Ο σωστός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ, είναι περιττό να μιλήσετε. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αερισμό στο κάβα υγρό και τα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί γρήγορα να επιδεινωθεί. Επιπλέον, αν ο ακατέργαστος αέρας από το κελάρι εισέλθει στο γκαράζ, οδηγεί στη διάβρωση των μεταλλικών αντικειμένων στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο σχέδιο γκαράζ

Γενικά, η ανάγκη σωστού αερισμού στο κελάρι του γκαράζ γίνεται από όλους. Αλλά όλοι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό στο κελάρι του γκαράζ.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο αερισμός του γκαράζ, του κελάριου και της αίθουσας παρατήρησης μπορεί να είναι ένας από τους τρεις τύπους:

 • φυσικό,
 • συνδυασμένα,
 • μηχανικό.

Φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται σε μικρά γκαράζ και κελάρια. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η διαθεσιμότητα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο εξαερισμός αυτός είναι αναποτελεσματικός ή δεν λειτουργεί καθόλου και το χειμώνα είναι απαραίτητο να ελέγχεται περιοδικά η κατάσταση των αεραγωγών. Μπορούν να σφυρηλατηθούν από το χιόνι ή κατάφυτη από παγετό μέσα.

 • Συμπληρώματα:
  • δεν χρειάζονται πηγή ενέργειας,
  • θόρυβο,
  • διαθεσιμότητα.
 • Μειονεκτήματα:
  • αστάθεια της εργασίας,
  • την ανάγκη περιοδικών επιθεωρήσεων και καθαρισμού των σωληνώσεων,
  • αδυναμία οποιωνδήποτε προσαρμογών,
  • αδυναμία χρήσης φίλτρων.

Ο φυσικός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι σωλήνες παροχής και εξαγωγής βρίσκονται συνήθως σε αντίθετες γωνίες του υπογείου.
 • στο κελάρι το άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί σε υψόμετρο 0,3-0,5 m από το δάπεδο.
 • στο κελάρι, το άκρο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 1,5-2 m από το δάπεδο.
 • αν ο σωλήνας εξάτμισης είναι εγκατεστημένος εντελώς έξω από το γκαράζ - πρέπει να είναι μονωμένος (είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εγκατάστασης του σωλήνα - μέσω του γκαράζ και του τοίχου - έξω).
 • ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων αναρρόφησης και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού (βρίσκονται στο δρόμο) - 3 μέτρα.
 • η είσοδος από την πλευρά του δρόμου είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή δίχτυ (από τρωκτικά και μεγάλα έντομα).
 • Είναι επιθυμητό να καλύπτεται ο σωλήνας εξαγωγής με ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή ακόμα καλύτερα, αυξάνοντας το ρεύμα με ένα διαχύτη.
 • Η κατά προσέγγιση διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής σε εκατοστά μπορεί να επιτευχθεί με τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας του γκαράζ (σε τετραγωνικά μέτρα) κατά 1,5.
 • Η διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης μπορεί να είναι 10% του αέρα τροφοδοσίας.

Φυσικός εξαερισμός στα κελάρια γκαράζ - επιλογές συσκευής

Θυμηθείτε ότι κάθε πρόσθετη κάμψη του σωλήνα εξαερισμού μειώνει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Με την ευκαιρία, για τη συσκευή αερισμού του γκαράζ, κάβα και επιθεώρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ενός λαμπτήρα στο σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος θα θερμαίνει τον αέρα και θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόσφυση. Ως εναλλακτική λύση σε ένα λαμπτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί - στην περίπτωση αυτή μπορείτε να το κάνετε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα συνδυασμένο.

Όπως υποθέσατε, ο συνδυασμένος και φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ διαφέρουν ο ένας από τον άλλο μόνο από την παρουσία ενός ανεμιστήρα σε έναν από τους αγωγούς. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, ο ανεμιστήρας θα δημιουργήσει μια μικρή πρόσθετη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αλλά με την ενσωμάτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό του κελαριού, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ παρέχεται από τη συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος:

 • πλεονεκτήματα:
  • σταθερότητα της εργασίας ·
  • η δυνατότητα ρύθμισης της απόδοσης, θέρμανση του αέρα?
  • τη δυνατότητα χρήσης φίλτρου αέρα.
 • μειονεκτήματα:
  • συνεχή κατανάλωση ενέργειας ·
  • θόρυβος.
  • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • σημαντικό κόστος ορισμένων εξαρτημάτων.
  • παρουσία φθοράς και θραύσης εξαρτημάτων.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός βασίζεται στις ίδιες αρχές με τη φυσική. Μετά από όλα, η φυσική κίνηση του αέρα θα πρέπει να βοηθήσει, και δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να παρέχει έναν ανεμιστήρα καναλιών

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ θα πρέπει να δίνεται ασφάλεια. Αυτό ισχύει για την εγκατάσταση καλωδίων, την εγκατάσταση διακοπτών και ανεμιστήρων. Οι φίλοι είναι καλύτερα να επιλέξουν κανάλι.

Όσο για τα φίλτρα, η θέρμανση του αέρα και η προσαρμογή της εργασίας του καλύμματος - όλα αυτά απαιτούν πρόσθετο κόστος και γίνονται όπως απαιτείται.

Κελάρι

Το μικροκλίμα στο κελάρι δεν εξαρτάται μόνο από τον αερισμό. Το υλικό των τοίχων και του δαπέδου, η ποιότητα των στεγανωτικών και μονωτικών εργασιών - όλα αυτά είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Μην σώζετε αυτά τα πράγματα, μην νομίζετε ότι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τα ελαττώματα στην κατασκευή του. Προσπαθήστε να κάνετε ένα κελάρι ποιότητας στο γκαράζ, είναι δυνατόν, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς φυσικό αερισμό.

Το κλίμα

Πολύ συχνά στο γκαράζ εξοπλίζουν ένα υπόγειο με τη μορφή κελάριου. Η απουσία ή ο ανεπαρκής αερισμός του κελαριού οδηγεί σε πρόωρη αλλοίωση των προϊόντων, εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού στο κελάρι και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς στο σχεδιασμό του.

Πίνακας περιεχομένων:

Γκαράζ αερισμού κελάρι από τα χέρια σας

Συνιστάται να εξοπλιστεί ένα σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας στο υπόγειο στο στάδιο της κατασκευής. Ωστόσο, αν κατά τη λειτουργία του δωματίου, εξακολουθεί να έχει υγρασία και μούχλα, τότε είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα αερισμού κελάρι.

Η έλλειψη καλής ανταλλαγής αέρα οδηγεί σε υγρασία και την αντοχή του κελαριού. Επομένως, δώστε προσοχή στην ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του κελάριου. Η παρουσία της κουκούλας επιλύει σημαντικά αυτό το πρόβλημα. Η έλλειψη φυσιολογικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών στο κελάρι οδηγεί στον σχηματισμό συμπύκνωσης στους τοίχους, στην αυξημένη υγρασία - επηρεάζει αρνητικά τα τρόφιμα και άλλα πράγματα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το χειμώνα, όταν η γη εκπέμπει θερμότητα, ο κρύος αέρας στο υπόγειο ανεβαίνει στην κορυφή και η αυξημένη υγρασία του περνά στο γκαράζ, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο διάβρωσης του αυτοκινήτου και άλλων μεταλλικών αντικειμένων. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την οργάνωση του αερισμού στο κελάρι του γκαράζ και πρέπει να τηρούνται.

Επιπλέον, η έλλειψη εξαερισμού στο κελάρι οδηγεί στη συσσώρευση τοξικών καυσαερίων που προέρχονται από το γκαράζ και στην επίδρασή τους στα τρόφιμα. Επομένως, στο κελάρι πρέπει να υπάρχει τόσο αέρας τροφοδοσίας όσο και απορροφητήρας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να οργανωθεί ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ: φυσικό και αναγκαστικό. Η πρώτη επιλογή βασίζεται στην αρχή της απομάκρυνσης θερμού αέρα από το δωμάτιο.

Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα αερισμού στο κελάρι θα αποτρέψει την έκθεση των τοξικών ουσιών στα προϊόντα και θα διασφαλίσει ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό. Με βάση τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, επιλέγεται ο βέλτιστος συνδυασμός ενός συστήματος εξαερισμού φυσικού και καυσαερίων.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του αερισμού στο κελάρι είναι:

 • παρουσία φρέσκου αέρα μέσα.
 • διάθεση συμπυκνώματος, η οποία προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας.
 • αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων που βρίσκονται στο κελάρι.
 • τη βελτίωση της υγιεινής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο, την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και μύκητα.

Δείτε τα χαρακτηριστικά δύο δημοφιλών συστημάτων εξαερισμού για το κελάρι:

1. Φυσική ανταλλαγή αέρα.

Για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, τοποθετούνται δύο σωλήνες στο δωμάτιο. Ένας από αυτούς εκτελεί τη λειτουργία μεταφοράς οξυγόνου στο δωμάτιο, και η δεύτερη - η εξάτμιση. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κελάρι. Ωστόσο, στη ζεστή εποχή - ο μηχανισμός εξαγωγής δεν λειτουργεί, καθώς η θερμοκρασία στο υπόγειο και στο δρόμο είναι σχεδόν ίδια. Στη χειμερινή περίοδο - ο σωλήνας παίρνει παγετό και χιόνι, και χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση και θερμομόνωση. Επομένως, ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού θα είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά υπόγεια, των οποίων οι ιδιοκτήτες περιοδικά επιθεωρούν τους αγωγούς και τους καθαρίζουν.

2. Ανταλλαγή αναγκαστικού αέρα.

Αυτή η επιλογή παρέχει καλύτερο αερισμό του κελαριού. Για την κίνηση των ροών του αέρα στο δωμάτιο χρησιμοποιήστε επιπλέον ανεμιστήρες και εκχυλίσματα. Για να οργανωθεί αυτό το σύστημα, χρησιμοποιούνται διπλοί σωλήνες.

Το σύστημα εξαναγκασμού αερισμού είναι υποχρεωτικό σε μεγάλες περιοχές υπογείων.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο γκαράζ με τα δικά σας χέρια: οδηγίες και συστάσεις

Πριν από την εξοικείωση με τους κανόνες της οργάνωσης του συμβατικού αερισμού, προτείνουμε να μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος:

 • Ο φυσικός εξαερισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερη επένδυση με τη μορφή απορροφητικών κουτιών.
 • Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού είναι αρκετά απλό και για τη δημιουργία του, αρκετά εργαλεία λήψης εργαλείων.
 • όλες οι εργασίες είναι υπό την εξουσία ενός ατόμου.
 • Το σύστημα είναι μη πτητικό και δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο εξαερισμού του κελάριου στο γκαράζ βασίζεται στην εγκατάσταση δύο σωλήνων παροχής και εξάτμισης. Ο αγωγός τροφοδοσίας τροφοδοτεί το δωμάτιο με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο και ο σωλήνας εξάτμισης είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση υγρού αέρα έξω.

Συνιστάται η εγκατάσταση των σωλήνων σύμφωνα με το σχέδιο, έτσι η απόδοση του συστήματος αυξάνεται στο μέγιστο επίπεδο.

Όταν επιλέγετε ένα υλικό για την κατασκευή σωλήνων αεραγωγού, σταματήστε σε έναν αμίαντο ή γαλβανισμένο σωλήνα, το μέγεθος του οποίου επιλέγεται σε σχέση με την περιοχή του υπογείου.

Ο διαμπερής σωλήνας είναι εγκατεστημένος χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες επιλογές:

 • μέσω - ο σωλήνας μεταφέρεται μέσω του δαπέδου του γκαράζ και οδηγείται έξω στο δρόμο μέσω της οροφής, σοφίτα και οροφή?
 • τοίχος του κελαριού είναι εξοπλισμένο ένα μέρος του σωλήνα εξαγωγής που τρέχει στην οριζόντια κατεύθυνση, αφού αφαιρεθεί από το σπίτι.

Το μήκος του σωλήνα εξαγωγής επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, προεξέχει πάνω από τον τοίχο κατά 50-100 cm.

Με τη βοήθεια αυτών των συνθηκών επιτυγχάνεται μια διαφορά στο καθεστώς θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και του εσωτερικού χώρου. Εξαιτίας αυτού, οι ροές του αέρα κυκλοφορούν φυσιολογικά. Για να αυξήσει τη δύναμη πρόσφυσης στον σωλήνα, η συσκευή είναι εγκατεστημένη με τη μορφή ενός εκτροπέα. Αυτό το τμήμα εμποδίζει επίσης την είσοδο σκόνης και υπολειμμάτων στο κελάρι.

Συστάσεις για την επιλογή ενός εκτροπέα για σωλήνα:

 • η εξωτερική διάμετρος της συσκευής πρέπει να είναι διπλάσια από τη διάμετρο των σωλήνων εξαγωγής.
 • Το σώμα του εκτροπέα είναι εγκατεστημένο μέσα στο σωλήνα.

Είναι δυνατή μια παραλλαγή του αυτορυθμιζόμενου εκτροπέα. Για τους σκοπούς αυτούς, απαιτείται πλαστικό ή κωνικό μέταλλο. Το κατώτερο τμήμα της κουκούλας τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο της οροφής.

Ο σωλήνας αέρα τροφοδοσίας είναι τοποθετημένος έτσι ώστε το τμήμα διάτμησης πυθμένα να φτάσει στο δάπεδο. Το διάστημα μεταξύ του δεύτερου σωλήνα και της οροφής είναι περίπου 30 cm.

Στο επάνω τμήμα του σωλήνα εγκαθίσταται μια σχάρα εξαερισμού, η οποία προστατεύει το δωμάτιο από ποντίκια, ποντίκια και άλλα ζώα. Είναι δυνατή η αντικατάσταση του πλέγματος με μεταλλικό πλέγμα με μικρή εγκάρσια τομή.

Το υλικό των σωλήνων τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να είναι διαφορετικό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν περιορισμοί, να καθοδηγούνται από ατομικές προτιμήσεις. Για να καθορίσετε τη διάμετρο του σωλήνα, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συστάσεις:

 • για ένα μέτρο του δωματίου, υπάρχουν περίπου δεκαπέντε τετράγωνα χιλιοστά του τμήματος?
 • επιλέξτε μια διάμετρο με μικρό περιθώριο για να αντισταθμίσετε τον αέρα που εισέρχεται στο κελάρι από το γκαράζ.

Πιθανή χρήση σωλήνων αποχέτευσης με βάση τον αμίαντο για την οργάνωση του εξαερισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σωλήνες από πλαστικό ή κασσίτερο. Το πιο πρακτικό και μακρόχρονο σε λειτουργία είναι οι σωλήνες από πλαστικό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τους, σημειώνουμε:

 • διάρκεια της λειτουργίας ·
 • αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.
 • Αντοχή σε επιθετικό περιβάλλον.
 • ελαφρύ βάρος και ευκολία τεμαχισμού.
 • αξιόπιστη σφράγιση.
 • Μια ολισθαίνουσα επιφάνεια στην οποία τα σκουπίδια και άλλες μολυσματικές ουσίες δεν διατηρούνται.

Ως εκ τούτου, στην οργάνωση του συμβατικού εξαερισμού συνιστούμε να σταματήσετε σε πρακτικούς και προσιτούς σωλήνες κατασκευασμένους από πλαστικό.

Τεχνολογία οργάνωσης του υποχρεωτικού αερισμού του κελαριού στο γκαράζ

Εάν είναι απαραίτητο να διατηρείτε τις βέλτιστες συνθήκες στο υπόγειο, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και στη ζεστή εποχή, το κελάρι δεν θα έχει υπερβολική υγρασία και στάσιμο αέρα.

Πρώτα απ 'όλα, κατά τη διαδικασία της οργάνωσης του εξαερισμού του κελαριού, διαβάστε τους κανόνες ασφαλείας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών. Με μια πτώση στο καθεστώς θερμοκρασίας, ο σχηματισμός συμπυκνώματος είναι αναπόφευκτος. Για την απομάκρυνσή του χρησιμοποιείται ένα σύστημα εξαερισμού.

Ωστόσο, η παρουσία συμπύκνωσης προκαλεί το κλείσιμο των επαφών, δυσλειτουργίες στη λειτουργία του ηλεκτρικού εξοπλισμού, έτσι ώστε ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας εξαγωγής να είναι ποιοτικά αδιάβροχος.

Η εγκατάσταση αερισμού με εκχυλίσματα στο κελάρι είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που:

1. Η επιφάνεια του υπόγειου είναι πάνω από σαράντα τετραγωνικά μέτρα.

Σε μια μεγάλη αποθήκευση τροφίμων, ο ζεστός αέρας έχει πάντα υψηλή υγρασία. Οι μορφές συμπύκνωσης στο σωλήνα εξάτμισης, που πέφτει στους τοίχους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οι συνηθισμένοι σωλήνες εξαερισμού συχνά παγώνουν ή φράσσονται με το χιόνι. Έτσι, οι κανονικές αεροπορικές μεταφορές διαταράσσονται και παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στο κανονικό σύστημα εξαερισμού. Για να αποφύγετε την πρόσθετη υγρασία, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο συμβατικός εξαερισμός, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τους απορροφητήρες.

2. Υπόγειο που χρησιμοποιείται ως καθιστικό, όπως αίθουσα μπιλιάρδου, γυμναστήριο, σαλόνι και ακόμη και ντους, απαιτούν υποχρεωτικό εξαερισμό, ανεξάρτητα από την περιοχή τους.

Μόνο με τη βοήθεια μιας κουκούλας, αυτό το δωμάτιο λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου, παρέχοντας άνεση στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο.

3. Με την παρουσία μιας ποικιλίας προϊόντων στο κελάρι και συντήρηση - εξάτμιση εξαερισμού είναι επίσης απαραίτητη. Κατά την αποθήκευση των λαχανικών στο κελάρι, ο εκχυλιστής εξάγει από την αίθουσα όχι μόνο τον υγρό αέρα, αλλά και δυσάρεστες οσμές.

Η έκδοση εξαερισμού του εξαερισμού έχει ελαφρώς διαφορετική αρχή λειτουργίας από τη συμβατική. Για την κανονική λειτουργία του συστήματος, εγκαθίστανται επίσης δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ωστόσο, η κίνηση των αέριων μαζών πραγματοποιείται με ειδικό ανεμιστήρα. Η ισχύς αυτής της συσκευής καθορίζει την απόδοση του εξοπλισμού. Επομένως, καθορίστε αρχικά τη βέλτιστη ισχύ εξόδου. Πάρα πολύ ισχυρή η συσκευή θα καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι συνεχώς κρύος, και πολύ αδύναμη μια κουκούλα δεν θα αντιμετωπίσει τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί.

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο δωμάτιο από έναν σωλήνα και εξωτερικά μέσω του δεύτερου. Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε περιοδικά τον εξοπλισμό. Σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, υπάρχουν δύο παραλλαγές συστημάτων εξαερισμού για ένα κελάρι γκαράζ:

1. Αυτόματη έκδοση του εξαερισμού - λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία και δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτά τα συστήματα διαθέτουν πρόσθετους αισθητήρες, χάρη στους οποίους οι ανεμιστήρες ενεργοποιούνται ανεξάρτητα στο δωμάτιο. Με πλήρη αλλαγή αέρα, οι ανεμιστήρες απενεργοποιούνται αυτόματα.

2. Η μηχανική έκδοση του συστήματος εξαερισμού βασίζεται στην παρακολούθηση της λειτουργίας του εξοπλισμού και στη διατήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας από το άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση, ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε όλες τις συσκευές με τη συσκευή σας. Αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο δαπανηρή, αλλά απαιτεί επιπλέον χρόνο, ιδιαίτερα άβολα, με μόνιμες αναχωρήσεις.

Τα δομικά χαρακτηριστικά του δωματίου του υπογείου καθορίζουν τη σειρά και τον τόπο εγκατάστασης των σωλήνων εξαερισμού. Η εξαγωγή του εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, έτσι ώστε οι σωλήνες να μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη θέση.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας για το κελάρι στο γκαράζ, συνιστούμε να είναι εξοπλισμένο με ένα διαχύτη. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται σημαντικά.

Η εγκατάσταση του διαχυτήρα πραγματοποιείται στον αγωγό τροφοδοσίας, η συσκευή χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση του συστήματος. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει άνεμος, είναι προτιμότερο να μην επιτρέψετε την εγκατάσταση του διαχύτη.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων του συστήματος εξαερισμού, παρατηρούμε:

 • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και του υπολογισμού ·
 • υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης.
 • υποχρεωτική αγορά κουκούλας.

Παρ 'όλα αυτά, μόνο η έκδοση καυσαερίων του συστήματος εξαερισμού εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες μικροκλίματος στο υπόγειο χώρο όλο το χρόνο. Αυτό το σύστημα είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες και από τον άνεμο.

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένας συνδυασμός συμβατικού εξαερισμού και εξαερισμού. Κατά την κρύα εποχή, με σημαντική διαφορά στις συνθήκες θερμοκρασίας, τις κανονικές εργασίες αερισμού και τον καλοκαιρινό εξαερισμό. Για να ρυθμίσετε την ώθηση, χρησιμοποιήστε ειδικά πτερύγια που είναι εγκατεστημένα στο σωλήνα.

Ελέγξτε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο υπόγειο θα συμβάλει σε μια κανονική αντιστοίχιση ή αναπτήρα, θα τους φέρει στο σωλήνα, αν η φλόγα παραμορφώνεται υπό την επίδραση του φορτίου ανέμου, τότε το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Διαφορετικά, εγκαταστήστε συσκευές εξαναγκασμένης εξάτμισης.

Η συσκευή αερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ

Πολλοί γκαράζ είναι κελάρια και υπόγεια, όπου αποθηκεύονται όλα τα είδη των προμηθειών τροφίμων. Αλλά αν το κελάρι είναι τοποθετημένο λανθασμένα, τότε τα προϊόντα θα γίνουν γρήγορα άχρηστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε σωστό αερισμό του κελαριού στο γκαράζ.

Χωρίς καλή ανταλλαγή αέρα, το κελάρι σκουπίζει γρήγορα, καταρρέει και θα πρέπει να ξαναχτιστεί. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, δεν αξίζει να σώσετε ή να μη δίνετε προσοχή στους τυπικούς κανόνες για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα υπόγειο δωμάτιο.

Σωστή ανταλλαγή αέρα

Η συσκευή εκχύλισης υψηλής ποιότητας προστατεύει το κελάρι από πολλές αρνητικές στιγμές. Εάν δεν προβλέπεται η ανταλλαγή αέρα, θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπύκνωμα στο λακκούβα, πράγμα που θα οδηγήσει σε εξαιρετικά ανεπιθύμητες συνέπειες. Η υψηλή υγρασία στο λάκκο λαχανικών αποτελεί πηγή μόλυνσης των λαχανικών. Αναστέλλουν, υπάρχει ένας μύκητας και ένας δυσάρεστος άσχημος αέρας.

Ο ψυχρός αέρας πέφτει κάτω από ένα σωλήνα και ο θερμός αέρας ρέει προς τα έξω διαμέσου του άλλου.

Το χειμώνα, η θερμότητα από το έδαφος γίνεται ο λόγος που γίνεται πολύ πιο ζεστό στο υπόγειο από ό, τι στο γκαράζ. Ως εκ τούτου, ο αέρας αρχίζει να αυξάνεται σταδιακά. Η υγρασία, η πηγή της οποίας είναι λατομείο λαχανικών, συμβάλλει στη διάβρωση στο σώμα και σε μέρη του αυτοκινήτου και άλλων μεταλλικών αντικειμένων που βρίσκονται στο γκαράζ. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, ο αερισμός του κελάριου του γκαράζ πρέπει να γίνει σωστά και σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Αν δεν υπάρχει αερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό θα εκτίθενται σε τοξικές ουσίες. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου, καθώς και όλα τα χημικά υγρά που αποθηκεύονται στο γκαράζ, εκπέμπουν τοξικές ενώσεις. Για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματά τους, η κουκούλα πρέπει όχι μόνο να απομακρύνει τον αέρα από το λάκκο λαχανικών, αλλά και να εξασφαλίσει την εισροή του μέσα. Η δημιουργία ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής στην κάβα του γκαράζ λύνει αυτό το πρόβλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια ανταλλαγή αέρα μπορεί να συμβεί φυσικά (λόγω του ότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα) ή με την προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων. Η κορυφή του σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί πάνω από το υπόγειο και το γκαράζ.

Ποιο είδος απορροφητήρα χρειάζεται το κελάρι σας;

Το σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού του υπογείου του γκαράζ θα επιτρέψει την ταχεία εξάλειψη των επιπτώσεων όλων των αρνητικών παραγόντων.
Η εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας κελάριου θα διασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα σε λαχανικά και προϊόντα. Ο σκοπός του σωλήνα αερισμού εξαγωγής στο γκαράζ με κελάρι είναι η απομάκρυνση της υγρασίας και των τοξικών ουσιών από τον αέρα.

Η κυκλοφορία του αέρα βοηθά στη διατήρηση της κανονικής εσωτερικής υγρασίας.

Η καλύτερη οργάνωση της ανταλλαγής αέρα είναι ένας συνδυασμός συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης στο κελάρι και στο κελάρι. Μπορεί να εκτελεστεί με δύο τρόπους:

 1. Δημιουργώντας μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο κελάρι είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αρκετή εγκατάσταση δύο σωλήνων: τροφοδοσία και εξάτμιση. Αυτή η συσκευή λειτουργεί επειδή η θερμοκρασία στο λάκκο λαχανικών και στο εξωτερικό είναι διαφορετική. Αλλά ένα τέτοιο απόσπασμα θα σταματήσει να εργάζεται στη ζεστή εποχή, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να εξισώνεται. Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα η κουκούλα είναι φραγμένη με χιόνι και παγετό, και με αυτό είναι δύσκολο να γίνει κάτι (ο σωλήνας θα πρέπει να θερμανθεί επιπλέον). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή φυσικού αερισμού συνιστάται για μικρά γκαράζ στα οποία ο ιδιοκτήτης θα επιθεωρεί περιοδικά και θα καθαρίζει σωληνώσεις και επίσης θα τους θερμαίνει το χειμώνα.
 2. Η παρουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ με ένα κελάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, το μικροκλίμα του λάκκου είναι πολύ κοντά στο δρόμο. Αυτός ο εξαερισμός στο κελάρι εξασφαλίζει την κίνηση της ροής του αέρα με τη βοήθεια πρόσθετων ανεμιστήρων ή άλλων μονάδων. Τυπικά, το σύστημα αποτελείται από δύο σωλήνες ή ένα διπλό φτερωτό σωλήνα.

Ο φυσικός αερισμός έχει αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - προσβασιμότητα. Σε περίπτωση που έχετε ένα μεγάλο γκαράζ που περιλαμβάνει τη στάθμευση λεωφορείου ή φορτηγού σε αυτό, τότε η κουκούλα πρέπει να αναγκαστεί.

Η συσκευή φυσικού σχεδίου

Ο εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ μπορεί να γίνει με ένα πολύ απλό τρόπο: στο πλινθοδομή, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι, το τμήμα του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα τούβλο. Επιπλέον, το ίδιο κανάλι μπορεί να γίνει από μπλοκ στοιβάζονται στην πλευρική όψη. Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό, αλλά είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα στο κελάρι. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μεταλλικό πλέγμα στο κανάλι, το οποίο προστατεύει από μεγάλα σκαθάρια και πουλιά.

Η σωστή συσκευή για φυσικό σχέδιο.

Η παραδοσιακή έκδοση της οργάνωσης του φυσικού αερισμού συνεπάγεται την παρουσία δύο σωλήνων σε διαφορετικές γωνιές του λάκκου. Ένας αγωγός θα είναι υπεύθυνος για τον αέρα τροφοδοσίας και ο δεύτερος για εξαερισμό. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί σε όλα τα κελάρια και τα κελάρια, τα οποία βρίσκονται όχι μόνο κάτω από το γκαράζ, αλλά και σε άλλα μέρη (συμπεριλαμβανομένου του ανοικτού χώρου).

Για να μεγιστοποιηθεί ο αέρας είναι και ο αέρας αυξάνεται και πέφτει διαμέσου των σωλήνων, το τέλος του εισροής πρέπει να απέχει από το δάπεδο στο 40-45 cm. Το άκρο του σωλήνα εξαγωγής πρόκειται να τοποθετηθεί απ 'ευθείας κάτω από ένα ανώτατο όριο. Οι σωληνώσεις μπορούν να κατασκευαστούν από σχεδόν οτιδήποτε (αμιαντοτσιμέντο, κασσίτερο, PVC, κλπ.).

Έτσι, ο αερισμός του γκαράζ με το υπόγειο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια φυσικών καυσαερίων. Αυτή η προσέγγιση, φυσικά, δεν είναι ιδανική, αλλά ακόμα σας επιτρέπει να παρέχετε όλο και λιγότερο καθαρό αέρα στο γκαράζ και στο κελάρι.

Η εργασία γίνεται σταδιακά:

 • Ο αγωγός εξαγωγής είναι στερεωμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε ένα από τα άκρα του να βρίσκεται σε επίπεδο 150-200 cm από το δάπεδο. Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα εμφανίζεται πάνω από τη στέγη του γκαράζ σε ύψος 40-45 cm.
 • Ο αγωγός παροχής αέρα είναι σταθερός στην αντίθετη γωνία με αντίστοιχη εσοχή από το δάπεδο. Έξω από το σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί σε 20-30 cm.
 • Ο αγωγός αερισμού πρέπει να προστατεύεται από τα τρωκτικά και τα πτηνά με μεταλλικό πλέγμα. Επιπλέον, συνιστάται η κάλυψη των καναλιών εξόδου με καπάκια από την βροχόπτωση.

Για τον έλεγχο για εξαερισμό κελάρι εργασία γκαράζ, απαιτούν την εγκατάσταση των βαλβίδων που θα ρυθμίζουν τη ροή του αέρα σε κρύο καιρό, όταν είναι σημαντικό να μην vystudit προϋπόθεση ότι τα προϊόντα μέσα στο φρεάτιο δεν θα παγώσει.

Η φθηνότερη και απλούστερη εκδοχή της οργάνωσης του αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι να φτιάξετε μια οπή στο κάτω μέρος του τοίχου αντί του σωλήνα εισροής και να τον κλείσετε με ένα πλέγμα.

Οργάνωση αναγκαστικού σχεδίου

Ο αναγκαστικός αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ γίνεται με την προσθήκη ηλεκτρικών ανεμιστήρων στο σύστημα. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο εξαερισμός. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υποστήριξη ενός κανονικού καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας, ανεξάρτητα από την εποχή και τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Διάγραμμα εγκατάστασης ανεμιστήρα καναλιού.

Το σχήμα της ελεγχόμενης συσκευής εξαερισμού είναι ουσιαστικά το ίδιο με τις αρχές της δημιουργίας ενός φυσικού αερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ: οι σωλήνες συνδέονται με παρόμοιο τρόπο, μετά τον οποίο τοποθετείται ένας ανεμιστήρας στο εσωτερικό του σωλήνα εξάτμισης. Λόγω του ανεμιστήρα, ο φρέσκος αέρας είναι εγγυημένος ανά πάσα στιγμή όταν χρειάζεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια τέτοια κουκούλα όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι:

 • Περιστροφικός διαχύτης-ατμοσφαιρικός. Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη στην κορυφή του σωλήνα τροφοδοσίας και λειτουργεί με την κεφαλή του ανέμου.
 • Ο αποτελεσματικός εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ παρέχεται επίσης από έναν εκτροπέα που δημιουργεί μια ζώνη σπάνιου αέρα και συμβάλλει στη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα. Οι εκτροπείς τοποθετούνται στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής.
 • Η παραδοσιακή επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός λαμπτήρα θέρμανσης στον αγωγό εξαγωγής. Αυτό θα βελτιώσει την κουκούλα, η οποία θα παρέχεται με θέρμανση του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα.

Ο ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στην καμινάδα.

Φυσικά, ο πιο προηγμένος τρόπος για να οργανωθεί ο εξαναγκασμός εξαερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ μπορεί να ονομαστεί μηχανικός τύπος, όταν η κυκλοφορία του αέρα ρυθμίζεται από ένα μονοπώλιο. Το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτό, διαχειρίζεται πλήρως το αρθρωτό σύστημα, οπότε αυτό το απόσπασμα είναι η καλύτερη επιλογή για σήμερα. Το μόνο πρόβλημα είναι η υψηλή τιμή του συστήματος.

Συμβουλευτικός χώρος, κατασκευαστής με 8 χρόνια εμπειρίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος ως ηγέτης ομάδας σε μια εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Σχέδιο σχεδίασης στο κελάρι του γκαράζ

Ο εξαερισμός είναι ένα μηχανικό σύστημα που δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι. Ο εξαερισμός κελάρι έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση τροφίμων και κονσερβοποιημένων προϊόντων. Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα, με την εγκατάσταση του οποίου παρέχονται όλες οι απαιτήσεις των υγειονομικών προτύπων, θα επιτρέψει τη διατήρηση του απαραίτητου μικροκλίματος στο υπόγειο για πολλά χρόνια. Η θέση του κελάριου, τοποθετημένη κάτω από το γκαράζ, έχει πρόσθετες απαιτήσεις για τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού

Η σωστή και μακροπρόθεσμη διατήρηση των λαχανικών και των φρούτων, εξαλείφοντας το σχηματισμό μούχλας, μύκητα, απαιτεί ένα ορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας, που δημιουργείται από την καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Μπορεί να παρέχει τρεις τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 1. Φυσικός εξαερισμός, στον οποίο φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω σωλήνων τροφοδοσίας, και στάσιμος, εξαντλημένος - εκκενώνεται μέσω του αγωγού εξαερισμού. Αυτά τα φαινόμενα οφείλονται στη διαφορά θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 2. Μηχανικός αερισμός, στον οποίο η εισροή και η εκροή αέριων μαζών γίνεται με τη βοήθεια εξοπλισμού εξαερισμού συνδεδεμένου σε ένα μόνο σύστημα ή με ανεξάρτητη λειτουργία.
 3. Μικτός (συνδυασμένος) εξαερισμός.

Ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ είναι συνήθως τοποθετημένος φυσικά, η τοποθέτησή του είναι απλή, δεν υπάρχει πολύ υλικό που απαιτείται, δεν δημιουργείται θόρυβος.

Ωστόσο, το φυσικό σύστημα έχει κάποια μειονεκτήματα:

 • Ασταθής εργασία σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Η αρχή του συστήματος βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης, γι 'αυτό και το σύστημα λειτουργεί πιο σταθερά το χειμώνα. Αλλά στους παγετούς, είναι δυνατόν να παγώσουν τους σωλήνες, πράγμα που οδηγεί σε μείωση του τμήματος του αγωγού εξαερισμού του απορροφητήρα ή του μπλοκαρίσματος του. Το κανάλι τροφοδοσίας μπορεί να καλύπτεται με χιόνι, παραβιάζοντας την ανταλλαγή αέρα.
 • Ανάλογα με τον τρόπο που περνά ο σωλήνας εξαγωγής (μέσα στον τοίχο ή έξω), υπάρχει ανάγκη για μόνωση του.
 • Δεν υπάρχει τρόπος να κρυώσετε ή να θερμάνετε τον αέρα.

Εάν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας, λαμβάνοντας μια απόφαση υπέρ φυσικών ή αναγκαστικών, πρέπει να θυμάστε ότι κατά την κρύα εποχή, η θερμοκρασία στο κελάρι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ. Αυτό συμβάλλει στον σχηματισμό συμπύκνωσης και απενεργοποιεί τα μεταλλικά προϊόντα στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Εξαγωγέας στο κελάρι του γκαράζ: οδηγίες εγκατάστασης

Αυτή η οδηγία δεν περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες για τη θέρμανση και τη στεγανοποίηση του κελάριου. Εάν το κελάρι κάτω από το γκαράζ παρασχέθηκαν κατά τη φάση της κατασκευής, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη διακόσμηση των τοίχων και δαπέδου. Για να μην πάρει την τρωκτικά συνήθεια γιορτή για τις προμήθειες που χρησιμοποιούνται ecowool, καλή μόνωση δαπέδου, για τον καθορισμό του «μαξιλάρι» από άμμο και χαλίκι, πάνω από το οποίο κάνει το κονίαμα.

Με αρκετά στενό τραπέζι υπογείων υδάτων, προκειμένου να αποφευχθεί μια πρόσθετη πηγή σχηματισμού υγρασίας, συνιστάται η επίστρωση των τοίχων ως εξής: κάλυψη με πηλό (στρώμα όχι μικρότερο από 3-4 cm πάχος). τούβλο? γύψο? λεύκανση σβησμένου ασβέστη.

Βήμα # 1 Σχεδιασμός

Πριν από την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης πρέπει να προσδιορίσετε:

 • ποιο θα είναι το σύστημα εξαερισμού: φυσικό, μικτό ή πλήρως μηχανοποιημένο?
 • καθορίστε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η "είσοδος" του σωλήνα παροχής.
 • υπολογίζει το μήκος και τη διάμετρο του σωλήνα.
 • εάν αποφασίστηκε να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό χρησιμοποιώντας εξοπλισμό (αναγκαστική ανταλλαγή αέρα), αγοράστε τον, προσέχοντας την εξουσία.

Βήμα # 2 Προετοιμασία εξοπλισμού και υλικών

Καθορίστε πρώτα τη διάμετρο σωλήνων από αμίαντο, γαλβανισμένο σίδερο ή PVC. Ο υπολογισμός γίνεται σύμφωνα με τον τύπο, με βάση την έκταση των εγκαταστάσεων και την διατομή σωλήνα που δημιουργήθηκε για τις εγκαταστάσεις κελάρι - 26 τετραγωνικών μέτρων. cm της διαμέτρου του σωλήνα πρέπει να αντιστοιχεί σε 1 τετραγωνικό. m του δωματίου. Επιπλέον, για τον αερισμό στο λάκκο λαχανικών για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά (δεδομένης της "γειτονιάς" με το γκαράζ), η εκτιμώμενη διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης αυξάνεται κατά 13-15%.

Το μήκος του εισερχόμενου σωλήνα υπολογίζεται με βάση το πού θα ξεκινήσει. Εάν χρησιμοποιείται αέρας για εξαερισμό μικτού τύπου, είναι δυνατή παραλλαγή: σωλήνας εισέρχεται στο δωμάτιο σε ύψος μέση του γκαράζ υπέργεια μέρος των θεμελίων (25-35 cm), στη συνέχεια, μέσα από το δάπεδο του γκαράζ, εισέρχεται στο κελάρι χωρίς να φθάσει 30-40 cm από το δάπεδο κελάρι.

Ο σωλήνας εξάτμισης εξέρχεται από το κελάρι σε ύψος 1,5 μ. Από το δάπεδο, περνώντας από ολόκληρο το κτίριο, βγαίνει από την οροφή σε ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την κορυφογραμμή. Αν το γκαράζ είναι ανεξάρτητη κατασκευή, τότε ο σωλήνας θα είναι μικρότερος, ωστόσο διατηρείται η απαίτηση εξωτερικού ύψους (50 cm πάνω από την κορυφογραμμή).

Για τον φυσικό εξαερισμό, εκτός από τους σωλήνες, θα χρειαστείτε:

 • δεξαμενή συμπυκνωμάτων.
 • προστατευτικό πλέγμα με λεπτό πλέγμα για την εισερχόμενη οπή.
 • ένα προστατευτικό κάλυμμα επάνω στον αγωγό. μια θερμάστρα για σωλήνες.

Για αναγκαστική εναλλαγή αέρα - ανεμιστήρες, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εκτροπείς.

Βήμα # 3 Διάγραμμα της ακολουθίας εγκατάστασης

Εγκατάσταση σωλήνων καυσαερίων και παροχής. Ο αγωγός τροφοδοσίας ξεκινά από το χώρο του γκαράζ σε μία από τις γωνίες του κελαριού. Η είσοδός του (στην πλευρά του δρόμου) είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή πλέγμα για να αποφύγει να πάρει τρωκτικά, πουλιά, συντρίμμια. Η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στην αντίθετη γωνία (διαγώνια) και εξέρχεται από την οροφή. Στον τόπο όπου ο σωλήνας διέρχεται από τη σοφίτα, πρέπει να είναι μονωμένος. Για να ρυθμίσετε την κίνηση των μαζών αέρα, οι σωλήνες εγκαθίστανται πτερύγια.

Ο εξαερισμός στο γκαράζ ενός γκαράζ με ένα σωλήνα παρέχει τέτοιες επιλογές:

 • Μόνο ο σωλήνας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος και η ροή αέρα προέρχεται από το γκαράζ. Δεδομένου ότι το περιβάλλον αέρα του χώρου του γκαράζ περιέχει τοξικές ουσίες, υπάρχει πιθανότητα να πέσουν στα τρόφιμα.
 • εγκατάσταση ενός σωλήνα με δύο πτερύγια.

Για συνεχή παροχή καθαρού αέρα στο υπόγειο, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας στον αγωγό τροφοδοσίας, συνδέστε τον με το ηλεκτρικό δίκτυο. Ένα τέτοιο υποχρεωτικό σύστημα θα διατηρεί, ανά πάσα στιγμή του έτους, ανεξάρτητα από τις διαφορές θερμοκρασίας, τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Πώς μπορώ να κάνω τον αέρα που έρχεται από το γκαράζ αμέσως να φύγει από το κελάρι; Η λύση αυτού του προβλήματος είναι ο ανεμιστήρας εξαγωγής. Η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών προσφέρει πολλά μοντέλα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αξονικό ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι σχετικός σε αυτό το δωμάτιο.

Μια άλλη συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό, έναν εκτροπέα τοποθετημένο στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής. Το καθήκον του - να απορροφήσει τον αέρα εξαγωγής μέσω ειδικών καναλιών και να βελτιώσει το έργο του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%.

Σημαντικό! Το χειμώνα, ελέγχετε περιοδικά την "είσοδο" της εισροής, εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το από το χιόνι ή τον πάγο. Και επίσης, αν είναι δυνατόν, ελέγξτε την κουκούλα, για παγετό ή μπλοκάρισμα.

Βήμα # 4 Έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος

Μετά την εγκατάσταση του συστήματος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αποτελεσματικό. Πρώτα απ 'όλα, δεν πρέπει να υπάρχουν μυρωδιές από το γκαράζ. Πόσο καλά ελέγχεται ο εκσκαφέας (φυσικός) με τη μέθοδο του "παππού" - φέρτε ένα φύλλο χαλαρού χαρτιού στη θύρα εξάτμισης, αν προσελκύσει, το βύθισμα είναι φυσιολογικό.

Υπάρχει αρκετό οξυγόνο στον αέρα για να ελέγξετε φωτίζοντας έναν αγώνα ή ένα κερί. Μια καλή φλόγα υποδεικνύει την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας οξυγόνου, ελαφρού καψίματος ή εξασθένισης - στον αέρα υπάρχει περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα.

Συμβούλιο. Αν αποφασίσετε να οργανώσετε το αερισμό στο κελάρι με τα δικά σας χέρια, προβαίνετε σε διαβούλευση με τους ειδικούς. Μην παραμελείτε το σχεδιασμό του συστήματος, διότι στο μέλλον αυτό θα επηρεάσει το μικροκλίμα του κελάριου.

Κατά την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ, συνιστάται να ακουμπάτε προς ένα μηχανικό. Η εξαναγκασμένη παροχή αέρα και η απόσυρσή της θα εξασφαλίσουν τόσο υψηλή ποιότητα συντήρησης των προϊόντων και δεν θα επιτρέψουν ζημιές σε μεταλλικές επιφάνειες στο γκαράζ.

Εξαερισμός σε κελάρι γκαράζ

Η χρήση ενός χρήσιμου χώρου κάτω από το δάπεδο του γκαράζ είναι μια ενδεδειγμένη λύση. Συνήθως υπάρχει ένα λάκκο λαχανικών ή ένα κελάρι για την αποθήκευση των παροχών. Ράφια με συντήρηση, δίσκους με λαχανικά και ακόμη και δικό τους κελάρι κρασιού - οι συμπατριώτες μας είναι συνηθισμένοι να αποθηκεύουν αυτό το εκ των προτέρων. Η ευκολία στη χρήση μπορεί να καθοριστεί με την ύπαρξη αξιόπιστης σκάλας, πρόσθετου φωτισμού και ευρύχωρου ράφια - ράφια. Εκτός από τον ορθολογικό σχεδιασμό αυτού του χώρου, ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ είναι απαραίτητος. Αυτό θα συζητηθεί στις πληροφορίες του άρθρου μας.

Τι θα επηρεάσει ο αερισμός στην κυψέλη του γκαράζ;

Ο σωστά εγκατεστημένος εξαερισμός στο γκαράζ με ένα υπόγειο αποτελεί εγγύηση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων. Επιπλέον, εάν ο εξαερισμός του υπογείου δεν είναι διαθέσιμος, αυτό επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του αυτοκινήτου. Το γεγονός είναι ότι το χειμώνα κελάρι θερμαίνεται από τη γη, και να γίνει πολύ θερμότερο από το γκαράζ δωματίου, από φυτικά λάκκο ανέβει υγρή εξάτμιση. Αυτό θα οδηγήσει στη διάβρωση του μηχανήματος και των μεταλλικών εξαρτημάτων (εργαλείων) που είναι αποθηκευμένα στο γκαράζ. Η εγκατάσταση της εξάτμισης και του αέρα τροφοδοσίας σε αυτή την περίπτωση θα βοηθήσει στη δημιουργία της απαραίτητης κυκλοφορίας καθαρού αέρα.

Χωρίς σωστό σχέδιο, θα προκύψουν οι ακόλουθες διαδικασίες:

 • Τα μπλοκ των τοίχων και η βάση θεμελιώνουν το συμπύκνωμα. Καταστρέφει σταδιακά κονίαμα από σκυρόδεμα και τούβλα.
 • Η αυξημένη υγρασία προκαλεί την εμφάνιση της σήψης και του μύκητα στα λαχανικά.
 • Η διάρκεια ζωής των ραφιών και των ράφια στο κελάρι μειώνεται, τα οποία καταστρέφονται υπό την επίδραση της υγρασίας και της αυξημένης θερμοκρασίας.
 • Χωρίς σχεδίαση, ο κίνδυνος συσσώρευσης καυσαερίων στο εσωτερικό του δωματίου είναι υψηλός, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
 • Η αυξημένη υγρασία από το κελάρι οδηγεί σε αργή διάβρωση του σώματος και των μεταλλικών αντικειμένων του αυτοκινήτου μέσα στο γκαράζ.

Ο καλός αερισμός στο υπόγειο γκαράζ, μπορείτε να «δείτε» όχι μόνο στην απουσία του συμπυκνώματος, το οποίο, δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι σε ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να υπάρχουν. Πρώτα απ 'όλα, είναι ο αέρας χωρίς χαρακτηριστική μυρωδιά από μούχλα και βαριές ενώσεις. Τοποθεσία στην κορυφή του γκαράζ, ή οποιοδήποτε άλλο «εργάζονται» χτίστηκε απειλεί αυτόματα συσσώρευση βαρέων αερίων στο χαμηλότερο σημείο, σε αυτή την περίπτωση - στο κελάρι. Το δεύτερο αδιαμφισβήτητο σημάδι είναι ότι δεν υπάρχουν μύκητες και βλέννες στα κουτιά και τα λαχανικά. Αυτό όχι μόνο καταστρέφει τα καλά προϊόντα, αλλά αντιπροσωπεύει και κάποια οικονομική ζημία. Αν υπολογίσει πόσο θα πρέπει να πετάξει έξω τα αποθέματα τροφίμων, την αγορά όλων των αναγκαίων για τη ρύθμιση ενός απλού συστήματος φυσικού αερισμού κάβα - απόλυτη ανοησία.

Είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε την οργάνωση του συστήματος εξάτμισης σε μεγάλους χώρους, ειδικά όταν το κελάρι έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Το υπάρχον σύστημα πρέπει να επιθεωρείται περιοδικά και να επισκευάζεται, εάν είναι απαραίτητο. Εάν μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ούτε ένα απλό σχέδιο για την αφαίρεση του αέρα στο κελάρι, είναι η πρώτη προτεραιότητα πριν από την ενεργή εκμετάλλευση.

Η διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας είναι επίσης σημαντική, αλλά οι παράγοντες αυτοί ρυθμίζονται κατά κύριο λόγο από την ύπαρξη συστήματος εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ. Έχει εδώ και καιρό σημειωθεί ότι χωρίς καλό σχέδιο, τα τρόφιμα χαλάσματα πολύ πιο γρήγορα. Για να γίνει πολύ απλή, και όχι μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός γκαράζ, αλλά και σε μια ήδη υπάρχουσα δομή.

Η συσκευή της σωστής ανταλλαγής αέρα

Απλοί φυσικοί νόμοι, γνωστοί από την πορεία του σχολικού προγράμματος, θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον εαυτό σας με τον φυσικό εξαερισμό. Το σχέδιο είναι απλό και απλό: δύο σωλήνες που βρίσκονται στα διαφορετικά άκρα του κελάριου και σε διαφορετικά επίπεδα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα. Είναι αδύνατο οι σωλήνες του συστήματος εξαερισμού να βρίσκονται πολύ κοντά στα τοιχώματα του υπογείου, διότι αυτό θα προκαλέσει συσσώρευση συμπυκνωμάτων και υγρασία του δωματίου. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις βασικές αποχρώσεις του αέρα από το κελάρι.

Διάταξη του σωλήνα τροφοδοσίας

Η σωστή θέση του σωλήνα είναι κοντά, αλλά όχι κοντά στον τοίχο του κελάριου. Το άκρο του καναλιού θα είναι περίπου 20 έως 50 εκατοστά από το πάτωμα. Το άκρο του σωλήνα πρέπει να τραβηχτεί έξω από το μπλοκ θεμελίωσης του γκαράζ έξω. Για την προστασία του χώρου από τη διείσδυση τρωκτικών και άλλων παρασίτων, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα λεπτό πλέγμα στην έξοδο εξαερισμού. Η έξοδος πρέπει να είναι ελαφρώς πάνω από τα θεμέλια, λίγο πιο μακριά από τους κύριους τοίχους του κτιρίου. Έτσι, είναι δυνατόν να επιτευχθεί βέλτιστη εισροή καθαρού αέρα στο κελάρι. Αυτό το σχήμα χρησιμοποιείται στην οργάνωση εξαναγκασμού και φυσικού αερισμού.

Σημαντικές συμβουλές για την εγκατάσταση του εξαερισμού:

 • Η εισαγωγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται έξω από τους τοίχους του γκαράζ και άλλων χώρων, κατά προτίμηση μακριά από την πύλη, έτσι ώστε όταν μπαίνει στον αγωγό, δεν εισέρχονται καυσαέρια. Μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή ότι ο αγωγός τροφοδοσίας βρίσκεται πιο μακριά από τους τοίχους του γκαράζ, αλλά πρέπει να σκεφτείτε την τοποθέτηση χωρίς στροφές και ορθές γωνίες.
 • Είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένας τέτοιος αγωγός αέρα κατά τη φάση κατασκευής του κελάριου. Για να γίνει αυτό, ο τοίχος περιορίζεται σε μια θέση στο τούβλο, οι διαστάσεις περίπου το ήμισυ του τούβλου. Η τοιχοποιία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, χρησιμοποιώντας την ίδια λύση, αλλά στο κάτω μέρος να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη τρύπα, το τέλος της οποίας θα οδηγηθεί στο δρόμο μέσω του μπλοκ γκαράζ.
 • Η τρύπα στην τοιχοποιία του τοίχου ή του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 εκατοστά από τους τοίχους του γκαράζ. Έτσι, εξασφαλίζεται μια κανονική ανταλλαγή αέρα.
 • Η διάμετρος του σωλήνα έχει επίσης σημασία. Το πολύ μικρό δεν θα παρέχει μια κανονική ροή αέρα και μια μεγάλη διάμετρος θα καταστήσει την λειτουργία αναποτελεσματική λόγω απώλειας θερμότητας. Ο υπολογισμός μπορεί να ληφθεί ως εξής: για κάθε κυβικό μέτρο του χώρου θα πρέπει να αντιστοιχεί σε όχι λιγότερο από 15 mm από το σωλήνα. Οι απλοί υπολογισμοί θα επιτρέψουν την επίτευξη ενός περισσότερο ή λιγότερο κανονικού μεγέθους τμήματος. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τον υπολογισμό του σωλήνα εξαγωγής, επομένως είναι καλύτερο να είναι οι ίδιοι. Αυτό επιπλέον βοηθά στην σωστή οργάνωση της ανταλλαγής αέρα χωρίς περιττά προβλήματα.
 • Για το χειμώνα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η μόνωση του εξωτερικού μέρους του σωλήνα. Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μονωτικό υλικό, μέχρι τα κουρέλια. Με τακτική κατάψυξη, μπορείτε να σκεφτείτε ένα γρήγορο σύστημα απόψυξης, για παράδειγμα, μονώστε το άκρο με μη εύφλεκτα υλικά και δημιουργήστε μια πυρκαγιά κάτω από αυτό.
 • Από το εσωτερικό του εξαερισμού τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να παρέχεται ένας αποσβεστήρας, ο οποίος προστατεύει την κατάψυξη των προϊόντων σε αρνητική θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Συνιστάται να μην καλύπτεται πλήρως η τρύπα, ακόμα και σε σοβαρό παγετό, θα πρέπει να πέφτει φρέσκο ​​αέρα στο κελάρι.
 • Για να αποφύγετε το χιόνι να κλείνει την τρύπα το χειμώνα, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά την περιοχή ή να χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο κουτί από κόντρα πλακέ. Θα παρέχει την απαραίτητη προστασία, εκτός από το ότι ο αέρας δεν θα είναι τόσο κρύος σε σύγκριση με άλλη επιλογή.

Μια πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλληλο υλικό για την εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας. Η διατομή του σωλήνα πρέπει να είναι από 8 εκατοστά, ανάλογα με το μέγεθος του κελάριου, μπορείτε να πάρετε περισσότερα. Οι ίδιες οι πλαστικοί σωλήνες συνιστώνται για τέτοιες εργασίες. Δεν μπορούν να διαβρωθούν, δεν συσσωρεύουν μούχλα και δεν σαπίζουν. Ακόμη και αν εμφανιστεί στην επιφάνεια ένας μύκητας ή μούχλα, είναι αρκετά εύκολο να τα αντιμετωπίσετε με ετήσια απολύμανση του υπογείου.

Μέγιστη σωλήνα εξάτμισης απλό σχέδιο: ένα γκαράζ πεδίλου πρέπει να κάνει μια τρύπα με διάμετρο τουλάχιστον 8 - 10 εκατοστών τότε την παραγωγή ενός κατάλληλου τμημάτων σωλήνων, καθώς και να ρυθμίσετε το πλέγμα από παράσιτα.. Παρέχετε καλή ροή του αέρα, ένα τέτοιο σύστημα δεν βοηθά, αλλά εν τη απουσία του άλλου, υπόγειο εξαερισμός παρέχεται.

Θέση του σωλήνα εξαγωγής

Ένα σημαντικό σημείο: για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα, δεν αρκεί μόνο να διασφαλιστεί η ροή του καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Η σταδιακή θέρμανση και η αναπόφευκτη εξάτμιση από τα αποθηκευμένα λαχανικά θα οδηγήσουν στη συμπύκνωση στην οροφή και στους τοίχους του κελάριου. Αυτό οδηγεί σε σταδιακή καταστροφή του τούβλου και του σκυροδέματος, καθώς και των θεμελιώσεων του γκαράζ και αυτό αποτελεί άμεση απειλή για τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ πρέπει να εξασφαλίζει την εξαγωγή αέρα από το κελάρι έξω. Η πρόσληψη θερμού αέρα λαμβάνει χώρα ακριβώς κάτω από την οροφή, επειδή είναι εκεί που στέλνεται όταν θερμαίνεται. Προκειμένου ο σωλήνας εξάτμισης να επιλύσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής:

 • Το άκρο του σωλήνα πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας κάτω από το ταβάνι. Το ύψος της διαρρύθμισης δεν είναι μικρότερο από 150 εκατοστά, είναι επιθυμητό να γίνει μέχρι δύο μέτρα, έτσι ώστε το άκρο του σωλήνα να μην παρεμβάλλεται στο άτομο στο κελάρι.
 • Από το κάτω μέρος είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί αφαιρούμενο δοχείο για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Πρέπει να ελέγχεται και να καθαρίζεται περιοδικά. Μπορείτε να κάνετε με έναν κάδο ή άλλη χωρητικότητα, αλλά η εκμετάλλευση αυτή θα είναι αναποτελεσματική και προβληματική. Στην πώληση υπάρχουν ειδικές επιλογές για τέτοιους σκοπούς, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού κάνουν τέτοιες προσαρμογές με τα χέρια τους.
 • Η εγκατάσταση του σωλήνα εξάτμισης δεν πρέπει επίσης να πραγματοποιείται σε άμεση γειτνίαση με τους τοίχους του υπογείου. Η απαιτούμενη απόσταση ανοίγματος θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα των μπλοκ θεμελιώσεων σκυροδέματος Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε αγκύλες και διαχωριστικά. Σε αυτό το στάδιο, το σύστημα πλαστικών ποταμών θα είναι πολύ χρήσιμο, κατ 'αναλογία με την εγκατεστημένη αποστράγγιση από την οροφή. Πλαστικά δεν είναι διαφορετική δύναμη, σε αντίθεση με τους μεταλλικούς σωλήνες, αλλά δεν είναι επιρρεπείς σε σήψη και τη διάβρωση, και χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος και μεγάλη αντοχή.
 • Το ανώτερο άκρο του σωλήνα πρέπει να αυξηθεί περίπου 40-50 εκατοστά κάτω από την οροφή του γκαράζ για να εξασφαλιστεί η σωστή εκροή αέρα. Μην αφαιρέσετε το σωλήνα στο γκαράζ ή στην υπερκατασκευή πάνω από το κελάρι. Η απόδοση του εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση θα μειωθεί στο μηδέν, επειδή ο αέρας και το συμπύκνωμα θα πέσουν ακόμα στα χρησιμοποιημένα δωμάτια.
 • Στο τέλος του σωλήνα, θα πρέπει να σκεφτείτε πάνω από την κουκούλα από τη βροχή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποκλείσετε την είσοδο εντόμων και μικρών πτηνών. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα συχνά για χρήση στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι πιο απροσδόκητοι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο κελάρι, ως επιλογή - ένα ρόπαλο ή ένα μεγάλο έντομο.
 • Ο εξαερισμός πρέπει απαραιτήτως να εγκατασταθεί μαζί με τον αέρα τροφοδοσίας, διαφορετικά δεν θα υπάρξει φαινόμενο εναλλαγής αέρα. Όλα αυτά μαζί ονομάζεται φυσικός εξαερισμός και είναι ένα απλό σχέδιο για την ανταλλαγή αέρα. Συνήθως δεν είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του για μικρά δωμάτια. Αν πρόκειται για μεγάλα και βιομηχανικά κτίρια, ο εξαερισμός του κελάριου μπορεί να γίνει με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.
 • Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα, το οποίο βρίσκεται έξω από τα τοιχώματα του δωματίου, πρέπει να είναι μονωμένο. Πάρα πολύ προσπαθήστε, όπως στην περίπτωση ενός σωλήνα τροφοδοσίας δεν είναι απαραίτητο, αρκεί να φροντίσετε να μην υπάρχουν αποθέσεις ακόμα και σε ισχυρούς ανέμους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα του σωλήνα και στη μείωση της παραγωγής του.

Μην ξεχνάτε ότι στο υπόγειο του γκαράζ μπορεί να συσσωρεύονται επιβλαβείς εκπομπές από το αυτοκίνητο και η χρήση χημικών ουσιών στις εργασίες επισκευής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που αποθηκεύονται στο κελάρι, οπότε το σύστημα εξαερισμού είναι απλά απαραίτητο. Για να αποκλειστεί η δηλητηρίαση από τέτοια αέρια κατά την εργασία στο εσωτερικό του γκαράζ, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αντληθεί επαρκώς ο αέρας από αυτό το δωμάτιο.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό

Παροχή μέγιστης εξαγωγής αέρα στο υπόγειο του γκαράζ μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσθετες συσκευές. Με αυτή την ιδιότητα, μπορεί να λειτουργήσει ένας ανεμιστήρας, ένας διαχύτης - ένα weathervane, ένας εκτροπέας, ένα μονομπλόκ και ακόμη και ένας συνηθισμένος ηλεκτρικός λαμπτήρας. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό εξηγείται παρακάτω.

Οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα κύρια μυστικά:

 • Ως βάση, μπορείτε να πάρετε το παραπάνω σχέδιο φυσικού αερισμού. Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται με την ίδια αρχή.
 • Στη μέση των σωλήνων εκκένωσης εισάγεται μια συσκευή τροφοδοσίας με αέρα. Συνήθως είναι ένας ανεμιστήρας, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές.
 • Στο επάνω μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα diffuser - ένα πτερύγιο καιρού, το οποίο περιστρέφει τις λεπίδες υπό την επίδραση του ανέμου. Αυτό παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα και για τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια. Weathervane χρειάζεται περιοδική επιθεώρηση και επισκευή, είναι επίσης απαραίτητο να αγοράσετε μια έκδοση που δεν υπόκειται σε διάβρωση από εξωτερικές καιρικές επιδράσεις.
 • Στο τέλος του σωλήνα εξάτμισης μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ειδικές συσκευές. Συνήθως πρόκειται για αεραγωγούς που παράγουν εξαιρετική εξαγωγή αέρα από το κελάρι.
 • Το μονοπώλιο θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Με το λογισμικό, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε είδος εξαγωγής αέρα, καθώς και να παράσχετε πρόσθετες παραμέτρους του συστήματος. Τα μόνα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι το υψηλό κόστος και η δυσκολία στην αγορά της βέλτιστης επιλογής.
 • Η επιλογή για τον μέσο προϋπολογισμό είναι να σχεδιάσετε την κουκούλα χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό ηλεκτρικό λαμπτήρα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εσωτερική τρύπα του σωλήνα. Με τη θέρμανση του αέρα, δημιουργείται ένα εξαιρετικό σύστημα εξάτμισης. Και ο λαμπτήρας δεν μπορεί να καίει συνεχώς, αλλά μόνο στην περίπτωση ξαφνικών διακυμάνσεων της θερμοκρασίας έξω από τους τοίχους του δωματίου.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός, σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, είναι πιο αποτελεσματικός και μπορεί να προσφέρει μια κανονική ανταλλαγή αέρα ακόμη και για μεγάλα δωμάτια. Αυτό είναι πολύ βολικό και απλό, ειδικά δεδομένου ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια. Η δουλειά της δεν αντικατοπτρίζει τις ιδιοτροπίες του καιρού και της μακράς χειμερινής περιόδου. Η κύρια κατάσταση - αερισμός πρέπει να παρέχει το απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας, διαφορετικά δεν έχει νόημα να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα.

Ο αερισμός του υπόγειου γκαράζ πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κύρια κουκούλα, είναι επιθυμητό τα δύο αυτά συστήματα να μην διασυνδέονται καθόλου. Το θέμα είναι ότι οι εξατμίσεις αυτοκινήτων και η εξάτμιση των χημικών ουσιών μπορούν να σχηματίσουν βαριές συνδέσεις, κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σωλήνας εξαγωγής από το γκαράζ δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον εξαερισμό του κελαριού. Για τα τοξικά απόβλητα από το αυτοκίνητο δεν πήρε φαγητό, πρέπει επίσης να φροντίσετε για την αεροστεγή είσοδο στο υπόγειο. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φαίνονται περιττά, αλλά οι πραγματικές καταστάσεις επιβεβαίωσαν επανειλημμένα την ορθότητα τους.

Ο σωστά οργανωμένος αερισμός του γκαράζ με ένα κελάρι θα βοηθήσει όχι μόνο να κρατήσει τα λαχανικά φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επηρεάζει άμεσα την αντοχή της δομής και επίσης αυξάνει την ωφέλιμη ζωή του γκαράζ και του κελάριου. Για να κάνετε μια αναγκαστική ή φυσικό αερισμό με τα χέρια σας, θα πρέπει να εξετάσει τη θέση των αεραγωγών, καθώς και τη χρήση των πρόσθετων συσκευών για την εξαγωγή του αέρα, αν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, έναν ανεμιστήρα. Βασικές αρχές της φυσικής και της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες κατά την εργασία με τα χέρια του τα στοιχεία που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ

Η παρουσία κελαριού κάτω από το γκαράζ επιλύει πολλά σημαντικά προβλήματα. Μπορεί να αποθηκεύει λαχανικά, φρούτα, κονσερβοποιημένα προϊόντα. Αυτό είναι δυνατό με την παρουσία εξαερισμού, η οποία θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη στάθμη θερμοκρασίας και υγρασίας στο υπόγειο δωμάτιο.

Γιατί χρειάζομαι κουκούλα στο κελάρι του γκαράζ;

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εξοπλίζουν μικρά γκαράζ κάτω από τα γκαράζ, όπου αποθηκεύουν κονσερβοποιημένα τρόφιμα και άλλα είδη διατροφής. Εάν το υπόγειο δεν είναι σωστά τοποθετημένο, η διάρκεια ζωής των αναλωσίμων μειώνεται δραστικά.

Ο ποιοτικός αερισμός θα προστατεύσει τους χώρους κάτω από το γκαράζ από έναν αριθμό αρνητικών παραγόντων:

 1. Σε περίπτωση ανεπαρκούς ανταλλαγής αέρα, εμφανίζεται συμπύκνωμα στην κοιλότητα και αυξάνεται η υγρασία. Αυτό οδηγεί σε αλλοίωση των προϊόντων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στους τοίχους, παγίδευση αέρα.
 2. Το χειμώνα, η θερμοκρασία στο υπόγειο κελάρι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, ο αέρας ανεβαίνει και αφαιρεί την υγρασία που έχει συσσωρευτεί στο λάκκο λαχανικών. Αυτό οδηγεί σε διάβρωση στο σώμα του αυτοκινήτου και μεταλλικά αντικείμενα στο δωμάτιο.
 3. Ελλείψει εξαερισμού στο υπόγειο, οι αποθηκευμένες προμήθειες καθίστανται τοξικές. Αυτό επηρεάζεται από τη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου και των τοξικών αναθυμιάσεων από χημικά υγρά στο γκαράζ. Για να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση των τοξικών ενώσεων, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να διασφαλίζει την απομάκρυνση του αέρα από το λάκκο και την είσοδό του στο εσωτερικό. Αυτό επιλύεται με τη βοήθεια μιας μονάδας αερισμού.

Ένα αρμόδιο σύστημα εξάτμισης θα αποφύγει τις συνέπειες των δυσμενών παραγόντων. Χάρη στον αγωγό τροφοδοσίας των αποθηκευμένων τροφίμων, ο καθαρός αέρας θα ρέει ελεύθερα. Υπερβολική υγρασία, τοξικές και δηλητηριώδεις ουσίες θα διαφύγουν μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Στην καρδιά της λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος εξάτμισης είναι η αρχή της κυκλοφορίας του αέρα. Οι αναλωμένοι ατμοί που περιέχουν πολλές επιβλαβείς ακαθαρσίες εξέρχονται από το δωμάτιο, αφήνοντας τον δρόμο στον καθαρό αέρα. Αυτό σημαίνει ότι για την οργάνωση του τυπικού εξαερισμού χρειάζονται δύο διαφορετικοί σωλήνες: ένας για την είσοδο και ο άλλος για την έξοδο.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 • Φυσικά. Η πλεονάζουσα υγρασία και άλλες επιβλαβείς ουσίες αφαιρούνται από το κελάρι με τη βοήθεια της θερμικής μεταφοράς. Ο θερμαινόμενος ατμός, συσσωρευμένος στην κορυφή του λάκκου, ανεβαίνει αυθόρμητα και φεύγει από το δωμάτιο, ελευθερώνοντας χώρο για τον πιο ξηρό αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Εξαναγκαστικός τύπος εξαερισμού. Η ανταλλαγή αέρα μεταξύ του υπόγειου και του δρόμου γίνεται με τη βοήθεια επιπρόσθετων μηχανικών υπερσυμπιεστών. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το φυσικό, αλλά απαιτεί κάποιο οικονομικό κόστος και συνεχή πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συστήματος λίγο περισσότερο.

Φυσικά

Το φυσικό σύστημα εξάτμισης είναι εύκολο στην εγκατάσταση, η έλλειψη σύνθετων μηχανισμών ρύθμισης και αυτονομίας. Αρκεί να στερεώσετε τους δύο σωλήνες, ένας από τους οποίους θα χρησιμεύσει για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, ο άλλος - για να εισέλθετε.

Εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο λάκκο, είναι δυνατή μόνο η διαχείριση του σωλήνα εξαγωγής. Ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο υπόγειο δωμάτιο και μέσα από ένα απλό λουτρό με μια σκάλα κατά μήκος της οποίας ο ιδιοκτήτης κατεβαίνει στο κελάρι.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του φυσικού εξαερισμού μπορούν να εντοπιστούν:

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Χαμηλό κόστος υλικών και εργασίες εγκατάστασης.
 3. Δεν υπάρχει θόρυβος.
Δεν απαιτείται τοποθέτηση ανεμιστήρων και άλλων συσκευών

Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η ασταθής εργασία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να σταματήσει. Σε κρύο καιρό, στους σωλήνες εμφανίζεται παγετός, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα της οπής. Για να αποφύγετε προβλήματα, το καλοκαίρι στους σωλήνες θα πρέπει να εγκαταστήσετε τους ειδικούς ανεμιστήρες, το χειμώνα οργανώσει τη μόνωση.

Υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του συστήματος.
 2. Μην θερμαίνετε ή ψύχετε τον αέρα.
 3. Δεν υπάρχουν φίλτρα, έτσι ώστε οι βλαβερές ουσίες να μπορούν να εισέλθουν στο υπόγειο από το δρόμο.

Αναγκασμένος

Στη διαδικασία του εξαναγκασμένου εξαερισμού, ο αέρας εισάγεται στο δωμάτιο, φιλτράρεται, θερμαίνεται ή ψύχεται (ανάλογα με την εποχή και τις ρυθμίσεις συστήματος) και εξαπλώνεται μέσω αγωγών αερισμού. Ένα τέτοιο σύστημα, εγκατεστημένο στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, θα παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες και άλλες συνθήκες.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να ενσωματωθούν σε σωλήνες ή στρόβιλους

Μεταξύ των ελλείψεων του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να σημειωθεί:

 1. Πολυπλοκότητα εγκατάστασης.
 2. Ένας μεγάλος αριθμός μηχανικών εξαρτημάτων που μπορούν να σπάσουν.
 3. Η ανάγκη σύνδεσης σε κεντρικό τροφοδοτικό.
 4. Υψηλό κόστος εξοπλισμού.

Ποιο από αυτά θα επιλέξει για αυτοσυναρμολόγηση

Το κύριο κριτήριο με το οποίο επιλέγεται ο τύπος αερισμού για ένα συγκεκριμένο υπόγειο υπό γκαράζ είναι η περιοχή του δωματίου.

 • Οι ιδιοκτήτες μικρών γκαράζ (έως 50 τετραγωνικών μέτρων) που συμφωνούν να διενεργούν περιοδικούς ελέγχους και καθαρισμό των αγωγών, μπορούν να περιοριστούν σε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού.
 • Εάν το υπόγειο βρίσκεται κάτω από ένα μεγάλο γκαράζ που προορίζεται για στάθμευση μεγάλων φορτηγών και λεωφορείων, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα με τη βοήθεια επιπρόσθετων ανεμιστήρων ή άλλων μηχανικών φυσητήρων.

Η συσκευή της φυσικής ανταλλαγής αέρα: η οδηγία

Ο σχεδιασμός ενός φυσικού εκχυλίσματος αποτελείται από έναν αριθμό στοιχείων:

 1. Ο σωλήνας εισαγωγής μέσω του οποίου φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο κελάρι. Η διάμετρος είναι από 100 έως 250 mm.
 2. Ο σωλήνας εξόδου μέσω του οποίου ο αέρας εξέρχεται από το δωμάτιο. Διάμετρος - παρόμοια με τη δομή εισόδου.
 3. Δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων
 4. Καλό πλέγμα
 5. Κωνικό κολάρο.

Για τον αγωγό χρησιμοποιείτε σωλήνες από οποιοδήποτε κατάλληλο υλικό - κασσίτερο, αμιαντοτσιμέντο, PVC και άλλα.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εργασίες θερμομόνωσης και στεγάνωσης. Είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθούν στο στάδιο κατασκευής του κελάριου. Αν, για κάποιο λόγο, δεν έχει γίνει αυτό, πρέπει να ολοκληρωθεί η εργασία πριν εγκατασταθεί το σύστημα εξάτμισης.

Τα τείχη του κελάριου εμποτίζονται πλήρως με διεισδυτική μόνωση. Αυτό αποκλείει τη διείσδυση υπογείων υδάτων στο δωμάτιο. Για τη θερμομόνωση είναι απαραίτητο να τελειώσετε τους τοίχους και το δάπεδο. Είναι καλύτερο για αυτό το οικολογικό μαλλί, αρκετά ακριβό και υψηλής ποιότητας υλικό που απωθεί τα τρωκτικά. Για λόγους οικονομίας, είναι επίσης δυνατή η χρήση άλλων θερμομονωτικών υλικών, για παράδειγμα, πλάκες πολυϊσοκυανικού. Η φθηνότερη επιλογή μόνωσης είναι η τοποθέτηση προσεκτικά πεπλατυσμένης άμμου κάτω από το πάτωμα και ο τερματισμός των τοίχων με γεωύφασμα ή διογκωμένη πηλό.

Τα έργα σχετικά με τη διάταξη του φυσικού συστήματος εξάτμισης διεξάγονται σε διάφορα στάδια:

 1. Στερέωση του αγωγού εξαγωγής. Το κάτω άκρο βρίσκεται μιάμιση και δύο μέτρα από το δάπεδο, ανάλογα με το ύψος του υπογείου. Το εξωτερικό μέρος είναι έξω. Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται πάνω από το υψηλότερο σημείο της οροφής του γκαράζ κατά περίπου μισό μέτρο. Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής:
  • Μέσω. Με αυτή τη μέθοδο, ο σωλήνας διατρυπάται μέσα από το δάπεδο του γκαράζ και οδηγείται έξω από την οροφή και την οροφή.
  • Μέσα στον τοίχο. Το κάτω τμήμα του σωλήνα εξαερισμού τοποθετείται οριζόντια, διέρχεται από το πλευρικό τοίχωμα του κελάριου έξω από το γκαράζ και ανεβαίνει κοντά στην κύρια δομή.
 2. Εγκατάσταση του αγωγού παροχής αέρα. Το κατώτερο τμήμα του σωλήνα εισέρχεται στο κελάρι της γωνίας απέναντι από το σημείο όπου είναι εγκατεστημένη η κουκούλα και στερεώνεται σε μισό μέτρο από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα εκτίθεται εξωτερικά σε επίπεδο 20-30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους, για εισαγωγή αέρα.
 3. Ελέγξτε το βύθισμα, εισάγοντας ένα λεπτό μεταλλικό δίχτυ μέσα στους σωλήνες για προστασία από τα πουλιά και τα τρωκτικά. Οι οπές εξόδου μπορούν επίσης να καλύπτονται με μικρά καπάκια για να τα προστατεύσουν από το χιόνι και τη βροχή.
Οι έξοδοι προστατεύονται από κωνικό κάλυμμα

Κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης σχηματίζεται συμπύκνωση. Για να το συλλέξετε και να το αφαιρέσετε κάτω από το σωλήνα εξαγωγής, εγκαθίσταται ένα ειδικό δοχείο.

Η οπτικοποίηση του φυσικού συστήματος εξαερισμού περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο.

Σύνταξη και σχέδιο εργασίας για το βίντεο

Για τον έλεγχο του εξαερισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά ρολά. Βοηθούν να ρυθμίσουν την ανταλλαγή αέρα το χειμώνα, όταν είναι πολύ σημαντικό να μην τρώνε το δωμάτιο. Διαφορετικά, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο κελάρι μπορούν να καταψυχθούν.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο υπόγειο

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού στο υπόγειο κάτω από το γκαράζ χρησιμοποιεί την αρχή παροχής καθαρού αέρα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες θερμοκρασίας εκτός των χώρων.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό εισαγωγής

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο το καλοκαίρι είναι συχνά υψηλότερη από ό, τι στο κελάρι. Λύστε αυτό το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξάτμισης, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κελάρι ή σε μια στέγη: είναι μια πολύπλοκη ηλεκτρική συσκευή που θα αποτύχει εάν εισχωρήσει υγρασία. Λόγω του αυξημένου θορύβου, δεν συνιστάται να το βάλετε μέσα στο γκαράζ.

 1. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εισαγωγής στη θέση όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα. Η είσοδος στο κανάλι προστατεύεται επιπλέον από ένα δίχτυ κουνουπιών. Λόγω του γεγονότος ότι η έξοδος του σωλήνα είναι χαμηλή, το χειμώνα είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το επίπεδο του χιονιού.
 2. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού.

Το πρώτο μέρος της εγκατάστασης του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν διαφέρει από το φυσικό. Οι σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής είναι εγκατεστημένοι. Ο σωλήνας εισόδου πηγαίνει από το έδαφος στο κελάρι, ο σωλήνας εξόδου - από την οροφή του κελάριού μέσα από την οροφή του γκαράζ ή πηγαίνει παράλληλα στο πάτωμα έξω και υψώνεται έξω από το δωμάτιο.

Η περαιτέρω εγκατάσταση πραγματοποιείται σταδιακά:

 1. Ένας ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στον σωλήνα.
 2. Για την τροφοδοσία του ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένο ένα καλώδιο.
 3. Ο διακόπτης είναι τοποθετημένος.
 4. Εξωτερικά, ο σωλήνας εξαγωγής είναι κλειστός με μια λεπτή σχάρα για προστασία από τρωκτικά, πουλιά και τυχαία συντρίμμια. Τοποθετείται επίσης ένα προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο αποκλείει την είσοδο ιζημάτων στο εσωτερικό.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνδεση μπορούν να προβληθούν στο βίντεο.

Παράδειγμα σωστής σύνδεσης βίντεο

Μετατροπή του φυσικού συστήματος εξάτμισης σε υποχρεωτικό

Δεν είναι πάντα το απλούστερο σύστημα εξάτμισης που μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας του φυσικού αερισμού είναι απαραίτητη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Η εμφάνιση περίσσειας συμπυκνώματος στο κελάρι.
 2. Η εμφάνιση του μύκητα, μούχλα.
 3. Φυσικός αέρας στο δωμάτιο.

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξάτμισης μπορεί να βελτιωθεί με διάφορους τρόπους:

 1. Αυξήστε τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού. Με μέγεθος κελάρι που δεν υπερβαίνει τα 10-12 τετραγωνικά μέτρα, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διατομή 120 * 120 mm και 150 mm αν είναι ο μόνος.
 2. Επέκταση του ύψους του σωλήνα εξαγωγής. Αυτό θα αυξήσει την πρόσφυση.
 3. Δημιουργήστε επιπλέον κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας.
 4. Βάλτε έναν ανεμιστήρα στο σωλήνα, παρέχοντας αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Οι τρεις πρώτες επιλογές απαιτούν σοβαρή ανακύκλωση του συστήματος εξαερισμού. Η τέταρτη επιλογή είναι η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού με βάση το ήδη διαθέσιμο φυσικό εκχύλισμα. Η διαδικασία επανακατασκευής λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια:

 1. Προμήθεια καλωδίων ισχύος στον τόπο εγκατάστασης τροφοδοσίας.
 2. Αποσυναρμολόγηση του διακοσμητικού πλέγματος.
 3. Εγκατάσταση του ανεμιστήρα.
 4. Εγκατάσταση διακοσμητικού πλέγματος.
 5. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, στον αγωγό εξαγωγής. Για να ενισχύσετε το εφέ, το δεύτερο μπορεί να ενσωματωθεί στο κανάλι εισόδου. Για να μεγιστοποιηθεί η ώθηση, εγκαθίσταται ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Έχει αυξημένη ισχύ και θόρυβο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος από έξω, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι απαραίτητη η μερική αποσυναρμολόγηση του καναλιού.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή του εκσυγχρονισμού του συστήματος εξαερισμού, ελέγξτε την πρόσφυση. Για το σκοπό αυτό, ένα αναμμένο κερί ή ένας αγώνας εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα, η φλόγα ελαφρώς κλίνει προς τον αεραγωγό.

Με ένα καλό ρεύμα, ο σπινθήρας του κεριού λυγίζει προς τον αεραγωγό

Εκτιμώμενο κόστος εγκατάστασης

Το κόστος των συστημάτων εξαερισμού μπορεί να είναι μέχρι εκατό χιλιάδες ρούβλια. Αυτή είναι η περίπτωση που χρησιμοποιείται ένα σύνθετο προγραμματιζόμενο σύστημα για τη δημιουργία ενός αναγκαστικού συστήματος. Παρόμοιες δομές εγκαθίστανται σε μεγάλα και εξειδικευμένα υπόγεια, για παράδειγμα, σε κελάρια κρασιών.