Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση: ποικιλίες + συσκευή και αρχή λειτουργίας

Πριν από την απόκτηση απορροφητήρα ανακύκλωσης, πρέπει να καταλάβετε ότι για τη σωστή λειτουργία του, θα πρέπει να περάσετε χρόνο σε αφαιρούμενα υλικά κατά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένα αναλώσιμο είναι ένα φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο, το οποίο απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα και προστατεύει τον κινητήρα από τη μόλυνση.

Ας δούμε ποια είναι τα φίλτρα και πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν.

Πλεονεκτήματα του απορροφητήρα ανακύκλωσης

Τα φίλτρα άνθρακα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο όχι για όλους τους τύπους κουκούλας, αλλά μόνο για ανακυκλοφορία, οπότε ας θυμηθούμε για τους εκκινητές τι είδους συσκευές είναι διαθέσιμες για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Τύποι κουκούλες για κουζίνα

Με τον τρόπο της ροής του αέρα όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • ροή?
 • κυκλοφορία (ανακύκλωση);
 • σε συνδυασμό.

Συσκευές της πρώτης κατηγορίας συνδέονται με τον αεραγωγό μέσω ενός άκαμπτου ή εύκαμπτου αγωγού.

Ο αέρας που περιέχει αέρια μαγειρέματος έρχεται στην κουκούλα και έπειτα στον εξαερισμό. Οι συσκευές ροής είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρα, αλλά έχουν μια ελαφρώς διαφορετική λειτουργία - για να προστατεύσουν τον κινητήρα από επιθετικό περιβάλλον.

Οι συσκευές ανακύκλωσης δεν χρειάζονται αγωγούς αέρα.

Η ροή αέρα στο μοντέλο κυκλοφορίας προέρχεται από την πλάκα στο εσωτερικό του περιβλήματος, διέρχεται από 2 στάδια καθαρισμού (2 τύποι φίλτρου - αντι-γράσο και άνθρακα) και στη συνέχεια επιστρέφει ξανά στον χώρο της κουζίνας.

Σε συνδυασμένα μοντέλα, η λειτουργία ανακυκλοφορίας είναι προαιρετική. Δηλαδή, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα άνθρακα και να ξεκινήσετε τη λειτουργία ανακύκλωσης και μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ροής.

Τι είναι οι καλές συσκευές κυκλοφορίας

Αμέσως τίθεται το ερώτημα: γιατί να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα (που είναι επιπλέον δαπάνες), όταν μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με αεραγωγό που δεν απαιτεί ετήσιες επενδύσεις; Στην πραγματικότητα, οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι πολύ δημοφιλείς λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Αυτονομία. Η συσκευή δεν απαιτεί λειτουργία συστήματος εξαερισμού. Εάν η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην απέναντι γωνία, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα μυαλά σας στη συσκευή αεραγωγού, αλλά απλά να εγκαταστήσετε το μοντέλο με ένα φίλτρο άνθρακα.
 • Συμπαγή. Η γάστρα καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο πάνω από τη σόμπα και το "λειτουργικό" μέρος της χωράει εύκολα σε ένα μικρό ντουλάπι. Στα ολισθητήρες, η επιφάνεια δεν προεξέχει πέρα ​​από το περίβλημα μέχρι να έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί η συσκευή πιέζοντας το πλαίσιο πάνω από την πλάκα.
 • Διατήρηση της θερμότητας. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από το μηδέν, ο συχνός αερισμός απειλεί να χάσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρες με φίλτρα, δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο εξαερισμού (σε αντίθεση με τα μοντέλα ροής για τα οποία απαιτείται ροή αέρα).
 • Εύκολη εγκατάσταση. Η κουκούλα εισάγεται σε ένα ντουλάπι που αναρτάται από μια σόμπα ή απλά στερεώνεται σε έναν τοίχο. Ούτε ο αγωγός αέρα ούτε οι αναρτημένες δομές για την καμουφλάζ του δεν χρειάζονται.
 • Εύκολη φροντίδα. Για τη λειτουργικότητα της συσκευής δεν υπέστη, πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα άνθρακα εγκαίρως και να καθαρίζετε περιοδικά το αντι-λίπος.

Το κόστος των μοντέλων ανακύκλωσης μπορεί επίσης να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα, καθώς ταιριάζει στο πλαίσιο ενός μέτριου προϋπολογισμού - κατά μέσο όρο 2200 ρούβλια. έως 5000 ρούβλια. Επιπλέον, περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες, θα πρέπει να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα κουζίνας, το οποίο θα κοστίσει 350-900 ρούβλια.

Τα δευτερόλεπτα θεωρούν ανεπαρκή απόδοση και την ανάγκη αλλαγής φίλτρων, αλλά τα πάντα είναι σχετικά.

Η αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας του φίλτρου άνθρακα

Η εμφάνιση του φίλτρου μπορεί να είναι διαφορετική, καθώς είναι κατασκευασμένη είτε από πλαστικό είτε από συνθετικό ύφασμα. Στην πρώτη περίπτωση, είναι μια πλαστική κασέτα στρογγυλής ή ορθογώνιας μορφής, γεμισμένη με ενεργό άνθρακα με τη μορφή σκόνης ή κόκκων, στο δεύτερο - ένα πυκνό κομμάτι υλικού εμποτισμένο με τον ίδιο ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές αυτοί οι δύο τύποι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αποτελεσματικότερη προστασία έναντι των θερμών ατμών και των ακαθαρσιών που περνούν μέσα από αυτά.

Τα φίλτρα άνθρακα δεν χρειάζεται να συγχέονται με το αντι-γράσο, το οποίο είναι μεταλλικό πλέγμα ή μάσκα και είναι το πρώτο στάδιο προστασίας. Σωματίδια λίπους και ουσιών κατακάθονται στο φράγμα κατά του λίπους - αυτό είναι ένα είδος χονδροειδούς φίλτρου. Δεν κρατάει μυρωδιές. Ένα φίλτρο ξυλάνθρακα περνά μέσα από τον εαυτό του ήδη καθαρισμένο από το λίπος του αέρα, και αυτό είναι, απλά εξαλείφει τις δυσάρεστες και σκληρές γεύσεις του μαγειρέματος.

Όταν επιλέγετε μπλοκ αντικατάστασης για κουκούλες, θα πρέπει να καθοδηγείτε από τις συστάσεις του κατασκευαστή. Το γεγονός είναι ότι για να αυξηθεί η ζήτηση για προϊόντα, τα περισσότερα φυσίγγια και κασέτες φίλτρων έχουν καθολικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν είναι κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά για πολλά (ο κατάλογος μπορεί να είναι μέχρι 20 ονόματα).

Από τη διαθεσιμότητα των αναλωσίμων από τον πωλητή θα πρέπει να ρωτήσετε πριν αγοράσετε μια κουκούλα, διαφορετικά θα συναντήσετε σύντομα μια δυσάρεστη κατάσταση. Σε έξι μήνες (ή 3-4 μήνες - η περίοδος καθορίζεται στις οδηγίες) θα θελήσετε να αγοράσετε κασέτες αντικατάστασης και δεν θα μπορείτε να τις βρείτε σε ελεύθερη πώληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα τελευταία μοντέλα που μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά. Αν το πρόβλημα έχει ήδη συμβεί, προσπαθήστε να αναζητήσετε αντικατάσταση στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η αρχή της προστασίας του άνθρακα θα εξεταστεί χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των συνδυασμένων φίλτρων Zeman:

 • Αρχικά, ο αέρας διέρχεται από ένα πυκνό στρώμα βισκόζης εμποτισμένο με ένα διάλυμα άνθρακα. Μέρος των ακαθαρσιών και του λίπους παραμένει στη δομή των ιστών.
 • Κατόπιν, αποστέλλεται μερικώς καθαρισμένος αέρας στην κασέτα, όπου βρίσκονται οι κόκκοι. Ο ενεργοποιημένος άνθρακας έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες - όχι μόνο διατηρεί το υπόλειμμα ακαθαρσιών, αλλά επίσης απορροφά συγκεκριμένες οσμές.

Διάφοροι κύκλοι καθαρισμού απαλλάσσουν εντελώς τη ροή του αέρα από τη μυρωδιά και τη μυρωδιά της κουζίνας. Όταν μειώνονται οι ιδιότητες του υλικού πλήρωσης, "φραγμένο" με γράσο και βρωμιά, απαιτείται ένα νέο φίλτρο. Από την άποψη αυτή, πολύ βολικές συσκευές με αισθητήρες που υποδεικνύουν την ανάγκη αντικατάστασης.

Πώς να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα αντικατάστασης

Η πιο σημαντική σύσταση κατά την εγκατάσταση νέων κασετών ή την αντικατάσταση των παλαιών - διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τη σειρά ενεργειών και ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένα μοντέλα. Για παράδειγμα, μια κασέτα άνθρακα που είναι απλά σχεδιασμένη, εγκατεστημένη σε λάθος πλευρά, δεν θα λειτουργήσει σωστά και αντί του καθαρού αέρα θα έχετε άδεια σκουπίδια ηλεκτρισμού.

Η οδηγία συχνά παρουσιάζεται με τη μορφή ενός σχεδίου - μια βήμα-βήμα περιγραφή των ενεργειών, που μερικές φορές συνοδεύονται από εικόνες. Οι υπεύθυνοι κατασκευαστές ολοκληρώνουν το προϊόν με δίσκους με οδηγίες βίντεο ή απλά δίνουν έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο του κατασκευαστή, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Προσφέρουμε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν κατά την εγκατάσταση φίλτρων για διαφορετικά μοντέλα.

Η πρώτη οδηγία είναι για το μοντέλο Shindo Aliot PS. Το φίλτρο άνθρακα είναι μόνο ένα, μοιάζει με ορθογώνιο πλαίσιο.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Κουκούλες χωρίς βρύση: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο με φίλτρο άνθρακα

Οι κουκούλες είναι χρήσιμες στις συσκευές κουζίνας που βοηθούν να απαλλαγούμε από αιθάλη, καπνό και οσμές. Μπορούν να είναι με ή χωρίς τρύπημα, με φίλτρο άνθρακα ή λίπους. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για τη δημοτικότητά του, αλλά και για ανατροφοδότηση πελατών.

Η κουκούλα στο σπίτι είναι συχνά εγκατεστημένη στην κουζίνα: βοηθά να απαλλαγούμε από τον ατμό, τον καπνό και τη μυρωδιά, τον καθαρισμό του αέρα. Με αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και ανοιγμένα παράθυρα, αλλά οι κουκούλες είναι πιο βολικό και λειτουργικό.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

 1. Πατήστε ή ρέει: αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα, τραβώντας τον προς το δρόμο ή στον αεραγωγό. Ο νωπός αέρας προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις.
 2. Ανακύκλωση: περνούν τον αέρα μέσω φίλτρων, καθαρίζουν και "δίνουν" πίσω. Ο αέρας περνά μέσα από έναν κύκλο.

Προσοχή παρακαλώ! Παρόλο που οι απογυμνωτές είναι αποτελεσματικότεροι, δεν μπορούν πάντοτε να εγκατασταθούν λόγω της αδυναμίας να ενταχθούν στον αγωγό.

Πλέον συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε κουκούλες με δύο τρόπους λειτουργίας - βρύση και κυκλοφορία. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις επιλογές εφαρμογής για κάθε μοντέλο.

Το εκχύλισμα αφαιρεί αποτελεσματικά τον ατμό, τον καπνό και την οσμή

Η μέθοδος καθαρισμού διακρίνει:

 1. Φίλτρα λίπους: αυτό είναι ένας τραχύς καθαρισμός του αέρα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από αιθάλη και βρωμιά. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την κουκούλα και τον αγωγό από τη βρωμιά. Μπορούν να είναι μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα, διαφορετικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής - ακρυλικό, χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα.
 2. Φίλτρα άνθρακα: αυτός είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός του αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, δηλαδή η δράση τους δεν έχει ως στόχο την προστασία της συσκευής, αλλά στον καθαρισμό του αέρα. Σε αντίθεση με το λίπος, τα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: αντικαθίστανται πλήρως όταν λήξει η διάρκεια ζωής.

Μπορούν επίσης να συνδυαστούν.

Οι επιλογές διαμονής είναι:

 1. Οριζόντια: συνήθως στερεώνεται πάνω από το ίδιο το πιάτο.
 2. Κάθετα: βρίσκονται στον τοίχο.

Με το σχεδιασμό, τα μοντέλα χωρίζονται σε:

 1. Ενσωματωμένο: το πιο βολικό και οικονομικό?
 2. Αναρτήθηκε: μπορεί να έχει συρόμενα πλαίσια που αυξάνουν την επιφάνεια εργασίας.
 3. Νησί: είναι σταθερά στην οροφή και "κολλάει" κάτω.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης με ένα φίλτρο άνθρακα

Αυτά τα μοντέλα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 1. Δυνατότητα εγκατάστασης της κουκούλας σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς δεν απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με τον αγωγό.
 2. Η ικανότητα να καθαρίσετε εντελώς τον αέρα από τον καπνό και τις οσμές.
 3. Η απουσία της ανάγκης για νέες μερίδες αέρα: οι επιλογές εκτροπής απομακρύνονται εντελώς από τον αέρα, χωρίς να δίνουν σε αντάλλαγμα.
 4. Εξοικονόμηση χώρου, η δυνατότητα να χτίσει σε έπιπλα, για παράδειγμα, να επισυνάψετε στο κάτω μέρος του ντουλαπιού?
 5. Διατήρηση της θερμότητας και, ως εκ τούτου, εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση: ο αέρας δεν πηγαίνει έξω και δεν αντικαθίσταται από ένα κρύο, που απαιτεί θέρμανση.
 6. Εύκολη εγκατάσταση: αυτό συνδέεται επίσης με την έλλειψη της ανάγκης σύνδεσης με τον αγωγό.
 7. Χαμηλό κόστος.

Η αντικατάσταση φίλτρων κάθε 3-5 μήνες απαιτείται

Τα μειονεκτήματα είναι η πιο θορυβώδης εργασία και η ανάγκη αλλαγής φίλτρων. Το τελευταίο πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 μήνες, ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της συστάσεις: για παράδειγμα, η Bosch, η Falmec και άλλοι προσφέρουν αντικατάσταση μόνο μία φορά το χρόνο.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

 1. Διαστάσεις της "περιοχής εργασίας" μέσω της οποίας θα περάσει ο αέρας: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μια πλάκα. Είναι καλύτερα αν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
 2. Παραγωγικότητα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο αέρας διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Ο κανόνας είναι 12 περάσματα. Υπολογίστε αυτήν την τιμή με τον τύπο: (ο όγκος της κουζίνας) * (ύψος οροφής) * 12.

Παράδειγμα: με κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,7 μέτρων, η ελάχιστη ισχύς εξόδου θα είναι: 12 * 2,7 * 12 = 388,8 κύβος / ώρα.

Προσοχή παρακαλώ! Αυτός ο τύπος θεωρεί την ελάχιστη επιτρεπτή ισχύ, για να προσδιορίσει το βέλτιστο είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά 30%.

 1. Απαιτήσεις για την αντικατάσταση φίλτρων: πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν. Εάν το απόσπασμα χρησιμοποιείται σπάνια, για παράδειγμα, είναι εγκατεστημένο στη χώρα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περίοδο, αλλά όχι πολύ?
 2. Η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας: αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν 2-3 τρόποι λειτουργίας.
 3. Παρουσία φωτισμού: θα βοηθήσει να φωτίσει μόνο ένα πιάτο?
 4. Πρόσθετες λειτουργίες: αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική οθόνη, η οποία εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ότι το χρονόμετρο και έξω από το καπό (επιτρέπει την τακτική «αερισμό» κουζίνα), έναν αισθητήρα φίλτρου (έκθεση για την ανάγκη αντικατάστασης)?
 5. Κατασκευαστής: καλύτερα να παραμείνετε σε δημοφιλείς και κοινοί κατασκευαστές, έτσι ώστε αν έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης ή να βρείτε μέρη.
 6. Κόστος: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η κουκούλα, αλλά εάν δεν χρειάζονται, μην πληρώνετε υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, τα φτηνά μοντέλα είναι συχνά κατασκευασμένα από υλικά κακής ποιότητας και είναι γρήγορα φραγμένα.
 7. Κριτικές: έχοντας σταματήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε εκ των προτέρων τις κριτικές των ιδιοκτητών. Είναι πιθανό αυτή η έκδοση να έχει "υποβρύχιες" πέτρες.

Όσο περισσότερες λειτουργίες στην κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή

Δημοφιλή μοντέλα

Μεταξύ όλων των επιλογών, τα ακόλουθα είναι δημοφιλή:

 1. "Jetair Aurora LX / GPX / F / 60": αυτό είναι ένα φθηνό ενσωματωμένο μοντέλο. Διαθέτει δύο τύπους επεξεργασίας αέρα (κυκλοφορία και ανάσυρση), έχει μάλλον υψηλή απόδοση, παρά έναν κινητήρα - 700 m3 / h. Τα φίλτρα είναι επίσης δύο - κάρβουνο και λίπος, υπάρχουν λαμπτήρες φωτισμού αλογόνου, ένας δείκτης μόλυνσης φίλτρου?
 2. "Gorenje BHP623E10W": η σλοβενική εταιρεία προσφέρει τη φθηνή επιλογή της. Προσφέρει δύο επιλογές επεξεργασίας και δύο φίλτρα, έναν κινητήρα και τρεις ταχύτητες. Ωστόσο, η απόδοση του μοντέλου είναι πολύ χαμηλότερη - μόνο 325 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας.
 3. «Ζιγκμούντ Shtain K61 B ": Πρόκειται για μια κεκλιμένη κουκούλα, η οποία πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα (650 κυβικά μέτρα την ώρα), χειριστήριο αφής, 3 ταχύτητες και λάμπες, και υπάρχει επίσης μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την ροή αέρα. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου (σχεδόν 10 dB λιγότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά δεν υπάρχει δείκτης ρύπανσης φίλτρου.
 4. "Elikor Davoline 60": ένα άλλο ήσυχο, αλλά χαμηλής ισχύος μοντέλο (χωρητικότητα 290 κυβικών μέτρων ανά ώρα). Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας και μία λάμπα. Το σύνολο του συστήματος κρέμεται, πάχους 15 cm.
 5. "Korting KHC 61080 GW": ένα πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο με χωρητικότητα 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι ιδανικό για τον αερισμό μεγάλων, διασυνδεδεμένων δωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, η "χρήσιμη περιοχή" είναι υπό γωνία. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες, λαμπτήρες, βαλβίδα αντεπιστροφής, δείκτης ρύπανσης. Ο έλεγχος γίνεται με οθόνη αφής και πίνακα ελέγχου.
 6. "Beko CWB 9610 X": ένα άλλο μοντέλο τοίχου, αλλά ήδη "προεξέχον" πάνω από τη σόμπα. Η παραγωγικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα την ώρα, η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή, ο έλεγχος είναι μηχανικός. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες και δύο λάμπες, το μοντέλο δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης με φίλτρο άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ευκολίας εγκατάστασης και αποδοτικότητας τους. Όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τιμή και τις επιδόσεις, αλλά και στα σχόλια των πελατών. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του μοντέλου πριν από την αγορά.

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
 • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
 • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
 • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
 3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

 1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
 2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα. Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.
 3. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 4. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

 • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
 • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
 • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

 • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

 • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

 • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
 • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
 • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
 • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.

Πλεονεκτήματα του σχεδίου άνθρακα στην κουζίνα: ποιότητα, στυλ και υψηλή παραγωγικότητα σε προσιτή τιμή

Οι κουκούλες καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα είναι διαφορετικές: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο;

Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε ποια αρχή του συστήματος εξάτμισης θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας: αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και από την υγεία των υφιστάμενων συστημάτων εξαερισμού.

Ας μάθουμε όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά του έργου τους και κατανοούμε τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για μερικές κριτικές σχετικά με την κουκούλα για την κουζίνα.

Διαδικασίες καθαρισμού

Η ονομασία απορροφητήρες κουζίνας άνθρακα έλαβε χάρη στο Η παρουσία φίλτρων άνθρακα που βρίσκονται μέσα στη δομή: αν το εξωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος εξασφαλίζει την εξάλειψη του λίπους, αυτά τα φίλτρα είναι υπεύθυνα για την πολύπλοκη επεξεργασία του μολυσμένου αέρα.

Η λειτουργία των σύγχρονων απορροφητών άνθρακα για την κουζίνα χωρίς βρύση έχει πολλά χαρακτηριστικά. Στη λειτουργία ενεργοποίησης, ο απορροφητής αρχίζει να απορροφά τον μολυσμένο αέρα που περνάει δύο στάδια επεξεργασίας σε εξωτερικά και εσωτερικά φίλτρα. Εκτός από την απομάκρυνση καπνών, αιθάλης και άλλων υπολειμμάτων, ο αέρας καθαρίζεται από δυσάρεστες οσμές, κάτι που θεωρείται ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην κουζίνα.

Τα εξωτερικά φίλτρα προορίζονται για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση, οπότε όταν μολυνθεί, αρκεί να τα πλένετε με οικιακές χημικές ουσίες. Τα φίλτρα άνθρακα (φίλτρα πρόστιμο) δεν μπορούν να καθαριστούν: τους είναι απαραίτητο να αλλάζουμε περιοδικά.

Εάν μαγειρεύετε συχνά και οι διαδικασίες μαγειρέματος βασίζονται στο τηγάνισμα - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον κάθε 3 μήνες. Οι φίλοι της υγιεινής διατροφής θα αντιμετωπίσουν την ανάγκη να αλλάξουν τα φίλτρα πολύ λιγότερο συχνά.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα φίλτρα χωρίς επαγγελματική βοήθεια, δεδομένου ότι τα σχέδια των μοντέρνων κουκούλες έχουν μια μάλλον απλή φόρμα. Ακόμη και τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 10 λεπτά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εκχυλισμάτων με φίλτρα άνθρακα

Έχετε ήδη σημειώσει ένα από τα πλεονεκτήματα των κουζινών για την κουζίνα: Ο βρώμικος αέρας δεν αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις, αλλά καθαρίζεται, έτσι αυτή η τεχνική μπορεί να σας εγγυηθεί περισσότερη ασφάλεια από άλλα μοντέλα.

Για να διαλύσετε όλους τους μύθους σχετικά με την ποιότητα των συστημάτων φίλτρου άνθρακα, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με άλλα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής:

 1. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά - συμπαγής και εύκολη εγκατάσταση λόγω μικρών διαστάσεων εκχυλίσματα άνθρακα. Αυτή η τεχνική δεν θα γίνει μόνο βοηθός στην καθημερινή ζωή, αλλά θα βοηθήσει επίσης να τονίσει την αρμονία του εσωτερικού και την παρουσία ενός εξαιρετικού γούστου στην οικοδέσποινα. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε τρόπους για να καλύψετε τους αεραγωγούς ή να σχεδιάσετε την τοποθέτηση των επίπλων με τη μέγιστη ευκολία για την τοποθέτηση των συσκευών εξάτμισης.
 2. Επειδή οι κουκούλες αυτού του τύπου δεν εμποδίζουν τον αεραγωγό, Το δωμάτιο θα διατηρήσει μια φυσική κυκλοφορία καθαρού αέρα: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν συνηθίζετε να συναντάτε στην κουζίνα με όλη την οικογένεια.
 3. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κουκούλες, Τα μοντέλα άνθρακα δεν απαιτούν πρόσθετη ροή αέρα για πλήρη εργασία.
 4. Κόστος Αυτός ο εξοπλισμός, παρά την ποιότητα και τη λειτουργικότητα, παραμένει μικρό χάρη στην εξοικονόμηση πόρων. Πολλοί πιστεύουν ότι η περιοδική αγορά φίλτρων θα κοστίσει περισσότερο: ακόμη και με την απόκτηση κουκούλας υψηλής ισχύος, η συνολική εξοικονόμηση θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε φίλτρα για 10 χρόνια.
 5. Σε αντίθεση με τις κουκούλες με εξαερισμό, που πρέπει απαραίτητα να συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού, μοντέλα άνθρακα μπορεί να τοποθετηθεί απολύτως οπουδήποτε στην κουζίνα, παρέχοντας μόνο πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 6. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της εγκατάστασης αυτής της τεχνικής - δυνατότητα τοποθέτησης σε έπιπλα κουζίνας. Παρέχετε όχι μόνο έναν κομψό, αλλά εργονομικό σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι καθολικές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μαντέψετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα στο στυλ της κουζίνας ή το χρωματισμό της.

Όταν αναζητάτε ένα κατάλληλο μοντέλο, μπορείτε να σημειώσετε την ποικιλία των μεγεθών αυτού του εξοπλισμού.

Υπάρχει η άποψη ότι η χρήση απορροφητήρων άνθρακα είναι ακατάλληλη λόγω της ανάγκης να αναζητηθούν αυστηρά φίλτρα από τον κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν οποιοδήποτε είδος φίλτρου άνθρακα έχει ανάλογα, και πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται από ποιοτική ανωτερότητα.

Εάν αμφιβάλλετε για την καλύτερη απόδοση των κουκούλες με καθεστώς καθαρισμού ανακύκλωσης, τότε και εσείς μπορείτε να το κάνετε λάθος, Η αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί από την ισχύ, όχι από τα χαρακτηριστικά καθαρισμού. Επιπλέον, το χρήσιμο αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη συχνότητα αλλαγής φίλτρου και τη σωστή φροντίδα του εξοπλισμού.

Φυσικά, ακόμη και η καλύτερη ποιότητα κουκούλα αυτού του τύπου δεν μπορεί να καθαρίσει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές κατά 100%. Ωστόσο, Όταν λειτουργεί το σύστημα καθαρισμού διήθησης, θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί μέγιστη άνεση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η λύση του προβλήματος με την παραλαβή όλων των οσμών στους γείτονες μέσω του αεραγωγού.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή σας είναι υψηλές δαπάνες ενέργειας. Παρόλα αυτά, οι κουκούλες με φίλτρα άνθρακα κατά τη λειτουργία δεν επηρεάζουν το καθεστώς θερμοκρασίας της κουζίνας, σε αντίθεση με τα μοντέλα με ανοιχτό εξαερισμό, τα οποία συμβάλλουν στην είσοδο ζεστού ή κρύου αέρα από το δρόμο.

Δεν χρειάζεται να ενεργοποιείτε κλιματιστικά ή θερμαντήρες για να αποκαταστήσετε το μικροκλίμα στην αίθουσα - και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο

Πολλοί στη διαδικασία αγοράς ξεχνούν να ρωτούν για τα πρακτικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων και, στη συνέχεια, χωρίς να κατανοούν τις οδηγίες, ζητήστε βοήθεια από ειδικούς. Στην πραγματικότητα, αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ απλές, οπότε μην βιαστείτε στα συμπεράσματα. Αν και στο σπίτι δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα άνθρακα, ακόμα και τα παιδιά μπορούν να τα αντικαταστήσουν: αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη και ασφαλής.

Στο πρώτο στάδιο, αφαιρέστε προσεκτικά τα εξωτερικά φίλτρα λίπους. Κατά κανόνα, συνεχίζουν να παγιδεύουν ή απομακρύνονται με ελαφρά πίεση από το χέρι. Κατά τη διαδικασία καθαρισμού αυτών των φίλτρων, δεν συνιστάται η χρήση σόδας ή λειαντικών καθαριστικών: θα χαλάσουν την εμφάνιση της επιφάνειας.
Στο στάδιο της ξήρανσης αυτών των φίλτρων, μπορείτε να προχωρήσετε στον καθαρισμό των παρακάτω.

Στη συνέχεια, αντικαταστήστε τα φίλτρα απορρόφησης λίπους και συνδέστε την κουκούλα για να ελέγξετε ότι λειτουργεί. Η απουσία δυνατών θορύβων που δεν είναι χαρακτηριστικές για το έργο της επιλεγμένης κουκούλας θα πιστοποιήσει την επιτυχή εγκατάσταση νέων φίλτρων.

Δημοφιλή μοντέλα

Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο σχεδίασης άνθρακα, πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η ισχύς και οι διαστάσεις του. Σημαντικό είναι το σχέδιο, αλλά και διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες: αφής ή τηλεχειριστήριο, οπίσθιο φωτισμό, αισθητήρες φωνής, πολλοί τρόποι λειτουργίας.

Ας υπολογίσουμε πόσο σημαντικό θα είναι ο αντίκτυπος της ποιότητας και της μάρκας στο κόστος των συσκευών εξάτμισης.

Φτηνές, αλλά υψηλής ποιότητας κουκούλες που παράγονται από τον κατασκευαστή Korting: μια επίπεδη ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα με χωρητικότητα 275 m3 ανά ώρα θα κοστίσει περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια.

Από δημοφιλή μοντέλα, δώστε προσοχή σε μια πιο κομψή κουκούλα με μια βρύση από την Krona με στοιχεία από χάλυβα και γυαλί, 5 τρόπους λειτουργίας και ηλεκτρονικό έλεγχο: αυτή η επιλογή θα σας κοστίσει περίπου 11.000.

Οι πιο γνωστές μάρκες παράγουν ακριβή μοντέλα κουκούλας άνθρακα. Ένα παράδειγμα συνδυασμού στυλ και λειτουργικότητας είναι η κουκούλα Hotpoint-Ariston με λειτουργία εξάτμισης αέρα και ανακύκλωσης, εξοπλισμένη με φίλτρο άνθρακα. Με κόστος 18,5 χιλ., Αυτό το εκχύλισμα παρέχει καθαρισμό αέρα με χωρητικότητα άνω των 760 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Για σύγκριση: η κουκούλα Gorenje με χωρητικότητα 630 κυβικών μέτρων που αγοράζετε για 27 χιλιάδες.

Άλλα μοντέλα και μάρκες δεν έχουν λιγότερη ζήτηση στην καταναλωτική αγορά. Οι κουκούλες Bosch, Hansa, Siemens και πολλοί άλλοι είναι δημοφιλείς. Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του έργου τους που διαβάζονται στις αναθεωρήσεις σχετικά με τους απορροφητήρες άνθρακα.

Κριτικές

Σεργκέι, Κρασνογιάρσκ: Πάντα προτιμούσε συμπαγείς αλλά ισχυρές κουκούλες - και ήταν έτοιμη να υπομείνει υπερβολικό θόρυβο, καθώς η υγεία ήταν πάντα προτεραιότητα. Αποφάσισα να αναβαθμίσω την κουζίνα - και ταυτόχρονα έβλεπα τον καινούργιο εξοπλισμό. Χαιρόμαστε που τα σύγχρονα μοντέλα είναι πιο λειτουργικά και είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας καθαρισμός του αέρα χωρίς να θυσιάζεται η άνεση του καθενός.

Η επιλογή που σταμάτησα στην κουκούλα Hansa με ένα φίλτρο άνθρακα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης. Σε σχετικά χαμηλή τιμή, η απόδοση μιας τέτοιας κουκούλας ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου: ο αέρας καθαρίζεται σε λίγα λεπτά - και το πιο σημαντικό, αυτή η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο ήσυχα από τους προκατόχους της. Είναι ευχάριστο έκπληξη το γεγονός ότι πολλά οφέλη μπορούν να αποκτηθούν με το κατάλληλο κόστος.

Άννα, Αγία Πετρούπολη: Αλλάζει τον τόπο διαμονής της - και τα αποσπάσματα, όπως η τύχη θα το είχαν, δεν ήταν στην κουζίνα. Μαγειρεύω πολύ, οπότε δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτό: από προηγούμενη εμπειρία μπορώ να πω ότι ο φυσικός εξαερισμός σπάνια συμβάλλει στην ταχεία απομάκρυνση των οσμών από το διαμέρισμα.

Δεδομένου ότι δεν ήθελα να αλλάξω πλήρως την κουζίνα, αποφάσισα αποφασιστικά ότι θα ξοδέψω λίγο περισσότερο, αλλά θα βρω μια κουκούλα που θα μπορούσα να χωρέσω στο ήδη εγκατεστημένο σετ. Ευτυχώς, δεν βρήκα μόνο ένα κατάλληλο μέγεθος, αλλά και μια αρκετά ισχυρή κουκούλα με 4 τρόπους λειτουργίας από τη Bosch. Μου κόστισαν περίπου 25 χιλιάδες, αλλά αυτό το κόστος αξίζει τον κόπο: είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσει και φαίνεται υπέροχο.

Τώρα το μαγείρεμα έγινε πολύ πιο βολικό, αφού οι μυρωδιές της τηγανισμένης τροφής δεν έχουν πλέον χρόνο να εξαπλωθούν σε όλη την κουζίνα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι κουκούλες τύπου άνθρακα προορίζονται μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών: αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές κουζίνες - και να λύσετε το πρόβλημα με τον καθαρισμό του αέρα, ανεξάρτητα από το πώς συνηθίζετε να μαγειρεύετε.

Χάρη στη νέα τεχνολογία τεχνολογικές λύσεις με φίλτρα άνθρακα είναι όλο και βελτιώνεται, και τώρα - κομψή εμφάνιση μοντέλα απεικονίζεται κουκούλες άνθρακα για την κουζίνα, καθώς και να πάρετε το χρόνο για να δείτε ένα βίντεο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της φροντίδας.

Γιατί χρειάζομαι φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα; Η αρχή της κουκούλας κουζίνας.

Οι κουκούλες βοηθούν εδώ και πολύ καιρό τους πιο δραστήριους λάτρεις του νόστιμου μαγειρέματος στην κουζίνα. Κύριο καθήκον τους είναι να αφαιρέσουν και να καθαρίσουν τον ατμοσφαιρικό αέρα που έχει μολυνθεί από αιθάλη και να αφαιρέσουν τις δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις. Ανάλογα με την χωρητικότητα της κουζίνας, το μέγεθος και τη λειτουργικότητά της, υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας:


 • με την έξοδο αέρα στον άξονα εξαερισμού,
 • ανακύκλωση

Όποια και αν είναι η συσκευή, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις βασικές ιδιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των φίλτρων και των άλλων αναλωσίμων. Εάν είναι απαραίτητο, αυτά τα μέρη για κουκούλες κουζίνας μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, επειδή υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν ανταλλακτικά για οικιακές συσκευές, για παράδειγμα http://easyfix.com.ua/ (EasyFix).

Ποιο είναι το φίλτρο σε ένα εκχύλισμα;

Γιατί ο βοηθός κουζίνας σας είναι τόσο λεπτομερής όσο ένα φίλτρο άνθρακα; Το γεγονός είναι ότι, αν κουκούλα σας λειτουργεί βάσει της αρχής της ανακυκλοφορίας αέρα (δηλαδή, μετά από να πάρει στο εσωτερικό της συσκευής αέρας καθαρίζεται και επέστρεψε στην κουζίνα) - που σημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ένα καθαρότερο. Σύγχρονες συσκευές έχουν πολλαπλά επίπεδα φιλτραρίσματος - στην πρώτη αέρα εξόδου από την ανάμιξη λίπους και αιθάλης, και η δεύτερη, πρέπει να εξαλειφθεί με άλλες ακατάλληλες οσμές και σωματίδια. Αυτό γίνεται καλύτερα με ένα φίλτρο άνθρακα.

Αρχή λειτουργίας

Καθώς είναι αρκετά απλό να μαντέψει κανείς με το όνομα, το φίλτρο άνθρακα λειτουργεί με ενεργό άνθρακα, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό απορροφητικό. Ασχολείται με αυτό που απορροφά και κρατά μέσα σε όλες τις βλαβερές ουσίες που περνούν με ένα ρεύμα αέρα. Εάν στα καθήκοντά του καθαρισμός αέρα που προέρχεται από τον άξονα εξαερισμού - τότε η αποτελεσματικότητά του είναι σχεδόν 20% αυξημένη. Αλλά με τις διαδικασίες συνεχούς κυκλοφορίας του αέρα, το φίλτρο άνθρακα φράζει γρήγορα και χάνει την αποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, σε σύγχρονες συσκευές χωρίς αυτό, εξάλλου, δεν αρκεί μόνο να ξεφορτωθείς το λίπος. Στην πραγματικότητα, τα αναλώσιμα αυτά είναι αρκετά δημοφιλή και η εγκυρότητά τους κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις μήνες. Μπορούν να διαφέρουν στην πυκνότητα και την ποιότητα των καθυστερημένων ουσιών. Φυσικά, δεν θα σώσουν τα μικρότερα σωματίδια, αλλά μπορούν να παρέχουν σχετικά καθαρό αέρα. Το κυριότερο είναι να μην ξεχάσουμε να τις αλλάξουμε εγκαίρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία, οπότε πρέπει να τα αγοράσετε μόνοι σας. Και για να εξασφαλίσετε ότι το καθαριστικό σας θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να αφήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη αφού ολοκληρώσετε την εργασία κουζίνας για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από τη συσκευή και ο άνθρακας διατηρεί την απορροφητική του ικανότητα.