Σαλιγκάρια (ακτινικοί ανεμιστήρες μέσης πίεσης)

Οι ακτινωτοί ή φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του αέρα σε οικιακούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς και δημόσιους χώρους. Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός ακτινικού ανεμιστήρα και ενός αξονικού ανεμιστήρα (η πιο δημοφιλής έκδοση) είναι ότι σε έναν ακτινικό ανεμιστήρα ο αέρας, που διέρχεται από τη φυγόκεντρη δύναμη, αλλάζει την κατεύθυνση κίνησης κατά 90 μοίρες. Σε οπαδούς, η ακτινική τιμή ποικίλλει - και στις πιο δίκαιες τιμές μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα δαπέδου ακτινικό, καθώς και άλλους τύπους ακτινικών οπαδών στο ηλεκτρονικό κατάστημα "Stroykateka".

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν ανάλογα με την πίεση του αέρα: έως 100 PA - χαμηλή πίεση, 1000-3000 Pa - μέση πίεση, 3000-12 000 Pa - ακτινικός ανεμιστήρας υψηλής πίεσης. Επιπλέον, τα μοντέλα των ακτινωτών ανεμιστήρων υποδιαιρούνται ανάλογα με το σκοπό - για το συνηθισμένο περιβάλλον η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ανθρακοχάλυβα, επιθετική - από ανοξείδωτο χάλυβα. Για τη μετακίνηση εκρηκτικών μιγμάτων χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες με προστασία από εκρήξεις, για θερμοκρασίες μέχρι 200 ​​μοίρες - ανθεκτικές στη θερμότητα. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τον καπνό από τους φούρνους λέβητα, είναι λογικό να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα από μια ακτινωτή εξάτμιση καπνού ή μια εξάτμιση καπνού.

Ο ακτινικός ανεμιστήρας δαπέδου είναι ένα πολυλειτουργικό σύστημα, μετά την αγορά του οποίου θα έχετε πάντα καθαρό αέρα στο δωμάτιο!

Οπαδός σαλιγκαριών

Ένας φυγοκεντρικός (ή ακτινικός) ανεμιστήρας "σαλιγκάρι" είναι μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για την εξαγωγή μολυσμένου αέρα από τις εγκαταστάσεις. Ο εξοπλισμός "σαλιγκάρι" ονομαζόταν λόγω του σπειροειδούς σώματος. Γενικά βιομηχανικά μοντέλα εγκαθίστανται σε χώρους παραγωγής, οργανώνουν συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού σε μεγάλες οικιστικές ή κοινωνικές υποδομές.

Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα "σαλιγκάρι"

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες "σαλιγκάρι" επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο προορισμού των χώρων, της περιοχής, της ποιότητας του αέρα, της απαιτούμενης τιμής ανταλλαγής αέρα.

 • ανεμιστήρες εξάτμισης "σαλιγκάρι" υψηλή (3.000 Pa), μέσο (1000 έως 3000 Ρα) και χαμηλή (1.000 Ρα) πίεση. Ανάλογα με αυτήν την παράμετρο, μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα τόσο για κατοικίες όσο και για εμπορικούς χώρους, καθώς και για βαριά και χημική βιομηχανία.
 • Η πτερωτή του ανεμιστήρα είναι εφοδιασμένη με πτερύγια που μπορεί να έχουν κάμψη προς τα πίσω ή προς τα εμπρός. Αυτό επηρεάζει την ένταση της μονάδας. Έτσι, ο ανεμιστήρας με πίσω καμπύλες λεπίδες είναι 20% πιο οικονομικός και καταναλώνει ενέργεια και είναι σε θέση να λειτουργεί με υπερφόρτωση ροής αέρα.
 • Οι ανεμιστήρες "σαλιγκάρι" έχουν μια γενική βιομηχανική τροποποίηση, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή ανθρακούχου χάλυβα. Εάν απαιτείται η λειτουργία σε συνθήκες αυξημένης διάβρωσης, χρησιμοποιείται κράμα αλουμινίου, ανοξείδωτος χάλυβας ή ανόμοια υλικά για τον κίνδυνο έκρηξης.

Για να επιλέξετε και να αγοράσετε ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα «σαλιγκάρι», θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην ταχύτητα του κινητήρα, η κατανάλωση ενέργειας ισχύος, η κατανάλωση του αέρα ανά ώρα (ανάλογα με την επιλεγμένη περιοχή των εγκαταστάσεων και την απαραίτητη συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα), το ποσό του θορύβου. Τιμές «σαλιγκάρι» οπαδούς εξαρτώνται άμεσα από αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και υλικό και το πάχος του σώματος, πλαίσιο.

Οπαδοί σαλιγκαριών από την Ventstal

Ανεμιστήρας σαλιγκάρι 220V

Η εταιρεία "Ventstal" προσφέρει στους οπαδούς των σαλιγκαριών που τροφοδοτούνται 220V και χωρητικότητας 200 έως 3200 m3 ανά ώρα. Ο ανεμιστήρας είναι κατασκευασμένος σε σπειροειδές τύπου "σαλιγκάρι", μέσα στον οποίο υπάρχει μια πτερωτή με εμπρόσθια καμπύλη πτερύγια που είναι στερεωμένη στον κινητήρα με έναν εξωτερικό δρομέα. Ο κινητήρας με εξωτερικό στροφείο εξασφαλίζει συμπαγή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Το σώμα διαθέτει επιφάνειες στήριξης με οπές για αξιόπιστη στερέωση. Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα στο σώμα ενός σαλιγκαριού, πρέπει να δώσετε προσοχή στην πτερωτή. Ο πιο αποτελεσματικός είναι ο τροχός με εμπρόσθια καμπύλη λεπίδες.

Οι ανεμιστήρες της σειράς Ventstal δεν έχουν σχεδιαστεί για τη μετακίνηση επιθετικών, εκρηκτικών, ιδιαίτερα ρυπογόνων περιοχών. Η επιτρεπτή θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι -40. +60 γρ. C, η υγρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 90%.

Οι ανεμιστήρες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Κίνας. Έχουμε επιλέξει τον κατασκευαστή για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Μια σειρά βιομηχανικών ανεμιστήρα σαλιγκαριών

Στη σειρά μοντέλων ανεμιστήρων μοντέλων σαλιγκαριών 7:

Ventstal 200 - 200 m3 / h, 280 Pa

Ventstal 500 - 530 m3 / h, 450 Pa

Ventstal 700 - 700 m3 / h, 260 Pa

Ventstal 900 - 900 m3 / h, 375 Pa

Ventstal 1500 - 1500 m3 / h, 325 Ρα

Ventstal 2300 - 2300 m3 / h, 440 Pa

Ventstal 3200 - 3200 m3 / h, 580 Pa

Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 70 dBA.

Πώς να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού;

Οι ανεμιστήρες στο σκελετό τύπου "σαλιγκάρι" είναι πάντα διαθέσιμοι στην αποθήκη μας. Οι τιμές για τους ανεμιστήρες βρίσκονται στον κατάλογο των ακτινικών ανεμιστήρων. Η χαμηλή τιμή και η υψηλή ποιότητα των ανεμιστήρων είναι εγγυημένα. Με τη βοήθεια του φίλτρου, μπορείτε εύκολα να βρείτε το μοντέλο που χρειάζεστε για τον κατασκευαστή, τις επιδόσεις, τις επιδόσεις και άλλες παραμέτρους.

Τιμοκατάλογος για τους οπαδούς της σειράς Ventstal

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες VENTSTAL

Ενημέρωση στις 26 Ιουνίου 2013

Για την επιλογή ανεμιστήρα ή εξοπλισμού εξαερισμού, στείλτε μια αίτηση στον διευθυντή μας ή καλέστε 8 (499) 647-40-32.

Η απάντηση θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: τιμή, τεχνική περιγραφή, χρόνο παράδοσης, όροι παράδοσης, όροι πληρωμής.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες

Στο κατάστημά μας μπορείτε να αγοράσετε βιομηχανικούς λάτρεις των διαφόρων τροποποιήσεων. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός επιλύει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, κλείνοντας σχεδόν πλήρως τις ερωτήσεις για τα εξαρτήματα των συστημάτων εξαερισμού.

Ανεμιστήρες για βιομηχανικούς απορροφητήρες: διαλυτά προβλήματα

Το φάσμα των καθηκόντων μπορεί να χωριστεί σε δύο τομείς:

 • εκτροπή μιγμάτων αερίου-αέρα, επικίνδυνο για τους ανθρώπους, μηχανισμοί.
 • παροχή αερίου / αερίου που απαιτείται στην αλυσίδα επεξεργασίας.

Από οικιακούς, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Για την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα είναι απαραίτητο να πληρώσετε: ένα υψηλό επίπεδο θορύβου θα απαιτήσει ειδικές συσκευές για να το μειώσει.

Ο ανεμιστήρας βιομηχανικός ВЦ 4-75 №2,5 - 8

Ανεμιστήρας για εξατμίσεις VTs 14-46 №2 - 8

Έξοδος ανεμιστήρα Τ 9-55

Fan Radial VR 12-26

Βιομηχανικός ανεμιστήρας VO 12-300

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας WRCM 3.15

Ακτινωτός ανεμιστήρας WRCM-DU 3.15

Οι ανεμιστήρες σκόνης

Dustproof VR 6

Ανεμιστήρες για βιομηχανικές κουκούλες: Σαλιγκάρι

Οι ανεμιστήρες για να σχεδιάσουν το ορθογώνιο "σαλιγκάρι" πήραν το όνομα με τη μορφή του κύτους. Οι συσκευές που λειτουργούν στο πλαίσιο του γενικού συστήματος: την περιστροφή των τροχών κύρια δημιουργεί μια φυγόκεντρο δύναμη της ροής του αέρα κλίση από ένα ακτινικά άξονα. Όλα τα μοντέλα είναι μονομερής αναρρόφηση, με καλά σχεδιασμένη γεωμετρία του εσωτερικού όγκου. Τα κοχύλια χυτεύονται. Αδρανή διαφέρουν τοποθετημένη διαστάσεις, απόδοση (ειδικά τον ανεμιστήρα και τη σύνδεση κίνησης), η παραγωγικότητα (η ποσότητα των παραγόμενων αέρα), η ισχύς του κινητήρα, συνολική πίεση (απόλυτη διαφορά πίεσης της εξόδου-εισόδου).

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες αγωγών

"Workhorses" αεραγωγών, χώροι κάτω των οροφών. Ο πιο δημοφιλής τύπος προϊόντος στην αγορά, αντλώντας μεγάλους όγκους ροών αερίου με συμπαγείς διαστάσεις. Τοποθετήστε τις συσκευές σε έναν μόνο άξονα με κινητήρα σε γενικά κυκλικό ή ορθογώνιο περίβλημα, χρησιμοποιώντας τα τακάκια που είναι ανθεκτικά στις δονήσεις. Οι συσκευές μετακινούν μη εκρηκτικά αέρια (θερμοκρασία μέχρι + 40 ° C).

Αξονικός βιομηχανικός ανεμιστήρας - στοιχειώδης τροχός στον κύλινδρο. Τα πτερύγια της κονσόλας βρίσκονται κάτω από διαφορετικές γωνίες (ανάλογα με την τροποποίηση) στο επίπεδο περιστροφής. Τοποθετήστε στο πλαίσιο ή χρησιμοποιώντας φλάντζες. Τα μοντέλα της σειράς VO 12-300 λειτουργούν σε συστήματα με μεγάλους όγκους αέρα, χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση. Χρησιμοποιείται για την οργάνωση αερισμού γενικής ανταλλαγής και προστασίας από καπνό για παροχή αέρα. Ειδικές τροποποιήσεις έχουν βρεθεί σε ορυχεία, σήραγγες, πύργους ψύξης, σπίτια πουλερικών.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης (VTS4-75 №2,5-8) είναι εγκατεστημένοι στην οροφή των κτιρίων - πρόκειται για μοντέλα στέγης. Απαιτούν την απελευθέρωση των μεταφερόμενων αερίων απευθείας στην ατμόσφαιρα, ένα ειδικό ύψος για την εγκατάσταση. Η θήκη προστατεύεται από την ατμοσφαιρική επιρροή, είναι κατασκευασμένη από αντιδιαβρωτικά υλικά: γαλβανισμένο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Εφαρμοσμένη ως συστατικό των συστημάτων αερισμού: γενικά, τοπικά (σόμπες, λέβητες, τζάκια).

Ειδικές τροποποιήσεις χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση καπνού. Οι συσκευές μεταφέρουν από την περιοχή εξυπηρέτησης αέρια προϊόντα καύσης, υπερβολική θερμότητα που παράγεται από πυρκαγιές. Διαφέρουν σε υψηλούς δείκτες θερμικής σταθερότητας (θερμοκρασία μεταφερόμενου μέσου από 400 έως 600 ° C), αυξημένη πολυπλοκότητα του σχεδιασμού. Μπορούν να λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα σύστημα πυρασφάλειας ή ανεξάρτητα.

Οι μηχανές υψηλής πίεσης είναι ακτινικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης που παρέχουν ροή αέρα, αφαίρεση καπναερίων. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι σε ζήτηση σε χώρους παραγωγής με ψηλές οροφές, όπου υπάρχει σημαντική διαφορά θερμοκρασίας (15-30 ° C). Η χρήση αυτών των τροποποιήσεων εξισορροπεί το καθεστώς θερμοκρασίας στο μέγιστο βαθμό και εξοικονομεί ενέργεια.

Υπό ονομαστικές συνθήκες, οι μονάδες παράγουν διαφορετική ολική πίεση. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης: από 3000 Pa και άνω. Χρησιμοποιούνται αν το σύστημα χαρακτηρίζεται από χαμηλή ροή αέρα και υψηλή αντίσταση στον αέρα. Οι τροποποιήσεις με δείκτη υψηλότερο από 10 χιλιάδες Pa χαρακτηρίζονται από στενούς τροχούς χαμηλής ταχύτητας. Για να αυξήσετε την απόδοση, οι λεπίδες διπλώνονται προς τα πίσω. Η παραγωγικότητα των συσκευών φτάνει τα 100 m³ / λεπτό, πίεση μέχρι 20 000 Pa. Μια τέτοια ισχυρή ροή αέρα δημιουργείται για το έργο των καυστήρων στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο ντίζελ. Χρησιμοποιείται για μετατόπιση κενού, εξαναγκασμένη άντληση καπνών, δημιουργία αεραγωγών αεροπλάνου, σε θαλάμους ξήρανσης.

Ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης: 1000-3000 Pa. Τα πτερύγια κάμπτονται τόσο στην πορεία όσο και κατά τη διαδρομή της πτερωτής. Συγκρότημα εξοπλισμού σχεδιασμένο να μετακινεί αέρια μέσα με μέση πίεση στην υψηλή αντοχή τους (θάλαμοι ξήρανσης). Το αέριο μεταφέρεται επιτυχώς με εξαιρετικά διασκορπισμένα εγκλείσματα: πριονίδι, ξύλο και μεταλλικά ρινίσματα, σκόνη γρανίτη.

Ακτινωτοί ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης: έως 1000 Pa. Χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση μη επιθετικών μέσων αερίου-αέρα με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 80 ° C. Χαρακτηρίζεται από μεσαία και μεγάλη ταχύτητα, ευρείες λεπίδες της πτερωτής. Λόγω της απλότητας της εγκατάστασης και της χαμηλής υπηρεσία συστήματος, συχνά επιλέγονται για πολύπλοκα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, σε συστήματα παροχής αέρα, πολυώροφα κτίρια.

Ανεμιστήρας υψηλής πίεσης: αγοράστε στο MiM 2010

Εκτός από τα μοντέλα γενικής χρήσης που μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που έχουν ειδικά καθήκοντα - σκόνη καλοριφέρ υψηλής πίεσης. Το ιδιαίτερο σχήμα των πτερυγίων, μικρός αριθμός τους, η έλλειψη κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική κυκλοφορία των λεπτού μεγέθους σωματιδίων έως 50 μικρά, όπως η σκόνη εναιωρήθηκε στη βιομηχανία τροφίμων. εφοδιασμού Fan προστασία βιομηχανική έκρηξη έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση επικίνδυνων μιγμάτων αερίων-αέρα.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες: τιμή

Η τιμή του βιομηχανικού ανεμιστήρα εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα, τις παραμέτρους στην περιοχή εργασίας, την απόδοση: γενική χρήση, ανθεκτική στη διάβρωση, ανθεκτική στις εκρήξεις. Επηρεάζει την τιμή του είδους του υλικού που χρησιμοποιείται για την υπόθεση.

Βιομηχανικοί φυγοκεντρικοί (ακτινικοί) ανεμιστήρες: αρχή λειτουργίας, τεχνικές προδιαγραφές των καλύτερων μοντέλων και το κόστος τους

Το σύστημα μικροκλίματος είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες που καθορίζουν την καταλληλότητα ενός βιομηχανικού ή οικιακού χώρου για την εκτέλεση των λειτουργιών που του έχουν ανατεθεί. Ο κύριος στόχος των συστημάτων κλίμα δεν είναι τόσο πολύ παρασκεύασμα αέρα (καθαρισμός, θέρμανση, ψύξη) ως ενημέρωση του - αφαιρείται από τον όγκο του αέρα του δωματίου, έχασε κατάσταση και παράδοσή τους στη θέση του φρέσκο ​​και προετοιμαστεί κατάλληλα. Ένα βασικό στοιχείο οποιουδήποτε συστήματος ανταλλαγής αέρα είναι ένας ανεμιστήρας. Αλλά επειδή οι συνθήκες στους χώρους για τους σκοπούς της παραγωγής είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το περίβλημα, η διάταξη και η οργάνωση του κλίματος είναι ποιοτικά διαφορετικό από το μέγεθος του νοικοκυριού, την απόδοση και τη λειτουργικότητα. Έτσι, η καρδιά του βιομηχανικού συστήματος εξάτμισης ήταν ανεμιστήρας τύπου σαλιγκαριού.

Τι είναι οι φυγοκεντρικοί (ακτινικοί) ανεμιστήρες;

Ο φυγοκεντρικός ή ακτινικός ανεμιστήρας είναι μια βιομηχανική συσκευή υψηλής απόδοσης που έχει σχεδιαστεί για να οργανώνει την κίνηση μεγάλων όγκων αέριων μαζών στο σύστημα εξάτμισης.

Δομικά του σώματος εργασίας, δημιουργώντας άμεσα την πίεση του αέρα, ένας περιστροφικός τροχός με πτερύγια - περιστρεφόμενα στροβίλου στο εσωτερικό του σπειροειδές σχήμα περίβλημα που μοιάζει όλοι εξοικειωμένοι κοχλία. Η κινητική ενέργεια της ροής αέρα που τροφοδοτείται από τον στρόβιλο αυξάνεται λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Ένας όρος αυλάκι εφαρμόζεται σε τέτοιες συσκευές, διότι σε αντίθεση κοινής εσωτερικής ανεμιστήρες που κινούνται η μάζα του αέρα κατά μήκος του άξονα περιστροφής του (αξονικού συστήματος) ανεμιστήρα, εδώ δυνάμει των χαρακτηριστικών σχεδιασμού του μεταφερόμενου αέρα αλλάζει κατεύθυνση κατά 90 μοίρες σε μια εφαπτομένη προς το επίπεδο του στροφείου.

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Ο σχεδιασμός του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα καθορίζει την υψηλή απόδοση του, επομένως, χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις:

 • εργαστήριο,
 • αποθήκες,
 • εργαστήριο,
 • εμπορικές περιοχές όπου απαιτείται μεγάλη χωρητικότητα - κινούνται μεγάλες ποσότητες αέρα μέσω ενός συστήματος αγωγών εξαερισμού πολλαπλών μέτρων.

Πώς λειτουργεί: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Το βασικό στοιχείο της συσκευής ακτινικού ανεμιστήρα είναι η πτερωτή, η οποία κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα και περιστρέφεται μέσα στο σπειροειδές περίβλημα δημιουργώντας την απαραίτητη πίεση αέρα.

Αν τα πτερύγια των τροχών είναι προσανατολισμένα προς τα εμπρός, αυτοί οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται βέλτιστα για τη μετακίνηση μεγάλου όγκου αέρα με χαμηλή πίεση. Επίσης, χαρακτηρίζονται από συμπαγείς διαστάσεις και λιγότερο θόρυβο. Αντίθετα, εάν τα πτερύγια του ρότορα είναι τοποθετημένα απέναντι από την κατεύθυνση περιστροφής, θα έχουμε πιο αποτελεσματική και οικονομικότερη εργασία με υψηλή απόδοση. Περισσότερες λεπτομέρειες και ειδικά χαρακτηριστικά εφαρμογής φυγοκεντρικών ανεμιστήρων διαφόρων τύπων θα εξεταστούν στο σχετικό τμήμα του άρθρου.

Κριτικές των οπαδών των σαλιγκαριών: τα υπέρ και τα κατά

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με το σχεδιασμό και τη λειτουργία βιομηχανικών συστημάτων εξάτμισης, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από τους ακόλουθους δείκτες:

 • Υψηλή απόδοση. Καλοί δείκτες της αναλογίας των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν με την κατανάλωση ενέργειας.
 • Υψηλή αξιοπιστία, τεχνική απλότητα και ανθεκτικότητα.
 • Απλή εγκατάσταση, καλή πρόσβαση για συντήρηση και επισκευή.
 • Ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής.
 • Υψηλό κόστος.
 • Η ανάγκη τακτικών επισκευών και συντήρησης, ειδικά όταν εργάζονται σε επιθετικό περιβάλλον ή με μάζες αερίων με υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη.
 • Η ταχύτητα περιστροφής ενός ανεμιστήρα που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα είναι μια σταθερή τιμή. Εάν η λειτουργία της συσκευής απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο εύρος στροφών, χρησιμοποιούνται πρόσθετες ταχύτητες, πράγμα που αυξάνει την πολυπλοκότητα και το κόστος της συσκευής στο σύνολό της.
 • Ο σχεδιασμός του ακτινικού ανεμιστήρα δεν επιτρέπει τη χρήση του για μετακινήσεις ροών που περιέχουν ινώδη υλικά ή προσκολλημένες ακαθαρσίες.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι επιδόσεις και άλλοι δείκτες ποιότητας των ανεμιστήρων ακτινικού τύπου εξαρτώνται από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, την ταχύτητα περιστροφής του στροβίλου και το σχεδιασμό των πτερυγίων του ρότορα. Ο υποκείμενος δείκτης του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, ο οποίος καθορίζει τη σφαίρα της εφαρμογής του, είναι η πίεση έγχυσης. Ανάλογα με την αξία αυτού του δείκτη, μπορείτε να προσδιορίσετε τις κύριες ομάδες συσκευών αυτού του τύπου:

Χαμηλή πίεση (μέχρι 1000 Pa)

Τέτοιες συσκευές είναι εφοδιασμένες με τροχό στροβίλου, με λεπίδες κατευθυνόμενες προς τα εμπρός. Λειτουργούν σύμφωνα με την τυποποιημένη αρχή της μονόπλευρης αναρρόφησης και είναι σχεδιασμένα για λειτουργία σε μη επιθετικό περιβάλλον αερίου με ελάχιστη μόλυνση σε θερμοκρασίες έως 80 ° C. Οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι ακτινικοί ανεμιστήρες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά συστήματα εξαερισμού.

Μέση πίεση (1000-3000 Pa)

Δομικά και για τον προορισμό τους είναι πανομοιότυπα με την ομάδα συσκευών χαμηλής πίεσης. Υψηλότερη απόδοση επιτυγχάνεται με την αύξηση της ισχύος και των διαστάσεων του ανεμιστήρα, καθώς και με τη χρήση περισσότερων λεπίδων.

Υψηλή πίεση (3000-12000 Ρα)

Μία σημαντική αύξηση της πίεσης εργασίας των συσσωματωμάτων αυτής της ομάδας επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι τα πτερύγια του στροβίλου είναι προσανατολισμένα προς την κατεύθυνση της περιστροφής. Ισχυρές και παραγωγικές συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Εκτός από την ίδια την πίεση, φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες ταξινομούνται επίσης:

 1. Ανά τύπο αντληθέντος αερίου μέσου:
  • τη θερμοκρασία και τη χημική δραστηριότητα του αερίου,
  • η περιεκτικότητα σε ακαθαρσίες,
  • Εκρηκτικές ιδιότητες.
 2. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του μηχανισμού κίνησης, οι ακτινικοί ανεμιστήρες μπορούν να είναι:
  • Άμεσος τύπος, όταν ο στρόβιλος συνδέεται απευθείας με τον κινητήρα.
  • κινούμενο με γρανάζια μέσω ενός συστήματος τροχαλιών διαφόρων διαμέτρων και ρυθμιζόμενο όταν η ταχύτητα περιστροφής ελέγχεται από έναν μαγνητικό ή υδραυλικό συμπλέκτη.
 3. Επίσης, ανάλογα με την ισχύ του κινητήρα, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν:
  • από οικιακό ηλεκτρικό κύκλωμα με τάση 220V,
  • από βιομηχανικά τριαφασικά 380V.

Όλα τα υπάρχοντα μεγέθη συσκευών

Οι μορφές των ανοιγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής του περιβλήματος του βιομηχανικού φυγοκεντρικού ανεμιστήρα προσαρμόζονται στα πρότυπα των φλαντζών των αεραγωγών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού. Έτσι, η συσκευή μπορεί να μετακινηθεί με κυκλικούς αγωγούς διαμέτρου από 100 έως 400 mm, καθώς και με αγωγούς ορθογωνίου σχήματος με διαστάσεις από 300χ150 μέχρι 1000x500 mm.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Ας εξετάσουμε την διαθέσιμη ποικιλία μοντέλων φυγοκεντρικών εγκαταστάσεων εξαερισμού και τις παραμέτρους παραγωγής τους σε ένα παράδειγμα των πιο χαρακτηριστικών δειγμάτων:

VanVent ΒΡ-Β2-120-60-Ε

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 350
 • Μέγιστη πίεση, Pa 280
 • Κατανάλωση ισχύος, W 80
 • Ταχύτητα περιστροφής, στροφές / λεπτό 2350
 • Βάρος, kg 2,1
 • Επίπεδο θορύβου, dB 66
 • Τιμή, RUB 3700

Fan VanVent BPV-14M

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 1150
 • Μέγιστη πίεση, Pa 470
 • Κατανάλωση ισχύος, W 250
 • Ταχύτητα περιστροφής, rpm 3000
 • Βάρος, kg 8,8
 • Επίπεδο θορύβου, dB n / a
 • Τιμή, RUB 6540

VanVent BPV-25M

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 5600
 • Μέγιστη πίεση, Pa 1500
 • Κατανάλωση ισχύος, W 1500
 • Ταχύτητα περιστροφής, στροφές / λεπτό 2700
 • Βάρος, kg 17,3
 • Επίπεδο θορύβου, dB n / a
 • Τιμή, RUB 6540

Fan-σαλιγκάρι BAHCIVAN AORB 180-60 (BDRS)

 • Παραγωγικότητα, m3 / h 1200
 • Κατανάλωση ισχύος, W 650
 • Ταχύτητα περιστροφής, στροφές / λεπτό 2750
 • Βάρος, kg 8
 • Επίπεδο θορύβου, dB 70
 • Τιμή, RUB 6800

BLACKSMITH VT1-3

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 510
 • Μέγιστη πίεση, Pa 780
 • Κατανάλωση ισχύος, W 370
 • Ταχύτητα περιστροφής, rpm 3600
 • Βάρος, kg 5,4
 • Τιμή, ρούβλια 7520

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας Lissant BP 300-45-2.0

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 800
 • Μέγιστη πίεση, Pa 280
 • Κατανάλωση ισχύος, W 180
 • Ταχύτητα περιστροφής, rpm 1500
 • Βάρος, kg 16
 • Επίπεδο θορύβου, dB 84
 • Τιμή, RUB 6920

Dundar OBR 200Μ-2Κ

 • Παραγωγικότητα, m3 / h 1800
 • Μέγιστη πίεση, Pa 1500
 • Κατανάλωση ισχύος, W 600
 • Ταχύτητα περιστροφής, στροφές / λεπτό 2700
 • Βάρος, kg 9,2
 • Επίπεδο θορύβου, dB 54
 • Τιμή, τρίψτε 8800

Βιομηχανικός ανεμιστήρας Soler Palau CBT 40

 • Παραγωγικότητα, m3 / ώρα 250
 • Κατανάλωση ισχύος, W 250
 • Ταχύτητα περιστροφής, στροφές 2800
 • Βάρος, kg 10
 • Επίπεδο θορύβου, dB 78
 • Τιμή, RUB 49800

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει

Υπολογισμός της απαιτούμενης ισχύος ακτινικού ανεμιστήρα

Επιλογή των βιομηχανικών ανεμιστήρα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης ενός συγκεκριμένου καταστήματος μικροκλίμα - ένα αρκετά πολύπλοκο έργο της μηχανικής, η οποία λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες και παραμέτρους, γι 'αυτό είναι μια απόφαση καλύτερα να αφεθεί στους επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα για την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος με τις απλοποιημένες συνθήκες για το σύστημα εξαερισμού αίθουσας παραγωγής με εκτιμώμενη δυναμικότητα 33.000 m³ / h σε 1300 αεροδυναμική αντίσταση na σύστημα εξαερισμού.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που που αντιστοιχούν σε δεδομένα που απαιτούνται ανεμιστήρες έχουν μια συχνότητα περιστροφής 980 στροφές / λεπτό εύρος των παραμέτρων απόδοσης 20.500 με 39.500 m 3 / h και η ολική πίεση - 1150 - 1450 Ρα.

Τι άλλο πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή μιας συσκευής;

Εκτός από την πραγματική απόδοση της συσκευής για αντικειμενική επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • Αλληλογραφία των χαρακτηριστικών του μοντέλου με τους δείκτες αέρα χώρου: θερμοκρασία, σκόνη, κίνδυνος έκρηξης, παρουσία επιθετικών συστατικών.
 • Αλληλογραφία του σχεδιασμού του συστήματος αγωγών (διαμόρφωση, μέγεθος, καθίσματα).
 • Θόρυβος και δόνηση.
 • Αεροδυναμικές παράμετροι του συστήματος.

Ο υπολογισμένος λόγος του όγκου αέρα προς τη διάμετρο του αγωγού και της απώλειας πίεσης ανά μονάδα μήκους του καναλιού, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την πίεση, είναι συνήθως γραφιστική

3 καλύτερα μοντέλα

Ας δώσουμε προσοχή στα καλύτερα μοντέλα βιομηχανικών ακτινικών ανεμιστήρων από την παραπάνω λίστα:

 1. VanVent ΒΡ-Β2-120-60-Ε
  Ακτινωτός ανεμιστήρας χαμηλής πίεσης για συστήματα μικρής χωρητικότητας με μονοφασικό ηλεκτροκινητήρα και άπειρο έλεγχο ταχύτητας θυρίστορ.
 2. Dundar OBR 200Μ-2Κ
  Ισχυρό και παραγωγικό μοντέλο, που ανήκει στην ομάδα συσκευών μέσης πίεσης. Χαρακτηρίζεται από περίβλημα κινητήρα αλουμινίου, ηλεκτροστατική βαφή σε σκόνη και συμμόρφωση με όλα τα διεθνή πρότυπα.
 3. Soler Palau CBT 40
  Ένα καλό παράδειγμα του πώς ένας εξειδικευμένος σχεδιασμός επηρεάζει την τιμή ενός προϊόντος. Αυτό το μοντέλο από τον κορυφαίο κατασκευαστή παγκοσμίως έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με πολύ ρυπογόνο ροή εργασίας και θερμοκρασίες μέχρι 120 ° C. Χαρακτηριστικά: περίβλημα αλουμινίου, θερμική προστασία, δυναμική εξισορρόπηση πτερυγίων. Το κόστος είναι 49800 ρούβλια.

Κόστος

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω μοντέλα, το κόστος ενός φυγοκεντρικού ανεμιστήρα εξαρτάται από την επωνυμία, την απόδοση και την ισχύ του μοντέλου, το επίπεδο των υλικών και των εξαρτημάτων, τον βαθμό προστασίας, την κατηγορία ασφαλείας της συσκευής και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του σχεδίου.

Συνοψίζοντας, μπορείτε να ορίσετε το εύρος τιμών ανά ομάδες επιδόσεων:

 • Radial ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης - από 3350 έως 5500 ρούβλια?
 • Radial ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης - από 4760 σε 15850 ρούβλια?
 • Radial ανεμιστήρες υψηλής πίεσης - από 19080 έως 235930 ρούβλια?

Πού να αγοράσετε ένα φυγοκεντρικό σαλιγκάρι ανεμιστήρα;

Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένες επιχειρήσεις και οργανισμούς που παρέχουν βιομηχανικούς ακτινικούς ανεμιστήρες, καθώς και την εφαρμογή σύνθετου σχεδιασμού βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού, καθώς και εργασίες εκκίνησης, ρύθμισης και συντήρησης:

Στη Μόσχα

 1. Ομάδα NIMAL Μόσχα, μετρό Schelkovskaya, st. Irkutsk, ά. 17, σελ. 8, 8 (495) 730 77 77
 2. PromVentHolod Μόσχα, λάτρεις των αυτοκινητοδρόμων, 56, σελ. 32, +7 (495) 2680520
 3. ГК ВиДстрой Engineering Μόσχα, ul.Nagornaya, 20, κτίριο 1, +7 (495) 995 52 58

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. SPE Ekojurus-Vento Αγία Πετρούπολη, ul.Serdobolskaya, 65 lit.A, +7 (812) 336-95-59
 2. Ανοικτή εταιρεία Vent Venture Αγία Πετρούπολη, ul. Κατώτερη αποικία, 84, +7 (812) 928-92-52
 3. Εταιρεία Neva Climate St. Petersburg Ave. Elizarova, 34, lit. Α., 8 (812) 611-07-37

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας - ο πυρήνας του βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού - αρκετά δαπανηρή και τεχνικά περίπλοκη συσκευή. Τα μοντέλα, σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στην εγχώρια αγορά, διαφέρουν σημαντικά στα χαρακτηριστικά, την απόδοσή τους, το σκοπό και, φυσικά, το κόστος τους. Με λίγες εξαιρέσεις, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι μια αυτόνομη τεχνική συσκευή, αλλά προορίζεται για λειτουργία στο συγκρότημα εξοπλισμού για αποδοτική, αποτελεσματική και ασφαλή οργάνωση του συστήματος ανταλλαγής αέρα μιας βιομηχανικής εγκατάστασης.

Ισχυρός σχεδιασμός εξαερισμού για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες: εξόρυξη σαλιγκαριών και χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στα σαλόνια δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στις συνθήκες παραγωγής, όπου είναι δυνατή η εμφάνιση υπολειμμάτων ξύλου και μετάλλων, σκόνης και άλλων ακαθαρσιών. Το σαλιγκάρι εκχύλισης μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και με τέτοια καθήκοντα.

Στις περισσότερες κουκούλες, η κίνηση του αέρα γίνεται από ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος.

Ένας ακτινικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου εγκαθίσταται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, πριονίδι, καύση, άμμο και άλλα βιομηχανικά απόβλητα. Ένα παρόμοιο σύστημα επεξεργασίας αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφη κατοικία, για παράδειγμα σε έναν άξονα εξαερισμού.

Ας δούμε την αρχή της λειτουργίας της και να εξετάσουμε τα βασικά στάδια του σχεδιασμού του εκχυλίσματος σαλιγκαριού με τα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν σε δομή από τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες. Οι ροές του αέρα σε τέτοιους εξοπλισμούς κινούνται από την φυγόκεντρη δύναμη που προκύπτει από την περιστροφή του τροχού με μικρές λεπίδες ειδικού σχήματος. Η ταχύτητα και η ισχύς εξόδου τέτοιων εκχυλισμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και τις παραμέτρους του κινητήρα.

Σχήμα καθαρισμού αέρα σε φυγόκεντρη ακτινική εκχυλίσματα είναι απλή: όταν καταπίνεται απορροφητήρες αέρα ξεκινά αναρροφάται εντός του ρότορα αρχίζει να περιστρέφεται, και όπου εκτίθενται σε πίεση, σταδιακά κινείται προς την έξοδο και καθαρίζεται από ξένα στοιχεία. Το συνολικό σχήμα του καναλιού εισόδου και εξόδου μοιάζει με σαλιγκάρι - εξ ου και το όνομα αυτού του σχεδίου.

Επειδή η επεξεργασία αέρα μπορεί να γίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, το περίβλημα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό χρώμα, ουσίες ανθεκτικές στις χημικές ουσίες και επίσης επικαλυμμένες με πολυμερή.

Οι περιστροφικοί μηχανισμοί σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι απλοί και μπορούν να περιλαμβάνουν δύο δίσκους με λεπίδες σωστού μεγέθους. Τόσο η ακτινική όσο και η κυκλική τοποθέτηση των λεπίδων εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα της συσκευής.

Παρά το ομοιόμορφο σχήμα, αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για πολλές συνθήκες λειτουργίας, καθώς διαφέρουν ως προς τον προσανατολισμό προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά και σε γενικές διαστάσεις. Μέσος όρος η διάμετρος του κύριου σώματος ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να είναι από 25 έως 150 cm.

Για την ευκολία εγκατάστασης για βιομηχανικούς σκοπούς, πολλές δομές αυτού του τύπου δημιουργούνται αρθρωτά και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε τόσο τη γωνία κλίσης όσο και τις λεπτομέρειες ορισμένων τμημάτων αυτού του σχεδίου για μεγαλύτερη απόδοση: είναι προτιμότερο να προ-υπολογιστούν όλες οι παράμετροι με ειδικούς.

Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στους δείκτες μεγέθους και ισχύος. Δείτε τις ποικιλίες τους - και κάνετε μια επιλογή, στηριζόμενη σε μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας.

Είδη εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν ως προς τους δείκτες πίεσης. Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες συνθήκες:

 • χαμηλή πίεση - έως 100 kg / m2.
 • μέσος όρος - από 100 έως 300 kg / m2.
 • υψηλή πίεση - περισσότερο από 300 kg / m2 (μπορεί να φθάσει τα 1200 kg / m2).

Ο πρώτος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος για χρήση τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό περιβάλλον. Κατά κανόνα, μια τέτοια τεχνική είναι αρκετά συμπαγής, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

Οι ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτός ο εξοπλισμός ευνοεί ευκολότερα τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις βασικές πυρκαγιές και τις τεχνικές απαιτήσεις στην παραγωγή.

Η τρίτη επιλογή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε εργαστήρια, αποθήκες, εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται ζωγραφική κλπ. Μπορούν να εγκατασταθούν για την εμφύσηση συστημάτων κλιματισμού ή μηχανών εργασίας, καθώς και για την έγχυση αέρα στα συστήματα λέβητα.

Ανάλογα με την ποιότητα και τον βαθμό υποβάθμισης της κατασκευής, ξεχωρίζουν τα γενικά εκχυλίσματα-σαλιγκάρια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση συστήματα, καθώς και εξοπλισμός βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει ακόμη και εκρηκτικές αντιδράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήματα εξαερισμού με τη μορφή σαλιγκαριών χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βότσαλα από το δωμάτιο, ξύλινα και μεταλλικά ρινίσματα, τσιπς και άλλα υπολείμματα παραγωγής. Η εγκατάστασή τους θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ασφάλειας και της προστασίας της εργασίας.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των σαλιγκαριών είναι ένα διαφορετικό εύρος τιμών. Η ελάχιστη τιμή για την εξαγωγή ενός κοχλία θα είναι περίπου 3.000, αλλά αυτές οι συσκευές συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρές και πολύ περιορισμένες σε μέγεθος. Η μέση τιμή μιας μονάδας ποιότητας θα υπερβαίνει τα 20 χιλιάδες ρούβλια.

Ως εκ τούτου, για τις εγχώριες ανάγκες, είναι πιο σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα αυτο-φτιαγμένο σαλιγκάρι για ζωγραφική. Standard Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σώματος θα αποτελείται από δύο μέρη: σε μία ζώνη ο κινητήρας θα βρίσκεται, στις άλλες - φουσκωτές λεπίδες.

Το κέλυφος για τον κοχλία μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών. Εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας - προηγουμένως πάρτε τον κινητήρα και άλλα εξαρτήματα, αφού οι διαστάσεις θα πρέπει να ρυθμιστούν. Το σώμα είναι καλύτερα κατασκευασμένο από μέταλλα (για παράδειγμα, αλουμίνιο και χάλυβα). Το πλαστικό θα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και το δέντρο θα ενεργοποιηθεί γρήγορα σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο ανεμιστήρας σε ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, ο λανθασμένος σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να έχει κακές συνέπειες. Ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όχι μόνο της βάσης και των συνδετήρων, αλλά και του κινητήρα, του στροφείου και του ανεμιστήρα.

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή και τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Τα βιομηχανικά σχέδια είναι μεγάλα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εσωτερικών υλικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την ισχύ της ροής του αέρα, την ποσότητα σκόνης και θραυσμάτων.

Όταν αναρροφάτε αέρα με μεγάλες ακαθαρσίες, τα πτερύγια του δρομέα μπορεί να υποστούν ζημιά. Και για να καθαρίσετε καλά τον αέρα, η μονάδα πρέπει να λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα και υπό υψηλή πίεση - αυτό δημιουργεί πρόσθετη πίεση σε ολόκληρη την εσωτερική δομή. Ως εκ τούτου, Είναι καλύτερα να επιλέξετε εξαρτήματα από ισχυρά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η συμμόρφωση με τις ακόλουθες συστάσεις θα δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας και ασφαλή καπό με μεγάλη διάρκεια ζωής:

 • σωστά επιλέξτε το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα: εξετάστε το μέγιστο φορτίο στη δομή, καθώς και την απαιτούμενη ταχύτητα της εξάτμισης.
 • τοποθετώντας ένα τέτοιο σύστημα κάθετα, προσεκτικά ελέγξτε την αξιοπιστία του στηρίγματος ανεμιστήρα και τροχού: με ταχείες ροές αέρα, μπορούν να πηδήξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.
 • Τα υλικά που είναι παρακείμενα σε ένα τέτοιο εκχύλισμα πρέπει να είναι ανθεκτικά, όπως όλα τα μέρη που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγησή του.
 • παρατηρήστε τις αναλογίες μεταξύ των επιμέρους ζωνών έλξης: στα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρονται στα καταστήματα, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη αναλογία του μήκους και του πλάτους της κατασκευής.
 • Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η καυτή έξοδος είναι ασφαλής - επικοινωνήστε με έναν ειδικό θα ελέγξει τη λειτουργικότητα του.

Ένας σημαντικός ρόλος στα σαλόνια θα παίξει ο σχεδιασμός τέτοιων δομών, και δεν διαφέρει σε ποικιλία και δεν εναρμονίζεται πάντα με το εσωτερικό.

Εκχυλίσματα αερισμού-σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Σε οικιακό περιβάλλον, είναι εξαιρετικές Αντιμετωπίστε τη θέρμανση του δωματίου και επίσης επηρεάστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Το κόστος του εξοπλισμού που προορίζεται για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες θα είναι σημαντικά διαφορετικό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες αυτές διαθέτουν επαρκή ισχύ για πλήρη λειτουργία.

Ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός εκχυλίσματος σαλιγκαριού είναι στο συνημμένο βίντεο.

Σαλιγκάρι για σχεδίαση

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις εργασίες, μπορούν να εγκατασταθούν αξονικές ή ακτινικές συσκευές ικανές να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Ο σκοπός και τα χαρακτηριστικά τους είναι ιδανικά κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Ας εξετάσουμε το ζήτημα πιο προσεκτικά.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών

Ακτινοβολούντες οπαδοί, σε κοινή γλώσσα που ονομάζεται "σαλιγκάρι", είναι συσκευές με άξονες αναρρόφησης και εκτόξευσης πολλαπλών κατεύθυνσης. Σε αντίθεση με τις αξονικές δομές, όπου ο πίδακας αέρα κινείται παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής της πτερωτής, η λειτουργία ακτινικών ανεμιστήρων χρησιμοποιεί φυγόκεντρο δύναμη, κάνοντας τέτοιες συσκευές καλείται ακόμα και φυγοκεντρικά.

Το σώμα εργασίας ενός τέτοιου ανεμιστήρα μοιάζει περισσότερο με έναν τροχό σκίουρου. Οι λεπίδες, οι οποίες είναι παράλληλες προς τον άξονα περιστροφής, αιχμαλωτίζουν τμήματα του αέρα και, περιστρέφοντας, τις εξαναγκάζουν σε κάθετη κατεύθυνση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της φυγόκεντρης δύναμης. Το περίβλημα του ανεμιστήρα έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα του κοχλία, λόγω του οποίου όλα τα μεμονωμένα ρεύματα που εκτοξεύονται από τα πτερύγια του πτερυγίου συναρμολογούνται σε μία απλή ελαστική ροή που βγαίνει προς τα έξω από το ακροφύσιο εξόδου. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζεται κενό, το οποίο αμέσως γεμίζει με εξωτερικό αέρα που εισέρχεται μέσω του ανοίγματος αναρρόφησης. Βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της θήκης. Έτσι, λαμβάνεται ότι η αναρρόφηση και η εκτόξευση της ροής πραγματοποιούνται κατά την εγκάρσια κατεύθυνση μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα σαλιγκαριών είναι το δικό του υψηλή πίεση εξόδου. Οι αξονικές δομές έχουν υψηλή παραγωγικότητα, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν πίεση. Επομένως, για να δουλέψετε με ένα σύνθετο σύστημα αεραγωγών, το οποίο έχει υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, είναι κατάλληλα μόνο τα "σαλιγκάρια".

Με το μέγεθος της δημιουργούμενης πίεσης, εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες:


Κάθε κατηγορία ανεμιστήρων χρησιμοποιείται σε κατάλληλες συνθήκες και εκτελεί εργασίες που απαιτούν ορισμένες λειτουργικές παραμέτρους.
Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό των οπαδών "σαλιγκάρι" είναι η ικανότητα όχι μόνο να δημιουργήσει πίεση αλλά και να παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα - δημιουργία κενού. Αυτή είναι η καθολικότητα της δράσης του κοχλία - είναι εξίσου αποτελεσματική εργασία για ένεση και απορρόφηση. Τέτοιες ευκαιρίες διευρύνουν σημαντικά το πεδίο χρήσης των ανεμιστήρων "σαλιγκαριών" και σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση λειτουργίας τους επιτρέπουν να εκτελούν πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν τα λεγόμενα. οι οπαδοί της σκόνης μπορούν για τη μεταφορά χύδην υλικών μέσω του συστήματος αεραγωγών. Επιπλέον, η ικανότητα δημιουργίας αρνητικής πίεσης χρησιμοποιείται σε διάφορες μονάδες παραγωγής για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης (ανεμιστήρες ανεμιστήρων).

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των οπαδών "σαλιγκάρι" είναι BP και CC (Fan Radial και Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας). Κάποια επιπλοκή της κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον ορισμό των οπαδών και ότι κάθε κατασκευαστής έχει το δικαίωμα να ονομάζει τα προϊόντα του κατά την κρίση του. Ως εκ τούτου, συχνά υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων - "σαλιγκάρια", που έχουν απόλυτα πανομοιότυπες παραμέτρους, αλλά διαφορετικές ονομασίες.

Η ενότητα των τυποποιημένων μεγεθών είναι απαραίτητη για σύνδεση με άλλο εξοπλισμό - θερμαντήρες αέρα, αεραγωγοί, διαμορφωμένα προϊόντα κ.λπ. Από αυτή την άποψη, η κατάσταση είναι πιο επιτυχημένη, οι οπαδοί προσεγγίζουν εντελώς τα παρακείμενα στοιχεία του συστήματος. Εάν χρησιμοποιούνται μοντέλα και στοιχεία διαφορετικών μεγεθών, τότε χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχοι προσαρμογείς για να τα ταιριάζουν.

Τύποι και πεδίο εφαρμογής

Οι ανεμιστήρες - τα "σαλιγκάρια" έχουν διαφορετικούς τύπους μεγεθών, πράγμα που σας επιτρέπει να επιλέξετε τη συσκευή που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους λειτουργίας με τις απαιτήσεις του συστήματος. Όλα τα δείγματα των "σαλιγκαριών" έχουν αριθμούς που υποδεικνύουν τη διάμετρο της πτερωτής σε δεκατίμετρα. Για παράδειγμα, №5 σημαίνει, που έχει η πτερωτή 0,5 m σε διάμετρο.

BP 86-77-2,5 ανεμιστήρα πηνίο τιμή από 8 867 τρίβει

Κατασκευαστής:
Ανησυχία "Bear"

Επαφές για παραγγελία και λήψη πληροφοριών σχετικά με το προϊόν:
+7 (4942) 30-00-54 Παραγγελία κλήσης
[email protected]

Τιμή:
από 8 867 ρούβλια.

Fan σαλιγκάρι BP 86-77-2.5 κατασκευή και πώληση

ΒΡ 86-77-2.5 - ακτινωτή ανεμιστήρα σαλιγκαριών μονής αναρρόφησης, με σπειροειδή περιστρεφόμενο σώμα. Εξοπλισμένο με οπίσθια καμπύλη λεπίδες 13 τεμ. Κατεύθυνση περιστροφής: δεξιά και αριστερά. VR 80 χρησιμοποιούνται σε σταθερά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, στον αερισμό βιομηχανικών, δημόσιων και οικιστικών κτιρίων και σε άλλους χώρους υγιεινής και παραγωγής.

Το BP 86-77-2,5 είναι ένας αρκετά κοινός βιομηχανικός ανεμιστήρας. Το εργοστάσιό μας παράγει και παραδίδει ακτινικούς ανεμιστήρες BP 86-77 της πλήρους σειράς μοντέλων με επιπλέον ενδιάμεσα μεγέθη. Η πώληση πραγματοποιείται απευθείας από το εργοστάσιο χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη γκάμα βιομηχανικών οπαδών BP 86-77 στη ρωσική αγορά κατασκευαστών.

Αγοράστε BP-86-77-2,5 στην τιμή των 8 867 руб μπορείτε να κάνετε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί με ένα κλικ. Για καθένα τιμή ανεμιστήρα-σαλιγκαριού εξαρτάται από την εκτέλεση, το υλικό και τον εξοπλισμό, με τα στοιχεία αυτά να βρίσκονται στον πίνακα, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προβολή όλων των τιμών". Αν πρέπει να αγοράσετε έναν ακτινικό ανεμιστήρα οποιουδήποτε άλλου μοντέλου ή απόδοσης, τότε θα βρείτε τα πάντα.

Εγγύηση και παράδοση βιομηχανικών ανεμιστήρων BP 86-77-2,5

Κάθε ανεμιστήρας BP-86 καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών. Στέλνουμε μόνο νέους, φρέσκους ανεμιστήρες που δεν χρησιμοποιούνται. Η παράδοση πραγματοποιείται στη Ρωσία και την ΚΑΚ από οποιεσδήποτε εταιρείες μεταφορών, με αυτομεταφορές ή με τη μεταφορά μας.

Οπαδός σαλιγκαριών

Το Mosclimate προσφέρει βιομηχανικούς ανεμιστήρες εξαγωγής σαλιγκαριών (ακτινικοί ανεμιστήρες) στις καλύτερες τιμές. Είμαστε ο κατασκευαστής του εξοπλισμού, επομένως εγγυόμαστε την ποιότητα και επίσης είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μια πιστή πολιτική τιμών χωρίς περιττές επιπλέον χρεώσεις του εμπορικού δικτύου.

Οπαδός σαλιγκαριών - Αυτός είναι ένας αξιόπιστος βιομηχανικός ανεμιστήρας ακτινωτής εξάτμισης, ο οποίος μπορεί να έχει ποικίλα μεγέθη, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό μας, παρέχουμε παράδοση στην περιοχή της Μόσχας.

Πεδίο των οπαδών

Ένας ακτινικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται για την επίλυση των ακόλουθων τεχνολογικών προβλημάτων:

 • Οργάνωση της εξάτμισης του αέρα εξάτμισης στα συστήματα κλιματισμού στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 • Στο συγκρότημα συστημάτων πυροπροστασίας - ως συσκευή για την αφαίρεση καπνού και προϊόντων καύσης από το δωμάτιο.
 • Για αερισμό διαφόρων βιομηχανικών αντικειμένων: ορυχεία, ανελκυστήρες.
 • Για την οργάνωση της εξαγωγής αέρα με διάφορες ακαθαρσίες και ρύπανση από βιομηχανικές ζώνες βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
 • Και άλλα βιομηχανικά καθήκοντα που συνδέονται με την απομάκρυνση των μιγμάτων αέρα και αερίου-αέρα από τις εγκαταστάσεις ή με την παροχή αέρα στους χώρους.

Ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για τη χρήση αυτού του εξοπλισμού καθιστά τη συσκευή καθολική και απαιτητική σε διάφορες βιομηχανίες, από τη γεωργία έως τη βαριά μεταλλουργία.

Χαρακτηριστικά των σαλιγκαριών ανεμιστήρων

Βιομηχανικός ακτινικός ανεμιστήρας Το σαλιγκάρι έχει σχεδιαστεί για μονομερή εισαγωγή αέρα. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με σπειροειδές περιστρεφόμενο σώμα, μέσα στο οποίο υπάρχει πτερωτή με λεπίδες. Η πτερωτή οδηγείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται έξω από την περιοχή εργασίας, σε ένα πρόσθετο προστατευτικό κέλυφος. Ως αποτέλεσμα, δημιουργώντας φυγόκεντρες δυνάμεις στο ελικοειδές περιστροφικό περίβλημα παρέχεται από εισαγωγή αέρα και εκτίναξης των συνταγογραφούμενων κανάλια.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες μπορούν να έχουν διαφορετικά σχέδια, τα οποία τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται σε κάθε είδους συνθήκες. Συγκεκριμένα, οι συσκευές είναι:

 • Σε γενικές γραμμές βιομηχανική εκτέλεση - η τυποποιημένη λύση για τις περισσότερες περιπτώσεις?
 • Σχεδιασμός ανθεκτικός στη διάβρωση - για εργασία σε επιθετικές συνθήκες, με υψηλή υγρασία ή όταν εργάζεστε με επιθετικά μέσα εργασίας.
 • Έκδοση με προστασία από έκρηξη - για λειτουργία σε συνθήκες υψηλής εκρηκτικότητας.

Τα πτερύγια που είναι τοποθετημένα στην πτερωτή στρέφονται προς τα πίσω, γεγονός που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα και επίσης μειώνει τον θόρυβο. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, τοποθετημένος στους ακτινικούς ανεμιστήρες, έχει τη λειτουργία ενός ομαλού ελέγχου ταχύτητας.

Οπαδός σαλιγκαριών

Ο ανεμιστήρας είναι μια κοινή και ειδικού σκοπού ακτινική μέση πίεση. Ανεμιστήρες σαλιγκαριού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, που εκτείνεται από τις θέσεις, αντλώντας με ψησταριές στον κοχλία της χρήσης με καλή σταθμούς βαφής είναι ιδανικές την εικόνα, με σταθμούς συγκολλήσεως, σαλιγκάρι ανεμιστήρα στο διάλυμα χημικής παρασκευής τα οποία εκτιμηθεί σήμα.

Ο σαλιγκάρι ανεμιστήρας παίρνει το όνομά του λόγω της ομοιότητας στο σχήμα του με το κέλυφος του κοχλία

Οι φίλοι σαλιγκάρι ισχύουν: Παραγωγή, εκχύλιση με δημοσιεύσεις, σχέδιο με γκριλ, σαλιγκάρια καλό στην εφαρμογή βαφής με θέσεις, είναι ιδανικά στο σχέδιο με σταθμούς συγκόλληση, σαλιγκάρι ανεμιστήρα σε διάλυμα χημικών προϊόντων τα οποία εκτιμάται σήμα.