Απορροφητήρας για μπάνιο και τουαλέτα

Το μπάνιο είναι ένας χώρος με συνεχώς υψηλή υγρασία, συνήθως χωρίς παράθυρα. Για να αποφευχθεί η δημιουργία μύκητας και μούχλας στους τοίχους, η φθορά των εσωτερικών αντικειμένων απαιτεί εξαερισμό υψηλής ποιότητας, απομακρύνοντας την υπερβολική υγρασία έξω από το σπίτι.

Είδη εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο μπάνιο μπορεί να είναι φυσικός ή αναγκασμένος. Παρακάτω αναλύονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των τύπων εξαερισμού.

Φυσικά

Στα παλιά σοβιετικά σπίτια και στα κτίρια της σύγχρονης οικονομικής τάξης, κατά κανόνα χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Η ροή αέρα σε αυτό προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού. Ο εκτροπέας ενισχύει το βύθισμα στο σύστημα εξαερισμού σε καιρό με αέρα λόγω του εφέ Bernoulli.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι φθηνό, εύκολο στην εγκατάσταση, ουσιαστικά χωρίς συντήρηση, χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για λειτουργία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τις αδυναμίες του φυσικού αερισμού - δεν λειτουργεί καλά σε ζεστό καιρό (δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας) και, επιπλέον, είναι πολύ ευαίσθητο στην καθαριότητα των αεραγωγών.

Αναγκασμένος

Ο αναγκαστικός εξαερισμός παρέχεται από ανεμιστήρες ή άλλες μηχανικές συσκευές. Είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες και μπορεί, με τη σωστή επιλογή των ανεμιστήρων, να παρέχει οποιοδήποτε απαραίτητο τρόπο αερισμού. Μείον εξαναγκασμένο εξαερισμό - χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε καλώδια σε κάθε ανεμιστήρα.

Το υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού είναι σκόπιμο να γίνει, αν φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή σχεδιάζεται να εγκαταστήσει μια γεννήτρια ατμού, μια ηλεκτρική σάουνα.

Διάγνωση του συστήματος εξαερισμού

Για να εκτελέσετε μια απλή διάγνωση του συστήματος εξαερισμού θα χρειαστείτε ένα κερί. Φέρτε ένα καίγοντας κερί στο άνοιγμα. Αν υπάρχει ρεύμα αέρα - η φλόγα θα εκτραπεί, δείχνοντας την κατεύθυνση της. Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, η φλόγα θα παραμείνει κάθετη.

Συχνά ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά λόγω των φραγμένων καναλιών, αλλά λόγω της έλλειψης καθαρού αέρα. Για παράδειγμα, αυτό το πρόβλημα συμβαίνει σε παλιά σπίτια όταν αντικαθιστάτε ξύλινα παράθυρα με πλαστικά. Για να αποφύγετε αυτό, επιλέξτε παράθυρα με ειδικά ανεμιστήρες.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα

Τα μπάνια συνήθως εγκαθιστούν μικρούς αξονικούς ανεμιστήρες για μπάνιο και τουαλέτα χωρητικότητας 60-250 m 3 / ώρα.

Εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη σε υπάρχοντα αγωγό αερισμού, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το σχήμα της ταιριάζει με το σχήμα και το μέγεθος του αγωγού. Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί εντελώς στον αγωγό εξαερισμού. Έξω, υπάρχει μόνο μια διακοσμητική μάσκα, το σχήμα και το μέγεθος των οποίων μπορεί να επιλεγεί για το εσωτερικό του μπάνιου.

Ασφάλεια

Η κουκούλα, όπως και κάθε ηλεκτρικός εξοπλισμός για το μπάνιο, πρέπει να έχει αδιάβροχο περίβλημα που εμποδίζει την είσοδο νερού στα ηλεκτρικά μέρη. Η τυπική ένδειξη του βαθμού προστασίας της συσκευής είναι ο κωδικός IP. Ο κώδικας αποτελείται από τα γράμματα IP και δύο ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το βαθμό προστασίας από την πρόσβαση σε ξένα αντικείμενα, το δεύτερο - ο βαθμός προστασίας από την υγρασία.

Για μπάνιο συνιστάται η χρήση συσκευών με βαθμό προστασίας IP45 και άνω. Τέτοιες συσκευές προστατεύονται από πίδακες νερού.

Παραγωγικότητα

Για το μπάνιο χρειάζεστε 6-8 φορές την κυκλοφορία του αέρα. ΠΗ χωρητικότητα του επιλεγμένου καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερη από έξι φορές από τον όγκο του μπάνιου σας.

Για παράδειγμα: το μέγεθος του μπάνιου σας είναι 2x2x2.5m, ο όγκος του είναι 10 m 3. Χρειάζεστε χωρητικότητα τουλάχιστον 60 m 3 / h.

Επίπεδο θορύβου

Σε ένα μικρό δωμάτιο στο μπάνιο, ο θόρυβος του ανεμιστήρα ακούγεται καλά. Ένας θόρυβος πάνω από 35 ντεσιμπέλ μπορεί να ερεθίσει την ανθρώπινη ψυχή. Επομένως, προτιμήστε μοντέλα χαμηλού θορύβου.

Ο θόρυβος του ανεμιστήρα εξαρτάται από το σχήμα των λεπίδων του και την ταχύτητα περιστροφής του. Αν υπάρχει επιλογή - πάρετε έναν ανεμιστήρα μεγάλης διαμέτρου με μικρή ταχύτητα περιστροφής. Με την ίδια απόδοση, θα κάνει τον θόρυβο λιγότερο από μικρό και γρήγορο.

Κατά την εγκατάσταση, μην ξεχάσετε να χειρίζεστε όλες τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης για να αποφύγετε τις δονήσεις και το κροτάλισμα κατά τη λειτουργία.

Λειτουργικότητα

Τα μοντέρνα μοντέλα των ανεμιστήρων είναι εφοδιασμένα με διάφορες πρόσθετες συσκευές που κάνουν τη χρήση τους πιο άνετη και οικονομική:

 • Βαλβίδα αντεπιστροφής - εμποδίζει τη ροή αέρα από τους αεραγωγούς αερισμού στο δωμάτιο ακόμα και όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί. Είναι απαραίτητο εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι κοινός για αρκετούς χώρους.
 • Αισθητήρας υγρασίας - καθορίζει την παρουσία περίσσειας αέρα στον αέρα και επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.
 • Αισθητήρας κίνησης - περιλαμβάνει κουκούλα και φωτισμό όταν οι άνθρωποι είναι στο δωμάτιο.
 • Χρονοδιακόπτης - επιτρέπει τη λειτουργία της κουκούλας για λίγο, αφού απενεργοποιηθεί από το διακόπτη.
 • Ο εξασθενητής ήχου είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον ανεμιστήρα και μειώνει τον θόρυβο από αυτό.

Απορροφητήρας για μπάνια και τουαλέτες

Σε ιδιωτικές κατοικίες

Σε μια ιδιωτική κατοικία, θα πρέπει να σχεδιάσετε τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, πριν τοποθετήσετε τους αεραγωγούς αερισμού και τους διαύλους ηλεκτρικής καλωδίωσης. Εάν ο όγκος του μπάνιου είναι μικρός και χρησιμοποιείται από 1-2 άτομα, μπορείτε να περάσετε με φυσικό αερισμό. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την κουκούλα.

Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού, θυμηθείτε:

 • Τα κανάλια τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος, εξάτμιση στην κορυφή του δωματίου.
 • είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την κουκούλα στον τοίχο της απέναντι πόρτας.
 • η εσωτερική επιφάνεια των αγωγών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
 • Οι αεραγωγοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευθερμένοι ή με ομαλές στροφές.
 • για τα δωμάτια που βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί αεραγωγοί.

Σε ξύλινα σπίτια

Σε ένα ξύλινο σπίτι, η υπερβολική υγρασία όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει φέροντες δομές κτιρίων. Ως εκ τούτου, απαιτείται επιπλέον αερισμός σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα).

Οι τιμές για κουκούλες εξαρτώνται από την απόδοσή τους, τον θόρυβο, το σωματικό υλικό και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Τα φθηνότερα μοντέλα κοστίζουν από 500 ρούβλια. Η τιμή των ακριβών μοντέλων μπορεί να φτάσει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

Αν παραγγείλετε την εγκατάσταση ενός πλοιάρχου, τότε θα πρέπει να πληρώσετε άλλα 2-3 χιλιάδες ρούβλια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου.

Αυτοσυναρμολόγηση - στάδια της εργασίας

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα κανάλια για την καλωδίωση στους τοίχους εκ των προτέρων (μέχρι το φινίρισμα). Μην ανοίξετε το μπάνιο.

Η κουκούλα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ξεχωριστό διακόπτη ή να ανάβει ταυτόχρονα με το φως. Υπάρχουν μοντέλα που ενεργοποιούνται από αισθητήρα υγρασίας ή κίνησης. Εκ των προτέρων, εξετάστε το διάγραμμα καλωδίωσης και ρυθμίστε την καλωδίωση σύμφωνα με αυτήν.

Όταν συνδέετε την κουκούλα, θυμηθείτε ότι ο διακόπτης πρέπει να ρυθμιστεί στη φάση, όχι στο μηδέν. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Η εγκατάσταση του απορροφητήρα είναι πολύ απλή. Σε πολυκατοικίες, εισάγεται συνήθως σε υπάρχον εξαερισμό. Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες. Δεν απαιτείται πρόσθετη εργασία.

Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί μετά την τοποθέτηση του κεραμιδιού, στη συνέχεια να μην τρυπήσετε το κεραμίδι, μπορείτε να κολλήσετε την κουκούλα με σφραγιστικό σιλικόνης. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να στάξει η σιλικόνη στις γωνίες της κουκούλας (δίπλα στις οπές για τις βίδες) και να την τοποθετήσετε στην επιθυμητή θέση. Εάν η περίσσεια σιλικόνης διαρρεύσει, μετά τη σκλήρυνση, κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Ανεμιστήρες καυσαερίων για μπάνια και τουαλέτες με βαλβίδα αντεπιστροφής

Εξάτμιση ανεμιστήρες με μια βαλβίδα ελέγχου για μπάνια και τουαλέτες - είναι συσκευές οι οποίες εδράζονται στη θέση του φυσικού συστήματος αερισμού για τις αεροπορικές μεταφορές από και προς το μπάνιο και τουαλέτα. Αυτή η εγκατάσταση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η συμπύκνωση και η συσσώρευση ατμού και υγρασίας στο λουτρό κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη ενός ντους. Αν δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα της ποιότητας του αέρα, τότε η υγρασία συσσωρεύεται, μετατρέπεται σε ένα υγρό, το οποίο μπορεί να εγκατασταθούν στο πάτωμα και τους τοίχους και να μετατραπεί σε μύκητες και βακτήρια, και προκαλεί την εμφάνιση των εντόμων. Fan με λειτουργία βαλβίδας ελέγχου λόγω του συστήματος ανάστροφης ώσης, δεν επιτρέπει τη διείσδυση των οσμών, και επίσης διευκολύνει την απόσυρση της περίσσειας υγρασίας από το υπόγειο.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συστήματος

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την τουαλέτα χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε σε μπάνια μικρά και μεγάλα μπάνια.
 • Ενσωματώστε τα παραδοσιακά συστήματα αγωγών.
 • Μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην οροφή είτε στον τοίχο, υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα.
 • Συχνότερα κατασκευάζονται από ανθεκτικό πλαστικό ABS.
 • Δεν προκαλεί θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • Ανθεκτικό στο νερό. Δεδομένου ότι η συσκευή τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια, αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε περίπτωση σταγονιδίων νερού, δεν θα υπάρχει βραχυκύκλωμα.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με αισθητήρες για υγρασία, κίνηση και χρονοδιακόπτες.
 • Εξοπλισμένο με κινητήρα με τάση 12 βολτ.

Όσον αφορά τις ελλείψεις. Οι δύο - μια συσκευή με σχετικά υψηλό κόστος και η ανικανότητα να παράσχει υψηλή πίεση. Αν και το πρώτο μειονέκτημα δεν είναι σημαντικό, αφού τα όργανα λειτουργούν πολύ μετά την εγκατάσταση. Θα πρέπει να είναι μια στιγμή για να επενδύσουν σε μακροπρόθεσμη άνεση, την καθαριότητα των τουαλετών και μπάνιο και ασφαλή αέρα στους πνεύμονες.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες

Η καλύτερη επιλογή για ένα μπάνιο ή ένα μπάνιο - είναι ο ανεμιστήρας καυσαερίων με μια βαλβίδα ελέγχου, αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα, τη σκόνη, και διάφορα έντομα στην αίθουσα κατά τη στιγμή όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη το σύστημα. Στην εμφάνιση μοιάζει με έναν κύλινδρο στον οποίο είναι τοποθετημένος ένας τροχός σπάτουλας. Δομές με βαλβίδα αντεπιστροφής πιάνουν υγρασία από το δωμάτιο και στεγνώνουν τελείως το δωμάτιο.

Υπάρχει επίσης ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ιδανικό για μπάνιο και τουαλέτα, καθώς διανέμει τον απομακρυσμένο αέρα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων οπαδών:

 • Διαχειρίζονται (μπορούν να ελέγχονται χειροκίνητα ή να λειτουργούν από ηλεκτρισμό).
 • Αυτο-ασφάλιση (που γίνεται στο ελατήριο).
 • Παθητική (μόνο υπό την επίδραση άμεσης ή ανάστροφης ροής αέρα μπορεί να αλλάξει τη θέση τους).

Ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθες δομές:

 • Τοποθέτηση σε τοίχο (τοποθετημένο στον τοίχο και εκτέλεση κυκλοφορίας αναγκαστικού αέρα).
 • Ενσωματωμένα (μοντέρνα μοντέλα, ενσωματωμένα στην τρύπα στον τοίχο, η οποία δεν επηρεάζει το σχεδιασμό του μπάνιου, προστατεύεται ιδιαίτερα από τη σκόνη και την υγρασία).
 • Οροφή (σύνδεση με το κύριο σύστημα εξαερισμού, συλλογή σκόνης).

Επίσης, διαθέτετε διάφορες συσκευές ανά τύπο ισχύος: εκείνες που λειτουργούν με μπαταρίες και εκείνες που λειτουργούν από το δίκτυο.

Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης για μπάνια και τουαλέτες με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι από πλαστικό και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ένα τμήμα του κυκλικού αγωγού είναι το σώμα της συσκευής.
 • Βαλβίδες που περιστρέφονται στον άξονα και βρίσκονται πάνω από τη διάμετρο.
 • Ο περιορισμός προεξοχές οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος από τη μία πλευρά και ένα ημικύκλιο πάνω από την άλλη πλευρά, επίσης ημικυκλική.
 • Επιστροφή ελατηρίου στρέψης - χρησιμοποιείται για την επιστροφή του συστήματος στην αρχική του θέση, ενώ η συσκευή δεν λειτουργεί.

Η βαλβίδα μπορεί να είναι σε δύο καταστάσεις:

 • Στο κλειστό (το πτερύγιο είναι κάθετο προς τον αγωγό, η ροή του αέρα συμπίπτει πλήρως).
 • Στην ανοιχτή θέση (το πτερύγιο είναι παράλληλο προς τον αγωγό, η ροή αέρα μπορεί να μεταφερθεί ελεύθερα).

Χαρακτηριστικά της αρχής της δράσης: οι περιοριστικές προεξοχές στη συσκευή παρέχουν γωνία 90 μοιρών, κινείται μόνο στην ανοικτή και κλειστή θέση. Κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα, το σύστημα ανοίγει, μόλις κλείσουν τα πτερύγια, η διαδρομή μπλοκάρεται από τη δράση του ελατηρίου επιστροφής.

Συσκευές με βαλβίδα αντεπιστροφής εγκαθίστανται σε πολυώροφα σπίτια, όπου ένας αριθμός διαμερισμάτων χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως αγωγοί εξαγωγής. Η βαλβίδα παρέχει προστασία από την είσοδο αέρα από το σύστημα εξαερισμού, καθώς και από τη σκόνη, τα συντρίμμια, τα έντομα, τα κάτω και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα.

Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

2. Φορτίο ή κανάλι

Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

 • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
 • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
 • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
 • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

Κουκούλα στην τουαλέτα: σχεδιασμός και εγκατάσταση

Στη φωτογραφία - η κουκούλα στην τουαλέτα μετά το τέλος όλων των εργασιών.

Πρόσφατα, ο πρώην συμμαθητής μου (πόσο καιρό φοίτησα στο σχολείο!) Έμαθα πόσο σημαντική είναι η καλή λειτουργία της κουκούλας στην τουαλέτα.

Ήταν έτσι. Αγόρασε ένα νέο διαμέρισμα. Λοιπόν, σαν καινούργιο, έβαλα μόνο odnushku μου και μερικούς γονείς, μετά από τον οποίο αγόρασα ένα διαμέρισμα τριών δωματίων. Το νέο κτίριο δεν είχε αρκετά χρήματα, οπότε το νέο του σπίτι βρισκόταν στο συνηθισμένο κτίριο 16 ορόφων, εκ των οποίων υπάρχουν πολλά στους χώρους ύπνου οποιασδήποτε πόλης.

Και όλα είναι καλά, αλλά άρχισε να παρατηρήσετε ότι στο μπάνιο υπήρχε μια δυσάρεστη μυρωδιά, τοίχοι καλύπτονται με μούχλα, και σε ορισμένα σημεία που έχουν ήδη και μύκητες (που κατά τα λεγόμενά του, δεν ξέρω πώς διακρίνει μεταξύ τους). Καλά, όλοι εδώ καταλαβαίνουν ότι η κουκούλα στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι φταίει. Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης απουσία αυτού.

Και αφού όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου γνωρίζουν ότι ασχολούμαι με τις επισκευές, όλη μου η συνειδητή ζωή (είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε για ιδιωτικό σπίτι), ένας συμμαθητής μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να λύσω το πρόβλημα.

Επωφελούμενοι από την περίεργη θήκη, αποφάσισα να σας πω πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην τουαλέτα. Εφαρμόζοντας όχι τόσο μεγάλη προσπάθεια και χρησιμοποιώντας τις οδηγίες μου, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τα χέρια σας.

Ορίστε το μέτωπο εργασίας

Αμέσως θα το πω ότι ως παράδειγμα θα είμαι καθοδηγούμενος από το πώς έχουν εξοπλιστεί οι κουκούλες για ένα μπάνιο και μια τουαλέτα στον συμμαθητή μου. Αλλά δεδομένου ότι το διαμέρισμά του είναι τυπικό, είναι απίθανο να έχετε οποιεσδήποτε βασικές διαφορές. Αν βρείτε κάτι ακατανόητο, διαβάστε προσεκτικά τις συμβουλές μου ή επικοινωνήστε μαζί μου στα σχόλια του άρθρου. Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω.

Τρύπες στον κεντρικό αγωγό αερισμού στην τουαλέτα.

Ας επιστρέψουμε στα πρόβατά μας. Φυσικά, ο εξαερισμός της τουαλέτας στο διαμέρισμα παρέχεται με τη βοήθεια της λεγόμενης φυσικής έλξης. Δηλαδή, το ρεύμα του αέρα εξασφαλίζεται από τη θερμοκρασία μάζας του αέρα και διαφορική πίεση στην τουαλέτα και στην οροφή, όπου το εξωτερικό στόμιο του κεντρικού σωλήνων αερισμού.

Μετά την αφαίρεση της παλιάς γρίλια εξαερισμού, είδα ότι όλη η τρύπα μέσα από την οποία ο αέρας είχε βγει, αλείφεται με ένα διάλυμα και παρέμεινε ελεύθερη διάμετρο αυλού περίπου 5 cm. Φυσικά, κανένα από τα οποία δεν θα μπορούσαν να εξαχθούν έξω από το θέμα. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τουαλέτα ήταν τόσο υγρή.

Το απόσπασμα από την τουαλέτα στο μπάνιο, το οποίο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, ήταν μόνο μια τρύπα που κόπηκε μέσα από ένα τσιμεντένιο χώρισμα μεταξύ των γειτονικών υδραυλικών. Ως εκ τούτου, ο υγρός αέρας όχι μόνο δεν άφησε το μπάνιο, αλλά, αντιστρόφως, όλα τα ανόργανα αρώματα από την τουαλέτα διαπέρασαν εκεί.

Το διαμέρισμα ενός συμμαθητή ήταν τριών δωματίων, έτσι ώστε η κουζίνα χωρίστηκε από τη μονάδα υγιεινής και είχε το δικό του αγωγό εξαγωγής. Εάν έχετε μια περιοχή μαγειρέματος δίπλα στο μπάνιο, συνιστούμε να ενσωματώσετε αμέσως όλα τα συστήματα εξαερισμού σε ένα. Στην περίπτωση αυτή, η τελική τιμή για όλες τις εργασίες θα είναι φθηνότερη και η ίδια η διαδικασία θα είναι ταχύτερη.

Σχεδιάζουμε την κουκούλα

Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, είπα ένα συμμαθητή που καλύτερη επιλογή του για ένα διαμέρισμα της πόλης - ηλεκτρικό απορροφητήρα στην τουαλέτα με έναν ανεμιστήρα που αφαιρεί υγρό αέρα με μια δυσάρεστη οσμή στο κεντρικό εξαερισμού. Μπορεί να λειτουργεί σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες:

 • ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φωτός στην τουαλέτα.
 • τρέχει με ξεχωριστό διακόπτη.
 • ενεργοποιήστε την με τη φωτεινή ένδειξη και απενεργοποιήστε τη λειτουργία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (στον ανεμιστήρα για αυτόν τον ενσωματωμένο αυτόματο χρονοδιακόπτη).

Σχεδιασμός

Πριν εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, συνιστάται να σχεδιάσετε το μελλοντικό σύστημα.

Θέλω να σημειώσω, δεδομένου ότι δεν σας το είπα νωρίτερα, ότι εργάστηκα σε ένα διαμέρισμα ενός συμμαθητή σε μια εποχή που πραγματοποιούνταν επισκευές εκεί. Στην πραγματικότητα, προχωρώντας μπροστά μπορώ να πω ότι έχω κάνει πολλή χρήσιμη δουλειά, αλλά τώρα δεν είναι γι 'αυτό. Καλύτερα χρονομετρήσατε την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην γενική επισκευή. Έτσι, στο τέλος, θα αποδειχθεί καθαρά, φθηνά και όμορφα.

Πριν από την εγκατάσταση των αεραγωγών και των ανεμιστήρων, συνιστάται να ελέγχετε τη διαπερατότητα του κεντρικού αεραγωγού. Για να το κάνετε αυτό, ανάψτε έναν αγώνα και τοποθετήστε το κοντά στην οπή.
Αν βγεί, είναι εντάξει. Εάν όχι - καλέστε τον οδηγό από το μάγουλο, αφήστε τον να καθαρίσει το κανάλι. Στο τέλος, πληρώνεται για αυτό.

Στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των οπαδών. Η εξαναγκασμένη εξάτμιση απαιτεί τουλάχιστον δύο συσκευές αναρρόφησης (στην τουαλέτα και στο μπάνιο). Μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα, αλλά συνήθως υπάρχει αρκετό σωρό πάνω από τη σόμπα. Πήραμε δύο.

Στη συνέχεια, περιέγραψα τη διαμόρφωση των αγωγών εξαερισμού. Στο μέλλον, σχεδιάστηκε να εγκατασταθεί στους τοίχους και το ταβάνι οροφής και να ράψει όλα τα γυψοσανίδες. Ως εκ τούτου, δεν ήμουν περιορισμένος με κανέναν τρόπο (εκτός από τη διάμετρο των σωλήνων).

Θα επιτρέψω στον εαυτό μου μερικές περισσότερες συμβουλές που θα κάνουν τον αερισμό σας πιο αποτελεσματικό. Πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του σχεδιασμού, τότε είναι απίθανο να αλλάξει:

 1. Η κουκούλα πρέπει να είναι στην κορυφή της αίθουσας. Είναι εκεί που συλλέγεται ζεστός, υγρός αέρας, ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οπή εξαερισμού του κεντρικού άξονα βρίσκεται τόσο ψηλά.

Η κουκούλα στην τουαλέτα πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 1. Ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να μην εισέρχεται νερό. Φυσικά, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό στην τουαλέτα, αλλά στο μπάνιο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την κατάσταση.
 2. Οι οπές αναρρόφησης είναι καλύτερα τοποθετημένες απέναντι από την πόρτα εισόδου, δεδομένου ότι είναι όπου προέρχεται ο αέρας. Με την ευκαιρία, αν δεν έχετε μια υποδοχή για την εισαγωγή αέρα κάτω από την πόρτα τουαλέτας, θα πρέπει να το κόψετε στην πόρτα, διακοσμώντας την τρύπα με ένα ειδικό πλέγμα.
 3. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τους ανεμιστήρες, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εσωτερική συσκευή αναρρόφησης στο σωλήνα και στο μπάνιο και την τουαλέτα να συνδέσετε τις γρίλιες. Αλλά δεν είναι δυνατόν να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού σε δύο δωμάτια χωριστά.

Απαιτούμενα υλικά

Το έργο ολοκληρώθηκε, πήγε στο κατάστημα για την αγορά υλικών. Για τη σημαντική ζωή μου και την εργασία μου ως επισκευαστής διαμερισμάτων, έπρεπε να σχεδιάσω τις κουκούλες στην τουαλέτα από διαφορετικά υλικά:

 • κουτιά από κασσίτερο διαφόρων διαμέτρων (αυτό εγκαταστήσαμε εξαερισμό σε ένα μικρό κατάστημα, για ένα σπίτι δεν θα το συνιστούσα αυτό)?
 • πλαστικά άκαμπτα κιβώτια (μεγάλη επιλογή, ειδικά όταν η φλάντζα είναι ανοικτή, δεδομένου ότι τα μέρη έχουν μια ελκυστική εμφάνιση)?
 • Ευέλικτοι αεραγωγοί από αλουμίνιο ή πλαστικό (κατάλληλοι για κρυφή και ανοιχτή τοποθέτηση, επιτρέπουν στο κανάλι να τοποθετηθεί οποιαδήποτε διαμόρφωση).
 • κυματοειδείς πλαστικούς σωλήνες (διαφέρουν από την προηγούμενη έκδοση αυξημένης αντοχής).

Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού.

Για τον εαυτό σας, μπορείτε να επιλέξετε για τον εαυτό σας, και θα απαριθμήσω όλα όσα αγοράσαμε με έναν συμμαθητή στο κατάστημα:

 1. Αεραγωγοί ορθογώνιου σχήματος 100 έως 60 mm (είναι ευκολότερο να συνδεθούν και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο πίσω από την γυψοσανίδα.
 2. Τα τελικά τμήματα του στρογγυλού σχήματος, τα οποία τοποθετούνται κάτω από το κεραμίδι και στα οποία θα τοποθετηθούν οι ανεμιστήρες (αυτό γίνεται στο τελευταίο στάδιο της εργασίας).
 3. Προσαρμογείς από στρογγυλό σε τετράγωνο.
 4. Οι γρίλιες εξαερισμού στους αεραγωγούς δεν είχα ανάγκη, καθώς ο ίδιος ο ανεμιστήρας διαθέτει διακοσμητικό μπροστινό πίνακα.

Προκειμένου ο εξαερισμός να λειτουργεί σωστά, δεν απαιτείται μόνο εξαγωγή υψηλής ποιότητας, αλλά και παροχή αέρα. Ένας φίλος άλλαξε τα παράθυρα σε πλαστικό, γι 'αυτό τους παραγγείλαμε αμέσως να φτιάξουν τα κανάλια τροφοδοσίας με μια βαλβίδα. Θα εξασφαλίσουν την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, η οποία στη συνέχεια θα απομακρυνθεί μέσω εξαερισμού.

Επιλογή των οπαδών

Θέλω να σας πω ξεχωριστά για τους ανεμιστήρες. Πιο συγκεκριμένα, όχι για αυτό που αγοράσαμε, αλλά πώς να τα επιλέξετε σωστά για εσάς κατά την αγορά. Το ακριβές όνομα των μοντέλων δεν θα σας δώσω, αλλά θα σας πω τα κριτήρια βάσει των οποίων θα πρέπει να επιλέγονται σε ένα σούπερ μάρκετ κατασκευής.

Ανεμιστήρας για τουαλέτα.

 1. Ασφάλεια κατά τη λειτουργία. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε βρεγμένους χώρους, πρέπει να προστατεύεται από βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άτομο στην τουαλέτα ή στο μπάνιο δεν έχει ηλεκτροπληξία.
  Είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα που τροφοδοτείται από τάση 24 Volt και συνδέστε τον μέσω ενός μετασχηματιστή.
 2. Αποτελεσματικότητα της εργασίας. Αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος, μετά την ασφάλεια. Για να καθορίσετε τι χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα, πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα αέρα στην τουαλέτα (πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου). Στη συνέχεια, δείτε στην τεκμηρίωση, πόσες αντλίες τη συσκευή ανά ώρα.
  Είναι καλύτερα ο ανεμιστήρας να μπορεί να απορροφήσει 10 φορές την ποσότητα του μολυσμένου και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Για τον εαυτό μας επιλέξαμε ανεμιστήρες εξαγωγής που αντλούν 100 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα.
 3. Επίπεδο θορύβου. Μια άνετη τιμή για ένα άτομο είναι 25 dB. Αν είναι υψηλότερη, τότε οι δονήσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη ψυχή.
  Ωστόσο, δεν έχω δει μια συσκευή στο κατάστημα που κάνει περισσότερο θόρυβο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε ανεμιστήρα. Για εφησυχασμό, συνιστάται να εξετάσετε τις οδηγίες σε αυτό.
 4. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Εδώ όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και τη διαθεσιμότητα επιπλέον χρημάτων. Μπορείτε να αγοράσετε όμορφους οπαδούς, οπίσθιο φωτισμό, με τηλεχειριστήριο και ούτω καθεξής. Δεν θα σας δώσω καμία συμβουλή σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα πριν την επανεγκαταστήσετε. Μόλις δεν ακολούθησα αυτή τη συμβουλή και έπειτα κατάλαβα γιατί ο μηχανικός αερισμός δεν θέλει να λειτουργήσει.

Εσωτερικός ανεμιστήρας για την τουαλέτα.

Τοποθέτηση

Δεν έχει νόημα να μιλάτε για το πώς να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το σχέδιο και ο κατάλογος των απαραίτητων έργων καθορίζονται μεμονωμένα. Το κύριο καθήκον είναι να στερεώσετε τους αγωγούς εξαερισμού στους τοίχους και να πάρετε τα κυκλικά ακραία τεμάχια στις θέσεις όπου θα εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες στο μέλλον.

Απλά σκεφτείτε πώς να κάνετε ηλεκτρική ενέργεια. Αν ο ανεμιστήρας είναι εφοδιασμένος με χρονοδιακόπτη, πρέπει να μεταβεί σε αυτό ένα ξεχωριστό καλώδιο. Συνδέστε τη συσκευή στο ίδιο κύκλωμα με έναν λαμπτήρα.

Για να μειωθεί ο θόρυβος από τη δόνηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας, συνιστάται η χρήση βραχιόνων με μαξιλάρια μαξιλαριών και ο ίδιος ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό σφραγιστικό που απορροφά τους κραδασμούς.

Εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στην τουαλέτα.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εξαερισμού σε ιδιωτικές κατοικίες

Ήθελα να πω λίγα λόγια σε όσους ζουν σε μια ιδιωτική εξοχική κατοικία. Εδώ, ο εξαερισμός στην τουαλέτα είναι εγκατεστημένος σχεδόν ο ίδιος, εκτός από το ότι το εξερχόμενο κάθετο κανάλι πρέπει να κατασκευάζεται ξεχωριστά ή να ενσωματώνεται στο σχέδιο κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού.


Στην τελευταία περίπτωση, όλα είναι σαφή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά εδώ στην πρώτη πρέπει να προσέξετε τη θέρμανση του καναλιού αέρα. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει ώθηση στον κεντρικό εξαερισμό και όλες οι προσπάθειές σας για το σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού θα εξαλειφθούν.

Το σχέδιο εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλη η εργασία για την κατασκευή της κουκούλας στην τουαλέτα δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται. Το κύριο πράγμα, προτού εγκαταστήσετε όλες τις λεπτομέρειες, ξαναδιαβάστε προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Και επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Και εκεί θα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Απορροφητήρας για τουαλέτα και μπάνιο: συσκευή και εγκατάσταση

Ένα καλό έργο εξαερισμού στην τουαλέτα και στο μπάνιο έχει μεγάλη σημασία. Μετά από όλα, αυτά τα δωμάτια δεν είναι μόνο πολύ υγρό. Εάν είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο, είναι πολύ πιθανό το διαμέρισμα να έχει δυσάρεστες οσμές από τους γείτονές του. Για να ανακουφίσετε τον εαυτό σας από τέτοια προβλήματα, αλλά και να εμποδίσετε την εμφάνιση ενός μύκητα ή μούχλας στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να παρέχετε μια αποτελεσματική κουκούλα από την τουαλέτα και το μπάνιο. Τι είδους οπαδούς υπάρχουν για αυτά τα δωμάτια και πώς να επιλέξετε σωστά όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα εξαερισμού; Μπορώ να κάνω μόνος μου το έργο ή να προσλάβω επαγγελματίες;

Ποιοι τύποι αερισμού υπάρχουν;

Τα αποσπάσματα για το μπάνιο και την τουαλέτα μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες, ανάλογα με την αρχή της εργασίας τους:

 • Ο φυσικός αερισμός βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια με σοβιετικά σπίτια και είναι ο πιο συνηθισμένος. Ένα τέτοιο σύστημα είναι απλό, η λειτουργία του δεν απαιτεί ανεμιστήρα και πρακτικά δεν χρειάζεται συντήρηση. Ο αέρας είναι τεντωμένος λόγω της διαφοράς πίεσης στο διαμέρισμα και έξω από αυτό, λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας του αέρα. Αλλά σε ζεστό καιρό, η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας εξάτμισης μειώνεται, και ακόμη και η επίδραση της αντίστροφης ώσης είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι πολυκατοικιών αναγκάζονται συχνά να το τροποποιούν με τα χέρια τους, για παράδειγμα, για να εξοπλίσουν μια οπή εξαερισμού με μια ειδική βαλβίδα.
 • Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός παρέχεται με την εγκατάσταση ανεμιστήρων ή άλλων συσκευών στην κουκούλα. Κατά κανόνα, ο εξαναγκαστικός εξαερισμός συνδυάζεται με τον φυσικό εξαερισμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύστημα αυτό δεν λειτουργεί μόνιμα, αλλά σε ορισμένα χρονικά διαστήματα που εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά των εγκατεστημένων συσκευών ή από τον τρόπο λειτουργίας που επιλέγει ο καταναλωτής. Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτρικών καλωδίων στο μπάνιο ή την τουαλέτα για τη σύνδεση ανεμιστήρων ή άλλων συσκευών. Επομένως, η τοποθέτησή του θα πρέπει να προγραμματίζεται για την επισκευή. Επιπλέον, μια τέτοια κουκούλα απαιτεί περιοδική συντήρηση για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική αδιάλειπτη λειτουργία.

Πότε απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός;

Πριν αγοράσετε και βάλτε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο ή την τουαλέτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πραγματικά ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Καταλάβετε ότι η συνηθισμένη κουκούλα δεν είναι αρκετή, μπορείτε από τις ακόλουθες ενδείξεις:

 • Η εισροή και η εκροή αέρα από τις εγκαταστάσεις δεν αρκεί. Για να το ελέγξουμε είναι απλό: ανοίγουμε μια πόρτα σε μια τουαλέτα ή ένα μπάνιο και εφαρμόζουμε ένα φύλλο χαρτιού σε ένα πλέγμα εξαερισμού. Αν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, το φύλλο πρέπει να κολλήσει στη σχάρα.

Σε μερικά φόρουμ είναι δυνατό να συναντήσετε συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε ένα κερί ή έναν αναμμένο αγώνα κατά τον έλεγχο του εξαερισμού. Σε πολυκατοικίες, δεν είναι επιθυμητή η χρήση αυτής της μεθόδου: κανείς δεν πρέπει ποτέ να είναι απόλυτα βέβαιος ότι δεν υπάρχουν εύφλεκτα ή εκρηκτικά αέρια στον αγωγό από άλλα διαμερίσματα.

 • Υπάρχει η επίδραση της αντίστροφης έλξης - από τα εκχυλίσματα στο δωμάτιο είναι δυσάρεστες οσμές από τους γείτονες, οι οποίες στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι.
 • Η συμπύκνωση συσσωρεύεται σε σωλήνες και τοίχους, εμφανίζονται κηλίδες μούχλας ή μύκητες.

Επιπλέον, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι απαραίτητος εάν μια ατμογεννήτρια ή μια ηλεκτρική σάουνα πρόκειται να εγκατασταθεί στο μπάνιο.

Επιλογή ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο σχέδιο

Έχοντας πάρει την απόφαση να βάλει μια αναγκαστική εξάτμιση στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο του ανεμιστήρα. Στην ποικιλία των μοντέλων που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά, είναι εύκολο να μπερδευτεί. Τι πρέπει να κάνω όταν σχεδιάζω να τοποθετώ τις κουκούλες για το μπάνιο και την τουαλέτα με τα χέρια μου;

Στη θέση της συσκευής διακρίνονται οι παρακάτω τύποι ανεμιστήρων:

 • Οροφή, προσαρτημένη στην είσοδο του αγωγού. Η εγκατάσταση τους είναι η απλούστερη.
 • Κανάλι, που βρίσκεται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού.

Η θέση των οπαδών είναι:

Σε πολυκατοικίες, οι ανεμιστήρες οριζόντιου τοίχου τοποθετούνται συνήθως στην κουκούλα. Η εγκατάστασή τους δεν προκαλεί δυσκολίες, ακόμα και αν το κάνετε μόνοι σας.

Κατά τον υπολογισμό και την αγορά στοιχείων εξάτμισης, είναι προτιμότερο να επιλέγετε μοντέλα που διαθέτουν μια βαλβίδα αντεπιστροφής στη διαμόρφωσή τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πολυκατοικίες. Ο εξαερισμός στο μπάνιο και τις τουαλέτες λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής εμποδίζει τον αέρα και τις οσμές να εισέλθουν στο δωμάτιο από τον αγωγό όταν οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται:

 • ανεμιστήρες λεπίδας;
 • φυγόκεντρο.

Στα περισσότερα διαμερίσματα, είναι εγκατεστημένα τα αξονικά λοβικά μοντέλα, τα ακτινωτά είναι πολύ λιγότερο συχνά.

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Ασφάλεια - η συσκευή θα λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη την πιθανότητα σταγονιδίων νερού. Επομένως, είναι απαραίτητο να σταματήσετε την επιλογή στις συσκευές που έχουν σήμανση IP45 και άνω. Η προστασία από την υγρασία από τους ανεμιστήρες αυτούς τους επιτρέπει να αντέχουν ακόμη και σε απευθείας πίδακες νερού.
 • Το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB. Λόγω της πιθανής πλακάκι του μπάνιου έχει μια καλή ακουστική, οπότε όσο λιγότερο θόρυβος του ανεμιστήρα - τόσο το καλύτερο.
 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής. Πάρα πολύ ισχυρή η συσκευή δεν θα λειτουργήσει στη βέλτιστη λειτουργία, τα χρήματα που καταβάλλονται για την αυξημένη ισχύ θα χαθούν. Ακόμα χειρότερα, αν η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα οδηγήσει σε υπερβολική εμφάνιση του δωματίου. Μια αδύναμη μηχανή απλά δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει το καθήκον της.

Η απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα μπορεί να επιτευχθεί αν η ένταση του δωματίου πολλαπλασιαστεί με τον ρυθμό ανανέωσης του αέρα ανά μονάδα ανά ώρα. Στο μπάνιο ή το μπάνιο ο αέρας πρέπει να αλλάζεται 6-8 φορές την ώρα. Για τα περισσότερα τυπικά διαμερίσματα, είναι κατάλληλο ένας ανεμιστήρας χωρητικότητας τουλάχιστον 60 m3 / h. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με μικρό περιθώριο ισχύος, αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του λειτουργώντας με τον βέλτιστο τρόπο και όχι με το πλήρες φορτίο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι οικιακοί ανεμιστήρες για τα μπάνια έχουν συχνά πολλές πρόσθετες λειτουργίες.

 • Βαλβίδα ελέγχου - όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι απλά απαραίτητη σε πολυκατοικίες.
 • Κίνηση, υγρασία, χρονοδιακόπτης, βαλβίδα - αυξάνουν το κόστος της συσκευής, αλλά επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη χρήση του καταναγκαστικού ρεύματος. Ένα κανονικό σύστημα, όταν ο ανεμιστήρας ξεκινάει την ίδια στιγμή που ανάβει η φωτεινή ένδειξη, δεν έχει πάντα χρόνο να κάνει την εργασία του για το χρονικό διάστημα που του έχει παραχωρηθεί. Ο χρονοδιακόπτης και ο αισθητήρας υγρασίας, επιπλέον, παρέχουν καλύτερη απόδοση του συστήματος εξαερισμού.
 • Μειωτήρας ήχου - συνήθως φλάντζα σιλικόνης, που μειώνει το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Η εγκατάσταση ανεμιστήρα με τα χέρια σας συνήθως δεν προκαλεί δυσκολίες, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 • Στα περισσότερα διαμερίσματα, η κουκούλα είναι τοποθετημένη σε υπάρχοντα αγωγό, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται μπροστά από την πόρτα για να δημιουργήσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη λειτουργία του.
 • Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι πιο συμφέρουσα να συμπίπτει με τη γενική επισκευή του μπάνιου, καθώς η καλωδίωση θα πρέπει να αφαιρεθεί στους τοίχους. Η ανοικτή καλωδίωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και τα κουτιά δεν προσθέτουν ομορφιά στο εσωτερικό. Έτσι, εάν δεν θέλετε να χαλάσετε τα πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα, τότε υπάρχει μια εναλλακτική λύση - ανεμιστήρες σε μπαταρίες ή μπαταρίες.
 • Αν το περίβλημα του ανεμιστήρα τοποθετηθεί στον άξονα εξαερισμού, τότε πρέπει να ταιριάζει στο μέγιστο. Στην ιδανική περίπτωση, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα της συσκευής θα πρέπει να παραμείνει στην επιφάνεια του τοίχου και ολόκληρο το κύριο μέρος θα είναι κρυμμένο στο σωλήνα εξαερισμού.
 • Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας με βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Αλλά αν δεν θέλετε να χαλάσετε το ακριβό κάλυμμα τοίχου, τότε υπάρχει μια άλλη επιλογή: δίπλα στις οπές στερέωσης, εφαρμόζεται σφραγιστικό σιλικόνης και το πλέγμα είναι κολλημένο στο πλακίδιο. Μετά την ξήρανση, η περίσσεια του στεγανωτικού κόβεται με αιχμηρό μαχαίρι.
 • Για καλύτερη λειτουργία της κουκούλας στο κάτω μέρος της πόρτας εισόδου, μπορείτε να τρυπήσετε μια σειρά από μικρές τρύπες ή να εισάγετε μια ειδική σχάρα.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ξεχωριστός διακόπτης για την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα. Εάν έχει προγραμματιστεί ότι η συσκευή λειτουργεί μόνο όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, τότε συνδέστε τον διακόπτη φωτισμού. Φυσικά, ένα καλώδιο φάσης πρέπει να περάσει από αυτό.

Έτσι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να εγκαταστήσετε μια αναγκαστική κουκούλα σε ένα μπάνιο ή μια τουαλέτα με τα χέρια σας. Η επίδραση της εφαρμογής της δεν αντισταθμίζει το κόστος χρηματοδότησης και το χρόνο.

Ανεμιστήρας για τουαλέτα με βαλβίδα ελέγχου

Επιλέγουμε ανεμιστήρες εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες

Χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο για σας; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Αν έχετε ήδη κανονίσει οικοδόμοι στη σκηνή, τον απορροφητήρα επικοινωνιών (την τρύπα στην κορυφή του τοίχου, κλειστό μπαρ) δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν αισθάνεστε στην αίθουσα καμία ενόχληση, ακόμη και μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή να πλύνετε στο χέρι με ένα μεγάλο αριθμό χημικών παραγόντων - τότε, φυσικά, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε. Αλλά πρώτα, ελέγξτε πόσο καλά λειτουργεί η υπάρχουσα κουκούλα. Αυτό είναι πολύ απλό: κόψτε ένα κομμάτι χαρτί και συνδέστε το με το πλέγμα κλεισίματος. Με την κατάλληλη λειτουργία του συστήματος, η δύναμη του αέρα που εξέρχεται από το σύστημα εξάτμισης θα προσελκύεται από τις ράβδους και θα συγκρατείται σταθερά. Αν αυτό δεν συμβεί, είναι καλύτερα να εξετάσετε τους σύγχρονους ανεμιστήρες εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες και να αγοράσετε ένα μοντέλο για τον εαυτό σας. Διαφορετικά, η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να συσχετιστεί με έναν αριθμό δυσάρεστων κινδύνων.

Έτσι, όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι, σε όλους, μια μικρή περιοχή του τυπικού λουτρού πολύ γρήγορα όταν χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό είναι γεμάτο με ζεστό ατμό. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, η υγρασία θα εγκατασταθεί αναπόφευκτα στην οροφή και στους τοίχους. Αργότερα ή αργότερα, στην περίπτωση αυτή, αυτά τα μέρη του μπάνιου θα καλυφθούν από μύκητες και μούχλα. Αυτό, πρώτον, ανθυγιεινώς στο υψηλότερο μέτρο, δεύτερον, καταστρέφει το εσωτερικό, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να αλλάξει το κάλυμμα.

Τι χρειάζεστε για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής;

Λάβετε υπόψη ότι για την εργασία με την εξαγωγή του μολυσμένου αέρα, ο ανεμιστήρας καυσαερίων χρειάζεται επίσης καθαρό αέρα. Παροχή σταθερή ροή ενός τέτοιου μπάνιου ή τουαλέτας είναι αρκετά απλή - θα είναι αρκετό στο στάδιο της εγκατάστασης της πόρτας που οδηγεί σε αυτό το δωμάτιο, μεταξύ αυτού και του δαπέδου αφήσει ένα χάσμα 2-3 εκατοστά πλάτος. Αν για κάποιο λόγο η οργάνωση ενός τέτοιου "χάσματος" είναι δυσάρεστη για εσάς, μπορείτε να φτιάξετε στην πόρτα μια ειδική βαλβίδα που εξυπηρετεί τους ίδιους σκοπούς.

Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τι ακριβώς χρειάζεστε από έναν τέτοιο ανεμιστήρα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν αρκετά υψηλές απαιτήσεις σχετικά με το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τη μονάδα. Προς το παρόν, υπάρχουν επιλογές στην αγορά που πρακτικά δεν παράγουν ήχους για δουλειά. Αλλά ακολουθήστε και τους δείκτες απόδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τους ανεμιστήρες εξάτμισης για μπάνια και τουαλέτες. Με τον ορισμό αυτό εννοείται ο κανονικός όγκος αέρα που το μοντέλο είναι σε θέση να μετακινείται συνεχώς χωρίς προβλήματα. Οι τυπικές μονάδες μέτρησης της παραγωγικότητας είναι μετρητές ανά ώρα.

Για να μάθετε τι θα πρέπει να είναι αυτή η αξία για τον ιδανικό ανεμιστήρα, προσπαθήστε να μάθετε τον ακριβή όγκο του μπάνιου ή της τουαλέτας σας. Για να το κάνετε αυτό, όπως γνωρίζετε, απλά πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή με το ύψος των οροφών - και αυτά τα δύο στοιχεία είναι συχνά ήδη γνωστά. Μετά από αυτό έρχεται μια πιο δύσκολη στιγμή: πρέπει να γνωρίζετε τη λεγόμενη συχνότητα ανταλλαγής αέρα, δηλαδή τον αριθμό των φορών που μέσα σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο θα αντικατασταθεί από καθαρό αέρα. Για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ρυθμιστικά έγγραφα σχετικά με το θέμα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι στο μπάνιο η ισοτιμία πρέπει να είναι από 5 έως 8 φορές την ώρα. Το επόμενο βήμα είναι να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Ως αποτέλεσμα, έχετε τους απαραίτητους δείκτες απόδοσης.

Ανεμιστήρας: περίεργα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων εξαγωγής. Ειδικοί καταναλωτές αγαπούν τις επιλογές που είναι εξοπλισμένες με χρονοδιακόπτες. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα τέτοιο ανεμιστήρα - είναι ακόμα μια ηλεκτρική συσκευή, έτσι ώστε, βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να εργάζεται όλη την ημέρα καιρό, ειδικά αν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου στο διαμέρισμα και κανείς δεν σε όλα. Χρονόμετρο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την κουκούλα μόνο σε τακτά χρονικά διαστήματα - ας πούμε, μισή ώρα μετά, κάποιος θα επωφεληθούν από ένα μπάνιο (τουαλέτα σε αυτό το σχήμα μπορεί να είναι μόνο δεκαπέντε λεπτά). Ορισμένες συσκευές αυτού του είδους πρέπει να ενεργοποιηθούν, να βγουν από τον εαυτό σας. Άλλοι διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες - αισθητήρες υγρασίας. Ενεργοποιούνται όταν ο αέρας έρθει σε αρνητική κατάσταση και σβήνει είτε μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο είτε απλά μετά την επίτευξη του αποτελέσματος.

Εάν ζείτε σε πολυώροφο κτίριο, όπου υπάρχει ένα γενικό σύστημα αερισμού που είναι σχεδιασμένο για αρκετά διαμερίσματα και ορόφους, είναι επιθυμητό να αγοράσετε έναν εξαεριστήρα με την παρουσία μιας "αντίστροφης" βαλβίδας. Αυτό το στοιχείο δεν επιτρέπει στον αέρα από τον αγωγό εξαερισμού να εισέλθει στο δωμάτιο, έτσι μπορείτε να προστατευθείτε από μικρά συντρίμμια, δυσάρεστες οσμές κ.ο.κ. Για παράδειγμα, εάν κάποιος από τους γείτονες επιθυμεί να καπνίσει στο ντουλάπι του, δεν θα σας αγγίξει ξανά.

Αναπνευστήρας με βαλβίδα ελέγχου: αρχή ταξινόμησης και λειτουργίας

Σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, γραφείο, αποθήκη ή βιομηχανικό υπόστεγο για άνετη εξεύρεση ανθρώπων πρέπει να παρέχεται με εξαερισμό. Ο όγκος του αέρα που ρέει και, κατά συνέπεια, η άνεση της διαμονής σε κλειστό χώρο εξαρτάται άμεσα από το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού.

Μερικές φορές αρκεί ανενεργή αερισμό, δηλ από τη βαρύτητα, όταν ο θερμός αέρας από την κουζίνα ή το μπάνιο μαζί με οσμές ή ατμό ανυψώνεται και ρέει μέσω της γρίλιας εξαερισμού στις εξωτερικές κανάλια. Και φρέσκος αέρας βγαίνει μέσω ειδικών αεραγωγών, που βρίσκονται πιο κοντά στο δάπεδο ή μέσω μη σφραγισμένων αρμών θυρών ή παραθύρων.

Προϋποθέσεις για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ένα διαμέρισμα όπου η εκροή του αέρα μέσω ενός κοινού αγωγού προς τις ράβδους στέγη αρκετά για να αποβάλει όλες τις ατμού και οι οσμές των τροφίμων είναι έτοιμη, και το χειμώνα, όταν είναι κλειστά τα παράθυρα σε αυτό το δωμάτιο γίνεται αποπνικτική. Στη συνέχεια, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός έρχεται στη διάσωση, ο οποίος είναι ανεμιστήρας ή εξάτμιση και σύστημα αεραγωγών από το δωμάτιο προς τα έξω.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα κουκούλας, από χειροκίνητα που πρέπει να ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, σε αυτόματα που ανταποκρίνονται στην αύξηση της θερμοκρασίας. Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που δεν είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρα, δηλαδή είναι απλοί αεραγωγοί.

Δεν θα σταθούμε στα δομικά και άλλα χαρακτηριστικά των κουκούλες, καθώς σχετίζονται με τον εξοπλισμό κουζίνας, αν και λειτουργούν ως ανεμιστήρες εξαγωγής στην κουζίνα.

Ας μην μιλήσουμε για τα συστήματα κλιματισμού, καθώς εργάζονται κατά κύριο λόγο για την ανακύκλωση, δηλαδή, την ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο, δεν το αντικαθιστά με φρέσκια ατμόσφαιρα, έτσι ώστε μόνο ο κλιματισμός δεν μπορεί να κάνει.

Ενσωμάτωση του ανεμιστήρα στο κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα

Μια κουκούλα δεν είναι σε θέση να παρέχει εξαερισμό όλων των κατοικιών. Με αυτό το έργο μπορεί να χειριστεί τους ανεμιστήρες καναλιών καυσαερίων. Τοποθετούνται απευθείας στον αγωγό του άξονα εξαερισμού ή στους αεραγωγούς, μπορούν να εγκατασταθούν στα παράθυρα, οδηγώντας απευθείας τον αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στη θέση βέλτιστη για πρόσληψη απρόσκοπτη αέρα έτσι ώστε φρέσκο ​​αέρα που διέρχεται τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, την ενημέρωση του ατμόσφαιρα στο δωμάτιο πριν συλλαμβάνεται και αποβάλλονται έξω.

Έξοδος του αγωγού αερισμού στην κουζίνα

Εάν το τοποθετήσετε ακριβώς δίπλα στο παράθυρο, ο ανεμιστήρας θα βγάλει φρέσκο ​​αέρα χωρίς να το ενημερώσει στην κατοικία.

Υπάρχει η έννοια της ισχύος του ανεμιστήρα, χαρακτηρίζει τον όγκο του αέρα σε κυβικά μέτρα που μπορεί να κινηθεί ο ανεμιστήρας.

Σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, ο ανεμιστήρας πρέπει να ενημερώνει πλήρως τον αέρα αρκετές φορές ανά ώρα:

 • Κουζίνα: 10 φορές
 • Τουαλέτα: 6 10 φορές
 • Μπάνιο: 15 έως 20 φορές.

Με βάση αυτό, και τον υπολογισμό της έντασης του δωματίου, υπολογίζεται η ισχύς του αγορασμένου ανεμιστήρα.

Τι είδους συσκευή πρέπει να επιλέξω;

Οι ανεμιστήρες είναι οι εξής τύποι: αξονικοί και φυγοκεντρικοί. Η καλύτερη λύση για εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα θα είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας.

Στη συσκευή είναι παρόμοια με την εγχώρια θηλή ανεμιστήρα σε μια φωτογραφική μηχανή αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα όταν είναι ενεργοποιημένη, η βαλβίδα, η οποία είναι με ελατήριο πέταλα ανοιχτό και ο αέρας βγαίνει το συντομότερο ο ανεμιστήρας παύει να αποβάλλει τον αέρα, είναι κλειστές με ασφάλεια κλείνοντας το κανάλι από τον άξονα αερισμού στο διαμέρισμα.

Προστασία του καθιστικού από εξωτερικό επιθετικό περιβάλλον: καπνός, σκόνη, έντομα, υγρασία, μπορεί να χρησιμεύσει ως ανεμιστήρας εξαγωγής.

Σχέδιο του αξονικού ανεμιστήρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε έναν αναστρέψιμο ανεμιστήρα όταν ο αερισμός δεν γίνεται σε έναν κοινό άξονα, αλλά σε ένα ξεχωριστό σύστημα αεραγωγών ή απευθείας στο περιβάλλον. Το πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα εκτόνωσης ροής αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση και, αν χρειαστεί, η ανάκτηση καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Εάν δεν επιτρέπεται η χρήση εξωτερικού ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας καναλιών, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο βάθος του αγωγού αερισμού. Το δομικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η θέση των πτερυγίων, τα οποία είναι κατασκευασμένα απευθείας στον δρομέα, που επιτρέπει την επίτευξη της μέγιστης ευθυγράμμισης, αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας στη χρήση

Ανάλογα με το μοντέλο και την τιμή της συσκευής, η ένταξη μπορεί να γίνει αυτόματα με αυξανόμενη υγρασία ή θερμοκρασία ή χειροκίνητα. Ορισμένα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με φωτεινή ένδειξη.

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης με βαλβίδα ελέγχου για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούν τον άνθρωπο και αυτή τη στιγμή, χάρη στα νέα υλικά είναι συμπαγής αξιόπιστα, ήσυχο και αποτελεσματικά μέσα που φέρνουν στη ζωή τη φρεσκάδα και την άνεση μας.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται για τον αερισμό των χώρων. Το κύριο πλεονέκτημα των ανεμιστήρων εξαγωγής είναι η υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τη σιωπηρή λειτουργία. Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος του ανεμιστήρα που θα εξασφαλίσει τη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιό σας. Μετά από συστήματα κλιματισμού δεν μπορεί να εξασφαλίζει πάντοτε ότι ο καθαρός αέρας, επειδή λειτουργούν κυρίως στην ανακύκλωση (με άλλα λόγια, την επεξεργασία των υφιστάμενων εσωτερικού αέρα) - και δεν είναι πολύ χρήσιμη, και καθαρό αέρα, απλά δεν το πάρει. Ανεμιστήρας καυσαερίων με βαλβίδα ελέγχου σε αυτή την περίπτωση είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, αυτός ο τύπος ανεμιστήρα θα σας προστατεύσει από ανεπιθύμητα σωματίδια στον αέρα με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι, στην περίπτωση ενός λανθασμένη επιλογή του τύπου του εξαερισμού μπορεί να προκαλέσει τέτοια προβλήματα όπως μύκητα, μούχλα και δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο και μπάνιο, καθώς και οσμών από το μαγείρεμα ή καπνό. Πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό με βαλβίδα ελέγχου στην κουζίνα, δείτε σε αυτό το βίντεο:

Ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου χρησιμεύει για την τοποθέτηση σε έναν άξονα εξαερισμού. Επίσης αυτός ο τύπος ανεμιστήρα χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού. ανεμιστήρα καυσαερίων με μια βαλβίδα αντεπιστροφής εμποδίζει τη διείσδυση των οσμών, π.χ., από άλλα διαμερίσματα (π.χ., η μυρωδιά των τροφίμων, ο καπνός του τσιγάρου, κλπ), τη σκόνη, τη βρωμιά, χνούδι, τα έντομα και προστατεύει από το κρύο αέρα στο δροσερό σεζόν. Η βαλβίδα ελέγχου, στην πραγματικότητα, είναι το τμήμα του ανεμιστήρα που δεν επιτρέπει στον αέρα από τον άξονα να εισέλθει στο δωμάτιο. Ο αέρας πηγαίνει μόνο από το δωμάτιο στο ορυχείο, πίσω - όχι. Επομένως, όταν επιλέγετε ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής, θα αναπνέετε μόνο φρέσκο ​​και καθαρό αέρα. Η ικανότητά σας και η ευημερία σας θα βελτιωθούν!

Η ίδια η βαλβίδα μπορεί να είναι στρογγυλή και ορθογώνια. Ο συνηθέστερος τύπος είναι η "πεταλούδα": δύο πέταλα συνδέονται σε έναν άξονα που διαιρεί τη διατομή της βαλβίδας σε δύο. Είναι φορτωμένα με ελατήριο έτσι ώστε ο αέρας να κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση. Είναι αλήθεια ότι είναι δυνατό να παγώσουν τα πέταλα και να τα εμπλακούν. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό αδρανειακό πλέγμα: όταν τερματίζεται, οι περσίδες είναι κλειστές.

Πάρτε αυτό το άρθρο για τη δική σας προσοχή, και όταν επιλέγετε τον εξαερισμό, σίγουρα δεν θα λανθαστεί. Θα σας εγγυηθεί καθαρό αέρα!