Εξαεριστήρες για κουκούλες κουζίνας: τύποι, εγκατάσταση, αφαίρεση

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες κουζίνας

Υλικό. PVC.

Η διάμετρος. Στην τομή ο σωλήνας είναι στρογγυλός και ορθογώνιος. Ο τελευταίος ονομάζεται επίσης επίπεδη. Οι πιο δημοφιλείς διαμέτρους είναι: 100, 125, 150, 200 mm. Όσον αφορά την ορθογώνια, η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαστάσεις: 55-60 mm κατά 110-204 mm.

Αντίσταση. Το πλαστικό είναι λεία, οπότε ο αγωγός από αυτό το υλικό έχει χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα. Εάν συγκρίνετε το γύρο με το ορθογώνιο, τότε ο πρώτος αέρας θα μετακινηθεί λίγο πιο γρήγορα.

Λειτουργία. Η θερμοκρασία εργασίας του πλαστικού είναι μέχρι +70. Δεν υπόκειται σε διάβρωση και δεν απαιτεί καθαρισμό: μια λεία επιφάνεια δεν προσκολλάται στο γράσο, στη βρωμιά.

Επίπεδο θορύβου. Ο πλαστικός αγωγός είναι ομαλός στο εσωτερικό, δεν υπάρχει τίποτα να προσκολληθεί στη ροή, οπότε ο εξαερισμός είναι σιωπηλός.

Συνέλευση. Η εγκατάσταση είναι απλή, αλλά η σύνδεση με τους προσαρμογείς απαιτεί χρόνο. Πολύ σύνθετη διαμόρφωση επίπλων κουζίνας και τοίχων από πλαστικό αγωγό «επαναλάβετε" Δεν είναι δυνατή: οι αιχμηρές και συχνές καμπύλες επιδεινώνουν τον εξαερισμό.

Κόστος. Είναι χαμηλό, αλλά το κόστος αυξάνεται από προσαρμογείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι.

Εμφάνιση. Ο σωλήνας PVC στην κουζίνα φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Ειδικά αυτό ισχύει για εκείνο που έχει ορθογώνιο τμήμα. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να βαφτεί σε κατάλληλο χρώμα.

Μεταλλικός σωλήνας

Υλικό. Μιλώντας για έναν μεταλλικό αγωγό, οι περισσότερες φορές αναφέρονται στην αυλάκωση αλουμινίου. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας είναι επίσης πλαστικός, αλλά λόγω της φθηνότητας, το αλουμίνιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό φύλλο, διπλωμένο ακορντεόν. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα πλαίσιο - δαχτυλίδια από χαλύβδινο σύρμα.

Διάμετρος. Στο τμήμα, οι κορφές είναι μόνο στρογγυλές. Η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαμέτρους: 100, 120, 125, 150 mm.

Αντίσταση. Αν και κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, οι αυλακώσεις είναι τεντωμένες, οι αυλακώσεις εξακολουθούν να καθυστερούν ελαφρά τον αέρα. Σε μια ομαλή επιφάνεια, κινείται πιο γρήγορα.

Λειτουργία. Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι +300 και άνω. Η αυλάκωση είναι ανθεκτική στη διάβρωση, αλλά απαιτεί περιοδικό καθαρισμό. Στην εσωτερική επιφάνεια με ραβδώσεις προσκολλάται το λίπος, η αιθάλη.

Επίπεδο θορύβου. Αέρα «προσκολλάται στο" για τους δακτυλίους μέσα στο σωλήνα. Αυτό προκαλεί τη δόνηση, δημιουργώντας θόρυβο. Επομένως, ο μεταλλικός αγωγός λειτουργεί πιο δυνατά από το πλαστικό.

Συνέλευση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πολύ γρήγορα: είναι απλά απλωμένη σε μεγάλες αποστάσεις. Το εύκαμπτο χιτώνιο μπορεί να επεκταθεί 4,5 φορές. Γυρίστε εύκολα τον αγωγό αέρα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσαρμογείς σχήματος L. Gofra «ρυθμίζεται" κάτω από οποιαδήποτε διαμόρφωση επίπλων και περβάζων στους τοίχους.

Κόστος. Φθηνότερο πλαστικό, καθώς και εξοικονόμηση σε προσαρμογείς.

Εμφάνιση. Ένας εύκαμπτος μεταλλικός αγωγός δεν είναι τόσο όμορφος όσο το πλαστικό.

Επιλογές εξαγωγής αγωγού

Με δύο εισόδους

Δεν είναι πολύ συνηθισμένη επιλογή. Όταν υπάρχουν δύο ξεχωριστές τρύπες στον τοίχο - οι εισόδους στον αγωγό εξαγωγής - όλα είναι απλά. Ένας σωλήνας αφαιρείται σε ένα και ο άλλος παραμένει για φυσικό εξαερισμό. Ωστόσο, όταν λειτουργεί η κουκούλα, ενδέχεται να προκληθεί πρόβλημα - αντίστροφη ώση. Ο σωστός εξαερισμός αρχίζει ξαφνικά να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεμίζοντας την κουζίνα με δυσάρεστες οσμές. Εξετάστε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνετε.

Εάν το σπίτι δεν έχει εξαντληθεί, και υπάρχει μόνο ένας αγωγός αερισμού, ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού. Ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο είναι λιγότερο πυκνός από τον κρύο αέρα στο δρόμο. Λιγότερο πυκνό - τότε εύκολο. Αυξάνει και φεύγει από τον άξονα εξαερισμού.

Από τις ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες στην κουζίνα πρέπει να έρθει καθαρός αέρας. Κατά τον σχεδιασμό σπιτιών θεωρήθηκε ότι έτσι θα γίνει ο εξαερισμός. Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες με σφραγίδες, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές αερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παρέχουν ροή αέρα, η κατάσταση θα πρέπει να διορθωθεί από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Τοποθετούνται σε πλαστικό παράθυρο ή σε τοίχο δίπλα τους.

Εάν εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη. Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι πολύ ισχυροί. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, πολύ γρήγορα παίρνει όλο τον αέρα από τη μικρή κουζίνα. Υποθέστε σε μια ώρα «γείσο" 1000 κυβικά μέτρα αέρα. Τα στενά κλειστά παράθυρα δεν αφήνουν στον αέρα από το δρόμο. Στη συνέχεια, ο εξαερισμός αρχίζει να παραδίδει στην κουζίνα έναν εξαντλημένο, δυσάρεστο αέρα.

Για να μην επιτρέψετε την πρόχειρο βύθιση, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα όταν ανοίγετε την κουκούλα ή τοποθετείτε μια βαλβίδα ελέγχου στο δεύτερο άνοιγμα. Όταν απενεργοποιηθεί, η βαλβίδα θα κλείσει, μη αφήνοντας την κουζίνα στον βρώμικο αέρα.

Με μια είσοδο

Τις περισσότερες φορές, ο τοίχος της κουζίνας έχει μόνο ένα παράθυρο στον εξαερισμό. Πάνω αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των διαφόρων σωλήνων για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Αυτό σήμαινε αυτό, την πιο κοινή επιλογή.

Αν το άνοιγμα είναι ένα, μην το καλύψετε εντελώς με τον αγωγό αέρα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι επειδή υπάρχει κουκούλα κουζίνας, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός περνάει ποιοτικά. Στην πραγματικότητα, η κουκούλα δεν αναφέρεται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού, από την άλλη πλευρά, είναι υποχρεωτικοί για το σχεδιασμό των κτιρίων. Εάν η κουκούλα με τον αγωγό του μπλοκάρει την είσοδο στον άξονα εξαερισμού, ο εξαερισμός στην κουζίνα δεν είναι δυνατός.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα, δεν μπορεί να πιπιλίζει στον αέρα που είναι πολύ μακριά, για παράδειγμα, κάτω από την οροφή ή κοντά στον απέναντι τοίχο. Αφαιρέστε την μάζα αέρα σε απόσταση μεγαλύτερη από την είσοδο της, η κουκούλα δεν μπορεί να τραβηχτεί. Έτσι, αυτή «έργα" μόνο με αέρα πάνω από τη σόμπα. Το υπόλοιπο πρέπει να περάσει από τον αγωγό εξαγωγής.

Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα στο άνοιγμα. Από το συνηθισμένο, διαφέρει ως προς το ότι αποτελείται από δύο μέρη: την οπή αέρα και τη σχάρα για φυσικό αερισμό. Επιπλέον, απαιτείται βαλβίδα ελέγχου.

Έξω

Δυστυχώς, το μέγεθος της εισόδου στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά μέτριο: 130 x 130 mm. Εάν η πλειονότητα της οπής δίνεται κάτω από τον αγωγό αέρα, θα υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τον φυσικό εξαερισμό. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή - να αποσύρει τον σωλήνα της κουκούλας στο δρόμο και να αφήσει το παράθυρο στον αεραγωγό με μια συνηθισμένη σχάρα.

Ανεξάρτητα από αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει - είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε ειδικούς. Θα κάνουν μια τρύπα στον τοίχο με ένα τρυπάνι με διαμάντια, θα εγκαταστήσουν ένα σωλήνα και έναν προστατευτικό εκτροπέα. Αυτή η συσκευή, η οποία ενισχύει την πρόσφυση και προστατεύει τον αγωγό αέρα από τις βροχοπτώσεις, το σχηματισμό κρούστας πάγου. Ο εκτροπέας έχει επίσης μια βαλβίδα που κλείνει και δεν αφήνει σε κρύο αέρα.

Κανόνας για όλους τους τύπους σωλήνων

Ακούγεται σαν αυτό: όσο μακρύτερα ο αγωγός, τόσο περισσότερο σκύβει, όσο χαμηλότερη είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Με κάθε επιπλέον μετρητή λειτουργεί 5-10% χειρότερα. Κάθε στροφή επιβραδύνει τη ροή του αέρα.

Εάν η σόμπα αερίου είναι σταθερά στερεωμένη και το παράθυρο μέσα στον αγωγό εξαερισμού βρίσκεται κοντά - εξαιρετική. Εάν σε μεγάλη απόσταση, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει. Μια εστία αερίου σε εύκαμπτο σωλήνα ή ηλεκτρικό σωλήνα πρέπει να μετακινηθεί πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Λοιπόν, πότε για να γίνει αυτό επιτρέπει τη διευθέτηση των επίπλων κουζίνας. Η χειρότερη επιλογή είναι όταν ο αγωγός εξαερισμού και ο απορροφητήρας βρίσκονται σε απέναντι τοίχους. Είναι επιθυμητό ο σωλήνας εξαερισμού να μην υπερβαίνει τα 3 m.

Αγορά ενός σωλήνα εξαερισμού. Ποιο είναι το μήκος, η διάμετρος και το σχήμα;

Ο σωλήνας αγοράζεται μετά την αγορά του κουκούλα και αφού αποφασιστεί πού να το πάρετε.

 • Μήκος. Και οι πλαστικοί αεραγωγοί και οι αυλακώσεις έχουν διαφορετικά μήκη, οπότε δεν είναι δύσκολο να πάρεις τα απαραίτητα. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, συντομεύεται: πλαστικό - με κοτσαδόρο, και κυματοειδές - με ψαλίδι. Για να δημιουργήσετε το μέταλλο, χρησιμοποιήστε σκούπα ενισχυμένο με αλουμίνιο.
 • Διάμετρος. Οι οδηγίες εξαγωγής υποδεικνύουν τη διάμετρο που θα πρέπει να έχει ο αγωγός. Αν οι σωλήνες από πλαστικό με την επιθυμητή διάμετρο δεν πωλούνται, τότε χρησιμοποιούνται οι προσαρμογείς για τη σύνδεση. Αξίζει όμως να θυμηθούμε: όταν η διάμετρος του είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κουκούλας, το φορτίο του κινητήρα αυξάνεται. Αν η αυλάκωση είναι ελαφρώς ευρύτερη, απλώς τραβιέται μαζί από ένα ζυγό.
 • Μορφή. Ο σωλήνας μπορεί να μην συμπίπτει με το άνοιγμα της κουκούλας ή με την οπή εξαερισμού στη φόρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς με στρογγυλό προς τετράγωνο σχήμα.

Εγκατάσταση αγωγού από πλαστικό

Μιλώντας για την εγκατάσταση, θα έχουμε κατά νου τον πιο κοινό τρόπο εξαερισμού του αγωγού - στον αγωγό εξαγωγής με μία είσοδο.

Για να χτίσετε έναν πλαστικό σωλήνα, χρειάζεστε προσαρμογείς. Σε γενικές γραμμές, οι προσαρμογείς είναι τα στοιχεία για τη σύνδεση σε ευθεία γραμμή (χωρίς περιστροφή), σε ορθή γωνία, για τη σύνδεση του αεραγωγού με την κουκούλα και τη σχάρα αερισμού. Κατά τη σύνδεση των αρμών πρέπει να απομονωθεί, έτσι ώστε ο εξαγόμενος αέρας να μην περάσει στην κουζίνα.

Για τον φυσικό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι εγκατεστημένη μια σχάρα εξαερισμού στον αεραγωγό. Πρόκειται για μια πλάκα δύο τεμαχίων. Από πάνω υπάρχει ένα στρογγυλό άνοιγμα της εισόδου στον άξονα εξαερισμού με φλάντζα και από κάτω υπάρχει μια σχάρα. Εάν η διάμετρος του αγωγού δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της φλάντζας ή εάν ο σωλήνας είναι ορθογώνιος και η φλάντζα έχει κυκλική διατομή - σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς.

Τοποθέτηση κυκλικών κυματοειδών κυματοειδών

Για την κατασκευή ευέλικτου εξαερισμού, οι προσαρμογείς δεν χρειάζονται, επειδή οι αυλακώσεις κάμπτονται και περιστρέφονται σε οποιαδήποτε γωνία. Το Goufra τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και σφίγγεται με ζυγό. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το μέγιστο, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην χαλάσει. Το άλλο άκρο εισάγεται στη φλάντζα της σχάρας εξαερισμού, στερεωμένο με ένα σφιγκτήρα. Τα άκρα της αυλακώσεως δεν σφραγίζονται για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ένας εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό. Δεύτερον, επειδή κατά τη δουλειά δονείται, γιατί μπορεί να υπάρχουν ρωγμές. Καθ 'όλη την αυλάκωση, κάθε 1-1,5 μ., Στερεώνεται στους σφιγκτήρες έτσι ώστε να μην ταλαντεύεται.

Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό

Ο εξαερισμός μπορεί να φαίνεται πολύ δυσκίνητος και να καταστρέφει την κατάσταση στην κουζίνα. Ότι ο σωλήνας ήταν λιγότερο προφανής, κατά κανόνα, βρισκόταν πάνω από ντουλάπια κουζίνας ή κάτω από το ταβάνι. Εάν ο αγωγός είναι πλαστικός, το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τον βάλετε με τον ήχο των τοίχων ή των επίπλων. Όλα αυτά είναι μισά μέτρα. Για να το αποκρύψετε από τους ξένους, χρειάζεστε υλικά και χρόνο.

 • Εάν ο εξαερισμός δεν διέρχεται από ολόκληρο τον τοίχο, μπορεί να κρυφτεί μέσα σε έναν τοίχο με τρύπες. Λοιπόν, όταν η είσοδος στον αεραγωγό είναι ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Ένας τέτοιος άμεσος αγωγός αέρα είναι βολικά κρυμμένος σε διακοσμητικό μεταλλικό κουτί κάτω από το χρώμα της κουκούλας ή του πλαστικού.
 • Όταν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί από την γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία κάτω από την οροφή. Και για να δικαιολογήσει την παρουσία του, διακοσμήστε με διακοσμητικούς λαμπτήρες.
 • Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος κατά τη διάρκεια της επισκευής, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί στις δομές μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων - ανάρτηση ή τάση.

Τώρα, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού για τους σωλήνες κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε τον αγωγό για τις απαιτήσεις σας. Γνωρίζοντας τις αποχρώσεις της επιμέλειας, μπορείτε να τις συλλέξετε μόνοι σας. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να το εμφανίσετε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε καλό αερισμό στην κουζίνα.

Σωλήνας εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας: τύποι και χαρακτηριστικά αυτοσυναρμολόγησης

Η κουζίνα δεν είναι μόνο τα αρώματα των μαγειρεμένων τροφίμων, αλλά και πολλή ρύπανση, συμπεριλαμβανομένου του αέρα. Ένας αξιόπιστος βοηθός στον αγώνα για καθαριότητα μπορεί να γίνει μια κουκούλα. Βοηθάει στην απομάκρυνση των καπνών, των προϊόντων καύσης, των μικρότερων σταγονιδίων λίπους - ό, τι αναπνέετε, ο οποίος διευθετείται στα τελικά υλικά, τα οποία χάνουν γρήγορα μια αισθητική εμφάνιση. Αλλά η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από το πόσο καλά επιλέγεται και εγκαθίσταται ο σωλήνας από την κουκούλα (αγωγός).

Περιεχόμενα

Τύποι αεραγωγών για κουζίνες: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων συστημάτων ↑

Ένας σωλήνας που έχει σχεδιαστεί για την εκτροπή της ροής αέρα μπορεί να είναι πλαστικό ή μέταλλο (αλουμίνιο). Και οι δύο παραλλαγές χρησιμοποιούνται ευρέως σε κατοικημένες περιοχές. Στην περίπτωση αυτή, κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πλαστικοί αγωγοί για την κουζίνα ↑

Ένας πλαστικός αγωγός είναι ένας άκαμπτος, λείος σωλήνας με ένα τμήμα σε σχήμα κύκλου ή ορθογωνίου.

Πλαστικός σωλήνας εξαερισμού με στρογγυλό τμήμα

Δώστε προσοχή! Ένας σωλήνας με κυκλική διατομή παρέχει μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση από παρόμοια προϊόντα διαφορετικού σχήματος.

Αεραγωγός ορθογωνίου σχήματος

Πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών:

 • Χάρη στην ομαλή επιφάνεια, συσσωρεύουν λίγους ρύπους και είναι εύκολο να πλυθούν.
 • Κατά τη διαδικασία της εκμετάλλευσης κάνουν ελάχιστο θόρυβο.
 • Μπορεί εύκολα να βαφτεί αν είναι απαραίτητο για να μεταμφιεστεί ή να διακοσμήσει.
 • Είναι ισχυρά, ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, περιλαμβάνουν υψηλό κόστος και ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Αποτελούνται από την ανάγκη επιλογής προσαρμογέων και γωνιακών στοιχείων, την τήρηση της στεγανότητας όλων των συνδέσεων.

Δώστε προσοχή! Τα στεγανοποιητικά χρησιμοποιούνται για την αξιόπιστη απομόνωση των αρμών μεμονωμένων τμημάτων του πλαστικού αγωγού.

Κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού ↑

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα (κυματοειδής) είναι συνήθως κατασκευασμένος από ημίσκληρο αλουμίνιο. Εξωτερικά, μοιάζει με ακορντεόν, που μπορεί εύκολα να εκτείνεται σε ορισμένα όρια.

Κυματοειδές αλουμίνιο για κουκούλες κουζίνας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτών των σωλήνων; Υπάρχουν αρκετά από αυτά.

 • Ευκολία εγκατάστασης. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε γωνιακά στοιχεία όταν λυγίζετε τον αγωγό. Τα εξαρτήματα συνδέονται με σφιγκτήρες. Αυτό το σχέδιο είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί και να επανασυναρμολογηθεί.
 • Με μικρή προσπάθεια, οι αυλακώσεις τεντώνονται στο επιθυμητό μήκος, επαναλαμβάνοντας την επιλεγμένη τροχιά του παρεμβύσματος. Έτσι αποφεύγονται αιχμηρές στροφές στο σωλήνα και μειώνεται η αντίσταση μέσα σε αυτό.
 • Μια δημοκρατική τιμή, η οποία μερικές φορές είναι μερικές φορές χαμηλότερη από αυτή των πλαστικών αναλόγων.
 • Έχουν διαφορετικούς τύπους διατομής, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τον αγωγό για την καπνοδόχο και την έξοδο αερισμού στο δωμάτιο.
 • Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση στην κουζίνα με μη τυποποιημένη διαμόρφωση.
 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κοπούν με ψαλίδι.
 • Ικανότητα αντοχής σε θερμοκρασίες μέχρι + 250 ° C Για το λόγο αυτό δεν υπόκεινται σε ανάφλεξη και τήξη.

Σφιγκτήρας για τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού στην κουζίνα

Αλλά ακόμα και αυτοί οι αεραγωγοί, που είναι αξιοθαύματοι με την πρώτη ματιά, έχουν τα μειονεκτήματά τους.

 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών προκαλεί άφθονη συσσώρευση μολυσματικών ουσιών σε αυτές, δυσκολίες στην απομάκρυνσή τους και αδυναμία ζωγραφικής.
 • Κατά την επανασυναρμολόγηση χρησιμοποιώντας τους ίδιους συνδετήρες, η ακεραιότητα των συνδέσεων μπορεί να παραβιαστεί.
 • Σε πλήρη τέντωμα της αυλάκωσης είναι μάλλον δύσκολο να το διπλώσετε πίσω στο ακορντεόν.
 • Μικρότερη αισθητική εμφάνιση από τους πλαστικούς σωλήνες.

Gofra στο εσωτερικό της κουζίνας

Έτσι, κατά την επιλογή ενός σωλήνα, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά όχι μόνο όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε είδους, αλλά επίσης να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, να αξιολογήσετε τις οικονομικές δυνατότητές της.

Πώς να υπολογίσετε τη διάμετρο του αγωγού αέρα ↑

Η επιλογή της διαμέτρου του αγωγού ενός αεραγωγού δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή του σχεδιασμού και του υλικού κατασκευής του. Οι εσφαλμένοι υπολογισμοί θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση της λειτουργίας του εξοπλισμού - αύξηση του επιπέδου θορύβου, αύξηση της φόρτισης στα λειτουργικά στοιχεία, μείωση της απόδοσης κλπ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην κουκούλα και δαπανηρές επισκευές.

Πώς καθορίζετε ποια διάμετρο αγωγού για μια κουκούλα κουζίνας που χρειάζεστε; Σε αυτό το τεύχος, να καθοδηγείται από το μέγεθος και το σχήμα της εξόδου εξαερισμού στην κουζίνα και το σωλήνα διακλάδωσης της κουκούλας ίδια. Ο αγωγός αέρα δεν μπορεί να έχει διάμετρο μικρότερη από εκείνη των αγωγών. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να συμπέσουν. Αν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικά μεταβατικά στοιχεία ικανά να εξασφαλίσουν μια στενή εφαρμογή του σωλήνα.

Τι διαστάσεις μπορεί να έχει ένας αεραγωγός; Για σχέδια με κυκλική διατομή, η ελάχιστη διάμετρος είναι 80 mm, η μέγιστη τιμή της μπορεί να φθάσει τα 30 mm. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για εσάς, καθώς το βήμα μεγέθους είναι 10 mm. Δηλαδή, 80, 90, 100 mm, κλπ. Τα πιο διαδεδομένα στην καθημερινή ζωή ήταν οι αγωγοί αέρα με διάμετρο 180 και 200 ​​mm.

Αεραγωγοί για κουζίνες διαφόρων διαμέτρων

Σωλήνες με ορθογώνια διατομή παρουσιάζονται σε μικρότερη ποικιλία. Και το εύρος μεγέθους είναι προσανατολισμένο σε κουκούλες οικιακής χρήσης χαμηλής ισχύος. Οι πιο διαστατικές διαστάσεις είναι 50x100 mm και επίσης 80x150 mm. Για την εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών θα χρειαστούν προσαρμογείς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της κουκούλας.

Προσαρμογέας από ορθογώνιο σε κυκλικό τμήμα του σωλήνα

Εγκατάσταση σωλήνα εξαερισμού για εκχύλιση: πρακτική ↑
συμβουλές

Η διαδικασία εγκατάστασης ενός τέτοιου σωλήνα είναι η σύνδεση με τη βοήθεια μιας κουκούλας κουζίνας και μιας οπής εξαερισμού στον τοίχο για να αφαιρεθεί ο μολυσμένος αέρας από το δωμάτιο. Και σε αυτό το απλό με την πρώτη ματιά, υπάρχουν πολλά βασικά σημεία.

Πρώτον, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε την κουκούλα και τον αγωγό στην αντίθετη πλευρά του ανοίγματος στον τοίχο ή στην οροφή του αγωγού αερισμού.

Δεύτερον, η τροχιά τοποθέτησης του σωλήνα και το μήκος του είναι σημαντική. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Και εδώ ο κανόνας είναι ότι όσο μακρύτερος είναι ο αγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Στους αριθμούς, αυτές οι απώλειες μοιάζουν με αυτό: ένα επιπλέον μετρητή σωλήνα έχει 10% μείωση της απόδοσης.

Επίσης, ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών και η γωνία τους είναι σημαντικός. Εάν εγκαταστήσετε μια πλαστική δομή, τότε όλες οι κάμψεις της θα γίνονται με προσαρμογείς σχήματος L, αντίστοιχα, με γωνία 90 μοίρες. Η ίδια τιμή πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της αυλακώσεως.

Η σωστή τοποθέτηση ενός πλαστικού σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα στοιχείο σχήματος L

Αυτό είναι σημαντικό! Ο αγωγός δεν πρέπει να κάμπτεται σε οξεία γωνία. Διαφορετικά, ο κίνδυνος των προβλημάτων με την εκροή αέρα είναι υψηλός, πράγμα που θα οδηγήσει σε υπερφόρτωση της κουκούλας.

Και εδώ, ο κανόνας της απώλειας της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία της κουκούλας. Κάθε κάμψη των 90 μοιρών, αν υπάρχουν περισσότερες από τρεις, απαιτεί απόδοση 5-10%.

Τρίτον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε τον φυσικό εξαερισμό στο δωμάτιο. Απλά δεν θα είναι εφικτό εάν ο αγωγός καλύψει πλήρως το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την εγκατάσταση σχάρων με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πώς λειτουργεί; Υπάρχουν πολλές τρύπες σε αυτό το πλέγμα. Ένας από αυτούς είναι μεγάλος - για να συνδέσετε τον σωλήνα εξαερισμού και μερικά άλλα μικρότερα. Μόλις αποσυνδέσετε την κουκούλα, ανοίγει μια βαλβίδα ελέγχου και ξεκινά η διαδικασία φυσικής κίνησης του αέρα μέσα από αυτά τα ανοίγματα.

Μάσκα εξαερισμού με ανοίγματα για εξαερισμό και φυσικό αερισμό

Πώς να κρύψετε τον σωλήνα από την κουκούλα στην κουζίνα: επιλογές κάλυψης ↑

Ο σωλήνας εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας δεν μπορεί να χωρέσει οργανικά στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε τη μεταμφίεσή της. Και εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές.

Επιλογή αριθμός 1 - εγκατάσταση διακοσμητικού κουτιού, στο οποίο μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο τον αεραγωγό, αλλά και την ίδια την κουκούλα. Πρώτα, δημιουργήστε ένα πλαίσιο μεταλλικών προφίλ. Είναι ασφαλώς στερεωμένο στον τοίχο, και εάν είναι απαραίτητο στερεωμένο στην οροφή. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται γωνίες και βίδες.

Το έτοιμο πλαίσιο καλύπτεται με φύλλα γυψοσανίδας ανθεκτικών στην υγρασία. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι έχετε την ευκαιρία να διακοσμήσετε αυτό το κουτί έτσι ώστε να γίνει ένα αισθητικό και κατάλληλο θέμα στο εσωτερικό της κουζίνας. Ζωγραφική ή επίστρωση γύψου με τον τόνο των τοίχων, ταπετσαρία, γενικά διακοσμητικά στοιχεία - επιλογές μάζας.

Διακοσμητικός αγωγός για καυσαέρια και αεραγωγούς

Αριθμός επιλογής 2 - κάλυψη του αγωγού πίσω από τα πλαστικά πάνελ. Όλα τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με το σχήμα που συζητήθηκε παραπάνω, αλλά αντί των γυψοσανίδων χρησιμοποιούνται πλαστικά πάνελ. Αυτή η λύση είναι σημαντική σε περιπτώσεις όπου η οροφή είναι επενδυμένη από αυτά.

Δώστε προσοχή! Στην πώληση είναι δυνατό να βρείτε τελικά κουτιά σε αυτό το τμήμα του σωλήνα που πηγαίνει απευθείας από την κουκούλα της κουκούλας. Διακρίνονται από την ελαφρότητα, την ποικιλία λύσεων και την αισθητική τους.

Απορροφητήρας με διακοσμητικό κουτί (περίβλημα) σε ένα στυλ

Αριθμός επιλογής 3 - βαφή του σωλήνα εξαερισμού. Αυτή η επιλογή αφορά μόνο την εγκατάσταση μιας πλαστικής δομής.

Αριθμός επιλογής 4 - τοποθέτηση προφυλακτήρα επίπλων. Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμη έπιπλα κουζίνας, τότε σκεφτείτε το γεγονός ότι στο επάνω μέρος είχε ένα λεγόμενο γείσο. Ο σωλήνας ανάμεσα σε αυτό και στην οροφή θα είναι σχεδόν αόρατος.

Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε παρόμοια γάζα για έτοιμο σετ επίπλων.

Ο πλαστικός σωλήνας ουσιαστικά κρύβεται από ένα προστατευτικό κάλυμμα με φωτισμό

Αριθμός επιλογής 5 - κάλυψη του αγωγού στο προεξέχον τμήμα της ψευδοροφής. Αποτελεσματικά, αλλά αν χρειαστεί να φτάσετε στο σωλήνα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και να τοποθετήσετε ξανά την οροφή. Όχι χωρίς τη βοήθεια ειδικών που θα πρέπει να πληρώσουν.

Κάλυψη του σωλήνα εξαερισμού σε αναρτημένη δομή

Επιλογή αριθ. 6 - τοποθέτηση του σωλήνα από την κουκούλα μέσα στο περίβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχει μεγάλο ύψος.

Πλαστικό αγωγό στο ντουλάπι της κουζίνας

Αριθμός επιλογής 7 - μη τυποποιημένη λύση:

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή μπορεί να γίνει μόνος σας. Το κυριότερο είναι μια προσεκτική και υπεύθυνη προσέγγιση. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, καλέστε τους δασκάλους που έχουν την εμπειρία του σχετικού έργου. Εξάλλου, η ποιότητα της εγκατάστασης του αεραγωγού εξαρτάται από το τι θα αναπνεύσετε στην κουζίνα.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού για εξαγωγή: οι αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασης

  Η τοποθέτηση των επικοινωνιών σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Προκειμένου ο εξοπλισμός να λειτουργήσει σωστά και επίσης δεν υπήρχαν αξιώσεις των αρχών ελέγχου, είναι απαραίτητο να γίνει η εγκατάσταση λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και τους κανόνες, χωρίς να ξεχνάμε το αισθητικό στοιχείο.

  Εξετάστε πόσο διαφορετικές είναι οι σωλήνες για το σχέδιο, κατανοήστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και επιλέξτε τις βέλτιστες επιλογές για εγκατάσταση.

  Η χρήση αεραγωγών στην καθημερινή ζωή

  Οι σωλήνες εξαερισμού με ένα σύνολο στοιχείων σύνδεσης και στερέωσης καλούνται συνήθως αγωγοί αέρα. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κυκλοφορία αέρα και είναι εγκατεστημένα σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στη φυσική κίνηση του αέρα ή υπάρχει μια πρόσθετη ανάγκη αερισμού: σε κουζίνες, σε μπάνια, σε τουαλέτες.

  Πριν από την έλευση της αγοράς των πλαστικών εξαρτημάτων σωληνώσεων από γαλβανισμένο μέταλλο, που τώρα βρίσκονται συχνά σε εργοστάσια ή σε εταιρίες δημόσιας τροφοδοσίας (η χρήση τους συνδέεται με υψηλές θερμοκρασίες).

  Αλλά για χρήση στην καθημερινή ζωή, δηλαδή για την εγκατάσταση αερισμού σε διαμερίσματα και σπίτια, τα πολυμερή προϊόντα είναι πιο κατάλληλα. Έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Έχουν μικρότερο βάρος από τα μεταλλικά, επομένως είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους.
  • οι λείοι τοίχοι έχουν ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα.
  • Είναι ερμητικά, αφού δεν έχουν ραφές.
  • ανθεκτικές στην υψηλή υγρασία, δεν σκουριάζουν.
  • στην αγορά μπορείτε πάντα να βρείτε ένα σύνολο εξαρτημάτων κατάλληλο για διατομή.

  Για την πώληση επιτρέπονται προϊόντα που πληρούν τους κανόνες της SNiP και έχουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης, έτσι μπορούμε να μιλάμε για την ασφάλεια των πλαστικών στοιχείων.

  Βασικά χαρακτηριστικά των πλαστικών εξαρτημάτων

  Οι ιδιότητες των σωλήνων πρέπει να είναι γνωστές για να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν σωστά ένα σύστημα εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Τα χαρακτηριστικά των στοιχείων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης (πάνω από το ανώτατο όριο της γυψοσανίδας, στην ντουλάπα, στη σοφίτα) και από τη γεωμετρία του δωματίου.

  Ας εξετάσουμε ποια χαρακτηριστικά γίνονται αποφασιστικά στην επιλογή.

  Υλικό αγωγών

  Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τη δημιουργία δομών αερισμού τεσσάρων τύπων υλικών, τα οποία στην καθημερινή ζωή ονομάζονται πλαστικά:

  • χλωριούχο πολυβινύλιο.
  • πολυπροπυλένιο.
  • πολυουρεθάνη;
  • πολυαιθυλένιο.

  Φως, φθηνό, εύκολο στην εγκατάσταση PVC αεραγωγούς - το πιο συνηθισμένο υλικό για την κατασκευή δομών αερισμού οικιακής χρήσης. Είναι ισχυρά, σφιχτά, αλλά έχουν ορισμένους περιορισμούς.

  Δεν μπορούν να θερμανθούν μέχρι τους 160 ° C, αφού αρχίζουν να απελευθερώνονται επιβλαβείς για όλο το ζωντανό χλώριο και σύμφωνα με τους κανονισμούς, η άνω πλάκα θέρμανσης χωρίς κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι + 120 ° С.

  Μειώνοντας τη θερμοκρασία κάτω από + 5 ° C PVC γίνεται εύθραυστο, ως εκ τούτου, για τη στερέωση σε ένα σύστημα εξαερισμού με προσωρινή χώρους διαμονής καλύτερα να επιλέξετε μια άλλη μορφή σωλήνων, για παράδειγμα από πολυαιθυλένιο ή viniuretana.

  Πολυπροπυλένιο - εξαιρετική διηλεκτρική, μη υγροσκοπική, έχει υψηλή αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα. Το όριο αντοχής είναι περίπου 4 φορές υψηλότερο από αυτό των προϊόντων πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας.

  Το κύριο μειονέκτημα είναι η ευφλεκτότητα, η μέγιστη δυνατή θερμοκρασία είναι + 85 ° C. Ωστόσο, υπάρχει μια πυρίμαχη έκδοση με πρόσθετα επιβραδυντικά φλόγας - PPS.

  Πολυουρεθάνη με τα χαρακτηριστικά του μοιάζει με PVC, αλλά αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες - μέχρι + 280 ° C.

  HDPE Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας Δεν σπάει με το χρόνο και, σε αντίθεση με το PVC, είναι ευκολότερο να ανέχεται αρνητικές θερμοκρασίες (πραγματικές για κατοικίες με προσωρινή διαμονή). Πιθανή αντοχή στη θερμότητα - μέχρι + 80 ° C, ψύξη - έως -50 ° C. Εύκολο στη χρήση, όπως όλα τα πλαστικά προϊόντα.

  Οι σωλήνες πολυπροπυλενίου και πολυαιθυλενίου για τον αερισμό του σπιτιού χρησιμοποιούνται σπάνια, τα κορυφαία προϊόντα του PVC τους.

  Τύποι σωλήνων όσον αφορά την ευελιξία

  Υπάρχουν δύο κατηγορίες πλαστικών σωλήνων εξαερισμού για εξαγωγή - άκαμπτες και εύκαμπτες. Μερικές φορές απαιτείται συνδυασμένη επιλογή, αλλά πολύ λιγότερο συχνά. Εάν η κουκούλα είναι τοποθετημένη δίπλα στην οπή, δεν υπάρχει ανάγκη για πολύπλοκο σχεδιασμό.

  Κατά την αγορά άκαμπτων στρογγυλών ή ορθογώνιων σωλήνων διατομής, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σύνολο πρόσθετων εξαρτημάτων για να κάνετε στροφές ή σημεία μετάβασης.

  Μαζί με άκαμπτες ευθείες σωλήνες, χρησιμοποιούνται αυλακώσεις - εύκαμπτα προϊόντα κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη ή αλουμίνιο, τα οποία επιτρέπουν την τοποθέτηση χωρίς γωνιακά κομμάτια.

  Τα κυματοειδή προϊόντα είναι πιο οικονομικά, αλλά χάνουν στο σχεδιασμό. Για να διατηρηθεί η όμορφη εμφάνιση του εσωτερικού χώρου, είναι προτιμότερο να τα μεταμφιέσετε κάτω από αναρτημένες κατασκευές ή να τα εντοπίσετε σε μια "τυφλή" ζώνη - σε ντουλάπια κοντά στον τοίχο.

  Ποικιλίες στοιχείων με τη μορφή του τμήματος

  Ανάλογα με τη διαμόρφωση του σωλήνα, διακρίνονται οι αγωγοί των ακόλουθων τύπων:

  Το σχήμα της εγκάρσιας τομής επηρεάζει σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη μέθοδο στερέωσης. Για παράδειγμα, άμεση στρογγυλών σωλήνων έχουν καλύτερη απόδοση και εξαιρετική μόνωση από θόρυβο, καθώς ο αέρας, που κινείται κατά μήκος λείων τοίχων, πρακτικά δεν συναντά εμπόδια (εκτός από τους γωνιακούς τομείς). Ωστόσο, λόγω του κυλινδρικού σχήματος, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα εγκατάστασης.

  Ορθογωνικοί αγωγοί σφιχτά να κολλήσετε σε οποιεσδήποτε επίπεδες επιφάνειες (τοίχοι, οροφή, τοίχοι των ντουλαπιών κουζίνας), οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να τα εγκαταστήσετε. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - η άνιση κατανομή του αέρα, λόγω του οποίου υπάρχει έντονος θόρυβος.

  Επίπεδες αγωγοί - αυτά είναι τα ίδια ορθογώνια, αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις του πλάτους και του ύψους του τμήματος (για παράδειγμα, επίπεδες διαδρομές 110 mm x 55 mm). Λόγω της συμπαγής τους, χρησιμοποιούνται συχνά για εγκατάσταση σε περίπτωση έλλειψης ελεύθερου χώρου (για παράδειγμα, πάνω από αναρτημένες κατασκευές ή πάνω από άκρως αναρτημένα ερμάρια).

  Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της ενότητας;

  Το μέγεθος του τμήματος είναι σημαντικότερο από το σχήμα του, καθώς η απόδοση της εναλλάκτη αέρα στην αίθουσα εξαρτάται από αυτήν την παράμετρο. Υπάρχουν πρότυπα που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων δωματίων και όταν επιλέγετε τα στοιχεία του εξαερισμού, είναι καλύτερα να τα καθοδηγείτε.

  Σύμφωνα με το SNIP, ο όγκος εισροής αέρα σε σπίτια και διαμερίσματα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 m 3 / ώρα ανά 1 m 2 χώρου διαβίωσης, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν δεν λαμβάνεται υπόψη.

  Ο όγκος του κυκλοφορούντος αέρα για άτομα μόνιμα στο δωμάτιο είναι 60 m 3 / h, προσωρινά τοποθετημένος στα 20 m 3 / h (αναφορικά με τους τόπους εργασίας, για παράδειγμα, τα γραφεία).

  Δεν είναι δυνατόν να κάνετε έναν ακριβή υπολογισμό της διατομής από μόνοι σας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός μηχανικού ή ενός ειδικού προγράμματος για το οποίο θα χρειαστούν τα ακόλουθα δεδομένα:

  • μορφή αεραγωγών ·
  • υλικό για την κατασκευή σωλήνων.
  • εσωτερική αντίσταση.
  • εσωτερική θερμοκρασία.

  Υπάρχει ένας τρόπος να καθοριστούν οι διαστάσεις της οπής εξαερισμού για την περιοχή του δωματίου. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, είναι απαραίτητο 5,4 cm² του τμήματος των αεραγωγών, ενώ ο παράγοντας ρύπανσης είναι σημαντικός.

  Για ακριβή επιλογή της διατομής σωλήνα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες που υπολογίζουν τους σύνθετους τύπους με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.

  Από τι αποτελείται ο εξαερισμός;

  Για την εγκατάσταση αγωγών απαιτούνται λίγοι σωλήνες, χρειάζονται εξαρτήματα - εξαρτήματα για διάφορους σκοπούς. Εξυπηρετούν για το σφραγισμένο συναρμολόγηση των κατασκευαστικών στοιχείων σε ένα ενιαίο σύστημα, ομαλές μεταβάσεις σωλήνες διαφορετικών διαμέτρων, που συνδέονται με την κουκούλα και αγωγό εξαερισμού, επιτρέπουν να δημιουργήσει γωνίες 90 °.

  Ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι η μετάβαση (προσαρμογέας). Είναι απαραίτητο σε δύο περιπτώσεις: όταν είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωλήνες διαφόρων διατομών ή αγωγών που διαφέρουν σε μέγεθος.

  Χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση δομών σε χώρους σύνθετης γεωμετρίας, μερικές φορές - για ενσωματωμένα θραύσματα σε ερμάρια.

  Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της αντίστροφης ώσης και ο χρησιμοποιούμενος αέρας δεν επιστρέφει στο δωμάτιο, οι αεραγωγοί είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου.

  Πρόκειται για ένα ενσωματωμένο πλαίσιο με μια δυναμική λεπίδα που ανοίγει μόνο προς μία κατεύθυνση - προς την κατεύθυνση της ροής αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η βαλβίδα δεν λειτουργεί ως στοιχείο σύνδεσης, αλλά ως μέρος που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

  Για να διασφαλιστεί η στεγανοποίηση 100%, είναι απαραίτητο να επιλέξετε εξαρτήματα αυστηρά σύμφωνα με τις διαστάσεις των σωλήνων: για παράδειγμα, για κουτιά 150 * 100 mm, τα γόνατα του καθορισμένου μεγέθους είναι απαραίτητα.

  Παραλλαγές εγκατάστασης πλαστικών σωλήνων

  Εξετάστε δύο επιλογές για την εγκατάσταση πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό. Διαφέρουν τόσο στον τόπο εγκατάστασης όσο και στην επιλογή των στοιχείων.

  Επιλογή # 1. Εγκατάσταση του αγωγού μέσα στο δωμάτιο

  Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό στην κουζίνα για να συνδέσετε την κουκούλα και τον εξαερισμό που βρίσκεται στον τοίχο κάτω από την οροφή. Για εύκολη λειτουργία, η εστία πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έξοδο.

  Εάν είναι εγκατεστημένο στην αντίθετη πλευρά, είναι καλύτερο να το μετακινήσετε πιο κοντά από το τράβηγμα του αγωγού μέσα από την κουζίνα.

  Όσο μικρότερο είναι το συνολικό μήκος των σωλήνων, τόσο το καλύτερο. Εκτιμάται ότι κάθε στροφή ενός σωλήνα με γωνία 90º μειώνει την απόδοση κατά 10% και ένα άλλο, όσο ένα επιπλέον μέτρο, χάνει συστήματα μεγαλύτερα από 3 μέτρα.

  Ότι δεν υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με μια πορεία εργασίας, κάνουμε προκαταρκτικούς υπολογισμούς και κάνουμε το σχέδιο με τις οδηγίες των μεγεθών και τις πρόσθετες λεπτομέρειες μιας γραμμής αέρα.

  Θα χρειαστείτε:

  • επίπεδο κανάλι για εξαερισμό 204 * 60 (1,5-2 m).
  • οριζόντια γόνατο 204 * 60
  • γόνατο σύνδεσης.
  • η πλάκα είναι τοίχου?
  • στρογγυλό μειωτήρα με προσαρμογέα.
  • Πριονωτή πλαστική μηχανή.
  • γυαλόχαρτο?
  • στεγανωτικό ·
  • εργαλείο σήμανσης.

  Προετοιμασία των σωλήνων - από τα πλαστικά κουτιά που κόβουν τα κενά του απαιτούμενου μήκους, καθαρίζουμε τις άκρες. Εάν ο αγωγός αέρα είναι σταθερός στον ελεύθερο χώρο, μπορεί να προετοιμαστεί στο πάτωμα, στερεώνοντας τα στοιχεία σύνδεσης με ένα στεγανοποιητικό.

  Εάν ένα μέρος της δομής βρίσκεται στο περίβλημα, πρώτα στερεώστε το (μειωτήρας + κατακόρυφος σωλήνας) και, στη συνέχεια, συνδέστε το στον οριζόντιο σωλήνα με μια γωνιακή κάμψη.

  Στο τέλος, συνδέστε το σωλήνα στην οπή σε σχήμα πλάκας με ειδικό εξάρτημα. Για αντοχή, ψήσιμο αρμών με σφραγιστικό, η θέρμανση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  Αν χρειαστεί να στερεώσετε τον τοίχο ή την οροφή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες αυτόματης κοπής. Για το σκοπό αυτό, ειδικά σχεδιασμένα σφιγκτήρες, καλύπτοντας σφιχτά το σωλήνα. Είναι εφοδιασμένα με ελαστικό στεγανοποιητικό και συνδέονται με αγκύλες ή ακίδες. Ορισμένοι σφιγκτήρες είναι σταθεροί με ένα απλό κλικ, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Επιλέγοντας μια ψευδοροφή ως δομή κάλυψης, προσπαθήστε να εκτελέσετε ποιοτικά το έργο. Πριν από την έναρξη της κατασκευής, ελέγξτε προσεκτικά την αεροστεγανότητα του αεραγωγού - για επισκευή ή αντικατάσταση πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη δομή οροφής από πλαστικά πάνελ ή γυψοσανίδες.

  Επιλογή # 2. Θερμομόνωση των σωλήνων στη σοφίτα

  Στο διαμέρισμα της πόλης, το σύστημα εξαερισμού μειώνεται στην εγκατάσταση πλαστικών αγωγών που οδηγούν στην οπή στον κοινό άξονα του σπιτιού. Σε ένα συνηθισμένο σπίτι, δεν τελειώνει εκεί, γιατί υπάρχει ένα άλλο τμήμα - από τον θερμαινόμενο χώρο από τη σοφίτα μέχρι το δρόμο.

  Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση των σωλήνων από το κρύο (η σοφίτα συχνά δεν θερμαίνεται), παράγουν μόνωση.

  Τα καλύτερα υλικά θερμομόνωσης είναι:

  • βασικό μαλλί (υαλοβάμβακας, ορυκτό μαλλί) ·
  • κελύφη πολυμερών υλικών - πολυστυρένιο ή πολυστυρένιο ·
  • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.

  Ένα παράδειγμα βασάλτη roll μαλλί είναι Rockwool ορυκτοβάμβακα, μη εύφλεκτο και ανθεκτικό στο σχίσιμο, το οποίο έχει ένα ελάχιστο διαπερατότητα αέρα 0,3 mg / m × h × Ρα, ένα ευρύ φάσμα της θερμικής σταθερότητας (από - 180 ° C έως + 500 ° C) υγροσκοπικότητα περίπου 1,5% κατ 'όγκο. Η διάρκεια ζωής είναι 35 χρόνια.

  Τα μαλακά ψωμάκια τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα με επικάλυψη, καλύπτουν την κορυφή φύλλο ή υλικό στεγών (εάν χρησιμοποιείται χωρίς σφράγιση χαλάκια), εξασφαλίζονται με περιέλιξη ενός επιμεταλλωμένου ταινία ή ένα χαλύβδινο σύρμα.

  Το στυροπρίονο και το διογκωμένο πολυστυρένιο μοιάζουν με άκαμπτους σωλήνες, αποτελούμενοι από διάφορα τμήματα. Μερικά από αυτά καλύπτονται με ένα στρώμα φύλλου.

  Το πολυστυρένιο έχει πιο χαλαρή δομή, επομένως είναι κατάλληλο για τη μόνωση καμπύλων θραυσμάτων. Λόγω της χαμηλής τιμής προτιμάται από τους οικονομικούς ιδιοκτήτες.

  Οι κύριες θέσεις είναι αφρώδες πολυαιθυλένιο PenoFol, πιο ελαστικό από τα αναφερόμενα υλικά. Η μόνωση έχει ελάχιστο πάχος, αλλά δεν επιτρέπει την υγρασία (μία ή δύο πλευρές είναι καλυμμένη με στεγανοποιητικό φύλλο), παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και διατηρεί τέλεια τη θερμότητα.

  Το πάχος της μόνωσης είναι διαφορετικό - από 3 mm έως 10 mm, ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας μέσα σε 0,038-0,051 W / (m * K), απορρόφηση νερού - μέχρι 0,35%. Για την εγκατάσταση αρκεί να κόψετε το υλικό σε κομμάτια του σωστού μεγέθους, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ και επικολλήστε το πάνω στο κομμάτι του σωλήνα.

  Για ευθείες σωλήνες, μεγάλου μήκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κύλινδρο πλήρους πλάτους, χωρίς κοπή.

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα σημεία των αρθρώσεων, στην περιοχή εξόδου του αγωγού στην οροφή, στα σημεία επαφής με τους εξωτερικούς τοίχους.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Τα ενημερωτικά βίντεο θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους τύπους των πλαστικών σωλήνων και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους εγκατάστασης τους.

  Εγκατάσταση πλαστικού κουτιού:

  Διαδικασία εγκατάστασης σε κιβώτιο γυψοσανίδας:

  Θερμομόνωση των σωλήνων εξαερισμού στο γκαράζ:

  Γενικές πληροφορίες για θερμαντήρες:

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση αγωγών από πλαστικό δεν είναι δύσκολη και κατάλληλη για ανεξάρτητη εργασία. Ωστόσο, κατά τη σύνταξη ενός έργου συνιστούμε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που γνωρίζουν τις αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής και μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια το μέγεθος των εφαρμοζόμενων στοιχείων.