βαλβίδας ελέγχου στην οπή εξαερισμού και κολλήστε το στο ντουλάπι.

  Μετά από 30 λεπτά, όταν η σιλικόνη στεγνώνει, μπορείτε να γεμίσετε απαλά τις οπές ανάμεσα στην άκρη του κουτιού εξαέρωσης και το σώμα της βαλβίδας ελέγχου. Κάντε το καλύτερο με ένα όπλο, επειδή σε αυτό μπορείτε να κάνετε το πάχος του πίδακα ελάχιστο.

  Στη συνέχεια, βιδώστε την κουκούλα στο περίβλημα. Για το σκοπό αυτό, το στερεώνουμε με βίδες χρησιμοποιώντας οπές στερέωσης με κατσαβίδι στο κάτω τοίχωμα του θαλάμου. Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον εύκαμπτο σωλήνα της κουκούλας και στερεώστε το με ένα σφιγκτήρα ή ένα απλό μαλακό σύρμα. Η σύνδεση δεν πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη, καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό του αγωγού εξαερισμού και ο σφιγκτήρας είναι αρκετός για να αποφύγετε την πτώση της αυλακώσεως.

  Αλλά το ντουλάπι πάνω από την εστία δεν είναι πάντα εγκατεστημένο. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η πυρασφάλεια, εάν η σόμπα αερίου, καθώς και απλά ο σχεδιασμός της κουκούλας δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε ένα ερμάριο. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε απλά ένα κυματοειδές σωλήνα πάνω από την κουκούλα και τοποθετήστε ένα πτερύγιο μπροστά από την είσοδο εξαερισμού, το σώμα του οποίου είναι στερεωμένο στον τοίχο. Ολόκληρη η δομή της βαλβίδας κυματοειδούς και βαλβίδας ελέγχου κλείνεται με ένα τελειωμένο πλαστικό κουτί ή είναι κατασκευασμένο από φύλλο γυψοσανίδας.