Ο σωστός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ, είναι περιττό να μιλήσετε. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αερισμό στο κάβα υγρό και τα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί γρήγορα να επιδεινωθεί. Επιπλέον, αν ο ακατέργαστος αέρας από το κελάρι εισέλθει στο γκαράζ, οδηγεί στη διάβρωση των μεταλλικών αντικειμένων στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο σχέδιο γκαράζ

Γενικά, η ανάγκη σωστού αερισμού στο κελάρι του γκαράζ γίνεται από όλους. Αλλά όλοι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό στο κελάρι του γκαράζ.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο αερισμός του γκαράζ, του κελάριου και της αίθουσας παρατήρησης μπορεί να είναι ένας από τους τρεις τύπους:

 • φυσικό,
 • συνδυασμένα,
 • μηχανικό.

Φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται σε μικρά γκαράζ και κελάρια. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η διαθεσιμότητα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο εξαερισμός αυτός είναι αναποτελεσματικός ή δεν λειτουργεί καθόλου και το χειμώνα είναι απαραίτητο να ελέγχεται περιοδικά η κατάσταση των αεραγωγών. Μπορούν να σφυρηλατηθούν από το χιόνι ή κατάφυτη από παγετό μέσα.

 • Συμπληρώματα:
  • δεν χρειάζονται πηγή ενέργειας,
  • θόρυβο,
  • διαθεσιμότητα.
 • Μειονεκτήματα:
  • αστάθεια της εργασίας,
  • την ανάγκη περιοδικών επιθεωρήσεων και καθαρισμού των σωληνώσεων,
  • αδυναμία οποιωνδήποτε προσαρμογών,
  • αδυναμία χρήσης φίλτρων.

Ο φυσικός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι σωλήνες παροχής και εξαγωγής βρίσκονται συνήθως σε αντίθετες γωνίες του υπογείου.
 • στο κελάρι το άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί σε υψόμετρο 0,3-0,5 m από το δάπεδο.
 • στο κελάρι, το άκρο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 1,5-2 m από το δάπεδο.
 • αν ο σωλήνας εξάτμισης είναι εγκατεστημένος εντελώς έξω από το γκαράζ - πρέπει να είναι μονωμένος (είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εγκατάστασης του σωλήνα - μέσω του γκαράζ και του τοίχου - έξω).
 • ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων αναρρόφησης και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού (βρίσκονται στο δρόμο) - 3 μέτρα.
 • η είσοδος από την πλευρά του δρόμου είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή δίχτυ (από τρωκτικά και μεγάλα έντομα).
 • Είναι επιθυμητό να καλύπτεται ο σωλήνας εξαγωγής με ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή ακόμα καλύτερα, αυξάνοντας το ρεύμα με ένα διαχύτη.
 • Η κατά προσέγγιση διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής σε εκατοστά μπορεί να επιτευχθεί με τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας του γκαράζ (σε τετραγωνικά μέτρα) κατά 1,5.
 • Η διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης μπορεί να είναι 10% του αέρα τροφοδοσίας.

Φυσικός εξαερισμός στα κελάρια γκαράζ - επιλογές συσκευής

Θυμηθείτε ότι κάθε πρόσθετη κάμψη του σωλήνα εξαερισμού μειώνει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Με την ευκαιρία, για τη συσκευή αερισμού του γκαράζ, κάβα και επιθεώρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ενός λαμπτήρα στο σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος θα θερμαίνει τον αέρα και θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόσφυση. Ως εναλλακτική λύση σε ένα λαμπτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί - στην περίπτωση αυτή μπορείτε να το κάνετε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα συνδυασμένο.

Όπως υποθέσατε, ο συνδυασμένος και φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ διαφέρουν ο ένας από τον άλλο μόνο από την παρουσία ενός ανεμιστήρα σε έναν από τους αγωγούς. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, ο ανεμιστήρας θα δημιουργήσει μια μικρή πρόσθετη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αλλά με την ενσωμάτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό του κελαριού, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ παρέχεται από τη συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος:

 • πλεονεκτήματα:
  • σταθερότητα της εργασίας ·
  • η δυνατότητα ρύθμισης της απόδοσης, θέρμανση του αέρα?
  • τη δυνατότητα χρήσης φίλτρου αέρα.
 • μειονεκτήματα:
  • συνεχή κατανάλωση ενέργειας ·
  • θόρυβος.
  • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • σημαντικό κόστος ορισμένων εξαρτημάτων.
  • παρουσία φθοράς και θραύσης εξαρτημάτων.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός βασίζεται στις ίδιες αρχές με τη φυσική. Μετά από όλα, η φυσική κίνηση του αέρα θα πρέπει να βοηθήσει, και δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να παρέχει έναν ανεμιστήρα καναλιών

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ θα πρέπει να δίνεται ασφάλεια. Αυτό ισχύει για την εγκατάσταση καλωδίων, την εγκατάσταση διακοπτών και ανεμιστήρων. Οι φίλοι είναι καλύτερα να επιλέξουν κανάλι.

Όσο για τα φίλτρα, η θέρμανση του αέρα και η προσαρμογή της εργασίας του καλύμματος - όλα αυτά απαιτούν πρόσθετο κόστος και γίνονται όπως απαιτείται.

Κελάρι

Το μικροκλίμα στο κελάρι δεν εξαρτάται μόνο από τον αερισμό. Το υλικό των τοίχων και του δαπέδου, η ποιότητα των στεγανωτικών και μονωτικών εργασιών - όλα αυτά είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Μην σώζετε αυτά τα πράγματα, μην νομίζετε ότι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τα ελαττώματα στην κατασκευή του. Προσπαθήστε να κάνετε ένα κελάρι ποιότητας στο γκαράζ, είναι δυνατόν, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς φυσικό αερισμό.

Σχέδιο σχεδίασης στο κελάρι του γκαράζ

Ο εξαερισμός είναι ένα μηχανικό σύστημα που δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι. Ο εξαερισμός κελάρι έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση τροφίμων και κονσερβοποιημένων προϊόντων. Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα, με την εγκατάσταση του οποίου παρέχονται όλες οι απαιτήσεις των υγειονομικών προτύπων, θα επιτρέψει τη διατήρηση του απαραίτητου μικροκλίματος στο υπόγειο για πολλά χρόνια. Η θέση του κελάριου, τοποθετημένη κάτω από το γκαράζ, έχει πρόσθετες απαιτήσεις για τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού

Η σωστή και μακροπρόθεσμη διατήρηση των λαχανικών και των φρούτων, εξαλείφοντας το σχηματισμό μούχλας, μύκητα, απαιτεί ένα ορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας, που δημιουργείται από την καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Μπορεί να παρέχει τρεις τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 1. Φυσικός εξαερισμός, στον οποίο φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω σωλήνων τροφοδοσίας, και στάσιμος, εξαντλημένος - εκκενώνεται μέσω του αγωγού εξαερισμού. Αυτά τα φαινόμενα οφείλονται στη διαφορά θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 2. Μηχανικός αερισμός, στον οποίο η εισροή και η εκροή αέριων μαζών γίνεται με τη βοήθεια εξοπλισμού εξαερισμού συνδεδεμένου σε ένα μόνο σύστημα ή με ανεξάρτητη λειτουργία.
 3. Μικτός (συνδυασμένος) εξαερισμός.

Ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ είναι συνήθως τοποθετημένος φυσικά, η τοποθέτησή του είναι απλή, δεν υπάρχει πολύ υλικό που απαιτείται, δεν δημιουργείται θόρυβος.

Ωστόσο, το φυσικό σύστημα έχει κάποια μειονεκτήματα:

 • Ασταθής εργασία σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Η αρχή του συστήματος βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης, γι 'αυτό και το σύστημα λειτουργεί πιο σταθερά το χειμώνα. Αλλά στους παγετούς, είναι δυνατόν να παγώσουν τους σωλήνες, πράγμα που οδηγεί σε μείωση του τμήματος του αγωγού εξαερισμού του απορροφητήρα ή του μπλοκαρίσματος του. Το κανάλι τροφοδοσίας μπορεί να καλύπτεται με χιόνι, παραβιάζοντας την ανταλλαγή αέρα.
 • Ανάλογα με τον τρόπο που περνά ο σωλήνας εξαγωγής (μέσα στον τοίχο ή έξω), υπάρχει ανάγκη για μόνωση του.
 • Δεν υπάρχει τρόπος να κρυώσετε ή να θερμάνετε τον αέρα.

Εάν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας, λαμβάνοντας μια απόφαση υπέρ φυσικών ή αναγκαστικών, πρέπει να θυμάστε ότι κατά την κρύα εποχή, η θερμοκρασία στο κελάρι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ. Αυτό συμβάλλει στον σχηματισμό συμπύκνωσης και απενεργοποιεί τα μεταλλικά προϊόντα στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Εξαγωγέας στο κελάρι του γκαράζ: οδηγίες εγκατάστασης

Αυτή η οδηγία δεν περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες για τη θέρμανση και τη στεγανοποίηση του κελάριου. Εάν το κελάρι κάτω από το γκαράζ παρασχέθηκαν κατά τη φάση της κατασκευής, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη διακόσμηση των τοίχων και δαπέδου. Για να μην πάρει την τρωκτικά συνήθεια γιορτή για τις προμήθειες που χρησιμοποιούνται ecowool, καλή μόνωση δαπέδου, για τον καθορισμό του «μαξιλάρι» από άμμο και χαλίκι, πάνω από το οποίο κάνει το κονίαμα.

Με αρκετά στενό τραπέζι υπογείων υδάτων, προκειμένου να αποφευχθεί μια πρόσθετη πηγή σχηματισμού υγρασίας, συνιστάται η επίστρωση των τοίχων ως εξής: κάλυψη με πηλό (στρώμα όχι μικρότερο από 3-4 cm πάχος). τούβλο? γύψο? λεύκανση σβησμένου ασβέστη.

Βήμα # 1 Σχεδιασμός

Πριν από την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης πρέπει να προσδιορίσετε:

 • ποιο θα είναι το σύστημα εξαερισμού: φυσικό, μικτό ή πλήρως μηχανοποιημένο?
 • καθορίστε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η "είσοδος" του σωλήνα παροχής.
 • υπολογίζει το μήκος και τη διάμετρο του σωλήνα.
 • εάν αποφασίστηκε να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό χρησιμοποιώντας εξοπλισμό (αναγκαστική ανταλλαγή αέρα), αγοράστε τον, προσέχοντας την εξουσία.

Βήμα # 2 Προετοιμασία εξοπλισμού και υλικών

Καθορίστε πρώτα τη διάμετρο σωλήνων από αμίαντο, γαλβανισμένο σίδερο ή PVC. Ο υπολογισμός γίνεται σύμφωνα με τον τύπο, με βάση την έκταση των εγκαταστάσεων και την διατομή σωλήνα που δημιουργήθηκε για τις εγκαταστάσεις κελάρι - 26 τετραγωνικών μέτρων. cm της διαμέτρου του σωλήνα πρέπει να αντιστοιχεί σε 1 τετραγωνικό. m του δωματίου. Επιπλέον, για τον αερισμό στο λάκκο λαχανικών για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά (δεδομένης της "γειτονιάς" με το γκαράζ), η εκτιμώμενη διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης αυξάνεται κατά 13-15%.

Το μήκος του εισερχόμενου σωλήνα υπολογίζεται με βάση το πού θα ξεκινήσει. Εάν χρησιμοποιείται αέρας για εξαερισμό μικτού τύπου, είναι δυνατή παραλλαγή: σωλήνας εισέρχεται στο δωμάτιο σε ύψος μέση του γκαράζ υπέργεια μέρος των θεμελίων (25-35 cm), στη συνέχεια, μέσα από το δάπεδο του γκαράζ, εισέρχεται στο κελάρι χωρίς να φθάσει 30-40 cm από το δάπεδο κελάρι.

Ο σωλήνας εξάτμισης εξέρχεται από το κελάρι σε ύψος 1,5 μ. Από το δάπεδο, περνώντας από ολόκληρο το κτίριο, βγαίνει από την οροφή σε ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την κορυφογραμμή. Αν το γκαράζ είναι ανεξάρτητη κατασκευή, τότε ο σωλήνας θα είναι μικρότερος, ωστόσο διατηρείται η απαίτηση εξωτερικού ύψους (50 cm πάνω από την κορυφογραμμή).

Για τον φυσικό εξαερισμό, εκτός από τους σωλήνες, θα χρειαστείτε:

 • δεξαμενή συμπυκνωμάτων.
 • προστατευτικό πλέγμα με λεπτό πλέγμα για την εισερχόμενη οπή.
 • ένα προστατευτικό κάλυμμα επάνω στον αγωγό. μια θερμάστρα για σωλήνες.

Για αναγκαστική εναλλαγή αέρα - ανεμιστήρες, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εκτροπείς.

Βήμα # 3 Διάγραμμα της ακολουθίας εγκατάστασης

Εγκατάσταση σωλήνων καυσαερίων και παροχής. Ο αγωγός τροφοδοσίας ξεκινά από το χώρο του γκαράζ σε μία από τις γωνίες του κελαριού. Η είσοδός του (στην πλευρά του δρόμου) είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή πλέγμα για να αποφύγει να πάρει τρωκτικά, πουλιά, συντρίμμια. Η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στην αντίθετη γωνία (διαγώνια) και εξέρχεται από την οροφή. Στον τόπο όπου ο σωλήνας διέρχεται από τη σοφίτα, πρέπει να είναι μονωμένος. Για να ρυθμίσετε την κίνηση των μαζών αέρα, οι σωλήνες εγκαθίστανται πτερύγια.

Ο εξαερισμός στο γκαράζ ενός γκαράζ με ένα σωλήνα παρέχει τέτοιες επιλογές:

 • Μόνο ο σωλήνας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος και η ροή αέρα προέρχεται από το γκαράζ. Δεδομένου ότι το περιβάλλον αέρα του χώρου του γκαράζ περιέχει τοξικές ουσίες, υπάρχει πιθανότητα να πέσουν στα τρόφιμα.
 • εγκατάσταση ενός σωλήνα με δύο πτερύγια.

Για συνεχή παροχή καθαρού αέρα στο υπόγειο, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας στον αγωγό τροφοδοσίας, συνδέστε τον με το ηλεκτρικό δίκτυο. Ένα τέτοιο υποχρεωτικό σύστημα θα διατηρεί, ανά πάσα στιγμή του έτους, ανεξάρτητα από τις διαφορές θερμοκρασίας, τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Πώς μπορώ να κάνω τον αέρα που έρχεται από το γκαράζ αμέσως να φύγει από το κελάρι; Η λύση αυτού του προβλήματος είναι ο ανεμιστήρας εξαγωγής. Η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών προσφέρει πολλά μοντέλα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αξονικό ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι σχετικός σε αυτό το δωμάτιο.

Μια άλλη συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό, έναν εκτροπέα τοποθετημένο στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής. Το καθήκον του - να απορροφήσει τον αέρα εξαγωγής μέσω ειδικών καναλιών και να βελτιώσει το έργο του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%.

Σημαντικό! Το χειμώνα, ελέγχετε περιοδικά την "είσοδο" της εισροής, εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το από το χιόνι ή τον πάγο. Και επίσης, αν είναι δυνατόν, ελέγξτε την κουκούλα, για παγετό ή μπλοκάρισμα.

Βήμα # 4 Έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος

Μετά την εγκατάσταση του συστήματος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αποτελεσματικό. Πρώτα απ 'όλα, δεν πρέπει να υπάρχουν μυρωδιές από το γκαράζ. Πόσο καλά ελέγχεται ο εκσκαφέας (φυσικός) με τη μέθοδο του "παππού" - φέρτε ένα φύλλο χαλαρού χαρτιού στη θύρα εξάτμισης, αν προσελκύσει, το βύθισμα είναι φυσιολογικό.

Υπάρχει αρκετό οξυγόνο στον αέρα για να ελέγξετε φωτίζοντας έναν αγώνα ή ένα κερί. Μια καλή φλόγα υποδεικνύει την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας οξυγόνου, ελαφρού καψίματος ή εξασθένισης - στον αέρα υπάρχει περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα.

Συμβούλιο. Αν αποφασίσετε να οργανώσετε το αερισμό στο κελάρι με τα δικά σας χέρια, προβαίνετε σε διαβούλευση με τους ειδικούς. Μην παραμελείτε το σχεδιασμό του συστήματος, διότι στο μέλλον αυτό θα επηρεάσει το μικροκλίμα του κελάριου.

Κατά την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ, συνιστάται να ακουμπάτε προς ένα μηχανικό. Η εξαναγκασμένη παροχή αέρα και η απόσυρσή της θα εξασφαλίσουν τόσο υψηλή ποιότητα συντήρησης των προϊόντων και δεν θα επιτρέψουν ζημιές σε μεταλλικές επιφάνειες στο γκαράζ.

Η συσκευή αερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ

Πολλοί γκαράζ είναι κελάρια και υπόγεια, όπου αποθηκεύονται όλα τα είδη των προμηθειών τροφίμων. Αλλά αν το κελάρι είναι τοποθετημένο λανθασμένα, τότε τα προϊόντα θα γίνουν γρήγορα άχρηστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε σωστό αερισμό του κελαριού στο γκαράζ.

Χωρίς καλή ανταλλαγή αέρα, το κελάρι σκουπίζει γρήγορα, καταρρέει και θα πρέπει να ξαναχτιστεί. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, δεν αξίζει να σώσετε ή να μη δίνετε προσοχή στους τυπικούς κανόνες για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα υπόγειο δωμάτιο.

Σωστή ανταλλαγή αέρα

Η συσκευή εκχύλισης υψηλής ποιότητας προστατεύει το κελάρι από πολλές αρνητικές στιγμές. Εάν δεν προβλέπεται η ανταλλαγή αέρα, θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπύκνωμα στο λακκούβα, πράγμα που θα οδηγήσει σε εξαιρετικά ανεπιθύμητες συνέπειες. Η υψηλή υγρασία στο λάκκο λαχανικών αποτελεί πηγή μόλυνσης των λαχανικών. Αναστέλλουν, υπάρχει ένας μύκητας και ένας δυσάρεστος άσχημος αέρας.

Ο ψυχρός αέρας πέφτει κάτω από ένα σωλήνα και ο θερμός αέρας ρέει προς τα έξω διαμέσου του άλλου.

Το χειμώνα, η θερμότητα από το έδαφος γίνεται ο λόγος που γίνεται πολύ πιο ζεστό στο υπόγειο από ό, τι στο γκαράζ. Ως εκ τούτου, ο αέρας αρχίζει να αυξάνεται σταδιακά. Η υγρασία, η πηγή της οποίας είναι λατομείο λαχανικών, συμβάλλει στη διάβρωση στο σώμα και σε μέρη του αυτοκινήτου και άλλων μεταλλικών αντικειμένων που βρίσκονται στο γκαράζ. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, ο αερισμός του κελάριου του γκαράζ πρέπει να γίνει σωστά και σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Αν δεν υπάρχει αερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό θα εκτίθενται σε τοξικές ουσίες. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου, καθώς και όλα τα χημικά υγρά που αποθηκεύονται στο γκαράζ, εκπέμπουν τοξικές ενώσεις. Για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματά τους, η κουκούλα πρέπει όχι μόνο να απομακρύνει τον αέρα από το λάκκο λαχανικών, αλλά και να εξασφαλίσει την εισροή του μέσα. Η δημιουργία ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής στην κάβα του γκαράζ λύνει αυτό το πρόβλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια ανταλλαγή αέρα μπορεί να συμβεί φυσικά (λόγω του ότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα) ή με την προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων. Η κορυφή του σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί πάνω από το υπόγειο και το γκαράζ.

Ποιο είδος απορροφητήρα χρειάζεται το κελάρι σας;

Το σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού του υπογείου του γκαράζ θα επιτρέψει την ταχεία εξάλειψη των επιπτώσεων όλων των αρνητικών παραγόντων.
Η εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας κελάριου θα διασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα σε λαχανικά και προϊόντα. Ο σκοπός του σωλήνα αερισμού εξαγωγής στο γκαράζ με κελάρι είναι η απομάκρυνση της υγρασίας και των τοξικών ουσιών από τον αέρα.

Η κυκλοφορία του αέρα βοηθά στη διατήρηση της κανονικής εσωτερικής υγρασίας.

Η καλύτερη οργάνωση της ανταλλαγής αέρα είναι ένας συνδυασμός συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης στο κελάρι και στο κελάρι. Μπορεί να εκτελεστεί με δύο τρόπους:

 1. Δημιουργώντας μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο κελάρι είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αρκετή εγκατάσταση δύο σωλήνων: τροφοδοσία και εξάτμιση. Αυτή η συσκευή λειτουργεί επειδή η θερμοκρασία στο λάκκο λαχανικών και στο εξωτερικό είναι διαφορετική. Αλλά ένα τέτοιο απόσπασμα θα σταματήσει να εργάζεται στη ζεστή εποχή, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να εξισώνεται. Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα η κουκούλα είναι φραγμένη με χιόνι και παγετό, και με αυτό είναι δύσκολο να γίνει κάτι (ο σωλήνας θα πρέπει να θερμανθεί επιπλέον). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή φυσικού αερισμού συνιστάται για μικρά γκαράζ στα οποία ο ιδιοκτήτης θα επιθεωρεί περιοδικά και θα καθαρίζει σωληνώσεις και επίσης θα τους θερμαίνει το χειμώνα.
 2. Η παρουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ με ένα κελάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, το μικροκλίμα του λάκκου είναι πολύ κοντά στο δρόμο. Αυτός ο εξαερισμός στο κελάρι εξασφαλίζει την κίνηση της ροής του αέρα με τη βοήθεια πρόσθετων ανεμιστήρων ή άλλων μονάδων. Τυπικά, το σύστημα αποτελείται από δύο σωλήνες ή ένα διπλό φτερωτό σωλήνα.

Ο φυσικός αερισμός έχει αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - προσβασιμότητα. Σε περίπτωση που έχετε ένα μεγάλο γκαράζ που περιλαμβάνει τη στάθμευση λεωφορείου ή φορτηγού σε αυτό, τότε η κουκούλα πρέπει να αναγκαστεί.

Η συσκευή φυσικού σχεδίου

Ο εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ μπορεί να γίνει με ένα πολύ απλό τρόπο: στο πλινθοδομή, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι, το τμήμα του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα τούβλο. Επιπλέον, το ίδιο κανάλι μπορεί να γίνει από μπλοκ στοιβάζονται στην πλευρική όψη. Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό, αλλά είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα στο κελάρι. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μεταλλικό πλέγμα στο κανάλι, το οποίο προστατεύει από μεγάλα σκαθάρια και πουλιά.

Η σωστή συσκευή για φυσικό σχέδιο.

Η παραδοσιακή έκδοση της οργάνωσης του φυσικού αερισμού συνεπάγεται την παρουσία δύο σωλήνων σε διαφορετικές γωνιές του λάκκου. Ένας αγωγός θα είναι υπεύθυνος για τον αέρα τροφοδοσίας και ο δεύτερος για εξαερισμό. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί σε όλα τα κελάρια και τα κελάρια, τα οποία βρίσκονται όχι μόνο κάτω από το γκαράζ, αλλά και σε άλλα μέρη (συμπεριλαμβανομένου του ανοικτού χώρου).

Για να μεγιστοποιηθεί ο αέρας είναι και ο αέρας αυξάνεται και πέφτει διαμέσου των σωλήνων, το τέλος του εισροής πρέπει να απέχει από το δάπεδο στο 40-45 cm. Το άκρο του σωλήνα εξαγωγής πρόκειται να τοποθετηθεί απ 'ευθείας κάτω από ένα ανώτατο όριο. Οι σωληνώσεις μπορούν να κατασκευαστούν από σχεδόν οτιδήποτε (αμιαντοτσιμέντο, κασσίτερο, PVC, κλπ.).

Έτσι, ο αερισμός του γκαράζ με το υπόγειο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια φυσικών καυσαερίων. Αυτή η προσέγγιση, φυσικά, δεν είναι ιδανική, αλλά ακόμα σας επιτρέπει να παρέχετε όλο και λιγότερο καθαρό αέρα στο γκαράζ και στο κελάρι.

Η εργασία γίνεται σταδιακά:

 • Ο αγωγός εξαγωγής είναι στερεωμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε ένα από τα άκρα του να βρίσκεται σε επίπεδο 150-200 cm από το δάπεδο. Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα εμφανίζεται πάνω από τη στέγη του γκαράζ σε ύψος 40-45 cm.
 • Ο αγωγός παροχής αέρα είναι σταθερός στην αντίθετη γωνία με αντίστοιχη εσοχή από το δάπεδο. Έξω από το σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί σε 20-30 cm.
 • Ο αγωγός αερισμού πρέπει να προστατεύεται από τα τρωκτικά και τα πτηνά με μεταλλικό πλέγμα. Επιπλέον, συνιστάται η κάλυψη των καναλιών εξόδου με καπάκια από την βροχόπτωση.

Για τον έλεγχο για εξαερισμό κελάρι εργασία γκαράζ, απαιτούν την εγκατάσταση των βαλβίδων που θα ρυθμίζουν τη ροή του αέρα σε κρύο καιρό, όταν είναι σημαντικό να μην vystudit προϋπόθεση ότι τα προϊόντα μέσα στο φρεάτιο δεν θα παγώσει.

Η φθηνότερη και απλούστερη εκδοχή της οργάνωσης του αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι να φτιάξετε μια οπή στο κάτω μέρος του τοίχου αντί του σωλήνα εισροής και να τον κλείσετε με ένα πλέγμα.

Οργάνωση αναγκαστικού σχεδίου

Ο αναγκαστικός αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ γίνεται με την προσθήκη ηλεκτρικών ανεμιστήρων στο σύστημα. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο εξαερισμός. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υποστήριξη ενός κανονικού καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας, ανεξάρτητα από την εποχή και τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Διάγραμμα εγκατάστασης ανεμιστήρα καναλιού.

Το σχήμα της ελεγχόμενης συσκευής εξαερισμού είναι ουσιαστικά το ίδιο με τις αρχές της δημιουργίας ενός φυσικού αερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ: οι σωλήνες συνδέονται με παρόμοιο τρόπο, μετά τον οποίο τοποθετείται ένας ανεμιστήρας στο εσωτερικό του σωλήνα εξάτμισης. Λόγω του ανεμιστήρα, ο φρέσκος αέρας είναι εγγυημένος ανά πάσα στιγμή όταν χρειάζεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια τέτοια κουκούλα όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι:

 • Περιστροφικός διαχύτης-ατμοσφαιρικός. Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη στην κορυφή του σωλήνα τροφοδοσίας και λειτουργεί με την κεφαλή του ανέμου.
 • Ο αποτελεσματικός εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ παρέχεται επίσης από έναν εκτροπέα που δημιουργεί μια ζώνη σπάνιου αέρα και συμβάλλει στη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα. Οι εκτροπείς τοποθετούνται στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής.
 • Η παραδοσιακή επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός λαμπτήρα θέρμανσης στον αγωγό εξαγωγής. Αυτό θα βελτιώσει την κουκούλα, η οποία θα παρέχεται με θέρμανση του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα.

Ο ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στην καμινάδα.

Φυσικά, ο πιο προηγμένος τρόπος για να οργανωθεί ο εξαναγκασμός εξαερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ μπορεί να ονομαστεί μηχανικός τύπος, όταν η κυκλοφορία του αέρα ρυθμίζεται από ένα μονοπώλιο. Το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτό, διαχειρίζεται πλήρως το αρθρωτό σύστημα, οπότε αυτό το απόσπασμα είναι η καλύτερη επιλογή για σήμερα. Το μόνο πρόβλημα είναι η υψηλή τιμή του συστήματος.

Συμβουλευτικός χώρος, κατασκευαστής με 8 χρόνια εμπειρίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος ως ηγέτης ομάδας σε μια εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Πώς να κάνετε φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό στο γκαράζ

Το περιβάλλον αέρα του κάθε χώρου στάθμευσης είναι κορεσμένο με υγρασία και επιβλαβείς ατμούς από αποθηκευμένα αυτοκίνητα υγρά και έλαια. Κατά τη συγκόλληση και άλλες εργασίες επισκευής δημιουργούνται πρόσθετες πηγές ρύπανσης. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής στο γκαράζ λύνει τα αναφερόμενα προβλήματα - μειώνει το επίπεδο υγρασίας και απομακρύνει τον υπερβολικό ατμό, αντικαθιστώντας τον με καθαρό εξωτερικό αέρα. Το καθήκον του λάτρη του αυτοκινήτου είναι να οργανώσει τη σωστή ανταλλαγή αέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Τυπικό σχήμα φυσικού αερισμού

Πρώτα απ 'όλα, εξετάστε τη συσκευή εξαερισμού στην πιο κοινή έκδοση:

 • γκαράζ - μέταλλο ή πέτρα χωρίς κελάρι και κοιλάδα παρατήρησης.
 • τρόπος χρήσης - περιοδικά (κατά μέσο όρο ο ιδιοκτήτης μένει στο δωμάτιο όχι περισσότερο από 1-2 ώρες την ημέρα).
 • Η δομή χρησιμοποιείται για στάθμευση ενός οχήματος, αποθήκευση ορισμένων αποθεμάτων υγρών αυτοκινήτων και εκτέλεση μικρών επισκευών.

Αμέσως θα αναλύσω το ερώτημα κατά πόσον απαιτείται ένα σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης και τροφοδοσίας σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Η απάντηση είναι: αν το γκαράζ δεν μετατραπεί σε εργαστήριο, τότε η φυσική εκχύλιση με εισροή είναι επαρκής για την απομάκρυνση της υγρασίας και των αερίων.

Η τοπική αναρρόφηση με έναν ανεμιστήρα θα σας βοηθήσει να πιάσετε τον καπνό από τη συγκόλληση

Όταν απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός:

 1. Το χειμώνα ο οικοδεσπότης λειτουργεί ως συγκολλητής.
 2. Ο ιδιοκτήτης ασχολείται συνεχώς με την επισκευή ή τη βαφή αυτοκινήτων.
 3. Στο γκαράζ χρησιμοποιούνται συχνά υγρά με επιβλαβείς πτητικούς ατμούς, για παράδειγμα, έπιπλα και κόλλα από καουτσούκ, ακετόνη, αλκοόλ και ούτω καθεξής.

Σημαντική απόχρωση. Η εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εισροή, ανεξάρτητα από τη δύναμη ωθήσεως στο κάθετο κανάλι εξόδου. Εάν δεν προβλέπετε ροή αέρα από το δρόμο, ακόμη και ένας μηχανικός ανεμιστήρας δεν μπορεί να πετάξει υδρατμούς - η πτερωτή θα αναμίξει τον αέρα σε ένα μέρος.

Το απλούστερο σύστημα ανταλλαγής αέρα με φυσικά κίνητρα

Ας εξηγήσουμε πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό στο γκαράζ χωρίς το υπόγειο σας:

 1. Για να επιλέξετε σωστά τη διατομή των αγωγών και των ανοιγμάτων τοίχου, υπολογίστε την ποσότητα αέρα. Η διαδικασία παρουσιάζεται στο τελευταίο τμήμα αυτού του εγχειριδίου.
 2. Στον μπροστινό τοίχο του γκαράζ στις πλευρές της πύλης, εισάγετε τις εκτιμώμενες τρύπες. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τις επενδύσεις κατά την κατασκευή ενός κτιρίου. Το ύψος των ανοιγμάτων πάνω από το έδαφος είναι 20-50 cm (έτσι ώστε ο άνεμος να φυσάει λιγότερη σκόνη).
 3. Εγκαταστήστε στις οπές των εξωτερικών πλεγμάτων και από μέσα εισάγετε πύλες ή πόρτες. Ο στόχος είναι να περιοριστεί και να ρυθμιστεί η ροή του αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 4. Μεγιστοποιήστε όλους τους προθάλαμους των θυρών, από όπου ο αέρας μπορεί να ξεφύγει ανεξέλεγκτα, το χειμώνα κρεμάει μια κουρτίνα από μέσα. Εξαίρεση αποτελεί η θωρακισμένη πόρτα, τοποθετημένη κοντά στο άνοιγμα.
 5. Στην επικάλυψη στον απέναντι τοίχο, τρυπήστε μια οπή και βγάλτε ένα κατακόρυφο κανάλι από αμιαντοτσιμέντο ή σωλήνα αποχέτευσης ύψους 2 μέτρων. Καλύψτε το κεφάλι της βροχής με μια ομπρέλα.
Ποικιλίες χρησιμοποιημένων ομπρελών (στη μέση) και εκτροπέων

Συμβούλιο. Εάν, λόγω αντικειμενικών λόγων, δεν είναι δυνατή η αύξηση της αποκοπής του σωλήνα κατά 2 m, τοποθετήστε τον εκτροπέα αντί της κουκούλας, πράγμα που ενισχύει την πρόσφυση λόγω του ανέμου (που φαίνεται στη φωτογραφία).

Το σχήμα λειτουργεί απλά: λόγω της διαφοράς στην εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία, καθώς και της διαφοράς ύψους μεταξύ των άκρων του σωλήνα εξαγωγής, δημιουργείται ένα φυσικό έλκος που παρασύρει τον αέρα του γκαράζ. Η πίεση στο εσωτερικό του δωματίου πέφτει, το κενό προκαλεί την απορρόφηση της μάζας αέρα μέσω των πτερυγίων του συστήματος τροφοδοσίας.

Σχέδιο ροής στο σχέδιο

Ανταλλαγή αέρα στο λάκκο

Το χαντάκι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιθεωρεί το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, απαιτεί εξαερισμό. Ο λόγος - η υγρασία, που διεισδύει από το έδαφος μέσα από το τούβλο ή σκυρόδεμα τοίχους, καθώς και το νερό που εκρέει από το μηχάνημα. Εάν η κορυφή του λάκκου δεν καλύπτεται από σανίδες, το παραπάνω σχέδιο είναι κατάλληλο, δεν υπάρχει τίποτα να τελειώσει:

 1. Λόγω της υψηλότερης πυκνότητας και του βάρους της, η ψυχρή ροή τείνει να πέσει κάτω, εκτοπίζοντας τις μάζες του θερμού αέρα. Μέρος του αέρα από τις οπές τροφοδοσίας μετακινείται στο κάτω μέρος της τάφρου.
 2. Ανάμειξη με τον εσωτερικό αέρα, η εισροή θερμαίνεται και γίνεται πιο ελαφριά. Μετατοπίζεται προς τα πάνω από το επόμενο τμήμα του μείγματος ψυχρού αέρα.
 3. Μέσα στη ζώνη δράσης της κουκούλας, ο αέρας παρασύρεται από το κάθετο κανάλι και προς τα έξω. Η αρχή του εξαερισμού απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Το λάκκο αερίζεται με επιτυχία, αν δεν καλύπτεται με σανίδες

Στην πράξη, η κατάσταση παρατηρείται συχνότερα: ο λάκκος εμποδίζεται από τις σανίδες, η υγρασία δεν αφαιρείται από αυτό και πέφτει στο εσωτερικό των ασπίδων. Το δέντρο σαπίζει, οι γωνίες σιδήρου του πλαισίου της τάφρου αμβλύνουν τη διάβρωση.

Η σωστή λύση στο πρόβλημα - η τοποθέτηση μιας στρώσης κάτω από τον υπόγειο αέρα αεραγωγού της επιθυμητής διαμέτρου, που οδηγεί από το λάκκο στο δρόμο. Πραγματοποιήστε 2 εκδόσεις της συσκευής εξαερισμού στο λάκκο:

 • ο σωλήνας συνδέεται με το άνοιγμα του τοίχου εισόδου και πέφτει σε ύψος 15-20 cm από το κάτω μέρος της τάφρου.
 • Ξεχωριστός αγωγός εξαγωγής τοποθετείται από το λάκκο κάτω από το δάπεδο και ανεβαίνει κατακόρυφα στην οροφή.
Διεξάγετε έναν σωλήνα τροφοδοσίας στο λάκκο - τον πιο προσιτό τρόπο για να οργανώσετε τον αερισμό

Στην πρώτη περίπτωση, τροφοδοτούμε κατευθείαν τη φρεσκαρίδα, στη δεύτερη - απορροφούμε τον υγρό αέρα. Η προκύπτουσα ροή μεταφοράς θα προκαλέσει τη διαρροή των μαζών αέρα μέσω των ρωγμών μεταξύ των σανίδων. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου εφικτές. Συνήθως είναι πιο βολικό να οργανωθεί μια εισροή - ο λάκκος είναι πάντα διατεταγμένος πιο κοντά στην πύλη και την είσοδο.

Σημείωση: Δεν είναι εύκολο να φτιάξετε έναν πρόσθετο αγωγό αέρα όταν πλημμυρίσει η επίστρωση - θα χρειαστεί να χτυπήσετε σκυρόδεμα και να σκάψετε μια τάφρο. Είναι ευκολότερο να ανοίξει ένα λάκκο, και το καλοκαίρι για να στεγνώσει ξύλινες ασπίδες. Αλλά στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ είναι προτιμότερο να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί εκ των προτέρων ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού.

Πλαστικοί εσωτερικοί σωλήνες αποχέτευσης - η πιο πρακτική λύση για τη συσκευή φυσικής ανταλλαγής αέρα στο φρεάτιο επισκευής. Είναι φθηνά και έχουν ελάχιστη αεροδυναμική αντοχή, επιπλέον ευκολία - χρήση έτοιμων αγκώνων και δοντιών.

Στο σχέδιο είναι προφανές ότι σε αυτό το σχήμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν 2 σχάρες τροφοδοσίας που τοποθετούνται στην πρόσοψη του κτιρίου

Οργανώνουμε τον αερισμό του κελαριού του γκαράζ

Για παράδειγμα, πάρτε ένα γκαράζ μήκους 6 μ. Με ξεχωριστό υπόγειο 2 x 3 μ. Και ένα λάκκο επιθεώρησης. Είναι σημαντικό να τηρούμε μια προϋπόθεση: ο αέρας της αίθουσας του γκαράζ και η τάφρος δεν πρέπει να διεισδύουν στην αποθήκη λαχανικών, όπως δείχνουν τα σχέδια ορισμένων πόρων του Διαδικτύου.

Σύσταση. Τοποθετήστε στο κελάρι χωριστούς αγωγούς αερισμού, που δεν συνδέονται με άλλους χώρους.

Πώς να εξαγάγετε σωστά από το υπόγειο στο γκαράζ:

 1. Μέσω της επικάλυψης, εισάγετε στην υπόγεια αποθήκευση 2 κάθετους αγωγούς - τροφοδοσία και εξάτμιση.
 2. Εισάγετε το σωλήνα έγχυσης σε ύψος 10-20 cm πάνω από το πάτωμα, το δεύτερο άκρο στο δρόμο στη μικρότερη διαδρομή.
 3. Το κανάλι καυσαερίων ξεκινάει κάτω από το ανώτατο όριο του κελάριου, διέρχεται από το κιβώτιο του αυτοκινήτου και ανεβαίνει πάνω από την οροφή (ύψος 1,5-2 m).
Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση του σωλήνα μεταφοράς από την κοιλότητα επιθεώρησης στο κελάρι λαχανικών, θα πρέπει να παρέχεται μόνο φρέσκος αέρας

Συμβούλιο. Το τμήμα διαμετακόμισης του κατακόρυφου σωλήνα, που διασχίζει το γκαράζ, πρέπει να είναι μονωμένο. Διαφορετικά, ο θερμαινόμενος και υγρός αέρας του υπογείου θα απελευθερώσει το συμπύκνωμα από την επαφή με τους ψυχρούς τοίχους. Δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα - η υγρασία που αφαιρείται αποστραγγίζει το νερό πίσω στην αποθήκευση.

Τοποθετήστε τους αεραγωγούς από τους ίδιους γκρίζους πλαστικούς σωλήνες με στεγανοποιητικούς δακτυλίους από καουτσούκ στα στόμια. Μια εναλλακτική λύση είναι ο αμίαντος-τσιμέντο, αλλά είναι πιο δύσκολο να το θέσω εξαιτίας του βάρους και της έλλειψης εξαρτημάτων εργοστασίου.

Ο αγωγός παροχής αέρα εισάγεται στο υπόγειο με δύο τρόπους:

 • Περάστε τον αγωγό εξαερισμού μέσα από την οροφή του υπογείου στο κουτί, γυρίστε με το γόνατο και βγείτε έξω από τον τοίχο (ύψος 200-500 mm από το επίπεδο του εδάφους).
 • αμέσως περνώντας από το τοίχωμα του υπογείου, ανοίξτε και οδηγήστε κατακόρυφα το σωλήνα στο δρόμο μέσω των τυφλών.
Έτσι φαίνεται η ροή του αέρα στο κιβώτιο και το κελάρι (κάτοψη)

Η δεύτερη επιλογή θα είναι φθηνότερη εάν τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στην κατασκευή, όταν δεν υπάρχει τυφλός χώρος γύρω από το κτίριο. Στο τελειωμένο γκαράζ, είναι καλύτερα να πραγματοποιήσετε την πρώτη μέθοδο - γεμίστε προσεκτικά τον τοίχο με επικάλυψη και τοποθετήστε τον αγωγό αερισμού εισόδου με τα χέρια σας.

Μην ξεχάσετε να θερμάνετε το άνω τμήμα που διασχίζει το κιβώτιο, αλλιώς θα "ιδρώσει" από έξω. Ένα παράδειγμα της ρύθμισης του σύνθετου αερισμού του γκαράζ, δείτε το βίντεο:

Σχετικά με την αναγκαστική εξάντληση

Η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα σε ένα κοινό σωλήνα εξάτμισης δεν έχει νόημα για τρεις λόγους:

 • η αποτελεσματική επιλογή και η εκκένωση του αέρα γίνεται μόνο με τη μονάδα ενεργοποιημένη.
 • απουσία του ξενιστή, η πτερωτή του ανεμιστήρα αποσυνδεδεμένου καλύπτει τουλάχιστον το 50% του τμήματος του αγωγού εξαερισμού, η απομάκρυνση της υγρασίας επιβραδύνεται φυσικά.
 • καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

Εάν μετατρέψατε το γκαράζ σε συνεργείο, υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε μια τοπική συσκευή εξαγωγής αποτελούμενη από απορροφητήρα, ανεμιστήρα αγωγών και αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου. Η κουκούλα κατασκευάζεται από αυτοσχέδια υλικά (φύλλο μετάλλου 0,3-0,5 mm), το κανάλι αέρα - από σωλήνες αποχέτευσης Ø110 mm.

Η βαλβίδα πετάλου και ο ανεμιστήρας του τύπου καναλιού επιλέγονται για την εσωτερική διάμετρο του καναλιού εξαερισμού - 10 εκ. Δίνουμε διάφορες συμβουλές εγκατάστασης:

 1. Η ομπρέλα τοποθετείται πάνω από την πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (συνήθως ένας πάγκος εργασίας). Οι διαστάσεις του καλύμματος είναι 20 cm μεγαλύτερες από τις μέγιστες διαστάσεις της πηγή, η γωνία ανοίγματος δεν είναι μεγαλύτερη από 60 °.
 2. Προσπαθήστε να κρεμάσετε την ομπρέλα σε ελάχιστη απόσταση από τις επιβλαβείς εκπομπές, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία της εργασίας.
 3. Προγραμματίστε τη συντομότερη διαδρομή για τον αεραγωγό από τον πάγκο εργασίας στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.
 4. Η βαλβίδα και το παρέμβλημα του ανεμιστήρα μέσα στην υποδοχή, το προφυλακτικό υλικό στεγανοποίησης (κατάλληλη επιλογή - αφρώδες ελαστικό). Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο εξαερισμού και τοποθετήστε το καλώδιο τροφοδοσίας.
 5. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, ο ανεμιστήρας - μέσα στην αίθουσα. Έξω, ο αγωγός αέρα προστατεύεται από μια σχάρα με ένα πλέγμα, για να εμποδίζει το δρόμο για τα έντομα και τα τρωκτικά.
Εγκατάσταση του υπερσυμπιεστή καναλιών μέσα στον πλαστικό σωλήνα d110 mm

Βοήθεια. Οι συστάσεις δεν είναι κατάλληλες για ένα γκαράζ που μετατρέπεται σε θάλαμο βαφής, όπου η πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατανέμεται σε όλο το κουτί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πλήρης εξαναγκασμός εξαερισμού παρέχεται με τον καθαρισμό και τη θέρμανση του αέρα, όπως γίνεται στους βιομηχανικούς χώρους.

Μην ξεχνάτε την ανάγκη εισροής - αφού ο ανεμιστήρας ανοίξει πλήρως τη γρίλια του εισερχόμενου αέρα. Διαφορετικά, η μονάδα λειτουργίας απλά ανατρέπει το βύθισμα στον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής.

Με μια μικρή μάζα ομπρέλας, το τελευταίο τμήμα του αγωγού μπορεί να γίνει περιστροφικό, το οποίο σας επιτρέπει να μετακινήσετε γρήγορα την κουκούλα σε ένα γειτονικό τραπέζι. Δείτε το βίντεο στο επόμενο βίντεο:

Καμινάδα φούρνου ως στοιχείο του συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι το χειμώνα πολλοί αυτοκινητιστές θερμαίνουν συνεργεία με σόμπες ξύλου και λαδιού, στην οργάνωση της εναέριας κυκλοφορίας πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

 1. Ένας λέβητας ή μια σόμπα απαιτεί αέρα που καταναλώνεται για καύση καυσίμων. Ο θερμαντήρας παίρνει απευθείας από το δωμάτιο, κατά συνέπεια, πρέπει να φροντίσετε για την αναπλήρωση - για να εξασφαλιστεί η εισροή από το εξωτερικό.
 2. Ο σωστά τοποθετημένος σόμπα φούρνου είναι μια καλή κουκούλα, που εργάζεται συνεχώς, ακόμη και με τη φλόγα που σβήνει στον φούρνο.
 3. Από το προηγούμενο σημείο προκύπτει ότι: ο σωλήνας καμινάδας αντικαθιστά εύκολα τον αγωγό εξαερισμού, οπότε δεν έχει νόημα η συλλογή ξεχωριστής κουκούλας. Μια προϋπόθεση: Αφού σβήσετε τον φούρνο και βγείτε από το κιβώτιο, ανοίξτε πλήρως τον αποσβεστήρα - τον ρυθμιστή βυθίσματος, για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα.

Η καμινάδα του φούρνου με έναν ανοικτό ρυθμιστή βυθίσματος είναι σε θέση να αφαιρέσει επαρκή ποσότητα αέρα

Πληροφορίες για εξέταση. Συχνά, οι ιδιοκτήτες των γκαράζ και των ιδιωτικών κατοικιών υποβαθμίζονται στον εξαερισμό. Το επιχείρημα: μαζί με τη μάζα αέρα που πρόκειται να αφαιρεθεί, το κτίριο χάνει θερμότητα. Απαντούμε: ο αριθμός των απωλειών εξαρτάται άμεσα από την εισροή - πόσο αέρα θα επιτρέπεται μέσα στην σχάρα, τόσο πολύ εξάτμιση θα δώσει στο δρόμο. Συμπέρασμα: ρυθμίστε την διατομή των ανοιγμάτων εισόδου με τις πόρτες και τις πύλες. Ιδανική επιλογή - εγκατάσταση βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα.

Η ρυθμισμένη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι ενσωματωμένη στον εξωτερικό τοίχο

Υπολογισμός του όγκου των αεραγωγών και των διαύλων καναλιών

Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητιστών δεν ενδιαφέρεται για τους υπολογισμούς - μελέτησε τα σχέδια στο Διαδίκτυο, παρακολούθησε το βίντεο και τοποθετούσε τους αγωγούς αέρα από τους σωλήνες αποχέτευσης Ø100 mm. Αν θέλετε να εμβαθύνετε και να υπολογίσετε τις παραμέτρους του συστήματος αερισμού του γκαράζ, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων:

 1. Η ανταλλαγή αέρα εντός των κιβωτίων ρυθμίζεται από το περιφερειακό έγγραφο MGSN 5.01-01 "Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων". Η παράγραφος 3.17 αναφέρει ότι η ελάχιστη ροή αέρα ανά μηχανή θεωρείται ότι είναι 150 m³ / h ή προβλέπεται διπλή ανανέωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.
 2. Οι τομεακές προδιαγραφές VSN 01-89 πρότειναν την ακόλουθη απαίτηση για τους λάκκους επιθεώρησης: ο λόγος έλξης από την τάφρο πρέπει να είναι 10.
 3. Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για την αποθήκευση των λαχανικών προδιαγράφονται στη ρήτρα 8. 1. 4 του εγγράφου NTP-APK 1.10.12.001-02. Ο όγκος εισροής και εκχυλίσματος είναι 3,5 m³ / h για κάθε 100 kg πατάτας και 7,5 m³ / h για 100 kg άλλων λαχανικών.

Βοήθεια. Ο αριθμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών αέρα δείχνει πόσες φορές εντός 1 ώρας η εισροή ενημερώνει το περιβάλλον αέρα στον όγκο του κιβωτίου.

Ο ευκολότερος τρόπος υπολογισμού του υπολογισμού είναι να χρησιμοποιήσετε το παράδειγμα του γκαράζ που φαίνεται στα σχέδια. Καθορίζουμε πρώτα την εσωτερική ένταση του δωματίου - 95 m³, τάπητες (6.6 m³) και κελάρια (12 m³). Ο περαιτέρω υπολογισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Σύμφωνα με το MGSN 5.01-01 πολλαπλασιάζουμε τον όγκο του κουτιού με πολλαπλότητα 2, επιτυγχάνουμε ροή αέρα 95 x 2 = 190 m³ / h. Ο αριθμός πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για 1 μηχανή 150 m³ / h.
 2. Η πολλαπλότητα ανταλλαγής στο λάκκο υποτίθεται ότι είναι 10, η ποσότητα του αέρα είναι 6,6 x 10 = 66 m³ / h.
 3. Ας υποθέσουμε ότι στο υπόγειο αποθηκεύονται 400 κιλά πατάτες και 200 ​​κιλά άλλων λαχανικών. Θεωρούμε ότι η κατανάλωση αέρα εξαερισμού: 3,5 x 4 + 7,5 x 2 = 29 m³ / h.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Δέκα φορές στην τάφρο θα πρέπει να πιάνεται με τη συνεχή συντήρηση των εργασιών επισκευής από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου (όπως σε μια υπηρεσία αυτοκινήτων). Υπό κανονικές συνθήκες, αρκεί η διπλή ενημέρωση του περιβάλλοντος αέρα: 6.6 x 2 = 13.2 m³ / h.

Γνωρίζοντας το κόστος σε κάθε διαμέρισμα του γκαράζ, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η διατομή των αγωγών εισροής και εξαγωγής σύμφωνα με τον τύπο:

 • F - διατομή διαύλου σε τετραγωνικά μέτρα.
 • L - όγκος εισροής (ρυθμός ροής), m³ / h.
 • ʋ - Ταχύτητα ροής αέρα σε σωλήνες και σχάρες, με φυσική εκχύλιση συνιστάται η λήψη 1 m / s.

Για ένα τυπικό γκαράζ, όπου το χαντάκι χρησιμοποιείται περιοδικά, συμπεριλαμβάνουμε στον υπολογισμό το ελάχιστο κόστος 150 και 13,2 m³ / h. Συγκεντρώστε αυτές τις τιμές και προσδιορίστε την διατομή του αγωγού αερισμού: F = 163,2 / 3600 x 1 = 0,045 m². Χρησιμοποιώντας τον τύπο της περιοχής του κύκλου, μάθετε τη διάμετρο του σωλήνα αέρα - 240 mm. Με μικρό τέντωμα επιτρέπονται δύο πλαστικοί σωλήνες Ø110 mm.

Παράδειγμα: ένα πλέγμα 230 x 230 διαστάσεων καταλαμβάνει 0.053 τετραγωνικά μέτρα. m, και το ζωντανό του τμήμα είναι μόνο 0,02 τετράγωνα

Το σχήμα 0,045 m² δείχνει επίσης την απαιτούμενη ζωντανή (εγκάρσια διατομή) σχάρα παροχής, η οποία είναι μικρότερη από τις πραγματικές διαστάσεις του προϊόντος κατά περίπου 50%. Έτσι, πάρτε την περιοχή της διατομής 0,045 x 2 = 0,09 m² και ανακαλύψτε τις διαστάσεις - 0,3 x 0,3 m ή 300 x 300 mm. Αυτή η μάσκα είναι πολύ μεγάλη, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε δύο ανοίγματα στον τοίχο και να τοποθετήσετε δύο πλέγματα με διαστάσεις όχι μικρότερες από 150 x 300 mm.

Το μέγεθος των αεραγωγών υπογείων θεωρείται ο ίδιος τρόπος: F = 29/3600 x 1 = 0.008 m². Η διάμετρος του σωλήνα θα είναι 0,1 m ή 100 mm. Σχετικά με τις αποχρώσεις της επεξεργασίας και της μετάβασης μέσω της επικάλυψης, δείτε στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Παραδείγματα της θέσης των αγωγών εξαερισμού εισόδου και εξόδου μέσα στο γκαράζ δεν είναι αξίωμα. Σκεφτείτε προσεκτικά τον εξαερισμό σας και βάλτε τους σωλήνες σε κατάλληλα σημεία για να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την κατάσταση: η εισροή κατευθύνεται στην κατώτερη ζώνη του δωματίου και ο απορροφητήρας οργανώνεται από την κορυφή.

Εξαερισμός σε κελάρι, κελάρι και κοιτάδιο παρακολούθησης γκαράζ: μια συσκευή και ένα σωστό κύκλωμα σχεδίασης

Αρμόδιος οργανισμός εξαερισμού στο γκαράζ στο υπόγειο, ο σταθμός επιθεώρησης είναι εξίσου σημαντικό με το να εξασφαλίζεται η πυρασφάλεια, η σύνδεση των επικοινωνιών και, τέλος, η ίδια η διαδικασία σχεδιασμού και ανέγερσης κτιρίου.

Θα διευρύνουμε αυτή την ερώτηση λεπτομερέστερα και θα μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς να οργανωθεί σωστά κυκλοφορία αέρα. Επίσης στο άρθρο θα βρείτε τα σχέδια αερισμού του υπόγειου στο γκαράζ και θα μάθετε για την κουκούλα στο γκαράζ και στο κελάρι.

Κάβα στο γκαράζ - αερισμός

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η παρουσία αερισμού στο γκαράζ στο κελάρι είναι μια προφανής περίσσεια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μη οικιστικούς χώρους που προορίζονται για επισκευή αυτοκινήτων, αποθήκευση αντικειμένων ή συγκομιδή από θερινή κατοικία. Ωστόσο, όλα είναι πιο περίπλοκα από ό, τι φαίνεται.

Κατ 'αρχάς, αξίζει να θυμηθείτε για "πράγματα ή καλλιέργειες" - για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση τους, πρέπει να παρατηρήσετε ένα συγκεκριμένο θερμοκρασία και υγρασία αέρα. Ένα κελάρι χωρίς εξαερισμό θα γίνει γρήγορα υγρό και βουλωμένο, και από ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας στους τοίχους του μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας.

Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αλλοίωση των πραγμάτων, σήψη και μουχλιασμένα προϊόντα. Ακόμη χειρότερα, η συσσώρευση υγρασίας στο φρεάτιο επιθεώρησης μπορεί να συμβάλει διάβρωση το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και άλλα μεταλλικά μέρη και επιφάνειες.

Επιπλέον, στο υπόγειο μπορεί να συσσωρευτεί τοξικές αναθυμιάσεις και ένα ζευγάρι βενζίνης και λαδιού κινητήρα, το οποίο θα κάνει σίγουρα τα λαχανικά που είναι αποθηκευμένα σε αυτό ακατάλληλα για κατανάλωση. Μια μακρά διαμονή σε ένα τέτοιο κελί μπορεί στη συνέχεια να «γυρίσει» με συμπτώματα παρόμοια με τη δηλητηρίαση. Και, στο τέλος, ζευγάρια βενζίνης και λαδιών μπορούν να οδηγήσουν πυρκαγιά.

Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ είναι θέμα ασφάλειας του οχήματος και της ασφάλειάς σας. Σύμφωνα με SNiP 41-01-2003, Το γκαράζ κανονικού μεγέθους θα πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 180-200 λίτρα αέρα ανά ώρα. Στην Ευρώπη, αυτές οι απαιτήσεις είναι αυστηρότερες και εκεί ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος.

Ο σωστός εξαερισμός στο γκαράζ με υπόγειο - σχέδιο:

Φυσικά

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να οργανώσετε εξαερισμού στο γκαράζ και στο υπόγειο (κοιλάδα παρατήρησης). Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εξαερισμού:

 • φυσικό, όταν η κυκλοφορία παρέχεται από τη διαφορά στις θερμοκρασίες του αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο.
 • υποχρεωτική, χρησιμοποιώντας τους οπαδούς.

Το πλεονέκτημα ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι η ευκολία εγκατάστασης και η ηλεκτρική ισχύ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές περιοχές, όπως το γκαράζ μας και το κελάρι του (ή μια κοιλάδα προβολής).

Πρώτα απ 'όλα μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο σχέδιο αερισμό στο υπόγειο του γκαράζ. Είναι επίσης το πιο πρωτόγονο φυσικό εκχύλισμα σε ένα γκαράζ με ένα κελάρι μπορούν να οργανωθούν, Κοίλα ventkanal τοίχο με ένα τούβλο. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά εξαιρετικά γρήγορα και φθηνά. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε τα εκχυλίσματα του κελαριού στο γκαράζ σε συχνές χρονικές περιόδους μεταλλικό πλέγμα, έτσι ώστε μέσα από αυτό το γκαράζ να μην διεισδύσει τρωκτικά ή πουλιά.

Μια πιο προηγμένη έκδοση του φυσικού αερισμού είναι η εγκατάσταση εφοδιασμού και αγωγών εξαγωγής. Όπως υποδηλώνει το όνομα, μέσω ενός πρώτου αγωγού που εισχωρεί στον κελάρι αέρα από το εξωτερικό, και μεταφέρεται μέσω του δεύτερου αέρα εκροή καυσαερίων, και μαζί με αυτό τα ατμούς υγρασίας και βενζίνης.

Για ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί διατομή δύο σωλήνων από 5 έως 15 εκατοστά, ως υλικό που πρέπει να επιλέξετε από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικό.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αντίθετες πλευρές του δωματίου εφοδιασμού ο σωλήνας πρέπει να είναι 15-30 εκατοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, και εξάτμιση θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο ανώτατο όριο - με αυτόν τον τρόπο η κίνηση του αέρα θα οργανώνεται από κάτω προς τα πάνω και οριζόντια.

Συνδεθείτε Αγωγοί παροχής αέρα το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους, και η έξοδος εξαγωγής - να ανέλθει σε μισό μέτρο από το υψηλότερο σημείο της οροφής του γκαράζ. Μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε τους αεραγωγούς με προστατευτικές γρίλιες και κουκούλες.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο απόσπασμα από το υπόγειο (στο γκαράζ) μπορεί να είναι αρκετό. Αλλά, δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα - εάν η θερμοκρασία στο δρόμο και στο δωμάτιο είναι ίδια, τότε η κυκλοφορία των αέριων μαζών είναι πρακτικά δεν συμβαίνει (ιδιαίτερα συχνά εκδηλώνεται το καλοκαίρι). Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να παρακολουθήσετε την εγκατάσταση σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Εξαερισμός του λάκκου ελέγχου στο γκαράζ - σχέδιο:

Κάνουμε τον αέρα να κυκλοφορεί

Για να δημιουργήσουμε μια κουκούλα στο υπόγειο του γκαράζ, χρειαζόμαστε και πάλι εφοδιασμού και αγωγών εξαγωγής αέρα, πρέπει να εγκατασταθούν καθώς και για τον φυσικό εξαερισμό. Η διαφορά από αυτό είναι στην εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην κουκούλα, η οποία δημιουργεί μια σταθερή ροή αέρα που δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία "πέρα από το σκάφος". Η ισχύς και η θερμοκρασία στο υπόγειο μπορούν να ελεγχθούν μέσω ρυθμιζόμενων αποσβεστήρων.

Στο αναγκαστικό σύστημα κλιματισμού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στον ανεμιστήρα:

 1. Διάχυτη-weathervane - δημιουργεί ροή αέρα λόγω της δύναμης του ανέμου. Εγκαταστήστε το πρέπει να βρίσκεται στο κανάλι τροφοδοσίας.
 2. Turbo ανακλαστήρα, τοποθετημένο στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής. Με την παρουσία του ανέμου, δημιουργεί χαμηλή πίεση στον αγωγό εξαερισμού, αυξάνοντας την ώθηση σε αυτό. Turbo ανακλαστήρα μπορεί να συνδυαστεί με ανεμιστήρα, αυξάνοντας την ικανότητα του συστήματος κλιματισμού.
 3. Εγκατάσταση στον αγωγό εξαγωγής ενός μικρού λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο λαμπτήρας θερμαίνει τον αέρα στον σωλήνα, τείνει προς τα πάνω και τελικά έχουμε την ροή που χρειαζόμαστε.

Εξαερισμός του κελαριού στο γκαράζ - σχέδιο:

Μπορεί να εγκαταστήσει αισθητήρες και να εργαστεί με αυτοματισμού? Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα «έξυπνο» σύστημα ελέγχει τη δύναμη της ροής του αέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο υπόγειο της συγκέντρωσης αερίου ή μια τρύπα προβολή.

Έχοντας ξοδέψει λίγο χρόνο, προσπάθεια και χρήματα στην εγκατάσταση κουκούλες γκαράζ στο υπόγειο, θα εξασφαλίσει τα πράγματα είναι αποθηκευμένα εκεί, και την ασφάλεια του προϊόντος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια καλή ατμόσφαιρα στο γκαράζ και θα προστατεύσει το αυτοκίνητό σας από τη διάβρωση.

Χρήσιμο βίντεο

Υπόγειο στο γκαράζ - αερισμός:

Και επίσης να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για το πώς να κάνετε αερισμό στον κοιλωτήρα παρατήρησης στο γκαράζ:

Εγκατάσταση εξαερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ

Η παρουσία κελαριού κάτω από το γκαράζ επιλύει πολλά σημαντικά προβλήματα. Μπορεί να αποθηκεύει λαχανικά, φρούτα, κονσερβοποιημένα προϊόντα. Αυτό είναι δυνατό με την παρουσία εξαερισμού, η οποία θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη στάθμη θερμοκρασίας και υγρασίας στο υπόγειο δωμάτιο.

Γιατί χρειάζομαι κουκούλα στο κελάρι του γκαράζ;

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εξοπλίζουν μικρά γκαράζ κάτω από τα γκαράζ, όπου αποθηκεύουν κονσερβοποιημένα τρόφιμα και άλλα είδη διατροφής. Εάν το υπόγειο δεν είναι σωστά τοποθετημένο, η διάρκεια ζωής των αναλωσίμων μειώνεται δραστικά.

Ο ποιοτικός αερισμός θα προστατεύσει τους χώρους κάτω από το γκαράζ από έναν αριθμό αρνητικών παραγόντων:

 1. Σε περίπτωση ανεπαρκούς ανταλλαγής αέρα, εμφανίζεται συμπύκνωμα στην κοιλότητα και αυξάνεται η υγρασία. Αυτό οδηγεί σε αλλοίωση των προϊόντων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στους τοίχους, παγίδευση αέρα.
 2. Το χειμώνα, η θερμοκρασία στο υπόγειο κελάρι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, ο αέρας ανεβαίνει και αφαιρεί την υγρασία που έχει συσσωρευτεί στο λάκκο λαχανικών. Αυτό οδηγεί σε διάβρωση στο σώμα του αυτοκινήτου και μεταλλικά αντικείμενα στο δωμάτιο.
 3. Ελλείψει εξαερισμού στο υπόγειο, οι αποθηκευμένες προμήθειες καθίστανται τοξικές. Αυτό επηρεάζεται από τη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου και των τοξικών αναθυμιάσεων από χημικά υγρά στο γκαράζ. Για να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση των τοξικών ενώσεων, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να διασφαλίζει την απομάκρυνση του αέρα από το λάκκο και την είσοδό του στο εσωτερικό. Αυτό επιλύεται με τη βοήθεια μιας μονάδας αερισμού.

Ένα αρμόδιο σύστημα εξάτμισης θα αποφύγει τις συνέπειες των δυσμενών παραγόντων. Χάρη στον αγωγό τροφοδοσίας των αποθηκευμένων τροφίμων, ο καθαρός αέρας θα ρέει ελεύθερα. Υπερβολική υγρασία, τοξικές και δηλητηριώδεις ουσίες θα διαφύγουν μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Στην καρδιά της λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος εξάτμισης είναι η αρχή της κυκλοφορίας του αέρα. Οι αναλωμένοι ατμοί που περιέχουν πολλές επιβλαβείς ακαθαρσίες εξέρχονται από το δωμάτιο, αφήνοντας τον δρόμο στον καθαρό αέρα. Αυτό σημαίνει ότι για την οργάνωση του τυπικού εξαερισμού χρειάζονται δύο διαφορετικοί σωλήνες: ένας για την είσοδο και ο άλλος για την έξοδο.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 • Φυσικά. Η πλεονάζουσα υγρασία και άλλες επιβλαβείς ουσίες αφαιρούνται από το κελάρι με τη βοήθεια της θερμικής μεταφοράς. Ο θερμαινόμενος ατμός, συσσωρευμένος στην κορυφή του λάκκου, ανεβαίνει αυθόρμητα και φεύγει από το δωμάτιο, ελευθερώνοντας χώρο για τον πιο ξηρό αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Εξαναγκαστικός τύπος εξαερισμού. Η ανταλλαγή αέρα μεταξύ του υπόγειου και του δρόμου γίνεται με τη βοήθεια επιπρόσθετων μηχανικών υπερσυμπιεστών. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το φυσικό, αλλά απαιτεί κάποιο οικονομικό κόστος και συνεχή πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συστήματος λίγο περισσότερο.

Φυσικά

Το φυσικό σύστημα εξάτμισης είναι εύκολο στην εγκατάσταση, η έλλειψη σύνθετων μηχανισμών ρύθμισης και αυτονομίας. Αρκεί να στερεώσετε τους δύο σωλήνες, ένας από τους οποίους θα χρησιμεύσει για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, ο άλλος - για να εισέλθετε.

Εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο λάκκο, είναι δυνατή μόνο η διαχείριση του σωλήνα εξαγωγής. Ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο υπόγειο δωμάτιο και μέσα από ένα απλό λουτρό με μια σκάλα κατά μήκος της οποίας ο ιδιοκτήτης κατεβαίνει στο κελάρι.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του φυσικού εξαερισμού μπορούν να εντοπιστούν:

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Χαμηλό κόστος υλικών και εργασίες εγκατάστασης.
 3. Δεν υπάρχει θόρυβος.
Δεν απαιτείται τοποθέτηση ανεμιστήρων και άλλων συσκευών

Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η ασταθής εργασία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να σταματήσει. Σε κρύο καιρό, στους σωλήνες εμφανίζεται παγετός, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα της οπής. Για να αποφύγετε προβλήματα, το καλοκαίρι στους σωλήνες θα πρέπει να εγκαταστήσετε τους ειδικούς ανεμιστήρες, το χειμώνα οργανώσει τη μόνωση.

Υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του συστήματος.
 2. Μην θερμαίνετε ή ψύχετε τον αέρα.
 3. Δεν υπάρχουν φίλτρα, έτσι ώστε οι βλαβερές ουσίες να μπορούν να εισέλθουν στο υπόγειο από το δρόμο.

Αναγκασμένος

Στη διαδικασία του εξαναγκασμένου εξαερισμού, ο αέρας εισάγεται στο δωμάτιο, φιλτράρεται, θερμαίνεται ή ψύχεται (ανάλογα με την εποχή και τις ρυθμίσεις συστήματος) και εξαπλώνεται μέσω αγωγών αερισμού. Ένα τέτοιο σύστημα, εγκατεστημένο στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, θα παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες και άλλες συνθήκες.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να ενσωματωθούν σε σωλήνες ή στρόβιλους

Μεταξύ των ελλείψεων του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να σημειωθεί:

 1. Πολυπλοκότητα εγκατάστασης.
 2. Ένας μεγάλος αριθμός μηχανικών εξαρτημάτων που μπορούν να σπάσουν.
 3. Η ανάγκη σύνδεσης σε κεντρικό τροφοδοτικό.
 4. Υψηλό κόστος εξοπλισμού.

Ποιο από αυτά θα επιλέξει για αυτοσυναρμολόγηση

Το κύριο κριτήριο με το οποίο επιλέγεται ο τύπος αερισμού για ένα συγκεκριμένο υπόγειο υπό γκαράζ είναι η περιοχή του δωματίου.

 • Οι ιδιοκτήτες μικρών γκαράζ (έως 50 τετραγωνικών μέτρων) που συμφωνούν να διενεργούν περιοδικούς ελέγχους και καθαρισμό των αγωγών, μπορούν να περιοριστούν σε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού.
 • Εάν το υπόγειο βρίσκεται κάτω από ένα μεγάλο γκαράζ που προορίζεται για στάθμευση μεγάλων φορτηγών και λεωφορείων, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα με τη βοήθεια επιπρόσθετων ανεμιστήρων ή άλλων μηχανικών φυσητήρων.

Η συσκευή της φυσικής ανταλλαγής αέρα: η οδηγία

Ο σχεδιασμός ενός φυσικού εκχυλίσματος αποτελείται από έναν αριθμό στοιχείων:

 1. Ο σωλήνας εισαγωγής μέσω του οποίου φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο κελάρι. Η διάμετρος είναι από 100 έως 250 mm.
 2. Ο σωλήνας εξόδου μέσω του οποίου ο αέρας εξέρχεται από το δωμάτιο. Διάμετρος - παρόμοια με τη δομή εισόδου.
 3. Δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων
 4. Καλό πλέγμα
 5. Κωνικό κολάρο.

Για τον αγωγό χρησιμοποιείτε σωλήνες από οποιοδήποτε κατάλληλο υλικό - κασσίτερο, αμιαντοτσιμέντο, PVC και άλλα.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εργασίες θερμομόνωσης και στεγάνωσης. Είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθούν στο στάδιο κατασκευής του κελάριου. Αν, για κάποιο λόγο, δεν έχει γίνει αυτό, πρέπει να ολοκληρωθεί η εργασία πριν εγκατασταθεί το σύστημα εξάτμισης.

Τα τείχη του κελάριου εμποτίζονται πλήρως με διεισδυτική μόνωση. Αυτό αποκλείει τη διείσδυση υπογείων υδάτων στο δωμάτιο. Για τη θερμομόνωση είναι απαραίτητο να τελειώσετε τους τοίχους και το δάπεδο. Είναι καλύτερο για αυτό το οικολογικό μαλλί, αρκετά ακριβό και υψηλής ποιότητας υλικό που απωθεί τα τρωκτικά. Για λόγους οικονομίας, είναι επίσης δυνατή η χρήση άλλων θερμομονωτικών υλικών, για παράδειγμα, πλάκες πολυϊσοκυανικού. Η φθηνότερη επιλογή μόνωσης είναι η τοποθέτηση προσεκτικά πεπλατυσμένης άμμου κάτω από το πάτωμα και ο τερματισμός των τοίχων με γεωύφασμα ή διογκωμένη πηλό.

Τα έργα σχετικά με τη διάταξη του φυσικού συστήματος εξάτμισης διεξάγονται σε διάφορα στάδια:

 1. Στερέωση του αγωγού εξαγωγής. Το κάτω άκρο βρίσκεται μιάμιση και δύο μέτρα από το δάπεδο, ανάλογα με το ύψος του υπογείου. Το εξωτερικό μέρος είναι έξω. Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται πάνω από το υψηλότερο σημείο της οροφής του γκαράζ κατά περίπου μισό μέτρο. Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής:
  • Μέσω. Με αυτή τη μέθοδο, ο σωλήνας διατρυπάται μέσα από το δάπεδο του γκαράζ και οδηγείται έξω από την οροφή και την οροφή.
  • Μέσα στον τοίχο. Το κάτω τμήμα του σωλήνα εξαερισμού τοποθετείται οριζόντια, διέρχεται από το πλευρικό τοίχωμα του κελάριου έξω από το γκαράζ και ανεβαίνει κοντά στην κύρια δομή.
 2. Εγκατάσταση του αγωγού παροχής αέρα. Το κατώτερο τμήμα του σωλήνα εισέρχεται στο κελάρι της γωνίας απέναντι από το σημείο όπου είναι εγκατεστημένη η κουκούλα και στερεώνεται σε μισό μέτρο από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα εκτίθεται εξωτερικά σε επίπεδο 20-30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους, για εισαγωγή αέρα.
 3. Ελέγξτε το βύθισμα, εισάγοντας ένα λεπτό μεταλλικό δίχτυ μέσα στους σωλήνες για προστασία από τα πουλιά και τα τρωκτικά. Οι οπές εξόδου μπορούν επίσης να καλύπτονται με μικρά καπάκια για να τα προστατεύσουν από το χιόνι και τη βροχή.
Οι έξοδοι προστατεύονται από κωνικό κάλυμμα

Κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης σχηματίζεται συμπύκνωση. Για να το συλλέξετε και να το αφαιρέσετε κάτω από το σωλήνα εξαγωγής, εγκαθίσταται ένα ειδικό δοχείο.

Η οπτικοποίηση του φυσικού συστήματος εξαερισμού περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο.

Σύνταξη και σχέδιο εργασίας για το βίντεο

Για τον έλεγχο του εξαερισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά ρολά. Βοηθούν να ρυθμίσουν την ανταλλαγή αέρα το χειμώνα, όταν είναι πολύ σημαντικό να μην τρώνε το δωμάτιο. Διαφορετικά, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο κελάρι μπορούν να καταψυχθούν.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο υπόγειο

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού στο υπόγειο κάτω από το γκαράζ χρησιμοποιεί την αρχή παροχής καθαρού αέρα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες θερμοκρασίας εκτός των χώρων.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό εισαγωγής

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο το καλοκαίρι είναι συχνά υψηλότερη από ό, τι στο κελάρι. Λύστε αυτό το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξάτμισης, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κελάρι ή σε μια στέγη: είναι μια πολύπλοκη ηλεκτρική συσκευή που θα αποτύχει εάν εισχωρήσει υγρασία. Λόγω του αυξημένου θορύβου, δεν συνιστάται να το βάλετε μέσα στο γκαράζ.

 1. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εισαγωγής στη θέση όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα. Η είσοδος στο κανάλι προστατεύεται επιπλέον από ένα δίχτυ κουνουπιών. Λόγω του γεγονότος ότι η έξοδος του σωλήνα είναι χαμηλή, το χειμώνα είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το επίπεδο του χιονιού.
 2. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού.

Το πρώτο μέρος της εγκατάστασης του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν διαφέρει από το φυσικό. Οι σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής είναι εγκατεστημένοι. Ο σωλήνας εισόδου πηγαίνει από το έδαφος στο κελάρι, ο σωλήνας εξόδου - από την οροφή του κελάριού μέσα από την οροφή του γκαράζ ή πηγαίνει παράλληλα στο πάτωμα έξω και υψώνεται έξω από το δωμάτιο.

Η περαιτέρω εγκατάσταση πραγματοποιείται σταδιακά:

 1. Ένας ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στον σωλήνα.
 2. Για την τροφοδοσία του ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένο ένα καλώδιο.
 3. Ο διακόπτης είναι τοποθετημένος.
 4. Εξωτερικά, ο σωλήνας εξαγωγής είναι κλειστός με μια λεπτή σχάρα για προστασία από τρωκτικά, πουλιά και τυχαία συντρίμμια. Τοποθετείται επίσης ένα προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο αποκλείει την είσοδο ιζημάτων στο εσωτερικό.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνδεση μπορούν να προβληθούν στο βίντεο.

Παράδειγμα σωστής σύνδεσης βίντεο

Μετατροπή του φυσικού συστήματος εξάτμισης σε υποχρεωτικό

Δεν είναι πάντα το απλούστερο σύστημα εξάτμισης που μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας του φυσικού αερισμού είναι απαραίτητη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Η εμφάνιση περίσσειας συμπυκνώματος στο κελάρι.
 2. Η εμφάνιση του μύκητα, μούχλα.
 3. Φυσικός αέρας στο δωμάτιο.

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξάτμισης μπορεί να βελτιωθεί με διάφορους τρόπους:

 1. Αυξήστε τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού. Με μέγεθος κελάρι που δεν υπερβαίνει τα 10-12 τετραγωνικά μέτρα, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διατομή 120 * 120 mm και 150 mm αν είναι ο μόνος.
 2. Επέκταση του ύψους του σωλήνα εξαγωγής. Αυτό θα αυξήσει την πρόσφυση.
 3. Δημιουργήστε επιπλέον κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας.
 4. Βάλτε έναν ανεμιστήρα στο σωλήνα, παρέχοντας αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Οι τρεις πρώτες επιλογές απαιτούν σοβαρή ανακύκλωση του συστήματος εξαερισμού. Η τέταρτη επιλογή είναι η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού με βάση το ήδη διαθέσιμο φυσικό εκχύλισμα. Η διαδικασία επανακατασκευής λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια:

 1. Προμήθεια καλωδίων ισχύος στον τόπο εγκατάστασης τροφοδοσίας.
 2. Αποσυναρμολόγηση του διακοσμητικού πλέγματος.
 3. Εγκατάσταση του ανεμιστήρα.
 4. Εγκατάσταση διακοσμητικού πλέγματος.
 5. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, στον αγωγό εξαγωγής. Για να ενισχύσετε το εφέ, το δεύτερο μπορεί να ενσωματωθεί στο κανάλι εισόδου. Για να μεγιστοποιηθεί η ώθηση, εγκαθίσταται ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Έχει αυξημένη ισχύ και θόρυβο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος από έξω, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι απαραίτητη η μερική αποσυναρμολόγηση του καναλιού.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή του εκσυγχρονισμού του συστήματος εξαερισμού, ελέγξτε την πρόσφυση. Για το σκοπό αυτό, ένα αναμμένο κερί ή ένας αγώνας εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα, η φλόγα ελαφρώς κλίνει προς τον αεραγωγό.

Με ένα καλό ρεύμα, ο σπινθήρας του κεριού λυγίζει προς τον αεραγωγό

Εκτιμώμενο κόστος εγκατάστασης

Το κόστος των συστημάτων εξαερισμού μπορεί να είναι μέχρι εκατό χιλιάδες ρούβλια. Αυτή είναι η περίπτωση που χρησιμοποιείται ένα σύνθετο προγραμματιζόμενο σύστημα για τη δημιουργία ενός αναγκαστικού συστήματος. Παρόμοιες δομές εγκαθίστανται σε μεγάλα και εξειδικευμένα υπόγεια, για παράδειγμα, σε κελάρια κρασιών.