Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Η σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς κουκούλα, που εξοικονομεί το δωμάτιο από καπνούς και οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο πραγματικό στα διαμερίσματα με το σαλόνι, όπου η κουζίνα συνδέεται με την υπόλοιπη περιοχή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να κλείσει η πόρτα κατά το μαγείρεμα.

Σε ορισμένα διαμερίσματα, η σόμπα αερίου και ο άξονας εξαερισμού βρίσκονται σε σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Αυτοί οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενδιαφέρονται συχνότερα για το ερώτημα: "Υπάρχει καπό χωρίς αγωγό;"

Υπάρχει Δύο τύποι σχεδίων για συσκευές αναρρόφησης της κουζίνας: αέρας και κυκλοφορούν αέρα. Κυκλοφορούντα μοντέλα - κουκούλες με φίλτρο χωρίς αγωγό, προϊόντα καύσης ροής μέσω του αγωγού προς το σύστημα εξαερισμού.

Γενικές αρχές της κουκούλας

Η αρχή της ανταλλαγής αέρα ενσωματώνεται στη λειτουργία συσκευών ροής με αγωγούς. Ο αέρας ατμού ή κουζίνας που τραβιέται μέσα σε αυτά απορρίπτεται μέσω του αγωγού αερισμού στο γενικό σύστημα ή στο δρόμο. Η αποτελεσματικότητα αυτών των αποσπασμάτων είναι στην πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από τους χώρους και στην απελευθέρωση χώρου για καθαρό. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν υποχρεωτική εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού ή στην έξοδο του αγωγού προς το δρόμο.

Οι συσκευές κυκλοφορίας λειτουργούν με διαφορετική αρχή. Χάρη σε ένα ισχυρό μοτέρ αντλούν βρώμικο αέρα στη δεξαμενή τους, καθαρίζοντάς τα με φίλτρα και επιστρέφοντάς τα πίσω στην κουζίνα. Σε αυτά τα εκχυλίσματα, χρησιμοποιείται διήθηση δύο επιπέδων. Ένα φίλτρο καθαρίζει τον αέρα της αιθάλης και της αιθάλης, ένα άλλο φίλτρο αφαιρεί ουσίες που δημιουργούν δυσάρεστες οσμές.

Πλεονεκτήματα της κουκούλας χωρίς αγωγό

 • Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι Δεν παρεμποδίζεται η φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Εάν απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αγωγός του αγωγού θα εμποδίσει τον αγωγό εξαερισμού στο σπίτι. Και λόγω αυτού, δεν θα υπάρξει φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για την εισροή καθαρού αέρα, θα χρειαστεί να ανοίξετε τα παράθυρα. Αυτό δεν συμβαίνει σε μοντέλα χωρίς αεραγωγό. Εάν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, απλώς κυκλοφορεί τον αέρα και στην κατάσταση απενεργοποίησης δεν παρεμβαίνει στη φυσική ανταλλαγή αέρα.
 • Το δεύτερο απτό πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η απλότητα του σχεδιασμού του. Δεν χρειάζεται να τραβιέται στις συνδέσεις εξαερισμού, επειδή δεν έχει ογκώδεις σωλήνες. Και με μια συμπαγή επίπεδη επιφάνεια, οριζόντια τοποθετημένο πάτωμα, η κουκούλα δεν δίνει πρόσθετο φορτίο στον τοίχο και δεν υπερφορτώνει την κουζίνα οπτικά.
 • Το επόμενο θετικό χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι η ευκολία εγκατάστασης. Με τη βοήθεια συμβατικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, είναι δυνατό να ενισχυθεί η κουκούλα στην επιθυμητή θέση και να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο. Και λειτουργεί.
 • Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου κουζίνας είναι επίσης Εύκολη αντικατάσταση ή συντήρηση φίλτρων. Ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων ή σε μη διαβρωτικό απορρυπαντικό. Τα φίλτρα άνθρακα αντικαθίστανται με νέα.
 • Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των συσκευών κυκλοφορίας είναι η προσιτή τιμή. Είναι φθηνότερα από τους απορροφητήρες ροής. Και μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση. Μετά από όλα, αυτό δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Μειονεκτήματα μειώσεων χωρίς αγωγό

Φυσικά, οι κουκούλες χωρίς αγωγό είναι μια ατελής δημιουργία της φύσης και έχουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα.

 • Τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν τακτική αντικατάσταση. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί χωρίς αμφιβολία ο χρόνος ζωής του φίλτρου άνθρακα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν τη συχνότητα και την ένταση της συσκευής. Για μια μεγάλη οικογένεια να μαγειρέψει περισσότερο, έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του φίλτρου θα είναι μικρότερη από όταν χρησιμοποιείται σε μια οικογένεια με μικρό αριθμό ανθρώπων. Επιπλέον, η ένταση του φίλτρου επηρεάζεται από την παρουσία καπνιστών στην οικογένεια και το προτιμώμενο μενού τρώει γεύματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Όλα αυτά αυξάνουν την ένταση της χρήσης του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικατασταθούν μετά από 3 έως 6 μήνες. Αλλά τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών ροής έχουν φίλτρα που πρέπει να αλλάξουν μετά τον καθορισμένο χρόνο.
 • Η έλλειψη σχεδιαστής ποικιλίας κουκούλες χωρίς αγωγό ισχύει και για το επόμενο μειονέκτημα. Τα πιο συχνά αυτά τα μοντέλα έχουν μια ευγενή απλή και λακωνική εμφάνιση.
 • Η κοινή γνώμη είναι επίσης ένα αρνητικό σημείο. Οι περισσότεροι αγοραστές πιστεύουν ότι τα μοντέλα χωρίς αγωγό για την κουζίνα είναι χειρότερα από αυτά που ρέουν. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Αυτές οι συσκευές παρέχουν ένα καλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα και παρατηρούν την ισορροπία του εξαερισμού στο σπίτι.

Διαφορετικοί τύποι και τύποι συσκευών για κουκούλες κουζίνας

Flat κουκούλα. Αυτή η συσκευή αποτελείται από πίνακα πίνακα, φίλτρα και ανεμιστήρα. Είναι οριζόντια και κάθετα. Με συμπαγείς διαστάσεις, τα μοντέλα ταιριάζουν οργανικά στο χώρο της κουζίνας οποιουδήποτε μεγέθους. Περισσότερα αισθητικά και μοντέρνα μοντέλα χρωμίου, καθώς και αλουμίνιο και γυαλί.

Ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτή η συσκευή για μια κουζίνα χωρίς αγωγό ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς είναι κλεισμένη από ένα πάνελ ή ένα κρεμαστό ντουλάπι. Μια βολική λύση μπορεί να είναι ένα τηλεσκοπικό μοντέλο, το οποίο είναι ένα είδος τριμήνου. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να καθαριστεί εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται.

Πρόσθετες λειτουργίες κουκούλας χωρίς αγωγό

Στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Διαφέρουν σε διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετικά μεγέθη, τον τύπο εγκατάστασης και τις διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες. Ένας αγωγός κουζίνας χωρίς σωλήνα στο σετ βάσης διαθέτει επιλογέα ταχύτητας και ενσωματωμένο φωτισμό.

Τα πολυτελή μοντέλα έχουν άλλες βολικές λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν αυτόματους αισθητήρες με τη λειτουργία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Αντιδρούν ανεξάρτητα στην αλλαγή θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα και επιλέγουν τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας. Με την παρουσία ενός δείκτη ρύπανσης φίλτρου, μπορείτε να σχεδιάσετε την αντικατάσταση των φίλτρων. Υπάρχουν λειτουργίες έντονου και περιοδικού τρόπου λειτουργίας που εξασφαλίζουν φυσιολογικό αερισμό κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Το υπάρχον τηλεχειριστήριο σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής από οποιαδήποτε γωνία της κουζίνας.

Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

 • Κατ 'αρχάς, υπολογίστε τις επιδόσεις του εξοπλισμού. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της, πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν των αριθμών με το πρότυπο SES ενημερώνοντας τον αέρα στην κουζίνα - αριθμό 12. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η επιθυμητή τιμή. Δείχνει την απόδοση του μοντέλου. Έτσι επιλέξτε ένα μοντέλο με αυτή την απόδοση.
 • Δεύτερον, όταν επιλέγετε μια συσκευή για μια κουζίνα, μην κυνηγούν μετά από ένα μεγάλο μέγεθος. Θυμηθείτε ότι η μεγάλη κουκούλα έχει τον πιο θορυβώδη κινητήρα. Επίσης, εκτός από τον θόρυβο, Η εξαγωγή μεγάλων μεγεθών συνεπάγεται αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Τρίτον, αναζητήστε εξοπλισμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θόρυβο. Ένας σχετικά ήρεμος ήχος είναι ένας αριθμός 40 dB. Οι κατασκευαστές στα τεχνικά δεδομένα υποδεικνύουν πάντα το επίπεδο θορύβου των προϊόντων τους.
 • Τέταρτον, αγοράστε έναν εξαγνιστή αέρα με μεγάλο εύρος ρύθμισης. Με μεγάλο αριθμό λειτουργιών, μπορείτε να προσαρμόσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της συσκευής.

Εκχύλισμα χωρίς αγωγό - Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού σε κουζίνες διαφορετικών μεγεθών.

Κουκούλες κουζίνας: τι είναι, πώς λειτουργούν

Το μαγείρεμα συνδέεται πάντοτε με την εμφάνιση στην κουζίνα πολλών μυρωδιών και καπνών, καθώς και την καθίζηση λίπους ή αιθάλης στην οροφή, στους τοίχους και στα έπιπλα κουζίνας. Ο τακτικός αερισμός των χώρων και η χρήση παραδοσιακών για την παροχή διαμερισμάτων στην πόλη και εξαερισμού συχνά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κουζίνα σταδιακά αρχίζει να εμφανίζει δυσάρεστες οσμές, δημιουργώντας μια σοβαρή δυσφορία για ένα άτομο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, χρησιμοποιούνται ειδικά σήμερα τα ειδικά φίλτρα αέρα πάνω από τη σόμπα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι σας

Οι κουκούλες κουζίνας απομακρύνουν την εξάτμιση και τις οσμές από τις εγκαταστάσεις ή ενημερώνουν τον αέρα στην κουζίνα, εκθέτοντάς την στον καθαρό καθαρισμό. Έτσι, οι καθαριστές αέρα παρέχουν μια υγιή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, όπου κάθε οικοδέσποινα ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του. Αν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα κουκούλες και φίλτρα αέρα με διαφορετικές παραμέτρους λειτουργίας και ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών. Για να επιλέξετε το σωστό καπό για την κουζίνα σας, πρέπει να καθοδηγείτε με σαφή κριτήρια.

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα

Συνολικές διαστάσεις των κουκούλες

Είναι φυσικό ότι όταν επιλέγετε την κουκούλα, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ξεκινήσετε από το μέγεθος της πλάκας στην κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί το μοντέλο του φίλτρου αέρα, το οποίο θα ταιριάζει στις συνολικές διαστάσεις της πλάκας. Λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις του καλύμματος πρέπει είτε να συμπίπτουν είτε να υπερβαίνουν τις διαστάσεις της επιφάνειας της εστίας. Από αυτό, ειδικότερα, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της ίδιας της κουκούλας. Το κανονικό πλάτος των κουζινών κουζίνας είναι 60, 90 και 120 cm.

Για μια κλασσική πλάκα με πλάτος 60 εκατοστά, είναι κατάλληλη μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 90 εκατοστά. Μια ευρύτερη κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε υψηλότερο ύψος πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Συνήθως η κουκούλα τοποθετείται σε ύψος 80 cm πάνω από τη σόμπα και 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Αν και συνιστάται να επιλέξετε τις διαστάσεις της κουκούλας ελαφρώς μεγαλύτερες από το πλάτος της ίδιας της πλάκας, μην φοβάστε να επιλέξετε υπερβολικά μεγάλο και μεγάλο τέντωμα. Πράγματι, χάρη στον μοντέρνο σχεδιασμό και την ελκυστική εμφάνιση, μπορεί να φανεί αρκετά βιολογικά στην κουζίνα σας.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

Όλα τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα μπορούν να χωριστούν σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας τους σε δύο τύπους:

Κουκούλες κυκλοφορίας

Τα εκχυλίσματα που κυκλοφορούν παρέχουν τη χρήση ειδικών φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα. Παίρνουν αέρα πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα, καθαρίζουν με φίλτρα και επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Σε τέτοιους καθαριστές αέρα χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: φίλτρα λίπους και άνθρακα.

Το πρώτο καθήκον είναι να καθαρίσετε τον αέρα από τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα απαιτείται η αντικατάσταση του φίλτρου λίπους από καιρό σε καιρό ή απλώς το πλύσιμο με ζεστό νερό, αν αυτό είναι δυνατό.

Όσο για το φίλτρο άνθρακα, παίζει ρόλο απορροφητή ξένων οσμών και καπνών. Επίσης υπόκειται σε τακτική αντικατάσταση. Οι απορροφητήρες κυκλοφορίας είναι μια απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα χάνουν τον εξαερισμό λόγω της αποτελεσματικότητάς τους.

Εξαερισμός εξάτμισης (καθαριστής αέρα ροής)

Η αρχή της λειτουργίας ενός φίλτρου αέρα ροής βασίζεται στην έλξη στον αέρα στην κουζίνα και στην τοποθέτηση του στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα. Φυσικά, μια τέτοια κουκούλα είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί, επειδή για την εγκατάσταση ενός καθαριστή αέρα, θα χρειαστεί επιπρόσθετη εγκατάσταση καπνοδόχων, που θα συνδέονται με την οπή εξαερισμού. Αλλά η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι πολύ υψηλή, διότι όχι μόνο σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα όλους τους καπνούς μαγειρέματος και αιθάλης, αλλά και φέρνει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο. Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα, χρησιμοποιείται μόνο το φίλτρο λίπους. Το κόστος εξαερισμού, φυσικά, είναι υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού απορροφητήρα κυκλοφορίας, αλλά σήμερα είναι αρκετά προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Κουκούλες κουζίνας σε σχήμα και τύπο εγκατάστασης

Οι μοντέρνοι κουκούλες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης και το σχήμα της. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι μια επίπεδη κουκούλα κουζίνας με τη μορφή ορθογώνιου θόλου, το οποίο είναι τοποθετημένο στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Αν και μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματικές, έχουν ένα κομψό σχέδιο, συμπαγή και προσβασιμότητα.

Ένας άλλος τύπος κουκούλας είναι η οροφή ή το νησί. Τέτοιοι καθαριστές αέρα τοποθετούνται στην οροφή της κουζίνας. Συνήθως, οι απορροφητήρες οροφής έχουν μεγαλύτερη ισχύ, είναι κατάλληλες για χρήση σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η επιφάνεια μαγειρέματος της κουζίνας αφαιρείται από τον τοίχο. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι αντιλαμβάνονται ένα πιάτο και μια κουκούλα σαν ένα είδος νησίδας στην κουζίνα. Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για μια αρκετά ευρύχωρη κουζίνα.

Τέλος, ο τελευταίος τύπος είναι ενσωματωμένοι κουκούλες κουζίνας. Συνήθως εγκαθίστανται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Τέτοιες κουκούλες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη συμπαγή τους. Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα αναδιπλούμενο πλαίσιο, το οποίο καθιστά την κουκούλα η ίδια κρυμμένη από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα αποσύρεται μόνο για το χρόνο που λειτουργεί μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου. Κατά την επιλογή του σχήματος και, κατά συνέπεια, του τύπου εγκατάστασης της κουκούλας, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα συνδυαστεί με το στυλ της κουζίνας σας, την αισθητική των επίπλων κουζίνας και των οικιακών συσκευών.

Υλικό από κουκούλα για κουζίνα

Επιλέγοντας μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι, πρέπει να σταματήσετε και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Είναι το είδος του υλικού που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό κόστος της κουκούλας, και ταυτόχρονα την αντοχή και την αισθητική της εμφάνισης. Τα φθηνότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή απλό βαμμένο μέταλλο. Μια τέτοια κατοικία, προφανώς, δεν διαφέρει υψηλή απόδοση, αλλά θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε στην αγορά κουκούλες.

Όσον αφορά την αναλογία «τιμή - ποιότητα», η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να εξαγάγετε με σώμα από αλουμίνιο, το οποίο είναι μη διαβρωτικό, αρκετά ισχυρή, καλή καθαρό και συνδυάζεται τέλεια με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση κουζίνας. Τα αγαπημένα, αριστοκρατικά μοντέλα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι ή γυαλί υψηλής αντοχής. Είναι αντιπροσωπευτικά και κομψά, δημιουργώντας την εντύπωση ενός αποκλειστικού προϊόντος.

Παραγωγικότητα των καθαριστηρίων αέρα κουζίνας

Η αποδοτικότητα της κουκούλας καθορίζεται από έναν τόσο σημαντικό δείκτη όπως η παραγωγικότητα, δηλαδή ο όγκος του "επεξεργασμένου" αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παραγωγικότητα της κουκούλας μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Τα διάφορα μοντέλα εκχυλισμάτων έχουν χωρητικότητα από 200 έως 1000 κυβικά μέτρα. μέτρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε τη βέλτιστη απόδοση κουκούλας για την κουζίνα σας; Για να γίνει αυτό, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον ελεύθερο όγκο της κουζίνας (δηλαδή, μείον τον όγκο των επίπλων κουζίνας και του εξοπλισμού) κατά δέκα. Θα πάρετε μια κατά προσέγγιση εικόνα της παραγωγικότητας κουκούλας που χρειάζεστε, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με το πόσο συχνά μαγειρεύετε ή καπνίζετε στην κουζίνα.

Όπως δείχνει η πρακτική, για μια τυπική κουζίνα σε ένα διαμέρισμα πόλης με έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές σε ύψος οροφής 2,7 μέτρων είναι επαρκές τέντωμα με χωρητικότητα 400-600 κυβικών μέτρων. μέτρα ανά ώρα. Ακόμα, μην επικεντρωθείτε στη μέγιστη απόδοση της κουκούλας. Πρώτον, αυξάνει το θόρυβο του φίλτρου αέρα. Και δεύτερον, η μέγιστη απόδοση της κουκούλας θα χρειαστεί μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καίγεται έντονα.

Κουκούλες θορυβώδους λειτουργίας

Η απόδοση της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από το θόρυβο της λειτουργίας της. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο περισσότερο θόρυβος. Κατά συνέπεια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την κουκούλα με τον βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης και θορύβου. Οι ήσυχοι ανεμιστήρες θεωρούνται ότι έχουν επίπεδο θορύβου έως και 50 ντεσιμπέλ, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το επίπεδο θορύβου που συνηθίζεται για μια κατοικία. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά έδρανα στον σχεδιασμό κινητήρων και ειδικές ακουστικές μονάδες για τη μείωση του θορύβου. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και σε υψηλή ισχύ η κουκούλα μπορεί να παραμείνει σχεδόν σιωπηρή. Για το θόρυβο καθαρισμού αέρα στην κουζίνα δεν σας ενοχλούσε, αξίζει να δίνετε προσοχή στο θόρυβο του κινητήρα στα χαρακτηριστικά της κουκούλας. Συνιστάται η στάθμη θορύβου να μην υπερβαίνει τα 50 - 55 decibel.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του καλύμματος πρέπει να δοθεί στα φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο καθαρισμού αέρα. Τα φίλτρα λίπους ή λίπους για κουκούλες κουζίνας προστατεύουν τον κινητήρα και τα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών από το σχηματισμό λίπους. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή μεταλλικού πλέγματος ή πλέγματος συνθετικών υλικών. Τα μεταλλικά πλέγματα είναι βολικά, επειδή μπορούν να καθαριστούν από τις αποθέσεις λίπους με ζεστό νερό με την προσθήκη απορρυπαντικών. Τα δίχτυα των συνθετικών υλικών θα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά καθώς μολύνονται. Η μακροζωία και η αξιοπιστία της εργασίας του καλύμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φίλτρων λίπους που χρησιμοποιούνται σε αυτό.

Για τον καθαρισμό του αέρα, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα, καθώς είναι μολυσμένα, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν. Διαφορετικά, δημιουργείται σταδιακά πρόσθετη αντίσταση στη ροή αέρα και μειώνεται η παραγωγικότητα του καλύμματος. Λοιπόν, εάν το συγκεκριμένο μοντέλο του καλύμματος παρέχει μια ειδική ένδειξη, προτρέποντας τον χρήστη να ξεκινήσει τη στιγμή της αντικατάστασης του φίλτρου.

Έλεγχος και πρόσθετες λειτουργίες της κουκούλας

Ο πίνακας ελέγχου, που βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος της γάζας ή του καπό, έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό κουμπί έναρξης, έναν διακόπτη ταχύτητας εξαγωγής και έναν διακόπτη οπίσθιου φωτισμού. Σε πιο προηγμένα μοντέλα, χρησιμοποιείται ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου εξάτμισης. Αυξάνει αυτόματα την απόδοση της κουκούλας, αν ξαφνικά τα τρόφιμά σας καίει στη σόμπα σας, ή θέτει μια οικονομική λειτουργία για κανονικό μαγείρεμα.

Επιπλέον, όταν κάποιος πλησιάσει την πλάκα, η κουκούλα μπορεί να αυξήσει αυτόματα την ένταση του φωτισμού, κάτι που είναι πολύ βολικό. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη, καθώς και με χρήσιμες λειτουργίες όπως "υπολειπόμενη διαδρομή ανεμιστήρα" ή "αλλαγή διαστήματος". Στην "υπολειπόμενη πορεία" ο εκχυτήρας αρχίζει να λειτουργεί με ελάχιστες στροφές για 5-15 λεπτά μετά την απενεργοποίηση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο μετά το μαγείρεμα.

Για να εξασφαλιστεί η ροή του φρέσκου αέρα όλο το εικοσιτετράωρο στην κουζίνα, χρησιμοποιείται η λειτουργία "διακοπτόμενη", επιτρέποντας μία ώρα για μια μικρή ώρα να ενεργοποιήσετε την κουκούλα με ελάχιστη ισχύ.

Οπίσθιος φωτισμός στην κουζίνα

Πρακτικά όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό, το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω φωτισμό του χώρου εργασίας της πλάκας. Καθώς οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες μπορούν να λειτουργούν με λαμπτήρες αλογόνου ισχύος 20 W, λαμπτήρες φθορισμού ισχύος περίπου 8 - 13 W ή συνήθεις λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο φωτισμός της κουκούλας εξασφαλίζει ομοιόμορφο φυσικό φως πάνω από τη σόμπα. Παράλληλα, ο φωτισμός αποδίδει όχι μόνο μια καθαρά πρακτική, αλλά και μια αισθητική λειτουργία, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα και τονίζοντας τα στυλίσματα των εσωτερικών σόμπων και κουζίνας.

Το φως των λαμπτήρων αλογόνου, το οποίο είναι πιο κοντά στο φως του ήλιου, είναι ιδιαίτερα καλό από την άποψη αυτή. Είναι οι λάμπες αλογόνου που θα παρέχουν μια φυσική αντίληψη των αλλαγών χρώματος των τροφίμων και πιάτων που μαγειρεύονται στη σόμπα σας. Σε ορισμένα μοντέλα κουκούλας, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την ένταση και τη φωτεινότητα του φωτισμού μέχρι τον φωτισμό ολόκληρου του χώρου της κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, σε καταστήματα οικιακών συσκευών διατίθεται ένα ευρύ φάσμα φίλτρων αέρα. Η σωστή επιλογή της απόδοσης, το σχήμα, τις διαστάσεις και τη λειτουργικότητα σχέδιο θα σας επιτρέψει να καθοριστεί η βέλτιστη παραλλαγή του αέρα, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση υγιεινό κλίμα στην κουζίνα σας και είναι πλήρως συνεπής με την επιθυμητή αισθητική αντίληψη του.

Ποτέ δεν πρέπει να κυνηγάτε τη χαμηλή τιμή μιας κουκούλας κουζίνας. Μετά από όλα, τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα είναι πραγματικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απλά δεν μπορούν να κοστίζουν φθηνά.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα κουζίνας;

Η κουζίνα είναι το πιο δημοφιλές μέρος στο διαμέρισμα. Το μαγείρεμα των τροφίμων σε μια κουζίνα φυσικού αερίου μολύνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας με καπνούς φυσικού αερίου, προϊόντα καύσης, λιπαρά σωματίδια και δυσάρεστη οσμή. Σε κατοίκους διαμέρισμα σταθερή εισπνοή βρώμικου αέρα προκαλεί υπνηλία, αυξημένη κόπωση, κακή όρεξη και ακόμη και ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων.

Το απόσπασμα είναι σχεδόν ουσιαστικό στοιχείο κάθε κουζίνας

Η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα σας βοηθά να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού εξάτμισης. Για να μην συγχέεται, πρέπει να μελετήσετε ποια μοντέλα είναι και πώς λειτουργούν.

Εξοπλισμός εξάτμισης και η συσκευή του

Η εξάτμιση των νοικοκυριών είναι μια εξειδικευμένη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, του καπνού, των δυσάρεστων οσμών που απελευθερώνονται κατά τη θερμική επεξεργασία των τροφίμων. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής αποτελείται από πολλά μέρη, όπως ένα σώμα, μονάδα εξαερισμού, φίλτρα για συλλογή λίπους, πίνακα ελέγχου. Τα φίλτρα γράσου προστατεύουν τον κινητήρα και την εσωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού από τη συσσώρευση αποθέσεων λίπους.

Όλα τα εξαρτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη σκουριά και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το σώμα της συσκευής είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μοντέρνο μοντέλο, εκτός από τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα, μπορεί ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της κουζίνας, επίσης εκτελεί το ρόλο του αντικειμένου του σχεδιασμού. Ως εκ τούτου, εκτός από τον ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί, ξύλο, κεραμικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της θήκης, και η κουκούλα είναι διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ.

Πώς λειτουργούν οι κουκούλες των νοικοκυριών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας κουζίνας. Η αρχή της λειτουργίας είναι το κύριο κριτήριο για τη διάκριση μοντέλων. Κάθε τύπος έχει τα δικά του μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Τύποι εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας:

 • τύπος ροής.
 • Τύπος κυκλοφορίας.
 • αναμειγνύονται.

Αρχή ροής και κυκλοφορίας

Το μοντέλο ροής συνδέεται με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό αέρα, μέσω του οποίου ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στον γενικό εξαερισμό. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στην κουζίνα από άλλους χώρους ή από ανοιχτά παράθυρα.

Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού από τον αγωγό αέρα. Ο αέρας που μολύνεται από την εξάτμιση και τις οσμές καθαρίζεται στο σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφει στην κουζίνα. Πώς είναι η κουκούλα κουζίνας με τον μηχανισμό κυκλοφορίας της λειτουργίας. Διαθέτει συλλέκτη αέρα με σύστημα φίλτρου, όπου έρχεται ο μολυσμένος αέρας της κουζίνας.

Επίσης, αυτός ο τύπος κουκούλας για μεγαλύτερη απόδοση είναι εξοπλισμένος με ισχυρό κινητήρα. Οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι κατάλληλες για κουζίνες στις οποίες ο αγωγός εξαερισμού αφαιρείται από την κουζίνα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε παλαιά σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό. Συνήθως ο απορροφητήρας κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένος με φίλτρα ενεργού άνθρακα, πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.

Οι μικτές κουκούλες διαθέτουν αεραγωγό και σύστημα φίλτρων. Λειτουργούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στον μηχανισμό ροής. Το χειμώνα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα είδος κυκλοφορίας της εργασίας για να κρατήσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Για να βγείτε από τη ροή της μονάδας, είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα φίλτρου μέσα.

Το σχέδιο ροής έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας αποτρέπεται η φυσική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα, επειδή κλείνει τον εξαερισμό.

Αυτό καθιστά απαραίτητο να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά. Αυτό το μειονέκτημα στερείται κυκλοφορίας εξάτμισης. Αλλά έχει επίσης τα μειονεκτήματά της. Η κουκούλα κουζίνας με το μηχανισμό κυκλοφορίας είναι πολύ θορυβώδες. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Η τιμή των φίλτρων για το κάλυμμα κυκλοφορίας είναι υψηλή και πρέπει να αλλάζουν τακτικά.

Παράμετροι της επιλογής της μονάδας εξαγωγής κουζίνας

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στην κουζίνα είναι ένα απαραίτητο και μάλλον δύσκολο έργο. Πριν αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα, διαβάστε τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να ξέρετε την αρχή της κουκούλας. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει ο σχεδιασμός της κουκούλας:

 • ο μηχανισμός καθαρισμού του αέρα.
 • τύπος συστήματος εξάτμισης.
 • παραμέτρους του μεγέθους της κουκούλας.
 • την αποτελεσματικότητα του εκχυτήρα.
 • το υλικό από το οποίο παράγεται το εκχύλισμα ·
 • επίπεδο θορύβου της κουκούλας.

Με την αρχή της κουκούλας, όλα είναι ξεκάθαρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για άλλες παραμέτρους.

Είδη εγκατάστασης οικιακών απορροφητών

Τα καθαριστικά αέρα διαφέρουν όχι μόνο από την αρχή της λειτουργίας, αλλά και από τους τύπους εγκατάστασης.

 1. Μοντέλα επίπεδης ανάρτησης. Είναι επίστρωμα και τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα στον τοίχο. Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας αυτού του τύπου δεν είναι πάντοτε επαρκώς παραγωγική, αλλά έχει διαφορετικό σχεδιασμό και μικρό μέγεθος.
 2. Καθαριστικά αέρα οροφής. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Τα μοντέλα νησιών ισχύουν μόνο για μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια.
 3. Ενσωματωμένα μοντέλα. Τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, κρεμασμένο πάνω από τη σόμπα. Ο πιο συμπαγής τύπος κουκούλας. Είναι κλειστά από ένα ερμάριο, το οποίο σας επιτρέπει να μην πληρώνετε υπερβολικά για το σχέδιο.

Κάθε τύπος έχει τις δικές του δυνατότητες. Τα μοντέλα με επίπεδη κρεμαστά διαφέρουν σε ενδιαφέροντα σχέδια. Τα μηχανήματα καθαρισμού του οροφής είναι πιο ισχυρά.

Διαστάσεις κουκούλας

Πλάτος εργοστάσιο τυποποιημένα μοντέλα κουζίνα είναι 60, 90 ή 120 εκ. Το μέγεθος του φίλτρου αέρα πρέπει να ταιριάζει με ή ελαφρώς υπερβαίνει τις διαστάσεις της πλάκας. Για το πρότυπο της επιφάνειας μαγειρέματος 60 cm πλάτος είναι τέλεια μονάδα εκχύλισης με πλάτος 90 cm. Υπερβολικά μεγάλο μοντέλο με ένα ευρύ λαιμό, δεν είναι αναγκαίο για την εγκατάσταση πάνω στην πλάκα μικρό μέγεθος, η απόδοση δεν θα αυξηθεί, αλλά το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικά πάνω από το φυσιολογικό.

Ένα διάγραμμα που δείχνει την απαιτούμενη απόσταση του καλύμματος από την πλάκα

Πριν αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα, θεωρήστε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκαθίσταται σε απόσταση 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 80 cm πάνω από τη σόμπα αερίου.

Ποιες είναι οι κουκούλες από

Το κόστος και η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τώρα οι κατασκευαστές κατασκευάζουν μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα μετάλλων, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το πλαστικό και το κράμα μετάλλων θεωρούνται τα φθηνότερα υλικά.

Το πλαστικό μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό, ανάλογα με το κόστος. Τα πλαστικά μοντέλα είναι εύκολο να πλυθούν, δεν σκουριάζουν. Φαίνεται ότι ένα πλαστικό καθαριστικό αέρα είναι απλό και αυστηρό. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι συνήθως πλαστικές.

Η κουκούλα με περίβλημα αλουμινίου είναι η καλύτερη επιλογή. Ποιότητα αλουμινίου και φθηνή. Τα εκχυλίσματα αυτά δεν σκουριάζουν, καθαρίζονται εύκολα και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα κομψά και ακριβά φίλτρα αέρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή από συμπαγές γυαλί. Υπάρχει ένα τέτοιο μοντέλο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα και να απολαύσετε την ομορφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτελεσματικότητα των φίλτρων αέρα

Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού καθορίζεται με τον υπολογισμό της παραγωγικότητάς του. Η έξοδος του εξαγνιστή αέρα είναι ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παράμετρος μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μοντέλα με ποικιλία παραγωγικότητας 200-1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για να υπολογίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις του εξοπλισμού, πρέπει να γνωρίζετε την ποσότητα αέρα στην κουζίνα. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας ο ένας τον άλλον κατά μήκος, πλάτος και ύψος. Εάν μαγειρεύετε πολύ στην κουζίνα και συχνά και επίσης καπνίζετε, τότε η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η απόδοση των σύγχρονων μοντέλων μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίπεδο θορύβου της κουκούλας

Η κανονική στάθμη θορύβου της κουκούλας είναι 40-50 ντεσιμπέλ

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της συσκευής και η απόδοσή της, τόσο περισσότερο θόρυβος δημιουργείται. Ο θόρυβος δηλώνεται από τους κατασκευαστές στα χαρακτηριστικά. Το κανονικό επίπεδο θορύβου είναι ίσο με 40-50 ντεσιμπέλ. Για να μειωθεί ο θόρυβος, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τον κινητήρα με έδρανα.

Πρόσθετες επιλογές για κουκούλες

Για να αυξηθεί η ευκολία των χρηστών, οι κατασκευαστές εξοπλίσαν τον εξοπλισμό με πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες.

 1. Ευφυές σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού. Παρέχει αυτόματη αύξηση της παραγωγικότητας σε περίπτωση αύξησης της έντασης του έργου της πλάκας.
 2. Φωτισμός. Παρέχει επιπλέον φωτισμό του χώρου πλάκας. Για φωτισμό χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού, σπάνια συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.
 3. Δείκτες στάθμης μόλυνσης του φίλτρου. Η καθαρότητα του φίλτρου είναι το κλειδί για τη λειτουργία μοντέλων κυκλοφοριακού τύπου. Δεν είναι πάντα βολικό να το ακολουθήσετε μόνοι σας, επομένως τέτοιοι δείκτες είναι πολύ χρήσιμοι.
 4. Περιεχόμενα διαστήματος. Παρέχει κυκλοφορία αέρα όλο το εικοσιτετράωρο. Ειδικοί αισθητήρες μια φορά την ώρα ενεργοποιούν ανεξάρτητα τον εξοπλισμό για μια μικρή ισχύ.

Για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα της κουζίνας από τη ρύπανση και να κρατήσετε την υγεία των κατοίκων του διαμερίσματος, χρειάζεστε μια κουκούλα. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλας για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε με ακρίβεια τι χρειάζεται για έναν τέτοιο εξοπλισμό, πώς λειτουργεί στην κουζίνα και ποιες παράμετροι θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή του εξοπλισμού.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ή ΡΟΗ; Ο απορροφητήρας καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας και αφαιρεί τις οσμές της κουζίνας λόγω του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Κάτω από την διακοσμητική του θήκη, είναι κρυμμένες μία ή δύο μηχανές με πτερύγια, ένα ή δύο φίλτρα.
Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι δύο τύπων (αν και προς τα έξω μπορεί να είναι παρόμοιες).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Επιλέξτε την κουκούλα πρέπει, πρώτον, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεύτερον, όσον αφορά τις διαστάσεις για την κουζίνα σας και, τρίτον, για το σχεδιασμό. Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η απόδοση (παραγωγικότητα) της κουκούλας, δηλαδή η ποσότητα αέρα που διέρχεται από αυτήν ανά μονάδα χρόνου ή ακριβέστερα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη ισχύει τόσο για φίλτρα ροής όσο και για κυκλοφορητές αέρα. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα με παραγωγικότητα από 150 έως 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Πώς να καθορίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος; Η βέλτιστη εξαερισμού στην κουζίνα σχετικά με τα υγειονομικά πρότυπα είναι ότι μέσα σε μια ώρα το σύνολο του όγκου του αέρα πρέπει να αντικατασταθεί από 10-12 φορές. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή του καπό είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό του ποσού της διατροφής (για μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορείτε ακόμα να αφαιρέσει το ποσό των επίπλων κουζίνας) και πολλαπλασιάστε το προκύπτον ποσό κατά 10 ή 12. Αυτή θα είναι η βέλτιστη απόδοση του καθαρότερο αέρα για την κουζίνα σας, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα έχει ανασταλεί σε απόσταση 65-85 εκατοστά από την εστία. Για παράδειγμα, για την κουζίνα του 10 τετραγωνικών μέτρων και με ύψος οροφής 2,7 μ είναι επαρκής παραγωγικότητα μας σχεδίασης 280-360 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Αλλά αν για κάποιο λόγο η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από 85 εκατοστά, πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με βελτιωμένη απόδοση.
Όλοι οι καλοί καθαριστές αέρα έχουν από δύο έως πέντε στάδια ρύθμισης της ισχύος, και μερικά μοντέλα - ομαλή ρύθμιση σε ένα ευρύ φάσμα. Όταν όλοι οι καυστήρες δεν είναι κατειλημμένοι στη σόμπα, μην πετάξετε το λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και τίποτα δεν καίει, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ελάχιστη ισχύ. Το μέγιστο είναι απαραίτητο μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν τηγανίζετε ψάρι ή όταν καίγεται κάποιο πιάτο.

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;
Στον τρόπο κυκλοφορίας, συνήθως χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: παγίδα λίπους, διατηρώντας τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης και άνθρακα απορροφώντας οσμές.
Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα τοποθετούνται μόνο φίλτρα λίπους και δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα: δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τις οσμές της κουζίνας του αέρα, οι οποίες ακόμη απομακρύνονται. Φαίνεται, τότε ποιο είναι το σημείο και στο φίλτρο λίπους, αν βγει όλη η βρωμιά; Αλλά χωρίς αυτό το φίλτρο στις λεπίδες του ανεμιστήρα, στον εσωτερικό όγκο της κουκούλας και στους τοίχους του αγωγού συσσωρεύεται λίπος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνές απορροφητικές κουκούλες που δεν έχουν καθόλου φίλτρα. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα: από τα μέρη τους, από τον αεραγωγό και τα παρακείμενα τμήματα του αγωγού, είναι απαραίτητο να απομακρύνονται τακτικά αποθέσεις λίπους, κάτι που δεν είναι εύκολο.
Τα φίλτρα λίπους που είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένες ή συνθετικές ίνες (οργανικές ίνες) χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Πιο βολικό επαναχρησιμοποιήσιμο μεταλλικό (αλουμινίου ή χάλυβα) τύπου κασέτας φίλτρου. Αρκεί να το βγάζετε από καιρό σε καιρό, να το σπρώχνετε έξω από τη φωλιά σαν κασέτα και να το ξεπλένετε με ζεστό νερό, με την προσθήκη απορρυπαντικού πιάτων ή συνήθους σκόνης πλύσης. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο ή και τρία μεταλλικά φίλτρα λίπους. Ίσως, για λόγους που δύο ή τρία μικρά φίλτρα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, και το πλύσιμο των χεριών είναι ευκολότερο από ένα μεγάλο.

QUIET - ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΝΩ
Τέλος, πρέπει να προσέξουμε ότι η επιλεγμένη κουκούλα λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται. Διαφορετικά, ο θόρυβος του κινητήρα θα σας φθείρει με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι σχεδιαστές έχουν επιτύχει πολλά. Είχαν εξοπλίσει τις κουκούλες με αποτελεσματική ηχομόνωση και ανέπτυξαν σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων. Το έργο τους δεν ακούγεται σχεδόν χάρη σε ειδικά έδρανα και ειδικές "ακουστικές συσκευασίες" στην κοιλότητα του περιβλήματος και στο χώρο του κινητήρα.
Προτιμώμενη κουκούλα με δύο κινητήρες χαμηλού θορύβου χαμηλής ισχύος, παρά με ένα ισχυρό, αλλά πιο θορυβώδες. Επιπλέον, ο σχεδιασμός με δύο ανεμιστήρες είναι πιο παραγωγικός.
Στις καλύτερες κουκούλες, ο κινητήρας που λειτουργεί με πλήρη ισχύ κάνει θόρυβο περίπου 46 ντεσιμπέλ, που ισοδυναμεί με μια ήσυχη συνομιλία δέκα μέτρα από εσάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ SKYLE;
Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο φωτισμό που είναι ενσωματωμένο στο κατώτερο επίπεδο της κουκούλας. Όλες οι κουκούλες είναι ανεξάρτητα εξοπλισμένες με φωτιστικά: συμπαγείς λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 watt, λαμπτήρες φθορισμού 9-13 watt ή λαμπτήρες αλογόνου 20 Watt. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές παρέχει περίπου τον ίδιο φωτισμό της επιφάνειας της πλάκας. Τι να προτιμάτε;
Το φως από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως έχει ένα φάσμα με μετατόπιση προς την κόκκινη περιοχή σε σύγκριση με το φάσμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Συνεπώς, το χρώμα του παρασκευασθέντος τροφίμου πρέπει να τροποποιηθεί.
Το φως των πιο οικονομικών λαμπτήρων φθορισμού (καταναλώνουν 89% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) ονομάζονται "κρύες". Το φάσμα τους μετατοπίζεται στις κυανές και ιώδες περιοχές. Ακόμα κι αν οι κατασκευαστές προσπαθούν να «διορθώσουν» το με τη θέσπιση ειδικών προσθέτων στις εσωτερικές λάμπες επικάλυψη, τα τρόφιμα κάτω από λαμπτήρες φθορισμού φαίνεται λιγότερο φυσικά και δεν είναι τόσο νόστιμο. Μελέτες από ψυχολόγους έχουν δείξει ότι ο μπλε φωτισμός, τα μπλε επιτραπέζια σκεύη και ακόμη και οι μπλε συσκευασίες γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των τροφίμων. Επιπλέον, λαμπτήρες φθορισμού δεν δίνουν σχεδόν καθόλου σκιά, όλα φαίνονται επίπεδα και βαρετά.
Και, τέλος, λάμπες αλογόνου. Το φάσμα τους είναι πολύ κοντά στην ηλιακή και επομένως τα θέματα που φωτίζουν φαίνονται όμορφα, ογκώδη. Αλογόνου φωτός εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα κουκούλας. Έτσι αποφασίστε.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΝΗΣΙ...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ
Η αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν το χρησιμοποιείτε σωστά. Όταν κάηκε κάτι στη σόμπα και η κουζίνα ήταν γεμάτη με παιδιά, η συνήθης αντίδραση της οικοδέσποινας ήταν να κλείσει την πόρτα στην κουζίνα. Αυτό το στερεότυπο διατηρείται επίσης από τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων απορροφητικών απορροφητικών κουφωμάτων. Η πόρτα στην κουζίνα κλείνει και η κουκούλα ενεργοποιείται για μέγιστη ισχύ.
Τα πρώτα λεπτά της κουκούλας λειτουργούν λίγο πολύ αποτελεσματικά. Αλλά επειδή δεν υπάρχει εισροή αέρα όταν η πόρτα είναι κλειστή, δημιουργείται κενό στην κουζίνα και ο κινητήρας ανεμιστήρα "δεν τραβά". Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό, ​​αντίθετα, να επεκταθεί η πόρτα της κουζίνας ευρύτερη και να ανοίξει το παράθυρο ή το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στην κουζίνα. Μην ανοίγετε παράθυρο ή παράθυρο στην κουζίνα, αλλιώς ο απορροφητήρας, αντί να αφαιρεί το παιδί, θα αρχίσει να πιπιλίζει, να φιλτράρει και να ρίχνει αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
Για να έχετε την πιο αποτελεσματική από την κουκούλα, πρέπει να την ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της κουζίνας και να την απενεργοποιήσετε μετά από λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα. Τα προϊόντα ορισμένων εταιρειών που προβλέπεται για το υπόλοιπο λειτουργία του ανεμιστήρα λειτουργίας (από 5 έως 15 λεπτά) ή ένα χρονόμετρο που απενεργοποιεί αυτόματα την κουκούλα μετά από την ώρα που έχετε ορίσει.
Επιπλέον, τα ακριβά μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με μια λειτουργία διαστήματος, όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα μία φορά την ώρα σε χαμηλή ισχύ. Αυτό παρέχει ροή καθαρού αέρα όλο το εικοσιτετράωρο.
Τέτοια «κόλπα» αξίζουν τα χρήματα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο η υγεία, η άνεση και τα θετικά συναισθήματα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η απόσταση από το κάτω άκρο της κουκούλας έως την εστία αερίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκατοστά. Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές εστίες, μπορεί να μειωθεί στα 43 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μια κουκούλα χαμηλού βαθμού θα επηρεάσει.
Συνήθως, υπάρχει ένα πρότυπο χαρτιού στο κιτ κουκούλας, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα και με ακρίβεια σημάδια για τις βίδες στερέωσης στον τοίχο κατά την εγκατάσταση.
Μερικές κουκούλες έχουν δύο οπές για τη φλάντζα του αγωγού: πάνω και πίσω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά, ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας. Το ελεύθερο άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα.
Για το κάλυμμα εξαγωγής επιλέγεται ένα σύνολο τμημάτων σωλήνων για σύνδεση με τον αεραγωγό (σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες του πελάτη). Ξεχωριστά αποκτήθηκαν: σωλήνα αέρα εξάτμισης, αγωγό σωλήνα, το άνω αποσβεστήρα αγωγού να αποφευχθεί η συμπύκνωση, το πάνελ για προσάρτηση στον τοίχο.
Για τα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, χρησιμοποιούνται τηλεσκοπικοί αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα.
Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, είναι σημαντικό να αποφεύγετε παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Για παράδειγμα, η κυματοειδής επιφάνεια των σωλήνων εκκένωσης δημιουργεί αντίσταση στη ροή του αέρα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μόνο σωλήνες με λεία επιφάνεια. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τη διάμετρο και το σχήμα των σωλήνων εξαγωγής, καθώς και από τη διαμόρφωση τους. Προτιμούνται οι σωλήνες με κυκλική διατομή διαμέτρου τουλάχιστον 120 χιλιοστών. Το βέλτιστο μέγεθος στο οποίο είναι ελάχιστη η αντίσταση στην κίνηση του αέρα είναι 150 χιλιοστά.
Ο αγωγός εξαγωγής συνεχούς καθαρισμού αέρα αφαιρείται συνήθως στον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Δεν έχει νόημα η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου από την διατομή αυτού του καναλιού, διαφορετικά θα μειωθεί η απόδοση της καυσαερίων.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση από το σχέδιο ροής, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον κανόνα: τα μήκη των σωλήνων εξάτμισης δεν πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια αλλά με κλίση περίπου 10 μοιρών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε από το ελάχιστο μήκος των καναλιών αέρα και το ελάχιστο των στροφών (γόνατα). Η πρακτική δείχνει ότι κάθε αγωγός γόνατος μειώνει την απόδοση του καλύμματος κατά 5%. Η τριβή του εξερχόμενου θερμού αέρα έναντι των εσωτερικών τοιχωμάτων έχει επίσης αρνητική επίδραση στη διακίνηση του απορροφητήρα, και όσο μεγαλύτερο είναι το κανάλι αέρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες.
Όλες οι αρθρώσεις του αγωγού θα πρέπει να προσαρμόζονται προσεκτικά και να μονώνονται.
Ως ηλεκτρικές συσκευές, οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι απολύτως ασφαλείς. Συνήθως έχουν διπλή μόνωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και δεν απαιτούν πρόσθετη γείωση. Τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Κουκούλες κουζίνας: τύποι και αρχή λειτουργίας

Με την εφεύρεση των εκχυλισμάτων οικοδέσποινα έχασε πρόβλημα οσμής καμένου φαγητού, εξαπλώνεται μέσα από το διαμέρισμα και εμποτίσει τα έπιπλα και ταπετσαρία, με μαυρισμένο το ανώτατο όριο στην κουζίνα. Η συσκευή με ενσωματωμένα φίλτρα και ανεμιστήρα θα βοηθήσει στην εξάλειψη των προβλημάτων που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο φυσικός εξαερισμός. Και για να επιλέξετε ένα καθαριστικό αέρα κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου και τα κριτήρια που θα πρέπει να καθοδηγούνται κατά την αγορά της συσκευής.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να καταλάβετε την αρχή της κουκούλας κουζίνας. Ο σκοπός της συσκευής είναι να αφαιρέσει μολυσμένες μάζες αέρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος. Στις σύγχρονες συσκευές, υπάρχουν δύο δυνατοί τρόποι λειτουργίας του αγωγού.

 1. Σχέδιο ροής. Αυτός ο τύπος φίλτρου αέρα χαρακτηρίζεται από υποχρεωτική τοποθέτηση στο σύστημα εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα αγωγών για το σχέδιο, ο αέρας με σωματίδια αιθάλης και γράσου ρίχνεται στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω, λόγω πτώσης πίεσης. Όταν επιλέγετε μια συσκευή με αυτό το είδος δράσης, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι για την κατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, καθώς επηρεάζει την απόδοση του εξοπλισμού εξαγωγής.
 2. Συσκευή κυκλοφορίας. Η αρχή αυτού του τύπου εκχυλίσματος είναι ο καθαρισμός του αέρα στη δεξαμενή της συσκευής με τη βοήθεια εγκατεστημένων φίλτρων. Η διήθηση δύο επιπέδων, που χρησιμοποιούνται στον καθαριστή αέρα, σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα από σωματίδια αιθάλης και λίπους και να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές.

Τα περισσότερα μοντέλα συσκευών εξάτμισης λειτουργούν και με τους δύο τρόπους: κυκλοφορία και ροή. Αυτό δίνει στον χρήστη την ευκαιρία να επιλέξει την προτιμώμενη επιλογή εργασίας. Εάν η σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού δεν είναι δυνατή, ο απορροφητήρας θα αντιμετωπίσει το έργο της εξάλειψης οσμών και προϊόντων καύσης στον τρόπο κυκλοφορίας του αέρα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

Τύποι κουκούλες

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

Παραγωγικότητα της συσκευής

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

Μέγεθος εκχύλισης

Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

 • υψηλή απόδοση συσκευής.
 • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
 • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

 • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
 • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

 • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
 • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

 1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
 2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

Τύπος διαχείρισης συσκευής

Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

 • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
 • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

Υλικό Hood

Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.